Tüm Versiyonu Göster : Casanova

daylights
30-03-06, 22:02
http://img490.imageshack.us/img490/6045/casanova6ut.jpg
Yönetmen:Lasse Hallström
Oyuncular: Heath Ledger , Sienna Miller, Jeremy Irons ...
Tür: Romantik/Komedi
Süre: 108 Dk.
Yapım Yılı: 2005

“What’s Eating Gilbert Grape”,”My Life As A Dog”, "Chocolat” adlı filmleri Oscar adaylığı kazanan, “Cider House Rules”adlı filmi iki Oscar elde eden İsveç’li Lasse Hallström’den dünyanın en ünlü çapkını "Casanova"ya yepyeni, çağdaş ve çok komik bir yorum...

Çekimleri "aşıklar kenti" olarak bilinen Venedik'te gerçekleştirilen filmde 1700'lü yıllara gidiyoruz ve çiçekten çiçeğe konan karşı konulmaz bir erkeğin çaresizliğine tanık oluyoruz. Biri yaşadığı aşk oyunlarıyla çağlar boyu aşıklara ilham kaynağı olmayı başarmış efsanevi maceraperest... Diğeri ise kendisine hem katıksız sadakati, hem de tutkuyu aynı anda sunabilecek benzersiz erkeği arayan ve o güne kadar bu konuda çok ama çok hayal kırıklığına uğrayan döneminin/ zamanının yetenekli yazarları arasında yer alan bir kadın...

Giacomo Casanova (Heath Ledger), Francesca Bruni‘yi (Sienna Miller) keşfettiğinde, hayatında ilk kez Casanova’nın kadınların karşı koyamadığı efsanevi cazibesini reddetme cesaretini gösteren bu kadına çılgınca aşık olur ve onun hayallerindeki romantik adam olmak için bütün yeteneklerini seferber eder. Casanova’nın bile fethedemediği kaleler vardır…Öte yandan Katolik Kilisesi temsilcilerini tarihin en büyük günahkarı Casanova’yı ele geçirmekle görevlendirmiştir.Casanova, avcılarının tuzağına eğer düşerse en dipsiz zindanlarda çürümeye terk edilecektir.

kaynak: www.ekolay.net

ÇAKIL85
06-04-06, 23:27
güzel bir film.özellikle son 20 dakikasını izlerken gerçekten çok büyük keyif aldım
özellikle 1700lerin venediğinin görüntüleri harikaydı.
tavsiye ederim.
çok hoş bir film.
işler her dakika öyle bir karışıyor ki her sahnede ayrı şaşırıyorsunuz...

potc_fan
08-04-06, 18:51
Ben bugün gittim ve çookk beğendim gerçekten çok romantikti. Hele son sahneler süperdi bence! Herkese tavsiye ederim!

potc_fan
08-04-06, 19:09
http://img337.imageshack.us/img337/4652/070ow.jpg (http://imageshack.us)
http://img337.imageshack.us/img337/7054/019gz.jpg (http://imageshack.us)
http://img425.imageshack.us/img425/1300/06h2vl.jpg (http://imageshack.us)

irene
11-04-06, 13:14
ben henuz ızleyemedım ne yazıkki ama en kısa zamanda ızlıcem ınsallah
duyduguma gore cok guzel bır fılmmıs benım gıdenlerden duydugum kadarıyla cok gulmusler fılm boyunca ee tabı arada duygulanmıslarda eglencelıymıs baya

sisley
14-04-06, 01:40
Ben bugün izledim Casanova'yı cok beğendim.
Venedik görüntüleri süperdi .Kanallar,gondollar,San Marco Meydanı filmi unutup arada o sahnelere daldım.Balon sahnesi de en beğendiğim sahnelerdendi.Karnaval,maskeler.....kısaca cok hoştu.

OZKORKMAZ
15-04-06, 20:06
heath kendini biraz zorlayıp oynama zahmetine katlansaydı film bunun 10 katı daha gzl ve ıyı olacaktı ama napalıım oyunculugunu gzl yuzu ve fiziğinin ardına saklamayı tercih etti tabii brokeback mountain da o kadar efor sarfetti ki bu filme zaman kalmadı sanırım gerci gördü çocuk bi oscar cığı bile hor gorduler ona ne gzl alacaktı neyse heath ı gecersek seyirciyi mutly eden gzl bi filmdi ıyı olmamertebesine erişebilmesi için bi kaç sey dah yapılmalıydı ama çok da kurcuklamıyacağım heath ın hatırına film gzl di gidin izleyin verdiğiniz paraya acımazsıznız istediğim tek şey filmi gercekten izleyin sakın baska amçlarl gitmeyin sinemaya zaman öldürmek arkadaslarınızla berarber vakıt gecirmek gibi bu bana çok dokunuo ileride benim filmimede boyle bazı boş insanların gelecegını dusundukçe tuylerim diken diken oluo ama ben onları hizaaya getirmesini bilirim neyse çok konustum gidin izleyin eleştirilere kulk asmayın kimse sizin beyninizde olamaz en ıyı eleştiriyi siz kendiniz yaparsınız

dizi_maniac
15-04-06, 23:48
OZKORKMAZ 'ın söylediği hiç bir kelimesine katılmıyorum.
Ben gittim ve pişman oldum.

Bu film benim için büyük bir hayalkırıklığından başka bir şey değildi!
Vasat bir anlatım tarzı ( gelecek karede ne olacağını hep önceden tahmin edebiliyorsunuz), yerlerde sürünen gelişigüzel oyunculuk, çalakalem yazılmış hissi veren yavan ve tatsız bir senaryo ... say say bitmez. Zaten dünya çapında gişede iki seksen yatmasından da anlaşılıyor.

Yazık oldu verdiğim 10 YTL'ye. :hıh

Herşey bir yana Lasse Hallström (Chocolate, Cider House Rules) gibi bir yönetmenin nasıl bu kadar yavan bir filme imza atmış olabileceğine şaşırıyorum!
Bu film sana hiç yakışmadı Lasse ! :(

OZKORKMAZ
17-04-06, 19:53
OZKORKMAZ 'ın söylediği hiç bir kelimesine katılmıyorum.
Ben gittim ve pişman oldum.

Bu film benim için büyük bir hayalkırıklığından başka bir şey değildi!
Vasat bir anlatım tarzı ( gelecek karede ne olacağını hep önceden tahmin edebiliyorsunuz), yerlerde sürünen gelişigüzel oyunculuk, çalakalem yazılmış hissi veren yavan ve tatsız bir senaryo ... say say bitmez. Zaten dünya çapında gişede iki seksen yatmasından da anlaşılıyor.

Yazık oldu verdiğim 10 YTL'ye. :hıh

Herşey bir yana Lasse Hallström (Chocolate, Cider House Rules) gibi bir yönetmenin nasıl bu kadar yavan bir filme imza atmış olabileceğine şaşırıyorum!
Bu film sana hiç yakışmadı Lasse ! :(
gen bu hafta sonu en çok izlenilen film box office de sence iyi mi sinemada her zaman agır filmlerin yer alması taraftarı deilim o kadar brz da kafayı yormayacak sadece mutlu olunabilecek filmlere ihtiyac var bi de düşünce farklılıkları gzl dir ama bizim gibi iki duzeylı insan arasında olanlar deil mi

tvrehberi
27-04-06, 11:09
ben beğendim şahsen bu filmi.ama ben zaten bütün dönem ve romantik filmleri beğenirim.dönem filmlerini çok seviyorum gerçekten kıyafetler, konuşma tarzları fln.e işin içinde romantizm de olunca benim bu filmi kaçırmam imkansızdı zaten gittim,izledim ve beğendim.gerçi heath biraz bas bi sesle konuştuğu için bazen ne dediğini anlamadım ama sonuç olarak güzel bir filmdi.yine de casanovanın bu kadar kolay ve çabuk aşık olacağını sanmıyodum...

özgür_keremcem
27-04-06, 20:09
Ben bugün gittim ve çookk beğendim gerçekten çok romantikti. Hele son sahneler süperdi bence! Herkese tavsiye ederim!
bende gittim ve sanada katılıyorımmmmm

CHICULATA
29-04-06, 00:50
bende bu film hakkinda cok duyuyorum ama biir turlu gidemedim yaw..

potc_fan
01-05-06, 07:54
bende bu film hakkinda cok duyuyorum ama biir turlu gidemedim yaw..

Kesinlikle gitmelisin arkadaşım gerçekten çok hoş bir filmdi!

sweet923
04-08-06, 18:31
ben de dvd sini aldım...izlenmeyi bekliyor şu an...tavsiye edenler bayağı fazla.bence tavsiyelere uymalı ve izlemeyen kimse kalmamalı...

sweet923
05-08-06, 13:23
gerçekten harika bir film...aşkı temasıyla yoğurmuş ve ortaya çıkarmış...harika..mutlaka izleyin....

purple_princess
05-08-06, 16:44
çokk gzeldii demekki çapkınlrda aşık olblyrmuşşş:fighting2

padme_
13-12-06, 13:44
filmdeki kıyafetler ççok güzeldi...

meltem1
05-02-07, 20:03
güzel bir filmdi içindei aşk çok güzeldi

meltem1
05-02-07, 20:04
güzel bir filmdi içindeki aşk çok güzeldi

seleniti
17-02-07, 10:28
Çok güzel bir filmdi. Ben çok beğendim. Dönem filmlerini her zaman çok sevmişimdir zaten :img-yes: İçinde romantizm ve aşkta olunca ortaya hoş bir yapım çıkmış. Kıyafetlerde harikaydı.Venedikte o güzel şehirde çekilmesi de artı puan tabiki :good: