Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 15
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
modest2000
22-03-07, 20:26
yılmazla filizn güzel günleri oldu eminm filiz o günler yaşadığı mutluluğu haystının hiçbir devresinde yaşamamıştır bu arada yılmaz filizi sırtında da taşır(47.bölümde böyle bir replik vardı da),gözyaşı silmek ne demek?Sanırım sen 46.bölümü anımsayamadın belki 47.bölümü de unutmuşsundur diye bir hatırlattım.
Saolun arkadaşlar, anımsadım.Güzel sahnelerdi:icon_sorr Eee unutturmaya yüz tutturdular.Benzer sahneleri Aslı'yla izlettirip bayılmamıza neden olmasınlar da:img-wink: Bu arada belki Aslı'nın (Z.B) öpüşmeme ilkesi vardır da,ordan kurtarırız.
forever_bim
22-03-07, 20:26
bastan sona katılıyorum. iki gündür okuduklarıma ben de cok sasırıyorum gercekten. ömer için cok üzüldüm filizle konusurken dayanamdım agladım da ama simdi ömer de oraya bos yere girmiş deil sonucta bi hatası oldu ve bunu bi şekilde ödemesi gerekiyo. bu kadarını haketmiyo elbette ama ömer hatasız da filiz onu kurtaramadıgı için hatalı gibi davranılmasını da dogru bulmuyorum. filiz o anki psikolojisiyle kabul etmedi( kesinlikle abisiyle konusmalıydı burada hatalı) ama elinden geleni de yaptı ömer için ki ömer gerek yok dediği halde didinip duruyo. bi de sunu düsünün ya filiz hamile yasadıklarının agırlıgına bak kendi hatası olsun olmasın dinlenip keyfine bakması gereken zamnda neler geliyo basına azıcık da bunları görelim lütfen....
Sevgili lawinia
Valla ben kendimi düzgün ifade edemedim sanırım. Evet stratejik olarak yaptığı hatalar yüzünden hapiste Ömer tabii burda Cem'in işlere çomak sokmasının katkısı büyük, ama izninle sana şunu sorayım. Hapse düşen Filiz, zor durumda olmasına rağmen yardım teklifini geri çeviren Ömer olsa, olaya bakış açın ne olurdu?
Bu son paragrafım da forum geneline.
Neyse benim beklentim bu sefer Ömer'in ölmesi yönünde. Yorgan gider forumdaki kavga biter. Hem Filiz'in gururu incinmemiş olur, hem Filizle Yılmaz en büyük engelden kurtulurlar.
modest2000
22-03-07, 20:29
yanlış anladın sanırım ...yılmazı eleştirmek için bir şey yazmamıştım :) archshe'de açıklamış ama bir de ben söyleyim dedim :) Her şeyin sebebi filizdir gibi bir yaklaşım vardı bende aslının hastalığını filize bağladım :) kendimi biraz daha zorlarsam küresel ısınmayı,çarpık kentleşmeyi,göç ve suç oranlarınıda filize bağlayabilirim :img-hyste
işsizlik sorunu,borsa dalgalanmalarını,döviz hareketlerini unuttun sinemcin.Düşünsen onların da bir ilintisi vardır Filiz'le:img-hyste :img-hyste :img-hyste
gülbeşeker
22-03-07, 20:30
bende cok merak ettim dogrusu sinir edecek şey kesin aslı &yılmaz sahnesiyle
ilgili bir şey olacak öpüşme sahnesi olabilir derdim ama matraka öyle bir şey olmuyacak dedi yada kesin aslı yüzüğü verirken gerceği söyler yılmazda
onu teselli etmek için böyle bir sahne olabilir
evlilik için gün alma bu bölüm degil belki ilerki bölüm sahnelerinde olabilir
ama bu bölüm yılmaz aslıyı öperse bu beni üzmez ama kesin sinir eder
bekliyorum bu bölüm böyle sahne
matraka olacak olan olayları biliyor ama belki sahneleri tam olarak bilmiyordur umarım öpüşme olmaz düşündükçe bile tüylerim diken diken oldu o sahneyi izlemicem kesin.Sebebi teselli veya başka bişey olsun öpüşme öpüşmedir şurda 10 bölüm kalmış dizinin bitmesine senaristler daha ne kadar filiz-yılmaz aşkını iyice çıkmaza sokacaklar?
Bende geldim dostlar... Neyse baya kOnular açılmış... Filiz asılmış kesilmiş yine yokluğumuzda.. Neyse fragmanı gordum aslı kız oleceğini oreniyor... neyse inş şu aslı olmez yurt dışına tedaviye gider o sırada yılmaz gerçekleri oğrenir sonra aslı döner yılmaz ikisi arasında kalır ve filizi seçer fln fln ama boyle olmaz matraka ya sende 64.bolum olduğu zmn 1-2 bolum sonra oğrencek diodun hani ya ne fol ne yumurta...
modest2000
22-03-07, 20:33
Sevgili lawinia
Valla ben kendimi düzgün ifade edemedim sanırım. Evet stratejik olarak yaptığı hatalar yüzünden hapiste Ömer tabii burda Cem'in işlere çomak sokmasının katkısı büyük, ama izninle sana şunu sorayım. Hapse düşen Filiz, zor durumda olmasına rağmen yardım teklifini geri çeviren Ömer olsa, olaya bakış açın ne olurdu?
Neyse benim beklentim bu sefer Ömer'in ölmesi yönünde. Yorgan gider forumdaki kavga biter. Hem Filiz'in gururu incinmemiş olur, hem Filizle Yılmaz en büyük engelden kurtulurlar.
Ömer Filiz'in abisi,kıymetlisi.Küçük Elif'in canı,babası.Feride'nin gönüldeşi.Kim bırakmış Ömer'i forever:img-wink:
Sevgili lawinia
öyle deme modum niye ölsün ömer :sad53: ondan önce ölmesi greken kişiler var ama dimi ama daha ömerin yapacaği onu bekleyen mutlu günler var kimse için degilse bile artık ferdeyle aşki yaşayacak daha hem sevecek hemde seviecek:img-wink: filizin gururu meselesine gelince
keşke bu teklifi ömere iletseydi ama zaten ömer bunu kabul etmezdi
yılmazla aralarinin yumuşamasi demek ömerin yılmazdan parayi akbul edecek manasina gelmez bu sadece filiz için degil tüm aile fertleri içinde zor birşey
filiz haklı olarak öncelikle kendi başina bu sorunu halletmeye calişti
dogru olanida buydu
ama ben herzaman söyledim ömeri gerckten cok severim
ömer&filiz kardeşliğini izlemek her zaman cok keyifli
yılmaz&filiz arasındaki en büyük sorun yine kendilerinden başkasida degil
Bende geldim dostlar... Neyse baya kOnular açılmış... Filiz asılmış kesilmiş yine yokluğumuzda.. Neyse fragmanı gordum aslı kız oleceğini oreniyor... neyse inş şu aslı olmez yurt dışına tedaviye gider o sırada yılmaz gerçekleri oğrenir sonra aslı döner yılmaz ikisi arasında kalır ve filizi seçer fln fln ama boyle olmaz matraka ya sende 64.bolum olduğu zmn 1-2 bolum sonra oğrencek diodun hani ya ne fol ne yumurta...
Insallah Asli olmez. Oyle dahada sacma olur. Aah Asli oldu, kurtuldum, neyse artik FIlizin yanina gideyim.
Oyle olsa sinir bozucu olur. Bu nedenle Filize geri donmesin......
bu bölüm kesinn asli&yilmaz öpüsme sahnesi olucaktir belki okadar derin olmasada olucak gibii!!! off offf ben o sahnedee kalpten giderim kesinn .....
arkadaşlar konusuoz da aslı yılmazı terk edio eline yusuk verio yılmazın kaderi bu :D Boşuna kafaı yormayın iyi kız ayaklarında aslıcık yılmazı düşünüo o olcek ya yılmazın hayatını mahvedemem fln fişmekan...
bu arada mavi gözlü devi izledim sinan tuzcu çok güzel oynamış az bi rolu var ama gusel bizim cananda barda da kısa bi rolu vardı mutluluk da da o yüsdn çıktı diziden herhalde...
modest2000
22-03-07, 20:43
Insallah Asli olmez. Oyle dahada sacma olur. Aah Asli oldu, kurtuldum, neyse artik FIlizin yanina gideyim.
Elbette ölmesin ama olayı daha dramatik hala getirmek için Aslı'yı intihar bile ettirebilirler.
gülbeşeker
22-03-07, 20:46
aslı ölse de yılmazın filize geri dönüş nedeni bu olmaz ki zaten çocuğu öğrensin o zaman hep aklı filizde olucak ama eli kolu bağlı olucak neden çünkü aslı hasta sırf bu yüzden bile yılmaz aslıdan ayrılamaz ama aslı iyileşse de yılmaz yine filize dönecektir ama onu sevdği için şu bölümler gelse de izlesek.
oo ne yaptın arkadaşım...aslı tedaviye yurt dışına giderse yılmaz da gider peşinden bu hiç olmaz..yılmaz onu bırakmaz gider bizde sinirden patladığımızla kalırız..
sizce bu bölümde bizi sinir edecek ve üzecek sahne ne olabilir o sahne fragmanda yokmuş bence aslı ve yılmaz öpüşmesi veya yılmaz aslının hastalığını öğrenir öğrenmez nikah dairesine evlilik için gün almaya gider sizin bir tahmininiz var mı?
şahsen ben yılmaz aslı sahnelerinde hep sinir oluyorum çok yapay geliyor ,mualla hanımın o halleri sonra gazililerin o halleri beni sinir ediyor ayrıca bir şey olması gerekmiyor.Ama şöyle düşünürsek fragmanda aslı yılmaza sarılıyordu aslı çok mutluyum,bu rüyadan uyanmak istemiyorum gibi bir şeyler diyebilir yılmazda bende derse :img-pilot sinir olacağıma eminim :)
Aslı yılmaza hastalığı söylemeyecektir bence...yılmaz öğrendiğinde nikah için gün alacağına bu hastalığın tedavisi var mı hangi doktorlar daha iyi onu araştırsın ...her hastalığın devası yılmaz değildir herhalde :img-hyste
modest2000
22-03-07, 20:55
oo ne yaptın arkadaşım...aslı tedaviye yurt dışına giderse yılmaz da gider peşinden bu hiç olmaz..yılmaz onu bırakmaz gider bizde sinirden patladığımızla kalırız..
Yavaş yavaş kanıksattılar Aslı-Yılmaz'ı bize.Eskisi kadar sinir olabiliyor muyuz?(onaylamıyoruz ama çokta umursamıyoruz eskisi gibi).Yavaş yavaş soğuttular aynı zamanda Filiz-Yılmaz aşkından.İnancımız zedelendikçe donuklaşacağız:img-wink: :img-wink:
Bu daha da sacma olur. Boyle birsey yapmazlar artik demi? Boyle yapicak olsalar bitirsinler diziyi.
sizce bu bölümde bizi sinir edecek ve üzecek sahne ne olabilir o sahne fragmanda yokmuş bence aslı ve yılmaz öpüşmesi veya yılmaz aslının hastalığını öğrenir öğrenmez nikah dairesine evlilik için gün almaya gider sizin bir tahmininiz var mı?..
Artik boyle birsey yapsalar hic sasmam. Ama biraz sacma olmadimi bunlarin sozlenmesi? yani hic opusmeden sozlendiler. Hep sarildilar baska birsey olmadi... cok sacma. Asli ve Yilmaza bu bolum bir son versinler. Insallah bu bolumun sonunda YIlmaz bebegi ogrenir, ama benimkisi de umut.... Ama olursa fena olmaz artik:img-blush .......
gülbeşeker
22-03-07, 20:58
şahsen ben yılmaz aslı sahnelerinde hep sinir oluyorum çok yapay geliyor ,mualla hanımın o halleri sonra gazililerin o halleri beni sinir ediyor ayrıca bir şey olması gerekmiyor.Ama şöyle düşünürsek fragmanda aslı yılmaza sarılıyordu aslı çok mutluyum,bu rüyadan uyanmak istemiyorum gibi bir şeyler diyebilir yılmazda bende derse :img-pilot sinir olacağıma eminim :)
Aslı yılmaza hastalığı söylemeyecektir bence...yılmaz öğrendiğinde nikah için gün alacağına bu hastalığın tedavisi var mı hangi doktorlar daha iyi onu araştırsın ...her hastalığın devası yılmaz değildir herhalde :img-hyste
öyle deme sinemcim bak şimdi aslının beyninde tümör var diyelim yılmaz da bunu öğrendi hemen evlensin aslı kızımız iki dakikada iyileşiverir şaka bir yana yılmaz kesin önce böyle şeyleri araştırır bütün doktorlardan aldığı cvp aynı olunca son çare olarak kendini feda eder bu kız son günlerini mutlu yaşasın diye evlilik işlemlerini hızlandırır.Fazla uçtum galiba sanki aslı bunun sebebini anlamaz mı ?Ama yılmazın hastalığını bilmedğini sanıyorsa anlamaz tabiki bir de yılmaz seni seviyorum,sana aşığım derse oh aslı için bundan büyük mutluluk olmaz heralde.
Sevgili lawinia
ömer de aynı psikoloji içinde oldugundan teklifi reddetmiş olsa onun için de kendince haklı ama filize de sormalıydı kesinlikle derdim. ömer için cok üzüldüm bu kadarını haketmediğini düsünüyorum ama yasadıgı durumdan da tümüyle filizi sorumlu tutan anlayısı ben anlayamıyorum. nedense kimse cemi sorumlu tutmuyo ömeri ne hallere getirdi demiyo da filiz niye almadı parayı ömerin bu hali onun yüzünden diyo sürekli. kanımca filizin burdaki hatası parayı almaması değil abisine danısmadan teklifi reddetmesidir.
son paragrafın için de sunu söylemek istiyorum ömerin ölmesini kesinlikle istemiyorum zira kendisi bu diziyi zevkle izlememin sebeplerinden biridir. asla ömere oh oldu hapse girdi hepsini haketti zaten de demiyorum( böyle anlasılmak da istemem) ben sadece onun hiç mi payı yok yani diyorum . hep filiz melekleştiriliyo, hatasız gösteriliyo deniyo ama abisine sormaması da bebeği yılmazdan ne olursa olsun saklaması da hatadır bunu filizci olarak kabul edilen pek cok kisi de söylüyo niye hala bu iddialar var anlamıs deilim.
Sevgili forumdasım Kursuni :img-wink:
Öncelikle hataları kendince yazdıgın mesajı görmedigim zannediyorsan cok yanılıyorsun :) (Her ne kadar forumda kavga da olsa kacmaz bu gözlerden)
İlk basta Filiz'e yazıklarının bir kacı hakkında tereddütlerimi dile getirmek istiyorum..
1- Ailesine Yilmazin gercek yüzünü tanitmak adina yeterince caba göstermedi
Aslında bu olayda Yılmaz'ın da bir caba icerisinde oldugu görmedim.. Bunu Yılmaz'a eklemeyi unutmuşsun bence..
