PDA

Tüm Versiyonu Göster : Son Okuduğumuz Kitaplar ve Yorumlarımız

michelle
27-09-07, 01:50
"Son Okuduğumuz Kitaplar ve Yorumlarımız" ana başlığı silinmiştir...Bu başlıkta herkes okuduğu son kitabı yazıp onun üzerine tartışabilir...Saygılarımla...

gamzem497
02-10-07, 22:22
En son: İnci Aral'ın "Taş ve Ten" kitabını okudum

hikayesi

heykeltraş yapan bir bayanın gençken sevdiği ve severek, istemeyerek ayrıldığı eşi (çünkü eşi bir suç işliyor ve ondan dolayı saklanıyor)

yıllar sonra birisi eski eşini hatırlatıyor (yani ruhen onu hatırlatıyor)

sanki eski eşi gibi

o adamı eşi yerine koyuyor

evet arkadaşlar hikaye kısaca böyle
:img-yes:

houzouri
02-10-07, 23:00
En son Shakespeare-Onikinci Gece ve Paulo Coelho-Işığın Savaşçısının El Kitabı'nı okudum.
Şimdi Romeo ve Juliet'i okuyorum. Üçü de müthiş, okumayanlara tavsiye ederim :)

mavirüya
06-10-07, 20:48
Musa Göktürk Hasan Ali İzzet'in yazdığı "Atatürk öldü mü öldürüldü mü?" adlı kitabı çok beğenerek ve üzülerek okudum.. atatürk'e düzenlenen birçok suikastı anlatan bu kitapta ölümün sır perdesi aralanıyor..

mutlaka okuyun okutturun

http://www.galeriturk.net/getimg/zBK331196HC244_250.jpg (http://www.galeriturk.net)

dulceuckerman
14-10-07, 07:47
en son evelyn antonynin 'ANİTA' adlı kitabını okudum romantik bir kitaptı fakat daha verimli kitaplar isteyenler okumamalı çünkü tam bir aşk romanı

dulceuckerman
14-10-07, 07:50
En son Shakespeare-Onikinci Gece ve Paulo Coelho-Işığın Savaşçısının El Kitabı'nı okudum.
Şimdi Romeo ve Juliet'i okuyorum. Üçü de müthiş, okumayanlara tavsiye ederim :)

romeo ve juliet harika shakespare-huysuz kız adlı roman da harika shakespare sevenler okuyabilir

efran_albatros
19-10-07, 20:47
en son frederic forsyth nin tanrının yumruğu adlı politik gerilim romanını okudum.gerçekten çok güzel bir kitaptı özellikle bu tarz kitapları sevenler forsyth nin kitaplarını mutlaka okusun.çok usta bir yazar.bu kitapta körfez savaşı üzerinden, gerçek ve kurgu karışımı bir dünya üretmiş yazar.çok güzeldi hem o dönemim şartlarını anlamamız açısından müthiş bilgi verici bir kitap hemde tek solukta bitecek kadar heyecanlı.
kitaba ismini veren tanrının yumruğu saddam hüseyinin düşmanı ülkelere karşı kullanmayı plandığı bir nükleer silah.kitap bu silahın varlığından haberdar olan ingiliz-amerikan ve yahudi istihbarat teşkilatlarının bu silahı yok etmek için ırakla oynadığı kedi fare oyununu anlatıyor.

murat2007
21-10-07, 21:44
Elif Şafak Baba ve *** muhteşem bir kitap şuan okumaktayım herkesin okumasını tavsiye ederim...

efran_albatros
21-10-07, 23:15
frederic forsyth'nin gizli örgüt-odessa adlı romanını okudum.bu kitapta ikinci dünya savaşından sonra dört bir yana dağılan nazi asker ve ajanlarına yardım etmek, onlara sahte kimlik vs. sağlamak, yeni kurulan hükümette alt kademelerden başlayarak söz sahibi olmak isteyen nazilerin kurduğu odessa kısaltmalı gizli örgüt anlatılıyor.bir alman muhabirinin tesadüfen eline geçen nazi katliamları sırasında kamplarda işkence gören bir yahudinin anı defterinde bahsettiği bir nazi komutanını aramaya başlamsı anlatılıyor.niye aradığı baştan beri muamma olan muhabir uzun bir maceraya giriyor ve en sonunda odessaya sızmaya kadar vardıyor serüveni.komutanı niye aradığıysa onu bulduğunda açığa çıkıyor.

SEC_KAR
28-10-07, 22:37
ben ene son reşat nuri güntekin in yaprak dökümü adlı romanını okudum ama özetini dün bitirdim gerçekten çok ama çok güzel sürükleyici bir kitap herkese tavsiye ederim
diziden çok farklı

efran_albatros
29-10-07, 12:35
en son agatha christie nin büyük dörtler adlı polisiye romanını okudum.çok güzel,heyecanlı bir romandı.aslında farklı bir yanıda yok klasik hafiye romanı ama heyecanlıydı.ayrıntılarda olayı çözen hafiyelerin romanını seven varsa tavsiye ederim.

gfbuse
29-10-07, 12:54
en son jack London-vahşetin çaqrısını okudum...köpekleri anlatan bi kitap..köpeklere ilgisi olan okuyabiLir..pek sürükLeyici değiL ama :img-yes:

efran_albatros
02-11-07, 18:27
en son tolstoy'un anna karanina'sını okudum güzeldi gerçekten beğendim ben tavsiye ederim.özellikle dönemin şartlarını anlamamıza çok yardımcı oluyor.sınıf farklılıkları ve bunların arasında aşkı yaşamanın zorluğu...

deryakfb
07-11-07, 17:39
en son robın sharma nın aile bilgeliği kitabını okudum çok sürükleyici ve yaşamda ki herşeyle ilgili bilgece davranışlara yöneltiyo doğru düşünceye özellikle çocuğu olan lar için okunması gereken bir kitap

ecr
09-11-07, 20:51
Olasılıksız-Adam Fawer
Eşsiz bir kitap.:good:

GENÇ GÜLLER
09-11-07, 22:24
eN son Robin Sharma nın 3 kitabını okudum(aile bilgeliği,ferrarisini satan bilge,ermiş sörfçü ve patron),kesinlikle okunması gereken kitaplar...bir de Ladesçi yi okudum, o da çok güzel,tavsiye ederim

efran_albatros
26-11-07, 20:40
en son sinan yağmur'un "öğretmence sevebilmek insanı" adlı kitabını okudum.ilerisi için öğretmenlik mesleğini düşünenlere özellikle tavsiye ederim.güzel bir derleme.içinde çeşitli makale, şiir, öykü ve sözler var.ben sadece meraktan okudum ama hala öğrenciliği devam eden biri olarak bir kat daha arttı saygım hocalarımıza.Allah onları başımızdan eksik etmesin.

efran_albatros
05-12-07, 20:35
stephen king'in azrail koşuyor adlı romanını okudum en son.çok güzel sürükleyici bir kitaptı.okuyup bitirdikten sonra unutulan insana hiçbirşey katmayan o macera romanlarından değildi.herkese tavsiye ederim.

Melal
05-12-07, 23:26
En son Jenny White'ın Sultan'ın Mührü kitabını okudum.
1800'lü yıllarda İstanbul'da geçen bir cinayet romanı güzel bir kitap fakat pek akıcı olduğunu söylemem.
Yani kısa zamanda biten kitaplardan değil ama bu tarz kitapları sevenlere tavsiye edebilirim.

ecr
12-12-07, 19:40
En son bir türlü okuyamadığım Metal Fırtına 1'i okudum.
Çok sürükleyici, muhteşem, duygu dolu bir kitap. Olası Abd-Türkiye işgalini nedenleriyle, diyaloglarıyla birlikte adeta yaşatıyor.

efran_albatros
16-12-07, 19:43
en son tolstoy'un sevgi neredeyse tanrı oradadır adlı kısa hikayelerden oluşan kitabını okudum.çok güzel ve derin, insana çok şey katan bilgece hikayelerdi hepsi.

blue ivy
18-12-07, 01:26
En son Jean Chistopher Grange'in "Şeytan Yemini" diye bir kitabını okudum,başlarda biraz sıkıcıydı ama daha sonra sürükleyici gidiyor:img-wink:

GAZEL_KEREMCEM
19-12-07, 18:43
Jose Mauro de Vasconcelos'un Güneşi Uyandıralım kitabını okudum.Zeze'nin hikayesi gerçekten çok etkileyici...herkese öneririm...

cémré_aylin
21-12-07, 12:47
Ben en son Susanna Tamaro'nun "Yüreğinin Götürdüğü Yere Git" adlı kitabını okudum. Gerçekten çok güzel bir kitap.

ecr
22-12-07, 19:08
Asi...Orkun Uçar...
Orkun Uçar'ın epik fantezi dalında çıkaracağı 12 kitaptan ilki. Habis Üçlemesi'nin ilk kitabı.

Gerçekten olağanüstü bir yazım kabiliyeti, muhteşem akıcı bir üslup, kelimelerle anlatılamayacak kadar iyi tasvirler... Orkun Uçar'ı Metal Fırtına kitabıyla tanımıştım. İyiki de tanımışım. Asi çok sürükleyici, enfes bir roman.

Kısaca konusuna değinecek olursak: Günümüzden 500 yıl sonrasını, Derzulya kıtasında ülkeler arası savaşları, mücadeleleri, aşkları, saflığı, düşmanlığı, kanunsuzluğu ve kıta üzerinde hükmetmeye çalışan Habis ile Janus'u anlatan bir kitap.

Eğer savaş, fantezi, epik türlerini seviyorsanız kaçırmamanız gereken bir yapıt.
Ben okudum. Çok da beğendim. Adeta 500 yıl sonrasını yaşamış gibi oldum.
İlk başlar biraz sıkıcı geçse de ilerleyen sayfalara kendinizi kaptırıveriyorsunuz.

Ayrıca yazar kitabın bittiği yerden sonra kısaca devam kitabı olan Sarı İstila'dan bölümler aktardı. Yani kitap bitmek üzereyken, Asi'nin devamı olan Sarı İstila romanından 3-4 sayfalık bir kesit aktarıyor okuyucuya yazar.
Hemen ardından küçük (3-4 sayfalık) bir hikayesini de bizlerle paylaşıyor.

Romanın devamı olan Habis Üçlemesi 2 Sarı İstila romanı Ocak ayında piyasaya çıkacak.

Derzulya serisinden çıkan diğer kitap ise Hain Üçlemesi 1 Kızıl Vaiz'dir.

_yorumsuz_
24-12-07, 20:47
En son Turgenyev'in Babalar ve Oğullar adlı romanını okudum. Herkese tavsiye ediyorum. Çok güzel bir kitap bence. Bazarov ve Pavel =Petroviç'in çatışmasını okumak sizi eğlendirebilir.

efran_albatros
12-01-08, 20:04
en son ayşe kulin'in adı aylin adlı kitabını okudum.güzel bir kitaptı çok sıradışı bir yaşam öyküsü.ben beğendim.

ecr
22-01-08, 21:34
Kızıl Vaiz-Orkun Uçar: Derzulya serisinin 7.kitabı... Serinin çıkan ilk kitabı... Hain Üçlemesi'nin ilki... Asi ile doğrudan olmasa da dolaylı olarak bağlantılı.
----
Nefes Nefese-Ayşe Kulin
------
Metal Fırtına 3-Orkun Uçar
---
Derin İmparatorluk-Orkun Uçar

EVRİMİST
23-01-08, 10:46
en son suç ve ceza yı okudum
pek beğenmedim açıkçası

Muge_ds
25-01-08, 16:35
En son AGATHA CHRISTIE 'nin CİNAYET İLANI adlı romanını okudum . İlginç bir konusu vardı .

Yerel Gazete’de çıkan garip cinayet ilanı, Jane Marple dahil tüm Chipping Cleghorn köyü sakinlerini heyecanlı bir bekleyişe sürüklemiştir. 29 Ekim Cuma günü, saat 18.30’da Little Paddocks’ta cinayet işlenecektir.

Bu çocukça bir şaka mıydı, yoksa zavallı Letitia Blacklock’u korkutmak için yapılan bir oyun muydu? Bu esrarengiz davetiyeye karşı koyamayanlar belirtilen zamanda Little Paddocks’un kapısında belirirler ve ışıklar söner...

AS..
27-01-08, 23:38
en son canan tanın kıtabı eroınle dansı okudum hatta bgn bıttı cok guzel bır kıtap bence herkezın okuması lazım

meltem1
28-01-08, 10:40
en son jane austen 'ın kül ve ateş adlı kitabını okudum çok güzel herkese tavsiye ederim.

d.r cns
28-01-08, 20:16
En son craıg russell in kanlı masala radlı kitabını okdum..
Konusu bir katilin Grimm kardeşlerin maallarına göre insan öldrmesi..Tavsiyemdir..Polisiyer/gerilim sevenler:good:

ecr
30-01-08, 19:28
AHMET ÜMİT KAVİM
Polisiye türünü sevenler için eşsiz bir kitap. Romanın son sayfalarına kadar maceradan kopmuyorsunuz. Katil her an değişebiliyor. Süprizler olabiliyor.
Üslubu da gayet akıcı, yalın bir şekilde ilerliyor. Ahmet Ümit çok iyi bir yazar. Bu romanı, diğer romanlarından kat be kat daha iyi.

Farklı bir kitap. Polisiye türünü sevenler için eşsiz bir roman.

cenup
06-02-08, 22:09
Tuna Kiremitçi'nin "Dualar Kalıcıdır" kitabını okudum en son.Zaten Tuna Kiremitçi'nin diğer bütün kitaplarını okumuş ve beğenmiş biri olduğum için bu kitabını da büyük bir zevkle okudum.Diğer kitaplarına nazaran daha akıcı bir dile sahipti zaten yazarın görüşlerine dair hiçbir şey yoktu sadece iki bayan karakterin diyaloglarından oluşuyordu ama çok beğendim.İlk defa bir kitabı birkaç saat içinde bitirdim genellikle haftalarca aylarca bir kitabı okurum sindire sindire.Ama nedense bu kitabı elime almamla bitirip bırakmam bir oldu.:icon_whis

ecr
08-02-08, 14:09
En son Michael Connelly'nin Tünel Fareleri romanını okumuştum. Çok güzel ve heyecanlıydı. Polisiye türüne merakı olanlar varsa kaçırmamaları gereken muhteşem bir eser. Zaten bu kitaptan sonra yazarın yazdığı her romanda Bosch karakterini görüyoruz. Bu kitapla birlikte Harry Bosch'u tanıyoruz. Bir cinayetin arkasındaki sır perdesini aralamaya çalışıyor dedektifimiz. Gayet akıcı bir üslubu vardı romanın. Heyecan ve tempo hiç düşmüyor romanda. Devamı olan fakat başka bir cinayeti anlatan Betondaki Sarışın'ı elimden geldiğince erken almaya çalışacağım. Kitap önerilir. ;)

begummm
10-02-08, 20:29
Bugün Zülfü Livaneli' nin "mutluluk'' kitabını bitirdim.
Çok harika bir kitaptı. Gerek konusuyla gerekse kullandığı akıcı dille mükemmel bir kitap yazmış Zülfü Livaneli.

dunya93
10-02-08, 20:43
en son harry potter ve ölüm yadigarlarını bitirdim...hatta nerdeyse yarım saat önce bitti.kesinlikle süper bi kitap..ilk kez bi katap için sabah 5 kadar oturdum..yeri geldiğinde düşündüren,yeri geldiğinde güldürün ve yeri geldiğinde ağlatan tek kelime ile mükmmel bi kitap...ayrıca çok sürükleyici(boşu boşuna oturmadık sabah kadar dimi ama :img-wink:)bir itap..okumayanların okumasını tavsiye ederim

deadly_angel
10-02-08, 23:02
En son okuduğum kitap Boleyn Kızı.Harika bir kitap, son derece akıcı, elimden bırakamadım.İngiliz tarihine meraklı olan herkese tavsiye ederim.Ayrıca yazarın kitaplarının birbirleriyle bağlantılı olduklarını söylemekte yarar var.

hazal_90
16-02-08, 23:14
En son okuduğum kitap Boleyn Kızı.Harika bir kitap, son derece akıcı, elimden bırakamadım.İngiliz tarihine meraklı olan herkese tavsiye ederim.Ayrıca yazarın kitaplarının birbirleriyle bağlantılı olduklarını söylemekte yarar var.

bende en son Boleyn kızı nı okudum, gerçekten sürükleyici bi kitap, harry potter ve zümrüdüanka yoldaşlığının arkasında yazan bi yazı vardı "bu kitabı kitabın kalınlığıyla ters orantıda bi sürede bitireceksiniz" diye size bunun aynısının bu kitap içinde geçerli olduğunu söyleyebilirim gerçekten çok güzel bir kitap.. 8. henry ye bol bol saydım okurken :icon_whis ve evet devam kitapları geliyor sanırım yazar henrynin 6 eşinide roman yapmayı planıyor...

defne_gürsoy
18-02-08, 13:30
gülünün solduğu akşam;süper bi kitap şiddetle tavsiye ederim..
suçlular ve güçlüleri okuyorm şimdi onuda tavsiye ederim..

cennex
18-02-08, 13:35
bir hürrem masalı
harıka bır kıtap kalın ama bır kere bıle sıkılmadım .
zaten kıtap okumaktan cok bır fılm ızlıyormus hıssı verıyor ınsana .:img-wink:
tavsıye ederım.

erotamou
18-02-08, 13:55
Dün Gece bitirdim romanı .. Hemen bitiveriyor elinizde zatenn .. :img-icecr

Hüseyin Rahmi Gürpınar - Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç

Şiddetle Tavsiye ediyorum .. :happy0064

busdem_GS
18-02-08, 14:44
en son fareler ve insanları okudum... güzeldi...120 sayfa ztn...tavsiye ederim...

sena57-utku
19-02-08, 20:28
Agatha Christie'den 10 küçük zenciyi okudum çok güzeldi...Polisiye sevenlere tavsiye ederim...

Visual Design
19-02-08, 22:58
Erhan Güleryüz'ün ikinci şiir kitabı: Kayıkhane Durgunu... Ayna'nın bazı şarkı sözleri de var içinde... Güzel şiirler var, tavsiye ederim...

ecr
20-02-08, 17:18
Elif Şafak-Mahrem
İlk 60-70 sayfa bayağı sıktı. Hatta bırakma aşamasına dahi geldim. Sürekli okurken bitirmek zorunda değilim diyordum. Fakat daha sonra bitirmeye karar verdim. Buna etki eden de kitabın sadece 230 sayfacık olması. Kitabın az sayfalı olması nedeniyle bitirmeye karar verdim.
Fakat gerçekten de sıkıcı bir romandı. Kurgusu iyiydi, dili akıcıydı, teması "görmek" ile ilgili olan güzel örnekler veriyor. Fakat pek bir beğenmedim romanı. Elif Şafak'ın kitapta bir çok yerde cümleleri uzatması ve kafiyeler yapması hiç hoşuma gitmedi.
Kısacası beğenenleri vardır elbet ancak ben beğenmedim romanı.

ecr
27-02-08, 21:30
PATASANA-AHMET ÜMİT
Demin bitirdim ve çok etkilendim. Gayet güzeldi roman. Kurgusu inanılmaz sağlamdı. Ama şunu belirtmeliyim ki roman bir Kavim kadar başarılı değildi. Ama bu demek değildir ki roman okunmayacak derecede kötüydü. Tam tersine okunması gereken eserlerden birisidir Patasana. Özellikle Ahmet Ümit romanlarına başlamak isteyenler bu veya Kavim adlı romanlarıyla başlarlarsa çok daha hayran kalacaklardır yazara.
Şahsen kurgusunu çok beğendim. Roman adında da anlaşılacağı üzere 2700 yıl önce yaşamış olan ve görevi yazmanlık olan Patasana'nın hayatını ve onun hayatıyla kesişen günümüzde işlenen bir cinayetin kazı ekibinin üzerinde kara bulut olarak dolaşmasını anlatıyor. Sıradışı işlenen üç cinayetin geçmişle alakasını şaşkınlıkla okuyacaksınız. Ayrıca roman bitmek üzereyken yani finalinde şok olacaksınız. Finali için bile okunması gereken bir eser. İyiki de okudum.

efran_albatros
28-02-08, 19:35
en son cemil meriç'in bu ülke adlı kitabını okudum.çok güzel bir kitaptı.çok güzel tespitleri var herkese tavsiye ederim.

andreasfbi
28-02-08, 22:11
en son senai demircinin aşka dair öyküler kitabını okudum . çok hoştu :img-wink:

ecr
01-03-08, 10:21
METAL FIRTINA 4/TURAN (ORKUN UÇAR)
Bence en iyi MF serisi Turan. Gerek kurgusu, gerek sayfa sayısı, gerekse betimlemeleri nedeniyle diğerlerinden çok daha iyi olmuş. Romanda geçen olaylar çok iyi düşünülmüş ve muhteşem bir akıcılıkla yazılmış.
Diğer serilerden de alıştığımız Gökhan Birdağ ve Şaman Koray karakterleri bu romanda da tam hız devam ediyorlar mücadelelerine.
Gerçekten çok büyük haz alarak okudum. 2 günde bitirdiğim nice eserlerden oldu roman.
Eh artık METAL FIRTINA 5 - ERGENEKON'u heyecanla beklemeye başlayabiliriz.

andreasfbi
01-03-08, 12:36
haris el-muhasibi nin "farzet ki öldün" adlı kitabını okudum olağanüstü bir eser... kitap hakkında yorum yapmak bile çok zor...tüm gerçekliği gözler önüne seriyor ve yaptıklarınızı (iyi veya kötü) gözlerinizden geçiriyor...
mutlaka okuyun ...

OXFORD
09-03-08, 19:01
Dün Ahmet Ümit'in Sis ve Gece kitabını bitirdim..Kendisinin daha önce Patasana isimli eserini okumuştum.Ve çok hoşuma gitmişti..
Sis ve Gece de beyazperdeye uyarlanan ilk eseri..Filmi beğenmemiştim ama kitaptan umutluydum.

