PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 22

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10

sezinti
23-05-07, 13:57
Sevgili Filizim+y

Filiz, Yılmaz'ı Aslı'ya gönderdi diyorsun, Filiz'in Yılmaz'ın beraberliği bitmeden Yılmaz'la gelecek düşünmeye hakkı yok. Gelecek düşünülüyorsa bunun adı bencilliktir ve aldatmadır. Aslı'nın gördüğü sahneler, Filiz ve Yılmaz'ı gördüğü sahneler Yılmaz'ı Aldatan, Filiz'i araya giren kişi yapar. Konun Özü budur. Beraberlik bitmeden karakterlerden biri 3. kişiyle gelecek düşünüyor. 3. kişide gelecek düşünmeyi onaylıyorsa, bunun adı beraberlik bitmeden bir beraberlik içerisinde bir karakterin aldatılmasıdır. Ben, sizden, bu soruma cevap bekliyorum. Diğer olaylara bakış açınızı beklemiyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Aslı'cı oldum :) Neyse çıkmam gerekiyor, sizlere iyi yorumlar.

filizim+y
23-05-07, 13:57
neden kabul etti ya filizim..ne düşündü yılmaz? bir hata olarak mı gördü kendisine yapılan ihaneti? böyle düşündüyse filizin aşkı sevgisi ne menem şeymiş böyle...ne kadar basitmiş bazı şeyleri yıkmak..yetiş yetiş bana..:good: neyi eşitlediler biliyormusun filizim? yılmazla yeryüzünün seviyesi...gömdüler adamı:img-hyste toprağı bol olsun:good:

ferman abim yılmaz artık ne istediğini anladı ölümden dönüşüyle sen yine bunu anlatma bana diyeceksin ama zaten kaç bölümdür filize karşı yumuşamıştı hal, hareketler o yöndeydi bu bölümde sözlere döküldü size bir anda geldi bana zemini hazırlanmıştı gibi geldi ama acele oldu mu evet ama abrtılan kadar değil, eşitlemede filizyılmaz eşitliyorlar abi yeryüzüyle işleri yok:):) yetişeceğimde hızlısın baksana kaç kişiye yetişiyorum:)

fatma-1721
23-05-07, 13:58
vallahi sebgili gülbeşeker bende seninle aynı duyguyu yaşamışım bencede kızgın bir ifadesi var bebeğin öğrenmiş gibi .ama büyük ihtimal nikah sahnesi son sahne olacak .dediğin gibi filiz nikahın orta yerinde duruyor handanı yakalamak yani bebeği söylemesini engellemek gibi bir niyeti yok bence hadi onu geçti olan olmuş artık filizin orda durmasına ne gerek var bence filiz burda hatalı :good:

Filizin yeterince hatasi var zaten arkadasim,ama bu konuda masum oldugunu düsünüyorum.Bence Filiz oraya annesinin pesinden gitti ve de gec kaldi Handanin coktan Asliya bebegi söyledigini düsünüyorum.Filiz annesini görmüstür,uzaklasmaya zaman kalmadan da ciftler salona cikmistir bile.Kesinlikle Filizin baska bir amacla oraya gittigini düsünmem,düsünemem,zaten kiyafeti de bunun böyle olmadigini gösterir,herhalde o kilikta nikaha gitmez,öyle degil mi?

EvaLongoria
23-05-07, 14:00
Sevgili Filizim+y

Filiz, Yılmaz'ı Aslı'ya gönderdi diyorsun, Filiz'in Yılmaz'ın beraberliği bitmeden Yılmaz'la gelecek düşünmeye hakkı yok. Gelecek düşünülüyorsa bunun adı bencilliktir ve aldatmadır. Aslı'nın gördüğü sahneler, Filiz ve Yılmaz'ı gördüğü sahneler Yılmaz'ı Aldatan, Filiz'i araya giren kişi yapar. Konun Özü budur. Beraberlik bitmeden karakterlerden biri 3. kişiyle gelecek düşünüyor. 3. kişide gelecek düşünmeyi onaylıyorsa, bunun adı beraberlik bitmeden bir beraberlik içerisinde bir karakterin aldatılmasıdır. Ben sizden, bu soruma cevap bekliyorum. Diğer olaylara bakış açınızı beklemiyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Aslı'cı oldum :)

2 haftadır anlatmak istediklerimi tek mesajla anlatabilmişsin sevgili sezinti.

Özü budur olayın. Olaya Aslı Yılmaz Filiz diye bakmadan düşünürsek tamamen Aslının haklılığı ortaya çıkacaktır.

EvaLongoria
23-05-07, 14:02
Resimler de gelmiş..

Filiz ve Aslı karşı karşıya...

Aslının yüzünden okunduğu kadarı ile gerçeği bildiğini söylüyor. Bence bu sahne o sahne..

filizim+y
*filizim süpersin... Filiz ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.... bende kayığın üzerinde oturdukları sahnede çok kötü oldum ikisinnide tüm umutlarının tükendiği yapacak bir şey olmadığını anladıkları bir andı. Filiz’in Yılmaz’ımın omzuna başını koyup gözlerini kapattığında acısını daha çok hissettim...

*filizim diyecek söz bulamıyorum. Harikasın... Yılmaz tüm bölüm boyunca beni üzüntüsüyle kahretsede son sahnedeki çaresizliği içimi ayrı dağladı. Sonraki izleyişlerimde de bu durumu çok daha iyi anladım... Hele ki senin anlatımından sonra rahatlıkla diyebilirim ki bu bölümün kahramanı YILMAZ...

Yorumunu bekleyenlerden biri olarak. Paylaşımın için çok teşekkür ediyorum. Yüreğine, emeğine sağlık kardeşim. İyi ki varsın...

sevgili arzu ablam çok teşekkür ederim özellikle alıntı yaptığın kısımlarda sizlerle ortak düşündüğüm bildiğim için o kadar derinlemesine yazdım, bu güzel yorumuna mazhar olmak o kadar mutlu etti ki beni bilemezsin iyi ki sizler varsınız eğer sizlere bu duyguşarı verebildiysem ve bu güzel düşüncelerinize layık olabildiysem ne mutlu, senin yüreğine sağlık o sahneler gerçeketn iç yakıcı ve hüzünlüydü aynı şeyleri hisssetmek güzel...

modest2000
Dizimizde her karaktere yaptıkları gibi Aslı'yı da büyük bir hatanın eşiğine getirdiler ve bunu da yaptıracaklar sanırım.. Sanırım diyorum cünkü oraya baska amac içinde gidebilir.. (Gerci bu sekilde düşünmek biraz fazla iyimserlik gibi)

Aslı bu sekilde davranırsa sayet bencillik yapmış olur.. Eee dizide yapmayan kalmadı.. Bir de o yapsın ne de olsa evlenemeyecekler :img-hyste

Bence Aslı uzun süredir bencillik yapıyor sevgili secoms,yeni değil ve bana göre baştan beri pek de doğru dürüst bir karakter olmadı Aslı.:img-wink: :happy0064 Kaç kişi nişanlısının eski sevgilisinin peşinden ölümlere atılmasını Aslı gibi mi karşılar?Belki de günümüzde pek çok kadın onun gibi bu sevgiyi görmezden gelip, sevdiği adamı evliliğe zorlar, bilemem.Ne de olsa günümüzde insanlar isteklerini elde etmek için fazlasıyla bencilleşebiliyorlar.:icon_whis İstediklerini görüp,istediklerini görmezden gelebiliyorlar.

Sevgili filizimin dediği gibi Aslı önceden anlamalı (bence bilerek anlamazlıktan geledi ya neyse) ve aradan çekilmeliydi.Aslı hanımın bu saatten sonra her ne şekilde olursa olsun nikahtan çekilmesi bir lütuf ve iyi niyet göstergesi,yüce bir davranış olmayacak.Sadece yeterince uzattığı hatasının bir yerinden dönmüş olacak o kadar.:happy0064 :happy0064
Bu olanlar elbette Yılmaz'ın hatasının ağırlığını ve belirleyiciliğini ortadan kaldırmaz.Ama Yılmaz'ın karşısına zor günlerinde Aslı değil de yine Filiz gibi biri çıksaydı şu an nikah masasında olmayacaktı.:happy0064 :happy0064

micky
23-05-07, 14:03
resimlerde sanki aslı nikah masasına oturmadan önce filizle konusuyormus gibi bir tawır war sankı handan hanımın dedıklerı dogru mu der gibi...yılmaz da arkadan bakıyor çünkü..yanılıyo muyum acaba??

lawinia
23-05-07, 14:05
fragmanı izleyince tamam dedim hani bu zamana kadar bırakmadın inandın yılmaza ama bebeği duyunca nasıl hala o nikah masasına gidersin hani yılmazın sana deli gibi asık oldugunu bilirsin yani ben ayrılsam bile onunla olmaz diye düsünürsün de bi ihtimal yani ama öyle olmadıgı cok acık hala filizi sevdiği de. filizin de onu sevdiği ortada ki bi de hayır diyeceginden değil bayıldıgı için nikah kıyılmıyomus. kacıp gidecegine nikah masasına gittiğine göre böyledir büyük ihtimal yoksa aslının yılmazı bırakacagı yok valla. bu arada fragmandaki kulak bence aslının yni handan aslıya söylüyo zaten böyle daha mantıklı yılmazın aslıyı neden bırakmadıgı ortada. aslının yılmazı bırakması gerekiyo bu yüzden handan direk aslıya söylüyo olmalı. bölüm nikah sahnesinde bitmiyodur herhalde bi günü o kadar uzatmazlar hem feridenin kıyafetleri iki sahnede de farklı gibi geldi bana. bu arada cem de bu bölüm olmasa diğer bölüm gelecektir aslı gidecek ama cemi bırakacak merak etmesin yani.

bentanem
23-05-07, 14:08
Aslı, Yılmaz’dan vazgeçecek mi? Kanal D’nin başrollerinde Bülent İnal, Tuba Büyüküstün, Sinan Tuzcu, Nur Sürer ve Binnur Kalkavan’ın oynadıkları sevilen dizisi “Ihlamurlar Altında” bu akşam da duygu yüklü, sürprizlerle dolu bir bölümle ekrana geliyor. Beğeniyle izlenen dizininin bu bölümünde; Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğreniyor. Ve Düğün hazırlıkları yapan Aslı’nın bundan sonraki kararı merakla bekleniyor.

Filiz’in mutluluğu ellerinden kayıp giderken, Handan ve Ömer’in içleri kan ağlamaktadır. Yılmaz, Aslı’ya dönüp dönmemesi konusundaki kararı Filiz’e bırakır. Yılmaz kederli gözlerle, Aslı’nın heyecanla nikaha hazırlanışını izler. Şanssızlıklar, Feride’yle düşledikleri mutlu yuvayı kurmak için canını dişine takıp çalışan Ömer’in peşini bırakmaz. Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğrenir. Bebek, geleceğini Yılmaz’la evlilik hayalleri üzerine kuran Aslı’nın, tutkuyla sevdiği adamdan vazgeçmesine yetecek mi?

eklenmedi sanırım..

sinem*
23-05-07, 14:09
Sevgili Filizim+y

Filiz, Yılmaz'ı Aslı'ya gönderdi diyorsun, Filiz'in Yılmaz'ın beraberliği bitmeden Yılmaz'la gelecek düşünmeye hakkı yok. Gelecek düşünülüyorsa bunun adı bencilliktir ve aldatmadır. Aslı'nın gördüğü sahneler, Filiz ve Yılmaz'ı gördüğü sahneler Yılmaz'ı Aldatan, Filiz'i araya giren kişi yapar. Konun Özü budur. Beraberlik bitmeden karakterlerden biri 3. kişiyle gelecek düşünüyor. 3. kişide gelecek düşünmeyi onaylıyorsa, bunun adı beraberlik bitmeden bir beraberlik içerisinde bir karakterin aldatılmasıdır. Ben, sizden, bu soruma cevap bekliyorum. Diğer olaylara bakış açınızı beklemiyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Aslı'cı oldum :) Neyse çıkmam gerekiyor, sizlere iyi yorumlar.

Filiz nasıl araya giriyorki kız zaten başından beri aradaydı bu işin..Bende şunu merak ediyorum sadece laflara dökülünce mi aldatma oluyor..Filizle yılmazın bencillik yaptığını hiç sanmıyorum bencillik yapsalardı yılmaz aslıdan ayrılır,filizle birlikte olurdu..

modest2000
23-05-07, 14:12
Ben Filiz'in nikaha gitmesinde bir anormallik göremiyorum.Davete icabet etmiş sadece.O kadarına da hakkı var herhalde Filiz'in.Aslı Filiz'in yerinde olsaydı ortalığı ayağa kaldırmıştı.:img-wink: Bebek olayını çoktan katmerli bir duygu sömürüsüne dönüştürmüştü yani Aslı kız.:img-yes:
"ben zaten uğursuzum,bebeğim de mi şanssız olacak
zaten kimsesizim,bebeğim de kimsesiz mi olacak
çocuğumu babasız mı büyüteceğim
hayatımı elimden aldın Filiz,bebeğime de mi acımadın" gibi:happy0064 :happy0064

sude9
23-05-07, 14:13
. Aslı'nın gördüğü sahneler, Filiz ve Yılmaz'ı gördüğü sahneler Yılmaz'ı Aldatan, Filiz'i araya giren kişi yapar.

Yılmaz'ın vurulduğu ve öldüğü fragman Filiz'in hayali olarak kalmayıp gerçek olsaydı süper olacaktı ama iş işten geçti :)
Filiz'i bu duruma düşüren(ben böyle düşünmesemde) Yılmaz başını taşlara vursun ne diyeyim :)

Olaya sadece bu yönüyle bakarsak düşünceleriniz doğru kabul edilebilir ama devam eden ve sonu buraya varan bir süreç var.Filiz bebek konusunda haketmediği şekilde suçlandı ve zor zamanlar yaşadı.Yılmaz şu an gerçeği bilmeden Filiz'i kabul ediyor,bu Filiz'e yaşadığı bunca şey yüzünden verilmiş hediye gibidir.Tüm bu süreci göz önüne alıp değerlendirirsek Filiz kesinlikle
3.şahıs diye tanımlanan kişi olmuyor...Aslı'nın şuan ki durumundan kendis ve Yılmaz sorumludur

stormy
23-05-07, 14:13
Aynen daha once yazdigim gibi Yilmaz bebegi falan duymuyor..Asliya Handan soyluyor ve nikah masasinda muhtemelen Asli hayir diyecek..Zaten orada Yilmazin Filize nasil baktiginida gordu....Onu Yilmaza Filiz soyleyecek bence..

filizim+y
23-05-07, 14:14
Sevgili Filizim+y

Sevgili sezinti,

evet filiz yılmazı aslıya gönderdi çünkü yılmaz onunla olmak istediğini söylemiş, kararının filiz olduğunu dile getirmiş tüm bunları bilmesine rağman filiz ne yapmıştır bencillik yapmayıp aslı kıza göndermiştir sevdiğini, zaten filiz yılmazla bir gelecek düşünmedi ne dedi "aklının karışmasını istemiyorum" ve her defasında da aslıyı hatırlattı yılmaza bunları gözardı edeezsiniz, düşünülmüyor sahnelerdeki repliklere dikkat özellikle filizinkilere, aslının bakış açısı olarak öyle elbette aldatma gibi ama bunu filiz değil yılmazın tavırları yapmıştır yani sadece filiz diye düşünülemez, ama bunu düşünen yılmaz ve onaylamayan bir filiz var eğer suçlu arıyorsan yılmazdır bu bölüm bunu yapan, yani filiz onaylamamış yılmaz ise onaylanmayı beklemiştir aslı kızı aldatmışmıdır yılmaz onu üzmeden bunu halledebileceğini düşünmüş bu şekilde yapmıştır, aslı kıza yazık etti mi etti ama aslı kızda aşağı kalmadı.

filiz neden suçlu oldu şimdi bende onu anlamadım olayların ucu yılmaza dokunuyor, yılmaz geldi filize ne istediğini söyledi ama suçlu filiz oldu bende bunu anlamış değilim...

fatma-1721
23-05-07, 14:15
Sevgili Filizim+y

Bu konuda haklisin.Burda Yilmaz hatali ,madem bir karar verdi önce Asliyla konusmasi gerekirdi,ama ortami da görmek lazim.Aslinin ameliyat olma durumu söz konusu.Bence Yilmaz Aslinin ameliyat kararindan vazgecebilecegi ihtimalini düsünmüs ve Asliyla konusmayi ameliyattan sonraya ertelemek istemis,Filize de niyetini,duygularini aciklamak icin gitmistir.Olaylari ,icinde bulunduklari ortami da degerlendirerek düsünürsek,olay aldatma olmaktan cikar.Zaten Asli da Yilmazin korkularini da dogruladi sag olsun,önce Yilmazi sorguladi,kendi hakliligini dile getirdi,ardindan da "ameliyat olmayacagim,yasamamin bir anlami yok "diye Yilmazi adeta kendisine evet demeye zorladi.Daha sonra Yilmaz ceresizce istemedigi halde,nikah hazirliklarina basladi.Istemeyerek evlenmenin nasil bir duygu oldugunu düsünmek bile ürkütüyor beni .Yilmaz o ruh haliyle solugu Filizin yaninda aldi,Filizde onu Asliya ugurladi.Burda aldatma söz konusu olamaz,Yilmazin son kurtulus cigliklariydi onlar.Filizin ise bu konuda hicbir sucu yok . "Bencillik" deyimi Filize asla yakistirilamaz.

filizim+y
23-05-07, 14:20
belli olmaz filizim belki aslıyı gelinlikle merak etmiştir :img-hyste

ya da yeni yılmaz nasıl biri diye bakmaya gitmiştir :img-hyste

şaka bir yana.. handan kesin ben senin bu kadar üzülmene dayanamıyorum gidip her şeyi anlatıcam demiştir filiz de arkasından koşmuştur. sonra nanananammm nikahta yılmaz la gözgöze gelirler..

evam cnm benim aslı kız hayranım seviyorum seni biliyorsun:):)

filiz bu merak etmiş olabilir ama çi dayanmaz be evam bence istemeye istemeye gitmiştir

yeni yılmazı aslı kıza vermek için gitmiştir, şahitlik yapmak için o eski yılmaza aşık biliyorsun ya:)

evet anlattığın gibi olacak bence de yoksa akıl karı değil filizin orada olması dimi ama evam kendi eliyle gönderdi birde gözlerle şahitlik nasıl bir acı bu ya..

lawinia
23-05-07, 14:21
Filiz nasıl araya giriyorki kız zaten başından beri aradaydı bu işin..Bende şunu merak ediyorum sadece laflara dökülünce mi aldatma oluyor..Filizle yılmazın bencillik yaptığını hiç sanmıyorum bencillik yapsalardı yılmaz aslıdan ayrılır,filizle birlikte olurdu..

katılıyorum sana. ne kadar gelecekle ilgili plan yapsa da filizle yılmaz aslıyı es gecmediler o iyi olsun diye kendi mutluluklarını ertelediler. hatta en sonunda filiz yılmazdan vazgecti ama neymiş aslı aldatılmıs, ben bunu kabul etmiyorum öncelikle aslı kendini aldatmıstır, kandırmıstır. yanınızdaki adamın mutlu olup olmadıgı anlamaz mısınız hele de yılmaz gibi zorlama sekilde davrandıgı ortadaysa. yılmaz hatasız değil belki aslıdan da suclu ama aslı da melek ya da en sucsuz değil. bile bile ladesin sonu bu olur daha fazlasını beklemek biraz saflık olsa gerek. sunu da söylemek isterim karakterden tamamen cıkararak konusuyorum bi kadın ya da erkeğin de hayatını bi karsı cinse baglamasını kabul edemiyorum sen olmazsan ameliyat olmam ölürüm tavrını da kınıyorum.

sinem*
23-05-07, 14:22
Filize bir noktada çok kızdım düğüne gidiyor insan elinde bir altınla gider :):) ne bu canım kuru kuru tebrik olur mu :) herkes gitmiş düğüne tekinerlerin kıyafetler aynı diğerlerininki farklı ..tüm olaylar bir gün içinde oluyorsa hepsini tebrik ederim şoktan şoka giriyorlar..özellikle filiz ve yılmaz

modest2000
23-05-07, 14:25
katılıyorum sana. ne kadar gelecekle ilgili plan yapsa da filizle yılmaz aslıyı es gecmediler o iyi olsun diye kendi mutluluklarını ertelediler. hatta en sonunda filiz yılmazdan vazgecti ama neymiş aslı aldatılmıs, ben bunu kabul etmiyorum öncelikle aslı kendini aldatmıstır, kandırmıstır. yanınızdaki adamın mutlu olup olmadıgı anlamaz mısınız hele de yılmaz gibi zorlama sekilde davrandıgı ortadaysa. yılmaz hatasız değil belki aslıdan da suclu ama aslı da melek ya da en sucsuz değil. bile bile ladesin sonu bu olur daha fazlasını beklemek biraz saflık olsa gerek. sunu da söylemek isterim karakterden tamamen cıkararak konusuyorum bi kadın ya da erkeğin de hayatını bi karsı cinse baglamasını kabul edemiyorum sen olmazsan ameliyat olmam ölürüm tavrını da kınıyorum.

Kesinlikle seninle aynı fikirdeyim.:img-wink: Güzel özetlemişsin sevgili lawinia.:img-wink:

secoms
23-05-07, 14:25
Bazı arkadaslar Fİliz'in nikaha gitmesinin ardında farklı nedenler arıyorlar ki, bu arkadasların ben Filiz karakteri yeterince iyi tanımadıgını düşünüyorum.. Nitekim Filiz bu sekilde düşünen arkadaslara en iyi cevabı bu bölümün ilk sahnesinde verecektir..

NOT: Bölüm izlemeden bu denli keskin yorum yapmanın saglıklı olmadıgını defalarca gördük :img-wink:

Ve sevgili sezinti,
Filiz'in Yılmaz ile bir gelecek hayal etmesinin bencillik oldugunu söylemişsin buna hak verilebilir ama durumu öyle bir izah ve yazış seklin ediş seklin varki karsı taraf yani Yılmaz bu olaylarda hic sucu yokmuş gibi algılanıyor.. Filiz'i olayların ortasına koymuş ona göre yorumluyorsun.. Bence olayları Yılmaz eksenli düşünmek gerek nitekim en büyük hatalı O'dur..

Neslihan17
23-05-07, 14:26
nikah sahnesinde filiz ve yılmaz bakışmalarından sonra aslı ağlaya ağlaya bebeği yılmaza söyleyecek. aslının gözleri doluyken yılmazın surat ifadesi de değişiyor zaten. sonra aslı filize gidip bir şeyler söyleyecek ama ne söyleyeceğini pek kestiremiyorum. daha sonrasını hiç kestiremiyorum zaten. :)

EvaLongoria
23-05-07, 14:26
evam cnm benim aslı kız hayranım seviyorum seni biliyorsun:):)

filiz bu merak etmiş olabilir ama çi dayanmaz be evam bence istemeye istemeye gitmiştir

yeni yılmazı aslı kıza vermek için gitmiştir, şahitlik yapmak için o eski yılmaza aşık biliyorsun ya:)

evet anlattığın gibi olacak bence de yoksa akıl karı değil filizin orada olması dimi ama evam kendi eliyle gönderdi birde gözlerle şahitlik nasıl bir acı bu ya..

canım filizim bende seni seviyorum :img-in_lo

tabi ki filiz bile bile kendi canını bu kadar da yakmaz herhalde. sevdiği adamı başkası ile evlenirken izlemek insanın yaşayabileceği büyük acılardandır.

muhakkak ki engellemek amacı ile gitmiştir. yoksa handan hanım ında düğünde ne işi var? hadi ömer desen o kankası yılmazın gelir zaten de :)

handan hanım aslıya söylemeye gitmiştir. zaten bir arkadaş özeti eklemiş orada da aslı bebeği öğrenir diyor. yani yılmaz yine öğrenmiyor. aslı eğer bebeği bile bile gelinlik giydiyse eğer gerçekten affedilmez bu kadarı. ama yok nikah kıyılmadan hemen önce öğreniyorsa zaten bişi diyemem.

EvaLongoria
23-05-07, 14:27
Filize bir noktada çok kızdım düğüne gidiyor insan elinde bir altınla gider :):) ne bu canım kuru kuru tebrik olur mu :) herkes gitmiş düğüne tekinerlerin kıyafetler aynı diğerlerininki farklı ..tüm olaylar bir gün içinde oluyorsa hepsini tebrik ederim şoktan şoka giriyorlar..özellikle filiz ve yılmaz

:img-hyste :img-hyste

haklısın sinem. insan eski nişanlısının yeni nişanlısına hatta beşi bir yerde falan takar. olmadı yüz görümlüğü benden olsun der. ama yazık eski filiz tekiner değil ki o.. battılar ya.. parları yoktur. kıyafet de o yüzden alamamıştır.:img-hyste

denmavi
23-05-07, 14:28
Aslı, Yılmaz’dan vazgeçecek mi? Kanal D’nin başrollerinde Bülent İnal, Tuba Büyüküstün, Sinan Tuzcu, Nur Sürer ve Binnur Kalkavan’ın oynadıkları sevilen dizisi “Ihlamurlar Altında” bu akşam da duygu yüklü, sürprizlerle dolu bir bölümle ekrana geliyor. Beğeniyle izlenen dizininin bu bölümünde; Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğreniyor. Ve Düğün hazırlıkları yapan Aslı’nın bundan sonraki kararı merakla bekleniyor.

Filiz’in mutluluğu ellerinden kayıp giderken, Handan ve Ömer’in içleri kan ağlamaktadır. Yılmaz, Aslı’ya dönüp dönmemesi konusundaki kararı Filiz’e bırakır. Yılmaz kederli gözlerle, Aslı’nın heyecanla nikaha hazırlanışını izler. Şanssızlıklar, Feride’yle düşledikleri mutlu yuvayı kurmak için canını dişine takıp çalışan Ömer’in peşini bırakmaz. Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğrenir. Bebek, geleceğini Yılmaz’la evlilik hayalleri üzerine kuran Aslı’nın, tutkuyla sevdiği adamdan vazgeçmesine yetecek mi?

eklenmedi sanırım..

Özet için telekkür ederiz. Bu Aslı'nın bu gidişle beynindeki tümör dışarı taşmaya başlayacak. Kız hasta değilken bu kadar sıkıntı yaşamadı hepsi hasta iken olmaya başladı. Hem Yılmaz'ın vurulması hem aldatılmış hissedilmesi hem bebeği öğrenmesi. Bu kız gerçekten sağlam kaldı bu zamana kadar. :)

archshe
23-05-07, 14:31
eğer ömer düğüne ferideyle gidiyosa yaktım çırasını...hadi handanla filiz bebek için gidiyo...ama ömer ferideye eşlik ediyosa yandı ki ne yanıdı...cibilyetsiz ömer derim başka da bişey demem:)

sinem*
23-05-07, 14:31

haklısın sinem. insan eski nişanlısının yeni nişanlısına hatta beşi bir yerde falan takar. olmadı yüz görümlüğü benden olsun der. ama yazık eski filiz tekiner değil ki o.. battılar ya.. parları yoktur. kıyafet de o yüzden alamamıştır.:img-hyste

evet :icon_sorr ömerle feride eski türk filmlerindeki gibi olmuş :img-hyste Ortada bir ağaç olsa gerçi yılmazıda koyabilirler bir şey niyetine :img-hyste :img-hyste ( tamamen şakadır :img-hyste ) türk filmlerindeki gibi cee yapabilirler :)

lawinia
23-05-07, 14:32
Kesinlikle seninle aynı fikirdeyim.:img-wink: Güzel özetlemişsin sevgili lawinia.:img-wink:

tesekkür ederim sevgili modest...
bu arada resimlere baktım da handanla filizin arasından alp görünüyo galiba ne alaka ki alpin o düğünde ne işi var anlamadım. su da var resimler diziyi cekerlerken cekildiyse aslı filiz konusması olacak ve aslı dogru olup olmadıgını soruyo olmalı ya da niye geldin falan mı diyo acaba? ömerle feridenin de yüzüğü düğünde taktıgını anlamıs olduk cünkü fragmanda yüzük takılırken feridenin üstünde de bu kıyafeti var cok da güzel olmus valla.

stormy
23-05-07, 14:35
Filizin Yılmaz ve Aslı nikahına ne işi var inanılır gibi degil ya insan sevdigi adamın nikahına gidermi bu kız bir tuhaf

Muallaya sormak lazim..Atolyeye gelip Filiz dahil herkese davetiye tutusturdu..o mantikliysa Filizin de nikaha gitmesi mantikli..

kursuni19
eğer ömer düğüne ferideyle gidiyosa yaktım çırasını...hadi handanla filiz bebek için gidiyo...ama ömer ferideye eşlik ediyosa yandı ki ne yanıdı...cibilyetsiz ömer derim başka da bişey demem:)

Ömer halinden cok memnun gözüküyor, baksana gülücükler eksilmiyor yüzünden. Nede olsa Filizin nikaha gidecegini tahmin etmiyordur, ise gidiyorum ben diye cikmisdir evden:img-hyste sonra hazir dügün varken kurtlarimizi dökelim diye gitmistir dügüne. Ikince resimdede Filizi görmüstür, yüzü aslimis pasamizin:img-hyste

!!SévNuR!!
ben daha fragmanı izleyemedim ama anlattıklarınıza bakılırsa bizi herzamanki gibi müthiş bi bölüm bekliyor..:happy0064 ya arkadaşlar bişey sorcam ıhlamurlar altında 80.bölümde bitiyor die bişey duydum doğrumu??:sad53: :icon_sorr

EvaLongoria
23-05-07, 14:36
evet :icon_sorr ömerle feride eski türk filmlerindeki gibi olmuş :img-hyste Ortada bir ağaç olsa gerçi yılmazıda koyabilirler bir şey niyetine :img-hyste :img-hyste ( tamamen şakadır :img-hyste ) türk filmlerindeki gibi cee yapabilirler :)

:img-hyste :img-hyste :img-hyste

kesinliklee.. sevdiği kadını pavyondan çıkaran bir nevzat! evli çıkan nevzat! hafızasını kaybeden feride... ona bütün geçmişine rağmen sevgi duyan ömer..

tam bi filiz akın filmi gibi :)

yalnız yılmaz ağaç meşe odun :) bu muhabbete dağıldım

secoms
23-05-07, 14:37
Sevigli archshe,
Ömer'in düğüne gitmesi bana da biraz tuhaf geldi ama diziyi izlemekte yarar var..

Bu arada Aslı-Filiz kapıması var.. Zeynep Hanım'ın bakışlar nefis.. Yiyecekmiş gibi bakıyor :) Tabi olanları Yılmaz Bey de arkadan seyrediyor.. Aslında gelinen senaryonun ufak bir resmi.. Gecen bölüm Yılmaz kararı Filiz'e bırakarak bu resmi cizmiştir kendince..
NOT: Bir diger tahminim Yılmaz'ın bahisleri topluyor olmasıdır :img-hyste

Ayrıca düğünde Alp'in olmasına da cok sevindim.. Cok mu kötüyüm ne :img-blush

Bir diger husus bu bölümde özel olarak izleyecegim karakterler: Fahriye, Salih, Aynalı..
Bu karakterlerin hepsi Yılmaz'ın su anki ruh halinin farkındalar.. Nikah zamanı takınacakları tavrı cok merak ediyorum..

Bir de fragmanda Ömer ile Feride yüzüğü taktıktan sonra sanki aralarında bir mevzu oluyor.. Tatsız birsey sanki.. İnsallah olaylar sarmalamaz.. Sunun surasında kac bölüm kaldı :img-help:

Neslihan17
23-05-07, 14:39
aslı, filize doğru mu diye sorarsa nikah gerçekleşir. filiz ewt doğru demiyeceğine göre...aslının bayılacağını falan zannetmiyorum bayılsa da ayıldıktan sonra nikahı yine yaparlar. bayılma falan nikahı engelleyemez. nikahı engelleyecek tek şey bebek. fahriye bile ağzı açık kalmış. nikah olmayacağına göre bebek artık ortaya çıkacak. sonra da cemli sahnelere yine döneceğiz.

modest2000
23-05-07, 14:39
Yılmaz ogünlerde sığınacak liman aramasaydı,bugünlerde o limanda gemileri batmazdı:img-wink:
Filiz araya girdi diyen sevgili arkadaşların şu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum.Filiz Yılmaz'ın kafasını karıştırmamak,Aslı'nın hastalığı gibi açık gerekçelerle bebeği bile söylemezken araya girmişise,Filiz bebeği geçen bölüm Yılmaz'a söyleseydi (ki buna hakkı var ve bence söylemeliydi) o zaman daha da mı araya girmiş olacaktı:img-wink: Yapmayın arkadaşlar:happy0064

Kaldıki bu dizide Filiz-Yılmaz'ın engelli,gel gitli aşk sürecini takip ediyoruz.Araya girenler ve dahil edilenler ise gerek kahramanlarımızın hataları gerek kendi çabalarıyla Cem ve Aslı'dır.Bu iki karakteri kıyaslama anlamında elbette değil ama aradakileri tespit etme anlamında ifade ediyorum bunu.

filizim+y
23-05-07, 14:41

archshecim cnm ömer 74.bölümde feridesiyle ev bakarken annesini ve kızkardeşini düşünmedi ki onların müjganların evde yaşayacağını düşünüyor sanırım hiç adları geçmedi, hani dese ki onlara da bir ev buluruz rahat ederler ya da bulana kadar bizimle olurlar falan diye ama yok paşam ömere de ben bu davranışı yakıştıramadım en azından lafla yapsaydı icraatla olmasa da hala şaşkınlık içerisindeyim, onları öyle bırakıyor ya ahh paşam ahh, yani düğüne gitmesi de birşey değiştirmez ki sonuçta kankası yılmaz feride de kızkardeşi konumunda paşamda sözlüsü mecburi bir katılım olur ama ben hala ev kısmına takıldım ne olcak şimdi:)

EvaLongoria
23-05-07, 14:44
Yılmaz ogünlerde sığınacak liman aramasaydı,bugünlerde o limanda gemileri batmazdı:img-wink:
Filiz araya girdi diyen sevgili arkadaşların şu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum.Filiz Yılmaz'ın kafasını karıştırmamak,Aslı'nın hastalığı gibi açık gerekçelerle bebeği bile söylemezken araya girmişise,Filiz bebeği geçen bölüm Yılmaz'a söyleseydi (ki buna hakkı var ve bence söylemeliydi) o zaman daha da mı araya girmiş olacaktı:img-wink: Yapmayın arkadaşlar:happy0064

Kaldıki bu dizide Filiz-Yılmaz'ın engelli,gel gitli aşk sürecini takip ediyoruz.Araya girenler ve dahil edilenler ise gerek kahramanlarımızın hataları gerek kendi çabalarıyla Cem ve Aslı'dır.Bu iki karakteri kıyaslama anlamında elbette değil ama aradakileri tespit etme anlamında ifade ediyorum bunu.

Özellikle altını çizmek istiyorum tekrar ASLI filiz ve yılmazın arasına girmedi. Aslı diziye geldiğinde bile Filiz ve Yılmaz ayrılmışlardı. Ama Cem onların arasına girdi evet. Cem onları ayırmak için elinden geleni yaptı. Oysa Aslı onları ayırmak için hiç de oyun falan yapmadı.

Aslı ile Cem arasında ki farkı lütfen es geçmeyin.

Kaldı ki bende Aslı Yılmaz ilişkisini değil Yılmaz Filiz ilişkisini isteyenlerdenim. Ama Bu üçlü arasında hatanın Aslıya çıkmasına da tamamen karşıyım.

sinem*
23-05-07, 14:46

ömerde baktı onlar çözülmez kendi hayatına konsantre oldu :img-hyste :img-hyste bence senaristler ömeri düğüne değilde şu eski karısının çok sevdiği karısının mezarına göndersinler...yazık elifi sevmezdim ama nedir bu vefasızlık canım

archshe
23-05-07, 14:50
archshecim cnm ömer 74.bölümde feridesiyle ev bakarken annesini ve kızkardeşini düşünmedi ki onların müjganların evde yaşayacağını düşünüyor sanırım hiç adları geçmedi, hani dese ki onlara da bir ev buluruz rahat ederler ya da bulana kadar bizimle olurlar falan diye ama yok paşam ömere de ben bu davranışı yakıştıramadım en azından lafla yapsaydı icraatla olmasa da hala şaşkınlık içerisindeyim, onları öyle bırakıyor ya ahh paşam ahh, yani düğüne gitmesi de birşey değiştirmez ki sonuçta kankası yılmaz feride de kızkardeşi konumunda paşamda sözlüsü mecburi bir katılım olur ama ben hala ev kısmına takıldım ne olcak şimdi:)

ayy evt ya...ben de dikkat etmiştim...sen ben elif diyodu ferideye...bu kadın doğum yapacak acımazmı haline...annemle filizde bizle kalsa olurmu feride onları bırakamam demeliydi...başlarında benden başkası yok demeliydi...haklsın cnm...iyi hatırlattın..feride sözlüsü yılmaz kankası ama filiz de kardeşi...filiz o durum için acı çekerken ömerin kimin hatrına olursa olsun orda olmamalı...tabii düğünde ferideye eşlik ediyosa bu lafım...yok öylesine denk geldiyse dediklerimi geri almasını da bilirim..:img-wink:

ilaydacik
23-05-07, 14:52
Aslı, Yılmaz’dan vazgeçecek mi?

Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğreniyor. Ve Düğün hazırlıkları yapan Aslı’nın bundan sonraki kararı merakla bekleniyor.

Filiz’in mutluluğu ellerinden kayıp giderken, Handan ve Ömer’in içleri kan ağlamaktadır. Yılmaz, Aslı’ya dönüp dönmemesi konusundaki kararı Filiz’e bırakır. Yılmaz kederli gözlerle, Aslı’nın heyecanla nikaha hazırlanışını izler. Şanssızlıklar, Feride’yle düşledikleri mutlu yuvayı kurmak için canını dişine takıp çalışan Ömer’in peşini bırakmaz.

Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğrenir. Bebek, geleceğini Yılmaz’la evlilik hayalleri üzerine kuran Aslı’nın, tutkuyla sevdiği adamdan vazgeçmesine yetecek mi?

dizidizidiziler
23-05-07, 14:54
Sen şimdiden de Cibiliyetsiz ömer diye.. Çünkü Ömer'in düğüne Feride için gideceği gün gibi aşikar...:icon_whis

filizim+y
23-05-07, 14:55
resimlere baktım da aslı kızın durumu hiç iyi değil bana nikah kıyılmadan öğrendiklerinden dolayı bayılacakmış gibi geldi şimdi bir de onun hastane sahnelerini izleyeceğiz umarım öyle birşey olmaz, filizin birşeyleri onaylamasını ister gibiydi ama filiz bence "evet yılmazın bebeği" demez ben filizi tanırım, aslının üzülmemesi için dile getirmez ama fena karıştı ortalık...

archshe
23-05-07, 14:57
Ömer halinden cok memnun gözüküyor, baksana gülücükler eksilmiyor yüzünden. Nede olsa Filizin nikaha gidecegini tahmin etmiyordur, ise gidiyorum ben diye cikmisdir evden:img-hyste sonra hazir dügün varken kurtlarimizi dökelim diye gitmistir dügüne. Ikince resimdede Filizi görmüstür, yüzü aslimis pasamizin:img-hyste

fena yakalandı filize:img-hyste ömer hayırsız bir adam olmaya başladı ailesi için konu feride olunca kendi yoluna bakıyo:icon_sorr

dizidizidiziler
23-05-07, 14:58

Nerden alsın kız.. 5 kuruş parası yok.. çalışmıyor.. Ellerindeki tek varlık eski ev..
O da neden hala satılıp paraya çevrilmedi anlayamıyorum. Bu arada Filiz evi geri almak için canını dişine taktı, evin satılması parasının da Ömere verilmesi önerildi. :img-cool2 Bu ailede Filiz'e hiç değer verilmedi. 1 kere bile..

1 Küçük altın için ev de satılmaz ki? :img-hyste

cemotara
23-05-07, 14:59
Resimleri gördüm ortalık iyice karışacak gibi herkes düğünde
Benim anlamadığım handan gerçekleri söylemek için gitmiştir filizde engel olmak için ama ömerin ne işi var orda anlamadım.Eğer gerçekleri söylemek içinse veya filiz oraya gitti diye gitmişse birşey demem ama davetli olarak ferideyle katılmışsa ozaman gerçekten ayıp etmiş yani ömerin kardeşi için kesinlikle o düğüne gitmemesi gerekiyor ama gördüğüm kadarıyla maalesef ki düğüne ferideyle katılmış hemde kardeşinin durumunu bile bile

ferman336
23-05-07, 15:00
"Karsiliksiz asktir" diyorsun,Aslinin yasadiklari.Güzel !Senin asik oldugun bir adam var ama o sana asik degil,hatta baska bir kadini seviyor,ha bu kadin yani Filiz onu hak ettimi, etme di mi bunu karistirmayalim,istersen bunu ayri tartisiriz.Sen,yani Asli bunu defalarca görüyorsun,ama görmemek icin direniyorsun,son olarak da Yilmaza,sana defalarca sordum "Filize karsi duygularin var mi diye,sen bana hayir dedin","eger hayatimda olmazsan ameliyat olmayacagim,yasamamin bir anlami yok "diyorsun ve adami duygu sömürüsü yaparak adeta nikaha sürüklüyorsun.Bunu adi karsiliksiz ask mi?Yapma Ferman!Tamam Filize ve Yilmaza kizmani anliyorum,ama bu Aslinin bencilligini görmemeni gerektirmez.
Ben evliyim,anladigim kadariyla sende evlisin.Evli ciftler birbirine bir söz verir,beraber yillar gecirir,belki ortak cocuklari da olur,ve birgün aralarindaki sevgi yok olursa,veya eslerden biri bir baskasini severse,evli ciftler dahi ayrilik karari alabiliyor.Cünkü bu evliligin artik ikisine de mutluluk getirmeyecegini görebiliyorlar.Sahsen ben artik sevilmedigimi anlasam 17 yillik evliligimi gözümü kirpmadan bitiririm.
Gelelim yeniden Asliya,ortada evlilk yok,dogru dürüst bir yakinlasma,bir iliski de yok,sadece verilmis bir söz,alinmis yanlis bir karar var.Bu karardan dönmek yerine onu sevmeyen bir adamla nikaha gitmek ,sence ne kadar dogru?Bence bu düpedüz ister sev ,ister sevme ama yanimda ol,benim ol felsefesi,bunun diger adi da bencillik.Eger senin söyledigin gibi bu sevgi ise,Allah benide sevdiklerimi de, böyle bir sevgi anlayisiyla karsilastirmasin derim!

söylediklerimi beni tuzağa düşürmek için çarpıtmamalısın fatmacım :) yılmazın bu yaptığı büyük aşksa aslının yaptığı da karşılıksız aşktır benim demek istediğim.böylece bu dizinin aşk gibi bir kavramı ne hallere sokmuş olduğunu da görmüş oluruz. aslı sana göre o dediklerini yaptı tamam kabul edelim.peki 1.1 neler yaptı...filize güvenmiyordu, filizin kendini aldattığını düşündü ve söyleyip durdu,ortada ihanetin net belgesi bebek var.ve daha önce artık saymaktan bıktığımız filizin hataları.adam bunların hepsine bir anda kalem çekti ve forumda büyük aşık olduysa diyorum aslının duyduklarını duymamazlıktan gelmesi,gördüklerini görmemezlikten gelmesi de karşılıksız aşktır diyorum. seni aldattığını düşündüğün ve hamile olan bir kadınla herşeyi silip yeniden başlamak senin için ne kadar doğru peki? ne olursa olsun gel benimle ol nedir peki yılmazın 1,1 in yaptığı? eğer senin söylediğin sevgi bu ise Allah beni de sevdiklerimi de böyle bir sevgi anlayışıyla karşılaştırmasın ne diyeyim :)

sinem*
23-05-07, 15:01
arkadaşlar kimse cvp vermedi nolur yazın..:icon_sorr :icon_sorr

evet 80.bölümde bitiyor

Nerden alsın kız.. 5 kuruş parası yok.. çalışmıyor.. Ellerindeki tek varlık eski ev..
O da neden hala satılıp paraya çevrilmedi anlayamıyorum. Bu arada Filiz evi geri almak için canını dişine taktı, evin satılması parasının da Ömere verilmesi önerildi. :img-cool2 Bu ailede Filiz'e hiç değer verilmedi. 1 kere bile..

valla ya...ailesi için paralandı hala ailesinden bir şey görmedik :img-hyste ömer ev tutar filizler ne olacak meçhul bari ben kendimi kurtarayım diyor herhalde :img-hyste

modest2000
23-05-07, 15:03
Özellikle altını çizmek istiyorum tekrar ASLI filiz ve yılmazın arasına girmedi. Aslı diziye geldiğinde bile Filiz ve Yılmaz ayrılmışlardı. Ama Cem onların arasına girdi evet. Cem onları ayırmak için elinden geleni yaptı. Oysa Aslı onları ayırmak için hiç de oyun falan yapmadı.

Kaldı ki bende Aslı Yılmaz ilişkisini değil Yılmaz Filiz ilişkisini isteyenlerdenim. Ama Bu üçlü arasında hatanın Aslıya çıkmasına da tamamen karşıyım.

