PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 19

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10

medsul
05-05-07, 17:26
:icon_whis hani filiz yılmazı affedemezdi ya artık affetmesine gerek kalmadı yılmaz özrünü onu kurtarak diledi;
artık filiz yılmazdan özür beklemesin...!

Ferideye artık güvenmiyorum ne kadar nevzatın onu bataklıktan kurtardığı için ona dönsede;
Ömere böyle ihanet edilmez...!

yılmaz ne yaparsa yapsin önceden filize yaptiği haksız suclama nedeliyle
kesinlikle bir özür dilemeli filzi bunu hak ediyor:img-wink:
en azından böyle bir suclamada bulundugu için özür dilemeli fizlizden:img-wink:
feride konusunda ömer gercekten elinden gelenin fazlasini yapti
feride konusunda anlayişliydi şimdi feridedende aynısini bekliyorum ben
ani karalar vemese daha iyi olur
nevzatta şuana kadar bir kötüsünü görmedik dedikleri gibiyse gercekten
nevzat iyi birisi ve ferdideyi de seviyor
özlemden bu kadar kolay vazgecmesini beklemek haksızlık olur diye düşünüyorum özlem hafızasi yerine gelse bile nevzata ömeri ne kadar cok sevdiğini gösterirse nevzatda aradan cekilebilir
ama halan neden kactiğini ögrenemedik bu yüzden nevzat konusunda hala
şüpelerim var iyi mi yoksa kötü mü diye

tolgahuzur1
05-05-07, 17:39
:icon_whis

yılmaz ne yaparsa yapsin önceden filize yaptiği haksız suclama nedeliyle
kesinlikle bir özür dilemeli filzi bunu hak ediyor:img-wink:
en azından böyle bir suclamada bulundugu için özür dilemeli fizlizden:img-wink:

CANIM yılmazda o kadar saf değil heralde bir küçük çaplı özür diler :) yılmaz filize güvenmeyerek bir hata yaptı ama yeterli sebebi vardı..:img-yes: onun için öyle yalvarmasını beklemeyin zaten bundan sonra eğilemez adam vuruldu.:img-hyste

paçiii_melos
05-05-07, 17:43
CANIM yılmazda o kadar saf değil heralde bir küçük çaplı özür diler :) yılmaz filize güvenmeyerek bir hata yaptı ama yeterli sebebi vardı..:img-yes: onun için öyle yalvarmasını beklemeyin zaten bundan sonra eğilemez adam vuruldu.:img-hyste

Sadece Yılmaz değil, ikisinin de birbirinden özür dilemesi laızm. Birbirlerini deli gibi severlerken başkalarıyla nişanlandılar vs.. işte....

İkiside hatalı...

Onlar birbirlerinden özürdilemeseler de olur, Yılmaz vurulmuş. Onlar sıcacık sarılsınlar birbirlerine yeter.....

:img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo

medsul
05-05-07, 17:45

aslında yılmazın sürünmesi lazımdiyaaa neyse vuruldu :icon_sorr filiz için hayatini tehlikeye atti:sad53: işte o yüzden afettik gitti yoksa yılmazın yaptiği şey kola kloay afedilecek bir şey degildi :img-yes: :icon_whis
herne olursa olsun öyle baştan sagma degil adam gibi bir özür bekliyoruz
hem bizde iyleştikten sonra diyoruz canım gerci gercekleri ögrendiğinde
birde aslı yüzünden ölmekten daha beter olacakya neyse bekleyip görelim:icon_sorr

forever_bim
05-05-07, 17:47
Bu başlıktan devm ediyoruz.

Saygımla

forever_bim

DİZİFİLM MOD.

ezzgiii
05-05-07, 17:57
yeni başlığımız hayırlı olsun ilk mesaj benden olsun:happy0064 daha nice başlıklara

arkadaşlar ne dersiniz hastahanede aslı ile filiz karşılaşınca ne yaparlar sizce?
yılmaz iyileşince filiz sabaha kdr yanında bekler elini fln tutar aslının fln tepkisi ne olur?

sorfangirls
05-05-07, 18:07
ewet yenı baslık hayırlı olsun

bence fılız ve aslı hastanede karsılasınca fılız ılk baslarda yılmazın yanında olmak ıcın ugrasırda daha sonra aslı devreye gırınce bence gerı cekılır gıbıme gelıyor ee nede olsa nısanlısı bıde hastalıgını ogrenınce kesın oyle yapar yalnız aslı ve mualla fılızın o halını gorunce onlar ne yapar ve yılmazın fılız ıcın vuruldugunu ogrenınce ne dusunurler en cok onu merak adıyorum ben

SBR
05-05-07, 18:12
merhaba değerli ıhlamur fanları piskopat cem düşmanları yaww yorumlara baktım yılmaz vuruldu diye affettik gibi bir takım yorumlar yapılmış adam daha ne yapsın be kardeşim vurulmadan önce vazgeçirmeyi çalıştı filizi ama sonuç alamadı tamam adam yaptı bir hata ama sonuçta ikiside birbirine güvenmemiş yılmazdan çokta özür dilemesini beklemek haksızlık olur .

ezzgiii
05-05-07, 18:15
merhaba değerli ıhlamur fanları piskopat cem düşmanları yaww yorumlara baktım yılmaz vuruldu diye affettik gibi bir takım yorumlar yapılmış adam daha ne yapsın be kardeşim vurulmadan önce vazgeçirmeyi çalıştı filizi ama sonuç alamadı tamam adam yaptı bir hata ama sonuçta ikiside birbirine güvenmemiş yılmazdan çokta özür dilemesini beklemek haksızlık olur .

ama yılmaz da filize güvenmedi ikiside birbirini sevior sonuçta ikiside bunu anladı bu arda filiz çok akıllıca davrandı korna ve tuvalete not yazmasıyla

o manyak cem den umarm artık filiz ondan kurtulmuşturr:img-yes: manyak filizide öldürcekti

SBR
05-05-07, 18:22
ben hala cem'i afetmedim ve afetmemde o manyak adamı umarm artık filiz ondan kurtulmuşturr:img-yes: manyak filizide öldürcekti

bende bir cem düşmanıyım onu kim affeder .ben ''affetme'' sözcüğünü yılmaz-filiz için kullandım bence artık yılmazın özür dilemesine gerek kalmamıştır .yani o kadar olaylar olmuş yani bu özür işine fazla takılmayalım

feride-ömer
05-05-07, 18:27
:img-wink: arkadaşlar ben geldim dün çok güzel bir bölüm izledim şimdiye kadar izlediğim en güzel bölümdü.:img-yes: cemden ayrıca nefret ettiğimi belirtiyim filize neler çektirdi gıcık adam sinir oldum oh iyi oldu ona hapsi boylasın.yılmaza inş birşey olmaz filizle heralde barışırlar artık diye düşündüm.filkizde bayağı akıllı kızmış zaten öyleydide şimdi daha bir akıllı görünüyo cemonu kaçırdı ama binbir türlü yardım istedi en güzelide kornaya bastığı zamandı cemde nasıl yuttu seni çağırıyorum demesini hemen inandı.ama sonuçta yılmaz vuruldu ama böylece bebeği olduğunu öğrendi:happy0064 nihayet yani üstümden yük kalkmış gibi herşeye rağmen izlediğim en güzel bölümdü gelecek bölümü iple çekiyorummmmmm:happy0064
herkese iyi yorumlar:img-wink: :img-yes: :happy0064

sorfangirls
05-05-07, 18:28
:img-wink:

bence filiz yılmazı o halde bırakmaz aslı onları görünce çekilir gibime gelio yılmaz filiz die sayıklarsa bide:img-wink:

ıste olayları kımın once ogrenecegıne ve ne sekılde gelısecegıne baglı dedıgın gıbı yılmaz fılız dıye sayıklarsa kı buyuk ıhtımalle oyle olacak vede aslı orda olup bunu duyarsa o zaman gercı cekılmesı gerekı ama aslıda o duygu yok bence cekılmez gıbı ama aslının bu sayıklamaları duymama ıhtımalıde var hanı dızı ya hersey beklenıyor o zaman fılız aslının hastalından dolayı bır sey yapmaya bılır ve benım tanıdıgım fılızde yapmaz gıbı bıde su var kı yılmaz bebegı tam olarak ne zaman ogrenecek orda bayıldı adam buyuk ıhtımallede duymadı fılız gercegı yada baska bırı tam olarak ne zaman soyleyecekler gelde cık ısın ıcınden hadı bakalım :img-blush

SBR
05-05-07, 18:28
ama yılmaz da filize güvenmedi ikiside birbirini sevior sonuçta ikiside bunu anladı bu arda filiz çok akıllıca davrandı korna ve tuvalete not yazmasıyla

o manyak cem den umarm artık filiz ondan kurtulmuşturr:img-yes: manyak filizide öldürcekti

zaten benim son bölümde en çok beğendiğim karakter filizdi o bölümde müthiş işler yaptı kaçmak için tüm yollara başvurdu tuvalet sahnesinden önce gelen kadına bakışı enfesti tuba büyüküstün ünde hakkını vermek gerekir.cem piskopatı da bir o kadar aptaldı bu bölüm her türlü oyuna geldi piskopat bence ölse iyi olurdu ama ne yapalım cemden artık bir zarar gelmez bir daha ısıramaz

sorfangirls
05-05-07, 18:36
zaten benim son bölümde en çok beğendiğim karakter filizdi o bölümde müthiş işler yaptı kaçmak için tüm yollara başvurdu tuvalet sahnesinden önce gelen kadına bakışı enfesti tuba büyüküstün ünde hakkını vermek gerekir.cem piskopatı da bir o kadar aptaldı bu bölüm her türlü oyuna geldi piskopat bence ölse iyi olurdu ama ne yapalım cemden artık bir zarar gelmez bir daha ısıramaz

bence cem kolay kolay pes etmez ya fılız yada fılız dıye tutturan adamdan hersey beklenır dızının bıtmesıne daha var hanı son bolum olsa tamam ısı bıttı dıycem ama o cem ne yapar ne eder hapısten bır sekılde cıkar delı degılmı alır bır rapor kolayı var ordan bır sekılde cıkıcak ve yıne bela olucak hatta bu sefer bana kalırsa bebekte ısın ıcıne gırıcek bebegı falan kacırır bu manyak

SBR
05-05-07, 18:48
bence cem kolay kolay pes etmez ya fılız yada fılız dıye tutturan adamdan hersey beklenır dızının bıtmesıne daha var hanı son bolum olsa tamam ısı bıttı dıycem ama o cem ne yapar ne eder hapısten bır sekılde cıkar delı degılmı alır bır rapor kolayı var ordan bır sekılde cıkıcak ve yıne bela olucak hatta bu sefer bana kalırsa bebekte ısın ıcıne gırıcek bebegı falan kacırır bu manyak

valla bende cemden bir şeyler beklemiyor değilim ama hatırladığıma kelepçelenmişti türk polisi geç yakalar ama yakaladıktan sonra kolay kolay kimse elinden kaçamaz bu cem bile olsa ama hapiste ne kadar kalır bilinmez ne de olsa adam piskopat hapisten çıktıktan sonra yine rahat vermez .o yüzden dediğin mantıklı geliyor çünkü cemin ölmesi gerekir dediğim gibi rahat vermez yoksa ama hapse girerse 8 bölüm içerisinde dışarı çıkamaz herhalde

denizim_
05-05-07, 19:03
Bu bolum hakkinda yorum yapmak benim de icimden gelmiyor. Bol kosmaca, kovalamaca seklinde gecti. Ustelik bizim dizinin en zayif yani (aslinda tum turk dizlerinin demeliydim) bu tur aksiyon sahneleri. Keske bu kovalamacaya paralel olarak karakterler uzerinde biraz daha fazla dursalardi. Bolumun en cok konusan, duygularini en iyi aciklayan karakteri Cem'di. Sonrasinda da Filiz. Omer ve Yilmaz onca saat kosusturma yasadilar, birbirlerine gereksiz yere bagirmak disinda bir anlamli konusma yapamadilar. Uzuntulerini, gecmiste yaptiklari yanlislari, Filiz'le ilgili duygularini biraz olsun paylasabilirlerdi. Bu kadar endiseli ve sevdikleri insanin hayati icin korkan iki insandan daha anlamli replikler bekliyor insan. Sahi bir ara Omer Filiz'in Cem'le iliskisi hakkinda epeyce aciklama yapti, hakkini yemeyeyim. Yilmaz'in aklini karistiracak cok sey de soyledi ama Yilmaz'da devre tamamlanamadi. Sadece gereksiz bir sahneyi hatirlayip, bir tuhaf bakti. Onca lafi duyan insan o kadar tepkisiz kalabilir mi? Hic mi soru sorma ihtiyaci olmaz, sasirdim.

Akisyon sahneleri disinda, Feride-Nevzat bolumune biraz daha agirlik verebilirlerdi. Ufacik bir sahneyle olsun, Feride'nin o pavyonu nasil buldugu (mesela eski terzisini arayabilirdi) anlatilabilirdi. Feride'nin pavyonda calistigini duyduktan sonra Omer'le iliskisini tekrar dusunebilirdi. Feride'nin Nevzat'a minnet borcu oldugu belli. Nevzat hep ona destek olmus, yepyeni bir hayat sunmus. Simdi onu birakamamasini anliyorum ama keske, hic degilse yalnizken, aklindan Omer'i gecirse, eski bir pavyon kadini olarak Omer'in karsisina cikamayacagini dusunse, Nevzat'a gitmeye mecbur oldugunu hissettirse..Ne yazik ki bunlarin hicbiri olmadi. Nevzat'in Feride'nin son soylediklerinden sonra biraz tereddut gecirmesini onun Ozlem'in geri donusunun sadece kendisini sevdigi icin olmasi istegine bagliyorum. Daha dogrusu baglamak istiyorum. Nevzat simdiye kadar hep Ozlem'in eski askini aradi, zorla sevgi olmayacagini soyledi. Feride'nin hala Omer'i dusundugunu hisseder diye umuyorum. Daha once de cok defa yazdim, Nevzat'in kotu bir yani cikip, Feride onu birakmasin. Omer'e hep ikinci en iyi adamligi layik gormesinler. Feride gecmiste Nevzat'a minnetle karisik bir ask duymus olsun. Tum eski, guzel asklar gibi onu cok iyi hatirlasin, kalbinin bir yerinde saklasin ama artik Omer'i sevdigi, onunla bir omur gecirmek istedigi icin secsin yeni hayatini.

Gelelim ucurumun kenarindaki son sahneye. Bu sahnede Filiz ve Cem'i daha basarili, Omer ve Yilmaz'i ise biraz tutuk buldum. Cem'in karsisinda oyle sessizce durdular. Cem'i etkisiz hale getirmek ister gibi bir halleri yoktu. Ya da silah karisinda biraz fazla cekindiler. Silah patladiktan sonra ise herkes rolunun hakkini verdi. Bence dordu de cok iyidi. Polis ise fazlasiyla pasif. (zaten tum bolum boyu polis fazlasiyla itilip, kakilan, sivillerden emir alan falan bir goruntudeydi)

Yilmaz bebegi duydu mu? Sanmiyorum. Umarim da duymamistir. Filiz soyleyince bu defa niye inansin ki? Oluyor diye kendisine boyle birseyi soyledigini bile sanabilir. Yilmaz bebegi Filiz disinda birinden duysun isterim. Olaylarin basinda Filiz'e inanmamasi icin gecerli olan hersey hala yerli yerinde duyuyor. Sadece Yilma'zin inanma istegi daha fazla artik..

Dun de dedigim gibi, hastanede Asli'yi yani Yilmaz'in resmi sozlusunu gorunce Filiz ister istemez geri cekilecek. Hastaneden Yilmaz'in yaninda olma hakki Asli'nin. O arada Asli'nin hastaligini da duyunca gitmekden baska caresi kalmayacak.

Aslinda senaryonun ilerleyebilmesi icin Yilmaz'in bebegi bir sure daha bilmemesi gerekiyor. Aksi takdirde Asli ile evlilik oyununa devam edemez. Hastaliga ragmen edemez. Filiz'in onun cocugun tasidigini, onu hic aldatmadigini ve hep sevdigini bildigi halde, kendi askinda hicbir azalma olmadigini gordugu halde, bu aski ve hatta kendi cocugunu Asli ugruna feda edebilir mi? Eger ederse herseye ragmen Asli'yi daha fazla sevdigi, onun hayatina herseyden daha fazla deger verdigi sonucunu cikarmaz miyiz? Seyirci Yilmaz'a sinir olmaz mi? En azindan Asli'nin ameliyatini bekleyip, sonra olup, biteni anlatmasi gerekmez mi? Asli bu durustlugu hak etmiyor mu?

Asli deyince..Bu bolumde Asli'dan, Mualla'ya, Mujgan'dan mahalleliye herkes biraz tuhafti. Yilmaz'in yardimini nazik, dostca yapilmis bir jest olarak algiladilar. Filiz-Yilmaz gecmisini hatirlayan, o konuya ima da bulunan bir Allahin kulu olmadi. Asli'nin zaten sinirleri alinmis gibi. Bir de yazmadan gecemeyecegim, Handan'in Filiz'in icin endiselendigi sahnelerde Asli o anda soylenmeyecek o kadar cok lafi ardarda siraladi ki, gulmekten kendimi alamadim. Mesela Handan ya Cem kizimin canini acitiysa diyor, Asli o manyaktan herseyi beklerim diyor. Hakikaten Asli'ya cok tuhaf laflar yaziyorlar..

sinem*
05-05-07, 19:16
Aslinda senaryonun ilerleyebilmesi icin Yilmaz'in bebegi bir sure daha bilmemesi gerekiyor. Aksi takdirde Asli ile evlilik oyununa devam edemez. Hastaliga ragmen edemez. Filiz'in onun cocugun tasidigini, onu hic aldatmadigini ve hep sevdigini bildigi halde, kendi askinda hicbir azalma olmadigini gordugu halde, bu aski ve hatta kendi cocugunu Asli ugruna feda edebilir mi? Eger ederse herseye ragmen Asli'yi daha fazla sevdigi, onun hayatina herseyden daha fazla deger verdigi sonucunu cikarmaz miyiz? Seyirci Yilmaz'a sinir olmaz mi? En azindan Asli'nin ameliyatini bekleyip, sonra olup, biteni anlatmasi gerekmez mi? Asli bu durustlugu hak etmiyor mu?

Asli deyince..Bu bolumde Asli'dan, Mualla'ya, Mujgan'dan mahalleliye herkes biraz tuhafti. Yilmaz'in yardimini nazik, dostca yapilmis bir jest olarak algiladilar. Filiz-Yilmaz gecmisini hatirlayan, o konuya ima da bulunan bir Allahin kulu olmadi. Asli'nin zaten sinirleri alinmis gibi. Bir de yazmadan gecemeyecegim, Handan'in Filiz'in icin endiselendigi sahnelerde Asli o anda soylenmeyecek o kadar cok lafi ardarda siraladi ki, gulmekten kendimi alamadim. Mesela Handan ya Cem kizimin canini acitiysa diyor, Asli o manyaktan herseyi beklerim diyor. Hakikaten Asli'ya cok tuhaf laflar yaziyorlar..

denizim yorumun gene çok güzel olmuş ellerine sağlık...

Bende yılmaz her şeyi öğrendikten sonra aslıyla neden evlenecek onu anlamıyorum...tamam yanında kal ama neden evlilik aslı yılmazla evlenemezse daha erken mi ölecek ya da iyileşmeyecek mi :) Hem bunu filiz'e nasıl yapacak başkasının bebeğini bile kabul edecekken kendi bebeğini bırakıp sevdiği kadını bırakıp aslıyla nasıl evlenecek ..bir türlü çözemiyorum..

Son paragrafına da katılıyorum..Mualla hanım'ın şimdiki davranışlarıyla kapıda filizi eve almayışını hatırladım ve son zamanlarda dediğim lafı yineledim vay be...bu kadar çabuk nasıl değişiyorlar hadi diğerlerinin başından olaylar geçti mualla hanımın filize yumuşaması için hiçbir olay geçmedi sadece şu olabilir oğlunun aslıyı sevdiğini filizi unuttuğunu düşünebilir..ya da o da aslı gibi yılmaz nasıl olsa garantide diye düşünüyorlar ve filizle yılmazı umursamıyorlar :)

denizim_
05-05-07, 19:27
Sinem'cim,
Bu haftaki pek yorum sayilmasa da begendigin icin tesekkurler. Dedigin sahnede yani Mualla-Asli-Handan sahnelerinde, dikkatimi ceken, Yilmaz'in Cem ve Filiz'in pesinde olmasindan hicbir anlamda endise duymamalari. Yilmaz'in eski sevgilisi icin kosusturmasini yardimseverligine verdiler hadi, ama Yilmaz'in tehlikeli bir manyagin pesinde basina birsey gelebilecegi endisesini de tasimadilar. Kendilerinden cok emin "Yilmaz simdi onu bulur" deyip, durdular. Bir de mahallelinin Handan'in yaninda olma istegini anliyorum. Sonucta artik cok sey paylasiyorlar kadinla ama Mualla ve Asli'nin onca saat orada kalmasi biraz fazla abartili olmus. Ogullari da isin icinde oldugu icin oradalar desem, o zaman da biraz daha fazla endise, tedirginlik beklemek de hakkim. Kisacasi zorlama sahnelerdi benim icin.

SBR
05-05-07, 19:31
denizim yorumun gene çok güzel olmuş ellerine sağlık...

Bende yılmaz her şeyi öğrendikten sonra aslıyla neden evlenecek onu anlamıyorum...tamam yanında kal ama neden evlilik aslı yılmazla evlenemezse daha erken mi ölecek ya da iyileşmeyecek mi :) Hem bunu filiz'e nasıl yapacak başkasının bebeğini bile kabul edecekken kendi bebeğini bırakıp sevdiği kadını bırakıp aslıyla nasıl evlenecek ..bir türlü çözemiyorum..

Son paragrafına da katılıyorum..Mualla hanım'ın şimdiki davranışlarıyla kapıda filizi eve almayışını hatırladım ve son zamanlarda dediğim lafı yineledim vay be...bu kadar çabuk nasıl değişiyorlar hadi diğerlerinin başından olaylar geçti mualla hanımın filize yumuşaması için hiçbir olay geçmedi sadece şu olabilir oğlunun aslıyı sevdiğini filizi unuttuğunu düşünebilir..ya da o da aslı gibi yılmaz nasıl olsa garantide diye düşünüyorlar ve filizle yılmazı umursamıyorlar :)

yılmaz bebeği büyük ihtimalle öğrenmiyecek herhalde çünkü öğrense nikah olmaz herhalde ama senaryo ne olacağı belli olmaz mualla filizden ümidi kestiği için ona iyi davranmıyor bebek olayından sonrada karşı çıkmaz herhalde.

arzuinan
05-05-07, 19:33
denizim yorumuna bayıldım. çok güzel ifade etmişsin özelliklede Ömer için söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Feride Ömer'i onsuz olamayacağını bildiği için seçmeli.

filizim+y
05-05-07, 19:35
Dun de dedigim gibi, hastanede Asli'yi yani Yilmaz'in resmi sozlusunu gorunce Filiz ister istemez geri cekilecek. Hastaneden Yilmaz'in yaninda olma hakki Asli'nin. O arada Asli'nin hastaligini da duyunca gitmekden baska caresi kalmayacak.
sevgili denizim ellerine sağlık güzel bir yorum olmuş paylaşımın için teşekkür ederim ama koyu renkli alıntı yaptığım kısımda sana katılamayacağım nedeni,

arkadaşım valla ben resmi mesmi dinlemiyorum sözlüsüymüş sonuçta sözlü olma gereklerini yerine getirmiş mi bu kız hayır sanki yılmazla filizin bir geçmişi yokmuş gibi umursamaz, vurdumduyma, kıskançlık dersen hiç yok bu nasıl sevgi bu nasıl sözlülük ya bir de hak iddia edecek neymiş efendim yüzük parmağında takılı ve bu hak ona aitmiş ne olacak peki filizle yaşanmışlıklar o kadar geçen zaman asıl bu hak filize aitken nasıl olurda aslıda bu hak görülür işte kızdığım nokta bu acılarını birlikte çeksinler, sınavları birlikte versinler ve o vurulma sahnesini canlı canlı yaşasınlar birbirlerini haa delicesine sevsinler sonra damdan düşer gibi 2 günlük kız gelip ğparmağına bir yüzük taktığı için hak idda etsin ki hala daha sözlüsünden beklenen davranışları görmedi, seni seviyorum kelimesini duymadı içinin hala yandığının farkında, yok ya kabul edemiyorum dediğim gibi haketmiyor haketmeyecek hem üzerine düşenleri de yapmış değil ki bu kız

ben filize üzülüyorum canlı canlı sevdiğinin vurulduğunu gördü, kaybetme korkusunu en derinden yaşadı ve şimdi aslı kız yüzünden yanında olamayacak ona destek veremeyecek, yanında olmasına izin verilmeyecek şimdi filiz kız ne yapsın sevdiği o haldeyken birde böyle tepki ile karşılarşırsa sevdiğinden zorla kopartılırsa haa filiz ahh yeter artık bu 3.şahısların yüzünden yaşadıklarınız sezarın hakkını sezara verin bu HAK FİLİZ AİTTİR resmi mesmi dinlemez oratada hala birbirlerini deliler gibi SEVEN İKİ YÜREK var, aslı kız bu hakkı iddia edemez ve bizlerde bile bile böylr yazamayız...

kursuni19
05-05-07, 19:35

Sinem, bende Yilmazin Aslidan ayrilip Filize dönmesini istiyorum, ama sanirim bu o kadar kolay degil.

Tahminimce Asli Yilmazi simdi yarali sekilde görünce, sen olmadan ben yasayamam, sana bir sey olsaydi ben napardim...tarzinda seyler söyleyecek, zaten asli kizimizin bebektende henüz haberi olmaz...Yilmazda eger Aslidan ayrilirsa, Aslinin ameliyattan ve tedaviden kacacagini düsünür ve bu nedenle aslidan ayrilamaz, istesede Aslinin ölümü secmesinden korkacak.

medsul
05-05-07, 19:37
Bu bolum hakkinda yorum yapmak benim de icimden gelmiyor. Bol kosmaca, kovalamaca seklinde gecti. Ustelik bizim dizinin en zayif yani (aslinda tum turk dizlerinin demeliydim) bu tur aksiyon sahneleri. Keske bu kovalamacaya paralel olarak karakterler uzerinde biraz daha fazla dursalardi. Bolumun en cok konusan, duygularini en iyi aciklayan karakteri Cem'di. Sonrasinda da Filiz. Omer ve Yilmaz onca saat kosusturma yasadilar, birbirlerine gereksiz yere bagirmak disinda bir anlamli konusma yapamadilar. Uzuntulerini, gecmiste yaptiklari yanlislari, Filiz'le ilgili duygularini biraz olsun paylasabilirlerdi. Bu kadar endiseli ve sevdikleri insanin hayati icin korkan iki insandan daha anlamli replikler bekliyor insan. Sahi bir ara Omer Filiz'in Cem'le iliskisi hakkinda epeyce aciklama yapti, hakkini yemeyeyim. Yilmaz'in aklini karistiracak cok sey de soyledi ama Yilmaz'da devre tamamlanamadi. Sadece gereksiz bir sahneyi hatirlayip, bir tuhaf bakti. Onca lafi duyan insan o kadar tepkisiz kalabilir mi? Hic mi soru sorma ihtiyaci olmaz, sasirdim.

Akisyon sahneleri disinda, Feride-Nevzat bolumune biraz daha agirlik verebilirlerdi. Ufacik bir sahneyle olsun, Feride'nin o pavyonu nasil buldugu (mesela eski terzisini arayabilirdi) anlatilabilirdi. Feride'nin pavyonda calistigini duyduktan sonra Omer'le iliskisini tekrar dusunebilirdi. Feride'nin Nevzat'a minnet borcu oldugu belli. Nevzat hep ona destek olmus, yepyeni bir hayat sunmus. Simdi onu birakamamasini anliyorum ama keske, hic degilse yalnizken, aklindan Omer'i gecirse, eski bir pavyon kadini olarak Omer'in karsisina cikamayacagini dusunse, Nevzat'a gitmeye mecbur oldugunu hissettirse..Ne yazik ki bunlarin hicbiri olmadi. Nevzat'in Feride'nin son soylediklerinden sonra biraz tereddut gecirmesini onun Ozlem'in geri donusunun sadece kendisini sevdigi icin olmasi istegine bagliyorum. Daha dogrusu baglamak istiyorum. Nevzat simdiye kadar hep Ozlem'in eski askini aradi, zorla sevgi olmayacagini soyledi. Feride'nin hala Omer'i dusundugunu hisseder diye umuyorum. Daha once de cok defa yazdim, Nevzat'in kotu bir yani cikip, Feride onu birakmasin. Omer'e hep ikinci en iyi adamligi layik gormesinler. Feride gecmiste Nevzat'a minnetle karisik bir ask duymus olsun. Tum eski, guzel asklar gibi onu cok iyi hatirlasin, kalbinin bir yerinde saklasin ama artik Omer'i sevdigi, onunla bir omur gecirmek istedigi icin secsin yeni hayatini.

Gelelim ucurumun kenarindaki son sahneye. Bu sahnede Filiz ve Cem'i daha basarili, Omer ve Yilmaz'i ise biraz tutuk buldum. Cem'in karsisinda oyle sessizce durdular. Cem'i etkisiz hale getirmek ister gibi bir halleri yoktu. Ya da silah karisinda biraz fazla cekindiler. Silah patladiktan sonra ise herkes rolunun hakkini verdi. Bence dordu de cok iyidi. Polis ise fazlasiyla pasif. (zaten tum bolum boyu polis fazlasiyla itilip, kakilan, sivillerden emir alan falan bir goruntudeydi)

Yilmaz bebegi duydu mu? Sanmiyorum. Umarim da duymamistir. Filiz soyleyince bu defa niye inansin ki? Oluyor diye kendisine boyle birseyi soyledigini bile sanabilir. Yilmaz bebegi Filiz disinda birinden duysun isterim. Olaylarin basinda Filiz'e inanmamasi icin gecerli olan hersey hala yerli yerinde duyuyor. Sadece Yilma'zin inanma istegi daha fazla artik..

denizim gersekten yorumun cok güzel olmuş:happy0064 yüreğine saglık
özellikle başta yılmaz&ömer sahnesi hakkında yazdiklarina katilmamak elde değil bende daha anlamli replikler beklerdim özellikle yılmazın bir şeyler hatirlayip sonrada eski haline dönmesi cok garip oldugu kadar sinir bozucuda söylediklerinin altina izninle imzami atmak istiyorum:img-wink: :good:

filizim+y
05-05-07, 19:42
yılmazda filizine

elimden bisey gelmiyor artık
seni istesemde cagıramıyorum
seni ne zaman görsem dilim lal olur
gözlerim ise kör

ne yaptım bilmiyorum ki sana karsı
yapmadıgın kötülük kalmadı bana karsı
ne sevap islediysem senle günah oldu
sevapla günahlarım sarmaş dolaş halde yok oldu

olmuyor artık sensiz hayat bir zindan
karanlık kuyularda olmak bana koyan
elini uzat ne olur bana
kurtar artık bu azaptan

ne yaptım bilmiyorum ki sana karsı
yapmadıgın kötülük kalmadı bana karsı
ne sevap islediysem senle günah oldu
sevapla günahlarım sarmaş dolaş halde yok oldu

medsul
05-05-07, 19:43
şimdi matraka yılmaz bebeği öğreniyor derken bu sahneyi kasetti
heralde yani yılmaz hala bebek olayini ögrenmiyecekse bu bölümden sonra
diyecek söz felan bulamiyorum
birde gercekten aslının yada cevresindekilerin yılmazın yaptiklarini
dost bir tavır olarak görmeleride cok sinirlerimi bozuyor

sinem*
05-05-07, 19:44
yılmaz bebeği büyük ihtimalle öğrenmiyecek herhalde çünkü öğrense nikah olmaz herhalde ama senaryo ne olacağı belli olmaz mualla filizden ümidi kestiği için ona iyi davranmıyor bebek olayından sonrada karşı çıkmaz herhalde bu arada:

''FOR EVER LEYTON''

Sinan tuzcu 2-3 bölümde öğrenecek demişti o da haftaya denk geliyor benim hala umudum var :)

diğer notuna da :) bir şey demeyim :) yeri burası değil kendi başlığına zaten yazıyorum ...allah mesut etsin nasıl olacaksa :img-hyste

Sinem, bende Yilmazin Aslidan ayrilip Filize dönmesini istiyorum, ama sanirim bu o kadar kolay degil.

Tahminimce Asli Yilmazi simdi yarali sekilde görünce, sen olmadan ben yasayamam, sana bir sey olsaydi ben napardim...tarzinda seyler söyleyecek, zaten asli kizimizin bebektende henüz haberi olmaz...Yilmazda eger Aslidan ayrilirsa, Aslinin ameliyattan ve tedaviden kacacagini düsünür ve bu nedenle aslidan ayrilamaz, istesede Aslinin ölümü secmesinden korkacak.

Malesef kolay değil...Her zaman filiz acı çekecek ya...aslı bebeği öğrenmiyorda filiz hastalığı öğreniyor her zaman fedakarlığı yapanda filiz oluyor :) aslında bu bizim açımızdan iyi en azından filizin ne hissettiğini anlamış oluruz aslıda olsaydı nasıl yani diye diye izlerdik :) o olayları gerçekten merak ediyorum...bebeği öğrenip nasıl evlenecek

filizim+y
05-05-07, 19:47
yılmazdan filize bir tane daha:)

bi köprünün iki ucundaki yabancıyız artık
ne sen bana gelebilirsin nede ben sana
gelmeye kalksak köprü yıkılacak
uzaktan baksan hayatımız mahvolacak

sana dokunmak icin son bir hamle yapsamda
önümdeki engelleri aşamam sensiz asla
sende benim kadar istesen belki ama
genede bulusturmayacak bizi bu yol asla

benki canımdan gecmeye razıyım senin icin
sende razısyan ölüm bizim icin
bu dünyada olmadı belki ama
diger dünyada kavusmak ümidiyle

filizim+y
05-05-07, 19:52
bu da filizden yılmazına

gece gec olmus aydınlıksa uzaklarda
sen gittin heryer karanlık
hayat bombos umutsa yok artık
sen gittin ya güzelim hayatım bu artık

bos sokaklar yapraksız agaclar
kus konmayan dallara döndüm sen gidince
hasat bir mevsim benimkisi
ne yesillki nede bi su

umudun yeserttigi toprak
yagmurun ıslattıgı yer gibi olmak
en güzeli senin yanında olmak
sadece sen ve ben olmak

filizim+y
05-05-07, 19:52
filizden yılmaza bir tane daha:)

hic bir kelime yetmez seni anlatmaya
sadece bakıslar ve o kalabalıgın icindeki yanlızlıgım
bakıslarınla hayat bulan su gözlerim
sanki her yerde sen var gibi seni özlerim

sana duyduklarımı yazacak tek bisey bulabildim
oda kuru yaprak tıpkı benim gibi
günden güne solan
esen rüzgarla oradan oraya savrulan

ancak sen tutupta bir yere koyarsan
belki ozaman tekrar yesillenir
hayat bulurum ben
yada sende esen rüzgar gibi savursan
iste ozaman ölürüm ben

filizim+y
05-05-07, 19:55
bugünün son şiirinide ben güzide çiftim FİLİZYILMAZım için yazdığım her ikisini anlatan duygularımı ifade eden şiirimle bitireyim, umarım sıkılmamışsınızdır fazla oldum sanırım...

Ey Aşk

şimdi senin için ben ölmeyi seçtim
inan ki seni sevmekten hiç vazgeçmedim
verdiğin haberde beni ne kadar mutlu ettin
artık ölsem de gam yemem anladım ki sen hep benimmişsin

Aşka sevgiye dedim iki satırda siz yazın
Yürekler görsün gönüller taşsın
Yazamam edemem kırılır kalemim
Yaşatırım ögretirim hayatı insanı

Senin yüregin görmüş geçirmiş
Görmemiş görülmemiş sendeki ateş
İki satırda ben karalasam ne çıkar
Utanır yazamam karşında üzülürüm

Gönül vermiş yürek dayanmışdı bu sefer
Şaşırdım desem yeridir söz edilmezdi benden
Adını almış herkes boş boş konusuyordu
Sense dil ile değil yürekle konuşuyordun
Ele güne değil yüregine söz veremiyordun.

Neyseki biliyordun bir sevdaydı yürektendi.
Kışın sonu bahardı sonrası sevdaydı
Gidişinden sonra dönüşün bilinmezdi
Kara haber gelir gitmezdi ey aşk

denizim_
05-05-07, 19:58
Sevgili arzuinan, filizim ve medsul,
Yazdiklarimi begendiginiz icin tesekkur ederim. Bolumu seyrederken benzer seyler dusunmusuz demek ki..

Filizim, hastanede Filiz'in yerine Asli'nin olmasi gerek derken neler kasdettigimi biraz daha acmam gerek sanirim. Yoksa Yilmaz ve Filiz'in birbirlerini cok sevdiklerini, onca olayi birlikte yasadiktan sonra zor anlarda da birlikte olmalari gerektigini, en azindan Yilmaz'in da bunu tercih edecegini biliyorum. Ote yandan bir de hayatin gercekleri var. Yilmaz'in yakinlari kimler? annesi, kardesi ve tabii ki hayatini birlestirmeyi dusundugu insan. Asli hala Yilmaz'in birlikte hayat kurmayi dusundugu, bunun sozunu verdigi insan. Boyle bir zamanda sozlusunun yaninda olmasindan dogal ne olabilir? Kaldi ki Yilmaz'in son sozunden sonra Filiz'i unutamadigini biliyoruz ama planlarinda bir degisiklik yapip, yapmadigini bilmiyoruz. Asli'dan vazgecti mi? Filiz'le yeniden beraber olmak istiyor mu? Ben bu sorulara hemen "evet" cevabini veremiyorum. Buyuk olasilikla Yilmaz, kalbinde Filiz sevgisiyle verdigi sozlere sadik kalmayi surdurecek. Filiz'in baskasinin bebegini tasidigi bilgisi onun bu kararini daha rahatlikla uygulamasina yardim ediyor, ici kan aglasa da..

Asli cephesinde ise bence fazla degisen birsey yok. Asli zaten Yilmaz'in Filiz'i unutamadigini, muhtemelen de unutamayacagini bilerek giristi bu ise. Kendi kulaklariyla bunu duymustu. Ama Yilmaz'in baska turlu bir sevgiyle kendisiyle yeni bir hayat kurmak istedigine inandi. Yilmaz da onu inandirma konusunda cok basarili oldu dogrusu. O nedenle Asli hala Filiz'i bir engel olarak gormuyor. Gecmiste kalmis eski bir ask olarak bakiyor sadece ona. Bu bana Asli acisindan cok da mantiksiz gelmiyor. Sadece o esnada Asli'nin biraz daha karmasik hisler icinde olmasi gerekiyor. Kiskanclik, tereddut, hatta zaman zaman kizginlik ve hepsinin ustune bunlari saklama ihtiyaci. Bize verilmeyen bu oldugu icin hem Asli'ya sinir oluyor, hem de yasadigi buyu aska inanamiyoruz. Asli ete kemige burunup, cok asik bir insan olamiyor ne yazik ki.

filizim+y
05-05-07, 19:58
çok güzel olmuş ellerine sağlık ben zaten 73 ün fragmanında bir şiir bekliyorum filizin ağzından yolla bunu okusun filiz gerçekten çok başarılı devamını bekliyorum

sevgili sbr arkadaşım teşekkür ederim beğenmene sevindim elimden geldiği kadar duygulara tercüman olmak istedim umarım sıkılmamışsınızdır fazla oldum sanırım bende fragmanı şiirli olduğu zaman daha ayrı buluyorum ve bence de filiz okusun malum sevdiğini kaybetme korkusu var şu an içini yakan...

erkekkol
05-05-07, 20:04
sevgili denizim ellerine sağlık güzel bir yorum olmuş paylaşımın için teşekkür ederim ama koyu renkli alıntı yaptığım kısımda sana katılamayacağım nedeni,

arkadaşım valla ben resmi mesmi dinlemiyorum sözlüsüymüş sonuçta sözlü olma gereklerini yerine getirmiş mi bu kız hayır sanki yılmazla filizin bir geçmişi yokmuş gibi umursamaz, vurdumduyma, kıskançlık dersen hiç yok bu nasıl sevgi bu nasıl sözlülük ya bir de hak iddia edecek neymiş efendim yüzük parmağında takılı ve bu hak ona aitmiş ne olacak peki filizle yaşanmışlıklar o kadar geçen zaman asıl bu hak filize aitken nasıl olurda aslıda bu hak görülür işte kızdığım nokta bu acılarını birlikte çeksinler, sınavları birlikte versinler ve o vurulma sahnesini canlı canlı yaşasınlar birbirlerini haa delicesine sevsinler sonra damdan düşer gibi 2 günlük kız gelip ğparmağına bir yüzük taktığı için hak idda etsin ki hala daha sözlüsünden beklenen davranışları görmedi, seni seviyorum kelimesini duymadı içinin hala yandığının farkında, yok ya kabul edemiyorum dediğim gibi haketmiyor haketmeyecek hem üzerine düşenleri de yapmış değil ki bu kız

ben filize üzülüyorum canlı canlı sevdiğinin vurulduğunu gördü, kaybetme korkusunu en derinden yaşadı ve şimdi aslı kız yüzünden yanında olamayacak ona destek veremeyecek, yanında olmasına izin verilmeyecek şimdi filiz kız ne yapsın sevdiği o haldeyken birde böyle tepki ile karşılarşırsa sevdiğinden zorla kopartılırsa haa filiz ahh yeter artık bu 3.şahısların yüzünden yaşadıklarınız sezarın hakkını sezara verin bu HAK FİLİZ AİTTİR resmi mesmi dinlemez oratada hala birbirlerini deliler gibi SEVEN İKİ YÜREK var, aslı kız bu hakkı iddia edemez ve bizlerde bile bile böylr yazamayız...

yorumuna aynen katılıyorum tabikide filizin hakkı yılmazın basında beklemek aaa ama olurmu senaristler ilaki acı çektirecekler evet yılmaz bebeği öğrenmeyecek ama uyandığında filizin ismini sayıklıycak filizin orda olamasına izin verilmiyecek ama filiz uzaktan olsada yılmazın durumunu öğrenmeden gitmiyecek ylmaz filizi sayıklarken yanında aslıyı bulacak yılmaz uyurken filiz gelebilir bişiler söyler bn senin için cemle giderken benim yüzümden sana bişi olsaydı napardım bebegimiz napardı falan diyebilir yılmaz kendine gelince hayalmeyal bişiler hatırlar ama yanında filizi göremeyince rüya falan gördüğünü sanır bu senaristler çocuk doğunca öğrettirirler yılmaza baba oldugunu

filizim+y
05-05-07, 20:09
sevgili denizim seni eleştirmek amaçlı yazmadım o yorumumu sadece hala daha aslı kız olayını kabullenebilmiş değilim bu yüzden de ne kadar mantıklı gibi görünsede bana mantıksız gibi geliyor bu yüzden de bu hak olayında aslı kıza bu hakkı veremiyorum sonuçta bizler herşeyi görüyoruz görmeyen onlar bunu biliyorum ama yine de bildiklerimden dolayı sanırım kabullenemiyorum seninle bir ilgisi yok bu aslı kıza karşı olan tutumum ve haketmediğini düşünmem, senin neyi anlatmak istediğini biliyorum anladım ben seni ama baştan beri aslı kız olayına karşı düşündüğüm herşey hala daha geçerli bu yüzden hak konusuna girilince de bunun onun hakkı değil filizin hakkı olduğunu düşündüğümden dile getirmek istedim, ne yapayım aslı kız gerçeği var umarım tez zamanda çözülür yoksa ben onu çözeceğim...

yazdıklarında haklısın katıldığım noktalar çok fazla ama şu duygusuz, yapmacık, vurdumduymaz ve yılmazımın yanında sırıtması benim hak anlayışıma girmiyor sonuçta yılmazın isteğiyle yanında kendiside balıklama atladı zaten şimdi o da çeksin ettiğini ama hak olayında kesinlikle ben hak kısmını filize veriyorum ne olursa olsun, görüne şu anda senin anlattığın gibi olacağı ama işte bu aşkata yaşananları ve hala daha birbirlerini sevdiklerini düşündüğümden haketmedikleri şeyleri yaşadıklarından bu hakkı ona verirsem asıl çiftime haksızlık etmiş olurum.

byuzax
05-05-07, 20:13
OOO filizim yine döktürmüşsün ... İlham perileri sizin evi mesken tuttu galiba :D Tbr ... Al bu şiirleri koy fragmana sonra bak reytinglere sıla diye bi dizi kalıo mu :img-hyste

denizim_
05-05-07, 20:16
Sevgili filizim,
ben de senin demek istedigini cok iyi anladim. Ama keske Asli'ya bu hakki Yilmaz vermeseydi, degil mi? Bir de Yilmaz kendine gelmeden Asli neler olup, bittigini anliyamaz kolay kolay. Yilmaz'in yaninda olmak ister dogal olarak. O da hayatinin anlamini Yilmaz'a baglamis biri. Ote yandan Yilmaz Filiz'i sayiklarsa, ya da Yilmaz'in askinin hala surdugunu yeniden gorur (ve anlarsa) ve hala hicbir sey olmamis gibi davranirsa Asli'yi tekrar degerlendiririz. Simdilik ben Asli'nin Yilmaz'in yaninda olmasini dogal karsiliyorum.

filizim+y
05-05-07, 20:16
Filizim ellerine ve yüregine saglik, yine harikalar yaratmissin, tüm siirlerin cok güzel olmus, begenmemek ellde degil.

kurşunim cnm teşekkür ederim senin gibi duygulara hayat veren bir arkadaşımdan övgü almak çok güzel seninde yüreğine sağlık..

sevgili byuzax bir anda periler uçuştu sonuç bunlar çıktı mydan beğendiyseniz ne mutlu ama fragmanda olabilecek kadar olduğuna emin misiniz bu güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim senin de yüreğine sağlık...

sevgili sbr evet çoktan beri şiir ekliyorum foruma sen daha yeni denk geldin sanırım ama güzel düşüncelerin için teşekkür ederim seninde yüreğine sağlık..

filizim+y
05-05-07, 20:21
Sevgili filizim,
ben de senin demek istedigini cok iyi anladim. Ama keske Asli'ya bu hakki Yilmaz vermeseydi, degil mi? Bir de Yilmaz kendine gelmeden Asli neler olup, bittigini anliyamaz kolay kolay. Yilmaz'in yaninda olmak ister dogal olarak. O da hayatinin anlamini Yilmaz'a baglamis biri. Ote yandan Yilmaz Filiz'i sayiklarsa, ya da Yilmaz'in askinin hala surdugunu yeniden gorur (ve anlarsa) ve hala hicbir sey olmamis gibi davranirsa Asli'yi tekrar degerlendiririz. Simdilik ben Asli'nin Yilmaz'in yaninda olmasini dogal karsiliyorum.

sevgili denizim, benim ne demek istediğimi anladığını biliyorum çünkü ben sen ve bir çoğuda benim gibi düşünüyor yani isteklerimiz aynı, kesinlikle haklısın yılmazın bu hakkı vermemeliydi o zaten bunun pişmanlığını yaşamaya başladı şimdi gerçeğide öğrensin bin pişman olacak, yılmazdan duyması gerek artık aslı kızın başka çaresi yok dediğin gibi umarım yılmaz "filiz, filiz, seni seviyorum" diye inlerken aslı kız duyarda birşeylert yapar, yok eğer gene birşey yapmazsa dediğin gibi değerlendirmek değil sallandırmak gerek, ben doğal karşılayamadım yılmaza kızdım ona bu hakkı kızgınlığıyla verdi, aslıya kızdım bencilliğiyle bunu kabul etti ve filize kızdım yapmaması gerekeni yapıp buna zemin hzırladığı için ama yine de hak filizin...

lawinia
05-05-07, 20:35
sevgili filizim siirlerin cok güzel olmus ellerine saglık, bu hafta fragmanda filizden yılmaza seninkiler gibi güzel bi şiir istiyorum ya umarım olur...
sevgili denizim yorumun cok güzel olmus ellerine saglık düsündüklerimi öyle güzel anlatmıssın ki...
ben yılmazın yanında aslının kalmasını ve yılmazın da filiz diye sayıklamasını istiyorum. acıkca duymadıkca aslının anlayacagı yok yani öyle filizle yılmazın birbirlerine bakıslarından falan anlamaz aslı, baska türlü de vazgezmez zaten.
muallanın da filize karsı tepkili olmayacagı kanısındayım sonucta filiz kacırılmıs ne sucu var onun yasadıgı ona yeter der herhalde bi de üzüldüğünü görürse kızmaz hiç. ömer bıcaklandıgında da hapisten cıktıgında da bi gecmiş olsuna gitmeyen aslı mualla ikilisinin bu bölüm sürekli handanla müjganın yanında olması gercekten abartılıydı hani topluca gittiklerini anlarım da sonraki fazla kacmıstı gercekten tabi aslının perişan haldeki handan hanımın yanında söyledikleri de cabası.

esra2
05-05-07, 20:59
merhaba arkadaslar bu basligi hep takip ederim ama yorum yazmam... ben dunku bolumu bos degil ama guzel buldum muziek sonucta insani ekliyor.. filiz cok akiili bir kiz nasil geldi korna aklina hayret ettim benim olsam aklima gelmezdi... umarim artik filiz yilmaz cepheside artik barisir bu ne boyle... umariml bimgibi yapmazlae son iki saniyelik barisma sahnesi, valla seti basarim!

zegan
05-05-07, 21:06
Kalite düştü dizizde bu bi gerçek. Önceki bölümlerine bakın, bir bölüm içinde 5 ten fazla olay aynı anda işlerdi. Şimdi ise bir iki olaya düştü. Uzun sahneler, uzun boş görüntüler, müzikler vs.. , sonlarada doğru izleyenleride diziden soğutmaya çalışıyorlar herhalde.

ilaydacik
05-05-07, 21:34
slm arkadaslar uzunzamandir yazamiyordum ama diziyi kacirmadim tabiki her hafta bakiyorum.

Buhafta cok kotu bir bolumdu filiz icin icim yandi o eziyet cektikce agladikca benimde sanki canim aciyordu ikide bir yazikkk diyordum :D.

Neyse haftayi bolum ozetini bekliyiyemiyorum catlicam..gerci bolum ozetinde ayrintilar anlatmiyorlar pek.
Bence Asli filizi Yani basinda hastanede Elini tutarken gorucek ve filiz tam yilmaza.Cocugundan gelecektn bahsedecek ve tabiki Asli bunlari duyuyor olacak ve aradan cekilecek.(Cem piskopati isi bitti hadi simdi birde Asli Bela olmasin filize derse Yilmazi benden alamasin aramizdan cekil nefelan :P )
oooo bu dizide hecan bitmez..
ama insallah bu bolumde yilmazla filizi beraber gorururuz yeter artik si-kilmaya basladim yilmaz asliyla filiz Cemleydi bitsin bu hasret.Aboww hadi birde Yilmaz olurse..dizinin sonuna mi yaklasiyoruz aceba neolur bitmesin bu dizi. AKlima bursuru seyler geliyor...bilmiyorm ama arkadaslar biriniz 73 bolum hakkinda birsey duyarsa ve ya gorurse lutven bana mail etsin.. simdiden tesekurler hoscakalin..

filizim+y
05-05-07, 21:49
yılmazdan filize (bugün yorumlarımı şiirlerle anlatmak geldi içimden sanırım daha iyi anlatıyor hallerini)

ömür dedigin bir cırpıdır
sercenin kanatlarındaki ses gibi
nerye ucacagı belli degil
nereye konacagıda belli degil
ama sen her zaman benim icimdesin
tıpkı bir nefes gibi
belki bana konmayacaksın ama
ne bilim işte bir ümit benimkisi
bir kuru dal gibi beklerim seni
bir serce cıvıltısıyla cosarım belki
belki bir yagmurla yeseririm die
ama sen gelsen belki hep yesil kalırım
ama dedigim gibi sen gelsen
sen gelmesen kuru bir topraktan beterim

filizim+y
05-05-07, 21:56
filizden yılmaza

belkiyle baslayan her cümlem gibi karamsar oldun
ya benimdin yada hic tanımadıgım biriydin
anlam vermek güctü senin sözlerine
tıpkı degersiz biri gibiydim

bekledim seni bana geleceğin güne özlemle
her kapı çalışında koştum sensin diye
ama gelenlerin hiçbirisi sen değildin de
yüreğim her seni bekleyişte bitmek bilmeyen kederde

sana dokunan fakat hic birsey hissetmeyen
seni bir o kadar isteyipte elde edemeyen
belki hic istemedende olsa gene sen diyen
ama ne careki ne sen varsın artık nede ben

filizim+y
05-05-07, 22:05
filizden yılmaza

cılgın rüzgarlara senle karsı durdum hep
sen gidince azgın dalgalarda boguldum
agacın dalında kalan so yapraktım
taki sen gittin bende dalımdan düstüm

simdi yerlerdeyim esen rüzgarla bir careyim
savrulup duruyorum oradan oraya
ya basıp eziyorlar
yada yoklugun ve hasretinle eziliyorum

NOT: sevgili forumdaşlarım biliyorum birkaç saat önce son demiştim ama duramadım hem kurşunimide kıramadım umatım kimseyi sıkmamışımdır far edin ki filizim yılmaz filizi böyle anlatmak istedi bugün:img-wink:

kursuni19
05-05-07, 22:29
Yilmazdan Filize gelsin

Ilik bir rüzgar eser yüreginden yüregime
Lodoslar koparir gelince durgun kalbime
Durulsada bazen bakamadigimda gözlerine
Ismin kazildi birkere en derinime

Hep bir bahaneyle bakinca güzel yüzüne
Sigmaz oluyor ruhum bedenime, cikiyorum gökyüzüne
Yagmur oluyorum, iniyorum saclarindan süzülüp yeryüzüne
Dünya duruyor, sen gidiyorsun baharina ben ise güzüne

Bakinca gözlerine, utanirsin bazen, güller sacilir yüzüne
Bülbül görse asik olur, kavustum sanip gülüne
Icimdeki atesten bir günes yaptim, dogsun diye gönlüne
Benim bahcemde hasad zamani bir gül al gir kendine

Disarida yagmur var, benim ise sagnak gözlerimde
Yine toplaniyoru sevda bulutlari deli gönlüme
Kac git tufanimdan firtinalar kopacak yüregimde
Ölmezsem bugün, ölmem daha sensiz dünyanin bir gününde

filizim+y
05-05-07, 22:35
cnm kurşunim ne demeli sana kelimeler kifayetsiz kalıyor her zaman ki gibi paylaşımın için emeğine, yüreğine ve ellerine sağlık baksana forum senle bana kaldı görende şiir başlığı sanır:img-wink: okuyanlar kızacak bize ama en çok da bana ben abartım bugün

denmavi
05-05-07, 22:48
Ya her ne kadar Ihlamurların tekrarını yüreğimi sızlatmasın diye izlemeyeyim desemde forumda sevgili filizim ve kurşuni nin şiirleri benim yüreğimi sızlatıyor.Beni bir dünyadan alıyorsunuz başka bir dünyaya götürüyorsunuz. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Bu gece uyumak bana haram :sad53:

kursuni19
05-05-07, 22:56
Bir siir daha gelsin

Fazla sey istemiyorum sevdigim senden
Sevdamdan vazgecme bu bana yeter
Sana hazirlanmis gönül bahcemden
Bir tek cicegimi dersen de yeter bana

Senin tek bir sözün kitaptir bana
Bakisin en tatli hitaptir bana
Sensiz gecen anim ise azaptir bana
Bana bir dakkikanida versen de yeter bana

O tek dakkikada bir asir saklanir
Haytim degisir, ruhum paklanir
Gönlüm sarhos olur, askim ise sahlanir
Sen o askin sirrina ersen de yeter bana

Senden baskasina cektim gergimi
Sevda ipliginde ördüm örgümü
Sadece seni bekliyorum, actim sergimi
Söyle bir göz ucuyle görsen de yeter bana

Benden yana sevgi varsa eger özünde
Tek bir damlasi umman olur gözümde
Sen güllersen güller acar gönlümde
Yalanciktan bile gülsen de yeter bana

Koydum hicranima sabir tasini
Ah cekiyorum, vuruyorum basimi
Askiniz ürünü su göz yasimi
Uzaktan uzaga bir kere silsen de yeter bana

Cürüdü artik teklifim senden dolayi
Kuralim diyemem mutlu yuvayi
Koklasakda olur ayni havayi
Sevda iklimimde olsan da yeter bana

Aslinda dertlerimin tek bir ilaci var ama
Bulamazsin; baska yerde arama
Eger vermiyorsan koymak icin yarama
Bir avuc tuz bulsan da yeter bana

Bütün bunlar zor gelirse güzelim sana
Ssaf gözlerim hor gelirse eger sana
Askim ar gelirse eger sana
Sadece seni sevdigimi bilsen de yeter bana

Kuruyan cismimi görmessen eger
Bir damla can suyu vermezsen bana eger
Gözlerim accikken gelmessen bana eger
Ölünce kabrime gelsen de yeter bana

filizim+y
05-05-07, 22:57
Ya her ne kadar Ihlamurların tekrarını yüreğimi sızlatmasın diye izlemeyeyim desemde forumda sevgili filizim ve kurşuni nin şiirleri benim yüreğimi sızlatıyor.Beni bir dünyadan alıyorsunuz başka bir dünyaya götürüyorsunuz. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Bu gece uyumak bana haram :sad53:

sevgili denmavi arkadaşım asıl biz sizlere teşekkür ederiz beğenmeseniz, istemeseniz bilerde paylaşmayız sizlerden gelen bu güzel övgüler sayesinde duyguları paylaşmak için yazıyoruz, sizlerden bunları duymak çok güzel:)
sana o duyguları hissettirebiliyorsak ne mutlu ama uyu uyu ki forumda yorumlarını görelim dinlenmiş olarak cnm arkadaşım:img-yes:

kursuni19
05-05-07, 23:03
Sevgili denmavi ben sana cok tesekkür ederim, valla ellimizden geleni yapiyorsunuz, sizlerden taktir görmek cok güzel

Filizim tüm siirlerini cok büyük bir begeniyle okuyorum, asil senin ellerine ve yüregine saglik. Siirlerinizi hic bir zaman bizden esirgeme

BERNA
05-05-07, 23:03
Biliyorsunuz ben genelde diziler hakkinda uzun uzun yazmayi seven birisiyim ama ilk defa bu sefer yorum yapsam mi acaba diye dusundum bu bolum. Bunun baslica iki sebebi vardi bolum genelde bir macera filmi havasinda gecti ve macera filmleri cok izlemedigim icin hakkiyla yorumlayamam diye dusundum (zaten kafama takilan bir suru soru var onun hikayesinde) ve de acikcasi en sevdigim sarkilardan birinin duzenlemesinin (Yastayim) 'Cem Akman'in bir ask tiradi' icinde kullanilmasina fena halde bozuldum. Yine de birisi cok cok guzel olmak uzere iki-uc basarili sahneyi yorumlamak istedim. Diger konulara kisa kisa deginecegim sadece.

Yazdiklarimdan az cok tahmin ediyorsunuzdur kolay duygulanan birisiyim ama bolumde beni duygulandirmayi basaran tek sahne Cemil ve Salih'in sahnesi oldu. O sahnedeki basariyi gorunce bolumun bir parcasi olup olmadigini cidden dusunmedim desem yalan olur. Bora Sivri ve Erkan Bektas adeta yildizlastilar o sahnede. Salih de Cemil de hatalarini kabul ettiler, Ahmet'in iyiligi icin en iyisinin birbirleriyle kavga etmek degil gecinmek oldugunu anladilar. Cemil Salih'in hakkini teslim etti, bastan beri savundugum gibi klinige yatmaya razi oldu. Salih de once 'Cemil Baba' diye bahsetti Ahmet'e, sonra da ona baba demesini istedi. Salih'in bakislarindaki kiskanclik ve mutluluk karisiminin ve Cemil'in de mutluluk ve minnet dolu bakislarindaki basarisini gorunce o sacma sapan senaryo icine girdiklerine uzuldum oyuncularin. Bu arada Ahmet de hic fena degildi, ben de tipki Fahriye gibi onlara baktim agladim.

Cok cok begendigim bu sahneden sonra Yilmaz ve Omer'in caresizlik yuzunden birbirlerine bagirdiklari ve Yilmaz'in 'Ben supermen degilim ki' dedigi sahneyi de begendim. Senaryo acisindan cok mantikliydi, bazen isler ters gidince sinirler gerilir, asil suclu yerine baska suclular aranir ve kucuk seylerden olay cikarmaya bahane aranir. Her iki oyuncu da son derece basariliydilar birbirlerine bagirip, biraz streslerini giderdikleri o sahnede. Bu arada itiraf nasildi, biz forumcak bu ismi takmistik ama Yilmaz Bey supermen olamayacagini acikladi bize :)

Ikinci begendigim sahne de son sahneydi, butun bolumu 'aman ne kadar uzattilar boyle' duygusu icinde seyretmemden olabilir, son sahnede bekledigimden az etkilendim ama hem oyunculuk hem de senaryo acisindan basariliydi aslinda. Filiz'in uzuntu, panik, pismanlik dolu tavirlari ve sevdigini kaybetme korkusu, Yilmaz'in Filiz'e onu unutmadigini soyleme cabasi, Omer'in olaydan dolayi duydugu uzuntuyle Cem'den intikam almis olamamin acisi ve tabi ki onun da kendini suclamasi aslinda. Guzel yazilmis ve oynanmis bir sahneydi.

Hikaye olarak hosuma gitmese de oyunculuk acisindan Nevzat ve Ozlem'in (kendisi Ozlem olmayi kabul ettigi icin oyle yaziyorum) teke tek sahneleri de cok basariliydi. Ilk sahnede Nevzat'in yalan soyledigini vucut diliyle son derece basarili bir sekilde vermesi, Feride'nin buna olan kizginligi, yine dobra bir sekilde konusmasi cok basariliydi oyunculuk acisindan. Sonraki sahnede ise Nevzat'a ask olmasa da (bolumun basindaki Omer'e bakisi gibi) hayranlik ve minnet dolu bakmasi, daha dogrusu bakislardaki degisim: Nevzat'in ise ilk bastaki yalan soylemis olmasindan dolayi utanci, sonra Feride'nin Ozlem olma karari karsisinda once saskinlik sonra da sevince donusmesindeki gecisleri yine cok basariliydi. O kadar basariliydi ki Nevzat her 'gulum' dediginde tuylerim diken diken oldu.

Bu hikayede sadece en sevdigim iki karakterden biri olan Omer'in cok uzulecek olmasi degil sorun, farkli bir sekilde Omer-Elif-Yilmaz hikayesinin tekrari olmasi da canimi SIKTI. Tipki Elif gibi Feride de askini bir kenara koyup minnettarlik icin sevdigi ama asik olmadigi birisiyle beraber olmayi kabul ediyor. Simdi senaristler iki yoldan birini izleyecekler, ilki benim bastan beri dusundugum gibi Nevzat gibi kusursuz bir karakterin varolamayacagi ve de mutlaka Feride'nin kacisinda rol oynayan onu uzecek birsey yapmasi. Simdi bu durumda Feride'nin Nevzat'i hatasindan dolayi birakmasi ve Omer'e yonelmesi hic icime sinmeyecek. Ikinci yol ise kusursuz karakter Nevzat'in Feride'nin askinin buyuklugunu kavrayip, onu hayatinda istedigi yone gitmesi konusunda serbest birakmasi, yani Ozlem'den Nevzat'in vazgecmesi. Ben bunun olasiligini da bnu bolumden sonra yuksek goruyorum ama boyle bir durumda Nevzat karakterinin ana karakterlerinden hepsinden daha cok yuceltmis olmasi ve de boyle iyi bir karakterin baskalarinin mutlu olmasi icin onun mutsuz olmasi dogru gelmiyor dusununce de. Yanlis anlasilmasin Feride'nin (hatta Ozlem'in) Nevzat'a asik olmadiginin cok iyi farkindayim ama senaristlerin bu numarasi hosuma gitmedi. Surekli geriye sarip bazi seyleri tekrar edip duruyorlar; daha yaratici olmayi basarirlar umarim!

*Yilmaz ve Aynali cok sukur polisleri cagirmis da, olay yerinde gec de olsa bulundular.
*Nevzat'la konusurken Feride'nin Omer'i gordugu anda butun dikkatinin ona yonelmesi ve de Nevzat'i dinlemekten bile vazgecmesi onun Omer'e ne kadar asik oldugunu gosteriyordu. Omer de kendine gore hakliydi gerci, kolay bir durum degil onunki gecmiste de yasadiklarini dusununce.
Ustelik Nevzat kafasini bulandirdi soyledikleriyle. Bir de Omer Nevzat'in Feride'ye bambaska bir havada konustugunu bilmiyordu.
*Filiz'in 'Sana yakinlasarak ben bunu hakettim' sozleriyle olumu kastetmesi hic hosuma gitmedi. Ne kadar cok sucu olursa olsun hamile bir bayanin bunu soylememesi gerekiyordu. Neyse ki son sahnede bunun sozle anlatildigi gibi kolay olmadigi belli oldu.
*Yilmaz'in Omer'e soyledigi 'Dunyadan haberin yok' sozune cok guldum. Adamcagiza birsey anlatan yok ki!! En sonunda o da kendini suclayacak bir konu buldu ama, 'beni nasil kandirmasina izin verdim?' 'Filiz'in gercekten o adama yaklasacagina nasil ihtimal verdim?' Zaten olaylarin baslangici da onun hapisten cikmasiyla basliyor. En sonunda kabak yine Omer'in basina patlayacak bu gidisle ;)
*Filiz ve Cem sahnelerinde Filiz'in hep direnip sonra teslim olmasi Cem'in isteklerine bana SIKINTI verdi. Ayni sahneyi defalarca izledik farkli mekanlarda. Ozellikle Filiz'in yapamayacagi islere girip, katil olamadigi sahne belki etkileyici olsun diye yazilmisti ama bana sadece uzatmak icin yazilmis hissi verdi.
*Aynali'yi oynayan oyuncunun herhalde tiyatro isi falan vardi, yoksa Fatih'in basinda kalmasini istemezdi Yilmaz. Yani ondan baska adam mi yok hastanede nobet tutacak? Bu arada Fatih'in iyi olduguna cidden sevindim.
*Cem'in nasil bir hayal aleminde yasadigini gorunce onu hapis degil omur boyu timarhaneye kapatmalari gerekecek dedim. Adam hala 'mutlu yuva' dan bahsediyor. Bir de su replikte koptum 'Neden boyle ofkelisin melegim?' Neden acaba?? :img-hyste Tabi bir de bundan sonra mutfak artik Cem'den sorulurmus! :img-hyste
*Mahalleli destegi fena bir sahne sayilmazdi da, keske Mujgan disinda diger kisiler de daha moral verici seyler soyleseydi. Bu arada Omer hapse girdiginde nerede diye sordugum Mualla ve Asli bu sefer gorevlerini yapanlar arasindaydilar Allah icin.
*Kerem at yarisina devam ediyor hala, Mujgan Hanim'a hak veresim geldi. Artik olacagini sanmasam da Alp ve Nalan arasindaki bir aski destekliyorum.
*Aslinda Cem'i son kez gordugumden emin olsam bu bolumu daha katlanilir bulabilirdim ama su repligi dusununce iyice sinirlerim bozuluyor. 'Hala anlamadin mi benden kurtulus yok!' Tuyolar da o yondeydi zaten hafta boyunca!

Bolum boyunca aklima takilan sorularla yorumu bitireyim :img-help:
*Madem Cem'in adamlari oradaydi o zaman Yilmaz nasil elini kolunu sallaya sallaya nikah yerine geldi?
*Omer'in takim elbisesine ne oldu, yoksa kiralamisti da, dukkana geri mi goturdu? Adam aksam eve baska nasil kiyafetini degistirmis olarak gelebilir?
*Polis ve sahil guvenlik arasinda bir telsiz baglantisi yok mu? Nasil olur da sahil guvenlige haber vermez polisler de kiyiya donmesini beklerler?
*Cem ve Filiz cankurtaran teknesiyle o kadar yolu nasil gittiler? Daha da onemlisi o araba nasil oldu da, gittikleri yerde mevcuttu?
*Plaka alinmis madem, o kadar yol gittiler hic mi trafik kontrolu falan olmaz? Hele hele o benzin istasyonu olayindan sonra polisler nasil olur da civardaki yollara tedbir koymazlar? Omer ve Yilmaz hemen polise haber vermediyse bilemem ama verdiklerini farzediyorum.

Belki ben kacirmis olabilirim bazi seyleri ama bu sorular aklima takildikca sinirden guldum durdum aksiyon sahnelerinde ;) Acikcasi bu kadar yazacagimi bile ummuyordum, bir sonraki bolumden umutluyum ama en azindan oyunculuk adina :)

kursuni19
05-05-07, 23:05
sevgili filizim+yvekurşuni19 yine çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık ben çok beğendim siz olmasaydınız kim bize şiir yazıcaktı iyiki varsınız:img-yes: :img-wink:

Sevgili Feride-Ömer, bizler sana tesekkürlerimiz sunariz, begenmeniz bizleri cok mutlu ediyor. Iyiki sizler varsiniz, yoksa biz duygularimizi kimlerle paylasirdik

mc karakule
05-05-07, 23:09
Yılmaz filiz'i canı pahasına cemden kurtarıs.bunu hazmedemeyen cem,onu ağır yaralar.filiz kurtulmuştur ama yılmaz ölüm-kalım savaşı vermektedir.Filiz,Aslı'nın hasta olduğunu öğrenir.Filiz ve Yılmaz biraraya gelebilecek mi?

Milliyet Tv.Ekinden Kısa bir özet

eklemek istedim

filizim+y
05-05-07, 23:10
sevgili berna ablam ilk kez eklediğin anda yorumunu okumş oldum yine döktürmüşsün valla ne diyim ellerine sağlık bende hiç tad almadım bu bölümde birkaç sahne dışında yorum bile yapmayı düşünemiyorum şu an ama senin yorumunda değindiğin noktalar, anlatım süper sorular sadece senin aklında değil bende de aynı şekilde kaldı, yüreğine sağlık cnm...

kursuni19
05-05-07, 23:12
Sevgili berna, yorumunu büyük bir keyifle okudum ellerine saglik, bu kadar kötü bir bölümden bu kadar güzel bir yorum yazmissin, klavyene saglik.
Aklina takilan sorular benimde kafama takilmadi dersem yalan olur.

denizim_
05-05-07, 23:16
Berna'cim,
Ellerine saglik, cok dogru noktalara dokunmussun. Aksiyon sahneleri ile ilgili sorularinin hepsi diziyi seyrederken aklimdan gecti. Sanirim daha once de yazmistim, bu diziyi kurguladiktan sonra seyreden olmuyor mu acaba? Her bolumu bizim gibi bastan sona izleyen birileri olsa bu kadar cok hata yapmazlar gibime geliyor. Ya da isi o kadar ucu ucuna yetistiriyorlar ki, duzeltme yapacak vakitleri olmuyor.

Ben de senin gibi Cem'in yeniden sahne alacagini hissediyorum. Ama en azindan birkac bolum ortalikta olmayabilir. O zaman daha karakter agirlikli birseyler seyredebiliriz belki. Oyunculuk on planda olunca cok daha iyi sahneler cikiyor. Kisacasi ben onumuzdeki birkac bolumden umutluyum. Hele Omer Feride'nin kararini bir ogrensin!

sinem*
05-05-07, 23:26
Sevgili Berna , yorumun çok güzel olmuş...emin olabilirsinki en az senin kadar güldüm :) hele de ilk sahne de ömerle yılmazın boş lafları ,cemin hayalleri filiz hayır diyor öğreneceksin meleğim :):) çocuk doğunca değişicem :) demesi beni öldürdü...Bir de kızın ensesine vurdu :) dizi yüzünden dengesiz olucam cemil fahriye ahmet salih sahnesinde gözlerim doluyor,cemli sahnelere geçiyorlar gülüyorum :) ömerle yılmazda sıkıntı basıyor :) aslıda anlamaya çalışıyorum son sahnede ağlıyorum :):) gidişatım kötü :) en azından az kaldı

mıstaa
05-05-07, 23:31
Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
4 Mayis 2007 Cuma
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)

1 Sila [net] Atv 12,5 36,3
2 Ihlamurlar Altinda [net] Kand 12,4 33,7
3 Yabanci Damat [net] Kand 10,6 30,9
4 Hatirla Sevgili [net] Atv 9,8 28,6
5 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 4,6 21,3
6 Bak Kim Dans Ediyor [net] Show 4,6 13,0

Tele - Barometre
4 Mayis 2007 Cuma
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)

1 Sila [net] Atv 14,30 38,60
2 Ihlamurlar Altinda [net] Kand 10,80 30,70
3 Yabanci Damat [net] Kand 7,60 20,70
4 Hatirla Sevgili [net] Atv 5,90 19,00
5 Acemi Cadi [net] Star 4,30 12,00
Reytinglerimizi daha yeni gördüm çok iyi gerçekten. Her iki katagoridede artış göstermiş. Kanald öpsün başına koysun walla bizim diziyi.:)

[/B]

lawinia
05-05-07, 23:33
Berna'cim,
Ellerine saglik, cok dogru noktalara dokunmussun. Aksiyon sahneleri ile ilgili sorularinin hepsi diziyi seyrederken aklimdan gecti. Sanirim daha once de yazmistim, bu diziyi kurguladiktan sonra seyreden olmuyor mu acaba? Her bolumu bizim gibi bastan sona izleyen birileri olsa bu kadar cok hata yapmazlar gibime geliyor. Ya da isi o kadar ucu ucuna yetistiriyorlar ki, duzeltme yapacak vakitleri olmuyor.

Ben de senin gibi Cem'in yeniden sahne alacagini hissediyorum. Ama en azindan birkac bolum ortalikta olmayabilir. O zaman daha karakter agirlikli birseyler seyredebiliriz belki. Oyunculuk on planda olunca cok daha iyi sahneler cikiyor. Kisacasi ben onumuzdeki birkac bolumden umutluyum. Hele Omer Feride'nin kararini bir ogrensin!

bence artık izleyen olsa da hatalar bulunsa da amaaan cektik artık ne olacak ki sunun surasında az bi şey kaldı zaten falan diye düsünüyolar yani sanmıyorum gecen sezon gösterdikleri gibi özen gösterip buna ragmen bu hataların yapıldıgını. halbuki ne kadar büyük bi saygısızlık bu yaptıkları bu kadar bariz hatalar olmamalı dizinin sonuna gelinmş bile olsa...
cem bikaç bölüm planlar yapar içerde, dısardaki adamlarıyla uygulamaya baslar sonra da hapisten kacar ve kendi devamını getirir ve elifin de bu planlara dahil olabileceğini düsünüyorum. bence ömer bu bölüm ögrenmeyebilir feridenin kararını yani ömer ferideye gitmez feride gelene kadar bekler feride de bu bölüm içinde gidip ben nevzata döndüm demez, diyemez.

SBR
06-05-07, 00:00
bence artık izleyen olsa da hatalar bulunsa da amaaan cektik artık ne olacak ki sunun surasında az bi şey kaldı zaten falan diye düsünüyolar yani sanmıyorum gecen sezon gösterdikleri gibi özen gösterip buna ragmen bu hataların yapıldıgını. halbuki ne kadar büyük bi saygısızlık bu yaptıkları bu kadar bariz hatalar olmamalı dizinin sonuna gelinmş bile olsa...
cem bikaç bölüm planlar yapar içerde, dısardaki adamlarıyla uygulamaya baslar sonra da hapisten kacar ve kendi devamını getirir ve elifin de bu planlara dahil olabileceğini düsünüyorum. bence ömer bu bölüm ögrenmeyebilir feridenin kararını yani ömer ferideye gitmez feride gelene kadar bekler feride de bu bölüm içinde gidip ben nevzata döndüm demez, diyemez.

iyi geceler arkadaşlar bence artık cemden bir şey beklemeyin hapistende kaçırırlarsa artık ben bu senaryoya yuhh bile demem çünkü az kalır ama bir yandanda düşününce cemin kesinlikle bu dizide ölmesi lazım çünkü piskopat bu davadan vazgeçmez hapisten çıkar yine düşer peşlerine .ben bundan sonraki bölümlerden hiç umutlu değilim çünkü sene başından beri senaryoda hiç bir düzelme yok .bir kendinde olan feride vardı artık oda dengesizler kulübüne girdi

feride-ömer
06-05-07, 00:00
arkadaşlar birkaç soru sorayım dedim şimdiden herkese teşekkür ediyorum:img-yes: :img-wink:
1-yılmaz iyileşicekmi?
2-filiz kendisini kurtarmak için hayatını feda eden yılmazı affedecekmi?
3-yılmaz bebeğini öğrendimi yani duydumu?
4-cem hapishanede rahat durucakmı?
5-yılmaz hastanede filizin ismini sayıklarsa bunu aslı ve mualla duyarsa ne olur?
6-filiz hastaneye mualla ve aslı gelince gidecekmi yoksa kalacakmı ?
7-aslı yılmazın filizi sevdiğini bu sefer anlıycakmı?
8-filiz yılmazın kendisini hala sevdiğini öğrendiğinde ne tepki verir?
9-yılmaz çocuğun kendisinden olduğunu öğrendiğinde tepkisi ne olur?
10-yılmazla filiz bu bölümde daha fazla yakınlaşacakmı? herkese iyi yorumlarrrrrrrrrrrr:img-yes: :img-wink:

mıstaa
06-05-07, 00:02
Cok cok begendigim bu sahneden sonra Yilmaz ve Omer'in caresizlik yuzunden birbirlerine bagirdiklari ve Yilmaz'in 'Ben supermen degilim ki' dedigi sahneyi de begendim. Senaryo acisindan cok mantikliydi, bazen isler ters gidince sinirler gerilir, asil suclu yerine baska suclular aranir ve kucuk seylerden olay cikarmaya bahane aranir. Her iki oyuncu da son derece basariliydilar birbirlerine bagirip, biraz streslerini giderdikleri o sahnede. Bu arada itiraf nasildi, biz forumcak bu ismi takmistik ama Yilmaz Bey supermen olamayacagini acikladi bize

Sevgili Berna;

Yorumunu yine bir çırpıda okudum ellerine sağlık..:good:
Yılmaz'ın "ben supermen değilim" dediği sahneyi beğenmişssin hakikaten iyi vede gerekli bir sahneydi.:img-yes:

Yanlız ben Filiz'den de "ben Zeyna değilim" sözünü bekliyorum.:)

Senaristlerimize önemle duyrulur.:img-yes:

Not: Filiz "ben Zeyna değilim" yerine "ben Superwomen değilim" de diyebilir farketmez yani.:):)

yesimcan
06-05-07, 00:02
reytingleri anlamak mümkün deyill bu haftaa son sahne disindaa hic bir sahneyi beyenmedimm ama son sahnede bittim resmennn son sahnee bütün bölüme degirdii ama reytinglerr cokk iii buda senaristlerin sansi galibaa onlari daha ii anliyorum simdii tabiki reytingler böyle ii olursaa bildiklerinden geri kalmazlarr

simdii filiz aslinin hastaligini ögreniyomuss!!
pekii bunu nerde nezaman ve kimden ögrenicekk???
benim aklima ilk gelen yilmazz sankii yilmaz ve filiz konusmasi oluyo gibii sora yilmazz aslinin hastaligindan bahsediyo ve cagresizliginden onu birakamiyacaginii ama hepp kendisini yani filizi sevicegini falan söylerr gibi geciyo icimden off ya keske böyle olsa ama nerde .......

belkii asli patavatsizlik yapar herzamanki gibi filize anlatirrr offf yaa su fragamni keske yarin verselerr nolurrr:icon_sorr

yesimcan
06-05-07, 00:05
ayrica sevgili kursuni filizimm siirlerr harikaa gercektenn cokk güzell yüreginize saglikk..
bernaa denizimm bölüm yorumunuzz cokk güzel olmuss büyük bi keyifle okudumm ellerinezee saglikk...

SBR
06-05-07, 00:09
reytingleri anlamak mümkün deyill bu haftaa son sahne disindaa hic bir sahneyi beyenmedimm ama son sahnede bittim resmennn son sahnee bütün bölüme degirdii ama reytinglerr cokk iii buda senaristlerin sansi galibaa onlari daha ii anliyorum simdii tabiki reytingler böyle ii olursaa bildiklerinden geri kalmazlarr

simdii filiz aslinin hastaligini ögreniyomuss!!
pekii bunu nerde nezaman ve kimden ögrenicekk???
benim aklima ilk gelen yilmazz sankii yilmaz ve filiz konusmasi oluyo gibii sora yilmazz aslinin hastaligindan bahsediyo ve cagresizliginden onu birakamiyacaginii ama hepp kendisini yani filizi sevicegini falan söylerr gibi geciyo icimden off ya keske böyle olsa ama nerde .......

belkii asli patavatsizlik yapar herzamanki gibi filize anlatirrr offf yaa su fragamni keske yarin verselerr nolurrr:icon_sorr

arkadaşlar reytingler tamamen kemik izleyiciden geliyor yoksa adam 2 sezondan itibaren izlemeye başlasa 10 bölüm zor dayanır çünkü sene başından beri bir gıdım ilerleme yok hep aynı konular aslında bende çok şaşırıyorum reytingler nasıl bu kadar iyi geliyor diye.bence bu reytingler fragmanla doğru orantılı bir merak yarattılar izleyicede reytingte patladı tabii

BERNA
06-05-07, 00:13
Canim filizim, senin sorularinin bazilarina biraz esprili yanitlar verdim ama bu bolumden sonra bekliyorum bir kismi olabilir gercekten.

1- asli kizin bu garip davranislarinn bir anlami var mi yoksa kizimiz yilmazi sevmiyor mu?
Asli'nin garip davranislarinin olsa olsa hastaligiyla ilgisi vardir, yoksa o da akil sir erdirilemeyen karakterlerden. Belki nasil olsa hastayim biraz daha genis dusuneyim demistir. Ancak ben ondan 'aslinda Filiz icin cabalarini kiskandim' repligini bekliyorum. Biz de bakariz saf saf, baska oyuncu olsa belki o repliklere kiskanclik katardi ama Zeynep Beserler ile zor biraz.

2- nevzatin feridenin hatirlamasini istemedigi asil gerçek olan olay nedir sizce?
Simdiye kadar hep yazdim bastan beri tahminim aldatma yonunde.

3- ömer feridenin aldigi karara tepki verecek ama ferideyi birakacak mi?
Birakacak elbette, zaten bu kararla Feride Omer'i birakmis olmuyor mu? Ama aski Omer'in oyle kolay kolay bitmeyecek...

4- Cem hapiste ne kadar kalir ve kaçarsa ilk isi ne olur?
Bence deli numarasina yatacak ve de akil hastanesinden kacacak. Ilk isi tabi ki 'mutlu yuva' kurma calismalarina devam!

5- yilmaz, filiz ve ömer bu olay sonrasi ne halde ve nasil olacaklar tek tek yazabilirseniz, karakterler üzerindeki etkisi ile?
Yilmaz garibim hastanede bir bolum gecirdikten sonra (dizi baska turlu nasil uzar ki) Asli ile sozlendigi gibi gercekle yuzyuze gelecek, bence bebegi de hatirlamadigi icin Filiz'e olan duygularinin kalbine gommeye devam edecek.
Filiz pismanlik icinde kivranacak, Asli'nin hastaligini ogrenince cocugu soylemekten yine vazgececek (dizi baska turlu nasil uzar ki), yilmaz iyilestikten sonra da bebegin dogum hazirliklarina girisecek.
Omer de kardesime nasil kandim, Yilmaz ben varken niye kendini feda etti diyecekmis hatta (iyi hos da senin de cocugun var be guzelim), her neyse Yilmaz'in hayatindan endise gectikten sonra kizkardesine cocugu soyle diye baski kuracak (dizi baska turlu nasil uzar ki?)

6- yilmazin vurulmasi ile yilmazin çevresinin tepkisi nasil olur?
Mualla Hanim Filiz'i suclar, mahalleli muhtarsiz kaldigi icin ne yapacagini sasirir :) Yeni muhtar Omer secilir :img-hyste Saka bir tarafa cok uzulecek ve Yilmaz'in hayati icin endise duyacaklar elbette.

7- handan bu sefer vicdana gelir mi?
Handan bence son iki bolumdur pasifize olma hastaligina tutuldu, yanlis birsey yaparim diye hicbirsey yapmiyor, o yuzden Filiz bebegi soyleme derse soylemez.

8- yilmaz hayata döndügünde bebegin kendisinin oldugunu hatirlayacak mi?
Hic sanmiyorum bence Yilmaz bebegin kendisinden oldugunu Filiz'in oglu ona yaklasip 'size baba diyebilir miyim?' dediginde ogrenecek :)

Yorumumu begenen tum dostlarima tesekkurler, yine o dort sahneye bayagi sey yazmisim aslinda, yazmayacagim derken. Benzer seyleri dile getirdigimiz denizim'in yorumunu okudum, o da yine cok guzel toparlamis dusuncelerini. Diger arkadaslara yorum yazmak istemeseler birsey diyemem cunku bu bolumden sonra ben de cok dusundum ne yazayim diye. Hatta uzun zamandan beri ilk defa sicagi sicagina yazmadim ozellikle.

bego87
06-05-07, 00:30
sevgili kursuni ve filizim siirleriniz gercekten süper yüreginize saglik.ayrıcaa sevgili denizim ve berna bölüm yorumlarınız çok güzel sizinde yüreğinize sağlık..

sorularıda cevaplayalım:)
1-yılmaz iyileşicekmi?
Evet:)
Şu durumda yılmazın af dileyeceği bi durum bebeği duydumu duymadı mı belli değil ama içinde affemiş hele aslının hastalığını duyunca iyice affeder..
Sanmıorum ..Uzatabildikleri kadar uzatıyolar çünkü..:(
Cemin ne yapabilceğini hiç bilmiorum piskopat yani rahat durmayabilir
5-yılmaz hastanede filizin ismini sayıklarsa bunu aslı ve mualla duyarsa ne olur?
Mualla yılmazın aşkına belki saygı duymayı öğrenir.Aslıda artık bişileri anlar belki..
Gidicek bence ama yılmazıda bırakamaz zor yani..
Bi zahmet:)
Zaten anladı pek yapabilceği bişi yok aslında..
Filize ilk kızar sonra da filizze hak verir kendi yaptıklarını hatırlar..
10-yılmazla filiz bu bölümde daha fazla yakınlaşacakmı?
İNŞALLAH!!!!!!!

alaturca
06-05-07, 00:31
arkadaşlar birkaç soru sorayım dedim şimdiden herkese teşekkür ediyorum:img-yes: :img-wink:
1-yılmaz iyileşicekmi?
10-yılmazla filiz bu bölümde daha fazla yakınlaşacakmı? herkese iyi yorumlarrrrrrrrrrrr:img-yes: :img-wink:

1- Iyilesir, iyilesir tabii ki!!
2- Filiz bence gitme diyerek zaten affetti, ama belki'de gostermez, onu bilemem.
3- Yok, bence duymadi. Derin bi uykuya daldi, o anca iki uc hafta sonra uyanir!
4- Cem'in cok adami var, hayatta rahat durmaz. Cunku sizde bilirsiniz ki, o bir psikopat!
5- Asli duyarsa, yuzugu eline burusturuverir, Mualla Sultan duydugu vakit'ise, hastaneye yeni bi hasta dahil olur bence, yani bi kalp krizi gecirme sansi buyuk.
6- Yilmaz Omer'in vuruldugunda hastanede durmustu, Cem'e ve Mujgan hanima ragmen, hemde biraz onun sucu, bunun icin Mualla Sultan git desede bence filiz kalir.
7- Bence anlamaz, Asli cok saf!! Ama belki Allah'in hikmeti olur'da anlarsa, onu bilmem.
8- Filiz tepkiyi zaten verdi, son sahnede, agliyarak.
9- Bilmem, ama fazla buyuk bisey olmaz bence, sadece "Filiz , bu dedigin gercek mi?" der, Filiz evet der, ve sevinir.
10- Filiz yakinlasabilir ama yilmazin fazla yakinlascak hali yok daha...

milla_jovovich
06-05-07, 00:31
selam arkadaşlar...
bu bölüm bencede çok geçiştirilen bi bölümdü allahtan son sahnede milleti heycanlardırdılarda bi kıpırdama oldu...ayrıca bi çok saçmalıklarda cabasıydı...
herkes gibi bende ne yazacağımı bilemedim içimden pek gelmedi mesela ömer karakolda ayrıntılarıyla o kadar şey söyledi yılmaza ama bi türlü bebeği söylemedi...
neyse inş. kısmet bu bölüme ama her ne kadar bölümleri boş geçirselerde izlemeden edemiyorum özetiydi fargmanıydı dört gözle bekliyorum yani bu kadar dersime konsantre olsam üni 1.si olurum herhalde:img-hyste

forever_bim
06-05-07, 00:33
Sevgili Berna, Sevgili Denizim

Böyle berbat bir bölüme sizin yorumlarınız XXXXXL geliyor ama okumak çok güzeldi. Çünkü yorumunuzdaki her cümle dizinin yitirdiği kaliteyi simgeliyordu.

Feride hakkında bir şeyler yazacaktım. Yazayım:)

Feride'nin açıkçası şu sarfettiği, "İstersen senin Özlem'in olurum" repliğinin pişmanlığını sonuna kadar yaşamasını istiyorum. Bunu istememin başlıca sebebi belki Ömer olabilir ama bu hangi karaktere yapılırsa yapılsın, buna dayanamam ben. Feride'nin Ömer'den ilk başta hoşlandığı sonra da giderek aşık olduğu dönemde Ömer ne kadar şanslı bir adam, onu böyle bir kadın seviyor diye düşünmüştüm. Son haftalarda ise üzülerek söyleyim, Feride'nin kafasının yanısıra duygularının karıştığını da görüyorum. Ve sadece Ömer'in aşkını hissediyorum. Elif deniz fenerinde elini Yılmaz'a uzatıp yeniden deneyelim dediğinde Ömer'e bu yapılmamalı demiştim ama şimdi yine aynısını yaşayacak olması beni son derece gerdi. Açıkçası ayrılık gerçekleştikten sonra Ömer'in ağlamasını ya da üzülmesini hiç istemiyorum. Yaptığı tercihin yanlışlığını idrak edip pişman olması gereken kişi Feride olmalı bence.

jojoo
06-05-07, 00:53
1-yılmaz iyileşicekmi?
ewett
affeder umarım yanı bu kızın neyapıcağı belli olmuyo
hayır.bayıldı yanı duyması çok saçma olur
durmaz o psiko
muallayı bılmem ama aslı mors olur heralde
kalmak ister ama mualla ne der orası meçhul
bnce bılıyo sewdığını ama ınanmak istemiyo
sewinir heralde
zaten ne olucağı denmişti ilk önce fılıze kızacak sonra pişmanlık fılan
10-yılmazla filiz bu bölümde daha fazla yakınlaşacakmı?
umarım

SBR
06-05-07, 00:53
feridenin nevzata sarılmasının hiç bir açıklaması olamaz dediğimde bazı arkadaşlar buna karşı çıkmıştı görüyorum ki sarılmanın yanlış olduğu kanısında mutabıkız buyrun arkadaşlar feride geçmişini arıyor dediniz kız ararken kendinden geçti artık özlem moduna geçti burda en iyi duruşu ömer sergiledi senaryo uzun bir aradan sonra ilk defa doğru replikler hazırladı ne diyelim umarım feride ''bu yaptığın kıyağın altında kalmıyacam '' modundan bir an önce kurtulur

BERNA
06-05-07, 00:56
sevgili sezinti ozel mesajla ilgili sorun yuzunden buraya yazayim dedim, kafamdaki sorularin en azindan birine cevap verdigin icin tesekkurler. Forumda insan bilmedigi seyleri de ogreniyor sayenizde.

sevgili sinem gercekten de diziyi izlerken biri de beni izlese diye dusunmuyor degilim ben de ;) ozellikle en gerilimli olmasi gereken sahnede guldugumu gorenler ne dusunur acaba?

Bolum yorumumda ozellikle Omer'in uzulmesinin yanisira diye yazdim cunku konuya tarafsiz bakmaya calisinca bile senaryodaki carpiklik ve tekrar dikkatimi cekti. Omer'in uzulmesi beni de cok uzecek.

Ben Feride'yi en bastan beri seven ve anlayan bir izleyici olarak Feride'nin bu haftaki minnettarligina ragmen tum gecmisi hatirlamadan boyle bir soz soylemesini hic mana veremedim. Son derece aceleyle ve coskuyla verilmis bir karar. Ustelik daha bolumun basinda Omer'e baktigi anda nasil dunyadan iliskisinin kesildigini gordugumuz icin de. Ancak ben de bakislar disinda davranislarda Feride'de bu aski hissetme konusunda zorluk cekiyorum. Sadece bildigim Ozlem'in de Feride'nin Nevzat'a asik olmadigi. Iste o yuzden Feride pisman olacaktir diye dusunuyorum, zaten boyle acele bir karar verdigi icin olmali da. Beni zaten en cok rahatsiz eden sey de Feride'nin simdiye kadar hep akliyla hareket eden karakterine uymayan bir davranis gostermesi oldu.

forever_bim
06-05-07, 01:05
feridenin nevzata sarılmasının hiç bir açıklaması olamaz dediğimde bazı arkadaşlar buna karşı çıkmıştı görüyorum ki sarılmanın yanlış olduğu kanısında mutabıkız buyrun arkadaşlar feride geçmişini arıyor dediniz kız ararken kendinden geçti artık özlem moduna geçti burda en iyi duruşu ömer sergiledi senaryo uzun bir aradan sonra ilk defa doğru replikler hazırladı ne diyelim umarım feride ''bu yaptığın kıyağın altında kalmıyacam '' modundan bir an önce kurtulur

Sevgili sbr;

Takdir edersin ki insanız ve yanılabiliriz. Feride konusunda yanıldım. Fragmanı görünce böyle bir tercih yapmaz dedim ama yaptı işte.

SBR
06-05-07, 01:17
Sevgili sbr;

Takdir edersin ki insanız ve yanılabiliriz. Feride konusunda yanıldım. Fragmanı görünce böyle bir tercih yapmaz dedim ama yaptı işte.

ahhh be sevgili forever daha neler görücez bence bunlar iyi günlerimiz feride yeni özlem nevzatla evlenmeye kalıkışırsa hiç şaşırmam ben sarılma olayına karşıydım ama kız iyice kendinden geçti senin özlemin olacam dedi var mı bunun ötesi yaw bu benim tanıdığım ömer bu konuşmaları duysaydı bir daha feridenin yüzüne bakmazdı allah tan ömer duymadı ben yılmazın ferideye çarptığı sahnede bir yerden kaçıyordu bildiğiniz gibi muhakkak nevzattır ama ben forumlarda okuduğum gibi öyle bir aldatma olayı olacağını düşünmüyorum bakalım ne çıkacak.yaww görüyorsun işte daha çözülecek bir sürü olay var bunları azaltcaklarına dahada uzatıyorlar(bebek olayı)

kursuni19
06-05-07, 01:18
Feride - Nevzat - Ömer ücgenine gelicek olursam. Simdi Feride secimini kendince hakli olan sebelerden dolayi , benim bir anlam veremediyim, Nevzattan dolayi yapti. Yani gecmisini, gelecegine tercih etti, oysaki daha gecmisini tam olarak cüzmüs bile degilken ve gelecegi onu ne kadar mutlu edebilecegini görmüs iken.

Simdi Feride, eninde sonunda Ömere geri dönecek, peki bu geri dönmesinin sebebi Nevzattin Ömerle Feridenin arasindan cekilmesinden dolayi olursa, yani Nevzat Feridenin esasinda kendisini degilde Ömeri sevdigini fark ettigi icin cekerse, ozaman Ömer Feridenin kendisini sevdigini bildigi halde,daha önce Nevzati secmis oldugu icin, Feridenin dönüsünü nasil kabullenir?

gzd_gzd
06-05-07, 01:20
ben bu bölümde Feride'yi,pardon Özlemi(özlem olcakmış ya artık...), anlayamadım gerçekten....tamam,hafızasını kaybetti,yavaş yavaş hatırlamaya çalışıyo,ama nevzat a her ne kdr minnettar olsa bile onları söylemiycekti
bunu söylerken hiç mi düşünmedi Ömeri,ya da Ömer görüşmeyelim demesine ramen hiç mi aklına gelmedi ömeri aramak,özür dilemek belki de,
veya en azndan ömer i düşündüğünü bi flashbackle,mesajlarına bakmasıyla(ki ömer feride nin mesajlarına bakıyordu onu özlerken),belli edebilirdi
oysa feride halinden gayet memun gibiydi:icon_whis

feride zaten nevzat a gözü kapalı güveniyordu,şimdi bu güveni perçinlenmiş oldu,nevzat feride ye söylediği yalan ortaya çıktığında bile öyle güzel kıvırdı ki,"geçmişinden utanırdın,ondan hazır unutmuşken bi daha hatırlama istedim" diyerek...sinir oldm nevzata orda,Allah bilir daha neler saklıyor ferideden de biz ne zaman öğrencez bunu.....

Ömer gibi " sevdi mi tam seven",sevdiği için her türlü fedakarlığı göze alan biri bunları haketmiyor,dilerim feride en kısa zamanda nevzata bu sözü vererek ömer e ne kdr haksızık yapmış olduğunu anlar:icon_whis

SBR
06-05-07, 01:23
Feride - Nevzat - Ömer ücgenine gelicek olursam. Simdi Feride secimini kendince hakli olan sebelerden dolayi , benim bir anlam veremediyim, Nevzattan dolayi yapti. Yani gecmisini, gelecegine tercih etti, oysaki daha gecmisini tam olarak cüzmüs bile degilken ve gelecegi onu ne kadar mutlu edebilecegini görmüs iken.

Simdi Feride, eninde sonunda Ömere geri dönecek, peki bu geri dönmesinin sebebi Nevzattin Ömerle Feridenin arasindan cekilmesinden dolayi olursa, yani Nevzat Feridenin esasinda kendisini degilde Ömeri sevdigini fark ettigi icin cekerse, ozaman Ömer Feridenin kendisini sevdigini bildigi halde,daha önce Nevzati secmis oldugu icin, Feridenin dönüsünü nasil kabullenir?

benim bildiğim ömer kabul etmez bakın net söylüyorum zaten şuanda nevzat feridenin ömeri sevdiğinin farkında feride dans ederken nevzatın ömere dediklerini duydunuz onu yeniden buldum kimseye bırakmam gibi laflar etti şimdi çok hatırlamıyorum yani anlıyacağın ömer-feride-nevzat üçlüsündeki bağı feride çözecek

SBR
06-05-07, 01:27
ben bu bölümde Feride'yi,pardon Özlemi(özlem olcakmış ya artık...), anlayamadım gerçekten....tamam,hafızasını kaybetti,yavaş yavaş hatırlamaya çalışıyo,ama nevzat a her ne kdr minnettar olsa bile onları söylemiycekti
bunu söylerken hiç mi düşünmedi Ömeri,ya da Ömer görüşmeyelim demesine ramen hiç mi aklına gelmedi ömeri aramak,özür dilemek belki de,
veya en azndan ömer i düşündüğünü bi flashbackle,mesajlarına bakmasıyla(ki ömer feride nin mesajlarına bakıyordu onu özlerken),belli edebilirdi
oysa feride halinden gayet memun gibiydi:icon_whis

feride zaten nevzat a gözü kapalı güveniyordu,şimdi bu güveni perçinlenmiş oldu,nevzat feride ye söylediği yalan ortaya çıktığında bile öyle güzel kıvırdı ki,"geçmişinden utanırdın,ondan hazır unutmuşken bi daha hatırlama istedim" diyerek...sinir oldm nevzata orda,Allah bilir daha neler saklıyor ferideden de biz ne zaman öğrencez bunu.....

Ömer gibi " sevdi mi tam seven",sevdiği için her türlü fedakarlığı göze alan biri bunları haketmiyor,dilerim feride en kısa zamanda nevzata bu sözü vererek ömer e ne kdr haksızık yapmış olduğunu anlar:icon_whis

ah be arkadaşlar nedir bu nevzata olan düşmanlığınız bence nevzat orda gerçeği söyleyerek ferideyi üzmek istemedi orda ne iş yaptığını biliyorsunuz bence nevzat karakteri tıpkı aslı gibi iyi huylu bencede feride o lafı erken söyledi bence pişman olacak

Buket_TY
06-05-07, 01:33
Bence Nevzad Ozlemiistemiyecek. Bence onu sevmedigi icin yanina almiyacaktir. Tabi Omer Feride ciftini batirmak istiyorlarsa, bu ayri bir sorun.

NOT:bir yerden burda IHlamurlarin Aile imzasi yapilicagini duydum. Dogrumu bu?
Dogruysa beni unutmayin sakin. Sonra aglarim:sad53: :img-in_lo

denizim_
06-05-07, 01:34
Sevgili forever_bim,
Aslinda Omer-Feride iliskisinde gelinen nokta oyle bir hal aldi ki, sanirim hicbir son beni tatmin etmeyecek. Belki Feride'nin Omer icin icinin yandigini ama bir zamanlar yaptiklari icin Nevzat'a minnet duydugunu ve kendini mecbur hissettigi icin ona geri donmeyi kabul ettigini gosterebilirse farkli birseyler hissedebilirim.

Son bolumlerde Feride'nin kafasi iyice karisti, sanirim duygulari da. Daha dogrusu biz artik Feride'nin gercekten neler hissettigini gorememeye basladik. Keske Feride duygularini olaylarin disinda birileriyle tartisabilse de biz de daha cok sey anlasak. Feride birden Ozlem olunca ailem dedigi Yilmaz'larla da iliskisi koptu. Yilmaz'la ya da Fahriye ile hatta Filiz'le dertlestigini gormeyi isterdim. Olaylarin disindaki bir kisinin destegi ona iyi gelirdi.

Ote yandan Feride'nin bu bolum Nevzat'a sarilmasi bana normal geldi. Onun icin cok onemli seyler yapmis biri var karsisinda. Minnetini gostredi ama sonradan soyledigi senin yine Ozlem'in olurum falan gibi laflarini fazla aceleci buldum. Eger su an bir baskasina asik olmasaydi, boyle acele bir karar vermesini o kadar yadirgamazdim ama simdi alacagi karar Omer'i de etkileyecek. Sonucta Omer'e de omurboyu onu sevecegine ve bekleyecegine dair soz verdi. Pavyonda gecmisini ararken Omer'i dusundugunu de gormek isterdim.

Ilerleyen bolumlerde Nevzat askindan vazgecip, Feride'nin Omer'e donmesini isterse bu herseye ragmen Feride'nin bir secim yapmis oldugu gercegini degistirmez. Nevzat buyukluk gostermis olur. Bu hem Nevzat'a haksizlik olur, hem de Omer'in Nevzat sayesinde askina kavusmus olmasi biraz tuhaf olur.

Diger bir secenekte ise, Feride Nevzat'la ilgili ondan vazgecmesine neden olacak birseyleri hatirlarsa ve Omer'e donerse, Omer bir kere daha ikinci en iyi tercih durumuna duser. Feride Nevzat'in ters bir yanini gordugu icin sanki zorunluluktan Omer'e donmus gibi olur ki, sanirim bu ne Omer'in ne de benim icime siner.

Bizim dizimizde kadinlarda erkeklere karsi boyle bir yuce gonulluluk, sinirsiz bir minnet duygusu, baska seyleri kendi askinin onune gecirip, illa fedakarlik yapma istegi gibi duygulardan var bolca. Bu durumda korkarim Omer'e yine esmer gunler gozukuyor.

forever_bim
06-05-07, 01:36
Yok artık kesinlikle eminim, Yılmaz'la Feride kardeş. Gerçekten kardeş. Feride madem yetiştirme yurdunda büyüdü, kesin yıllar önce Mualla Hanım'ın izini yitirdiği kızı. Şimdi, Filiz-Yılmaz-Aslı üçgeni ile Ömer-Feride-Nevzat üçgeni ne kadar da benziyor. Yılmaz'ın gerçekten kimi sevdiğini farketmesini, ve Filiz'le birleşmesini bekliyoruz haftalardır, ama o Aslı'yla halen. Feride'nin de halen daha Ömer'i sevdiğine inanmak istiyorum ama o Nevzat'ın yanında. Aslı ve Nevzat da sevilmediklerini biliyorlar. Ama vazgeçmeye pek de meyilli değiller. Tekiner kardeşler bekleme kulübesindeler. Yok kesin Yılmaz ve Feride kardeş. Başka açıklama çıkmıyor buradan:)

slayjic
06-05-07, 01:37
ah be arkadaşlar nedir bu nevzata olan düşmanlığınız bence nevzat orda gerçeği söyleyerek ferideyi üzmek istemedi orda ne iş yaptığını biliyorsunuz bence nevzat karakteri tıpkı aslı gibi iyi huylu bencede feride o lafı erken söyledi bence pişman olacak

bence nevzat karakteri okadarda iyi huylu değil hala çözülmemiş biri benim için sakladığı şeyler var bence çünkü hatırlaması için herşeyi tam anlatmıyor ve yaklaşımı sadece aşk gibi gelmiyor bana nevzatın bu sakin beklerim tavrının altından mutlaka bişeyler çıkıcak...

SBR
06-05-07, 01:41
Sevgili forever_bim,
Aslinda Omer-Feride iliskisinde gelinen nokta oyle bir hal aldi ki, sanirim hicbir son beni tatmin etmeyecek. Belki Feride'nin Omer icin icinin yandigini ama bir zamanlar yaptiklari icin Nevzat'a minnet duydugunu ve kendini mecbur hissettigi icin ona geri donmeyi kabul ettigini gosterebilirse farkli birseyler hissedebilirim.

Son bolumlerde Feride'nin kafasi iyice karisti, sanirim duygulari da. Daha dogrusu biz artik Feride'nin gercekten neler hissettigini gorememeye basladik. Keske Feride duygularini olaylarin disinda birileriyle tartisabilse de biz de daha cok sey anlasak. Feride birden Ozlem olunca ailem dedigi Yilmaz'larla da iliskisi koptu. Yilmaz'la ya da Fahriye ile hatta Filiz'le dertlestigini gormeyi isterdim. Olaylarin disindaki bir kisinin destegi ona iyi gelirdi.

Ote yandan Feride'nin bu bolum Nevzat'a sarilmasi bana normal geldi. Onun icin cok onemli seyler yapmis biri var karsisinda. Minnetini gostredi ama sonradan soyledigi senin yine Ozlem'in olurum falan gibi laflarini fazla aceleci buldum. Eger su an bir baskasina asik olmasaydi, boyle acele bir karar vermesini o kadar yadirgamazdim ama simdi alacagi karar Omer'i de etkileyecek. Sonucta Omer'e de omurboyu onu sevecegine ve bekleyecegine dair soz verdi. Pavyonda gecmisini ararken Omer'i dusundugunu de gormek isterdim.

Ilerleyen bolumlerde Nevzat askindan vazgecip, Feride'nin Omer'e donmesini isterse bu herseye ragmen Feride'nin bir secim yapmis oldugu gercegini degistirmez. Nevzat buyukluk gostermis olur. Bu hem Nevzat'a haksizlik olur, hem de Omer'in Nevzat sayesinde askina kavusmus olmasi biraz tuhaf olur.

Diger bir secenekte ise, Feride Nevzat'la ilgili ondan vazgecmesine neden olacak birseyleri hatirlarsa ve Omer'e donerse, Omer bir kere daha ikinci en iyi tercih durumuna duser. Feride Nevzat'in ters bir yanini gordugu icin sanki zorunluluktan Omer'e donmus gibi olur ki, sanirim bu ne Omer'in ne de benim icime siner.

Bizim dizimizde kadinlarda erkeklere karsi boyle bir yuce gonulluluk, sinirsiz bir minnet duygusu, baska seyleri kendi askinin onune gecirip, illa fedakarlik yapma istegi gibi duygulardan var bolca. Bu durumda korkarim Omer'e yine esmer gunler gozukuyor.

ben bu sarılma sahnesini kesinlikle kabul etmiyorum her ne olursa olsun sarılma olayı yanlıştı zaten nevzat ortaya çıktıktan sonra feride yaptığı hareketlerde ömeri hiç düşünmedi vehala düşünmüyor inşallah kendine gelir ve bu geçmiş rüyasını bir kenara bırakır

sinem*
06-05-07, 01:41
Yok artık kesinlikle eminim, Yılmaz'la Feride kardeş. Gerçekten kardeş. Feride madem yetiştirme yurdunda büyüdü, kesin yıllar önce Mualla Hanım'ın izini yitirdiği kızı. Şimdi, Filiz-Yılmaz-Aslı üçgeni ile Ömer-Feride-Nevzat üçgeni ne kadar da benziyor. Yılmaz'ın gerçekten kimi sevdiğini farketmesini, ve Filiz'le birleşmesini bekliyoruz haftalardır, ama o Aslı'yla halen. Feride'nin de halen daha Ömer'i sevdiğine inanmak istiyorum ama o Nevzat'ın yanında. Aslı ve Nevzat da sevilmediklerini biliyorlar. Ama vazgeçmeye pek de meyilli değiller. Tekiner kardeşler bekleme kulübesindeler. Yok kesin Yılmaz ve Feride kardeş. Başka açıklama çıkmıyor buradan:)

:img-hyste benzer üçgenler :):) gece gece çok güldüm valla :img-hyste

bizim üçgende bir kenarda duygu akışı kesik ama sizin üçgende o aksaklık yok :) bu açıdan sevinebilirsiniz :)

Nevzat nasıl bir adam çıkacak merak ediyorum şimdiye kadar çok düzgün çizildi :) gerçi çokta düzgün değil ama neyse :) özleme karşı düzgünmüş,o zaman özlem neden kaçtı...senaristler filizle uğraşmayı kesip bunu açıklasalar bari :)

BERNA
06-05-07, 01:43

Feride konusunda ayni fikirdeyim, Nevzat'a dusman degil ama sinir olan bir kisi olarak kendi cevaplarimi siralayayim.
1. Omer'i cok seviyorum o yuzden Nevzat'a sinir olmanin bir nedeni tamamen duygusal
2. Nevzat o kadar 'kusursuz' ciziliyor ki, 'kusursuz' karakterleri sevmedigim icin ve bana inandirici gelmedigi icin. Ornegin birara Yilmaz da kusursuzdu, sinirime dokunuyordu hicbir sebep yokken oysa hatalar yapan Yilmaz'i anlayabiliyorum en azindan
3. Acikcasi bu bolumde 'sen sadece askimizi hatirla yeter' demesinin gelecek icin bir ipucu olarak goruyorum ve de ayrica Ozlem'in isteklerine karsi bir saygisizlik oldugunu dusunuyorum.

SBR
06-05-07, 01:47
Feride konusunda ayni fikirdeyim, Nevzat'a dusman degil ama sinir olan bir kisi olarak kendi cevaplarimi siralayayim.
1. Omer'i cok seviyorum o yuzden Nevzat'a sinir olmanin bir nedeni tamamen duygusal
2. Nevzat o kadar 'kusursuz' ciziliyor ki, 'kusursuz' karakterleri sevmedigim icin ve bana inandirici gelmedigi icin. Ornegin birara Yilmaz da kusursuzdu, sinirime dokunuyordu hicbir sebep yokken oysa hatalar yapan Yilmaz'i anlayabiliyorum en azindan
3. Acikcasi bu bolumde 'sen sadece askimizi hatirla yeter' demesinin gelecek icin bir ipucu olarak goruyorum ve de ayrica Ozlem'in isteklerine karsi bir saygisizlik oldugunu dusunuyorum.

yani benimde aklıma gelmiyor değil bu kadar mükemmel olamaz diyorum kendi kendime(nevzat) peki ama ya öyleyse adam gerçektende kusursuz çıkarsa o zaman feride hanım ne yapacak yani öyle büyük bir söz ettiki ne diyeceğimi bilemiyorum

archshe
06-05-07, 01:48
bölümü aslında bu hafta izleyemeyecektim planlarımın iptal olması dolayısıyla izledim ama izlemesem de olurmuş...son sahneyi netten izlesem yetermiş aslında...şimdi aklımda kaldığınca diziyi yorumlarsam...

1-filiz yılmaz ve ailesi için cemle kaçmaya evt dedi..fedakarlık yaptı ama her fırsatı değerlendirip kaçmaya ceme teslim olmamaya çalıştı....cemden kurtulmak adına akıllıca şeylery yaptı..
-telsizle sahil güvenliği uyardı
-rujla tuvalete not yazdı
-yılmazı aradı cemden( cem o kadar konuşmayı nasıl duymadı anlamadım)...
-korna sesi ile dikkat çekmeyi başardı
filizim akıllıca davrandı kendini kurtarmak adına....
2-bu bölüm yılmazın filiz için endişesi güzeldi...ömerin de...
3-yılmazın sinirinden ömer payını aldı bi güzel azarlandı nerdeyse dakka başı..
4-filiz de yılmaz da birbirlerini unutamadıklarını duydular..filiizin duygularını ömer açıkladı...aklında ve kalbinde hala sen varken seni sevdiğini bilirken benim bile aklımı karıştırdı diyerek....
yılmazsa direk olarak seni hiç unutmadım filiz .....diyerek..o an ki bülent inal'ın ses tonu fon müziği beni resmen bitirdi...:icon_sorr bölümün en izlenilebilir sahnesiydi...
5-süpriz kişimiz filizmiş....bebek söylendi ama duyuldu mu muamma...bence duyulmadı...filiz aslıyı da öğrendiğine göre gene saklar ve ben artık kafamı nerelere vurmam gerekir diye düşünürüm..umarım artık seyirci bu diziyi hala izliyo diye aptal yerine konmaz...
6-filiz-cem tekne sahnesinde ferhat göçer'den bayılarak dinlediğim yastayım şarkısını hangi akla hizmet o sahneyle bağdaştırıp fon müziği yapmışlar anlayamadım...yazık etmişler...bu şarkı ancak aslı yılmaz evliliği olursa orda fonda kullanılabilir yılmazın filizi evliyken bile unutamadığını anlatmak adına...aman ne öyle bir sahne olsun ne de bu şarkı fon müzik olsun...
7-bi filizciler bi de cem anlıyo filizi bunu gördüm....cem ne güzel dedi senin nedenlerin vardı..biz de hep bunu anlatmaya çalışıyoduk cemcim bize tercüman oldun...:img-hyste
8-cemm cidden saf bazen iki kere filizin üşüyorum yalanına düştü...:img-hyste
9-yılmaz süpermen değilmiş...:img-hyste en çok buna güldüm...foruma gönderme yapıldı...kesin okunuyoruz arkadaşlar...
10-yılmaz ilk sahne de gene kafasına vurularak bayıltıldı....bu hamilelik işini çözememsi bundan herhalde kafadan darbe alınca anlama problemi oluşuyo...:img-hyste
11-sözlüsü eski sevgilisi için canını dişene takmış uğraşırken aslının buna kayıtsız kalması cidden ilginç...aslıyı ii bir kız filizin hayatına kapris yapmaz demek adına yazılmış ama kimsse bu kadar tepkisiz kalamaz gerçekte...
12-mualla sultandan beklemediğim davranışı sergiledi bu hafta....yılmazımın başı yanacak gene filiz yüzünden başka adam mı yok demedi handana destek oldu..ama ben yutmam bunları haftaya kaşıkla verdiğini kepçeyle çıkartacak ortalığı ayağa kaldırıp filizi haşat edecektr....ama sadece yılmaz üzülür filize yüklenmezse mualla sendromumu atlatmaya söz veriyorum...
13-bölümün diğer en güzel sahnesi fahriye-salih-cemil sahnesiydi...konuşulması gerekenler konuşuldu ...herkes hakkını birbirine teslim etti....tebrikler bu cepheye...:good:
14-nalan-kerem-alp cephesinde favorim hep alp-nalandı....kerem at yarışı oynadığı sürece tersi olamaz zaten...
15-son olarak feride-nevzat-ömer cephesine dönersem...feride karakteri daha hoş çizilebilirdi.....pavyonda çalışan birisi olarak karşımıza çıkması pek beğenmedim...fömer cephesi için üzücü olan nevzatın özlemi bu hayattan kurtarması ve evlebileceği kadın olarak görmesi feridenin tercihinde belirleyici olmuştur.....ben özlemin nevzata zamanında önce minnet duyduğunu sonra aşık olduğunu düşünüyorum...feridenin nevzatın özlemi olmayı tercih etmesini de ömere haksızlık olduğunu ama nevzatın da bu dönüşü hakettiğini düşünüyorum...

alaturca
06-05-07, 01:49

Bence de olabilr, cunku sizde bilirsiniz ki bu dizi eski turk filmlerinden esinlenmis... Ki turk filmlerinde boyle olaylar eksik degil.... Gercektende olabilir!!

SBR
06-05-07, 01:52
bence nevzat karakteri okadarda iyi huylu değil hala çözülmemiş biri benim için sakladığı şeyler var bence çünkü hatırlaması için herşeyi tam anlatmıyor ve yaklaşımı sadece aşk gibi gelmiyor bana nevzatın bu sakin beklerim tavrının altından mutlaka bişeyler çıkıcak...

haklı olabilirsin nevzat kötü olabilir belkide şuanda iki yüzlü karakter canlandırıyor bunu sonraki bölümlerde görecez zaten eğer feride ömer mutlu bitecekse nevzatın kötü bir karakter olması gerekiyor yoksa özlem yani feride zor günler yaşar.zaten başımızda bir çok sorun var bende o olayın bir an önce çözülmesi taraftarıyım

forever_bim
06-05-07, 01:56
Yılmaz neden imalardan çakmıyor onu da çözdüm. Adam kafasına üçüncü kez darbe alınca kafası ona çarpan odunlara benzedi giderek. Yani Yılmaz bir ağaç gibi gösteriliyor bize. Bu muydu süper zeki adam. Vah vah. Bir de Filiz'i elinden kendi kaçırdı Ömer'e çıkışıyor. Hadi Feride'nin kaçırılması konusunda anlarım da bu sefer beceriksiz olan Yılmaz'dı. Özeleştiri lazım ya da ters yönde bir darbe ile kafaya vurmak lazım.

SBR
06-05-07, 02:04
Yılmaz neden imalardan çakmıyor onu da çözdüm. Adam kafasına üçüncü kez darbe alınca kafası ona çarpan odunlara benzedi giderek. Yani Yılmaz bir ağaç gibi gösteriliyor bize. Bu muydu süper zeki adam. Vah vah. Bir de Filiz'i elinden kendi kaçırdı Ömer'e çıkışıyor. Hadi Feride'nin kaçırılması konusunda anlarım da bu sefer beceriksiz olan Yılmaz'dı. Özeleştiri lazım ya da ters yönde bir darbe ile kafaya vurmak lazım.

arkadaşım filizin kaçırılması olayın tek suçlu olmayan yılmazdır ömerde suçludur handanda hele o handan(midesiz) en büyük suçlu o sonrada ömer yawww bu piskopat kız kardeşin için seni vurdurmuş az kaldı gidiyodun bu dünyadan tüm bunlar olurken filize nasıl izin verirsin .ömer zaten son bölümlerde iyice kütük yazılıyordu son bölümde bebeği söylemeyerek kütüğüde hak etmiyecek bir davranış yaptı

slayjic
06-05-07, 02:05
haklı olabilirsin nevzat kötü olabilir belkide şuanda iki yüzlü karakter canlandırıyor bunu sonraki bölümlerde görecez zaten eğer feride ömer mutlu bitecekse nevzatın kötü bir karakter olması gerekiyor yoksa özlem yani feride zor günler yaşar.zaten başımızda bir çok sorun var bende o olayın bir an önce çözülmesi taraftarıyım

feride zaten ömere dönücek burası kesin sonuçta diziye ömer karakteri için girdi ve nevzatta kötü çıkıcak feridede kaza sırasında kaçıyor gibi duruyodu zaten bunlar nevzatın kötü olduğuna inandırıyo beni inşallah biran önce bu sorun çözülür ama okadar kolay olucağını sanmıyorum..

SBR
06-05-07, 02:09
feride zaten ömere dönücek burası kesin sonuçta diziye ömer karakteri için girdi ve nevzatta kötü çıkıcak feridede kaza sırasında kaçıyor gibi duruyodu zaten bunlar nevzatın kötü olduğuna inandırıyo beni inşallah biran önce bu sorun çözülür ama okadar kolay olucağını sanmıyorum..

gerçekten çözülmesi gereken çok olay var bu bir kere kesin ama senaristler ne düşünüyor bilmiyorum yani dünkü final tam bebeğin söylenmesi gereken yerdi bundan iyi zaman olmaz nedense seneristler gereksiz bir uzatma peşinde yahu bu dizi bir sezon daha uzayacakta benim mi haberim yok bu nasıl iş yawwwwww

forever_bim
06-05-07, 02:10
arkadaşım filizin kaçırılması olayın tek suçlu olmayan yılmazdır ömerde suçludur handanda hele o handan(midesiz) en büyük suçlu o sonrada ömer yawww bu piskopat kız kardeşin için seni vurdurmuş az kaldı gidiyodun bu dünyadan tüm bunlar olurken filize nasıl izin verirsin .ömer zaten son bölümlerde iyice kütük yazılıyordu son bölümde bebeği söylemeyerek kütüğüde hak etmiyecek bir davranış yaptı

Açıkçası ben Ömer'in söylemesi taraftarıydım bebeği ama Yılmaz'ın akşamki kaba tavrından sonra oh iyi ki söylememiş diyorum. Ömer bu odunumsu yaklaşımı hak etmedi. Hem çocuğu Filiz taşıyor annesi olarak o söylemeliydi bence. Yanlış izlemiyorsam bebek Yılmaz'la Filiz'in bebeği. Ha bak Handan söyleyebilir ama çünkü bebeği o taşımasa da işe fesat karıştırdı.

Cem konusunda herkes Filiz'i uyardı-Ömer dahil- ama takan olmadı.

slayjic
06-05-07, 02:15
Açıkçası ben Ömer'in söylemesi taraftarıydım bebeği ama Yılmaz'ın akşamki kaba tavrından sonra oh iyi ki söylememiş diyorum. Ömer bu odunumsu yaklaşımı hak etmedi. Hem çocuğu Filiz taşıyor annesi olarak o söylemeliydi bence. Yanlış izlemiyorsam bebek Yılmaz'la Filiz'in bebeği. Ha bak Handan söyleyebilir ama çünkü bebeği o taşımasa da işe fesat karıştırdı.

bebeği filiz söylemeli ama ömerin imalarındanda yılmazın bişeyler çıkarması gerekirdi ama senin dediğin gibi darbelerden olsa gerek anlama güçlüğü çekiyor verdiği yanlış kararlarda bu darbeler sonucumu acaba yada bir darbe alsa düzelirmi:img-hyste

SBR
06-05-07, 02:15

valla arkadaşım ben bebeğin bir an önce söylenmesi taraftarıyım benim için kim olduğu önemli değil ceyda bile söyleyebilir tabii filiz söylerse daha bir iyi olur ama sanki bebeği handan söyleyecek gibi bir his var içimde bu sahte rapor olayı dolayısıyla ama handanda da ne ufak bir kıpırtı yok belki yılmaz filiz için vurulduğundan için insafa gelir ve yılmaza anlatır gerçeği

mıstaa
06-05-07, 02:16

Sevgili Hasan;

Niye Yılmaz bebeğini senin deyiminle "imalardan çakmak" zorunda olsunki?Niye direk Yılmaz'a senin bebeğin var demez Ömer-Handan veya Filiz?

Niye Ömer tüm günü Yılmaz'la geçirirken vede ne kadar acı çektiğini görürken bebeği söylemez?Ağzına niye kilit vuruyor Ömer?

Daha bir kaç bölüm önce "insanın bir yerlerde çocuğu olupta ondan haberi olmaması korkunç bir şey" dememişmiydi bu adam..bye

Yılmaz'da suçki Tekiner'ler için "bırakın ne halleri varsa görsünler" demiyor..:good:

forever_bim
06-05-07, 02:19
valla arkadaşım ben bebeğin bir an önce söylenmesi taraftarıyım benim için kim olduğu önemli değil ceyda bile söyleyebilir tabii filiz söylerse daha bir iyi olur ama sanki bebeği handan söyleyecek gibi bir his var içimde bu sahte rapor olayı dolayısıyla ama handanda da ne ufak bir kıpırtı yok belki yılmaz filiz için vurulduğundan için insafa gelir ve yılmaza anlatır gerçeği

Sen bana güven. Sete gidip megafon alıp şöyle bir cümle kuracağım.

"Dikkat dikkat. Sayın Yılmaz Akın, Filiz Tekiner'in karnındaki bebek sendendir. Annesi Cem'e uyup rapor almıştır"

Acaba Yılmaz bana inanır mı? Yoksa yalan söylüyorsun mu der?:img-hyste

SBR
06-05-07, 02:21
Sevgili Hasan;

Niye Yılmaz bebeğini senin deyiminle "imalardan çakmak" zorunda olsunki?Niye direk Yılmaz'a senin bebeğin var demez Ömer-Handan veya Filiz?

Niye Ömer tüm günü Yılmaz'la geçirirken vede ne kadar acı çektiğini görürken bebeği söylemez?Ağzına niye kilit vuruyor Ömer?

Daha bir kaç bölüm önce "insanın bir yerlerde çocuğu olupta ondan haberi olmaması korkunç bir şey" dememişmiydi bu adam..bye

Yılmaz'da suçki Tekiner'ler için "bırakın ne halleri varsa görsünler" demiyor..:good:

vallahi BRAVO:good: yani ben bu yorumun üstüne hiç bir bir şey demem yazdıklarının her kelimesine katılıyorum yılmaz illede beyin cimlastiği yapmak zorundamı canım 3 tane tekiner bir bebeği 20 bölümdür söyleyemedi eeee adama yuhh bile demezler durum o kadar vahim anlıyacağınız

forever_bim
06-05-07, 02:23
Sevgili Hasan;

Sevgili Mustafa;

1. Soruna yanıt. Madem o kadar uyanık. İma olmadan bile çakması lazım.

2. Soruna yanıt. 69. Bölümde söyleyecekti. Sizin şu uyuyan güzel Aslı'yı gördü, direkt Filiz'in tarafına geçti. Ha doğrumuydu değildi elbet ama kardeşini korudu. Onun safında olmayı seçti.

Artık Cem öyle bir noktaya geldi ki, güç birliği yapmazlarsa yakında Yılmaz,Filiz,Ömer diye karkaterler serisi olmayacak dizide. Bunda hem fikiriz sanırım.

SBR
06-05-07, 02:25
Sen bana güven. Sete gidip megafon alıp şöyle bir cümle kuracağım.

"Dikkat dikkat. Sayın Yılmaz Akın, Filiz Tekiner'in karnındaki bebek sendendir. Annesi Cem'e uyup rapor almıştır"

Acaba Yılmaz bana inanır mı? Yoksa yalan söylüyorsun mu der?:img-hyste

arkadaşım yinede inanmaz belki üç tekiner birden söylerse inanır filiz şöyle der:yılmaz hayatımın aşkı seni bir süreden beri uyutmaktayım karnımdaki bebek senin her şeyin sorumlusu şu midesiz annem ne olur anla beni bak çocuk doğmadan söyledim sana daha ne istiyorsun:img-hyste

forever_bim
06-05-07, 02:27
vallahi BRAVO:good: yani ben bu yorumun üstüne hiç bir bir şey demem yazdıklarının her kelimesine katılıyorum yılmaz illede beyin cimlastiği yapmak zorundamı canım 3 tane tekiner bir bebeği 20 bölümdür söyleyemedi eeee adama yuhh bile demezler durum o kadar vahim anlıyacağınız

Bölüm 64. Ömer Filiz'e söyledi git bebeği babasına açıkla. Yılmaz'a ne dedi? Filiz hiç Cem'le olmadı dedi.

Bölüm 69. Ömer Filiz koşar adımlarla geldiler. Söyleyecekti vazgeçti. Filiz'in safında yer alsa da meyhanedeki repliklerden herşey kabak gibi ortadaydı. Tabii anlayana.

Bölüm 72. Ömer Yılmaz'a Filiz'in İNTİKAM oyunu oynadığını söyledi. Hangi kadın çocuğunu taşıdığı adamdan intikam alır? Ya da onunla evlenmez?

Bölüm 61. FİLİZ BEBEĞİ YILMAZ'A SÖYLEDİ.

SBR
06-05-07, 02:32
Bölüm 64. Ömer Filiz'e söyledi git bebeği babasına açıkla. Yılmaz'a ne dedi? Filiz hiç Cem'le olmadı dedi.

Bölüm 69. Ömer Filiz koşar adımlarla geldiler. Söyleyecekti vazgeçti. Filiz'in safında yer alsa da meyhanedeki repliklerden herşey kabak gibi ortadaydı. Tabii anlayana.

Bölüm 72. Ömer Yılmaz'a Filiz'in İNTİKAM oyunu oynadığını söyledi. Hangi kadın çocuğunu taşıdığı adamdan intikam alır? Ya da onunla evlenmez?

Bölüm 61. FİLİZ BEBEĞİ YILMAZ'A SÖYLEDİ.

arkadşım 61 de söyledide biraz geç oldu yani handan yaprı yapacağını yaww o bölümlerde filiz o kadar söylemeyi uzattı ki bnun hiç bir açıklamsı olamaz bir bebeği söyleyecek hemen söylemez yemeğe çağırır yahu bunları ne gereği vardı tamam yılmaz odun şimdiye 50 kere anlamsı lazı