meryemce20
22-09-07, 16:34
Bu basliga Menekşe ile Halil dizisi ile ilgili kendi senaryo calismalarinizi koyabilirsiniz
|
Tüm Versiyonu Göster : Menekşe İle Halil - Senaryolar meryemce20 22-09-07, 16:34 Bu basliga Menekşe ile Halil dizisi ile ilgili kendi senaryo calismalarinizi koyabilirsiniz kıvanç_sedef 04-12-07, 17:00 bn 13.blmden sorasını yzmayı dşündm we yzdmm... öncelikle menekşe ile halil kavuşamazlar ama bi kaç blm için çnkü arada kadir we babası wardır...mithat yakalanmştr ama delil yetersizliğinden serbesttir ama halil hala ifade wermektedir..hasan ne kadar kızını affetmş olsa bile bunu ona belli etmez...kadir menekşeyi affetmiştir ama mustafanın yeni planları wardır asıl amacı halili öldürterek menekşeye acı wermektir... biraz acıklı bi senaryo oldu ama içimden gelenleri yazdım...:icon_sorr:img-cray::img-beee: MrLovegrove 31-05-08, 20:24 36. Bölümün sonu : Halil mustafanin camin onunden geçtigini gordukten sonra Komiser Ömer Halili arar ve mustafanin kaçtigini açiklar tam o sirada Mustafa restoranttan içeri girer ve silahini dogrultur… 37. Bölüm : Vurulma Sahnesi : Halil telefonda Komiser Ömerle konusmaya devam ederken Mustafa’yı gören Mithat Halil’in önüne atlar ve Mustafa’nın sıktığı ilk kurşunu omzuna yedikten sonra yere yıkılır... Bunu fırsat bilen Mustafa Halil’in göğsüne iki el ateş eder fakat o sırada orada bulunan gizli polisler Mustafa’yı kafasından vurarak yere indirirler.. Kafasına üç kurşun yiyen Mustafa hemen oracıkta ölür! Masada bulunanlardan Halil ve Mithat dışında kimse yaralanmamıştır fakat Halil’i kollarında kanlar içinde bulan Menekşe fenalaşır… Olay yerindeki polisler bir ambulans ve destek kuvvet çağırırlar... Restoranttaki herkes korku ve şaşkınlık içindedir… Birkaç dakika içerisinde Komiser Ömer ve ekibi ile iki ambulans gelir…Yusuf, Lale, Kadir, Nine, Hasan, Süheyla ve tabi ki Sema deliye dönerler olup biten karşısında... Mithat sağlık görevlilerine kendisinin bişeyi olmadığını ama acilen Halil’e yardım etmeleri gerektiğini söyler… Görevliler çok kan kaybeden ve bilinci yerinde olmayan Halil’i bir sedyeye koyup ambulansa alırlar... Menekşe Halil’i öyle görmeye daynamaz ve aniden bayılır... Nine ve Süheyla Menekseyi tutup görevlileri yanlarina çagirir... Görevliler Menekşe’yi ve hafif yaralı olan Mithat ile birlikte ikinci ambulansa alırlar… Bu sırada Sema çıldırmıştır, Halil’in peşinden girmek istemiştir ambulansa ama görevliler tarafından reddedilir… Nine ve Süheyla Sema’yı sakinleştirmeye çalışırlar… Bu sırada Hasan, Kadir ile birlikte arabayı getirirler; Nine ve Süheyla Sema’yıda alıp arabaya binerler ve ambulansın peşisıra hastaneye giderler. Sema arabada iyice fenalasir… Komiser Ömer de olay yerini emrinde çalışan polislere teslim edip hastaneye gider… REKLAMLAR… Hastane : Mithat ve Halil ameliyata alınır, Menekşe de doktor gözetimi altına girer fakat hala baygındır... Bu sirada Hasanlar gelir ve hemen Sema içinde bi doktor çagirilir, Semaya sakinlestirici verilir ve bi odaya alinir. Yusuf ve Lale görevlilere hastalarinin durmunu sorarlar ve hala ameliyatta olduklarini ögrenirler. Bu sırada içeri Komiser Ömer girer, bunu gören Kadir öömer’in üstüne yürür ve bağırmaya başlar... Komiser Ömer çok üzgün oldugunu söyler ve bu Kadar'i daha çok sinirlendirir. Yusuf ve Hasan Kadir’i zorlukla sakinleştirirler… Ömer bir kenara çekilip Zeynep’i arar ve olup biteni anlatır… Zeynep olanlari ögrendikten hemen sonra apar topar hastaneye gelir. Bu sirada Menekse ayilmistir, bi odaya alinmis ve basinda Ninesi ve Süheyla vardir. Ayni zamanda Mithat'da ameliyattan çikip Meneksenin yanindaki odada olan Semanin yanina alinmistir... Ameliyathanenin önünde Kadir Halil'den bir haber beklemektir, Hasan, Lale ve Yusufta koridorda beklemektedir… Menekse biraz daha kendine gelince, hemen Halilin yanina gitmek ister... Fakat bu imkansizdir, bunun için Kadirin yanina gider ve beraber Halil'in ameliyattan çikmasini beklerler. Bu sirada Zeynep gelir ve Komiser Ömere Sema teyzesini sorar. Semanin Mithatin odasinda oldugunu ögrenince çilgina döner, hala o adamla nasil durabildigine inanamaz. Mithatin odasina gierken koridorda Hasan, Süheyla ve Nine ile karsilasir... Süheyla aglamaktadir, Nine ise Halil ve Mithat için dua ediyodur... Zeynep: nasıl? Halilin durumu nasıl? Sema teyzem hangi odada? Süheyla: Halil ve Mithat beyi ameliyata aldılar (ağlar) Halilin durumu ciddiymiş...(ağlamaktan konuşamaz) Zeynep: ya Sema teyzem, ona birşey oldumu, o nerde? Nine: sakinleştirici verdiler. Uyuyor. Bu sirada Menekse ayakta bile duramadigi için Kadir onu odasina getirmistir. sinirleri zatne bozuk olan Menekse bide Zeynep ile buradada karsilastigi için çilgina döner... Menekse : yha sen ne yüzle hala buraya geliyosun ! Zeynep : asil sen ve ailen hangi yüzle hala Sema teyzenin yüzüne bakabiliyosunuz ! Hepsi sizin yüzünüzden !! Eger Halil'in hayatina hiç girmemis olsaydiniz Halil Mustafayi asla tanimiyacakti ve bunlar basina gelmiyecekti !! Menekse : sen ne zaman halilin pesini birakacaksin ! Yeter artik çik hayatimizdan !! Zeynep : ben Sema teyze için geldim teselli etmek için baska bir amacim yok ! Zeynep sema teyzenin yanina gider. Ordada mithat biraz tersler fakat Zeynep Sema'nin uyanmasini bekler... Komiser Ömer Zeynep'in yanina gider ( kapiyi açik birakir) ve : Zeynep Komiser Ömere: keşke Halile Mustafanın kaçtığını söyleseydik. Belkide bütün bunlar olmazdi !! Kapi açik oldugu için dışardakiler bunu duyar ve : Kadir: yaaaa allaaam yaa Zeynepte biliyomuş, birtek bizim haberimiz yokmuş.... Zeynep: hepsi sizin yüzünüzden, aileniz yüzünden, Menekşe yüzünden Halil şimdi içerde, o masada !! Hasan bütün bu konusmalardan çok sıkılır ve biraz hava almak için disari çikar... Hapishane : Emine Sebnemle birlikte hapishanededir... Kizi yaninda oldugu için çok mutludur ama ayni zamandada Sebnemin hapishane köselerinde buyumesini istemez. Kiziyla birlikte oyun oynarken kogusa gardiyan gelir ve Emineye müjdeli haberi verir, Mustafanin öldügünü ögrenen Eminenin içi rahatlar !! REKLAMLAR.... Hastane : Menekse Ninesiyle birlikte odada yanliz kalir (suheyla yusufun yanina gitmistir). Menekse çok korkuyodur, Ninesinden Halil için dua etmesini ister. Menekse hep eski günlerini hatirlar, Halil ile pastanede geçen günlerini... Bu sirada Halil'in ameliyati devam etmektedir, ve Halil uyku ve gerçek arasi hayaller görür... (Menekse ile Bosnada olduklarini, çocuklarini orada büyüttüklerini.... vs)Kadir hala ameliyatin bitmesini beklerken biraz dusunme firsati olur... Halil'in telefon konusmasi aklina gelir bir an. Kadir Halil'in Komiser'e "nasil kaçti" deyisini hatirlar... Bunun üzzerine Kadir tekrar sinirlenir ve kalkip Komiser Ömerin yanina gider ve bagirip çagirmaya baslar! Komiserin uzzerine dogru yürür... ve tam o sirada hasan içeri girip onu tutmaya çalisir... daha sonra Yusufta gelir ve Kadiri sakinlestiriler... Komiser Ömer çok üzgün oldugunu fakat Mustafanin bütün gün polis kiyafetiyle oldugu için rahat rahat gezebildigini açiklar... Bu sirada Sema kendine gelir ve oglunu görmek ister !! Mithat Semaya söz verir ; bir kez daha oglundan ayrilmasina izin vermiyecegini soyler... REKLAMLAR... Son sahne : Ortalik sakinlesmistir. Herkes meneksenin odasindadir, Nine nasil oldugunu sorar Menekseye.. oda Halil bi çiksin çok iyi olucam der... Tam bu sirada kapi çalinir ve içeri doktor girer. Doktor güzel haberi açiklar : MENEKSE HAMILEDIR !!! Son görüntü : Menekse karnina dokunarak HALIL der !!! MrLovegrove 14-06-08, 21:19 37.bölüm sonu menekşe hamile olduğunu öğrenir orda bitmiştir daha sonra 38. bölüm başlar menekşe:bu bir mucize olmalı bir işaret halil iyileşecek biliyorum o masadan sapasağlam kalkacak.bizi yanlız bırakmayacak tüm ailede buruk bir sevinç vardır herkes doktordan gelecek haberi beklemektedir haber gelir ameliyat bitmiştir.doktor gelir ve üzücü haberi verir.halil komadadır.uyanması mucizeye bağlıdır der.herkes yine fenalaşır ağlamaya başlarlar.menekşe artık bu duruma üzüntüye yani daha fazla dayanmaz ve bayılır.onu ayrı bir odaya alırlar aradan birkaç saat geçtikten sonra uyanır ve ağlamaya başlar.tek istediği halili görmektir.ilk önce kimse izin vermez.ama menekşenin ısrarlaırına kimse dayanmaz.ve menekşe uygun şekilde giyindikten sonra yoğun bakım ünitesine girer. halil uyuyordur.menekşe tekrar ağlamaya başlar onu görünce.yanına yaklaşır elini tutar. -halil...ben geldim aşkım,yanından hiç ayrılmıcam.unuttunmu biz menekşe ile haliliz bitanem demiştin.her zorluğa göğüs gerdik.şimdi olmaz halil.o hain kurşunun seni benden almasına izin verme.uyan halil.beni seviyorsan uyan... der ve halilin elini karnına götürür -bizim için uyan,der.... REKLAMLAR Halil’in başında perişan bir şekilde ağlayan menekşe’yi görevliler odasına götürmeye çalışırlar.ama menekşe çok direnir,”halil!beni bırakma halil!” diye ağlar.süheyla,nine ve lale menekşe’yi zor sakinleştirirler ve en sonunda odasına çıkarmayı başarırlar. Bu sırada menekşe’nin odasının önündeki koridorda bekleşen yusuf,hasan ve kadir mustafa’nın cesedinin defnedilmek üzere kaldırıldığını görürler.hasan bağırmaya başlar:”ulan it!bize yapmadığın kötülük kalmadı!en sonunda cezanı buldun ama kızımı kirletin sen!” Kadir hasan’ı sakinleştirmeye çalışırken yusuf birden duraksar.olduğu yerde kalakalır…”ne?!” der yusuf hasan’a dönerek.hem şaşkınlık hem de korku içindedir.kadir birden lafa girer:”ya ne diycek!üzüntüden abuk sabuk konuşuyor işte!” der gözlerini kaçırarak.yusuf kadir’e inanmaz çünkü lafı geçiştirmeye çalıştığını ve bunları söylerken gözlerini kaçırdığını farkeder. Bu sırada odadan konuşmaları duyan süheyla,nine ve lale korku içinde birbirlerine ve menekşe’ye bakarlar.ama menekşe sakindir,çünkü ona halil’in yanından ayrıldıktan sonra sakinleştirici verilmiştir Yusuf tekrar sorar hasan’a dönerek:“ne diyorsun sen baba?”.”bu namuzsuz sen yokken menekşe’yi kaçırdı,biz yakalayamadan ırzına geçti!” der hasan. Yusuf birden kopkoyu bir sessizliğin içinde bulur kendini…halil’in pastanedeki sözlerini hatırlar:“seni çok iyi anlıyorum yusuf…ama bazı şeyleri unutmak ve neden diye sormamak lazım”. Aniden herşey netleşiverir yusuf’un kafasında…bu ağırlığa dayanamaz yusuf..bacakları sanki kendisine ait değilmişcesine güçsüzleşir ve yusuf kendini yerde bulur… Birden herkes üşüşür başına…ama yusuf haykırır acı içinde:“menekşeeee!!” gözlerinden yaşlar süzülürken bulur yusuf kendini… Bu sırada yan odadaki menekşe boş gözlerle bakmaktadır etrafa..abisinin çığlıklarını duyamaz bile.. REKLAMLAR! komiser ömer halil’in başına gelenlerden dolayı kendini suçlu hissetmektedir,hatta kendi mesleki başarısını bile sorgulamaktadır.suçluluk duygusunun verdiği ağırlıkla kendini evine atar.tek başına oturup birasını yudumlarken birden kapı çalar.ömer meraklanır ve kapıyı açar:gelen zeynep’tir.ömer şaşkınlıkla sorar: -zeynep hanım,ne işiniz var burda?evimin yerini nasıl öğrendiniz? -size de merhaba ömer bey,insan evine ilk defa gelen bir misafire bunları mı söyler hiç? -ben,şey…şaşırdım.. Ömer şaşkındır tabi…zeynep’i içeri buyur eder.”acaba beni merak etti de mi geldi evime kadar?” diye düşünür başta,lakin biraz sonra zeynep’in sebebi ziyaretini anlayacaktır.. -halil’in başına gelenlerden dolayı siz de üzgünsünüzdür sanıyorum..ama ben en çok şu anda sema hanım’ın durumunu düşünüyorum..yani biliyorsunuz mithat ateş yüzünden çok sıkıntı çekti kadıncağız ve akli dengesi de yerinde değil..menekşe ve ailesi de hastanelerde perişan bir haldeler..yani ben düşündüm de acaba bir aile dostu olarak sema hanım’ı ben yanıma alsam,ona özel bir bakıcı da tutabilirim,hem benim yanımda daha rahat eder..malum hastane ortamı onu çok… “tamam” der ömer içinden,bu kadının başka ne amacı olabilir ki?tek derdi intikam,beni merak edip de gelmiş olabileceğini düşünmem aptallık..ve şöyle der: -zeynep hanım,siz hiç düşünmeyin..sema hanım’a çok iyi bakılıyor hastanede,onun durumuyla da özellikle ilgileniyorum,sizin gözünüz arkada kalmasın. -ama ben diyorum ki yanımda daha iyi baka… -sizin de bildiğiniz gibi sema hanım’ın akli dengesi yerinde değil,hele de son olaylardan sonra daha çok dikkatli yaklaşılmaya ihtiyacı var..ve bunun için en uygun yer hastane. -ama bakın,anlamıyorsunuz… -iyi niyetinizi anlıyorum zeynep hanım,ama hiç endişelenmeyin…(tabi canım,yersen!) -sema abla mithat ateş’in yanında kaldığı sürece asla iyileşemiyecek ve doğruları hepimize açıklayamıyacak,der zeynep öfkeyle.. -mithat ateş’i parmaklıklar ardında görmeyi ben de en az sizin kadar istiyorum,der komiser ömer.. -bunu hiçkimse benim kadar isteyemez!mithat ateş’ten intikamımı alıcam,bana kimse engel olamayacak,der zeynep ve bir hışımla çıkar ömer’in evinden… -size de iyi akşamlar,der ömer hem hayalkırıklığı hem de haklı çıkmanın yüzüne kondurduğu buruk bir gülümsemeyle,zeynep’in ardından bakarak…ve karanlık evi ile ısınmış birasına geri döner… Aynı anda hastanede bir çığlık duyulur:”halil,halil,oğlum sen nerdesin?!” der sema bağırarak(tabi boşnakça söyler ama boşnakçasını bilemiyoruz:)) hastane görevlileri sema’ya hemen bir sakinleştirici daha yaparlar,zorlukla kollarından tutarak..ve sema için birden etraf sakinleşiverir.. tam o sırada yusuf menekşe’nin kapısının önünde durmaktadır..hasan’dan öğrendiklerinin şoku içerisindedir hala(hasan tecavü olayını bildiği tüm ayrınyılarıyla anlatmıştır çoktan yusuf’a)…yusuf’un eli kapı kolundadır ama açmaya cesaret edemiyordur..menekşe’nin yüzüne bakınca yine gözyaşlarına boğulacağını biliyordur..bu sırada kapı açılır ve lale “menekşe seninle konuşmak istiyor,yusuf” der..yusuf başta tereddüt eder ama dayanamaz…koşarak menekşe’nin yanına gieder ve kardeşine sarılır…”ben sana bu kötülüğü nasıl yaptım,menekşe,Allah benim cezamı versin!” der..menekşe abisini çeker ve yüzüne bakarak “sen bana ömrüm boyunca iyilikten başka hiçbirşey yapmadın abi,burda iki suçlu var sadece:bir mustafa,iki de babam..babamı asla affetmeyecem,asla!” der…iki kardeş ağlaşırlar gene de…bu sırada kapının dışındaki hasan bu sözleri duymuştur..suratını ekşitir her zamanki gibi,ama bir farkla:bu kez yüzünden üzüntü ve pişmanlık da okunmaktadır.. BİTTİ! Bölüm sonu.. ilkay_33 21-06-08, 22:32 39. bölüm eklenmemiş ekliyorum 38.bölüm sonu… Hasan Menekse ile Yusufun konustuklarini duyduktan sonra yuzunu eksitir ama bu kez bi farkla… yüzünden üzüntü ve pişmanlık da okunmaktadır... 39.bölüm Menekse Hasani görür kapi araligindan ve göz göze gelirler, Hasan gözlerini kaçirir kizindan... bu sefer Hasan gerçekten hatasini anlamistir! Daha önce her zaman suçliyacak birini bulan Hasan bu kez asil suçlunun kendisi oldugunu fark eder! Büyük pismanlik içerisinde kapinin önünden ayrilir ve oturmaya gider... Meneksenin yüzünde ise öfke okunur, hiç dinmeyecek bir ökfe! Hasanin agladigini gören Nine yanina gider ve “agla agla” der ogluna “ rahatlarsin ama bu vicdan azadindan nasil kurtulacaksin bilmiyorum olgum !...” Yusuf göz yaslarini silip çikar Meneksenin odasindan. Lale ile birlikte kafeteryaya inerler... Lale ile Yusuf arasinda kisa bi konusma geçer ve daha sonra Yusuf’un agzini biçak açmaz. Bu sirada Kadir Süheylayi da alip eve gider. REKLAMLAR... Halil hala komadadir. Menekse çok endiselidir ve bi kez daha Halil’i görmek ister fakat bu sefer hastane görevlileri kesinlikle izin vermezler. Bunun üzzerine Menekse Sema’nin yanina gider. Sema hala soktadir, oglunu bi kez daha kayib etme korkusunu içinden bir türlü atamaz. Mithat Sema’nin basindan bir saniye olsun ayrlimak istemez fakat Komiser Ömer onu arar ve subeye bekledigini söyler. Meneksenin gelmesiyle birlitke Mithat gider...ama gitmeden önce Menekseden o gelene kadar Sema’nin basindan ayrilmamasini ister. Mithat gittikten sonra Sema uykudan uyanir ve Menekse ile birlikte uzun uzun konsuurlar... Sema Menekseye Halilin küçüklügünü anlatirken hepsini gôzünde canlandirir ve buruk da olsa küçük bir tebessüm belirir yüzünde... Menekse kendini biraz daha iyi hisseder. Halil’den bahs etmek içini rahatlatir biraz olsun. Uzun bi süre konustuktan sonra Sema bitkin düser ve takrar uykuya dalar... Bu sirada Mithat subeye varmistir. Komiser Ömerle çok önemli ve gizli bir konusma yapmaktakyen (bu konusma sirasinda konustuklari duyulmaz yani muzik esliginde sadece mimikleri gözükür...) Zeynep gelir ve Komiserle konusmak istedigini belirtir görevlilere. Onlarda su an meskul oldugunu biraz beklemesi gerektigini söylerler. Zeynep Komiserin kapisinin önünde beklemekteyken içeriden gelen sesin Mithata agit oldugunu anlar ve kapiyi dinleyeme baslar. Konusmanin sonuna kadar dinler ve büyük saskinlik içinde kaçarcasina ordan ayrilir... REKLAMLAR... Zeynep evine gider ve bir sürü dosya incelemeye baslar... Yüzünde intikam sevinci vardir! Bu sirada Mithat subeden ayrilir ve görevliler Komiser Ömer”e zeynep geldigini fakat haber vermeden gittigini söylerler. Bunun üzzerine Komiser Zeynep’i arar fakat Zeynep’in telefonu kapalidir. Mithat hastaneye döner ve Meneksede yorgunluga dayanamayip odasina çekilir ve uzun bi uykuya dalar... Uykusu sirasinda Menekse ruyalar görür... Halille birlikte yemyesil bir yerde yürüdüklerini görür. Menekseni üzzerinde bembeyaz bir elbise ve Halilin üzzerindede ayni sekilde beyaz bir takim elbise. Yesillikler içerisinde yürüken birden bir ses duyarlar... Küçük bir çocugun sesidir bu. Cocuk “anne, baba beni’de bekleyin” der. Ardindan Menekse arkasini döner ve “Halil yavrum” der. Menekse bu ruyayi görürken Halil’de bir sürü hayal görmektedir... Menekse ile geçirdigi Berlindeki günlerini... ve birden Mustafanin otelde Menekseni üzzerinde gördügü ani hayalinde görür! (Halil cami Menekseyi o halde agzi ve elleri basgli, üzzerinde Mustafayla görünce çilgina döner ve çantasiyla odanin camini kirip içeri atlar ! Mustafa neye ugradigini sasirir; Halil onu ölesiye döver ve sonra Menekseyi çözüp ordan götürür...) Bunu üzzerine birden hemsireler, doktorlar kosusturmaya baslar! Yusuf,Lale,Nine,Süheyla,Kadir ve Hasan ne oldugunu ögrenmek isterler... Süheyla: “ nolur doktor bey bisey söyleyin! Yoksa Halile bise mi oldu !!” Doktor : “ hastamiz bir sok geçiriyor, elimizden geleni yapicagiz fakat her duruma kendinizi hazirlamaniz gerekiyor” der. Bunun üzzerine herkes yikilir! Nine, Süheyla ve Lale aglamaya baslar... Yusuf onlari sakinlestirmeye çalisir; Sema ve Menekse’nin bundan haberi olmamasi lazimdir! Eger ögrenirlerse dayanamazlar! Nine bütün gücüyle hiç durmadan dua eder. Yusuf ve Kadir onlari kafeteryaya indirirler; Sema ve Menekse koridorda aglayislarini duymamalari için... Menekse uyanir ve içeriden “Nine” diye seslenir. Kapinin önünde bir tek Hasan kalmistir, fakat Hasan içeri girmeye cesaret edemez; Menekse ile bas basa duramicagini düsünür ve bunun için Kadiri çagirir. Kadir gelir... Menekse annesini ve ninesini sorar. Kadir tereddütlü cevap verince Menekse biseler oldugunu anlar ve Kadir’e söylemesi için yalvarir... Kadir geçistirmek için bisey bulmak zorundadir ve Hasanin yine bagirip çagirdigini ve bunun içinde Nine ve Sûheylanin kafeteryaya indigini söyler. Menekse inanir. REKLAMLAR... Doktorlar hala Halilin yanindadir... ve hala hç bisey söylenmemistir. Bu sirada Mithat da Semanin odasindan çikar ve hemen biseyler oldugunu anlar. Yusuf ona Halilin fenalastigini söyler ve Mithat yere çöküp aglamaya baslar. Yusuf onu teselli etmeye çalisirken Zeynep gelir ve hiçbiseyden habersiz Mithati yanina çagirir... Zeynep: “ yolunsonuna geldin Mithat Ates, elimde öyle billgiler varki bu sefer kurtulamicaksin !!” der. Ve biter... ezel ve burak abiye teşekkürler bye 3z3_fr 28-06-08, 19:01 39. Bölüm Sonu: Doktorlar hala Halilin yanindadir... ve hala hiç bisey söylenmemistir. Bu sirada Mithat da Semanin odasindan çikar ve hemen biseyler oldugunu anlar. Yusuf ona Halilin fenalastigini söyler ve Mithat yere çöküp aglamaya baslar. Yusuf onu teselli etmeye çalisirken Zeynep gelir ve hiçbiseyden habersiz Mithati yanina çagirir... Zeynep: “ yolun sonuna geldin Mithat Ates, elimde öyle bilgiler var ki bu sefer kurtulamicaksin !!” der. Ve biter... 40. Bölüm: Zeynep:Seninle açık konuşacağım Mithat Ateş,babamın ve Emir Bey’in şirketine adım attığın günden beri bütün pisliklerini hasıraltı etmeyi başardın;bu onurlu ve dürüst insanları parmağında oynattın yalanlarınla ama beni kandıramazsın..Yaptığın yolsuzlukların izlerini kapattığını sanıyorsan yanılıyorsun..Elimde asla inkar edemeyeceğin belgeler var.. Mithat:Ne saçmalıyorsun sen Zeynep?Halil’in durumu kötüleşti,ne yapacağımı bilemez haldeyim..Beni rahat bırak lütfen.. Zeynep:Öyle mi?Belki de en iyisi budur Halil için..Seninle ilgili aklında kalan şeyler zaten hiç de iç açıcı değildi,bundan sonra öğrenecekleri ise onu daha çok üzüp kızdırmaktan başka bir işe yaramaz.. Mithat:Zeynep,git lütfen..Seninle ve saçmalıklarınla uğraşacak halim yok,çık git buradan! Bu sırada tartışmaları duyan Kadir ve Yusuf gelirler.. Kadir:Ya ne arıyosun sen gene burda?Yeterince zarar vermedin mi zaten Halil’e?Rahat bırak bizi! Zeynep Kadir’e küçümseyen gözlerle bakar,sonra Mithat’a dönüp “Hayır,henüz değil..bu anın tadını çıkaracağım..nasıl olsa ipler benim elimde değil mi Mithat Ateş?” der Zeynep gidene kadar hiç lafa karışmayan Yusuf Mithat’a sorar:”Neymiş bunun derdi?”İpler benim elimde” de ne demek oluyor? Mithat:"Hiçbirşey..tek derdi bizimle uğraşmak zaten..Bir türlü düşemedi yakamızdan,ama ben onun da çaresine bakıcam..” der..Ama Yusuf bu durumda bir tuhaflık sezer,tam aklına gelenleri soracakken hastanede bir gürültü kopar:Menekşe Halil’in kötüleştiğini öğrenmiştir,deli gibi bağırıp ağlıyordur..Görevliler onu güçlükle zaptediyor,sakinleştirici iğne vurmaya çalışıyorlardır.. REKLAMLAR... Zeynep’in ne öğrendiğini merak eden Mithat düşüncelere dalmıştır..Peşinden gidip konuşmak ister ama gidemez,sanki onu hastaneye şimdiye kadar hiç hissetmediği kuvvetli bir güç bağlıyordur:oğluna ve Sema’ya duyduğu sevgi..Halil gelir aklına;oğlunun ve Sema’nın hayatındaki en değerli şeyler olduğunu anlar ve bundan sonra ne pahasına olursa olsun onları koruyacağına dair söz verir kendine.. Bu sırada hastanenin acil bölümünden gürültüler gelmektedir:Çok ağır yaralı olduğu belli olan genç bir kadın sedye üzerinde getirilir;kafasından vurulmuş ve çok kan kaybetmiştir..Hemen ameliyata alınır..Arkasından da orta yaşlı bir kadın ve bir adam gelir;kadın “kızım,yavrum,ne yaptılar sana?Kızımı kurtar Rabbim!” diye diye feryad etmektedir ama yanındaki adam kadını susturmaya çalışır,şöyle der:”Belasını buldu namussuz,yanindaki öldü o yaralanmayla kurtulamicak, sonu gelicek elbet..Sen de sus be kadın!O kahpeye dua etme bir de!” Kadin ve esinin ardindan birde esmer, uzun boylu iki delikanli gelir. Daha sonra onlarin birtanesi kizin abisi digeri ise amca oglu oldugu anlasilir konusmalardan. Aralarinda geçen konusmalara Hasan kulak misafiri olur ve durumu anlar. Aile aslinda asirettendir ve yarali olan kiz ise abisi tarafindan vurulmustur. Asziretin buyukleri genç kizin amca ogluyla evlenmesine karar verince, kiz sevdigiyle yani koyun doktoruyla kaçmaya karar vermistir. Fakat asiret hemen doktorun ve kizin ölüm fermanini açiklamistir ve isi halletmek için abiyi gorevlendirmistir. Abi ve amca oglu peslerinden Istanbul’a gelmistir ve aramaya baslamistirlar, fakat uzzerlerinde ruhsatsiz silah tasidiklari için polise yakalanmis ve bi gec nezarette kalmislardir. Bunu duyan asiret buyukleri bu kez Istanbula kizin babasini gondermislerdir. Baba gitmeye kalkinca anne’de beraberinde gelmistir. Daha sonra hepsi birlikte kizi aramaya koyulmuslardir ve bir gun abi kardesini doktorla beraber gorunce aninda tetihi çekip once doktoru oldurup sonrada kardesini yaralamistir. Olaya sahit olanlar hemen ambulans çagirirlar ve doktorun cesediyle birlikte agar yarali olan kiz kardesi Halilin kaldigi hastaneye kaldirmislardir. Hasan bunlarin farkina varir varmaz, aslinda kendinin de bu asiret buyuklerinden bir farki olmadigini dusnur ve babayla konusmaya karar verir. Eger kizi olmedigi halde tekrar onu oldurmeye kalkarsa hayati boyunca vicdan azabindan hiç kurtulamiyacagini anlatmak ister. Baskasininda kendisi gibi çocuklarinin hayatini mahf etmesini istemez. REKLAMLAR... Zeynep hastaneden ayrilmamakta israrliyken Mithat kolundan tutup onu bi köseye çeker ve artik fazla oldugunu, hemen burdan çekip gitemzse güvenligi çagiricagini söyler. Bunun uzzerine Zeynep elindeki belgeleri en iyi sekilde kullanmak uzzere oradan ayrlilir. Zeynep gittikten sonra Mithat hemen Komiser Ömer’i arar ve yine konusmalari muzik esliginde duyulmaz... Bu sirada Semaya tekrar sakinlestirici verilmistir. Nine, Lale ve Suheyla artik çok yorulmuslardir. Bunu fark eden Yusuf onlari eve goturmeyi teklif eder ve sonuç olarak Suheyla kalacaktir. Lale, Nine ve yusuf Kadir’in arabasini alip eve giderler. Suheyla, Hasan ve Kadir hastanede Menekse’nin yaninda kalirlar. Menekse’de o genç kizin basindan geçenleri hemsireden ogrenmistir ve annesine : “ goruyomusun anne, o kizla hayatimiz ne kadar birbirine benziyor, demekii bir ben degilmisim babasini verdigi cahilce kararlara kurban giden. Ama benim hayatimda bir fark olucak anne! Halil ölmicek !! Beni asal birakmiyacak !!” Hasan artik o genç kizin babasiyla konsmaya kesin karar vermistir, biraz olsun yaptigi hatayi telafuz edecegini dusunur. Suheyla ve Nineyi Menekseyle birlikte birakip koridorun diger ucunda oturan babanin yanina gider ve onu kendini ornek gostererek ikna etmeye çalisir. Su an hastanede olmalarinin tek sebebi kendi oldugunu ve artik utancindan kizinin yuzune bile bakamadigini soyler. Onun’da bu duruma dusmek istemiyecegini anlatir adama ve genç kizin babasi biraz olsun yumusar. Fakat bir sorun vardir, baba yumusasa bile kizin abisi ve amca oglu kesinlikle asiretin sozunden çikmamaya kararlidir. Uygun zamani bulduklari anda kzin odasina girip onu oldureceklerdir. Bu sirada Yusuf arabayi surerken arka koltuktan Nine bisey soyler, Yusuf tam olarak anlamamistir ve arkaya dogru doner bir an. Lale: “yusuf onune bak, dikkat et !...” der Ve Lalenin cumlesibiter bitmez aniden karsilarina bi kamyon çikar ve çarpisirlar. Ortalik duman içindedir ve surekli çalan bir korna sesi duyulmaktadir... Kamyon soföru iner ve arabaya dogru yurumeye baslar. Içerde Yusuf kafasi direksyona gömülü sekilde baygindir ve Lale’ni vucudu açilan kapinin ardindan yere yigilmistir. Nine ise arka koltukta kasasini cama vurmus sekilde baygindir... REKLAMLAR... Genç kiz ameliyattan çikmis, komadadir. Halilin yanindaki odaya alinir. Menekse Halili gormek ister, ona bebeklerinin varligini hissettirmk ister. Hemsireler sadece kapidan Halili izleyebilcegini soylerler ve Menekseye buda yeter; yeterki Halil her an gozunun onunda bulunsun. Menekseyi Halilin odasinin onune gotururler, göz yaslarina hakim olamaz Menekse ama onu tatmin eden bise vardir... karnindaki yavrusu halille ona ayit olan tek sey ! Genç kizin abisi artik vaktin geldigini soyler ve annesinin feryatlari içinde kardesinin odasina dogru gider. Menekse hala Halili izlemektedir. Abi gelir ve odaya girer, Menekse girdigini gorur ama hemen farkina varmaz olayin. Menekse yavasca kapiya dogru yaklasir ve birden darbe yemiscesine duraksar; içerde abi kiz kardesine silahini dogrultlustur. Menekse bir an ne yapcagini sasirir ve kendinden habersiz birden içeri dalar. Abinin titreyen elleri tetihi çekmek uzzeryken Menekse namlunun onune atlar... Ve birden butun hastanede buyuk bir ses duyulur... bir silah patlamistir!!.. Bölüm sonu.... Senaristlerimiz Burak abimize (MrLovegrove), Ilkayimiza (ilkay_33) ve Ezelimize (3z3_fr) sonsuz tesekkürler... batuhan_gumus 29-06-08, 13:02 yaa kivanc yeni diziye basliyor ne zaman bitcek mih :img-hyste adam iki dizidede oyniyamazya:img-hyste:img-hyste |