Tüm Versiyonu Göster : Plajda

omayra73
21-09-07, 07:51
PLAJDA

KÜNYE

Filmin adı: "Plajda".

Tür: Komedi-gençlik
Yapım: Plato.
Yapımcı: Sinan Çetin
Yönetmen: Murat Seker
Senaryo: Murat Şeker, Selami Genli, Onur Koçal
Görüntü yönetmeni: Murat Tuncel
Oyuncular: Sarp Apak (Avrupa Yakası'nın Tanrıverdi’si), Erdem Baş, Tuba Ünsal, Ayşe Hatun Önal, Murat Akkoyunlu, Mesut Akusta, Tuğçe Ersoy

Konu:

İki kafadar olan Cem ve Ali dj'lik yaptıkları bir partide mafya hesaplaşmasının ortasında kalırlar. Ne yapacaklarını bilemeyen ikili kostüm odasinda buldukları kadın kıyafetlerini giyerek olaydan yırtmaya çalışırlar. Ama mafyanın sapık elemanı onları alıp bir tatil köyünde alıkoyar ve ikili bir anda kendilerini bir otelde animatör olarakbuluverir. Otelden kaçma girişimlerinin ilkinde güzellik yarışması için otele gelen 20 kızı gören ikili donakalır. Cennette bile bulmayacakları ortamdan uzaklaşmak istemezler. Ama kız tavlamak da kadın kılığında yaşamak da zordur. İkinci kez otelden kaçma girişimlerinde ise güzellik yarışmasını takip için otele gelen televizyon ekibinden Cansu ve Ebru'ya görür görmez aşık olan ikili yine otelde kalır. Bu arada mafya da otele gelir. Bir yanda sürekli kılık değiştirip kızları tavlamaya çalışan Cem ve Ali bir yanda güzellik yarışması diğer yanda ise tehlikeli bir mafya otelin altını üztünü getirir. Cinsellikle dolu komedi gençlik filmleriyle dalga geçen bir komedi gençlik filmi olan "Plajda" 2007-2008 sezonunun en keyifli yapımlarından birisi olmaya aday.

Notlar:

Çekimler ekim ayında Antalya, Belek’teyapılacak. (Filmin büyük bölümü WOW Kiriş World Otel’de gerçekleşecek. )

Şubat ayı sonunda vizyon öngörülüyor.

Film Sarp Apak ve Erdem Baş ikilisinin ilk başrolü olacak ve muhtemelen Türk sineması tarihe geçecek yeni bir ikiliye merhaba diyecek.

“Plajda” filmiyle Tuba Ünsal ve Ayşe Hatun Önal da ilk kez birlikte kamera karşısına geçiyor.

Film, bir yandan klasik Türk komedi sineması unsurlarını içerirken bir yandan da modern mizahtan unsurların bir araya gelmesinden oluşuyor.

“Plajda” genç yönetmen Murat Şeker’in “2 Süper Film Birden”den sonraki ikinci filmi olma özelliği taşıyor. Murat Şeker bir yandan da üçüncü filmi “Aşk Tutulması”nın hazırlıklarını yapıyor. Murat Şeker’in bu seneki hedefi gerçekten de iki süper film birden yapabilmek.

Murat Şeker, yapımcı Sinan Çetin’in eski asistanı aslında. 1999 ve 2000 senelerinde Sinan Çetin’e asistanlık yapan Şeker, bir çok reklâm filminde çalışmıştı.

“Plajda”, seviye problemi çeken Türk komedi-gençlik filmlerinin bu sorununa çözüm getiren bir proje denebilir. Hem senaryosu hem de genç oyuncu kadrosu sayesinde Türk sineması içinde yeni bir soluk olacak. “Plajda” genel olarak bu tarz filmler arasında bir dönüm noktası olma iddiası taşıyor.

shame
22-09-07, 19:02
cinsellikle dolu gençlik filmlerini eleştirip komediye yeni bir soluk getirecekmiş. eleştirmek istekdikleri tarzın bir parçası olmasınlarda.!endişelerim var filmle ilgili hemde çok.:icon_sorr

srp-bse
24-09-07, 19:36
bakıcaaz filmii sabırsızlıkla bekliyorum bnmde ön yargılarım wardı ama geçtii murat şeker e de güweniyoruz :img-wink:

Asi kArtAl
25-09-07, 20:46
inş. sarp'ın bi bildiği vardır!
inş. iyi tanımışızdır,yada doru...:img-wink:

RIZA_BABA
27-09-07, 08:29
sinan çetin umarım bu projesinide yılarca bekletikten sonra vizyona sokmaz

shame
01-10-07, 18:23
benim endişem yok bile diyebilirim artık murat şekerin iyi bir iş çıkaracağına inanıyorum bekleyip göreceğiz sadece oyuncu seçiminde içimize sinmeyen bir taraf var ama oda kalmaz inşallah.:img-grin2

Asi kArtAl
14-10-07, 16:31
erdem baş'ın yerine gürgen öz oynucak arkadaşlar!:img-wink:
sarp dışında diğer oyuncularında değişme ihtimali var..

koobee24
14-10-07, 17:20
bunun hikayesi tanıdık geldi orijinali yabancıydı herhalde de Türk sinemelarına bir iki defa uyarlandır birisinde sadri alışık diğerinde de bülent kayabaş oynuyordu.şu mafyadan kaçarken kadın kılığında gezmek zorunda kalan ikili ama o filmlerde karakterlerden birisi komik diğeri yakışıklı oluyordu burada gürgen de oynayacağına göre neyse izleyelimde onalrın taklidi olacak gibi geldi bana.

shame
15-10-07, 11:42
bence tamamen orjinal olacak senaryo, yada alıntı olsada eskisine sadık kalınmayacak bi şekilde.murat şeker'in orjinal bi fikri olacağını düşünüorum.

!! Elyf !!
14-11-07, 03:19
Epilasyonda zorlandılar

http://img84.imageshack.us/img84/558/4442480jy6.jpg (http://imageshack.us)

Sarp Apak ile Gürgen Öz 'ün kadın kılığına girdiği filmde, oyuncular en çok epilasyon yapılırken zorlandı.

Oyuncuların epilasyon sırasındaki çığlıklarına çok güleceksiniz...

Yapımcılığını Sinan Çetin'in üstlendiği, yönetmenliğini ise Murat Şeker'in yaptığı 'Plajda' adlı filmin çekimlerinde komik anlar yaşandı. 29 Şubat'ta gösterime girecek olan filmde, iki yakın arkadaşın mafyadan kaçarken yaşadıkları anlatılıyor. Sarp Apak ile 'Cesur'u Gürgen Öz , bu film için kadın kılığına girdi. İki oyuncu en çok epilasyon yapılırken zorlandı.

Kaynak: Hürriyet gazetesi / Kelebek

ecr
18-11-07, 18:11
Acaba niye Erdem Baş çıktı filmden? Merak ettim şimdi. Gürgen'in girmesi gişeye olumlu katkıda bulunur.

Cinsellik içeren filmlerle dalga geçecek deniliyor. Yukarıdaki arkadaşında dediği gibi umarım cinsellik içeren filmlerle dalga geçerken o filmlerden olmazlar.

İzleyip izlemeyeceğim belli değil. Fragman etkileyici olursa bakarız.

periii
03-12-07, 21:37
"PLAJDA"
Film Künyesi:

Yapım: Plato Film
Yapımcı: Sinan Çetin
Yönetmen: Murat Şeker
Senaryo: Murat Dişli
Görüntü Yönetmeni: Murat Tuncel
Oyuncular: Sarp Apak, Gürgen Öz, Tuba Ünsal, Tuğçe Ersoy, Güçlü Yalçıner, Fatih Koyunoğlu, Turgay Tanülkü, Aydoğan Oflu, Uğur Bilgin, Onur Buldu.

Konu: Ali (Sarp Apak) ve Can (Gürgen Öz) konservatuvar tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra geçim sıkıntısı çekmeye başlayan iki ev arkadaşıdır. Piyasada iş bulamayıp ancak çocuk oyunlarında rol alabilen iki arkadaşın en büyük hayali bir sinema filminde oynamaktır. Ama piyasada tek tanıdıkları kişi casting işleri yapan menajerleri Ceyda'dır. (Tuğçe Ersoy) Bir gün, Antalya'da 'Plajda' adlı bir film çekecek olan ünlü yönetmen Kemal Engin'e (Güçlü Yalçıner) kendilerini göstermek için, davetli olmadıkları halde bu filmin tanıtım partisine giderler. Filmdeki tüm roller dağıtılmıştır, sadece iki "çirkin" kadın oyuncuya ihtiyaç vardır. Aradıklarını bulamayan ikili evlerine dönerken kendilerini bir mafya çatışmasının içinde bulur. Görgü tanığı oldukları için mafya peşlerine düşünce Ali ve Can, film için kadın kılığına girmeyi göze almak zorunda kalır. Artık "Aliye" ve "Cansu" Antalya yolundadır. Burada Can, filmin başrol oyuncusu Zeynep Nehir'e (Tuba Ünsal) aşık olur. Çekimler devam ederken mafyanın da otele gelmesiyle işler tamamen karışır.

"Plajda" 29 Şubat 2008'de sinemalarda.

seineb
16-12-07, 13:41
film süper olucak eminim sarp ve gürgen var sonuçta tam komedi yanii..:))

eksTRa.exi
16-12-07, 14:23
epiLasyon mu :D:D:D
qürqenLe sarp mı züfeeeeee:happy0064
kesin qiderim [ allah nasip kısmet edersen tabi :img-yes: ]

:happy0064

mc_merve
18-12-07, 02:45
grgen ve sarp iki sevdigim oyuncu :) kesin izlicem ama malesef sinemada izleyemicem buraya gelcegini duusnmuyorum bir sekilde izlicez artik

seineb
19-12-07, 13:01
valla ben en az bi 5 kere giderim:)) böyle komik film kaçmazz:)))

matrak
19-12-07, 14:24
evet çok komik fragmanı.SARP çok komik.İkisi de güzel kadın olmuşlar yani

GSealment
11-01-08, 18:00
Merakla bekliyorum..
Sarp&Gürgen'in görüntüleri büyük sükse yaratmış durumda zaten..
Eğlenceli bir gençlik filmi diye umuyorum:icon_whis

seineb
13-01-08, 20:19
Evet çok izlenmiş filmden kareler:) ve filmin fragmanıda öyle...

matrak
25-01-08, 14:04
Dün sinemaya gittim plajdanın fragmanı çıktı çok komikti.Ama benim izlediğimden farklı sahneler de vardı fragmanda.Sabırsızlıkla bekliyorum filmi ama daha çok var

!! Elyf !!
06-02-08, 03:45
Cinsel içerikli filmler ti'ye alınıyor

Mehmet ÇALIŞKAN/MAGAZİN

Genç oyuncular Gürgen Öz ve Sarp Apak'ın başrollerini paylaştığı 'Plajda' filmi, seviye sorunu yaşayan cinsel içerikli komedi filmlerine çözüm getirmeyi amaçlıyor..

Başrollerinde Gürgen Öz, Sarp Apak ve Tuba Ünsal'ın oynadığı 'Plajda', izleyiciyi güldürürken cinsel içerikli komedi filmlerini de ti'ye alıyor. Yapımcılığını Sinan Çetin ve Mehmet Karaca'nın üstlendiği, Murat Şeker'in yönettiği 'Plajda', 'filmlerle dalga geçen film' olarak tanımlanıyor.

KIZ TAVLAMAK ÇOK ZOR!
29 Şubat'ta vizyona girecek olan 'Plajda', izleyicinin karşısına, 'seviye sorunu yaşayan cinsel içerikli komedi filmlerine çözüm getirme' iddiasıyla çıkıyor. Sloganı ise; 'Kız tavlamak hiç bu kadar zor olmamıştı!" 'Avrupa Yakası'nın 'Tanrıverdi'si Sarp Apak ile Okan Bayülgen'in 'Makine'sinin 'Öfkeli'si Gürgen Öz, 'Plajda'nın büyük bir bölümünde seyircinin karşısına kadın kılığında çıkacak. Peşlerine düşen mafyadan saklanmak için kadın kılığına girmek zorunda kalan iki arkadaşı canlandıran Apak ve Öz, çekimlerde oldukça zorlandı. İkili, rolleri gereği ağda yaptırmak, saatlerce peruk, makyaj ve topuklu ayakkabılarla dolaşmak zorunda kaldı.

Türün ilk temsilcisi 'Arabesk'

Abrahams'ın yönet-tiği, Charlie Sheen ve LloydBridges'in başrollerinde oy-nadığı 'Hot Shots', 'filmlerledalga geçen film' tarzındayeni bir ekol yarattı ve tümdünyada büyük ilgi gördü. 'Hot Shots'tan 3 yıl önceçekilen, Gani Müjde'nin se-naryosunu yazdığı, ErtemEğilmez'in yönettiği 'Ara-besk' ise bu ekolün Türki-ye'deki ilk temsilcisi oldu. 'Hot Shots' bütün dünyada,'Arabesk' ise Türkiye'de gi-şe rekorlarını zorladı. Yine bu ekolün bir tem-silcisi olan, Ümit Ünal'ınsenaryosunu yazdığı, ŞerifGören'in yönetmenliğiniüstlendiği 'Amerikalı' da,1993 yılında gişede büyükbir başarıya imza attı. Film,Türk filmlerini ti'ye alansahneleriyle, uzun süre se-yircinin dilinden düşmedi.

Kaynak : Sabah Gazetesi

JİM-MY
10-02-08, 18:12
mükemmel olucak bu film fragmanı bile bu kadar güselken

matrak
27-02-08, 17:11
Filmin çıkmasına 2 gün kaldı çok sabırsızlanıyorum süper bi film olcak bence de

gaysee
29-02-08, 22:58
yarın gidiorum bu filme...umarım beklediğim gibidir...

denizimsi
01-03-08, 11:19
Bazıları Plajda Sever!
Plato Film yapımcılığında gerçekleştirdiği Plajda, daha kişisel bir ilk filmin ardından piyasa yönetmenliğine doğru kayan bir ivmeyi işaret ediyor Murat Şeker’in filmografisinin bu erken döneminde. Televizyonda aslında sanıldığı kadar olmasa da belli bir popülarite, en azından görünürlük kazanmış olan başrol oyuncuları Sarp Apak ve Gürgen Öz’ün komedi oyunculuğu potansiyeline sırtını yaslayan yapım, neticede Çılgın Dershane gibi örneklerden hallice bir eğlencelik olarak kalıyor.

Sinema tarihinin en büyük ustalarından Billy Wilder klasiği Bazıları Sıcak Sever’in öyküsü, bu filmin de iskeletini oluşturuyor. Başları belaya girince saklanmak için kadın kılığında bir film setine dahil olan iki başarısız oyuncunun yaşadıklarından bir komedi çıkartılıyor bu kez. Bu anlamda, en azından başarısı tescilli bir öykünün desteğiyle çıkıyor Plajda yola. Aynı çizgideki başka yerli yapımların sahip olduklarını söyleyemeyeceğimiz bir avantaj bu (bir öyküye sahip olmak yani).
http://img129.imageshack.us/img129/3852/plajdabt6.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=plajdabt6.jpg)

Fakat birkaç açıdan değerlendiremiyor bu potansiyelini Şeker ve ekibi. Sırasıyla bunlara değinmeye çalışalım…

Öncelikle, bir cinsiyetler komedisinin önlerine açtığı geniş imkanlar yelpazesini senaryo değerlendiremiyor. Çoğunlukla küfre dayalı espriler bir yana, bir erkeğin kahramanlarımızdan birine aşık olması gibi, Wilder’ın filminden (ya da mecburiyetten kadın kılığına giren erkekler formülünü uygulayan Tootsie vb. nice filmden) birebir alınmış bazı yan öyküleri sadece kabaca tekrarlamakla yetiniyor. Bu şablonu kendi başına yeniden inşa etmek yerine, hazır bir paket olarak filmin orta yerine yerleştiriyor. Ve aslında dramatik potansiyeli de olan bir öykü olarak değerlendirmeyip, karikatür düzeyinde bir vodvil malzemesine indirgiyor.

Filmin genelinde işlemeyen çok durum var. Tuba Ünsal ile Gürgen Öz’ün karakterleri arasındaki romantik yakınlaşma, oyunculukların da etkisiyle, hiç ete kemiğe bürünmüyor. Filmin alelacele finali, boş bir eğlencelik izlemek isteyen izleyicilerin bile kolay kabullenemeyeceği kadar naif, hatta çocukça kalıyor. Kendine daha nitelikli bir çizgi tutturacağını umduğumuz dostumuz Şeker’in, filmini Çılgın Dershane, Neşeli Gençlik, Şaşkın vb. klasmanında kabullendiğini görmek bizi daha fazla hayal kırıklığına uğratıyor.

Bir film başarılı olmadığında, bütün günah yönetmenin omuzlarına kalır hep. Ama bazı durumlarda, tüm suçun ona ait olmadığını da görmek gerek. Her ikisi de ne yeterince yetenekli ne de yeterince tecrübeli olan iki başrol oyuncusunun filmi taşıyamıyor olduğu gerçeğini gözardı edemeyiz. Sarp Apak ile Gürgen Öz arasında bir uyum var ve bir noktaya kadar sempatik oldukları da söylenebilir. Ama en azından kariyerlerinin şu aşamasında, başrol sırtlanabilecek aktörler değil her ikisi de. Böyle bir filmin en çok ihtiyaç duyduğu doğaçlama becerisini belli ki gösteremiyorlar. Filmi izlenebilir düzeyde tuttukları muhakkak ama onun bir adım ötesine götürecek kadar deneyimleri yok her şeyden önce.

Anlatım açısından bakarsak da bir ritim, hatta bir dil tutarsızlığı var Plajda’da bana göre. Filmin daha dinamik bir sinema diline ihtiyacı var. Ama bu dinamizm, araya giren ve bikinili kızların vücut parçalarının ticari bir zihniyetle sıralandığı montaj sekanslarında aranıyor sanki sadece. Hikayeden bağımsız bu kısımları saymazsak, filmin genel olarak bir televizyon işi estetiğine sahip olduğunu söylemek gerek. Ve o montaj sekanslarında bile, bir dağınıklık, bir eldeki az malzemeden ite kaka çıkartılmışlık hali hissediliyor. Sanki yapımcı zoruyla sonradan oluşturulmaya çalışılmış gibi bu bölümler.

Plajda, ne yazık ki bir parodi olmayı da başaramıyor, zekice bir komedi olmayı da. Şüphesiz eğlenceli anları var. Ama zaten en baştan Bazıları Sıcak Sever değil de bir tatil yöresinde çekilmiş bol yarı çıplak genç kızlı, küfürlü, belden aşağıya oynayan, kolay gişe filmi olmayı seçtiği için kaybediyor. Şeker’in “bir Fenerbahçelinin aşkla imtihanı”nı anlatacağı ve önümüzdeki aylarda çekimlerine başlamayı planladığı yeni romantik komedi projesinde, daha kendi olmayı başarabileceği bir hareket alanı bulacağını ve Plajda’yı telafi edeceğini umuyoruz.

Ali Ercivan/Beyazperde

batuhan_gumus
02-03-08, 12:02
bunada gitmeyi düsünüyorum:img-yes:
cok hos bi filme benziyor
sarp apak ve gürgen öz ün kadin olmasi süper
ya tabi birde tuba ünsal oynuyor insallah kesin giderim....:img-wink:

seineb
02-03-08, 17:08
film baştan aşağı çok eğlenceli olmuş.
herkesin güleceği komik bi film..
tavsiye ediyorum:)

matrak
02-03-08, 17:41
ben de tavsiye ederim eğlenceli bi film

gülse_mrv
03-03-08, 19:12
Film çok çok fazla güzel değildi ama kötü de değildi..Eğenceliydi..İyi vakit geçirmek için gidilebilecek bir film..
(Olaylar sanki çok hızlı geçildi gibi geldi bana.....)

seineb
03-03-08, 20:07
evet sonu biraz aceleye gelmiş sanki. film bitince nası yaa falan oldum:)
ama çok güzeldi 2. defa kesin gidicem zaten sarp için:)
sarp'la gürgen'de çok gzl bi ikili oluşturmuşlar bu arada..;)

didemfener
03-03-08, 20:34
bugün gittim plajdaya gerçekten izlenilir yani ilkten tereddütlü girdim ama bukdar beklemiyordum çok güseldi çok komikdi diyologları küfür içermeyen bazı sözler dışında:D
sarpa ve gürgene çok yakışmış kadın kılığı..sonu çok güseldi filmin tam mutlu son(:

gaysee
05-03-08, 20:55
hayatımda bi türk filmine bu kadar çok güldüğümü hatırlamıyorum gerçekten...sarp apak'ın tuvalette mahsur kaldığında bide hamama giderkenki halinde koptum zaten...süper bi film herkese tavsiye ederim:good:

nehirrrrr
11-03-08, 23:14
gecven arkadaslarla gıttık
hayatımda bu kadar gulmemısımdır cokk:img-hyste:img-hyste
sarp'a bayılıyorum zatenn :img-hyste gürgen de cok ıyıdı ama sarp harbı kadın kılgıındaydıı:img-hyste
cok guseldı ben de ehrkese tavsıye ederım gulmekten kırılırsınızz:img-hyste

_filiz_
12-03-08, 05:55
Albümü de filmi gibi eğlenceli

Yapımcılığını Sinan Çetin'in, yönetmenliğini Murat Şeker'in yaptığı, başrollerinde Sarp Apak, Gürgen Öz ve Tuba Ünsal'ın oynadığı komedi filmi 'Plajda'nın sound track albümü çıktı. Albüm de, film gibi son derece eğlenceli. Filmle aynı adı taşıyan albümde; Sıla, Nil Karaibrahimgil, Göksel, Gripin, Ümit Sayın, Badem, Ogün Sanlısoy ve ümit Sayın gibi birçok şarkıcı, tempolu ve hit şarkılarıyla yer alıyor.

kaynak:sabah

CeReN66
12-03-08, 13:06
film harikaydı. Sarp'a kadın olmak çooook yakışmıştı :D özellikle de Sarp'ın hamama giderkenki ve hamam sahneleri süppperdi.

blackeagle
15-03-08, 13:47
daha yeni gidebilme fırsatı yakaladığım ve bu fırsatıda kaçırmadığım için şu anda çok mutlu olduğum çok çok iyi bir komedi:img-yes:
havuz sahneleriyle yazı özleten gürgen ve sarp'ın 'muhteşem kadın rolleriylede' gülmekten kırıp geçiren süper bir film:img-wink: :happy0064
gülmek isteyen herkese tavsiyemdir:icon_whis:img-yes::good:

Askoyunu_ekin
22-03-08, 10:49
bunlarda benden
http://www.hizliresim.com/2008/3/22/799.png http://www.hizliresim.com/2008/3/22/801.png

beren_15
22-03-08, 13:54
http://www.hizliresim.com/2008/3/22/1409.png http://www.hizliresim.com/2008/3/22/1413.png http://www.hizliresim.com/2008/3/22/1424.png http://www.hizliresim.com/2008/3/22/1439.png

okyanusum
24-03-08, 00:22
acayip eğlenceli bir film arkadaşlarımın zoruyla gittim ama çook eğlendim kendi açıdam söleyebilirimki bence şuan vizyodaki en eğlenceli komedi filmi. sarp'la gürgen çok ii ikili olmuşlar uyumları süperdi. :img-wink:

meltem_keremcem
10-04-08, 21:32
harika bir filmdi
izlerken çok keyif aldım
ve çok komikti çok güldüm:)

seineb
12-04-08, 12:03
2 kere gittm. 2'sinde de hiç skılmadan izledim :)

MaD AvriL***
04-05-08, 17:00
ck guseldi ya hele kadın kılığına irdiğinde sarp apak'a ask olan adımın olurken 'her turlu'demesi cok komikti...:happy0064

F5uck
04-05-08, 17:35
"bazıları sıcak sever" imitasyonu bir film daha...taklitten öteye gidebildiklerini sanmıyorum şahsen...türk sinemasına orjinal fikirler gerekiyor=/

yalınım
27-06-08, 19:24
çok komiktiiii....sewdım bennn...sarpın erkek hali yakışıklı tmmda kadın halıde gusellmiş:D