PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 17

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]

pinkzone
16-04-07, 16:13
Bende ilerde Aslının tam joker olacağını tahmin edebiliyorum.. Bilhassa Filiz Yılmaz arasında iyi bir joker olacak. Aslının karakteristik özelliklerine bakarsak.. .:) Gerektiğinde kendini feda edebilecek tarzda sıkıca dokunup işleniyor. Yakında oalylar patlak verdiğinde Aslı cephesinde de olumlu gelişmeler olacaktır.

Kız kurtulsada herhalde kör yapcaklar.. Anlaşıldı.. Ya ölcek.. Yada sağ kalıp kör bırakcalar.. Yani sapa sağlam bırakma yok.. İlla birşeyleri eksik bırakcaklar..

ferman336
16-04-07, 16:16
ABİ nerelerdesin sen yaa:happy0064 valla tam böyle bir yorum yazacaktım elimden aldın :) evet daha aslıyı tanımıyorlar aslı bir melek vede yılmaz ve filizin hayatlarını birleştirilmesinde yardımcı olacak.. ahhh ahh böyle bir kız bulmuşsunuz daha ne istiyorsunuz..:img-hyste

buradayım tolgacım a işlerim yoğun biraz sayfa açık durio öyle birşey yazmaya vaktim olmuyor iyi kötü okumaya çalışıyorum işte. dediğim gibi esasında aslı bu ikilinin özellikle filizin birşeyler anlaması için bir obje gibi dizide.pinkzone nun dediği gibi kıskançlık lazım arasıra ve aslıda bunu gayet iyi başarıyor şimdilik.ama dediğim gibi zamanı gelince gitmesini de bilecektir sadece şuan için erken biraz.:good:

yakupoglu61
16-04-07, 16:18
yaw bırakın şu Aslı kızı yakında cenaze namazını kılacağız...!
ameliyat masasında kalacak, Umut yok görmüyormusunuz ama siz hala ALLAH'tan umut kesilmez diyorsunuz...!

yesimcan
16-04-07, 16:19
aslii ancakk fillizin yilmazdan hamile oldugunu duyarsa bu sevdadan vazgecer yoksaa asla yilmazdan vazgecmezz ....
aslii galiba filiz yilmaz askini detayli bilmiyo öyle bi ask zanlediyo galibaa yanii bukadar ileri gittiklerini bilmiyoo aslinin aklinin ucundan bile gecmezz filizin yilmazdan hamile kalma ihtamali....asli galiba filiz yilmaz iliskisini kendilerinkine benzetiyoo ahh canan ahh canan olsaydii asliyaa agzinin payini verirdi ama kadini yok ettilerr

mesburcum
16-04-07, 16:21
aslii ancakk fillizin yilmazdan hamile oldugunu duyarsa bu sevdadan vazgecer yoksaa asla yilmazdan vazgecmezz ....
aslii galiba filiz yilmaz askini detayli bilmiyo öyle bi ask zanlediyo galibaa yanii bukadar ileri gittiklerini bilmiyoo aslinin aklinin ucundan bile gecmezz filizin yilmazdan hamile kalma ihtamali....asli galiba filiz yilmaz iliskisini kendilerinkine benzetiyoo ahh canan ahh canan olsaydii asliyaa agzinin payini verirdi ama kadini yok ettilerr

sevgili yesimcan, bence sormaya gerek bile duymuyor. Öyle rahat bir kız ki. Gerçekte neyin ne olduğunu bir türlü öğrenmiyor, sormuyor.

benim
16-04-07, 16:22
1-aslı kızı neden çok seviyorsunuz ya da neden nefret ediyorsunuz?Aslı'dan nefret etmiyorum.Ama sevmiyorumda yaptığı şeyler davranışları yapay kalıyor, gerçekten uzak görüyorum.
2- aslı kızın yılmazın gönlünü çaldığını düşünüyor musunuz?Henüz çalamadı , çalacağıda yok .
3-[/B] aslı kızın kendisinden başkasını düşündüğü bir sahne var mı sizce?
Ben görmedim vallahi bir tek Mualla hanımı düşündü geçen bölüm.
4-[/B] aslı kız daha kendisi ile ilgili bilgileri açıklamadan nasıl akınlara gelin olur ve geleneklerden de bir haber?
Mualla hanım çok sevdi ya , yeterli bu hehalde
5-[/B] aslı kız hasta olmasaydı yılmazı filize kaptırmamak için savaşır mıydı?
Zannetmiyorum.
6-[/B] aslı kızı izlemekten zevk alan var mı?
ıııhhhh
7-[/B] aslı kız neden bu kadar saf ya da kaymağı yemekle mi meşgul?
Bence o kadarda saf değilde saf ayaklarına yatıyor.
8-[/B] aslı kızın asıl amacını bilen var mı?
Sevmek ve sevilmek belki, Aslı'ya tek taraflı aşkta yetiyormuş meğerse.
9-[/B] aslı kız neden kendisi sevmediğini bilen biriyle evlenmek ister?
Çözemedim henüz , tasdik edip onaylamadığım bir durum.
10-[/B] aslı kızın tüm yaptıklarının mantıklı bir açıklamasını bilen var mı?
Ben bilmiyorum...

ferman336
16-04-07, 16:25
yaw bırakın şu Aslı kızı yakında cenaze namazını kılacağız...!
ameliyat masasında kalacak, Umut yok görmüyormusunuz ama siz hala ALLAH'tan umut kesilmez diyorsunuz...!

sevgili yılmazdaşım :) gerçekten Allahtan ümit kesilmez ama buradaki mesele Ondan çok senaristlerle alakalı.senaristlerden ümidimi kesmiyorum ben :)

ne yapması lazım bu kızın sizin gözünüzde iyi olması için anlamadım.kıskançlık yapsa sahiplense daha doğrusu normal davransa hepten asacaksınız kızı. birşey yapmıyor kendi halinde zamanını bekliyor işte daha napsın. bence mutedil olun biraz aslı hepinizin yüzünü kara çıkaracak.:img-yes:

denmavi
16-04-07, 16:33
Bazı arkadaşlar Aslı ölmesin, nikâh olsun gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar dizinin sonunun nasıl biteceğini biliyorlar.

Birincisi eğer Aslı-Yılmaz nikâhı olursa Aslı ölmeli. Yoksa benim tanıdığım Yılmaz evlendikten sonra Filiz’e artık imkânı yok dönmez. Yani senaristlerimiz bunu düşünmüşlerdir. Filiz ile Yılmaz’ın birleşmesi için evlilikten sonra Aslı bir kenara çekilirse çok saçma olur.

Yani ya Aslı nikâhtan sonra ölecek ya da bu nikâh olmayacak ve Aslı yaşayacak. Diğer türlü olması Yılmaz karakterine ters bir durumdur.

ferman336
16-04-07, 16:43
Bazı arkadaşlar Aslı ölmesin, nikâh olsun gibi şeyler söylüyorlar. Arkadaşlar dizinin sonunun nasıl biteceğini biliyorlar.

Birincisi eğer Aslı-Yılmaz nikâhı olursa Aslı ölmeli. Yoksa benim tanıdığım Yılmaz evlendikten sonra Filiz’e artık imkânı yok dönmez. Yani senaristlerimiz bunu düşünmüşlerdir. Filiz ile Yılmaz’ın birleşmesi için evlilikten sonra Aslı bir kenara çekilirse çok saçma olur.

Yani ya Aslı nikâhtan sonra ölecek ya da bu nikâh olmayacak ve Aslı yaşayacak. Diğer türlü olması Yılmaz karakterine ters bir durumdur.

bir şekilde bu nikah olmayacaktır zaten.nasıl olacak bilmiyorum ama olmayacaktır. yılmaz karakterine o kadar ters durum var ki...aşk işte ne diyeceksin :)

arzuinan
16-04-07, 16:43
1- aslı kızı neden çok seviyorsunuz ya da neden nefret ediyorsunuz?

sevmiyorum ama nefretde etmiyorum. garip bir durum. ama itiraf etmek gerekirse Yılmaz'la şöyle yada böyle bi ilişki içinde olmasaydı sevebilirdim. çünkü kötü birisi değil...

2- aslı kızın yılmazın gönlünü çaldığını düşünüyor musunuz?

hayır...

3- aslı kızın kendisinden başkasını düşündüğü bir sahne var mı sizce?

var tabi. hastalığını öğrendiğinde Yılmaz'dan ayrılmak istemesi yeterde artar bile.

4- aslı kız daha kendisi ile ilgili bilgileri açıklamadan nasıl akınlara gelin olur ve geleneklerden de bir haber?

kimsesiz olmak suç mu... kendini aileden görme isteği gayet normal...

5- aslı kız hasta olmasaydı yılmazı filize kaptırmamak için savaşır mıydı?

neden olmasın. bence herkes sevgisine sahip çıkmalı. ama savaşın nasıl olduğuda önemli entrika ve yalan-dolan olmadan yapılanına her zaman saygı duyarım.

6- aslı kızı izlemekten zevk alan var mı?

ben almıyorum... ama buna sebep Yılmaz ve Filiz...

7- aslı kız neden bu kadar saf ya da kaymağı yemekle mi meşgul?

saf olduğunu sanmıyorum olsa olsa çok iyi niyetli denilebilir. belkide birazda güvensiz... aldığı hiçbir kararı uygulayamadı çünkü...

8- aslı kızın asıl amacını bilen var mı?

bence mutlu bir ömür sürmek istiyor. Yılmaz'ı seviyor ve onunla birlikte olmak istiyor.

9- aslı kız neden kendisi sevmediğini bilen biriyle evlenmek ister?

kendisini sevmediğini biliyor belki ama değer verildiğini ve saygı duyulduğunu biliyor. kendisinin sevgisinni ikisinede yeteceğini düşünüyor. böyle şeyler zaman zaman olur...

10- aslı kızın tüm yaptıklarının mantıklı bir açıklamasını bilen var mı?

valla çok saçma sapan şeyler yapmadı şimdiye kadar. kendisini sevmesemde anlamaya çalışıyorum...

cemotara
16-04-07, 16:51

--------------------------------------------------------------------------------
filiz'in intikamı

filize evi geri vermekten vazgecen cem onun intikam planını anladı mı? yavaş yavaş gecmişini hatırlamay başlayan feridenin ömerle ilişkisi bir dönüm noktasındadır.

filizin cemle evlencegini ögrenen yılmaz derinden etkilenir.yılmaz cemle ilgili cok önemli bilgiye ulaşır ve bunu filizle paylaşır.filizn intikam planını altüst olur.

filiz-cem cephesinde oyun tersine mi dönecek??

benim
16-04-07, 16:52
70.bölüm özeti gelmiş arkadaşlar.Cem Filiz'e evi vermekten vazgeçmiş.Cem planı anlamış galiba, Feride yavaş yavaş Nevzatı ve geçmişini hatırlıyormuş.Filiz Cem'le evleneceğini duyan Yılmaz derinden sarsılıyormuş.Cem'le ilgili bilgi bulup Filiz'e veriyormuş.Filiz'in intikam planı altüst oluyormuş.Filiz Cem oyunu tersinemi dönüyor diyor özette.

denmavi
16-04-07, 16:53

--------------------------------------------------------------------------------
filiz'in intikamı

filize evi geri vermekten vazgecen cem onun intikam planını anladı mı? yavaş yavaş gecmişini hatırlamay başlayan feridenin ömerle ilişkisi bir dönüm noktasındadır.

filizin cemle evlencegini ögrenen yılmaz derinden etkilenir.yılmaz cemle ilgili cok önemli bilgiye ulaşır ve bunu filizle paylaşır.filizn intikam planını altüst olur.

filiz-cem cephesinde oyun tersine mi dönecek??

Yılmaz Filiz'e ne anlatacak ki bu kadar planı alt üst olacak acaba merak ettim. Bir çok şeyini öğrendi Cem'in.

pinkzone
16-04-07, 17:00
70.bölüm özeti

Filiz'in İntikamı

Filize evi geri vermekten vazgeçen Cem, onun intikam planını anladı mı?

Yavaş yavaş geçmişini ve Nevzat'ı hatırlamaya başlayan Feride'nin, Ömerle ilişkisi bir dönüm noktasındadır.

Filizin Cem'le evlencegini ögrenen Yılmaz derinden etkilenir. Yılmaz Cem'le ilgili çok önemli bilgiye ulaşır ve bunu Filizle paylaşır. Filizin intikam planını altüst olur.

Filiz-Cem cephesinde oyun tersine mi dönecek?..

cemotara
16-04-07, 17:04
Evet filiz için daha da zor günler başlıyor cem bence bu bölümde filizin oyun oynadığını anlayacak ve filize karşı oyun oynayacak yani roller değişecek ve son sahnede de cem filizi kaçıracaktır

tolgahuzur1
16-04-07, 17:05
70.bölüm özeti

Filiz'in İntikamı

Filizin intikam planını altüst olur.

heheeee:img-hyste en çok bu ksmını sevdim..:img-hyste demek filiz şok geçirecek ve olaylar tersine dönmeye kalkacak.. eee sen kim cem kim adam yıllardır dağlara boşuna mı çıkıyor onda kartal zekası var..:img-hyste valla bu bölümü izleyecem bakalım nasıl bir duygu olacak oyunda senaristlen oyuncu olmak..:img-hyste

pinkzone
16-04-07, 17:06
Filiz'in İntikamı

Fredinin intikamı gibi başlık olmuş.. :img-hyste Baş harflerin uyumu süper.. :img-hyste

Daha var anlamasına ama şüphelenmeye başladı. Filizin son sahnede vereceği tepki yada haraketler önem kazanıyor.
Yavaş yavaş geçmişini ve Nevzat'ı hatırlamaya başlayan Feride'nin, Ömerle ilişkisi bir dönüm noktasındadır.
Nevzatla ilgili önemli şeyler hatırlayacak.. İlişkileri yada Nevzatın kötü yanlarını..
Filizin Cem'le evlencegini ögrenen Yılmaz derinden etkilenir.
Etkilenmemesi imkansızdı.
Yılmaz Cem'le ilgili çok önemli bilgiye ulaşır ve bunu Filizle paylaşır. Filizin intikam planını altüst olur.
Safiye hanımı bir bölüm öncesinde koynunda taşıdığı evraklar çok büyük deliller. Sanırım Cemin babasını öldürdüğünü öğrenecek Filiz. Ondan planı alt üst olacaktır.
Evet tersine döncek. Filiz artık yavaş yavaş ekmeye çalışcak.. Orası kesin. :img-hyste

yesimcan
16-04-07, 17:09
aminin :) yaaa bu özet ne böyleee yaaa filizin basi acayip belada offf peki neden plani alt üst oluyokii anlamadim gitti acaba planini yilmaza anlatiyoda yilmazda plani bozuyomuu yada ömerrr offf offf filizim off sen ne yaptinn yaaa kesinlesti artikk filizi cem kaciriyoo yilmazda filizi kurtarim derken vurulurrr soradaa birbirlerini afederlerrr.:icon_sorr

tolgahuzur1
16-04-07, 17:12
aminin :) yaaa bu özet ne böyleee yaaa filizin basi acayip belada offf peki neden plani alt üst oluyokii anlamadim gitti acaba planini yilmaza anlatiyoda yilmazda plani bozuyomuu yada ömerrr offf offf filizim off sen ne yaptinn yaaa kesinlesti artikk filizi cem kaciriyoo yilmazda filizi kurtarim derken vurulurrr soradaa birbirlerini afederlerrr.:icon_sorr

yanlız bir detayı atlamışsın yesimcan yılmaz cemin işini bitirmeden vurulmaz yoksa cem ortalıkta dolanır..:img-hyste bizim delikanlı yılmaza yakışır mı bir ihracat yapamadan vurulmak..:) aslında yılmaz ölse daha iyi olur hem sizde kurtulursunz..:)

yesimcan
16-04-07, 17:14
sizce neden filizin plani altüst oluyo???