2- Ailesiyle Yilmazin arasinda kaldi, imkansizi istedi
- ne ailsiyle mutlu olabildi, nede Yilmazla
Sen imkansızı istemiş demişsin ben mantıklı olanı istemiş diyorum..İlle de birine sececeksem ve bana fikrimi soracaksan ailemi secerim..
Bir ikincisi bunun hata oldugunu da düşünmüyorum :img-wink:
5- Yilmazla barıstı, ama gecmisi onunla konusmadi
- aradaki güveni tekrar kuramamis oldu
Bak bunu da Yılmaz'a eklemeyi unutmuşsun.. Sonucta İlk zamanlar Filiz konusmamıs olabilir (ki Yılmaz'ı hayatından cıkarmak istiyordu) Yılmaz da bu olayın üstüne daha sonrasında gitmemiştir.. Hata hatadır
7- Neredeyse 4 aydir Yilmazdan hamile oldugunu Yilmaza söylemedi
- Yilmaz cocugu Cemden zannetti
Bu konu üstüne defalarca tartıstık..Dedigin dogru ama bu sonucun tamamen Filiz'e kalmış olmasını anlamıyorum..
Gelelim Yılmaz'a,
1- Intikamina Filiz dahil etti
- birini onuruyla oynamis oldu
Sen sadece gururu ile oynamıs oldu diyebilirsin ama olaylara yukarda Filiz de yazmış oldugunuz yorumlardaki titizlikle bakarsam; Filiz'in konu Yılmaz olunca yaptıgı bütün tutarsıklıkları buna baglarım..Her ne kadar bu konuyu halletmiş olsalar bile insanoglu bunu unutamaz derim..
4- Filiizi dinlemeden bebek olayinda hükmünü verdi
- hala gercegi bilmiyor
Eger son dönemlerde tartısılan konuya baktıgımız acıdan bakarsak; Filiz'in son olayda yaptıgını bile buraya baglayabiliriz..Bu benim düşüncem mi hayır.. Sizin yazmış oldugunuzla da alakası yok.. Sadece bazı seyler bu sekilde uzar gider onu demek istiyorum..
Yaptıgı hatalardan ders almasını bilmiyorum lafı Filiz'in üstüne yapışsa da, bu lafın bütün karakterler için kullanılabilecegini düşünüyorum..
Mesela Yılmaz,
Her ne kadar bu sezon yaptıgı hatayı kötü niyetle yapmasa da, bir bayanın duyguları ile oynadıgı demiyeyim de, hice saydıgını düşünüyorum..Aslı'nın aklı yok mu ? diye sorarsanız evet var ama Aslı'nın kendisine asık oldugunu bile bile bu sekilde davranmasını anlayamıyorum hem de hic asık değilken.. Aslı karakterini biraz hiçe saymış olabilirim ama ana karakterler öyle iredeleniyor ki bu sekilde düşünür oldum walla :icon_whis
Bir de Filiz'in yapmış oldugu hataların odagında hep Yılmaz var.. Bu bana biraz fazla rastlantıymış gibi geliyor..
Aklıma geldikce yazarım malum benim hafıza bir tuhaf..
forever_bim
22-03-07, 21:19
Sevgili lawinia
Benim anlatamadığım noktayı sen anlattın ama ben de artık derdimi anlatayım da konu kapansın.
Şimdi
Olayda Filiz'i hatalı gördüğüm nokta teklifi kabul etmemesi değil, teklifi kendi üzerine alıp danışmamasıdır. Gurur yapmasını da hep en başından dediğim gibi fifty fifty anlarım. Katılmadığım fifty kısım şu yönden ileri gelir. Empati yapacak olursam. Benim kardeşim hapse düşse gururumu ezerdim şahsen. Yani çok yakınız ablamla da 6 yıldır ayrı bir evi paylaşıyoruz birlikte ondan yani fifty olan hak vermeme kısmı.
Neyse artık ben de Aslı ve Yılmaz aşkı (???) hakkında konuşacağım.
bu mesajı secomsun eleştirlerine yönelik yapıyorum...
Aslında bu olayda Yılmaz'ın da bir caba icerisinde oldugu görmedim.. Bunu Yılmaz'a eklemeyi unutmuşsun bence..
ben bu noktada katılıyroum...filiz çaba harcadı harcamadı diyenler yanlış izlediler bence...ama bu tek filizin değil yılmazın da problemi...yılmazın kendini kabul ettirmesi lazımdı istenmmeyen yılmazdı onlara yanlış da yapan yılmazdı...düzeldi bu düzelme tekinerlere kafi gelmedi filize sevgisi daha fazla çaba gerektiriyomuş demek...kız evi naz evi demişler..öyle kolay kız alındığı nerde görülmüş:img-hyste
Sen imkansızı istemiş demişsin ben mantıklı olanı istemiş diyorum..İlle de birine sececeksem ve bana fikrimi soracaksan ailemi secerim..Bir ikincisi bunun hata oldugunu da düşünmüyorum :img-wink:
katıllıyorum...ailesi ile yılmazın arasında denge kurmaya çalışması ne zamandır mantıksız oldu? en mantıklısı bu...ben de olsam ailem mi sevgilinm mi desem ailem ağır basar...hiçbir aşkın onların üstünde tutamam..dün yaprak dökümünde gördüm hatta secomsa da dedim...leylanın kocası sevilmiyo leyla mutsuz neclanın sevgilisi kendini sevdirdi ailesi değer verdi en mutlusu o...bir bayan olarak çok önemlidir ailenin onay vermesi..ben bunu es geçemem...
Bak bunu da Yılmaz'a eklemeyi unutmuşsun.. Sonucta İlk zamanlar Filiz konusmamıs olabilir (ki Yılmaz'ı hayatından cıkarmak istiyordu) Yılmaz da bu olayın üstüne daha sonrasında gitmemiştir.. Hata hatadır
katılıyorum...evet bu barışmadan sonra yılmaz da bi daha konuyu açmamıştır...filizin ona dönmesi yetti...
Bu konu üstüne defalarca tartıstık..Dedigin dogru ama bu sonucun tamamen Filiz'e kalmış olmasını anlamıyorum..
bu konuda hatalı kabul edebilirim ama söyleme fırsatlarını da yılmaz tepti hatırlatırım...filiz için kolay olmasa gerek...gerçi sonra söyledi ağzının payını aldı o ayrı...
Gelelim Yılmaz'a,
Sen sadece gururu ile oynamıs oldu diyebilirsin ama olaylara yukarda Filiz de yazmış oldugunuz yorumlardaki titizlikle bakarsam; Filiz'in konu Yılmaz olunca yaptıgı bütün tutarsıklıkları buna baglarım..Her ne kadar bu konuyu halletmiş olsalar bile insanoglu bunu unutamaz derim..
haklısın..bi kadın hiçbişeyi silmez unutur gibi yapar..ama en küçük yerden ortaya çıkarır içindekileri...filizin yılmaza güvenmem sebebini buna bağlayabilirim...hem bu yaşanan kolay unutulacak bişey değil...filiz yılmazdan darbe yiyince demez mi bu adam beni kullanacak kadar gözü kararabilen biri bunu neden yapmasın?yılmaz filizden güven bekliyo ama okadar büyük boşluk varki filizin içinde önceden aşkı kapatıyodu şimdi ne kaldı elinde...
- hala gercegi bilmiyor
Eger son dönemlerde tartısılan konuya baktıgımız acıdan bakarsak; Filiz'in son olayda yaptıgını bile buraya baglayabiliriz..Bu benim düşüncem mi hayır.. Sizin yazmış oldugunuzla da alakası yok.. Sadece bazı seyler bu sekilde uzar gider onu demek istiyorum..
güven naraları atan bi adamın yaptığı en büyük hatadır bu...dediğimi yap yaptığımı yapma diyo yılmaz akın...
Sevgili Secoms, öncelikle mjs ezgecmediyin icin tesekkür ederim
Tereddütlerini anliyorum
Yilmaza eklememin sebebi, Yilmaz kendini nasil Filizin ailesini iyi olarak gösterebilirdiki, burda devreye girmesi kisi Filizdi, onca olay vardi Yilmazi temize cikarmasi icin, ama Filiz bunlari ez gecti
Sen imkansızı istemiş demişsin ben mantıklı olanı istemiş diyorum..İlle de birine sececeksem ve bana fikrimi soracaksan ailemi secerim..
Benim kizdigim nokta su, Filiz cok gel gitler yasadi, ne ailesini secebildi, nede Yilmazi. Sözlerinin arkasinda durmadi. Ailesini secmis olsaydi sorun olmazdi, ama secmediki
Yilmaza eklemedim, cünkü olaylar ögle gelistiki cok kisa zamanda yine ayrildilar. Zaten bu konular hakkinda konusmadiklari icin, Yilmazin Filize olan güveni zedelenmisti. Ama su konuda haklisin. Ikiside konusma özürlü, cogu sorunlarda bu yüzden kaynaklasdi
Filiz 3 ay sakladiktan sorna Yilmaza söyleme karari aldi, daha sonraki olayda Yilmaz sucsu demiyorum zaten
Gelelim Yılmaz'a,
Ben gururuyla oynadi demedim, onuruyla oynadi dedim, ve bu cok büyük bir hata, ve Filizin unutmasi zaten beklenemez, beim mesela affedemiyecegim olaylar arasina girerdi
Ben burda Yilmazin hatali oldugunu söylemek istemistim. Filizin hatasini Yilmaza baglamak istemedim, baglanmaya kalkilirsa sadece bir hatanin hatayi tetikledigini söyleyebilirim
Yaptıgı hatalardan ders almasını bilmiyorum lafı Filiz'in üstüne yapışsa da, bu lafın bütün karakterler için kullanılabilecegini düşünüyorum..
Mesela Yılmaz,
Her ne kadar bu sezon yaptıgı hatayı kötü niyetle yapmasa da, bir bayanın duyguları ile oynadıgı demiyeyim de, hice saydıgını düşünüyorum..Aslı'nın aklı yok mu ? diye sorarsanız evet var ama Aslı'nın kendisine asık oldugunu bile bile bu sekilde davranmasını anlayamıyorum hem de hic asık değilken.. Aslı karakterini biraz hiçe saymış olabilirim ama ana karakterler öyle iredeleniyor ki bu sekilde düşünür oldum walla :icon_whis
Ama aynisi degil, cünkü Asli Yilmazin duygularini biliyor, eger bilmemeis olsaydi haklisin derdim.
Bir de Filiz'in yapmış oldugu hataların odagında hep Yılmaz var.. Bu bana biraz fazla rastlantıymış gibi geliyor..
Filizin hatalari cünkü genelde Yilmazla alakaliydi, Filiz diger konularda genelde mantiklidir
Aklıma geldikce yazarım malum benim hafıza bir tuhaf..[/QUOTE]
Aklina geldikce yaz, benimde unutmus oldugum konuslar olabilir:img-wink:
Dayeni doktorlara baktim ve orda soyle bir problem vardi. Kocasi kadin onu aldattigini dusunur, ama boyle birsey yoktur. Kadin kirilir kocasina ver ayrilmayi karar verir ama kocasini afeder. Demeki Yilmazla Filizin askinda gercekten cok ve cok buyuk problemler var.
Yorum yok... sadece oku :D
Sustum içime atar gibi
Sensiz seninle yatar gibi
Olmaz olanı yaşar gibi
Aşkı hayallere sığdıramam
Ben seni ölesiye sevdim inan
Sana uzak olmaya katlanamam
Sevgime ruhuma kim karışır
Ben seversem saklayamam
Çık güzelim çık ortaya çık
Aşktan saklanmak ne demek
Mutluluğun formülü çok açık
Bir sen bir ben
Bir de bebek
SEZEN AKSU-TÜKENECEĞİZ
ne böyle senle nede sensiz
yazık yaşanmıyo çaresiz..
ne bir arada ne de ayrı
olmak imkansız hiç sebepsiz
ne hayallerle ümitlerle
mutlu olmaktı dileğimiz
suçlu ne sensin ne de benim
şimdi sensizim sen de bensiz
bir an gelip de küllenince
yüreklerimiz dinelenince
başka sevgilerde teselli bulunca
işte biz o gün tükeneceğiz
şimdi sensizim sen de bensiz
bir an gelip de küllenince
yüreklerimiz dinelenince
başka sevgilerde teselli bulunca
işte biz o gün düşüneceğiz
etrafımızı sarıverecek
bir boşluk ki asla bitmeyecek
her şey biranda anlamsız gelecek
işte biz o gün tükeneceğiz…
biraz karamsar oldu sanırsam bu aşk için ama benzeyen çok şeyi var sonu benzemesin...
Ömerle Yilmaz yakinlasmasi bence Hayri beyi meyhanesinde gerceklesecek.
Yilmaz dertli, Ömer dertli. Yilmaz devasasini meyhanede cok buldu, en azindan kafasini dagitmak icini iyi bir yer, eminimki mahalleye tasindiktan sonra Ömerinde orayi kesif etmesi uzun sürmez.
Tesadüf ya ikiside ayni zamanda oraya giderler ve birbirlerine dert ortagi olurlar.
Not: Sevgili archshe sarki secimin cok güzel, benimde cok sevdigim bir sarkidir, ama umarim dedigin gibi sonlari öyle olmaz
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 23:52
Sevgili modum ...
Ben koyun can, kasap et derdinde dersem ne anlarsın..;)
tek cümle oldu kusura klama ama bazen tek cümlede sayfalarca izahtan daha manalı geliyor.
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 23:57
Sevgili modum,
Desem ki...Kasap et koyun can derdinde ..Sana ne ifade ederdi..
Yılmaz ın cem sayesinde herşeyini kaybedip yine eski haline döneceğini parasız pulsuz kalacağını bi sitede okudum tüyo olarak yazılmış acaba doğru olabilirmi ?
doğru olmadığını söylesin biri bana şu cemden bir an önce kurtulmak istiyorum şurada 10 bölüm kaldı bari 10 bölüm cemsiz geçsin adamı ekranda gördüğüm anda tv yi parçalamak istiyorum
Yılmaz ın cem sayesinde herşeyini kaybedip yine eski haline döneceğini parasız pulsuz kalacağını bi sitede okudum tüyo olarak yazılmış acaba doğru olabilirmi ?
doğru olmadığını söylesin biri bana şu cemden bir an önce kurtulmak istiyorum şurada 10 bölüm kaldı bari 10 bölüm cemsiz geçsin adamı ekranda gördüğüm anda tv yi parçalamak istiyorum
Sevgili marbella,
İflas eden kişi Ömer olarak yazılacağına Yılmaz olarak yazılmıştır. Yanlış bir haberdir. Gönlünüz rahat olsun. Yılmaz, Cem'in nasıl biri olduğunu biliyor. Ömer, Cem'i öğrenene kadar çok geç kaldı. İflas eden Ömer.
Yılmaz, Herküldür. :img-wink:
Yarın Ihlamurlar altında dizisini izleme şansım çok az, sizlere iyi seyirler. İyi geceler.
