PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 21

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

ismailsurucu
15-05-07, 23:31
Aslı'nın hasta olması... Filiz'in gözlemlediği kadarıyla Yılmaz'dan başka tutnacak dalının olmaması sebebiyle Yılmaz'ın bebeği öğrenirse Aslı'dan ayrılacağını bilmesi...

filiz bir melek ama. filiz'in melekliğini seviyoruz ancak senaristler bu melekliği fazla abartmışlar.biraz da kendini düşünecek insan dimi.

tolgahuzur1
15-05-07, 23:39
herkese iyi geceler...

yahu bu soruları kim hazırladıysa ellerine sağlık acayip hoşuma gitti...

1- aslı kızın kınası nerede olur ve kimler olur?
YAHU kızın kimi var mecburen mualla sultanın evinde olur...:img-hyste ee şimdi bu aslının beline kuşağı kim saracak..:img-help: aslında kız evi bizim ev olabilirdi ama pek uzak yahu bizim evde..:img-hyste
2- aslı kız kınasında göbek atar mı ne halde olur kendileri?
vallahi şöyle bir asena figürleri bekliyorum..:img-hyste ohh yandan yandan..:img-pilot
3- aslı kız yılmazı bir dk yalnız bırakmamak için kınada illa yılmazda olsun der mi?
yahu benim bildiğim kına erkek tarafı gider kızın kınasını yakar gelir.. ama bunların adeti biraz ispanyol olabilir..:img-hyste neyse canım kına olsunda kim olursa olsun hatta cemde gelebilir..
4- aslı kız kınaya filizi de davet eder mi ve filize yaklaşımı nasıl olur? yuhh onuda yaparsa kızın yatacak yeri olmaz yahu :)
5- yılmaz kına münasebetiyle arkadşlarıyla meyhane de içer mi, bu onun sevinç mi hüzün mü olur, ömerde yanında olur mu?
içmez mi yaaa ama birde içmeyi bilse çok süper olacakta..:img-hyste şöyle bir efkar dağıtsın ... ben yılmazın yerinde olsam sevinirdim ... ne kadar çok sevenim var diyee :)
6- yılmaz kına biter bitmez soluğu nerede alır?
YATAKTAA :) adam zaten yorulmuş gider yatar...
7- filiz kına günü ne yapar gider mi, uzaktan mı izler?
otursun başını yesin... kendi eliyle teslim etti yumurta gibi oğlanı sonrada izlemeye mi gidecek..
8- kına gecesi en çok kimler mutlu olacak?
işte burası kesin değil...
9- kına gecesi en çok kimler üzülecek?
yılmaz,filiz,aslı benim tahminim üçü bir arada..
10- aslı kızın kınasını kim yakar, bu kız ağlar mı ve inatla altın istermi yaktımamak için?
müjgan ve sema...
11- kına da çerezleri kimin kınayı kimin dağıtmasını istersiniz?
ben ve ferman abi..:img-hyste
12- kına da erkekler olacaksa yılmaz kaçacak delik arar mı?
yok canım artık nereye kaçıyor... alan razı değil satan razı ama... :img-hyste

Buket_TY
15-05-07, 23:48
Feride-Omer sorular icin cok tskr!!
Cok guzel fikir:img-wink:

1-aşağıdakilerden hangisi aslıya daha çok yakışır?
a-yılmaz
b-fatih(ceydanin)
c-ekrem
d-cem(Zeynep beserler icin secmiyorum:img-wink: )
2-aşağıdakilerden hangi çiftimiz size daha sempatik geliyor?
a-ömer-feride
b-filiz-yılmaz
c-filiz-cem
d-yılmaz-aslı
3-aşağıdakilerden hangisi cemin kaçmak için yaptığı plandır?
a-gardiyanı bayıltıp yerine geçer
b-çukur kazıp kaçar?
c-hastalığını bahane eder ve hastaneden kaçar
d-dışardan yardım alıp kaçar
4-aşağıdakilerden hangisi ömer -feride çiftine evlenmek için yardım edecektir?
a-yılmaz
b-nevzat
c-cem
d-yılmaz-ekrem
5-aşağıdakilerden hangisi filizin yılmaza vereceği cevaptır?
a-biz beraber olamayız sen aslıyla evlen
b-aman aslıyı boş ver biz evlenelim
c-aslıyla evlen ama o ölünce benle evlenirsin
d-bana hiç birşey sorma karar senin
6-aşağıdakilerden hangisi aslının yılmazla filizi gördüğü zaman yapacağı harekettir?
a-yanlarına gidip her zamanki gibi birşey anlamamış vaziyette yanlarına gidip hal hatır soracak
b-ağlayarak eve gidecek
c-ortalığı dağıtacak filizin saçını başını yolacak
d-hastalığı tutup orda bayılacak
7-sizce bebeği kim söyliycek?
a-handan
b-filiz
c-ömer
d-ceyda
e-Asli(kendim ekledim, ve bu benim ikinci tahminim:img-wink: )
ikisinden biri
8-mualla torunu olacağını öğrenince ne tepki verecek?
a-sinirinden ağlar
b-bayılır
c-filize ve yılmaza girişir
d-benim böyle bir oğlum yok der ve yılmazı reddeder
e-sevinir:img-wink: (hep olumsuz cevap yazmisin, ama Mualla Aslidan daha iyi anliyor onlarin sevgilerini, birde torun yanina... Tam oglunu mutlu edecek... Mualla niye sevinmesin? Birde Aslinin olme sansi var)
9-yılmaz bebeği olacağını öğrenince ne tepki verir?
a-sevinçten ağlar
b-olduğu yer çöker
c-filize önce kızar sonra sevinir
d-filize direkt sarılır
10-yılmaz aslıyla konuştuğu zaman ona ne söyler?
a-ben filizi seviyorum ve seninle evlenemem
b- aslı bunları şimdi konuşmayalım
c-ben başından beri seni sevmiyordum kardeşim gibi sevdim ama filiz benim için hep vardı
d- üfff sıktın beni ben sadece seninle hastasın diye evleniyordum aklım hep filizdeydi

forever_bim
16-05-07, 00:09
Alinti yaparak araya girdigim icin kusura bakma,Yilmazin Asli konusunda hatalari malum,onu Asliya iten sebepler ne olursa olsun, ne kadar güclü olursa olsun,bir baska kadina tutamayacagin vaatlerde bulunmani hakli cikartmaz.Bu koskocaman bir hata! Ama her hatayi da bir diger hata takip etmemeli.Asli gercegi gördükten sonra ,sorgulayabilir,bu konuda hakli,ne de olsa sözlüsü,gerci bu zamana kadar coktan anlamis olmasi lazimdi ya neyse,Yilmazin hala Filizi istedigini bile bile onu nikaha sürüklemek bencilliktir,bu konuda hemfikiriz.Asli ,yarali ama asilce aradan cekilseydi,basta bize sunulan karakterle bu kadar catismazdi.Simdi kalkistigi durum,Yilmazin yaptigi hatadan cok daha büyük bir hata.Gerci ben bu dizide hatalara alistim,birini,bir digeri takip ediyor.Filiz karakterini seviyorum ama hatalarini savunmuyorum.Ben ilk sezon oynayan Filiz Tekiner karakterine hayran kaldim ama ikinci sezon beni hayal kirikligina ugratti.Fakat onu sevmekten vazgecemedim,bunda belki Tuba Büyüküstün´ün de etkisi büyük,gercekten müthis,duygulu bir oyunculuk sergiliyor.Bu dizide senaryo bircok kere cuvalladi,tabii bu benim fikrim,buna ragmen bu diziyi bu kadar cok sevmemiz,bence oyuncularin gösterdikleri duygulu performanstan kaynaklaniyor.
Beyaz Gelincik dizisini cok severek izlerim,senaryosu mükemmel ,Ceren bazen duygularina yenik düssede genellikle sagduyulu kararlar aliyor.Filizde bunu ne yazik ki göremedik,bu saatten sonra görecegimizi de sanmiyorum.Ben Filizi oldugu gibi kabul ettim,Yilmaz bir sekilde su cocugu ögrense de dügümler artik cözülse.
Ömer veFeride hakkinda yazdiklarina tamamiyla katiliyorum ve ekleyecek tek bir söz bile bulamiyorum.
Ayrica bu forum hakkinda birkac sey yazacagim,ben daha önce hicbir foruma yazmadim,üye oldum girdim,birkac yazi okudum ve hemen uzaklastim.Bu forumdada uzun bir süre okumakla yetindim,ama uzaklasamadim.Seviyeli, güzel,eglenceli yorumlara takildim kaldim ve sonunda da kendim yazdim.Forumu gercekten cok güzel idare ediyorsun,tebrik ederim.Ayrica kursuni ve filizimin siirlerini okumak cok ama cok keyifli oluyor.

Sevgili Fatma;

İşimi elimden geldiğince güzel yapmaya çalışıyorum. Beğenmeniz beni son derece onurlandırdı.

baştan cevaplamaya başlayayım :) bu nedir yahu 2 saat işimiz çıkıyor forum alıyor başını gidiyor :img-pilot
neyin hazırına konuyoruz filizim :happy0064 e napalım bu da doğanın bize verdiği avantaj :img-hyste e size de cenneti vermişler işte daha ne :) bu arada Hasanımın gene yılmaza giydirdiği satırlar okudum.o yüzden şu ömer konusunda sana şunu söyleyebilirim ki ömer zaten cacık adamın teki...bak şimdi işi gücü de yok...işi gücü filize bağırmak..boşver gitsin kurtulduğun iyi oldu:img-hyste (Hasanım yapma etme laf etme yılmazıma) bir gün inşallah tanışırız :good:

Ferman Abi;

Ben karakterleri eleştirirken attığı her adıma doğrudur diyenlerden değilim. Ömer'i de duvardan duvara uçurduğum zamanları hatırlarım, sen o zamanlarda forumda değildin.O yüzden Yılmaz'ı eleştirmekte bir sakınca görmüyorum. Senin de Ömer'i eleştirmende bir sakınca olduğunu sanmıyorum. Hatasını bulabilirsen yakın zamanlardan eleştir:good: Sen de kendin dedin zaten adam 20 kusur bölümdür hayatını temize çekti diye. Ömer özünde iyi bir adam, senaryonun derinlikli yazılmış sayılı karakterlerinden biri. Ne Yılmaz gibi abartılı iyi-yani iyilikleri gözümüze sokuluyor, ne Cem gibi abartılı kötü yönleri var. Daha reel hayata yatkın bir karakter. Belki de Sinan oynamasa bu karakteri sevmezdim, oyuncunun karakteri sevmemdeki payı yadsınamaz, role oyuncu ne kadar yaklaşırsa sonuç o kadar iyi oluyor.

Cacık benzetmesi beni hayatta etkilemez, yemeğin yanında cacık yiyen bir adamım ben. Restorana gittiğimde ilk cacık isterim hatta, garsonlar artık alıştı.

Yılmaz'ı eleştirirken farkettiysen altını doldururum seviyeyi korurum, "Geber Yılmaz, ya da sürün beter ol" gibi ifadelerle kendimi ayağa düşürmem, eleştiriyi zekice yazmaya çalışırım seni de o yüzden keyifle okurum. Çünkü zekice yapılmış eleştirilerin başımın üstünde yeri var.

forever_bim
16-05-07, 00:26
Ferman Abi'nin Elif'le alakalı sorusuna yanıt verelim...

Şimdi bölüm 22 değil 20nin sonu 21'in başıydı. İşte 19. bölüm sonunda Elif'i Parislere götürme hayali kuran Ömer Paşam, pasaportu ararken yanlışlıkla kolu çantaya çarpar çanta yere düşer içinden Yılmaz'ın mektubu ve Sema'nın düğününde çekilmiş, resmi bulur (bu kısmı Gözde için anlatıyorum o 30lu bölümlerde izlemeye başlamıştı). Haklı olarak Elif'e yüklenir Elif de evden kaçar. Sema'ya gider. Açıkçası Elif o dönemde tümüyle hatalıdır. Şöyle diyeyim, Elif Yılmaz'a aşık olabilir, ama bunu Ömer'e yapmaya hakkı yoktur. Ömer kendi kaşındı çeksin dediğini duyar gibi oluyorum. Hayır bu yapılanları hak etmedi. Ömer Elif'in nikahlı kocasıdır. Elif'in bunun farkında olması lazımdı. Ben şahsen diyelim ki Elif'in yerinde olsam. Yani varsayalım ki Elif benim. Minnetle aşkı karıştırdım, gidip Ömer'le nikahı bastım. Kocam saygıda kusur etmiyor, acayip de seviyor, şahsen bunu aşkımdan gebersem ona yapmazdım. Elif fenere gitmekle dizi tarihindeki kendinin en büyük hatasını yapmıştır. 21. bölümde oldu yani fener olayı. Ha Yılmaz onu istemedi diye dönmedi Elif Ömer'e. 21. bölüm sonunda hamileliği öğrendi, 22'de kürtaj olucam Ömer'le aşılamaz sorunlarımız var dedi. Ömer hamileliği gözaltındayken Müjgan'dan öğrendi. 23'te Ömer'e kürtaj olacam diyince Ömer onu kovdu haklı olarak. Zaten Elif, Yılmaz olmadı diye Ömer'e dönmedi. Ömer'den boşanacaktı son kürtaj masasında bebeğe kıyamadı. Kalktı gitti Ömer'e de aldıramadığını söyledi. Ne yapayım "annemle mi kalayım seninle mi kalayım?" diye sordu. Yılmaz olmadı Ömer olur deseydi, bunu sormazdı bence. Ömer de sen bilirsin demekle yetinince Elif geri eve döndü. Zaten kangren bir şekilde devam etti evlilik, ikisi ayrı odalardaydılar, sonra da Elif hatun hastanelik oldu ve ölüp gitti.

Kıssadan hisseye;

Senin dediğin bir konu haklı. Aşkın büyüklüğü ölçülmez. Ömer onu hiç sevmeyen(aşk anlamında) bir kadının yasını tam beş yıl tuttu. Hem de hiç kavuşma ümidi olmamasına rağmen. O dönemde ben Elif'i haksız buldum. Evlilik hafife alınacak bir durum değildir. Ömer Elif'in onu sevdiğini sanıyordu. Böyle sanmasa 16. Bölümde Elif'e "Eğer birgün başkasına aşık olursan gel ilk bana söyle" demezdi. Karısının onu sevdiğini sanıyordu. 19. bölüm mektubun ortaya çıkışı Ömer'in uyanmasıdır duruma.

denizim_
16-05-07, 00:29
Sevgili forvever_bim,
Dun soz verdigim gibi son bolum Feride-Omer hakkinda dusunduklerimi yaziyorum. Uzerinden kac gun gectigi icin biraz gazi kacmis gazoz gibi olabilir. Kusura bakma..Bir de biraz fazla uzun oldu galiba.

Once Omer'le basliyalim. Bu bolum agirlikli olarak Filiz ve Yilmaz uzerine kurulmus olsa da, yine de epeyce Omer'i gorebildik. Vurulma sahnesinden itibaren Omer de Yilmaz'in kurtulmasi icin en az Filiz kadar caba sarfetti. Hastaneye yetisirlerken sogukkanliligini biraz kaybetse de, Filiz'in pes etmemesi icin elinden geleni yapti. Yilmaz'i doktorlara teslim ettikten sonra da kardesine tam destek oldu. Niye israrla Yilmaz'in Filiz'i korumak icin vuruldugunu iddia ettigini anlamasam da, bence Omer orada olmasaydi, ozellikle Mualla ve Asli'nin tepkilerinde sonra Filiz cok daha kotu durumda olurdu. O sahnelerde kardesine simsiki sarilmasina ve herseyden korumak istermis gibi durmasina bayildim. Mualla veya Asli'ya cevap vermeme nezaketine de..

Bu arada Feride Omer'i konusmak icin aramasaydi, kimsenin aklina Feride'yi aramak gelir miydi bilmiyorum. Kapidaki Omer, Feride karsilasmasinin Omer'i cok yiktigina eminim. Bu karsilasma onun gozunde Feride'nin yaptigi tercihi konfirme etmis oldu.

Gelelim Feride cephesine. Aslinda gecen bolum sonu Feride'nin soylediklerinden ve ozetten anladigimiz ile bolumun basindaki Feride -Nevzat konusmasi biraz farkliydi. Gecen bolum yorumumda bundan sonra Feride ne karar verirse versin artik beni tam tatmin edemeyecek demistim ama bu noktada biraz yanildigimi itiraf edeyim. Feride'nin Nevzat'a devam sozcukleri kayitsiz sartsiz ona geri dondugu seklinde degildi. Hala Omer'i sevdigini soyluyordu israrla ama Nevzat'in onun icin yaptiklarindan sonra minnet borcunu odemek icin yaninda kalmasi gerekiyorsa kalirdi da. Bu sozlerden sonra bunca bolum tanidigimiz Nevzat'in yine zorla sevgi olmaz, bana hicbir borcun yok demesini bekledim ama o, sanirim ne sekilde olursa olsun Ozlem'in sevgisinden vazgecemeyecegini dusundu. Ya da tum karakterler gibi o da dun dundur deyip, biraz degismisti.

Aslinda bu geri donme konusunu cok da uzatmayip, Feride'ye hemen Omer'i aratarak iyi bir is yaptilar. Araya gereksiz diyaloglar girmeden hastane sahnesi yasandi. Hastanede Feride'nin ozellikle Filiz'e destegi, Yilmaz'i abisi olarak gorup, uzulmesi guzeldi.

Devaminda Omer'le konusmasinda da yine oldukca netti Feride. Nevzat'in bir zamanlar onun icin cok sey yaptigini, ona bir borcu oldugunu ama Omer'i sevmekten vazgecmedigini soylerken inandiriciydi. Kafasinin ne kadar karsisik oldugu ve aslinda tam da bir karar veremedigi anlasiliyordu soylediklerinden. Herseye ragmen Omer'den birseyler bekliyor gibiydi. Bence Omer bu kadar incinmemis ve kendini bir kere daha sevdiginden uzak dusmek uzere bulmasaydi Feride ile cok daha baska konusurdu. Ona gecmis ugruna gelecegi silmenin anlamsizligindan ya da Nevzat'a vicdan borcunu odemenin yolunun bu olmadigindan bahsedebilirdi. Ama dedigim gibi Omer Feride'nin kafa karisikligindan, Nevzat'in varligindan o kadar yorulmustu ki, Feride'ye daha fazla destek verecek hali kalmamisti.

Sonrasinda Feride'nin CDi hatirlamasi (bu sahneleri es geciyorum, bircok arkadas mantik hatalari arasinda anlatmis zaten), Nevzat'in karisini bulmasi sahneleri geldi. Feride Nevzat'in evli cikmasina hic uzulmedigi gibi kendince bir kurtulus yolu da bulmus oldu. Nevzat'i ailesi ile tekrar biraraya getirme cabalari, birarada o kadar guzelsiniz falan gibi replikleri bana biraz fazla gelse de, bunlari Feride'nin sevincten ne yapacagini sasirmasina bagliyorum. En azindan Nevzat'i kotu adam yapmadilar. Nevzat asik olmus ve bosanmaya calismis. Tek hatasi bunu Feride'ye durustce anlatmamasiymis. Bundan sonra Nevzat'in evliliginden hayir gelecegini sanmasam da bir daha Feride'nin karsisina cikacagina da inanmiyorum.

Butun bu yasananlardan sonra Feride Ozlem'i tamamen geride birakarak Yilmazlarin yanina dondu. Burada dikkatimi ceken bir nokta, Feride kimligiyle birlikte yine daha gosterissiz ve sade bir giyim tarzina geri donmesiydi. Feride Ozlem olmaya calisirken giyim tarzi da cok degismisti. Bunca bariz hatanin yapildigi bir dizide boyle seylere cok dikkat ettiklerini sanmamakla birlikte, eger bilincli bir secimse bu detayin cok hosuma gittigini soyliyeyim.

Ve kacinilmaz karsilasma. Filiz ve Yilmaz'in cabalariyla ( ya da hayatlarini karartan hatalarin pismanligini baskalarinin da yasamamasi istegiyle) Omer ve Feride biraraya geldiklerinde, Feride'nin aklinin karismasindan degil de, henuz Omer'in bilmedigi gecmisinden dolayi korktugunu saniyorum. Sonucta Feride Omer'e her zaman onu sevdigini soyledi. Feride'ninki hicbir zaman sevgi ile ilgili bir tercih olmadi. Nevzat'in onu batakliktan kurtardigini dusunuyor, ona bir borcu olduna inaniyordu. Nevzat'in evli oldugunu ogrenmesiyle birlikte artik bu borcu Nevzat'in istedigi anlamda odeme imkani da ortadan kalkmisti. Yani artik diledigini sevme ve birlikte olma hakki vardi. Ote yandan kolay kolay kimsenin kabul edemeyecgi bir gecmisle geliyordu Feride..

Omer tum bunlari, arkasi ona donuk dinlerken sanirim hepimiz verecegi cevabi biliyorduk ama dogrusu senaristler bu konuyu da uzatmak adina Omer'e abuk sabuk birseyler soyletirler mi diye korkmadim degil. Omer, Feride'nin Nevzat'a hissettiklerinin sadece minnet oldugunu anlamakla rahatlamistir ama bence Nevzat'in evli oldugunu duymasi da kararindan cok etkili oldu. Omer, buyuk olcude Feride'nin sevgisinden emindi zaten ama Nevzat'a ve onun hatirlattiklarina katlanamiyordu. Feride'nin hep bir cesit vicdan hesaplasmasi icinde olacagini biliyor ve bu duruma katlanamayacgini dusunuyordu. Onun gozunde Nevzat'in evli cikmasi Ozlem'in sonu olmustu. Artik sadece Feride vardi ve basindan beri Omer'in istedigi de buydu. Omer'in Feride'nin gecmisine fazla taktigini sanmiyorum. O Feride'yi sevdi ve Ozlem'in hatalarindan veya gecmisinden dolayi Feride'yi suclamayi hic aklindan gecirmedi. Feride'den bir daha ayrilmayi goze alamadigi icin de hemen evlenme teklif etti. Aslinda ortam olarak cok romantik bir yerde olmasalar da, sahnenin butunu bana cok romantik ve cok guzel geldi. Ozellikle Sina Tuzcu Omer'in hislerini yansitirken cok cok iyidi. Feride ile Omer sarilinca sanki iki arkadasim evlenme karari almiscasina yuzume bir gulumseme yayildi.

Simdi dugunlerini bekliyorum merakla. Umarim bu sahneleri gecistirmezler de keyifle seyrederiz. Bir de Omer'in Elif'e hitaben ne kadar mutlu oldugunu, onun sevgisinin de bir sekilde hep kalbinde olacagini anlatan bir konusma ya da bir mezarlik ziyareti yapmasini bekliyorum.

forever_bim
16-05-07, 00:41
Sevgili Denizim;

İşte budur. Diyorum başka birşey demiyorum. Muhteşem bir yorum okudum. Ellerine sağlık.

talip23
16-05-07, 00:49
Filiz abisini ferdesiyle uğurlarken yine çiçeklerle uğraşmaya devam eder, o kadar kaptırmıştır ki kendini herşeyle iletişimini kesmiş gibi ama ne olduysa oluyor içine birşeyler doğuyor ki birden kafasını çeviriyor, hissettiğinin doğru olup olmadığını kontrol etmek istercesine görüyor ki sevdiği capcanlı, ayakta ona bakmak da yüzüne öyle güzel bir gülümseme yayılıyor ki mutlulukdan uçacak filiz oysa ki ona ne kadar hasretti gidemiyordu, izin verilmiyordu kendini zor tutuyordu ama şimdi sevdiği karşıısndaydı sevinmesinde ne yapsın yüzündeki memnuniyet ifadesi süperdi, sevdiği başlar söze onun konuşmasıyla daha da aydınlanır filizin yüzü sevdiğine bakmaya doyamaz, yılmazın yanına gelmesiyle hem sevinç hem korku vardır filize, sevinir sevdiğine bir adım kadar yakın korkar duygularına yenilip birilerini üzeceği için, arada bakışlar atsa da sevdiğine bakışlarını kaçırmak için elinden geleni yapar filiz, yılmaz konuşurken öylece onu dinler içi gider konuşmak için ama başaramaz sanki kelimeler boğazına tıkanıyor onu boğacakmış gibi oluyor ama bakışları yok mu sevdiğine neler neler anlatıyor filizin, yılmazın bebeği ve kendisi için söyledikleri çok mutlu eder filizi ama canını da acıtır çünkü geri dönülmez yollara sapılmıştı bu aşkta, son umut ışığını da aslı kızın olayıyla bitirmişti, kendini yılmaza bakmakdan alıkoyamaz ama yine de duygularına söz geçirmeye çalışır sadece “sağol” der, yılmazın daha da yakınlaşması bir soluk kadar uzak da olması filizi daha da perişan eder yakınında ama dokunamıyor, işiyle meşgul olmaya çalışıyor eğer konuşmaya bir başlarsa susamayacağından korkuyor, ama sözler karşısında tutamıyor kendine ve sevdiğine “Odan kalabalıktı, rahatsız etmek istemedim” ben gelmek istedim ama gördüğüm manzara içeri girmeme izin vermedi, rahatsız etmek istemedim diyebildi, sonra yine bakışlar birbirini bulur yüreklerinin dili olur gözlerden bakar bakar doymak ister ama yine bakışlarını çeker işiyle meşgul olur yılmazın elinden çiçeği alıp koyması filizde yine güzel bir tebessüm oluşturur, çünkü şu an ne kırgınlık ne de kızgınlık vardı ikisinde de, sanki yılmazla ayrı değiller yılmaz ona yardım ediyormuş gibi hissetti filiz, sevdiğinin sözlerine “Bende yaşadığın için şükür ediyorum” yaşıyorsun ya tüm şükürlerim senden yana, filiz dayanamaz bu kadar yakın olup da dokunamamak filizi çok etkiler gözleri buğulanır, ızdırap değil de nedir bu, kahrolur filiz, hep merek ettiği yarasının nasıl olduğu “Yaran acıyormu” sorusunu sordu güç bela, aldığı cvp daha da içini acıttı filizin neler söylemek istiyordu sevdiğine ama yapamadı bu acıya ikininde yaşadığı bu acıya son vermek için filiz “Geldigin için teşekkür ederim, ama daha fazla yorma kendini. Artık gitsen iyi olur” geldiği için memnunluğunu ifade etti, kendisini yormakdan çok bu acıyı yaşayarak daha da harap olmasını istemedi sevdiğinin bu yüzden gidişine izin verdi, söylemek istedikleri farklıydı elbette filizin ama kader buna izin vermiyordu, gözleri dolmaya başladı sevdiğinin kalkerken yarasından dolayı huzursuz oluşu filizi kendine getirir bunun bir kovulma olmadığını açıklamak, yanlış anlaşılmayı önlemek için birkez daha sevdiğine seslenir “Öyle değil, Ama sanırım burda olman doğru değil” anlatır ona asıl bunu söylemek değildi niyeti ve filiz artık dayanamaz konuşmanın başından beri o kadar sıkmıştır ki kendini bir anda gözyaşları dökülür yanaklarından o yaşlarda ne manalar akıtır sevdiğinin yüreğine, hem bakar hem kaçırı gözlerini sevdiğinden ve beklediği hamle gelir sevdiğinden bir anda kenetlenir iki vücut, kollar o kadar hasret kalmıştır ki sevdiğine filiz ona veda etmişti hastane de ama bu sarılma bambaşka birşeydi filiz gözlerini sımsıkı yumar hiçbirşeyi, hiçkimseyi düşünmek istemez artık tek düşüncesi bu anın tadını çıkarmak, sevdiğine bu kadar yakın olmanın onda ne kadar büyük bir önemi var, tamda tüm umutları tüketmişken, sevgi, aşk, hasret, özlem kelimeleri anlamını bulmuştu filizde sevdiğine sarılmasıyla, bu an için neler verirdi değil mi, hastane de hayata dönüşü 1., vedalaşırken gözlerini açması 2., ve bu son gelişi ve sarılması 3. mutluluğu olmuştu filizin bu bölüm.
Bebek olayında bahsedecekti bu konuda kızıyorum ama yine dış etkenler filizin kafasını karıştırmaya yetmiştir zaten bende bebekle ilgili artık görmedim, duymadım, bilmiyorum diyorum açığa çıkana kadar

Filiz bu bölüm çok mÜkemmeldi her şeyiyle, duyguları yansıtışı, aşkı, bu aşka olan inancıyla sevdiğini geri getirmesi, ona herşeyi anlatmak isterken ondan uzak kalışı, zorunlu şekilde söylemek istediklerini söyleyememesi, suçluluk duyması, perişan olması, onun hayat dönmesiyle sevinmesi, gözlerini açışındaki sevinci herşeyi çok güzel yansıttı.
Filizin bu bölüm durumu hiç kolay değildi başlangıştan itibaren herkesin ona cephe alması, abisi, annesi ve feride dışında kimse ona destek vermedi sanki yedi kat yabancıymış gibi itildi hep köşelerel, kin dolu bakışlara ve sözlere maruz kaldı filiz hiçbiri anlamk istemedi onun ne halde olabileceğini, hiçbiri yaklaşmadı yanına ama onun içi hepsinden daha da çok kavruluyordu bunu göremediler, ta ki yılmazı hayata dönderdiği anda anladılar ki yılmazın filiz için ne kadar önemli olduğunu ama yılmaz iyileştikten sonra unuttular bunu, filize hak olab bu mutluluğu ona layık görmediler, yanında kalmasına bile izin vermediler, sessizce veda ederek istenmediği yerden istemey istemey gitmek düştü filize, hangi seven insan sevdiğini o halde bırakıp da gidebilir ama filize hareketleriyle bunu yaptırdılar ve yılmazın iyileşmesinden evine gelmesine kadar yanında olamamak, onun nne halde olduğunu bilememek yani kısacası sevdiğinsiz olmak zaten filize verilen en büyük cezaydı bu bölüm ama son sahnesi filizin ödülü oldu sevdği tarafından sarıp sarmalandı içinde kaybolmak için sımsıkı bırakmamacasına hakettiğni sevdiğinden aldı ya gerisi boştu.
Bebek olayında bahsedecekti bu konuda kızıyorum ama yine dış etkenler filizin kafasını karıştırmaya yetmiştir zaten bende bebekle ilgili artık görmedim, duymadım, bilmiyorum diyorum açığa çıkana kadar

YILMAZ: geçen bölüm “filiz seni hiç unutmadım” repliğiyle sonlandırmıştı en anlamlı cümlesi olmuştu son zamanlarda yılmazın, sevdiğinin söylediği en önemli olayı duymadan kapadı gözlerini, bir an herkes öldü diye düşünürken, sevdiğinin çırpınışlarına verdiği nefesle karşılık verdi, hastaneye getirilirken sırf bu anı yaşamak adına bile bunu yaşamaya değer diye düşünmüş müdür? Yılmaz sevdiğinin kucağında o kadar yakınındaydı ki aklıma düşünmüştür diyorum kendimce.
Yılmaz ilk müdahalede doktorlara tepki vererek bir nebze olsun beklemelerini sağladı, ama daha sonra ne oldusa oldu ve kalbi durdu bence filizi istiyordu yılmaz burada nasıl vurulduğu yerde filizin onu öpmesi, seslenmesi, yanaklarını okşaması ile nefes aldıysa burada da filiz gelirse bu sefer daha sıkı bağlanacağım diye düşünmüştür hayata ve yaşam çizgisini durdurdu, sevdiğinin gelişi ile ellerinei ellerinin içine alması ona destek vermesi “seni bekliyordum sevdiğim gerçekte bizi yakınlaştırmıyorlar, bari böyle özlem giderelim” der gibi cvp verdi sevdiğinin isteğine, yaşadığı olay kolay değildi vurulmanın değil de filizi kaybetmenin şokunu atlatamadı yılmaz., neyse ki hayata döndü yılmaz üstün açbalar sonucu.
Yılmazın ayılması beklerlerken filiz girdi sevdiğinin yanına ellerini eldi yine ellerinin içine ve yılmazdan beklediği bakışları yılmaz gözlerini aralayarak verdi bu güzçe yılmaz daha da çabuk geldi kendine ve ilk söylediği “filiz” ismi oldu eee seviyor işte adam daha nasıl anlatsın uyandığında ilk görmek istediği o olacak elbette, filizi göremeyince “Bir ara burdaydı sanki. Gelmedimi hiç buraya” hemen sordu çünkü o da biliyordu sevdiği onu bu şekilde bırakamazdı, gördüklerinin hayal olmadığınden emin olmak istercesine buradaydı, yoksa gelmedi mi diye endişeye kapıldı ama fahriyeden duyduklarından sonra içi rahatlar yılmazın çünkü biliyordu filizi onu bu halde bırakmazdı.
Aradan geçen zamanda yılmazın taburcu olma günü gelip çatmıştır, yine eski haline dönmüş hastalığı ile ilgili bile dalgaya almıştır kendini, çıkacağını duyduğu anda çok mutlu olur, bunun sevincini yaşarken kendisini izleyen bir çift gözden habersiz yüzünde gülümsemeyle aslı kızın yaklamşımına karşılık verir ta ki elinde çiçeklerle hemşire içeriye girene kadar, çiçekleri aldığında merakla kim diye sorar aslında biliyordu içine doğmuştu hem bu çiçeklerin hatırası vardı onlarda nasıl unutabilirdi, hasta haline bakmadan kalktı hemen ayağa bir de baktı ki yüreği doğru tahmin yapmı sevdiğinin salına salına gidişine “filiz” diyebildi, yüzüne bir gülümseme yayıldı, gözleri doldu sevdiğinin gidişinde kaldı aklı o kadar mutlu olmuştu ki az önceki mutluluğu yanında hafif kalırdı.
Yılmaz evine döndükten sonra öömerin gelişiyle kendisinden haber alamadığı sevdiği ile ilgili haberleri ondan almak istedi “Filiz, nasıl? Toparlandımı biraz, Unutulacak gibi değil ki yaşadıkları” onu merak ediyordu, konuşamamıştı daha iyi miydi, nasıldı, bu durunu atlatabildi mi en ufak bir duyumu yoktu bu yüzden de merak içerisindeydi, duydukları karşısında filizin hiçte iyi olmadığını anladı.
Feridenin odadan çıkışıyla bu konuşma bölündü ve ömerin gidişiyle ferideye neler olduğunu sordu, sonrasında da feridenin söylediklerine karşılık “Bilmiyorsan, ben sana söyleyim. Gidip, onunla konuşacaksın. Gönlünü alacaksın. kırdığın kalbi onaracaksın, içinden ne geçiyorsa, olduğu gibi söyle. Kalbin sana doğru yollu gösterir. Feride, hadi” onu destekleyerek peşinden gitmesini kırdığı kalbi onarmasını istedi, zaten birtek kendi derdine derman olamıyor ya sevdiği gibi filizde abisine yol gösteriyor ama iş kendi sevgileri olunca birşey yapamıyor benim çiftim.
Yılmaz evin kalabalık olması bile onun aklının filizde olduğu gerçeğini değiştirmiyordu, ömerden de duydukları karşısında içi hiç rahat değildi, dedim ya onu görmeden, nasıl olduğunu sormadan içi hiç rahat etmeyecekti, hem filizin sevgisinden de şüphesi yoktu az önce evde yaşanan evlilik muhabbeti canını sıkmaya yetmişti daha doğrusu mutlu değildi olamıyordu yüreği sevdiğini istiyordu filizini, yarasına bakmadan kaçtı evden bir an önce sevdiğini görmek istiyordu ve mantığını dinlemeden yüreği ve ayakları sevdiğinin karşısına getirmişti onu.
Yılmaz filize bir süre bakar duyduğu özlem o kadar büyüktür ki, seyretmeye doyamaz ta ki filiz onu hssedip dönene kadar uzun bir süre bakakalır sevdiğine, bakışlar birleşince yılmaz konuşmanın başlaması için ilk hamleyi yapar ve “çiçekler çok güzelmiş” der aslında ben buradan şu manayı çıkarsam daha süper olur “sen çiçeklerden de güzelsin” demek istemiş de olabilir ya da ben öyle olsun istiyorum, “yardım ister misin” derken bile konuşmak istediğini o kadar net bir şekilde ifade ediyordu ki bir de sevdiğinin o güzel bakışları ve gülümsemesini görünce yılmaz daha bir sevindi küçük bir adımdı bu gülümseme filizden yılmaza o da bu hamleyi kaçrmadı ve “Iyimisin bir bakayım dedim” merak ediyordu ya bunu filizden duymak istiyordu çünkü ancak o zaman rahat olabilirdi içi, bir de filize ufaktan bir serzeniş gitmedi ya hastaneden çıktıktan sonra yok yok burası benim hüsnü kuruntum yılmazımın aklından geçmeiştir, zaten o filizin bakışlarında erim erim eridi, yılmaz daha da yakınlaşarak filizin yanına kadar gelir arada sadece iki adım vardır ve “Artık üzülmeyeceksin Filiz. Cem yok. Kabus dolu günler bitti, Bebeğin için, senin için, yani ne gerekiyorsa, maddi manevi, ben burdayım, biliyorsun” senin için bu kötü günler son buldu o aşağılık adamda layığını buldu, senin için ve bebğin için herşeyi yaparım yeter ki sen iyi ol, düşünme dikkat et kendine diyerek desteğini verdi filize, filizin seszi kalışına anlam veremiyordu neden konuşmuyordu sevdiği hem o filize kızgın, kırgın ve öfkeli değildi ki artık hem ölümün kıyısından dönmüştü ve onu hala daha çok sevdiğini anlamıştı ama neden filiz ona yaşattıklarından dolayı kendini suçladığı için mi yılmaza karşı mAhçupdu, yılmaz bu düşüncelerle oturur taşın üzerine filizin saksıyı koymak için aradığı yeri elinden alarak o yerleştiri sabırla devam eder konuşmaya, “Hastaneye gelmişsin. Başımda beklemişsin. Niye görünmedin sonradan. çiceğini bırakıp gitmişsin” ben iyileşene kadar başımda beklemişsin, hastaneye gelmiş bana çiçeğini bırakmış neden görünmedin , neden seni görmeme izin vermedin ama ben sen olduğunu bildim ve ardından baktım sana “Giderken gördüm seni, içim sızladı” seni öyle görünce içim sızladı oysa yanımda olmanı o kadar çok isteridm ki der gibi, yılmaz filizden gözlerini alamaz her hareketine her bakışına karşılık verir özlem bu demek ki doya doya seyretmek istiyordu filizi zaten filiz kadar kaçırmadı bakışlarını, tıpkı sevdiği gibi bu kadar yakınken uzak durmak hiç kolay değildi, dokunsa hemen yanıbaşında hasret dedikleri bu olsa gerek, bir nefes uzaklığında ama yinede dokunamıyorsun, “Kurtuldugun icin cok seviniyorum” belalı günlerden kurtulmasına sevincini dile getiriyor, birde sevdiğini o adama kaptırmadığına tabi, sevdiğinin yarasını merak etmesine “Yok geçti. Arasıra sızlıyor, seni hatırlatıyor” geçti ama ara sıra sızlayarak seni hatırlamamı, unutmamam gerektiğini anlatıyor, filizin sessiz kalışı yılmazında ümitlerini kırmakta filize dair sadece tek bir söz beklediği cvp geliyor ama onun beklediği gibi değil, sevdiği gitmesini istiyordu yüreğine şimdi yarasının sızı ile bu sözlerinde acısıyla katmerlendi acısı zoraki gülümseyerek “Kibarca kovulduk yani” sevdiğine son hamleyi yaptı ve çaresizce elini yarasına basarak acıyla kalktı, tekrar baktı sevdiğine ama ses yok sonra bir an sevdiğinin sözlerini duyunca tmm dedi buydu, o da gitmemi istemiyor, o da yanında kalmamı istiyor, sevdiğini sözlerine gözyaşlarını da görünce yılmaz da daha fazla dayanamaz ve sevdiğinin yanında alır soluğu bakar ve kolllarının arasına alır sımsıkıca sarar sevgi, aşk, hasret, özlem kavramlarıda yılmazda hayat bulmuştu sevdiğinin sarılmasıyla, yılmazda gözlerini kapatmıştı bu anı hiçbirşeyin hiçbirkimsenin bozmasını istemiyordu bü yüzden içine sokma istedi filizini, bir daha bırakmak istemiyor gibi.
Yılmaz bölüm sonuna doğru çok süper bir oyunculuk sergiledi başta hastane sahneleri de iyiydi ama özellikle filizle olan son sahnesi muhteşemdi duygularını süper yansıttı sevdiğine hasreti, onu affedişi, onsuz kalamayacağını anlaması, o da onun kaybetme korkusunu yaşadı uçurumun kenarındayken o da bunu hissetmişti, yılmazda süperdi.

Bu bölümün EN sahnesi son sahneydi zaten herşey vardı her ikiside kırgınlıklarını, kızgınlıklarını, öfkelerini herşeylerini bir kenara bırakmışlardı aşk, hasret, sevgi, özlem, kavuşma, pişmanlık onlar için şu anı anlatan kelimelerdi karşılıklı aynı duyguları yaşadılar, yaşattılar ayrıca bu yara onların aşklarının en derin yarası ve aşklarının bitmediğini anlamalarını sağlayan belki de “bazen şerde de hayır vardır” derler ya bu yarada onların birbilerinden kopamayacağının bir simgesi olmuş olsun, kötü günlerinin bir bedeli olmuş olsun bu olayda bile her ikisi de kaybetme korkusu yaşamışlardır, bir daha kavuşamama pahasına bile olsa tek hayatta olsun benle olmasın demişlerdir, sevgilerini sözlerine ve gözlerine yerleştirmişlerdir, bu sahne birçok şeyin düzeleceğinin habercisi onların bu mutluluğu sonuna kadar haketttiklerinin en büyük kanıtıydı, sözler kifayetsiz kalıyor bu sarılmada duygular o kadar net ki herşeyi en ince detayına kadar anlatıyor, süperdi aklımda kalan en güzel sahne olacak bu.

BEBEK: biliyormusunuz az kalsın babam beni bilmeden bu dünyadan göçüp gidecekti ama annem buna izin vermedi, biliyorum annem kendini sorumlu tutuyor ama o böyle olmasını istemezdi ben biliyorum, bu olayla beni babama söyleyecekti karar vermişti ama herzaman ki gibi dış etkenler yine mani oldu ve babam beni öğrenemedi ama olsun çok şükür yaşıyor ya nefes alıyor ya bu bile annemle bana yeter, çünkü annem onsuz bir hiç ben biliyorum babamı çok seviyor
Son sahneleri beni ne kadar çok mutlu etti bilemezsiniz sizlerden bile çok çünkü annem beni öğrendiğinde babamla ayrılmışlardı, sonra söylemek istedi olmadı ve sadece 60.bölümde çok yakın oldular birbirlerine ondan sonra o kadar ayrı kaldılar ki ben hasret kaldım ikisine, annem yanımdaydı ama babam olmayınca o da huzursuzdu haliyle bana da yansıyordu, uzun bir aradan sonra şu an ikisininde arasındayım bir tarafımda annem bir tarafımda babam hiç bu kadar mutlu olmamıştı, annem babam çok seviyorlar birbirlerini, ne kadar güzel hissetmek onların sevgisini bilemezsiniz, bu sahne benim tarihi sahnem olacak yeniden kavuşmaları için bilemezsiniz ne kadar heyecanlıyım, cnm babam cnm annem iyi ki sizin bu büyük sevginizin en büyük kanıtı olmuşum, iyi ki sizlerin yavrusu olmuşum ben sizi çok seviyorum bu sarılma bana gösterdi ki sizler birbirinizi ben de sizleri hakediyorum, sizler büyüksünüz elbette aranızdaki anlaşmalıklar çözülecek ben biliyorum ki sevginizle beni büyüteceksiniz, sizleri çok seviyorum ve dualarım kavuşmanız için lütfen bu yazıyı okuyanlarında bu minik bebeğin duasına katılmasını rica ediyorum, çünkü annem babam bunu çoktan haketti...

umarım fazla olmamışımdır bebeklerinin diline de tercüman olmak istedim, çok teşekkür ederim okuyan okumayan herkese...

cok guzel yorumlamisin yuregine saglik;bebek olayina bittim desem,kalemin cok keskinmis gozlerimi yasartti!

BERNA
16-05-07, 01:20
Sevgili denizim

Muhtesem bir yorum olmus, genelde ayni dusuncede oldugumuz icin yazmaktan lutfen cekinme. Benim hic dusunmedigim bir konuya da cok guzel aciklama getirmissin. Feride'nin minnet borcunun kalmamis olmasinin Nevzat'in soylemis oldugu yalanla ve evli cikmasiyla iliskisi aklima gelmemisti. Omer'in tereddutlerinin kalmamasi gercekten de Nevzat'in evli cikmasiyla bu yonden iliskili. Bu tespitin icin tebrikler :good:

Ozetin celiskiler icinde olmasi bu hafta da devam ediyor, o yuzden artik ozet yorumlarimi temkinli yapmaya karar verdim :icon_whis

sevgili kardesim filizim, senin de yorumun guzeldi, ama bebek kismi daha bir hosuma gitti. Yilmaz-Filiz ciftinin asklari icinde hissederek seyrediyorsun ve bunu bize yansitiyorsun, tebrikler.

archshe
16-05-07, 01:22
sevgili ferman,
sorduğun soruya cvbı kendi yanıtını vererek yazıyorum...

yoğurtçu yoğurdum ekşi der mi,
kargaya yavrusu kuzgun gözükür,
şıracının şahidi bozacı,

gibi ve benzeri bir takım özlü sözler söylemişlerdir.diğer karakterler bizim açımızdan önemsizdir.bizim derdimiz filiz-yılmazdır.haliyle her olayda yorumlarımız onlar hakkındadır.diğerleri haklı olmuş olmamış vız gelip tırıs gitmektedir bizim içinbuna benzer bir soruya cvbın ben de aynen böyle düşünüyorum...

denizim_
16-05-07, 01:26
Sevgili forever_bim ve Berna,
Begendiginize sevindim. Aslinda Omer ve Feride iliskisi Yilmaz ve Filiz'inkine gore cok daha net bir iliski. Net derken arada yanlis anlasma, onlarin getirdigi gurur ve ofke, ucuncu kislerin entriklari falan yok. Sadece birbirlerine hissettikleri var. O konuda da karsilikli cok acik olduklari icin onlarla ilgili yazmak daha kolay.

Obur taraf tam bir kesmekes. Baksana biz olayi disaridan izleyip, herseyi bilenler bile Filizci, Yilmazci, Filizyilmazci, Yilmazfilizci, Aslici gibi cesitli fraksiyonlara ayriliyoruz. Karakterler bizden daha da az sey bildiklerine gore onlarin birbirini anlamamasina hic sasmamali. Neyse en azindan basindan beri Fomer ciftini boyle entriklara bulastirmadiklarina sukredelim.

Bu arada filizim bolum yorumunu cok begendim, ellerine saglik. Senin ve kursuni'nin siirlerini severek okuyorum hep ama sizlere gerektigi kadar tesekkur etmeyi unuttugum cok oluyor, kusura bakmayin.

eyschann
16-05-07, 02:34
sevgili denizim ömer ve feride yorumun tek kelimeyle muhtesem olmus nasil okudugumu anlamdan bitti büyük bir keyifle okudum ve her noktasina katildim....

sevgili filizim sayende son sahne gözümün önünde yine canlandi harika olmus emegine ve yüregine saglik canim...(bebek olayi zaten harika olmus)

sevgili ferman,

şıracının şahidi bozacı,

gibi ve benzeri bir takım özlü sözler söylemişlerdir.diğer karakterler bizim açımızdan önemsizdir.bizim derdimiz filiz-yılmazdır.haliyle her olayda yorumlarımız onlar hakkındadır.diğerleri haklı olmuş olmamış vız gelip tırıs gitmektedir bizim içinbuna benzer bir soruya cvbın ben de aynen böyle düşünüyorum...

inanmiyorum bu yoruma cidden koptum harika olmus...:img-yes: cok zekice tebrikler..

forever_bim
16-05-07, 02:42
Ferman Abi hadi Ömer'e cacık dedik. Ki ben hem çok severim cacığı (ister salatalıkla ister havuçla yapılsın hiç hayır diyemem), Yılmaz'a ne diyelim? Ömer 3 kurşun, artı bir bıçak yedi, adam maşallah Hayri Bey'in 67. bölümdeki tabiriyle Zımba Gibi, Yılmaz'a ne desek acaba? Seçimi sana bıraktım.

ferman336
16-05-07, 07:17
Ferman Abi 'nin sorusuna haddim olmayaraktan birseyler yazmak istedim,
Olaya Yılmaz tarafından bakarsak Yılmaz'ın bu sekilde davranmasını (karakter deformasyonunu hesaba katmayınız) olaylardan ders cıkarmasına baglayabiliriz.. Nitekim 39. bölüm Yılmaz-Elif konusmasında da bunu acıkca görebiliriz.. Mutlu olmak için bazı seyleri göz ardı ediyor da olabilir ki her insan gibi onun da hakettiğini düşünüyorum (Aman allahım neler diyorum :))

Sanırsam Abi'min aradıgı cevap bu da değil :)

NOT: Her ne kadar bunları yazsam da Yılmaz'ın Filiz'e olan askını ihmal etmeyiniz :)

herkese günaydın,
zınngggg sana da 3 puan secomsum :) mesele aslında sadece yılmaz değil soruda. aşık insanların sevdiklerini elde etmek için yaptıkları normal olmayan davranışlarında bizim niye birini yüceltirken diğerini hor gördüğümüz..cevap aslında çok basit biz insanların en masumumuzda bile bir nebze de olsa ikiyüzlülük olması.konuyu açacağım..önce alıntılara cevaplar gelsin:good:

ferman336
16-05-07, 07:19
ama sevgılı ferman sen ılk soruda bızlerın ızleyıcılerın dusuncelerını bırını yuceltmemızın bırınede kızmamızın sebebını sordun egerkı yanlıs anlamadıysam, ıste bak sende verdın cevabı bunu bızım gormemıs olmamız elıfın yılmaza olan askını kucultmez dıyorsun ıste sorun burda bız gormedımız bu askı yasamadımız ıcın elıfe ınanmadık onun askını hıce sayıp o dedıgın yargıya vardık ama yılmazın fılıze olan askını 2 senedır gordugumuz ıcınde yılmaza hak verdık aradakı fark burda ıste bırı gozler onunde 2 senedır yasandı dıgerıde sadece 2 bolum gorduk ıste ızleyıcı burdan yola cıkarak bu yorumları yaptı

zıngggg sana gene 0 puan :) ama böyle bir görmemezlik bizi yanıltır..sonuçta iyi kötü elifin aşkını gördük hadi onu bırak bu kızın aşkı için evliliğini yıkmaya ve lüks bir yaşamdan vazgeçmeye çalıştığını gördük yetmez mi?dediğim gibi konuyu açacağım kendi düşüncelerimle...önce cevaplar....

SBR
16-05-07, 07:20
herkese günaydın maalesef daha fragmanı göremedim .görende yok herhalde bu hafta biraz geciktirdiler fragmanı ama hadi neyse bugün görürüz inşallah :happy0064

ferman336
16-05-07, 07:21
evet arkadaşlar yorumlarınızı okumak şerefine nail oldum bu arada yılmaz fazla asılmamış ferman beklediğin için teşkkürler belki pişman olmassın bellimi olur:img-hyste forum aslının üzerine kaymış arkadaşlar bu kızın üstüne fazla gidiyorsunuz bence bu kızdan ilerde ummadığınız davranışlar göreceksiniz ve burda kızı eleştirmekle kalacaksınız o yüzden bence aslıyı germeyin siz gerilin aslı yılmazla nikah masasına oturmayı hakediyor

not.yarın görümek üzere sevgiyle kalın

heheh :) sen böyle dediğine göre olmayacağım sanırım...yüreğime su serptin :) neyse görüşürüz:good:

ferman336
16-05-07, 07:28
hımmm... bu soru biraz zormuş :)

yılmaza dönmek isteyen elife kimse hak vermez ben bu konuda elifi hiç haklı bulmamıştım çünkü evliydi ve tamamen kendi isteğiyle evlenmişti..Yılmaza gidip biliyorum tüm bunları benim için yaptın gibi laflarda etti iyice haksız buldum ...diğer taraftada ömerin ben onsuz nefes alamıyorum laflarını duyuyorduk zaten bu aşkı için yapılan bir durum değildi bence...istediği yaşamda mutlu olamayacağını anlayınca eski hayatına geri dönmek istedi..yılmazdaysa durum çok farklı bence neden çünkü yılmaz asla filizsiz yaşamak istemedi,filizle olmadı aslıyla bir deneyim sonra filize dönerim mantığıyla filize dönmüyor...aşkını ve onsuz yaşayamayacağını anladığı için filize geri dönüyor hatta filize ve bebeğine sahip çıkmayı bile istiyor..Ve oradaki yılmazda elifi bağışlayacak durumdaydı ama sonra vazgeçti şimdi değişmiş bir yılmaz var ve bu sefer hatalarından ders aldığı için bana bu daha gerçekçi geliyor...belkide filiz ve yılmazı daha sıcak ve daha samimi bulduğum için böyle olması bana iyi geliyor :)

zıngggg sana da 0 puan sinem :) yılmazda kendi isteğiyle nişanlandı. şu anda da aslıyla olmayacağını anlıyor ve filize dönmenin yolunu arıyor.temelde davranışları arasında bir fark yok.elifte değişmişti.ömerle evlendikten sonra aslında ne istediği anladı.yılmazı.aynı şuan yılmazın aslında filizi istediğini anlaması gibi. aslında son cümlen sorunun yanıtını veriyor :img-yes: neyse kendi yorumumu yapacağım örneklerle belki anlatabilirim derdimi. geçen bir soru sormuş peşinden çuvallamıştık bakalım bu sefer ne olacak.:good:

ferman336
16-05-07, 07:32
Sevgili ferman

Dediğiniz gibi, çok sevilen iki karakter beraber olsun, gerisi önemli değil, gibi görüşler klişe olmuştur.
Size TRT1'de pazar günleri yayınlanan hisarbuselik dizisini izlemenizi öneririm.

sevgili sezinti maalesef durum bu :) dediğiniz dizinin ilk yayınlandığı zaman bir kaç bölümünü izleme şansım oldu.ankara beypazarının naif ve eski mahalleleri çağrıştıran güzel yapısı, insan ilişkilerine bakışı ve aslında kimsenin istediği kişiyle evlenemediğini gayet güzel ekranlara taşıyan bir diziydi.tabi bunlar benim birkaç bölümlük yorumlarım.mutlaka daha fazlası da vardır.:good: maalesef dizi internete düşmediği için tamamını izleme şansım olmadı :(

ferman336
16-05-07, 07:41
Ferman Abi;

Ben karakterleri eleştirirken attığı her adıma doğrudur diyenlerden değilim. Ömer'i de duvardan duvara uçurduğum zamanları hatırlarım, sen o zamanlarda forumda değildin.O yüzden Yılmaz'ı eleştirmekte bir sakınca görmüyorum. Senin de Ömer'i eleştirmende bir sakınca olduğunu sanmıyorum. Hatasını bulabilirsen yakın zamanlardan eleştir:good: Sen de kendin dedin zaten adam 20 kusur bölümdür hayatını temize çekti diye. Ömer özünde iyi bir adam, senaryonun derinlikli yazılmış sayılı karakterlerinden biri. Ne Yılmaz gibi abartılı iyi-yani iyilikleri gözümüze sokuluyor, ne Cem gibi abartılı kötü yönleri var. Daha reel hayata yatkın bir karakter. Belki de Sinan oynamasa bu karakteri sevmezdim, oyuncunun karakteri sevmemdeki payı yadsınamaz, role oyuncu ne kadar yaklaşırsa sonuç o kadar iyi oluyor.

Cacık benzetmesi beni hayatta etkilemez, yemeğin yanında cacık yiyen bir adamım ben. Restorana gittiğimde ilk cacık isterim hatta, garsonlar artık alıştı.

Yılmaz'ı eleştirirken farkettiysen altını doldururum seviyeyi korurum, "Geber Yılmaz, ya da sürün beter ol" gibi ifadelerle kendimi ayağa düşürmem, eleştiriyi zekice yazmaya çalışırım seni de o yüzden keyifle okurum. Çünkü zekice yapılmış eleştirilerin başımın üstünde yeri var. [/B]

Hasanım modum foreverim :) benim maksat sadece ömere laf olsun Hasanıma hesap sormuş olayım babındaki bir mesajıma niye bu kadar ciddi ve uzun bir yanıt verdiğini anlamadım walla.aramızdaki anlaşmayı ihlal ettiğine bir atıf yapıp yazdım maksat muhabbet olsun diye. normalde benim işim bile yok ömerle :) ek olarak yılmazı kıyasıya eleştirebilirsin de buna lafım olmaz ne diyeyim.:img-yes: ayrı ekten cacık benim de çok sevdiğim bir birşeydir..son paragrafından söylediğim şeyin altını doldurmadığımı ve yakışıksız kelimeler kullandığımı mı çıkartmam lazım anlayamadım.eğer öyleyse zaten o mesajdaki amacım altı dolu olan birşeyler yazmak değildi.dediğim gibi maksat ömere laf söylemek olsundu..birbirimizi bu kadar yanlış anlayabileceğimizi düşünmemiştim :(

yesimcan
16-05-07, 07:41
herkese günaydinn..

hala fragman cikmadi anlasilann.. bi ciksada baksak yaaa cok merak ediyorumm...

en cok merak ettigim sey asli filiz&yilmazi o sarilma sahnesindemi görüyoo yoksaa filiz&yilmazz o sarilmadan sora gizli gizli görüsmeye dvm mi ediyoo?? gizli gizlide ancak mujganlarin evinde olurr olursaa....

yani bizim saf kiz aslii o gecen bölümkü sahnede okadar anlamadi gibi gidip bakmak aklina gelirmi orasi muamma??
ins gizli gizli görüsmeye dvm ederlerrr ne güzel olur ama

ferman336
16-05-07, 07:44
Ferman Abi'nin Elif'le alakalı sorusuna yanıt verelim...

Şimdi bölüm 22 değil 20nin sonu 21'in başıydı. İşte 19. bölüm sonunda Elif'i Parislere götürme hayali kuran Ömer Paşam, pasaportu ararken yanlışlıkla kolu çantaya çarpar çanta yere düşer içinden Yılmaz'ın mektubu ve Sema'nın düğününde çekilmiş, resmi bulur (bu kısmı Gözde için anlatıyorum o 30lu bölümlerde izlemeye başlamıştı). Haklı olarak Elif'e yüklenir Elif de evden kaçar. Sema'ya gider. Açıkçası Elif o dönemde tümüyle hatalıdır. Şöyle diyeyim, Elif Yılmaz'a aşık olabilir, ama bunu Ömer'e yapmaya hakkı yoktur. Ömer kendi kaşındı çeksin dediğini duyar gibi oluyorum. Hayır bu yapılanları hak etmedi. Ömer Elif'in nikahlı kocasıdır. Elif'in bunun farkında olması lazımdı. Ben şahsen diyelim ki Elif'in yerinde olsam. Yani varsayalım ki Elif benim. Minnetle aşkı karıştırdım, gidip Ömer'le nikahı bastım. Kocam saygıda kusur etmiyor, acayip de seviyor, şahsen bunu aşkımdan gebersem ona yapmazdım. Elif fenere gitmekle dizi tarihindeki kendinin en büyük hatasını yapmıştır. 21. bölümde oldu yani fener olayı. Ha Yılmaz onu istemedi diye dönmedi Elif Ömer'e. 21. bölüm sonunda hamileliği öğrendi, 22'de kürtaj olucam Ömer'le aşılamaz sorunlarımız var dedi. Ömer hamileliği gözaltındayken Müjgan'dan öğrendi. 23'te Ömer'e kürtaj olacam diyince Ömer onu kovdu haklı olarak. Zaten Elif, Yılmaz olmadı diye Ömer'e dönmedi. Ömer'den boşanacaktı son kürtaj masasında bebeğe kıyamadı. Kalktı gitti Ömer'e de aldıramadığını söyledi. Ne yapayım "annemle mi kalayım seninle mi kalayım?" diye sordu. Yılmaz olmadı Ömer olur deseydi, bunu sormazdı bence. Ömer de sen bilirsin demekle yetinince Elif geri eve döndü. Zaten kangren bir şekilde devam etti evlilik, ikisi ayrı odalardaydılar, sonra da Elif hatun hastanelik oldu ve ölüp gitti.

Kıssadan hisseye;

Senin dediğin bir konu haklı. Aşkın büyüklüğü ölçülmez. Ömer onu hiç sevmeyen(aşk anlamında) bir kadının yasını tam beş yıl tuttu. Hem de hiç kavuşma ümidi olmamasına rağmen. O dönemde ben Elif'i haksız buldum. Evlilik hafife alınacak bir durum değildir. Ömer Elif'in onu sevdiğini sanıyordu. Böyle sanmasa 16. Bölümde Elif'e "Eğer birgün başkasına aşık olursan gel ilk bana söyle" demezdi. Karısının onu sevdiğini sanıyordu. 19. bölüm mektubun ortaya çıkışı Ömer'in uyanmasıdır duruma.

Hasanım foreverim gene kronolojik sıraya göre gitmişsin lakin bu gidiş durumu açıklamaya yetmiyor :( son olarak evlilik hafife alınacak bir kurum değil demişsin. sana ihanet ettiğini düşündüğün ve bunun sonucu olarak hamile kalmış bir kadını kabul etmekte hafif birşey değildir. ama biz birinde karakteri hor görürken diğerinde adam aşık kardeşim ne yapalım yani yorumları yapıyorsak bu bizdeki birşeyden kaynaklanıyordur bence.:good: neyse açacaz konuyu dediğim gibi:)

ferman336
16-05-07, 07:47
sevgili ferman,

şıracının şahidi bozacı,

heheh:) sana 9 puan benden arcshecim :) 1 puanı konuyu çok açmadığın için kırdım :) aynen öyle seyrettiklerimizde bile bencil ve ikiyüzlüyüz biz.:good:

ferman336
16-05-07, 07:50
Ferman Abi hadi Ömer'e cacık dedik. Ki ben hem çok severim cacığı (ister salatalıkla ister havuçla yapılsın hiç hayır diyemem), Yılmaz'a ne diyelim? Ömer 3 kurşun, artı bir bıçak yedi, adam maşallah Hayri Bey'in 67. bölümdeki tabiriyle Zımba Gibi, Yılmaz'a ne desek acaba? Seçimi sana bıraktım.

aynı konuyu bir kere daha gündeme getirip karizmayı çizdirdiniz abi demiştin Hasanım.ben de "he ya bizim yılmaz cacık çıktı" demiştim hatırlarsan :) anlayacağın ben seçimimi yapmıştım zaten.hatta yılmaza tek kurşunla devrildiği için cacıkoğlucacık bile diyebiliriz :good: son olarak ben cacığın hıyarla yapılanını daha çok severim:img-pilot

ferman336
16-05-07, 08:21
veee son olarak sorduğum soruyu ve kendi düşüncelerimi aktarmaya çalışacağım dilimin ve elimin döndüğü kadar...bu arada soruya yanıt vermekten imtina eden forumun bazı ağır toplarını kınıyorum :img-yes: aslında soru daha önce de belirttiğim gibi aşık insanların normal olmayan davranışlar sergilediğinde bizim niye birini haklı görürken diğerini görmediğimizdi. elif,evlilik,filiz,hamilelik üzerinden gidince sorunun anlaşılması zorlaştı sanırım.herneyse ya da ben anlatamadım. öncelikle benim örnek olarak verilen her iki pozisyonda da karakterlere hak vermediğimi bilmenizi isterim.benim mantığım biraz "sevdiğini elde edemiyorsan,elde ettiğini sev" şeklindedir. tabi bu durum herkesin kafasındaki aşk anlayışına ve o kelimeye yüklediği anlama göre değişir ki doğru olan da budur. ben aşk için herşeyin yapılmasını haklı ve doğru görmezken matrakanın imzası "aşk için söylenilen her şey doğru herşey yanlıştır" minvalinde bir sözdür. senaristler dizinin başından beri biz seyircileri 3 bacaklı bir şeytan üçgeninde boğmaktadır aslında.biz de yönümüzü sevdiğimiz,desteklediğimiz ve davranışlarına hak verdiğimiz karakterlere göre belirlemekteyiz. aslında temelde varılacak amaç düşünüldüğünde her karakterin yaptığı şey aynıdır. onu sevsin veya sevmesin aşık olduğu insana kavuşmak.tabi cemi burada kategori dışında tutuyoruz zira onunkinin aşk olmadığı dizide de burada da çok defa dillendirildi.önce normal olmayan davranışı soruda verdiğimiz örnekler bazında açıklayalım: buradaki anlam toplumda hoş karşılanmayacak,takdir edilmeyecek ve gerçek yaşamda ezici bir çoğunluğun yapmayacağı davranış anlamındadır. konumuzda o onu daha az sevmiştir,sevmişse bile biz görmedik şeklinde kıstaslar olmayacaktır.
elif : yılmazı sevmiş, yılmazın hataları sonucu ve kendi hayat amacıyla bağlantılı bir biçimde sevmediği ömerle evlenmiş,peşinden hata yaptığını anlamış ve elindeki herşeyi bir kenara bırakarak ve gözardı ederek yılmaza dönmek istemiştir. bu normal olmayan bir davranıştır.SONUÇ : bizim gözümüzde haksızdır.

yılmaz : filizi sevmiş,filizin ve kendi hatalarının sonucu ve kendi karakterinin çizdiği çerçeve doğrusunda aslıyla sözlenmiş,şu an hata yaptığı anlamakta olan, herşeyi bir kenara iterek ve kendisine ihanet ettiğini varsaydığı bir kadını,bu ihanetin sonucu olan bir bebekle kabul etmeye hazır bir karakter.(bazıları olası olaylar üzerine yazıldı) bu da normal olmayan bir davranıştır SONUÇ : forumdaki bir çoğunun gözünde haklı ve aşıktır

aslı: yılmazı sevmiş, onun sözleri doğrultusunda bir gelecek planlamaktadır.iyi veya kötü anlamda yaptığı fazlaca birşey yoktur.
SONUÇ : ispanyaya def olup gitsin :)

ömer : elifi sevmiş aşkı uğruna nişanlısını sevdiğini bildiği nişanlı bir kızı elde etmek için normal olmayan hoş görülmeyecek birşeyler yapmıştır..SONUÇ: kimimiz hak verirken kimimiz vermemektedir

gördüğünüz gibi bana göre hepsi aşkı uğruna iyi kötü birşeyler yaparken hepsinde vardığımız sonuç farklıdır. benim için sonuç aslında sevdiğimiz karakterleri desteklemek uğruna ağaçlardan ormanı görmemektir. kısaca yaptığımız şey bencillik ve ikiyüzlülüktür.gerçi kendi adıma 4 te 3 ben objektifim :img-hyste bir aslı canımı sıkıyor işte.napayım...:good: :img-hyste :happy0064

arzuinan
16-05-07, 08:27
Herkeslere günaydın :happy0064

Fermanım zor sormuşsun düşüncelerimi toparlamaya çalıştıkça cümleler birbirinden bağımsız olmaya başladı.:icon_whis bende bıraktım. :img-hyste sanırım olaya fazlasıyla duygusal yaklaşıyorum. Belkide o zamanlar Yılmaz ve Filiz'i ayrı düşünemediğim içindir... Gerçi ben Elif'e hiçbir zaman çok kızmadım. olaylara nasılsa bunlar bir şekilde yaşanacaktı ve yaşandı gözüyle baktım... Filiz ve Yılmaz'ın mutlaka birilikte olacaklarını biliyordum ama neden dersen hiçbir fikrim yok biliyordum işte. diyorum ya fazlasıyla duygusal yaklaşmıştım olaylara... ister iki yüzlü de ister bencil durum bu. :img-yes:

sevgili denizim, feride ömer yorumun harika. sabah sabah ne iyi geldi anlatamam. :good: çok teşekkürler :happy0064

ferman336
16-05-07, 08:33
Herkeslere günaydın :happy0064

Fermanım zor sormuşsun düşüncelerimi toparlamaya çalıştıkça cümleler birbirinden bağımsız olmaya başladı.:icon_whis bende bıraktım. :img-hyste sanırım olaya fazlasıyla duygusal yaklaşıyorum. Belkide o zamanlar Yılmaz ve Filiz'i ayrı düşünemediğim içindir... Gerçi ben Elif'e hiçbir zaman çok kızmadım. olaylara nasılsa bunlar bir şekilde yaşanacaktı ve yaşandı gözüyle baktım... Filiz ve Yılmaz'ın mutlaka birilikte olacaklarını biliyordum ama neden dersen hiçbir fikrim yok biliyordum işte. diyorum ya fazlasıyla duygusal yaklaşmıştım olaylara... ister iki yüzlü de ister bencil durum bu. :img-yes:

sevgili denizim, feride ömer yorumun harika. sabah sabah ne iyi geldi anlatamam. :good: çok teşekkürler :happy0064

yok be arzu zor değildi soru aslında dedim ya ben derdimi iyi anlatamadım..ha dersen ki sorduğun sorunun yanıtını doğru anlatabildin mi? bilmiyorum gelen tepkilere göre anlayacağız.:img-help: bana göre sorunun cevabı hiç zor değil.sadece kendimizi böyle görmek zor

arzuinan
16-05-07, 08:42
...
gördüğünüz gibi bana göre hepsi aşkı uğruna iyi kötü birşeyler yaparken hepsinde vardığımız sonuç farklıdır. benim için sonuç aslında sevdiğimiz karakterleri desteklemek uğruna ağaçlardan ormanı görmemektir. kısaca yaptığımız şey bencillik ve ikiyüzlülüktür.gerçi kendi adıma 4 te 3 ben objektifim :img-hyste bir aslı canımı sıkıyor işte.napayım...:good: :img-hyste :happy0064

bu durumda ben hiç objektif değilim diyebilirim. 4 te 4 kusurluyum :img-hyste Birtek Ömer hakkında tam karar verememiştim o zamanda şimdi geriye dönüp baktığımda da. Bazen haklı bazen yok o kadar da değil demişimdir. :icon_whis

ferman336
16-05-07, 08:58
bu durumda ben hiç objektif değilim diyebilirim. 4 te 4 kusurluyum :img-hyste Birtek Ömer hakkında tam karar verememiştim o zamanda şimdi geriye dönüp baktığımda da. Bazen haklı bazen yok o kadar da değil demişimdir. :icon_whis

e o zaman aynı zamanda da bencilsin arzucum :img-hyste niye aslıya kızıyorsun bencil diye.:) biz böyle olduktan sonra o olmuş çok mu?:good:

sonuç olarak arkadaşlar yarışma bitmiştir. kazanan 9 puanıyla arcshedir diyecektim ki koyu filizci olduğu aklıma geldi :) bu durumda filizcilikten dolayı 7 puanını sildim:img-hyste geçen yok yani sınavdan :good: :img-hyste pardon pardon selin 7 almıştı...tek mezunumuz o :good: :happy0064 kendisini kutluyor ve bir sıkımlık diş macunuyla ödüllendiriyoruz :happy0064

sinem*
16-05-07, 09:14
zıngggg sana da 0 puan sinem :) yılmazda kendi isteğiyle nişanlandı. şu anda da aslıyla olmayacağını anlıyor ve filize dönmenin yolunu arıyor.temelde davranışları arasında bir fark yok.elifte değişmişti.ömerle evlendikten sonra aslında ne istediği anladı.yılmazı.aynı şuan yılmazın aslında filizi istediğini anlaması gibi. aslında son cümlen sorunun yanıtını veriyor :img-yes: neyse kendi yorumumu yapacağım örneklerle belki anlatabilirim derdimi. geçen bir soru sormuş peşinden çuvallamıştık bakalım bu sefer ne olacak.:good:

yok canım hoca bize taktı :icon_sorr yoksa bu kadar düşük alınmaz canım :img-hyste :img-hyste :img-hyste

denizim fömer yorumun çok güzel olmuş,ellerine sağlık :)

arzuinan
16-05-07, 09:19
e o zaman aynı zamanda da bencilsin arzucum :img-hyste niye aslıya kızıyorsun bencil diye.:) biz böyle olduktan sonra o olmuş çok mu?:good:

yok fermanım ne yapsamda Aslı kadar olamam. :icon_whis Ben en azından ne hissettiğimi biliyorum. ona göre tepkimi veriyorum. kızımızda oda yok :img-hyste

Neyse bu fragman nerde kaldı Allah aşkına:icon_sorr Cuma saat 20.00 de Yabancı Damat yerine Arka Sokaklar tanıtımı verdiler. :icon_whis bizim dizide gümbürtüye gitmesin. :sad53:

EvaLongoria
16-05-07, 09:23
Merhabalar.. Ben geldim..

Yine neler kaçırdım bilmiyorum. Bir dönüp okuyayım. Fragman da çıkmamış sanırım.. Gün içinde çıkar heralde..

ferman336
16-05-07, 09:26
yok canım hoca bize taktı :icon_sorr yoksa bu kadar düşük alınmaz canım :img-hyste :img-hyste :img-hyste

denizim fömer yorumun çok güzel olmuş,ellerine sağlık :)

hehhe:) sen gene iyisin kafadan 0 aldın. bak arcshe ye ne güzel 9 almıştı filizci diye 2 ye düşürdük :img-hyste e haliyle puanlarda kanaat geçerli :) filizci olmak çok puan götürür çoookk :img-hyste

ferman336
16-05-07, 09:28
yok fermanım ne yapsamda Aslı kadar olamam. :icon_whis Ben en azından ne hissettiğimi biliyorum. ona göre tepkimi veriyorum. kızımızda oda yok :img-hyste

Neyse bu fragman nerde kaldı Allah aşkına:icon_sorr Cuma saat 20.00 de Yabancı Damat yerine Arka Sokaklar tanıtımı verdiler. :icon_whis bizim dizide gümbürtüye gitmesin. :sad53:

ehuehue :) sen ne hissettiğini biliyorsun o da ne istediğini..yılmazı...o da tepkilerini ona göre veriyor işte.:good:

archshe
16-05-07, 09:34
hehhe:) sen gene iyisin kafadan 0 aldın. bak arcshe ye ne güzel 9 almıştı filizci diye 2 ye düşürdük :img-hyste e haliyle puanlarda kanaat geçerli :) filizci olmak çok puan götürür çoookk :img-hyste

ne ara düştü benim puanım ferman...olmaz ama itiraz ediyorum....heryere şikayet edicem 9luk notumu 2ye düşürdün diye...ayrımcı hoca:img-hyste

EvaLongoria
16-05-07, 09:35
Ben soruyu bulamadım yahu :)

ferman abim soru neydi ?? cevaplayalım hemenn

archshe
16-05-07, 09:36
sevgili ferman,
dizinin en sevilen karakteri anketini gördünmü?görmediysen yazayım dedim..filiz % 55 le önde yılmaz %37yle ikinci :)halk filizi seviyo varmı ötesi...:img-hyste

ferman336
16-05-07, 09:41
ne ara düştü benim puanım ferman...olmaz ama itiraz ediyorum....heryere şikayet edicem 9luk notumu 2ye düşürdün diye...ayrımcı hoca:img-hyste

walla et nereye şikayet edeceksen :img-hyste demirden korksak trene binmezdik:img-hyste heee ayrımcıyım ne yapayım :img-hyste siz de daha az filizci olun canım.hemen görürsünüz notlardaki yükselişi :good: :happy0064

ferman336
16-05-07, 09:43
Ben soruyu bulamadım yahu :)

ferman abim soru neydi ?? cevaplayalım hemenn

haydi foruma bir soru gelsin benden ö puan dö puan tatmin edici cevap verene 10 puan

ilk sezon 22. bölümde evli olduğu halde yılmaza dönmek isteyen elife kimse hak vermez ve aşkını görmezden gelirken, ikinci sezon kendisine ihanet ettiğini düşünen ve hamile olan bir kadına dönmek isteyen yılmazın davranışı niye kabul görmekte ve aşkının büyüklüğünü işaret etmektedir?(böyle düşünenler için ben böyle düşünmüyorum biliyorsunuz) zınggggg yarışma başladı

soru bu evacım...yarışma bitti ama seninde alalım cevabını :) uzattım sınav süresini :happy0064 :good:

tolgahuzur1
16-05-07, 09:49
haydi foruma bir soru gelsin benden ö puan dö puan tatmin edici cevap verene 10 puan

ilk sezon 22. bölümde evli olduğu halde yılmaza dönmek isteyen elife kimse hak vermez ve aşkını görmezden gelirken, ikinci sezon kendisine ihanet ettiğini düşünen ve hamile olan bir kadına dönmek isteyen yılmazın davranışı niye kabul görmekte ve aşkının büyüklüğünü işaret etmektedir?(böyle düşünenler için ben böyle düşünmüyorum biliyorsunuz) zınggggg yarışma başladı

soru bu evacım...yarışma bitti ama seninde alalım cevabını :) uzattım sınav süresini :happy0064 :good:

herkese günaydın..

ferman abi hayırdır hocalığa soyunmuşsun...:img-hyste ama sana full destek filizim ve kursuniyi tek ekart edebilecek sensin..:img-hyste

soruna cevap olarak...

SÖZ GÜMÜŞSE SÜKUT ALTINDIR.. atasözüyle cevap vereyim abi..:img-hyste

EvaLongoria
16-05-07, 09:49

çünküü Elif seninde söylediğin gibi evliydi ve bu nedenle kimse hak vermedi. Elif'in en büyük hatası Yılmaz'ın aşkını anlamayıp (ya da anlamamazlığa vurup) Ömer'i tercih etmesi, sonra da bütün bunları kendisi yapmamış gibi tekrar Yılmaz'a dönmek istemesidir. Artık evli olan bir kadının tekrar eski sevgilisine dönmek istemesi rezaletin fevkindedir.

Ama... Filiz'in Yılmaz'ı ne kadar çok değiştirdiğini düşünürsek aslında Yılmaz'ın Filiz'i Elif'ten çok daha fazla sevdiğini görebiliyoruz. Hem Filiz Cem le evlenmemiş sadece Yılmaz'ın hayatını kurtarmak için onunla evlenmeyi kabul etmiştir (Yılmaz'ın bakış açısı ile) Ve bu durumda Filiz'in de Cem ile bir hata yapıp beraber olduğunu ve hamile kaldığını düşünen Yılmaz, ne olursa olsun Filiz'in hatasını kabul etmiştir.

Ay amma zorlu cümleler yazdım yahu :)

Kıssadan hisse ; Elif evliydi Filiz değil :)

arzuinan
16-05-07, 09:50
ehuehue :) sen ne hissettiğini biliyorsun o da ne istediğini..yılmazı...o da tepkilerini ona göre veriyor işte.:good:

nasıl tepki verirse versin onun sonu hüsran. :img-hyste ister güzellikle isterse zorla ama sonunda o çok istediği şeyi elde edemeyecek. hoş ben onun Yılmaz'ımı istediğinide sanmıyorum ya neyse :icon_whis Mualla hanımın ilgiside yeter ona. :img-wink: fakat torun olmayınca Mualla hanımda ne kadar ilgi gösterir tartışılır. :img-hyste

ya cidden nerde kaldı bu fragman çıkmadı dimi daha... sabah işyerine gelince gözümü karartıp tv'yi açtım. ama nafile çıkmadı :sad53:

ferman336
16-05-07, 09:51
sevgili ferman,
dizinin en sevilen karakteri anketini gördünmü?görmediysen yazayım dedim..filiz % 55 le önde yılmaz %37yle ikinci :)halk filizi seviyo varmı ötesi...:img-hyste

var tabi ki ötesi :img-hyste mesela halkın daha doğrusu çoğunluğun esasında her zaman doğru kararı vermediği tarihin karanlık ve aydınlık sayfalarında çok defa görülmüştür.:good: napalım yılmaz öyle içili içli ağlayamıyor:img-hyste

ferman336
16-05-07, 09:53
herkese günaydın..

ferman abi hayırdır hocalığa soyunmuşsun...:img-hyste ama sana full destek filizim ve kursuniyi tek ekart edebilecek sensin..:img-hyste

soruna cevap olarak...

SÖZ GÜMÜŞSE SÜKUT ALTINDIR.. atasözüyle cevap vereyim abi..:img-hyste

yok be tolgam biz nere hocalık nere :img-hyste filizimle kurşuninin paçasındaki çamur olamayız biz :) cevabın süper abicim benden 10 puan sana:good: :happy0064

arzuinan
16-05-07, 09:56
Ihlamurlar Altında dizisindeki en sevdiğiniz karakter hangisi?
(% 37)
1434 Kişi
Yılmaz
(% 55)
2137 Kişi
Filiz
(% 6)
216 Kişi
Ömer
(% 1)
51 Kişi
Müjgan
(% 2)
72 Kişi
Handan

boşverin Yılmaz'ı Filiz'i arkadaşlar, Handan diyen olmuş :icon_whis pes doğrusu...

ferman336
16-05-07, 09:56
çünküü Elif seninde söylediğin gibi evliydi ve bu nedenle kimse hak vermedi. Elif'in en büyük hatası Yılmaz'ın aşkını anlamayıp (ya da anlamamazlığa vurup) Ömer'i tercih etmesi, sonra da bütün bunları kendisi yapmamış gibi tekrar Yılmaz'a dönmek istemesidir. Artık evli olan bir kadının tekrar eski sevgilisine dönmek istemesi rezaletin fevkindedir.

Ama... Filiz'in Yılmaz'ı ne kadar çok değiştirdiğini düşünürsek aslında Yılmaz'ın Filiz'i Elif'ten çok daha fazla sevdiğini görebiliyoruz. Hem Filiz Cem le evlenmemiş sadece Yılmaz'ın hayatını kurtarmak için onunla evlenmeyi kabul etmiştir (Yılmaz'ın bakış açısı ile) Ve bu durumda Filiz'in de Cem ile bir hata yapıp beraber olduğunu ve hamile kaldığını düşünen Yılmaz, ne olursa olsun Filiz'in hatasını kabul etmiştir.

Ay amma zorlu cümleler yazdım yahu :)

Kıssadan hisse ; Elif evliydi Filiz değil :)

zıngggg sana da 0 evacım..yani pes kendi sorduğumuz soruya iyi kötü cevap verdik yahu..hiç bakmadın anlaşılan. devletin ve toplumun elimize taktığı yüzük aşkın gücü karşısında pek hafif kalır evacım.boşanır gene yaparsın yapacağını :)

ferman336
16-05-07, 09:57
nasıl tepki verirse versin onun sonu hüsran. :img-hyste ister güzellikle isterse zorla ama sonunda o çok istediği şeyi elde edemeyecek. hoş ben onun Yılmaz'ımı istediğinide sanmıyorum ya neyse :icon_whis Mualla hanımın ilgiside yeter ona. :img-wink: fakat torun olmayınca Mualla hanımda ne kadar ilgi gösterir tartışılır. :img-hyste

ya cidden nerde kaldı bu fragman çıkmadı dimi daha... sabah işyerine gelince gözümü karartıp tv'yi açtım. ama nafile çıkmadı :sad53:

ehehue:) hüsran müsran.:) en nihayetinde sevdiği şey için mücadele vercek bu da birşeydir. galip sayılır bu yolda mağlup derler :good:

ferman336
16-05-07, 09:59
hani senle bi seçime gidecektik de sen yılmaz kazanır demiştin...seçim sonucu bellli:happy0064

eehue:) diyorum ya halk her zaman doğru kararı vermez diye...:good: neyse bu konu çok politik ve derin olacağı için uzatmayayım...arada arzuya da sana cevap vereyim.bak handana bile puan çıkmış..anla ne kadar doğru bu anket...:img-hyste

EvaLongoria
16-05-07, 10:00
zıngggg sana da 0 evacım..yani pes kendi sorduğumuz soruya iyi kötü cevap verdik yahu..hiç bakmadın anlaşılan. devletin ve toplumun elimize taktığı yüzük aşkın gücü karşısında pek hafif kalır evacım.boşanır gene yaparsın yapacağını :)

valla okumaya çalıştım ama ordan oraya zıplamak hoşuma gitmedi :)

dur bi inceliyim tekrar :)

bak ya sıfır aldık sıfırcı hocaa

..** okudum şimdi 36.sayfanın sonunda okumak isteyenlere duyurulur.

herşeyi anladım da niye arada Aslı def olup gitti onu çözemedim ben yahu.

archshe
16-05-07, 10:02
eehue:) diyorum ya halk her zaman doğru kararı vermez diye...:good: neyse bu konu çok politik ve derin olacağı için uzatmayayım...arada arzuya da sana cevap vereyim.bak handana bile puan çıkmış..anla ne kadar doğru bu anket...:img-hyste

demek seveni varmış handanın da garip değil ki bu:img-hyste şampiyon belli gerisi boş...sen arzuya cvp yaz:icon_sorr istemem cvp mevap:icon_sorr

matraka
16-05-07, 10:02

elif krakterinin geriye dönmesini açıklamak için maziye ufaktan giriş yapmak lazım

yılmaz mahalle delikanlısı modunda gereklerini yapan biri idi kimileri burda o davranışlarını baskı kurmak olarak kabul etmiş olsada zaten yılmaz karakteride kendi özeleştirisini yaptı galina elifi ilk zamanlar korkuttum dedi.ama bir çok olayda yılmaz elife karşı %100 haklıydı yılmaz krakteri suçunu bence iyi niyetinden kabul etti.etmesini tercih etmesemde çünkü yılmaz krakterini başlarda halka daha yakın buluyordum davranışları açısından

mesela burda birçok tokat atma olayı eleştirildi ben o olayda tokat attığı için yılmazı suçlu gördüm ama yılmazın haklı olduğunuda bilkiyorum burdan yılmazı haklı davranışını yanlış buluyorum elifin gözünde o zaman ömer yükselişe geçmeye başladı elif krakteri bunu inkar etsede bu böyle oldu elif yükselmenin rahatın ömer gibi bir erkeğin hayalini kurdu aslında ve herşeyin boş olduğunu anlaması gerçeklerle yüzyüze gelmesine sebeb oldu anladı ki hata yaptı ama iş işten geçmişti

elif krakteri o dönem yılmaza dönmekle bencilce bir hareket yapmıştır.ömerelife ne yapmıştır .sevmemişmidir.yarı yolda mı bırakmıştır.ihanetmi etmiştir.elif yanlış yapmıştır.bunun aşkla izahınında olduğunu düşünmüyorum

gelelim yılmaza yılmazın yaptığınında aşkla izahı olduğunu düşünmüyorum (replikleri görmeden inanmam kabullenişe bu kabullenişi repliklere yansıyacaktır.)kendisine ihanet etmiş biri var ortada yani o öyle sanıyor ve geri dönmek istiyor bunun da aşkla izahı mümkün değildir.aşk herşeyi affedermi bence affetmez burda bu soru affeder olarak cevap bulmuş ee nede fazlasını beklemez hayalcilik olur yazanlar kim bayanlar bkz.ıhlamurlar altında

burdan çıkaracağımız ders bayanları anladığımız gün erkeklerin miladı olduğu gündür.yaptıklarını yapacaklarını anlamak için galiba hatırladığım kadarı ile mel gibson nın birfilmi vardı onun gibi olması lazım :img-hyste

senaristler bayan yılmaz tek suçu budur ferman kurban edilen yılmaz bayanlar tarafından edilmiştir.replikleri görmedik birşeyler yazdık yılmaz pişman etmesin sonra...

not.ara sıra dönerim

filizim+y
16-05-07, 10:06
herkese merhabalar

yine bensiz başlamışsınız:icon_sorr öncellikle teşekkürlerimi sunayım

sevgili ismailsurucu arkadaşım bölüm yorumumla ilgili yapmış olduğun yoruma sonsuz teşekkür ederim eğer o duyguları yeniden yaşatabildiysem ki yansıtabilmiş yazdıklarınızdan bunu anladım ne mutlu bana, sizinde yüreğinize sağlık.

sevgili sorfangirls arkadaşım sana da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, bebek bu bölüm yorumumun sürpriziydi duyguları yansıtabilmişim ne mutlu senin de yüreğine sağlık.

sevgili sinemim cnm bölüm yorumumu beğendiğin için teşekkür ederim bebek konusunu anneler gününe bağdaştırman süper olmuş.

sevgili bernam ablam senden bu sözleri okumuak çok hoş inan bana bölümümle ilgili yaptığın yorum için sonus teşekkür ederim, o kadar çok hissediyorum ki kendimi kaptırıp destansı oluyor ne yapayım o duyguları anlamana yardımcı olabiliyorsam ne mutlu, fömerde de ben senden alıyorum, yüreğine sağlık.

sevgili denizim öncellikle fömer yorumun için çok teşekkür ederim, aynı düşüncelerle izlemişiz ellerine sağlık, ayrıca bölüm yorumu ve şiirler için yaptığın yorumdan ötürü de sonsuz teşekkürler, ne kusuru cnm okuduğunu ve beğendiğini biliyorum:img-wink:

sevgili eyschann ve talip23 arkadaşlarım sizlere de çok teşekkür ederim, yüreğinize sağlık aynı duyguları yaşatmışım ne mutlu bana...

ferman336
16-05-07, 10:07
valla okumaya çalıştım ama ordan oraya zıplamak hoşuma gitmedi :)

dur bi inceliyim tekrar :)

bak ya sıfır aldık sıfırcı hocaa

..** okudum şimdi 36.sayfanın sonunda okumak isteyenlere duyurulur.

herşeyi anladım da niye arada Aslı def olup gitti onu çözemedim ben yahu.

forumun genel isteği o da o yüzden yazdım onu sonuç olarak :) bana kalırsa da gitmesin bak bizim tolga talip ona:good:

filizim+y
16-05-07, 10:10
sevgili ferman abim,

yorumları ancak bitirdim ben çıktıktan sonra soru sormuşsun ve ben cvplayana kadar da sen cvbını vermişsin arada forumun ağır topu diye birilerine gönderme yapmışsın cvplamadıkları için ben bu sözden alınmalımıyım merak ettim:icon_whis sorunun cvbı verildiği için artık bir başka sorunda sana cvp veririm olur mu?

bu arada seni sana şikayet ediyorum nedenine gelince 4 karakter üzerinden sorduğun sorunun cvbının sonucunda bu karakterlere bağlamışsın ama 1 kişiyi unutmuşsun ya da bile bile mi yazmadın merak ettim aslı kız bile yer almış cvbında neden o bir kişi dahil değil?

tolgahuzur1
16-05-07, 10:11
forumun genel isteği o da o yüzden yazdım onu sonuç olarak :) bana kalırsa da gitmesin bak bizim tolga talip ona:good:

heee:img-hyste yok abi ben talip olsamda kader bizi bir araya getiremez..:) ben askere gidecem eğer beni beklerse olabilir... :) fena bir kız değil hani..:) birde bir anket olayı olmuş galiba... ferman abimin dediği gibi yılmaz ağlamıyor ağlasa yılın oyuncusu ödülünü alacak..:img-hyste

EvaLongoria
16-05-07, 10:14
heee:img-hyste yok abi ben talip olsamda kader bizi bir araya getiremez..:) ben askere gidecem eğer beni beklerse olabilir... :) fena bir kız değil hani..:) birde bir anket olayı olmuş galiba... ferman abimin dediği gibi yılmaz ağlamıyor ağlasa yılın oyuncusu ödülünü alacak..:img-hyste

:img-hyste :img-hyste

senin için bi güzellik yapardık tolgacım çok istiyosan seni dizi ekibine sokup aslı ile sözlendirelim. hatta yok yok direkt evlendirelim biz. aslı bu , bekler valla bak :)

**filizim günaydın canım hoşgeldin

tolgahuzur1
16-05-07, 10:17

senin için bi güzellik yapardık tolgacım çok istiyosan seni dizi ekibine sokup aslı ile sözlendirelim. hatta yok yok direkt evlendirelim biz. aslı bu , bekler valla bak :)

heee:img-hyste vallahi bu dizide ilk favorim aslıydı :) ondan sonra feride ( allahın sevdiği kuluymuşum ki beni kurtardı :) ) .. şimdi aslı kız bu durumda boşa çıkmış oluyor ve benim için bir gün ışığı oluyor...:) tabi ki olabilir yani neden olmasın canım...:img-hyste

EvaLongoria
16-05-07, 10:19
heee:img-hyste vallahi bu dizide ilk favorim aslıydı :) ondan sonra feride ( allahın sevdiği kuluymuşum ki beni kurtardı :) ) .. şimdi aslı kız bu durumda boşa çıkmış oluyor ve benim için bir gün ışığı oluyor...:) tabi ki olabilir yani neden olmasın canım...:img-hyste

:img-hyste tamamdır işte Aslı ya münasip bir kısmet de bulduk bu durumda tolga ve aslıyı sözlendirelim biz.

tolgacım artık sende müstakbel sözlüne laf söyletmessin di mi :)

filizim+y
16-05-07, 10:21
anketi kim nerede yapmış da böyle bir sonuç çıkmış bak şimdi kızdım onları ayrı düşünüp birinin birinden üstün gelmesini sağladıkları için ya

-- bunlar karşılıklı birbirlerini sevmiyorlar mı
-- birbirleri için kendi hayatlarından vazgeçmediler mi
-- ne kadar olay yaşasalarda unutmadıklarını anlamadılar mı
-- herşeye rağmen yeniden birlikte olmak istemiyorlar mı
-- yılmaz filizsiz bir hiç filizde yılmazsız bir hiç değil mi
-- onlar bile birbirlerini ayrı düşünemiyorlar değil mi

öyleyse ne bu anketler falan yok filiz daha çok seviliyor, yok yılmaz daha çok seviliyor ya bırakın onları ayırmayı, ayrı düşünmeyi hem ne zaman anketler gerçekleri göstermiş ki ya da tam yansıtmış ki boşversene, anlayamıyorum bir bütün olarak düşünmek gerekirken inatla ayıroyorlar ya birde mutlu son filizyılmaz isterler bende onlara pes diyorum, o kadar konuş ayırmak için elinden geleni yap ondan sonra da bu mutluluğa sevin:icon_sorr

tolgahuzur1
16-05-07, 10:25
:img-hyste tamamdır işte Aslı ya münasip bir kısmet de bulduk bu durumda tolga ve aslıyı sözlendirelim biz.

tolgacım artık sende müstakbel sözlüne laf söyletmessin di mi :)

heheee:img-hyste yahu sevgili eva bu ne hız böyle...:) dur yahu hele bi birbirimizi tanıyalım..:img-hyste ben onu tanıyorumda o beni tanımıyor...:) hem benim gibi hızlı bi adama ayak uydurabilir mi.?:icon_whis ondan sonra annemgil istermi..:img-hyste

filizim+y
16-05-07, 10:25

sana da günaydım evam:) hoşbulduk cnm

bu arada tolga - aslı olayını girmişsin ama bak bu olmaz ben izin vermiyorum, hem tolga ayran gönüllü aslı kızı sevmem ama oğlumuzda pek bir gözü açık kimi istediğini bilmiyor, kızın başını yakmayalım:img-hyste

hem sevdiği karakterin sözlüsüne bu saatten sonra bakmak yakışır mı evam olmaz bu işler ynalış işler arada yılmaz olmasa tmm ama yılmazım var, tolgaya yakışmaz dimi tolga:)

ferman336
16-05-07, 10:28
senaristler bayan yılmaz tek suçu budur ferman kurban edilen yılmaz bayanlar tarafından edilmiştir.replikleri görmedik birşeyler yazdık yılmaz pişman etmesin sonra...

not.ara sıra dönerim

aman diyim matrakacım :( nasıl yani :img-help: ağaca çıkabiliriz diyorsun yani :img-hyste umarım pişman etmez yılmaz bizi :good: bakalım bekleyelim görelim asalım keselim:img-hyste

tolgahuzur1
16-05-07, 10:29

bu arada tolga - aslı olayını girmişsin ama bak bu olmaz ben izin vermiyorum, hem tolga ayran gönüllü aslı kızı sevmem ama oğlumuzda pek bir gözü açık kimi istediğini bilmiyor, kızın başını yakmayalım:img-hyste

hem sevdiği karakterin sözlüsüne bu saatten sonra bakmak yakışır mı evam olmaz bu işler ynalış işler arada yılmaz olmasa tmm ama yılmazım var, tolgaya yakışmaz dimi tolga:)

yahu benim ayran gönüllü olduğumu da nereden çıkardın..:img-hyste tamam biraz daldan dala olayımız var ama..:) şimdi tabi ki bana yakışmaz yani önce bi ayrılsınlar ondan sonra bakarız...:img-hyste ama askere gidecem ben nasıl olacak bu iş...:img-help: sonra askerde aklım burada kalmasın... aha beni boynuzladı, aha nerede ...:img-hyste

EvaLongoria
16-05-07, 10:30

Ama filizim olmaz ki çocuk sevmiş sonuçta. Hem kim demiş sevdiği karakterin sözlüsüne falan bakılmaz diye :) Bakmaya kör olur aa lütfen. İlle de Feride yi mi yapıcaz oğlumuza. yok yok aslı iyidir tolgacım hemen başgöz edelim. ben kefilim hem. biz kabul ediyoruz kızı bırak annenleri şimdi sende :)

ferman336
16-05-07, 10:34
sevgili ferman abim,

yorumları ancak bitirdim ben çıktıktan sonra soru sormuşsun ve ben cvplayana kadar da sen cvbını vermişsin arada forumun ağır topu diye birilerine gönderme yapmışsın cvplamadıkları için ben bu sözden alınmalımıyım merak ettim:icon_whis sorunun cvbı verildiği için artık bir başka sorunda sana cvp veririm olur mu?

bu arada seni sana şikayet ediyorum nedenine gelince 4 karakter üzerinden sorduğun sorunun cvbının sonucunda bu karakterlere bağlamışsın ama 1 kişiyi unutmuşsun ya da bile bile mi yazmadın merak ettim aslı kız bile yer almış cvbında neden o bir kişi dahil değil?

olsun eva da sonra cevapladı sen de cevaplayabilirsin.:) tabi ki ağır toplardan biri de sensin var mı ötesi...:good: filizi yazmadım çünkü filiz soruda anlatmak istediğim kriterlere girmiyordu. filiz hatalar yapmıştır o kadar...kısaca filiz aşkına kavuşmak için birşeyler yapmamıştır onun ki ayrı bir kategoride değerlendirilmesi gereken sevdiğinden kopmak için herşeyi yapmıştır konusudur.:img-hyste :good:

filizim+y
16-05-07, 10:37
yahu benim ayran gönüllü olduğumu da nereden çıkardın..:img-hyste tamam biraz daldan dala olayımız var ama..:) şimdi tabi ki bana yakışmaz yani önce bi ayrılsınlar ondan sonra bakarız...:img-hyste ama askere gidecem ben nasıl olacak bu iş...:img-help: sonra askerde aklım burada kalmasın... aha beni boynuzladı, aha nerede ...:img-hyste

öylesin tolga burada kimden kime döndüğünü görmesek kandıracaksın bizi:) biraz mı bence çok daldan dala atladın:) ayrılsalarda olmaz bana ters böyle şeyler yani ben onaylamıyorum seni bilemem, hem askere gitceksen kızı neden bağlıyorsan "birini seviyor ya da istiyorsan serbest bırak, eğer geri dönerse bilki senindir, eğer geri dönmezse zaten hiç senin olmamıştır" rahat bırak döndüktan sonra seni beklediyse tmm yoksa bu bağlamak da ne ama ben onaylamıyorum ablan olarak ama sen dinlemem banane dersen de bilemem:)

ferman336
16-05-07, 10:37
asacaksakta şerefi ile asacağız başka türlüsü yakışmaz yılmaz a görkemli bir uüurlama yapmamız lazım mesela sen o hastanede öldün yılmaz artık gönüllerde gibi pankartlarolabilir

heheh:) evet şerefi ile asacağız. zaten ben pek üzülmeden asacam zira asacağım kişi bizim eski bildiğimiz sevdiğimiz yılmaz olmayacak. dediğin gibi bayan senaristlerin kurbanı olacak olan yeni garip karakter yılmaz olacak.eski yılmaz gönüllerimizde yaşamaya devam edecek:good:

ferman336
16-05-07, 10:39
öylesin tolga burada kimden kime döndüğünü görmesek kandıracaksın bizi:) biraz mı bence çok daldan dala atladın:) ayrılsalarda olmaz bana ters böyle şeyler yani ben onaylamıyorum seni bilemem, hem askere gitceksen kızı neden bağlıyorsan "birini seviyor ya da istiyorsan serbest bırak, eğer geri dönerse bilki senindir, eğer geri dönmezse zaten hiç senin olmamıştır" rahat bırak döndüktan sonra seni beklediyse tmm yoksa bu bağlamak da ne ama ben onaylamıyorum ablan olarak ama sen dinlemem banane dersen de bilemem:)

tolgam ayran gönüllü değildir canım bunu da nerden çıkarttınız..:) sadece gönlüne göre olanı bulamadı adam.tolgacım bu arada aslı seni beklemek isterde kellesindeki tümör seni beklemek ister mi onu bilmem:img-hyste

filizim+y
16-05-07, 10:39
Ama filizim olmaz ki çocuk sevmiş sonuçta. Hem kim demiş sevdiği karakterin sözlüsüne falan bakılmaz diye :) Bakmaya kör olur aa lütfen. İlle de Feride yi mi yapıcaz oğlumuza. yok yok aslı iyidir tolgacım hemen başgöz edelim. ben kefilim hem. biz kabul ediyoruz kızı bırak annenleri şimdi sende :)

evam cnm bu sevdiğin karakterin sözlüsüne bakmak tıpkı sevdiğin arkadşın sevgilisine, sözlüsüne bakmak gibi birşey bana ters ben bu yüzden onaylamıyorum hem feridenin de başı bağlı oğlumuz bir zahmet boşta olanlarla ilgilensin kimsenin sevgilisine sözlüsüne göz dikmesin sende çocuğa destek verip de yanlışa itme olmuyor ama ters bu ters, annesini o bıraksa annesi bırakır mı bir düşün istersen:)

sudemnaz
16-05-07, 10:41
fragman verilmedi değil mi sabahtan beri bekliyorum yokkkkkkkkk
sinirimden ağlayacağım neden böyle yapıyorlar:(:(:(
keşke bugün cuma olsaydıııııııı...

ferman336
16-05-07, 10:43
ayrıca galiba bir soru sordun ve ben kaçırdım gerçiüstünde fazla durmamışsın o neydi senin sorularını severim cevaplamak isterim bekliyorum

elifin geçmişine döndüğün soru matraka. aslında giriş,gelişim,sonuç şeklinde sormamıştım soruyu. elif içinde bulunduğu duruma bakmadan yılmaza dönmek istedi ve forum onu haksız buldu.şimdi de yılmaz içinde bulunduğu duruma bakmadan filize dönmek istiyor ve forum bunu büyük aşk olarak nitelendiriyor..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu kıvamında sordum?:good: sorunun orijinali şu ;

sudemnaz
16-05-07, 10:47
hayır daha fragmancıgımız werilmedi bende sabahın 8 inden beri kanal d nin başındayım kafayı yedimmmm ama sabırr:)

aynen ben de:img-wink: okula gitmek için kalkamayan ben dizinin fragmanını görmek için uyandım kanal d inat vermiyor
geçen hafta ne güzel erkenden vermişti bu hafta ses yok kesin yarın verilir...:(:(:(:(

matraka
16-05-07, 10:48
elifin geçmişine döndüğün soru matraka. aslında giriş,gelişim,sonuç şeklinde sormamıştım soruyu. elif içinde bulunduğu duruma bakmadan yılmaza dönmek istedi ve forum onu haksız buldu.şimdi de yılmaz içinde bulunduğu duruma bakmadan filize dönmek istiyor ve forum bunu büyük aşk olarak nitelendiriyor..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu kıvamında sordum?:good: sorunun orijinali şu ;

yok bu soru değildiönce sorduğunun bunun cevabı belli elifin evli olmasını geçtim(buda bir etken ama az bir etken) boşanırsın olur biter ömer krakteri bu kıza ne yaptı ben onu merak ediyorum ömer bunu haketmedi bence aslın elif ömeri haketmedi yılmazıda haketmedi bu iki erkeğin hayatların sadece mahvetti başka birşey yapmadı bayrağı filize verdi o da layıkı ile yürüyen felaket ünvanını bir adım öne taşıdı fineşe gitti arkadan hala yetişmeye çalışanlar var

sudemnaz
16-05-07, 10:53

biz filizle yılmazı seviyoruz yaa o yüzden böyle düşünüyoruz elifi sevmediğimiz için onunla beraber olmasını istemedik kaldı ki filizin yılmazdan hamile olduğunu bildiğimiz için onların ayrı düşmesini istemiyoruz
geçen sene ile bu sene yaşanılanlar arasında çelişki var farkindayım
yılmaz elifi kabullenmezken filizi kabulleniyor...
dizide sevilen kim yılmaz filiz;)
birlikte olmak zorundalar bu yüzden ortada sorun falan görmüyoruz ...
yılmaz filizi alıp kaçsın evlensinler problem yokkk....
offffffff yaaaaa nerde

ferman336
16-05-07, 10:53
yok bu soru değildiönce sorduğunun bunun cevabı belli elifin evli olmasını geçtim(buda bir etken ama az bir etken) boşanırsın olur biter ömer krakteri bu kıza ne yaptı ben onu merak ediyorum ömer bunu haketmedi bence aslın elif ömeri haketmedi yılmazıda haketmedi bu iki erkeğin hayatların sadece mahvetti başka birşey yapmadı bayrağı filize verdi o da layıkı ile yürüyen felaket ünvanını bir adım öne taşıdı fineşe gitti arkadan hala yetişmeye çalışanlar var

muahhahaa :img-hyste okuduğum en iyi yorumlardan biriydi matraka eline sağlık. yok abicim ben başka soru sormadım walla :) dediklerinin tümüne katılıyorum...kadın milleti adamı rezilde eder vezir de işte....eee ne demişler sarımsakta kokar ama her eve lazım bir dişi:img-hyste

nisailayda
16-05-07, 10:54
Herkese günaydın
Epey aradan sonra sizlerin yorumlarınızı okumak çok güzeldi....
oku oku gözlerim şaşı oldu..Bölüm yorumlarında herkes döktürmüş maşallah bölüm güzel olunca haliyle yazanlarda coşuyor...hepsinin ellerine sağlık..

Sevgili tolga sen İzmire gelmiyormuydun benden sana tavsiye Aslı kız konusunda acele etme..İzmir i ve kızlarını bir gör bakalım.Gerçi aslıda izmirli ya neyse...hem böylelikle yılmazın sözlüsüne bakmamış olursun....

mystery_ksk
16-05-07, 10:57
gece 2ye kadar bekledim,göstermediler,sabah da 8 buçukta kalktım yine yok bir fragman için seda sayanı izliyorum haksızlık bu

aynen bende öyle gözümü kanald den ayırmıyorum.Ama yok yok yok.Biraz sonra okula gidicem o yüzden ancak akşamüstü görebilirim artık fragmanı çok sinir oldum.

sudemnaz
16-05-07, 10:57
ben de seda sayanı izliyorum olurda çıkar diye iki kanald arasında mekik dokuyorummmm...
dizi cuma günü birinci oldu yaaa insanları meraklandırmak istiyorlar sanırım...
bazı dizilerin yeni bölüm fragmanı bir hafta önceden veriliyor bu haksızlık değil midirrr???
offff çıldıram
bana yol gözüktü ziyaretime beklerim bakırköy...

EvaLongoria
16-05-07, 11:00
muahhahaa :img-hyste okuduğum en iyi yorumlardan biriydi matraka eline sağlık. yok abicim ben başka soru sormadım walla :) dediklerinin tümüne katılıyorum...kadın milleti adamı rezilde eder vezir de işte....eee ne demişler sarımsakta kokar ama her eve lazım bir dişi:img-hyste

sizin yorumlarnınz beni öldürecek yahu :)

ille arada filize bi takılmanız gerek di mi :)

sarımsakta kokar ama her eve lazım bir dişi :) spr

filizim+y
16-05-07, 11:21
ferman abimin sorusu

elif - yılmaz aşkını sevmeyenlerden biriyim ve diziyi sırf elif olduğu için izlemiyordum ta ki benim çift olana kadar neyse buralara geçelim..

elif hayatının hatasını sevdiği insanı anlamak istememekle yapmıştır, yılmazın sevgisinden ona bu şekilde davrandığını hesaba katmamıştır sonra ömer karşısına çıkmış ve yılmaz ona bambaşka biri olarak görünmüştür ve git gide de uzaklaşmıştır yılmazdan ve seçimi ömer olmuştur, ömerle herşey yolunda giderken yılmazın filize oynadığı intikam olayıyla elif bu rüyadan uyanmıştır ve yılmazın kendisine olan sevgisinden dolayı neler yaptığını neleri göze aldığını görmüştür ve bundan sonra da elif yılmazı anlamadığı için pişman olmuş ve sonuç olarak hamile de olsa çocuğunu aldırma pahasına yılmaza dönmek istemiştir elifin hatası

-- yılmazın sevgisine güvenmemesi
-- eşini düşünmeyip sevdiğine dönmek istemesi (ömer onu evliliğe zorlamamış tamamen hür iradesiyle bu teklifi kabul etmiştir elif)
-- canından can olan bebeğini de aldırmak istemiştir

elif bu nedenlerden dolayı yaşadığı aşkın kıymetini bilememiş geriye dönmek istediğinde de tüm yolları kendisi kapatmıştır yaptıklarıyla ve evli bir bayan olmasından dolayı da dönmesi hata olarak değerlendirilmek de

yılmaza gelirsem yılmaz kendi deyimiyle değişikliğe uğramıştır, özünden çok birşey kaybetmese de olaylara karşı yaklaşımı biraz daha yumuşamıştır, elife gösteremediği tahammülü filize göstermektedir bunlar filize karşı olan yaklaşımlarında aşikardır, bir de filizi eliften daha çok sevmesinin de payı bğyük

-- yılmaz filizin kendisini aldattğını düşünüyor
-- başkasından bebek beklediğini sanıyor
-- bu olaylar sonucu onu yanlış kararlar almaya götürüyor

yılmazın bu kabullenişi bri anda olan bir kabulleniş değil bu yüzden onu anlayabiliyoruz hem filizin kendi hayatı pahasına cem denen adamla evlenmek istemesi, yılmazın aklını başına getirmiştir ve şöyle düşünmek istemiş olabilir demek ki filiz beni unutmadı, beni kendi hayatından feragat edecek kadar seviyor bende onu unutmuş değilim, hala seviyorum o zaman sorun beni aldatması mı, bunu isteyerek yapmış olamaz sonuç itibariyle yılmaz filize karşı hep anlayışlı, hep sevecen ve sevgisinden birşey kaybetmeyen bir karakter filizin her olayında filize karşı olan tavırlarına bakarsanız bu kabulünde öyle şartsız bir kabul olduğunu düşünmezsiniz, ben böyle düşünmediğim için de büyük aşk, aşkından filize dönmek isteyebilir bir de gerçekten yaşadıklarından ders almış bir yılmaz ve bunları tekrar yaşamamak içinde artık emin adımlar atmak ister bu da hakkıdır...

ferman abim dağıldı gibi oldu ama bilmiyorum aslında daha da uzar gider kestim ama umarım sorunun cvbı olmuştur kaç aldım acaba şimdiden merak ediyorum ağır toplardansak bize hafif notlar yakışmaz değil mi, hem cvplarken sorunun içinde kayboldum kusura bakma bu kadar oldu.

sudemnaz
16-05-07, 11:28
ferman abimin sorusu

elif - yılmaz aşkını sevmeyenlerden biriyim ve diziyi sırf elif olduğu için izlemiyordum ta ki benim çift olana kadar neyse buralara geçelim..

elif hayatının hatasını sevdiği insanı anlamak istememekle yapmıştır, yılmazın sevgisinden ona bu şekilde davrandığını hesaba katmamıştır sonra ömer karşısına çıkmış ve yılmaz ona bambaşka biri olarak görünmüştür ve git gide de uzaklaşmıştır yılmazdan ve seçimi ömer olmuştur, ömerle herşey yolunda giderken yılmazın filize oynadığı intikam olayıyla elif bu rüyadan uyanmıştır ve yılmazın kendisine olan sevgisinden dolayı neler yaptığını neleri göze aldığını görmüştür ve bundan sonra da elif yılmazı anlamadığı için pişman olmuş ve sonuç olarak hamile de olsa çocuğunu aldırma pahasına yılmaza dönmek istemiştir elifin hatası

-- eşini düşünmeyip sevdiğine dönmek istemesi (ömer onu evliliğe zorlamamış tamamen hür iradesiyle bu teklifi kabul etmiştir elif)

elif bu nedenlerden dolayı yaşadığı aşkın kıymetini bilememiş geriye dönmek istediğinde de tüm yolları kendisi kapatmıştır yaptıklarıyla ve evli bir bayan olmasından dolayı da dönmesi hata olarak değerlendirilmek de

yılmaza gelirsem yılmaz kendi deyimiyle değişikliğe uğramıştır, özünden çok birşey kaybetmese de olaylara karşı yaklaşımı biraz daha yumuşamıştır, elife gösteremediği tahammülü filize göstermektedir bunlar filize karşı olan yaklaşımlarında aşikardır, bir de filizi eliften daha çok sevmesinin de payı bğyük

yılmazın bu kabullenişi bri anda olan bir kabulleniş değil bu yüzden onu anlayabiliyoruz hem filizin kendi hayatı pahasına cem denen adamla evlenmek istemesi, yılmazın aklını başına getirmiştir ve şöyle düşünmek istemiş olabilir demek ki filiz beni unutmadı, beni kendi hayatından feragat edecek kadar seviyor bende onu unutmuş değilim, hala seviyorum o zaman sorun beni aldatması mı, bunu isteyerek yapmış olamaz sonuç itibariyle yılmaz filize karşı hep anlayışlı, hep sevecen ve sevgisinden birşey kaybetmeyen bir karakter filizin her olayında filize karşı olan tavırlarına bakarsanız bu kabulünde öyle şartsız bir kabul olduğunu düşünmezsiniz, ben böyle düşünmediğim için de büyük aşk, aşkından filize dönmek isteyebilir bir de gerçekten yaşadıklarından ders almış bir yılmaz ve bunları tekrar yaşamamak içinde artık emin adımlar atmak ister bu da hakkıdır...

ferman abim dağıldı gibi oldu ama bilmiyorum aslında daha da uzar gider kestim ama umarım sorunun cvbı olmuştur kaç aldım acaba şimdiden merak ediyorum ağır toplardansak bize hafif notlar yakışmaz değil mi, hem cvplarken sorunun içinde kayboldum kusura bakma bu kadar oldu.

çok güzel anlatmışsın teşekkürler
ben de sana katılıyorum...

bu cuma yine güzel bişi olmnayacağı kesin aslı o gelinlikleri giydikten sonraa benim güzel günler için umudum kalmadı
bu gidişle son bölümde birleşirler evliliklerini yine göremeyiz hatta bişi olur cem bile hapishaneden çıkar aralarına girer....
sanki biraz abarttım ama ne yapayımmmm çok sıkıldım...

sude9
16-05-07, 11:28
Yazılı sınavdan test olana geçiş yaptık,hayırlı olsun foruma :):)

a-yılmaz
b-fatih
c-ekrem
d-cem

a-ömer-feride
b-filiz-yılmaz:)
c-filiz-cem
d-yılmaz-aslı

b-çukur kazıp kaçar?
d-dışardan yardım alıp kaçar

a-yılmaz:)
b-nevzat
c-cem
d-yılmaz-ekrem

a-biz beraber olamayız sen aslıyla evlen
c-aslıyla evlen ama o ölünce benle evlenirsin :):)

6-aşağıdakilerden hangisi aslının yılmazla filizi gördüğü zaman yapacağı harekettir?
a-yanlarına gidip her zamanki gibi birşey anlamamış vaziyette yanlarına gidip hal hatır soracak
b-ağlayarak eve gidecek

a-handan
b-filiz
c-ömer
d-ceyda

a-sinirinden ağlar
b-bayılır
d-benim böyle bir oğlum yok der ve yılmazı reddeder:)

a-sevinçten ağlar
b-olduğu yer çöker
d-filize direkt sarılır

c-ben başından beri seni sevmiyordum kardeşim gibi sevdim ama filiz benim için hep vardı
d- üfff sıktın beni ben sadece seninle hastasın diye evleniyordum aklım hep filizdeydi

bego87
16-05-07, 11:32
yılmaza gelirsem yılmaz kendi deyimiyle değişikliğe uğramıştır, özünden çok birşey kaybetmese de olaylara karşı yaklaşımı biraz daha yumuşamıştır, elife gösteremediği tahammülü filize göstermektedir bunlar filize karşı olan yaklaşımlarında aşikardır, bir de filizi eliften daha çok sevmesinin de payı büyük

.

Bu yazdıklarına tamamen katılıorum yılmazın içinde bulunduğu durumu çok güzel özetlemişsin .Yılmazı filize dönüceği için asmak isteyen arkadaşlara bu yazıyı okumalarını öneririm .Yüreğine sağlık:img-wink:

matraka
16-05-07, 11:39
ferman abimin sorusu

sevgili filizim +y

bu bizim için yeterince mazaret değil yılmaz ihaneti affediyor gerçi repliklere göre karar vericem ama ihaneti affediyor durumşu ki aşk herşeyi affedermi senaristlerimize göre affeder bize göre affetmez ben aşkın herşeyi affedebileceğini düşünemiyorum özelliklede ihaneti yani senin gibi bakamıyorum olaylara
yılmaz bu bebeği öğrenmeliydi bu kadar küçük duruma düşürülmemeli idi eğer bu duruma düşürülüyorsa filiz hangi yüzle çocuk senden diyecek onu geçtim bunu duyan yıulmaz nasıl tepki verecek seven bir insan sevdiğini bu kadar küçük düşürmez rencide etmez filiz bunu yapmıştır çok güzel yapıyor hatta yaptığı en iyi şey

yürüyen felaket ne olur dokunduğu birşey yıkılmasın mümkünmü değil filiz bir karar alıyorsa bize siper almak düşer

ferdacikot
16-05-07, 11:40
arkadaşlar oks ve öss yerine bende ıhlamurlar altındaya giriş sınavı yapıyorum (şaka yaptım)aklıma böyle birşey yapmak geldi maksat biraz gülelim ve sıkılmayalım diye umarım size fazla saçma gelmemiştir herkese şimdiden teşekkürler:img-wink:

a-yılmaz
b-fatih:img-yes:
c-ekrem
d-cem
a-ömer-feride:img-yes:
b-filiz-yılmaz
c-filiz-cem
d-yılmaz-aslı
b-çukur kazıp kaçar?
d-dışardan yardım alıp kaçar:img-yes:
a-yılmaz:img-yes:
b-nevzat
c-cem
d-yılmaz-ekrem
a-biz beraber olamayız sen aslıyla evlen:img-yes:
c-aslıyla evlen ama o ölünce benle evlenirsin
b-ağlayarak eve gidecek:img-yes:
a-handan
b-filiz
c-ömer
d-ceyda:img-yes:
a-sinirinden ağlar:img-yes:
b-bayılır
d-benim böyle bir oğlum yok der ve yılmazı reddeder
a-sevinçten ağlar
b-olduğu yer çöker:img-yes:
d-filize direkt sarılır
c-ben başından beri seni sevmiyordum kardeşim gibi sevdim ama filiz benim için hep vardı:img-yes:

NOT:güzel olmuşmu yoksa kötümü olmuş lütfen söyleyin:icon_sorr

Bence güzel bir test olmuş.Bayıldım valla.Cevapların yanlarınada simge koydum biraz aceleye geldi ama napalım.

filizim+y
16-05-07, 11:46
Bu yazdıklarına tamamen katılıorum yılmazın içinde bulunduğu durumu çok güzel özetlemişsin .Yılmazı filize dönüceği için asmak isteyen arkadaşlara bu yazıyı okumalarını öneririm .Yüreğine sağlık:img-wink:

begümcüm ben yılmazın gözünden bakmaya çalıştım ama birçoğuna bu kabul edilebilir gibi gelmeyecek eminim ama yılmazın baştan beri analizine bakarsam olumsuzdan olumluya geçişleri çoktur bu nedenden dolayıda kbul edişinin şartsız değil de baştan beri filize yaklaşımıyla ilgisi olduğunu düşünüyorum, çok teşekkür ederim

sudemnaz sana da teşekkür ederim...

yesimcan
16-05-07, 11:47
sevgili filizim +y

bu bizim için yeterince mazaret değil yılmaz ihaneti affediyor gerçi repliklere göre karar vericem ama ihaneti affediyor durumşu ki aşk herşeyi affedermi senaristlerimize göre affeder bize göre affetmez ben aşkın herşeyi affedebileceğini düşünemiyorum özelliklede ihaneti yani senin gibi bakamıyorum olaylara
yılmaz bu bebeği öğrenmeliydi bu kadar küçük duruma düşürülmemeli idi eğer bu duruma düşürülüyorsa filiz hangi yüzle çocuk senden diyecek onu geçtim bunu duyan yıulmaz nasıl tepki verecek seven bir insan sevdiğini bu kadar küçük düşürmez rencide etmez filiz bunu yapmıştır çok güzel yapıyor hatta yaptığı en iyi şey

yürüyen felaket ne olur dokunduğu birşey yıkılmasın mümkünmü değil filiz bir karar alıyorsa bize siper almak düşer

aslinda dogruu biyandanda!!! yürüyen felaket kisminaa ama hic katilmiyorumm !!!
ama bisey varkiii filiz cocugu ne olursa olsunn söylemeliydii istersee asli ölsün ister ayrilsinlar yani ne olursa olsun söylemeliydiii!!!!cünkü filizz görüyo suann yilmazin ne kadar aci cektiginii görüyoo hissediyodurrda en azindan bebegi söyliyebilirdii ama yine yilmazlan beraber olmazdii simdi yilmazz bosbosuna kendini yiyip bitiriyoo üzülüyoo filizde bunu görüyoo onlan beraber kendisidee üzülüyoo söylemisi lazimm!!!!! ama aslii yüzünden yine söylemiyooo yine yilmazin hayatini maf ederim diye söylemiyoo o kendine yeni bi hayat kuruakken zaten bi kere hayatini maf ettim onu üzdüm simdi yine onun hayatinii maf edemem diye düsünüyoo cünkü yilmazin bebegi ögrenmesi demek yilmazin hayatinin alt üst olmasi demekk filizde bunu istemiyoo!!!
ne filizin durumu nede yilmazin durumuu kolay deyil hemde hicc cok zor bi dönemdelerr:icon_sorr

matraka
16-05-07, 11:56
aslinda dogruu biyandanda!!! yürüyen felaket kisminaa ama hic katilmiyorumm !!!
ama bisey varkiii filiz cocugu ne olursa olsunn söylemeliydii istersee asli ölsün ister ayrilsinlar yani ne olursa olsun söylemeliydiii!!!!cünkü filizz görüyo suann yilmazin ne kadar aci cektiginii görüyoo hissediyodurrda en azindan bebegi söyliyebilirdii ama yine yilmazlan beraber olmazdii simdi yilmazz bosbosuna kendini yiyip bitiriyoo üzülüyoo filizde bunu görüyoo onlan beraber kendisidee üzülüyoo söylemisi lazimm!!!!! ama aslii yüzünden yine söylemiyooo yine yilmazin hayatini maf ederim diye söylemiyoo o kendine yeni bi hayat kuruakken zaten bi kere hayatini maf ettim onu üzdüm simdi yine onun hayatinii maf edemem diye düsünüyoo cünkü yilmazin bebegi ögrenmesi demek yilmazin hayatinin alt üst olmasi demekk filizde bunu istemiyoo!!!
ne filizin durumu nede yilmazin durumuu kolay deyil hemde hicc cok zor bi dönemdelerr:icon_sorr

pekibu bölüm inşallah olmaz yılmaz karar alıp filize gidip seni unutamıyorum yapamıyorum mealinde birşeylersöyler barışmayı isterse filiz ne yapacak aslı ilk sahnede bunları görmeyecek yılmaz karar aldıktan sonra bunu söyleyecek filize ve aslı duyacak yılmazın böyle bir şey demesini filiz nasıl karşılayacak kendimi onun yerine koyarsam yerin dibine girmek isterim bu kadar katıyım filiz ihanet etmemiş olsa bile yılmaz tarafından bu böyle bilinmektediryılmaz sevdiğinin ihaneti affediyor peki ya gerçekleriöğrendiğinde ne olucak

yılmaz bir davulcu birde zurnacı kiralar herhalde mahallede düğün halayı kurarlar değilmi böylemi olur kim ne derse desin yılmaz şartsız bir şekilde filiz kabul etmesi demek krakterin yerin dibine girmesi demektir.o bizim bundan sonra gönlümüzde yaşar bu aşkın inandırıcılığına vurulan darbedir hangiyüzle birbirlerine bakarlar bunu merak ediyorum bakarlarsa pes diyeceğimde eğer tabi bunlar farazi olmamaış şeyleryılmaz ne düşünüyor repliklere yansısın bakıcaz

filizim+y
16-05-07, 11:58
sevgili filizim +y

yürüyen felaket ne olur dokunduğu birşey yıkılmasın mümkünmü değil fi