PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 22

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

medsul
26-05-07, 16:26
Ben dedim filizn çocuğu söylemeye niyeti yok bu sefer de aslının hastalığının nüksetmesinden korkuyorlar heralde filizn bahanesi bu oldu yılmaz da aslıyla evlenmemenin verdği rahatlıkla aslıya daha yakın davrandı nazını çekeyim falan adam rahatladı biraz zaman geçsin filize dönerim diye düşünüyordur belki gerçi biz bunu kafamızdan uyduruyoruz sadece tahmin ediyoruz.

zaten sorunda burda :img-grin2 biz izlediklerimizden bu manayi cıkartamiyoruz
çünkü bunu desdekliyen bir söz yada herhangi bir davraniş olmadi haliyle buda can sıkıcı bir şey
bu yüzden leşke bu konu hakkında ufakta olsa bir replik olmasiydi yaa neyse

kısa özeette yılmaz sevicten havalara ucacak deniliyor:img-grin2
bende merakla bekliyorum nasıl ucacak:img-hyste gerci ben filizin bir anlik olsa bile yere cakmasini bekliyorum :img-hyste :img-hyste

first lady
26-05-07, 16:29
arkadaşlar merhabaaaa.sizlerden annem adına bi ricam var.kendisi tam bir I.H fanıdırda:img-blush hani bi şarkı varya arkadaşlar yılmaz hastaneye kaldılırldığında çalınmıştı,dünde aslıda çaldılar.elinde olan varsa bana yollayabilirmi??annem 2 haftadır o şarkıyı istiyo:img-yes:

arada kaynamasınnnn.hala bekliyorum:icon_sorr

feride-ömer
26-05-07, 16:30
bu bölümü kendimce özetleyim dedim umarım beğenirsiniz
-aslı çocuğun yılmazdan olduğunu öğrendi
-ömer malları teslim edemedi ve elinde kaldı
-nikah olmadı
-aslı bebeği öğrendikten sonra bayıldı ve ameliyat geçirdi
-feride ömer nişanlandı
-feride işine geri döndü ayrıca başına bela aldı(konturatı okumadan imzaladı)
-feride ev için gereken parayı buldu
-filiz aslının bebeği öğrendiğini duydu ve buralardan gitme kararı aldı
-handannın içi bebeği söylediği için rahat
-nalanla alp yakınlaşmaya başladı
-mualla nikah olmadığı için üzgün
-veeeeeeee en önemlisi yılmaz sonunda bebeğin kendisinden olduğunu öğrendi:happy0064
senaristlerimize söylüyorum duyun sesimizi mutlu son istiyoruzzzzz:img-wink:

arkadaşlar bunlar sorular cevaplarsanız sevinirim

-yılmaz filize yetişicekmi
-cem yani yürüyen felaket bu bölümde ortaya çıkıcakmı
-dağ evine gidilicekmi
-aslı kız bundan sonra ne yapacak (yoksa evden kovulurmu malum yerine filiz geliyor)
-mualla bebeği öğrenirse ne yapar (yada şöyle diyeyim bebeği öğrendiği zaman nasıl bir bunalım geçirir):img-hyste
-cem çıkınca filize bu sefer nasıl bir plan uygular (malum cem çıkınca dizi aksiyon filmine dönüşüyor)
-filizle yılmazın nikahı ne zaman
-filiz kazamı geçiricek
-yılmaz filize bebek için ne tepki vericek (tabi düşüp bayılmazsa)
-veeeeee günün sorusu lu sahneler olucakmı:img-hyste (en merak konusu olan şey )

umarım beğenirsiniz ilk defa bölüm hakkında özet yazıyorum ayrıca şididen herkese teşekkür ederim inş eğlenerek cevaplarsınız:img-wink:

ismailsurucu
26-05-07, 16:34
Sevgili matraka;75.bölüm yorumunu okudum,yazilanlari okuyunca hayal kirikligina ugradigini,anlatmaktan artik diline tüy bittigini yazmissin.Daha objektif yorumlar beklerdim diyorsun da sen olaylari objektif olarak görebiliyormusun acaba?
Filiz Yilmazi katillikle sucladiktan,isi polise ihbare kadar götürdükten sonra Yilmazin artik sevdigi kadina kesinlikle güvenmedigini,Filizden herseyi beklerim noktasina geldigini,baglarin koptugunu belirtmis,daha sonra da rapor olayiyla durumu baglamissin.Biz ayni Yilmazdan mi bahsediyoruz acaba?Eger Yilmaz senin söyledigin Yilmazsa sevdiginden her kötülügü bekleyen bir adam icin sevdigi o kadin artik ölmüs olmali o saatten sonra.Yani Filizin yaptigi hicbirseyin onun icin artik bir önemi kalmamali.Ben bu Yilmaza 75 bölümdür nedense rastlamadim,nerde izledinse söyle de bende seyredeyim!
Filiz bayildi,Yilmaz kahroldu;gitti defilede Filizi öptü.Bu sahis yoksa Yilmaz degil miydi?Filiz Yilmazdan ona yaptigi haksizlik icin özrünü diledi,haftalarca yalvardi,pismanligini dile getirdi.Yilmaz bir taraftan af etmek istiyor,diger taraftan da gururuna yenik düsüyordu,bunu Aynaliyla aralarinda gecen repliklerle de cok güzel ifade etti."Bir tarafim git yalvar yakar ol diyor,bir tarafim da sakin ha diye uyariyor,"demisti Yilmaz.Filiz Yilmazi katillikle sucladi,Yilmaz Filizi namussuzlukla.Bu suclarin ikiside ayni agirlikta suclar.Bir suc icin dilenmis bir özür ve pismanlik sahneleri var.Diger suc nihayet haftaya cözülüyor,Yilmaza bu hafta sucu ilk defa Asli tarafindan söylendi.Bu seni neden bu kadar üzüyor anlamiyorum?Ortada rapor var diyorsun!Filizin de polis kanitlari vardi,bizzat polisten duyduklari vardi!Yilmaza Ömer Filiz hicbir zaman Cemle birlikte olmadi dedi,Filiz bizim bir cocugumuz olacak dedi,bag evi ,dedi.Yilmaz biraz düsünseydi olaylar bu duruma gelmezdi!Simdide Yilmaz tabiiki bunlarin pismanligini yasayacak.Yilmaz aci cekti ,gururuyla,serefiyle oynandi diyorsun,Filizin cektigi aci degil mi?Hamile haliyle,bir taraftan ailesinin bebegi aldiracaksin tehditleri varken Yilmaza gittiginde ve onu her defasinda Asliyla gördügünde,ona konusmamiz lazim dediginde ve "bizim aramizda artik hicbir bag kalmadi"sözlerini Yilmazdan duydugunda,Filizin cektikleri aci degil miydi?Filiz Yilmaza bir bebegimiz olacak dediginde ve" bu cocuk bizim olamaz" cevabini aldiginda,Yilmazin yanina gidip"karninda tasidigin cocugun babasi ben miyim?"diye sordugunda,incinen Filizin gururu degil miydi?
Hata,kapris diyorsan bunu her ikisi de yapti!Yok eger erkegin gururu ve serefi kadininkinden daha üstün diyorsan,o zaman bu düsünce sadece seni baglar derim.
Yilmazin Filizi bebegiyle kabul etmesi yetmedi mi?diyorsun!Cevabim hayir yetmedi olacak!Soruyorum:Bunu Yilmazdan yapmasini Filiz mi istedi?
Hayir!Yilmaz Filize "ben seni cocugunla birlikte kabul ediyorum"sözlerini kendi istedigi icin söyledi,artik hayatinda Filiz olmadan yasamak istemedigi icin,söyledi.Bebek olayini hazmedemedigi halde,bunun icinde hep kanayan bir yara olarak kalacagini bile bile,Filize olan aski daha güclü oldugu icin ,Filizi kabullendi,bunu Filiz istedigi icin degil!
Asli Yilmaza o son replikleri ettigi icin zamaninda yerin dibine soktugumuz bu karakteri,simdi yere göge sigdiramadigimizi yazmissin.Bu da yanlis!!!!
Benim böyle bir sorunum yok,yazdiklarimi dikkatli takip edersen benim Asliyi gercekleri görmemekte direndigi,bile bile onu sevmeyen ,istemeyen bir adamla sirf kendi hayalleri gerceklessin diye,nikaha son sürat yürüdügü icin elestirdigimi görürsün.Hala da sözümdeyim Asli beni yaniltmadi.Bastan beri yaziyorum,Asli özünde kötü bir karakter degil,ama yasadigi yanlizliktan dolayi sevgiye,sicak bir aileye muhtac bir insan.Bu sevgiyi de Yilmazda buldugunu sandi ve ona baglandi.Yilmazi gözünde oldugundan fazla yüceltti.Ben Aslinin bencil oldugunu savundum,yine aynisini söylüyorum.Asli belki gecmiste yasadiklarindan dolayidir,büyük ihtimalle de öyledir oldukca bencil bir karakter.Ama özünde kötülük olmadigi icin,bencillik bir yere kadar gidebiliyor.Eger bir karakterde hem bencillik,hem özünde kötülük hakimse,onun kurtulusu olmaz.Ama bu Asli icin gecerli degil zaten.Benim gözümde Asli ve Handan ikisi de bencil ve sonunda ikisini karsi karsiya getirdiler ve 75.bölümün kahramanlari yaptilar.Handan iyi yapti,ama onun yaptigini ben asla yapamazdim.Asliya cok kizgin olmama ragmen hastaligindan dolayi bunu ona söyleyemezdim.Ama Handan icin önce kendisi ve sevdikleri gelir,daha sonra baskalari,ve o mantikla da hareket etti.
Aynisi Asli icin de gecerli.Asli son ana kadar direndi,cocugu ögrenmesine ragmen vazgecmedi.Yilmazdan eger ki bir karsilik görseydi,yine de vazgecmezdi.Asli Filizle konustuktan sonra,Filizin nasil biri oldugunu gördükten sonra,degisti,olaylari degerlendirdi ve Yilmazdan nihayet vazgecti.Bu konuda kendisini taktir edemem,cünkü zaten yapmasi gereken buydu ve gec kalmisti.
Ama Yilmaza söyledigi "sen beni sevmedin,ama filize inanmadigina göre onu da sevmedin","bir kagit parcasina inandin","zavalli Filiz",sözlerini söylemeye kesinlikle mecbur degildi.Bunun icin kendisini tebrik etmek gerekir.Buna kadin dayanismasi deyin,kadin kadini anlar deyin,ne derseniz deyin!
Ortada bir gercek var,Yilmaz Filize inanmadi ve Filizin boslugunu Asliyla doldurmaya calisti,zamaninda da Eliften intikam almak icin Filizi kullanmisti.Yilmazda Filiz gibi bazen gururuna,öfkesine,askina yenik düsüp yanlis kararlar aldi ve daha sonra bunlarin ceremesini cekti ve cekiyor.Yilmazi dizide gösterildigi gibi görürsen eger yaptiklarina daha rahat anlam verebilirsin ve onun hicbir zaman senin hayalindeki kusursuz Yilmaz olmadigini görürsün.
Son olarak sana söylemek istedigim birsey var ,sen kendi dogrularini yaziyorsun,ben ve diger arkadaslar da kendi dogrularimizi.Izledigimiz ayni dizi,yorumlarimiz farkli,cünkü bakis acilarimiz farkli,bu da cok dogal!Cok uzun oldu,sürcü lisan ettimse kusura bakma!

sevgili fatma1721 yazdıklarınızın sonuna katılıyorum.ve kocaman bir teşekkür ediyorum.gönlüne sağlık.

benim
26-05-07, 16:36
Ben de yılmazın bir an için bile olsa filize kızacağını düşünmüştüm hani geçen bölümde çocuk başkasından olsa bile mi demişti ya filiz ama görüyorum ki yılmaz filize uçuyormuş :img-hyste bakalım onu yakalayabilecek mi?

Yılmaz uçuşa geçmiş baksanıza .Filiz'i İstanbul dışına çıkmadan uçarak yakalar.
Hem Yılmaz zamanında superman değilmiydi.Kendisi değilim dedi ama uçtuğuna göre yalan söylemiş.:img-hyste

medsul
26-05-07, 16:36
bence diziyi oyuncular izletiyor çok basit mantık hataları yapıyorlar
acemice dizi iki senedir var ama hala hatalara devam ediyorlar

yılmaz bebeği öğrenmeseydim izlediğim için pişman olurdum keşke izlemeseydim derdim ama o son sehne var yaa bitirdi beni
handanı çok beğendim bu dizideki bütün oyuncular çok değerli hepsini ayrı ayrı seviyorum...

herkesin aksine ben bu bölümü harika bulmasamda izlerken beyenerek izledim
nedeni yılmaz gercekten üzgün oldugunu nasıl arada sikişip evlenmek istemediğini pişmanliğini kısacasi nasıl süründüğünü gördümde hem üzüldüm hemde iyi oldu sende aslıya bu kadar ümit verdin diye hal ettin deyip keyfini cıkardim
yılmaz devamli düğün rabasini ve aslıyı gelinlikle felan görünce üzgün üzgün bakıyordu yaaa dedimki şimdi birde burda filizle olan şeyleri hatirlasa
aslıyı gelinlikle görürken filiz hayal edip gülümsese sonrada bunun bir hayel oldugunu anlasa cok süper oludu gercekten siz ne düşünüyorsunuz:happy0064

sudemnaz
26-05-07, 16:43
herkesin aksine ben bu bölümü harika bulmasamda izlerken beyenerek izledim
nedeni yılmaz gercekten üzgün oldugunu nasıl arada sikişip evlenmek istemediğini pişmanliğini kısacasi nasıl süründüğünü gördümde hem üzüldüm hemde iyi oldu sende aslıya bu kadar ümit verdin diye hal ettin deyip keyfini cıkardim
yılmaz devamli düğün rabasini ve aslıyı gelinlikle felan görünce üzgün üzgün bakıyordu yaaa dedimki şimdi birde burda filizle olan şeyleri hatirlasa
aslıyı gelinlikle görürken filiz hayal edip gülümsese sonrada bunun bir hayel oldugunu anlasa cok süper oludu gercekten siz ne düşünüyorsunuz:happy0064

yılmaz dün harikaydı ne kadar acı çektiğini çok iyi yansıttı ama ben her şey bir an önce olsun bitsin derdindeydim bazı sahneler gereksiz uzatıldı

aslıya bakarken filizi hayal etse ve gülümsese güzel olurdu ama aslı o zaman derdiki yılmaz beni seviyor salona girerken dedi ya herkes mutlu ama sen mutlu değilsin
o tebessüm bile aslıya nikah masasında evet demek için iyi bir dayanak olurdu bu yüzden iyiki yılmaz soğuktuu...
yılmaza çok üzüldüm çıkıp filizi istiyorum desem dedi ya orda ağladım
garibim çekmediği dert kalmadı...

tipex
26-05-07, 16:44
Mükemmel bir bölümdü. Son sahnede Aslı'ya tvnin ekranından içeri girip sıkıca sarılmak istedim. :) Kız kaç bölümdür kimsenin yapamadığını yapıp Yılmaz'a çocuğu söyledi. :good: Aslı'nın durumuna üzülmemek elde değil zaten. O sadece mutlu olmayı istiyordu. Ama sonradan anladıki Yılmaz onu hiç mutlu edemeyecekti. Umarım Yılmaz, Filiz gitmeden yetişir...

sudemnaz
26-05-07, 16:50
ben yeni şarkıya bittim
malum siteden dizinin o kısmını izleyip şarkıyı dinliyorum
çok duygulu bir şarkı
gelecek haftanın fragmanını inş. yine salı günü verirler biz de neler olacağını azıcıkta olsa görürüz...

benim
26-05-07, 16:58
Benim anlamadığım Aslı Filiz'in yanına gidiyor konuşmaya.Konuşma bitince koşarak ayrılıyor.Kimsede çıkıp ne Filiz'e ne Aslı'ya ne konuştunuz diye birşey sormuyor.Hadi Aslı'ya ameliyat sonrası üzülmesin diye sormadılar.Filiz'e neden kimse sormadı.Sorsalarda cevap alamazlardı ya neyse..:icon_whis

e.aykut
26-05-07, 17:01
bence filizin köye gitmesinde bi iş var büyük ihtimalle ya cem çıkıp gelicek filizii rahat bırakmıyak o yüzden yılmaz la filiz başbaşa o evde kalacaklar yada direk bölüm başında yada ortasında yılmaz filize koşcak tabiki oda gitmiş olcak o yüzden takip,adres falan başbaşa geceler falan diyorum siz?

bego87
26-05-07, 17:03
Yetişemicek ama handanlar nereye gittiğini söylicek ve bulucak yılmaz filizi
Bölümün sonunda bekliyorum onu..
-dağ evine gidilicekmi
evet:happy0064
-aslı kız bundan sonra ne yapacak (yoksa evden kovulurmu malum yerine filiz geliyor)
artık yolcu yolunda gerek :img-hyste
-mualla bebeği öğrenirse ne yapar (yada şöyle diyeyim bebeği öğrendiği zaman nasıl bir bunalım geçirir):img-hyste
bayılır heralde:)
-cem çıkınca filize bu sefer nasıl bir plan uygular (malum cem çıkınca dizi aksiyon filmine dönüşüyor)
Lütfen bi plan yapmasın bu sefer yılmazda yanında olucağından daha az korkuorum:)
80.bölüm:)
-filiz kazamı geçiricek
evet bence geçiricek:icon_sorr
Özetten anladığımız gibi havalara uçucakmış:)
-veeeeee günün sorusu lu sahneler olucakmı:img-hyste (en merak konusu olan şey )
olur olur artık cemden vakit kalırsa olur:)

Bakalım beğenicen mi cevapları.Ssorular için teşekkürlerr...:good:

selenn_n
26-05-07, 17:06
Kırk odalı şatomuzun kırkıncı odasındaki kilitler altında sakladığımız gerçek duygularımızla, gerçek düşüncelerimizin ne kadarı yansıyor hayatımıza!!!... Söylenmeyen neler var kuytularda?...
Peki Siz!!!...

Hani kendinizden bile sakladığınız, bir sinir kriziyle ya da büyük bir acıyla yahut da muhteşem bir sevinçle kabuğunu çatlatıp ortalığa dökülecek neler biriktiriyorsunuz içinizde...???

Ne kadarınız kendi sahtekarlığınızın esiri?

Sevipte söyleyemediğiniz, özleyipte açıklayamadığınız ya da sevmeyipte sevginizin eksikliğini içinize gömdüğünüz oluyor mu?

Korkaklıklar var mı?...Peki ya Kalleşlikler?

Yoksa diplerde saklanan cesaretiniz bir işaret mi bekliyor?...Göründüğünüz insan mısınız?...Yoksa bir define arayıcısı hazineler mi bulur içinizde?...ya da yıkılmış bir kentin harabelerini mi taşıyorsunuz?

Derininizde neler saklıyorsunuz?...Ne kadarınız gerçek sizin?

Herşeyle ilgili düşüncelerinizi söylüyor musunuz???...yoksa başınızı belaya sokmayacak kadar akıllımısınız???...Gerçek düşüncelerinizi başbaşa konuşmalara mı saklıyorsunuz?...Açıkça konuşanları biraz aptal buluyor musunuz?

Günahlardan yapılmış hayaller var mı içinizde?...
Günahtan korktuğunuzdan bunları saklayıp Tanrı'yı mı kandırmaya uğraşıyorsunuz?...Günahları sevmiyor musunuz, aaa seviyor musunuz yoksa?..

Uzun bir yolculuğa çıkar gibi duygularınızla düşüncelerinizi denklere sarıp da içinizde bir yerlere mi yerleştirdiniz?...Bir gün yolculuk biterde açarım diyemi düşünürüyorsunuz?… hemde o yolculuğun hiç bitmeyeceğini bile bile...

Bir gün çıldırsanız da bütün duygularınızla düşüncelerinizi açıkça söyleseniz, neler duyacağız sizlerden?...

Gizli palyaçolar mı çıkar ortaya, yoksa korkaklığın altında, bir istiridyenin içinde büyüyen inciler gibi büyümüş yiğitlikler mi?...
Kızgınlıklarınız yok mu sizin, öfkeleriniz, isyanlarınız?...Yok mu hiç Aşklarınız yada aşıklarınız?...

Kendi sahtekarlığınıza ne kadar esirsiniz?

Esaretten kurtulsanız da gerçekler dökülse ortaya, sizde kendinize şaşar mısınız?...

Hiç düşündüğünüz oluyor mu kırkıncı odada neler var diye, hangi unutulmaya çalışılmış sevgililer... dile getirilmeyen özlemler, söylenmeye söylenmeye birikmiş öfkeler, hangi boşvermişlikler, hangi inkar edilmiş arzular yatıyor diplerde?

Kimselerden korkmadığınız kadar korkuyor musunuz kendinizden?
Şehrin ışıklarının bulutlara yansıdığı turuncu pırıltılı külrengi bir gecede, şimşeklerle boşanan yağmur başladığında şatonuzun odalarında bir gezintiye çıkıyormusunuz hiç?...ağır ağır yaklaşıp o kırkıncı odayı açıyor musunuz usulca, gördükleriniz ağlatıyor mu sizi, ve bu kadar gerçeği o odada saklayıpta hayatı yalandan yaşadığınızı farketmek nasıl bir sarsıntı yaratıyor?... Yoksa ne gökyüzüne vuran ışıklar, ne yağmur, ne de ıssız gece, sizin kırkıncı odaya yaklaşmanıza sebep olamıyormu?...
Korkuyormusunuz kendi gerçeklerinizden, kırkıncı odanız size de mi kapalı, kendi kendinize bile mahrem misiniz yoksa?...

Ne kadarınız gerçek sizin?
Ne kadarınız kendi sahtekarlığınıza esir?
Bıktığınız olmuyor mu kendi yalanlarınızdan,
Hiç kendinizden sıkıldığınız olmuyor mu?
Ah aslında ben onu seviyordum diye içten içe ağlayarak saklandığınız koyunlar utanç vermiyormu?
Korkaklığınız yüzünden utancınızın itirafını biyerlere gömüp sonrada nereye gömdüğünüzümü unuttunuz yoksa?
Kendinizi terk etmek istediğiniz olmuyormu hiç?...

Nekadarımız kendi sahtekarlığımıza esir?

Bunu hiç düşündüğünüz oluyor mu yoksa bunu düşünmeyidemi yasakladınız kendinize?
Neler var kırkıncı odada?

Otuzdokuz odadan yapılmış hayatınızı,kırkıncı odanın kapısını açmamak için yalandan mı yaşıyorsunuz?

Niye yapıyorsunuz bunu???

Açsanıza kırkıncı odayı yağmurlu bir gecede…Belki... Belki de hiç açmazsınız!!!…
Kapalı bir odayla yaşarsınız ömrünüzün kalanını! Otuzdokuz odada gördüklerinizle yetinirsiniz yetmediğini bile bile…hemde kendinizden sıkılarak beklide boğularak...en zoruda boğularak ölmektir ya...

esmer_-ezel
26-05-07, 17:14
dünkü bölüm çok güzeldı oh be nıhayet yılmaz bebeğin kendısınden olduğunu öğrendı aslı hastanedeyken yılmaz filize kızacak gibi geldı ama neysekı kızmedı kör olan aslının gözlerı nıhayet acıldı nihayet yılmazın hala filizi filizin de yılmazı sevdiğini anladı bakalım neler olacak aslı yok olacak mı yoksa hala yılmaz ıle evlenmeyı düşünecek mı hiç sanmıyorum ama yazmış bulundum birkere

sysdll
26-05-07, 17:16
dünkü bölümü seyrederken şunu bir kez daha anladım.kesinlikle kocaman bir pideyi ağzına tek lokmada sok ama "büyük konuşma".
yılmaz bunu dizinin başından beri ters şekilde yaptı.hep büyük konuştu..en başından beri...

isterseniz biraz gerilere dönelim....

Önceleri Filiz'e sadece intikam için yaklaşacağını söylüyordu ama aşık oldu....
En çok istediği tekiner hisselerini istememeye başladı...
Nefret ettiği Ömer'e karşı tavırları değişmeye başladı...
Filiz'e büyük bir aşkla bağlandı...
Filiz onu bırakıp gittiğinde bile duyguları değişmedi.Elif'te sanırım böyle değildi...
Tekrar beraber olduklarında Filiz'le araları hiç bozulmamış gibiydi...
---Arada atladıklarım olursa siz tamamlarsınız.---
Yakın zamana gelirsek Ömer'in vurulması ve Filiz'in suçlaması sonucunda affetmeyeceğini söylediği kadını affetti...
Artık bitti diye aslıya yaklaştı.ama biten bir şey yoktu....
Bebek olayına gelince inanmadı ve istemedi.sonra ise herşeyinle kabulümsün dedi...

Tamam belki aşk bu belki de sevdanın büyüklüğüdür.kimilerine göre takdir edilmesi gereken şeyler kimilerine göre yapılmaması gereken...
ama şu aşikar ki bir karakter ile bu kadar oynarsanız seven sevmeyen birbirine karışır.izleyen ne düşüneceğini bilemez.
bir bölümde hak verirken diğer bölümde yerden yere vurabilir.

Olamaz mı böyle değişimler?olabilir tabi ama dengeli olmalıdır bence...
dünkü bölümde bir replik bunu açıklamakta...

aslı yılmaza bebekten bahsederken yılmaz "kimdense kimden beni ilgilendirmez" modunda sert tavır sergiledi.
sanki bebeği istemiyor gibi.ama aynı yılmaz daha önce Filiz'e "herşeyinle kabulümsün" dedi...

bir insan ile bu kadar da oynanmaz ki kardeşim....;) :)

(biraz ağır mı oldu yazı?....)
haksız mıyım? haksızsam söylemeyin....yada söyleyin...ne bilim işte...

anny
26-05-07, 17:16
yetişmek için ne mümkünse yapacak..aslı iki gözü iki çeşme kalır öyle herhalde..
bu bölüm kesin çıkar..özletti kendini :img-hyste
-dağ evine gidilicekmi
dag evinde bir sürü macera bekliyor bence herkesi..
mualla kaynanası ona sahip çıkar hemen yollamaz..
bence kızmaz..zaten hastanede filize iyi davranmıştı..şok olur ama sevinir..
off yaa yine kaçıracakmış işte..gebermediyse yılmazın gel benimle diyecek :img-hyste
80.bölüm olabilir evet..
-filiz kazamı geçiricek
sanmıyorum..kaza olursa pes diycem tekinerler ne ugursuz aile :)
bence çok sevinecek..hayatının anlamı zaten filiz..çocugu ondan olacagı için çok mutlu olacak..
bekliyoruz :img-wink:

benim
26-05-07, 17:24
Yılmaz'ın bebek için söyledikleri , benim haricinde herkes aynı fikirde sanırım.
Bana sanki konuşmayı kapatmak uzatmamak adına o şekilde konuştu geldi.Zaten Aslı yüzünden bir arada olamadılar.Aslı'dan bu sözleri duymak istemediğinden bu şekilde konuştuğunu sanıyorum.

forever_bim
26-05-07, 17:27
dünkü bölümü seyrederken şunu bir kez daha anladım.kesinlikle kocaman bir pideyi ağzına tek lokmada sok ama "büyük konuşma".
yılmaz bunu dizinin başından beri ters şekilde yaptı.hep büyük konuştu..en başından beri...

Filiz onu bırakıp gittiğinde bile duyguları değişmedi.Elif'te sanırım böyle değildi...
Yakın zamana gelirsek Ömer'in vurulması ve Filiz'in suçlaması sonucunda affetmeyeceğini söylediği kadını affetti...
Bebek olayına gelince inanmadı ve istemedi.sonra ise herşeyinle kabulümsün dedi...

Tamam belki aşk bu belki de sevdanın büyüklüğüdür.kimilerine göre takdir edilmesi gereken şeyler kimilerine göre yapılmaması gereken...
ama şu aşikar ki bir karakter ile bu kadar oynarsanız seven sevmeyen birbirine karışır.izleyen ne düşüneceğini bilemez.

aslı yılmaza bebekten bahsederken yılmaz "kimdense kimden beni ilgilendirmez" modunda sert tavır sergiledi.
sanki bebeği istemiyor gibi.ama aynı yılmaz daha önce Filiz'e "herşeyinle kabulümsün" dedi...

Haklısın sevgili kardeşim. Dizinin en merkezindeki karakter bu kadar değişim yaşıyor ama değişimleri yaşarken de yazılan senaryo tatmin edicilikten son derece uzak. Karakter bir anda rüzgar gülü gibi oldu.:icon_sorr

fatma-1721
26-05-07, 17:32
Yılmaz'ın bebek için söyledikleri , benim haricinde herkes aynı fikirde sanırım.
Bana sanki konuşmayı kapatmak uzatmamak adına o şekilde konuştu geldi.Zaten Aslı yüzünden bir arada olamadılar.Aslı'dan bu sözleri duymak istemediğinden bu şekilde konuştuğunu sanıyorum.

Hayir haklisin bende öyle düsünüyorum,ayrica Yilmazin bu konunun derinine inmek istedigini sanmiyorum,cünkü Yilmaz Filizi bebegin kendinden olmadigini düsünerek kabul etti,bebegin kimden oldugunu konusup eski yaralari desmek istemedigini de düsünüyorum.

3c3m
26-05-07, 17:45
Bİşe söylicemde o cem nasıl hapisten kaççak ya öyle saçmalıkmı olur hastaneye fln gitsse polisler o kadar alıkmı da kaçırcaklar ellerinden cem nerden çıktı ya 4 bölümCÜK kalmış!!! az bişe mutlu sahne görsek çok mu yaa :(

anny
26-05-07, 17:48
Bİşe söylicemde o cem nasıl hapisten kaççak ya öyle saçmalıkmı olur hastaneye fln gitsse polisler o kadar alıkmı da kaçırcaklar ellerinden cem nerden çıktı ya 4 bölümCÜK kalmış!!! az bişe mutlu sahne görsek çok mu yaa :(

valla ben de merakla bekliyorum..avşar filme ulaşmamız lazım..herkes aynı düşüncede..mutlu son istiyoruz ve artık entrika görmek istemiyoruz..bence mail yagmuruna tutalım avşar filmi..etkili olur..

forever_bim
26-05-07, 17:52
İlahi annycim

75 0ynanmış 77 çekiliyor muhtemelen 79 da yazılmıştır. Benim gibi relax ol. Mutlu son nasılsa:)

***aRmaNciK***
26-05-07, 17:54
Milliyet Televizyon Ekinde Dizinin 76 Bölümünün Kısa Özeti

--------------------------------------------------------------------------------

Yılmaz Filiz'in bebeğinin babası olduğunu öğrenir.İki aşığa engel olmaya vicdanı elvermeyen Aslı, Yılmaz'dan Filiz'e gitmesini ister. Mutluluktan uçarak sevdiği kadına koşan Yılmaz, şehirden birsüreligine ayrılma kararı alan Filize yetişebilecek mi?

Not:Milliyet Televizyon Ekinde dizinin 79 Bölümde sona ereceği yazılıyor
alinti yaptim

Hermia
26-05-07, 17:54
hermia bilmem aklimdan oyle gecti, yani evet aynaliyi bende seviyorum ama nebilim olmuyacagini bildigim icin yazdim.. benim tek umudum bu dizi cok guzel bitmesi, finali boyle aklimiza kazinsin, sonu ayni bim gibi olmasin!

güzelde düsünmüssün bence. Yani niye olmasin. Aslinin tam gitmek üzere oldugu anda aynali gitme asli dese o karizmatik sesi ile bence cok güzel olurdu. Yani asliyada yazik. O da yanliz kalmasin. Tamam bir tuhaf olurdu ama zaman asamasi yaparsalar hicte sacma gelmez. Iyi bir senaryoda onlari bir araya getirseler fena olmaz bence.

3c3m
26-05-07, 17:58
valla ben de merakla bekliyorum..avşar filme ulaşmamız lazım..herkes aynı düşüncede..mutlu son istiyoruz ve artık entrika görmek istemiyoruz..bence mail yagmuruna tutalım avşar filmi..etkili olur..
Gerçi mail yağmuruna tutsak şimdiye kadar etkili olurdu gene bildiklerini okuyolar.. önemli olan dizinin mutlu sonla bitmesi diil ( gerçi oda önemliide) herkez daha fazla we MUTLU filiz-yılmaz sahnesi görmek istio son bölüme kadar mutsuz olupta son bölümde mutlu sahne gösterceklerse hiç göstermesinler daha iyi..

Hermia
26-05-07, 17:59
bence filizin köye gitmesinde bi iş var büyük ihtimalle ya cem çıkıp gelicek filizii rahat bırakmıyak o yüzden yılmaz la filiz başbaşa o evde kalacaklar yada direk bölüm başında yada ortasında yılmaz filize koşcak tabiki oda gitmiş olcak o yüzden takip,adres falan başbaşa geceler falan diyorum siz?

Keske Yilmaz pesinden gitse. Zaten is Yilmaza kaldi. Artik herse Yilmazda bitiyor. Dönüm noktasini Yilmaz yapacak. Sonrada dügün telaslari baslayacak. Bu aradada dügüne süpriz bir sekilde Cem katilarak ortaligi karistiracak. Sonundada Cem vurularak ölecek. Bunu Handan yapabilir mesela.

anny
26-05-07, 18:15
İlahi annycim

75 0ynanmış 77 çekiliyor muhtemelen 79 da yazılmıştır. Benim gibi relax ol. Mutlu son nasılsa:)

arkadaşlar bu arada yarın gazi mah.de çekim varmış..ben gitmeyi düşünüyorum bir aksilik olmazsa..benim gibi gitmek isteyen olursa özelden bana ulaşsın :img-wink:
hasan,ne yapalım kader aglarını örüyor..mutluluk haram bu dizideki karakterlere:img-hyste ömer-feride cephesi de sallantıda..

ondan dedim mail atalım diye..:img-wink:

sensitivecat
26-05-07, 18:17
ay gıcık oluyorum şu yılmaz la filiz'e zaten ağlamak yakışmıyo ne zaman ekranı açsam salya sümük ağlıyo bu kadındüşünsün acaba bunları niye yaşadı ve yaşıyor elif'ten sonra aslı'yı da mahvettiler ya helal olsun valla daha kimleri bitirir bunlar bide anlayamıyorum elifin telinde ömerin adını gördü diye kıyametler koparan yılmaz bey neden şimdi filizin karnındaki çocugun kendisinin olmadıgını zannettigi halde nasıl kabulleniyor sizce bi insanda bu kadar degişme nasıl oluyor merak ediyorum zaten bana hiç inandırıcı gelmiyor filiz yılmaz aşkı bence eklrandaki ne kötü ikili bide lütfen filiz sürekli aglamasın kıza sevgim kalmadı halbuki bu dizinin başında koyu filizciydim ama bana baya yapay geliyorlar bari artık kavuşsunlar bu gidişle dizide kim yılmazla filiz ebulaşırsa ölecek artık yeter ölüme son......hapise son

meltemortay
26-05-07, 18:29
arkadaşlar birasda şöyle düşünün yönetmen ne yapacak kıs bu kadar acı çekmişken güldürcekmi kızı tabıkı de ağlıycak bilmiyorum ama bende böyle bir dizide oynasam yanı o sahneleri ağlamklı yaparım yönetmenınn kızı gulduredcek hali yok bide gerçek hayyatan bakalım oğlunu taşıdığınız deliler gibi sevdiğiniz adam gozununzun onunde evlenıo gobekmı atardınız sızı bılmıyorum ama ben ağlar bunalıma girerdim yanıoonca acılar çekmişim sonuçta

sinem*
26-05-07, 18:46
Ya bilmiyorum belki önyargı olacak ama şu son üç yorum hepsi aynı içerikte ve hepsi nurgül fanlarından gelen yorumlar :) günahınızı almayım ama bu kadar tesadüf olmaz gibime geliyor :) Tuba sayfasında ve diğer sayfada olanlardan sonra ...neyse kendi düşüncenizdir :)

Anny sete gideceksen lütfen bol bol resim çeker misin :) senden gelecek güzel haberleri bekliyoruz artık :)

SBR
26-05-07, 18:58
arkadaşlarımızın 79 da dizi bitecek demişler ilk sezon 39 da bitmişti ben hep 78 de finak olur diye düşünüyordum ama sonra 80 de karar kılmıştık .zaten çokta bir şey kalmadı cemin dönüşünden başka .ama geriye kalan konuları bağlamak adına 80 bölüm bana çok mantıklı geliyor:good:

Aynali 11
26-05-07, 19:03
umarim 80 de bitmez bu dizi..ferideye kontrati bosuna imzalatmadilar herhalde, birde cemin dönüsünü eklersek bu dizi ya 85.-90. bölümde biter ya da (insallah) ´gelecek sezon biter

matraka
26-05-07, 19:05
Sevgili matraka;75.bölüm yorumunu okudum,yazilanlari okuyunca hayal kirikligina ugradigini,anlatmaktan artik diline tüy bittigini yazmissin.Daha objektif yorumlar beklerdim diyorsun da sen olaylari objektif olarak görebiliyormusun acaba?
Filiz Yilmazi katillikle sucladiktan,isi polise ihbare kadar götürdükten sonra Yilmazin artik sevdigi kadina kesinlikle güvenmedigini,Filizden herseyi beklerim noktasina geldigini,baglarin koptugunu belirtmis,daha sonra da rapor olayiyla durumu baglamissin.Biz ayni Yilmazdan mi bahsediyoruz acaba?Eger Yilmaz senin söyledigin Yilmazsa sevdiginden her kötülügü bekleyen bir adam icin sevdigi o kadin artik ölmüs olmali o saatten sonra.Yani Filizin yaptigi hicbirseyin onun icin artik bir önemi kalmamali.Ben bu Yilmaza 75 bölümdür nedense rastlamadim,nerde izledinse söyle de bende seyredeyim!
Filiz bayildi,Yilmaz kahroldu;gitti defilede Filizi öptü.Bu sahis yoksa Yilmaz degil miydi?Filiz Yilmazdan ona yaptigi haksizlik icin özrünü diledi,haftalarca yalvardi,pismanligini dile getirdi.Yilmaz bir taraftan af etmek istiyor,diger taraftan da gururuna yenik düsüyordu,bunu Aynaliyla aralarinda gecen repliklerle de cok güzel ifade etti."Bir tarafim git yalvar yakar ol diyor,bir tarafim da sakin ha diye uyariyor,"demisti Yilmaz.Filiz Yilmazi katillikle sucladi,Yilmaz Filizi namussuzlukla.Bu suclarin ikiside ayni agirlikta suclar.Bir suc icin dilenmis bir özür ve pismanlik sahneleri var.Diger suc nihayet haftaya cözülüyor,Yilmaza bu hafta sucu ilk defa Asli tarafindan söylendi.Bu seni neden bu kadar üzüyor anlamiyorum?Ortada rapor var diyorsun!Filizin de polis kanitlari vardi,bizzat polisten duyduklari vardi!Yilmaza Ömer Filiz hicbir zaman Cemle birlikte olmadi dedi,Filiz bizim bir cocugumuz olacak dedi,bag evi ,dedi.Yilmaz biraz düsünseydi olaylar bu duruma gelmezdi!Simdide Yilmaz tabiiki bunlarin pismanligini yasayacak.Yilmaz aci cekti ,gururuyla,serefiyle oynandi diyorsun,Filizin cektigi aci degil mi?Hamile haliyle,bir taraftan ailesinin bebegi aldiracaksin tehditleri varken Yilmaza gittiginde ve onu her defasinda Asliyla gördügünde,ona konusmamiz lazim dediginde ve "bizim aramizda artik hicbir bag kalmadi"sözlerini Yilmazdan duydugunda,Filizin cektikleri aci degil miydi?Filiz Yilmaza bir bebegimiz olacak dediginde ve" bu cocuk bizim olamaz" cevabini aldiginda,Yilmazin yanina gidip"karninda tasidigin cocugun babasi ben miyim?"diye sordugunda,incinen Filizin gururu degil miydi?
Hata,kapris diyorsan bunu her ikisi de yapti!Yok eger erkegin gururu ve serefi kadininkinden daha üstün diyorsan,o zaman bu düsünce sadece seni baglar derim.
Yilmazin Filizi bebegiyle kabul etmesi yetmedi mi?diyorsun!Cevabim hayir yetmedi olacak!Soruyorum:Bunu Yilmazdan yapmasini Filiz mi istedi?
Hayir!Yilmaz Filize "ben seni cocugunla birlikte kabul ediyorum"sözlerini kendi istedigi icin söyledi,artik hayatinda Filiz olmadan yasamak istemedigi icin,söyledi.Bebek olayini hazmedemedigi halde,bunun icinde hep kanayan bir yara olarak kalacagini bile bile,Filize olan aski daha güclü oldugu icin ,Filizi kabullendi,bunu Filiz istedigi icin degil!
Asli Yilmaza o son replikleri ettigi icin zamaninda yerin dibine soktugumuz bu karakteri,simdi yere göge sigdiramadigimizi yazmissin.Bu da yanlis!!!!
Benim böyle bir sorunum yok,yazdiklarimi dikkatli takip edersen benim Asliyi gercekleri görmemekte direndigi,bile bile onu sevmeyen ,istemeyen bir adamla sirf kendi hayalleri gerceklessin diye,nikaha son sürat yürüdügü icin elestirdigimi görürsün.Hala da sözümdeyim Asli beni yaniltmadi.Bastan beri yaziyorum,Asli özünde kötü bir karakter degil,ama yasadigi yanlizliktan dolayi sevgiye,sicak bir aileye muhtac bir insan.Bu sevgiyi de Yilmazda buldugunu sandi ve ona baglandi.Yilmazi gözünde oldugundan fazla yüceltti.Ben Aslinin bencil oldugunu savundum,yine aynisini söylüyorum.Asli belki gecmiste yasadiklarindan dolayidir,büyük ihtimalle de öyledir oldukca bencil bir karakter.Ama özünde kötülük olmadigi icin,bencillik bir yere kadar gidebiliyor.Eger bir karakterde hem bencillik,hem özünde kötülük hakimse,onun kurtulusu olmaz.Ama bu Asli icin gecerli degil zaten.Benim gözümde Asli ve Handan ikisi de bencil ve sonunda ikisini karsi karsiya getirdiler ve 75.bölümün kahramanlari yaptilar.Handan iyi yapti,ama onun yaptigini ben asla yapamazdim.Asliya cok kizgin olmama ragmen hastaligindan dolayi bunu ona söyleyemezdim.Ama Handan icin önce kendisi ve sevdikleri gelir,daha sonra baskalari,ve o mantikla da hareket etti.
Aynisi Asli icin de gecerli.Asli son ana kadar direndi,cocugu ögrenmesine ragmen vazgecmedi.Yilmazdan eger ki bir karsilik görseydi,yine de vazgecmezdi.Asli Filizle konustuktan sonra,Filizin nasil biri oldugunu gördükten sonra,degisti,olaylari degerlendirdi ve Yilmazdan nihayet vazgecti.Bu konuda kendisini taktir edemem,cünkü zaten yapmasi gereken buydu ve gec kalmisti.
Ama Yilmaza söyledigi "sen beni sevmedin,ama filize inanmadigina göre onu da sevmedin","bir kagit parcasina inandin","zavalli Filiz",sözlerini söylemeye kesinlikle mecbur degildi.Bunun icin kendisini tebrik etmek gerekir.Buna kadin dayanismasi deyin,kadin kadini anlar deyin,ne derseniz deyin!
Ortada bir gercek var,Yilmaz Filize inanmadi ve Filizin boslugunu Asliyla doldurmaya calisti,zamaninda da Eliften intikam almak icin Filizi kullanmisti.Yilmazda Filiz gibi bazen gururuna,öfkesine,askina yenik düsüp yanlis kararlar aldi ve daha sonra bunlarin ceremesini cekti ve cekiyor.Yilmazi dizide gösterildigi gibi görürsen eger yaptiklarina daha rahat anlam verebilirsin ve onun hicbir zaman senin hayalindeki kusursuz Yilmaz olmadigini görürsün.
Son olarak sana söylemek istedigim birsey var ,sen kendi dogrularini yaziyorsun,ben ve diger arkadaslar da kendi dogrularimizi.Izledigimiz ayni dizi,yorumlarimiz farkli,cünkü bakis acilarimiz farkli,bu da cok dogal!Cok uzun oldu,sürcü lisan ettimse kusura bakma!

sevgili fatma

cevap vermessem çatlarım bu konuları forumda çok tartıştık senlede girersem sabaha zor çıkarız üstünkörü birşeyler yazayım

birincisi fatma ----ben kıyaslama yapmadım yani bir erkeğin onuru ile oynanması kadının namusu ile oynanmasını kıyaslamadım yer zaman açısından değerlendirmeye tabi tuttum
ikincisi fatma---delil demek kesin demektir.yılmaz polis nezhinde sadece şüpheli kişi dir.bu yılmazı suçlu yapmaz ki yapmadı bir gece nezarette kalıp çıktı
üçüncüsü fatma---filiz yılmaz ilşki devam ederken ederken sevdiği adam a bir sahne önce senin suçsuz olduğunu biliyorum diyen kız karakolda fikrini değiştirmiştir.yani sevdiğine zaten güvenmeyen filiz onu yargılamıştır.bu ne demek oluyor yılmaz filiz ilşkisi devam ederken sevdiği adama en büyük kazığı kızımız yürüyen felaket atıyor :img-hyste
dördüncüsü fatma---yılmaz suçladı sevdiği insanı ama neden suçladı çünkü sevdiği insana güvenmiyordu artık yorulmuştu bıkmıştı neden filizin dalavelelerinden yalanlarından yan çizmesinden değilmi bunu kaç kez sözcüklere dökmüş bakalım üç kere biz izleyiciler anlayalım diye filize güvenmiyorum demiş ne güvenmiyorum
beşincisi fatma---en zor anında yılmaza destek olmuyorsa yılmazın kırılması doğal affetmesi ise gayet doğalın içinde zaten kafasında bu ilşkiyi bitirmiş yılmaz ama beceremedi bakma yoksa defterini dürmüştü filizin unutamadı onunda hatası bu

nasıl beğendinmi yorumları ben uayarayım gene bu muhabbet sabahları alır :img-hyste :img-hyste sende nöbetçiysen yandım demektir.başımız sağolsun yılmaz ölmüştür

SBR
26-05-07, 19:06
umarim 80 de bitmez bu dizi..ferideye kontrati bosuna imzalatmadilar herhalde, birde cemin dönüsünü eklersek bu dizi ya 85.-90. bölümde biter ya da (insallah) ´gelecek sezon biter

yok arkadaşım dizi bu yaz bitecek ben 80 bölüm diye düşünüyorum .dizinin uzaması çok uzak bir ihtimal ama yinede belli olmaz yapımcı anlaşırsa oyuncularla uzayabilir dizi sonuçta reytinglerden memnunlar ama zannetmiyorum uzama olayını dizi bu yaz bitiyor:img-yes:

sinem*
26-05-07, 19:06

yılmaz hep böyle gel gitli bir karakterdi hatta dengesizdi.Hep büyük laflar etti sonra da bu laflarını yemiş oldu..Ama şu son iki bölüm birbirine tamamen tezat ..Geçen hafta bebeğin kimden olduğunu umursamaz bir halde bu haftaysa çocuğun kimden olduğu düşüncesi onu deliye çevirdi ..hadi bunları geçen hafta verselerde bu hafta her şeyinle kabul ediyorum deseydi neyse bir nevi kabul edilirdi ama bu kadarda gelgit olmaz ki..

Aslında aslının söylediği son sözler de bir kağıt parçasına inandın falan filan sözleri hepsi havada kalıyor bu rapor olayı açıklığa kavuşmadanda bu olayların tamamen düzene gireceğini sanmıyorum..Aslı sen filizi hiç sevmemişsin derken onu ,başkasının bebeğiyle bile kabul ettiğini bilseydi ne derdi çok merak ediyorum..geçen hafta barışmadan önce bu sözleri filizin söylemesi gerekiyordu aslının değil..

talip23
26-05-07, 19:10
Arkadaslar dizimiz 79.bolumde kesin olarak bitiyor! milliyetin ekinde okudum! dort bolum kaldi anlayacaginiz! umarim bu dort bolum cok mutlu ve filiz ve yilmaz severler icin guzel ve akilda kalici sahnelerle sonlanir:good: herkese simdiden keyiflis eyirler dilerim.

Tavuskuşu
26-05-07, 19:12
Ben bu diziyi çok sık takip etmiyorum ara ara bakabiliyorum ama genel olarak konudan haberdarım.Tabi sizler kadar ayrıntılı izlemiyorum.O yüzden şurada şu haklıydı, ama bu bunu demek istedi gibi yorumlar yapamam.Yine de Aslı Filizin bebeğinin yılmazdan olduğunu nasıl öğrendi çok merak ediyorum?Ben Handan la konuşmaya gittiğinde handan söyler sanmıştım ama o hiçbir şey söylemedi.Ee peki kimden öğrendi bu kız?Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Tavuskuşu
26-05-07, 19:19
2. ziyaretinde handan söyledi bebeği düğündeki ziyaretinde

Çok teşekkür ederim.Ben Handanın ikinci defa geldiğini bilmiyordum.Bir yerden sonra uyuyakalmışım.Ancak Aslının ameliyat olduğunu filan görebildim. Demek düğüne gelip söyledi.Çok şaşırdım.Bari ilk görüştüklerinde söyleseydi.Oraya kadar yorulmazdı hem.

medsul
26-05-07, 19:29
aklıma geldi hani filiz köy evine gidecekken müjgan ve handan işte
şunu yaptik bunu yaptik dedi filizde aaa bukadarcıkmı dediya güzel bir sahneydi:img-wink: ben bu sahnede tubayi beyendim

birde buarada ceydanın arabasıda maşalllahi var cok güzeldi:img-wink:
daha önce hiç arabasini görmemiştim :img-yes:
yılmaz kendi arabasiyla biraz zor yetişir sanki filize nede olsa filizin
altında son model bir araba var:img-hyste :img-hyste
artık yılmazında arabasını değiştirme vakti geldi bence:img-yes:

matraka
26-05-07, 19:34
arkadaşlar birbirimize karşı lütfen saygılı olalım isteyen isteyen kişi hakkında yorum yapar belli bir çerçevede olduktan sonra bir sorun yoktur birbirimizi anlamaya çalışalım ve ayrımcılık yaratmayalım başka forumdan gelip bir arkadaşımız burda duygu ve düşüncelerini rahatça paylaşabilir ister bu olumlu olsun ister olumsuz olsun yeterki hakaret içermesin lütfen daha sakin ...

denizim_
26-05-07, 19:35
Forumdaki bircok kisinin aksine ben bu bolumu begendim. Sadece sonunu biraz aceleye getirilmis buldum. Nikah sahnesinin butun bolume yayilmasi bolumun akiciligini bozmamisti bana kalirsa. Hatta Yilmaz'in isteksizligiyle birleserek gittikce artan bir gerilim yaratildigini bile soyliyebilirim. Kahramanlarin icinde bulundugu ruh halini cok guzel yansittiklarini dusunuyorum. Hatta keske gecmis bolumlerde o kadar cok aksiyon sahneleri yapacaklarina karakterlere daha cok egilselerdi diye dusunuyorum. Sonucta bu dizinin en onemli artisi oyunculari. Onlarin on plana cikarilmasi cok daha isabetli oluyor.

Bu bolumun ana temasi nikahti tabii. Ozellikle bu nikahin Yilmaz icin ne anlama geldigi. Yilmaz, nikahla birlikte hayatinin sona erecegini dusunuyordu neredeyse. Isteksizligi, caresizligi ve cektigi aci her halinden belliydi. Bulent Inal, Yilmaz'in bu kapana kisilmisligini cok iyi yansitti bence. Cevresindekiler onun halini anlasalar da, yardim etmekten cok uzaktilar. Aslinda Fahriye kardesi olarak, biraz daha yakin olabilirdi Yilmaz'a. Fahriye ile kiyaslandiginda Salih'in replikleri daha anlamliydi. Hic degilse Yilmaz'i anladigini gosteriyordu. Fahriye ise daha ziyade Asli'yi dusunuyor gibiydi. Tek derdi nikah isinin kazasiz, belasiz atlatilmasiydi. Ben burada Yilmaz'in cevresinin, mesela Fahriye ve Salih'in, ya da Salih'le Aynali'nin kendi aralarinda konusmalarini da beklemedim degil. Sonucta herkes nikahin olmasini bekliyor, nikahtan sonra herseyin farkli gozukecegini saniyordu. Halbuki nikah mutsuzluklarin daha da agirlasmasina neden olacakti sadece. Nikah gerceklestikten sonra Yilmaz ve Asli'yi nasil bir hayatin bekledigini kimse goremiyor gibiydi. Sanki elbirligi ile herkes Asli icin duzenlenen bir oyuna katilmis gibiydi.

Asli ise baslarda gelin olmanin tadini cikariyordu. Yilmaz'daki isteksizligin farkinda bile degildi. Handan'in kafedeki sozlerinden sonra Fahriye ile dertlesirken, olaylari ne gozle gordugunu, kendini nasil ikna etmeye calistigini bir kere daha gorduk. Dogru olani yaptigina, Yilmaz'in onu bir sekilde sevdigine inandirmaya calisiyordu Asli kendini. Handan bebegin Yilmaz'dan oldugunu soyledikten sonra bile kendini kandirmaya devam etti. Mutluluk onun hakkiydi, baskalarinin mutsuzlugu karsiliginda olsa bile. Nikah masasina ilerlerken Yilmaz'a sorduklarini keske daha once soyleme cesaretini gosterebilseydi. Filiz'i orada gormese yine de nikahtan vazgecer miydi bilmiyorum ama herseye ragmen Yilmaz'la evlenseydi cok kisa surede pisman olacagini da saniyorum. Asli'nin nikah salonunda kendi hayal ettigi mutlulugun ellerinden kayip gitmemesi icin direndigini gorduk aslinda. Icinden bir ses baska turlusunu soylese de Asli'ninki son bir cirpinisti. Ote yandan, Yilmaz'dan en ufak bir destek gorseydi gozlerini gerceklere kapatabilirdi de Asli. Orada Filiz'e soyledikleri o anin uzuntusuyleydi sanirim. Aslinda dediklerinin gercek muhattabi Yilmaz'di ya neyse..

Daha sonrasinda Filiz'le ne konustugunu kimsenin merak etmemesi ayri bir tuhaflikti tabii. En azindan Yilmaz bu konuyu Filiz'e sorabilirdi. Bir de salondan kaciyormus gibi olmasina ragmen bu konu bir daha hic dile getirilmedi. Yilmaz'in yakinlari kendi aralarinda bile konusmadilar bu konuyu.

Asli fenalastiktan sonra olanlarin cok cabuk gecistirildigini sanmiyorum. Daha uzununa bence senaryo acisindan gerek yoktu. Belki Mualla Filiz'in niye hastanede oldugunu sorabilirdi ya da Yilmaz Asli'nin ameliyati icin doktorunu falan arayabilirdi. Onemli olan ameliyatin basarili gecmesi, Asli iyilesirken tum ailenin ona destek vermesinin gosterilmesiydi. Asli'nin ayilirken Yilmaz'a beni birakmayacksin degil mi diye sormasi da mantikliydi aslinda. Buyuk olasilikla Asli bilincli bile degildi o anda. Kendisi icin o en onemli soruyu sayikliyordu.

Filiz'e gelince..Bu bolum fazla bir agirligi yoktu aslinda. Yilmaz'a Asli'ya git dedikten sonra yapabilecegi fazla birsey de yoktu zaten. Ne kadar perisan olsa da kararini uygulamayi secti. Bebegi ile olan konusmasinda ben cocugu sonsuza kadar soylemeyecegi seklinde bir anlam cikarmadim. "Buyuyunce sana anlatirim" demesinden kendisine hamlieyken babasinin niye bir baskasiyla evlendigini kasdetti sanirim. Sonucta nikah gerceklesmis olsaydi ve Yilmaz bebegi ertesi gun bile ogrenmis olsaydi, ileride bir gun yine de cocuga bu durumu anlatmalari gerekecekti. Benim basindan beri algiladigim Filiz'in olaylarin biraz yatismasini, hayatin normal seyrini almasini bekledigi. Sanirim biraz da bu nedenle Filiz bir yerlere kacmak istedi. Tabii sozunu ettikleri kadar issiz bir yeri secilmesinin tek nedeni Yilmaz'la sonradan yasayacaklari romantik anlar olsa gerek.

Dun de yazdigim gibi Asli'nin ameliyatindan sonraki sahneler biraz hizlica gecistirilmis gibiydi. Yilmaz ve Filiz'in uzerinden bir yuk kalkmasini anliyabiliyorum ama yine de ameliyat sonrasi duygulari biraz havada kalmis gibiydi. Filiz'in annesinin yaptigi hareket sonrasi Asli'nin durumuyla ilgili sucluluk duymasi kismen yansitilmis olsa da, Yilmaz'in hissettiklerini pek anliyamadik. Asli'yi birakmayi dusunmekle hata yaptigini mi anladi, Asli'nin olumune sebep olabilecegini mi dusundu, kaderim bu mu dedi, ben pek anliyamadim. Aklindan Filiz'le ilgili tek dusunce gecmemesi ya da bunu kimseyle paylasmamasi bence bir eksiklik yaratmis. Tipki Asli'nin ameliyat sonrasi ruh halinin cok iyi yansitilamamasi gibi. Anladigimiz kadariyla Asli bir sure hastaneden kaldi. Yilmaz hep yanindaydi. Filiz'le de gorustu. Bebegi bildigi halde bu konudan kimseye bahsetmedi. Demek ki ne yapacagindan hala emin degildi. Sonra birden ne oldu da daha fazla dayanamadi? Tam da Yilmaz haftalardir olmadigi kadar iyiyken ona. Burada da Asli'nin kendisiyle hesaplasmalarini daha iyi yansitabilirlerdi ya da Yilmaz'in biriyle konusmasina falan tanik olabilirdi.

Sonucta Asli dogru olani yapti. En azindan kendisi icin dogru olani. Aslinda sevgili Fatma bu sahnedeki Asli'nin duygularini cok iyi aciklamis. O yuzden tekrar tekrar yazmama gerek yok. Yilmaz'a soyledikleri de cok dogru seylerdi. Ote yandan Yilmaz simdi Asli'ya niye inansin bilmiyorum. Yilmaz'in bu sahnede Filiz be bebegi ile ilgili soylediklerinin de Asli'yi kirmamak, uzmemek icin oldugunu dusunmek istiyorum. Herhalde Asli'ya bebek kimden olursa olsun ben yine de kabul ediyorum diyemezdi.

sezinti
26-05-07, 19:41
Her ne konu da olursa olsun, tartışmalara ve eleştirilere yön veren konular açmak ,mesajlar göndermek yasaktır. Üyeler kendi aralarındaki tartışmalar için forumu kullanamaz

Mesajlarınızı yazarken oyuncular ile oyuncuların canlandırdığı karakterleri birbirleriyle eşleştirmeyiniz. Kelime ve cümlelerinizi özenli seçiniz. Bölümde polemik konusu olan mesajlar silinecektir. Lütfen özenli olunuz ve forum kurallarına uyunuz.

matraka
26-05-07, 19:45
şimdi sevgili denizim yılmaza söyledikleri doğru şeyler değildi öğrendiği bildiği şeyler doğrultusunda yılmazı haksız çıkardı o bu konuda dış kapının mandalı sayılabilicek uzaklıkta o yüzden aslının söylediklerinde haklılık payı görmüyorum bütün forum bunu demiş rahatlamışlar herhalde

o_z_g_e
26-05-07, 19:49
Bölümün ilk sahneleri sıkıcıydı. Düğün gününü çok uzattılar özelliklede Aslının düğünde Filizi suçlayıcı konuşması sinirlerimi bozdu Yılmaz seni ümitlendirdi Filiz değilki Filiz senin için Yılmazdan vazgeçti ah bi bilsen bunları neyse Aslı ameliyatıda oldu kurtulduk büyük bir dertten :happy0064

Yılmaz bebeğide öğrendi artık çok fazla bi engel yok hatta hiç engel yok fakat aldığım duyumlara göre ve bu bölümden yola çıkarak Filiz trafik kazası geçirebilirmiş bölümün son sahnelerindede Handan Hanım bunun üzerinde çok fazla durdu zaten ama ölceğini zannetmiyorum en azından bebeğin yaşaması ve Yılmazın o mutluluğunu göstermek için ölemez ama herşey olabilir bir kaza olurda Filize ve bebeğe bişi olmadan sağ salim kurtulurlarsa eğer ortada tek bir engel kalıyo o da Mualla hanım acaba Filizi gelini olarak ve o bebeğide torunu olarak kabul eder mi bilinmez eğer Filize kötü davranırsa istemediğini hissettirirse belki Filizde gurur yapıp Yılmazdan vazgeçer daha finale 5 bölüm var bu 4 bölümde birçok engel koyarlar büyük bi ihtimalle son bölümde zaman atlaması olur gibi geliyo bana ve çifte düğün olabilir Yılmaz&Filiz Ömer&Feride...
Neyse bekleyip görücez...

SBR
26-05-07, 19:50
arkadaşlar aslı haksız ama yani aslının ağır hasta olduğunu gözden kaçırıyoruz gibi geliyor bana aslı sadece yanında birileri olsun istiyor .bu bencillik olabilir ama sonuçta kız hasta.son sahneyi o kadarda güzel bulmamış kimse haklı olarak .çünlü çok yavan bir sahneydi yılmazın aslının dediklerine inanması sadece 3-4 bölüm kalmasıdır .gerçi 76 da açıklanır rapor olayı ama u sahne yine akıllarda kalacak:img-wink:

fatma-1721
26-05-07, 19:51
sevgili fatma

cevap vermessem çatlarım bu konuları forumda çok tartıştık senlede girersem sabaha zor çıkarız üstünkörü birşeyler yazayım

birincisi fatma ----ben kıyaslama yapmadım yani bir erkeğin onuru ile oynanması kadının namusu ile oynanmasını kıyaslamadım yer zaman açısından değerlendirmeye tabi tuttum
ikincisi fatma---delil demek kesin demektir.yılmaz polis nezhinde sadece şüpheli kişi dir.bu yılmazı suçlu yapmaz ki yapmadı bir gece nezarette kalıp çıktı
üçüncüsü fatma---filiz yılmaz ilşki devam ederken ederken sevdiği adam a bir sahne önce senin suçsuz olduğunu biliyorum diyen kız karakolda fikrini değiştirmiştir.yani sevdiğine zaten güvenmeyen filiz onu yargılamıştır.bu ne demek oluyor yılmaz filiz ilşkisi devam ederken sevdiği adama en büyük kazığı kızımız yürüyen felaket atıyor :img-hyste
dördüncüsü fatma---yılmaz suçladı sevdiği insanı ama neden suçladı çünkü sevdiği insana güvenmiyordu artık yorulmuştu bıkmıştı neden filizin dalavelelerinden yalanlarından yan çizmesinden değilmi bunu kaç kez sözcüklere dökmüş bakalım üç kere biz izleyiciler anlayalım diye filize güvenmiyorum demiş ne güvenmiyorum
beşincisi fatma---en zor anında yılmaza destek olmuyorsa yılmazın kırılması doğal affetmesi ise gayet doğalın içinde zaten kafasında bu ilşkiyi bitirmiş yılmaz ama beceremedi bakma yoksa defterini dürmüştü filizin unutamadı onunda hatası bu

nasıl beğendinmi yorumları ben uayarayım gene bu muhabbet sabahları alır :img-hyste :img-hyste sende nöbetçiysen yandım demektir.başımız sağolsun yılmaz ölmüştür

Hayir yorumunu begenmedim,cünkü önce yazdiklarini tekrarlamissin.Ben de destan yazmaktan yoruldugum icin kisa kesmek niyetindeyim,ama kactigimi sanma sakin,eger öyle düsünüyorsan devam da edebiliriz.
Polisin delillerinin yetersiz veya basit oldugunu yazmissin,ortada ölümden dönen bir agbey var,Polisin sunduklari var,Yilmazin Filize Ömer hakkinda zirvaladigi o sacma sapan laflar var ve kafasi allak bullak olan bir kadin var ve en önemlisi ortada süphelenilecek hic kimse yok ki ozamana kadar Cemden Yilmaz dahi süphelenmemisti.Bu sebepleri düsünürsek Filizin özrünü kabul etmek okadar da imkansiz degil.
Gelelim Yilmaza;Yilmaza Filiz bir cocugumuz olacak dedi,bag evi dedi,sadece zamanlamayi düsünse bile sonuca varabilirdi Yilmaz.Daha sonra Ömer yani Yilmazi hic sevmeyen biri,Yilmaza kardesim cemle hic birlikte olmadi dedi,Yilmaz burdan da durumu cözebilirdi.Ne diyecegini biliyorum,Yilmaz gitti Filize sordu diyeceksin,sordu da nasil sordu.O soruya da aldigi cevabi hakketmisti,kusura bakma!Gerci Filizin cocugu o zaman yine de söylemesinden yanayim ama söylememesini de anlayabiliyorum!
Eger Yilmazin hatalari bagislanabilirse,Filizinkiler de bagislanir!
Ve su an Yilmazin hatasi Asli tarafindan dile getirildi ve bu sana cok dokundu,sebebini söylermisin? Siz Filizin hatalarini dile getirirken,biz bunu kabul ediyoruz da ,Yilmazin hatalari söz konusu olunca ne oluyoruz,anlamiyorum?
Bak seni anliyorum,sen gururundan taviz vermeyen,senin deyiminle kilibik olmayan,fermanin deyimiyle cacik olmayan bir Yilmaz ariyorsun.Bu hayalini kurdugun Yilmaz,dizideki Yilmaz degil.Yilmaz bastan beri verdigi kararlarin arkasinda duramadi,bircok kez cuvalladi,ve simdi de sizin tarafinizdan ölü ilan edildi.Allah rahmet eylesin diyorum,cünkü ben sizin hayalinizdeki Yilmazin öldügünü kabul ediyorum,zaten hic var olmayan Yilmazin,dizideki Yilmaz hala yasiyor!!!Bak aslinda benim de hayalini kurdugum bir Filiz vardi,ilk sezonda Yilmaz ona asik oldugunu anladigi ve itiraf ettigi zaman,Yilmazi dünyanin öbür ucuna kadar ugurlamasini istedigim bir Filiz,ama ne yazik ki olmadi!Nasil ben hayal kirikligi ile yasiyorsam,sende yasa!Ne diyeyim!
Son olarak sana Yilmazin Filize söyledigi bir sözü söylemek istiyorum:görmek istedigin gibi görürsün "demisti.Senin ve benim olaylara bakisimiz da aynen böyle!Senin düsüncelerini savunanlar da vardir,benimkileri savunanlar da!Her düsünceye saygim sonsuz ama paylasmak zorunda kesinlikle degilim!
Not:Hayir,bugün nöbetci degilim.

sinem*
26-05-07, 19:59
arkadaşlar aslı haksız ama yani aslının ağır hasta olduğunu gözden kaçırıyoruz gibi geliyor bana aslı sadece yanında birileri olsun istiyor .bu bencillik olabilir ama sonuçta kız hasta.son sahneyi o kadarda güzel bulmamış kimse haklı olarak .çünlü çok yavan bir sahneydi yılmazın aslının dediklerine inanması sadece 3-4 bölüm kalmasıdır .gerçi 76 da açıklanır rapor olayı ama u sahne yine akıllarda kalacak:img-wink:

Aslıya kimse yüklenmiyor ki..aslının davranışlarını beğenmeyenler yazıyor neden bu yüklenmek olarak algılanıyor..Filiz kaç hafta bu forumun ana malzemesiydi hala da öyle neden kimse filizde hamile aman arkadaşlar yüklenmeyin demedi..Filize demedikten sonra aslıya demek bana pek mantıklı gelmiyor..Filiz gibi aslıda o dizide bir karakterse burada tartışılması çok normal..

denizim_
26-05-07, 20:02
Sevgili matraka,
aslinda su guven konusunu bin kere konustuk ama ben yine bir kere daha kendi dusuncemi soyliyeyim. En basta Filiz Yilma'a inanmazken o zamana kadar cizilen karakterine ters bir sey oldugunu soylemistim. Neyse sonucta kiralik katil beni Yilmaz tuttu dedi, silah ona ait cikti dendi ve polis nedense Filiz'i ikna etmek icin epey ugrasti. O da ikna oldu. Filiz d eo ruh haliyle hata yapti.