Acikcasi baktim ki herkes ayni yerde kalmis ve eski defterler de acilmis ustune ustluk; yorumlarin hepsini okumadim. Dunkunden farkli bir yere gelinmemis son sayfalara da bakinca, hata muhasebesinin de gercek anlamda rakamlarla yapildigini bile gordum. Iyi espriymis ferman :good:
"bekleyeceğim seni
bekleyeceğim Elif'imi
bekleyeceğim Filiz'i
bekleyeceğim annemi"
diyerek Ömer hayatındaki kare ası dillendirmiş.Ömer-Filiz birbirine düşkün iki kardeş
Ben en sevdigim iki karakterden birisi olan Omer'in sozleriyle parallel dusunuyorum. Filiz'in de Omer'in de birbirlerine karsi anlayissiz tavirlari, hatalari olmustur ama yapmayin rica ederim onlar iki kardes, iki dusman degil! Filiz de Omer de birbirlerinden vazgecmezler ki siz niye onlar adina daha derinlere gidiyorsunuz ve bosu bosuna birbirinizi kiriyorsunuz? Yazilanlardan okuduklarim kadariyla katildigim konular var katilmadiklarim var ama gecen bolumde beni aglatan iki karakterin sahnelerinin tadini seyrederken cikarabilmek adina bu tartismaya girmeyi kendi adima istemiyorum. Ben Omer'in hatalarini da Filiz'in hatalarini da kabul etmis olayim en iyisi ve huzura kavusayim :img-wink:
e secomsum gün gelir keser döner sap döner. sıra benim alıntı yapmama geldi :) izninle..:)
yılmazın bir çaba içerisine girmemesi gayet normal zira kendi de filiz dışındakileri umursamadığını söylemiştir.bakınız attan düşme sahnesinin arkasından olanlar.hadi bunun bir hata olduğunu kabul edelim yılmaz için. gene de bu konuda asıl sorumlunun filiz olduğu gerçeğini değiştiremeyiz. bu konuda yılmaza bulacağımız tek hata kendini erol beye sevdirmişken gidip ömeri kovarak yanlış bir zamanda şah mat çekmesidir. hata hatadır. bunun karşılığında erol beyde satranç tahtasını kafasına geçirmiştir yılmazın.:)
Bir ikincisi bunun hata oldugunu da düşünmüyorum :img-wink:
bu kadar garip bir hikayenin parçaları olarak (bakınız filiz replikleri) filiz mantıklı olanı değil garip olanı istemiştir. e zaten hikaye garip filizin seçimi garip olmuş çok mu :) hepsinden öte böyle bir seçimle karşı karşıya kaldığında eğer ki sen aileni seçiyorsan o zaman aşkının büyüklüğünden fazla bahsetmeyeceksin.ohhh herşey bana göre olsun herkes mutlu olsun dersen buna büyük aşk değil olsa olsa normal aşk denir. hayat dengeler üzerine kuruludur sen birşey kazanıyorsan ya kendinden birşeyler kaybediyorsundur ya da başka birileri birşey kaybediyordur. artı bu dediğiniz mantıkla gidersek yılmazı aslı ile evlenmek istediği için niye suçluyorsunuz ki. kısaca açalım.yılmaz da ailesini seçmiş ve ailesinin benimsediği,sevdiği aslı ile evlenmek istemektedir.:) ilk olarak denersin her şey normal olsun güzel olsun diye baktın olmuyor birini seçersin nerde filiz de o kararlılık:)ne yardan ne serden..
Bak bunu da Yılmaz'a eklemeyi unutmuşsun.. Sonucta İlk zamanlar Filiz konusmamıs olabilir (ki Yılmaz'ı hayatından cıkarmak istiyordu) Yılmaz da bu olayın üstüne daha sonrasında gitmemiştir..
Hata hatadır
buna da katılmıyorum maalesef.yılmaz çabalamıştır konuşmak için hatta belki de 46 bölüm sadece bunun için çekilmiştir diyebilirim. ama onca çabaya rağmen söylemeyince o da "ördeği ürketmek" istememiştir.hatta sakladığının ne kadar büyük birşey olduğunu bu yüzden inanmadığı şeyleri söylediğini" bile ifade etmiştir filize.daha sonra uğraşmak istemedi çünkü filizi sıkıştırıp daha yeni düzeltilen birşeyi bozmak istemedi.tek istediği filizle beraber olmaktı hesap sormak değil. artı araları düzelince filiz de olup biteni anlatmak için gönüllü olmamıştır. hata üstüne hata.:)
kime kalacaktı secomsum.çocuğu taşıyan o, söylemeyen gene o ve üstüne söylemesi gereken de o.
Gelelim Yılmaz'a,
e abicim unutmayacaksan girmeyeceksin olaya ki yılmaz 34 ve ya 35 ti herhalde tam emin değilim. eskiden bana güvenmemeni anlıyorum ve haklısında ama sana evlenme teklif ettim içimi açtım sana (yılmaz bypass mı oldu :) artık güven olur mu dedikten sonra sen de güveniyorum diyorsan arkasında dur lafının değil mi ama. bir de her şeyi buna bağlayacaksan neyi konuşuyoruz ki burada :)
devam...
- hala gercegi bilmiyor
evet uzar gider katılıyorum. filiz hatalıdır deyip geçelim ve uzatmayalım :)
Mesela Yılmaz,
aslıya onu sevdiğini söylemedi ki. duygularını hiçe de saymadı herşey aslının bilgisi dahilinde gelişiyor.bile bile lades.tutarsa...artı olarak yılmaz niyetinde ciddi zaman geçirmeye çalışmıyor filizi sildi bitti.
filizin hatalarının odağında yılmaz var doğru ama diğer taraftan yılmazın hayatının odağı filiz. bu bana yılmaz filizi biraz fazla seviyormuş gibi geliyor :)
NOT: ŞU YILMAZIN AYAKLI GURUR OLDUĞUNU SÖYLEYEN SEVGİLİ FORUMDAŞLAR HALA LİSTEYİ BEKLİYORUM.BENİM CEVAPLAR HAZIR :)
tolgahuzur1
23-03-07, 08:31
herkese günaydın;
dün akşam formda yine çetin bir müdaceleye sahne olmuş.:img-hyste şöyle bakıyorumda yine eski yine eskii.. sanki başka konular yok .. neyse bugün akşam ak koyun kara koyun meydana çıkar.. herkese iyi yazışmalar..
Dün akşam forum yine karışmış ve yine herkez Yılmazı suçluyor.Filizciler ne söylerlerse söylesinler bana göre ilişkiye zarar veren bu ilişkinin bu duruma gelmesi tamamen filizin suçudur.Tabi Yılmazında hataları olmuştur ama Filiz kadar degil bana göre Filiz bu ilişki için çabalamamıştır.
forever_bim
23-03-07, 09:05
Arkadaşlar ben farkettim de sürekli hata çetelesi tuttuğumuz zaman gerek dizdeki aşkların gerekse insanlar arası ilişkilerin tüm rengi lezzeti gidiyor, insanoğlu hata yapar mutlaka. Kimisi ders alır kimisi almaz. Ama beşerdir şaşar, hatalar yapar. Özellikle aşkta o öyle yaptı bu böyle yaptı bu bunu böyle düşündü şeklinde sürekli hesap eder gibi gittiğimiz zaman işin sihri yok oluyor. Yeditepe İstanbul'dan bir replik geldi aklıma duruma çok uygun.
"Aşkın kar zarar defteri olmaz, alacağın varsa yüreğine yazacaksın":good:
66. bölüm fragmanına iki farklı bakış açısı..
Bir Ihlamurlar Altında fanı yani ben olarak değerlendirirsem...
Acı-gözyaşı-bıçaklamalar-kanser vs. bu nasıl fragman böyle benim fanı olduğum dizi bu değil.Benim dizimde aşk vardı gerçek temiz saf aşk..İlk bölümlerde Yılmaz'ın Elif'i güzel tartışmaları. Daha sonra efsane Filiz-Yılmaz aşkı.Gerçek hayatta sevgili olduklarındanmı bilinmez ikkisinin oynadığı sahneler aşk kokuyordu.Şimdi ise nefret kin kokuyor.ben eski Ihlamurlar Altında'yı istiyorum.:sad53:
Bir tv yöneticisi veya dizi yapımcısı olarak değerlendirirsem..
Fragman dediğin böyle olur işte.İçinde reyting yani para getirecek herşey var.Bizim milletimiz acı izleme hastası olduğundan bu acı dolu bölümü bayıla bayıla izlerler onlar izlerken bizde yeşil dolarları toplarız. Allah'ım ne kadar mutluyum Türkiye'de reyting almak ne kadar kolay.Yap bir dizi koy içine acının katmerlisini topla paraları olmadımı yap bir töre dizisi koy içine bir yakışıklı ağa [türkücüde olabilir] birde güzel kız kral ol bu alemde.Çok mutluyum çook...:happy0064
not:yukarıdaki masum bir isyandı sadece..:icon_sorr
24 saat sonrada olsa cevap vermem lazım..:img-yes:
not: mıstaa sinemin mesajında bile sataşmışın bana...görmedim sanma:img-yes: buarada eskileri maddeleştirdiğimiz yok...sinem orda ömerin yaralanmasının suçlusu filizdir diyenlere aslının hastalığının suçlusu da filizdir hatta herşeyin suçlusudur diye gönderme yapmıştı...
Sevgili Archshe;
Forumdaki deyimiyle Yılmazcılar ve Filizciler olarak ikiye ayrılmış durumdayız [ne yazıkki].Hal böylerken eleştiri olması o kadar doğalki.Bu eleştirileri sataşma olarak nitelendirmen yanlış.Öncedende dediğim gibi senin eleştirilerin yerli yerinde ve güzel oluyor.Ama sende böyle sende böyle yaparsan yani karşı eleştirilere tahammülsüzlük gösterirsen vay bu forumumuzun haline..:img-help:
yanlış anladın sanırım ...yılmazı eleştirmek için bir şey yazmamıştım :) archshe'de açıklamış ama bir de ben söyleyim dedim :) Her şeyin sebebi filizdir gibi bir yaklaşım vardı bende aslının hastalığını filize bağladım :) kendimi biraz daha zorlarsam küresel ısınmayı,çarpık kentleşmeyi,göç ve suç oranlarınıda filize bağlayabilirim :img-hyste
Sinem; Bilmiyorum forumda her şeyi Filiz'e bağlayan olabilir.Tam terside olabilir yani her şeyi Yılmaz'a bağlama durumu.:img-yes: Aslında yanlış bende kabul ediyorum o maddeler halindeki sıralaman şaka yönü ağır basan bir yazıydı benim hatam pardon.Forumda Yılmaza karşı o kadar haksız eleştiriler oluyorki insan ister istemez hassaslaşıyor bazen.
Sevgili modest2000;
Filiz'in bayan olduğu için daha çok eleştirildiğini söylemissin.Ne alaka canım arkadaşım benim.Tam tersi Filiz bayan üstüne üstlük hamile olduğundan daha yumuşak eleştirilyor..Kendi adıma öyle mesela Filiz'e bir acıma duygusu var bende ne kadar haksızda olsa (bana göre) onu acımasız eleştiremiyorum.Parmaklarım klavyeye gitmiyorbir türlü.:icon_sorr Şöyle forumumuza OBJEKTİF bir şekilde bakılırsa kimin daha acımasızca ve sert şekilde eleştirildiği çok kolay bir şekilde anlaşılır..
katılıyorum sana mıstaa maalesef böyle bir hal aldı dizi. şimdi 11 nci bölüme bakıyordum da elif evlenirken yılmazın gidip deniz fenerine toslaması, o anda elifin elindeki bardağı düşürmesi ve surat ifadesi ne güzelmiş be..bu arada geç te olsa özge borak ı tebrik ederim o duygu ve ifade anca öyle yansıtılabilirdi. tek kelimeyle müthiş.
forever_bim
23-03-07, 09:23
katılıyorum sana mıstaa maalesef böyle bir hal aldı dizi. şimdi 11 nci bölüme bakıyordum da elif evlenirken yılmazın gidip deniz fenerine toslaması, o anda elifin elindeki bardağı düşürmesi ve surat ifadesi ne güzelmiş be..bu arada geç te olsa özge borak ı tebrik ederim o duygu ve ifade anca öyle yansıtılabilirdi. tek kelimeyle müthiş.
Ben de bakarım ara ara ilk sezonki bölümlere. Hiç unutmam daha 36. bölümde foruma yazmıştım. Dizi senaryo açısından şah iken şahbaz olmaya başladı diye. İkinci sezon senaryo açısından vasatın üzeri çok az bölüm izledik bu çok doğru. Vasat pek çok bölüm vardı. Hatta vasatın altı -Cem Akman'la dolu- bölümlerimiz de oldu. Bu sezon sadece iyi oyunculuk götürüyor diziyi.
Ya bu arada sevgili ferman ilk sezon Özge Borak'ın olduğu sahneleri ben de çok beğenirdim yahu. Hele ilk bölümler müthişti. :good:
gülbeşeker
23-03-07, 09:33
eskiden fragmanları bile defalarca izlerdim şimdi ne zaman rast gelirse o zaman izliyorum neden çünkü içim kararıyor biri bıçaklanır,öbürü onun için kendini feda eder,diğeri ağlar ve ağlar sürekli ağlar bir başkası teseliyi başkasının kollarında arar teselli aranan kişi de hasta çıkar,yüzüğü atar aman ne güzel ne romantik bir fragman her bölüm bir umut bekliyorum nerdeyse dizide tek merak ettğim şey yılmazın çocuğu öğrenmesi olayı ama o kadar uzadı ki kabak tadı verdi.Son 9 bölüm ve hala yılmazın çocuğu öğreneceği anı bekliyorum bekle bekle nereye kadar.
Ben de bakarım ara ara ilk sezonki bölümlere. Hiç unutmam daha 36. bölümde foruma yazmıştım. Dizi senaryo açısından şah iken şahbaz olmaya başladı diye. İkinci sezon senaryo açısından vasatın üzeri çok az bölüm izledik bu çok doğru. Vasat pek çok bölüm vardı. Hatta vasatın altı -Cem Akman'la dolu- bölümlerimiz de oldu. Bu sezon sadece iyi oyunculuk götürüyor diziyi.
Ya bu arada sevgili ferman ilk sezon Özge Borak'ın olduğu sahneleri ben de çok beğenirdim yahu. Hele ilk bölümler müthişti. :good:
walla Hasan ne diyeyim ilk sezon hakikaten çok iyi. bir o açık pazarın patlatılması olaylarının olduğu bölümler sıkıcıydı benim için onun dışındaki tüm bölümler tekrar seyredilebilir kıvamda. demek diziyi gerektiği zaman bitireceksin don lastiği gibi uzatınca olmuyor işte. gerçi şu var iyi kötü gidiyor dizi biz de bu kadroyu iyi kötü izleme şansını yakalıyoruz işte ne güzel.biz mi çok şey istiyoruz nedir.
[QUOTE=mıstaa;2738422]
[B]Sevgili Archshe;
Forumdaki deyimiyle Yılmazcılar ve Filizciler olarak ikiye ayrılmış durumdayız [ne yazıkki].Hal böylerken eleştiri olması o kadar doğalki.Bu eleştirileri sataşma olarak nitelendirmen yanlış.Öncedende dediğim gibi senin eleştirilerin yerli yerinde ve güzel oluyor.Ama sende böyle sende böyle yaparsan yani karşı eleştirilere tahammülsüzlük gösterirsen vay bu forumumuzun haline..:img-help:
ama olmadı şimdi mıstaa...şakacıktan yazdım ben onu ciddiye mi aldın..buarada eleştirilerimi yerli yerinde ve güzel bulduğun için teşekkürler..ben de sana sataşmadan edemiyorum napalım şimdi:img-hyste
tolgahuzur1
23-03-07, 09:44
artık dizi hakkında konuşacak pek fazla konu kalmadı.. zaten dizinin adam akıllı konusuda yok ki? saçma sapan bir senaryo neyi temsil ettiğini bilmediğimiz bölümler.. valla çok sıkıcı oluyor ama sırf başladığım birşeyi bitirmek için izliyorum.. hani şöyle buram buram aşk kokan sahneler olsa da izleyicinin yüzü gülse.. ama nerdee..
forever_bim
23-03-07, 09:44
eskiden fragmanları bile defalarca izlerdim şimdi ne zaman rast gelirse o zaman izliyorum neden çünkü içim kararıyor biri bıçaklanır,öbürü onun için kendini feda eder,diğeri ağlar ve ağlar sürekli ağlar bir başkası teseliyi başkasının kollarında arar teselli aranan kişi de hasta çıkar,yüzüğü atar aman ne güzel ne romantik bir fragman her bölüm bir umut bekliyorum nerdeyse dizide tek merak ettğim şey yılmazın çocuğu öğrenmesi olayı ama o kadar uzadı ki kabak tadı verdi.Son 9 bölüm ve hala yılmazın çocuğu öğreneceği anı bekliyorum bekle bekle nereye kadar.
Gülbeşeker ben karar verdim biz bazı konularda yüzde yüz aynı düşünüyoruz. Ben fragmanı izliyorum sürekli ama. Malum bu aralar şiirleri Sinan Tuzcu okuyor. Eskiden de sık sık izlerdim. Malum dizimizin oyuncularının sesleri pek buğulu yahu. Kadife gibi. Mesela artık şiir okuma tarzlarını bile ezberlerim. Mesela Bülent İnal hüzünlü bir şekilde içini çeker sürekli şiir okurken. Sinan Tuzcu iniş çıkış yapar vurguları sürekli değiştirir. Düz tonda okumamaya çalışır.
Bir de şiiri Ayşe Arman'ın okuduğunu hayal edin arkadaşlar. Kulaklarımı tıkardım sanırım:)
heh he 11 nci bölüm sonunda yılmazın filize zorla yaptığı diş çekme operasyonu da çok güzel yaw. e filiz de sen dişçisin ben dahiliyeci miyim deyip onun dişini çekmesi.hoşmuş eski bölümler hoşşşşş..hep mi hata konuşacağız biraz da güzel sahneleri konuşalım gerçi hepsi baya bi geride kalmış ama. :)
Sevgili Fettan bu dizide bazı soruların cevaplarını almak için biz minimum 10 bölüm beklyoruz.. Daha vakti var..
Ben uzunca bir süredir soruyorum bu Yılmaz milyon dolarlar hibe ediyor etrafınada anası bacısı neden hala sobalı evde oturuyor. Tamam mahalleyi bırakamıyoruz .. Peki doğal gaz çektiremiyoruz mu. Yoksa Gazi mah. de doğal gaz yokmu?
Gazi Mahallesinde Doğalgaz elbette var. Ama bazı mahalleler yararlanamıyor. Yararlanmak için bir top imza lazım. Bu imzalarla igdaşa başvurmak lazım. Ama düşünüyorumda iyi yapıyorlar. Doğalgaz o kadar iyi ısıtmıyor. Para desen sobadan pahalı. Hem sobanın extraları var. Kestane.. Çay koyma.. Sonra su koyma.. Çamaşır asma.. Yanı bunları gözden kaçırma derim. İnsan hani konfora alıştıysa öyle gider. Bunu sen değiştiremezsin.
Birde geçen bölüm dikkatimi çekti..Aslı&Yılmaz yüzük seçmeye gittiklerinde yılmazın ayağında sanki kırmızı ayakkabılar vardı..Yoksa ben mi yanlış gördüm..Dikkatli arkadaşlar beni aydınlatsınlar. Kırmızı ayakkabı (hemide o kıyafetin altına) delikanlı adamı bozmaz mı? :img-hyste
Yılmazın o sahnede..
Üstündeki ceket Koyu mavi kadife ceketti.
Gömlek beyazdı.
Kotta klasik açık kottu.
Ayakkabı kahverengi ve italyan ayakkkabısı idi. Ucu baya vardı.
Neden bu kadar ayrıntılı olduğumu söylerseniz.. Çok dikkatli bakmıştım o sahnede.. Gözlerim bayram ettiğinden o anda beynimde fotosunu çektim.. :good: Bence baya hoş giyinmişti. Mümkünse hep bu tarzda giyinsin. :img-in_lo
Hasan seni bu forumda en büyük hata ne biliyormusun ? Bu forumda bir ilah olan Filizi yani Zeynayı eleştirmek. Ne demiştim bu seride hata yok. İcraat var sorgulama yok. Yani eleştirme gibi bir seçeneğimiz yok. :img-hyste
En iyisi Yılmaz ölsün.. Valla sonunda olacak o. Filizde çok sevdiği bebeğine kendisi bakar. Ömerde kurtulur. Cemde.. Aslıda..
Bakın bütün cepheler nasıl düzeldi ama.. :img-hyste
Lütfen Filizin neden parayı söylemediğini yada bebeği kendi meselesi için hala söylemediğini savunmayın. nereden tuutlursa tutulsun elinde kalıyor insanın. Kabul etmiş yada etmemiş.. Biz söylememesini tartışıyoruz. Neyse yeter bu kadar Filiz muhabbeti. :icon_whis
forever_bim
23-03-07, 09:54
walla Hasan ne diyeyim ilk sezon hakikaten çok iyi. bir o açık pazarın patlatılması olaylarının olduğu bölümler sıkıcıydı benim için onun dışındaki tüm bölümler tekrar seyredilebilir kıvamda. demek diziyi gerektiği zaman bitireceksin don lastiği gibi uzatınca olmuyor işte. gerçi şu var iyi kötü gidiyor dizi biz de bu kadroyu iyi kötü izleme şansını yakalıyoruz işte ne güzel.biz mi çok şey istiyoruz nedir.
Haklısın. Meral Kemal ikilisi baymıştı beni ama ikisi de çok iyi oyuncuydu. Şimdi I.A. da 55-56. bölümlere bak Yılmaz'la Filiz'den fazla Cem Akman sahnesi var. Cem Akmanın korkunç planları var. Açık verip yakalanamadığı. Resmen illet olur insan. Ya tam en son ne zaman hüzünlendiğimi unutmuşken geçen cuma bayağı bir musluklar açıldı bende. Gelin Türküsünde. Aynur Doğan'ın feryat halindeki sesi çok hoşuma gider zaten hep bir de Daimi'den Ne Ağlarsını patlattılar tam süper oldu.:good:
Ağustos Böcüğü
23-03-07, 10:05
Arkadaşlar ben farkettim de sürekli hata çetelesi tuttuğumuz zaman gerek dizdeki aşkların gerekse insanlar arası ilişkilerin tüm rengi lezzeti gidiyor, insanoğlu hata yapar mutlaka. Kimisi ders alır kimisi almaz. Ama beşerdir şaşar, hatalar yapar. Özellikle aşkta o öyle yaptı bu böyle yaptı bu bunu böyle düşündü şeklinde sürekli hesap eder gibi gittiğimiz zaman işin sihri yok oluyor. Yeditepe İstanbul'dan bir replik geldi aklıma duruma çok uygun.
"Aşkın kar zarar defteri olmaz, alacağın varsa yüreğine yazacaksın":good:
Sevgili Hasan,
Olay bitirmişin son cümlede..Bunu üzerine daha neyi tartışacağız. Çok tuttum cümleyi ve hafızama kazıdım.
Afyonumu patlatmakla meşgulüm..Yorumlarıda okuyayım geliyorum.:)
sevgili fatma
filiz ve filizciler hakkında düşüncelerinde anlamadığım noktalar var..filizi biz melekleştirmiyoruz...siz hata diyosunuz biz hata değil anlıyoruz diyoruz bize göre bu...bunu tartışııyoruz....hem biz filizi melek yapmadık ama siz şeytan gibi gösteriyosunuz...sizin savunmanız doğal eleşitirmeniz nekadar doğalsa bizim de anladığımız yerde savunmamız okadar doğal..neden bukadar taktınız filize ve filizcilere anlamış değilim açıkçası...
Haklısın. Meral Kemal ikilisi baymıştı beni ama ikisi de çok iyi oyuncuydu. Şimdi I.A. da 55-56. bölümlere bak Yılmaz'la Filiz'den fazla Cem Akman sahnesi var. Cem Akmanın korkunç planları var. Açık verip yakalanamadığı. Resmen illet olur insan. Ya tam en son ne zaman hüzünlendiğimi unutmuşken geçen cuma bayağı bir musluklar açıldı bende. Gelin Türküsünde. Aynur Doğan'ın feryat halindeki sesi çok hoşuma gider zaten hep bir de Daimi'den Ne Ağlarsını patlattılar tam süper oldu.:good:
walla Hasan o ikisinin oyunculuklarına bir şey diyemem ama ben de Kemal daha ağır basıyor rol kabiliyeti açısından meral biraz daha yapmacık geliyordu bana. ki sözüm oyunculuklara değil dizinin naif çizgisinden çıkmasınaydı. hani sanki o bölümler bana diziyi uzatıyoruz şimdiden araya alaksız ek diziler koyalım uzatmaya da yol yapalım gibi geldi. hüzün kısmına birşey diyemem maalesef bende birşey seyrederken ne o ne de başka duygular uyanmıyor.kalas mıyım neyim:)
forever_bim
23-03-07, 10:22
walla Hasan o ikisinin oyunculuklarına bir şey diyemem ama ben de Kemal daha ağır basıyor rol kabiliyeti açısından meral biraz daha yapmacık geliyordu bana. ki sözüm oyunculuklara değil dizinin naif çizgisinden çıkmasınaydı. hani sanki o bölümler bana diziyi uzatıyoruz şimdiden araya alaksız ek diziler koyalım uzatmaya da yol yapalım gibi geldi. hüzün kısmına birşey diyemem maalesef bende birşey seyrederken ne o ne de başka duygular uyanmıyor.kalas mıyım neyim:)
A bak o konuda haklısın işte. Entrikalar o dönemde başlamıştı. 36.37. bölümler civarıydı. Gıcık oluyordum senaristlere öyküden saptıkları için. Ama sezon finaliyle topladılar, Elif'in ölümyle egzoslarında kalan son barutu da attılar ve senaryo bitti. Sadece iyi oyunculuk götürüyor oldu diziyi. Geçen haftalara kadar Feride Ömer de çok hoşuma gidiyordu. Naif ve büyüsü bozulmamış bir ilişkiydi. Şimdi Nevzat'la ona da limon sıktılar. Peh.
Ağustos Böcüğü
23-03-07, 10:26
Sevgili Pinkzone,
Eğer imkanlar müsaitse konfora alışmakta hiç bir beis yoktur. Kişi elindeki imkanlarla yapabileceğinin en iyisini yapmaya programlıdır aksini ben şahsen düşünemiyorum. Gerçi sobalı günleride özlemiyor değilim çayımın üzerinde demlendiği, fındık kavurduğum, ekmek kızarttığım günler de güzeldi..tabi sobayı annem yaktığı müddetçe.. Ve lakin sönen sobalar...Pisliği vs.. Artık hiç işim olmaz. Hayat hızla akıyor zamandan ve emekten tasarruf etmek gerekmekte..
Yılmazın giyimi ile alakalı olarak her ne kadar forumdaki pek çok arkadaş çok beğensede benim gözlerimi tırmaladı ki farkettim..Yoksa çok dikkatli bir izleyici olduğum söylenemez. Ayrıntıda fazlaca boğmam kendimi... benim tarzım giyinmiyor adam belki ondandır.
Filiz haklı Yılmaz daha haklı fakat en haklı Ömer meselesine girmeyeceğim.
Sevgili Hasan noktayı " Aşkın kar zarar defteri olmaz" diyerek koydu. Üzerine yorum yapmak abesle iştigal olur..
sevgili fatma
filiz ve filizciler hakkında düşüncelerinde anlamadığım noktalar var..filizi biz melekleştirmiyoruz...siz hata diyosunuz biz hata değil anlıyoruz diyoruz bize göre bu...bunu tartışııyoruz....hem biz filizi melek yapmadık ama siz şeytan gibi gösteriyosunuz...sizin savunmanız doğal eleşitirmeniz nekadar doğalsa bizim de anladığımız yerde savunmamız okadar doğal..neden bukadar taktınız filize ve filizcilere anlamış değilim açıkçası...
Ben şeytanlaştırmıyorum. Ama siz konuyu öyle bir yere getiriyorsunuz ki.. Filiz bunu yaptı doğruydu.. Filiz haklıydı gibi yorumlar okuyorum. Evet sizin doğru yada yanlış çevçeveniz ilginç olabilir. Bende de bir başka bakış açısı var farzedin. Filizi konuşmak yanlışlarını yada doğrularını irdelemek forumda sorun haline geldi. Ama Yılmaz denilince akan sular durulyuor.. Yada Ömer.. Hemen bi başka günah keçisi bulunabiliyor. Biz Filizi eleştirincede karakterin davranışlarını irdeliyince yanlı yorum yada takmış moduna giriyoruz.
Siz ne kadar Filizi eleştirmiyorsanız da.. Eleştirenler olacaktır. Tıpkı Yılmazı yada Ömeri eleştirdiniğiniz gibi. Biz her daim buradıyız. Ben savundğum karakteride çok dalga geçebilir..Vede eleştirebilirim. Ama burdaki çoğu filizcilerde gördüğmü manzara tam tersi.. Eleştirme yermeye dönüyor.. Övmeye dönüyor.. Hatasız süper filiz doğuyor. Biz eleştirirken siz eleştirmemeyi olsun olmuş.. Filizdir yapar demeyi kabul ediyorsunuz. Çoğu arkadaş böyle sizi kastemiyorum sadece.
Ben mi sadece bu forumda tek yanlı yorum yapıyormuşum.. Dikkatle bakın.. Göreceksiniz ki çoğu arkadaş yanlı yapıyor. Ama ben gerektiğinde karakterleri eleştirebiliyorum. Ama çoğu arkadaşda gördüğüm.. Eleştirmek yerine irdelemek yerine yergi ve övme var..
İşte buna güzel yorum anlaşı derim.. Siz yapınca oluyor biz yapınca olmuyor. Ne ala memleket dimi ?
forever_bim
23-03-07, 10:33
Sevgili Ağustos Böcüğü
Zaten dünkü tartışmadan sonra iyice idrak ettim herkes - ben de dahil- son derece sabitiz ve bulunduğumuz noktayı savunmaya bayılıyoruz. O yüzden de birşeyleri değiştirmeye çalışmanın ancak ve ancak hariçten gazel okumanın bir tezahürü olacağını düşünüyorum. Ek olarak ben şimdi bu zorlamalarla FÖMER'i ne kadar sekteye uğratacağını merak ediyorum sn senaristlerin. Umarım iletişimin mihenk taşı olan 'konuşmak' benim çiftim için de bir pantomim olmaz.
Sevgili Agustos Böceği.
Tercih meselesidir. Uğraşmak isteyen soba kullanır. Uğraşmak istmeyen doğalgaz.. Ama çoğu mualla hanım tarzında olan bayanlar. Eski kafadan oldukları için.. Hem iliklerine kadar ısınmak isterler hemde her türlü şeyde kullanmak isterler.. Ceremesini çekmeye razıysa bize nee.. Hem akşamdan sabaha kadar ne yapıyor evde.. Dışarı çıktığınıda görmedik. Varsın öyle yapsın. O temizliğin yapmaya razıysa.. Bize bir şey demek düşmez.
kaç gündür anlamsız şekilde devam eden yorumlar üzerine duygularıma tercüman olacak bu dizeleri paylaşmak istiyorum sizlerle:img-wink:
F orumum vardı bir zamanlar
O lumlu olumsuz tartışılırken bile
R ahatsız etmezdi kimseyi
U nutuldu artık bu günler
M anasız tartışmalara dönüştü dizeler
D ayanamaz oldu artık gönüller
A nlaşmak bu kadar zormuydu
Ş aşmamak elde değil şu son günlerde
L akin dur demek lazım bu anlamsız gidişe
A maç hoşça vakit geçirmek değil mi birlikte
R icam sadece siz forumdaşlara
I lımlı olalım bize de bu yakışır
M utlu anlar yaşamak varken neden böylesi
A nlamadım olması gereken bu mu sizce
herkese teşekkür ederim:img-yes:
Ben şeytanlaştırmıyorum. Ama siz konuyu öyle bir yere getiriyorsunuz ki.. Filiz bunu yaptı doğruydu.. Filiz haklıydı gibi yorumlar okuyorum. Evet sizin doğru yada yanlış çevçeveniz ilginç olabilir. Bende de bir başka bakış açısı var farzedin. Filizi konuşmak yanlışlarını yada doğrularını irdelemek forumda sorun haline geldi. Ama Yılmaz denilince akan sular durulyuor.. Yada Ömer.. Hemen bi başka günah keçisi bulunabiliyor. Biz Filizi eleştirincede karakterin davranışlarını irdeliyince yanlı yorum yada takmış moduna giriyoruz.
Siz ne kadar Filizi eleştirmiyorsanız da.. Eleştirenler olacaktır. Tıpkı Yılmazı yada Ömeri eleştirdiniğiniz gibi. Biz her daim buradıyız. Ben savundğum karakteride çok dalga geçebilir..Vede eleştirebilirim. Ama burdaki çoğu filizcilerde gördüğmü manzara tam tersi.. Eleştirme yermeye dönüyor.. Övmeye dönüyor.. Hatasız süper filiz doğuyor. Biz eleştirirken siz eleştirmemeyi olsun olmuş.. Filizdir yapar demeyi kabul ediyorsunuz. Çoğu arkadaş böyle sizi kastemiyorum sadece.
Ben mi sadece bu forumda tek yanlı yorum yapıyormuşum.. Dikkatle bakın.. Göreceksiniz ki çoğu arkadaş yanlı yapıyor. Ama ben gerektiğinde karakterleri eleştirebiliyorum. Ama çoğu arkadaşda gördüğüm.. Eleştirmek yerine irdelemek yerine yergi ve övme var..
İşte buna güzel yorum anlaşı derim.. Siz yapınca oluyor biz yapınca olmuyor. Ne ala memleket dimi ?
benim derdim eleştirlmesi değil ama konular okadar sapıyo ki herşey filize bağlanıyo...filiz kusursuz değil hata da yapıyo ama ben anlayabiliyorum bu kadar zor mu anlaşılmam...valla diziyi izlerken filiz kusursuzdu ama gene forum bişey bulur diye izliyorum...bana göre filizi eleştirmeyi geçti olay meydan savaşına döndü...ben bunu anlamıyorum...siz eleştirirseniz biz de cvp veririz buna da tahammül edin bi zahmet...
Sevgili Filizim+y
Burdaki forum arkadaşlarımıza çok güzel mesaj iletmişsin. Şiirin çok iyi.. Ellerine sağlık..
Burdan şimdi bilgisayarlarının başında olan bütün I.A gönül dostlarına yolluyorum. :img-hyste
Ağustos Böcüğü
23-03-07, 10:42
Sevgili Ağustos Böcüğü
Zaten dünkü tartışmadan sonra iyice idrak ettim herkes - ben de dahil- son derece sabitiz ve bulunduğumuz noktayı savunmaya bayılıyoruz. O yüzden de birşeyleri değiştirmeye çalışmanın ancak ve ancak hariçten gazel okumanın bir tezahürü olacağını düşünüyorum. Ek olarak ben şimdi bu zorlamalarla FÖMER'i ne kadar sekteye uğratacağını merak ediyorum sn senaristlerin. Umarım iletişimin mihenk taşı olan 'konuşmak' benim çiftim için de bir pantomim olmaz.
Senaristlere kalsa olacakda fazla zamanları kalmadı..Ben Ömer&Feride çifti ilişkisinin cılkını çıkarabileceklerini sanmıyorum.
Yaptıkları tek şey Ömerin canıyla uğraştırmak.. Umarım bu defa son olur..
Amiyane tabir ciddi kabak tadı verdi bu durum.
Nevzat mutemel ferideyi geri kazanmaya çalışacak ama ben bunu entrikalarla yapacağını sanmıyorum..Nedense öyle bir elektrik almadım Nevzat'tan umarım haksız çıkmam.
forever_bim
23-03-07, 10:45
Yeni bölüme saatler kala yeni taptaze başlık. Buyrun güzel güzel yazın.
Önceki başlığın linki:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=17681
Saygımla
MODUNUZ:)
benim derdim eleştirlmesi değil ama konular okadar sapıyo ki herşey filize bağlanıyo...filiz kusursuz değil hata da yapıyo ama ben anlayabiliyorum bu kadar zor mu anlaşılmam...valla diziyi izlerken filiz kusursuzdu ama gene forum bişey bulur diye izliyorum...bana göre filizi eleştirmeyi geçti olay meydan savaşına döndü...ben bunu anlamıyorum...siz eleştirirseniz biz de cvp veririz buna da tahammül edin bi zahmet...
Benim açımdan bir sorun yok.. Ben burda olduğum sürece sana cevap veririm.. Ama çoğu arkadaştan bu anlayışı beklemen yanlış. Herkesin Herkeste bir beklentisi olabilir. her beklenti gerçekleşmeyebilir. Gerçekleşmeyen beklentiler ise imkansızdır. Buda imkansız bir beklentidir. Ben böylsem herkesin böyle olmasını beklemen yanlış.
modumunda izniyle kapanan başlık yüzünden arada kaynar düşüncesiyle tekrar gönderiyorum:img-yes:
kaç gündür devam eden yorumlar yüzünden, tüm forumdaşlara duygularımın tercüman olması açısından gönderiyorum bu şiirimi:img-wink:
A nlamadım, biri anlatsın bize
herkese teşekkür ederim...
ben de şu meydan savaşı hakkında birşeyler karalayayım dedim izninizle;
bu meydan savaşının sebebin de dediğiniz tüm etkenler rol oynuyor. ama bence bunlardan daha büyük olan sorun şu;
1- kimsenin diğerinin yazdığını,anlatmak istediğini tam olarak okumadan, anlamadan, forumun moda deyimiyle empati yapmadan direk etki tepki olayı sonucu direk savaşa dahil olması.buna ben de dahilim yanlış anlaşılmasın. daha dün archshe nin bana yazdığı cevabi yazısını yanlış okumuş ve fevri bir cevap vermiştim neyse ki sonradan iki karadenizli olarak barış çubuğu tüttürdük :)
2- bir diğeri ise yazanların derdini anlatırken yanlış kelimelerle anlatması ve ya tam olarak düşündüğünü yazıya dökememesi. bu konuda da ilk 10 a gireceğimi düşünüyorum :)
tüm bunların ışığında özetlemek gerekirse saygı ve forum kuralları aşılmadan bir savaş vermek,didişmek bana hoş geliyor. hani şey gibi bu galasaraylılarla dalga geçemeyeceksem bir fenerli olarak gs yi yenmenin ne güzelliği var ki.tam tersi de doğrudur. ama son zamanlarda forumda filizin kayırıldığı,anlamlı anlamsız savunulduğu da bir gerçektir. hele ki hamileliği üzerinden gidip yaptığı hataları "kız zaten hamile daha ne kadar dayansın, hamile psikolojisi gibi" savlarla desteklemek en başta filize haksızlıktır.
son cümle olarak ; "filiz haksızdır, sonuna kadar yılmazcıyız" :img-hyste
NOT: Şu yılmazın yürüyen ayaklı gurur heykeli olduğunu söyleyen veya söylemek isteyen arkadaşlar bu son anonstur. bi zahmet olay gösterin şöyle liste halinde bu üçüncü anons :) yoksa olay mı bulamıyorsunuz :img-hyste
O gün evlilik teklifimi yineleme.. Deniz gök ve martılar şahitti.. :) Yılmaz ah yılmaz.. Yetti martıların çektiği.. Avatarımda pek iç açıcı oldu.. :)
Benim anlamadığım şey bu kadar sosyal statütüsü yüksek olan bir ailenin hiç mi dostu, akrabası yok.Hadi düşenin dostu olmaz diyelim.Ama 1 tane bile mi çıkmaz.Sayın senaristler dostluk , akrabalık ilişkilerini rafa kaldırdı sanırım.Ömer ve Filiz kendilerine teklif edilen yardımları kabul ederler mi onuda bilemem.
Benim anlamadığım şey bu kadar sosyal statütüsü yüksek olan bir ailenin hiç mi dostu, akrabası yok.Hadi düşenin dostu olmaz diyelim.Ama 1 tane bile mi çıkmaz.Sayın senaristler dostluk , akrabalık ilişkilerini rafa kaldırdı sanırım.Ömer ve Filiz kendilerine teklif edilen yardımları kabul ederler mi onuda bilemem.
Geçen bölüm sadece Handanın telefonda yardım istediğini gördük. Demekki öyle söyledikleri kadar hatrı sayılır bir dostlukları yokmuş. Herşey menfaat dünyası sonuçta.
pehh kim handan gibi biriyle arkadaşlık eder ki. ilk sezon ömerin doğumgününe bir ton adam gelmişti. demek onlar da erol, ömer, filiz için gelmişler. zaten handan bu dizinin en ütopik karakteridir.benzer tipler tanıdım ama bu kadarını kimsede görmedim yahu. handanı suçlamayın o yüzden öyle bir insan modeli yok gerçek dünyada. o yüzden bizim dünyevi yorumlarımızla handanı anlamak mümkün değildir. :)
tolgahuzur1
23-03-07, 11:28
arkadaşlar ne oldu size bugün kimseden ses soluk yok.. cuma günü sendromu oldu heralde..:img-hyste akşam burası şenlenir..:) acaba bu haftaki süpriz sahne ne olacak..:icon_whis
Sevgili ferman336
Buna bir nevi maddiyat dünyası diyoruz.. Düşene bir tekme daha vurulma olayı diyoruz. Zaten maddiyata dayalı dostluklar hiçbir zaman gerçekçi olmamıştır. Maneviyata dayalı dostlular varlıktada yoklukta kendisini gösterebilmektedir. Senaristlerin anlatmak istedikleri tema bu.
pehh kim handan gibi biriyle arkadaşlık eder ki. ilk sezon ömerin doğumgününe bir ton adam gelmişti. demek onlar da erol, ömer, filiz için gelmişler. zaten handan bu dizinin en ütopik karakteridir.benzer tipler tanıdım ama bu kadarını kimsede görmedim yahu. handanı suçlamayın o yüzden öyle bir insan modeli yok gerçek dünyada. o yüzden bizim dünyevi yorumlarımızla handanı anlamak mümkün değildir. :)
ne zaman eğlence , parti var. o zaman dostlar arkadaşlar ortaya çıkıyor. ölümler , dar günlerde dostlar , arkadaşlar kayboluyor.demek ki hepsi iyi gün dostuymuş. son bölümlerde eskisi gibi olmasada ,Tekinerler durumu düzeltip bir parti verelim derse hepsi yine ortaya çıkar.
yazdıklarınızı okuyorumda arkadaşlar ne bu gene filizcler songaz savunmaya devam bu arada fermen çok doğru cümleler kurmuş tebrikj edemeden geçemicem benim yokluğumda forum artık sana amanettir kardeşim
evet arkadaşlar bu akşam nihayet dizimizin günü her zamanki temennimi baştan yapmak istiyorum yılmaz ne yaparsa yapsın lütfen sağduyudan vazgeçmeyin ve yorumlarını buna yansıtmayın diyorum kendimizi kasmayalım diyorum birde bu günler olucakki gelecek günler daha iyi yaşansın değilmi ama
Ağustos Böcüğü
23-03-07, 11:47
Sevgili ferman336
Buna bir nevi maddiyat dünyası diyoruz.. Düşene bir tekme daha vurulma olayı diyoruz. Zaten maddiyata dayalı dostluklar hiçbir zaman gerçekçi olmamıştır. Maneviyata dayalı dostlular varlıktada yoklukta kendisini gösterebilmektedir. Senaristlerin anlatmak istedikleri tema bu.
Dizi dünyamızın senaristlerinin işlediği bu temada can sıkıcı.. Ne yani zenginsin diye dostun olmayacakmı? Ya da her fakirin etrafı dostlarla mı çevrilidir.
Ben buna züğürt tesellisi diyorum. Yanlış anlama sevgili pinkzone..Sözüm sana değil. Bu genel düşünce tarzına..Temcit pilavı gibi her daim önümüze illaki bunu koyacaklar. Ben sürekli zengin-fakir edebiyatı üzerinden prim yapmaya çalışan senaristleri buradan kınıyorum. Ahlaklı ve düzgün insan olmak kimsenin tekelinde değildir. İster zengin ister fakir olsun.
