PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 22

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

archshe
24-05-07, 10:02
Sevgili Ebru

Dizide çizilen Ömer karakteri cibiliyetsiz biri değildir. Açıkçası gerek okuduğum yorumlar gerekse dizide çizilen abuk senaryodan ötürü, Filiz'le Ömer'in çok sevdiğim bağlarından soğudum. Ömer yetişkin bir birey olarak ayağını Filiz'e göre uzatacak değildir. Bu dizinin hata ve yalan makinesi karakteri ikinci sezon itibarıyle Filiz'dir. Onu baya bir geriden de Yılmaz takip etmektedir. Ömer cibiliyetsiz biriyse aynı yalanı-neden İtalya'ya gittiğini-halen daha sevdiğine açıklamamış bir karakter nedir? Sevdiği adamın beş yaşındaki günahsız bir çocuğu yetim bıraktıracak kadar cani olduğunu düşünen kadın nedir? Sevdiğim dediği adam dayak yiyince hiçbir delili yokken Ömer'i asıp kesen karakter nedir? Peki o çok sevdiğini söylediği abisi cezaevinde dayak yediği halde Yılmaz'dan gelen yardım teklifini bloke edip, onun hayatına ipotek koyan kişi hangi sıfatı hak etmektedir? Onu geçtim Yılmaz yücegönüllülük yapıp Ömer için kan bulup hastane parasını ödeyip yeniden onu kurtarmak isterken bu yardıma sırt çevirip Ömer'i hapishaneye gönderen karaktere ne demek gerekir? Onu geçt,im şimdiki dert ortağı Ceyda'ya Murat'ın ilgisini kıskanıp onunla 7 ile 12. bölümler arası çıkan kişi Filiz değil midir? Hatta Murat'la olan flörtüne noktayı koymadan Yılmaz'la Filiz çıkmamış mıdır?

Ömer'in tek bir hatası vardır Filiz'e karşı. Kürtaj olmasını istediği için hatalıdır. Ama bunda da tavrı nettir, entrika kumpas çevirmemiştir.

daha önceden iyi ki sana bunun bir şaka olduğunu dedim yoksa vay halime yani..ömerin düğüne ne sebeple giderse gitsin gitmesi bence yanlıştır bunu dile getirdim...kullandığım kelime de espri yapma maksadıyla kullanılmıştır..bunları bilmene rağmen böyle bir yorumla karşılaşmak beni açıkçası üzdü..ömere bişey denilince filiz hakkında plağa alınmış gibi aynı şeyleri yazmanı doğru bulmuyorum...sen ömere dersen ben de filize yazarım mantığıyla hareket ediyosun ...dikkat ettim de her ömer eleştirisine verdiğin cvpta filizin hataları ile devam ediyosun konu filizin hatası olsun olmasın...şimdi mesela bence ömer düğünde olmamalıdır derken neden konuyu taa buralara kadar çektiğini hiç anlamış değilim...nasıl bir bağlantı kurduysan artık...konu filiz olunca ben inatçı ve fanatik ilan ediliyorum ama hep anlattığım ve anlamadığınız benim gerçekten filiz karakterini anladığım...suçladığınız gibi inatçı yada fanatik değilim...bana dün akşam benimle filiz ömer konusunda yarışa girme ebru demiştin...valla böyle bi yarışta ben yokum ama sen varsın galiba...amacım ömerle filizi yarıştırmak olmadı...
sevgili berna'ya da durumu espri yaptığımı anlattım ve bernayla anlaştık..kendisine teşekkür ederim anlaşamadığımız noktalarda beni eleştirirken taa filizin hatalarına inmeden sadece yazdıklarıma eleştiri getirip cevapladığı için...
hepiniz kendinize iyi bakın...şu son 5 bölümü kafam rahat izlemek istiyorum..empati yapamıyorum :img-yes: bu yüzden aranızda olmayacağım...hepinize iyi yorumlar sağlıcakla kalın...hepinizi tanıdığıma memnun oldum...gerçekten çok güzel arkadaşlar edindim forumdan ve görüşmeye devam edicem...bundan sonra yazılarla değil sadece okuyan olarak aranızda bulunucam...belki istediğiniz empati ortamı sağlanmış olur..

forever_bim
24-05-07, 10:11
Sevgili Ebru

Gereksiz alınganlık yaptığını düşünüyorum. Alınganlık yapması gereken benim aslında. Nedenine gelirsem buyur oku:

Cibiliyetsiz: soysuz, sütü bozuk, karaktersiz, ahlaksız, mayası bozuk..
ana baba terbiyesi görmemiş, şımarık , dur sustan anlamayan, sinir bozucu, bir o kadarda ukala , hiperaktif bozması küçük çocuklara yönelik kullanılan* bir sıfat cibilliyeti olmayan ya da onu kaybeden.

Kaldı ki ben Ömer'in o düğüne katılmayacağını düşünüyorum, kot pantolonla düğüne gidildiği nerde görülmüş. Gitse bile yanlış bir şey yaptığına inanmıyorum. Ömer yanlış yapınca ilk ben yazarım onun hatasını.

filizim+y
24-05-07, 10:14
he walla kapı gibi verdi cevabı :) ben de düşünüyorum kara kara şimdi...ilanı yeniledim:img-hyste

arkadaşlar aranıyor...şartlar aşağıdaki gibidir;
-- eski yılmazcı
-- şiir duygusu olan
-- kafiye yeteneği gelişmiş
-- takım çalışmasına uygun
-- ehliyeti olan
-- seyahat konusunda rahat
-- filizin hatalarını ayan beyan gören
-- yılmazın cenazesinde bulunmuş kişiler aranıyor...maaş dolgundur...haftalık olarak bir sıkımlık diş macunu verilecektir.gelin bu yükselen yeni değerde yerinizi alın :img-hyste

eski yılmaz kalbimizdesin:good:

ilana başvurmak istiyorum karşı tarafta olsam da değerlendirileceğimi beni şartsız öncesini sonrasını düşünmeden, özelliklerimle kabul edeceğinizi düşünüyorum en azından şansımı denemek istiyorum:img-hyste

-- eski yılmazım aynı bende hala
-- forumda şiirlerim beğenirler (ben değil forumdaşlarım söyli:))
-- kafiyeden de az buçuk anlarız
-- takımlık ruhum da var
-- ehliyetim yok alacağım en kısa zamanda
-- seyahat de problem değil
-- filizin hatalarını görüyorum kim demiş görmezden geldiğimi
-- yılmazım ölmedi ki cenazesinde bulanayım

artık değerlendirme sizlerin ama diş macunu olmaz, bu kadar özelliğe değil mi hakkımızı arayalım:img-hyste :img-hyste (forumdailarım ferman abi okumasın kendimi işe aldırayım ki ben kendi kendimle baş edebilirim nasılsa, yani bir nevi kandırmaca sessiz olun:img-hyste :img-hyste )

ferman336
24-05-07, 10:15
daha önceden iyi ki sana bunun bir şaka olduğunu dedim yoksa vay halime yani..ömerin düğüne ne sebeple giderse gitsin gitmesi bence yanlıştır bunu dile getirdim...kullandığım kelime de espri yapma maksadıyla kullanılmıştır..bunları bilmene rağmen böyle bir yorumla karşılaşmak beni açıkçası üzdü..ömere bişey denilince filiz hakkında plağa alınmış gibi aynı şeyleri yazmanı doğru bulmuyorum...sen ömere dersen ben de filize yazarım mantığıyla hareket ediyosun ...dikkat ettim de her ömer eleştirisine verdiğin cvpta filizin hataları ile devam ediyosun konu filizin hatası olsun olmasın...şimdi mesela bence ömer düğünde olmamalıdır derken neden konuyu taa buralara kadar çektiğini hiç anlamış değilim...nasıl bir bağlantı kurduysan artık...konu filiz olunca ben inatçı ve fanatik ilan ediliyorum ama hep anlattığım ve anlamadığınız benim gerçekten filiz karakterini anladığım...suçladığınız gibi inatçı yada fanatik değilim...bana dün akşam benimle filiz ömer konusunda yarışa girme ebru demiştin...valla böyle bi yarışta ben yokum ama sen varsın galiba...amacım ömerle filizi yarıştırmak olmadı...
sevgili berna'ya da durumu espri yaptığımı anlattım ve bernayla anlaştık..kendisine teşekkür ederim anlaşamadığımız noktalarda beni eleştirirken taa filizin hatalarına inmeden sadece yazdıklarıma eleştiri getirip cevapladığı için...
hepiniz kendinize iyi bakın...şu son 5 bölümü kafam rahat izlemek istiyorum..empati yapamıyorum :img-yes: bu yüzden aranızda olmayacağım...hepinize iyi yorumlar sağlıcakla kalın...hepinizi tanıdığıma memnun oldum...gerçekten çok güzel arkadaşlar edindim forumdan ve görüşmeye devam edicem...bundan sonra yazılarla değil sadece okuyan olarak aranızda bulunucam...belki istediğiniz empati ortamı sağlanmış olur..

:( seni fanatiklikle suçlayan biri olarak bu yorumuna cevap vermek isterim arcshecim. seni fanatiklikle itham ettim zira ben de yılmaz konusunda fanatiğim.. buna ister karakteri anlıyorum de ister deme :) kötü anlamda söylenmiş bir şey değil yani..şöyle bir düşündüm de şimdi, sensiz ringler eskisi gibi olmaz be.. bana şöyle güçlü kuvvetli rakipler lazım...siz olmadan filizi asmak bana tat vermez ki yahu. siz karşı çıkacaksınız ki ben ipi biraz daha yukarı çekecem:good: bu mesaj empati anlamında değil sempati anlamında yazılmıştır:img-yes: hem siz olmazsanız nasıl yakalayacağız aslının mesleği konusunda ki gariplikleri di mi ama? sen gel etme eyleme geri dön ringlere...didişelim senle..:good:

nike79
24-05-07, 10:17
Bu forumu diziyi izlemeden okusam Filiz icin neler dusunurdum?? Karaktersiz , yalanci, bencil..Oysa kiz hepimiz gibi hatalar yapan ama temiz kalpli, alcakgonullu, mutevazi, namuslu, kisilik sahibi, isinde basarili, dunyalar guzeli bir kadin.
Filiz'in hatalarini boyle arka arkaya sayanlar kendi hayatlarinda hic mi hata yapmiyorlar? Ya da baslarina onca sey gelse hep dogru mu davranirlar??

emraht
24-05-07, 10:19

günaydın şimdi çözdün sanırım forumu:img-yes:
forum 3.5 kişinin tekelinde biri ömeri savunur, gözlerinden nefret fışkırasıya bu çocuk doğmayacak diye bağırır. ekran karşısında bile ürkerim o aşk adamı melek olur forumda. biri tutuğunu koparan inanmadığını yapmayan kız olarak tanıtılır oysa görülen saf salağın önde gidenidir. ama forumda birileri onuda yüceltir toz kondurmaz. esas oğlan aşkı yüzünden grurundan taviz vermiştir. vay efendim o ölmüştür 5 bölüm bunlarımı çekeceğiz? en iyisi hiç gırış yapmadan bu saçmalıkları izleyip gülmek.

EvaLongoria
24-05-07, 10:25

ben buraya yazmadan kafam rahat etmiyo be canım. sende öyle yap. sadece gül geç gerekirse.. bak ben aslıcıyım diyorum gülüyorum geçiyorum. yapma.. ringlerde sağlam kal..

ferman336
24-05-07, 10:25
ilana başvurmak istiyorum karşı tarafta olsam da değerlendirileceğimi beni şartsız öncesini sonrasını düşünmeden, özelliklerimle kabul edeceğinizi düşünüyorum en azından şansımı denemek istiyorum:img-hyste

-- eski yılmazım aynı bende hala
-- forumda şiirlerim beğenirler (ben değil forumdaşlarım söyli:))
-- kafiyeden de az buçuk anlarız
-- takımlık ruhum da var
-- ehliyetim yok alacağım en kısa zamanda
-- seyahat de problem değil
-- filizin hatalarını görüyorum kim demiş görmezden geldiğimi
-- yılmazım ölmedi ki cenazesinde bulanayım

artık değerlendirme sizlerin ama diş macunu olmaz, bu kadar özelliğe değil mi hakkımızı arayalım:img-hyste :img-hyste (forumdailarım ferman abi okumasın kendimi işe aldırayım ki ben kendi kendimle baş edebilirim nasılsa, yani bir nevi kandırmaca sessiz olun:img-hyste :img-hyste )

ehueu:) sevgili filizim hanım;
gönderdiğiniz cv elimize geçmiş ve insan kaynakları departmanımız tarafından değerlendirilmiştir..bu bağlamda cv niz incelendiğinde en temel şart olan eski yılmazcı olma durumuna uymadığınız hatta uymadığınız gibi eski yılmaz hakkında çokca olumsuz yazılar yazdığınız belgeler incelenerek saptanmıştır. eski yılmazın ölümünü kabullenmemiş olmanız zaten başlı başına cv nizin çöpe gitmesine neden teşkil etmiştir.kısaca pozisyon dolmuştur :) ileride ihtiyaç duyulursa cv nizde yazılı olan iletişim bilgilerinizden size ulaşılacaktır.gerçi hiç ümitlenmeyin yahu...imkanı yok:img-hyste

eski yılmaz toprağın bol olsun be:good:

forever_bim
24-05-07, 10:27
Hasan yazdıklarını hayretler içinde okudum küçük bir şakayı taa buralara kadar getirmişsin valla.Filizin dizi başından beri hatalarını saymışsın şimdi bende kalkıp ömerin hatalarını sayıcam sonra kavga edicez sonra yok empati yaptım sonra yok bilmem ne yaptım.Şu empati kavramını sadece kendi sevdiğimiz karakter tarafından değilde diğer karakterler tarafından da yapsak..Her şeyi filize atıp elini eteğini çekmek bu forumdaki en kolay iş ..Neyse bundan sonraki beş bölümde kavgasız gürültüsüz geçirmek istiyorum.Kimseyle kavga etmek istemiyorum ..

