Tüm Versiyonu Göster : 120
yaseminergeneci 07-03-08, 16:48 belkide sonu gelmeyecek bir yazıya başlıyorum.alışılmış olsada herkes ders çıkarabilir bu filmden.perşembe günü 12o ye en sonunda gidebildik.bu ayaklarım yorulsada değdi beim için.o kadar etkileyici sahneler vardıki hala etkisindeyim filmin .1 . yarıda ağlamazsanız 2.yarıda mutlaka ağlıyorsunuz tutamıyorsunuz kendinizi hele son sahneler yıkıyor.onun haricinde müziğide çok duygusal müzik başlayınca ben başlıyorum yıkılmaya.o ne çocuklar ki babası izin vermediği halde sefererliğe katıldı.o ne çocuklar ki bir adım öne çıktı. o ne çocuklarki genç yaşında silah tuttu.o ne çocuklar ki vandan erzuruma cephane taşıdı.o ne çocuklarki şehit oldu. benim duygularımı en iyi özetleyen satırlar herhalde.aslında perşembe akşamı yazı yazdım buraya yazmak için ama çok uzun oldu o yüzden bunları yazayım dedim kısa kısa bu arada filmde Süleyman teğmen in de ölümü çok kötüydü. çok üzüldüm...
hazalım_gizem 07-03-08, 17:37 Bu filme elimde olsa hergün izlemeye giderim.Gerçekten müthiş bir film...Bende bugün gittim.Ve acayip derece de ağladım..Böyle güzel bir film görmemiştm bn taa kii bugüne kadar..
Şehitlerimiz için gerçekten yürektenn ağlamak isteyenlere tavsiyemdir.Mutlaka izleyin.bir destan nasıl yazılır görün:img-wink:
http://img176.imageshack.us/img176/9329/yuzyirmiag5.jpg (http://imageshack.us)
Bugünkü Zaman gazetesinin Cumaertesi ekinden alıntıdır.
Cumhurbaşkanı’nı ve Başbakan’ı 120’ye bekliyorum
YUSUF BÜLBÜL
Özhan Eren, Vanlı 120 kahraman çocuğun hikayesini anlatan ‘120’ filmine yetkililerin ilgisizliğinden yakınsa da seyirciden gelen olumlu tepkilerden oldukça memnun. Eren, ‘Memleketimizin bu tür projelere ne kadar aç olduğunu gördüm.’ diyor.
“Her kar yağdığında 120 çocuk hatırlansın.” sloganıyla gösterime girdi ‘120.’ I. Dünya Savaşı’nda Van’dan cepheye mermi taşıyan; ancak dönüş yolunda donarak ölen onlarca küçük kahraman... Film daha çekim aşamasında büyük ilgi görmüş, milli duyguları uyandırmıştı. O gün destek verenler gösterime girdiğinde ortadan kaybolsa da, film asıl muhatabı olan seyirciye kendini çoktan kabul ettirmiş. 400 bin rakamına yaklaşması, okullardan ve özellikle de öğrencilerden gördüğü ilgi yapımcı, senarist ve aynı zamanda filmin yönetmeni Özhan Eren’i mutlu ediyor hiç kuşkusuz. Tüm bunlara rağmen kırgınlıkları da yok değil Eren’in. Kime mi? Özellikle bürokrasiye... İlgisizlikten yakınıyor Eren. Cumhurbaşkanı’nı, Başbakan’ı ve Genelkurmay Başkanı’nı filme davet ediyor. Bol küfürlü oluşuyla gündeme gelen ve 2 milyon sınırını geçen ‘Recep İvedik’ flminin gördüğü ilgiyi ise ‘bozulmanın bir neticesi’ olarak yorumluyor. Özhan Eren’e filmin çekim hikayesini, gişede gördüğü ilgiyi ve yapmak isteyip de yapamadıklarını sorduk...
‘120’nin çekim aşamasında kamuoyunun gösterdiği ilgi, film gösterime girdiğinde birden kayboldu. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?
İçeriğiyle ilgili olduğunu zannediyorum. Böyle bir muhteva beklemiyor, sadece çocuk filmi diye düşünüyorlardı. Magazin dünyasını ilgilendiren malzeme yok filmde. İlgisizliğin birinci nedeni bu. İkincisi tuhaf şekilde ‘milliyetçi bir film’ rivayeti yayıldı. Milliyetçi değilim; ama memleketimi bayrağımı çok seviyorum. İnsanımızı, türkülerimizi çok seviyorum. Bunlar milliyetçilikse bu memleketin milliyetçi insanlarından biri de benim. Bu film, yurt dışında çekilseydi Ahmet’ler, Mehmet’ler yerine yabancı oyuncular rol alsalardı ve Türk bayrağı yerine ABD bayrağı dalgalansaydı, herkes şunu söyleyecekti eminim: “İşte bak Amerika durduk yerde Amerika olmuyor. Adamlar tarihlerine nasıl meraklılar.” Ama bunu biz yaptığımızda altında bir şey arıyorlar...
Gerçekten bir şey var mı altında?
Var tabii, çok da yanılmıyorlar. Tarihimizi milletimizin hafızası olarak görüyorum. Benim kişisel hafızam neyse milletimizinki de tarihtir. Bizim hafıza ve tarihi tazelememiz niye rahatsız ediyor anlamak güç. Etsin o zaman...
Böyle bir film aslında yapımcı için biraz da risk taşır. Siz bunu biliyordunuz ama...
Tabii ki risktir. Bana bunu filme başlamadan önce söylediler. Amacımız, 120 çocuğun dramını bugünkü insanlara anlatmak. Çok şükür ki hatırı sayılır bir kitle bu çocukların kahramanlıklarından haberder oldu. Eğer gişede 5 milyon kişi izleseydi ona göre projelerime devam ederdim. İmkanım olurdu en azından.
Bir pişmanlık mı oluştu?
Asla, tam tersine her geçen gün daha da gurur duydum yaptığım işten. Her gün artan bir gururla kararımın arkasındayım. Bu kadar olumlu tepkiler ve bu kadar dua alacağımı bilmiyordum. Memleketimizin bu tür projelere ne kadar aç olduğunu gördüm. Şimdi daha da bilenmiş vaziyette yoluma devam etmekten başka bir şey düşünmüyorum.
Konuşmalarınızdan anladığımız kadarıyla biraz yalnız kalmışsınız bu projede...
Memleketimizde organize iş yapmak zordur. Hele İstanbul dışında, Van’ın soğuk kış şartlarında yapıyorsanız bunu daha da zor. Umduğum desteğin çok azını buldum. Gerek içeriden gerekse dışarıdan. Açıkça itiraf edeyim umduğum desteğin beni hayal kırıklığına uğratacak kadar karşılıksız kaldığını, küçük ve bireysel örnekler haricinde göremedim. Yetkililerdeki şuursuzluğun yanında halkımızın gösterdiği ilgi beni etkiliyor.
Kimleri kastediyorsunuz yetkililer derken?
Bildiğimiz bürokratları ve karar merciinde olanları. Ama şu tarafı da unutmamamız lazım. Zaten filmini yaptığımız konu, yalnızlıkların neticesi olan bir trajedidir. Topyekün hareket etmeyi bilen, organize olmayı bilen bir ülke olsaydık, böyle trajik bir 1. Dünya Harbi yaşamazdık. Ama bizdeki mantık belli; birileri çıksın, her şeyini koyarak bunu yapsın biz de oturduğumuz yerde eleştirelim...
Filmin gişedeki başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?
400 bin’e yaklaşıyor. İlk hafta birinciydik, ikinci hafta üçüncü, bu hafta tekrar ikinci olduk. İyi gidiyor çok şükür. Bazı filmler vardır; insanımız bu filmlere gittiyse bizim filmimize herhalde gelirler diye düşünüyoruz. Beş yüz bini geçmek önemli. Onun daha da üstü zamana ve ortama bağlıdır.
‘13+’ olmasına rağmen ‘Recep İvedik’ milyonları salonlara çekiyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?
Bu, ‘redd-i miras’ için oluşturulmaya çalışılan havanın çok bariz bir neticesi. Bugün de toplumun hangi gündemlerle meşgul edilmeye çalışıldığı ortada. Böyle bir gündem varken çocuklarımızın ciddi meselelerin peşine düşmesini çok da bekleyemiyoruz. Elinden geldiği kadar sulandırılmaya çalışılan bir gündem var. Türkiye iki asırdır nerdeyse böyle. Bu, bozulmanın bir neticesidir.