Sevgili ferman336
sevgili pinkzone söylediklerinde haklısın.ben üstüne ben biraz senaristleri de suçluyorum. çünkü hakikaten handan gerçek dünyada hele ki bizim toplumumuzda eşine rastlanmayacak bir karakterdir. öyle tipler yok mudur vardır ama bu kadarı değil. yani bu karakter bu kadar uçta değil de biraz daha derli toplu çizilebilirdi diye düşünüyorum. şu hale bakar mısın hadi handan ın ilişkilerini maddiyat belirliyor onu anladık bir ton insan var böyle dünyada ama onu dışında da öyle bir kılıf çizdiler ki kadın sürünecek durumda en taraflı bakan seyirci bile haklı olduğu bir tarafı bulup yazık yaa kadına diyemiyor.:icon_sorr
birşeyi açıklağa kavuşturmak istedim arkadaşlar dizimiz seski türk filmlerinden ilham aldığı için bazı detayları sanırım atlıyoruz.onlardan biride acı çekenler genelde seven kadınlar oluyor bu çok önemlidir.belli yıllara damgasını vurmuş bir gerçekliktir.kız bütün acıları çeker erkek gelir bunları görür afdiler ve mutlu olurlar bunu o yüzden gözardı etmeden yorumlar yapalım ve bu bir dizi olduğu için uzatılması mümkündür
yazdıklarınızı okuyorumda arkadaşlar ne bu gene filizcler songaz savunmaya devam bu arada fermen çok doğru cümleler kurmuş tebrikj edemeden geçemicem benim yokluğumda forum artık sana amanettir kardeşim
evet arkadaşlar bu akşam nihayet dizimizin günü her zamanki temennimi baştan yapmak istiyorum yılmaz ne yaparsa yapsın lütfen sağduyudan vazgeçmeyin ve yorumlarını buna yansıtmayın diyorum kendimizi kasmayalım diyorum birde bu günler olucakki gelecek günler daha iyi yaşansın değilmi ama
ooo matraka hoş geldin.dün yoktun zorladılar bizi. :) tebriğin için teşekkür ederim dernek başkanımızın övgülerine mazhar olmak güzel :) emanet konusuna gelince bakalım elimizden geleni yapacağız artık :) gerçi tek ben yokum diğerlerinin hakkını da yemeyelim. sevgili pinkzone,tolga, delfin,mıstaa,emraht, yakup...say say bitmiyor be :) son zamanlarda bir de sevgili modumuz (en azından yılmazcı olarak değilde anti-filizci olarak.kızma ama seni de derneğe bekliyoruz)
Dizi dünyamızın senaristlerinin işlediği bu temada can sıkıcı.. Ne yani zenginsin diye dostun olmayacakmı? Ya da her fakirin etrafı dostlarla mı çevrilidir.
Ben buna züğürt tesellisi diyorum. Yanlış anlama sevgili pinkzone..Sözüm sana değil. Bu genel düşünce tarzına..Temcit pilavı gibi her daim önümüze illaki bunu koyacaklar. Ben sürekli zengin-fakir edebiyatı üzerinden prim yapmaya çalışan senaristleri buradan kınıyorum. Ahlaklı ve düzgün insan olmak kimsenin tekelinde değildir. İster zengin ister fakir olsun.
tabiki haklısın ama tüm zenginlerde böyle değil onuda unutmamak lazım değilmi yani tüm zenginler iyiyse neden dünya hergeçen gün kötüye gider neden hala hastalıklardan açlıktan ölen insanlar olur kısaca ne kadar çok zengin doğurursa toplum gidişat o kadar kötüdür.çünkü bu toplumda paylaşımın azlığını gösterir.
Ağustos Böcüğü
23-03-07, 11:56
birşeyi açıklağa kavuşturmak istedim arkadaşlar dizimiz seski türk filmlerinden ilham aldığı için bazı detayları sanırım atlıyoruz.onlardan biride acı çekenler genelde seven kadınlar oluyor bu çok önemlidir.belli yıllara damgasını vurmuş bir gerçekliktir.kız bütün acıları çeker erkek gelir bunları görür afdiler ve mutlu olurlar bunu o yüzden gözardı etmeden yorumlar yapalım ve bu bir dizi olduğu için uzatılması mümkündür
Matraka sormadan edemiyeceğim..Gerçi öncede söyledin ama had safhada konfirmasyona ihtiyacım var..Ömer bu defa da kefeni yırtıyormu?Bir tarafım acaba diyor..başkada birşey sormayacağım. Söz..
bu yorumunun bir kısmına katılıyorum genel olarak ele alırsak öyle dediğin gibi. ama dizide dikkat edersen yılmaz da zengin ve etrafı dostlarla çevrili. demek ki senaristlerin meseleyi ele alışları zengin-fakir açısından değil. zengin de olsan fakir de olsan önce insan olma açısından değerlendiriyorlar.belki yılmaz ana karakter diye itiraz edenler olacaktır.ilk sezon kemal de zengindi.onun yansıtılışı da ortada.
Matraka sormadan edemiyeceğim..Gerçi öncede söyledin ama had safhada konfirmasyona ihtiyacım var..Ömer bu defa da kefeni yırtıyormu?Bir tarafım acaba diyor..başkada birşey sormayacağım. Söz..
buna pes diyerek cevap vermek istiyorum diyebilirmiyim pesssss!!!!:img-hyste :img-hyste ya kaç kere yazıcam bazı şeyleri arkadaşlar lütfen ama bir daha yazmayacağım ömer kefeni yırtıcak yırtıcak lütfen bu konu kapansın artık
modumunda izniyle kapanan başlık yüzünden arada kaynar düşüncesiyle tekrar gönderiyorum:img-yes:
kaç gündür devam eden yorumlar yüzünden, tüm forumdaşlara duygularımın tercüman olması açısından gönderiyorum bu şiirimi:img-wink:
A nlamadım, biri anlatsın bize
herkese teşekkür ederim...
Filizim+y şiirine yürekten katılıyor, aynı temennilerde bulunuyorum. Daha objektif tartışmalar yapmak dileğiyle...:img-blush
Forumun havasını biraz değiştirelim
Garip ile Handan arasında geçen bir konuşma :
Garip : Hayırdır Handan Hanım. Taşınıyormusunuz ?
Handan : Evet
Garip (Hüzünlü) : Bu kadar çabuk mu ? Daha uzun bir süre görüşeceğimizi sanıyordum. Gitmeden önce diyeceğiniz bir şey yok mu ?
Handan : Evde azıcık çöp kalmıştı onları alırsınız.
Garip : Giderken arkanızda gözü yaşlı bir Garip bırakacaksınız.
Handan : Aaa… Delimi ne !!!
Garip (Şarkı söylemeye başlar) : Gidiyorsun bilmediğim uzaklara. Bakarken ardından gitme kal diyemedim. :D :D :D
sevgili pinkzone söylediklerinde haklısın.ben üstüne ben biraz senaristleri de suçluyorum. çünkü hakikaten handan gerçek dünyada hele ki bizim toplumumuzda eşine rastlanmayacak bir karakterdir. öyle tipler yok mudur vardır ama bu kadarı değil. yani bu karakter bu kadar uçta değil de biraz daha derli toplu çizilebilirdi diye düşünüyorum. şu hale bakar mısın hadi handan ın ilişkilerini maddiyat belirliyor onu anladık bir ton insan var böyle dünyada ama onu dışında da öyle bir kılıf çizdiler ki kadın sürünecek durumda en taraflı bakan seyirci bile haklı olduğu bir tarafı bulup yazık yaa kadına diyemiyor.:icon_sorr
eski türk filmlerine dönelim bir an bakalım neler yapabilir örneğin oğlu ile evlenmesin diye namusla suçlar,iftira atabilir çalmakla aldatmakla rahatlıkla suçlar demekki handanda bu profilde biri o zaman aslında kızının onuru ile oynaması normal diyebiliriz o da erkeği istemiyor peki istemiyorsa nasıl engeller erkeğin en can alıcı yerinden vurur aldatmak aldatılmak manus gibi kavramlardan bunu yapmassa ilginç olurdu hatırlarsanız üzülen acı çeken kadın sonunda herkesi ailesinin yaptıklarıda dahil unutur ve mutlu olurlardı
arkadaşlar dile kolay böyle senaryoları ülkemiz türk sineması uzun zaman kullandı
Ağustos Böcüğü
23-03-07, 12:04
tabiki haklısın ama tüm zenginlerde böyle değil onuda unutmamak lazım değilmi yani tüm zenginler iyiyse neden dünya hergeçen gün kötüye gider neden hala hastalıklardan açlıktan ölen insanlar olur kısaca ne kadar çok zengin doğurursa toplum gidişat o kadar kötüdür.çünkü bu toplumda paylaşımın azlığını gösterir.
Matrakacım aynı şekilde tüm fakirlerde iyi değil.Onuda gözden kaçırmayalım.
İyiliği ve kötülüğü zenginlik-fakirlik belirlemiyor..
Keşke dediğin gibi insanlar paylaşmayı bileydi... Ahhh mülkiyet duygusu..Ne beter bir duygusun sen..Can bile bedende emanetken..Herşeye sahip olmuşun ne yazar.
"Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi"
Bu sözü hepinizin bildiği üzere 7 düvele nam salmış Kanuni demiş.
Yılmaz bu bölüm birşey mi yapacak ki sen böyle yazdın.Birisi hem üzücü hem de kötü birşeyler olacak demişti.Sende böyle yazınca aklıma kötü şeyler getirdim.
Ağustos Böcüğü
23-03-07, 12:07
buna pes diyerek cevap vermek istiyorum diyebilirmiyim pesssss!!!!:img-hyste :img-hyste ya kaç kere yazıcam bazı şeyleri arkadaşlar lütfen ama bir daha yazmayacağım ömer kefeni yırtıcak yırtıcak lütfen bu konu kapansın artık
Ne bağırıyon yaa Alla allaaa.. ;)
Herşeye rağmen var işte endişelerimiz..Dedim zaten konfirme et diye..Taş attında kolun mu yoruldu.. Tamam parmakların yorulmuş olabilir. Yok mu o kadar hatırımız.
Konu kapatılmıştır...
eski türk filmlerine dönelim bir an bakalım neler yapabilir örneğin oğlu ile evlenmesin diye namusla suçlar,iftira atabilir çalmakla aldatmakla rahatlıkla suçlar demekki handanda bu profilde biri o zaman aslında kızının onuru ile oynaması normal diyebiliriz o da erkeği istemiyor peki istemiyorsa nasıl engeller erkeğin en can alıcı yerinden vurur aldatmak aldatılmak manus gibi kavramlardan bunu yapmassa ilginç olurdu hatırlarsanız üzülen acı çeken kadın sonunda herkesi ailesinin yaptıklarıda dahil unutur ve mutlu olurlardı
arkadaşlar dile kolay böyle senaryoları ülkemiz türk sineması uzun zaman kullandı
tamam matraka, eski türk film ve dizilerinden alıntılar yapılabilir, orada geçen olaylar bugüne uyarlanabilir ama bunu dimdirek yapmanın anlamı yok. biraz daha günümüze uygun olaylar bulabilirler. 2007 senesi için bu olaylarla bezenmiş senaryo biraz güdük kalıyor benim için. bak ilk sezonda alıntılarla doluydu belki 2 nci sezona nazaran daha fazla alıntı içeriyordu ama öyle nakış gibi yumuşak işlenmişti ki senaryo hoşuma gidiyordu.ama şimdi...:icon_sorr
Matrakacım aynı şekilde tüm fakirlerde iyi değil.Onuda gözden kaçırmayalım.
İyiliği ve kötülüğü zenginlik-fakirlik belirlemiyor..
Keşke dediğin gibi insanlar paylaşmayı bileydi... Ahhh mülkiyet duygusu..Ne beter bir duygusun sen..Can bile bedende emanetken..Herşeye sahip olmuşun ne yazar.
"Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi"
Bu sözü hepinizin bildiği üzere 7 düvele nam salmış Kanuni demiş.
tabiki değil ama zenginlik iyiye ne zaman kullanılmış ki fakir insanların elleri zayıf olduklarından insanları oldukları kabul ederler amma böyle ama öyle ama zenginlik aynı zamanda güç demektir.örnek istersen ülkemizde bulunan bir çok dernek leri veririm sana bunların gücünü neler yapabileceklerini aylık kaçlira maaş aldıkları ortada iken bunları tartışmak hoş değil valla ben iyi ve zengin kelimesini yanyana kuulanırken günümüzde çekinir oldum pek az böyle insanlar
modest2000
23-03-07, 12:13
Selamlar herkese!!!!Eski türk filmleri 2 saat matraka.Aynı senaryo dizi olunca çekilmiyor.:img-wink: Ayrıca akşam Yılmaz bazı çamlar devirecek yine heralde ki,sağduğuya çağırıyor ve bizi alıştırıyorsun:img-wink: Ne iş.....
tamam matraka, eski türk film ve dizilerinden alıntılar yapılabilir, orada geçen olaylar bugüne uyarlanabilir ama bunu dimdirek yapmanın anlamı yok. biraz daha günümüze uygun olaylar bulabilirler. 2007 senesi için bu olaylarla bezenmiş senaryo biraz güdük kalıyor benim için. bak ilk sezonda alıntılarla doluydu belki 2 nci sezona nazaran daha fazla alıntı içeriyordu ama öyle nakış gibi yumuşak işlenmişti ki senaryo hoşuma gidiyordu.ama şimdi...:icon_sorr
haklısın ama bizimkiler bu konuda çok saygılı:img-hyste :img-hyste aslında hep demişimdir.birinci sezon kötülükler de olsa güzellliği bir hayal dünyasını 2.sezon ise gerçek dünyaya hoşgeldinizi oynadılar diyorum böyle izliyorum böyle bakıyorum
Selamlar herkese!!!!Eski türk filmleri 2 saat matraka.Aynı senaryo dizi olunca çekilmiyor.:img-wink: Ayrıca akşam Yılmaz bazı çamlar devirecek yine heralde ki,sağduğuya çağırıyor ve bizi alıştırıyorsun:img-wink: Ne iş.....