Bunun sonucunda Yilmaz'in Filiz'e tepkisi normaldi. Kizdi, ofkelendi, hayal kirikligina ugradi. Guveni de sarsildi ama bu guven bambaska bir konudaydi bence. Birlikte bir hayatlari olabilecegine guvenmiyordu artik. Ya da ne olursa olsun Filiz'in hep onun arkasinda olacagina ama bu guvensizligin gidip de acilen Filiz'in baskasindan hamile kalacagi, sonra da birsey olmamis gibi kendisine yutturacagi konularini kapsadigini sanmiyorum. Cem'le Filiz'i bebek arabasiyla gordugunde ve ardindan Filiz cocuk senden dediginde Yilmaz, Filiz'le Cem'in isbirligi icersinde hareket ettigini dusunmus omali. Baska turlusu mantikli degil cunku. Ustelik Filiz'in muhtemelen cem'den hamile kalmasi gereken donemde deliler gibi kendisinden af diledigini ve pesinden kostugunu biliyordu. Filiz kolayca baskasiyla iliskiye giren biri hic olmadi ki bu konuda guvensizligi olsun. Baska her konuda Filiz'e guvenmeyebilirdi ama bu konuda degil. Bence Yilmaz'in haksizligi bu noktada basliyor. Onun guvensizliginin temelini en azindan ben basindan beri anliyamiyorum. Dizinin sonuna geldik hala da anliyamayacagim. Ote yandan, Asli'nin Yilmaz'a soylediklerini Filiz soylesin isterdim, o da ayri tabii. Ama en azindan biri soyledi Yilmaz'a bizim dusunduklerimizi. Bununla olsun teselli bulduk biz de

matraka
26-05-07, 20:03
Forumdaki bircok kisinin aksine ben bu bolumu begendim. Sadece sonunu biraz aceleye getirilmis buldum. Nikah sahnesinin butun bolume yayilmasi bolumun akiciligini bozmamisti bana kalirsa. Hatta Yilmaz'in isteksizligiyle birleserek gittikce artan bir gerilim yaratildigini bile soyliyebilirim. Kahramanlarin icinde bulundugu ruh halini cok guzel yansittiklarini dusunuyorum. Hatta keske gecmis bolumlerde o kadar cok aksiyon sahneleri yapacaklarina karakterlere daha cok egilselerdi diye dusunuyorum. Sonucta bu dizinin en onemli artisi oyunculari. Onlarin on plana cikarilmasi cok daha isabetli oluyor.

Bu bolumun ana temasi nikahti tabii. Ozellikle bu nikahin Yilmaz icin ne anlama geldigi. Yilmaz, nikahla birlikte hayatinin sona erecegini dusunuyordu neredeyse. Isteksizligi, caresizligi ve cektigi aci her halinden belliydi. Bulent Inal, Yilmaz'in bu kapana kisilmisligini cok iyi yansitti bence. Cevresindekiler onun halini anlasalar da, yardim etmekten cok uzaktilar. Aslinda Fahriye kardesi olarak, biraz daha yakin olabilirdi Yilmaz'a. Fahriye ile kiyaslandiginda Salih'in replikleri daha anlamliydi. Hic degilse Yilmaz'i anladigini gosteriyordu. Fahriye ise daha ziyade Asli'yi dusunuyor gibiydi. Tek derdi nikah isinin kazasiz, belasiz atlatilmasiydi. Ben burada Yilmaz'in cevresinin, mesela Fahriye ve Salih'in, ya da Salih'le Aynali'nin kendi aralarinda konusmalarini da beklemedim degil. Sonucta herkes nikahin olmasini bekliyor, nikahtan sonra herseyin farkli gozukecegini saniyordu. Halbuki nikah mutsuzluklarin daha da agirlasmasina neden olacakti sadece. Nikah gerceklestikten sonra Yilmaz ve Asli'yi nasil bir hayatin bekledigini kimse goremiyor gibiydi. Sanki elbirligi ile herkes Asli icin duzenlenen bir oyuna katilmis gibiydi.

Asli ise baslarda gelin olmanin tadini cikariyordu. Yilmaz'daki isteksizligin farkinda bile degildi. Handan'in kafedeki sozlerinden sonra Fahriye ile dertlesirken, olaylari ne gozle gordugunu, kendini nasil ikna etmeye calistigini bir kere daha gorduk. Dogru olani yaptigina, Yilmaz'in onu bir sekilde sevdigine inandirmaya calisiyordu Asli kendini. Handan bebegin Yilmaz'dan oldugunu soyledikten sonra bile kendini kandirmaya devam etti. Mutluluk onun hakkiydi, baskalarinin mutsuzlugu karsiliginda olsa bile. Nikah masasina ilerlerken Yilmaz'a sorduklarini keske daha once soyleme cesaretini gosterebilseydi. Filiz'i orada gormese yine de nikahtan vazgecer miydi bilmiyorum ama herseye ragmen Yilmaz'la evlenseydi cok kisa surede pisman olacagini da saniyorum. Asli'nin nikah salonunda kendi hayal ettigi mutlulugun ellerinden kayip gitmemesi icin direndigini gorduk aslinda. Icinden bir ses baska turlusunu soylese de Asli'ninki son bir cirpinisti. Ote yandan, Yilmaz'dan en ufak bir destek gorseydi gozlerini gerceklere kapatabilirdi de Asli. Orada Filiz'e soyledikleri o anin uzuntusuyleydi sanirim. Aslinda dediklerinin gercek muhattabi Yilmaz'di ya neyse..

Daha sonrasinda Filiz'le ne konustugunu kimsenin merak etmemesi ayri bir tuhaflikti tabii. En azindan Yilmaz bu konuyu Filiz'e sorabilirdi. Bir de salondan kaciyormus gibi olmasina ragmen bu konu bir daha hic dile getirilmedi. Yilmaz'in yakinlari kendi aralarinda bile konusmadilar bu konuyu.

Asli fenalastiktan sonra olanlarin cok cabuk gecistirildigini sanmiyorum. Daha uzununa bence senaryo acisindan gerek yoktu. Belki Mualla Filiz'in niye hastanede oldugunu sorabilirdi ya da Yilmaz Asli'nin ameliyati icin doktorunu falan arayabilirdi. Onemli olan ameliyatin basarili gecmesi, Asli iyilesirken tum ailenin ona destek vermesinin gosterilmesiydi. Asli'nin ayilirken Yilmaz'a beni birakmayacksin degil mi diye sormasi da mantikliydi aslinda. Buyuk olasilikla Asli bilincli bile degildi o anda. Kendisi icin o en onemli soruyu sayikliyordu.

Filiz'e gelince..Bu bolum fazla bir agirligi yoktu aslinda. Yilmaz'a Asli'ya git dedikten sonra yapabilecegi fazla birsey de yoktu zaten. Ne kadar perisan olsa da kararini uygulamayi secti. Bebegi ile olan konusmasinda ben cocugu sonsuza kadar soylemeyecegi seklinde bir anlam cikarmadim. "Buyuyunce sana anlatirim" demesinden kendisine hamlieyken babasinin niye bir baskasiyla evlendigini kasdetti sanirim. Sonucta nikah gerceklesmis olsaydi ve Yilmaz bebegi ertesi gun bile ogrenmis olsaydi, ileride bir gun yine de cocuga bu durumu anlatmalari gerekecekti. Benim basindan beri algiladigim Filiz'in olaylarin biraz yatismasini, hayatin normal seyrini almasini bekledigi. Sanirim biraz da bu nedenle Filiz bir yerlere kacmak istedi. Tabii sozunu ettikleri kadar issiz bir yeri secilmesinin tek nedeni Yilmaz'la sonradan yasayacaklari romantik anlar olsa gerek.

Dun de yazdigim gibi Asli'nin ameliyatindan sonraki sahneler biraz hizlica gecistirilmis gibiydi. Yilmaz ve Filiz'in uzerinden bir yuk kalkmasini anliyabiliyorum ama yine de ameliyat sonrasi duygulari biraz havada kalmis gibiydi. Filiz'in annesinin yaptigi hareket sonrasi Asli'nin durumuyla ilgili sucluluk duymasi kismen yansitilmis olsa da, Yilmaz'in hissettiklerini pek anliyamadik. Asli'yi birakmayi dusunmekle hata yaptigini mi anladi, Asli'nin olumune sebep olabilecegini mi dusundu, kaderim bu mu dedi, ben pek anliyamadim. Aklindan Filiz'le ilgili tek dusunce gecmemesi ya da bunu kimseyle paylasmamasi bence bir eksiklik yaratmis. Tipki Asli'nin ameliyat sonrasi ruh halinin cok iyi yansitilamamasi gibi. Anladigimiz kadariyla Asli bir sure hastaneden kaldi. Yilmaz hep yanindaydi. Filiz'le de gorustu. Bebegi bildigi halde bu konudan kimseye bahsetmedi. Demek ki ne yapacagindan hala emin degildi. Sonra birden ne oldu da daha fazla dayanamadi? Tam da Yilmaz haftalardir olmadigi kadar iyiyken ona. Burada da Asli'nin kendisiyle hesaplasmalarini daha iyi yansitabilirlerdi ya da Yilmaz'in biriyle konusmasina falan tanik olabilirdi.

Sonucta Asli dogru olani yapti. En azindan kendisi icin dogru olani. Aslinda sevgili Fatma bu sahnedeki Asli'nin duygularini cok iyi aciklamis. O yuzden tekrar tekrar yazmama gerek yok. Yilmaz'a soyledikleri de cok dogru seylerdi. Ote yandan Yilmaz simdi Asli'ya niye inansin bilmiyorum. Yilmaz'in bu sahnede Filiz be bebegi ile ilgili soylediklerinin de Asli'yi kirmamak, uzmemek icin oldugunu dusunmek istiyorum. Herhalde Asli'ya bebek kimden olursa olsun ben yine de kabul ediyorum diyemezdi.

Hayir yorumunu begenmedim,cünkü önce yazdiklarini tekrarlamissin.Ben de destan yazmaktan yoruldugum icin kisa kesmek niyetindeyim,ama kactigimi sanma sakin,eger öyle düsünüyorsan devam da edebiliriz.
Polisin delillerinin yetersiz veya basit oldugunu yazmissin,ortada ölümden dönen bir agbey var,Polisin sunduklari var,Yilmazin Filize Ömer hakkinda zirvaladigi o sacma sapan laflar var ve kafasi allak bullak olan bir kadin var ve en önemlisi ortada süphelenilecek hic kimse yok ki ozamana kadar Cemden Yilmaz dahi süphelenmemisti.Bu sebepleri düsünürsek Filizin özrünü kabul etmek okadar da imkansiz degil.
Gelelim Yilmaza;Yilmaza Filiz bir cocugumuz olacak dedi,bag evi dedi,sadece zamanlamayi düsünse bile sonuca varabilirdi Yilmaz.Daha sonra Ömer yani Yilmazi hic sevmeyen biri,Yilmaza kardesim cemle hic birlikte olmadi dedi,Yilmaz burdan da durumu cözebilirdi.Ne diyecegini biliyorum,Yilmaz gitti Filize sordu diyeceksin,sordu da nasil sordu.O soruya da aldigi cevabi hakketmisti,kusura bakma!Gerci Filizin cocugu o zaman yine de söylemesinden yanayim ama söylememesini de anlayabiliyorum!
Eger Yilmazin hatalari bagislanabilirse,Filizinkiler de bagislanir!
Ve su an Yilmazin hatasi Asli tarafindan dile getirildi ve bu sana cok dokundu,sebebini söylermisin? Siz Filizin hatalarini dile getirirken,biz bunu kabul ediyoruz da ,Yilmazin hatalari söz konusu olunca ne oluyoruz,anlamiyorum?
Bak seni anliyorum,sen gururundan taviz vermeyen,senin deyiminle kilibik olmayan,fermanin deyimiyle cacik olmayan bir Yilmaz ariyorsun.Bu hayalini kurdugun Yilmaz,dizideki Yilmaz degil.Yilmaz bastan beri verdigi kararlarin arkasinda duramadi,bircok kez cuvalladi,ve simdi de sizin tarafinizdan ölü ilan edildi.Allah rahmet eylesin diyorum,cünkü ben sizin hayalinizdeki Yilmazin öldügünü kabul ediyorum,zaten hic var olmayan Yilmazin,dizideki Yilmaz hala yasiyor!!!Bak aslinda benim de hayalini kurdugum bir Filiz vardi,ilk sezonda Yilmaz ona asik oldugunu anladigi ve itiraf ettigi zaman,Yilmazi dünyanin öbür ucuna kadar ugurlamasini istedigim bir Filiz,ama ne yazik ki olmadi!Nasil ben hayal kirikligi ile yasiyorsam,sende yasa!Ne diyeyim!
Son olarak sana Yilmazin Filize söyledigi bir sözü söylemek istiyorum:görmek istedigin gibi görürsün "demisti.Senin ve benim olaylara bakisimiz da aynen böyle!Senin düsüncelerini savunanlar da vardir,benimkileri savunanlar da!Her düsünceye saygim sonsuz ama paylasmak zorunda kesinlikle degilim!
Not:Hayir,bugün nöbetci degilim.

çünkü aynı şeyleri yazmışsın diyorsun fatmada aynı şeyleri soruyorsun sen farklımı yazdın hala kıyaslama yapıyorsun ne oldu yılmaz suçlumu çıktı bana bunu anlat daha dizide neyin ne anlama geldiği çözmemişsin fatma yılmaz saçmaladıkjlarında değil filizin yılmazı suçlaması bunu atlamışsın bir kere filizin yılmazı suçlamsının nedeni kendisine yalan söylediğini sanması idi senin konuştukların çok farklı anlamlarıda

----polisin sundukları var diyorsun bende diyorum ki onlar delilmi yılmazı bu suçlumu yapar yaptımı buna cevap ver
----sadece zamanlamayı düşünse bile bu sonuca varır demişsin ama bundada haklılık payın yok neden yok peki biliyorsun değilmi nedenini elinde kapı gibi doktor raporu var birincisi ikincisi ben izleyici olarak filizin kaç aylık hamile olduğunu anlamadım yılmaz mı anlayacak bir bölüm fazla şişkin bir bölüm hiç yok
----filizin özrünü kabul etmek imkansız değil diyorsun gene baltayı taşa vurdun bu filizin ilk yaptığı suçmu buna da cevapver

valla bende yazmak istemiyorum söyledim sabah kadar saz aşıkları gibi atışır dururuz senib nöbet varsa sorun olmazda benim için sorun :img-hyste görüşürüz fatma senle yazışmayı sevdim sengel herzaman tartışalım olaylara ne güzel bakıyorsun

SBR
26-05-07, 20:07
Aslıya kimse yüklenmiyor ki..aslının davranışlarını beğenmeyenler yazıyor neden bu yüklenmek olarak algılanıyor..Filiz kaç hafta bu forumun ana malzemesiydi hala da öyle neden kimse filizde hamile aman arkadaşlar yüklenmeyin demedi..Filize demedikten sonra aslıya demek bana pek mantıklı gelmiyor..Filiz gibi aslıda o dizide bir karakterse burada tartışılması çok normal..

tabii ki karakterleri tartışmak onların hatalarını dile getirmek yanlış bir şey değil filize yüklenilmesi doğru çünkü filiz hatalar yapmaktaydı ki hala yapıyor .tıpkı yılmaz gibi yılmazda yaptığı hatalardan sonra eleştirildi yerden yere vuruldu.aslı haksız ben buna bir şey demiyorum ama aslıya yılmazı bırakmıyor diye yüklenilmesi hatta karakedi denmesi bence yanlış .bu suçlu karakterler filiz ve yılmaz ve bundan dolayıda eleştiri görmeleri normal :img-yes:

matraka
26-05-07, 20:07
Sevgili matraka,
aslinda su guven konusunu bin kere konustuk ama ben yine bir kere daha kendi dusuncemi soyliyeyim. En basta Filiz Yilma'a inanmazken o zamana kadar cizilen karakterine ters bir sey oldugunu soylemistim. Neyse sonucta kiralik katil beni Yilmaz tuttu dedi, silah ona ait cikti dendi ve polis nedense Filiz'i ikna etmek icin epey ugrasti. O da ikna oldu. Filiz d eo ruh haliyle hata yapti.

Bunun sonucunda Yilmaz'in Filiz'e tepkisi normaldi. Kizdi, ofkelendi, hayal kirikligina ugradi. Guveni de sarsildi ama bu guven bambaska bir konudaydi bence. Birlikte bir hayatlari olabilecegine guvenmiyordu artik. Ya da ne olursa olsun Filiz'in hep onun arkasinda olacagina ama bu guvensizligin gidip de acilen Filiz'in baskasindan hamile kalacagi, sonra da birsey olmamis gibi kendisine yutturacagi konularini kapsadigini sanmiyorum. Cem'le Filiz'i bebek arabasiyla gordugunde ve ardindan Filiz cocuk senden dediginde Yilmaz, Filiz'le Cem'in isbirligi icersinde hareket ettigini dusunmus omali. Baska turlusu mantikli degil cunku. Ustelik Filiz'in muhtemelen cem'den hamile kalmasi gereken donemde deliler gibi kendisinden af diledigini ve pesinden kostugunu biliyordu. Filiz kolayca baskasiyla iliskiye giren biri hic olmadi ki bu konuda guvensizligi olsun. Baska her konuda Filiz'e guvenmeyebilirdi ama bu konuda degil. Bence Yilmaz'in haksizligi bu noktada basliyor. Onun guvensizliginin temelini en azindan ben basindan beri anliyamiyorum. Dizinin sonuna geldik hala da anliyamayacagim. Ote yandan, Asli'nin Yilmaz'a soylediklerini Filiz soylesin isterdim, o da ayri tabii. Ama en azindan biri soyledi Yilmaz'a bizim dusunduklerimizi. Bununla olsun teselli bulduk biz de

sevgili denizim yzılarına hak veriyorum ama filizin ilk yaptığı hatalar olsa dediklerin geçerli yılmaz bunu düşübildiğine göre filiz kredisini bayağı bir yitirmiş demektir.güven konusunda aynı düşünüyoruz da zaten destek olması dereken yerde çuvalladı filiz zaten bundan öncede yanında olması gereken yerde olmadı zaten ahh filiz sen nelere kadirsin bu böyle gider gerçekten gerçekten gider ben durmam sizde pes etmesiniz ne olucak bizim halimiz :img-hyste

fatma-1721
26-05-07, 20:12
çünkü aynı şeyleri yazmışsın diyorsun fatmada aynı şeyleri soruyorsun sen farklımı yazdın hala kıyaslama yapıyorsun ne oldu yılmaz suçlumu çıktı bana bunu anlat daha dizide neyin ne anlama geldiği çözmemişsin fatma yılmaz saçmaladıkjlarında değil filizin yılmazı suçlaması bunu atlamışsın bir kere filizin yılmazı suçlamsının nedeni kendisine yalan söylediğini sanması idi senin konuştukların çok farklı anlamlarıda

----polisin sundukları var diyorsun bende diyorum ki onlar delilmi yılmazı bu suçlumu yapar yaptımı buna cevap ver
----sadece zamanlamayı düşünse bile bu sonuca varır demişsin ama bundada haklılık payın yok neden yok peki biliyorsun değilmi nedenini elinde kapı gibi doktor raporu var birincisi ikincisi ben izleyici olarak filizin kaç aylık hamile olduğunu anlamadım yılmaz mı anlayacak bir bölüm fazla şişkin bir bölüm hiç yok
----filizin özrünü kabul etmek imkansız değil diyorsun gene baltayı taşa vurdun bu filizin ilk yaptığı suçmu buna da cevapver

valla bende yazmak istemiyorum söyledim sabah kadar saz aşıkları gibi atışır dururuz senib nöbet varsa sorun olmazda benim için sorun :img-hyste görüşürüz fatma senle yazışmayı sevdim sengel herzaman tartışalım olaylara ne güzel bakıyorsun

Tamam,farkinda misin bilmiyorum ama ikimiz de tekrarliyoruz,cünkü sayenda baska türlü olmuyor.Bana bir saat zaman ver su anda cikmak zorundayim.Bir saat sonra görüsürüz,bir yere kactigim yok,tek tek ele alacagim söylediklerimi söz!!!

sinem*
26-05-07, 20:14
tabii ki karakterleri tartışmak onların hatalarını dile getirmek yanlış bir şey değil filize yüklenilmesi doğru çünkü filiz hatalar yapmaktaydı ki hala yapıyor .tıpkı yılmaz gibi yılmazda yaptığı hatalardan sonra eleştirildi yerden yere vuruldu.aslı haksız ben buna bir şey demiyorum ama aslıya yılmazı bırakmıyor diye yüklenilmesi hatta karakedi denmesi bence yanlış .bu suçlu karakterler filiz ve yılmaz ve bundan dolayıda eleştiri görmeleri normal :img-yes:

Aslıyı eleştirenlerden biri de benim asla araya girdi,filizle yılmazı ayırdı kara kedi diye eleştirmedim..Sadece gözünün önünde olanları anlamamasına şaşıyorum,resmen gözünün içine sokula sokula gösteriliyor bu kadarda anlamamazlık olmaz..Sunulan karakterle bizim gördüğümüz aslı tamamen farklılar resmen ...Yılmazla filizde yeteri kadar eleştirildi zaten

SBR
26-05-07, 20:19
Aslıyı eleştirenlerden biri de benim asla araya girdi,filizle yılmazı ayırdı kara kedi diye eleştirmedim..Sadece gözünün önünde olanları anlamamasına şaşıyorum,resmen gözünün içine sokula sokula gösteriliyor bu kadarda anlamamazlık olmaz..Sunulan karakterle bizim gördüğümüz aslı tamamen farklılar resmen ...Yılmazla filizde yeteri kadar eleştirildi zaten

zaten bende orda genel bir şey söyledim senin karakedi demediğini biliyorum ama bu dizide kim gözünün önündekini görüyo ki başta yılmaz,fahriye,mualla ,aslı hiç biri olanlardan haberi yok enterasan bir biçimde benim demek isteğim bunların içinden en anlayışla karşılanması gereken aslıdır oda hastalığından dolayı.:img-yes:

denizim_
26-05-07, 20:41
Sevgili matraka,
Ne yazarsam yazayim sen yine benim dediklerimi kendi istedigin sekilde yorumlayacaksin ama okuyan diger arkadaslar acisindan bir daha tekrarlayayim.

Benim demek istedigim su..Filiz'in, Omer'i Yilmaz'in vurduguna inanmasi saglam temellere dayandirildi. Yilmaz'in olaylari bilmeden soyledigi laflar, bizzat katilin soyledikleri, polisin sundugu silah kaydi..Hatta hatta Yilmaz'in kendi mizaci. Yilmaz'in gozu donunce neler yapabilecegini gorduk daha once. Yilmaz magazalarini dagitti, abisine olan nefreti yuzunden onunla oynadi, hisse oyununa giristi. Tum bunlari gecmiste gozunu kirpmadan yapabildi Yilmaz. Ustelik Filiz, Yilmaz'in suclu olabilecegine inanirken abisi olumle pencelesiyordu, yorgundu, kafasi karisikti. Bunlarin sonucunda pes etti.

Yilmaz'in Filiz'e inanmamasi ise ayni derecede saglam temellere oturtulamadi. Yilmaz'in elinde sadece Handan'in verdigi rapor ve Cem'in sozleri vardi. Ikisinin de kendisinden ne kadar nefret ettigini biliyordu. Gecen mesajimda dedigim gibi Filiz'in ilk bos buldugu anda biriyle yatacak karakterde olmadigini da biliyordu. Haydi duygusal bosluktaydi, bunu yapti diye dusunse bile, Filiz, cem'le isbirligi icinde bunu niye Yilmaz'a yutturmak istesin pekiyi? Niye hala Yilmaz'in pesinden kossun? Bunlari hic dusunmedi. Filiz'i dogru durust sorgulamadi bile. Dogrudan sucladi. Ardindan Yilmaz'a soylenen laflari, Omer''in ve Handan'in imalarini es geciyorum. Benim gozumde, hele ki baskalarina inanma, baskalarinin istedigini gorme konusunda sevdigine diskur cekip, bolumler boyu surunduren bir adamin tek bir rapora inanmasi saglam bir temele oturmuyor bir turlu. Oturmayacak da..Kabul et, senaristler burada fazlaca cuvalladilar. Ne kadar kolay alinabildigini gordugumuz bir raporu bu kadar cabuk kabul eden Yilmaz karakterini asil o zaman harcamaya baslamadilar mi?

Buket_TY
26-05-07, 20:46
Bolum icin bir kac sey yazicagim:img-wink:

-Ilk once muziklerde basliyalim... Asiri derecede guzel yeni muzik katilmis aramiza:happy0064 Muzigin ismi feryat sanirim... Cunku alta bunun melodisini alabiliyordun... Bu parcada Ihlamurlar'in jenerik 2 parcasi ve dogunun feryadi kullanilmis muzik olarak.... Zaten cok begeniyordum.. Ama parcada daha yavas bir tempo kullaniliyor!
-Asli kiz savunmaya kalkmiyorum... Bebegi soylediyse, banane... Is isden gecmis bir kere... O bebegi ogrendikten sonra dedigi igrenc kelmeyi duydum yaa... Kimse benim mutlulugumu bozamaz felan dedi yaa... Bir an olucegini sandim... Iste burda ozuldum gercekten... Asliyi sevmesemde... Olmesi cok kotu olurdu... Olu parcasini niye caldilarsa:img-hyste
-Gelelim Yilmaz efendiye.... Neden sen Filize degilde, Asliya inaniyorsun? Artik Yilmaz'a diyecek bir laf yok... Ama bakislari bir acayipdi gercekten.. Filizle.. Ayri kaldiklari zaman oyle bakismalari olduruyor beni!!:sad53: Ama ayna kirmasi biraz cliché olmusdu... Ama felaket siiriyle affedirdi kendisini:img-wink:
-Filiz yine bol bol agladi... Cok ozuluyorum... Ama ne kadar profesyonel oldugunu gosteriyor... Bag evine gidmesinin kesin bir nedeni var... Bu neden Cem olabilir... Ama Cemin bu bilgiye ulasicagini hic sanmiyorum... Bence Yilmazla 46.bolumki gibi romantik anlar yasiyacaklar...
-Fomer cifti ne kadar cabuk barisiyorlar, anlamis degilim... Ben olsaydim, Feridenin dansozlugunu kabul edmezdim... Bence eski Omerde etmezdi.. Bu dansozluk isi cok problem vericek onlara... Omer ve Filiz bunu anlamaliydilar.. Feridenin anlamasini beklemiyordum..

eleren
26-05-07, 20:49
ya haftaya ben izleyemiycem oğlumun yıl sonu gösteri cuma akşamı çok merak ediyorum ne olucağını :icon_sorr ya ne yapıcam ben ya

lawinia
26-05-07, 21:01
Sevgili matraka,
Ne yazarsam yazayim sen yine benim dediklerimi kendi istedigin sekilde yorumlayacaksin ama okuyan diger arkadaslar acisindan bir daha tekrarlayayim.

Benim demek istedigim su..Filiz'in, Omer'i Yilmaz'in vurduguna inanmasi saglam temellere dayandirildi. Yilmaz'in olaylari bilmeden soyledigi laflar, bizzat katilin soyledikleri, polisin sundugu silah kaydi..Hatta hatta Yilmaz'in kendi mizaci. Yilmaz'in gozu donunce neler yapabilecegini gorduk daha once. Yilmaz magazalarini dagitti, abisine olan nefreti yuzunden onunla oynadi, hisse oyununa giristi. Tum bunlari gecmiste gozunu kirpmadan yapabildi Yilmaz. Ustelik Filiz, Yilmaz'in suclu olabilecegine inanirken abisi olumle pencelesiyordu, yorgundu, kafasi karisikti. Bunlarin sonucunda pes etti.

Yilmaz'in Filiz'e inanmamasi ise ayni derecede saglam temellere oturtulamadi. Yilmaz'in elinde sadece Handan'in verdigi rapor ve Cem'in sozleri vardi. Ikisinin de kendisinden ne kadar nefret ettigini biliyordu. Gecen mesajimda dedigim gibi Filiz'in ilk bos buldugu anda biriyle yatacak karakterde olmadigini da biliyordu. Haydi duygusal bosluktaydi, bunu yapti diye dusunse bile, Filiz, cem'le isbirligi icinde bunu niye Yilmaz'a yutturmak istesin pekiyi? Niye hala Yilmaz'in pesinden kossun? Bunlari hic dusunmedi. Filiz'i dogru durust sorgulamadi bile. Dogrudan sucladi. Ardindan Yilmaz'a soylenen laflari, Omer''in ve Handan'in imalarini es geciyorum. Benim gozumde, hele ki baskalarina inanma, baskalarinin istedigini gorme konusunda sevdigine diskur cekip, bolumler boyu surunduren bir adamin tek bir rapora inanmasi saglam bir temele oturmuyor bir turlu. Oturmayacak da..Kabul et, senaristler burada fazlaca cuvalladilar. Ne kadar kolay alinabildigini gordugumuz bir raporu bu kadar cabuk kabul eden Yilmaz karakterini asil o zaman harcamaya baslamadilar mi?

en basından sonuna kadar katılıyorum ben de bi seyler yazayım demiştim de sonra neyse dedim ama sen yazınca bi şeyler bende ekleyeyim bari. ömerin düsman olarak yılmazı söylemesi var bir de. sayet yılmaz silahın calınmadıgını kanıtlamasaydı yılmaza hapis yolları görünürdü gercekte suclu olmasa da. bunlar birini hapse yollamak için yeterli deiller fikrimce daha ne olacak. diğerleri yılmazdan süphe etmemiş olabilir ama zaten ölümle pencelesen de örneğin aynalının abisi değildi. yılmaz dövdürüldüğünde herkes nasıl ömerden süphe ettiyse ömerin vurulmasında da bu süphe normal bence. ben filizi bu konuda anlayabiliyorum haklı görmesem de. bunu dısında yılmaz için de denizim dediklerin tamamen hislerimi yansıtıyo zaten her yorumunu zevkle okuyorum her bölüm sonunda yorumlarını beklediğim forumdaslarımdansın. ellerine saglık...

sena_haticee
26-05-07, 21:05
ya haftaya ben izleyemiycem oğlumun yıl sonu gösteri cuma akşamı çok merak ediyorum ne olucağını :icon_sorr ya ne yapıcam ben ya

merak etme aksam kanad de tekrari var saat 3.00e dogru ben kendimden biliyorummmm hep bakarim bana kalsa 10 defa ayni bölüme bakarim:icon_whis
ha arkadaslar sizde o müzikler varsa demin sordugum hani yilmazin hastaneden cikmadan önce cikan sarki ve dünki yeni melodi gönderirmisiniz

sezinti
26-05-07, 21:16
Benim bu bölümde gördüğüm ve anlayamadığım, Aslı dışındaki bütün karakterlerin hatalarını herkes hataları kabul ediyor, hataları kabul ettiği gibi, anlayabiliyor. Nedense, Aslı'nın hataları kabul edilmiyor ve anlaşılmıyor, Aslı'nın duygusu olup olmadığı varsa bile bencilliği Yılmaz ve Filiz'in bencilliklerini önüne geçmiş gibi gösterilemye çalışılıyor. İlginç ve bir hayli de enterasan olsa gerek. :icon_roll
Filiz ve Yılmaz, ne yaşadılarsa, bu aşkın büyüklüğünden yaşadılar değil mi,:icon_shad Saygı, iletişim, empati, hatalardan ders alma gibi unsurlar Yılmaz ve Filiz beraberliğinde var:img-lazy: . Hiç bir zamanda ben merkeziyetçi olmadılar, hep biz merkezliydiler, yolları açık olsun :img-hyste

sinem*
26-05-07, 21:38
bu arada aslının kuaförü felaket tellalıydı resmen :) yüzünüz çok solgun,gözlatınız çökmüş ,gözlerinizin altıda morluklar var mecburen koyu renkler kullanıcaz gibi laflar söyledi :) Valla bu kadar moral verilmez :)

kursuni19
26-05-07, 21:46
bu arada aslının kuaförü felaket tellalıydı resmen :) yüzünüz çok solgun,gözlatınız çökmüş ,gözlerinizin altıda morluklar var mecburen koyu renkler kullanıcaz gibi laflar söyledi :) Valla bu kadar moral verilmez :)

Aynisini bende düsündüm izlerken, moralin bu kadarida fazla yani:img-hyste
Bide ben seyi cok merak ettim, kendi basina o duga nasil saclarini bozmadan cikartip takti:img-yes:

sinem*
26-05-07, 21:53
Aynisini bende düsündüm izlerken, moralin bu kadarida fazla yani:img-hyste
Bide ben seyi cok merak ettim, kendi basina o duga nasil saclarini bozmadan cikartip takti:img-yes:

Aslı yapabilir :) sonuçta bu kız hem mühendis hem mimar hem elinden tüm tamirat işleri gelen süper yetenek aslı :img-hyste o yüzden hiç kuşkun olmasın aslının yapamayacağı tek şey gözünün önünü görmek ona da gerek yok :img-hyste :img-hyste

Buket_TY
26-05-07, 21:55

Evet gercekten koptum burda....
Yazik yaa gelini ne hale soktu:img-hyste
Ama yinede biraz gulduk...
Alile omerede bolca guldum:img-wink:

sysdll
26-05-07, 22:00
Benim bu bölümde gördüğüm ve anlayamadığım, Aslı dışındaki bütün karakterlerin hatalarını herkes hataları kabul ediyor, hataları kabul ettiği gibi, anlayabiliyor. Nedense, Aslı'nın hataları kabul edilmiyor ve anlaşılmıyor, Aslı'nın duygusu olup olmadığı varsa bile bencilliği Yılmaz ve Filiz'in bencilliklerini önüne geçmiş gibi gösterilemye çalışılıyor. İlginç ve bir hayli de enterasan olsa gerek. :icon_roll
Filiz ve Yılmaz, ne yaşadılarsa, bu aşkın büyüklüğünden yaşadılar değil mi,:icon_shad Saygı, iletişim, empati, hatalardan ders alma gibi unsurlar Yılmaz ve Filiz beraberliğinde var:img-lazy: . Hiç bir zamanda ben merkeziyetçi olmadılar, hep biz merkezliydiler, yolları açık olsun :img-hyste

evet haklı olabilirsin.aslı şimdiye kadar hiç suç bulmadı kendinde belki.yada bulmak istemedi. kendiside söylüyor ya "belki de ben görmek istemedim" diye.yani aslında herşeyin farkındaydı ama belki bir umut diyerek devam etti yoluna.birde cem filiz olayları olunca iş iyice karıştı aslı cephesinde.muallayı unutmamak lazım bu arada....iyi gaz verdi...:img-hyste :img-hyste

bu nedenle aslı aslında gördüğü şeyleri görmemek istedi.kendi dünyasına uyarlamak istedi.bence olayı yılmaz vurulduğu zaman bitirmesi gerekirdi.çünkü filiz için canını bir hiçmiş gibi tehlikeye atan yılmaz asla sevdiği kadını unutamaz.bunu anlaması lazımdı.ayrıca filizin yılmazı hayata döndürme inadınıda gördükten sonra artık iş bencilliğe girdi biraz...
en azından bana böyle geldi...

haksız mıyım? haksızsam söylemeyin...ya da söyleyin...ne bilim işte...

fatma-1721
26-05-07, 22:19

----sadece zamanlamayı düşünse bile bu sonuca varır demişsin ama bundada haklılık payın yok neden yok peki biliyorsun değilmi nedenini elinde kapı gibi doktor raporu var birincisi ikincisi ben izleyici olarak filizin kaç aylık hamile olduğunu anlamadım yılmaz mı anlayacak bir bölüm fazla şişkin bir bölüm hic yok buna da cevap ver

Benim baktigim konu ve olaylar ayni,ayni seylerden bahsediyoruz sadece benim bakis acim farkli diyorum,sen hala benim baska seylerden yazdigimi,konuyu saptirdigimi yaziyorsun.Peki senin dilinden konusalim ve yazdiklarini tek tek ele alalim:----polisin sundukları var diyorsun bende diyorum ki onlar delilmi yılmazı bu suçlumu yapar yaptımı buna cevap ver
Onlar Filizin önüne sunulan deliller.BU deliller Yilmazi suclu mu yapar diyorsun?
Hatirladigim kadariyla Yilmaz o zamanlar saklaniyordu,Aynaliyla gece gündüz ugrasip gercegi ortaya cikarttilar.Madem bu deliller önemli degildi Yilmazin ve Aynalinin cabalari,Yilmazin saklanmasinin sebebi neydi o zaman?Filiz basta inanmadi zaten,sonra neyazik ki yenildi ve inandi.Dogru yapmadi,bunu defalarca yazdim,ama yazdiklarimi dogru dürüst okumadigin icin ve ardindan her defasinda ayni seyleri isitip isitip önüme sundugun icin tekrarlamak zorunda kaliyorum.Soruna dönelim bu deliller Yilmazi suclu yapti mi peki diye sormussun.Hayir yapmadi ama eger Aynaliyla arastirmaya devam etmeseler ve Cemin aciklarini ortaya dökmeselerdi,bal gibi de Yilmaz suclu durumundaydi öyle degil mi?

Gelelim hamilelikle ilgili zamanlama konusuna:Esas konuyu sen degistirmissin Matraka;ben Filizin karninin büyüklügünden bahsetmedim,bir izleyici olarak bunu senin ve benim hesaplamamiz da mümkün degil zaten.Yine yazdiklarimi dogru dürüst okumamissin,Filizle birlikte bag evinde beraber olan kisi Yilmaz öyle degilmi?Peki tapu gibi dedigin raporda bir aylik hamile oldugu yaziyor.Filiz ise Yilmaza gidip,bir cocugumuz olacak diyor,seninle bag evinde gecirdigimiz o gece diyor,ben bundan söz ediyorum.Herhalde Yilmaz Filizle bag evinde beraber oldugunu ve zamanini unutmamistir degil mi?O zamani ve raporu düsünseydi, olamaz,sen sadece bir aylik hamilesin,o gecenin üzerinden ikibucuk ay gecti diyebilir,en azindan bunu düsünebilirdi.Aslinda düsündü de rapora sans verdi,Filize degil!Ben ne yazdim,sen ne anlamissin?

Yilmazin sacmaladiklarina gelelim;bunu da yanlis okumussun,yada yanlis anlamissin!!!Hani Yilmazin Ömer hakkinda Filize sordugu bir soru vardi:"Eger Ömer onu benim vurdugumu söylerse,kime inanirsin" diye,birde bunu söylemeden önce "Ömeri ölüm birkac kere yokladi,ama henüz zamani gelmemis"demisti.Ben bu sacmaliklardan bahsetmistim.Herhalde bana agbisi ölümle pencelesen sevdigine bu sözleri sarf etmenin dogru oldugunu savunmayacaksin.
Sorduklarina tek tek cevap verdigime göre,gelelim anlatmaya calistigima:Tekrarliyorum,Filiz Yilmaza büyük bir haksizlik yapmistir !!!Ama icinde bulundugu ruhsal durumu ve yasadigi ortami da ele alirsak bu bagislanmayacak bir suc degil!
Inanki Matraka seni anlamaya calisiyorum ama bu cok zor.Ben Filizin yaptigi sucun affedilir oldugunu savunuyorum,sen olmadigini.Peki Yilmazin yaptigina bakalim.Filiz özür dilemistir,Yilmaz kabul etmemis,aramizdaki hersey bitti demistir,demistir de arkasinda durabilmis midir?Filizin fenalasip hastaneye kaldirilmasi olayindan sonra,Yilmaz yelkenleri suya indirmedi mi?Defilede Filizi öpmedi mi?Araya bebek olayi girmeseydi coktan barismislardi bile?
Peki Yilmazin hemen hemen kapattigi bu defteri bebek olayina nasil bagliyorsun hayret ediyorum!!!
Tamam ortada tapu gibi rapor var,ama ben sana Yilmaz biraz düsünseydi Filizi birazcik dinleseydi,rapor ve bag evi zamanlamasindan bile olayi cözebilirdi dedim,cözemedigi icin suclu demedim.Yilmazin rapordan ve Cemin Filize bebek arabasiyla geldigini gördükten sonra sigortalari atti ve saglikli düsünemez hale geldi.Daha sonra da Ömerden"Benim kardesim hicbir zaman Cemle olmadi"sözlerini duydu ve Filize gitti,hala o kadar ön yargili ve öfkeli idi ki,Filize adeta hakaret eder gibi sordu bebegi ve hakkettigi cevabi da aldi.Filiz dogru yapmadi,kesinlikle katilmiyorum,ne olursa olsun söylemeliydi.Ama Yilmaz bebek konusunda suclu.
Ben sana Yilmaz bebek konusunda ,Filiz de Yilmazi katillikle suclamasinda hatali diyorum.Sense bana her konuda Filizin suclu oldugunu,Yilmazin sucunun Filizin hatalarindan dolayi olusan güvensizlikten kaynaklandigini savunuyorsun ve cevabini istedigin her soruya dogru cevaplari vermeme ragmen,yine de bunu savunmaya devam edecegine eminim,cünkü bu senin bakis acin.Saygi duyuyorum ama kesinlikle paylasmiyorum!!!

Saz calmayi severim ama seninle yazismak tam bir felaket!Ne demek istedigimi,yazdiklarima karsilik sordugun sorulardan anlarsin umarim!Benim konuyu saptirdigimi yazarak,öyle sorular sormussun ki yazdiklarimla uzaktan yakindan alakasi yok!Yani yukarda sordugun su sorulardan bahsediyorum, Filizin karninin inmesi veya sismesi gibi mesela.
Ayni görüste kesinlikle olmasak da ben senden alinti yapip birseyler yazdigimda senin yazdiklarina tek tek deginip,katilip katilmadigim yönlerini seviyeli bir bicimde anlatiyorum.Senden de aynisini beklemek hakkim sanirim,yani yazdiklarimdan alinti yapip birkacini yanitlayip cogunu dogru dürüst okumadan hic deginmedigim konulari ortaya atip,sorular sorup cevaplar beklemek marifet degil!Ama ben yine de yanitladim,umarim bu sefer anlamissindir!

filizim+y
26-05-07, 22:40
herkese merhabalar ve iyi sohbetler

öncelikle sevgili denizim ve fatmam şu ana kadar onca sayfa içinde okuduğum o kadar güzel yorumlar yapmışlar ki katılmadığım tek bir nokta yok benimle aynı düşüncelerde ele almışlar konuları onlarında izniyle imzamı yazdıklarına atmak isterim özellikle denizimin olaylara bakışı yılmaz ve filiz tarafından süper olmuş her ikisinin de ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık...

katılıp katılmadığım birçok yorum oldu özellikle sevgili matrakanın yılmaza yaptığı fino köpeği benzetmesinden hoşlanmadım ve yakıştıramadım yılmaz karakteri bu kadar ağırını hakedecek ne yaptı ki bu kadar ağır bir ithamda bulunuldu anlamış değilim, üzülerek okuduğum bir yorum oldu eğer yeni yılmaz diyip bir açıklama yapılacaksa kabulüm değildir çünkü yılmazın abartılan değişikliği yaşamadığını düşünenler kısmındayım...

yorum yapan arkadaşlarımın ellerine sağlık ben bölümle ilgili düşüncelerime daha sonra yer vereceğim öncellikle katılıp katılmadığım yorumlarla ilgili yazmak istedim amacım kimseyi rencide etmek değil eğer öyle bir durum oluşmuşsa da özür dilerim sadece rahatsızlığımı belirtmek istedim...

fatma-1721
26-05-07, 22:44
Sevgili matraka,

Cok sagol,bu Filizin Yilmazi suclamasi olayini detaylarina kadar anlattigin ve vurguladigin icin,aynen katiliyorum!Ben bu konuyu kisadan kesmistim,cünkü destan yazmaktan fenalik geldi.
Bebek olayina gelince,sonuna kadar haklisin.Yilmazin bu konuya bu kadar kolay inanmasi,tuzaga düsürülmesi,saglam temellere oturmuyor.
Ama temeller saglam olsun veya olmasin,ben bunlari gectim.Ikisi de hata yapti,biri özür diledi,haftalarca pismanlik sahneleri izledik,diger hata da artik nihayet haftaya cözülüyor diyorum ve bu hatasini bu hafta Yilmaza Asli söylemis oldu.Gönül isterdi ki bunu Filiz yapsin,ama ben buna da raziyim.

forever_bim
26-05-07, 22:53
Sevgili Fatma

Ben daha Ömer vurulmadan önce Yılmaz'ın 49. bölümde Filiz'e telefonda "Bana istemediğim şeyler yaptıracaksın" dediği noktada "Buyur Yılmaz ayıkla princin taşını" demiştim. Elbette, bu olayda kabahat Filiz'in. Yılmaz kaçakken bile, onu savundu Handan'a karşı. Ömer gözünü daha açmadan Filiz Yılmaz'ı bulmaya gitti, demek ki hiç ihtimal vermemişti, polis olayın şokunu yaşayan Feride'yi sorgularken Filiz Feride'ye yöneltilen "Şüphelendiğiniz biri var mı" lafına hemen dalış yapmıştı. Sonrasında Filiz'in yaptığı büyük dilemma ama Yılmaz'ın barakalarda söylediği "Ölüm Ömer'i birkaç kez yokladı ama vakti değilmiş" lafı izleyici olarak beni feci bozdu, kardeşi olarak Filiz nasıl bozulmuştur, hayal bile edemiyorum. Ben bu hayal kırıklığına forumda yer verdiğimde Yılmaz'cı arkadaşlar Yılmaz'ın ettiği bu düşüncesizce lafı bile onaylamıştı. Varın gerisini siz düşünün.

filizim+y
26-05-07, 22:56
bölüme gelecek olursam bu bölüm yazılacak çok kişi var kimlere kızdım kimlerden zevk aldım, kimler güldürdü açıkcası çok iyi bir bölüm olmasa da fena değildi sadece nikahın bölümün geneline yayılması hoş değildi ama yılmazın durumunu anlamak açısından gayet başarılı sahneler vardı, yılmazın bölümü diyebiliriz bu bölüme ve filizin daha pasifize edilmiş bir durumu vardı

--- bölümün ilk sahnesini tek geçerim güzel ve acıklı bir vedaydı, sonrasındaki yılmazın ve filizin ayrı ayrı acılarını yaşaması süperdi
--- yılmazın bölüm boyunca filizin acısını yaşaması
--- yılmazın aynayı kırdığı sahne
--- yılmazın inatla aslı kızın sorularına yanıt vermemesi ve filizi görmesiyle kalışı
--- filizin gelin arabasını görüşündeki hali
--- nikahta filizin yılmazla gözgöze gelmesi
--- filizin köy evine giderkenki halleri ve elbisesi çok güzeldi
--- filizin uzaklaşmak istemesi ve sabır dilediği sahnesi
--- muallanın sözünü "gelinimi geri verdiniz bana" lafını duyunca filizin hüzünle oradan uzaklaşması

en kızdığım sahneler

--- hastanede yılmazın filize sanki geçen hafta filiz için ölen adam yerine sanki filizi hiç tanımıyormuş gibi soğuk davranması hiç hoş değildi
--- aslı kızın filizi sorguladığı sahne "mutluluğumu çaldınız, artık oyunlar bitti" çok aşırı tepkiliydi yılmaza yapması gerekirken filize yaptı yalnıştı
--- bölüm boyunca aslı kızın tüm sahneleri
--- fahriyeye abisini bile bile mutsuzluğa elleriyle uğurlaması
--- mahallelinin filizi düşünmeyip onun yanında düşüncesizce sergiledikleri sevinçli halleri bu bölümde nikaha giderken aynı duyarsızlıkla yaptılar

gelelim son sahneye aslı kız melek ilan edilmiş ama benim nazarımda bebekten sonra bunu yapmasının hiçbir kıymati olmayacağını söylemiştim nitekimde öyle oldu sadece yılmazın kafasına vurulabilecek en güzel repliği kullandı orada "filizi hiç sevmemişsin" onun dışında birşey yoktu, yılmazın bu sahnedeki filizle ilgili söylediklerine de aslı ile bu muhabbeti konuşmamak istemesine bağlıyorum çünkü filizi o haliyle kabullenmişti bu konuyu aslıyla paylaşmak istemediği aşikardı yani kişilik değişikliği değil ve kabullenmeme de değildi o sahnedeki replikler bu konuyu en son konuşacağı kişinin aslı hatta son kişi bile olmayacağını düşünmesidir, şimdilik bu kadar genel olarak...

medsul
26-05-07, 23:01
sevgili denizim ve fatma yaptiğiniz bütün yorumlara katiliyorum:img-yes:
emeğinize yüreğinize saglık:img-wink:

sena_haticee
26-05-07, 23:06
bölüme gelecek olursam bu bölüm yazılacak çok kişi var kimlere kızdım kimlerden zevk aldım, kimler güldürdü açıkcası çok iyi bir bölüm olmasa da fena değildi sadece nikahın bölümün geneline yayılması hoş değildi ama yılmazın durumunu anlamak açısından gayet başarılı sahneler vardı, yılmazın bölümü diyebiliriz bu bölüme ve filizin daha pasifize edilmiş bir durumu vardı

--- bölümün ilk sahnesini tek geçerim güzel ve acıklı bir vedaydı, sonrasındaki yılmazın ve filizin ayrı ayrı acılarını yaşaması süperdi
--- yılmazın bölüm boyunca filizin acısını yaşaması
--- yılmazın aynayı kırdığı sahne
--- yılmazın inatla aslı kızın sorularına yanıt vermemesi ve filizi görmesiyle kalışı
--- filizin gelin arabasını görüşündeki hali
--- nikahta filizin yılmazla gözgöze gelmesi
--- filizin köy evine giderkenki halleri ve elbisesi çok güzeldi
--- filizin uzaklaşmak istemesi ve sabır dilediği sahnesi
--- muallanın sözünü "gelinimi geri verdiniz bana" lafını duyunca filizin hüzünle oradan uzaklaşması

en kızdığım sahneler

--- hastanede yılmazın filize sanki geçen hafta filiz için ölen adam yerine sanki filizi hiç tanımıyormuş gibi soğuk davranması hiç hoş değildi
--- aslı kızın filizi sorguladığı sahne "mutluluğumu çaldınız, artık oyunlar bitti" çok aşırı tepkiliydi yılmaza yapması gerekirken filize yaptı yalnıştı
--- bölüm boyunca aslı kızın tüm sahneleri
--- fahriyeye abisini bile bile mutsuzluğa elleriyle uğurlaması
--- mahallelinin filizi düşünmeyip onun yanında düşüncesizce sergiledikleri sevinçli halleri bu bölümde nikaha giderken aynı duyarsızlıkla yaptılar

gelelim son sahneye aslı kız melek ilan edilmiş ama benim nazarımda bebekten sonra bunu yapmasının hiçbir kıymati olmayacağını söylemiştim nitekimde öyle oldu sadece yılmazın kafasına vurulabilecek en güzel repliği kullandı orada "filizi hiç sevmemişsin" onun dışında birşey yoktu, yılmazın bu sahnedeki filizle ilgili söylediklerine de aslı ile bu muhabbeti konuşmamak istemesine bağlıyorum çünkü filizi o haliyle kabullenmişti bu konuyu aslıyla paylaşmak istemediği aşikardı yani kişilik değişikliği değil ve kabullenmeme de değildi o sahnedeki replikler bu konuyu en son konuşacağı kişinin aslı hatta son kişi bile olmayacağını düşünmesidir, şimdilik bu kadar genel olarak...

cok yerde sana hak veriorum ama en cok hak verdigim yer aslinin melek olmadigi yerdi seninde böyle düsünmene sevindim eger ki asli bunu bebeg den önce söylesedi gözümde biraz da olsa kiymeti olurduu ama artik kiymetin k si bile yok gözümde asliya karsiii

denizim_
26-05-07, 23:07
Sevgili Fatma,
Ben bu suclama olayini matraka ile kac kere tartistigimi hatirlamiyorum. Bazen vaktim oluyor, cevapliyorum. Bazen uzerime bir bikkinlik cokuyor, ugrasmak istemiyorum yazmakla. Sonucta bir adim ilerliyemiyoruz, herkes kendi mevzini koruyor.
Bir de sevgili matraka diyor ki: "polisin sundukları var diyorsun bende diyorum ki onlar delilmi yılmazı bu suçlumu yapar yaptımı buna cevap ver "..Evet suclu yapardi. Eger Yilmaz kasayi baskasinin actigini kanitlayamasaydi, bal gibi de suclu konumunda olurdu. Ustelik ayni mantiktan hareketle Filiz'in de raporu hicbir seyi kanitlamaz. Yilmaz, Cem'in kendisini hapislere dusurecek entrikalari cevirdigini gordu. Sahte silah kaydi, sahte itiraflar vs. Bunlarin tumu sahte bir doktor raporu bulmaktan cok daha zor eylemlerdi. Cem hepsini yapabildi. Hatta devaminda binbir entrikayla koca Tekiner sirketini batirdi. Yilmaz Cem'in bunlari yapabilecek kudreti olduguna inandi da, sahte bir doktor raporu bulabilecegine mi inanmadi. Handan'in boyle birsey yapamayacagini dusunduyse gercekten de cok safmis Yilmaz. Handan'i ne zamandir evliya oldugunu dusunuyordu? Handan her firsatta Yilmaz nefretini kusmuyor muydu? Uzattim ama Yilmaz'in o rapora inanmasinda, hadi diyelim ilk anda inandi, devaminda olaylari arastirmamasinda, yok varsaymasinda hic haklilik payi yok bana gore. Hele Omer'in onca lafindan sonra..

Umarim bu bolum Filiz ve Yilmaz artik herseyi acik acik anlatirlar da biz de rahatlariz.

Bu arada unutmadan bolumle ilgili yazdiklarimi begenen lawinia, medsul ve filizim'e cok tesekkur ederim.

denizim_
26-05-07, 23:17
Sevgili Fatma

Ben daha Ömer vurulmadan önce Yılmaz'ın 49. bölümde Filiz'e telefonda "Bana istemediğim şeyler yaptıracaksın" dediği noktada "Buyur Yılmaz ayıkla princin taşını" demiştim. Elbette, bu olayda kabahat Filiz'in. Yılmaz kaçakken bile, onu savundu Handan'a karşı. Ömer gözünü daha açmadan Filiz Yılmaz'ı bulmaya gitti, demek ki hiç ihtimal vermemişti, polis olayın şokunu yaşayan Feride'yi sorgularken Filiz Feride'ye yöneltilen "Şüphelendiğiniz biri var mı" lafına hemen dalış yapmıştı. Sonrasında Filiz'in yaptığı büyük dilemma ama Yılmaz'ın barakalarda söylediği "Ölüm Ömer'i birkaç kez yokladı ama vakti değilmiş" lafı izleyici olarak beni feci bozdu, kardeşi olarak Filiz nasıl bozulmuştur, hayal bile edemiyorum. Ben bu hayal kırıklığına forumda yer verdiğimde Yılmaz'cı arkadaşlar Yılmaz'ın ettiği bu düşüncesizce lafı bile onaylamıştı. Varın gerisini siz düşünün.

Sevgili forever_bim,
O bolumlerde Yilmaz supheleri uzerine cekmek icin elinden geleni yapmisti ve Filiz'in acilarina karsi da pek duyarsizdii. Sanki Omer basina gelenleri hak ediyor gibi bir hali vardi.

Neyse, gecmisi bir kenara birakalim da, sen bu bolum yorumlarini yazmadin. Feride ve Omer'i bir de senden dinlesek diyorum. Berna'nin yazacaklarini da cok merak ediyorum. Bu bolum Omer ne yapayim,kiskaniyorum dedigi zaman o kadar dogaldi ki. Keske Yilmaz da Filiz'e ne yapayim raporu gorunce kiskandim, kendime yediremedim, bana bunu nasil yapar dedim, delirdim falan diyebilse diye dusundum. Hislerini o aciklikla anlatabilse.

sinem*
26-05-07, 23:28
Sevgili forever_bim,
O bolumlerde Yilmaz supheleri uzerine cekmek icin elinden geleni yapmisti ve Filiz'in acilarina karsi da pek duyarsizdii. Sanki Omer basina gelenleri hak ediyor gibi bir hali vardi.

Neyse, gecmisi bir kenara birakalim da, sen bu bolum yorumlarini yazmadin. Feride ve Omer'i bir de senden dinlesek diyorum. Berna'nin yazacaklarini da cok merak ediyorum. Bu bolum Omer ne yapayim,kiskaniyorum dedigi zaman o kadar dogaldi ki. Keske Yilmaz da Filiz'e ne yapayim raporu gorunce kiskandim, kendime yediremedim, bana bunu nasil yapar dedim, delirdim falan diyebilse diye dusundum. Hislerini o aciklikla anlatabilse.

Keşke denizim ..Ama en azından şu köy evinde sorunlarını şu geçmişi tamamen anlatıp çözseler ..Sus yılmaz bu anı yaşayalım ya da sus filiz şimdi yanımdasın ya gerisi önemli değil gibi lafları bir kenara bakıp konuşsunlar..Şu söz olayı rapor olayı açıklığa kavuşsun artık.

Ayrıca fatma ve denizim ikinizin yorumlarıda çok güzeldi :) araya girmemek için ancak yazabildim :) ..ellerinize sağlık

forever_bim
26-05-07, 23:28
Denizim pek yazmaya niyetim yoktu ama yeni başlığı açar açmaz söz veriyorum senin hatrına uzunca bir paragraf yazacağım:)

Berna'nın da eli kulağındadır herhalde. İzlemiş olmalı bölümü.

filizim+y
26-05-07, 23:36
yılmazın katillik olayı ve filizin aşağılandığı bu iki olay birbirinden farklıdır zamanında çok tartıştık ve bir noktaya ulaşamadık herkes kendi fikrini savundu ya da kabul ettirmek istediler sonuç olarak her iki olayda zordu bu iki karakterin en büyük sınavıydı tüm bölümlerde yaşanılanlar dikkate alındığında ama filiz bu sınavından olayın ardından gerçeği öğrenmiş ve pişmanlığını çok güzel ifade etmiş devamında da kaç bölüm bunun acısını, pişmanlığını ve yılmazla konuşmak için çok uğraştı yani bu sınavı kendince verdi ama yılmaz aşağılama olayında inanacağı en son kişilere inanarak ne filizi sorguladı, ne de araştırdı kendince şüphelenip gittiğinde bile aşağılamaktan beter etti kaç bölüm filizi unutmak için neler yaptı ve şu anda bunun sonucu yaptığı hatanın nelere mal olduğunu kaç bölüm sonra anladı yılmaz sınavını verdi mi henüz tam anlamıyla vermiş değil umarım bu bölüm o da bu sınavını verir geçen bölüm ilk adımı attı bu bölüm sessiz kaldı ama öğrendiği gerçeklerle artık bu sınavı verme zamanı geldi sevdiğine karşı, her ikisi de birbiri için en önem teşkil eden olaylardan sınandılar filiz bana göre verdi bu sınavı ve bedelinide çok ağır ödedi, yılmazdan feragat ederek de ödemye devam ediyor, yılmaz da acılar yaşadı, masum birine vaad verdi ama sınavını henüz vermiş değil ve bedelinide birkaç bölümdür ödemeye başladı geçen bölüm en fazla belli etti, umarım konuşarak birbirlerinin kıymetini anlarlar bu bölüm...

forever_bim
26-05-07, 23:43
Sevgili Denizim

Eklemiş olduğunuz yazıya baktım da dizinin adı resmen "Mantıksızlıklar Altında" olmuş. Bizde de kesin peygamber sabrı var ki, en ince detayına kadar oturup irdeliyoruz. Senaristlerden daha fazla diziyi düşündüğümüz gerçek.

I.A. çıktığında kesin ÇGO'nun tahtını sallar demiştim ama sırf para kazanmak uğruna çekilen ikinci sezonla birlikte, yarısı kadar prestij elde edemedi ÇGO'nun.

Yerli dizilerde ÇGO'nun kalitesine en fazla YAPRAK DÖKÜMÜ yaklaştı. Dram olarak başladı, dram olarak devam ediyor. I.A. ise dram olarak başladı. Başarılı devam eden ilk 30 bölümden sonra maalesef komedi havası verdi. İzlerken en ciddi olmam gereken yerlerde gülüyorum.

denizim_
26-05-07, 23:52
Denizim pek yazmaya niyetim yoktu ama yeni başlığı açar açmaz söz veriyorum senin hatrına uzunca bir paragraf yazacağım:)

Berna'nın da eli kulağındadır herhalde. İzlemiş olmalı bölümü.

Iyi olur, sizin goruslerinizi okumayi seviyorum her bolum sonrasi. Ben simdiye kadar olan bolumlerde Feride ve Omer'in birbirleriyle olan iliskilerinde hep cok anlayisli ve yapici olduklarini dusunsem de, bu defa Feride'nin biraz abarttigini soyluyorum. Omer'e ulasamadigi bir anda adamla gidip, konussaydi yine anlardim belki ama resmen Omer arkasini doner donmez aradi adami. Demek Omer'den gizlemek istiyordu bu gorusmeyi. Hayatini paylasacagi insani da ilgilendiren, ortak gelecekleriyle ilgili bu kadar onemli bir karari tek basina aldi. Dogrudan emlakcida konuyu acarak, emrivaki yapti Omer'e. Bunlarin karsiliginda Omer fazla da tepki vermedi aslinda.

Feride meslegini surdurmeyi istiyorduysa, bunu onceden acikca konusmaliydi Omer'le. Omer'in Feride'nin isi ile ilgili bir takim korkularinin, endiselerinin olmasi normal. Feride bunlari anlamaya calismaliydi herseyden once. Bir de Omer'in dusunmesi gereken kucuk Elif var. Feride'nin mesleginin elif'i nasil etkileyecegini dahi birlikte dusunmeliydiler.

Tabii Omer hemen tum sucu uzerine aldi. Feride'yi degistirmeye calismakla sucladi kendini ki, bence haksizlik etti. Feride'yi dans ederken tanimamisti Omer. Gecmisini kabullenmekte zaman zaman zorlanmisti hatta. Sonra o gecmisi geride biraktiklarina inanmisti. Hele hele Omer'in bana nasil tahammul ediyorsun falan laflari bence epeyce fazla kacmisti. Her seye ragmen "kiskaniyorum, ne yapayim" derken cok tatliydi.

Filiz'in Omer'e telkinlerinde fazlasiyla kendi yasadiklarindan etkilendigini dusunuyorum. Araya onlarinki gibi cok buyuk problemler girmedigi surece herseyin affedilebilecegini, unutulacagini saniyor Filiz. Ya da ne olursa olsun sevdigini kaybetmemek icin herseyin yapilabilecegini. Omer de zaten gaza gelmeye musait oldugu icin solugu Feride'nin yaninda aliyor. Umarim gelecek bolum Feride de Omer'e haksizlik ettigini anlar. Biraz da kendiyle ilgili ozelestiri yapar.

bego87
27-05-07, 00:01
Filizim ve denizim bölüm yorumlarınıza tamamen katılıyorum..
Elinize yüreğinize sağlık..

filizim+y
27-05-07, 00:07
Filizim ve denizim bölüm yorumlarınıza tamamen katılıyorum..
Elinize yüreğinize sağlık..

sevgili begümüm çok teşekkür ederim bölüm yorumu değil ama cnm bu sadece ilk düşüncelerim hiç bu kadar kısa yorum yapabilir miyim ben:img-wink: seninde yüreğine sağlık tercüman olabildiysem düşüncelerine ne mutlu bana sağol arkadaşım....

forever_bim
27-05-07, 00:23
Bu başlıktan devam ediyoruz. Saygımla

Modunuz:)

filizim+y
27-05-07, 00:43
yeni başlığımız hayırlı olsun güzel yorumları görüp okumak dileğiyle

benim çiftiminde sorunlarını da konuşacakları bir bölüm görebilecek miyim acaba merak içerisindeyim yılmaz konuşmak ister filiz susturur, filiz konuşmak ister yılmaz susturur hep şu ANI yaşamak adına asıl önemli konuları unutoyrlar sonra da birike birike aşılmaz engellere dönüştürüyorlar, bizlerl,de gerim gerim geriliyoruz...

kursuni19
27-05-07, 00:47
Bilgi alanim degil, ama Fömer konusunda bir iki cümle yazmassam catliyacagim:img-hyste

Ömere ask adami dedik, sevdigini sahip cikiyor dedik, onu üzmemek adina hersey yapiyor dedik, gönül almasini biliyor dedik, sevdimi tam seviyor dedik, hatasini fark edince özür dilemesini biliyor dedik, romantik ve süprizleri seviyor dedik. Bunlarin hepsi iyi ve hosda, ama bunlari yapayim derken eger kendi kisiliginiden ödün veriyorsa, sevdigini degistirmeyim derken kendi kisiligini degistirmeyi gözü aliyorsan hemde hakli oldugun halde, o zaman böyle bir sevgi olmassin.
Macho erkek olucagina, ince ve kibar erkekleri tercih eden bayanlarin sayisi blelki oldukca fazladir, ama bu kibarlik ve incelik diyet kola tadina geliyorsa eger, ben almayayim derim, bu kadar incelik, bana fazla gelir:img-hyste

sorfangirls
27-05-07, 00:49
ewet haklısın canım dızının en basından berı alıstıgımız se bu hersey ortada olanları yalnız bız bılıyoruz ve kendı kendımıze hayaller kuruyoruz ama belkı artık fılızde yılmazda ders almıstır dıye dusunuyorum helede fılızın son bolumlerde omere verdıgı nasıhatlerı dusunecek olursak dag evınde yasandı butun olanlar belkı yıne orda dugum cozulur bı baslasalar konusmaya gerısı gelecek ıns konusabılırler bu sefer

yenı baslıgımız herkese hayırlı olsun

mıstaa
27-05-07, 01:35
Yeni başlık hayırlı olsun....:img-ok:

Öncelikle Aslı'dan bahsetmek istiyorum..Son bölümde yaptığı haraket çok takdire şayandı... :img-clappResmen Yılmaz'ı altın tepsi içinde Filiz'e sundu.Kendisinide yanlızlığa itti.Bir dahaki bölümdede İspanya'ya tekrar dönecektir... :img-cray:

Yılmaz ve Filiz bu şansı umarım iyi değerlendirirler.Yine manasız kıskançlıklar,saçma sapan gurur gösterilerinde bulunmazlar inşallah.Artık Filiz-Yılmaz evlensin finale kalmadan mutlu bir şekilde en az 2 bölüm görebilelim onları. 75 bölüm full gözyaşı izlemiş dizi fanları olarak buna fazlasıyla hakkımız olduğunu düşünüyorum..:img-yes:
Bölümün "EN" leri..

En dramatik sahne:
Aslı'nın yere yığıldığı sahne..:icon_cry:
En güzel sahne:
Yok!!!
En trajıkomik sahne:
Feride'nin tek kelimesini okumadan o kadar evrağa imza atması..:img-huh:
En ilginç sahne:
Ömer ve Ali'nin kamyondaki sohbetleri..:ic