Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 22
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
seni anladım ben feridenin geçmişiyle senin papazlık durumun :img-hyste iyide kız hafızasını kaybetmiş birde şöyle düşün aslında feride iyi bir kızmış ama şartlar onu oaralara itmiş bu açıya geç bence illa pavyonda çalışıyor diye kızın geçmişi diye neyse ahklısın bu mesele hiç iyi yerlere gitmez tabular yıkılmak içindir her düşünce yıkılır insanlar değişir versiyon atlamaz :img-hyste
matrakacım hayat hepimizi bir yerlere itiyor lakin hepimiz kolayı seçmek yerine hayata dişlerimizi göstermeyi seçiyoruz. insanın hayatını tercihleri oluşturur hayat ona nasıl bir oyun oynuyor olursa olsun...kimi gündeliğe gider, kimi limon satar kimi pavyona düşer...benim bunlardan hangisini savunacağım çok nettir. benim yazmaktan imtina ettiğim şeyler kulak dolgunluğu olan şeyler değildir...bu saçları değirmende ağartmadık diyim kapatayım konuyu.:) tabular yıkılır ama gerçekler değişmez bazen:good:
matrakacım hayat hepimizi bir yerlere itiyor lakin hepimiz kolayı seçmek yerine hayata dişlerimizi göstermeyi seçiyoruz. insanın hayatını tercihleri oluşturur hayat ona nasıl bir oyun oynuyor olursa olsun...kimi gündeliğe gider, kimi limon satar kimi pavyona düşer...benim bunlardan hangisini savunacağım çok nettir. benim yazmaktan imtina ettiğim şeyler kulak dolgunluğu olan şeyler değildir...bu saçları değirmende ağartmadık diyim kapatayım konuyu.:) tabular yıkılır ama gerçekler değişmez bazen:good:
haklısın kolayı seçmek birde şu açıdan bak o zaman ferman
kız kimsesiz ve türkiyede yaşıyor sence şansı ne :img-hyste bence yok bir süre hayala başa çıkmaya çalışırsın ama olmamış olabilir ben durumu anlarım ama ömerle konuşmadan böyle birşeyi kabuıl etmesini hiçbir şeyde haklılık payı görmem kıvırmıştır derim kısacası ülkemizde kadın olmak zor be fermanım o yüzden ideallrimiz gerçekler herşey değişir 15 sene önce doğru bildiği ni savunan insanlar bakmışsın başka şeylerde doğru bulmuş onu savunuyor ben insanların değişebildiğine inanıyorum versiyon atlamazlar o başka
haklısın kolayı seçmek birde şu açıdan bak o zaman ferman
kız kimsesiz ve türkiyede yaşıyor sence şansı ne :img-hyste bence yok bir süre hayala başa çıkmaya çalışırsın ama olmamış olabilir ben durumu anlarım ama ömerle konuşmadan böyle birşeyi kabuıl etmesini hiçbir şeyde haklılık payı görmem kıvırmıştır derim kısacası ülkemizde kadın olmak zor be fermanım o yüzden ideallrimiz gerçekler herşey değişir 15 sene önce doğru bildiği ni savunan insanlar bakmışsın başka şeylerde doğru bulmuş onu savunuyor ben insanların değişebildiğine inanıyorum versiyon atlamazlar o başka
abicim kimsesizlik çaresizlik değildir...çok şükür bu ülkede hala bile iyi insanlar çoğunluktadır...türk milletinin ne kadar necip bir millet olduğu da çok nettir. şans senin onu ne kadar istediğinle alakalı birşey.şunu unutma ki şans hazırlıklı olan beyinlere güler kolayı seçenlere değil.bu bağlamda yazmak istemedikçe sen beni zorluyorsun.:) benim ferideyi anlamayı bıraktığım noktadan sonra yaptıklarını anlamam hiç güç değildir.zira onu anlamak gibi bir çabam yoktur.haklısın insanların doğruları değişir ama demin de dediğim gibi bazı gerçekler ve insanların kendileri değişmezler...:good:ek olarak hayat kaderine küsüp onu şartsız kabul edenlere değil kaderine isyan edip değiştirmeye çalışanlar için fırsatlar tarlasıdır.:good:
neyse bakalım filiz yılmaz konuşması nasıl geçecek neden sorusu sorulacakmı yoksa seni seviyorum filiz hiçbirşeyin önemi yok seni olduğun gibi kabul ediyorum filiz çocuğumlamı başkasından olduğunuy bildin haldemi evet başkasından olduğunu bildiğin halde tarzındamı geçicek yılmaz burdaki konuşmada bir kabulleniş daha yaparsa artık versiyon 1,2 ye atlıyacak çünkü büyük ihtimal hanbdan ve ömerden de zılgıtı yiyecektir yılmaz :img-hyste onüne gelen yılmaza kızar merak ettiğim yılmaz ne yapmıştır.
Sevgili Ferman ve matraka,
Dediğiniz gibi, Filiz melektir. Aslı bencildir. Ne demişti Filiz, Yılmaz benim. Bu bile Filiz'in ben merkezli olduğunu gösteren güzel bir ifadedir. Aslı bencil miydi. Aslı'nın bencilliği söylemine katılmıyorum. Ne de olsa, Filiz ben merkezli karar alsa bile kabul edilebilir. Biraz empati, sadece biraz empati. :)
abicim kimsesizlik çaresizlik değildir...çok şükür bu ülkede hala bile iyi insanlar çoğunluktadır...türk milletinin ne kadar necip bir millet olduğu da çok nettir. şans senin onu ne kadar istediğinle alakalı birşey.şunu unutma ki şans hazırlıklı olan beyinlere güler kolayı seçenlere değil.bu bağlamda yazmak istemedikçe sen beni zorluyorsun.:) benim ferideyi anlamayı bıraktığım noktadan sonra yaptıklarını anlamam hiç güç değildir.zira onu anlamak gibi bir çabam yoktur.haklısın insanların doğruları değişir ama demin de dediğim gibi bazı gerçekler ve insanların kendileri değişmezler...:good:
yok bu mesele ortada kalmayacal ferman kalacak konu değil :img-hyste masadan kaldıralım bunu
ya bazen çok istesende olmadığını kabul edeceksin kim demiş hayatın herkese eşit davrandığını kim demiş bazılarının çok istediği halde mutlu olduğunu kim demiş istemişte neyi başaramamış işstemek yeterli olsaydı keşke ama yeterli değil sadece istemekle olsa anlamak ferman anlamak anla sende herzaman kazanalar olduğu gibi kaybedeblerde olur bazen bu istemesende olur bunu kabul edeceksin anlayışın fikrin düşüncen ne olursa olsun
neyse bakalım filiz yılmaz konuşması nasıl geçecek neden sorusu sorulacakmı yoksa seni seviyorum filiz hiçbirşeyin önemi yok seni olduğun gibi kabul ediyorum filiz çocuğumlamı başkasından olduğunuy bildin haldemi evet başkasından olduğunu bildiğin halde tarzındamı geçicek yılmaz burdaki konuşmada bir kabulleniş daha yaparsa artık versiyon 1,2 ye atlıyacak çünkü büyük ihtimal hanbdan ve ömerden de zılgıtı yiyecektir yılmaz :img-hyste onüne gelen yılmaza kızar merak ettiğim yılmaz ne yapmıştır.
hehe:) hayır görsem ben de basacam fırçayı bu yeni versiyona :img-hyste zaten ben bu versiyondan sıkıldım walla bir bölümde yenisi gelsin..:img-hyste bu betaydı zaten:good:
Dediğiniz gibi, Filiz melektir. Aslı bencildir. Ne demişti Filiz, Yılmaz benim. Bu bile Filiz'in ben merkezli olduğunu gösteren güzel bir ifadedir. Aslı bencil miydi. Aslı'nın bencilliği söylemine katılmıyorum. Ne de olsa, Filiz ben merkezli karar alsa bile kabul edilebilir. Biraz empati, sadece biraz empati. :)
sevgili sezinti, dizimizde herşey filiz için düsturu baz alınmaktadır haliyle...ben filize bunca yaptığı,,söylediği şeylerden sonra artık empati olayından değil sempati olayından bakacağım...kanatsız melektir o:good:
repliklerin havada uçuşacağı bölüm bu olsa gerek. heyecanla bekliyorum. eteklerindeki tüm taşlar dökülecek sonra bir bir toplanacaktır diye düşünüyorum.
Ama belirtmeden edemeyeceğim. replik sıralmakta Yılmaz'ımın üstüne kişi tanımıyorum. Bana göre Filiz maça 1-0 yenik başlıyor :img-wink:
Yılmaz'ım ölmedin ! çok yaşa :good:
sevgili fatma sen bu 73 bölümdür çizilen yılmaz karakterine bir bak ve de ki bu adamın böyle bir şeyi kabulü normaldir ben de sen ne istersen onu diyeceğim bundan böyle.:good:
sevgili ferman,yine eskiden örnek vericem şimdi yılmaz intikam için filizi kullandı
Filize aşık olmadığı halde sırf intikam almak için filizle beraber oldu peki bu yılmaz karakterine yakıştımı ve normal bir davranışmıydı ama siz yılmazı anladınız intikam gözlerini kör ettiği için anlayışla karşıladınız ve yılmaz sizin ölmedi ozaman ama şimdi sevdiği,aşık olduğu kadını bebeğiyle beraber kabul ettiği için sizin için öldü
Birinde intikam gözünü döndürdüğü için yanlışta olsa anlayışla karşıladınız ve desteklemeye devam ettiniz
ikincisinde ise aşktan gözü kör olduğu için vede filizsiz yaşayamayacağı için filizi bebeğiyle kabul ettiği için desteklemiyorsunuz gerçekten çok garip
Bence sizin yılmaz esas ozaman ölmesi lazımdı yaptıklarından dolayı
fatma-1721
28-05-07, 12:57
sevgili fatma sen bu 73 bölümdür çizilen yılmaz karakterine bir bak ve de ki bu adamın böyle bir şeyi kabulü normaldir ben de sen ne istersen onu diyeceğim bundan böyle.:good:
Ferman ben 73 bölümdür cizilen Yilmaz karakterine baktigimda cogunlukla zaaflarina yenik düsen bir Yilmaz görüyorum.Tamam bir konuda haklisin zaaflar birbirinden farklidir,kabul edilebilir olanlari var,kabul görmeyenleri var.Ama bu kabul kisiye göre degisir.Yani senin kabul edemedigini Yilmaz kabul edebilir,senin dogrularin onun dogrulari olmayabilir,bu zamana kadar olan davranislari bu kabulun olmamasini baglamaz.Zaaflarina,duygularina yenik düsebilen bir karakter,kendisine aykiri gelebilecek seylerin altina imza atabilir,nitekim Yilmaz bunu yapmistir.Benim anlatmaya calistigim bu.
Aslinda ben seni anliyorum,ben Yilmazin bu halini kabul edemezdim,bunu seninle yazismalarimizda defalarca dile getirdim.Filizi cocuguyla kabul etmesi bence normal,ama ortada aldatma veya benzeri bir olay var(benzeri dedim cünkü aldatma olayi forumda cok tartisildi ve yeniden bu konuyu acmak istemiyorum) ve bunu hazmedemezdim,en azindan nedenini ,bilmeden kabul edemezdim.Ama bastan beri duygularina,öfkesine,gururuna yenik düsebilen zaaflari olan bir Yilmaz kabul edebilir.Yilmaz Elif konusunda bile böyle davranabilirdi,eger Elifin Ömer gibi bir esi olmasaydi ve arada Filiz olmasaydi,Elif ayrilsaydi,Yilmazin Elifi de kabullenebilecegini düsünüyorum ben.Yilmazin Salihe söylediklerini hatirla,"cocugu olacak artik hersey bitti "dedi kestirip atti ama yine de bir taraftan elifin kendisini aramasini bekliyordu,bunu da Salihe karsi dile getirdi.Aslinda bu konuda siralanabilecek bir sürü örnek var.Yilmaz bastan beri tutarli bir karakter degildi ve o yüzden beni sasirtmadi Ferman.Benim anlatmaya calistigim bu!
sevgili ferman,yine eskiden örnek vericem şimdi yılmaz intikam için filizi kullandı
Filize aşık olmadığı halde sırf intikam almak için filizle beraber oldu peki bu yılmaz karakterine yakıştımı ve normal bir davranışmıydı ama siz yılmazı anladınız intikam gözlerini kör ettiği için anlayışla karşıladınız ve yılmaz sizin ölmedi ozaman ama şimdi sevdiği,aşık olduğu kadını bebeğiyle beraber kabul ettiği için sizin için öldü
Birinde intikam gözünü döndürdüğü için yanlışta olsa anlayışla karşıladınız ve desteklemeye devam ettiniz
ikincisinde ise aşktan gözü kör olduğu için vede filizsiz yaşayamayacağı için filizi bebeğiyle kabul ettiği için desteklemiyorsunuz gerçekten çok garip
hataların dönüşleri sağlam olursa bizim açımızdan sorun yok sevgili cemotara yılmaz o hatasını kat kat telafi etmiştir.bunu kabul etmeyebilirdi filiz ama etti değilmi ben şahsen etmesi taraftarı değildim ama ettiysen yeni bir başlangıca evet dediysen bu adamı nikah günü ortada bırakmayacaksın filiz bunları telafi etsin yılmazdan sakladıklarını telafi etsin sonrasına bakarız
herkese merhaba sevgili forum .her zamanki gibi yılmaz yaşıyor mu yaşamıyor mu adına bir takım yorumlar yapılmış bunları okumak zevkliydi ne yalan söyliyeyim.burdan eski yılmazcılara sesleniyorum onlardan biri olarak yılmaz bizce öldü bir sonraki bölümde herkes tarafından ölecek çünkü cem geliyor:happy0064 yarım kalan işini bitirecek .:happy0064 işte o zaman yılmaz evrensel bir biçimde ölecek:img-wink:
yok bu mesele ortada kalmayacal ferman kalacak konu değil :img-hyste masadan kaldıralım bunu
ya bazen çok istesende olmadığını kabul edeceksin kim demiş hayatın herkese eşit davrandığını kim demiş bazılarının çok istediği halde mutlu olduğunu kim demiş istemişte neyi başaramamış işstemek yeterli olsaydı keşke ama yeterli değil sadece istemekle olsa anlamak ferman anlamak anla sende herzaman kazanalar olduğu gibi kaybedeblerde olur bazen bu istemesende olur bunu kabul edeceksin anlayışın fikrin düşüncen ne olursa olsun
matrakacım doğru hayat herkese eşit davranmaz. bugüne kadar davranmadı bugünden sonra da davranmayacak. onun bize nasıl davranacağı bizim tercihimiz değil ama bizim ona nasıl davranacağımız bizim tercihimizdir şartlar ne olursa olsun...neyse kapatalım bu konuyu artık boşver...:good:
matrakacım doğru hayat herkese eşit davranmaz. bugüne kadar davranmadı bugünden sonra da davranmayacak. onun bize nasıl davranacağı bizim tercihimiz değil ama bizim ona nasıl davranacağımız bizim tercihimizdir şartlar ne olursa olsun...neyse kapatalım bu konuyu artık boşver...:good:
ya ferman bu konuyu tamam kapatalım ama şunu söylim her zaman tercihlerimiz hayatımız belirlemez diyorum ben düzgün yaşamayı tercih ettim tamam azim eicem çabalıcam başardım yok böyle birşey bazen olmaz bir tabir yazıcam ama bunu özelden yazarım neyse kapatalım insan isterse herşeyi başarır felsefesi her zaman işe yaramaz bence yürü ya kulum neyse kapattık gitti yav sende ikna olmıyorsun:img-hyste :img-hyste
EvaLongoria
28-05-07, 13:08
herkese günaydın.. yorumları tek tek okuyamadım arkadaşlar kusura bakmayın. ii değilim maalesef..
konumuz ne hayat mı ? :)
yoksa filiz aslı yılmaz bermuda şeytan üçgeni mi ?
herkese günaydın.. yorumları tek tek okuyamadım arkadaşlar kusura bakmayın. ii değilim maalesef..
sevgili eva konu tabi ki yılmaz-fiiz-aslı üçgeni vede yılmazın yaptığı kabullenme arkadaşlarımız hem yılmazın hemde filizin yaptığı hatalara değinmişler .sevgili matraka ve sevgili ferman yılmazın yaptığı bu kabullenmenin bir hata olmadını savunmuşlar bence sonuna kadar haklılar ya hadi neyse aydınlattıysan ne mutlu bana :img-wink:
hoşgeldin evam.... konumuz Feride üzerinden hayatın sillesini yemiş insanların olduğu :img-wink:
ama bermuda şeytan üçgeni olmadan olurmu oda var tabi. :img-hyste
bu arada çok geçmiş olsun bi terslik yok demi :img-yes:
Yılmaz'ım ölmedin dostum ! yaşıyorsun. :good:
sevgili cemotara, iki olay arasında nasıl bir bağlantı kurdun açıkcası anlayamadım... ben ilk sezon yılmazın yaptığına normal demedim ki..bunu yapan adam bunu da kabul eder gibi bir mantıkla yürüyemezsin. orda anormal davranan bir yılmaz karakteri demek ki anormal şartlarda böyle tutarsızca davranışlar sergiliyor sonucuna da çıkamazsın..iki olayın birbiriyle alakası yoktur...o yüzden garip olan birşeyde yoktur...ilk sezon yaptığıyla yılmaz karakterinde derin bir yara açmıştır ve bu hata olarak nitelendirilebilecek bir durumdur. şartsız bir kabul ise her zaman söylediğim gibi karakter değişimi ve zaafı değil tamamen karakter yıkımıdır...:good:
yokluğumda yine coşmuşsunuz ne oluyoruz arkadaşlar yine nelere dönüşler olmuş bu şekilde olursa sıkılıyorum ama herkesin doğrusu kendine ya da yalnışı hala daha neyi tartışıyorsunuz
bir de konu filiz olunca onu tutan kişileri tömhet altında bırakıyorsunuz, filizi anladıkları için suçluyorsunuz ve bu forumda filize laf söyletilmediğini de dile getiriyorsunuz siz buna inanıyormusunuz kaç aydır bu forumdayım okuduğum yorumları da ben bilirim neler içerdikleribni söz konusu filiz olunca en hatalı ve onu savunanlarda fanatik olarak nitelendirildi ve hala da devam etmek de, ama diğer kısım yani yılmazcılar da tıpkı takım tutar gibi yılmazı tutmadı mı hatasız bir karakter gibi savunmadı bu ne demek oluyor şimdi fanatiklik değil mi, anlamadığım olayların merkezine filizin konulması her türlü ithamlara maruz bırakılması ama yine de bazı kişiler tarafından filizin melek, hatasız, bencil bir karakter olması nasıl oluyor anlamış değilim, bu kadar ağır yorumlar yapılan bir karaktere hala daha sataşmak hiç hoş değil ben filizci değilim ama yazılanları okudukça şaşırıyorum kim kimin ayıbını örtmek için filize yükleniyor tüm yaşanan olaylar ona ne şekilde bağlanıyor okuyorum, empati empati deniyor ama söz konusu filiz oldu mu es geçiliyor her karaktere anlayış gösteriliyor
en kötüsüne bile, birde filize kimse hatasız demiyor demediği halde yine de böyle yorumlar okumak hoş değil bana göre, alıntı yapmak bile gelmiyor içimden seviyorum forumu ve sohbeti ama bu şekilde değil...
böyle yorumları okudukça üzülüyorum özellikle tek taraflı olup, bir tarafı haksız çıkarıp, hataları tek tarafa yükleyen yorumları ben geriliyorum, üzgünüm ama bu şekilde devam ederseniz ben olmayacağım...
fatma-1721
28-05-07, 13:28
yokluğumda yine coşmuşsunuz ne oluyoruz arkadaşlar yine nelere dönüşler olmuş bu şekilde olursa sıkılıyorum ama herkesin doğrusu kendine ya da yalnışı hala daha neyi tartışıyorsunuz
bir de konu filiz olunca onu tutan kişileri tömhet altında bırakıyorsunuz, filizi anladıkları için suçluyorsunuz ve bu forumda filize laf söyletilmediğini de dile getiriyorsunuz siz buna inanıyormusunuz kaç aydır bu forumdayım okuduğum yorumları da ben bilirim neler içerdikleribni söz konusu filiz olunca en hatalı ve onu savunanlarda fanatik olarak nitelendirildi ve hala da devam etmek de, ama diğer kısım yani yılmazcılar da tıpkı takım tutar gibi yılmazı tutmadı mı hatasız bir karakter gibi savunmadı bu ne demek oluyor şimdi fanatiklik değil mi, anlamadığım olayların merkezine filizin konulması her türlü ithamlara maruz bırakılması ama yine de bazı kişiler tarafından filizin melek, hatasız, bencil bir karakter olması nasıl oluyor anlamış değilim, bu kadar ağır yorumlar yapılan bir karaktere hala daha sataşmak hiç hoş değil ben filizci değilim ama yazılanları okudukça şaşırıyorum kim kimin ayıbını örtmek için filize yükleniyor tüm yaşanan olaylar ona ne şekilde bağlanıyor okuyorum, empati empati deniyor ama söz konusu filiz oldu mu es geçiliyor her karaktere anlayış gösteriliyor
en kötüsüne bile, birde filize kimse hatasız demiyor demediği halde yine de böyle yorumlar okumak hoş değil bana göre, alıntı yapmak bile gelmiyor içimden seviyorum forumu ve sohbeti ama bu şekilde değil...
böyle yorumları okudukça üzülüyorum özellikle tek taraflı olup, bir tarafı haksız çıkarıp, hataları tek tarafa yükleyen yorumları ben geriliyorum, üzgünüm ama bu şekilde devam ederseniz ben olmayacağım...
Sonuna kadar katiliyorum yazdiklarina,Filizin hatalarini kabul ettigimizi devamli yaziyoruz,ama bu yetmiyor,ayni seyler isitilip isitilip önümüze sunuluyor,bizde ayni seyleri tekrar edip duruyoruz.Üstelik Filizin hatalarini biz üstlendikce,diger suclu karakterler sucsuz ilan edilip onlarin günahlari da Filize yükleniyor,bu kadari da cok fazla!
[QUOTE=nike79;3492362]
mesleğine laf ettiğim yok benim şahsen ama bir karar alıyorsan bunu evleneceğin adama sormalısın öyle kendi başına bir işlere kalkıyorsan sonucunda başına bela alıyorsundur sevgili kızımız hata yaptı ama zeytinyağ gibi maşallah üste çıktı kıvırdı dansöz olduğu belli
Ben de bu konuda seninle ayni fikirdeyim.Tabii ki ona danismali, sormali beraber karar almalilardi.
Omer'in ozur dileyecegi bi seyde yoktu ama buyukluk onda kaldi olsun.
en kötüsüne bile, birde filize kimse hatasız demiyor demediği halde yine de böyle yorumlar okumak hoş değil bana göre.
arkadaşlar yapmayın lüfen fanatiklik çok açık bence ve yılmazcılar daha doğrusu eski yılmazcılar yılmazı haklı olarak yerden yere vurarak fanatik olmadıklarını gösterdiler.yani anlıyamadığım tabii ki olaylar filize bağlanacak yani olayların mekezindeki ve baş sorumlu karakter o değil mi? yılmaz ölmeden yılmazın filize karşı yaptığı tek hata bebek olayıdır bundan başka bana bir olay gösterebilir misin ?
fanatiklikliğinin bende tanımı çok açık bir karakteri körü körüne destekliyorsan fanatiksin demekdir eski yılmazcılar bunu açık bir şekilde gösterdiler bunu .burda seni hedef almıyorum yanlış anlama ama bazı arkdaşlarımız aslıyı bile filizden daha çok suçlu görüyor yani bu fanatiklik olmuyor da ne oluyor sorum herkese açıktır
sevgili FİLİZİM,tüm söylediklerine katılıyorum.Gerçekten bu konudan çok sıkıldım artık her defasında aynı şeyler söylenip duruyor,herdefasında filizi destekleyenler eleştirilip duruluyor ve fanatiklikle suçlanıyor
Ferman ben 73 bölümdür cizilen Yilmaz karakterine baktigimda cogunlukla zaaflarina yenik düsen bir Yilmaz görüyorum.Tamam bir konuda haklisin zaaflar birbirinden farklidir,kabul edilebilir olanlari var,kabul görmeyenleri var.Ama bu kabul kisiye göre degisir.Yani senin kabul edemedigini Yilmaz kabul edebilir,senin dogrularin onun dogrulari olmayabilir,bu zamana kadar olan davranislari bu kabulun olmamasini baglamaz.Zaaflarina,duygularina yenik düsebilen bir karakter,kendisine aykiri gelebilecek seylerin altina imza atabilir,nitekim Yilmaz bunu yapmistir.Benim anlatmaya calistigim bu.
Aslinda ben seni anliyorum,ben Yilmazin bu halini kabul edemezdim,bunu seninle yazismalarimizda defalarca dile getirdim.Filizi cocuguyla kabul etmesi bence normal,ama ortada aldatma veya benzeri bir olay var(benzeri dedim cünkü aldatma olayi forumda cok tartisildi ve yeniden bu konuyu acmak istemiyorum) ve bunu hazmedemezdim,en azindan nedenini ,bilmeden kabul edemezdim.Ama bastan beri duygularina,öfkesine,gururuna yenik düsebilen zaaflari olan bir Yilmaz kabul edebilir.Yilmaz Elif konusunda bile böyle davranabilirdi,eger Elifin Ömer gibi bir esi olmasaydi ve arada Filiz olmasaydi,Elif ayrilsaydi,Yilmazin Elifi de kabullenebilecegini düsünüyorum ben.Yilmazin Salihe söylediklerini hatirla,"cocugu olacak artik hersey bitti "dedi kestirip atti ama yine de bir taraftan elifin kendisini aramasini bekliyordu,bunu da Salihe karsi dile getirdi.Aslinda bu konuda siralanabilecek bir sürü örnek var.Yilmaz bastan beri tutarli bir karakter degildi ve o yüzden beni sasirtmadi Ferman.Benim anlatmaya calistigim bu!
yılmaz bugüne kadar nerede zaaflarına yenik düştü fatma...en sondan başlayayım...çocuğu olacak herşey bitti diyen yılmaz vahim bir senaryo hatasıdır bana göre...bunu diyecek adam niye 3-5 bölüm önce (tam hatırlamiyorum) ayağına kadar gelen elifi zaafına yenik düşmeyerek elinin tersiyle itmiştir.niye? biri bana anlatsın bunu.yukarıda kırmızı yaptığım cümlen temelden yoksundur bana göre...bizi inandığımız şeyler biz yapar.inandığımız şeylerle hareketlerimizi şekillendiririz biz insanlar. eskiden yaptıkların ve söylediklerini hakikaten inanarak söylemiş ve yapmışsan böyle bilinirsin ve senden sen gibi davranman beklenir. ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz boşuna denmemiştir.yılmaz 73 bölümdür sağlam çizilmiş,, zaafları olan ama bunların kölesi olmamış bir adamdır ki daha önce bunu defalarca dile getirdim ki yılmazın bu yaptığı kabul aşk değildir diye..bunu zaaf olarak siz de zikrediyorsanız demekki bu konuda mutabıkız. sana katıldığım nokta zaaflarımız için nereye kadar dönebileceğimiz.evet herkese göre değişir..ama dizide çizilen yılmaz karakterinin ne kadar dönebilecğei ayan beyan bellidir. dönmekse kendini nikah günü terkeden bir kızı affetmiştir yılmaz, kendisine olur olmadık hakaretler sayan kızı affetmiştir yılmaz, kendisine katil diyen kızı affetmek üzereydi yılmaz...bütün bunları yapan yılmaz gidip kendisi aldatıp başkasından hamile kalan bir kadını kabul etmiş bu normal birşey diyemezsiniz gene de...bunlar ikilinin arasında olan şeylerdir..ihanet ve bebek ise olaya bir üçüncü şahsı dahil etmiştir ki 73 bölümdür çizilen yılmaz bunu kabul edecek adam değildir. elif boşansaydı da öyle olsaydı da böyle olsaydı da yılmaz kabul edebilirdi demek kanıtlanamayacak birşey..siz böyle derseniz ben de elif boşansa ve hamile kalmasa bile yılmaz onu kabul etmezdi derim.çıkamayız işin içinden.suya yazı yazmak olur bu. son olarak beni şaşırttı sevgili fatma.bu olacak iş değildi ama olduruverdi senaristler.
filizim bu arada ne oluyor yahu...sen benimle matrakanın nasıl olduğunu bilmiyor musun? biz filizi asmaktan zevk duyan bir ikiliyiz...asmıyoruz assana diyorsun asıyoruz ben böyle devam etmem diyorsun..yapma ne olur böyle ben kimle didişçem:good:
hehe:) peki sevgili nike şimdi tüm bu düşündüğün şeyleri eski yılmaza uyarla. aşkından geberdiği bir kız var ve o kız da onu çok sevdiğini söylüyor...geçmişteki tüm şeylere bir çizik atıyor ve onunla beraber olmak istiyor.. kız kalkıyor sen katilsin diyor...birden o çizik attıkları da meydana çıkıyor ve ona güvenmekle,inanmakla yanlış yaptığını anlıyor ve hayatından çıkarmaya çalışıyor...ama beceremiyor ve gene bir tilki gibi kürkçü dükkanına yaklaşıyor ama bir de ne görsün...sevdiği ve kendisini sevdiğini söyleyen kız kapı gibi belgeyle hamile...güvensizlik,,inançsızlık ve belge...bu üçünü birleştirirsen çok güzel helva çıkar ortaya. eski yılmaz da ne yapıyor peki hoppp helvayı kavuruyor...ne yapsın adam...
eski yılmaz öldüünnn oğlum sen...:good:
Filiz basta inanmadi sevgili Ferman, cok direndi, herkes Yilmaz suclu dedi o hayir dedi ve sonunda Filiz'in onune Turkiye'nin polisi, devletin polisi acikca belgeler sundu, yani Yilmaz'a sunuldugu gibi Handan'in sundugu bir kagit parcasi gibi degil.O da inandi.Zaten Yilmaz da saolsun supheyi uzerine cekmek icin ilginc laflar etmisti Filiz'e( Bana kotu seyler yaptiracaksin ya da Omer benim oldurdugumu soylese kime inanrsin gibi abuk subuk laflar!!) Sonunda Filiz hata yapti ve Yilmaz' i sucladi ama bu asla bebege inanmamasi icin bir sebep degil.Kapi gibi belge dedigin bir kagit parcasi.
Filiz'e delil sunan polis, Yilmaz'a delil sunan, ondan nefret ettigini bildigi,Cem'in yakin dostu Handan, bunlar bir degil.
Tabii ki Filiz de inanmamaliydi ama bu Yilmaz'in inanmamasina sebep olamaz.
Ama Yilmaz da yasadiklari onca seyden, olumden donmesinden sonra Filiz'in degerini anlamis ve bir hata yaptigini dusunse de onu affetmistir.Cok da iyi yapmistir
arkadaşlar yapmayın lüfen fanatiklik çok açık bence ve yılmazcılar daha doğrusu eski yılmazcılar yılmazı haklı olarak yerden yere vurarak fanatik olmadıklarını gösterdiler.yani anlıyamadığım tabii ki olaylar filize bağlanacak yani olayların mekezindeki ve baş sorumlu karakter o değil mi? yılmaz ölmeden yılmazın filize karşı yaptığı tek hata bebek olayıdır bundan başka bana bir olay gösterebilir misin ?
fanatiklikliğinin bende tanımı çok açık bir karakteri körü körüne destekliyorsan fanatiksin demekdir eski yılmazcılar bunu açık bir şekilde gösterdiler bunu .burda seni hedef almıyorum yanlış anlama ama bazı arkdaşlarımız aslıyı bile filizden daha çok suçlu görüyor yani bu fanatiklik olmuyor da ne oluyor sorum herkese açıktır
Arkadaşım kim filizi körükörüne savunuyor ve her yaptığına haklıdır diyor
Filizin hataları olduğunu söylüyoruz ve haksız olduğunuda ama yinede içinde bulunduğu durumdan dolayı filizi anlayabiliyorum.Bu mu fanatiklik yapmayın allah aşkına
kabul etmem mümkünd eğil zaten 2.sezon filiz krakteri kendisini bitirdi haklı olsun davasında kafamı kırcam ama değil haksızken haklı çıktı ondan sonra bu kız çok acılar çekti diye millet kızın haline acıyor belayı kendisi üstüne çekiyor sözleri davranışları ,zor dönemlerde aldığı kararlar yani bu diziyi 3 bölüm önce izlesem filiz e bak der acırım kıza :img-hyste sen istediğini kabul et benim açımdan bir sorun yok çünkü olaylarda ayrım yapamıyoruz bunu anladım aynı şeylere bende geri dönmek istemiyorum
Filiz hatalar yapan bir karakter ama yaptigi hatalar bile iyi niyetinden kaynaklanio.Bu kadar iyi kalpli olmasa o hatalari yapana kadar su anda rahat rahat yasio olurdu.Filiz ne yaptiysa baskalarini korumak, uzmemek icin yapti, sonunda o uzuldu.
Yilmazim sen olmedin
Filiz evliya gibi, iyi niyetli olması, Filiz'in hatalarının kabul görmemizi sağlamaz. İyi olmak farklıdır, hata yapmak farklıdır. Buradaki cizgiyi ayıralım. Filiz hatalıdır ama Filiz'i anlamak başka bir şeydir. Filiz ile Yılmaz'ın aralarında sorunlar ne olursa olsun, Filiz'in hamileliği söylememek için Yılmaz'ı düşünmek adı altında söylediği tüm mazaretler kabul edilebilir mazeretler değildir. Filiz hatasını telafi etmeye calışsada, Bebek senden değil ifadeleriyle hatasını düzeltmek yerine, hata üzerine hata yapmıştır ve sorunların içerisine doğacak bebeğini katmıştır. Filiz, kendi kararlarını alabilir, Yılmaz ile geleceği üzerine kararlar alabilir ama bebeğin geleceği üzerine kendi başına karar alma hakkı yoktur. Eğer karar alıyorsa, bu ben merkezli bir karardır. Filiz'in bencilliği vardır. Bu nu göremezlikten gelmek olaylara nasıl baktığınıza bağlıdır. Unutmayalım ki, bakmak ve görmek farklıdır. Karşısındaki kişi, size ne kadar hatalı olursa olsun, size ne yapmış olursa olsun, bu size yanlışa, yanlışlıkla cevap verme hakkı vermez. Filiz, hatalıdır ama hatasını anlayamıyorum maalesef.
Sevgili filizim+y
Yukarıdaki mesajım, olayları kısaca özetleyen bir yorumdur. Bu mesajımda herhangi bir yanlışlık yoktur. Filiz'i anlayabilme belirtiliyor, Filiz'in hataları kabul ediliyor. Nedense, Aslı anlaşılmaz. Bir karakteri anlayabilmek, diğer karakteri anlayamamak, sorun burada başlıyor.:img-wink:
Arkadaşım kim filizi körükörüne savunuyor ve her yaptığına haklıdır diyor
Filizin hataları olduğunu söylüyoruz ve haksız olduğunuda ama yinede içinde bulunduğu durumdan dolayı filizi anlayabiliyorum.Bu mu fanatiklik yapmayın allah aşkına
sevgili cem ben orda bendeki fanatiklik düşüncemi yazdım . bana göre forum aslıyı özellikle daha çok ön plana çıkardı filizi görmez oldular .benim itirazım buna .olayların baş sorumlusu filiz değil mi? ama yorumlarda aslı daha çok ön plana geldi son zamanlarda .:img-wink:
sevgili sezinti
sorunumuzda bu aslında biz bunu anlatamıyoruz herkes filiz için kendince mazaret bulabiliyor bizcede bunların söyledikleri mazaretler kabul edilemez ama anlatamıyoruz bir karakteri seversek biz millit olarak galatasaray gibi fenarbahçe gibi yani takım tutar gibi seviyoruz ona kimse laf diyemez her zaman bu oluyor ayrım yapmayı olaylara tarafsız bakmayı öğrememiz dileği ile
Ben kendi adima cevap beriyim ben takim tutat gibi tutmuyorum Filiz'i.Niye tutayim?Tutsam Yilmaz'i tutarim, cok yakisikli adam valla:img-hyste
Her neyse ben Filiz'i seviyorum ve koruyorum cunku onun iyi niyetinden hic suphem yok.Hatalari tabii var, kizdigimda olmustur,ne yapiyor bu dedigim de ama karsimda bu kadar iyi kalpli bi insan gorunce hatlarinida iyi niyetine veriyorum.
Fatmacim kusura bakma soru sana ama ben de bi cevap yazma geregi duydum.
Ben diyorum cunku 73 bolum boyunca da Yilmaz cok tutarli bi karakter olmadi, bu bir.Ikincisi de 73 bolumdur yasadiklari artik aklini basina getirmis ve Filizsiz olamiyacagini, bu dunyanin ofkeler, ayriliklar icin cok kisa oldugunu anladi Yilmaz.
fatma-1721
28-05-07, 13:44
yılmaz bugüne kadar nerede zaaflarına yenik düştü fatma...en sondan başlayayım...çocuğu olacak herşey bitti diyen yılmaz vahim bir senaryo hatasıdır bana göre...bunu diyecek adam niye 3-5 bölüm önce (tam hatırlamiyorum) ayağına kadar gelen elifi zaafına yenik düşmeyerek elinin tersiyle itmiştir.niye? biri bana anlatsın bunu.yukarıda kırmızı yaptığım cümlen temelden yoksundur bana göre...bizi inandığımız şeyler biz yapar.inandığımız şeylerle hareketlerimizi şekillendiririz biz insanlar. eskiden yaptıkların ve söylediklerini hakikaten inanarak söylemiş ve yapmışsan böyle bilinirsin ve senden sen gibi davranman beklenir. ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz boşuna denmemiştir.yılmaz 73 bölümdür sağlam çizilmiş,, zaafları olan ama bunların kölesi olmamış bir adamdır ki daha önce bunu defalarca dile getirdim ki yılmazın bu yaptığı kabul aşk değildir diye..bunu zaaf olarak siz de zikrediyorsanız demekki bu konuda mutabıkız. sana katıldığım nokta zaaflarımız için nereye kadar dönebileceğimiz.evet herkese göre değişir..ama dizide çizilen yılmaz karakterinin ne kadar dönebilecğei ayan beyan bellidir. dönmekse kendini nikah günü terkeden bir kızı affetmiştir yılmaz, kendisine olur olmadık hakaretler sayan kızı affetmiştir yılmaz, kendisine katil diyen kızı affetmek üzereydi yılmaz...bütün bunları yapan yılmaz gidip kendisi aldatıp başkasından hamile kalan bir kadını kabul etmiş bu normal birşey diyemezsiniz gene de...bunlar ikilinin arasında olan şeylerdir..ihanet ve bebek ise olaya bir üçüncü şahsı dahil etmiştir ki 73 bölümdür çizilen yılmaz bunu kabul edecek adam değildir. elif boşansaydı da öyle olsaydı da böyle olsaydı da yılmaz kabul edebilirdi demek kanıtlanamayacak birşey..siz böyle derseniz ben de elif boşansa ve hamile kalmasa bile yılmaz onu kabul etmezdi derim.çıkamayız işin içinden.suya yazı yazmak olur bu. son olarak beni şaşırttı sevgili fatma.bu olacak iş değildi ama olduruverdi senaristler.
Sevgili ferman;gördüklerimizi farkli yorumluyoruz ve olaylara cok farkli bakiyoruz,bu kesin.Senaryo daha baska yazilabilirdi tamam,ama cizilen Yilmaz karakteri duygularina,askina yenik düsen bir karakter sadece .
Hayati boyunca gurur yapip Filiz olmadan yasayip mutsuz olmaktansa,sevdigini kabullenip onunla yasamayi,gururuna duygularini tercih eden bir Yilmaz görüyorum ben.Yilmaz kendisi Filizi seviyor,Filizin de onu sevdiginden süphesi yok,ve bu Yilmaza artik yetiyor.Bunda anlasilamayacak birsey göremiyorum ben.
sevgili FİLİZİM,tüm söylediklerine katılıyorum.Gerçekten bu konudan çok sıkıldım artık her defasında aynı şeyler söylenip duruyor,herdefasında filizi destekleyenler eleştirilip duruluyor ve fanatiklikle suçlanıyor
Bende sana katılıyorum yani artık öyle bir sıkıcı hal oldu ki bir Yılmaz'cı olarak bende Filiz'e bu kadar yüklenilmesinden rahatsızlık duymaya başladım. Ayrıca tamamen farklı olan Aslı kişiliğiyle de sürekli kıyaslanması canımı sıkıyor...
Yılmaz ölmedi...
Filiz hatalar yapan bir karakter ama yaptigi hatalar bile iyi niyetinden kaynaklanio.Bu kadar iyi kalpli olmasa o hatalari yapana kadar su anda rahat rahat yasio olurdu.Filiz ne yaptiysa baskalarini korumak, uzmemek icin yapti, sonunda o uzuldu.
Yilmazim sen olmedin
filizin yaptığı hatalar bence daha çok inadınDAN kaynaklandı.iyi niyetli oluşu son zamanlarda ağırlık kazandı.aslına bakarsanız filiz zor bi karakter.bi çok bölümde yılmazı sadece inadı için boşu boşuna uğraştırmamıştır.şu son 2 bölümde gösterdiği gereksiz ii niyette bana çok anlamsız bi şekilde dizinin uzatılması sanki bask agelişme bulunamamaından kaynaklanıyo gibime geliyo.aslı ii olunca birleseceklerdi .evet düğün iptal oldu aslı ameliyatta oldu.sadece yine doktorun saçma bi şekilde hastalığın nüksedebileceğini vurgulanmasından dolayı mı yni bütün bu saçmalık.valla bu bölüm çok fazla sinir oldum.onun için HIZIMI ALAMAMAM ÇOK NORMAL:img-hyste
amacım ne bir tartışma konusu açmak ne de bana katılan arkadaşlar edinmek değil sadece uzun zamandır rahatsız eden bir konu oldu bu benim için gerçekten okuduklarımdan ben mi yalnış anlıyorum bende mi bir sorun var bilemiyorum ama hatalar tek taraflı olmaz her iki tarafıda kapsar bazen birinin bu hata da çok payı olur bazen biriin bunu anlamak bu kadar zor mu anlamış değilim, hem hangi insan kendine bu kadar acı yaşatmakdan zevk duyar, hem her hatasını kabul edene izleyicileri bile eleştiri altında kalır ben anlayamıyorum gerçekten eğer kırdığım arkadaşlarım varsa da çok özür diliyorum ama inanın beni üzüyor bu şekilde yorumlar
sevgili sbr ben yılmazı haksız çıkarmak için yazmadım bu yorumu ne için yazdığım çok açık, aslı olayı çok farklı olaylar filize göre yorumlanıyor ve herşey ona mal ediliyor benim kızdığım bu yani diğer karakterelere hiç ğay verilmiyor ben kendi adıma hep düşünerek yazıyorum yorumlarımı her iki tarafı anlayarak o şekilde bakmaya çalışıyorum ama bazı şeyleri de görmezden gelemiyorum, hep tek tarafa ve onun taraftarlarına yapılan yorumlar bana göre yalnış...
sevgili yesimcan, cemotara ve fatmam teşekkür ederim kendi rahatsızlığımdı bu ve yorumların devamını gördükçe yazma ihtiyacı duydum...
Filiz Yilmaz ebnim derken bunu mecazi anlamda kullanmistir?!! Bencil olsa istedigi an bu laf gercek olurdu ama o cocugunun babasini elleri ile, Asli yasasin diye ona yolladI..ici kan aglarken Asli'yi dusundu.Gercek hayatta nice iyi, temiz insan bunu yapmaz...Evet Filiz melektir.
Asli ise bencilce davranislari olsa da iyi niyetli bir kizdir.Ask gozunu kor etmis, onunu gorememistir ama ona da yazik.Kolay bi hayati olmamis.
Filiz basta inanmadi sevgili Ferman, cok direndi, herkes Yilmaz suclu dedi o hayir dedi ve sonunda Filiz'in onune Turkiye'nin polisi, devletin polisi acikca belgeler sundu, yani Yilmaz'a sunuldugu gibi Handan'in sundugu bir kagit parcasi gibi degil.O da inandi.Zaten Yilmaz da saolsun supheyi uzerine cekmek icin ilginc laflar etmisti Filiz'e( Bana kotu seyler yaptiracaksin ya da Omer benim oldurdugumu soylese kime inanrsin gibi abuk subuk laflar!!) Sonunda Filiz hata yapti ve Yilmaz' i sucladi ama bu asla bebege inanmamasi icin bir sebep degil.Kapi gibi belge dedigin bir kagit parcasi.
Filiz'e delil sunan polis, Yilmaz'a delil sunan, ondan nefret ettigini bildigi,Cem'in yakin dostu Handan, bunlar bir degil.
Tabii ki Filiz de inanmamaliydi ama bu Yilmaz'in inanmamasina sebep olamaz.
Ama Yilmaz da yasadiklari onca seyden, olumden donmesinden sonra Filiz'in degerini anlamis ve bir hata yaptigini dusunse de onu affetmistir.Cok da iyi yapmistir
sevgili nike önce bir belgelerin tanımını ve içeriğini masaya yatıralım istersen;
polisin verdiği belge yılmazın kesin olarak suçlu olduğunu gösteren bir belge değildir.o belge sadece yılmazı şüpheli durumuna düşürür..artı filiz orda temelde yılmazın kendisine yalan söylediğini düşünerek kararını vermiştir. yılmazın söylediği o laflara karşı benim bu işle bir alakam yok laflarıda vardır..filizin yılmazın hangi lafına inandığı ortadadır.hepsinden öte filizin karşısında o olayların olduğu anda güvendiği sevdiği ve ilişkide olduğu bir yılmaz vardır.
handanın verdiği belge her ne kadar polis tarafından verilmiş olmasa da insanların imzasına güven duyduğu ve duyması gerektiği bir meslek grubundan gelmiştir..ve belgede de filizi şüpheli durumuna düşürecek bir içerik değil kabak gibi filizin suçlu olduğunu gösterir bir ibare vardır.son olarak bu olay gerçekleştiği zaman filize günahı kadar güvenmeyen ve onu hayatından çıkarmaya çalışan ama beceremediğini kabul ederek onu affetmeye çalışan bir yılmaz vardır ve bu yılmaz tarafından dizide bol bol dillendirilmiştir.:good:
Bunun altina imzami atmak isterim.
Bence de Yilmazi oldurmeye merakli olan sevgili arkadaslarimiz o gun oldurselerdi.
sevgili cem ben orda bendeki fanatiklik düşüncemi yazdım . bana göre forum aslıyı özellikle daha çok ön plana çıkardı filizi görmez oldular .benim itirazım buna .olayların baş sorumlusu filiz değil mi? ama yorumlarda aslı daha çok ön plana geldi son zamanlarda .:img-wink:
Arkadaşım yorumları okuyorsan eğer bu forumda devamlı olarak filizin eleştirildiğini görürsün
Ben aslının durumunu anlıyorum vede üzülüyorum ama aslı herşeyi gördüğü halde görmezlikten gelip hala yılmazla evlenmek için direttti bana göre bu bencilliktir ve bunun için aslı eleştirildi
Bana göre bu olayda birinci suçlu yılmazdır ve aslıyı kandırıp durmuştur ama sen bu olayda bile sorumlu ve suçlu olarak ilk önce filizi görüyorsun gerçekten de objektifsin:good:
Yilmazim sen olmedin
bu kadar iyi niyetli olmasın lütfen bu kadar iyi niyet hatalara sebep oluyorsa bir zahmet kendi bunun farkına varsın ve bu kadar iyi niyetliyim hata yapıyorum bir daha aynı hatayı yapmayacağımdesin bunu dedi mi evet dedi ama aynı iyiniyetli filiz sevdiği adama başkasından olsa bile mi sorabildi ve sevindi sen şimdi bunu çocuk için dönmesini istemedi diye izah edersin bende yılmazı öldürdü diye izah ederim dedimya farklı düşünüyoruz
Fatmacim kusura bakma soru sana ama ben de bi cevap yazma geregi duydum.
Ben diyorum cunku 73 bolum boyunca da Yilmaz cok tutarli bi karakter olmadi, bu bir.Ikincisi de 73 bolumdur yasadiklari artik aklini basina getirmis ve Filizsiz olamiyacagini, bu dunyanin ofkeler, ayriliklar icin cok kisa oldugunu anladi Yilmaz.
birincisi yılmaz 73 e kadar oldukça tutarlı bir karakterdi nike. ikincisi hayat sadece öfkeler veya ayrılılar için çok kısa değil herşey için çok kısa.benim anlatmaya çalıştığım da bu..böyle bir yerden yola çıkarsak yılmaz filize bu çocuk benden değil dediğinde niye yıktınız ortalığı? hayat kısa değil mi gitsin alsın yeni bir rapor filiz, göstersin yılmaza mutlu mesut yaşasınlar. sadece yılmaz için mi kısa bu hayat...niye namussuzluğubu kadar dert etti kendine filiz hanım? bunu da açıklayın o zaman...:good:
Arkadaşım yorumları okuyorsan eğer bu forumda devamlı olarak filizin eleştirildiğini görürsün
Ben aslının durumunu anlıyorum vede üzülüyorum ama aslı herşeyi gördüğü halde görmezlikten gelip hala yılmazla evlenmek için direttti bana göre bu bencilliktir ve bunun için aslı eleştirildi
Bana göre bu olayda birinci suçlu yılmazdır ve aslıyı kandırıp durmuştur ama sen bu olayda bile sorumlu ve suçlu olarak ilk önce filizi görüyorsun gerçekten de objektifsin:good:
buna şöyle cevap varelim şunu unutmaki hakimler olaylarda azmettiricileri de ararlar bulunuyoırsa onlarda suçlularla aynı cezayı alır filiz bu çocuk senden değil demekle yılmazı aslıya resmen itmiştir.yılmazın yıkıldığı andır o an ne kadar acı çekmştir ama bu filiz için yeterli geldimi hayır dediğini yaptı ve sevdiği adama başkasının olan çocuğu kabul ettirdi buna amazon kadınımı dersin azimmi dersin hatamı sen karar ver
fatma-1721
28-05-07, 13:58
Bende sana katılıyorum yani artık öyle bir sıkıcı hal oldu ki bir Yılmaz'cı olarak bende Filiz'e bu kadar yüklenilmesinden rahatsızlık duymaya başladım. Ayrıca tamamen farklı olan Aslı kişiliğiyle de sürekli kıyaslanması canımı sıkıyor...
Yılmaz ölmedi...
Cok tesekkür ederim;Birbirinden farkli iki karakter.Filiz 63 bölümdür askiyla ailesi arasinda gidip geliyor,Cem sorunu da var tabii.Asli ise sadece kendi duygulari,kendi hayalleri ve bu hayallerinin prensinin onu istemedigini kabullenme savasi veriyor.Ne büyük bir benzerliktir ki bu ikide bir önümüze sunuluyor.
Yilmaz ise sadece gurur yapip hayati boyunca Filizsiz yasamaktansa artik Filizi kabullenip mutlu yasamak istiyor.Adam duygularini gururuna tercih ettigi icin ölü ilan ediliyor.Anlasilir gibi degil!
Sevgili ferman;gördüklerimizi farkli yorumluyoruz ve olaylara cok farkli bakiyoruz,bu kesin.Senaryo daha baska yazilabilirdi tamam,ama cizilen Yilmaz karakteri duygularina,askina yenik düsen bir karakter sadece .
Hayati boyunca gurur yapip Filiz olmadan yasayip mutsuz olmaktansa,sevdigini kabullenip onunla yasamayi,gururuna duygularini tercih eden bir Yilmaz görüyorum ben.Yilmaz kendisi Filizi seviyor,Filizin de onu sevdiginden süphesi yok,ve bu Yilmaza artik yetiyor.Bunda anlasilamayacak birsey göremiyorum ben.
hayır fatmacım çizilen yılmaz karakteri ne olursa olsun zaaflarına yenik düşecek bir adam değil...böyle bir kabülü gurura dayandırmanız ise bana hiç makul gelmedi... herkes nasıl yani bugüne kadar yaptıkların neydi o zaman yılmaz kardeş diyorsa anlayın ki yılmaz kendisiyle alakalı olmayan birşey yapmıştır.neyse anlaşamayacağımız aşikar.:good:
Sevgili filizim+y
Yukarıdaki mesajım, olayları kısaca özetleyen bir yorumdur. Bu mesajımda herhangi bir yanlışlık yoktur. Filiz'i anlayabilme belirtiliyor, Filiz'in hataları kabul ediliyor. Nedense, Aslı anlaşılmaz. Bir karakteri anlayabilmek, diğer karakteri anlayamamak, sorun burada başlıyor.:img-wink:
Sevgili sezinti
benim bu yorumu yapmama sizin alıntılamış olduğunuz yorum sebep olmamıştır buradaki yorumunuza hak verdiğim noktalar çok zaten sadece bu yorum için diğer yorumlarınızda katılmadığım noktalar çok ama saygım sonsuz kendi düşüncenizdir, alıntıladığınız yorumla ilgili ben de birçok yorumumda dile getirdim, benim üzgün olduğum ve anlayamadığım noktalar başka onları dile getirmek istedim forumun genel yapısı ile ilgili olarak ve yapılan yorumları eleştirmek için değil empati isteyen arkadaşlarımın o empatiyi tüm karakterlere göstermediğini ve git gide kişisellerşerek karakterlerin hayranlarına dönüşmesi yorumların zaten uzun uzun yazdım neden rahatsız olduğum.
aslı ile ilgili yorumlarımda ben neyi ne için anlamadığımı açık ve net biçimde yazıyorum yorumlarımı okuyan herkes bilir bunu sadece aslı için değil tüm karakterler için de aynı, düşünmeden yapmamaya özen gösteririm, üslubuma dikkat ederim hiçkimse bana aslıya kötü bir cümle kurduğumu söyleyemez ben tepkimi aslı kız diye veririm, tüm yorumlarımda gereksiz, aşağılayıcı, insanları ve hatta hayali kahramanları incitecek bir tabirim yoktur, açıklamam sizin bu alıntınızla ilgili değildir...
sevgili cem bence filizin eleştirilmesi normal zaten aslı olayında yani yılmazın filizle her tartıştıktan sonra aslıyla yakınlaşmasını yanlış bulduğumu daha önceleride yazmıştım dikkat ettiysen bu yüzden sen imaylada söylesen evet kesinlikle olaylara tarafsız bakıyorum sen aslıyı bencil diyebilirsin bana göre yaptıkları doğru değil ama ben bunları hastalığına bağlıyarak çok fazla üzerine gitmedim:img-wink .
İki ihtimal var.mutlu son.kötü ve mutsuz son.özelliklede bu dizinin türk filmlerine gnderme yaptığı gerçeğinide unutmazsak bence final o klasik ,bilindik ,sahneleri aratmayacaktır.eğer gerçekten bazı arkadaslarnda dediği gibi yazılanlardan etkilenip bir istek doğrultusunda senaristler bizleri yine dinlerlerse bu dizi bu kadar çile ve ızdıraptan sonra :img-hyste mutlu sonla bitirilir.yok ama imkansız aşklara sloganı devam ederde o mantıkla kötü sonla bitirilirse ,ben şahsım adına diz için geçirdiğim zamana ,forumda ki kıyasıya yazışmalara;hersey bunun için miydi ,demek zorunda kalıcam.ve çoğunluğunda benmle aynı fikirde olacagı kanısındayım.umarım geri kalan şu 4 bölümde bizi aşka doyurur ve hepimizin dilediği şekilde diziyi sonlandırırlar:img-wink: :sad53:
peki sevgili filizciler, filiz yılmaz bu çocuk benden değil dediğinde bastı gitti ve sonrada bu çocuk senden değil dedi ve hepiniz hak verdiniz. peki şöyle bir senaryo olsaydı "niye böyle diyorsun yılmaz,bizim o,kanıtlayayım isrtersen" diyip gururunu yere çalıp sevdiğiyle mutlu olmaya çalışsaydı ne diyecektiniz filiz için..tüm filizi anlıyorum diyenlere bu soru özellikle hayat kısa sevdiklerimizle olmalıyız diyenlere:good: niye kabul etmedi ve doğruyu kanıtlama çabasına girmedi filiz, mutluluk adına,kendini suçlayan adamı?
Filiz'ci değilim hatta daha çok Yılmaz'cıyımdır:img-yes: fakat ben ikisinide çok seviyorum. ikisininde iyi niyetli insanlar olduğunu biliyorum... Ne Yılmaz'ımı nede Filiz'i bencillikle suçlayamam. bana göre bencilliğin b'sini yapmamışlardır. özelliklede Aslı olayında. davranışlarının bencillikle uzaktan yakından alakası yoktur... her ikisinide yaptıkları hatalardan sonra anlamaya çalışıyorum. hatalı olduklarını kabul etsemde onları o noktaya getiren olayları es geçmiyorum. çünkü geçilmemesi gerektiğini düşünüyorum...
peki sevgili filizciler, filiz yılmaz bu çocuk benden değil dediğinde bastı gitti ve sonrada bu çocuk senden değil dedi ve hepiniz hak verdiniz. peki şöyle bir senaryo olsaydı "niye böyle diyorsun yılmaz,bizim o,kanıtlayayım isrtersen" diyip gururunu yere çalıp sevdiğiyle mutlu olmaya çalışsaydı ne diyecektiniz filiz için..tüm filizi anlıyorum diyenlere bu soru özellikle hayat kısa sevdiklerimizle olmalıyız diyenlere:good:
yaww sevgili ferman abim hepsi gurur başka bir şey değil yahu zaten senaryonun zaten ne yaptığı belli değil .yani adam başta inanmadı raporlara kandı aslı bebek ikinizin dedi bizimkini inandı olacak şey mi bu yaww bitün her şey senaryonun gereksiz uzatma politikası.:good:
peki sevgili filizciler, filiz yılmaz bu çocuk benden değil dediğinde bastı gitti ve sonrada bu çocuk senden değil dedi ve hepiniz hak verdiniz. peki şöyle bir senaryo olsaydı "niye böyle diyorsun yılmaz,bizim o,kanıtlayayım isrtersen" diyip gururunu yere çalıp sevdiğiyle mutlu olmaya çalışsaydı ne diyecektiniz filiz için..tüm filizi anlıyorum diyenlere bu soru özellikle hayat kısa sevdiklerimizle olmalıyız diyenlere:good:
Sevgili ferman,
Bir şeyi kanıtlamaya gerek yok ki, inanıp inanmamak Yılmaz'a kalmış bir şeydi. İnanmadı ve pişmanlığını yaşayacak gelecek bölüm. Yani şöyle ki, ben Filiz'in yerinde olsam kesinlikle kanıtlamam peşine gitmezdim...
peki bu olay bukadar basitmi?...yani sevdiğin adam herşeyini verdiğin adam sana kalkıp bu çocuk benden değil diyor öyle değince insan ne yerine konur bilirsin öyle bir anda bu senin kanıtlarım mutlu mesut yaşarızmı diycekti her insanda azda olsa gurur vardır ve bir aşkta gurur yapılıcaksa bari böyle birşey için gurur yapılsın seni namussuzlukla suçluyan adama böyle birşeyi kanıtlasan bile sonra sen mutlu olurmusun ilişkin düzgün gidermi söylenen laf hiçmi ağırına gitmez ozaman bunca şeyi hatırlarken nasıl mutlu olursun hele sana güvenmeyen biriyle nasıl yaşarsın...
peki sevgili filizciler, filiz yılmaz bu çocuk benden değil dediğinde bastı gitti ve sonrada bu çocuk senden değil dedi ve hepiniz hak verdiniz. peki şöyle bir senaryo olsaydı "niye böyle diyorsun yılmaz,bizim o,kanıtlayayım isrtersen" diyip gururunu yere çalıp sevdiğiyle mutlu olmaya çalışsaydı ne diyecektiniz filiz için..tüm filizi anlıyorum diyenlere bu soru özellikle hayat kısa sevdiklerimizle olmalıyız diyenlere:good: niye kabul etmedi ve doğruyu kanıtlama çabasına girmedi filiz, mutluluk adına,kendini suçlayan adamı?
Bence guzel olabilirdi , haklisin ama insan yasarken, o sok ile nasil boyle dusunur?Inanamaz, yikilir, kahrolur.O aci ile de Filiz gibi yanlis yapar.
peki bu olay bukadar basitmi?...yani sevdiğin adam herşeyini verdiğin adam sana kalkıp bu çocuk benden değil diyor öyle değince insan ne yerine konur bilirsin öyle bir anda bu senin kanıtlarım mutlu mesut yaşarızmı diycekti her insanda azda olsa gurur vardır ve bir aşkta gurur yapılıcaksa bari böyle birşey için gurur yapılsın seni namussuzlukla suçluyan adama böyle birşeyi kanıtlasan bile sonra sen mutlu olurmusun ilişkin düzgün gidermi söylenen laf hiçmi ağırına gitmez ozaman bunca şeyi hatırlarken nasıl mutlu olursun hele sana güvenmeyen biriyle nasıl yaşarsın...
sana ihanet eden ve başkasından hamile kaldığını düşündüğü bir kadını kabul etmek kolay da bunu kabul etmek niye zor?bu olay daha mı basit? sana bunu yapan kadın seni ne yerine koymuştur peki? bunu kabul etmekle mutlu yaşar mısın peki? sana bunu yapanla nasıl yaşarsın? yapmayın arkadaşlar filiz yapınca haklı yılmaz daha ağırına yelkenleri suya indiriyor aşk işte...pehhh:good:
ben fılızcı değilim ama bu soruya yanıt wermek ıstıyorum.
eğer fılız böyle bısey yapsaydı nasıl sızın ıçın yılmaz ölduyse fılızde bnm ıçın ölürdü.fılız hıçbirşeyi ispat etmek zorunda değil.yılmaz fılıze gurur yapınca ohh ne guzel fılız gurur yapınca yok olmaz,filiz orda yapması gerekeni yaptı.hayat kısa doğru ama gururlu yaşayıp ölmekmi yoksa gururunu çiğneyip öylee ölmek mi.bence gururlu yaşayıp ölmek gerekir
iyi tamam zaten bende böyle yapmasını istemezdim ama şunu düşün bide evet bizim ama sen bu suçlamıyı yaptığında babalık hakkınıda kaybettin o bana ait kendinden olmadığın bir çocuğa babalıkmı yapacaksın senin değil diyebilir pişmalık la dolu bölümler izleyebilirdik bunu neden yapmadı ona cavabın olabilir buna ne cavabın var şimdi biri bana filizin ne yapmak istediğini söylesin alnımı karışlarım
Bence guzel olabilirdi , haklisin ama insan yasarken, o sok ile nasil boyle dusunur?Inanamaz, yikilir, kahrolur.O aci ile de Filiz gibi yanlis yapar.
niye nike...üsütnden vakit geçtikten sonra bile filizin replikleri ortada değil mi? öğrenemeyeceksin yılmaz...bittin sen yılmaz...hadi ilk şokla bastın gittin...ya sonra..yaptığın yanlışın üzerine niye hayır senden değil diyerek ikincisini ekliyorsun? hayat kısa değil mi? de senden bu çocuk sarıl sevgiline...:)
eğer fılız böyle bısey yapsaydı nasıl sızın ıçın yılmaz ölduyse fılızde bnm ıçın ölürdü.fılız hıçbirşeyi ispat etmek zorunda değil.yılmaz fılıze gurur yapınca ohh ne guzel fılız gurur yapınca yok olmaz,filiz orda yapması gerekeni yaptı.hayat kısa doğru ama gururlu yaşayıp ölmekmi yoksa gururunu çiğneyip öylee ölmek mi.bence gururlu yaşayıp ölmek gerekir
filiz hiçbir şeyi ispat etmek zorunda değil ama sevdiği adam ikinci kez yanına geldiğinde o sorunun cevabını bilmek hakkı yılmazın üstelik neden suçlamayı yaptığını biz biliyoruz filiz değil değilmi :img-hyste herkese bir cevap var
sevgili jojoo, bizde bunu anlatıyoruz...bizim için öldü diyoruz işte...kendi tutuğunuz karakter yaptığında ölüyor karşıdaki yaptığında büyük aşk oluyor...oluyor da nasıl oluyor biri bana anlatsın yahu şunu :happy0064
filizin yerinde olsam gercegi kanıtlamayı düsünürdüm zaten filiz gibi sessiz kalmayabilirdim ha kanıtladıktan sonra da yüzüne bakmazdım o ayrı. ya da yılmaz 2.kez geldiğinde evet senden ama ilk söylediğimde inandın mı simdi niye bi kez daha soruyosun o zaman söylediğimde inanmadın da simdi ne değişti derdim de. yani yerin dibine sokardım yılmazı filiz bu sansı kendi kaybetti zaten. ama işte filizi anlayabiliyorum nasıl sinirle söylediğini de. anlamak desteklemek değildir ta en basından aslıyla ilişkisi var mı acaba diye tereddütleri varken dahi söylemeliydi, yılmaz en basından bilmeliydi sonuna kadar hakkıydı. filiz burda hala söylememekle cok ciddi bi hata yapıyo zaten ben kimsenin hala bunu savundugunu sanmıyorum filizin melek gibi gösterildiği de ne kadar doğru önceki msjlara bakıldıgında apacık ortadadır hala nasıl melek gibi gösteriliyo deniyo okudukca sasırıyorum.
keşke öyle yapsaydı şahsen ben çok isterdim. "senden değil" dediğinde Filiz'e ne kadar kızgığımı anlatamam. Yılmaz'ı o an yanından öyle bi göndermeliydi ki Yılmaz'ın aklı daha çok karışsın, ne olduğunu çözsün ondan sonrada Filiz'den af dilemenin yollarını arasın...
Ama neden Filiz "senden değil" dedi çünkü hayatından Yılmaz'ı çıkarmak istedi. Tıpkı Filiz'in Yılmaz'ı suçladığında Yılmaz'ın Filiz'i hayatından çıkarmak istediği gibi... Peki başarabildiler mi HAYIR :img-wink: Neden, çünkü birbirlerini çok seviyorlar...
yılamzım ölmedin dostum yaşıyorsun :good:
niye nike...üsütnden vakit geçtikten sonra bile filizin replikleri ortada değil mi? öğrenemeyeceksin yılmaz...bittin sen yılmaz...hadi ilk şokla bastın gittin...ya sonra..yaptığın yanlışın üzerine niye hayır senden değil diyerek ikincisini ekliyorsun? hayat kısa değil mi? de senden bu çocuk sarıl sevgiline...:)
Filiz zaten bisure sonra soylemek istedi, bu kezde Yilmaz Asli ile sozlenmisti.Hatta Omer Yilmaz'a soylemek icin gittiginde Filiz acikca belli etti, Asli var diye soyleyemedigini.
Ama diorum zaten Filiz bebegi soylememekte HAKSIZ..Tabiiki bebegi bilmek Yilmaz'in hakki idi.
Ben Filiz'in hatasi yok demiyorum ama onu anliyorum ve iyi niyetinden suphe etmiyorum diyorum.
filizin yerinde olsam gercegi kanıtlamayı düsünürdüm zaten filiz gibi sessiz kalmayabilirdim ha kanıtladıktan sonra da yüzüne bakmazdım o ayrı. ya da yılmaz 2.kez geldiğinde evet senden ama ilk söylediğimde inandın mı simdi niye bi kez daha soruyosun o zaman söylediğimde inanmadın da simdi ne değişti derdim de. yani yerin dibine sokardım yılmazı filiz bu sansı kendi kaybetti zaten. ama işte filizi anlayabiliyorum nasıl sinirle söylediğini de. anlamak desteklemek değildir ta en basından aslıyla ilişkisi var mı acaba diye tereddütleri varken dahi söylemeliydi, yılmaz en basından bilmeliydi sonuna kadar hakkıydı. filiz burda hala söylememekle cok ciddi bi hata yapıyo zaten ben kimsenin hala bunu savundugunu sanmıyorum filizin melek gibi gösterildiği de ne kadar doğru önceki msjlara bakıldıgında apacık ortadadır hala nasıl melek gibi gösteriliyo deniyo okudukca sasırıyorum.
benim dahada şaşırdığım birşey filiz aslıyla aralarında bir şey olduğunu düşündüğünde ulen bu adam beni 4 yıl beklemiş sevgisi bitmemiş şimdi onun onurunu kırdım ama genede sevgisini bir kenara atmamış dır diye düşünebilirdi
ama kıskançlık işte filiz bunu yapıyor bkz.geçmişi
iyi tamam zaten bende böyle yapmasını istemezdim ama şunu düşün bide evet bizim ama sen bu suçlamıyı yaptığında babalık hakkınıda kaybettin o bana ait kendinden olmadığın bir çocuğa babalıkmı yapacaksın senin değil diyebilir pişmalık la dolu bölümler izleyebilirdik bunu neden yapmadı ona cavabın olabilir buna ne cavabın var şimdi biri bana filizin ne yapmak istediğini söylesin alnımı karışlarım
ben buna cewap wermek istiyorum eğer senın dediğin gibi olsaydı dizi birkaç haftada bıterdi e dizi birkaç haftadan bıtmeyeceğine göre uzatmak için öyle bir senaryo yazdılar.bu soru filizin ne yapmak ıstedığı değil senaristlerin ne yapmak istediği olmalı
lawinia esasında soru çok basit, filizciler diyor ki bu kabül iyidir ve yılmazın aşkının büyüklüğünü gösterir...filizde yılmazın yanlışlıkla,basiretsizliği sonucu bu lafları ettiğini düşünseydi de onunla beraber olmak için herşeyi elinin tersiyle itseydi.yok bu olmaz...yılmaz kabul edince olur filiz kabul ederse olmaz...biri büyük aşk olur diğeri gurursuzluk...biri ölür biri sonsuza kadar yaşar...nasıl yani ya?
EvaLongoria
28-05-07, 14:21
sevgili jojoo, bizde bunu anlatıyoruz...bizim için öldü diyoruz işte...kendi tutuğunuz karakter yaptığında ölüyor karşıdaki yaptığında büyük aşk oluyor...oluyor da nasıl oluyor biri bana anlatsın yahu şunu :happy0064
şimdi şöyle oluyo ferman abi
aşk adamı kör eder sözünden yola çıkıyoruz. aşık olmayanlar ki onlar biz oluyoruz gerçekleri görebiliyoruz..
zaten az sonra son noktayı koyacağız ferman abi.. :icon_whis :icon_whis
keşke öyle yapsaydı şahsen ben çok isterdim. "senden değil" dediğinde Filiz'e ne kadar kızgığımı anlatamam. Yılmaz'ı o an yanından öyle bi göndermeliydi ki Yılmaz'ın aklı daha çok karışsın, ne olduğunu çözsün ondan sonrada Filiz'den af dilemenin yollarını arasın...
Ama neden Filiz "senden değil" dedi çünkü hayatından Yılmaz'ı çıkarmak istedi. Tıpkı Filiz'in Yılmaz'ı suçladığında Yılmaz'ın Filiz'i hayatından çıkarmak istediği gibi... Peki başarabildiler mi HAYIR :img-wink: Neden, çünkü birbirlerini çok seviyorlar...
yılamzım ölmedin dostum yaşıyorsun :good:
arzucum niye gerçeği söyleyip, yılmazın kendini affettirmesini beklesin ki? hayat kısa yahu...ıskalamamız lazım aşık olduklarımızı..sebebin bir önemi yok..ne yaparlarsa yapsınlar kabul etmeliyiz.öyle değil mi? büyük aşkın tanıumı bu değil mi?
sana cvp yazarak başlayayım foruma:)şimdi durum asla böyle olamazdı çünkü yılmaz bu durumu hemen kabullenmedi...taaki kaybedeceğini anladı onsuz olamıyorum dedi...yılmaz ihanet için filize kırgın filiz yılmazın kendi sözüne güvenmediği ona inanmadığı için kırgın...yılmaz filizin onu aldattıına inanmış üstüne cemin bebeğini yılmaza senin demiştir...filiz de bunları hazmetmedi mi yılmazı kaybedeceğiini anlayınca...filiz bunun hesabını sormayı düşünmedi sonradan...gururunu unuttu kalbini dinledi aynısını da yılmaz yapmıştı herşeyden vazgeçip filize sahip çıkarak
Filiz zaten bisure sonra soylemek istedi, bu kezde Yilmaz Asli ile sozlenmisti.Hatta Omer Yilmaz'a soylemek icin gittiginde Filiz acikca belli etti, Asli var diye soyleyemedigini.
Ama diorum zaten Filiz bebegi soylememekte HAKSIZ..Tabiiki bebegi bilmek Yilmaz'in hakki idi.
Ben Filiz'in hatasi yok demiyorum ama onu anliyorum ve iyi niyetinden suphe etmiyorum diyorum.
yapma nike..nerde niyet etmişti...hayat kısa diyorum bırak karşındaki ne yapıyorsa yapsın..sen ona kavuşmak iiçin herşeyi göze al..kabul et. zaten benim sorum bu değil o da ayrı konu..:good:
evet böyle birşey yapabilirdi ama yapmadı kimseye bişeyleri ispatlamak zorunda değil sözüne güvenmiyor başkalarına güveniyorsa onlara inanmaya devam etsin bukadar basit
filiz nemi yapmaya çalışıyor sadece mutlu olmaya huzurlu bir hayatta yaşamak istiyor bunun için vazgeçmesi gereken varsa vazgeçiyor doğrumu değilmi bu herkese yaşam tarzına göre değişir sonunda mutlu olur yada olmaz ama bu onun seçimim hayat onun hataları varsa acısını çeker doğruysa tadını çıkarır...
filiz hiçbir şeyi ispat etmek zorunda değil ama sevdiği adam ikinci kez yanına geldiğinde o sorunun cevabını bilmek hakkı yılmazın üstelik neden suçlamayı yaptığını biz biliyoruz filiz değil değilmi :img-hyste herkese bir cevap var
yılmaz isterse 30 kere gelsin o laftan sonra yılmazın hakkı yoq bebeği fılızden duymaya bu olay bu kadar basıt değil bır kadına böyle bir sorunun sorulması emınımkı çok acı bırşeydir,unutulmayacak birşeydir.fılızın bılmediğini bnde bılıyorum ama fılız böyle bir suçlamayı hak etmedı.yılmaz o lafları etmeden raporu alıp fılze gosterseydı ortada hıçbir sorun kalmıcaktı ama dızı işte uzatıcaklar ya
sevgili ferman,
Filiz, Yılmaz'ın bebek konusundaki Filiz'e verdiği cevaptan sonra Yılmaz ile olan beraberliğine nokta koymalı idi.
Yılmaz'ın ikinci gelişinde, Filiz "bu çocuk senden değil " ifadesiyle yanlışlık yapmıştır. Yılmaz'ın yanlışına, yanlışlıkla cevap vermiştir. Filiz ilk söyleminde olduğu gibi Yılmaz'a söylediklerimi söyledim, gerisi sana kalmış diyerek konuşmayı bitirmeliydi. Aralarındaki sorun ne olursa olsun, Filiz sorunlarına doğacak çocuğunu katmamalıydı. Filiz ,Yılmaz ile olan beraberliğine nokta koymalı ama bebeği ile ilgili kararlarında Yılmaz'ı dahil etmeliydi. Filiz, Yılmaz'ın gururu oynamasından sonra, Yılmaz'ın Filiz'e bebeği hakkındaki ilk söyleminden sonra Yılmaz'ı tekrar kabul etmesi çok yanlıştı. Filiz, kendine olan saygısını kaybetmiştir. Seven affeder mi ? Sevgi, bazı konularda hataları affetmemizi sağlamaz.
benim dahada şaşırdığım birşey filiz aslıyla aralarında bir şey olduğunu düşündüğünde ulen bu adam beni 4 yıl beklemiş sevgisi bitmemiş şimdi onun onurunu kırdım ama genede sevgisini bir kenara atmamış dır diye düşünebilirdi
aslında böyle demesine bile gerek yok. ben hamileyim bi bebeğimiz olacak ama sen nasıl beni istemiyosun ben de seninle bi ilişki istemiyorum beraber büyütürüz bu bebeği istediğin gibi görebilirsin der. cocugu daha bebekken ayrılan hiç mi çift yok yani? ama bi de sunu söylemek isterim filiz böyle düsünebilirdi madem yılmaz kendisini düğün günü terkedip dört sene dönmeyen filizden bi gün bile acaba baskası olmus mudur diye süphe etmiyo da nasıl ayrılıp hemen böyle bi ilişki yasayabilecegine inanıyo? yani bunca yıldan sonra dönen filize güvenebiliyo da ama sonra katillikle suclandıgında mı güveni sarsılıveriyo? bence taa en basında yılmaz uzak durmalıydı ya da dört sene bekleyecegine italyaya gidip bulsaydı sanki istese bulamayacak.
arzucum niye gerçeği söyleyip, yılmazın kendini affettirmesini beklesin ki? hayat kısa yahu...ıskalamamız lazım aşık olduklarımızı..sebebin bir önemi yok..ne yaparlarsa yapsınlar kabul etmeliyiz.öyle değil mi? büyük aşkın tanıumı bu değil mi?
Buyuk askin tanimi affetmeyi bilmektir.Bu kolay degilidir.Yilmaz icin de kolay olmamistir.Cem'in Filiz'e yaptiklari, Filiz'in Yilmaz'in hayati icin Cem'e boyun egdigini ogrenmesi ve olumle burun buruna gelmesi ile anlamistir askinin boyutunu.Filiz de anlamis ve Yilmaz'in ona inanmamasini affetmistir.
Sonucta Filiz icinde bir affetme durumu vardir.
Ve cocugu sakladigi icin o da kendini suclamis, birbirlerini bosuna kirdiklarini soylemistir.
sana cvp yazarak başlayayım foruma:)şimdi durum asla böyle olamazdı çünkü yılmaz bu durumu hemen kabullenmedi...taaki kaybedeceğini anladı onsuz olamıyorum dedi...yılmaz ihanet için filize kırgın filiz yılmazın kendi sözüne güvenmediği ona inanmadığı için kırgın...yılmaz filizin onu aldattıına inanmış üstüne cemin bebeğini yılmaza senin demiştir...filiz de bunları hazmetmedi mi yılmazı kaybedeceğiini anlayınca...filiz bunun hesabını sormayı düşünmedi sonradan...gururunu unuttu kalbini dinledi aynısını da yılmaz yapmıştı herşeyden vazgeçip filize sahip çıkarak
arcshecim öncelikle hoşgeldin :) bence çıkış yolu arıyorsun ama kabul et çıkış yolu yok bu sorudan. ikisinin kabulü arasında fark var...filiz rapor dışında herşeyi biliyor..yılmazınsa dünyadan haberi yok...adam kütük gibi kabul etti.gerçi benim soruma cevap vermedin. iki olay biri büyük aşk diğeri gurursuzluk...x xtir y de ydir..var mı ötesi?:good:
yılmaz isterse 30 kere gelsin o laftan sonra yılmazın hakkı yoq bebeği fılızden duymaya bu olay bu kadar basıt değil bır kadına böyle bir sorunun sorulması emınımkı çok acı bırşeydir,unutulmayacak birşeydir.fılızın bılmediğini bnde bılıyorum ama fılız böyle bir suçlamayı hak etmedı.yılmaz o lafları etmeden raporu alıp fılze gosterseydı ortada hıçbir sorun kalmıcaktı ama dızı işte uzatıcaklar ya
yani yılmazın bebeği bilmesine gerek yok bakış açısı gerçekten çok enterasan.filizde ona bakarsan yılmazı katillikle suçladı .rapoar olayından bahsetmişsin ona bakarsan filiz 8-9 bölüm saçma bir şekilde yılmazın sevgisinden şüphe duymasaydı bebeği söylemek için devlet törenleri düzenlemeseydi:img-hyste olaylar o zamanda farklı gelişecekti:img-wink:
Aynı seyleri bende Yılmaz için düşünmekteyim nedense.. 4 yıl geçmiş dünyalar güzeli kız, elini sallasa Giovanni, kasını sallasa Alexandro :img-hyste İtalya'dan geri gelmiş.. Ha bir de ilk kez seninle birlikte olmuş.. Sonra sen git Cem ile beraber oldugunu düşün..Üstüne bir de Cem'in cocugunu amiyane tabir ile sana yamadıgını düşün.. Burdan bakarsan sevgili matraka anlasılması daha güç..
Bir de BKZ=gemişi demişsin ama istersen hiç girmeyelim o konuya :)
Bu arda herkese selamlar..
NOT: Filiz'in bu sekilde düşünmesi için Yılmaz bazı söylemlerde bulunmustur.. Heasaba katılması gerekir..
sevgili ferman,
Filiz, Yılmaz'ın bebek konusundaki Filiz'e verdiği cevaptan sonra Yılmaz ile olan beraberliğine nokta koymalı idi.
Yılmaz'ın ikinci gelişinde, Filiz "bu çocuk senden değil " ifadesiyle yanlışlık yapmıştır. Yılmaz'ın yanlışına, yanlışlıkla cevap vermiştir. Filiz ilk söyleminde olduğu gibi Yılmaz'a söylediklerimi söyledim, gerisi sana kalmış diyerek konuşmayı bitirmeliydi. Aralarındaki sorun ne olursa olsun, Filiz sorunlarına doğacak çocuğunu katmamalıydı. Filiz ,Yılmaz ile olan beraberliğine nokta koymalı ama bebeği ile ilgili kararlarında Yılmaz'ı dahil etmeliydi. Filiz, Yılmaz'ın gururu oynamasından sonra Yılmaz'ın bebeği hakkındaki ilk söyleminden sonra Yılmaz'ı tekrar kabul etmesi çok yanlıştı. Filiz, kendine olan saygısını kaybetmiştir. Seven affeder mi ? sevgi bazı konularda hataları affetmemizi sağlamaz.
Su konuda sana katiliorum.Filiz bebegi soylemeli, Yilmaz'i affetmese de bebegi buna katmamaliydi.
Bakin Filizciyim ama Filiz hata yapti diyorum.
Ama eski Yilmazci arkadaslarimiz asla Filiz hakli demiolar nedense.
sana ihanet eden ve başkasından hamile kaldığını düşündüğü bir kadını kabul etmek kolay da bunu kabul etmek niye zor?bu olay daha mı basit? sana bunu yapan kadın seni ne yerine koymuştur peki? bunu kabul etmekle mutlu yaşar mısın peki? sana bunu yapanla nasıl yaşarsın? yapmayın arkadaşlar filiz yapınca haklı yılmaz daha ağırına yelkenleri suya indiriyor aşk işte...pehhh:good:
yılmaz ilk başta rapora inanmadı filizin yanına gitti cemi görünce konuşmaktan vazgeçti sonra filiz ayağına kadar gitti bebeği söyledi inanmadı birsürü olay yaşandı o an bebeği hazmedemeyen yılmaz bebeği kabul etti babası cemde olsa ilk başlarda mutlu olamıycağını aldatıldığını düşünen adam bebekle filizi kabul ediyorsa herşeyi kabullenmiş hazmedebiliyor ve mutlu olucağına inanıyor demektir. ve ona böyle birşey yaptığını düşündüğü kadınla yaşabilicek demekki bu kararı verdiğine göre..
Aynı seyleri bende Yılmaz için düşünmekteyim nedense.. 4 yıl geçmiş dünyalar güzeli kız, elini sallasa Giovanni, kasını sallasa Alexandro :img-hyste İtalya'dan geri gelmiş.. Ha bir de ilk kez seninle birlikte olmuş.. Sonra sen git Cem ile beraber oldugunu düşün..Üstüne bir de Cem'in cocugunu amiyane tabir ile sana yamadıgını düşün.. Burdan bakarsan sevgili matraka anlasılması daha güç..
Bir de BKZ=gemişi demişsin ama istersen hiç girmeyelim o konuya :)
Bu arda herkese selamlar..
NOT: Filiz'in bu sekilde düşünmesi için Yılmaz bazı söylemlerde bulunmustur.. Heasaba katılması gerekir..
şimdi secomcuğu öncelikle hoşgeldin nasıl giriştir o öyle insan selam verir yahu:img-hyste yılmazın durumu maaretim var asabiyim ben yeterlimi:img-hyste birazdan yılmazın düşüncelerini repliklerle yazarım:img-hyste
fılızın olayıyla yılmazın olayı denk değil.hem bn yılmazıda tutuyorum neyse konuya gelirsek fılız orda gururunu ayaklar altına alıp senın yazdığın şeyleri yapsaydı ölürdü bnm için doğru ama yılmaz fılızı kabul etmekle bana göre gururunu ayaklar altına almadı sewgısının ne kadar buyuk olduğunu ispatladı yanı bu bnm gorusum uymak zorunda değil kimse bnde senın gorusune saygı duyuyorum senın ıçınde yılmaz böyle bır hareket yapmamalıydı ne ben senın fıkrını değiştirebilrim nede sen benımkını:img-wink:
sevgili ferman,
Yılmaz'ın ikinci gelişinde, Filiz "bu çocuk senden değil " ifadesiyle yanlışlık yapmıştır. Yılmaz'ın yanlışına, yanlışlıkla cevap vermiştir. Filiz ilk söyleminde olduğu gibi Yılmaz'a söylediklerimi söyledim, gerisi sana kalmış diyerek konuşmayı bitirmeliydi. Aralarındaki sorun ne olursa olsun, Filiz sorunlarına doğacak çocuğunu katmamalıydı. Filiz ,Yılmaz ile olan beraberliğine nokta koymalı ama bebeği ile ilgili kararlarında Yılmaz'ı dahil etmeliydi. Filiz, Yılmaz'ın gururu oynamasından sonra Yılmaz'ın bebeği hakkındaki ilk söyleminden sonra Yılmaz'ı tekrar kabul etmesi çok yanlıştı. Filiz, kendine olan saygısını kaybetmiştir. Seven affeder mi ? sevgi bazı konularda hataları affetmemizi sağlamaz.
sevgili sezinti; aslında anlatmaya çalıştığım şu..filizin olaylara bebeği dahil etmesini bir kenara koy...filiz yılmazın bu suçlamasını kabul etmeyerek ne yüce bir karakter olduğunu ortaya koymuş, ama karnında bebekle ben sana ihanet ettim diyen filizi kabul eden yılmaz büyük aşık olmuştur...bu nasıl oluyor? işte bize göre de yılmaz bu kabülüyle kendine olan saygısını sıfırlamış ve ölmüştür.tabi bize göre oluyor bu birkaç kişi hariç geriye kalanlara göre büyük aşık oluyor...:img-hyste
yılmaz ilk başta rapora inanmadı filizin yanına gitti cemi görünce konuşmaktan vazgeçti sonra filiz ayağına kadar gitti bebeği söyledi inanmadı birsürü olay yaşandı o an bebeği hazmedemeyen yılmaz bebeği kabul etti babası cemde olsa ilk başlarda mutlu olamıycağını aldatıldığını düşünen adam bebekle filizi kabul ediyorsa herşeyi kabullenmiş hazmedebiliyor ve mutlu olucağına inanıyor demektir. ve ona böyle birşey yaptığını düşündüğü kadınla yaşabilicek demekki bu kararı verdiğine göre..
dıııt buda yanlış cevap öyle olsa idi 75.bölküm sonunda aslı yılmaz konuşmasında yılmaz bebek olayını sindirmiş gibi konuşabilirdi hepimiz o sahnede anladıkki bebek konusunda yılmaz kabulnenici değil biz yemedik o başka ama durum budur ikili arasında bu durum ilerde sorun olucakmış bizxe yılmazın konuşmaları onu gösterdi
::img-hyste :img-hyste :img-hyste ispatlamak mı iyide yılmaz sadece bir soru sordu ve cevabını istedi ispatlamasını istemediki filizin evet senden cevabının umudu ile gitti oraya sonucu hepimiz biliyoruz
ya ne bu adam oyunmu oynuyor bebek bizim hayır benim değil dedi sonra birilerinin söyledikleri kafasını karıştırdı bu sefer bendenmi evet dese sonra cem bişey der benden değil der adam baştan güvenmemiş sonra inansa ne olur yılmazın hatası bu konuda filiz dışında kim ne derse ona inanmaktı...
lawinia esasında soru çok basit, filizciler diyor ki bu kabül iyidir ve yılmazın aşkının büyüklüğünü gösterir...filizde yılmazın yanlışlıkla,basiretsizliği sonucu bu lafları ettiğini düşünseydi de onunla beraber olmak için herşeyi elinin tersiyle itseydi.yok bu olmaz...yılmaz kabul edince olur filiz kabul ederse olmaz...biri büyük aşk olur diğeri gurursuzluk...biri ölür biri sonsuza kadar yaşar...nasıl yani ya?
yılmaz böyle bi suclama yapsa dahi filizin bi süre sonra yılmazı affedecegine adım gibi emindim yani filiz ikinci geliste bebeği söylese yılmaz da bin pişman ortalarda gezse filizden af dilese falan filiz mutlaka affederdi yılmazı, dayanamazdı. ilk sezon yasadıgı bu bebek meselesine yakındır bi kadına yasatılacak en agır seylerdir bunlar. ilk sezon affeden filiz değil miydi? o affettiği halde kabul görüyosa yılmazın bu kabullenisi de kabul görebilir. ikisi de ilk andan sinirle cok seyler söylediler cok yanlıslar yaptılar ama zamanla askları kaldı sadece. filize de aynen böyle olacaktı ki nitekim asla bi daha yılmazla olmam diyen filizin nasıl yılmazla olmak istediği acıktır. ben ikisi için de kabul edebilir diyorum ister gurursuzluk olsun ister karakterlerine uymasın yeter ki mutlu olacaklarına inansınlar gerisi bos bana göre.
yani yılmazın bebeği bilmesine gerek yok bakış açısı gerçekten çok enterasan.filizde ona bakarsan yılmazı katillikle suçladı .rapoar olayından bahsetmişsin ona bakarsan filiz 8-9 bölüm saçma bir şekilde yılmazın sevgisinden şüphe duymasaydı bebeği söylemek için devlet törenleri düzenlemeseydi:img-hyste olaylar o zamanda farklı gelişecekti:img-wink:
yılmazın bebeği öğrenmesını en çok isteyenlerden bırı bnm yazımı dıkkatlı okursan bn o laftan sonra yılmazın bebeği fılızden öğrenmeye hakkı yoq dedım.bn zaten fılız suçsuz fılan demıyorum bn körü körüne birini sawunmam fılızde hatalı yılmazda.:img-wink:
Buyuk askin tanimi affetmeyi bilmektir.Bu kolay degilidir.Yilmaz icin de kolay olmamistir.Cem'in Filiz'e yaptiklari, Filiz'in Yilmaz'in hayati icin Cem'e boyun egdigini ogrenmesi ve olumle burun buruna gelmesi ile anlamistir askinin boyutunu.Filiz de anlamis ve Yilmaz'in ona inanmamasini affetmistir.
Sonucta Filiz icinde bir affetme durumu vardir.
Ve cocugu sakladigi icin o da kendini suclamis, birbirlerini bosuna kirdiklarini soylemistir.
söylediklerinde haklısın...ama eksik olan şey daha doğrusu senaristler tarafından eksik bırakılan şey yılmazın filizi kabul etmeden önce bebek gerçeğini öğrenmesi olayıydı..büyük aşkın tanımı karşındaki ne yaparsa yapsın kabul etmek ve affetmek değildir. bu olsa olsa büyük cacık nasıl olunurun tarifidir sevgili nike:good:
ya ne bu adam oyunmu oynuyor bebek bizim hayır benim değil dedi sonra birilerinin söyledikleri kafasını karıştırdı bu sefer bendenmi evet dese sonra cem bişey der benden değil der adam baştan güvenmemiş sonra inansa ne olur yılmazın hatası bu konuda filiz dışında kim ne derse ona inanmaktı...
ne derse inanmasının mazareti vardı asabi idi neden ?sevdiğine güvenmiyordu izleyici anlasın diye 3 kere söyledi ama sen kime söyliyorsun filizcileri mi her yaptığın altında birşey yattığını düşünen bir insan için ne kadar normal bir davranış değilmi:img-hyste
buna şöyle cevap varelim şunu unutmaki hakimler olaylarda azmettiricileri de ararlar bulunuyoırsa onlarda suçlularla aynı cezayı alır filiz bu çocuk senden değil demekle yılmazı aslıya resmen itmiştir.yılmazın yıkıldığı andır o an ne kadar acı çekmştir ama bu filiz için yeterli geldimi hayır dediğini yaptı ve sevdiği adama başkasının olan çocuğu kabul ettirdi buna amazon kadınımı dersin azimmi dersin hatamı sen karar ver
sevgili matraka zaten filizin bu olayda hatasıda bu yani filiz burda hatalı davrandı ve öfkesine yenik düşüp hata yaptı ama bu olayda birinci suçlu kesinlikle yılmazdır
İkincisinde ise bebeği filiz kabul ettirmedi yılmaz filizsiz yaşayamayacağını anladı ve bebeğiyle beraber filizi kabul etti
yılmazın bebeği öğrenmesını en çok isteyenlerden bırı bnm yazımı dıkkatlı okursan bn o laftan sonra yılmazın bebeği fılızden öğrenmeye hakkı yoq dedım.bn zaten fılız suçsuz fılan demıyorum bn körü körüne birini sawunmam fılızde hatalı yılmazda.:img-wink:
tabii ki her ikisininde hataları var .maalesef senaryom dizideki herkesi dengesizleştirdi sadece yılmazın ağırlık merkezini bozdu .eski bir yılmazcı olarak filizci ve filiz-yılmazcı arkadaşlara iyi seyirler diliyorum çünkü bundan sonra onların bölümleri olucak herkese iyi günler benden şimdilik bu kadarbye
EvaLongoria
28-05-07, 14:45
söylediklerinde haklısın...ama eksik olan şey daha doğrusu senaristler tarafından eksik bırakılan şey yılmazın filizi kabul etmeden önce bebek gerçeğini öğrenmesi olayıydı..büyük aşkın tanımı karşındaki ne yaparsa yapsın kabul etmek ve affetmek değildir. bu olsa olsa büyük cacık nasıl olunurun tarifidir sevgili nike:good:
ee işte senaristlere göre asıl aşk bu.
bebeği bilmeden kabul ediyor sevdiği kadını. yani ona ihanetini affediyor. o kadar büyük ki sevgisi..
Arkadaslar konuyu dagitmak istemem ama ben su cekimlere gitmeyi kafama koydUM.
Gazi Mahallesi nerdedir?Yani bir sitede tarif vardi ama acikcasi hic anlamadim.Hangi semte yakin?Oldukca uzakta oturuyorum.Bagcilar tarafina filan mi yakin?
Eger bu mesaj kurallara aykiri ise kusura bakmayin,modlarimiz siler artik.
arkadaşlar ne yaparsam yapayım konu sorduğum sorunun dışına taşıyor. şimdi önce kavramları bir yerine oturtalım derim...filiz yılmaz öyle yapınca bastı gitti..filiz ne yaptı gurur yaptı diyelim ve haklı...yılmaz kendini aldatan ve başkasından hamile kaldığını düşündüğüğ kadını kabul etmiyor...ne yapıyor gurur...ve haksız...gururundan (bana göre kendinden) vazgeçincede büyük aşık oluyor...nasıl oluyor da osuna busuna giriyorsunuz bu konunun anlamıyorum... diyorum ki filiz de yılmaz bu suçlamayı yaptığı zaman koysaydı gururunu bir kenara büyük aşık olur muydu? hayır olmazdı diyorsunuz e yılmaz koyunca kenara niye büyük aşık oluyor yahu?
Sevgili arkadaşlar,
Sevgili secoms'un daha önce de dediği gibi, Filiz, Yılmaz'a hamile olduğunu söylemiştir. Bu söylem olmuştur. Bu haber geçte olsa söylenmiştir ve saklanmamıştır. Sorun bir karakterin inanma/inanmama ve diğer karakterin söylemini yanlış söylemle değiştirmesidir. Bunlar çok farklıdır.
Sevgili Ferman
Dediğiniz üzere söz konusu Filiz, hatalarla yarışır, Yılmaz ise Yılmaz'ın iki büyük affedilmeyecek hatası olmuştur. Sonuç mu ? Yaşanan beraberliğin adı, büyük aşk ve sevgi oluyor.:)
EvaLongoria
28-05-07, 14:49
Arkadaslar konuyu dagitmak istemem ama ben su cekimlere gitmeyi kafama koydUM.
Gazi Mahallesi nerdedir?Yani bir sitede tarif vardi ama acikcasi hic anlamadim.Hangi semte yakin?Oldukca uzakta oturuyorum.Bagcilar tarafina filan mi yakin?
Eger bu mesaj kurallara aykiri ise kusura bakmayin,modlarimiz siler artik.
GAzi Mahallesi Gaziosmanpaşa dadır.
Alibeyköyün ilerisinde hatta bayağı br yukarısındadır.
Dün sabah da çekim vardı.:icon_whis
fılızın olayıyla yılmazın olayı denk değil.hem bn yılmazıda tutuyorum neyse konuya gelirsek fılız orda gururunu ayaklar altına alıp senın yazdığın şeyleri yapsaydı ölürdü bnm için doğru ama yılmaz fılızı kabul etmekle bana göre gururunu ayaklar altına almadı sewgısının ne kadar buyuk olduğunu ispatladı yanı bu bnm gorusum uymak zorunda değil kimse bnde senın gorusune saygı duyuyorum senın ıçınde yılmaz böyle bır hareket yapmamalıydı ne ben senın fıkrını değiştirebilrim nede sen benımkını:img-wink:
tamam jojoo sen istediğin gibi düşün birşey dediğimiz yok lakin dediğinde haklısın denk değil olaylar yılmazın maruz kaldığı daha büyük...diğerinde laf var filizinkinde ise bebek..:img-yes: biri ölürdü diğeri büyük aşık oldu diyorsan eyvallah ne diyim:good:
filizyılwaz
28-05-07, 14:53
75.Bölüm Yorumum
YILMAZ=Valla Yılmaz bu bölüm idama gider gibiydi haline çok acıdım yani onun durumda olmayı asla istemezdim bir yanda deliler gibi sevdiği hatta sevgisi o kadar büyükki cemden olan çocuğuyla onu kabul ediyor diğer yanda ise filize kızıp sırf ona inat olsun diye zavallı kimsesiz üstelikte hasta ve ölmek üzere olan bir kıza verdiği ümitler ki o kız yani aslı sırf yılmaz ve ailesi var diye hayata tutnuyo sırf yılmaz var diye yaşıyor tıpkı yılmazın filiz var diye yaşadığı gibi.Yani yılmazın işi öyle içinden çıkılmaz bir durumki ama yinede filizin dediği gibi bir başkasının hayatını mahvedip yeni bir hayat kuamıyackları için yılmaz aslıyla evlenmeyi kabul etti etti etmesinede nerdeyse kafayı yiyecek boğulmak üzere ama aslıyla evlenmek zorunda ama aslı ona beni sevmiyosun dimi derken bile filize bakmaktan kendini alamıyor yani yılmaz gerçekten bitmiş durumda neyseki aslı bebeği öğrendi ve yılmaz bir nebze nikahtan yırttı gibi ama aslının vazgeçmeye pek niyeti yok anladığım kadarıyla
ve son sahne işte bu sahneyi ben ne kadar bekledim bilmiyorum ama bana bir 10 yıl gibi geldi ve evet aslı sonunda doğru dürüst birşey yaptı ve yılmaza bebeği söyledi ve bide üstüne azarladı filiz gelip sana bizim bir bebeğimiz olcak demiş sende inanmamışsın demkki sen filizide sevmemişsin nasıl yaparsın bunu yazık çok yazık dedi ya süperdi yani yılmaz efendiyse hala napiim rapor var hangisine inanayım diyor valla sen hala filize değilde rapora inanmışsan seni filiz değil bence allah affetsin
FİLİZ=Valla filizin halide içler acısıydı bu bölüm ama yinede aslı gibi bencillik yapıpta kendini değilde aslıyı düşündü onun mutuluğunu düşündü ve bu yüzden kahroldu ağlamaktan cnm benim ya çok içim acıdı ona ve bence yılmazda filizi ağlarken gördüğünde içinde birşeyler parçalandı yazık bunlara ya umarım kavuşurlar ve filizcim sırf aslı üzülmesin diye istnbuldan uzaklaşıyor yani filizi ayakta alkışlıyorum ama yılmaz kesin peşini bırakmıycak filzi bulucak umarım yılmazdan önce cem bulmaz filzi allah korusun
ASLI=aslıyı ben hala anlayamamakta ısrar ediyorum ya bu aslının beyni mantığı nasıl çalışıyor ya bir insan bu kadarmı kör olur ya aslının yılmazın onu sevmediğni anlaması için illa handanın aslıya aslı hanım siz körmsünüz yılmaz filize aşık dmesimi gerkiyor ki aslı buna bile inanmıyor anca şu bebeği öğrenince anlıyor gerçekleri ama filizle yılmazın aşkını değil bebek gerçeğini anlıyor bide bebeği öğrendikten sonra kendi kendine yılmazdan vazgeçmiycem diyor yani pes doğrusu bu kadar valla kardeşim yılmaz filiz diye birini hayatında hiç görmemiş tanımamış bile olsa aslıya aşık olmazdı buna adım gibi eminim yani bir yanda filiz sırf aslı üzülmesin diye birde üstelik bebeği varken yılmaza aslıyı bırak bana gel demiyor diğer yanda ise bebeği öğrenen aslı kendi kendine yılmazdan mutluluktan vazgeçemem diyor sonra kafasına saksımı düşüyor noluyorsa salonda yılmazın filize nasıl baktığını görüyor o sırada yılmaza beni hiç sevmedin dimi bana bir kere bile seni seviyorum demedin bana acıdığın içinmi benle eveleniyosun diyor yani bu düşünceler bir anda çıkmış olamaz aslı bence bunların farkındaydıda bencilliğinden yılmazı kaçırmak istemediğinden bu düşünceleri kafasından attı neyseki ilk kez aslı akıl karı birşey yaptı ve yılmaza bebeği söyledi birde üstüne sen nasıl sevdiğin kadının sana gelipte bir bebeğimiz olcak sözüne inanmazsın diye yılmazı azarladı ohh iyi yaptı yeni basın özetine görde yılmaza beni bırak filize git diyormuş valla kesin aslının başına saksı düşmüş o saksıyı atana şükürler olsun
HANDAN=bence handan bu bölüm halkın ikinci sesi oldu hani ceyda halkın sesiydi ya ki hala öyle handan süperdi ohh hiçbirşey içinde kalmadı söyledi bebeği aslıda bayıldı böylece nikah iptal oldu ve aslıda nikahtan önce ameliyat olmuş oldu
ÖMER=ya ben bu ömere bu bölüm önce üzüldüm sonra kızdım sonra yine üzüldüm ve en son sevdim.İlk önce 10 dakka geç kaldı diye malları adam almadı o kadar emek boşa gtti ömer yine hiçbirşeyi beceremediğni neye dokonsa batırıdğını düşünmdü işte burda ömere çok üzüldüm sonra feride gidip sırf evi kiralamak ve ömer üzülmesin diye dansözlük yapmayı kabul ettiğinde ömerin ona sen dansözlükmü yapıcaksın demesi çok kaba ve onur kırıcıydı işte burda ömere çok kızdım ama neyseki sonra pişman oldu işte burda ömere üzüldüm sonrada ferideden af dileyim yüzük takınca birde filizle o tatlı abi konuşmalalarını duyunca ömeri çok sevdim
FERİDE=cnm oda bu bölüm çok güzeldi sırf ömer üzülmesin evi tutalım diye dansözlük teklfini kabul etti ama bu onun başına kötü işler açıkcakmış gibime geliyor çünkü patronu çok kötü birine benziyodu bide ferideye gelmedi diye ne biçim azarladılar
MUALLA=valla mualla için tek bir söyliycem bir anne oğlunu bu kadarmı tanımazya pess doğrusu
FAHRİYE-SALİH=Fahriye bu bölmün en güzeliydi saçına bayıldım yani aslının gelin saçına bin basardı saçları çok süperdi benim en sevdiğim topuz modeli ve fahriye bence herşeyin farkında yılmazın filizi sevdiğnin gayette farkında ama napsın oda arada kaldı mecburen aslıyı teselli etti ama en azından abim sana aşık demedi diyemezdide zaten
NALAN-KEREM-VE NALANIN DOKTOR ARKADAŞI=valla nalana çok kızdım ne öyle doktor arkadaşı ile bakışmalar falan dur kızım daha keremle yeni ayrıldınız zaten o doktor çocukta dünden razı nalana aşık olduğunu apaçık belli valla yazık şu kereme ya önce keremin yakın arkadaşı aşık oldu nalana şimdide bu doktor çocuk yani keremin işi zor bir an önce evelense iyi olur yoksa kızı kapıcaklar valla
CEYDA=valla ceyda yine süperdi ama yinede filzi bir türlü ikna edemedi ya filizin aslıyı düşündüğü kadar aslı filzi düşünüyomuki ya bebeği öğrendiğinde bile aslı kendi kendine benimde mutlu olmaya hakkım var yılmazı bırakmıycam deyip durdu sinir oldum valla neyse ceyda sen böylew konuşmaya devam hatta yılmaz filize koştuğunda filzin gittiği yerin adresinide ver yılmaz artık bebeği öğrendiğine göre filzin neden bebeği sakladığını ve neler yaşadığını yılmaza anlat
ALİ-SEMA=valla ali sende olmasan bu kasvetli hüzünlü ıhlamurlar altında bölümlerinde üzüntüden helak olucaz valla alicim iyki varsın yani ya ali ömere ya ömer ben sana eskiden gıcık oluyordum şöyle görünce boğazını sıkasm geliyordu dedi ya ben orda koptum süperdi ya herkes ali gibi açık sözlü olsa içindeki tutmasa dizide yanlılş anlaşmalara dayalı uzun ayrılıklar yaa yapılan büyük hatalar olmıycak ve sema-ali-mirsat üçlüsü yine kırıp geçirdiler ortalığı buna söylenicek başka bir şey yok
EKREM(AYNALI)=valla aynalı iki bölümdür etrafında dönen hiçbirşeyden haberi olmayan kişi yani konulara fransız gibi duruyor neyseki yılmaz düğün salanunda bu düğünden kaçış yokmu boğuluyorum dedide aynalıda sonunda öğrendi yılmazın filizle barışıtğını hele şükür yarabbim
CEM=dizinin 2 bölümdür etkisiz ilerki bölümlerdeki etkili elemanı
CEMİL=etkisiz eleman nötr 0 iki-üç bölümdür hiç rolü yoktu galiba
neyse ben cuma gecesi yine süper bir ıhlamurlar altında bölümü izledim dizimizde artık olaylar bir bir çözümlemeye başladı ve dizimiz artık 4 bölüm sonra biticek ahh ahh bu günleri çok arıyacağız çok...
umarım güzel yazmışımdır saçmalamamışımdır ...
arkadaşlar ne yaparsam yapayım konu sorduğum sorunun dışına taşıyor. şimdi önce kavramları bir yerine oturtalım derim...filiz yılmaz öyle yapınca bastı gitti..filiz ne yaptı gurur yaptı diyelim ve haklı...yılmaz kendini aldatan ve başkasından hamile kaldığını düşündüğüğ kadını kabul etmiyor...ne yapıyor gurur...ve haksız...gururundan (bana göre kendinden) vazgeçincede büyük aşık oluyor...nasıl oluyor da osuna busuna giriyorsunuz bu konunun anlamıyorum... diyorum ki filiz de yılmaz bu suçlamayı yaptığı zaman koysaydı gururunu bir kenara büyük aşık olur muydu? hayır olmazdı diyorsunuz e yılmaz koyunca kenara niye büyük aşık oluyor yahu?
yılmaz nasıl bi süre sonra filizi bu haliyle kabul ettiyse filiz de kendisine böyle bi suclamayı yapan yılmazı kesinlikle affedecekti. nitekim affetti de. ikisinin de bazı seyleri kabul etmesi için zamana ihtiyacı vardı olay bundan ibaret. sayet filiz yılmazı affetmemiş olsa böyle davranır mıydı bu kadar aglar sızlar mıydı? filizin daha o günlerde yılmaz benim için bitti dediğinde affedecegine emindim. ve bu gurursuzluk dahi olsa affetmesini kabul ediyorummm.
Sevgili Ferman arkadasim ben diyorum ki senin dedigin 2 olay arasinda zaman farki var.
Yilmaz'in gururundan ( kendinden degil) vazgectigi an son olaylardan sonra oldu, Cem'in kacirmasi, Filizi'in Yilmaz'in hayati karsiliginda evlilige evet demesi, Yilmaz;in vurulmasi...Bunlardan sonra anladi Yilmaz, Filizsiz bir omur mutsuz olacagina affetmesi gerektigini.
Filiz is basinin dikine gidio, gururunu koruyordu ama o da son olaylardan sonra anladi yanlisini, oda unuttu Yilmaz'in ona inanmamasini, o da kendince affetti Yilmaz'i..Cougu soylemedigi icin pisman oldu.Hala Yilmaz benim namusumdan suphelenmisti,annemin lafina inandi bana inanmadi( raporu bilmio) demedi.Oda anladi ki hayat kisa, oda anladi ki Yilmazsiz olmuoyor.
Yani iki kabulleniste ayni zamanda oldu.Son yasananlardan sonra oldu.
:img-hyste ::img-hyste
---acaba yanlış mı yaptım?
---yoksa doğrumu?
---ulen güzel kızdı Allah için
---iyide suçladı beni
---çok kıskançtı yahu herşeyime karışıyordu
---bir rahat hareket edemiyordum
---ama gözleri yemyeşildi
---orman gibi gözleri vardı
---içinde kayboluyordum
---huzur buluyordum
---saçları ipek gibi
---her dokunuş ayrı mutluluktu
---offff
---kafana vur oğlum
---kaçırdın canım hatunu
---bunun gibi birisini bir daha zor bulursun
---arabayı çalıştırmadan seslensem
---seni seviyorum desem
---hadi oğlum işte seviyorsun bal gibi
---senden hiçbir cacık olmaz bırak şu inadı affet
---bağır avazın çıktığı kadar
---hemen affedilirmi rezil olurum
---seni seviyorum dedi affet dedi
---bağır hadi bağır
---bastı gitti,kaçırdık ulen Allah belamı versin
---tğhh ya ulen maç vardı maçıı kaçırdıkkk acaba ne oldu
ferman güzel yazmışsında benim demek istediğim yılmaz filizi dinlemeyi hiç düşünmedi ve yargıladı böyle olmayıpta filizi dinleseydi ve kararını ona göre verseydi ozaman büyük aşk olurdu tamam aklını kurcalıyan herşeyi bie kenara atıp herşeyi kabullenmesini beklemiyorum ama bir dinleseydi karmaşasını anlatsaydı kişilerin söylediklerini söyleyip aklımı bunlar karıştırıyor deseydi ozaman filiz onunla gider raporu alır herşeyi kanıtlardı
ama insan sevdiği tarafından namusuzlukla suçlanırken hiçbir açıklama yapılmadan ağırına gider ve birşeyide kanıtlama çabası harcamaz..en azından filiz bunu yapmadı..
yılmaz böyle bi suclama yapsa dahi filizin bi süre sonra yılmazı affedecegine adım gibi emindim yani filiz ikinci geliste bebeği söylese yılmaz da bin pişman ortalarda gezse filizden af dilese falan filiz mutlaka affederdi yılmazı, dayanamazdı. ilk sezon yasadıgı bu bebek meselesine yakındır bi kadına yasatılacak en agır seylerdir bunlar. ilk sezon affeden filiz değil miydi? o affettiği halde kabul görüyosa yılmazın bu kabullenisi de kabul görebilir. ikisi de ilk andan sinirle cok seyler söylediler cok yanlıslar yaptılar ama zamanla askları kaldı sadece. filize de aynen böyle olacaktı ki nitekim asla bi daha yılmazla olmam diyen filizin nasıl yılmazla olmak istediği acıktır. ben ikisi için de kabul edebilir diyorum ister gurursuzluk olsun ister karakterlerine uymasın yeter ki mutlu olacaklarına inansınlar gerisi bos bana göre.
olabilir affedebilirdi...ona birşey demiyorum...konuşurlardı ben bu sebepten dolayı böyle yaptım derdi biri diğeride biliyordum o yüzden senden bu cevabı beklemeden kabul ettim derdi. bu durumda nasıl olacak...filiz seni affettim herşeyimle kabulumsun...e öylede yılmaz bir ara gönlüm kaydı biliyor musun..iki arada bir derede yapıverdik çocuğu mu diyecekti...hangi büyük aşk?nerde bu aşk ta ben göremiyorum bir türlü..ki gene sorunun dışına çıktık.:good: yılmaz kabülüyle ölmüştür..senaristler büyük bir hata yapmıştır... birinin yaptığı gurur haklıyken diğerinin vazgeçtiği gurur aşk olamaz....:img-pilot
GAzi Mahallesi Gaziosmanpaşa dadır.
Alibeyköyün ilerisinde hatta bayağı br yukarısındadır.
Dün sabah da çekim vardı.:icon_whis
Tesekkurler Eva.O zaman ana merkezlerden otobus vardir.Araba ile bulabilmem imkansiz sanirim.
Keske bilseydim dun cekim oldugunu, hazir pazar gunu iken giderdim.:icon_sorr
ee işte senaristlere göre asıl aşk bu.
bebeği bilmeden kabul ediyor sevdiği kadını. yani ona ihanetini affediyor. o kadar büyük ki sevgisi..
tabi ki evacım...aşkın doğasında bu vardır zaten...arada sırada insanın gözü,gönlü kayar diye düşünüyordur yılmaz.:img-hyste :img-hyste bu arada imza süper oldu be....yakıştı bize..pehhh..eline sağlık:good:
selam arkadaslar,ben bu baslıga pek yazmıyorum ama sıkı bi ıhlamurlar altında fanıyım..benim bi arkadasım bu dizide oynıcak ilerki bölümlerde ondan bazı bilgiler aldım bugün paylasmak istedim.
1)Yılmazın ilerki bölümlerde dedesi ortaya cıkacakmıs yanlız dedesi ölüm döşegindeymiş ve cok zenginmiş.2 tane torunu varmıs biri kız biride yılmaz,mirasını 2 torununa bırakıcakmıs..
2)yılmaz filizin yanına giderken trafik kazası gecircekmiş
3)aslı ölcekmiş
4)ömerle feride evlenicekmiş
Suan son bölümler cekiyolarmıs heralde.Cemle ilgili hiçbi bilgisi yok..
Bu cumartesi o arkadasımla birlikte cekimlere gidicem iice bakıncam cem ortalıktamı die:img-hyste
Benden bukadar size ii konusmalar :P
EvaLongoria
28-05-07, 15:01
tabi ki evacım...aşkın doğasında bu vardır zaten...arada sırada insanın gözü,gönlü kayar diye düşünüyordur yılmaz.:img-hyste :img-hyste bu arada imza süper oldu be....yakıştı bize..pehhh..eline sağlık:good:
rica ederim ferman abi benim için zevkti :icon_whis :icon_whis
Evet aşkın doğasında bu var. zaten kimyasını bi çözseler....
selam arkadaslar,ben bu baslıga pek yazmıyorum ama sıkı bi ıhlamurlar altında fanıyım..benim bi arkadasım bu dizide oynıcak ilerki bölümlerde ondan bazı bilgiler aldım bugün paylasmak istedim.
1)Yılmazın ilerki bölümlerde dedesi ortaya cıkacakmıs yanlız dedesi ölüm döşegindeymiş ve cok zenginmiş.2 tane torunu varmıs biri kız biride yılmaz,mirasını 2 torununa bırakıcakmıs..
3)aslı ölcekmiş
Bu cumartesi o arkadasımla birlikte cekimlere gidicem iice bakıncam cem ortalıktamı die:img-hyste
Melis merhaba,
Bu cumartesi cekim var mi kesin?Ben de gitmek istiyorum da cekimlere, hangi gun oldugunu ogrenmek istiyorum cunku bana cok cok uzak sanirim Gazi ve o kadar yolu bosu bosuna gitmek istemiorum.
bir bilgin varsa ozelden de mesaj atabilirsin.
yılmaz nasıl bi süre sonra filizi bu haliyle kabul ettiyse filiz de kendisine böyle bi suclamayı yapan yılmazı kesinlikle affedecekti. nitekim affetti de. ikisinin de bazı seyleri kabul etmesi için zamana ihtiyacı vardı olay bundan ibaret. sayet filiz yılmazı affetmemiş olsa böyle davranır mıydı bu kadar aglar sızlar mıydı? filizin daha o günlerde yılmaz benim için bitti dediğinde affedecegine emindim. ve bu gurursuzluk dahi olsa affetmesini kabul ediyorummm.
yahu arkadaşlar yapmayın bir tarafta suçlama var diğer tarafta suç var yılmaza göre...siz kendisine ihanet eden ve hamile kalan bir kadını kabul eden bir adamın aşkına nasıl büyük aşk dersiniz aklım havsalam almıyor...bu arada sorduğum sorunun cevabını kimse tatmin edici yanıt veremedi yahu:img-pilot çelişik olmayan tatminkar bir cevap bekliyorum hala...:good:
Tüyolar için teşekkür ederiz. Feride, Yılmaz'ın akraba çıkma ihtimali nedir:icon_whis . Bu tüyo gerçekleşirse, Feride'de Yılmaz'la akraba olduğu çıkarsa tesadüfün böylesi diyeceğim. Yeşilçam filmlerine saygılarımla
Herkese iyi yorumlar.
filizyılwaz
28-05-07, 15:06
3)aslı ölcekmiş
bizle bu bilgileri paylaştığın için sağol benimde bir arkadaşım dizide birini tanıyor oda bana aslı ve yılmazın kavuşcağını ve aslının ölceğini söyledi dedikleri doğru çünkü o elifin hasta olup öleceğini çokkkk önceden biliyordu
evet aslının ölceği kesin kes doğrudur
3)aslı ölcekmiş
Suan son bölümler cekiyolarmıs heralde.Cemle ilgili hiçbi