Tüm Versiyonu Göster : Binbir Gece-Bölüm Yorumları

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6

sezinti
21-09-07, 14:35
Sevgili arkadaşlar,

Bu bölüm, Binbir Gece dizisi bölüm yorumlarıdır. Dolayısıyla bölümü ve bölümü ilgilendiren konularda mesajlar ekleyiniz. Oysaki bu bölümde, bölüm başlığının açılış amacından uzaklaşan mesajların süreklilik arzettiği görülmektedir.

Lütfen, özenli olunuz ve forum kurallarına uyunuz. Aksi takdirde, bölümün bir süreliğine kapatılabileceği üzere forum kuralları uygulanacaktır.

Bir önceki başlığa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=17780

fable
21-09-07, 14:40
yeni forum hayırlı olsun
insallah buraya ilk bölüm yorumu olarak ne güze kavuşma sahnesiydi yemm ve kudiye helal olsun bunun gibisini görmemiştik... yazarız inşallah AMİİN

*fragman tahminleri başlığımız neden yok ordaki şeyleride buraya yazmak zorundayız galiba??

sezinti
21-09-07, 14:49
Arkadaşlar, Lütfen senaryolarınızı senaryolar bölümüne ekleyiniz. ilgili senaryo, senaryolar bölümüne taşınmıştır.

fable
21-09-07, 14:49
Evet hojjam sonra da uyarı alıyoruz burası bölüm yorumudur diye.. ne yapmak lazım ne etmek lazım bilemiyorum ama benim bütün hevesim kaçtı. yazasım kalmadı...

Bölüm yorumum: Cansel dükkanını devretsin başka bir dükkan açsın.
Burhan'ın verdiği evi de satsın kendisine başka bir semtte ev satın alsın.. (ne ilginç değil mi? banane Cansel'den halbuki ama...)

sonunda suçlusu biz oluyoz niye kapattılarki orayı?

bölüm yorumum: şehrazat onura ilanı aşk etsin yıldırım nikahıyla evlensinler.
onurun elindekiler komployla ilgili ya. tv de yayınlansın yine aynı şekilde herkes o anda görsün izlesin bunu şirazda görsün ve bölüm yorumum gerçekleşsin nasıı?:):):)

sibs
21-09-07, 16:57
Ya bu son bolumde kereme cok kizdim. Neymis alistira alistira ayrilcakmis :) varmi ya oyle birsey. Bennuda ne oyle utaniyorum filan falan. Krem barisalim deyince bak Kerem intihar ettigimi filan dusunuyorsan yanlis demesini beklerdim. Kaza oldu her ayrildigimizda ihtiar etmicem demesini isterdim ama yok hemen 3 saniyede baristi vallahi deli oldum.

ottawali
21-09-07, 18:56
ya bu densizlik bennunun kereme asik oldugunu bile bile keremle ucurtma ucurtmak neyin nesi bu aptalligin daniskasi bu bir .ikincisi diyelimki onur aklandi sehrazat da onu affetti evlendiler eeeee.sonra bu sehrazat denen kadina nasil guveneceksinde evliligini devam ettireceksin.bu boyle zirt pirt sevdigini terkedecekse isimiz var vallahide billahide....soyle bir manzara ile karsilasabiliriz diyelimki evliliklerinin 20.gunu onur tel.acti askim ben biraz gec gelecegim dedi .bunu ogrenen kerem sehrazat tel.acsa onur soyle boyle yapiyor dese evde sehrazat araki bulasin pes vallahi cok zor cok bu kadinla degil bir omur 1 ay bilem gecmedi baksaniza......

Corcim42
21-09-07, 19:15
samish,

tebrik ediyorum seni

yine ağzından ballar damlamış

sağolasın,

içimize yine biraz sular serpildi

inşallah senin dediğin gibi olur:happy0064:img-yes::good:

sezinti
21-09-07, 20:41
Sevgili T.M.C.post

Bugun yazılan bazı mesajlar, gerçekten bölüm açılış amacından uzaklaşan, eklenen bazı resimler ise bölüm yorumlarıyla ilgisi olmayan mesajlardı. Mesajların bazıları geri dönüşüme gönderilmiştir. Ayrıca, senaryolar bölümü var iken, bölüm içerisinde senaryo çalışmaları ve senaryo çalışmalarıyla ilgili olarak yorumlar eklenmektedir. Bu da bölüm yorumlarının arada kaybolmasına neden olmaktadır.

Bölümde kullanılan bazı kelimeler ve cümleler, sizler için sorun olmayabilir fakat kullanılan bazı kelime ve cümleler yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek ifadelerdir.

Bölümü okunur kılmak sizlerin elinizdedir. Ayrıca, bu bölümü sizlerden başka, başka birilerininde okuduğu gerçeğini unutmayınız. Bizler ve sizler için esas olan bölümün okunur olmasıdır.

Takdir edersiniz ki, eklenen bazı mesajların, bölüm açılış amacından uzaklaşmış mesajlar olduğu gerçeği vardır.

Uzun zamandır yazılması düşünülen, bugün yazılan uyarı mesajın yazılmasının temel nedeni budur.

Sevgi ve saygılarımla

ottawali
22-09-07, 00:04
bu ask sadece onurun eseri sehrazat hanimin hic katkisi yok ben goremedim birakin bu aska katki yapmayi kadin her firsattda bu aski silmeye ugrasiyor.yazik ya neden hep erkekler ask icin ugras vermek zorunda kaliyor kadinlar kendilerini kasiyorlar sehrazat farkli bir kadin tipi demistik ama olmadi oda siradan kadin cikti.hatta siranin bile gerisinde suan ileride ne olur bilemem ama suan sehrazat out bence.....onurda bu isden vazgecse ne olur ne ask kalir nede 1001 gece masallari.....byebyebye

Hirotaro
22-09-07, 00:58
Sevgili T.M.C.post

Bugun yazılan bazı mesajlar, gerçekten bölüm açılış amacından uzaklaşan, eklenen bazı resimler ise bölüm yorumlarıyla ilgisi olmayan mesajlardı. Mesajların bazıları geri dönüşüme gönderilmiştir. Ayrıca, senaryolar bölümü var iken, bölüm içerisinde senaryo çalışmaları ve senaryo çalışmalarıyla ilgili olarak yorumlar eklenmektedir. Bu da bölüm yorumlarının arada kaybolmasına neden olmaktadır.

Bölümde kullanılan bazı kelimeler ve cümleler, sizler için sorun olmayabilir fakat kullanılan bazı kelime ve cümleler yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek ifadelerdir.

Bölümü okunur kılmak sizlerin elinizdedir. Ayrıca, bu bölümü sizlerden başka, başka birilerininde okuduğu gerçeğini unutmayınız. Bizler ve sizler için esas olan bölümün okunur olmasıdır.

Takdir edersiniz ki, eklenen bazı mesajların, bölüm açılış amacından uzaklaşmış mesajlar olduğu gerçeği vardır.

Uzun zamandır yazılması düşünülen, bugün yazılan uyarı mesajın yazılmasının temel nedeni budur.

Sevgi ve saygılarımla
Sevgili Sezinti

Sanırım bu bir uyarı yazısı,aslında demem o ki bu uyarı gayet yerinde olmuş bir uyarıdır.Ama sadece eleştireceğim bir nokta olacak,o da yapılan bu uyarının gecikmiş olması.Bazen bazı forum üyeleri karakterler üzerinde kendilerini aşırı derecede yitirmekte,yazdığı ifadeler,ifade edilen kişiyi ya çok övmekle yada tam tersi ağır hakaretler belirtmekte.İşte burada Üyelerin tuttuğu ve sevdiği karakterlere yada sevmediği karaktere aşırı derecede düşman olmaları yada fanatiklik derecesinde tutulduğudur.
İşte bu sebeptendir ki,bazen foruma girdiğimde ister istemez,forum portalına uymayacak mesajlar ve ağır hakaretlerle dolu mesajlar okumaktayım,ve bu beni son derece rahatsız etmektedir.
Şurası yanlış anlaşılmasın ki,forumda dizi içindeki sevmediğimiz karakterler muhakkak olacaktır,yeri geldiğinde kızacağız,itiraz da edeceğiz.Hatta şaka ile karışık o karakteri kötüleyeceğiz,ama son zamanlarda bu şaka niyetli mesajlar(ama biraz çığrından çıkıyordu) aksini düşünmek istemiyorum,çok çok uzamıştı.
Ben bu yüzden sezintinin yapmış olduğu uyarıyı son derecede yerinde ama geç yapıldığını düşünmekteyim

forever_bim
22-09-07, 08:26
Sevgili Arkadaşlar;

Yazımı bir uyarı değil bir rica olarak kabul ederseniz çok sevineceğim. Forumda mesaj yazarken kullanmış olduğunuz bazı ifadeler internet ortamında son yıllarda giderek herkesin farkına vardığı bir durumun çekilmiş fotoğrafı gibi aslında. Mesajlarınızda kullanılan "bajjım, hojjam, domat" gibi ifadeler forumun okunabilirliğini azaltmaktadır. Bu ifadeler hoş değil. Burası sadece sizlerin okuduğu bir platform değil. Dizifilm sitesi en kapsamlı dizi sitesi olarak gerek üye gerek misafir üye olsun pek çok kişi tarafından sürekli takip edilen bir sitedir. O yüzden de mesajlarınızda sizlerden ricam Güzel Türkçe'mizi formatına uygun chat dili kazanında eritmeden kullanmanızdır.

Bu arada uyarının geciktiğini ve sizlerin bir anda sudan çıkmış balık gibi hissettiğinizini ben de görebiliyorum. Bundan sonra bu foruma kendi adıma yönetici olarak gereken ihtimamı göstermek için elimden geleni yapacağım. Sizlerden ricam forum kurallarına riayet etmenizdir.

Sevgi ve saygımla...

şehrayin
22-09-07, 09:40
Sevgili Arkadaşlar;

Yazımı bir uyarı değil bir rica olarak kabul ederseniz çok sevineceğim. Forumda mesaj yazarken kullanmış olduğunuz bazı ifadeler internet ortamında son yıllarda giderek herkesin farkına vardığı bir durumun çekilmiş fotoğrafı gibi aslında. Mesajlarınızda kullanılan "bajjım, hojjam, domat" gibi ifadeler forumun okunabilirliğini azaltmaktadır. Bu ifadeler hoş değil. Burası sadece sizlerin okuduğu bir platform değil. Dizifilm sitesi en kapsamlı dizi sitesi olarak gerek üye gerek misafir üye olsun pek çok kişi tarafından sürekli takip edilen bir sitedir. O yüzden de mesajlarınızda sizlerden ricam Güzel Türkçe'mizi formatına uygun chat dili kazanında eritmeden kullanmanızdır.

Bu arada uyarının geciktiğini ve sizlerin bir anda sudan çıkmış balık gibi hissettiğinizini ben de görebiliyorum. Bundan sonra bu foruma kendi adıma yönetici olarak gereken ihtimamı göstermek için elimden geleni yapacağım. Sizlerden ricam forum kurallarına riayet etmenizdir.

Sevgi ve saygımla...

binbir gece sayfasına ilk defa uğradım
yazdıklarınızı okudum
ve düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum..
güzel türkçemize sahip çıkmamız gerekiyor
bu durum banada rahatsızlık veriyor
herkesin dikkat etmesini ben de rica ediyorum
sevgiler...

Hayat_Guzel
22-09-07, 10:01
Bence de tam yerinde bir uyarı.Sanal bir ortam olsa bile zaten yeterince önem verilmeyen dilimizi bari bu şekilde düzgün kullanalım :img-yes:

alçin
22-09-07, 12:27
Sevgili Arkadaşlar;

Sevgi ve saygımla...

sonuna kadar katılıyorum; böyle yazımlar forumun kalitesini azaltıyor... böyle bir uyarının yapılmasına çok sevindim. birkaç hafta önce ben de benzer birşeyler yazdığımda aldığım sadece saygısızca cevaplardı... umarım bundan sonra forumun hali düzelir...

Hirotaro
22-09-07, 17:36
Sezinti ve Forever_bim dostlar

Yorumlar sırasında kendimizi kaptırıp sert ifadeler kullansak da bu hiçbir zaman hakaret boyutuna kaçmadı.

eminmisin hakaret boyutuna ulaşmadığına,ben bu konuda geçtiğimiz kapanan sayfalarda sitem etmiştim
Şerefsiz bir hakaret değilmidir,Dıtt Dıtt lar hakaret değilmiydi, buraya yazamayacağım bir söz daha söylendi ki o çok ciddi bir hakaretti.Yapmayın bu kadar gözünüzü köreltmesin dizi.Ayrıca bu hakaretler 1-2 günlük değildi,devamlı bazı karakterler aşağılanıyor ve hakaretlere maruz kalıyordu.
Resmen hakaret ediliyordu karakterlere,bence çok geç kalındı bu uyarı,neyseki uyarı yapıldı

Hirotaro
22-09-07, 18:07
Sevgili Güçlü...

Mademki böyle düşünüyordun niye zamanın da ikaz etmedin de şimdi yazılanlara arka çıkıyorsun sorabilirmiyim ve niye Modlara şikayet etmedin acaba :icon_whis :img-wink:

Başka forumlarda kullanılan cümle ve kelimeleri kendinde görüyorsun siteye giriş yaptığında K.V formunda hangi hakaretler hangi kelimeler hangi insanlar neler yazıyor ikaz eden varmı acaba :icon_whis

Dıııt Dııttt Kelimesi Türkçemezide hangi anlam ve manayı taşıyor sorabilirmiyim acaba:icon_whis

Ve madem ki bu forumda yazılan kelimeleri beğenmiyorsun Elveda arkadaşlar dersin çeker gidersin kimseyede hesap verme mecburiyetin yok değil mi :img-yes:
Şikayet etmediğimi nereden biliyorsun Sevgili T.M.C.post

KV ye bende yazıyorum,ben daha buradaki kadar aşağılayıcı bir karakteri yerin dibine sokacak mesajlar görmedim.Kv de en sevilmeyen karakter olan Bulut'a bile bu tarz hakaretler edilmedi.Biliyorum çünkü o tarafında sıkı takipçisiyim.Arada bir yazılmış olabilir,yazılması tasvip ettiğim anlamına gelmez.Ama buradaki kadar bazı karakterler üzerine günlerce,haftalarca gidilmedi orada.
Dıtt dıtt konusuna gelince,cümlenin gelişme ve girişine göre o dıtt dıtt ın nereye ve hangi kapıya çıktığını bilinmektedir.Çocuklar bile bu kelimenin nereye çıkacağını bilir.
Son cümlene gelince,evet yakın zamanda bu forum böyle giderse bu konuya veda edeceğim.

aybike85
22-09-07, 20:44
arkadaşlar sen bunu yazdın, ben bunu yazdın demenin anlamı yok. olan olmuş; yazılan yazılmış..
çok yazamasam da forumu takip ediyorum.. yazılan kelimelerin amacının forumu daha samimi hale getirmek; amaç türkçeyi bozmak tabiiki değil ama bozuluyor tabi:img-meeti. neyse madem yapıldı bir uyarı biz de dikkat ederiz; sorun da olmaz... bence bu konuyu uzatmayalım ve yorum yapmaya devam edelim... binbir geceye bu sessiz forum yakışmıyor:img-wink: herkese saygılar, iyi gecelerbye

fairycake
22-09-07, 21:46
Selamlar...

Ben geçen sezonun başından beri düzenli olarak bu forumu takip ediyorum. Yorumlarımla katılamasamda her zaman yazılanları okuyorum, resimler için, özet için sürekli buralardayım.

Binbir Gece ilk başladığı günden bu zamana kadar heyecanla izlediğim tek dizi başka dizi izlemiyorum. Bu dizinin beni bu kadar kendine bağlaması, benimle aynı şekilde diziye bağlanan aynı şeyleri düşünüp aynı şeylere heyecanlanan arkadaşların olduğu bu forum diyebilirim. Burdaki arkadaşların yorumlarını okumak, farklı bakış açılarını görebilmek keyif veriyor.

Bir arkadaşımız da değinmiş sonuçta buraya yazan insanlar sanat eleştirmeni değil çoğu seyirci gibi içlerinden geleni yazıyorlar ki ben hepsini okuyan biri olarak hakaret içerikli yorumlar hatırlamıyorum. Bu arkadaşların tek suçu belki ortamı samimi bulup kendi aralarında birbirlerine belli hitap şekilleri bulmuş olmalarıdır ki bu da çok garip değil onca zamanı forum başında geçirip birbirleriyle yakınlaşmalarının doğal sonucudur.

Son olarak, film dizi ya da kitap farketmez sevilmeyen kötü karakterler izleyici ve okuyucular tarafından dışlanır hatta nefret uyandırır ve bazen de sevilen karakterlerin hayranları fanatikleri olur. Bence Binbir Gece'de de olan budur "Kerem" adlı karakter malumunuz hepimiz tarafından son bölümlerde durumu gittikçe sevimsizleşen bi karakter olmaya başlamıştır ve arkadaşların tepkisi doğal seyirci tepkisidir. Ama bu karaktere verilen tepkidir kişiye özel değildir ve karakterde hayalidir dolayısıyla ortada bi hakaret olmasıda mümkün değildir.

Bölüm yorumuma gelince;

Bu bölüm Onur'un Şehrazat'a ulaşmak için yapacağı atak resimde görülen iş toplantısıdır gibi görünüyor ve mektubu da Onur yazmıştır diyorum. Şehrazat'a mektubu ne zaman verecek ve fragmandaki kendi kendine ağlama sahnesi toplantıdan önce mi sonra mı olacak kısmını tahmin edemiyorum bekleyip görelim.

Herkese iyi geceler.

Hirotaro
22-09-07, 23:01
@fairycake
Herkes Kerem'e yüklenmeye ve sevimsiz bir karaktere döndüğünü belirtiyor, bu tarz düşüncelerin olması gayet doğaldır ve (Hakarete ulaşmadıkça) bu fikirleri saygıyla karşılarım.Fakat düşünülmelidir ki;
Zamanında Okullarda bile erkeklerin kızlara teklif ettiği 150bin$ ve 300bin$ teklifleri herhalde Kerem yaptı ki Kerem bu kadar çok suçlandı ve aşağılandı.Eğer Kerem'i bu kadar aşağılamadan önce,her ne olursa olsun bu tarz teklifleri kim yaptıysa o sorgulanmalı ve önce onun yaptığı hatalar göz önünde tutulmalı.Bunlar (gerçek hayatta toplumda) bile infial yaratır.Kerem'inki sanırım bir nebze 2.planda kalır

SU_85
23-09-07, 09:18
teklifleri kim yaptı neden yaptı deyip en başa dönmek biraz anlamsız olmuyor mu? bir sezon önce olan bu olaylar yeterince sorgulanmıştır bence:img-yes:
ayrıca hepsinin bir nedeni vardı ve güzelce açıklandı... buna şehrazat bile ikna olmuştu... ayrıca keremin yaptıkları bir değil ki... şehrazatı ayartmaya çalışması bir yana; arkadaşına en zor gününde sırt çevirdi, onun kötü durumunu kullandı, bennunun aşkını kullanıyor ve onu devamlı üzüyor... sanırım bunlar birini acımasızca eleştirmek için yeterli sebepler:img-wink:

SBR
23-09-07, 09:36
onura inanmamak için her ikisininde haklı sebepleri vardı şehrazatın ki malum , kerem in ise bölümde belirttiği onurun parasını ödedim dediği bir olay vardı zaten kerem inde bir ayrım noktasına ihtiyacı vardı . kerem favori karakterim bu son olaylardan sonra bir umut belirdi kendisinde ama boşuna sürekli telefonla araması şehrazatı nasıl rahatsız ettiğini bölüm içinde surat ifadesinden gördük .

bence şehrazat biraz dengesiz bu aralar. keremin telefonlarından rahatsız oluyor ama fragmanda gördüğümüz o uçurtma olaylarındanda geri kalmıyor .kerem için bennu artık şehrazata yakınlaşmak için bir araca dönüştü resmen . kerem karakterini tardu flordun dan dolayı seviyorum ama bu karakter için ne düşünülüyor anlamıyorum açıkçası tam anlamıyla kötü diyemiyorum kerem için iyi desen iyide de değil bu sezon artık kerem karakterinin tam bir kötüyü oynamasını istiyorum açıkçası ve mümkünse artık uzak dursun bennudan açıklasın şehrazata olan duygularını ne olacaksa olsun .gerekirse kanlı bıçaklı olsun onurla .

dizi ilerde onur-şehrazat kerem -bennu gibi bitecek gibi keremin şu anki durumunda bunu anlıyorum sevdiğim karakter için bu durum içler acısı zayıf bir karakter olan bennu ile favori karakterim kerem in dizi sonunda birleştirilmesini hiç istemem.bekleyip görelim neler olacağını iyi yorumlar herkese.

bu arada yapılan uyarının son derece yerinde olduğunu söylemeliyim zaten bu uyarı yapılmadan önce bir moderatöre bildirmiştim olayı biraz geç bile oldu aslında.

Hirotaro
23-09-07, 14:52
teklifleri kim yaptı neden yaptı deyip en başa dönmek biraz anlamsız olmuyor mu? bir sezon önce olan bu olaylar yeterince sorgulanmıştır bence:img-yes:
ayrıca hepsinin bir nedeni vardı ve güzelce açıklandı... buna şehrazat bile ikna olmuştu... ayrıca keremin yaptıkları bir değil ki... şehrazatı ayartmaya çalışması bir yana; arkadaşına en zor gününde sırt çevirdi, onun kötü durumunu kullandı, bennunun aşkını kullanıyor ve onu devamlı üzüyor... sanırım bunlar birini acımasızca eleştirmek için yeterli sebepler:img-wink:

Benim anlatmak istediğim madem birini acımasızca,vur abalıya şeklinde eleştiriler yağıyor,hakaretler ediliyordu.Bende dedim ki ondan daha da kötü birşey bir teklif yapan vardı ama ona Kerem'e yaptıkları kadar ses çıkarmamışlardı.Ben bunu belirtmek istemiştim.Yanii önce eleştirilecek kişi varsa,o kesinlikle Kerem değildi demeye getirdim :img-wink:
slm arkadaşlar,bu foruma böyle sessiz kalmak hiç yakışmıyor nerdesiniz...:icon_sorr:icon_sorr
Arkadaşlar yönetimin yapmış olduğu uyarıyı protesto ettikleri için yazmıyorlar,yazdıklarını da siliyorlar

SU_85
23-09-07, 17:00
Benim anlatmak istediğim madem birini acımasızca,vur abalıya şeklinde eleştiriler yağıyor,hakaretler ediliyordu.Bende dedim ki ondan daha da kötü birşey bir teklif yapan vardı ama ona Kerem'e yaptıkları kadar ses çıkarmamışlardı.Ben bunu belirtmek istemiştim.Yanii önce eleştirilecek kişi varsa,o kesinlikle Kerem değildi demeye getirdim :img-wink:

Arkadaşlar yönetimin yapmış olduğu uyarıyı protesto ettikleri için yazmıyorlar,yazdıklarını da siliyorlar

Anladığım kadarıyla çifte standart olduğunu düşünüyorsun. canım ben burda tüm yorumları okumadığım için birşey diyemem doğru söylüyorsundur. hatta o zaman haklısındır. ama şunu da bilmek lazım abartmadıkça hatasız kul olmaz.:bilmim

SU_85
23-09-07, 17:03
ayrıca bbg forumunun demirbaşları rica ediyorum geri dönün siz olmadan tadı tuzu kalmadı bu forumun bakın... kullandığınız kelimelerin samimiyetten olduğunu biliyoruz, ayrıca o kelimeleri kullanmadan da sizin muhabbetinizin sıcaklığı yeter... sizi bekliyoruz; lütfen gelin...

cerenn87
23-09-07, 17:35
türkiyenin en çok izlenen dizisinin forumu da bir o kadar şenlikliyken burası ölü toprağı serpilmiş kadar sessiz... sebebini anladım ama arkadaşların dediği gibi buralar sizsiz çok fena:(

SBR
23-09-07, 18:33
bence bir forumda yapılan yorumlardan çok o yapılan yorumların niteliği önemli . bu forumda isteyen yorum yapar istemeyen yapmaz yapılan yorumlar forum kuralları dahilinde olmayacaksa varsın forum sessiz kalsın .uyarıyı yapan yönetici tanıtıdığım bir yönetici yaptığı uyarı aslında bir uyarıda değildi kendi deyimi ile ricaydı arkadaşlarımız bunu niye bu kadar abarttı bilmiyorum.herkese iyi yorumlar .mümkünse forum niye sessiz , ölü toprağı serpilmiş gibi yorumları bir kenara bırakıp başlığın kullanım amacına yönelik yorumlar yapalım saygılar.

Hirotaro
23-09-07, 22:32
bence bir forumda yapılan yorumlardan çok o yapılan yorumların niteliği önemli . bu forumda isteyen yorum yapar istemeyen yapmaz yapılan yorumlar forum kuralları dahilinde olmayacaksa varsın forum sessiz kalsın .uyarıyı yapan yönetici tanıtıdığım bir yönetici yaptığı uyarı aslında bir uyarıda değildi kendi deyimi ile ricaydı arkadaşlarımız bunu niye bu kadar abarttı bilmiyorum.herkese iyi yorumlar .mümkünse forum niye sessiz , ölü toprağı serpilmiş gibi yorumları bir kenara bırakıp başlığın kullanım amacına yönelik yorumlar yapalım saygılar.

bence esas ilk yapılan uyarıya protesto etti çoğu.
Neysee fragmandan gördüğüm kadarıyla çok güzel bir bölüm bizi bekliyor.Kerem'in davranışları ve ifadesi nasıl olacak merakla bekliyorum(Kerem'in benim yaa adamım işte ).ve tabii diğer yandanda alemal'in davranışlarıda merak uyandıracak

Hirotaro
24-09-07, 00:18
Kerem'in bu bölümden sonra,çok şeyi değişecek gibime geliyor.Kendini sorguya çekecektir muhakkak,bu bölüm Kerem'in dönüm noktası olabilir

SBR
24-09-07, 09:54
bence esas ilk yapılan uyarıya protesto etti çoğu.
Neysee fragmandan gördüğüm kadarıyla çok güzel bir bölüm bizi bekliyor.Kerem'in davranışları ve ifadesi nasıl olacak merakla bekliyorum(Kerem'in benim yaa adamım işte ).ve tabii diğer yandanda alemal'in davranışlarıda merak uyandıracak

bilemiyorum tabii niye yazmıyorlar ama zaten pekte ilgilendirmiyor beni açıkçası :img-wink: valla şu forumda benim gibi keremci varmış buna hem şaşırdım hemde sevindim :happy0064 kerem karakterini tardu flordun dan dolayı çok seviyorum adamın konuşması felan şahane :happy0064

kerem biraz boş umutlarda geziyor maalesef .öncelikle şu bennu olayından sıyıramadı bir türlü kendisini. ben bu sezon keremden artık net bir tavır bekliyorum onurla karşı karşıya gelsin artık .yeni bölümdeki o uçurtma olayını hakkaten merak ediyorum bennu o arada nerde olacak gibi bir sürü soru işareti var kafamda bekleyip görelim en iyisi .

moonbeam
24-09-07, 10:21
Forumu el birliğiyle bu hale getirenleri tebrik etmek istiyorum. Bakıyorum da yapılan uyarılar öyle bir işe yaramış ki son dört sayfadaki her mesaj diziyle ilgili (!!!!!) yorumlar.

Ben geçen hafta yapamadığım yorumları yazmıştım, tam buraya ekleyecektim ki bir gariplik olduğunu farkedip okumaya başladım. Açıkçası ne yazasım ne de okuyasım kaldı. Çetem (!) okumadıktan sonra diğerleri de yazdıklarından anlaşıldığına göre benim mesajımı okumaktan hiç bir zevk almayacaklarına göre yazmanın ne anlamı var? Gidip arşivi okuyayım daha iyi. Zira burası ölmüş de cenazesi bile kalkmış....

Bu sayfalara düzenli olarak zaman harcayıp yorum yapan, dizi yüzde atmışlarda izlenme payı alırken bile nispeten yavaş olan bu başlığı öksüz bırakmayan ve sabırla yazmaya devam eden üyelere haksızlık edip küstürenleri yeniden tebrik etmek istiyorum. (Burada uyarı yapan moderatörleri değil buraya hiç bir katkıları olmadığı halde acımasızca bu konuda fikir belirtenleri kastediyorum)

Bölüm yorumum: Kerem artık ne yapsa bana sevimli görünemez. :img-beee: Fragmana bakılırsa Onur da benimle aynı fikirde.

Hirotaro
24-09-07, 15:11
bilemiyorum tabii niye yazmıyorlar ama zaten pekte ilgilendirmiyor beni açıkçası :img-wink: valla şu forumda benim gibi keremci varmış buna hem şaşırdım hemde sevindim :happy0064 kerem karakterini tardu flordun dan dolayı çok seviyorum adamın konuşması felan şahane :happy0064

kerem biraz boş umutlarda geziyor maalesef .öncelikle şu bennu olayından sıyıramadı bir türlü kendisini. ben bu sezon keremden artık net bir tavır bekliyorum onurla karşı karşıya gelsin artık .yeni bölümdeki o uçurtma olayını hakkaten merak ediyorum bennu o arada nerde olacak gibi bir sürü soru işareti var kafamda bekleyip görelim en iyisi .
Aslında dizinin başından beri Kerem'e büyük bir sempatim vardı,ama ilerleyen bölümlerde Kerem'in üstüne o kadar çok gidildi ki.Bende ister istemez haksızlığa uğradığını düşündüğüm için Kerem karakterini sevmeye ve benimsemeye başladım.Zaten baştan sempatim olduğu için bu çokta zor olmadı,fakat sevmemdeki en büyük katkıyı bu forumda Kerem'i acımasızca yerden yere vuranlar yaptı
sevgili @moonbeam
bu forumun bu noktaya gelmesinde sizlerinde büyük bir payı var,bunu kimse inkar edemez,her ne kadar bizimde[benimde] hatam[ız] varsa,sizinde hatanız var,bu bir gerçek.
Ayrıca senin yazacağın mesajdan zevk almayacağımızı nerden düşündün(kendi bakış açımdan söylemekteyim) Ama sen sadece çetem(!)[ben bu ifadeyi tasvip etmesemde] diye tabir edilen arkadaşların için yazıp,diğerleri benim için önemli değil dersen,bazı kişiler kırılıp ve üzülebilir.(benim düşüncemdir)

peloş_sezin
24-09-07, 15:24
yeni başlık hayırlı olsun.

fragmnı hala daha göremedim.
sesli fragman çıktımı bilen varmı.

SBR
24-09-07, 15:37
yeni başlık hayırlı olsun.

fragmnı hala daha göremedim.
sesli fragman çıktımı bilen varmı.

sanada hayırlı olsun arkadaşım sesli fragman çıkmıştır nette vardır malum sitede hakkaten merak uyandırıcı bir fragman hazırlamışlar ordan izleyebilirsin olurda bulamazsan bana özel mesajdan ulaş online sam mutlaka yardımcı olurum iyi yorumlar .

angelstone505
25-09-07, 01:54
Çok güzel bir bölümdü Şehrazat sana sinirleniyorum sen Onura kin tutana kadar zengin kız Onuru kapıcak haberin olsun:icon_sorr:icon_sorrAli kemal sen neşanssız adamsın yahu:img-yes:ben herkezin aksine Kereme çokda kızgın değilim gönül bu aşık olur olur ama işteki tavrı Onura hoş değildi Onurda orda patron çaycı değil:mad72::mad72:Onurun hizmetçisi Şehrazatla çok yakın değil niye kız arkadaşı Onura moral vermeye geldiğinde ona hınçlıydı anlamadım???Alikemal çok gururlu bir kaına aşık olmuşşsun yandın sen doğucak oğlunu görmeyi unut:icon_sorr

desire72
25-09-07, 08:48
dizideki şehrazat-onur arasındaki soğukluğun üstüne forumdaki soğukluk iyi gelmedi pek bana. Foruma çok fazla yazamasamda neler yazıldığını merak edip okuyanlardanım. Umarım dizidede forumdada bu soğukluk tez zamanda ortadan kalkar.

Bu akşamki bölümde yavaş yavaş onura atılan iftira su yüzüne çıkmaya başlayacak sanırım ve Onura inanmayanlar bu durumda ne yapacaklar bakalım.
Aslında Onur aklandıktan sonra Onurun şehrazata gitmesinden çok şehrazatın onura gelip sana inanmalıydım diyerek içini dökmesini bekliyorum. Bir diğer merak ettiğimse onur aklandıktan sonra Şehrazat yine Binyapıya döner mi yoksa yeni işindemi devam eder. Geçen sezon başka bir işe başladığı halde çok çabuk yeni işinden vazgeçip Binyapıya dönüş yapmıştı.

EGEBRK
25-09-07, 11:06
Merhabalar.. Bence artik Sehrazat kendi isini kurmus ve is nedeniyle bu bir ihale vs. olabilir Onur'la hic beklemedigi bir anda karsi karsiya geliyor .. Onur'un tavri yine soguk olabilir.. Mektuba gelince Onur Sehrazat'a yazmis gibi eldi bana.. Ucurtma olayi Onur'un icine o kadar cok oturuyor ki Sehrazat'in evinde onlar disaridayken Sehrazat'a bu mektubu yaziyor.. Siralamayi duzeltiyorum;

1-Ucurtma olayi
2-Mektup
3-Is toplantisi
4-Onur'un Sehrazat"in evinin onunden geri donmesi

Ben bu aksamki bolumu yurtdisindan seyredemeyecegim maalesef o yuzden sevgili dostlarim guzel yorumlarinizin devamini bekliyorum..

kod adı yağmur
25-09-07, 17:06
ilk önce merhabalar hojalarmmmm bajlarmmmm şimdi neden girmediğiniz anlarayamadım evet doğrular bi yerde TÜRÇEMİZİ çok iyi kullanmyoruz doğru ama bunun önüne geçemezsiniz çünkü ülemizde şöle bi yasa yok internette düzgün konuşmayana şöle şöle die o yüzden

davrann canlarmmm yaz arıt forum forum olalı böle zulm görmedi
hadi millett hadi hojalarm bajlarm

bu arada bu DİL HEPİMİZİN ONA SAHİP ÇIKALIM VE YABANCI KELİMELERDEN ARINIDIRIP DÜZGÜN KONUŞAILM

AMA BURASI HARİÇ :)

ottawali
25-09-07, 18:22
oncelikle bu forum sayfasini gosterdiginiz duyarlilik sonucu protesto ettiginiz icin hepinizi kutlarim ..iste bu yeri gelince dayanisma protesto hak arama elbette olacak buna kimse karisamaz mudahele edemez...bende sizlerleyim...hepinize en guzel gunler.......byebyebye

Corcim42
25-09-07, 20:04
paşam
işi bitirdi

mektubu
onur yazmış çoğunuz yanıldınız ya
nasıl oldu bu iş

ama şirazın pek affetçeği yok gibi
bu iş sezonu götürür
diyorum:img-yes::img-in_lo

hyoldas
25-09-07, 20:13
Kusura bakmayın arkadaşlar! Umarım bu yazdığımı forumun müdavimleri görüyordur.
Ben yazdığım forumlarda kural dışı mesajlar gördüğüm zaman, güzel Türkçe'miz layıklıyla kullanılmadığında yazan üyeleri uyarıyorum. Bu forumda yazmış olsaydım. Bu forumda da uyarırdım belki hakkım var belki yok! Bunu bilemem ama hala bazı arkadaşların yaptığı şeylerin arkasında durduğunu görmek gerçekten çok acı verici birşey evet chat dili diye birşey var. Bende sevdiğim oyunculara lakaplar takabilirim. Ama o tarz yorumların yeri burası değil. Onları özel mesajla ve msn yoluyla paylaşıyorum. Ben buraya yazdığım yazıların herkesçe okunabilir ve anlaşılabilir olmasına dikkat ediyorum.

Mesela buraya en azından izlediğim bölümlerden sonra girdiğimde kendimi uzaylı gibi hissediyorum. Hiç bilmediğim anlamadığım bir dilde konuşuluyor ve ciddi ciddi yorum yapan kimse yok! Daha doğrusu varsa da ben anlamıyorum.

Şimdi ben bunu niye yazdım! Profilimde görünene birde savaşla geçirdiğim, üyeliğimi iptal ettiğim günleride eklersek 2005 yılının kasım ayından beri bu forumda vakit geçiriyorum. Moderatörlerle çok konuda karşı karşıya geldik ama en mantıksız bulduğum protestoların bile buradakinden çok daha mantıklı olduğunu söyleyebilirim. Moderatör uyarmış! :icon_whis Onun işi bu siz bildiğim kadarıyla aklı başında yaşı kemale ermiş insanlarsınız. Baktılar kendi aranızda düzelemiyosunuz. Uyarmışlar!

Neden bu forumda hiç bir modun görevli olmadığını merak ediyordum. Şimdi anlıyorum. Siz cidden bir çete olmuşsunuz. Forumun kurallarının yüzünüze vurulması bile sizi rencide ediyorsa -hemde çok kibar bir uyarı- artık yapabilecek fazla birşey kalmamış demektir.

Saygılarımla.

cordelia
25-09-07, 20:25
keremden tamamen tiksindim
bir adam nasıl böyle zavallı ve aciz olabilir ya
son kısımdan anlıyorum ki bu ayrılık en az 5 bölüm sürecek
umarım kerem şehrazatı öpmeye falan kalkar da şehrazat onu bir daha görmek istemez.

Corcim42
25-09-07, 20:30
ama arkadaşlar
diğer hiç bir dizide çeteleşçek kadar
bağlayıcı bir konu yok
onun için bu sadece binbir gece de olabilir
veo sadece AŞK konusunda olabilmesi de
sevindiricidir herkes kendi sevgisine ve aşkına
sahip çıkabildiği sürece

bizde olması gereken AŞKA sahip çıkıyoruz
buna karşı çıkanların karşısındayız?
bunada çeteleşmek deniyosa evet biz çeteyiz
koruduğumuz da sadece ve sadece AŞKTIR:happy0064
Zaten 70 milyonda sadece 20-25 can dostuz
SONUÇ: Bizden kimseye zarar gelmez:img-in_lo:happy0064bye

RODYA
25-09-07, 20:31
Güzel bir bölümdü.Meleğin davranışı çok hoşuma gitti:good:Bölüm sonu çok güzel bir yerde bitti.Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla,şehrazat en sonunda uyanmış:img-yes:

Şu protesto meselesine gelince,sonuna kadar arkadaşalrımın yanındayım.Aman okuyamıyordum diyenler,acaba şimdi ne okuyorlar?:img-cool2

RODYA
25-09-07, 20:34
ama arkadaşlar
diğer hiç bir dizide çeteleşçek kadar
bağlayıcı bir konu yok
onun için bu sadece binbir gece de olabilir
veo sadece AŞK konusunda olabilmesi de
sevindiricidir herkes kendi sevgisine ve aşkına
sahip çıkabildiği sürece

bizde olması gereken AŞKA sahip çıkıyoruz
buna karşı çıkanların karşısındayız?
bunada çeteleşmek deniyosa evet biz çeteyiz
koruduğumuz da sadece ve sadece AŞKTIR:happy0064
Zaten 70 milyonda sadece 20-25 can dostuz
SONUÇ: Bizden kimseye zarar gelmez:img-in_lo:happy0064bye

Sevgili corcim,çeteyi yok ettiler,ama ortada kimse gözükmüyor.Nerdeyse bir haftadır 1 sayfa yazı yazıldı,onlarda hala ,çeteyi,çekiştiren yazılar.

Türkçeyi hepimiz korumak isteriz,ama bu işin dozunu kaçırdık mı?Buraya özgü bir jargon,şakayla karışık bir lisan....

garfieldd1905
25-09-07, 20:39
bence binbir gecenin eski heyecanı kalmadı,artık izlemek eskisi kadar zevk vermiyo..
hep yerinde sayıyo dizi,hiç bir değişiklik yok...
bir an önce senaristlerin kendisini toplaması lazım bence..

auryn
25-09-07, 20:43
Binbir Gece dizisi başladığında en çok yorum yazanlardan biri de bendim. Forumun aldığı hal ve büründüğü dil, uzun bir süredir yazı yazmamı engelliyordu. Kısacası forumdaki genel "muhabbet ve yorum" düzeyini görünce uzun bir analiz yapmaya ne istegim ne hevesim kalıyordu.

Benim gibi uzun süredir yazmayan insanların tekrar yazmaya başlaması zaman alacaktır.

"Çete" üyelerinin çok iyi niyetli oldugunu ve diziyi çok sevdiklerini kabul etmekle beraber, moderatör uyarısının çok yerinde ve gerekli oldugunu düşünüyorum. Aslında diğer nickimi bilenler için bu uyarının çok geç gelmiş oldugunu da eklemeliyim.

Forum hojjam, bajımmmm ve domat konuşmalarından okunamaz hale gelmişti. Çete üyeleri için bu gerçeği kabul etmek zor olsa da doğrusu bu.

Herkes tekrar, herkesin anlayabileceği bir dille ve uslupla ciddi ciddi analiz yapmaya başlar ve mavraların dozu alırsa forum tekrar canlanacaktır. Haklı uyarısı karşısında moderatöre biz küstük tavrı güden iyi niyetli "çete" üyelerini haksız davalarında desteklemenin dogru bir tavır oldugunu da düşünmüyorum. Sonuçta burası forum, chat mekanı değil.

RODYA
25-09-07, 20:52
Binbir Gece dizisi başladığında en çok yorum yazanlardan biri de bendim. Forumun aldığı hal ve büründüğü dil, uzun bir süredir yazı yazmamı engelliyordu. Kısacası forumdaki genel "muhabbet ve yorum" düzeyini görünce uzun bir analiz yapmaya ne istegim ne hevesim kalıyordu.

Benim gibi uzun süredir yazmayan insanların tekrar yazmaya başlaması zaman alacaktır.

"Çete" üyelerinin çok iyi niyetli oldugunu ve diziyi çok sevdiklerini kabul etmekle beraber, moderatör uyarısının çok yerinde ve gerekli oldugunu düşünüyorum. Aslında diğer nickimi bilenler için bu uyarının çok geç gelmiş oldugunu da eklemeliyim.

Forum hojjam, bajımmmm ve domat konuşmalarından okunamaz hale gelmişti. Çete üyeleri için bu gerçeği kabul etmek zor olsa da doğrusu bu.

Herkes tekrar, herkesin anlayabileceği bir dille ve uslupla ciddi ciddi analiz yapmaya başlar ve mavraların dozu alırsa forum tekrar canlanacaktır. Haklı uyarısı karşısında moderatöre biz küstük tavrı güden iyi niyetli "çete" üyelerini haksız davalarında desteklemenin dogru bir tavır oldugunu da düşünmüyorum. Sonuçta burası forum, chat mekanı değil.

Sevgili auryn,tabiki burası chat mekanı değil,forum.Ve bence arkadaşlar tam bir denge sağlamışlardı bu konuda.Ama dediğin gibi bende arkadaşların artık dönmesini canı gönülden diliyorum.

Bu arada yüzde 90 belli oldu,burağın hani oyuncunun canlandıracağı.

Ozan Güven:img-wink:

YETER ÖZHAL
25-09-07, 20:55
Binbir Gece dizisinin 32.bölümünün yayınlanma haftasında gelen moderatör uyarıları ve şikayet etme olayları,biz BBG forumu yorumcularını derinden üzmüş ve etkilemiştir.Bu konu hakkında grup yorumcularına yapılan haksızlıkları irdeleyerek gereksiz spekülasyonlara son verme umudunu taşıyoruz.

TÜRKÇE KATLEDİLİYOR DİYENLERE CEVABIMIZDIR:

Bizim kullandığımız kelimelerde harf değişikliğine gidilmiştir ama bunun sebebi ne Türkçe'yi bozmak ne de ukalalık taslamaktır. Ortak bir zeminde bulunan, ortak duygu ve düşünceleri paylaşan, samimiyeti ilerletmiş hemen hemen her insan grubunda o gruba has "jargon" diye tabir edilen kimine göre dilin katli ve bozuk kullanımı, kimine göre ise dilin ve o dili kullananların zenginliği olarak algılanabilecek özel terimler türeyebilir. Ve bu çok doğal bir süreçtir. "Hojja" ve "Bajji" da işte bizim "Hunili" diye adlandırdığımız bu grubumuzdan çıkan size göre "CİNS" bize göre ise "SEVİMLİ" iki hitap şeklidir. Biz mesajlarımızda bu hitap şekillerini kullanıyoruz ama diğer kelimelerdeki her "c" harfini "jj" olarak değiştirmiyoruz. Bu size hiç mi birşey ifade etmiyor? Bu iki kelime ve diğer yazım stilimiz arasındaki fark amacımızın Türkçe'yi katletmek olmadığını göstermek için yeterli değil mi? Başka forumlarda da "DEĞİŞİK" hitap şekilleriyle karşılaşabiliyoruz. Mesela, HS forumu müdavimlerinin ek ve kelime olarak kullandıkları "çan": xxxçan ve çanlar. Oradaki arkadaşlar herhalde su bizim bildiğimiz "kilise çan"ından bahsetmiyorlar. Bu da onların grubuna has, samimiyetlerinden ileri gelen ve bize göre de gayet HOŞ bir hitap şekli, biz bu kullanımı hiç garipsemiyoruz...Uzun lafın kısası bir espri sonucu türemiş ve sonra sadece bu forumdaki yazı dilimize pelesenk olmuş "Hojja" ve "Bajji" ifadelerinin Türkçe katli olarak algılanmasının ardındaki gerekçeleri de biz algılayamıyoruz!"

Hepimizin Türkçe'si ve dil kullanımı düzgündür. İçimizde Öğretmenler, Memurlar, Dilbilimcileri, Tercümanlar var.

Forum sayfalarımız 1200'ü aştığında sadece bizim uyarılarımız doğrultusunda başlık açan ve bizden bir rahatsızlıkları bulunup bulunmadığını bizzat sorduğumuz ve cevaben bizden çok memnun olduklarını söyleyen değerli modlara uyarıyı yaptırtan kişilere yapmış olduğumuz protesto'nun sonucunda Forum'a gelip bir göbek atmadıkları kalan, sevincinden ne yapacaklarını şaşıran senede 2 kere foruma mesaj atan kişileri kendimizle kıyaslamadığımız doğrudur. Zira bizler bütün yaz sezonu da dahil olmak üzere Forumu asla boşlamamış dizimizi severek yorumlar yapmış insanlarız.

Türkçe’yi bozan,dejenere eden,katleden cümleleri tek tek ayıklamak lazım o halde!BBG forumuna yazı yazanların hiçbirinde ‘’Türkçe’yi bozan bir cümleye rastlamadık’’Kelimeler mi?Kelimeleri modlarımızın nicklerinde de görüyoruz,o zaman ilk önce modlar Türkçe’ye riayet etmelidir!!!İnternet bir İngilizce yazılımlar ve donanımlar bütünüdür,çoğu zaman Türkçe karakterleri hatta kelimeleri algılayamaz!!değil mi?

HAKARET EDİLİYOR DİYENLERE CEVABIMIZDIR:

Hakaret dediğiniz şey,çok ağırdır.Hakaretin kanunlarda bir takım müeyyideleri ve yaptırımları mevcuttur.Kişiye açık seçik hakaret edildiğinde,kişi dava açar ve haklı bulunursa davalı davacıya bunu maddi manevi tazminatla öder!

Burası diziler hakkında yorumların yazıldığı bir site.Buraya üye olan herkes izlediği diziler hakkında yorumlar yaparlar.Karakterler hakkında ve rolleri hakkında eleştiriler yaparlar.Hiç kimse kalkıp dizileri sanallıktan çıkarıp,gerçek hayata uyarlayamaz!Yapılan eleştirilerde dozajda yükselişler vesaire şeylerle,eğer sanatçının özlük haklarına dokunuyorsa,birileri bu gidişe ‘’dur’’deme hakkına sahiptir.Fakat sanal karakterler hakkında yapılan yorumlara da,birileri çıkıp gerçek hayatta yaşıyormuş gibi avukatlık yapamaz!!!

Bahsi geçen karakter Kerem…Kerem’e Domat denilmiş!Kerem’e dııııt denilmiş!Domat’ın ne anlama geldiğini bilmiyorsanız Avokadoyu da bilmezsiniz,çileği de bilmezsiniz ve buraya renk,samimiyet katan ‘’Hoja’’ ‘’Bajı’’yı hiç bilmezsiniz!Hakaretin ne olduğunu bilmek çok önemlidir,hakaret küfre eşdeğerdir.Küfrün açılımını yapmamıza gerek yoktur sanırım!

Modların uyarıları bize göre tek yanlı ve yanlış yorumlanarak yapılmış!Neden mi?Bazı kişiler buraya yorum yapanların sürekli ‘’karakter’’lere hakaret ettiğinden bahsederken,modlar ‘’rica’’ederek, ‘’hojam,bajım ve domat’’ gibi kelimelerin kullanılmaması yönünde uyarılarda bulunmuş.Burada bazı kişilerin anlaması gereken bazı hususlar var.Bazı kişilerin ‘’Geç kalınmış!’’ olarak bahsettiği uyarıların ne anlamda,ne üslupta yazıldığını tekrar tekrar okumalarını tavsiye ediyoruz!!!

İşte bu yüzden çıkıp da birilerinin,bu foruma emek veren,değerli zamanlarını buraya harcayan yorumcular hakkında resmen, ‘’ohh olsun işte,siz kaşındınız,biz şikayet ettik ve modlar da kaşıdı’’şeklindeki sevinç naralarını,o insanların ‘’sanal karakterlerinin’’içine sığdırdıkları Don Kişot ‘luğuna bağlıyoruz.Don Kişot’ta sizler gibi hayal ettiği düşmanlarına,yani DEĞİRMENLERE savaş açmıştı!!!Sizler de bizim gibi kendisini HUNİLİ grup olarak niteleyen arkadaş topluluğuna,kendi çapınızda sindirme ve ezme savaşı açtınız?!Değirmenlere karşı eşek üstünde,korkudan zırhlara bürünmüş yardımcısı ve Don Kişot!Hem de hayali ve uydurmasyon sebeplerle!!

Bundan sonraki forum yapısı;
Bölüm Yorumu:(iki nokta üst üste)Şehrazat bu gün ağlayacak.

Sığlığındaki tekdüze,duvara toslamış ve yorum demeye bin şahidin tutulabileceği Türkçe’nin ÖZNE-TÜMLEÇ-YÜKLEM üçlemesinden ibaret olamayacağıdır!(ki bunu şimdiden görüp üzülüyoruz)

Varın siz,bizlerin yokluğundan faydalanarak bu foruma ‘’bir kez’’bile yorum yazmayan kişiler,varın siz,bizlerin çekilmesinden faydalanarak ‘’çete çöktü’’naraları atanlar,varın siz,bizlerin tepkimizi koyarak yazmadığımızda,yapmadığımız şeylerle bizi itham edenler….

Evet,evet varın siz kurun Türkçe’nin Giriş,Gelişme ve Sonuç bölümlerini..Siz doldurun artık bu boş sayfaları…………….(nokta noktalara kim ne dilerse onu yerleştirebilir!)

SAYGILARIMIZLA...HOŞÇAKAL BBG FORUMU.

HUNİLİ GRUP;
dizidizidiziler
mojo
nhy-DC
pricess4ever
Bommer
Kiyara
Melal
Ceyla
amargi
Asteria
shemaran
moonbeam
fairycake
fable
sebseb
snowboard
unagi
İnci Kara
samish
senti
dilay1
ozde-01
YETER ÖZHAL
Corcim42
Rabish

forever_bim
25-09-07, 20:55
Sevgili auryn ve sevgili hyoldas'a bizi ve niyetimizi anladıkları için çok teşekkür ederim. Bu başlıkla daha önceden sevgili moderatör arkadaşlarımızın birbirinin peşi sıra görevden ayrılması nedeniyle oluşan boşluk döneminde forumun giderek iyi niyetli de olsa (ki forumdaşların iyi niyetinden şüphem yok) chat mekanına dönüştürülmesi ve olayın hyoldasın da belirttiği gibi kendiliğinden düzelmemesi nedeniyle artık bizim müdahalemiz kaçınılmaz olmuştur. Ben bu başlıkta yönetici değilim ama artık forum öyle bir hal almıştı ki müdahale etmeden duramadım. Kaldı ki dizifilmde üye olarak 32 moderatör olarak 17 ayı geride bıraktım. Uyarı karşıdaki üyeyi kırmadan onun üzerine gitmeden nasıl yapılır gayet de iyi biliyorum. Sevgili sezinti ile birlikte açıklayıcı rica niteliğinde uyarılarımızı yapmıştık kimseyi de zan altında bırakmadan isteğimizi dile getirmiştik. Amacımız forumu OKUNABİLİR kılmaktı. Yoksa forum moderatörlerin tapulu malı değil. Kimseyi forumdan uzaklaştırmak ya da yazma hakkına ipotek koymak gibi bir lükse sahip değiliz. Aksine moderatörün görevi yanlış giden duruma müdahale edip forum çıtasını üyelerle birlikte yukarıya taşımaktır. Umarım net olarak derdimi sizlere aktarabildim. Sevgi ve saygımla.

Melal
25-09-07, 20:56
Buraya artık tek satır bile yazmayı düşünmüyordum.
Ama buradan ayrılırken(BBG forumundan) duygu ve düşüncelerimin anlaşılmasını istediğim için yazıyorum.
Şahsen benim kızgınlığım uyarıya falan değil.
Tamam haklılardı yönetici arkadaşlarımız forumun düzeni ve huzurunu sağlamak için çalışıyorlar asla onlara kızgın değilim.
Benim canımı sıkan dizi başladığından beri neredeyse 1 senedir Allah'ın her günü bu foruma bu tarz mesajların yazılması ve hiç uyarı almamasıdır.
Sayfalar alıp başını gittiği zaman forum üyeleri yetkili birine mesaj atıp yeni başlık açılması ricasında bulunuyordu.
O yetkililer başlıkları kapatıp,açarken yazılan mesajları hiç mi görmüyordu.
Ana sayfada olan bir dizinin forumu bu hemde çok iyi reyting alan bir dizinin.
Hadi foruma uyarı yazılmadı o zaman üyeler uyarılsaydı.
Madem Türkçe'yi kötü kullandık deseydiniz mesajlarınızda Türkçe'yi düzgün kullanın diye.
Hadi bunları da geçtim uyarıdan sonra ohh be denilmesine üzüldüm.
Madem rahatsızdınız deseydiniz biz tarzınızdan rahatsısız diye.
Bugüne kadar yazıdğım mesajlarla ortamı kirlettiysem kusura bakmayınız.
Buyrun rahat rahat yorumlarınızı yazınız...
Saygılar...

Not:Sevgili Forever_bim uyarılarınıza değildir kırgınlığım geç kalınmışlığa ve uyarıdan sonra yazılan bazı mesajlara bunu belirtmek isterim.
Siz yönetici arkadaşları da gayet iyi anlıyorum.
Sevgiler...

RODYA
25-09-07, 21:02
Sevgili YETER ÖZHAL, harika bir biçimde duygularımızı ve düşüncülerimizi dile getirmişsin.Hakaret(?) ve Türkçe katliamı(?) konularına böylece cevap verdiniz.

Yine de diyorum ki,gelin devam edin yazmaya:(

Melalcim,zaten uyarıdan sonra gelen bazı mesajlar hakkında söylenecek söz yok.PES diyorum,PES.

SBR
25-09-07, 21:03
Buraya artık tek satır bile yazmayı düşünmüyordum.
Ama buradan ayrılırken(BBG forumundan) duygu ve düşüncelerimin anlaşılmasını istediğim için yazıyorum.
Şahsen benim kızgınlığım uyarıya falan değil.
Tamam haklılardı yönetici arkadaşlarımız forumun düzeni ve huzurunu sağlamak için çalışıyorlar asla onlara kızgın değilim.
Benim canımı sıkan dizi başladığından beri neredeyse 1 senedir Allah'ın her günü bu foruma bu tarz mesajların yazılması ve hiç uyarı almamasıdır.
Sayfalar alıp başını gittiği zaman forum üyeleri yetkili birine mesaj atıp yeni başlık açılması ricasında bulunuyordu.
O yetkililer başlıkları kapatıp,açarken yazılan mesajları hiç mi görmüyordu.
Ana sayfada olan bir dizinin forumu bu hemde çok iyi reyting alan bir dizinin.
Hadi foruma uyarı yazılmadı o zaman üyeler uyarılsaydı.
Madem Türkçe'yi kötü kullandık deseydiniz mesajlarınızda Türkçe'yi düzgün kullanın diye.
Hadi bunları da geçtim uyarıdan sonra ohh be denilmesine üzüldüm.
Madem rahatsızdınız deseydiniz biz tarzınızdan rahatsısız diye.
Bugüne kadar yazıdğım mesajlarla ortamı kirlettiysem kusura bakmayınız.
Buyrun rahat rahat yorumlarınızı yazınız...
Saygılar...

söylediklerinize karşı olarak bir şey diyemem ama bu forumda herkes 1-2 yıllık üye değil ki bunun farkında olmalıyız:img-wink: forumdaki bu durumu yeni üyeler beğenmemiş olabilir itiraz eden grup onlardı zaten 2 yıllık üyelerin bu saatten sonra forumdaki bu havaya itiraz etmesi abes kaçardı zaten ama burda yeni üye faktörünüde unutmamak lazım .

bu forum isteğe açıktır forum kuralları dahilinde isteyen yorum yazar istemeyen yazmaz . bu basit mantığı kuralım herkese iyi yorumlar .

Gönül Dergahi
25-09-07, 21:10
keremden nefret etmeye basladim bir insan kendini bu kadarmi tiksindirir gercekten ne olursa olsun cok büyük bir DOMAT her ne kadar anlamini bilmiyorsamda ama arkadaslarin dedigi kadar varmis yani nefret etiriyor kendisini onur bir numara benim icin

auryn
25-09-07, 21:22
Sevgili Melal ve Kiyara,

En azından çete üyeleri arasında sizler forum kuralları konusunda neden bu kadar takıntılı oldugumu biliyor olmalısınız.

Başka başlıklarda Türkçe'nin benzer bir biçimde hatalı kullanıyor olması, bu başlıkta da hatalı kullanımı mazur göstermez. Umarım diğer forumlarda zaman içinde chat dili kullanımından vazgeçerler.

Daha önce uyarılmadıgınız konusundaki şikayetlerinizde haklı oldugunuzdan da eminim. Kuralların baştan beri, süreklilikle ve tutarlılıkla uygulanması gerektigi konusunda haklısınız ama bu durum sorunun bir noktada düzeltilmesi için müdahele edilmesi gereğini ortadan kaldırmıyor.

Dışarıdan bakan biri olarak moderatör uyarısının da gayet ılımlı ve nazik bir dil ile yazılmış oldugunu düşündüm.

Başından beri bu sitede hep farklı görüşlerde insanlar yazdı, bunların fikirleri de her zaman birbiriyle uyumlu olmadı. Bu nedenle, forumda yazıp, "oh olsun, cezanızı buldunuz" türü mesajlar yazan arkadaşların hislerinin herkes tarafından paylaşıldıgı da söylenilemez. Forumun genel ahval ve şeriatından rahatsızlık duyan biri olarak, en azından ben böyle hissetmediğimi söyleyebilirim. Benim derdim bagcı dövmek degil, üzüm yemek.

Forum yorum yazılamaz bir muhabbet /chat mekanına dönüşmüşse bunun suçlusu yönetimdir. Yönetimin forumu bu kadar başı boş ve uyarısız bırakması, sezon başında tekrar uyarıda bulunup, forumu herkes için okunabilir kılma çabalarını anlamsız veya gereksiz kılmıyor. Çete üyelerinin bunu görebileceklerini umuyorum. Sonuçta bu aşamada kimin nerede ne hata yaptıgı çok da önemli değil.

Sevgili Rodya,

Dışarıdan bakan biri olarak forumda daha önce chat/yorum dengesinin korundugu kanısında değilim. Muhabbetin içinde olmayınca dışarıdan daha farklı algılandıgnı herhalde siz de kabul edersiniz.

Domatın Twiggyli donunu içeren mesajların çete üyeleri için eglenceli olabileceğini kabul ediyorum. Ama bu tür mesajların forumu okunur kılmadıgı aşikar.

Burada yapılan müdahelenin gerekçesi forumu herkes için "okunur kılmaktır". Bu nedenle de başka üyelerin "oh olsun türü" yorumları da çeteyi etkilememelidir. Bu tür yorumlar sadece sahibini bağlar.

Çete üyelerinin de sinirleri geçtikten sonra konuyu sogukkanlılıkla değerlendirip, -zamansız, uyarısız ve beklenmedik olsa da- uyarının gerekli oldugunu göreceklerini umuyorum. En azından yetişkin insanlar olarak tanıdıgım kişilerden -şimdi olmasa bile- sogukkanlı ve objektif değerlendirme yapmalarını bekliyorum.

Melal
25-09-07, 21:31
Sevgili Auryn.
Senin kural konusunda ki takıntını biliyorum.
Dediğin gibi keşke bütün forumlar Türkçe'yi düzgün kullanarak,forum kurallarına riayet ederek mesajlarını yazsa.
Ben bu foruma ilk üye olduğum zaman kendimi Beyaz Gelincik gibi benim için özel,farklı ve efsane olarak kalacak bir forumda buldum.
Orada ki kurallar çerçevesinde yazılan yorumların,paylaşımların ve dostluğun tadını asla unutamam.
Bizler uyarılara kızmadık çünkü yöneticilerimiz sevgili Forever_bim ve sevgili Sezinti haklılardı.
Ben neden geç kalındı diye soruyorum ama bu iki yönetici arkadaşımıza değil tüm yönetime bu sorum.
Tamam geç oldu uyarı geldi belki uyarıdan sonra yazılan mesajlar olmasa biz üslubumuzda değişiklikler yaparak yine şen şakrak yorumlarımıza devam ederdik.
Ama artık bu biraz zor gözüküyor bundan sonra salı geceleri hevesle gelip yorum yaptığım forumum artık olmayacak.:icon_sorr
Neyse sürç-i lisan etmişsem affola...

SBR
25-09-07, 21:34
Merhaba ''sbr''
Bizler burada olduğumuz müddetçe yeni üye olan ve BBG forumuna girip bizleri okuyan HERKESE muhabbetimizi açtık.BUYUR ettik,daha düne kadar bizlerin muhabbetine dahil olmayan kişiler bile çıkıp aramızdaki muhabbeti sevdiğini,bizimle birlikte yorum yazmayı sevdiklerini dile getirdiler.

Bizim tepkimiz MODLARA DEĞİL!!!Neden anlamak istenmiyor?Bizim tepkimiz,ardımızdan SEVİNÇ NARALARI atan,bir grup asıl ÇETEyedir.

sanada merhaba bahsettiğin yeni üyelere saygı duyarım ama yapılan yorumlarda bir tahrik oluyor benim bir yerde itirazım ordada var .sonuçta kerem karakteri için domat denilmekte bu karakteri sevmiyor olabiliriz bunu domat diyen herkese soruyorum bu yaklaşım diğer üyeler için hoş değil . yani burda onuru sevmeyen biri gelse en basitinden her onurdan bahsettiğinde KEL dese nasıl bir ortam olurdu . bu forumda kerem seven kişiler azınlıkta ama bu sözden onların rahatsız olduğunu düşünmeliyiz saygılar herkese iyi yorumlar

SBR
25-09-07, 21:51
Bommer arkadaşımız da Onur'u sevmiyor ama o bir HUNİLİ...
Ben Kerem'e Domat dedim ama onun için klip yapılmasını ısrarla isteyen biriyim!
Sen Zeynep'i sevmezsin ama ben seviyorum.
Sen Ayşen'e de kılsındır ama ben bütün yaz onun resimli imzasıyla dolaştım durdum buralarda!!!
Ve üstelik Şehrazat KUDUMSUZ diyerek..Üstüne üstlük Şehrazat'ı sevmeme rağmen!

Ben ve Biz;
Bütün herşeye hoş görülüyüz.Ama ANLAYIŞ farkından kaybedildik sanırım!

farklı karakterleri benimsemek tabii anormal bir şey değil bu çok normal ama ben bu domat ve buna benzer ifadelere karşıyım bu tür sözcükler azda olsa kerem fanlarını rahatsız edebilir onlarda bu sefer onur karakteri için istediklerini söyler bu sefer karşılıklı bir huzursuzluk ortamı çıkar benim kastettiğim bu .

hala aynı düşüncedeyim bu forum isteğe açıktır forum kuralları dahilinde isteyen yorum yazar istemeyen yazmaz .

yazılan son yorum (samish) son derece yanlış ve tahrik edicidir .bana göre başlığın bir an önce kapatılması değil içindeki yorum kalitesi önemlidir ama gördüğüm kadarıyla herkes aynı düşüncede değil . 7-8 yaş grubu gibi çok başlık açıp kapama modunda bazı üyeler . ne diyelim herkese iyi yorumlar tabii ..

Gülshen
25-09-07, 22:10
Bu aksamki bölüm yine harikaydi, zaten her bölümü süper Bin Bir Gece'nin. Müzikleri'de cok güzel, ama tuhaf olan ayni kisiler icin hep ayni müzikler kullaniliyor. Neden? Mesela Onur ne zaman siir gibi biseyler okusa hep o müzik caliyor arka planda, yada ne zaman Ali Kemal'in yasak askini gösterseler ayni müzik. Bide Domat ne demek, merak ettim simdi?

auryn
25-09-07, 22:50
Akşam akşam yorum yazmayı düşünmüyordum ama artık farz oldu. Forumu bu kadar öksüz bırakmamalı. Belki bu sayede kendi tabirleriyle Hunililer de gerigelirler. Kerem veya Şehrazat gibi Onur'a küsüp gitmek, konuşmamak var mı Ey Hunili kardeşlerim?

Moderatorun gecikmiş uyarısına kızmadıysanız - ki kızmadıgınızı söylüyorsunuz- forumda yazan birkaç kişinin yorumuna kızıp gitmek "papaza kızıp, oruç bozmaya benzemiyor mu?" Hep beraber yeni bir uslup ve düzen içinde yazışmak varken, gitmek niye?

Bu arada Samish'e bir not düşeyim. Bana gönderme yapılıp, yapılmadıgını anlamadım. Genel alınganlık havasından etkilenip ben de alınganlıkta yapıyor olabilirim ama ben yine de açıklamamı yapayım: Ben BBG'nin ilk yorumcularından biriyim. Eski Bölüm Yorumlarına bakarsanız, sayfalar boyu yorum yapmış oldugumu görebilirlsiniz (Bakınız Eski Yorumlar)

Yorum öncesi bir not daha, her karakter için aynı müziklerin kullanılmasının nedeni muhtemelen bu müziklerin söz konusu karakterlerin imza müzikleri olması (signature music)....Buna neden gerek duyuldugunu bilmiyorum. Benim tahminim böyle bir uygulamanın karakterlerin algısını pekiştirmeye yönelik oldugu yönünde. Ali Kemal'ın müziginin daha alaturka, Onur'un müziginin daha alafranga olması, bu kişilerin karşıtlıgını ve kimliklerini vurguluyor gibi.

Bu sezon Onur'un lacivert takımının altına giydigi kahverengi ayakkabasından kurtulduguna da çok sevindigimi belirtmeliyim. “Ayakkabı mı değişti?, yoksa ben mi hikayeye kendimi kaptırıp, boy çekimlerine dikkat etmedim? bunu Kanal D lütfedip, dizinin tekrarını makul bir saatte yayınlarsa anlayacağım.

Bu arada Kanal D'nın zır zır dizi saatini değiştirmesinden çok şikayetçiyim. Bıcak Sırtı'na destek verme arzularını anlıyorum ama bu durum BBG seyircisini ve muhtemelen izlenme oranlarını olumsuz etkiliyor. TV seyircisi oturmuş alışkanlıkları olan ve değişikliklerden haz etmeyen bir seyirci. Her hafta başka saatte dizi yayınlamanın mantıgını anlasak bile onayladıgımız söylenemez. İnşallah bu durum tiz zamanda son bulur ve dizi saat 22:00 kuşağına geri döner. Bu kadar oynak saatli dizi de olmaz ki canım!

Bu kadar girizgahtan sonra artık yorumun vakti geldi sanırım.

Geçen sene dizinin bir tür Aşk ve Gurur’a (yeni çevirisiyle Gurur ve Önyargı) benzeme egilimi gösterdiğini söylemiş ve bir sürü seyircinin “Hadi oradan” yorumlarına maruz kalmıştım. Onur-Şehrazat ilişkisinin gidişatı geçen seneki tespitimi dogruluyor. Şehrazat ve Onur’un gurur ve önyargıları ayrılmalarına neden oldu. Şehrazat zaman içinde Onur’a karşı çok mahcup duruma düşecek ve Onur’un artık kendisini isteyip, istemedigini bilemediği bir zaman olacak kehanetinde bulunmamak elde değil. Ayrıca bir de iki eser arasındaki sınıfsal alt yapı gibi benzerlikler de var deyip, tespitimi kısaca savunayım.

Bu senaryo içinde (yani Gurur ve Önyargı benzerliği) beni en çok zorlayan karakter Kerem. Geçen sezon kötü kedi Şerafettin havasıyla diziye dahil olan Melek ne kadar reform geçirmiş bir karakter ise, Kerem de o kadar psikopatlaşma eğilimi gösteriyor. Ben yine de Kerem’in zaman içinde nedamet geçirip, Mr. Wickham olma kaderinden kendini kurtaracağını umut ediyorum.
Bennu’ya, Onur’a ve Şehrazat’a yaptığı ayıp hayat boyu ona yetecektir. Kerem’in utanç ve pişmanlık içinde acı çekmesinin sadece benim değil, seyircilerin yüzde 90’ını tatmin edeceği aşikar. Kerem karakterinin psikopatlığa veya nedamete doğru gidip gitmeyeceğini zaman içinde görecegiz. Gönlüm nedamet yolunu seçmesinden yana, Kerem bu kadar gözü dönmüş olmamalı. İlk sezon tanıdıgımız Kerem bu kadar da psikopatlaşacak kadar derin takıntılıarı olan biri değildi. Kerem birinci sezonda daha yüzeysel ve kızdan kıza gezen kelebek tadında bir karakterdi. Kerem’in şimdi yaptıgı türden psikopatlıklar sergilemek için daha fazla derinlik lazım. Karanlık bir derinlik olsa da derinlik.

Kayıplara karışan Jale, Onur’un kısa zamanda aklanmayacağının ve aklanmanın haftalarca (üç dört bölüm) sürebileceğinin işaretini verdi. Ragıp Bey’in CDsi, mafya/magazin programı yapımcısı melezi bir karakter olan Erol’un öldürülüp öldürülmeyeceği gibi sorunlar ortalıgın çok karışacağının işaretini verdi.

Acılı kadın Cansel ise kötü kaderini yerine getirmek üzere kaybolunca, kemoterapinin rehavetinden kurtulan kötü gelin kızımızın eski oyunlarından vaz geçmediği ve bütün gücüyle ortalığı karıştırmaya devam edeceğini açıkça gördük. Allahtan Burhan Amcamızın her zaman oldugu gibi durumun farkında oldugunu bilmek ve yılanın başını gözledigini bilmek içimize su serpiyor. Ama Evliyagil gelinlerinin ilişkisi daha çoook su kaldırır.

İlk fragman tahminlerinin aksine Şehrazat’ın Kerem ile uçurtma uçurmaya istekli olmadıgını gözlemleme fırsatını bulduk. Sevval Hanım’ın malını bilen anne tavrıyla olanı biteni anlayıp, duruma müdahele etme içgüdüsünü de takdir etmemek imkansızdı. Kerem psikopatlaşma yolunda ilerleyecekse, ne yaparsa yapsın durumu kurtaramaz ama çabalayacak anlaşılan.

Haklı gerekçeleri de olsa, yargısız infaz yapan kızımız Şehrazat’ın (fragmandan kopya çekerek) Kerem’e haddini bildireceğini bilsek de, Onur’a karşı çabucak yumuşayacağıını tahmin etmiyorum ben.

Onur’a karşı resmi davranırsa (ki davranıcaktır kontrol manyağı oldugu için) resmi bir karşılık alacağı için arkasından mahzun mahzun bakakalmaya uzunca bir süre devam edecektir. Yasemin ile Onur’un daha da yakınlaşıyor olması da ürkütücü hir gelişme..

Evliyazadelerin gelinleri arasında mücadele, mafya-iş dünyasını sarsan skandallar, sevdigine paspas olmayı tercih eden kadın Bennu ve Peride gibi karakterlerle BBG daha uzun bir süre meraklandırmaya, heyecanlandırıp izleyiciyi diken üstünde tutacağa benzer.

NOT :Gece saat 1:00'de yorum yaptıgım icin yorumumun Türkçe harikası oldugu iddiasında da olmadıgımı dikkate alın lütfen."

auryn
26-09-07, 01:02
Yorum yazmaya yazmaya formdan düşmüşüm anlaşılan. Normalde Pehlivan Tefrikası tadında 32 kısım tekmili birden yorum yazma eğilimi göstermeme karşın, formsuzluktan çok kısa yorum yazmış gördüm kendimi.

Eskiler bilir ilk açıldığında BBG forumu savaş meydanı gibiydi. Her hafta birileri gelip, bizim dizimiz sizin dizinizi döver türü mesajlar yazdıkları için, ağız tadıyla uzun uzun yazmak sürekli kaybolan bir dizi başlığı için hiç de kolay bir edim değildi. Bu başlıkta da hazır in ve cin top oynarken, fırsat bu fırsat deyip, klavye ishali misali yazmaya koyuldum.

Yeni sezonda beni rahatsız eden şeylerden biri de, ten rengini koruyan Şehrazat ve Mihriban hanımın yanında Kaan’ın ten rengi.Küresel ısınmanın ve ultraviyole ışınların tehlikelerinin kol gezdiği bir ortamda Şehrazat ve Mihriban gölgede oturup, kıymetlimisss Kaan’ı nasıl güneşin bağrına atıp, marsık çocuk şeklinde güneşlenmesine izin verdiler kestirmek güç. Yavaş yavaş Kaan’ın ten rengi açılıyor da, bu garabet sona ermeye başlıyor. Kaan’ı gördüğüm zaman Artificial Intelligence filminde Jude Law’un canlandırdığı robotu anımsıyorum. Ten rengi o kadar plastik ve suni bir izlenim yaratıyor insanda.

(Yapımcıya Not: Bir sezondan/yıldan uzun süren diziler için yapılacak sözleşmelere ten rengi ile ilgili madde koyulacak. Bu maddeyi ihlal edenlere Cağaloğlu Hamamında tellak nezaretinde eski ten renklerine kavuşana kadar kese yapılacak maddesi eklenecek)

Bu bölümün benim açımdan en hüzünlü anı Kaan’ın Onur Abi’yi sattığı andı. Şehrazat’ın şirketinin açılış kokteylinde verilen davette Kaan, Kerem’e “Kerem Abi, Kerem Abi” diyerek koştuğunda “Onur ne kadar çabuk unutuldu. Kerem kaleyi içten fethetme çabalarına devam ediyor” diye düşündüm. Eminim Kaan da Onur’u unutmamıştır ama Kerem, bir çocuğun kalbinde bir başkasının yerini almanın ne kadar kolay olduğunu gösterdi.

(Meraklısına Not: Kaan’ı bu yüzden suni ve plastik robot şeklinde algılıyor değilim. Sorun ten renginde!)

Fragman halinde iken “çete” üyeleri tarafından cümle cümle incelenen mektubu Onur’un yazdığı kesinleşti. Onur’un yazısı daha önceki bölümlere göre değişmiş midir bilemem doğrusu. Birileri değiştiğini iddia ettiğine göre muhtemelen öyledir. Ben yazıda başka bir detaya takıldım. Onur uzun seneler Işık Lisesi, ABD üniversitesi vb türü bir eğitim aldıysa yazısı Anglo-Sakson el yazısına benzemeliydi. Bu tür okullarda neredeyse standart “güzel yazma” dersleri vardır. Herkes karakteri doğrultusunda uyarlamalar yapsa da belli harfleri bu şekilde yazar. Mektupta bu etkinin hiçbir izi yoktu…Onur bir şekilde bu etkiden kurtulmuş, ilkokulda iken annesi onu öğretmen Perizat Hanım’dan “güzel yazı” dersi almaya zorlamış şeklinde bir yorum da yapılabilir elbette.

Gani’nin inşaat mühendisliğini kazanmasına şaşırdım. Çocukta asla yeterince takdir edemediğim bir potansiyel varmış anlaşılan. Gani’nin ablasının Şehrazat’a zaman içinde şiddetleneceğini tahmin ettiğim saldırıları karşısında alacağı tavrı merakla bekliyorum. Kanserin bile kuşkucu ve kötücül karakterini etkileyemediği anlaşılan Füsun’un hiç form kaybetmediği açıktı. Açılış kokteyli ve Ali Kemal’in telefonunu karıştırdığı sahnelerde Füsun seyirciye “yıkılmadım, ayaktayım” mesajını verdi.

Burhan Bey-Nadide Hanım aşkı her zaman olduğu gibi iç ısıtmaya devam ediyor. Bu sezon Nadide Hanım’ın da zaafları olduğunu keşfetmeye başladık.

Dükkanını da kapatan, evden çıkan Cansel’in hazır parasının ne kadar süre yeterli olacağı da bir başka soru işareti. Malum hazıra dağ dayanmaz. Bekleyip göreceğiz anlaşılan. Bir süre Cansel kızımız ortada olmayacak anlaşılan.

Güçlü kadınlara gıpta eden ve hayatıyla ilgili bana göre çok gecikmiş bir muhakemeyi yapmaya başlayan Peride ve Seval Hanımlar gelecekte de dizide önemli roller oynayacaklarının işaretini verdiler.

Zafer’in ilgisini reddetme dirayetini ve gücünü gösteren Melek, beklemediğim bir hareketle puan topladı. Zafer’in Alma Ata içinden çekilme arzusunun Melek ile ilgili olduğunu düşünüyorum. “Seni her gün karşımda görmeye dayanamam” türü bir diyalog duymayacağımızı umalım.

Dostlar Vakfı Üniversite kampus inşaatı Onur ve Şehrazat’ı cismen bir araya getirse de, ruhen bir araya getirmeyecek sanırım. Şehrazat’ın donuk ve kapalı havası sürdükçe, Onur da Şehrazat’ın üzerine daha fazla gitmeyecektir. Yine de bu ikiliyi aynı ortamda görmek hoş olacak. Tabii, bu ikili haftaya barışıp beni mosmor da edebilirler ama sanmıyorum.

Oyunculuklar konusundaki yorumlarımı ise pehlivan tefrikasının üç numaralı bölümüne saklıyorum.Gece gece fuzuli yazılar yazmanın da bir sınırı olmalı….Yaz yaz nereye kadar, di mi ama?

EGEBRK
26-09-07, 05:57
Auryn yukaridaki coook detayli yorumunu keyifle okudum.. Tesekkurler.. Ben maalesef 32.bolumu tupten seyredebildim ve henuz yeni fragmana ulasamadim.. Anlasilan uzun bir sure Sehrazat ve Onur sadece gozleriyle uzaktan derin derin bakisacak .. Birkac bolum sonra Onur'un sucsuzlugu kanitlaninca birbirlerine yavas yavas yakinlasmalarini merakla bekleyecegiz..

desire72
26-09-07, 06:41
Forumdaki bu gergin ortamın tez zamanda düzelmesini, yeniden BBG sever herkesin yorumlarını en ince ayrıntısına kadar yazmasını dileyerek güne başlamak istedim.

Dün akşam biraz bölük pörçükte olsa diziyi izleme fırsatım oldu. Şehrazatın Onuru tamamen unutmuşcasına hayatını devam ettirmesi bana dokunuyor gerçekten. Şehrazatı sadece mektup sahnesinde ağlarken gördük oda mihribanın hiçmi için yanmıyor lafı üzerine. O duygu dolu mektubu Onurun sesiyle dinlemek güzeldi ama şehrazatın okumasını tercih ederdim. Gerçi Onurun o koşullarda mektubu bırakmayacağı açıktı. Ne güzel sorguya çekti Mihribanı. Bennu onlarla birlikte mi? üçümü gittiler? Siz neden gitmediniz? En ince ayrıntısına kadar yalnız gidiş nedenlerini öğrendi ve çok üzüldü.

Kerem amacına ulaşmak için etrafındaki herkese rağmen yolunda ilerliyor yada ilerlediğini sanıyor.Şehrazatın açılışına gideceğini Onura söylemesi çok acımasızcaydı. Bize ilk başta tanıtılan Kerem budeğil diyebildim o sahnede sadece. Olanlar onun şehrazata yaklaşması için bir fırsattı belki ama kardeşimden ilerisin dediği Onura karşı birden değişmesi tuhaf geliyor. bu durum hangi koşullarda değişir bilemiyorum. Artık Onur aklansa bile Kerem özür dilese bile ilişkilerinin eskiye dönmesi zor gibi. Ama Onurun Keremin yaptığını yüzüne vurması iyi düşünülmüş bir sahneydi.

Onurun şehrazatın kapısından dönüşü içimi acıtan sahnelerden biriydi. En son final sahnesinde kapının arkasından gelişi gözgöze gelmeleri şehrazatın şaşkınlığı da beğendiğim sahnelerden.

Önümüzdeki hafta işle ilgili bile olsa onur-şehrazat diyaloğu nasıl olacak merak ediyorum? Jale kayıplaramı karışacak yoksa Erol yakalayıp zorla açıklamayı yaptıracak mı? Fragmanda Onuru gülerken görüyoruz buna dayanarak Jalenin istenen açıklamayı yaptığını düşündüm ilk anda. Yalnız gerçekler ortaya çıktıktan sonra Onur-Şehrazat ilşkisini nasıl ilerletecekler merak ediyorum. Aslında istediğim Onurun kendini aşkına rağmen geriye çekmesi ve bu aşk için onuru geri kazanabilmek için Şehrazatın birşeyler yapması. Şehrazatı mesela Onurun evinin kapısında görsek Onur Şehrazatı içeriye davet etmese Şehrazat Onurun sürekli kapıda kaldığı gibi kapıda kalsa yani kısacası Onur hemen yelkenleri suya indirmese Şehrazata karşı hatta bir süre Şehrazat Hn. diye hitap etse şehrazat ne zaman bana sadece şehrazat diyeceksin diye sorsa.
ama mektupta sana asla sitem etmeyeceğim cümlesinin arkasında olursa Onur bu istediklerimi izlemeyeceğimiz açık.

Fragmanda nihayet Şehrazattan Kereme karşı sert uyarıcı laflar geliyor beklediğimiz. Ama ben şehrazatın en başından beri farkındayım ilginizin şeklindeki cümlesiyle yaptıklarını nedense bağdaştıramadım. Madem en başından beri Keremin ilgisinin farkındasın, insan olay bu noktaya gelene kadar gerekli tavrı almaz mı yada tavır yeterli gelmiyorsa gerekli uyarıyı yapmaz mı? Son bölüm hariç Şehrazatın bu ilginin farkında olduğunu bize yansıtacak bir tavır izlemedik hiç açıkçası. Hatta ne zaman bir problem yaşasa gitti Keremden destek aldı. Tamam Onura aşık olduğunu Onuru sevdiğini Kereme hep söyledi ama bu yetmedi.

Keremi zor günler bekliyor artık Şehrazata da yaklaşamayacağı açık, Onurla eskisi gibi olmaları zor, anne zaten destek vermiyor birde problemler yaşadığı kardeşi olaya dahil olursa ne yapar belkide yine çekip gitme kararı alır.

Melekte akşam yapması gerekeni yaptı umarım bu konuyu uzatmazlar melek fikrini değiştirmez.

ceyceylan
26-09-07, 08:37
Onurun şehrazatın kapısından dönüşü en güzel sahnelerden biriydi. En son final sahnesinde kapının arkasından gelişi gözgöze gelmeleri şehrazatın bkışları çok hoşuma gitti açıkcası...keremdeki büyük değişim önümğüzdeki haftalrda şiddetini artıracak gibi geldi bana

bastille
26-09-07, 09:08
Güzel bir bölümdü.

En keyif aldığım sahne Onur un Kerem e ağzının payını okkalı bir şekilde vermesi oldu.O kadar acıtarak söylediki Kerem bile birşey diyemedi ve kendini savunamadı.

Şehrazat ın hala bön bön kasılmaları sinirimi bozuyor.İlk başlarda duyduğum sevgi tamamen yok oldu şehrazata.Onur un duyduğu aşkı gördükçe Şehrazata daha da sinir oluyorum.Umarım aklandığı gibi hemen şehrazata gitmez yoksa oda gözümden düşecek.İstiyorumki şehrazat gösterdiği tepkiyi tartsın ve Onur dan özür dilesin.Kadın normal hayatını yaşarken, gülerken ederken Onurcum her gün kahroluyor.O mektup sahnesindeki ağlamalarıda kesmedi beni.Hala şu şehrazat/onur aşkında dengeyi kuramadılar.benim gördüğüm sadece Onur un aşkı o kadar.Umarım senaristler şehrazata biraz suçluluk duygusu yazarlarda içim azıcık olsada rahatlar.

en samimi karakter bennu ! bir insanın kendisini iyisiyle kötüsüyle bu kadar iyi tanıması açısından son derece olumlu bir karakter yansıtılmış.seve seve de kerem gibi karaktersizi sevmiş yazık kızcağıza.

bölümün en harika anı bennu nun kızkardeşinin evli adama ağzının payını olabilecek en güzel şekilde vermesiydi.valla kalkıp alkışladım.günümüzün çirkin ilişkileri içinde örnek gösterilecek bir davranışda bulundu.helal olsun !

şimdilik aklıma gelenler bunlar...

ha bu arada gelecek bölümde kerem şehrazatdan ağzının payını bir güzel alıyor.benim için seyredilesi süper bir bölüm olacağı şimdiden belli !

desire72
26-09-07, 09:36
fragmanı malum siteden tekrar izledim.Fragmanın başında şehrazatın şaşkın mahçup ben nasıl böyle bir şey yaptım der gibi bir yüz ifadesi var. acaba gerçekler ortaya çıktıda hafif hafif pişmanlıklar mı başladı şehrazatta. Ayrıca onurun yasemine bakışıda bu sefer biraz farklı geldi fragmanda. Umarım kerem olayı bitip yasemin olayı başlamaz.

keremin onura hiç bir şekilde inanmayıp ahlaksızlıkla suçlaması kötüydü dün akşamki bölümde .Hele kendisi kadınlar konusunda çokta hassasmış gibi. Zeyneple neler yaşadığını hepimiz izledik. Bennuyu hiç acımadan nasıl kullandığını hala görüyoruz.Zeynebe hepimiz kızdık yaptıklarından dolayı ama zeynep açısından düşünürsek Keremin zeynebe takındığı tavırda geçen sezon hiç hoş değildi. Bu yüzden artık Kereminde oturup düşünmesinin zamanı geldi kendi ahlakı konusunda..

peloş_sezin
26-09-07, 10:36
ya çok sinir oldum dün akşam izleyemedim.
çok sinir nasıl bir bölümdü ark.
şehrazat gerçekleri öğrendimi.
kerem bennudan ayrıldımı?

minemtoprak
26-09-07, 10:41
Dün akşam en beğendiğim sahne Onur un Kereme aşağılık konusunda verdiği dersti.Kerem nasıl abuklaştı ama.Bennuyada uyuz oluyorum.Ne kadar zayıf bir kadın yahu.Tamam acı çekilir ama bu kadarda olmaz.Jale ortadan kayboldu bakalım neler olacak.
Bu arada Alikemal bu dünyaya sadece parazit olmak için gelmiş sümsük herif.Sadece kadınlar tarafından aşağılanmaya yarıyor topaç misali çevir dur canın sıkıldıkça.

kırmızı su
26-09-07, 10:57
arkadaşlar buraya pek yazmıyorum ama şunu söylemek istiyorum bence artık onur ve şehrazat evlenmeliler bunu çok bekledi izleyici bennu da artık başka birini bulmalı ve keremi unutmalı bence çünkü kerem bennuyu haketmiyor bence. melekte zafere rest çekmiş sanırsam buna sevindim genç bir kızın evli bir adamla işi olmamalı bence benim aklımdan melek için mert geçiyor ikisi iyi olurdu sanki

burçinn
26-09-07, 11:22
kereme ve bennuya sinir oldum dün gece.kereme her zaman gıcığım ve onur ona lafları sokarken kendisinin yüz ifadesi çok iyiydi.mor,kırmızı,yeşil karışımı bir renkti.bennuya da şu nedenden dolayı sinir oldum;ben bennu için çok üzülüyorum ama bu kadın herşeyi farkındaymış.o zaman ne diye devam ettiriyorsun ki?bundan sonra başına ne gelirse kendi sorumluluğunda.şehrazat da vazgeçsin artık bennuya ümit vermekten.o da farkındaymış herşeyi hem de taa başından beri.son bir iki bölümdür farkında olduğunu bize gösterdier ama fragmanda en başından beri biliyordum dedi.ya o zaman ne diye bennuya ümit verdin?en yakın arkadaşının sevgilisine ilgi duyan,onun peşinden koşan,ve bennuyu pek de takmayan bir insan için bennuyu umutlandırdı durdu.o da ayrı bir alem.
melek zafere çok güzel cevap verdi.o sahneleri çok beğendim:img-wink:
bu kaan ne zamandan beri arap oldu ne kadar kararmış öyle fazla yanmış:)
onur nasılsa suçsuzluğunu ispatlayacak ama şiirde bunun hesabını şehrazattan sormayacağını söylemiş.ya ben pek bu durumları sevmiyorum.onur hata yapmış olsa bile sonradan şehrazat için neler yaptı.şehrazatın ne olursa olsun şüphelenmekte haklı bile olsa onura inanması gerekirdi.en azından o düğün anında olmasa bile sonradan onu dinlemeliydi,ondan kaçmamalıydı.onur şehrazat için çok şey yaptı.böyle kadın gururlu adam körkütük aşık triplerini sevmiyorum ben.onur da tepki göstermesi gereken yerde tepki göstersin bence.şehrazat biraz tepkiyi hakediyor.tamam abartmasın sonunda barışsınlar ama onurun şehrazata bir tepki göstermesi gerekiyor diyorum:img-wink:

desire72
26-09-07, 11:31
burçinn sanırım bu bölüm onur bu tepkiyi gösterecek. Belkide yorumumda bahsettiğim gibi Şehrazata çok resmi davranabilir olay açığa çıktığında bile. Zaten Onur aklandıktan sonra ilk adımı atanın Onur değil Şehrazat olması gerekir eğer gerçekten seviyorsa o durumda Onura bir özür borçlu olacak.

Onur şehrazat karşısında ne kadar dayanır onu kestirmek zor. Şehrazat özür dilerken daha cümleyi tamamlayamadan Onur yelkenleri suya indirebilir büyük ihtimalle. Yada sırf konu uzasın diye 1-2 bölüm şehrazatı Onur karşısında kıvrandırabilirler. Geçen sezon Şehrazat Binyapıya döndüğünde Onurun soğuk tavırları karşısında kalakalmıştı.

Yalnız Onur-şehrazat arası düzelse bile artık şehrazatı Binyapı çalışanı olarak göremiyeceğiz herhalde. Sonuçta Keremin açık açık niyetini de öğreniyor ve sert tepki veriyor şehrazat.

glsmk
26-09-07, 12:45
Merhaba arkadaşlar. ilk defa buraya birşeyler yazma ihtiyacı hissettim. Önceleri sizin yazdıklarınızı okuyarak bayağı iyi vakit geciriyordum. forumu bi açardımki bir gecede 80-90 sayfa yorum yazılmış. e anca okuyordum. okurkende tabi sizler pek boş durmuyordunuz, son hız yazmaya devam...şimdi ise buralar çok sessiz, şekeri elinden alınmış çocuk gibi hissettim kendimi valla.
nolur eski haline döndürmeye çalışalım bur forumu. umarım haddimi aşmamışımdır.
bu arada söylemeden edemeyeceğim, geçene sezon şehrazatın onurun aşkına inanması ne kadar uzun sürdüyse (yaklaşık 14-15 bölüm) bu onura atılan iftiranın gerçekten bir iftira olduğunun kanıtlanması ve şehrazat hanımında onur hakkında yanlış düşündüğünü anlaması da aynen bu kadar uzun sürer gibime geliyor. böyle giderse onur aklandıktan sonrada şehrazatın onurun peşinde koşmasını ve sehrazatın kereme yakınlık gösterdiğini sanan onurun sehrazatı süründürmesini sezon sonuna kadar izletirler bize.

AnqeL_
26-09-07, 13:11
HOŞÇAKAL BBG FORUMU.

HUNİLİ GRUP;
dizidizidiziler
mojo
nhy-DC
pricess4ever
Bommer
Kiyara
Melal
Ceyla
amargi
Asteria
shemaran
moonbeam
fairycake
fable
sebseb
snowboard
unagi
İnci Kara
samish
senti
dilay1
ozde-01
YETER ÖZHAL
Corcim42

byebyebye Gidene yol açık gelene kapı açık .. byebyebye
bana göre gereksiz bir baş kaldırış..:img-pilot neyse geçelim asıl konuya...

bu bölümü ve dahası bu sezonu hiç sevmedim ilk bölümden itibaren...artık eski heyecan yok...eski güzel senaryolar yok...eski aşklar yok..eski sevgililer yok...eski sevimlilik yok..eski arkadaşlıklar yok...yok oğlu yok...

TMC nin klasik tekniği ama hazmedemediğim bi tekniği...meseleyi sakızlaştırıyor...dizinin adı binbirgece masallarından alınmış...teması aşk ama aşkı hep gömülü görüyoruz..
Şehrazat - Onur ayrılığını hiç bir izleyici istememesine rağmen hala senaristler bu konuda ısrarcı...Heleki bu bölümde artık jale röportajı yapsada gelecek hafta birleşmeyi görsek die temennilerle izledik ama senaristler jaleyi kaçırmayı başardı! Üstelik keremide onura iyice kırdırarak...
Bergü-Halit röportajlarında ikiside senaryonun farklı yöne kaydığını ve değiştiğini söylüyorlar her seferinde...Umarım bu şehrazatın onurla bi sezon boyu yan yana gelmeyecekleri sinyali değildir...yada hep kovalayan onur kaçanda şehrazat olmaz...
Gelecek haftanın fragmanındanda anlaşılıyor şehrazat kereme üstü kapalı aralarında aşkın olamayacağının imkansızlığını dile getirsede içimi çok rahatlatmıyor! Kerem yine (eski çetenin tabiriyle) "domatlığını" yapacak her daim...
Peride ve sevvalin hali istediğim kıvamdaydı bu bölümde...peride şiraz yanlısı görünsede onurla-şiraz yakınlaşsa yine tırnaklarını çıkaracağı kanaatindeyim...

haftayada izleyeceğim yine beğenmezsem sanırım son izleyişim olacak...

yosh
26-09-07, 13:16
dizinin sonuna kadar bakmadım ama şehrazat bir türlü affetmio onuru.
aslında ben olsaydım bende affetmezdim.

yalcinersonmez
26-09-07, 22:36
dün akşam harbi bi bölüm izledik yani ben öle izledim:) en güzel bölümlerden biriydi ama Jalemiydi neydi o kadının adı onun kaçması kötü oldu ihale yine onurun üstünde kalcak ama neyse eni sonunda temize çıkacaktır...

angelstone505
28-09-07, 01:15
Bravo sana Onur tam masal kahramanı gibisin aşk için bu nasıl bir mücadele nasıl kibir ,azamet helal olsun tutuğun işin sonuna kadar gitmen ayrı hayranlık sebebi finaldeki giriş tam sürprizdi doğrusu ağladım ,Kereme söyledikleride tam oturdu yani böyle dost olmaz olsun :img-polic Alikemal sanada ayrı üzülüyorum herbölümde bu adam mutlu olsun diye bekliyorum ama bir aksilik oluyor işte:icon_sorrsabret şans geçde olsa sana gülücek.Çok güzel bir bölümdü ben şuan izliyebildim kaydetmiştim çok ama çok beğendim konu tıkanıcak zannetmiştim öyle olmadı senaryo mükemmel gidiyor:happy0064bye

angels18
28-09-07, 12:43
herkese mrb yorumumu daha yeni yapıyorum cok güzel bir bölümdü ama şehrazatın inadını izlemekten gına geldi bana ne inatmış ya bir türlü inanmadı affetmiyorda onuruma yazık şimdi kadında kaçtı nasıl ispat edecek erdal mahkemede herşey ortalığa dökülecek ozaman heyecanlı yerde bitti özetide okudum güzel bir bölm olacak kerem acaba onura ne diyecek ayrıca fragmanda şehrazatın kerime verdiği tepki baya sertti bunu göre göre kerem acaba hala daha inat edecek mi ben bennuya kızıyorum özgüveni yok olsaydı keremi affedermiydi affetmezdi biraz güvense kereme inanmasa herşey güzel olacak ganini planınıda merak ediyorum acıkcası bakalım neler olacak

suri06
28-09-07, 13:59
fragmanı gördüm
kereme ağzının payını verme sırası Şehrazatta
oh iyi oldu artık kerem şehrazata yaklaşamaz
Ş: hiç yakışmıyo size kerem bey hiç
ben kör biri değilim başından beri ilginizin farkındayım
Hiç mi utanmıyorsunuz kendinizden diyoo
K: sana aşık olduğum için utanacak değilim ben diyoo
Ş: hem bennu kerem beyi o kadar cok seviyoki bukadar büyük bir aşıkn karşısında kim durabilir diyo
K: aşktan utamılmaz diyo
Ş: utanılır kerem bey bazı aşklar cok unatdırıcı olabilir diyo
hoş bu kerem utanmaz yüzsüz

yelken99
28-09-07, 14:01
Hakikaten bu dizi böyle giderse Onur'la-Sehrazat 1 dargın 1 barışık arada Kerem karışık..hep kendini tekrar ediyor ve sıkıcı olmaya başlar.
Senaryo ekibi ya bu diziyi gecen sezon bitirseydiniz ya da sürükleyici bir hale getirin bence..Yeni konular, yeni yüzler...Takviye lazım..

ebrize
28-09-07, 15:01
selamlar herkese fragmnaı demin izledim ancak:D şehrazat sonunda kereme baş kaldırıyor meğersem başından beri keremin ilgisinin farkındaymış ama çaktırmıomuş görüomusunuz şehoyu way be :D ama en sonunda bunuda kereme sölüo ama keremde bi yüzsüz bi yüzsüz şehrazat istemediğini hoşlanmadığını sölüo keremde inadı nie utancakmışım sana aşık olmaktan falan gibisinden saçmalıo şu keremi kötü role koymasınlar yaa olan bennuya oluo çok üzülüom ben o kadına:icon_sorr
bide fragmanın sonunda şehrazatla onur gene karşı karşıyaydı ama bu sefer arkasını dönüp giden onurdu :img-cool2 şok ldum walla dünya tersine döndü :D :D

peloş_sezin
28-09-07, 15:26
Aaa sayfalarmı hiç ilerlemiyor yoksa banamı öyle geliyor.
ark ne oldu bu arı giib vızır vızır çalışan foruma nazarmı deydi.
ben hergün giremiyom nete ondan haliyle gelemiyom.arasıra geliyorum hep 10 sayfada durup duruyo yoksa banamı öle gfeliyor.
ya dizide neler oldu geçen bölüm kısaca özetleyebilirmisiniz.

AnqeL_
28-09-07, 16:15
selamlar herkese fragmnaı demin izledim ancak:D şehrazat sonunda kereme baş kaldırıyor meğersem başından beri keremin ilgisinin farkındaymış ama çaktırmıomuş görüomusunuz şehoyu way be :D

Aslında bu bölümde şehrazatı tabiri yerindeyse aptala yatan biri olarak gösterecekler kerem konusunda ama bence geç kalındı...çünkü sadece geçtiğimiz bölüm gördük sadece şehrazatın keremi farkedip dik dik bakma yada tedirgin olma hallerini...ondan öncesinde tık yoktu!

Birazda saçma olacak bence şehrazatın böyle çıkışması...yok başından beri biliodumda yok bilmem ne de...

"omuzuna yatarken aklın nerdeydi???? " demezlermi adama?!:img-pilot

Töbe töbeee yaaa baq şimdi gördüm elini tutmuş bi de :dito... lafları sayarken bi sağ kroşe yapsa da içimize su serpse..sabırsızlıkla bekliyorum o sahneyi !

herkeze bir Onur yarabbi

amen :img-icecr:img-icecr:img-icecr

hazell
28-09-07, 22:42
Noldu buralara ya:icon_sorr
Sizin yorumlarınızı zevkle okurdum bu yaşanılanlara üzüldüm açıkcası:icon_sorr
Umarım en kısa zamanda tekrar dönersiniz buralara:img-wink:
Fragmanı bende izledim sonunda yani Şehrazat'ta patlıyor Kerem'e iyi de oluyor..
Belki akıllanır Kerem ama fragmanda hiç öyle durmuyordu üstüde çıkıyordu..

tatu1234
29-09-07, 16:11
Artik bu dizi beni bile karartiyor. Bazen kanali bile degistiriyorum. Gecen seneki heyecan yok. Habure Seharazatin Onura inanmamasi, Kerimin terbiyesiz gareketleri, Onurun sahneleri guzel geciyor, hic olmazsa biraz heyecan veriyor. Fusunun sahnelerini bile ozledim. Bilmem ama eski zevki kalmadi. Cok yavas geciyor.

zehr-i_zakkum
29-09-07, 19:25
Artik bu dizi beni bile karartiyor. Bazen kanali bile degistiriyorum. Gecen seneki heyecan yok. Habure Seharazatin Onura inanmamasi, Kerimin terbiyesiz gareketleri, Onurun sahneleri guzel geciyor, hic olmazsa biraz heyecan veriyor. Fusunun sahnelerini bile ozledim. Bilmem ama eski zevki kalmadi. Cok yavas geciyor.

Bencede. TMC baktı reytinglere. hep aynı. birinciliğe demir attılar.. hikayeyi monotonlaştırsalar da gene aynı izlenme oranlarını yakalayacaklarını biliyorlar,inanıyorlar. Cidden de öyle..Ama hazıra dağ bile dayanmıyor. olaylar çok durgun.. Çok klasikleşti.. Nadide Hanım-Burhan aşkı bana daha inandırıcı ve hoş geliyor.. Onur-Kerem ve Şehrazattan oluşan aşk üçgeni iyice sıkmaya başladı..:img-cool2 Dizinin başrollerinden en iyi performansı Onur sergilemekte..
Ayrıca Binbir Gece'nin magazin programlarında sürekli boy göstermesi dizinin eksilerinden biri.. Malumunuz ilk bölümlerinin yayınlandığı sırada hikayeyin başlangıcı bir hayli bomba etkisi yaratmıştı.. Ve bu yüzden de izleyici bu duruma dikkat çekti ve reytingler tavan yaptı. Oysa onca kaliteli dizi sırf bu reyting saçmalığı yüzünden yayından kaldırılmakta...
Ama gene de ümidimi yitirmedim diyebilirim... :icon_whis

RODYA
29-09-07, 19:48
Arkadaşlar,evet bir durgunluk dönemine girdi dizi,ama yakında bundan çıkacaktır.Hazirana kadar en az 30 bölüm var.Senaristler,buna göre planlama yapmışlardır.

Aliyede de durgunlaşan bölümler olur,sonra birdn inanılma heyecanlı,tempolu bölümler peşinden gelirdi

elcince
30-09-07, 06:39
eskisi kadar zevkle izlemesemde binbir geceyi hala seviyorum.keremi çok sinir buluyorum.arkadaşını çok kötü sattı.onur bir daha keremi hayatına sokmasın sadece iş arkadaşı olarak kalsınlar.çok pişman olursa gelip özür dilerse affetsin ama öteki türlü keremden uzak dursun onur.
şehrazat ve onuru artık barıştırsınlar uzadıkça heyecan düşüyor.şehrazatın onura inanmaması saçmaydı.onur ona sevgisini çoktan ispatlamıştı.çok üzüldü onur.annesi bile onu kötüledi.herkes üstüne geldi.ama suçsuzluğunu ispatlayacak o zaman göreceğiz bu suçlayanların suratını.
bennuya sinirlenmeye başladım.herşeyi biliyor ama görmezden geliyor.çok kötü bir durum.

elcince
30-09-07, 06:42
Arkadaşlar,evet bir durgunluk dönemine girdi dizi,ama yakında bundan çıkacaktır.Hazirana kadar en az 30 bölüm var.Senaristler,buna göre planlama yapmışlardır.

Aliyede de durgunlaşan bölümler olur,sonra birdn inanılma heyecanlı,tempolu bölümler peşinden gelirdi
aliyede sinan ve kaynana faktörü vardı durup durup olay çıkartıyorlardı heyecanlanıyordu dizi ama bu dizide onlar gii sürekli heyecan yaratn bir karakter yok sanki.şimdi biraz keremi heyecanlı ve yanlışlıklar içine düşen karakter durumuna sokuyorlar.bu dizinin heyecan unsuru kerem olabilir.öyle olacak herhalde.bildiğim tek şey biran önce bu diziye hareket gelmesi gerektiği.yoksa çok monotonlaşacak.

forgetmenot
30-09-07, 07:39
aliyede sinan ve kaynana faktörü vardı durup durup olay çıkartıyorlardı heyecanlanıyordu dizi ama bu dizide onlar gii sürekli heyecan yaratn bir karakter yok sanki.şimdi biraz keremi heyecanlı ve yanlışlıklar içine düşen karakter durumuna sokuyorlar.bu dizinin heyecan unsuru kerem olabilir.öyle olacak herhalde.bildiğim tek şey biran önce bu diziye hareket gelmesi gerektiği.yoksa çok monotonlaşacak.

Şehrazat'ın hamile olduğu anlaşılırsa ortalık hareketlenir bir parça.Bu sayfalarda daha önce bu durum mutlaka gerçekleşecek gibi yorumlar okuduydum.Olur mu acaba??

elcince
30-09-07, 07:59
Şehrazat'ın hamile olduğu anlaşılırsa ortalık hareketlenir bir parça.Bu sayfalarda daha önce bu durum mutlaka gerçekleşecek gibi yorumlar okuduydum.Olur mu acaba??yok olur mu hiç şehrazat ve onur ilk bölüm hariç bir daha hiç birlikte olmadılar ki.o zaman olsaydı heyecan gelirdi:img-wink:
ama bu sefer şehrazatın onuru affetmesi çok daha zor olurdu hatta affetmezdi bence.

dileksu
30-09-07, 14:33
merhaba
severek izliyorum ama keremin hareketleri davranislari bir izleyici olarak beni rahatsiz ediyor.bennuyu kullanmasi cok itici.bennuda herseyin farkinda ama oda artik kendisine gelmeli gurur diye bir sey olmali.

~*~NaR-ı GüL~*~
01-10-07, 17:48
Binbir Gece'yi 2. bölümünden itibaren begenerek izliyorum....ancak yorum yazmak bu güne kismetmis...sehrazat ile onurun yine bir araya gelecegine inaniyorum...cünkü onur sucsuz ve sucsuzlugunu ispat edebilecek kanitlara sahip...

Kerem'in bennu'yu kullanmasi sinirimi bozuyor...o kiz onun icin ölümü göze aldi ama onun umrunda degil...bence bu adam bennuyu hic mi hic haketmiyor...

Füsuna ne demeli...onunla ayni evde bir dakika bile geciremezdim...fesat, kiskanc..baskalarinin basarisina tahamülü yok...ali kemal'in onu niye aldattigini simdi daha iyi anliyorum...ayrica füsunun hastaligi bence ona ceza gibi birsey..bunca yaptiklarindan sonra bir uyari gibi..ama o bildigini okuyor...yinede Allah kimsenin basina vermesin...

En begendigim kisiler burhan bey ile nadide hanim...bayiliyorum ikisine...o kadar sekerler ki...cifte kumrular :) burhan beye bastan cok kizdiysamda simdi cok seviyorum...basta iyiliginden süphe etsemde onun iyi bir insan oldugunu anladim...

Yeni bölümü merakla bekliyorum....

merve_Y89
02-10-07, 18:49
merhaba arkadaşlar..
bu sezon binbirgecede kerem ıyıce kendınden soguttu.çok ahlaksızmıs bıde onura ahlaktan bahseder onun kı nasıl bı ahlaksa artık bılemeyız...yenı bolumdede zaten sahrazat ona cevabı cok guzell verıyoo..
ah bennu ahh ac gozlerını bıraz yaa aslında o da farkında bılıyo keremın onu sevmedıgını ama kızda bı umut var yıne... kendı canını verebılecek kadar çok sevıyo keremı ama kerem onun sevgısının kucucuk bır parcasını bıle haketmıyor...
fragmanda hıc jaleyı gostermedıler acaba bulamıcaklarmı jaleyı...
ınsallah bu bolumde onurun suçsuzlugu ıspatlanır...
fısun da yıne akıllanmadı yıne aynı alı kemalı dahada uzaklastırıyo boyle yaparak adam napsın evde fısunun laflarından sureklı sorun cıkarmasında bıktı evden gıttı gerı geldı ama fısun yıne aynı fısun...degısın dıcem ama hıc sanmıyorum hııçç!!!

destur
02-10-07, 20:51

ama bu aliye değil ki bu dizi bbg yani elmalarla armutları karıştırmamak lazım . hiç nbirşey eskisi gibi değil bu kadar güzel diz nin arasında bbg ortalama ya doğru iniyor aman dikkat

hapuc
02-10-07, 20:52
çok sürpriz bir final yaptı senaristler bu bölüme. yeni bölümün fragmanında da herkes şok ve üzüntü içinde. büyük bir sürpriz olacak galiba.

RODYA
02-10-07, 20:56
ama bu aliye değil ki bu dizi bbg yani elmalarla armutları karıştırmamak lazım . hiç nbirşey eskisi gibi değil bu kadar güzel diz nin arasında bbg ortalama ya doğru iniyor aman dikkat

Arkadaşım,dediğim gibi oldu,ve bomba gibi bir bölüm izledik:img-wink::img-yes:

Bölüm harikaydı,sezon başından beri ilk defa bu kadar zevk aldım,hatta ilk 3 bölümden sonraki en iyi bölüm buydu:img-yes:.

Bölüm sonu zaten tam bomba oldu

sado
02-10-07, 20:58
herkeste bi panik olunca aklıma ilk bu geldi..sanırım bu arada mahkeme işi de çözülecek haftaya.. bakalım şehrazat hanım aynada kendi yüzüne nasıl bakabailecek..eski bölümlerde böyle bir detay varmıydı???? acaba 14 kasım günü otelin barında sahiden o adam ve karısı varken bizimkileri gördülerde nasıl olduda bunu atladık????...farketmedik.. senaristlerde settekilerde dalga geçmişlerdir aylarca:img-blush .. herşeyi yorumlayan her şeye bi şeyler yazan tepki veren bizler kaçırdık demek..

ipekaziz
02-10-07, 20:58
Fragmandan anladığım kadarıyla Zafer'le Onur'un bir uçak kazası geçirmeleri söz konusu. Ya da başka tür bir kaza
Herkes, özellikle Peride ve Şehnaz o yüzden böylesine yıkık. Ama yine tahminimce, tabii ki Onur'a birşey olmuyor, ama Onur'un Şehrazat'la ilgili siyah gece sırrını mecburen anlattığı Zafer ağabeyi sizlere ömür:sad53: Böylece o siyah gecenin sırrı yine sadece Onur&Sehrazat arasında kalmaya devam edecek...
Ben böyle tahmin ediyorum...
Bu akşam ki bölümde en çok Füsüun'un oyunculuğunu beğendim. Tamam köü, fettan, kıskanç bir karakter, ama rolü müthiş başarı ile canlandırıyor. Tebrikler

bastille
02-10-07, 20:59
bu bölüm kerem iyice zıvanadan çıktı artık.geberteceğim geldi seyrederken.. tamam anladık aşk meşk ama aşkın da bir onuru vardır..bu nasıl bir küçülmedir anlaşılır iş değil.hele birde Onur a meydan okuması e yuh artık dedirtti..Onur u soğukkanlılığı için tebrik ediyorum.her ne kadar sonunda patlamış olsa bile duruma göre az bile yaptı..şehrazat hakkında konuşmaya bile gerek yok. gördüğüm bir tek Onur un aşkı o kadar.hani nerdeyse şehrazat az kaldı dış kapının mandalı gibi olacak.O kadar kasık ki adamın sinirini bozacak düzeyde..
Bitiş süperdi..Kara gecenin artık bir ortağı daha oldu ! Bu hiç beklenmedik bi sondu.Yine kudret s. bizi ters yöne yatırdı..bitimde gelecek bölümün fragmanı verildi.büyük olasılıkla Onur vurulacak gibi.herkes hastaneye koşuyor ve bu sefer Bennu değil :) Kerem in yüzünü acı içinde gösterdiler.Annede düşüp bayıldığına göre Onurcuğumuza birşeyler olacak.sanırım aynı anda da suçsuz olduğu anlaşılacak galiba.jale yi bulamıyorlarsa eğer, silah işi, soruşturma falan o zaman Onur un suçsuzluğu tam olarak ortaya çıkacaktır...şimdiden heyecanladım :))

RODYA
02-10-07, 21:01
herkeste bi panik olunca aklıma ilk bu geldi..sanırım bu arada mahkeme işi de çözülecek haftaya.. bakalım şehrazat hanım aynada kendi yüzüne nasıl bakabailecek..eski bölümlerde böyle bir detay varmıydı???? acaba 14 kasım günü otelin barında sahiden o adam ve karısı varken bizimkileri gördülerde nasıl olduda bunu atladık????...farketmedik.. senaristlerde settekilerde dalga geçmişlerdir aylarca:img-blush .. herşeyi yorumlayan her şeye bi şeyler yazan tepki veren bizler kaçırdık demek..

Sanmıyorum,o sahnede onlar yoktu.Ama gerçekten büyük süpriz yaptılar,ağzım açık kaldı:good:

Kerem-Onur kavgası ve o sahnedeki üç oyuncunun performansı süperdi:good:

sado
02-10-07, 21:06
Kerem-Onur kavgası ve o sahnedeki üç oyuncunun performansı süperdi:good:[/QUOTE]

katılıyorum o sahnedeki performans hayran olunacak kadar iyiydi..zafer, kerem ve onur şahsiyetleri bu kadar iyi kelimelerle bu kadar iyi mimiklerle ve bu kadar iyi elektirikle tartışabilirlerdi.. hepside alkışı haketti bu gece..acaba kaç kez denediler bu sahmeyi ve birbirlerini nası hazırladılar???

RODYA
02-10-07, 21:08

katılıyorum o sahnedeki performans hayran olunacak kadar iyiydi..zafer, kerem ve onur şahsiyetleri bu kadar iyi kelimelerle bu kadar iyi mimiklerle ve bu kadar iyi elektirikle tartışabilirlerdi.. hepside alkışı haketti bu gece..acaba kaç kez denediler bu sahmeyi ve birbirlerini nası hazırladılar???[/QUOTE]

İşte oyunculuk budur dedim o sahnede,sevgili sado.

Senaryo,prodüksiyon hepsi önemli ama,herşeyden önce iyi oyuncular,bir diziyi izlenir kılıyor

balim89
02-10-07, 21:20
Sanmıyorum,o sahnede onlar yoktu.Ama gerçekten büyük süpriz yaptılar,ağzım açık kaldı:good:

bugün bende izleyebildim binbir geceyi...yarin okulum yok ta :):happy0064

ve sana katiliyorum...müthis bir oyunculuk sergilediler...mimikler bakislar hersey yerli yerindeydi...iste oyunculuk bu dedim!!!:good::good:

merve_Y89
02-10-07, 21:21
gerçekten çok güzell bir bölümdü...
kerem herzmankı gıbı gıcıklıgını yaptı ya sanane yaa sehrazata akıl verıyo guya neymıs onurdan uzak durucakmıs onu hayatından tamamen çıkarıcakmışş ohh olsun agzının payını aldı...onu ılgılendırmeyen konulara fazla burnunu sokmasın...
şehrazat sanırım bı dahakı bolumde aynaya bakakalıcak...cunku onurun şuçsuzluğu anlaşılıyor...bı kaza geçırıyo gıbı durum var...şehrazat onurun annesı ve kerem perışan durumdaydı çok merak edıyorum şehrazat onurdan nasıl af dılıcek...gerçi onur af dılemesını beklemıyo ama cok kırıldı adam hıc haketmıyodu...
14 kasım da zafer onları gormus ama bence ögrenemıcek bu sırrı tam o sırada bı sey olabılır yada bılmıyorum belkıde ogrenır:icon_sorr
bende kavga ettıklerı sahnedekı performanslarını çook begendım brovoo:good:
bi sonrakı bölümü heycanla beklıyorum...:img-wink:

Not: Mesajınızın tamamını renkli yazmayınız.

EGEBRK
02-10-07, 21:39
Butun sahneler superdi ve herkes cok cok iyi performans gosterdi.. Evet bencede en iyi sahne Kerem-Onur kavgasiydi.. Ama ben baska bir sahneyide begendim.. Yasemin'in Onur'un evinde gozleriyle Onur'a olan askini dile getirmesi ve Onur'un herseyi farkedip 'Aman Allahim ben ne yaptim'' der gibi sok icersinde biranda karsinin gercek duygularini ogrenmesi (NIHAYET:img-wink:

Yeni fragmana gore bence de bir ucak kacirma olabilir.. Belki ucaga binmeden havaalaninda bir bomba vs. patlayabilir.. Bana sanki bunlar ucaga binmeden birseyler olacakmis gibi geiyor tam Zafer Bey Onur'u siyah geceyle ilgili sorgularken!

[AngeL_]
02-10-07, 22:21

Evet güzeldi ama ben 2 kere izlememe rağmen onurun söylediklerini tam anlayamadım...birileri onurun repliğini yazarsa çok sevinicem bu gece..zira yarına kadar youtube u bekleyemeyeceğim:img-grin2

Bu bölümde resmen adranelinimiz tavan yaptı.. Tek solukta izledim... Bu sezonun en iyi bölümüydü bence...Oh be dizinin senaryosu kendine geliyor..

1. Beğendiğim sahne tabiki Onur-Şehrazat karşılaşmasıydı..Dedimki Onurum geri gelmiş..Nasılda posta koydu Şehrazata..Onur kendi kimliğine büründü sonunda.İlk bölümlerdeki sert,taviz vermeyen ama aşkınında altını çizerek kendini iyice yerle yeksen etmeden şehrazata diklenmesi pek bir hoşuma gitti:happy0064 Beklediğim Onur işte buydu..:img-wink:

2. Sahne tabiki muhteşem üçlünün kendini kaybetme sahnesiydi..Zafer abiye bi baktım kıpkırmızı olmuş :img-pilot saç baş dağılmış..Sanırım 1 kerede çekilmemiş o sahne bayaa uğraşmışlar çünkü kerem odadan çıkınca onur-zafer yalnız kaldıklarında zaferin saçlar yerine gelmiş ,taratmış besbelliki yüzününde kırmızılığı geçmiş pek bi güldüm :img-pilot kerem çıkar çıkmaz nası cillop olduysa artık zafer birden :img-pilot
Halit Ergencin kalkış anı muhteşemdi..Allah dedim noluyoruz keremi yere serecek şimdi! Amma sabır var yahu onur da! Evleneceğim kadına biri gözümün içine baka baka artık ben varım bırak onun peşini tarzında biri imâ etseydi aynı anne babadan olan kardeşim bile olsa ben o kadar sabırlı olamazdım herhalde!
[[[ Muhteşemsin Halit :good: ]]]
Bu bölümde gelecek bölümlere dair baya ipuçları verildi..Artık senaryonun ne tarafa doğru akacağını az çok tahmin ediyoruz.
Yamanı ilk, Onurun işe aldığı sahneyi görür görmez dedim ki tamamdır bu adam dizide kendini gösteren bir karakter olacak.. Bergü-Halit röportajlarında senaryonun değiştiğinden bahsediliyordu bana kalırsa Canseli öldürmeyecekler..Bebek ölecek ve Yaman-Cansel ilişkisi doğacak..
Basında Canselin öleceği haberi geçen dönemden duyulmuştu zaten bu yüzden değiştirmeye gidilmiş olabilirler...kim bilir...
Amma ucu açık bir bölümdü yahu!
*Yaseminin Onura olan ilgisini biliyoduk ama bu kadar aşık olduğunu tahmin etmiyorduk sanırım..Yasemin ileriki bölümlerde onura daha açık olabilir...
*Yamanla cansel arasında eskiden kalma bir ilişki seziyorum nedense..Yamanın cansele olan ilgisini kör olan bile görmüştür zaten..Büyük ihtimalle cansel kayıtsız kalmayacaktır bu duruma..
*Gani yine yapmış yapacağını..Ama saçmalamışlar.Ganinin bir okul kazanamayacağını bile bile biz izleyicilere 2 bölüm yutturan YEMM e tebrik etmekle beraber Burhan beyin keskin zekasını hiçe saymaları abes olmuş.Hadi Burhan bey Nadide hanım yaş itibariyle sınav meselesini yutmuş olabilirler fakat ablası ve eniştesidemi hiç çakmıyor sanki eve sınav kağıdının gelmeyişini? Üstelik hizmetçi kız bile ganinin üniversite kazandığını söylüyor ki (geçen bölümde) eve gelen her postacıyı 2 hizmetçiden biri karşılar! Tamam zarfı açıp bakamazlar belki ama zarfın geldiğine dair ev halkı duymuştur ve hiç kimse zarfı sormamışlarmıdır? Füsunun hastalığıyla boğuşuyorlardı denebilir ama şehrazatın yanında çalışan gani okula hiç gittiğini görmedik?! Şehrazattamı uyanmıyor acaba? Velhasılı dandik bişey olmuş kanımca :img-pilot Bakalım kokusu ne zaman çıkacak ...
*Sezon başındaki duyurularda Zaferin sesiyle yankılanan "Siyah gece iki kişi arasında kalacakmı?!" sorusu geldi çatıı bu bölümde..
Her zaman duymak , görmek, bilmek istemediğimiz şeyleri önümüze seren YEMM yine bu olayı biz duyulmasın istedikçe duyurma gereği duyacaklardır..Hep ters köşe yatmaya alıştık YEMM tarafından..O yüzden o sahnenin sonu siyah gecenin ifşası ile son bulacağının altını çiziyorum.. :img-pilot Sadece Zafer ve Onur arasında kalacağınıda düşünüyorum..Yoksa Onur nasıl bir açıklama yapabilirki Zafere?

Beni düşünüp adrenali tavan yaptıran ve diziye veda etmememi sağlayan YEMM e binlerce şükran:happy0064
Gelecek bölümde Onur yine vurulacak olsada ve üzüntümden kahrolsamda dizime devam :img-wink:

[AngeL_]
02-10-07, 22:45
;4962815']Evet güzeldi ama ben 2 kere izlememe rağmen onurun söylediklerini tam anlayamadım...birileri onurun repliğini yazarsa çok sevinicem bu gece..zira yarına kadar youtube u bekleyemeyeceğim:img-grin2

Ben geç kalmışım yahu..2 saat önceden yüklenmiş tube a dizinin 33. bölümü...tekrar tekrar dinledim..Harika konuşmuş!

Onur:.....Şehrazat sana şu kadarcık değer veriyorsa onun hayatında olmamayı tercih ederim o da benim hayatımda olamaz!

Amanin :img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

MoOnDaNcE-11
03-10-07, 02:07
Cok guzel bolumdu , sonu da gizemliydi .Vay be Zafer de gormus bizimkileri :icon_whis Senaristler cok guzel bir sekilde bizi sasirtmaya devam ediyorlar .

- Dikkatimi ceken asil hususlardan bir tanesi de onur'un o bayan arkadasi simdi adini unuttum hani evine kadar gelen , kesinlikle onur'u seviyor . Onur arkasini dondugunde oyle bir bakti ki ...

- Gani'ye ilk gunden beri guvenmiyorum , adam dolandiricinin onde gideni . Bu kadar da buyuk bir yalan soylenemez . Bence askerlikle ilgili basi derde girecek , eve inzibat gelirse sasirmayin derim ben .

- Cansel'le yaman arasinda ilerde bir seyler olabilir

Neyse su sahura kadar biraz uyuklayalim da , sonra yazariz :img-wink:

saprofit_g_22
03-10-07, 03:37
bolumu simdi ben de izlemeye nail oldum :P

Guzel ve suprizlerle dolu bir bolumdu! Dizi gittikce sanki yilan hikayesine donuyor:icon_sorr:icon_sorr

O esmer hatun kesinlikle Onur'a asik bence!! O adami masada birakip nasil kalkip gitti... ayrica adamcagiz cumlesinin en bomba yerine gelmisti! basip gitti kadin! inanamiyoruuum!! Onur anladi mi aceba durumu?!?!?!

Kerem'den artik igreniyorum resmen bir sekilde... yazik ediyor... dizinin tadini tuzunu kaciriyor... guya en iyi arkadasi mantikli davranip ona yol gosteriyor ama Kerem'in salladigi yok! Kendisini ickiye vuruyor!!!!

Kerem boyle davrandikca, Onur'un da hareketleri bir degisiyor... Bi garip oluyor! En sevdigim karakter Onur, Kerem yuzunden bir anda evrim gecirince, ben bile bsayar karsisinda urkuyorum acikcasi! :img-polic

Son kisimdaki Zafer abimizin bombasi resmen bomba idi, bunu milyon defa soylesem azdir! :icon_whis:icon_whis:icon_whis bu olaylarin birdenbire aciga cikmasinda umarim senaryo bakimindan dinamik bir getirisi/hikmeti vardir :img-pilot Yoksa, sorgulamaya baslicam sanirim, simdiye kadar Zafer abimizin sesi niye cikmadi diye...

Sehrazat, Kerem'e guzel cevap verdi ama elini biraz benim bekledigimden gec cekti!! Gozleri kocaman oldu! Rolunu guzel/gercekci oynadi! Tebrikler!

Fragmani da izledim de... Peraye/Feraye teyzemiz niye fenalasiyor? Sehrazat neden enkazdan cikmis gibi duruyordu? Aceba Onur'a kotu bisey mi olcak??

Bennu'nun gozleri yasliydi... sebebi mechul bunun! Kerem karaktersizidir!

neyse... cok yazdim zaten!
Hepinize iyi Carsambalar diliyorum! :happy0064

desire72
03-10-07, 06:28
dün akşamki bölüm bu sezonun şimdiye kadarki en iyi bölümüydü bencede. Dizide herşeyi heyecanla izledim. Senaryoda tek şikayetim şehrazatın aşkını iyice sunileştirmeleri. Onurun aşkı kendininde söylediği gibi gittikçe artıp büyürken şehrazat Ganiye iş ahlakı vermekle meşgul aşkının yerini nefret çoktan almış. Madem onura karşı içinde bu derece potansiyel bir nefret vardı nasıl olduda bu adamla evlenmeye niyetlendi diye insan içinden geçirmiyor değil. Kereme haddini bildirirken bile sadece Bennudan bahsetmesi benim bile içimi acıttı. Onurun hiç önemi yok sanki Bennuyu vurguladı hep Kereme kızarken. Keremde Bennu engelini kaldırırsa birşeyler olabilir diye algıladı hatta Merte bile durumu anlattığında uyan bu gaflet uykusundan cevabını aldı.
Etrafındaki herkes Onurun suçsuzluğundan bahsetti hele Burhan beyin onur ile ilgili analizi süperdi. Alnı akki karşına çıkmış dedi. Şehrazatın tek olumlu hareketi projeyi geri çekmemesiydi. Önümüzdeki bölüm anlaşılıyorki Onura birşeyler olacak ve Şehrazat koşup gelecek ama bunun Onur açısından bir değeri olacak mı görücez.

İlk sahnede Onurun şehrazata tavrı gerçekten işte gerçek onur bu dedirtti. İstediğim oldu Şehrazat Hn. diye hitap etsin mümkünse demiştim. Gayet resmi davrandı ve toplantı sonrasındaki konuşmasıda süperdi.ama sonrasında o anda arka planda hissettiklerini Yasemine aktarırken daha da iyiydi. Onur Yaseminin üstü kapalı aşkını ifade etmesiyle ne yapacağını şaşırdı gözlerini kaçırdı lafı değiştirdi. Yasemin umarım kötü kadın rolüne bürünmez ve şimdiye kadar olduğu gibi Onurun aşkına saygı duyup destek olmaya devam eder.

Herkesin belirttiği gibi benimde akşamki bölümde favori sahnem kavga sahnesi ve oradaki favori oyuncumda Halit Ergençti. Ne kadar gerçekçi bir sahneydi Halitin kavga sahnesindede sonrasında Zafer Beyle yaptığı konuşmadada performansı çok iyiydi. Böyle oyunculukları görünce bizlerin tebrik edip devamını dilemekten başka yapacağımız birşey kalmıyor.

Bazı gizli kalanlar bu bölümde açığa çıkmaya başladı. Şehrazatın Keremin aşkını kendi ağzından duyması iyi oldu. İlerde bu konunun Onur- Şehrazat arasında konuşulup konuşulmayacağını merak ediyorum doğrusu.

Final gerçekten süpriz oldu. Zafer Beyin onları otelde görmüş olabileceği aklıma bile gelmezdi. Bakalım Onur duruma nasıl açıklık getirecek olanı biteni Zafer Abisine güvenip anlatacak mı yoksa geçiştirecek mi?

Önümüzdeki bölüm Onurun başına ne gelecek tahmin ettiğimde ya uçakta birşeyler olmuş olabilir yada onur yurtdışına çıkmaktan vazgeçmiş olabilir çünkü sanki havaalanında zafer beyle vedalaşır gibi bir halleri vardı fragmanda. Havalanı dönüşü CD.si olan adam tehditini gerçekleştirip onura bir zarar vermiş olabilir. Olay çünkü aynı gün gerçekleşiyor gibiydi sanki şehrazatın elbisesi aynıydı fragmanda Perideye sarılırken.

Senaristlerden ricam diziye Onurun şöförü rolünde yeni bir karakter katmışlar güzel bir itirazımız yok ama lütfen adlarını çokça duyup merak ettiğimiz, Zafer Beyin karısı Gülistan, Kerem'in kardeşi Burak gibi karkaterleride artık diziye dahil etmeleri......Ve artık onurun aklanması meselesini hızla sonlandırılması lazım onur yavaş yavaş kendine gelmeye başladı hele birde aklanırsa o zaman nasıl son sürat devam edecek görücez.

ve son bir şey Bu sezon ilk defa haftaya neler olucak diye merak ediyorum.

delfin23
03-10-07, 07:30
Dünkü bölüm gerçekten süperdi uzun zamandır bu kadar güzel ve heyacanlı bir bölüm izlememiştim.Bana göre dün Halit Ergenç'in günüydü muhteşem bir oyculuk sergiledi. Keremle kavga sahneleri süperdi.Açıkşası Keremle Onur kavga ederken Onur'un Kerem'i bir güzel benzetmesini istedim bir insan bu kadar kişiliksiz olabilirmi tahammül edemiyorum Kerem'e kendisi çok onurlu ve ahlaklı bir insanmış gibi birde Onur'a ahlak dersleri vermeye çalışıyor.

senny
03-10-07, 07:42
bence onurla zaferin bineceği uçak düşecek.ama onur son anda uçağa binmicek.herkes onu öldü sanacak.sanırım zafer gerçekten ölecek.siyah geceyi de başka kimse öğrenemeyecek.bakalım tahminim doğru olacakmı

delfin23
03-10-07, 07:49
bence onurla zaferin bineceği uçak düşecek.ama onur son anda uçağa binmicek.herkes onu öldü sanacak.sanırım zafer gerçekten ölecek.siyah geceyi de başka kimse öğrenemeyecek.bakalım tahminim doğru olacakmı

Bende senin gibi düşünüyorum Onur bütün gerçegi Zafer bey'e anlatacak ve siyah geceyi bilen tek kişide ölecek.Keşke Zafer bey'i öldürmeseler

auryn
03-10-07, 08:08
Dizinin heyecanını kaybettiğini söyleyenler, dün gece büyük bir sürprizle karşılaştılar sanırım. 34. Bölüm BBG'nin en iyi ve en heyecanlı bölümlerinden biriydi. Yorumları daha sonra yapacağım, ama bu arada bir iki yorum yapmadan geçemeyeceğim.

Zafer Bey'in bir ile biri toplayıp, ikiyi bulması kaçınılmazdı sanırım. Onur ve Zafer'in binmesi gereken uçağın düştüğü aşikar. Uçağa Onur'un binmedigini biliyoruz, Zafer Bey'in binip binmediginden emin değilim. Bir arkadaşın da dedigi gibi Siyah Geceyi bilen üçüncü kişinin ölmesi mümkün. Zafer'in dizideki rolü bitmişti, hikayeden ölerek çıkmış olabilir. Onur'un da CD ve Jale haberi yüzünden uçağa binmemiş olması muhtemel.

Gani'nin foyasının askerlik yüzünden ortaya çıkması da gerçekçi bir tahmin gibi gözüküyor. Diziye yeni katılan karakter Yaman'ın askerliğini komando olarak yapması, gelecekte Yaman'ın bir saldırı karşısında Onur'u kurtarmak durumunda kalabileceğinin işaretini verdi.

Ben Cansel'in ölmeyeceğinden emin değilim. Füsun'un kendi doğurmasa bile bir erkek çocuk sahibi olmaya ne kadar hevesli oldugunu bu bölüm bir kez daha gördük. Cansel'in çocugunu sahiplenmeye çalışabileceği açık.

Bu hafta bütün deliligin ortasında Kerem ilk defa utanç belirtileri göstermeye başladı. İlk defa ne yaptıgını sorguladı. Onur'un öldügünü sanması, aklını yitirmiş gibi davranan Kerem'i kendine getirebilir. Bakalım görecegiz.

Ben Onur'un Yasemin'in aşkını anladıgını ve bu yüzden yüzünü sıvazladıgını düşünüyorum. Dizi Devresvari kıvrımlar göstermeden heyecanlı ve tempolu olmayı başardı. Hem senaristlerin, hem oyuncuların hem de yönetmenin eline sağlık.

Kısa bir not: Şehrazat'ın kırmızı elbisesi tam bir felaketti. Otuz yaşındaki kadını 16 yaşındaki genç kız gibi giydirmenin anlamı ne? Diğer kıyafetleri o kadar güzel ve Şehrazat'a o kadar yakışıyor ki, kırmızı elbiseye anlam veremedim.

eylül87
03-10-07, 08:09
keremi sevmiodum şimdi nefret ediorum ne biçim bi adam bu yaa bi kadın için kardeşim dedii adamı sırtından vurdu hele o holdingte söledikleri şehrazat senin diil çık hayatından falan ki şehrazat haddini bildirmişken ben şehrazatın yerinde olsam nolursa olsun bennuya sölerdim o da öğrensin keremin ne mal olduğunu