PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 18

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10

forever_bim
19-04-07, 09:35
Günaydın. Dünkü olaylardan dolayı çok canım sıtkın. Yeniden tekrarlanmasını hiç istemiyorum. Lütfen yorum yaparken bunun bir dizi olduğunu unutmayınız. Bazı arkadaşların şu ölümüne fanatizmi son derece gülünç, forumu germekten de başka bir işe yaramıyor. O yüzden de yazarken iki düşünüp bir yazın. Uyarım geneldir. Forumu gerenler üzerine alınabilir.

filizim+y
19-04-07, 09:37
sevgili arzuinanım senin gibi bu şakın bitmediğine inanan arkadşlara ihtiyacımız var çünkü filizi yılmazsız yılmazı da filizsiz düşünen arkadaşlar var hatta 3.şahısları onlara yakıştıranlar var malesef bu yüzden bende senin gibi yüreklerinde, akıllarında, gözlerinde hala bitmeyen bir aşkı görebiliyor ve hissedebiliyorsam inan ümitten de öte inancım kat kat artıyor bu aşka ne yaşarlarsa yaşasınşar, ne kadar sınanırlarsa sınansınlar bu aşkın gücüyle hepsinin üstesinden geleceklerine inanıyorum ilk günkü inancım baki hiçbirzaman bu inancım sarsılmadı, yaşadıkları olayların bile bunu gücü yetmedi bu yüzden filizyılmazımda en nihayetinde hakettikleri mutluluğu yaşayacaklar değil dış etkenler 3.şahıslar bile engel olamayacak

ömerin ceme söylediği biraz değiştirerek benimde hem cem ve aslı hemde anneleri bilumum dost çevresine ve forumdaki filizyılmaz karşıtlarına "bu aşkı yok etmeye sizin gücünüz yetmez, hala daha anlamıyor musnuz" repliğini hediye ediyorum:img-yes:

herkes üzerine düşeni alsın...

filizim+y
19-04-07, 09:42
ŞİMDİ burada bir tahrik var :) ne demek karşı çıkanlara yer yok ..:img-hyste bal gibide var.. yılmazı istemeyen filizcilerde vardı onlardan niye bahsedilmiyor:icon_whis .. valla bacadan girerim habiriniz olaaa :) hem karşı çıkmadık ki bu ilişkiye sadece eleştirdik :)

oo tolgam uyanmışız günaydın, çünkü tahriki anlamışsın aferin sana:) evet yok karşı çıkanlara yer ne bal gibi ne de şekeri gibi forumdaşım, yılmazı istemeyen filizciler de dahil buna ayrırım yapmıyorum valla eğer sen gereksiz alınganlık yapmışsan bilemem ben genel olarak söyledim filizi istemeyen yılmazcılar yılmazı istemeyen filizciler içindir bu sözlerim senin girip girmeyeceğin ben tarafından karar verilecek şu an için imkansız durumdasın:) karşı çıkmamışmış hadi ya aslı - yılmaz evliliğini istemek de filizyılmazı istememekdir eleştirebilirsin ama sen başka birşey yapıyorsun, anladın sen:img-wink:

tolgahuzur1
19-04-07, 09:49
oo tolgam uyanmışız günaydın, çünkü tahriki anlamışsın aferin sana:) evet yok karşı çıkanlara yer ne bal gibi ne de şekeri gibi forumdaşım, yılmazı istemeyen filizciler de dahil buna ayrırım yapmıyorum valla eğer sen gereksiz alınganlık yapmışsan bilemem ben genel olarak söyledim filizi istemeyen yılmazcılar yılmazı istemeyen filizciler içindir bu sözlerim senin girip girmeyeceğin ben tarafından karar verilecek şu an için imkansız durumdasın:) karşı çıkmamışmış hadi ya aslı - yılmaz evliliğini istemek de filizyılmazı istememekdir eleştirebilirsin ama sen başka birşey yapıyorsun, anladın sen:img-wink:

puhhahaa:img-hyste yahu filizim aslı-yılmaz evliliği kadar filiz-cem evliliğinide destekliyorum haberin olsun:img-wink: :) hem evlilik istemek suç mu?:icon_whis ne güzel kız işte aslı daha iysini mi bulacazz:img-hyste hem ben kılık değiştirir gelirim sen hiç meraklan ma :) hem niye giremiyom yaa:icon_sorr ne yaptım ben..:sad53: filiz için üzüldüğümü kaç defa yazdım hatta yılmazdaşlar beni kesecekti :)

filizim+y
19-04-07, 09:56
puhhahaa:img-hyste yahu filizim aslı-yılmaz evliliği kadar filiz-cem evliliğinide destekliyorum haberin olsun:img-wink: :) hem evlilik istemek suç mu?:icon_whis ne güzel kız işte aslı daha iysini mi bulacazz:img-hyste hem ben kılık değiştirir gelirim sen hiç meraklan ma :) hem niye giremiyom yaa:icon_sorr ne yaptım ben..:sad53: filiz için üzüldüğümü kaç defa yazdım hatta yılmazdaşlar beni kesecekti :)

o zaman daha beter bir hata yapıyorsun tolgacım hem aslı - yılmaz hem cem - filiz diyorsun oldu mu şimdi bak tamamen yanlış dalgalarda sörfe başladın hadi hayırlısı filizini kızdırmak içinse bak bu numaraları yemem haberin ola,
tmm evlilik istemek suç değil de peki neden imkansızı istiyorsan imkan olan filizyılmaz evliliği dururken bana bir açıkla bakalım neden? ondan iyisi şu an mevcut zaten tolga değerinin anlaşılmasını bekliyor:img-yes: sen ne kılığa girersen gir hala daha direttiğin için yanlışlarda yerin yok bu aşkta, valla ister yılmaz ister filiz için üzül farketmez ben her ikisi içinde üzülüyorum öncelikli olarak nerede hata yaptığını düşün ve ona göre karar verelim cvp bekliyorum soruma forumdaşım...

denmavi
19-04-07, 10:03
Yılmaz'ın Aslı ile evlenmesi artık Yılmaz'ın hayatını düzene sokmaya çalışmasından çok Aslı'ya acımasından dolayı gerçekleşek. Yoksa Yılmaz'a kalsa bu evlilik hiç olmayacak. Artık Aslı'nın hastalığı var ve Aslı'ya umut verebilmek için Yılmaz kendini feda ediyor. Filiz Zeyna ise Yılmaz da Herkül yok yok Yetiş Bey :img-yes:

enceladus
19-04-07, 10:04
senaristler Yılmaz'ı pek zora düşürmezler. Sevdikleri karakter o çünkü

Senaristlerin herhangi bir karakteri sevip sevmemesi o karaktere ne kadar acı çektirdiklerine mi bağlı?Hele ki bu dizinin esas adamıysa.İkinci sezonun her bölümünde karizması çizilen ,imajıyla bu denli ani iniş ve çıkışlarla oynanan ,düşünemeyen mantık kuramayan iki cümle kuramayan biri haline getirilen,kötü adamların planlarına ve tuzaklarına kolayca düşen,Aslı'yla olan münasebetinden ötürü şıpsevdi damgası yiyen,etrafına boş va anlamsız gözlerle bakmak dışında hiçbir atraksiyonu ,diziye ne amaçla bile girdiği belli olmayan kel alaka bir karakteri hayata bağlamak dışında da hiç bir misyonu kalmayan,diziden çıksa yokluğunu bile hissetmeyeceğim,seyircinin büyük çoğunluğunun nefretini kazandığı,17 bölümdür baba olacağını öğrenemeyerek adeta cezalandırılan dizinin esas başkarakterini seviyorlarsa eğer hiç sevmesinler daha iyi.
Senaristler, bu dizide illa birilerini seviyorlarsa Ömer ve Filiz'i seviyorlardır bence.

tolgahuzur1
19-04-07, 10:05
o zaman daha beter bir hata yapıyorsun tolgacım hem aslı - yılmaz hem cem - filiz diyorsun oldu mu şimdi bak tamamen yanlış dalgalarda sörfe başladın hadi hayırlısı filizini kızdırmak içinse bak bu numaraları yemem haberin ola,
tmm evlilik istemek suç değil de peki neden imkansızı istiyorsan imkan olan filizyılmaz evliliği dururken bana bir açıkla bakalım neden? valla ister yılmaz ister filiz için üzül farketmez ben her ikisi içinde üzülüyorum öncelikli olarak nerede hata yaptığını düşün ve ona göre karar verelim cvp bekliyorum soruma forumdaşım...

ŞİMDİ soruna cevap vereyim sevgili filizim:) benim imkansızı istediğimi biliyorsun.. ama seninde istediğin imkansız.. acaba sonunu bilmesen bu ilişki içinde böyle olumlu düşünürmüydün merak ettim:icon_whis asıl filiz-yılmaz evlilğinin imkanı yok.. yani ne aileler isityo nede çevresindekiler bu ilişkiyi.. eee bunlar da dünya da tek başına olmadıklarına göre ister istemez çevrelerinden etkileniyorlar..:good: ben hatayı yaptım ama nerede yaptığımı söylemiyecem :) anladın sen onu ... ama bende o safta yerimi alacam kimse engelliyemez..:img-hyste valla polat abi ile gelriim haberiniz olsun..:img-hyste

forever_bim
19-04-07, 10:13
senaristler Yılmaz'ı pek zora düşürmezler. Sevdikleri karakter o çünkü

Senaristlerin herhangi bir karakteri sevip sevmemesi o karaktere ne kadar acı çektirdiklerine mi bağlı?Hele ki bu dizinin esas adamıysa.İkinci sezonun her bölümünde karizması çizilen ,imajıyla bu denli ani iniş ve çıkışlarla oynanan ,düşünemeyen mantık kuramayan iki cümle kuramayan biri haline getirilen,kötü adamların planlarına ve tuzaklarına kolayca düşen,Aslı'yla olan münasebetinden ötürü şıpsevdi damgası yiyen,etrafına boş va anlamsız gözlerle bakmak dışında hiçbir atraksiyonu ,diziye ne amaçla bile girdiği belli olmayan kel alaka bir karakteri hayata bağlamak dışında da hiç bir misyonu kalmayan,diziden çıksa yokluğunu bile hissetmeyeceğim,seyircinin büyük çoğunluğunun nefretini kazandığı,17 bölümdür baba olacağını öğrenemeyerek adeta cezalandırılan dizinin esas başkarakterini seviyorlarsa eğer hiç sevmesinler daha iyi.
Senaristler, bu dizide illa birilerini seviyorlarsa Ömer ve Filiz'i seviyorlardır bence.

Valla sevgili enceladus oldukça farklı bakmışınız olaya bize de saygı duymak düşer. Ama bana hakikaten kendi bakış açımdaki gibi geliyor olaylar. Şöyle bak bölüm 52, Filiz Yılmaz'ın Ömer'in silahlı saldırıya uğramasının azmettiricisi olduğunu düşünüp onu yargıladı, 53te herşey ortaya çıktı, Filiz 60'a kadar perperişan oldu, Yılmaz'ın öfkesi yumuşar gibi olunca öteki olay patladı, bebek olayı yani. Bölüm yetmiş ve Yılmaz halen daha namussuzluk suçlamasının faturasını ödemedi. Bence bu adam kayırmadır.

Ömer'e bakalım. Biraz kendi basiretsizliğinden oldu aslında olaylar, kendi kanıtlama sevdasına kapıldı boyundan büyük işe kalkıştı şirket battı ailesine rezil olduğunu düşündü ve ellerinden ne var ne yok gitti, hadi bunlar bir faturaydı, hapiste kaldığı sürece yaşadığı, psikolojik ve fiziksel şiddet, ve uğradığı bıçaklı yaralanma da senaristlerin sunduğu sevgi gösterisi mi? Sanmıyorum.

filizim+y
19-04-07, 10:17
ŞİMDİ soruna cevap vereyim sevgili filizim:) benim imkansızı istediğimi biliyorsun.. ama seninde istediğin imkansız.. acaba sonunu bilmesen bu ilişki içinde böyle olumlu düşünürmüydün merak ettim:icon_whis asıl filiz-yılmaz evlilğinin imkanı yok.. yani ne aileler isityo nede çevresindekiler bu ilişkiyi.. eee bunlar da dünya da tek başına olmadıklarına göre ister istemez çevrelerinden etkileniyorlar..:good: ben hatayı yaptım ama nerede yaptığımı söylemiyecem :) anladın sen onu ... ama bende o safta yerimi alacam kimse engelliyemez..:img-hyste valla polat abi ile gelriim haberiniz olsun..:img-hyste

tolgacım danışıklı dövüş gibi olacak senle bu günümüz belli oldu ikimize de hayırlı olsun gerçi yorum yapanda yok gün bizim günümüz:)

bak şimdi tolgacım asıl senin istediğin imkansız çünkü yılmaz aslıyı sevgili anlamında sevmiyor dosluktan öte birşey değil tmm mantık evliliği olacak ama bir de bu tarafa bak sevdiği ve sevdiğinden bir bebeği var yani sence hangisi daha imkansız duruyor bak sonunu bilemesem bile ortada bitmemiş bir AŞK ve SEVGİ var bir de bu aşkın BEBEĞİ var sonuç olarak zaten bilemsek de birleşecekleri kesin çünkü birbirlerini hakeden tüm olumsuzluklara birlikte katlanan filizyılmaz çifti bu kadar acıyı yaşadıktan sonra neden 3.şahıslar bunun kaymağını yesin benim karşı çıktığım konu bu bilmem anlatabildim mi, sonuçta bu AŞK filizyılmazındır, yılmaz her ne kadar şu an bilmese de sevdiğinin onu aldatmadığını öğrendiğinde göreceksin yılmazı bu yüzden ben inancımı yitirmedim ve İMKANSIZ olduğunu da düşünmüyorum çünkü birbirini bu kadar seven ikilime KIYAMIYORUM...

herkes istemeye başlıyor tolgacım bak ömer yakında handan ve mualla diğerleri zaten her yola girmeye hazır bu yüzden o da sorun değil artık, hatanı anlamışsın umarım belli edersin bunu, ben engelledim bile polat abin benden korksun:img-wink:

denmavi
19-04-07, 10:30
Bu kötü günlerde bitecek herkesin mutlu olduğu günleri de göreceğiz. Sıkalım dişimizi ben Filiz'in Mualla Hanım'a "anne" demesini heyecanla bekleyeceğim. Umarım böyle bir kaynana-gelin yakınlaşmasını bizden esirgemezler. Eh artık Ömer de Yılmaz'a enişte desin :D Ama Yılmaz Handan'a anne dermi bilemiyorum :img-hyste Annelik sıfatına uymuyorda :img-yes:

emraht
19-04-07, 10:39
Bu kötü günlerde bitecek herkesin mutlu olduğu günleri de göreceğiz. Sıkalım dişimizi ben Filiz'in Mualla Hanım'a "anne" demesini heyecanla bekleyeceğim. Umarım böyle bir kaynana-gelin yakınlaşmasını bizden esirgemezler. Eh artık Ömer de Yılmaz'a enişte desin :D Ama Yılmaz Handan'a anne dermi bilemiyorum :img-hyste Annelik sıfatına uymuyorda :img-yes:

handan önce yılmaza kendisini affetirsin bakalım nasıl olacak. adam onun yüzünden 15 bölümdür çekiyor.

tolgahuzur1
19-04-07, 10:56
tolgacım danışıklı dövüş gibi olacak senle bu günümüz belli oldu ikimize de hayırlı olsun gerçi yorum yapanda yok gün bizim günümüz:)

bak şimdi tolgacım asıl senin istediğin imkansız çünkü yılmaz aslıyı sevgili anlamında sevmiyor dosluktan öte birşey değil tmm mantık evliliği olacak ama bir de bu tarafa bak sevdiği ve sevdiğinden bir bebeği var yani sence hangisi daha imkansız duruyor bak sonunu bilemesem bile ortada bitmemiş bir AŞK ve SEVGİ var bir de bu aşkın BEBEĞİ var sonuç olarak zaten bilemsek de birleşecekleri kesin çünkü birbirlerini hakeden tüm olumsuzluklara birlikte katlanan filizyılmaz çifti bu kadar acıyı yaşadıktan sonra neden 3.şahıslar bunun kaymağını yesin benim karşı çıktığım konu bu bilmem anlatabildim mi, sonuçta bu AŞK filizyılmazındır, yılmaz her ne kadar şu an bilmese de sevdiğinin onu aldatmadığını öğrendiğinde göreceksin yılmazı bu yüzden ben inancımı yitirmedim ve İMKANSIZ olduğunu da düşünmüyorum çünkü birbirini bu kadar seven ikilime KIYAMIYORUM...

herkes istemeye başlıyor tolgacım bak ömer yakında handan ve mualla diğerleri zaten her yola girmeye hazır bu yüzden o da sorun değil artık, hatanı anlamışsın umarım belli edersin bunu, ben engelledim bile polat abin benden korksun:img-wink:

sevgili filizm aslında fazlada yorum yapmak istemiyorum benim sürekli yazdığımdan şikayetçi olanlar var hemde modum yazdıklarımı siliyor onun için kısa ve öz konuşiyim.. şimdi tabikide bu ikili çekti acıları kimsenin yaşamadığını yaşayanlarda bu çift.. üçüncü bir şahıs zaten bu ikiliye müdahale edemez ettirmezler yani.. ama birbirleri için hiç bir çabası yok.. ne birbirini dinleme var nede biraz altan alma ikiside haklı çıkmak için savaşıyor.. ikisinden birisi çıksada suçu üstlense bunlar yaşanmıyacak.. artık bu özellikle onlara masus birşey..:icon_whis ne yılmaz sevdasından vazgeçiyo nede filiz ...onun için ne desem boşa çıkıyoo ama benim kide bir ümit işte..:)

cemotara
19-04-07, 10:58
Bende çok merak ediyorum mualla hanımla filiz arasında olacak olanlardan tabi handan hanım vede yılmazda var ama önce şu problemleri halletmeleri gerekiyor
yılmazla filizin buluştuğu cafede de baya olaylar olacak herhalde çünkü cemde orda ve filizin yanına geliyor tabi filiz dinlemek istemiyor herhlade ama cem filizin kolunu tutuyordu o sırada da yılmaz ceme girişecek gibi bakalım neler olacak
Birde şu filizle cemin görüştüğü manzaralı yer acaba cafede ki buluşmadan öncemi yoksa sonra mı bence daha önce gibi geliyor yoksa filiz cemin annesiyle konuştuktan sonra niye cemle ıssız bir yere gitsin

selinabjk
19-04-07, 11:08
aslının hastalık bunalımları beni kanser ediyo:) inşallah kendi kendine yılmazın hayatından çekilir de kimse çok üzülmemiş olur.

''mualla sultan torun dilizden'' bayıldım valla ellerine sağlık

bu arada cem filizi uçurumdan itmesin?? pek bi kenarda kızcağız o deliden hersey beklenir. Sağ salim kavuşsunlar Yılmaz la başka şey istemem:D

enceladus
19-04-07, 11:27
Valla sevgili enceladus oldukça farklı bakmışınız olaya bize de saygı duymak düşer. Ama bana hakikaten kendi bakış açımdaki gibi geliyor olaylar. Şöyle bak bölüm 52, Filiz Yılmaz'ın Ömer'in silahlı saldırıya uğramasının azmettiricisi olduğunu düşünüp onu yargıladı, 53te herşey ortaya çıktı, Filiz 60'a kadar perperişan oldu, Yılmaz'ın öfkesi yumuşar gibi olunca öteki olay patladı, bebek olayı yani. Bölüm yetmiş ve Yılmaz halen daha namussuzluk suçlamasının faturasını ödemedi. Bence bu adam kayırmadır.

Ömer'e bakalım. Biraz kendi basiretsizliğinden oldu aslında olaylar, kendi kanıtlama sevdasına kapıldı boyundan büyük işe kalkıştı şirket battı ailesine rezil olduğunu düşündü ve ellerinden ne var ne yok gitti, hadi bunlar bir faturaydı, hapiste kaldığı sürece yaşadığı, psikolojik ve fiziksel şiddet, ve uğradığı bıçaklı yaralanma da senaristlerin sunduğu sevgi gösterisi mi? Sanmıyorum.
Siz,bana karakterlerin çektikleri acıları,yaşadıkları zorlukları örnek gösteriyorsunuz.Senaristlerin,bir karaktere olan bakış açısını yorumlarken bunun ölçüt alınabileceğini düşünmüyorum.Ben daha çok senaristlerin o karakteri nasıl işledikleriyle,o karaktere ne kadar derinlik katabildikleriyle ilgileniyorum.Ben ikinci sezonda senaristler tarafından titizlilikle ele alınan tek karakterin Ömer olduğunu düşünüyorum.Buna karşılık dizinin şu anda en yüzeysel adamı ise bence Yılmaz.Yılmaz karakterinin özellikle son 10 bölümde dizinin esas adamı olacak bir karizmadan yoksun olduğunu düşünüyorum.
Acı hayattan kopyalandığı söylenen bu dizinin Acı Hayattan en büyük farkı Ömer karakteridir.Ömer karakterinin yeşilçamda gördüğümüz ve dizinin ilk bölümlerinde seyircinin belki de ilerde böyle bir kimliğe bürüneceğini sandığı versiyonu Acı Hayattaki Ender'dir.Esas kıza zorla sahip olan, onu zorunlu evliliğe iten evliliği boyunca da eşine kötü davranan devamlı baskı uygulayan yeri geldiğinde şiddete başvuran bunun yanısıra mutlaka pis işlere de bulaşmış biri olurlar genelde böyle adamlar.Ihlamurlar Altında'da da ise senaristler bu karakteri 180 derece ters çevirerek ortaya bayanların hayranlıkla ve iç geçirerek seyretttiği muhteşem bir aşık modeli çıkarttılar.Bu senaristlerin Ömer karakterine bakış açısını gösterir.Gerisi ayrıntıdır.Bir iki şey ilave etmek gerekirse Ömer karakterinin kızına ilk bölümlerde uyguladığı psikolojik şiddet, 49.bölümdeki o muteşem duygusallıktaki günlük okuma sahnesi ve ardından kızına gösterdiği ilgiden dolayı seyircilerin hafızasından tamamen silinmiş,ve yine Ömer'in kızkardeşine Yılmaz'a olan aşkından dolayı zaman zaman uyguladığı psikolojik baskı ve Yılmaz'a olan nefreti nedeniyle aldığı fevri kararlar nedeniyle gördüğü tepkiler son 10 bölümdeki hal ve hareketlerinden dolayı tamamen dinmiş,Ömer süper bir aşık,süper bir abi oluvermiştir.
İlk paragrafta bahsettiklerinizin senaristlerin bir karaktere ayrıcalık tanımak için değil tamamen diziyi uzatabilmek için yaptıkları şeyler olduğunu düşünüyorum.Eğer diziyi uzatmanın yolu Yılmaz'ın Filiz'i bir bölümde affetmesinden geçseydi bunu hiç düşünmeden yaparlardı.Üstelik Filiz karakteri sevdiğine yaptığı o ağır ithamın pişmanlığını sadece bir bölüm yaşamış iki bölüm sonra Aslı'nın evinde yapılan konuşmada da olayların bu noktaya gelmesinin esas sorumlusu olarak Yılmaz'ın müthiş gururu gösterilmiş kabak yine Yılmaz'a patlamıştır.
Hepsinin de ötesinde önemli olan bence seyircilerin o karakterlere nasıl baktığıdır.Görebildiğim kadarıyla forumda 4 5 kişi hariç Yılmaz'a sempatiyle bakan yok.Senaristlerin,seyircinin gözünde imajını sıfıra indirdikleri bir karakteri sevdikleri pek söylenemez kanımca .Buna karşılık seyircinin gözünde son on bölümdür yıldızlaşan bir isim var o da Ömer.

filizim+y
19-04-07, 11:37
fragmanı yorumladım yine bende neler neler hissettirdi umarım sizlerde beğenirsiniz, şimdiden söylüyorum çok güzel bir bölüm olacak hem filizyılmaz sahneleri çok ya ondan sanırım bakın şimdiden fragman yorumu bile bölüm yorumu gibi oldu affedin kusura bakmayın:img-wink:

FİLİZ: fragmanda ilk sahnesinde en son görmek istediği sahnenin bile bu olmaması için neler verirdi filiz gayet neşeli bir şekilde atölyeye gelmişti birden duyduğu sesle arkasını döndü ve aslı kızı gelinlikle gördü, gülen yüzü bir anda şaşkın ve hüzne dönüşüyor “bu kadar çabuk muydu, yani yılmazım gerçekten evleniyor mu, bu gördüğüm hayal mi, Allahım nasıl bir acı bu sevdiğim gerçekten bir başkasının mı” der gibi bir aslıya bir üzerindeki gelinliğe bakakaldı filiz, oysa onun da hayali değil miydi yılmazla evlenmek ve gelinlik giymek ama şu an da bu hayalini bir başkası yaşıyor hem sevdiğini hem de gelinlik hakkını el kullanıyor şu anda filizin içi acıdı, canı yandı ama kimselere belli edemedi ne diyeceğini şaşırdı zoraki bir gülümsemeyle “aslı çok yakışmış, tekrar tebrikler, umarım mutlu olursun” diyerek oradan uzaklaşıyor, içerde gördüğü manzara karşında üzgün, kırgın bir filiz aklı hala içerideli gelinlikli kızda kalmış giderken sevdiğinin sesiyle (hiç unutabilir mi sevdiğinin sesini) ardına dönüyor ve sevdiğiyle gözgöze geliyor zaten içindeki acı bir de üstüne yılmazı görmesi filizi iyice üzüyor ama içeride yaptığı gibi yine sevdiğine belli etmemeye çalışarak bu üzgün halini onun sorusuna karşılık “yok birşey, beni merak etme zaten bundan sonra da merak etsen ne yazar, nikah çok yakınmış iyi evleniyorsun ne diyim mutluluklar sana umarım pişman olmazsın, beni de artık rahat bırak yılmaz akın” der gibi bakar sevdiğine hem kıskançlık hem kırgınlık hemde üzüntünün etkisiyle.
Sonra ki sahnesinde celladının yine iğrenç soluğunu katlanmanın verdiği acıyla elini öpmesine izin verirken “az kaldı cem akman senden kurtulacağım” düşüncesiyle abisinin bakışlarıyla karşılaştı canının yandığı o kadar belliydi ki yüzünden “ömer bunu yapmak zorundayım, inan başka bir çaresi yok” der gibiydi abisine bakışları
Bir diğer sahnede yatağına uzanmış kollarının arasında bebeğine ait kıyafet (bu benim tahminim belki de bebek kıyafeti değildir ama kendini iyi hissetmek için bebeğinin kıyafetlerine bakmak istemiş olabilir, tahmin) ve annelikle ilgili kitaba sarılıp gözyaşlarını akıtıyor gördükleri ve duydukları karşısında olabilir bu sahne çok perişan çünkü.
Sevdiğinin kolundan tutmasıyla filiz yine kalakalıyor, sonrasında celladı ile ilgili gerçekleri öğreniyor ve “ne cem babasını mı öldürdü, ama nasıl olur bu kadar da cani olabilir mi bir insan, ben kimle uğraşıyorum, yok yok gerçekten hasta bu adam” şaşkınlık ifadesi alıyor yüzünü filizin duydukları karşısında bir de direkt cemin annesinden duyması filizi şoke ediyor, bu kadarını düşünmemişti hem korktu hemde ne yapacağını düşündü.
Fragmanda son sahne gibi duran celladıyla bir tepede başbaşaydı filiz aklında hala daha yılmazın evleneceği ile ilgili sahne canlılığını korur gibi üzgün üzgün denize bakıyordu cemin gerçek yüzünden habersiz arkasında duran tehlikeye karşı tepkisiz uzaklara dalıyor.

YILMAZ: fragmanda ilk sevdiğini görüyor haline bir anlam veremiyor “neyi var filizin, neden böyle üzgün, sanki birşey görmüşte üzülmüş gibi, sorsam mı ya banane bitirmedim mi ben filizi hala daha neden her halinden manalar çıkarıyorum, ama içim acıyor haline ah filiz ah” der gibi baktı sevdiğine dayanamaz seslenir ne olduğunun merakıyla seslenir sevdiğine “filiz neyin var, ne oldu, kötü görünüyorsun” aldığı cvp karşısında mahçup olur yılmaz bir yandan da yüzü yaptığından dolayı mahçup bir şekilde sevdiğinin gözlerinden kaçırır gözlerini bir yandan da yüzüğünü saklamaya çalışır elinden gelse yüzüğün takılı olduğu parmağı yokmuş gibi sayacak “ah filiz ben ister miydim ele ait olan bir yüzük, ama sen beni buna zorladın” der gibiydi yılmaz, anlam vermediği haliydi filizi her görüşündeki hali
Diğer sahnede cemin yakasına yapışıyor sanırım cemin annesinden öğrendikleri bir de filizle evlenme olayını öğreniyor ki soluğu cemin yanında alıyor hem öğrendikleri karışında hemde filizin peşini bırakmasını isteyecek gibi öfkeli bir şekilde “cem akman sen adi bir adammışsın, artık herşeyi biliyorum senle ilgili olan herşeyi, babanı öldürdüğünü de annene cehennemi dünyada yaşattığınıda ve şimdide filizle evlenmek için neler yaptığını bak cem efendi seni bir şartla şikayet etmem, filizden uzak duracaksın, onu rahat bırakacaksın, yoksa cem akman sonun olurum anladın mı” der gibi yine ceme korku sardı, ne olursa olsun sevdiğinin o adamdan bebek beklediğini de bilse yine kıyamamıştı sevdiğine böyle bir adamla hayatını birleştirmesine ve mahvetmesine göz yumamazdı yılmaz.
Diğer bir sahne de sevdiği ile birlikte cemin annesinin yanında ve filize dikkatle dinlemesi için koşundan tutar gibiydi “filiz şimdi duyacakların seni çok üzebilir, biliyorum bebeğini beklediğin adamın gerçek yüzünü öğreneceksin” der gibiydi ya da diğer tahminim filiz ve safiye hanımın konuşmasından sonra yılmaz filize dikkat etmesi için “filiz duydun işte bu cemin nasıl biri olduğunu kendine gel, dikkatli ol, onunla evlenerek hayatını mahvetme” der gibi de tutmuş olabilir kolunu

ÖMER-FERİDE: malum bu çiftimiz havada uçuyor mutluluktan ve benim muhitimdeki çekimlerde sarmaş dolaş aşk sahneleri yaşıyorlar fragmanda çok az görünüyorlar
Ömer kardeşini cemle görüyor “filiz yapma inan çözüm bu aşağılık adam değil, bir görsen gerçekleri, sevmiyorsun işte onu” der gibi baktı kardeşine üzülüyordu ömer.
Feride (alt fragmanda yer alan sahne) sanırım nevzatla ilgili kötü bir anıyı hatırlıyor ki ağlıyor

ASLI: aslı kız nikah hazırlıklarına başlamış hatta gelinlik denemeleri bile başlamış, gelinliği giyip herkese göstermek için geldiğin çok mutluydu ta ki filizi görene kadar, onun bakışlarıyla karşılaşınca aslı kızın yüzü düştü “bir sen eksiktin ne işin var zaten gölgen var aramızda şimdi de her an karşımdasın, biliyorum senin içinde kolay bir durum değil ama yılmaz artık beni seçti anla” der gibiydi bir yandan da elleriyle muhteşem gelinliğini düzeltmekteydi aslı kız ne yapacağını şaşırdı.

CEM: ilk sahnesinde filizin elini öpüyor aslında uyandı da uyanmadı ayaklarında, sonrasında annesi ve filizi konuşurken görüyor ve gerçekleri öğrendiğini anlıyor filizin, sonrasında yılmaza hesap vermede görüyorz cemi ve sonra da filizle bir tepede ona zarar verecek şekilde

filiz ve yılmaz için çok önemli olayların olacağı bir bölüm olacak bu bir de şiirden bahsetmiştim ama tekrar edeyim, bülent çok güzel okumuş ve filize karşı olan duygularını ancak bu kadar güzel ifade edebilir, süperdi.

emraht
19-04-07, 11:48
Acı hayattan kopyalandığı söylenen bu dizinin Acı Hayattan en büyük farkı Ömer karakteridir.Ömer karakterinin yeşilçamda gördüğümüz ve dizinin ilk bölümlerinde seyircinin belki de ilerde böyle bir kimliğe bürüneceğini sandığı versiyonu Acı Hayattaki Ender'dir.Esas kıza zorla sahip olan, onu zorunlu evliliğe iten evliliği boyunca da eşine kötü davranan devamlı baskı uygulayan yeri geldiğinde şiddete başvuran bunun yanısıra mutlaka pis işlere de bulaşmış biri olurlar genelde böyle adamlar.Ihlamurlar Altında'da da ise senaristler bu karakteri 180 derece ters çevirerek ortaya bayanların hayranlıkla ve iç geçirerek seyretttiği muhteşem bir aşık modeli çıkarttılar.Bu senaristlerin Ömer karakterine bakış açısını gösterir.Gerisi ayrıntıdır.Bir iki şey ilave etmek gerekirse Ömer karakterinin kızına ilk bölümlerde uyguladığı psikolojik şiddet, 49.bölümdeki o muteşem duygusallıktaki günlük okuma sahnesi ve ardından kızına gösterdiği ilgiden dolayı seyircilerin hafızasından tamamen silinmiş,ve yine Ömer'in kızkardeşine Yılmaz'a olan aşkından dolayı zaman zaman uyguladığı psikolojik baskı ve Yılmaz'a olan nefreti nedeniyle aldığı fevri kararlar nedeniyle gördüğü tepkiler son 10 bölümdeki hal ve hareketlerinden dolayı tamamen dinmiş,Ömer süper bir aşık,süper bir abi oluvermiştir.
İlk paragrafta bahsettiklerinizin senaristlerin bir karaktere ayrıcalık tanımak için değil tamamen diziyi uzatabilmek için yaptıkları şeyler olduğunu düşünüyorum.Eğer diziyi uzatmanın yolu Yılmaz'ın Filiz'i bir bölümde affetmesinden geçseydi bunu hiç düşünmeden yaparlardı.Üstelik Filiz karakteri sevdiğine yaptığı o ağır ithamın pişmanlığını sadece bir bölüm yaşamış iki bölüm sonra Aslı'nın evinde yapılan konuşmada da olayların bu noktaya gelmesinin esas sorumlusu olarak Yılmaz'ın müthiş gururu gösterilmiş kabak yine Yılmaz'a patlamıştır.
Hepsinin de ötesinde önemli olan bence seyircilerin o karakterlere nasıl baktığıdır.Görebildiğim kadarıyla forumda 4 5 kişi hariç Yılmaz'a sempatiyle bakan yok.Senaristlerin,seyircinin gözünde imajını sıfıra indirdikleri bir karakteri sevdikleri pek söylenemez kanımca .Buna karşılık seyircinin gözünde son on bölümdür yıldızlaşan bir isim var o da Ömer.

bu yorumu tuttum eline kalvyene sağlık.
daha daha yorumlarını okumak umuduyla :good:

mervenil
19-04-07, 11:58
Arkadaşlar ben ilerideki bölümler için bazı kehanetlerde bulunmak istiyorum:img-blush
Bence gelişen olaylar neticesinde herkes Cemin öldüğünü düşünücek ama Cem ölmemiş olucak ve hiç beklemedikleri bir anda Filizi kaçırıcak.
Sonrasını zaten daha önceleri çok kez hayal etmiştik. Ömer ve Yılmaz birlikte Filizi kurtarıcaklar:img-wink:

Nerden mi biliyorum. Bütün psikopatlar filmlerde hep böyle ortaya çıkıyor:img-yes:

delfin23
19-04-07, 12:25
Siz,bana karakterlerin çektikleri acıları,yaşadıkları zorlukları örnek gösteriyorsunuz.Senaristlerin,bir karaktere olan bakış açısını yorumlarken bunun ölçüt alınabileceğini düşünmüyorum.Ben daha çok senaristlerin o karakteri nasıl işledikleriyle,o karaktere ne kadar derinlik katabildikleriyle ilgileniyorum.Ben ikinci sezonda senaristler tarafından titizlilikle ele alınan tek karakterin Ömer olduğunu düşünüyorum.Buna karşılık dizinin şu anda en yüzeysel adamı ise bence Yılmaz.Yılmaz karakterinin özellikle son 10 bölümde dizinin esas adamı olacak bir karizmadan yoksun olduğunu düşünüyorum.

Sana tamamiyle katılıyorum o kadar güzel özetlemişsiki durumu umarım daha çok yazılarını okuruz:good:

archshe
19-04-07, 12:49
şimdi şöyle bir durum var düğün için...yılmaz beyzademin 3. nikah hazırlığını görüyoruz...3ünde de nikah günü alındı gelinlikler hazırlandı ama fos çıktı yani 3. de öyle olacak tabiii...ilk olarak elifinkiyle başlarsak yılmaz elifi gelinlikle gördüğünde elif sen görmemeliydin demişti...neden? damat gelinliği görmemeli derler uğursuzluk getirir diye...filizle evleneceğinde kapı açıktı ve gene yılmaz görmüştü gelinliği hatta mualla sultan kapıyı kapatmıştı yılmaz bakmasın diye ....ve düğün gene fos çıktı...:icon_sorr şimdi tek umudum yılmazın aslının gelinliğini görmesi...görürse bu iş kesin olarak yatar...:happy0064 senaristler bu uğursuzluğa takıklar çünkü..:img-cool2 dört gözle bekliyorum bu sahneyi açıkçası...bu ara çok gelinlik modeli baktığım için(arkadaşlarım adına) hayatımda bu kadar zevksiz bir model görmedim açıkçası tamamını görmedim ama gördüklerim yetti bana...basit süslemeler ve eteğindeki çiçek çok iticiydi...maksadım gene bu konuyu açmak değil ama filizin gördüğü sahneyi hatırlayınca filizin gelinlik demesi aklıma geldi çok sade ama pek hoş ve güzel bir modeldi...modacı gelinliğin hoş bir model olduğunu anlatırken şimdilerde sevmediğim mualla sultan onu giyene bakmalı bu gelinlik böyle güzel gelin görmemiştir bile demişti...( muallacılara kıyağım olsun:img-hyste )

tolgahuzur1
19-04-07, 12:50
sevgili filizim yorumu çok güzel olmuş ellerine sağlık..:happy0064 cidden senin yazdığın replikler dizide ara sırada olsa karşımıza çıkıyor bu yüzden de seni ayrı bir tebrik ediyorum :)
formda ki küskünlüklerin darılmaların bize ve forma zarar verdiğini hepimiz görüyoruz.. bir duraklama dönemine mi girdik nedir yorum yapan sayısı azaldı:icon_sorr inan buradaki inatlaşmalar ve yanlış anlamalar formu büyük ölçüde etkiliyor..:img-help:

yesimcan
19-04-07, 12:51
filizimm fragman yorumunn cokk güzell olmusss ellerine saglikk cokk güzel anlatmisin zatenn yarini bekliyemiyorumm üstüne yorumunu okuyuncaa daha bii sabirsizlandimm:):)

yaaa sizin o gördügünüzz fragman gibi olan seyy acaba euro d de cikiyomuu?? bende görmek istiyorum ama bi türlü yakaliyamadim yaaa.....

bence o ucurum sahnesii son sahne gibi görüksede son sahne deyilll.. neden? cünküü filizz okadar seyii safiye hanimdan ögrendiyseee bide kadinn galibaa filiz cok tehlikelii falan gibi seyler söyliyip uyariyorsaa bide yilmazz üstüne üstelik neler söylerr nede olsaa filize saril SIKLAM asik:) filiz korkarr ve planina son vermek isterr yanii o ucurum sahnesii bana önceymis gibi geliyoo zatenn orda cemde geliyomuss filizin kolunu tutup cekiyomuss filizde gitmek istemiyormuss demekki filizz oyundan vazgectii zaten yilmazda orda hemen kosup fragmandaki gibi cemin yakasina yapisirr rahat birak filizi gibisindenn..... ayy ins böyle olurrr:icon_sorr

forever_bim
19-04-07, 13:03

Sevgili enceladus

Muhteşem analizler yapıyorsunuz madem-ki hakikaten de öyle-neden bu kadar seyrek yazıyorsunuz. Valla okurken bayıldım desem yeridir. Bir yerde dizi bahane yorumlarınız şahane olmuş.

Birincisi Ömer'in Ender'den farkını çok güzel ortaya koydunuz-bazen bunu yazmak için sayfalarca yazı döşenmem gerekiyordu- kadınların bu karaktere iç geçirdiği yadsınamaz bir gerçek, ama ilk sezonda da aşk yönünden böyle doyurucuydu sahneleri bence. Elif onu sevmese de ben Ömer'in aşkını çok iyi hissedebiliyordum. Bahsetmiş olduğunuz süper duygusal günlük okuma sahnesi zaten 70 bölümlük dizinin kurgu senaryo ve de oyunculuk açısından en iyi sahnesidir, daha iyisini izlediğimi hatırlamıyorum. Her ne kadar öykü onun üstüne kurulmasa da dizinin şu an itibaıyle izlenirliği en yüksek karakteridir bence. (Forum umarım bu yorumdan dolayı üzerime gelmez). Diğer karakterlerin yüzeysel yazıldığı kısmında da hemfikiriz sanırım. Şöyle diyeyim peki, senaristlerin Yılmazsever olduğunu neden düşündüğümü açıklar umarım. Mesela dizideki hanım akrabaları hariç herkes Yılmaz'a aşıktır,(ki bu da gülünç aslında), Cem'le ya da Ömer'le iş dünyasındaki olası bir kapışmada istisnasız zafer kazanır(kurgusu aşk olan bir dizide, ihale kazanmak ya da kaybetmek ne derece bağlayıcı orası da muamma), gururludur, hiç bir zaman özür dilemez (kaldı ki içi doldurulan bir özür dilerim çok daha etkileyici olabiliyor) vs..şeklinde örnekler artırılabilir.

Forumda Yılmaz'a değil Aslı'ya antipati söz konusu, Yılmaz Filiz'e bir yaklaşsa işin rengi değişir bence, hiçbir zaman Yılmaz benim bu dizideki adamım olmamıştır o ayrı konu ama doğrularını klavyem yettiğince yazmaya çalıştım çok başarılı olamasam da.

49. bölüm dediğiniz gibi Ömer'in dönüm noktasıdır, sonralarında hataları olmuştur gene ama senaryodaki değişim nakış gibi işlenmiştir, karakterin ön plana çıkma sebebi bir yerde de budur. Oyunculuğun da katkısı es geçilmez tabii.

Yorumlarınıza devam etmenizi rica ediyorum. İster olumlu ister olumsuz. Eleştirebilmek de bir başarıdır.

hewal
19-04-07, 13:04
Uçurum sahnesi bence Cem'in evi Filiz'in üstüne yapmaktan vazgeçtiği sahneden sonra..

Aslı'nın sağlık durumunun ne olacağı belli olmadan evlilik işlemleri için bu kadar acele etmesi ise bence bencillik..Ameliyatını ol durumun belli olsun ondan sonra evlenirsin Yılmaz nasıl olsa hep yanında ...

forever_bim
19-04-07, 13:09
Fragmandaki uçurum sahnesi kalıbımı basarım ki bir Rüyadır. Ya Handan ya Yılmaz ya da Ömer'in gördüğü bir rüyadır bence. Hatırlarsanız Ömer bıçaklandığı akşam Handan Hanım Teyze bircik kıymetli oğlunun uçurumdan uçtuğunu onu tutamadığını görmüştü ki bence yine böyle bir kabus var. Bakarsınız Handan görmüştür gene.

yakupoglu61
19-04-07, 13:16
Fragmandaki uçurum sahnesi kalıbımı basarım ki bir Rüyadır. Ya Handan ya Yılmaz ya da Ömer'in gördüğü bir rüyadır bence. Hatırlarsanız Ömer bıçaklandığı akşam Handan Hanım Teyze bircik kıymetli oğlunun uçurumdan uçtuğunu onu tutamadığını görmüştü ki bence yine böyle bir kabus var. Bakarsınız Handan görmüştür gene.

ama bu kez sahnenin içinde handan değil cem var.Handan neden cemin filizi tutamayacağı bir rüya görsün...
dediğin gibi ömeri görmüştü tutamamıştı ama burda...!

matraka
19-04-07, 13:17
öğle tatilinin bitmesine dakikalar kala foruma bir merhaba diyebilmek için yazıyorum foruma giremesemde yorumlarınızı okuyorum arkadaşlar

not.enceladus arkadaşım bizi yorumlarından mahrum etmemen dileği ile çok güzel anlatmışsın ilk sezondaki yılmaz ile bu sezındaki yılmaz krakteri arasındaki uçurumu bir çok kez eleştirdim hatta günlerce şu yılmazın konuşmalarını düzeltin dedim ancak bu kadar düzelttirebildim uğraşıyoruz yılmaza replik bakımından ikinci sezon resmen üvey evlat muamelesi yapılıyor bunu çok eleştirdim hala devam ediyorum eleştirin çok yerinde olmuş aramıza hoşgeldin yorumlarından dolayı teşekkürler gene bekleriz

buraya yorum yazıcam ve filizi eleştirmiyeceğim bu mümkün değil:img-hyste günlerce konuştuk hala anlatamadığpım bir konu filiz yılmaza bir ilşki içerisinde güvenmesi gerektiği zaman güvenmemiştir.bunu herkesin anlaması gerekiyor ama yorumları okuyunca kendimi hariçten gazel okuyormuş gibi hissediyorum yılmaz neden filize inanmadının sebebleri vardır ama filizin yoktur çünkü filiz ve yılmaz ilşki içerisindeler ve güven olmassa olmazı idi ilşkinin o yüzden filizin büyük hatasıdır bu...
yılmaz açısından ise ilşkide yıpranmış güvenini sevdiğine yitirmiş kalbi kırılmış yani zayıf durumda insanlar bu durumda hata yaparlar ama filizin durumunda yapmazlar olay bundan ibaret

işler...işler...işler malisef cumartesi sabahına kadar kendinize iyi bakın forum ahalisi

forever_bim
19-04-07, 13:19
ama bu kez sahnenin içinde handan değil cem var.Handan neden cemin filizi tutamayacağı bir rüya görsün...
dediğin gibi ömeri görmüştü tutamamıştı ama burda...!

Bence Filizin Cemle ilgili planını bildiği için Handan Hanım Teyzemin böyle bir rüya görüp arabesk kurgumuzun kuralları çerçevesinde bebek konusunu doğru şekilde itiraf etmesi muhtemel. Yani Cem'in Filiz'e zarar vermesinden korkup.:img-wink:

filizim+y
19-04-07, 13:28
sevgili tolgam teşekkür ederim beğenilerin dile getirdiğin için demek dizi izlerkende aklına geliyorum iyi bari filizim diye diye mahvoldun, replikleri tahmin etmeyi seviyorum bu yüzden de fragman yorumumun repliklerini kendim yazmak daha eğlenceli dizide de çıkınca hoşuma gitmiyor değil:img-wink:

küslük konusunda haklısın bazen farkında olmadan yapılan yorumlar bazılarını ve bazen benide üzüyor yorum yapmak gelmiyor içimden bence de daha saygılı ve hoşgörülü olarak yazalım ki kimse alınmasın değil mi, gerçketen durgun forum hiç hoş değil hani:img-yes:

sevgili yesimcan teşekkür ederim, sevindim beğenmene..

yesimcan
19-04-07, 13:42
oooo matraka gelmiss ve gitmisss:):)

ya seni anlamak mümkün deyill yaa bii dk girmisinn filizi elestirmiss bütün sucu ona atmis yilmazi da melek yapip cikmsinnn :img-hyste :):)

hasan ins senin dedigin gibi handan bi rüya görüyodurr.....sorada korkarr üstüne bidee filiz cemin babasini öldürdügünü söylersee tamamdirr handan dayanamayipp yilmaza giderrr ahhh yilmazz oglumm ahhh senin degerini bilemedimm özürdillerim......gibi laflarlannn bebek olayinii patlatirrr:):)

tolgahuzur1
19-04-07, 13:47
oooo matraka gelmiss ve gitmisss:):)

ya seni anlamak mümkün deyill yaa bii dk girmisinn filizi elestirmiss bütün sucu ona atmis yilmazi da melek yapip cikmsinnn :img-hyste :):)

hasan ins senin dedigin gibi handan bi rüya görüyodurr.....sorada korkarr üstüne bidee filiz cemin babasini öldürdügünü söylersee tamamdirr handan dayanamayipp yilmaza giderrr ahhh yilmazz oglumm ahhh senin degerini bilemedimm özürdillerim......gibi laflarlannn bebek olayinii patlatirrr:):)

haaaa:img-hyste filizde hak ediyor hani..:) valla yesimcanı geldi mi benim filizi eleştirme duygularım kabarıyor :img-hyste yahu bütün suç bu kızda ..şimdi de cemi bela etti çevresine nası ltemizliyecek bilemiyorum.. yılmaz cidden melek gibi adam yahu.. :) çevresine hiç zararı dokunmuyor ne yaparsa kendisi için yapıyor.. ama bu filiz varyaa ahh ahh.

filizim+y
19-04-07, 13:53
şimdi biraz hafıza yoklayalım bakalım hangisi aklınızda en çok yer etmiş, durgun foruma biraz hareket gelir belki umarım beğenirsiniz:img-wink:

1- filizin en beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yani aklınıda yer etmiş repliği hangisi?
2- yılmazın en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
3- ömerin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
4- feridenin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
5- merhum elifin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
6- sizin seçtiğiniz bir karakterin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?

şimdiden herkese teşekkür ederim...

yesimcan
19-04-07, 14:04
haaaa:img-hyste filizde hak ediyor hani..:) valla yesimcanı geldi mi benim filizi eleştirme duygularım kabarıyor :img-hyste yahu bütün suç bu kızda ..şimdi de cemi bela etti çevresine nası ltemizliyecek bilemiyorum.. yılmaz cidden melek gibi adam yahu.. :) çevresine hiç zararı dokunmuyor ne yaparsa kendisi için yapıyor.. ama bu filiz varyaa ahh ahh.

belli oluyo tolga:):) neyseee elestirinn bakimm kizz agziylann kus tutsa size yine yaranamazz bu bellii......
yilmazda gözünüzdee bi melek kanatlarini takip ucurtmadiginiz kaldii yanii:):)

evet yilmazz yapiyo yapiyoo ama bi türlü kendi ve filize akli calismiyooo....

yilmazda en cok sevdigim seyyy sinirlenirseee gidip cemi dövüyoo adamin ne sucu varr gidip sinirini cemden cikariyoo:img-hyste :img-hyste :)

tolgahuzur1
19-04-07, 14:13
belli oluyo tolga:)neyseee elestirinn bakimm kizz agziylann kus tutsa size yine yaranamazz bu bellii......
yilmazda gözünüzdee bi melek kanatlarini takip ucurtmadiginiz kaldii yanii:)

evet yilmazz yapiyo yapiyoo ama bi türlü kendi ve filize akli calismiyooo....

yilmazda en cok sevdigim seyyy sinirlenirseee gidip cemi dövüyoo adamin ne sucu varr gidip sinirini cemden cikariyoo:img-hyste

puuhahaa:img-hyste sevgili yesimcan artık kuşta tutsa fazdası yok ne yapsa benim gözüme giremez:img-hyste şaka şaka yahu filizi bağrımızada basarız yeri gelir ama şimdi değil. :) önce akıllansın ondan sonra... sen dua etki cem gibi biri varki yılmazın canı sıkılınca onun dövüyo yoksa allah muhafaza filizi bile haşlayabilir..:img-hyste

NOT: :img-hyste sevgili filizim bu sefer sınırları zorlamışsın yahu:) ben dün yediğim yemeği hatırlamıyorum replikleri nasıl hatırlıyacağım..:img-hyste valla bu seferlik affına sığınıyorum beni es geçersen sevinirim :)

filizim+y
19-04-07, 14:35
ya arkadaşlar küskünler, yazmak istemeyenler ya da soruları zor bulan arkadaşlar o kadar zor mu ya ne olur hiç mi aklınızda kalmadı iyi sormadım farzedin, yorum olarak kalsın, teşekkür ederim hepinize...

medsul
19-04-07, 14:36
1- filizin en beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yani aklınıda yer etmiş repliği hangisi?
en beyendiğim üzülüpte seni üzdüğüm için özür dilerim demişti ilk sezon yılmaz tam hatirlamiyorum da neyse idare et artık:img-wink: beyenmediğim.ceme evlenme teklifi
2- yılmazın en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
beyendiğim...ğözyaşlarini silip onlar benim kusurum demesi
beyenmediğim.....ilk sezon filizden af dileyeceğine ona karşi tavırlari ve izmirde otel sahnesinde sende istiyorsun felan demişti
3- ömerin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
en beyendiğim....ferideye ne ypim seni cok kıskaniyorum benden başkasi sana bakmasin dediği beyenmediğim.....filizin bebeği asla dogmali dediği replik
4- feridenin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
beyendiğim....keşke herşeyi hatirlasaydim bir abim olsaydi
beyenmediğim.....hatirlamiyorum
5- merhum elifin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
en beyendiğim.....bebeği hakkındaki sözleri
beyenmediğim evli oldugu halde yılmaza attiği mesaj
6- sizin seçtiğiniz bir karakterin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
beyendiğim... ekremin yılmaza oglum sende bir şey var
mutluluk seni es geciyor beyenmediğim....civi civiyi söker

valla cok zorladim anca bu kadar oldu kusura bakma pek iyi
olmadi ama idare et artik:good: ayrıca sorular için sagol:happy0064

secoms
19-04-07, 14:42
öncelikle Filizim fragman yorumun cok hos olmus ellerine saglık deyip sorularını yanıtlamaya geceyim :img-wink: ;

Aklıma ilk gelenleri söylüyorum..Düşünürsek bir sürü bulunabilir cünkü;
1-filizin en beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yani aklınıda yer etmiş repliği hangisi?
17. bölümde Yılmaz'a söyledigi '' Senin canını yakanların degil sadece benimkini '' repliğiydi..
Begenmedigim ise; malum katil ithamı.. Cok fenaydı

2-yılmazın en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
Begendigim ile baslarsam; 46. Bölümde gözyaslarını silmek için Filiz'e söyledigi '' Onlar benim kusurum '' sözleriydi..Tabi tarihi fener sahnesini unutmamak lazım
Begenmediğim ise; cocugunu reddederken söyledikleri..

3-ömerin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
Begendigim; Replik olarak degilde sahne olarak söylersem Elif'in günlügünü okudugu sahne.. Ama ilk sezon Filiz'e söyledigi '' Sakin ol bakalım bayan cok bilmiş '' lafına bir hayli gülmüştüm :)
Begenmedigim ise; gecen bölüm Filiz'e kapı önünde söyledigi laf..

Yılmaz ile olan sahnelerde cok basarılı ama gecen bölüm Ömer'e söyledigi söz ve söyleniş bicimi cok etkileyiciydi..
'Benim senin gozlerimden baskasinin nasil baktigi ilgilendirmiyor. Bana hep boyle bakmani istiyorum'
Begenmedigim bir sözü aklıma gelmedi :)

Bu soruyu daha sonra cevaplasam :img-blush

Cem; Aslı için söyledigi '' İş bilir havaları,zeki kadın pozları.. Bu iş sana bir numara büyük gelir Aslı Karataş '' lafa bayılmıstım..

Begenmedigim ise Filiz'e yaptıgı ahlaksız teklif..

Yaw farkettim de hep son bölümlerden örnek vermişim...

filizim+y
19-04-07, 14:44
valla cok zorladim anca bu kadar oldu kusura bakma pek iyi
olmadi ama idare et artik:good: ayrıca sorular için sagol:happy0064

sevgili medsulüm ne kusuru cnm ellerine sağlık bence elinden gelenin fazlası olmuş kabul ediyorum zor ama sizlerin beğendiği replikleri merak ettim neler varmış diye, senin cvpladığın için asıl ben sana teşekkür ederim diğer arkadaşlar zor derken senin cvplaman takdire şayan:img-yes:

filizim+y
19-04-07, 14:53
öncelikle Filizim fragman yorumun cok hos olmus ellerine saglık deyip sorularını yanıtlamaya geceyim :img-wink: ;

Yaw farkettim de hep son bölümlerden örnek vermişim...

secomsum cnm teşekkür ederim beğenilerini dile getirdğin için, yüreğine sağlık, seni de cesaretinden dolayı kutluyorum:good: cvpladığın içinde teşekkür ederim beğendiğim replikleri yazmışsın:img-wink:

bence farketme eskilerin yerini yenisi almış olabilir o yüzdendir ya da anladın sen:)

yesimcan
19-04-07, 14:53
afiniza siginiyorumm aklima gelenleri yazicamm :):)

ben sendee bitmisim!!!
suan denizin ortasindayizz su masmavi gök su martilar tanigim olsunki seni kaybetmek istemiyorum...:img-hyste :img-hyste :)(asliya evlenme teklifi)
ooo kimler gelmiss..kandir kendini bakalim..filiz sana asik deyil anlamiyomusun ask mask yok sizin aranizda görmüyomusun onlarin birbirlerine nasil baktiklarini iste ask bu cem filiz yilmaza asik ayrica senin böyle bi aski yok edicek kadar gücün yokk..... süper dii yaa:)
feridenin bütün replikleriii süperrr:)
okadarini bilemiyorummm....
filizin:ben sende bitmisim:)

yakupoglu61
19-04-07, 14:59
şimdi biraz hafıza yoklayalım bakalım hangisi aklınızda en çok yer etmiş, durgun foruma biraz hareket gelir belki umarım beğenirsiniz:img-wink:

şimdiden herkese teşekkür ederim...

sadece beğendiğim replikleri yazıcam :

1-) filizin yılmaza özür dilerim sevdiğim demesi,
2-) yılmazın önceden otelde dediği ve en sonda kendisini suçlayan filize GİT FİLİZ dmeesini en çok beğendim

diğer kişilerle fazla ilgili olmadığım için hatırlamıyorum..!

yesimcan
19-04-07, 15:08
puuhahaa:img-hyste sevgili yesimcan artık kuşta tutsa fazdası yok ne yapsa benim gözüme giremez:img-hyste şaka şaka yahu filizi bağrımızada basarız yeri gelir ama şimdi değil. :) önce akıllansın ondan sonra... sen dua etki cem gibi biri varki yılmazın canı sıkılınca onun dövüyo yoksa allah muhafaza filizi bile haşlayabilir..:img-hyste

NOT: :img-hyste sevgili filizim bu sefer sınırları zorlamışsın yahu:) ben dün yediğim yemeği hatırlamıyorum replikleri nasıl hatırlıyacağım..:img-hyste valla bu seferlik affına sığınıyorum beni es geçersen sevinirim :)

:):) simdi niye deyill yaaahuu kizz tam 17 bölümdür cekiyo belkide daha fazlaa anladim ben senii filiz ancak senin ayaklarina kapanirsaa bahrina basarsinn:)
yokk icin o konuda rahat olsunn yilmazz filizine kiyamazz kendine kiyarr ama ona kiyamazz:)

tolgahuzur1
19-04-07, 15:14
ahhh ahhh şu hatır varya hatır bana pişmemiş kabağı yedirir..:img-hyste sevgili filizim sırf senin için kendi hafızamı zorlıyacağım haberin olaa :)

yılmaza SENİ SEVMİYORUM DEDİĞİ REPLİK (hani lokantada :) )
filize telefon açıpmıştı hani filizde buluşmamıştı ondan sonra yılmaz; BANA KÖTÜ ŞEYLER YAPTIRACAKSIN GİBİLERİNDEN bi replik kullanmıştı tam hatırlıyamadım:img-hyste
yılmaza senin parana ihtiyacımız yok bir tekiner yılmazdan yardım almaz gibilerinden dediği replik..
nevzata gidip HERŞEYİ YAPMAYA HAZIRIM YETER Kİ ÖMERİ KURTAR dediği replik.. ahh ahh bu kız varya beni hasta edecek..:icon_sorr
valla hatırlıyamadım..:img-hyste

mualla sultan yılmaza aslı konusunda kızdığı bölümde ki replikler..GELİNİME İYİ BAKMASSAN HAKKIMI HELAL ETMEM YILMAZ diyişii:img-hyste

ooff ooff varya filizim böyle sorular nereden aklına geliyo anlamıyorum..:icon_whis :img-hyste

tolgahuzur1
19-04-07, 15:16
:):) simdi niye deyill yaaahuu kizz tam 17 bölümdür cekiyo belkide daha fazlaa anladim ben senii filiz ancak senin ayaklarina kapanirsaa bahrina basarsinn:)
yokk icin o konuda rahat olsunn yilmazz filizine kiyamazz kendine kiyarr ama ona kiyamazz:)

muhahahee:img-hyste yahu benimle ne alakası var onun yılmaz ve mualla sultanın ayaklarına kapanması lazım :)
zaten yılmaz hep bu yüzden kaybediyor.. kendine kıyacağına filize veya etrafına kıysa bunları yaşamıyacak ama :) inan filizin yelkenleri suya indirdiği sahneyi zevkle bekliyorum...:img-hyste

medsul
19-04-07, 15:38
şimdi filiz aslıyı gelinliklerle gördüya cok kötü oldu tabi dogal olarak istermisiniz birde yılmaz aslıyı atmiş motora gezinti yapiyorlar
aman aman allah korusun evlenir ama motorla gezdirmeyi aklindan bile
gecirmez heralde yoksa filiz ne yapar bilemem
en az belkide daha fazla üzülür gibi geldi bana

yesimcan
19-04-07, 15:39
muhahahee:img-hyste yahu benimle ne alakası var onun yılmaz ve mualla sultanın ayaklarına kapanması lazım :)
zaten yılmaz hep bu yüzden kaybediyor.. kendine kıyacağına filize veya etrafına kıysa bunları yaşamıyacak ama :) inan filizin yelkenleri suya indirdiği sahneyi zevkle bekliyorum...:img-hyste

:img-hyste :img-hyste mualla mi?? yilmazmii??:img-hyste hahaha hic gülesim yoktuu ilk önce mualla ylan yilmaz gelip filizden özürdillesinler zaten sora filiz ne yapmasi gerekiyorsa yapar sen hic meraklan ma cnmm:)

niyee o ani bekliyosun kii??:) neysee olan yine bize olucak filiz yelkenlerii hemen suya indirir yufka yüreklidirr filizim yilmaz gibi gaddar deyil:)

kursuni19
19-04-07, 15:41
Sorunlarin icin tesekkürler sevgili Filizim, yani aklimda kalan okadar replik var hangisini yazacagima nasil karar vericem simdi...:img-wink:

Begendiklerim:
1- Ben istemeden kimse bana dokunamaz...
2- üzüldügün icin özür dilerim, üzülüpte seni üzdügüm icin
3- son kez beni affet sevdiğim,sensiz olamıyorum lütfen yılmaz beni sensizlikle cezalandırma ne olur bir şey söyle bana!
4- Aramızda bir bağ var. Her zaman da olucak.
5- Yılmaz beni ne kadar hayal kırıklığına uğratsada kalbimde onun aşkıyla ölücem.
Begenmediyim
1- Bu Evlilik olmicak yilmaz, cünkü istemiyorum. Biz birbiri mise uygun degilis Yilmaz, bunu simdi mi anladin diceksin haklisin ama simdi anladim. Sanki uykudan uyanmis gibi yim
2- Oymuş canan. Ömeri vurdurtan yılmazmış. Söylediği herşey yalanmış. Yılmaza nasıl inandım ailemi karşıma aldım. Onu savundum.
3- kapıma gelmeyede, bana soru sormaya da hakkın yok ...ama söyleyim hayır yılmaz ...senden değil

Begendiklerim
1- Bi süredir duygularımı çözmeye çalışıyorum.ama artık eminim....
o kadar eminim ki;artık karım olmanı istiyorum...
2- Ben seninle yepyeni bir hayata başlamak istiyorum Filiz. Artık günlerimi seni görmeden geçirmek istemiyorum
3- Onlar benim kusurum.
4- Bazen gözler sadece başkalarının istediğini görür filiz.
5- Ama galiba benim kalbimde başka birine yer yok. Filiz hala gözlerimin önünde. Yeni bir ilişki bana çok uzak.
6- Doğmak ölüme yazgılıysa, başlayan herşeyde bitmeye yazgılı...Bi kapı kapanırsa diğeri açılır. Bu da umut demektir.
7- en o aska hep sagdik kaldim Feride. Bütün dünyami onun üzerine
kurmustum, yani bir cocugum olacaksa ondan olmasini hayal
etmistim. Sen simdi nasil seviyorsan, iste bende öyle sevmistim; Ta
derinden
Ve son olarak deniz feneri sahnesi ve Elifle hastanedeki son konusmasi
Begenmedigim
1- Ne ilginç değil mi? Ölüm onu bir kaç kez yokladı ama demek ki saati gelmemiş.
2- Yalan söylüyorsun Filiz. O bebek ikimizin olamaz.
3- seni yanlış tanımışım filiz... beni hayal kırıklığına uğrattın

Begendiklerim
1- Sana benden başkası bakmasın. Sevmesin başkası seni. Kıskanıyorum ne yapım. Aklımı başımdan alıyorsun. Sırıksıklam aşığım sana feride.
2- Tüm servetini de versen kardeşimi satın alamazsınFiliz satılık değil. Bunu iyice kafana sok.
Begenmedigim
1- sen nasıl bu kadar şuursuz olursun filiz
2- Üniversite okumuş okumuş ama hava cıva. İnsan değişmiyor. Başta neyse hala o. Mahalle kabadayısı.

1- Yilmaz, senin kavgan kendinle; cunku onu cok seviyorsun. Ofken kaybolunca askinla basbasa kalacaksin ama o zaman cok gec olabilir. Artik onu unutmaya calismaktan vazgec. Ille de birsey unutacaksan ofkeni unut Yilmaz.
Feridenin genelde tüm yilmazla ve Ömerle olan replikleri hosuma gitmekde

1- Heralde ömür boyu yaptığım hatanın pişmanlığıyla yaşıcam…söylicem hiçbişey yaptıklarımı affettiremez…ama şunu bilmeni isterim...çok pişmanım
Okadar pismanimki öl desen ölürüm!
Ne kaybettigimi biliyorum, yerine hic birsey koyamayacagimida!

Deniz feneri ve hastanedeki son sahne

benim
19-04-07, 15:42
Senin canını yakanların canını yakmadın sadece benim canımı yaktın.Üzülüpte seni üzdüğüm için üzgünüm en beğendiğim replik.Bebeği Yılmaz'a söylememesi ve katil olduğunu itham ettiği replik.
Onlar benim kusurum dediği göz yaşı silme sahnesindeki replikler .Bebeğe inanmaması hayır bizim bebeğimiz deme.
Aynı şeyleri yazıyorum ama Elif'e söylediği beni neden sevmiyorsun sözü çok içime işlemişti.Filiz babama verdiğin söze ne oldu.Sürekli söylediğinden beynime iyi kazınmış.He birde ne büyük aşkmışta bu biz anlamıyoruz.Aşk adamına yakışmayacak söz.
Feride'nin bütün replikleri çok güzel seçiliyor.Yılmaz'la bahçede konuşmaları vardı şu an tam aklımda değil.Öfken dindiğinde sevginle başbaşa kalacaksın gibi birşeydi.Beğenilmeyen repliği yok zaten.
Erkeği rezilde vezirde eden kadınmış.Birçok replik var ama aklıma bu geldi.Doğrudur herhalde.
Feridenin adı Özlemmiş dendiğinde Aynalının söylediği entrasan lafı ..replik değil ama dikkat çekici bir söz..

yesimcan
19-04-07, 15:44
şimdi filiz aslıyı gelinliklerle gördüya cok kötü oldu tabi dogal olarak istermisiniz birde yılmaz aslıyı atmiş motora gezinti yapiyorlar
aman aman allah korusun evlenir ama motorla gezdirmeyi aklindan bile
gecirmez heralde yoksa filiz ne yapar bilemem
en az belkide daha fazla üzülür gibi geldi bana

amininnnn allah korusunn yazdiysaaa bossunn yahuu agzindan yel alsinn medsulcumm allah korusunn.....filiz o ann giderr herhaldee zaten kizz zor dayaniyoo bide öyle bisey görrürseee maf olurrr:)

medsul
19-04-07, 15:46
kurşine cok güzel yazmişsin okuyunca aklima geldi emeğine saglık
bende bir şeyler karaladim ama replikleri hep aklimda tutamiyorum
ama sahneleri hatirliyorum

archshe
19-04-07, 15:50
1-filizin en beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yani aklınıda yer etmiş repliği hangisi?
ömere şirket battığında söylediği replik...biz erol tekinerin çocuklarıysak düştüğümüz yerden kalmasını da biliriz kendimiz için değil çocuklarımız için:icon_sorr çok beğendiğm bir replikti..ayrıca son bölüm ceydaya söylediği oğluma bunları masal gibi anlatıcam çünkü herşey masal olacak..beğenmediğim replikse bu çocuk senin çocuğun değil benim çocuğum

2-yılmazın en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
en beğendiğim repliği...ferideye söylediği..bir zamanlar bende senin gibi çok sevmiştim..neden?herkesin tekbir eşi olduğunu düşündüğüm için...bir çocuğum olacaksa ondan olmasını hayal etmiştim..:icon_sorr en beğenmediğim repliğ...yalan söylüyorsun filiz..sakın bu çocuk ikimizin deme sakın...:icon_evil
3-ömerin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?
beğendiğim replik...filize söylediği İlk doğduğunda annemler seni daha çok sevecek diye nasıl korkmuştum. Sonra büyüdük. Bu defa işler tersine döndü. Annemle babam seni benden çok sevmesinler istedim. En çok ben seveyim istedim. beğenmediğimse Bak, Yılmaz bu defa çok ileri gitti Filiz Feride'yle ilişkim onu asla ilgilendirmez. Korkacak mıyım? Geri mi çekileceğim? Feride'den vaz mı gececegim? Aaa sevindiğim birşey var. Sen ondan kurtuldun Filiz. Bu da senin şansın.
en beğendiğim replik...hemen hemen hepsi...ama ömere dediği özlem buymuş sana nekadar yabancıysa bana da okadar yabancı
beğenmediğim yok..
Yilmaz..., ben evden ayrildim, bir kac gündür Semada kaliyorum...
Buralari nekadar özlemisim…! Heralde ömür boyu yaptigim hatanin
pismanligiyla yasiyacagim, söylüyecegim hicbirsey yaptiklarimi affettiremez ama sunu bilmeni isterim.
(Elif aglamaya basliyor) “cok pismanim“!!
Okadar pismanimki öl desen ölürüm!
Ne kaybettigimi biliyorum, yerine hic birsey koyamayacagimida!

Hepimizin hızla büyüdüğü anlar vardır...ben büyüdüğümde henüz cocuktum Ömer...Şimdi de senin büyüme zamanın. Artık o cimenleri uzanıp yıldızlara bakan cocuk olamazsın, bunun üstesinden gelicez görüceksin...Birlikte...sonra tekrar cimenlere uzanıp hayal kurarız.
en beğenmediğim repliği...daha köftecinin parasını ödeyemiyoken nasıl işten çıkarım
fatih...beğendiğim repliği...bu bir yarış değil cem filiz de ortaya konan bir ödül değil...beğenmediğim repliği yok...

medsul
19-04-07, 15:53
amininnnn allah korusunn yazdiysaaa bossunn yahuu agzindan yel alsinn medsulcumm allah korusunn.....filiz o ann giderr herhaldee zaten kizz zor dayaniyoo bide öyle bisey görrürseee maf olurrr:)

merak etme yesimcan o kadarini yapamaz:img-wink: :img-yes:
bana kalirsa yılmaz filiz olmadan bir daha asla motora bile binmez:img-hyste
adam filizi hatirlatiyor diye motoru kaldirdi baksana kac bölümdür ortalarda
yok motor:img-wink:

tolgahuzur1
19-04-07, 15:55

hahaa:img-hyste yahu bu kadarda abartmayın yaa ne motoru kardeşim..:img-hyste hiç birşey olmaz siz merak etmeyin..:) hem o aslı ile yılmazı sandalda gördü hiçbirşey olmadı şimdi mi gidecek filiz..:img-hyste

61MERVE61
19-04-07, 15:58
"Kimsiniz siz alah askina dayanilmaz oldugunuzu mu saniyorsunuz ama degilsini hemde hic:)veee "ben istemeden kimse bana dokunamaz:)"

begenmedigim yok

"hatirliyormusun bana bikere burda "sen hic asik oldumu diye sormustun
bende cevap vermemistim simdi veriyorum evt asik oldum seni uzun zamandir icimde hisedebiliyorum ve karim olmani istiyorum filiz":)
begenmedim:)asli benimle evlenirmisin

ceme"anlamiyormusun cem sizin aranizda ask mask yok filiz yilmaza asik":)
filize kizdiginda her kurdugu cumle yi begenmiyorum
yilmazla konusmalari:)unutum..
aksam olur karanliga kalirsin derin derin sevdalara dalarsinnn oy gelin gelinnnn:):)hatirlamiyorum:)[/B]

anny
19-04-07, 16:03
fragmanı izledim..aslının gelinligi çok acayip..filizin ki çok daha iyi olacaktır eminim :img-wink: cemi merak ediyorum..bu bölüm fazla entrika çeviremeyecek sanırım..güzel bir bölüm olacagı kesin..

yakupoglu61
19-04-07, 16:10
2- Üniversite okumuş okumuş ama hava cıva. İnsan değişmiyor. Başta neyse hala o. Mahalle kabadayısı.

BN BUNU İLK duyduğumda şaşırdım VE soru işareti uyandırdı kafamda hep.

yılmaz üniversitemi okudu acaba bana bi cevap verecek ark. varmı...?

medsul
19-04-07, 16:11
hahaa:img-hyste yahu bu kadarda abartmayın yaa ne motoru kardeşim..:img-hyste hiç birşey olmaz siz merak etmeyin..:) hem o aslı ile yılmazı sandalda gördü hiçbirşey olmadı şimdi mi gidecek filiz..:img-hyste

filize bunce şey başina geldikten sonra aslında hiç bir şey olmaz
o kadar güclüki :img-wink:
birde ayıp ediyorsun ama tolga :img-hyste motorun filiz&yılmaz için ayri bir önemi var:img-wink: :happy0064
birlikte cok yakişiyorlar motorla gezerken bir daha özel oluyor bu aşik cift:happy0064 :img-in_lo
her zamam cok beyendiğim sahneler arasindadir motor sahneleri
aşklarinin en güzel gecirdikleri ve hissettirdikleri an lardir:img-wink:

anny
19-04-07, 16:12

bildigim kadarıyla evet..hukuk fakultesi bolumu mezunu..bir ara sınavlar için ders çalışıyordu ben öyle hatırlıyorum..

kursuni19
19-04-07, 16:12

Hukuk bölümünde okuyordu sanirim. Türkiyedeki sistemi tam olarak bilmiyorum ama sanirim acik ögretim denmisti

byuzax
19-04-07, 16:15

filizle konuşurken 13.blmde filiz hangi üniversite demişti galiba yada onun gibi bişe yılmazda hukuk fakültesi demişti .

benim
19-04-07, 16:16
Bir ara bayağa konuşuluyordu.Ömer'in Elif'in mezarını ziyaret etmesi.Acaba Ömer mezarlığa gidermi artk.Aslında hem Filiz'in hemde Ömer'in babalarının mezarına gidip bıraktığın emaneti yerle bir ettik koruyamadık demeleri lazımdı..Adam ölürken bile şirket , hisse dedi.Gidip bir haberdar etmeleri gerekirdi.

mervenil
19-04-07, 16:17
açık öğretim değilde, hukuk fakültesinin devam zorunluluğu yoktur. ondan dolayı sanırım hem çalışıp hem okuyordu

medsul
19-04-07, 16:17

hatirladiğim kadariyla ilk sezon yılmaz evindeyken avukat sinavlarina
çalişiyordu hatta mualla ile bu konu hakkında bir konuşma gecti
yani artık okulu bitirip avukat olursam iyi para kazanairim rahaat ederiz
(nerden bilecekki hayatina KEMAL SADİKOĞLU gibi harika bir insan girip
herşeyin değişeceğini)
diyordu birde sezonun sonunda elifin babasini hapiste ziyaret ve cıkmasi için yardim istemişti eski ögretmeninden
yani sözün kısasi yılmaz hukuk mezunu :img-wink: ama artık bunun lafi bile
gecmiyor garip gercekten :icon_whis :img-wink:

anny
19-04-07, 16:22
bravo yaa :happy0064 ben dahil hepimiz dogru cevabı verdik..demek ki iyi izleyicilerdenmişiz..:img-hyste

ömer en son nasıl üniv.mezunu olur gibi bir şeyler demişti..ama yılmaz sandıgı kadar cahil degilmiş :)

tolgahuzur1
19-04-07, 16:24
filize bunce şey başina geldikten sonra aslında hiç bir şey olmaz
o kadar güclüki :img-wink:
birde ayıp ediyorsun ama tolga :img-hyste motorun filiz&yılmaz için ayri bir önemi var:img-wink: :happy0064
birlikte cok yakişiyorlar motorla gezerken bir daha özel oluyor bu aşik cift:happy0064 :img-in_lo
her zamam cok beyendiğim sahneler arasindadir motor sahneleri
aşklarinin en güzel gecirdikleri ve hissettirdikleri an lardir:img-wink:

ee heralde her çift için özel olan bir heyecan vardır.. ama artık yılmaz ile filiz motorla gezme evresini tamamladı .. :img-hyste ikiside birer anne baba olacaklar artık yakışı kalmaz koskoca holding başkanı ve hanımı motorla gezecek duyulmuş değil yahu..:) zaten filizin motorda ne işi var hamile şimdi birşey felan olur düşer siz onuda yılmazın üsütne atarsınız kızı düşürdü diye paşam birde onunla mı uğraşsın..:img-hyste

medsul
19-04-07, 16:24
Bir ara bayağa konuşuluyordu.Ömer'in Elif'in mezarını ziyaret etmesi.Acaba Ömer mezarlığa gidermi artk.Aslında hem Filiz'in hemde Ömer'in babalarının mezarına gidip bıraktığın emaneti yerle bir ettik koruyamadık demeleri lazımdı..Adam ölürken bile şirket , hisse dedi.Gidip bir haberdar etmeleri gerekirdi.

aslında haklısın özellikle ömerin elifin mezarina gitmeli cok gec bile kaldi aslında birde handanda cok sevddiği kocasini ziyaret etmeli
ama senaritler entrika konularini işlemekten böyle güzel olacaği kesin sahneleri
yapmiyorlar zamanlari kalmiyordur ama ben hala ömerin elifi ziyaret edeceği sahneyi beklemektedim gercekten sinan tuzcunun oyunculuguyla birleştiği zaman tadindan yenmez:img-wink:
şirket meselesine gelince hangi yüzle gideceklerki belki geri aldiklari zaman
(tabi alirsalar)o zaman işte baba kaymettiğimiz her şeyi geri aldik sen rahat uyu felan der
haaaa birde amam erol beyinde derdi şimdi şirketmi:img-hyste onun
orada daha önemli işleri vardir kesin:img-hyste

yesimcan
19-04-07, 16:27
ee heralde her çift için özel olan bir heyecan vardır.. ama artık yılmaz ile filiz motorla gezme evresini tamamladı .. :img-hyste ikiside birer anne baba olacaklar artık yakışı kalmaz koskoca holding başkanı ve hanımı motorla gezecek duyulmuş değil yahu..:) zaten filizin motorda ne işi var hamile şimdi birşey felan olur düşer siz onuda yılmazın üsütne atarsınız kızı düşürdü diye paşam birde onunla mı uğraşsın..:img-hyste

ayyy okumasi bile güzell anne baba kari koca:):)

yokk filize biseyy olmazz:) onlar binsinlerr hepp iki turr atsinlarr ben suraya yaziyorumm eyerr barisirlarsaaa hemen motorla bi tur aticaklarr yaziyorummm:):)

medsul
19-04-07, 16:28

aşk olsun tolga anne babalar ama(gerci yılmaz hala bilmiyor senaritler utansin)daha gencler canim:happy0064 aman bende istemem zaten şimdi
motora binmesini zaten yılmaz oglunun annesini aşik oldugu kadini hiç bindirir
mi motora el üstünde tutar ah ah bir ögrense neler neler yapmazki

sinem*

boy boy çocuklarıda arkaya atarlar :img-hyste valla haberlere malzeme olurlar güzel olur; ünlü işadamı yılmaz akın ve karısı eski tekiner holdingin yöneticisi aynı zamanda başarılı bir stilist olan filiz akın üç çocuklarıyla motorun üstünde giderken görüntülendi :img-hyste

byuzax

Yılmaz büyük bi motor alır çoluk çocuk binerler :img-hyste

Motorun bu aşk için ayrı bir önemi var . Bunlara kalsa nikahıda motorda yaparlar ... :img-hyste Balayınada motorla giderler gerçi bal ayı yaparlar mı onuda bilmiyorum ama arkadaşlar ister misiniz bu senaristler yılmazla filizin nikahını yapıp filiz evet diyip yılmazda evet diyince diziyi bitirsinler finaldeee yuh derim yane.

byuzax
19-04-07, 16:30
boy boy çocuklarıda arkaya atarlar :img-hyste valla haberlere malzeme olurlar güzel olur; ünlü işadamı yılmaz akın ve karısı eski tekiner holdingin yöneticisi aynı zamanda başarılı bir stilist olan filiz akın üç çocuklarıyla motorun üstünde giderken görüntülendi :img-hyste

valla aynı şeyi şimdi bende yazdım ama sen önce yollamışsın kalp kalbe karşıdır yani .

Zaten boyle yılmazın gazetede haberi çıktığında da filizle motorla gezdikleri blm ( 47.blm ) de üstündeki ceket vardı.

tolgahuzur1
19-04-07, 16:32
muhahahaa:img-hyste yahu yaşını başını almış insanlar daha ne motoru..:img-hyste otursunlar evlerinde gezsmek istiyorlarsa binsinler arabasına gitsinler..:)

filizim+y
19-04-07, 16:34
sevgili archshem, kurşunim, mervem,tolga ve benim ellerinize sağlık çok güzel cvplar o günlere döndük, teşekkür ederim beni kırmadığınız hatır için cvpladığınız için valla tolgam ne yapayım sorularda olmasa kimse yazmayacak ne yapayım eğer istemezseniz bildirin sormam bir daha:img-yes:

kurşunim benim düşündüğüm replikleri aynen yazmışsın ben yazmışım gibi oldu ne diyim kalp kalbe karşıymış:img-wink:

yesimcan
19-04-07, 16:38
muhahahaa:img-hyste yahu yaşını başını almış insanlar daha ne motoru..:img-hyste otursunlar evlerinde gezsmek istiyorlarsa binsinler arabasına gitsinler..:)

yok yaaa okadarda deyillerr yaslari neykiii:):)

yaaa arkadaslarr istermisinizz ogullarinin ismi sezer olsunn:img-hyste :img-hyste

birisi yilmaz(yilmaz güneyy)
birisi filiz(filiz akin)
oglullarida sezer olsunn:img-hyste

yilmaz akin&filiz akinnn ayyyyy süperr olur yaa offf keske bitmese dizi yaa hic istemiyorumm söyle mutlu mesutt bi 20 bölüm daha olsa nolurkii:icon_sorr

kursuni19
19-04-07, 16:39
kurşunim benim düşündüğüm replikleri aynen yazmışsın ben yazmışım gibi oldu ne diyim kalp kalbe karşıymış:img-wink:

Vallah isin icinde hatir olmassa cevaplarmiydim bilmiyorum:img-wink:
Biraz beyin jimnastigi yapmis oldum sayende.

Cevaplari begendigine sevindim:img-wink: haklisin kalb kalbe karsi

tolgahuzur1
19-04-07, 16:39
sevgili archshem, kurşunim, mervem,tolga ve benim ellerinize sağlık çok güzel cvplar o günlere döndük, teşekkür ederim beni kırmadığınız hatır için cvpladığınız için valla tolgam ne yapayım sorularda olmasa kimse yazmayacak ne yapayım eğer istemezseniz bildirin sormam bir daha:img-yes:

aaa aşk olsun sevgili filizim sen sordunda biz yanıtlamadık mı yahu :) sen sor sorda böyle zor sorular sorma yahu zaten azıcık bir aklım var onuda senin soruların için çalıştırıyorum:img-hyste

NOT: acaba ömerin düğün arabası yerine onada mı bir motor ayarlasak çok süper olur gibime geliyoo:img-hyste :img-hyste

filizim+y
19-04-07, 16:41
sevdiğim gel barışalım artık
ne sen bensiz ne ben sensiz
bak bizi bekliyor her yer
o gezdiğimiz sahil kenarları
bir de bizim için önemli olan motorumuz
inan sen benden gittikden sonra binmedim
binsemde seninle yaşadığım anı yaşamak içindi
ne günlerdi o günler sevdiğim
inan tekrar yaşamak için neler vermezdim
sende istersin biliyorum delicesine
o zaman gelde bıraktığımız yerden devam edelim
bak motorumuzda bizi bekliyor
ister misin imzaları onun üzerinde atalım
eski günlerimize vefamızı ödeyelim
gel seninle bir İstanbul turu atalım
SEN, BEN VE BEBEĞİMİZ ne dersin...

filizim+y
19-04-07, 16:44
yok yaaa okadarda deyillerr yaslari neykiii:):)

yaaa arkadaslarr istermisinizz ogullarinin ismi sezer olsunn:img-hyste :img-hyste

birisi yilmaz(yilmaz güneyy)
birisi filiz(filiz akin)
oglullarida sezer olsunn:img-hyste

yilmaz akin&filiz akinnn ayyyyy süperr olur yaa offf keske bitmese dizi yaa hic istemiyorumm söyle mutlu mesutt bi 20 bölüm daha olsa nolurkii:icon_sorr

ya yesimcan ben sezer istemiyorum başka bir isim mi yok illa ki sezer mi olmalı hayır olmasın başka bulalım:img-yes:

tolgahuzur1
19-04-07, 16:45
puhaaa:img-hyste :img-hyste yahu akşam akşam bu kadar güleceğimi tahmin etmezdim :) allah iyiliğini versin filizim ne diyeyim.. çok süper olumş ellerine sağlık... daa bırakın yaa şu motoru taktınız kafayı motora daha gezemezler onlar motorla o iş bitti filiz hamile yılmaz bindirirmi hiç...:img-hyste

filizim+y
19-04-07, 16:47
Vallah isin icinde hatir olmassa cevaplarmiydim bilmiyorum:img-wink:
Biraz beyin jimnastigi yapmis oldum sayende.

Cevaplari begendigine sevindim:img-wink: haklisin kalb kalbe karsi

bilmez miyim hatırımı iyi ki de cvplamışsın çok güzel olmuş, fena mı güzel bölümlere gittik hep birlikte valla yazacaktım cvp seninkileri okuyunca aynısı çıktı o yüzden yazmadım, beğenmez miyim sen yazarsında kesinlikle karşı:img-yes:

yesimcan
19-04-07, 16:48
ya yesimcan ben sezer istemiyorum başka bir isim mi yok illa ki sezer mi olmalı hayır olmasın başka bulalım:img-yes:

:):) bende istemiyorumm sezerr cokk komik olurdu herhaldee:img-hyste bizim senaristt teyzelerin(ablalarin) isi belli olmazz:)

filizimm cokk güzel olmusss:):) sen serdar oguza tas cikarirsin vallahii:) okurken baya güldümm:img-hyste :) elllerine saglikk

filizim+y
19-04-07, 16:49
aaa aşk olsun sevgili filizim sen sordunda biz yanıtlamadık mı yahu :) sen sor sorda böyle zor sorular sorma yahu zaten azıcık bir aklım var onuda senin soruların için çalıştırıyorum:img-hyste

NOT: acaba ömerin düğün arabası yerine onada mı bir motor ayarlasak çok süper olur gibime geliyoo:img-hyste :img-hyste

yanıtladın tabi cnm sağol hatırımı kırmadın:img-wink: yaa zor değil ki be tolga bak ne güzel cvplar geldi eski günleri yad ettik:img-yes: aklın azıcık olur mu maşallahın var...

valla ömer motor kullanamaz boşuna hem seni de alamazlar ferideyi gözden çıkardın mı sen ikisini yalnız bırakıyorsun:img-wink:

sevgili yesimcan senaristlere gerçekten belli olmaz ama ya erol ya da kemal olur, serdar oğuz kadar değilim daha abartmayın derim adamın ekmeğine mani olmıyım, teşekkür ederim sağolasın...

filizim+y
19-04-07, 16:53
puhaaa:img-hyste :img-hyste yahu akşam akşam bu kadar güleceğimi tahmin etmezdim :) allah iyiliğini versin filizim ne diyeyim.. çok süper olumş ellerine sağlık... daa bırakın yaa şu motoru taktınız kafayı motora daha gezemezler onlar motorla o iş bitti filiz hamile yılmaz bindirirmi hiç...:img-hyste

neden güldüğünü biliyorum şiirde ki motor kelimeleri ne yapalım bu aşkın şahitlerinden biri de bu motor:img-wink: teşekkür ederim elimizden geldiği kadar işte karaladık bişeyler:img-in_lo bindirmesin tabi mazallah bebeğe birşey olmamalı valla gider ben mahvederim ikisinide:)

tolgahuzur1
19-04-07, 16:54
yanıtladın tabi cnm sağol hatırımı kırmadın:img-wink: yaa zor değil ki be tolga bak ne güzel cvplar geldi eski günleri yad ettik:img-yes: aklın azıcık olur mu maşallahın var...

valla ömer motor kullanamaz boşuna hem seni de alamazlar ferideyi gözden çıkardın mı sen ikisini yalnız bırakıyorsun:img-wink:

:img-hyste ŞİMDİ benim planım başka ..:) şimdi bu bizim saf ömer motor sürmeyi bilmez (gerçi bende bilmiyorum ama:img-hyste ) bunuda alırım ben motor sürmeyi öğreteceğim diyerekten boş bir araziye çıkarız.. ee ömerde motor sürmeyi bilmiyorya düşer felan o esnada bende ondan kurtulurum feride de bana kalır:happy0064 yoksa hayatta bırakmam ferideyi..:img-hyste :good:

byuzax
19-04-07, 16:55

Kalın yazdığım mısralar süperrrrrr süperrrrrr süperrrrrr ! :D Bende sorularını yanıltıcam şimdi

-Ben sende bitmişim.
-Kalbimde yılmazın aşkı ile ölücem
-Yılmaz lütfen beni sensizlikle cezalandırma
-Evet herşeyi geride bırakıcas değil mi ?
-Bu sefer gidemedim.

-Hayır Yılmaz senden değil.
-Nasıl inandım yılmaza ?

-Seni seviyorum
-Dur onlar benim kusurum.
-Onların öfkeleri hiç dinmiycekki
-Git hadi filiz git !
-Filiz gözümün önünden gitmiyor.
-Bi çocuğum olucaksa ondan olmasını hayal ettim.

-Hayır.Filiz yalan söylüyorsun
-Aslı benimle evlenir misin ?
-Seni hiç bırakmıycam ( aslıya )
-Aldatılmak nedir bilir misin ?
Tamam hepsi geçicek. Yanındayım aşıcaz bunları. Korkma birlikte hepsini aşıcaz tamam mı.?
[/COLOR]

69.Bölümdeki ceme ettiği laflar...

Hepsi

Hatırlamıom . Kendisi beni ilgilendirmiyor. :D

Ceyda : Ben olsam o nişan törenine el bombası atardım . :img-hyste
Ceyda : O manyak gelirse bir dakka bile durmam bilesin ( gibi bişeydi ) :img-hyste

sinem*
19-04-07, 16:59
Filizim soruları cevaplayım dedim ama herkesle aynı şeyleri yazacağım için vazgeçtim :)

şunlar ekleyim bari..
yılmazın hadi git...git filiz demesine gıcık oluyorum...
ömerin filize bu ne aşkmışta ben anlamıyorum demesine

Merve'nin dediği repliğe bayılmıştım :) siz varya ukala kendini beğenmiş adamın tekisiniz...dayanılmaz olduğunuzu mu sanıyorsunuz :)

filizim+y
19-04-07, 17:01
:img-hyste ŞİMDİ benim planım başka ..:) şimdi bu bizim saf ömer motor sürmeyi bilmez (gerçi bende bilmiyorum ama:img-hyste ) bunuda alırım ben motor sürmeyi öğreteceğim diyerekten boş bir araziye çıkarız.. ee ömerde motor sürmeyi bilmiyorya düşer felan o esnada bende ondan kurtulurum feride de bana kalır:happy0064 yoksa hayatta bırakmam ferideyi..:img-hyste :good:

valla tolga bu yazdıklarını hasan görmesin değil arabaanın şoförü seni düğüne almaz benim gibi yapar kapıdan giriş çıkışları görürsün anca melül melül bakarsın hem ömer paşam nevzata yar etmiyor ki sana etsin boş hayallere kapılma sen çok sevdin bu tehlikeli sularda yüzmeyi boğulacaksın dikkat et:img-hyste :img-hyste

kursuni19
19-04-07, 17:04
Günesin dogusunu her sabah baslangicimiz olan sahil kenarinda bekliyoruz...Ben ve motosikletim...Sen gittiginden beri ne günes doguyor...Ne rüzgar dogru yöne esiyor...Günesim olsan...Tut ellerimi desen...Rüzgarla birlikte uzaklara essek...Seninle beraber...Herkese inat...Seni cok özlüyor motorsikletim...Senden sonra kac ayak darbesi aldi...Bir ben biliirim...Unutmaki sana hasret bu yüregim...Birde askimiza sahit olan motorsikletim...

jojoo
19-04-07, 17:07
Günesin dogusunu her sabah baslangicimiz olan sahil kenarinda bekliyoruz...Ben ve motosikletim...Sen gittiginden beri ne günes doguyor...Ne rüzgar dogru yöne esiyor...Günesim olsan...Tut ellerimi desen...Rüzgarla birlikte uzaklara essek...Seninle beraber...Herkese inat...Seni cok özlüyor motorsikletim...Senden sonra kac ayak darbesi aldi...Bir ben biliirim...Unutmaki sana hasret bu yüregim...Birde motorsikletim...

ya bu dızıde geçen bir şiir değil dimi.eğer sen yazdıysan tebrık ederım çok guzel yazmışsın :good: :good:

medsul
19-04-07, 17:10
Günesin dogusunu her sabah baslangicimiz olan sahil kenarinda bekliyoruz...Ben ve motosikletim...Sen gittiginden beri ne günes doguyor...Ne rüzgar dogru yöne esiyor...Günesim olsan...Tut ellerimi desen...Rüzgarla birlikte uzaklara essek...Seninle beraber...Herkese inat...Seni cok özlüyor motorsikletim...Senden sonra kac ayak darbesi aldi...Bir ben biliirim...Unutmaki sana hasret bu yüregim...Birde motorsikletim...

wav cok güzelbe kursuni yüreğine saglık:happy0064 :img-wink:
motosikletim ve ben gercekten güzel yazmişsın:img-wink:
şiirlerinizle dahada güzelleşiyor bu dizi bu aşk :happy0064
birde yaaa acaba fragman şiirinden anladiğiniz nedir acaba kısaca
özetlersek yani:img-in_lo :icon_whis

filizim+y
19-04-07, 17:18
kurşunim yüreğine sağlık beni geçtin bakıyorum da süper:img-wink: gerçekten yazıların çok anlamlı ee bize bunları yazdıran çiftimize az bile değil mi, onlara en güzellerini hakkediyor:img-wink:

sevgili medsul yaparız birr şiir yorumu sen yeter ki iste zaten aklımdaydı ama bugün foruma çok yazdım bıktılar bende onuda yarın ekliyim olur mu:img-wink:

kursuni19
19-04-07, 17:22
kurşunim yüreğine sağlık beni geçtin bakıyorum da süper:img-wink: gerçekten yazıların çok anlamlı ee bize bunları yazdıran çiftimize az bile değil mi, onlara en güzellerini hakkediyor:img-wink:

Haklisin hersey sevgili ciftimiz sayesinde...Ama kendine haksizlik etme senin yorumlarin ve siirlerinin yeri ayri biliyorsun:img-wink:

medsul
19-04-07, 17:22
sevgili medsul yaparız birr şiir yorumu sen yeter ki iste zaten aklımdaydı ama bugün foruma çok yazdım bıktılar bende onuda yarın ekliyim olur mu:img-wink:

niye bıkalim senden filizim sayende form canlaniyor:img-wink: :happy0064 ama sen ne zaman müsait olursan o zaman ekle biz bekleriz yorumlarini okumak
gercekten keyif verici :img-wink: şiir yorumunuda merakla bekliyorum:img-wink:

lawinia
19-04-07, 17:32
filizim sorularına cevap vereyim dedim ama herkes cok güzel replikler yazmıs zaten bi yazılmayan da benden olsun 25. bölümde durusudalar filiz sarhos ve yagmurda ıslanmıs yılmaz hasta olcaksın diyo filiz de ben zaten hastayım ama sana değil hani kendimizi begenmişiz ya sen simdi öyle sanarsın tarzı bi cümle kurmustu coook begenmiştim izlediğimde.
sabah ömerle ender arasındaki farkı cok güzel bir yazıyla anlatan enceladusun yazdıgına kısa bi cevao yazayım istedim. aslında senaristlerimiz hiçbi karakteri cok da fazla sevmiyolar desek daha dogru bence. filize ellerinden geldiğince hata yaptırmaya calısıyolar ne kadar karalayabilirz cabasındalar sanki son planı da bunun en son örneği. filize yaptıklarının forumda da cok net yansımalarını görüyoruz zaten daha fazla ayrıntıya girmeme de gerk yok. filizi sevmedikleri de burdan cok net anlasılabilir. ömere gelince aslında bu yaptıkları onu da cok sevdiklerinden değil de işleri yola koymak zorunda olmalarının bi sonucu. yani ömeri böyle bi kalıba sokmasalar olayların cözülmesi cok daha zor olurdu ömeri cok sevmelerinden değil yoksa. tabi ömerin üzerine dikkatlerin cekilmesinde sinan tuzcunun basarısı da yadsınamaz kanaatimce. ömer için yazılanları baska biri oynasa daha silik kalacagına eminim.

filizim+y
19-04-07, 17:33
sevgili kurşunim, cnm dediğin gibi herşey güzide çiftimiz için haklısın, ben seni okumaktan büyük bir zevk alıyorum, hele de çiftimle ilgili düşüncelerde aynı olunca senle ben bu aşkın mutluluğunu göreceğiz an yakın zamanda, teşekkür ederm cnm senin de yerin ayrı:img-wink:

sevgili medsulüm sağol düşüncelerin için, sizler beğendiğiniz sürece niyetim hoş vakitler geçirmeniz ve öyle olduğunu da sizler gösteriyorsunuz asıl sizler olunca tadi çıkıyor, şu an patronum burada o yüzden şiir yorumum yarına kalsın yarın bakarsın olur mu cnm fırça yemiyim yoksa tamamen yok olurum forumdan mazallah:img-yes:

filizim+y
19-04-07, 17:40
filizim sorularına cevap vereyim dedim ama herkes cok güzel replikler yazmıs zaten bi yazılmayan da benden olsun 25. bölümde durusudalar filiz sarhos ve yagmurda ıslanmıs yılmaz hasta olcaksın diyo filiz de ben zaten hastayım ama sana değil hani kendimizi begenmişiz ya sen simdi öyle sanarsın tarzı bi cümle kurmustu coook begenmiştim izlediğimde.

sevgili lawiniam cvplamış kadar oldun bu sahneyi ben de çok sevmiştim hatırlatman güzel oldu gerçketen çok güzeldi oradaki repliklerr tabi bunun birde sabahı vardı orada da yılmazın replikleri çok güzeldi "gariban adamız ya şuraya kıvrıldık, belki de kurtulmak istemiyorsundur" gibi gerçekten çok güzel replik var eda olayındaki kavga ve barışma sahenesini de ekleyebiliriz bunlara ben filizyılmaz karşılaşmalarının hepsini çok seviyor ve beğeniyorum bu yüzden herkesin cvplarını çok beğendim, sağolasın:img-yes:

sinemcim sende cvplamış kadar oldun cnm sağol mervenin yazdığı replik benimde favorilerimden:img-wink:

filizim+y
19-04-07, 17:44
bugünün son yorumu artık arkadaşlar şimdi dinledim yıldız tilbe den tam da güzide çiftimi anlatıyor bu şarkı tavsiye ederim sözlere dikkat FİLİZYILMAZIN şuan ki durumları...

AYRILIĞIN YÜKÜ AĞIR

Ayrılığın yükü ağır taşıyamayız sevgilim
Bizi deli eden aşkı unutamayız sevgilim
Bensiz mutlu olamazsın anılardan kaçamazsın
Seni yalnız ben anlarım başkasıyla olamazsın
Ben aşığım sende öyle bir gururla çekip gitme
Seviyorum diye diye ayrıldık ne diye

Gidersen sana gelemem darılıp sana küsemem
Seni kimseye soramam aşkımız bitti diyemem
Sen o çok sevemediğim ağlayıp gülemediğim
Bırakıp gidemediğim kalbimin tek sahibisin

Gelde gitme sevde gitme
Gelde gitme sevde gitme

Suçlu sensin yada benim
Ne farkeder ki sevgilim
Bana acı çektirince mutluysan olur sevgilim
Kurduğumuz hayal değil
Aşk dolu o geceleri dağıtmam olur olmasa
Kıymet bilmezler sevgilim
Bıktığını söyle bitsin sevmiyorum de gideyim
Yalan olur biliyorum seni çok seviyorum

herkese iyi yorumlar, sağlıcakla kalınbye bye

kursuni19
19-04-07, 17:52
Bir sarki da benden gelsin Asli Güngür - Kalb kalbe karsi (Sevgili Sezintinin tavsiyesi üzere - bende herkese tavsiye ederim)

Uyandım birden seninle
Gece üçü bulmamış
Bir bulut durdu gözümde
Hasret bize uymamış

Kalp kalbe karşı derler
Sende üzüldün mü
Ay bile çeker gider
Geceyi düşündün mü

Yanlızlık bende saklı
Çıkmaz biran dışarı
Elimde bir fotoğraf
O şimdi burda olmalı....

lawinia
19-04-07, 18:14
sevgili lawiniam cvplamış kadar oldun bu sahneyi ben de çok sevmiştim hatırlatman güzel oldu gerçketen çok güzeldi oradaki repliklerr tabi bunun birde sabahı vardı orada da yılmazın replikleri çok güzeldi "gariban adamız ya şuraya kıvrıldık, belki de kurtulmak istemiyorsundur" gibi gerçekten çok güzel replik var eda olayındaki kavga ve barışma sahenesini de ekleyebiliriz bunlara ben filizyılmaz karşılaşmalarının hepsini çok seviyor ve beğeniyorum bu yüzden herkesin cvplarını çok beğendim, sağolasın:img-yes:

ne demek filizim sen de saol böyle güzel sorularla ve yazdıgın yorumlarla, şiirlerle foruma renk kattıgın için...:happy0064 :img-grin2 ben de filiz yılmaz karsılasmalarını cok seviyorum bu ara özellikle ilk tanıstıkları ve filizn yılmaza asık oldugu sahneleri izleyip hasret gderiyorum malum senaristlerimiz bizi mahrum bırakıyolar ya böyle güzelliklerden...

forever_bim
19-04-07, 18:30
1- filizin en beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yani aklınıda yer etmiş repliği hangisi?Beğendiklerim:
17. Bölüm. İçimde öyle aşağılık bir yere düştün ki, artık çırpınsan da oradan kurtulamazsın. Sen senin canını yakanların değil benim canımı yaktın.
61. Bölüm. Biz Erol Tekiner'in çocuklarıysak düştüğümüz gibi kalkmasını da biliriz.
63. Bölüm. Sen bugün gidip Cem'e haddini bildirdin ya yalnız olmadığımı anladım. Hatırlarsan ilkokulda bir çocuk benim saçımı çekmişti nasıl dövmüştün onu sonra.
Beğenmediklerim
46. Bölüm. Ben babama Yılmaz'la evlenmeyeceğim diye söz verdim. Onunla birlikte olmayacağım diye değil. (Kafamdaki Filiz imajının tuzla buz olduğu sahnedir)
48. Bölüm. Sen yaptın değil mi Yılmaz'ı sen dövdürdün.
52. Bölüm. Oymuş Canan. Ömer'i vurdurtan oymuş.
45. Bölüm. Cemin yanında Yılmaz'a "Seni sevmiyorum" demesi.
69. Bölüm. Cem'i seviyorum (öğk)
64. Bölüm. Bebek senden değil Yılmaz.
Beğendiklerim
4. Bölüm. Yıldızlar deniz ve ben her akşam seni bekliyoruz. Ne olur dön sevdiğim. Sensiz Yaşayam.
46. Bölüm. O gözyaşları benim kusurum.
Beğenmediklerim.
33. Bölüm. Sen benim kaybettiklerimin yanında bir hiçsin Elif Tekiner.
36. Bölüm. Beni çevrendeki erkeklerle karıştırma Filiz.:img-hyste
61. Bölüm. Yalan söylüyorsun, o bizim bebeğimiz olamaz.
64. Bölüm. Beni yanıltmadın Filiz.
Beğendiklerim(Hangisini saysam paşamın afillidir de lafları)
29. Bölüm. İnsan ya sevdiğine kavuşur ya da benim gibi kavuştuğunu sanır.
30. Bölüm. Neden beni sevmiyorsun Elif. Elif: Seviyorum. Ömer: Öyle değil, benim seni sevdiğim gibi, Yılmaz'ı sevdiğin gibi.
52. Bölüm. Bu evde neşeli kahkahalar duymayalı o kadar uzun zaman oldu ki.
59. Bölüm: Feride, seni tek özleyen Elif değil.
64. Bölüm. Feride, sen benim başıma gelen en büyük mutluluksun. Ya ellerin benim ellerimi tutmak istemezse.
63. Bölüm. Benim kızkardeşim satılık değil. Kardeşimden uzak dur. Anladın mı!!!
66. Bölüm. Suçluyum, güvenmemem gereken birine güvendim. Tam neyim kaldı derken başımın üstündeki gökyüzü de gitti. Özgürlüğümden oldum.
69. Bölüm. Herşey gibi o da ufacık bir iz bırakıp gitti. Feride, sen de kaybolma hayatımdan. Tek istediğim o güzel yüzünü doyasıya sevebilmek.
69. Bölüm. Kıskancım bencilim, aptalın tekiyim ben. Ama sırılsıklam aşığım sana Feride, seni seviyorum, aklımı başımdan alıyorsun.
Beğenmediğim
58. Bölüm. Bebek Yılmaz'dan mı?
59. Bölüm. Sen git düşmanımızdan hamile kal.
4- feridenin en beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz yani aklınızda yer etmiş repliği hangisi?Beğendiklerim.
62. Bölüm. Ben Ömer'i seviyorum Aslı. Dur Feride yapma olamaz dedim ama oldu işte.
62. Bölüm. Yılmaz, Ömer kötü biri değil. Öyle olsa nasıl sevebilirdim onu.
57. Bölüm. Fahriye, biliyorum Yılmaz'la araları çok kötü, ama bana o kadar sıcak davrandı ki, olmayacak hayaller kurdum.
59. Bölüm. Birşeyden vazgeçmen gerekiyorsa, öfkenden vazgeç Yılmaz.
62. Bölüm. Aslı bu yıkıntıyı tamir edecek kişi mi?
68. Bölüm. Gerekirse yüzyıl daha beklerim.
69. Bölüm. Bana bir tek bu gözler baksın istiyorum. Beni kim severse sevsin umrumda değil.
Beğendiklerim
Ömer, kumar oynuyormuş. Erkeği vezir de eden rezil de eden karısı.
Beğenmediklerim
Yeniden deneyemez miyiz Yılmaz?
HANDAN: Beğemediğim: Tüm replikleri nerdeyse ama en çok da bu.
Handan: Zeynepcim Ömer çocukken de böyleydi. Ne kadar kedi köpek varsa toplar eve getirirdi. (İğrenç kadın)

pinkzone
19-04-07, 18:41
Merhaba bugün yazılanları az göz gözden geçirdim.

Hem kişisel işlerim dolayısıyla hemde bazı gergin mesajlardan sonra foruma yazmama kararı aldım. Ama görevimi yerine getireceğim.

Herkese iyi yorumlar..

Buket_TY
19-04-07, 19:52
Vallah aklima cok guzel bir sey geldi, bu parcanin sozu tam Filizlik!!:img-hyste
Mahsun Kirmizigul-Yikilmadim(parca hic guzel degil, ama acayip uyuyor!!)

yokluklara gögüs gerdim hep sabretdim kader dedim acilarla cilelerle bu günüme böyle geldim
yokluklara gögüs gerdim hep sabretdim kader dedim acilarla cilelerle bu günüme böyle geldim
yikilmadim ayaktayim dertlerimle basbasayim zalimlere kötülere yenilmedim buradayim
yikilmadim acilardan
yikilmadim yoksuluktan
yikilmadim yanlizliktan
yiklimadim yikilmadim
yikilmadim cilerden
yikilmadim sensizlikten
yikilmadim bu dertlerden
yikilmadim yikilmadim
sonu gelmez yarinlarda acilarla doluyum ben her sarkida duygulanan o hasretin ogluyum ben
sonu gelmez yarinlarda acilarla doluyum ben her sarkida duygulanan o hasretin ogluyum ben
yikilmadim ayakdayim dertlerimle basbasayim zalimlere kötülere yenilmedim buradayim
yikilmadim acilardan
yikilmadim yoksuluktan
yikilmadim yanlizliktan
yiklimadim yikilmadim
yikilmadim cilerden
yikilmadim sensizlikten
yikilmadim bu dertlerden
yikilmadim yikilmadim
sonu gelmez bu yollarda acilarla doluyum ben arkadas her sarkida hüzünlenen ben o hasretim ben o gurbetin ben o topragin ogluyum arkadas yikilmadim ayakdayim dertlerimle basbasayim zalimlere kötülere vede serefsizlere yenilmedim buradayim

destina304
19-04-07, 20:17
Vallah aklima cok guzel bir sey geldi, bu parcanin sozu tam Filizlik!!:img-hyste
Mahsun Kirmizigul-Yikilmadim(parca hic guzel degil, ama acayip uyuyor!!)

yikilmadim ayaktayim dertlerimle basbasayim zalimlere kötülere yenilmedim buradayim
yikilmadim acilardan
yikilmadim yoksuluktan
yikilmadim yanlizliktan
yiklimadim yikilmadim
yikilmadim cilerden
yikilmadim sensizlikten
yikilmadim bu dertlerden
yikilmadim yikilmadim
yikilmadim ayakdayim dertlerimle basbasayim zalimlere kötülere yenilmedim buradayim
yikilmadim acilardan
yikilmadim yoksuluktan
yikilmadim yanlizliktan
yiklimadim yikilmadim
yikilmadim cilerden
yikilmadim sensizlikten
yikilmadim bu dertlerden
yikilmadim yikilmadim
sonu gelmez bu yollarda acilarla doluyum ben arkadas her sarkida hüzünlenen ben o hasretim ben o gurbetin ben o topragin ogluyum arkadas yikilmadim ayakdayim dertlerimle basbasayim zalimlere kötülere vede serefsizlere yenilmedim buradayim

:img-hyste :img-hyste koptum okurken gülmkten.alemsin buket süpersin.bencede yıkılmadı ayakta ve devamlı ayakta olcak.alemin kraliçesi FİLİZZ(tabi zeynasıda)

tolgahuzur1
19-04-07, 20:34
:img-hyste evet yeni imzamla karşınızdayım :) hehee:img-hyste valla bu hocalara çok tşk ediyorum burası adeta kütüphane gibi oldu:img-hyste sevgili kursuni ve filizim hocalarımı tebrik ediyor ve tşklerimi iletiyorum.. devamını bekliyoruz efem..:good:

forever_bim
19-04-07, 20:41
Tolgacım hayırdır? Bu Feride ve Ömer'in gelin arabası mı olacak? Önümüz yaz püfür püfür gideriz artık mı diyorsun? Filizim ve ben geliyoruz senle:)

sezinti
19-04-07, 20:43
Ihlamurlar Altında dizisinde Handan'a aşık olan yeni mecnunumuz Garip bulunmuştur. Garip'i izlemek isteyenler Show televizyonunda doktorlar dizisinde izleyebilirler. İyi seyirler.

Sevgili Pinkzone, sizin aldığınız kararı bende uygulayacağım.:img-yes:

Bu mesaj silinecektir. Lütfen alıntı yapmayınız

tolgahuzur1
19-04-07, 20:45
Tolgacım hayırdır? Bu Feride ve Ömer'in gelin arabası mı olacak? Önümüz yaz püfür püfür gideriz artık mı diyorsun? Filizim ve ben geliyoruz senle:)

heee:img-hyste valla modum sizde uygun görürseniz bu arabayı gelin arabası yaparız.:) .:happy0064 :icon_sorr ama ömeri bağlamamız lazım yoksa uçabilir..:img-hyste uçsada kurtulsam yahu:icon_whis aman hasta olmayında sonra birde hastane hastane dolaşmayalım:) ben alışkınım:img-hyste

tolgahuzur1
19-04-07, 20:49
birde şunu anlamıyorum formda niye gereksiz yere sitres ve gerginlik yaşanıyor..:img-help: ne oldu yahu bizlere güzel güzel yazışırken birden hepimiz düşman mı olduk..?? valla ayıp oluyor demedi demeyin.. yani birbirimize nazımızda geçmeyecekse hiç yazışmayalım daha iyi..

Buket_TY
19-04-07, 21:11
Sevgili Sezinti,
cok saol bende bunu biyerde taniyorum diye kafayi yiyecektim!!:img-wink:
Tabiki Garip off!! Nasil unuturum kendimi affedmeiyecegim!:img-pilot

medsul
19-04-07, 21:13
şu anda doktorlari izliyorumda oradaki yaşli bir hasta kalp kirizi geciriyor
ve hastaneye kaldiriliyor araştirmalardan sonra adamin her sene ayni gün
kalp sterste bağli kalp krizi gecirdiğini düşünüyorlar ssonuç olarak adam
begersem karisinin kardeşine aşikmiş askerdeyken ailesi kardeşi yerine
ondan habersiz ablasini istemişler zatem kardeşide başkasiyla nişanliymiş
adam ömrü boyunca kimseye söylüyememiş aşik oldugunu
diyordu karimlada mutlu oldum beni hiç kırmadi iki evlat verdi
ama işte ben hala onu kalbimden atamadim ve hiç unutamadim
yani her sene aynı günde kalp krizi gecirmesinin sebebi aşik oldugu kişinin
öldüğü günmuş

şimdi ne alaka diye sora bilirsiniz bir an yılmaz aslıyla evlense aynısı olacaktir
diye düşündüm izlediğimde ilk aklıma yılmazın mantık evlilik karari geldi

yesimcan
19-04-07, 21:15
slmm millett yaa noluyo yaa forum cokk sesizz önceden ne güzeldii geldigimde sayfalari oku oku bitmezdi simdi ancak 3 sayfa birikiyoo:icon_sorr

suu fragmanda ucurum sahnesii hasana katiliyorum o sahne bi rüya gibi bence filiz safiye hnm lan falan konustuktan sora dogal olarak cok korkucakk onun etkisiylendee yatinca rüya görücekk falan bana o sahne filizin gördügü rüyaymis gibi geliyo

sevdam...
19-04-07, 21:19
slmm millett yaa noluyo yaa forum cokk sesizz önceden ne güzeldii geldigimde sayfalari oku oku bitmezdi simdi ancak 3 sayfa birikiyoo:icon_sorr

suu fragmanda ucurum sahnesii hasana katiliyorum o sahne bi rüya gibi bence filiz safiye hnm lan falan konustuktan sora dogal olarak cok korkucakk onun etkisiylendee yatinca rüya görücekk falan bana o sahne filizin gördügü rüyaymis gibi geliyo

bence o ucurum sahnesi filizin safiye hanimla konusmadan önce olacagi bir sahne gibi geliyor...
keske son sahne yilmazin cocugu ögrendigi sahne olsa diyorum ama nerdeee...

Buket_TY
19-04-07, 21:21

Yaa simdi dusunuyorumda bencede oyle ola bilir...
Mantikli geldi, yoksa Filiz ve Cemin o dag basinda ne isleri olabilirki???:img-yes:

yesimcan
19-04-07, 21:26
yaaa zatenn o sahne rüya deyilse bilee safiye hanimlan konusmadan önce olurr yoksa safiye hani