:img-hyste :img-hyste matraka böyle birşey diyorsa yılmaz neler yapabilir akşam düşünelim diyorsunuz değilmi :img-hyste :img-hyste yılmazın son sahneleri ne diyim arkadaşlar son huzurlu günleri ondan sonra dumur olucak garibim:img-hyste :img-hyste dediğim gibi arkadaşlar özet ve fragman bölüm için yeterli değil sonunda gene bir bomba atılabilir
tabiki değil ama zenginlik iyiye ne zaman kullanılmış ki fakir insanların elleri zayıf olduklarından insanları oldukları kabul ederler amma böyle ama öyle ama zenginlik aynı zamanda güç demektir.örnek istersen ülkemizde bulunan bir çok dernek leri veririm sana bunların gücünü neler yapabileceklerini aylık kaçlira maaş aldıkları ortada iken bunları tartışmak hoş değil valla ben iyi ve zengin kelimesini yanyana kuulanırken günümüzde çekinir oldum pek az böyle insanlar
walla matraka dernek başkanımsın ayrı konu ama bu konu sadece zenginlik, parayı koyup kuralı da koyanlar açısından bakılamayacak bir konu. bir genelleme yapmak yanlış olur. her zaman inandığım bir şey vardır. insanlar kaybetmekten korkacakları bir şeye sahip olurlarsa her zaman daha az tehlikeli olurlar. daha fazlası politika ve dünya görüşü konusuna gireceği için yazmayayım iyisi mi :)
ayrıca dün foruma uğrayamadım çünkü filizi anlama günümdü:img-hyste :img-hyste gelmediğime göre anlayamamışım demekki kendisini severim secomsun yazılarını ve cevaplarını okuyunca kendimi tutamıyorum nedense ya ben tavsiye etmekten bıktım bu secoms a bir daha izle diye
birde secoms kursuni19 arkadaşımıza cevap vermiş kendisi nedense bu hataların hepsinde yılmaz var demiş bunu gerçekten yazmış sapol secoms bizi aydınlattığın için bak çiçek açtım:img-hyste :img-hyste
sevgili matraka, söze yılmazın en son mutlu günleri diye başlamışsın söyler misin ben kayıp ilanımdaki yılmaza ulaşabilecek miyim? bu dumur olayından sonra aradığım ama bir türlü kayıp ilanıma cvp vermeyen yılmazımı yeniden görebilecek miyim?
hem sadece yılmaz değil filizde kayıptı ona ne zaman ulaşacağım?
farkındayım çok soru sordum ama kaç gündür yazmayınca parmaklarıma hakim olamadım, cvplarınızı bekliyorum sayın hocam:img-wink:
modest2000
23-03-07, 12:29
tabi şimdi sonunda bomba patlatabilirler dediğim bir dahaki bölümde yapılacak birşeyi son sahneye koyabilirler ama koymayabilirlerde bekleyip izleyelim ben gene söylemem bir dahaki bölümde olucakları çok kararlı gördüm kendimi
Yılmaz sözlüsüyle acil evlenecek mi?Bu mu bomba.Bir de,Yılmaz'ınız Filiz'e değil de Aslı'sına üzülecek bu bölümde.Değil mi?:img-wink:
modest2000
23-03-07, 12:36
Şahsen Yılmaz-Aslı bombalarına eskisi kadar kızamıyorum bile.Onların sahnelerinde diziyi iyice yabancılaşıyorum,tepkim bile azaldı.O sahnelerde başka bir dizi izliyorum gibi geliyor,soğudum.Çünkü olmaz denenler oldu ve eşik aşıldı.Artık sadece içinde Filiz,Ömer,Feride bulunan sahneler ilgimi çekiyor,heyecan veriyor.:img-wink: :img-wink:
Yılmaz sözlüsüyle acil evlenecek mi?Bu mu bomba.Bir de,Yılmaz'ınız Filiz'e değil de Aslı'sına üzülecek bu bölümde.Değil mi?:img-wink:
o kadarda değil aslıya üzülecek tabi neden üzülmesin hasta olduğunu öğrenince ama yılmaz tekinerlerin zor günlerinde hep yanında olmuştur.şimdide ömerin yaralanmasında yanında olucak yılmaz bir çocuğu olacağını bilmiyor aldatıldığını sanıyor ama gene tekinerlerin yanında olur yani yılmaz çocuğu bilse zaten filizin yanında olurdu umarım tatmin etmiştir cevabım
Şahsen Yılmaz-Aslı bombalarına eskisi kadar kızamıyorum bile.Onların sahnelerinde diziyi iyice yabancılaşıyorum,tepkim bile azaldı.O sahnelerde başka bir dizi izliyorum gibi geliyor,soğudum.Çünkü olmaz denenler oldu ve eşik aşıldı.Artık sadece içinde Filiz,Ömer,Feride bulunan sahneler ilgimi çekiyor,heyecan veriyor.:img-wink: :img-wink:
türk filmlerine dönelim ailesi tarafından sevdiği kadına çamur atılan adam ailesine inanır ve kadın yıllarca acı çeker adamın çeşitli aşkları ve akabinde evliliği bile olmuştur ama adam sonunda aşık olduğu şuçlandığını anladığı kadına geri döner
türk filmlerine saygımız sonsuz
türk filmlerine dönelim ailesi tarafından sevdiği kadına çamur atılan adam ailesine inanır ve kadın yıllarca acı çeker adamın çeşitli aşkları ve akabinde evliliği bile olmuştur ama adam sonunda aşık olduğu şuçlandığını anladığı kadına geri döner
heh he eğer böyle olacaksa olaylar bizim senaristler eski Türk sinemasına saygı olayını aşmış, önünde diz çökmüş diyeceğim. 30-40 senedir hiç mi değişmedi bu toplum ve ilişkiler yahu. "Değişmeyen tek şey değişimdir" senaristlere saygıyla :)
benim yılmazda anlayamadığım şuvar filizi cemden hamile sanıyo cemin istediği filiz ve elde etmiş ama gene de tekinerle uğraşıyo filiz cemle evlenmiyo neden inat ediyo onun çocuğunu taşırken cem filizi elde etmişken neden hala tekinerlerle uğraşyo?bu yılmazın kafasını hiç mi kucalamaz...düpedüz mantık hatası var burda..
evet artık o günler yakın artılı filizim yılmazın pişmalık duyacağı günler yakın ama bocalama yaşayağı aşikar yılmaz repliklerinin sağlam olması lazım bu kadarını söyliyelim yoksa forumda çok daha fırtınalar kopar
ohhh hele şükür iyi yapmışım kayıp ilanı vererek sevindim, sağolasın matrakam:img-yes: kesinlikle güzel replikler bekliyorum geçen bölüm bunu yapmaya başladı devamını bekliyorum yılmaz beyzademden ya da eski yılmaza kullundığım tabiri kullanayım yılmazımdan beklediğim bu:img-wink:
forumda fırtına kopa kopa zaten kopacak pek birşey kalmadı sen içini ferah tut en küçük bir olayda bile bu kadar fırtına kopuyorsa, diğerlerini hazmetmeleri kolay olur, sen içini dök bugün saklama şişer mişer mazallah içinde sensiz ne yaparız:)
belki filiz bunu bir inat uğruna yapmıştır diye düşünüyor olabilir daha sezonun ilk bölümlerinde yılmaz cemle filizi yanlış anlamış biri ömer bile öyle algılamışken yılmazın yanlış anlamamsı imkansız diye düşünüyorum
yani filizin yılmaza böyle bir inat yapabileciğini düşünüyo...ee bişey demiyeyim ozaman yılmaz akına...kelimeler kifayetsiz kalır dersem..
modest2000
23-03-07, 12:50
ama insanlar artık her gördüğüne inanmıyor değil mi matraka?:img-wink: Bir de madem aynen uyarlayacaklar hiç zahmet edilmeseydi, biz eski filmleri tekrar tekrar izlerdik:img-wink: :img-wink:
aralarındaki sorun bankonat sorunu özellikle a-b grubunda :img-hyste :img-hyste dedim ben acıyı severin mutluluğu sevmeyiz biz diye özmüzde yok sevmiyoruz kardeşim Allah Allah
evet ama ne diyorlar halktan gelen tepkilere göre gidişatı uyguluyoruz diye, bende acıyı severim ama bazen öyle bir hal alıyor ki anlamak mümkün olmuyor ee haliyle forumda da birilerine tüm kabahati yıkmak iş haline geldiği için bende bu ayrılığın faturasını foruma kestim o kadar ayrılık yorumları yapınca:)
acı da tatlı da kararında olursa güzel, birinden fazla birinden az olursa bir yerde yanlış şeyler var demektir:img-yes: haksız mıyım evet milletçe acıya daha çok düşükünüz ve hep ezilen tarafındayız bu aşikar ama bende diyorum ki en azından herşeyin olabileceği gibi olmasını acının da , tatlının da:img-yes:
erkeklerin çok hassas oldukları bir konudur bu o yüzden buralara girmeyelimhem yılmaz o zamanlar bunu düşünmekte de haklı üstelik bak haklı diyorum ama sen bunuda kulp bulur haksız dersin şimdi
derim vallahi..haksızdır...filizin isteyerek yada hatayla aldatmasını düşünmesini anlarımda inatla aldattığnı düşünmesini anlayamam...bak yılmaza açık kapı bırakıyorum...ama o hep yanlışı seçiyo..
modest2000
23-03-07, 12:59
yani filizin yılmaza böyle bir inat yapabileciğini düşünüyo...ee bişey demiyeyim ozaman yılmaz akına...kelimeler kifayetsiz kalır dersem..
:img-wink: Filiz İtalya'da kaldığı sürede de bişeyler yapmış olabilir o zaman.Yılmaz Akın'ın bu hiç aklına gelmiyor galiba.Konuşmadılar bile bunları.:img-wink: Ayrıca inat uğruna birini aldatacak insan, her kızdığında başkasıyla beraber olma potansiyelini taşır.Yani şu Yılmaz'ın kıza attığı lekeye bakın.Yılmaz madem bu şüpheyi taşıyor,bebeğin kendinden olduğunu öğrense bile Filiz'le evlenmek istememesi lazım.:img-wink: Ne de olsa inat için bişeyler yapar değil mi:img-help:
benim yılmazda anlayamadığım şuvar filizi cemden hamile sanıyo cemin istediği filiz ve elde etmiş ama gene de tekinerle uğraşıyo filiz cemle evlenmiyo neden inat ediyo onun çocuğunu taşırken cem filizi elde etmişken neden hala tekinerlerle uğraşyo?bu yılmazın kafasını hiç mi kucalamaz...düpedüz mantık hatası var burda..
Aynen katılıyorum.Aslında düşünüpte düşünmüyorlar.Geçen bölüm aynalı demişti.Tekinerlere acımıyorsan bari doğmamış çocuğuna acı diye.Bu çocuk Cem'in olsa Filiz'i elde etmiş sonunda .Daha ne alıp veremediği varki Tekinerlerle uğraşsın.İstediğini elde etmiş sevdiği kadını ne diye süründürüp acı çektirsin.
aaa sevgili archshem sen nasıl yılmazdan böyle bir mantık hatası ararsın oldu mu hiç, yılmaz ağam ne yapsa doğru ne düşünürse doğru hiçbir hatası olamaz eğer hata yaptıysa bunun yaptıran vardır, kendisinin zerre kadar bir katkısı olmamıştır ayıp ettin şimdi oldu mu:)
yılmaz filizi kıskanıyor ve cemle her gördüğü sahnede direkt kıskançlık duygularına yeniliyor beyzadem daha sonra da saf kız yanlız bırakmıyor ki düşünsün bir düşünün cemle filizi gördüğü sahnelerde yılmazın durumunu ne olursa olsun paylaşmaktan korktu yılmaz filizi ne de olsa sevevn insan kıskanır, sahneleri bir bir aklına getirsin hal böyle olunca da yılmazda düşünmeden karar verip uyguluyor:img-yes:
söylediğimi tekrar ediyorum erkeklerin can evinden vurulduğu bir konudur bu doğru düşünmek imkansızlaşır bu konuda hatırlarsanız kardeşi fahriye konusu örnek olarak karşımızda duruyor
aa iyi hatırlattın ozaman da fahriyeye güvenmemiş çıkışmıştı...tek güven sorunu olan filiz mi acaba?
cemil salihi suçalıyınca erkeksen delikanlı isen diye onu kışkırtmış salih fahriyeyi sevdiğini dsöylemişti yılmaza yılmaz bunu üzerine arkadaşına yumruk atmıştı.ardında fahriyeyi dinlemeden onu suçlamıştı daha sonra salihin kendisine konuyu açıklması ile ikna olmuş özür dilemişti iyisi ile kötüsü ile yılmaz budur
modest2000
23-03-07, 13:07
söylediğimi tekrar ediyorum erkeklerin can evinden vurulduğu bir konudur bu doğru düşünmek imkansızlaşır bu konuda hatırlarsanız kardeşi fahriye konusu örnek olarak karşımızda duruyor
doğru düşünemiyor diye senin deyiminle "çamur" atsın kıza,sonra da koşsun sözlensin öyle mi:img-wink:Çok arabesk gördüm ben bu işi:img-wink:
aa iyi hatırlattın ozaman da fahriyeye güvenmemiş çıkışmıştı...tek güven sorunu olan filiz mi acaba?
kardeşine güveniyor ama en yakın arkadaşı itiraf etmişti.yani bunun cemilin söylediği gibi onayladığını sanmıştı.anlayacağın güven konusunu yanlış yerde silah olarak kullanıyorsun herşeyde bunu kullanma işe yaramaz
dizide yaşanan yılmaz ve filiz olayları aynı noktada farklı farklı yaşanmakta, bayanlar ayrı bakar erkekler ayrı, bu yüzden pamuk ipliğine bağlı bir konudur bu, her iki tarafta kendince haklı nedenlere bıraknıltır kendilerini konuşmak ve birbirini anlamak yerine, olayın oluş şekilleri etkin rol oynar karşısındakine takındığı tavra bu yüzden, yılmaz ve filiz biri erkek biri bayan cephesinden baktığı için ve ortak noktada buluşmadıkları için gelinen sonuç bu :img-yes:
kardeşine güveniyor ama en yakın arkadaşı itiraf etmişti.yani bunun cemilin söylediği gibi onayladığını sanmıştı.anlayacağın güven konusunu yanlış yerde silah olarak kullanıyorsun herşeyde bunu kullanma işe yaramaz
hayır çok da doğru biyer bence...ha salih söylemiş ha kanıt...ne farkı var...insanın içine kurt düşüyo o vakit...
modest2000
23-03-07, 13:11
Neyse,Feride oryantale dönecekse,dans etmeyi tamamen hatırlayabilecek mi acaba?Sonuçta dansta öğrenilmiş bir iştir.:img-wink:
bazı kavramların toplumdaki değişme hızları malisef çok yavaştır toplum zaten kolay değişne bir şey değil bazı tabularının olması kaçınılmaz değilmi ama yılmazdaşım iftira atıldığı ile kalır ama atılıyorsa yılmaz gibi yapıp ispatlasaydı tavır alacağına
bu konuda kesinlikle haklısın birşey diyemem. bazı konular tabudur, bazıları yavaş ilerler bazıları hep yerinde durur bazıları ise inanılmaz bir hızla değişir. en basitinden kendimden örnek vermek gerekirse dizide yılmazın düştüğü durum benim için tabudur ve kabul edemeyeceğim birşeydir sene 2007 de olsa 2197 de olsa. benim demek istediğim daha hoş konular veya bu konular olsun ama daha etkileyici senaryolar olamaz mıydı? diyorum ya hani ilk sezon da çok klişeydi türk filmleri açısından ama senaryo çok hoştu.ben onu istiyorum sadece.:) son dediğine sonuna kadar katılıyorum desem şaşırmazsın herhalde :)
filiz işte ne yapacaksın Allah onu böyle yaratmış bayan hata. :img-hyste
Sunu unutmamak lazim, Yilmazin su an Filizle yada Tekinerlerle hic bir baglantisi kalmadi, ama yinede Tekinerlere yardim eden o. Neden böyle bir mescburietimi var, hayir - ama hala yanlarinda yer almakta. Ferideyi bahane ediyor olabilir, ama dedigim gibi sadece bir bahane Yilmaz her ne olursa olsun Filisiz yapamiyor.
Yilmazin aski kalmadi diyenler icin en güzel kanir budur
söyleyen kişi itiraf etti olayları karıştırıyorsun ve o kişi yılmazın en yakın arkadaşı ünvanını taşıyor ama yılmaz öfkelendiği için bunu feride ye sormadan onu suçluyor sonra özür diliyor olayı anlayınca dediğim bu yılmaaz bu iyiside kötüsüde bu yılmazın can damarına basmadığın sürece dehşet bir aşık diyebiliriz
yılmazın aşkına diyeceğim yok zaten...seviyorum aşka inancını yaşamasını...olayları karıştırmıyorum salih fahriyeyi sevdiğini söyledi yılmaz fahriyeyi evliiyken salihle beraber olmakla suçladı...ama salih itiraf etti fahriye dedi...salih ona fahriyeyle ilişkimiz mi var dedi?fahriye beni seviyomu dedi?
bu konuda kesinlikle haklısın birşey diyemem. bazı konular tabudur, bazıları yavaş ilerler bazıları hep yerinde durur bazıları ise inanılmaz bir hızla değişir. en basitinden kendimden örnek vermek gerekirse dizide yılmazın düştüğü durum benim için tabudur ve kabul edemeyeceğim birşeydir sene 2007 de olsa 2197 de olsa. benim demek istediğim daha hoş konular veya bu konular olsun ama daha etkileyici senaryolar olamaz mıydı? diyorum ya hani ilk sezon da çok klişeydi türk filmleri açısından ama senaryo çok hoştu.ben onu istiyorum sadece.:) son dediğine sonuna kadar katılıyorum desem şaşırmazsın herhalde :)
filiz işte ne yapacaksın Allah onu böyle yaratmış bayan hata. :img-hyste
evet kesinlikle haklısın dizinin güzelliği orda birinci sezon bir hayalcili var bu gerçek senaryo süper replik olağanüstü yılmaza yazılan repliklerin onda birini yılmaz şu an kullanıyor çok uzun cümleler kuran insanken herşeyi içinde yaşan birine çevirdiler aslında senaryok ikinci sezonda çok iyi sadece bnir barıştırıp ayırmamaları gerekiyordu çok bol malzeme vardı ama kullanmadılar çok başka türlü olabilirdi
modest2000
23-03-07, 13:19
Bu arada sevgili matraka,Yılmaz Filiz'i terketmişti.Forumda daha önce arkadaşlarımızın da anımsattığı gibi,bitmiş bir ilişkide Filiz'in Cem'le birlikteliği olsaydı bile bu aldatmak değil aşka ihanet olurdu.:img-wink:Filiz bunu yapmadı ama Yılmaz'ın yaptığının tam adı bu işte.:img-wink: Aldatmak bir ilişki sürerken başkasıyla birlikte olmaktır(boyutu önemli değil).Aşka ihanet ise bir taraftan sevdiğini,unutamadığını söylemek diğer taraftan başka limanlar aramak ve yeni bir ilişkiye başlamaktır.Yılmaz'da şu anda Filiz'i aldatmıyor.:img-wink: Yani Yılmaz Filiz'i süreç olarak da aldatmayla suçlayamaz.:img-wink:
yılmazın aşkına diyeceğim yok zaten...seviyorum aşka inancını yaşamasını...olayları karıştırmıyorum salih fahriyeyi sevdiğini söyledi yılmaz fahriyeyi evliiyken salihle beraber olmakla suçladı...ama salih itiraf etti fahriye dedi...salih ona fahriyeyle ilişkimiz mi var dedi?fahriye beni seviyomu dedi?
işte olay bu ya zaten arcshe; yılmaz kardeşi hakkında bile bu kadar fevri davranabilen bir adam hiç bir şey dinlemeden asıp kesen biri bazı konularda. var bi de sen onu sevdiği kadına uygula.dinler mi adam dinlese bile anlar mı?
gene söylüyorum kusursuz bir kişilik dünyada varmı eğer sevdiğini tanıyorsan ona göre davranacaksın yılmaz sevmediği bir şeyi yapmadığın sürece mükemmel biri ama damarıda belli yılmaz birşeylerin saklanmasından hoşlanmıyor:img-hyste gülme ihtiyacı hissettim tiyo olabilir
gene söylüyorum kusursuz bir kişilik dünyada varmı eğer sevdiğini tanıyorsan ona göre davranacaksın yılmaz sevmediği bir şeyi yapmadığın sürece mükemmel biri ama damarıda belli yılmaz birşeylerin saklanmasından hoşlanmıyor:img-hyste gülme ihtiyacı hissettim tiyo olabilir
yılmazın çocuğu öğrendiğinde ki tavrı belli oldu.önce ki mesajlarında bence kızacak falan demiştin. şimdi anlaşılıyor ki öğrenince niye benden sakladın bunca zaman diye bir hayli giydirecek filize. :) e hayırlısı olsun ne diyeyim.hakketti garibim filiz.gelen vurio giden vurio zaten. :)
modest2000
23-03-07, 13:23
Yılmaz gerçeği öğrenecek Filiz'e mi kızacak?Bu mu bomba:img-wink: Hiç şaşırmam zaten bu davranışa:icon_whis Bu kadarını da yapmaz Yılmaz diyemem:icon_whis
işte olay bu ya zaten arcshe; yılmaz kardeşi hakkında bile bu kadar fevri davranabilen bir adam hiç bir şey dinlemeden asıp kesen biri bazı konularda. var bi de sen onu sevdiği kadına uygula.dinler mi adam dinlese bile anlar mı?
ee yılmazı böyle zaafları varsa filizin de zaafları var kusursuz olamasını beklemeeyin..filizin de güven problemi var demekki..
modest2000
23-03-07, 13:27
böyle söyleyip işin içinden çıkmak kolay olsa ama herşey bu kadar karmaşık değil basit aslında yılmaz filizden duymak istediğini almaya gitti ama başka birşeyler duydu hep aslında yılmaz inanmak istedi filize ama inanmadı duydukları karşısında gemileri yaktı bunu filiz bintürlü yapabilirken filiz neden böyle yaptı bence önce sen bunu sorgulamalısın
sorguladık ya matraka yeterince:img-wink: Ayrıca bu anlatılan karmaşık değil çok basit birşey.Yılmaz'da bu kadarını anlama yetisine sahiptir bence.Savunayım derken Yılmaz'a haksızlık yapıyorsun,matrakacım.:img-wink:
Yılmaz gerçeği öğrenecek Filiz'e mi kızacak?Bu mu bomba:img-wink: Hiç şaşırmam zaten bu davranışa:icon_whis Bu kadarını da yapmaz Yılmaz diyemem:icon_whis
valla ben birşey demedim sen diyorsun ben böyle birşey demiyorum:img-hyste :img-hyste birbirlerini seviyorlar arkadaşım bunlar bak anlarsın bakışlarından ilk defa filizin bahçede yılmaza gerçekleri anlatmadığında yılmaza bakarken gözbebeklerinin oynadığının farkına vardım önceden oynamazdı:img-hyste :img-hyste detaya bakarmısın
ee yılmazı böyle zaafları varsa filizin de zaafları var kusursuz olamasını beklemeeyin..filizin de güven problemi var demekki..
bu yılmazın değil erkeklerin çoğunun zaafiyet konusudur ve çok fazla nedene dayanır.uzun bir konu. benim merak ettiğim filizin yılmaza güven sorununu yaratan sebep nedir?yılmaz ne yapmıştır ki filiz böylesine zaaf olarak nitelendirilebilecek bir güvensizlik sendromu yaşamaktadır?
güvensizlik problemi diyecektim hatlar karıştı. :) artı biz filizden kusursuz olmasını beklemiyoruz bir kere olsun tercihini yılmazdan yana kullanmasını bekliyoruz sadece. :)
gülbeşeker
23-03-07, 13:30
matraka bu bölümde sinir olacağımız ve üzüleceğimiz bir sahne varmış büyük ihtimalle yılmaz ve aslı sahnesidir senin bu konuda bir bilgin var mı?Aslının hastalığını öğrenince yılmaz zaten aslının peşinden koşar bunu biliyorum bunun dışında ne olabilir diye düşünüyorum ,yılmaz ve aslı sahnelerine tahammül edecek miyim bu bölüm merak ediyorum.
Neyse,Feride oryantale dönecekse,dans etmeyi tamamen hatırlayabilecek mi acaba?Sonuçta dansta öğrenilmiş bir iştir.:img-wink:
hatırlamak için çabalayacağı kesin, hem yavaş yavaş bazı sahneler canlanmaya başlamışyı zihninde adını ve nevzatın söylediklerini duyunca tabi birde resimleri görünce hatırlaması kaçınılmaz oldu bundan sonra da devam edecektir hatırlamaya, dans ederken de o günlere dönebilir ve nasıl yaptığını hatırlayabilir ya da cd si falan vardır ilk önce onları izlettirir hem daha dans yapacağına dair birşey de söz konusu değil bugün anlayacağız:img-yes:
sorguladık ya matraka yeterince:img-wink: Ayrıca bu anlatılan karmaşık değil çok basit birşey.Yılmaz'da bu kadarını anlama yetisine sahiptir bence.Savunayım derken Yılmaz'a haksızlık yapıyorsun,matrakacım.:img-wink:
evet sorguladıö hemde ne sorgulama değilmi filiz haklı çıkmıştı:img-hyste :img-hyste zaten şöyle bir düşünesim geldide nerden geldiyse filiz ne zaman haksız oldu ki değilmi ama :img-hyste
modest2000
23-03-07, 13:34
valla ben birşey demedim sen diyorsun ben böyle birşey demiyorum:img-hyste :img-hyste birbirlerini seviyorlar arkadaşım bunlar bak anlarsın bakışlarından ilk defa filizin bahçede yılmaza gerçekleri anlatmadığında yılmaza bakarken gözbebeklerinin oynadığının farkına vardım önceden oynamazdı:img-hyste :img-hyste detaya bakarmısın
Filiz'in sevgisinden şüphemiz yok zaten:img-wink: Bakışlarıyla da çok güzel anlatıyor.Yılmaz gibi değil nitekim.Yılmaz'ın bakacağı sözlüsü var.Belki sevgiyle bakma yeteneğini Aslı'ya saklamıştır.Fragmanda Aslı'ya sarılırken de hiç boş bakmıyor Yılmaz.İyi performans sergiliyor.:img-wink: Ömer de Feride'ye çok güzel bakıyor.Deli mavi....
bu yılmazın değil erkeklerin çoğunun zaafiyet konusudur ve çok fazla nedene dayanır.uzun bir konu. benim merak ettiğim filizin yılmaza güven sorununu yaratan sebep nedir?yılmaz ne yapmıştır ki filiz böylesine zaaf olarak nitelendirilebilecek bir güvensizlik sendromu yaşamaktadır?
güvensizlik problemi diyecektim hatlar karıştı. :) artı biz filizden kusursuz olmasını beklemiyoruz bir kere olsun tercihini yılmazdan yana kullanmasını bekliyoruz sadece. :)
bi insan bi insana boşuna güvensizlik duymaz vardır bi problemi...çok derine inemicem ama eskilere dayanabilir...tercihini yılmazdan yana hep kullandı ama aklı ailesinde de kaldı...siz de şunu anlayın bi kadın için ailenin sevdiği adamı kabullenmesi çok önemlidir...bak erkek tarafından ne güzel bakıyosun arkadaşım namus kavramı hassas konudur diye bi de buna bak sonra dön de namusuzlukla suçlanınca filize bak..
modest2000
23-03-07, 13:36
hatırlamak için çabalayacağı kesin, hem yavaş yavaş bazı sahneler canlanmaya başlamışyı zihninde adını ve nevzatın söylediklerini duyunca tabi birde resimleri görünce hatırlaması kaçınılmaz oldu bundan sonra da devam edecektir hatırlamaya, dans ederken de o günlere dönebilir ve nasıl yaptığını hatırlayabilir ya da cd si falan vardır ilk önce onları izlettirir hem daha dans yapacağına dair birşey de söz konusu değil bugün anlayacağız:img-yes:
Umarım inandırıcı bir süreç olur.:img-wink: Belki sadece kıyafetleri giymiştir ama cesaret edememiştir sahneye çıkmaya.Ya da kararsız kalmıştır.
Filiz'in sevgisinden şüphemiz yok zaten:img-wink: Bakışlarıyla da çok güzel anlatıyor.Yılmaz gibi değil nitekim.Yılmaz'ın bakacağı sözlüsü var.Belki sevgiyle bakma yeteneğini Aslı'ya saklamıştır.Fragmanda Aslı'ya sarılırken de hiç boş bakmıyor Yılmaz.İyi performans sergiliyor.:img-wink: Ömer de Feride'ye çok güzel bakıyor.Deli mavi....
bence yılmazında sevgisinden şüphe etme:img-wink: bakma şu anda farklı tellerden çalıyor ama akordunun yapılması yakın, şu ana kadar aslıya bakışlarında hiçte seven bir gözle bakmadı özellikle de aşık olarak ben hiç öyle hissetmedim ama filizle karşı karşıya geldiğinde işte bu bakıştır diyebiliyorum nitekim ne kadar ayrı da olsalar göz göze geldiklerinde baka kalıyorlar bu kesin,
sen sarılmalara aslıya bakışlarına takılı kalma derim ben, yılmaz ilk kendini sonra aslıy ve çevrisini en sonda bizi inandırmaya çalışıyor ama yılmazın tavrına kusur bulmak istediğimiz için hoş baktığını düşünmüş olabilir miyiz? ben şahsen hiç öyle hissetmedim yılmazın bakışlarında ama filize bakışı dersen tek geçerim:img-yes:
bi insan bi insana boşuna güvensizlik duymaz vardır bi problemi...çok derine inemicem ama eskilere dayanabilir...tercihini yılmazdan yana hep kullandı ama aklı ailesinde de kaldı...siz de şunu anlayın bi kadın için ailenin sevdiği adamı kabullenmesi çok önemlidir...bak erkek tarafından ne güzel bakıyosun arkadaşım namus kavramı hassas konudur diye bi de buna bak sonra dön de namusuzlukla suçlanınca filize bak..
archshe zaten filizin problemi de budur. ne yardan ne serden vazgeçememiştir ve bir bütün içinde düşündüğünde bütün arızalar buradan çıkmıştır. tercihi hep yılmazdan yana kullanmış ama bu tercihinin hiç arkasında duramamıştır. demin de dediğim gibi bu erkek açısından önemli bir konu değildir, erkek için olmayan bir konudur,kabul edilemez birşeydir. bir kız için ailesinin kabul edip etmemesi ise önemli bir konudur. ve kızın tercihine kalmıştır.önemli ama hayati olmayan bir konudur. elmayla armutu karşılaştırıyoruz.namussuzlukla suçlama konusu da önemli ve filiz için kabul edilemez ise tamam yılmazı silsin ama ondan önce kendi annesini silsin.madem kabul edilemez bu kadar yapsın.
<