İkinci yazdığına da bence forumu bir daha oku derim ..Bu forumda kimseye yaranamayan kimmiş daha iyi anlaşılır tüm mesajları okuduğunu biliyorum ama ..:icon_whis

Açıklama yapmayacaktım bu konuda ama gene de yazma gereği duydum. Ben de kavgasız gürültüsüz bir forum istiyorum. Ama haksız eleştiriye gelemiyorum. Filiz'le Yılmaz bugünkü hallerini en fazla birbirlerine saygı duymamalarına, iletişimin mihenk taşı olan konuşmanın bu çift için tümüyle pantomim olmasına, Cem'in ve Handan'ın pis entrikalarına ve birbirlerine güvenmemelerine borçlular. Bu kadar büyük hatalarla bir olay gerçekleşmiş ve çift bu noktaya gelmişse, olayların bu noktaya gelmesinde katkı payı en az olan Aslı, Ömer ve Mualla Hanım'ın eleştirilmesi komik oluyor. Kaldı ki fragmandan da net değil gidip gitmediği Ömer'in. Ömer değil miydi defalarca git bu bebeği Yılmaz'a açıkla diyen? Ömer değil miydi 69. Bölümde Yılmaz'a meyhanede "İnsanın bir yerlerde kendinden var olan bir parçadan habersiz olması kadar kötü birşey yoktur" diyen. Bizim kaytan bıyıklı değil miydi, Yılmaz'a defalarca üstüne basa basa "Filiz Cem'i istemedi, hiç onunla olmadı" diyen? Bu karakter sırf Yılmaz Filiz ilişkisini onaylamadı diye haftalarca eleştirilen adam olmadı mı? Şimdi de eleştirilecek o kadar konu varken onun davete icabet etmesi mi eleştirildi? Sırf fragmandan yola çıkılarak?

Ebru'nun dediğine katılıyorum bize deniyor ama nevzatı sevmeyen sürekli ona dağdan kaçmış gibi yorumlar yapan biz değildik.Nevzatı bu forumda savunacak kimse olmadığından aslının olayı gibi olmadı.

Bu arada bu ilişkinin faturası diğerlerine daha çok çıktı arada aslıya,muallaya ,ceme ,handana yazsak sorun mu olacak.Muallanın tavırlarını başından beri sevmiyorum yazıyorum,aslının saflığını sevmiyorum yazıyorum ayrıca bayıldıktan sonra bayılmışım galiba diyen bir karakterden her şeyi beklediğim için onlarıda yazıyorum.Bundan sonra da yazıcam.

İlk sezon Müjgan hanım kötü kadın olmuştu neden kızının iyiliğini düşünüp zengin biriyle evlensin diye söylediği için ,kendi çektiği acıları o yaşamasın diye bu yılmaz elif ilişkisine sözle karışmıştı ama herkes müjgan hanımı kötü ilan etmişti sürekli eleştiriliyordu kadın.Ömerinde sözle karışmaları oldu bu ilişkiye hiçbir zaman bir plan ya da arkadan iş çevirme yapmadı aynı müjgan hanım gibi ama ömer eleştirilince okları direk filize çevriliyor.Yani bu forumda ilk defa olan bir şey değil bu zaman ki tepki sadece filizi eleştirmeyip aslıya ya da diğerleri eleştiriliyor diyeyse ben bunda iyi niyet arayamıyorum kusura bakmayın...

Nevzatı sevmediğinin gerekçesi ta en sondaki olayla ilgiliyse çok ileri görüşlü oluyorsun :) çünkü diziye girdiğinde evli olduğu meydanda değildi,öyle bir şey çıkma ihtimali vardı yani ihtimaller üzerine sevmemiş demek oluyor.

Nevzat'ı başından beri gözüm tutmamıştı. Bu konuda fazla öngörülüyüm. İnsanları çabuk deşifre ederim. Sağolsun o da beni yanıltmadı.

ferman336
24-05-07, 10:29
forum 3.5 kişinin tekelinde biri ömeri savunur, gözlerinden nefret fışkırasıya bu çocuk doğmayacak diye bağırır. ekran karşısında bile ürkerim o aşk adamı melek olur forumda. biri tutuğunu koparan inanmadığını yapmayan kız olarak tanıtılır oysa görülen saf salağın önde gidenidir. ama forumda birileri onuda yüceltir toz kondurmaz. esas oğlan aşkı yüzünden grurundan taviz vermiştir. vay efendim o ölmüştür 5 bölüm bunlarımı çekeceğiz? en iyisi hiç gırış yapmadan bu saçmalıkları izleyip gülmek.

saçma sapan bulduğun mesajları ve yorumları böylesine izandan yoksun,seviyesi oldukça tartışmalı ve saçmalığın daniskası bir biçimde yazılmış bir yorumla taçlandırdığın için teşekkür ederim yılmaz öldü diyen biri olarak. eğlenmeyi şiar edinmiş biri olarak böyle mesajları okumaktansa ziyaretçi olarak bile girmemeyi yeğlerim foruma...buyrun siz yazın siz okuyun kendi meşrebinizce:good:

filizim+y
24-05-07, 10:31
ehueu:) sevgili filizim hanım;
gönderdiğiniz cv elimize geçmiş ve insan kaynakları departmanımız tarafından değerlendirilmiştir..bu bağlamda cv niz incelendiğinde en temel şart olan eski yılmazcı olma durumuna uymadığınız hatta uymadığınız gibi eski yılmaz hakkında çokca olumsuz yazılar yazdığınız belgeler incelenerek saptanmıştır. eski yılmazın ölümünü kabullenmemiş olmanız zaten başlı başına cv nizin çöpe gitmesine neden teşkil etmiştir.kısaca pozisyon dolmuştur :) ileride ihtiyaç duyulursa cv nizde yazılı olan iletişim bilgilerinizden size ulaşılacaktır.gerçi hiç ümitlenmeyin yahu...imkanı yok:img-hyste

eski yılmaz toprağın bol olsun be:good:

:(:( ben önceleri ve sonraları karıştırmadan objektif olacağınızı düşünmüştüm ama yanılmışım, yılmazın eskisi yani sizin taktığınız kişiye karşı ne tür olumsuz yorumlarım olmuş anlayamadım, yaşanılan son olayı kasdediyorsanız bununla ilgili çok konuştuk bir orta yol bulmadık zaten ama ben yine de bunlardan değil de özelliklerimden yola çıkarak kabul görebileceğimi düşünmüştüm, yanılmışım, zaten bu pozisyona beni almak sizlerin kendi kendinizi yıkmış olmanız demek olurdu sonuç olarak bana rakip arıyorsunuz bende şaka yollu başvurdum kabul görmemek de güzel ben olduğum yerde mutluluyum:) bakalım kim gelecek karşıma onu merak ediyorum:):)

forever_bim
24-05-07, 10:32

Birincisi

Forum kimenin tekelinde değildir. Bunu unutma.

İkincisi

Sen Aslı'cıydın kimi kandırıyorsun? Avatarını haftalarca Aslı süslemedi mi? Şimdi bizim yaptıklarımız komikse sen önce bir kendine bak zahmet olmazsa. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Ayrıca yorumlarını hakaretlerle süslemek çok hoşuna gidiyor sanırım.

EvaLongoria
24-05-07, 10:33
saçma sapan bulduğun mesajları ve yorumları böylesine izandan yoksun,seviyesi oldukça tartışmalı ve saçmalığın daniskası bir biçimde yazılmış bir yorumla taçlandırdığın için teşekkür ederim yılmaz öldü diyen biri olarak. eğlenmeyi şiar edinmiş biri olarak böyle mesajları okumaktansa ziyaretçi olarak bile girmemeyi yeğlerim foruma...buyrun siz yazın siz okuyun kendi meşrebinizce:good:

seni sakinliğe ve eplenceye davet ediyorum ferman abi.

gerektiğinde bazı mesajları dikkate almamayı senden öğrendim. şimdi sen de böyle yaparsan ortam iyice gerilir.

delfin23
24-05-07, 10:35
[QUOTE=forever_bim;3441702]Sevgili Ebru

Dizide çizilen Ömer karakteri cibiliyetsiz biri değildir. Açıkçası gerek okuduğum yorumlar gerekse dizide çizilen abuk senaryodan ötürü, Filiz'le Ömer'in çok sevdiğim bağlarından soğudum. Ömer yetişkin bir birey olarak ayağını Filiz'e göre uzatacak değildir. Bu dizinin hata ve yalan makinesi karakteri ikinci sezon itibarıyle Filiz'dir. Onu baya bir geriden de Yılmaz takip etmektedir. Ömer cibiliyetsiz biriyse aynı yalanı-neden İtalya'ya gittiğini-halen daha sevdiğine açıklamamış bir karakter nedir? Sevdiği adamın beş yaşındaki günahsız bir çocuğu yetim bıraktıracak kadar cani olduğunu düşünen kadın nedir? Sevdiğim dediği adam dayak yiyince hiçbir delili yokken Ömer'i asıp kesen karakter nedir? Peki o çok sevdiğini söylediği abisi cezaevinde dayak yediği halde Yılmaz'dan gelen yardım teklifini bloke edip, onun hayatına ipotek koyan kişi hangi sıfatı hak etmektedir? Onu geçtim Yılmaz yücegönüllülük yapıp Ömer için kan bulup hastane parasını ödeyip yeniden onu kurtarmak isterken bu yardıma sırt çevirip Ömer'i hapishaneye gönderen karaktere ne demek gerekir? Onu geçt,im şimdiki dert ortağı Ceyda'ya Murat'ın ilgisini kıskanıp onunla 7 ile 12. bölümler arası çıkan kişi Filiz değil midir? Hatta Murat'la olan flörtüne noktayı koymadan Yılmaz'la Filiz çıkmamış mıdır?

Sevgili Modum Filizin yaptıgı hataları o kadar güzel özetlemişsinki sana tamamiyle katılıyorum.:happy0064 Bende senin gibi Ömeri cibiliyetsiz bir karakter oldugunu düşünmüyorum Ömer yaptıgı hatalardan pişman olmuş ve yeteri kadar dersini almıştır.Zamanında bende ömeri eleştiriyordum.Ama bana göre artık Ömerin eleştirilecek hiç bir yanı yoktur

nike79
24-05-07, 10:35
Bak sen kendi hayatını bi insana adamayı yanlış görüyorsun ama senaristler ASLI için bunu uygun gördüler demek ki. Kaldı ki ne olursa olsun Yılmaz yanımda olsun mantığını gütseydi masada yılmaz a evet derdi. Gelecek bölüm göreceğiz ASLI hayır diyecek. Ortada bir bebek olduğu için. Yani duyarlı bir insan. Sadece bazı şeyleri göremedi. Bu da aşkının büyüklüğünden. Ve YILMAZ a olan güvencinden.

Bu bir dizi.. Dizide de hayat aşktan ibaret..

Dogru diyorsun Eva da bu sekilde bakarsak, Filiz'i de Yilmaz'i da Omer'i de, hepsini yaratan senaristler.O zaman hic birinin davranislarini tartismayalim.Hic biri gercek degil.

denmavi
24-05-07, 10:40

Ben de katılıyorum. Ama yazmama kararına değil sevgili ferman abi. Forum 3-5 kişinin tekelinden çıkmasını istiyorsa arkadaşlar kendileri de dizideki karakterlerden kimi savunacaklarsa savunmakta özgürdürler. Dizideki karakterler hakkında yorum yapılmazsa forumda tartışmanın ne anlamı kalıyor? Birbirimizle uğraşmak neden anlamıyorum. Sonuçta bu bir dizi. Burada yazılanlara karşı saygı duymak lazım. Seviye bakımından ise bu zamana kadar fazla yanlış olmadı olsa bile özür dilendi taraflar birbirleri arasında anlaştı oldu bitti. Bir yazamama kararı aldı başını gidiyor bu gidişle herkes forumda aynı sayfada takılıp kalacak herkes birinden yorum yapmasını bekleyecek.

Forumda vakit geçiriyoruz bazen gülüyor bazende sinirleniyor olabiliriz. Sinirlendiğimiz bir noktayı bu seviyede dile getirmek ne kadar doğru acaba sevgili emraht ?

nike79
24-05-07, 10:40
[QUOTE=ferman336;3442751]saçma sapan bulduğun mesajları ve yorumları böylesine izandan yoksun,seviyesi oldukça tartışmalı ve saçmalığın daniskası bir biçimde yazılmış bir yorumla taçlandırdığın için teşekkür ederim yılmaz öldü diyen biri olarak. eğlenmeyi şiar edinmiş biri olarak böyle mesajları okumaktansa ziyaretçi olarak bile girmemeyi yeğlerim foruma...buyrun siz yazın siz okuyun kendi meşrebinizce:good:[/QUO

Senin yorumlarini her zaman merakla bekleyip, okuyoruz.Genelde tamamen aksi dusuncede oluyorum seninle, bazen kiziyorum okurken ama surasi gercek ki hic bir zaman seviyesiz, bos yorumlar yapmiyorsun.Hatta forumu hep hareketlendiriyorsun. Tek bir kisinin gorusu uzerine forumu terk etme bence.

emraht
24-05-07, 10:41

seviyeyi senden öğrenecek değilim
seviye, eğer herkesi etki altında bırakmaksa, tartışmaların odak noktasını oluşturmaksa senin yorumlarına uymmayan yorumlar yapılamassa. ki insanlar savundukları şeyleri sana şirin görünerek savunmak zorunda kalıyorsa.. sende anla kendi seviyeni.

EvaLongoria
24-05-07, 10:43
Dogru diyorsun Eva da bu sekilde bakarsak, Filiz'i de Yilmaz'i da Omer'i de, hepsini yaratan senaristler.O zaman hic birinin davranislarini tartismayalim.Hic biri gercek degil.

Eee zaten biz senaristlerin yarattığı karakterleri konuşuyoruz. Ama işi sanki gerçekten de hayat meselesi gibi tartışmak bana yanlış.

Eğlenmeye açığız.

ferman336
24-05-07, 10:45
seni sakinliğe ve eplenceye davet ediyorum ferman abi.

gerektiğinde bazı mesajları dikkate almamayı senden öğrendim. şimdi sen de böyle yaparsan ortam iyice gerilir.

sakinlik ve eğlenceye eyvallah evacım da yüzümüze tükürülse yarabbi şükür diyecek halimiz de yok...ben foruma eğlence ve zevk diye girerken birileri kalkıp bunları yazacaksa buna birileri dur diyecek...kimse demezse ben derim. bu 1 değil 2 değil..

filizim+y
24-05-07, 10:46
arkadaşlar sakin olun ne oluyoruz sabah sabah eğlenmek için geliyoruz foruma gereksiz şekilde birbirimizi kırmak da niye, fikirler çatışabilir zaten çatışmazsa olmaz ama birbirimize katlanmak bu kadar mı zor, ben bu foruma saygılı, seviyeli ve hoşgörülü diye başladım yazmaya ama bakıyorum da hayali kahramanlar yüzünden arkadaşlığı es geçiyorsunuz, sonuç da baki olan dostluklar var bu dizi de bitecek öyle ya da böyle seviyesizkeşip birbirimizi kırmak niye anlamış değilim

mod değilim ama eğer kurallara aykırı ise bu msjım silebirlirsiniz ben rahatsızlığımı dile getirmek istedim kendimce, eğer gerçekten anlaştığım kişiler yorumlarından zevk aldığım kişiler olmazsa benim de burada olmamın bir anlamı kalmıyor demektir, arkadaşlık bende herşeyden önce gelir, kararlarına göre bende kararımı vereceğim bu şekilde gergin, birbirini anlamayan, birbirlerine düşüncelerini zorla kabul ettiren bir ortamada olamam bende, ne oluyor bize anlamış değilim ne de güzel muhabbet ediyorduk.

saygı ve sevgiyle kalın...

EvaLongoria
24-05-07, 10:46
sakinlik ve eğlenceye eyvallah evacım da yüzümüze tükürülse yarabbi şükür diyecek halimiz de yok...ben foruma eğlence ve zevk diye girerken birileri kalkıp bunları yazacaksa buna birileri dur diyecek...kimse demezse ben derim. bu 1 değil 2 değil..

ferman abi herkesi ciddiye alırsak vay halimize öyle değil mi?

sonuçta biz bunun bir diziden oradaki karakterlerin bir hayalden ibaret olduğunu algılayabilecek beyne sahibiz..

bırak sahip olmayanlarla muhatab olma..

ferman336
24-05-07, 10:49
seviye, eğer herkesi etki altında bırakmaksa, tartışmaların odak noktasını oluşturmaksa senin yorumlarına uymmayan yorumlar yapılamassa. ki insanlar savundukları şeyleri sana şirin görünerek savunmak zorunda kalıyorsa.. sende anla kendi seviyeni.

tabi ki benden öğrenecek değilsin ki benim de sana öğretmek gibi niyetim yok.zira bu konuda bana fazla ümit vermedin.yazının geri kalanına forumun genelinin benim yorumlarım hakkındaki yazıları gerekli cevabı veriyor sana.bişi eklemeye gerek yok. bana laf sokayım derken bari diğer insanları küçük düşürücü şeyler yazma. kim şirinlik yapmış bana...yazdıkça komikleşiyorsun...yeter benim seninle sidik yarışına girmek değil foruma giriş amacım...

emraht
24-05-07, 10:50
Birincisi

Forum kimenin tekelinde değildir. Bunu unutma.

İkincisi

Sen Aslı'cıydın kimi kandırıyorsun? Avatarını haftalarca Aslı süslemedi mi? Şimdi bizim yaptıklarımız komikse sen önce bir kendine bak zahmet olmazsa. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Ayrıca yorumlarını hakaretlerle süslemek çok hoşuna gidiyor sanırım.

ben aslıcı değil yılmazcıyım. filiz/yılmaz birlikteliğine inana biriyim.
aslı avatarını evet haftalarca taşıdım. buda yılmaza hak verdim filizle yaşadıklarına karşı. yılmazın dediği gibi bedeli ne olursa olsun. şimdide yılmazla beraber bedelini ödüyoruz:img-in_lo
yorumları hakaretle süslemeye gelince.. burası ihlamurlar altında dizisi forumu her izleiyicinin her forumcunun görüş belirtme hakkı vardır olmalı ama ben merkezci birileri varsa ve onların dişindakilerin görüşleri bu forumda şiddetle eziliyorsa en büyük hakaret odur. önce bunu ortadan kaldırmalyız değilmi*

forever_bim
24-05-07, 10:55
Sevgili emraht;

Kimse kimsenin görüş bildirme hakkına ipotek koyamaz. Kimse kimsenin görüşünü bu forumda ezeyim diye hareket edemez, etmiyor da zaten. Bu konuda endişen olmasın. Burası özgür bir platform. Dışardan baktığımda dizi karakterlerinin eleştirilmesini yanlış bulmuyorum. Ama dizi karakterleri baz alınarak direk saldırıya geçiliyorsa asıl haksızlık bu noktada başlar diyorum. Neyse uzatmayacağım konuyu.

nike79
24-05-07, 10:58

Nicin ortami bu sekilde gerdigini anlayabilmis degilim?Ortada yapilan bir seviyesizlik yoktu ki. Seviyeyi senden ogrenecek degilim tariz cumleler bence asil seviyeyi bozuyor.
Burda bir diziyi ve karakterlerini tartisiyoruz.Hepimizin gorusleri ayri.Kimse de kimseye baski yapmiyor.
Diziyi tartismak yerine boyle mesajlar yazmanin anlami var mi?

emraht
24-05-07, 11:07
Nicin ortami bu sekilde gerdigini anlayabilmis degilim?Ortada yapilan bir seviyesizlik yoktu ki. Seviyeyi senden ogrenecek degilim tariz cumleler bence asil seviyeyi bozuyor.
Burda bir diziyi ve karakterlerini tartisiyoruz.Hepimizin gorusleri ayri.Kimse de kimseye baski yapmiyor.
Diziyi tartismak yerine boyle mesajlar yazmanin anlami var mi?

arkadaşım, ebru şaka olarak ömere cibiliyyetsiz derim dedi diye mod umuz tarafından 1 sayfa cibilletsiz in ne anlama geldiğini yazdı. benim bahsettiğim kişide yılmaza diziyi izleme sebeplerimizden 1 i olan kişiye hemde cibilliyetsiz demiştir. karşı çıktığımdada kendisini haklı çıkarmış, kimse buna karşı gelmemiştir. esas oğlan şimdi ona gire cibilliyetsizin biridir. bizlerde demekki cibilliyetsiz birinin baş rolde olduğu bir diziyi izliyoruz. sen hala neden böyle yaptın de.

filizim+y
24-05-07, 11:10
sevgili emraht arkadaşım ferman abi ile en çok yazışanlardan biri olarak bu şirinlik, yaranma, senin dediğin şekilde oluyor denmesi beni açıkcası üzdü, sonuç olarak karşılıklı esprili eğlenceli yorumlarda bulnuyoruz senin bu şekilde yazıp herkesi tömhet altında bırakman hoş değil, kesinlikle seni yargılamak değil bu yazım yalnış yoruma karşı beni de içine aldığın yorumun üzerine yazma gereği duydum ferman abinin sözcüsü değilim, ama ona karşı saygısızlık yaptığın aşikar ve tabi bizlere karşı da sonuç olarak en çok yorum yapanlardan biri benim ferman abiyle bunun nedeni seviyeli, iyi niyetli, kesinlikle fevri değil ve kendi düşüncesini empoze eden biri olmaması, anlaşılabilir olması, arada ufak tefek şeyler de yaşansa gayet düzgün üslupla karşılık verebilen biri ben bu yüzden onunla yazışmaktan memnunum bende o behsettiğin kişilerdensem bu yorumu yapmak yükümlülüğü hissettim, sonuç olarak ne seni kırmak ne de eleştirmek değil ama yalnış zamanlama ve yalnış yorumlama eğer seni kıracak birşey söylediysem özür dilerim bu şekilde bir konuşmayı yapmak istemezdim.

nike79
24-05-07, 11:11
arkadaşım, ebru şaka olarak ömere cibiliyyetsiz derim dedi diye mod umuz tarafından 1 sayfa cibilletsiz in ne anlama geldiğini yazdı. benim bahsettiğim kişide yılmaza diziyi izleme sebeplerimizden 1 i olan kişiye hemde cibilliyetsiz demiştir. karşı çıktığımdada kendisini haklı çıkarmış, kimse buna karşı gelmemiştir. esas oğlan şimdi ona gire cibilliyetsizin biridir. bizlerde demekki cibilliyetsiz birinin baş rolde olduğu bir diziyi izliyoruz. sen hala neden böyle yaptın de.

Filiz'i hele Yilmaz'i ben de inan en az senin kadar seviyorum.Bazi arkadaslarin yaptigi yorumlari cok tarafli ve abarti da buluyorum ama bu bahsettigin arkadaslarin yorumlari asla hakaret icermedi ki.Hep eglenceli yorumlar yaptilar,ortami germeye calismadilar.Benim gorusum budur.
Ayrica biz nasil Yilmaz'i seviorsak, bir baskasi da sevmeyip,begenmeyebilir,kizabilir ve bunu da soyler.Bu dogal degil mi?

forever_bim
24-05-07, 11:13

Mesajların beni de bağlıyor o yüzden yazma gereği duydum. Sevgili Ebru Ömer için cibiliyetsiz kelimesini kullandı. Ben de tasvip etmedim.Bu sıfatı hak etmediğini düşündüm. Durup açıklama gereği duydum. Bunu sen de Yılmaz için pekala yapabilirsin Emrah. Klavyeni almadık ya elinden?

Herkes inandığı değerleri savunabilir. Ben Ömer'in o sıfatı hak etmediğini düşünüp açıklama yazdım. Ben açıklama yaparken dizi karakterlerini referans alıyorum. Ebru'ya yönelik bir ithamım yoktur. Kaldı ki en çok sevdiğim arkadaşlarımdandır.

arzuinan
24-05-07, 11:14
güne ne kadar eğlenceli başlamıştık ne oldu birden anlamış değilim. :sad53: üzüldüm gerçekten... ama benim için forumda yazan arkadaşlarımdan olmazsa olmazlar vardır. ve onlar kendilerini bilirler... filizime katılıyorum onlar yazmazsa benimde yazmamın bir anlamı olmaz. o bakımdan beklemedeyim. arkadaşlarım siz devam ederseniz bende devam edeceğim...

sevgilerimle...

kelebek33
24-05-07, 11:17
Ben fazla yorumlara katılamyorum bazen sizlerin yazdıklarınızı okuyorum çok mutlu oluyorum. İşim gereği pek fazla vaktim yok. Ama yorum yaparken dozunu kazçırdınız. :sad53:

forever_bim
Neyse tartışmanın bu noktada son bulmasını temenni ediyorum. Lütfen daha fazla gerginlik yaratılmasın.

EvaLongoria
Noluyo ya ?!!

Herkes bi kendine gelsin! Bizim ortak paylaşımlarımız var burada. Hepimizin en ortak yönü aynı diziyi izliyor olmamız. Ne bu takım tutar gibi Aslı Filiz Yılmaz tartışması!

Çocuk değiliz hepimiz olgunuz. Seviyeli tartışmayı yapamayacaksanız yazmayın. Huzuru bozmayın!!

ferman336
24-05-07, 11:18

Allah Allah yardımcıya mı ihtiyaç duyuyorsun..seni haksız çıkarabilmişsem haksızsın demek ki..kendin niye savunmuyorsun düşünceni...sana sus mu dedik yazı yazma mı dedik...benim yazılarıma karşılık verme mi dedik.ne alıkoydu seni cevap yazmaktan...bilgin olmadan fikrin olmasını mı? şimdi ki bu mesajların sebebi ne? fikirlerin bittiği yerde hakaretlerin başlaması mı?şuna inan ki seninle olan şu yazışmalarımızda son sözü ben söyleyeceğim...her zaman haksız olmak nasıl bir duygu anlatsana foruma...adımı zikretmene gerek yok ben anlıyorum bana yazılanları:img-yes:

emraht
24-05-07, 11:20
Mesajların beni de bağlıyor o yüzden yazma gereği duydum. Sevgili Ebru Ömer için cibiliyetsiz kelimesini kullandı. Ben de tasvip etmedim.Bu sıfatı hak etmediğini düşündüm. Durup açıklama gereği duydum. Bunu sen de Yılmaz için pekala yapabilirsin Emrah. Klavyeni almadık ya elinden?

Herkes inandığı değerleri savunabilir. Ben Ömer'in o sıfatı hak etmediğini düşünüp açıklama yazdım. Ben açıklama yaparken dizi karakterlerini referans alıyorum. Ebru'ya yönelik bir ithamım yoktur. Kaldı ki en çok sevdiğim arkadaşlarımdandır.

haklısın dizide cem dışında kimse cibilliyetsiz değildir olamazda. reelde cibilliyetsiz cinayet nedenidir. ama burda öyle kanıksandiki yılmaz gibi bir karakterde soysuz sütü bozuk oldu (cibilliyetsiz) ve kimsede karşı çıkmadı

forever_bim
24-05-07, 11:24
Tartışmanın daha fazla uzamamasını rica edeceğim. Bir karaktere yöneltilen bir yorumu beğenmiyorsanız, alıntılayıp katılmadığınız noktaları bir bir sıralarsınız ama dizi karakterlerini tartışırsınız forum üyelerinin düşünce ve karakter yapılarını değil. Lütfen bu konu daha fazla uzamasın.

archshe
24-05-07, 11:25
herkesten kendi adıma özür diliyorum...dolaylı olarak gerginliğe sebebiyet verdiğim için..bugün zaten yeterince üzülmüştüm ama bu gergin ortam beni daha çok üzdü...lütfen son verin artık...gider ayak forumu karıştırmış olmak istemiyorum...güzel yorumlarınızı okumak istiyorum...

si_nice
24-05-07, 11:25

şimdi bu öyle bişeydirdi sevdiğimiz karekterlerin hiç hata yapma olasılığı yoktan geçer..oysaki dizideki bütünnnn karekterler bölüm bölüm büyük hatalar yapmıştır..ömerden tutunda salihten çıkın:)
ama asıl önemli olan bizim düşüncemize ters gelen şeyleride saygıyla karşılamak ve bu düşüncelere SAÇMALIK dememektir...

benim
24-05-07, 11:34
Arkadaşlar lütfen sakin olun.Olayları daha fazla büyütmenin anlamı yok.Sevgili Ebru'nun yaptığı şaka nerelere geldi.Bu forumda bütün karakterler bir sürü sıfatlar takılmıştır.Üstünden durmanın anlamı yok.Bu bir dizi ve hayal ürünüdür.Kimsenin kimseyi kırmaya incitmeye hakkı yoktur.Ne güzel neşe içinde yorumlar yazılıyordu.Dizide düğümler çözülmeye başlandı .Şurda kalan 5 bölümüde keyifli bir şekilde sonlandıralım lütfen .Kimse bir yere gitmesin her hafta birileri ben artık yokum diyor.Yorumlarınız okumak inanın çok keyifli. Herkese sevgi ve saygı çerçevesinde yorumlar diliyorum.

cemotara
24-05-07, 11:39
sevgili archshe nin ömer hakkında söylediği şaka nerelere geldi gerçekten çok üzücü
Şuanda forumun bu halinden memnun olan varmı çok merak ediyorum.İnş. en kısa zamanda düzelir

selinekin
24-05-07, 11:59
Günaydın sevgili arkadaşlar,
foruma pek yazmamakla beraber fırsat buldukça okuyorum ,sizleri ve dizideki karakterleri savunuşlarınızı gayet iyi biliyorum bunu da her msjımda dile getiriyorum :)
Sabah sabah olan gerginlik gerçektende sinir bozucu fakat bizler diğer forumlardaki arkadaşlar gibi yaşı küçük vs deiliz olgun insanlarız bu sebeble birbirimize biraz daha anlaşız istiyorum.Bu konuyu uzatmamak adına sevgili modumuzun son msjlarında da belirtiği gibi yazılanlardan alıntı yapıp benim bakış acımı yazmak istedim.Bunun içinde yine sevgili modumuzun yazısını seçtim:)
"forever_bim tarafından gönderildi
Sevgili Ebru

Dizide çizilen Ömer karakteri cibiliyetsiz biri değildir. Açıkçası gerek okuduğum yorumlar gerekse dizide çizilen abuk senaryodan ötürü, Filiz'le Ömer'in çok sevdiğim bağlarından soğudum. Ömer yetişkin bir birey olarak ayağını Filiz'e göre uzatacak değildir. Bu dizinin hata ve yalan makinesi karakteri ikinci sezon itibarıyle Filiz'dir. Onu baya bir geriden de Yılmaz takip etmektedir. Ömer cibiliyetsiz biriyse aynı yalanı-neden İtalya'ya gittiğini-halen daha sevdiğine açıklamamış bir karakter nedir? Sevdiği adamın beş yaşındaki günahsız bir çocuğu yetim bıraktıracak kadar cani olduğunu düşünen kadın nedir? Sevdiğim dediği adam dayak yiyince hiçbir delili yokken Ömer'i asıp kesen karakter nedir? Peki o çok sevdiğini söylediği abisi cezaevinde dayak yediği halde Yılmaz'dan gelen yardım teklifini bloke edip, onun hayatına ipotek koyan kişi hangi sıfatı hak etmektedir? Onu geçtim Yılmaz yücegönüllülük yapıp Ömer için kan bulup hastane parasını ödeyip yeniden onu kurtarmak isterken bu yardıma sırt çevirip Ömer'i hapishaneye gönderen karaktere ne demek gerekir."

