Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 17
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
sevgili ferman şu koyu yaptığım cümlen çok hoş...düşündüm de pek komik olurdu...dediğinde şöyle haklısın filiz o senin değil benim demiştir ama yılmazın alacağı cvp senin değildir...filize benim sözcüğünü neden söylettiler yılmaz ben sana sordum dediğinde filizin bebek cemin demedim sadece senin değil benim çocuğum demek yılmazı kahretmek içindi...ileriye yatırım yaniii:img-yes:
sevgili arcshe filiz orda "bu çocuk senden değil, sadece benim" yerine "bu çocuk senin değil, sadece benim" deseydi filize hiçbirşey demezdim.ikisi arasında çok fark çünkü.ama senden değil deyince orda kopio iş.yılmaz içinde benim içinde :img-yes: ileriye yatırım ha :img-yes: yapsın bakalım yatırımını.
Bebek senden değil, bebek benim ifadesi, bebeğin Cem'den olmadığını gösteren bir ifade tarzımıdır. Bu ifadeyi duyan bir kişinin nasıl algılamasını beklerseniz. Bu ifade tarzı, kelime oyunu mudur, değildir. Bireyler davranışlarında net olmalıdır. Senin değildir ifadesi kullanmak doğrumudur. Bunun sonucunda Filiz, sorunların içerisine bebeğini dahil etmiştir. Bir başkasının hata yapması, diğer kişinin hatasını kabul edilebilir bakmamızı sağlamaz. Eğer birini bir davranışlarıyla eleştirecekseniz, önce Filiz kendisinin net olmadığını bu ifadesini açıklamasını yapmalıdır. Yılmaz, hatalıdır. Filiz, net olmadığı için hatalıdır. Sorunun içerisine bebeği dahil etmekle hatalıdır.
Yanlışa yanlış olarak cevap vermek. Yılmaz hata yaparken, Filiz'in yanlışlarından yanlışlar çıkıyor. :icon_sorr
Bu beraberlik biten bir beraberliktir. Karakterler sorunlarını konuşarak çözmedikleri sürece evlilik yapsalar bile bu beraberlik fazla uzun sürmez.:img-cool2 Saygı, sevgi, güven, iletişim.
Neyse, herkese iyi yorumlar.
Yazilanlarin cogunu okudum sanirim. Matraka'nin dedigine gore Asli-Yilmaz nikahi kesin gerceklesiyormus. Bu hikayeyi iyice cikmaza sokacak birsey. Hala ask diye birsey kaldiysa ona da buyuk bir darbe vurulacak. Filiz bebegi bir sure Yilmaz sadece bebek icin bana donmesin diye soylemedi. Ardindan Asli ile birlikte olabilme ihtimalini dusundu ve yine hayatina girmeyeyim dedi. Eger nikah gerceklesirse Filiz bir daha Yilmaz'i nasil kabul eder? Bebegi soylememesi icin gecerli tum nedenleri dogrulanmis olacak. Ustelik nedeni ne olursa olsun, bir baska kadinla omrunu gecirmeyi, bir baska kadini sevgili diye bagrina basip, yatagina almayi kabul edebilen bir erkegi hicbir sey olmamis gibi hayatina sokabilir mi? Eger Asli olurse, Asli olmeseydi Yilmaz yine de bana doner miydi diye dusunmez mi? Yilmaz'la yeniden birlikte olsalar bile bu soru hic aklindan cikar mi? Bir daha Yilmaz'a guvenebilir mi? (Bu arada Yilmaz'in ona inanmamasini ve bir baskasindan hamile oldugu halde kendisine yutturmaya calistigini sanmasini falan bir sekilde icine sindirip, affettigini varsayiyorum)
Yilmaz ve Filiz'in yeniden birlikte olabilmeleri icin artik tek cozum Asli'nin yasamasi. Asli'ya ragmen Yilmaz'in secimini yapmasi. Eger Asli ile evlenip, ardindan Asli olurse bence Filiz ve Yilmaz da bir daha biraraya gelmesinler. En azindan onlarin ve bizim hatiramizda bir zamanlar yasanmis buyuk bir ask kalsin.
tolgahuzur1
09-04-07, 17:51
Sevgili Tolga, sen anlamamamıs olabilirsin ama geri dönüp eski yorumlara bir bakarsan ilk basladıgında herkes Yılmaz-Filiz ilişkisi olacagını biliyordu.. Filiz'in Ömer'e aradıgı erkegi anlattıgı sahnede birebir Yılmaz'ı anlattıgını görürdün.. 2. bölümdeki bu sahnelerden sonra Yılmaz Filiz askı olacagı asikardı.. Bosuna izlemişsin o zaman..
:img-hyste sevgili scoms demek boşuna izlemiş haa.:icon_sorr niye bu dizi sadece filiz yılmaz için izleyenlerden mi ibaret.. belki ömer ve diğer kişiler için izleyende vardır benim gibi.. valla ben feride ve yılmaz karakterleri için izliyorum... tabi ki bu karakterlerin bir yan karakteri var onlarıda bu arada izlemiş oluyorum.. :) yani sen merak etme ben hiç bir işimi boşuna yapmam.. :good: :img-hyste
kesinlikle katılıyorum. 34. bölümde yılmazla her seye sıfırdan baslamıs olabilirler ama filiz bi kere kandıran onunla oynayan bi erkek var karsısında. filiz o zaman askının gücüyle yılmaza inanmak istemiş olabilir ama içinde taşıdığı bi güvensizlik olması da mümkün değil mi? peki o zaman yanında ne işi var denemez bence asıksanız bazen o kadar büyük seyleri görmezden gelebilirsiniz ki ama sonra baska sorunlarda onlar da cıkıverir karsınıza. ben filizdeki durumu böyle görüyorum acıkcası.
yalanlara gelince babasının sözünü söylemedi söyleseydi yılmaz onu bırakmazdı dönünce de hisseler için geldim dedi yılmaz için gelmiş olsa dahi daha önce nasıl sakladı, yılmazı kendinden uzaklastırmak istediyse aynı sekilde yapmaya calıstı. bebeği söylememesini de anlasam da asla desteklemiyorum zaten.
Sevgili Lawinia,
Söyledigi bu sözü unutmusum..Hatırlattıgın için tesekkürler..
Neye dayanarak bu sözün bu kadar söylendigini düşünüyorsunuz anlamıyorum..
İtalya'dan dönerken arabada dalıp gitmesi, İtalyada iken yüzügüne bakıp eskileri hatırlaması..Bunların hepsini gözardı ediyorsunuz.. Dediginiz gibi cabucak kolay söylenmiş seyler degil bunlar.. Yalan oldugu konusunda hemfikiriz ve yanlıstır ama benim anlamadıgım cok kolay yalan söylebilen bir karakter demeniz..Umarım anlatabilmişimdir..
NOT: Son cümleyi karakterlerin yanlıslarını dogru göstermeye calısmayın tarzında yazılan mesajlar için söyledim.. Dedigim gibi amacım kesinlikle bu değil..
Bademgözlü
09-04-07, 17:56
Yazilanlarin cogunu okudum sanirim. Matraka'nin dedigine gore Asli-Yilmaz nikahi kesin gerceklesiyormus. Bu hikayeyi iyice cikmaza sokacak birsey. Hala ask diye birsey kaldiysa ona da buyuk bir darbe vurulacak. Filiz bebegi bir sure Yilmaz sadece bebek icin bana donmesin diye soylemedi. Ardindan Asli ile birlikte olabilme ihtimalini dusundu ve yine hayatina girmeyeyim dedi. Eger nikah gerceklesirse Filiz bir daha Yilmaz'i nasil kabul eder? Bebegi soylememesi icin gecerli tum nedenleri dogrulanmis olacak. Ustelik nedeni ne olursa olsun, bir baska kadinla omrunu gecirmeyi, bir baska kadini sevgili diye bagrina basip, yatagina almayi kabul edebilen bir erkegi hicbir sey olmamis gibi hayatina sokabilir mi? Eger Asli olurse, Asli olmeseydi Yilmaz yine de bana doner miydi diye dusunmez mi? Yilmaz'la yeniden birlikte olsalar bile bu soru hic aklindan cikar mi? Bir daha Yilmaz'a guvenebilir mi? (Bu arada Yilmaz'in ona inanmamasini ve bir baskasindan hamile oldugu halde kendisine yutturmaya calistigini sanmasini falan bir sekilde icine sindirip, affettigini varsayiyorum)
Yilmaz ve Filiz'in yeniden birlikte olabilmeleri icin artik tek cozum Asli'nin yasamasi. Asli'ya ragmen Yilmaz'in secimini yapmasi. Eger Asli ile evlenip, ardindan Asli olurse bence Filiz ve Yilmaz da bir daha biraraya gelmesinler. En azindan onlarin ve bizim hatiramizda bir zamanlar yasanmis buyuk bir ask kalsin.
Bu yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum. Hemen hemen ayni seyleri bende yazmayi düsünüyordum zaten. Sen benden önce davrandin. Tebrik ederim.
Sevgili Ferman,
Filiz'in cok kolay yalan söyledigini yazmıssın..Yalan söyledigi durumlara bakalım..
1. Babasına verdigi sözden dolayı Yılmaz'a söyledigi yalanı (bu lafa cok katılamıyorum) sence cok kolay mı söyledi.. Araba ile Yılmaz'a giderken aklından neler geciyordu..Kac kere agladı..Arabayı cok kere durdurdu..Acıkcası hic de kolay söylenmiş gelmedi bana..
evet bunu zor söyledi.e artık bunuda kolayca söyleseydi bilemiyorum filiz iççin yazacaklarımı.
2. Hisseler konusunda Yılmaz'a söyledigi yalanı hatırlamıyorum sadece bir itham vardı..
hisseler derken hisselerin konu olduğu bölümleri söylemek istedim.seni sevmiyorum, bağ evindeki sen böyle bir adamsın işte başka dünyaların insanıyız muhabbetleri
3. Bebek senden degil dedi.. İçlerinde en kolay söylenmiş olanı.. Her ne kadar Yılmaz gerisini dinlemeyi akıl etmese de..
biri yalan söylüyor diğeri ise bugüne kadar yalan söyleyip söylemediğini kızın gözlerine bakarak karar veriyor.bu sefer yanlış karar vermiş demekki.
Babasına yalan söyledigi sahneyi hatırlayamadım..
Bu durumda Filiz cok kolay yalan söyleyebiliyor demek bence biraz acımasız..
babasına yalan söyledi demedim.ama istersen manken olayından dolayı yılmaza kendini affettirmeye giderken liseden bir kız arkadaşımla buluşacağım dediği beyaz bir yalanı örnek verebilirim. kolayca yeteneği oldu ise 1.bölüm trafik polisi, otelde yılmazla berbaerken murat telefon açtığında burda yok evde desinler gibi ufak anektodları örnek verebilirim.
forever_bim
09-04-07, 17:56
Yılmaz'la Aslı evleniyor demek. Gözümüz aydın olsun efenim.
Yalnız forumda güldüm çok gerdek gecesi olmayacakmış. Evlilik sadece cinsellikle mi test ediliyor? Yani evlenmek bizi kesmiyor gerdek görüntüleri de mi lazım? Evlilik işin ciddi boyutunu idrak etmemiz için yeterli bence. Cinsellik olmasa da olur. İhanet beyinde de yapılır. Bu dizide yapıldığı gibi. İşin içine cinsellik girmese de olur. O da girerse beden ihaneti de gerçekleşir.
sevgili arcshe filiz orda "bu çocuk senden değil, sadece benim" yerine "bu çocuk senin değil, sadece benim" deseydi filize hiçbirşey demezdim.ikisi arasında çok fark çünkü.ama senden değil deyince orda kopio iş.yılmaz içinde benim içinde :img-yes: ileriye yatırım ha :img-yes: yapsın bakalım yatırımını.
ooo ben replikler yazmıştım bu konuşma için..ama doğrusunu söylemesini isterdim yılmazı terslemesini seni istemiyorum demesini...ama demedi...şimdi dağılan yılmaz olurdu...filiz büyük bir hata yaptı orda...
:img-hyste sevgili scoms demek boşuna izlemiş haa.:icon_sorr niye bu dizi sadece filiz yılmaz için izleyenlerden mi ibaret.. belki ömer ve diğer kişiler için izleyende vardır benim gibi.. valla ben feride ve yılmaz karakterleri için izliyorum... tabi ki bu karakterlerin bir yan karakteri var onlarıda bu arada izlemiş oluyorum.. :) yani sen merak etme ben hiç bir işimi boşuna yapmam.. :good: :img-hyste
Arkadasım amacını asan bir mesaj yazmıssın ama yanlıs kişi bence :img-wink:
Bu yorumu sadece senin bir önceki mesajının son kısmına bakarak söyledim .
Eger hatırlamıyorsan yazayım;
Eğer bilseydim zaten izlemezdim.. çünkü senaryonun böyle saçmalayacağını kestirebilirdim
Anlayacagın kafamdan uydurdugum bir durum sözkonusu değil.. Senin mesajının üstüne iyi niyetli bir mesaj attım sadece..
Sevgili Ferman,
Filiz'in cok kolay yalan söyledigini yazmıssın..Yalan söyledigi durumlara bakalım..
1. Babasına verdigi sözden dolayı Yılmaz'a söyledigi yalanı (bu lafa cok katılamıyorum) sence cok kolay mı söyledi.. Araba ile Yılmaz'a giderken aklından neler geciyordu..Kac kere agladı..Arabayı cok kere durdurdu..Acıkcası hic de kolay söylenmiş gelmedi bana..
evet bunu zor söyledi.e artık bunuda kolayca söyleseydi bilemiyorum filiz iççin yazacaklarımı.
2. Hisseler konusunda Yılmaz'a söyledigi yalanı hatırlamıyorum sadece bir itham vardı..
hisseler derken hisselerin konu olduğu bölümleri söylemek istedim.seni sevmiyorum, bağ evindeki sen böyle bir adamsın işte başka dünyaların insanıyız muhabbetleri
3. Bebek senden degil dedi.. İçlerinde en kolay söylenmiş olanı.. Her ne kadar Yılmaz gerisini dinlemeyi akıl etmese de..
biri yalan söylüyor diğeri ise bugüne kadar yalan söyleyip söylemediğini kızın gözlerine bakarak karar veriyor.bu sefer yanlış karar vermiş demekki.
Babasına yalan söyledigi sahneyi hatırlayamadım..
Bu durumda Filiz cok kolay yalan söyleyebiliyor demek bence biraz acımasız..
babasına yalan söyledi demedim.ama istersen manken olayından dolayı yılmaza kendini affettirmeye giderken liseden bir kız arkadaşımla buluşacağım dediği beyaz bir yalanı örnek verebilirim. kolayca yeteneği oldu ise 1.bölüm trafik polisi, otelde yılmazla berbaerken murat telefon açtığında burda yok evde desinler gibi ufak anektodları örnek verebilirim.
sevgili ferman böyle düşünürsen ozaman yılmazda çok yalancı diğer karakterlerde bende yılmazın hem elife hemde filize birsürü beyaz yalan söylediğini izledim yani birde yılmaz plan yaparakta güzel insan kandırıyordu
Ebru'nun sorularını yanıtmayım;zaten bugün sürekli cevap yazıyorum :img-hyste
1- Dizinin en tutarsizi
hepsi tutarsız :) ama en tutarsızı filizle yılmazır :)
2- Dizinin en gururlusu
yılmaz
3- Dogruyu bulmak adina en cok hatayi yapan kisi
İkinci sezondan bahsediyorsak filiz..
4- Iste ask böyle yasanira en fazla layik olan kisi
en fazla aşkı hakeden filiz ama ömerinde hakkını yememek lazım adam döktürüyor :)
5- Pismanligini en güzel yansitan ksi
Filiz-Ömer ..umarım senaristler yılmaza da bu duyguyu bahşederlerse yılmazı da görmüş oluruz :)
1-bu diziyi neden ve nasıl izlemeye başladınız?
Tuba Büyüküstün'ün olduğunu gördüm benim için çok geçerli bir nedendi :)
2-bu diziyi izlemeye hangi oyuncunun katkısı var ve izlemeye başladıktan sonra etkilendiğiniz karakter hangisi?
Tuba Büyüküstün'ün katkısı çok fazla :) ..Diziyi izledikten sonra filiz karakterini çok beğendim,yılmazla filizin ilişkilerinin başlama aşaması çok doğru olmasa bile filizin aşkını sunması beni çok etkiledi..
3-bu kadar saçmalayan bir diziyi(sitemler fazlacana)hala neden izliyosunuz?
Bir kaç tüyo okuduktan sonra tabi bunların yem olduğunu düşünüyorum :) çünkü daha önce de masaya oturacaklar ama imzayı atacaklar mı dediğini düşünürsek inanmak içimden gelmiyor :) umarım da olmaz yoksa bu aşkları için dönülmez nokta olacaktır nasıl yılmaz elife dönmedi,filizinde yılmazı affetme işi olmaz gibi geliyor..Neyse sorunun cevabına gelirsem şuan için senaristlerin nasıl çözeceklerini merak ettiğim için ve oyuncular için...
4-oyuncularda değişiklik yapmak isteseniz hangi karakteri kim oynasın isterdiniz?
Oyuncularda değişiklik değilde toptan çıkarmak istediklerim var :) mesela canan geri gelsin aslı veya mualla hanım gitsin,murat geri gelsin cem gitsin :) gelen gideni aratır diye boşuna dememişler :img-hyste
5- başarılı olacağını tahmin edip yanılmadığınız ve başarısı ve başarısızlığı konusunda şaşırdınığınız oyuncu kimdir?
Hepsinin başarılı olacağı belliydi sinan tuzcuyu tanımadığım için onun hakkında yorum yapmayım.Özge Borak'ı da tanımıyordum.Ama hepsi çok başarılıydı.Hepsini emeklerinden dolaı kutluyorum senaristler hariç tüm ekibi de kutluyorum
Sevgili Ferman,
Su son yazdıgın anektodlardan sonra anladım ki forumda Filiz'in rahibe olması isteniyor..
Neyse zaten bir yere varacagımız da yok.. Herkes farklı düşünebilir..
sevgili ferman böyle düşünürsen ozaman yılmazda çok yalancı diğer karakterlerde bende yılmazın hem elife hemde filize birsürü beyaz yalan söylediğini izledim yani birde yılmaz plan yaparakta güzel insan kandırıyordu
söyleniş tarzı ve hızıyla bana yılmazın söylediği pek fazla yalanı gösteremezsin sevgili cemotara. bir de yılmaz plan yaparak güxel insan kandırıyor demişsin aynen şu an filizin yaptığı gibi değil mi?:icon_whis bak o cevher filizde de var.işte burda ayrılıyoruz zaten sizle. şu an cemle olan oyununa bakıyorum.ordaki rahatlığını bu yeteneğe sahip olmasına bağlıyorum napayım:happy0064
Sevgili Ferman,
Su son yazdıgın anektodlardan sonra anladım ki forumda Filiz'in rahibe olması isteniyor..
muhahah yapma secomsum böyle.mesajlarımın içeriğine bak.çoğunlukla herkes yalan söyler ve bu normaldir buna birşey demiyorum demişim.takıldığım rahatlık ve hız. rahibe olmasın filiz o güzelliği kapanmasın. biz aslı-yılmaz evlensin, aradan bizde filizin duygusal boşluğundan faydalanıp filizi sana yapalım diyoruz ama kıymetimiz bilinmio :good: dediğin gibi herkes farklı düşünüyor doğrusuda bu. :img-yes:
söyleniş tarzı ve hızıyla bana yılmazın söylediği pek fazla yalanı gösteremezsin sevgili cemotara. bir de yılmaz plan yaparak güxel insan kandırıyor demişsin aynen şu an filizin yaptığı gibi değil mi?:icon_whis bak o cevher filizde de var.işte burda ayrılıyoruz zaten sizle. şu an cemle olan oyununa bakıyorum.ordaki rahatlığını bu yeteneğe sahip olmasına bağlıyorum napayım:happy0064
Yılmazda filizi kullandığı dönemde kızın karşısına geçip sana karşı hep dürüst oldum demişti :img-hyste Yalan söylemiyor belki ama bence dürüstte davranmadı...
Filiz'in ceme oynadığı oyun bile yılmazın ilk sezon filize oynadığı oyundan daha dürüsttür .Neden derseniz yılmazın intikam almak istediği kişiler elif ve ömerdi ama hedefi filizdi.Filizin intikam almak istediği cem hedefi gene cem...
Bu konunun diziyle alakasini cok merak ettim dogrusu. Ayrica eger bir varlik icin bütün kötü aliskanliklari birakabiliyor ve o varligi size ne yaparsa yapsin herseyden cok sevebiliyorsaniz bu gercek ask demekdir. Bütün anneler kutsaldir. Bu sekilde alaya alinmayi ve asagilanmayi hic hakketmiyorlar. Bir annenin cocugu kendinden bir parcadir. Dünyaya getirdigi en güzel varliktir. Her annenin cocugu cirkin bile olsa kendisine cok güzel gelir. En sevdigi seyleri bile cocugu icin birakabilir. Eger bir insan baska bir varligi dünyaya getirmek icin sismanlamayi ve cirkin olmayi göze alabiliyorsa bu kisi cok kutsal bir kisidir. Bu yüzdende her anne kutsaldir. Bir insana kötülük yapmadan önce o kisinin annesinin gözyaslarini düsünebilse herkes dünyada hic kötü insan kalmaz. Ummarin bu yazdiklarinizdan pisman olur bütün annelerden özür dilersiniz. Bunlari muhakkak kendi annenizle olan problemlerinizi dile getirip ilgi cekmek icin yazmisinizdir. Aslinda bu konu ile ilgili yazilmasi gereken cok seyler var ama...neyse. Dedigim gibi bu konunun dizi ile ilgisi yok. Zaten yazdiklarinizida kimsenin dikkate aldigini zanetmiyorum. Cünkü yazdiklariniz sizi ve hayatinizi anlatiyor. Filizi degil. Bende bir anneyim ve bu yazdiklarinizi kiniyorum.
Bu bir alıntıydı.. Ve anneliğe dair bir yazı idi. Yani benim katkım bu yazıda yoktu. Annelik tabikide kutsaldır. Bende sadece bir başka bakış açısını içeren bir yazı ekledim ve alıntı idi. Dizide annelikle ilgili bir çok konu dönmekte ben buna yakın bir yazı ekledim. Ben yazmadığıma göre özür dilememe gerek yok. Sadece bir yazı bu kadar dikkate almayın. ama bu yazı sizi incittiyse hemen silerim no problem.
üzüm üzüme baka baka kararırmış...öyle bir intikam planın içine düştüki ilk sezon filiz nasıl yapacağını yılmazdan öğrenmiş....gerçi yılmaz kadar tedarikli başlamadıya neyse...acemi daha filiz ustasından öğrenecek çokşeyi var...istermsiniz bu oyun sonunda da filiz ceme seni yanlış tanımışşım deyip aşık olsun:img-hyste
Yilmaz'in hisselerin 10 katini istemesi de yalan kapsamina girmiyor mu? O da fena bir hizla ve kararlilikla soylenmemisti dogrusu.
Bir de yigidi oldurup, hakkini verelim Yilmaz'in ilk sezon plani Filiz'inkine gore cok daha cetrefilli, cok daha iyi planlanmis ve hazirlanmisti. On hazirlik safhalari falan vardi. Filiz ise bu konuda henuz cok amator. Dogaclama gidiyor simdilik.
yılmaz filizi kandırıp kullandıgı süre içinde de pek cok kez gösterdi nasıl kolayca yalan söylenebileceğini zaten belki filiz ondan ögrenmiştir bu cevherleri. su da var filizin kandırdığı kişiyle yılmazın kandırdığı kişiyi de karsılastırmak lazım. yılmaz baskalarından öc almsk için hiç sucu günahı olmayan birini kullandı ki bu kişiyi hiç de tanımıyodu, filizse cem gibi ( ne yaptıgını anlatmaya kalkmıcam herkes biliyo zaten) bi psikopatı kandırıyo. filizin planını desteklemesem de yılmazınkiyle de bir tutulamaz bence.
Evet bu konuda haklısın yılmaz kadar olmasada filizde güzel götürüyor oyunu nu filiz hiç olmazsa kendisine yapılan kötülüklerin bedelini ödetmek istiyor yılmaz gibi masum bir insanı kullanmıyor
yılmazında söyleyiş tarzı ve hızıyla söylediği birçok yalanı söyleyebilirim ama okadarda önemli değil sonuçta beyaz yalan bunlar
Bademgözlü
09-04-07, 18:18
Ilk oyunu kim oynadi? Ilk yalani kim söyledi? Ilk ihaneti kim yapti? Ilk ayriliga kim sebeb oldu? Kim sevdigini zor durumda birakip yeni asklara yelken acti. Kim hemen cabuk ihanete inandi. Kim Cemin bu kadar oyunlarina karsilik bi süphe hissetmedi? Kim sevdiginin namusundan süphe hisseti? Kim sevdigi dururken bir baskasina sigindi? Bir baskasina sarildi? Kim sevdigi dururken bir baskasinin hayati ile ilgileniyor ve onun hayatini kurtarmaya ugrasiyor? Kim sacma sapan gururu ugruna sevdiginden uzaklasiyor? Tabiki Yilmaz. Ve aynali Filizin Cem hakkinda karakolda ben o adamdan hic birsey istemiyorum cümlesini nasil duymadi. Ve Feride neden hic bu konuyu Filizle konusmuyor? Ve Asli nasil bir baskasini seven bir adamla evlene biliyor. Bu kadar mi karaktersiz bu karakter. Bence evet.
Sevgili Ferman,
Rahibe Terase şeklinde Filiz işte buna gülerim..
Kimse rahibe olmasını istemiyor.. Ama her sıkıştığında da yalanada başvurmasını istemiyor. Filizin ne zaman dara düştüğünde yalan yardımına koşuyor. İşte bu olmamalı. Yalan çıkış yolu olmamalı.
Yılmaz'ın yaptığı ve kendini Filiz'e farklı tanıtmasıyla şu an Filiz'in yaptığının bir benzerliği bence yok.Filiz o zaman Yılmaz'a ne yapmıştıki Yılmaz'ın oyunlarına alet oldu.Elif'i zorla Ömerlemi evlendirde Yılmaz gidip Filiz'e oyun oynadı.Filiz'in Cem'den alacakları var.Valla sonu kötü olmasa çok iyi yapıyor diyeceğim.Ama sonu hayırlı olmayacak.Demekki Filiz zamanında Yılmaz'dan iyi ders almış ki oyunlara başvuruyor.Bak birde diyordunuz ki Filiz yaptıklarında ders almıyor diye .Taa başta ders almış Filiz..
Yılmazda filizi kullandığı dönemde kızın karşısına geçip sana karşı hep dürüst oldum demişti :img-hyste Yalan söylemiyor belki ama bence dürüstte davranmadı...
Filiz'in ceme oynadığı oyun bile yılmazın ilk sezon filize oynadığı oyundan daha dürüsttür .Neden derseniz yılmazın intikam almak istediği kişiler elif ve ömerdi ama hedefi filizdi.Filizin intikam almak istediği cem hedefi gene cem...
hayır filizin oynadığı oyunda dürüstlük kıstasıyla değerlendirilebilecek bir öğe yoktur. ikisinin oynadığı oyunlarda tek fark hedeflerdir. filiz hedefini doğru seçmiş yılmaz yanlış seçmiştir.daha önce de dediğim gibi birşey saklamak yalan söylemek midir konusu ciddi bir felsefi açılıma ihtiyaç duyar ve burada derdimi anlatamayacağım kadar uzun bir yazı olur ilk paragrafında okumayı bırakırsınız :img-yes:
forever_bim
09-04-07, 18:20
Haklısın ne diyebilirim ki?
Kıza yavru beygir yollamıştı, sevdiğim dediği Elif'in kardeşi zor durumdayken, hem yalanı ortaya çıktığından özür dilemek yerine kendi haklı "bik bik bik" lerini sıralamıştı. Hey gidi günler.
Yilmaz'in hisselerin 10 katini istemesi de yalan kapsamina girmiyor mu? O da fena bir hizla ve kararlilikla soylenmemisti dogrusu.
Yılmaz'ın hisselerden 10 kat istemesi de yalan kapsamını da giriyorsa, okuduğum yorumdan sonra şaşkınlığımı belirtmek istiyorum.
Yılmaz'ın hisselerine fiyat biçmesinde yanlışlık varmıdır. İstediği fiyatı söyleme hakkını vardır. Ekonomide bir kural vardır. Her arz, kendi talebini yaratır.
Bir de yigidi oldurup, hakkini verelim Yilmaz'in ilk sezon plani Filiz'inkine gore cok daha cetrefilli, cok daha iyi planlanmis ve hazirlanmisti. On hazirlik safhalari falan vardi. Filiz ise bu konuda henuz cok amator. Dogaclama gidiyor simdilik.
sevgili denizim kusura bakma ama yılmazın söylediği yalanlar konusunda çok isabetsiz bir seçim yapmışsın gibi geldi bana. orada yalan diye tanımlanabilecek birşey olduğunu bile düşünmüyorum.
ikinci paragrafına gelince derdim o zaten bak ne güzel söylüyorsun. yılmaz gece gündüz plan yaptı filiz doğaçlama gidiyor.niye yılmaz yalan söyleme konusunda yeteneksiz filizde ise doğal bir yetenek var işte.bunu anlatmaya çalışıyorum bir saattir.
not: herkese cevap yazmam uzun sürüyor bekleyenlere özür :img-yes:
yılmaz filizi kandırıp kullandıgı süre içinde de pek cok kez gösterdi nasıl kolayca yalan söylenebileceğini zaten belki filiz ondan ögrenmiştir bu cevherleri. su da var filizin kandırdığı kişiyle yılmazın kandırdığı kişiyi de karsılastırmak lazım. yılmaz baskalarından öc almsk için hiç sucu günahı olmayan birini kullandı ki bu kişiyi hiç de tanımıyodu, filizse cem gibi ( ne yaptıgını anlatmaya kalkmıcam herkes biliyo zaten) bi psikopatı kandırıyo. filizin planını desteklemesem de yılmazınkiyle de bir tutulamaz bence.
tek tek cevap verecem yılmayacağım :img-yes:
1- şu klayca yalanlardan bir demet alabilir miyim yılmazın söylediği.sakladığı değil söylediği.
2- planları değil yalan söyleme tarz ve hızlarını konuşuyoruz. ya da ben onlardan bahsediyorum.
Ferman doğru söylüyorsun.. Bizde zaten aksini söylemiyoruz..
Yılmaz planlı programlı çalışıyor.. Hedefini belirliyor.. Ama filiz plan konusunu geçip pazar araştırması yapmadan pazara dalıyor.
Yılmaz yalan söyleyecekse bile gözlerini kaçırıyor. Ve nadir yerlerde ve yalana az başvuruyor. Filizse ne zaman başı dara düşse.. İlk yalana sarılyıor..
Yılmaz planlı ve plan yapmakta usta ise.. Filizde yalan söylemekte bir o kadar beceriklidir.
Yılmaz'ın yaptığı ve kendini Filiz'e farklı tanıtmasıyla şu an Filiz'in yaptığının bir benzerliği bence yok.Filiz o zaman Yılmaz'a ne yapmıştıki Yılmaz'ın oyunlarına alet oldu.Elif'i zorla Ömerlemi evlendirde Yılmaz gidip Filiz'e oyun oynadı.Filiz'in Cem'den alacakları var.Valla sonu kötü olmasa çok iyi yapıyor diyeceğim.Ama sonu hayırlı olmayacak.Demekki Filiz zamanında Yılmaz'dan iyi ders almış ki oyunlara başvuruyor.Bak birde diyordunuz ki Filiz yaptıklarında ders almıyor diye .Taa başta ders almış Filiz..
demin de dediğim gibi ne hedefleri ne de planların içeriğini karşılaştırmıyoruz derdimiz başka.:img-yes:
affınıza sığınarak,
yalan
isim
1 . Aldatmak amacıyla bilerek ve gerçeğe aykırı olarak söylenen söz, kıtır:
2 . sıfat Gerçek olmayan, asılsız, uydurma.
kaynak: tdk.gov.tr
forever_bim
09-04-07, 18:30
Madem biri yalan söylemekte usta diğeri de plan yapmakta senaristler bizi çok sevdiği için bunları hep uzak tutuyorlar. Mazallah, ateşle barut yan yana gelir forumcak havaya uçarız. Haha.
Bademgözlü
09-04-07, 18:31
Filizin ailesini sevmesi ve onlara sahip cikmasinin nesi kötü. Ayrica Cemden intikam almasi bence bu dizide en dogru secilmis bir karar. Simdi sira Filizde. Ne yani Cemin bütün yaptiklarini kabül mü etseydi. Eger suan Filiz Yilmazla beraber olsaydi Cemden intikaminida alamazdi. Zannedersem senaristler bu yüzden Filizle Yilmazi ayirdilar. Ama ben Filizle Yilmazdan cok Tuba ile Bülente üzülüyorum. Cünkü Filiz ile Yilmaz dizide Tuba ile Bülent ise gercek hayata birbirlerinden ayrildi. Buna gercekden cok üzülüyorum dogrusu.
Bunlardan şu sonuç çıkıyor filiz pratik zekalı :) yılmaz gibi sürekli planlı,programlı çalışmıyor.
Ya da şu sonuç çıkarılabilir filiz ilk sezon o programın içinde olduğu için yılmazın ona uyguladığı taktiği şimdi ceme aktarıyor :):)
Rahibe Terase şeklinde Filiz işte buna gülerim..
Kimse rahibe olmasını istemiyor.. Ama her sıkıştığında da yalanada başvurmasını istemiyor. Filizin ne zaman dara düştüğünde yalan yardımına koşuyor. İşte bu olmamalı. Yalan çıkış yolu olmamalı.
verilen örnekleri dgerlendirirsem filiz dısarı cıkarken lise arkadasımla bulusuyorum demiş e ne desin ailesinin yılmazla arası kötü oldugu halde yılmazla buluscam mı desin? ılmazla oteldeyken niye murata yalan söylemiş ne ypasın yani sevdiği adamla beraber muratla mı konussun bi de? simdi bu tarz yalanları hangimiz söylemiyoruz ki bunları da sayacaksanız daha bi sürü cıkar yani...
Madem biri yalan söylemekte usta diğeri de plan yapmakta senaristler bizi çok sevdiği için bunları hep uzak tutuyorlar. Mazallah, ateşle barut yan yana gelir forumcak havaya uçarız. Haha.
Aynen ikisinin yetenekleri de dudak uçurtan cinsten.. Yani bir taraf bir konuda usta ise diğer tarafında ondan aşşağıya kalır yanı yok..
Barut ateş tanımlaması doğrudur. Bunlar biraraya gelirse.. Forumu uçuracaklarına inanıyorum sevgili modum.. :)
Ferman doğru söylüyorsun.. Bizde zaten aksini söylemiyoruz..
Yılmaz planlı programlı çalışıyor.. Hedefini belirliyor.. Ama filiz plan konusunu geçip pazar araştırması yapmadan pazara dalıyor.
Yılmaz yalan söyleyecekse bile gözlerini kaçırıyor. Ve nadir yerlerde ve yalana az başvuruyor. Filizse ne zaman başı dara düşse.. İlk yalana sarılyıor..
Yılmaz planlı ve plan yapmakta usta ise.. Filizde yalan söylemekte bir o kadar beceriklidir.
ohh be sonunda biri anladı beni saol pinkzone. ikiside bir yetenek işte. birine kötü birine kullanılış amacına göre iyi veya kötü diyoruz.
verilen örnekleri dgerlendirirsem filiz dısarı cıkarken lise arkadasımla bulusuyorum demiş e ne desin ailesinin yılmazla arası kötü oldugu halde yılmazla buluscam mı desin? ılmazla oteldeyken niye murata yalan söylemiş ne ypasın yani sevdiği adamla beraber muratla mı konussun bi de? simdi bu tarz yalanları hangimiz söylemiyoruz ki bunları da sayacaksanız daha bi sürü cıkar yani...
En basitlerini sayarsak yalan tabi beyaz yalanda gözükebilir.. Örneklerin en hafifi bunlar.. Yalan diyorsak büyük yalan kapsamlarını diyoruz.. Bak yine filize iyilik yapıyor beyaz yalanlarını saymıyorum... :img-wink:
yahu arkadaşlar yapmayın.biz ne diyoruz siz ne diyorsunuz.ağaçlardan ormanı göremez olduk walla. onlar örnek olarak verildi ve herkesin yalan söylediği veya söyleyebileceği defalarca tarafımdan ikrar edildi. sebeplere bakmıyoruz hız ve tarzla bizim derdimiz.
gülbeşeker
09-04-07, 18:36
Bu forumun en sevmedğim yanı durup durup filizn hataları yılmazın hatalarının önümüze sunulması dizideki karakterler bu kadar geçmişe ve ayrıntıya takılsalardı pek çok sır çoktn açığa çıkardı ve herkes hatalarından ders alırdı ama maşallah hata üstüne hata yapıyorlar.Tabi sizde de suç yok,dizide konuşulacak doğru düzgün bir konu kalmadı.
Not:Serpile boşuna prim yaptırmayın kendini bir şey zannedecek söyledikleri tamamen yalan sadece kafasına göre tahminlerde bulunuyor.Kendisi de söyledği şeylere inanıyor olsa gerek.
Ilk oyunu kim oynadi? Ilk yalani kim söyledi? Ilk ihaneti kim yapti? Ilk ayriliga kim sebeb oldu? Kim sevdigini zor durumda birakip yeni asklara yelken acti. Kim hemen cabuk ihanete inandi. Kim Cemin bu kadar oyunlarina karsilik bi süphe hissetmedi? Kim sevdiginin namusundan süphe hisseti? Kim sevdigi dururken bir baskasina sigindi? Bir baskasina sarildi? Kim sevdigi dururken bir baskasinin hayati ile ilgileniyor ve onun hayatini kurtarmaya ugrasiyor? Kim sacma sapan gururu ugruna sevdiginden uzaklasiyor? Tabiki Yilmaz. Ve aynali Filizin Cem hakkinda karakolda ben o adamdan hic birsey istemiyorum cümlesini nasil duymadi. Ve Feride neden hic bu konuyu Filizle konusmuyor? Ve Asli nasil bir baskasini seven bir adamla evlene biliyor. Bu kadar mi karaktersiz bu karakter. Bence evet.
Özeti yazanlarida gectin, bu kadar soru bir arada fazla geldi:img-hyste
1-Ilk oyunu oynayan Yilmazdi, tamam, ama bu konu kapanmistir, cünkü Filiz Yilmazi affetmistir.
2- Bu soruya hangi bakis acisindan yaklastigina bagli. Filizin gözünde Yilmaz yapmistir, Yilmazin gözünde ise Filiz. Isin ilginc tarafi ortada bir ihanet yok. Ne Filiz tarafindan, nede Yilmaz tarafindan. Yilmazla Aslinin yasadiklari ihanet sözcügünü kapsamiyor, nedenine gelince bitmis bir iliskiye ihanet edilmez, aska ihanet edilmismidir? Egerki bu askin gelecegi yoksa, tüm umutlar yikilmissa - ki Yilmaz öyle biliyor - ömür boyu askina sadik kalinmasi beklenemez, bir insan ömür boyu bir kisiye asik olup, ama baskasinla evlenebilir, bence ihanet etmis olmaz, yani ihanet yoktur
3- Ayriliga ilk sebeb olan, hatta sadece ve sadece sebeb olan kesinlikle Filizdir - ask ve iliski basladiktan sonra - Filiz nikah günü Yilmazi terk etmistir, Filiz Yilmazi katillikle suclamistir...
4- Yilmaz Filizi zor durumunda yanliz birakmadi, hatta ve hatta herzaman yardimci oldu veya olmaya calisti, ama ozaman bile, olayin altinda baska sebebler arandi ve suclu oymus gibi, azarlanan o oldu. Ama Filiz Yilmazi zor durumunda yanliz birakti. Yilmaza güvenmedi onu katillikle sucladi. Cem konusuna gelincede YIlmaz hem Ömeri hem Filizi uyardi, kullak asmayan onlar oldu.
5- Babana bile güvenme demisler
6- 4 ay boyunca hamileliyini saklarsa bazi seyler ortaya cikinca suclu olan sen olursun. Bu durumda böyle. Kendi etti kendi buldu
7- 10 Sevdigi eger ihanet etmisse, ona siginmasi beklenemez - Yilmaz böyle oldugunu düsünüyor - yani baskasini siginmasi normaldir, ömür boyu sevdiginin yasinimi tutsaydi - tamam zamanlama hatasi vardir, cünkü olaylar cok hizli gelismistir, bu konuda haksizdir Yilmaz.
11- Gururu ikiside yapiyor, aliskanlik olmus bir dönem yapmassalar rahat uyuyamiyorlar
bukadar konuşmadan sonra senaistlerin yılmaza filiz yalancı dedirtmelerini bekliyorum...bi bu kamıştır herhalde:)
Bu forumun en sevmedğim yanı durup durup filizn hataları yılmazın hatalarının önümüze sunulması dizideki karakterler bu kadar geçmişe ve ayrıntıya takılsalardı pek çok sır çoktn açığa çıkardı ve herkes hatalarından ders alırdı ama maşallah hata üstüne hata yapıyorlar.Tabi sizde de suç yok,dizide konuşulacak doğru düzgün bir konu kalmadı.
Not:Serpile boşuna prim yaptırmayın kendini bir şey zannedecek söyledikleri tamamen yalan sadece kafasına göre tahminlerde bulunuyor.Kendisi de söyledği şeylere inanıyor olsa gerek.
Aynen öyle.. Ama ne yaparsın.. Burası bir forum.. Ve tartışmasız forum acısız adanaya benzer.. :)
Serpil kimmiş.. İnanan varsa.. O zaman şuna da inansınlar..
Romayı ben yaktım.. :img-hyste :img-hyste
serpil'in tüyoları daha iyi oluyor aslında :img-hyste kız filizle yılmaza dair güzel şeyler söylüyor belki kendi yazsa dizi daha izlenilir olacak :) Ben serpil'in tüyolarına inanmasamda tüyolarının diziyi daha izlenilir kıldığını düşünüyorum :img-hyste
Yalan söyleme hızına bakacağımıza o yalanların sonucuna baksak daha anlamlı olmaz mı..filizin lise arkadaşıma gidiyorum demesi kime zarar verdi veya murata söylediği yalan...Birisini kullanmak daha kötüdür ama filizin incelenmedik olayı kalmadığından yalan söyleme saniyesine kadar incelemek lazım..devam :)
destina304
09-04-07, 18:43
Aynen öyle.. Ama ne yaparsın.. Burası bir forum.. Ve tartışmasız forum acısız adanaya benzer.. :)
Serpil kimmiş.. İnanan varsa.. O zaman şuna da inansınlar..
Romayı ben yaktım.. :img-hyste :img-hyste
evet haklısın.herkesin sözüne inanmamak lazım.bu arada matraka evlenceklerinimi söledi.çben burda bir çeliiki görüyoruö.atraka imza konusunda bilgi vermem demişti.ayrıca ben yılmazın aslıyla evlenceğini sanmıyorum.çünki bebek olayı ortaya çıckak
tek tek cevap verecem yılmayacağım :img-yes:
1- şu klayca yalanlardan bir demet alabilir miyim yılmazın söylediği.sakladığı değil söylediği.
2- planları değil yalan söyleme tarz ve hızlarını konuşuyoruz. ya da ben onlardan bahsediyorum.
pekcok yerde karsılastık sizinle filiz hanım demişti hatta hediye tayla da o kadar yakısıyodunuzki dedi ki bunu düsünmüs müydü sizce filiz gelince hemencecik söyleyiverdi yalanını bal gibi takip ediyodu ve etkilensin diye aldı o tayı. ayrıca yılmazın evden cıkmak için, ailesinden filizi saklamak için, verdiği sözleri tutmak için yalanlar söylemesini gerektirecek durumu olmadı hiç. sadece siz yalan söylemezsinz bazen söylemek durumunda kalırsınız örnegin aileden izin almak için söylenir gerceği söyleseniz asla alamazsınız ve yalan söyleme durumunda kalırsınız. filiz babasına verdiği sözü söyleseydi yılmaz onu bırakır mıydı ya da döndüğünde hala seni seviyorum dese mesela filiz bunları söylemek durumunda kaldı...
sunu da ekleyeyim pek cok kişi cok kolay yalan söyleyebilir ama bunu onları güvenilmez ve yalancı yapmaz ki. filiz kolayca uydurabiliyorsa bi şeyler pratik zekasına verelim bu kadar basit.
serpil'in tüyoları daha iyi oluyor aslında :img-hyste kız filizle yılmaza dair güzel şeyler söylüyor belki kendi yazsa dizi daha izlenilir olacak :) Ben serpil'in tüyolarına inanmasamda tüyolarının diziyi daha izlenilir kıldığını düşünüyorum :img-hyste
Yalan söyleme hızına bakacağımıza o yalanların sonucuna baksak daha anlamlı olmaz mı..filizin lise arkadaşıma gidiyorum demesi kime zarar verdi veya murata söylediği yalan...Birisini kullanmak daha kötüdür ama filizin incelenmedik olayı kalmadığından yalan söyleme saniyesine kadar incelemek lazım..devam :)
sonucuna bakacaksak sadece söylediği beyaz yalanların sonucuna da bakmayalım sevgili sinem. söylediği diğer yalanların sonucuna da bakalım istersen:) çok inceledik filizi diyorsan italyaya gitme ve çocuk konusunda söylediği yıkıcı sonuçları olanları hiç kurcalamayalım.:img-hyste :img-hyste devam......
destina304
09-04-07, 18:54
sinemcim bırak ya biz biliyoruz.filizin hatarlını biz filizi hatalarıyla gnalarıyla seviyoruz.bu arada biz bir baişlarsak yılmazın hatalarını saymaya ooo :D:D yılmazın hayatı hata onun için lütfen yeter artık ben sıkıldım bu hata muhabbetinden
Bugün filizim+y nin yorumunu okurken dikkatimi çekti.Bu arada yorumun çok güzel ellerine sağlık.
Yılmaz Cem'in annesinin yerini öğrendiğinde Filiz'lerin evi bu dedi.Kaçıncı bölümdü hatırlamıyorum.Fatih'le işbirliğine başladığı zaman Fatih telefonda şu an açık artırımadayız demişti.Yılmaz'da ne açık artırımı demişti. O da Tekinerlerin demişti.Fatih herhalde anlatmıştır Tekinerlerin evini satın aldığını.
Cem'in eve mi ihtiyacı var sokakta kaldıda Filiz'lerin evinde yaşıyor.Filiz'de evleneceği Cem evlerini geri aldığı halde neden zor şartlar altında Müjgan hanımlarda kalıyor. Neden bunları düşünmüyor Yılmaz.
pekcok yerde karsılastık sizinle filiz hanım demişti hatta hediye tayla da o kadar yakısıyodunuzki dedi ki bunu düsünmüs müydü sizce filiz gelince hemencecik söyleyiverdi yalanını bal gibi takip ediyodu ve etkilensin diye aldı o tayı. ayrıca yılmazın evden cıkmak için, ailesinden filizi saklamak için, verdiği sözleri tutmak için yalanlar söylemesini gerektirecek durumu olmadı hiç. sadece siz yalan söylemezsinz bazen söylemek durumunda kalırsınız örnegin aileden izin almak için söylenir gerceği söyleseniz asla alamazsınız ve yalan söyleme durumunda kalırsınız. filiz babasına verdiği sözü söyleseydi yılmaz onu bırakır mıydı ya da döndüğünde hala seni seviyorum dese mesela filiz bunları söylemek durumunda kaldı...
sunu da ekleyeyim pek cok kişi cok kolay yalan söyleyebilir ama bunu onları güvenilmez ve yalancı yapmaz ki. filiz kolayca uydurabiliyorsa bi şeyler pratik zekasına verelim bu kadar basit.
nesi yalan bunların restaurantta falan karşılaşmadılar mı daha doğrusu yılmaz bilinçli olarak oralara gidip görmedi mi.görmediği halde mi karşılaştık dedi. tayla beraber görmedi mi yalan mı bu? olayı etrafımızdakilere hesap vermek durumunda kalmak olarak incelersek bir bayanın etrafına daha çok yalan söylemek zorunda kalmasını kutsamamız mı gerekiyor veya doğal karşılamamız mı?son olarak siz kısa sürede yalan üretebilmeyi pratik zeka olarak görüyorsanız yılmaz benim gözümde mankafalı adamın teki olur.:img-yes:
arkadaslar ben bugun sete gıttım .hoş pek bişi anlamasamda neredeyse hepsını gordum.Bılmıorum neden ama setın etrafını iyice sarmışlarkı hıc kımse gormesın dıye.ılk basta cekımler mualla hnmın evınde yapılıodu handanla fılız balkonda masada oturuoyodu ve fılızın onunde çizim kalemlerı vardı .Muhtemelen çizim yapıyodu.Daha sonra evın ıcıne gordıler tabı oraları goremedık.sonrasında tuba buyukustunu makyajların yapıldıgı eve goturduler ve mualla hnmın evıne yılmaz geldı bu cekımı fılız yokken yaptılar evde bıtek handan vardı .O kadarını gorebıldım cekımlerın :sad53:
sinemcim bırak ya biz biliyoruz.filizin hatarlını biz filizi hatalarıyla gnalarıyla seviyoruz.bu arada biz bir baişlarsak yılmazın hatalarını saymaya ooo :D:D yılmazın hayatı hata onun için lütfen yeter artık ben sıkıldım bu hata muhabbetinden
siz öyle sevmeye devam edin birşey demiyoruz. biz hatalardan değil yalanlardan bahsediyorduk ama olsun sizin için hatalar kısmına da gireriz.:img-hyste son olarak sıkıldaysanız okumayıverin canım zor bişi değil. "bırak ya" gibi cümleler bu kadar yazı ve cevap yazan parmaklarıma en hafif deyimle hakarettir.
arkadaşlar eskiden bu bölüme yorum yapardım ama daha yapmamaya kara verdim.
eskiden ıhlamurlar altında olmadan yaşayamayacagımı sanıyodum ama öyle degilmiş.çünkü senaristler diziyi katletti.burdan aydın bulut ve senaristleri tebrik ederim.diziyi katlettikleri için.bir dizide bu kadar saçmalık olmaz dizi yalan rüzgarını geçti.
artık bişey söylemeye gerek yok.yılmazda filizde ne yaptıklarını bilmiyor.
nesi yalan bunların restaurantta falan karşılaşmadılar mı daha doğrusu yılmaz bilinçli olarak oralara gidip görmedi mi.görmediği halde mi karşılaştık dedi. tayla beraber görmedi mi yalan mı bu? olayı etrafımızdakilere hesap vermek durumunda kalmak olarak incelersek bir bayanın etrafına daha çok yalan söylemek zorunda kalmasını kutsamamız mı gerekiyor veya doğal karşılamamız mı?son olarak siz kısa sürede yalan üretebilmeyi pratik zeka olarak görüyorsanız yılmaz benim gözümde mankafalı adamın teki olur.:img-yes:
karsılasmadılar yılmaz oraya gittiğini duydugu için gitti. tayı da tamamen filizi etkilemek için aldı yakıstıkları falan yalan. kutsayalım demedim ama karsılastırmayı da tüm kosulları dikkate alarak yapalım diyorum ben. ben pratik zeka olarak görüyorum valla, siz de yılmazı mankafa görebilirsiniz pratik zekası olmaması bi kişiyi mankafa yapmaz bence...
neyse herkese iyi akşamlar ve iyi yorumlar.benim daha gidip aslı yılmaza kocacım diyince ve yılmaz aslıya karıcım diyince yılmazı nasıl savunacağım hakkında çalışmam , yeni doktrinler geliştirmem lazım :img-hyste ve birde oğlumla oynamam lazım. kalın sağlıcakla.
yakupoglu61
09-04-07, 19:09
sıkıldığını söylüyorsun ama bu yazdıkların bizi kışkırtıyo ve cevap vermek zorunda kalıyoruz...! hep açıklanıyo bu hatalar ama hep eşit oluyo...[ama bu aralar filiz bir adım önde]
tolgahuzur1
09-04-07, 19:12
hahaa :img-hyste yahu destina allah iyiliğini versin..:) demek yılmazın hatalarını saysan bağdata yol olur... :img-hyste ama siz filizcilerin bu özelliğini seviyorum iyi gününde kötü gününde filizin yanındasınız..:img-hyste bravo:) ama biz niye sizin kadar koruyamıyoruz yılmazı..:D nerede hata yapıyoruz anlamıyorum..:icon_whis
arkadaslar ben bugun sete gıttım .hoş pek bişi anlamasamda neredeyse hepsını gordum.Bılmıorum neden ama setın etrafını iyice sarmışlarkı hıc kımse gormesın dıye.ılk basta cekımler mualla hnmın evınde yapılıodu handanla fılız balkonda masada oturuoyodu ve fılızın onunde çizim kalemlerı vardı .Muhtemelen çizim yapıyodu.Daha sonra evın ıcıne gordıler tabı oraları goremedık.sonrasında tuba buyukustunu makyajların yapıldıgı eve goturduler ve mualla hnmın evıne yılmaz geldı bu cekımı fılız yokken yaptılar evde bıtek handan vardı .O kadarını gorebıldım cekımlerın :sad53:
mualla hanımın evi demişsin arkadasım ama müjganın evi olmasın yoksa handanın orda işi ne? yılmaz handana geliyosa bebek meselesi mi ortaya cıkıyo acaba? gerci izlediğin sahneler 70. bölümdendir büyük ihtimalle ögreniyosa da bi bölüm daha beklicez demek ki.
ya orda bi kadın var sarışın bu kadar insan somurtmaz taktı bize sureklı gidin dio.
Ya pek bişi anlamadım dediğim gibi filizle handan müjgan hnmın bahcede konusuolardı masada filiz artık çizimlere başlamışş .hrlde ömere çizio:img-hyste daha sonra evın ıcınde çekim yaptılar tabı oarayı goremedım.Akasından flizi araba geldı aldı makyajlarının yapıldıgı eve goturdu oda ztn yan sokakta .hemen oraya gıttık.Butun oyuncular ordaydı yanı atölyedeki herkes hayri bey aslı fln hepsi ordaydı.Biraz orda durdular sonra yılmazı aldılar gene müjgan hanımın eve .Yılmaz arabasıyla hızlı bi şekilde durdu müjgan hanımların kapıda ındı .Evde bitek handan hanm vardı Filiz çünkü o sırada makyajın yapıldıgı evdeydı .yanı yılmazla handanın bi baş başa karşılaşması var
mualla hanımın evi demişsin arkadasım ama müjganın evi olmasın yoksa handanın orda işi ne? yılmaz handana geliyosa bebek meselesi mi ortaya cıkıyo acaba? gerci izlediğin sahneler 70. bölümdendir büyük ihtimalle ögreniyosa da bi bölüm daha beklicez demek ki.
evt kusura bakmayın adlarını karıştırmışım.şimdi diğerlerinide editliyim.Bu arada yılmazla handanın karşılaşmasında evde müjganda yok.çünkü oda makjaylarının yapıldıgı evdeydı.
ya orda bi kadın var sarışın bu kadar insan somurtmaz taktı bize sureklı gidin dio.
Ya pek bişi anlamadım dediğim gibi filizle handan mualla hnmın bahcede konusuolardı masada filiz artık çizimlere başlamışş .hrlde ömere çizio:img-hyste daha sonra evın ıcınde çekim yaptılar tabı oarayı goremedım.Akasından flizi araba geldı aldı makyajlarının yapıldıgı eve goturdu oda ztn yan sokakta .hemen oraya gıttık.Butun oyuncular ordaydı yanı atölyedeki herkes hayri bey aslı fln hepsi ordaydı.Biraz orda durdular sonra yılmazı aldılar gene mualla hanımın eve .Yılmaz arabasıyla hızlı bi şekilde durdu mualla hanımların kapıda ındı .Evde bitek handan hanm vardı Filiz çünkü o sırada makyajın yapıldıgı evdeydı .yanı yılmazla handanın bi baş başa karşılaşması var
ay ayyy yaa gercekten tuba&bülent hic yan yana gelip konustularmiii???
bidee resim falan cektin mii???
kesinn eyer sinirliysee kesin bebegi ögrendi handana hesap sormaya gidiyoo:img-hyste :img-hyste sen nasil bana yalan söylersinn diyeee:img-hyste
destina304
09-04-07, 19:32
:img-hyste yahu destina şaka yaptık bakıyorumda ciddileştin..:icon_sorr hem yılmazın bir tek savunulmayacak yönünü göstersene karakter olarak.. ama şimdi sen onada birşeyler bulursun :) ama herkes tek tarafı desteklerse buranın bir anlamı kalır mı?*:icon_whis böyle devam edelim yoksa tadı çıkmıyor buraların
birde kapiş demekle ne istedin.. :icon_sorr ben tam anlıyamadım da...
TOLGA haklısın herkes aynı kişiyi desteklerse tadı olmaz.ama artık biz boğulduk bu hata konsundan.evet yılmazın savunulmayacak taraflarını sölyebilirim.ama artık bu konu sıktığı için bu muhabbete girmicem.ayrıca kapiş derken yani anladınmı anlamdında .kötü bişey değil merak etme :D yani bu arada ben ciddiyete dökmedim sadece cevap vermek istedim
Sevgili Filizim,
Yazdıgın bölüm yorumunu şimdi gördüm.. Ellerine saglık cok güzel olmus..Bu kadar uzun yazabilmeni de alkıslıyorum acıkcası..
Bir de Filiz Yılmaz ası için Ayrılıkla sınanıyor demişsin;
Cok haklısın ve bu sınavda kim daha basarılı, bunu bulmak cok zor degil gördügüm kadarıyla :img-wink:
Baska bir konu ise;
Filiz'in Yılmaz'ı affettigi ve bu konunun kapandıgı yolundaki yorumlar.. Olaylara bu sekilde bakarsak; Filiz'in Yılmaz'a paragöz demesini, Yılmaz'ı dügün günü terkedip İtalya'ya gitmesini de tartısmayalım.. Nitekim Yılmaz Filiz'i affetmiş ve yurt dısına gidip evlenme kararı bile almıslardır :img-wink:
yok yaa:img-hyste acaba o serpil olmasın..:img-hyste olabilir bak.. iyide adam radyoda aşk yok demişti.. yahu bunlarında bir dediği bir dediğini tutmuyor.. bak şimdi modlar kızacak bana..özel hayata girdik..:img-hyste
belki birlikte değillerdirde sonuçta birbirlerinden nefret etmiolar ya .arkadaşlardır yani.ortamları aynı sonuçta..
o değilde bülent inal ordaki bütün çoçuklarla kanka olmuş sürekli çocuklar çevresinde ve onlarla şakalaşıo çok şeker bi adam sürekli gülüyo sataşıo çocuklara falan.
belki birlikte değillerdirde sonuçta birbirlerinden nefret etmiolar ya .arkadaşlardır yani.ortamları aynı sonuçta..
o değilde bülent inal ordaki bütün çoçuklarla kanka olmuş sürekli çocuklar çevresinde ve onlarla şakalaşıo çok şeker bi adam sürekli gülüyo sataşıo çocuklara falan.
ay ayyyy cnmm yaaa cok sekerrr ahh ahh bende orda olsaydim keske ayrica tuba bülent ayrilar cnmm ama belki o kisinin haberi yokturr ama arkadasca yürümüsler demek ne güzel iste cok sevindim:)
bence yilmazin öyle sinirli bi sekilde arabadan inmesi ve müjganlara gitmesii kesin bebegi ögrenicekk ve handana hesap sormaya gidicekk sen kim oluyosunda benim cocugumu benden sakliyosun bana yalan söylüyosunn sevdigim kadini bana bu kadar asaliyosun gibisinden hesap sorar:img-hyste :img-hyste sora filiz gelirr yilmazz defol burdan senin yüzünü görmek istemiyorum dermis:img-hyste :img-hyste süper olur yaa gercektenn en güzel sahne olurrr:):)
gülbeşeker
09-04-07, 20:11
ay ayyyy cnmm yaaa cok sekerrr ahh ahh bende orda olsaydim keske ayrica tuba bülent ayrilar cnmm ama belki o kisinin haberi yokturr ama arkadasca yürümüsler demek ne güzel iste cok sevindim:)
bence yilmazin öyle sinirli bi sekilde arabadan inmesi ve müjganlara gitmesii kesin bebegi ögrenicekk ve handana hesap sormaya gidicekk sen kim oluyosunda benim cocugumu benden sakliyosun bana yalan söylüyosunn sevdigim kadini bana bu kadar asaliyosun gibisinden hesap sorar:img-hyste :img-hyste sora filiz gelirr yilmazz defol burdan senin yüzünü görmek istemiyorum dermis:img-hyste :img-hyste süper olur yaa gercektenn en güzel sahne olurrr:):)
demek 70.bölümde yılmaz gerçekleri öğrenecek çok mutlu oldum handanla konuşmasını merak ettim şimdiden.İyi de aslıyla bebeği öğrendikten sonra mı nikah masasına oturacak kafam karıştı neyse bekleyip görelim.
demek 70.bölümde yılmaz gerçekleri öğrenecek çok mutlu oldum handanla konuşmasını merak ettim şimdiden.İyi de aslıyla bebeği öğrendikten sonra mı nikah masasına oturacak kafam karıştı neyse bekleyip görelim.
sevgili gülbeseker yilmazz bebegi nikah dan öncede ögrense bisey deyismezz yanii yilmazz yine asliylan nikah masasina oturur cünkü yilmazz asliya söz verdii yani evlenelim birlikte hastaligi yenelim gibisinden yilmazida as cok taniyoruzz bebegi ögrense bile asla evlenme kararindan vazgecmezz ama evlenmekte istemez mejburiyetten evlenirr aslii yii gecen bölümdee ikna etti zatenn asli daha evlenmeyi istemiyoduu yilmaz asli hadi hadi diye diye kizi ikna eti simdii bebegi ögrense bile dönmezz ancak aslii döner oda dönmezz cünküü bebek olayini yilmaz asliya söylemezz hasta üzülmesin gibisinden...
bu gün okudugum en güzel yorumlardan birisi yüüreğine saglık
izlinle aktina imzami atarim bu yorumun
gercekten daha öncede söylediğim gibi bende yılmaz&aslı evlenirse yada nikah
işine kadar uzarsa bu iş asla yılmaz&filizi birleştirilmesin de en azından aklıllarda
büyük bir aşk diye kalsın ben yılmazın bebek olayini nasıl afedecek diye düşünürken birde aslıyla evlenirse diyecek söz bulamiyorum
dediğim gibi daha öncede meajlarimda söylemiştim:img-wink:
sete gıttım dedım kımse takmadı galba arkadaslar:)siz filiz yılmaz tartısmaktan hiç bişi görmüosunuz artık:img-hyste
öncelikle cok şanslisin:img-yes: keşke bende sete gidebilsem:sad53:
neyse sizin sayesinde,eklediğiniz resimler sayesinde gitmiş kadar oluyoruz:img-wink: birde acaba ne zaman gittin sete rica etsem söylermisin:img-wink:
Aslı ve Filiz arasında seçim yapmak, birini diğerine tercih yapması durumuna getirmek. Bir beraberliğin yeniden olması için şartlar öne sürmek, şartlar içerisinde tercih unsurunu öne çıkartmak ya da tercihler içerisinde olduğunu bilmek, çok ilginç olsa gerek.
veya
Bir karakterinin hamileliğini söylememesine gerekçeleri, karşısındaki karakter ne yaparsa yapsın, karakterin yanlış olan düşüncelerini doğrulamayacağı gibi. Seni seviyorum demekle sevginin oluşmayacağı gibi, saygı, güven, iletişimin olmadığı beraberlikte karşılıklı hataların olduğu beraberliklerde, hatanın çoğunluğu diğer bir karaktere yüklemek ya da yüklemeye çalışmak, diğer ilginç nokta bu olsa gerek.
Karakterler, sen ve ben olarak birbirlerini çok sevselerde.
öncelikle cok şanslisin:img-yes: keşke bende sete gidebilsem:sad53:
neyse sizin sayesinde,eklediğiniz resimler sayesinde gitmiş kadar oluyoruz:img-wink: birde acaba ne zaman gittin sete rica etsem söylermisin:img-wink:
tabi söylerim bugun gittim
saat 2-3 civarı .yarım saat kaldık donduk sonra.haftaya gene gidicem o zaman bol bol resim çekicem sizlerlede paylaşıcam ilk deneyimim biraz başarısız ama ikincide bol bol çekmeye çalısıcam .
feride-ömer
09-04-07, 21:31
Bence bu bölümde aslı nın hastalığıyla ilgili çok önemli şeyler öğrenicez gibime geliyo.Hem bu bölümde yılmaz cemi biraz daha köşeye sıkıştırıcak.:img-yes: ne diyelim inşallah beklediğimiz gibi olur:img-wink:
Aslı ve Filiz arasında seçim yapmak, birini diğerine tercih yapması durumuna getirmek. Bir beraberliğin yeniden olması için şartlar öne sürmek, şartlar içerisinde tercih unsurunu öne çıkartmak ya da tercihler içerisinde olduğunu bilmek, çok ilginç olsa gerek.
veya
Bir karakterinin hamileliğini söylememesine gerekçeleri, karşısındaki karakter ne yaparsa yapsın, karakterin yanlış olan düşüncelerini doğrulamayacağı gibi. Seni seviyorum demekle sevginin oluşmayacağı gibi, saygı, güven, iletişimin olmadığı beraberlikte karşılıklı hataların olduğu beraberliklerde, hatanın çoğunluğu diğer bir karaktere yüklemek ya da yüklemeye çalışmak, diğer ilginç nokta bu olsa gerek.
Karakterler, sen ve ben olarak birbirlerini çok sevselerde.
Aslinda ortada yapilacak bir secim kalmadi. Herkes secimini coktan yapti. Yilmaz Asli'yi, Filiz'de Yilmazsiz bir hayati. Bizim yazdiklarimiz aldigimiz tuyolara gore finalin bize nasil daha inandirici gelecegi ile ilgili. Mesela ben illa barisacaklarsa Asli'nin olumunden sonra olmasin diyorum. Asli'nin olumunden sonra birlikte olmalari beni fazla etkilemez diyorum. Filiz eger herseyi unutup, affedebilecekse Yilmaz'i, Yilmaz da ayni duygular icinseyse tabii ki isin icine bir secim giriyor. Sonucta iki kadinin arasinda kalan bir adam var. Ben, seyirci olarak, bu durumda Yilmaz'in durustce Asli ile konusmasini tercih ederim. Asli'nin olup, aradan cekilmesini degil.
Ote yandan bu iliski gercek hayatta yasansaydi buyuk olasilikla coktan bitmis, kopmus olurdu.
feride-ömer
09-04-07, 21:51
Yazdığına tamamen katılıyorum.Yılmazın aslıyla konuşması mantıklı olurdu.Hem böylece aslı da arada harcanmaz.Sonuçta ortada bir bebek var barışmaları en iyisi.
ben bişey sorcam bülent inal bi radyo programına konuk olmuş sanırım! orda neler anlattı! tam olarak ne olduğunu bilmoym ayrılmışlarmı ne olmuş biri anlatırsa sevinirim:)
tolgahuzur1
09-04-07, 22:57
hahaa:img-hyste sevgili archshe seni nöbetçi filizci ilan ettim.. yahu helal olsun 7/24 sitedesin..:happy0064 benim gibi sende demi hastalık oldu yoksa..:img-hyste
hahaa:img-hyste sevgili archshe seni nöbetçi filizci ilan ettim.. yahu helal olsun 7/24 sitedesin..:happy0064 benim gibi sende demi hastalık oldu yoksa..:img-hyste
:img-hyste sen dediysen öyle olsun sevgili tolga...işim dolayısıyla bilgisayarım hep açık sabah-akşam...ee sıkılmamamk için nette açık net açık olunca dizifilm hep açık...kafa dağıtıyorum arada bakıp başka türlü çekilmiyo napalım...bu sıfata layık olmaya çalışıcam tolga:img-hyste
tolgahuzur1
09-04-07, 23:06
:img-hyste sen dediysen öyle olsun sevgili tolga...işim dolayısıyla bilgisayarım hep açık sabah-akşam...ee sıkılmamamk için nette açık net açık olunca dizifilm hep açık...kafa dağıtıyorum arada bakıp başka türlü çekilmiyo napalım...bu sıfata layık olmaya çalışıcam tolga:img-hyste
:img-hyste valla sevgili mıstaa beni nöbetçi yılmazcı ilan etmişti..:img-hyste birde filizci aranıyordu ve bulduk sonunda :) hadi hayırlı olsun.. dediğin gibi benimde sayfa hep açık ama gözüm başka yerlerde..:img-hyste
Bademgözlü
09-04-07, 23:29
Özeti yazanlarida gectin, bu kadar soru bir arada fazla geldi:img-hyste
1-Ilk oyunu oynayan Yilmazdi, tamam, ama bu konu kapanmistir, cünkü Filiz Yilmazi affetmistir.
2- Bu soruya hangi bakis acisindan yaklastigina bagli. Filizin gözünde Yilmaz yapmistir, Yilmazin gözünde ise Filiz. Isin ilginc tarafi ortada bir ihanet yok. Ne Filiz tarafindan, nede Yilmaz tarafindan. Yilmazla Aslinin yasadiklari ihanet sözcügünü kapsamiyor, nedenine gelince bitmis bir iliskiye ihanet edilmez, aska ihanet edilmismidir? Egerki bu askin gelecegi yoksa, tüm umutlar yikilmissa - ki Yilmaz öyle biliyor - ömür boyu askina sadik kalinmasi beklenemez, bir insan ömür boyu bir kisiye asik olup, ama baskasinla evlenebilir, bence ihanet etmis olmaz, yani ihanet yoktur
3- Ayriliga ilk sebeb olan, hatta sadece ve sadece sebeb olan kesinlikle Filizdir - ask ve iliski basladiktan sonra - Filiz nikah günü Yilmazi terk etmistir, Filiz Yilmazi katillikle suclamistir...
4- Yilmaz Filizi zor durumunda yanliz birakmadi, hatta ve hatta herzaman yardimci oldu veya olmaya calisti, ama ozaman bile, olayin altinda baska sebebler arandi ve suclu oymus gibi, azarlanan o oldu. Ama Filiz Yilmazi zor durumunda yanliz birakti. Yilmaza güvenmedi onu katillikle sucladi. Cem konusuna gelincede YIlmaz hem Ömeri hem Filizi uyardi, kullak asmayan onlar oldu.
5- Babana bile güvenme demisler
6- 4 ay boyunca hamileliyini saklarsa bazi seyler ortaya cikinca suclu olan sen olursun. Bu durumda böyle. Kendi etti kendi buldu
7- 10 Sevdigi eger ihanet etmisse, ona siginmasi beklenemez - Yilmaz böyle oldugunu düsünüyor - yani baskasini siginmasi normaldir, ömür boyu sevdiginin yasinimi tutsaydi - tamam zamanlama hatasi vardir, cünkü olaylar cok hizli gelismistir, bu konuda haksizdir Yilmaz.
11- Gururu ikiside yapiyor, aliskanlik olmus bir dönem yapmassalar rahat uyuyamiyorlar
Ihlamurlar altinda ile ilgili
1. Intikam masum bir insani kulanarak alinmaz. Gecmis bile olsa yani Yilmazin Filizi kulandigi gibi. Ne kadar Filiz Yilmazi affetmis olsa bile Yilmaz Filizi nedense Ömerin vurulmasi konusundaki suclamada bir türlü affedemedi. Filizin onunla evlenmeme sebebinde bile Filize bu kadar kizmayan Yilmaz bu konuyu nedense cok uzati. Yani senaristler cok uzati.
2. Yilmaz Elifi sert davranislariyla yaptigi baskilarla Ömere dogru yönlendirdi.
3. Ömer cok iyi bir insan ve cok iyi bir esti. Tek yanlisi nisanli ve bir baskasina sevdali bir kizi gerek parasiyla gerek baska sekilde etkilemeye calismasi oldu. Ama Elifi asla zorlamadi. Elif hem kendi isteyiyle Ömerle evlendi. Hemde sonra kendi yanlislarinin altinda ezilerek pismanliklar hissetti. Zaten Elif karakteri masum ama kararsiz bir karakterdi. Istemeden bütün hatalarini kararsizliklari yüzünden yapti. Ömerinde hic kiymetini bilemedi.
4. Yilmazin ilk bölümlerindeki tavirlari hic cekilir gibi degildi. Tamam cok etkileyici birisi ama yinede kim böyle baskici bir sevgili isterki?
5. Filiz yalanci degil. Sadece ortaligi birazda olsun idare etmeye calisti. Nede olsa ailesi Yilmaza karsi hakli olarak tepkililerdi.
Bebek konusunda haklisiniz. Ama bebek senden deseydi. Dizi biter Asli karakteride bu isten para kazanamazdi.
6. Karnindaki cocugunun babasi baska asklara yelken acmis iken zavali Filiz nasil kolayca bu konuyu Yilmaza söyleyebilirdiki. Hem söylemeyi cogu kez denedi. Yilmaz hep asli ile beraberdi ve bu durumda Filiz sanki Yilmaza cocugunu kulanarak sahip olmak ister gibi bir durum olacakti. Eger Yilmaz gidip Filize ben senin namusundan süphe etmiyorum. Bu cocugun benden olduguna da inaniyorum deseydi hersey degisecekti. Ayrica Filiz Yilmaza hic ihanet etmedi. Peki Yilmaz neden aniden Filize güvenmez oldu? Filiz bu bebek senden degil dediginde Yilmaz tam tahmin ettigim gibi dedi. Yani Sevdigi erkek acikca ben senden ve senin namusundan zaten süphe ediyordum dedi. Siz böyle bir adam cocugu söylermiydiniz. Iste burada sevdigi kadini yanliz birakmis oldu. Ayrica istese Ömere de yardim ederdi. Ama Filizin ona yalvarmasini bekler gibi tavirlar takindi. Parayi ödeyip ismini vermeye bilirdi. Diyer yardimlarida Ferideye karsi mahcupiyeten yaptigina ve tekinerlere bak siz düstünüz ben kaldiriyorum tavirlari yüzündendi bence.
7. Eger birisi asik oldugu kisi var iken bir baskasiyla evlenirse masum sayilmaz. Cünkü masum 3. birisini kulanmis olur. Yani yine Yilmaz masum birisine haklislik yapiyor. Ne kadar Asli bunu bilse bile. Asli bunu bilmese bile Yilmaz Filizi hic bir zaman unutmuyacagini biliyor ve bunu kendinede Filizede itiraf edip kendi hayatina bu sekilde ceki düzen vermesi gerekiyor. Unuturum hayaline kapilip Asliyada Filizede kendinede hakklizlik yapmamali bence. Yani Yilmaz Asliyla evlenip aska ihanet etmeyip ayrica Asliyada hakklisizlik yapmamali. Evet baskasini seven biri bir baskasinla evlenebilir ama 1. hic bir zaman mutlu olamaz. 2. Kendinede baskasinada ve Askada ihanet etmis olur.
1- Dizinin en tutarsizi
Filiz Tekiner tabiki
2- Dizinin en gururlusu
Kuşkusuz Yılmaz
Ömer tekiner..ilk sezonda baya çok yaptı....
Rahmetli Elif...hayatı boyunca yanlızca bir kişiyi sevdi..
cevabım Filiz ...Yılmazı tetikçilikle suçladı sonra hatasını anladı ve hemen akabinde O pişmanlığı çok iyi yansıttı..yani tubanın oyunculuk performansı..
2.Soru kalıpları..
en başta müzikleri ve elif-yılmaz aşkı..vede Özge Borakın ve Bülent İnal'ın şapka çıkartılacak oyunculukları..bir diğer nedende prensiplerim gereği başarolünde türkücü olan dizileri izlemiyorum..IA da hiç türkücü yok..:)
2-bu diziyi izlemeye hangi oyuncunun katkısı var ve izlemeye başladıktan sonra etkilendiğiniz karakter hangisi?
iki kişi söylicem Tuba ve Bülent.En çok etkilendiğim karakter ise kesinlikle Elif...
bunun cevabını bende bilmiyorum ama galiba bağlılık duygusu diyebiliriz..
4-oyuncularda değişiklik yapmak isteseniz hangi karakteri kim oynasın isterdiniz?
Açıkcası her oyuncu rolünün hakkını fazlasıyla veriyor..herkez yerine cuk oturmuş..
5- başarılı olacağını tahmin edip yanılmadığınız ve başarısı ve başarısızlığı konusunda şaşırdınığınız oyuncu kimdir?
Bülent İnal'da yanılmadım o çok çok iyi bir oyuncu...Sinan Tuzcuyu daha önceden tanımıyordum dolayısıylada oyunculuğunuda bilmiyordum ama bayaa iyiymiş oyunculukta bu konuda şaşırdığımı itiraf etmeliyim.
hayal kırıklığı yaratan kişi var desem yalan olur..herkesin performansı çok iyi..:img-wink:
2.Soru kalıpları.. [/I]
efendim ben bu diziyi ilk kez yılmazın hapisteki sahnesini izledim sonra aşik oldugu kişi elif oldugunu ve hep bu ikili ile devam edecek sandiğim için izlemedim daha sonra fragmanda yılmaz&filiz durusu sahnesini görünce hemen
kanaldnın formuna baktim orada vaayyyyy filiz nasılda yılmaza osmanli tokati
atti dedi sonra fanatik bir ihlamutcu oldum
2-bu diziyi izlemeye hangi oyuncunun katkısı var ve izlemeye başladıktan sonra etkilendiğiniz karakter hangisi?tabiki tuba buyukustun ve sinan tuzcu
ben cgo da daha sonradan tekrarini izlemiştim ordada tubaya hayrandiim
bdizinin güzel zamanlarina ve dizi oyuncularinin hatrina
hiç değişiklik yapmaya gerek yok herkez harika
bülentide tubayida daha önceden izlemesemde taniyordum ama sinan tuzcuyu
ilk defa bu dizide tanidim gercekten harika bir oyuncu
forever_bim
10-04-07, 00:45
Yorumları okudum. Ben forumda son zamanlarda yaratılan "Yılmaz olmasa Tekiner Ailesi (Filiz ve Ömer özellikle) bir hiç", "Yılmaz olmasa onlara kim yardım edecek?" havasından HİÇ HOŞLANMIYORUM. Filiz, Tekiner Holding iflas ettiğinde 2 bölüm sonra tasarımcı olarak (kız eğitimini aldı sonuçta birilerinin kayırmasıyla ekmek kazanmadı bugüne kadar kendi emeğiyle kazandı, tabii Ömer de öyle) iş bulmuştu. Bu akşam Euro D'de Ömer'in hapisten çıkış sahnesini izledim adam herşeyi toparlamak için daha cezaevi kapısında ailesine çalışma sözü verdi.
Yılmaz, Filiz ya da Ömer veya Feride bu karakterlerin hiçbiri forumda abartıldığı kadar mükemmel ya da yere batasıca karakterler değil. Hepsinin tüm normal insanlar gibi hata ve doğruları var.
P.S. Ebru Filiz'le barıştık:):img-hyste
Yorumları okudum. Ben forumda son zamanlarda yaratılan "Yılmaz olmasa Tekiner Ailesi (Filiz ve Ömer özellikle) bir hiç", "Yılmaz olmasa onlara kim yardım edecek?" havasından HİÇ HOŞLANMIYORUM. Filiz, Tekiner Holding iflas ettiğinde 2 bölüm sonra tasarımcı olarak (kız eğitimini aldı sonuçta birilerinin kayırmasıyla ekmek kazanmadı bugüne kadar kendi emeğiyle kazandı, tabii Ömer de öyle) iş bulmuştu. Bu akşam Euro D'de Ömer'in hapisten çıkış sahnesini izledim adam herşeyi toparlamak için daha cezaevi kapısında ailesine çalışma sözü verdi.
Yılmaz, Filiz ya da Ömer veya Feride bu karakterlerin hiçbiri forumda abartıldığı kadar mükemmel ya da yere batasıca karakterler değil. Hepsinin tüm normal insanlar gibi hata ve doğruları var.
valla çok memnun oldum hasan...şükür özüne geri döndün...filize nasıl kızıdığını anlamış değildim zaten...hassas dönemindeydin anlıyorum ömer serbest ve sağlıklı olduğu sürece filizle bir sorunun olmayacak...zaten o filizin öemrin çıkışındaki sarılması seni mest etti biliyorum...işte tekiner kardeşliği:happy0064
Ihlamurlar altinda ile ilgili
1. Intikam masum bir insani kulanarak alinmaz. Gecmis bile olsa yani Yilmazin Filizi kulandigi gibi. Ne kadar Filiz Yilmazi affetmis olsa bile Yilmaz Filizi nedense Ömerin vurulmasi konusundaki suclamada bir türlü affedemedi. Filizin onunla evlenmeme sebebinde bile Filize bu kadar kizmayan Yilmaz bu konuyu nedense cok uzati. Yani senaristler cok uzati.
5. Filiz yalanci degil. Sadece ortaligi birazda olsun idare etmeye calisti. Nede olsa ailesi Yilmaza karsi hakli olarak tepkililerdi.
Bebek konusunda haklisiniz. Ama bebek senden deseydi. Dizi biter Asli karakteride bu isten para kazanamazdi.
6. Karnindaki cocugunun babasi baska asklara yelken acmis iken zavali Filiz nasil kolayca bu konuyu Yilmaza söyleyebilirdiki. Hem söylemeyi cogu kez denedi. Yilmaz hep asli ile beraberdi ve bu durumda Filiz sanki Yilmaza cocugunu kulanarak sahip olmak ister gibi bir durum olacakti. Eger Yilmaz gidip Filize ben senin namusundan süphe etmiyorum. Bu cocugun benden olduguna da inaniyorum deseydi hersey degisecekti. Ayrica Filiz Yilmaza hic ihanet etmedi. Peki Yilmaz neden aniden Filize güvenmez oldu? Filiz bu bebek senden degil dediginde Yilmaz tam tahmin ettigim gibi dedi. Yani Sevdigi erkek acikca ben senden ve senin namusundan zaten süphe ediyordum dedi. Siz böyle bir adam cocugu söylermiydiniz. Iste burada sevdigi kadini yanliz birakmis oldu. Ayrica istese Ömere de yardim ederdi. Ama Filizin ona yalvarmasini bekler gibi tavirlar takindi. Parayi ödeyip ismini vermeye bilirdi. Diyer yardimlarida Ferideye karsi mahcupiyeten yaptigina ve tekinerlere bak siz düstünüz ben kaldiriyorum tavirlari yüzündendi bence.
7. Eger birisi asik oldugu kisi var iken bir baskasiyla evlenirse masum sayilmaz. Cünkü masum 3. birisini kulanmis olur. Yani yine Yilmaz masum birisine haklislik yapiyor. Ne kadar Asli bunu bilse bile. Asli bunu bilmese bile Yilmaz Filizi hic bir zaman unutmuyacagini biliyor ve bunu kendinede Filizede itiraf edip kendi hayatina bu sekilde ceki düzen vermesi gerekiyor. Unuturum hayaline kapilip Asliyada Filizede kendinede hakklizlik yapmamali bence. Yani Yilmaz Asliyla evlenip aska ihanet etmeyip ayrica Asliyada hakklisizlik yapmamali. Evet baskasini seven biri bir baskasinla evlenebilir ama 1. hic bir zaman mutlu olamaz. 2. Kendinede baskasinada ve Askada ihanet etmis olur.
Ben olaylar sadece Filiz ve Yilmaz acisindan degerlendirdim, bu nedenle isin icine ne Ömeri nede Elifi kattim
1- Yilmazin Filize karsi güveni kalmamisti, daha bir olayi hazm etmeden diger bir yanlisla karsilasti Yilmaz bu nedenle zamana ihtiyac duydu ve daha sonra zaten askinin daha agir bastini anladi ve Filizle yeniden bir iliski baslamaya hazirdi taki Filizin hamile oldugunu ögrenene kadar
5- Önemli olan bebegin Yilmazdan olmasidir. Ailesi tepkili bile olmus olsaydi bu bebek Yilmazdandir ve bu gercek degismez, eninde sonunda ögrenecegide kesindir. Hem ailesi Yilmazin gercek yüzünü daha ancak taniyabildi, Filiz eger yeterince cabalamis olsaydi gercek yüzünü cok daha önceden tanitabilirdi ailesine
6- Yilmaz ozamanlar Asliyla dostca takilmaktaydi ve ne evlilk ne de iliskiyi düsünüyordu Asliyla. Süphelenen Filiz oldu ve cocugu söylemedi.
Yilmaza bir rapor sunuldu ve 1 aylik hamile oldugu yaziyordu, Yilmazin düsüncesi buydu eger Filiz benden hamile olmus olsaydi bebek en azindan 3 aylik olmaliydi peki ozaman Filiz neden bu durumu benden bu kadar süre saklasinki?
Yilmaz bu bebek senden degil sözüne karsilik kendi egosunu tatmin etmek istedi evet zaten bende bunu tahmin ediyordum dedi. Yanlizligi secen Filiz oldu.
Yilmaz her kosulda Filize yardim eder, zaten ilk teklifini Filize karsi degil Selim beye karsi yapmmis oldu, ama gurur yapan ve Yilmazi asalayan Filiz oldu.
7- Masum sayilmaz, eger 3. kisiye karsi bir oyun sergilenirse ve gercek duygular o kisiden saklanirsa, ama Aslinin bastan beri Yilmazin duygularindan haberi vardi ve bu nedenle Asliyi kulanma durumu yoktur ortada. Asli Yilmazi bu sekilde kabulleniyorsa eger Yilmaz sucsuzdur. Filize karsida bir haksizlik sözkonusu degildir. Yilmaz ihanete ugradigini düsünüyor, bitmis bir iliski var, bu nedenle o durumda Filizle hic bir bagi kalmamis durumda.
Yorumları okudum. Ben forumda son zamanlarda yaratılan "Yılmaz olmasa Tekiner Ailesi (Filiz ve Ömer özellikle) bir hiç", "Yılmaz olmasa onlara kim yardım edecek?" havasından HİÇ HOŞLANMIYORUM. Filiz, Tekiner Holding iflas ettiğinde 2 bölüm sonra tasarımcı olarak (kız eğitimini aldı sonuçta birilerinin kayırmasıyla ekmek kazanmadı bugüne kadar kendi emeğiyle kazandı, tabii Ömer de öyle) iş bulmuştu.
Elbetteki böyle bir sey söz konusu olamaz, olmamali. Yilmazda Tekinerlerde kaderlerini yasamakta. Zamaninda nasil Yilmazin yükselisi Kemal beyin sayesinde gerceklesmis ise, Tekinerlerin cöküsüde Cem sayesinde gerceklesti. Tamam zaman zaman Yilmazin Tekinerlere yardimlari dokunmustur, ama Yilmaz olmadigi zamanlardada Tekinerler vardi ve her sirkete bazen krizler olabilir, ama bunun altindan kalkmanin baska yollari da vardi ve eminimki Tekinerlede bir sekilde bas edebilirdi, edemeseydilerde kaderlerini yasayip cöküsleri daha erken gerceklesmis olurdu ve birsekilde hayatlarini kazanabilmek adina bir is cabalari olurdu, sonucta yasamaya para gerekli ve Tekinerlerde bunu gayet farkinda. Elbetteki böyle kriz zamanlarinda bir yardim elli ilac gibi gelebilir, ama bu bir gelecek vaad etmez, eger ki kendi caban olmassa, egerki Yilmaz Kemal beyin onu ise aldiktan sonra kendini gösteribte bir seyler icin calismamiz olsaydi eminimki simdiki posisyonundan uzak olurdu Yilmaz.
Bademgözlü
10-04-07, 01:34
Haklisin arkadasim. Dogrusu bende bu Yilmaz karakterinin bu kadar üst düzeye cikarilip sanki nereye uzansa herkesin yardimina kosuyormus gibi eski türk filimlerini andiran abartili tavirlarindan biktim dogrusu. Bende Filizin ve Ömerin herseylerine Yilmaz olmadan sahip olduklarina ve tekrar sahip oklarindan emin. Ayrica Feride ile Ömerde birbirlerine cok yakisiyorlar. Gercek sevgiyide ben Ömerde gördüm. Senelerce karisinin ardindan yas tutu. Yilmaz gibi a bunda olmadi olmayacak deyip öbürüne kosmadi.
Artik Zaman Filizin ve Ömerin zamani. Ayrica Yilmaz ve Aynalinin Cemin pisliklerini cikartiklari sahnelerde gittikce sacma sapan olmaya basladi. Neredeyse eski kovboy filimleri gibi. Büsürü adama karsi bazen Yilmaz ile Aynali yanliz bazende yanlarinda bir tek adam daha. Ve onlar üc silahsörler gibiler. Herzamanda Polisten önce her yerde. Buda nasil isse. Gercek hayatan baya bi uzak. Herzaman kahraman Yilmaz. Bu durum son zamanlarda cok gülünc bir hal aliyor. Taman bende Yilmazi beyeniyorum. Filizede sadece onu yakistiriyorum ama tabiki dizininde gercekci olmasinida istiyorum.
1- Dizinin en tutarsizi
ömer
2- Dizinin en gururlusu
filiz
yilmaz
kuskusuz filiz yanliz bir kisiyi sevdi oda yilmaz tabi yilamz bunu hak ettimi orasi tartisilir
filiz ve ömer
2.Soru kalıpları..
Bu dizinin ilk 10 bölümünü seyretmedim sonra sanirim 10 bölümün son sahnesiydi filiz yilmaz sahnesiydi o andan sonra vede filiz yilmaz aski icin seyretmeye basladim
o günden sonrada hicbir bölümünü kacirmadim.....
bu diziyi izlememin büyük sebeblerinden biri olan kisi kesinlikle Tuba büyük üstün ama diziyi izledikten sonra sinan tuzcununda büyük bir hayrani oldum...
Valla ne yalan söyleyeyim ben diziyi 50 bölümden sonra her hafta seyretmeme karari aliyorum ama malesef hala seyrediyorum sanirim bi baglilik yapiyor
ben acikcasi asli karakterini oyneyan zeynep beserler yerine daha kaliteli ve daha iyi bir oyuncu isterdim(duygulari daha iyi yansitan)
acikcasi Bülent İnal sandigimdan da daha iyi bir oyuncu cikdi....
tuba büyüküstünün oyunculuguna cemberimdegül oyada hayran kalmistim ama IA hayranligim bin kat daha artti...
Sinan Tuzcuyu daha önceden tanımımadigim icin nasil bir oyunculuk sergileyecek diye merak icindeydim ama tahminlerimdende üstün bir oyunculuk yetenegi oldugunu kesinlikle kanitlamisdir bence dizinin en iyi Erkek oyuncusudur
Hayal kirikligi yaratan bir oyuncu aslina bakarsaniz yok.....
forever_bim
10-04-07, 01:56
Sevgili Bademgözlü
Yorumlarınızı ilgiyle okuyorum. Beni forumda bilen bilir hata yapana hata yaptı derim. Mantıklı bir gerekçesi ya da sağlam bir temeli varsa açıklarım ama hata yaptığı gerçeğini de inkar etmem.
Hatırlıyorum 57. bölüm civarıydı. Ömer Yılbaşı akşamı Feride'ye aşık olduğunu anlayınca odasına girip, Elif'in pijamasını özlemle kokladı sonra, resmi aldı geçmiş günlerini hatırladı parmağında beş yıla yakın süredir taşıdığı alyansını çıkardı resmin üzerine koydu ve çekmeceye bıraktı. Yeni bir kadına aşıktı ve herşeyi tümden bitirmesi lazımdı nitekim öyle de yaptı. Ve fakat "Nasıl olur da alyansını çıkarır" nidalarıyla duvardan duvara uçmuştu forumda.
Şimdi kimisine göre Yılmaz'ın ihanete uğradığını sanıp olmayan ihanete yeni bir ilişkiyel karşılık vermesi doğal. Bence değil. Elif de zamanında Ömer'le apar topar evlenmedi mi? Ona karşı hissettiği beğeniyle karışık minnettarlık hisleriyle. Hatırlıyorum da Elif Ömer evliliğinin mutlu süreci 4 bölüm falandı.
Genel olarak dizi karakterlerine yazıyorum bunu. "Kalbin başkasına mühürlüyken gitme kardeşim, olduğun yerde kal, aşkına sadık kal, gitme atma o imzayı, 3. kişiyi günahsızı da boş yere yakma!"
forever_bim
10-04-07, 02:04
Arkadaşlar Yılmaz Aslı evliliğine sıcak bakmıyorum şahsen. Arada aşk olmayınca ilişkiler çok zor yürüyor. Saygı anlayış çok güzel ama kalbin başkasına mühürlüyken bir başkasıyla evlenirsen hem kendini hem sevdiğini hem de evlendiğin kişiyi üzersin. Ki göreceğiz de bu evlilik olsa bile sonu hüsran olacak.
Aklıma mantık evliliğiyle ilgili Gözyaşı Çetesinden bir replik geliyor. "Mantık evliliği mi? İntahar gibi, kendi ölüm emrini kendi elinle imzalaman gibi":img-cool2
Arkadaşlar Yılmaz Aslı evliliğine sıcak bakmıyorum şahsen. Arada aşk olmayınca ilişkiler çok zor yürüyor. Saygı anlayış çok güzel ama kalbin başkasına mühürlüyken bir başkasıyla evlenirsen hem kendini hem sevdiğini hem de evlendiğin kişiyi üzersin. Ki göreceğiz de bu evlilik olsa bile sonu hüsran olacak.
Aklıma mantık evliliğiyle ilgili Gözyaşı Çetesinden bir replik geliyor. "Mantık evliliği mi? İntahar gibi, kendi ölüm emrini kendi elinle imzalaman gibi":img-cool2
katılıyorum. sayet yılmazda, elifi severken filize hissettiklerine benzer seyleri aslıya karsı da hissettiğini görsem belki sıcak bakabilirdim çünkü farkında olmasa da cok önceden beri yılmazın filize karsı ilgisi vardı ve sonucu da ask oldu ama aslıya karsı tamamen dostca hisler besliyo daha fazlasının da olması filizi severken zor kalbi bos olsa bir ihtimal denebilrdi. yılmaz bi gazla bu evliliği yapıyo aslında mantıklı düsünse sonunun hüsran oldugunu görebilir ama mutlu olucam hırsında oldugundan henüz farkına varamadı.
Bademgözlü
10-04-07, 02:25
Ben olaylar sadece Filiz ve Yilmaz acisindan degerlendirdim, bu nedenle isin icine ne Ömeri nede Elifi kattim
1- Yilmazin Filize karsi güveni kalmamisti, daha bir olayi hazm etmeden diger bir yanlisla karsilasti Yilmaz bu nedenle zamana ihtiyac duydu ve daha sonra zaten askinin daha agir bastini anladi ve Filizle yeniden bir iliski baslamaya hazirdi taki Filizin hamile oldugunu ögrenene kadar
5- Önemli olan bebegin Yilmazdan olmasidir. Ailesi tepkili bile olmus olsaydi bu bebek Yilmazdandir ve bu gercek degismez, eninde sonunda ögrenecegide kesindir. Hem ailesi Yilmazin gercek yüzünü daha ancak taniyabildi, Filiz eger yeterince cabalamis olsaydi gercek yüzünü cok daha önceden tanitabilirdi ailesine
6- Yilmaz ozamanlar Asliyla dostca takilmaktaydi ve ne evlilk ne de iliskiyi düsünüyordu Asliyla. Süphelenen Filiz oldu ve cocugu söylemedi.
Yilmaza bir rapor sunuldu ve 1 aylik hamile oldugu yaziyordu, Yilmazin düsüncesi buydu eger Filiz benden hamile olmus olsaydi bebek en azindan 3 aylik olmaliydi peki ozaman Filiz neden bu durumu benden bu kadar süre saklasinki?
Yilmaz bu bebek senden degil sözüne karsilik kendi egosunu tatmin etmek istedi evet zaten bende bunu tahmin ediyordum dedi. Yanlizligi secen Filiz oldu.
Yilmaz her kosulda Filize yardim eder, zaten ilk teklifini Filize karsi degil Selim beye karsi yapmmis oldu, ama gurur yapan ve Yilmazi asalayan Filiz oldu.
7- Masum sayilmaz, eger 3. kisiye karsi bir oyun sergilenirse ve gercek duygular o kisiden saklanirsa, ama Aslinin bastan beri Yilmazin duygularindan haberi vardi ve bu nedenle Asliyi kulanma durumu yoktur ortada. Asli Yilmazi bu sekilde kabulleniyorsa eger Yilmaz sucsuzdur. Filize karsida bir haksizlik sözkonusu degildir. Yilmaz ihanete ugradigini düsünüyor, bitmis bir iliski var, bu nedenle o durumda Filizle hic bir bagi kalmamis durumda.
Yani bu durumda Asliya hakksizlik yapilmiyor öylemi?
Bir gün gelir belki asik olurum. Birgün gelir belki bende seni severim. Ayni senin beni sevdigin gibi. Beni bekle. Ama belki böyle bir gün hicbir zaman gelmeye bilir. Böyle sözlerle birisine umut vermek ve bekletmek hatta hisslerinden emin olmadan böyle birseyi denemek acaba ne kadar dogru diye düsünmek gerekmiyormu?
Ayrica sag olsun forumdan bir arkadas hatirlati. Ayni seyi Yilmazin eski sevgilisi Elifde denememismiydi? Apar topar Ömerle evlendi? Ömerde herseyi bilerek Elifi kabul etti. Bu evlilikden kim mutlu oldu? Elifde onca cabasina rahmen Ömerle bir türlü sevemedi ve mutlu olamadi. Hatta Elifin hatalari neredeyse Ömerin sadece duygularini ve özel hayatini degil is hayatini bile altüst etti. Onun sinirle kumar oynayip neredeyse iflasa neden oldu. Kendisi öldü ve ardinda tek tarafli ask sonucu mutsuz aciz ve herseyden kacmaya calisan bir adam birakti. Sonuc bir insana her söz verilirde Seni bir gün severim sana birgün asik olurum ssözü verilmez dogrusu. Böyle bir sözüde tutmak cok zordur. Insan ya sseviyordur ya seviyordur. Bundan ötesi olmaz. Böyle birseyden kimse mutlu olmaz. Böyle birsey kimseye mutluluk getirmez. Bunu Yilmazda tecrübe sahibi olarak bilmeli bence.
Bademgözlü
10-04-07, 02:39
Sevgili Bademgözlü
Yorumlarınızı ilgiyle okuyorum. Beni forumda bilen bilir hata yapana hata yaptı derim. Mantıklı bir gerekçesi ya da sağlam bir temeli varsa açıklarım ama hata yaptığı gerçeğini de inkar etmem.
Hatırlıyorum 57. bölüm civarıydı. Ömer Yılbaşı akşamı Feride'ye aşık olduğunu anlayınca odasına girip, Elif'in pijamasını özlemle kokladı sonra, resmi aldı geçmiş günlerini hatırladı parmağında beş yıla yakın süredir taşıdığı alyansını çıkardı resmin üzerine koydu ve çekmeceye bıraktı. Yeni bir kadına aşıktı ve herşeyi tümden bitirmesi lazımdı nitekim öyle de yaptı. Ve fakat "Nasıl olur da alyansını çıkarır" nidalarıyla duvardan duvara uçmuştu forumda.
Şimdi kimisine göre Yılmaz'ın ihanete uğradığını sanıp olmayan ihanete yeni bir ilişkiyel karşılık vermesi doğal. Bence değil. Elif de zamanında Ömer'le apar topar evlenmedi mi? Ona karşı hissettiği beğeniyle karışık minnettarlık hisleriyle. Hatırlıyorum da Elif Ömer evliliğinin mutlu süreci 4 bölüm falandı.
Genel olarak dizi karakterlerine yazıyorum bunu. "Kalbin başkasına mühürlüyken gitme kardeşim, olduğun yerde kal, aşkına sadık kal, gitme atma o imzayı, 3. kişiyi günahsızı da boş yere yakma!"
Sevgili arkadasim,
en sonunda benim gibi düsünen birini buldugum icin cok mutluyum diye bilirim. Kimse kalbine birini sev diye zorlayamaz ve zorlamamali. Bazen insan hicde umadigi birini sever. Bazende ayni istedigi özlem duydugu hayallerini süsleyen birini bulur ve hemen asik olur. Bunun ne zamani nede nasil olacagini hic kimse bilmez. Askin cekiciligide buya iste. Belkide aski hic tatmamis birisi birine isteyince zamanla asik olunabilineceyine inanabilir. Ama Yilmaz aski iki kere tadan biri olarak bunu bilmeli bence ve Asliya belki birgün diye bosuna ümit vermemeli diye düsünüyorum.
Yani bu durumda Asliya hakksizlik yapilmiyor öylemi?
Bir gün gelir belki asik olurum. Birgün gelir belki bende seni severim. Ayni senin beni sevdigin gibi. Beni bekle. Ama belki böyle bir gün hicbir zaman gelmeye bilir. Böyle sözlerle birisine umut vermek ve bekletmek hatta hisslerinden emin olmadan böyle birseyi denemek acaba ne kadar dogru diye düsünmek gerekmiyormu?
Ayrica sag olsun forumdan bir arkadas hatirlati. Ayni seyi Yilmazin eski sevgilisi Elifde denememismiydi? Apar topar Ömerle evlendi? Ömerde herseyi bilerek Elifi kabul etti. Bu evlilikden kim mutlu oldu? Elifde onca cabasina rahmen Ömerle bir türlü sevemedi ve mutlu olamadi. Hatta Elifin hatalari neredeyse Ömerin sadece duygularini ve özel hayatini degil is hayatini bile altüst etti. Onun sinirle kumar oynayip neredeyse iflasa neden oldu. Kendisi öldü ve ardinda tek tarafli ask sonucu mutsuz aciz ve herseyden kacmaya calisan bir adam birakti. Sonuc bir insana her söz verilirde Seni bir gün severim sana birgün asik olurum ssözü verilmez dogrusu. Böyle bir sözüde tutmak cok zordur. Insan ya sseviyordur ya seviyordur. Bundan ötesi olmaz. Böyle birseyden kimse mutlu olmaz. Böyle birsey kimseye mutluluk getirmez. Bunu Yilmazda tecrübe sahibi olarak bilmeli bence.
bence böyle bir söz veren kadar baskasını sevdiğini bile bile böyle bir ilişki kuran hatta evliliğe cesaret eden de hatalıdır. sonucta aslı bilmiyo mu basına gelebilecekleri? düsünemiyo mu yani bu beni sevmezse ya diye? ayrıca cok akıllı, gözü acık olarak gösteriliyo nasıl yılmazın filize bakıslarından onu gördüğündeki hallerinden süphelenip ya ben dogru mu yapıyorum demiyo? askı cok büyük ne olursa olsun yılmazla olmak istiyo denirse de o zamn hüsranla karsılastıgında da sasırmaması gerekiyo derim ben.
Bademgözlü
10-04-07, 03:07
bence böyle bir söz veren kadar baskasını sevdiğini bile bile böyle bir ilişki kuran hatta evliliğe cesaret eden de hatalıdır. sonucta aslı bilmiyo mu basına gelebilecekleri? düsünemiyo mu yani bu beni sevmezse ya diye? ayrıca cok akıllı, gözü acık olarak gösteriliyo nasıl yılmazın filize bakıslarından onu gördüğündeki hallerinden süphelenip ya ben dogru mu yapıyorum demiyo? askı cok büyük ne olursa olsun yılmazla olmak istiyo denirse de o zamn hüsranla karsılastıgında da sasırmaması gerekiyo derim ben.
Evet kendi düsen aglamaz. Aslida suclu. Cünkü Asli Yilmaz ile Ferideyi bir kac bölüm önce (hani Yilmaz Ömeri Ferideyle evlerinin önünde konusurken yakalamisti ve Ömere saldirmisti daha sonrada Feride Yilmaza Ömere olan askini haykirmisti) bahcede konusur iken Yilmazin artik Filizden sonra kalbinin bir baskasi icin kapali oldugunu söyler iken duydu. Bu yüzdende Asli karakterini anlamiyorum ya. Ilaki sevdigi ve istedigi adamin sahibi olacak sonunda hüsran olsa bile. Istedigi olsunda gerisi önemli degil. Masum gibi görünüyor ama. Hicde masum sayilmaz. Cok hirsli bir karaktere sahip. Ayrica ben sahsen hoslandigim adamin eski sevgilisi ile ilgili bir baskasina bundan sonra kalbin bir baskasina acik olmadigini söyledigini duysam daha dikkatli olurdum. Yani daha sonra bu kisi bana evlenme teklifi yaptiginda. O kisinin hisslerini daha iyi sorgular. Duyduklarimi anlatir. Tekrar tekrar emin oluncaya kadar sorgulardim. Karsi tarafi taniyorsam onun hisslerinide sorgulardim. Bu Asli fazla ince eleyip *** dokumadam yani inceleyip sorgulamadan gözleri kapali gidiyor.
Bademgözlü
10-04-07, 03:30
Benim gelecekde bu diziden beklentilerim:
Filizin Cemden intikam almasi Cemin yüzünden kaybetikleri herseylerini geri almasi.
Aslinin degil Cemin ölmesi. Cünkü yaptiklari ortaya cikip yakalansa bile Filizi rahat birakmaz bu adam.
Aslinin iylesip aradan cekilmesi.
Diziye yeni birisinin katilip Aslinin ona asik olmasi. Yilmaza da sadece hayran oldugunu yeni anladigini itiraf etmesi.
Yilmazin Asliyla nikah masasina oturmamasi. Yilmazin Asliya sadece Filizi sevdigini ve sevecegini ve bunu yapamiyacagini söylemesi bunlarida Filizin duymasi.
Feridenin Ömeri secmesi. Kücük Elif, Feride ve Ömerin bir aile kurmasini.
Nevzatinda iyi birisi olarak kalmasi ve Özleme veda etmesini.
En önemlisi Aynalinin artik asik olmasini. O sarkici kadindan sonra cok yanliz kaldi. Bence bu Ceyda olabilir mesela.
Cemilin Fahriyeyle Salihi rahat birakmasi. Salihinde Cemili artik Ahmetin babasi olarak kabul edip ona anlayis göstermesi.
Makbule hanimin Filizden özür dileyip ona yalvarmasini.
Handan hanim Yilmaza gercekleri anlatmasi.
Ve artik dizinin daha fazla uzamayip bitmesini isterim. Ben her hikayenin kisa ve öz olmasindan gereksiz yere konularin tekrarlanmayip uzatilmamasindan yanayim.
herkese günaydın;
Hasan gece gece seni çok bir idealist gördüm aşk konusunda :) şaka bir yana söylediklerine temelde katılsam bile hayat bize farklı gerçekler sunuyor. ideal olanı senin dediğin gibidir lakin evlilik gibi uzun soluklu ilişkilerde daha değişik duygu ve düşünceler yavaş yavaş aşkın önüne geçiyor.huzur ve anlayışlı bir eş gibi.zira evliliğin daha önceden tecrübe etme şansına sahip olmadığın kendine has dinamikleri var. aşk sadece senin karşındakini daha fazla tolere etmeni sağlıyor olanı olmamış gibi görmeni sağlamıyor maalesef.o yüzden hayata ve aşka dair hiç bir beklentin kalmadığında, hayatı da yanlız yaşamak istemiyorsan mantık evliliği gözardı edilmemesi gereken bir seçenek halini alıyor. olay aşkla dolu mutsuz bir hayat mı (böyle birşey olabilir mi deme çok sık oluyor :) ) huzurla dolu aşksız bir hayat mı noktasına geldiğinde tercihler ilkini gösterse de pişman olup keşke ikinciyi seçseydim demen çok olası. maksadım mantık evliliğini kutsamak değildir ilk başta da dediğim gibi ruh ikizinizi bulmuşsanız ve büyük bir aşkla seviyorsanız hiç durmayın ama alternatifleri de kökten red etmeyin.hayatın kime ne vereceği çok belirsiz. herkes hayatını beklentilerine göre yaşıyor.kimi beklentilerine kavuşuyor, kimi beklentilerinin çok fazla olduğunu anlıyor, kimi ise beklenti de nedir diyor.sonuç olarak "mutluluk bir sonuç değil bir süreçtir" ve "birşeyi elde etmek başarı, onu sevmek ise mutluluktur" diye bitireyim sözlerimi fazla başını ağrıtmadan.:img-yes:
not: yorumlar bunun bir dizi hatta hatta uzatılmış bir dizi olduğu gerçeği gözardı edilerek yapılıyor gibi geliyor bana.:img-yes:
tolgahuzur1
10-04-07, 08:29
herkese günaydın
ferman abi bakıyorum yine girmissin aşk meşk işlerine..:img-hyste neyse sen bu olayları yaşayan insansın sen yazmıyacaksında kim yazacak..:good: sevgili modum geceleri kendinde olmuyor heralde :) baksana yine tekinerleri korumaya başlamış..:icon_sorr evet kimse melek değil o ailede ama şeytan var bir tane hemde ana şeytan HANDAN.... ömere gelirsek özünde iyi bir insan kimseye kötüşüğü olmayan biri ama iş yılmaz ve çevresi olunca kıyameti koparıyor.. filiz desen ayrı bir dünyada yaşıyor heralde.. keşke intikam almak o kadar kolay olsaydı..:img-yes: ama nafile yine tek ilaç yılmaz.. aslında ben yılmazın hayatından şüphe duymaya başlıyorum.. yılmaza kesin bir hastane yolu gözüküyor..:sad53:
herkese günaydın
ferman abi bakıyorum yine girmissin aşk meşk işlerine..:img-hyste neyse sen bu olayları yaşayan insansın sen yazmıyacaksında kim yazacak..:good: sevgili modum geceleri kendinde olmuyor heralde :) baksana yine tekinerleri korumaya başlamış..:icon_sorr evet kimse melek değil o ailede ama şeytan var bir tane hemde ana şeytan HANDAN.... ömere gelirsek özünde iyi bir insan kimseye kötüşüğü olmayan biri ama iş yılmaz ve çevresi olunca kıyameti koparıyor.. filiz desen ayrı bir dünyada yaşıyor heralde.. keşke intikam almak o kadar kolay olsaydı..:img-yes: ama nafile yine tek ilaç yılmaz.. aslında ben yılmazın hayatından şüphe duymaya başlıyorum.. yılmaza kesin bir hastane yolu gözüküyor..:sad53:
günaydın tolgacım. yok ben yaşadım ben bilirim gibi bir iddiam yok ve de olamaz.zira aşkta evlilikte kişiye özel şeyler ve herkes kendi payına düşeni yaşar.askerlik gibi. askerde üst ranzada yatan bu askerlik neymiş be ölüyorum derken alt katta yatan ulan bu askerlik birşey değilmiş amma rahatım der.ben Hasanın dediği gibi bir evlilik yaptım aşk evliliği çok ta mutluyum ama bizim evimizin dışında yaşanan hayatı da gözardı etmiyorum.yani aşk evliliği yapmış birisinin mantık evliliğinde bir güzellik araması ilginç gelebilir okuyanlara ama bu da bir vakıa. karakterlere gelirsek aslında hiçbiri şeytan değil.herkes kendi çapında doğru olanı yapmaya çalışıyor.hepsi kendi içinde tutarlı. hata yapmaları onları tutarsız yapmıyor benim gözümde hangimiz hata yapmıyoruz ki. filiz konusunda özellikle birşey yazarken 3 defa düşüneceğim artık. kızın sahip olduğu yeteneği yazdık :) bütün gün forumla uğraştım :) çizim yeteneğine sahip olması iyi yalan yeteneğine sahip olması kötü (olaya böyle bakmıyorum sadece espri :) bu arada sabah sabah amma uzun mesajlar yazdım ya.bugün benden pek birşey beklemeyin.matrakayla sana devrediyorum bayrağı. yılmaza hastane mi gözüküyor? grey`s anatomy e döndü zaten dizi.şaşırmadım.
tolgahuzur1
10-04-07, 09:08
ferman abi sen hiç merak etme senin eksikliğini hissettirmem :) elimden geldiğince bayrağı taşıyacağım..:img-hyste valla artık bu dizideki hastane sahneleri önemli olmuyor zaten hastaneye giren sağlam çıkıyor.. örnek ömer adam o kadar bıçak kurşun yedi .. ama eskisinden daha hareketli..:img-hyste
ferman abi sen hiç merak etme senin eksikliğini hissettirmem :) elimden geldiğince bayrağı taşıyacağım..:img-hyste valla artık bu dizideki hastane sahneleri önemli olmuyor zaten hastaneye giren sağlam çıkıyor.. örnek ömer adam o kadar bıçak kurşun yedi .. ama eskisinden daha hareketli..:img-hyste
hehe :) yok bir yere gitmiyorum burdayım da bugünü okuma günü ilan ettim kendi kendime tabi damar konular olursa elbetteki biz de kelimelere biraz ip atlatırız. hastaneye girenlerin sağlam çıkmasını karakterlerin sağlamlığına değil de bizim doktorların becerisine bağlayalım derim ben :img-yes: ömeri geçen gün mutfak malzemeleri satan bir yerde gördüm. vitrinde makarna süzgeçi olarak duruyordu.:img-hyste :img-hyste (Hasan kızacak):img-yes:
Arkadaşlar öncelikle hepinize günaydın. Benim kafam çok karıştı. Size sorayım dedim. Yılmaza göre Filiz şu anda kaç aylık hamile. Ve Filiz gerçekte kaç aylık hamile? Vallahi ben artık karıştırdım tüm hesapları:img-blush
Arkadaşlar öncelikle hepinize günaydın. Benim kafam çok karıştı. Size sorayım dedim. Yılmaza göre Filiz şu anda kaç aylık hamile. Ve Filiz gerçekte kaç aylık hamile? Vallahi ben artık karıştırdım tüm hesapları:img-blush
yılmaza göre herhalde 1,5 aylık falan. gerçekte hamile değil :img-hyste diziye göre de sanırım 4,5 - 5 aylık falan.
espriydi alınırsan üzülürüm.:sad53:
Sevgili Filizim,
Yazdıgın bölüm yorumunu şimdi gördüm.. Ellerine saglık cok güzel olmus..Bu kadar uzun yazabilmeni de alkıslıyorum acıkcası..
Bir de Filiz Yılmaz askı için Ayrılıkla sınanıyor demişsin;
Cok haklısın ve bu sınavda kim daha basarılı, bunu bulmak cok zor degil gördügüm kadarıyla :img-wink:
sevgili secomsum, teşekkür ederim cnm beğenmene sevindim dediğim gübü okuyanlar aklımdan şüphe edecek beğenilmeyen bir bölümden yazdığım bir destan oldu farkındayım, beğenilerini görmek çok hoş sağolasın.
secomsum gerçekten "ayrılıkla" sınanıyor güzide çiftim dediğin gibi kimin başarılı olduğunu anladım ben seni:img-wink: :img-wink:
sevgili archshem, kurşunim, tolgacım (sıradaki bölüm bumin kağan destanı olacak tolgacım ya da orhun yazıtları:img-hyste ), pinknoze, arzuinan hepinize çok teşekkür eder,m beğendiğiniz ve yorumlarınızı esirgemediğiniz için bazı arkadaşlarım bölümün bu yorumu haketmediğini yazmış ben de farkındayım ama güzel sahnelerin ve oyuncuların hatırına yazdım
sevgili fermancım senin yorumun için de teşekkür ederim, ben herkesin bakmadığı kısımdan baktığım için senin deyiminle "bardağın dolu" kısmına bakıyorum beni böyle kabul edin, gerçektende birleştirirsem ben yapacağım sanırım olaylara bu kadar geniş çerçeveden baktığım için her karakteri anlayarak yazıyorum biraz ayrılıyorum bu yüzden forumdan:img-yes:
Haklisin arkadasim. Dogrusu bende bu Yilmaz karakterinin bu kadar üst düzeye cikarilip sanki nereye uzansa herkesin yardimina kosuyormus gibi eski türk filimlerini andiran abartili tavirlarindan biktim dogrusu. Bende Filizin ve Ömerin herseylerine Yilmaz olmadan sahip olduklarina ve tekrar sahip oklarindan emin. Ayrica Feride ile Ömerde birbirlerine cok yakisiyorlar. Gercek sevgiyide ben Ömerde gördüm. Senelerce karisinin ardindan yas tutu. Yilmaz gibi a bunda olmadi olmayacak deyip öbürüne kosmadi.
Artik Zaman Filizin ve Ömerin zamani. Ayrica Yilmaz ve Aynalinin Cemin pisliklerini cikartiklari sahnelerde gittikce sacma sapan olmaya basladi. Neredeyse eski kovboy filimleri gibi. Büsürü adama karsi bazen Yilmaz ile Aynali yanliz bazende yanlarinda bir tek adam daha. Ve onlar üc silahsörler gibiler. Herzamanda Polisten önce her yerde. Buda nasil isse. Gercek hayatan baya bi uzak. Herzaman kahraman Yilmaz. Bu durum son zamanlarda cok gülünc bir hal aliyor. Taman bende Yilmazi beyeniyorum. Filizede sadece onu yakistiriyorum ama tabiki dizininde gercekci olmasinida istiyorum.
Bende Yılmazın bir çok konuya herkül kıvamında yaklaşmasını tuhaf buluyorum ama.. Filiz kadar hataları gözüme batmıyor nedense.. :)
Şu bir gerçekki.. Dizideki Yılmaz ne kadar herkülse.. Filizde o kadar Zeynadır.
Filizin tamam anlıyorum mesleği ve bir kendine güveni var.. Ve ben yaparım düşünsesinde.. Ama herşeyimi yaparsın be Filiz.. Aynı şekilde Yılmazda da ben yaparım kendi göbeğimi ben keserim düşüncesi var.
İki kişide de aynı özellik var.. Yani ikisini ayırt etmiyorum. Bana göre dizide iki tane süper kahraman var.. Biri Herkül olan Yılmaz.. Diğeri Zeyna Olan Filizdir.. Bunun dışındaki karkaterler kendi yağında kavuruluyorlar.. Ama bunların başına bir şey geldimi bir başka efsanevi şeyler oluyor.
Nedense hiç unutmadım.. Filizin silah tutmazsakken Merale titrek silah tutuşunu. Keza o kadının tehlikeli olduğunu da biliyordu.. Ama daldı içeri.. Ama dur mazereti var dimi.. Onun mazereti varsa Yılmazında var.. Ararsan çok bulnunabilir.
Yılmaz atını seven kovboysa.. Filizde Kasabanın asi Kızı yani.. Senin tanımlamana bu da uyar. İkisinde de süper kahramanlık var.. Birinde var dersen diğeri alınır.. Biliyorsun ki.. Filiz alıngan bir insan.. :img-wink:
yılmaza göre herhalde 1,5 aylık falan. gerçekte hamile değil :img-hyste diziye göre de sanırım 4,5 - 5 aylık falan.
espriydi alınırsan üzülürüm.:sad53:
Yok canım ne alınıcam bende güldüm:img-wink:
Bebeğin erkek olduğu meydana çıkarsa bu ay hesaplarını umarım Yılmazda yapar:img-yes:
bir de ben aynalı konusunda söylenenlere katılamıyorum bu forumda aynı yılmaza söylenenlere katılamadığım gibi:img-yes: yeni bir konu açalım bari. evet dediğim gibi ekrem e söylenenler biraz ağır geliyor bana. özellikle forumdaki bayanlara anlatmaktır bu konuyu derdim.zira erkekler arasındaki arkadaşlık ilişkileri biraz farklıdır. bu bağlamda konuşursak ekrem filizi yılmaz sayesinde dolaylı olarak tanımaktadır yani yılmaz olmazsa ekrem-filiz ikilisinin muhabbeti selamlaşmaktan öteye gitmez. bu durumda ekrem için söylenilen filizi tanımıyor mu gibi yorumlar biraz farazidir. ekrem her koşulda yılmazın arkasında (doğru veya yanlış bir kararında) durmakta ve onun inandıklarına inanmaktadır ve aslında normal hayatta da erkekler arasında bu işler böyle yürür. filiz ekrem için hiç birşey ifade etmez.ekrem için önemli olan yılmazdır.ki gene de kendi çapında yılmazın yanlış yaptığını düşündüğü noktalarda fikrini belirtmiştir filiz lehine. ama dediğim gibi filiz, yılmaz olmadan ekrem için bir hiçtir ve yılmazın kabul edemeyeceği bir olayda veya noktada yılmaza ters düşmesi beklenemez.o yüzden filiz için söyledikleri veya düşündükleri için suçlanmamalıdır.
sevgili modum özlenmişsin hani ne güzel yorumlar bunlar kesinlikle katlıyorum uzun bir aradan sonra aynı noktaya geri dönmüşüz ne kadar güzel, zaten hiç vaz geçmedik de arada nazar değidi sanırım ben yılmaz karakterini çok severim bunu bilen bilir zaafım var açıkcası o yüzden acımasızca eleştiremiyorum ama senin dediğin gibi de herşeyin kurtarıcısı onun gösterilmesi bazen gerçekçilikten uzaklaştırıyor beni ha bu bir dizi mi evet dizi ama herşey de yılmaz yapar yılmaz olmazsa olmaz imajı hiç hoş değil, mesela iş kendine geldiğinde yılmazında filiz gibi kendine ilaç olamadığının farkındayım
tekinerler elbette yeniden kaybettiklerini elde edeceklerdir ben sonuna kadar ömer ve filize güveniyorum evlerine, iş yerlerine kavuşacaklarını düşünüyorum şu an özellikle handanın birşeyleri anlaması için yaşansa da bu durum bence yeniden villalarında göreceğiz gibi içimden bir ses öyle diyor.
son paragrafına imzamı atıyorum benimde anlata anlata kimseye derdimi anlatamadığım bir durumdu bu bana da tercüman olmuşsun sağol, kesinlikle ne yılmaz ne filiz ne ömer ne de diğerleri hatalarıyla ve güzellikleriyle insanı insan yapan unsurlarla karşımızdalar ben öyle kabul ediyorum hepsini:img-yes:
Yok canım ne alınıcam bende güldüm:img-wink:
Bebeğin erkek olduğu meydana çıkarsa bu ay hesaplarını umarım Yılmazda yapar:img-yes:
sanırım bu hesaplara gerek kalmayacak yılmazın matematiği zayıf.bunu bilen handan gidip direk yumurtlayacak yaptıklarını.
not: 46.bölüme bakıyordum da filizin saçları açıkken daha bir güzel yaw. okuyan varsa diziden saçları açık gezsin bu kız o zaman daha fazla savunucam söz.:img-yes: tarlanın taşlısı kadının saçlısı. ne o toplayıp durio :img-hyste
bir de ben aynalı konusunda söylenenlere katılamıyorum bu forumda aynı yılmaza söylenenlere katılamadığım gibi:img-yes: yeni bir konu açalım bari. evet dediğim gibi ekrem e söylenenler biraz ağır geliyor bana. özellikle forumdaki bayanlara anlatmaktır bu konuyu derdim.zira erkekler arasındaki arkadaşlık ilişkileri biraz farklıdır. bu bağlamda konuşursak ekrem filizi yılmaz sayesinde dolaylı olarak tanımaktadır yani yılmaz olmazsa ekrem-filiz ikilisinin muhabbeti selamlaşmaktan öteye gitmez. bu durumda ekrem için söylenilen filizi tanımıyor mu gibi yorumlar biraz farazidir. ekrem her koşulda yılmazın arkasında (doğru veya yanlış bir kararında) durmakta ve onun inandıklarına inanmaktadır ve aslında normal hayatta da erkekler arasında bu işler böyle yürür. filiz ekrem için hiç birşey ifade etmez.ekrem için önemli olan yılmazdır.ki gene de kendi çapında yılmazın yanlış yaptığını düşündüğü noktalarda fikrini belirtmiştir filiz lehine. ama dediğim gibi filiz, yılmaz olmadan ekrem için bir hiçtir ve yılmazın kabul edemeyeceği bir olayda veya noktada yılmaza ters düşmesi beklenemez.o yüzden filiz için söyledikleri veya düşündükleri için suçlanmamalıdır.
Doğru söylüyorsun.. Bir insan en yakın arkadaşıyla sevgilisi arasında ne kadar objektif olabilir ki.. Elbette arkadaşını savuncak.. Yani olaylar öyle aksektiriliki adama.. Adamın doğrularına göre Filiz yanlış yaptı. Yılmaz değil. Ama nedense Yılmazın görmediği yanlışı Aynalının görmesi bekleniyor. Adam ne yapsın.. Yılmaz ve Filiz bu kadar kanlı bıçaklıyken birde daha da aralarına mı girsin.. Bir cepheden dinlemesi normaldir. Sonuçta yılmaz hem arkadaşı hem ortağı.. Filizin yakın arkadaşı olsaydı filiz cephseinden dinlerdi ama.. Yılmaz cephesinde olduğu için yılmazı seçecektir. Yorumlarına nasihatlarına katılırım katılmam ama.. Ama adamdan filize karşı bir anlayış beklemeniz yanlış. Adam tabikide en yakın arkadaşını seçecek. Ama yanlış ama doğru. Ne kadar yanlış yapsada doğruda yapsa.. ortağını ve arkadaşını yanlız bırakamaz. Buna dostluk dneiyor.. Şartsız koşulsuz.
sevgili modum bir diğer beğendiğim yorumun, kesinlikle ben de kat