Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 21
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
yok ne bilim herkes yorum yazmicam falan diyoda ondan dedim:)olur olur sbrcim sen merak etme bu haftanın fragmanı gelsin konuşucak gene buluruz bişeyler.Hem bu hafta düğün varr :)
inşallah dediğin gibi olur sevgili begom .ferman abimde dahil kimse forumdan ayrılmaz .sadece daha az yazarlar tahminimce ..zaten bu bölüm kabullenme olayıda dahil pekte iyi değildi zaten ama yine 1. almış gerçekten enterasan zaten haftaya da ne olacağı belli.nikahta 2 ihtimal var 1. si bebeği yılmaz öğrenir aynı andada aslı duyar yani ikisi bir arada 2. ihtimal ki bu kuvvetli olanı bebeği sadece aslı öğrenir bölümün sonunda nikah olmaz yılmaz 76 da öğrenir bebeği herhalde .bence 76 en iyi ihtimal ki bu bebek işi ceminde dönmesiyle filiz yılmaz bebeği öğrenince benim yanımda olur der malum da cemde filizin peşinden gelir filiz yılmazı koruma mazeretiylen söylemez bebeği yine 78 de cem olur 79 yılmaz mahalledeki bir kaç kadının dedikodusunu duyar ve bebeği öğrenir .biraz uçuk gibi görünüyor ama niye olmasın bu senaryoyla her şey mümkün:good:
inşallah dediğin gibi olur sevgili begom .ferman abimde dahil kimse forumdan ayrılmaz .sadece daha az yazarlar tahminimce ..zaten bu bölüm kabullenme olayıda dahil pekte iyi değildi zaten ama yine 1. almış gerçekten enterasan zaten haftaya da ne olacağı belli.nikahta 2 ihtimal var 1. si bebeği yılmaz öğrenir aynı andada aslı duyar yani ikisi bir arada 2. ihtimal ki bu kuvvetli olanı bebeği sadece aslı öğrenir bölümün sonunda nikah olmaz yılmaz 76 da öğrenir bebeği herhalde .bence 76 en iyi ihtimal ki bu bebek işi ceminde dönmesiyle filiz yılmaz bebeği öğrenince benim yanımda olur der malum da cemde filizin peşinden gelir filiz yılmazı koruma mazeretiylen söylemez bebeği yine 78 de cem olur 79 yılmaz mahalledeki bir kaç kadının dedikodusunu duyar ve bebeği öğrenir .biraz uçuk gibi görünüyor ama niye olmasın bu senaryoyla her şey mümkün:good:
Valla bebeğin öğrenilmesi hariç senaryo mantıklı bence yılmaz 76da öğrenr bebeği .Aslı gider cem gelir bizimkiler bu sefer birlik olup ceme karşı savaşırlar.Bence cem sonunda ölücek..
Valla bebeğin öğrenilmesi hariç senaryo mantıklı bence yılmaz 76da öğrenr bebeği .Aslı gider cem gelir bizimkiler bu sefer birlik olup ceme karşı savaşırlar.Bence cem sonunda ölücek..
yalnız cem bir kez daha geri gelirse bu sefer yanında birini götürür bence ömer veya yılmaz olabilir bunlar yada cem gelir yılmazı vurmaya aslı bu olayı görür ve kendisini yılmazın önüne atar ve aslı vurulur ve ölür .şimdilik güzel geldi ama cemi nasıl bağlıyacam onu bilemedim ona da atlasın bir yerlerden yaww senaryoda her şeyi benden beklemesin:happy0064
Oncelikle bolum yorumu yapan tum arkadaslara tesekkurler, hepsini ilgiyle okudum. Bazi arkadaslarla izlerken hemen hemen ayni seyleri hissetmisiz.
Bugun epeyce yorum okudum ama foruma artik yazmama karari alan arkadaslari anlayamadim. Sevdikleri karakterlerle ilgili hayal kirikligi yasamis olmalarinin forumdaki arkadaslarla yazismayi niye engelledigini bilemiyorum. Umarim bunlar son bolumun heyecaniyla verilmis gecici kararlar olsun.
Benim bolumle ilgili soyleyecegim, daha dogrusu eskiden yazmayip da, bolumu izledikten sonra aklima gelen, yeni birsey yok. Yilmaz'in son haftalardaki yumusamasindan sonra Filiz'le kayitsiz sartsiz beraber olabilecegini dusunup, o konuyla ilgili bir yigin sey yazmistik. Aslinda bu konuda en detayli ve dusunduklerime en yakin aciklamayi Filizim yapmis zaten. Birincisi ,ben Yilmaz'in Filiz'i affettigini sozune katilmiyorum. Affetme fiili yanlis. Yilmaz, Filiz'in cem'den hamile kaldigini dusunse bile bunun ayri olduklari donemde oldugunu biliyor. Iliski icerisinde bir ihanet yok. Olsa olsa bitmis bir iliskinin ardindan yasanan baska bir iliski var. Gercek hayatta da buna benzer o kadar cok olay var ki. Sadece taraflarin tekrar biraraya gelmesi icin gecen sure daha uzun belki. Ote yandan bizim dizide bu kisacik zamana sigan cok da fazla olay var. Mesela Filiz ve Yilmaz'in olumden donmeleri, birbirinin hayatini kurtarmalari. Bu olaylar olurken birbirlerini hala cok sevdiklerini farketmeleri. Birbirleriyle olmadan yasamanin yasamak olmadigini dusunmeleri. Hala bunlari hissettikleri halde gurur, prensip diyerek tum hayatlari boyunca mutsuz olmayi goze almalari daha mi adil geliyor size? Bir de Yilmaz'a bu hareketleri yakistirmayanlarin arkadaslar, nasil Yilmaz karakterini bu kadar derinden anlayip, bunu yapamaz diyorlar bilemiyorum. Sanki kendileri Yilmazmiscasina..Bence, ilk sezon dahil, bize gosterilen Yilmaz distaki sert kabuguna ragmen oldukca yufka yurekli ve asik oldugunda gozunu karartan biri. Ilk sezondaki Elif ornegine de pek katilamiyorum. Elif herseye ragmen, yani fenerde Yilmaz onu reddettiginde, cocugu ile yalniz bir hayat kurmayi goze alabilseydi bir sure sonra Yilmaz onu da bebegi ile kabullenirdi. Kaldi ki o olayin uzerinden yillar gecti. Yilmaz da gecmisiyle, yaptiklari, yapamadiklari ile hesaplasti. Baskasinin bebegini kabul etmesi zor olsa bile sevdigi kadin ugruna bunu yapabilecegine hukmetti. Bir omur boyu mutsuz olmaktansa mutlu olabilecegine inandigi bir hayati tercih etti.
Bana kalirsa Yilmaz'in karakterine tek uymayacak hareket Asli'yi bu asamada ortada birakmasi olurdu. Nitekim Filiz de benzer seyleri soyledi Yilmaz'a. Bir de uzerinde hic durmadigimiz bir diger nokta, Filiz'in de tum olup, bitenlerden sonra Yilmaz'i affedebilmesi. Kadin gozuyle baktigimizda bu da oyle kolay bir karar degil. En az Yilmaz'in attigi adim kadar zor. Filiz hala raporu bilmedigine gore, annesinin bir sozunu, kendi sozune tercih eden, onu hic taniyamamis biri var karsisinda. Yilmaz, Cem'le isbirligi halinde kendisine baskasinin cocugunu yutturmaya kalkistigini zannetti Filiz'in. Bu unutulabilecek birsey midir? Hayal kirikligini baska kollarda avutmaya calisan bir erkek.
Yilmaz'in dunku konusmalarinda Filiz'e bunu nasil yaptin, neden Cem'le oldun dememesi benim acimdan son derece dogru. Aksi hic yakisik almazdi diye dusunuyorum. Birincisi bu sorulari aylar once sormaliydi. Bebegi ilk duydugunda belki. Artik bunlari Filiz'e soylemesi olaylari hala kabullenemedigini ve bu konunun hic aklindan cikmayacagini gosterirdi. Bunlari dusunerek Filiz'le yeniden olamazdi. Dunku bolumde Yilmaz'a soyletilenler askin baskin gelmesinin, sevgilerinin onunde hicbir engel tanimadiklarinin gostergesiydi.
yalnız cem bir kez daha geri gelirse bu sefer yanında birini götürür bence ömer veya yılmaz olabilir bunlar yada cem gelir yılmazı vurmaya aslı bu olayı görür ve kendisini yılmazın önüne atar ve aslı vurulur ve ölür .şimdilik güzel geldi ama cemi nasıl bağlıyacam onu bilemedim ona da atlasın bir yerlerden yaww senaryoda her şeyi benden beklemesin:happy0064
uçtun galba biraz:) yok daha neler ben gene cem çıkarsa ortalıga çok fazla etkısı olucagını sanmıorm tamam gene etkıler ama buda onun sonu olucak.Ya cem ölmeli zaten..
uçtun galba biraz:) yok daha neler ben gene cem çıkarsa ortalıga çok fazla etkısı olucagını sanmıorm tamam gene etkıler ama buda onun sonu olucak.Ya cem ölmeli zaten..
vallahi o kadarda uçtuğum söylenemez yani sana biri 2.sezon başladıktan sonra filiz yılmazdan hamile kalacak ve bunu 20 küsür bölüm o veya bu şekilde saklayacak daha sonra yılmaz kendisine ihanet ettiğini düşündüğü kadını yine başka birinden sandığı bebeği ile kabul edecek deseydi senin cevabın ne olurdu ben az çok tahmin ediyorum .:happy0064
Oncelikle bolum yorumu yapan tum arkadaslara tesekkurler, hepsini ilgiyle okudum. Bazi arkadaslarla izlerken hemen hemen ayni seyleri hissetmisiz.
Bugun epeyce yorum okudum ama foruma artik yazmama karari alan arkadaslari anlayamadim. Sevdikleri karakterlerle ilgili hayal kirikligi yasamis olmalarinin forumdaki arkadaslarla yazismayi niye engelledigini bilemiyorum. Umarim bunlar son bolumun heyecaniyla verilmis gecici kararlar olsun.
Benim bolumle ilgili soyleyecegim, daha dogrusu eskiden yazmayip da, bolumu izledikten sonra aklima gelen, yeni birsey yok. Yilmaz'in son haftalardaki yumusamasindan sonra Filiz'le kayitsiz sartsiz beraber olabilecegini dusunup, o konuyla ilgili bir yigin sey yazmistik. Aslinda bu konuda en detayli ve dusunduklerime en yakin aciklamayi Filizim yapmis zaten. Birincisi ,ben Yilmaz'in Filiz'i affettigini sozune katilmiyorum. Affetme fiili yanlis. Yilmaz, Filiz'in cem'den hamile kaldigini dusunse bile bunun ayri olduklari donemde oldugunu biliyor. Iliski icerisinde bir ihanet yok. Olsa olsa bitmis bir iliskinin ardindan yasanan baska bir iliski var. Gercek hayatta da buna benzer o kadar cok olay var ki. Sadece taraflarin tekrar biraraya gelmesi icin gecen sure daha uzun belki. Ote yandan bizim dizide bu kisacik zamana sigan cok da fazla olay var. Mesela Filiz ve Yilmaz'in olumden donmeleri, birbirinin hayatini kurtarmalari. Bu olaylar olurken birbirlerini hala cok sevdiklerini farketmeleri. Birbirleriyle olmadan yasamanin yasamak olmadigini dusunmeleri. Hala bunlari hissettikleri halde gurur, prensip diyerek tum hayatlari boyunca mutsuz olmayi goze almalari daha mi adil geliyor size? Bir de Yilmaz'a bu hareketleri yakistirmayanlarin arkadaslar, nasil Yilmaz karakterini bu kadar derinden anlayip, bunu yapamaz diyorlar bilemiyorum. Sanki kendileri Yilmazmiscasina..Bence, ilk sezon dahil, bize gosterilen Yilmaz distaki sert kabuguna ragmen oldukca yufka yurekli ve asik oldugunda gozunu karartan biri. Ilk sezondaki Elif ornegine de pek katilamiyorum. Elif herseye ragmen, yani fenerde Yilmaz onu reddettiginde, cocugu ile yalniz bir hayat kurmayi goze alabilseydi bir sure sonra Yilmaz onu da bebegi ile kabullenirdi. Kaldi ki o olayin uzerinden yillar gecti. Yilmaz da gecmisiyle, yaptiklari, yapamadiklari ile hesaplasti. Baskasinin bebegini kabul etmesi zor olsa bile sevdigi kadin ugruna bunu yapabilecegine hukmetti. Bir omur boyu mutsuz olmaktansa mutlu olabilecegine inandigi bir hayati tercih etti.
Bana kalirsa Yilmaz'in karakterine tek uymayacak hareket Asli'yi bu asamada ortada birakmasi olurdu. Nitekim Filiz de benzer seyleri soyledi Yilmaz'a. Bir de uzerinde hic durmadigimiz bir diger nokta, Filiz'in de tum olup, bitenlerden sonra Yilmaz'i affedebilmesi. Kadin gozuyle baktigimizda bu da oyle kolay bir karar degil. En az Yilmaz'in attigi adim kadar zor. Filiz hala raporu bilmedigine gore, annesinin bir sozunu, kendi sozune tercih eden, onu hic taniyamamis biri var karsisinda. Yilmaz, Cem'le isbirligi halinde kendisine baskasinin cocugunu yutturmaya kalkistigini zannetti Filiz'in. Bu unutulabilecek birsey midir? Hayal kirikligini baska kollarda avutmaya calisan bir erkek.
Yilmaz'in dunku konusmalarinda Filiz'e bunu nasil yaptin, neden Cem'le oldun dememesi benim acimdan son derece dogru. Aksi hic yakisik almazdi diye dusunuyorum. Birincisi bu sorulari aylar once sormaliydi. Bebegi ilk duydugunda belki. Artik bunlari Filiz'e soylemesi olaylari hala kabullenemedigini ve bu konunun hic aklindan cikmayacagini gosterirdi. Bunlari dusunerek Filiz'le yeniden olamazdi. Dunku bolumde Yilmaz'a soyletilenler askin baskin gelmesinin, sevgilerinin onunde hicbir engel tanimadiklarinin gostergesiydi.
eline sağlık denizim yazdığın herşeye nerdeyse tamamen katılıyorum.Sadece yılmazın filizi kabullenmesinin biraz daha doldurulmasını gerektiğini düşünüorumm orda bişeyler konuşulmalıydı çok boş geçti o bölüm ..
valla filiz bence kal demez yilmaza insallah der gitme diye benim oldiye yanimda kal diye .insallah birlesirler ama asliya cok acidim dun ya elini kestii iyice his etmedi.ve yilmaz gidecek onun olmicak diye korktu ama ben de istemiyorum yilmazin asliyla evlenmesini sinir oluyorum bir onlari beraber gorunca asliyi yilmazin basina dertmis gibi goruyorum.yazik kiza ya ama bence oda tehdit gibi..neymis evlenicekmis yilmaz onla ameliyattan once yoksa ameliyat olmazmis...kicik...
filize cok aciyorum cok aci yekti yilmaz onun oldugunu saniyordu ki..asli sayesinde berbat oldu..insallah 75 bolumde birlersirler ve 5 bolum boylu mutluluk goruruz..cok istiyorum onlari beraber gormeyi..
vallahi o kadarda uçtuğum söylenemez yani sana biri 2.sezon başladıktan sonra filiz yılmazdan hamile kalacak ve bunu 20 küsür bölüm o veya bu şekilde saklayacak daha sonra yılmaz kendisine ihanet ettiğini düşündüğü kadını yine başka birinden sandığı bebeği ile kabul edecek deseydi senin cevabın ne olurdu ben az çok tahmin ediyorum .:happy0064
doğru valla :img-hyste Bak yavaş yavaş etkisi geçio bu bölümün bendeki.Yılmaza cidden hak veriyorum adam mutsuz yaşamayı mutlu yaşamaya tercih etti yaptığı hatalardanda ders alarak bida ynı hataları yapmadı...
evet ya canim aynen katiliorummm sana cok uyuz oluyorum ben buna ya canim ben sana sorucaktim hani gecen senin koydugun resimler varya dügün le ilgili onlar silinmis niyeee:img-wink:
çünkü buraya resim koymak yasakmış moderatör silmiş o mesajımı zaten kilitledide başlığı yeni başlık açtı hatta yeni başlığın başında yazmış resim koymayın yasak diye o resimleri bu sitenin ıhlamurlar altında resimler kısmında bulabilirsin son sayfalardadır sondan geriye doğru sayfalara bak işte neyse ben gümüşü izlemeye gidiyorum bye
bide aslı ölmiycekmiş ama filizle yılmaz kavuşcakmış
bu haberde neyin kötü neyin iyi haber olduğunu anladın sen
Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
18 Mayis 2007 Cuma
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Ihlamurlar Altinda [net] Kand 13,40 36,50
2 Sila [net] Atv 12,00 34,10
3 Hatirla Sevgili [net] Atv 10,80 32,30
4 Yabanci Damat [net] Kand 8,80 25,30
5 Yabanci Damat (ozet) Kand 5,70 21,80
Tele - Barometre
18 Mayis 2007 Cuma
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Sila [net] Atv 14,4 38,7
2 Ihlamurlar Altinda [net] Kand 11,7 34,3
3 Hatirla Sevgili [net] Atv 6,2 20,8
4 Yabanci Damat [net] Kand 6,2 16,8
5 Atv Spor Haberleri Atv 4,7 18,
Yukarıdakiler Binbir Gece'nin veya Aliye'nin reytingleri değil demi?:)
Şaka bir yana totalde bile 34.3 share yapmışız... Elif'in öldüğü bölümde bile bu kadar reyting almamıştık.Helal walla..:good:
Diğer bir noktada 74. bölüme gelmiş olmamız. Daha dün 1. bölümü izlemişim gibi geliyor. Zaman ne kadar çabuk geçiyor. Daha 19 yaşındayım ama yaşlanıyoruz galiba.:)
Bölümün "EN" leri...
