Tüm Versiyonu Göster : Hakkını Helal Et (STV)

latifenaz
20-09-07, 19:04
Samanyolu'nun yeni sezon dizilerinden 'Hakkını Helal Et' seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Çekimlerine geçtiğimiz günlerde başlanan dizinin başrolünde Mürşit Bağ oynuyor.

'Hakkını Helal Et'te, son işinde yakayı ele veren ve hapishaneye düşen Murat isimli hırsızın, tövbe kapısını araladıktan sonra değişen hayatı konu ediliyor. Murat, geçmişte yaptıklarından pişman olmuştur. Üzerindeki kul haklarından kurtulmak isteyen eski hırsız, daha önce kötülükte bulunduğu insanlardan helallik istemek için kolları sıvar. Her bölümde farklı bir maceranın yaşanacağı dizinin oyuncu kadrosunda Necla Nazır ve Nusret Çetinel gibi önemli isimler yer alırken projenin yönetmenliğini ise İsmail Güneş yapıyor. Müziklerine ünlü besteci ve yorumcu Erhan Güleryüz'ün imza attığı 'Hakkını Helal Et', yeni sezon dizileri arasında farklı formatıyla dikkat çekeceğe benziyor.

mxrxt
23-09-07, 17:43
Evet bende diziyi aradim göremedim yeni baslik yollamistim simdi senin actigini farkettim ama artik benimki sana eklenir ben bu dizinin konusunu begendim güzel bir dizi olacak gibi yayin tarihini sabirsizlikla bekliyorum...

||SeDeF||
05-10-07, 16:44
güzel bi dizi olacağını sanıyorum..zaten stv'nin bu güne kadar yaptığı bütün diziler farklı formatıyla ilgi cekiyor bununda onlardan biri olacağını umut ediyorum..dizinin konusu gercekten güzel.dizinin başlıyacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.....

mxrxt
05-10-07, 17:14
bende bu diziyi sabirsizlikla bekliyorum konusu güzel ve biraz olsun böyle dizilere ihtiyacim var birde dizinin basrol oyuncusunu animsamaiz icin eklemek istedim...
http://img208.imageshack.us/img208/2752/4506wt1.jpg (http://imageshack.us)

cakiroglu
07-10-07, 09:45
Evet Arkadaslar dizinin fragmani STV ekranlarinda dönmeye basladi... Bayramda sonra izleyicile bulusacak... güclü bir oyuncu kadrosu ule karsimizda olacak...

Y

~*~NaR-ı GüL~*~
09-10-07, 14:00
Evet Arkadaslar dizinin fragmani STV ekranlarinda dönmeye basladi... Bayramda sonra izleyicile bulusacak... güclü bir oyuncu kadrosu ule karsimizda olacak...

Y

Evet sayin cakiroglu bende dün aksam fragmani gördüm....güzel bir diziye benziyor....basroldede mürsit bag, necla nazir var...bide nusret cetineli gördüm...bi komiseri canlandiracak sanirim...merakla bekliyoruz...:img-yes:

cakiroglu
10-10-07, 00:13
Bu hırsızı seveceksiniz!

http://medya.zaman.com.tr/2007/10/10/tv.jpg

Samanyolu TV'de bayramdan sonra ilginç bir dizi başlıyor. Yönetmenliğini İsmail Güneş'in yaptığı, Necla Nazır ve Mürşit Bağ'ın rol aldığı dizi, çok canlar yakmış bir hırsızın, yıllar sonra pişman olup helallik istemesini konu alıyor.

Çok değer verdiğiniz bir eşyanızın çalındığını düşünün. Yeni aldınız, daha hiç kullanmadınız ya da gözünüzden esirgiyordunuz.

Ama artık yok! Yıllar ya da aylar sonra biri çıkıp geliyor ve 'Ben almıştım, özür dilerim, hakkınızı helal edin' diyor. 'Böyle şey olur mu?' demeyin. Bayramdan sonra Samanyolu'nda salı günleri izleyiciyle buluşacak 'Hakkını Helal Et' adlı dizinin konusu tam da bu. Dizinin senaryosu, zamanında kul hakkı yemiş bir hırsızın kendini aklama mücadelesi üzerine kurulmuş. Her şeye tövbe etse de yaptığı hırsızlıkların cennete girmesini engelleyeceğini düşünen bir hırsız bu... Tabii ki bu yolda yalnız değil. Ona en büyük destek 'Melek Anne'den geliyor. Dizide anneyi, beş yıla yakındır ekrandan uzak kalan Necla Nazır oynuyor. Mürşit Bağ'ın (Murat) üçkâğıtçı hırsız karakterini canlandırdığı 'Hakkını Helal Et'i; 'Gündoğmadan', 'The İmam' ve 'Gülün Bittiği Yer' gibi sinema filmleriyle adını duyuran İsmail Güneş yönetiyor. 'Hakkını Helal Et'in Üsküdar'daki setinde görüştüğümüz Necla Nazır, 'Anneliği sevmeye başladım.' diyor. 'Melek Anne' rolü o kadar uymuş ki anlata anlata bitiremiyor rolünü. Anneliği sevmesi de yıllar önce yine Samanyolu'nda 'Sevgi Anne'yi oynamasından geliyor. Bu diziden önce pek çok projeden teklif almış; ama kendisine uymadığı gerekçesiyle reddetmiş. 'Melek Anne'yi anlatırken adeta gözlerinin içi parlıyor: "Bana uyduğu için kabul ettim. Her anlamıyla uygun; görüntüsüyle, Allah'a olan inancıyla, dualarıyla, sevgisiyle, dürüstlüğüyle..." Dizide oynadığı rolü, "Zaten oğlumun kendi içinde bir temizliği var. Annesinin duasını alıyor. Annesi hep onun arkasında." diyerek özetliyor.

Dizinin hayata geçirilmesinde toplumdaki kaybolan değerlerin etkisi büyük. Çoğu zaman geri plana atılan sevi, saygı ve kul hakkına riayet, dizi sayesinde yeniden yeşertilmeye çalışılıyor. Yönetmen İsmail Güneş, insanların özellikle kul hakkı konusunda daha hassas davranmaları için 'Hakkını Helal Et'in çok önemli bir proje olduğunu söylüyor. Dizide hırsız rolünü oynayan Mürşit Bağ ise, "Yıllardır pek çok dizide rol aldım. Ama ne yalan söyleyeyim mutlu değildim. Bu dönemde böyle bir rol teklifi geldi. Okudum ve çok sevdim. Oyuncu, bir amaca hizmet etmeli. Bu projeyle çok güzel bir amaca hizmet ettiğime inanıyorum. Bu yüzden mutluyum." diyor.

Güneş: Büyük kamera bizi gözetliyor

Yönetmen İsmail Güneş, dizinin senaryosunun, kendisinin tanık olduğu bir olayla benzeştiğini söylüyor: "13-14 yaşlarında ayakkabı atölyesinde çalışan bir çocuk, 40 yılda biriktirilemeyecek miktarda para bulur ve polise teslim eder. Komiser 'Kimse görmedi, neden getirdin?' dediğinde, 'Kimse görmedi; ama Allah gördü.' der. Çocuktaki Allah korkusu beni çok etkilemişti. Bu projede de bunu gördüm. Unutmayalım ki; büyük kamera bizi her zaman ve her yerde gözetliyor."
Yusuf Bülbül

cakiroglu
10-10-07, 09:26
Evet cok farkli bir proje... Yine STV farkli bir yapimla cikiyor insanlarin karsina... yakinda bir sürü kopyasini görürüz inseallah...

cakiroglu
11-10-07, 09:12
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=494

Burda diziyle alakali tanitici bir videomuz mevcuttur... bekliyoruz efendim...

cakiroglu
12-10-07, 13:07
Bayramla Bayramlaşan Zaman

Günler geçti yine teker teker,
Kum taneleri gibi birer birer,
Anlamlandırdıklarımız vardı içinde...

Heyecanlıydık bugün, çalacaktı kapımız,
Aylardır beklediğimiz misafire buyur diyecektik,
Bayramla yeniden kucaklaşıp, hasret giderecektik...

Dilek ve temennisi ile Nice Bayramlara arkadaşlar...

"Hakkini Helal Et" diyecek mürsit Bag dizide.... acaba biz hatalarimiz karsinda tanidiklarimiza arkadaslarimiza rahatlikla diyebiliyormuyuz... Günahlarimizin kusurlarimiz acaba ne kadar farkindayiz.... Cevremizdaki insanlarin haklarindan ne kadar haberdariz... sokataki kediden, bahcedeki cicekgin hakkindan ne kadar haberdariz... acaba onalara karsi yaptiklarimizdan dolayi hakkini helal et diyebiliyormuyuz... iste bu bayram buna vesile olsa gerek... Arkadaslar varsa hakkim sizde... hakkinizi helal edin...

Dizi oyuncu ve calisanlarininda bayramani tebrik ediyoruz efendim...

_Leyla_
17-10-07, 14:44
güzel diziye benziyor, nezaman baslicakk???

cakiroglu
17-10-07, 15:04
güzel diziye benziyor, nezaman baslicakk???

Stv den aldigimiz bilgilere göre Cumartesi aksami saat 19:50 de basliyor... Ancak yayin akisina bir degisikli olmazsa tabi... bekliyoruz... orjinal ve farkli bir yapim olacak inseallah...

cakiroglu
18-10-07, 22:28
HAKKINI HELAL ET ***YENİ***

Tövbe kapısını araladı, yepyeni bir hayata başladı.

Başrollerini Mürşit Bağ ve Necla Nazır’ın paylaştıkları Hakkını Helal Et, ilk bölümüyle seyircinin karşısına çıkıyor. Dizide son işinde yakayı ele veren ve hapishaneye düşen Murat isimli bir hırsızın, tövbe kapısını araladıktan sonra değişen hayatı konu ediliyor. Hakkını Helal Et’in ilk bölüm konusu şöyle: Hayata hep serseri tarafından bakan Murat, hırsızlık, dolandırıcılık ve daha bir sürü kirli işle hayatını sürdürmektedir. Son hırsızlığında yakayı ele veren Murat, hapishanede geçirdiği iki yılın ardından yepyeni bir insan olmaya karar verir. Geçmişte işlediği günahlardan pişman olan ve üzerindeki kul haklarından kurtulmak isteyen eski hırsız, daha önce kötülükte bulunduğu insanlardan helallik istemek için harekete geçer. Fakat bu nasıl mümkün olacaktır? Murat, hakkına girdiği onca insanı tek tek nasıl bulacaktır? Hatalarını telafi etmeye çalışan Murat’ı her bölüm zorlu bir macera beklerken insanların hakkına girmenin büyük sorumluluğu da bizzat yaşanarak öğrenilecektir. Dizinin yönetmenliğini İsmail Güneş yaparken müziklerde ise Erhan Güleryüz’ün imzası bulunuyor.

Yapımcı
Melih Sezgin
Yönetmen
İsmail Güneş
Oyuncular
Mürşit Bağ , Necla Nazır, Nusret Çetinel
Yayın Günü ve Saati
20 Ekim Cumartesi 19:50

cakiroglu
18-10-07, 22:31
http://img222.imageshack.us/img222/8712/hakkinihelaletposterew0.jpg

~*~NaR-ı GüL~*~
20-10-07, 19:59
Diziyi izledim...cok hosuma gitti...üzerinde kul hakkiyla yasamanin ne kadar zor birsey oldugunu gördük...gercekten insan düsününce "acaba benim üzerimde ne kadar kul hakki var" diyor kendine...sahsen ben hayatim boyunca kimsenin hakkina girmemeye calistim elbetteki insaniz cok hatamiz olmustur ama hirsizlik gibi cana kast gibi günahlarim olmadi cok sükür...
------------------------------

Dizinin icerigi cok güzel...oyuncularda cok iyi secilmis...
------------------------------

Necla Nazir (Melek Hanim): Uzun bir aradan sonra ekranlara geri döndü...sevgidolu, oglunun üzerine titreyen anne karakterini oynuyor...murati bu yolda yalniz birakmayacak ve herzaman ona destek olacaktir...

Mürsit Bag (Murat): Oyunculugunu cok begendim...özellikle mürsit bag muratin yasadigi pismanligi ve vicdan azabini cok güzel yansitti bizlere...aglarken cok dogal bir hali vardi...