cünküü filiz son sahnede kivirirdi önemli deyil falan diyee......bidee yilmaz kesinn acayipp kiskandigi icin elini daha cabuk tutar ve hemen filize giderr all bakk cem sunlari sunlari yapmiss sen bu adamlan evlenemesinn gibisindenn:)

ya acaba filizin planini kim altüst ediyoo? ömermi?yilmazmi? bana yilmaz gibi geliyo belkii handan yilmaza gidip filiz cok tehlikede korkuyorum yilmaz ona bisey olucak der yilmazdaa biseyler yapar cem uyanirrr:icon_whis

benim
16-04-07, 17:16
Ne kadar doğrudur bilemiyorum.Resmi sitede yazmışlar.Bu tüyoları sevmediğinizi biliyorum ama okuyuncada yazmadan duramadım.Aslı nikah masasında Yılmaz ve Filiz'in sevgisini anlayıp kalkıyormuş.Cem Filiz'i kaçırıyormuş.Cem Yılmaz'a ateş ederken Filiz Yılmaz'ın önüne geçiyormuş.

bymp
16-04-07, 17:17
gene bebek konusu yok anlasilan..

artik son bolum yilmaz bebegi ogrenir ve filize kosar.. sarilirlar biter.. tovbe tovbe..

yesimcan
16-04-07, 17:18
yanlız bir detayı atlamışsın yesimcan yılmaz cemin işini bitirmeden vurulmaz yoksa cem ortalıkta dolanır..:img-hyste bizim delikanlı yılmaza yakışır mı bir ihracat yapamadan vurulmak..:) aslında yılmaz ölse daha iyi olur hem sizde kurtulursunz..:)

tövbe de tolga tövbe:):)

yokk yilmazi severim ben sizi gibi deyilimm ölmesinn:) o daha bize lazim:)
yokk yilmaz vururlurr sora poliss zatenn cemin pesinde poliss bulur hapsi boylarr bizim psiko cem.....off yaa bu bölümm bence yilmazz filizin ceme oynadigi oyunu ögreniyo bunuda hanadn söyler galibaa korkuyo nede olsaa.....bu bölüm bebegi ögrenmesee ozaman 71.bölümde kesin ögrenir artik ögrensin yaaa

yesimcan
16-04-07, 17:20
Ne kadar doğrudur bilemiyorum.Resmi sitede yazmışlar.Bu tüyoları sevmediğinizi biliyorum ama okuyuncada yazmadan duramadım.Aslı nikah masasında Yılmaz ve Filiz'in sevgisini anlayıp kalkıyormuş.Cem Filiz'i kaçırıyormuş.Cem Yılmaz'a ateş ederken Filiz Yılmaz'ın önüne geçiyormuş.

aman allahim yaaa aska bak sennn :):) ama ölmüyomus demii yaa benim bildigimm yilmazz filizin önüne gecerr off yaaa icim karardi yineee bunu yine serpilmi söyledi??:)

pinkzone
16-04-07, 17:23

Yılmaz Filizin hamile olduğunu öğrenir. Kaçırılınca.. Yani Yılmaz Filizin önüne atılmasına izin vermeden yine öne geçer.. :) Yılmaz vurulmayı tercih eder.

filizim+y
16-04-07, 17:23
bu bölümü beğenerek izledim ve gerçekten zevk aldığım bir bölüm oldu oyunculuklar sahneler özellikle sevdiğim sahneler yazmasam olmazdı bu bölüme, herkesten özür dilerim geç kalınmış bir yorum ama yine de paylaşmak istedim elimde olmayan nedenlerden dolayı bu zamana kaldı, affınıza sığınıyorum umarım beğenirsiniz...

FİLİZ: geçen hafta celladına yaptığı teklifle bırakmıştık filizi, bu bölümde yine yaptığı plan gereği ne kadar istekli ve ciddi olduğunu anlaması için elenden geleni yaptı ceme karşı, sarılmasına cemin görmediği yüzünde duyduğu acı yüzüne çok güzel yansımıştı ama bozuntuya vermemesi süperdi, sonrasında celladının beklediği “seni seviyorum” kelimesini çıkarmadı ağzından çünkü haketmeyen birine bu kadar değerli bir söz söylenebilir mi filiz de bunu yaptı ve cemin her sözüne tav olacağı şekilde geçiştirdi bu isteği, öpmek isteyince bu sefer de zaman istedi o şekilde kurtuldu, celladının her sarılışında her öpüşünde filizin canı yanıyor, iğreniyor ve dahası mahvoluyordu bu duyguları o kadar güzel ifade ediyor ki filiz geçişleri süper .
Eve geldiğinde annesinin ömerle ilgili sözlerine filiz annesinin birşey söylemedğini bilmek istercesine annesine “ömere cemden intikam almak için birlikte olduğumu söylemedin değil mi, az kaldı sabret” diyerek hem annesinin kendisini anlamasını istiyordu hem de bir an önce bu oyununu sonuçlandırmak istiyordu, filiz abisinin tepkisini de anlyırdu ama başlamıştı bir kere hem yüzük ve ömerin çıkışıyla en azından ceme karşı iki başatı kazanmıştı ve bu da onun diğer kaybettiklerini de alabileceğini düşünmesini sağlıyordu, annesinin ömere söyleyip söyleyemeceğini sorarken filiz bunun bir oyun olduğunu ve bu evliliğin gerçekleşmeyeceğini söyleyerek ömeri daha fazla kızdırmanın bir anlamı olmadığını düşündü ve ömeri aradı ama kızgınlığıyla karşılaştı ömerin
Filiz yine karşılaştığı manzarayla yeniden karşılaşabilirim mi diye yoksa uyku tutmamışta ondan mı nedir camın önünde buldu kendini yine o sahnede duyduğunun aynısını birebir yaşadı içi acıdı aklından neler neler geçti yine ama çaresizliği de o günlerin artık çok uzak oluşu da filizi üzdü, çünkü tekrar yaşayamayacağını düşünüyor ve her gördüğünde bunu daha iyi anlıyordu ve nalandan duyduklarına karşılık bir zamanlar kendisinin yapamadğını yaşadığı acı tecrübeleri düşündü ve “o zaman hiçkimseyi dinleme, kalbine kulak ver, yoksa çok pişman olursun çok” dedi çünkü kendisi vakti zamanında ilişkisine ailesinin de karışmasına sebep olmuştu o zaman kalbini dinlemediği için pişmandı bu sahnenin tekrar yaşanmasının nedeni filizin pişmalığını göstermek içindi sanırım, çünkü geçmişle ilgili filizin hem ailesini hem yılmazı mutlu etmek adına yaşadığı zorluklar ve sonuçları filizin pişmanlığının göstergesiydi bu sahneyle de dile getirmiş oldu filiz.
Sabah ömerin gerçeği öğrenmek istemesine ve bunun peşini bırakmayacağını anladığında filiz yine kaçmak istedi, ömeri dinlemeden çıkıp gitmek istedi ama ömer izin vermedi (bu sahne de handanın onları sakinleştirmesine filizin ve ömerin ayakkabı giyerken ki o halleri süperlerdi filiz kızgın kızgın ömer öfkeli laflar söylüyordu ve ikisi de çok şirinlerdi bu sahnede iki küçük çocuk kavgası gibi bu ayrıntı hoştu) ömerin cemle ilgili sorusuna karşılık kaçamayacağını anlayınca söyleyip kurtulmak istedi “Cemi seviyorum” bu lafı söylerken içinin acıdığı o kadar aşikardı ki gözlerinden okunuyırdu filizin zaten abisi de yemedi bunu, abisinin anlattıklarını dinledi ve son söylediğini yapmayacağını “Yılmaza gitmiycem, Ne demek hallederim. Yılmaz öğrenmiyecek ömer. Sakın yanlış birşey yapma, Ömer sakın dedim” yılmazın öğrenmemesi gerektiğini vurguladı bunu yapmamasını istedi baktı ömere dinletemiyor o da koştu abisinin peşinden ama onu dinleyen yoktu, abisine yetişmeye çalışırken bir anda düştü hem de ne düşme hani derler ya sevdiğin insanın en ufak bir acı duyması onu seven insanları da üzermiş bu sahne de filizin düşüşü üzdü beni hele bir de karnı üzerine düşünce korkmadım desem yalan olur ama fragmandan kalktığını gördüğümüz için sonrasında birşey çıkmaz inşallah dedim, düşmesiyle karnı tutması bir oldu “yalvarırım ona söyleme” derken yılmaza olan kırgınlığı ile bu kadar diretiyordu ve dizleri kanamıştı ama bunlara aldırmak bile istemedi çünkü abisini durdurmalıydı yardımlar sayesinde ayaklandı ve hemen yılmazlara gitti, geç kaldığını düşünürken abisine seslendi ve ömerin de gördükleri duydukları karşısında karar değiştirdiğini, ömerin yılmaza teşekkür için geldiğini görünce içi rahatladı abisi yapmamıştı ve bir an önce uzaklaşmak istiyordu ama sevdiği onu bırakmadı, abisine “teşekkür ederim, eğer söyleseydin” diye canının yandığını anlamasını sağladı durumunun hiç de kolay olmadığını o anlatamaya çalıştı ama ömerin görmesi ile anlaması daha iyi oldu, yılmazın elinde malzemelerle gelmesiyle beraber hemen tedavi etmeye çalışması ile filiz de tutamıyordu kendini kimse olmasa o anın tadını çıkarmak isterdi sanırım, yılmazın endişesini anlaması ile yine de sevdiğinin bu haline sevindiğini belli etmedi, tıpkı o da diğer yarısı gibi bakışlarda kenetlenmişti o da onun gibi kaçamak kaçamak sevdiğine bakıyordu bu kadar yakın ama bir o kadar da uzak aynen sözlü namzetnin gelişiyle rüyadan uyanmış gibi oldu filizde ve hemen oradan ayrılmak için harekete geçti, abisinin yardımıyla giderken sevdiğine bakışları vardı ki görülmeye değer az önceki rüyanın etkisinden uyanır gibi kırgın kırgın baktı elin yanındaki sevdiğine filiz, filiz yılmaza artık kızgın değil ona yaptıkları için bence aslı ile birlikte olduğu için kırgın, bu sahne de bunun en büyük kanıtı oldu pansuman sahnesi birbirlerine içleri gitti
Celladının oyununu devam ettiriyordu (bu sahnelerden de sıkılıyorum çok yazmama gerek yok) ceyda ile konuşurken “ilerde oğlum büyüdüğünde bütün bunları masal gibi anlatacağım, çünkü o zaman masal olacak bunlar” derken neşeliydi ceydanın endişesine “bende korkuyorum, bende zor olanı yapacağımi bana sokulmasını, iğrenç soluğuna oyunum için dayanacağım” kendisi için nekadar zor olduğunu celladının yanında yüz ve avuç sıkmada belli ettiklerini ceyda da dile gitirdi filiz ve planının sonunu açıkladı “nikah masasına kadar böyle, orada dünyanın kaç bucak olduğunu görecek, teketek savaş bu ceyda” bizlerde öğrenmiş olduk filizin canını o kadar yaktı ki cem bu yüzden ne kadar korkunç bir adam da olsa onun kurallarına göre oynayarak intikam almak istiyor filiz, ceme karşı aynı tavrını sürdürdü ve ta ki yılmazla ömeri yanyana görünce filiz yine gitti herzaman görmek istediği sahneydi bir de ömerin candan hareketi görünce yuılmazla da göz göze gelice ve yanındakini de düşününce filiz koptu ama hem yılmazdan hemde ömerden hemde cemden habersiz yaptığı oyunu sürdürmeliydi çok sevdiği bir sahneydi yılmaz ve ömeri yanyana görmek ama tadını çakaramadı ve sevdiğinin bakışları eşliğinde içeri girdi.
Annesinin halini görünce şaşırsın mı, üzülsün mü ne yapacağını şaşırdı ama desteğini yine verdi annesine ve evle ilgili olanları anlattı annesine rahatlaması için ve celladını tamamen çıkaracağına söz verdi filiz.
Atölyeye geldiğinde herzaman ki samimiyetiyle yaklaştı oradakilere ve yaptıklarının beğenilmiş olmasından dolayı yenilerini yapmak bile keyiflendirdi filizi.
Filiz cemi beklerken istediği alacağı için merakla bekliyordu cemin de gelişiyle ve söyledikleri karşısında cemin planı öğrendiğini düşündü ve şaşırmış bir şekilde son buldu.
Filiz bölümün genelinde süperdi özellikle abisinin anlamamsı için gösterdiği mücadele, oansuman sahnesinde ve gece abisi ile gördüğünde sevdiğini bakışları, ceme karşı iğreti hareketleri bölümün enlerindendi bana göre.

YILMAZ: yılmaz aslı kızı hastaneye götürmesiyle başladı bu bölüme endişesi, üzüntüsü olması gerektiği gibiydi, aşırı bir tepki yoktu aslı kıza tam destek full destek şeklindeydi, durumu ile ilgili nasıl olacağını ne durumda olduğunu bilmek istiyordu, ameliyatı duyunca aslı kızın tepkilerine karşılık daha sabırlı bir yılmaz olarak elinden geleni yaptı (bu sahneleri sevemedim yazamıyorum da ne yapayım)
Yılmaz bahçesinde yalnı yalnız otururken (hep mutsuz uzun zamandır) ömerin gelişiyle biraz şaşkın, meraklı ve endişeli neler olduğunu anlamaya çalıştı ömerin konuşma isteğine karşı aynı nezakette ömeri dinlemeye başladı ve aslının gelişiyle susan ömerin ne söyleyeceği o kadar merak ediyordu ki bir de asıl senin için çok daha önemli deyişine yılmaz daha da meraklandı ama aslının gereksiz tribine karşılık hasat olduğu için yılmaz onun üzülmesini istemedi ve olacak konuşmanında olmamasını sağlayan yüzüklerin görülme sahnesi yaşandı, ömerin duraksamasına karşılık açıklama yapma gereği duydu yılmaz “Aslı biraz rahatsız kırmak istemedim. Evet ne diyordun. Ömer konuşmuyacakmısın. Bana söylemek istediğin önemli şey neydi” dedi ama filizin gelişiyle ömerde asıl gelmesini gerektiren neden yerine teşekkürü bahane etti, ama yılmazın aklı allak bullak olmuştu bir kere ne ömere ne de filize anlam veremedi ta ki filizin dizlerini gördü sevdiği için endişelendi, filizin tüm karşı çıkışına rağman ömerin göndermemesini istedi, eve girip pansuman malzemelerini ararken ki endişesi sanki gören filiz çok kötü durumda çekmeceye çektirdiği eziyette cabasıydı yılmazın endişesinin, yılmaz filizle ilgili endişesini o kadar güzel belli ediyor ki ben aslı da bunu alamadım mesela ama filizin bir diz kanaması yılmazın aklını başından götürdü o anda aslıyı bile görmedi aslının sorusuna “filizin dizleri kanıyor” ne bu yılmaz beyzadem ya az önce benim yaşadığımı yaşıyor sevdiğinin bir yerine en ufak birşey olsa canı yanarmış ya insanın yılmazda filizi öyle görünce hafifte olsa onun için hiç de öyle değildi, sevdiğini o helde görmek içini acıttı hele pansuman yaparken ki halleri, canını yakmak istemeyişi “Kanıyor mu hala, Kusura bakma biraz acıyacak, Ben bırakıyım sizi arabayla” hele gözlerin birbirine kenetlenmesi yılmaz çok süperdi bu sahnede sevdiğinin hali onun da içinde ne hislere yöneltmişti bir anda herşeyi unuttu ve sevdiğinin yarasına merhem olmak için uğraştı yılmaz (asıl yara kalbinde be yılmazım filizin asıl ona merhem olman gerek ah gözündeki perde bir düşse ah), kaçamak bakışlarla filize bakması ama gözlerinin kenetlenmesi ve filizinde ona bakışlarıyla cvp vermesi ile yılmaz erim erim eridi, bu kadar yakındı sevdiğine ama bir o kadar da uzak tıpkı rüyada gibiydi, filizde dediğim gibi aynı duyguları yaşadılar ama sözlü namzeti gelince ister istemez toparladı kendini yılmaz, ama yine de filize bakışlarıyla bir sürü şeyler anlatıyor gibiydi yılmaz, filiz ve ömerin gidişine anlam veremedi tıpkı geldiklerine anlam veremediği gibi aklı ve yüreği filizle birlikte gidiyordu yılmazın bakışları filizde kalmıştı.
Sonrasında yine aslı kızın nazını çektiği sahneler var
Akşam meyhaneye geldiğinde cemile bakışları sonrasında ömere yaklaşımı güzeldi “bakıyorum da çabuk alışmışsın mahalleye, bizimle oturur musun” yılmazın böyle içten olduğu zamanlara bayılıyorum ne de güzel sohbete başladı ömerle kızkardeşinin durumunu anlattı sanki içine doğmuş gibi ama ömerin sözlerine karşılık ilk çocukla ilgili lafında bir de sevdiğini kırması ile ilgili lafında ömere öyle bir baktı ki ahanda yılmaz birşeyler sezecek dedim ama yok yılmaz inatla meraklı gözlerle bakıyor ama bir türlü içkillenmiyor ya içi sinir oluyorum ya, sonrasında yanında ömer karşısında sevdiği ve düşmanı yılmaz ne yapsın nerelere gitsin şimdi sevdiğini düşmanının yanında görünce mahvoluyor resmen yıkılıyor yılmaz o ne baışlardı öyle sevdiğine, ömerin de kendisine samimi davranmasına aynı samimiyetle karşılık verdi ve bakışlarını konuşturup ayrıldı oradan, oysa filizi tek görse derdi ki “bak işte istediğin oldu abinle yanyanayız birbirimizi artık anlıyoruz, işte en sonun da oldu istediğin” der gibiydi.
Gördüğü sahneninde etkisiyle mahkeme duvarı gibi geldi sözlü namzetinin yanına aslı kız bile anladı birşeyler olduğunu ama yılmaz hala daha kendine itiraf edemiyor gördüğü sahne hep içini acıtıyor.
Yılmazın sözlü namzetine karşı iyi niyeti hala devam etmek de bir de dedi ya “o zaman önce oturduğunuz evin projesini çizin” de get be yılmazım oturacak bir eviniz olmayacak ki sizin hasta kız yorulur mu bu yüzden hiç aaa yakışmadı sana.
Yılmaz bu bölüm pasifteydi sadece oansuman sahnesi, gece filizi görmesi ve meyhane sahnesinde çok iyiydi diğerlerinde de fena değildi ama en iyi sahnesi bunlardı rolü az gibi geldi bana bu yüzden de az bir yorum oldu gerçi sözlü namzetinin de payı var bunda, ama yılmaz konuşmasa da ben izlemesini seviyorum onu.

arzuinan
16-04-07, 17:24
Filiz'e evi vermekten vazgeçen Cem, onun intikam planını anladımı?...

ilk başta anlamazda süpheye düştüğü kesin.

Yavaş yavaş geçmişini ve Nevzat'ı hatırlamaya başlayan Feride'nin Ömer'le ilişkisi bir dönüm noktasındadır...

Bence Feride ve Ömer daha çok birbirlerine bağlanacaklar hatta bi evlilik kararı bile bekliyorum...

Filiz'in Cem'le evleneceğini öğrenen Yılmaz derinden etkilenir.

Bakın bu "derin" kelimesi beni daha önceki özete"derin şüphe"ye götürdü ve hiç hoşlanmadım. o bölümde ne ummuştum ne olmuştu. şimdide durum aynısı olacak galiba korkarım Yılmaz bu sefer nikah masasına oturacak...

Yılmaz, Cem'le ilgili çok önemli bir bilgiye ulaşır ve bunu Filiz'le paylaşır. Filiz'in intikam planı alt üst olur...

Filiz'im umarım en kısa zamanda bu oyundan vargeçersin diyecem ama iş işten geçti sanırım. Allah sonumuzu hayır etsin...

Filiz-Cem cephesinde oyun tersine mi dönecek?...

Kesinlikle öyle olacak. Umarım Filiz, telafisi olmayan bir sonuçla karşılaşmaz...

filizim+y
16-04-07, 17:27
ÖMER: geçen hafta filizle tartışmasında bırakmıştık ömeri ve bu hafta annesinden olanları öğrenmek için elinden geleni yaptı annesi sustukça ömer daha bir sinirleniyordu ve annesinin filize engel olmayışına kızıyordu “anne filizin o adanla konuşmasına nasıl izin verirsin, neden dyr demedin, neden engel olmadın, ya sen hiç acımıyormusun kızına” annesinin bu kadar sorumsuz olmasına kızıyordu sen kızına acımıyormusun derlken bir abi olarak kardeşi için çok endişeleniyordu, annesinin odadan çıkışıyla ömer daha sakin bir şekilde anlamaya çalıştı filizin yaptığını annesinin szölerine karşılık “anne filizin derdi ne, ya bak aklım almıyor, ya benim kardeşim nefret ettiği bir adamla nasıl beraber olur” hala daha cvplanmayan sorular ömeri iyice çileden çıkarıyordu en son kendisinin serbest kalışına bağladı bu olayı ve “beni cezaevinden kurtarmak içindir, başka bir nedeni olamaz, eğer filiz cemle bu yüzden görüşüyorsa kendimi de onu da affetmem” sözler döküldü ağzından kendisi için kardeşinin harab olmasını istemiyordu annesine “sen bu durumu kabullenmiş olabilirsin ama ben kabul edemem” dedi ve sonrasında ki sahnelerinde neler yapacağının göstergesiydi.
Ömer öfkeyle çıktığı evden feridesi ile güzel anlar geçirdiği bank da tüm olanları düşünürken sevdiğinin msjını tekrar okudu ve asıl yapması gerekeni gidip sevdiğinden af dilemeyi istedi ve kendisini feridenin kapısının önünde buldu.
Feridenin evine girişiyle ömer pişman, üzgün ve kalbini kırdığı sevdiğinin gönlünü almak için o kadar güzel cümleler kurdu ki sevdiğine karşı ferideden alamadığım elektiriği ben ömerden aldım bu bölüm bu aşk adına, arada yaşanan kırgınlığı bile ömer onarmak için feridesine “herşey küçük bir iz bırakıp kayboluyor, feride ben seni kaybedemezdim,, biliyorum kalbinde açtığım yara hiç kaybolmayacak ama ben seni aybetmeye dayanamam, üzgünüm, çok üzgünüm” demesiyle kim olsa bu laflardan sonra yumuşamazda ne yapar sarıldı sevdiğine, ömer yıkmasına da bilen yapmasını da bilen bir karakter bu bölümde o kadar güzel sahnelri oldu ki izlerken ömere bittim resmen bir insan bu kadar mı aşk dolu, pişmanlık, kızgınlık herşeyi direkt yansıttı.
Feridesinden özür diledikten sonra onun özlem olan elbiseleriyle karşılaşınca biraz hüzünlendi ömer feridenin huzursuzluğunun farkında olarak yine anlayışlı şekilde dinledi feridesini, feridenin çaresiliğine “içeride buna ustura ağzı derler” diyerek aslında hayatta nelerin öğrenilebileceğini ve nelerin yaşanabileceğini tecrbeleriyle aktarıyordu ömer ve feridesinin geçmişini öğrenmesi gerektiğini ve yanında olacağını gösterdi sevdiğine ve kollarında uyayan sevdiğini incitmeden tyatırdı ve evine döndü annesine ve kardeşine baktı için için ne halde olduklarını düşünerek.
Sabah kalktığında filizi anlamak için yine çabaladı evde tartışırken baktı filize söz geçiremeyecek peşinden çıktı, inatçı olduğunu bildiği için kardeşinin bu sefer suyuna gitti ve cemi sevip sevmediğini sordu ve dahası gözlerine bakarak bunu yapmasını istedi ve filizin cvbına ömer “Tamam. Bu bana yeter. Biliyordum. Gözlerin doğruyu söyledi sen onu sevmiyorsun.” Beklediği cvbı filizin gözlerinden almıştı ömer bunun huzuruyla çünkü biliyordu ki gözler yalan söylemez (gerçi o bakışları kaç kez gördü hem filizde hem yılmazda ama ömerinde gözlerind eperde vardı anca kalktı yoksa zararın neresinden dönülürse kardır derler ömer gördü ya daha ne isterim) “Yılmaz uyardığında aldırmamıştık ne oldu. Sonunda hepimiz anladık cemin ne yılan olduğunu. Filiz Cem bir yılan. Zehirli bir yılan dokunduğunu öldürüyor. Bak aklını başına topla. Sen hangi nedenle bu kararı almışsan ol vazgeçircem seni.” Kızkardeşine cemin nasıl bir manyak olduğunu anlatmaya çalıştı dahası filizin planından habersiz olduğu için sadece kendisi için yaptığını düşünerek kardeşinin böyle birşey yapmasına izin vermeyeceğini ne olursa olsun vazgeçireceğini anlatmaya çalıştı, “Bunalmışsın kafan karışmış iyice. Yoksa senin cemle ne işin olcak. Topluyacaksın kendini. Sonra ilk işin yılmaza gitmek olsun. Çocuğunun babası kimse hayatını onla paylaşmalısın sen filiz. Gidiceksin ve yılmaza bir çocuğu olacağını söyleyeceksin. Anlaştık mı?” filizin bu davranışlarını bunalmasına ve bu kadar sorunla tek başına mücedele etmesinden dolayı sağlıklı karar veremediğini düşünüyordu kardeşinin, cemi bitirecekti ve daha sonra asıl olması gerekeni yapmasını istedi, yılmaza gerçeği söyleyip onunla hayatını paylaşması gerektiğini hem kendi hem bebeği hemde yılmaz için en doğrusunun bu olduğunu söylüyordu filize, ikna edemeyeceğini anlayınca çok geciken bu itirafı yapmak için harekete geçti “İyi madem sen gitmiyorsun ben hallederim, doğrusunu yapıcam. Yaparmıyım yapmazmıyım görüceksin” filizin diretmesine karşılık ömer ne kadar kararlı olduğunu göstermek için dönüp arkasına bakmadan yılmaza gitti (kim derdi ki ömer birgün filiyılmazı anlayacak ve onlar için en önemli olan bu olayı ömer yılmaza söyleyecek gerçi olmadı ama ömerin tavrı takdire şayandı hem filizyılmazı anlamış olması hemde bunun için birşeyler yapmak istemesi, bunun için çabalaması bile güzeldi sonucu olmasa da, dünya işte geçmişte yaşadıklarına bakınca birbirine katlanamayan iki insan şimdi dost olma yolunda atılan adımlara devam etmekte)
Yılmazlara geldiğinde bir an önce gerçeği söyleyip rahatlamak istiyordu ömer ve hemen “Sana söylemem gereken önemli birşey var. Bu benim için çok önemli. Filiz içinde. Ve tabi aslında.. En çokta senin” bu söyleyeceklerinin hem kendisi için önemi kardeşinin yapacağı yanlıştan kurtulması hem kendisininde bir baba olmasında dolayı önemi, filiz içinse sevdiğiyle olması, yaptığı yanlıştan dönmesi ve bebeğinin babasının öğrenmesi, yılmaz içinse dediği en çok da onun bunu öğrendikten sonra filizi bırakmayacağını, baba olacağı içinde mutlu olabileceğini ve hakkı olduğunu düşünüyordu ömer, aslının gelişiyle hızı kesildi ömerin bir de üstüne parmaklarda ki yüzükleri görünce ömerde ipler koptu kardeşinin yılmaza inatla neden söylemediğinin farkına varmış oldu ama inanmak istemedi onlarda duymak istedi ve duydukları karşısında aslının yalnız bırakmasıyla “Sözlenmişsin. Hayat ne tuhaf birşey yıkılıyor başka birşey gelişiyor yıkıntının üzerinden.” Şaşkınlığında verdiği duyguyla yılmaza yapılan hatanın üzerine yapılan hatayı vurgularcasına gelişen şeyinde ne kadar garip olduğundan bahsediyor, ömerde şaşkın ne yapacağını bilemiyor filizin gelişiyle ve gördükleri karşısında u dönüşü yaparak “Yılmaza teşekkür edicektim bende iyi oldu geldiğin. Sen olmasan ölücekmişim. İkinizin gayretiyle hayatım kurtuldu. İkiniz kan bulmasaydınız ben şu an burda olamazdım. Sana bir can borcum var.” Neden geldiğini açıkladı hem filizin yüreğine su serpti hem de yılmazı allak bullak etti ömer ama yine de açıklamaktan vazgeçti, yılmazın anlam veremeyişini geçiştirmek amaçlı teşekkürlerini yineledi ömer, filizin durumunu görünce de üstelemedi ömer yılmazın izin vermemsiyle kardeşine “merak etme herşey yoluna girecek” bu sefer ömer filize ümit veriyordu onun o halini görünce hiç de kolay olmadığını biliyordu filiz için bu durumun ve filize “neden bahsetmedin yılmazın sözlendiğini,, bilseydim, bunun içindi değil mi herşey, nasıl dayanabiliyorsun filiz, canım kardeşim, özür dilerim boş yere üzdüm seni” ömerin filizi anladığı replikleri destek sırasının kendisine geldiğinin farkında ömer, daha sonra filizyılmaz bakışmalarına şahit oldu paşam ve bu aşka olan inancını burada hem anlamış hem pekiştirmiş oldu, sonra da kardeşini aldı ve uzaklaştı oradan yılmaza bakışı fragman yorumumda dediğim gibi “sonu bu olmamalıydı”.
Ferdiesine sıkıntısını anlattı ama desteğini görünce içi rahatladı ve sevdiğine destek olma sırası ömerdeydi ve ferideyle birlikte dans okuluna gittiler ömer ferideyi izlerken mest olmuştu ama nevzatu görünce ömer yine gerildi ve ferideye kısıtlama getirmeye başladı hem nevzata hem de ferideye çıkıştı yani kıskançlık ömeri çıldırttı resmen bu yüzden de sevdiğinden veto yedi ömer çaresiz gitti sevdiğini yanından direk meyhaneye
Yılmazların gelişiyle davete icap etmek gerekir o da aynısını yaptı ve yılmazların masaya geçti ve benimde dediğim gibi repliklerimde geçmişle ilgili düşüncelerini söyledi daha sonra çocuk olayı ile yılmaza birşeyler anlatmak istedi “İnsanın bir yerlerde bir çocuğunun canından bir parçanın dünyaya geldiğini bilmemesi çok acı. Dünyanın en güzel ve en masum varlıklara çocuklara” bakışlarında anla artık be yılmaz bebek senin der gibi bu sözleri sıraladı, sonrasında yılmaza ikinci dersini verdi ömer sevdiğinin gönlünü kırmasıyla ilgili “bir kadına haketmediği birşey yaptın mı, onu incittin mi, kaybeden sen oluyorsun, sonra özür dilesende yalvarıp yakarsan da boş” tek geçtim bu bölüm bu repliği müthişti yılmazın yaptığı ithama da ne güzel yakışmıştı ömerin söylemesiyle de yine yılmaza gönderme oldu ama yılmaz yine anlamadı.
Yılmazla eve geldiğinde karşısında gördüğü kardeşi ve ceme karşı yılmaza yaklaşımı süperdi ve cemle başbaşa kaldığında en beğendiğim sahnelerden birisi oldu zamanlama yanlış olsa da güzeldi neyse sahneye gelelim cemin bir an önce uzaklaşmasınaizin vermeksizin başladı ömer “oo kimler gelmiş, kandır kendini bakalım, devam et filiz sana aşık değil, anlamıyor musun, anlamıyormusun” sanki cemin kafasına kazımak ister gibi tekrarladı filizin onu sevmediğini “aşk maşk yok sizin aranızda, görmüyor musun onların birbirine nasıl baktığını” bu bakışlara da daha önce de tanık oldum ama pansuman sahnesinde ve burada da tescillendi onların aşkı diyor yani ben bile inandım diyor “filiz yılmaza aşık, ha ayrca senin böyle bir aşkı yok edecek gücün yok” vurucu darbeyi yaptı ceme duymak istemediği sözleri söyledi ve bu aşka birşey yapamayacağını dediğim gibi zamanlama yanlış ama olsun güzel bir sahneydi.
Şimdi ömerin filizyılmaz aşkını görmesinin nedenine gelince şöyle bir açıklama getireceğim ömer diğer sevgisinde tek taraflı sevmişti ve sevilmemişti ama şimdi feride sayesinde hem sevmek de hem de sevilmek de bu yüzden de her ne kadar birmiş de görünse kardeşinin aşkının bitmediğini görmesine yardımcı oldu ömerin kendi aşkı, diğerinde tek taraflı oluşu canını yakıyordu ve yılmazın filizi sevebileceğini düşünmemişti zaten kardeşinin değil yılmazın aşıkndan şüphesi vardı ama şimdi yaşadıkları sayesinde hem duygusal anlamada hem de hayatla mücadelesinde bu aşkıda anlamaya başladı ömer ve benim beklediğim gibi destek olmak için elinden geleni yapacaktır.
Sonrasında sevdiğini aradı ama cvpsız kalan telefona üzüldü ve kendini sevdiğinin kapısında buldu ve yaptığı hatanın pişmanlığını, feridene seslendi “feride seni seviyorum, herkes duysun ferideyi seviyorum, özşemi de seviyorum, ferideyi de, ne olur affet beni” demsiyle sevdiği geldi karşına ve “ne olur affet beni, yerden göğe kadar haklısın, bencil bir adamım, kıskanıyorum ne yapayım, sırılsıklam aşığımsana, senden ayrı kalmaya tahammülüm yok” dedi ve sevdiğini yeniden kazandı ömer bu sözleriyle
Ömer bölümün eniydi resmen onun için yazılmış bir bölüm diyebilirim her sahnesi müthişti özellikle diyebileceğim favori sahnem filizi anlaması, cemi uyandırması ve ferideden af dilemesi yani hepsi diyeyim malum yorumuma da etki etmiş zaten.

