Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 21
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
EvaLongoria
19-05-07, 10:42
Sevgili EvaLongoria,
Aslı karakteri bencil bir karakter, eğer öyle olmasaydı öleceğini bile bile illa ki bir insana benimle evlen demezdi, Yılmaz 3 kişinin hayatını mahvetti evet ama Aslı'nın da buna katkıları oldu.
Sana bin kere sordum dedi? Ben hatırlamıyorum???.
Tamam hastalığı ve içinde olduğu durum çok kötü ama açıkçası o dün gözyaşı dökerken benim içim acımadı, çünkü bence bencilce davranıyor. Baktı Yılmaz Filiz'in yanında ara doktoru ameliyatı iptal et yok artık yani bir insan bu kadar zorlanmaz evliliğe...
sevgili mesburcum ;
Evet bin kere olmasada defalarca sordu. Ve Yılmaz "Filiz benim için artık bitmiştir kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum" dedi. Aslı bencil birisi değil. Aslı ölüme çok yakın birisi olarak sadece hayatında değer verdiği insanın son günlerinde yanında olmasını istiyor. Bunu istemek bencillik değildir. Bu insanca bir duygudan ibarettir.
Ben olsaydım, Aslı gibi davranırdım. Gelen tüyolara göre Aslıya çok kızacağımı düşünüyordum. Oysa ki;Aslı yine Yılmaz a dürüstçe sizi gördüm dedi. Ve sordu! Aranızda bir şey var mı diye! Ne diye Yılmaz Efendi yok diyo. Hayatını kurtaran kadını görmeye gitmişmiş! Yok ya!
Kusura bakmayın. Burada en büyük suçlu Yılmaz'dır.
EvaLongoria
19-05-07, 10:43
walla evacım ne diyeyim..başımız sağolsun :) doğru sen dedin de ben konduramadım işte...neyse herkes mutlu olmuş zaten matraka,sbr ve ben olmayalım nolcak:good:
Abi nasıl mutlu olalım ki ?? Hem Delikanlı adamı kaybettik (ki buna ölümüne aşk diyorlar çözemedim hala) hem de başkalarının hayatını mahvedişini gördük.
Hak mı reva mı bu adamın yaptıkları ? Delikanlı gibi Aslıyı terk etseydi o zaman ölüme. Alla alla yaaa
yakupoglu61
19-05-07, 10:46
Yazık.. Yılmaz 3 kişinin hayatını da mahvetti...
bu 3 kişinin içinde filiz var herhalde...!
yılmaz mı mahvetti filizin hayatını tam tersi olmuş olmasın...?
aslıya bir gram üzülmedim teşke cem öldürseydi dedim...
yılmaz haketmedi dedim bende sevgili ferman yoksa BÜLENT İNAL a ne istiyorsan diyebilirsin, banane gelsin kendisi cevap versin:img-yes:
dizimizde yılmazın 74 bl dür büyük aşkını izliyoruz bu 5 yıl sürmüştür. unutmak için büyük uğraşlar vermiş herseferindede aşkına yenilmiştir. geldiği bu nokta bence normaldir. ben onu anlıyorum ve saygı duyuyorum.
sevgili emrah ben de diyorum ki sana göre hak etmiyor bana göre hak ediyor. var mı bunun ötesi...benim değer yargılarıma göre kabul edilemeyecek bir şey sana göre edilebilir ben ne yapayım.ben Bülent İNAL a hiç bir şey diyemiyeceğim için buraya gelip cevap vermesine gerek yok.ben karakterlerle ilgili yorum yaparım,onları canlandıran sanatçılarla ilgili değil. yılmazın 74 bölümdür merakla izlediğim aşkının böyle bir olayın üstüne yıkılması benim için sakil kalmıştır.ve benim için ortada aşk falan kalmamıştır. bugüne kadar çizilen yılmaz karakterinin bu noktaya gelmesi bana göre normal değildir.ben onu anlamıyorum ve de saygı duymuyorum.
sevgili mesburcum ;
Evet bin kere olmasada defalarca sordu. Ve Yılmaz "Filiz benim için artık bitmiştir kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum" dedi. Aslı bencil birisi değil. Aslı ölüme çok yakın birisi olarak sadece hayatında değer verdiği insanın son günlerinde yanında olmasını istiyor. Bunu istemek bencillik değildir. Bu insanca bir duygudan ibarettir.
Ben olsaydım, Aslı gibi davranırdım. Gelen tüyolara göre Aslıya çok kızacağımı düşünüyordum. Oysa ki;Aslı yine Yılmaz a dürüstçe sizi gördüm dedi. Ve sordu! Aranızda bir şey var mı diye! Ne diye Yılmaz Efendi yok diyo. Hayatını kurtaran kadını görmeye gitmişmiş! Yok ya!
Kusura bakmayın. Burada en büyük suçlu Yılmaz'dır.
Tamam Yılmaz suçlu dün birçok hata yineledi ve yaptığı hatalarından fena bir şekilde farkına vardı ama ne yapsın kız hemen ameliyatı iptal et diyor açıkçası bende orada bir insanın hayatını düşünsem Yılmaz gibi yok derdim. Yapacak bir şeyi yok ki... Son günlerde yanında yine olur Yılmaz ama bunun için illa ki evlenmeleri mi gerek ayrıca ben Aslı'nın durumunda olsam davetiyemi seçmem gerekirken yanımdan çekip giden damat adayıyla evlenmeyi asla düşünmem hayat mücadelemi kendiö veririm.
Bizlere tuttuğunu koparan, hırslı, başarılı olarak tanıtılan Aslı bunu yapmalı bence...
EvaLongoria
19-05-07, 10:49
bu 3 kişinin içinde filiz var herhalde...!
yılmaz mı mahvetti filizin hayatını tam tersi olmuş olmasın...?
aslıya bir gram üzülmedim teşke cem öldürseydi dedim...
Başka insanların mutsuzluğu üzerine kurulan mutluluktan ne beklersin ki?
Bu mudur aşk anlayışı?
eheeh:) walla mesburcum açıkcası ilk dakikadan sonra diziye sıkıla sıkıla izledim ne yalan söyliyeyim.replik kaçırmayayım da forumda bilerek konuşayım diye izlediğim diziyi kah mutfağa giderek kah balkona çıkıp tüttürerek neredeyse zorla seyrettim.bir kaç önceki mesajımda da belirttiğim gibi diziye beni bağlayan karakter olan yılmazın yıkılması en azından benim için dizinin izlenebilirlik değerlerini sıfırladı. aslı konusunda yılmaz aynıydı bu doğru ama bebeği öğrendirip karakteri yerlerde sürüklemeselerdi gene aynı yılmaz olacaktı.derdim budur ve senaristlerin eline ne geçtiğini hala anlamış değilim. bütün hafta yılmazı asacam dedim ama şimdi değmez diyorum...sanırım bundan böyle ben de senin gibi yazmaktansa okumayı tercih edeceğim.
Bu dizide hemen hemen her karakterin prensiplerinden kurallarından ödün verildi. :)
Yılmaz'da bu gazaba uğradı ne yazık ki. Bence bu tamamen sevgili senaristlerimizin suçu. Yorumların olmadan forum olmaz sanırım. Bence eksik etme :)
Abi nasıl mutlu olalım ki ?? Hem Delikanlı adamı kaybettik (ki buna ölümüne aşk diyorlar çözemedim hala) hem de başkalarının hayatını mahvedişini gördük.
Hak mı reva mı bu adamın yaptıkları ? Delikanlı gibi Aslıyı terk etseydi o zaman ölüme. Alla alla yaaa
ehhe:) walla senle beraber 4 kişi olduk evacım :) dünyada hangi büyük aşk olarak nitelendirilen resimde,romanda,şiirde,müzikte ve bilumum şeyde ihanetin böylesine affedildiği bir durum vardır ben bilmiyorum. yeni yılmazın, eski yılmazı bile haşat ettikten sonra etrafındaki hayatları mahvetmiş olması bana enteresan gelmiyor...:good:
EvaLongoria
19-05-07, 10:51
Tamam Yılmaz suçlu dün birçok hata yineledi ve yaptığı hatalarından fena bir şekilde farkına vardı ama ne yapsın kız hemen ameliyatı iptal et diyor açıkçası bende orada bir insanın hayatını düşünsem Yılmaz gibi yok derdim. Yapacak bir şeyi yok ki... Son günlerde yanında yine olur Yılmaz ama bunun için illa ki evlenmeleri mi gerek ayrıca ben Aslı'nın durumunda olsam davetiyemi seçmem gerekirken yanımdan çekip giden damat adayıyla evlenmeyi asla düşünmem hayat mücadelemi kendiö veririm.
Bizlere tuttuğunu koparan, hırslı, başarılı olarak tanıtılan Aslı bunu yapmalı bence...
Ölümün kıyısında olan Aslı, ölmeden Yılmaz'ın KARISI olmak istiyor. Dikkat ettiyseniz Aslı ve Yılmaz beraber olmadılar. Aslı onun olmak istiyor. Sevdiği adamın olarak ölmek istiyor. Bu da bana çok mantıklı geliyor.
Eğer ki bende ölümün kıyısında olsaydım böyle düşünürdüm.
Madem öyle Aslı sorduğunda Yılmaz deseydi, Filizi unutamadım diye. Şimdi daha da çok mutsuz edecek Aslı'yı da Filiz'i de.
Bu arada Filiz e üzülmüyorum değil. Hatta davetiye eline geçtiğinde emin olun bende ağladım. Sanki yaşıyormuşum o anı gibi. Ama eninde sonunda Yılmaz ile kavuşacaklar. Neden Aslı karakterini mahvetti ki senaristler!
EvaLongoria
19-05-07, 10:53
ehhe:) walla senle beraber 4 kişi olduk evacım :) dünyada hangi büyük aşk olarak nitelendirilen resimde,romanda,şiirde,müzikte ve bilumum şeyde ihanetin böylesine affedildiği bir durum vardır ben bilmiyorum. yeni yılmazın, eski yılmazı bile haşat ettikten sonra etrafındaki hayatları mahvetmiş olması bana enteresan gelmiyor...:good:
Büyük aşk yaşamak için büyük adam olmak gerek.
Böyle büyük aşık olunmuyor abi. Yılmaz ın ilk günlerdeki haline bakın şimdiki haline. Bunu büyük aşk diye nitelendiremeyiz.
Kaldı ki; Filizi de anlamış değilim. İnatla söylemedi yahu. O beni böyle bile kabul ediyo diyo. E yuh yani. Söylesene adama.
ismailsurucu
19-05-07, 10:54
hepiniz toplanın güzel bi haberimiz var diyo YILMAZ da TIK YOK,
düğün davetiyesi 1 günde hazırlanırmı diyor YILMAZ da TIK YOK,
ekrem geliyor, bir kaç gün içinde evlenmeye karar verdik diyo, YILMAZ da TIK YOK,
yılmaz'ın suratını gören bir tek salih ve fahriye idi sanıyorum diğerlerinde TIK YOK,
sırıtan bir tek YILIŞIK ASLI ve ONA TAPAN KAYNANASI,
damat ne davetiyeden ne düğünden bahsetmek istemiyor aksine ordan kaçarcasına uzaklaşıyor, ASLI da TIK YOK, sırıtmaya devam
ya bu ne biçim iştir, beyinsiz şey
söylediklerinizin hepsi doğru.aslı olaylara tek yönlü baktığı için başka türlü değerlendiremiyor.hissizlik,duygusuzluk ve gurursuzluk aslıda diz boyu.bunlara olayları bilen salih ve fahriyedende ses çıkmayınca aslı istediği gibi saz çalıyor.
Bu dizide hemen hemen her karakterin prensiplerinden kurallarından ödün verildi. :)
Yılmaz'da bu gazaba uğradı ne yazık ki. Bence bu tamamen sevgili senaristlerimizin suçu. Yorumların olmadan forum olmaz sanırım. Bence eksik etme :)
dhaa önce de defalarca yazdım mesburcum bu prensiplerinden,kurallarından ödün vermek değil...bu kendini red etmek...innadığın seni sen yapan şeyleri yıkmak bu kadar kolay olmamalıydı...senaristlere bir şey diyemeyeceğim sonuçta bugüne kadar ki yılmazı da onlar yazdı...hala ellerine ne geçti onu anlayamıyorum...yılmaz zaten kaç bölümdür bebek için değil onu sevdiği için ona döneceğinin yolunu kesin olarak yaptı...bebeği bilmeden kabulü kime ne sağladı...?
keşke senaristlrimiz yılmaz karakterini bu hale getiriken, filizle defalarca buluşmalarında bütün herşeyi konuşsalardı, eteklerindeki taşları döküp özeleştiri yapabilselerdide bebek konusu bi eksik kalarak yılmaz: herşeyinle kabulumsun deseydi. ortada yine bir çok bilinmeyenler varken yarın bizim yürüyen felaket bir hata daha yapacak kabak yine yılmaza patlayacak
aslının yaşam sebebi yılmaz görülüyor ve forumdada kabul görüyorda neden yılmazın yaşam sebebi filiz görülmüyor. ben buna itiraz ediyorum filiz yoksa yılmaz yaşamıyordur. aslı niçin bunu anlamıyor.
Büyük aşk yaşamak için büyük adam olmak gerek.
Böyle büyük aşık olunmuyor abi. Yılmaz ın ilk günlerdeki haline bakın şimdiki haline. Bunu büyük aşk diye nitelendiremeyiz.
Kaldı ki; Filizi de anlamış değilim. İnatla söylemedi yahu. O beni böyle bile kabul ediyo diyo. E yuh yani. Söylesene adama.
öyle walla sonuna kadar katılıyorum sana...çizilen karakterle dev olan adam 2 cümlesiyle cüce oldu gözümde.filiz niye söylesin ki bebeği...yıktı geçti işte yılmazı henüz yaptığı şeyle gurur duymakla meşguldur:img-hyste
Filiz ve Yılmaz'ı bir arada görmekten son derce mutlu olsamda .Akşam diziyi seyrederken acaba benmi bazı şeyleri algılayamıyorum diye düşündüm.2 saattir yazılanları okudum.Benim gibi düşünenlerde varmış..Replikler çok güzeldi ama birşeyler eksikti sanki.Hasan'da sormuş , eski tadı alamadım tutku yoktu demiş.Bende o şekilde gördüm.
Aslı'ya hem üzüldüm hem kızdım.Yılmaz'la konuşmasında elininin kan içinde kalma sahnesinde acayip üzüldüm..
Ömer ve Feride şu an çok mutlular .Parasızlık ve çaresizlik yüzünden Feride yanlış bir adım atacak gibi geliyor.Gelen kişinin teklifini kabul edecek sanki.
Ali ve Sema'ya çok güldüm.Neydi onların hali öyle.Çocuğu serseme çevirdiler.
yakupoglu61
19-05-07, 11:01
Başka insanların mutsuzluğu üzerine kurulan mutluluktan ne beklersin ki?
Bu mudur aşk anlayışı?
filiz yılmaz birleşirse 1 kişi mutsuz, yılmaz aslı birleşirse 2 kişi hatta yılmazın mutsuz olmasından aslıda etkilenecek oda mutsuz olacak...!
eğer 1 kişi 2 kişiden değerliyse diyecek lafım yok...!
chimeneyes
19-05-07, 11:01
arkadaşlar valla ben dünkü bölüme bayıldım ama neden bayıldım söliyim dizimizin eski havasına döndüğü görüyorum son birkaç bölümdür.. bi ara ben zilemeyi bırakmıştım ara ara bakıodum çünkü çok sıkıcı çok tekrar eden bi hal almıştı ama son haftalarda reklamlarda bile kanal değiştirmiyorum ki olur da başlar bi sn.i kaçırırım diye.... illa bitmesi mi gerekiyordu bu dizinin kendini toparlaması için onu dbilemiyorum ama... aslı.nın bu anlamsız tavırlarıda sıkmaya başladı beni madem ölüceğini hissediyosun neden hala iş çeviriyorsun bırak adam sevdiğiyle olsun senlede ilgilenirler yine.. sana sırt dönücek diiller ya... filiz yine filiz.liğini konuştuğurdu aklı zekası merhameti vicdanı ve tabiki güzelliğiyle.... bayıldım filiz.e ömer.inde kendini bulmasına çok seviniyorum... bide şu geldi aklıma bunlar yeniden çok zengin olsalar acaba nasıl yaşarlar? handan bile dün dedi ya bu mahalleden başka yerde mutlu oalcağımı sanmıyorum diee...gülmekten bi hal oldum... hey gidinin handan.ı heeeyyy :) herşeyiyle güzeldi bence heleki birde yabanı damat.ın ardına zileyince dün gece gözyaşı kalmadı bende....
EvaLongoria
19-05-07, 11:02
öyle walla sonuna kadar katılıyorum sana...çizilen karakterle dev olan adam 2 cümlesiyle cüce oldu gözümde.filiz niye söylesin ki bebeği...yıktı geçti işte yılmazı henüz yaptığı şeyle gurur duymakla meşguldur:img-hyste
Abi ben Aslı konusunda ki düşüncelerini merak ediyorum.
Bu konuda da hemfikir miyiz ?
dhaa önce de defalarca yazdım mesburcum bu prensiplerinden,kurallarından ödün vermek değil...bu kendini red etmek...innadığın seni sen yapan şeyleri yıkmak bu kadar kolay olmamalıydı...senaristlere bir şey diyemeyeceğim sonuçta bugüne kadar ki yılmazı da onlar yazdı...hala ellerine ne geçti onu anlayamıyorum...yılmaz zaten kaç bölümdür bebek için değil onu sevdiği için ona döneceğinin yolunu kesin olarak yaptı...bebeği bilmeden kabulü kime ne sağladı...?
Bence orada sadece çok büyük aşkla birbirlerini sevdiklerini göstermek için bırak bebeği Cem'le evlenmiş olsaydı bile kabul ederdi demek istediler. Ama bana göre de yanlıştı zaten bende onaylamıyorum. Artık geri dönüşü de olmaz, Yılmaz değişti :(
herkese merhabalar,
yorumları okumadan yorum yapmak istemedim haliyle uzun bir zaman aldı öncellikle özet yorum yapan archshecim güzel noktalara değinmiş ellerine sağlık ve tebessüm ilk bölüm yorumu ben çok beğendim okurken devamını beklerim ellerine ve yüreğine sağlık arkadaşım...
sevgili ferman abim seni çok üzgün, kırgın ve bitep düşmüş gördüm herkesin aklında olduğun gibi benimde aklımdaydın bölümü izlerken ilk sahnede ferman abim yılmazı değil asmak ölmeden ökdürdüğü andır dedim ama yine de pek fazla kıyamamışsın bunun nedenini yoruma değer görmediğin için yapmayacakmışsın, benim içimde ki seste ferman abim yılmazına kıyamadı ama kabul de etmek istemiyor diye söylüyor, ben bu kabullenişin şartsız kabulleniş olduğunu düşünmüyorum bu nedenle beni pek rahatsız etmedi,
son olarak okuyucu olacağım demişsin şimdi oldu mu abi yılmaz için tüm forumu cezalandırıyorsun yorumlarından ve bizlerin seninle sohbet etmesinden mahrum bırakıyorsun, hiç olmadı ama bu üzdün şimdi beni:icon_sorr :icon_sorr
sevgili evam cnm sende aslı sahnelerinde aklımdaydın ama cnm ben ne yapsam da ne etsem de bu kızla ilgili hiçbir duyguyu alamıyorum en çok suçun yılmazda olmasına rağmen yine de haklı konumada olacakken kendini haksız konuma düşüren aslı kız karakteri bana tad vermiyor, üzüldüğüm kısımlar oldu ama yine de bilmiyorum ya onunla ilgili düşüncelerimi biraz toparlıyım yazarım artık...
Abi ben Aslı konusunda ki düşüncelerini merak ediyorum.
Bu konuda da hemfikir miyiz ?
walla aslı benim için bundan önce yaptıklarını ve söylediklerini affettirmiştir. kız açık açık "belki de görmek istemedim, ben mi seni zorladım yılmaz" diyerek kendisine yüklenilen herşeyden kurtulmuş, kucağındaki sıcak patatesi yılmazın kucağına bırakmıştır. yılmazın sevgisinden dolayı herşeyi silip atması ve gözünün filizden başkasını görmemesini anlayışla karşılayan forum aynı şeyin aslı tarafından yılmaza yapılabileceğini es geçmektedir.bu da enteresan bir durumdur. bana göre son kabülden sonra tek taraflı bir hale dönüşmüş olan filiz-yılmaz aşkını anlamak ne kadar doğal geliyorsa bunu savunanlara aslının yılmaza duyduğu tek taraflı aşkı da anlamak gayet doğal gelmelidir. bu konuda oldukça uzun bir yazı yazdım daha önce evacım..bencillik ve ikiyüzlülük üzerine uzun bir yazıydı...belki açıklayıcı olabilir bu durum üzerine :)
Herkese günaydın arkadaşlar
Bu konuda sana tamamen katılıorum ferman abim ,yılmaza bunu yaptırmalarına gerek yoktu zaten adam bebek için değilde filizi sevdiği için ona dönüceğini 1000 kez gösterdi. Tamam ben yılmazın aşkının büyüklüğüne ,hatta filizi bu şekilde kabullenmesine geçmişte yaptığı hatalar yüzünden sevindim,ama çok gerekli bi hamle değildi en azından niyeti önceden gösterip bebeği öğrendikten sonra tam sahiplenseydi..Şimdi sahiplenemiyoda ne yapıcağını şaşırmış durumda adam
Not:Tebessüm bölüm yorumun çok güzeldi eline sağlık..
Bence orada sadece çok büyük aşkla birbirlerini sevdiklerini göstermek için bırak bebeği Cem'le evlenmiş olsaydı bile kabul ederdi demek istediler. Ama bana göre de yanlıştı zaten bende onaylamıyorum. Artık geri dönüşü de olmaz, Yılmaz değişti :(
walla bunu yılmaz karakterini yıkmadan yapabilirlerdi bir şekilde mesburcum...o da artık senaristlerin elindeydi...ama yapmadılar. ben kendi adıma bugüne kadar sevdiğim yılmazı savundum...açıkca deklare edebilirim ki yeni oluşan yılmazla uzaktan yakından hiçbir organik bağım yoktur. yapacağı güzellikler beni ilgilendirmediği gibi yapacağı hatalarda şu dakikadan sonra beni ilgilendirmemektedir. yılmaz birşey yaptığında "noldu ferman" denmemesi için bunu açıklamayı zorunlu gördüm:good:
herkese merhabalar,
sevgili ferman abim seni çok üzgün, kırgın ve bitep düşmüş gördüm herkesin aklında olduğun gibi benimde aklımdaydın bölümü izlerken ilk sahnede ferman abim yılmazı değil asmak ölmeden ökdürdüğü andır dedim ama yine de pek fazla kıyamamışsın bunun nedenini yoruma değer görmediğin için yapmayacakmışsın, benim içimde ki seste ferman abim yılmazına kıyamadı ama kabul de etmek istemiyor diye söylüyor, ben bu kabullenişin şartsız kabulleniş olduğunu düşünmüyorum bu nedenle beni pek rahatsız etmedi,
son olarak okuyucu olacağım demişsin şimdi oldu mu abi yılmaz için tüm forumu cezalandırıyorsun yorumlarından ve bizlerin seninle sohbet etmesinden mahrum bırakıyorsun, hiç olmadı ama bu üzdün şimdi beni:icon_sorr :icon_sorr
yok hayır filizim sadece anlam veremiyorum...yılmaza kıyamamak değil benim ki zira gerçekten benim için yılmaz karakteri yok oldu gitti..yenisi içinde ellerimi yormaya değmez diye düşünüyorum.sen nasıl şartsız olmadığını düşünüyorsun onu da anlamadım :) bugün birçok şeyi anlayamıyorum.:img-hyste daha 30.saniyede indirdi adam yelkenleri.:img-pilot walla filizim benim desteklerdiğim tek karakter yılmazdı bir de onun üzerinden filize saldırıyordum keyfim yerine geliyordu...tutunacak dal bırakmadı bana yılmaz.:icon_sorr
EvaLongoria
19-05-07, 11:19
walla aslı benim için bundan önce yaptıklarını ve söylediklerini affettirmiştir. kız açık açık "belki de görmek istemedim, ben mi seni zorladım yılmaz" diyerek kendisine yüklenilen herşeyden kurtulmuş, kucağındaki sıcak patatesi yılmazın kucağına bırakmıştır. yılmazın sevgisinden dolayı herşeyi silip atması ve gözünün filizden başkasını görmemesini anlayışla karşılayan forum aynı şeyin aslı tarafından yılmaza yapılabileceğini es geçmektedir.bu da enteresan bir durumdur. bana göre son kabülden sonra tek taraflı bir hale dönüşmüş olan filiz-yılmaz aşkını anlamak ne kadar doğal geliyorsa bunu savunanlara aslının yılmaza duyduğu tek taraflı aşkı da anlamak gayet doğal gelmelidir. bu konuda oldukça uzun bir yazı yazdım daha önce evacım..bencillik ve ikiyüzlülük üzerine uzun bir yazıydı...belki açıklayıcı olabilir bu durum üzerine :)
Teşekkürler ferman abi.
Bence de Aslı söyleyebileceklerini söylemiştir. Ama nedense objektif bakış açısını yakalayamıyorum kimsede.
EvaLongoria
19-05-07, 11:21
herkese merhabalar,
yorumları okumadan yorum yapmak istemedim haliyle uzun bir zaman aldı öncellikle özet yorum yapan archshecim güzel noktalara değinmiş ellerine sağlık ve tebessüm ilk bölüm yorumu ben çok beğendim okurken devamını beklerim ellerine ve yüreğine sağlık arkadaşım...
sevgili evam cnm sende aslı sahnelerinde aklımdaydın ama cnm ben ne yapsam da ne etsem de bu kızla ilgili hiçbir duyguyu alamıyorum en çok suçun yılmazda olmasına rağmen yine de haklı konumada olacakken kendini haksız konuma düşüren aslı kız karakteri bana tad vermiyor, üzüldüğüm kısımlar oldu ama yine de bilmiyorum ya onunla ilgili düşüncelerimi biraz toparlıyım yazarım artık...
filizim...
bence sen filiz&yılmaz aşkına çok bağlı olduğun için aslının duygularını hissedemedin. ben dün en çok aslıya üzüldüm. inan ki filize de çok üzüldüm. haketmedi bunları. ama tüm suç yılmazın. kendisi de kabul etti zaten..
Herkese günaydın arkadaşlar
Bu konuda sana tamamen katılıorum ferman abim ,yılmaza bunu yaptırmalarına gerek yoktu zaten adam bebek için değilde filizi sevdiği için ona dönüceğini 1000 kez gösterdi. Tamam ben yılmazın aşkının büyüklüğüne ,hatta filizi bu şekilde kabullenmesine geçmişte yaptığı hatalar yüzünden sevindim,ama çok gerekli bi hamle değildi en azından niyeti önceden gösterip bebeği öğrendikten sonra tam sahiplenseydi..Şimdi sahiplenemiyoda ne yapıcağını şaşırmış durumda adam
Not:Tebessüm bölüm yorumun çok güzeldi eline sağlık..
eheue:) begom neyi sahiplenemiyor...adam çıktı takır takır herşeyinle kabulümsün dedi daha ne diyecek...bana aşktan bahsetmeyin lütfen...eğer lafa büyük aşk diye başlayacaksak bunun içine ihanet(yılmaz öyle biliyor) girmez...girerse buna aşk denmez.:good:
dün akşamki bölüm güzel gibiydi...
ama son sahne beni delirtti
yılmaz filize beni bırakma,gitme de diyor
ve cevap bekliyor ne kadar saçma o gözyaşları kimin için akıyor
bu kız neden ağlıyor
yılmaz bilmiyor mu
illa filiz midiyecek al beni gidelim buralardan vs. saçmaydıııı
filizim çok tatlıydı,hamilelik ona çokkk yakıştı diğer dizilerdeki hamile oyuncular bu kadar güzel değil yaaa :)
onlar birbirlerine sarılınca içim eriyorrr...
eheue:) begom neyi sahiplenemiyor...adam çıktı takır takır herşeyinle kabulümsün dedi daha ne diyecek...bana aşktan bahsetmeyin lütfen...eğer lafa büyük aşk diye başlayacaksak bunun içine ihanet(yılmaz öyle biliyor) girmez...girerse buna aşk denmez.:good:
sahiplenemiyo derken adam bi aslıya gidio bi filize oda napıcağını şaşırmış durumda demek istedim:) Yoksa filizi kabul etti onu demiorum yani:)Yani eski yılmaz olsa bu kadar bocalamazdı kendı kararını kendı verıp yoluna devam edebilirdi
ooo cenaze namazının diğer imamı olan matrakam da gelmiş...matrakacım ne zaman istersen kaldıralım cenazeyi:good:
sahiplenemiyo derken adam bi aslıya gidio bi filize oda napıcağını şaşırmış durumda demek istedim:) Yoksa filizi kabul etti onu demiorum yani:)Yani eski yılmaz olsa bu kadar bocalamazdı kendı kararını kendı verıp yoluna devam edebilirdi
hehe begocum dediğim gibi filiz tarafından yaratılmış olan yeni versiyon yılmaz karakterinin yaptıkları ve yapacakları beni şaşırtmıyor...ne hali varsa görsün...ilk sezon damaklarda muhteşem bir tat bırakan senaryo ikinci sezon sallantıda devam etmiş dünkü bölümle benim için nihayete ermiştir...hem eski yılmaz için hem de senaryo için el fatiha:img-hyste
yakupoglu61
19-05-07, 11:28
yılmaz severler derneği kendi içersindeki fikir ayrılıkları nedeniyle sona ermiştir öncelikle bn istifa ediyorum.
bundan sora bağımsız yılmazcıyım...!;)
diziyi tekrar izliyorum...
papatya sahnesinde yılmaz filize papatya verirken eli eline dokunur gibi....
ayyy çok tatlılardı...
yılmaz asıldı mı???
bakıyorum da kimsede coşkulu bir hava yok bugün :) dünkü bölümde filiz-yılmaz adına güzel birşeyler olması, aslının gelecek bölüm yılmaza hayır deneceğinin bilinmesine rağmen gayet durgun...bunun sebebi bebek ve yılmazın kabulü olayının kimseyi tatmin edecek bir şekilde gerçekleşmemiş olması mıdır?:good:
yok hayır filizim sadece anlam veremiyorum...yılmaza kıyamamak değil benim ki zira gerçekten benim için yılmaz karakteri yok oldu gitti..yenisi içinde ellerimi yormaya değmez diye düşünüyorum.sen nasıl şartsız olmadığını düşünüyorsun onu da anlamadım :) bugün birçok şeyi anlayamıyorum.:img-hyste daha 30.saniyede indirdi adam yelkenleri.:img-pilot walla filizim benim desteklerdiğim tek karakter yılmazdı bir de onun üzerinden filize saldırıyordum keyfim yerine geliyordu...tutunacak dal bırakmadı bana yılmaz.:icon_sorr
ferman abim biliyorum seni de anlıyorum nelere anlam veremediğini de ama yine de bizleri bırakman hoş değil bu yüzden kabul etmek istemiyorum sanırım:icon_sorr yılmaz karakterinden birşey yitirmedi şarsız kabullenişle ilgili yorum yapmıştım ama tekrar edeyim yılmaz filize karşı elife olmadığı kadar anlayışlı ve her zaman affedici olmuştur ben bu nedenden dolayı şu anda yılmazın bu kabullenişinin diğer affedişlerle aynı olduğunu düşünüyorum kabul son olay çok farklı ama yılmazın filiz zaafından kaynaklanıyor bu durum bence:)
sen iste ben sana dallar bulurum abim şimdi olayın red etme aşamasındasın kabullenme kısmına gelice ben yardım olacağım sana seni hiçbir yere bırakmam:)
yılmaz ameliyat yerin kanıyor...
bırak senin için kanıyorsa kanasın::(:(:(:(:(:(:(
çok güzeller yaaa...,ah be aslı ameliyattan sonra düğün olsa ne olurdu sanki zeki şey...
EvaLongoria
19-05-07, 11:36
bakıyorum da kimsede coşkulu bir hava yok bugün :) dünkü bölümde filiz-yılmaz adına güzel birşeyler olması, aslının gelecek bölüm yılmaza hayır deneceğinin bilinmesine rağmen gayet durgun...bunun sebebi bebek ve yılmazın kabulü olayının kimseyi tatmin edecek bir şekilde gerçekleşmemiş olması mıdır?:good:
ben yazamıyorum abi. düşüncelerim herkese ters gelince laf anlatmak çok zoruma gidiyor. tartışmayı da kaldıramıyorum. ortada ki gerçekleri görmemek için direniyorlar.
hüzün_filiz
19-05-07, 11:37
Artık mutlu olucaklar buna eminim ...filiz bence gitmee demeliii bana göre ,aslı çıksın aradan çünkü artık kinini beli ediyor. sanki kendini acındırıyor gibi bir hali var. bu filiz ile yılmaz ın hayatını engellememeli.. her yere ince taraftan bakıyorlar. aslı yılmazsızda yaşayabilir. ama filiz onun çocugunu tasıdığı için yılmaz filize aittir. bana göre tabiki diğer herkese saygı duyuyorum
saygılar
filizim...
bence sen filiz&yılmaz aşkına çok bağlı olduğun için aslının duygularını hissedemedin. ben dün en çok aslıya üzüldüm. inan ki filize de çok üzüldüm. haketmedi bunları. ama tüm suç yılmazın. kendisi de kabul etti zaten..
evam cnm haklısın filizyılmaz aşkı yüzünden hissetmiyor olabilir ama tek neden bu değil aslı kızın rolünde bu duyguları verememesi en büyük etken bence cnm eğer aslı kız tam anlamıyla sevgisini, kıskançlığını, kaybetme korkusunu ne biliyim bu aşka dair tüm duyguları yansıtabilse yüzüne ve sözlerine isterse filizyılmaz aşkı olsun ben bu duyguları alabileceğimi düşünüyorum keşke yapabilseydi de ben de onun aşkını hayranlıkla izleseydim ama hiçbir şekilde yansıtmıyor, evet tüm suç yılmazın aslı bu kadarını haketmedi ama görmek istemediği, anlamak istemediği ve sorgulamayı geç yaptığı için biraz olsun hakediş var benim nazarım tamamen suçsuz değildir aslı kız, üzülüyorum aslı kıza neden yanlış zamanlama yanlış aşk ve yanlış hastalık...
aynen öyleee
yaşananlar çizilen yılmaz karakterine ters düştü gibi
gereksizdi...
geçen haftaki son sahne daha bi güzeldi
dün daha çok etkileneceğim ağlayacağım bir bölüm olur diye düşünmüştüm ama olmadııı
yaa ben ne hissettiğimi bilmiyorum...
keşke filiz bebeği söyleseydi ona göre bişiler yaşansaydı...
ferman abim biliyorum seni de anlıyorum nelere anlam veremediğini de ama yine de bizleri bırakman hoş değil bu yüzden kabul etmek istemiyorum sanırım:icon_sorr yılmaz karakterinden birşey yitirmedi şarsız kabullenişle ilgili yorum yapmıştım ama tekrar edeyim yılmaz filize karşı elife olmadığı kadar anlayışlı ve her zaman affedici olmuştur ben bu nedenden dolayı şu anda yılmazın bu kabullenişinin diğer affedişlerle aynı olduğunu düşünüyorum kabul son olay çok farklı ama yılmazın filiz zaafından kaynaklanıyor bu durum bence:)
sen iste ben sana dallar bulurum abim şimdi olayın red etme aşamasındasın kabullenme kısmına gelice ben yardım olacağım sana seni hiçbir yere bırakmam:)
e filizim öyle dersen ben de derim ki sana bunları kabul edecek potansiyeli vardı da elifin günahı neydi...elif gidip kimseden hamile kalmadı...o zaman yılmaz elifi sevmedi.e sevmediyse ilk sezon neydi.ne için yapıldı onca şey. evet dediğin gibi aşk bir yerde zaaftır ama bu şekliyle filiz yılmaz için tamamen bir zaaftır.bu aşk değildir hele ki sevgi hiç değildir. tamam şöyle bakayım olaya..yılmaz kendini aldatan ve başkasından hamile kalan kadını tek kelime etmeden kabul ediyor ve biz buna büyük aşk diyoruz..diğer taraftan kadın kendisini böylesine seven bir adamı aldatıyor ve hamile kalıyor...kadının aşkına ne isim vereceğiz.yaptığı hatayı anlayan aşk mı? ehueuh güldürmeyin beni:img-hyste walla filizim ben artık ne yazacam...belki yeni konu olarak cananı seçmeliyim...onun kelek atma ihtimali zayıf ne de olsa:img-hyste ya da erol bey o da iyi bir seçim olur.nasılsa ölmüş gitmiş:good:
aynen öyleee
yaşananlar çizilen yılmaz karakterine ters düştü gibi
gereksizdi...
geçen haftaki son sahne daha bi güzeldi
dün daha çok etkileneceğim ağlayacağım bir bölüm olur diye düşünmüştüm ama olmadııı
yaa ben ne hissettiğimi bilmiyorum...
keşke filiz bebeği söyleseydi ona göre bişiler yaşansaydı...
dün bebeğin bende söylenmesini istiyodum ama bu senaristlerin işine gelmedi çünkü dün bebeğin öğrenilmesi hiç bişey değiştirmicekti.Sadece yılmazcıları tatmin ederdi buda senaristleri pek etkilemioyo göründüğü gibi..
ben bu diziyi çok yakından takip etmiyordum.ara sıra bakıyordum.şimdi son 3 bölümdür kaçırmadan izliyorum.filizi zaten acayip beğeniyordum.yılmazla çok yakışıyorlar.geçen cumadan beri diziye takmış durumdayım.internetten eski bölümlerini izliyorum bütün gün.35.bölüme kadar geldim.dizi o zamanlar çok güzelmiş.bu sezon cem olayı dışında pek bişi olmadı zaten herhalde.sezonu tamamlamak için dizi gereksiz yere uzatıldı.neyse son bölümleri inşallah güzel olur da ağız tadıyla izleriz.
dünkü bölüme gelince aslı ya iyice sinir oldum.yılmazı bu kadar zorlamamalıydı.yılmazla evlenmeyi ölüm kalım savaşına döndürdü.madem öleceğini hissediyorsun bırak da aşıklar bir araya gelsin.çok aklı başında ve mantıklı hareket ediyordu bunca zamandır.şimdi çok bencil davranıyor.filizim de yarım gün sevinebildi ancak.neyse zaten sonunda kavuşacaklar:good:
ben yazamıyorum abi. düşüncelerim herkese ters gelince laf anlatmak çok zoruma gidiyor. tartışmayı da kaldıramıyorum. ortada ki gerçekleri görmemek için direniyorlar.
hehe:) senin gene anlatacak birşeylerin varda anlatamıyorsun be evacım. benim durum daha vahim. zira anlatacak birşeyim yok...:img-pilot
ismailsurucu
19-05-07, 11:45
74.Bölüm yorumum...
Öyle karışık duygular yaşattıki bu bölüm..kimi yerinde duygulandım,kimi yerinde kızdım,kimi yerinde eskiye daldım farklı tatları aynı bölüm içerisinde hissettim.
bölümde en güzel noktalardan biri sık sık müziklerin devreye girmesiydi..özel sahneleri daha bir anlamlı kıldı neredeyse hersahnede müziklerimiz mevcuttu..
ilk defa bir bölüm yorumuna başlarken kararsız kalıyorum..bölüm içeresinde yaşanan duygu karmaşaları banada yansıdı sanırım:img-wink:
fragmandan duyduğum rahatsızlığı söylemiştim..neyazıkki bu bölümü izlerkende devam etti..yılmaz vicdan hesaplaşması içeresine girmişken filizden ayrı kalamadı,filiz daha fazla onun yokluğuna karşı koyamadı.ona birkere sarılmıştı; sözleri geri adım atmayı denesede yılmaz buna izin vermedi filizde gidemedi..aşk sahneleri! uzun zamandır hasret kaldığımız aşk sahneleriyle karşı karşıyaydık; peki hissetememiz gerekeni hissedebildik mi? ben hissedemedim..o sahnelerde evlilik sözü verilmiş bir kadının yükü,o sahnelerde karnında bir bebekle olacaklara göz yummak zorunda olan bir kadın,o sahnelerde zamanında attığı adımın sonuçlarıyla karşı karşıya kalan bir adam vardı,o sahnelerde vicdanmı aşkmı sorgulaması vardı? aşkın esir aldığı iki insanın çaresizliği vardı,yaptıkları hataların altında ezilmenin verdiği pişmanlık vardı,belki yanyana olmanın verdiği büyük huzur da vardı ama bu bizim uzun zamandır bekledğimiz sahnelerin yüzümüzü güldürmesine yeterli oldumu? benim olmadı olamadı!..
FİLİZ:
filiz benim en sevdiğim karakter bunu herkes biliyor bu bölüm ona hem kızdım hem üzüldüm hem hayran kaldım birkezdaha...neden kızdım? çocuğu hala söylemedi söylemeliydi,söylemek için çok fırsatı olmuştu ama artık yok! olaylar birkezdaha içinden çıkılmaz bir noktaya geldi..neden üzüldüm? üzülmemek mümkünmü? gene söylüyorum bu kızın başına gelen kimsenin başına gelmedi kimi zaman kendi hatalarının, kimi zamanın yılmazın hatalarının, kimi zaman ailesinin hatalarının bedelini ödedi.ödemeyede devam ediyor..gözünden yaş eksik olmadı..ağlamak bile yakıştı belki ama artık gözlerde ufak bir gülümsemesi bizim için özlem oldu..neden hayran bıraktı? kimine göre en büyük yanlıştı belkide yılmaza bırakma gitme dememesi..benim içinse tam bir insanlık örneğiydi,tam bir fedakarlıktı..dur deseydi yılmaz duracaktı bırakma deseydi sımsıkı sarılacaktı belkide..ama soruyorum şimdi size. yılmaza beni bırakma deseydi,yılmaz aslıyı bıraksaydı ve aslı ölseydi filizle yılmaz bunun üstüne bir hayat kurabileceklermiydi? filiz başkasının gözyaşının üstüne gülümseyebilecekmiydi? filiz ağlatmak yerine ağlamayı tercih etti..değer veya değmez bu tartışılır ama filiz bu vicdani sorumluluğun altına giremezdi,filiz yılmazı buyükün altında bırakamazdı..belki pişman olucak bu yaptıklarına belki olaylar tamamen farklı yönlere sapacak ama filiz insanlığının gerektirdiği gibi davrandı,filiz o anın gerketirdiği gibi davrandı..nekadar iyi bir insan olduğunu,gösterdi..bölüm boyunca benim sevdiğim karakter dedirtti,en baştaki o hareketi;o duygu yoğunluğundayken bile,karnında çocuğunu taşıdığı adama sarılmşken,karşısındaki daha fazla düşünmek zorunda olmasına (yılmaz sözlü filiz değil)rağmen,NAPIYORUZ biz? deyip gene insanlığını,gene farkını ortaya koymuştur teşekkürler FİLİZ...
Yılmaz: geçen bölüm filizin itirafalarını,pişmanlıklarını izledik bu bölümse yılmazın..hernekadr onları o şekilde gördükten sonra üzülsemde,yılmazın attığı adımın olayları bu noktaya getirdiğini düşünüyorum..bir insan sevdiğine kızabilir,bir insan sevdiğinden gelen yanlış bir hareketten sonra yıkılabilir ama bir insan bunun siniriyle başkasına evlilik teklifi götüremez,götürürse eğer sonuçları bu olur..bir yandan yılmazı bu konuda suçlu bulsamda artık hata yapılmıştır diye düşündüm ve kendime sordum ben olsam neyapardım? aşkımı,nefesimimi? yoksa vicdanımı mı tercih ederdim? cevabını buldum,zor bir soru gibi görünsede buldum..çünkü burda bir seçim yok ..yılmaz verdiği sözü tutmak,aslıyı hayata bağlamak amacıyla ona bir oyun oynuyor..onu üzmemek uğruna yalanlar söylüyor..aşkından vazgeçmeyip filizin peşinden gidiyor aslında o aslıya ihanetlerin en büyüğünü ediyor..peki soruyorum? bu vicdan bu oyunu oynadığı için, bu vicdan yalan söyledği için, bu vicdan sevdiğinden ayrı kaldığı için sebebi ne olsursa olsun sızlamayacakmı? ben nekadar zor olursa olsun onu aldatmaktansa karşımdakine dürüst davranmayı seçerdim..yılmaz aslında bu kararla sadece aşkını değil dürüstlüğü de seçmiş olacaktır..o son sahnede filize bir soru yöneltti ama bu kararı yılmaz vermeliyi filiz değil..filiz gitme diyemez gitmemesi gereken yılmazdır bu adımı o atmalıdır hiçbir söz hiçbir çağıırış olmadan..NOT:yılmazın filizi çocuğuyla kabuletmesi konusunda ise şunu düşünüyorum: onu yargılayamam neden böyle yaptın diyemem ama en çok istediğim şey bu dizide onları beraber görmek olsa bile bunu çok doğru bulmuyorum..senaristlerin olayları bu noktaya getirmekle çok yanlış yaptıklarını ve karakterleri çizgilerinden saptırdıklarını düşünüyorum..aşk herşeyi affetmez diyorum arkadaşlar..ihanet güveni yıkar, güvensizlik ise sevgiyi,sevgisizlik huzuru yıkar,huzursuzluk hayatı darmadağın eder...bu zincir böyle devam eder..şuan olmasa bile ilerde birgün mutlaka insanın aklına gelir,ozaman nasıl olurda sevdiğim dediğin insanın yüzüne aynı sevgiyle aynı masumlukla bakarsın? yılmaz bugün büyük sevgisini açığa vurdu sevindim,yılmaz bugün hayatının hatasıyla karşıkarşıya kaldı üzüldüm,yılmaz bugün aslıya dürüst davrnmadı,filize kararı bıraktı kızdım.
Aslı:
aslıda bu bölüm farklı duyguları yaşatan karakterler arasındaydı..filizle yılmaza kızdıysam birtakım konularda, bu aslıyı asla haklı bulduğum için değilidr..aslının yanlışları filizle yılmazı bağlamaz..aslının bu bölüm hastalığna gerçekten üzüldüm,yaşadığı çaresizlği gördüm anlamaya çalıştım ama birtakım noktalarda anlayamadım..öncelikle aslının yaptığı bencillikle başlamak istiyorum..bu nasıl aşk nasıl sevgidir ki; öleceğine inanmasına rağmen yılmazla evlenmeyi istiyor..kendi geçireceği 2 mutlu gün için yılmazı bukadar üzmeyi göze alıyor..bu nasıl benciilktrki;bir tarafta filiz karnında çocuğunu taşımasına rağmen aslıya geri gönderirken aslı o sahnelere rağmen evlilik diyebiliyor..anlam veremiyorum arkadaşlar bir insan seviyorsa sevdiğinin gözündeki gülümseme için canını verir ama aslı yılmazın gözündeki hüzünü bile göremiyor..yılmazın isteksizlğini farketmiyor..bu son arzusu demesin kimse..bir ömür son bir arzuya bedel verilir mi? hadi yılmaz vicdanına yenilip o geceyi farklı anlattı sana, hiçmi düşünmyorsun?..sırf birbirlerinin yaşamalrına sebep oldular diye o eller öyle kenetlenirmi? o gözler birbirlerine öyle bakarmı? aslı hastalığının etkisiylemi bilmem ama çok büyük bir yanlış içinde sanırım oda anlayacakki nikah masasından kalkacak..filizle yılmazın bu şartlarda buluşmlarını onaylamıyorum ve aslının yanlışına rağmen bu hareketlerin hem yılmazın hem filizin karakterine aykırı olduğunu söylüyorum ama aslıyıda hatalılar listesine yazıyorum bu listede şuan yılmaz birinci filiz ikinci aslı ise üçüncü sırdadır.yılmazın verdiği karar olayları bu noktaya getirmiş,filiz bebeğini söylememekle bu hataya tuz biber ekmiş. aslı ise bu bölüm yaptığı hatayla son büyük hatayı işlemiştir.diyecek başka birşey var mı?
Ömer&Feride
ömer ve feride hakkında aslında çokta söylenecek birşey yok:) bu bölüm onlarım aşk sahneleri hiçbir sıkıntı olmadan izlenildi..izlenirken ama şöyle ama böyle demedim enazından..ömerin karakterindeki büyük değişklk bu bölümde kendini gösterdi..işteki atılımları,amaç için yaptıkları,ferideye verdiği değer,tutacakları evdeki tavırları,filize olan desteği herşey muhteşemdi..abi kardeş diyalogları süperdi..filizin çizdikleri, ömerin düşündükleri onların birbirlerine olan destekleri hep devam edecek kimi zaman ömer bu desteği esirgemiş olsada onlar artık birbirlerini yanlız bırakmayacaklar..feride ve ömer karşılarına çıkan engelleri aşacaklardır ömer artık mutluluğu hakediyor...
son olarak bir toparlama yapalım ve diğer karakterlere için birkaç birşey yazalım..nalan ve kerem ilişkisinde asıl sevdiğim kişi keremdi ama ona en çok kızanlardan biri benim..nalan keremi sevdi;annesinin baskılarına,sözlerine rağmen vazgeçmedi,hiçbirzaman okuyamamış olmasını problem etmedi..ama kerem yanlış yaptı..belki içinde kötü niyet yoktu belki buşekilde birşeyleri toparlayacağnı zannediyordu ama elimzdekilerle yetinmeyecksen yapacak daha iyi birşeyimz olmalı..iyi bir yolla tabiki birşeyler arttırılmalı ama bu yol keremide nalanıda ileriye değil sadece geriye atar..
mahalleliye şaşmamak mümkünmü? düğün olsunda kimin olursa olsun:) ister yılmaz elif ister yılmaz filiz ister yılmaz aslı farketmyor onların derdi oynamak:img-hyste ama zamanında daha fazla şamata yaparlardı azcık akıllanmışlarmı ne?? bide dikkati çekmek istiyorum damat hep yılmaz herdefasında gelin değişiyor:img-hyste
handanı son bölümlerde olduğu gibi gene akıllanmış gördük:) sonunda yaptıklarının özürünü diledi ve bu mahallede hayatının sonuna kadar mutlu yaşayacğnı söyledi yaa daha ne isteyelim??:happy0064 herşeyi mahvetsede artık bunların pişmanlğnı yaşayp hatasını görmesi genede güzel geç olsada! belki toparlamak için birşeyler yapar mesela bebeği söyler ancak vicdanı böyle rahat bulur ama ben ondan değil ceydadan bekliyorum..ceyda içinde şunu söyleyebilirm geçek arkadaş..Filiz için gerçek bir arkadaş..
mualla herzamanki gibi beni sinir etti..aslıya olan övgü dolu sözler..yüzünde her sahne gülücükleri yaa filiz sana neyaptıda bunları filize layık görmedin?
ali ve sema süper bir iş yaptılar en büyük alkış onlara..çok güldürdüler o çocuğa koşturuşları hem çok tatlı hem çok komikti..beni güldüren bir diğer sahne ise ahmetti baksanıza elife takmış şimdiden:img-hyste
cemi görmedik arkadaşlar..belki aranızda onun entrikalarını özleyen arkadaşlar vardır amaaa ben onsuz gayet iyi buldum dizimizi..
bu bölümü içimden ohh be diyerek izlemedim arkadaşlar..onca filiz yılmaz sahnesine rağmen o mutlulukla izleyemdim zaten onlarda bu durumun huzurszulğu içindeydiler. gözlerinde bir hüzün kelimeler yetersiz,ifadeler anlamsız...gelecek bölüm içinse şunu söyleyebilirim: Filiz yılmaza gitme demez arkadalar diyemez..bunun için onu suçlarmıyım? hayır,filiz bu şartlarda başka türlü hareket edemez,edemeyecek...artık daha fazla uzatmayım.. bölüm ve duygular çok karmaşık olunca bende baya daldım konuya umarım dağıtmamışmdr..eğer okumayı gözünüz keser, yüreğiniz yeterse yorumlarınızı beklerim:)
teşekkürler tebessüm arkadaş.yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.emeğinize yüreğinize ve klavyenize sağlık.bir bölüm ancak bu kadar yorumlanabilir.
EvaLongoria
19-05-07, 11:45
hehe:) senin gene anlatacak birşeylerin varda anlatamıyorsun be evacım. benim durum daha vahim. zira anlatacak birşeyim yok...:img-pilot
abicim yok bende senin gibi oldum.
en iyisi yorumları okumak galiba.
dün bebeğin bende söylenmesini istiyodum ama bu senaristlerin işine gelmedi çünkü dün bebeğin öğrenilmesi hiç bişey değiştirmicekti.Sadece yılmazcıları tatmin ederdi buda senaristleri pek etkilemioyo göründüğü gibi..
öğrenilmesi çok şeyi değiştirirdi begocum :) en azından yılmaz karakteri böylesine yerle bir edilmezdi.takdir edersin ki bu karakter başrol...her şey yıkılır ama başrol yıkılmamalıdır:good: eski bir yılmazcı olarak benim tatmin olmam birşey değil...bak gördüğün gibi çoğu kimse tatmin olmamış...demek ki ortaya çıkmalıymış bebek:good:
genel olark düşüncelerimi yazayım, bölüm yorumunı daha sonra yazacağım...
bölümle ilgili olarak uzun zamandan sonra bol filizyılmazlı sahneleri izlemiş olduk ve bu sahnelerde duygu eksiklikleri olduğundan bahsedilmiş bunun olması normal değil mi sonuçta aslı olayı gölge düşürmekde bu sahnelere, onların bir bakışlarından o elektriği alan bizler bu bölüm itibariyle artık geçmişi silip aşklarına yenildiklerini gördük ama bu cephede bunu yılmaz belli etti, filiz ise aslı olayı yüzünden onun kadar belli edemedi yılmazın olmadığı anlarda hissettirdi, karşılıklı sahnelerinde aşkı, sevgiyi ve tutkuyu konuşmadıkları sürece ben hissettim, kendileri ile ilgili konuşmalarında da ama konu aslıya gelince daha farklı boyuta geçildi, yılmaz duygularına gem vurmadı filizse yılmaza karşı onu zor durumda bırakmamak için onun beklediği tavrı göstermedi ben bu sahneleri bazan mutlu, bazen hüzünlü, bazen acı bir şekilde izledim tıpkı onların hissettikleri duygular gibi bana da yansıdı ben beğendim özellikle pişmanlıklarını, acılarıni ve kendilerinin yaptığı hatalarının bedelini aslı kıza ödetmek istemeyişlerini yılmaz ne kadar dirense de filiz ona aslı kızla ilgili yardımcı oldu, acısını kendisi içinde yaşamayı kabul etti aslı kıza bunu yapmak istemedi.
bebek olayına gelince filizin açıklama taraftarı değilim ne kadar ilk sahnelerde yeri geldi açıklanmalıydı dense de bunu yapmak filizden çokdan çıkmıştır ne olursa olsun bu konuda secomsla aynı düşünmekteyim amacım tartışma yaratmak değil.
Bölümün en güzel sahneleri fömer cephesine aitti hezaman evlilik için yapılan şeyler, hayaller beni mutlu eder feride ve ömerin de bu halleri çok tatlılardı genişce yer vereceğim bu cephe sağlam başlayan ilişkilerini sağlam bir şekilde devam ettiriyorlar ve hakettikleri mutluluğa kavuşmalarını istiyorum gerçi çatırdama olacak gibi ama çabuk istesinden gelirler.
Aslı kız konusuna gelirsem bölümün başından beri ihanete uğramış kadın posizyonuna sokuldu ama hiç de öyle değildi, filizyılmazı gördükten sonra ki halinde üzüntü vardı ama yine duygularda eksiklikler mevcuttu yılmaza ağzının payını verdiğini söyleyenler ben orada bile aslı kızın sadece “ben görmek istemedim belki de” demesi tmm işte budur dedim, haklıyken haksız duruma düşüne bir kız aslı kız sorgulama olayında da defalarce sormuş demek ki ben kaçırdım bu sahneleri ve gereksiz geç kalınmış bir sorgulamaydı bu ve yılmazın söylediklerine kanıp evlilik için zorlamış gibi duygu sömürüsü yapması hiç hoş değildi mükemmelliyetçi aslı karakterine ters davranışlar sergilemiş oldu bana göre zaten ben baştan beri en çok hatanın yılmazda olmasına rağmen bu hatayı bile bile yapılmasına destek veren aslı kızda bir o kadar hatalıdır, tek dileğim kesinlikle ölmesin ve iyleşsin hatta ispanya ya bile dönmesin ama gözünün önünde olanlardan da bir haber yaşamasın, bu bölüm dayatmacı kişiliğini de ortaya çıkardı herşeyini yılmaza göre ayarlamış sevmiş ama nasıl bir sevgi bu anlayan beri gelsin yanlış zamanlama, yanlış aşk ve yanlış hastalık
ah bu senaristler insanı hasta ederler
diziye heyecan gelsin diye adım atıyorlar...
inş. gelecek bölüm her şey düzelir...
tebessüm yorumun harika yüreğine sağlık...
söylediğin her şeye katılıyorum...
74. BOlum izledigim diger bolumlerden daha guzledi, filizin aglmasi o agladi ben duygulandim yazik ya kiza, bune cektigi, keske biri soyleseydi bebegi ve orada bitseydi dizi, bence rayting rekorlari kirardi ya o senaristlerin isi bari onumuzdeki bolum soylesinler... tuyo bildigimiz halde artik dizinin gidisatini biliyoruz ama neolur, ya bebisi soylesinler ve yilmaz filiz aski mutlu olsunlar!!! artik ask kokulu sahneler istiyorumm!
en guzel konusma bu bolumde yilmazindi, " sen agladikca yuregim parcalanir" galiba boyledi!!!!
öğrenilmesi çok şeyi değiştirirdi begocum :) en azından yılmaz karakteri böylesine yerle bir edilmezdi.takdir edersin ki bu karakter başrol...her şey yıkılır ama başrol yıkılmamalıdır:good: eski bir yılmazcı olarak benim tatmin olmam birşey değil...bak gördüğün gibi çoğu kimse tatmin olmamış...demek ki ortaya çıkmalıymış bebek:good:
senaristler için değişmiyo bişey zaten bizim için değişecekti birbirlerine sarılmaları bile keyif vericekti en azından .Ama biliosun ki ferman abicim bizim senaristlerin seyirciyi mutlu etme gibi bir derdi yok..Bebek geçen bölümde ortaya çıkmalıydı yılmaz vuruldugunda duymalıydı ama uzattıkca uzattılar yani bebeği bi sorun olarak görmüyolar onu demek istiyorum..
e filizim öyle dersen ben de derim ki sana bunları kabul edecek potansiyeli vardı da elifin günahı neydi...elif gidip kimseden hamile kalmadı...o zaman yılmaz elifi sevmedi.e sevmediyse ilk sezon neydi.ne için yapıldı onca şey. evet dediğin gibi aşk bir yerde zaaftır ama bu şekliyle filiz yılmaz için tamamen bir zaaftır.bu aşk değildir hele ki sevgi hiç değildir. tamam şöyle bakayım olaya..yılmaz kendini aldatan ve başkasından hamile kalan kadını tek kelime etmeden kabul ediyor ve biz buna büyük aşk diyoruz..diğer taraftan kadın kendisini böylesine seven bir adamı aldatıyor ve hamile kalıyor...kadının aşkına ne isim vereceğiz.yaptığı hatayı anlayan aşk mı? ehueuh güldürmeyin beni:img-hyste walla filizim ben artık ne yazacam...belki yeni konu olarak cananı seçmeliyim...onun kelek atma ihtimali zayıf ne de olsa:img-hyste ya da erol bey o da iyi bir seçim olur.nasılsa ölmüş gitmiş:good:
ferman abim yılma karakteri hatalarından ders alan bir karakter değil mi bize çizilen karakter bu elifin günahı yıktı ama yılmaz o zamanlar bunların mal olacağı şeyleri düşünmedi ve elif olyında yaşadıkları ona filiz olayında ders olarak yansıdı bu nedenden dolayı filize karşı bu tutum ve davranışları sergilemiştir, elifi sevmedi değil anlamak istemedi zaten bunun hata olduğunu da kabul etti ve tekrar etmedi filizde bambaşka biri oldu, yılmaz için zaaf diyebiliriz şu anki durumu göz önüne alınarak ama filizin durumunu bilen bizler olduğumuz için aldatan bir kadın yok dolayısıyla onun aşkınada hatayı anlayan aşk diyemeyiz, yılmaz bile bunu düşünmüyor ki filizi kabul ediyor yani olay zaaflık falan değil yapılan hatalar, pişmalıklar ve acılar şu an için gün yüzüne çıkmış bundan kaynaklanıyor, seni ne canan ne de erol bey keser sen filize dön
abicim yok bende senin gibi oldum.
en iyisi yorumları okumak galiba.
aslı için şunu söyleyebilirim. şimdiye kadar oyunculuğunu beğenmiyordum. ama dün güzel oynadı rolünün hakkını verdi diyebilirim. hüzünlü roller yakışıyormuş ona.
gazi mahallesinin bağrından bir yiğit geldi geçti
herşeyi içinden geldiği yapar,bunu izleyiciye hissettirirdi.kızardı,nefret ederdi,pişman olurdu,severdi,gözü karaydı ama hepsini içinden gelerek yapardı.
her zaman bir şeyi savundum ikinci sezonda buraya yazmaya başladığımda ilk yorumlarımdan biri aşk insanı değiştirir oldu evet ama ne kadar değiştirir.bayanların gözüyle çizilmiş bir erkek profili gördük ondaki hisleri aynen yaşadık aynı krakteri dün akşam bir kalemde sildiler tıpkı daha önce bir gecede krakterlere vicdan eklemeleri gibi
sevgili çok bilen bayan senaristlerimiz erkek izleyiciye çok güzel bir ders verdi aslında soru şuydu aşk herşeyi affedermi?bayanlar kendi gözlerinden bakınca bir erkek gözüyle olayı değerlendirmeyince gördükki aşk herşeyi affedermiş,
yarattıkları yeni yılmaz krakteriyle bir dizi nasıl katledilir,bir iş nasıl batırılır bize sağolsunlar öğrettiler geriye bu akşamki bölünden sonra vefalı izleyici kalmıştır.başka birşey değil
sevgili bayan, çok bilmiş kendilerini bazı olaylar hakkında çok bilen yerine koyan üstün nitelikli, senaristlerimiz bilmeden herhalde, bilerek kendi oturdukları dalı kesmezler.herhalde senaryoyu yazarken akılları başka bir yerdeydi evet uzatmayalım yılmaz filiz aşkında tutkuyuda yok ettiler ellerine sağlık kafama silah dayanmış bir şekilde bir bölüm izledim ve bölümün adı söz vermiş büyük aşklara oldu
aralarında aşklarımızın bir sorun yokmuş izleyici enayi imiş bunu anlattılar geçen bölümde çok bilmiş yeni yılmaz modeli buna ben filizin versiyonu 1.1 diyorum.krakter ulviliğini bize göstererek filizi hemen affetti.ne affetme ama daha ileri gitti çocuk felan herşeyim sensin dedi bende tabi ekran karşısında yok devenin nalı demekle meşguldüm.herşeyinle seni başta kabul etmem lazımdı dedi yanlış duymadık bunu bizim tanımadığımız yılmaz krakteri yaptı hiçbir şey olmamış gibi papatyalar takıldı dağlarda kırlarda sahillerde gezildi.bizde bunlar olurken 2017 yılında uzayda nostajjik bir dizi saçmalığı (ıhlamurlar altında izliyorduk.)
özete gelirsek bir yiğit geldi geçti bir yiğit nasıl madara olur bölümü herkese hayırlı uğurlu olsun bir kadın düşünün 6-7 aydır çocuğun babasından çocuğu saklar sevdiği adamı kendi karşısında o kadar küçük düşürür ki sevdiği adam çocuk başkasınında olsa kabulümsün der o kız ,seven yüce varlık diğer adı yürüyen felaket asil kızmızın yüzü kızarmaz onur duyar vaybe der ben neymişim bak adamı süt dökmüş kediye çevirdim o kadar gurur duyarki bunu arkadaşına anlatır.arkaşıdanda vay be nasıl adammış repliği gelir bunu senaristler bilerekmi yaptılar aslında o kadar zeki olduklarını sanmıyorum
ileride ne olur biliyorumusun arkadaşlar yılmaz nikahtan önce çocuğun kendisinden olduğunu öğrenir ve sevinir, naralar atar, taklalar atar artık bunu bekliyorum daha ileri gidin senaristler sabırsızlıkla bekliyoruz saçmalıklarınızı nasılsa bu saçmalıklara gülen birileri çıokar ve sizide iler de anarlar
evet bir yiğit geldi geçti ve dün akşam aramızdan ayrıldı yeni filiz modeli yılmaz 1.1 satışa sunulmuştur.biz eski yılmazın yasını tutacağız eski yılmazı hiç unutmayacağız bu kadar saçmalığa iyi dayandı o artık gönüllerimizin kahramanı
aşk karşısında hangi güç dayanabilirki onurmu, sadakat mı kişilikmi hepsi yerlebir olurmuş gördük ordan biliyoruz
sevgili ferman cenaze işlerimleri bitmiştir umarım vakit kaybetmeden gömelim yılmazı şimdi tabi sana da bir tavsiyem olucak acizane dernek başkanı olarak yılmazı ben asmayacağım çünkü ölüler asılmaz yılmaz hakkında bir şeyler söylemeyeceğim ölülerin arkasından konuşulmaz yeni yılmaz filiz versiyonu 1.1 den ise hiç bahsetmeyeceğim çünkü o bu dünyadan değil olsa idi bu kadar geniş olmazdı
yazımızdan çıkaracağımız özet şudur arkadaşlar
----aşk baki ,yiğitlik fani
----kadının fendi erkeği yendi (pardon madara etti)
--------------------------------------------------------------------------------
Yılmaz, Aslı'ya dönüp dönmemesi konusunda kararı Filiz'e bırakır.Filiz'in mutluluğu ellerinden kayıp giderken Handan'da bu duruma çok üzülmektetdir.Yılmaz çaresizlik içinde, Aslı'nın nikaha hazırlanaşını izler.
Filiz yılmaza aslı ilem evlenmesini söyleyecek ve bu yaşananların en büyük sorumlularından biri olan HANDAN aslıya filizin yılmazın bebeğini taşıdığını söyleyecek . Bunu duyan aslı gelinlikler içinde gazide koşacak koşacak defolup gidecek...
senaristler için değişmiyo bişey zaten bizim için değişecekti birbirlerine sarılmaları bile keyif vericekti en azından .Ama biliosun ki ferman abicim bizim senaristlerin seyirciyi mutlu etme gibi bir derdi yok..Bebek geçen bölümde ortaya çıkmalıydı yılmaz vuruldugunda duymalıydı ama uzattıkca uzattılar yani bebeği bi sorun olarak görmüyolar onu demek istiyorum..
ben beni mutlu etmelerini beklemiyorum zaten begocum..onlardan tek istediğim 73 bölümdür hatalarıyla sevaplarıyla çizdikleri başrol oynayan bir karakteri böylesine basit bir biçimde yıkmamalarıydı.ama bana göre yıktılar elden ne gelir.:good:
fatma-1721
19-05-07, 11:59
Herkese Günaydın,
yılmaz için ölüm ilanı verenlere birşey diyemiyorum. Ne diyim Allah sabır versin:img-cool2 :img-hyste
Dünkü bölüm son bir kaç bölümün aksine daha yavaş bir bölümdü. Gerilim , heyecan yoktu. Ama duygular vardı. Ve bunlar o kadar iyi işlenmiştiki. İzlerken çok keyif aldım. Evet Yılmaz ve Filiz en sonunda konuşabildiler adamakıllı. Filizi bebek olayını hala sakladığı için eleştiriyorum ama bunu yaparken o kadar haklı nedenleri varki. Aslı ne kadar duyarsız ve bencil bir insan olduğunu bu bölümde göstermiş oldu. Resmen karşısındaki insanı evliliğe zorluyor. Üstelik bunu yaparken onun vicdanını zorlayarak yapıyor. Yani sen bana söz vermiştin beni bırakamazsın diyor. Bu ne kadar büyük bir bencillik. Aslı ya kendi kendisini kandırmaya çalışıyor yada gerçekten hastalıktan ne yaptığını bilmiyor , hissizlik duygularınada çöreklenmiş. Ben olsam madem ölmekten korkuyorum. Beni deli gibi seven adamla bile evlenmem. Ben ameliyat olucam, ölücem nolucak? o adam dul kalıcak. Aslıyı asıp kesmek değil amacım. Ama Filizi haksızca eleştirenlere birde bu açıdan bakın diyorum.
Yılmazın geri dönmesi Filizin ağzından çıkıcak bir kelimeye bakarken Filiz Aslıyı düşünüp asil ve olgun bir şekilde hayır diyor, acı çekiyor . Ama o aslı gerektiğinde Filizi hastaneden kovuyor, Yılmazı evliliğe zorluyor.
Neyse, Bunlar benim yorumlarım. Herkese saygılar...
Asli konusunda söylediklerine aynen katiliyorum,ölüm kalim mücadelesi veren hicbir hasta sevdigini iddia ettigi adama karsi bu kadar bencil olmaz.Asli ameliyat masasindan kalkamayacagini düsündügü icin biranönce evlenmek istiyor diye yazan forumdaslarimiz var.Hangi ölümcül hasta sevdigini dul birakmak ister,üstelik Asli degilmiydi Yilmaza "ameliyat masasindan kalkamayip seni yari yolda birakmaktan korkuyorum "deyip nikahi geciktirmek isteyen.Simdi ise acikca duygu sömürüsü yapiyor.Asli sadece kendisini seviyor ve kendisini aciyor,bu yüzden de herseye ragmen olanlari görmezlikten gelip Yilmazla evlenmek istiyor.
Filize gelince ,evet haklisin gercekten hakli sebepler var ortada,cünkü Asli hayatta kalma sebebini sadece Yilmaza baglamis durumda,ama bence yinede Filizin gercegi söylemesi gerekirdi.Filize bencil diyen forumdaslarimiz var,onlara sunu söylemek istiyorum:keske olsa,keske biraz olsun bencil olabilse.Filiz hatali ama zerre kadar bencil degil.
mystery_ksk
19-05-07, 12:02
herkese slm.Akşamki bölüm genel anlamda güzel,aşk dolu bi o kadarda hüzünlüydü.Uzun zamandır Filizle Yılmazı bu kadar çok beraber görmemiştik.Her ne kadar sonu onlar için üzüntülüde bitse Filiz Yılmaz aşkının yaşandığı güzel bi bölümdü.Aslıya gelince Yılmazın Filizi sevdiğini bile bile ameliyattan önce kendisiyle evlenmesini istiyor.Ameliyattan önce evlensen ne olur evlenmesen ne olur bu Yılmazın Filizi sevdiği gerçeğini değiştirmez.Sadece önümüzdeki bölüm bizi sinir eder o kadar.
BUGÜN BÜLENT İNALIN DOĞUM GÜNÜÜÜÜÜ.İYİKİ DOĞDUN BÜLENT İNAL.NİCE MUTLU YILLARA.:happy0064 :happy0064 :happy0064
herşeyi içinden geldiği yapar,bunu izleyiciye hissettirirdi.kızardı,nefret ederdi,pişman olurdu,severdi,gözü karaydı ama hepsini içinden gelerek yapardı.
her zaman bir şeyi savundum ikinci sezonda buraya yazmaya başladığımda ilk yorumlarımdan biri aşk insanı değiştirir oldu evet ama ne kadar değiştirir.bayanların gözüyle çizilmiş bir erkek profili gördük ondaki hisleri aynen yaşadık aynı krakteri dün akşam bir kalemde sildiler tıpkı daha önce bir gecede krakterlere vicdan eklemeleri gibi
sevgili çok bilen bayan senaristlerimiz erkek izleyiciye çok güzel bir ders verdi aslında soru şuydu aşk herşeyi affedermi?bayanlar kendi gözlerinden bakınca bir erkek gözüyle olayı değerlendirmeyince gördükki aşk herşeyi affedermiş,
yarattıkları yeni yılmaz krakteriyle bir dizi nasıl katledilir,bir iş nasıl batırılır bize sağolsunlar öğrettiler geriye bu akşamki bölünden sonra vefalı izleyici kalmıştır.başka birşey değil
sevgili bayan, çok bilmiş kendilerini bazı olaylar hakkında çok bilen yerine koyan üstün nitelikli, senaristlerimiz bilmeden herhalde, bilerek kendi oturdukları dalı kesmezler.herhalde senaryoyu yazarken akılları başka bir yerdeydi evet uzatmayalım yılmaz filiz aşkında tutkuyuda yok ettiler ellerine sağlık kafama silah dayanmış bir şekilde bir bölüm izledim ve bölümün adı söz vermiş büyük aşklara oldu
aralarında aşklarımızın bir sorun yokmuş izleyici enayi imiş bunu anlattılar geçen bölümde çok bilmiş yeni yılmaz modeli buna ben filizin versiyonu 1.1 diyorum.krakter ulviliğini bize göstererek filizi hemen affetti.ne affetme ama daha ileri gitti çocuk felan herşeyim sensin dedi bende tabi ekran karşısında yok devenin nalı demekle meşguldüm.herşeyinle seni başta kabul etmem lazımdı dedi yanlış duymadık bunu bizim tanımadığımız yılmaz krakteri yaptı hiçbir şey olmamış gibi papatyalar takıldı dağlarda kırlarda sahillerde gezildi.bizde bunlar olurken 2017 yılında uzayda nostajjik bir dizi saçmalığı (ıhlamurlar altında izliyorduk.)
özete gelirsek bir yiğit geldi geçti bir yiğit nasıl madara olur bölümü herkese hayırlı uğurlu olsun bir kadın düşünün 6-7 aydır çocuğun babasından çocuğu saklar sevdiği adamı kendi karşısında o kadar küçük düşürür ki sevdiği adam çocuk başkasınında olsa kabulümsün der o kız ,seven yüce varlık diğer adı yürüyen felaket asil kızmızın yüzü kızarmaz onur duyar vaybe der ben neymişim bak adamı süt dökmüş kediye çevirdim o kadar gurur duyarki bunu arkadaşına anlatır.arkaşıdanda vay be nasıl adammış repliği gelir bunu senaristler bilerekmi yaptılar aslında o kadar zeki olduklarını sanmıyorum
ileride ne olur biliyorumusun arkadaşlar yılmaz nikahtan önce çocuğun kendisinden olduğunu öğrenir ve sevinir, naralar atar, taklalar atar artık bunu bekliyorum daha ileri gidin senaristler sabırsızlıkla bekliyoruz saçmalıklarınızı nasılsa bu saçmalıklara gülen birileri çıokar ve sizide iler de anarlar
evet bir yiğit geldi geçti ve dün akşam aramızdan ayrıldı yeni filiz modeli yılmaz 1.1 satışa sunulmuştur.biz eski yılmazın yasını tutacağız eski yılmazı hiç unutmayacağız bu kadar saçmalığa iyi dayandı o artık gönüllerimizin kahramanı
aşk karşısında hangi güç dayanabilirki onurmu, sadakat mı kişilikmi hepsi yerlebir olurmuş gördük ordan biliyoruz
sevgili ferman cenaze işlerimleri bitmiştir umarım vakit kaybetmeden gömelim yılmazı şimdi tabi sana da bir tavsiyem olucak acizane dernek başkanı olarak yılmazı ben asmayacağım çünkü ölüler asılmaz yılmaz hakkında bir şeyler söylemeyeceğim ölülerin arkasından konuşulmaz yeni yılmaz filiz versiyonu 1.1 den ise hiç bahsetmeyeceğim çünkü o bu dünyadan değil olsa idi bu kadar geniş olmazdı
senaristler sesimizi duymaz mı
dünkü bölüm başka bişiydi hayaldi kabustuu bişi olsun yaaaaa
yılmaz bebeğini bilmeliydiiiii
oyuncular itiraz etsler keşike bu ne biçim senaryo diyeee
EvaLongoria
19-05-07, 12:03
matraka.
söylenebilecek herşeyi söylemişsin tebrikler..
bence de artık yılmaz ne asılır ne kesilir. tükendi ümitler..
al işte benim sabahtan beri kelimelere dökemediğim şeyi matrakam takır takır döktü...eline sağlık matrakacım...ben de gözüm kapalı imza atıyorum bu yorumuna. hafta içinde de defalarca belrttiğim gibi şartsız bir kabül olursa bu bizim bildiğimiz yılmazın değil yürüyen felaket filizin yarattığı o garip karakter yılmazın kabulü olur dedim. eski yılmazı asmak kimsenin haddine değil.:img-yes: dediğin gibi o yüreklerimzide yaşıyor. yenisi içinse parmaklarımızı yormaya değmez.:good: el fatiha:img-hyste
ben beni mutlu etmelerini beklemiyorum zaten begocum..onlardan tek istediğim 73 bölümdür hatalarıyla sevaplarıyla çizdikleri başrol oynayan bir karakteri böylesine basit bir biçimde yıkmamalarıydı.ama bana göre yıktılar elden ne gelir.:good:
çok haklısın ferman abicim ama böyle olucağı çok belliydi çünkü konuların çözümünü hep uzattılar ,uzattıkça uzattılar sonunda o kadar çok konu birikti ki onlarda en kolay yol olan başrol oyunucusunun 180 derecelik dönüşünü seçtiler..
fatma-1721
19-05-07, 12:07
Akşamda birşeyler karalamaya çalıştım gerek sinirle gerekse o anın duygusallığıyla. sabah itibariyle biraz toparlamaya çalışayım... İlk sahnede Yılmaz’ın Filiz’e olan sözlerinden sonra Filiz’in bebeği söylemsi gerekiyordu. Yılmaz çocuğunla kabulüm dedikten sonra o zaten bizim çocuğumuz demeliydi bunun hiç kaçarı ve açıklaması yok. Sonraki aşamalarda olayların gidişatına göre Yılmaz’ın bebeği öğrenmesi çok bir şey değiştirmezdi kabul. şimdi sakin kafayla düşündüğünde izleken edindiğim izlenimlerin çokda yanlış olmadığını anladım. Bebek Yılmaz'ı dahada sıkıntıya sokardı... Fakat daha ilk sahnede Yılmaz bebekle ilgili gerçeği bilmiş olsaydı Aslı ile daha net konuşurdu... Belkide olay Aslı’nın onları görmesine kadar gitmezdi bile... eve döndüğünde bu işi bititrirdi... Filiz ve Yılmaz’ın çaresizliği içimi parçalasada bunun sebebi Yılmaz Aslı'ya verdiği söz kadar Filiz’in o ilk sanede bebeği söylememesidir... Herşeyi unuttuk diyelim daha önce yaşananları, Filiz'in söylemeyişini hepsine ok dedim. Ama bu bölümün başında söylemeyişi anlamam mümkün değil...Filiz'i ne kadar sevsemde durum bu. keşke herşey çok başka olsaydı...
Günaydin, aynen katiliyorum dün aksamdan beri bundan söz ediyorum.Yilmaz ona seni bebeginle kabul ediyorum dediginde,üstelik Yilmaza "baskasindan oldugunu düsünsen bile mi?diye sorunca koptum yerimden,yani bu kadari cok fazla!
Aslında haklısınız yılmaz karakterinin tükendiği noktadır dün akşam yani cem gibi bir pisliğin çocuğunu kabullenmek biraz mide ister gibime geliyor... Ama yeni yılmazda fena değil...
Yılmazcılardan Yılmaza bir şarkı armağan etmek istiyorum :img-hyste
Güleyirum haline katula katula
Bi sözü geçiremedun karuna
Daha niye vermedun ağızının payını
Vermeyisu
Ula ula ula ula
Sen bir kalori bile etmeyusun
Ula ula ula
Bu alemin lıght erkeğusun
Ne oldu sana
Ne oldu böyle
Nerde o eski taş fırın erkeği
Bir anda oldu lıght erkeği
Matraka bugün tüyo verecek misin ?
ferman abim yılma karakteri hatalarından ders alan bir karakter değil mi bize çizilen karakter bu elifin günahı yıktı ama yılmaz o zamanlar bunların mal olacağı şeyleri düşünmedi ve elif olyında yaşadıkları ona filiz olayında ders olarak yansıdı bu nedenden dolayı filize karşı bu tutum ve davranışları sergilemiştir, elifi sevmedi değil anlamak istemedi zaten bunun hata olduğunu da kabul etti ve tekrar etmedi filizde bambaşka biri oldu, yılmaz için zaaf diyebiliriz şu anki durumu göz önüne alınarak ama filizin durumunu bilen bizler olduğumuz için aldatan bir kadın yok dolayısıyla onun aşkınada hatayı anlayan aşk diyemeyiz, yılmaz bile bunu düşünmüyor ki filizi kabul ediyor yani olay zaaflık falan değil yapılan hatalar, pişmalıklar ve acılar şu an için gün yüzüne çıkmış bundan kaynaklanıyor, seni ne canan ne de erol bey keser sen filize dön
bu kabül ders almak değil, aşk değil,sevgi değil,aklına gelen olumlu hiçbirşey değil filizim bana göre...ha kafana kurşun sıkmışsın ha bu...beni erol bey paklar...hep rahmetle anacam kendisini.:good:
bu kabül ders almak değil, aşk değil,sevgi değil,aklına gelen olumlu hiçbirşey değil filizim bana göre...ha kafana kurşun sıkmışsın ha bu...beni erol bey paklar...hep rahmetle anacam kendisini.:good:
ferman abim ders almak değilde nedir peki vakti zamanında yapamadıklarını anlayış gösteremediklerine yeni ilişkisinde onlarda ders alarak yapmak istemiş olamaz mı? sonuç olarak aşk değilse sevgi değilse söyle bu ne sence? o zaman nasıl birşey bu ben mi çözemiyorum yani o kadar detaylı izlediğiniz yılmaz karakterinin bu olayı kabullenişinde hiç mi tutarı yok ya da ben mi çok olumluyum anlamadım gitti, hiçbir insan aynı kalma sürekli değişir, gelişir ve yaşanmışlıklar olgunlaştırır özünden kaybetme olmaz ama yenilikler kazandırır ne biliyim açıklayın bana gerçekten yılmazın hiç tutar bir tarafi yok mu?
EvaLongoria
19-05-07, 12:14
bugüne kadar yorumlarıma yorum katan herkese teşekkürlerimi sunarım.
içten yorumlarınızla burayı neşelendirmeye devam edin arkadaşlar..
sevgiler
eva..
Aslında haklısınız yılmaz karakterinin tükendiği noktadır dün akşam yani cem gibi bir pisliğin çocuğunu kabullenmek biraz mide ister gibime geliyor... Ama yeni yılmazda fena değil...
Yılmazcılardan Yılmaza bir şarkı armağan etmek istiyorum :img-hyste
Güleyirum haline katula katula
Bi sözü geçiremedun karuna
Daha niye vermedun ağızının payını
Vermeyisu
Ula ula ula ula
Sen bir kalori bile etmeyusun
Ula ula ula
Bu alemin lıght erkeğusun
Ne oldu sana
Ne oldu böyle
Nerde o eski taş fırın erkeği
Bir anda oldu lıght erkeği
Matraka bugün tüyo verecek misin ?
şarkı harikaaa
sevdim bunu...
ben seni sensiz de sevebilirimmm... bu cümle çok güzeldi...
nefes aldığını bileyim
varsın elin elime değmesin
senin olmadığın sabahlar kaderimse yaşarım
yeter kiii sen bir yerlerde ol
ben hayatımı içimdeki senle geçiririm...
teşekkürler tebessüm arkadaş.yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.emeğinize yüreğinize ve klavyenize sağlık.bir bölüm ancak bu kadar yorumlanabilir.
[B]sevgili ismailsurucu,filizim ve bego yorumlarınız için çok teşekkürler;siz beğendiğiniz sürece tabiki devamı gelir..sağolun arkadaşlarım..filizim bende sizin yorumlarınızı heyecanla bekliyorum..[B/]
Yazacağım son yorumumdur. Aslı'nın bencilliğine dem vuranlar, çoğunluk, nedense, diğer karakterlerin bencilliğine dem vuramıyorlar. Ihlamurlar Altında dizisinde Filiz ve Yılmaz beraberliğinde yaşanan sorunlarda Filiz ve Yılmaz'a defalarca Şans verilirken, en basitinden Yılmaz, Filiz'in duygularıyla oynanırken Yılmaz'a sans verildi Yada Yılmaz Filiz'e bebeği konusunda, Filiz'e söylediği sözlerden sonra beraberliğe yeniden şans verilirken, Aslı'nın bencilliğine dem vurmak, İlginç ve hatta ilginç ötesi. Filiz hatalıdır ama Filiz'i anlayabiliyoruz ifadeleri nedense Asli İçin kullanılmıyor. Filiz doğruydu, Yılmaz doğruydu yanlış olan Aslı'mıydı.? Aşk, ben merkezli, sevgi ise biz merkezli bir kavramdır. Sevgi kavramı içerisinde duygularla oynanma varsa, diyeceğim başka şey yoktur.
Aslı aldatılıyor, aldatmadan bahsetmekten kaçınmaya çalışmak, hayli enterasan.
Yılmaz ve Aslı beraberliği, beraberlik içerisinde, sorunlar ne olursa olsun, taraflar aksi karar almadıkça, Yılmaz ve Filiz'in gelecek üzerine kararlar alması, Asl'nın Yılmaz ve Filiz'i gördüğü sahne, Yılmaz'ı aldatan Filiz'i araya kişi yapar.
Aslı, bencil ve duygu sömürüsü yapıyormuş, Ihlamurlar altında dizisinde Yılmaz ve Filiz beraberliğinde bencillikte birinci sıradadır.
Herkese iyi yorumlar.
çok haklısın ferman abicim ama böyle olucağı çok belliydi çünkü konuların çözümünü hep uzattılar ,uzattıkça uzattılar sonunda o kadar çok konu birikti ki onlarda en kolay yol olan başrol oyunucusunun 180 derecelik dönüşünü seçtiler..
e begocum ben dönüp dönüp geride kalan 73 bölümü izliyor ve düşüncelerimi ona göre oluşturuyorsam,bu işten para kazanan sevgili senarist ablalarımız da biraz zahmete katlanıp düşünecek...böyle yaparsak ne olur diye...walla ben onu bunu bilmem gelecek cuma akşamına tiyatroya biletimi almışım...oturup bu garip karakterleri izleyeceğime tiyatroya giderim:good: senaristler de reyting-1 e yansınlar:img-hyste
bugüne kadar yorumlarıma yorum katan herkese teşekkürlerimi sunarım.
içten yorumlarınızla burayı neşelendirmeye devam edin arkadaşlar..
sevgiler
eva..
evam cnm ne oluyoruz sen, ferman baim veda ediyorsunuz olmuyor ama eğer gerçekten böyle bir düşüncedeyseniz bende şu saatten sonra yorum yapmam sizler varsınız diye paylaşımlarda bulunuyoruz, ne demek şimdi bu:icon_sorr
sizler yoksanız bende yokum... filizim+y
ferman abim ders almak değilde nedir peki vakti zamanında yapamadıklarını anlayış gösteremediklerine yeni ilişkisinde onlarda ders alarak yapmak istemiş olamaz mı? sonuç olarak aşk değilse sevgi değilse söyle bu ne sence? o zaman nasıl birşey bu ben mi çözemiyorum yani o kadar detaylı izlediğiniz yılmaz karakterinin bu olayı kabullenişinde hiç mi tutarı yok ya da ben mi çok olumluyum anlamadım gitti, hiçbir insan aynı kalma sürekli değişir, gelişir ve yaşanmışlıklar olgunlaştırır özünden kaybetme olmaz ama yenilikler kazandırır ne biliyim açıklayın bana gerçekten yılmazın hiç tutar bir tarafi yok mu?
filizim sen bana büyük aşkla ihaneti nasıl yanyana getirdiğini anlat bi, ben sana sorduklarının hepsini anlatırım. ortada ihanet yok deme yılmaza göre var...olaylara yılmaz gibi bak.sonra deki abi şöyle yanyana gelir ben diyeceğim ki sana tamam filizim sen haklısın ::good:
fatma-1721
19-05-07, 12:21
Aslı birşekilde hayata tunmaya çalışıyor Yılmazı çok sevdiginde dolayı şuan onu hayata bağlayan şey Yılmaz Aslı bence doğru olanı yaptı Yılmaz degilmiydi ona sözler veren Aslının dedigi gibi Yılmaz degilmiydi benim için Filiz bitti ne olduda Yılmaz beyin fikri biranda degişti hala Filizle ilgili gerçekleri bilmedigi halde garip bir kabulleniş içinde
Günaydin ,dogru yapti diyorsun!Tamam Yilmaz hatali Asliya verdigi söz konusunda,ama sana verilmis bir kuru sözden ötürü seni sevmeyen bir adamla evlenmenin neresi dogru?Allah askina bana,Yilmaz onu yine ikna etti deme lütfen!!!Asli Yilmaza acikca sen olmazsan yasamayacagim,ameliyat olmayacagim dedi,üstelik bunu söylerken elleri kanlar icindeydi,peki Yilmazin ne cevap vermesini bekliyordu?"Seni sevmiyorum,yanlis bir söz verdim ve bu sözü artik tutamayacagimi anladim"diyebilirmiydi Yilmaz o durumda.
Seni sevmedigini anladigin bir adamla evlenmek,seni de o adami da mutlu mu eder?Yoksa ebedi mutsuz mu eder?Bence her iki tarafi da mutsuz eder.Sadece bir tür insan böyle bir evlilige katlanabilir,o da,bana söz verdin, ister beni sev ister sevme, yine de benimsin diye düsünen biri,Asli da düpediz böyle biri!!! Adini sen koy artik,bencil mi dersin,ne dersin orasini bilemem.
bu senaristlerin bundan böyle iş bulabilme sıkıntısı çekiceğinden eminim .Aklı başında olan hiç bi yapımcı böyle senaristlerle helede bu senaryoyu gördükten sonra çalışmak istemez :) Ne diyelim geçmiş olsun...
Yazacağım son yorumumdur. Aslı'nın bencilliğine dem vuranlar, çoğunluk, nedense, diğer karakterlerin bencilliğine dem vuramıyorlar. Ihlamurlar Altında dizisinde Filiz ve Yılmaz beraberliğinde yaşanan sorunlarda Filiz ve Yılmaz'a defalarca Şans verilirken, en basitinden Yılmaz, Filiz'in duygularıyla oynanırken Yılmaz'a sans verildi Yada Yılmaz Filiz'e bebeği konusunda, Filiz'e söylediği sözlerden sonra beraberliğe yeniden şans verilirken, Aslı'nın bencilliğine dem vurmak İlginç ve hatta ilginç ötesi. Filiz hatalıdır ama Filiz'i anlayabiliyoruz ifadeleri nedense Asli İçin kullanılmıyor. Filiz doğruydu, Yılmaz doğruydu yanlış Olan Aslı'mıydı.? Aşk ben merkezli sevgi ise biz merkezli bir kavramdır. Sevgi kavramı içerisinde duygularla oynanma varsa, diyeceğim başka şey yoktur.
Aslı aldatılıyor, Aldatmadan bahsetmekten kaçınmaya çalışmak, enterasan.
Yılmaz ve Aslı beraberliği beraberlik içerisinde sorunlar ne olursa olsun taraflar aksi karar almadıkça, Yılmaz ve Filiz'in gelecek üzerine kararlar alması, Asl'nın Yılmaz ve Filiz'i gördüğü sahne, Yılmaz'ı aldatan Filiz'i araya kişi yapar.
Aslı bencil ve duygu sömürüsü yapıyormuş, Ihlamurlar altında dizisinde Yılmaz ve Filiz Beraberliğinde bencillikte birinci sıradadır.
Herkese iyi yorumlar.
son yorumunuzmuş buna yorum yapamazsınız ama gene de yazmak geliyor içimden..
Aslıyla yılmaz sözlü filiz araya giren kişi olarak görürseniz zaten olay çok nettir.Hem filizle yılmaz bencil oldukları için yaptıklarında tezatta olmuyor..Filiz o kadar bencil ki hala aslıyı düşünüyor,yılmazda öyle nasıl bencil insanlar birleşmek için hasta bir kızın iyileşmesini bekliyorlar...
Dün akşamki bölüm güzeldi ama çokta tuhaftı ve aslıyada çok üzüldüm yılmazın yanlışları yüzünden kız acı çekiyor bukadarını da haketmedi valla dün çok kötü oldum aslı için
Tüyoyu alınca aslıya çok kızacam zannettim ama öyle olmadı aslı yılmaza ikinizi gördüğünü ve yılmaza filiz hakkında duygularını sordu ama yılmaz maalesef o cesareti gösteremedi aslıya ve yalanlarına ve aslıyı kandırmaya devam etti çok yazık gerçekten ama bu konuda aslınında hatası var nasıl olurda hala hiçbirşeyi anlamaz şaşıyorum gerçekten çok saf bir karakter ayrıcada bencillikte yaptı ama yinede bu olanların sorumlusu yılmazdır
Bakalım nasıl kurtulacak yılmaz bu durumdan şimdiden çok pişman yaptıklarından ötürü keşke böyle olmasaydı
Damat olmuş gidiyorsun
Bana veda ediyorsun
Sakın ağlama diyorsun
Ağlamamak elde değil
Şaçlarında sırma telin
Neden sustu tatlı dilin
Dün benimdin bugün elin
Ağlamamak elde değil
Duvagına teller takıp
Dertli pınar gibi akıp
Gül yüzüne bakıp bakıp
Ağlamamak elde değil
Saçlarında sırma telin
Neden sustu tatlı dilin
Dün benimdin bugün elin
Ağlamamak elde değil
:P filizden yımaza hahaha :D :D :)
walla evacım ne diyeyim..başımız sağolsun :) doğru sen dedin de ben konduramadım işte...neyse herkes mutlu olmuş zaten matraka,sbr ve ben olmayalım nolcak:good:
sadece siz değil,ben ve benim gibi düşünenen birçok filizcide mutlu değil sevgili ferman..tek değilsin bu konuda..ama neyazıkki yılmaz kendi elleriyle olayı bu hale getirdi..bu konudada hemfikirsek anlaşamaığımız nokta yok demektir konu itibariyle..güç konusundaki yazılara devam edemedim form bölüm üzerine younlaşmıştı sende yoktun ama msjnı gene büyük bir ilgiyle okudum sakın okumadım zannetme..artık formdan uzaklaşma gibi bir fikirniz varsa üzülürüm..biz bu kaakterlerle yeri geldi övündük,yeri geldi,sevindik,varsın şimdide onlara kızıp üzülelim..nefarkeder burdaki arkdaşlığı,yazılanları,paylaşılanlarıı gölgelemesi doğrumu?
Yazacağım son yorumumdur. Aslı'nın bencilliğine dem vuranlar, çoğunluk, nedense, diğer karakterlerin bencilliğine dem vuramıyorlar. Ihlamurlar Altında dizisinde Filiz ve Yılmaz beraberliğinde yaşanan sorunlarda Filiz ve Yılmaz'a defalarca Şans verilirken, en basitinden Yılmaz, Filiz'in duygularıyla oynanırken Yılmaz'a sans verildi Yada Yılmaz Filiz'e bebeği konusunda, Filiz'e söylediği sözlerden sonra beraberliğe yeniden şans verilirken, Aslı'nın bencilliğine dem vurmak İlgin ve hatta ilginç ötesi. Filiz hatalıdır ama Filiz'i anlayabiliyoruz ifadeleri nedense Asli İçin kullanılmıyor. Filiz doğruydu, Yılmaz doğruydu yanlış Olan Aslı'mıydı.? Aşk ben merkezli sevgi ise biz merkezli bir kavramdır. Sevgi kavramı içerisinde duygularla oynanma varsa, diyeceğim başka şey yoktur.
Aslı aldatılıyor, Aldatmadan bahsetmekten kaçınmaya çalışmak, enterasan.
Yılmaz ve Aslı beraberliği beraberlik içerisinde sorunlar ne olursa olsun taraflar aksi karar almadıkça, Yılmaz ve Filiz'in gelecek üzerine kararlar alması, Asl'nın Yılmaz ve Filiz'i gördüğü sahne, Yılmaz'ı aldatan Filiz'i araya kişi yapar.
Aslı bencil ve duygu sömürüsü yapıyormuş, Ihlamurlar altında dizisinde Yılmaz ve Filiz Beraberliğinde bencillikte birinci sıradadır.
Herkese iyi yorumlar.
yorumlarında sonuna kadar haklısın sezinti
aslı işini arkadaşlarımız anlamk istemiyorlar aslı akşam üstüne basa basa yılmaz krakterine pardon yılmaz filiz versiyorunu 1.1 e sormuştur aranızda birşeyler varmı ilşkinin devam ediyormu yılmaz ne olursa olsun buna cevap verebilirdi ama vermedi çünkü hayata yıulmaz sayesinde tutuna bir kız vardı yılmazdada filiz modeli yılmazdan bahsediyorum 2gr kadar onur kaldığı için davranışı gayet normaldi aslıya kızacak birşey yok
dün akşam aliyle semaya çok güldüm
maşallah mirsat çok tatlı bir çocuk insanın içine sokası geliyor...
semayı çok beğeniyorum
annelik ona çok yakıştı ama biraz abarttılar sanki...
yorumlarinizi okudumdaa:):)
matraka ve ferman abii baya yikilmislarr:)
ama biliyoduk zatenn bunun böyle olucaginiii..yilmazzz yani eski yilmaz olarak filizinn bebegini yani filizi öylee kabul etmemeliydii ama askina yenik düstüü!!
bu konuda matrakaya katiliyorumm senaristlerii ayakta alkislamak lazimm pekii hemen böylee kabul edicektti bebegii ozaman taaa en basindan beri kabul etseydii?? bizde u izdirabi yasamazdik demii??
yada filizee bebegi söyletselerdii olmazmiydii!!!
benimde hic umudum kalmadii sacma sapan bir senaryooo almis basini gidiyoo senaristlerinn 1 birisi hadi 2 kiisi böyle düsünür ama 4 5 ayni düsünmez yaa bizim dizii son kac bölümdürrr bi kac sahne disindaa sacmaligin önde gideni olduuu
baksana artık kimse senaryonun rezilliği dışında yorum bile yapmıyo,Olucagı buydu zaten bu kadar güzel bi diziyi ne hale getirdiler ben bile yılmazın bu kadar basit b şekilde kabullenmesine sinir oldum neydi o ya öyle bari bi konuşma falan geçseydi çok saçmaydı çok
bence en guzel sarki badem sen aglama olur... off ya artik ben gelecek haftayi nasil bekliyim bari fotolar gelse hos gelmis ama filizli yilmazli olsun..
bu arada bulent inalin d.gununu bende kutlayim
iyiki dogdun iyiki varsin iyiki seni tanidik, bu iki yili bize cok guzel yasattin umarim hep seni boyle guzel yuzlu ve birsuru projerlerde goruruz, tekrar d.gunun kutlu olsun bulen abi!
son yorumunuzmuş buna yorum yapamazsınız ama gene de yazmak geliyor içimden..
Aslıyla yılmaz sözlü filiz araya giren kişi olarak görürseniz zaten olay çok nettir.Hem filizle yılmaz bencil oldukları için yaptıklarında tezatta olmuyor..Filiz o kadar bencil ki hala aslıyı düşünüyor,yılmazda öyle nasıl bencil insanlar birleşmek için hasta bir kızın iyileşmesini bekliyorlar...
Sevgili sinem
Bencillik konusunda yazmış olduğum ifadeleri bir olaya indirgemeyiniz. Ihlamurlar altında dizisinde Yılmaz ve Filiz'in bencillikleri yüzünden bu beraberliğin ne durumlara geldiğini biliyorsunuz.
Sizin açıklayamadığınız yada açıklamak istemediğiniz. Aslı ve Yılmaz beraberliği, beraberlik sona ermemişken, Yılmaz ve Filiz karakterinin gelecek düşünmesidir. Bir beraberlik devam ederken, Gelecek düşünmek bencilliği anlatan bir düşüncedir. Bir yandan Aslı'yı düşünmek bir yandan gelecek planları yapmak, bu düşünce tarzı nedir.
Siz farklı konulardan bahsediyorsunuz, Ben farklı konudan bahsediyorum.
Beraberlik bitmeden gelecek kurmayı düşünmek neydi acaba
Bütün forum ahalisi :
Düşündüm de şöyle bir...
1-Yılmaz Filizi kullanırken bu delikanlılığa uyardı da Filizi bu şekilde kabul etmesi mi delikanlılığa uymuyor ?
Herkesten cevap bekliyoruz.
kardelen2086
19-05-07, 12:31
dünden beri yapılan yorumları okuyamadım o yüzden genel olarak bu bölüm beğenildi mi beğenilmedi mi bilmiyorum arkadaşlar,ama ben bölümü bazı yerler hariç genel olarak beğendim,bugüne kadar ne yılmazcı ne filizci oldum,gün geldi yılmaz a kızdım,gün geldi filiz e.....dün akşamki bölümde kendilerininde söylediği gibi her ikisininde bazı hataları oldu ve sonuç olarak ayrılığa mahkum oldular,ama dün akşam filiz e çok acıdım,hele o son sahnede ki ağlayışı beni mahvetti bir insan hamilelik dönemimde bu kadar üzüntüye nasıl dayanır dedim,kızın başına gelmeyen kalmadı ve şimdi sevdiği adam çocuğun babası ellerinin arasından kayıp gitmek üzereyken hiçbir şey yapamaması yine de her şeye rağmen aslı yı düşünmesi açıkçası bu sahneler dün gece beni bayağı duygulandırdı,hatta son sahnede gözyaşlarıma engel olamadım,nedendir bilmiyorum son iki haftadır filiz karakteri beni bayağı etkiliyor ....:icon_sorr :icon_sorr
ama bütün bunların yanında yılmaz ın oğlunu bir türlü öğrenememesine gıcık olmuş durumdayım,hiç bir dizide çocuğunu bu kadar geç öğrenen bir baba görmedim,görememde herhalde,yakında rekorlar kitabına girerlerse de hiç şaşırmayacağım...........:img-yes: :img-yes:
içimden bir ses hafta ya filiz yılmaz ı aslıyla evlenmesi için gönderir gibime geliyor,zaten ağlaması da çaresizliktendi,hem yanında olsun istiyor hem de aslıyı yüz üstü bırakmasını istemiyor,içi kan ağlasa da yılmaz ı gönderecek ve yılmaz aslıyla nikah masasına oturacak ve bence nikah kıyılamadan aslı fenalaşacak ve hastaneye kaldırılıp ameliyata alınacak,sonrasını da ise aslı hanım o ameliyattan sağ mı çıkar yoksa hakkın rahmetine kavuşup aradan çekilir mi bilemeyeceğim,ama dizide tahammül edemediğim tek şey şu bebek meselesi oldu,ya hiç bir allahın kuluda bebekten bahsetmez mi,ömer susuyor handan susuyor ceyda susuyor filiz zaten susuyor en son gidip ben söyleyeceğim(kusura bakmayın şu bebek meselesi sinirlerimi iyice bozdu saçmalamaya başladım):icon_sorr :icon_sorr
filizim sen bana büyük aşkla ihaneti nasıl yanyana getirdiğini anlat bi, ben sana sorduklarının hepsini anlatırım. ortada ihanet yok deme yılmaza göre var...olaylara yılmaz gibi bak.sonra deki abi şöyle yanyana gelir ben diyeceğim ki sana tamam filizim sen haklısın ::good:
ferman abim ben ikisini yanyana getirmiyorum kesinlikle yanlış anlaşılma olmasın ve aşkın herşeyi affedeceğine de inanmadığımı söylemiştim zaten,
tmm yılmaz ihanete uğradığını düşünüyor, çok kötü bür durum kesinlikle ihanete karşıyım ki yılmazda öyleydi bu yüzden filizi çıkarmka istemedi mi hayatından ve bu yüzdende çok acılar çekti yılmaz birebir şahit olduk ve yılmazın afffedişine gelirsek yılmaz ölümün kıyısından döndü bu nedenle de artık hiçbirşey için sevdiği, unutamadığı ve aşık olduğu kadınla yeniden birlikte olmak istiyor ve bunun hiçbir şeye değmeyeceğini düşünüyor ne dedi yılmaz "mutluluk anlıktır" yani yılmaz ölümden dönen biri, yaşamın ne kadar kıymetli olduğunu ve artık kendisinin istediği şekilde yaşamak istediğini anlamış olamaz mı?
yanyana değil yılmazın kabullenişinin nedenlerinden en önemlisi de ölümden dönmüş bir insan bu nedenle herşeyi sil baştan başlamak istemiş olamaz mı?
ya da ben anlayamıyorum sanırım:icon_sorr
Sevgili sinem
Bencillik konusunda Yazmış olduğum cümleyi bir olaya indirgemeyiniz. Ihlamurlar altında dizisinde Yılmaz ve Filiz'in bencillikleri yüzünden bu beraberliğin ne durumlara geldiğini biliyorsunuz.
Sizin açıklayamdığınız yada açıklamak istedemiğiniz. Aslı ve Yılmaz beraberlik sona ermemişken Yılmaz ve Filiz karakterinin gelecek düşünmesidir. Gelecek düşünmek bencilliği anlatan bir düşüncedir. Bir yandan Aslı'yı düşünmek bir yandan gelecek planları yapmak, bu düşünce tarzı nedir.
Siz farklı konulardan bahsediyorsunuz, Ben farklı konudan bahsediyorum.
Beraberlik bitmeden gelecek kurmayı düşünmek neydi acaba
Burdaki aldatma tamamen yılmazın aslıyı aldatması şeklinde gelişmiştir.Yılmaz hem kendini hem de aslıyı aldatıyordu sadece görüntüye dökülünce neden bu kadar hassaslaştı konu onu anlayamıyorum..İlla içine filiz mi girmeliydi de bu konu gündeme gelmeliydi..Aslı varken geleceği düşünmek tamamen yanlış ama aslı varken hala filizi sevmek onsuz zaten yaşamıyorum demek neydi peki..illa görüntülerde de bir şey mi olması gerekiyordu aldatma adı için.
EvaLongoria
19-05-07, 12:35
insanlar bazı şeyleri görmezden geliyorlar ve objektif yorum yapamıyorlar. kaldı ki burada seviyeli bir şekilde gerek tartışmalarımız gerek konuşmalarımız giderken pat birşeyler ters dönüyor.
bunun bir dizi olduğu unutuluyor. neredeyse karakterlere hakaretler gidiyor.
oysa sadece vakit geçirmek için izlediğimiz bir şeyler. bunun için ortak zevk yaşadığımız diğer insanları incitmek ne adına.?
tamam siz haklısınız o zaman ASLI hatalı!! Evet en büyük hata onun. Kara kedi ya! Yılmazı kaçırdı, sonra ona oyunlar oynadı entrikalar yaptı di mi??
Objektif olun biraz yahu! Bencillik de diil bu, sevgi ya. Ölümün kıyısına hanginiz bu kadar yakın oldunuz? Kim o kadar yaklaştı ve yalnızdı ??
Filiz Yılmaz aşkı sizce çok saf mı olacak artık !
Son mesajıma gecmeden önce;
Tebessüm bölüm yorumun nefis olmus.. Bir solukta okudum ellerine saglık.. Özellikle karakterler tahlilleri cok güzel olmuş..
Bu arada Kerem'in sesi mi değişti ? Sanırım öyle.. Hatta, ismini bilmiyorum ama Kerem ve Nalan'ın arkadası Emre vardı bir zamanlar..Bana sanki o seslendiriyor gibi geldi..
Bir de Mirsad..
Cocuk biraz tuhaf.. Cocuk gibi değil.. Şenşakrak olur di mi cocuk dediğin..Girdiginden beri dikkat ediyorum cocugun yüzü hiç gülmüyor.. Bir de o kadar evlatlık alınmak istiyordu..Yine fayda etmemiş.. Sadece son durum için konusmuyorum dikkat ettim de genelde öyle :icon_whis
sevgili secoms,
msjnı yeni gördüm,düşüncelerin için teşekkr ediyorum,ne mutlu bana bukadr uzun bir yazıyı bir çırpıda okuyabildiysen:D
Bütün forum ahalisi :
Düşündüm de şöyle bir...
1-Yılmaz Filizi kullanırken bu delikanlılığa uyardı da Filizi bu şekilde kabul etmesi mi delikanlılığa uymuyor ?
bir kere bu soru yanlış insanlar bazı kişiler hakkında önyargılı olabilirler önemli olan olaylardan sonra gereğini yapabilmektir.yılmaz akın krakteri yürüyen felaket için herşeyi yaptı sonunda kendinden vazgeçti ve yeni baştan filiz versiyonu 1.1 e kendisini feda etti daha ne yapsın önemli olay olay yaratmak değil yarattığın olayın içinde çıkabilmektir.
fatma-1721
19-05-07, 12:37
Sevgili tebessüm;
Bölüm yorumunu yeni okudum,cok güzeldi,aynen katiliyorum özellikle Filiz ve Yilmaz kismina.Yüregine ve ellerine saglik diyorum!
Dün akşam aslıdan önce kedi çıktı ya boyle baktı orda resmen koptum :D :img-hyste :img-hyste
Ama o sahnede görcektiniz aslı yılmazla filizi gördü ya üstelik el ele sonra yılmaz sadece ziyaret dedi ya orda ebe kız el ele bunlar neresi ziyaret bunun düpedüz boynuzlanıyon :img-hyste
insanlar bazı şeyleri görmezden geliyorlar ve objektif yorum yapamıyorlar. kaldı ki burada seviyeli bir şekilde gerek tartışmalarımız gerek konuşmalarımız giderken pat birşeyler ters dönüyor.
oysa sadece vakit geçirmek için izlediğimiz bir şeyler. bunun için ortak zevk yaşadığımız diğer insanları incitmek ne adına.?
tamam siz haklısınız o zaman ASLI hatalı!! Evet en büyük hata onun. Kara kedi ya! Yılmazı kaçırdı, sonra ona oyunlar oynadı entrikalar yaptı di mi??
Objektif olun biraz yahu! Bencillik de diil bu, sevgi ya. Ölümün kıyısına hanginiz bu kadar yakın oldunuz? Kim o kadar yaklaştı ve yalnızdı ??
Aslı hatalı demiyorum ben..O da seviyor ve yılmazın yanında olmasını istiyor bunu anlayabiliyorum...Ama kendisini sevmediğinden şüphe duyduğu bir adamla ölmeden bir evleneyim mantığı nedir ona anlam veremiyorum..
sadece siz değil,ben ve benim gibi düşünenen birçok filizcide mutlu değil sevgili ferman..tek değilsin bu konuda..ama neyazıkki yılmaz kendi elleriyle olayı bu hale getirdi..bu konudada hemfikirsek anlaşamaığımız nokta yok demektir konu itibariyle..güç konusundaki yazılara devam edemedim form bölüm üzerine younlaşmıştı sende yoktun ama msjnı gene büyük bir ilgiyle okudum sakın okumadım zannetme..artık formdan uzaklaşma gibi bir fikirniz varsa üzülürüm..biz bu kaakterlerle yeri geldi övündük,yeri geldi,sevindik,varsın şimdide onlara kızıp üzülelim..nefarkeder burdaki arkdaşlığı,yazılanları,paylaşılanlarıı gölgelemesi doğrumu?
sevgili tebessüm, dünkü bölümden sonra açıkcası olayı kimin bu hale getirdiği benim için anlamını yitirdi.73 bölümdür büyük aşk diye bize izlettirilen şey tek bölümde yerle bir edildi bana göre.bu benim fikrim tabi kimse benim gibi düşünmek zorunda değil.:) yazılarımı okuduğun için teşekkür ederim.seninle didişmekte çok zevkliydi lakin artık desteklediğim karakterin yıkımından sonra yazacak birşeyim kalmamıştır.yeni yılmaz benim destekleyeceğim bir karakter sıfatını dizinin 30.saniyesinde kaybetmiştir. bundan sonrası için kelimeler kifayetsizdir benim için...bugüne kadar burada yazılan,paylaşılan,didişilen her şey çok güzeldi ama bundan sonra bir katkım olmayacağı için böyle konuşuyorum zaten ben de...
sevgili eva
öncelikle şu konuda anlaşalım hiçkimse tüm suç aslıdadır demiyor..ben bir filizci olarak filiizn bu durumda olmasını istemediğimi,ve yılmazın bu yaptıklarının ne gerekçeyle olursa olsun büyük yanlış olduğunu düşünüyorum..yorumlarımı takip ettinmi bilmyorum suçku lisetesinn başına yılmazı arkasına filizi onun arkasına aslıyı ekledim ki ben fanatik bir filizciyim..amaaa aslı karakteri asla ve asla suçsuz değilidr..elele görd arkadaşım onları bunun ne açıklaması olur?? öleceğini bilip yılmazla evlennmek istiyor bu yılmaza karşı yapılmış bir bencilliktir işte buna sevgii demeyin! filiz aslıyı düşünp yılmazı zordurumda bırakmamak için çocuğu söylemeynce bencilin kralı oluyor ama aslı 2gün mutluluk için adamın koca ömrnü feda ednce sevgi oluyor..olayları bu noktaya getiren asla aslı değilidr Yılmazdır...sinrle edilmiş bir teklif yanlış yaklaşımlar varır yılmaz bu hale sokmuştur buraya kadar aslının suçu yoktur ama dündne sonra aslıda olaya tuz biber ekmiş kendisine sevgisne emin olmadğı bir adamla hala evlenmek istedğini söylemştr..yapmayın Allah aşkına yılmaz yalan söyledi de açıklaması inanlcak bişemydi aslı inanmak istedi baka çaresi yoktu bukadar basit.
Bütün forum ahalisi :
Düşündüm de şöyle bir...
uzaycım insanlar hata yaparlar delikanlı olsalarda yaparlar bayan olsalarda yaparlar...mesele bu hatanın çapı ve geri dönüşün olup olmamasıdır. yılmaz dünkü kabülüyle inandığı herşeye ihanet etmiş ve kendini red etmiştir..
Sevgili tebessüm;
Bölüm yorumunu yeni okudum,cok güzeldi,aynen katiliyorum özellikle Filiz ve Yilmaz kismina.Yüregine ve ellerine saglik diyorum!
sevgili fatma okuduğun ve yorum yaptığın için çok teşekkür ederim arkadaşım..aynı düşüncede olmak güzel..
yapmayın ya biraz daha gerçekci olalım olmamız lazım bu hale yılmaz getirdi diyebiliyorsun filiz tarafından durum bu hale geldi bunu anlatmak için ne yapmamız lazım ki amerikayı ikinci kez keşfetmemize gerek yok ben bunu anlamıyorum hatalarını kendi kabul eder filizseverkler kabul etmez yani alın işte yeni bir yılmaz modeli üstelik filiz versiyonu daha ne istiyorsunuz sevgili filiz yürüyen felaket istediğini yaptı herkezle istediğini kabul ettirdi ne istedide olmadıki
ya birde yılmazın hayat hikayesi deniyor ya dizi bu komik oluyor artık :img-hyste :img-hyste hatta çok komik senaristler bile şaşırdı ben bunu iklim değişikliğine veriyorum
uzaycım insanlar hata yaparlar delikanlı olsalarda yaparlar bayan olsalarda yaparlar...mesele bu hatanın çapı ve geri dönüşün olup olmamasıdır. yılmaz dünkü kabülüyle inandığı herşeye ihanet etmiş ve kendini red etmiştir..
Abi üzülme artık olmuşla ölmüşe çare yok ... Sende kafanı takma artık... Yılmaz dün kimimize aşkının kimimize midesinin büyüklüğünü kanıtladı :img-hyste
ferman abim ben ikisini yanyana getirmiyorum kesinlikle yanlış anlaşılma olmasın ve aşkın herşeyi affedeceğine de inanmadığımı söylemiştim zaten,
tmm yılmaz ihanete uğradığını düşünüyor, çok kötü bür durum kesinlikle ihanete karşıyım ki yılmazda öyleydi bu yüzden filizi çıkarmka istemedi mi hayatından ve bu yüzdende çok acılar çekti yılmaz birebir şahit olduk ve yılmazın afffedişine gelirsek yılmaz ölümün kıyısından döndü bu nedenle de artık hiçbirşey için sevdiği, unutamadığı ve aşık olduğu kadınla yeniden birlikte olmak istiyor ve bunun hiçbir şeye değmeyeceğini düşünüyor ne dedi yılmaz "mutluluk anlıktır" yani yılmaz ölümden dönen biri, yaşamın ne kadar kıymetli olduğunu ve artık kendisinin istediği şekilde yaşamak istediğini anlamış olamaz mı?
yanyana değil yılmazın kabullenişinin nedenlerinden en önemlisi de ölümden dönmüş bir insan bu nedenle herşeyi sil baştan başlamak istemiş olamaz mı?
ya da ben anlayamıyorum sanırım:icon_sorr
tamam işte filizcim yılmaz ölümden döndükten sonra yeni bir yılmaz olarak hayatına devam etmektedir.ha bizim yılmaz masada kalmıştır..yenisiyle filize mutluluklar. eğer sen ölüm korkusuyla hayatı ele almamızı söylersen... hangimizin yarını belli ki derim ben sana...:good: baka bir şey bul bu olmadı:img-yes:
yapmayın ya biraz daha gerçekci olalım olmamız lazım bu hale yılmaz getirdi diyebiliyorsun filiz tarafından durum bu hale geldi bunu anlatmak için ne yapmamız lazım ki amerikayı ikinci kez keşfetmemize gerek yok ben bunu anlamıyorum hatalarını kendi kabul eder filizseverkler kabul etmez yani alın işte yeni bir yılmaz modeli üstelik filiz versiyonu daha ne istiyorsunuz sevgili filiz yürüyen felaket istediğini yaptı herkezle istediğini kabul ettirdi ne istedide olmadıki
ya birde yılmazın hayat hikayesi deniyor ya dizi bu komik oluyor artık :img-hyste :img-hyste hatta çok komik senaristler bile şaşırdı ben bunu iklim değişikliğine veriyorum
e yılmazda hatalarını kabul etti .Siz neden kabul etmiyorsunuz ? Çifte standart sanırım... Yürüyen felaketin yaptığı bazııı hataları kabul ediyoruz ama sizin hata olarak gördüğünüz bazı şeyleri biz kabul etmiyorz...
sevgili matraka,
ben olayları yılmaz bu hale getiri derken filizle olan ilişkisindne bahsetmedim..filizle olan ilişkisinde hem yılmazın hem filizin hem cemin hemde filizin ailesinin çok büyük payları var..ama aslı meselesini yılmaz bu hale getirdi..bir insan sevdiğine kızdğı için gidip başka birine evlilik teklifi yapıyorsa,bir insan karşısındakinin kabuletmemesine rağmen o muhteşem gruru siniri için ısrar edebiliyorsa olyaları bu noktaya o değilde kim getirmiştir? aslı şuan onların ilişkisinde bir sorunsa bu tamamen yılmazın eseridir..hiçbir mazeret göterilemez sırf sinirlendlği için başkasınn duygusunu önemsememeye..
ayrıca ben yorumlarımda objektif olmaya herzaman önem vermişimdir..bu bölüm yorumumda filizide eleştirmişimdir ben hatayı kabul ederim..örtbas etmem sevdiğim karakteri hatalarıyla yanlşlarıyla severim..ayrıca not: yılmazda hatalarıını kabul etti bu bölüm en çok pişmanlığı kim yaşadık gördük!..
dişi-kartal
19-05-07, 12:52
Herkese selamlar arkadaşlar;
Dün hem sinir edici hemde romantik bir bölüm izledim kendimce Filiz'e çok üzüldüm karnında Yılmaz'ın bebeğini taşımasına rağmen sürekli Aslı'nın iyiliğini düşündü ama gelelimde Aslı'ya bakalım ikisini el ele görmesine rağmen evlenmekte diretiyo bune yüssüzlük terbiyesizliktir seven iki insanı ayırınca sanki mutlu olabilecek ben ancak böle sakız gibi yapışan birisi Aslıyı gördüm sen gel kaç yıllık aşkı mahvet revamı bu diziyede nerden katılfıysa anlayamadım işi sadece insanları kanser etmek ....:img-yes:
Abi üzülme artık olmuşla ölmüşe çare yok ... Sende kafanı takma artık... Yılmaz dün kimimize aşkının kimimize midesinin büyüklüğünü kanıtladı :img-hyste
yok uzaycım ne üzülecem dizi bu sonuçta..tek derdim bunca bölümün peşinden dünkü bölümle kendimi enayi ve ihanete uğramış gibi hissetmem. yazık onca saate..zaman gibi geri dönüşü olmayan birşeyi harcadım ona yanıyorum:img-hyste
Burdaki aldatma tamamen yılmazın aslıyı aldatması şeklinde gelişmiştir.Yılmaz hem kendini hem de aslıyı aldatıyordu sadece görüntüye dökülünce neden bu kadar hassaslaştı konu onu anlayamıyorum..İlla içine filiz mi girmeliydi de bu konu gündeme gelmeliydi..Aslı varken geleceği düşünmek tamamen yanlış ama aslı varken hala filizi sevmek onsuz zaten yaşamıyorum demek neydi peki..illa görüntülerde de bir şey mi olması gerekiyordu aldatma adı için.
Aslı'nın aldatılmasından ve Yılmaz'ın kendini aldatmasından hemfikiriz. Bir başka kişiye yeni bir hayat kurmak istiyorum derken Aslı'nın araya girmediğinide belirtmeliyiz. Beraberlik devam ederken gelecek düşünmenin hatalı düşünce olduğu konusunda da anlaştık. Neyse, yavaş yavaş anlaşıyoruz.
Allah, kimseye Aslı'nın hastalığı gibi hastalık vermesin. Asıl anlaşılması gereken Aslı'dır. (Kendimle çelişiyorum gibi gözüküyorum )
Mesaj temizliği yapmam gereken başlıklar var. Sizlere iyi yorumlar.
e yılmazda hatalarını kabul etti .Siz neden kabul etmiyorsunuz ? Çifte standart sanırım... Yürüyen felaketin yaptığı bazııı hataları kabul ediyoruz ama sizin hata olarak gördüğünüz bazı şeyleri biz kabul etmiyorz...
biz yılmazın yaptığı hataları kabul ediyoruz çifte standart felan yok galiba bunu anlatamıyoruz biz yılmaz hata yaptıda yapmadımı dedik herkese göre değişir ama biz yılmazcılar olarak yılmazın hatalarınında arkasında duruyoruz ama filizseverler filiz öyle seviyorki buunu adı hataların arkasında durmak değil onların sevgisi filizi bile aştı
sevgili matraka aynı şekilde yılmazda hatalıyım dedi ve herşeyi kabul etti sende bunu kabul et ozaman ve aslı konusunda suçlu yılmazdır kızı kandırdı yalanlar söyleyip durdu lütfen bunu filize yükleme kim dedi git aslıya evlen diye zaten filiz hata yapınca suçludur aynı şekilde yılmaz hatalar yapınca yine filiz suçludur diyorsun çok kolay herhalde filizi suçlamak
yok biz yılmazın dediğine inanıyoruz son bölüm dediya her şeyin sorumlusu benim diye :img-hyste :img-hyste yılmaza sonuna kadar katılıyorum..Hata yaptım aslıya evlenme teklifi etmemeliydim...senin yerini onunla doldurmaya çalıştım gibi şeyler dedi..adam çok haklı :img-hyste