En güzel sahne:Acıklıda olsa bölümün son sahnesi olan Filiz-Yılmaz sahnesi...:(
En dramatik sahne:Aslı'nın Filiz ile Yılmaz'ı başbaşa görmesi..:(
En çok göz yaşı döken:Tartışmasız Filiz onu az bir farkla Aslı takip ediyor.:)
En ilginç sahne:Ömer'in Yılmaz'la konuştuktan sonra Ali ile birlikte aynı arabaya binip elbise satmaya gitmeleri..:)Ömer ile Ali'nin ne kadar zıt kişilikli insanlar olduğunu düşününce..:img-yes:
En komik sahne:Küçük Ahmet'in "ben büyüğünce Elif'le evlenicem" demesi..:)
En sempatikler:Ahmet ve Elif
En iticiler:Hiç sahnesi olmamasına rağmen Cem akman :Dvede bir anda koyu bir Filiz-Yılmazcıya dönüşen Handan hanım...
Bölümün en iyi oyuncuları:Bülent İnal,Zeynep Beşerler,Tuba Büyüküstün ve Sinan Tuzcu...
not:Denizim yorumun çok güzel olmuş ellerine sağlık..:img-yes:
gülbeşeker
19-05-07, 22:01
Slm arkdaşlar ben bu bölümü pek beğenmedim .Öncelikle filiz-yılmaz sahnesi çoktu ama içi boştu sarılmalarında bile bir tutku,heyecan hissedemedim eğer senaryo gereği böylelerse onları tebrik ediyorum içlerinde bulundukları çaresizlği ,acıyı,kararsızlığı,tedirginlği bizlere çok güzel hissettirdiler ki o güzel bakışmaları olmasa onların aşık bir çift olduğunu anlamak zordu bu sahnelerden tat alamamamın sebebinin ikilinin gerçek hayatta ayrılmış olmalarıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum çünkü geçen bölüm ya da yılmazın filiin dizine pansuman yaptığı bölüm filiz-yılmaz aşkını müthiş derecede hissettim.Ayrıca araya giren müzikler ve şiirler de beni bu bölüm etkilemedi.Yani her filiz-yılmaz ağlamasında ya da sarılmasında yılmazın okuduğu şiiri duymak zorunda değiliz,anlamını yitiriyor bence.Bölüm yorumuma gelecek olursak,yılmaz karkteri yerle bir edilmiş duruma geldi.Bölümn ilk dakikasında pişmanım desem faydası olur mu dedi ben de aslıdan bahsedicek sandım bir baktım sen herşeyinle kabulumsun dedi o anda bir tuhaf oldum sonrasında yarası kanadı bırak senin için kanıyorsa kanasın dedi onun öncesinde de senin için ölmekten büyük mutluluk olur mu falan dedi.Tamam yılmazın replikleri güzeldi ama nedense ben çok etkilenmedim birkaç bölümdür filizi çocuğuyla kabul edeceğinin sinyallerini verse de pat diye filize herşeyinle kabul ediyorum demesi yılmaza hiç yakışmadı.Ona göre filiz ayrılık sürecinde cemle kendi isteğiyle birlikte olmuş hamile kalmış sonra pişman olmuş ama filizn esas sevdği kendisi bu da yılmaza yeter.Yılmaz bu bölüm kendini her konuda o kadar çok hatalı gördü ki filizn ihanetiyle kendisinin aslıyla sözlenmesi olayını bir tutuyor.Bu yüzden ikimiz de hatalar yaptık ama her şey geçmişte kaldı deyip filizle mutlu olmanın hayallerini kutuyor.Sonuç olarak yılmaz dizide en sevdğim karakter dizi bitinceye kadar da bu şekilde devam edecektir ama bu şekilde bir kabullenme yılmaza hiç yakışmadı.Ayrıca yılmaz bu bölüm bu davranışının haricinde bence hiçbir hata yapmadı yok kararı filize bırakmış,yok aslıya filizi sevdğini açık açık söylememiş bunların hiçbirine katılmıyorum.Adam ne yapacağını şaşırmış durumda gittği doktordan yana bile şansı yok yılmaz şimdi evlenmeyelim değil mi diyor doktor da evlenin moral olur diyor,aslı yılmaz eve gelir gelmez ameliyatı iptal ettirelim diyor sen olmazsan be yaşayamam durumlarında kız ölüm döşeğinde nerdeyse yılmaz da orda ben filize aşığım sen ameliyat ol,iyileş ben de senden ayrılıcam desin .Bence yılmaz orda söylemesi gerekeni söyledi.Yılmazın son sahnede filizn yanına gidip kararı sen ver zaten çaresizlğinin ifadesidir ki evlilik kararını da yılmaz isteyerk vermemiştir bu karar ona verdrilmştir ömerin sözleriyle yılmazın aklı karıştı kendini filizn yanında buldu ki zaten yılmaz da biliyor filizin kendisini kabul etmeyeceğini.
Filize gelecek olursam bölümn ilk sahnelerinde ağzı kulaklarındaydı. Gülmek filize yakışıyor yalnız yılmazın kendisini her şeyiyle kabul etmesinden dolayı ne kadar da mutlu hatta filizn şu repliğinden dolayı bir ömür boyu yılmaza bebeği söylemese olur düşüncesine kapıldım.Bebeğim bir başkasından olsa da kabul ediyor musun yılmaz?Ceyda soruyor bebeği niye söylemiyorsun filiz de bu mutluluk bana yeter diyor.Şimdi diyeceksiniz ki filiz aslı hasta diye bu bebeği söylemiyor merak etmeyin aslı hasta olmasaydı da yine bir bahanesi olurdu hazır yılmaz kendini her haliyle kabul etmişken ne diye söylesin?
Sonuç olarak bu dizide her karakterde bencillikler var ama bu bölüm filiz ve aslıda gözüme çarptı,ikisini de anlamaya çalışıyorum bu yüzden ikisine de çok fazla kızamıyorum.Ama en çok yılmaza üzüldüm ve bu bölüm bülent inal muhteşem oynadı.Kesinlikle göz kamaştırdı.
Nerede kalmistik..Cok uzun yaziyorum diye bolme ihtiyaci duydum. Sevgili Berna kendisinin hep uzun yazdigini soyler ama ben onu bu konuda geciyorum sanirim. Berna'cim, bu arada bolum yorumunu cok begendim. Aslinda bu defa bolum yorumu gibi degil de aklima dusenleri yaziyorum. O yuzden biraz karisik oluyor sanirim.
Dun de dedigim gibi, ikinci sezonun en geri donulmez hatasini yapanin Yilmaz oldugunu hep birlikte gorduk. Yilmaz Asli'ya evlenme teklif etmemis olsaydi, simdi butun sorunlar cozulmus olacakti. Zaten birkac bolumdur asil meselenin bebek degil de, Asli oldugu iyice vurgulanmaya baslamisti.
Yilmaz, Filiz'e olan ofkesiyle Asli'ya evlenme teklif ettiginde bu kararinin Filiz'e baglanmasini dogru bulmamistim.Yilmaz akli basinda, ask disinda, hayatinin diger alanlarinda cok sansli bir adam. Buyuk bir sok olsa da, bunu kendi icinde yasayip, yaralarini sardiktan sonra gidebilirdi Asli'ya. Asli zaten onu bekleyecegini soylemisti. Yilmaz kendini baska turlusune inandirmaya calissa da, kolay olani yani Asli'yi kullanmayi secti. Cok sevilmeye, Filizsiz bir hayatin mumkun olabilecegini kanitlamaya ihtiyaci vardi. Simdi, aceleyle verdigi karalarin sonuclarina katlaniyorlar hep birlikte.
Asli, acisindan konuya bakacak olursak..Asli'nin Yilmaz ve Filiz'in hala birbirlerini sevdikleri fikrine o kadar takilmadigini hep soyluyorum. Bunu bilerek bu iliskiyi kabul etti zaten. Daha farkli bir sevgiyle, farkli bir hayat kurabileceklerine inandirildigi icin. Yilmaz'in o duygulari icine gommeyi sectigini sandigi icin. Yilmaz'in soylediklerinde samimi oldugunu bildigi icin. Bu bolum, Filiz ve Yilmaz'i birlikte gorunce birden o gune kadar inandiklarinin dogru olmayabilecegini gordu. Dogal olarak yikildi ve evine gitti. Buraya kadar benim acimdan hersey normal. Devaminda Yilmaz'a soylediklerinin de hepsine katiliyorum. Asli'nin hatalari bence "ameliyatimi iptal ettir" demesiyle basladi. Yilmaz olmazsa tedaviden ve dolayisiyla yasamaktan vazgeciyordu. Asli'nin ilk cumlesi bu oldu. Asli once Yilmaz'in Filiz'le iliskisi olup, olmadigini sorgulayip, hastaligi ile ilgili karari daha sonra alsaydi, en dogrusu bu olurdu. Once olmeyi istedigini soyleyerek Yilmaz'in tum manevra alanini kapatti. Neredeyse ona baska secenek tanimadi. Asli istese pekela kimseye duyurmadan doktorunu arayip, kararini soyliyebilirdi. Ama oyle olmadi. Asli Yilmaz'la olmak adina herseyden vazgecti. Yilmaz'in ona yalan soyledigini, artik eski samimiyetinden iz kalmadigini gormemeyi secti.
Bunu hastalik psikolojisiyle de yapmis olabilir ama Asli bu noktadan itibaren benim gozumde artik haksiz konumda. Hastaligini bir merhamet, baski araci gibi kullanmaya baslayarak, cok sevdigini iddia ettigi Yilmaz'a tamamen duyarsiz kaliyor. Hastaliginin da etkisiyle bencilligini on plana cikariyor. Sanirim psikolojide "denial" denilen durumda Asli. Gozunun onundeki gercegi gormeyip,yeni bir gerceklik kurguluyor. Ustelik bu durumdan en zararli kendisinin cikacagini bile fark etmeden. Daha onceki bir mesajimda yazdigim gibi Asli'ninki artik sagliksiz bir ask olma yolunda. Saplantiya dogru gidiyor.
Simdi Asli, bebegi ogrenip, aradan cekilecekmis deniyor. Bu haberle Asli'nin ruh hali de olumlu yonde degismeli ki hem nikahtan vazgecsin, hem de tedaviye devam etsin. Bu nasil olacak anlamis degilim. Asli karakteri bir donus daha yasayacak demek ki..
öncelikle denizim ve gülbeşeker yorumlariniz cok güzel herzamanki gibi yüreğinize saglık:happy0064
aslında herkesin söylediği şey yılmaz&filiz sahnesinde replikler güzel olmasina ragmen bir şeyler eksikti bende tam olarak hissedemedim yavan geldi sanki:icon_whis birde zaten biz yılmazın bebeği kabul edeceğini biliyorduk ama
ben seni herşeyinle kabul eedecem demesi dahasi bu yüzük senin parmağinda
olmaliydi demesi yani bunu ilk ögrendiği zaman kabul etmediği için kendisini
suclamasini fazla buldum o kadarda degil
aslında yılmaz hayatının en önemli konusu dömün noktasi diye tabir edeceğimiz bir konuda bir kızgınlıkla bir öfkeyle ne kendisini nede karşisindaki
insanı düşünmeden bir karar verirse işte böyle adamin ayağina dolanir
sonucta yılmaz büyük bir hata yapti ve şimdi bedelini ödüyor
ne demişler ne ekersen onu biçersin:img-wink:
yılmaz karkteri yerle bir edilmiş duruma geldi.Bölümn ilk dakikasında pişmanım desem faydası olur mu dedi ben de aslıdan bahsedicek sandım bir baktım sen herşeyinle kabulumsun dedi o anda bir tuhaf oldum sonrasında yarası kanadı bırak senin için kanıyorsa kanasın dedi onun öncesinde de senin için ölmekten büyük mutluluk olur mu falan dedi.Tamam yılmazın replikleri güzeldi ama nedense ben çok etkilenmedim birkaç bölümdür filizi çocuğuyla kabul edeceğinin sinyallerini verse de pat diye filize herşeyinle kabul ediyorum demesi yılmaza hiç yakışmadı
Yılmaz ile ilgili yorumuna katılıyorum gülbeşeker...:good:
İlk sezonki Yılmaz ile şimdiki Yılmaz arasında dağlar kadar fark var.
İzleyenler bilir ilk sezon cafedeyken bir adam sırf Elif'e bakıyor diye iri yarı olmasına rağmen adamı dövmeye çalışmıştı Yılmaz. Şimdi ise başka birisinden hamile olduğunu düşündüğü Filiz'i bile affedebiliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..:img-yes: Hangisi gerçek Yılmaz'ı yansıtıyor..?:img-help:
Filiz'in bebeği hala söylememesi ise ayrı bir saçmalık tabii...:good:
gülbeşeker
19-05-07, 22:39
öncelikle denizim ve gülbeşeker yorumlariniz cok güzel herzamanki gibi yüreğinize saglık:happy0064
aslında herkesin söylediği şey yılmaz&filiz sahnesinde replikler güzel olmasina ragmen bir şeyler eksikti bende tam olarak hissedemedim yavan geldi sanki:icon_whis birde zaten biz yılmazın bebeği kabul edeceğini biliyorduk ama
ben seni herşeyinle kabul eedecem demesi dahasi bu yüzük senin parmağinda
olmaliydi demesi yani bunu ilk ögrendiği zaman kabul etmediği için kendisini
suclamasini fazla buldum o kadarda degil
Yorumumu beğendğin için çok teşekkürler sevgili medsul ben bunu galiba daha önce de söylemiştim tekrar söyleyeyim senaristler filizle yılmazı her konuda eşitlemeye çalışıyorlar geçen bölüm filiz sanki dizideki bütün hatalar onunmuş gibi davrandı bu bölümde de yılmaz.Yılmaz nerdeyse filize cemle birlikte oldun bir hata yaptın ,hamile kaldın ilerde yine buna benzer bir hata yaparsan ben seni yine affederim diyecek yani yılmaz karakterine yakında bunu da söyletirlerse şaşırmam ama 75.bölümn son sahnesi bebeği öğreniyormuş galiba.Bu arada çoğumuzun filiz-yılmaz sahnelerinde hissetmedği duyguyu umarım kalan 5 bölümde en güzel şekilde hissederiz.Onların birbirlerine sıkıca sarıldıkları ,rahatça çekinmeden gülmelerini,konuşmalarını bakışmalarını kalan bölümlerde izlemeyi çok istiyorum.
sevgili yelda92 foruma yeni üye oldum.dedigin resimleri ihlamurlar altinda bölümünde bulamiyorum bana yardimic olabilir misin ? bye
Sevgili bego87, mistaa ve medsul,
Yazdiklarimi begendiginiz icin tesekkurler. Destan oldu benim ki. Okuyanlara sabir diliyorum gercekten..
Bu bolum Filiz hakkinda soylenecek seyler cok daha az. Filiz tamamen edilgen konumdaydi bu bolum. Ne olursa olsun Asli'yi hice sayarak, Yilmaz'la olamayacagini biliyordu bir tek. Bence bu nedenle, yani Asli meselesi halledilmeden bebegi soylemek istememesini ben anliyabiliyorum. Ustelik basindan beri de bu bebegi Filiz'in soyliyemeyecegini savunuyorum. Filiz bebegi zaten soyledi ve Yilmaz inanmadi. Arada bebegin baskasindan olmasi ile ilgili hicbir gelisme olmadigi icin, Yilmaz'in simdi Filiz'e inanmasini gerektirecek de hicbir sey yok. Yilmaz artik Filiz'e inanmayi isteyebilir o kadar. Bu isi cozebilecek olan tek kisi Handan. Sanirim onumuzdeki bolum, Handan'dan bir hareket gorecegiz. Ote yandan bu bolum, artik aramizda gizli sakli birsey kalmayacak derken bu konuyu da kasdettigini sandim ama Yilmaz sanirim onun Cem'le ilgili birseyler soyliyecegini sanarak, zarif bir hareketle susturdu onu. Herhalde utanmasina engel olmak istedi, sonra zaten araya Yilmaz'in yarasi da girince bu konu daha fazla acilmadan kapandi.
Filiz, Yilmaz'in onu gercekten herseyden cok sevdigini gordugunde cok mutlu oldu. Sanirim bir an ayaklari yerden kesildi. Gozunde bebek meselesi de kalmadi. Bir an kendinizi onun yerine koyun. Hangi kadin boylesine kosulsuz ve buyuk bir sevgiden etkilenmez. Devaminda tekrar Asli meseleleri devreye girince bebek yine gizlenmek zorunda kaldi.
Bu bolum, Filiz ve Yilmaz birlikteyken Asli'nin varliginin da aralarinda oldugunu ve hayat karsisinda cok caresiz kaldiklarini hepimize cok guzel hissettirdiler. Hem sevgi dolu, hem mesafeli, hem caresizdiler. Bir an herseyi halledebileceklerini dusundulerse de, tum sevincleri gibi bu da cok kisa surdu.
Yilmaz, Asli'ya gercekleri soyliyemeyerek ya da cevabini bile bile son karari Filiz'e birakirken biraz zayif davransa da, normalinin bu oldugunu dusunuyorum. O kadar zor durumda ki, yasadigi tum kararsizliklari, kalbiyle vicdani arasinda gidip gelmelerini anliyabiliyorum. Son sahnede icleri kan aglasa da, ikisinin de farkli davranamayacaklarini biliyoruz. Bu arada bu bolum hem Tuba Buyukustun'un, hem de Bulent Inal'in cok iyi bir oyunculuk cikardiklarini dusunuyorum. Onlarla birlikte bizim de izlerken icimizi karartmayi basardilar.
Zaynep Beserler de bu bolum, gecen bolumlere oranla, ozellikle bazi sahnelerde cok daha basariliydi, onu da belirtmeden gecmeyeyim.
Sevgili arkadaşlar,
Filiz, Yılmaz'a bebeği söylemiştir . Filiz, bebeği söylesin, ifadeleri yanlıştır. Filiz, bebeği söyledikten sonra Yılmaz'ın inanmaması üzerine bebek senden değil, ifadesiyle yanlış davranışta bulunmuştur. Filiz'in hatası da budur. Sorun da budur. Sorun, Filiz'in bebeği söyleyip söylememesi değildir. Filiz, bebeği söylesin, ısrarını anlamakta güçlük çekiyorum. Bundan sonra söyleyip söylemesinin de benim için önemi yoktur.
Not : Hamileliğini söyleme zamanlamasındaki hatasını söylemiyorum
Benim soylemek istedigim bir kac sey var.....
-Ne oluyor forumdaslarim, ne demek yazmicagim? Sizsiz bu forum forumu olur..? Sizin guzel espirileriniz... Asmalariniz... Siirleriniz.... Yorumlariniz.... Lutfen biraz sabir, hersey duzelir!:sad53:
-Dunki bolumde Zeynep BEserlerin gercekten iyi oyuncu oldugunu gordum! Bunu kanitladi... Tebrik ediyorum!
-BEn su Cem olacak psikoyu ozledim yaa.... Onla biraz heyecan oluyor:happy0064 Keske son bolum'e kadar kalsaydi... Hem Cem olmazsa Filiz ve YIlmaz yakinlasmazdi... Gerci Cem olmasaydi Filiz ve Yilmaz ayrilmazdi:img-hyste
-Butun yorum yazan arkadaslarima tskr ediyorum! Ve yureginize saglik diyorum! En cok Tebessum arkadasimin yorumuna katiliyorum! Filizim senin yorumunu fazla bekletirme! Senin yorumun benim dusuncelerimin en iyi yansitan...
-Sevgili Si_Nice'nin tuyolari vardi, verdimi, yada vermedimi? Verdiyse diger basliga bakim
-Bu Kerem'e sinir olmamak elde degil, ama Ipek Yaylacioglunun perfomansini kutluyorum!:happy0064
-Bolumun en'leri
En caresizler:FIliz Yilmaz
En mantiksiz:Asli
En iyi oyuncular:Tuba Buyukustun, Bulent Inal, Zeynep Beserler, Ipek Yaylaciolgu
En iyi replik:Bir damla gozyasin benim olumumdur
En guzel kiyafet:Bulent(cok modern ve guzel gorduk) kot felan cok guzel yakisti, bunun aynisi Sinan'a da gecerli. Filizin en cok sari t-sirt ve keten pantol kiyafetini begendim. Ama sapka guzel degildi:img-pilot
En komik sahne:Ahmetin elifle evlenmek istemesi:img-hyste Ve Mirsad Ali Sema:img-hyste
Yılmaz ile ilgili yorumuna katılıyorum gülbeşeker...:good:
İlk sezonki Yılmaz ile şimdiki Yılmaz arasında dağlar kadar fark var.
İzleyenler bilir ilk sezon cafedeyken bir adam sırf Elif'e bakıyor diye iri yarı olmasına rağmen adamı dövmeye çalışmıştı Yılmaz. Şimdi ise başka birisinden hamile olduğunu düşündüğü Filiz'i bile affedebiliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..:img-yes: Hangisi gerçek Yılmaz'ı yansıtıyor..?:img-help:
Filiz'in bebeği hala söylememesi ise ayrı bir saçmalık tabii...:good:
haklısın elifle birlikte olan yılmazla filizle birlikte olan yılmaz farklı ama sadece kıskançlık bakımından farklı yoksa diğer yönden yılmazın değiştiğini sanmıyorum kıskançlığı konusunada gelirsek oda karşısındaki kıza bağlı diye düşünüyorum yani bir erkeğin eline ipleri nekadar verirsen üzerine gelir ama bazen sende kendini gösterirsen durumlar değişir diye düşünüyorum bir erkek her sevgilisinde aynı tepkiyi vermez kişine göre davranır bence..
Bu arada unutmadan bu bolum beni en cok etkileyen ve gozlerimin dolmasina neden olan sahnenin Omer-Mujgan Hanim sahnesi oldugunu yazayim. Omer cephesini daha sonra yazacagim. Yazmaktan yorgun dustum, sizleri de iyice biktirmayayim.
Bu arada unutmadan bu bolum beni en cok etkileyen ve gozlerimin dolmasina neden olan sahnenin Omer-Mujgan Hanim sahnesi oldugunu yazayim. Omer cephesini daha sonra yazacagim. Yazmaktan yorgun dustum, sizleri de iyice biktirmayayim.
sevgili denizim kısım kısım eklemiş olduğun o güzelim yorumlarını okumaktan büyük bir zevk aldım ve katılmadığım tek bir nokta yok düşüncelerimiz aynı, bakış açılarımız bile aynı filiz ve yılmaz için söylkediklerinde o kadar doğru tespitler var ki okuyup yılmazın ve filizin durmunu anlamamak haksızlık olur bu çifte emeğine, yüreğine ve ellerine sağlık, yılmaz konusunda da düşüncelerimizin aynı olmasına sevindim demek ki aynı duyguları hissetmişiz, bıktırmak mı bu kadar güzel yorumlarddan bıkılır mı kendi adıma hayır...
bahsettiğin sahnede ben de çok etkilendim ama özellikle ömer paşam daha iyiydi bu sahnede gerçi bölüm yorumumda değineceğim bu konuya sen yazınca bende beğenimi dile getiireyim hemde bu güzel yorumların için beğenilerimi dile getiriyim istedim...
ewet bende o sahnede çok duygulandım. Arada bir Elif i hatırlamaları iyi olur..
Sevgili Filizim,
Cok tesekkur ederim. Yazimda da dedigim gibi Yilmaz'la ilgili en iyi aciklamayi sen bu sabah yapmistin zaten. Ben orada yazdiklarina tamamemn katiliyorum. Senin tum bolum yorumunu da bekliyorum.
Omer ve Mujgan Hanim gercekten cok etkileyiciydiler. Hafta ici Omer'den Elif'le ilgili bir konusma yapmasini bekledigimi yazmistim. Omer karakterini artik o kadar iyi taniyoruz ki Elif'i hatirlamadan, ona olan duygularini aciklamadan yeni bir evlilige basliyamazdi. Sinan Tuzcu yine dokturdu o sahnede.
Bu hafta Fomer cifti icin guzel bir haftaydi, cok buyuk bir mutlulukla ve forumdaki deyimle 'anin tadini' cikararak seyrettim onlari.
Feride ve Omer evlenmeye karar verdikten sonra Omer nufus artisini hic dusunmeden planlar yapmaya baslamisti bile. Ask adami aile adami olmaya baslamisti bile. Feride gibi ben de ciddi mi degil mi diye dusunmedim desem yalan olur. Mutluluklari gozlerinden okunuyordu ama seyrederken icim isindi. Omer tahmin edildigi gibi artik vakit kaybetmek istemiyordu. Eh haksiz da sayilmazdi sonucta Ihlamurlar Altinda'da mutluluk kisa sureli oluyor ve de mutlu ciftler hemen ayriliyordu ;)
Haberi ailelerine verdiklerinde degisen sartlarin ve dusuncelerin sonucu olarak iliskileri ilk duyuldugunda verilen tepkilerin aksine herkes bu cifti kutladi ve cok sevindiler mutlulugu yakaladiklari icin. Fomer cifti mahallede de kendini sevdirmisti, Mujgan Hanim'in kizini hatirlayip huzunlenmesi disinda bu evlilik haberi otekinin aksine tum bireylerde gulumseme yaratti :)
Omer ve Feride'nin daha is konusu belli olmadan ev bakmaya gitmeleri biraz hayalcilikti ama galiba hayal kurmadan da basarili olmak icin planlar yapilamiyor. Feride'nin sorusuna Omer'in bu cevabi verecegini herhalde kendisi de bundan alti ay once inanmazdi ;) Omer'in mutlu olmak icin paraya pula ihtiyaci olmadigini biz zaten tahmin ediyorduk ama o da bunu daha iyi anladi. Kendisi de ifade etti 'Hayallerini kuculttu' Insanin sevdikleri yaninda olunca nerede yasadigi, ne kosullarda yasadigi cok da dert degil bence de. Daha once de yazdigim gibi Omer bir sekilde hep Yilmaz'in yasadiklarini yasiyor, aslinda bu aralar onunla dertlesse bayagi is cikar onlardan da. Her neyse, Feride'nin daha temkinli olmasini iyi bir cift olarak goruyorum. Omer'e her ne kadar destek super olsa da, eger Omer ucarsa onu yere indirecek bir karisi olmasinin her zaman faydali oldugunu dusunuyorum. Feride'nin de dusuncelerini soyleme konusunda bir cekincesi olmuyor zaten. Omer ve Feride daha sonra ev planlarini yaparken Omer'e bayildim. Yatak odasi sozundeki bakisi da dikkatimden kacmadi :img-in_lo Feride ise adeta ruyada gibiydi. Daha birkac gun once hayalini bile kuramadigi seyler gercek oluyordu.
Bu arada romantizm ruzgarlari ufak detaylarda sozlerde ve bakislarda kendini gostermeye devam etti. Feride 'Ne sansliyim' dedi, Omer de 'Asil bana sans getiren kisi sensin' dedi. Aslinda her ikisi de sansli diye dusunuyorum. Feride son olaylari hic yasanmamis varsayan Omer gibi bir ask adamiyla ve kendi kizi gibi sevdigi kiziyla bir aile oluyordu. Omer ise kendisini bunalimli donemlerinde hic yalniz birakmayacak, ona cok guvenen, destegi asla esirgemeyen ve de cok asik bir ese sahip olacakti, ustelik kizi da onu cok seviyordu. Elif'in babasi kadar cok sevdigi 'bir annesi' olacakti. Tabi bir de sorunlarini da duygularini da konusabilen bir cift olacaklari da cabasi. Omer'in Elif'i sevdigini biliyorum ama bu sefer kendisini karsilikli olarak seven bir ese sahip olmasi ona cok daha iyi gelecektir.
Omer'in Bekir Amca'sindan bir tane de ben istiyorum bu arada. Onun izni olmasa Omer sifirdan baslama planini gerceklestiremezdi bile. Son derece yumusak, tatli bir adam. Handan'nin Cem'den alinmis olan evi onerecegini ve Omer'in de bunu istemeyecegini biliyorduk ama hatirlatilmasi dogru oldu. Sonucta Handan bu teklifi yapmaliydi. Omer'in de dedigi gibi hatiralari maalesef Cem'le kirlenmisti ve bunun Handan da farkinda oldugu icin bu teklifi pek de uzulmeden yapti. Feride'ye gelen teklifin ise acaba dansa doner mi suphelerinin giderilmesi icin yazilmis bir sahne oldugunu dusunuyorum. Feride de cevabi verdi 'Dansi biraktim donmeyi de dusunmuyorum' Belki yaniliyorum ama onlarin iliskisinde sorun cikacaksa (umarim cikmaz) bunun Omer'in Gazi Mahallesi ile ortak projesinde cikacagini dusunuyorum. Feride'nin supheleri de, Handan'in 'bu sefer seytanin bacagini kirdin' demesi de maalesef dizi klisesinde guzel seylere alamet degil. Yine de Omer'in bu azmi varken bir sekilde cozum yolu bulacagina da inaniyorum. Bu arada bebek ve hamile kiyafetleri uzerine calismak da Filiz'e de iyi gelecekti aslinda. Umarim suphelerimde yaniliyorumdur. Artik dizi sona yaklastigi icin Omer'in yukselisini de gorebiliriz. Diger olaylar yeterince geriyor bizi, biraz mutluluk gorelim dizide. Tam olarak da karar veremedim, cunku senaristleri dusununce kafam karisiyor bu konuda ;)
Her haftakinden kisa oldu ama bu hafta mazeretimden dolayi affedin. Sonuc olarak bu hafta Omer ve Feride yasama birlikte asilmaya basladilar bile. Hayat sadece bir ask mucadelesi, entrika, yalan dolan degil yasam mucadelesi de. Bunun uzun bir sureden sonra tekrar ana karakterlerin oykusune katilmasini da sevdim :img-yes:
Sevgili arkadaşlar,
Filiz, Yılmaz'a bebeği söylemiştir . Filiz, bebeği söylesin, ifadeleri yanlıştır. Filiz, bebeği söyledikten sonra Yılmaz'ın inanmaması üzerine bebek senden değil İfadesiyle yanlış davranışta bulunmuştur. Filiz'in hatası da budur. Sorunda budur. Sorun, Filiz'in bebeği söyleyip söylememesi değildir. Filiz, bebeği söylesin, ısrarını anlamakta güçlük çekiyorum.
Forumun bebeği söylesin ısrarı sadece Yılmaz ile Filiz'i mutlu görmek arzusundan dolayı değil.. :img-yes:
Dünyaya gelmek üzere olan bir bebek var ve bunu babasının bir an önce bilmesi gerekiyor olay bundan ibaret....:img-yes:
gülbeşeker
19-05-07, 23:22
Sevgili arkadaşlar,
Filiz, Yılmaz'a bebeği söylemiştir . Filiz, bebeği söylesin, ifadeleri yanlıştır. Filiz, bebeği söyledikten sonra Yılmaz'ın inanmaması üzerine bebek senden değil, ifadesiyle yanlış davranışta bulunmuştur. Filiz'in hatası da budur. Sorun da budur. Sorun, Filiz'in bebeği söyleyip söylememesi değildir. Filiz, bebeği söylesin, ısrarını anlamakta güçlük çekiyorum. Bundan sonra söyleyip söylemesinin de benim için önemi yoktur.
Sevgili sezinti bebek söylenmiş,söylenmemiş çok da önemli değil şurda kalmış 5 bölüm hiçkimse söylemese de cem hapisten kaçar bebek de doğmuş olur cem bebeği kaçırır o zaman yılmaza söylerler heralde ya da yılmazın kafasına taş düşer kendisi anlar.Sorun şu ki filizn "senden değil" ifadesinden sonra yılmazın bebek hakkında hiçbir şüphesi kalmamış cemden olduğuna emin olmuştur.Ama yılmaz filizi bu şekilde de kabul etmişse artık baba olmayı öğrenmeyi hak etmiyor mu?Bu yanlış düzeltilmemeli mi?Ben her zaman şunu söyledim yılmaz aslıyla evlense çocukları olsa kendine bir düzen kurmuş olsa da bu bebeği bilmeye hakkı vardır.
Forumun bebeği söylesin ısrarı sadece Yılmaz ile Filiz'i mutlu görmek arzusundan dolayı değil.. :img-yes:
Dünyaya gelmek üzere olan bir bebek var ve bunu babasının bir an önce bilmesi gerekiyor olay bundan ibaret....:img-yes:
Sevgili mistaa
Konu hakkında mesajlarımı takip ettiyseniz bu konuda, Filiz'in hatalı davranışlar sergilediğini bölümde belirten bendim. Bu hatayı sürekli mesajlarımda belirttim. Filiz'in hatasıyla sorunların içerisinde doğacak bebeği kattığını özellikle yazdım ( kısa açıklamam yeterlidir Umarım ) Çizgimde değişiklik yoktur. Belirtmek istediğim ifadelerin yazılış şeklidir. Yazılan ifadeleri dışarıdan okuyan ve diziyle ilgisi olmayan bir kişi, Filiz'in bebeği söylemediğini anlar. Filiz, bebeği söylesin cümlelerini kurar. Umarım anlatabilmişimdir.
dün aksam arkadasimin dügünü oldugundan bakamamistim,simdi seyrettim.gözyaslarina boguldum.Allahim ya Filiz gitme kal,evlenme desin.Ama demeyecek ve bizleri kahredecek.
haklısın elifle birlikte olan yılmazla filizle birlikte olan yılmaz farklı ama sadece kıskançlık bakımından farklı yoksa diğer yönden yılmazın değiştiğini sanmıyorum kıskançlığı konusunada gelirsek oda karşısındaki kıza bağlı diye düşünüyorum yani bir erkeğin eline ipleri nekadar verirsen üzerine gelir ama bazen sende kendini gösterirsen durumlar değişir diye düşünüyorum bir erkek her sevgilisinde aynı tepkiyi vermez kişine göre davranır bence..
Bir insan kıskançtır veya değildir slayjic...:img-cool2
Ben ilk sezon çizilen Yılmaz karakteriyle bu sezonki Yılmaz arasında farklılıklar olduğunu düşünüyorum. Tıpkı diğer tüm karakterler gibi...
Yanlış anlaşılmasın Yılmaz Filiz'i bebek olayından dolayı asla affetmesin demiyorum.Ama bu affetme bu kadar kolay olunca şaşırdım...Sonuçta yalanda olsa Filiz, Yılmaz'a göre başkasının çocuğunu taşıyor..Bu Yılmaz gibi biri tarafından bu kadar kolay hazmedilmemeliydi..:img-yes:
Not:Berna ellerine sağlık FÖMER yorumun çok güzel olmuş..
Bir dahaki bölüm ne olacak acaba cok merak ediyorum.Zaten bitireceklerse diziyi bari biraz yüzümüz gülsün aglatmasinlar artik:::
Ben ilk sezon çizilen Yılmaz karakteriyle bu sezonki Yılmaz arasında farklılıklar olduğunu düşünüyorum. Tıpkı diğer tüm karakterler gibi...
Yanlış anlaşılmasın Yılmaz Filiz'i bebek olayından dolayı asla affetmesin demiyorum.Ama bu affetme bu kadar kolay olunca şaşırdım...Sonuçta yalanda olsa Filiz, Yılmaz'a göre başkasının çocuğunu taşıyor..Bu Yılmaz gibi biri tarafından bu kolay hazmedilmemeliydi..:img-yes:
bence öyle değil yılmaz bile filize sen beni değiştirdin dedi demekki karşındaki insana göre davranışlarında değişiyor demek oluyor bu, yılmaz elifi kısıtladı ama filizi kısıtlayamadı bu kadar basit insanlar her ilişkilerinde aynı değillerdir karşılarındakilere göre farklı davranıyorlardır aşktaki kıskançlıkla günlük hayattaki kıskançlığı karıştırmamak lazım...
Sevgili mistaa
Konu hakkında mesajlarımı takip ettiyseniz bu konuda, Filiz'in hatalı davranışlar sergilediğini belirten bölümde bendim. Bu hatayı sürekli mesajlarımda belirttim. Filiz'in hatasıyla sorunların içerisinde doğacak bebeği kattığını özellikle yazdım ( kısa açıklamam yeterlidir Umarım ) Çizgimde değişiklik yoktur. Belirtmek istediğim ifadelerin yazılış şeklidir. Yazılan ifadeleri dışarıdan okuyan ve diziyle ilgisi olmayan bir kişi, Filiz'in bebeği söylemediğini anlar. Filiz, bebeği söylesin cümlelerini kurar. Umarım anlatabilmişimdir.
Sevgili Sezinti;
Forumda yazmaktan çok yapılan yorumları okumayı seviyorum.Onun içinde geçmişte yazdığın yorumların çoğunu okudum ve katılıyorum..:img-yes:
Aslında bu bebek söyleme olayındada mutakıbız..."Filiz bebeği söylemedi" deniyor çünkü herkes eski defterleri açıp Filiz'in bu bebek konusundaki hatalarını tekrar ve tekrar yazmak istemiyor yada üşeniyor bilmiyorum. Onun yerine kısaca "Filiz bebeği söylemedi" deniliyor..:img-yes:
Çünkü Filiz 20 bölüm boyunca Yılmaz'a adamakıllı bir "bebeğin var" diyemedi..Bu konudada hemfikiriz zaten..:img-yes:
destina304
19-05-07, 23:53
Yanlış anlaşılmasın Yılmaz Filiz'i bebek olayından dolayı asla affetmesin demiyorum.Ama bu affetme bu kadar kolay olunca şaşırdım...Sonuçta yalanda olsa Filiz, Yılmaz'a göre başkasının çocuğunu taşıyor..Bu Yılmaz gibi biri tarafından bu kolay hazmedilmemeliydi..:img-yes:
katılmıyorum mıstaa demek yılmaz filizi ne kadar seviyomuşki bu durumu kabul ediyo öle.yani kıskançlıkla alkası yok zaten bu durumu hazmetmesi..neyse herkese iyi yorumlar iyi akşamlar byebye
Bence herkez Filizin bebegi söylemesini istiyor, cünkü artik herkez Yilmazzin Filizin ona ihanet etmedigini bilmesini istiyor.Sadece Yilmaz degil artik herkez bilsin istiyoruz,Filiz öyle biri degil,sadece Yilmazi sevdi,sirf onun oldu denmesini istiyoruz.Yani en azindan ben öyle düsünüyorum
Dünkü bölümde yasanılan o kadar olay varken ve bu olayların sorumlusu aşikarken hala daha Filiz karakterinin amacını hala daha anlamadıgım sekilde hataların ortasına cekilmeye calısılmasını hayretler içerisinde okuyorumm..
Filiz bebeği söylemiştir demekle hata yaptıgımı düşünmemekle birlikte anlatmak istedigimi anlatamadıgımı düşünmekteyim.. Cogu zaman oldugu gibi forumda yine farklı algılanmış..
NOT: Dogrusu budur.. Yoksa ben mi farklı bir dizi izliyorum..
Gecen bölümün akabinde hala daha Filiz'in bebegi söylememesinin konusulmasının ardından cok merak ettigim birsey var ki; o da Filiz bebegi söyledikten sonra forumun takınacagı tavır.. İçimden bir ses eminim ki konusulacak bir sey bulunur diyor :img-wink:
Benim soylemek istedigim bir kac sey var.....
-Ne oluyor forumdaslarim, ne demek yazmicagim? Sizsiz bu forum forumu olur..? Sizin guzel espirileriniz... Asmalariniz... Siirleriniz.... Yorumlariniz.... Lutfen biraz sabir, hersey duzelir!:sad53:
-Dunki bolumde Zeynep BEserlerin gercekten iyi oyuncu oldugunu gordum! Bunu kanitladi... Tebrik ediyorum!
-BEn su Cem olacak psikoyu ozledim yaa.... Onla biraz heyecan oluyor:happy0064 Keske son bolum'e kadar kalsaydi... Hem Cem olmazsa Filiz ve YIlmaz yakinlasmazdi... Gerci Cem olmasaydi Filiz ve Yilmaz ayrilmazdi:img-hyste
-Butun yorum yazan arkadaslarima tskr ediyorum! Ve yureginize saglik diyorum! En cok Tebessum arkadasimin yorumuna katiliyorum! Filizim senin yorumunu fazla bekletirme! Senin yorumun benim dusuncelerimin en iyi yansitan...
-Sevgili Si_Nice'nin tuyolari vardi, verdimi, yada vermedimi? Verdiyse diger basliga bakim
-Bu Kerem'e sinir olmamak elde degil, ama Ipek Yaylacioglunun perfomansini kutluyorum!:happy0064
-Bolumun en'leri
En caresizler:FIliz Yilmaz
En mantiksiz:Asli
En iyi oyuncular:Tuba Buyukustun, Bulent Inal, Zeynep Beserler, Ipek Yaylaciolgu
En iyi replik:Bir damla gozyasin benim olumumdur
En guzel kiyafet:Bulent(cok modern ve guzel gorduk) kot felan cok guzel yakisti, bunun aynisi Sinan'a da gecerli. Filizin en cok sari t-sirt ve keten pantol kiyafetini begendim. Ama sapka guzel degildi:img-pilot
En komik sahne:Ahmetin elifle evlenmek istemesi:img-hyste Ve Mirsad Ali Sema:img-hyste
sevgili buket seninle aynı fikirde olmak çok hoş:D beğenmene çok sevindim seninde dizi enleri çok iyi olmuş en anlamlı söz kısmına ben dizide bittim zaten:img-wink:
Bence herkez Filizin bebegi söylemesini istiyor, cünkü artik herkez Yilmazzin Filizin ona ihanet etmedigini bilmesini istiyor.Sadece Yilmaz degil artik herkez bilsin istiyoruz,Filiz öyle biri degil,sadece Yilmazi sevdi,sirf onun oldu denmesini istiyoruz.Yani en azindan ben öyle düsünüyorum
Sonunda tamamen değilsede kısmen katıldığım bir mesaj...:)
Bir iki ekleme daha yapayım....
Herkes, Yılmaz bebeği öğrensin istiyor çünkü bir an önce mutlu bir aile tablosu görmek istiyor..
Herkes, Yılmaz bebeği öğrensin istiyor çünkü bir baba evladı olduğunu şartlar ne olursa olsun öğrenmeli...
Herkes, Yılmaz bebeği öğrensin istiyor çünkü Yılmaz elden gitti gidiyor.:)
Herkes, Yılmaz bebeği öğrensin istiyor çünkü final yaklaşıyor..:)
BU "çünkü"leri dahada uzatmak mümkün...:img-yes:Ama şimdilik bu kadar:)
Slm arkdaşlar ben bu bölümü pek beğenmedim .Öncelikle filiz-yılmaz sahnesi çoktu ama içi boştu sarılmalarında bile bir tutku,heyecan hissedemedim eğer senaryo gereği böylelerse onları tebrik ediyorum içlerinde bulundukları çaresizlği ,acıyı,kararsızlığı,tedirginlği bizlere çok güzel hissettirdiler ki o güzel bakışmaları olmasa onların aşık bir çift olduğunu anlamak zordu bu sahnelerden tat alamamamın sebebinin ikilinin gerçek hayatta ayrılmış olmalarıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum çünkü geçen bölüm ya da yılmazın filiin dizine pansuman yaptığı bölüm filiz-yılmaz aşkını müthiş derecede hissettim.Ayrıca araya giren müzikler ve şiirler de beni bu bölüm etkilemedi.Yani her filiz-yılmaz ağlamasında ya da sarılmasında yılmazın okuduğu şiiri duymak zorunda değiliz,anlamını yitiriyor bence.Bölüm yorumuma gelecek olursak,yılmaz karkteri yerle bir edilmiş duruma geldi.Bölümn ilk dakikasında pişmanım desem faydası olur mu dedi ben de aslıdan bahsedicek sandım bir baktım sen herşeyinle kabulumsun dedi o anda bir tuhaf oldum sonrasında yarası kanadı bırak senin için kanıyorsa kanasın dedi onun öncesinde de senin için ölmekten büyük mutluluk olur mu falan dedi.Tamam yılmazın replikleri güzeldi ama nedense ben çok etkilenmedim birkaç bölümdür filizi çocuğuyla kabul edeceğinin sinyallerini verse de pat diye filize herşeyinle kabul ediyorum demesi yılmaza hiç yakışmadı.Ona göre filiz ayrılık sürecinde cemle kendi isteğiyle birlikte olmuş hamile kalmış sonra pişman olmuş ama filizn esas sevdği kendisi bu da yılmaza yeter.Yılmaz bu bölüm kendini her konuda o kadar çok hatalı gördü ki filizn ihanetiyle kendisinin aslıyla sözlenmesi olayını bir tutuyor.Bu yüzden ikimiz de hatalar yaptık ama her şey geçmişte kaldı deyip filizle mutlu olmanın hayallerini kutuyor.Sonuç olarak yılmaz dizide en sevdğim karakter dizi bitinceye kadar da bu şekilde devam edecektir ama bu şekilde bir kabullenme yılmaza hiç yakışmadı.Ayrıca yılmaz bu bölüm bu davranışının haricinde bence hiçbir hata yapmadı yok kararı filize bırakmış,yok aslıya filizi sevdğini açık açık söylememiş bunların hiçbirine katılmıyorum.Adam ne yapacağını şaşırmış durumda gittği doktordan yana bile şansı yok yılmaz şimdi evlenmeyelim değil mi diyor doktor da evlenin moral olur diyor,aslı yılmaz eve gelir gelmez ameliyatı iptal ettirelim diyor sen olmazsan be yaşayamam durumlarında kız ölüm döşeğinde nerdeyse yılmaz da orda ben filize aşığım sen ameliyat ol,iyileş ben de senden ayrılıcam desin .Bence yılmaz orda söylemesi gerekeni söyledi.Yılmazın son sahnede filizn yanına gidip kararı sen ver zaten çaresizlğinin ifadesidir ki evlilik kararını da yılmaz isteyerk vermemiştir bu karar ona verdrilmştir ömerin sözleriyle yılmazın aklı karıştı kendini filizn yanında buldu ki zaten yılmaz da biliyor filizin kendisini kabul etmeyeceğini.
Filize gelecek olursam bölümn ilk sahnelerinde ağzı kulaklarındaydı. Gülmek filize yakışıyor yalnız yılmazın kendisini her şeyiyle kabul etmesinden dolayı ne kadar da mutlu hatta filizn şu repliğinden dolayı bir ömür boyu yılmaza bebeği söylemese olur düşüncesine kapıldım.Bebeğim bir başkasından olsa da kabul ediyor musun yılmaz?Ceyda soruyor bebeği niye söylemiyorsun filiz de bu mutluluk bana yeter diyor.Şimdi diyeceksiniz ki filiz aslı hasta diye bu bebeği söylemiyor merak etmeyin aslı hasta olmasaydı da yine bir bahanesi olurdu hazır yılmaz kendini her haliyle kabul etmişken ne diye söylesin?
Sonuç olarak bu dizide her karakterde bencillikler var ama bu bölüm filiz ve aslıda gözüme çarptı,ikisini de anlamaya çalışıyorum bu yüzden ikisine de çok fazla kızamıyorum.Ama en çok yılmaza üzüldüm ve bu bölüm bülent inal muhteşem oynadı.Kesinlikle göz kamaştırdı.
vallla gülbeşeker eline sağlık yorumunda katıldığım noktaları kalınlaştırarak belirtim dedim sonra bi baktım yazdıklarınıın hepsini nerdeyse kalınlaştırmışım.:) Çok güzel yorumlamışssın tekrar teşekkürer bu güzel yorum için:)
Gecen bölümün akabinde hala daha Filiz'in bebegi söylememesinin konusulmasının ardından cok merak ettigim birsey var ki; o da Filiz bebegi söyledikten sonra forumun takınacagı tavır.. İçimden bir ses eminim ki konusulacak bir sey bulunur diyor :img-wink:
Filiz'in bebeği söyledikten sonra forumun takınacağı tavrı değilde en azından kendiminkini söyleyebirim...:img-yes:
Bebek söylenince..Kısa bir şaşkınlığın ardından "hele şükür" demeyi düşünüyorum..:)
sevgili denizim,
sana dün akşam da demiştim her yazdığını işte buydu anlatmak istediğim diyerek okuyorum...ellerine sağlık her kelimene katılıyorum...çok doğru şeyler yazmışın filiz için de yılmaz için de aslı için de...kelimesi kelimesine nasıl bukadar aynı düşünürüz hiç şaşmayız bilmiyorum...şuana kadar her yorumda yaşadım bunu...acaba benmi yazmıştım bu msjı da unuttum mu diye...duygularımın tercümanı olmuşsun sağol..
Filiz'in bebeği söyledikten sonra forumun takınacağı tavrı değilde en azından kendiminkini söyleyebirim...:img-yes:
Bebek söylenince..Kısa bir şaşkınlığın ardından "hele şükür" demeyi düşünüyorum..:)
Hadi ya yoksa sende mi Filiz'in bebegi söyledigi bölümü ve sahneyi kacıranlardansın :img-hyste
Bende o zaman söyle diyeyim;
Bu bebeği insallah Filiz söylemez yoksa izlediğim bilmem kac küsür bölümü bosuna izledigimi düşüneceğim. :img-wink:
arkadaşlar selam
ders çalıştığım için yorumlarınızı ancak okuyabildim.
geç cevap yazdığım için özür diliyorum.
ben kesin tüyo aldım.
aslı ölmeyecek.
hastalığından iyi olacak.
ama yilmaz onunla evlenmeyecek.
filmin sonunda
yilmaz ve filiz evleniyor..
tekrar yorumlarınız için teşekkür ediyorum..
Sevgili archshe,
Cok sevindim boyle dusunmene. Ben de senin mesajlarinda benzer seyler hissediyorum. Muhtemelen olaylari algilayisimiz ve hayata bakisimiz benziyordur birbirine. Ne de olsa her yorumumuzda biraz da kendimizi katiyoruz karakterlere. Kendi dogrularimiz, bildiklerimizin isiginda anlamaya calisiyoruz onlari. Forumdaki bazi arkadaslarla benzer dusuncelerde oldugumuzu gormek bana da keyif veriyor.
Guzel sozlerin icin tekrar tesekkurler.
Hadi ya yoksa sende mi Filiz'in bebegi söyledigi bölümü ve sahneyi kacıranlardansın :img-hyste
Bende o zaman söyle diyeyim;
Bu bebeği insallah Filiz söylemez yoksa izlediğim bilmem kac küsür bölümü bosuna izledigimi düşüneceğim. :img-wink:
O bölümüde diğer 73 bölümde olduğu gibi kaçırmadım secoms..:img-wink:
Bütün sahneleri dikkatli bir şekilde izledim.. Geçmişi deşmek en nefret ettiğim şey ama yine iş başa düştü...:img-yes:
Filiz bebeği öğrenir öğrenmez söylememiştir.Saçma sapan ve manasız bir gururun esiri olmuştur..Kendince Yılmaz'ın sevgisinden emin olmaya çalışıyordur ama arada kalan bebeği hiç düşünmemiştir..
Bir kaç bölüm sonra bebeği söyleğinde ise artık çok geçtir. Çünkü ondan daha hızlı düşünen Handan ve Cem planlarını Yılmaz üzerinde çoktan uygulamışlardır..[tabiki Filiz bu plandan bihaberdi ama dediğim gibi en büyük hatayı bebeği en başta söylememekle yaptı Filiz sonrasıda zincirleme gelişti zaten]
Yinede Yılmaz, Filiz'in ayağına kadar gidip bebeği sormuştur. İlerde çok göz yaşı dökmesine sebeb olacak manasız gururunu sürdüren Filiz bebeği söylemediği gibi, "bebek senden değil" imasında bulunmuştur..bye
Ömer karakteri Filiz'in Yılmaz'a bebeği söylediğini bildiği halde neden tekrar bebeği söylemesi için zorluyor ? Bütün suç Handan da değil mi ? Neden Ömer, Handan Hanım'a baskı uygulamıyor ?
Bu gidişle Filiz'e söylettirecekler bebeği. Yılmaz'da zaten bu aralar herşeyi kabul ediyor. Filiz ne derse kabul edecek bir durumda şu an :img-hyste
Filiz : Yılmaz ben senden hamileyim
Yılmaz : Tamam benden hamile ol kabul ediyorum.
Filiz : Yılmaz çocuğumuzun adı Cem olsun
Yılmaz : Tamam olsun kabul ediyorum
forever_bim
20-05-07, 01:14
son mesajımı yazıp iyi geceler dileyeyim hepinize...
üzüldüğüm bir durum var bunu sürekli secomscum da dile getiriyo...konu filiz olunca herşey çarpıtılyo hiçbişeye derinlemesine inilmiyo o noktaya nasıl gelindi bakılmıyo filizle alakası olduğu kısıma bakılıyo yılmaz hata yapsa ömer hata yapsa veya başka biri eskiler ele alınıyo müthiş yorumlarla bunlaradan filize pay çıkartılıyo ve her halukarda her olayın ucu filize dokunuyo...en azından ben diyeyim ( ki filizcilerin geneli için aynı şeyi düşünüyorum ) bukadar abartılacak şey olmadığını filizin hata yaptığını ama sebepleri olduğunu savunurken kraldan çok kralcı oluyoruz...böyle söyleniyo...o kadar sataşma varken tabii ki düşündüğümüz savunduğumuz şeyi dile getireceğiz ama hep bizimki hatalı oluyo...inatçı oluyoruz..bu forumda herkesin tuttuğu karakter var farklı yönlerle ve herkes karakteri için objektif değil herkes kraldan çok kralcı...bunnlar bitek filizcilere etiket olarak yapıştırılmasın...birazcık saygı lütfen...
Ebru'cum birincisi kimse size yüklenmiyor. Yanlış anlamanı istemiyorum. Filiz'in hatalarını mantıklı kalıplara oturtabildiğimde onu sonuna kadar savundum. Ama bir yerden sonra kantarın topuzunu feci kaçırdı Filiz hatalar konusunda. 2.seona bak. En fazla hata yapan ve bunu tekrarlayan iki karakterden biridir, diğeri de malum akşam bayağı bir dile getirdi. Ve yine her bölüm aralıksız ağlama potansiyeli göstermiştir. Bir yerden sonra Filiz'i savunmanın suya yazı yazmak olduğunu farkettim şahsen o yüzden de bıraktım savunmayı.
neyse arkadaşlar artık benim ps3 ve hatunumla beraber zevkle geçireceğim cuma akşamlarım var...zaten bugün de ps3 ümle oynama zamanım gelmiş...yeni oluşan yılmazı asmam konusunda hayal kırıklığına uğrayan arkadaşlar için şunu diyebilirim ki inanın içimden onu asmak bile gelmiyor.hani dizi boyunca burda denildi ya "cem için kimse elini kana bulamasın,değmez" diye.aynı o duygular içindeyim. bugüne kadar olan ister anlaşalım ister anlaşamayalım, seviyeli ve harika muhabbetler için herkese teşekkürler...belki başka zaman ve başka bir dizide buluşmak üzere..kimbilir...bye
tam gidiyordum ama içim elvermedi ki özellikle teşekkür etmek istediğim arkadaşların adını anmadan geçemeyeceğim. özellikle filizim,kurşuni, matraka,arzu, sinem,arcshe,sevgili modum Hasanım foreverim,pinkzone,tebessüm,yakuoğlu, tolga (kendisine askerlik görevinde başarılar dilerim),ağustos böcüğü,byuzax,yeşlimcan ve daha da adını anımsayamadığım için büyük utanç duyduğum karşılıklı hoş yazışmalar yaptığım arkadaşlarımı sevgiyle anıyorum. bugüne kadar sürç-ü lisan ettiysek affola. herkes bilsin ki niyetimiz kimseyi kırmak veya üzmek değildi.bye bye
Ferman Abicimin beni bırakmayacağına inanıyorum. En azından bir pm'le kapımı çalıp nasılsın ufaklık diyeceğine eminim. Zaten 6 bölüm kalmış kimbilir gelecek sezon ne üstüne kafa yoracağız?
sevgili ferman abimim bir veda konuşması yapmış... onun gibi bir insanla burada yazışmak ve tartışmak benim için büyük bir zevkti.. onunla ve sizlerle tanıştığım için çok mutulyum.. ama ne yazik ki ayrılık vakti geldi.. bende salı günü vatani görevim için izmir/gaziemire gidiyorum...:sad53: herkes hakkını helal etsin... şimdiden sizlere veda edeyim ki bir daha forma giremeyebilirim...:icon_sorr
inş filiz-yılmaz barışır evlenir ve çocuklarına en iyi anne baba olurlar.. bu diziyi izlediğime hiç pişman olmadım.. iyiki izlemişim..:img-yes: ama şu aslı kızın saflığı beni öldürecek bir insan bu kadar kör olur yani.. nalana gelince,sevindim keremden ayrıldığına :) ama o da beni beklmez..:sad53: neyse sağlık olsun.. hadi kalın sağlıcakla...:sad53: :img-hi:
Tolga'cım Allah yolunu açık etsin. Allah güç sabır versin.
forever_bim
20-05-07, 01:17
Bölüm yorumlarını yapan Gözdecim, Tebessüm, Bernacım, Denizim ve diğer tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Klavyelerinize sağlık. Benim yorum da yolda geliyor.
Bölümde ilginç yorumlar okumaya devam ediyorum. Yılmaz'ın Kararı Filiz'e bırakmak istemesi düşüncesi hayli ilginç olsa gerek. Bir başkasının diğer karaktere yaptığı yanlışlığın sorumluluğunun 3. bir kişiye yüklenmeye ve dahil edilmeye çalışılması, ilginç bu durum olsa gerek. Bir yandan da doğru olan görüş, çünkü Yılmaz ve Aslı beraberliği bitmeden, Aslı'yı aldatan iki karakter ve gelecek düşünen iki karakter sorumluğu taşımalı. Aslı'dan özür dilemeye de hakları yok. Aslı, Yılmaz'a, Yılmaz ve Filiz'e beraberlikleri konusunda sorduğu soruyla fırsat vermişken, Yılmaz'dan aldığı cevap, hayli ilginç sahnelerdi.
Israrla Aslı'nın bencilliği ön plana çıkartılırken diğer karakterlerin Aslı'nın aldatılmasının geri plana atılmaya çalışılması ilginç bir durum olsa gerek
Yılmaz ve Filiz'in Aslı'yı aldatması ve Filiz ve Yılmaz'ın sevgisi. Sevginin içerisinde duyguların oynandığı, bir başkasının aldatılması ve bir çok olayların olduğu bir beraberlikte iki karakterin arasında sevgiden bahsetmek hayli ilginç olsa gerek. Seven affeder gibi Aşk her şeyi affeder gibi görüşlerin ön plana çıkması gibi.
Yeşilçam filmlerinde olduğu gibi, karakterler arasında ne yaşadıysak bu aşkın büyüklüğünden yaşadık gibi klişe olmuş cümleler kullanılsaydı. :)
Sevgili Tolga ( Tolga yazdığım içinde özür dilerim )
Allah, ailenize tez kavuştursun. bye
Bölümde ilginç yorumlar okumaya devam ediyorum. Yılmaz'ın Kararı Filiz'e bırakmak istemesi düşüncesi hayli ilginç olsa gerek. Bir başkasının diğer karaktere yaptığı yanlışlığın sorumluluğunun 3. bir kişiye yüklenmeye ve dahil edilmeye çalışılması ilginç bu durum olsa gerek. Bir yandan da doğru olan görüş çünkü Yılmaz ve Aslı beraberliği bitmeden, Aslı'yı aldatan iki karakter ve gelecek düşünen iki karakter
Israrla Aslı'nın bencilliği ön plana çıkartılırken diğer karakterlerin Aslı'nın aldatılmasının geri plana atılmaya çalışılması ilginç bir durum olsa gerek
Yılmaz ve Filiz'in Aslı'yı aldatması ve Filiz ve Yılmaz'ın sevgisi. Sevginin içerisinde duyguların oynandığı, bir başkasının aldatılması ve bir çok olayların olduğu bir beraberlikte iki karakterin arasında sevgiden bahsetmek hayli ilginç olsa gerek. Seven affeder gibi Aşk her şeyi affeder gibi görüşlerin ön plana çıkması gibi.
Yeşilçam filmlerinde olduğu gibi, karakterler arasında ne yaşadıysak bu aşkın büyüklüğünden yaşadık gibi klişe olmuş cümleler kullanılsaydı. :)
Herkes aynı olduğu yerde diğer forumdaşlar aslının bencilliğini yazıp duruyor ,sizde iki karakterin aslıyı aldattığını yazıyorsunuz..Siz de değiştirmediğinize göre diğerlerinin fikirlerini değiştirmesi de pek mümkün değil.
O bölümüde diğer 73 bölümde olduğu gibi kaçırmadım secoms..:img-wink:
Bütün sahneleri dikkatli bir şekilde izledim.. Geçmişi deşmek en nefret ettiğim şey ama yine iş başa düştü...:img-yes:
Filiz bebeği öğrenir öğrenmez söylememiştir.Saçma sapan ve manasız bir gururun esiri olmuştur..Kendince Yılmaz'ın sevgisinden emin olmaya çalışıyordur ama arada kalan bebeği hiç düşünmemiştir..
Bir kaç bölüm sonra bebeği söyleğinde ise artık çok geçtir. Çünkü ondan daha hızlı düşünen Handan ve Cem planlarını Yılmaz üzerinde çoktan uygulamışlardır..[tabiki Filiz bu plandan bihaberdi ama dediğim gibi en büyük hatayı bebeği en başta söylemekle yaptı Filiz sonrasıda zincirleme gelişti zaten]
Yinede Yılmaz, Filiz'in ayağına kadar gidip bebeği sormuştur. İlerde çok göz yaşı dökmesine sebeb olacak manasız gururunu sürdüren Filiz bebeği söylemediği gibi, "bebek senden değil" imasında bulunmuştur..bye
NOT: Neden mesajların sonuna ''bye'' ifadesi koyuyorsunuz halbuki hepimiz burdayız kimi kandırıyoruz :)
Nottan sonra yapmış oldugun objektif, objektif oldugu kadar deyatlı yorumun için seni kutluyorum.. Yılmaz karakteri yasanan olaylardan ancak bu kadar soyutlanabilirdi.. Ayrıca bir tebrik de bunun için..
Filiz karakterinin bu yasananlarda hatalı oldugunda hemfikir olmamıza ragmen bir yere varabilecegimizi düşünmüyor ve bugünlük de olsa konu hakkında daha fazla konusmak istemiyorum :img-wink:
Sevgiler Saygılar..
Herkes aynı olduğu yerde diğer forumdaşlar aslının bencilliğini yazıp duruyor ,sizde iki karakterin aslıyı aldattığını yazıyorsunuz..Siz de değiştirmediğinize göre diğerlerinin fikirlerini değiştirmesi de pek mümkün değil.
Sevgili Sinem
Aldatmak ve aldatılmak, beraberlik bitmeden gelecek düşünmek, bir karakterin bencilliğinin yanında, Karakterler arasında her türlü yaşanan olaydan sonra karakterler arasında sevgiden bahsetmek, daha önem arzediyorsa haklısınız, sizin fikirleriniz sizedir. Fikirlerimizi değiştirmeye gerek yok sanırım. Sevgiler.
NOT: Neden mesajların sonuna ''bye'' ifadesi koyuyorsunuz halbuki hepimiz burdayız kimi kandırıyoruz :)..
WHAT..!!!!!!!!!!!!:img-help:
Nottan sonra yapmış oldugun objektif, objektif oldugu kadar deyatlı yorumun için seni kutluyorum.. Yılmaz karakteri yasanan olaylardan ancak bu kadar soyutlanabilirdi.. Ayrıca bir tebrik de bunun için..
Önemli değil secomscum ....bye
Filiz karakterinin bu yasananlarda hatalı oldugunda hemfikir olmamıza ragmen bir yere varabilecegimizi düşünmüyorum..
Sevgiler Saygılar..
Galiba burda biraz daha ciddi olmak lazım...:img-yes: Filiz'in hatalarında "hemfikiriz" demişsiniz ama hiç belli olmuyor nedense..:img-policMesajlarınızı her gördüğümde "hemfikiriz" sözünün aksini ispatlayacak yorumlar görüyorum
oysaki.
-------->>>>>>bye
Lütfen, bölümde link vermeyiniz, ısrarla link eklemekten kaçınınız.
Anca yazmaya firsat buldum:)
dunki bolum fena degildi son sahne disinda ve omerin mujganla konusmasi disinda fazla begenmedim sahneleri bana soguk geldi,mutlaka her guzel sahneyi birsey bozdu artik son sahnede muala hanim filizlerin camina tas atip ortami bozar:)..neyse
yaahh kerem ne olmus oyle yaa tam serseri:)bide sesi degismis guzelim delikanli mahf olmus karizma felan gitmis:)ses hic yakismamis yahw:)
aklima geldikce yazarim..:)
forever_bim
20-05-07, 02:05
Ben bu bölümden özellikle aşık çiftimden keyif aldım. Hafiften yazmaya başlayalım bakalım, neler izlemişiz.
Filiz-Yılmaz-Aslı üçgeni ile başlayacak olursam. Filiz'le Yılmaz'ın sahnelerinde replikler iyi, oysa ki atmosfer ağırdı. Önceki tutkuyu alamadım. Yine de birşeyleri konuşabildiklerini görmek güzeldi. İşin tuhafı Filiz Yılmaz çifti tensel yakınlığın tavanlarında gezen bir çiftken liseli aşıklar formatına indirgenmişler. Şaşırmadım dersem yalan olur. Gitme Ruhum şiiri dördüncü bölümde okunmuştu. İkinci sezonda 4400 kez daha okununca içimi baydı. Yılmaz bu bölüm nihayet Aslı'ya yaptığı haksızlığı kavradı. Ah be Yılmaz, çivi çiviyi sökmez demiştim. Aslı konusuna gelirsem. Zeynep Beşerler durdu durdu, nihayet iyi bir performans sergiledi. Zeynep Hanım'ın yüzü çok hüzünlü roller için uygun. Cam elini keserken ve geçen hafta elini yakarken o hissizlik duygusunu çok iyi verdi. Ses tonu kalın ama bence bu bir avantaj. İyi bir diksiyonla tok ve kalın sesi etkileyici bir hale bürünebilir. Neyse Aslı Yılmaz'ı sorgulamakta haklı, çünkü aldığı vaatlerde Yılmaz ona Filiz'i çok gerilerde bıraktığını söylemişti. Aslı'ya kızdığım nokta şu. Neden insan hayatını bu kadar birine bağlar ki? Yılmaz olmadan önce dünya dönmüyor muydu? Mevsimler yok muydu? Ağaçlar sonbaharda yaprak döküp baharda yeşermiyor muydu? Kızımızda kariyer mevcut, güzellik evet o da var neden herşeyi Yılmaz endeksli düşünüyor ki? Sonrasında zaten bencilce davrandı. Ama bence Yılmaz Filiz Aslı üçgeninde Aslı en az hatası olan kişidir. Yılmaz madem bir sözü tutamayacak aşkı depreşecekti Aslı'nın başını yakmamalıydı. Filiz ise kelimelerin anlatmaya kifayetsiz kaldığı bir karakter. Neymiş Aslı'nın mutsuzluğu üzerine yuva kuramazmış. Bu kadar mutluluk ona yetermiş. Bebeği açıklamama konusunda mazereti tükenmiyor maşallah Filiz'in. Neyse ben uzmanlık alanıma döneyim.
Feride & Ömer cephesinde herşey çok güzel ve hızlı gelişti. Bakışlar aşk dolu dokunmalar izlerken çok mesut olmama sebep oldu. Cem'in yokluğunda Ömer'i daha çok izlemek de ilaç gibi geldi diyebilirim. Feride'nin yaklaşık bir saniye düşünüp akabinde kabul ettiği evlenme teklifinden sonra, sevinçlerini yolda paylaşırken sarfettikleri replikler çok güzeldi. Özellikle Ömer'in bu sahnedeki iki kız iki oğlan istediği repliğine bayıldım: Kurşuniye teşekkürümle aktarıyorum.
Ömer ve Feride barismanin ve evlilk karari almanin sevinci icindedirler. Ellele Gazi mahallesinde yürüyorlardir. Yüzlerindeki güllüs hic eksik olmadan.
Ömer :Bir sürü cocuk yapsak, hepside sana bensese, ne güzel olurdu.
Elife kardes yapacaksin, dimi?
FerideBir sürü cocuk dedinde, bi an icin korktum.
Ömer:Cok degil canim, hepsi iki kiz iki oglan.
Feride :Bes cocugumuzmu olacak Ömer. Napiyorsun, cok degilmi?
Ömer:Kalabalik bir aile olalim, fenami? Her tarafdan bir cocuk sessiz yükselsin. Ne güzel olur.
Feride :Elif istermi, onu sormali önce.
Ömer duraklar Feridenin gözlerine bakar ve onu kollarinin arasina alir. Sonra Feridenin saclarini oksar.
Ömer :Utanmasam, tutmasam kendimi, biz evleniyoruz diye haykiracagim. Hadi gel atölyeye müjdemizi verelim.
Fömer çifti atölyeye girdikten sonra, benim açımdan bölümün en güzel en duygusal en iyi oyunculukla kotarılmış sahnesi geldi. Geçenlerde okumuştum, oyuncular ağlamak için gliserin kullanmaktan giderek vazgeçmişler. Nefes tutup diyaframı sıkıştırma koşulu ile ağlıyorlar artık dizilerde. Sinan Tuzcu her ağladığında istisnasız ilk önce sağ gözü yaşarıyor (Amma dikkatliymişim bu arada ben de) Özellikle Ömer Müjgan Hanım sahnesi usta sinema sanatçımız Nur Sürer'in katkısıyla o sahne nefis oldu iyice. Replikleri de çok özenli yazılmıştı.
Feride ve Ömer ellele Atölyeye giderler. Selamlasirlar, bu arada Müjgan hanimin bakislari iki bir birine kilitlenmis ellere olur.
Müjgan:Tebrik ederim cocuklar...Beni disarida biraz isim var.
Müjgan hanim atölyeden ayrilir ve bahceye oturur, ömer Müjgan hanimdaki buruklugu fark eder ve onun pesinden disariya dogru gider.
Ömer :Otura bilirmiyim?
Müjgan:otur tabiki cocugum.
Müjgan hanim gözyaslarini daha fazla gizleyemez ve aglamaya baslar.
Ömer :Sizi üzdüm, dimi?
Müjgan:Senin ne kabahatin var Ömer. Öyle duygulandim iste.
Ömerde gözyaslarini daha fazla gizleyemez. Gözleri dolu doludur ve kendiside bir an icin maziye dalip gider. Müjgan hanimin hissetdikleri o da hissedebiliyordur.
Ömer :Kizini, Elifi cok sevdim ben. Acimi yenmek icin, cekip gittim uzaklara.
Müjgan hanimin yaslari sel olup akar
Ömer :Onu unuttummu? Hayir. Hep o sevgiyi aradim. Karimin yerini kimse tutamaz. O bende yasamaya devam ediyor. Kizimin yüzüne bakinca hep onu görüyorum. Feride iyi bir insan, Elifide cok seviyor.
Müjgan:Bana aldirma sen Ömercigim. Dünyayi verseler bir evladin yerini tutmaz. Kizimlada böyle ellele, gözgöze gezdiginiz günler geldide bir an aklima. Icim sizladi. Ama napacaksin iste, kader iste. Sevip sevmemek insanin ellinde degilki. Evleniceksin tabi, bu senin hakkin.
Müjgan hanim Ömerin ellini tutar, ikiside bir birinden güc almak isterler. Karsilikli bir süre böyle aglarlar.
Müjgan:Kizimda böyle olmasini isterdi. Icin rahat olsun oglum.
Ömer :Sagolun
Ömer ve Müjgan hanim ayaga kalkar, ikiside aglamaktadirlar hala, sonra Ömer Müjgan hanima sarilir, ve bu sekilde aglarlar ve bir birlerini tesselli etmeye calisirlar.
Müjgan:Sen benim evladimsin, oglumsun. Bir aile kurmani en cok ben istiyorum. Cok sevindim.
Ömer :Sagolun
Bu sekilde biraz daha kalirlar, sonra yine atölyeye girerler.
Müjgan Hanım bir noktada haklıydı aslında, Elif'le Ömer'i kader değil de bir boşanma davası ayırmış olsa bile Elif yine de kocasının aşık olup yeniden sevmesini ve mutlu olmasını isterdi. Gözde'cim Ömer Elif'i ne kadar sevdi diye sormuş. Söyleyim Gözde. En az Feride'yi sevdiği kadar. Hatta Elif'ekarşı hissettiği aşktan ziyade yangın gibiydi. Yalnız asırlardır beklediğimiz mezarlık ziyareti de önümüzdeki binyıla kalmış. Onu da farketmedim değil.
Feride ve Ömer'in buldukları evi çok beğendim. Özellikle ikinci yatak odası hakikaten çok büyüktü. Yerler ahşap kaplama evin içi son derece modern, dıştan ise çok eski. Yine kurabiyeye bu evlilik haberini açıklayış tarzını da sevdim Ömer'in. Kurabiye de sevindi. Şu üzerinde Filiz'le ve atölyede Ali, Müjgan Hanım ve atölyedekilerin çok emek sarfettikleri bu bebek ve hamile elbiseleri işi elde patlamasa geliri aralarında bölüşüp iyi bir kazanç elde etseler, Ömer de artık makus talihini iş hayatında da yense ne güzel olurdu değil mi? Ama kesin bir aksilik çıkacak. Ömer'in Yılmaz'a hafiften sitem ettiği sahneyi de beğendim ama halen daha Filiz'in inadına neden dahil olduğunu anlasam da hak vermiş değilim. Yılmaz bu gidişle çocuğun kendinden olduğunu gelecek milenyumda öğrenecek.
Yüzsene düşünsem Ömer'le Ali'nin bu kadar iyi anlaşacağını tahmin etmezdim. Gerçi olay zaten Ömer'in inceliği. Ali'nin önceki laflarını edilmemiş sayalım o da Mirsad'ın hatrına. Sütlaç sahnesinde çok şekerdiler Semayla.
Nalan'a gelecek olursam, Nalan'cım yol yakınken sen şu Veli Efendi'den pardon Kerem Efendiden ayrıl. Yarın paraları batırınca o evire çevire seni de döver benden uyarması. Alp orada şeker gibi çocuk. Hem kültürlü hem de senden hoşlanıyor çok belli. Aklın yolu bir.
Son sahne hakkında da birşey söyleyim. Filiz içi kararsa da Aslı hasta olduğu sürece Yılmaz'a evlenme diyemez. Yılmaz'ın karakterini 180 derece değiştirdiler ama 180 derece değişen ve bu değişimin daha da yapay durduğu biri var o da Handan Hanım. Zamanında kedi ve köpeğe benzettiği evden kovduğu Feride'yi çok çabuk benimsedi. Bağrına bile bastı.
Okumaya sabrınız yeterse ne mutlu bana. AB grubunda 13.40 almışız. Dizi çozuttukça reytingi artıyor. Sevgiyle kalın.
WHAT..!!!!!!!!!!!!:img-help:
Önemli değil secomscum ....bye
Galiba burda biraz daha ciddi olmak lazım...:img-yes: Filiz'in hatalarında "hemfikiriz" demişsiniz ama hiç belli olmuyor..:img-policMesajlarınızı her gördüğümde "hemfikiriz" sözünün aksini ispatlayacak yorumlar görüyorum
oysaki.
-------->>>>>>bye
'' What '' dediğin bölümün seninle bir ilgisi yok aslında..Sadece bazı arkadaslarda görüğüm tuhaflıgı dile getirdim.. Mantık olayı.. Anlamıssındır umarım :img-yes:
İkinci bölüme gelirsek; Rica ederim ne demek :img-hyste
Ücüncü mevzuki seninde dediğin gibi ciddiyet gerektiren bölüm.. Umarım benim mesajlarıma cevap yazarken nelerden bahsettiğimi, neye ve hangi konulara mesaj yazdıgıma dikkat ediyorsundur..
Sen her ne kadar farklı düşünsende dünden beri Filiz'in bu konuda haksız oldugunu alakalı her mesajımda dile getirmişimdir.. Bu sekilde bir mesajla neyi amacladını cok merak etmekle birlikte bu tarz mesajların amacını astıgını düşünüyorumm..
NOT: Size bir önerim; Bu tarz bir ithamla gelecekseniz eger, bir dahaki sefere üyenin bütün yorumlarını okuduktan sonra mesaj yazmanız.. Yoksa saglıklı olmuyor :img-wink:
Ücüncü mevzuki seninde dediğin gibi ciddiyet gerektiren bölüm.. Umarım benim mesajlarıma cevap yazarken nelerden bahsettiğimi, neye ve hangi konulara mesaj yazdıgıma dikkat ediyorsundur..
Sen her ne kadar farklı düşünsende dünden beri Filiz'in bu konuda haksız oldugunu alakalı her mesajımda dile getirmişimdir.. Bu sekilde bir mesajla neyi amacladını cok merak etmekle birlikte bu tarz mesajların amacını astıgını düşünüyorumm..
NOT: Size bir önerim; Bu tarz bir ithamla gelecekseniz eger bir dahaki sefere üyenin bütün yorumlarını okuduktan sonra mesaj yazmanız.. Yoksa saglıklı olmuyor :img-wink:
Bu konuyla ilgili son mesajımdır...:img-yes: Sabah erken kalkmam gerekiyorda...:)
Neyin ne olduğunu,kimin hangi karaktere yakın olduğunu .Veya kimin bazı karakterlerin avukatlık görevini üstlendiğini gayet iyi biliyorum.Foruma bakıldığında yazılan yorumların hangi haliti ruhiye içinde yazıldığı az çok anlaşılıyor zaten..:img-wink:
Neyse herkese iyi geceler...bye
sevgili modum bölüm yorumunu büyük bir keyifle okudum ellerine saglik özellikle ömer ve feride icin yazdiklarin zaten harika tek kelimeyle...
Yılmaz bu bölüm nihayet Aslı'ya yaptığı haksızlığı kavradı. Ah be Yılmaz, çivi çiviyi sökmez demiştim. Aslı konusuna gelirsem. Zeynep Beşerler durdu durdu, nihayet iyi bir performans sergiledi. Zeynep Hanım'ın yüzü çok hüzünlü roller için uygun. Cam elini keserken ve geçen hafta elini yakarken o hissizlik duygusunu çok iyi verdi. Ses tonu kalın ama bence bu bir avantaj. İyi bir diksiyonla tok ve kalın sesi etkileyici bir hale bürünebilir. Neyse Aslı Yılmaz'ı sorgulamakta haklı, çünkü aldığı vaatlerde Yılmaz ona Filiz'i çok gerilerde bıraktığını söylemişti. Aslı'ya kızdığım nokta şu. Neden insan hayatını bu kadar birine bağlar ki? Yılmaz olmadan önce dünya dönmüyor muydu? Mevsimler yok muydu? Ağaçlar sonbaharda yaprak döküp baharda yeşermiyor muydu? Kızımızda kariyer mevcut, güzellik evet o da var neden herşeyi Yılmaz endeksli düşünüyor ki? Sonrasında zaten bencilce davrandı. Ama bence Yılmaz Filiz Aslı üçgeninde Aslı en az hatası olan kişidir. Yılmaz madem bir sözü tutamayacak aşkı depreşecekti Aslı'nın başını yakmamalıydı.
burda alinti yaptiklarima kesinlikle 100 de 100 katiliyorum .....
Bölüm yorumlarını yapan Gözdecim, Tebessüm, Bernacım, Denizim ve diğer tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Klavyelerinize sağlık. Benim yorum da yolda geliyor.
Hasan'cım beğendiğin için teşekkr ederim
şahane bir bölüm yorumu yaptığın için de ayrıca teşekkrler ;)ellerne sağlık ;)
destina304
20-05-07, 03:11
HASAN yorumunu okudum..zeynep beşerler hakkında durdu durdu nihayet iyi bir performans sergiledi demişsin... ee bırakta segilesin diziye girdi nerydese iki bölüm sonra çıkıyo hala düzgün bir rol yapamadı ne iştir anlamadım gitti..bence bu haftada öle ahım şahım bir rol yapmadı zaten çok sahnesi yoktu...ama göreceli kavramdır sen beyenirsin ben beyenmem...
destina304
20-05-07, 03:13
HASAN kafama çok kötü takıldı yazmadan duramadım..siz değilmiydiniz yılmaz aslıyı aldatmış oluyo şimdide yok tutku yoktu yok liseli aşıklar gibiydi diyorsunuz filiz ve yılmaz çok yakınlık yapmadığı halde aslı aldatılmış oldu ve sizler tarafından eleştirildi birde daha farklı davransaydılar..herhalde eleştiri bombardumanına tutardınız...
forever_bim
20-05-07, 03:17
Kafana takılanı sorman çok doğal Beren. Aydınlatmak görevimiz. Aldatmak için cinsellik ya da öpüşmek şart değil. Yılmaz'ın parmağında söz yüzüğü var Aslı'ya ait ve gidip eski sevgilisi ile buluşuyor. Buna "Beyin İhaneti" denir.
destina304
20-05-07, 03:30
Kafana takılanı sorman çok doğal Beren. Aydınlatmak görevimiz. Aldatmak için cinsellik ya da öpüşmek şart değil. Yılmaz'ın parmağında söz yüzüğü var Aslı'ya ait ve gidip eski sevgilisi ile buluşuyor. Buna "Beyin İhaneti" denir.
yanıtlamana sevindim.ama benim demek istediğim bu değil..ihanet zaten beyinlede olur bunu biliyorum.fakat siz yani çok yakınlık göstermeden bu konuyu eleşltirdiniz birde çok yakın davransalardı önceki bölümlerdeki gibi herhalde çok fazla bu konu üzerinde durup çok fazla eleştri yapardınız demek istedim.umarımda anlatabilmişimdir..
forever_bim
20-05-07, 03:32
Sevgili Beren
Eleştirilerimi hep iyi niyetli yapmaya çalıştım bugüne kadar. O yüzden için rahat olsun.Bana yanlış gelen durumlarda bile çok dikkat ederim eleştirilerimi yazarken. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Sen bana güven.
Bu konuyla ilgili son mesajımdır...:img-yes: Sabah erken kalkmam gerekiyorda...:)
Neyin ne olduğunu,kimin hangi karaktere yakın olduğunu .Veya kimin bazı karakterlerin avukatlık görevini üstlendiğini gayet iyi biliyorum.Foruma bakıldığında yazılan yorumların hangi haliti ruhiye içinde yazıldığı az çok anlaşılıyor zaten..:img-wink:
Neyse herkese iyi geceler...bye
Desene bu mesajı yazıldıgı anda göremeyeceksin bye
Birinin bir karaktere yakın olması, onun yakın oldugu karakterin hatalarını yazmasını engellememesi lazım.. Daha dogrusu ben bu sekilde düşünmekle birlikte yazdıkların dogrultusunda senin bu sekilde düşünmediğini anlayıp yazdıgın mesajlara anlam vermeye basladıgımı söylemek istiyorum..
Ayrıca forumda yazılan mesajların hangi haliti ruhiye içinde yazıldıgını anlamış olman konusunda seni bugünkü 3. ve sonuncu kez tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım bye
destina304
20-05-07, 03:34
hasan sana güvenim sonsuz zaten ondan şüphen olmasın..ayrıca aklıma gelmişken senin yarışma senaryonu okudum baya güzelmiş tebrik ederim.:D
Sevgili gzd_gzd, Tebessüm, Berna abla, Denizim ve gülbeseker ve yorum yapan tüm diger forumdaslarim hepinizin yorumlari cok güzel olmus ellerinize saglik, hepsini büyük bir keyifle okudum
Sevgili modum, seninde ellerine saglik, yine cok güzel bir yorum yazmissin özellikle Fömer cifti icin. Ayrica replikler icin rica ederim
bence öyle değil yılmaz bile filize sen beni değiştirdin dedi demekki karşındaki insana göre davranışlarında değişiyor demek oluyor bu, yılmaz elifi kısıtladı ama filizi kısıtlayamadı bu kadar basit insanlar her ilişkilerinde aynı değillerdir karşılarındakilere göre farklı davranıyorlardır aşktaki kıskançlıkla günlük hayattaki kıskançlığı karıştırmamak lazım...
Bu yoruma saygı duyuyorum slayjic..:img-yes: Ama katılmadığımıda belirmek istiyorum...
katılmıyorum mıstaa demek yılmaz filizi ne kadar seviyomuşki bu durumu kabul ediyo öle.yani kıskançlıkla alkası yok zaten bu durumu hazmetmesi..neyse herkese iyi yorumlar iyi akşamlar byebye
Bana katılsan şaşardım Beren.:)
Şaka bir yana benim tanıdığım Yılmaz, Filiz'i bu kadar kolay affetmemeliydi...Üstelik bir sürü söz verdiği Aslı'yı bu kadar yok sayarak....:img-yes:
Bu arada Beren "basında çıkan haberler" bölümüne eklediğin haberi yeni gördüm.Teşekkürler bilgi için...:img-yes:İnşallah doğrudur..:img-yes:
herkes filiz yılmaz sahnelerinde eskisi gibi tutku olmadığını söylüyor bence eğer tutkulu bi şekilde sarılsaydılar abzürt olurdu çünkü ikisininde içlerine sinmeyen bişey var ve bence yine oyunculuklarıyla bunu gayet güzel yansıtmışlar
gülbeşeker
20-05-07, 12:12
vallla gülbeşeker eline sağlık yorumunda katıldığım noktaları kalınlaştırarak belirtim dedim sonra bi baktım yazdıklarınıın hepsini nerdeyse kalınlaştırmışım.:) Çok güzel yorumlamışssın tekrar teşekkürer bu güzel yorum için:)
Çok teşekkürler sevgili bego87 yorumumu okuyup beğenmen beni çok mutlu etti.İçimden geçenleri ifade etmeye çalıştım.
ya arkadaslar bısı sorucam.mualla hanım ne zmn oğrendı aslının hastalıgınıı.ben hiç hatırlamıorumm:S:S
doğru valla :img-hyste Bak yavaş yavaş etkisi geçio bu bölümün bendeki.Yılmaza cidden hak veriyorum adam mutsuz yaşamayı mutlu yaşamaya tercih etti yaptığı hatalardanda ders alarak bida ynı hataları yapmadı...
sevgili bego bu saatten sonra yılmaz efendi hatalarından ders alsa ne olur almasa ne olur yaww:happy0064 olan oldu zaten yahu .bir sonraki bölümde son sahne nikah olayı olmaz bence çünkü geçen bölümün sonlarına doğru handan ''bugün evleniyormuşsun'' diye bir laf etti yılmaza daha sonrada filiz-yılmaz konuşmasının ardından bölüm bitti.yanlış hatırlamıyorsam böyleydi .bir sonraki bölümü tamamen nikaha harcamazlar herhalde .ama belli olmaz yinede sonuçta her şey kötü senaryomun elinde:good:
sevgili bego bu saatten sonra yılmaz efendi hatalarından ders alsa ne olur almasa ne olur yaww:happy0064 olan oldu zaten yahu .bir sonraki bölümde son sahne nikah olayı olmaz bence çünkü geçen bölümün sonlarına doğru handan ''bugün evleniyormuşsun'' diye bir laf etti yılmaza daha sonrada filiz-yılmaz konuşmasının ardından bölüm bitti.yanlış hatırlamıyorsam böyleydi .bir sonraki bölümü tamamen nikaha harcamazlar herhalde .ama belli olmaz yinede sonuçta her şey kötü senaryomun elinde:good:
Sevgili sbr, Handan "Bugün evleneceğini öğrendim" demekle bence Yılmaz'ın evleneceğini bugün öğrendiğini anlatmak istedi. Buradan Yılmaz'ın bugünde evlenebileceği çıkıyor aslında. Nikaha saatler kala davetiye dağıtılmaz ki :img-yes:
Mualla davetiyeleri dağıtırken akşama görüşürüz dedi yani nikah o gün olucak sanırım.
Öyle bir sahne hatırlamıyorum ben. Çok mantıksız bir şey. Nikaha saatler kala davetiye dağıtılıyor. Davetiyeyi önceden dağıtacaksın ki millet ona göre planını programını yapsın değil mi :img-yes:
forever_bim
20-05-07, 13:32
Dünkü yazılanlara istinaden birşeyler karalamak istedim. Yılmaz Filiz'i kayıtsız şartsız kabul edince Ferman Abim doğal olarak sormuş, Elif'i neden zamanında affetmemiş diye. Sevgili Filizim de Yılmaz'ın Elif'i Filiz'i sevdiği gibi sevmediğini söylemiş. Birincisi aşkın büyüklüğünü ölçen herhangi bir cihaz mevcut değildir. İkincisi sevginin zıttı nefret değildir ancak ve ancak kayıtsızlıktır. 5. Bölümde Yılmaz Elif'ten ayrıldığında sizce sonrasında ne kadar kayıtsız kaldı Elif'e karşı? Daha beşinci bölümde mağazayı talan eden mağazada onlarca çalışan varken, onlara aldırmadan motosikletini deli gibi kullanan Yılmaz değil miydi? Sonrasında Elif 11. bölümde nikah masasına oturup Ömer'e evet dediğinde Yılmaz değil miydi aracıyla deniz fenerine çarpan? Yılmaz değil miydi intikam amacıyla Filiz'i kullanıp maskeli baloda 14. bölümde Elif'in karşısına çıkan? Eğer ki sevgisi bitmiş olsaydı Yılmaz kayıtsız davranırdı. Nefretini intikam alarak kusmazdı Elif'e karşı. Dediğim gibi sevginin zıttı nefret değildir. Sadece kayıtsızlıktır. Yılmaz madem ki Elif'i sevmiyordu neden 23. bölümde Elif'in Ömer'den hamile kaldığını öğrenince cinleri tepesine çıktı ve sinir nöbetini masum bir ağlama nöbeti takip etti? Neden Salih'e "Elif'e dair son ümidim de bitti" dedi? Hiçbirşey hissetmiyorsaydı neden Salih'e 21. Bölümde "Ne zaman gözlerimi kapatsam Ömer tekiner'in onun
saçını okşadığını görüyorum, birbirlerine sarıldıklarını, yanyana uzandıklarını görüyorum hisse almaya devam et salih" diyordu?
Madem ki aralarında aşk yoktu neden 34 hafta boyunca I.A. fragmanında en sonda "Söz Vermiş Aşklara" yazısı ve arkada Elif'le Yılmaz'ın Gazi'deki sarılmaları vardı? Madem böyle bir aşk yoktu neden Yılmaz Elif'in sarılma sahnesi kalkınca "Söz Vermiş Aşklara" yazısı 41 haftadır siyah fonda çıkıyor karşımıza? Neden Yılmaz'ın Filiz'den başka bir kadını da sevmiş olabileceği düşüncesi foruma ağır geliyor? Bunu inkar etmek bir yerde Yılmaz'ı inkar etmektir. Yılmaz sezon finalinde Filiz'le ev tutarken hangi sahneleri yüzünde hangi ifadeyle hatırlamıştır acaba? Ya da hastane sahnesinde yüzünde pişmanlık olan kişi sadece Elif midir? Yılmaz Filiz'i çok sevmiştir asla inkar edilecek bir durum değildir bu. Ama Yılmaz zamanında Elif'i de çok sevmiştir o zaman da aşkından dağları delecek kıvama gelmiştir. Hatta Yılmaz'ın Cem'e kıyasla daha fazla Ömer'i canından bezdirdiğini rahatlıkla görebiliriz ilk sezon boyunca. Cem bir cani olmasına rağmen Yılmaz Ömer'e yaptıklarını Cem' yapamamıştır.
Yılmaz 21. bölümde Elif'i kabul etseydi Yılmaz olmaktan çıkardı. Şimdi ortada bir ihanet olmayabilir. Ama Yılmaz Filiz'in Cem'le ilişkiye girip ondan hamile olduğunu sanarak onu kabul etmiş netice itibarıyle Yılmaz olmaktan çıkmıştır. sbr matraka ve fermanın Yılmazcılıktan istifa etmeleri bu sebeple doğaldır.
Başlardan beri Filiz'le Yılmaz'a olayın geleceğinin sinyalleri verilmiştir fakat mantıklı bir platforma oturtulmamıştır bu. Senaryoya kabak tadı verdi demek kabağın lezzetine haksızlık etmek olur.
Yılmaz biraz demode ruhlu gelenekçi ama yufka yürekli ve ilk sezon itibarıyle uyanık bir karakterdir. Yılmaz'ın ihanete uğramadığını bilmeden Filiz'i kabul etmesi aşkının büyüklüğünü ispat eder nitelikte değildir. Ölümden dönmesi mentalitesi de bu saçma senaryoyu açıklamaz. Yılmaz 56. bölümde de kaza geçirmiş ölümden dönmüştür. Ama Filiz'in katillik ithamını affetmemektedir.
Ölümden dönen karakterin değişmesi bir yere kadar mantıklı olarak kabul edilebilir. Ömerin ölümden döndüğü bölümden itibaren daha aydınlık bir insan olması gibi. Ama Yılmaz'ın Filiz'i gerçeği bilmden kabul etmesi kendine olan saygısını 0 ile çarpmasıdır.
Ömer Feride aşkını seviyor ve destekliyorum. Ama asla Ömer'in aynı sevgiyle ve belki daha fazlasıyla Elif'i de sevmiş olduğu gerçeğini inkar etmem. Aksi takdirde Ömer'i inkar etmiş olurum.
Ömer Feride kısmında da senaryonun saçmalığı göz ardı edilemez bir detay vardır. Hafızasını kaybeden insan sadece olayları unutur. edinmiş olduğu yetenekler, ve karakter özellikleri bakidir. Feride'nin çouklara olan sevgisi nedeniyle anne olması ihtimali daha mantıklı olurdu. Ya da bu kız madem ki pavyon dansözüydü içinde fettanlık olması lazımdı. Kaldı ki şu andaki Feride'de fettanlığın F'si bile yoktur. Feride o tarz bir ortamdan geliyordu madem 55. bölümde Ömer'i yarı çıplak giyinirken gördüğünde bu kadar utanmaz eli eline ilk kez değdiğinde rengi atmazdı. Kısacası senaryoda ciddi anlamda tutarsızlıklar mevcuttur. Kıssadan hisseye demek istediğim budur.
dişi-kartal
20-05-07, 13:43
Herkese selamlar arkadaşlar;
Dizinin sıkı takipçisiyim ama buraya yazmıyodum.Bu bölümden sonra yazma gereği duydum.Bi kere Aslı gibi birisi dünyaya nadiren gelir bir insan ancak bu kadar yüssüz olabilir diye düşünüyorum Filizle Yılmazı el ele görmesine rağmen sakız gibi yapıştı bırakmıyo allahım deli olucam.Ama gelelimde Filize bakalım karnında Yılmaz ın bebeğini taşımasına rağmen tek kelime etmiyo.Aslı hanım geldi kaç yıllık aşkı mahvetti sanki iki aşık insanı ayırınca mutlu olabilecek hanımefendi....
sena-haticc
20-05-07, 13:44
ya arkadaslar bu bölüm de gördümm ben ya asli yilmazin filizi sevdigini bilio ama kabullenmek istemio....... cünkü sonucta kalmis bir kac günü ölicekkk:img-hyste
ama bosverin asliyi bu bölümde hep en cok dikkat ettigim sahneler yilmaz la filizin gezdikleri sahneler oldu ama ben bisey varkettim eskisi gibi yakin deyiller artik ama hala birbirlerini cok sevio larr:happy0064
Sevgili modum, Yılmaz Ömer'e Cem'den daha çok çektirdi diyorsunuz. Bunun tek sebebi Yılmaz'ın delikanlı gibi karşısına dikilmesinden başka birşey değildi. Cem gibi gizliden bir iş çevirmedi. Hisse senetlerini düzembazlıkla almadı. Eğer Cem'de de Yılmaz gibi bir delikanlılık olsaydı acaba Yılmaz ile Cem'in Ömer'e çektirdikleri kıyaslanabilecek bir ölçüde olabilirmiydi ?
Bu vurulma olayından sonra Filiz, Yılmaz'a ne kadar haksızlık ettiğini anlamış ve bütün pişmanlığını dile getirmiştir. Yılmaz'ın da Filiz'in kaçırılması ve uçurum sahnesinde Filiz'i kaybetme korkusu olayları bu noktaya getirmiştir.
destina304
20-05-07, 13:48
HASAN FERİDE ÖMER çifti hakkında dediklerine katılıyorum...ama dip not olarak ifade etmek isterimki sevgiyi ölçen alet yoktur..ömerin sevigisinide sen öçlmüş olamazsın o zaman...bunu savunan sevsin bana göre yılmaz FİLİZİ eliften 100000 kast fazla sevmiştir..tıpki ömerin elifi ferideden daha çok sevdiği gibi....
dişi-kartal
20-05-07, 13:52
Bırakalımda Aslı hanım şimdilik kendini avutsun Yılmaz'ın onu sevdiğini düşünsün hiç önemli değil.Filizle Yılmaz'ın kavuşabileceğine inanıyorum ben.Şunun şurasında Aslının dizide ne kadarlık ömrü kaldıki sanki:img-yes:
sevgili yelda92 foruma yeni üye oldum.dedigin resimleri ihlamurlar altinda bölümünde bulamiyorum bana yardimic olabilir misin ? bye
walla cnm ben orda gördüm resimleri aslında benim pcm çöktü daha yeni ve elimdeki tüm resimler gitti şimdide kotam dolu olduğu için indiremiyorum bir dahaki ay hepsini indircen o yüzden o resimleride indirmedim fakat resimleri yesimcan adlı üye koymuştu ona sor bir istersen
arkadaşlr ya herhalde handan hanımcıgımız söyleyecek dimi bebek olayını
????çünkü milliyetin ekinde de handan vurgulanmış yani.... bi bilgisi olna warsa bi zahmet şu yaralı ceylana cevap verin:)
Sevgili sbr, Handan "Bugün evleneceğini öğrendim" demekle bence Yılmaz'ın evleneceğini bugün öğrendiğini anlatmak istedi. Buradan Yılmaz'ın bugünde evlenebileceği çıkıyor aslında. Nikaha saatler kala davetiye dağıtılmaz ki :img-yes:
sevgili arkadaşım ben öyle düşünmemiştim hiç ama olabilir .gerçi özette pekte bir nikah olayından bahsedilmemiş büyük ihtimal haklısın ama yani bir bölümüde pişmanlıklara ayırmak ne derece doğru oda tartışılır yani 75 te nikah olmazsa o zaman nikah ve aslının hayır demesi 76 nın sonuna kadar uzar buda pekte iyi olmaz:img-wink: zaten konu olarak uzatmalar oynanıyor bebek işi muhtemel bir cemin gelmesi ve dizide öldürülmesine kadar saklanabilir yani.nikah olayı olacak yılmaz da o ara öğrenir bebeği diye kimse beklemesin bence senaryo bu işi uzatmakta kararlı:good:
Bugün evleniyormuşşsun demedi bugun duydum evleniyormuşssun dedi sbrcim yani nikah olayı bölümün sonuna kalıcak bence aslının hayır demesıyle yada hayır demesinide diğer bölüme sarkıtadabilirler bence..Ben yılmazın değişimine karşı değilim adamın yaşadığı olaylar onun bundan sonra böyle davranmasını gerektiğinini gösterdi oda mutlu olmak istedi ve filizde onunla ayrı olduğu dönemde böyle bişey yaşadığı için kabul etti yılmaz onu..
NOT:Sevgili modum ve gzd_gzd bölüm yorumlarınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık..
arkadaşlr ya herhalde handan hanımcıgımız söyleyecek dimi bebek olayını
????çünkü milliyetin ekinde de handan vurgulanmış yani.... bi bilgisi olna warsa bi zahmet şu yaralı ceylana cevap verin:)
sevgili arkadaşım herhalde handan harekete geçecek geçen bölüm çok belli oldu bence bu .ama aslıya mı yılmaza mı söyler yoksa yılmaza söylerken aslı yan kapıdan duyar mı orasını bilemem .yani handanın rapor dan dolayı söylemesi muhtemel senaryo rapor olayını havada bırakmaz herhalde aydınlattıysam ne mutlu bana:happy0064 :good:
chem_b dizı fılm.com forum sayfasında yerli diziler sıralanıyor..onnun altında resım vıdeo var.ordan ıhl altında tıkla ... açılan sayfada tekrar resimler tıkla...syf 51 de yılmaz ve aslının nıkah hzr resımlerını göreceksin..
Bugün evleniyormuşşsun demedi bugun duydum evleniyormuşssun dedi sbrcim yani nikah olayı bölümün sonuna kalıcak bence aslının hayır demesıyle yada hayır demesinide diğer bölüme sarkıtadabilirler bence..Ben yılmazın değişimine karşı değilim adamın yaşadığı olaylar onun bundan sonra böyle davranmasını gerektiğinini gösterdi oda mutlu olmak istedi ve filizde onunla ayrı olduğu dönemde böyle bişey yaşadığı için kabul etti yılmaz onu..
NOT:Sevgili modum ve gzd_gzd bölüm yorumlarınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık..
doğrudur sevgili begom zaten bazı sahnelerden sonra görüntü bende koptu :sad53: ama bu bölüm yine yılmazın ben ne yapıyorum ,çok pişmanım,özür dilerim işte bebeğin adı cem olsun :happy0064 gibi repliklere dayanamam . bu bölümde son sahne nikah olabilir yoksa çok uzar daha cem gelecek falan filan bebek işi daha da uzayabilir .:good:
Bence Yılmaz bebeği öğrenir ve hayal kırıklığına uğrar. Bu konuda Filiz'e kızar. Filiz bu durumdan üzüntü duyar. Sonra Cem piyasaya çıkar. Yılmaz yine Filiz'e zarar gelebilir düşüncesi ile onun yakınında olur. Sonra ikilinin arası tekrar düzelir.
Ben bunu sevgili matrakanın verdiği tüyoya göre değerlendiriyorum. Çünkü Yılmaz bebeği öğrendiğinde Filiz'e kızacak ve bu kızma olayı falan Cem zamanı değil Cem'den önceki zamanlar olmalı ki Cem faktörü Filiz ve Yılmaz'ı tekrar yakınlaştırabilsin.
doğrudur sevgili begom zaten bazı sahnelerden sonra görüntü bende koptu :sad53: ama bu bölüm yine yılmazın ben ne yapıyorum ,çok pişmanım,özür dilerim işte bebeğin adı cem olsun :happy0064 gibi repliklere dayanamam . bu bölümde son sahne nikah olabilir yoksa çok uzar daha cem gelecek falan filan bebek işi daha da uzayabilir .:good:
Valla ben bebekten ümidi çok kestim eğer aslı öğrenirse bebeği yılmaz gene öğrenemeyebilir yani son bölümdede öğrenirse de şaşırmam ben :) Bu arada yok artık yılmazdan öyle bi replik gelmez bebeğin adı cem olsun:img-hyste işte o zaman yılmaz saçmalamış olur :img-hyste
Bence Yılmaz bebeği öğrenir ve hayal kırıklığına uğrar. Bu konuda Filiz'e kızar. Filiz bu durumdan üzüntü duyar. Sonra Cem piyasaya çıkar. Yılmaz yine Filiz'e zarar gelebilir düşüncesi ile onun yakınında olur. Sonra ikilinin arası tekrar düzelir.
Ben bunu sevgili matrakanın verdiği tüyoya göre değerlendiriyorum. Çünkü Yılmaz bebeği öğrendiğinde Filiz'e kızacak ve bu kızma olayı falan Cem zamanı değil Cem'den önceki zamanlar olmalı ki Cem faktörü Filiz ve Yılmaz'ı tekrar yakınlaştırabilsin.
eğer olaylar senin dediğin gibi gerçekleşirse bence gayet güzel olur.Hem yılmazın filize bu kadar sakladığı için bi tepki vermesi çok normal vermezse garip,filizle işte o zamanda bebeği söyledim inanmadı gibi şeyler konuşulsun.O kadar olay havada kalmasın tabi.İnş dediğin gibi olur..
Valla ben bebekten ümidi çok kestim eğer aslı öğrenirse bebeği yılmaz gene öğrenemeyebilir yani son bölümdede öğrenirse de şaşırmam ben :) Bu arada yok artık yılmazdan öyle bi replik gelmez bebeğin adı cem olsun:img-hyste işte o zaman yılmaz saçmalamış olur :img-hyste
gelmez tabii ki sevgili begom senaryo bizle haftalardır dalga geçiyor bu seferde ben atağa geçeyim dedim sevgili denmavinin senaryosu oldukça mantıklı yılmaz bebeği öğrenir filize kızar araları açılır cem gelincede tekrar bozulmamak üzere bir barışma olabilir bence gayet başarılı bir senaryo.şimdilik benden bu kadar kendinize iyi bakın sevgili forumdaşlarımbye
TİMUÇİN_ÖZLEM
20-05-07, 14:43
Herkese merhabalar.
Ihlamurlar'ın sıkı takipcisi değildim.Ama denk geldiğimde söyle bir göz atıyodum olan bitene....Doğrusunu söylemek gerekirse 2. sezon büyük bir düşüş vardı senaryoda .(en azından ben öyle düşünüyorum )
Çok sıkıcı gelmeye başladı konular taa ki şu son 3 haftaya kadar...Yayınlalan son 3 bölümü büyük bir keyifle izledim...Hırsız-Polisim bittikten sonra ekrana küsmüştüm resmen, imdadıma yetişildi bir yerde:)
Yılmaz ve Aslı'nın evleneceklerini sanmıyorum...Handan yahut Aslı'nın hastalığı engel olucak bu olaya...Fazla bir şey kalmadı ,düğüm yavas yavas çözülüyor...Bu diziye biçilen sonun da mutlu son olacağı çok bariz...;)
gülbeşeker
20-05-07, 14:53
Bence bu senaryo çok mantıklı yılmaz da bir zahmet filize kızsın çocuk senden değil dedi sonuçta geçen bölümde de çocuk başkasından olsa da mı beni kabul ediyorsun dedi sanki gerçekten cemdenmiş gibi.Bu arada düğün o gün yani mualla davetiyeyi dağıttıktan sonra tam gidecekken benim çok işim var akşam görüşürüz dedi ben bu sözlerden düğünün o gün olduğunu düşünüyorum ama bizim dizide ne olacağı belli olmaz düğün ertesi gün de olabilir.
Bence bu senaryo çok mantıklı yılmaz da bir zahmet filize kızsın çocuk senden değil dedi sonuçta geçen bölümde de çocuk başkasından olsa da mı beni kabul ediyorsun dedi sanki gerçekten cemdenmiş gibi.Bu arada düğün o gün yani mualla davetiyeyi dağıttıktan sonra tam gidecekken benim çok işim var akşam görüşürüz dedi ben bu sözlerden düğünün o gün olduğunu düşünüyorum ama bizim dizide ne olacağı belli olmaz düğün ertesi gün de olabilir.
zaten dokorda dedi ya önümüzdeki 2-3 gün içerisinde ameliyat olursanız çok iyi olur diye..Valla bilmiorum ama olsun şu nikah sahnesi artık gene bölüm sonuna kalırsa beklede bekle bi hafta daha:)
sena-haticc
20-05-07, 15:13
arkadaslar duydunuz mu mgd verilmis :sad53:
binbirgeceye verilmis ihlamurlar altinda dururken of offfffff
ama ben yinede ihlamurlar altinda nin yönetmenine ve yardim eden bütün ekibe
tsk ederim siz birinci olmasaniz bile hep kalbimizde birincisinizzz:img-wink:
gülbeşeker
20-05-07, 15:22
İlk sezonki ıhlamurlar altında ya verilmese idi üzülürdüm ama 2. sezon ilk sezonun tüm kredisini tüketmek üzere. Bundan dolayı ödül alsaydı haketmemiş olurdu. Oyuncu olarak hak eden çok bizim dizimizde ama dizinin kendisi hak etmiyor ödülü.
Yarın da altın kelebek ödül töreni var ben hiç umutlu değlim bizim diziden ama keşke bir ödül alsa bitti bitecek en azından altın kelebekte bir ödül alsa fena olmazdı en azından en iyi müzik ödülü falan.Bütün ödülleri binbir gece ve sıla alır tahminime göre.
Yarın da altın kelebek ödül töreni var ben hiç umutlu değlim bizim diziden ama keşke bir ödül alsa bitti bitecek en azından altın kelebekte bir ödül alsa fena olmazdı en azından en iyi müzik ödülü falan.Bütün ödülleri binbir gece ve sıla alır tahminime göre.
En iyi müzik ödülüne diyecek sözüm yok ama dizi yönetmeni ve senaryosu açısından ödülü haketmeyen bir dizi. Oyuncuları da kaliteli olmasa bağlayıcı hiç bir özelliği kalmadı.
Filizce_Jüly
20-05-07, 15:40
İyişallah mutlu son olur Filiz Yılmaz ve küçük paşayı bir arada mutlu bir şekilde görebiliriz:happy0064 :happy0064 :happy0064
Mutlu son olacagin kesinde kücük pasayi görebilcekmiyiz acaba o kesin degil sanirim:icon_whis.
Aslinin yasayip yasamadigini daha bilmiyoruz, cemin hepisden cikip cikmadigi TA; oalrak belli degil daha vede bebis ne zamn dogacak.
hüznün geceleri
20-05-07, 18:16
ama bu kadar sevinmeyelim çünkü cem hapisten kaçıyor ve filizi kaçıracak.yılmaz yine peşlerine düşecek.tabi polislerde
Arkadaşlar nekadar doğru bilmiyorum ama aslı bebeği öğreniyor ve nikah olmuyormuş aslı yılmaza bebeği söylüyormuş ve yılmazda hemen filize gidiyormuş herhalde ilk başta kızacaktır ama sonra filize evlenme teklifi edecekmiş büyük ihtimalle son sahne evlenme tekilifi olur tabi bunlar doğruysa ama doğru galiba
Hadi ya cem kaciyormuymus?yinemi kaciriyor filizi?ne sacma daha kac kez kaciracakmis?
Sonunda yilmaz ögreniyor demek.oh be yeter artik yani ögrensin
respecttotime
20-05-07, 18:52
Arkadaşlar nekadar doğru bilmiyorum ama aslı bebeği öğreniyor ve nikah olmuyormuş aslı yılmaza bebeği söylüyormuş ve yılmazda hemen filize gidiyormuş herhalde ilk başta kızacaktır ama sonra filize evlenme teklifi edecekmiş büyük ihtimalle son sahne evlenme tekilifi olur tabi bunlar doğruysa ama doğru galiba
bu kadar da olmaz yılmaz bebegini aslıdan mı ogrenecekmis.O zaman aslıya handan hanım soyler.Cunku o nikah kıyılırsa handan hanim bu vicdan azabıyla yasayamaz.Ayrica yılmaz hakli tabiki azicik kızmasi lazim filize ama azicik :img-wink: :img-wink: o bebek sadece filize ait degil
tüyolara göre aslı yılmaz çiftimiz evlenmiyormuş tahminlerimiz doğrultusunda gitmeye başladı dizi eee zaten aslıda bebeği öğrenince vazgeçer artık bebeği bile bilede böyle bir evliliği kabul etmez herhalde eğer gerçekten seven biriyse aslı yılmazın başkasını sevdiğini göre göre evlenmek istemezdi aslı şu anda sadece boşluğunu yılmazla dolduruyor
arkadaşlar lütfen tek cümlelik msjlar yamayalım hepsi silinecektir hem modumuzuda yormamış oluruz biraz daha dikkat lütfen
Bencede artik vazgecsin.zaten aslinin bugüne kadar vazgecmedigine sasiyorum.aslinda dobra bir kiz gibi görünüyordu ama degisti iste.Eger bebegi bile bile evlense herhalde seyirciler kiyamati koparirlardi.En cok artik yilmazin bebegi ögrenecegine seviniyorum.bencede ya Handan yada filizin arkadasi ceyda söyleyecek asliya ama handanin söyleme ihtimali daha yüksek
sena-haticc
20-05-07, 19:26
hadi ya cem yinemi kaciriyo filizi busefer yilmaz cemi öldürür artik:img-hyste
ha bide yilmaz bebegi ögreniomus umarim kimse bizimle saka etmiodur cunku simdi herkes sevinio ögrenicek diye sonra olmasaa üzülürüzzzzz
ya çok sevindim hüznün geceleri bişey sorucam nerden öğrendin bunları?
inşallah söylediklerin doğrudur.bizimlede paylaştığın için çok teşekkür ederim.
cem filize bişey yapmayacak di mi?dizi mutlu sonla bitecek değil mi?
cevaplayabilirseniz çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler..bye
bu bolumde olacaklar:
-yilmazin dugun arabasi gaziden gecerken filiz ve yilmaz goz goze gelecekler..
-filiz aglicak.
-asli bebegi bi sekilde ogrenip yilmazla evlenmekten vazgeccek..
-yilmaz bebegi ogrenecek ve filizin yanina gidecek ..
- cem hapisten kaccak ve filiz ve yilmazi rahat birakmicak... cok kotu seyler olucak cem sayesinde.. hele bu bolumun sonunda...
- yilmaz ve filizin supriz bir sahneleri olacak... (haftalardir bekledigimiz bir sahne)
bunlar setten alinan bilgiler
respecttotime
20-05-07, 19:33
hadi ya cem yinemi kaciriyo filizi busefer yilmaz cemi öldürür artik:img-hyste
ha bide yilmaz bebegi ögreniomus umarim kimse bizimle saka etmiodur cunku simdi herkes sevinio ögrenicek diye sonra olmasaa üzülürüzzzzz
bence yılmaz oldurmeyecek cemi.ömer kendini kardesi icin feda edecek.filizin yuzunun birkerecik gulmesi icin kendini feda edecek.soyebir yasananlara bakarsak handan hanım yılmaza yaptıklarindan dolayı pişman ve birşeyler yapmaya calisiyor.nikahın olmamasinda parmagi olacak.aslıya filizin bebeginin yilmazdan oldugunu diyecek kisi o.peki ömer ne yapti hiç bişi bugun filiz-yılmaz bu durumdaysa ömerin de sayesinde...o nedenle kendini feda edecek...
bu bolumde olacaklar:
-filiz aglicak.
- cem hapisten kaccak ve filiz ve yilmazi rahat birakmicak... cok kotu seyler olucak cem sayesinde.. hele bu bolumun sonunda...
- yilmaz ve filizin supriz bir sahneleri olacak... (haftalardir bekledigimiz bir sahne)
offf yaa biz bu cem psikopatından kurtulamıcakmıyız yaa artık hüzünlü kaçırılmalı birbirini anlamayan iç karartıcı sahneler istemiyorum yaa ne olur artık olayları bağlasınlar son bölümleri şöyle ağzımızın tadıyla izleyelim
demekki beklenen bölüm geliyor arkadaşlar ben şimdiden söyliyim bu haftaki bölümde biz birinci geliriz:happy0064 :happy0064
bu bolumde olacaklar:
-filiz aglicak.
Hangi arkadaş almışsa sağolsun. Ama bunlar bu bölüm değilde 76. bölümde gerçekleşmesi beklenen olaylar olabilir. Sanırım 75. Bölümün çekimlerini bitirmişlerdir. Sevgili se_nice gelip anlatırsa olup biteni daha iyi yorum yapabiliriz. En iyisi biraz daha beklemek.
bu bolumde olacaklar:
-filiz aglicak.
-asli bebegi bi se