Ben burda şunu anlayamıyorum Ömer zamanında neler yaptı ki şimdi Filiz onu kurtarmadı vs gibi şeyler söyleniyor. Filiz Ömer'i kurtarmak zorundamıdır.Şimdi diyeceksiniz ki kardeş onlar ama burda da aynen sizin dediğiniz lafa katılırım kimse kimseye göre ayağını uzatmaz. Zamanında ömerin hatası deilmidir cemle iş yapıp şirketi bu hallere getirmek neden bu pisliği filiz temizlemek zorunda hamile bir insan sonuçta o.Filiz hataları yokmudur kesinlikle büyük hataları vardır ama bu yinede o ailenin başına gelenlerin tek suçlusuymuş gibi gösterilmesini gerektirmez. Ömer karakteri zamanında ne yılmaza nede filize gün yüzü göstermemiştir oysa filiz ona 2 aşkında da destek olmuştur.Ömer şimdi melek gibi masum gibi lanse edilmemeli.Filiz nelere katlanmış(hata da olsa) evlerini bile geri almıştır ama adam sanki herşeyin suçlusu filizmiş gibi bide kaprisler yapıyo bir kere duydukmu filiz saol sen benim için yaşadın bunları dediğini sıradan hepsi benim suçum vs dendi.Bi laf bardır bacı kardeşe bakar kardeş dağlara bu durum bunun en güzel örneği. Hem bunu bayan arkadaşlar belki kızacak söylüyorum diye ama o ailenin reisi ömer deilmiydi erkek olarak ailesini annesini kardeşini korumakla mükellef deilmidir o ne yaptı söylermisiniz. filiz o hapisteyken neden hayatını blokeledi deniliyor peki ömer yıllardır yılmaz filize karşı çıkarak filizin hayatını blokelemedimi oraya girene kadar ne çabasını gördük ordamı masum oldu filiz olmasa sürünecekti hapiste.Acaba kim kimin için hayatını feda ediyorr.Ömer sütten çıkmış ak kaşık deildir benim gözümde.ay çok uzattım.öpüyorum hepinizi:)

sysdll
24-05-07, 12:23
herkese merhaba.
bu ilk mesajım.daha güzel mesajlar yazmak isterdim ama şu an ki durum inanın moral bozucu.dizi sona yaklaşırken birbirimizi kırma noktalarımız daha da inceliyor.belki dizi mutlu sona yaklaşıyor ama buradaki durum gittikçe vahim bir hal alıyor.belki de tahammül sınırlarımız değişiyor bilmiyorum ama birbirimize daha anlayışlı davranmamız gerektiğini düşünüyorum.sonuçta karakterler üzerinden hayata bakış açımızı yansıtıyoruz foruma ve buna da herkesin saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum.uzun zamandır izlediğim forumun düzeyli olması,arkadaş ortamının seviyeli ve sevgi dolu olması,muhabbetin ve şakalaşmanın gerek dozunda gerekse çok güzel olması beni her zaman foruma girmeme teşvik eden nedenlerin başında geliyordu.
umarım bu gerginlik dizinin sonuna yaklaştığımız bugünlerde daha fazla uzamaz ve asıl önemlisi aramızdaki arkadaşlık bundan zarar görmez....
nasıl olsa mutlu son olacak( galiba,sanırsam,herhalde,senaristler şuurunu kaybetmezse,vs...)

tugi_gs
24-05-07, 12:28
Evet fahriye aslının bayılmasınada şaşırıo olabilir.Bende ona dikkat ettim heralde ömer ferideye nikaha gitmeden takıyo yüzüğü belkide nikahta yeni birilerini bulmasın diyedir:) Yok be gülbeşeker baksana eğer bölüm full nikah sahneleriyle geçerse hayatta yılmaz öğrenemez.Yılmaz bence aslı bayılıp ayıldığında yılmaza söylicek filize git bi çocuğunuz olucak dicekk..Bide bugün biri tüyo olarak yazmıştı galba cem bu bölümün sonunda ortaya çıkıo falan diye...

bende öyle düşünüyorum..bence aslı bayılıcak..yılmaz bu bölümde ögrenmez..ama bu bölüm de süper olcak..az kaldı..

denmavi
24-05-07, 12:30
Ortamdaki huzursuzluğu dağıtmak adına bir senaryo uydurayım dedim

Filiz iş başında Bölüm 1
Filiz’in silahla nikâhı basıp Yılmaz’ı kaçırma sahnesi:

Filiz : Kimse kıpırdamasın. Yılmaz, ya benimsin ya da toprağın

Yılmaz : İyi ki geldin Filiz ben senden başkasının olamam

Aslı : Cesedimi çiğnemeden alamazsın onu benden

Filiz : O zaman bende çiğner alırım. Sıkı dur birazdan söyleyeceklerimden dolayı diğer tarafa yolcu edeceğim seni

Aslı : Söyle bakalım neymiş merak ettim

Filiz : Yılmaz oğlumun babasıdır. Oğlumun babasını başkalarına yar etmem

Aslı : Ayyyy bana bir şeyler oluyor

Mualla : Sanırım bana da bir şeyler oluyor.

Filiz : Yılmaz yanıma gel. Bundan sonra evinin erkeği, çocuğunun babası olacaksın

Yılmaz : Cesur kadınım benim. Biliyordum beni kurtaracağını. :)

sarıseren
24-05-07, 12:33

Filiz iş başında Bölüm 1

Filiz : O zaman bende çiğner alırım. Sıkı dur birazdan söyleyeceklerimden dolayı diğer tarafa yolcu edeceğim seni

Filiz : Yılmaz yanıma gel. Bundan sonra evinin erkeği, çocuğunun babası olacaksın

ay çok güzel olmuş:img-hyste Gerçekten böyle bişey olsa çok tuhaf olurdu:img-hyste Ellerine sağlık::)

sudemnaz
24-05-07, 12:34
denmavi harikasın yaaa:img-hyste
nerde filizde o yğrek nikahı bassa çok güzel olurdu
o sadece ağlıyorr balık mı burcu acaba:img-hyste

denmavi
24-05-07, 12:37
Filiz iş başında Bölüm 2
Filiz’in ailesinin, Yılmaz’ı istemeye geldiği sahne:

Yılmaz kapının anahtar deliğinden olan biteni izler ve çok heyecanlıdır.

Handan : Allah’ın emri peygamberin kavliyle oğlunuz Yılmaz’ı, kızımız Filiz’e istiyoruz.

Mualla : Kızımız ne işle meşgullerdir acaba

Filiz : Giysi tasarımıyla uğraşıyorum. Şu an hamile olduğum için işsizim ama hamilelikten sonra iyi bir işim olacağına garanti verebilirim. Oğlunuzun elini sıcak sudan soğuk suya sokturmam.

Mualla : Eh, madem öyle diyorsun hem arada çocukta var .Verdim gitti. Yılmaz gel evladım öp bakalım annenin elini. :)

Not : Söz konusu Yılmaz karakterinin dizideki Yılmaz karakteri ile uzaktan yakından alakası yoktur

sinem*
24-05-07, 12:41
..................

Ebru'cum sana ömerin şiiriyle sesleneyim:img-hyste Ne olur gitme :img-hyste yapma ortağım :) kalmış beş bölüm şurada eğlenceli bir ortamda yazar eğleniriz :) kavgalara girmeden zaten kimse kimseyi savunmayınca diğer taraf susuyor :) o yüzden yazmamak çözüm değil :) Sen yaz lütfen :img-blush

[B]Açıklama yapmayacaktım bu konuda ama gene de yazma gereği duydum. Ben de kavgasız gürültüsüz bir forum istiyorum. Ama haksız eleştiriye gelemiyorum. Filiz'le Yılmaz bugünkü hallerini ................................................

Alıntıladığın kısmın ikincisinde bu yazdıklarınıda açıklamıştım :)Konu daha fazla uzamasın bence..Ömerin nasıl biri olduğunu çok iyi biliyorum ..Yalnız Ömer'e denen sözden filizin bir bir yaptıklarını sayman çok ilginçti ..Yani eleştirecekseniz filizi eleştirin diyorsun açık hedef..Kaç aydır zaten filiz hayali,olmuş,olmayan,olacak olan bir çok konuda eleştirilmedi mi ? Bir nefes alıyor diye eleştirilmedi daha beş bölüm var elbet biri eleştirir.

sudemnaz
24-05-07, 12:42
yılmaz gelinlik giymeyecek dimi???
:img-hyste :img-hyste :img-hyste
yakışmaz zatenn
filiz ona iyi bakar
ne güzeel olurrr yılmazı istemeye gitseler....

bego87
24-05-07, 12:42
Filiz iş başında Bölüm 2
Filiz?in ailesinin, Yılmaz?ı istemeye geldiği sahne:

Yılmaz kapının anahtar deliğinden olan biteni izler ve çok heyecanlıdır.

Handan : Allah?ın emri peygamberin kavliyle oğlunuz Yılmaz?ı, kızımız Filiz?e istiyoruz.

Mualla : Kızımız ne işle meşgullerdir acaba

Filiz : Giysi tasarımıyla uğraşıyorum. Şu an hamile olduğum için işsizim ama hamilelikten sonra iyi bir işim olacağına garanti verebilirim. Oğlunuzun elini sıcak sudan soğuk suya sokturmam.

Mualla : Eh, madem öyle diyorsun hem arada çocukta var .Verdim gitti. Yılmaz gel evladım öp bakalım annenin elini. :)

Not : Söz konusu Yılmaz karakterinin dizideki Yılmaz karakteri ile uzaktan yakından alakası yoktur

denmavi eline sağlık yaaa , süper olmuş :img-hyste :img-hyste
1.side muhteşemdi:)

emraht
24-05-07, 12:43
Allah Allah yardımcıya mı ihtiyaç duyuyorsun..seni haksız çıkarabilmişsem haksızsın demek ki..kendin niye savunmuyorsun düşünceni...sana sus mu dedik yazı yazma mı dedik...benim yazılarıma karşılık verme mi dedik.ne alıkoydu seni cevap yazmaktan...bilgin olmadan fikrin olmasını mı? şimdi ki bu mesajların sebebi ne? fikirlerin bittiği yerde hakaretlerin başlaması mı?şuna inan ki seninle olan şu yazışmalarımızda son sözü ben söyleyeceğim...her zaman haksız olmak nasıl bir duygu anlatsana foruma...adımı zikretmene gerek yok ben anlıyorum bana yazılanları:img-yes:

susmak laf anlamayan ısrarla laf anlatmaya çalışmak, haksizliği kabul etmekmidir?
sen yılmaza içi doldurulmamış birkabul ediş diye cibilliyetsiz dedin. bende sana madde madde yazdım yine yazayım.
filizin dizinde kan gören yılmaz pusulayı da feleğinide şaşıyorsa
filizin, kendisini ölümden kurtarmak için cibilliyetsiz biriyle evlenmeye kalktığını görüyorsa
cem filiz nikahını bastığında filiz sevinle havaya fırlıyorsa
cem filizin bebeğine silah dayadığında sırf filizin bebeğine birşey olmasın diye ölümü pahasına silahı yere bırakıyrosa ki karından vurulmayla insan ölmez yılmazda cemi alnından vurabilirdi. ve bu bebeğin nasıl olduğunu aldatmamı tecavüzmü bir anlık sarhoşluktan istifademi ne olduğunu çözemeyen bir yılmaz bunu yapıp cemi bırakıyorsa
filiz ceme ancak cesedim senin olur diyorsa bunuda yılmaz duyuyorsa
filiz kurtuluş için yılmazın tlf unu wc ye bırakıyorsa
cem filizi bebeğiyle uçurumdan atmaya kalkıyorsa bana yar olmadı sanada olmayacak deyip yılmazı vuruyorsa
hastanede yılmaz baygın yatarken filizin seslenmesiyle hayat belirtisi veriyorsa
gözlerini açar açmaz filiz diye sayıklıyorsa
yaralı yaralı çiçek bırakanı görmek için ardından fırlıyorsa
daha unuttuklarımda vardır
ee bunlara rağmen sen hala içi doldurulmamış bir kabul ediş diyorsan ve bu maddelerede itiraz edip çürütüyorsan ok pess son soz tabiki senin olur. ama bu beni kesinlikle haksız yapmaz. seni fırtınadaki dursun yapar:img-yes:

SBR
24-05-07, 12:55
arkdaşlar bu kadar konuyu büyütmenin ne anlamı var yahu :good: herkes düşüncesini söyler .sen buna katılırsın veya katılmazsın ama niye böyle düşünüyorsun diyemezsin .yorum yazarken biraz objektif olmaya çalışalım sevdiğim karakterleri körü körüne savunmayalım .bunu yaparsak samimi olamayız.:good:

matraka
24-05-07, 12:58
susmak laf anlamayan ısrarla laf anlatmaya çalışmak, haksizliği kabul etmekmidir?
sen yılmaza içi doldurulmamış birkabul ediş diye cibilliyetsiz dedin. bende sana madde madde yazdım yine yazayım.
filizin, kendisini ölümden kurtarmak için cibilliyetsiz biriyle evlenmeye kalktığını görüyorsa
cem filizin bebeğine silah dayadığında sırf filizin bebeğine birşey olmasın diye ölümü pahasına silahı yere bırakıyrosa ki karından vurulmayla insan ölmez yılmazda cemi alnından vurabilirdi. ve bu bebeğin nasıl olduğunu aldatmamı tecavüzmü bir anlık sarhoşluktan istifademi ne olduğunu çözemeyen bir yılmaz bunu yapıp cemi bırakıyorsa
cem filizi bebeğiyle uçurumdan atmaya kalkıyorsa bana yar olmadı sanada olmayacak deyip yılmazı vuruyorsa
hastanede yılmaz baygın yatarken filizin seslenmesiyle hayat belirtisi veriyorsa
ee bunlara rağmen sen hala içi doldurulmamış bir kabul ediş diyorsan ve bu maddelerede itiraz edip çürütüyorsan ok pess son soz tabiki senin olur. ama bu beni kesinlikle haksız yapmaz. seni fırtınadaki dursun yapar:img-yes:

sevgili emraht

böyle gerginlikler yaratmayalım aynı saftayız bunu ilerde daha iyi anlayacaksın son bölümde tabi şunu demek istiyorum evet cibiliyetsiz sözcük anlamından yola çıkalım ne anlama geldiği belli bize göre yılmaz ın tavrı anlaşılabilir değildir.sana göre anlaşılabilir biz yılmaza cibiliyetsiz deriz ama onu şu andaki yılmaza deriz eski yılmaza birşey dediğimiz yok zaten ama illa orta yol bulunucaksa ferman da cibiliyetsiz demez kraktersiz der:img-hyste :img-hyste

ferman336
24-05-07, 12:59

ne yani şimdi sen bunca mesajı yazdıktan sonra kalkıp senin dizi için yaptığın yorumlara cevap vermemi mi bekliyorsun.? nasılsa forum benim ve birkaç kişinin tekeli altında değil mi sana göre...çürütmek oldukça kolay olsa gerek bu yazdıklarını tekel ve saçmalamayı görev edinmiş biri olarak. sen haklısın emrah ne diyeyim...bak bu tekel ve saçma sapan şeyler yazan birinin sözleri...artık forumda kimse sana haksızsın diyemez...ne mutlu sana.

SBR
24-05-07, 13:01
sevgili emraht

böyle gerginlikler yaratmayalım aynı saftayız bunu ilerde daha iyi anlayacaksın son bölümde şunu demek istiyorum evet cibiliyetsiz sözcük anlamına bak ne anlama geldiği belli bize göre yılmaz ın tavrı anlaşılabilir değildir.sana göre anlaşılabilir biz yılmaza cibiliyetsiz derzi ama onu şu andaki yılamza deriz eski yılmaza birşey dediğimiz yok zaten ama illa orta yol bulunucaksa ferman da cibiliyetsiz demez kraktersiz der:img-hyste :img-hyste

vallahi sevgili matraka ben yılmaza gelecek bölümleri önceden görerek ''midesiz'' dediğimde sen bana bu tür sözcüklerin azaltılmaya başladığını söylemiştin ama senin bu yorumuna baktığımda şimdi bu tür sözcükleri hoşgörü ile karşılar olmuşsun bu nasıl iş anlamadım:img-blush

denmavi
24-05-07, 13:02
Senaryomu beğenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sevgili feride-ömer başlık parasına gerek yok. Mualla Hanım'a Filiz nur topu gibi bir oğlan hediye edecek bundan daha iyi bir şey mi olur :) Ortamı yumuşatmak için yazılmış bir senaryoydu. Daha fazla olayların büyütülmemesini temenni ediyorum.

matraka
24-05-07, 13:07
vallahi sevgili matraka ben yılmaza gelecek bölümleri önceden görerek ''midesiz'' dediğimde sen bana bu tür sözcüklerin azaltılmaya başladığını söylemiştin ama senin bu yorumuna baktığımda şimdi bu tür sözcükleri hoşgörü ile karşılar olmuşsun bu nasıl iş anlamadım:img-blush

evet yakışıksız ithamlarda bulunmayalım dedim haklıyımda ama sevgili ferman kendisi bunu açıkladı bu kelimeyi cibiliyetsiz kelimesini yani sözcük anlamı ile kullanmıyorum dedi kendine yakışmayan bir hareket için dedi ama ben bunada karşıyım şakada olsa tabi ama bunun için bir ,bardak suda fırtına-2 çıkarmaya gerek yok hem üstelik aynı saftayız sadece emraht yılmazın ölümünü kabul edemedi henüz:img-hyste :img-hyste

SBR
24-05-07, 13:13
[QUOTE=matraka;3443963]evet yakışıksız ithamlarda bulunmayalım dedim haklıyımda ama sevgili ferman kendisi bunu açıkladı bu kelimeyi cibiliyetsiz kelimesini yani sözcük anlamı ile kullanmıyorum dedi kendine yakışmayan bir hareket için dedi ama ben bunada karşıyım şakada olsa tabi ama bunun için bir ,bardak suda fırtına-2 çıkarmaya gerek yok hem üstelik aynı saftayız sadece emraht yılmazın ölümünü kabul edemedi henüz:img-hyste :img-hyste[/QUOTE

senin uyarmandan sonra bende yazmamaya başladım ama yani ne kadar hak etsede söylemek doğru olmaz.zaten ortada yazacak bir karakterde yok yani bu yılmaz versiyonu için bu kadar gerginliğe gerek yok eskisi olsa belki:happy0064 geçte olsa aynı tarafta olmamız sevindirici:good:

ferman336
24-05-07, 13:14
Senaryomu beğenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sevgili feride-ömer başlık parasına gerek yok. Mualla Hanım'a Filiz nur topu gibi bir oğlan hediye edecek bundan daha iyi bir şey mi olur :) Ortamı yumuşatmak için yazılmış bir senaryoydu. Daha fazla olayların büyütülmemesini temenni ediyorum.

denmavicim bende çok beğendim lakin forum malum şu anki malum şekliyle beğeni mesajımı yazmamı imkansız kıldı...özür olsun:good:

feride-ömer
24-05-07, 13:17
arkadaşlar aklıma birkaç soru geldi yazayım dedim inş beğenirsiniz:img-wink:
1-aslı kız bebeği öğrendiği zaman ne tepki vericek
2-mualla torunu olacağını öğrenirmi
3-cem ne zaman ortaya çıkacak(en çok bu soruyu merak ediyorum):img-wink:
4-fragmanda fahriye birşeye şaşırıyordu sizce neye bu kadar şaşırıyor
5-nalanla alp arasında aşk mı başlıycak
6-aslı kız ve mualla nikahta bayılırmı
7-filiz yılmazı hemen kabul edicekmi sizce tepkisi ne olacak
8-yılmaz filizi istemeye giderse cem birşey yapıp geceyi berbat edecekmi
9-feride ömer ikilisi parayı bulup evlenebilicekmi
10-sice bu nikah nasıl sonuçlanır

herkese şimdiden teşekkür ediyorum :img-wink: iyi yorumlar

SBR
24-05-07, 13:18

Filiz iş başında Bölüm 1

önce özür diliyorum bu kadar geç yanıtladığım için ama malum yorumları okuyordum son kısım gerçekten çok güzel olmuş :happy0064 değişik senaryolar hep ilgimi çekmiştir zaten:happy0064

denmavi
24-05-07, 13:18
Sanırım Handan'ın Aslı ile konuşması Handan'a yetmemiş bu sefer Yılmaz'a bebeği söylemek için nikahı basmaya gitmiş. Bu kadının Yılmaz-Filiz birlikteliği için bu kadar çabalayacağını aklımın ucundan geçirmezdim :img-hyste Bayağı bir insafa gelmiş eski karakterinden eser kalmamış. Azla yetinmeyi öğrenebilmiş vay be meğer bu kadının içinde ne cevherler varmış:img-help: . Geçmişte yaptıkları gelecekte yapacaklarının üstünü örtseydi bunun içinde bir dernek kurulmasını rica edebilirdik :img-hyste

sysdll
24-05-07, 13:19
sanırım tansiyon hala düşmüş değil.savaş baltaları her an çıkarılmaya hazı gibi geldi bana.yarın akşamdan sonra çok merak ediyorum neler olacak? bu kadar gerilim niye? bakın ne güzel senaryolar geliyor.daha filiz psikopata bağlanıp yılmazı isteyecek...cem'le arkadaş olacaklar daha...

SBR
24-05-07, 13:25

1.aslı zaten enkaz halinde bebeği de öğrendimi hattan kopar herhalde
2.bu bölüm sevgili matraka ne kadar yılmaz bebeği öğrencek desede banada öğrenmiyecek gibi geliyor buna bağlı olarak muallada öğrenmiyecek
3.76.bölüm garanti geri gelecek cem ve yarım kalan işini bitirecek
4.ya bebek olayı yada yılmazın filizin yanına giderek ona evlenme teklif etmesi:img-hyste amma uçuk oldu değil mi
5.başlasın zaten o veli efendi nalanı hak etmiyor
6.muallayı bilmem de aslı bayılabilir
7.bu konuda ben bir şey yazmasam iyi olur forum yeniden karışabilir
8.eder herhalde piskopat ölene kadar rahat vermez
9.o biraz zor ömer den gelecek parayla olmaz o iş her şey feridede biter
10.bu bölüm yılmaz hayır der iş biter tabii matraka öğrenecek diyor ama benim ümidim yok

bego87
24-05-07, 13:25
Bayılır heralde:)
Diğer bölüm
Bence Diğer bölüm filiz-yılmaz tam bişeyleri halletmeye başlamışken
ya aslının filizin yanına gitmesine yada aslının bayılmasına..
evet:)
Çok mümkün:)
Etsin bi zahmet:good:
Hiç kaçar mı cemden böyle b olay??
Evlenirler ya ben onlarla ilgii buyuk bı sorun goremıorm bugun olmazsa yarın evlenırler:)
Fiyaskoooooooooo:img-hyste

Not:Forum baya bi gerilmiş durumda bence bu gerginliğe hiç gerek yok herkes kendi düşündüklerini savunabilir kimse kimseyi tutmuyo.Ayrıca ferman abim seninle yazışmakta aynı safta olmasakta çok zevkli .Zaten herkes aynı şeyleri savunursa ne eğlencesi kalır bu forumun...

feride-ömer
24-05-07, 13:27
Sanırım Handan'ın Aslı ile konuşması Handan'a yetmemiş bu sefer Yılmaz'a bebeği söylemek için nikahı basmaya gitmiş. Bu kadının Yılmaz-Filiz birlikteliği için bu kadar çabalayacağını aklımın ucundan geçirmezdim :img-hyste Bayağı bir insafa gelmiş eski karakterinden eser kalmamış. Azla yetinmeyi öğrenebilmiş vay be meğer bu kadının içinde ne cevherler varmış:img-help: . Geçmişte yaptıkları gelecekte yapacaklarının üstünü örtseydi bunun içinde bir dernek kurulmasını rica edebilirdik :img-hyste

bende bu kadının bu kadar değişmesine şaşırdım yani yılmazla filizin ayrılması için herşeyi yapan handan şimdi mutlulukları için uğraşıyor ama baktı kızı çok mutsuz ve yılmazıda yakından tanıdı değişti yani dediğin gibi azla yetinmeyi öğrendi bende dernek kurulmasını isterdim:img-hyste

matraka
24-05-07, 13:33
herkes eğlensin arkadaşlar ama lütfen bundan sonra krakterlere hakaret babında yüklem,sıfat,dolaylı cümle kurmayalım ama ben kendi adıma yürüyen felaket derim o tescilli söz :img-hyste filiz versiyonunu 1-1 tescillidir ben patent almadan hakaret etmem:img-hyste ama gerçekten arkadaşlar söylediğimiz kelimleri o maksatla kullanmasak bile niyetimiz tamamen mizah olsa bile yazmayalım

bego87
24-05-07, 13:36
valla bence handan nikahın yapılacağı yerde bitek aslıya söylemek için gidiyo yani yılmaza söylemeye cesareti yok bari kız vazgeçsin nikahtan diye düşünüyo galiba:)Valla onu bunu bilmem handan şu an dizinin en melek karakteri :img-hyste Herşeyi maşallah o çözüyo bi dernek kurulması söz konusu olabilir :img-hyste :img-hyste HANDAN SEVENLER DERNEĞİ:img-hyste :img-hyste

denmavi
24-05-07, 13:40

1. Fragmanda neredeyse bayılacaktı. Sanırım tümörü gittikçe büyümeye başladı olanlardan dolayı.

2.Gelecek bölüm Aslı'nın nikahta "hayır" demesinden sonra kalpten gitmezse öğrenir :)

3.Cem Filiz-Yılmaz çiftine kamyonla çarpacakmış gelecek bölüm :img-hyste

4. Filiz'în orada bulunmasına şaşırmış olabilir

5.Başlamalı diyorum. Alp'i sevmeye başladım ama daha tam tanımadık

6. Aslı bu zamana kadar dayandı yine dayanır ama Mualla Hanım kalpten gidebilir Allah korusun:icon_sorr

7.Filiz zaten kabul etmişti ama belli olmaz naz yapmaya başlaya bilir kızmız :)

8.Bu Cem en olmaması gereken yerde çıkar karşımıza zaten:img-polic

9. Ömer'in peşini şansızlıklar bırakmıyormuş özete göre. Feride dansözlüğe soyunacak gibi:img-help:

10. 1 ölü, 2 yaralı, 10 kalbi kırık :img-hyste

Sevgili ferman abi ve sevgili sbr, senaryomuy beğenmenize sevindim.

SBR
24-05-07, 13:41
valla bence handan nikahın yapılacağı yerde bitek aslıya söylemek için gidiyo yani yılmaza söylemeye cesareti yok bari kız vazgeçsin nikahtan diye düşünüyo galiba:)Valla onu bunu bilmem handan şu an dizinin en melek karakteri :img-hyste Herşeyi maşallah o çözüyo bi dernek kurulması söz konusu olabilir :img-hyste :img-hyste HANDAN SEVENLER DERNEĞİ:img-hyste :img-hyste

sevgili arkadaşım aslıya söylemek için gidiyor ve söyliyorda zaten ama görülen o ki aslı bundan etkilenmiyor eee o zaman düğümü yılmaz çözecek .burda yılmazın bebeği öğrenmesi gündeme gelebilir hiç ümidim olmasada yılmaz bu bölüm bebeği öğrenebilir

fatma-1721
24-05-07, 13:42
arkadaşlar sakin olun ne oluyoruz sabah sabah eğlenmek için geliyoruz foruma gereksiz şekilde birbirimizi kırmak da niye, fikirler çatışabilir zaten çatışmazsa olmaz ama birbirimize katlanmak bu kadar mı zor, ben bu foruma saygılı, seviyeli ve hoşgörülü diye başladım yazmaya ama bakıyorum da hayali kahramanlar yüzünden arkadaşlığı es geçiyorsunuz, sonuç da baki olan dostluklar var bu dizi de bitecek öyle ya da böyle seviyesizkeşip birbirimizi kırmak niye anlamış değilim

mod değilim ama eğer kurallara aykırı ise bu msjım silebirlirsiniz ben rahatsızlığımı dile getirmek istedim kendimce, eğer gerçekten anlaştığım kişiler yorumlarından zevk aldığım kişiler olmazsa benim de burada olmamın bir anlamı kalmıyor demektir, arkadaşlık bende herşeyden önce gelir, kararlarına göre bende kararımı vereceğim bu şekilde gergin, birbirini anlamayan, birbirlerine düşüncelerini zorla kabul ettiren bir ortamada olamam bende, ne oluyor bize anlamış değilim ne de güzel muhabbet ediyorduk.

saygı ve sevgiyle kalın...

Ne diyeyim ,sonuna kadar haklisin.Bende önce uzun bir süre okudum ve ilk defa bu forumda yazmaya basladim,cünkü forumdaki hava ve seviye cok güzeldi.Umarim bozulmaz!Dizi karakterlerini elestirmek,izleyici olarak bizim hakkimiz.Düsüncelerimizi paylasan da olur,paylasmayan da,bu cok normal ve olmasi gereken de bu zaten! Yazilarimizi yazarken,bir yorumu elestirirken,eger o yorumun mantik anlayisina hakaret edersek ,o yorumu yapan kisiye hakaret etmis oluyoruz!Hakli olarak da o kisi alinganlik yapar!Eger biraz daha dikkatli yazarsak, birbirimizi kirmadan da tartisabiliriz.
Asli karakteri hakkindaki elestirilere gelince,bunlarin basini da cekenlerin biri benim galiba,buda izleyici olarak benim hakkim,paylasan da olur paylasmayan da."Aslinin üzerine cok fazla gidiliyor"deniliyor,hayir hic de degil!Asli hakkinda bir yorum yapiyorum,alinti yapilip cevap veriliyor,bende bu cevapa yeniden yanit veriyorum,buda cok dogal,böylece sayfalar artiyor,ama yazdiklarimiz genelde ayni seyler.Birde Asliyi elestirdigimde,dikkat ettigim diger bir unsur isitilip isitilip Filizin hatalarinin önüme sunulmasi,sanki ben bu hatalari kabul etmemisim gibi.Defalarca yazdim ama yine yaziyorum,ben Filizin hatalarini kabul ediyorum.Ama bu yetmiyor."Bir hatayi kabul ettim " dedigimde,bunu birkere söylemek de ayni ,binkere söylemek de.Filiz hatali,ben bunu görüyorum ama bu hatalarin nasil meydana geldigini de görüyorum.Benim gözümde Filiz le Aslinin arasindaki en büyük fark,Filizin hatali , Aslinin ise bencil olmasi.Ben Asliyi bencil olarak görüyorum,forumdakilerin bir cogu Asliyi sadece hatali ve magdur olarak görüyor.Tamam bu görüslere saygim var ama kesinlikle katilmiyorum.
Bencillik konusunda Asli Filizin eline su dökemez deniliyor.Isterseniz su bencillik kavramini bir acalim,bencillik nedir?Kisinin kendi mutlulugu,kendi istediklerini elde etmek icin baskalarina aldirmadan yaptiklari degil midir?Peki allah askina Filiz bu zamana kadar kendi mutlulugu icin ne yapmistir?Babasina verdigi sözden dolayi,kendisine ve sevdigine aci cektirmistir,peki bundan Filizin kazanci nedir?Aci ve gözyasi!Babasina verdigi sözü tutabilmek ugruna Yilmazdan hisseleri geri almak icin adama adeta iskence cektirdi ,peki kendisi daha mi az aci cekti?Hic sanmiyorum!Diyeceksiniz ki Yilmaza cektirdikleri bencillik degil mi?Cevabim hayir degil olacak,cünkü bir tarafta sevdigi adam,diger tarafta ölmüs babasina son nefesinde verdigi söz.Sizce hangisi daha agir?Buna"iki arada bir derede kalmak" denir .Peki Yilmaza gercegi niye söylemedi?Cünkü Yilmaz gercegi bilseydi ,kesinlikle vazgecmezdi.Fakat Yilmazla baristiktan sonra
gercegi aciklamasi gerekirdi,bunun özrü olmaz!!!Fakat bu yine de bencillik degil,bir hatadir!
Gelelim Filizin Yilmazin hastanelik oldugu zaman,Ömeri suclamasina.Herkes Ömerden süphelenmisti.Cem kimsenin aklinin ucunda bile yoktu,üstelik Cem Filize Ömerden cok daha anlayisli davraniyordu,hatta Yilmaz hakkindaki davasini Filizin hatiri icin geri cekmisti.Filiz burada yine de Ömerin böyle birsey yapmayacagini düsünmeliydi tamam ama bunu o durumda düsünememesi bir hata mi,yoksa bencillik mi?Bence sadece hata ve üstelik te herkesin basina gelebilecek bir hata!
Peki Filizin Yilmazi katillikle suclamasi,cok agir bir itham,aci bir suclama.Bir kadinin sevdigi adamin bunu yapabilecek biri olmasini düsünmesi gercekten cok kötü bir olay.Ama Filiz bunu bastan zaten kabul etmedi,cok direndi,önüne polis tarafindan deliller sunulunca,yenik düstü ve inandi.Yilmaza cok büyük bir haksizlik yapti!Ama ben bu olayda da bencillik göremiyorum.Filize bu olayda bencil diyebilmek icin,sunu cözmemiz lazim Filizin kendisi icin yaptigi sey nedir,koskocaman bir sifir.
Gercekler ortaya ciktiginda Filiz gidip özür dilemistir,adeta yalvarmistir.Peki Yilmaz Ömerin gerek Elife,gerek Ferideye gösterdigi anlayisin dörtte birini gösterebilmis midir?
Bebek olayina gelince,Yilmazla konusabilmek icin Filiz Yilmazin kac bölüm pesinden kosmustur.Yilmaz adeta kaciyordu.Tamam Filiz belki bir iki güzel firsat yakaladi ve degerlendirmedi.Gerci,her görüstüklerinde ,durmadan "seninle aramizda artik hicbirsey yok ,aramizdaki hersey öldü"nakaratini tekrarlayan bir adama da ,bizim bir cocugumuz olacak demek o kadar kolay degil ya neyse.Unutmayalim ki Yilmaz bu sürecte hep Asliyla beraberdi,tamam Aslinin hayati tehlikede idi,ama Filiz bunu bilmiyordu ki.Sonunda Filiz tüm cesaretini toplayip bebegi söyledi ve mükemmel bir kabul gördü dogrusu.Tamam Yilmazin da bu tavrini,rapor ve Cem olaylarini degerlendirirsek anlayabiliriz,ama Yilmaz da Filizi suclamistir.Ikisinin birbirine yaptigi ithamlar da cok agirdir;biri polisin sundugu delillere dayanarak sevdigini katillikle suclamis,digeri de doktor raporuna dayanarak sevdigini namussuzlukla suclamistir.Burada da hata ve haksizlik görüyorum ben,bencillik degil!
Yilmaz Filizin yanina gittiginde ve ona bebegin kendisinden olup olmadigini sordugunda,Filizin ona verdigi "hayir senden degil"cevabi bencillik degil mi?derseniz,evet bencilliktir derim,cünkü o cocuk sadece kendisine ait degildi,bunu yapmaya hakki yoktu.Yilmazla kozlarini bebegi alet etmeden cözmeliydi.Ama simdide icinde bulunduklari durumu degerlendirelim,Yilmazin sorma bicimi ,olaylarin akisi bunu bencillikten cikarir.Cünkü Filizin istedigi bu degildi,Filiz bebegiyle tek basina kaldigi icin mutlu olmadi,istedigi Yilmazdi ve onu bebek senden degil diyerek yeniden kaybetti .Filiz burda bencilliginin degil,gururunun kurbani oldu.
Ömerin hapiste yaralandiktan sonra,Filizin Yilmazin yardimini kabul etmemesi bencillik degil midir?Hayir degildir! Filiz Yilmazdan bir cocuk bekliyor,Yilmaza bunu söylüyor,Yilmaz bebegin kendinden oldugunu kabul etmiyor,birkac gün sonra Ömerin ona söylediklerinden sonra(ki o sözlerden sonra kim olsa gercegi cözerdi ya biz Yilmazdan bahsediyoruz)Yilmaz bey süpheleniyor ve gidip mükkemel bir uslupla Filize "bu cocuk benden mi?" diye soruyor,Filiz hanim da gurur yapip hayir diyor!Aradan birkac gün geciyor Yilmaz bey sözleniyor.Ayni Yilmaz Filize Ömer konusunda yardim teklifinde bulunuyor.Filiz de bu teklifi geri ceviriyor,bunun nedenini anlamak cok mu zor?Bu bencillik degil,gururu incinmis,sevdigini bir baskasinin sözlüsü olarak gören aci ceken bir kadinin yanlisi!Ömer icin kendi aklinca mücadeleye devam etti Filiz ve Ömeri de cikartti,tartismasiz yanlis yolu secti Filiz.Ama buna bencillik mi denir?Sonucta Ömeri yine de cikartmadi mi?Üstelik ben Ömerin bile Yilmazin yardimini seve seve kabullenecegini düsünmüyorum.
Filiz ve Yilmazin özeti gibi birsey oldu yazdiklarim ama bunlari yazmam su bencillik olayini aciklamam icin sart olmustu.
Yukarda siraladigim bu sebeplerden dolayi ben Filizi hatali görüyorum ama bencil olarak görmüyorum.Aslinin ise hatali degil bencil oldugunu düsünüyorum.Bence Asli yanliz yasamis sevgiye,aile sicakligina hasret kalmis bir karakter. Asli Yilmazda sevgiyi buldugunu saniyor ve bunu kesinlikle kaybetmek istemiyor.Yilmaz Asliya bir söz vermistir,Asli da bu söze güvenmistir.Bunda bir hata yok.Ama Aslinin gözlerinin önünde ceryan eden olaylar var,Asli bunlari görmemekte direniyor.Hicbir kadin esi,nisanlisi,sözlüsü herne olursa olsun kendisine bir söz verdi diye ,gözünün önünde yasananlara bu kadar kayitsiz kalamaz.Eger kalirsa aklindan süphe ederim ki Asli akilli bir is kadini.Bir secenek daha var,kadin gözünün önünde ceryan eden olaylari elindekini kaybetmemek icin görmek istemez.Iste bence Aslinin ki bu!Asliyi Yilmazi istedigi icin elestirmedim ben.Yilmazin Filize hicbir zaman kayitsiz kalamadigini gördü,Yilmazin Filiz icin ölümden döndügüne sahit oldu ve Yilmazin kendisine karsi yakinligini,ondan adeta kactigini ,Yilmazin evlilikleri ile ilgili muhabbetlerde hava almak ihtiyaci duydugunu ve akibetinde de solugu Filizin yaninda aldigini gözleriyle gördü ve hala Yilmazin ona söylediklerine inaniyor öylemi?Bence hayir inanmiyor,inanmak isine geliyor!Yilmazi istiyor,ailesini seviyor,aradigi aile ortamini buldu ve bütün bunlari kaybetmek istemedigi icin Yilmazin kendisini istemedigini ,hala Filizi istedigini anladigi halde,Yilmazin sözlerine inanmayi tercih ediyor.Iste bu bencilliktir!!!Kendi istekleri,Yilmazin duygularindan daha önemli.Ben bunlari yazdikca Filizin bencilligi sunuluyor önüme,ne alaka !
Yilmaz süphesiz Asliya karsi hatali,ama sevilmedigini bile bile evlenmek,daha büyük bir hata degil mi?Bundan ötesi,sevdigini iddia ettigin bir adami istemedigi bir evlilige sürüklemek,mutsuz olmasini saglamak,gercekten o adami sevmek midir?Yoksa sadece kendi istedigini elde etmek midir?Bencillik midir?
Simdi ;Asli Yilmaza gercekten inanmis olamaz mi?Bence kesinlikle olamaz!74.bölümde,Asli Filizle Yilmazi gördükten sonra Yilmazi sorguladi,tamam bu konuda cok hakli.Yilmaza sordugunda Yilmaz önce cevap vermedi,daha sonra Aslinin kan icinde olan ellerini gördü, ve sadece tesekkür icin gittim dedi.Asli da ben artik ameliyat olmayacagim,sen olmazsan yasamamin bir anlami yok deyiverdi.Peki bu durumda Yilmazin ona dogruyu söyleyebilmesi mümkün mü?Asli bunu düsünemedi mi yani?Sonuc olarak ben Aslinin görmek istedigini gördügüne inaniyorum ve buda bencilliktir.Bebegi ögrendikten sonra cekilecekmis,bundan dolayi da madalya beklemiyordur umarim!Kendisini sevmeyen bir adamla evlenmek bir dert,birde o adamin sevdigi kadindan bir cocugu olmasi da ayri dert.Asli bu kadar yükün altinda kalacagini tahmin etmistir,artik!

bego87
24-05-07, 13:47
sevgili arkadaşım aslıya söylemek için gidiyor ve söyliyorda zaten ama görülen o ki aslı bundan etkilenmiyor eee o zaman düğümü yılmaz çözecek .burda yılmazın bebeği öğrenmesi gündeme gelebilir hiç ümidim olmasada yılmaz bu bölüm bebeği öğrenebilir
Ben senaryoyu yazdım kafamda sbrcim:) Handan aslıya söylüyo,aslı etkilenmiyo.Sonrasında Filiz annesinin böyle bi çılgınlık yapmasını engellemek için peşinden nikaha gidiyo ve o sırada Handan çoktaaaan Aslıya bebeği söylemiş oluyo tabi Filiz şok oluyo .Daha sonra Aslı-Yılmaz kol kola içeri giriyorlar ve Yılmaz-Filiz bakışması yaşanıyo bunu gören aslı kızımız hoop noluyo handan galba doğru dedi diye filizle konuşmaya gidiyo ve sonrasında nikah masasına oturamadan bayılıyo .Yani yılmazın senaryo böyle gelişirse bi düğüm çözmesine gerek kalmıyo tek yapması gereken aslıyı bayıldığı için hastaneye yetiştirebilmek :)

SBR
24-05-07, 13:48
Haklisin arkadasim ama bence sevmedigimiz karakterleri de koru korune,sirf elestirmek adina yerin dibine batirmyalim bence.:happy0064

tabii sevgili arkdaşım şurda var 5 bölüm izleyip keyif almaya çalışalım bakın ben bile bunu söylüyorum eski yılmazcı olarak bekleyip görelim zaten bundan sonra o kadarda senaryo bitirmez diziyi herhelde kötü olarak yapılacak ne varsa yaptı çünkü:good:

sude9
24-05-07, 13:49
Şarkı söyleyecek
Biliyorum sen meleksin beni Yılmaz'dan kurtarmak için gönderildin
Biliyorum sen bir meleksin zor günlerimde çıkıp geldin:img-hyste

öğrenir

3-cem ne zaman ortaya çıkacak

önceden yazdığımı yazayım yine :)

çiftler masaya oturur,memur sorar

Memur:Aslı Hanım Yılmaz Bey ile evlenmeyi kabul ediyormusunuz?
Aslı:Hayır,
Yılmaz:Aslı...neler oluyo
Aslı:Hayır ..blmen gerekebir şey var Yılmaz...Filiz senin bebeğini taşıyor

B esnada çocuğun Cemden olduğunu sanan Yılmaz ve tm mahalleli gerçeği öğrenir,herkesin ağzını bıçak açmaz,memur araya girer

Memur: Pardon ama Cem kim?

Cem nikahı basar

Cem: Benim...meleğim ben geldim,özledin mi beni?:img-hyste :img-hyste

Filiz'in nikaha gelmesine...engel olacak diye panik içinde

Zannetmiyorum ama ben yakıştırıyorum

Filiz-Aslı kapışmasından sonra ecel terleri döken Yılmaz sonrada peşinden sırayla Mualla,Fahriye ve Ali bayılır:):)

Yılmaz'ın 3.kez nikah masasında bırakılmış olmasına üzülecek,kahırlanacak,garibimin bu sefer yüzü gülsün diye kabul edecek...:)

İsteme merasiminde Cem yanlarındaolmaz ama hapishaneden bir video hazırlar aynı gün eve postalar,kasette;
Cem:Meleğim gördüğün gibi ben yinegeldim beden olarak yanında olamasamda ruhen yanındayım...şurdan çıkmama 30 sene var...botoks yapmana gerek yok ben seni o halinlede seveceğim,bekle beni dönüşüm muhteşem olacak :)

Evlenir..parayı bulmasada sorun yok Gazi sağolsun her eve lazım böyle mahalle

Herkes bayılacak millet topyekün hastahaneye taşınacak

SBR
24-05-07, 13:50
Ben senaryoyu yazdım kafamda sbrcim:) Handan aslıya söylüyo,aslı etkilenmiyo.Sonrasında Filiz annesinin böyle bi çılgınlık yapmasını engellemek için peşinden nikaha gidiyo ve o sırada Handan çoktaaaan Aslıya bebeği söylemiş oluyo tabi Filiz şok oluyo .Daha sonra Aslı-Yılmaz kol kola içeri giriyorlar ve Yılmaz-Filiz bakışması yaşanıyo bunu gören aslı kızımız hoop noluyo handan galba doğru dedi diye filizle konuşmaya gidiyo ve sonrasında nikah masasına oturamadan bayılıyo .Yani yılmazın senaryo böyle gelişirse bi düğüm çözmesine gerek kalmıyo tek yapması gereken aslıyı bayıldığı için hastaneye yetiştirebilmek :)

yok sevgili begom zaten yılmazın bu senaryoyu çözeceği yok .valla bende senaryo yazarken kendimden geçiyordum ama son olaylardan sonra ne olacak diye meraktan izliyecem bu bölüm bebek olayı biraz hayal olur inşallah yanılırım ama senaryoda da her şey belli yaww

ferman336
24-05-07, 13:55
herkes eğlensin arkadaşlar ama lütfen bundan sonra krakterlere hakaret babında yüklem,sıfat,dolaylı cümle kurmayalım ama ben kendi adıma yürüyen felaket derim o tescilli söz :img-hyste filiz versiyonunu 1-1 tescillidir ben patent almadan hakaret etmem:img-hyste ama gerçekten arkadaşlar söylediğimiz kelimleri o maksatla kullanmasak bile niyetimiz tamamen mizah olsa bile yazmayalım

arkadaşlar bir konuyu açıklamayı zaruri bulduğum için bu mesajı yazıyorum... bugüne kadar karakterler için bir çok sıfat bulundu ve kullanıldı. en çok sıfat takanlardan biri de benimdir herhalde.bunu red edecek değilim..yazmış olduğum 1000 nin üzerindeki mesajlara tek tek bakılırsa kullandığım uslub ve sıfatların hiç bir zaman bahse konu ettiğim karaktere hakaret etmek maksatlı olmadığı kolayca anlaşılır. bu bağlamda bugün tartışmaya konu olan cibiliyetsiz lafı tarafımdan reel hayatta da çok kullandığım kendine yakışmayan hareketi yapan kişiler içindir. hatta bu lafı kendi oğlum için bana komik gelen şeyler yaptığı zaman onun için bile kullanırım. daha önce bu sözü sözlük anlamıyla kullanmadığımı dile getirmeme rağmen tartışmanın göbeğinde olmak benim tercihim değildi. daha önce şuan tartıştığım kişiye yazmış olduğum "yılmazın soyu sopu ve muallanın sütünün bozuk olup olmaması" benim konum değildir. kelimeler mecaz anlamlarda taşırlar ve bu şekliyle de kullanılırlar. sizin benim kullandığım kelimeye yüklediğiniz anlam sizin sorununuzdur. kullandığım kelimeleri mesajın bütünü içinde değerlendirebilirseniz taşıdığı anlam net olarak ortaya çıkacaktır. sonuçta burda kendi fikirlerimizi savunmak ve kendi adıma söyliyeyim eğlenmek ve birilerinden bişiler kapmak amaçlı bulunuyorum. kullandığım her kelime anlatmak istediğim şey ıskalanıp tdk sözlüğüne bakılarak değerlendirilecekse kusura bakmayın ama ne ingilterenin leydi okullarında yetiştim ne de zeki müren türkçesi konuşmaya hevesliyim.:good: son olarak bu tartışmalardan yoruldum artık...bana kızıyorsanız alıntı yapmayın,cevap vermeyin ve de gülü geçin yazdıklarıma.ne diyeyim daha. son olarak ;
eski yılmaz kalbimizdesin..kalın sağlıcakla.

ek olarak şu ana kadar kullandığım kelimeleri şayet yorum yazacaksam kullanmaya devam edeceğim.anlamını açıkladığım şekilde.bunları kullanmamam demek suçlandığım anlamında kullanıyorum demekle birdir benim için.

SBR
24-05-07, 13:55
bugünlük bendeb bu kadar sevgili arkadaşlarım benim atari saatim gelmiş(sevgili ferman abime saygılar benim için senin herkesin yorumu önemli bu yüzden kimsenin yorumlarını bırakmasını istemiyorum sonuçta eğleniyoruz burda yani ben en azından bunu yapmaya çalışıyorum)

kendinize iyi bakınbye

matraka
24-05-07, 13:57
arkadaşlar bir konuyu açıklamayı zaruri bulduğum için bu mesajı yazıyorum... bugüne kadar karakterler için bir çok sıfat bulundu ve kullanıldı. en çok sıfat takanlardan biri de benimdir herhalde.bunu red edecek değilim..yazmış olduğum 1000 nin üzerindeki mesajlara tek tek bakılırsa kullandığım uslub ve sıfatların hiç bir zaman bahse konu ettiğim karaktere hakaret etmek maksatlı olmadığı kolayca anlaşılır. bu bağlamda bugün tartışmaya konu olan cibiliyetsiz lafı tarafımdan reel hayatta da çok kullandığım kendine yakışmayan hareketi yapan kişiler içindir. hatta bu lafı kendi oğlum için bana komik gelen şeyler yaptığı zaman onun için bile kullanırım. daha önce bu sözü sözlük anlamıyla kullanmadığımı dile getirmeme rağmen tartışmanın göbeğinde olmak benim tercihim değildi. daha önce şuan tartıştığım kişiye yazmış olduğum "yılmazın soyu sopu ve muallanın sütünün bozuk olup olmaması" benim konum değildir. kelimeler mecaz anlamlarda taşırlar ve bu şekliyle de kullanılırlar. sizin benim kullandığım kelimeye yüklediğiniz anlam sizin sorununuzdur. kullandığım kelimeleri mesajın bütünü içinde değerlendirebilirseniz taşıdığı anlam net olarak ortaya çıkacaktır. sonuçta burda kendi fikirlerimizi savunmak ve kendi adıma söyliyeyim eğlenmek ve birilerinden bişiler kapmak amaçlı bulunuyorum. kullandığım her kelime anlatmak istediğim şey ıskalanıp tdk sözlüğüne bakılarak değerlendirilecekse kusura bakmayın ama ne ingilterenin leydi okullarında yetiştim ne de zeki müren türkçesi konuşmaya hevesliyim.:good: son olarak bu tartışmalardan yoruldum artık...bana kızıyorsanız alıntı yapmayın,cevap vermeyin ve de gülü geçin yazdıklarıma.ne diyeyim daha. son olarak ;

sevgili ferman kalbimizdesin senin yazdığın her yorumun altına imzamı atarım sana o kadar güveniyorum ben biliyorumda senin yazdıklarının amacını maalisef forumumuz kalabalıklaştı o yüzden bilmeyenler oluyor yada işine gelmeyen arkadaşlarızda oluyor ve durduk yere işte böyle neler çıkıyor tansiyonlar yaşlandık yav ne bu vallah kalpten gidicem :img-hyste

el-is
24-05-07, 13:59

kesinlikle haklısın.bende aynen ööle düşünüyorum.o sahnedede biter zaten yılmazın öğrenmesi 76.bölüme kalır:icon_sorr

zynp06
24-05-07, 14:00
(Ameliyata bile gerek kalmadan ruhuna El-Fatiha)
(Öğrenir ama cenaze işleriyle daha çok meşgul olur gibi geliyo)
3-cem ne zaman ortaya çıkacak(en çok bu soruyu merak ediyorum)
(Zurnanın zırt dediği yerde)
(Annesiyle Aslı'nın çöküşüne)
(Başladı bile)
(Kesinlikle)
(Öyle bizi hemen rahatlatmazlar biraz kıvranırız gibi)
(Cem için isteme günü basit bir gün olur daha güzel bir anda yakalar imzayı atarlarken falan..)
(Parayı biraz geç bulurlar ömer galiba önce bir dolandırılır ondan sonra)
Bol cenazeli ve hastanelik vakalar olabilir)

sysdll
24-05-07, 14:00
Yılmaz ben çocuğuna bakarım.ne dersin?filizde bizimle beraber yaşar...:img-grin2

SMS le mesaj gelir...

Yılmaz filiz'i istemeye giderken aldığı lokumu satarken..:img-hyste

Yılmaz'ın dişindeki maydanozu göründüğü için :img-hyste

Alp soldan atak hazırlığı içinde....:happy0064

önce aslı sonra mualla ,kesmezse sırayla yılmaz,filiz,handan ve tüm mahalle.

Hazır nikah masası var bari yaptığımız harcamalar boşa gitmesin der ve kabul eder:img-hyste

Cem sattığı lokumların içine müsil attığı için gece tuvalet sırası bekleyerek geçecek...:img-hyste

Bu konuda yorum yok...olsa da yok

Memur önüne geleni evlendirecek

(evet biliyorum iğrenç oldu.yok anlamadığım neden vuruyorsunuz ki..ahh kafama vurmayın :img-hyste :img-hyste )

EvaLongoria
24-05-07, 14:12

ek olarak şu ana kadar kullandığım kelimeleri şayet yorum yazacaksam kullanmaya devam edeceğim.anlamını açıkladığım şekilde.bunları kullanmamam demek suçlandığım anlamında kullanıyorum demekle birdir benim için.

ferman abim hoşgeldin ne diyim :)

bu arada yılmaz kalbimizdesin :) annadın sen onuuu

Neslihan17
24-05-07, 14:19
herkese merhabalar..
biraz tahmin yürütmekte yarar var :) yoksa forum sessiz kalıyor. aslı filizle konuştuğu sahnede filize hesap soracak sanırım. "neden bu zamana kadar gizledin bunu bilmeye benim de yılmazın da hakkı vardı" diye replikler bekliyorum ben aslıdan. o konuşma sonrasında da sanırım aslı bayılır. hastaneye kaldırılır. tekrar söylüyorum eğer aslı filize doğrumu diye sorarsa bu nikah gerçekleşir. nikah gerçekleşmeyeceğine göre aslı emin olmak için filize sorular sormaz.

el-is
24-05-07, 14:23
Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğreniyor. Ve Düğün hazırlıkları yapan Aslı’nın bundan sonraki kararı merakla bekleniyor.

Filiz’in mutluluğu ellerinden kayıp giderken, Handan ve Ömer’in içleri kan ağlamaktadır. Yılmaz, Aslı’ya dönüp dönmemesi konusundaki kararı Filiz’e bırakır. Yılmaz kederli gözlerle, Aslı’nın heyecanla nikaha hazırlanışını izler. Şanssızlıklar, Feride’yle düşledikleri mutlu yuvayı kurmak için canını dişine takıp çalışan Ömer’in peşini bırakmaz.

Aslı, Filiz’in bebeğinin Yılmaz’dan olduğunu öğrenir. Bebek, geleceğini Yılmaz’la evlilik hayalleri üzerine kuran Aslı’nın, tutkuyla sevdiği adamdan vazgeçmesine yetecek mi?

whisper34
24-05-07, 14:26
nihayet HANDAN bir işe yarayacak dizi boyunca yapmadığı şey kalmamıştı son olarak da iyilik yapacak şükür :img-hyste
aslı herşeyin farkında fakat kabullenmek zor geliyor geçen hafta 2 sözle yelkenlerini indirdi bu kadar çabuk olmamalıydı kendini kandırıyor ve bunun farkında
filiz sanırım yılmazla evlenecek sırf süpriz olsun diye çocuk 18 yaşına gelince söyleyecek reşit oldu süpriz yılmaz :img-hyste :img-hyste :img-hyste
cemlik bişey kalmadı gelmesinin bi manası yok he belki gelir malı mülkü teslim eder filiz ve ailesine geri teslim olabilir günah çıkartmayan bir o kaldı :img-wink:

ömer i de 3-4 bölümde harcadılar adam zaten dizi boyunca kumarda batıran inşaatta ceme kaptıran saftirik beceriksiz işadamını canlandırdı hiç olmazsa geçen girdiği işte başarılı olsaydı özete bakarsak yine dolandırılacak yazık ya :icon_sorr

yılmazın annesine sinir oluyorum çok silik bir karakter konuşmasından tavrına kadar herşey ofsayt mümkünse aslı ölünce kalpten gidebilir :img-hyste :img-hyste

nalan-kerem ii oldu ayrıldılar kızın uyarılarına kulak asmayıp kızdan para alıp at yarışı oynayan birinden hayır beklenmez alp daha iyi :D

dizinin kayıplarını da gösterseniz tablo tam oturacak aslıyı diziye katan canan nerelerde millet öldü dirildi canan yok piyasada toparlasalar fena olmaz

off benden bu kadar amma yazdım ya :icon_whis

sevdali_00
24-05-07, 14:32
herkese hayırlı öğlen saatleri...işleriniz ve çalışmalarınız(okullu olanlar için) yolunda gidiyordur inşallah...

konuyu açmak adına yazmıyorum gerçi tam olarak kapandığınıda sanmıyorum ama belirtmek istedim.dizifilm in 'ıhlamurlar altında' forumuna girip çoğunlukla okuyucusu olarak burada yer almaktayım. sabahtan girdiğimde sadece diğer forumlara bakıp çıktım buraya sonra gelip bakarım dedim ki iyi ki de öyle yapmışım. son 5-6 sayfayı okudum kendi kendime dizifilm in forumlarında reyting kaygısı var da ben mi gözden kaçırdım dedim:icon_whis :img-wink: . hani bunu forumlar arasıda yaptığınız yok e bu kadar zamandır seviye(yi nadiren de olsa aşmış olsanızda) (ki bu göreceli dir herkesin toplumun kabul ettiği seviye dışında da kendine göre belirlediği bir üslubu vardır) siyle, yazılma üslubuyla (aranızda kıskandıklarım olmadı değil) saygı çerçevesini -bazen zor da olsa- korumaya çalışan bir forum niye bu hale geliverdi ben buna şaşırdım...reyting diye ifade etmem şu günlerde yapılan tartışmalar bile buna bağlanır olduğu içindir(yanlış anlaşılmasın)

bir gerçek vardır ve bu göreceli değildir. gerçek: yapılacak olan yorumlar saygı çerçevesinde yapılmalıdır ki saygıya bağlı olarakta seviye dikkate alınmalıdır. bir karakter analizi,bir durum analizi,bir olay/vak'a analizi,...v.s şeklinde sıralanabilinecek birçok konu veya konular için yapılacak yorumlarda karşı tarafı ikinci planda tutarak herşeyden önce kendi saygımızı ve üslubumuzu hesaba katarak yapmalıyız. bu bizim kişiliğimizle ilintilidir,bunu unutmamak gerekir. neden diyecek olursanız kendimi baz alarak açıklamaya çalışacağım. forumları gezerken yorum yapan insanların birbirleriyle olan dialoglarına dikkat ediyorum aynı görüşü paylaşmasalar bile hangi üslupla karşılarındakine bunu anlatmaya çalıştıklarına bakıyorum. eğer içlerinde beğenmediğim bir üslup varsa içeriğindeki bilgi ne kadar önemli olursa olsun okumamayı tercih ediyorum.bilmiyorum aranızda 'hayat türküsü' forumunu inceleyen var mı, dikkat edin en beğenmedikleri bir karakteri bile olabildiğince dikkatle inceleyip onun yaptıklarına da anlam verip hak vermediklerini uygun bir üslupla ifade ediyorlar. bunun tam tersi de 'iki yabancı' forumu orda da beğenmedikleri karakteri uygun olmayan ifadeler çerçevesinde ele alıyorlar ( bu arada 'herkes' i içermiyor dediklerim ). şimdi bunları yazıpta niye bizim forumu eleştiriyorsun derseniz evet herkesin üslubu kendinedir ve bir yerde bu kişinin kendini belirtmesidir. sonuçta fikir sahibinin olduğu gibi üslupta sahibinindir.

bu forumu eleştirmemin sebebi buraya değer veriyor olmamdan kaynaklanıyor. sizlerin yazdıklarını okurken bazen yanlış buluyor, bazen ben niye bu bakış açısını es geçmişim diyorum, bazen gülümseten yorumlar oluyor, bazen fazla abartılan yorumlar yapıldığını düşünüyor ama her zaman zevkle okuyorum. son beş bölüm kaldı diyoruz bu dizi bitince umarım yeniden aynı zevkte yorumlar yapabileceğimiz bir dizi olurda burada buluşuruz diye ümit ediyorum. çünkü sadece bu dizi için bu foruma girenleriniz var,yanlış biliyorda olabilirim öyleyse yanlışımı düzelttin lütfen.

yazımı çok uzattım belki ifadelerim anlatmak istediklerim için yeterlii olmamıştır ama kıyısından ucundan inşallah anlamanızı sağlayabilmişimdir.en azından yazdıklarımın bir anlamı olması adına...

herkese bundan sonrası için hayırlı, saygının ve üslubun yanlış yorumlanmıyacağı bir forum olmasını temenni ediyorum.(kendim içinde)...

begummm
24-05-07, 14:56

ilk anda şok yaşar nikah zamanı gelince hayır dedikten sonra bayılır

öğrenir

fikrim yok

filizin gelmiş olmasına ve aslının yüz ifadesine

samam

muallayı bilmem ama aslı bayılır

bir süre aslı kız sorunuyla uğraşır

hayır nikaha saklar o işi

parayı bulamazlar ama evlenirle

aslı hastanelik olacak ewlenemeyecekler

jojoo
24-05-07, 15:07
dumura ugrar heralde
ogrenir umarim yani bu bebegi en son yilmaz ogrenecek heralde
ne zaman filizlee yilmaz mutlu olursa o zaman
4-fragmanda fahriye birşeye şaşırıyordu sizce neye bu kadar şaşırıyorfilizin gelmesine o kadar buyuk bir tepki werecegini sanmiyorum
1-asli bayilabilir
2-asli hayir cewabini werirse ona sasirir
olabilir
etsin artik yaw
e tabi rahat durur mu
bari onlarin mutlulugunu izleyelim
hersey olabilir.

batuhan_gumus
24-05-07, 16:01
ya inanmiyorum filizimi aglatiorlar yine offf yaaa olamaz yosun gözlüm yine aglayacak ins asliyla yilmaz evlenmezz cunku filiz ve yilmaz da cok yakisiolar filizimmm askiimmm yosun gözlümmm love

feride-ömer
24-05-07, 16:21
arkadaşlar bu bölüm nerde bitecek aslının tam cevap vereceği zaman mı yoksa nikah biter aslı kız hastaneye kaldırılır yılmaz herşeyi öğrenir falan o zaman mı biter:img-wink: biri söyleyebilirmi:img-wink:

byuzax
24-05-07, 16:27
Ayran budalası modundan dumur moduna geçecek :img-hyste
Amin öğrensin de kimi bağrına basması gerektiğini anlasın :img-hyste
Yılmazlar Filizi istemeye gideceği zaman
4-fragmanda fahriye birşeye şaşırıyordu sizce neye bu kadar şaşırıyorf
Aslı ani bir hamle ile masadan kalkarsa
Bayılır...
E artık
Cemsiz dizinin tadı yokki...
Ömerin işinde sorun çıkacak bence
cinnet geçiren gelin A.K düğüne gelen F.T ye damadı ayarttığı gerekçesiyle saldırdı.Önceden antremanlı olan F.T cinnet geçiren gelin A.K yi delicesine patakladı. A.K nin durumu çok kritik zuhahah :img-hyste

feride-ömer
24-05-07, 16:40
sevgili byuzax bayıldım yazdıklarına hele 10. soruya verdiğin cevap çok güzel çok güldüm:img-hyste ellerine sağlık sen 10. soruda akşam haberlerini yazdın heralde:img-hyste

Sweet Bunny
24-05-07, 16:44
1-aslı kız bebeği öğrendiği zaman ne tepki vericek?
Tabiki cok olur..Sonra nikah masasinda Hayir der..Gider ve yere düsüp bayilir,veya ölür..bilemiyorum..

2-mualla torunu olacağını öğrenirmi?
ögrenir..ögrensin..Ama Önce Yilmaz..=)

3-cem ne zaman ortaya çıkacak?
Ya Filizin orda oldugu icin,Asli nasi bakiyo diye,yada Asli Hayir dedi diye..YADA bebegi ögrendi:D

4-fragmanda fahriye birşeye şaşırıyordu sizce neye bu kadar şaşırıyor?
Hm..Ya filiz orda diye..,Asli Hayir dedi diye YADA bebegi ögrendi diye..

5-nalanla alp arasında aşk mı başlıycak?
Bilemiyorum..Ama sanmam..

6-aslı kız ve mualla nikahta bayılırmı?
Hm..bayilirlar..

7-filiz yılmazı hemen kabul edicekmi sizce tepkisi ne olacak?
Etmesse ben gidip döverim Kizi Ya:D

8-yılmaz filizi istemeye giderse cem birşey yapıp geceyi berbat edecekmi?
Tabiki eder..Hic yerinde duramiyo ki Adam..:P

9-feride ömer ikilisi parayı bulup evlenebilicekmi?
Belki biraz zor bulurlar..Yada o bi adam vardiya Feridenin eski sevgilisi..Belki o onlara yardim eder:)

Asli Hastaneye kaldirilir..

sudemnaz
24-05-07, 16:44
şok olur, ben ne kadar şanssızım benim ailem yok tam kendime bir aile buldum derken yine ortada kaldım der kendini acındırır ama aradan çekilir
öğrenir ama filize karşı tepkili olur neden daha önce söylemedin diyee
yılmazla filiz birlikte mutluyken araya biri girmeli elimizde kim var tabiiki cemm hapisten kaçar.... sonu belli kötülük yapar
4-fragmanda fahriye birşeye şaşırıyordu sizce neye bu kadar şaşırıyorf
aslı hayır diyince
Bayılır...bayılır...
Allahtan aradığı şeyy o kadar göz yaşından sonra kabul eder yani inş. kabul eder bu karakterlerden herşey beklenir
kanbersiz düğün olur mu cem olmadan asla :img-hyste
hiçbir dizide her şey güllük gülistanlık olmaz sorun çıkar sonra mutlu son:)
aslı bebeği öğrenir aradan çekilme kararı alır bu kararı almak biraz zor olur çünkü kıs hissetmiyorr
nikah olmaz yılmaz masada şaşkın ördek gibi kalır içinden naralar atar gözleriyle hadi filiz göl kenarına gidelim der oraya giderler çokkk mutlu olurlar...
ta kiiii cem rol yazılıncaya kadar....

ferman336
24-05-07, 17:12
evet tekrar tartışma konusuna girmek istemiyorum lakin sabah ki tartışmanın konusuna tam tersi bir örnekle olmasa da yakın bir şeyle örnek vermek istiyorum ki bundan sonra forumda kullanılan kelimeler mesajın bütünlüğü ve yazanın geçmişi dikkate alınmadan tek olarak ele alınıp kimse kimseyi üzmesin...takıldım ben bugün bu konuya :)

evet cümlem şu "filiz çok yosma"...bekliyorum...

eski yılmaz ruhun şad olsun...

EvaLongoria
24-05-07, 17:20
evet tekrar tartışma konusuna girmek istemiyorum lakin sabah ki tartışmanın konusuna tam tersi bir örnekle olmasa da yakın bir şeyle örnek vermek istiyorum ki bundan sonra forumda kullanılan kelimeler mesajın bütünlüğü ve yazanın geçmişi dikkate alınmadan tek olarak ele alınıp kimse kimseyi üzmesin...takıldım ben bugün bu konuya :)

:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

böyle bir geri dönüş yapacağını tahmin etmemiştim ferman abi..
seni filiz fanları ile bırakmak istiyorum :img-hyste :img-hyste

yılmaz... ruhun şad olsun..

ferman336
24-05-07, 17:22
:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

böyle bir geri dönüş yapacağını tahmin etmemiştim ferman abi..
seni filiz fanları ile bırakmak istiyorum :img-hyste :img-hyste

yılmaz... ruhun şad olsun..

yooo evacım gel yanımda yer al derim ben :) bana çatacaklara çok güzel cevaplarım olabilir :) elimin altında tdk var yahu:img-pilot
eski yılmaz toprağın çiçekle dolsun:good:

EvaLongoria
24-05-07, 17:27
yooo evacım gel yanımda yer al derim ben :) bana çatacaklara çok güzel cevaplarım olabilir :) elimin altında tdk var yahu:img-pilot
eski yılmaz toprağın çiçekle dolsun:good:

o zaman sen saldırılara maruz kalmadan tdk dan yosma kelimesinin açılımını yap bence :icon_whis

tabi ki yanındayım ferman abicim. ben her daim yanındayım arkandayım senin :)

eski yılmazcılarız biz..

benim
24-05-07, 17:41

Sevgili Ferman ,halk arasında o kelime nedense hep yanlış kullanılmıştır ve yanlış anlam çıkartılmıştır...Herkesin diğer anlamı aklına geliyor ve o şekilde kullanılıyor.Kelimenin anlamları bendede var .Ama açıklamasını sen yaparsın herhalde.

ferman336
24-05-07, 17:43
o zaman sen saldırılara maruz kalmadan tdk dan yosma kelimesinin açılımını yap bence :icon_whis

tabi ki yanındayım ferman abicim. ben her daim yanındayım arkandayım senin :)

eski yılmazcılarız biz..

evet kimse birşey yazmadığına göre söyliyelim derdimizi evacım :) sağol biliyorum her zaman yanımda olduğunu aynı benim senin yanımda olacağın gibi :good: açıklayalım da millet ağzını iyicene bozdu bu herif demesin :)

yosma : tdk ya ve bilinen tüm sözlüklere göre kelime anlamı itibariyle "genç,güzel kadın" demektir...toplumda kullanılan anlamı ise herkesin malumudur. toplumca kötü kabul edilen ve kullanılan bir kelime sözlüklere göre gayet güzel anlam ifade edebilir. bir örnek daha vermek gerekirse &qu