120’nin başarısı, benzer projeleri yapmaya hevesli yapımcılar için de örnek olacaktır kuşkusuz...
Hem beni yüreklendirme hem de diğer yapımcıları yüreklendirme adına önemli. Bu anlamda çok şanssız günler geçiriyoruz. Çünkü alelade oluşturulmuş filmler bu kadar büyük gişe hasılatı elde ediyorken senelerce uğraştığınız toplumu, tarihi yakından ilgilendiren ciddi prodüksiyonlardan netice alamazsak doğal olarak sinemacılar; böyle bir şeyin i ticari karşılığı yoktur diye vazgeçebilirler. Klasik sinema anlayışıyla yapmadık bu filmi, benim için uzun bir memleket türküsü niyetiyle yapılmış bir projedir.
Filmi festivallere gönderecek misiniz?
Hiç niyetim yok. Festival için değil, sıradan insanlar için yaptım. Bakın size nasıl bir sinema filmi yaptım denecek bir konusu yoktur bunun. Bu duyguyu parayla aktarmak çok komik olur. Biz sadece haberdar etmeyi planladık. Ticarî düşünmedik.
Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘Beyaz Melek’e gitti. Sizin filminize gelmesini de bekliyor musunuz?
Olur inşallah. Cumhurbaşkanı’mızın, Başbakan’ımızın ve hatta Genelkurmay Başkanı’mızın özellikle bu filmi şereflendirmesini isteriz. Onların çok yoğun mesaileri var. Gönüller arzu ediyor tabii ki...
--------------------------------------------------------------------------------
‘Beni en çok sevindiren 120’yi çocukların seyretmesi’
“Okullarımızdan 120 için inanılmaz bir talep gelmeye başladı. Kendiliğinden oluşuyor. Türkiye’de okullar ‘120’ye koşuyorlar. Yer yer öğrencilerden ve öğretmenlerden geliyor bu talepler. O şehrin o kasabanın şuurlu insanları ve büyükleri tarafından yönlendiriliyorlar. Polisler çocuklarımızı toplayıp sinemaya götürüyorlar. Edirne’deki bir dershanenin müdürleri toplayıp götürüyor. Böylece her gün onlarca okul sinema salonlarına gidip 120’yi seyrediyor. Belki bu, Türkiye’nin sinema tarihinde ilktir.”
‘Tabii ki noksanlarımız var’
“Filmdeki noksanlıklarla ilgili düşüncelerin tamamına katılıyorum. Ama şöyle bir şey var: Bu katıldığım noksanlıkları filme yerleştirmeye kalksak, on beş bin dakikayı bulurdu. Mesele şu: Dönemle ilgili tarihle ilgili o kadar az film yapılıyor ki bütün bunları bir sinema filminde yapmanız mümkün değil. Gönül ister ki bu tarz projeler çoğalsın. Tabii ki çok noksanlarımız vardı. Bunu biz de çekerken gördük. Bunlar, şartların getirdiği şeyler, inşallah daha iyi imkanlarla daha düzgün filmler yaparız.”
Bu filme herkesin gitmesini kesinlikle tavsiye ediyorum bizi icerden sömürmeye calısanlara(bizim kendi vatanımızdan Türk olanlardan)ve onlara yardım edenlerin özellikle,bu vatanın nasıl kazanıldıgını görmeleri icin bu filmde de cok güzel anlatılmış bugün gittim ve cok etkilendim ki filmi aglıyarak seyrettim cok güzell bir film olmuş yapanların gercekten de ellerine saglık ve o yogun kar sahnelerinde cekim yapan herkesin de inş. bu filmin böyle serileri gelir yada bu filmden esinlenerek yeni filmler yapılırda izleyebiliriz
sena57-utku 08-03-08, 21:02 Biraz önce geldim filmden...Ne denir ki süper bir iş çıkarmışlar...Emeği geçen herkesin yüreğine sağlık...Türkiye'de böyle filmlere ihtiyaç var...Van'dan,Erzurum'a cephane taşıyan bu gençlerimiz umarım herkese örnek olmuştur...Ve vatanımızın kolay kazanılmadığını,ne kadar değerli olduğunu herkes anlamıştır...
Mutlaka gidin bu filme,emin olun değecek...:img-yes:
PAN ZEHİR_ 08-03-08, 21:25 Herkese Merhaba bende geçte olsa izleyebildim bu güzel filmi :img-yes:
İlk duyduğumda çekimleri bitse diye beklemiştim sonra vizyona girsin diye bekledim. Biraz geç oldu ama gittim sonunda :img-yes:
Son zamanlarda izlediğim en mükemmel film.7'den 77'ye derler ya işte o türden bir film bu.
Salonda ön sırada 6 yaşlarında minik iki çocuk vardı.Hemen iki sıra arkamda altmışlarında bir amca.Herkese hitap ediyor çünkü.
Yaşananları böylesi gerçek anlatmalarından çok etkilendim :icon_sorr Çocukların gönüllü olarak bir adım öne çıktıkları o an yola düştüklerindeki halleri :icon_sorr
Önce neşe sonra hüzün...
Teğmen'in vurulacağını,çocukların neredeyse yok olarak geri döneceklerini bilerek gittim yani izleyeceğim hüzün tablosuna hazırlıklıydım...Ama işte insan seyredince bir başka hissediyor içinden yükselen ses soruyor sen bu kadar cesur olabilir misin diye?Filmin içindeki yaşanmışlıklara dalıp giderken beyninde yankılanan sesin sorusuna cevap arıyorsun izlediğin her karede...
Önce ürperiyor insan ama film içine öyle bir alıyor ki onların yanında gidip gidemeyeceğini soruyorsun işte kendine...Sonra ne için gideceğin geliveriyor aklına bende giderdim diye yükseliyor kalbinin sesi.Bende onlar gibi herşeyi göze alır giderdim diyorsun.
Her kareyi izlerken gururla karışmış bir hüzün yerleşti yüzüme ağlamakla gülümsemek arası bir ifade...İsmini hiçbir zaman bilemeyeceğim küçücük çocukların benim için bizim için yaptığı fedakarlığı izlerken acaba dedim dünya üzerinde böyle bir millet var mı?Bu kadar acıya savaşa rağmen aman demeden aynı azim ve fedakarlıkla vatanı için savaşanlar var mı?Geçmişimle duğduğum gurur dahada büyüdü.
Üstelik bir şeyi fark ettim belkide geç fark ettim artık tarihimizle ilgili daha çok film çekiliyor.Geçmişimizdeki saklı hazinemiz keşfediliyor...
Filmi izleyemeyenler,izlemeyenler varsa kesinlikle görülmesi gereken bir film :img-yes:
bye
Kurt_Memati 09-03-08, 15:08 Online Sinema Dergisi www.sinemalife.com da Özhan Eren'in bir röportajı var. 22, 23, 24 ve 25. sayfalarda yer alıyor.
Bu arada sayın Özhan Eren film fazla kişi tarafından izlenmedi diye bazı olayları abartmış gibi geldi bana :)
100 milyon dolarlık film yapılsa idi zarar etmesi kesindi. Çünkü sadece Türkiye ve gurbetçilerin olduğu ülkelerden bu kadsar gişe çıkmaz.
.:princesse:. 09-03-08, 19:08 Bende Cuma Günü Sonunda İzleme Fırsatı Bulabildim..
Süper Süper Süper Ötesi!
Güzel Demek Hakaret Olur..
Özellikle Sonu Çok Güzel Olmuş.
Beni En Çok Ağlatan Sahneler..
Gönüllü Olanların Bi Adım Öne Çıkması, Süleyman'ın Vurulması :img-cray: , Çocukların Türk Askerleriyle Karşılaşması, Geri Dönmeleri... Vs. Vs..
Harika Bi Film Olmuş..
Bize Yurdumuzun Her Sınırının Kanla Çizildiğini Ve Bu Vatanı Kolay Kazanılmadığını Anlatıyor..!
paçiii_melos 11-03-08, 10:57 Bende en sonunda dün akşam gidebildim. Tek kelimeyle harikaaa bir filmdi.
Bütün oyuncular, konusu, müzikleri, mekanlar herşey çok ama çok kaliteliydi. Bazı arkadaşların da dediği gibi 2.yarıda zaten gözyaşlarınıza ister istemez engel olamıyorsunuz. Bizim gittiğimiz salon da kalabalıktı ve de çoğu gençlerdi. İnanın herkes ağladı, yürü be diye bağırdılar. Hatta sonunda herkes alkışladı :)
Saçma sapan filmler rekor kırarken, çok izlenirken bu kadar güzel tarihimizi anlatan bu kadar güzel bir film neden bu kadar çok rağbet görmüyor gerçekten hayret!!!
Herkese gitmenizi tavsiye ediyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gişesi 426.030 a ulaşmış
500.000'i geçer herhalde
aslında daha büyük bir gişe olması lazımdı ya
üzülüyorum yani
birinci sıradaki filmi gördükçe
elif salihoğlu 12-03-08, 19:06 yhaa o kadar güzel bi film kiii..........
bizi bugün okul götürdü.. yha çok duygulandım:icon_sorr:icon_sorr
çokkk..çokk.. başarılı ama mustafayı neden öldürdüler onu anlamadm:img-yes:
yha sonuçta süper bi filmdi
sonunda mehmetin ölmesine çok üzüldüm bide süleymanın feritin selimin fln yha 23 kişi mi ne döndüler yha orasıda çok kötüydü bütün salon ağladık öğr. flnn bncede böle filme herkesin gitmesi lazımm kesinliklee:good:
120...
Türk milletinin 7 sinden 70 ine kadar herkes ama herkesin vatan aşkıyla dolup taştığını duyardık hep.Bazen masal gibi gelirdi anlatılanlar ama gerçekler böyle başarılı bir yapıtla ortaya konulunca hem ölen yaşıtlarıma üzüldüm hem de içimdeki Türklük sevgisinin ateşi daha da alevlendi adeta göğsüm kabardı...ne kadar şanlı bir milletin evlatlarıyız...küçücük yüreklerde kocaman bir vatan aşkı...
BIRAKTIĞINIZ EMANETİNİZİ KORUYACAĞIZ,RAHAT UYUYUN.normalde herkes ikinci bölümünde ağlamaya başladı ama ben daha birde gözlerimin acıdığını hissettim.Çocukların hepsinin gönüllü olması,arkalarından söyledikleri marş,teğmenin(cansel elçin çok güzel oynamış mükemmeldi)vurulması,munireyle son kez konuşmalarıve orda kendini soğuk göstermeye çalışsa da bakışlarından içinde kopan fırtınaları sezdiğimiz dakikalar,mehmetin ölmesi ve diğer bütün mehmetlerimizn hayata veda edişi bende gerçekten derin izler bıraktı tekrar tekrar izlenecek nadir filmlerden biri.piyasadaki abuk sabuk filmlere gitmeyin arkadaşlar,işte gerçek film ve gerçek tarih burda.lütfen zihinlerimizi boş şeylerle doldurmayalım...
tatli_kizim 12-03-08, 23:17 120 Avrupaya ne zaman Geliyoor?
bu filme gitmeyi canı gönulden cok istiyorum ..
gerçekten esaslı bir film..
tüm vatandaşların gitmesi gereken bir film ..
120 ile ilgili bir sözlük sitesinde bulduğum çok güzel bir yorum.
filmin konusu olan kahraman 120 çocuk.. filmi izlemeye başlamadan önce, izlerken her an ve izledikten sonra tarifi mümkün olmayan bir his hep içimdeydi. en ufak şeye ağlayan ben bu filmde ağlıyamadım. gözyaşı az geldi. akamadı, kaldı bi yerlerde.
bir sahnesi beni çok etkiledi. savaş başlamadan hemen önce çocukların "hücummm" diyip birbirlerine kar topu attıkları sahne. o hava şartlarında, her an ölebilecekleri bir durumda bile oyunu düşünebilmeleri. 120 çocuk.. küçük bedenlerinin yanı sıra ortalama 15 yaşındaki bu çocukların ruhları da küçücüktü. umut doluydu yürekleri ama herkesten daha cesaretliydi. herşeye hazırlardı. kar topu oynayabilecek kadar küçük ve hayat dolularken 5 dakika sonra herkesten daha kahraman ve yürekli savaşabildiler.
sırf bu sahne için bile mutlaka izlenmeli..
Zaten bu sahne filmin insanı en etkileyen,en canını acıtan sahnelerinden biri değil mi?
şiddetle tavsiye edebiliceğim, tek kelimeyle süper bir film...oyuncların sergilemiş olduğu performanslar, müziği herşeyiyle çok güzeldi...bu filmi görme imkanına sahip herkeze gidip görmelerini tavsiye ediyorum özellikle içinde bulunduğumuz bu süreçte bu toprakların kolay kazanlmadığını gözler önüne seren ve bu hususta çok daha fazla ihtimam göstermemiz gerektiğini hatırlatıcak nitelikte bir yapıt...
gişesi 426.030 a ulaşmış
500.000'i geçer herhalde
aslında daha büyük bir gişe olması lazımdı ya
üzülüyorum yani
birinci sıradaki filmi gördükçe
maalesef öyle
yazık çok yazık diyorum...
insanlarımızın hala bişeylerin bilincine varmamış olmaları üzüyo beni...
harika bi filmdi dopdoluydu...kendiyle birlikte dolup taşırdı...gözyaşlarımız bunun en güzel kanıtı ...
inş hakkettiği yeri ödül alıp sağlar :img-wink:
bugün filmin afişini gördüm
Çanakkale haftası ve okul talepleri nedeniyle biletler yarı fiyatına indirilmiş
daha fazla seyirci çekebilir bu uygulama
öğretmenler keşfetmiş demekki filmi ne güzel
benimde teyzem sınıfını götürdü filme
kimya öğretmenimde tüm sınıfa tavsiye etti
zaten bu filmi özellikle gençler izlemeli
120’nin üzerinden Recep İvedik gibi bir kabus geçti!
GÜLDÜREN ve ağlatan filmler izleniyor dedik ya... Aslında bu iki duygudan hangisinin sinemada öne çıktığını Recep İvedik ve 120 filmleri ortaya koyuyor. Biri ağlatıyor, diğeri güldürüyor. Ama Recep İvedik gişede 120’nin en az üç katı hasılat yaptı...
Aslında 120 Türk Sinema tarihi açısından önemli bir yere sahip. Filmin yapımcısı, senaristi ve yönetmeni Özhan Eren göre filme gönül ilgisi var ama bu gişeye yansımadı. 1 milyon YTL banka kredisi alarak çektiği filmin şu ana dek yaklaşık 500 bin kişi tarafından izlendiğini belirten Eren ‘Bu bile çok iyi bir sayı. Recep İvedik gibi bir kabus geçti üzerimizden. Einstein’ın ünlü bir sözü vardır ‘İnsan her zaman talihli değildir’ diye. Recep İvedik’ten daha önce ya da sonra girseydik belki böyle olmazdı. İnsanım neden bu kadar sıkılıyor? Bu sorunun yanıtının ortaya konulması gerekiyor. 120 filminin ağlattığıyla ilgili ortada bir rivayet varken sıkılan insanlar ‘Ben zaten bunalıyorum yaşadığım hayattan’ diyerek Recep İvedik izledi.’
Kaynak: Stargazetesi.com
http://img179.imageshack.us/img179/8135/53992mw0.th.jpg (http://img179.imageshack.us/my.php?image=53992mw0.jpg)
Cumhurbaşkanı 120'yi izliyor!
10 Mart 2008 Pazartesi 21:18
Gül, sınıra cephane götürmek için gönüllü olan 120 çocuğu anlatan filmi izliyor.
Cumhurbaşkanı Gül eşi Hayrünnisa Gül ile beraber Panora Alışveriş Merkezi'dne 120 adlı filmi izliyor. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi sinema salonuna en son olarak gelirken, Gül ve beraberindekiler filmi ara verilmeden seyredecek.
Cumhurbaşkanı gelmeden önce alışveriş merkezinin önüne geniş güvenlik önlemleri alınırken, daha önce alışveriş merkezi önüne araçların park etmesine de izin verilmedi.
“120” isimli film, 1915 yılı Ocak ayında 1. Dünya savaşının ilk aylarında geçen bir olaydan esinlenmiş. Filmde, sınır birliklerinde cephane tükenmesi üzerine yaşları 12 -17 arasında değişen 120 isimsiz çocuğun, cephaneyi karlı dağlarda günlerce yürüyerek, sınıra götürmesini konu alıyor. Film Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından okullara önerilmişti.
internethaber.com
Özhan Eren'in istediği oldu demek
cumhurbaşkanı filmi izledi
gerçekten 120 o film olmadığı dönemde olsaydı başka olurdu ya
snowdrop_skf 18-03-08, 09:03 Biraz geç oldu ama olsun;
Eğer gitmemiş olanlar varsa şiddetle tavsiye ediyorum.. İzlediğim en güzel filmlerden biriydi. Konusu, oyuncuları vs.. herşey müthişti. Filmlerde kolay kolay ağlamam ama 2. yarıda gözyaşlarınıza hakim olamayabilirsiniz:img-yes: tıpkı benim gibi..