Polisiye romanlar genelde güçlü hafızaya sahip kişiler tarafından beğenerek okunur.Olaylar bilmece gibi ve birçok isim geçiyor..Bu sebeple kitaptaki olay örgüsü ve bölüm geçişlerini çok beğendim.
Fakat kitabın sonundan pek birşey anladığımı söyleyemem..:img-blush:img-blush Biraz düş gücüne bırakılmış gibiydi. Kitabın sonu güzel değilse kitap güzel değildir anlayışına sahiplere tavsiye etmiyorum ama sonuca giden yolda(pek sonuca varamasak da :img-hyste)parçaların birleştirilmesi adına tavsiye edebilirim :)

Gene de önce Patasana diyorum :good:

ecr
09-03-08, 20:14
Dün Ahmet Ümit'in Sis ve Gece kitabını bitirdim..Kendisinin daha önce Patasana isimli eserini okumuştum.Ve çok hoşuma gitmişti..
Sis ve Gece de beyazperdeye uyarlanan ilk eseri..Filmi beğenmemiştim ama kitaptan umutluydum.

Polisiye romanlar genelde güçlü hafızaya sahip kişiler tarafından beğenerek okunur.Olaylar bilmece gibi ve birçok isim geçiyor..Bu sebeple kitaptaki olay örgüsü ve bölüm geçişlerini çok beğendim.
Fakat kitabın sonundan pek birşey anladığımı söyleyemem..:img-blush:img-blush Biraz düş gücüne bırakılmış gibiydi. Kitabın sonu güzel değilse kitap güzel değildir anlayışına sahiplere tavsiye etmiyorum ama sonuca giden yolda(pek sonuca varamasak da :img-hyste)parçaların birleştirilmesi adına tavsiye edebilirim :)

Gene de önce Patasana diyorum :good:

Sis ve Gece'yi henüz okumadım. Filmini izledim. En kısa zamanda alıp okuyacağım. Eğer okumadıysan bana göre Patasana'dan çok daha iyi bir kitap olan Kavim'i öneririm. O da çok iyi yazılmıştı. Beğeneceğine eminim. Kitabın ana karakteri de Komiser Nevzat.:img-wink:

OXFORD
09-03-08, 22:24
Kavim'i okumadım..En kısa zamanda alacağım.Çok teşekkür ederim.
Patasana'yı beğenmiş olmama rağmen eksik bulduğum noktalar olmuştu.Çünkü Ahmet Ümit polisiye tarzında yazsa da işin içine diğer kurgu ögelerini de katmayı çok iyi başarıyor.Sis ve Gece'de yasak aşkı çok iyi işlemişti ama Patasana'dakini eksik bulmuştum..

Belki Kavim'de tüm bu eksiklikler tamamlanmıştır.Okuyacağım kitaplar listesine ekledim hemen :img-wink:

ecr
10-03-08, 16:22
Kavim'i okumadım..En kısa zamanda alacağım.Çok teşekkür ederim.
Patasana'yı beğenmiş olmama rağmen eksik bulduğum noktalar olmuştu.Çünkü Ahmet Ümit polisiye tarzında yazsa da işin içine diğer kurgu ögelerini de katmayı çok iyi başarıyor.Sis ve Gece'de yasak aşkı çok iyi işlemişti ama Patasana'dakini eksik bulmuştum..

Belki Kavim'de tüm bu eksiklikler tamamlanmıştır.Okuyacağım kitaplar listesine ekledim hemen :img-wink:

Bana göre Kavim okunması gereken Ahmet Ümit romanlarından ilkidir. Sonra sırasıyla Sis ve Gece, Patasana ve Beyoğlu Rapsodisi gelir.
Kavim bence çok güzeldi. Ahmet Ümit çok iyi yazıyor. Cinayetlerin kurgusu ile bir komiserin etrafından şekillenen 2 aşkı da iyi işliyor. Bana göre çok iyiydi. Mutlaka okumalısın.
Patasana'da eksik noktalar vardı. Cinayetlerin kurgusu iyiydi ama o kadar etkileyici değildi.

Umarım Kavim'i okuduğunda beğenmiş olursun. Gerçekten çok iyi yazdı Ahmet Ümit.

esra<
15-03-08, 14:59
bitiRdiğim son kitap ahmet aLtan'ın en uzun gece romanıydı ..
biLemiyoRum sebebini ama çok faRkLı bi kitap oLaRak aLgıLadım ..
müthiş bi intikam duygusunun yanında inanıLmaz bi aşkta vaR ..
iki sevgiLi hem biRbiRLeRinin canını acıtmayı tek amaçLaRı haLine getiRmiş , hem de canLaRı yandığında iLk biRbiRLeRine koşuyoLaR ..
şaşıRaRak okudum kitabı .. aLdatma da daha çok duygusaL biR oLgu oLaRak eLe aLınmış .. kitapta çift başkaLaRıyLa cinseL iLişkiye giRiyoLaR ama bundan çok duygusaL ihanet işLeniyo ..
çok faRkLı bi kitap .. okumak güzeL ve şaşıRtıcıydı ..

-ondan önce de ELif Şafak'ın MAHREM kitabını okudum ..
özeLLikLe içindeki nazaR sözLüğü oLmak üzeRe tüm kitap çok etkiLeyiciydi ..
eLif şafak heR zaman okuyucuLaRını aLıştıRdığı biR diLLe kaRşımdaydı yine ..
doğu ve batıyı - osmanLıcayLa tüRkçeyi biR sentez haLinde bu kadaR iyi kuLLanan biR yazaR daha tanımıyoRum ..
aLışık oLmayanLaRa eLif Şafak'ın diLi ağıR ve anLaşıLmaz geLebiLir ama cümLeRin , anLatımın , vuRguLanan oLayLaRın , imgeLeRin biRaz dikkatLe inceLenmesi haLinde faRkını oRtaya koyuyo ..
kendisininde söyLediği gibi kaLemi uçLaRda bi yazaR ..
tek keLimeyLe oLağanüstü ..
hayatımda unutamayacağım en özeL kitapLaRdan ..
şunuda eklemek istiyorum kitabın arka sayfasındaki yazı ..
mükemmel ..(!)

"gözbebeği: İnsanlarda yuvarlak,
hayvanların çoğunda ise dikine elips biçiminde olan gözbebeğinin çapı,
irise gelen ışığın miktarına göre değişir.
Karanlık ve uzaklık büyütür gözbebeğini;
aydınlık ve yakınlık küçültür.
Yani bu kararsız çember,
ışık varsa küçülür, ışık yoksa büyür.
Yakına bakarken de küçüldüğüne göre,
yakın olan aydınlıktır, aydınlıktadır.
Uzağın payına karanlık düşer.
Zaten karanlığı kimse yakınında görmek istemez.
Aşık olunca da büyür gözbebeği;
demek ki âşık olunan hep uzaktadır.
Aradaki mesafenin verdiği acıyı azaltmak için,
maşuka gözbebeğim! diye hitap edilir."

gamze92
15-03-08, 17:31
ben en son dudaktan kalbe kitabını okudum..bence eski zamanda yazılmasına rağmen çokkk güzel ama dizisi ona göre çok farklı ilerliyo daha çok entrika katmışlar kitapta lamia ve kenan çok uzun süre ayrı kalıyorlar.dizide ise sürekli dipdibeler...ayrıca kitapta lamia kütahya'ya giderken dizide bu bölüme yer verilmemiş...
ayrıca lamia kitapta sarı saçlı:img-hyste:img-hyste
neyse kitabın hepsini anlatmış gibi oldum.

arrzzu
15-03-08, 20:59
stephen king-medyum.

kurgusu süpperdi bence.cidden korktum romanı okurken yauv.herkese şiddetle tavsiye ederim..

cansel_nilgün
15-03-08, 21:22
başucumda müzik -kürşat başar

efran_albatros
16-03-08, 14:17
balzac'ın vadideki zambak adlı kitabını okudum ve çok ama çok beğendim.hiç tereddütsüz herkese tavsiye ederim muhteşem bir kitap.

cicekbenizlim
16-03-08, 17:51
benim son okuduğum kitap ÖLÜ CANLAR gogol'a ait ve Gogol'un en ünlü eseri... Süper bir kitap...Çok beğendiğim gerçekten... Sizede tavsiye ederim ama tabi kitap tam da yerinde bitmiş yani... Aslında 2. kitabıda varmış ama ağır eleştiri alınca Gogol kendisi imha etmiş kitabı...Keşke olsaydı devamı...

andreasfbi
17-03-08, 11:42
stephan king'in karanlık öyküler adlı kitabını okudum ilk iki hikaye güzeldi ama diğerleri biraz sıkıcıydı :icon_whis

Ferny&Lety
18-03-08, 11:12
James Frey Bir Milyon Küçük Parça

Gerçekten inanılmaz akıcı ve sürükleyici bir anlatım var.Uyuşturucu bağımlısı bir gencin yaşadıklarını anlatıyor.Bir kere okudum yetmedi bir kere daha okudum öyle güzel bir kitap!

efran_albatros
22-03-08, 11:14
necmettin hacıeminoğlu'nun yeni bir dünya adlı denemelerden oluşan milliyetçi görüşlü kitabını okudum.doğru batılılaşma, batıdan nereye kadar etkilenilebileceği, sahip çıkmamız değerler gibi her Türk için önemli olması gereken konuları hikayeleştirerek çok hoş bir dille anlatmış.tavsiye ederim.

andreasfbi
22-03-08, 11:45
inci aral'ın safran sarı adlı kitabını okudum
çok akıcı ve eğlenceliydi.ama bazı bölümleri gereğinden fazla müstehcen buldum :icon_whis

OXFORD
28-03-08, 22:06
Uzun zamandır derslerden zaman bulup da kitap okuyamamıştım..Haliyle buraya da yazamamışım..
Gene tüm tavsiyeler için teşekkür ederek başlayayım..

Dün Ayşe Kulin'in son eseri VEDA'yı bitirdim..
Osmanlı'nın 1.Dünya Savaşı sonrası içine düştüğü meziyet ve Anadolu'da M.Kemal ve diğer Milliciler'in ön ayak olduğu ayaklanmanın olduğu zamanı anlatmasına rağmen dili çok ağır olmayan bir kitap.
İçindeki kurgu da zaman zaman feminist damarları attırsa da zamanın kadınlarının özelliklerini de yansıtmış..
Sonu insanı derinden etkilemese de güzel bağlanmış..Olay zinciri,kahramanların ruh halleri çok iyi yansıtılmış..
Tavsiye edebilceğimiz bir kitap kısaca :img-wink:

ecr
29-03-08, 09:48
ÜÇ'ÜN ÇEKİLİŞİ/KARA KULE 2 STEPHEN KİNG
Bence çok güzel bir kitaptı. İlki, Silahşor'dan kat be kat iyiydi. Kara Kule'ye bu kitapla bir adım daha yaklaşmış oluyoruz. Stephen King yaratıcılığını bu kitapta da gösteriyor. Muhteşem bir roman olmuş. Hiç sıkılmadım, bayağı zevk aldım okurken.

burcu_m82
01-04-08, 15:20
Dun Anne Rice'in Vampir Vittorio adli kitabini bitirdim.
SOnuna kadar ne ve nasil olacagina dair merakla okuyorsunuz.
Vampir vs. ilginizi cekiyorsa okumanizi tavsiye ederim.. :img-yes:

sprousetwins
01-04-08, 18:55
ulysess moore'dan unutulmuş eski haritalar dükkanı'nını okudum bence çok güzel bir konusu vardı

andreasfbi
07-04-08, 10:24
ikbal gürpınar-içimden geldiği gibi hoş bir kitaptı ;)

hilal...
07-04-08, 13:13
canan tan; yüreğim seni çok sevdi,piraye,eroinle dans,söylenmemiş şarkılar
ayşe kulin;veda,nefes nefese,adı aylin
kürşat başar;başucumdaki müzik
ılgın olut;neva
ipek çalışlar;latife hanım
zülfü livaneli;sevdalım hayat,mutluluk,leylanın evi
bence hepsini okumalısınızz güzel kitaplar

lilly_rush
07-04-08, 14:25
Danielle Steel- Kader Çıkmazı

çok sürükleyici bir kitap, kesinlikle okunmaya değer...
sonunda ağlamamak için kendimi zor tuttum...:good:

MusT!
25-04-08, 00:09
Melekler ve Şeytanlar inanılmaz bi kitap Dan Brawn'ın kurgulama becerisine hayran kaldım süper bi yazar.bi solukta bitirirsiniz kitabı emin olun:img-wink:

Seno
25-04-08, 20:08
Melekler ve Şeytanlar inanılmaz bi kitap Dan Brawn'ın kurgulama becerisine hayran kaldım süper bi yazar.bi solukta bitirirsiniz kitabı emin olun:img-wink:

sana katılıyorum
çok ama çok sürükleyici bir kitapltı
elinizden bıkaramıyorsunuz resmen

Seno
25-04-08, 20:10
en son nermin bezmen sır ve auoranın incilerini okudum ve
tek kelimeyle muhteşem bir kitap...

muhakkak okunması gereken kitaplardan iki tanesi

nesim ve hüma....

yok böyle bir aşk ya

Enes Aktaş
26-04-08, 18:39
Musa Göktürk Hasan Ali İzzet'in yazdığı "Atatürk öldü mü öldürüldü mü?" adlı kitabı çok beğenerek ve üzülerek okudum.. atatürk'e düzenlenen birçok suikastı anlatan bu kitapta ölümün sır perdesi aralanıyor..

mutlaka okuyun okutturun

http://www.galeriturk.net/getimg/zBK331196HC244_250.jpg (http://www.galeriturk.net)

Bu kitabı kesin alıp okucam teşekürler.

-Operasyon Ergenekon & Gizli Belgelerde Karanlık İlişkiler Şamil Tayyar

Bu kitabı okudum ama hiç beğenmedim Bu aralar kitap çok satıyor ama ilgi çkeici güzel tadı yok belkide ergenekon ilgimi çeken konu değil.Önermem

ekin@sarp
28-04-08, 10:26
ayse kulın aylin
cok guzel bi kitap herkesın okumasını tavsiye ederim

ulaş
04-05-08, 11:02
agatha cristenin on küçük zenci adlı ktabını herkese tavsiye ederim.en son onu okudum ve çok beğendim.aslında agatha'nın brkaç ktabını daha okumuştum onlarada harikaydı.polisiye roman sevenler agatha'nın ktaplarını kesin okumalılar bence.

andreasfbi
12-05-08, 11:49
korkuyorum baba korkuyorum... mustafa soylu
akraba evliliğin kötü yönleri bir romana dökülmüş gerçek hayatta yaşanmış olması dolayısıyla ilgimi çekerek okumuştum çok akıcıydı çok ta örnek olarak alınabilecek davranışlar var mutlaka okuyun derim ;)

OXFORD
15-05-08, 22:20
Danıelle Steel'in Flört Oyunu isimli kitabını okudum..Genelde çabuk okunan öyküleri var yazarın.Bunda da bazen olaylar birbirinden kopuk ilerlese de keyif alarak hızlı okuyorsunuz...
Olay örgüsü arada kopuyor dediğim gibi ama güzel vakit geçirmenizi sağlayacaktır..:img-wink:

http://www.tulumba.com.tr/mmTULUMBA/Images/bk/zBK971850GH327_250.jpg

Paris Armstrong başına geleceklere hazırlıklı değildi. İki yetişkin çocuğu, Connecticut'da güzel bir yuvası vardı, hayatından ve evliliğinden memnundu. Yirmi dört yıllık eşi, önemli bir mesele görüşmek istediğini söylediği zaman da olacakları tahmin edemedi. "Boşanmak istiyorum," dedi Peter. Yirmi dört yıldır taparcasına sevdiği kocası, genç bir kadın yüzünden onu bir kenara atmıştı. Kocası ve otuz bir yaşındaki sevgilisi gelecek için planlarını çoktan yapmışlardı ve Paris'i paramparça olan hayatının ortasında yapayalnız bırakıyordu. Birkaç gün sonra Peter evden gitti. Paris, ertesi günü nasıl geçireceğini bilemedi oysa tüm yaşamını nasıl geçireceğine karar vermek zorundaydı. Bundan daha acı bir görev olamazdı. Günlerce eve kapanıp ağladı. Ondan sonra yakın arkadaşlarının iyi niyetli, fakat ona ıstırap veren "uygun birini bulma" çabaları başladı. Danielle Steel, en çok satan kitaplar listesine giren elli yedinci romanında yalnız kalan ve hayatının ikinci baharını yaşayan bir kadının heyecanlı ve korkunç flört oyunlarının girdabına kapılışını ustalıkla anlatıyor.

zanessa_96
16-05-08, 22:25
Gerçekten Çok Güzel ve Sürükleyici Bir Kitap...

İç Savaşlar Sırasında Bir Adamın Duygu,Düşünce ve YaşadıklarındanBahsediyor...

http://img155.imageshack.us/img155/9301/1017432be2.jpg

KUMRAL ADA MAVİ TUNA

Baş Karakterler: Ada,Tuna ve Rahmetli Aras...

*Tuna, Kuzguncuk'ta doğup büyüyen, ailesinin en küçük çocuğudur. Daima abisinin (Aras) gölgesinde kaldığını düşünür, fakat bunu kimseye belli etmez. Abisi akıllı, zeki, yetenekli ve çok yakışıklıydı; kendisi ise daima ondan eksiktir. Babası kendi halinde bir terzi, annesi ev hanımıdır. Annesinin hayatı büyük artistlerin hayranlıklarıyla geçmiştir. Birgün mahallelerine ünlü sinema oyuncuları Süreyya Mercan ve Pervin Gökay'ın taşınması ile tüm hayatları değişir. Bu çiftin küçük bir kızı vardır. Adı Ada. Tuna onunla küçük bir taş sayesinde tanışır ve o taşı ömrü boyunca yanında taşır. Ada, Tuna'ya göre çok güzel bir kızdır ve de çok çok kumraldır. O zamanki yaşları Ada 7, Tuna 5. Tuna'nın Ada'ya olan aşkı o zamandan başlar ve bir ömür boyu sürer. Ada birgün Aras'la tanışır. İkiside aynı yaştadır. Ve üçü arkadaşlığa başlar. Hergünleri birlikte geçer. Ada Tuna'yı tıpkı kardeş gibi, müthiş bir sevgiyle sever. Aras'a hissettikleri ise bambaşkadır. Fakat Tuna'nın da Ada'ya olan zaafı herkez tarafından bilinmektedir. İşte böyle bir aşk üçgeninde birbirlerinden kopmadan uzun süre yaşamışlardır. Ada ve Aras 18 yaşına geldiklerinde üniversite sınavına girerler, sonuçların açıklanmasına 1 ay kalmıştır. Birakşam üstü dışarı çıkarlar. Sahilde dolaşmaya başlarlar. Tuna bir ara bunların ikisini kaybeder, tekrar bulduğunda ise onlar ağaçların altında ve kendi hallerindedirler. Ada'nın kedi gibi parlayan kumral gözlerinden kendini alamaz. Evlerine geri dönerken Aras, içindeki coşkunun verdiği heyecanla, tişörtünü çıkarıp Ada'ya verir ve denize balıklama atlar.Tam o sırada sert bir ses duyulur ve Aras bir daha geri gelmez. Ada uzun süre hastanede yatar. Tuna ve ailesi perişan olur. Babası bu acının üstünden bir süre sonra ölür. Bu olaydan 1 ay sonra üniversite sınav sonuçları açıklanır ve Aras tek tercihi olan Gemi Makinesi Mühendisliği'ni kazanır. Ada kendisini toplayamamaktadır. Yurt dışına uzun süreli geziler yapar. Fotoğrafçılık üzerine kendini geliştirir. Tuna'da bu arada Edebiyat Öğretmeni olur. Tuna Meriç'le (Ada'nın kuzeni) evlidir artık. Ada, Aras'ın hatırası nedeniyle asla Tuna'ya yaklaşamaz. Bir Salı sabahı telefon çalar. Meriç konuşur, sonrada Tuna'ya bir not yazıp evden çıkar. Bu notta yanına alması gereken şeyleri yazmiştır. Tuna buna bir anlam veremez. Bir müddet sonra kapı çalar. 2 asker Tuna'yı askere almak için gelmiştir çünkü seferberlik ilan edilmiştir. Tuna böyle bir şeyi uzun zamandır korku ve kuşkuyla hep bekliyordu. Hazırlandı ve o Salı sabahı evden çıktı. Ada'yı belki bir daha hiç göremeyeceğini düşündü. Orada çok zor günler geçirdi. Arkadaşları gözlerinin önünde vuruldu. O ise hep bunun, kendi aklının kendine oynadığı bir oyun, bir karabasan olduğunu düşündü. Uzun bir süre sonra seferberlik bitti. Bu savaş sırasında çoğu şeyin farkına vardı ve içindeki Ada'ya olan aşkı uzun yıllar nasıl saklı tuttuysa, şimdide öyle olacaklı. En çok sevdiği 3 kadına geri döndü:Annesine, Meriç'e ve Ada'ya...

sayosh
17-05-08, 08:22
YÜZÜKLERİN EFENDİSİ TOLKİEN
biliyorsunuz yüzüklerin efendisi serisi kitaptan uyarlanmıştır.ben şuan kitabını okuyorum emin olun filmi daha iyi anlıyorsunuz detaylara inebiliyorsunuz hepinize tavsiye ederim:img-wink:

ecr
17-05-08, 08:58
En son Hakan Karahan'ın Feramuz Güvenlik serisinin ilk kitabı olan 19'u okudum.
Hikayesi iyiydi ama hikayeden fazla finans, içkiler ve aikido anlatılması kitaptan sıkılmama neden oldu. Gene de serinin 2.kitabını okuyamayacağım.

Bu aralar Murat Menteş'in Dublörün Dilemması adlı kitabını okuyorum. Çok komik bir kitap olduğunu söylemek istiyorum. Gülmek için muhakkak okunması gerek.
Dublörün Dilemması ile birlikte Ali Naci Karacan'ın yazdığı Lozan adlı kitabı da okuyorum.

denizimsi
17-05-08, 14:06
Mutluluk'u bitirdim sonunda :img-hyste Hiç zamanım yoktu onun için biraz askıya almıştım ama sonunda bitirdim :) Hoş bir kitaptı,duygulu,bazı bölümleri çok sıkıcıydı özellikle Profesör'ün bölümleri...

Yalan Dünya adlı polisiye bir kitaba başladım,sürükleyici güzel bir kitap daha 150.sayfalardayım.
Yalan Dünya bitincede Yarim Haziran'a başlayacağım :happy0064

MaD AvriL***
17-05-08, 18:59
Bir Genç Kızın Gizli Defteri(3kere okuduum icin son okudugum)=Süper bir ktap sıkılmadan 3kere okudum genc kızın defterinde yazanlar gösteriliyo.Annesiyle tartışmalarına bayılıorm ckk komik:DKız şişman olduğu için annesi onun yemek yemesine kızıo ve bi gün onu aile boyu cola ve kocaman bi dondurmayla yakalıo en cok o kavgalarına bayılıorm..Sonra kızın annesiyle babası arasında sorunlar oluo bu nedenle serra'yı(defterin sahibi)kuzeni sımaların yanına gonderiolar ve çeşmede çok eylenio.Zayıflıyo ve güzellesio daha sonra orda biriyle cıkmaya baslıo.Gözlerinden gözlüklerini cıkarıp mercek(lens)taktırıo..Ama sonu biras acıklı:S Annesiyle babası ayrılıo bunun uzerine kız komaya girio ama arkadaslarının desteğiyle cabuk toparlanıo.Süper bi kitap icinde cok komik bolumlerde var :D:D:D

efran_albatros
18-05-08, 18:02
amin maalouf'un semerkant adlı tarihi romanını okudum.ömer hayyamın rubaiyatını yazmaya başlaması yazarken yaşadıkları hasan sabbah olayı ve devamında kitabın titanikle beraber okyanusa karışması anlatılıyor.geniş bir zaman dilimini anlatan kitap aynı zamanda iran'ın siyasi geçmişine de yer veriyor.çok güzel ben çok beğendim.tavsiye ederim.:good:

efran_albatros
22-05-08, 20:01
iskender pala'nın katib-ı aşk isimli kitabını okudum.muhteşem bir eser.çok zevkli ve akıcı.aşk nedir divan şairlerinin buna bakış açıları beyitler ve iskender pala tarafından yapılan açıklamalar var.denemelerden oluşuyor.önce mecaz aşk sonra da ilahi aşk anlatılmış.en sonunda da bir hikaye var o da çok güzel ve acıklı bir aşk hikayesi.leyla ve mecnun gül ve bülbül mum ve pervane bunlara ve aşklarına ilgi duyanlar için çok güzel bir eser okumanızı tavsiye ederim.

beren_naz_kolik
22-05-08, 21:48
Üstün Dökmen’in Küçük Şeyler dizisinin üçüncü kitabı olan:Yaşama Yerleşmek

GüLşah-69586
26-05-08, 18:21
en son maksim gorki'nin ana adlı kitabını okudum.gerçekten harika bi kitap.

Seno
11-06-08, 08:36
en son söz yaşlarım adlı kitabı okudum ve bir günde bitirdim...

araştırma yapmak için chat yapmaya başlayan bir psikolog un bir internet aşkını anlatıyor...
evli iki çocuk annesi bir kadının hayatını anlatıyor......

kesinlikle okunmalı

shaki
16-06-08, 20:32
en son Tana French'in ŞEY adlı romanını okudum bence süpper bi kitaptı
kitabı koşarak satın almamı sağlayan özet:

Bir oğlan çocuğu, ormanda travmatik bir olay yaşıyor. Yıllar sonra aynı çocuk bir cinayeti araştırmak üzere aynı ormana geri dönmek zorunda...

1984 yazı. Dublin'in küçük banliyölerinde hava kararırken anneler çocuklarını eve çağırmak için sabırsızlanmaya başlıyordu. Fakat bu ılık akşamda, üç çocuk karanlık ve sessiz ormandan geri dönmeyecekti. polis geldiğinde çocuklardan yalnızca birini bulabildi; dehşetle ağaç gövdesine sarılmış, ayağında kanla dolu spor ayakkabılar olan ve az önce yaşadığı saatlere dair hiç birşey hatırlamayan bir oğlan. Yirmi yıl sonra, ormanda bulunan çocuk Rob Ryan, Dublin Cinayet Masası'nda polis dedektifi olmuştu ve gizli geçmişinin izlerini üzerinde taşıyordu. Fakat aynı ormanda 12 yaşındaki bir kızın öldürüldüğü ortaya çıkınca, o ve Dedektif Maddox -ortağı ve en yakın arkadaşı- kendilerini eski, çözülmemiş bir dava kadar kanlarını donduran başka bir olayla karşı karşıya buldu. uzun zaman önce gömdüğü hatıralarının bölük pörçük parçaları eşliğinde kalakalan Ryan, hem önündeki dosyanın, hem de kendi karanlık geçmişinin gizemini ortaya çıkarmak için büyük bir fırsat yakalamıştı.

ecr
20-06-08, 10:54
En son S. King'in Kara Kule serisinin 4.'sü olan BÜYÜCÜ VE CAM KÜRE'Yİ okudum. Bir hayli iyiydi. Okunması gereken serilerden birisi Kara Kule.

slayjic
21-06-08, 02:13
Nermin bezmenin Sırça Tuzak adlı kitabını bitirdim açıkçası Sır'dan sonra beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim sanırsam kitabın devamı çıkıcak çünkü olaylar çözülmede dahası yeni başlıyor havası vardı sonunda ayrıca anlamış değilim neden bir romanı birkerede yazmak yerine ikinci kiatbı yazmak gereği duyuyor onuda anlamış değilim...

şimdi ılgın olut'un Neva kitabına başlıyorum bakalım o nasıl...

andreasfbi
28-06-08, 20:55
dikkat vücudunuz konuşuyor-ahmet şerif izgören

daha önce vücud hareketlerimizi bu kadar irdeleyen bi kitap görmemiştim çok güzel çok da akıcıydı artık insanların hareketlerinden anlam çıkarabiliyorum :) tavsiye ederim

ece queen
30-06-08, 12:45
En son tuna kiremitçinin dualar kalıcıdır kitabını okudum güzeldi tavsiye edebilirim

slayjic
02-07-08, 18:37
evet ılgın olut'un neva isimli kitabını bitirdim gerçi bitireli oluyor ama anca yazıyorum...

Öncelikle zaten kendisininde dediği gibi edebi bir eser değil hatta yine ılgın olut'un deyimiyle sadece bir kaitap...kitabın başlarında yaşananları okudukça gülmekten kendinizi alamıyorsunuz sayfalar ilerledikçe güzel bir aşka şahit oluyorsunuz kitabın sonunda ise okuyana göre ya ılgın'a kızıyorsunuz benim gibi yada üzülüp ağlıyorsunuz diğer yorumlarda yazanlar gibi...ama içeriğinde mutlaka hayatınızdan bir yer buluyorsunuz...arkadaşlar sonunda kızsamda bu kitabı okumanızı tavsiye ederim..

zkc
02-07-08, 21:57
Kürşat Başar'ın Başumdaki Müzik kitabını bitirdim en son ve harikaydı gerçekten,okunmasını tavsiye ederim.Akıcı ve sıkmayan bir kitap.

efran_albatros
05-07-08, 02:41
en son olasılıksızı okudum.çok güzeldi.zaten tarzı itibariylede bir solukta bitecek bir roman.kurgu çok güzeldi yazarın üslubuda çok zevkli.
özelliklede lisede eşit ağırlık veya fenciyseniz olasılık konusundan canınız yanmıştır muhtemelen.ama kitabı okuyunca ona bile bakış açım değişti.içimde oturup çalışma isteği uyandı.çok zevkli bir kitap.

*Rose*
06-07-08, 01:08
İvo Andriç-Drina Köprüsü:Tarihi bir roman.Belli bir olay ya da zaman yok.Asıl anlatılan Rumelideki Türklerin durumu.Yazar, bunu anlatmaya köprünün yapılışından başlamış.Daha sonra Sırp isyanları, 1.Dünya Savaşı, baskınlar ve o dönemde yaşanan aşk hikayelerine yer vermiş.:img-wink:

RaViNGMaD
15-07-08, 13:59
en son olasılıksızı okudum.çok güzeldi.zaten tarzı itibariylede bir solukta bitecek bir roman.kurgu çok güzeldi yazarın üslubuda çok zevkli.
çok zevkli bir kitap.

benim en son okuduğum kitap' dara ağacında üç fidan' ondan önce 'olasılıksız' ı okudum gerçekten bir solukata okunan bir kitap... bu kitabı okuduktan sonra tesadüflere inanmamaya başladım....

dara ağacında üç fidan ı herkese öneririm okurken tüylerim diken diken oldu... denizin hüseyinin ve yusufun son sözleri gerçekten çok etkileyici!!!

Kaptan-ı Derya
15-07-08, 20:49
en son Tana French'in ŞEY adlı romanını okudum bence süpper bi kitaptı
kitabı koşarak satın almamı sağlayan özet:

Bir oğlan çocuğu, ormanda travmatik bir olay yaşıyor. Yıllar sonra aynı çocuk bir cinayeti araştırmak üzere aynı ormana geri dönmek zorunda...

1984 yazı. Dublin'in küçük banliyölerinde hava kararırken anneler çocuklarını eve çağırmak için sabırsızlanmaya başlıyordu. Fakat bu ılık akşamda, üç çocuk karanlık ve sessiz ormandan geri dönmeyecekti. polis geldiğinde çocuklardan yalnızca birini bulabildi; dehşetle ağaç gövdesine sarılmış, ayağında kanla dolu spor ayakkabılar olan ve az önce yaşadığı saatlere dair hiç birşey hatırlamayan bir oğlan. Yirmi yıl sonra, ormanda bulunan çocuk Rob Ryan, Dublin Cinayet Masası'nda polis dedektifi olmuştu ve gizli geçmişinin izlerini üzerinde taşıyordu. Fakat aynı ormanda 12 yaşındaki bir kızın öldürüldüğü ortaya çıkınca, o ve Dedektif Maddox -ortağı ve en yakın arkadaşı- kendilerini eski, çözülmemiş bir dava kadar kanlarını donduran başka bir olayla karşı karşıya buldu. uzun zaman önce gömdüğü hatıralarının bölük pörçük parçaları eşliğinde kalakalan Ryan, hem önündeki dosyanın, hem de kendi karanlık geçmişinin gizemini ortaya çıkarmak için büyük bir fırsat yakalamıştı.

ben yeni bitirdim... kapağı görünce çok merak etmiştim... sonra özeti okudum ... merakımı iyice cezbetti aldım ve okudum ... bencede süper bir kitap.... konusu bakımında çok esrarengiz... sonunu kestiremiyorsunuz.... bana sanki bitmemiş gibi geldi... 2. kitabı çıkacak mı acaba??? çıkarsa hemen alıp okurum....

aysegul_90
18-07-08, 02:11
En son ayşe kulin'in "Bir Varmış Bir yokmuş" adlı kitabını okudum..Kitapta türlü hikayeler var.Bazıları yaşanmış olaylar ve kaynaklarıyla verilmiş..Bazılarının ise yaşanmış olup olmadığını bilmiyorum ama hepsi güzel hikayelerdi..

Ondan önce de ılgın olut'un "Neva" sını okudum..Çok hoşuma giden bir kitap.Okuduğum en güzel kitaplardan biri oldu ve hayatımı da etkiledi diyebilirim..Tavsiye edeceğim kitaplardan!

Güneş-07
19-07-08, 17:51
şu an turgut özakman-diriliş kitabını okuyorum herkese tavsiye ederim çok güzel bir kitap

OXFORD
20-07-08, 23:08
İMKANSIZ AŞK

http://www.tulumba.com.tr/mmTULUMBA/Images/bk/zBK959411FB880_250.jpg

Sasha attığı her adımı, yaptığı her şeyi hesaplayan oldukça kuralcı bir kadındır. Mükemmel bir evlilik yaşamış, ergenlik çağında çocukları olan ve kocasıyla yaşadığı her anı şükranla anan bir duldur.
Liam ise hiçbir kural tanımadan, tamamen başıboş ve derbeder yaşayan bir ressamdır. Karısı ve çocukları olduğu halde, kimi zaman onlarla, kimi zaman onlardan uzak bir yaşamı seçmektedir.
Sasha, babasının Paris'teki sanat galerisini uluslararası bir üne kavuştururken, Liam da zamanın ünlü ve ilginç ressamlarından biri olma yolundadır.
Birbirlerine tamamen zıt iki karakter arasında yaşanan imkânsız aşk onların da tahmin edemeyeceği sonuçlara yol açar.
Acaba imkansız olanı başarmak için neler feda edilebilir? Bunu Sasha ve Liam'ın aşkına tanık olurken anlayacaksınız.

duygu.1903
29-07-08, 11:13
Mitoloji ve tarihle ilgilenenler varsa Homeros'un İlyada Destanı'nı kesinlikle tavsiye ederim..Müthiş bi kitap..:img-yes:

prenses69
04-08-08, 22:17
en sın jean chrıstophe grange den taş meclisini okumuştum.müthiş bir kitap.kesinlikle tavsiye edrim.şu anda yine jean chrıstophe grange dan şeytan yeminini okuyorum

emosss
05-08-08, 10:42
En son Stephenie meyer"in Twilight adlı romanını okudum, kesinlikle tavsiye ederim..
Ondan öncede Nermin Bezmenin Sır ve devamı olan Aurora"nın İncilerini okumuştum..
İkiside çok akıcı kitaplar, başlarda aşk inandırıcı gelmedi ama sonrasında yaşananlar yüzünden çok kaptırdım kendimi..
Şu anda Jean Cristophe Grange"nin Kurtlar İmparatorluğu kitabının okuyorum..

alyssa_
05-08-08, 12:55
En Son Twilight Romanını Okudum Çok Güzel Bir Kitap.Ondan Önce Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları Kitabını okumuştum.Bu kitapta Çok Güzeldi.İkisinide Tavsiye Ederim.İkiside Çok Güzel:good::good:
http://img158.imageshack.us/img158/2319/1171492532uc2.gif

TURKUAZ-FER
06-08-08, 23:49
şu an yazmaya burak turna ve orkun uçarın başladıkları daha sonra yollarını ayıran we her ikiside ayrı yazmaya dewam eden metal fırtına serisini okuyorum.metal fırtına nın ardından burak turna nın yazmış olduğu metal fırtına 2 kurtuluşu okudum aklımda hala soru işaretleri war akıcı ama sonu belli değil olayların belki 3. kitapta birşeyler açığa kawuşur ama şuan elimde olmadığı için düşünmeye dewam.
şimdi elimde olan orkun uçarın metal fırtına 3 kızıl kurtu okumaya başladım.çok fazla kurgu içeriyor fakat güzel bir kitaba benziyor:img-yes:

ecr
07-08-08, 19:00
Turkuaz-Fer bence hemen başla Uçar'ın MF 3'üne. Çok güzel bir kitap olduğunu belirtmeliyim. Ocak ayında yayımlanan 4.'sü Turan da bir hayli iyiydi. Bana göre Uçar'ın MF'si, Turna'nın MF'sinden daha iyi, daha eğlendirici ve meraklandırıcı. Heyecanla MF 5 Ergenekon'u da bekliyorum ama o 2010'dan evvel yayınlanmayacakmış. :(

Bu arada en son okuduğum kitap da King'in Kule serisinden olan Susannah'nın Şarkısı idi. Bir hayli sürükleyici bir devam olmuş. Önerilir.

emosss
12-08-08, 10:57
Grange"in Kurtlar İmparatorluğunu mutlaka okuyun..
Çok sürükleyici bi kitap,neler olacağını tahmin edemiyosunuz bi türlü..
Okuduğum en iyi kitaplardan biriydi..

Kurtlar İmparatorluğundan sonra Yüreğim seni çok sevdi"yi okudum..
Burdada tavsiye edildiği gibi güzel bi kitap,özellikle sonu çok etkileyici ama beklediğim kadar iyi değildi..

Kaptan-ı Derya
16-08-08, 14:23
LABİRENT-Kate Mosse süper bir kitap..... geçmiş ve bu günün birbirine karışmadan birbirini izlediği muhteşem bir eser... tarih , gerçek, kurgu, tesadüfler ve tekrar eden hayatlar..... kesinlikle okunması gereken bir eser...

ŞEY- Tana French sonunu tahmin edemeyeceğiniz bir psikolojik- polise ..... her iki türü sevenler için kaçırılmayacak bir eser.....

ash_dinoo
17-08-08, 11:09
en son laura dower'in komşu çocuk kitabını okudum biraz çocukca ama çk şeker bn tawsiye ederim bnce gzl :)

http://static.ideefixe.com/images/297/297414_2.jpg

konusu:Taryn ve Jeff doğdukları günden beri hep yan yana evlerde oturmuşlardı. Birinin kız birinin erkek olması hiçbir zaman bir sorun olmamıştı, hep çok iyi arkadaştılar... Ta ki altıncı sınıfa kadar! Ortaokula başlamanın heyecanı ile büyümenin telaşı birleşiyor.

Taryn ve Jeff'in sıkı dostluğu zarar mı görecek yoksa eskisinden daha mı iyi olacak?

hilary_
21-08-08, 20:30
Alacakaranlık
çoğu kişi biliyo zaten anlatmama gerek yok =)

zanessa_96
21-08-08, 21:00
Twilight'ı ;

İnanılmaz Bir Vampir Kitabıydı..

Anlatılanları Okumadım Resmen Yaşadım...

Anlatılan Karakterlere Aşık Oldum Bu Kadar Güzel Bir Kitap Olamaz...:img-in_lo

Dedikoducu Kız;

Bir Gençlik Bu Kadar Güzel ve Anlamlı Hale Getirilebilir...

Gençlerin Yaşadıkları Aşklarının,Dostluklarının Hiç Bitmeyeceğini Anlatan Güzel Bir Kitap...:img-in_lo

sevimli.girl
22-08-08, 00:27
füreya ve nefes nefese.

füreya gerçek bir hayat hikayesiydi ve çok güzel anlatılmış yazılmış bir biyografik roman.

nefes nefese ise ikinci dünya savaşı içinde yaşanan olayları ve yahudilerin yaşadıklarını çok güzel irdeleyen anlatan tarihi bir roman. ikiside tavsiye edebileceğim kitaplar arasında.

tearsareshed
06-09-08, 19:19
"Şey" - Tana French

Güzel bir kitaptı şaşırdım diyebilirim sonunda katile. Ama başka bir konuda hayal kırıklığına uğradığımı belirtmeliym..Dedektiflerle ilgili bir konuda.:icon_sorr

ben yeni bitirdim... kapağı görünce çok merak etmiştim... sonra özeti okudum ... merakımı iyice cezbetti aldım ve okudum ... bencede süper bir kitap.... konusu bakımında çok esrarengiz... sonunu kestiremiyorsunuz.... bana sanki bitmemiş gibi geldi... 2. kitabı çıkacak mı acaba??? çıkarsa hemen alıp okurum....

Sanırım yurt dışında 2. kitap çıkmış farklı bir cinayet var adı da "The Likeness". Burda dedektif Rob yok Cassie var sanırım onun gözünden anlatılıyor. Keşke Rob da olsaydı tabii.:img-cray:

**Tugce**
17-09-08, 22:47
Allah ile aldatmak:img-wink:
bence okuyun çok güzel bir kitap

Cullens
27-09-08, 14:23
Boleyn Kızı

En beğendiğim kitapların başını çekmekte.Her ne kadar herşeye boyun eğmiş olsa da Mary kesinlikle kitaptaki karakterlerin en iyisiydi.Ve herşeyin en iyisini,en muhteşem şeyleri hakeden insandı orada.Birde Kraliçe Katherine!!
Helede kralice gönderilmeden önceki dayanışmaları inanılmazdı.Kitapta en nefret ettiğim karakter ise kesinlikle Anne ve Kral !!
En üzüldüğüm karakter ise William Carey oldu ...

Twilight

Yaz boyu açıp açıp okudum.5 veya 6 defa okumuşumdur bu yaz.Gerçekten inanılmaz bir eser!!Şuara burası sayesinde diğer kitapların çevirilerini okumaya calısıyorum.Gerçekten muhteşem bir seri =)

basakeylul
27-09-08, 15:02
ACI KAHVE

Kesinlikle sürükleyici bir kitap... Derslerde Tenefüslerde Koridorda heryerde
okuduğum için hocalarda dahil olmak üzere herkesin alay konusu olduğum,
2 günde bitirip sonunda "DEYDİ" dediğim kitap!
Arkadaşımın "Kitabın sonunda çok şaşıracaksın" uyarısı doğru çıktı.
Raynor'dan en başlar dışında hiç şüphelenmemiştim... Son sayfalara kadar katil Carelli diyordum.

En etkilendiğim sahne: Lucia'nın kağıtları yaktığı sahne!

En sevdiğim karakter: POIROT
En etkilendiğim karakter: LUCIA

Sila_84
28-09-08, 03:01
Kursat basar: "Basucumda muzik"
Canan Tan: Piraye"
Her ikisinide bir solukta okudum, super yazilmis, ikiside mutlu sonla bitmiyor ama hayatta iki yol var zaten, buda mutsuz olanlardan, ama tavsiye edebilecigim kitaplar arasinda arkadaslar...
Ben ikisininde cogu sahnelerinde goz yaslarimi tutamadim, cok guzel anlatilmis...

Su an Ayse Kulindn: "Sevdalinka'yi"" okuyorum, simdilik guzel gidiyor....

gökçen61
28-09-08, 23:07
Mutluluk-Zülfü Livaneli ....Gerçekten güzel birr kitaptı zaten filmini de izlemştim ama herr roman filminde olduğu gibi kitap filmle pek alakalı deildi kısacası okumanızı tavsiye ederim doğudaki insanların sıkıntılarını,bu yy da bile neler yapıldığını güzell bir şeklde dile getirmiş yazar..

JeT-Lee
29-09-08, 22:23
Barbara Cartland - Mahzun Sevgili (Love to the Rescue)

19. yy'da geçen müthiş bir aşk hikayesiydi.. Hem aşk hem macera..
Fransız İhtilali sonrası.. İngilizlerin Napolion Bonapart'ın kendileri için yaptığı hain planları ortaya çıkarma çabaları.. Bir solukta okudum..

Gerçi kitap eski basımdı ama bulabilenlere kesinlikle tavsiye ederim..

melisis
05-10-08, 19:51
Canan Tan-Piraye

Çok etkilendiğim bir kitap.Özellikle bir karakterin ağzından yazıldığı için.Modern bi ailede yetişmiş Diyarbakır'a modern bir gelin olarak giden Piraye.Ordaki yaşamı

herkese öneririim

Cullens
07-10-08, 18:43
The Boleyn Girls

Greenwich sarayını ve o saraydaki kişileri olayları bize tanıtan,kralın bizzat kendisiyle yıllarını harcamış ve onu belkide en iyi tanıyanlardan birisi Mary Boleyn!

Saray entrikalarını ve bu sarayın yaklaşık 15 yıllık bir dilimini bizlere sunan harika bir kitap.Hatta yapıt!

ozlembloom
16-10-08, 13:34
En son Dan Brown'un Dijital Kale kitabını okudum..
Kitap gerçekten çokk sürükleyiciydi...Macera'dan hoşlanan herkese tavsiye edebilirim...Elinizden bırakamıyosunuz...:)

Cullens
16-10-08, 13:39
Adı:Aylin

Kariyerli,zıpır,eğlenceli,güzel,muhteşem bir kadın olan Aylin Devrimel'in traji-komik hikayesi.Yani bazen gülüyorsunuz.Bazen ağlıyorsunuz.Ayşe Kulin'in kaleminin konuştuğu kitaplardan birisi :img-wink:

cicekbenizlim
30-10-08, 15:44
Can Yücel- Portreler

Aslında Can Yücel'in en güzel şiir kitaplarından biri.
Herkese öneririm...
Can Yücel'in ustalığının en iyi göstergesi diyebilirim...

hilary_
01-11-08, 20:30
Tek İsteğim Her Şey - Cecily von Ziegesar

Dedikoducu Kız romanının devamlarından.
Kitabı okurken çok güldüm.Tavsiye ederim.

*{LOLLY}*
01-11-08, 20:54
Livaneli- Leyla'nın evi

Sımsıcak, sürükleyici.. Tasvirler, olay örgüleri muhteşem.. En etkilendiğim sahne balkanlardaki ailenin özellikle o kadının durumu.. Harika.. Gözyaşlarımı tutamadığım tek yer..

hilary_
02-11-08, 19:50
Romeo ve Juliet
Yeniay'ı okuyunca merakım alevlendi ve okudum. tavsiye faslını geçiyorum herkes biliyor zaten :D Çok acıklı ya.. :img-cray:

yıldızbilge
02-11-08, 19:57
Alacakaranlık-Stephenie Meyer
Tek kelimeyle mükemmel!!!

Muqe-ßrit
03-11-08, 13:06
Kırmızı Pazartesi. (Gabriel Garcia Marquez)
Bana anlatıldıgı gibi çok bağlanmadım kitaba.
Zaten 119 sayfa bişey.
Kitabın sonunda Santiago Nasar'a çok bağlandığımı hissettim.
Ölmekten korktugu güzel bir şekilde anlatılmış.

dağçiçeği_aslı
07-11-08, 16:14
yeni bir kitap aldım. adı yüreğim seni çok sevdi. yazarı canan tan...

okuyan var mı aranızda? Güzel olduğunu duyduğum çin okumaya başlayacağım inşallah.

bu arada bir de neşter adlı kitabı almak istiyorum ama onun nasıl bir kitap olduğunu bilmiyorum. okuyan varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim:img-wink:

*{LOLLY}*
08-11-08, 11:55
Twilight, New Moon - Stephenie Meyer..

Dizinin bu iki kitabını aldığım zamandan itibaren iki günde deyim yerindeyse bir solukta okudum.. Şimdi keşke o kadar hızlı olkumasaydım diyorum.. Tadı damağımda kaldı..
Daha fazla bir şey demey lüzum yok bence.. ;)

Son söz: Beni bu kadar etkileyen başka bir kitap ya da başka bir hikaye olmamıştı..

yağmur*
08-11-08, 13:22
boleyn kızı - philippa gregory

periperisi
08-11-08, 14:07
Twilight, New Moon - Stephenie Meyer..

Çok süper kitap iki günde okudum herkese şiddetle tavsiye edebileceğim bi kitap...

gsnaz_90
16-11-08, 00:18
Huzur Sokağı şuan okumaktayım. Biraz dini bi kitap ama olsun ii gidiyor suanlık..

[BARCA]
16-11-08, 17:32
Huzur Sokağı şuan okumaktayım. Biraz dini bi kitap ama olsun ii gidiyor suanlık..

dini olmasınd asakınca yok ayrıca müthiş bir kitaptır göz yaşlarını tutamayabilirsin

şu an COLİN FALCONER
yazdığı
BİR HÜRREM MASALI
adlı kitabı okuyorum ama yakında bırakıcam tavsiye etmem osamnlıyı yanlış tanıtmışşş maleseffff.........

Cullens
16-11-08, 17:39
Romeo ile Juliet

Latife Hanım {henüz bitmedi.} - İpek Çalışlar

Koku {bunada yeni basladım} - Patrick Süskind

Gerçekten her biri harika kitaplar.Koku'ya daha bugün başladım ve hiç de fazla ilerleyemedim.Ama Latife Hanım ve Romeo ile Juliet gerçekten çok etkileyiciydi.

mellissa maria
17-11-08, 23:31
Bir haftada 3 kitap okudum.Twilight ve New Moon'dan sonra vampirlere merak saldım denebilir.Anne Rice'ın Vittorio ve Pandora'sı muhteşemler:)Herkese tavsiye ederim.Şimdi ise Twilight'ta bahsedildiği için Romeo ve Juliet'ti okuduğum için okumuyorum ama Uğultulu Tepeler'e başladım.Ağır gibi geldi ama harika bir kitap....:):)

anestezi25
20-11-08, 15:09
eroinle dansı kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum

yazarı CANAN TAN

suç ve ceza da çok güzel
eminim bir çoğunuz okumuştur

fenerli_güzel
22-11-08, 21:36
Traudl Jung - bis zur letzten stunde (son saate kadar)

Traudl Jung hitlerin yakin sekreteri
ve ona dair tüm anilarini anlatmis
ola bi cok yemek yemisler
gezilerinde yaninda durmus
bir cok sirrini ortaya döküyor
gercekten cok ilgincc

Hitlerin insani yanini (ki asilnda o bir insan degildi) anlatmaya calisyor
yahudilere bazen alaysi sözlerini demecliyor falan
cok ilginc bir kitap hepinize tavsiye ederim

Cullens
28-11-08, 13:54
Mavi Saçlı Kız-Burçak ÇEREZCIOGLU

Henüz fazla ilerleyemedim (sınavlardı,derslerdi filan) ama harika bir kitap.Sonunu pek zeki arkadaşım söylemeseydi ve kana kana ağlasaydım (ne mazoşistim ya :D) daha iyi olacaktı ama ... Yine de muhteşem.Herkese tavsiye ederim :img-wink:

zeynepchd
30-11-08, 15:36
;9215430']dini olmasınd asakınca yok ayrıca müthiş bir kitaptır göz yaşlarını tutamayabilirsin

şu an COLİN FALCONER
yazdığı
BİR HÜRREM MASALI
adlı kitabı okuyorum ama yakında bırakıcam tavsiye etmem osamnlıyı yanlış tanıtmışşş maleseffff.........

Bende okudum Bir Hürrem Masalını elbette anlatılanların hepsinin aynı olmasını bekliyemeyiz kurgulanmıs ama sonuc olarak yasanmıs olaylar bunlar ben begenmiştim tabi zevkler degişiyor:D
Forrest Carter ın Küçük Ağacın Eğitimi adlı kitabını tavsiye edrim ....antropolojı kitabı olarak geciyo ....küçük bir kızıl dereli cocugun agzında çok etkileyici masum bir şekilde anlatılmıs çok duygusal bir kitap.

Mervon
03-12-08, 19:56
En son Adam Fawerin Empatisini okudum.

Harika bi kitap bazı kişilerin insanların duygularını görmesi,hissetmesi,koklaması ve duyması gibi şekillerde anlamasından başlayan olaylardan bahsediyor.

Bu kişiler güçlerini kullanmayı öğrenip geliştirdikçe diğer insanların duygularını etkileyebiliyolar.

Tabi böyle güçlerin olması her zmnki gibi dünyayı elle geçirme tarzı kullanılmak isteniyor bundan kaçışlar felan az buçuk cinayette var ama güzel..:good:

Felsefe ,bilim ve edebiyat iç içe çok fazla terim var içinde ama yinede pek sıktığı söylenmez.

Tavsiye ederim ben çok beğendim bu kitabı ve çok şey öğretiyorda..:img-yes:

Mervon
03-12-08, 20:02

okuyan var mı aranızda? Güzel olduğunu duyduğum çin okumaya başlayacağım inşallah.

Ben okudum o kitabı bi arkadaşın tavsiyesiyle gerçekten çok güzel bazen kızdığımda oldu adı aslıydı sanırsam baş kahramanı ama güzel hatta o bana tavsiye eden arkdaşım 1 günde bitirdi ve ağlamaktan fenalaştı o derece güzel bi kitap..:img-yes:

*mirage*
03-12-08, 21:38
Mavi Saçlı Kız-Burçak ÇEREZCIOGLU

Henüz fazla ilerleyemedim (sınavlardı,derslerdi filan) ama harika bir kitap.Sonunu pek zeki arkadaşım söylemeseydi ve kana kana ağlasaydım (ne mazoşistim ya :D) daha iyi olacaktı ama ... Yine de muhteşem.Herkese tavsiye ederim :img-wink:

Ben okudum o kitabı...
Gerçek olması çok acı birşey fakat Burçak Çerezcioğlu gibi bu ve buna benzer hastalıktan ölen milyonlarca insan var... Bunlar sadece göz önünde olanlar diyeyim ama hepsi can tabii ki ....

En son Twilight'ı okudum. Şu sıralar New Moon'u okuyorum 300lerdeyim galiba bitirmem an meselesi (:

edward_tugce
04-12-08, 00:28
üstüne başka kitap ta okusamda en son okuduğum kitabı alacakaranlığın ikinci kitabı yeniay sayarım:img-yes: bu kadar muhteşem bir kitap serisi görmedim:img-yes: harika ötesi neyse bu kitap serisi öyle:img-yes: kitap okumak isteyenler kesinlikle okumalı:img-wink: açıkçası HP daha güzel bence hatta hayatımda okuduğum tüm kitaplardan güzel:img-yes:

deniz_NL
04-12-08, 00:33

bu arada bir de neşter adlı kitabı almak istiyorum ama onun nasıl bir kitap olduğunu bilmiyorum. okuyan varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim:img-wink:

Okudugun kitap super bi kitaptir...1 gece de okudum yuttum butun sayfalarini ...Arkadasinda dedigi gibi bazi yerinde Asli ya cok ama cok kizdim ..Lakin sonundaki ASLIM olayina bittim!Yuregi onu gercekten cok sevmis ..Zannedersem bitirmissindir. Bitirdiysen Yazarin bi kitabi daha var oda muhtesemdir Piraye..Siddetle herkese tavsiye ederim :))

deniz_NL
04-12-08, 00:39
Birkac kitap daha tavsiye etmek isterim ..

1. Ayse Kulin => Nefes Nefese.

2 gencin imkansiz sanilan askini ve yasadiklarini anlatir. Kitap 2.dunya savasi donemlerinde gecer. Musluman Turk kizi ile Musevi TURK delikanlisinin askini anlatir. Bu gencler istanbulda yasayamayacaklarini anladiklari icin fransa giderler ve orda Hitler ve Gestaponun zulmune sahit olurlar.Kitap taki diger onemli ve guzel ayrinti ise ..TURK konsolosluk calisanlarinin o zaman TURK insanina ve TURK musevileri icin gosterdikleri cabayi yazar. Cok guzeldir ..

2.Nermin Bezmen =>SIR ve Auroranin Incileri ..Bunlar 2 kitaptir ve sirasi ile okunmasi gerekir.. Yaniniza bir bol miktarda mendil aliniz ve cekilin kosenize..a$kin en guzel ve en acitici yanini yasatacaktir size..

New Moon
06-12-08, 20:34
Piraye-Canan Tan

Çok güzel kitaptı herkese tavsiye ediyorum.

badeseda
06-12-08, 20:42
stephenie meyer-yeni ay

tabi bunu okumadan önce alacakaranlığıda okulamısnız inanılmaz güsel kitaplar :)

Güneş-07
07-12-08, 16:44
stephenie meyer-yeni ay

tabi bunu okumadan önce alacakaranlığıda okulamısnız inanılmaz güsel kitaplar :)

bende dün alacakaranlık'ı okudum tek kelimeyle müthişti:good::img-yes:
herkese tavsiye ederim:img-wink:

milomania
09-12-08, 21:16
Boleyn Kızı'nı bi süredir okumak istiyodum ve sonunda okuma fırsatım oldu. Çok güzeldi tavsiye ederim:):good:

gülse_mrv
14-12-08, 00:51
Libba Bray-Müthiş ve Korkunç Güzel bu kitabı bugün merak edip sipariş ettim. Okuyan var mı acaba, yorumlarınız??

Bu arada mutlaka ve mutlaka okumanız gereken;Twilight serisi --okuduğum en güzel kitaplar.Kesinlikle tavsiye ederim.

merve_polat
15-12-08, 15:20
stephanie meyer-yeni ay

twilight serisinin ikinci kitabı ilki kadar muhteşem olmasıda gayet güzel daha az edwardlı daha melankolik ama yinede kesinlikle okunması gereken bir kitap...

GaLaDrieL
15-12-08, 16:19
Eroinle Dans
Veda:Esir Şehirde Bir Konak vee;
Yeni Ay

Bunlar son 1 haftada okuduklarım. Ve hepsi çok iyiydi,ama tabii ki en iyileri Yeni Ay'dı:img-yes:

elifc
17-12-08, 17:00
;9215430']

şu an COLİN FALCONER
yazdığı
BİR HÜRREM MASALI

Tarihin, romanlardan öğrenilebileceğini düşünmek tamamen yanlış bir düşünce zaten...Tarihi romanlar ,genellikle tarihi gerçeklere bağlı kalınarak kurgulanır...Bu yüzden hiçbir kitap için yanlış anlatmış demek doğru değildir;çünkü bu zaten kurgudur ve gerçeklik değeri taşımak zorunda değildir...
Bana kalırsa "Bir Hürrem Masalı" çok başarılı bir kurguya ve akıcı bir anlatıma sahip;ve aşağı yukarı Hürrem Sultan ile ilgili okuduğum 4-5 tarihi roman arasından tarihi gerçeklere en yakın olanı olduğunu söyleyebilirim...

Şuan,Antoine B. Daniel'in İnka üçlemesinin 2. kitabı olan Manco'nun Öfkesi'ni okuyorum...Gizemli İnka Uygarlığı'nın yaşam biçimini,İspanyollar tarafından işgal edilip nasıl ortadan kaldırıldığını öğrenip kayıp şehir Machu Picchu'nun gizeminin derinliklerinde kaybolmak isteyenler için müthiş bir kitap;her tarih tutkununa tavsiye ederim:img-wink:

New Moon
17-12-08, 18:38
Latife Hanım;Hakkında çok az bilgi sahibi olduğum Latife Hanım'ı tanıma fırsatı buldum.Anlatım biçimi güzeldi.Herkese tavsiye ederim.
Piraye;müthiş bir kitaptı.Anlatım biçimi,konusu çok güzeldi.
Yüreğim Seni Çok Sevdi;Nasıl başlasam,nasıl anlatsam hiç bilmiyorum.Beni başka diyarlara götürdü sanki.Bu kadar akıcı ve güzel bir kitap okumuş muydum acaba?:img-pilotYok okumamıştım.Bu kadar güzel anlatılamazdı aşk herhalde.Şiirler beni zaten yürekten bağladı kitaba:img-blush.Ve sonu çok güzeldi.Aşk böyle olur kardeşim!derdirten bir kitap.:img-in_loHerkese tavsiye ederim.:good:

[BARCA]
18-12-08, 19:46
ayşe kulin'in 'VEDA' adlı kitabı müthiş özellikle
tarih severlerin kaçırmaması gereken bir kitap

Seno
19-12-08, 13:30
Düşler Krallığı....

Şiddetle tavsiye ederim...

Çok ama çok güzel bir kitap...

!hazal!
20-12-08, 01:51
yüreğim seni çok sevdi:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
nasıl anlatılırki bu kitap okumak lazım.aslında başlarda düşündüm bu kitabın neresi etkileyecek diye..çnkü o aşkın beni bu kadar etkilediğini farketmedim ama o son yok mu??:img-blush:img-blush:img-cray::img-cray: aşk böle bişi yaa:img-in_lo aslı-murat

Che1907
20-12-08, 07:40
prf.dr Çetin Yetkin-Türkiye'de siyasi darbeler ve amerika..

yorumsuz

dağçiçeği_aslı
20-12-08, 08:05
Yüreğim Seni Çok Sevdi:gerçekten müthişti. Aşk bu dedirtiyor insana. heleo sondaki sözler yok mu? Kelimeler yetmez anlatmaya diyorum.

Piraye: Piraye'nin kendini Nazım'ın Pirayesine benzetmesi.en sonunda onunla şimdiözleştin demesi... Billurköşkün altında kalıp yenisini yapamamış olması... Ve Ömer...

Canan Tan geç keşfettiğim ama bir daha asla bırakmayacağım yazarlardan birisi.

Tavsiye ediyorum dememe bilmem gerek var mı?:)

touchthedark
22-12-08, 16:57
Bnde en son artemis yayınlarından "Müthiş ve Korkunç Güzel"i okudum.. fantastik,tarihi we gotikti.. çok güzeldi.. tawsiye ederim..

tina_simge
23-12-08, 17:28
Gazap Üzümleri ni okudum en son; okurken o ortamdan bi gözlemciymişsiniz gibi içine dalıyorsunuz kitabın bilmiyorum yaşanılanlar bize uzak belki ama anlatım samimi ve çarpıcı buda keyif verdi bana okunması gereken klasiklerimizden...

~VilleValo~
24-12-08, 12:10
Fazla Kitap Okumam Ama Kardeşimin Baskısıyla ''Alacakaranlık'' ve Devamı ''Yeniay''ı Okudum.
Okuduğum Kitaplar Arasında En Güzelleriydi Diyemem.
Bir Bayan Kitaba Rahatlıkla Bağlanabilir Ama Benim Gibi Beyler İçin Aynı Şeyi Söyleyemem.

Melal
24-12-08, 16:39
Elif Şafak'ın Siyah Süt kitabını okudum.
Zaten Elif Şafak'ın dili çok akıcı kitabı kısa bir süre içinde bitirdim.
Eğlenceli,keyifli bir kitap Elif Şafak bir kadının hamilelik sürecinde ve sonrasında yaşadıkladını,yaşayabileceklerini eğlenceli bir dille anlatmış.
Çok güzel bir kitap okumamış olanlara tavsiye ederim.

maabel
24-12-08, 23:25
Elif Şafak'ın Siyah Süt kitabını okudum.
Zaten Elif Şafak'ın dili çok akıcı kitabı kısa bir süre içinde bitirdim.
Eğlenceli,keyifli bir kitap Elif Şafak bir kadının hamilelik sürecinde ve sonrasında yaşadıkladını,yaşayabileceklerini eğlenceli bir dille anlatmış.
Çok güzel bir kitap okumamış olanlara tavsiye ederim.

Elif Safak benimde çok sevdigim bir yazar...
İlk Siyah sütle başladı onu keşfedişim...
Arkasaından PİNHAN kitabını okudum dünde ARAF'ı bitirdim...
Süper bir yazar onun dilini hayata bakış açısını çok begeniyorum..
ARAF çok güzel bir kitap okumak isteyenlere tavsiyemdir..

hilary_
25-12-08, 09:50
İki Yeşil Su Samuru-Buket Uzuner
Kitabı ödev için okudum. Başlarda nasıl sıkıldım anlatamam. Biraz politikti.Ama sonraları harikaydı.Çok etkileyici bir konusu ve anlatımı var. Kesinlikle tavsiye ederim

!hazal!
28-12-08, 09:50
en son mavi saçlı kızı okudum baya bi sulu gözlüyümdür uygusalımdır ama bu kitap beni etkilemedi.annem de dahil olmak üzere okuyan herkes etkilenmiş burçak'ı çok sevmiş ama ben bi türlü kıza ısınamadım ölmesine çok üzüldüm ama öle beni etkileyen kitaplar arasına kendisi giremedi:bilmim:bilmim

şeyda gül
28-12-08, 22:19
ben enson domates saçlı kızı okudum 17 yaşında olmama ramen:icon_sorr:icon_sorr ayıp olurmu

merve_ko
31-12-08, 22:02
en son mavi saçlı kızı okudum baya bi sulu gözlüyümdür uygusalımdır ama bu kitap beni etkilemedi.annem de dahil olmak üzere okuyan herkes etkilenmiş burçak'ı çok sevmiş ama ben bi türlü kıza ısınamadım ölmesine çok üzüldüm ama öle beni etkileyen kitaplar arasına kendisi giremedi:bilmim:bilmim

ben de mavi saçlı kızı okurken etkilenmedim.. edebi bir kitap değildi.. küçük bir kızın günlüğünü okuyorduk. ama ölmesine üzüldüm tabi..

ayşe kulin-adı aylini okudum en son.. ayşe kulinin üslubu zaten çok hoşuma gidiyor.. eline alınca bırakamayacağın kitaplar sunuyor ayşe kulin..

aylinin hayatını okuyunca önce imrendim.. çok uzun olmayan bir hayata neler sığdırılabildiğini gördüm.. hayatı dolu dolu yaşamanın ne olduğunu gördüm.. ama finali kötüydü.. gözyaşlarımı tutamadım. zaten çok duygusalımdır:img-cray: