PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 26

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12]

sudemnaz
03-07-08, 20:52
Size istinaden yazmadım yazdıklarımı sevgili tebessüm. Bir anlık kızgınlıkla gitti evet, hatta o bara gitmesi, ilişkinin çatırdadığı noktadır kırılma noktasıdır.

Elif o tokatı yemeseydi, Ömer'in olduğu yere gider miydi? Yılmaz canını yakınca o da onun canını yakmak istedi. Bara gittiğinde pişman oldu zaten ama bu sefer de Ömer ümitlendi haksız mıyım?

yılmaz'ın canı yandı mı ki ?
elif bara giderek ister istemez ömere ümit verdi
ömer keşke elif'in nişanlı olduğunu öğrenince kendini geri çekse onu görmek için birçok ortam hazırladı ben elif'in ömerin aşkını hak etmediğini düşünüyorum
yılmazın bu tavırlarını görünce de o da elifi hak etmemiş
filizi de hak etmemiş demicem çünkü yılmaz evrim geçirmiş bir halde filizle beraber oldu
belki de onda güvenin gerçek aşkın ne olduğunu öğrendi

tebessüm
03-07-08, 20:56
Size istinaden yazmadım yazdıklarımı sevgili tebessüm. Bir anlık kızgınlıkla gitti evet, hatta o bara gitmesi, ilişkinin çatırdadığı noktadır kırılma noktasıdır.

Elif o tokatı yemeseydi, Ömer'in olduğu yere gider miydi? Yılmaz canını yakınca o da onun canını yakmak istedi. Bara gittiğinde pişman oldu zaten ama bu sefer de Ömer ümitlendi haksız mıyım?

yoo kesinlikle haklısın.hatta bende dedim ya bu ömere ümit vermicek mi?
bende bunu diyorum ya yılmazı tamamen sileceksin ki böyle bir yılmazı affetmeside saçma ya da ömere gidip ona ümit vermiceksin.

baharh
03-07-08, 20:58
ömer keşke elif'in nişanlı olduğunu öğrenince kendini geri çekse onu görmek için birçok ortam hazırladı ben elif'in ömerin aşkını hak etmediğini düşünüyorum
filizi de hak etmemiş demicem çünkü yılmaz evrim geçirmiş bir halde filizle beraber oldu

arkadaşlar gercek aşk diyosunuz elifle yaşadığı neydi yalancıktan aşkmı siz öyle görmek istiyosunuz yılmaz bütün bunları elif için yaptı bilmem fakındamısınız intikam için filizi kulandı kendi bile söyledi elife sen benim ilk aşkımsın diye evet filizede aşık oldu ama yılmazı değiştiren şey filiz değildi intikam ve paraydı elifin annesi ne dedi bu bölüm huy bu değişirmi

forever_bim
03-07-08, 21:01
yoo kesinlikle haklısın.hatta bende dedim ya bu ömere ümit vermicek mi?
bende bunu diyorum ya yılmazı tamamen sileceksin ki böyle bir yılmazı affetmeside saçma ya da ömere gidip ona ümit vermiceksin.

Zaten son derece tarafsız bakmaya çalıştığınızı ben görüyorum. (Sadece azıcık Filiz'e iltimas geçme var, ki o bende de var sevdiğim karakterlere karşı)

Tokattan sonra ben olsam affetmezdim valla.

Bir de farkettiniz mi, Yılmaz Elif sahnelerinden hep Cemil Fahriye sahnelerine geçiliyor. Bu bir senarist iması işte. Evlenirlerse böyle olurlar diyor bize senaristler.

sudemnaz
03-07-08, 21:03
arkadaşlar gercek aşk diyosunuz elifle yaşadığı neydi yalancıktan aşkmı siz öyle görmek istiyosunuz yılmaz bütün bunları elif için yaptı bilmem fakındamısınız intikam için filizi kulandı kendi bile söyledi elife sen benim ilk aşkımsın diye evet filizede aşık oldu ama yılmazı değiştiren şey filiz değildi intikam ve paraydı elifin annesi ne dedi bu bölüm huy bu değişirmi

ben görmek istediğim gibi görüyorum ve yaptığım yorumu yazarken kimasenin isteklerini düşüncelerini göz önüne almıyorum
bence gerçek aşk filiz yılmaz
onların ki neydi benim için koca bir hiç ya da alışkanlık
yılmazın davranışları bu kadar eleştirilirken aşkı da eleştirilmeli seven insan sevdiğine bu denli mi güvensiz olur karşılığı da koca bir tokat bilmiyorum bunların olduğu bir ilişki bana büyük aşkmış gibi gelmiyor...

hüznün geceleri

ah ah
şu insan oğlu sevdiğinin canını yakmak için illa başkasıyla görünmesimi lazım,yada kullanması(en çokda ömere bu konuda üzülüyorum)
bu yılmazın canını yakmaktan çok aslında elif hanım kendi canının yanmasının bir başlangıcı yaptı.

baharh
bence yılmazın elife duyduğu aşk aşk değildi.evet yılmaz filize söyledi çok sonra ama yılmaz ne dedi filize''gerçek aşkı sende tatdım''
bir bak bakalım yılmazın filize baktığı gibi elife bakıyormu
yılmaz motosikletiyle filizin arabasına dün kü bölümde vururken filizle yılmazın bakışlara bak

Flora
Yılmaz-Filiz ilişkisi 8-9 da başladıysa bi anda Yılmazın Elifle yaşadıklarını unutması da saçma geldi bana.Gördüğüm kadarıyla Elifi çok seviyormuş ama kıza gerçekten psikopat gibi davranıyor.Ben Filize aynı şekilde davrandığını görmedim karekter evrim geçirmiş heralde.Çok garibime gitti valla.

tebessüm
03-07-08, 21:06

ya filizde çok başka şeyler buldu yılmaz.birinin canını yaktı buyuzden canı yandı.eliften sonra kimseye o gözle bakamaz sanıyordu.filize deli gibi aşık oldu.
elifi hibirşey silemez sanıyordu.filiz dışında hiçbişey umrunda olmadı.
filizin asiliği aşkına rağmen kendini geri çekişi işinde başarılı oluşu kendine olan güveni tutkusu masum güzelliği herşeyi etkiledi yılmazı.elifle yılmaz arasında tabiki çok güzel şeyler yaşandı.ama eksik birşeyler vardı.tadılmamış bir takım duygular vardı.
yılmazın değişmesinin sebeğleri sadece geldiği mevki ve yaşadıkları değildi
ayrıca filize duyduğu tutkulu aşktı

mss.ecem
03-07-08, 21:07
Ömer kesınlıkle ümitlendı..zaten Ömer'in tavırlarında şu var..
hıc bı kız bana hayır dıyemez cınsı..ve Elıfte hayır dedıgı zaman dahada baglandı tutuldu bırakmadı pesınden gıtmek ıstedı...
Ilgısını cektı böle bı kız hıc gormemıstı cıkmamıstı karsısına anlamadıgı duygular ıcıne kapıldı ve suan aska dogru yelken acıyor..:)

Ömer'in sevgısnı haketmıyor dogru..ama Ömer ıkımızn sevgısı bıze yeter dedıkten sonra kızcagız napsn böle bı sevgıye evlılıge hayatını dusene sokmaya gırıstı..
ve onu seven guvenen yanında olan bı adam varken ben olsam bende evlenırdım..

Flora
03-07-08, 21:07
baharh
bence yılmazın elife duyduğu aşk aşk değildi.evet yılmaz filize söyledi çok sonra ama yılmaz ne dedi filize''gerçek aşkı sende tatdım''
yılmaz motosikletiyle filizin arabasına dün kü bölümde vururken filizle yılmazın bakışlara bak

O zaman ne yaptı?Sevdiğini mi zannetti?
İnsan sevgisinden emin olmadan biriyle evlenmeye kalkar mı?En azından Elif-Yılmaz aşkı böyle miydi?Eğer dediğiniz gibi sevmeden de evlenmeye kalkıyorsa bu Yılmazın karekterini daha da düşürür.

Yolda gördüğü birine öyle bakan Yılmaz o zaman Elife hiç kızmasın!
Yolda bir kez görmeyle öyle oluyorsa demek ki aynı ortamda çalışsalardı ne olurdu.

baharh
03-07-08, 21:08
evet bende bakışlarına bakarak söylüyorum elifi cok seviyodu ve cokta güzel bakıydu ama ömer kadar değil bende elifle yılmazı hiç istemedim ömerle istedim ama bazı şeyeri görüyorum cok severek bakıyolar ikiside cok iyi oyuncular ama evet filizi daha cok sevdi ama elifide sevdi zaten herşey bu yüzden başlamadımı

tebessüm
03-07-08, 21:10
Zaten son derece tarafsız bakmaya çalıştığınızı ben görüyorum. (Sadece azıcık Filiz'e iltimas geçme var, ki o bende de var sevdiğim karakterlere karşı)

Tokattan sonra ben olsam affetmezdim valla.

Bir de farkettiniz mi, Yılmaz Elif sahnelerinden hep Cemil Fahriye sahnelerine geçiliyor. Bu bir senarist iması işte. Evlenirlerse böyle olurlar diyor bize senaristler.

filizi çok seviyorum sevgili hasan ama inan onunda hatasını gördüğümde pat diye söylerim..yani sevmem hatasız olacağı anlamına gelmez ki kaza sahnesi için filizin yaptığı davranış içinçokk çirkin dedim.
bende affetmezdeim açıkça söyleyim.zaten belli yani yılmazdan o şartlarda koca falan olmaz.ben kesinlikle dikkat ettim.cemil fahriye sahnelerine geçiş kesinlikle tesadüf değil.zaten müjgan hanımda açıkça cemil fahriyeyi örnek verdi.

sudemnaz
03-07-08, 21:10
neden işte gerçek aşkı filizde tatdığı için
:img-hyste:img-hyste:happy0064
:img-hyste:img-hyste bence de
Ömer kesınlıkle ümitlendı..zaten Ömer'in tavırlarında şu var..
hıc bı kız bana hayır dıyemez cınsı..ve Elıfte hayır dedıgı zaman dahada baglandı tutuldu bırakmadı pesınden gıtmek ıstedı...
Ilgısını cektı böle bı kız hıc gormemıstı cıkmamıstı karsısına anlamadıgı duygular ıcıne kapıldı ve suan aska dogru yelken acıyor..:)

Ömer'in sevgısnı haketmıyor dogru..ama Ömer ıkımızn sevgısı bıze yeter dedıkten sonra kızcagız napsn böle bı sevgıye evlılıge hayatını dusene sokmaya gırıstı..
ve onu seven guvenen yanında olan bı adam varken ben olsam bende evlenırdım..

evlendi de ne oldu gece yarıları evden kaçıp yılmazla buluştukları yerlere gitti fiilen olmasa bile her seferinde ömeri aldattı benim için böyle bir evlilik değersizdir
elif sadece kendini kandırmış yaptığı evlilikten ne kendi mutlu oldu ne de ömer

mss.ecem
03-07-08, 21:12
Çok haklısn bnde senın gıbı dusunuyorum..Yılmaz eger gercek aşkı Elıf'te yasasydı tatsaydı Fılıze bole bısı solemezdı...
Acık acık solerdı Elıftede yasadım sendede yasıyorum dıe..zaten gercek aşk olsaydı Fılız'le aralarında bır ılıskı aşk dogmazdı...

Yılmazın arabasına carptıgı zaman Fılız nasılda yandan uzn uzun baktı..kendıme 9 bolum sonra kı sahnelerde gıbı hıssettım yılmazda super bı bakıs attı..
O anda basladı aslında elektrıklenme..
Zaten bı askın olması ııcn ılla asık olup sevmek gerekmyıor..2 ınsanın anlasabılmesı ıcın kosulların gusel ve dogru zamanda olması gerekıyor...
Fılız&Yılmazın sansıda bu yuzden cok ama cok yuksekti...

Flora
03-07-08, 21:12
neden işte gerçek aşkı filizde tatdığı için
:img-hyste:img-hyste:happy0064

Ne hikmetse benim de hoşuma giden bir durum olmadı açıkçası.
Aksine karekter başları izleyince gözümden düştü.
Madem gerçekten sevmiyor evlenmeye kalkması hata.Yok gerçekten seviyorsa nasıl bu kadar kısa zamanda unuttu Elifi.

Yok ya ben kabullenemem bu durumu.Başları izlemeseymişim daha iyiymiş.

sudemnaz
03-07-08, 21:14
İnsan sevgisinden emin olmadan biriyle evlenmeye kalkar mı?En azından Elif-Yılmaz aşkı böyle miydi?Eğer dediğiniz gibi sevmeden de evlenmeye kalkıyorsa bu Yılmazın karekterini daha da düşürür.

Yolda bir kez görmeyle öyle oluyorsa demek ki aynı ortamda çalışsalardı ne olurdu.

sanırım yılmaz biraz sabit fikir elifle evleneceğini kafasına koymuş bir kere yaşadıklarını aşk olarak yorumlayıp bu işe kalkıştı
aslında evlendikleri vakit neler olacağı kimi zaman onu korkuttu
çünkü elif onun istemediği onaylamadığı bir hayata giyim kuşama ilgi duyuyor
aslında elifi bunlara ilgi duyduğu için suçlamamalı yılmaz sevdiğini her şeyiyle kabullenmiyor
filiz hariç ki o da zaten gerçek aşkı olduğuna dair vurguları da var.

Flora
03-07-08, 21:14
filizi çok seviyorum sevgili hasan ama inan onunda hatasını gördüğümde pat diye söylerim..yani sevmem hatasız olacağı anlamına gelmez ki kaza sahnesi için filizin yaptığı davranış içinçokk çirkin dedim.
bende affetmezdeim açıkça söyleyim.zaten belli yani yılmazdan o şartlarda koca falan olmaz.ben kesinlikle dikkat ettim.cemil fahriye sahnelerine geçiş kesinlikle tesadüf değil.zaten müjgan hanımda açıkça cemil fahriyeyi örnek verdi.

Kaza sahnesi hangi sahne buarada?
Çıkaramadım,kusura bakmayın..:icon_whis

mss.ecem
03-07-08, 21:15
:
evlendi de ne oldu gece yarıları evden kaçıp yılmazla buluştukları yerlere gitti fiilen olmasa bile her seferinde ömeri aldattı benim için böyle bir evlilik değersizdir
elif sadece kendini kandırmış yaptığı evlilikten ne kendi mutlu oldu ne de ömer
Bu evlilik sadece Ömer'i mutlu etti yada Elifle yan yana olmak bıle onun gulmesıne neden oldu yoksa o da anlıyordu onu sevmedıgnı kopukluklar oldugnu...
Ama Ömer o kdr anlayıslı kı ses cıkarmadı kendı sevgısıyle yuruttu bu ılıskıyı besledı ve elınden gelenı ardına koymadı...
Elifın kafası cok krısıktı yane bole davranması oldukca kotu..kendınden emın olmadan neler yapıcagını bılmeden olcmeden tartmadan evlendı...

hüznün geceleri
03-07-08, 21:17

işte diyorumya filizi sevdiği gibi elifi sevmedi
filizle ayrı kaldığında filizi içinde yaşatmasını biliyordu yılmaz
ama bak bakalım elifi hiç içinde yaşatıyormuydu?yada yaşattımı?
valla kim ne derse desin ben bu dizide ve Filiz Yılmaz aşkında kör olmak istiyorum
onların aşkından başka birşey görmek istemiyorum.onların yaşadığı mutluluğu bende onlar mutlu diye mutlu oluyorum.
Filiz Yılmaz aşkı kör etti beni kör
:img-hyste
ama körlüğümden çok memnunum:img-hyste

sudemnaz
03-07-08, 21:18
Bu evlilik sadece Ömer'i mutlu etti yada Elifle yan yana olmak bıle onun gulmesıne neden oldu yoksa o da anlıyordu onu sevmedıgnı kopukluklar oldugnu...
Ama Ömer o kdr anlayıslı kı ses cıkarmadı kendı sevgısıyle yuruttu bu ılıskıyı besledı ve elınden gelenı ardına koymadı...
Elifın kafası cok krısıktı yane bole davranması oldukca kotu..kendınden emın olmadan neler yapıcagını bılmeden olcmeden tartmadan evlendı...

ahh ömerim ahhh çok acele etti evlenmekte
elifin nişanlısıyla bağlarının tamamen kopup kopmadığından emin olmadan
arkadaşı hakan durumuna düşmedi ama benim gözümde o da aldatıldı.
karşılıksız en güzel şekilde sevdi ömer elifi.
ama elif değerini bilemedi

tebessüm
03-07-08, 21:20
Kaza sahnesi hangi sahne buarada?
Çıkaramadım,kusura bakmayın..:icon_whis

ömerin yılmazın motorsikletine çarptığı sahne:good:
sudemnaz katılıyorum canım.elif ömerle zorla evlenmedi.ama evlendikten buna evlilik demeye bin şahit gerekti.ne bir duygusallık ne kocasına bir ilgi.yılmazla buluştuğu yere gitmesi ömere çok büyük yanlıştı.ama diyorum ya ömer bir nişanlısı olduğunu hatta ona akrşı yoğun duygular hissetiğini bile bile girdi bu evliliğe.bunun içinde çok acı çekti..

hüznün geceleri
03-07-08, 21:21

elif Ömeri hiç haketmedi.bu yüzden ömere üzülüyorum.
adam elifin aldırmazlarına rağmen kendini sevdirtmeye çalıştı ama nafile
kör bir elif vardı.....
ömeri ne elif hakediyor nede feride
bence ömerin aşkına aşkla cavap vericek biri olmalıydı.:img-tomat

sudemnaz
işte diyorumya filizi sevdiği gibi elifi sevmedi
filizle ayrı kaldığında filizi içinde yaşatmasını biliyordu yılmaz
ama bak bakalım elifi hiç içinde yaşatıyormuydu?yada yaşattımı?
valla kim ne derse desin ben bu dizide ve Filiz Yılmaz aşkında kör olmak istiyorum
onların aşkından başka birşey görmek istemiyorum.onların yaşadığı mutluluğu bende onlar mutlu diye mutlu oluyorum.
Filiz Yılmaz aşkı kör etti beni kör
:img-hyste
ama körlüğümden çok memnunum:img-hyste

cnm en vurucu cümleyi kurmuşsun ve ben de izninle imzamı atıyorum :)
dizilerde bbildiği şahit olduğum gerçek aşk yani öyle değilse bile bırakın ben kendimi öyle kandırayım
ama öyle görünen köy misali :img-hyste
offya 9 bölüm gelsin artık
aslında şimdiki bölümleri izlerken heyecansız öyle boş boş bakıyorum :icon_whis

mss.ecem
ahh ömerim ahhh çok acele etti evlenmekte
elifin nişanlısıyla bağlarının tamamen kopup kopmadığından emin olmadan
arkadaşı hakan durumuna düşmedi ama benim gözümde o da aldatıldı.
karşılıksız en güzel şekilde sevdi ömer elifi.
ama elif değerini bilemedi
Elif'in yaptıgı hatalar Ömere cok yansıdı..daha cok mutlu olmayı hakedıyordu ve sevdıgıyle evlendıkten sonra kım böle bı evlılık ıster acba..?
Elif sevmek ıcın ugrastı mı sadece anlayıslı oldugunu bu evlılıgı bole yuruttugunu dusunuyorum yoksa ben bı ugras goremedım bu evlılıkte...
Herşeyin altından ustunden kalkmaya calısan Ömer oldu..gozunden sakınırdı Elif'i onla mutlu olabılmek ıcın aılesını karsısına aldı...
Ve bambaska bı adam oldugunu kanıtladı..yok yok Ömer daha gusel bı evlılıgı karsılıklı bı ılıskıyı hakedıyordu bolesı kısmetmıs dıyıp gecemıyorum:good:

sudemnaz
03-07-08, 21:24
Elif'in yaptıgı hatalar Ömere cok yansıdı..daha cok mutlu olmayı hakedıyordu ve sevdıgıyle evlendıkten sonra kım böle bı evlılık ıster acba..?
Elif sevmek ıcın ugrastı mı sadece anlayıslı oldugunu bu evlılıgı bole yuruttugunu dusunuyorum yoksa ben bı ugras goremedım bu evlılıkte...
Herşeyin altından ustunden kalkmaya calısan Ömer oldu..gozunden sakınırdı Elif'i onla mutlu olabılmek ıcın aılesını karsısına aldı...
Ve bambaska bı adam oldugunu kanıtladı..yok yok Ömer daha gusel bı evlılıgı karsılıklı bı ılıskıyı hakedıyordu bolesı kısmetmıs dıyıp gecemıyorum:good:

elifin çabasına şahit olduğumu hatırlamıyorum
o daha çok kendini geçmişine adamış vahlanan biri benim gözümde.
ve bence de bu dizide ömere hayırlı bir kısmet bulamadıklarından dolayı şikayetçiyim :):)
ferideyi de sevmezdim :)

mss.ecem
03-07-08, 21:26
elifin çabasına şahit olduğumu hatırlamıyorum
o daha çok kendini geçmişine adamış vahlanan biri benim gözümde.
ve bence de bu dizide ömere hayırlı bir kısmet bulamadıklarından dolayı şikayetçiyim :):)
ferideyi de sevmezdim :)
Elif hep gecmısıyle yasadı..hep kendıne gecmıse surukledı ve aslında gecmısı dusunurek bugunyle yasamayarak Ömerı hep aldattı..:img-cray:
Yani artık evlendn bugune bakma zamanın gelmedı mı gecmısı bı kenara bırakıp sunger cekebılırsın Ömere yazık oldu bska hıcbısı degıl haketmedı kesınlıkle...
Ferideyı bende sevmezdım..:) valla ıkı kızıda begenemedım.:img-icecr

hüznün geceleri
03-07-08, 21:26
cnm en vurucu cümleyi kurmuşsun ve ben de izninle imzamı atıyorum :)
dizilerde bbildiği şahit olduğum gerçek aşk yani öyle değilse bile bırakın ben kendimi öyle kandırayım
ama öyle görünen köt misali :img-hyste
offya 9 bölüm gelsin artık
aslında şimdiki bölümleri izlerken heyecansız öyle boş boş bakıyorum :icon_whis

bizim tedavimiz yok.:img-hyste
merhemimiz Filiz Yılmaz Akın çifti
her ne kadar başkalarına bu aşk inandırıcı olmasada,samimi gelmesede
ben bu rüya dünya aleminde yaşayacağım.
uyandırılmamama asla izin vermem:img-hyste
valla şimdiki bölümlerdede aşk kokusu var onların.çünkü filiz ömerle konuşurken ''ayaklarımı yerden kesecek biri,beni sevdiğini söylerken bile farklı yerler''bak burdanda bir aşk çıkardım

sudemnaz
03-07-08, 21:29
valla şimdiki bölümlerdede aşk kokusu var onların.çünkü filiz ömerle konuşurken ''ayaklarımı yerden kesecek biri,beni sevdiğini söylerken bile farklı yerler''bak burdanda bir aşk çıkardım

walla bizim tedavimiz yok bizler ümitsiz vakayız rapor alsak keşke o zaman yorumlarımız eleştirilmez olur :)
bu ,arada nikah günü almaya gittiler ya elifle yılmaz
oraya filizle yılmaz da gitmişti :img-hyste
yılmaz bey de bağımlılık yapmış oraya gidip gelmek

mss.ecem
03-07-08, 21:31
Hakkaten ya fılız&yılmaz aşkı bızı ole yerlere surukledı kı tedavızının mumkunatı yok..:)
Bu aşkla dızı devam etsın ben bu aşkın yorumlarında bogulıym hıc sıkayet etmem zevk bnm ve bızım gıbı dusunler ıcın..:)
Fılız öle bı ask ıstıyordu kı Ömerede bunu anlatmıstı..ve sonunda gercek askı buldu kaybetmemek uzere

forever_bim
03-07-08, 21:31
Valla bişiy diycem herkes bana yüklenecek ama Yılmaz en az otuz bölüm sonra Filiz'e aşık oldu bu bir.

İkincisi, bu dizide ne Filiz, ne Yılmaz aşkı yaşatabildiler.

İnsan sevdiğinin KATİL olduğunu düşünür mü?

Ya da diğer insan sevdiğinin BAŞKASINDAN BEBEK PEYDAHLADIĞINI düşünür mü?

Yılmaz Elif'in hamileliğini öğrendiğinde acıdan asfaltı kazmıştı, son darbe o hamilelik oldu, sonra yöneldi Filiz'e. Öncesi hep intikam amaçlı kullanmaydı. Filiz aşık oldu Yılmaz onu kullandı.

İkinci sezonu izleyin. Yere göğe koyulamayan Filiz Yılmaz aşkı çamura yattı çamura. Senaristler batırdılar diziyi, Aslı Cem ve yanlış anlaşılmalar garip oyunlarla.

tebessüm
03-07-08, 21:32
gelsin 9-........ yanii inanın bende boş boş bakıyorum.haniii inanın yılmaz filize aşık olsun diye beklemiyorum.sadece onları birarada görmeyi bekliyorum..
çünkü onların elektriği çok farklıydı,asla elif ve yılmazda hissedeediğim bir tutku vardı.umarım ozamana kadar reytingler yüzünden kalkmaz.
zaten filiz&yılmazlı sahnelerde reytingleri daha yüksek bekliyorum.

sudemnaz
03-07-08, 21:34
Valla bişiy diycem herkes bana yüklenecek ama Yılmaz en az otuz bölüm sonra Filiz'e aşık oldu bu bir.

Yılmaz Elif'in hamileliğini öğrendiğinde acıdan asfaltı kazmıştı, son darbe o hamilelik oldu, sonra yöneldi Filiz'e. Öncesi hep intikam amaçlı kullanmaydı. Filiz aşık oldu Yılmaz onu kullandı.

İkinci sezonu izleyin. Yere göğe koyulamayan Filiz Yılmaz aşkı çamura yattı çamura.

ilk on bölümü sayma sonrası intikam ve sonrası aşktan emin olma.
evet şeytana uyup birbirlerini suçladılar ama sobra ne oldu aşk galip geldi
sağolsun senarist o aşkı yerin dibine soktu niye dizi uzasın diye hep suç senaristte ortaya koydukları aşka çamur attılar.

neyse biz inandığımız gibi yaşarız :)
saygılar

tebessüm
03-07-08, 21:35

İkinci sezonu izleyin. Yere göğe koyulamayan Filiz Yılmaz aşkı çamura yattı çamura. Senaristler batırdılar diziyi, Aslı Cem ve yanlış anlaşılmalar garip oyunlarla.

hasan çok haklısın ama bunun nedeni açık ve net ortada.diziye yazacak birşeyler bulamadılar.bizimkilerin aşklarına sıçrattılar.kesinlikle sevgiye yakışmayacak şeyler oldu ama bir gerçek varki bu senaristlern yaptığı en büyük hataydı.buyuzden filiz yılmaz aşkına bağlamıyorum.özünde çok güzel gelişen bir aşktı.kıskançlık karakterlerin çatışması tutku aşk sevgi bağlılık acı herşey vardı..özüne bak derim ben:good:

hüznün geceleri
03-07-08, 21:36

aman Bim rüya alemine daldık hemen uyandırıyorsun.ay elin ayağın bi dursun dicem:img-hysteyada boşver arada uyandır bizi.:img-hyste

görmek istediğimi görüyorum görmek istemediğimi görmüyorum.
mutluluğun sırrı burda yanlışın devamı burda:img-hyste

mss.ecem
03-07-08, 21:39
Filiz&Yılmaz aşkı ilk bölümlerde cok masumdu sonradan ısın ıcıne gıren karısılık olmasına neden olan olaylar ;

-Cem belası
-Cemın cocuktan oldugunu dusunmesı Yılmaz'ın
-Ömer'in vurulmasında Filiz'in Yılmaz'dan şüphe etmesı
-Yılmaz'a cocugu solememesı hastanede olum dosegınden cıktıktan sonra
-Handan ve Cem'in ortalıgı karıstırp sahte belge hazırlamaları

Şunlara bakar msınz san kı hersey fılız&yılmazın ayrılması ıcın dusen kurulmus ve buda tıkır tıkır ıslıyor...
Bu kadarı fazla dedırtmıslerdı tv karsısında bız ızlerken ama napalım Ihlamurlar Altında olaylar kotu gıtse bıle ızlenmıcek bı dızı degıl ve sonuna kadar arkadasındaydk...

Böle durumların olmasna ragmen

AŞKı kazanan yasayan cıft Fılız&Yılmaz..:love05:

forever_bim
03-07-08, 21:41
İyi de Filiz'le Yılmaz'ın aşkını da yazan senaristler değil miydi? İşte bir süre sonra tıkanıp saçmaladılar. Ömer'in araya girmesini de, Elif'le Yılmaz'ın kavgalarını da senaristler yazdı.

Senaristlerin hatası şu oldu, Filiz'le Yılmaz'ı birbirine güvensiz aşıklar haline çevirip sersemlettiler. Gelişim süreci iyiydi ama ya sonrası? Her güzel şey katledildi. Güvensizlik iletişimsizlik mahvetti herşeyin büyüsünü.

Aşk galip geldi Sudemnaz'ım da son bir iki bölüme kadar kabir azabı çektirmediler mi süper psiko Cem ile?

baharh
03-07-08, 21:42
cok haklısınız herkez görmek istiyosa öyle görüyo kimse sevdiğini eleştiremiyo bende dahil ama arda eleştiriyorum hasancım sen herkeze gercekleri gösteriyosun anlayana

ve bişey daha elif ömeri sevmek için elinden geleni yaptığını düşünüyorum hem elife demedimi benim sevgim ikimizede yeter diye kaç kişi sevdiğiyle evleniyoki ömer için elifin yanında olması bile yeterdi

sudemnaz
03-07-08, 21:46
Filiz&Yılmaz aşkı ilk bölümlerde cok masumdu sonradan ısın ıcıne gıren karısılık olmasına neden olan olaylar ;

-Cem belası
-Cemın cocuktan oldugunu dusunmesı Yılmaz'ın
-Ömer'in vurulmasında Filiz'in Yılmaz'dan şüphe etmesı
-Yılmaz'a cocugu solememesı hastanede olum dosegınden cıktıktan sonra
-Handan ve Cem'in ortalıgı karıstırp sahte belge hazırlamaları

Şunlara bakar msınz san kı hersey fılız&yılmazın ayrılması ıcın dusen kurulmus ve buda tıkır tıkır ıslıyor...
Bu kadarı fazla dedırtmıslerdı tv karsısında bız ızlerken ama napalım Ihlamurlar Altında olaylar kotu gıtse bıle ızlenmıcek bı dızı degıl ve sonuna kadar arkadasındaydk...

Böle durumların olmasna ragmen

AŞKı kazanan yasayan cıft Fılız&Yılmaz..:love05:

canım her büyük aşkta olur böyle vakalar :img-hyste
Türk polisi gerçi hep gçe kaldı :)

sevabıyla günahıyla bugüne kadar izlemiş olduğum en güzel aşktı

SBR
03-07-08, 21:50
Doğru olan yorum dizinin katledilmesi forever bu konuda çok haklı ... Dizi ikinci sezonda çok rezil bir hal aldı çoğu kişide yani Filiz-Yılmaz isteyenlerde keşke bir ikinci sezon olmasaydı demişlerdir :good: Filiz-Yılmaz aşkı başlangıçta çok iyiydi Karakalem senaryosu ile ama sonra gelen senaristler yapamadılar bu işi :img-wink: Tabii bunda diziden çıkan karakterlerin yerinin doldurulmaması da etkili Elif karakteri dizide olsaydı dizi değişen senaristlere rağmen çok farklı olurdu :img-wink: 2.sezon da ayakta kalan tek karakter belki de Ömer oldu (Bazı hataları vardı tabii ama Filiz-Yılmaz ın yanında bir hiç sayılır ...) ama ilk sezon Ömer i için bunları söyleyemem tabii :) Ben ikinci sezonu izlemiş biri olarak dizi keşke ilk sezonda yani 39.bölümde mutlu bir final ile bitseydi diyorum ama olmadı reytingler iyiydi dizi uzadı ama sonra battı resmen :)

Herkese iyi yorumlar ..........

denizim_
03-07-08, 21:51
Baslangic bolumlerini dogru durust izleyemeyenlerden biri de benim ama izledigim kadariyla edindigim izlenim, Yilmaz yeniden ortaya cikana kadar Elif'in Omer'le cok da mutsuz bir hayat surmedigi. Belki aralarinda buyuk bir ask yoktu ama birlikte olmaktan mutlu olan bir cift vardi. Bircok seyi birlikte yaptiklarini, beraber eglendiklerini hatirliyorum. Elif'in yeni bir hayat kurmaktan mutlu oldugunu, nihayet kocasiyla yalniz kalabildigi icin yemek hazirliklarina giristigini, Omer'le birlikte yasayacaklari evi secme telaslarini hatirliyorum..
Herseyi altust eden Yilmaz'in yeniden hayatlarina girmesi oldu bence. Elif birden gecmisi hatirladi. Ustelik, insanlar gecmisi hatirlarken daima guzel olan seyleri on plana cikarmaya meyillidirler. Elif de Yilmaz'la gecirdigi guzel gunleri hatirladi sadece. Tokatlari, kiskancliklari, parasizligi unuttu. Daha dogrusu onlari bambaska sekilde yorumlamayi secti. Yilmaz'in onun ugruna yapabildikleri gozlerini kamastirdi. Ustune evdeki konumu, yabanci bir cevreye adapte olma zorluklari eklenince kafasi iyice karisti. O dakikadan sonra da bir daha mutlu olamadi zaten.
Kisacasi Yilmaz intikam plani basta Filiz olmak uzere bircok kisinin hayatini derinden etkiledi. Tabii Yilmaz da sonunda ava giderken avlanan konumuna dustu, o da ayri.

sudemnaz
03-07-08, 21:52
İyi de Filiz'le Yılmaz'ın aşkını da yazan senaristler değil miydi? İşte bir süre sonra tıkanıp saçmaladılar. Ömer'in araya girmesini de, Elif'le Yılmaz'ın kavgalarını da senaristler yazdı.

Senaristlerin hatası şu oldu, Filiz'le Yılmaz'ı birbirine güvensiz aşıklar haline çevirip sersemlettiler. Gelişim süreci iyiydi ama ya sonrası? Her güzel şey katledildi. Güvensizlik iletişimsizlik mahvetti herşeyin büyüsünü.

Aşk galip geldi Sudemnaz'ım da son bir iki bölüme kadar kabir azabı çektirmediler mi süper psiko Cem ile?

ikinci sezon senaristler değişti değişmedi mi nilgün abla gitmemeyeydi bizimkiler bu kadar vurgun yemezlerdi

cem olayını bu güzel ortama sokmasaydı keşke
her dizide finalde sevenler kavuşur mı hangisi mezar da hangi bezar başında ağlayacak vs soruları insanların aklına getirmek için cemi son bölüme kadar taşıdılar...
iyi oldu hayır olmadı.

bugün kandil daha fazla yaramazlık yapmayayuım herkesi özellikle filizle yılmazı çok seviyorum :)

mss.ecem
03-07-08, 21:52
canım her büyük aşkta olur böyle vakalar :img-hyste
Türk polisi gerçi hep gçe kaldı :)

sevabıyla günahıyla bugüne kadar izlemiş olduğum en güzel aşktı

Evet polısler bırazdaha erken davransalardı belkı bazı konularda bu kdr gec kavusamıcaklardı...
Örnek verıym Cem Fılız'ı kacırdıgında bana yıne yavas geldıler..tamam buluyorlar hakları odenmez ama erken teshıs edılemıyor daha cabucak bulunabılırdı...

Bi örnek daha verıym ; Cem Yılmaz'ı vururken..Cem'e nıe arkadan polısler yakalamadı bırseyler yapmadı o kdr polıs yeter mı hepsı onde arkadan bırı basına sılahı dayasaydı ellerını tutsaydı:hıh
Belkı o zmn yılmaz vurulmazdı ve daha erken kavusmus olurlardı araları da duselırdı...

forever_bim
03-07-08, 21:56
Doğru olan yorum dizinin katledilmesi forever bu konuda çok haklı ... Dizi ikinci sezonda çok rezil bir hal aldı çoğu kişide yani Filiz-Yılmaz isteyenlerde keşke bir ikinci sezon olmasaydı demişlerdir :good: Filiz-Yılmaz aşkı başlangıçta çok iyiydi Karakalem senaryosu ile ama sonra gelen senaristler yapamadılar bu işi :img-wink: Tabii bunda diziden çıkan karakterlerin yerinin doldurulmaması da etkili Elif karakteri dizide olsaydı dizi değişen senaristlere rağmen çok farklı olurdu :img-wink: 2.sezon da ayakta kalan tek karakter belki de Ömer oldu (Bazı hataları vardı tabii ama Filiz-Yılmaz ın yanında bir hiç sayılır ...) ama ilk sezon Ömer i için bunları söyleyemem tabii :) Ben ikinci sezonu izlemiş biri olarak dizi keşke ilk sezonda yani 39.bölümde mutlu bir final ile bitseydi diyorum ama olmadı reytingler iyiydi dizi uzadı ama sonra battı resmen :)

Herkese iyi yorumlar ..........

İlk sezonu bir yönden çok seviyorum. Tam Türk filmi tadında. Replikler kaliteli sahneler özenli, geçişler mantıklı.

İkinci sezon Ömer'in sezonuydu bir yerde, onun da hataları vardı ama baya bir ders çıkarma yoluna gitti. Yine de öteki cepheyi batırmaları izlerken izleyicide yastık yeme, tv'ye kafa atma hissi uyandıran Psiko Cem (az göründüğü bölümler sevinçten oynuyordum o derece) ve acıların kadını Aslı hep birleşip diziyi batırdılar.

Belki de Filiz'le Yılmaz'ı evli görsek daha inandırıcı olurdu büyük aşk söylemleri. Mutlu son son bölüme sıkışıp kalmasaydı keşke.

baharh
Baslangic bolumlerini dogru durust izleyemeyenlerden biri de benim ama izledigim kadariyla edindigim izlenim, Yilmaz yeniden ortaya cikana kadar Elif'in Omer'le cok da mutsuz bir hayat surmedigi. Belki aralarinda buyuk bir ask yoktu ama birlikte olmaktan mutlu olan bir cift vardi. Bircok seyi birlikte yaptiklarini, beraber eglendiklerini hatirliyorum. Elif'in yeni bir hayat kurmaktan mutlu oldugunu, nihayet kocasiyla yalniz kalabildigi icin yemek hazirliklarina giristigini, Omer'le birlikte yasayacaklari evi secme telaslarini hatirliyorum..
Herseyi altust eden Yilmaz'in yeniden hayatlarina girmesi oldu bence. Elif birden gecmisi hatirladi. Ustelik, insanlar gecmisi hatirlarken daima guzel olan seyleri on plana cikarmaya meyillidirler. Elif de Yilmaz'la gecirdigi guzel gunleri hatirladi sadece. Tokatlari, kiskancliklari, parasizligi unuttu. Daha dogrusu onlari bambaska sekilde yorumlamayi secti. Yilmaz'in onun ugruna yapabildikleri gozlerini kamastirdi. Ustune evdeki konumu, yabanci bir cevreye adapte olma zorluklari eklenince kafasi iyice karisti. O dakikadan sonra da bir daha mutlu olamadi zaten.
Kisacasi Yilmaz intikam plani basta Filiz olmak uzere bircok kisinin hayatini derinden etkiledi. Tabii Yilmaz da sonunda ava giderken avlanan konumuna dustu, o da ayri.

elif ömer bencede yılmaz gelene kadar cok mutluydular bu kısım cok doru bizde böyle görmek istedik

Elif'in Omer'le cok da mutsuz bir hayat surmedigi. Belki aralarinda buyuk bir ask yoktu ama birlikte olmaktan mutlu olan bir cift vardi. Bircok seyi birlikte yaptiklarini, beraber eglendiklerini hatirliyorum. Elif'in yeni bir hayat kurmaktan mutlu oldugunu, nihayet kocasiyla yalniz kalabildigi icin yemek hazirliklarina giristigini, Omer'le birlikte yasayacaklari evi secme telaslarini hatirliyorum..

sudemnaz
Evet polısler bırazdaha erken davransalardı belkı bazı konularda bu kdr gec kavusamıcaklardı...
Örnek verıym Cem Fılız'ı kacırdıgında bana yıne yavas geldıler..tamam buluyorlar hakları odenmez ama erken teshıs edılemıyor daha cabucak bulunabılırdı...

Bi örnek daha verıym ; Cem Yılmaz'ı vururken..Cem'e nıe arkadan polısler yakalamadı bırseyler yapmadı o kdr polıs yeter mı hepsı onde arkadan bırı basına sılahı dayasaydı ellerını tutsaydı:hıh
Belkı o zmn yılmaz vurulmazdı ve daha erken kavusmus olurlardı araları da duselırdı...

canım ben sete gittiğimde gördüm polisler sahte
bu yüzden çok beceriksizler :img-hyste
ben polis olsam bu duruma isyan ederdim yeter be kardeşim her dizide beceriksiz geç gelen oluyoruz derdim...
yılmazın neyine kahramanlık her yere babayiğit gibi atlıyor

Flora
03-07-08, 21:59

Yorumuna kesinlikle katılıyorum.Muhteşem yazmışsın.
Ben I.A yı sürekli takip eden biri olmadım o yüzden dizi ile ilgili kopukluklar yaşıyorum.
Birçok kişinin ağzında Yılmaz-Filiz aşkı var.
Ben şuan Asiyi izliyorum orda da başroldeki erkek şahıs cinayetle ilgili gözaltına alınacak muhtemelen.O başlıkta IA nın adı çok geçiyor orda da böyle oldu,abisinin vurulmasından Filiz Yılmazı suçladı,inanmadı diye.İnanın gerçekten çok şaşırıyorum bu aşk mıydı diye.Bebek olayını ise zaten biliyorum izlediğim kısımlar.Birbirlerine güvenmeyen insanlar izlenmiş 2. sezon.
Belki de bu yüzden Filiz-Yılmaz aşkına bağlanamıyorum olaylar çok mantıksız geliyor bana.

mss.ecem
03-07-08, 21:59
canım ben sete gittiğimde gördüm polisler sahte
bu yüzden çok beceriksizler :img-hyste
ben polis olsam bu duruma isyan ederdim yeter be kardeşim her dizide beceriksiz geç gelen oluyoruz derdim...
yılmazın neyine kahramanlık her yere babayiğit gibi atlıyor
Ya sahne polisle olur mu bıraz daha tıtız olamadılar mı bu konuda:img-cray:
Yane daha gercekcı yapılablırdı böle baştan savma degıl..:img-cray:
Zaten her dızıde böle herseye son an yetıyor bu dızıler bılerek yapıyorlar yahu sınır basıyor hepımıze..:icon_whis

Yılmazda sevdıgını kurtartmak ıcn hemen atladı..tmm atlada cok fevri davranıyor yıne suc polıslerde erken davransalardı ah ah....

sudemnaz
03-07-08, 22:00
İlk sezonu bir yönden çok seviyorum. Tam Türk filmi tadında. Replikler kaliteli sahneler özenli, geçişler mantıklı.

İkinci sezon Ömer'in sezonuydu bir yerde, onun da hataları vardı ama baya bir ders çıkarma yoluna gitti. Yine de öteki cepheyi batırmaları izlerken izleyicide yastık yeme, tv'ye kafa atma hissi uyandıran Psiko Cem (az göründüğü bölümler sevinçten oynuyordum o derece) ve acıların kadını Aslı hep birleşip diziyi batırdılar.

Belki de Filiz'le Yılmaz'ı evli görsek daha inandırıcı olurdu büyük aşk söylemleri. Mutlu son son bölüme sıkışıp kalmasaydı keşke.

biz de bunu çok isterdik ama reytinglar garanti olsun diye biraz gözyaşı iyidir
gerçi filizin güldüğü bölüm sayısı yok gibi meleğim hep ağlıyordu
şu meleğim lafı da bana cemi hatırlattı rağmetli yerinde çok yanıyor mudur :img-hyste
çok çekecek çokk

ilk seszon gerçekten çok güzeldi ikinci sezon her şey daha ii olabilirdi :img-cray:

forever_bim
03-07-08, 22:04
Yorumuna kesinlikle katılıyorum.Muhteşem yazmışsın.
Ben I.A yı sürekli takip eden biri olmadım o yüzden dizi ile ilgili kopukluklar yaşıyorum.
Birçok kişinin ağzında Yılmaz-Filiz aşkı var.
Ben şuan Asiyi izliyorum orda da başroldeki erkek şahıs cinayetle ilgili gözaltına alınacak muhtemelen.O başlıkta IA nın adı çok geçiyor orda da böyle oldu,abisinin vurulmasından Filiz Yılmazı suçladı,inanmadı diye.İnanın gerçekten çok şaşırıyorum bu aşk mıydı diye.Bebek olayını ise zaten biliyorum izlediğim kısımlar.Birbirlerine güvenmeyen insanlar izlenmiş 2. sezon.
Belki de bu yüzden Filiz-Yılmaz aşkına bağlanamıyorum olaylar çok mantıksız geliyor bana.

Ihlamurlar Altında'da iğrenç bir psikopatın hain emellerini izledik ikinci sezon. Herkese türlü işkenceler ediyordu her ettiği de yanına kar kalıyordu. Yeri gelsin o bölümlerde de sorgulanacak çok şeyler var.

İlk bölümlere bakıyorum şimdi de. Her şey tam Türk filmi gibi, dizide senaryo çok akıcı ve tempolu, merak unsurlarıyla dolu bölümler, oyunculuklar güzel, ikinci sezon ise bir çok olay sündükçe sündü. Reyting geldikçe, senaryo tükenmesine rağmen dizi devam ettikçe etti. Demek aynı senaristler Asi'yi de batırdı ? :icon_whis:icon_whis Şaşırmamak lazım. En klişe yollarla senaryoların uzaması azap verici.

denizim_
03-07-08, 22:12
Sevgili Flora,
Olaylari yani bir ve ikinci sezonu baglayamaman cok normal. Birinci sezondan sonra ikinci sezon bambaska bir dizi izler gibi olduk zaten. Ikinci sezon hakikaten bir felaketti. Ne kadar klise varsa kullanildi, karakterler kendilerinden beklenmeyen hareketler yaptilar. Mantik hatalarini, binlerce yanlis anlasmayi falan saymiyorum bile. Ilk sezon hep karakterlere ve aralarindaki iliskilere endeksliydi. Yilmaz'in entrikalari disinda entrika falan da yoktu dizide. Yilmaz'in hareketi bile sevgisi ile aciklanmisti. Sahi bir de Meral karakteri vardi biraz aksiyon olsun diye ama oyle anormal buyuk buyuk olaylar, yanlis anlasmalar falan yoktu. Garip tesaduflerin bir araya getirdigi insanlarin asklarinin hikayesiydi ilk sezon. Filiz-Yilmaz aski da o yuzden o kadar etkileyiciydi. Ya da Elif-Omer iliskisinin ne olacagini beklemek.

Yani diyecegim o ki, ilk sezonun hatiri olmasa ikincisi seyredilecek gibi degildi ama iyisiyle, kotusuyle, oyunculariyla baglanmistik bir kere. Sonuna kadar da gittik. Bir de forum ahalisi keyifliydi benim acimdan.

SBR
03-07-08, 22:14

İlk sezonu bende çok seviyorum dizide bir kalite vardı çünkü bu da senaristlerin bir ürünü idi bence ... Sonraki senaristler karakterleri ve bununla birlikte diziyi batırdılar :icon_whis Çıkan karakterlerin de yeri dolmadı Elif olsaydı ve biz Elif-Ömer ilişkisini bunun Filiz-Yılmaz a olan etkisini falan izleseydik Filiz ve Yılmaz ın karşılıklı güven sorunu yaşayacağı ve bu kadar da olmaz düşünceler içersine girmesindense bu sahneleri izlemeyi yeğlerdim açıkçası :good:

2.sezonda bir tane sapık ruhlu bir karakter yaratıldı bunun adına Cem dendi ... Bu Cem Filiz ile birlikte olma uğruna her şeyi yapacağını dile getirdi hatta yaptıda Yılmaz ı vurdu , Filiz i bebeği ile birlikte kaçırdı .. Sonra aynı Cem dizi mutlu bitsin diye intihar ettirildi :icon_whis İnandırıcı olmayan bir sürü iş ....

Dediğin gibi keşke ilk sezonun sonunda Filiz-Yılmaz evlenseydi ve dizi böyle devam etseydi .. Ama klasik Türk filmi tadı olacak ya illa dizinin sonunda barıştıracaklar o kadar yapılan şeyler yutulacak ... Hayır bir de dizinin final bölümüne kadar ızdırap devam etti hatta final bölümünün başında bile herkes ne oluyor dedi :)

Bence tüm iş senaristlerdeydi dizinin bitmesinde (batmasında ) onların payı çok yüksek ... Asi nin de sonu aynı olacak herhalde aynı senaryolar dönmeye başladı bile :)

Flora
03-07-08, 22:23
Evet,Asi de aynı yolda ilerliyor...
Şuan zaten sizin geçen seneki konumunuz Asi severlerde var.
Oyunculuklara,mekana bağlanıldı.
İlk 26 bölüm çok iyi giderken 3. şahıslar gelmeye başladı dizi saçmaladıkça saçmaladı.8 bölüm müthiş bi saçmala izledik.
Zaten IA senaristleri ile aynı sanırım bişey beklemiyorum.Asi de Demire inanmayacak 2. sezon.Sonra izle saçmalıklar silsilesini.
Güzel dizi batırma konusunda üstlerine yok o yüzden 2. sezon umudum sıfır.Her dizi saçmalıyor zaten 2. sezon.

Umut fakirin ekmeği demişler yine de...:icon_whis

mss.ecem
03-07-08, 23:54
Yılmaz'ın yaptıklarını bu bolumlerde hıcbızaman dogru bulmadım ve böle bıseyde solemedım
ama butun yukude onun omuzlarına atamam dogrusu...
Hayat mucadelesı verıor tek basına halletmeye calısıyor ..bır bayanın yapamıcagını mucadele edemıcegını zannedıyor
Ama bole dusnceler cok yanlıs..tabı bole bı kesımde buyuyup yasıyan bı ınsanın fıkırlerıde bu yonde olur dusuncelerıi...

Elıf ıse bırseyler yapmak ıcın cabalıyor kendını zorluyor..Yılmaz'a yardım etmek ıcın..
ama her yaptıgı sey yanlıs anlasılıp Yılmaz'ın gozune batıyor...
Ama Elıf'ınde 1-2 yanlsı var ama bu yanlıslar Yılmaz'ın tokatınn ustune cıkamaz...

Edit: Ayrıca arkadaşlar burası Asi bolum yorumları baslıgı degıldır..Burası Ihlamurlar Altında yorumlar baslıgıdır...
Tabıkı de suan da her ıkı dızıde de sürtüşen konular var ama..
Asi dızısının genel özetı gecılıcek kadar IA yorumlar baslıgından cıkmayınız:img-wink:
Benzetmeler kıyaslamalr olur ama..dırek ası tanıtımı IA yorumlarda hoş durmuyor dogrusu...
Her dızının ayrı baslıgı mevcuttur..

ihlamurdelisi
03-07-08, 23:59
Yılmaz her ne kadar sıkı yönetimde tutmak istesede Elifi Elifinde hataları var Yılmazın o kadar onu uyarmasına rağmen hala Ömerin arabaya atlıyor gidiyor..Cep telefonunu kabul ediyor..Hadi Ömer herkese veriliyor diyor insan bir arıştırır..Yok yok Yılmaz haklı :D

Ayrıca başlığa bir baktım devamlı Ihlamurlar Altında Asi ile karşılaştırılıyor...Belirtmek isterimki burası Ihlamurlar Altında başlığı...

Tuba Büyüküstünün Ihlamurlar Altındadaki ve Asideki oyunculuğuda buraya yansıtılmış..Tubanın kendi başlığı var ;) Ayrıca bence ilk sezonda çokkk iyidi..Ama o heran geliştirdi kendini ;)

mesburcum
04-07-08, 00:03
Dizinin tekrarları başlayınca forum epey yoğunlaşmış, ne güzel. :)

Efendim aslında alan memnun, satan memnun artık pek konuşmanın anlamı yok ama napalım işte. :)

Konu Elif'ten açılınca kendimi tutamıyorum. :):)

Ben anlaşılacağı üzere koyu bir Filiz_Yılmaz'cıydım. Elif'ten hiç bir zaman hoşlanmadım. Ama Ömer'i de çok sevdim.
Elif'ten hoşlanmamın sebebi, ne Yılmaz'ı terketmesi ne de Ömer'i üzmeseydi.
Daha ilk bölümlerde karakterin özelliklerini bana çok uzak bulmuştum.
Bir insan konu ne olursa olsun, dürüst olmalı, bir insan hangi durumda olursa olsun duruşu düzgün olmalı. Ben bunları hiç bir zaman Elif'te göremedim. Zamanı gelince Handan hanım'la tartışacağı zengin-fakir çatışmalarına başta kendisi özenmemiş miydi?
Hayallerinde sevdiği adamla evlenip mutlu olmaktansa, o güzel abiyeyi giymek ve AVM'de kahve içmek olan bir insanı sevemedim ne yazık ki.
İş yerinin kapısında yalnı kalmış olsa da, sonuna kadar nişanlısını beklemek yerine, patronunu kibarca reddedemeyen, aslında içten içe o arabaya binmek, o dünyaya yavaş yavaş adım atmak isteyen Elif'i bir türlü sevemedim.
Madem yaptığının yanlış olmadığından emin, neden nişanlısı onu görünce yalan söyledi, neden ilk kavganın arkasında sığınacak liman olarak Ömer'i gördü ve onun yanına gitti.
Kendisine yapılan jestlere karşı kibar bir şekilde nişanlı olduğunu belirtmek yerine, iyiden iyiye karşılıklar verdi, hoşuna gitti.

Ha diyeceksiniz, senin Yılmaz'ın sütten düşmüş ak kaşık. Haşa! Öyle bir şey söylemiyorum. Ihlamurlar Altında bende unutulmaz bir tat bıraksa da 2. sezon ekran başında saçımı yolduracak seviyelere getirten bölümler izlettirdi bana. Yeri geld, Yılmaz'a da kızdım, Filiz'e de.
Ama ne olursa olsun, ben Elif'in hareketleriyle asıl psikolojisi bozulan kişinin Yılmaz olduğunu düşünüyorum.
Şunu kabul etmek gerekir ki, Yılmaz kendine güveni tam olmayan bir insandı, kendisinin yokluğunda nişanlısını sakınıyordu ve bunu da zaman zaman kaba bir şekilde yansıtıyordu, ama Elif bunları bile bile damarına bastı, onun canını acıttı, evet bir kadın şiddete maruz kaldı ama bende bir kadın olarak Elif'in bunu hak ettiğini düşünüyorum.

forever_bim
04-07-08, 01:07
Dizinin tekrarları başlayınca forum epey yoğunlaşmış, ne güzel. :)

Efendim aslında alan memnun, satan memnun artık pek konuşmanın anlamı yok ama napalım işte. :)

Konu Elif'ten açılınca kendimi tutamıyorum. :):)

Ben anlaşılacağı üzere koyu bir Filiz_Yılmaz'cıydım. Elif'ten hiç bir zaman hoşlanmadım. Ama Ömer'i de çok sevdim.
Elif'ten hoşlanmamın sebebi, ne Yılmaz'ı terketmesi ne de Ömer'i üzmeseydi.
Daha ilk bölümlerde karakterin özelliklerini bana çok uzak bulmuştum.
Bir insan konu ne olursa olsun, dürüst olmalı, bir insan hangi durumda olursa olsun duruşu düzgün olmalı. Ben bunları hiç bir zaman Elif'te göremedim. Zamanı gelince Handan hanım'la tartışacağı zengin-fakir çatışmalarına başta kendisi özenmemiş miydi?
Hayallerinde sevdiği adamla evlenip mutlu olmaktansa, o güzel abiyeyi giymek ve AVM'de kahve içmek olan bir insanı sevemedim ne yazık ki.
İş yerinin kapısında yalnı kalmış olsa da, sonuna kadar nişanlısını beklemek yerine, patronunu kibarca reddedemeyen, aslında içten içe o arabaya binmek, o dünyaya yavaş yavaş adım atmak isteyen Elif'i bir türlü sevemedim.
Madem yaptığının yanlış olmadığından emin, neden nişanlısı onu görünce yalan söyledi, neden ilk kavganın arkasında sığınacak liman olarak Ömer'i gördü ve onun yanına gitti.
Kendisine yapılan jestlere karşı kibar bir şekilde nişanlı olduğunu belirtmek yerine, iyiden iyiye karşılıklar verdi, hoşuna gitti.

Ha diyeceksiniz, senin Yılmaz'ın sütten düşmüş ak kaşık. Haşa! Öyle bir şey söylemiyorum. Ihlamurlar Altında bende unutulmaz bir tat bıraksa da 2. sezon ekran başında saçımı yolduracak seviyelere getirten bölümler izlettirdi bana. Yeri geld, Yılmaz'a da kızdım, Filiz'e de.
Ama ne olursa olsun, ben Elif'in hareketleriyle asıl psikolojisi bozulan kişinin Yılmaz olduğunu düşünüyorum.
Şunu kabul etmek gerekir ki, Yılmaz kendine güveni tam olmayan bir insandı, kendisinin yokluğunda nişanlısını sakınıyordu ve bunu da zaman zaman kaba bir şekilde yansıtıyordu, ama Elif bunları bile bile damarına bastı, onun canını acıttı, evet bir kadın şiddete maruz kaldı ama bende bir kadın olarak Elif'in bunu hak ettiğini düşünüyorum.

Son cümleleri okuyunca gözlerim yuvasından uğradı. Ne demek, şiddeti hak etti? Hangi kadın hak eder bunu? Hoş Elif de çok mantıklı düşünmüyor. Mantıklı düşünse annesine "Anne bir kez oldu" demez, kapının önüne koyardı Yılmaz'ı.

Yılmaz'ın bu yaptıkları savunuldukça daha da itici oluyor bu karakter gözümde.

Bir gelinlik çok görüldü Elif'e. Bir alışveriş merkezinde kola içmek çok görüldü. Bunlar, uçuk şeyler değildi.

Ayrıca Handan Hanım Ömer için maymun iştahlı dedi ya, işte bu tanımlama tam da Yılmaz'a uygun. Elif olmadı Filiz olmadı Aslı... Uzar gider bu.

Ömer kendine aşık olmayan bir kadının ardından beş yıl yas tutacak kadar onu seviyordu, Cem'in ayarladığı one night stand'i geri çevirecek kadar eşinin hatırasına sadıktı.

Keşke Elif Ömer'le çok mutlu olsaydı. Yaptığı evliliğin kıymetini bilseydi. Ama senaristler de yarattıkları Yılmaz gibi ataerkil yapıya sahip olduklarından kadınları harcadılar. İlk sezon Elif, ikinci sezon Filiz'i kurban ettiler.

mss.ecem
04-07-08, 01:44
Yılmaz ne kadar kendıne guvenı olmayan bı ınsan olsa bıle kaba olarak bunu ıfade etme hakkına sahıp degıldır..
Ayrıca zaten kendıne guvenmeyen ınsan tokatı şap dıe yapıstıramaz...
Cesaretı var kı o tokatı attı pısmanlık care mı ? degıl...
Elif Yılmaz'ın ne kadar üstüne gelsede damarına basıcak kadar konussada bunun karsılıgı al sana şak dıe tokat atamaz...
böle bı hakkı sana km verıyor kı?
Her damarına basılana tokat atılacaksa bu devırde ısımız var dogrusu..
Ayrıca bende koyu bı fılız&yılmaz'cıyım..ama onları sevmem Elıfı korumıcam anlamına gelmez cunkı Elıf onların ılıskısının dısnda idi kıskanclıkları saymassak...

Ama hıcbır bayan sıddete magruz kalamaz..sıddet uygulandıgı zaman hakkettı gıbı yazıları gorunce cok uzuluyorum dogrusu...
Konusmak varken tatlı dille anlatmak varken..yada kaba bır tabirle anlatsın hıc sorun degıl...
Ama Sıddete ''HAYIR''..erkekler söler dovermde severımde konsur ortalıklarda..
Ama bı bayandan hakketı kelımesını duynca cok uzuldugumu solemeden gecemıcem:img-wink:

Son cümleleri okuyunca gözlerim yuvasından uğradı. Ne demek, şiddeti hak etti? Hangi kadın hak eder bunu? Hoş Elif de çok mantıklı düşünmüyor. Mantıklı düşünse annesine "Anne bir kez oldu" demez, kapının önüne koyardı Yılmaz'ı.

Hasan'cım %100 haklısn katılıyorum..Elif zaten cok aklı basında saglıklı dusunen bı ınsan olsaydı annesıne bır kez oldu dıe bır cumle kullanmazdı...
Asıl bu cumleden su cıkarılıyor..bır kez yapan tekrar tekrar yapar cunkı alıskanlık gıbı bısı bu bı nevi alkok-sıgara...
Ne kadar sevsede ne kadar ustune tıtrsede goruoruz kı bı kıskanclık bı sınır sonucu neler oluyor neler bıtıyor..:img-wink:

SBR
04-07-08, 02:16

Yılmaz'ın bu yaptıkları savunuldukça daha da itici oluyor bu karakter gözümde.

Bir gelinlik çok görüldü Elif'e. Bir alışveriş merkezinde kola içmek çok görüldü. Bunlar, uçuk şeyler değildi.

Ayrıca Handan Hanım Ömer için maymun iştahlı dedi ya, işte bu tanımlama tam da Yılmaz'a uygun. Elif olmadı Filiz olmadı Aslı... Uzar gider bu.

Ömer kendine aşık olmayan bir kadının ardından beş yıl yas tutacak kadar onu seviyordu, Cem'in ayarladığı one night stand'i geri çevirecek kadar eşinin hatırasına sadıktı.

Keşke Elif Ömer'le çok mutlu olsaydı. Yaptığı evliliğin kıymetini bilseydi. Ama senaristler de yarattıkları Yılmaz gibi ataerkil yapıya sahip olduklarından kadınları harcadılar. İlk sezon Elif, ikinci sezon Filiz'i kurban ettiler.

Elif çoğu zaman mantıklı düşünmüyor bu konuda çok haklısın forever .. Ömer in evlilik teklifini kabul ettiğinde de bu durum aynen geçerliydi :) Herkes aynı karakteri sevmek zorunda değil zaten forever bunu en iyi senin bilmen lazım bende Ömer i sevmiyorum mesala :)

Elif in istediği şeyler uçuk değildi o konuda bir şey demiyoruz en azından ben demiyorum olayın boyutu başka ... Elif in Ömer e olan tavırlarını onu doğru dürüst reddetmemesi ,sürekli bir yedekte tutma uğraşları ve Yılmaz ın bu durumdan rahatsız olması önemli olan bunlar ....Ayrıca Mesburcum un dediklerini de kadın hakları düşmanıymış gibi yansıtmaya gerek yok :icon_whis

Senaristlerden sadece sen şikayetçi değilsin forever herkes şikayetçi :) Elif Ömer e aşık olmadı ve onunla evlenmek ile bir hata yaptı onun çocuğunu doğurmak istemedi , Yılmaz ın dizinin başlarında yaptıklarını sonra aşkına sahip çıkma olarak yorumladı . Bu durumda Elif nasıl harcanmış olunuyor ? :icon_whis

Yılmaz ın maymun iştahlı gibi bir durumu yok diziyi izlediğini düşünerek yazıyorum tabii bunları :) Elif Yılmaz ile gelmeyi kabul etmemiş Yılmaz zorda olsa Elif i hayatından çıkarmıştır ve doğru olanı yapmıştır .. Aynı şekilde 2.sezonda Filiz in Cem den hamile olduğunu sanarak hayatından çıkarmak istemesi gibi .....

forever_bim
04-07-08, 02:52
Elif çoğu zaman mantıklı düşünmüyor bu konuda çok haklısın forever .. Ömer in evlilik teklifini kabul ettiğinde de bu durum aynen geçerliydi :) Herkes aynı karakteri sevmek zorunda değil zaten forever bunu en iyi senin bilmen lazım bende Ömer i sevmiyorum mesala :)

Elif in istediği şeyler uçuk değildi o konuda bir şey demiyoruz en azından ben demiyorum olayın boyutu başka ... Elif in Ömer e olan tavırlarını onu doğru dürüst reddetmemesi ,sürekli bir yedekte tutma uğraşları ve Yılmaz ın bu durumdan rahatsız olması önemli olan bunlar ....Ayrıca Mesburcum un dediklerini de kadın hakları düşmanıymış gibi yansıtmaya gerek yok :icon_whis

Senaristlerden sadece sen şikayetçi değilsin forever herkes şikayetçi :) Elif Ömer e aşık olmadı ve onunla evlenmek ile bir hata yaptı onun çocuğunu doğurmak istemedi , Yılmaz ın dizinin başlarında yaptıklarını sonra aşkına sahip çıkma olarak yorumladı . Bu durumda Elif nasıl harcanmış olunuyor ? :icon_whis

Yılmaz ın maymun iştahlı gibi bir durumu yok diziyi izlediğini düşünerek yazıyorum tabii bunları :) Elif Yılmaz ile gelmeyi kabul etmemiş Yılmaz zorda olsa Elif i hayatından çıkarmıştır ve doğru olanı yapmıştır .. Aynı şekilde 2.sezonda Filiz in Cem den hamile olduğunu sanarak hayatından çıkarmak istemesi gibi .....

Bir şeyi başka bir şey olarak yansıtma gayretinde değilim, okuduklarımdan anladıklarımı ve gördüklerimi yazıyorum.

Ben Elif'in evliliğini bir hata olarak görmüyorum. Zamanla dengeleri yerine oturtabilirdi, yeter ki çaba sarfetsindi. Başlarda evliliğinde gayet de mutluydu Elif. Belki deli gibi aşık bir çift olamadılar ama gayet de birbirinin dilinden anlayan bir çifttiler.

Elif, evlenerek girdiği ortamdaki ilişkilerin mesafeli olduğunu gördükçe kendi ortamının sıcaklığını taşımaya çalıştı oraya. Örn: Gece vakti, acıktıklarında tüm ev halkına sucuklu yumurta pişirmesi gibi, Ömer'e tavla oynamayı öğretmesi gibi, birlikte kaldıkları zaman güzel bir sofra kurması gibi, bunları da hep izledik değil mi?

Ayrıca evet, Yılmaz hep alternatiflerin peşinde koştu. Filiz'e intikam için yanaştığında, Elif'e körkütük aşıktı halen. Aslı'yla bir yuva kurma çabalarında da Filiz'e kızgındı ama bu onu haklı yapmıyordu. Karakter zayıflığını gözler önüne seriyordu.

Filiz bu tarz işlere hiç bulaşmadı. Başkalarına masmavi bocuklar dağıtmadı.

Ömer'le Elif'in arası Elif kürtaj olmaya çalışınca baya gerildi ve haklı olan taraf Ömer'di. O çocuk onun kanından geliyordu, doğmamasına Elif karar veremezdi tek başına. Elif eve geri geldiğinde araları müthiş soğuktu ama Ömer başka alternatifleri kovalamadı. Sarhoşken bile!!!

denizim_
04-07-08, 03:44
Sevgili Sbr,
Sana Omer'i sevdiremedik gitti. Halbuki su ana kadar (yani 4. bolumun sonu)Omer'in tuhaf bir hareketi de yok. Bugunku bolumde Omer, icinden oyle gecmese de, Elif'e nisanli oldugunu bilmedigini soyleyip, iliskilerinin sadece is boyutunda kalacagini soyledi. Sonra Elif'le karsiya gecme ortami yaratti ama ne arabada yalniz olmayi denedi, ne orada rahatsiz etti, ne de devaminda bir yerlere gitmeyi teklif etti. Gozunu ustunde tutsa da bir anlamda Elif'i serbest birakti, uzerine dusmedi.

Bir de bu bolumde kararim pekisti. Dizide ikinci sezon, hatta final bolumune kadar degismeyen tek karakter Ali olmus. Ali hep patavatsiz, gereksiz konusan bir karaktermis. Nitekim Yilmaz'i Omer konusunda dolduran, gidip Elif'i, isten cikartmasini soyleyen de Ali'ymis. Digerleri Yilmaz'in fevriliginden bahsederken Ali iyice bir gaz vermis. Bu gaz dizinin butun akisina etki etmis.

Ben bu bolumleri onceden seyretmemistim, o yuzden Yilmaz'in bu kadar itici cizildiginden bihaberdim. Kiza okkali bir tokat atip, ozur bile dilemeden, suslu bir mektupla isin icinden siyrildi. Ilk bulusmalarinda elini tutan, ilk adimi atan yine Elif oldu. Ardindan gelinlik konusunda afra tafra yapti. Ustelik son derece bencilce nedenlerle. Elif'in o gelinligi ne kadar cok istedigini gozlerinden okudugu halde. Bir mesajimda daha yazmistim. Elif'i oldugundan farkli, kendi gozleriyle goruyor Yilmaz, kendi dusundugu gibi olmasi icin zorluyor ve ikisini de mutsuz ediyor. Nitekim Elif'le isten ayrilmasini konusmak icin son derece kotu bir ortam secti. Elif'i neredeyse oradan surukluyerek cikarmaya calisti. Bu hareketlerinin sonunda Elif isten ayrilmayi kabul etseydi, icine sinecek miydi? O zorbaca hareketlerin ustune nasil bir evlilik insa edeceklerdi? Belki Elif'le sakin bir ortamda medeni bir sekilde konusabilseydi hersey farkli olurdu.

Ote yandan, Elif aylar sonra olaylari bambaska bir sekilde hatirladigi dogru. Sanirim biraz da gormek istedigi gibi yorumladi herseyi. Ugruna korkunc bir intikam planina girisen eski sevgilisi bir anda cekici, zengin bir adam olarak karsina cikti. Her zaman goruslerine deger verdigi Filiz'i bile kendine asik etemeyi becerebilmis bir adam olarak. Kafasi karisti hakli olarak. Oysa herseyi tetikleyen o olayin icinde sevgi falan yoktu. Yilmaz'in kirilan erkeklik gururu, kendine guvensizliginin tetikledigi kiskancligi ve Elif'i sadece kendi icin sarip, saklama arzusu vardi.

Son bir yorum da Mujgan'a. Ben onun gozunun hep yukseklerde oldugunu, bu nedenle kizini zengin biriyle evlenmeye zorladigini sanmistim. Halbuki az bile soylemis kizina. Yilmaz'la ilgili yargilari, verdigi ogutler son derece yerindeydi bence. Kizima birinin vurdugunu, kiskancliklariyla bunalttigini dusunuyorum da, tepkim cok daha fazla olurdu gibime geliyor.

ihlamurdelisi
04-07-08, 05:10
Yılmazın Elifi Tek-Stil mağazasına gittiğinde sarışın mavi gözlü bir bayana sordu ya Elif Sezgini nerede bulabilirim diye O kadın 78.bölümde uzun siyah saçlı Filizi doğurtan doktor olarak çıktı karşımıza :img-hyste Ne başarılı bir satış elemanıymıs doktorluğa terfi etmiş maşallah :img-hyste:img-hyste

sudemnaz
04-07-08, 12:05
Yılmazın Elifi Tek-Stil mağazasına gittiğinde sarışın mavi gözlü bir bayana sordu ya Elif Sezgini nerede bulabilirim diye O kadın 78.bölümde uzun siyah saçlı Filizi doğurtan doktor olarak çıktı karşımıza :img-hyste Ne başarılı bir satış elemanıymıs doktorluğa terfi etmiş maşallah :img-hyste:img-hyste

:img-hyste:img-hyste ne kadar da dikatlisin :good:

bizim dizimizde ana karakterler birer melek değil hepsinin günahı sevabı var ve böyle olması gerçek hayatla örtüştüğünü gösteriyor.

bir hafta çabucak geçsin istiyorum
filiz&yılmaz :happy0064

makine
04-07-08, 14:02
İLK 100 PROGRAM /HEDEF KITLE : AB
03 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE

NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 3,80 19,70
2 SIYASET MEYDANI (COZUM) [NET] SHOW 3,00 30,60
3 M.ALI BIRAND''LA KANAL D ANA HABER [NET] KAND 3,00 15,80
4 SIYASET MEYDANI SHOW 3,00 15,70
5 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 2,90 16,40
41 IHLAMURLAR ALTINDA (OZET) KAND 1,20 9,50
79 IHLAMURLAR ALTINDA (TKR) [NET] KAND 0,70 4,50

İLK 100 PROGRAM / HEDEF KITLE : TOTAL
03 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE

1 REGAIP KANDILI MEVLUD DUASI KAN7 3,90 14,50
2 REGAIP KANDILI MEVLUD YAYINI STV 3,50 13,60
3 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 3,20 15,40
4 DOSTA DOGRU (KANDIL OZEL) [NET] STAR 2,90 10,70
5 PRENSES PERFINYA [NET] FOX 2,80 12,40
36 IHLAMURLAR ALTINDA (TKR) [NET] KAND 1,30 9,60
66 IHLAMURLAR ALTINDA (OZET) KAND 0,80 7,10
kaynak:ucankus.com
:icon_sorr sizin düzelir dediğiniz bumuydu? yeter artık çok kan kaybettik ruhsar bile bize fark attı nasıl oluyor ya artık operosyona başlamak lazım hemen I.A forumunun önemli demir başlarını göreve çağırıyorum mail se mail telefonsa telefon msn'de kişisel iletisine gününü ve saati yazmaksa yazmak derhal arkadaşlar.siz filiz ve yılmazı görmek isteyen arkadaşlarım bu giddişle bu gün dizimize veda edeceğiz artık internetten izlersiniz:img-patsa

baharh
04-07-08, 14:09
inş haftaya diziyi görebilriz bu reytinkle ruhsar bile gece biliyosa zor gercekten ben daha ömerle elifin evlendikleri bölümü izlemek istiyorum sizi filizle yılmazı izlemek istiyosunuz oooo

mss.ecem
04-07-08, 16:34
Reytınglerın durumu cok kotu evet..ama ben kaldırılıcagı tarafından bakmıyorum
Zaten yaz ayında yayınlanan dızılerden ne beklenebılır kı bırde dun kandıldı
Yani mıllet oturup dızı ızlıcek degıl o gunde..tabı bızım harıcımızde tabıkıde kandıl progmlarına yonelmıslerdır..:img-wink:
Kandılı gectım..yaz ayında olmasaydık normal okul – ıs donemınde olsaydık bu reytıng sonuclar 10larda olurdu..
Yani cok gusel bı sonuc gelırdı elımıze..ama bu aylarda oturup dızı takıp edıcegını sanmıyorum kımsenın..:icon_whis
Biz ıhlamur severler harıcınde..bunlar goz onunde bulundurularak kaldıramazlar

Zaten sadece ıhlamurlar altında degıl yaz ayında ne konulursa konulsun böle sonuc ortaya cıkıyor…
yane bunu kaldırıp baska bısı koyslaar bole olur belkıde daha kotusu ?
Evde duranlar ve ıhlamurlar altında yayınlansn dıyenler canları skılmasın bu halkın dedıklerı ıcın koymadılar mı ?
Bu dusunceye gore kaldırmaya kalkmazlar..can skılınmasın dıe konuldu ve ısrarlara karsı kaldırmazlar..:kahve
Ama şöle bı durum var kanal d den umarım yaz prgmı cıkmaz eger cıkarsa ısımız ıs dogrusu..:img-blush

SBR
04-07-08, 16:55
Ben Elif'in evliliğini bir hata olarak görmüyorum. Zamanla dengeleri yerine oturtabilirdi, yeter ki çaba sarfetsindi. Başlarda evliliğinde gayet de mutluydu Elif. Belki deli gibi aşık bir çift olamadılar ama gayet de birbirinin dilinden anlayan bir çifttiler.

Ayrıca evet, Yılmaz hep alternatiflerin peşinde koştu. Filiz'e intikam için yanaştığında, Elif'e körkütük aşıktı halen. Aslı'yla bir yuva kurma çabalarında da Filiz'e kızgındı ama bu onu haklı yapmıyordu. Karakter zayıflığını gözler önüne seriyordu.

Filiz bu tarz işlere hiç bulaşmadı. Başkalarına masmavi bocuklar dağıtmadı.

Ömer'le Elif'in arası Elif kürtaj olmaya çalışınca baya gerildi ve haklı olan taraf Ömer'di. O çocuk onun kanından geliyordu, doğmamasına Elif karar veremezdi tek başına. Elif eve geri geldiğinde araları müthiş soğuktu ama Ömer başka alternatifleri kovalamadı. Sarhoşken bile!!!

Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil tabii :) Bence de bu evlilik bir hataydı hatta Elif in yapmış olduğu en büyük hata diyebiliriz .... Daha sonra hamile kaldı Ömer den kurtulması zorlaştı iyice yani o duygusallık ile aldırmadı bebeği falan :) Sıkıntı oldu hem onun hemde Ömer için ..... Yılmaz zorda olsa Elif ten ayrılmıştır şartlar bunu gerektirmiştir aynı şekilde Filiz olayı da böyledir ama bunun maymun iştahlılıkla bir alakası yok bana göre ....

Yılmaz ile Ömer in yaşadıkları bir değil ki o yüzden karşılaştırmak bence anlamsız ... Ömer Elif ile evliydi Yılmaz Elif le evli iken mi gitti Filiz ile beraber oldu ... Ömer evli bir adamdı tabii başkaları ile birlikte olmayacak zamanında Elif e demeyecekti o zaman benim sevgim ikimize de yeter diye :icon_whis

Ayrıca bu reyting olayına fazla takılmayın ... O saatte kanalın en büyük rakibinde Doktorlar dizisi var ve Ihlamur onun önünde :img-wink: Birinci olmasını beklemiyoruz sanıyorum :)

sudemnaz
04-07-08, 18:55
filiz yılmazla bugün de karşı karşıya geliyor ama filiz onu hatırlamıyor
yani filiz hiç mi dikkat etmiyor kim bu adam abimin çarptığı elifin nişanlısı abimi döven adam vs.
iyiki filiz yılmaza dikkatli bakmamış :img-hyste o zaman bu büyük aşk doğmazdı :)
ömer fena yumruk yedi gerçi intikamını aldı yılmazın yüzü çarşamba pazarı olmuş :)

mss.ecem
04-07-08, 18:58
Yılmazın magazaya gelıp Elif'i zorla cıkarmaya calısması cok kotu bı durumdu
Ama Elif'in gozlerının ıcıne baka baka ''ayrılmak ıstıyorum'' demesını bekledi..
Ora da tanımadıgı ınsanlarn yanında kendıne guvenerek Elıfı cıkarmaya calıstı ınandı gelıcegıne...
Şu Yılmaz'ın nedn aklına gırerler kı böle ısler ters gıder ıste herkesten etkılenıyor en yakını olsa bıle bı kerede dogru davran...
Elif sadece evlenıcıgı ıcın calısmıyor aılesınede bakıyor evede para getırıyor
Sımdı sen tutup ısten alamassın sonucta bu devırde sadece erkek calıstıgı zaman gecım olmaz...
Bayanların da calısması evde kı ıhtıyaclarda payı olması gerekır..burda aşırı derece de dık kafalık ve gerı kafalık var...
Neymıs efendım kadın calısmazmıs evınde otururmus yok ya böle bısı yok...
Sende ev gecındırıyosn ıdare edebılıyor musn tek basına aılenı bıde evlılık hazırlıkları...
San kı kendı adı dusucekmıs gıbı elalem ne der ben karımı calıstırmam cınsı cok sacma cok...

mss.ecem
04-07-08, 19:01
filiz yılmazla bugün de karşı karşıya geliyor ama filiz onu hatırlamıyor
yani filiz hiç mi dikkat etmiyor kim bu adam abimin çarptığı elifin nişanlısı abimi döven adam vs.
iyiki filiz yılmaza dikkatli bakmamış :img-hyste o zaman bu büyük aşk doğmazdı :)
ömer fena yumruk yedi gerçi intikamını aldı yılmazın yüzü çarşamba pazarı olmuş :)
Ya banada o durum cok sacma gelıyor canım acıkcası..:)
Yane Elif'in nişanlısı oldugunu bılıyor hatırlıyor..ama nası Ömere yumruk attıgını
Magazada kavga cıkardıgnı..sonra senın arabana carptını
Bu gıbı olayları hatırlamıyor aklından cıkıyor şaşıyorum dogrusu..:icon_whis

Sonuçta dızının ılerleyen bolumlerın de bırlıkte yasıyor bunlar sevgılı oluyorlar hayatı bırlestırmeye karar verıyorlar
Hıc mı dıkkat etmedı zamanın da yuzune hıc mı bakmadı:icon_whis
Yane arabaya carptıgı zaman yuzune uzun uzun baktı hatırlaması lasım...

Bence mantık hatasıdır buda...

sudemnaz
04-07-08, 19:05
Ya banada o durum cok sacma gelıyor canım acıkcası..:)
Yane Elif'in nişanlısı oldugunu bılıyor hatırlıyor..ama nası Ömere yumruk attıgını
Magazada kavga cıkardıgnı..sonra senın arabana carptını
Bu gıbı olayları hatırlamıyor aklından cıkıyor şaşıyorum dogrusu..:icon_whis

Sonuçta dızının ılerleyen bolumlerın de bırlıkte yasıyor bunlar sevgılı oluyorlar hayatı bırlestırmeye karar verıyorlar
Hıc mı dıkkat etmedı zamanın da yuzune hıc mı bakmadı:icon_whis
Yane arabaya carptıgı zaman yuzune uzun uzun baktı hatırlaması lasım...

Bence mantık hatasıdır buda...

:img-hyste:img-hyste aynen öyle ama hamarat iş kadını ya kendisini ailesine ve işine adamış etrafındakilere detaylı bakmamış :)
büyük aşkı bekliyor bizimki :img-hyste

mantık hatasına rağmen en büyük aşk filiz yılmaz :good::happy0064

mss.ecem
04-07-08, 19:07
:img-hyste:img-hyste aynen öyle ama hamarat iş kadını ya kendisini ailesine ve işine adamış etrafındakilere detaylı bakmamış :)
büyük aşkı bekliyor bizimki :img-hyste

mantık hatasına rağmen en büyük aşk filiz yılmaz :good::happy0064
:img-hysteİyi ki elıfn nısanlısı oldugunu hatırladı:img-hyste
Ayrıca mantık hatası da neymıs fılız&yılmaz aşkı yanında..:img-in_lo:img-hyste

sudemnaz
04-07-08, 19:53
:img-hysteİyi ki elıfn nısanlısı oldugunu hatırladı:img-hyste
Ayrıca mantık hatası da neymıs fılız&yılmaz aşkı yanında..:img-in_lo:img-hyste

bizim aşkımız efsane hangi efsane içinde mantık hatası barındırır ?
barındırsa bile biz barındırmayız buna izin vermeyiz...
yaşasın en güzel , en akıla yatkın aşk filiz & yılmaz

:img-hyste müjganın kıyafet dikme macarası da komik ya:img-hyste
handanla pişti olacaklar :img-hyste

filizimin saçları gözlerini kapatmasın yaa o zaman buılamamışlar mı küçük bir toka :icon_whis

tenis oynar ata biner bu tip uğraşlarla ilgilenen filizim yılmazı tanıdıktan sonra bunlardan koptu:icon_whis

yılmaz filiz sahnelerine bir hafta kaldıı 9 10 :happy0064

baharh
04-07-08, 20:14
yılmazın hatası herkezin içinde elifi zorla götürmeye kalkması elifin hatası da bence gitmemek ama kız çalışmak zorunda ailsinede o bakıyo sonuçta ömerin annesine elifi anlatması cok hoştu cok güzel şeyler söyledi özge yani elif gercekten cok karizmatik bir yüzü var cok güzeldi boşuna herkez beyenmedi özelikle ömer :)

mss.ecem
04-07-08, 20:15
Nası bı bolumdu bu yahu hakkaten efsane ya her bolumuyle efsane
Elıf gercekten cok gusel oldu Omerınde onu bırakmaması super oldu bu kız hak edıodu o ısıde orada calısmayıda..:img-wink:
Yüzü fln cok gusel modellıge uygun cok begendm dogrusu..:img-icecr
Yılmazın tavırlarında zaten ürkmüştüm ben bısı yapıcagı bellıydı 3.kez ızlemek super oldu...
Nasıl daldı ama ıcerı kacar dıe zannetmıstım ılk ızledgm zaman ama yureklılık mertlık yaptı..:img-hyste
Tamda bu zamana denk geldı herseyı yıkması ıste kactı mı ne ?
Harıkaydı harıka cok heyecanlı bı sekılde ızledımm..:kahve

::Lové's::
04-07-08, 20:19
Ya ben biran önce Filiz&Yılmaz sahnelerinin gelmesini bekliyorum..:img-in_lo

Evet tanıyamaması bencede tuhaf ama pek fazla dikkatli bakmadığı için belkide hafızasına kazınmamıştır üstelik değişiyorda Yılmaz bambaşka biri oluyor ondan olsa gerek dicem ama bu sefer isimdende çakması gerekirdi :D neyse her dizide olur bir mantık hatası :img-in_lo

tugi_gs
04-07-08, 20:20
Ne bölümdü ama 5.bölümde son buldu..:img-wink:

Evett yavaş yavaş Filiz&Yılmazz aşkına yaklaşıyoruzz..Bu yüzden cok seviniyorum..

Yılmaz'ın Elif'e olan aşkı onu başka bir adam yapmış..Nasıl da daldı öyle mağazaya..Ne kadar Yılmaz&Filiz aşkını sevsemde Yılmaz'ın Elif için yaptıkları üzüyor beni,Yılmaz'ın dayak yiyişi falan bu gibi durumlara düşmesi sinirimi bozuyor..

Murat'a fazlasıyla sinir oluyorum o hali neydi ya tipi mipi kaymıştı:img-hyste havasını alır anca..Filiz'im cok güzeldi off açılışın en gözde ismiydi..

Ömer'e gelince Elif'i elde etmek için elinden geleni yapıyor bu beni cok sevindiriyor cok yakışıyorlar..

Elif&Ömer Filiz&Yılmazz

Sımarık Cadı
04-07-08, 20:26
Handan-Müjgan ikilisine koptum he:img-hystePişti oldular..Ama o bakışlar bitirdi beni:img-hyste

Yılmazada hak veriyorum aslında kim tahammül edebilirki bu olanlara..
Başlarda kızardım cok üstüne gidiyo diye..Aaa seviyo kıskanıyo yani..
Ömerde öle elle tutulur bişi yapmıyo sadece oyunu kurallarına göre oynuyo;)
Bence suçlu Elif..Cabuk kararlar alıyo..Ne yani yüzüğü cıkardı bittimi..
Yüzük gitsede yürekte bitermi..Eee ozaman ne diye oynuyosun o reklam filminde..
Yılmazı tanıyamadınmı hala..Onu tamamen kaybetmeyi nasıl gözealabiliyosun:icon_whis

Ayrıca Özge cok tatlı bi kız..Gülüşü fln cok şeker..Daha şık giydirip saçlarını fln daha güzel yapabilirlerdi..
Saçına fönü tutmuyo noluyo anlamıyorum:img-hysteHep kabarık..

Ayrıca kimse gözünü alamadı eliften yaa Hele ömerin babası amma övdü öle..
İlk izlediğim zamanlar bukadar takılmamıştımda şimdi diyorumki kendi kızının güzelliğinin farkında diil heralde..
Filize bak bak sıkılmaz insan:img-in_lo Muratada üzülüyorum...Filize cok aşık..
Ama filiz yakında bulucak gerçek aşkı:)

Ayrıca Elife bikez daha kızdığım nokta ben asla nişanlımın başkaları önünde o duruma düşürülmesine izin vermezdim mağazada..
Hele sanki o an seçim yapar gibiydi..Bu konuma düşürmesi bile hata..
Nese bence Ömer-Elif cok tatlılar cok yakışıyolar..yani evlenselerde olmaz ztn yapamazlarki..Yılmaza katlanamaz Elif:img-hyste

Tabi insanlar böle büyük aşklar bitsin istemiyo ama olmuyosada zorlamican..
Ztn Elifin onca yaptığından sonra ona güvenilmez..yılmaz aşkından öldü nası acı cekti:icon_sorr
Elifde tık yok..Hala gülüp eğlenebiliyo ..Pes yani..

mss.ecem
04-07-08, 20:27
Murat'a fazlasıyla sinir oluyorum o hali neydi ya tipi mipi kaymıştı:img-hyste havasını alır anca..Filiz'im cok güzeldi off açılışın en gözde ismiydi..

Ömer'e gelince Elif'i elde etmek için elinden geleni yapıyor bu beni cok sevindiriyor cok yakışıyorlar..
[/FONT]
Hahaha:img-hyste:img-hyste O murat neydi öle bırden karsımda kadın var sandım:img-hyste
Ay bu kdr olur..modaya ne kdrda uyms beyfendı:img-pilot bu yılın modası Murat gıbı gıyının baylar..:img-hyste
Valla ÖRÜMCEK ADAM GIBI OLMUSş :img-hyste:img-hyste

hüznün geceleri
04-07-08, 21:01
ay çarşambadan beri söyleyecektim
hani Yılmazların evin televizyonun en üstünde bir pano var gördünüzmü?
şahmaran Aside ki tablo aynılar
artık şahmaranında (hedşyenin)bir hükmü yoktu şimdi iyicene yok oldu.
çok komik ya:img-hystetuhafıma gitti

forever_bim
04-07-08, 21:51
Güzel bir bölümdü, tempolu senaryo, akıcı diyaloglarla nasıl başladı nasıl bitti anlamadım.

Ali'den boşuna nefret etmemişim. Yılmaz'ı her konuda fiştekleyen basiretsiz bir karakter. Feride konusunda da aynısını yapmıştı.

Salih Yılmaz'ın etrafındaki makul aklı başındaki tek karakter. Verdiği öğütler hep mantıklıydı.

Sema'yla Elif'in ortak baya sahnesi vardı ilk sezon ikinci sezon bu karakterlerin hepsi Elif'le birlikte öldürülmüş resmen. Salih bahçedeki nikahta yoktu bazı bölümlerde hiç yoktu ikinci sezon. Halbuki severdim ben bu karakteri.

Ömer'in Elif Yılmaz ayrılığında katalizör görevi gördüğü yadsınamaz. Ama öte yandan, Ömer'in annesine Elif'i anlatırken kurduğu cümleleri çok beğendim, çok güzel yazmışlar.

Filiz'e bu bölüm bayıldım. Filiz Ömer'i azarlasa da içten içe, "Baba kızı kovma, onunla ilgili planlarım var benim" , "Babacım acele etmeyelim derim ben" diyerek bir yerde Ömer'in sevgisini farketti ve de destekledi.

Herkes Elif'i suçlu görüyor, evet belki hataları var, belki Ömer'den hoşlandı ama kendine bile itiraf edemiyor, kafası karıştı, ama biraz rahat bırakılsa, üzerine bu kadar gidilmese, daha sağlıklı düşünebilirdi. Öte yandan Elif'in parmağından yüzüğü çekmesi Yılmaz'ın onca kişi içinde bunu yapması son derecede rencide ediciydi. Elif'in gururunu yere serdi orda Yılmaz.

Bir de her ikisi de gurur yapıp konuşmamayı seçince, işte böyle ayrılık gerçekleşti.

Handan'ın Müjgan'ın kıyafetini görünce yüzünün aldığı ifadeye, bir de Filiz'in bilboardlar açılıncaki ifadesine koptum.

Ömer'in gözlükler süperdi. :good:

forever_bim
04-07-08, 22:08
Bir de Yılmaz'ın motosikletle mağazaya daldığı sahne çok feciydi. Mağaza personelinden biri yaralanabilir ya da ölebilirdi.

SBR
04-07-08, 23:50
Yılmazın magazaya gelıp Elif'i zorla cıkarmaya calısması cok kotu bı durumdu
Ama Elif'in gozlerının ıcıne baka baka ''ayrılmak ıstıyorum'' demesını bekledi..
Ora da tanımadıgı ınsanlarn yanında kendıne guvenerek Elıfı cıkarmaya calıstı ınandı gelıcegıne...
Şu Yılmaz'ın nedn aklına gırerler kı böle ısler ters gıder ıste herkesten etkılenıyor en yakını olsa bıle bı kerede dogru davran...
Elif sadece evlenıcıgı ıcın calısmıyor aılesınede bakıyor evede para getırıyor
Sımdı sen tutup ısten alamassın sonucta bu devırde sadece erkek calıstıgı zaman gecım olmaz...
Bayanların da calısması evde kı ıhtıyaclarda payı olması gerekır..burda aşırı derece de dık kafalık ve gerı kafalık var...
Neymıs efendım kadın calısmazmıs evınde otururmus yok ya böle bısı yok...
Sende ev gecındırıyosn ıdare edebılıyor musn tek basına aılenı bıde evlılık hazırlıkları...
San kı kendı adı dusucekmıs gıbı elalem ne der ben karımı calıstırmam cınsı cok sacma cok...

Bu iki olay ayırt edilmemiş bu yorumda o yüzden alıntı yapma gereği duydum :) Bir kere Yılmaz Elif in Tekiner Holding te çalışmasını istemiyor çalışmasına karşı değil yani sadece o holdingte çalışmasını istemiyor bu netleşsin bir kere ... Orda onu rahatsız eden bir şey vardı belki de Ömer in yaptığı adiliği hissetti kim bilir :) Arada böyle önemli bir fark var Yılmaz Elif in çalışmasına karşı değil Tekiner Holding te olmasına karşı :good:

Forever bırak yahu yok personele bir şey olabilirmiş falan :) Adam yaralı zaten ben fark ettim çok dikkatli , güvenli bir hızla girdi mağazaya :) Ömer dizinin başında kırmızı da geçti Yılmaz a çarptı o zaman Ömer teslim olmalı gibisinden bir yorum görmemiştim senden :) Bence motorla girmesi çok iyi oldu imkanı olsaydı da kamyonla girseydi daha derin bir etki yaratırdı :)

Ayrıca Filiz in Yılmaz ı hatırlamaması konu olmuş bence bu çok normal ve bir mantık hatası da değil bence :img-wink: Lost dizisinde bile aynı şeyler oldu o kadar kaza olmuş falan hatırlamaması normal zaten hiç konuşmamıştı Yılmaz la buna rağmen anımsadı onu ama Kemal Bey in yardımı ile Yılmaz atlatmıştı durumu :)

mesburcum
05-07-08, 00:33
Arkadaşlar sadist ruhlu bir insan değilim, kadın düşmanı asla değilim. Bende özgür yaşamayı seven, kendini asla bir erkeğe köle etmeyen bir bayanım. Sevgilimden 3 posta dayak yiyip ama ben hak ediyorum demiyorum merak etmeyin.
Etrafımda saçma sapan bahanelerle, öldürülen, katledilen, aşağılanan kadınlara ezik bakmıyorum merak etmeyin.

Ama bir insanın zaten üzerinde ezikliğini hissettiği konuda daha da ezmeye çalışmak, damarına basmak, üstüne gitmek sonucunda yanlış da olsa bir şiddete başvurulduysa bunun kroluğa, barbarlığa afedersiniz belki yanlış bir kelime olacak ama hayvanlığa kadar götürülmesini de yanlış buluyorum ben sadece bunu ifade etmek istiyorum ama sanırım ben anlatamıyorum...

Neyse en iyisi bu konudaki son sözlerimi söylemek, ne kadar çok yorum yaparsam o kadar yanlış anlaşılacağım ve Bayan Yılmaz olarak lanse edileceğim sanırım. :):)

İyi yorumlar herkese.

forever_bim
05-07-08, 00:52
Bu iki olay ayırt edilmemiş bu yorumda o yüzden alıntı yapma gereği duydum :) Bir kere Yılmaz Elif in Tekiner Holding te çalışmasını istemiyor çalışmasına karşı değil yani sadece o holdingte çalışmasını istemiyor bu netleşsin bir kere ... Orda onu rahatsız eden bir şey vardı belki de Ömer in yaptığı adiliği hissetti kim bilir :) Arada böyle önemli bir fark var Yılmaz Elif in çalışmasına karşı değil Tekiner Holding te olmasına karşı :good:

Forever bırak yahu yok personele bir şey olabilirmiş falan :) Adam yaralı zaten ben fark ettim çok dikkatli , güvenli bir hızla girdi mağazaya :) Ömer dizinin başında kırmızı da geçti Yılmaz a çarptı o zaman Ömer teslim olmalı gibisinden bir yorum görmemiştim senden :) Bence motorla girmesi çok iyi oldu imkanı olsaydı da kamyonla girseydi daha derin bir etki yaratırdı :)

Ayrıca Filiz in Yılmaz ı hatırlamaması konu olmuş bence bu çok normal ve bir mantık hatası da değil bence :img-wink: Lost dizisinde bile aynı şeyler oldu o kadar kaza olmuş falan hatırlamaması normal zaten hiç konuşmamıştı Yılmaz la buna rağmen anımsadı onu ama Kemal Bey in yardımı ile Yılmaz atlatmıştı durumu :)

Orada şoförler değiştirilmemiş miydi? Ayrıca ben orda olup biteni onayladım mı sandın? Orda korkaklık edip Filiz'le birlik olup kaçtılar.

Motorla dikkatli bir hızla girmiş, kamyonla girseymişmiş, çil yavrusu gibi bağılan bağrış çağrış kaçışan insanları görmedin galiba.

SBR
05-07-08, 01:04
Orada şoförler değiştirilmemiş miydi? Ayrıca ben orda olup biteni onayladım mı sandın? Orda korkaklık edip Filiz'le birlik olup kaçtılar.

Motorla dikkatli bir hızla girmiş, kamyonla girseymişmiş, çil yavrusu gibi bağılan bağrış çağrış kaçışan insanları görmedin galiba.

Ömer çarptı Filiz şeytanlığını kullanarak polise başka biri kullanıyor dedi .. Soförler değişti evet :) Onaylamamışsın herhalde ama ne bileyim bu konu hakkında pek yorumunu görmediğim için hatırlayamadım bu olaya tepkini :) Neyse korkaklık kelimesi yerinde olmuş tebrik ettim :)

Gördüm forever ama sende benim dikkatli hız olayını bir daha düşün bence :) Çok yavaş geldi millet kaçtı zaten Yılmaz çok profesyoneldi o sahnede kamyon da olurdu aslında ama o biraz tehlikeli olurdu bir minübüs tarzı veya bir taksi falan olsaydı daha güvenli olurdu ama arabası yoktu yahu normal karşılamak lazım bence :) Yapılan hoş olmadı tabii motorla mağazayı yıkmak falan ama Yılmaz da yaralıydı Elif ten dolayı neden yaptığını anlayabiliyorum ....

makine
05-07-08, 14:16
İLK 100 PROGRAM /HEDEF KITLE : AB
04 TEMMUZ 2008 CUMA

1 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 4,5 23,0
2 BOKS GECESI (P.VIDOZ-S.SAMIL SAM) [NET] FOX 4,1 18,5
3 BABA OCAGI [NET] STAR 4,1 16,8
4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 3,6 21,6
5 AVRUPA YAKASI (TKR) [NET] ATV 3,3 14,2
51 IHLAMURLAR ALTINDA (TKR) [NET] KAND 1,0 7,6
90 IHLAMURLAR ALTINDA (OZET) [NET] KAND 0,5 3,5

İLK 100 PROGRAM / HEDEF KITLE : TOTAL
04 TEMMUZ 2008 CUMA

1 BOKS GECESI (P.VIDOZ-S.SAMIL SAM) [NET] FOX 5,2 23,8
2 GECE GUNDUZ. [NET] KAND 4,3 17,5
3 BABA OCAGI [NET] STAR 3,8 14,8
4 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 3,1 15,9
5 AVRUPA YAKASI (TKR) [NET] ATV 3,0 12,3
35 IHLAMURLAR ALTINDA (TKR) [NET] KAND 1,3 10,3
87 IHLAMURLAR ALTINDA (OZET) [NET] KAND 0,6 4,8
kaynak:ucankus.com

aman boşverin arkadaşlar nasılsa kanal d kadlırmaz dizimize:fighting2

filizim+y
06-07-08, 01:42
Uzun bir aradan sonra ilerlemiş sayfaları görüp hepsini okumak bayağı vaktimi aldı katılıp katılmadığım birçok yorumda paylaşılmış bir eskimeyen forumdaşlarımı da görmek güzel oldu hani katılsam da katılmasam da yüreğinize sağlık yorumlar süper:):)

Ben de bu diziye Filiz-Yılmaz aşkıyla başlayan ve hep onları destekleyen ne yaşarlarsa yaşasınlar ne hatalar ne güzellikler yaşasa da bu aşkı doyasıya yaşayan bir forumcu olarak eksileriyle ve fazlalıklarıyla bende de yeri doldurulamayan büyülü bir aşk hikayesi bıraktı bu aşk beni en etkileyen aşk oldu diğer dizileri yani izleyebildiklerimi düşündükçe kesinlikle Filiz-Yılmaz aşkını tek geçiyorum bu benim doğrum belki de yalnışım ama olsun ben memnunum ya boşuna burada o kadar Filiz-Yılmazcıyım diye yorumlar yazmadım sizlerin sayesinde kendim de farketmediğim amatör bile sayılmayacak şiirler yazdım tabi onların da aşklarından hissettiklerimle bana hissettirdikleriyle bende sudemnaz ve hüznün gecelerine katılıyorum bu rüya büyülü birşey ne olursa olsun ben hep memnumdum hep de öyle kalacağım bu dizi sayesinde güzel dostluklarım başladı ve hala da devam etmekte dolayısıyla iyi ki de izlemişim iyiki de Filiz-Yılmaz aşkına şahit olmuş iyiki de sizlerle tanışıp bu güzel ortamda ve sonrasında buluşmuşum denizim_ dediği gibi yazdıklarına katılıyorum yorumlarını özlemişim cnm iyi ki buradasın senin de dediğin gibi 2.sezona en çok da bu forum ortamının güzelliğinden katlandık ve ilk sezonun hatırına katlandık.

Elif karakterine gelince baştan beri ilk 7 bölümü es geçerdim izlesem bile ben de hala pek de değişiklik göstermemiş bir karakter olarak kaldı ve de kalacak çünkü ısınamadığım karakterdi haklı yanları olsa bile bana Yılmaza duyduğu aşkı hissettiremedi onun hep bencil bir karakter olduğunu düşündüm kendinden başka hiçbirşeyi ve hiçkimseyi düşünmedi ne Yılmazı ne Ömeri hep ilk kendini düşündü bu bir yere kadar doğru olsa da bir yerden sonra ona pahalıya mal oldu keşke Ömerin sevgisini gerçekten haketseydi ya da Yılmazın onun için yaptıklarına(yalnışları vardı elife ama onun için yaptığı delilikler de yok değildi ondan bahsediyorum) Elif kız Ömere ümit verdi bunu bilerek yaptı ne kadar Yılmazı düşünüyor gibi görünse de istediğini elde etti ama olan herkese oldu ne olursa olsun elimde kalan bir karakter ve hiçbir zaman bu iki adamın aşkını haketmeyen bir Elif kız benim için onunla ilgili yorum bile yazamamam bundandır belki de aflarına sığınıyorum elif sevenlerin:img-wink:

Yılmaza gelirsek karakterin oturmaya başladığı bölümlere kadar gerçekten kaba, anlayışsız, dediğim dedik bir tip özellikle de Elife yaklaşımı kendince doğru olsa da kabul görmez olduğu da bir gerçek bizler için Yılmazın en büyük hatası Elifin isteklerini ve beklentilerini görmezden gelmesi ona fırsat vermek yerine dinlememesi bu yüzden de hep hatalı davranışları üst üste geldi Elif onun için evinde yemek yapan, çocuklarına bakacak kendine eş vazifesini görecek biri olrak hayal ediyordu bu yüzden de daha fazlasını ne düşünebiliyor ne de bunun olmasını istiyordu Elifin yükselmesi onun hep Elifi kaybedeceği korkusuna kapılasına neden oluyor bu yüzden de düşünmeden hareket edip herşeyi yüzüne gözüne bulaştırıyordu hatalı mıydı elbette. Yılmaz karakterini ben Filiz den sonra daha çok sevmeye başlamışım bu bölümlerde onu farkettim o bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Filiz şu ana kadar ayakları sağlam yere basan, işinde koşturan, aktif, güçlü bir karakter çiziyor şu an onu anlatmak yerine izlemek keyifli Yılmazlı sahnelerle daha bir keyifli oluyor benim için.

Ömer benim sinir olduğum karakterlerden biriydi hasanım ve bernam sayesin de bir de 2.sezonda ki değişen yönüyle sevmeye başladığım bir karakterdi ben Ömeri Elife yaptığıkur, jest ve davranışlarla hiçbir zaman yargılamadım kendince doğru yapıp bir bayanı etkilemeye çalışmıştır tabi karşısındaki de buna prim vermiştir görmezden gelemeyiz ben Ömeri Filize karşı yaklaşımından dolayı sevmedim, eleştirdim ne kadar kardeş olurlarsa olsunlar Filizin ona yaklaşımı gibi o da ona yaklaşmalıydı hata da olsa davranışları çok sertti Filize karşı bu yüzden kızdım, eleştirdim ama Elifle ilgili sevgisini haketmedi o gerçekten Elifi çok sevdi Yılmazdan bile çok ama kendine yazık etti bence.

Sözün özü bende Filiz-Yılmaz sahnelerini bekliyorum kimi zaman saç yoldursa da kahırlandırsa da ya da çok mutlu etselerde ne olursa olsun nasıl olursa olsun:)

BERNA
07-07-08, 01:00
Ara ara da olsa dostların arasına katılmak çok güzel ;)

Forumun eskileri bilir; ben ilk sezonda Filiz ve de Yılmazcıydım ;) Şimdi düşünüyorum da sanırım dizide ilk sezonda Kemal ve karısının aşkı dışında tüm engellere rağmen sağlıklı yürüyebilen ve karşılıklı gözüken aşk onlarınkiymiş. İkinci sezonda başka bir karşılıklı aşk çok daha fazla ilgimi çekti o başka :icon_whis

Yılmaz ve Elif'in farklı tarzları olan bir çiftti ve bana sevgileri mevcut olsa da paylaşımları yeterli gelmedi heyecan duymam için. Her ikisinde de (Yılmaz'ın kabalıkları hariç) çok büyük bir hata bulmadığım yazmıştım ayrıldıkları zaman. Sonrasında ise bu iki karakter cidden sinirimi bozmaya başladılar.

Önce Yılmaz'a gelelim. Yılmaz'ın intikam adına yaptığı hiçbirşeyi onaylamadım. Saçma sapan intikam planının sonunda onun eninde sonunda Filiz'e aşık olacağını biliyordum ve de deyim yerindeyse burnunun düşmesini merakla bekliyordum. Gerçi sonunda Filiz'den bir özürü bile esirgedi ama kamçıyı yediğinde içimin yağları eridi, doğruya doğru :img-wink: Şirket konusunda ise yaptığı iş legaldi belki ama kesinlikle etik değildi. Ömer'in çok başarılı bir işadamı olmaması (gerçi sonra senaristler kendi yazdıklarını unutup ona ödül bile verdirdiler ama :img-hyste) da işine geldi tabi ki. Ömer'i severim ama o da Yılmaz sözkonusu olunca doğal olarak sigortaları atıyordu :icon_whis

Elif evlendikten sonra daha çok sinirime dokundu. Başarılı bir işadamı olmasa da başarılı bir aşk adamı olan Ömer'e yaklaşımı koca değil de askerlik arkadaşı gibiydi. İyi anlaşıyorlardı ancak çok soğuktu. Yahu insan böyle davranacaksa niye evlenir? Ümitle bekledim Ömer'e aşık olacak diye kadın bir de çocuğu babasından habersiz aldırmaya kalktı, bana güvenmiyor diye. Sanki kocamı yatakta bırakıp eski sevgilimle buluşmaya giden ve geçmişe dönelim diyen benim :img-hyste Sonuç olarak son bölümlerde anneliği ön plana çıkana kadar Elif-Ömer sahnelerini 'vah Ömer ne talihsiz adammışsın' diye izledim. Elif beni çıldırtabildi TV başında diyebilirim :img-wink:

forever_bim
07-07-08, 01:09
Sevgili filizim :)

Mesajında pek çok yeri çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Bir solukta okudum, görüşlerinin çok önemli bir kısmına da katılıyorum. Özellikle Yılmaz'ı çok detaylı ve doğru analiz etmişsin :good:

Şiirler konusunda kendini hafife alma, hem baş harfleri yerli yerine yazmak hem ona uygun kafiyeli dizeler koymak hem de duyguları şiirlere dökebilmek çok zor ben hayatta başaramam mesela.

Ömer'in Elif'i, Yılmaz'ın Elif'i sevdiğinden çok daha fazla sevdiği konusunda dahem fikirim. Çok yerinde bir tesbit olmuş. :img-wink:

Berna'cım

Elif kendini biraz rahat bırakabilse, Ömer'in yanında bu kadar kasılmasa (hayır yani anlamıyorum kasılacak ne vardı?) iddia ediyorum dizinin en mutlu kadın karakteri olurdu. Şimdi ilk bölümlerde Ömer'in nasıl aşık olmaya başladığını izliyorum da, Elif şanslı bir kadınmış gerçekten. Ömer'in annesine Elif'i öyle bir anlatışı vardı ki, bunu duyan her kadın onore olur yani.

Bizim seninle şansımız 50. bölümden sonra dönmeye başladı :)

sinem*
07-07-08, 01:55
Herkese merhabalar :)

Aslında daha demin bir şey yazdım uzunca ama malesef gitmedi :) Bende kısa bir iki şey hakkında fikrimi söyleyim .

Elif ve Ömer'in evliliği bence başlı başına bir hataydı.Elif'in Ömeri sevdiğini hiç sanmıyorum sadece aklı karıştı ve Yılmaz'ın yanında Ömer (kesinlikle ve kesinlikle ) çok cazip göründü.
Ömer Elif'in nişanlı olduğunu Filiz söylediğinde öğrendi konusuna da katılmıyorum.Kızın parmağında yüzük vardı ordan anlardı ya da filizden önce kız hakkında araştırma yapmıştı bir kaç şey öğrenmiş olabilirdi.Nişanlı olmasına rağmen Elif'le ilgilenmesi bence yanlış değil Elif'in vereceği tepki önemliydi bence çünkü nişanlı ise bu ilgiyi kesin bir dille reddetmeliydi,Elif gibi dobra bir kızın bunu yapması lazımdı.
Yılmaz'a bir şey diyemiyorum allah korusun diyorum sadece :) iyiki düzelmiş kimin düzelttiği önemli değil :)

Müjgan hanımın her dediğine de katılıyorum Elif onu dinleseydi o hale gelmezdi :) azıcık ana sözü dinlese kız :hıh Bu kadına da her dizide hayran oluyorum valla :)

forever_bim
07-07-08, 02:20
Herkese merhabalar :)

Aslında daha demin bir şey yazdım uzunca ama malesef gitmedi :) Bende kısa bir iki şey hakkında fikrimi söyleyim .

Elif ve Ömer'in evliliği bence başlı başına bir hataydı.Elif'in Ömeri sevdiğini hiç sanmıyorum sadece aklı karıştı ve Yılmaz'ın yanında Ömer (kesinlikle ve kesinlikle ) çok cazip göründü.
Ömer Elif'in nişanlı olduğunu Filiz söylediğinde öğrendi konusuna da katılmıyorum.Kızın parmağında yüzük vardı ordan anlardı ya da filizden önce kız hakkında araştırma yapmıştı bir kaç şey öğrenmiş olabilirdi.Nişanlı olmasına rağmen Elif'le ilgilenmesi bence yanlış değil Elif'in vereceği tepki önemliydi bence çünkü nişanlı ise bu ilgiyi kesin bir dille reddetmeliydi,Elif gibi dobra bir kızın bunu yapması lazımdı.
Yılmaz'a bir şey diyemiyorum allah korusun diyorum sadece :) iyiki düzelmiş kimin düzelttiği önemli değil :)

Müjgan hanımın her dediğine de katılıyorum Elif onu dinleseydi o hale gelmezdi :) azıcık ana sözü dinlese kız :hıh Bu kadına da her dizide hayran oluyorum valla :)

Yazdıklarına genel anlamda hem katılıyorum hem katılmıyorum ama Müjgan kısmında daha bir hak veriyorum. Çok da güzel söyledi Müjgan bence de söylemesi gerekenleri. Ayrıca hatırlarsan Sinem'ciğim, 8. bölüm civarı, Ömer konusunda da resti çekti Müjgan, yani niyeti ciddiyse ilgilensin dedi, sonrası da çorap söküğü gibi geldi zaten.

sinem*
07-07-08, 02:38
Ara ara da olsa dostların arasına katılmak çok güzel ;)

Forumun eskileri bilir; ben ilk sezonda Filiz ve de Yılmazcıydım ;) Şimdi düşünüyorum da sanırım dizide ilk sezonda Kemal ve karısının aşkı dışında tüm engellere rağmen sağlıklı yürüyebilen ve karşılıklı gözüken aşk onlarınkiymiş. İkinci sezonda başka bir karşılıklı aşk çok daha fazla ilgimi çekti o başka :icon_whis

Yılmaz ve Elif'in farklı tarzları olan bir çiftti ve bana sevgileri mevcut olsa da paylaşımları yeterli gelmedi heyecan duymam için. Her ikisinde de (Yılmaz'ın kabalıkları hariç) çok büyük bir hata bulmadığım yazmıştım ayrıldıkları zaman. Sonrasında ise bu iki karakter cidden sinirimi bozmaya başladılar.

Önce Yılmaz'a gelelim. Yılmaz'ın intikam adına yaptığı hiçbirşeyi onaylamadım. Saçma sapan intikam planının sonunda onun eninde sonunda Filiz'e aşık olacağını biliyordum ve de deyim yerindeyse burnunun düşmesini merakla bekliyordum. Gerçi sonunda Filiz'den bir özürü bile esirgedi ama kamçıyı yediğinde içimin yağları eridi, doğruya doğru :img-wink: Şirket konusunda ise yaptığı iş legaldi belki ama kesinlikle etik değildi. Ömer'in çok başarılı bir işadamı olmaması (gerçi sonra senaristler kendi yazdıklarını unutup ona ödül bile verdirdiler ama :img-hyste) da işine geldi tabi ki. Ömer'i severim ama o da Yılmaz sözkonusu olunca doğal olarak sigortaları atıyordu :icon_whis

Elif evlendikten sonra daha çok sinirime dokundu. Başarılı bir işadamı olmasa da başarılı bir aşk adamı olan Ömer'e yaklaşımı koca değil de askerlik arkadaşı gibiydi. İyi anlaşıyorlardı ancak çok soğuktu. Yahu insan böyle davranacaksa niye evlenir? Ümitle bekledim Ömer'e aşık olacak diye kadın bir de çocuğu babasından habersiz aldırmaya kalktı, bana güvenmiyor diye. Sanki kocamı yatakta bırakıp eski sevgilimle buluşmaya giden ve geçmişe dönelim diyen benim :img-hyste Sonuç olarak son bölümlerde anneliği ön plana çıkana kadar Elif-Ömer sahnelerini 'vah Ömer ne talihsiz adammışsın' diye izledim. Elif beni çıldırtabildi TV başında diyebilirim :img-wink:

Kesinlikle katılıyorum :) Hele Elif'in Yılmaz haklıydı yapmamalıydım.Tüm bunları benim için yapmış demesi yok muydu evlere şenlik valla...Arada kaç kişiyi heba ettiniz kızın derdi Yılmaz benim için neler yaptı ben onun kıymetini bilemedim oldu.

Bir de Elif'in mağaza tutkusunu nedense hep aşırı buldum.Yılmaz hastaneden yeni çıkmış onu vitrin dolaştırmak hangi akla hizmettir hep merak etmişimdir :img-hyste Daha dün kaza yapıp hastanede yatmış adam dinlenmesi lazım neden vitrin vitrin almayacağın şeylere bakarsın ki,bırak adamı gitsin yatsın dinlensin madem çok seviyorsun hastaneden çıkarıp neden vitrinlere götürüyorsun.:icon_whis

mss.ecem
07-07-08, 19:44
Şimdi dıkkatımı cektı dizide Yılmazın hapıse gırdıgı an bırı bırı saz calıyor..
O Aside kii Asla'nın babası..:) sımdı ısmı aklıma gelmıyor anladınsz sız onu;)

SBR
07-07-08, 20:40
Bugünkü bölümde en çok Fahriye yi sevdim benim açımdan bütün güzel replikler ondan geldi :) Önce Elif ile konuştu işte abim sana fazla değer verdi dedi sonra Müjgan a sinir olduğundan bahsetti :) Sanki ben konuşuyordum frekanslar farklıydı ama olsun :)

Bölümde ayrıca Ömer de babasının hastalanmasını Yılmaz a bağladı ... Ömer efendi sen git nişanlı kızlara asıl ondan sonra adamdan insaf bekle oldu mu şimdi ama ? :) Filiz daha objektif baktı olaya o da Yılmaz ın davranışından etkilendi Yılmaz birde bir araba ile girseydi mağazaya kim bilir neler olurdu :img-hyste

Erol efendiye kıl oldum bu bölüm :) Ayakta zor duruyor hala Yılmaz ın ceza almasını düşünüyor yığılıp ölecek haberi yok :) Handan da diğer taraftan çemkiriyor yok ceza almayacak mı yok bilmem ne olacak mağaza sikortalıymış işte aç gözlü kadın :)

Elif te Yılmaz diye çığırdı bölümün başında ama konuşmadı sadece bağırdı arkasından Yılmaz ın bakışları Elif in ağzını mühürledi bir anlamda :) Yılmaz ın şutladığını kabullenemiyor tabii anladım ben onu ama artık çok geç oldu be Elif cim =)

Bölümün sonunda Yılmaz da amma piskopatlık yaptı yahu :) Aynalı Ekrem ile diyalogları evlere şenlik :) Ekrem kütüğü de bıçak çekti hemen ne oluyoruz yahu Kemal Bey in huzurunda bu ne saygısızlık hem Yılmaz a bıçak işler mi ? :)

Herkese iyi yorumlar olsun .........

mss.ecem
07-07-08, 20:53
Bölüm cok hareketli geçti dogrusu her zamankınden bıraz daha..
Olaylar baya da hızlı gelıstı gibi geldi bakalım yorumlardan nası bısıler cıkıcak

Yılmaz'ın tavırlarını hala anlıyamıyorum desem yeridir..Filiz de dedi ılgınc geldi aslında Yılmazın tavrından bıraz olsun etkılendi:P
Bu devırde böle erkeklerde kalmıs mert yıgıd demeye calıstı ama tam anlamıyla acamadı..:) Ömer sagolun hemen agzına tıkadı lafı..:img-hyste
Kabadayılık yaptı resmen..yane motorla gırmekte ne demek koskoca magazaya baska turlu cozemedın mı ...
Hangı devırde yasıyoruz Yılmaz efendı ohoo senınle daha ısımız var dogrusu

Handan'a kopmus durumdayım elbısemın aynısı dıo:img-hyste hanı bı baska benzerı yoktu dıe karnıma agrı gırdı ızlerken dogrusu:img-hyste
Fılızle Ömerın gulusmelerı cok guseldı ıste dedım 2 kardes oyh cok tatlılar yah:img-in_lo
Müjgan hanımda bı sımardı afra tafralar pehh:) yuruyusu bıle degıstı kadının hey yewrumm be..:img-tomat

Ayrıca Yılmazı polısler getırırken Elıfn arkadan gıtmesı tam bı sacmalık ben olsam gıtmezdım sonucta neler yaptı hala pesındeın gıdıosn
O senın pesınden konusun sn ne konusuosen be kızm..:good:

Ömerin babasıyla konusması cok guseldı dogrusu cok etkılendm..Yanee onunda anlayıs gostermesı omer acısından cok daha gusel oldu...ıhtıyacı vardı
Hele de babası tarafından böle sozler duymaya..gercekten aşık olduguna ınansa ya artk..:img-blush

Handanla fılızde hala kızı ıstememe yonunde yuh dıyorum bunlar bı cete oldular
Yakında örgüt olacaklardır bıde adam hapıste omere yakın olma derdınde bunlarda

Ohoo ateş bacayı sardı sız plan yapa durun
Elıfle dalga gecmelerıne sınır oldum..Ama Ömerde de hata var cok goze batılar bırden magazaya alındı
Sonra parfum sonra arabaya bınmeler sonra yukseltmeler hepsı anı oldu ınsanlarda yanlıs anlıyor halıyle
Fılızn yardım etmesıne sevındım dogru olanı yaptı..:good:

forever_bim
07-07-08, 23:19
Bu diziden üç tane önemli kadın karakter geçti, Filiz, Elif ve Feride...

Üçü de iyi insanlar olup üçü de güzel aklı başında karakterlerdi. Ama senaristler öyle bakış açısına sahipler ki, her üç kadın da farklı farklı sebeplerle sürekli "acıların kadınını" oynadılar. İlk sezon Filiz nispeten daha sağ duyulu ayakları sağlam yere basan, güçlü diyebileceğimiz biriydi, ikinci sezon her bölüm ağlayan dirayetsiz, sünepe bir şeye dönüştürüldü. Kadına bu bakış açısı hoş değil kurgu bile olsa.

Dizide, Elif'in mankenliği bu dönemde gündeme bomba gibi oturdu. Cemil ve Fahriye konuştukça benim gözümde battılar. Onlar kim ki Elif'e ders verecekler? Mankenlik yapmış olduğu için Elif'e başka (anladınız siz nasıl gözlerle baktıklarını) gözle baktılar.

Sanki, Elif bu işi Ömer'in yatağından geçerek elde etmiş gibi dışlandı. Neymiş gözü yukardaymış, neymiş parıltılı hayatmış. Ne abartılı ve saçma bir durum.

Elif'le Ömer arasında bir elektriklenme doğdu evet ve giderek yakınlaştılar ama henüz somut bir şey olmadı. Ömer annesine de babasına da "Aramızda bir şey yok" diyor.

Elif'e ayar vermeye kalkan kim? Fahriye. Fahriye naptı? Kocasının dayağını yıllarca sineye çekti. Acıdım ona evet. Çünkü acınacak halde. Kol kırılır yen içinde kalır mentalitesinde biri.

Abisinin kızacağı durumlarmış. Müjgan nasıl verdi ayarı. "Parmağından herkesin içinde yüzüğü çekip almak" evet çok kırıcı bir durum. Fahriye de ağzını açamadı nasılsa daha sonra. Neden? Çünkü Müjgan haklı.

Ömer'in babasıyla olan kavgasında çirkinleşmemesi babasına saygısı hoşuma gitti. Erol Bey'e anlatışı da Hakan'a ve annesine anlatışı kadar güzeldi Elif'i. Ömer'in aşık halleri çok güzel, izlemesi çok keyifli.

SBR
08-07-08, 03:16
Elif in defilesini kimse yataktan geçme olarak görmedi forever ... Ayrıca bu tabiri kullanmandan rahatsız olduğumu söylemeliyim ... Durumu daha başka bir şekilde açıklayabilirdin ....

Elif in başka şeyler istediği belli bu çok net bir şekilde görülüyor zaten .. Tabii herkes diyecek Ömer Elif e hissettiklerinden dolayı defileye çıkardı diye çünkü gerçek bu ... Sinem in vitrinler ile ilgili yazdıklarını hatırlamanı tavsiye ediyorum sana ... Ömer anne ve babasına aramızda bir şey yok dedi ama biz daha sonra babası ile ne konuştuğunu da görmüştük Erol Bey Ömer in aşık olduğunu anlamıştı ....

Yılmaz ın yaptıklarının nedensiz olmadığını herkes iyi kavramalı ... Yılmaz o ortamdan rahatsızdı sürekli bir dedikodu durumu ... Elif in orda çalışmasından rahatsızdı belki de Ömer in Elif e olan duygularını hissetti kim bilir ama orda onu rahatsız eden bir şey vardı ... Elif e gel benimle dedi o bunu kabul etmedi ve Yılmaz orda Ömer in gözünün önünde yüzüğü çıkararak bir mesaj verdi ... Verilen o mesaj bu iş bittiydi ... Elif bunu anlama kapasitesini gösteremedi Yılmaz ın peşinden gitti daha sonra Yılmaz olayı Elif in anlayacağı düzeye indirgeyerek anlattı her şeyi ve aralarında ki bağın koptuğunu .....

Diziyi uzatma adına her karakterde bir deforme olmuştur ama çok ama az ... Başrol karakterlerde bu daha fazla olmuştur normal olarak ... Filiz Yılmaz a güvenmeyecek 10 bölüm öyle uzayacak daha sonra babasına söz verecek Yılmaz ile birlikte olmayacağına dair bir 10 bölüm de ordan gidecek ... Daha sonra sıra Yılmaz a gelecek tabii o da Filiz e karşı güven sorunu yaşayacak bir 10-15 bölümde öyle gidecek ... Dizi bu şekilde uzayacak işte senaristler konu bulamadıkları için böyle başrol karakterleri sapıttırarak çözüm arıyorlar ....Ve bu dizide zamanın en çok izlenen dizisi oluyor biz böyle şeyler istiyoruz demek ki yapıyorlar bunun başka bir açıklaması olamaz .....

forever_bim
08-07-08, 03:38
Sevgili SBR;

Bilirsin ki ben yorumlarımı "Dizi Karakterleri" konseptinde yaparım;

O yüzdendir ki, yazdıklarım (hani şu beğenmediğin tabir) de bence Yılmaz'ın çevresinin Elif'e bakışıydı. Dizideki karakterlerin, Elif'in kısa bir dönem icra ettiği mankenlik mesleğine bakışıyla ilgili düşüncemdi. Senin ya da başka forumdaşların değil.

denizim_
08-07-08, 07:08
Yilmaz'in ofkesini anlamakta gucluk cekiyorum. Kontrol edilemez ve tehlikeli bir ofke. Neredeyse tedavilik.

Yilmaz delice bir ofkeye kapildi. Elif'e, onun arzularina, ona veremeyeceklerine..Icinde yer almadigi Elif'in bu yeni dunyasini yikmak istedi ve bunun simgesi olarak da magazayi secti. Magaza bir nevi Elif'in yasamak istedigi hayati temsil ediyordu. Yilmaz o dunyayi yerle bir etmek istedi. Ya da icinde yasattigi Elif'i. Tabii her ikisini de beceremedi.

Hasan'a Fahriye konusunda katiliyorum. Bence de Elif'e tepkisinde cok abartiliydi. Annesi bile oglunun fevriliginden soz ederken, Fahriye tum sucu Elif'e atar gibiydi. Abim sana hak ettiginden fazla deger verdi seklindeki ifadesine ise iyice sinir oldum. Iki kisi arasinda gecenleri bir ucuncu kisi nasil tum detaylariyla bilebilir? Fahriye abisinden dinledikleriyle nasil bu kadar keisn bir yargiya varabilir? Ustelik Yilmaz Elif'e deger verdigini nasil gosterdi? Tokatlayip, herkesin icinde rezil ederek mi? Deger vermek sadece asiri bir kiskanclik ve sahiplenme hissiyle sevmek ve evlenmeyi istemek mi?

Bu bolumun en dogru konusani ise Hayri Abi'ydi. Ali'nin patavatsizligini ve olaylari fitillemesini anlatirken tam da kafamdan gecenleri soyledi.

Simdi daha onceleri izlemedigim bolumleri seyrederken iyi ki bu bolumleri es gecmisim diye dusunuyorum. Yilmaz'in bu sorunlu, inatci, ofkeli halini hic sevmedim. Bu hallerini bilseydim Yilmaz ve Filiz askina o kadar baglanamazdim sanirim. Halbuki ilk sezon onlarin iliskisini keyifle izlemistim.

*sma*
08-07-08, 14:51
sonunda ratingler yükseliyo........yılmaz ilk bölümlerde çok tuhafmış.giyinişi filan

L_O_S_T
08-07-08, 15:04
ya arkadaşlar ya! hiç izlemedim ben bu diziyi tekrarlardan izliyodum baktım yayın akışına bu hafta o saatte koca kafaların tekrarı var!!! kaldırdılar mı ya!! offfff kanald iyice aptallaştı yeter ya!!!!

filizim+y
08-07-08, 15:44
Sevgili filizim :)

Mesajında pek çok yeri çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Bir solukta okudum, görüşlerinin çok önemli bir kısmına da katılıyorum. Özellikle Yılmaz'ı çok detaylı ve doğru analiz etmişsin :good:

Şiirler konusunda kendini hafife alma, hem baş harfleri yerli yerine yazmak hem ona uygun kafiyeli dizeler koymak hem de duyguları şiirlere dökebilmek çok zor ben hayatta başaramam mesela.

Ömer'in Elif'i, Yılmaz'ın Elif'i sevdiğinden çok daha fazla sevdiği konusunda dahem fikirim. Çok yerinde bir tesbit olmuş. :img-wink:)

Sevgili Hasanım foreverım alıntı yapmayalı çok oldu özlemişim:)

Teşekkür ederim bunlar her zaman yorumladığım düşüncelerimdi ama Yılmazla ilgili kısımlara bu bölümlerde daha dikkatli bakmama neden oldu çünkü es geçtiğim bölümler olmasından dolayı bu kadar farklı bir karakter çizdiğini anlamamıştım şimdi daha iyi tahlil etme imkanım oldu bence de yerinde oldu:)

Şiir konusun da burada keşfettiğim sizlerin de sayesinde desteklemenize yazdığım şeylerdi bu güzel düşüncelerin çok sevindirdi beni gerçekten çok sağol o zaman yazmaya devam şiirleri:)

Ömer'in zaten Elif'e karşı yaklaşımına hiç kızmadım farkındaysan Yılmaz-Elif ilişkisinde ben 3.şahıs olarak görmedim Ömer'i ki benim 3.şahıslara karşı olan tavrımı en iyibilenlerdensin ben Ömer'e Filiz'e karşı takındığı tavır yüzünden çok kızıyordum bu yüzden de sevmiyordum tabi sonra sevdim o ayrı:) keşke biraz daha Filiz'in ona gösterdiği yakınlığı, desteği hata da olsa o da ona gösterebilseydi tek kızdığım nokta budur Ömer'de yoksa Elif için yaptıklarına kızmıyorum çünkü karşı taraftan hep yeşil ışık aldı.

suri06
08-07-08, 15:49
evet ya kanaldnin yayın akışında koca kafaları gösteriyo cok sinir
ama digitürkte ıhlamurlar altındayı gösteriyo ya eğer Ihlamurlar altındayı vermezlerse cok üzülürüm ya
Kanaldye mail atalım arkadaşlar ben hemen atıyorum valla

filizim+y
08-07-08, 16:02
Yılmaz'a hep Filiz'e karşı düşündüğü hatalı planı yüzünden kızıyordum gerçi 2.sezonda çok da farklı şeyler de oldu ama ilk bölümlerde ki Yılmaz'ı bu kadar detaylı izleseydim ben de Filiz-Yılmaz aşkını desteklermiydim ya da Yılmaz'ı bu kadar sever miydim düşünmeden edemiyorum her zaman söyledim Filiz'in aşkı Yılmaz'ın aşkından büyük diye belki de bu yüzden Yılmaz'ın olumsuz yanlarını törpüledim kendimce bazen de görmezden geldim nedeni de Filiz-Yılmaz aşkından aldığım elektrikti sanırım bu yüzden de ben Filiz'le başladıktan sonra seyretmeyi sevdim bu aşkı.