Tüm Versiyonu Göster : Basında çıkan haberler
Adalet Ağaoğlu'nun Fikrimin İnce Gülü isyanı
Aydan Şener ile Kenan Işık'ın başrollerini paylaştığı "Fikrimin İnce Gülü"nün ünlü edebiyatçı Adalet Ağaoğlu'nun aynı adlı romanıyla isim benzerliği dışında hiçbir alakası yok. Ne yapımcı firma Medyapım'ın bültenlerinde ne de Show TV'nin diziye ilişkin tanıtımlarında "Fikrimin İnce Gülü"nün Adalet Ağaoğlu'nun aynı adlı eserinden televizyona uyarlandığına dair bir vurgu da yok. Buna rağmen kamuoyundaki algı farklı.
Çünkü "Fikrimin İnce Gülü" hem şarkı olarak hem de Adalet Ağaoğlu'nun romanı olarak bilinen bir isim.
Medyapım, senaryosunu Rüya İşçileri'nin yazdığı diziye "Fikrimin İnce Gülü" adını verince başladı bu algı yanılması.
"Fikrimin İnce Gülü"nün başrol oyuncuları Aydan Şener ile Kenan Işık'la yaptığım söyleşiye Adalet Ağaoğlu'nun gönderdiği - ister açıklama deyin, ister bilgilendirme notu - ünlü yazarın da bu algıdan rahatsız olduğunu ortaya koyuyor. Ağaoğlu'nun satır aralarında Türkiye'de yazar yapımcı ilişkilerinde de ne denli sorunlar olduğu, fikrimizin gülü gibi dikenlerinin de ince olduğu, onları bulup çıkarmanın ve acılarından kurtulmanın ne kadar da zaman aldığı da var. İşte Adalet Ağaoğlu'nun o açıklaması:
"Sayın Ali Eyüboğlu, 1 - 7 Eylül 2007 tarihli Milliyet Televizyon'da 'Kırık Bir Aşk Öyküsü' başlığı altında yayınlanmış bir yazınız var. Aslında bu 'Fikrimin İnce Gülü' adlı romanımla aynı adla bir televizyon dizi filmi yapılmasından doğmuş, filmde rolleri bulunan Aydan Şener ve Kenan Işık'la yaptığınız söyleşi.
Söyleşiniz sayesinde filmin içeriğinin romanımın kendine özel içeriğiyle bir ilişkisi bulunmadığını öğrenmiş bulunuyorum. Tanınmış bir roman adının izinsiz falan bu biçimde kullanılıp kullanılamayacağı hukuk açısından yazar haklarımın koruyucusunu ilgilendirir. Şimdilik üstünde durmak istediğim nokta bu değil. Romanımı bir dizi film olması için sattığımı sananların bulunmasından doğan 'manevi hak'tan yana zarara uğramak da söyle dursun.
Fakat söyleşinizin Kenan Işık'a ait olan bölümünde sizin:
- Fikrimin İnce Gülü ile Adalet Ağaoğlu'nun aynı adlı romanı arasında bir ilişki var mı? sorunuzun karşılığı şöyle:
- ..... ilgisi yok. Çünkü 1917'de bestekârı ölmüş bir şarkının. Çok eski bir şarkı, daha sonra öyle zannediyorum ki, Adalet Hanım bu şarkıdan ilham alarak böyle bir roman yazdı. Sonra da roman Sarı Mercedes diye filme çekildi yanılmıyorsam.(.....)
Kenan Işık her iki sanısında da yanılıyor. Ben romanımı bu şarkıdan 'ilham alarak' falan yazmış değilim. Yazdığım ve açıkçası 'çok kendine özel' bir içerikle kurgusu bulunan romanımın adını koyarken şarkının bu sözünün Mercedes arabası fetişizmine yakalanmış ana kahramanın 'böyle bir adam oluşuna yakışacağını keşfetmişimdir. Yaratılmış romanın çağrısı budur.
Bu sözü kitabıma ad yaparken bunun bir şarkıdan önceden var olduğu, demek ki alıntılandığına işaret olmak üzere tırnak içine alarak koymuşumdur. Bu bir.
Kenan Bey'in ikinci sanısına gelince her şeyden önce bana böyle bir açıklama yapma fırsatı verdiği için kendisine teşekkürlerimle birlikte şunu söyleyeyim ki:
Evet romanımdan bir film yapılmıştır; aradaki anlaşmaya uyulmamış bir biçimde ve filmin çekimi sırasında filmin adı sürekli medyada 'Arabam', 'Arabalı Adam', en fazla da 'Sarı Mercedes' adları altında lanse edilip durularak...
Aradaki anlaşma Türkiye sınırları içinde filmin adının romanın adı dışında çekilip gösterilmesine izin vermemekte. Gerçi eserimden yapılma bu film, bana gösterilmeden vizyona çıkarılmıştır.
Anlaşmanın en önemli maddelerinden 'Romanın ana fikrine aykırı bir yola gidilemez' şartına uyulup uyulmadığına kim karar vermiştir, bu da meçhûldür ama araştırmam sonucu görülmüştür ki, 'kahramanı böyle bir adam yapan' dış koşullardan en altı çizilmesi gereken, 'ana fikrin tam merkezindeki' durum ortadan kaldırılmıştır. Yani onun askerliğini yapma dönemindeki kazanımları(!)... yok.
Kenan Bey'in söz konusu tahminlerine bir açıklık getirebildiğimi umuyor ve Sayın Eyüboğlu, hiç değilse bundan böyle basında 'Fikrimin İnce Gülü' filminin iki de bir 'Sarı Mercedes' diye geçmemesine bir katkıda bulunabilirsiniz diye düşünüyor, katkınıza şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla Adalet Ağaoğlu."
Kaynak: Milliyet Gazetesi
Arkadaşlar bu başlıkta sadece diziyle ilgili basında çıkan haberleri paylaşınız Lütfen yorum yazmayınız.
Saygılar
AKYA&İCLAL 22-09-07, 18:34 Dizi çekimleri devam ediyor
Özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Fikrimin İnce Gülü" isimli dizinin çekimlerine Bartın'da devam ediliyor.
Başrollerini Aydan Şener ve Kenan Işık'ın oynadığı Fikrimin İnce Gülü dizisinin çekimleri aralıksız olarak devam ediyor. Neredeyse 24 saat süren çekimler sırasında Bartınlılar Aydan Şener'i uzaktan da olsa yakından görme fırsatı buluyor. Akşam sahnelerinde havanın soğuması dizi oyuncularına zor anlar yaşatıyor. Titizlik içinde yürütülen dizi filmin çekimleri sırasında sessizliğe önem veriliyor.
Fikrimin İnce Gülü dizisinin başrol oyuncusu Aydan Şener, film çekimleri sırasında rollerini başarıyla yerine getiriyor.
Fikrimin İnce Gülü çekimlerinin yaklaşık 1 yıl kadar süreceği belirtiliyor.
_seboist_s 22-09-07, 19:13 Dizi çekimleri devam ediyor
Özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Fikrimin İnce Gülü" isimli dizinin çekimlerine Bartın'da devam ediliyor.
Başrollerini Aydan Şener ve Kenan Işık'ın oynadığı Fikrimin İnce Gülü dizisinin çekimleri aralıksız olarak devam ediyor. Neredeyse 24 saat süren çekimler sırasında Bartınlılar Aydan Şener'i uzaktan da olsa yakından görme fırsatı buluyor. Akşam sahnelerinde havanın soğuması dizi oyuncularına zor anlar yaşatıyor. Titizlik içinde yürütülen dizi filmin çekimleri sırasında sessizliğe önem veriliyor.
Fikrimin İnce Gülü dizisinin başrol oyuncusu Aydan Şener, film çekimleri sırasında rollerini başarıyla yerine getiriyor.
Fikrimin İnce Gülü çekimlerinin yaklaşık 1 yıl kadar süreceği belirtiliyor.
Bu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz... Ben orada rastlamıştım.
Birçok arkadaşım bana sorduğu için buraya da eklemek istedim.
http://www.bartin74haber.com/news/524.html
_seboist_s 01-10-07, 14:51 Flaş!... Sobeledik.com Tv Analisti Levent Aktaş Yaziyor: “önce Yeni Yayin Döneminin Ilk Ayi Olan Eylül Ayini Masaya Yatiralim… Kanallar Arasinda Yaşanan Yarişta “prime-time Ve Tümgün”de Eylül Ayini Kanal D Birinci , Show Tv Ikinci, Atv üçüncü Star Ise Dördüncü Sirada Tamamladi!... Ve Hemen Hemen “rating”lerin Eşit Paylaşildiği Düne Gelince; Total’de Hepsi 1, Ab’de Ise Popstar Zirve Yapti!... fikrimin Ince Gülü’ne Gün Değişikliği Yaradi… Dizi Yeni Günündeki Ilk Bölümünde özellikle Ab Grubunda 15 Share Yaparak 4. Oldu Ve önümüzdeki Haftalarda Zirveye Oynayacağini Gösterdi... pazar Keyfi De, Saat 23.40 Gibi Geç Bir Saatte Yayina Girmesine “16.20 Share”le 12. Sirada Yer Aldi Ve Dünün En Yüksek Izlenme Paylarindan Birine Ulaşti!...”
YerçekimliKaranfil 08-10-07, 13:45 POPSTAR ZİRVEDEN İNDİ… EBRU GÜNDEŞ-OSMANTAN ERKIR AŞKI POPSTAR’A PEK YARAMADI VE KANAL D’NİN FİLMİNE GEÇİLDİ… SON HAFTALARDA DÜŞÜŞ TRENDİNE GİREN İBO ŞOV İSE, DÜN GECE DE ÖZELLİKLE AB’DE “9 SHARE”LERE KADAR İNDİ… BENCE AYAKTA KALMASI İÇİN İBO ŞOV’UN ACİLEN GÜNÜN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR… ÇÜNKÜ DÜN ATV, PRIME-TIME’DA 7 SHARE GİBİ ÇOK DÜŞÜK BİR İZLENME PAYI ALMIŞ... PROGRAM BENCE CUMA YA DA CUMARTESİ’NE ALINMALI… İBO ŞOV’UN DÜŞÜK RATING’LERİ HEM İBRAHİM TATLISES’E HEM DE KANALA ZARAR VERİYOR!... FİKRİMİN İNCE GÜLÜ İSE AB’DE “16.00 SHARE” ALARAK DÜNÜN DİKKAT ÇEKEN PROGRAMLARINDAN BİRİ OLDU! DÜN GECE ÇOK GEÇ SAATTE YAYINA GİRMESİNE RAĞMEN PAZAR KEYFİ DE İSTİKRARINI SÜRDÜRDÜ!”
Levent Aktaş
Kaynak: uçankuş
Ekrandaki kısmeti Kenan Işık
Bugüne kadar oynadığı üç dizi filmde Kenan Işık’ın partnerini canlandırdığını söyleyen Sema Atalay ''Kenan Işık’ı çok eskiden beri tanıyorum. Ankara’dan arkadaşız. Çok iyi partner oluyoruz'' dedi
Birsen Altuntaş
http://www.milliyet.com.tr/2007/11/02/cafe/resim/acaf.jpg
Sanat yaşamına dublaj sanatçısı olarak adım atan, ardından çok sayıda, dizi, film ve reklamda rol alan Sema Atalay, şu günlerde iki diziyle birden ekranda... Show TV’de ''Fikrimin İnce Gülü'', TRT 1’de ise ''Küçük Adımlar'' isimli dizilerde oynayan Atalay, bugüne kadar oynadığı üç dizi filmde de, Kenan Işık’ın partnerini canlandırdığını söyledi. İki projede Işık’ın eşini, bir dizide de nişanlısını oynadığını anlatan Atalay, bu durumun tamamen tesadüfen geliştiğini ifade etti. 2002 yılında yine Kenan Işık ve Hülya Avşar ile birlikte rol aldığı ''Yeşil Işık'' filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü''ne layık görülen Atalay, doğal bir oyuncu olmak adına ağlama sahnelerinde gözyaşı damlası yerine gerçekten ağlamayı tercih ettiğini belirtti.
Amasra’da çekilen ''Fikrimin İnce Gülü''nde Kenan Işık’ın eşini canlandırıyorsunuz, nasıl gidiyor çekimler?
Beş aydır çok uyumlu bir ekip çalışması yaptık. Otobüsle İstanbul - Amasra arasında gidip geldik. İlk bir kaç bölüm yapımcımızın isteğiyle iki kez, üstelik sıfırdan çekildi. Ancak ekip işini çok sevdiği için bu bizim için hiç sorun olmadı. Kimse durumdan şikayetçi olmadı. Ekstra bir talepte bulunmadı. Yapımcımız Medyapım’ın ortağı Fatih Aksoy, ''Hayatımda ilk defa bu kadar uyumlu ve rollerine uygun oyuncularla çalışıyorum'' dedi. Bu bizi çok memnun etti. Çok ilginç bir kaç yıl önce yine Medyapım’ın yapımcılığını üstlendiği ''Sayın Bakanım'' dizisinde oynamıştım. Orada da Kenan Işık’ın eşini canlandırmıştım. Şimdi ''Fikrimin İnce Gülü''nde de Kenan Işık’ın eşini canlandırıyorum.
Bu tesadüf mü, yoksa sizin tercihiniz mi?
Tesadüf tamamen... Bizden kaynaklanmıyor. Öyle uygun gördüler. Daha öncesinde de TRT’nin bir dizisinde, rahmetli Atıf Yılmaz’ın yaptığı ''Günahım Neydi Allahım''da da, Kenan Işık’ın nişanlısını oynamıştım. ''Yeşil Işık'' filminde de birlikte oynadık ama orada Kenan, Hülya Avşar’ın sevgilisiydi. Orada bir alâkamız yoktu yani... Kenan Işık’ı çok eskiden beri tanıyorum. Ankara’dan arkadaşız. Ayrıca birbirimizi de severiz. Bu nedenle çok iyi partner oluyoruz sanırım.
Bir rol teklifi geldiğinde tercihinizi yaparken neler sizin için önemli oluyor?
Rolümün içeriği ve kimlerle oynayacağım çok ama çok önemli. Bugüne kadar sıradan bir rolü hiç canlandırmadım. Mesela en çok dönem filmi ve dizilerinde oynamayı çok istiyorum. Hatta şimdi TRT’de önümüzdeki dönemde böyle bir dizi olacak. Bu nedenle çok heyecanlıyım.
Reklam filmleriniz de, bir ara sık sık ekrana geliyordu. Yine olacak mı yeni filmler?
Eskiden İstanbul’a ilk geldiğim dönemde Brezilya dizisi gibi o kadar çok reklamda oynuyordum ki, arkadaşlarım esprisini yapıyordu, ''Seni görmediğimiz reklam filmi yok gibi, hangi filmi izlesek sen varsın'' diye...
Daha önce Ankara’da mı yaşıyordunuz?
Evet ama İstanbul’a çok çabuk alıştım. Oyunculuğun kalbi İstanbul’da atıyor. Her şey burada... Keşke her yer İstanbul’daki gibi olsa da, oyunculuk tek bir yerde toplanmasa.
Bir de TRT 1’de ekrana gelen ''Küçük Adımlar'' dizisinde oynuyorsunuz. Orada nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
İlkokula giden iki çocuğu olan bir anneyi canlandırıyorum. Ben doktorum, eşim ise ressam. Modern bir kadın ve çocuklarını çok iyi yetiştirmek için fazlaca idealist davranıyor.
‘Sahte gözyaşı olmuyor’
http://www.milliyet.com.tr/2007/11/02/cafe/resim/acaf1.jpg
Gerçekte anne misiniz?
Hayır değilim ama çocukları çok seviyorum, çocuklar dünyanın en şeker şeyleri. ''Fikrimin İnce Gülü''nde de anneyim. Hissederek oynuyorum ve asla gözyaşı damlası kullanmıyorum. Ağlamam gerekiyorsa, gerçekten ağlıyorum. Bence bu iş, gözyaşı damlası ile olmuyor. Sahte oluyor o zaman, o yaşın o gözden çıkmadığı anlaşılıyor. ''Küçük Adımlar'' çok severek oynadığım bir dizi, çocuklarla ilgili ve mesaj veren bir dizi olması özellikle rolü kabul ederken üzerinde önemle durduğum bir nokta oldu.
TRT’ye dizi çekmenin sizin için ayrı bir önemi var mı?
Olmaz mı? TRT’ye oldum olası bayılırım. Hayatım TRT ile başladı. 20 yıl önce TRT’de dublaj yaparak bu işe adım attım. Dolayısıyla ilk adresimdeyim şu an.
Şu dönem oynadığınız bir tiyatro oyunu var mı?
Yok, özellikle ben istemedim. Birkaç proje teklifi geldi ama içime sinmedi. Bana çok inandırıcı, gerçekçi gelmedi. Dizileri ve filmleri izlediğimiz zaman tiyatro oyunculuğu yapanlar zaten hemen göze batıyor. O zaman ''Çok büyük oynamış'' diyoruz. Çünkü tiyatroda en arka sıradaki seyircinin de sizi duyması ve mimiğinizi görmesi için çok büyük ve abartılı oynuyorsunuz. Daha sonra o alışkanlıkla dizi ve filmlerde oynadığınızda karakterin inandırıcılığı kalmıyor. Çünkü günlük yaşamda daha küçük mimik ve ses tonuyla konuşuyorsunuz. Dizi ve filmlerde de böyle bir doğallıkla oynamanız gerek.
Bir kez de nişanlısı olmuş
En çok dönem filmlerinde rol almayı tercih eden Sema Atalay, Kenan Işık’la dizilerde partner olarak yer almasına ''Tamamen tesadüf oldu'' diyor. Atalay yıllar önce TRT’nin bir dizisinde, rahmetli Atıf Yılmaz’ın yaptığı ''Günahım Neydi Allahım''da da, Kenan Işık’ın nişanlısını oynamış.
Milliyet/Cafe
Milliyet TV ekinden
http://i219.photobucket.com/albums/cc225/CveB_album/th_Balksz1-1.gif (http://i219.photobucket.com/albums/cc225/CveB_album/Balksz1-1.gif)
YerçekimliKaranfil 07-11-07, 18:33 http://img99.imageshack.us/img99/413/adszgc3.png
OYUNCULUĞU BIRAKIYOR...
Kenan Işık'la oynadığı "Fikrimin İnce Gülü" dizisi 8'inci bölümde yayından kaldırılan Aydan Şener, oyunculuğu bırakmaya karar verdi.
Dizisi yayından kaldırıldığı için büyük hayal kırıklığı yaşayan Aydan Şener, duygularını şöyle anlattı:
“RTÜK EL KOYMALI”
"Büyük umutlarla başlamıştık. Emeklerimiz boşa gitti. Üzgünüm. Bu işler böyle olmamalı. RTÜK'ün olaya el koyması lazım. Diziler 3-5 bölümde yayından kaldırılmamalı. Artık oyunculuğu bırakmayı düşünüyorum. Bu ortamda nasıl oyunculuk yapayım ki..."
"Bugün Gazetesi"
FİKRİMİN İNCE GÜLÜ DİZİSİ DE YAYINDAN KALDIRILAN DİZİLER KERVANINA KATILDI!
Show TV'de yayınlanan dizi ancak 8 bölüm ekranda kalabildi. Dizinin beklenen reyting başarısını elde edememesi ve maliyetleri karşılayamaması nedeniyle dizinin çekimlerine son verildi. Fikrimin İnce Gülü dizisinin yapımcı şirketi Medyapım'ın ortağı olan Fatih Aksoy bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
'Belli bir seyirci kitlesinin çok sevdiği diziyi, daha çok insana ulaştırmayı başaramadık. Bir dizinin AB Sosyo Ekonomik Statü'de 12 share ve 4 reyting alması hiç de fena bir durum değil ama Show TV, Kanal D gibi büyük kanallar için bu oran düşük. Dizinin yayından kalkma nedeni budur. Ne yazık ki, bir gerçek var ki diziyi izlemeyen hiç izlemedi. Biz de üzülerek diziyi sekizinci bölümde bitirdik. Üstelik ilk bölümleri daha iyi olsun diye iki kez çekildi. Zarar da ettik ama olsun. İnternette dizi bitirildiği için bize karşı çok büyük bir tepki var ama şartlar bunu gerektirdi.'
4 Kasım Kaynak: haberler
'Fikrimin İnce Gülü' de bitti
Bu sezon yayından kaldırılan 12 diziye önceki gün atv'de ki "Fesupanallah" eklenmişti. Dün de, Show TV’de yayınlanan "Fikrimin İnce Gülü" dizisinin 8'inci bölümde sona erdiği açıklandı.
Yapımcı Fatih Aksoy, diziyi, kanalla anlaşarak sona erdirdiklerini belirtti. Başrollerinde Aydan Şener ile Kenan Işık'ın oynadığı dizinin beklenen reyting başarısına ulaşamadığı için sona erdiğini kaydeden yapımcı Fatih Aksoy şöyle konuştu: "Dizinin ortalama reytingi yüzde 4, izlenme oranı 12'ydi. Bu aslında fena gibi gözükmüyor ama büyük kanallar için bu reyting düşük sayılıyor. Ancak dizi maliyetini karşılayamadığı için yapacak bir şey yoktu."
5 Kasım Kaynak ensonhaber
Amasra’yı tanıttı ve gitti
Show TV'de yayınlanan ve başrollerini Aydan Şener ile Kenan Işık’ın paylaştığı dizinin yayından kaldırılmasına karar verildi. 8 bölüm ekranda kalan dizinin beklenen reyting başarısını elde edememesi ve maliyetleri karşılayamaması nedeniyle yayından kaldırıldığı açıklandı. “Fikrimin İncegülü” adlı televizyon dizisi Amasra’nın tanıtımında çok büyük rol oynadı.
Özellikle bölümlerin Amasra tabelası ile Amasra’yı tepeden gören bir noktadan final sahneleri ile bitirilmesi Amasra’ya hiçbir şekilde yakalayamayacağı bir tanıtım olanağı sağlamış oldu. Yine diziye sponsor olan Günay Çeyiz, Türkili Otel gibi işletmelerde dizi ile reklam yapma şansı yakalamışlardı. Amasra’nın tanıtımında da büyük rol oynayan dizinin yayından kaldırılması Bartın’da üzüntüyle karşılandı.
DİZİYE 8. BÖLÜMDE NOKTA KOYULDU
Show TV'de yayınlanan ve başrollerini Aydan Şener ile Kenan Işık’ın paylaştığı dizi ancak 8 bölüm ekranda kalabildi. Dizinin beklenen reyting başarısını elde edememesi ve maliyetleri karşılayamaması nedeniyle dizinin çekimlerine son verildi. Fikrimin İnce Gülü dizisinin yapımcı şirketi Medyapım'ın ortağı olan Fatih Aksoy bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Belli bir seyirci kitlesinin çok sevdiği diziyi, daha çok insana ulaştırmayı başaramadık. Bir dizinin AB Sosyo Ekonomik Statü'de 12 share ve 4 reyting alması hiç de fena bir durum değil ama Show TV, Kanal D gibi büyük kanallar için bu oran düşük. Dizinin yayından kalkma nedeni budur. Ne yazık ki, bir gerçek var ki diziyi izlemeyen hiç izlemedi. Biz de üzülerek diziyi sekizinci bölümde bitirdik. Üstelik ilk bölümleri daha iyi olsun diye iki kez çekildi. Zarar da ettik ama olsun. İnternette dizi bitirildiği için bize karşı çok büyük bir tepki var ama şartlar bunu gerektirdi.”
TEŞEKKÜRLER FİKRİMİN İNCE GÜLÜ VE EKİBİ
Geçtiğimiz ay Show TV’de yayınlanmaya başlayan ve büyük bir beğeni ile izlenen 'Fikrimin İncegülü' adlı televizyon dizisi Amasra’nın tanıtımında çok büyük rol oynadı. Geçtiğimiz yıllarda Başrollerini Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın paylaştığı “Gönderilmemiş Mektuplar” adlı sinema filminin ardından Kanal D’de yayınlanan “Gülbeyaz” adlı dizi, ardından Türk genciyle Ermeni gencin aşkını anlatan “Ayrılık” adlı dizi çekimlerinin yapıldığı Amasra son olarak başrollerini Kenan Işık ve Aydan Şener’in paylaştığı “Fikrimin İnce Gülü” adlı dizi ile birlikte Amasra tarihi bir tanıtım fırsatı yakalamış oldu. Özellikle Amasra’nın mistik ortamlarında ve farklı açılardan yapılmış çekimleri ile ülke genelinde hatta yurt dışında bile “Burası neresi” dedirttiren görüntülerle dizi Amasra’nın tanıtımında da büyük rol oynayan dizinin yayından kaldırılması Bartın’da üzüntüyle karşılandı. Özellikle bölümlerin Amasra tabelası ile Amasra’yı tepeden gören bir noktadanki final sahneleri ile bitirilmesi Amasra’ya hiçbir şekilde yakalayamayacağı bir tanıtım olanağı sağlamış oldu.
ÖNCE AYRILIK, SONRA FİKRİMİN İNCE GÜLÜ
Birçok sinema ve dizi film çekimlerine ev sahipliği yapan Amasra, Show TV’de yayınlanan “Ayrılık” adlı dizinin çekimleri içinde tercih edilmişti. Pana Film tarafından, Türk genciyle Ermeni gencin aşkını anlatan Ayrılık adlı dizi Show TV’de 4 bölüm yayınlanmış ve daha sonra siyasi mi yoksa reyting mi tartışmaları arasında yayından kaldırılmıştı.
Kaynak: bartin
Fikrimin İnce Gülü her çarşamba 14:30da Showmax'te
2. bölüm bu Çarşamba.
Dizisi yayından kalkan bir adam durumuna düştüm!
Sekizinci bölümden sonra yayından kalkan 'Fikrimin İnce Gülü' dizisinin başrol oyuncusu Kenan Işık, senaristlere verdi veriştirdi: Kimse beni aşk üçgeni içinde kalmış ve rüşvetçi bir belediye başkanı gibi gösteremez!..
'Kuzey Rüzgarı' adlı diziden ayrılan Kadir İnanır'ın ardından, 'Fikrimin İnce Gülü'nde başrol oynayan Kenan Işık da 'senarist kurbanı olduğunu' iddia etti. Işık, Aydan Şener ile oynadığı dizinin yayından kaldırılmadığını vurgulayarak, "Senaristlerin beni rüşvetçi belediye başkanı ve bir aşk üçgeni içinde yazmasını kabullenemediğim için diziyi bitirdim" dedi.
HALK DA BUNU TASVİP ETMEZ
Kenan Işık, "Dizisi yayından kalkan adam durumuna düşmek istemem çünkü ben bunu hak etmedim" diye konuştu. Senaryonun gidişatından memnun olmadığı için projeyi sürdürmek istemediğini vurgulayan Kenan Işık, 'Aşk Oyunu', 'Kurşun Yarası' gibi uzun soluklu dizilere imza atan senaryo grubu Rüya İşçileri'ne ilişkin sıkıntılarını şöyle ifade etti: "Çok uzun süre devam edecek iyi bir hikayesi vardı ama senaryoyu yazan arkadaşlara bazı şeyleri anlatamadık. Kenan Işık'ı almışlar belediye başkanı olarak dizinin kahramanı yapmışlar, sonra da rüşvetçi belediye başkanı diye senaryo yazıyorlar. Bu olmaz! Ben kendimi rüşvetçi başkan olarak göstermek istemem! Aydan da memnun değildi. Bir kadın var; iki aşk arasında kaldığını söylüyor. Böyle şey olur mu? Bunu halk da tasvip etmez. Biz bitmesinin bu şekilde devam etmesinden daha hayırlı olacağını söyledik."
Garip nedenler öne sürmek doğru değil
'Fikrimin İnce Gülü' dizisinin senaryo grubu 'Rüya İşçileri' adına konuşan Meriç Demiray, "Kenan Işık'ın karakterinin tüm özellikleri en başından beri belliydi" diyerek, Işık'ın iddialarına şöyle yanıt verdi: "Rol kendisine teklif edildiğinde, Kenan Işık ve Aydan Şener'e dört bölümlük senaryoyu vermiştik. İlk bölümde Işık kasabadaki çarşıyı dağıtıyordu. Karakterinin tüm özellikleri en başından beri belliydi. Konservatuvar mezunu olan birinin rolüne böyle bakması çok ilginç! Ayrıca başrollerin de artık zaafları olduğu senaryolar yazılıyor. Rollerin pirüpak olduğu senaryolar, 80'lerde kaldı.
EKİPLE AYNI DİLİ KONUŞAMADIK!
Bir dizinin başarılı olabilmesi bütün ekibin anlaşabilmesi gerekir. 'Fikrimin İnce Gülü'nde bazı oyuncular ve yönetmenle aynı dili konuşamadık. Şanssızlık! Dizide büyük bir aşk anlatılıyordu, Kenan Işık'ın rolündeki asabiyet de; yıllar önce biten bu büyük aşk sonrasında inancını yitirmiş olmasından kaynaklanıyordu. Bazen diziler uyumsuzluklar yüzünden tutmaz. Dizi yayından kalktıktan sonra garip nedenler ileri sürmek çok da doğru değil..."
http://img.sabah.com.tr/2007/11/27/gny/im/B43ADC6431B1CD4C8E5D0EE6r.jpg
http://img.sabah.com.tr/2007/11/27/gny/im/54A0EC955D854C48A53DBE6Cr.jpg
kaynak (http://www.sabah.com.tr/gny/haber,4FCE39F658024CC898915973F1FD9FE3.html)
|
|