Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 18
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
Arkadaşlar bende bölümü beğendim ama isyanım bu yönde değil . Ben ikisinin birbirine hala nasıl sırılsıklam aşık olduğunu gordukçe ve ayrı olduklarını gördükçe deliye dönüyorum . Beni delirten bu...
forever_bim
21-04-07, 01:24
Ömer neden Yılmaz'a yalvarsın ki sevgili kardelen?
Dediğiniz senaryo olmaz. Cem Filiz'i şimdi kaçırmaz bence.
Cem psikopatlaşıyor iyice ama daha biraz daha zamanı var.
Farkettim de forum öyle bir hale gelmiş ki iki konuşma sahnesine fit olmuşuz.
Filiz daha planına devam etme kararlılığı gösterirse iyiden senaryonun uçtuğunu hatta ozonu deldiğini düşüneceğim.
destina304
21-04-07, 01:25
bu bölüm harikaydı.bence kusrsuz bir bölüm izledik.bu bölümü kusursuz kılan tek şey AŞK tı .bu bölüm aşkı izledik.ben tvye yapışarak izledim.bayıldım replikler özenle yazılmış.ben filizin evlerini geri almasına çok sevindim.yılmaz şimdi filizle ilgilileniyor fakat ufak bir ayrıntı var aslıya hala ümit vermekte.ama sonuçta yılmazın ceme dediği gibi bende diyorumki aslının yılmazla evlenmesini anca rüyalarında görür bazı kişiler.ben çok beyendim.kusursuz bir bölümdü tebrikler
Ya aslı filizi atölyede gördü hatta filizin halini gördü,yılmazın gelip gittiğini gördü ve gene bir şey olmamış gibi davrandı :) Ben mi anlamıyorum diye soruyorum ama evdeki kimse anlamıyor yoksa bu kız orada üzülmedi mi ya da yılmazın sadece gelinliği görmemek için gittiğini falan mı düşündü :) Aslı'nın yanında biri dursun ve duygularını anlatsın bir zahmet :)
Sevgili forever_bim,
Ben de onumuzdeki bolum Filiz'e hicbir sey olacagini sanmiyorum, muhtemelen Yilmaz da oraya pesinden gitmez. Yilmaz'in Cem'i Filiz'e birsey yaparken yakalamasi demek dizinin bitmesi demek. Ya da Cem Filiz'i kacirsa, herseyin sonuna gelmis oluruz. Bu konuyu daha sundureceklerine emin oldugum icin Cem de Filiz de oyunu surdururler gibime geliyor. O beklenen fotograflar da Yilmaz'in Filiz'i bir kere daha uyardigi sahne olacaktir herhalde. Daha onumuzde cifte nikah var unutmayalim!
Feride'ye de hemen yuklenmeyelim bence. Hatirladiklariyla kafasinin karismasi normal. Once herseyi sindirip, sonra Omer'e gidecegini saniyorum. Ama Omer'i mutlaka birkac bolum uzeceklerdir. Mutlu ask yok ne de olsa.
kardelen2086
21-04-07, 01:31
Ömer neden Yılmaz'a yalvarsın ki sevgili kardelen?
Dediğiniz senaryo olmaz. Cem Filiz'i şimdi kaçırmaz bence.
.
ömer yalvarır derken; bir şekilde annesinden yılmaz'ın filiz i aradığını öğrenir ve filiz in yılmaz la olduğunu düşünerek yılmaz ı arar,sonrasında ise.....eğer ki diyorum(sadece bir tahmin)cem filiz i kaçırırsa yılmaz da onların peşinde ise ömer de bunu öğrenirse, en azından polis olaya müdahele edene kadar yılmaz dan kardeşini kurtarmasını isteyebilir;bu anlamda yalvarır diye düşündüm
nisailayda
21-04-07, 01:34
Ya yazmadan duramayacağım arada Aslının oyunculuğu ile ilgili yorumlar okuyordum ama tarafsız davranabilmek için bugün ona resmen yoğunlaşarak izledim..kız gerçekten berbat oynuyor ne o öyle cerraha tripler filan :img-hyste replikleride inadına kötü yazılıyor herhalde duygularını yansıtamıyor tabi doğal olarakta boşboş izlediğimiz için sempatik gelmiyor..üstünede saflıklarımı diyeyim vurdumduymazlığımı bilemem ama insan bu kadarda sazan olamaz hani:img-hyste
Arkadaslar dizide en cok sahnesi olan Cem hakkında yazı yok nasıl iş bu :)
Saka bir yana ben manzaraya bayıldım.. Neresi oldugunu bilen var mı ? :img-wink:
Ya bir de mekanlar bir tuhaf.. Gazi de oturulur Üsküdar'dan nikah tarihi alınır.. Şimdi de Beykoz.. Cem'in nerde oturdugunu bilmiyorum ama bu mekan konusu biraz sacmalıyor sanırsam :)
Ben de Cem'i yazayım bari :)
Millet adamın bütün pisliklerini ögreniyor adam hala daha Filiz beni terkeder mi diyor.. Benim ile evlenmekten vazgecer mi diyor.. Helal walla.. Ne askmıs ne fantaziymiş bu.. Ama bu bölüm gibi birkac bölüm daha izlersek ben Cem'in asık oldugunu düşünmeye baslayacagım. Lütfen biraz azalsın..
Cem Akman Filiz'i asagıya atamazsa kendi atlasın
Efsane olur walla :img-wink:
sevgili nisailayda
artık aslının ki saflıktan çıkmış bi durum ama adını koyamıorum:img-hyste
zaten yılmazda gördü onu gelinlikle hiç uğraşmasın bence gelinlik fln uğursuzluk başladıı:img-hyste .yılmazın filize asık oldugunu anlaması ıcın onları samimi görmesi lzm başka türlü umursamıo çünkü .inş en yakın zamanda görürde gider buralardann :happy0064
nisailayda
21-04-07, 01:43
önümüzdeki bölüm bir çok şeyi merakla bekleyeceğim.
1.si filiz in akıbeti ve olay sonrası tavrı
2.si feridenin tavrı ömeri gerçekten hayatından çıkarmak isteyeceğine inanamıyorum çünkü.sırf vicdani duygularla ikilem yaşıyor
3.sü ÖMER Feride olaki aksi bir karar alırsa nasıl tepki verir vazgeçermi ?yoksa duygularını coşkuyla yaşayıp ifade eden Ömer den yeni sürprizler mi izleyeceğiz
forever_bim
21-04-07, 01:46
Bu başlıktan devam ediyoruz.
Saygımla
forever_bim
DİZİFİLM MOD.
Sevgili secoms,
Aslinda bu bolum Cem'e gereginden iyi replikler yazmislardi. Filiz'e tum gunahlarindan arinip, sifirdan baslamayi istedigini soylediginde, Filiz'i ne kadar sevdigini anlattigi kisimlarda birbirinden guzel laflar etti. Taa son sahneye kadar da o psikopat halinden pek eser yoktu. Ama son olanlardan sonra artik zincirlerinden iyice bosanacak herhalde. Ne yapacagini kestiremiyorum ama Cem'den hemen dikkat cekecek bir hareket de beklemiyorum.
Mekanlara gelince. Asli Kuzguncuk'ta oturdugu icin Uskudar Belediyesi'ni sectiklerini dusunmustum. Beykoz ise Filizlerin evinin oldugu yer herhalde diye atiyorum. Nevzat'in evi ya da ofisinin oldugu yerde hos bir yere benziyor.
bu bölüm harikaydı.bence kusrsuz bir bölüm izledik.bu bölümü kusursuz kılan tek şey AŞK tı .bu bölüm aşkı izledik.ben tvye yapışarak izledim.bayıldım replikler özenle yazılmış.ben filizin evlerini geri almasına çok sevindim.yılmaz şimdi filizle ilgilileniyor fakat ufak bir ayrıntı var aslıya hala ümit vermekte.ama sonuçta yılmazın ceme dediği gibi bende diyorumki aslının yılmazla evlenmesini anca rüyalarında görür bazı kişiler.ben çok beyendim.kusursuz bir bölümdü tebrikler
Aslı'nın Yılmaz ile evlenmesini değilde Aslı-Yılmaz sahnelerinin güzel olduğunu söylediğimden yukarıdaki cümlenin muhatabı hissediyorum kendimi..bye
Sevgili Beren;
Aslı-Yılmaz çiftinin evlenmesi o kadar mümkünsüzki.Bir yanda daha 16. bölümünü yeni tamamlamış Aslı diğer yanda 60 bölümdür Yılmaz'la öyle veya böyle aşk yaşayan Filiz...Bunun farkındayım yani Aslı'yla Yılmaz'ın evlenemeyeceğini biliyorum zaten ekstra bir hatırlatmaya ihtiyacım yok..
Kaldıki Filiz'i sürekli eleştirmem onu sevmediğim anlamınada gelmez....bye Ben Filiz'i seviyorum:img-yes:
Nasıl sizin Yılmaz'ı sürekli eleştirmenizden ondan nefret ettiğiniz sonucunu çıkaramıyacağım gibi sizde benim eleştirilerimden bu sonucu çıkarmayın rica ederim..:img-yes:
Sözün özü: Birilerini övmek veya yermek "art niyetli olmamak kaydıyla" o kişinin iyiliği içindir. Bilmem anlatabildimmi?
aslında cemi izledikçe filizin cemi istese adam edebileceğini ve topluma kazandırabileceğini düşünüyorum...çok hayırlı bir iş yapmış olur...cem adam gibi adam olur filizde bolcana sevap sahibi olur...cem filiz için değişmeye kararlı gibii...valla cemin psikopatlığı ortaya çıkmasaydı gene ben de sevgili secoms gibi gerçekten filize aşık olduğunu düşünecektim....
forever_bim
21-04-07, 02:03
Çok kısa notlar halinde neleri beğendiğimi yazayım.
1. Yılmaz'ın nihayet Filiz için endişelenmesi. 52den beri bekliyoruz bu endişeyi. Tam 18 hafta.
2. Yılmaz'ın Safiye Hanım'ı konuşturması.
3. Ömer'in iş bulması, çabuk adapte olması.
4. Ömer ve Feride'nin İstiklal'deki hali. Başı çok güzeldi.
5. Filiz'in evi aldım lafına karşılık, Ömer'in verdiği ince ayar. "Beni o herifle muhatap etme, benim onun sadakasına ihtiyacım yok, eve ben gelmiyorum ikiniz gidin"
6. Yine Ömer'in Handan'a verdiği muhteşem ayar. "İşte kızın için beğendiğin damat adayı gibisinden".
Beğenmediklerim.
1. Yılmaz'ın aşkı depreşince yanında izdivaç denediği Aslı'ya karşı köpürme sinyalleri vermesi.
2. Cem'li tüm sahneler. Yani dizinin yüzde altmışı izlememek için yeterli sebepti. Hiç katlanamıyorum Cem'li sahnelere.
Bu kısmı biraz daha dengeli yazmayı deneyeyim bakalım neler gördüm:
Bir bölüm önce bana bir tek bu gözler baksın diyen Feride bu bölüm hayatının aşkının Nevzat olduğunu hatırlamış. E Ömer ne oluyor? Dış kapının dış mandalı mı? Umarım haftaya Nevzat'la olan durumunu toparlar ya da en azından mantıklı düşünmek için süre ister. Valla Ömer çok anlayışlı davrandı, geçmişi bulma konusunda Feride'ye. Ömer en azından herşeyi bilmeyi hak ediyor. Neyse aşk adamına yeni bir darbe geliyor, sanırım. Umarım YANILIRIM. Feride Nevzat'la ilgili neler düşünüyor acaba. Haftaya kaldı.
Müjgan Hanım anlamış hamileliği hele şükür.
Ömer'in ödülü bile varmış. Ben bile şaşırdım.
Salih nerde? Salih nerde? Mirsad nerde?
Neden o kadar olay varken Psiko sahnelerinde boğulduk onu da anlamış degilim.
Bende ayni seyi yazacaktim..Salihin rolu figuranlardan bile daha azaldi..Ayrica Kerem ve Nalan sahneleride cok az..Cemden firsat kalmiyor galiba..Birde Nevzatta Ceme donerse o zaman komik olur..
forever_bim
21-04-07, 02:13
Birşeyden eminim, Cem Filiz'i oradan atmaz. Sırf iki kere orada buluştular. Ya neyse, acaba 10 mu yoksa 20 tane mi Filiz Cem sahnesi oldu. Sayamadım.
Feride konusunda anlayışsız gibi görünebilirim ama hatırlayınca şıp diye Nevzat'a gitmek zorunda mıydı? Ömer'le yaşadıkları olay ne o zaman? Adam tüm hayatını iyi ya da kötü ona göre planlamışken. İkisinden de uzak kalmak isteyebilirdi.
Birşeyden eminim, Cem Filiz'i oradan atmaz. Sırf iki kere orada buluştular. Ya neyse, acaba 10 mu yoksa 20 tane mi Filiz Cem sahnesi oldu. Sayamadım.
Feride konusunda anlayışsız gibi görünebilirim ama hatırlayınca şıp diye Nevzat'a gitmek zorunda mıydı? Ömer'le yaşadıkları olay ne o zaman? Adam tüm hayatını iyi ya da kötü ona göre planlamışken. İkisinden de uzak kalmak isteyebilirdi.
Bence feride nevzata haksızlık yaptığının farkına vardı o yüzden gitti..Ömerle olduğu zamanlarda nevzata dış kapının mandalı gibi davranıyordu.Ama ömere öyle davranacağını hiç sanmıyorum sadece o anki hisleriyle nevzata gitti,kafasını toplayınca ömere bir açıklama yapacaktır ve çok duygulu bir sahne olacaktır ..
Bence Yilmaz Filizi bu kadar erken kurtaramaz. Cem ben Filizsiz yasayamam deyip agliyordu..O zaman kendinide oldurmeyi goze almis olamaz..Korkagin biri, cok cok Filizi alip kacirir..
aslında cemi izledikçe filizin cemi istese adam edebileceğini ve topluma kazandırabileceğini düşünüyorum...çok hayırlı bir iş yapmış olur...cem adam gibi adam olur filizde bolcana sevap sahibi olur...cem filiz için değişmeye kararlı gibii...valla cemin psikopatlığı ortaya çıkmasaydı gene ben de sevgili secoms gibi gerçekten filize aşık olduğunu düşünecektim....
çok ilginç tespitler yapıyorsun sen
sabahda yılmaz için yazmıştın 'çek elini ayağını sen sözlü bir adamsın'' bu bölümde yılmaz filizi kolundan tutuğundada filiz öyle bir baktıki yılmazın eline aklıma senin yazın geldi. tamda senin dediğini demiş oldu :img-hyste o sahnede iyi güldüm
hani bir söz vardır insan yedisinde neyse yetmişindede odur diye cem böyle gelmiş böyle gider eğer filiz cemi sevseydi belki cemi değiştirebilirdi çok azda olsa böyle bir ihtimal olabilirdi ama heleki filizin kalbinde yılmazın aşkı ve ceme duyduğu intikam varken filizin cemi değiştirmesi çok zor cem aynı yolunda ilerlemeye devam ediyor..
AŞK; güveni,saygıyı,sevmeyi,nefreti,hüznü,şehveti,payla şmayı,kıskanmayı,kaçamayı ama aynı zamanda yakalanmayı ve böyle birsürü duyguyu barındıran bir karmaşa...
Ve bizler bu duyguyu yaşamaya başlayınca bütün bu karmaşanın içinde kendimizi bulunca veya bulmaya çalışınca daha da karanlığa giriyoruz tıpkı FİLİZve YILMAZ gibi...
İlk önce aşkı ve aşklarını bulmaya çalıştılar ve buldularda daha sonra başka etmenlerle aşkları sınandı sonra yine ve yine ayrılmalar ve barışmalar..
Aşklarında sevmeyide,şehvetide,nefretide,hüznüde,sevincide yaşadılar ve öyle bir yol ayrımı geldiki öyle bir zorlu sınav vermeleri gerekti ki bunu başarmaları biraz zor olucaktı ve hayatlarını sınamak zorunda kalıcaktılar ama şunu biliyolardıki aslında ikiside birbirlerinin tek varlığı ve tek sevdikleriydi ve ikiside birbirleri olmadan o duyguları hissedemiyolardı ama o büyük aşk yine kendini göstermişti ve zorluklarla karşıkarşıyaydılar ama şöyle birşey var ki,
Aşk öyle büyük bir duygudur ki gerçek sevgiler er yada geç birbirlerini bulurlar tıpkı filiz ve yılmazın birbirlerini bulucakları gibi...
neden böyle bişey yazmak ihtiyacı duydum bilmiyorum ama yazmak istedim belkide bu bölüm bana bunları hissetirdi ...
bölüm yorumu yapmayacağım için dizinin bana göre önemli kısımlarını yazdığım bu yazımı kapanan başlıktan tekrar kopyaladım...
valla beğenen olmuş beğenmeyen olmuş bu bölümü...ama ben çok beğendim...neden beğendim?
1-filiz ceme vermesi gereken cvbı verdi...benim sözüme güvenmiyosan devam etmeyelim diyerek ceme güzel göz dağı verdi...:happy0064
2-vee cem hatasını anladı sürünmeye başladı....valla gocundum ama yılmazdan önce cem süründü olamadı bu ama....:img-hyste
3-filiz evi aldı ...alamayacak başamarayacak diyenlere kapak olsun... :img-cool2
4-yılmaz aslıyı gelinlikle gördü...uğursuzluk süreci başladı... :img-yes:
5-kendini mimar sanan mühendis!aslı kızımız pembe panjurları unutmuş diye azarlandı... :happy0064
6-yılmaz sürünmeye başladı....en çok bu bölümde buna sevindim...:happy0064 pişmalığını yaşamaya başladı...eğer filiz yılmaza seni seviyorum dese bırakın bebeği aslıyı yılmaz filizin peşinden giderdi...filizden tek bir umut bekledi... :icon_sorr
7-filizin anlaşılan yakında ikimizede nikah yolu gözüküyo dedi....acı ama güzel bir replikti...:icon_sorr
8-filizin aslıyla sözlenmek için nekadar düşündüysen bende evlenmek için okadar düşündüm repliği...güzel bir laf sokuştu... yılmazın anlaması gereken filizim ben bu sözden feci derecede pişmanım sen de pişman olacaksın... :icon_sorr
9-yılmazın onu unutamıyorum repliği...hep düşünücem mutlu mu mutsuz mu diye demesi...aslıyla sözlenmesine pişman olması... kaç haftadır bunları beklemiştim...:icon_sorr
10-filize her bakışı her dokunuşundaki elektirik...
11-sonunda müjganın filizin hamileliğini anlaması ama yanlış anlaması...
12-en çok ama en çok aslının doktora trip yapmasına güldüm..
13-filizin cemle ilgili gerçekleri öğrenmesi....
14-fömer çiftini kendimize benzettik...eee üzüm üzüme baka baka kararırmış.. .
15-valla ben nevzatı pek sevdim ama ömeri daha çok severim...feride kızımızın aklı karışık ama karışması da normal ...nevzatı da sevmiş ve ona sonsuza kadar diye söz vermiş...ama ne olursa olsun ömerle konuşmalıydı bu durumu...öyle üzgünüm diyilip gidilmiyo...en son filiz gitmişti öyle üzgünüm deyip italyalara sonumuz belli...ama bu ilişkiden umutluyum konuşabiliyolar çözerler herşeylerini...ya da ffömer cephesi de bizim cephe gibi finali beklerler artık..zaten ayrılık cephesinde pek sıkılmıştık...arkadaş oldunuz...:img-hyste
16- bebek başka bahara kaldı..:icon_sorr
Fömer çifti hakkında: özlem nevzatı çok seviyordu, nevzatı kendisini aldatırken yakaladıki, nevzatın bundan haberi yok onun için böyle rahat aşık havalarında. şimdi özlem nevzatla takılınca o kızıda görecek herşeyi hatırlayacak. ordan nasıl kaçtığını kendisini nasıl yola attığını ve yılmazın çarptığını. sonunda ömere dönecektir özlem. yoksa sanmıyorum feride nevzatla ömeri teraziyemi koyacak hangisini daha çok seviyorum diye. nevzat bitmişti özlemde ama henüz hatırlamadı.
tolgahuzur1
21-04-07, 08:49
herkese günaydınlar
yahu ben ne güzel hatırla sevgiliyi izliyordum :) hep formdaşlarımın yüzünden izledim.. acayip canım sıkıldı ..ama çok güldüm haa :img-hyste yani bu kadar saçmalama olur.. ama feride için değdi yani..:) evettt ömer gitti sıra nevzatta o da gittimi feride benimdir..:happy0064 ferman abi bak uçurmadan havaya aradan çekildi ömer :img-hyste eee anladı tabi..:) sevenlerin arasına girilmez ..
tolgahuzur1
21-04-07, 09:03
heheee:img-hyste yahu bu imzam ve avartarımı hangi arkadaşlar yaptıysa ellerine sağlık çok süper olmuş..:happy0064 baksana mualla nasıl bakıyor filize yiyecek valla:img-hyste
filiz cemi çok küçük ve zekasız biri olarak gördü ki böyle basitçe bir plan yaptı.. ama tebrik ediyorum evini ve abisini kurtarabildi buda bi başarı :good: ama şimdi bunları canıyla ödeyebilir çok tehlikeli yoldan gidiyor hadi hayırlısı..:img-blush
herkese günaydın
fena bir bölüm değildi en azından son çeyreği açısından.
1- cem filizi atmaz :), yılmaz kurtarmaz.bunlar için erken.muhtemelen cem filize tadabileceği en ağır acıları yaşatmaya çalışacaktır.kendine yaptıklarının bir oyun ve aşkının yılmaza olduğu biliyor.matrakanın yılmaz hayatıyla diyet ödeyecek tüyosuna bakarsak,bir sonraki hedefi yılmaz olacak ve yılmazın hayatını tehlikeye atıp hem filize çok büyük bir acı verecek,hem yılmazdan kurtulacak hem de matrakanın tüyosunu doğru çıkaracaktır :) böyle olmazsa matrakayı atarız ordan aşağı :)
2- yılmazın filizi ne kadar sevdiğine şüphe kalmadı sanırım. kabul edemeyeceği bir şey yaptığını düşünmesine rağmen hala kıvranıyor.hani bir hıı cevabı alsa filizden, unutacak herşeyi. gerçi unutmasın sonra forumca ünlü yılmazın gururunu nasıl anlatırız. adam hani o çok konuşulan gururunu (!) bile paspas etmeye hazır bir görüntü veriyor.olmuyor yılmazım çeki düzen ver kendine bu sınır ihlalini geçti topyekün bahar operasyonuna döndü.Matrakaya pas :):img-hyste
3- feridenin nevzattan kaçması bir aldatma olayına dayanmıyor gibi bence.belki nevzatın pis işler yaptığını gördüş olabilir.:) ee çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz derler
4- senaristler bu feridenin kelleye reset attıktan sonra özellikle bu bölümde çok ilginç bir tavır sergiledi feride. nevzatı çok sevdiğini hatırlaması ne farkeder ki anlamadım.ne olacak yani anılarla beraber direk duygularda mı geri döndü.ENTERESAN
5- Aslıyı birkez daha takdir ettim. görmemezlikten geliyor sanıyordum ama bu kız daha ameliyat olmadan kör olmuş zaten.ameliyat pek birşeyi değiştirmeyecek gibi en azından gözleri açısından.doktorda çok hoştu doğrusu.kentucky fried chicken in logosundaki amca gibi birini seçmişler.:)be adam madem kastırıp zaman açabilion ne yapamam diyorsun.paraya doymuş herhal hem ameliyatlar hem de kfc den gelen paralarla.:img-hyste
6- avukat-cemil sahnesinde ülkede verdiğin para oranında kanunlarda açık bulunur şeklinde bir şey mi canlandırıldı ? komikti.
7- evet bende senaristlerin tuzağına düştüm.ömeri sevdim ve acıdım.:) istediğin gibi bir damat buldun sözü iyiydi.ya işte böyle sevdiğinizin her şeyi yapmasına izin verirseniz o da gider hatırlar sonra atar kendini nevzatın kollarına.bırak geçmişi kardeşim geleceğe bakalım biz demesi lazımdı ömerin :) bazen aşk adamı değil mantık adamı olmak lazım.
8-aynalıyı toparladılar sonunda ki bence dağılmamıştı da forumun genel isteği üzerine bunu yazdım.:)
neyse bu kadar yeter sanırım şimdilik.ha pardon aklımdayken bir de yılmaz ilk sezon bir özür bile dilemedi diyen arkadaşlara bir kaç şey yazayım.anlamıyorum niye takılıyorsunuz bu iki kelimeye.doğru yılmaz özür dilememiş ama hareketleri,düşündükleri,yaptıklarıyla özürün bin katını yapmıştır.filizin sorunu da budur işte.o sizin istediğiniz gibi özür dilemekte başka da hiçbirşey yapmamaktadır. keşke özür dilemese de yılmaz gibi hareketleriyle belli etse :)
tolgacım şimdi gördüm mesajını :) hehehe nevzat ömerden daha ufak bir adam ona uçaksavar çok gelir. tabanca yeter gerçi o kıllardan geçip bir işe yaramaz ama deneriz.:) olmazsa ona da buluruz artık daha ağır birşey :img-hyste :img-hyste
herkese gunaydin=))
ben bu bolumu cok begendim... kac bolumdur hatta neredeyse ikinci sezonun basindan beri diziyi izlerken duymadigim kadar heyecan duydum...
bu bolum hem kurgu hem de oyunculuk performanslari acisinda cok iyiydi bence. hmn hmn herkese cok iyi replikler verilmisti. ozellikle sinan tuzcunun replikleriyle bulent inalin tuba buyukustunle olan sahneleri cok iyiydi. ben her uc oyuncuyu da cok basarili buldum cunku bakislarla ne hissedilmesi gerekiyorsa onu hissettirmeyi basardilar.
bu benim gorusum ama bence bircok kisinin de bekledigi filiz ve yilmazin beraber olduklari bolumler cok yakin=)
benim birkac tahminim var;
sonucta cemin siginak diye degerlendirdigi yeri bosuna gostermediler. bence cem filizi kaybetme korkusuyla filizi kaciracak... filiz icin zaten endiseli olan yilmaz filizi arayip ulasamayinca daha da telaslanacak. filizden haber alamayan omer ve handan da telaslanacak. handan filizin oyununu bildiginden daha da meraklanacak. her zaman oldugu gibi yilmaz ve omer grup halinde filizi arayacaklar ve bu sirada omer bebekle ilgili herseyi anlatacak=)
bir digeri ise;
filiz ogrendiklerinden sonra bulusmaya yalniz gitmemistir. yilmazda oradadir ve olaya mudehale eder...
umarim 1. si olur da yilmaz gercegi ogrenip biraz surundukten sonra filizle barisip mutlu olyrlar...
tolgahuzur1
21-04-07, 09:33
tolgacım şimdi gördüm mesajını :) hehehe nevzat ömerden daha ufak bir adam ona uçaksavar çok gelir. tabanca yeter gerçi o kıllardan geçip bir işe yaramaz ama deneriz.:) olmazsa ona da buluruz artık daha ağır birşey :img-hyste :img-hyste
abi sende olmasan ben ne yapacam burada :) iyiki varsın haa:good: nevzat kolay lokma canım onu hallederiz.. akşam ferideye acayip sinir oldum o neydi yahu ömerle çok samimiydi çok sinirlendim..:img-polic yorumunda güzel olmuş abi valla gülmekten yere düşecektim.:img-hyste
... bir de yılmaz ilk sezon bir özür bile dilemedi diyen arkadaşlara bir kaç şey yazayım.anlamıyorum niye takılıyorsunuz bu iki kelimeye.doğru yılmaz özür dilememiş ama hareketleri,düşündükleri,yaptıklarıyla özürün bin katını yapmıştır.filizin sorunu da budur işte.o sizin istediğiniz gibi özür dilemekte başka da hiçbirşey yapmamaktadır. keşke özür dilemese de yılmaz gibi hareketleriyle belli etse :)
özcelikle herkese günaydın...
ferman abi; kesinlikle katılıyorum. akşam Filiz'i Yılmaz'a karşı acımasız gördüm.:sad53: Yılmaz senin başkasından bebek beklediğini bile bile senin için neler yapıyor sen hala ona karşı zart-zurt yapıyorsun, belkide savunma mekanızması işliyor. aklından yüreğinden böyle atmaya çalışıyor. anlamaya çalışıyorum ama içim acıyor, dayanamıyorum. Yılmaz ona "kıyamazken" Filiz'in bu halleri beni üzüyor...
Hep, Yılmaz Filiz'e karşı olan duygularını belli etsin birilerine hala onu sevdiğini itiraf etsin demiştim. haftalardır çeşitli vesilerle Yılmaz bunu yaptı. Şimdi de aynı davranışları Filiz'den bekliyorum. hemde kaçamak sözlerle değil. net anlaşılır bir şekilde...
abi sende olmasan ben ne yapacam burada :) iyiki varsın haa:good: nevzat kolay lokma canım onu hallederiz.. akşam ferideye acayip sinir oldum o neydi yahu ömerle çok samimiydi çok sinirlendim..:img-polic yorumunda güzel olmuş abi valla gülmekten yere düşecektim.:img-hyste
aybediosun tolga hep destek tam destek.:) de ben derim ki sen gel vazgeç bu işten be abicim.görmedin mi ömerle sarılmalar öpüşmeler falan.üstüne dansöz bu kız. tamam yaparız sana kızı ama sonra bu sahneler gelecek aklına, arıza çıkartcan.:) bu kızdan yar olmaz sana.sana bulalım şöyle helal süt emmiş bir kız.:good: sen sağ ben selamet ne dersin ? :) (filizime pas verdim):happy0064
özcelikle herkese günaydın...
ferman abi; kesinlikle katılıyorum. akşam Filiz'i Yılmaz'a karşı acımasız gördüm.:sad53: Yılmaz senin başkasından bebek beklediğini bile bile senin için neler yapıyor sen hala ona karşı zart-zurt yapıyorsun, belkide savunma mekanızması işliyor. aklından yüreğinden böyle atmaya çalışıyor. anlamaya çalışıyorum ama içim acıyor, dayanamıyorum. Yılmaz ona "kıyamazken" Filiz'in bu halleri beni üzüyor...
Hep, Yılmaz Filiz'e karşı olan duygularını belli etsin birilerine hala onu sevdiğini itiraf etsin demiştim. haftalardır çeşitli vesilerle Yılmaz bunu yaptı. Şimdi de aynı davranışları Filiz'den bekliyorum. hemde kaçamak sözlerle değil. net anlaşılır bir şekilde...
sevgili arzuinan, bence çok şey bekliyorsun filizden:) filiz hep iş işten geçtikten sonra üzülen bir karakter.işin komiği sadece üzülen başkaca da bir şey yapmayan bir karakter. adama karanlığa küfür edeceğine bir mum yaksana derler ya.:) filizin yılmazı sevdiğini de "sen yılmazı seviyorsun,filiz yılmaza aşık" gibi 3.şahıslar tarafından yapılan repliklerdeki filizin sessizliğinden anlayacağız.suskunluk ikrardan gelir nasılsa. yılmazın konuşmasına bile gerek görmüyorum ben adam bakışlarıyla herşeyi anlatıyor zaten.ama adama o da yetmiyor hareketlerini ve sözlerini devreye sokuyor hem de en ufak yalan içermeyen sözlerini. anladın sen onu....:)
bu arada filizdeki yalan söyleme yetenek ve kapasitesini , (cem sahnelerinin dizinin yarısını kapsadığını düşünürsek) dizinin yarısı boyunca seyrettik. çıkmaza giren yalanlarını bile nasıl bir trip ruhuna girerek sağlamlaştırdığını da keşfettik.her dizide bu konuda ayrı birşey keşfediyorum filizde.maşallah walla bu kıza.:img-hyste
birde filizin göbeğine bir anlam veremedim.ya emme basma tulumba mı bu göbek zırt pırt bir şişiyor bir iniyor ya da ikiz bunlar içeride kavga ediyorlar bir iniyor bir şişiyor göbek.aklıma da başka birşey gelmedi:happy0064
aybediosun tolga hep destek tam destek.:) de ben derim ki sen gel vazgeç bu işten be abicim.görmedin mi ömerle sarılmalar öpüşmeler falan.üstüne dansöz bu kız. tamam yaparız sana kızı ama sonra bu sahneler gelecek aklına, arıza çıkartcan.:) bu kızdan yar olmaz sana.sana bulalım şöyle helal süt emmiş bir kız.:good: sen sağ ben selamet ne dersin ? :) (filizime pas verdim):happy0064
segili fermanım verdiğin pası hemen alıyım sonra mazallah yanlış yere gider:) bak ne güzel işte dün tüm gün anlatmaya çalıştığımı çok da güzel özetlemişsin zaten sen tolgayı yüreklendiriyorsun sen de olmasan tolga bu ısrarından vazgeçecek, bu yüzden dedim ya sen ve ben tolganın abla ve abisi olarak ona yardımcı olmamız gerek, ferideyi bıraktıralımda senin dediğin gibi helal süt emmiş bulalım ondan sonra da aklımız tolga da kalmasın "mutlu mu, değil mi" diye değil mi ama
yoksa yine senin başını ağrıtacak zamanında filizim bana doğru yolu gösterdi ama sen destek verdin yanlışa ittin diye tolga bu ne yapsa yer:)
herkese merhabalar ve güzel yorumlar diliyorum
yorumları ancak bitirdim herkesin aksine bne bu bölümü çok beğendim hem de o kadar çok beğendim ki ansiklopedi gibi bölüm yorumu çıkar:img-hyste özellikle filizyılmaz sahnelerini bekleyen biri olarak bolca bu sahneleri görmek bana yetti diğer sahneleri görmemiş gibi de davranabilirim bu ikilinin sahneleri bana o kadar çok şey anlattı ki sizlerle sonra paylaşacağım bunu bölüm yorumumda
yılmazın filize karşı hala daha bitiremediği, aslıya karşı yaptığı hatayı anlaması, filizi her fırsatta uyarıcı ve kollayıcı oluşu, endişesi ve kouması her sahnelerinde yaydığı elektrik benim yılmazımın geri gelmeye başladığının göstergesiydi bir de o çok güzel replikleri yok mu hani süperdi bunlara sonra geçeceğim, yılmazın replikleri bu bölüm çok güzeldi özellikle fahriye, cem ve aynalıya ve daha da önemlisi filize karşı olanları bana yeter bu hafta.
filizin ceme karşı tepki verecek dedim yaptı hemde süründürdü ve evi almayı başardı 3.başarısıda gerçekleşti, ömere karşı artık isyan etmesi hoştu (beni unuttunuz bir anne olduğumu)gelinliği gördüğünde ki hayal kırıklığı ve ağlaması, yılmaza karşı replikleri, otel önü konuşması, yılmazın gözlerine bakarkenki halleri, otelde yılmaza "ben ve bebeğim seni ilgilendiriyor mu" gibi, cemle ilgili gerçekleri duyması, yılmazın hala onun için endişelenmesini farketmesi gibi.
ömerin ferideye tam destekl full destek oluşu, sevdiği için nevzata katlanması, annesine "tebrik ederim istediğin gibi bir damat buldun" lafı, filize ilk tepki vermesi ve kardeşinin halini görünce desteklemesi gibi
feride ilk başta ömerle olan sahneleri güzeldi, ama sonrasında geçmişini hatırlaması ile nevzat da aldı soluğu ama feride ömerinden vazgeçmeyecek bunu konuşmak çok erken olur ve ferideye haksızlık olur düşüncesindeyim eğer gerçekten nevzata dönerse o zaman yuh deriz ama şimdi değil
sevgili archshem özetin nuhteşem olmuş senle hemfikirim bölümü bende beğendim yazdıkların çok güzel detaylar, katılıyorum, ellerine sağlık
sevgili hasanım fömer çiftinin sahnelerinin az oluşu seni bu hale getirdi sanırım geçen hafta tavan yapmıştı bu karakterler şimdi sıra benimkilerde bu yüzden tad almamış olabilirsin ama üzülme feride ömerini bulur...
segili fermanım verdiğin pası hemen alıyım sonra mazallah yanlış yere gider:) bak ne güzel işte dün tüm gün anlatmaya çalıştığımı çok da güzel özetlemişsin zaten sen tolgayı yüreklendiriyorsun sen de olmasan tolga bu ısrarından vazgeçecek, bu yüzden dedim ya sen ve ben tolganın abla ve abisi olarak ona yardımcı olmamız gerek, ferideyi bıraktıralımda senin dediğin gibi helal süt emmiş bulalım ondan sonra da aklımız tolga da kalmasın "mutlu mu, değil mi" diye değil mi ama
yoksa yine senin başını ağrıtacak zamanında filizim bana doğru yolu gösterdi ama sen destek verdin yanlışa ittin diye tolga bu ne yapsa yer:)
hahaha :) filizim sen de bizi iyicene yılmaza çevirdin ha.:) ne düşünecem mutlu mutsuz mu diye.ben yaparım aralarını ondan sonra mutlu mu mutsuz mu kendilerine kalmış artık.yok tolgacım demez bana öyle şey. ömür boyu garanti vermiyoruz herhalde.bizim garanti dansözlerde 1 sene. (tolga eğer olursa bu iş 1 sene sık dişini be abicim sen de :) )
size helal olsun :img-hyste millet şıkır şıkır imza yapıyor ben 2 saattir imzamla avatarımı değişmeye çalışıyorum.:img-blush
oh şükür filiz&yılmazlı günler yakın:sad53:
Herkese merhabalar,
O kadar keyif aldımki izlerken dünkü bölümü, nereden başlayacağımı bilemiyorum. Yılmazın filizi ne denli sevdiğini bir kez daha görmüş olduk. Bunu hissetmek çok güzeldi. Filiz için endişelenmesi, filizin ben ve bebeğim senin için önemlimiyiz gerçekten demesi. Yılmazın verdiği cevap. Herşey çok güzeldi. Cem ağlarken çok gerçekçiydi. Aslında sanırım Cenk Ertanda iyi bir iş çıkarttı dün. Bu arada Herkes dün Ceme psikopat dedi bir kaç kere:img-hyste Forumu takip ettikleri kesin:img-yes:
Cemin Filizi iticeğini sanmıyorum, Hem Filizle Yılmazın sanırım önümüzdeki bölüme ait resimleride Filizin sapasağlam olduğunu ortaya koyuyor. Ve o resimlerde sanki Yılmaz kollarından sarsarken neden bana söylemedin diyor gibi:img-in_lo
Bu arada Fahriye dün benim hep içimde sakladığım forumda bile bir türlü söylemeye cesaret edemediğim şeyi söyledi. Madem bu kadar seviyordun abi neden sahip çıkmadın dedi . Bu o kadar doğru bir lafki. Bende hep dedim İnsanlar sevdiklerini başkalarından olan çocuklarıyla bile kabul ediyorlar. Hem Yılmaz şunuda düşünemezmiydi. Belkide Cem Filizden faydalandı. Yada Filiz bir buhran anında yanlış bir harekette bulundu ve çocuk böyle oldu( Yani Filizin ısrarla Yılmaza Cemden olan çocuğunu söyleme çalışmalarındaki çelişkiyi Yılmazın düşünememesini saymıyorum bile:img-cool2 )
Yılmazın yavaş yavaş aklı başına gelmeye başladı. Handanla arasıda ne kadar iyiydi:img-blush
Müjgana gerçeği belki Handan söyler o da gider Yılmaza söyler belki belki belki...
Yılmaz bu bölüm öğrenir gibi geliyor.
Bölümle ilgili yazmak istemediğim tek şey Feridenin Nevzatı hatırlaması:icon_sorr Ömer hayatında ilk kez bu denli sevilmişken bir terkedişi hak etmiyor bence. Zaten böyle bişeyin olacağınada inanmıyorum ben.
sevgili arzuinan, bence çok şey bekliyorsun filizden:)
Ne kadar sürerse sürsün beklemeye devam edeceğim. Yılmaz'a olan sevgisinden asla şüphe etmiyorum. :img-in_lo ama bunu biraz daha fazla dile getirmesini ve tavırlarına yansıtmasını istiyorum...
Akşamda belirttim, Feride hem Ömer'i hemde Nevzat'ı hayatından uzaklaştırmak isteyecek. Fakat sonunda Ömer'siz yapamayacağını anlayacaktır...
forever_bim
21-04-07, 11:09
Valla Cem'in ne mal olduğunu 52. bölümde Yılmaz öğrenmişti, artık bir zahmet Filiz için hissettiği endişeyi görelim yani. Aslı'yı korumak için elinden geleni yaptı, biraz da Filiz için endişelensin. Ya ben forumu okudukça tuhaf oluyorum. Eskiden bu tarz buluşmalar hayatta forumu kesmezdi, şimdi aynı karede görmeye razı gelir olmuş forum.
Aslı'yı safın birşey anlamazın önde gideni yaptılar.
Filiz'in, intikam planının dayanacağı son trajikomik. Nikah masasında bırakıyorum deyince Cem "A ben de bunu umuyordum" deyip sakin sakin kalkıp gidecek. Bu plan kabak tadı verdi ve ben hiç beğenmiyorum Filiz'le Cem'i aynı karede.
Feride'ye gelince, yahu kızım Ömer de zaten sen geçmişini bul diye uğraşmıyor mu? Sana her halinle seni severim kabul ederim, Nevzat'a birlikte gidelim demedi mi? Eğer onu istiyorsan bana söyle, aranızdan çekilirim demedi mi?
Ferman Abi bu kadınların kafalarında kısa devre söz konusu. (Nasıl pas ama:img-pilot )
bu bölüm replikler açısından zengin bir bölümdü özellikle filizyılmazımın daha detaylı olarak zaten yazarımda aklımda kalanları ekliyim dedim
yılmazın
--- "ben onu unutamıyorum, ben ona kıyamıyorum ki, onu o adama nasıl bırakacağım, mutlu mu değil mi hep merak edeceğim"
--- "sen hayatımda ki en önemli insandın, geçmişi nasıl silip attın"
--- "o adama nasıl teslim oldun filiz"
--- "sen onun anca rüyanda görürsün" bir de "onun kılına zarar gelirse seni pişman ederim"
--- "elbette umrumdasın, hamilesin biliyorum ama duydukalarına soğukkanlı olabilecek misin"
--- "filiz cemle evlenmene izin veremem, hayatını mahvetmesine de lütfen filiz dikkatli ol"
filizin
--- "yılmazla ilişkim güvensizlik yüzünden bitti, onu unuttum çıkarttım hayaımdan"
--- sen aslı ile sözlenirken ne kadar düşündüysen ben de o kadar düşünmüşümdür"
--- "anlaşılan yakında ikimize de nikah yolu görünüyor"
--- "ben be bebeğim senin senin umrunda mı"
--- "beni unuttunuz ömer bir anne olduğumu unuttunuz, kolay mı sanıyorsun yılmazla aynı yerde onun hatıralarıyla ve her an karşı karşıya gelmek"
--- "otele girmek istemiyorum, eski anılarımı hatılatıyor bu otel bana, bir sürü anım var"
--- "çok yakışmış"
--- "kimle evleneceği mi sana mı soracağım"
--- "oğlum evimizi geri aldım, sende benim gibi o evde doğup büyüyeceksin"
--- "herkes gün gelir yaptıklarının bedelini öder, eğer acı çektirdiyse bunun karşılığını alır ben ilahi adalete güveniyorum"
--- "bana güvenmiyorsan cem devam etmeyelim"
ömerin
--- "senin için nevzata katlanacağım bundan hoşlanmasamda"
--- "tebrik ederim anne, istediğin gibi bir damat buldun"
--- "tmm cemle ilişkine karışmayacağım ama beni onunla karşı karşıya getirme"
--- "cemin sadakasına ihtiyecim yok, hibe kabul etmiyorum"
fahriyenin "madem bu kadar seviyordun abi neden sahip çıkmadın, unutacağını düşündün yapamadın aslı ile de bunu yapmak istedin"
hahaha :) filizim sen de bizi iyicene yılmaza çevirdin ha.:) ne düşünecem mutlu mutsuz mu diye.ben yaparım aralarını ondan sonra mutlu mu mutsuz mu kendilerine kalmış artık.yok tolgacım demez bana öyle şey. ömür boyu garanti vermiyoruz herhalde.bizim garanti dansözlerde 1 sene. (tolga eğer olursa bu iş 1 sene sık dişini be abicim sen de :) )
fermanım ee yılmazcısın ya onun repliği yakışırdı sana da :) aaa olur mu be kardeşin mutsuzken sen huzurlu olabilirsin oku bunları tolga bak yarı yolda bırakıyor ferman abimiz seni ya mutsuz olursan bak abi ne olursa olsun senle biz mantıklı düşünmek zorundayız tolganında aklını bulandırma ya, olmayacak duaya amin dedirtiyorsun
baksana feride ömerden de geçti nevzata bu kız zaten bir ömere bir nevzata gide gele kafası iyice karışacak ondan sonra da ne aşk ne sevgi be kardeşim karar benim ikinizden biri ama bende şu an gizli bekleyin der de yine de tolgaya bakmaz:img-yes:
forever_bim
21-04-07, 11:24
Bu arada galiba Yılmaz ve Feride gerçekten kardeş. Haftalardır Yılmaz'ın, gerçekten sevdiğinin kim olduğunu anlayıp hal ve tavrına şekil vermesini bekledik, şimdi de Feride için bekleyeceğiz anlaşılan.
Ferman Abi öteki pası kaçırdın bari bunu kaçırma:)
[B]Valla Cem'in ne mal olduğunu 52. bölümde Yılmaz öğrenmişti, artık bir zahmet Filiz için hissettiği endişeyi görelim yani. Aslı'yı korumak için elinden geleni yaptı, biraz da Filiz için endişelensin. Ya ben forumu okudukça tuhaf oluyorum. Eskiden bu tarz buluşmalar hayatta forumu kesmezdi, şimdi aynı karede görmeye razı gelir olmuş forum.
Aslı'yı safın birşey anlamazın önde gideni yaptılar.
sevgili hasanım, senin de dediğin gibi eski de kaldı 18 bölümdür ayrı olan bir çift için her karşılaşma her bakış ayrı bir anlam kazanıyor bu birlikteliği isteyen forumdaşlarım tarafından bu yüzden de bu bölüm yılmaz en azından içinde sakladığı duyguları dışa yansıtmaya başladı bu yüzden farkettiysen bebek için değil de sevdiği için döneceği sinyalleri verilmeye başlandı bu bölüm bu yüzden de razı gelmeye mecbur birakıldık diyelim senaristlerimizce...
valla hasanım aslı hakediyor kız burnunun ucundakileri görmemek de hala ısrarcı öyle bir görüş olacak ki aklı başından gidecek yoksa aslı için umut yok...
bölüm güzelmiydi sorusuna gelince çoğunluk bakımından berbat filiz yılmaz sahneleri bakımından güzel bir bölümdü ama zırt pırt cemin her kareden çıkması hiç iyi değildi resmen cem sahnelerinde daraldığım gibi filiz yılmaz sahnelerinde zaman durdu
sevgili ebru kapaklarla uğraşıyor hayrola? filiz akıllı bir kız değildir.ömeri hapisten kurtarmak ev almak iş değil bu işten nasıl sıyrılacağını tahmin etmek akıllılıktır.akıllı insan sonunu düşünen insandır.ben şahsen öyle birini göremiyorum yalan söyleme rekorunu yakında ekarte edicek bu kız söylmedi demeyin
feride olayına değinelim biraz insan geçmişi hatırlar ve aşk geri döner çok ilginç valla iki aşk arasında kalmak deyimi bunun içinmiş demekki bir kızı iki kişi sever ama kız genelde birini sever ve tercih eder burda kız ikisinede aşık ama henüz geçmiş tam anlamı ile geri dönmedi feridenin bocalamaları demicem resmen ömeri tercih eder davranışı şahsen beni üzdü hatırlanan geçmişe geleceği tercih etmek tek kelime ile söylenebilecek birşey varsa yanlışın daniskası idi bu davranış
evet forum ahalisi sonun muradınıza eriyorsunuz bebek olayı açıklığa kavuşuyor 71.bölüm sonu bu olabilir ama bebek olayından önemli birşey varki oda yılmazın pişmanlık belirtileri göstermeye başlaması bu bocalama artarak şiddetlenerek devam edecektir.iki arada bir derede hangi krakter kalmadıki ama yılmazın işi hepsinden zor herhalde bir tarafta umut bekleyen kız diğer tarafta endişe ile seyrettiği sevdiği insan
ömere gelince maşallah kırk yıllık terzi beyzademiz bir dahaki bölüm feride ömer sahnesinde ayrılıklarına şahit olucaz bu ikilinin feride iki arada bir derede çareyi düşünüp tercih etmekte bulucak
bu arada fırat danışi için şunu söyleyebilirim yeni tipini sevdim adam karizma olmuş gerçekten ilk girdiğinde neydi o hali şimdiise herşeyi ile oturmuş zaten oyunculuğuna bir şey söylemek mümkün değil
aslı kızımız herzamanki gibi konuşmadığı sürece bir sorun olmayan krakter görevini yerine getirmekle meşguldü.ama dayanamayıp konuşuyor işte bu sahneler oldukça yapmacık geliyor bu kız drama oynamamalı yada lütfen rica ediyorum dublaj yok böyle birşey dublaj istiyorum
yılmaz kimse filiziçin yalvar yakar olmasını beklemesin demiştim yılmazın şuandaki davranışı bile yeterlidir fazlası değil ama merak edenler içim söylemek istiyorum fazlasını görücekler filizden kaç bölümdürsevgi sözcükleri ve itiraflar gelmiyor ama bir insan düşünün ihane uğradığı sana ama hala sevdiği için endişelenen yılmaz filizin kalbini paramparça etmiş filizin söylediğine göre filiz bunu kaç kere yaptığının ya farkında değil yada işine gelmiyor belkide kendine de yalan söyleyip o yalana inandırıyordur kendini kimbilir
Ferman Abi bu kadınların kafalarında kısa devre söz konusu. (Nasıl pas ama:img-pilot )
harikasın yaaa :img-hyste :img-hyste :img-hyste
valla pası ben galiba ama kusura bakmayın çok hoşuma gitti. :good:
*** haftalardır Yılmaz ve Filiz bi orta yol bulsunlar diye beklemekten, aynı karede 2 çift laf ederlerken görmek bize yetmiş gibi gözüküyor. haklısın, ama ne yapalım senaristler utansın... :img-blush
forever_bim
21-04-07, 11:36
Matraka hoşgeldin, demek ayrılık kesin Feride Ömer'de.
Neyse yaw
Filiz & Cem, Aslı & Yılmaz nikah masalarının yanına, Nevzat & Feride nikah masasını kursunlar.
Ömer de onlara bakıp şunu desin, "Hepinizin canı cehenneme". Var ya süper olurdu.
Matrakacıım aman hoş geldiniz kaçak insan :D sonunda bebek olayı açığa kavuşuyor oyle mi :D çok mutluyum şu an ..... Hey be sonunda.....
yılmaz kimse filiziçin yalvar yakar olmasını beklemesin demiştim yılmazın şuandaki davranışı bile yeterlidir fazlası değil ama merak edenler içim söylemek istiyorum fazlasını görücekler filizden kaç bölümdürsevgi sözcükleri ve itiraflar gelmiyor ama bir insan düşünün ihane uğradığı sana ama hala sevdiği için endişelenen yılmaz filizin kalbini paramparça etmiş filizin söylediğine göre filiz bunu kaç kere yaptığının ya farkında değil yada işine gelmiyor belkide kendine de yalan söyleyip o yalana inandırıyordur kendini kimbilir
hoşgeldin sevgili matraka bir geldin pir geldin hadi hayırlısı bakalım nelerden bahsedeceğiz senle bugünkü forum günlüğünde:)
ben yılmazımdan hiçbirzaman sürünmesini istemedim ve öyle bir yorumda yapmadım sadece pişmanlığını yaşasın bana yeter bu bölüm zaten sözleri ve bakışları yetti bana ama devamı gelecek olması de heycanlandırmıyor değil hani beni, yılmaz böyle devam etsin bana yeter, filize gelince senle butada kapışıcaz işte neyse kapışmadan bu konu da haklı olduğun kısımlar var bu yüzden şimdilik ses etmiyim:img-yes:
Matraka hoşgeldin, demek ayrılık kesin Feride Ömer'de.
Neyse yaw
Filiz & Cem, Aslı & Yılmaz nikah masalarının yanına, Nevzat & Feride nikah masasını kursunlar.
Ömer de onlara bakıp şunu desin, "Hepinizin canı cehenneme". Var ya süper olurdu.
senin çifte birşeyolmaz be hasan merak etme bununda üstesinden gelir gelir diyorsam gelir ama ferideyi gerçekten anlamadım geçmişi geleceğe tercih etti resmen, işin ilginç yanı bunun için tereddüt dahi yaşamadı
filizcilerde sevinebilirbakın filiz ve cem nikah masasında :img-hyste :img-hyste yılmaz ın pişmanlığını acaba bu dahadamı sağalayacak olan gelişme
evet güven sorunu nedense tv dizilerinde moda oldu artık aslında bizim diziye öncü demeleri lazım :img-hyste
Matraka bize tüyoları sıralı bir halde verir misin ?
Özellikle Fy kısmını bak bu hafta forumada almadın . yılmaz severler derneğine başvurduk onlar dediki gelir yakında soyle okkalı tüyolar verde gönlümüzü al.
feride hata yapmayan karaketrdi ya senaristler illa ki yaptıracaklar ya o yüzden burada ikilem yaşamamış gibi gösterdiler bir anda nevzatı seçip gitmiş gibi oldu merak da bırakmak için, aklı karışık olacak da yine de ömerden vazgeçmeyecek ve belki de her ikisinden uzaklaşıp biraz kendini dinlemeyi seçebilir en son seçimi de ömer olur, ben bu ilişkide çok da fazla sorun olacağını düşünmüyorum çünkü konuşabiliyorlar en büyük özellikleri bu...
aslında sorgulanması gereken filiz bu intikam planının ne için yapıyor mal mülk ceza ne için hayatını ve bebeğini tehlikeye atıyor bebeğini diyorum ceydadan sonunda bebek ikazı geldi bu hayra alamet mi sizce
Matraka bize tüyoları sıralı bir halde verir misin ?
Özellikle Fy kısmını bak bu hafta forumada almadın . yılmaz severler derneğine başvurduk onlar dediki gelir yakında soyle okkalı tüyolar verde gönlümüzü al.
nasıl sıralı keilde istersiniz sahne sahnemi:img-hyste neyi merak ediyorsun o uçurumdan uçmayacağını biliyorsun zeyna bile olsa:img-hyste merak ettiğin ne sor söylim o zaman önemli olan meraktaki sınır
filizcilerde sevinebilirbakın filiz ve cem nikah masasında :img-hyste :img-hyste yılmaz ın pişmanlığını acaba bu dahadamı sağalayacak olan gelişme
evet güven sorunu nedense tv dizilerinde moda oldu artık aslında bizim diziye öncü demeleri lazım :img-hyste
yılmazın pişmanlığı sonucu filiz neden ceme daha da yakınlaşsın neden bunu sağlayacak dedin bu kısmını anlayamadım biraz daha açabilirsen...
sevgili tolga yılmaz severler derneğine ihanet ettiğin söylentileri kol geziyor bunlara inanmak istemiyorum bizim krakter sürünüyor sen süründüren taraftasın bu tavırların umarım kalıcı değildir.arkadaşlar birazdan geliyorum
forever_bim
21-04-07, 11:49
senin çifte birşeyolmaz be hasan merak etme bununda üstesinden gelir gelir diyorsam gelir ama ferideyi gerçekten anlamadım geçmişi geleceğe tercih etti resmen, işin ilginç yanı bunun için tereddüt dahi yaşamadı
Valla ne kadar özlemişim ya seni. Matraka sensiz çekilmiyormuş yahu. Onu anladım.
Neyse ben de dediğin kısma hak veriyorum. Sözümona Feride o kadar gitti Ömer'le güzel paylaşımlarda bulundu, adamın beş yıldır içine attığı ne varsa dışarı çıkarttı sonra şimdi şıp diye bırakacak galiba Ömer'i.
Bu arada terzilik kısmına takılma, genlerinde varmış Ömer'in. Bekir Amca öyle dedi.:good:
nasıl sıralı keilde istersiniz sahne sahnemi:img-hyste neyi merak ediyorsun o uçurumdan uçmayacağını biliyorsun zeyna bile olsa:img-hyste merak ettiğin ne sor söylim o zaman önemli olan meraktaki sınır
tamam soruyorum o zamann
1-Yılmaz bebeği öğrenecek dedin ? Kimden ve nasıl ?
2-O resimler Yılmaz bebeği oğrendikten sonraki resimler mi ?
3-Cemin yeni planı nedir ?
Feride'nin diğer yaptığıda yanlıştı aslında geçmişini tam bilmeden ömeri tercih etmişti şimdi bunun tam tersini yapıyor iki cümle hatırladı o benim hayatımın aşkıymış diye nevzata döndü.Sürekli diyordum geçmişini öğrenmeden ömere nasıl yaklaşıyor diye kızın arada kalacağı çok belliydi..
Aslında Yılmaz'ın bebeği şimdilik öğrenmemesi çok güzel oldu..Filiz'i bebekle bile kabul edeceğini gördük artık kimse bebek için dönüyor diyemez :)
Bu arada Bülent İnala bir şarkı yazdım sizle paylaşayım.
Kara gözlü dalyanım
Ben sana pek hayranımmmm
Akşam bize gelsene
Sana kahve yapayım.
Kara kaşlı dalyanım
Ben sana pek hayranım...
Akşam bize Gelsene
Sana börek açayım
Çok yahşi bir oğlansın
Tek bana bakasın
Seni çok severim
Elini bana açasın
:img-hyste :img-hyste Nasıı ama ?
modest2000
21-04-07, 11:59
Çok kısa notlar halinde neleri beğendiğimi yazayım.
1. Yılmaz'ın nihayet Filiz için endişelenmesi. 52den beri bekliyoruz bu endişeyi. Tam 18 hafta.
2. Yılmaz'ın Safiye Hanım'ı konuşturması.
3. Ömer'in iş bulması, çabuk adapte olması.
4. Ömer ve Feride'nin İstiklal'deki hali. Başı çok güzeldi.
5. Filiz'in evi aldım lafına karşılık, Ömer'in verdiği ince ayar. "Beni o herifle muhatap etme, benim onun sadakasına ihtiyacım yok, eve ben gelmiyorum ikiniz gidin"
6. Yine Ömer'in Handan'a verdiği muhteşem ayar. "İşte kızın için beğendiğin damat adayı gibisinden".
Beğenmediklerim.
1. Yılmaz'ın aşkı depreşince yanında izdivaç denediği Aslı'ya karşı köpürme sinyalleri vermesi.
2. Cem'li tüm sahneler. Yani dizinin yüzde altmışı izlememek için yeterli sebepti. Hiç katlanamıyorum Cem'li sahnelere.
Bu kısmı biraz daha dengeli yazmayı deneyeyim bakalım neler gördüm:
Bir bölüm önce bana bir tek bu gözler baksın diyen Feride bu bölüm hayatının aşkının Nevzat olduğunu hatırlamış. E Ömer ne oluyor? Dış kapının dış mandalı mı? Umarım haftaya Nevzat'la olan durumunu toparlar ya da en azından mantıklı düşünmek için süre ister. Valla Ömer çok anlayışlı davrandı, geçmişi bulma konusunda Feride'ye. Ömer en azından herşeyi bilmeyi hak ediyor. Neyse aşk adamına yeni bir darbe geliyor, sanırım. Umarım YANILIRIM. Feride Nevzat'la ilgili neler düşünüyor acaba. Haftaya kaldı.
Müjgan Hanım anlamış hamileliği hele şükür.
Ömer'in ödülü bile varmış. Ben bile şaşırdım.
Salih nerde? Salih nerde? Mirsad nerde?
Neden o kadar olay varken Psiko sahnelerinde boğulduk onu da anlamış degilim.
Günaydın arkadaşlar!
Sevgili forever,Ömer'in annesine verdiği ayardan bahsetmişsin.Evet Ömer,annesine "sonunda istediğin gibi bir damat buldun mu" dedi.Ama ben bu ayarı ibretle izledim,sizden farklı olarak.Cem, Ömer için de Filiz'e uygun bir adaydı eskiden.Ömer değil miydi Yılmaz-Filiz birlikteliğine köpüren?Ömer değil miydi Filiz'i ararken bile Cem'i yanından ayırmayan,muhatap alan?Ömer değil miydi,eskiden annesi "Cem Filiz'e evlenme teklif etmiş" dediğinde şimdiki gibi köpürmek bir yana en aızından sessiz kalarak destek çıkan.Filiz-Yılmaz ayrılığında Ömer'in hiç mi payı yok.Yılmaz'ı istenmeyen damat ilan edenler arasında Ömer yok muydu?Kusura bakmayın ama,Ömer şimdi annesine en son ayar verecek kişi ve çok da inandırıcı gelmiyor bana.
Ömer karakterine yaşananlarla açıklanamayacak boyutta dönüşümler yaşattılar.Ortaya iyi bir aşık ama inanılmaz çelişkili,rüzgar gülü gibi bir adam ortaya çıktı.Ki bu adam Cem hakkında hangi gerçekleri tam olarak öğrendi ki.
Ayrıca Ömer'in o sahnede bir özeleştiri yapmasını beklerdim.Cem'den neden bu kadar nefret ettiğini anlatmalıydı önce.Burayı hep geçiştirdi senaristler.(Olayları biz gördük ama ne Filiz ne Ömer olayları tam olarak bilmiyorlar ki.)Ömer Cem konusunda nasıl birden bu kadar aydınlandı anlamak zor:img-wink: Kendisini vurdutması olayını bile çıkınca araştırmadı."Yılmaz söylemişti" dedi.Yılmaz'ın her söylediğine inananıyor mu artık Ömer?Diyelimki Yılmaz'ın söylediğine inandı,o zaman Cem'le karşılaştığında neden bu konuyu hiç açmadı.Neden Filiz'e bir kez bile,"bu adam beni bile vurdutmuş,nasıl evlenirsin" demiyor.Filiz'in hayatına saygı duymayı şimdi mi öğrenmiş.Kendisini vuracak kadar gözü dönmüş bir adamla kardeşinin evlenmesine razı olmak "özel hayata saygı" mı?Yılmaz'la evlenmesine karşı çıkarken,çocuğu bile aldırmasını isterken bu saygı neredeydi acaba?
Ömer Handan'a ayar verirken kendi özleştirisini de yapmalıydı."Ben de bu damat adaylığı konusunda yanlış yaptım,Cem'i tanıyamadım,Filiz'e Yılmaz konusunda çokkkkk baskı yaptım" demeliydi.O zaman bu dönüşümü yutmak daha anlamlı olurdu.:img-wink:
Ömer, Filiz'e "beni bu adamla muhatap etme" diyor.O zaman sen muhatap ol biraz Ömer Cem'le.Bu kadar nefret ediyorsun,demekki Cem'in neler yaptığını biliyorsun.O zaman sen hesap sor Cem'de Ömer bey.:img-wink: Yok eğer Cem'in yaptıklarını bilmiyorsan neden nefret ediyorsun Cem'den?Sürekli Filiz'e akıl vereceğine biraz kolları sıva da ,sen uğraş Cem'le Ömer bey.:img-wink:
Ömer,sevdiği kadınlara (Elif,Feride) göstediği anlayışı,özveriyi ailesi konu olunca göstermiyor.Sevdiği kadınlara iyi bir sevgili eş ama kardeşine,ailesine karşı farklı.Yeterince sorumlu davranmıyor.Ailesi için asla fedakarlık yapmıyor,hep kendi merkezli bakıyor.Handan Elif'e,Feride'ye karşı çıkarken Ömer annesini hiç önemsemedi.Haklı olarak annesini hiç karıştırmadı.Filiz'in de hep desteğini gördü.Ama kendi ilkişkilerine kimseyi karıştırmaya Ömer Filiz'in ilişkisine sürekli karıştı ve baskı uyguladı.Şimdi de en ufak bir özleştiri yapmadan,sütten çıkmış ak kaşık oldu.:img-wink: Cem'in verdiği evi istemezmiş.Cem'in verdiği evi istemiyorsan,sürekli Filiz'e "neden Cem'le evleniyorsun diyeceğine Cem'e hesap sor",ne yapacaksan sen yap Ömer bey.
Ömer'in içerde bıçaklanmasından nasıl Filiz'i suçladılarsa,Filiz'in bir psikopatın yanında o uçurum kenarına gelmesinde Ömer'i suçlayaılım mı bizde?En azından Filiz-Yılmaz ayrılığında Ömer'inde payını teslim edebiliriz gönül rahatlığıyla.
Ömer karakterinden bir özeleştiri bekliyorum şahsen.Bir de sürekli bağırmasın ve biraz da Cem'le kendisi uğraşsın.Filiz'e gerçekten destek versin,lafla değil.
Feride -Ömer konusunu ayrıca konuşuruz.:img-wink:
ya fömer olayı sorunlu olmaz arkadaşlar asıl sorunlu olan bizim cephe onların durumları şu an yeni başlangıçlarla devam etmek de gelecek bölümlerde çok da daha iyi sahneler olacak gibi çiftim için valla bu bölüm yılmazdan sözle duyduklarım yetti devamını bekliyorum şimdi sıra filize geçiyor onunda artık içine atmadan sözlerle ifadesine bekliyorum
Feride'nin diğer yaptığıda yanlıştı aslında geçmişini tam bilmeden ömeri tercih etmişti şimdi bunun tam tersini yapıyor iki cümle hatırladı o benim hayatımın aşkıymış diye nevzata döndü.Sürekli diyordum geçmişini öğrenmeden ömere nasıl yaklaşıyor diye kızın arada kalacağı çok belliydi..
Aslında Yılmaz'ın bebeği şimdilik öğrenmemesi çok güzel oldu..Filiz'i bebekle bile kabul edeceğini gördük artık kimse bebek için dönüyor diyemez :)
aralarında aslın da filizile yılmazın engel yok o yüzden bebek olayı saklanabildiği kadar saklandı bebek öğrenildiğinde barışma sinyalleride geldi demektirki 10 bölüm daha bitmesine o yüzden yılmaz ikilemi ve cem filiz sahneleri devam edecektir.bir dahaki bölüm biraz tansiyon yükselecek
Arkadaşlar ben de dünkü bölümü beğendim, son haftalarda izlediğim en güzel bölümdü, özellikle yılmazın replikleri ve yılmaz fliiz sahneleri açısından. O sahnelerde çok duygulandım.Bu bölüm yılmaz acaba bebeği öğrenecek mi diye izlemekten vazgeçtim artık bu konuyu senaristlere havale ediyorum.
Ben bu bölüm ferideye değil de daha çok filize biraz kızdım. Feride hemen nevzatı tercih etmeyecektir ve pek çoğumuzun belirttiği gibi ikilemde kalacaktır ama bir iki bölümde ferideyle ömer sorunlarını çözeceklerdir. Ben filize hala bu oyunu devam ettirmek konusundaki ısrarı yüzünden kırgınım. Artık cemin babasını da öldürdüğünü öğrendikten sonra bir mesafe koymalıydı bence, sonuçta kendi hayatını ve bebeğin hayatını tehlikeye atıyor.
Sevgili matraka seni forumda görmek ne güzel.... Ben de bir kaç soru sorayım. Aslının hastalığından sonra yılmazın bebeği öğrenmesi için bir sahne daha var demiştin o sahne hangi sahne acaba?Yılmaz'a bebeği handan mı söyleyecek? Bir de yılmaz bu bölüm filizi takip edecek mi? Şimdiden teşkkürler...
Neslihan17
21-04-07, 12:01
bölümün en tatlı kişisi bekir amcaydı. :) feride konusunda forever_bim e katılıyorum. bence saçmalıktı. sen zaten geçmişine dair bazı şeyleri hatırlıyordun. nevzat da sana anlatıyordu adam böyle bi konuda yalan söylecek değil. bi öpüşme sahnesi gördün diye hemen cephe değiştirmene gerek yoktu. ömere yazık hakikaten. adam da beni seven harika biri var diye seviniyor yazık. bir insan geçmişini silmeyebilir ama geçmişini tekrar yaşayamaz. an yaşanılır fakat feride geçmişi yaşamayı tercih etti. yani hata yapanlar kervanına katıldı.
filizin ısrarını ben de anlamıyorum. anlamıcam da! bu konuda ona destek vermediğimi daha önce de söyledim. ama evi almasına sevinmedim diyemicem. sevindim. ama sonunu düşünmesi lazımdı. en önemlisi de ceydanın dediği gibi bebeğini düşünmesi lazımdı. filizin "kendimi evime kapatmak istiyorum" otele girmeden önce yılmaza "burası hatıralarla dolu" demesi bölümün en güzel sahnelerindendi. bu bölüm için yılmaza "efsane geri döndü" yakıştırmasını yapmak istiyorum. aslıyı boşladı ve sevdiği kadının hayatını kurtarmaya çalıştı. aslıyı fazla görmemek iyi geldi valla.:) fahriye yılmaz sahneleri süperdi. fahriye ve yılmaz arasında kardeşliği ilk defa gördüm diyebilirim. fahriyenin atölyedeki performansı harikaydı. yılmaz gibi o da aslıya samimi davranamıyor artık.
heh he :) her zaman derim bayanların kafasında 40 tilki dolaşır,40 ınında kuyrukları birbirine değmez. değince kısa devre oluyor işte.
tamam soruyorum o zamann
1-Yılmaz bebeği öğrenecek dedin ? Kimden ve nasıl ?
2-O resimler Yılmaz bebeği oğrendikten sonraki resimler mi ?
3-Cemin yeni planı nedir ?
bebeği nasıl ve kimden öğreneceğini istersen yorumlarla tartışalım çünkü bunu söylemek yorumların önünü keser
hayır bebeği öğrenmeden önceki resimler
tehikeli sularda yüzüyor filiz hanım artık tehlikeye kendisi ve yılmazı dahil etti cem annesi yüzünden yılmazı ve filizin gerçekleri öğrendiğinden dolayı yılmazı hederf belirliyecek filiz şuanda cemi bırakamaz bu ölüme davetiye çıkarmak oluır
heh he :) her zaman derim bayanların kafasında 40 tilki dolaşır,40 ınında kuyrukları birbirine değmez. değince kısa devre oluyor işte.
sevgili ferman kadınlar kafasında kırk tilki dolaşır ama o tilkiler o durumlar için dolaşır sonunu düşünerek birşey yapana pek rastlanmaz filize bakarmısın tek tek cemden evi ömeri herşeyi geri alıyor kız çok akıllı hala bu sorunun cevabını merak ediyorum filiz hayatının ne için riske ediyor kendi hayatını geçtim çocuğunun hayatını ne için riske ediyor cevabı sende varmı
bebeği nasıl ve kimden öğreneceğini istersen yorumlarla tartışalım çünkü bunu söylemek yorumların önünü keser
hayır bebeği öğrenmeden önceki resimler
tehikeli sularda yüzüyor filiz hanım artık tehlikeye kendisi ve yılmazı dahil etti cem annesi yüzünden yılmazı ve filizin gerçekleri öğrendiğinden dolayı yılmazı hederf belirliyecek filiz şuanda cemi bırakamaz bu ölüme davetiye çıkarmak oluır
eyw matraka hiç bu kadar açık konuşmamıştın bu tatil sana yaramış :D
Bir mantık yürüttüm . Yılmaz Filizi uyarır. Filiz yılmaza aldırmaz oyununun devam ettirir .Yılmaz bundan çok rahatsız olur cemin psikopatlıklarını handana anlatır handanda bülbül gibi şakır. diye düşünüyüyorum. Acaba ?
bol cem sahneleriyle dolu olduğu için,nerdeyse yarısını sıkılarak,hatta cem sahnelerinden sıkıldığım için hs yi izleyerek geçirdiğim bi bölümdü...
Ömer,her zamanki gibi mükemmeldi
ilk sahnelerde ferideye beraber o terziyi bulmaya çalışmaları(keşke bulamasalardı da sonrasında feride böyle olmasaydı ya,neyse:icon_whis ),Tekiner'lerin ilk doğuş yerini göstermesi süperdi,o terzi amcayı çok sevdim,Ömer'in yeniden doğuşu o terzi dükkanından olcak,tıpkı dedesi gibi....
Ömer sırf feride için,o geçmişini hatırlayabilsin diye nevzata gitmeyi kabul ediyor,nevzat a katlanıyor,hatta feridenin terzi ablasının dükkanında kadın nevzat ı baya övünce çok kıskandı ömer,ama feride için,o üzülmesin diye, hiç bişey söylemedi dışarı çıktı,öte yandan feride hanım geçmişini,nevzat ı nasıl sevdiğini,nevzata werdiği sözleri hatırlayınca bunu ömere söyleme gereği bile duymadı
ömer in feridenin geçmişini hatırlayabilmesi için yaptığı onca fedakarlıktan sonra en azından feride nin nevzat ı hatırladığını ilk ömere söylemesi gerekiyordu
nevzat-feride konuşmasından sonra hele,hiç ümidim kalmadı
nevzat pek bi mutluydu zaten feride,pardon özlemin elini tutarken,feride nin orda demesi gereken şey "seni hatırladım ama ömer i seviyorum ben hala,üzgünüm nevzat",ki böyle bşey olcağından yana çok umudum yok
şimdi feride nin geçmişi hatırladığını ömere söylemesini,sonrasnda bi karar vermesini beklicez heralde finale kadar.....:icon_whis
olan bu arada yine ömer e olcak
tam işini de bulmuş
sevdiği kadınla mutluyken
yine üzülcek gibi :icon_sorr
ömer in feride'siz sahneleri de süperdi
özellikle filiz e we handan hanıma werdiği ayar mütişti
handan'a "tekiner soyadı karın doyurmuyor" demesi,işini hemen kabullenip annesinin "elaleme nasıl açıklarız" korkusuna verdiği cevaplar
filiz e "benim cem in sadakasına ihtiyacım yok,müjgan hanıma yük olcak değilim,nasıl iş bulduysam,ev de bulurum" demesi süperdi
ayrıca; yılmaz ın filiz için endişelenmesi,endişelendiğini belli etmesi,fahriye yle bahçede konuşurken söyledikleri çok güzeldi
safiye hanım meğer yılmaz ın telefonunu kaydetmiş cep telefonuna,nasıl yılmaz ı bulcak diye düşünüp duruyodum ben de
yılmaz ın safiye hanım a sahip çıkması
kupa nın sırrını sorması
we cem in babasını öldürdüğünü öğrenince filiz için yaşadığı endişe çok güzeldi
filiz ,zavallım şok oldu resmen öğrenince cem in gizli gerçeğini
ama keşke cem le buluşmaya gitmeseydi,ona işim war falan diyebilirdi
bence cem onu atmaz aşağıdan ya da atmaya yeltenmez ama yine de böyle bi adamla uçurum kenarında buluşmanın tehlikeli olabilceğini düşünseydi keşke.....
müjgan hanımın filiz in hamileliğini daha yeni anladığına inanamıyorum
o kdr haftadır aynı evde yaşıyolar
filiz nerdeyse doğurcak,hala bi de kilo aldı sanırım diyolar:img-hyste :img-hyste
bi de aslının beyin cerrahı na trip atması çok komikti:img-hyste
Bu arada galiba Yılmaz ve Feride gerçekten kardeş. Haftalardır Yılmaz'ın, gerçekten sevdiğinin kim olduğunu anlayıp hal ve tavrına şekil vermesini bekledik, şimdi de Feride için bekleyeceğiz anlaşılan.
Ferman Abi öteki pası kaçırdın bari bunu kaçırma:)
heh he:) diğerini geç yakaladım walla. ama bu pas hızlı kaçtı yakalayamam be Hasancım.:) yılmazın kimi sevdiğini her zaman biliyordum ben :) Adama da hak verin yahu biraz garibimin sevdiği herkes başkasından hamile kalıyor.sapıtır be adam.
sevgili ferman kadınlar kafasında kırk tilki dolaşır ama o tilkiler o durumlar için dolaşır sonunu düşünerek birşey yapana pek rastlanmaz filize bakarmısın tek tek cemden evi ömeri herşeyi geri alıyor kız çok akıllı hala bu sorunun cevabını merak ediyorum filiz hayatının ne için riske ediyor kendi hayatını geçtim çocuğunun hayatını ne için riske ediyor cevabı sende varmı
sonunu düşünen kahraman olamaz :img-hyste
Ya bir de aklıma takılan bir şey var ..Ömer cemle filiz ilişkisine cemle beni muhattap etmede ne yaparsan yap dedi.Cem gibi tehlikeli bir adamla filizin ilişkisine karışmayacağını belli etti peki bu anlayışı neden yılmazla filiz ilişkisine gösteremedi.Yılmaz cem gibi tehlikeli bir adam mıydı veya filiz cemi yılmazdan daha fazla mı seviyor:icon_whis
Arkadaşlar ben de dünkü bölümü beğendim, son haftalarda izlediğim en güzel bölümdü, özellikle yılmazın replikleri ve yılmaz fliiz sahneleri açısından. O sahnelerde çok duygulandım.Bu bölüm yılmaz acaba bebeği öğrenecek mi diye izlemekten vazgeçtim artık bu konuyu senaristlere havale ediyorum.
Ben bu bölüm ferideye değil de daha çok filize biraz kızdım. Feride hemen nevzatı tercih etmeyecektir ve pek çoğumuzun belirttiği gibi ikilemde kalacaktır ama bir iki bölümde ferideyle ömer sorunlarını çözeceklerdir. Ben filize hala bu oyunu devam ettirmek konusundaki ısrarı yüzünden kırgınım. Artık cemin babasını da öldürdüğünü öğrendikten sonra bir mesafe koymalıydı bence, sonuçta kendi hayatını ve bebeğin hayatını tehlikeye atıyor.
Sevgili matraka seni forumda görmek ne güzel.... Ben de bir kaç soru sorayım. Aslının hastalığından sonra yılmazın bebeği öğrenmesi için bir sahne daha var demiştin o sahne hangi sahne acaba?Yılmaz'a bebeği handan mı söyleyecek? Bir de yılmaz bu bölüm filizi takip edecek mi? Şimdiden teşkkürler...
şu merakını gidereyim takp sahnesi yok evet yılmaz aslı sahnesi var diyorum o sahne olucak bir dahaki bölüm yani bebek olayı açığaçıkmak üzere ama kimden öğreneceğini söylemiyorum gene süpriz isim o zaman forum da yorum olmuyor bilinenin üzerine yorum yapılmaz kaidesini bozmayalım
forever_bim
21-04-07, 12:12
Günaydın arkadaşlar!
Sevgili forever,Ömer'in annesine verdiği ayardan bahsetmişsin.Evet Ömer,annesine "sonunda istediğin gibi bir damat buldun mu" dedi.Ama ben bu ayarı ibretle izledim,sizden farklı olarak.Cem, Ömer için de Filiz'e uygun bir adaydı eskiden.Ömer değil miydi Yılmaz-Filiz birlikteliğine köpüren?Ömer değil miydi Filiz'i ararken bile Cem'i yanından ayırmayan,muhatap alan?Ömer değil miydi,eskiden annesi "Cem Filiz'e evlenme teklif etmiş" dediğinde şimdiki gibi köpürmek bir yana en aızından sessiz kalarak destek çıkan.Filiz-Yılmaz ayrılığında Ömer'in hiç mi payı yok.Yılmaz'ı istenmeyen damat ilan edenler arasında Ömer yok muydu?Kusura bakmayın ama,Ömer şimdi annesine en son ayar verecek kişi ve çok da inandırıcı gelmiyor bana.
Ömer karakterine yaşananlarla açıklanamayacak boyutta dönüşümler yaşattılar.Ortaya iyi bir aşık ama inanılmaz çelişkili,rüzgar gülü gibi bir adam ortaya çıktı.Ki bu adam Cem hakkında hangi gerçekleri tam olarak öğrendi ki.
Ayrıca Ömer'in o sahnede bir özeleştiri yapmasını beklerdim.Cem'den neden bu kadar nefret ettiğini anlatmalıydı önce.Burayı hep geçiştirdi senaristler.(Olayları biz gördük ama ne Filiz ne Ömer olayları tam olarak bilmiyorlar ki.)Ömer Cem konusunda nasıl birden bu kadar aydınlandı anlamak zor:img-wink: Kendisini vurdutması olayını bile çıkınca araştırmadı."Yılmaz söylemişti" dedi.Yılmaz'ın her söylediğine inananıyor mu artık Ömer?Diyelimki Yılmaz'ın söylediğine inandı,o zaman Cem'le karşılaştığında neden bu konuyu hiç açmadı.Neden Filiz'e bir kez bile,"bu adam beni bile vurdutmuş,nasıl evlenirsin" demiyor.Filiz'in hayatına saygı duymayı şimdi mi öğrenmiş.Kendisini vuracak kadar gözü dönmüş bir adamla kardeşinin evlenmesine razı olmak "özel hayata saygı" mı?Yılmaz'la evlenmesine karşı çıkarken,çocuğu bile aldırmasını isterken bu saygı neredeydi acaba?
Ömer Handan'a ayar verirken kendi özleştirisini de yapmalıydı."Ben de bu damat adaylığı konusunda yanlış yaptım,Cem'i tanıyamadım,Filiz'e Yılmaz konusunda çokkkkk baskı yaptım" demeliydi.O zaman bu dönüşümü yutmak daha anlamlı olurdu.:img-wink:
Ömer, Filiz'e "beni bu adamla muhatap etme" diyor.O zaman sen muhatap ol biraz Ömer Cem'le.Bu kadar nefret ediyorsun,demekki Cem'in neler yaptığını biliyorsun.O zaman sen hesap sor Cem'de Ömer bey.:img-wink: Yok eğer Cem'in yaptıklarını bilmiyorsan neden nefret ediyorsun Cem'den?Sürekli Filiz'e akıl vereceğine biraz kolları sıva da ,sen uğraş Cem'le Ömer bey.:img-wink:
Ömer,sevdiği kadınlara (Elif,Feride) göstediği anlayışı,özveriyi ailesi konu olunca göstermiyor.Sevdiği kadınlara iyi bir sevgili eş ama kardeşine,ailesine karşı farklı.Yeterince sorumlu davranmıyor.Ailesi için asla fedakarlık yapmıyor,hep kendi merkezli bakıyor.Handan Elif'e,Feride'ye karşı çıkarken Ömer annesini hiç önemsemedi.Haklı olarak annesini hiç karıştırmadı.Filiz'in de hep desteğini gördü.Ama kendi ilkişkilerine kimseyi karıştırmaya Ömer Filiz'in ilişkisine sürekli karıştı ve baskı uyguladı.Şimdi de en ufak bir özleştiri yapmadan,sütten çıkmış ak kaşık oldu.:img-wink: Cem'in verdiği evi istemezmiş.Cem'in verdiği evi istemiyorsan,sürekli Filiz'e "neden Cem'le evleniyorsun diyeceğine Cem'e hesap sor",ne yapacaksan sen yap Ömer bey.
Ömer'in içerde bıçaklanmasından nasıl Filiz'i suçladılarsa,Filiz'in bir psikopatın yanında o uçurum kenarına gelmesinde Ömer'i suçlayaılım mı bizde?En azından Filiz-Yılmaz ayrılığında Ömer'inde payını teslim edebiliriz gönül rahatlığıyla.
Ömer karakterinden bir özeleştiri bekliyorum şahsen.Bir de sürekli bağırmasın ve biraz da Cem'le kendisi uğraşsın.Filiz'e gerçekten destek versin,lafla değil.
Birincisi;
Annesinin Filiz'i Cem'e yama yapma konusunda her zaman karşı çıktı, 42 ile 45 arası bölümlere bakmanız yeterli.
İkincisi;
Filiz Yılmaz tarafından kaçırıldığında Cem Filiz'le takılıyordu, birlikte aramaları kadar doğal bir şey olamaz. Filiz Hanım yemeğe kıra bayıra her yere Cem'le gidiyordu.
Üçüncüsü;
Tuttuğunuz karakter düşüşe geçti diye mi diğer karakterlere karşı bu kadar fevri davranıyorsunuz anlamış değilim.
Dördüncüsü;
Cem'in Ömer'i vurdurttuğu kesin bir delile bağlanmadı sadece en büyük şüpheli konumunda Cem. Ömer bir yılanın kuyruğuna basmak istemiyor, kızı ve sevdiği kadınla sade bir hayat istiyor, kaybettiği dünya malının peşinde dolanıp entrika çevirip yalan dolana başvurup kendini küçültmüyor. İki kere ölümden dönmüş bir adamın temkinli davranması kadar doğru birşey olamaz.
Beşincisi;
Filiz Yılmaz aşkına karşı çıkarken yaptığı hatayı gördü hatalarından ders alan ve bunları tekrarlamayan biri Ömer.
Altıncısı;
Filiz neden niyetini o çok sevdiğini söylediği abisine anlatmıyor. Neden ben Cem'i istemiyorum amacım kaybettiğimizi geri almak, yanımda ol demiyor.
Yedincisi;
Filiz Yılmaz'a ihanet etmediği halde neden ihanet etmiş gibi davranıyor.
Sekizincisi;
Cem'in ilk evlilik teklifini yüce gönüllülükle yapılmış bir teklif olarak aldı bence. Ama Filiz'e git cem'i kabul et demedi. Hatırlatırım Cem en ufak bir açık vermemişti.
sonunu düşünen kahraman olamaz :img-hyste
Ya bir de aklıma takılan bir şey var ..Ömer cemle filiz ilişkisine cemle beni muhattap etmede ne yaparsan yap dedi.Cem gibi tehlikeli bir adamla filizin ilişkisine karışmayacağını belli etti peki bu anlayışı neden yılmazla filiz ilişkisine gösteremedi.Yılmaz cem gibi tehlikeli bir adam mıydı veya filiz cemi yılmazdan daha fazla mı seviyor:icon_whis
öyle deme dizimizde bazı şeyleri anlamak için seyircinin kapatisesi yetmiyor ondan algılayamıyoruz ömer kendini vuranın cem olduğunu bilerek buna nasıl izin veriyor sorunu soruyorsun sen bende şu soruyu soruyorum neden hala filiz bazı gerçekleri saklıyor hala ömer birşey bilmiyor tepkisini birşekilde ev konusunda gösterdi ve eve dönmüyor filiz vazgeçiremiyor ne yapabilir adam diğerdizilerdeki gibi pat küt dalsınmı filize:img-hyste
dünkü bölümü beğendim.Özelliklede Filizle Yılmazın olduğu kısımları.Ceme de ayrıca gıcık oldum.Fİlize inşallah bişey yapmaz.VE bide Ferideyle Ömer var.Bence feride en kısa zamanda Ömere döner.Nevzatla bişey olcağını sanmıyorum.Bu arada bu foruma pek yazmasamda Ihlamurlar Altındanın sıkı izleyicisiyim.Ama sadece bu sezon izlemeye başladım.Beni kendinizden biri olarak görürseniz çok sevinirim:)
öyle deme dizimizde bazı şeyleri anlamak için seyircinin kapatisesi yetmiyor ondan algılayamıyoruz ömer kendini vuranın cem olduğunu bilerek buna nasıl izin veriyor sorunu soruyorsun sen bende şu soruyu soruyorum neden hala filiz bazı gerçekleri saklıyor hala ömer birşey bilmiyor tepkisini birşekilde ev konusunda gösterdi ve eve dönmüyor filiz vazgeçiremiyor ne yapabilir adam diğerdizilerdeki gibi pat küt dalsınmı filize:img-hyste
soruya soruyla karşılık vermek cevap değildir ama bende aynı taktiği uygulayım :)
filiz yılmaza aşkını anlatmasına rağmen ve yılmazında filizi sevmesine rağmen neden bu ilişkiyede bu kadar anlayış göstermedi ? Ömer pat küt dalmasın bunu isteyen yok zaten ama anlayışı yanlış zamanda aynlış ilişkiye gösteriyor :)
Tüyolar için teşekkürler matraka...Herhalde artık ya 71. bölüm sonu ya da 72. bölümde yılmaz bebeği öğrenir...
Umarım aslı da artık birşeyleri farketmeye başlar (bu konuda pek umutlu değilim ama..)Umarım senaristler aslıyı öldürmez, ameliyatı başarılı geçer de iyileşir inşallah, senaristler belki bu bölümde bunun sinyallerini verdiler ne de olsa aslının ameliyatını yapan doktor çok başarılı bir doktor...Umarım aslı iyileşip yılmazla filizin aşkını anlayıp ispanyaya geri döner... Sanırım çoğumuzun da istediği bu...
hehe he :) matrakacım o yorumu genel olarak yaptım filiz-feride veya başka bişi için değil. baştan beri diyorum filizin amacını anlayan beri gelsin. :img-hyste
sevgili matraka
-- aslı - yılmaz nikahı bu bölüm mü ve imza konusunda bilgi verebilir misin?
-- bebeği aslı öğrenecek mi, kimden?
-- yılmazın bebeği öğreneceği kişiyi biliyorum sadece bana doğru de yeter
-- filiz cemle ilgili planına devam edecek mi
-- yılmazın pişmanlığı cem - filiz evliliğine neden tetikleyecek anlamadım?
belki bu şekilde yanıtlarsın ya da es geçebilirsin...
soruya soruyla karşılık vermek cevap değildir ama bende aynı taktiği uygulayım :)
filiz yılmaza aşkını anlatmasına rağmen ve yılmazında filizi sevmesine rağmen neden bu ilişkiyede bu kadar anlayış göstermedi ? Ömer pat küt dalmasın bunu isteyen yok zaten ama anlayışı yanlış zamanda aynlış ilişkiye gösteriyor :)
ilşkiiçerisinde hakaretleri benim ruhum diziye girerek yapmadı bunları filiz yaptı sevdiği insanın kalbini kırdı gevenini kaybetti bu ortamda yılmazın hata yapması normal davranış olur ilşkiiçerisinde filiz yılmazagüvenmeyerek hata yapmıştır sevgili sinem olayları karıştırmayalım ayrıca yılmazı takip edersen birinci sezonda bebek olayında eliften vazgeçtiğini görürsün yılmaz filizden vazgeçmeye çalıştı ama beceremiyor bu sefer tek fark bu umarım açıklayıcı olmuştur
ilşkiiçerisinde hakaretleri benim ruhum diziye girerek yapmadı bunları filiz yaptı sevdiği insanın kalbini kırdı gevenini kaybetti bu ortamda yılmazın hata yapması normal davranış olur ilşkiiçerisinde filiz yılmazagüvenmeyerek hata yapmıştır sevgili sinem olayları karıştırmayalım ayrıca yılmazı takip edersen birinci sezonda bebek olayında eliften vazgeçtiğini görürsün yılmaz filizden vazgeçmeye çalıştı ama beceremiyor bu sefer tek fark bu umarım açıklayıcı olmuştur
yok sen beni yanlış anladın sanırım :) ben ömerin ilişkilere bakışından bahsediyorum.Yılmaz'ın davranışlarını çok güzel bir şekilde anlamış bulunmaktayım :) .Ömerin filiz cem ilişkisine ve yılmaz-filiz ilişkisine bakışını tavrını diyorum ben.
Tüyolar için teşekkürler matraka...Herhalde artık ya 71. bölüm sonu ya da 72. bölümde yılmaz bebeği öğrenir...
Umarım aslı da artık birşeyleri farketmeye başlar (bu konuda pek umutlu değilim ama..)Umarım senaristler aslıyı öldürmez, ameliyatı başarılı geçer de iyileşir inşallah, senaristler belki bu bölümde bunun sinyallerini verdiler ne de olsa aslının ameliyatını yapan doktor çok başarılı bir doktor...Umarım aslı iyileşip yılmazla filizin aşkını anlayıp ispanyaya geri döner... Sanırım çoğumuzun da istediği bu...
aslıyı siz ve söylentileriniz öldürdü ben bu forumda aslı ölecek cümlesini kullanmadım diğer sitelerden alıntı yapıp bu fikre kapılan değerli forum üyeleridir.şu an ufukta ölüm yoktur ölüm üzerine mutluluk kurma çabalarıda yoktur
aynen öyle ikisi arasında dağlar kadar fark var.filiz güvenmesi gerektiği zaman da güvenmemiş, yılmaz güvenmediği bir anda güvenmemiştir ve ikisi arasında da doğrusu oldukça fark vardır. evet yılmaz vazgeçemiyor başkasından hamile olduğunu sanmasına rağmen.bana göre yılmaz bunu yapamadığı için aşık ama bir o kadar da cibiliyetsiz bir adamdır.:img-pilot
Not: Hasancım sana katılıyorum. Ömerin filiz-cem ilişkisini desteklediği bir bölüm bile olmadı.Annesinin bu konuda ki fikirlerine her zaman güldü geçti.
oooooo matraka gelmiss sereff vermiss:):)
bebegi demek yilmazz öbür bölüm ögreniyorrr bunu tahmin edebiliyodumm insss ögrenirdee onlarda kurtulur bizdee:) bebegii söyliyen kisi süprizz bi kisiysee bebegi filizz söylye bilirmii??? filiz deyilsee handandirrr....
ayyyyy ben hala dünkü bölümün etkisindeyim yaaa cokk güzeldii:)
aynen öyle ikisi arasında dağlar kadar fark var.filiz güvenmesi gerektiği zaman da güvenmemiş, yılmaz güvenmediği bir anda güvenmemiştir ve ikisi arasında da doğrusu oldukça fark vardır. evet yılmaz vazgeçemiyor başkasından hamile olduğunu sanmasına rağmen.bana göre yılmaz bunu yapamadığı için aşık ama bir o kadar da cibiliyetsiz bir adamdır.:img-pilot
aynen öyle ben burdan senaristleri tebrik etmek istiyorum çünkü birinci sezondaki adamı mahveden kendileri oldu yılmaz ilk sezon acayip keyifli konuşan bir krakterdi şimdi ise filizin enkazı halinde yaniyılmaz gene bu enkaz altında bu kadar dayanabiliyor ceme ne demeli sevgili ferman adam ne isterse üzerine yapacaktı:img-hyste :img-hyste sana diyorum herkese hatta bu kız yürüyen felaket:img-hyste
modest2000
21-04-07, 12:28
Feride-Ömer konusuna gelince.....Feride'nin zaten yalpalamaları vardı.Dün de geçmişini hatırladı ve "üzgünüm Ömer" dedi.Hiç hafızasını kaybeden bir insan tanımadığım için bunun olanaklılığı konusunda bir deneyime sahip değilim.Teorik olarak da bu olanaklı mı bilmiyorum.Yani bir insan geçmişini hatırlayınca,geçmişe ait bilgiler gibi sevgiler de aynen devam eder mi?Hele de hafızasını kaybeden bir insan bu arada başka birini sevmişse.Yani hiç birşey eksilmiş olmaz mı,aynen devam mı eder?Bunun teorik boyutunu araştırarak mı senaryoyu geliştirdiler bilemem ama bana sanki herşey aynı olmaz gibi geliyor.
Neyse,diyelimki hafızasını kaybeden bir insan geçmiş sevgilerini de aynen içinde hissetti....O zaman da Feride Nevzat'ı seçerse haksızlık yapmış olur.Çünkü, Ömer'in boşluğu doldurucak biri olarak kabul etmiş olacaktır.Geçmişini hatırlamıyorsa,geçmişinde bıraktığı bir sevgilisi,eşi olması ihtimalini de düşünerek ya Ömer'e kalbini hiç açmayacaktı ya da madem bunu yaptı şimdi Nevzat'a sadece bir anı olarak bakması gerekir.
İçimden biraz da Ömer'in yüzü gülmesin demek geliyor aslında:img-wink: Sen Filiz-Yılmaz ilişkisiyle bu kadar uğraş,kıza babasına verdiği sözle baskı kur,Yılmaz'a nefretini Filiz'le ilişkisine engel olarak göster,bebeklerini aldırmak iste, olacağı bu aslında. Filiz mutsuzluktan kıvranırken,ailenizin mülklerini geri almaya çalışırken,bir psikopatla ölümüne bir oyun oynarken sen sevgilinle aşk oyunları oyna:icon_sorr Gözümüz yok elbet,Ömer-Feride mutlu olsun ama Ömer'in çok hataları var,insan bunu da unutamıyor.Kendi ilişkierine laf söyletmeyen ama kardeşinin ilişkilerine müdahil olan bir abi modeli Ömer.Ne ekersen,onu biçersin diyeceğim ama senaristlerin bu ayrılığı uzun süre devam ettirmeyeceğini de tahmin ediyorum.
Filiz'in abisinin her zaman mutluluğunu isteyen tavrına atfen,yine de Feride ile çok mutlu ol Ömer diyorum:img-wink: :img-wink: .Ama yaptıklarını unutma:img-wink:
yok sen beni yanlış anladın sanırım :) ben ömerin ilişkilere bakışından bahsediyorum.Yılmaz'ın davranışlarını çok güzel bir şekilde anlamış bulunmaktayım :) .Ömerin filiz cem ilişkisine ve yılmaz-filiz ilişkisine bakışını tavrını diyorum ben.
anladım sinem sağol ömr krakterini savunmuş gibi olucam biliyorum ama bile bile yanlışa doğru doğruya yanlış diyemem neyse o ömer krakteri birçok kez evrim geçirdi dizide ömerin o zamanki düşünceleri önyargıdan ibaretti ve gerçeklerigöremiyordu sadece hapishane olayından sonra o önyargısı yıkıldı bana göre
forever_bim
21-04-07, 12:30
Ayrıca forumda bugüne kadar okuduğum en saçma karşılaştırmaydı.
Ömer hapse kendi isteği ile düşmedi, Filiz'in elinde Ömer'i kurtarmak için bir şans vardı (bakınız: Bu bölüm ağzına düşmek üzere olduğu Yılmaz) O zamanlar gururlu kız pozlarındaydı arada ne değişti anlamadım. Ömer dayak yedi bıçaklandı ama gene Yılmaz'ın her türlü yardım talebini geri çevirdi Ömer'in hücreye dönmesine razı geldi.
Ömer Cem konusunda duyar duymaz köpürdü, eve gelir gelmez Cem'i evden kovdu. Ama Filiz Hanım Cemişko ile takılmaya devam etti, bir de ben anneyim, üzerime gelme artık diye payladı Ömer'i. Ömer de geri çekildi. İyi de yaptı. Ona git uçurumlarda serinle evimizi geri al dediğini de hatırlamıyorum. Filiz yakında kazdığı kuyuya düşecek olay budur.
Sevgili matraka ben de hiçbir zaman aslının ölmesini istemedim. Evet aslı diziye girdiğinden beri aslıyı bir türlü sevemedim, kendisi özünde kötü bir karakter değil ama bazı bölümlerde çok yapmacık (yılmazla sapancaya gittiği ve onu sevdiğini söylediği sahne), bazı bölümlerde vurdumduymaz (meyhaneden dönüşte yılmazın koluna girdiği ve filizi görmesine rağmen buna devam ettiği sahne), bazı bölümlerde de anlayışsız davrandı. (yılmazın filize pansuman yaptığı sahne ve gelinlik sahnesi gibi...) Belki bu hislerimde zeynep beşerlerin oyunculuğundaki başarısızlık da etkilidir, çünkü onun olduğu sahnelerde hiçbirşey hissedemiyorum. Ama hiçbir zaman aslının ölmesini istemedim, ölüm üzerine mutluluk kurulamaz. En doğru olan aslının iyileşmesi, yılmazla filizin aşkını anlayıp aradan çekilmesi ve ispanyaya gitmesidir bence...
Feride-Ömer konusuna gelince.....Feride'nin zaten yalpalamaları vardı.Dün de geçmişini hatırladı ve "üzgünüm Ömer" dedi.Hiç hafızasını kaybeden bir insan tanımadığım için bunun olanaklılığı konusunda bir deneyime sahip değilim.Teorik olarak da bu olanaklı mı bilmiyorum.Yani bir insan geçmişini hatırlayınca,geçmişe ait bilgiler gibi sevgiler de aynen devam eder mi?Hele de hafızasını kaybeden bir insan bu arada başka birini sevmişse.Yani hiç birşey eksilmiş olmaz mı,aynen devam mı eder?Bunun teorik boyutunu araştırarak mı senaryoyu geliştirdiler bilemem ama bana sanki herşey aynı olmaz gibi geliyor.
Neyse,diyelimki hafızasını kaybeden bir insan geçmiş sevgilerini de aynen içinde hissetti....O zaman da Feride Nevzat'ı seçerse haksızlık yapmış olur.Çünkü, Ömer'in boşluğu doldurucak biri olarak kabul etmiş olacaktır.Geçmişini hatırlamıyorsa,geçmişinde bıraktığı bir sevgilisi,eşi olması ihtimalini de düşünerek ya Ömer'e kalbini hiç açmayacaktı ya da madem bunu yaptı şimdi Nevzat'a sadece bir anı olarak bakması gerekir.
İçimden biraz da Ömer'in yüzü gülmesin demek geliyor aslında:img-wink: Sen Filiz-Yılmaz ilişkisiyle bu kadar uğraş,kıza babasına verdiği sözle baskı kur,Yılmaz'a nefretini Filiz'le ilişkisine engel olarak göster,bebeklerini aldırmak iste, olacağı bu aslında. Filiz mutsuzluktan kıvranırken,ailenizin mülklerini geri almaya çalışırken,bir psikopatla ölümüne bir oyun oynarken sen sevgilinle aşk oyunları oyna:icon_sorr Gözümüz yok elbet,Ömer-Feride mutlu olsun ama Ömer'in çok hataları var,insan bunu da unutamıyor.Kendi ilişkierine laf söyletmeyen ama kardeşinin ilişkilerine müdahil olan bir abi modeli Ömer.Ne ekersen,onu biçersin diyeceğim ama senaristlerin bu ayrılığı uzun süre devam ettirmeyeceğini de tahmin ediyorum.
Filiz'in abisinin her zaman mutluluğunu isteyen tavrına atfen,yine de Feride ile çok mutlu ol Ömer diyorum:img-wink: :img-wink: .Ama yaptıklarını unutma:img-wink:
son yazdıklarına katılmam mümkün değil cümle sonundakilere hele hiç katılamam tamam ömerin ceza çekmesi lazım gibi düşünürsün bana göre bunun diyetini ömer krakteri ödür belkide ödedi fazlası ile filiz bunu mülk için yapıyorsa zaten yanlış yapıyor sende yanlış üzerinden doğruyu eleştiriyorsun burdan öyle görünüyor :img-hyste
Ömer hapse kendi isteği ile düşmedi, Filiz'in elinde Ömer'i kurtarmak için bir şans vardı (bakınız: Bu bölüm ağzına düşmek üzere olduğu Yılmaz) O zamanlar gururlu kız pozlarındaydı arada ne değişti anlamadım. Ömer dayak yedi bıçaklandı ama gene Yılmaz'ın her türlü yardım talebini geri çevirdi Ömer'in hücreye dönmesine razı geldi.
Ömer Cem konusunda duyar duymaz köpürdü, eve gelir gelmez Cem'i evden kovdu. Ama Filiz Hanım Cemişko ile takılmaya devam etti, bir de ben anneyim, üzerime gelme artık diye payladı Ömer'i. Ömer de geri çekildi. İyi de yaptı. Ona git uçurumlarda serinle evimizi geri al dediğini de hatırlamıyorum. Filiz yakında kazdığı kuyuya düşecek olay budur.
bak özellikle son paragraf inanılmaz doğru Hasan. Bütün bu forumdakilerin görmesini istediğimiz şey aslında senin son cümlendir.sen bu olayı örnek verdin ama bunu bütün diziye yayabiliriz işte.filizin düzeltmesini istediğimiz şeyi budur.
destina304
21-04-07, 12:36
YILMAZ bu durumda aslıya ne gibi tepki vercek?ayrıca yılmaz kimden ne nasıl öğreniyor?yazarsan sevinirim matraka
bak özellikle son paragraf inanılmaz doğru Hasan. Bütün bu forumdakilerin görmesini istediğimiz şey aslında senin son cümlendir.sen bu olayı örnek verdin ama bunu bütün diziye yayabiliriz işte.filizin düzeltmesini istediğimiz şeyi budur.
sevgili ferman biz çok şey istiyoruz biliyorsun filiz ne yaparsa doğrudur tabuları var forumda ama hata üstüne hata yapıyor malk mülk için girdiği mücadele gözüküyor şu an da yaptığı ve bu yanlış malk ve mülk neyi geri getirir yada mutluluk geri gelirmi birde çocuğu ile konuşmazmı sende benim büyüdüğüm evdee büyüyeceksin hadi ordan derim ben buna gene büyük konuşuyor
şu meşhur ilk olaya girmek istemiyorum artık yeteri kadar konuştuk :)
İkinci paragraftaki son cümleye çok şaşırdım desem yalan olmaz.Cem kendi kazdığı kuyuya düşmüyor ama filiz düşüyor :icon_sorr Acaba Filiz Cemle görümeseydi tekinerler hayatlarına devam edebilecekler miydi ? Filiz'in planına asla doğru demiyorum ama cem onlarla uğraşmaya devam edecekti ve gene ömere,filize,elife,handana zarar vermeye devam edecekti.Kimse ceme dur demezse filiz bir şekilde kendinin sorumlu olduğunu gördü ve cemi durdurmaya çalıştı.
Hedef Kitle : A/b
1 Sila [net] Atv 12,0 34,0
2 Ihlamurlar Altinda [net] Kand 11,2 30,0
3 Hatirla Sevgili [net] Atv 10,1 30,3
4 Yabanci Damat [net] Kand 9,3 26,4
5 Yabanci Damat (ozet) [net] Kand 5,7 21,8
6 Bak Kim Dans Ediyor [net] Show 5,1 14,0
7 Beyaz Show [net] Kand 4,4 26,7
8 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 4,0 18,3
9 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 3,9 18,3
10 Atv Spor Haberleri Atv 3,9 15,
Tele - Barometre
1 Sila [net] Atv 14,60 37,70
2 Ihlamurlar Altinda [net] Kand 9,60 26,30
3 Yabanci Damat [net] Kand 7,10 18,20
4 Hatirla Sevgili [net] Atv 6,60 21,30
5 Acemi Cadi [net] Star 4,90 12,70
6 Atv Spor Haberleri Atv 4,60 16,30
7 Yabanci Damat (ozet) [net] Kand 4,60 15,60
8 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 4,30 17,80
9 Arka Sokaklar (tkr) [net] Kand 3,90 23,00
10 Kanal 7 Haber Saati [net] Kan7 3,90 18,00
ismailsurucu
21-04-07, 12:39
Günaydın arkadaşlar!
öncelikle merhaba.
görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum.yorumlarınız için teşekkür ediyorum.hakikatten ömer bu yaptıkları ile igili bir özeleştiri yapması gerekmektedir aksi takdirde konuşmalarının samimiyetsizliğinden şüphe edeceğim.dediğiniz gibi elini biraz da kendisinin taşın altına koyması gerekir.herşeyi hamile bir kadının sırtına yüklemek biraz insafsızlık olur.
forever_bim
21-04-07, 12:39
Sevgili Modest
Matrakanın alıntı yaptığı yorumunuzdaki mantıkla hareket edersem benim sayın Filiz Tekiner'e "Beter ol" demem lazım.
Neden derseniz, o çok sevdiğini söylediği lafını sakınmayan dobra yengesi beş ay boyunca hastanede erirken, tek bir kez onu da eski nişanlınla evleniyorum demek için ziyaret edecek kadar iyi niyetli (???) bir kızcağız. Ya da o çok sevdiğini söylediği abisi hastanede sabahlarken ona bir yemek ısmarlamak, derdini paylaşmak yerine ailesine söylemeden Yılmaz'la evlenme kararı almış bunu uygulamış birisi.
Neden Ömer'in geçmişteki hatalarına bu kadar takılı kalınıyor. Evet hatalı ama iki dakikaya 42 yalan sıgdırmıyor. Bölüm başı ortalama otuz çeşit hata yapmıyor. Biraz realite lütfen.
YILMAZ bu durumda aslıya ne gibi tepki vercek?ayrıca yılmaz kimden ne nasıl öğreniyor?yazarsan sevinirim matraka
bilmeniz gereken detay yılmaz aslı naikah masasına oturucak yılmaz gerçekleri öğrensede bu değişmeyecek yılmaz bu sefer umut için filizden vazgeçecek :img-hyste :img-hyste ortada insan hayatı var
modest2000
21-04-07, 12:41
Bölümün lafı Filiz'den geldi."sen Aslı'yla sözlenirken ne kadar düşünmüşsen,ben de o kadar düşünmüşümdür":img-wink: Harikasın be Filiz.Esas tüm ayarları yine sen verdin bu bölüm.:img-wink:
Filiz'den Yılmaz'a, Kazım Koyuncu'nun sevdiğim bir şarkısı gelsin.
İşte gidiyorum;
Birşey demeden
Arkamı dönmeden
Şikayet etmeden
Hiçbirşey almadan
Birşey vermeden
Yol ayrılmış, görmeden GİDİYORUM!
Ne küslük var ne pişmanlık kalbimde
Yürüyorum sanki senin yanında
Sesin uzaklaşır herbir adımda
Ayak izim kalmadan GİDİYORUM!
Gerdiğin tel kalbimde kırılmadı
Gönülkuşu şarkıdan yorulmadı
Bana kimse sen gibi sarılmadı
Işığımız sönmeden GİDİYORUM!
Yılmaz'dan da Filiz'e, Erkan Oğur ve İ.Hakkı Demircioğlu'nun enfes yorumuyla Seher Yeli türküsü gelsin.
seher yali nazli yare bildir,
düşmüşüm elden ayaktan kaldır beni,
...........
senden gayri yar seversem öldür beni.
Bu bölüm benim filize kızgın olmamın nedenlerinden biri de en yakınlarının uyarılarını gözardı etmesi... Bu bölüm hem ceyda, hem ömer, hem de yılmaz onu uyardı. En son cemin babasını öldürdüğünü de öğrendi...Artık bu tehlikeli oyuna son vermesi gerekiyor. Hem kendi hem de çocuğunun hayatını tehlikeye atıyor...Gerçekte ne yapmak istediğini anlamakta güçlük çekiyorum.Nikah masasında ceme hayır demek bu kadar mı önemli bu olaydan sonra cemin onun peşini bırakacağını mı düşünüyor?
Sevgili Modest
Matrakanın alıntı yaptığı yorumunuzdaki mantıkla hareket edersem benim sayın Filiz Tekiner'e "Beter ol" demem lazım.
Neden derseniz, o çok sevdiğini söylediği lafını sakınmayan dobra yengesi beş ay boyunca hastanede erirken, tek bir kez onu da eski nişanlınla evleniyorum demek için ziyaret edecek kadar iyi niyetli (???) bir kızcağız. Ya da o çok sevdiğini söylediği abisi hastanede sabahlarken ona bir yemek ısmarlamak, derdini paylaşmak yerine ailesine söylemeden Yılmaz'la evlenme kararı almış bunu uygulamış birisi.
Neden Ömer'in geçmişteki hatalarına bu kadar takılı kalınıyor. Evet hatalı ama iki dakikaya 42 yalan sıgdırmıyor. Bölüm başı ortalama otuz çeşit hata yapmıyor. Biraz realite lütfen.
ömer bunu davranışların ayansıtmışken forum ömerden özeleştiri bekliyor en azından adamın söyledikleri ile yaptıkları farklı değil ömer bence hatalardan dersini aldı.
eyyy forum ahalisi ömer üzerinden filiz eleştirmek yalanın üzerinden doğruyu eleştirmektir.
ömerin ders aldığının kanıtı terzilik yapmakta gocunmamasıdır.
destina304
21-04-07, 12:46
matraka ortada insan hayatı var olabilir ama senin dediğin benimde tahmin ettiğim gibi nikah masasına oturuluacak fakat imzalar rüyada atılacak :D:D:D
forever_bim
21-04-07, 12:48
matraka ortada insan hayatı var olabilir ama senin dediğin benimde tahmin ettiğim gibi nikah masasına oturuluacak fakat imzalar rüyada atılacak :D:D:D
Beren
Yalnız "evet" dersen nikahta, imza atma kısmı sadece formalite diye hatırlıyorum ben, yanlış da hatırlıyor olabilirim.
bilmeniz gereken detay yılmaz aslı naikah masasına oturucak yılmaz gerçekleri öğrensede bu değişmeyecek yılmaz bu sefer umut için filizden vazgeçecek :img-hyste :img-hyste ortada insan hayatı var
nıkah masasına oturcaklar
imza atıcaklar mı peki
destina304
21-04-07, 12:50
Beren
Yalnız "evet" dersen nikahta, imza atma kısmı sadece formalite diye hatırlıyorum ben, yanlış da hatırlıyor olabilirim.
evet doğru sölüyorsun.ama yılmazın orda evet demeside formalite olmuş olmucakmı?
modest2000
21-04-07, 12:50
son yazdıklarına katılmam mümkün değil cümle sonundakilere hele hiç katılamam tamam ömerin ceza çekmesi lazım gibi düşünürsün bana göre bunun diyetini ömer krakteri ödür belkide ödedi fazlası ile filiz bunu mülk için yapıyorsa zaten yanlış yapıyor sende yanlış üzerinden doğruyu eleştiriyorsun burdan öyle görünüyor :img-hyste
Ömer karakteri diyet ödesin yok yazdıklarımda.Filiz'in aşkına karışan,bu hale gelmelerinde payı olan bir abinin kendi aşkında da sorun çıkmasının bir nevi adil olduğu görüşü var.Senin söylediğinden çok farklı bu. Katılmamak da hakkın elbette.:img-wink: Hayat böyle birşey matraka.Birilerinin mutsuzluğunda ufacık bile payın olsa,kendi mutluluğunda bu pay birgün karşına çıkar.Ömer Filiz'in aşkına karıştı,baskı yaptı,doğmamış bebeği nefretine feda etmek istedi ve kendi aşkı da pürüzsüz ilerlemedi işte. Birinin mutsuzluğunda payın varsa,bu birgün karşına çıkar.
Ömer'in de Handan'ın da payları var.Kaldıki Elif'i Yılmaz'ın elinden alan da Ömer'in ta kendisiydi.
Ama merak etme.Senaryonun bu tarz şeyleri gözeteceğini sanmıyorum.Herkes Ömer-Feride aşkı görmek istiyor ve tez zamanda buluştururlar onları.
....birde çocuğu ile konuşmazmı sende benim büyüdüğüm evdee büyüyeceksin hadi ordan derim ben buna gene büyük konuşuyor
Hımmm Matraka bunu tüyo olarak kabul edebilir miyiz çocuğun büyüyemeyeceği yönünde :) haklısın filiz hep haklı hep akıllı. ben bir ara evlilik teklifinden sonra yılmazın yaptığı herşeyi, filizin yaptığı bir şeyi referans alarak yaptığını yazdım tabi forumda komik bulundu bu.sadece örnekti bunlar ama neyse...garibim yılmaz evlilik teklifinden beri sürükleniyor yaprak gibi filizin arkasından. kimin daha çok acı çektiğine örnek olsun diye verdim.:) adam resmen yerlerde şu an hala daha niye sürünmesini istiyorlar anlamış değilim bu forumun.
forever_bim
21-04-07, 12:54
Sevgili Modest;
Zaten ilişkilerde çıkmazlar olur geçmişte yanlış da yapsan doğru da yapsan. Sonuçta iki farklı beden iki farklı ruh yaşıyor bir ilişkiyi. Önemli olan bunu tatmin edici bir sonuca bağlamak telafi edebilmek. Ömer Filiz'e karşı çıktı da Filiz dinleyip kararını Ömer'e göre mi verdi de biz mi göremedik? Ne zaman laf dinledi ki ama doğru ama yanlış, hep bildiği hep söylediği şarkıyı okumadı mı, gerek Yılmaz'a gerek ötekilere?
psikoanaliz
21-04-07, 12:55
aslı ile yılmazın nikah masasına oturacak diyosun peki gerçekten karı koca olacakmı yoksa nikahta bişeyler olacak mı nikah ameliyattan sonramı filiz ile yılmaz cephesi ne olacak biraz daha tüyo matraka
modest2000
21-04-07, 12:57
Sevgili Modest
Ömer,nişanlı bir kızın peşinden koşarken,onunla evlenirken,Yılmaz'ın elinden alırken gocunmamış da,Filiz bekar bir adamla evleneceğini yengesine söylemekten neden gocunsunki.Filiz kimi kimin elinden almış,kimin peşinden koşmuş.Yapma sevgili forever,bu nasıl bir mantıktır böyle.:icon_whis Ne alakadır yani:img-wink:
Ömer karakteri diyet ödesin yok yazdıklarımda.Filiz'in aşkına karışan,bu hale gelmelerinde payı olan bir abinin kendi aşkında da sorun çıkmasının bir nevi adil olduğu görüşü var.Senin söylediğinden çok farklı bu. Katılmamak da hakkın elbette.:img-wink: Hayat böyle birşey matraka.Birilerinin mutsuzluğunda ufacık bile payın olsa,kendi mutluluğunda bu pay birgün karşına çıkar.Ömer Filiz'in aşkına karıştı,baskı yaptı,doğmamış bebeği nefretine feda etmek istedi ve kendi aşkı da pürüzsüz ilerlemedi işte. Birinin mutsuzluğunda payın varsa,bu birgün karşına çıkar.
Ömer'in de Handan'ın da payları var.Kaldıki Elif'i Yılmaz'ın elinden alan da Ömer'in ta kendisiydi.
Ama merak etme.Senaryonun bu tarz şeyleri gözeteceğini sanmıyorum.Herkes Ömer-Feride aşkı görmek istiyor ve tez zamanda buluştururlar onları.
yılmaz filizi ve ömer feride aşkı tamamen farklı şeyler ömerin yılmazı istememesi sonucu şimdi bunları yaşıyor gibi birşeyin düşünülmesini yanlış buluyorum ömerin yaptıklarını doğru bulmuyorum ama ömerin kişiliği belli ömer sadece kardeşini korumak istiyordu eğer birini mutsuz edersen tamam seninde bir yerde mutsuzluğun olabilir ama bu kadar ağır olacağını hiç sanmıyorum..
forever_bim
21-04-07, 13:00
Ömer,nişanlı bir kızın peşinden koşarken,onunla evlenirken,Yılmaz'ın elinden alırken gocunmamış da,Filiz bekar bir adamla evleneceğini yengesine söylemekten neden gocunsunki.Filiz kimi kimin elinden almış,kimin peşinden koşmuş.Yapma sevgili forever,bu nasıl bir mantıktır böyle.:icon_whis Ne alakadır yani:img-wink:
Yoo ben yazdığım çok da mantıklıdır demedim ki. Sizin yazdığınız cevabın mantığıyla aynı paraleldedir. Aynı yöne gitmektedir. Yani olayları sizin gibi tartarsam bu yöne gidiyor olaylar bunlar da çıkıyor ortaya.
Ayrıca benim vurguladığım, Filiz'in Elif'e karşı yapmış olduğu vefasızlıktı.
Filiz bir hatasını telafi etsin ondan sonra konuşuruz. Ömer bayağı yol aldı hata telafi etme konusunda.:good:
Filiz bir hatasını telafi etsin ondan sonra konuşuruz. Ömer bayağı yol aldı hata telafi etme konusunda.:good:
Sevgili Hasan, filiz hata yaptığını kabul etmiyor veya düşünmüyor ki telafi etsin.kabul ettiklerinde de bir özür diliyor oluyor bitiyor herşey ona göre.aynı bu forumdakilerin yaptığı gibi.:) kabul etmedikleri zaten muamma. eee ne aradığını bilmezsen, bulduğunda anlayamazsın ki bulduğunu.
destina304
21-04-07, 13:05
71. Bölüm Özeti
Yılmaz sayesinde Cem’in, katil olduğunu öğrenen Filiz, kara kara ondan nasıl kurtulacağını düşünür.
Feride’nin geçmişte Nevzat’la büyük bir aşk yaşadığını anlayan Ömer, onun Nevzat’la görüşmesine daha fazla dayanamaz. Ömer, Feride’den bir seçim yapmasını ister. Feride tercihini kimden yana kullanacaktır?..
Filiz’in kendisine kötü bir oyun oynadığını anlayan Cem, adeta yıkılır. Ama ne pahasına olursa olsun ondan vazgeçmemeye kararlıdır.
Yılmaz, Filiz’in yaşadığı çaresizliğe kayıtsız kalamaz. Yılmaz’ın çabası Filiz’i kurtarmaya yetecek mi?..
Filiz, Cem’in tehditlerine boyun eğip ona “evet” diyecek mi?..
Sevgili Matraka verdigin tuyolar icin cok saol!!!:img-wink:
Demek haftaya bebegi ogreniyor Yilmaz yada obur haftaya,
bu iyi haber cunku 74.bolumde felanda ogrenebilirdi:img-wink:
Bak Yilmaz evet dese biraz ayip olucak,
yani kiz kanser ama evlenmiyorsun diye artik onun yaninda olmucaksin demek degilki. Eskidende arkadasdiniz her saniye beraberdiniz.....:img-wink:
71. Bölüm Özeti
Yılmaz sayesinde Cem’in, katil olduğunu öğrenen Filiz, kara kara ondan nasıl kurtulacağını düşünür.
Feride’nin geçmişte Nevzat’la büyük bir aşk yaşadığını anlayan Ömer, onun Nevzat’la görüşmesine daha fazla dayanamaz. Ömer, Feride’den bir seçim yapmasını ister. Feride tercihini kimden yana kullanacaktır?..
Filiz’in kendisine kötü bir oyun oynadığını anlayan Cem, adeta yıkılır. Ama ne pahasına olursa olsun ondan vazgeçmemeye kararlıdır.
Yılmaz, Filiz’in yaşadığı çaresizliğe kayıtsız kalamaz. Yılmaz’ın çabası Filiz’i kurtarmaya yetecek mi?..
Aah ne cabuk geldi bu ozet, bu ozet yine bir kac sey aciga veriyor!!
Hem Filizi atmiyacaginda aciga veriyor.....
Demek Filiz yine kara kara dusunuyor:img-hyste
Sevgili Hasan, filiz hata yaptığını kabul etmiyor veya düşünmüyor ki telafi etsin.kabul ettiklerinde de bir özür diliyor oluyor bitiyor herşey ona göre.aynı bu forumdakilerin yaptığı gibi.:) kabul etmedikleri zaten muamma. eee ne aradığını bilmezsen, bulduğunda anlayamazsın ki bulduğunu.
bakın arkadaşlar hatalar herzaman karşılıklıdır burdada her iki tarafında hatası var yılmazda sadece bir özür diliyor yani bu olaylara girmenin hiç bir mantığı yok filiz özür diliyor yaptığının yanlış olduğunu kabul ediyor demektir bu eğer özür diyosan hatanı kabul edersin demektir ve özür dilemekte bir büyüklüktür..
71. Bölüm Özeti
inanmıyorumöylemi yapar ondan nasıl kurtulacağını düşünür Allah Allah mal mülk için intikam nereye gitti tırstınmı:img-hyste :img-hyste
bunu söylemiştik zaten
tehditi çocuk ve yılmaz üzerine yapacak
heryere yetişme yılmaz işte alın size fotoğraf sahnesi
eli mahkum oyuncılar saf değiştirdi
40 tilki dolanı ama anı düşünürler sonunu değil demiştim zaten demiştim demek nefret ediyorum
Yoo ben yazdığım çok da mantıklıdır demedim ki. Sizin yazdığınız cevabın mantığıyla aynı paraleldedir. Aynı yöne gitmektedir. Yani olayları sizin gibi tartarsam bu yöne gidiyor olaylar bunlar da çıkıyor or