Murat'in eski karisi: Paraya tapan tipik gözü havalarda olan kadinlardan...murata karsi sergiledigi tavirlardanda anlasilacagi gibi biraz psikopat da diyebiliriz...

Nusret Cetinel (Asim Komiser): Asim komisere bittim :D sinirli ama komik bi tarafi var muratla annesi sikayete geldiginde ki hal ve tavirlari ve sözleri tebessüm ettirdi :D "hirsiz hirsizdan sikayetci oluyor öyle mi!" :D

Fakat hosuma gitmeyen biseyi paylasmak istiyorum...oda nusret cetinelin sesinin dublaj olmasi...ben onun kendi sesini kullanacagindan yüzde yüz emindim ama kötü bir sürprizle karsilastim diyebilirim.

Hangi nedenden dolayi dublaj kullaniyor bilmiyorum ama nusret cetinel gibi bir seslendirme ustasinin kendi sesini kullanmamasi beni cok sasirtti...bence cok etkileyici ses tonu var, bu yüzden ki bir cok yabanci filmde hollywood aktörlerinin seslendirmesini yapiyor ama nedense bu dizide dublaj kullanilmis, umarim ileriki bölümlerde kendi sesiyle cikar karsimiza...
----------------------------------

Bazi sahneler komikti...asim komiserin oldugu sahneler mesela...murati gördügünde yüzünde: "yine mi bu herif yaaaa" gibisinden bi ifade vardi sanki...:D bide muratin "agir abi" dedikleri arkadaslarinin konusma tarzi...

Murat bi adama feriti sorar adamin cevabi "manyakmisin sen ya ferit iceride!" murat: hayir kacmis adam: "Salaga bak!!yediginin iki katini yatacak simdi!" :D:D

Ancak bazi sahnelerde gercekten etkileyiciydi: Muratin babasinin cenaze namazi...ya bazilarina belki garip gelicek ama imam efendi: "hakkinizi helal ediyormusunuz?" diye sorunca cemaatin sesini cikarmamasi trajikomikti gercekten...öyle ya hep görürüz televizyonlarda "hakkinizi helal ediyomusunuz?" diye sorar imam efendi cemaat de "helal olsun, helal olsun, helal olsun" der...ama burda durum cok farkliydi...yani merhum o kadar cok ah almis o insanlarin hakkina öyle bir girmis ki millet hakkini helal etmekten kacindi...sonra muratin kendini tabutta görmesi, daha sonra cehennemde görmesi...babasinin cayi cayir yanarken feryat figan etmesi...insanin ici ürperiyor...
--------------------------------

Bu arada muratin camideki odaya girerken kimsenin ona dogru bakmamasi ve yarasini farketmemesi ise garipti bence...hani insan bi bakar kim geliyo falan diye...baktigindada görmesi lazim o yarayi yani...ne biliyim...:icon_whis

Son sahnede cok dokunakliydi bence...murat kucaginda feritin oglu...feritin "hakkini helal et ne demek amca?" diye sormasi orda muratin verdigi cevap su anda aklimda degil ama o cevap camideki odada duvarda asili olan bir cümleydi...cok anlamli bir cümleydi...:img-yes:

Sonuc itibariyle güzel bir dizi...ibret alinmasi gereken bir yapim...yeni bölümü merakla bekliyorum...

bette
21-10-07, 09:35
Dün gece seyrettim hemen hemen tamamını..

Kul hakkı hakkında çok güzel vurgulamalar yapıldı.

Beğendiğimi söyliyebilirim...

Ama keşke Nusret Çetinel kendi sesini kullansaydı..

||SeDeF||
21-10-07, 09:55
uzun zamandır bu dizinin başlamasını bekliyordum beklediğime değdi.
bu diziyi cok sevdim konusu çok güzel işlenmeye başladı.Necla Nazır ve Mürşit Bağ profesyonel oyuncular rollerininde hakkını veriyolar.İlk bölümden herşey gayet güzeldi seyretmeye devam edicem......

çeşm-inaz
21-10-07, 11:04
Dün gece seyrettim hemen hemen tamamını..

Kul hakkı hakkında çok güzel vurgulamalar yapıldı.

Beğendiğimi söyliyebilirim...

Ama keşke Nusret Çetinel kendi sesini kullansaydı..

BİSMİLLAH,her hayrın başıdır.biz dahi başta ona başlarız.:good:bu güzel vecizeyi kullandım.çünkü;akşam bir bismillahirrahmanirrahim denildiğinde kapıların nasılda ardına kadar açıldığını gördük.dizi çok güzeldi.kul hakkına dair,müthiş vurgular vardı.bette'cim,nusret çetinel'in sesi,konusunda bende seninle aynı fikirdeyim.akşam bende dedim.keşke,kendi sesini kullansaymış diye.necla nazır'ı özlemiştik.kendisini tekrar stv ekranlarında görmek bizi mutlu etti.:happy0064erhan güleryüz'e de ayrıca teşekkürler.dizinin müziği,şarkıdaki sözler muazzam.:good::happy0064

_BeRFiN_
21-10-07, 11:25
dün akşam izledik annmle zaten başlasada izlesek güzel bi diziye benziyor diye beklediğimiz bir diziydi izlememizdeki ilk etken mihrali (yani mürşit bağ)nin dizide yer alması olsada artık hiç bir bölümünü kaçırmadan izleyecegimiz diziler arasında yerini çoktan aldı....
Güzel konulara değildiler muratın rüyaları sahneleri güzeldi kul hakkını yemenin çok günah olduğu konusunda durmaları ayrı bir güzeldi bazı şer gibi görünen olayların aslında hayıra vesile olabileceğini vurgulamarıda çok hoştu
dizi genel itibarıyla güzeldi oyunculuklarda öyle
dizi müziği ayrı br güzeldi erhan güleryüzün yüregine sağlık çok güzel okumuş şarkıyı....

bette
21-10-07, 12:25
BİSMİLLAH,her hayrın başıdır.biz dahi başta ona başlarız.:good:bu güzel vecizeyi kullandım.çünkü;akşam bir bismillahirrahmanirrahim denildiğinde kapıların nasılda ardına kadar açıldığını gördük.dizi çok güzeldi.kul hakkına dair,müthiş vurgular vardı.bette'cim,nusret çetinel'in sesi,konusunda bende seninle aynı fikirdeyim.akşam bende dedim.keşke,kendi sesini kullansaymış diye.necla nazır'ı özlemiştik.kendisini tekrar stv ekranlarında görmek bizi mutlu etti.:happy0064erhan güleryüz'e de ayrıca teşekkürler.dizinin müziği,şarkıdaki sözler muazzam.:good::happy0064

Kesinlikle :img-yes:
----
Zaten Nusret Çetinel'in sesi oldukça oturaklı ve güzel..

Birde annesinin yaşı çok genç,yani o yaştaki bir adama göre..Daha yaşlı biri bulunabilirmiş.. :icon_whis Ama mühim şeyler değil.. :img-wink:

cakiroglu
21-10-07, 12:31
Kesinlikle :img-yes:
----
Zaten Nusret Çetinel'in sesi oldukça oturaklı ve güzel..

Birde annesinin yaşı çok genç,yani o yaştaki bir adama göre..Daha yaşlı biri bulunabilirmiş.. :icon_whis Ama mühim şeyler değil.. :img-wink:

18 HAKKINI HELAL ET [NET] STV 3 9

Totalde dizimizin aldigi reyting bu arkadaslar... Klasik STV reytinglerinden biri 8,5-10 arasina SIKISMIS bir oran... tanitimlaral bu dizilerin reytingleri biraz daha arttirlabilir... ancak ilk bölüm icin fenada sayilmaz...

bette
21-10-07, 12:32

Totalde dizimizin aldigi reyting bu arkadaslar... Klasik STV reytinglerinden biri 8,5-10 arasina SIKISMIS bir oran... tanitimlaral bu dizilerin reytingleri biraz daha arttirlabilir... ancak ilk bölüm icin fenada sayilmaz...

Bencede bu ilk bölüm için hiçte fena değil..

Önemli olan daha sonrasında yükselebilmesi..

~*~NaR-ı GüL~*~
21-10-07, 12:51

Ilk bölüm icin oldukca iyi bir reyting...ben yine 20 ve 30larin altinda bekliyodum ama sasirdim dogrusu...daha iyi olmasini dilegiyle...

cakiroglu
21-10-07, 15:49
hala daha 1. bölümü izleyemedim... yüklü olabilecegi bircok yere baktim... STV daha an sayfasinada yüklememis... sadece bekliyoruz bakalim... bir kac alinti izledim malum sitede... oldukca hosuma gitti... tema müzikleri icin erkan beyi tebrik etmek gerekiyor... ben 10 dakkalik kisimdan oldukca etkilendim...

~*~NaR-ı GüL~*~
21-10-07, 15:56
hala daha 1. bölümü izleyemedim... yüklü olabilecegi bircok yere baktim... STV daha an sayfasinada yüklememis... sadece bekliyoruz bakalim... bir kac alinti izledim malum sitede... oldukca hosuma gitti... tema müzikleri icin erkan beyi tebrik etmek gerekiyor... ben 10 dakkalik kisimdan oldukca etkilendim...

Evet maalesef daha stv sitesine yüklememis...sanirim yarin yüklerler...cok güzel bir dizi...sürekli takip etmeyi düsünüyorum...bide nusret cetinel insallah kendi sesini kullanir bundan sonra...dublaj ses hic gitmemis vallahi...müzik benimde hosuma gitti...erhan güleryüzü tebrik etmek lazim gercektende...

cakiroglu
23-10-07, 13:31
Sonunda Hakkini Helal Et dizisini izleyebildim... Öncelikle sunu ifade etmeliyim... Oyunculuk, senaryo, cekimler ve müzikler harika...

Bazi arkadaslar bartila bile bulabilir ancak... bir insanin hayatindaki dönüsümden bahsediyoruz... "Hele bir yagmur yagsa" dedigi her sahnede beklentileri anlamiyor insan... öyle tevafuklar zincirlaeri islemisler ki, yani hayran kalmamak elde degil... ve ensonda Murat in Ferite "Hakkini Helal Et" demesi ve Ferit in "helal olsun" dedikten sonra o hali sanki ben yasadim... Hadi helal olsun de diyordum icimden... vurgular cok güzel yapilmis... merve hemsirenin asim komserin kizi olmasi iyi bir ayrinti... murat ben ne kadar iyi insan degilim desede... mervenin onu iyi görmesi... hep hayir, daima hayir dileme...

Son olarak muratin annesi...oglu icin dua etmesi ona manen yol göstermesi...

Bu dizinin en orjinal sahnseside muratin kendini tabutta hissetmesi ve o sahnede empati yapip acep benim halim ne olacak demesi...

kisaca dizi yine beklentilerin üzerinde... bence hariak bir yapit olmus... Hakkinizi helal ediyormusunuz... oraya bari bunca yükle gitmeyelim degerli üyeler...

~*~NaR-ı GüL~*~
23-10-07, 14:28
Sonunda Hakkini Helal Et dizisini izleyebildim... Öncelikle sunu ifade etmeliyim... Oyunculuk, senaryo, cekimler ve müzikler harika...

Bazi arkadaslar bartila bile bulabilir ancak... bir insanin hayatindaki dönüsümden bahsediyoruz... "Hele bir yagmur yagsa" dedigi her sahnede beklentileri anlamiyor insan... öyle tevafuklar zincirlaeri islemisler ki, yani hayran kalmamak elde degil... ve ensonda Murat in Ferite "Hakkini Helal Et" demesi ve Ferit in "helal olsun" dedikten sonra o hali sanki ben yasadim... Hadi helal olsun de diyordum icimden... vurgular cok güzel yapilmis... merve hemsirenin asim komserin kizi olmasi iyi bir ayrinti... murat ben ne kadar iyi insan degilim desede... mervenin onu iyi görmesi... hep hayir, daima hayir dileme...

Son olarak muratin annesi...oglu icin dua etmesi ona manen yol göstermesi...

Bu dizinin en orjinal sahnseside muratin kendini tabutta hissetmesi ve o sahnede empati yapip acep benim halim ne olacak demesi...

kisaca dizi yine beklentilerin üzerinde... bence hariak bir yapit olmus... Hakkinizi helal ediyormusunuz... oraya bari bunca yükle gitmeyelim degerli üyeler...

Cok güzel yorumlamissiniz sayin cakiroglu...muratin kendini tabutta gördügü sahne gercekten cok etkileyiciydi...bide dua ederken: "nolur rahmetinden mahrum eyleme beni" demisti sanirim...o duanin akabinde yagmurun yagmasida cok hostu...:img-yes: mervenin asim komiserin kizi olmasi güzel de muratla mervenin yakinlasmasina acaba asi asim komiser ne dicek...cok sevinecegi kesin :D

Helal olsun sayin cakiroglu...sizde hakkinizi helal edin....

cakiroglu
23-10-07, 16:51
[/COLOR]mervenin asim komiserin kizi olmasi güzel de muratla mervenin yakinlasmasina acaba asi asim komiser ne dicek...cok sevinecegi kesin :D

Helal olsun sayin cakiroglu...sizde hakkinizi helal edin....

Öncelikle bizimde hakkimiz Helal olsun... dizinin en enstanteneli sahnesi... cok iyi kurgulanmis... bazi seylerin hicte kolay olmayacagini müjdeliyor bu... para düskünü eski bir es ve manevi halini anlayabilecek bir es adayi... bu ikilem bile dizinin altyapsinin ne kadar saglam oldugunu anlatmaya yetiyor... cok basit gibi görünün dizide cok grift iliskiler var...

Bu arada bazi arkadaslar Askerlerimizim muzafferiyeti icin 10,000 Fetih Suresi okuma seferberligi baslatmislar... organizayonun icine bizide kattilar... 1 aylik süre icerisinde Askerlerimiz icin ne kadar Fetih Suresi okuyabiliriz... Emaillerden kimlere ulasabiliriz bilemiyorum... ancak suan kadar emaillerime cok güzel cevaplar geldi... sizlerdende katilmak isteyenler olursa özelden mesaj atabilir...

çeşm-inaz
24-10-07, 09:01
[/COLOR]

Öncelikle bizimde hakkimiz Helal olsun... dizinin en enstanteneli sahnesi... cok iyi kurgulanmis... bazi seylerin hicte kolay olmayacagini müjdeliyor bu... para düskünü eski bir es ve manevi halini anlayabilecek bir es adayi... bu ikilem bile dizinin altyapsinin ne kadar saglam oldugunu anlatmaya yetiyor... cok basit gibi görünün dizide cok grift iliskiler var...

Bu arada bazi arkadaslar Askerlerimizim muzafferiyeti icin 10,000 Fetih Suresi okuma seferberligi baslatmislar... organizayonun icine bizide kattilar... 1 aylik süre icerisinde Askerlerimiz icin ne kadar Fetih Suresi okuyabiliriz... Emaillerden kimlere ulasabiliriz bilemiyorum... ancak suan kadar emaillerime cok güzel cevaplar geldi... sizlerdende katilmak isteyenler olursa özelden mesaj atabilir...

cakiroglu,eğer bir hakkım varsa bütün değerli üyelerimize helal olsun.ayrıca siz< değerli arkadaşlarım hakkınızı helal edin.Fetih Suresi inşallah askerlerimize manevi güç olarak dönecektir.haber verdiğiniz,bizide bu sevaba ortak olmaya davet ettiğiniz için çok teşekkürler.zaten bende cevşen okuyup bağışlıyorum.:img-yes:ayrıca kayıp askerlerimizede ayrı ayrı isimleriyle dua ediyorum.inşallah sağ salim şekilde ailerine kavuşurlar.dizi ile ilgili yorumum ise;murat'ın kendisini tabutta gördüğü sahneler çok etkileyiciydi.dizi bana sürükleyici geldi.erhan güleryüz, muhteşem bir beste yapmış.:good:

mxrxt
24-10-07, 11:21
dizinin ilk bölümünü bende kaciranlardanim aslinda merak ediyorum simdi samanyolunu takip ediyorum öyle tekrar bölümü icin sanirim tekrar bölümü olur nun disinda ratingler cok iyi sayilmaz ama STV icin bunun cok önemli oldugunu sanmiyorum..Bu diziyi izlemeden söylüyorum yalnis anlamayin ama sanirim bu sezon STV´nin dizisi Tek Türkiye olacak gibi ??

~*~NaR-ı GüL~*~
24-10-07, 13:04
[/COLOR]

Demin yeni bölümün fragmanini gördüm ama tümünü degil maalesef aklimda kaldigi kadariyla...muratin eski karisi murata iftira atiyodu sanirim murat: "sen ne diyosun be!" diye bagiriyordu muratin karisida sinsi sini gülüyodu...asim komiser murata: "hirsiz oldugunu söylesene, hapisten yeni ciktigini söylesene!" diyodu murat üzgün üzgün merveye bakiyodu mervede agliyordu...sonunda feritin oglu bayiliyodu...burnu kaniyodu...ilginc bir bölüm olacak gibi...

Bu arada sayin cakiroglu cok güzel bir organizasyon düsünülmüs...bende elimden geldigince sehitlerimizin ruhlari, bütün mehmetciklerimizin korunmasi ve kayip olan askerlerimizin sag salim kurtulmasi icin dualar ediyorum...bütün üye arkadaslardanda dualarini eksik etmemelerini rica ediyorum...

cakiroglu
24-10-07, 13:18
Demin yeni bölümün fragmanini gördüm ama tümünü degil maalesef aklimda kaldigi kadariyla...muratin eski karisi murata iftira atiyodu sanirim murat: "sen ne diyosun be!" diye bagiriyordu muratin karisida sinsi sini gülüyodu...asim komiser murata: "hirsiz oldugunu söylesene, hapisten yeni ciktigini söylesene!" diyodu murat üzgün üzgün merveye bakiyodu mervede agliyordu...sonunda feritin oglu bayiliyodu...burnu kaniyodu...ilginc bir bölüm olacak gibi...

Bu arada sayin cakiroglu cok güzel bir organizasyon düsünülmüs...bende elimden geldigince sehitlerimizin ruhlari, bütün mehmetciklerimizin korunmasi ve kayip olan askerlerimizin sag salim kurtulmasi icin dualar ediyorum...bütün üye arkadaslardanda dualarini eksik etmemelerini rica ediyorum...

Öncelikli olarak organizasyonu fikir babasina tesekkür etmek gerekiyor... su ana kadar 5000 adet fetih suresi dagitilmis... bu yöneyle manevi bir ipe sariliyoruz... bu konuyla alakali söyle bir email aldim...

“Sonunda adam akıllı bir teklif ve mantıklı bir kampanya düşünülmüş. Allah´ım inanamıyorum bana kaç gündür ne ilginç protesto mailleri geliyordu. Yok bir şey yapmadan 13'dk ayakta duracakmışızda, yok gece ışıkları söndürecekmişizde. Bunlar tabi şehidin ne demek olduğunu bilmedikleri için, kendileride boş insanlar oldukları için aynende böyle boş tekliflerde bulunuyorlardı. Allah razı olsun başlatanlardan ve Allah vatanımızı, milletimizi ve bütün müslümanları huzura kavuştursun inşallah amin.”

Rabbim askerimizin yardimcisi olsun... dualarimiz onlarla...

Gelelim Diziye... eve o sahneler zaten tanitim filmlerindede vardi... zannedersem merve ile murat yüzlesiyor... bu sahne cok orjinal olacak... birde murata emanet edilen ferit in oglu... ayrica muratin karisida cevirecegi firildaklarla muratin hayatini iyice zorlastiracak... cennet ucuz degil ve tabiki cehennem dahi lüzumsuz degil... kisa özeti olsa gerek...

cakiroglu
24-10-07, 13:45

Murat’ı bekleyen iki büyük sorun…

Tövbe kapısını araladıktan sonra yeni bir hayata başlayan ve üzerindeki kul haklarından kurtulması gerektiğini anlayan Murat’ı bu hafta iki önemli problem birden bekliyor. Efe’yi himayesine alan Murat, onu asla terk etmeyeceğine söz vermiştir. Fakat kanunen hamisi bulunmadığı için Efe’nin yetiştirme yurduna teslim edilmesi an meselesidir. Bu arada hayalle gerçek arasında karşılaştığı bir çocuk, Murat’ı helallik isteyeceği sürpriz isme götürecektir. Şimdi Murat, yıllar önce yaptığı kötülükle hayatını çaldığı bu isimden helallik isteyebilmek için her şeyi yoluna koymak zorundadır. Hemşire Merve’nin, eski hayatına ait gerçekleri öğrenmesiyse Murat için her şeyi daha da zorlaştırır. Murat, Efe’ye verdiği sözü tutabilecek midir? Yıllar sonra tekrar karşılaşacağı kişiden helallik alabilecek midir? Gerçekleri öğrenen Merve, Murat’a nasıl bir tepki gösterecektir?

Yapımcı
Melih Sezgin
Yönetmen
İsmail Güneş
Oyuncular
Yayın Günü ve Saati
27 Ekim Cumartesi 19:50

cakiroglu
24-10-07, 13:57
http://img20.imageshack.us/img20/2672/hhe1px2.png

http://img81.imageshack.us/img81/4519/hh21nq0.png

http://img81.imageshack.us/img81/5055/hh31bw5.png

http://img81.imageshack.us/img81/1340/hhe4vk3.png

~*~NaR-ı GüL~*~
24-10-07, 15:05
Öncelikli olarak organizasyonu fikir babasina tesekkür etmek gerekiyor... su ana kadar 5000 adet fetih suresi dagitilmis... bu yöneyle manevi bir ipe sariliyoruz... bu konuyla alakali söyle bir email aldim...

Rabbim askerimizin yardimcisi olsun... dualarimiz onlarla...

Bu güzel organizasyonda emege gecen herkese tesekkürler...duanizada ictenlikle "Amin" diyorum....ayrica özet ve resimler icinde tesekkürler sayin cakiroglu...

Gelelim Diziye... eve o sahneler zaten tanitim filmlerindede vardi... zannedersem merve ile murat yüzlesiyor... bu sahne cok orjinal olacak... birde murata emanet edilen ferit in oglu... ayrica muratin karisida cevirecegi firildaklarla muratin hayatini iyice zorlastiracak... cennet ucuz degil ve tabiki cehennem dahi lüzumsuz degil... kisa özeti olsa gerek...

Evet muratin karisi cok firildaklar cevirecek...calismalarina baslamis bile...muratin isi gercektende cok zor...ama feritin ogluna üzüldüm...Allah verede kötü bir hastaligi olmasa...:(

yosh
24-10-07, 17:29
birazını izledim filmin.çok güzelmiş.
müziğinede bayıldım.
muratın işi.çooook zor.....

»» DeeTje ««
24-10-07, 23:07
Diziyi simdi internetten izleyip yorumlarida okudum ve hemen yorum yapmak istedim sicagi sicagina...:P

Fragmanini izlemistim ve beni cok etkilemisti ve diziyi begenipde takip edecegime emindim zaten...bunlar benim suanki fikirlerim acikcasi ilerki bolumlerde fikrim degisebilir ama sanmiyorum...ama neyse gercek konuya doneyim... :)

Diziyi cok begendim... :good:
Oyuncularadegineyim ilk once...hepsi super cok iyi oynamislar...yapmacik oynamiyorlar ve bu beni sevindirdi...ne kadar yapmacik oynamazlarsa dizi o kadar iyi olur ve ben o kadar keyif alirim diziden...
oyunculari tebrik ediyorum...
Ayrica dizinin muzigide cok guzel...

Oncelikle Muratin ruyalari, guvercinin odaya girmesi, Muratin kendisini tabutun icinde hayal etmesi gibi bir cok sahne beni cok etkiledi... :img-yes:

Muratin eski karisina cok fena sinirim bozuldu...:icon_twis
O mahkemediki hali neydi oyle yaa...hakimin onunde saygisizca sakiz cignemesi benim migdemi bulandirdi acikcasi...kocasi orda ceza alicak onun dunya umrunda degil...uzulmuyorsan bile uzulur gibi yapar insan yaa...
Onuda yapmiyorsan ilk once su agzindaki sakizi cikarir bir hic olmazsa...
Murat bu kadindan cok cekicek kadin hic Muratin yakasini birakicak gibi degil..
COk sinir kadin ya utanmaz arlanmaz cinsinden ...:mad72::img-beee::icon_twis:hıh

OZetide simdi okudum...Cakiroglu ozet ve fotograflar icin tesekkurler bu arada...

Simdi bu hayalle karsilastigi cocukda kim olaki...baska bir sorum ise hayalle gercek arasi karsilasma nasil oluyor...bisi anlamadim ben bundan...:icon_whis
Eskilerden kimle karsi karsiya gelicek cok merak ettim ben yaa...
Efe cok tatli bir cocuk hele birinci fotografta Efe ile Murat cok tatlilar...
Ayrilmasinlar yaa Murat hemen birsey yapip Efeyi yanina alsin...:icon_sorr

Okul tatilde bende bu saatlere kadar uyanigim...bende bu saatte hic usenmeden yorum yapiyorum ya...gunduzler cuvalada girmedi ama...neyse herkese ii geceler efendim...Allaha emanet olun forum ahalisi...:img-yes:

_BeRFiN_
25-10-07, 22:02
http://www.imgloadtr.com/uploads/4aafa9df38.jpg

http://www.imgloadtr.com/uploads/413d39b944.jpg

http://www.imgloadtr.com/uploads/2b762aabd1.jpg

begenirsiniz umarım....

~*~NaR-ı GüL~*~
25-10-07, 23:43
Berfin yaptigin imzalar cok güzel ellerine saglik :good:

||SeDeF||
26-10-07, 11:10
Berfin çalışmaların çok güzel ellerine sağlık....

cumartesiyi iple çekiyorum yine güzel bi bölüm bizleri bekliyo

cakiroglu
26-10-07, 11:16
Cumartesi günü diziyi izleyemeyecegim... genelde bu diziyi cumartesi aksamlari izleyemeyecegim... toplantim oluyor haftalik ondan dolayi... ancak bu diziyi bir arkadas kaydedip malum siteye keleyebilse... STV yi sali gününe kadar beklemek zorunda kalmazdik... bundada vardir bir hayir diyelim...

bette
26-10-07, 11:21
begenirsiniz umarım....

Çalışmların çok güzel Berfin.. ;)

||SeDeF||
28-10-07, 16:34
dün akşam izledim diziyi
güzel bi bölümdü fakat kısa sürdü.....

~*~NaR-ı GüL~*~
28-10-07, 16:36
dün akşam izledim hakkını helal et'i
güzel bi bölümdü fakat kısa sürdü.....

Evet ya bende dün izledim yarisina yetistim ama 15 dakka ya sürdü ya sürmedi, bitti..anlayamadim bende....

Bu arada nusret cetinelin sesi hala dublaj buna bir care bulsunlar ya...kendi sesini kullansin...o ses ona hic gitmiyor....

_BeRFiN_
29-10-07, 11:57
dün yine güzel bir bölümdü bazı yerlerde mantık hataları hemen göze çarpsada genel itibariyle güzeldi muratın yani mürşitin performansını çok iyi buldum
umarım yeni resimler eklenirde çalışmalar yaparım

cakiroglu
29-10-07, 18:35
Evet ikinci bölümüde az önce izledim... Bu dizi cok farkli yahu... ben helal dileyince bitecek zannetim... olayli dolayli yoldan... yani tesirinden giderek ahmet abiden helallik almalari güzel olmus... kafes dövüsleri iyi düsünülmüs... bir boksörün saplanabilecegi bataklik...

ayrica muratin duvara yazdigi o isimler... yani... dizinin formati giderek oturuyor...

Muratin haniminin cekememesi ve yalanin muratin ayagina dolanmasi... hariakda bir final...

devam edecek...

cakiroglu
02-11-07, 10:14
Evlenmelerine engel oldu, sıra her şeyi telafi etmede...

Farklı formatıyla dikkati çeken Hakkını Helal Et, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Yıllarca kötü bir insan olarak yaşadıktan sonra üzerindeki kul haklarından kurtulmak isteyen Murat, bu hafta, çocukluk arkadaşlarından helallik istiyor. Hülya ve Recep’le aynı mahallede büyüyen Murat, geçmişte Recep’e yaşattıkları yüzünden evlenmek üzere olan iki gencin arasını açmıştır.

Birbirlerini çok seven Hülya ve Recep’in düğünü Murat’ın kötülükleri yüzünden yarıda kalmış, iki genç o günden sonra bir daha hiç görüşememiştir. Hülya’yı ve Recep’i bulmaya çalışan Murat, hatasını telafi etmek ister. Fakat Hülya da Recep de yıllar içinde çok değişmiştir. Üstelik Murat’a olan nefreti her geçen gün büyüyen Recep, onu ilk gördüğü yerde öldürmeye hazırlanmaktadır. Bu arada Murat’ın iyi bir insan olmak için mücadele verdiğini anlayan Merve, Efe konusunda ona yardım etmeye karar verir. Fakat Efe’yi geri almaya çok yaklaşan Murat, bir kez daha eski karısı Suna’nın oyununa gelecektir.

Yapımcı

Melih Sezgin

Yönetmen
İsmail Güneş
Oyuncular
Yayın Günü ve Saati
03 Kasım Cumartesi 19:50

||SeDeF||
03-11-07, 10:50
özet için teşekkürler cakıroğlu

resimlerde benden

http://img265.imageshack.us/img265/7778/ghhag2.jpg

http://img64.imageshack.us/img64/8712/klllyq2.jpg

http://img64.imageshack.us/img64/5462/nbghfa2.jpg

_Leyla_
03-11-07, 12:13
Dizideki kücük cocuga bayiliyorum yaa, cok tatlli masAllah:D
Fragmani za önce gördüm, güzel bölüme benziyo...

_BeRFiN_
04-11-07, 00:18
resim ve özet için teşekkürler

bugün yine güzel bir bölüm izledik haftalar ilerledikçe daha eksiksiz ve hatasızlaşmaya başlıyor dizi oyuncuların performanslarının dahada iyi olduğunu görebiliyoruz

izlediğim 3 bölüm içinde en begendiğim bölüm bu akşamki oldu bakalım haftaya muratı nasıl izliycez efe rolündeki çocuk çok sevimli ben bayılıyorum onun konuşmasına tavırlarına maşallah diyelimde nazar değmesin...:img-wink:

cakiroglu
05-11-07, 11:06
dizide bir ifade gecti... imam efendi... muratin babasinin cenaze töreninde söyledi... dediki Rabbimiz katina varinca affedilmeyen iki sey var dedi... biri ona sirk kosmak, digeri kul hakkiyla gelmek... bir düsünelim yani Allah Es kosmayla ayni kapiya cikan bir durumu STV dizilestirmis... bu yönüyle cok hassas bir dizi.. düsünenlerden ve bu tarz birseyi hayata gecirenlerden Allah Razi Olsun..

cakiroglu
05-11-07, 11:11
TOTAL
3 KASIM 2007 CUMARTESİ
S.NO PROGRAM ADI KAN. RT-TOTAL INDIVIDU SH-TOTAL INDIVIDU

21 HAKKINI HELAL ET [NET] STV 2,9 7,9

AB-BAROMETRE
3 KASIM 2007 CUMARTESİ
S.NO PROGRAM ADI KAN. RT-AB INDIVIDU SH-AB INDIVIDU

63 HAKKINI HELAL ET [NET] STV 1,1 3,2

Klasik bir STV reytingi olmus... yükselecektir bu oran inseallah...

cakiroglu
05-11-07, 17:29
harika bir ücüncü bölümdü... hele o hikayenin son kisimini tekrar anlatirmisin dedigi ve muratin arkadasi recep in yanina vardiginda sey... dediginde... anladim murat... helal olsun demesi ve... hülyaninda benimkide halal olsun dediginde... akan gözyaslari...

Efe icin üzülüyor insan... asim komser hayir yapiyorum derken... farkinda olmadan gönüller yiktigini... evet murat yaptiklarinin karsiligini aliyor... bunu kabul etmek gerekiyor... öyle herseyin kolay olmadigi dizide iyi vurgulaniyor... Allah a sükür dizide gecen bölümün özeti verilmedi.. cünkü anlamsiz olurdu... bagimisz bölümler oldugu icin...

muratin kendini tanitmasi iyi düsülmüs bir ayrinti... kisaca Kul Hakki mevzuu bu kadar iyi anlatilmazdi herhalde...

Sirk kosmaya es bir mesele icin... STV gösterdigi hassasiyete binlerce tesekkür...

cakiroglu
06-11-07, 10:31
bunu nedim hazar abi kosesinde yazmisti... gercek bir olayi dizilestiriyorlar... evet islenmis olabilir... ancak bu sefer göz yaslarimizi tutmayacagimiz bir program olacak...

Nedir gerçek?

Bir süre önce aldığım bir mail beni hem şaşırtmış hem de ciddi anlamda sarsmıştı. Genç okurlarımdan biri, suçlayıcı bir dille, gerçekleri yaz-a-madığımı ileri sürerek, popüler kanallardaki magazin programlarını, şovları eleştirmenin dünyanın en kolay şeyi olduğunu dile getirerek, 'sıkıyorsa Sır Kapısı programı hakkında eleştiri içeren yazı yazıp yazamayacağımı' soruyordu. Ona göre gerçekler daha farklı tepelerdeydi ve bunu yazacak cesaretten yoksunduk "biz"!
Üzüntü bir tarafa, insanın başını ellerinin arasına alıp sorası geliyor elbette: Peki nedir gerçek?

Hayatta önemli olduğunu düşündüğümüz ya da ölümüne abartıp, gece ve gündüzlerimizi harcadığımız şeyler gerçeğin ta kendisi midir?

Goethe'ye atfedilen bir cümle vardır. Şöyle der: 'Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyorlar!'

Sır Kapısı yahut Dünyası dizisi eleştiril-e-meyecek bir yapım mıdır? Elbette ki hayır... Başta tekniğinden, bütçesinden senaryosuna kadar bir dolu şeyi eleştirebilirsiniz. Hatta dizinin zaman zaman zararlı olabilecek kadar yanlışlıklar yaptığını ileri sürebilirsiniz. Bütün bunlar tartışılır, cevabı olanlar vardır, imkânsızlıklar nedeniyle mazeret bildirilenler ve elbette ki, yanlışları olabilir...

Ama ne olursa olsun, dizisinin özgün bir konsept olduğunu kabul etmeniz gerekecektir. Diğer kanalların taklidini yapmak için çok çırpındıklarını ve işin künhüne varamadıkları için tutturamadıklarını söylemek yanlış değildir...

Neden bu kadar uzun bir girizgah yaptım?

Aslında yaşadığımız her gün onlarca, yüzlerce benzeri vakıa yaşanmaktadır. Ki bizim kültürümüzde 'hikmet' denilen, Batılıların terminolojisinde olmayan bir kavram vardır.

Geçen hafta bir genç ile tanıştım. Henüz 30 yaşında... İsmi Bülent Karacan... Bülent'in özelliği hayatının yarısını, 15 yılını hırsızlıkla geçirmiş olması. Kiracıları olan bir dükkan ile başlayan hırsızlık serüveni başka şehirlere, daha farklı mecralara kayıyor. Bazen sokaklarda banklarda yatıp kalkıyor, başı belaya giriyor, oluşan sabıkasından dolayı toplum dışladıkça o yasadışı yaşamına devam ediyor...

Ve bir gece uykunun en derin yerinde ululardan bir ulu rüyasına giriyor. Hiç tanımadığı bir ihtiyar adam! 'Bediüzzaman' olduğunu bizzat rüyadaki yaşlı adamın kendi ağzından öğreniyor Bülent. Böyle birini tanımıyor elbette. Sabah ilk işi bir kitapçıya gidip bu isimde birinin olup olmadığını soruyor. Kitapçı Risaleleri gösterip, Bediüzzaman Hazretleri hakkında malumat veriyor biraz. Ve değişimi başlıyor Bülent'in.

Okudukça perde kalkıyor zihin gözünden, öğrendikçe açılıyor idraki. Ve bunun bir 'ödül' olduğunu kısa sürede kavrıyor. Okudukça değişiyor, değiştikçe daha net algılıyor gerçeği... Bizim Sır Kapısı'nda gördüğümüz tüm o kurguları bir anda gerçekleyen, hatta daha ileri, gerçek ötesine sıçrayan bir yaşanmışlık öyküsü çıkıyor karşımıza.

Bülent, aldığı bir karar ile hırsızlığı bırakıyor... Bununla da yetinmiyor, 15 yıl içinde hırsızlık yaptığı bütün yerleri tekrar ziyaret edip, çaldığı paraları yahut malların karşılığı olan parayı geri ödemeye başlıyor. Eşyaları çalınan insanlar şaşkınlıkla karşılıyorlar bu durumu. Düşünsenize bir gün birisi karşınıza dikiliyor ve 'Selamlar, ben sizin hırsızınızım. Yaklaşık 10 yıl önce evinizden çaldığım saatin karşılığı olan bu parayı alıp hakkınızı helal etmenizi istirham ediyorum' diyor.

Size bir şey söyleyeyim mi? İşte gerçeğin ta kendisi budur! Cumhurbaşkanlığı tartışmaları, medyanın sefalet ve rezilliğinden çok daha önemli buluyorum ben bunu. Üç günlük kıytırık dünya için giriştiğimiz amansız kavgayı çok aşan bir gerçek hem de!

Ve Sır Kapısı öykülerine dudak bükerek bakıp, küçümseyenler için okkalı bir şamar gibi duruyor Bülent Karacan... Hayatın hikmetine, gerçekliğin iç ürperten boyutuna dair güncel bir delil olarak... Şimdi yalanlar...

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/yazar.do?yazino=524459

cakiroglu
08-11-07, 22:51

Murat, bu hafta yaptığı ilk hırsızlığı telafi edecek.

Üzerindeki kul haklarından kurtulmak isteyen eski bir hırsızın hikayesinin anlatıldığı Hakkını Helal Et, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Başrollerini Mürşit Bağ ve Necla Nazır’ın paylaştıkları dizinin bu haftaki konusu şöyle: Efe’nin yetiştirme yurdundan kaçtığı haberi telsizle karakola bildirilir. Komiser Asım, Efe’yi Murat’ın kaçırdığını düşünerek ekiplerini alarma geçirir. Oyunlarına devam eden Suna ise Murat’a tıpkı onun gibi tövbe ettiğini söyleyerek onu en zayıf tarafından vuracaktır. Bu arada Murat, henüz dokuz yaşındayken yaptığı ilk hırsızlığı hatırlamıştır ve bu kez işinin kolay olacağını düşünür. Çünkü yıllar önce bir ihtiyarın bahçesinden çaldığı, altı üstü birkaç elmadır. Fakat işler Murat’ın beklediği gibi gitmeyecektir.

Yapımcı
Melih Sezgin
Yönetmen
İsmail Güneş
Oyuncular
Yayın Günü ve Saati
10 Kasım Cumartesi 19:50

cakiroglu
10-11-07, 17:21
My Name is Earl'ün Türk ve müslüman versiyonu

Amerika’da NBC tarafından yayınlanan Türkiye’de ise Cnbc-e’nin yayınladığı, En İyi Sitcom dalında Emmy Ödüllü My Name Is Earl’ün konusu şöyle:

Jason Lee’nin canlandırdığı Earl, hayatı boyunca kimseye yararı dokunmamış bir kapkaçcı. Bir gün şans yüzüne gülüyor ve kazıkazandan tam 100.000 dolar kazanıyor. Ancak sevinçten çıldırıp caddede koşmaya başladığı sırada bir araba çarpıyor ve biletini düşürüyor. Hastanedeyken talk-show programcısı Carson Daly’yi karma felsefesi üzerine konuşurken duyuyor ve bir aydınlanma anı yaşıyor.

http://image.haber7.com/haber/84622.jpg

Karma felsefesine göre iyilik yaparsan karşılığında iyilik bulursun. Kötülük yaparsan da bu hayatın boyunca peşini bırakmaz felsefesinde yola çıkarak, 100 bin dolarlık bileti bu nedenle kaybettiğine karar veriyor. Ve kahramanımız hayatı boyunca yaptığı bütün kötülüklerin 259 maddeden oluşan listesini çıkararak hepsini birer birer düzeltmek için işe koyuluyor. Dizinin kahramanı Earl ‘İyilik yap, iyilik bul’ felsefesini hayatına uyguluyor.

Ortak noktalar: İkisi de hırsızlık ve kapkaç yaparak geçiniyor. Her ikisi de bir aydınlanma yaşıyor. Bu aydınlanma Amerika’da Karma felsefesiyle olurken, Türkiye’de İslam inancına göre oluyor. Her ikisi de karısından ayrılmış. Her ikisi de işledikleri suçların affedilmesi için çabalıyor. Ayrıca Jason Lee’nin canlandırdığı Earl ve Mürşit Bağ’ın canlandırdığı Murat arasındaki fiziksel benzerlik de gözlerden kaçmıyor

Bizim Mursit abimiz gercekten rolüne kendisni veriyor... Bence Sirlar dünyasindan sonra STV ye cok giden bir yapim oldu... izleyenler memnunsa bir problem yok... Biz haliyle memnunuz... Bir cok dizinin birebir cevrisi yapiliyor... bize uygunlugu arastirilmadan... STV ise dinimize uygun bir sekilde diziyi yayin hayatina sundu... Tebrikler ve tesekkürler... Olaya bu acidan da bakarsak bence cok yerli yerince olur.

cakiroglu
11-11-07, 10:22
Olay örgüsü cok güzel olmus... Imam-i azam hazretlerinin babasinin hayatindan bile esintiler vardi... Taliple Muratin karsilasma cok güzel düsünülmüs tevafuk... Muratin samimiyetini ortaya koymasi diziye ayri güzellik katiyor...

hakkini helal etmeyen biri olsa diye düsünürsek....

Komser Asim ben etmeyecem diyor zaten.. zannediyorum dizisnin sonuna kadar affetmeyecek...

Merve muratsizliga dayanamaz.... ama muratin mutlaka merveyle yollari kesisecek... bekliyoruz...

_BeRFiN_
11-11-07, 11:39
yine güzel bir bölüm izledik
düşününce 2 elma dediğin nedirki diyoruz ama nelerin yaşanmasına sebep olmuş ve yıllar sonra yine ççalınan 2 elma nelerin düzelmesini saglamış bu haftaki konu çok güzeldi gerçekten

cakiroglu
12-11-07, 13:12
TOTAL
10 KASIM 2007 CUMARTESİ

14 HAKKINI HELAL ET [NET] STV 3,5 --- 9,0

TOTAL
10 KASIM 2007 CUMARTESİ

25 HAKKINI HELAL ET [NET] STV 2,3 --- 6,1

yine beklentilerin üstünde bir reyting olmus demek isterdim... ancak cumartesi aksami icin oldukca iyi ve STV standartlarinda bir reyting... bu diziyi okadar cok izleyen var ki... yani bu oranlar sadece hesaplana bilenleri...

cakiroglu
16-11-07, 14:07

Murat, bu hafta ilkokul öğretmeninden helallik istiyor.

Başrollerini Mürşit Bağ ve Necla Nazır’ın paylaştıkları Hakkını Helal Et, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Dizide bu hafta ilkokul öğretmeniyle karşılaşan Murat’ı farklı bir macera bekliyor. Annesini hastaneye yatıran Murat, bu işte parmağı olabileceğini düşündüğü Suna’yı açık bir biçimde tehdit eder. Başına gelebileceklerden korkan Suna, çaldığı paraları kimse görmeden kasaya geri koymaya karar verir. Merve babasına verdiği sözü tutarken Murat, Merve’nin değişen tavırlarına bir anlam veremez. Bu arada Efe’nin okula başlayacak olması bütün aileyi heyecanlandırırken hastanede ilkokul öğretmeniyle karşılaşan Murat, yıllar önce öğretmenine yaptığı bir kötülüğü hatırlatmıştır. Bir an önce Zafer Hoca’yı bularak hatasını telafi etmek ister ancak kötü bir sürprizle karşılaşır. Zafer Hoca, artık bir Alzhaimer hastasıdır ve Murat’ı da kendisine yaptığı kötülüğü de hatırlamamaktadır.

Yapımcı
Melih Sezgin
Yönetmen
İsmail Güneş
Oyuncular
Yayın Günü ve Saati
17 Kasım Cumartesi 19:50

cakiroglu
17-11-07, 09:24
Samanyolu'nun hapishaneye düşen bir hırsızın tövbe kapısını araladıktan sonraki hayatını konu alan yeni dizisi 'Hakkını Helal Et', bugünlerde 'senaryosunun yabancı dizilerden çalındığı' iddialarıyla gündemde. Medyadaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen yapımcı Melih Sezgin, "Hakkını Helal Et'teki Murat'ın hayatı, iddia edilenin aksine, Fudayl bin İyaz'ın hayatıyla benzerlikler taşıyor." diyor.

Dizinin konseptini tek bir örneğe endekslemenin doğru olmadığını da söyleyen Sezgin'le, 'Hakkını Helal Et'in başarısını ve dizi hakkındaki eleştirileri konuştuk...

Senaryonun çalıntı olduğu iddiaları ortaya atıldı. Projenin ortaya çıkış süreci nasıl oldu?

Dizi bir hidayet hikâyesi olarak tasarlandı. Konusunu, hidayete eren bir adamın yaşadıkları oluşturuyor. Tarihte bizi çok etkileyen bir şahsiyet var: Kervan talancısıyken hidayete eren meşhur hadis râvisi ve mutasavvıf Fudayl bin İyaz... Dizideki Murat'ın hayatı, iddia edilenin aksine, Fudayl bin İyaz'ın hayatıyla benzerlikler taşıyor. Bu benzerlik birinci bölümde bir sahnede özellikle vurgulandı.

Murat'a ilham kaynağı olan kişi Fudayl bin İyaz mı?

Evet, ama dizinin konseptini tek bir örneğe bağlamak doğru değil. Tarihimiz ibretlik hikâyelerle dolu. Mesela İmam-ı Azam'ın babasının hikâyesi var, dördüncü bölümde işlediğimiz. Bir elmanın hakkını ödeyebilmek için elma bahçesinin sahibine hizmetkâr oluyor. Benzer hikâyeler günümüzde de yaşanıyor. Bülent Karacan'ın hayatı 'Tövbekâr hırsız' başlığıyla birçok habere konu oldu. Şimdilerde kitabı da piyasada. Eski bir hırsızken tövbe etmiş, çaldıklarını teker teker geri veriyor hak sahiplerine...

Başka bir diziyle benzeştiği iddialarına ne diyorsunuz?

Bu yakıştırmaları yapanların diziyi izlememiş oldukları belli. Eleştiriler yüzeysel, satıhtaki benzerliklere takılıp kalan ifadeler içeriyor. Saçı niye böyle, sakalı niye şöyle düzeyinde... Anlatılan hikâyenin başka örnekleri olabilir. Geçmişinden pişmanlık duyma bütün kültürler için ortak, insani bir duygudur. Fakat Hakkını Helal Et, ahlaki yargılarını hangi kültürden almaktadır? Asıl buna bakmak lazım.

Eleştirenlerin diziyi anlayamadıklarını mı söylüyorsunuz?

Maalesef öyle. Mabet düşüncesi birdir; ama bu Sinan'ın elinde Süleymaniye olur, başka bir mimarın elinde Milano Katedrali olur. Aralarında hem yapı hem de sembolizm açısından ciddi farklar vardır. Dizinin altyapısını oluşturan 'tövbe', 'kul hakkı' ve 'helallik isteme' gibi kavramların tamamı bu topluma ait. Hakkını Helal Et'in bu topraklara ait olduğunu görememenin asırlar boyunca sosyal ilişkilerimizi şekillendirmiş değerlere haksızlık olacağını düşünüyorum.

Dizinin yapımcısı olarak birinci ağızdan duymamız gerekirse, Hakkını Helal Et neyi anlatıyor?

Konsept cümlemiz şu: Hak üzerine uzanan bir kılıç da olsa boynunu ona uzatmaktan çekinme! Kültürümüzde hak kavramı çok derindir. Gıybet, suizan gibi meseleler başka kültürlerde bulamazsınız. Hakkını Helal Et, özetle kul hakkının önemini anlatıyor.

Seyircinin tepkisi nasıl peki?

Henüz dört bölüm oldu, ama dizinin otobüslerde, kahvehane köşelerinde, aile sohbetlerinde sıklıkla konuşulduğunu duyuyoruz. Mesajın yerine ulaşması mutluluk verici. Dizinin uzun soluklu olmasını diliyoruz; topluma anlatacağı daha çok şey var çünkü.

Murat öğretmenine yaptığı kötülüğü hatırlıyor

Mürşit Bağ ve Necla Nazır'ın rol aldığı 'Hakkını Helal Et'in bu akşamki bölümünde ilkokul öğretmeniyle karşılaşan Murat'ı farklı bir macera bekliyor. Annesini hastaneye yatıran Murat, bu işte parmağı olabileceğini düşündüğü Suna'yı tehdit eder. Başına gelebileceklerden korkan Suna, çaldığı paraları kimse görmeden kasaya geri koymaya karar verir. Bu arada hastanede ilkokul öğretmeniyle karşılaşan Murat, yıllar önce öğretmenine yaptığı bir kötülüğü hatırlayacaktır. Samanyolu / 21.45

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=614300

~*~NaR-ı GüL~*~
17-11-07, 12:55
Özet icin tesekkürler sayin cakiroglu...fragmani gördüm....muratin ögretmeni hepimizin yakindan tanidigi hababam sinifindaki "güdük necmi" karakteriyle halit akcatepe...görünce baya bi sasirdim....gecen ki bölümü izleyemedim ama bu bölümü izlemeyi düsünüyorum...:img-yes:

çeşm-inaz
17-11-07, 14:05
cakiroglu;özet için çok teşekkürler.uzn zamandır izleyemiyordum. bir aksilik çıkmazsa bugün izlerim inşallah.:img-yes:

»» DeeTje ««
17-11-07, 23:48
Bu aksamki bolumu yine cok guzeldi...:img-yes:

Ama ondan once Muratin eski karisina diyecek lafim var...
Ne yuzsuz utanmaz yalanci birisi yaa....
Kadinin bakislarindan bile korkuyorum ben resmen...
Urkutucu bir kadin uyuz...:img-pilot

Murat bbu kadina onca yil nasil dayanmis hayret...hele Muratin annesine ii sabretmis kadin...

Neysem bu bolumde Murati yine hellallik istedi ve basardida...
Cok zor olsu bu sefer onun icin...Eskiyi hatirlamadigi bir adamdan helallik istedi ama sonunda basardi...:happy0064

Komser bey Muratin iyi niyetini anladi artik Murattan nefret etmesin yaa...niye guvenmiyor ki...her seferinde dinlemeden anlamadan sucluyor...:icon_sorr

Efeye bayiliyorum bu arada cok tatli bir cocuk...Murat ile Efenin konusmalari falan cok guzel..:img-yes:

Necla Nazir gercek hayattada kapanmis buna cok sevindim acikcasi...
Ben sadece dizi icin kapandigini sanmistim...onun icin cok sevindim Allah yolunu ack etsin ne diyeyim...:good:
kendisini Yaseminin panceresi adli programda izledim gecen gunlerde cok tatli bir hanime efendi yaa hayran kaldim...:img-yes:

3z3_fr
18-11-07, 00:18
Gerçekten çok super bi bolumdu bu aksamki benim gozlerim doldu sahsen, arkadaslar bu dizi çok guzel bence herkezin murati ornek almasi gerkio cunki eminim hepimizin murat kadar veya daha fazla helallik istiyecek yakinlarimiz vardir:img-wink:

çeşm-inaz
18-11-07, 12:28
dün akşamki bölüm çok güzeldi.çok duygulandım.ve hatta gözlerimden,birkaç damla yaş süzüldü.zafer öğretme'nin hastalığı,beni,çok etkiledi.:img-yes::icon_sorr erhan güleryüz'ün ''sen de unutma beni''adlı şarkısının müziği eşliğinde sahneler çok güzel kurgulanmış.:good::happy0064

cakiroglu
19-11-07, 15:02
Öncelikli olarak harika bir bölümdü... harikaligin önceliginide müziklere veriyorum... Erhan güleryüz beyin müzikleri bu diziye ayri bir lezzet katiyor...

Ögretmeninden helallik dilemesi icin 5000 YTL gözden cikarmasi ayri bir seydir... gercekten helallik icin elinden geldigi ölcüde gayret göstermesi gerekiyordu..... bunun icin hem maddi fedakarlik hemde manevi olarak bu isin psine birakmiyor.. o kapiyi zorlamaya devam ediyor... bu noktadan direk son sahneye gidiyorum... muratin ödevimi yaptim dedikten sonraki sahne ve ardinda calan fon müzigi muhtesem ve murat sen vefali bir cocuktun diyerek bitirmesi...

Sunanin ortaligi toplamasi ve yaptigi yardimla birilerinin gözüne girecegini ümit etmesi... ihlasla calismak gerektiginin farkinda degil yani...

Merve meselesinde babasinin yaptiklarinin ortaya cikmasi murat icin bir yikim oldu.,. ama olayin asli astarini dinlemeden karar vermeside murat adina kötü... biraz senorya lazim olsa gerek...

Son olarakta alzhaymer hastaligi hakkinda verilen bilgilerde güzeldi... yani bilgi vermesi yönünden güzeldi... ayrica halit akcatepe gibi bir ustanin dizimizde olmasi güzel...

cakiroglu
27-11-07, 14:10
6. bölümü yeni izledim... Tövbe kapisinin her zaman acik olduguna vurgu yapilmasi... son cümle buydu... evet o kapidan ayrilmadan kalabilme... Tövbe ettim rabbim diyebilme...

Bir iyilikle acilan yüzlerce kapi... murat kayip cüzdani emniyete veriyor ve yillar önce yaptigi bir hatayi telafi etme imkani buluyor... kader planinda hersey öyle güzel isliyor ki...

Herhalde bu bölümde suna herkesin müthis midesini bulandirmis... bilgisayari parcalayacaktim desem yerdir... :lol: :lol: :lol: Seda hanimi bir kez daha kutluyoruz... gercekten muhtesem bir oyunculuk... kötünün sinsi bir gülüsü vardir... seda hanim nasil basariyor bilemeyecegim ama... onu ileyiciye müthis aktariyor... eskilerin tabiriyle biyik alti...

7. bölümde sunaya biraz daha kizacagiz... belkide sunayi bogmak isteyecegiz... öyle bir ip ucu verildi... nedret hanimin birseyleri kayip gibi geldi bana... bakalim bekeleyelimm...

Erhan Güleryüz beyfendiyede o yaptigi harika müzikler icin tesekkür etmezsek... gercekten sanatina haksizlik etmis oluruz... iyiki bu dizinin müziklerini siz yapiyorsunuz...

cakiroglu
29-11-07, 17:56

Murat, eski nişanlısından helallik istiyor.

Başrollerini Mürşit Bağ ve Necla Nazır’ın paylaştıkları Hakkını Helal Et, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Dizide bu hafta Murat, eski nişanlısından helallik istiyor. Annesine atılan hırsızlık iftirası yüzünden karakola giden Murat, burada bir kavgaya şahit olur. Kavga edenler arasında eski nişanlısının abisini de görür. Yıllar önce terk ettiği Çiçek’i bulup ondan helallik istemelidir. Ancak zaman içinde her şey değişmiştir. Nişanın bozulmasından sonra Çiçek’in kötü bir kız olduğu söylentileri tüm mahalleye yayılmıştır. Üstelik ağabeyi, kumar borcu yüzünden Çiçek’i yaşlı bir adamla evlendirmek üzeredir. Murat, sebep olduğu tüm bu olayları telafi etmeye çalışırken bir yandan da annesine atılan iftirayı temizlemek zorundadır.

Yapımcı
Melih Sezgin
Yönetmen
Çelik Berksoy
Oyuncular
Yayın Günü ve Saati
01 Aralık Cumartesi 19:45

http://photos-c.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v167/30/2/723368489/n723368489_197594_1299.jpg

http://photos-d.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v167/30/2/723368489/n723368489_197595_1685.jpg

http://photos-a.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v167/30/2/723368489/n723368489_197596_2011.jpg

glin
02-12-07, 09:51
yeni oynayan bölmü izledim ve ilk kez izlediğimi söylemeliyim.oldukça güzel bir dizi yapmış stv yine,gerçekten tebrikler.:good:

_BeRFiN_
02-12-07, 13:23
1 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,4 23
2 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 7,8 18,6
3 GENCO [NET] KAND 7,3 20,5
4 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 6,9 18,7
.........
16 HAKKINI HELAL ET [NET] STV 3,9 9,8

jalenur
02-12-07, 13:34
bende bu diziyi cok beğeniyorum.aslında cok sey anlatıyr bircok diziden faydalı yapımcılarını tebrik ediyorumm

cakiroglu
03-12-07, 21:12
Dizinin bitis jenerigini izlerken gözüme bu carpti bu isim... isteyenler tekrar izleyebilir... Serhat Beyle daha önceki görüsmelerimizde böyle birseyden bahsediyordu... Nedir ne degildir bilmiyorum... Ancak COCUK OYUNCU KOCLUGU önemli birsey olsa gerek...

Fikirlerinizi bekliyoruz...

cakiroglu
03-12-07, 21:24
Günahlar ve Haramlar elimize bulasan Camur gibi dendi son cümlede... tamizlemek icin yikamak gerekir dendi son olarak... En güzel yikamada tevbe ile olsa gerek... bir de pismanlik vede o varsa helallik dileyerek...

Olaylari cok güzel baglamislar...

Turan ve Cicek arasindaki iliski... bulunan kolye... Cemil in Kumar borcu... Muratin yedigi tokat ve yumruklar... Suna´nin patavasizliklari ve Merve hemsirenin ince ruhu...

Komser Asim Bey, murat a yumasamaya basladi... Melek Annenin fonksiyonu bunda vardi... Ayrica Melek Annenin Merve icin "Allah sevdigine bagislasin" sözünden sonra Muratin byik alti AMIN demeside cok hostu...

reytinglerde yavas yavas artiyor... oranlara dikkat edin derim... 3,2 lerden 4 e yaklasmaya basladi... sirasi önemli degil bence... izlenme orani önemli... ayrica... yeni bir iki izleyici daha kazandik....

Bu arada bu dizimiz bir kisinin tövbe etmesine vesile olmus... Yani aynen murat gibi insanlarda helallik dilemeye baslamis... esiyle arasi bozuk olan ve almanyada yasayan bu zat, diziyle beraber yeni bri hayata baslamis... diziyi ona yolladigim icin bizede bir pay düsüyordur... Ancak bu diziye emek verenlere neler düsüyordur... kendileri hesap etsinler... tebrikler...

Bu olayla ilgili güzel bir yazi hazirliyorum... Detaylari cok yakinda ögreneceksiniz...

Ben burda dizi ekibini kalbi gönülden tebriklerimi yenilerken, STV yi de unutmamak gerekir diyorum...

cakiroglu
06-12-07, 13:25

Murat, eski komşularının peşine düşüyor.

Başrollerini Mürşit Bağ ve Necla Nazır’ın paylaştıkları Hakkını Helal Et, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Murat’ın helallik isteme serüveninde bu hafta eski komşuları var. Polislerden kaçarken dikkatsizlik sonucu komşularının evini yakan Murat, sokakta kaldıklarında da onlara sahip çıkmamıştır. Yıllar önce yaşadığı bu olayı hatırlar ve komşuları Neriman ve tekerlekli sandalyeye mahkum oğlu Hasan’ın izini sürer. Kötü hayat şartlarında yaşayan anne-oğul, zar zor geçimlerini sağlamaya çalışır. Üstelik Neriman artık böbrek hastasıdır ve en büyük endişesi, ölürse sakat oğluna bakacak kimsenin bulunmayışıdır. Murat’ın hatasını telafi etmek adına yapacağı fedakarlık ise başta Melek olmak üzere herkesi sıkıntıya sokacaktır.

Yapımcı
Melih Sezgin
Yönetmen
Çelik Berksoy
Oyuncular
Yayın Günü ve Saati
08 Aralık Cumartesi 19:45

cakiroglu
06-12-07, 13:28
http://photos-c.ak.facebook.com/photos-ak-sctm/v158/30/2/723368489/n723368489_209410_8104.jpg

http://photos-a.ak.facebook.com/photos-ak-sctm/v158/30/2/723368489/n723368489_209408_7053.jpg

http://photos-b.ak.facebook.com/photos-ak-sctm/v158/30/2/723368489/n723368489_209409_7495.jpg

rüştü
06-12-07, 13:48
Bu diziyi zaman buldukça takip etmeye çalışıyorum. Zamanla bu dizinin daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.

Dizinin müzikleri çok güzel. Erhan Güleryüz yapıyor ve fanı olduğum kişinin bu kadar güzel dizi müzikleri hazırlaması beni daha da mutlu ediyor.

3z3_fr
08-12-07, 10:19
son bolum yine çok guzeldi her zmn ki gibi duygulandirdi benim en çok sevdigim sahne en son kagidi yaktiginda onun yerine benim içim rahatlio valla hehe

rüştü
09-12-07, 15:22
Ab - Barometre
8 Aralik 2007 Cumartesi
S.no Program Adi Kan. Rt-a/b Sh-a/b

44 Hakkini Helal Et [net] Stv 1,60 4,60

Total
8 Aralik 2007 Cumartesi
S.no Program Adi Kan. Rt-total Individu Sh-total Individu

21 Hakkini Helal Et [net] Stv 3,10 8,40

Hugo
01-01-08, 00:35
bu dizide kaan girginde rol almis ben seyretmedim ama cünkü bizde bu kanal yok o yüzden acaba gercekten rol aldigi dogrumu izlemek isterdim kendisini uzun zamandir yok dizilerde kendisi cünkü

-Dena-
06-01-08, 06:43
bu dizide kaan girginde rol almis ben seyretmedim ama cünkü bizde bu kanal yok o yüzden acaba gercekten rol aldigi dogrumu izlemek isterdim kendisini uzun zamandir yok dizilerde kendisi cünkü
Evet Kaan Girgin rol aldı ama bölüm oyuncusu olarak...

Dünkü bölüm çok güzeldi...

Gül Tuna
06-01-08, 12:06
dün gece tesadüfen izledim bu diziyi ve uzun zamandir izleyemedigim bir cok oyuncuya rastladim (yalcin dümer, cem kurtoglu ve ismet özhan) eskiden bu oyunculari hep osman sedenin dizilerinde izlerdik
özellikle ismet özhani uzun zamandir hic bir dizide görmemistim cok sasirdim ilk gördügümde
eski oyuncularin yeri ayridir benim icin keske dizilerde daha cok rol alsalar

cakiroglu
08-01-08, 13:07
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=2725

Karsindakini tanima ve ön yargilardan kurtulmayi anlatan bir klip...

-Dena-
09-01-08, 19:19
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=2725

Karsindakini tanima ve ön yargilardan kurtulmayi anlatan bir klip...

Video için çok teşekkürler
gerçekten çok güzel bir bölümdü...

cakiroglu
19-01-08, 09:06
Murat, sahip çıkamadığı emanetin izini sürüyor.

Hakkını Helal Et’te tövbe kapısını araladıktan sonra yepyeni bir hayata başlayan Murat, bu hafta yıllar önce sahip çıkmadığı bir emanetin izini sürüyor. Suna bir kapkaç olayına maruz kalınca imdadına Murat yetişir. Kapkaççıdan geri aldığı çantayı kontrol ettiğinde ise içindeki üç bileziği fark eder ve zamanında Suna’ya hediye ettiği bu bileziklerin acı hikayesini hatırlar.
http://photos-489.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v165/30/2/723368489/n723368489_269658_7007.jpg

Murat’ın serseri zamanlarında, zengin bir ailenin yanında hizmetçilik yapan bir yakını onu yanına çağırmıştır. Ölüm döşeğindedir ve tek isteği Murat’ın 10 yaşındaki kızı Esma’ya sahip çıkmasıdır. Oysa zengin aile de Esma’yı yanlarına almak istemektedir. Murat, kendisine üç bilezik vaat edilince Esma’yı o evde bırakmıştır. Üstelik yıllar sonra Esma’nın karşısına çıkıp af dilemeye hazırlanan Murat’ı bir sürpriz beklemektedir
http://photos-489.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v165/30/2/723368489/n723368489_269657_6447.jpg

Yapımcı Melih Sezgin
Yönetmen Çelik Berksoy
Oyuncular Mürşit Bağ , Necla Nazır, Nusret Çetinel
Yayın Günü ve Saati 19 Ocak Cumartesi 19:45

sakinn
26-01-08, 19:57
diziyi sık sık olmasada izlemeye çalışıyorum.oyuncular gayet başarılı.Her bölümünü zevkle izliyorum.Çok güzel ve değişik bir dizi her hafta izlemeye çalışıcağım şşuanda reklam arası verdiler. bakalım dizimiz nasıl bir sona erecek!
tabii ki iyiler her zaman ki gibi kazanacak....

aysin
27-01-08, 16:22
bu diziyi uzun zamandir izlemek istiyor fakat bir turlu denk gelemiyordum artik iyice yazdim gununu saatini bundan sonra kacirmak yok simdi samanayolunun web sayfasindan izleyemedigim kacirdigim bolumleri izlicem hatta cebime bile yukledim artik jenerik caliyo anlayin ne fanatik olmusum yani :)

»» DeeTje ««
10-02-08, 21:59
benimde izledigim bir dizi hakkini helal et
hele kardesim tam bir fanetigi bu dizinin...

oyunculari cok iyi ve kaliteli
konularine diyecek bir bulamiyorum her hafta cok guzel konular var...
Dizi bazen huzunlendiyo bazen ise gulduruyo...
heleki Suna oluncu konu.. kadina gulmemek elde degil heryerden cikio..
bu hafta kedi kacirio satmak icin ama suna kedilere alerjisi oldugu ortaya cikio..hastanedeki halleri cok komikti hele muratlarin haline gulmeleri...
Ilk basta Murat ben nerde bulucagimi biliyorum dediginde aklima hic suna gelmemisti dedim her yerde cikio bu kadin...:img-hyste

Hadi hayirlisi Murat firini geri aldi kapisindan iceri girdi:happy0064

fs07
16-02-08, 02:22
Hakkini Helal Et 18. Bölüm Bu akşam 19:45

Murat, kirli işlere bulaşan gencin peşinde…

http://www.harbiboard.com/upload/uploads/1203211134.jpg

:happy0064Başrollerini Mürşit Bağ ve Necla Nazır’ın paylaştıkları Hakkını Helal Et, yeni bölümüyle ekrana geliyor.

:arrow: Murat, kapkaç olayına maruz kalan yaşlı kadını, kapkaççıların elinden kurtarmıştır. Olayda yaralanan kadını hastaneye götüren Murat, yıllar önce kendisi yüzünden hapse giren Haluk’la karşılaşır.

Sokaktaki kapkaç olaylarına bulaşan Haluk, kirli işlerden vazgeçtiği gün, Murat’ın işlediği suç üzerine kalmış ve hapse girmiştir. Hapisten çıktığında kaybedecek bir şeyi olmayan Haluk, kirli hayatına geri dönmüştür. Murat, Haluk’u bu yoldan döndürmek için elinden geleni yaparken, kendini karanlık adamlarla karşı karşıya bulacaktır.

:img-polic

Yapımcı Melih Sezgin

Yönetmen Çelik Berksoy

Oyuncular Mürşit Bağ , Necla Nazır, Nusret Çetinel

Yayın Günü ve Saati 16 şubat 2008 cumartesi 19:45 STV

bye

cakiroglu
13-03-08, 17:53
Hakkini Helal Et 22. Bölüm

İntikam peşinde bir kadın…

Murat’ın helallik macerasında bu hafta, çocuk sahibi olamayan Leyla var. Murat, yıllar önce varlıklı bir ailenin yaşadığı bir eve hırsızlık için girmiştir. Bu evde eşiyle birlikte yaşayan Leyla, bir bebek beklemektedir.

http://img215.imageshack.us/img215/4503/hakkinihelalet55qc4.jpg

Gece, hırsızlık için giren Murat’ın seslerine uyanan Leyla, sarhoş olan eşini uyandıramadığı için sesin geldiği yere kendisi bakmak zorunda kalır. Bu sırada Murat’la karşılaşan Leyla, karanlıkta merdivenlerden düşer. Murat ise Leyla’ya yardım etmeden kaçmıştır. Karnındaki bebeğini kaybeden ve bir daha bebek sahibi olamayacağını öğrenen Leyla artık, Murat’tan intikam almanın peşine düşmüştür.

http://img529.imageshack.us/img529/6499/hakkinihelalet54fy4.jpg

Yapımcı
Melih Sezgin
Yönetmen
Çelik Berksoy
Oyuncular
Yayın Günü ve Saati
15 Mart Cumartesi 19:45

cakiroglu
03-04-08, 16:28
Hakkini Helal Et 25. Bölüm

Bir ailenin tek hatırasını yok etti…

Murat’ın helallik macerasında bu hafta fotoğrafçı Ümit ve dağılmış bir ailenin fertleri var. Efe, komik bulduğu Murat ve Suna’nın düğün fotoğraflarına bakmaktadır. Efe’nin elindeki düğün fotoğraflarını gören Murat, bu fotoğrafları çeken Ümit’i hatırlar. Murat, düğününde Ümit’e bol miktarda fotoğraf çektirmiş ve parasını daha sonra vereceğini söyleyerek onu kandırmıştır. Helallik almak için dükkanına gittiği fotoğrafçı tarafından hakarete uğrayan Murat, Merve’nin de orada olması sebebiyle bu durumu gurur meselesi yapar ve Ümit’e haddini bildirmek ister.

http://photos-489.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v193/30/2/723368489/n723368489_390505_7023.jpg

O sırada yaşlı bir kadının öldüğünü sandığı eşinden tek hatırası olan aile fotoğrafı da mahvolur. Murat artık hem fotoğrafçıdan, hem de bu fotoğrafın sahiplerinden helallik isteyecektir.

http://photos-489.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v193/30/2/723368489/n723368489_390506_7608.jpg

Yapımcı
Melih Sezgin
Yönetmen
Çelik Berksoy
Oyuncular
Yayın Günü ve Saati
05 Nisan Cumartesi 19:45

fs07
10-05-08, 01:13
http://www.harbiboard.com/upload/uploads/1210435850.jpg

Rolüm gerçek hayatımla karıştı
http://content.zaman.com.tr/2008/04/28/00006485525%5B2%5D.jpg
Hırsızlık ve dolandırıcılıkla yolunu bulan Murat, kendince bu adaletsiz dünyadan payına düşeni aldığına inanmaktadır... Son işinde yakayı ele verince her şey bir anda değişir.

Hırsızlığın sevimsiz yüzüyle karşı karşıya kalmıştır cezaevindeki yıllarında... Yine de uslanmayı aklına getirmez. Ta ki babasının ölümüne kadar. Bu acıyı yaşadıktan sonra geçmişiyle hesaplaşmaya başlar. Yapması gereken kötülük yaptığı kişilerden helallik istemektir. Murat'ın yani Mürşit Bağ'ın Samanyolu'nda cumartesi günleri yayınlanan 'Hakkını Helal Et'te anlattığı hikaye bu kısaca.

Dizi, Bağ'ın gerçek hayatında öyle değişiklikler yapmış ki, Balat'ta çekilen bir fırın sahnesinde rol ile gerçekler birbirine karışıyor. Provada bile gözyaşlarını tutamayacak kadar kaptırıyor kendini hikayeye. Diziye başladığı ilk günkü heyecanı okunuyor gözlerinden. "Ben galiba Murat oldum." diyor; "Buradan çıktıktan sonra da kurtulamıyorum etkisinden. İnanılmaz derecede sorumluluk isteyen bir rol. Oynayacaksanız inanmak zorundasınız." Yeşeren Düşler, Şeytan, Mihrali, Sırlar Dünyası ve Kınalı Kar gibi pek çok projede başarıyla görev alan Bağ, izleyiciyle sıkı bir diyalog içinde aslında. Konuştuğu, görüştüğü insanların diziden memnun olması onu da ziyadesiyle mutlu ediyor. Ama 'My Name is Earl'ün başrol karakteri ile benzetilmesine bozulmuş. "Ben anama-babama benziyorum. Bu insanlar, oturup bir bölüm bile izlemeden eleştiri yapan kişiler. Bu, emeğime, yaptığım işlere saygısızlık. Fakat yapıcı eleştirilere her zaman açığım." diyor. Yaptığı işi sorumluluk çerçevesinde değerlendiriyor. Bu yüzden ulaştığı insan sayısını önemsiyor dizinin. Bir kişiye faydasının dokunmasını bile kâr sayıyor. Reytinglere takılmıyor oyuncu: "Bir silah patlatırsınız insanlar o tarafa döner. Kötünün bu düzen içindeki gücü ile iyinin gücü arasında çok fark vardır. Kötünün gücü reyting yapabilir. Birçok ele avuca gelmez programla insanların beynini uyuşturup reyting alıyorlar. Yaptığım işin doğru olduğuna inanıyorum, bu benim için yeterli." Melih Sezgin'in yapımcılığını üstlendiği diziyi Çelik Berksoy yönetiyor. Bağ'a dizide Melek Anne rolündeki Necla Nazır ile Nusret Çetinel eşlik ediyor. Senaristi değişen dizide bir hırsızın kul haklarından kurtuluş hikâyesi ekrana geliyor.

'Hakkını Helal Et'i izledi çaldığı parayı iade etti...

İnsanları iyiye doğruya teşvik eden 'Hakkını Helal Et'in toplumsal yansımaları da her geçen gün artıyor. Bir yakını aracılığıyla Mürşit Bağ'ı telefonla arayan bir vatandaş, beş arkadaş bir kişinin 10 bin dolarını aldıklarını, diziyi seyrettikten sonra kendi hakkına düşen 2 bin doları iade ettiğini söylemiş. Yine bir çekim sırasında yaşlı bir teyze gelmiş Bağ'ın yanına. Mal davası yüzünden yakın bir akrabasıyla yıllardır konuşmuyormuş. Bu duruma üzülüyor, ama bir şey yapamıyormuş. Dizideki Murat karakterinden etkilenen kadın cesaretini toplamış ve akrabasını arayıp helallik istemiş. Bu olayların dizinin yansımaları olduğunu söyleyen Bağ, "Verilen mesajın doğru yerlere gittiğini görmek beni mutlu ediyor." diyor.

Kaynak : Yusuf Bülbül Zaman Gazetesi

:img-pilot

http://www.harbiboard.com/upload/uploads/1210409114.jpg

Hakkını Helal Et 30.Bölüm
Murat’ın zor kararı…
Hakkını Helal Et’in BU AKŞAMKİ konusu şöyle:
Murat, yıllar önce cüzdanını çaldığı Nazmi’nin kızı Esma’yla karşılaşmıştır. Esma’nın babasıyla görüşmediğini öğrenen Murat, sebebini araştırmak için Nazmi’yi bulmaya karar verir. Murat, Nazmi’yi kızını uzaktan izlerken görür ve peşine düşer. Sonunda cüzdanını çaldığı adamla karşılaşan Murat, yıllar önce zengin bir adam olan Nazmi’nin düştüğü durum karşısında şaşırır. Bu arada Merve’ye evlenme teklif etmek için cesaretini toplayan Murat, Komiser Asım engeli ile karşı karşıya kalacaktır. Murat, yaptığı hatayı telafi etmek isterken Nazmi, helallik için bir şart öne sürecektir. Nazmi’nin bu beklenmedik teklifi Murat’ı zor durumda bırakacaktır.

http://www.harbiboard.com/upload/uploads/1210455949.jpg

BU AKŞAM TANIDIK BİLDİK OYUCULARDA VAR AZİZİM.:happy0064

~*~NaR-ı GüL~*~
10-05-08, 01:19
Ya su asim komisere gicik oluyorum...murata resmen kök söktürüyor...yazik yahu tövbe etmis iste murat ne diye ugrasiyosun ama anlayan kim.....bonari iste ne olacak :D:D yeni bölümde bülent bilgic var kendisini sık sık stv de görüyoruz...bence cok iyi bir oyuncu...:img-yes:

--sumeyra--
13-05-08, 13:32
Dizi cok guzel bir dizi
Insana ders veriyor
aslinda izlemek nasip olmuyo
ama denk gelince izliyorum

chom:)
13-05-08, 16:45
Ya su asim komisere gicik oluyorum...murata resmen kök söktürüyor...yazik yahu tövbe etmis iste murat ne diye ugrasiyosun ama anlayan kim.....bonari iste ne olacak :D:D yeni bölümde bülent bilgic var kendisini sık sık stv de görüyoruz...bence cok iyi bir oyuncu...:img-yes:

ama Asım komiseri de anlamak lazım..kızı için endişeleniyor sonuçta..gerçi murat sevdirmeye başladı kendini yavaş yavaş ama hadi bakalım..:img-wink:

--sumeyra--
16-05-08, 11:42
Hakkını Helal Et’in bu haftaki konusu şöyle:
Merve ile çarşıda gezerken küçük bir çocuğun hırsızlığına tanık olan Murat, çocukken kuruyemişi çaldığı dükkan sahibini hatırlamıştır. Dükkanın sahibi Nusret, Murat’ı yakalamak için peşinden koşmuş fakat yetişememiştir. Helallik almak için Nusret’i bulan Murat, ondan olumlu ya da olumsuz bir cevap alamazken davranışlarına da anlam verememiştir.

Çağrısı üzerine ertesi gün Nusret’in evine giden Murat, onun vefat ettiğini ve kendisine de bir mektup bıraktığını öğrenir. Nusret’in vasiyetini okuyan Murat, onun bir takım istekleriyle karşı karşıya kalacaktır.

Yapımcı:Melih Sezgin
Yönetmen:Çelik Berksoy
Oyuncular:Mürşit Bağ , Necla Nazır, Nusret Çetinel
Yayın Günü ve Saati
17 Mayıs Cumartesi 19:45"

--sumeyra--
24-05-08, 16:54
Hakkini Helal et 32 bolum ozeti:

Murat, sapık bir tarikatla karşı karşıya…

Eski bir hırsızın, üzerindeki kul haklarından kurtuluş maceralarının anlatıldığı Hakkını Helal Et’in bu haftaki konusu şöyle:

Annesiyle birlikte Asım komiserin evine gidecek olan Murat, çok heyecanlıdır. Konuşmak için Karakola Asım’ı görmeye giden Murat, Merve’nin orada olmasında ve tavırlarında bir gariplik sezmiştir.

Bu sırada sorgu odasına götürülen kişiye gözü ilişen Murat, onun yıllar önce parasını çaldığı Deniz olduğunu fark eder. Fakat Deniz, sapık bir tarikatın elindedir ve Müslümanlara karşı tavırlıdır. Deniz’le tanıştığı günü hatırlayan Murat, genç kadının bu durumundan kendini sorumlu tutar ve helallik almak için harekete geçer.

Esved
25-05-08, 10:34
Merhaba arkadaşlar.
Stv'nin en güzel dizilerinden biri olduguna inandıgım ve her hafta farklı konular ama aynı davranış üzerine yani kul hakkının ödenmesi üzerine yapım çok farklı ve harika son yayınlanacak olan bölümün konusuda çok ilginç.
İzleyip görecegiz, son derece başarılı herkese teşekkür ederim..Birde unutmadan özellikle etkilerinden doğan güzel örneklerin haberlerini burada okuma fırsatım oldu ve çok duygulandım çok güzel kelimelere sığdıramıyorum insaAllah görüşmek üzere bundan sonra.

~*~NaR-ı GüL~*~
25-05-08, 19:41
ama Asım komiseri de anlamak lazım..kızı için endişeleniyor sonuçta..gerçi murat sevdirmeye başladı kendini yavaş yavaş ama hadi bakalım..:img-wink:

Haklisin arkadasim ama bu kadarda kati yürekli olmasin canim yazik ya ben cok aciyorum murata...merveylede ikisi cok yakisiyolar...:img-yes:

kinslayer
27-05-08, 13:38
Arşiv yapılmayı hak eden ve yıllarca izleyip izlettirilmesi gereken bir baş yapıttır bu dizi çünkü diğer dizilerden bir farkı var eğlendirmek için değil eğitmek için tıpkı diğer stv dizileri gibi.

Emeği geçen herkese binlerce teşekkür.

aysin
27-05-08, 13:57
evet yaa bende cok seviyorum bu dizisi hatta gecen en son oynayan bolum baya bi kafa kurcalayiciydi bir avuc seker icin yapilanlar allahim kimler nelerle ugrasiyo digerleri nelerle dikkatle izledim cok guzel bir bolumdu

sakinn
31-05-08, 00:56
http://www.stv.com.tr/images/tanitim/133.jpg

3z3_fr
31-05-08, 15:22
bi kaç kare...

http://img139.imageshack.us/img139/5300/bscap0005my8jv7.jpg (http://imageshack.us)

http://img77.imageshack.us/img77/7449/bscap0152ar7ci3.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/1581/hakkinihelaletbl31nz0.jpg (http://imageshack.us)

çeşm-inaz
01-06-08, 11:11
Ilk 100 Program /hedef Kıtle : Ab
31 Mayıs 2008 Cumartesi

No Program Adı Kanal Ratıng (%) Share (%)
1 Var Mısın Yok Musun-pt [net] Show 6,4 22
2 Genco [net] Kand 4,1 16,6
3 Vazgec Gonlum [net] Star 3,6 13,9
4 Selena [net] Atv 3,4 13,3
5 Var Mısın Yok Musun (ozet)-pt [net] Show 3,3 15,4
6 Yol Arkadasım (tkr) [net] Kand 2,8 10
7 Tatlı Bela ''fadıme'' [net] Star 2,6 9,9
8 Kanal D Ana Haber Bultenı [net] Kand 2,5 17,8
9 Show Tv Ana Haber Bultenı [net] Show 2,3 16,1
10 Lımon Agacı [net] Atv 2,3 9
....................
43 Hakkını Helal Et [net] Stv 0,9 4,1

Ilk 100 Program / Hedef Kıtle : Total
31 Mayıs 2008 Cumartesi

No Program Adı Kanal Ratıng (%) Share (%)
1 Var Mısın Yok Musun-pt [net] Show 7,6 24,5
2 Vazgec Gonlum [net] Star 4,9 18,3
3 Selena [net] Atv 4,6 16,7
4 Genco [net] Kand 4 14,7
5 Var Mısın Yok Musun (ozet)-pt [net] Show 3,4 14,5
6 Tatlı Bela ''fadıme'' [net] Star 3,1 10,7
7 Mahmut Tuncer Show [net] Kan7 3,1 10,5
8 Show Tv Ana Haber Bultenı [net] Show 2,7 17,9
9 Katma Deger Saban (t.s) [net] Stv 2,7 8,4
10 Yol Arkadasım (tkr) [net] Kand 2,5 8,8
11 Kanal D Ana Haber Bultenı [net] Kand 2,4 16
12 Kupa Show Show 2,4 9,1
13 Hakkını Helal Et [net] Stv 2 8,3

çeşm-inaz
02-06-08, 16:04
SANATÇILARDAN OLİMPİYATLARA ÖVGÜ

Uluslararası 6.Türkçe Olimpiyatları'nın final gecesini izlemeye gelen sanatçılar öğretmenlere ve emeği geçen herkese övgüde bulundu.

Organizasyonun Türkiye için onur verici olduğunu belirten sanatçı Necla Nazır, "Emeği geçen gönüllü öğretmenlerimizi sevgi ile kucaklıyorum" dedi.

İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde Türkçe Olimpiyatları final heyecanı yaşanıyor. Finali izlemek için gelen davetliler gösteri merkezini doldurdu. Olimpiyatı izlemek isteyen bazı ünlü sanatçılar da salondaki yerlerini aldı. Büyük finali izlemek için gösteri merkezine ilk gelen sanatçı Necla Nazır oldu. Olimpiyatların Türkiye için onur verici olduğunu dile getiren Nazır, emeği geçen Türk öğretmenlere teşekkür etti.

-Dena-
29-06-08, 06:56
Diğer Dizilerdeki Binlerce Soru İşaretine İnat yapılan bir Sezon Finali gibiydi.:img-wink:

Çok güzeldi...:img-wink:

Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum.