Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/4

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11

ggnibsgk
20-04-08, 21:02
Selammlarr İki Aile Ailesii=)

Sınavlarım sonunda bitti vee ben de forumumuza rahat rahat girme günlerime geri döndüm...Yani en azından vicdan azabı duymadan girebiliyorum ehuehue...Şimdi o zmn bu pazar gününde nasıl bir yorum yapalım?Tabi kii Buğra'nın Ünite sorularını cevaplayalım...Buğra da giremiycekmiş bi hafta boyunca özliycez valla...Onun gözünü arkada bırakmayalım diimi??:)

Vakit kaybetmeden başlıyoruz o zmn;

İKİ AİLE 85.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI...

1- Kapıya bırakılan kimsesiz bebeğin sırları nasıl çözülecek...?...Eda ile Oğuz adının Umut olduğunu kimden öğrenecekler...?...

Bence anneyi yakaladıklarında öğrenirler herhalde yaa...Hani birinin peşinde koşuyolarmış yaa...Bu arada fragmanı anlattıkları için Burçin ve Miray'a çook teşekkürlerrr...Buğra'ya da yolladığı için teşekkürlerr...:)

Hee kadını nasıl görürler bilmiyorum yani...Belki kadın nasıl bi aile olduklarını merak etmiştir...Takip etmiştir bizimkileri,Bizimkiler de bu kim diye şüphelenip kovalarlar yakalarlar falan....=)

2- Oğuz ile Ergin bebeğin annesi ile konuşmayı başarabilecekler mi...?...

Yani başka bi şekilde çözülemez gibi geliyo bence başarırlar o yüzden...Yani isminin umut olduğunu falan nası anlıycaklar ki başka???

3- Damla'nın dava gününde ona destek olan sürpriz kişi Sabutay olabilir mi...?...Sabutay dışında tahmin ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz...

Valla olabilir ama sanmıyorum çünkü senaristlerimiz Damla-Sabutay dosyasını kapattı bence...Bu destek olan kişi olsa olsa Emrah'tır...Çünkü yine senaristlerimiz açısından bakarsak Emrah ve Damla hikayesi yeni başlıyo...Eğer bunu düşünüyolarsa aynı doğrultuda Emrah'ın Damla'ya destek olması da çok olası ;)

4- Tahir Ağa,yaşattığı zor yıllar için Emrah'tan özür dileyecek mi...?...Emrah,Melahat ve Tahir Ağa'nın yeni hayatlarında olmayı kabul edecek mi...?...

Valla evlenme teklifi bile onun için çok zor oldu...Bi de üstüne özür dilemek???...Bilmiyorum yaa olabilir de...Hanı dedi ya Tahir Ağa" Her şey zamanla olcak" diye çocuklar için...Belki özür dilemez ama yakınlaşmaya falan çalışır...

5- Hayatlarına ansızın giren Umut Bebek,Eda ile Oğuz'u geçmiş günlere yeniden götürecek mi...?...Yeni bir karar almalarını sağlayacak mı...?...

Heh!!! Ben zaten hikayenin tam olarak bu yüzden ortaya atıldığını düşünüyorum...Bence Eda ve Oğuz'un evlatlık alması gibi bi durum diil mesele...Ha belki evlatlık da alırlar ama mutlaka bi bebekleri de olsun yaa çok istiyoruzzz....Kesinlikle Eda'nın çocuk özlemini depreştirmek için bu hikayee...Buna inanmak istiyorumm...:img-icecr

6- Oğuz ile Oğlanlar arasında ki tek taraflı soğukluk,yerini ılık bir esintiye bırakacak mı...?...

Bana sanki bu bölümün ortalarına kadar falan Eda ve Oğuz köşke dönmiycekmiş gibi geldiği için oğlanların hikayesi de ikinci yarıya kalırr...O da Umut bebeğin şaşkınlığıyla geçer buyrun bi 20 dakka daha...Geriye kalan zamanda da Umut'un ailesinin bulunması falann yanii bence o hikaye sarkar gelecek bölümee....Yani bana öyle geliyoo...Tabi sarkmamasını tercih ederimm....Ama daha çocuklar Oğuz abilerini ne kadar üzdüklerini bile farkında olmadıkları için anca belki bunu farkederler bu bölüm gibi geliyo...

7- Çocukların hayatlarına yeni giren bu davetsiz misafire tepkileri nasıl olacak...?...

Ehee fragmandan anladığım kadarıyla yine kıskançlık krizi başlamışş...Müstehak onlara...Hele oğlanlara...Belki Oğuz abilerinden yüz göremeyince ne kadar çok şey kaybettiklerini ya da Oğuz abilerine ne yaşattıklarını daha iyi anlarlar...

8- Damla,Ferit'ten boşanabilecek mi...?...

Açıkçası çok zor olucağını sanmıyorumm....Çünkü Ferit'e dışardan bakan biri çok kolay bi şekilde düzenbaz yaftası yapıştırır...Üstelik hapiste bir de...Yani bu durumlarda Ferit'İn fikrini sorarlar mı ondan bile şüpheliyimm:img-cray:

9- Umut bebeğin hikayesi bu hafta nihayete ererek Köşkten ayrılacak mı...?...

Hımm iştee bu zorrr...Belki haftaya sarkar ama daha uzun olucağını zannetmiyorummm...Yani bizim vicdanlı Eda ve Oğuz o bebekten nasıl ayrılırlar bilemiyorum ama buna mecbur kalıcakları kesinn...

10- II.Umut döneminden sonra,II.Hamilelik dönemi Eda için başlayacak mı...?...

Ayy inşallah yaaa...Ama bu soru haftaya devreder söyliyimm...Ya da belki devretmez yaa...Ay bilmiyorumm...Tek bildiğimm ne zaman olursa olsun bunun olmasını çok istediğimm ehuehue...

11- Damla,Emrah ile Ferit'i,biten evliliğini konuşacak mı...?...İkili arasında nasıl bir ilişki sağlanacak...?...

Ayy ne kadar zor sorular soruyosunn Buğraa yaa!!!...Eğer Damla'ya boşanma sırasında destek veren Emrah'sa kesinlikle bahsederr...Amaa böyle bi sahne ister miyim bilmiyorummm...Alakasız birinin Ferit hakkında yorumda bulunması falan beni rahatsız edebilir belki...:bilmim

12- Bölüm Sonu Tahminleriniz Var mı...?...

Ayy belkii Eda'nın çocuk istemeye karar vermesiyle biter:happy0064 Ayy Süperr olurr süpperr!!!...Hadi inşallahh;)

13- Sizlerinde soruları varsa,bekliyorum...

Yok Buğra Bey teşekkür ederizzz;)

Evet sorularımızı da tamamladıkk...Artık çıkalımm yarın okul varr geç yatmayalımm diimi?...Hadi çocuklar sütünüzü de içinn yatağaa...11 'den sonra kimseyi forumda dolaşırken görmiyimm....Aa!!!...bye

tekstura
21-04-08, 12:16
Benim İki Aile dizisinde memnun olmadığım nokta Yaman ve Efe karakterinin senaristlerce böylesine dizinin ruhuna aykırı olacak şekilde işleniyor olması. Oğuz karakterinin Yamanın tüm falsolarını sineye çekip açık yüreklilikle adilce yaklaştığı pek çok olay olmasına karşın niçin Yaman karakteri hala Efeye O senin Manyak Anan yok mu türündeki söylemleriyle birlikte ve son izlediğimiz bölümde Yamanın Efe ve Timuru bu kadar kolay bir şekilde dolduruşa getirmesi anlaşılır bir durum değil bence. Efe, Babasını annesine karşı toleransız savunurken bunun aksine Annesini babasına karşı tek bir savunma yürekliliğini gösterememiştir.

BERNA
21-04-08, 13:27
Son dakikada da olsa ünite sorularını cevaplayalım bari :)

1- Kapıya bırakılan kimsesiz bebeğin sırları nasıl çözülecek...?...Eda ile Oğuz adının Umut olduğunu kimden öğrenecekler...?...

Bebeğin yanında bir not olacağını tahmin ediyorum. Ev yazlık ev olduğu için maddi durumu iyi olan bir aile olduğunu düşünmüştür bence bırakan kişi. Oğluma veya Umut'uma iyi bakın tarzı bir şey yazıyor olabilir notta.

Bence başaracaklar, önce karakola bebeğin kendilerinde olduğunu bildirecekler. Sonra da çocuklara haber verip köşke dönecekler. Bebeğin annesinin bulunduğu haberi de bence bölüm sonunda gelecek.

3- Damla'nın dava gününde ona destek olan sürpriz kişi Sabutay olabilir mi...?...Sabutay dışında tahmin ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz...

Sabutay'ın yeni kimlik ve yeni yaşam derdinde böyle bir risk alacağını hiç sanmıyorum. Benim özeti okuduğum andan beri düşündüğüm kişi Emrah'tı. Emrah ile bir dostluk kurulacak bence ama ilişki aşaması için çok erken konusunda hala ısrarlıyım ;)

4- Tahir Ağa,yaşattığı zor yıllar için Emrah'tan özür dileyecek mi...?...Emrah,Melahat ve Tahir Ağa'nın yeni hayatlarında olmayı kabul edecek mi...?...

Tahir Ağa'nın özür dilemek değil de kendince bir jestte bulunup eğitimini karşılamayı teklif edeceğini tahmin ediyorum. Benim düşüncem Emrah annesinin Tahir Ağa ile evlenmesi konusunda zorluk çıkarmayacak ancak Tahir Ağa'nın maddi veya manevi desteğini kabul etmeyecek.

5- Hayatlarına ansızın giren Umut Bebek,Eda ile Oğuz'u geçmiş günlere yeniden götürecek mi...?...Yeni bir karar almalarını sağlayacak mı...?...

Zaten adının Umut olduğunu öğrendikten sonra geçmiş günlere dönmemelerine imkan yok. Hikaye başladığından beri bu deneyimin Eda'nın çocuk istememe kararını (ki bence böyle düşünmekte hakkı vardı yaşananları düşününce) tekrar gözden geçirmesine neden olacak.

6- Oğuz ile Oğlanlar arasında ki tek taraflı soğukluk,yerini ılık bir esintiye bırakacak mı...?...

Bu bölümde Eda ve Oğuz'un köşke dönse bile bebek konusuyla çok meşgul olacaklarını sanıyorum. Geçen bölüm kadar soğuk olmayacaklar fakat oğlanların mesafesi bence devam edebilir.

7- Çocukların hayatlarına yeni giren bu davetsiz misafire tepkileri nasıl olacak...?...

Fragmanda ilk etapta çok sevinmeyeceklerini anlıyoruz. Yalnız bebeği görünce durumun değişeceğini zannediyorum. Sevimli bebeklere kim hayır diyebilir ki? Yalnız içimden bir ses bu konuda en dirençli çocuğun Merve olacağını söylüyor. Onun kıskançlığı biliyorsunuz dillere destan :)

Kesinlikle boşanacak diye düşünüyorum. Sonuçta adam hapiste, ellerinde kanıtlar var (her ne kadar tuzak da olsa bunun aksini iddia edecek Ferit yok ortalıkta), Damla'nın boşanmasında sorun çıkmayacaktır. Damla ne olursa olsun sarsılacaktır, o başka.

Köşkten ayrılışın gelecek bölüm olacağını düşünüyorum :icon_whis

Hemen başlamasa bile böyle bir karar alınacağını düşünüyorum. Sonuçta sağlık sorunları yüzünden yeniden bir testen geçmesi gerekebilir, doktora danışmadan böyle bir işe kalkışmak akılıca olmaz.

11- Damla,Emrah ile Ferit'i,biten evliliğini konuşacak mı...?...İkili arasında nasıl bir ilişki sağlanacak...?...

Öncelikle dostluk ilişkisi olacak bence. Damla'nın Emrah'la olanları paylaşacağını ve kendi özeleştirisini de yapmasını bekliyorum. Emrah görüldüğü kadarıyla son derece dobra bir çocuk, bu yüzden onu kırmak istemeyen ailesi yerine onun fikrini almak Damla'ya iyi gelebilir.

Ergin arayacak ve bebeğin annesinin bulunduğunu söyleyecek gibi geliyor bana.

Bu saatten sonra cevaplayan olur mu bilmiyorum ama adet yerini bulsun.

Yaman ve küçük Eda iki bölüm önce birbirlerini sevmişlerdi. Eda yine fazlaca dobra konuşursa Yaman ilk izlenimine geri döner ve bunu Efe ile paylaşır mı?

Yaman ve küçük Eda'nın aralarının gerçekten iyi olma ihtimali ciddi oranda düşük. Yaman'ın sahte pozlarını küçük Eda'nın yakalaması çok muhtemel. Yaman ondan yine hoşlanmayabilir fakat arası oğulları ile neredeyse mükemmel iken bu riske şimdilik girmez. Yine Eda ile sorumluluğu paylaşmayı bekler en iyi ihtimalle. Onun bile olacağını sanmıyorum.

nar cicegi
21-04-08, 16:09
Gecikmelide olsa bölüm sorularını cevaplamadan geçmiyim.

Bana sanki bebeğin adının Umut olduğunu karakoldan öğrencekler gibi geliyor.Ama Berna Ablanın dediği gibi not meseleside mantıksız değil olabilir.

Fragmanda peşinden koştukları sahe vardı ama şayet bu sahne yazlıkta geçiyor ise hayır çünkü konuşmuş olsalardı bebekle köşke dönmezlerdi.Bence annesi bebeği özleyecek gibi geliyor.

Benimde aklıma ilk Emrah geldi.İlk etapta Emrah ve Damla'nın dost olması amaçlanıyor herhalde.Bende öylede kalsınlar.

Tahir Ağa'dan öyle açık bir özür beklemiyorum.

Kesinlikle...Yeni bir bebek kararına gelince bu olay bebek kararı olmaya yardımcı olacak.

- Oğuz ile Oğlanlar arasında ki tek taraflı soğukluk,yerini ılık bir esintiye bırakacak mı...?...

Olasa da geçen haftaki kadar kendini hissettirmeyecek.

Merve'nin önderliğinde kıskançlık krizleri başlamış bile.Ama bebeği görünce herşeyi unuturlar.

Evet...Zaten uzaması saçma olur.Ferit hikayesinin sonuna yaklaşılıyor.

Bu sevimli bebek bu hafta misafirimiz gibi görünüyor haftaya gidebilir.

Bu bizim istediğimiz kadar çabuk olamayabilir.Böyle damdan düşme bir hamilelik olamıyacağına göre biraz bekliyeceğiz sanırım.

Bu dönemde Damla'nın birine açılması gerekir evde bebek telaşı olduğu için geriye bir tek Emrah kalıyor zaten.Dostlukta düşünülüyorsa mutlaka komnuşacaklardır.Emrah belki şirinlik yağarak Damla'yı güldürmeye falan çalışır.

Bebeğin annesinin bulunması olabilir.

Berna Abla'nın sorusu

Yaman ve küçük Eda iki bölüm önce birbirlerini sevmişlerdi. Eda yine fazlaca dobra konuşursa Yaman ilk izlenimine geri döner ve bunu Efe ile paylaşır mı?

Küçük Eda akıllı bir kız sonuçta Yaman'ın sahteliğini anlar.Ama bu bölümde pek sahneleri olacağını sanmıyorum.

Var...

Bebek meselesinden Ergin ve özellikle Füsun etkilenecekler mi?

Füsun'da böyle bir beklentim var ama Ergin gene kaçacaktır.Belki bu bebek Ergin için de iyi olur.Bu konuda aslında biraz kafam karışık Ergin ve Füsun için bebek konusu çok yakın bir zamanda işlenmişken sırf Eda ve Oğuz'a hitap etmez herhalde senaryo.

AnsEa
21-04-08, 17:12
Evet Selamlar herkese ...uzun bir aradan sonra birşeyler yazabildim bende...Zaten her gün olmasada sık sık sayfayı okumaya giriyorum 15gündr.Sanki yazmaya başlarsam hiç çıkamayacakmışım gibi geliyordu ama dayanamadım artık(zaten imza daha tehlikeli oraya da girdm:icon_redf hadi haylısı)...o kadar iradesiz olmayayım ama dimi zaten raporda aldım fazla abartmamak şartıyla girerim artık anneme çaktırmadan:) ben Buğranın sorularıyla başlayayım...

1-Kapıya bırakılan kimsesiz bebeğin sırları nasıl çözülecek...?...Eda ile Oğuz adının Umut olduğunu kimden öğrenecekler...?...
Bence çocuğun annesini yakaladıktan sonra öğrenecekler…
Başarabilecekler gibi çünkü çok yakın bir mesafeydi… kesin yakalarlar ve kadınla konuşurlar..
Sabutay değil gibi geliyor bana ..Emrah olması daha muhtemel…Sabu bir anda damlanın yanında bitmez bitsede damla sabudan gelecek herhangi bir desteğe izin vermez kabul etmez…
Özür dilemek çok zor olur Tahir ağa için ama özür diler gibi yani hissttiren bir durum olur…:)
Geçmişe kesinlikle götürecektir hele ki çocuğun isminin umut olduğunu öğrendiklerinde çok duygusal anlar yaşanacağına eminim…Ama hemen bir karar alınacağını sanmıyorum sadece edanın çocuk olayını tekrar istediğinin sinyallerini oğuza sezdirebilr falan…
Valla bu bölüm onlara fırsat kalacağını sanmıyorum yüksek tempolu bir bölüm olacak… Zaten yamanın yine edaya laf söyleyeceğini düşünüyorum… çocukların artık ayılması lazım… en azından efenin.
Fragmandan gördüğümüz kadarıyla kıskançlık ve şaşkınlık şeklinde olur nerden çıktı falan derler ama bebeğe eda ve oğuzdan aşırı ilgi gelince çocukların direk bir tepki göstereceklerini sanmıyorum edanın hamileliği gibi olur…
8- Damla,Ferit'ten boşanabilecek mi...?...boşanır…
Bence köşkten ayrılmayacak çünkü çocuğun annesiyle yazlıkta konuşuyor gibiler ve bence adını ,hikayesini o şekilde öğrenirler ve kadın kesinlikle çocuğa bakamayacağını falan söyler sonra kaçabilr … böyle olursa bebek köşke bilinçli gelir ve gitmez… böyle bir şey olmasını istemesem de bana böyle olacak gibi geliyor inş yanılırım edanın kendi bebeği olur…yada köşke geldikten sonra başka bir olay olur o şekilde gider bebek.
Bebek gelirse olmaz. Ama bu bebek giderse yüksek ihtimalle eda ve oğuz bebek kararı alırlar… bebeği boşu boşuna sokmamışlardır…
Bence konuşurlar ama bir aşk olacağını sanmıyorum aslında sanıyorum da istemiyorum ne o öyle Tahir ağanın bir oğlu olmazsa diğer oğlu:D Bu kıza başka birini bulsunlar…
12- Bölüm Sonu Tahminleriniz Var mı...?...Bence bu bebek geldikten sonra annesi pişman olup dönebilr edayla oğuzun konuşması etkilemiştir veya bebeğin tekrar gitmesini sağlayacak başka bir atraksiyon… bebek ailemize katıldıysa da sıradan bir son olur… ki bence bebek köşkte kalacak…
bye

ggnibsgk
21-04-08, 17:30
Selammlarr:)

Evet bölüm öncesinde bir yorum yapalım diimi,elimizze geçen bu fırsatı kaçırmayalım ehe...Şimdi önceliklee Berna'Nın ve Burçin'İn sorularını cevaplayalımm...Ardından da buluruz yapçak bişey...

Berna'Nın sorusu:

Ben zaten Yaman'ın izleniminin değiştiğini zannetmiyorumm,o gene fikirlerinde kararlıdır sadece rol yapıyo şu sıralar hemen hemen her konuda olduğu gibi...Oğuz'a iyi davranmak gibi rollerden gına gelince belki Küçük Eda'ya da eskisi gibi davranmaya başlar...Tabi küçük Eda bişey demezse Yaman!ın da durduk yere bişey diyceğini sanmıyorum açıkçası,o da var yani ehehue...

Burçin'İn sorusu:
Bebek meselesinden Ergin ve özellikle Füsun etkilenecekler mi?

Aa gerçekten olabilir böyle bişey...Ama tabi onların olumsuz yönde etkilenme ihtimalleri de var...Gerçi olmaz herhalde yaa olumlu etkilnirler olumluu...Yani inşallah ehuehue....

Vee Asena'cımm gelmiş hoşgelmişş...Özlemişiz canımm...Allah kolaylık versinn vallaa zorr...:img-yes

Eveet sanırım daha fazla uzatmasam iyi olur bölüm öncesi bölüm öncesi ehuehue...

Hadi görüşürüzz canlarım bye

Hepinize iyi seyirler...

Aa Buğra'nın yokluğunda zaman sayacını da başlatalım diimi?...Gücenmesin bizee:P

Zamana Sayacı: Son 35 dakika....

tekstura
21-04-08, 17:39
İKİ AİLE 85.ÜNİTE BÖLÜM SORULARINA MUHTEMEL CEVAPLAR

Cevap: Çok kolay br şekilde çözülecek!! Bebeğin kundağına bırakılmış nottan öğrenecekler

Cevap: Başaracaklar

Cevap: Damlaya destek ne Sabutaydan nede Emrah’tan gelecek. Desteğin geleceği kişi bizzat Kayınpederi Tahir Ağa olacak

Cevap: Gönül isterdi ki Emrah Tahir Ağanın oğlu olsun. Değilse bile Acıların çocuğunu söylememesi kaydıyla evlat edinsin(Nüfusuna alsın). Şaka bir yana Tahir Ağa geçen bölüm zaten Vicdani olarak bunun sinyallerini vermişti. Emrah eğer baba özlemi çekiyorsa biraz mesafeli durduktan sonra olayların akışına kendisini bırakacaktır.

Cevap: Elbette yeni bir karar almalarını sağlayacaktır. Bununda sinyalleri geçen bölümde verilmişti.

Cevap: Bu şimdilik zor görünüyor. Senaristlerin sıkça başvurdukları/vuracakları bir konu olması hasebiyle güncelliğini koruyacak bir cazibe alanıdır kendileri

Cevap: Olumsuz yönde tavır alarak ve mücadele etmeyi girişecekler.

Cevap: Çok kolay bir şekilde.

Cevap: Evet.

Cevap: Evet.

Cevap: Birinci soru olabilir. İkincisi bilinmezlere oynar.

Cevap: Hayır.

Cevap: Şahsınıza özel sorum bulunmamaktadır.

Zaman Sayacı: 00:25 tik tak tik tak

merve_gülben
21-04-08, 20:27
Ay bölüm her anıylaaa her karesi ile süperdiii.. yamanıyla bile yaa..:D ay abartmiyimm mühişti ama yaaa.. bebeğe bayıldım..:img-in_lo gözleriii çok tatlı yaaa :img-in_lo allah bağışlasınn.. ilk sahnelerdekii hareketleri tavırları doğal halleriydi çok bellii.. kendileri gibi davranmışalr ve daha sıcak daha samimi olmuşşş.. :img-wink: o kadar güzeldi ki her sahneee bitmesin istedimm her bölüm sonu gelmemesini istedğim gibi.. bölüm sonu hariçç her karesi güzeldi.. çocukların istemiyoruz demesi kötü oldu.. bakalım yumuşayacakalr mı ki yumuşarlar haftaya kaldı.. off 1 hafta daha beklee..:img-in_lo

Bekle şimdi 1 hafta daha of off.. :( umarım yarın özet gelir de biraz olsun heeycanım merakım gider ay acaba haftaya nolcak.. gibilerindenn :img-hyste ii yorumlar iyi gecelerr.. bye

Aa unuttummmm..

:happy0064 :happy0064 HOŞGELDİN UMUT BEBEK:happy0064 :happy0064

ilhosh
21-04-08, 20:38
evet süper bi bölümdü icoma bebek çok yakıştı.bebek gerçekten çok şekerdi ya.çocukların bebeği karşılamalrı hiç hoşuma gitmedi.işallah kabullenirler çnkü eda ve oğuz gerçekten çok istiyolar bu bebeği.icomun gözleinin içi gülüyodu:img-in_lo:happy0064:happy0064

bidaki haftayı iple çekiyorum :happy0064:happy0064

FATMANUR_26
21-04-08, 21:11
uff uff uff o ne tatlı yaa öyle

çook güzeldi bölüm gerçekten yalnız sonu hoş değildi çocuklara gıcık oldum yaaaa

uff yarın bi gelsin şu özeti bi okuyiim neyse gerçekten çook güzeldi

burcubrc
21-04-08, 22:49
Başta şunu söylemek istiyorum geçen haftaki bölümü izledikten ve kapıya bir bebeğin bırakıldığını gördükten sonra, o bebeğin evlatlık alınması yerine, Oğuz ile Eda'nın tekrar bir bebek sahibi olmasını etkileyebileceğini düşünmüştüm ve öyle istemiştim... Ama bu bölümü izledikten sonra bu fikrim değişti... Yani Eda ile Oğuz'un o gözlerindeki ışığı, mutluluğu hissedip, Eda'nın gözlerindeki o yaşı görünce, iyiki Umut bebek bu şekilde ailemize girdi diye geçirdim içimden...

Çocukların tepkisi herkesin de eminim hissettiği gibi hoş değildi ama bu durum bence ileriki bölümlerde çok başka bir boyut kazanıcak... Eda ile Oğuz durumu anlattıklarında çocukların fikirleri de büyük bi ihtimalle değişecek bence... Hatta şu an verdikleri tepkileri hatırlamayacakları günler yaşayacaklar... Umut bebeği öz kardeşleriymiş gibi sevecekleri şüphesiz...

Eda ile Oğuz bu şekilde bu kadar mutlu oldular ya başka ne isteyebiliriz ki... Harika bir bölümdü... Yorum yapılması ve irdelenmesi gereken o kadar muhteşem sahneler varki...

Tekrar görüşmek üzere...

loralai
21-04-08, 23:01
evettttt bölüm herkesinde belirttiği gibi süper ötesiydi edanıın acemi halleri bebeğin opuzdan korkması falan müthişti iclal aydını özellikle tebrik ediyorum ancak bu kadar doğal olunur yaniii

ama benim bir sıkıntım var 2 tane var daha doğrusu bebeğe bayıldım müthiş şeker güzel ötesi bir bebek ama bir yanım eksik kaldı yaaa ben edanın hamileliğini doğumunu falan izlemek istiyodum hep olmadı biraz buruk oldu bu açıkçası ama yinede çok hoşuma gitti

gelelim 2. ve en önemli sıkıntıma şimdi çocuklar tepki gösterdi merve ve timur tamam ama yani efe ve ceren çok anlamsız bence o yaşta bir çocuk asla bu tavrı göstermez bana kalırsa bende onlardan 1-2 yaş büyüğüm ve düşünüyorum annemle babam evlat edinse hele öyle güzel bi bebeği asla ve asla tepki göstermem tam tersi bayılırım sonuçta bunlar kocaman aklı başında çocuklar bu kıskançlık merve ve timura yakışıyo ama ceren ve efeye aslaaaa bu benim görüşüm tabii inşallah en kısa zamanda akılları başlarına gelir

bu arada çocukların akıllarını başlarına getirmek için edadan dokunaklı bir konuşma bekliyorum açıkçası hani şöyle ''siz nasıl sahipsiz bir bebeği sahiplenmeyi kabullenemezsiniz biz sizi bu kadar bencil mi yetiştirdik.'' gibi

sonuç olarak çok beğendim ama bu bölümü bir iki sıkıntı olsada mahhaledekilerin bebeği görmeye gelmesi falan süperdi çocuklar yüzüne bile bakmadı yaavvv sinir oldum

ic_lal
22-04-08, 05:54
byeherkese günaydın dünkü bölüm mükemmeldi yaaa aslında nete onun için değil ödevimi çıkarmak için girdim ama dayanamadım benim yorumumda orda olmalı dedim:happy0064
neyse gerçek oki kısacık yazıp çıkıcam UMUT bebek çoookk şirin maşallah

benim kızdığım tek sahne yaman sahneleri gıcık işte o adammm

şimdii eda oğuz ve 6 çocuk meselesine bizim 5linin neden bu kadar sorun çıkardığını anlamadım.aslında bende başta evlatlık olmasın kendi öz umutumuz olsun istedim ama görüyorumki o güzel melek(icooo)yani EDA çok sevindi ve çok alıştı yeni UMUDUNa yani bende eda ve oğuzzz istiyo diye kabullendim.ama ZATEN DİZİMİZİN bitmesine az kaldı o yüzden UMUT bebak artık bizde kalır çocuklarda kabul eder diye düşünüyorum.ama yinede sonuçta benim yorumum ne olur bilinmezzz

ayy geç kaldımm hepinizi çok seviyorumm.iyi günler.bol bol gülün arkadaşlar.
amaa en çok İKİ AİLE mi seviyoorummmmmm:happy0064

minemtoprak
22-04-08, 10:47
Herkese merhaba iki aile ailesi.Hemen konuya dalıp Umutu evlat edinmelerine bende karşıyım.Onlar 7 kişilik aile ve biz öyle kabullendik.Feritle sekiz kişi oluyorlardı.İllede bir bebek olacaksa bu Eda ve oğuzun bebeği olsun.Çok keyif aldığım bir bölüm değildi ben çocuklara katılıyorum.

deren1970
22-04-08, 12:52
Ben Geldimmm

Hoş son zamanlara bakılırsa şaşırdınız di mi salı günü buradayım:img-wink: hatta işe gelir gelmez seyredemediğim ilk sahneleride seyrettim ve bölümü komple seyretmiş oldum bu durumda.

Şimdi nasıl buldun Fatoş abla der siniz belki, desenizde demesenizde ben söylüyeyim acayip yavaş, yavan, sadece Umut bebeğin olduğu yerlerin güzel olduğu, diğer sahnelerinse boş olduğunu söyleyeceğim maalesef:icon_sorr

Yalan mı bizi saracak ben pek duygusal bir sahne göremedim, vardı da ben mi atladım yok canım yoktu:icon_whis ama Umut bebeğin mektubunu okurken Edanın o sesinin kırılması, duygusallaşması benide duygusallştırdı doğruya doğru, gözlerim doldu o sahnede:icon_cry:

Bence biz Edanın hamileliğini filan unutalım arkadaşlar, hazır doğmuş bebeği elimize, ay ailemize verdiler, hoşgeldin UMUT BEBEK diyelim:happy0064

Emraha sinir olduğumu söylüyeyim önce, Damlaya gel bunu kutluyalım dedi (bu arada ben demiştim demek istemiyorum ama işte çıkıyor ortaya Damla-Emrah birlikteliği onlara hayırlı olsun, izleyiciye değil, çünkü ben bunu asla tasvip etmiyorum:icon_evil) bu arada Damlayada sinirliyim onuda hemen söyülüyeyimde arada kaynamasın:icon_evil Feritten boşandı diye 32 dişi dışarda maşallah, allahtan Merve ve Ceren bu haberi üzgün karşıladılar, evet Ferit en azından tüm ailenin holeyyy ablamız/kızımız Ferit gibi birinden boşandı diye karşılamıyacak/karşılamadı haberi.

Yaman'dan nefret ettiğimi daha önce söylemiş miydim:img-hyste oğlanların gözünü boyuyacağım diye o kadar sesli müzikle parti vermelerine ses çıkarmamasını geçelim, yine yaprsınız diyor komşuluk kurallarından bir haber gerçekten ormanda yaşaması gereken varlık.

Ya bu bölümü sevmeme neden olan bir olayda gözlerime inanamadım ama Şule-Arda-Sabutay yoktu holeyyyyyyy:img-hyste

Görüşeceğiz yine

Sevgiler

HeRGeLe
22-04-08, 14:03
Herkese Merhaba İki Aile Ailesi,

uzun zamandır yine yorum yazamadım, ama işte geldim burdayım..

herkesin yorumlarını okudum, öncelikle sevgili Buğra'nın yokluğu hemen belli oluyor :img-blush

ben biraz dolu geldim bu hafta açıkçası geçen haftalardan biriktide diyebilirim, umarım beni yanlış anlamazsınız ...

Fatoş ablanın geçen hafta yazdıklarına harfiyen katıldığımı söyleyerk başlamak istiyorum 85. bölüm yorumuma...

İki Aile dizimi 85 bölümdür hiç kaçırmadan izliyorum, ancak açık ve net söylüyorum son 4 -5 bölüm kadar sıkıcı bölümler hiç ama hiç izlemedim...
her zaman iki ailenin savunucusu oldum her zaman her yerde farklı bakış açıları getirmeye çalıştım ancak bu son 4 5 bölüm elimde savunulacak hiç bir şey kalmadı ne yazık ki :img-cray:

Fatoş ablanın dediği gibi dizi artık "İki Aile" olmaktan çıktı Kavak yellerine doğru hızla ilerliyor..

en sıkıldığım daha doğrusu anlam veremediğim konu ise, bir karekterin pat diye hemen dizimize dahil olması, gerçekten ben sayamadım ama hep birlikte sayalım kimlerin hemen bir bölümde girip çıktıklarını..

Oya,Eda'mızın ablası ve eniştesi,Niyazi'den hoşlanan mahalledeki kız ve anne, herkesin nefretle baktığı Elif,Volkan, Şule,Arda,Füsun,Filiz,Rukiye,Emrah, Umut bebeğin annesi, küçük Eda,Leyla,Aram,....

umarım atladığım Yoktur :img-blush

Fatoş abla gibi bende düşünmeye başladım acaba benim mi bakış açım değişti yoksa Fet- Say'ın bakış açılarmı değişti anlam veremiyorum...

şimdi beni yanlış anlamayın diziye değişik karekterlerin girmesine bir şey demiyorum, ancak benim eleştirdiğim konu karekterleri tanımadan hemen hızla dahil edilmeye çalışılması,biraz zaman tanınsa mesla Fusün kareketeri hemen allal acele Erginle evlenedirmeye çalışıldı aynı şekilde Rukiye, şimdide Emrah...

eskiden ne kadar güzeldi her kareteri oturmuştu, bütün karkterleri adım adım izleyebiliyoruduk, her bölümde muahhakak küçükte olsalar girip çıkıyolardı, ama şimdi öylemi bir bölümde bir karekteri görüyoruz diğer bölümde yok, yaşlılarımız kaç hafta bölümlermizde yoktu mesela, oysakı onlar İki Ailemizin demirbaşlarıydı, neyse şimdi allahtan izleyebiliyoruz...

aslında bardağın dolu tarafından bakmaya çalıştım hep herkes İki Aileyi 2. sezonda çok değiştiğini söylüyorlardı, ancak ben hep tam tersini savunuyordum, taaki 4-5 bölüm öncesine kadar peki nolmuştuda benim fikrim değişmişti, işte benimde kafamdaki soru bu? neden her pazartesini iple çekerken şimdi farklı duygularla bekliyorum, hala analmadım hep bir şeyler eksik ama ne?...

beynimdeki soru işaretlerini bulmaya çalışıyorum, ben İki Aileyi hep bizden hikayelerle sevmiştim ve samimiyetiyle sevmiştim, ama son bölümlerde bu samimiyeti göremiyorum, her şey bana artık yapmacık gibi gelmeye başladı...

dikkat ederseniz artık İki Aile sadece düğünleriyle konuşuluyor...

Filiz-Niyazi
Rukiye-Numan
Tahir Ağa-Melahat
Damla-Emrah
Şule-Sabutay
Ergin-Fusün

tabi çocukların aşklarınıda unutmamak gerekir;)

6 mı oldu bence bütün düğünler bir arada olsun en güzeli 6 düğün birden ne gerek var ayrı ayrı yapılmasına...hatta hepsi köşkte olsun 6 gelinlik 6 damatlık :D

gelelim diğer eleştiriğidim konuya son bölümde çıkan Umut bebek olayına...

hepimiz istedik bir Umut bebek olsun diye ancak bu şekilde kesinlikle istememiştim, neden böyle bir olaya gidildi anlamadım ne gerk vardı böyle bir şeye direk olarak hamilelikten devam edilebilirdi bana göre Umut bebek olmadı bizim Aileye ben yakıştıramadım açıkçası, kendi bebeklerini doğurmak varken kapıya koyulanı evlatlık edilmesi yanlış bana göre...

neyse arkadaşlar hepinizden özür diliyerek, bu büyük eleştiriyi affınıza sığınarak içimdekileri döktüm, ne olur bana yol gösterinde ben o eski heycanlı İki Aile günlerime geri döneyim, acaba ben mi yanlış düşünüyorum, bardağın dolu tarafını görmek istiyorum ne olur yadım diyorum ;)

neyse henüz bölüm yorumumu yapmadım bu genel eleştiriydi az sonra bölüm yorumumla karşınızdayım ;) görüşmek üzere kahvemi tazeleyip geliyorum :img-grin2bye

nar cicegi
22-04-08, 15:11
85.Bölüm Ardından...

Ben bugüne kadar pek olumsuz eleştiri yapmadım daha doğrusu bazı olumsuzlukların arkasında nedenler vardı ama bu bebek olayını aceleye getirdiler.Biz burda bir hafta boyunca kendimiz söylemiş kendimiz inanmış durumuna düştük.Böyle bir olaya gerek var mıydı diye düşündüm bölümü izlerken.(İlk defa) Bu haftadan sonra gelecek hamilelik diziyi canlandırırdı.Hikayeyi taze tutardı.Dizi bitiyor diye mi bilmem sanki biraz özensiz davranılmaya başlandı.Bir haftada bir bebek evlat edinildi.Bu acele niye anlayamadım.Eda ve Oğuz böyle önemli bir kararı çocuklara danışmadan ağar topar verdi.Eda'ya kalsaydı bu kadar bile sürmeye bilirdi.Benim anlayamadığım bir noktada bebeğin gerçek annesi bu kadar kolay mı verir çocuğunu.Vekaleti verdi aradan çekildi.Söyledikleride biraz mantıksız geldi bana,kocaman dünyanızda bebeğe ver yokmu falan dedi.Sanki söz konusu olan bir bebek değil.Çocukara dönersem tekrar.Onlar için de zor bir durum dizinin sonundaki davranışlarından sonra onlara da pek kızmamak lazım aslında.Onları karşılarına alıp konumadılar evlat edinmeden önce.Düşününce annen ve baban ellerinde bir çocuk geliyorlar ve bu sizin kardeşiniz diyorlar garip bir durum.Kardeş gelmiş bize diye sevinecek halleride yok.Yani sadece bu hikaye çocukların arasını düzelmek ve bebek beklentisini bitirmek içinse olmamış.Her yerde bebek bebek diye beklentiler varken neden böyle bir hikaye ye değinildi anlamıyorum.

Sonuçta artan bebek isteklerine karşılık acele yazılmış bir hikaye gibi geliyor bana.Senaristlerimizin aklında böyle bir plan yoktu galiba.Dizimizin son 8-10 bölümü kalan bir hamilelik hikayeyi kesmezdi herhalde çok zor birşey olmasa gerek.Bundan sonra böyle bir beklentim yok tabi.

Benim bundan sonra İki Aile'yi izlememem gibi birşey söz konusu bile değil ama zaten sallantıda olan reytinglerimiz iyice düşmez umarım.Bundan sonra Eda ve Oğuz adına keskin hikayeler olmaz artık.Diğer kişiler üzerinde hikaye dönmeye başlayacak herhalde.İzleyip göreceğiz.

Ben bebek evlat edinilmesine karşı değilim.Sadece böyle birşey gerekli miydi diye düşünüyorum.Gerekliysede neden bu kadar hızlı.En ince ayrıntıları bile düşünen senaristlerimize ne oldu.

Devamı yakında...

HeRGeLe
22-04-08, 15:15
:kahveKahve mi aldım geldim ..:kahve

şimdi gelelim bölüm yorumumuza...

.Umut Bebek te kalmıştı 84. Bölümümüz...

Umut bebeğin kapıya konuluşu , Eda ve Oğuz'un Umut bebekten sonraki tepkileri gerçekten çok güzeldi, oyunculukları tavan yapmış sahnelerdi, tabiki burdaki hikayeyi ben çok samimi bulmasamda yinede hoş eğleneceli kısımlardı.. özellikle Oğuz'un Eczaneye koşması falan eğleneceliydi...

.Yaman Ve Çocuklar...

Yaman yaptı yapacağını diyebilirim, amacı belliydi zaten bütün Ailenin huzurunu kaçırmaktı, önce Oğuz'un sonrada çocuukların huzurunu kaçırmayı başardı..

Çocuklara gelirsek aslında Yaman'ın çocukların arasını bozmaya çalışıtığını gösterselerde, burda en hoşuma giden bir sahne vardı ki çocuklar arasında her ne olursa olsun yinede birbirlerini sevdiklerini ve ortak konularda (Umut Bebek) yine yan yana olabileceklerini, birbirlerini arkasında olduklarını gösterdiler, İşte İki Aileyede bu yakışırdı bu sahneler bence İki Ailemizin lokomotif sahneleriydi :happy0064

.Diğer Bir sahnemiz...Damla-Emrah....

Efendim Emrah karakteriyle başlamak istiyorum açıkçası ben bu Emrahı hiç sevmedim çok ukala birisine benziyor yanlış anlamayın Tevfik Urgancıoğlu için demiyorum, bu karekteri hiç ama hiç sevmedim Damla'ya yaklaşımları çok ama çok yapmacıktı sanirim biz Ferit'e alışıtığımız için Damla'ya onun dışındaki birini yakıştıramıyoruz sanırım ondan, ama hiç ama hiç tasfip etmiyorum bu evliliği :img-blush

ayırca Damla'yada boşandıktan sonra hiç yakıştıramadım bende lay laylom olmasına maşallah 32 dişi dışarda geziyordu valla, neyse artık yeni Aşk başlıyacağı için sanırım hemen Ferit'ten kurtulmak istemiş :D bakalım neler olucak ;)

.Yaşlılarımız...

Bir diğer lokomotif sahnelemizde Yaşlılarımızın didişmesiydi, tabi sadece didişmekle kalmadılar çocuklaştırlarda :D özelikle Umut bebek gelince olan konuşmaları, sohbetleri ,neşeleri görülmeye değerdi,

Eda'nın dediği gibi mahalleye bir bebek lazım mış, ama keşke kendi bebekleri olsaydı ozaman birde onun heycanını düşünün, doğum anınıdaki telaşlarını, çocukların heycanlarını, çocuk odasındaki telaşı, eşyalar, oyuncaklar alımlarını, bütün mahalle seferber olurdu valla:img-blush ah ya ah diyorum keşke bunları görebilsek, yaşayabilsek ,ama nerde bütün hayallerimiz suya düştü, keşke artık bizimde içimizde o kendi umutlarının geleceği umudu olsa , ama malesef Yok :img-cray:Sağlık olsun...

.Diğer bir Sahnemiz Son sahne...Çocukların tepkileri ...

Aslında yukardada söylediğim gibi çocuklar çok güzel bir tepki verdi, bende kesinlikle onların yerinde olsam aynı tepkiyi verirdim, çünkü bir evlatlık edinceksiniz ve ailenin ferdi olan çocukların haberi yok, insan önce onlara sorar ondan sonra hemen evlatlık işlemlerine başlanır, bence bu sahneler ve bölüm çok acele bir bölüm olmuş, yani çok zorlama sahneler vardı açıkçası :img-blush

neyse bakalım haftaya neler olucak ben bugün çok doluyum maşallah her olayda bir eleştiri sıkıştırmışım :img-grin2

Kusura bakmayın arkadaşlar bende hiç böyle şeyler yazmak istemezdim, ama çoğu dökülü verdi malesef..

umarım haftaya çok daha neşeyle çok daha eğlenceyle yazarım ...

şimdilik benden bu kadar en kısa zamanda yine görüşmek üzere İki Aile Ailesi sizleri seviyorum ....

kendinize iyi bakın şimdilik Hoşçakalınbye

ggnibsgk
22-04-08, 16:54
Merhabalarr:)

Bölüm yorumumuzu daha fazla bekletmeyelimm diimi?...Zaten yeterince geciktikk,uzatmanın alemi yok,hemen başlayalımm...Gerçi şu anda ne yazıcağımı gerçekten bilmiyorumm...Ne yazsam nasıl yazsam nerden başlasam...Çok karışık duygular içerisindeyim...Dün,bölümü ilk yarısına kadar izledimm ve çok memnun kaldımm...Hatta bayıldımm çok eğlendimm bile diyebilirimm...Çocukların kavgalarını saymazsak...Eda ve Oğuz'un Umut'la maceraları çok şekerdii...Ama bugün izlediğim geri kalan kısım beni fena halde sarstı..Ne düşüneceğimi bilmiyorumm...Yani kafamı karıştırdıı...Ondan olsa gerek karakterlere bazı durumlarda hak verdimm bazı durumlarda kızdım;bazı durumlarda "Aferin be!" dedim,bazen de "Noluyoruzz yaa??" diye ağzım açık izledimm...Yani anlıycağınız bu bölüm beni darmaduman ettii ehuehue...İşte bu yüzden nerden başlasam bilmiyorum sanırım...Hatta eninde sonunda baştan başlıycağımı bildiğim halde bilmiyorum :img-hyste

O zaman şöylee yapalım her bir karakterin hikayesini hak verdiğimm ve hak vermediğim kısımları şeklinde ikiye ayırarak irdeliyimm...

Öncelikle tabii kii Umut bebek etrafında dönen hikayeden ve hikayenin kahramanlarından başlayalım...

*-Önce bebeğin annesi diyelim...Hicran'dı sanırım...Haksız olduğu noktalar...Bir kere bu "lütfen bebeği karakola götürmesinler" muhabbeti çok saçmaydı...Yani böyle dua edip durdu ama bi yandan da karakola götürmiyceklerinden emin gibiydii...Hani onu düşünerek bu hareketi yapmış gibiydii...Halbuki normal şartlar altında,her normal insan,böyle bi durumda ilk olarak karakola gitmeyi düşünür bence...Aksinin olma ihtimali çok az gibi geliyo bana...Yani Hicran'ın açısından olaya bakıyorum,böyle bişey umması çok saçmaydıı...Bu şartla vermiş gibi bi hali verdii...E öyle yapıcağına hakikaten kapılarını vurup evlat edinir misiniz deseydi daha mantıklı olurdu yani...

Ayrıca o kadar kötü,aciz durumda da olsa kendi karnını nasıl doyuracaksa Umut'un da karnını da öyle doyurabilir yanii...Kendi aç kalmıycak herhalde bi işe falan giricek...Amaa yoook direkt çocuktan kurtulmayı seçmiş...Bu durum sadece anne olmaya hazırlıklı olmamasıyla açıklanabilir...Ki dolayısıyla ilerde bebeği geri almak istemesi ihtimali çok yüksek...

-Kıza hak verdiğim bi nokta bulamıyorum şu anda valla...Hiç bi zaman çocuğunu bırakıp gitme fikrine anlam verememişimdir...Ama tabii biraz zeki görünen saflardan olduğu aşikâr...(Ki bence en çok darbe yiyen hep onlar olur...)Dolayısıyla onun açısından baktığımızda çocuğunu evlatlık vermek, belki de çocuğu için yapılması gereken en iyi şey...Hatta sorarsan fedakârlık...Tabi asıl fedakârlığın onun iyiliği için sonuna kadar savaşmak olduğunu anlaması baya vakit alıcak gibi görünüyor...Peh peh pehh...Ne konuşurmuşum bee!!!:img-hyste

*Evett şimdi Eda'ya geçelimm...Ayy Eda çocuğa bakarken çok şekerdii yaa bayıldımm Oğuz'la konuşmaları falan...Gerçekten Eda ve Oğuz'un bebekli sahnelerini istemekte haksız diilmişiz bunu anladımm...Tek kelimeyle harikaydıı...Oğuz'un daha deneyimli bi ebeveyn olduğunu iddia etmesii..Eda'Nın bu tezi çürütmek için her şeyi yapması...Eczacının da sanki Eda'nın işbirlikçisiymiş gibi davranması...:img-hyste Tüm bunlar çok eğlendiğim sahnelerdi valla...Şimdiiii haklı ve haksız oldukları noktalara gelelimm...

-Öncelikle bebeği sahiplenmeleri,ona bakmaları,Umut ismini duyunca ona karşı ekstra bi sevgi vee evlat edinme isteği duymaları çok normal bişey...Ama bu,çocuğun annesinin bilinmediği noktaya kadar geçerli...Yani artık çocuğun annesi bulunduktan sonraa hala ısrarla çocuğu evlat edinmee konusunda diretmek!!!Bilmiyorum bence çok yanlışş...Neden?...Çünkü bence eğer imkan varsa hiç bir çocuk annesinden ayrılmamalı...Tamam kız çok cahil olabilir, çocuğu tutmasını bile bilmiyo olabilir...O zaman Eda hanım,alıcaksınız karşınıza öğreticeksniz çocuk nasıl tutulurmuşşş,nasıl bakılırmışş,engin tecrübelerinizden faydalansın efendimm kızcağız,çocuğundan ayrılmasın,çocuk da annesinden ayrılmasın...Amaa yoookk!!...Eda tam olarak, başkasının oyuncağına göz koymuş çocuklar gibi davrandı bence...Evet tam olarak böylee, istiyorum da istiyorumm...Bu bi işaret de bilmem ne?...Çocuğun annesini bulamasaydınız bi işaret olabilirdii ama bulduktan sonra hayır efendimm bencilliğe dönüştü artık...Çok popüler bi japon atasözü vardır bilirsiniz hepiniz...Bana balık verme balık tutmayı öğret diyee...Tam olarak bu olaya uyuyoo...

Ohh,iki birbirinden bencil kadın anlaştıı oldu da bitti maşallahh...Çocuğu gerçekk manada düşünen yok,herkes ilk olarak kendini ikinci planda çocuğu düşünüyo...Biri çalışmaya üşenen,bana iş bulun diyceğinee çocuğumu evlat edinin diyen,tamamen iki boğaza bakmaktan korkan bi kadın...Diğeri de güya yardımcı olmak isteyen ama tamamen korkularıyla başetmenin kolay yolunu bulmuşken bırakmayan bi kadın...Pes vallahii pes!!...Uww! Sert çıktım galibaa...:icon_whis

Ama haksız mıyım Allah aşkınaa???...Çocuğu evlat edinceğinize kadına yanınızda bi iş verip,çocuğuyla beraber bir ev bulana kadar yanınızda kalmasını ya da hiçbişey olmasa iş yerinde kalmasını sağlamak dururken...Ne bu "Sen beceremedin ben yaparım" tavrı...Güya Ergin ve Füsun'un da aklı başında hee!!...Hadi bizimkilerin Umut ismini duyunca akılları başlarından gitti diyelimm...Ergin'le Füsun uyarabilirdi gayette..."Bak kızım,biz senin iş bulmana yardım edelim,bir süre çocuğa da bakıcak birini buluruzz hatta gerekirse biz bakarız,ya da Safiye abla bakar...Hatta Eda bakar...Bir süre sen iş dönüşü alırsın çocuğunuu,geceleri de,ya kafede ya da köşkte yani ne biliyim bi yerde kalırsın iştee!" demek çok mu zorduu...

Yok yokk ben anlamıyorum bu işi...Az önce sinirden anneme de bağırdım zaten durduk yere aa!!...:img-hyste Neyse bu konu uzadıkçaa uzarr...Bakalım sonunda mantığın sesi dinlenicek mi?...Dinlenmezse zaten Hicran'ın durumu iyileştiği anda çocuğunu almak istiyceği,ondan sonra da Eda ve Oğuz'un vermemesi gibi gereksiz durumlar ortaya çıkacağı belli ki hiç istemiyorum...Ama Eda ve Oğuz'u bu konuda uyarabilecek tek bir karakter bile görmüyorum şu anda...Neyse kısmett...:icon_sorr

*Yine Umut bebek konusundan devam ediyoruz...Bu sefer çocukların tepkisinden bahsedelim...Hadi bismillah!!...ehuehue...Şimdii Eda ve Oğuz'un Hicran'a yardımcı olmakla,çocuğu evlat edinmek arasında doğru bi seçim yapıp yapmadıklarını bi kenara bırakıp,yaptıkları seçim üzerinden çocukların tepkilerine gelecek olursak...Yine onların da haklı oldukları ve haklı olmadıkları yerler vardıı...

-Bi kere kesinliklee Eda ve Oğuz'un hiç kendilerine sormaması konusunda tepki göstermekte sonuna kadar haklılar...Zaten Eda ve Oğuz'un bu konuda düşünmeden hareket ettikleri gün gibi ortada...Yani o çocukla aynı evde yaşıycaklarr neticede!..."Bu sizin kardeşinizz" diyee eve getirmek kesinlikle çok yanlış...Önce yapmaları gereken açıklama yapmaktı...Hadi o sırada vakit yoktu diyelim...O zmn hiç Kardeş muhabbetine girmedenn...Akşama konuşuruz diyip kestirip atıcaklardıı...En azından çocuklar da o zmn anlayıp dinlemeden bi karar verip,Eda ve Oğuz'a bu kadar sert çıkmazlardı...

-Çocukların haksız oldukları noktaya gelirsek;son sahnede Ceren lafa "Neden bize sormadınız?" tarzı bi lafla girdi ama onların kafasına takılan asıl konunun bu olmadığı bariz bir şekilde ortada...Tamamen bencillik yapıp,ilginin kendi üzerlerinden çekilmesinden rahatsız oldukları için böyle davrandılar...Yok 6 çocuk çok fazlaymışş..Geldiklerinde bi öpmemişler bile...Damla'nın boşanma davasını unutmuşlarr...Bu söylenen laflar bilee sadece kıskançlıktan böyle davrandıklarının belgesi...

Netice itibariyle gerçekten Onlara sorulmadığı için kızgın olsalardı,sonuna kadar haklıydılarr...Koskocaman bi aferin gerekiyodu...Ama onların tek derdi Eda ve Oğuz'un bütün ilgilerini bebeğe vermelerini kıskanmış olmalarıydıı...Vee hiç tasvip etmiyorumm...Hele Ceren ve Efe'yi hiç mi hiç tasvip etmiyorumm...Timur ve Merve ise bi derece kabul edilebilir...

Yani anlıycağınız bu bebek konusunda herkeste bir bencilliktir almış başını gidiyor...Çocuklar,Eda'dan duygusal bi konuşmayla hallolur da...Eda ve Oğuz, nasıl halledilcek bilmiyorumm...Beni rahatsız eden konuya hiç değinilmemesinden yani senaristlerimizin de çocuğun evlat edinilmesinin doğru olduğunu düşünmelerinden çok ciddi bir şekilde korkuyorumm...:img-cray:

Ama yine de senaristlerimize kızamıyorumm..Çünkü onların da haklı sebepleri var...Vee senaristlerimizin napmaya çalıştığını anlayamayan arkadaşlarımıza cevaben bi mesaj daha yazıcam ama önce bölüm yorumumu tamamlamam lazım...:) Vee bu gidişle baya uzıycakmış gibi görünüyo...En iyisi ben bu yorumu bi yollıyım da...Gerisi Allah kerimm ehuehue;)

Hadi şimdilik hoşçakalınbye

BERNA
23-04-08, 08:28
Dün diziyi çok garip bir duyguyla izledim. Normalde çok beğendiğim bir konudur, evlat edinilmesi, insanın kendi kanından olmasına aldırış etmeden bir çocuğu sevmesi, ona öz anne ve babası gibi davranması. Ayrıca evlat edinmenin de en büyük sevaplardan birisi olduğuna da inanıyorum. Fakat dizide bu konuyu izlerken son derece tepkisizdim. Ne tepki duydum, ne de duygulandım. Bebek sevimlilik ötesiydi ve de çok şirindi sadece bunu hissettim sahneleri izlerken. Dizi bitince hemen foruma girmedim çünkü neden böyle hissettiğimi düşünmek istedim. Sonradan sorunu buldum. Bir bölümün Üçte ikisinde herşey oldu ve bitti. Anne ve baba olarak acemilik yaşadılar, çocuğu sevdiler, karakola götürme konusunda karar verdiler, adı duyunca vazgeçtiler, evlat edinmeye karar verdiler, anneyi buldular, çocuğu kaybetme korkusu yaşamadan herşey bir anda oldu bitti. Çok sevdiğim bir filmdir 'Rüzgar Gibi Geçti'. Ancak rüzgar gibi geçen bu bölümden ben fazla birşey anlamadım. Sindire sindire bu konu işlenmiş olsaydı en baştan da yazdığım gibi çok seveceğim bu konuya böyle tepkisiz yaklaşmazdım. Ne olursa olsun bu öykünün topluma iyi bir örnek olduğu muhakkak.

Bebeğin olduğu ve hoşuma giden sahne ise mahallenin büyüklerinin ve küçüklerinin, herkesin bebeğin karşısında şekilden şekile girdiği sahneydi. Hem birbirlerine kızıp, hem de aynı şeyleri yapmaları, dede moduna hemen girmeleri çok hoşuma gitti. Güldüm o sahnede çok. Ayrıca Safiye'nin uyarısı da son derece yerindeydi. Ne de olsa tecrübe konuşuyor, kendisi anne olmasa da, o kadar sene Oğuz'un kızlarına annelik yapmıştı ;)

Asıl olayın bundan sonra başlayacağını ve birşeyler hissetmeye başlayacağım konusunda bölüm sonundaki olaylardan dolayı umutluyum ama. Eda ve Oğuz ben tam hissedemesem de bebeğe duygusal açıdan bağlandılar, onu kendi çocukları gibi büyütme konusunda kararlılar. Ancak önlerinde büyük bir engel var, adeta bir emrivaki yapılmış olan çocuklar bence çok da haksız olmayan bir tepki gösteriyorlar. En sonunda bebeği onların da seveceği konusunda şüphem yok ancak bu kadar çok sorun yaşayan çocukları takmıyorlarmış gibi hissettirdiler Eda ve Oğuz istemeden de olsa. Masum bir bebeğe karşı değil onların tepkisi, onların tepkisi köşkte yaşadıkları halde garantiye fazla alınmış olmak. Eda dedi ya 'Alışırlar alışırlar' diye, açıkcası ben de bunu hissettim izlerken. Eda bebeğini kaybettiğinde hepsi çok üzülmüştü, hepsi kardeşlerini benimsemişlerdi ancak öyle hemen de olmamıştı bazı şeyler. Eda ve Oğuz onları düşünmüşlerdi, nasıl söyleyeceğiz diye tasalanmışlardı. Şimdi 'alışırlar alışırlar' derken aynı hassasiyeti onlar göstermiyorlar diye düşünüyorum.

Çocukların birbirleriyle olan tartışmalarında herkesin haklı olduğu bir nokta vardı aslında. Bu yorumumla politikaya atılmayı düşünüyorum da :img-hyste Öncelikle bence her konuda haklı olan Damla ile başlayayım. Damla zaten zor bir dönemden geçerken, bağımsızlığının olmadığı konusunda isyan ederken birdenbire kendini yine küçük anne rolünde buldu. Daha da kötüsü onun bu rolünü hiç takmayan oğlanlar ve onun öğütlerinin tam aksi davranan kızlarla uğraşmak zorundaydı. İşte o yüzden Damla'nın içinde birikmiş o kadar çok siniri boşaltacak yer olan boks talimi sahnesini beğendim ben. Emrah'ın niyetinin bu yönde olmamasına rağmen, şimdilik arkadaşça davrandığı sürece ve de Damla'nın yanında olduğu sürece tepki duyacağımı sanmıyorum. Elbette çocuk konusu gibi o da yıldırım hızıyla ilerlerse ne düşünürüm bilemem ;) Sonuç olarak Damla ile boşanma hakkında ne Eda ablasının ne de babasının konuştuğu tek bir sahne yazılmaması da çok garibime gitti.Boşanma davasını gerçekten unuttularsa çok büyük ayıp etmişler diye düşünüyorum, ben olsam müthiş bozulurdum. Fakat yıldırım hızıyla ilerleyen konunun arasında bu sahne gerçekleşmiş ancak kaynamış da olabilir.

Oğlanların Damla'yı otorite olarak kabul etmemesi, kafalarına göre takılmaları çok yanlıştı. Kız arkadaşları ile ev partisinde çok gürültü çıkarmaları da yanlıştı fakat konu öyle bir noktaya geldi ki, sanki alkol, uyuşturucu partisinde basıldılar veya uygunsuz bir vaziyette yakalanmış gibi bir hava yaratıldı. Hayır daha önce (birisi yanlış anlama olan- hani şu basket maçı mevzuu) bu tip olaylar da oldu ve hiçbirisinde bu kadar tepki almadılar. Ceren'in kaç kere babasından habersiz erkek arkadaşlarıyla buluştuğunu yazmıyorum bile. Oğlanlar işte bu yüzden çok bozuluyorlar, sorunun yaptıkları değil babalarının yanında olmalarına duyulan bir tepki olduğunun çok iyi farkındalar. Timur'un da deyimiyle çok kırılıyorlar. Ceren'in et getiren Yaman'a karşı yaptığı resmen saygısızlıktı, kibar fakat soğuk olmak başka şey bu ise resmen terbiyesizlikti. Damla bu konuda en doğru şeyi söyledi. 'istesek de istemesek de Yaman onların babası, onlar için Yaman'a katlanmak zorundayız.' Özür desen kabahatinden büyük. Merve de Timur'a aptal yakıştırması yapıyor babasına inandığı için. 'Onlar babama yaparken iyiydi!' Oğlanların yaptığı ne kadar yanlışsa, kızların yaptığı da o kadar yanlıştı. Ceren ve Merve oysa sağduyulu bir şekilde onlara yaklaşsalar, Timur ve Efe de yanlış davrandıklarını anlayacaktı. Bir inattır gidiyordu. Son olarak bebek konusunda aynı fikirde oldular ve de belki olaylar soğuyunca herkes kendi açısını sakin bir şekilde anlatabilirler.

Yaman bu bölüm oğlanlara hoşgörülü davranmak ve olağan söylenmelerinin dışında fazla bir faaliyette bulunmadı diye düşünüyorum. Yoldan çıkan çocuklardı bence karşılıklı olarak. Kapalıçarşıda başarılı olacağını tahmin etmiştim. Rusça'yı nereden öğrendin esprisi fena değildi bu arada ;) Yaman'da olay çok biliyorsunuz :img-hyste

Tahir Ağa'nın kızından korkma sahnesi, evlilik haberini verip telefonu kapatması komiğime gitti. Kızı için 'anlamadan dinlemeden bağırır tıpkı babası' benzetmesine ise bayıldım bu arada :) Tahir Ağa'yı böyle gördüm ya yine içimin yağları eridi ;)

Aklıma takılan birşey var, her ne kadar çocuğun babası istemese de, çocuk evlat edinilirken onun imzası da gerekmiyor mu? Ben çok detaylı hatırlamıyorum, ondan bahsedildiğini duymadım da :icon_whis

6123m
23-04-08, 13:04
Selamlar Büyüklerim ;

Güzel bir bölüm izledik ama biraz hızlı gelişti Sanki ?BErna Ablamın dEdiği gibi çocugu buldular Sevdiler okşadılar vs vs...
o sahnede bana geçen tek duygu Bebişin hareketleri idi bıraktım diziyi Bebişe Kitlendim gerckten çok şekerdi çok tatlıydı :) .(allah annesine babasına bagıslasın )...

damla-emrah Olaynı hic desteklemiyorum .yanı Sevmedim emrah denen cocugu ... hıh...

Bir diger olayda Bizim Tayfaların Verdikleri Tepki ...

Ohhhhhhhhh Olsun eda ıle oguzaa cocuklara sormadan zten 5 olan cocuk sayısına bı yenısınıde eklemek bıraz sacmalık ...
Nemunasebet Yani bnm annem babam benm fıkrımı almadan çocuk Evlat Edınıcekler ... Gerekn Tepkıyı bızım tayfaların gösterdıgının 2 katını gösterırdım ;) .

kısaca hos bir blmdüü :) . iyi yorumlar :)

deren1970
23-04-08, 16:13
Herkese Merhabalar

Öncelikle herkesin 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun:happy0064

Hayırlara mı yoralım özet gelmemiş:icon_sorriyi bölüm izleyeceksek cumada gelse razıyım ama dizimizde iyi bölümler izlemek şansa kaldı gibi birşey, o kadar kırıldım, canım sıkılıyor ki, allahaşkına senaristlerimiz bir şapkalarını önlerine koyup düşünseler, ilk sezondan herhangi bir bölümü alıp izleseler sonrada şu son 10 bölümden birini alıp izleseler ne demek istediğimi anlarlar.

Vallahi çocuk bayramında Umut bebeği konuşacağım ne güzel:img-wink: Umut bebeğe hepimiz bayıldık doğru ve bende çoğunluk gibi bebeğin evlatlık edinilmesini istemiyorum:img-yes: Evet sebebine gelince bu bebeğin hem annesiyle hemde babasıyla olmasını istiyorum. Evet bizimkiler evlat edineceklerine koruyucu aile olsunlar Evet Umutun her ihtiyacını karşılayan, hep destek olan koruyucu aile olacaklar. Hem onlar yine Umut bebeğin yanında olacaklar, Umut bebekte öncelikle annesinden ayrılmamış olacak, annesi iş sahibi olursa yada babaya iş bulunursa babada ailesinin yanına döner, hem resmi nikahları kıyılır hemde bizimkiler büyük bir sevap işlerler.

Annenin evledından ayrılamadığını gördük evi sürekli gözetledi, ben kendime bakamıyorum onlar iyi bakar mantığıyla bebeğinden ayrılmak istiyor amamkolay mı evlattan ayrılmak. Tamam bizimkiler çok iyi bakarlar ama onlardan böyle bir teklif beklerdim Hicran biz sana destek olalım, sen bebeğinden ayrılma demelerini isterdim. Umut'u annesinden ayırmasınlar lütfen.

Ha bizimkiler neden öyle davrnadı diye soruyorsunuz di mi:img-wink: söylüyeyim ayol bunlar yazlığa gitti ya, temiz hava bunlara iyi gelmedi, sağlıklı düşünemediler işte. Tıpkı senaristlerimiz gibi:img-hyste

Sevgiler

başkozlu
24-04-08, 00:20
Biraz gecikmeli de olsa hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun diyorum. :happy0064:happy0064:happy0064

Son bölümümüzle ilgili Nuray ve Berna'nın yorumlarına hemen hemen harfiyen katılıyorum. Ayrıca bebek konusunda Fatoş'un dediği gibi koruyucu aile olunması bence de tek mantıklı yol... Daha bölümü izlerken böyle olması gerektiğini düşündüm.

Sevgili kardeşlerim hepimizin açıkça gördüğü gibi böylesine güzel ve ekranlardaki tek aile dizisinde işlenecek o kadar çok konu var ki; bunlar gerektiği gibi işlense bu dizi yıllarca sürer, seyirci de bıkmak bir yana, her bölümü iple çekerdi.
Oysa şimdi, dizinin akıbeti aylar öncesinden belirlendiği için bu güzel ve derin konular böyle yüzeysel olarak işlenip zaman geçiştirilmeye çalışılıyor. Ama bence artık bunları tartışmanın ve üzülmenin bir faydası yok.:icon_sorr Herhalde bundan sonrası için kabataslak bir hikaye gelişimi ve sonucu oluşturulmuştur ekip tarafından. Dizinin devamı sözkonusu olmadığından rating endişeleri de yok. O halde artık ne diye uğraşsınlar kendilerini izlettirmek için. Hali-hazırdaki seyirci (onlar biz oluyoruz) yeter diyorlardır.

Sevgili kardeşlerim, ben şimdi bu can sıkıcı konuları bırakıp sizinle küçük bir zaman yolculuğuna çıkmak istiyorum.
Bugün benim için çok önemli bir günün yıldönümü...
Bundan tam bir yıl önce, bir-kaç saat evvel ilk kez bu foruma katıldım.
Hatırlayın...
Geçen yıl 23 Nisan günü dizimizin 43. bölümüydü... O gün İki Aile seyircisi büyük bir infial yaşamıştı...
Evet, Serpil Olayı!.. O güne kadar bir süredir, bu forumdaki yorumları uzaktan takip ediyordum. İşte o gece yaşanan hayal kırıklığı ile içimi dökebileceğim tek yer olarak gördüğüm bu sayfalara girdim. Hani derler ya ''bir müsibet bin nasihatten evladır'' diye... O kötü olay beni bu ailenin ablası yaptı.
Canım kardeşlerim, hayatın akışı içinde başımıza gelen bu gibi olayların bana öğrettiği birşey var. Yaşadığımız kötü tecrübeler, ilk anda bizleri çok üzse de sonuçta birşeyler kazandırıyor. Hatta bazen kazandırdıkları, kaybettirdiğinden kat kat fazla oluyor. O gün beni üzen sıradan bir klişe sayesinde sizleri tanıyıp öyle güzellikler paylaştım ki şimdi bazen o bölümlere göz attığımda, o sahneler bana güzel bir nostalji havası veriyor.:img-yes:

Evet sevgili İki Aile Ailesi...
Dizimizin bitime yaklaştığı bu haftalarda, bölüm yorumlarımız yanında bugüne kadar İki Aile sayesinde yaşadığımız ve paylaştığımız güzellikleri tekrar anımsayıp o günleri yad etmeyi çok isterim ben. Sizler de isterseniz, derslerinizden ve işlerinizden vakit bulup yazabilirseniz ne güzel olur. Olmazsa da ne yapalım canınız sağolsun.

Sizi çok seviyorum İki Aile Ailesi... İyi ki varsınız ve iyi ki hayatıma girdiniz.

Şimdilik hoşçakalın, hepinize iyi geceler.

bye

ggnibsgk
24-04-08, 13:50
Selammlarr İki Aile Ailesi=)...

Salı günü yarım bıraktığım yorumuma devam etmek içinn....İşte geldim burdayımmm:happy0064

O zaman çocukların birbirleriylee olan kavgalarından söz edelimm...Ben bu tartışmanın tamamen üsluptaki hatadan kaynaklandığını düşünüyorumm...Çünkü eğer Efe ve Timur'a,Oğuz'a kötü davrandıkları ya da Damla'nın azar işitmesine sebep oldukları içinn çok çok kızmakla birliktee,aynı zamanda,aynı sebeple Efe ve Timur'a kızan Merve ve Ceren'in tepkilerine de kızıyosam;burda tek sorun üslupta demektir...Yani gerçektenn Ceren ve Merve çok sinir bozucu davrandılar...Yapıcı diil yıkıcıydılar kesinlikle...Zaten bu sahnelerde tek aklı başında olan Damla'ydıı...Hatta çocuklara " Sizden kaçtılar herhalde" diyee bağırırken bilee en aklı başında ve doğru konuşan yine Damla'ydıı...Bu arada o sahne çok komiktii ehuehue...Ama çocukların kötü üsluplarının gölgesinde kaldı ne yazık ki!!!...:img-cray:

Ayrıca çocukların Umut'a karşı olmak için biraraya gelmeleri bile beni çok memnun etmedii...Çünkü bu sorun çözülmedi sadece askıya alındıı...

Çocukların sahnelerinden tek eğlendiğim sahne Aram'lı sahnelerdi inanır mısınız??...Çocuk çok şeker yaa...Güldürdü beni baya...O da olmasa zaten surat bi karış oturuyolardı...Ya da sorumsuzca dans edip eğleniyolardı...Zoraki birleşme sahnelerinde de aslında gülünebilirdi ama hakikaten ççok zoraki birleştikleri içinn eğlenemedim o sırada da...

Neyse...