Sevgili eva,
bir insanın hastalığını,kendi ölümünü kullanarak karşısındaki evlenmeye zorlaması bence bal gibi araya girmedir.Ayrıca bu bencil bir davranış olup,hiçte iyiniyetli bir tavır değildir.Aslı ölümüyle Yılmaz'ı tehdit ederek evlenmeye zorlamakta hiçbir sakınca görmedi.Diyelimki Filiz-Yılmaz'ı gördüğü sahnenin bir teşekkür sahnesi olduğuna inandı,öyle bile olsa Aslı'nın kendi ameliyatını bir koz olarak kullanarak Yılmaz'ı evet demeye mecbur etmeye hakkı yoktur.Bu psikolojik baskıyı yaparken Aslı şunu düşündü mü?"beni sevdiğini söylemeyen bir insanı ameliyatımı koz olarak kullanarak evliliğe zorlamaya hakkım var mı?Filiz'i sevmese bile başkasını sevecek belki.Benim bunu engellemeye hakkım var mı?"
Hastalık hepimiz için malesef.Ama hastalık hiçbirimize isteklerimizi elde etmek konusunda en ufak bir baskı yapma hakkını vermez diye düşünüyorum.Bazı insanların kendilerini acındırarak birşeyler elde etmeyi içine sindirmesini normal karşılayamıyorum.
Bu beraberlikte Yılmaz'ın hatasını zaten kabul ediyoruz.Hatta dominant hata Yılmaz'ındır.Ancak Aslı faktörünü de görmezlikten gelemiyorum.:img-wink: Aslı'nın yerinde Filiz olsaydı,olaylar yine de böyle mi gelişirdi sizce?Filiz hastalığını kullanır mıydı?Aslı gibi Yılmaz'a resmen "ölümümle yaşamam sana bağlı" demeye getirir miydi?:img-yes:

archshe
23-05-07, 15:04
Sevigli archshe,
Ömer'in düğüne gitmesi bana da biraz tuhaf geldi ama diziyi izlemekte yarar var..

Bu arada Aslı-Filiz kapıması var.. Zeynep Hanım'ın bakışlar nefis.. Yiyecekmiş gibi bakıyor :) Tabi olanları Yılmaz Bey de arkadan seyrediyor.. Aslında gelinen senaryonun ufak bir resmi.. Gecen bölüm Yılmaz kararı Filiz'e bırakarak bu resmi cizmiştir kendince..
NOT: Bir diger tahminim Yılmaz'ın bahisleri topluyor olmasıdır :img-hyste

Ayrıca düğünde Alp'in olmasına da cok sevindim.. Cok mu kötüyüm ne :img-blush

Bir diger husus bu bölümde özel olarak izleyecegim karakterler: Fahriye, Salih, Aynalı..
Bu karakterlerin hepsi Yılmaz'ın su anki ruh halinin farkındalar.. Nikah zamanı takınacakları tavrı cok merak ediyorum..

Bir de fragmanda Ömer ile Feride yüzüğü taktıktan sonra sanki aralarında bir mevzu oluyor.. Tatsız birsey sanki.. İnsallah olaylar sarmalamaz.. Sunun surasında kac bölüm kaldı :img-help:

ömer konusunda beklemekteyim...bölümü izleyeyim ozaman diyececğim lafımı...alp e gelirsek bu çocuğu seviyorum ve nalana uygun buluyorum..bende mi kötüyüm:icon_sorr

ferman336
23-05-07, 15:06
Sevgili ferman abi, avatarındaki nazar boncuklarını görünce aklıma geldi. Biz boşuna Yılmaz'a yükleniyoruz. Asıl suç bizde o kadar övdük övdük bir nazar duası okutmadık. Herkes kıskanarak baktı Yılmaz'a sonunda nazar değdi. Artık çok geç acaba cinci hocaya falan mı gitsek :img-help: Belki içine cin falan girmiştir tövbe tövbe çarpılacağım şimdi :img-hyste

he walla denmavi doğru diyorsun :) sözde mualla bişiler yaptı ama nefesi kuvvetli değilmiş demek ki:img-hyste cin bile utanır be böyle bir kabulü yaptırmaya kesinlikle uzaylı bu:img-hyste

sude9
23-05-07, 15:07
oy oy oy o ne resimler öyle...gerçeği öğrenen Aslı emin olmak için Yılmaz'ı atmış salonun bir ucuna gitmiş Filiz ile konuşuyor..annenin söyledikleri doğrumu diye sorgulayacak herhalde...yine iş sarpa sardı Filiz evet cevabını vermez,Filiz'in cevabına rağmen bu sefer Aslı duyduklarına ve gördüklerine inanırmı acaba.Yılmaz'da ölüm fermanını bekleyen zanlı gibi,merakla uzaktan kızları izlemekte:) Belkide strese dayanamayan Aslı zaten hasta bayılıverir herkes hastahaneye taşınır

Ömer-Feride ise bir resimde mutlu bir resmde sorun var gibi ve ikiside düğün görüntüsü....Feride kendisine gelen iş teklifinden bahsettide mi ortam bir anda gerildi acaba?olur ya Ömer'e yardım etmek için teklifi kabul edip etmeme konusunu gündeme taşımıştır.

ferman336
23-05-07, 15:13
ferman abim yılmaz artık ne istediğini anladı ölümden dönüşüyle sen yine bunu anlatma bana diyeceksin ama zaten kaç bölümdür filize karşı yumuşamıştı hal, hareketler o yöndeydi bu bölümde sözlere döküldü size bir anda geldi bana zemini hazırlanmıştı gibi geldi ama acele oldu mu evet ama abrtılan kadar değil, eşitlemede filizyılmaz eşitliyorlar abi yeryüzüyle işleri yok:):) yetişeceğimde hızlısın baksana kaç kişiye yetişiyorum:)

evet filizim yumuşamıştı...yılmaz ikisine de sahip çıkacağını söylemiş ,hayatını ortaya koymuştu..ama böyle bir kabulleniş içinde değildi..olaylar böyle giderken yılmaz öğrenmeliydi bebeği.kimse bir şey kazanamadı bu şekliyle senaryodan..ne oldu ben ve benim gibi düşünenler için yılmazı bitirdiler. daha zemine döktükleri beton kurumadan senaristler üzerine bastı...al işte sonuç...yıkım..Allah rahmet eylesin iyi adamdı bizim eski yılmaz:good:

SBR
23-05-07, 15:14
[QUOTE=secoms;3431798]Bazı arkadaslar Fİliz'in nikaha gitmesinin ardında farklı nedenler arıyorlar ki, bu arkadasların ben Filiz karakteri yeterince iyi tanımadıgını düşünüyorum.. Nitekim Filiz bu sekilde düşünen arkadaslara en iyi cevabı bu bölümün ilk sahnesinde verecektir..

NOT: Bölüm izlemeden bu denli keskin yorum yapmanın saglıklı olmadıgını defalarca gördük :img-wink:

biraz geçte olsa cevap vereyim o arkdaşlardan biri olarak ben yeterince karakterleri etüt ettiğimi düşünüyorum ben sadece orda düşüncemi dile getirdim bence yanlış .herkes handanı durdurmak için gittiği konusunda aynı fikiri paylaşmış tabii ki herkes saygım var ben sadece bu konunun gündeme getirilmeyişinden rahatsızlık duydum::img-yes:

EvaLongoria
23-05-07, 15:14
Sevgili eva,
bir insanın hastalığını,kendi ölümünü kullanarak karşısındaki evlenmeye zorlaması bence bal gibi araya girmedir.Ayrıca bu bencil bir davranış olup,hiçte iyiniyetli bir tavır değildir.Aslı ölümüyle Yılmaz'ı tehdit ederek evlenmeye zorlamakta hiçbir sakınca görmedi.Diyelimki Filiz-Yılmaz'ı gördüğü sahnenin bir teşekkür sahnesi olduğuna inandı,öyle bile olsa Aslı'nın kendi ameliyatını bir koz olarak kullanarak Yılmaz'ı evet demeye mecbur etmeye hakkı yoktur.Bu psikolojik baskıyı yaparken Aslı şunu düşündü mü?"beni sevdiğini söylemeyen bir insanı ameliyatımı koz olarak kullanarak evliliğe zorlamaya hakkım var mı?Filiz'i sevmese bile başkasını sevecek belki.Benim bunu engellemeye hakkım var mı?"
Hastalık hepimiz için malesef.Ama hastalık hiçbirimize isteklerimizi elde etmek konusunda en ufak bir baskı yapma hakkını vermez diye düşünüyorum.Bazı insanların kendilerini acındırarak birşeyler elde etmeyi içine sindirmesini normal karşılayamıyorum.
Bu beraberlikte Yılmaz'ın hatasını zaten kabul ediyoruz.Hatta dominant hata Yılmaz'ındır.Ancak Aslı faktörünü de görmezlikten gelemiyorum.:img-wink: Aslı'nın yerinde Filiz olsaydı,olaylar yine de böyle mi gelişirdi sizce?Filiz hastalığını kullanır mıydı?Aslı gibi Yılmaz'a resmen "ölümümle yaşamam sana bağlı" demeye getirir miydi?:img-yes:

Filiz ile Aslıyı kıyaslamaya geçersek benim kelimelerim tükenmez. Bütün hareketleri değerlendiririm. En azından Aslı, Filiz gibi aptallık yapmaz, Cem den intikam alıyım düşüncesine kapılıp da etrafındakilere zarar vermezdi.

Ayrıca Aslı Yılmaz a sadece onu sevdiğini söylemişti. Yılmaz'ın Filiz i unutmadığını biliyordu evet. Ama Yılmaz da buna rağmen gidip Aslıya evlenme teklifi etti. Yeni bir başlangıç istediğini söyledi. Filiz i de tamamen sildiğini söyledi. Bu durumda Aslının bütün ümitlerini Yılmaz a bağlaması normal değil mi? Ben olsam bende bağlarım.

Hastalık konusuna gelirsek, Aslıya her fırsatta yanındayım işaretini veren Yılmaz en kritik noktada Aslıyı bırakıp gidecek miydi? Aslı hastalığını kullanmadı sadece ameliyattan önce evlenmek istedi. Aslıya göre zaten evleneceklerdi. He bi gün önce he bi gün sonra düşüncesi ile davrandı. Zaten kendisi de dedi, Ölmeden önce karın olmak istiyorum diye. Ölme riskini göz önüne alarak Yılmaz ile bi an önce evlenmek istedi. Yılmaz ı zorlamak için değil.

EvaLongoria
23-05-07, 15:16

Yahu bunların kapı gibi evleri var ne diye hala mızırdanıyorlar ki.. ? Ömer paşam sattırsın evi Gaziden iki ev alırlar yahu :)

Hem birinde Annesi oturur birinde de Ömerler. Ama dizinin sonunda bi bakarmışız Müjgan dermiş Handan a bende yalnızım beraber oturalım Handan cım kanki de olduk hazır diye :)

sinem*
23-05-07, 15:20
Filiz ile Aslıyı kıyaslamaya geçersek benim kelimelerim tükenmez. Bütün hareketleri değerlendiririm. En azından Aslı, Filiz gibi aptallık yapmaz, Cem den intikam alıyım düşüncesine kapılıp da etrafındakilere zarar vermezdi.

Aslıda ceme tokat atıcamda intikam alıcam diye yılmaz evde kal demesine rağmen yılmazların peşinden gitmişti :img-hyste Bunun sonucunda da biri vurulabilirdi ama olaylar filize bağlanacağından bir şey olmadı :)

ferman336
23-05-07, 15:22

Ayrıca Aslı Yılmaz a sadece onu sevdiğini söylemişti. Yılmaz'ın Filiz i unutmadığını biliyordu evet. Ama Yılmaz da buna rağmen gidip Aslıya evlenme teklifi etti. Yeni bir başlangıç istediğini söyledi. Filiz i de tamamen sildiğini söyledi. Bu durumda Aslının bütün ümitlerini Yılmaz a bağlaması normal değil mi? Ben olsam bende bağlarım.

Hastalık konusuna gelirsek, Aslıya her fırsatta yanındayım işaretini veren Yılmaz en kritik noktada Aslıyı bırakıp gidecek miydi? Aslı hastalığını kullanmadı sadece ameliyattan önce evlenmek istedi. Aslıya göre zaten evleneceklerdi. He bi gün önce he bi gün sonra düşüncesi ile davrandı. Zaten kendisi de dedi, Ölmeden önce karın olmak istiyorum diye. Ölme riskini göz önüne alarak Yılmaz ile bi an önce evlenmek istedi. Yılmaz ı zorlamak için değil.

kihkihkih :) bu kadar mı güzel yazılır be evacım :img-hyste filiz olunca herşey iyi,güzel,kutsal,aşk,meşk aslı olunca bencil,yapışık....ahhh ahhh ne adamdı be eski yılmazım...mekanı cennet olsun:img-hyste :good:

EvaLongoria
23-05-07, 15:24
kihkihkih :) bu kadar mı güzel yazılır be evacım :img-hyste filiz olunca herşey iyi,güzel,kutsal,aşk,meşk aslı olunca bencil,yapışık....ahhh ahhh ne adamdı be eski yılmazım...mekanı cennet olsun:img-hyste :good:

Ah ah eski YIlmaz olsa zaten bunlar başımıza gelmezdi ki ferman abicim. Rahmetli bizi hiççç üzmezdi ah ah..

Yaf Filiz i sevmediğimi zannedenler olabilir ama yanılıyorlar. Kaldı ki ben Tuba Büyüküstün ü de çok daha fazla severim. Tanıdığım en içten insanlardandır. Ama Filiz karakteri ile Aslı karakterini kıyaslamaya gelince Filizin eksilerinden artılarını göremeyiz bile.

sinem*
23-05-07, 15:24
Aslı ölümden dönmüştü e bir de tek başına değil yanında superman yılmaz var tabe gider kendinden emin :img-hyste

Evet ölümden dönmüş hala adama tokat atmak için peşinden gidiyordu :img-hyste çok komikti o sahneler :):)

Filizinde hem abisi,hem yılmaz hem şirketleri falan gitmişti sebepler daha iyi ya :img-hyste

byuzax
23-05-07, 15:26

Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğreniyor. Ve Düğün hazırlıkları yapan Aslı’nın bundan sonraki kararı merakla bekleniyor.

Aslının kararı belli yılmazla filize mutluluklar...

Filiz’in mutluluğu ellerinden kayıp giderken, Handan ve Ömer’in içleri kan ağlamaktadır. Yılmaz, Aslı’ya dönüp dönmemesi konusundaki kararı Filiz’e bırakır. Yılmaz kederli gözlerle, Aslı’nın heyecanla nikaha hazırlanışını izler. Şanssızlıklar, Feride’yle düşledikleri mutlu yuvayı kurmak için canını dişine takıp çalışan Ömer’in peşini bırakmaz.

Ömerin işinde bir aksaklık çıkacak zaten belliydi bu kadar üstünde durulmasından dolayı

Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğrenir. Bebek, geleceğini Yılmaz’la evlilik hayalleri üzerine kuran Aslı’nın, tutkuyla sevdiği adamdan vazgeçmesine yetecek mi?

Yeterr Yeterrrrr :img-hyste

filizim+y
23-05-07, 15:26
resimlerde yılmaz uzaktan hayatının iki kadınına bakıyor biri sevdiği diğeri vaad de bulunduğu, yılmaz çok merak edecek aralarındaki paylaşamadıklarının ne olduğunu kendine dermiş "vay be ben neymişim baksana neredeyse benim yüzümden saç baş gidecekler, aslında fena olmaz öyle yapsalarda ben de nikahtan yırtsam ne güzel olur" şaka tabi yılmaz çok fena bakıyor kendi eserlerine birini kandırarak aşık etti sonrasında avlanan kendi oldu, diğerinde yine kandırarak vaad de bulundu ama bu sefer pişman oldu

yılmaz bayılmazsa iyidir bu kadar tansiyonu yüksek nikaha dayanamaz hem hep gelinler mi bayılır bir kere de yılmaz bayılıversin:img-hyste :img-hyste olmaz mı hem yeni versiyon diyorlar ya bunu yapması şart bence (sen ne düşünüyorsun ferman abi)

ferman336
23-05-07, 15:29
Ah ah eski YIlmaz olsa zaten bunlar başımıza gelmezdi ki ferman abicim. Rahmetli bizi hiççç üzmezdi ah ah..

Yaf Filiz i sevmediğimi zannedenler olabilir ama yanılıyorlar. Kaldı ki ben Tuba Büyüküstün ü de çok daha fazla severim. Tanıdığım en içten insanlardandır. Ama Filiz karakteri ile Aslı karakterini kıyaslamaya gelince Filizin eksilerinden artılarını göremeyiz bile.

evet evacım bizim eleman ölmeseydi herşey güllük gülistanlık olurda da bakma işte hain bir saldırıya kurban gitti..pehh...kıydılar bir yiğide :)
beni gerçek kişilikleri bağlamaz da dizideki filiz karakterini ben de çok seviyorum.yağlı ilmek bir insana bu kadar mı yakışır yahu:img-hyste as as doymuyorum walla.o da doymuyor ki çıkıp duruyor tabureye:img-pilot bu bölüm öğrendim ki üstünde kocaman bir artı olan bluz giycekmiş...görecez yani artısını:good: :img-hyste mekanı cennet olsun tosunumun...:good:

fatma-1721
23-05-07, 15:29
söylediklerimi beni tuzağa düşürmek için çarpıtmamalısın fatmacım :) yılmazın bu yaptığı büyük aşksa aslının yaptığı da karşılıksız aşktır benim demek istediğim.böylece bu dizinin aşk gibi bir kavramı ne hallere sokmuş olduğunu da görmüş oluruz. aslı sana göre o dediklerini yaptı tamam kabul edelim.peki 1.1 neler yaptı...filize güvenmiyordu, filizin kendini aldattığını düşündü ve söyleyip durdu,ortada ihanetin net belgesi bebek var.ve daha önce artık saymaktan bıktığımız filizin hataları.adam bunların hepsine bir anda kalem çekti ve forumda büyük aşık olduysa diyorum aslının duyduklarını duymamazlıktan gelmesi,gördüklerini görmemezlikten gelmesi de karşılıksız aşktır diyorum. seni aldattığını düşündüğün ve hamile olan bir kadınla herşeyi silip yeniden başlamak senin için ne kadar doğru peki? ne olursa olsun gel benimle ol nedir peki yılmazın 1,1 in yaptığı? eğer senin söylediğin sevgi bu ise Allah beni de sevdiklerimi de böyle bir sevgi anlayışıyla karşılaştırmasın ne diyeyim :)

Ben birsey carpitmadim,sadece yazdiklarini yanitladim, sana Asli ve digerlerini karsilastirma dedim.Asliyi ayri,digerlerini ayri ele alalim.Forum olarak
Yilmazin askini büyük veya kücük görmüsüz farketmez,eger kendisi icin bu yeterince büyükse ve o kadinda karar kilmissa,bu onun tercihi,her iki tarafin da birbirini istedigi bir durum var ortada,yani Yilmazin Filizi,Filizin Yilmazi.Peki Asliyi isteyen Yilmaz nerde? Istersen bir ilan verelim,belki cevap aliriz?Benim anlatmaya calistigim bu!Asliya Yilmaz bir söz vermistir,vermistir de arkasinda duramamistir.Peki Asli hala gerceklere gözlerini bile bile kapatip,nasil kendisiyle evlenmek istemeyen bir adamla son sürat nikaha gider.Sevsende ,sevmesende benimle evleneceksin hesabi ;bu ask olamaz,tekrarliyorum sadece bencilliktir.
Yilmazla Filizin durumuna gelince,onlarin ikisi de birbirini istiyor,hala israrla nasil Yilmaz böyle birseyi kabullenir dersen,kabullendi iste,var olan sebepler ona yetti ve kabullendi.Ama ortada birinin digerini istemedigi birseye zorlamasi gibi bir durum yok ."Alan memnun satan memnun" .Bunun adi asktir.
Ben böyle bir aski kabullenemem dersen ,saygi duyarim.Fakat Asli ve Filiz-Yilmaz olaylari birbirinden farkli ve bunlari farkli degerlendirelim lütfen.

sinem*
23-05-07, 15:30
resimlerde yılmaz uzaktan hayatının iki kadınına bakıyor biri sevdiği diğeri vaad de bulunduğu, yılmaz çok merak edecek aralarındaki paylaşamadıklarının ne olduğunu kendine dermiş "vay be ben neymişim baksana neredeyse benim yüzümden saç baş gidecekler, aslında fena olmaz öyle yapsalarda ben de nikahtan yırtsam ne güzel olur" şaka tabi yılmaz çok fena bakıyor kendi eserlerine birini kandırarak aşık etti sonrasında avlanan kendi oldu, diğerinde yine kandırarak vaad de bulundu ama bu sefer pişman oldu

yılmaz bayılmazsa iyidir bu kadar tansiyonu yüksek nikaha dayanamaz hem hep gelinler mi bayılır bir kere de yılmaz bayılıversin:img-hyste :img-hyste olmaz mı hem yeni versiyon diyorlar ya bunu yapması şart bence (sen ne düşünüyorsun ferman abi)

Hatta misafirler sorar yılmazda bir kibirle "benim için canım :img-polic ..Ya benim gibi mahallenin delikanlısı,muhtarı vs vs özelliklerde olan uğrunda dernekler kurulan bir adamım iki kadın benim için kavga etmiş çok mu :img-hyste hem bu ilk de değil dizi başından beri sürekli böyle filiz sabit diğer kadınlar değişiyor :img-hyste "

Yılmaz bayılmazsa aslı bayılır aslı bayılmazsa mualla hanım o bayılmazsa filiz o da bayılmazsa ben bayılıcam :img-hyste

ferman336
23-05-07, 15:32

evacım gibi güleyim kihkihkih :img-yes: bu yeni versiyondan her türlü feminen davranışı beklerim ve de hoş görürüm ben filizim...:) "ayyy bana birşeyler oluyor ayol" diye bayılırsa çok güzel olur bee...ne konu çıkar bana....düşündükçe ağzımın suları aktı walla:img-hyste "eski yılmaz " seni rahmetle anıyoruz :good:

sezinti
23-05-07, 15:36

Sevgili sinem,

Geçtiğimiz günlerde Aslı'nın aldatıldığını konusunda hem fikirdik. Ayrıca gelecek düşünmenin tamamen yanlış olduğunu yazdığınızı hatırlıyorum. Bu fikir değişikliğinizin sebebi nedir. Bir beraberlik bitmeden 3. kişinin gelecek düşünmesi 3. kişinin olaylara karşı bencilliğini gösterir. İlginç ötesi olan durum, Aslı'yı düşünüyorsun fakat Yılmaz'la gelecek düşünüyorsun. İlginç hemde hayli ilginç

Sevgili sezinti,

evet filiz yılmazı aslıya gönderdi çünkü yılmaz onunla olmak istediğini söylemiş, kararının filiz olduğunu dile getirmiş tüm bunları bilmesine rağman filiz ne yapmıştır bencillik yapmayıp aslı kıza göndermiştir sevdiğini, zaten filiz yılmazla bir gelecek düşünmedi ne dedi "aklının karışmasını istemiyorum" ve her defasında da aslıyı hatırlattı yılmaza bunları gözardı edeezsiniz, düşünülmüyor sahnelerdeki repliklere dikkat özellikle filizinkilere, aslının bakış açısı olarak öyle elbette aldatma gibi ama bunu filiz değil yılmazın tavırları yapmıştır yani sadece filiz diye düşünülemez, ama bunu düşünen yılmaz ve onaylamayan bir filiz var eğer suçlu arıyorsan yılmazdır bu bölüm bunu yapan, yani filiz onaylamamış yılmaz ise onaylanmayı beklemiştir aslı kızı aldatmışmıdır yılmaz onu üzmeden bunu halledebileceğini düşünmüş bu şekilde yapmıştır, aslı kıza yazık etti mi etti ama aslı kızda aşağı kalmadı.

filiz neden suçlu oldu şimdi bende onu anlamadım olayların ucu yılmaza dokunuyor, yılmaz geldi filize ne istediğini söyledi ama suçlu filiz oldu bende bunu anlamış değilim...

Sevgili Filizim+y

Ortada bir resim var.Resimdeki tema sözlülük bitmeden bir beraberliğin taraf olan bir karakterin 3. kişi ile olan sahnesi var. Taraflardan birinin 3. kişi ile gelecek düşünmesi var. Bu sahnelerin yorumunu cevaplamanızı bekliyorum. Aslı'nın Yılmaz'la olan sahnelerini yorumlamanızı değil, aralarındaki sevgiyi yorumlamanızı değil. Filiz ve Yılmaz sahneleri ve gelecek düşünme sahneleri olmuşmudur. Filiz, Ceyda'ya Aslı'nın ameliyatını bekleyeceğiz, ifadelerini kullanmışmıdır.
Bu sahneler, Yılmaz'ı aldatan, Filiz'i araya giren kişi yapar.

Filiz'in duruşu, İki karakter arasında beraberlik bitmeden Yılmaz'ın isteklerine kapalı olması ve İsteklerine karşı çıkmasıdır. Gördüğümüz sahnelerde Filiz'in kabahati budur ve araya giren kişi konumuna düşmüştür.

Ben sizlerden Aslı ve Yılmaz ile olan sahnelerini yorumlarınızı değil. Aslı'nın gördüğü Filiz-Yılmaz sahneyi yorumlanızı bekliyorum. Unutmayalım ki, Bakmak ve görmek çok farklıdır.

filizim+y
23-05-07, 15:36
Hatta misafirler sorar yılmazda bir kibirle "benim için canım :img-polic ..Ya benim gibi mahallenin delikanlısı,muhtarı vs vs özelliklerde olan uğrunda dernekler kurulan bir adamım iki kadın benim için kavga etmiş çok mu :img-hyste hem bu ilk de değil dizi başından beri sürekli böyle filiz sabit diğer kadınlar değişiyor :img-hyste "

Yılmaz bayılmazsa aslı bayılır aslı bayılmazsa mualla hanım o bayılmazsa filiz o da bayılmazsa ben bayılıcam :img-hyste

sinemcim çok yaşa haklısın valla elif- filiz, filiz- elif, filiz- eda, filiz - aslı filiz hep sabit diğerleri değişken takılıyor karayağızım misafirin sonuç ne oluruna yılmaz "ne olacağı belli değil mi baksana abi sabit olan kalıcı diğerleri hep değişken olmuyor ki, gerçi benim gönlümdem sabitten geçememiş ki, ama gururumu okşamıyor değil hani birbirlerini yemeleri ama sabitimin karın farkıyla diğerini ekarte edeceğine eminim, bu yüzden rahatım sence"

cnm yılmaz bayılsın hani gelinler istemedikleri nikahlarda bayılırlar ya bu sefer de yılmaz damat olarak ilk bayılan damat rekoru kırsın olmaz mı, hem aslı bayılmasın forumda melek kesildi şimdi birde bayılırsa filizyılmazı cani yaparlar, mualla da bayılmasın sende bence yılmazın hakkı bu:img-hyste

sude9
23-05-07, 15:40

süper olmu bu:img-hyste
Yılmaz yakında bir dernek kurara bu ara dernek kurma moda oldu

Yaşasın Yılmaz'lar derneği
kuruluş amacı: Kadınlara vaatler vereceksin ,her türlü yolu deneyip onları kendine aşık edeceksin...at hediye etmeler,ortak iş yapmak ,hastalananlar için kesin surette yanında olmak gerekirse hiç çekinmeden yapacasınız ...iş ciddiye binince kurtulmak için birbirlerine düşüreceksiniz...gazanız mübarek olsun:img-hyste :img-hyste

dizidizidiziler
23-05-07, 15:40

Ömerin işinde bir aksaklık çıkacak zaten belliydi bu kadar üstünde durulmasından dolayı

Canını dişine takıp çalışan Ömer? Nerde? ben hiç görmedim. Şirketi defalarca batıran hep ömer. Yok hisseleri satar, yok yurt dışında mağaza açar, yok inşaat ihalesine girer..

Son işte de çizimler kendisine ait değildi. gene filiz'in sırtından geçinmece.. Filiz olmasa açlıktan nefesi kokacak, midesi sırtına yapışacak valla..:img-hyste :img-hyste

archshe
23-05-07, 15:41
evacım cnm,
tamam aslı haklı...tamam aslı üstün filizden...he deyip geçelim...hamilesin...biz anlarız hamile insanın halinden...:img-wink: sana gerginliklik olmasın ne diyosan kabulüm..ama tek senin için geçerli..:img-hyste

mertduman
23-05-07, 15:41
slm arkadaslar

bakiyorum bazilarmiz filizci, yilmazci, aslici olup gitmissiniz. Kendi karakterinizi övüp karsi tarafida elestiriyorsunuz. Halbuki her karakter kendi rolünü cok iyi oynuyor. Yilmaz bir mahalle Delikanlisi, Filizi hala sevse bile,

"Verilmis bir söz varsa" arkasinda duran biri
hasta olan birini yari yolda birakmayan biri.:good:

filiz zengin bir aileden gelsede bile, ölümsüz aska sevgiye inanan bir, ama
mutlugudan cok etrafindakileri düsünen biri. Bu kötü birsey degil. Eger bu dizide
herkes filiz gibi düsünseydi, belki baska olurdu.:good:

aslida simdi kadar manevi yönden hep kaybetmis biri, Yilmaz hayatina girene kadar. Yarinlari görüp görmeyecegi belli olmadi icin, ölmeden önce bir mutluluk istiyor.:img-in_lo

Lakin bu bölümde dügüm cözülecek.

benim tahminin handan baska birisine bebegin yilmaz oldugunu söylerken asli gizlice dinliyecek ve sok olacak. Dügünde yilmaz evet derken asli hayir diyecek "baskasindan cocugun olurken seninle evlenmem". Bu sefer yilmaz sok olucak ve de mahalleliler. O zaman yilmazin annesin vericegi tepkiyi cok merak ediyorum.

Ömer ile feride birinci sezonda yilmaz ile elife benziyor, insallah onlar gibi olmaz.

filizim+y
23-05-07, 15:42
evacım gibi güleyim kihkihkih :img-yes: bu yeni versiyondan her türlü feminen davranışı beklerim ve de hoş görürüm ben filizim...:) "ayyy bana birşeyler oluyor ayol" diye bayılırsa çok güzel olur bee...ne konu çıkar bana....düşündükçe ağzımın suları aktı walla:img-hyste "eski yılmaz " seni rahmetle anıyoruz :good:

ferman abim ne güzel güldürdüm seni:) bu kadar da yerin dibine batırman için yazmadım ben bunu ay bir garip oldum bir an düşününce olmaz karayağızım delikanlıların hasına yılmazıma yakışmaz bu davranış biçimi, özünden birşey kaybetmemiştir bu kadar yapacak, yılmazım sen hep yaşıyorsun baka rahmet okuyanlara başka birinden bahsediyorlar sen takma kafanı:):):)

ferman336
Ben birsey carpitmadim,sadece yazdiklarini yanitladim, sana Asli ve digerlerini karsilastirma dedim.Asliyi ayri,digerlerini ayri ele alalim.Forum olarak
Yilmazin askini büyük veya kücük görmüsüz farketmez,eger kendisi icin bu yeterince büyükse ve o kadinda karar kilmissa,bu onun tercihi,her iki tarafin da birbirini istedigi bir durum var ortada,yani Yilmazin Filizi,Filizin Yilmazi.Peki Asliyi isteyen Yilmaz nerde? Istersen bir ilan verelim,belki cevap aliriz?Benim anlatmaya calistigim bu!Asliya Yilmaz bir söz vermistir,vermistir de arkasinda duramamistir.Peki Asli hala gerceklere gözlerini bile bile kapatip,nasil kendisiyle evlenmek istemeyen bir adamla son sürat nikaha gider.Sevsende ,sevmesende benimle evleneceksin hesabi ;bu ask olamaz,tekrarliyorum sadece bencilliktir.
Yilmazla Filizin durumuna gelince,onlarin ikisi de birbirini istiyor,hala israrla nasil Yilmaz böyle birseyi kabullenir dersen,kabullendi iste,var olan sebepler ona yetti ve kabullendi.Ama ortada birinin digerini istemedigi birseye zorlamasi gibi bir durum yok ."Alan memnun satan memnun" .Bunun adi asktir.
Ben böyle bir aski kabullenemem dersen ,saygi duyarim.Fakat Asli ve Filiz-Yilmaz olaylari birbirinden farkli ve bunlari farkli degerlendirelim lütfen.

Allah Allah niye karşılaştırmayacakmışız yahu...burda dizideki aşk profillerinden bahsediyorum ben...forum birine aşk diyecekse diğerine de aşk desin diyorum.alan razı satan razı mantığı aşkı açıklamaya yetiyorsa eyvallah diyim daha ne diyeyim.aslı neye zorladı yılmazı. kız bırak beni dedi olmadı, bak git kurtul benden dedi olmadı, ben seni birşeye mi zorladım dedi olmadı.siz herşeyi bilen kişiler olarak aslıyı yargılıyorsunuz...kızı görmemekle bilmemekle suçluyorsunuz. ne zamandan beridir insanlar sevdikleri adamın söyledikleri yerine ortada olmayan davranışlarından bir anlam çıkarır oldular. hayatını tehlikeye attı, yılmaz tanımadığı bir kadın yüzünden de bıçaklı bir adamla kavga edip hayatını tehlikeye attı...adamın karakteri bu diye düşünüyor olamaz mı aslı? tanımadığı biri için bunları yapan adam eskiden sevdiği biri için neler yapmaz diyemez mi?illa hala birbirlerini sevdiklerine mi yormalı bunu? ne bencilliği yaptı bu kız? birilerinin arasını mı bozdu?sevdiğime kavuşmak için her yol mübahtır mı dedi? evlilik teklifini red etmedi mi? sonra bir ton söz verilince denemeye değer diye düşünemez mi? ve bütün bunları çok bir zamanı kaldığını düşünürken düşünmesi çok mu anormal bir davranış? dediğim aşk profillerini kabul etmeyin bu sizin tasarrufunuz lakin onu yapmıyorsanız biraz hakkeniyetli davranın diyorum ben bu konuda...başka da birşey demiyorum :) eski yılmaz ruhun şad olsun:good:

EvaLongoria
Evet ölümden dönmüş hala adama tokat atmak için peşinden gidiyordu :img-hyste çok komikti o sahneler :):)

Filizinde hem abisi,hem yılmaz hem şirketleri falan gitmişti sebepler daha iyi ya :img-hyste

ama filiz tek başına kalkıştı bu işe. cem in ille de tehlikeli olduğunu anlaması için babasını öldürdüğünü öğrenmesi gerekiyormuş. valla bende bu sahnelere gülmüştüm.

ama aslının da ille de tokat atıcam sahnesine de höh demiştim yane :)

sinem*
23-05-07, 15:43
Sevgili sinem,

Geçtiğimiz günlerde Aslı'nın aldatıldığını konusunda hem fikirdik. Ayrıca gelecek düşünmenin tamamen yanlış olduğunu yazdığınızı hatırlıyorum. Bu fikir değişikliğinizin sebebi nedir. Bir beraberlik bitmeden 3. kişinin gelecek düşünmesi 3. kişinin olaylara karşı bencilliğini gösterir. İlginç ötesi olan durum, Aslı'yı düşünüyorsun fakat Yılmaz'la gelecek düşünüyorsun. İlginç hemde hayli ilginç

Evet aslının aldatıldığı konusunda hem fikirdik,ben kendini aldatmıştır demiştim ama bu ayrıntı gerçi yılmazda aldatmıştır :) Gelecek düşünmeleri hata mı demiştim valla hiç hatırlamıyorum bugünlerde ödev yapmaktan bir hal oldum:img-hyste Tamam da sende hep şu 3. kişiyi suçluyorsun filiz mi dedi yılmaz beni seviyor ama git nişanlan diye hayır,filiz yılmaza demedi ki belki beni unutursun git nişanlan diye ..Filiz aslıyı düşünüyor , yılmaza aslıyı bırak benimle evlen demiyor ..Bunu dese yılmaz zaten aslıyı bırakırdı..Bu konuda ki kesinlikle son cümlemi yazıyorum bu kısır döngü sürekli gidip duracak gibi fikirlerimiz aynı aynı şeyleri yazmaktan çok sıkıldım :img-hyste

EvaLongoria
23-05-07, 15:44
Allah Allah niye karşılaştırmayacakmışız yahu...burda dizideki aşk profillerinden bahsediyorum ben...forum birine aşk diyecekse diğerine de aşk desin diyorum.alan razı satan razı mantığı aşkı açıklamaya yetiyorsa eyvallah diyim daha ne diyeyim.aslı neye zorladı yılmazı. kız bırak beni dedi olmadı, bak git kurtul benden dedi olmadı, ben seni birşeye mi zorladım dedi olmadı.siz herşeyi bilen kişiler olarak aslıyı yargılıyorsunuz...kızı görmemekle bilmemekle suçluyorsunuz. ne zamandan beridir insanlar sevdikleri adamın söyledikleri yerine ortada olmayan davranışlarından bir anlam çıkarır oldular. hayatını tehlikeye attı, yılmaz tanımadığı bir kadın yüzünden de bıçaklı bir adamla kavga edip hayatını tehlikeye attı...adamın karakteri bu diye düşünüyor olamaz mı aslı? tanımadığı biri için bunları yapan adam eskiden sevdiği biri için neler yapmaz diyemez mi?illa hala birbirlerini sevdiklerine mi yormalı bunu? ne bencilliği yaptı bu kız? birilerinin arasını mı bozdu?sevdiğime kavuşmak için her yol mübahtır mı dedi? evlilik teklifini red etmedi mi? sonra bir ton söz verilince denemeye değer diye düşünemez mi? ve bütün bunları çok bir zamanı kaldığını düşünürken düşünmesi çok mu anormal bir davranış? dediğim aşk profillerini kabul etmeyin bu sizin tasarrufunuz lakin onu yapmıyorsanız biraz hakkeniyetli davranın diyorum ben bu konuda...başka da birşey demiyorum :) eski yılmaz ruhun şad olsun:good:

söylenecek herşeyi söylemişsin helal olsun ferman abim. hep destek tam destek yani.

kesinlikle böyle. aslı hayır bile dedi. e yılmaz ısrar etti bu kıza...

ferman336
23-05-07, 15:44
evacım cnm,
tamam aslı haklı...tamam aslı üstün filizden...he deyip geçelim...hamilesin...biz anlarız hamile insanın halinden...:img-wink: sana gerginliklik olmasın ne diyosan kabulüm..ama tek senin için geçerli..:img-hyste

arcshecim benimle dalaş :) ben hamile değilim :good: ringlerde kapışalım seninle özledim yahu:happy0064 eski yılmaz kalbimizdesin:good:

kursuni19
23-05-07, 15:47

Ferman abi, Asli degilmiydi sen olmassan ben yasiyamam degen, sen olmassan ben ameliyat olmiyacagim deyin, hayata tutunma sebebim sensin diyen...
Valla duygu sömürüsünün en alasini yapti,:img-wink: gelde simdi bu kiza gercekleri anlar, gelde bu kizdan kurtulabil:img-hyste

ferman336
23-05-07, 15:47
ferman abim ne güzel güldürdüm seni:) bu kadar da yerin dibine batırman için yazmadım ben bunu ay bir garip oldum bir an düşününce olmaz karayağızım delikanlıların hasına yılmazıma yakışmaz bu davranış biçimi, özünden birşey kaybetmemiştir bu kadar yapacak, yılmazım sen hep yaşıyorsun baka rahmet okuyanlara başka birinden bahsediyorlar sen takma kafanı:):):)

delikanlının hasını geçen c.tesi gömdük filizim..bu ona tip olarak benzeyen uzaylı modeli :) özü de kalmadı eskisinin sözü de :good: yooo ben tam olarak 2 hafta önce hastanede masada kalan yılmazım için rahmet diliyorum.:) ne adamdı be...peh...toprağı bol olsun:good:

cemotara
23-05-07, 15:48
Canını dişine takıp çalışan Ömer? Nerde? ben hiç görmedim. Şirketi defalarca batıran hep ömer. Yok hisseleri satar, yok yurt dışında mağaza açar, yok inşaat ihalesine girer..

Son işte de çizimler kendisine ait değildi. gene filiz'in sırtından geçinmece.. Filiz olmasa açlıktan nefesi kokacak, midesi sırtına yapışacak valla..:img-hyste :img-hyste

valla bu yorumuna katılmıyorum evet ömer de çok hata yaptı ceme inandı ve şirketi batırdı ama sonra bu olaylardan ders aldı ve şimdi ailesini geçindirmek için çalışıp duruyor ayrıca filizle ömer kardeş tabikide beraber hareket edecekler iş konusunda yani ömer ekmeğini taştan çıkarmaya başladı helal olsun işleride düzelecektir ve tekrar eski günlerine dönecekler ben buna inanıyorum.
Ama galiba bu bölümde ömere kızacam yani ferideyle birlikte düğüne katılıyor olacak iş değil inş. öyle birşey olmaz yoksa ömer çok fena gözümden düşer

sezinti
23-05-07, 15:49
Bu konuda haklisin.Burda Yilmaz hatali ,madem bir karar verdi önce Asliyla konusmasi gerekirdi,ama ortami da görmek lazim.Aslinin ameliyat olma durumu söz konusu.Bence Yilmaz Aslinin ameliyat kararindan vazgecebilecegi ihtimalini düsünmüs ve Asliyla konusmayi ameliyattan sonraya ertelemek istemis,Filize de niyetini,duygularini aciklamak icin gitmistir.Olaylari ,icinde bulunduklari ortami da degerlendirerek düsünürsek,olay aldatma olmaktan cikar.Zaten Asli da Yilmazin korkularini da dogruladi sag olsun,önce Yilmazi sorguladi,kendi hakliligini dile getirdi,ardindan da "ameliyat olmayacagim,yasamamin bir anlami yok "diye Yilmazi adeta kendisine evet demeye zorladi.Daha sonra Yilmaz ceresizce istemedigi halde,nikah hazirliklarina basladi.Istemeyerek evlenmenin nasil bir duygu oldugunu düsünmek bile ürkütüyor beni .Yilmaz o ruh haliyle solugu Filizin yaninda aldi,Filizde onu Asliya ugurladi.Burda aldatma söz konusu olamaz,Yilmazin son kurtulus cigliklariydi onlar.Filizin ise bu konuda hicbir sucu yok . "Bencillik" deyimi Filize asla yakistirilamaz.

Tartıştığımız konu ile sizin yazdıklarınız tamamen birbirinden bağımsız olaylardır.
Konu merkezi, Aslı'nın Yılmaz'la ve Filiz'i gördüğü sahneler ve Yılmaz ve Filiz'in gelecek düşünmesidir. Bu sahneler Yılmaz'ı aldatan ve Filiz'i araya giren kişi olarak gösterir. Aslı'nın Yılmaz'la olan sahneleri bu olaydan tamamen bağımsızdır ve bu sahneleri görmemezlikten gelmemezi sağlamaz. Yapılan hataları da görmemizlikten gelmemizi sağlamaz. Aslı aldatılmıştır.

Bazı arkadaslar Fİliz'in nikaha gitmesinin ardında farklı nedenler arıyorlar ki, bu arkadasların ben Filiz karakteri yeterince iyi tanımadıgını düşünüyorum.. Nitekim Filiz bu sekilde düşünen arkadaslara en iyi cevabı bu bölümün ilk sahnesinde verecektir..

Ve sevgili sezinti,
Filiz'in Yılmaz ile bir gelecek hayal etmesinin bencillik oldugunu söylemişsin buna hak verilebilir ama durumu öyle bir izah ve yazış seklin ediş seklin varki karsı taraf yani Yılmaz bu olaylarda hic sucu yokmuş gibi algılanıyor.. Filiz'i olayların ortasına koymuş ona göre yorumluyorsun.. Bence olayları Yılmaz eksenli düşünmek gerek nitekim en büyük hatalı O'dur..

Sevgili Secoms,
bencillik konusunda hemfikiriz :good: Yılmaz hatalıdır. Benim yanlış bulduğum, Filiz'in olayın dışında tutulmaya çalışılmasıdır. Ortada hata yapan iki karakter var sahnelerde ortadadır. Filiz'in hatasını görmemezlikten gelemeyiz değil mi ?:img-wink: Nedense, birbirinden bağımsız olaylar karşılaştırılmaya calışılıyor, umarım anlatabilmişimdir.

EvaLongoria
23-05-07, 15:50
evacım cnm,

arshecim ama böyle olmaz tadı çıkmıyo :)
ben gerilmiyorum artık. nihayetinde bi dizi. Aslı Filiz Yılmaz :) sonuç belli nasılsa yaf. filiz&yılmaz mutlu mesut olacaklar. aslı da ispanyasına dönecek biz de burada gülüp eğlenices :)

ferman336
23-05-07, 15:51
Ferman abi, Asli degilmiydi sen olmassan ben yasiyamam degen, sen olmassan ben ameliyat olmiyacagim deyin, hayata tutunma sebebim sensin diyen...
Valla duygu sömürüsünün en alasini yapti,:img-wink: gelde simdi bu kiza gercekleri anlar, gelde bu kizdan kurtulabil:img-hyste

ya kurşuni yapmayın Allah aşkına.kız hayatının dönüm noktasında hatta dönüm noktasında değil ölüm noktasında tutunacak bir dal arıyor ve sevdiği adam verdiği sözlerle yanında duruyor...duygularını ve hissettiklerini umarsızca söylemesi niye duygu sömürüsü olsun...aslı filizle yılmazın birbirini sevdiğini,birbirlerine kavşmak için bir yol bulmaya çalıştıklarını bilse de bunu yapsa o zaman duygu sömürüsü olur bu..bu haliyle duyguların dışa vurumudur sadece..eski yılmaz yolumuzu aydınlatmaya devam ediyorsun:good:

EvaLongoria
23-05-07, 15:51

Aslı en başından beri diyordu ama hastalığını öğrenmeden önce de diyordu Yılmaz a ben sensiz yapamam seninle bi ailem oldu ilk defa mutluyum falan filan diye.

E sonra da ameliyat olmak istemedi. Kız onun için ameliyat olacaktı. Zaten ameliyattan korkuyordu. Olmak istemiyordu. Yılmaz ikna etti.

Ben olsam bende öyle derim.

filizim+y
23-05-07, 15:52
Sevgili Filizim+y

Ortada bir resim var.Resimdeki tema sözlülük bitmeden bir beraberliğin taraf olan bir karakterin 3. kişi ile olan sahnesi var. Taraflardan birinin 3. kişi ile gelecek düşünmesi var. Bu sahnelerin yorumunu cevaplamanızı bekliyorum. Aslı'nın Yılmaz'la olan sahnelerini yorumlanızı değil, aralarındaki sevgiyi yorumlanımızı değil. Filiz ve Yılmaz sahneleri ve gelecek düşünme sahneleri olmuşmudur. Filiz, Ceyda'ya Aslı'nın Ameliyatını bekleyeceğiz. ifadelerini kullanmışmıdır.
Bu sahnelerYılmaz'ı aldatan, Filiz'i araya giren kişi yapar.

Filiz'in duruşu, İki karakter arasında beraberlik bitmeden Yılmaz'ın isteklerine kapalı olması ve İsteklerine karşı çıkmasıdır. Gördüğümüz sahnelerde Filiz'in kabahati budur ve araya giren kişi konumuna düşmüştür.

Ben sizlerden Aslı ve Yılmaz ile olan sahnelerini yorumlanızı değil. Aslı'nın gördüğü Filiz-Yılmaz sahneyi yorumlanızı bekliyorum. Unutmayalım ki Bakmak ve görmek çok farklıdır.

Sevgili sezinti

olaya sadece o sahne açısından bakmamı istiyorsan aslı kız için aldatılma sözkonusu bunu kabul ediyorum sadece filizyılmazı düşünmeyi aslı kız açısından bakarsak düpedüz aldatma, ama ben olayların başlangıcını, gelişimini ve devamını da biliyorum bu nedenle de olayları birbirine bağlantılı şekilde anlatmaya çalışıyorum, bu olayı yaşayan 3 taraf olduğu içinde onların yaşadıkları olaylar çerçevesinde değerlendirmeleri mi yapıyorum

filizin 3.kişi olduğunu ve araya giren olduğunu kabul etmiyorum (bunu her hareketiyle içi yana yana dile getirmiştir aslı hep ön planda tutmuştur, yılmazdan bir beklentisi olmamaıştır)
aslı kızı da olayları iyi değerlendirmediği için ve sevdiğim dediği insanın davranışlarından birşey sezinlemediği, olaylara bakmak istediği gibi bakması en azından akıllı olmaması yüzünden kızıyorum
yılmaza gelince en çok kızılması gerekenin o olduğunu düşünüyorum bu bölüm filize umut vererek her soluğu onun yanında alışı, aslıya gittiğinde bitirmek için gitmesi va yapamaması sonuç olarak bu geleceği düşünen kişi yılmaz olmuştur onaylanmak isteyen yılmazdır filiz değil dikkat edelim
son paragrafında gayet güzel bir şekilde ifade etmişsin durumu sonuç olaralk filiz değil yılmazın yaptığını konuşmak gerek çünkü filiz yılmaza hep aslıyı hatırlatmış, kendisinden beklentisi olmadığını söylemiştir, filize mal edilmesi yalnış, hem diyorsun ki "isteklerine karşı çıkması ve kapalı olması" nasıl araya giren kişi konumuna düşürür, bu filizin fedakarlığını gösterir vazgeçerek.

EvaLongoria
23-05-07, 15:52
delikanlının hasını geçen c.tesi gömdük filizim..bu ona tip olarak benzeyen uzaylı modeli :) özü de kalmadı eskisinin sözü de :good: yooo ben tam olarak 2 hafta önce hastanede masada kalan yılmazım için rahmet diliyorum.:) ne adamdı be...peh...toprağı bol olsun:good:

zaten o elektro şoku yedikten sonra bi tuhaflaştı yılmaz. narkoz etkisiyle falan da değil. şık bunu bambaşka biri yaptı. e şimdi başlalarının kanından da katmışlardır kanına.. ahh ahh yılmazım :)

jojoo
23-05-07, 15:53

şu başlığa gıcık oldum okuyunca baya bı guldum.aslı yılmazdan waz mı geçecek hey allahım ya lafa bak

e belli yanı yılmaza gıt dıycek

yazık bea yılmaza

e bi zahmet yanı wazgeçsin

sezinti
23-05-07, 15:54

Sevgili Eva,

Aslı, Yılmaz ile Filiz'in arasına girmemiştir. Yılmaz yeni bir hayat kurma isteklerini söylemiştir. Aslı'nın Yılmaz ve Filiz'in arasına girdiğini söylemleri ilginç olsa gerek. Ortada sözlenme varken Aslı, Yılmaz ve Filiz'in arasına girmiş mi oluyor. İlginç,

Hem aldatılıyorsun hemde araya girmekle suçlanıyorsun, ilginç ve enterasan.

byuzax
23-05-07, 15:54

bu son iş için canını dişine taktı ya gerisi fostur... ne demişler geçmişe mazi ...

yesimcan
23-05-07, 15:55
fargamn cikti özet cikmiss resimler cikmiss...

resimlere baktimda acayip gülesim geldi ya:img-hyste :img-hyste one öylee asli filizi yiyicekmis gibi bakiyo kizaa orda sac basa girerlerse hic sasirmamak gerekirr:img-hyste
asli filize öyle bakiyoda bi resimdee filizdee sinirlenmiss gibi bakiyo(yoksa banami öyle geldi?) asli kesinn handanin anlattiklarinin dogru olup olmadigini soruyoo allahimm sabir verr yaa aslicimm kizim cnm bnmm sen filiz yilmazi el ele görmedin mii senn onlarin birbirlerine nasilbaktiklarini görmedin mii yilmazin mutsauzlugunu görmedin mi daha bunlar gibi büssürü seyy daha hala vazgecmiyoo hala filize sormanin pesindee pess yanii bidee handan gelin odasinda söylüyo galibaa asli hala yilmazin kolundaa nikah masasina geliyoo ne yapmaya calisiyoo??
insan hemen o anda kendini toparlarr yilmaza gidip herseyi anlatir ve salonu terke ederr ne olursa olsun ama asli daha biseylerin pesinde hala kol kola yilmazlan salona gidiyo o yetmiyo filize gidip dogru olup olmadigini yada biseyler soruyoo inanamiyorumm....

filiz dedigim gibi bi resimdee sinirli gibii bence ordaa daha fazla dayanamayip dogru oldugunu söylüyooo!!

fragmandada acayip montaj etmisler salona giriyolar sora bakismalar var arada aslinin dolu gözlerlen bakmasini gösteriyoo bence orda nikah masasindaa hayir dedigi zamann agliya agliyaa filizin yilmazdan hamiile oldugunu haykiriyoo gibi bana öyle geldi yani o bakismalarda gözüü dolmuss gibi deyill buzaman kadar anlamadii o bakislari bundan sorami anlicakk hatta gözleri bile dolucak? hic gülesim yoktu:img-hyste :img-hyste

ama bisey söylemem lazimkii asliyaa üzüldümm ama bu duruma gelmesii daha co üzülmesii birazda olsa kendindende kaynaklaniyoo

Fettan
23-05-07, 16:01
Yılmaz Filiz'e hala kendisini sevdiğini söylemiş aynı şekilde Filiz'de Yılmaz'a bunları söylememiş olsada zaten birbirilerini seviyorlardı ...Yani eğerki aldatma ise en başta duygusal aldatma var,(Kİ BENCE DEĞİL)bunlar sonra dile geldi sözlü aldatma deniliyor..

Yani Filiz ne yapmalıydı onca şeyden sonra Yılmaz kendisi ile ilgili hislerini açıkladıktan sonradamı kendini çekip duygularını inkar edip oynamaya devam etseydi ...Bebeği söylemediği için zaten kızılıyor..Duygularını inkar etseydi Filiz forum yıkılırdı..

Aldatma değil başından beri inatdı,gururdu boşu boşuna birbirinden ayrıılan bir çift var ve ben son bölümün son 15 saniyesi deği bir iki bölüm onları beraber izlmeke istiyorum...Birbirine bu kadar yakışan birkaç çiftten biri Filiz Yılmaz ve artık birlikte olmalılar .....

EvaLongoria
23-05-07, 16:02
Sevgili Eva,

Aslı, Yılmaz ile Filiz'in arasına girmemiştir. Yılmaz yeni bir hayat kurma isteklerini söylemiştir. Aslı'nın Yılmaz ve Filiz'in arasına girdiğini söylemleri ilginç olsa gerek. Ortada sözlenme varken Aslı, Yılmaz ve Filiz'in arasına girmiş mi oluyor. İlginç,

Hem aldatılıyorsun hemde araya girmekle suçlanıyorsun, ilginç ve enterasan.

İşte sevgili sezinti bende ısrarla bunu söylemeye anlatmaya çalışıyorum ama nedense olmuyor. Aslı birden bire karakedi ilan edildi. Oysa ki onun bir suçu yok. O bu ikilinin arasına hiç bir zaman girmedi.

ferman336
23-05-07, 16:04
bu son iş için canını dişine taktı ya gerisi fostur... ne demişler geçmişe mazi ...

doğru walla uzaycım...batırmadığı bi o yaşlı adamın kumaş dükkanı vardı :) senelerdir duruyor dedi gideyim de onu batırayım diye düşündü herhal :img-hyste ömere zaten yeni firmaları batırmak zevk vermiyor şarap misali eski firmaları daha çok seviyor:img-hyste dedim size yılmazı öldürmesinler dizideki herkese salça olurum diye:img-hyste :good: eski yılmaz güneş gibi parlıyorsun gönlümüzde...:good:

sinem*
23-05-07, 16:04
İşte sevgili sezinti bende ısrarla bunu söylemeye anlatmaya çalışıyorum ama nedense olmuyor. Aslı birden bire karakedi ilan edildi. Oysa ki onun bir suçu yok. O bu ikilinin arasına hiç bir zaman girmedi.

yok evacım şuan kara kedi olan filiz :img-hyste ilan edilen de filiz :icon_whis Aslı hiçbir zaman girmedi ben asla aslı araya girdi demiyorum :)

ferman336
23-05-07, 16:07

kihkihkih :) evacım ortada konusu geçen filizse karaya ak,aka kara demen lazım yahu forumda..:img-hyste bir türlü idrak edemedin yani...teessüf ederim :good:

fatma-1721

"Alan razi ,satan razi " demem her iki tarafinda birbirini istedigini ifade etmek icindi,bir aski anlatma bicimi,mantigi degildi.
Asli neye zorladi Yilmazi diyorsun,yeniden siraliyorum Ferman:
Evet Asliya Yilmaz evlenme teklifi etmistir ve bir söz vermistir,ama arkasinda duramamistir.Asli gözünün önünde gerceklesen olaylari ,bu olaylari siralamayacagim cünkü yoruldum artik,bilerek görmezlikten gelmistir.
Evet Asli Yilmaza Filizi seviyormusun,ona karsi duygularin var mi ,diye sormustur,varsa ben gidiyorum demistir,ardindan da,ben ameliyat olmayacagim,artik yasamamin hicbir anlami yok demistir,böylece Yilmazin ona Filize karsi hissettiklerini itiraf etmesini,engellemistir.Yilmazin iki secenegi kaldi,ya Asliyi terk edip Filize dönmek ve Aslinin ölüme dogru yol aldigini izlemek,ya da Asliyla evlenmek.Bu zorlamak degilde nedir?
Ben sana senaryonun yanlisliklari konusunda,karakterleri radikal bir bicimde degistirmeleri konusunda hak verdim.Yilmazin Filizi kabullenisini,hazmedemeyisini
de anlayisla karsiliyorum dedim,yazilarimda mantik anlayisini rencide edecek bir söz sarfetmedim.Senden de ayni anlayisi,saygiyi beklemek hakkim sanirim.
Ayrica Asli konusunda söyleyeceklerim bu kadar,icim disim Asli oldu,daha fazlasini kaldiramayacagim.

EvaLongoria
yok evacım şuan kara kedi olan filiz :img-hyste ilan edilen de filiz :icon_whis Aslı hiçbir zaman girmedi ben asla aslı araya girdi demiyorum :)

arada kara kedi yok. filiz ile yılmaz ın ilişkisi bittiği için aslı yılmaz a evet dedi. şimdi aslı bebeği öğrendiğinde yılmaz ile ilişkilerini bitirecek filiz ile yılmaz olacak.

karakedi yok bu dizide.. superman var herkül var zeyna var ama karakedi yok arkadaşlarrr...

EvaLongoria
23-05-07, 16:10
"Alan razi ,satan razi " demem her iki tarafinda birbirini istedigini ifade etmek icindi,bir aski anlatma bicimi,mantigi degildi.
Asli neye zorladi Yilmazi diyorsun,yeniden siraliyorum Ferman:
Evet Asliya Yilmaz evlenme teklifi etmistir ve bir söz vermistir,ama arkasinda duramamistir.Asli gözünün önünde gerceklesen olaylari ,bu olaylari siralamayacagim cünkü yoruldum artik,bilerek görmezlikten gelmistir.
Evet Asli Yilmaza Filizi seviyormusun,ona karsi duygularin var mi ,diye sormustur,varsa ben gidiyorum demistir,ardindan da,ben ameliyat olmayacagim,artik yasamamin hicbir anlami yok demistir,böylece Yilmazin ona Filize karsi hissettiklerini itiraf etmesini,engellemistir.Yilmazin iki secenegi kaldi,ya Asliyi terk edip Filize dönmek ve Aslinin ölüme dogru yol aldigini izlemek,ya da Asliyla evlenmek.Bu zorlamak degilde nedir?Sana senaryo konusunda
Ben sana senaryonun yanlisliklari konusunda,karakterleri radikal bir bicimde degistirmeleri konusunda hak verdim.Yilmazin Filizi kabullenisini,hazmedemeyisini
de anlayisla karsiliyorum dedim,yazilarimda mantik anlayisini rencide edecek bir söz sarfetmedim.Senden de ayni anlayisi,saygiyi beklemek hakkim sanirim.
Ayrica Asli konusunda söyleyeceklerim bu kadar,icim disim Asli oldu,daha fazlasini kaldiramayacagim.

Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Aslı Yılmaz a sorduğunda cevabını almıştır. Evet ya da Hayır diye sormuştur Aslı. Yılmaz da hayatımı borçlu olduğum kadına teşekkür ettim o kadar demiştir. Hayır demiştir.

cemotara
23-05-07, 16:14
Aslı filizle yılmazın arasına girmemiştir yani burda aslının bir suçu yok ama aslıya şurda kızıyorum hiçbirşeyi görmemek ve anlamamak için diretiyor ve filizle yılmazı elele gördüğü halde yılmazın yalanlarına inandı belkide işine geldi ve evlenmek için ısrar ediyor ve yılmazı nikaha zorluyor

sinem*
23-05-07, 16:15
Bu şarkı filizden yılmaza gelsin :):) çok güzel oluyor

yarım kalan bir şeyler var
aklımdan hiç çıkmıyorlar
hataları bende aradın yıllarca yar
hata senin kanında var:img-hyste

saçmalayıp duruyorum
bazen kendimden korkuyorum
birisi var mı kalbinde doğru söyle
arkadaşça soruyorum

farzet seninle hiç tanışmadık
sarılıpta ağlaşmadık
yastıklara baş koymadık
sabret bak şimdi yüzün gülüyor

bu ayrılık nedenini herkes benden biliyor
aynı şehirde nefes almak bile bana yetiyor
herşey gönlünce olsun
üç gün sonra hayat bitiyor..

sezinti
23-05-07, 16:17
. şimdi aslı bebeği öğrendiğinde yılmaz ile ilişkilerini bitirecek filiz ile yılmaz olacak.

karakedi yok bu dizide.. superman var herkül var zeyna var ama karakedi yok arkadaşlarrr...

Sevgili Eva,

Yeni bir konuya dikkati çektiğin için çok teşekkür ederim. Aslı, bebeğin babasının Yılmaz olduğunu öğrendiğinde evlilikten vazgeçiyorsa, Aslı'nın bir çocuğun sağlıklı büyümesi konusundaki hassasiyetler ile Filiz'in bebeği söylememe konusundaki tüm mazeretlerinin yanlış olduğu konusunda Filiz'e ders vermiş oluyor.

kursuni19
23-05-07, 16:17

aklımdan hiç çıkmıyorlar

saçmalayıp duruyorum
arkadaşça soruyorum

sarılıpta ağlaşmadık
yastıklara baş koymadık

herşey gönlünce olsun

Hakkaten cok uymus sinem:img-yes: Valla bundan daha güzel uyan bir sarki yoktur heralde

fatma-1721
23-05-07, 16:19
Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Aslı Yılmaz a sorduğunda cevabını almıştır. Evet ya da Hayır diye sormuştur Aslı. Yılmaz da hayatımı borçlu olduğum kadına teşekkür ettim o kadar demiştir. Hayır demiştir.

Baska bir caresi var miydi allah askina!Yilmaz önce sessiz kaldi,Aslinin elleri kanlar icerisindeydi,ardindan da Asli ameliyat olmayacagim dedi.Yani bu bölümü defalarca izledim;eger sizin izlediginiz farkli bir bölümse söyleyin de bende izleyeyim.Zeynep Beserleri "esir kalpler"de izledim ve begendim ,ama senaristler Asli karakterinde savunacagim bir taraf birakmadi kusura bakmayin.Yorumlarimla size saygisizlik ettiysem,özür dilerim,maksadim sadece dizi karakterini elestirmekti.

tugi_gs
23-05-07, 16:19

aklımdan hiç çıkmıyorlar

saçmalayıp duruyorum
arkadaşça soruyorum

sarılıpta ağlaşmadık
yastıklara baş koymadık

herşey gönlünce olsun

valla süpersin sinem...:img-hyste :img-hyste ellerine sağlık harika olmuş...

filizim+y
23-05-07, 16:26
evet özetimizi yorumlayalım hem biraz da gülümseyelim:)

Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğreniyor
aslı kız öğreniyormuş bebeği “alacağın olsun yılmaz senin benim hayallerimi yıktın, ben verecektim sana bebeği, senin için cildimin bozulmasını bile umursamıyordum, ama sen ne yaptın gittin başkasında hayata dönderdin bu hayali ne olaak şimdi yazık değil mi bana, benim hayallerime olmadı be yılmazım ama haberin yokmuş o zaan bir çıkış noktam var söylemeyiveririm sana, sen öğrenene kadar bende çokdan hamile kalmış olurum, nasılsa nkah olmadan evlenmem dedim şimdi de bebek olsun ondan sonra derim sen de yersin değil mi tabi yersin”:img-hyste

Ve Düğün hazırlıkları yapan Aslı’nın bundan sonraki kararı merakla bekleniyor.
Bebeği öğrenmiş ama hiçte umrunda değilmiş gibi devam eder aslı kız “ayy şimdi bu bebeği düşünüp de hayallerini kurduğum nikahımı berbat edemem, anası düşünmemiş ki ben düşüneyim, kararım belli son süret nikah hazırlıklarına devam valla buldum kaçırmam birde evde kalma korkusu yaşamıyım cnm, hazır her dediğimi yapan bir eş bulmuşum kendime” :img-hyste

Filiz’in mutluluğu ellerinden kayıp giderken, Handan ve Ömer’in içleri kan ağlamaktadır.
Filiz “yılmazdan kurtuldum nihayet alacak birini bulduk, piyango aslıya çarptı beni de kurtardı ne diyim, Allah mesut etsin, dur tekmeleme oğlum şaka yapıyorum içimin rahatlaması için yoksa en iyi sen biliyorsun neler çektiğimi, gerçi sana da haksızlık bu ama ne yapayım bencil olamıyorum bu lafın ilk kısmı şöyleydi bebeğim “sensiz olamıyorum” baban demiştim vakti zamanında, ahh yılmazım ahhh”:icon_sorr
Ömer “anne biz bu kadar çok mu dua ettik bunlar birleşmesin diye hani birşeyi 40 defa söyleyince olurmuş ya, bizde o kadar söyledik sanırım baksana yılmaz başkasıyla evleniyor kardeşim içi kan ağlıyor, ne yaptık biz böyle en iyisi şimdiden başlayalım “Allahım bu nikah olmasın, yılmaz filiz kavuşsun biz inandık onların aşkına” diye başlasak yetiştiririz nikaha hadi anne elini çabuk tut”:icon_sorr
Handan “haklısın oğlum kendi elimizle sonunu hazırlamışız konuşturma beni de aklım karışmasın nasıldı “Allahım bu nikah olmasın, yılmaz filiz kavuşsun, biz inandık onların aşkına” böyleydi dimi başladım ömer senin ki kaç oldu”:(

Yılmaz, Aslı’ya dönüp dönmemesi konusundaki kararı Filiz’e bırakır.
Yılmaz “karar senin bu son şansın filiz bak benim gibi adamı istesende bulamazsın şu yeryüzünde benim gibi akıllı, karizma, aşık, zengin ne ararsan herşey mevcut seni zorlamak istemem nasılsa piyasada benle evlenmek isteyen çok sen bilirsin”:icon_whis

Yılmaz kederli gözlerle, Aslı’nın heyecanla nikaha hazırlanışını izler.
Yılmaz “filiz ne diyim sana yine beceriksizliğinle beni bu kıza bıraktın ya ne desem boş kederlerden ölüm giydim sayende, şu kızda amma meraklaıymış evlenmeye dünden razı böylelerinden korkmak gerek ama sevdiğim dediğim beni elleriyle verirsen olacağı bu”:icon_sorr

Şanssızlıklar, Feride’yle düşledikleri mutlu yuvayı kurmak için canını dişine takıp çalışan Ömer’in peşini bırakmaz.
Ömer “feridem bize kem gözler nazar ediyor ya herşey tam düzelecek diyoruz, bu sefer tamam diyorum ama baksana şu işe , sanırım filizle yılmazın makus talihi bize de bulaştı yanlarında kala kala onların uğursuzluğu mu desem ne desem, en iyisi şunları bir araya getirelimde bizd ekendimizi kurtaralım ne dersin”:img-yes:

Aslı “ne bu be her dakka hatırlatıyorsunuz bebek yılmazın diye tmm saf değilim anladım ama anlamamazlık işime geliyor, kesin sesinizi”:img-hyste

Bebek, geleceğini Yılmaz’la evlilik hayalleri üzerine kuran Aslı’nın, tutkuyla sevdiği adamdan vazgeçmesine yetecek mi?
Aslı “daha önce de söyledim kararım kesin yılmazla evleneceğim daha neyi anlamak istemiyorsunuz filiz cadısına mı bırakıyım adaı sömüre sömüre ne hale getirdi, bari kalan ömründe benle mutlu bir hayat geçirsin, hoş cenaze suratlı sözlüm şu sıralar ama düğün heyacanı yoksa mutluluktan uçuyorda belli edemiyor, utangaç cnm.”:img-hyste

lawinia
23-05-07, 16:31
Sevgili Eva,

Yeni bir konuya dikkati çektiğin için çok teşekkür ederim. Aslı, bebeğinin babasının Yılmaz olduğunu öğrendiğinde evlilikten vazgeçiyorsa, Aslı'nın bir çocuğun sağlıklı büyümesi konusundaki hassasiyetler ile Filiz'in bebeği söylememe konusundaki tüm mazeretlerinin yanlış olduğu konusunda Filiz'e ders vermiş oluyor.

aslında dizyi izlemeden konusmak cok dogru olmasa da aslı bebeği salona gelmeden önce öğreniyo olmalı böyleyse madem aralarından cekilecek niye yılmazın kolunda salona girerken görüyoruz aslıyı? hadi handana güvenmedi diyelim ama sahsen böyle bi sey basıma gelse hiç inanmayacagım bi kişi bile söylese hemen koluna girip salona da gidemezdim. ha arada bunu yılmaza sorar yılmaz da hayır derse bilemem ama o zaman niye resimlerde gördüğümüz üzere filizin yanına gidiyo diye de düsünürüm.

EvaLongoria
23-05-07, 16:33
Sevgili Eva,

Yeni bir konuya dikkati çektiğin için çok teşekkür ederim. Aslı, bebeğin babasının Yılmaz olduğunu öğrendiğinde evlilikten vazgeçiyorsa, Aslı'nın bir çocuğun sağlıklı büyümesi konusundaki hassasiyetler ile Filiz'in bebeği söylememe konusundaki tüm mazeretlerinin yanlış olduğu konusunda Filiz'e ders vermiş oluyor.

Kesinlikle sevgili sezinti.

Aslı bu konudaki hassasiyetini gösterecek Filiz in haftalardır gösteremediği hassasiyeti yani. En başında Yılmaz a bunu söylemeliydi.

sezinti
23-05-07, 16:35

Sevgili Ferman ve Sevgili Eva,

Konu, Aslı olunca bütün oklar Aslı üzerine olur, Filiz ve Yılmaz'ın gelecek düşünmesi ve bunu iki tarafın onaylaması bencillik olmuyorda, Aslı'nın Yılmaz'a konu hakkında söz hakkı vermesi ve aldığı cevap karşısındaki davranışları bencillik oluyor. İlginç ötesi durum, bir karakterin davranışları bencillik olmuyor ama diğer karakterin davranışları bencillik oluyor. Bencillik neydi ? Birini hatalı bulmadan önce diğer bir karakterin hatalarını görmezlikten gelmek. Diğer karakterin hataları nedense anlayabiliyoruz ama diğer karakterin hatalarını anlamamaya çalışmak. Hangisi doğru, hangisi yanlış.

tugi_gs
23-05-07, 16:38
evet özetimizi yorumlayalım hem biraz da gülümseyelim:)

aslı kız öğreniyormuş bebeği “alacağın olsun yılmaz senin benim hayallerimi yıktın, ben verecektim sana bebeği, senin için cildimin bozulmasını bile umursamıyordum, ama sen ne yaptın gittin başkasında hayata dönderdin bu hayali ne olaak şimdi yazık değil mi bana, benim hayallerime olmadı be yılmazım ama haberin yokmuş o zaan bir çıkış noktam var söylemeyiveririm sana, sen öğrenene kadar bende çokdan hamile kalmış olurum, nasılsa nkah olmadan evlenmem dedim şimdi de bebek olsun ondan sonra derim sen de yersin değil mi tabi yersin”:img-hyste

Ve Düğün hazırlıkları yapan Aslı’nın bundan sonraki kararı merakla bekleniyor.
Bebeği öğrenmiş ama hiçte umrunda değilmiş gibi devam eder aslı kız “ayy şimdi bu bebeği düşünüp de hayallerini kurduğum nikahımı berbat edemem, anası düşünmemiş ki ben düşüneyim, kararım belli son süret nikah hazırlıklarına devam valla buldum kaçırmam birde evde kalma korkusu yaşamıyım cnm, hazır her dediğimi yapan bir eş bulmuşum kendime” :img-hyste

Filiz’in mutluluğu ellerinden kayıp giderken, Handan ve Ömer’in içleri kan ağlamaktadır.
Filiz “yılmazdan kurtuldum nihayet alacak birini bulduk, piyango aslıya çarptı beni de kurtardı ne diyim, Allah mesut etsin, dur tekmeleme oğlum şaka yapıyorum içimin rahatlaması için yoksa en iyi sen biliyorsun neler çektiğimi, gerçi sana da haksızlık bu ama ne yapayım bencil olamıyorum bu lafın ilk kısmı şöyleydi bebeğim “sensiz olamıyorum” baban demiştim vakti zamanında, ahh yılmazım ahhh”:icon_sorr
Ömer “anne biz bu kadar çok mu dua ettik bunlar birleşmesin diye hani birşeyi 40 defa söyleyince olurmuş ya, bizde o kadar söyledik sanırım baksana yılmaz başkasıyla evleniyor kardeşim içi kan ağlıyor, ne yaptık biz böyle en iyisi şimdiden başlayalım “Allahım bu nikah olmasın, yılmaz filiz kavuşsun biz inandık onların aşkına” diye başlasak yetiştiririz nikaha hadi anne elini çabuk tut”:icon_sorr
Handan “haklısın oğlum kendi elimizle sonunu hazırlamışız konuşturma beni de aklım karışmasın nasıldı “Allahım bu nikah olmasın, yılmaz filiz kavuşsun, biz inandık onların aşkına” böyleydi dimi başladım ömer senin ki kaç oldu”:(

Yılmaz, Aslı’ya dönüp dönmemesi konusundaki kararı Filiz’e bırakır.
Yılmaz “karar senin bu son şansın filiz bak benim gibi adamı istesende bulamazsın şu yeryüzünde benim gibi akıllı, karizma, aşık, zengin ne ararsan herşey mevcut seni zorlamak istemem nasılsa piyasada benle evlenmek isteyen çok sen bilirsin”:icon_whis

Yılmaz kederli gözlerle, Aslı’nın heyecanla nikaha hazırlanışını izler.
Yılmaz “filiz ne diyim sana yine beceriksizliğinle beni bu kıza bıraktın ya ne desem boş kederlerden ölüm giydim sayende, şu kızda amma meraklaıymış evlenmeye dünden razı böylelerinden korkmak gerek ama sevdiğim dediğim beni elleriyle verirsen olacağı bu”:icon_sorr

Şanssızlıklar, Feride’yle düşledikleri mutlu yuvayı kurmak için canını dişine takıp çalışan Ömer’in peşini bırakmaz.
Ömer “feridem bize kem gözler nazar ediyor ya herşey tam düzelecek diyoruz, bu sefer tamam diyorum ama baksana şu işe , sanırım filizle yılmazın makus talihi bize de bulaştı yanlarında kala kala onların uğursuzluğu mu desem ne desem, en iyisi şunları bir araya getirelimde bizd ekendimizi kurtaralım ne dersin”:img-yes:

Aslı “ne bu be her dakka hatırlatıyorsunuz bebek yılmazın diye tmm saf değilim anladım ama anlamamazlık işime geliyor, kesin sesinizi”:img-hyste

Bebek, geleceğini Yılmaz’la evlilik hayalleri üzerine kuran Aslı’nın, tutkuyla sevdiği adamdan vazgeçmesine yetecek mi?
Aslı “daha önce de söyledim kararım kesin yılmazla evleneceğim daha neyi anlamak istemiyorsunuz filiz cadısına mı bırakıyım adaı sömüre sömüre ne hale getirdi, bari kalan ömründe benle mutlu bir hayat geçirsin, hoş cenaze suratlı sözlüm şu sıralar ama düğün heyacanı yoksa mutluluktan uçuyorda belli edemiyor, utangaç cnm.”:img-hyste

:img-hyste harikasın yaa valla bravo harika olmuş...senin bu diyalogların süper oluyo..

EvaLongoria
23-05-07, 16:38
Baska bir caresi var miydi allah askina!Yilmaz önce sessiz kaldi,Aslinin elleri kanlar icerisindeydi,ardindan da Asli ameliyat olmayacagim dedi.Yani bu bölümü defalarca izledim;eger sizin izlediginiz farkli bir bölümse söyleyin de bende izleyeyim.Zeynep Beserleri "esir kalpler"de izledim ve begendim ,ama senaristler Asli karakterinde savunacagim bir taraf birakmadi kusura bakmayin.Yorumlarimla size saygisizlik ettiysem,özür dilerim,maksadim sadece diz