Ben filmi 1,5 hafta önce izledim ama mümkün olan en kısa süree yine gitmeyi düşünüyorum..
Herkese iyi yorumlarbye
120’nin üzerinden Recep İvedik gibi bir kabus geçti!
GÜLDÜREN ve ağlatan filmler izleniyor dedik ya... Aslında bu iki duygudan hangisinin sinemada öne çıktığını Recep İvedik ve 120 filmleri ortaya koyuyor. Biri ağlatıyor, diğeri güldürüyor. Ama Recep İvedik gişede 120’nin en az üç katı hasılat yaptı...
Aslında 120 Türk Sinema tarihi açısından önemli bir yere sahip. Filmin yapımcısı, senaristi ve yönetmeni Özhan Eren göre filme gönül ilgisi var ama bu gişeye yansımadı. 1 milyon YTL banka kredisi alarak çektiği filmin şu ana dek yaklaşık 500 bin kişi tarafından izlendiğini belirten Eren ‘Bu bile çok iyi bir sayı. Recep İvedik gibi bir kabus geçti üzerimizden. Einstein’ın ünlü bir sözü vardır ‘İnsan her zaman talihli değildir’ diye. Recep İvedik’ten daha önce ya da sonra girseydik belki böyle olmazdı. İnsanım neden bu kadar sıkılıyor? Bu sorunun yanıtının ortaya konulması gerekiyor. 120 filminin ağlattığıyla ilgili ortada bir rivayet varken sıkılan insanlar ‘Ben zaten bunalıyorum yaşadığım hayattan’ diyerek Recep İvedik izledi.’
özhan eren ne kadar doğru konuşmuş gerçekten; benim filmi önerdiğim kişilerden bile bazıları ağlatacak sahneler varmış diye gitmiyorlar filme..özhan eren'in dediği gibi: ben zaten bunalıyorum bi de filme gidip mi ağlıycam diyorlar..gerçekten keşke recep ivedikle aynı zamanda girmeseydi..
Bugün izledim sonunda filmi. Çok çok güzeldi. Konusuyla, oyuncularıyla, çekim ve ses kalitesiyle mükemmel bir filmdi. Ayrıca çokda duygu yüklüydü. Süleyman' ın öldüğü sahne, Mehmet' in ölüşü Münire' nin içine düştüğü durum...
*KeReMcEmCi* 19-03-08, 02:50 bugün sinemaya gittim ve filmin fragmanini gördüm..
bi kac haftaya kadar almanyayada gelir..
cok izlemek istedigim bir film bu..zaten fragmanda bile ne oldugunu gösterdi..
insanlari anlamak gercekten cok zor..
böyle filmler izleyip ders cikarmak yerine sacma sapan,küfür dolu,ucuz espirili filmleri tercih ediyorlar..
ya ben onu düşünmüyor
ülke insanı duygusal ve dramatik şeylere prim veriyor
reytingleri kıran diziler mesela
iş sinemaya gelince mi değişiyor anlamadım ki:icon_sorr
http://img296.imageshack.us/img296/6665/120fat6.jpg (http://imageshack.us)
http://img231.imageshack.us/img231/2765/120agb2.jpg (http://imageshack.us)
http://img296.imageshack.us/img296/3798/120bvz7.jpg (http://imageshack.us)
http://img296.imageshack.us/img296/206/120cog1.jpg (http://imageshack.us)
http://img231.imageshack.us/img231/3376/120diu1.jpg (http://imageshack.us)
http://img296.imageshack.us/img296/5/120hci1.jpg (http://imageshack.us)
http://img231.imageshack.us/img231/9793/120etp7.jpg (http://imageshack.us)
http://img296.imageshack.us/img296/6663/120gbh7.jpg (http://imageshack.us)
http://img228.imageshack.us/img228/8427/120jgw6.jpg (http://imageshack.us)
baris[a]rock 20-03-08, 19:57 Bu filme baştan beri ''CANSEL ELÇİN'' için gitmek istiyordum.Sınavlar derken gecen hafta gitme fırsatım oldu.İlk yarıda da ağladım ama ikinci yarıda...O can alıcı vurulma sahnesinde sinemada hıçkırıklarım yankılandı (Ciddiyim) Dışarı çıktığımda gözlerim kıpkırmızıydı.Ve bir daha gitmek istiyorum filme.Münireye gerçekten çok üzüldüm.Her sevdiğini kayıp etti babası hariç...:icon_sorr
EN ÇOK İZLENEN FİLMLER
14 Mart 2008 - 16 Mart 2008
Sıra Filmin Adı Seyirci
1. Recep İvedik 187109
2. M.Ö. 10,000 55365
3. 120 36047
4. Cengiz Han 33776
5. Spiderwick Günceleri 23011
6. Plajda 14377
7. Winx Club: Kayıp Krallığın Sırrı14125
8. Jumper 10040
9. No Country For Old Men 9626
10. Günahkarlar 8808
ilk olarak erten resimler için teşekkürler
120 şuanki gişesiyle Türkiye'de yayınlanan yerli-yabancı karışık filmler arasında 88. sırada
elbette çok çok daha üstlerde yer alması gerekirdi
ben filmin 1.000.000 gişeyle kalkmasını çok istiyorum
bu filmin kıymeti anlaşılabilse
filmi yarın izleyeceğim ama çok güzel bir web sitesi yapmışlar, çok beğendim...müzik bir harika.
Biz birkaç hafta önce okulla gittik ben tekrar gittim mecburen.Yalnız filmin çok ağır bir temposu var ben sıkıldım 2. izleyişimde.Yinede ortaya konan bir emek var bu yüzden herkesin izlemesi taraftarıyım.Yaklaşık 80 kişiydik biz sadece 8. sınıflar olarak gittik.
Ya arkadaslar almanyada ne zaman izleyebiliriz filmi bilen var mi?
http://img405.imageshack.us/img405/6654/120dt0.jpg (http://imageshack.us)
http://img384.imageshack.us/img384/1034/120zq9.jpg (http://imageshack.us)
http://img158.imageshack.us/img158/1163/120un4.jpg (http://imageshack.us)
http://img158.imageshack.us/img158/5677/120of4.jpg (http://imageshack.us)
http://img171.imageshack.us/img171/9611/120xmx6.jpg (http://imageshack.us)
http://img171.imageshack.us/img171/6751/120yxd9.jpg (http://imageshack.us)
http://img171.imageshack.us/img171/616/120rau5.jpg (http://imageshack.us)
seyirci artışı olmuş geçen haftaya oranla
626.000 küsür seyircisi var
vizyondan kalkamadan hakkı olanı alamayacak olsa da güzel bir gişeyle kalksın:icon_whis
of ya bende mutlaka izlemek istiyorumm
insallah yurtdisinada geLir
ben izledim çok duygusaldı 12 ve 17 yaş arası çocuklar cepheye mermi taşıyorlardı ve o zamanlarda büyük adamlar yerine küçük çocuklar savaşa zorla götürülüyordu.gerçekten herkeze tavsiye ederim.mutlaka izleyin:img-yes:
SILA AKKUŞ 05-04-08, 12:40 okulla seyretmeye gittik herkes hüngür hüngür ağlıyodu bnde neredeyse ağlayacaktım özellikle süleymanın vurulma sahnesinde yazk oldu canıma.
filme iki hafta önce gittim harika zaten çok istiyordum izlemeyi saolun öğretmenimiz götürdü bizi gözyaşlarımı tutamadım çok güzel olmuş...
süleymanın vurulma sahnesinde çok dugyulandım,çocukların geriye çok az kişi dönmeleri ve bazılarında daha sonra ölmeleri içler acısıydı o sahnelerde ağladım...
bu arada cansel kendi sesini kullanmış harika olmuş...
meltem-cmbl 05-04-08, 20:35 filme başralda hemen gittim cansel olurda ben gitmemmı tabi diğer oyuncularıda kutlamak lazım süper oynamış gençlerin hepsi diğerleri
harika bir filmdi çok duygusaldı sinemada herkez ağladı ve en sonundada ayağa kalkıp alkışladık yanı o kadar güzel
hala kalkmadıysa gitmeyenler mutlaka gitsinler
ben izledim çok duygusaldı 12 ve 17 yaş arası çocuklar cepheye mermi taşıyorlardı ve o zamanlarda büyük adamlar yerine küçük çocuklar savaşa zorla götürülüyordu.gerçekten herkeze tavsiye ederim.mutlaka izleyin:img-yes:
zorla götürülmüyordu
dikkat ettiysen ilk perdenin son sahnesinde gönüllü olanlar öne çıksın denildiğinde tüm çcouklar bir adım attı hepsi istedi hiçbii kaçmadı
zaten okul müdürü,kaymakam filanda bayağı uğraştı vazgeçirmek için
cyd_oth_cnsl 05-04-08, 21:31 cuma gunu 2.ci kez gittim bu sefer okulla,gine hungur hungur ağladım nefes alamadım,hayatımda izlediğim en gusel filmdi,tebrik ediyorum,cansel vurulduğunda o bakısları yirim ya :),cnm o bnm :)
son yıllarda izlediğim en güzel film.çok emek harcanmış umarım tüm ödülleri toplar gerçi o ödülleri kazanmasada bizim kalbimizi kazandı ama ben tüm ödülleri silip süpüreceğine eminim..filmde cansel ve özgenin olması daha vizyona girmeden beni çok mutlu etti sonra konusunu okuyunca hemen gtmk istedim..dönem filmlerini çok seviyorum zaten.. filmde ağlamaktan gözlerim şişti.cansel vurulmadan önce bir sahnede vurulur gibi oldu ben orda çığlığı bastım ama o an herkes transit olduğundan kimse rahatsz olmadı allahtan :img-yes: süleyman karakterinin öleceğini bilmeden gittim filme o yüzden daha heyecanlı ve şaşırtıcı oldu..
gerçekte bunun yaşanmış olmasıda çok etkileyici ama akıl alır değil yani küçücük çocukları hangi zeka gönderir..asıl onların hepsinin sağlam dönmesi mücize olurdu.. off off düşündükçe hem üzülüyorum hemde sinirleniyorum..
sonuç olarak filmi herkesin izlemesi lazım sinemada izleyemediyseniz dvdsini alın ama lütfen korsan almayın çünkü bu film korsan yayını haketmiyor çok emek harcanmış harika bir film,hakettiğini bulmasını umuyorum.hoşçakalınbye
Film çok güzeldi.Okulca gittik.Bütün kızlar ağladı ben ağlayamadım.Normalde böyle duygusal filmlere dayayamam ağlarım ama 120'de ağlayamadım.Çünkü gürültüden hiçbir şey anlamadım.Dvd'si çıkar çıkmaz alacağım.
dvd si ne zaman çıakr acaba bir bilginiz var mı??
bnde çok izlemek istiorum bu filmi:img-wink:
zanessa_96 10-04-08, 14:30 Sinemalarda Hala Var...
Oradan İzleyebilirsin...!!
ya arkadaslar yurtdisinda filim cikti mi?
haberi olan var mi?
ya arkadaslar yurtdisinda filim cikti mi?
haberi olan var mi?
120 filmi 8 mayıs'ta yurtdışında gösterime girecek.
vll ben izlerken hıçkırıklara boğuldum
sineada olmasam bağıra bağıra ağlardım yaa
özge özberk süper ötesi oynadı mükemmeldi yaa
film bittiğind esinemada herkes alkışladı ayakta
tek kelimeyle süperdii
120: 771.990 gişesi şuan arkadaşlar
8.hafta sonuçlarına göre
124 salonda
şuan Türkiye'de yayınlanan yerli-yabancı karışık filmlerde en çok izlenen 65.film
benim gibi istatistik meraklısı varsa duyurayım:)
tatli_kizim 11-04-08, 18:00 120 filmi 8 mayıs'ta yurtdışında gösterime girecek.
8 mayiiss mi..? :img-cray:
cok tsklerr..:)
olsun..mayisa az kaldi..:D
ilk öncelikle film tarihimizi çok güzel anlatmıs oyuncuların performansı çok güzel gerçekten film ve içerik açısından çok oturaklı ve başarılı oyuncular seçmisler 120 çocuğa çok üzüldüm o kadar mücadaleden sonra donarak ölmeleri vatan uğruna şehit olmaları gerçekten çok etkileyici filmdeki tarih kadar aşk konusununda vurgulanması çok güzeldi.süleymenın bir eşkiya tarafından vurulması beni çok üzdü.ama eminimki onda görevini yerine getirmenin mutluluğu vardı(bu arada cansel dönem dizilerinin yıldızı oldu:D)bu filmi herkesin izlemesini isterim gerçekten herkesin kendisine biseyler çıkaracağı bir film bu filmi yapanları ve oyuncvuları tebrik ederim.çok başarılı bir yapım böyle yapımlara şu günlerde o kadar az rastlanıyor ki gişe rekorlarını alt üst eden filmleri göz önünde bulundurursak
Güzel bir film,etkileyici çok duygulandım bende izlerken.
_yorumsuz_ 16-04-08, 17:23 Tek kelimeyle mükemmel bir film. Her ben Türküm diyen insan izlemeli bence bu filmi. Vatanımızın nasıl şartlarda ayakta tutulmaya çalışıldığı öğrenilmeli. Tarih kitabı okuyarak bu bilgilere sahip olabiliriz belki ama bu film bambaşka bir şey. İnsanın filmin içine girip çatışmaya giresi, o 120 gencin arasında olası geliyor. şiddetle tavsiye ediyorum. recep ivedik yerine bu filme para verp gidilmeli bence(recep ivedike lafım yok sadece yüksek gişe oran yüzünden böyle dedim)
_yorumsuz_ 16-04-08, 17:44 Arkadaşlar filmin gişesi 824.383 olmuş. İnşallah daha da yükselir. Tüm filmlerde 58. sırada şuan. Sadece Türk filmlerinde ise 35. sırada.
http://bp0.blogger.com/_1TEJs-XnI4A/R7QCCTcx59I/AAAAAAAABE8/5zFKgAyEifk/s800/S31-52_TEST4986.jpg
http://bp1.blogger.com/_1TEJs-XnI4A/R7QB7jcx58I/AAAAAAAABE0/MWZRWBUc9io/s800/S20-24_TEST1162.jpg
http://bp0.blogger.com/_1TEJs-XnI4A/R7QBxTcx57I/AAAAAAAABEs/XlXdpGpsNqk/s800/IMG_5706.jpg
_yorumsuz_ 16-04-08, 17:46 http://bp0.blogger.com/_1TEJs-XnI4A/R7QBpTcx56I/AAAAAAAABEk/BN1mzcemCpw/s800/IMG_6270.jpg
http://bp1.blogger.com/_1TEJs-XnI4A/R7QBbjcx55I/AAAAAAAABEc/6h2_-_BjiAc/s800/IMG_9654.jpg
http://bp0.blogger.com/_1TEJs-XnI4A/R7QBSTcx54I/AAAAAAAABEU/l7-yWTi3Ems/s800/IMG_9171.jpg
http://bp3.blogger.com/_1TEJs-XnI4A/R7QBGDcx53I/AAAAAAAABEM/Yf-Uwl1WmeQ/s800/IMG_8946.jpg
Ante Mortem 18-04-08, 13:37 :icon_sorr
http://img397.imageshack.us/img397/6749/11nm3.jpg (http://imageshack.us)
http://img238.imageshack.us/img238/1173/13dh3.jpg (http://imageshack.us)
resimler ve çalışmalar için teşekkürler
800.000'i de geçmiş film
Reecep İvedik'ten biraz önce veya sonra vizyona girse şimdiye 1.000.000'u geçerdi
neyse herşey gişe değil sonuçta:img-hyste
sürekli Recep İvedik'in arkasından en çok izlenen ikinci film oluyor
110 salonda devam ediyor iyi yani 900.000'i bulur diye düşünüyorum ben
120 - 859.482
izleyici sayısı pek değişmiyor rutin olarak gidiyorlar
çoğu film 32 hafta filan vizyonda kalıp bu sayıya ulaşmış
bizim 10.haftamız henüz
1.000.000 olsa ne güzel olur ya
141.000 kişi kaldı:img-icecr
çıtkırıldım 25-04-08, 18:41 bugün sınıfca filme gittik harikaydı resmen yaa ben hayatta böle filimden etkilenmemişimdir aglaya aglaya gözlerimiz şişti tüm oyuncular okadar gercekci oynamıslarki :good: izlemeyenlere siddetle tavsiye ederim harfika bi film :love05:
'120' 8 Mayıs'ta Almaya'da gösterime girecek
Yönetmenliğini Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu’nun yaptığı "120" adlı Türk filmi, 8 mayısta Almanya’daki sinemalarda gösterime girecek.
Almanya’nın Stuttgart kentinde 7 mayıs akşamı düzenlenecek filmin galasına Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen ve Emin Olcay gibi bazı oyuncuların da katılacağı bildirildi. Filmin sinemalarda Almanca alt yazıyla gösterileceği kaydedildi.
Filmde, 1. Dünya Savaşı sırasında Rusların Osmanlı topraklarına saldırması ve Türk askerlerin karlarla kapanan yollar nedeniyle cephanesiz kalmaları sonucunda, Van ilindeki 120 çocuğun askerlere mühimmat taşıma çabaları konu ediliyor.
Harika bir filmdi,herkes muhteşem bir oyunculuk göstermiş özllklede CanseL bi başka :happy0064
Keşke böyle filmler çoğalsa çünkü tarihimiz gerçekten çok güzel ve şerefli...izlerken gözyaşlarımı tutamadım:img-cray:
Özhan Eren imzalı 120 filminin soundtrack albümü, Ulus Müzik etiketi ile 25 Nisan 2008, Cuma günü müzik marketlerde yerini aldı.
müzikleri de çok etkileyiciydi, yazayım dedim
Eser Hakkında:
Van.. 1915 Ocak.. Kış...1'nci Dünya Harbi'nin ilk ayları...Eli tüfek tutan herkes Ruslarla ölüm - kalım harbindeyken sınır birliklerinde cephane tükenir...Vanlı çocuklar gönüllü olurlar; Yaşları 12 - 17 arasında değişen 120 isimsiz kahraman çocuk... Cephaneyi sırtlanırlar, karlı dağlarda günlerce gecelerce yürürler...İşte, isimleri unutulmuş olsa da bu büyük yolculuğu gerçek bir kahramanlığa dönüştüren gençlerimizin şanlı öyküsü bugünlerde beyaz perde de yerini aldı. Hazırlıkları 3 yıl süren "120", özellikle günümüz gençleri için "uzun bir memleket türküsü" hedefiyle tasarlandı; 1914 yılı dekorları ve kostümleri yeniden üretildi.Hikayesi yürek acıtan bu muhteşem film, görselliği ve müzikleri ile büyük beğeni kazandı
Parçalar:
1 Jenerik Müzigi
2 Bir Zamanlar Cocuktuk
3 Harp Coçuklari
4 Barut Kokulu Sevdalar
5 Göc Yollari
6 Seferberlik... Seferberlik... Seferberlik...
7 Oyuna Degil, Sefere!...
8 Harp Bayram Dinlemez
9 Hangi Ana?
10 Isyan
11 Helal Olsun... Hepinize...
12 Mektup
13 Veda
14 Büyük Yolun Kücük Yolculari
15 Catisma
16 Dönmeyene Agit
17 Son Umut
18 Geceleri Kac Saat?
19 Bekledik... Hep Bekledik...
20 Nerde Benim Kuzum?
21 Nur Icinde Yatsinlar
http://img257.imageshack.us/img257/2455/000000025173231tw6.jpg (http://imageshack.us)
En kısa zamanda 120 filminin soundtrack albümünü almayı düşünüyorum.
Fakat albümün içindeki müziklere baktığımda Eski Ordu Marşının olmadığını gördüm.:icon_sorr
Marş filmde çok etkileyici bir sahnede çalıyordu ve yeni yorum çok güzeldi.
Albümü merakla beklememin ve almamın en önemli sebebi Eski Ordu Marşını yeni düzenlemesiyle dinleyecek olmamdı.
Fakat albümün içeriğinde göremeyince hem hayal kırıklığına uğradım hemde üzüldüm keşke olsaydı.:img-cray:
Tabi Eski Ordu Marşı yok diye albümü almayacak değilim ama olsa fena olmazdı.:img-blush
'120'nin müzikleri albümde toplandı
Geçtiğimiz şubat ayında gösterime giren ve 1914 yılında 1. Dünya Savaşı sırasında Van'da yaşanan gerçek bir kahramanlık destanının anlatıldığı '120' filminin soundtrack'i çıktı. 'Kara Tren', 'Turnalara Tutun Da Gel' gibi birçok beste ve film müzikleriyle tanınan Özhan Eren imzalı '120'nin şarkılarından oluşan albüm bir hafta önce dinleyicisiyle buluştu. Türkiye'de 900 bin izleyiciye ulaşan '120', geçtiğimiz hafta da Avustralya'da gösterime girdi. Filmin Avrupalılar'la buluşma tarihi ise 8 Mayıs olarak belirlendi.
Kaynak:Günaydın/Sabah
albümü dinledim gerçektende müzikleri çok güzeldi zaten izlediğim zamanda beni müzikleri çok etkilemişti
120'ye arkadaşlarla gittik. İnanın daha filmin ilk yarısından kaliteli bir film olduğuanladım. Çoğu kişi gibi bende göz yaşlarımı tutamadım...
Özellikle Süleyman'ın öldüğü zaman... :icon_sorr
haftalık gişe sonuçları açıklanmış
120 894.747 ye ulaşmış 900 e dayanmış
beklenenden çok izlendiğini düşünüyorum ben:icon_whis
elbette ki bunu hakeden bir film
Bu güne kadar ağladığım iki filmden biri.O duyguyu fazlasıyla yaşatıyor.Öyle bir film için çok az izlendi ama giden herkesin fikri ortak.Fazlasını hakediyordu ki izlemesi gerekn bir filmdi bence..
adanali esmer 08-05-08, 16:37 120.. cok güzel bir destana benziyor ve haftaya gidecegim. cok aglicagim belli ama Sarikamis destani ve 120 cocugun donusunu hikayelerini seyretmeye deger..
tatli_kizim 10-05-08, 22:34 Beende bu fiilme yaarin gidecegiim..Cook meraak ediyorum filmi..Fragmaninda zaaten tüylerim diken dikenn oldu..filmdee nasil olurum bilmiyorum ama cook meraakk ediyoruum..Yaarin yorumumu yazarim..:D
120 filmini dün izledim..
Almanyaya daha yeni cikti..
Ve ciktigi ikinci gününde arkadaslarla gitmeye karar verdik ve iyikide vermisiz..
Mükemmeldi!
Tüylerim diken diken oldu!
Agladim..
Ve sunu anladimki : Bu Vatan kolay kazanilmadi!
Kanla kazanildi,kanla kaybedilir ( eger kaybedilecekse ) !!
tatli_kizim 11-05-08, 17:03 gittim buqqüünn....arkadaslarimla bulustuumm qittiiqq..bende iyiki gitmissim diyorum. o kadar müthiis, mükemmel bir filmdi ki.benim tüylerim diken diken oldu.Bende Agladiim...o kadar duygusaldi ki..
süleyman öldügündee cok üzüldüüm
müüniire..Yazik diyorum gereqten kizcagiza yaziiqq..Sevdiklerini teker teker kaybettii..120 cocuk..Mütthiis bir fiilmdii..Ya..basqa keelime bulamiyorum ya..Bayildim :img-cray: ve agladiim..
filme bugün gitme firsatti buldum..
daha yeni geldim film´den ve etkisi hala üzerimde..
cok güzel bir film di..
120 cocuk...düsündüm simdiki "vatanimiz icin herseyi yapariz" diyip gezinen 12-17 yas arasi maco erkeklerden hangisi yapar bu cocuklarin yaptiklarini??
bu günlere nasil geldik ve simdi herseyi nasil mafediyoruz....
filmi henüz izleme fırsatı buldum.arkadaşlarla beraber.
Gerçekten çok etkilendim çok güzeldi. Çok iyi bir film olmuş Süleymanın öldüğü sahne ve çocukların öldükleri sahneler beni çok etkiledi.
[Alıntı]
http://img120.imageshack.us/img120/5838/280576pu2.jpg
İSTANBUL - Senaryosunu Özhan Eren’in yazdığı, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu ve Özhan Eren’in üstlendiği “120” filminin oyuncuları arasında Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen, Emin Olcay, Demir Karahan, Oytun Öztamur ve Ahmet Uz yer alıyor.
Van.. 1914 Haziran … O günler, ülkemizin büyük toprak kayıpları ve milyonlarca insanımızın da büyük perişanlıklar yaşamasına neden olan Balkan Harbi’nden henüz kurtulduğumuz günlerdir, yaralarımızı sarıp ülkemizi feraha çıkartmaya çalıştığımız barış günleridir.
İşte o günlerde henüz hayatının baharındaki Münire (Özge Özberk), lise müdürü olan babası Cemal öğretmen (Emin Olcay), kendisinden sadece birkaç yaş küçük olan iki erkek kardeşi Mehmet ve Mustafa’dan oluşan ailesiyle Van’da mesut ve mütevazı bir hayat yaşamaktadır ve nişanlısı Süleyman Teğmen (Cansel Elçin) ile çok yakında evlenecektir.
Fakat bu mutlu günler çok sürmez, Ağustos 1914’te Avrupa’da 1’nci Dünya Harbi’nin başlamasıyla birlikte ülkemizde de seferberlik ilan edilir. Varını yoğunu ordusu emrine veren halk, çocuklarını da askere gönderir, Süleyman Teğmen de cepheye gider.
Kasım 1914’te Rusların taaruzu ile harp ülkemize de sıçrar, Sarıkamış Harbi’nin başlamasıyla birlikte çatışmalar daha da yoğunlaşır. Sınır bölgesinde harp etmekte olan ve Süleyman Teğmen’in de yer aldığı Jandarma Tümeni’nden o günlerde Van’a gelen acil bir telgraf, süratle cephane yetiştirilmediği takdirde harbin ve Van şehrinin tehlikeye gireceğini bildirmektedir.
Ancak o günlerde Van karlar altındadır, hele şehrin dışında kar yüksekliği iki metreyi bulmakta, hayvanlar karlı dağları yürüyememekte, kağnı vs arabalar ise hiç işlememektedir. Yapılacak tek şey, cephaneyi 100 kadar yayanın sırtında nakletmektir. Ancak, şehirde resmî görevliler dışında, ihtiyarlarla kadınlardan başka çokaz sayıda “eli tüfek tutan erkek” kalmıştır; onlar da “Taşnak Çeteleri”ne karşı şehri ve ailelerini korumak için şehirde kalmak zorundadırlar... Akla gelen her çareye başvurulur, neticede, eğer kabul ederlerse bu yükü öğrenci çocuklarla göndermekten başka yapacak bir şey olmadığına karar verilir.
Hemen hemen bütün çocuklar bu ağır yolculukta gönüllü olarak cephaneyi taşımaya hazır olduklarını bildirirler ve neticede yaşları 12 ile 17 arasında değişen 120 çocuk seçilir.
Süratle hazırlıklar yapılır. Bu çocukların başlarına eski bir gazi olan Musa Çavuş (Burak Sergen) geçer, elde kalan son askerlerden birkaç jandarma askeri de kafileye ilave edilir..
Ve bir sabah karlı bir havada 120 kahraman çocuk; “bu masumlar ordusu, bu kahramanlık goncaları, yurdun umut ve istikbali olan bu fedakâr yavrular” yola çıkmaya hazır hâle gelir.
Sırtlarında cephane ile Van’dan yola çıkan çocuklar karlı dağların donduran soğuklarında günler süren uzun yürüyüşlerine başlar.
Ama bu büyük yolculuk 120 çocuk için hiç de kolay olmayacak, tam bir ölüm-kalım harbi şekline dönüşenecektir.
BİR ABLA...
Ömrü harp meydanlarında geçmiş bir ailenin tek kızı...
’93 Harbi gazisi kahraman bir albayın torunu...
Van lisesinde öğretmen fedakar bir babanın kızı...
Balkan Harbi’nde şehit düşmüş bir subayın kızkardeşi...
1. Dünya harbi’nin yiğit subaylarından birinin nişanlısı.. sevdalısı..
120 kahramandan birinin ablası...
Süleyman Teğmen
Cansel Elçin
BİR SUBAY...
Gözünü harp meydanlarında açmış bir genç kahraman..
Trablus Harbi’nin, Balkan Harbi’nin yiğit cengaveri...
Senelerdir yolunu gözleyen sevdalısına kavuşamadan Kafkas Cephesi’ne koşmuş fedakar bir subay...
120 Kahramana ağabeylik yapmış bir dost...
Sermet Bey
Burak Sergen
BİR BABA...
Ferit’in babası; 120 genç kahramanın en önde gelenlerinden, melekgönüllü, iyilik abidesi “Şişko” Ferit’in...
Hayatını ticarete adamış, gözü menfaatinden başka bir şey görmeyen paragöz tüccar..
Ama günü geldiğinde; o hiç beğenmediği oğlunun verdiği dersle hayatı anlayan bir baba...
Cemal Öğretmen
Emin Olcay
BİR ÖĞRETMEN...Şehit babası.. fedakar bir baba...
Ömrünü, aralarında kendi oğlu da bulunan Vanlı gençlere adamış fedakar bir öğretmen...
Çocuklarını yarınlara hazırlarken onların yarınlarının olmadığına şahit olmuş bir baba..
Mehmet
Oytun Öztamur
BİR GENÇ KAHRAMAN...
120 genç kahramanın en önde geleni...
Onları bir araya getiren, karlı dağlarda onlara liderlik yapan hayatının baharında bir dev adam...
Genç ömrünü memleketine adamış kahraman bir kardeş...
Kamil Paşa
Demir Karahan
BİR KOMUTAN...
Van Tümen Komutanı... Ömrünü subaylarını ve askerlerini eğitmek kadar Vanlı cocukların yetişmesine, gençleri hayata hazırlamaya adamış gerçek bir paşa... Gerçek bir ağabey...
Gerçektn izlediğim en muhteşem filmelrden biri. Her sahnesi duygu yüklü...:img-cray: Gerçekten her Türk gencinin izlemesi gereken bir film bence :good:
cansel_cansel 25-05-08, 20:34 tarihimiz...Cansel Elçin...müthiş karizması...harika oyunculuğu...müthiş replikler...doyumsuz efektler...ve 1000 kere izlenmeye layık bir film...120...
eymen_gonca 27-05-08, 12:36 http://img185.imageshack.us/img185/7402/71697596zj6.jpg
+
http://img167.imageshack.us/img167/6707/71028787vx1.jpg
edaaydemir 27-05-08, 18:06 bende bu filmi izleme fırsatı bulmuştum sinemada aman aman bir yapım değil hatta kimi sahneler komikdi bile amma fakat ve lakin nasıl etkili bir seneryo ve oyunculuklarla bezeliydi gerçekden izlemeden bilinmez 12 yaşındakiş oğlumu götürdüm ve çıktığımda o kadar ağlamışımki gömleğimin ıslandığını farkettim.ve bu film insanın kendine şu soruyu sormakdan alıkoyamıyor acaba bende aynı fedakarlığı yapabilirmiydim yanımdaki 12 yaşındaki oğlumu gözbebeğimi ölüme gönderebilirmiydim.....
ilovekrmcm 01-06-08, 03:48 bu vatanin kolay kazanilmadiginin guzel bir ornegi daha!
120 cok agir konular islenmis ve bu vatani nasil fedakarliklarla
yoktan var ettigimizin kanatidir!
Umarim boyle bir cok anlamli filmler cekilirde gunumuzdeki
bu emanetin degerini ve zorluklari unutanlara hatirlatici olur!
KeLeßeğim Naz 01-06-08, 06:06 Bitene kadar ağladığım tek sinema filmi...
Gerçekten çok başarılı bir yapım içinde Özge'min olduğu hangi yapım başarısızki?:img-wink:
adanali esmer 04-06-08, 16:29 merhabalar,
ben dün 120 ye gittim sonunda !!
cok müthis bi film ama anliyamadigim sey özge özberkle cansel elcinin pek rolü yok. Yani varda, basrol olmalarina gerek yoktu bence.. Burak sergen ile orada oyniyan 120 cocuk basroldü bence..
Süleymanin az görünmesine pek sevinemedim dogrusu. öylece orada vurulmasi falan cok umutsuz bir film..
ilk agladigim /duygusal olan yer benim icin süleyman ile münirenin vedalasmasiydi ayrica sisko feritin babasi ile amcasinin kavgasindan sonraki sahneler yani babasinin burak sergenin aglamasi falan.. gercekten cok dokundu bana..
Film düsündügümdende erken bitti yani kisaydi.. Cocuklarin o yolda yürümesi ermenilerin gelip onlari basmasi..
Mustafanin ani ölümü.. neden öldügünüde anlamadim simsek cakti kapiyi kapatti ve yatarken gözü acik gitti..
ayrica münirenin onlarla birlikte gidecegini düsünmüstüm yada onlari o firtinanin icinde yardim eder diye düsünmüstüm ama diger analar gibi oda kardesini kardeslerini bekledi..
Mehmet cok yigitti gercekten cok güzel oynadi rolünü.. Feritte öyle ve tabi diger cocuklar.. Kinali Karin aliside oradaydi cok sevindim onu görünce büyümüs :D
sou cok etkiliydi.. Cocuklar donmus bir halde musa efendiyi birakmis 80 kardeslerini birakmis askerlerini birakmis süleyman abilerini birakmis ginede yola koyulmuslardi.. birinin ayagi kan icinde digeri digerini omzuna almis donmus halde gelmeleri müthisti ne güzel cekmisler.. Ben filmi seyrederken dayim aklima geldi.. oda karda dondugu icin vefat etti ve ayagi sogktan kanamaya baslamis diye duymustum.. o yüzden daha cok onu düsündüm..
Münirenin Mehmetini aramasi, mehmet öldükten sonra sirtinda tasidigi sirtlarinin oldugu bezi acmasi ve süleymanin öldügünü anlamasida cok güzeldi..
Münire... süleymanini yillarca bekliyen..
Münire... Iki kardesinide topraga veren abla.
1914 de Harb yüzünden Cephaneye Cephe götürmek icin yola düsün 120 Vanli erkek cocuklar.. 1915 de sadece 40 cocuk olarak geri dönerler.. ama geride 22 cocuk kalir 18 i günlerce yatakta yasamaya iglesmeye calisir yalniz onlarda ölür geriye 22 cocuk kalir..
120 cocuktan sadece 22... Vatan icin o Sogukta 120 cocugumuz can vermistir.. Vatan Sagolsun.. Hepimizin Basi sagolsun !!
ya bu film anlatılmaz izlenir
şahane yaaaa
özellikle süleymanın vurulduğu sahne:img-cray:
ozge yeşim 16-06-08, 11:07 Filmde etkilendiğim birçok öğe vardı.Öncelikle konusu,harikaydı.Özge Özberk çok iyi bir seçim.Tarih filmlerine tek yakışan yüz bence.Harika onamış.Cansel Elçin'i sevmesem de onu da beğendim bu filmde.Müzikleri çok etkileyiciydi.Güzel bir film.
bu film kacmaz!!!!!!
işelenen konu baslı basına bir duygu seliydi zaten kucuk cocuklar onlardan beklelnen fedakarlıklar....
evet ozge cokk ii bir secimdi gercektende...tam onluk roller diyebilirm:)
her karesinde agla dur:(
yanlız film doguda geiyodu ve cogu kimsede şive yoktu!!
ve canselin olumu olmamıstı
canselin olumunu duyan ozgenein bagrmmak için agzını kapaması işet o donemin kulturunu yanstması benim çok hosuma giden bir ayrıntıdı
izlemeeyn galmasın..
Benden :img-wink:
http://img519.imageshack.us/img519/4716/1201ju4.gif (http://imageshack.us) http://img519.imageshack.us/img519/964/1202nz7.gif (http://imageshack.us) http://img519.imageshack.us/img519/4305/1203ls9.gif (http://imageshack.us) http://img519.imageshack.us/img519/5070/1204qo5.gif (http://imageshack.us) http://img158.imageshack.us/img158/8826/1205rw1.gif (http://imageshack.us)
Her Türkün kesinlikle izlemesi gerek!
MUHTEŞEM!!!
Çok duygulanarak,ağlayarak izlediğim bir film...
Tek kelimeyle izlenesi bir film
İzlerken hıçkırıklara boğulup ağlıyo insan, o günleri hatırlıyo, yapılanları, bide bugnlere bakıyor tabii:icon_sorr
Tarihi filmleri hep sevmişimdir ama bu filmin etkisi hep farklı olucaktır,burada bir grup gençin fedakarlıkları anlatlıyor,konusu,oyuncularıyla tam oturmuş bir film ve müzikleriyle de olağanüstü bağdaşmış,kesinlikle bu film izlenmeli ve geriye bakıp dersler çıkarmalıyız tarihimizden...
15 Şubat 2008’de gösterime giren ve 1 milyondan fazla seyirci tarafından izlenerek “2008 Yılının En Çok izlenen İkinci Filmi” olan “120”, 30 Ağustos Zafer Haftası nedeniyle, 29 Ağustos 2008 Cuma günü Türkiye genelinde yeniden gösterime giriyor.
Kafkas Cephesi’nde önemli gelişmelerin yaşanmakta olduğu bugünlerde, hüzünlü bir Kafkas Cephesi destanını anlatan “120” filmi, 1914 yılı 1. Dünya Harbi’nde Ruslar’ın Erzurum istikametinde taarruza geçmesi sonucunda; cephanesi biten bir jandarma tümenine, sırtlarında cephane yetiştirmeye çabalayan Vanlı çocukları konu alıyor. Yaşları 12 – 17 arasındaki 120 kahraman gencin yaşadığı gerçek ölüm – kalım savaşını beyaz perdeye yansıtan filmin öncelikli amacı, özellikle gençlere tarihimizde yaşanan gerçek bir kahramanlık destanını aktararak sahip oldukları tarih bilincini arttırmak ve tarihimizi öğrenme arzularını teşvik etmek.
Hikayesi 3 farklı mevsimde geçen “120” filminin çekimleri, Van ve Safranbolu’nun dağları da dahil olmak üzere aralıklarla 4 ay sürdü, filmin bütün aşamalarında 250 kişilik bir ekip çalıştı. Yaklaşık 3 milyon dolar bütçeli filmde 100’lerce öğrenci, 2000’e yakın figüran ve develer başta olmak üzere birçok taşıma hayvanı rol aldı.
“SARIKAMIŞ HARBİ GÜNLERİNDE, KARLARA YAZILMIŞ GERÇEK BİR DESTAN”ı anlatan “120”nin yapımcılığı, müzikleri ve senaryosu Özhan EREN’e, yönetmenliği Murat SARAÇOĞLU ile yine Özhan EREN’e ait. Filmin oyuncu kadrosunu ise Özge ÖZBERK, Burak SERGEN, Cansel ELÇİN, Emin OLCAY, Demir KARAHAN ve Ahmet UZ oluşturuyor. 29 Ağustos 2008 Cuma günü Türkiye genelinde yeniden gösterime girecek olan filmin süresi 115 dakika…
“120” Türkiye’nin yanı sıra; Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda, İsviçre ve Avustralya’da da izlendi ve büyük beğeni topladı.
Bunların Kbsi yüksek olduğu için bu sitede kullanılamıyor ama yinede eklemek istedim :img-wink:
http://i304.photobucket.com/albums/nn176/NiliWerda/ALBUM%201/03hv7ih9ot2.gif http://i304.photobucket.com/albums/nn176/NiliWerda/ALBUM%201/03hv7ih9ot2k.gif http://i304.photobucket.com/albums/nn176/NiliWerda/ALBUM%201/Untitled-2-2.gif
http://i304.photobucket.com/albums/nn176/NiliWerda/ALBUM%201/Untitled-3-2.gif http://i304.photobucket.com/albums/nn176/NiliWerda/ALBUM%201/Untitled-5.gif http://i304.photobucket.com/albums/nn176/NiliWerda/ALBUM%201/Untitled-5u.gif
30 Ağustos Şerefine 120
15 Şubat 2008'de gösterime giren ve 1 milyondan fazla seyirci tarafından izlenerek "2008 Yılının En Çok izlenen İkinci Filmi" olan 120, 30 Ağustos Zafer Haftası nedeniyle, 29 Ağustos 2008 Cuma günü Türkiye genelinde yeniden gösterime giriyor.
Kafkas Cephesi'nde önemli gelişmelerin yaşanmakta olduğu bugünlerde, hüzünlü bir Kafkas Cephesi destanını anlatan 120 filmi, 1914 yılı 1. Dünya Savaşı'nda Ruslar'ın Erzurum istikametinde taarruza geçmesi sonucunda; cephanesi biten bir jandarma tümenine, sırtlarında cephane yetiştirmeye çabalayan Vanlı çocukları konu alıyor.
filmgentr
Bu habere sevindim.Vizyona girdiğinde izleyememiştim. Çokta merak ediyorum. İzlerim mutlaka.
|