filizim+y
16-04-07, 17:29
FERİDE: eski hayatını öğrenmek için yeni karalar aldığı ve bunu uyguladığı sahne ile başladı bu bölüm kendisini hatırlamak için dans kasetlerini izlerken sevdiği ile karşılaştı ama o sevdiği için kaç bölümdür ağlayan üzülen kız feride, ömeri karşısında görünce mutluluktan uçması gerekirken sanki ömere karşı kalın bir duvar örmüş gibi karşıladı ya da daha yeni tanıdığı biri gibi soğuk bana ilk karşılaşması bu hissi verdi feridenin belki çok daha farklı bir karşılaşma beklediğimdendir ama aradaki kırgınlıktanda kaynaklanabilir ama yine de feridenin daha sıcak akrşılamasını beklerdim, sevdiğinin sözleri karşısında feride eridi bitti resmen sarılmasıyla cvbını vermiş oldu ömere “seni affettim elbette, ben seni istiyorum” der gibiydi sevdiğine yüreği en azından bu kısımlarda ferideden bu duyguyu alabildim ama ilk sahnenin etkisi bende daha farklıydı ömerin elbisesini görüşü il feride bununla yüzleşmeye çokten karar verdiği için ömerinde bunu isteyip istemeyeceğini merak etti “işte özlem bu, ben buymuşum ama bana da birşey anlatmıyor özlem” endişesini, korkusunu ve geçmişinden kaçmayacağını anlattı ömere ve ömerin yanında olup olmayacağını sordu, aldığı cvp ferideyi çok memnun etmişti çünkü sevdiği onu yanlız bırakmayacaktı daha ne isteyebilirdi ki
Ömerin dans okulundaki çıkışına feride vari bir yanıtla zaman verelim dedi ve ömeri aklınca cezalandırdı, dediğim gibi feride bu bölüm pek tad vermedi bana sadece “ben senin gözlerini istiyorum, başkalarının nasıl baktığı umrumda değil” sözleriyle bu aşka iancını gördüm ama duygu yoksunluğu olduğu için ben pek beğenmedim.
Feride bu bölüm pek tad vermediği için bana göre olması gerektiğinden daha iyi olabilirdi ama olmadı belki de beklentimin fazla olmasından kaynaklanabilir.

BÖLÜMÜN İNCİLERİ

SAFİYE hn. “filizin çocukluğunu bilir akıllı bir kızdır diye hatılıyorum”

AYNALI “tuttuğun dallar kuruyor yılmazım, mutluluk hep teğet geçiyor”

HANDAN, filizi durdurmaya çalışması, evi alsa bile istemediği, bulaşık yıkarken ki hali ve mahalleliye yardımı süperdi gerçekten handanı topluma kazandırma çabaları işe yaradı diyorum ben bu sahneleri izlerken ve handanın şu vicdanla ilgili muhasebesinde alacak kalan verdiği içib Vİ kısmını ilk vicdan azabı duyduğu sahne de gördük sonra CD kısmı yılmazın gerçek yüzünü görüşü esnasında yaptığı konuşmada gördük ve şimdi AN kısmını bekliyorum merakla bu da tiyolara göreolacak yılmaz-handan konuşması.

MÜJGAN, handan adestek verişi çok güzeldi ama hala bebeği anlayamadı

KEREM-NALAN, kim takar müjganı yeter ki istesinler bak nasıl da görüşüyorlar, nalan filiz ablasından kerem hem yılmaz abisinden hemde ömer absininden aldılar gazı durmazlar

MUALLA, aslı kızını o halde görünce ahh oğlum ahh dedi de başka birşey demedi kadıncağız son şansını kaybedecek diye üzülüyor aslıya bu kadar düşmesi ondan

MAHALLELİ, ilk defa filizin de mahalle de olduğunu farkına vardılar bayağı sıcak karşıladılar bir de hamile olduğunu anlasalar benim umudum onlar malum kadın toplantılarında çıkartırlar gerçekleri açığa ama nerde

ASLI, kim ne derse desin hala gözünün önünde olan olaylara tepkisiz o bunlara tepkisiz kaldıkça bende ona tepkisiz kalacağım bundan sonra, koluna girsen ne yazar yüreğine sahip olamadıktan sonra aslı kız

CEM, filizin oyununa göre oynadı bu bölüm ama ömerin uyandırması ile şüphelenmeye başladı hadi hayırlısı bakalım.

okuyan okumayan herkese sonsuz teşekkür hak veriyorum bu kadar uzunu okumak sıkar siz nasıl isterseniz, teşekkürler...

sinem*
16-04-07, 17:29
Filiz'in İntikamı

özete bakılırsa cemin geri dönüşü dense daha güzel olurmuş :)

anlamadıysa bile şüphelenmiştir..Evi vermediğine göre...gene bizi sinir günler bekliyor..cem gene herkesi yenmeye başlıyor

ben bu geçmişi çok merak ediyorum...çok şükür yani :)

Filizin Cem'le evlencegini ögrenen Yılmaz derinden etkilenir. Yılmaz Cem'le ilgili çok önemli bilgiye ulaşır ve bunu Filizle paylaşır. Filizin intikam planını altüst olur.

yılmazla filiz karşılaşacak ve doğru düzgün konuşma fırsatı yakalayacaklar :img-hyste acaba bu kaç dakika sürer bir mi iki mi :icon_sorr

yeter ama artık şu cem adamı deli eder...bıktım çıksın gitsin bizim diziden ya :)

Özet için sevgili cemotara'ya çok teşekkürler :)

sinem*
16-04-07, 17:32

yok ya yapmasın...yılmaza bir şey olmaz :img-hyste atlamasın kendinide bebeğinide feda etmesin ya :):) atlayacaksa yılmaz atlasın ...Ama filiz bencil olduğu için atlar gene kendini düşünür :img-hyste :img-hyste ben üzüleceğime onlar üzülsün der :img-hyste

nisailayda
16-04-07, 17:39
Aslında olayların gidişatı bu yönde ama yinede daha az probemli aşkın yoğun olduğu bölümleri tercih ederdim
umarım filiz bebeğini kaybetmez .hem ne acelesi var bu yılmazın anlamıyorum sanki yangından Aslı kaçırıyor :img-hyste dur be oğlum kızın gidişatı belli olsun bekar adını dula çıkaracan:img-hyste bukaçıncı ekiliş bir nikahta terkedilmediğin kalmıştı onuda tadacan artık filizde yüzvermezse bu çocuk zor toplanır bundan sonra...öyle aynalıların ağzına da sakız olur:img-hyste

tolgahuzur1
16-04-07, 17:41
evet uzunca bir destansı yorumundan sonra sevgili filizime tşkler ediyoruz... ellerine sağlık :) aslında sevgili filizim daha uzun bekliyorduk ama bu seferlik kısa olmuş..hala aslıyı anlamamışsın ne diyeyim sana kız melek gibi bir kız alış artık..:img-hyste

basak_sunda
16-04-07, 17:46
filizin bebeğinin cinsiyetini öğrendii bölüm hangi bölümdü?bilen var mı

sinem*
16-04-07, 17:50
filizin bebeğinin cinsiyetini öğrendii bölüm hangi bölümdü?bilen var mı

68.bölümdü sanırım ....

Filizim yorumun çok güzel olmuş,uzun diyordun gerçekten uzunmuş ama tekrar izlemiş gibi oluyorum :) Ömer ne yaptın ya :) bak cemin oyununu tam tersine çevirdin artık sonunuz hayırlı olsun ...gerçi er ya da geç bu olacaktı ama ömer biraz daha hızlandırmış oldu :)

kursuni19
16-04-07, 17:54
Sevgili Filizilm, yorumu bizimle paylastigin icin tesekkür ederim, yine herzamanki gibi destan olmus, diziyi tekrar izlemis gibi oldum. Ellerine saglik

eyschann
16-04-07, 17:54
öncelikle özeti okudum ama erken gelmis ya simdi özette olunca beklemesi baya bi zor oluyor ........
özette aslina bakilirsa yeni birsey yok hersey tahmin ettigimiz gibi zaten.....sanirim yilmaz filizin evlenecegini cemin annesinden ögrenecek.
bebek konusu hala gündem disi ben zaten artik iyice ümidimide kestim pasif pasif oturp izliyorum ama okudugum kadariyla sikici bir bölüm olmayacaktir.....diye umut ediyorum...

Not1: Bölüm yorumu yapan arkadaslarin Denizim_ ,lawinia, Buket_tv,gzd_gzd,forever_bim, ellerine saglik hepsini büyük bir zevkle okudum....benim böülm yorumumu begenen ve okuyan arkadaslarada cok tesekkür ediyorum......

Not2: Filizim+y yine döktürmüsssün valla 1kismi okudum sasirdim allah allah busefer azmi yazmis demeden 2 kisim eklendi onuda bitiremeden3 kisim geldi inanki büyük bir sabir ve zevkle okudum ellerine saglik

archshe
16-04-07, 17:58
bence sezmeye başaladı...açığını kolluyo filizin..
bu cümleden nevzattan olumlu şeyler hatırlayacağı...ömerle başka türlü neden dönüm noktasına gelsinki...önceki hayatına özlem duyacak...
babasını öldürmesidir kesin....demek birazda olsa konuşacaklar ee bu da güzel...filizin gözü korkacak oyunu bırakacak herhalde ...
cem oyun içinde oyun oynayacak demek...komik olacakya...izleyelim görelim...

yesimcan
16-04-07, 17:58
filizim bölüm yorumun cokk güzel olmuss ellerine saglik.....

benim artikk hic umudum kalmadii yaa 10 bölüm kaldii bu yavaslikta gidersee artik son bölümde hersey ortaya cikarr daha yilmazz bebegi bile ögrenmedii yaa:icon_sorr

filizim+y
16-04-07, 18:01
evet uzunca bir destansı yorumundan sonra sevgili filizime tşkler ediyoruz... ellerine sağlık :) aslında sevgili filizim daha uzun bekliyorduk ama bu seferlik kısa olmuş..hala aslıyı anlamamışsın ne diyeyim sana kız melek gibi bir kız alış artık..:img-hyste

ne demek tolgacım (bumin kağandı bu) beğendiysen ne mutlu, ama bence hakkını yeme diğerinden daha uzundu:) demek ki o kadar akıcı olmuş ki sana kısa gibi gelmiş ne güzel sıkılsan daha fena şeyler yazardın ne me lazım:icon_whis valla aslıya bulaştırma beni melek olması için evlenmemesi, aşık olmaması daha üstün vasıfları olması gerek yani:img-hyste

byuzax
16-04-07, 18:07
Kafamda şöyle bir senaryo var .

Handan ve Filiz yolda konuşurken Aslı filizin yılmazdan hamile olduğunu öğrenir . daha sonra yılmaza ayrılmak istediğini yurtdışına gitmek istediğini söyler yılmazda sebebini öğrenmeden aslıyı rahat bırakmayacağını soyler aslıda filizin kendisinden hamile olduğunu mutluluğu hakketiğini fln söyler. yılmaz bebeği oğrenir daha sonra aslı yılmazı bırakır ve gider yılmaz filizin peşinden koşar filiz kaçar sonra cemin filizi kaçırır yılmaz bunu duyar . cemi bulur cem yılmazı vurur filizde yılmazı affeder ;)

filizim+y
16-04-07, 18:08
sevgili sinem, yesimcan, kursunim ve eychann teşekkür ederim beğenmenize sevindim, sizlerinde yüreğine sağlık

kurşunim sana sürprizdi bu sen anladın beni:img-wink:

eychann benim destansılara alışınca şaşırmşsın ama bak şaşırtmamışım seni seninkide güzeldi, ellerine sağlık:img-yes:

herkese teşekkür ederimm sabırnıza hayranım:img-yes:

medsul
16-04-07, 18:09
Filiz'in İntikamı
ah ömer ah ömere sitemim var kardeşim evi aldiktan sonra verseydin ya agzzinin payini şu manyak ceme erken davrandin evide alamadi filiz:sad53:

henüz tam manasiyla anlamasada şüpelendiği kesin inşallah bir şekilde
filiz evi geri alır cünkü herşeylerini cem yüzünden kaymettiler en azından
evlerini geri alsin :img-wink: :happy0064

hatirlasin artık gec bile kaldilar:img-wink: ama herne olursa olsun ömeri sevmekten vazgecmiyeceği için bir önemi yok
aslında feride gercekten aşikti nevzata ama nevzat aldatmiş olabilir ve
bu yüzden feridede evden kaçmiş olabilir
gercekten feride&nevzat ikilisi arasinda gecenler karişik merak ediyorum dogrusu bir an önce ortaya cıksın da rahatliyalim:img-wink:

üzüntüsünü bu sefer gercekten bize hissettirirler acaba nasıl davranacak
yine beni ilgilendirmiyor havalarina mi girecek yoksa bir yerlere gidip
gercekten üzüntüsünü belli edecekmi inşallah belli eder
filizin intikam planı alt üst olur derken şimdilikmi yoksa hepten mi
bitecek bu iş

zamani gelince olacaği kesin ama bu bölüm değil ondan eminim

[/B][/I][/QUOTE]

filizim-y bölüm yorumun harika olmuş emeğine:happy0064
saglik arkadaşim cok güzel ifade etmişsin:img-wink:
özellikle aslı hakkında söylediklerine bayıldim dimi koluna girsem parmağina
yüzüğü taksan ne olur kalbi hala deli gibi filiz için attiktan sonra
ama aslı bunu bile anlayamayacak birisi
birde aslı hakkında sorular sormuşsun bende cevaplamak isterim ama
sayfa kitlendiği için cevapliyamadim sorulari yeni sayfaya nasıl geciriri
bilen varsa söylüye bilirmi ben pek anlamamda bu işlerden
tabi zahmet olmassa:img-in_lo :icon_whis :img-wink:

medsul
16-04-07, 18:13
kimdi şimdi hatirlamiyorum ama birisi sete gitmiş ve filizin
cizimler yaptiğini söylüyordu demekki o sahne 70 bölümde olacak
filiz mahalleli için cizimler yapacağini söylemişti
hele şükür mahhalleli filize biraz sıcak davrandilar gecen bölüm

byuzax
16-04-07, 18:14
Filizim+y yorumunu okudum ellerine sağlık gerçekten tekrar izlemiş gibi oldum ellerine kalvyene sağlık :D

destina304
16-04-07, 18:44

böle bir gelişme olaiblir.fakat cem ateş ederken yılmaz filizin önüne geçmeliki filiz yılmazı affetsin.yani burda bir yanlışlık var normalşartlarda yılmazın atşe önüne atması lazım kendini

byuzax
16-04-07, 18:48
Gözlerim gözlerini karanlıkta bile seçer
Yüreğimi dağlayan sözlerini unutmak kolay mı sandın ?
Yüreğim istesede ellerini tutmayı
Ellerin , ellerin şimdi
Gözlerin benden başkasının...
Aşkımızla ısıttığın ellerim
Bomboş şimdi.....
Sevdamızla aydınlattığın geceler
Bana haram oldu...

sude9
16-04-07, 18:54
Anlamamıştır ama şüphesi giderek artmıştır,sağolsun Ömer bu konuda kendisine çokça yardımda bulundu,yardımlarndan ötürü evi Filiz'İn değil Ömer'in üzerine yapar artık

Hatırlasın artık,oda rahatlar seyircide.İstermisiniz geçmişini hatırladı diye hafıza kaybından sonra yaşadığı olayları ve kişileri unutsun,türk televizyon tarihinde işlenmemiş konu değil

Etkilensin Aslı ile ile nişanlanırken Filiz'in neler çektiğini anlamaya çalışsın
Yılmaz Cem'in birçok yönünü biliyor belki babasını öldürdüğünü öğrenir Filiz'de katil ile oyun oynamaktan vazgeçer,ne olur ne olmaz diye

Filiz-Cem cephesinde oyun tersine mi dönecek
Döneceği kesin,önceden de dediğim gibi bu işten Cem'den ziyade Filiz zarar görecek

yesimcan
16-04-07, 19:06
yaa acaba filizin plani neden alt üst oluyoo bence handan korkudan yilmaza giderr böyle böyle derr istee oyun oynuyo cokk tehlikeli ona bisey olucak yilmaz biseyler yap diyee yilmaza giderr soraa yilmazda filizi bu sevdadan vazgecitirmek icin filizde gidip cem babasini öldürdü sanada bisey yapar filiz falan diyee filizlen konusurr belki filizz korkar birakir yada yilmazi dinlemezz yilmaza inat giderr yilmazda filizin planlarini bozarr.....böyle biseyy olamazmi yoksa durduk yere niye planlari alt üst olsunn....

forever_bim
16-04-07, 19:13
Sevgili Filizim

Yorumun çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Keyifle okudum.

Şimdi Cem öğrendi demek. Gene suçlu Ömer oldu değil mi? Kardeşine ne kadar uyarı yapsa onu anlasa da para etmiyor Filizci arkadaşlarımızın gözünde. Ömer'in neden onaylanmadığını şu anda anlayamıyorum. Ne dedi "Cem zehirli bir yılan, dokunduğunu öldürüyor, ondan uzak dur". Neymiş efendim villayı geri alamamışlarmışmış vah vah. Çok da mutluydular ya orda.

Valla ne olursa olsun Cemişko eninde sonunda anlayacaktı. Çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde yakalanır.

cemotara
16-04-07, 19:16
Sevgili Filizim

Şimdi Cem öğrendi demek. Gene suçlu Ömer oldu değil mi? Kardeşine ne kadar uyarı yapsa onu anlasa da para etmiyor Filizci arkadaşlarımızın gözünde. Ömer'in neden onaylanmadığını şu anda anlayamıyorum. Ne dedi "Cem zehirli bir yılan, dokunduğunu öldürüyor, ondan uzak dur". Neymiş efendim villayı geri alamamışlarmışmış vah vah. Çok da mutluydular ya orda.

Valla ne olursa olsun Cemişko eninde sonunda anlayacaktı. Çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde yakalanır.

sevgili Hasan kesinlikle öyle birşey yok bazı arkadaşlar şaka olarak da söylediler yani ömer dizinin kesinlikle yıldızıdır yaptığı her davranış muhteşem
Birde şahsen ceme söyledikleri harikaydı ben çok sevindim

Neslihan17
16-04-07, 19:17
vayyy özete bak, çok uzun ve çok açıklayıcı gerçekten :) neyse..

Yılmaz cemin babasını öldürdüğünü öğrenecektir ve bunu filizle paylaşacaktır. ciddi bi konuşma olacaktır tabi. bu sefer yılmazın uyarılarını ciddiye alacaktır filiz. üstüne çok fazla ürkecektir ve kendini bu plandan çekmeye çalışacaktır. fakat bi kere bulaştı, kendini de çevresindekileri de tehlikeye attı.

ayrıca o tüyoyu serpil hanım verdiyse kesinlikle inanmıyorum! verdiği tüyoların çıktığını görmedik şu ana kadar. daha önce de söyledim yine söyleyeceğim, madem bu kadar çok tüyoya sahip gelsin bunu burada bizlerle paylaşsın, hatta bi zahmet paylaşırken garanti versin!..

byuzax
16-04-07, 19:21
Sevgili Filizim

yok modum ole bişe arkadaşlar takılıodu ole ömer en iyisini yaptı . Ama cem mort oldu valla filizle yılmazın bakışmalarına :D sonra omerin sözlerine :D

Buket_TY
16-04-07, 19:22
BAkiyorum ben yokken 70.bolum'e gecmis bile. Hic beklemezdim. Insallah yarin da fragman gelir.....
FIlizim yorumun 69.bolum'un ta kendisi. Aynen 69.bolumdeki dusuncelerimi anlatmisin!! Cok guzel!!!
Bu bolum yine baya bir Cem izliyecegiz..........:sad53:

tipex
16-04-07, 19:25
Mehaba arkadaşlar... Ihlamurlar Altında'nın sıkı bir takipçisiyim ama ilk kez bu başlığa yorumumu yapıyorum...

Özet pek açıklayıcı değil... Çok soru işaretleriyle dolu. Böyle olunca bize tahminlerimizi konuşuturmak düşüyor... Cem bence pek hafife alınacak biri değil. Tilkinin teki... Filiz'in Cem'le oyun oynarken çok dikkatli olması gerekiyordu. Cem Filiz'in bir açığını yakalamış olmalı.

Ömer ve Feride'nin arasının bozulmasını istemem. Ama Feride'nin hiçbir zaman kaçamayacağı bir geçmişi var. Umarım Ömer ve Feride için herşey güzel olur...

Yılmaz'ın Cem konusunda elini çabuk tutması lazım...

byuzax
16-04-07, 19:30
Ya bu ceyda harika birşey ya boyle az ama oz replikleri var

Şimdi o manyak gelirse kalkar giderim !

Super bi kız ve niceleri sonra meşhur el bombası repliğimiz var :D ceydaya daha çok yer verilmeli diye düşünüyorum ...

mıstaa
16-04-07, 19:31
Gerçi 70. bölüm yorumlarına geçilmiş ama ben 69. bölüm enlerini yeni yapıcağım. Ne demişler "geç olsun güç olmasın":)

Bölüm güzel olduğundan "enler" listeside uzun olacak haliyle..bye

*En güzel sahneler..
1-Yılmaz'ın Filiz'in dizine pansuman yapması.
2-Ömer'in Feride'nin önünde diz çökmesi.
3-Yılmaz'ın Ömer ile meyhanede dertleşmesi.Söylemeden geçemicem her ne kadar anlamlı bir sahne olsada dizilerde içki-sigara vs. nin özendirilmesine karşıyım.Eminim oyuncularımız ellerinde içki kadehleri olmadanda kederlerini seyircilerine yansıtabilirler..bye
*En dramatik sahne..
Aslı'nın yüzüğünü Yılmaz'a vermesi vede devamında tomografi cihazına girmesi..
*En komik sahne.
Biraz acımasızca olacak ama Handan'ın bulaşık yıkarken ağlaması.. O kadının yaptıklarını anımsayınca acıyasım değil kah kah gülesim geliyor..:img-hyste
*En şirin hareket..
Küçük Elif'in Cem'e yüzünü çevirmesi.
*En sempatikler..
Yılmaz-Aslı-Ömer-Feride[geçen haftaki liste]
*En iticiler..
Cemil-Cem-Handan-Plase Filiz
*En mantıksız sahne
Gazi mahellesindeki bir evde ecza dolabının olması. Gerçi Yılmaz'ın parası var evine eczane bile alır. Ama yinede biz Türk'lerin bu konudaki vurdumduymazlığını hatırlayınca garipsedim.:img-cool2
*Bölüm en iyi oyuncuları..
Kuşkusuz Sinan Tuzcu diyebilirim. Hatta en iyi performansını sergiledi bu bölüm. Yine ona eşlik edense Bülent İnal'dı.. Zeynep-Tuba ve İrem'de "eh işte" dedirttiler..
Fırat Tanış'a ise ayrı bir paragraf açmam lazım. Her ne kadar oynadığı karakter iticide olsa o oyunculuğuyla sempatikliğe çevirebiliyor bunu.:img-yes:Demekki "ALTIN PORTOKAL" ödülünü boşu boşuna kimseye vermiyorlar..

sevdam...
16-04-07, 19:38
filizin plani bence cemin ona evi evlendikten sonra vermek istedigini aciklar...yani filiz evlenmeden önce cemin elinden herseyi almayi planlarken cem yine kurnazligini yapar ve evlendikten sonra sizin olan herseyi geri verecegim der...

forever_bim
16-04-07, 19:38
yok modum ole bişe arkadaşlar takılıodu ole ömer en iyisini yaptı . Ama cem mort oldu valla filizle yılmazın bakışmalarına :D sonra omerin sözlerine :D

Uzay bu arada yakalamışken söyleyim senin eleştirini TV ekinde ben de okudum. Lakin iki tane isim kullandığını bilmiyordum:)

destina304
16-04-07, 19:41
*Bölüm en iyi oyuncuları..
Kuşkusuz Sinan Tuzcu diyebilirim. Hatta en iyi performansını sergiledi bu bölüm. Yine ona eşlik edense Bülent İnal'dı.. Zeynep-Tuba ve İrem'de "eh işte" dedirttiler..
Fırat Tanış'a ise ayrı bir paragraf açmam lazım. Her ne kadar oynadığı karakter iticide olsa o oyunculuğuyla sempatikliğe çevirebiliyor bunu.:img-yes:Demekki "ALTIN PORTOKAL" ödülünü boşu boşuna kimseye vermiyorlar..[/QUOTE]

bu konuda sana katılmıyorum.sinan tuzcu hakikaten çok güzel oynadı.fakat tuba eh işte dedirtmedi.kolaysa yapsınlar bakalım onun yaoabildiği mimkler ve hemen geçişleri.bende TUBA harikaydı.e zeynep her zamanki gibi çok kötü bir performans segiledi alıştık artık :img-hyste :img-hyste

Buket_TY
16-04-07, 19:42

Super bi kız ve niceleri sonra meşhur el bombası repliğimiz var :D ceydaya daha çok yer verilmeli diye düşünüyorum ...

Evet bende boyle dusunuyorum....
Bu karakteri tek Filizle konustugunu goruyoruz, bence bu degismeli!!!
Replik gercekten cok komikti:img-hyste

byuzax
16-04-07, 19:44
Uzay bu arada yakalamışken söyleyim senin eleştirini TV ekinde ben de okudum. Lakin iki tane isim kullandığını bilmiyordum:)

İki tane adım var ikiside nadir isimler annemle babam bunları nası bulmuş şaşıom bazen :D ya ben gazeteyi alamadım çok üzüldüm ama nette gördüm :D Birdahakine sizde yollayın belki bu şekilde sesimizi duyarlar ...

byuzax
16-04-07, 19:50
Bizim o müthiş pansuman sahnesi bana 4.sınıfta yere kapaklandıktan sonra Emrenin bana yaptığı pansumanı hatırlattı vallai :D Ne günlerdi ama valla Oksijen dökmüştü çok acımıştı Filizi oyle gorunce biraz güldüm :D Birde dikkat ettim aslı sanki filize bak gordun mu yılmaz benim dercesine ömerle filiz giderken yılmazın koluna girmiş bide gevrek gevrek sırıtıyordu gelde gıcık olma :D

destina304
16-04-07, 19:52
Bizim o müthiş pansuman sahnesi bana 4.sınıfta yere kapaklandıktan sonra Emrenin bana yaptığı pansumanı hatırlattı vallai :D Ne günlerdi ama valla Oksijen dökmüştü çok acımıştı Filizi oyle gorunce biraz güldüm :D Birde dikkat ettim aslı sanki filize bak gordun mu yılmaz benim dercesine ömerle filiz giderken yılmazın koluna girmiş bide gevrek gevrek sırıtıyordu gelde gıcık olma :D

ya hakikaten aslı sırıtıyodu.sanki bişey gördü komik alla alla .o anda aslıyı alıp filizden beter hale getirmek istedim.ama işte elden ne gelir.inş zeynep beşerleri birgün görürüm :img-hyste :img-hyste :img-hyste

|*BeLaLım*|
16-04-07, 19:53

Ya gerçekten süper kadın .. ağzından ne çıksa hep doğru! :img-wink:
Bayılıyorum resmen kadına ... O kadar haklı ki ... :img-yes:

Replikleri biraz daha çok olsa ne gzl olur.

cemotara
16-04-07, 19:53
Bence de bu bölümde ve genel itibariyle Sinan tuzcu,Tuba Büyüküstün vede Bülent inal çok iyi oynuyorlar bence çok ama çok başarılılar özelliklede sinan tuzcu muhteşem oynuyor
Zeynep Beşerler ise oyunculuğunu hiç beğenmiyorum çok yapmacık oynuyor.Diziye girdiğinden beri işte budur bu bölümde çok güzel oynadı dediğim bir bölümü olmadı ama diğer oyuncuların hepsi çok iyi Cenk Ertan bile iyi oynuyor hernekadar cemden nefret etsemde oyunculuğu kötü sayılmaz zeynep beşerlerden iyi olduğu kesin

mıstaa
16-04-07, 20:16
bu konuda sana katılmıyorum.sinan tuzcu hakikaten çok güzel oynadı.fakat tuba eh işte dedirtmedi.kolaysa yapsınlar bakalım onun yaoabildiği mimkler ve hemen geçişleri.bende TUBA harikaydı.e zeynep her zamanki gibi çok kötü bir performans segiledi alıştık artık :img-hyste

BÜLENT İNAL'IN bölümüne resim eklemekle meşgul olduğum için bu itirazını yeni gördüm.:D

Sevgili Beren;

Oyunculuk konusu göreceli bir kavramdır. Sana göre iyi olan bana göre kötü bana göre kötü olansa sana göre iyi olabilir..

Tuba'nın oyunculuğu ise bana her zaman biraz "yavan" geldi.Filiz'e olan kızgınlığımla karıştırılmasın bu..:img-wink:

Ayrıca Zeynep Beşerler ahım şahım bir oyuncu değil tamam.Ama hiç bir zaman "çok kötü" bir performansda sergilemedi..:img-yes:

destina304
16-04-07, 20:22
BÜLENT İNAL'IN bölümüne resim eklemekle meşgul olduğum için bu itirazını yeni gördüm.:D

Sevgili Beren;

Oyunculuk konusu göreceli bir kavramdır. Sana göre iyi olan bana göre kötü bana göre kötü olansa sana göre iyi olabilir..

Tuba'nın oyunculuğu ise bana her zaman biraz "yavan" geldi.Filiz'e olan kızgınlığımla karıştırılmasın bu..:img-wink:

Ayrıca Zeynep Beşerler ahım şahım bir oyuncu değil tamam.Ama hiç bir zaman "çok kötü" bir performansda sergilemedi..:img-yes:

oyunculuk konusu görecceli bir kavramdır diyosun ve zeynepin çok kötü olmadığını sölüyorsun.bence zeynep diziye girdiğinden beri bir kez bile olsun vasat bir oyunculuk bile sergileyemedi devamlı berbattı.ayrıca tubanın oyunculuğunu yavan olarka gören tek kişi sensin bunada seygı duyarım ama çokk tuhaff:img-hyste

byuzax
16-04-07, 20:24

Sevgili Beren;

Mustafa abi sana göre kötü oynar bize göre iyi onlara göre eh yani seninde dediğin gibi oyunculuk göreceli bir kavram fakat ; zeynep beşerlerin sergilediği kötü performans gözlerden kaçmazzzzz ...

jojoo
16-04-07, 20:25
anlaşılan bu haftada bebek öğrenılmıyo ama guzel bır bolum olcağı anlaşılıyo.ya yılmaz ne söylıyecek acaba fılıze we fılızın planı nıye altust olcak demekkı yılmaz gerçketen çok önemli bir bilgi söylıyecekkı planı alt ust olcak.filiz cem cephesinde oyunun bır an önce tersıne dönmesını ıstıyorum nedeni ise yanı tahmınen cem fılızı kaçırır yılmaz la ömer onu kurtarmak için birlik falan yaparlar belkı yılmaza o anda birşey olur.eğer böyle olursa yılmazla fılızın bır an önce arası duzelir

byuzax
16-04-07, 20:27
oyunculuk konusu görecceli bir kavramdır diyosun ve zeynepin çok kötü olmadığını sölüyorsun.bence zeynep diziye girdiğinden beri bir kez bile olsun vasat bir oyunculuk bile sergileyemedi devamlı berbattı.ayrıca tubanın oyunculuğunu yavan olarka gören tek kişi sensin bunada seygı duyarım ama çokk tuhaff:img-hyste

Beren haklısın Tubanın oyunu yavana atılamaz bencede ama mustafa abimiz böyle düşünüyorsa onun düşüncesinede saygımız sonsuz....

forever_bim
Aslında oyunculukta kalın ses bir bayan için her zaman dezavantaj değildir. Aslında oyuncu iyi kullanır doğru yerde doğru tonu basarsa mükemmel karizmatik bir ses tonu elde eder.Bakınız mesela Nurgül Yeşilçay'ın ses tonu kalındır. Ama sesini doğru kullandığı için bizi rahatsız etmez. Özge Borak mesela sesi kalındı ama çok iyi kullanıyordu sesini. Elif'in sesi Elif'e hastı mesela. Zeynep Beşerler'in sesi kalın ama egitimli bir ses degil o yüzden karizmatik degil sert ve yapay oluyor.

jojoo
ya bu arada 70 . bölümle ilgili
herhangı bır tuyo war mı????

jojoo
16-04-07, 20:31
destina304 tarafından gönderildi
oyunculuk konusu görecceli bir kavramdır diyosun ve zeynepin çok kötü olmadığını sölüyorsun.bence zeynep diziye girdiğinden beri bir kez bile olsun vasat bir oyunculuk bile sergileyemedi devamlı berbattı.ayrıca tubanın oyunculuğunu yavan olarka gören tek kişi sensin bunada seygı duyarım ama çokk tuhaff

dediklerine katılıyorum tubanın oyunculuğunu kotu bulanlar bence çok buyuk haksızlık edıyolar.hele zeynep ondan daha ii oynuyo dıyenler warsa bn dıycek bişey bulamıyorum

destina304
16-04-07, 20:35
Aslında oyunculukta kalın ses bir bayan için her zaman dezavantaj değildir. Aslında oyuncu iyi kullanır doğru yerde doğru tonu basarsa mükemmel karizmatik bir ses tonu elde eder.Bakınız mesela Nurgül Yeşilçay'ın ses tonu kalındır. Ama sesini doğru kullandığı için bizi rahatsız etmez. Özge Borak mesela sesi kalındı ama çok iyi kullanıyordu sesini. Elif'in sesi Elif'e hastı mesela. Zeynep Beşerler'in sesi kalın ama egitimli bir ses degil o yüzden karizmatik degil sert ve yapay oluyor.

doğru söze ne denir.bencede ona bakarsanız tubada ilk başlarda ii kullanamıyordu sesini fakat şimdi görüyoruz.gayet düzgün.ama bu işler kabiliyet meselesi tuba yapar zeynep yapamaz:img-hyste

destina304
16-04-07, 20:36
destina304 tarafından gönderildi
oyunculuk konusu görecceli bir kavramdır diyosun ve zeynepin çok kötü olmadığını sölüyorsun.bence zeynep diziye girdiğinden beri bir kez bile olsun vasat bir oyunculuk bile sergileyemedi devamlı berbattı.ayrıca tubanın oyunculuğunu yavan olarka gören tek kişi sensin bunada seygı duyarım ama çokk tuhaff

dediklerine katılıyorum tubanın oyunculuğunu kotu bulanlar bence çok buyuk haksızlık edıyolar.hele zeynep ondan daha ii oynuyo dıyenler warsa bn dıycek bişey bulamıyorum

desteğin için ve sölediklerin için t.ederim.yani göz var nizam varii oynayanla kötü oynayan arasında dağ kadar fark var tuba süper zeynep vasat altı.dicek başka bişey yok

jojoo
16-04-07, 20:36
doğru söze ne denir.bencede ona bakarsanız tubada ilk başlarda ii kullanamıyordu sesini fakat şimdi görüyoruz.gayet düzgün.ama bu işler kabiliyet meselesi tuba yapar zeynep yapamaz:img-hyste

tuba ilk başlarda kendı sesıyle konuşmuyodu yanlış hatırlamıyosam 2. sezondan sonra başladı kendı sesıyle konuşmaya.ama doğru dıosun tuba yapar zeynep yapamaz:img-hyste

sinem*
16-04-07, 20:38
Tuba son zamanlarda gittikçe kendini geliştirdi her bölüm iyi oynuyor özellikle cemdeki geçişleri çok güzel...

Zeynep beşerlerde iyi oynuyor aslında ama ben onun sahnelerinde kıskanıyor mu,üzülüyor mu yoksa başka bir şey mi hissediyor anlamıyorum :):) bu dizide çok iyi oynamıyor bence..

cemotara
16-04-07, 20:41
valla oyunculuk konusunda ben otoriter falan değilim oyunculuktan da anlamam ama bana duyguyu verebiliyorsa o an hangi ruh halini hissettirebiliyorsa vücur dilini ses tonu ve bakışlarıyla seyirciyi etkiliyorsa bana göre çok iyi bir oyuncudur ve bana göre Sinan tuzcu,Tuba Büyüküstün,Bülent inal ve eski oyuncumuz özge borak bunu çok güzel başarıyorlardı ve bana göre çok iyi ve muhteşem oyuncular

jojoo
16-04-07, 20:41
Tuba son zamanlarda gittikçe kendini geliştirdi her bölüm iyi oynuyor özellikle cemdeki geçişleri çok güzel...

Zeynep beşerlerde iyi oynuyor aslında ama ben onun sahnelerinde kıskanıyor mu,üzülüyor mu yoksa başka bir şey mi hissediyor anlamıyorum :):) bu dizide çok iyi oynamıyor bence..

bu son yazdığına kesınlıkle katılıyorum yada zeynebin bi suçu yoq mesela bana gore özge borakda çok soğuk oynuodu belkıde senaryo gereği yanı demek istediğim zeynebede böyle bir karakter biçtiler oda onu oynuyo eğer öle değiilse yanı gerçek oyunculuğuysa wasat yanı daha ötesı yoq

mıstaa
16-04-07, 20:42

İşte esas sorun bu ses konusu. Sevgili Filizcileri yanıltanda bu zaten.

Zeynep Beşer'ler dublajını kendi, değilde profesyonel birine yaptırsaydı muhtemelen oyunculuğuda daha iyi görünecekti gözlere..:img-yes: Çünkü kulak nasıl duyarsa gözde öyle görüyor. Kabul ediyorum Zeynep Beşerler'in sesi oyunculuğa pek yatkın değil. Keza Tuba'nında öyle.. Onun içindirki Tuba'nın gerçek sesini ilk duyduğumuzda çok itici gelmişti zamanla alıştık..Eminim Zeynep de 70 bölümdür dizide olsaydı düşünceleriniz çok ama çok farklı olurdu..En azından "bu kız çok kötü oyuncu" denilmezdi... bye

destina304
16-04-07, 20:42

sinemcim haksızlık yapıyosun zeynepe zeynep ii oynayamıyorki oda güzel oynuyor diyosun nezaket göstermek için ama olmaz zeynep oyunculukta girdiği günden beri 0 hala gelişme gösteremedi.zaten tubayı tarif etmeye gerek yok.görünen köy klavuz istemez

destina304
16-04-07, 20:43
İşte esas sorun bu ses konusu. Sevgili Filizcileri yanıltanda bu zaten.

Zeynep Beşer'ler dublajını kendi, değilde profesyonel birine yaptırsaydı muhtemelen oyunculuğuda daha iyi görünecekti gözlere..:img-yes: Çünkü kulak nasıl duyarsa gözde öyle görüyor. Kabul ediyorum Zeynep Beşerler'in sesi oyunculuğa pek yatkın değil. Keza Tuba'nında öyle.. Onun içindirki Tuba'nın gerçek sesini ilk duyduğumuzda çok itici gelmişti zamanla alıştık..Eminim Zeynep de 70 bölümdür dizide olsaydı düşünceleriniz çok ama çok farklı olurdu..En azından "bu kız çok kötü oyuncu" denilmezdi... bye

fakat 70 bölüm olmadı kendi sesini kullanalı.dizi 70 bölüm olcak sen diyosun 70 bölümdür :img-hyste :img-hyste 40dan itibaren kendi sesini kullanıyor buda demek oluyorki 30 bölümüdr:img-hyste

byuzax
16-04-07, 20:45
ya aman boşverin arkadaşlar Herkes iyi oynuo takmayın kafnıza sallayın boyle şeyleri ...

Matrakaaaaa matrakaaaaa nerdesin ya abicim sen pazar günü dort gozle seni aradık gelmedin şimdide yoksun....

mıstaa
16-04-07, 20:51
fakat 70 bölüm olmadı kendi sesini kullanalı.dizi 70 bölüm olcak sen diyosun 70 bölümdür :img-hyste :img-hyste 40dan itibaren kendi sesini kullanıyor buda demek oluyorki 30 bölümüdr:img-hyste

sevgili Beren;

Zeynep Beşerler diziye yanşıl hatırlamıyorsam 54. bölümde dahil oldu. Tuba ise gerçek sesini 40. bölümde kullanmaya başladı..Tubanın 14 bölümlük bir avantajı var yani.[Demek istediğim buydu..bu 14 bölüm zarfında Tubanın "o itici" sesi hepimize güzel gelmeye başladı..Zeynep se 14 bölüm geriden geliyor..

bu konu uzar ama şunuda söyliyeyimki. Eminim Zeynep, filiz-yılmaz arasına giren bir karakteri değilde Feride gibi bir karakteri canlandırsaydı muhtemelen oyunculuğuda beğenilecekti.:img-cool2

...Özlem...
16-04-07, 20:54
özeti yeni gördüm...

Filiz'in İntikamı

Bu bölüm anlar bence ve özetin alt kisminda da yazdigi gibi roller degisir

Umarim yavas yavas degil de hizli hizli gecmisini ögrenir feride:img-hyste
benim canimi sikmaya basladi artik feride gecmisi yüzünden her zaman
ömer ve nevzatin arasinda kaliyo

Bu Bilgi bence cemin babasini öldürdügü olacaktir cemin annesi evden kactiginda bence yilmaza gidecek nasil bulacagini bilmiyorum ama bence yilmaza gidecektir

eh filizcigim senin neyine koskoca bir piskopatla oyun oynamak
adam babasini öldürmüs seni mi halt edemicek
cem yaptiklarini ögrenirse vay haline be filiz:img-help:

jojoo
16-04-07, 20:56
sevgili Beren;

Zeynep Beşerler diziye yanşıl hatırlamıyorsam 54. bölümde dahil oldu. Tuba ise gerçek sesini 40. bölümde kullanmaya başladı..Tubanın 14 bölümlük bir avantajı var yani.[Demek istediğim buydu..bu 14 bölüm zarfında Tubanın "o itici" sesi hepimize güzel gelmeye başladı..Zeynep se 14 bölüm geriden geliyor..

bu konu uzar ama şunuda söyliyeyimki. Eminim Zeynep filiz-yılmaz arasına giren bir karakteri değilde Feride gibi bir karakteri canlandırsaydı muhtemelen oyunculuğuda beğenilecekti.:img-cool2

bu dediğine katılmıyorum şahsen.ben oyunculukları karakter gore değerlendirmem eğer böyle yapılırsa doğru bir değerlendirme olmaz eminimki burdaki hiçkimse böyle yapmaz.örneğin cem karakterinin ne kdar kötü olduğunu söylememe gerek yoq ama cem karakteri kötü diye ben cenk ertanı sewmediğimi söylemem çünkü kendisini sewiyorum ama cemi sewmıyorum.

byuzax
16-04-07, 20:57
sevgili Beren;

bu konu uzar ama şunuda söyliyeyimki. Eminim Zeynep filiz-yılmaz arasına giren bir karakteri değilde Feride gibi bir karakteri canlandırsaydı muhtemelen oyunculuğuda beğenilecekti.:img-cool2

mıstaa tubanın sesi bana hiç itici gelmiyordu . Ayrıca zeynep hanımın sesi çok yani nası desem ustelik yapmacık oynuyor içten değil ...

sinem*
16-04-07, 20:58
sinemcim haksızlık yapıyosun zeynepe zeynep ii oynayamıyorki oda güzel oynuyor diyosun nezaket göstermek için ama olmaz zeynep oyunculukta girdiği günden beri 0 hala gelişme gösteremedi.zaten tubayı tarif etmeye gerek yok.görünen köy klavuz istemez

ben zeynep beşerleri diğer dizilerinde beğenmiştim ama bu diziye hazırlanamadı bir de senaristler ne yapacaklarına karar veremedi ve harcandı bence...
bunu asla filizle yılmazın arasındaki biri diye demiyorum kızın duyguları anlaşılmıyor..kıskanmıyor,filizi anladım diyor anlamıyor ...bilemiyorum ama çok beğendiğimi söyleyemem ama çokta berbat değil

destina304
16-04-07, 20:58
sevgili Beren;

sevgili mıstaa benim zeynepin oyunculuğnuun beyenmemin nedeni filiz yılmaz arasına girmiş olması değil.hiç bir şekilde ii rol yapamaması ona bakarsan elifte bir zamanlar filiz yılmaz arasındaki bir engel gibi bişeydi ama hiçbir zaman elifi yada özgeyi eleştirmedik en aızndan ben eleştirmedim.he tubanın itici bir sesi yoktu zaten birden değişmesi bende dahil olmak üzere herkse tuhaf gelmiş.ona bakarsan tuba kendi sesini dizinin başından beri kullansaydı kimseye tuhaf gelemzdi.yani tubanın sesine alışmak zorunda kaldık çünki ses değişmii oldu.ama zeynep o sesle girdi ve kaç zamandır dizide halada bir gelişme gösterememiş oyuncu.yani zeynepin savunması bu konuda kısıtlı onun için ben aslında hiç girmem lazımdı bu konuya ama söz konusu tuba olunca malum girmemem tuhaf olurdu.zeynep baştan beri kötüydü hala öle devam etmekte

cemotara
16-04-07, 20:59
sevgili Beren;

Zeynep Beşerler diziye yanşıl hatırlamıyorsam 54. bölümde dahil oldu. Tuba ise gerçek sesini 40. bölümde kullanmaya başladı..Tubanın 14 bölümlük bir avantajı var yani.Demek istediğim buydu..bu 14 bölüm zarfında Tubanın "o itici" sesi hepimize güzel gelmeye başladı..Zeynep se 14 bölüm geriden geliyor..

bu konu uzar ama şunuda söyliyeyimki. Eminim Zeynep filiz-yılmaz arasına giren bir karakteri değilde Feride gibi bir karakteri canlandırsaydı muhtemelen oyunculuğuda beğenilecekti.:good:

sevgili mustafa bu yorumuna katılmıyorum yani zeynep beşerlerin oyunculuğunu kötü bulmamım sebebi filizle yılmaz arasında olduğu için değil gerçekten kötü bir performans sergilediği için oyunculuğunu beğenmiyorum öyle olsaydı özge borakında oyunculuğuna kötü derdik ama özge çok iyi oynuyordu ayrıcada tubanın kendi sesini duyduğumda ilk başta garipsedim ama çok hoş bir sesi vardı ama ilk başlarda sesini iyi kullanamıyordu ama şimdi ses sorunuda gitti bence sesini çok iyi kullanıyor zaten öteki özellikleride süper

Neslihan17
16-04-07, 21:01
Tuba'nın sesi kendisi gibi masum. kırılgan bi ses tonu var. (ne demek istediğimi anlarsınız umarım) ewt belki oyunculuk için pek uygun bir ses tonu değil ama kendisine çok yakışıyor bence. bu da uygun olmama durumunu kapatıyor. zeynep i 1dk dinlemektense tubayı 24 saat dinlerim daha iyi. aslında
kendisine de tam uymuş yani. sempatik gibi görünmeye çalışsa da çok itici.(hem aslı hem zeynep :))

kim ne derse desin Tuba görevini hakkıyla yerine getiriyor. ilk bölümden izlediğimiz son bölüme kadar hem de. ama zeynep beşerleri şöyle keyifle izlediğimi hatırlamıyorum. Elifci olmadığım halde Özge Borağı bile keyifle izliyordum. bu da aradaki farkı gösteriyor zaten!..

jojoo
16-04-07, 21:02
anlar tabı anlamaz mı adam cın gıbı
yazık ya yılmaza üzülüyorum ama yınede ewlneceğini duyduktan sonra fılızle bırşeyler paylaşması guzel.
bır an önce tesıne dönsunde fılızzle yılmazın arası duzelir belki(nasıl duzeleceğini yazdım yanı bana gore).ama genelde özeette böyle yazdıklarında(yanı böyle soru şeklinde yazdıklarında) birkaç bölüm sonra birşeyler oluyo

mıstaa
16-04-07, 21:02
mıstaa tubanın sesi bana hiç itici gelmiyordu . Ayrıca zeynep hanımın sesi çok yani nası desem ustelik yapmacık oynuyor içten değil ...

İşte diyorumya Sevgili Byuzax;

Bahsettiğimiz bu konuların hepsi "göreceli kavram"lar..:good:

Bu konularda bir orta yolun bulunması hakikaten imkansız...bye

destina304
16-04-07, 21:07
İşte diyorumya Sevgili Byuzax;

Bahsettiğimiz bu konuların hepsi "göreceli kavram"lar..:good:

Bu konularda bir orta yolun bulunması hakikaten imkansız...bye

tamamda öle diyip sen laf atıyorsun.tubanın itici sesine katlancak falan.sen tubanın sesine itici diyosan zeynepin oyunculuğnuna beyeniyosun.dicek hiçbir şeyim yok.herkesin zevki ayrıdır.zevkler tartışılamaz fakat doğrular tartışılır.biz burda kişisel değil doğruluk açısında tartışıyoruz

eyschann
16-04-07, 21:10
sevgili arkadaslar bu oyunculuk konusu ile alakali bende birkac söz söylemek istiyorum özellikle bazi arkadaslarin zeynep beserlele ilgi oyunculugu iyimi kötümü tartismasiyla ilgili....
ben zeynep beserlerin ilk deneyimi olan Rüzgarli bahce dizisini izlemistim ordaki karakteri aslina bakarsaniz bir türlü cözememistim cünkü bazi arkadaslarinda dedigi gibi kiz kiskaniyormu, üzülüyormu, mutlumu bunu bir türlü dogru aktartamadigini düsünüyorum.....buna esir kalpler adli diziyi seyrettikden sonra ve ihlamurlar altindaki oyunculugunuda göz önünde bulundurarak söylüyorumki zeynep beserler cidden kötü oyuncu ve bence birsürü gercek deneyimli vede yetenekli oyuncuya haksizlik sadece zeynep beserler degil seyrettigimiz birsürü dizi basrollerinde yada yan rollerde aslinda hic hakketmeyen bir sürü, oyuncu olmaya dabalayan oyuncu var zeynep beserlerde bunlardan sadece biri .....

Neslihan17
16-04-07, 21:12
bence hiçte göreceli bi kavram değil. diziyi hiç seyretmemiş bir insan bile "ayyy ne gıcık, ne kasıntı bi kız" diyebiliyor!..

destina304
16-04-07, 21:13
sevgili arkadaslar bu oyunculuk konusu ile alakali bende birkac söz söylemek istiyorum özellikle bazi arkadaslarin zeynep beserlele ilgi oyunculugu iyimi kötümü tartismasiyla ilgili....
ben zeynep beserlerin ilk deneyimi olan Rüzgarli bahce dizisini izlemistim ordaki karakteri aslina bakarsaniz bir türlü cözememistim cünkü bazi arkadaslarinda dedigi gibi kiz kiskaniyormu, üzülüyormu, mutlumu bunu bir türlü dogru aktartamadigini düsünüyorum.....buna esir kalpler adli diziyi seyrettikden sonra ve ihlamurlar altindaki oyunculugunuda göz önünde bulundurarak söylüyorumki zeynep beserler cidden kötü oyuncu ve bence birsürü gercek deneyimli vede yetenekli oyuncuya haksizlik sadece zeynep beserler degil seyrettigimiz birsürü dizi basrollerinde yada yan rollerde aslinda hic hakketmeyen bir sürü, oyuncu olmaya dabalayan oyuncu var zeynep beserlerde bunlardan sadece biri .....

İŞTE objektif bir arkdaşımız ne filizci ne yılmazcı nede aslıcı dediğim gibi biz burda zevki değil.doğru olanı tartışıyoruz bulmak için aslında bulmak zor değil ama .insan bazen çok kötüyü bile savunabiliyor.herkese saygım sonsuzdur.ama zeynep için TUBAnın hakkının yenilmesine asla izin vermem

ÖlÜ
16-04-07, 21:15
bence aslı karekterini zeynep beşerler yerine başka bi oyuncu oynasa daha çok sevilirdi çünkü ben hiç bişe hissetmi,yorum oyunculuğundan ama tuba büyüküstün öyle değil aynı şekilde diğer oyuncularda bence çok kötüüü:icon_whis

destina304
16-04-07, 21:16
bence hiçte göreceli bi kavram değil. diziyi hiç seyretmemiş bir insan bile "ayyy ne gıcık, ne kasıntı bi kız" diyebiliyor!..

:img-hyste :img-hyste valla hiç gülceğim yoktu neslihan harikaasın.yani biz burda aslıyı değil zeynebi tartışıyoruz saın yanlış anlaşılmasın.yani aslı filiz ve yılmazın arasıan girdi.biz beyenmiyoruz değil.zeynep beşerler çok kötü bir oyuncu yaptığı hareketleri yavırları beyenmiyoruz .diyoruz ee tabi bu böle olunca aslıyı sevmemek kaçınılmaz oluyo :D:D

destina304
16-04-07, 21:18
bence aslı karekterini zeynep beşerler yerine başka bi oyuncu oynasa daha çok sevilirdi çünkü ben hiç bişe hissetmi,yorum oyunculuğundan ama tuba büyüküstün öyle değil aynı şekilde diğer oyuncularda bence çok kötüüü:icon_whis

ölü sen bildiğim kadarıyla bir yılmazcıısn.yani en azından şuan için yılmazcı olduğujn için filize kızıyosundur.fakat tubayı savunurken zeynebi beyenmiyorsun.benim anlatmak istediğim buydu .çok güzel oldu.bu arada aramızda hoşgeldin ölü seni aramızda devamlı görmek isteriz.TUBA'nın oyunculuğunu beyendiğini belirtiğin için ayrıca teşekkür ederim

eyschann
16-04-07, 21:20
İŞTE objektif bir arkdaşımız ne filizci ne yılmazcı nede aslıcı dediğim gibi biz burda zevki değil.doğru olanı tartışıyoruz bulmak için aslında bulmak zor değil ama .insan bazen çok kötüyü bile savunabiliyor.herkese saygım sonsuzdur.ama zeynep için TUBAnın hakkının yenilmesine asla izin vermem

öncelikle tessekkür ederim hangi tarafi tutarsam tutayim buzamana kadar hep objektiv yorumlarda bulundum...daha dogrusu bulunmaya calistim....
ben nekadarda her isin egitimlisi tercih edilsin diyorsamda aslinda cok önemli birseyide belirtim bir insan nekadar nota bilirse bilsin allah vergisi sesi olmayinca sarki söylese bile bosdur oyunculukda böyle birsey eger yetenek yoksa bize sunulacak oyuncu nekadar iyi egitimli olsada bosdur.....
ben tuba büyüküstünü herzaman alayli biri olrak bircok egitimli oyuncudan daha iyi buldugumu öncelikle söylemek istiyorum acikcasi tuba büyüküstünü de zeynep beserlerle kiyaslayan arkadaslarada gözlük tavsiye ediyorum...

filizim+y
16-04-07, 21:21
Özet soruları sinemcimin özel ricası üzerine, kısa ama benim sorular özete ışık tutacak baksanıza yine uzun oldu:img-wink:

1- Filizin intikamı sadece kaybettikleri için mi yoksa başka bir nedeni var mı?
2- Feride bu bölümde nevzatla ilgili neyi hatırlıyor ki ömerle olan ilişkisini sorgulamaya başlıyor?
3- Feride gemişi hatıladıkça ömere yaklaşımı nasıl olacak?
4- Feride neyden kaçtığını ve o kazayı nasıl yaşadığını hatırlayabilecek mi?
5- Yılmaz bu evlilik olayını kimden öğrenir ve nasıl bir sahne olur?
6- Yılmaz cemle ilgili hangi gerçekle yüzleşir ve nasıl öğrenir?
7- Yılmazın öğrendiği bu olayı filize anlatma nedeni nedir yani filiz onun için neden önemlidir?
8- Filiz yılmazdan ne duyacak ki yaptığı plandan vazgeçer hele gelecek?
9- Filizin yılmaza tepkisi ne olur yani nasıl bir konuşma geçer?
10- Cemin son anda villayı vermekten vazgeçmesi sonucu filize nasıl bir teklif sunar ve cem filize karşı kötü anlamda nasıl bir oyun oynar?

ÖlÜ
16-04-07, 21:22
ölü sen bildiğim kadarıyla bir yılmazcıısn.yani en azından şuan için yılmazcı olduğujn için filize kızıyosundur.fakat tubayı savunurken zeynebi beyenmiyorsun.benim anlatmak istediğim buydu .çok güzel oldu.bu arada aramızda hoşgeldin ölü seni aramızda devamlı görmek isteriz.TUBA'nın oyunculuğunu beyendiğini belirtiğin için ayrıca teşekkür ederim

evet destina304 :img-hyste yılmazcıyım filize son yaptıklarından dolayıda kızgınım ama Tubanın oyunculuğu süper hakkını veriyo gerçekten ama Zeynep beşerleri görünce böle yüzüm asılıyo mutlumu mutsuzmu anlamak için baya bi uğraştırıyo adamı:icon_whis

mıstaa
16-04-07, 21:25
70, bölüm özeti..

-Filiz'in İntikamı
Başlığından belli güzel bir bölüm olacak.:img-yes:
-Filize evi geri vermekten vazgeçen Cem, onun intikam planını anladı mı?
anlarmı anlar onun adı cem..
-Yavaş yavaş geçmişini ve Nevzat'ı hatırlamaya başlayan Feride'nin, Ömerle ilişkisi bir dönüm noktasındadır.
Ömer ve Feride birbirine ait. Feridenin hafızasını hatırlaması pek bir şeyi değiştirmez.
Ömer-Özlem veya Ömer-Feride fark etmez.bu ilşki kadıköy evlendirme dairesinde sonuçlanır..:D
-Filizin Cem'le evlencegini ögrenen Yılmaz derinden etkilenir. Yılmaz Cem'le ilgili çok önemli bilgiye ulaşır ve bunu Filizle paylaşır. Filizin intikam planını altüst olur.
Burayı tahmin etmek zor en iyisi izle gör taktiği uygulamak..
-Filiz-Cem cephesinde oyun tersine mi dönecek?..
Cemmi Filize tuzak kracak yani. işte korktuğum ve filize kızdığım nokta buydu cemin şerrinden uzak durması lazımdı hiç yaklaşmamalıydı bu psikopata.Ah filiz ah bebeğe bir şey olursa nasıl vereceksin hesabını.böyle insanlar her an her şeyi yapabilir.byeNe demişler cemdir ne yapsa yeridir.:img-pilot

ÖlÜ
16-04-07, 21:30
Diğer oyuncular da çok kötü derken neyi kastettğini anlamadım?

ya yanlış yazmışım tuba büyüküstün zeynep beşerler gibi değil çok iyiler aynı şekilde diğer oyuncularda zeynep beşerlerin oyunculuğu kötü demek istemiştim:img-wink:

sinem*
16-04-07, 21:33
filizim teşekkürler :) çok zevkli oluyor hemen cevaplayım :)

Güzel soru ...bence kaybettikleri ve haketmedikleri için o da cem bunu yapıyorsa biz neden yapamıyoruz diye düşünüyor,her zaman kötüler kazanmasın istiyor

2- Feride bu bölümde nevzatla ilgili neyi hatırlıyor ki ömerle olan ilişkisini sorgulamaya başlıyor?

güzel anılarını hatırlıyordur...eğer çok kötü bir olay yaşadılarsa ve nevzatı çok seviyorsa o anıları hatırlamamak için onları görmezden gelebilir..istemeden de olsa.

biraz uzaklaşacaktır ama ayrılmazlar..

ya o kısımdan başlar ya da orayı tamamen unutur..

ömerden...çok bakışmalı ama sonuçsuz bir sahne olur :)

babasını öldürdüğünü veya gene kaçakçılığıyla ilgili belli olmaz..Cemin annesinden .

7- Yılmazın öğrendiği bu olayı filize anlatma nedeni nedir yani filiz onun için neden önemlidir?

anlatma nedeni filizi unutmak istemesine rağmen unutamaması ve ona değer verdiği içindir.Valla neden bu kadar önemli bilmiyorum artık :img-hyste

çok şaşıracaktır...bu kadarınıda beklemiyor çünkü.Plandan vazgeçmeye çalışır ama bir anda bırakırsa kötü olacaktır o yüzden ne olur bilemem ..

bence çok fazla olmayacak son bölümde epey yumuşamıştı...seviyeli bir konuşma olacaktır :)

10- Cemin son anda villayı vermekten vazgeçmesi sonucu filize nasıl bir teklif sunar ve cem filize karşı kötü anlamda nasıl bir oyun oynar?

teklif falan sunmayacaktır artık sadece neden olduğunu sorabilir...filizi denemeye başlar ve ona daha çok yaklaşmaya ve sıkıştırmaya başlayacaktır.

byuzax
16-04-07, 21:36
Sonunda geldin ......

Özet soruları sinemcimin özel ricası üzerine, kısa ama benim sorular özete ışık tutacak baksanıza yine uzun oldu:img-wink:

Hem kaybettikleri için hemde sevdasının intikamı için...
Nevzata olan aşkını hatırlayabilir ... Yada Feride nevzatla beraber olmuşsa hatta çocuk düşünüyorlarsa falan bu da olabilir...
Değişmez diye düşünüyorum...
Büyük ihtimalle o kazayı hatırlayabilir ve sonra ilişkisini sorgulamaya kalkışabilr...
Yılmazın mort olacağı bi sahne olur . Çok üzülür . Ömerden handandan yada cemden duyabilir....
Safiye akman cemin babasını oldurduğunu soyleyebilir.
Filizin boylesine psiko biriyle evlenmesini istemediği için ... Çünkü yılmaz hala filize aşık...
Cemden tırsabilir , yani aynı şeyi ömere yada başkasına yapıp ailesine zarar verebileceği düşüncesi gözünü korkutabilir.
Filizin Yılmaza tepkisi: Hönk ! :img-hyste
Cem filize herşeyi evlendikten sonra vereceğini söyler ama vermez :D

gülbeşeker
16-04-07, 21:36
Ben şu andaki halime bakıyorum da eskiden yılmaz bebeği ne zaman öğrenecek diye meraktan çatlıyordum şimdi ise artık öğrenmesi sürpriz olucak kaçıncı bölümde kimden ve de nasıl artık beni ilgilendirmiyor öğrensin de neyse cem de uykudan uyandı şimdi sıra cemde filizn kendisiyle oynadığını anlayıp o da sanki hiçbir şey bilmiyormuş gibi filizn her istedğini yapacakmış gibi davranmaya devam edecek ama son ana kadar artık cem de filiz yüzünden eskisi gibi olucak ve filizi evlenmeye zorlayabilir ömeri,yılmazı falan öldürürüm diyebilir.

feride-ömer
16-04-07, 21:39
70, bölüm özeti..

-Filiz'in İntikamı
Başlığından belli güzel bir bölüm olacak.:img-yes:
-Filize evi geri vermekten vazgeçen Cem, onun intikam planını anladı mı?
anlarmı anlar onun adı cem..
-Yavaş yavaş geçmişini ve Nevzat'ı hatırlamaya başlayan Feride'nin, Ömerle ilişkisi bir dönüm noktasındadır.
Ömer ve Feride birbirine ait. Feridenin hafızasını hatırlaması pek bir şeyi değiştirmez.
Ömer-Özlem veya Ömer-Feride fark etmez.bu ilşki kadıköy evlendirme dairesinde sonuçlanır..:D
-Filizin Cem'le evlencegini ögrenen Yılmaz derinden etkilenir. Yılmaz Cem'le ilgili çok önemli bilgiye ulaşır ve bunu Filizle paylaşır. Filizin intikam planını altüst olur.
Burayı tahmin etmek zor en iyisi izle gör taktiği uygulamak..
-Filiz-Cem cephesinde oyun tersine mi dönecek?..
Cemmi Filize tuzak kracak yani. işte korktuğum ve filize kızdığım nokta buydu cemin şerrinden uzak durması lazımdı hiç yaklaşmamalıydı bu psikopata.Ah filiz ah bebeğe bir şey olursa nasıl vereceksin hesabını.böyle insanlar her an her şeyi yapabilir.byeNe demişler cemdir ne yapsa yeridir.:img-pilot

sevgili mıstaa çok güzel bir konuya değinmişsin:img-yes: evet cemdir ne yapsa yeridir .cem bunların oyun olduğunu öğrenirse artık herşeyi yapabilir nede olsa pisikopat. filiz baştan bu oyuna girmemeliydi.şimdi hamile haliyle cemle başetmesi mümkün değil:icon_sorr

eyschann
16-04-07, 21:39
bu sorularda olmasa halimiz harap valla iki varsin filizim+y........
hemen cevaplayayim....

TAbiki var sadece maddi kaybettikleri degil birde asil önemli olan manevi kaybettikleri icinde intikam almaya cabaladi........

yani bildigimiz gibi nevzata nekadar cok asik oldugunu hatirlayacaktir belkide kafasi karisir acaba hangisi gercek ask diye...feridenin yerinde olmak istemezdim acikcasi ....

eger hangisine hissettiginin gercek ask oldugunu bulabilirse ozaman daha kolay olur ama bence feride ve ömer cifti 69 bölümde seyrettigim sahnelerden sonra ayrilmazlar daha dogrusu ayrilamazlar.........

ben orada aslina bakarsaniz feridenin birseyden kactigini düsünmüyorum ....bakalim neymis feridenin gercek gecmisi bunu bende merak ediyorum aciga cikacaginada sevindim....

5-6-7 Yılmaz bu evlilik olayını kimden öğrenir ve nasıl bir sahne olur?Yılmaz cemle ilgili hangi gerçekle yüzleşir ve nasıl öğrenir?
Yılmazın öğrendiği bu olayı filize anlatma nedeni nedir yani filiz onun için neden önemlidir?

bu söyliycem den eminim cok iyi bir yerden bir tüyom var umarim dogru söylemistir....
cemin annesi yilmazla konusacak orda hem cemle ilgili bilgi verecek hemde filizle evlenecegini söylicek ve cokda tehlikeli oldugu icin filiz icin endise ettigini söyliycekmis yilmazda bunun üstüne filizi uyaracakmis cünkü hepimizinde bildigi gibi yilmazcimiz hala filizcimize ASIK.....

Valla orasini kestiremiyorum ama babasini öldürdügünü falan söyleye bilir yilmaz ....buda nasil bizim kanimizi dondurduysa filizinkinide donduracaktir kesin...........

filizde son böülmlerde asiri derecede sogukkanlilik yüklediler yilmazlada sanirim sicak ama bir okadarda ciddi bir konusma gecer

bence cem filizle yasadiklarinda emin olmaya calisacak 70 bölümde planlar sonraki asamada gelir plan yapabilmesi icin emin olmasi gerekiyor ama sanirim filiz yilmaz konusmasindan sonra filizin tavri iyice degisecektir ceme karsi yani filiz simdiden kötü bir planla karsi karsiya.......

byuzax
16-04-07, 21:42
Bölümün son sahnesi :

Yılmaz: Ömer bu cem çok pislik bir herif . İnsan babasını oldurur mu ?
Ömer: Bunu hiç tahmin etmezdim . Bu adam hasta
Yılmaz: Filizi uyardım ama beni tınlamadı .
Ömer: Filiz ne yapmaya çalışıyor bende anlamıyorum
Yılmaz: Bir zarar görürse diye korkuyorum
Ömer: Hala onun için endişeleniyor musun ?
Yılmaz (uzun bi bakış ) : Filiz beni herne kadar hayal kırıklığına uğratsada ben onu hala seviyorum, ama ....
Ömer: Yılmaz , Filize dikkat et . Aslında bunu sana söylememem gerek ama .
Yılmaz: Ama ?
Ömer: Filiz , SENİN BEBEĞİNİ TAŞIYOR !

Arkadan fon müziğimiz dını dını dınıtı dını dını Öğrenirse anca böyleee

eyschann
16-04-07, 21:51
Bölümün son sahnesi :

Yılmaz (uzun bi bakış ) : Filiz beni herne kadar hayal kırıklığına uğratsada ben onu hala seviyorum, ama ....

öncelikle cok güzel ......ama ben umudu iyice kestim artik böyle bir replik gelse gelse 80 bölümde gelir sonrada mutlu fon müzigi esliginde... the end....

feride-ömer
16-04-07, 21:55
Bölümün son sahnesi :

çok güzel olmuş,çok beğendim.inşallah böyle bir sahne olur.ama sanmıyorum böyle bir şey olacağını olsa bile bu bölümde olmaz.yinede çok güzel olmuş:img-yes: bye

byuzax
16-04-07, 21:55
çok guzel yazmışşşın bole olmasını bnde ısterım ama ben znnetmıyorum bebeği ömer söylesin yanı ömer 1 kere denedi we olmadı yanı hakkını kullnadı sımdı sıra handandaa bu olayı o başlattı o bitirsin en doğrusu da bu

Aslında sana katılıyorum.....

O zaman şöyle bir diyalog yazalım...

Handan : Merhaba Yılmaz Akın ile görüşecektim
Sekreter : Adınız nedir ?
Handan : Handan Tekiner
Sekreter: Bir dakikanızı alıcam
Handan : Tabi

Sekreker : Yılmaz bey Handan Tekiner sizinle görüşmek istiyormuş efendim .
Yılmaz : Tamam al içeri .
O sırada aslı da yılmazın odasındadır aslı handanı görünce
Aslı : Geçmiş olsun handan hanım
Handan: Teşekkürler
Aslı : Ben seni daha sonra ararım Yılmaz
Yılmaz: Hıhı

Handan oturur.
Yılmaz: Buyrun handan hanım sizi dinliyorum
Handan : Buraya işlediğim bir kabahati düzeltmeye geldim.
Yılmaz :Anlamadım biraz daha açık olur musunuz ?
Handan : Aslında bunu size söylemeyecektim ama Filizin son zamanlardaki davranışları beni çok korkutuyor.
Yılmaz: Evet ?
Handan : Size filizin cemden hamile olduğunu söylemiştim ama bu bir yalandı herşey filiz içindi
Yılmaz: Ne Nasıl yani ?
Handan : Filiz sizin bebeğinizi taşıyor
Yılmaz : Ne ?! Siz bunu nası yaptınız ?
Handan : Herşey kızımın iyiliği içindi.
Yılmaz: İyiliği he ? Şimdi bir psikopatın yanında olması daha mı iyi ?
Handan : Biliyorum hatalıyım
Yılmaz : Rapor peki onu nası aldınız ?
Handan : Sahte rapordu
Yılmaz: İnanamıyorum . Cemde size yardım etti mi ?
Handan : Zaten bu cemin fikriydi .
Yılmaz: Kahretsin ! Bunu o aşağılık herife ödeticem !

Yılmaz cemin evine gider . Kapıyı açar açmaz ki o klas yumruğu geçirir.

Yılmaz: Adi herif kimsin lan sen kimsin benim çocuğumu sahipleniyorsun ?
Cem : Ne saçmalıyorsun sen o filizle benim bebeğim .
Yılmaz : Konuşma lan konuşmaaaaa !

Pata küte

Sonrasında Cem Filizi kaçırmaya karar verir......

(lan kelimesi çok oldu ama son zamanlarda dizidede çok repliklerin daha diziye yakın olması açısından koydum yoksa bu kelimeyi hiç sevmem )

destina304
16-04-07, 22:00
Aslında sana katılıyorum.....

O zaman şöyle bir diyalog yazalım...

Handan : Merhaba Yılmaz Akın ile görüşecektim
Sekreter : Adınız nedir ?
Handan : Handan Tekiner
Sekreter: Bir dakikanızı alıcam
Handan : Tabi

Sekreker : Yılmaz bey Handan Tekiner sizinle görüşmek istiyormuş efendim .
Yılmaz : Tamam al içeri .
O sırada aslı da yılmazın odasındadır aslı handanı görünce
Aslı : Geçmiş olsun handan hanım
Handan: Teşekkürler
Aslı : Ben seni daha sonra ararım Yılmaz
Yılmaz: Hıhı

Handan oturur.
Yılmaz: Buyrun handan hanım sizi dinliyorum
Handan : Buraya işlediğim bir kabahati düzeltmeye geldim.
Yılmaz :Anlamadım biraz daha açık olur musunuz ?
Handan : Aslında bunu size söylemeyecektim ama Filizin son zamanlardaki davranışları beni çok korkutuyor.
Yılmaz: Evet ?
Handan : Size filizin cemden hamile olduğunu söylemiştim ama bu bir yalandı herşey filiz içindi
Yılmaz: Ne Nasıl yani ?
Handan : Filiz sizin bebeğinizi taşıyor
Yılmaz : Ne ?! Siz bunu nası yaptınız ?
Handan : Herşey kızımın iyiliği içindi.
Yılmaz: İyiliği he ? Şimdi bir psikopatın yanında olması daha mı iyi ?
Handan : Biliyorum hatalıyım
Yılmaz : Rapor peki onu nası aldınız ?
Handan : Sahte rapordu
Yılmaz: İnanamıyorum . Cemde size yardım etti mi ?
Handan : Zaten bu cemin fikriydi .
Yılmaz: Kahretsin ! Bunu o aşağılık herife ödeticem !

Yılmaz cemin evine gider . Kapıyı açar açmaz ki o klas yumruğu geçirir.

Yılmaz: Adi herif kimsin lan sen kimsin benim çocuğumu sahipleniyorsun ?
Cem : Ne saçmalıyorsun sen o filizle benim bebeğim .
Yılmaz : Konuşma lan konuşmaaaaa !

Pata küte

Sonrasında Cem Filizi kaçırmaya karar verir......

(lan kelimesi çok oldu ama son zamanlarda dizidede çok repliklerin daha diziye yakın olması açısından koydum yoksa bu kelimeyi hiç sevmem )

uzay senaryona bayıldım.demek pata küte:img-hyste :img-hyste sen beni güldürdün ALLAHta seni güldürsün.keşke böle bir sahen olsa.ama sanmıyorum nedeni ise gelen bir tüyo sete giden kişi yılmazın çok hızlı bir şekilde müjganın eve girmiş olması ve içerde fil