PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 17

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

ferman336
13-04-07, 11:44
yılmazın filize bir özür borcu var filiz kendine göre doğru zamanda yılmaza bebeği söyledi yılmaz yine öfkesine yenilip inanmadı filiz yılmazı suçladığı için nasıl özür dilediyse yılmazda dilimeli hatalar karşılıklı çünkü olayların tek suçlusu filiz değil

Yılmazın bir özür borcu olabilir buna bişi diyemem ama bir öncelik sırası varsa önce filizin özür dileyip üstüne şükrü saraçoğlunun etrafında 7 tur atıp fenerli olması ve geçmişte yaptıklarını bir daha yapmayacağını kutsal kabul edilen her şeyin üstüne el basarak yemin etmesi gerekir.:img-hyste

filizim+y
13-04-07, 11:47
birkaç soru sorayım sizlere yoksa bu mutsuz son muhabbeti cnmı sıktı beklentim belli olduğu için üzüldüm ne yapayım...

1- dizideki hangi aşkı seçerdiniz ve neden?
2- dizide aşık olan hangi kişinin yerinde olmak isterdiniz?
3- dizide sizi etkileyen en çok kimin aşkı oldu?
4- dizideki beğendiğiniz aşkın sonunun nasıl olmasını isterdiniz? (mutlu mutsuz)
5- dizide aşk dendiğinde ilk aklınıza gelen çift kim ve neden?

şimdiden herkese teşekkür ederim...

tolgahuzur1
13-04-07, 11:47
Yılmazın bir özür borcu olabilir buna bişi diyemem ama bir öncelik sırası varsa önce filizin özür dileyip üstüne şükrü saraçoğlunun etrafında 7 tur atıp fenerli olması ve geçmişte yaptıklarını bir daha yapmayacağını kutsal kabul edilen her şeyin üstüne el basarak yemin etmesi gerekir.:img-hyste

puhahaa:img-hyste yahu abi bugün keyfin yerinde heralde ..:img-hyste evet önce filizin bebek konusunda bir hesap vermesi lazım.. malum borcu çoğaldı..:)
birde fenerli olursa çok süper olacak..:img-hyste

sevgili BENİM dinlediğin şarkı tam yılmazı anlatıyor..:img-hyste

delfin23
13-04-07, 11:48

Sana tamamiyle katılıyorum Feman Ancak Filizi söylediklerini yaparsa Yılmaz Filizi afetsin.Birde Tolganın dedigi gibi Fenerli olsun

kursuni19
13-04-07, 11:51
Öncelikle sorular icin tesekkür ederim

Bastan beri Filiz Yilmaz diyorum ve sonuna kadarda diyecegim. Bu aski sectim cünkü bana asklarini hissettirdiler ve suan ayri olsalarda hala hissedebiliyorum

Hic bir asigin yerini almayayim ben bu kadar aci bana fazla gelir:img-wink:

Yilmazin Filize, Filizinde Yilmaza

4- dizideki beğendiğiniz aşkın sonunun nasıl olmasını isterdiniz? (mutlu mutsuz)
Bunca iskenceden sonra kesinlike mutlu son

Yine Filiz Yilmaz diyecegim

tolgahuzur1
13-04-07, 11:54
fal bilim başkanımızın sormuş olduğu entrasan sorular devam ediyor..:img-hyste ee bizede entresan cevaplar vermek düşer..:) sevgili başkanım tşk ediyorum sorular için...:img-wink:
feride ve nevzat aşkını..:) çünkü en sorunsuz onlar görünüyor şimdilik..:img-hyste
aman aman allah korusun bunlardan...:img-hyste yoksa ben olsam kafayı yerdim.. böyle aşk mı olur... bunların ki aşk değil başka birşey.. bir tek cemin ki aşk..:img-hyste
valla hala böyle bir soru soruyorsun filizim hayret yani... kimin aşkı olduğunu biliyorsun..:img-yes:
mutlu olmasını isterdim..:img-hyste gerçi şimdi de mutlu ama ...
böyle bir çift yok... yani aşkı iyi anlatan bu sezon için beğendiğim bir çit yok... haa en ihtiraslı çift hangisi dersen filiz - yılmaz...:img-hyste

ferman336
13-04-07, 11:59
puhahaa:img-hyste yahu abi bugün keyfin yerinde heralde ..:img-hyste evet önce filizin bebek konusunda bir hesap vermesi lazım.. malum borcu çoğaldı..:)
birde fenerli olursa çok süper olacak..:img-hyste

sevgili filizim dinlediğin şarkı tam yılmazı anlatıyor..:img-hyste

ee bugün cuma tolgacım keyfim yerinde tabi tahsilat günü :) tahsilatlar umduğum gibi gitmezse akşama doğru filizi sallandırır,güneşte kurumaya bırakırım walla. borcu öde öde bitmez ya filizin neyse yengemiz deyip hibe edecez artık ilerleyen bölümlerde.:img-hyste

Sana tamamiyle katılıyorum Feman Ancak Filizi söylediklerini yaparsa Yılmaz Filizi afetsin.Birde Tolganın dedigi gibi Fenerli olsun

şöyle yapalım delfincim. filiz yılmazdan özür dilesin ve geri kalanları yapsın. yılmaz da bana gelip niye başkasından hamile sandığı bir kadına öyle melül melül baktığını açıklasın ve benden af dilesin. filizden dilemesine gerek yok.ben affedeyim yeter :happy0064

delfin23
13-04-07, 12:00
şükrü saraçoğlunda atarsa turu yılmaz hiç affetmez filizi yanlış hatırlamıyorsam yılmaz beşiktaşlı inönüyü turlaması lazım filizin

İşte Yılmazında tek kusuru bu Beşiktaşlı olması ne yapalım biz onu böyle kabul ettik .Filiz Şükrü saraçoglu stadında tur atarsa Yılmazcılara kendini afettirecek

sude9
13-04-07, 12:04
birkaç soru sorayım sizlere yoksa bu mutsuz son muhabbeti cnmı sıktı beklentim belli olduğu için üzüldüm ne yapayım...

şimdiden herkese teşekkür ederim...

1-Filiz-Yılmaz aşkı,Elif olduğu zaman bile Filiz ile Yılmaz ne zaman tanışacaklar diye merak ediyordum
2-Hiçbirinin,hepsi sorunlu aşıklar ve aşklar
3-Filiz'in ama Ömer'in Elif'e olan aşkınıda yabana atmamak lazım
4-Filiz-Yılmaz,kavuşsunlar
5-Filiz ve Yılmaz,kızsamdan sinirlensemde yinede favori çiftlerim

ferman336
13-04-07, 12:06

canan-kemal. canan sessiz sedasız bir kadındı. severim böyle kadınları.nadiren bulunuyorlar.:img-hyste

kerem. eğer başarabilirde nalanla evlenirse doktor karısı olacak fena mı?sağlık harcamaları çok tutuyor çok.:img-yes: bunları da düşünmek lazım.

cemil.:img-yes:

ben de pinkzonenun dün olduğu gibi pozitif olayım bugün. herkes mutlu olsun yaw.

bakınız 1.soru. dedim ya sessiz sedasız kadın diye.sevilmez mi öyle kadın be :img-hyste

filizim+y
13-04-07, 12:08
1-dizideki hangi aşkı seçerdiniz ve neden?
Kesinlikle kendi güzide çiftim izlememde ki, iki kişi ve yaşadıkları bu mükemmel aşk hissettirebildikleri ve hala daha hissedebiliyorsam ki evet kesinlikle FİLİZYILMAZ AŞKI, nedeni aralarındaki aşkı çok güzel yansıtmaları ve her zorluğu rağmen hala birbirerinin gözlerine baktıklarında ki kilitlenmeleri daha da çoğaltabilirim:img-yes:

Ne kadar acı yaşanmış olursa olsun bir bayan olduğum için bayan seçmek zorundayım bu yüzden FİLİZ in yerinde olmak isterdim, hem belki bu kadar acı da çekmezdim, çektirmezdim de:img-hyste :img-hyste

Beni en çok etkileyen diziye başlama nedenim olan FİLİZin aşkı çünkü ilk sezon onun aşkını izledim ve devamında YILMAZın karşılık vermesiyle her ikisinde birbirlerine olan aşkları beni etkilede ve hala daha etkilemekte:good: (yoksa bende mi bir problem var çözemedim inatla hala güzide çiftim diyorsam:icon_whis )

Bunu dile getirmekten hem dilimde tüy hem parmaklarımda aşınma, gözlerimde bozulma herşeye yakalandım sayelerinde kesinlikle FİLİZYILMAZımın herşeyi çözümlemiş bebekleriyle bir oldukları mutlu bir son istiyorum, hakettiler çünkü başak bir son istersem onlara hazsızlık etmiş olurum ben kıyamam onlara:icon_sorr :icon_sorr

FİLİZYILMAZ çünkü aşkı yaşadılar mı sonuna kadar yaşadılar özellikle şu meşhur ANI YAŞAMA anlarında bu yüzden de beni de etkilemesi yönünden bu çiftim yani nerede bakarsam bakayım hep FİLİZYILMAZ olmalı:good:

tolgahuzur1
13-04-07, 12:14
HEHEEE:img-hyste valla olmuyor sevgili filizim hep aynı sorular soruyorsun yahu..:img-hyste yani bütün cevaplara yılmaz-filiz yaz tamam.. hepsi aynı yere gidiyo :)

sevgili kursuni hocamın sesi çıkmıyor bu aralar onunda güzel ve etkileyici soruları oluyordu ama duraklama dönemine girdi heralde :)

sevgili ferman abi cevaplarına çok güldüm inan şimdi düşeceğim yere..:img-hyste

kursuni19
13-04-07, 12:17
Uzun zamandir soru sormamistim, bir kactane bende gelsin bari

1- Dizimizin üc anna karekteri zamani geriye cevirebilselerdi - neyi degistirmek adina - hayatlarinin hangi dönemine geri dönmek isterlerdi?
2- Yanlizliktanmi daha cok korkulur, yoksa sevgisizliktenmi? Yanlzlikla, sevgisizlik arasinda fark varmidir, yoksa sonuc olarak ikiside ayni noktayami cikarlar?
3- Bitti sanmıştım, unuttum demiştim, ömrümün geri kalanını sensiz geçirebileceğim fikrine bile kendimi inandırmıştım bitmis bir iliskiden sonra kendine en cok söylenen seylerdir bunlar. Peki bu sözler gercekten hissedilerek söylenmemisse, en büyük yalan, insanın kendine söylediği yalan olmuyormu?
4- Bitmis bir iliskinin ardinda tekrardan ayni kisiyle yeni baslangi yapilirmi? Yani tüm olumuszluklar silinirmi ve ayrilik döneminde yasananlar tekrardan birlestigin kisiye anlatilmalimidir?
5. Sevmek güvenmek ve inamaktanmi ibaret?

archshe
13-04-07, 12:23
bu kadar acı bana göre değil hiçbirini almayayım ben...:sad53: [/B]
hiçbirini almasam hep acı çektiler bu kadar acının sonunda mutlu olsam kaç yazar...:sad53:
filiz yılmaz aşkını çok sevdim ama en çok elif yılmaz aşkından etkilendim:img-yes:
ee tabbiii ki mutlu...niye izliyoruz yoksa...:img-cool2
5- dizide aşk dendiğinde ilk aklınıza gelen çift kim ve neden?[/B]
elif-yılmaz...çok farklı duygular hissettim..özge borak aşık olduğunu öpüşmeden gözleriyle oynayarak hissettiriyodu çok beğendim oyuncuşuğunu...ama filizle yılmazı daha çok yakıştırıyorum...

yakupoglu61
13-04-07, 12:32
1- Dizimizin üc anna karekteri zamani geriye cevirebilselerdi - neyi degistirmek adina - hayatlarinin hangi dönemine geri dönmek isterlerdi?

yılmaz için bi cevap vermek istiyorum; yılmaz elifle mutlu olduğu yıllara dönmek isterdi FİLİZİ hiç tanımak istemezdi...!

2- Yanlizliktanmi daha cok korkulur, yoksa sevgisizliktenmi? Yanlzlikla, sevgisizlik arasinda fark varmidir, yoksa sonuc olarak ikiside ayni noktayami cikarlar?

yanlızlık daha çok korkutur...

4- Bitmis bir iliskinin ardinda tekrardan ayni kisiyle yeni baslangi yapilirmi? Yani tüm olumuszluklar silinirmi ve ayrilik döneminde yasananlar tekrardan birlestigin kisiye anlatilmalimidir?

her şeyi birbirine anlattın mı sorun olmaz tekrar birleşme...!

ewt; filiz sevdi ama önemli olanları yapamadı...!

archshe
13-04-07, 12:35
1- Dizimizin üc anna karekteri zamani geriye cevirebilselerdi - neyi degistirmek adina - hayatlarinin hangi dönemine geri dönmek isterlerdi? yılmaz:elife dönmek istermiydi yoksa filizi kandırmak istezmiydi bilemem...benim tercihim filizi farklı ortamlarda yeniden tanıması olurdu...
filiz: herhalde yılmazı terk ettiği günü değiştirmek isterdi...bide yılmazı suçladığı günü...
ömer:kızına kötü davrandığı ve yılmaz filiz aşkına engel olduğu zamana dönerek telafi etmek isterdi...
sevgisizlikten korkulur bence...en büyük yanlızlık budur...
3- Bitti sanmıştım, unuttum demiştim, ömrümün geri kalanını sensiz geçirebileceğim fikrine bile kendimi inandırmıştım bitmis bir iliskiden sonra kendine en cok söylenen seylerdir bunlar. Peki bu sözler gercekten hissedilerek söylenmemisse, en büyük yalan, insanın kendine söylediği yalan olmuyormu?evt...insanın kendini kandırmasıdır...unutmayacağını bile bile unutucam demek...
4- Bitmis bir iliskinin ardinda tekrardan ayni kisiyle yeni baslangi yapilirmi? Yani tüm olumuszluklar silinirmi ve ayrilik döneminde yasananlar tekrardan birlestigin kisiye anlatilmalimidir?ben sadece dizide böyle bir aşkı destekliyorum yoksa bunca olumsuzluğa yaşanmışlığa söylenmişliğe sünger çekip aynı ilişkiye tekrar başlamak hatadır...solmuş çiçeği canlandırmak istemekten öte bişey değildir...
5. Sevmek güvenmek ve inamaktanmi ibaret?[/B]
hayır...bunlar artıları sadece...güvenmediğin ve inanmadığın birini de seversin...olmazsa olmaz değil ama gözü kapalı sevilmek istiyosan güveneceksin ve güvenileceksin...

byuzax

FİLİZ - YILMAZ Beni en derinden etkileyen aşk budur...

Yılmaz ( Filiz gibi birine aşık olmak isterdim )

FİLİZ-YILMAZ

MUTLUUUUUUUUUUUUUU !

5- dizide aşk dendiğinde ilk aklınıza gelen çift kim ve neden

FİLİZ-YILMAZ İŞTE OLE :D

filizim+y
sevgili kurşunim ellerine sağlık özelmişim valla herzaman beklerim bak benden sıkılanlar var beni yalnız bırakma malum aynı sorular oluyormuş ya :img-wink:

1-Dizimizin üc anna karekteri zamani geriye cevirebilselerdi - neyi degistirmek adina - hayatlarinin hangi dönemine geri dönmek isterlerdi?
Yılmaz elife karşı daha anlayışlı olup onunla olmak isteyebilirdi ama ben onun istemesine değil kendi isteğime gçre cvplıyım filiz tuttuğu gibi kolundan nikah masasına oradan da uzaklaşabildiğim en uzak yere giderdi
Filiz yılmaza karşı hep terddütle yaklaşmanın yerine duyduğu aşkın büyüklüğüyle evleneceklerini gün çekip gitmek yerine yılmaza evlenirdi.
Ömer hayatında ilk kez aşık olduğu elifi kaybetme pahasına bebeği aldırmak isteyebilirdi.

Bence sevgisizlikten çünkü yalnız kalmaya bazen ihtiyaç duyarız ama sevgisizlik çok kötü bir duygu sevilmediğini bilmek yalnızlıkla eş değer değil, farkları da budur zaten birini bazen kendin istersin ama diğerine hükmün geçmez, bence aynı noktaya şöyle çıkabilir sevemiyorsan ya da sevilmiyorsan yalnız kaldığını düşünürsün o zaman aynı nokta olur ama bence değil

3- Bitti sanmıştım, unuttum demiştim, ömrümün geri kalanını sensiz geçirebileceğim fikrine bile kendimi inandırmıştımbitmis bir iliskiden sonra kendine en cok söylenen seylerdir bunlar. Peki bu sözler gercekten hissedilerek söylenmisse, en büyük yalan, insanın kendine söylediği yalan olmuyormu?
Bu sözler hissedilerek söylenmiş olamaz eğer hissedilmişse o zaman bitirdiğim dediğin kişiyi düşünmezsin, görmezsin, hayal etmezsin yani bunları yapmıyorsa hissederek söylemiştir yok eğer bunları hissettiği halde yok unuttum yapabilirim diyorsa da kesinlikle yalandır kendine yaptığı en büyük haksızlıktır.

Başlanabilir bunu gerçek hayatta da yaşıyoruz, şimdi filizyılmaz aşkı da bitmiş gibi görünse de bakışlarda duylan sevgide bitmediği aşikar bu yüzden bitmemiş olarak düşünülebilir ve elbette yeniden başlanabilir kaldığı yerden, tüm yaşanan kötü, olumsuz ne varsa silinebilir yeter ki sevgilerine güvenip bunu yapmak istesinler herşey onların elinde, ben birlikteykende ayrıykende yaşana ne varsa bu çiftin arasında birbirlerine anlatılmalı yoksa birleşselerde arada bazı şeyler eksik kalır.

Bunlar en önemlileri sevdiğine inanmak ve güvenmek ister herkes bu yüzden de ana maddeler bunlardır, ama yaşanılan olaylara bakmak gerekir, zamanla da güvenin sağlanabileceği ya da doğru kişi olduğuna inanmaya başlayabilirsin.

sude9
13-04-07, 12:56

3- Bitti sanmıştım, unuttum demiştim, ömrümün geri kalanını sensiz geçirebileceğim fikrine bile kendimi inandırmıştım bitmis bir iliskiden sonra kendine en cok söylenen seylerdir bunlar. Peki bu sözler gercekten hissedilerek söylenmemisse, en büyük yalan, insanın kendine söylediği yalan olmuyormu?

1-Filiz ve Yılmaz nikah masasına oturmuş olmayı ve işi neticelendirmeyi isterlerdi
Ömer Elif'in zarar görmemesi için doğum yapmasına engel olmayı ,çocuk sahibi olmamayı isteyebilirdi
2-Bence ikiside aynı noktaya çıkar,yanlızsan sevilen kişi değilsin demektir,zira sevilen biri olsaydın yanlızlığa mahkum olmazdın
3-En büyük yalan insanın kendisine söylediği yalandır.İnsanları belli bir zaman kadar kandırabilirsin ama sonunda gerçekler ortaya dökülür,kendi kendi kandırmaya çalıştığında bunu ısrarla yaptığında hayatını ziyan etmişsin demektir
4-Yeni başlangıç kelimesi hikaye,en ufak bir sorunda sen bana zamanında şunu yapmıştın ,sen zaten böyleydin diye yakınmalar başlar,bu iki tarafa daha çok zarar verir
5-Güvenmediğin,inanmadığın birinide sevebilirsin,ama sevsende birlikte olamazsın,gözünü kararttın birlikte oldun diyelim kuruntular şüpheler yüzünden mutlu olamazsın

tolgahuzur1
13-04-07, 13:15
SEVGİLİ HOCAM kursuni soruların için tşk ediyorum hiç değilse aynı sorular değil :)

yılmaz elif ile mutlu günlerine dönmesini isteyebilirdi.. o zaman parası yoktu ama huzuru ve mutluluğu vardı:img-yes:
yanlızlıktan daha çok korkulur tabi ki.. ben bu sevgisizliği dostlarım olarak görüyorum ve dostlarım ve arkadaşlarım olmassa heralde delirirdim... ama insanın hatında özel bir bayanın yeri olmasıda ayrı bir mutlu eder insanı
bu soruya cevap vermeme hakkını kullanmak istiyorum..:) çünkü sonucu herkes iyi bilir...
tabi olabilir tekrar barışabilirler.. bu günümüzde olan birşey.. insan oğlu büyük konuşmaması gerek çünkü hayat müşterek.. herşey olabilir..:img-wink: ayrılık dönemini anlatmamak daha iyi gibi bence tabi büyük bir olay olmadığı sürece..:good:

5. Sevmek güvenmek ve inamaktanmi ibaret?[/B][/QUOTE]

ferman336
13-04-07, 13:24

yılmaz: bunu daha önce söylemişti zaten.paramız yoktu ama mutluyduk saftık gibi birşeyler.
filiz : yılmazla olan ilk döneme.ama herhalde yılmazın onu kandırmadığı bir şekilde.
3.karakter : ?

Yanlızlık Allah a mahsus. sevgisizlik bişi yapmaz cem gibi olursun en fazla.:img-hyste

hissedilerek söylenmemişse zaten çok fazla uzunda sürmeyecektir etkisi bu kendine söylenilen yalanların. insan zaten en çok kendini kandırır.herkes karşısındaki hakkında bişiler bilir ama kendi hakkında pek birşey bilmez.o yüzden bütün dinler ve felsefeler ilk olarak "kendini bil" " kendini tanı" derler.

kopan bir ipe düğüm attığında o ipin en sağlam yeri düğüm atılan yer olur ama ipi eline alınca acıtan yerde o düğümün olduğu yerdir.

evet gerisi detaydır.:good:

avrupali guzel
13-04-07, 13:26
evet bu bolumde neler olur acaba hos gecen haftaki bolumde cok guzeldi.....filiz yilmaz ve omerin cikmasi filan.....heyecanli...ve duygusaldi.....bu bolumde oyle gozukuyo yine heyecanli:good:

archshe
13-04-07, 13:33
''kopan bir ipe düğüm attığında o ipin en sağlam yeri düğüm atılan yer olur ama ipi eline alınca acıtan yerde o düğümün olduğu yerdir.''

sevgili ferman bayıldım bu sözüne...söz çok hoşum gitti ama yeniden başlamak yama yapmak gibidir eskisi gibi hçbir zaman olmaz...filiz yılmaz aşkında bunu yutacağımızı düşünüyolar bizde yutarmış gibi yapıyoruz ama yok böyle bişey bence...ilişkiye reset atsan da gene hata vermeye başlar....kopmadan çözlülmeli herşey koptuktan sonra faydası yok..

ferman336
13-04-07, 13:46
''kopan bir ipe düğüm attığında o ipin en sağlam yeri düğüm atılan yer olur ama ipi eline alınca acıtan yerde o düğümün olduğu yerdir.''

sevgili ferman bayıldım bu sözüne...söz çok hoşum gitti ama yeniden başlamak yama yapmak gibidir eskisi gibi hçbir zaman olmaz...filiz yılmaz aşkında bunu yutacağımızı düşünüyolar bizde yutarmış gibi yapıyoruz ama yok böyle bişey bence...ilişkiye reset atsan da gene hata vermeye başlar....kopmadan çözlülmeli herşey koptuktan sonra faydası yok..

işte acıtır lafını da senin söylediklerine çıkıyor ya arcshe.bu arada söz benim değil alıntıdır.kim söylediyse ağzına sağlık diyelim.yutacağız bunu var mı başka çaresi.:img-yes:

pinkzone
13-04-07, 14:10
Geçen sene herkesin uyuz olduğu murat karakteri vardı hani.. :) Murat karakterini oynayan oyuncuyu dün starda Kader dizisinde reklam arasında gördüm. Özcan Denizin kardeşi olmuş.. :) Ve yine aynı otelde sahnesi vardı.. :)

medsul
13-04-07, 14:33
Geçen sene herkesin uyuz olduğu murat karakteri vardı hani.. :) Murat karakterini oynayan oyuncuyu dün starda Kader dizisinde reklam arasında gördüm. Özcan Denizin kardeşi olmuş.. :) Ve yine aynı otelde sahnesi vardı.. :)

valla agzımdan lafi aldin :img-wink: bende dün ayni sahneyi izledim aaa bizim muratta bak dedim aslında fena olmamiş saclarini kesmiş birazda
kılık kifayet değiştirmiş eski halinden eser kalmamiş:img-wink:
bir an taniyamadim :img-wink:

medsul
13-04-07, 14:40
tabiki filiz&yılmaz diziyi ilk ilememe sebeb olna ikili
valla hiç kimsenin yerinde olmak istemem
filizin yılmaza olan aşki ömerin elife olan aşki tabiki yılmazın filize olan aşki
aslında mutlu son olmasini cok isterim ama tiyolara bakilirsa ve gidişate göre
olacaksa mutlu son olmasin ömer&feride evlensin yeter
filiz&yılmaz

archshe
13-04-07, 14:41

ah murat ah kıymetini bilemiş bide kıl kuyruk demiştik...valla özler oldum cemden sonnra...zaarasızdı en büyük entrikası eda olayıydı onu da beceremedi bile...gelen gideni bukadar aratırmış...:sad53:

lawinia
13-04-07, 14:43
yılmaz filiz askını secerdim cünkü onların askını bunca yasanan seye ragmen hala hissedebiliyorum...
filizin yerinde olup onun yasadıgı gibi büyük bi aşkı hissetmek isterdim.
filizin bir ömür baskasını hayatına sokmayı düsünemeyecek kadar büyük olan askından etkilendim...
tabiki mutlu son olsun istiyorum...
yılmaz filiz cifti aklıma geldi cünkü en cok onların askını hissediyorum diziyi izlerken ve bu asktan etkileniyorum...

tolgahuzur1
13-04-07, 14:47
ah murat ah kıymetini bilemiş bide kıl kuyruk demiştik...valla özler oldum cemden sonnra...zaarasızdı en büyük entrikası eda olayıydı onu da beceremedi bile...gelen gideni bukadar aratırmış...:sad53:

:img-hyste yaa beğenmediğiniz muratı şimdi mumla arar oldunuz.. adam ne kadar iyi niyetli bir insandı.. hiç bir zaman tutkulu olmadı..:img-hyste ama savaştı kaybetti:)

filizim+y
13-04-07, 14:49
şimdi bir yerde okudum da sizlerle de paylaşmak istediğim öfke üzerine söylenmiş bir söz

"öfke bir ağaçtır, meyvesi pişmanlıktır" (insan zamanla anlıyor, öfke nedir, pişmanlık nedir, öfkelenmeyi ve pişman olmayı öğrendikçe anlıyor. Büyümek bu belki...) diye açıklamış.

bu söz üzerine yılmaz da filiz de öfkeyle başlattıkları bu durumu pişman olarak sonlandıracaklar, demek ki zamanı gelmemiş pişman olmalarının hala daha öfkelerine yenik her ikisi de bir an önce kendilerine gelselerde pişmanlıklarını da yaşayıp BÜYÜDÜKLERİNİ de görebilsek ne kadar güzel olur:img-yes:

filizim+y
13-04-07, 15:00
:img-hyste yaa beğenmediğiniz muratı şimdi mumla arar oldunuz.. adam ne kadar iyi niyetli bir insandı.. hiç bir zaman tutkulu olmadı..:img-hyste ama savaştı kaybetti:)

elbette beğenmeyeceğiz muratı yılmaz dururken muratı mı destekleyecektik:img-yes: ben aramıyorum o zamanda yakıştıramadığım için ne yapsa umrumda değildi isterse ne kadar iyi niyetli olursa olsun bu yüzden ha bir murat ha da bir başkası, filizin kaderi yılmaz kimler gelir kimler gider kalanlar bakidir yani filiz yılmazın yılmaz filizin:img-yes:

savaşa hükmen yenik başladı yenilmeye mahkum oldu, şimdi sıra cemde o da hükenm yenik başladı yenilmesi an meselesi:img-yes:

lawinia
13-04-07, 15:01
filiz babasına yılmazı daha iyi tanıtıp onun böyle bir söz verdirmesini engellemk isterdi herhalde. yılmaz filizin gittiği zaman dönüp onun göndermezdi. ömer de iflas etmelerini engellemek adına insaat işine girmek istemezdi belki bi de kızına küçüklüğünde beri daha cok sahip cıkmayı isterdi.
sevgisizlik yalnızlığı dogurur bence cevresinde kendini seven insanlar olan kişi yalnız da olmaz ancak kişi kendi yalnızlığı tercih ettiyse bunu sevgisizliğe de baglayamayız.
kişi olmasını istediğine inandırır kendini bu sözleri kendisine söylemesi de bundandır ancak bu yalanları ne kadar kendisine söylese de
bitmiş bir ilişkinin ardından yeni baslangıc yapılabilir, cok yakınımda bunu örnegini izliyorum taraflar yaptıkları hataları bu ayrılıkla anladılar ve bundan ders aldılar simdiyse cok mutlular yani yılmaz filiz için de bu mümkün yeterki hatalrını anlasınlar bunlardan ders alıp tekrar etmesinler... ayrılık döneminde yasananlar anlatılmalı aslında ama cogu zaman bu yapılmaz cünkü hissedilen acıyla yapılmıs hatalar olur mutlaka ve bu hataları taraflar birbirnden sklamayı daha dogru bulurlar.
sevmek güvenmek ve inanmaktır cünkü sevgi ciftlerin birbirini tanımasıyla ortaya cıkar ancak asktan söz etmek istersek güven ve inanmanın olması gerektiği kanısında değilim cünkü ask sevgi gibi zamanla ortaya cıkmaz cok az tanıdıgın kişiye de asık olabilirsin hiç tanımadıgına da...

jojoo
13-04-07, 15:03
yılmaz fılız tabıkıde.bırbırlerını tutkuyla sewıyolar
fılızın yerınde.yılmaz gıbı bır sewgılımın olmasını ısterdım.hem yakşıklı,hem delikanlı,sewdığınıo tam sewen bırı.
yılmazla fılızın
yılmazla fılızın mutlu olmasını ısterım
yılmazla fılız.çünkü diğerlerinin aşkı beni ilgilendirmiyo.ben yılmaazla fılızın aşkını en baştan beri istiyodum,yılmaz elifle birlikteyken bile

medsul
13-04-07, 15:28
sevgili Flizim+y;ne yapabiliriz ki nikah maalesef olacak ya bu bölümün sonunda yada diğer bölümün başında yılmaz aslıyla evlenmiş olacak arkasından da bebeği öğrenmiş olacak ondan sonrada aslıyı kaybedeceğiz ve yılmaz yeni evlenmiş bir dul olarak kalacak ortada ondan sonrada bu ikiliyi birleştirme çabaları olacak ama etkili olacak mı işte orası şüpheli

ben hala inanamiyorum yaaaa yani inanmak istiyorum
olmaz senaristler nasıl olurda aslı&yılmazı evlendirmeye kalkarlar
sonrada yılmaz&filiz mutlu son olacak
inşallah mutlu son felan olmaz

byuzax
13-04-07, 15:38
yılmaz aslıyla tam olarak bir evlilik yaparsa yemin verdim bu diziyi izlemem....Senaristler böyle bir gaflette bulunmasın...

medsul
13-04-07, 15:44
yılmaz aslıyla tam olarak bir evlilik yaparsa yemin verdim bu diziyi izlemem....Senaristler böyle bir gaflette bulunmasın...

tam olarak olacağini sanmam ama benim için bir anlami yok evlenmişse evlenmiştir bunun tami felan olmaz
birlikte olmasalar bile bunun nedeni aslının hastaliğinin ilerlemesi ve hastaneye kaldirilmasidir yani yılmaza kalsa birlikte olur bence
olsa ne olur olmasa ne olur

sinem*
13-04-07, 15:57
filizim'in soruları

Bunca olan bitene rağmen filiz yılmaz diyorum :)

Aman almayım :) hiç birisinin yerinde olmak istemezdim ..

Filizin yılmaza olan aşkı en başından beri :img-in_lo

hepsi mutlu olsun...

Malesef filiz yılmaz :) neden anlamıyorum ama karşılaştıklarında ilk günkü elektriği hala alıyorum

Kurşuni'nin soruları;

1 - Dizimizin üc ana karekteri zamani geriye cevirebilselerdi - neyi degistirmek adina - hayatlarinin hangi dönemine geri dönmek isterlerdi?

Yılmaz'ın filizi kullanmayı planladığı ana dönmesini isterdim aklından o fikirleri tamamen çıkarması için...

ikisinden de korkulur çünkü yalnızsan kimin seni sevdiğini nerden bileceksin :) ikiside aynı noktaya çıkmaz çünkü yalnızlık her zaman olacak bir şey değildir bence...

öyle oluyor :)

denenmişi deneme derler ama :img-hyste Tekrar aynı kişiyle birleşilir çünkü sevgi aşk bitmemiş olabilir,tüm olumsuzluklar silinmezse tekrar bitmeye mahkum olur çünkü zamanla onlar tekrar açılır.Aslında ilişkiyi yaşayanlara göre de değişir :)

Aslında bu söz mantık olarak bakılınca çok doğru gibi görünüyor ama insanları düşününce öyle olmadığını düşünüyorum.İnsan çok severken güvensiz olabiliyor çoğu zaman ama bu durum onun onu sevmediğini göstermiyor.

Sorular için çok sağolun :) sabah akşam soru çözüyorum :img-hyste bağımlılık yarattı

forever_bim
13-04-07, 16:06
Sanırım biraz forumdaki çoğunlukla çelişecem ama bakış açımı yansıtayım yanıtlar verirken.

Ömer Feride'yi seçerdim. Konuşmak iletişimin mihenk taşı ve bu ilişkide konuşmak pantomim olmadı bugüne kadar. Umarım bundan sonra da olmaz.
Ömer. Acayip tutkulu ne aynı zamanda nazik bir aşık.
Yılmaz'ın Elif'e ve Ömer'in Elif'e aşkı. Adamların ilk aşkı başkadır. Başka yaşanır.
Ömer Feride mutlu olacak zaten çok belli.
5- dizide aşk dendiğinde ilk aklınıza gelen çift kim ve neden
Feride Ömer. (Konuşurken dudaklara değil gözlere bakan aşıkları seviyorum ben:))

Yılmaz: Filiz'i kullanıp güvenini kırdığı süreci yaşamak istemezdi.
Filiz: Söylediği siyah beyaz tüm yalanları söylemezdi.
Ömer: Elif'in öleceğini bilse kürtaja karşı çıkmazdı. İnşaat işine girmezdi.
Yalnızlık daha kötü.
Onu unuttum demek bile onu hatırlamaktır bana kalırsa.
Dal rüzgarı affetse de kırılmıştır bir kere.
En temeli bu. Güvenmek ve de inanmak. Bir de ne? Onun için çaba sarfetmek. Sevgi emektir. Zor zamanda uzanan sıcak bir insan elidir.

jojoo
13-04-07, 16:08
ya şimdi ciddi ciiddi ewleniyolar mı ya yuhhh dmek ıstıyorum ama kabalık olur dıye demıyorum nasıl olur boyle bırsey imkansızzzz buuu yılmaz da fılızlde ılk ewlılıklerını bırbırlerıyle yapmalılar ASLI SEN NE KADAR YAPIŞKAN BİRİSİN SANA GICIKTIM SIMDI 2 KAT ARTTI.senaristler böyle bır hata da bulunmayın ya zaten bızım gıbı seyırcı bulmuşssunuz şu bakımdan 15 bölümdür bebek olayını beklıyoruz hangı ızleyıcı bu kadar bekler kıymetımızı bılın,dediklerimize kulak werın we ewlendırmeyın aslıyla yılmazı lutfeennnn

tolgahuzur1
13-04-07, 16:14
ya şimdi ciddi ciiddi ewleniyolar mı ya yuhhh dmek ıstıyorum ama kabalık olur dıye demıyorum nasıl olur boyle bırsey imkansızzzz buuu yılmaz da fılızlde ılk ewlılıklerını bırbırlerıyle yapmalılar ASLI SEN NE KADAR YAPIŞKAN BİRİSİN SANA GICIKTIM SIMDI 2 KAT ARTTI.senaristler böyle bır hata da bulunmayın ya zaten bızım gıbı seyırcı bulmuşssunuz şu bakımdan 15 bölümdür bebek olayını beklıyoruz hangı ızleyıcı bu kadar bekler kıymetımızı bılın,dediklerimize kulak werın we ewlendırmeyın aslıyla yılmazı lutfeennnn

YAA bu kadar kendinizi niye kasıyorsunuz ki?? hem aslıda gayet güzel ve akıllı kız :) artık alışın yahu şu aslıya.. o sizin yeni gelininiz..:img-hyste hem aslı yapışkan değil yılmaz yapışkan kızın peşini bir türlü bırakmıyor..:img-hyste biz izleyiciler daha çok bekleriz..:img-hyste

forever_bim
13-04-07, 16:15
Sevgili Ferman Abi

Sevgili Filizim'in yorumlarını ben de biraz Polyanna buluyorum. Ama bu kötü bir şey degil elbette. Eski ve en sıkısından BİM izleyicisi olarak Esma Selim beni daralttıkları günden itibaren böyle kavga eden çiftlerden uzak durma kararı aldım cool takılıyorum. Eskiden ben de Polyannaydım şimdi daha realistim.

DipNot: 71-49=22. BİM'deki ayrılık 22 bölüm sürmüştü. I.A.daki ayrılık o rekoru kırar mı?:img-wink: :img-wink:

jojoo
13-04-07, 16:19
YAA bu kadar kendinizi niye kasıyorsunuz ki?? hem aslıda gayet güzel ve akıllı kız :) artık alışın yahu şu aslıya.. o sizin yeni gelininiz..:img-hyste hem aslı yapışkan değil yılmaz yapışkan kızın peşini bir türlü bırakmıyor..:img-hyste biz izleyiciler daha çok bekleriz..:img-hyste

herkesin hoşlandığı bırı wardır ama bnım hoşlandığım kişi kesinlikle aslı değil o yuzden aslı yılmaz ewlılığıne kımse benı alıştıramaz aslı gıbı gelınım olcaksa yılmaz ömru boyunca bekar kalsın ıyıdır yanı.yılmazın aslının peşini neden bırakmadığı açık bır şekılde ortada yanı bunuda goremıyosanız.ya warya aslıya bıraz acıyorum ha kız yılmazla mutlu bı geleck planlıyo artık o geleceği aslı gorecek mı bılmem ama gorecekse kı ımkansız mutlu gelecek hayal yanı onun ıçın.aslı hayal dunyasında yaşıyo bence hıç te akılllı bırı değil akıllı olsaydı yılmazın fılıze hala aşık olduğunu anlar we yılmaza hıç yakınlaşmazdı.ha sımdı dıyceksınız aslımı yılmazla fılıze tek engel tek engel değil ama engel

forever_bim
13-04-07, 16:26
Bir de iki yazıdan birinde denk geliyorum. Yılmaz Aslı'yla evlenecek Aslı ölecek Yılmaz dul bir erkek olacak ve Filiz onu nasıl kabul edecek? Arkadaşlar dul kalmak ayıp mıdır? Toplumsal açıdan etiksizlik midir? Teyzem genç yaşta dul kaldı da ondan diyorum. Eşi trafik kazasında vefat etmişti. Dul kalmayı ayıp ya da küçük görülecek bir durum olarak almıyorsunuz umarım. Elif öldü Ömer dul ve çocuklu kaldı. Ama bu Feride'nin onu sevmesine engel değil sanırsam.

filizim+y
13-04-07, 16:28
Sevgili Ferman Abi

Sevgili Filizim'in yorumlarını ben de biraz Polyanna buluyorum. Ama bu kötü bir şey degil elbette. Eski ve en sıkısından BİM izleyicisi olarak Esma Selim beni daralttıkları günden itibaren böyle kavga eden çiftlerden uzak durma kararı aldım cool takılıyorum. Eskiden ben de Polyannaydım şimdi daha realistim.

DipNot: 71-49=22. BİM'deki ayrılık 22 bölüm sürmüştü. I.A.daki ayrılık o rekoru kırar mı?:img-wink: :img-wink:

Sevgili Hasan,

yorumlarımı polyanna ya da çok iyimser bulabilirsiniz ama takdir edersiniz ki bu kadar bu aşka karşı çıkan bir forum karşısında ben olması gerekeni istiyorum, istediğim şey olmaması gereken ya da olması imkansız birşey değil ki, benim düşüncem eğer bu kadar olumsuzluklar yaşanıyorsa bırakalımda mutluluğunu neden 3.şahıslar yaşasın asıl hakeden sahipleri dururken, ben yanlış yaptığımı düşünmüyorum seninde dediğin gibi kötü birşey yapmıyorum bahsettiğin ikiliyi izlemeyi bıraktığımı söylemiştim sana, ama filiz yılmaz bende farklı bir yere sahip ben onları hataları ile kabul ettim bu yüzden hep olumlu kısmından bakıyorum

bu rekoru kıracaklardır şu an 16. haftalarını tamamladılar bu hafta da barışma yok yaklaşık bir 75. bölümde barışacaklarsa kıracak gibi:img-yes:

ferman336
13-04-07, 16:42
Sevgili Ferman Abi

sevgili Hasan; walla ben filizimin yorumlarını polyanna buluyorum ama azmini de takdir etmeden yapamıyorum yaw. forumda biz yılmaz, filizciler filiz rüzgarı estiriyor ama filizim kök salmış çınar gibi sapasağlam filizyılmaz diyor.gerçi çoğu zaman azcık bir filizcilik kokusu alıyorum o kadar kusur kadı kızında da olur :) tabi ki kötü birşey değil canım ben nasıl bu kadar sağlam durabildiğine şaşırıyorum o yüzden geçmiş bir mesajımda uzaylı mısın diye sormuştum ona, o da evet uzaylıyım demişti.:good: kavga eden çiftlerden uzak durma en iyi arkadaşlıklar ve ilişkiler kavgayla başlar.öyle sütliman işlerden korkacan asıl :) bim i takip etmedim bilmiyorum ama tek bildiğim bizimkilerden bi cacık olmaz. :happy0064

jojoo
13-04-07, 16:46
bügün ki bir gazetede ıhlamurlar altındanın özetını wermışler başlığınada''Sonunda Soru İşaretleri Çözülüyor''diye yazmışlar acaba bu bölümde bebek olayı ortaya mı çıkıyor.yada bu başlık fılız we yılmaz karakterlerı için değil başka karakterler için yazıldı ama başka kım olabılırkı

forever_bim
13-04-07, 16:47
Sevgili Filizim

Ben sana kötümser bak demiyorum diyemem de. Ama yorumlarına baktığımda bazen dizide gördüğüm olayları yanlış mı gördüm diye tereddütte kalıyorum. Mesela Yılmaz Aslı olayında Yılmaz daha hatalı, ama sen Aslı'ya fazla yüklenip hata yaptığı halde Yılmazı olaylardan soyutluyorsun. Secoms da aynısını demişti. Aslı yeşil ışık almasa Yılmaz'la nişanlanmazdı. Yılmaz pek afilli laflarla Aslı'yı ikna etti, Aslı ikinci kez hastalığı sebebiyle yüzüğü çıkardı ama Yılmaz yerine taktı. Bunu ben yok sayamam şahsen. Ya da ilk sezondaki kullanılmayı, kullanılmayı bir yerde görmezden gelsem bile, ikinci sezondaki karşılıklı ağır hakaret ve de ithamları görmezden gelemem.

Yılmaz ve Filiz birbirine aşık mıdır? Evet arada aşk ve tutku vardır. Ama sadece bunlar yetmez. Bir ilişkinin tam bir ilişki olabilmesi için sevgi saygı güven emek gibi kavramlar da var olmalı sağlam temellere dayanmalıdırlar. Kişi karşısındakine ufak da olsa özgür bir yaşam alanı bırakmalı, kendi isteğine göre karşındakini yönlendirmeye ve değiştirmeye çalışmamalıdır. En önemlisi çıkan sorunlarda iletişim kurup yapılacak olan mücadele birlikte yapılmalıdır. Benim aşk ve sevgi dolu ilişkiden anlayışım bu yöndedir.

Kimse kırılmasın kimse gücenmesin, senaristler Elif Yılmaz aşkını yazarken gösterdikleri masalsı anlatım performansını Filiz Yılmaz'da gösteremediler. Ben Yılmaz'ın kaybetme acısını çok daha keskin hissettim ilk sezon. 11. ile 23. bölüm arasını izleyin, Yılmaz'ın o zaman daha keskin bir acı yaşadığını görürsünüz.

forever_bim
13-04-07, 16:51
sevgili Hasan; walla ben filizimin yorumlarını polyanna buluyorum ama azmini de takdir etmeden yapamıyorum yaw. forumda biz yılmaz, filizciler filiz rüzgarı estiriyor ama filizim kök salmış çınar gibi sapasağlam filizyılmaz diyor.gerçi çoğu zaman azcık bir filizcilik kokusu alıyorum o kadar kusur kadı kızında da olur :) tabi ki kötü birşey değil canım ben nasıl bu kadar sağlam durabildiğine şaşırıyorum o yüzden geçmiş bir mesajımda uzaylı mısın diye sormuştum ona, o da evet uzaylıyım demişti.:good: kavga eden çiftlerden uzak durma en iyi arkadaşlıklar ve ilişkiler kavgayla başlar.öyle sütliman işlerden korkacan asıl :) bim i takip etmedim bilmiyorum ama tek bildiğim bizimkilerden bi cacık olmaz. :happy0064

Sevgili Ferman Abi:

Kavgalar olur onlar ilişkinin tadı tuzu biberidir. Ama kantarın topuzu kaçmaya görsün. Ondan sonrası çorap söküğüdür. Benim kastettiğim sürekli karşındakini yoran insanların ilişkilerine yönelikti.

ferman336
13-04-07, 16:57
var ya var ya...:icon_sorr çok kızgınım çokkk...tolgaya tahsilat kötü geçerse filizi asacam sonra da kurusun diye güneşe serecem demiştim. kötü geçti....tutmayın beni....
1- yalancının önde gidenidir.
2- vefasız ve hayırsızdır.
3- aşkı için savaşmayan güçsüzün tekidir.
4- insanları yüzüstü bırakmaya bayılır.
5- kendi mutsuz diye yengesinin de mutsuz olmasını isteyecek kadar bencildir.
6- hep haklı olduğunu sanan haksızın tekidir.
7- ağlamak zırlamak dışında başka birşey yapamayan bir fanidir.

ohhh be azcık rahatladım...:img-hyste :img-hyste

pinkzone
13-04-07, 16:57
Bugün günün yarısında Eski 15 bölümü izledim de.. Gerçekten Elif Yılmaz birlikteliğnde acı daha samimi geliyordu. Burda tabikide Özge borakın payı da var.. Yani bir taraf bir yönden eksikse hemen kendini belli ediyor. Senaryo ne kadar kötü olursa olsun.. Onu yüceltecek oyuncudur. O yüzden eski elif-filiz karşılaştırması doğal.

Ordaki hem hikayenin o anki doğallığı hemde oyuncuların karşılıklı paslaşmları diziyi izlenebilir kılıyordu.

Ömeri izledim de 15.bölümde bir elifin ağzının içine düşmediği kalmış ama elif kızımızda pas yok. Yani oyuncu yüzüne bunu o kadar iyi yansıtabilmiş ki.. Tad veriyor.. O yüzden sevgili modum hasanın lafına katılıyorum..

filizim+y
13-04-07, 16:59

sevgili ferman abim (madem büyüksün bizden bende herkes gibi abi diyeceğim izninle) teşekkür ederim düşüncelerin için evet polyanna gibi gözüküyorum ama hasan da dediğim gibi ben olmayacak ya da olması imkansız birşey istemiyorum ki olması gerekeni istiyorum bunu istemek yanlış mı bence değil, bu kadar iyimser olmam da herkesi herşeyiyle değerlendirmemden kaynaklanıyor, evet herkes cepheleşmişken ben inatla filizyılmaz diyorum çünkü hala daha hissedebiliyorum onları bu yüzden böyle yorumlarım ne yapayım...

jojoo
13-04-07, 16:59
Sevgili Filizim

Ben sana kötümser bak demiyorum diyemem de. Ama yorumlarına baktığımda bazen dizide gördüğüm olayları yanlış mı gördüm diye tereddütte kalıyorum. Mesela Yılmaz Aslı olayında Yılmaz daha hatalı, ama sen Aslı'ya fazla yüklenip hata yaptığı halde Yılmazı olaylardan soyutluyorsun. Secoms da aynısını demişti. Aslı yeşil ışık almasa Yılmaz'la nişanlanmazdı. Yılmaz pek afilli laflarla Aslı'yı ikna etti, Aslı ikinci kez hastalığı sebebiyle yüzüğü çıkardı ama Yılmaz yerine taktı. Bunu ben yok sayamam şahsen. Ya da ilk sezondaki kullanılmayı, kullanılmayı bir yerde görmezden gelsem bile, ikinci sezondaki karşılıklı ağır hakaret ve de ithamları görmezden gelemem.

Yılmaz ve Filiz birbirine aşık mıdır? Evet arada aşk ve tutku vardır. Ama sadece bunlar yetmez. Bir ilişkinin tam bir ilişki olabilmesi için sevgi saygı güven emek gibi kavramlar da var olmalı sağlam temellere dayanmalıdırlar. Kişi karşısındakine ufak da olsa özgür bir yaşam alanı bırakmalı, kendi isteğine göre karşındakini yönlendirmeye ve değiştirmeye çalışmamalıdır. En önemlisi çıkan sorunlarda iletişim kurup yapılacak olan mücadele birlikte yapılmalıdır. Benim aşk ve sevgi dolu ilişkiden anlayışım bu yöndedir.

Kimse kırılmasın kimse gücenmesin, senaristler Elif Yılmaz aşkını yazarken gösterdikleri masalsı anlatım performansını Filiz Yılmaz'da gösteremediler. Ben Yılmaz'ın kaybetme acısını çok daha keskin hissettim ilk sezon. 11. ile 23. bölüm arasını izleyin, Yılmaz'ın o zaman daha keskin bir acı yaşadığını görürsünüz.

kırmızıyla işaretlediğim yere katılıyorum.yılmaz eliften ayrıldıktan sonrakı çektığı aşk acısıyla fılızden ayrıldıktan sonra çektiği aşk acısı arasında fark war ne yazıkkı.

gülbeşeker
13-04-07, 17:02
Sevgili Filizim

yılmaz elife aşıkken filizden hoşlanıyordu(filizi intikam için kullandığı zamanlarda da) bence açıkçası birkaç sahne hariç elif-yılmazdan etkilenmedim zaten dizinin ilk bölümlerini de bu yüzden izleyemedim sıkıldım 11.bölümden itibaren filiz-yılmaz aşkı sayesinde bu diziye bağlandım hep yılmazın filizi,elifn de ömeri seveceğini düşünüyordum.Zaten filiz-yılmaz olmsaydı bu diziye bu kadar bağlanmazdım.Yılmaz her iki aşkta da çok acı çekti ama yılmaz ve filiz bambaşka benim gözümde.

ferman336
13-04-07, 17:07
Sevgili Ferman Abi:

Kavgalar olur onlar ilişkinin tadı tuzu biberidir. Ama kantarın topuzu kaçmaya görsün. Ondan sonrası çorap söküğüdür. Benim kastettiğim sürekli karşındakini yoran insanların ilişkilerine yönelikti.

hımm kastettiğin buysa ben yanlış anlamışım Hasan. Öyle ota çiçeğe herşeye insanı yoran insanlardan walla açıkcası annen, baban kardeşin olsa bile uzak duracaksın bırak sevgiliyi. walla benim felsefe bellidir hayat için...herşey boş tek dolu olan şey huzur...huzurun olsun gerisi olmasın abi fazla tutkulu olmayacaksın hiçbirşeye karşı.tamam hedeflerin büyük olsun ama beklentilerin küçük. beklentilerin ne kadar büyükse hayal kırıklıkların da o kadar büyük olur. mezarlar dünyayı değiştircem diyen adamlarla dolu hiçbiri ilk başta kendini değiştirmeyi düşünmedi ki.:sad53:

cemotara
13-04-07, 17:08
Bugün günün yarısında Eski 15 bölümü izledim de.. Gerçekten Elif Yılmaz birlikteliğnde acı daha samimi geliyordu. Burda tabikide Özge borakın payı da var.. Yani bir taraf bir yönden eksikse hemen kendini belli ediyor. Senaryo ne kadar kötü olursa olsun.. Onu yüceltecek oyuncudur. O yüzden eski elif-filiz karşılaştırması doğal.

Ordaki hem hikayenin o anki doğallığı hemde oyuncuların karşılıklı paslaşmları diziyi izlenebilir kılıyordu.

Ömeri izledim de 15.bölümde bir elifin ağzının içine düşmediği kalmış ama elif kızımızda pas yok. Yani oyuncu yüzüne bunu o kadar iyi yansıtabilmiş ki.. Tad veriyor.. O yüzden sevgili modum hasanın lafına katılıyorum..

Bu yorumu pek anlayamadım maruz gör yani şuanda yılmazın ve filizin durumu acı çekme konusunda tuba büyüküstünün oyunculuğundan mı kaynaklanıyor yani pek anlayamadım da açıklarsan sevinirim

ferman336
13-04-07, 17:12
sevgili ferman abim (madem büyüksün bizden bende herkes gibi abi diyeceğim izninle) teşekkür ederim düşüncelerin için evet polyanna gibi gözüküyorum ama hasan da dediğim gibi ben olmayacak ya da olması imkansız birşey istemiyorum ki olması gerekeni istiyorum bunu istemek yanlış mı bence değil, bu kadar iyimser olmam da herkesi herşeyiyle değerlendirmemden kaynaklanıyor, evet herkes cepheleşmişken ben inatla filizyılmaz diyorum çünkü hala daha hissedebiliyorum onları bu yüzden böyle yorumlarım ne yapayım...

iyi ama sevgili filizim adamın teki ne demiş " Samimi olmamı isteyebilirsiniz ama asla tarafsız olmamı istemeyin". dizi zaten senin istediğin gibi bitecek. sen her zaman varol yazılarınla yorumlarınla. bizim gibi içindeki karşısındakine saldırma dürtüsünü yazıyla giderenleri dengeleyecek biri lazım her zaman foruma.:img-yes:

filizim+y
13-04-07, 17:21
Sevgili Hasan,

Eğer kötümser bakarsam işte o zaman izlediğimin bir anlamı kalmaz bana göre, yorumlarımda hayal ötesi olanlara hiçbirzaman yer vermedim özellikle de karakter analizlerinde dikkat ettim ve hayal ötesi yorumları sevmediğimi de birçok defa yorumlarımda belirttim, ben gördüğüm ve hissettiğim gibi yazıyorum eğer seni tereddüt de bırakıyorsam özür dilerim ama olmayan birşeyi de yazmıyorum, örnek verdiğin olaya gelirsen aslı kıza ilk baştan ısınmadığımı yazdım bunun gerekçelerini falan da aslı olayında yılmazın hatası aşikar bunu hiçbirzaman inkar etmedim ama onun yaptığı hataya aslının evet cvbıyla karşılık vermesini de kabul edemem, ilkinde yılmazın kal demesine kalmıştır kendini düşünmüştür ikincisinde filizle ilgili düşüncesini bile bile yılmazın sözlerine kanıp kabul etmiştir madem akıllı kız biraz zaman verseydi hataya evet diyerek karşılık vermseydi burada en büyük hata yılmazın evet bunu kabul ediyorum ama aslının da suçsuz olduğu söylenemez, benim yok saydığım birşey yok yılmaza yüklenmemem ona karşı duyduğum sempatiden kaynaklı ama soyutladığımda söylenemez ama senin düşünce bu yönde oluşmuş saygı duyarım sana, yok saydığım hiçbirşey yok, yılmaz zaten bu yaptıklarının pişmanlığını çekecek bunu biliyorum ama aslı kızda tamamen suçsuz değil.

Yılmaz ve filizin aşkına zaten ses çıkaramayız o kadar aşikar ki ama dediğim gibi aralarına giren olaylar neticesinde iş buraya kadar geldi ama kendi hataları ama dış etkenler, bunu başarabileceklerine inandığım için birbirlerine duydukları sevgi sonucu tüm bunları aşıp seninde dediğin kavramlarında içinde bulunduğu yeni bir dünya kuracaklar ben buna ola inancımı hiç yitirmedim ve yaşadıklaır herşeyi de sınav olarak gördüm, bu kadar zorluğunu yaşadıktan sonra da ne olursa olsun mutluluğunu da onlar yaşasın istiyorum farklı birşey değil ki istetiğim gerçekten “ütopik” bir hayal mi benim istediğim sizle rböykle yazınca kendimi eleştirmeye alıyorum sen gerçekten yanlış şeyler mi düşünüyorsun da sana böyle söylüyorlar diye.

Elifi yılmaz aşkı beni etkilemedi bu yüzden bununla ilgili yorum yapmayacağım.

Şunu söylüyorum biliyorum herkes özgürce düşüncesini yazabilir kimseyi kırmadığı ve kimseye bir saygısızlık yapmadığı sürece ben bu zamana kadar böyle birşey yapmadım ama bu yorumlarım gerçekten hayal ötesi ve tereddütlerde bırakıyorsa okuyan arkadaşlarımı bundan sonra yapmıyorum yorum, ben kimsenin ne düşüncesini değiştirmek ne de olmayanı göstermek amacıyla yazmıyorum herkesin olumsuz baktığına olumlu bakmaya çalışıyorum

ferman336
13-04-07, 17:29
Sevgili Hasan,
Şunu söylüyorum biliyorum herkes özgürce düşüncesini yazabilir kimseyi kırmadığı ve kimseye bir saygısızlık yapmadığı sürece ben bu zamana kadar böyle birşey yapmadım ama bu yorumlarım gerçekten hayal ötesi ve tereddütlerde bırakıyorsa okuyan arkadaşlarımı bundan sonra yapmıyorum yorum, ben kimsenin ne düşüncesini değiştirmek ne de olmayanı göstermek amacıyla yazmıyorum herkesin olumsuz baktığına olumlu bakmaya çalışıyorum

yahu filizim kızma bu kadar sen böcükler içinde çiçek gibi kalıyorsun forumda.:) biz filiz bişey yapsa da saldırsak diye fırsat kolluyoruz keza filizciler tersi şekilde e haliyle sende bu iki grup arasında kara koyun muamelesi görüyorsun. hep anı yaşa dersin ya biz onu yapıyoruz işte.o an nolmuş filiz hata mı yapmış yüklen filize.yılmaz hata mı yapmış savun yılmazı. senin gibi herkes filiz-yılmaz istiyor ama biz an a bakıyoruz.daha keyifli oluyor. sen yap yorumlarını yap benim şahsi olarak senden tek ricam biraz kısa yap yahu okuyana kadar canım çıkıyor :happy0064

filizim+y
13-04-07, 17:31
iyi ama sevgili filizim adamın teki ne demiş " Samimi olmamı isteyebilirsiniz ama asla tarafsız olmamı istemeyin". dizi zaten senin istediğin gibi bitecek. sen her zaman varol yazılarınla yorumlarınla. bizim gibi içindeki karşısındakine saldırma dürtüsünü yazıyla giderenleri dengeleyecek biri lazım her zaman foruma.:img-yes:

teşekkür ederim ferman abicimi söz de çok güzel sağolasın, evet benim istediğim gibi biteceği için olmayanı değil de olanı paylaşıyorum ya sizlerle, ben onu yapamadığım için yadırganıyorum sanırım inan ğer gerçekten insanların düşüncesini değiştiriyorsam ya da tereddüt de bırakıyorsam ben okumayı tercih ederim yorum yapmaktansa, düşüncelerin için sağol...

pinkzone
13-04-07, 17:34
Bu yorumu pek anlayamadım maruz gör yani şuanda yılmazın ve filizin durumu acı çekme konusunda tuba büyüküstünün oyunculuğundan mı kaynaklanıyor yani pek anlayamadım da açıklarsan sevinirim

Acı çekme konusunda en son şunu diyebilirim.

İlk başlarda çekilen aşk acısı hem hikayenin başlangıcında idi.. Hemde daha bir gerçekçi geliyor idi.. Bir karşılıklı oyuncu performanslarına bağlı idi.

O Aşk acısı iyi yansıtabilmişti.

Şimdiki aşk acısını yaşıyan Yılmaz aynı derecede görülmüyor. Çünkü olaylar artık yıpratma döneminde olduğu için yılmazın acısı pek acı çekmiyormuş gibi işleniyor. Aynı şekilde Filizde öyle.. Geçen sezon ne acılar çekmişti.. Yılmazın gerçek kimliğini öğrenince..

Hikaye yıprandıkça... Oyuncular yoruldukça.. Uzun bir maraton koştukça bu performanslarını da etkiliyor. Bülent inal ne demişti.. Zamanla yapılan işin verimi ve görüntüsü bozuluyor demişti. Benimde anlatmak istediğmi bu.

gülbeşeker
13-04-07, 17:37
Sevgili Hasan,

Eğer kötümser bakarsam işte o zaman izlediğimin bir anlamı kalmaz bana göre, yorumlarımda hayal ötesi olanlara hiçbirzaman yer vermedim özellikle de karakter analizlerinde dikkat ettim ve hayal ötesi yorumları sevmediğimi de birçok defa yorumlarımda belirttim, ben gördüğüm ve hissettiğim gibi yazıyorum eğer seni tereddüt de bırakıyorsam özür dilerim ama olmayan birşeyi de yazmıyorum, örnek verdiğin olaya gelirsen aslı kıza ilk baştan ısınmadığımı yazdım bunun gerekçelerini falan da aslı olayında yılmazın hatası aşikar bunu hiçbirzaman inkar etmedim ama onun yaptığı hataya aslının evet cvbıyla karşılık vermesini de kabul edemem, ilkinde yılmazın kal demesine kalmıştır kendini düşünmüştür ikincisinde filizle ilgili düşüncesini bile bile yılmazın sözlerine kanıp kabul etmiştir madem akıllı kız biraz zaman verseydi hataya evet diyerek karşılık vermseydi burada en büyük hata yılmazın evet bunu kabul ediyorum ama aslının da suçsuz olduğu söylenemez, benim yok saydığım birşey yok yılmaza yüklenmemem ona karşı duyduğum sempatiden kaynaklı ama soyutladığımda söylenemez ama senin düşünce bu yönde oluşmuş saygı duyarım sana, yok saydığım hiçbirşey yok, yılmaz zaten bu yaptıklarının pişmanlığını çekecek bunu biliyorum ama aslı kızda tamamen suçsuz değil.

Yılmaz ve filizin aşkına zaten ses çıkaramayız o kadar aşikar ki ama dediğim gibi aralarına giren olaylar neticesinde iş buraya kadar geldi ama kendi hataları ama dış etkenler, bunu başarabileceklerine inandığım için birbirlerine duydukları sevgi sonucu tüm bunları aşıp seninde dediğin kavramlarında içinde bulunduğu yeni bir dünya kuracaklar ben buna ola inancımı hiç yitirmedim ve yaşadıklaır herşeyi de sınav olarak gördüm, bu kadar zorluğunu yaşadıktan sonra da ne olursa olsun mutluluğunu da onlar yaşasın istiyorum farklı birşey değil ki istetiğim gerçekten “ütopik” bir hayal mi benim istediğim sizle rböykle yazınca kendimi eleştirmeye alıyorum sen gerçekten yanlış şeyler mi düşünüyorsun da sana böyle söylüyorlar diye.

Elifi yılmaz aşkı beni etkilemedi bu yüzden bununla ilgili yorum yapmayacağım.

Sevgili filizm+y filizyılmaz konusunda yalnız değilsin bütün olanlara rağmen filiz-yılmaz diyorum kim hatalı kim hatasız tartışması yapmak yerine bu aşkın beni etkileyip etkilemediğine bakıyorum hala çok etkileniyorum ve bu yüzden de mutlu son olmasını çok istiyorum ayrıca yorumlarının ütopik olduğunu düşünmüyorum ve yorumlarına devam etmeni rica ediyorum foruma renk katıyorsun.

filizim+y
13-04-07, 17:41
yahu filizim kızma bu kadar sen böcükler içinde çiçek gibi kalıyorsun forumda.:) biz filiz bişey yapsa da saldırsak diye fırsat kolluyoruz keza filizciler tersi şekilde e haliyle sende bu iki grup arasında kara koyun muamelesi görüyorsun. hep anı yaşa dersin ya biz onu yapıyoruz işte.o an nolmuş filiz hata mı yapmış yüklen filize.yılmaz hata mı yapmış savun yılmazı. senin gibi herkes filiz-yılmaz istiyor ama biz an a bakıyoruz.daha keyifli oluyor. sen yap yorumlarını yap benim şahsi olarak senden tek ricam biraz kısa yap yahu okuyana kadar canım çıkıyor :happy0064

ferman abim inan yazdıklarına mazhar olmak çok sevindirdi beni, demek ki ben yanlış yoldayım abi seçtiğim yol yol değil, kesinlikle haklısın kara koyun bahtıma çıkmış ne yapayım bende kör talihim der otururum yerime sesimi de çıkarmam, anı yaşamak diyen biri olarak siz de haklısınız ne diyim, teşekkür ederim...

filizim+y
13-04-07, 17:45
Sevgili filizm+y filizyılmaz konusunda yalnız değilsin bütün olanlara rağmen filiz-yılmaz diyorum kim hatalı kim hatasız tartışması yapmak yerine bu aşkın beni etkileyip etkilemediğine bakıyorum hala çok etkileniyorum ve bu yüzden de mutlu son olmasını çok istiyorum ayrıca yorumlarının ütopik olduğunu düşünmüyorum ve yorumlarına devam etmeni rica ediyorum foruma renk katıyorsun.

teşekkür ederim gülbeşekerim o yüzden diyorum ya olmayanı değil olanı istiyorum ya da olabileceği istiyorum yanlış yapmadığımı düşünüyorum ama yorumlarımda hayal ötesi oluyormuş bu yüzden bilmiyorum, benimle ilgili düşüncelerin için sağolasın...

secoms
13-04-07, 17:54

Acı çekme konusunda en son şunu diyebilirim.

İlk başlarda çekilen aşk acısı hem hikayenin başlangıcında idi.. Hemde daha bir gerçekçi geliyor idi.. Bir karşılıklı oyuncu performanslarına bağlı idi.

O Aşk acısı iyi yansıtabilmişti.

Şimdiki aşk acısını yaşıyan Yılmaz aynı derecede görülmüyor. Çünkü olaylar artık yıpratma döneminde olduğu için yılmazın acısı pek acı çekmiyormuş gibi işleniyor. Aynı şekilde Filizde öyle.. Geçen sezon ne acılar çekmişti.. Yılmazın gerçek kimliğini öğrenince..

Hikaye yıprandıkça... Oyuncular yoruldukça.. Uzun bir maraton koştukça bu performanslarını da etkiliyor. Bülent inal ne demişti.. Zamanla yapılan işin verimi ve görüntüsü bozuluyor demişti. Benimde anlatmak istediğmi bu.

Sevgili Pinkzone,
İlk söyledigine ikinci gibi bir cevap verecektim ki sen zaten yazmıssın..
Bu konuda ben de seninle aynı görüşteyim..Artık oyuncular dizi bitse gitsek diyorlardır..Senaryo öyle bir hal aldı ve uzadı ki giderek hem seyirciyi hem de oyuncuları sıkıyor..Nitekim Bülent İnal radyo programında buna benzer birseyler söyledi..

Durum Filiz-Yılmaz veya Yılmaz-Elif mevzusu değil.. Ki ilk sezon acısıyla tatlısıyla cok güzel Yılmaz-Filiz sahneleri izledik..

Neyse fazla yazdım sanırsam..Sorulara geceyim..
Ferman abi bu ALEX avatarının sebebi nedir ?

pinkzone
13-04-07, 18:03
Hadi bakalım şimdiden herkese iyi seyirler diliyorum.. Umarım büyük beklentilerle karşıladığımız geçen bölüm ki gibi fos çıkmaz. Ve inşallah bu bölümden sonra birşeyler çözüme kavuşmaya başlar. Yoksa açıkcası sıkıldım.
Hadi bakalım şimdiden sizlere iyi seyirler..

secoms
13-04-07, 18:13
Filizim'in soruları ile baslayayım :img-wink: ;

Bu kadar karnımın agrıyacagı bir ask secmezdim buna istinaden birini secmem gerekirse Ömer-Feride...

Tabiki Yılmaz :img-in_lo

Salih..

Hepsi mutlu olsun.. Sunu söyleyeyim ki kaliteli bir kötü sonu, sacma sapan iyi sona tercih ederim..

Birkac tane söylesem :img-blush
Salih-Fahriye; sevdigi kadının baskası ile evlenmesine karsın onu her zaman bekleyen ve bir adamla, onu bir türlü unutmayan kadın.. Ve sevdigi kadının baskasından cocuk beklemesine aldırmayıp onunla evlenmeyi göze alan bir asıgın hikayesi..Nasıl ama :img-wink:

benim
13-04-07, 18:29
Ömer sözünü esirgemeyen, yalan dolan bilmeyen bir karakter. Lütfen bu akşam şu gerçeği söylesin.Yüzükmüş Aslıymış etkilemesin Ömer'i , bu akşam pür dikkat Ömer'e kilitleneceğim.Herkese iyi seyirler ve herşeye hazırlıklı olup bol bol sabır diliyorum.

ferman336
13-04-07, 18:32
Neyse fazla yazdım sanırsam..Sorulara geceyim..
Ferman abi bu ALEX avatarının sebebi nedir ?

eheuheu :) secomsum en iyi savunma saldırıdır.yenildik, jimnastikçiler kafa bulacak bizle hemen silahlarımızı donandık. alex avatarının sebebi budur. :good:

secoms
13-04-07, 18:47
Kursuni'nin soruları ile bitireyim :img-wink: ;

Yılmaz; Filiz'in hicbir sucu yokken onu kullandıgı dönemi yasamak isteyecegini düşünmüyorum..Ve sürekli bahsettiği o saf haline dönmek isteyecegini düşünüyorum..
Filiz; Bu askı yasamak istedigini biliyoruz.. Eee affettigini de düşünürsek; bence katil ithamını yapmak istemezdi.. Tabi abisine söyledigi de yenilir yutulur cinsten değildi..
Ömer; Bence ihale olayını yasamak istemezdi.. Tabi bir de Elif'in ölümü var ama o hayırlı oldu kanımca yoksa dizi dallasa dönecekti..

2- Yanlizliktan mi daha cok korkulur, yoksa sevgisizlikten mi? Yanlzlikla, sevgisizlik arasinda fark varmidir, yoksa sonuc olarak ikiside ayni noktaya mi cikarlar?
Ask anlamında bir sevgisizlikse konumuz, tabiki de farklılık vardır.. Ve korkulması gereken yalnızlıktır..

3- Bitti sanmıştım, unuttum demiştim, ömrümün geri kalanını sensiz geçirebileceğim fikrine bile kendimi inandırmıştım bitmis bir iliskiden sonra kendine en cok söylenen seylerdir bunlar. Peki bu sözler gercekten hissedilerek söylenmemisse, en büyük yalan, insanın kendine söylediği yalan olmuyor mu?
Kesinlikle oluyor ama bu kesinlikle insanın elinde olan birsey değil.. Böyle gerekiyor ve bu sekilde söyleniyor ta ki birseyler paylastıgın insanı görene kadar..

4- Bitmis bir iliskinin ardinda tekrardan ayni kisiyle yeni baslangiç yapilirmi? Yani tüm olumuszluklar silinirmi ve ayrilik döneminde yasananlar tekrardan birlestigin kisiye anlatilmali midir?
Duruma göre değişir bence..Yeniden baslanılabilir ama yasananlar cok önemli tabiki.. Olumsuzlukların tamamiyle silinecegini düşünmüyorum.. Ayrılık döneminde yasananlarda söylenmesin bence :)

5. Sevmek, güvenmek ve inamaktan mi ibaret?
Kesinlikle hayır.. Tabiki de gerekli ama bundan ibaret olmamalı..

kursuni19
13-04-07, 18:49
Dizi moduna girmek adina bir yazi gelsin Yilmazda Filize...

Istanbulun en yüksek tepesinde…Aksam kizilligi düserken denizlere…Acilarim siddetli dalga olup, vurur sahillere…Ümitlerim firtina olup, eser uzaklara…Terk-i diyar yolarında şimdi kalbim… Aksam hep hüzünle gelir bu sehire…
Yavas yavas…siyaha bürünür denizler, ben ve gökyüzü…Gece hasret yildizlara…Ben ise gözlerine…
Gece yildizlara kavusmanin sefasini sürerken…Icimi yakan hüzün kan olur gözlerimde…Dügüm olur bogazlarimda…Cünkü sen yine yoksun yanimda…
Yoklugunda kazilmis ayriligin cukurlarina düserim…Yine yanliz, yine sensiz…Nemli duvarlarin sagir dudaklari arasinda ezilirim…Itilirim…Hic bir aciyi hissetmeden…Kalbimdeki sancidan baska…
Üsüyorum...Umut isiklarim sonsuzadenk söndükten sonra...Uzatilan hic bir isik, beni aydinlatmaz…Icimi isitmaz...Sen isigim olmadiktan sonra…Günes gibi yüregime dogmadiktan sonra...Bir asir karanliga mahkum sensiz bu yürek...
Sana inat...Gecmisimi alip uzaklara sürüyorum…Gelecegimi kurmak adina…Teselliyi baskasinda ariyorum…Yüregim sana esir olsada… Bu sevdanin üzerinde degil, artik kendimi arkasinda tutuyorum…Ruhum beni terk etmiss olsada…Kalbim hayalinle carpiyor…
Biliyorum bu dünyada bize vuslat yasak…Kavuşmalar bizden irak…Bekliyorum…Gecenin günesi bekledigi gibi...Ebedi uykuya dalmayi…Kafami yastiga her koyusumda…Cünkü biliyorum kavusmamiz ertelenmis…Öteki dünyaya…

Figan
13-04-07, 18:53

Sevgili Hasan;

O kadar dogru yazmissin ki; katilmadan edemiyorum. Yilmaz ve Filiz ikilisinin arasindaki ne sevgi nede ayrilik beni hic etkilemiyor dogrusu. ilk sezon ki Yilmaz daha bir göz dolduruyordu.

forever_bim
13-04-07, 19:02
Sevgili filizim

Okur musun okumaz mısın hiç bilmiyorum ama ben yorumu yazarken bu izlediğimiz dizi kurgusunda senin kabul edebildiğin bazı durumlara anlayış gösteremediğimi söylemek için yazmıştım yorumumu. Yani sırf bir hayal tasviri yüzünden alınganlık yapmak yersiz. Eğer ki dizinin aşık adamı bir başka kadınla sırf inat uğruna bu kadar yanlış anlaşılmalar silsilesiyle hareket edip nikah masasına oturacak düzeye geldiyse ben geri gelmesin derim. Bu üçgende (Yılmaz Aslı Filiz) Aslı en son yargılanacak kişidir. Hatalı mıdır elbette hataları vardır ama esas hata yaşadığı ilişkiyi savunmayandadır bence. Dış etkenler deyip duruyorsun bence en kötü dış etken Cem, sonra da Handan. Bir de ilişkiyi veto ettiği için Ömer dış etkenimsi bir konumdaygı-artık değil-Ben dıştan gelen her darbede lodosa açık bir liman gibi olan ve sendeleyen değil de engellere karşı dirayetli bir ilişki izlemeyi seçerim. Tabii bu benim düşüncem.

İlk sezonla alakalı olarak da dediğim, senaryonun Yılmaz'ın ilk sezonki aşk acısını çok daha iyi yansıttığı yönündeydi.Tamamen senaryonun etkisiydi ve Senaryo daha damardandı yani. Sanırım sen 25. bölümden itibaren izlemeye başlamıştın benim gibi her sahneyi izleseydin bakış açın farklı olurdu.

Yorumlarında biraz polyannacılık gördüm ve bunun kötü olmadığını da söyledim. Ütopik de bulmuyorum sadece bazı olaylara herkes aynı bakmıyor onu dile getireyim diyorum. Yani senin baktığından daha farklı şeyler görüyorum diyorum ve alınganlık yapmak gerekmez diyorum. Ek olarak bugüne kadar sevgi saygı koşullarında eleştirilerimi yaptım benim aşırı uçta niteleyeceğimiz yorumlarım da olmadı.Sevgi ve saygımla.

eyschann
13-04-07, 19:36
Dizi moduna girmek adina bir yazi gelsin Yilmazda Filize...

Istanbulun en yüksek tepesinde…Aksam kizilligi düserken denizlere…Acilarim siddetli dalga olup, vurur sahillere…Ümitlerim firtina olup, eser uzaklara…Terk-i diyar yolarında şimdi kalbim… Aksam hep hüzünle gelir bu sehire…
Yavas yavas…siyaha bürünür denizler, ben ve gökyüzü…Gece hasret yildizlara…Ben ise gözlerine…
Gece yildizlara kavusmanin sefasini sürerken…Icimi yakan hüzün kan olur gözlerimde…Dügüm olur bogazlarimda…Cünkü sen yine yoksun yanimda…
Yoklugunda kazilmis ayriligin cukurlarina düserim…Yine yanliz, yine sensiz…Nemli duvarlarin sagir dudaklari arasinda ezilirim…Itilirim…Hic bir aciyi hissetmeden…Kalbimdeki sancidan baska…
Üsüyorum...Umut isiklarim sonsuzadenk söndükten sonra...Uzatilan hic bir isik, beni aydinlatmaz…Icimi isitmaz...Sen isigim olmadiktan sonra…Günes gibi yüregime dogmadiktan sonra...Bir asir karanliga mahkum sensiz bu yürek...
Sana inat...Gecmisimi alip uzaklara sürüyorum…Gelecegimi kurmak adina…Teselliyi baskasinda ariyorum…Yüregim sana esir olsada… Bu sevdanin üzerinde degil, artik kendimi arkasinda tutuyorum…Ruhum beni terk etmiss olsada…Kalbim hayalinle carpiyor…
Biliyorum bu dünyada bize vuslat yasak…Kavuşmalar bizden irak…Bekliyorum…Gecenin günesi bekledigi gibi...Ebedi uykuya dalmayi…Kafami yastiga her koyusumda…Cünkü biliyorum kavusmamiz ertelenmis…Öteki dünyaya…

ya yine döktürmüssün valla cok güzel olmus öncekilerinde hepsini okudum ama buseferki beni öncekilerden daha fazla duygulandirdi cok anlamli ve cok duygu yüklü....anlayamadig bir nokta var sadece seyrettiklerinle hisstemeden nasil yazabiliyorsun yada belkide aslinda hissedipmi yaziyorsun neyse karisik oldu ama cooooooooooooooooooook begendim yüregine saglik

kursuni19
13-04-07, 19:51
ya yine döktürmüssün valla cok güzel olmus öncekilerinde hepsini okudum ama buseferki beni öncekilerden daha fazla duygulandirdi cok anlamli ve cok duygu yüklü....anlayamadig bir nokta var sadece seyrettiklerinle hisstemeden nasil yazabiliyorsun yada belkide aslinda hissedipmi yaziyorsun neyse karisik oldu ama cooooooooooooooooooook begendim yüregine saglik

Cok teskkür ederim, ben sadece hikayeden yolla cikarak yaziyorum. Gördüklerimi yaziyorum ve onlarin duygularini yansitmaya calisiyorum,:img-wink:

medsul
13-04-07, 20:08
:sad53: ben bu diziyi yılmaz&filiz aşki için izlemeye başladim cünkü aşklari
o kadar inandirici ve tutkulu idi ki bu dizinin fanatiği oldum:img-wink:
bazen düşünüyorumda bu dizi yılmaz&elif olsaydi izlemezdim sanirim zaten
ilk başkalardada bu yüzden izlemedim:img-blush
ama modumun yılmazın ilk zamanki acısıni daha fazla sansittilar buna katiliyorum
birde gercekten yılmaz&aslı nedenlerini herne olursa olsun evlenirseler
bencede geri dönmesin istemiyorum :sad53: :sad53:
inşallah bu bölüm artık bebek olayini ögrenir cok canum sıkıldi bu olaydan
ve yine inşallah yılmaz&aslı evlenmek gibi büyük bir hataya düşmezler
dadi böyle birşey yaptilar yılmaz&filizi birleştirmezler:sad53:

modest2000
13-04-07, 20:08
Herkese iyi akşamlar,iyi seyirler ve bol Filizli sahneler diliyorum:img-wink: Bu bölüm bebek konusu açıklığa kavuşacak umudunu hala taşımak istiyorum.Umarım bölüm sonunda boşa umutlanmış olmam:icon_whis :icon_whis

medsul
13-04-07, 20:41
ya şu kanald ye acayip sinir oluyorum
showtv olsun atav olsun kesin haberlerde o akşam yayınlayacaği dizi
hakkında kesin bir heber oyuncularla konuşmalari var
bizim dizi ile ilgili ne bir haber nede oyuncular hakkında bir şey
yok acaba varda benmi rasgelmiyormuyum

bitter_lemon
13-04-07, 20:46
nerdeeeee medsul!!bizim kanalda hiç bişeycikler olmuyo..şimdiye kadar bende hiç rasgelmedim..yaynlıycaklarnıda hiç sanmıom zaten..:img-cool2

gülbeşeker
13-04-07, 21:01
Herkese iyi akşamlar,iyi seyirler ve bol Filizli sahneler diliyorum:img-wink: Bu bölüm bebek konusu açıklığa kavuşacak umudunu hala taşımak istiyorum.Umarım bölüm sonunda boşa umutlanmış olmam:icon_whis :icon_whis

Eğer bölüm sonu olarak kastettğin ömer-yılmaz konuşmasıysa bunun bölüm sonunda olacağını pek sanmıyorum bence ömer bölümn ortalarında yılmaza bebeği söyleme girşiminde bulunacak sonra bir şekilde söyleyemicek.Bölüm sonu da ya aslı-yılmaz ya filiz-cemde biter.

Neslihan17
13-04-07, 21:07
bu bölümün sonunda yılmaz, filizin cemle evleneceğini duymazsa ben de Neslihan değilim :) iğrenç bir bölüm yine bizi bekliyor. Allah hepimize sabır versin. iyi seyirler diyemiyorum çünkü hiç umudum yok bölümden!..

kursuni19
13-04-07, 21:07
Sevgili Forever_bim

Dizinin ilk sezonla ikinci sezonun karsilastirilmamasi gerektiyini bende düsünüyorum. Ilk sezon dizi cok daha akiciydi ve cok daha güzel kurgulanmisti. Senaryoda büyük bir düsüs var. Ilk sezon olaylar daha hizli bir sekilde gelismis oldugu halde duygular, özelikle ask, öfke, kiskanclik, pismanli...cok daha güzel yansitiliyordu. Hikaye dört kisi üzerine kurguluydu ve bunlarin duygulari ön plandaydi. Ikinci sezon entrika ve iliskiye 3. sahizlarin katilimlariyla senaryoya heyecan kattiklarini düsünen senaristler duygulari daha arka planda tuttuklarini düsünüyorum, ne pismanligi, ne aciyi, nede aski bize istedigimiz gibi izletimiyorlar.
Olaylar iyice arap sacina dönmüs durumda, zaten bir konuyu 15 bölümlük bir süreye uzatilinca ve bu cözülmemisken daha fazla olaylari eklenince duygu firtinasi yaratacagina traji komik bir hal almis oluyor.
Bunun üzerine bir de karakterler deformasyona ugrayinca ilk sezondan eser kalmadi elbette.

Yilmaz Asli iliskisine gelince. Asliyi sevmesemde bende onu cok fazla suclu bulmuyorum, tamam duygularin tek tarafli oldugunu bile bile bu iliskiyi kabul ettigi icin sucludur, ama bu onun ölmesini gerektirmez.
Yilmazin inat ugruna nikah masasina oturmasini dogru bulmadigini söylüyorsun. Tamam bende olaylarin nikah masasinda sonuclanmasini istemiyorum, ama Yilmaz acisindan degerlendirecek olursak olaylari, Filizle olan iliskisi bitmistir, hemde geri dönüsü olmamak üzerine. Simdi ömür boyu Filizin yasinimi tutmasini beklemeliyiz Yilmazin, tamam olaylarin cok cabuk gelisdiginin bende farkindayim, ama Asli bunun bilincinde olupta bu iliskiyi kabul ediyorsa eger Yilmaz burada suclu degildir, cünkü Filizle olan ilsikisinde savunacak bir sey kalmamistir, nihayetinde onun görüsüne göre Filiz baskasindan hamiledir.

Filiz Yilmaz iliskisi engeller üzerine kurulu olarak baslamistir, ama ikinici sezonun baslamasiyla birlikte bu engelleri Ömer, Handan ve Cem olusturmustur, bu saaten sonra ne Handan nede Ömer bir engeldir, ama bu iliskinin bitmesinde bu dis etkenlerin cokda fazla bir rol oynadigini düsünmüyorum. Egerki bu iliski saglam temeler üzerine kurulmus olsaydi eger ne Handan, ne Ömer, nede Cem bir engel olusturabilirdi, en büyük etken bastan beri savundugum iletisim özürlülügü ve de güvensizlik. Bu sorunlar asilmazmi elbetteki asilabilinir, ama senaristler bu sorunlari asmak adina bir seyler yapacaklarina bu iki karakteri bir birlerinden gittikce uzaklastirdilar ve bu nedenle seyircileride bu ikiliden sogutmaya basardilar.

Ben hala bu ikilide aski hissedebiliyorum ve hissettigim sürece Filiz Yilmaz diyorum, ama olaylarin daha da fazla uzamasini istemiyorum, ben bu diziyi ask dizisi diye izlemeye basladim ve 3. sahislarla vakit gecirmek adina degil.

Isyanim sana degil modum yanlis anlama, senaristlere. Cünkü bir olaya sakiz gibi uzatip, izleyicilere iskence cektirdikleri icin, ask hikayesi dedigimiz bir diziyi entrikalar dizisine cevirdikleri icin, ve bunu reyting canavarina yakalanmamak adina yaptiklari icin, oysaki her dizide seyrettigimiz entrika ve aci disinda askin üzerine yogunlasmis olsalardi, ilk sezonki büyüsünü sürdürmeye basarabilirdiler ve seyircilerin aklinda Ihlamurlar altinda efsanelesmis bir dizi olarak kalmayi basarabilirdi

mıstaa
13-04-07, 21:27
önelikle filizim ve kurşiniye sorular için teşekkürler. zira şu sıralar -ben dahil- herkes eleştiri havasında.böyle sorular insana yazma şevki veriyor.:img-yes: yeniden teşekkürler.

Hala Filiz-Yılmaz diyorum.Nedenine gelince özel bir nedeni yok tamamen duygusal.:)

Sürekli acı çeken bir rolde olsa vede erkek olduğum için tabiki yılmazın yerinde olmak isterdim.

Elif'in aşkı...
mutlu son olsun isterim ama öncedende dediğim gibi bize ağız tadıyla ve mantıklı bir muttluluk seyrettiyemiyeceklerse oyum mutsuz sondan yana..
elif-yılmaz çünkü onların aşkında herşey saftı.hiç şimdiki gibi entrika ve yalan yumağına karışmamıştı.
2. sorular.
yılmaz: aşkıyla yani filizle daha iyi bir ortamda karşılaşmayı yeğlerdii
filiz:yılmaza tokat attığı sahneye dönmek ister yeniden ve yeniden tokat atardı.:img-hyste şaka şaka oda yılmaz gibi daha iyi bir ortamı yeğlerdi.
ömer:elife geri dönmek ve sonsuza kadar onla kalmak isterdi.
sevgisizlikten daha çok korkulur. sevgi yoksa hayatın anlamıda olmaz zaten.
öte yandan ikisinin arasındada çok küçük nüanslar dışında fark yok bence ha sevgisizli ha yanlızlık.
evet insanın kendine söyleyebileceği en büyük yalan budur heralde.:img-cool2
diğer taraftan o kişi bitti diyorsa bitmiştir. önemli olan bunu mantığıyla yoksa kalbiylemi söylediğidir.işte asıl maharet ise onu anlamaktır.:good:
eğer ortada çok büyük sözler yoksa ve sevgide varsa yeniden ve yeniden başlanılabilir. samimi olmak kaydıyla.
olumsuzluklar silinirmi kısmında ise dediğim gibi o olumsuzlukların ebatına bağlı.
ayrılık döneminde yaşanalar anlatılırmı tabii anlatılır niye olmasın.
SEVMEK çok derin bir sözcük. onu bir iki kelimeyle tarif etmek imkansız.
güvenmek ve inanmak sadece yanında olmasıda gereken aparatifleri.:good:

sinem*
13-04-07, 21:32

Özge borak çok iyi bir oyuncu bu doğrudur ama bence ilk sezonki acıyı ikinci sezonda göremememizin sebebi tamamen senaristlerden kaynaklanan bir durumdur.Çünkü ilk sezonda yılmazın sürekli çelişkili hallerini izliyorduk ama ikinci sezonki yılmaz tamamen değişti.

Bu arada bende diziyi elif yılmaz olsaydı izlemezdim diye düşünüyorum zaten diziye başından beri bu ikili bitse de filizle yılmaz başlasa diye bekledim.Elifle yılmazın ilişkisi bana aşk gibi gelmiyordu aralarında çekim olabilir ama onlarınki tamamen alışkanlık gibiydi.Filizle yılmazda ise ilk baştan beri daha büyük bir çekim var karşılaştıklarında filizin kitlenmesi,sonraları yılmazında filize aşık olmasıyla birlikte yaşadıkları güzel anlar bana daha gerçekçi geliyordu.

Tabi herkes her şeyden aynı zevki alamaz.O yüzden ben bu acı durumunu tamamen senaryonun kötü gidişatına bağlıyorum yılmaz elifle ayrıldıktan sonra kendisini tamamen intikama vermişti ve karşısına aslı gibi biri çıkmamıştı.Şimdi aslı olduğu için yılmazın acısını hiç hissedemiyorum.Filizle cemi görüyor aslıya yaklaşıyor eğer bu acıyla bağdaşırsa acı çekiyor diyebilirim .Bence senaristler yılmazın çelişkisini bir an önce göstermeliler yoksa atı alan üsküdarı geçmiş olacak.

sevdam...
13-04-07, 21:44
dizimizin baslamasina dakikalar kaldi simdiden herkeze iyi seyirler...

ilk sezonla ilgili bir kac sey yazmak istiyorum bazi arkadaslar yada cogu diyeyim bilmiyorum bu diziyi bastan beri yilmaz&filiz aski icin seyrediyormus ne yalan söyliyeyim bende onlarin asklarini görmek icin seyrettim...

su anda 69.bölümdeyiz ve benim anlamadigim konuda bu...ilk sezonda yilmaz elifi tekrar elde etmekicinmi desem bilmiyorum pesini birakmadi onun icinde filizi kullanmisti...ama simdi yilmazin filize olan askina bakiyorumda sanki bana hic caba sarf etmiyor gibi geliyor (bunca olay yasandi bu dogru) demek istedigim sey aslinda yilmazin filizin ona ihanet ettigini nasil düsüne bilir (tabi senaristlerimiz uzatacak ya) elif ölmeden önce yilmaza filizi seni ilk gördügü günden beri seviyor demisti...

yani uzun yazimin kisasi...elif ve yilmaz aski beni cok etkiledi her sahnesini severek güllerek agliyarak seyrettim...senaristlerimize sesleniyorum lütfen dizimizi daha fazla sakiz gibi uzatmayin yilmaz bir an önce cocugun kendinden oladugunu ögrensin...ögrensinki eski tadi biraz olsun dizimize geri dönsün...

levoo
13-04-07, 22:25
Ömer'in siniri,pişmalığı ve mutluluğu,Cem'in mutluluğu ve şaşkınlığı,Yılmaz'ın endişesi ve üzüntüsü,Aslı'nın üzüntüsünü gördük ilk bölümde bakalım 2.bölümde neler olacak...

levoo
13-04-07, 22:52
Ömer Aslı ile Yılmaz'ın sözlendiğini duyunca söylemekten vazgeçti.Bu Yılmaz yıllar boyu öğrenemez bence çocuğu olacağını :)

sinem*
13-04-07, 22:55
Yazmadan geçmeyim dedim unuturum :) filizin hali çok kötü gerçekten resmen ağladım :( kızın çektiği sıkıntı haddini aştı bir de hamile...yılmazda endişelenmiyor dedik kızın dizi kanadı diye pansuman yapıyor biraz endişeyi abarttı gibi...bu adamın ortası yok

aslı hastanede kendine gelince bayıldım galiba dedi ya :) bu kız çok zeki :):)

Ömerin ceme saflaşma filiz seni sevmiyor demesi hariç geri kalan konuşması iyiydi.Resmen kızı hedef gösterecek :) cemin uyanmasında ömerinde etkisi olabilir..bakalım bu zamana kadar bölüm güzeldi umarım diğer kısmıda güzeldir :)

Bir de ekleyim forever_bim tensel aşk diye diye feride ve ömere de bulaştırdı :img-hyste

ares7
13-04-07, 22:57
Her ne kadar yılmaz geen öğrenemesede çocuğunu, son derece güzel,hareketli bir 2.bölüm izledik..süperdi yaniii

medsul
13-04-07, 23:02
evet ömer söylemekten vazgetti yani yılmaz bundan sonrada
şüpelenip araştirmassa yuh diyecem
birde ne balişmalr vahh

medsul
13-04-07, 23:26
şimdi düşünüyorumda aslında filiz yaptiğina daha fazla hak veriyorum niye derseniz cem öyle yada böyle şekilde filize zarar verecekti nasılsa şimdi hiç degilse cemden evlerini geri alacak hani desemki filiz bütün bu oyunlari oynamasa cemden zarar gelmez zaten zarar verecek en azından
cemden herşeylerini alır cok iyi bence
birde yılmaz bebeği yine ögrenemiyecek offf offff
filiz inşallah bir aksilik olmadan evide şirketide alırda biraz icime su serpilir:happy0064 :happy0064

mervenil
13-04-07, 23:27
Benimde en sevdiğim replik Ömerin Ceme söylediği " sen salak mısın" cümlesi oldu.:img-wink:
Arkadaşlar bizde amma sabırsızız , siz hiç Türk Filmi izlemedinizmi. Daha bebek doğucak büyüycek. Aradan yıllar geçicek. Evlenme çağına gelince Yılmaz bi çocuğu olduğunu öğrenicek. Sonrada Filiz Oğluna senin baban bir muhtardı yavrum dicek:img-hyste

jojoo
13-04-07, 23:28
artık yeter ööö geldi bu bebek konusundan çözülsün artık şu iş.fılız çok guzel oynamış hanı ceme sarıldığındakı yuz ıfadesı mukemmel.yılmazın fılıze pansuman yapması,ona yıne eskısı gıbı aşkla bakması harıka ama aslı hala anlamıyo yılmazın gerçek hislerini.aslı işşllh amelıyat masasında kalırsın

Buket_TY
13-04-07, 23:43
GUzel bir bolum!! Bazi parcalar SIKICI olsada, fena degil....
SImdi Cem, YIlmaz ve Filiz sahnesi kaldi...burda son sahne olucak bir ihtimal varmidir acaba? BAska ne ola bilirki? Meyhane sahnesi super!!!
Yilmaz ve Omer kanki!!!!:happy0064

sevdam...
13-04-07, 23:45
benim simdiye kadar güldügüm sahne ömerin ceme "sen salakmisin" demesi ve elifin "balon gibi mi" demesi cok hostu...bu sahnelerde cok güldüm...helede en cok güldügüm gülmekten koptugum sahne...ahhhh ah ömer efendi kim derdi sen birgün varipta gazi mahallesinin meyhanesinde raki iceceksin:img-hyste oda can yoldasin tek arkadasin yilmazlaaa:img-hyste

levoo
13-04-07, 23:54
Ömer ya bu bölümün yıldızı.Nasıl dumur etti Cem'i "o Yılmaz'a aşık.Birbirlerine nasıl baktıklarını görmüyor musun?Sen bu aşkı yok edemezsin!" sözleriyle.Gitti Feride'siyle de barıştı ama kıskançlık krizleri biraz daha uğraştıracak çiftimizi sanırım.Yılmaz ve Ömer kankalık yolunda hızla ilerliyorlar.Bence Ömer veya Handan daha fazla dayanamayıp Yılmaz'a gerçeği söyleyecekler.

Ben bir de Aslı'nın kör olması ihtimaline takıldım bence Aslı operasyondan sonra kör olacak.

ve FrankesCEM'in psikopat bakışlarıyla savaşın nasıl olacağını Filiz'e göstereceğini anlamış bulunmaktayız :D

tolgahuzur1
13-04-07, 23:55
puhahaaa:img-hyste yahu bu haftalar bu dizi beni gülmekte yerlerde yuvarlıyor..:img-hyste şu ömere bak yaa çöp çatan oldu bir dakikada..:img-hyste evet bomba patlıyacak cem benimle evlen ondan sonra evi üstüne yapacağım diyecek..:img-hyste ve bende yine yerlerde...:img-hyste

jojoo
13-04-07, 23:59
way bea eskı dusman sımdı dost olmuş.ömer le yılmazın arklığı super gerçekten bencede cem benımle ewlenırsen ewı senın uzerıne yaptırırım dıycek.ömer bu bölüm benım faworım adam resmen yılmazla fılızı barıştırmak ıçın her şeyi yapıyo.ceme dediği laflar çok guzeldı

tolgahuzur1
14-04-07, 00:05
puhhaaa:img-hyste yahu şimdi binadan atacaklar beni..:img-hyste cem keriz mi milyon dolar verdiği evi bir dakikada filize versin..:img-hyste bu filizin aklı hiç basmıyormu böyle birşeyin olmıyacağına... ee acaba şimdi ne yapacak bakalım süper fırtına filiz..:img-hyste

levoo
14-04-07, 00:05
Vazgeçti zuhahahaha Filiz bi işi de adam gibi yap yav :D.Cem savaşa resmen başlayacak bence gelecek hafta :D:D:D

winniecik
14-04-07, 00:08
ömer ne olur ailen için hayırlı birşey yap:)uf artık favori dizim olmaktan çıkıyor.hatırla sevgili ağır basıyor valla benden demesi

bego87
filiz çok fena patladı.:img-help: napcak şimdi güle güle cem mi dicek .görüşmeye devam etmek zorundaa ..yalnız ekrem yılmaz çok güzel söledi. 'neye elini atsan kurutuyosun be yılmazım' :img-hyste :img-hyste galba burayı okuyolar:)

begummm
Tam da cem in filiz we ailesinden aldıklarını werme zamanı geldi derken wazgeçti.
Ömer keşke yılmaz a filiz in bebeğinin kendinden olduğunu söyleye bilseydi
Bu arada ömer le yılmazı iyi anlaşırken gömek çok güzel

sinem*
14-04-07, 00:10
Ömer'e bayılıyorum zaman zaman kızıyorum ama çok seviyorum.Aşkını böyle yaşaması harika tekiner kardeşlerin en sevdiğim yönü sevdiklerinde hiçbir kural sınır tanımıyorlar :)

Yılmaz aslıyı hayatta bırakamaz kız neler diyor...bu işten ancak aslının rızasıyla vazgeçilir kesin iyileşecekte...

Filizde evi aldım diye seviniyordu ama abisi yanlış kişiye doğruları söylemeye başladı resmen adamı şüphelendirdi :):) ama ömer burada suçlu değil adam kendi doğrusunu uyguluyor...aynen filizin ömeri çıkarmak için yılmazdan para almadığı gibi :):)

Bu bölüme bayıldım her karaktere hem de..ama en çok ömere ..adam aşk adamı resmen ....

Buket_TY
Evet iste bu! Iyiki evi ustune yapmadi, haftaya daha guzel olucak bolum. Bu bolum'e benden 6.5:img-wink: ....
Iyiki FIliz mahalleden tasinmiyor.....

levoo
Ömer olaylara daha fazla dayanamaz ve söyler bebeği bence Yılmaz'a.Gerçi Handan da karışacakmış bu bebek olayına sanırım ama ne zaman hangisi söyleyecek o merak konusu...

jojoo
14-04-07, 00:12
bence bu bölüm orta derecede guzedlı yanı ne ii ne kotu.bu bölümün adamı kesınlıkle ömer.we gunun lafı ceme dediği sen salakmısın lafıydı(walla ömer iii analiz yapıyo)bölüm sonu çok saaçma bır yerde bıttı.biri demişti 71. bölümde yılmaz hızla mujganların ewının önunde durcak arabayla içerde sadece handan war demişti e artık öğrenır heralde baby i

ares7
14-04-07, 00:13
Çok hoş bir bölümdü..En son sahnede cemin zeki olduğunu anladık.. ve kendimi gülmeden alamadım..filiz dumur oldu...artık osna doğru bölümler daha akıcı olmaya başladı, buda iyi bir haber...

kursuni19
14-04-07, 00:14
1-Ah Ömer madem bakislarindaki aski görüyordun, neden daha önceleri ayirmaya calistin.
2- Handanin bulasik yikamasina bayildim
3- Yilmaz Filiz arasindaki aski hissedemiyorum diyemiyen cikmaz heralde bu bölümden sonra

levoo
14-04-07, 00:15
O diil de Aslı kör olacak galiba arkadaşlar ne diyosunuz siz bu konu hakkında?Valla kızın başına gelmeyen kalmadı sırf yılmaz'ı seviyo diye.Elini attığın kuruyo be Yılmaz :D

jojoo
14-04-07, 00:17
O diil de Aslı kör olacak galiba arkadaşlar ne diyosunuz siz bu konu hakkında?Valla kızın başına gelmeyen kalmadı sırf yılmaz'ı seviyo diye.Elini attığın kuruyo be Yılmaz :D

aslı kör fıln olmasın yoksa yılmaz onu bu sefer hıç bırakmaz en iyisi aslı en kısa yoldan ölsün.hem kör olarak yaşaması zor her gun öleceğine 1 kere ölsün

marbella
14-04-07, 00:18
Bebek olayı yılan hikayesine döndü iyice valla pes bir konu bu kadar uzatılabilirdi.Bakalım ne zaman vre kim koparıcak
Aslı Yılmaz birlikteliği son gaz devam bunlar nasıl ayrılacak acaba hatta ayrılacaklarmı demekten kendimi alamıyorum Yılmaz efendi evimizi çiz bakalım dedi iyice ısındı bu işe Filiz e bakışlarını bu Aslı zımbırtısı görmüyormu hala uzatıyor
hastasın anladık ama yakında bizde hasta olucazzzzzzzzzz
Handan hanıma bulaşık yıkarken üzüldüm :img-hyste :img-hyste su çok soğukmuş vayyy be:img-hyste
Ömer den bu bölümde bol bol inciler dinledik tek favorim Ömer ve Feride aşk budur işte

Figan
1-Ah Ömer madem bakislarindaki aski görüyordun, neden daha önceleri ayirmaya calistin.
2- Handanin bulasik yikamasina bayildim
3- Yilmaz Filiz arasindaki aski hissedemiyorum diyemiyen cikmaz heralde bu bölümden sonra

Bu aski hissedemiyorum diyen biri var o da ben ..
Beni azicikta olsa heyecanlandirmiyor hatta cokta itici.. Yilmaza inanilmaz sinir oldum..! Yilmaz Asliyi haketmiyor. Neymis efendim Filizin dizi kanamis..Vah vahhh..
Abisi orda durmusken Yilmaz Filizin dizine müdahele ediyor.. Ne drama ama!
Bölümün en mantiksiz vede bana uymayan sahnesiydi..

Sen Nisanlisin arkadas! Ayarini bil. !!

modest2000
Keyifsiz bir bölümdü.Tek reyting malzemesini bebek olarak görüyorlar herhalde ki,kaç bölümdür gerçek ortaya çıkmıyor.E yeter yani.Bu kadar da olmaz artık.
Bir de ciddi bir mantık hatası var dizide.Daha 5-6 bölüm önce Cem değil miydi Filiz'e ev karşılığı evlenme teklif eden?Yani Cem Filiz'in kendisine aşık olmasını değil en çok onu elde etmeyi istiyordu.Hatta bunun için "çirkin teklif" te bile bulundu.Filiz'i elde etmek için herşeyi yapmaya razıydı.Şimdi ne oldu da Cem evlenmek için Filiz'in aşık olmasını şart koşuyor.Bu ne saçmalık..:icon_whis
Aslı yine yaptı yapacağını.Filiz'in adını duyunca bahçeye koşmalar filan.Filiz'e inat Yılmaz'ın koluna girmeler....Tamam hasta filan ama sürekli bir duygu sömürüsü aldı başını gitti.
Feride'yi de çok nazlı buldum.Ömer'in özürleri fazla abartılıydı bence.Ömer diz çökecek,bu kadar af dileyecek birşey yapmadı.Ne yapsaydı,"aferin Nevzat'ın okulunda çalış,evinde otur,benim için hiç mahsuru yok" mu deseydi Feride'ye.Bir de Feride demiyor ki Nevzat'a "benim hiç mi birşeyim yok,herşey senin,o kadar çalışmışım".:icon_whis

destina304
14-04-07, 00:19
bu bölümün kahramını ömerdi.ama filiz yılmaz bakışmaları benim için 10 bölüme bedeldi.yılmazın filiz için endişelenmesi,aslının biranda şaşırması ama bozuntuya vermemesi,filizin yılmaza pansuman yaparkenki bakışları, bence harika bir bölümdü.cem maymunu gözünü açtı.haydi hayırlısı :D:D

bego87
14-04-07, 00:20

evt valla kör olucak gibide ne işe yarıycak bu körlük onu cözemedim .körken filizle yılmazın aşkınıda göremez hiç bişi anlamaz aslı.gözleri açıkken göremedi yani bugün pansuman sırasında o yüzden inş kör olmaz :img-cool2

destina304
14-04-07, 00:21
aslı kör fıln olmasın yoksa yılmaz onu bu sefer hıç bırakmaz en iyisi aslı en kısa yoldan ölsün.hem kör olarak yaşaması zor her gun öleceğine 1 kere ölsün

bencede bir kere temizlesin bu işi.yılmaz rahat filiz rahat oda rahatlasın.en önemliside biz rahatlayalım:img-hyste :img-hyste

jojoo
14-04-07, 00:22
Beni azicikta olsa heyecanlandirmiyor hatta cokta itici.. Yilmaza inanilmaz sinir oldum..! Yilmaz Asliyi haketmiyor. Neymis efendim Filizin dizi kanamis..Vah vahhh..

nışanlı olabılır ama sonuç ta fılıze orda hıç birşey olmamış gıbı dawranamzdı
bence hıç mantıksız değildi çok da guzel bır sahneydı.aferın yılmaza.hem yılmaz aslıya yardımcı oluo her konuda fılıze nıye olmasın

stormy
14-04-07, 00:23
bu bölümün kahramını ömerdi.ama filiz yılmaz bakışmaları benim için 10 bölüme bedeldi.yılmazın filiz için endişelenmesi,aslının biranda şaşırması ama bozuntuya vermemesi,filizin yılmaza pansuman yaparkenki bakışları, bence harika bir bölümdü.cem maymunu gözünü açtı.haydi hayırlısı :D:D

bende hak veriyorum sana Omerdi taki icince Cemin aklini karistirincaya kadar..Filize simdi Cem benimle evlenmeden o evi uzerine yapmam diyecek..Cemi tek durdurabilecek olan annesi bence..Kadin mutlaka Yilmaza gidecektir..Bu arada cok komik Salih figuran konumuna dustu..Hic rolu kalmadi neredeyse..Cem kadar bile rolu yok..O da Canan gibi buharlasacak galiba...:img-cool2

modest2000
Ayrıca Ömer'in Yılmaz'la içmesini de yadırgadım.Hem Yılmaz'ın sözlenmesine ben bile dayanamadım diyorsun hem de sofrasına oturuyorsun.Elbette düşmanlığın yeri yok ama bu kadar dostlukta saçma.Bir abi nedeni ne olursa olsun kardeşinin üzüldüğünü bile bile onun eski sevgilisiyle can ciğer olamaz,olmaz.Dizide sürekli bir uçtan bir uca savrulmalar ve abartılar var.

Neslihan17
bölüm çok güzeldi. en azından boş değildi. beklediğim sürpriz başka bahara kaldı. ama yine de güzel bi bölüm izlediğim için mutluyum. aslının sonu belli oldu kör kalacak. ama bu bölüm aslıyı izlerken çileden çıktım. televizyona yastıklar mı fırlattım desem yoksa küfürler mi saydım desem. o hadde geldim yani. acayip kıl oldum aslıya. bebek meselesini böldüğü yetmedi bir de aşk dolu bakışları böldü. hastasın sen yatsana içerde ne dolanıp duruyon töbe töbeeee.

yılmazın diz silme sahnesi süperdi. ayyy bittim resmen. nasılda ecza dolabını darma dağın etti ama :) bizim mal aslı anlamadı ama. aslıyı suçlayanlara şimdi hak veriyorum. ömerin salak mısın laflarını aslı da duymalıydı bence.

ömer demişken..bölümün şahıydı. harika oynadı yaaa acayip keyif aldım izlerken. ferideyle olan sahneleri sonra meyhanedeki halleri cemi sinir etmesi. süperdi yaaa. izlemeye doyamadım.

son olarak filizin mort olmasına sevindim. neden çünkü bu konuda onu asla desteklemiyordum. her konuda destek veririm ama bi psikoya bu kadar bulaştığı için destek vermem. alsın dersini artık da uzak dursun. insanlar boşuna söylemiyo demi uzak dur diye. ama hakkını yemeyelim cemle olan sahnelerde süper oynadı. sarılırken falan gözlerini açamadı sanki cehennemde kaybolmuş gibiydi. onu da izlerken keyif aldım. kısacası güzel bi bölümdü bir de bebek öğrenilirse o zaman değmeyin keyfimize :):)

kursuni19
14-04-07, 00:24

Yilmaz Asliyla nisanli evet, ama duygusal olarak Asliya birsey hissetmiyor. Filizi seviyor ve ona birsey oluncada endiseleniyor. Ömerin müdahale etmeme sebebide Ömerinde sonunda Filiz Yilmaz askina inanmis olmasidir, Yilmaz Filizin dizlerine pansuman yaparken bu ikiliyi cok dikatli bir sekilde süzmekle mesguldu Ömer

destina304
14-04-07, 00:25
nışanlı olabılır ama sonuç ta fılıze orda hıç birşey olmamış gıbı dawranamzdı
bence hıç mantıksız değildi çok da guzel bır sahneydı.aferın yılmaza.hem yılmaz aslıya yardımcı oluo her konuda fılıze nıye olmasın

sonuna kadar katılıyorum jojo.yürü be kim tutar seni :D:D kesinlikle bence en güzel sahnesiydi 69.bölümün ben bayıldım.keşke bir daha olsa bir daha izlerim.nasıl kendimizi inandırabilriizki bu aşkın bittiğine onlar birbirne bakarken ben uçuyorum resmen :D

mıstaa
14-04-07, 00:26
Yılmaz ile Ömer'in aynı meyhanede kafaları çektiğini gördümya artık bu dizide göreceğim hiç bir şey şaşırtmaz beni.:img-yes: :img-yes:

Bu ikilinin bir arada olması hakikaten değişik duygulara sevk ediyor insanı. Yani zamanında birbirlerini boğazladıklarını hatırlayınca garipsiyor insan.Başka bir dizi izliyor hissine kapılıyorsun.

Ömer'i bu Cem konusunda tebrik ediyorum tıpkı benim gibi düşünüyor.
Neyse Ömer ile Yılmaz'ın arasının bir daha açılmamıyacağı kesin.Şimdi iş Yılmaz-Aslı- Filiz üçgeninde.

Aslı'nın durumu ameliyatı gerektiriyor. Ameliyat masasında ölecekmi yoksa?
Yılmaz bebeğini öğrense bile Aslı'yı bırakıp Fliz'e gitmezki..

hala sorulması gereken çok soru bir o kadar verilmesi gereken cevap var. bu cevapları önümüzdeki 10 bölüme güzelce yayacaktır senaristler. öyleki bebeği muhtemelen son 2-3 bölümde falan öğrenir Yılmaz

bölüme gelince ortalama bir bölümdü en azından geçen bölümlere nazaran güzeldi diyebilirim bölüm için.

enceladus
14-04-07, 00:26
Filiz ile Yılmaz'ın birbirlerine yaptıkları öküz-tren muamelesinin adı aşk oldu.Hatta öyle bir aşkmış ki bu Cem bile bozamazmış.Hadi ordan be bizimle dalga mı geçiyorsunuz?

jojoo
14-04-07, 00:27
Ayrıca Ömer'in Yılmaz'la içmesini de yadırgadım.Hem Yılmaz'ın sözlenmesine ben bile dayanamadım diyorsun hem de sofrasına oturuyorsun.Elbette düşmanlığın yeri yok ama bu kadar dostlukta saçma.Bir abi nedeni ne olursa olsun kardeşinin üzüldüğünü bile bile onun eski sevgilisiyle can ciğer olamaz,olmaz.Dizide sürekli bir uçtan bir uca savrulmalar ve abartılar var.

ben yadırgamadım çok hoşuma gıttı.bence bu yılmazla fılızın özelı ömeri ilgilendirdiğini zannetmiyorum ha üzülür belki kardeşi için ama yılmaza da tawır alması bence çocukça bir dawranış olur.hem orda yılmaz ömeri çağırdı ömer ne dıycek orda yok ben gelmem sen benım kardeşimle dğil başkasıyla sözlednın konuşmuyorum snle mı dsın bnce çok kıbar dawrandı we teklıfını kbl ettı aferın ömere

secoms
14-04-07, 00:28
Dizi hakkında yorum yapmayacagım cıkmam gerekiyor ama bir iki sey söylemek istiyorum;
Birincisi; Bülent İnal'ın kilo verdigidir.. Bu bölüm görüldü ki bir hayi kilo vermiş..
İkincisi; Ömer'in '' Sen salak mısın '' repliği..Hem cok güzel hem de söyleniş bakımından cok komikti :img-hyste
Ücüncüsü; Yılmaz'ın Ömer'i masasına davet edip içmeleri.. Bir de eskilerden kacılmaz anlat dedi yaa :) Dedim şimdi kavga cıkacak.. Ömer Elif diye baslayan bir cümle kursaydı işimiz yastı :img-hyste Sizi bilmem ama benim direk aklıma o geldi..
Dördüncüsü; Ömer içki içmesin.. Ne güzel plan işliyordu.. Tabi burda modest2000'in dediğine katılıyorum biraz mantık hatası var..

Neyse benden bu kadar size iyi yorumlar bye

61MERVE61
14-04-07, 00:31
Gecen bolumden daha guzeldi bu bolum,
heyecan yoktu ama duygusal anlamda cok guzeldi Bu bolumun kahramani kesinlikle Omer adam icince ne guzel konusuyor oyle,Ferideyle sahneleri cok guzeldi,hele diz cokup yalvarmasi gozum doldu vala:)
Bir gun yilmazda oyle filize diz cokup yalvarcak ama nezaman..hayirlisiyla asli oleydi:):)....
Yilmaz bu bolum hosuma gitti aslinda filiz icin endiselenmesi gu