Şimdi de Damla'nın boşanma davasına geçelim...Boşanma davasının böyle işleneceğini aklımın ucundan bile geçirmezdimm...Ne oldu şimdi?...Resimleri kaldırırken ortaya çıkan hüzün yeter de artar mı dediler,nedir yani?...Tamam Emrah'tan hoşlandırıyosunuz Damla'yı anladık...Onunlayken mutlu falan filan...Ama açıkçası Ferit'ten ayrıldığı için nerdeyse göbek atıyo olması hiç hoş diildi...Yani Eda'nın bilee Yaman gibi bi adamdan boşandığında mutluluk sarhoşu olması zorken,Damla'nın Ferit'imizden boşanırken resmen ağzı kulaklarındaydı...Hayır,duruşmadan ilk çıktığında da gayet mutluydu yanii...Hani sadece Emrah'la gezdikten sonraa rahatlasa vs anlıycam bi derece,kabul edicem ama bizim Ferit'imiz o yaa!!...O kadar mı kötü bi adamdı...Uff bilmiyorumm...Belki Ferit'i çok sevdiğim içinn böyle düşünüyorumdur, belki de normal olan budur...:bilmim

Tüm bunlardan bağımsız düşünürsem Emrah'ın salonda Damla'yı eğlendirmek için yaptığı şeyler espriler falan güzeldi yanii...Ama o sırada Ferit için üzülmekte olduğumdan çok da etkisi olmadı üstümde o sahnelerinn...

Bir de Yaman var tabii bahsetmemek olmaz ehuehue...Aslında bu bölüm çok aktif diildi...Yani tabi yaptı gene bişeyler ama bu sefer yaptıklarını gerçekten kötü niyetle yapmadığına inandım ben...Çünkü zaten Eda ve Oğuz yoktu,gıcık olucak kimse yoktu...E Yaman'ın da "Dur ben şu Damla'ya bi azar işittiriyim" gibi bi maksat taşıycağını hiç zannetmiyorum...:img-hyste Bu bölümde asıl sorumlular Efe ve Timur'du yani...

Bir de Tahir Ağa var...ehhuhe...Kısacık göründü ama beni çok güldürdü,aynı zamanda da heycanlandırdı...Bu sefer Ferit'in meşhur ablasını kesin görüyoruzz galibaa Holleyyy!!!...:happy0064Uzun zamandır istiyorduk olucak galiba...;)

Bir de bizim mahalleiden kısaca bahsedelim...Ayy onların düğün telaşlarını izlemek çok güzel yaa...Rukiye" Ne o öyle hevesli gibi " diyince kızının "Ne yani diil misin?" demesi falan çok komikti ehuehue...Kısacası onları izlemek süperr....:)

Onun dışında aklıma bahsedicek başka bişey gelmiyoo valla...Gerçi baya konuştum bu hafta...Herhalde öyle pek atladığım bişey yokturr:bilmim

En iyisi artık bu yorumu tamamlıyımm...Özet de hala yok...Yaa hayııır bu hafta yok mu yeni bölümm??...Ne alaka yaa nie yok,yani eğer yoksaa, ufff!!!!....Yarın son umudumm Star'ın sitesi...Orda da yayınlanmazsa yandığımızın resmidirrr...:img-cray:

Evet şimdilik hoşçakalın..Daha sonra yine gelicemmbye

ggnibsgk
24-04-08, 15:03
Yine beenn....:)

Sevil Abla'cım bir sene önce dün aramıza katılmışş,iyi ki de katılmışş..Ya da iyi ki de Serpil klişesi olmuş mu desem:img-hyste İyi ki geldin aramıza canım ablamm...Biz de seni çok seviyoruzzz...:love05:

Bizden İki Aile sayesinde yaşadığımız paylaştığımız güzelliklerden söz etmemizi istemişsinn...Şöyle hemen düşününce insanın aklına bişey gelmiyo ama...Ben de foruma yeni katıldığım zamanlardan söz ediyimm o zaman diimi?Sen ordan girdin lafa ben de ordan devam ediyim...

Tabi o zamanlar forumun demirbaşları çok başkaa...Onlar hala gönlümüzün demirbaşı ama forumda konuşamadığımız için öyle söylüyorum yanii..Şule,Ecem,Hayri,Nilgün,Nurdan vs vs vs...Ee tabii Buğraa en baştaa...O her zaman bizimleydiii...En büyük hatıralar da onun sayesinde kalıcak bizee...Çünkü kliplerinden daha canlı bi hatıra olabileceğini zannetmiyorum...Tabi Şule'nin ve Hayri'nin yaptığı klipleri de unutamayız...:)

Nerden girdik bu konuyaa??..Heh!...Forumdaki ilk günlerden söz ediyodukk...Ben forumaa uzuun bi süre alt köşede kaldıktan sonra girmiştimm...Hatta baya bi uzun süre...Dizimiz lk başladığı zaman forumu keşfettiğimi düşünürsek ve şu avatarın altındaki giriş tarihine bir göz atarsak,sanırım dört ay beklediğimi söyleyebilirizz...ehuehue....E tabii o kadar zman içinde herkesin adını öğrenmiştimm...Eğer yanlış hatırlamıyorsam Buğra'Nın şöyle bişey dediğini anımsıyorum..."Benim ismimi tahmin etmek zor diil pek ama Şule'yi Hayri'yi falan da bildiğine göre gerçekten uzun zamandır bizimleymişsin" Yani tabii daha Buğra'ca ifadelerle bunlar biraz Nuray'ca oldu:img-hyste Öyle iştee...Foruma lk girişim bu şekildeydi...

Şimdi bi baktım da bu söylediklerim arasında pek bölüm yorumu yok acep bişeyler daha mı eklesem ehuehue...

Sahi ben senaristlerimizin ne yapmaya çalıştığından bahsedicektim biraz bari ondan bahsediyimm,fırsat varken;)

Şimdi arkadaşlar...Senaristlerimizin bir şeyleri aceleye getirdiğini herkes farkında...Herkes de bundan şikayetçi...Peki dizimizin bu sezon biteceği artık kesinse...Sizce ne yapmaya çalışıyo olabilirler?...Yani zaten kalmış şurda bir kaç bölümm,böylee yeni yeni açılımlar yapmaya ne gerek var? Yeni yeni bir sürü konu çıkıyoo her bölüm,madem biticek ne gerek var bunlara...Sakin kafayla izleyelim şu diziyi diyosunuz hepiniz diimi?...

Peki mantığınız alıyo mu böyle bişeyi?...Yani bunun sebebini hiç düşündünüz mü tam olarak?..."Ya bırak işte saçmalıyolar" demek kolayy...Peki neden böyle yapıyolar bir senede zekaları mı geriledi noldu yani?...

Arkadaşlar gerçekten mi görmüyosunuz?...Geriye kalan bir kaç bölümee bizim tüm isteklerimizi sıkıştırmaya çalışıyolar...

Yani bir düşünün...

-Eda'ya,Oya'dan sonra baskın karakterli yeni bir arkadaşı ve Ergin'e de bir sevgiliyi biz istememiş miydik?...

-Numan ve Niyazi'ye sevimli mi sevimli birer eş bulunması bizim isteğimiz diil miydi?...

-Yaman'ın melek olmasa bile Berna'nın deyimiyle en azından topluma kazandırılması bizim isteğimiz diil miydi?...Peki sizce de bu yolda emin adımlarla ilerlenmiyo mu?...

-Tahir Ağa'yla Melahat'İn evlendirilmesini biz istemedik mi?...

-Hadi "bunlar herhalde olucak hikayenin gidişatı açısından" diiyin..Peki bizim salakların Eda'nın dükkanında çalışmaya başlaması da neyin nesi?...Dikkat çekicek kadar birden olmadı mı?...Yoksa bir senedir istediğimiz için mi?...Senaristlerimiz bu hikayeye son noktayı koymadan önce bizim makul dileklerimizi yerine getirmeye çalışıyo olabilirler mi acaba?...

-Peki son bombamız Umut bebek...Ona ne demeli?...Dediğiniz gibi hemen giriverdi hayatlarına..Bazı mantıksızlıklarla da olsa...Neden bu acele? Ya da neden Eda ve Oğuz kendileri bir bebek yapmıyolar imkanları olduğu halde?...Çünkü efendimm;

Eğer Eda şimdi hamile kalırsa, hadi diyelim ilk 5-6 ayı atlasınlar...Zaten o kısımları Umut bebek döneminde de görmüştük biraz,direkt Eda'Nın karnı burnunda dönemine doğru zaman atlaması yapsınlar...Ee?? Gene en az 3 ay mühlet lazım...Üstüne bir de sizz sadece doğumla yetinmezsiniz..Eda ve Oğuz'Un yeni bebeğimizle olan maceralarını da izlemek istersinizz etti mi size dört ay...

Var mı peki bizim o kadar vaktimiz???Eda'Nın hamileliğinin tamamı zaman atlamasyla mı geçsin yani?...

Naptı senaristlerimiz?...Bize şimdiden bir Umut bebek verdiler ve buyrun size Eda ve Oğuz'un bebekle maceraları dediler...Çocukların kıskançlıkları da cabası...(Hoş ben daha eğlenceli kıskançlıklar olmasını ummuştum ama neyse:P)

Peki sonra ne olucak??...Eda ve Oğuz,bence,Umut'tan ayrılmak zorunda kalıcak..Ya da belkide doğru olanın bu olduğuna kendileri karar vericek...E sonraa Eda ve Oğuz'un kendi bebeğine sıra gelir herhalde diimi?...Eda o bebeği o kadar sevdikten sonraa bırakır mı bir daha,kendi de yapar bir tane ehuehue...Sonra da buyrun size 6-7 aylık zaman atlamsından sonra Eda'nın hamilelik maceralarııı...Doya doya izleyin...

Anlatabildim mi bilmiyorum?...Biraz hızlı yazmaya çalıştım,arada hikayede vs kopukluklar varsa artık mazur görün ehe;)

İşte bu sebeplerle ben senaristlerimize kızamıyorumm...Çünkü bir sürü şeyi son bir kaç bölüme sığdırmaya çalışırken,bir de son dakika golü,hikayesini tamamlamış olan Damla ve Ferit sorunu çıktı ortaya...Damla'Nın artık bi Ferit'i yok...Yeni birini bulmak lazım onun için...Ona da mantıklı bi hikaye yazılması lazım vs...(He bu Emrah'ın Tahir Ağa'nın üvey oğlu olarak Damla'yla bi ilişkisinin olmasını mazur gördüğüm anlamına gelmesin lütfen,o konunun acele etmeleriyle bi alakası olduğunu sanmıyorumm.... ehuehue)

Kısaca; senaristlerimiz şu kısacık zaman dilimine bir sürü şey sıkıştırmaya çalışıyolarr...O yüzden lütfen "Her şey çok hızlı gelişti...Bir sürü karakter girdi çıktı,bi bölümde her şey oldu bitti" vs gibi eleştiriler yaparken bir daha düşünün...Çünkü ben tam olarak bize olan saygıları ve sevgileri nedeniyle bunu yaptıklarını düşünüyorumm...

Eveeet bu yorumumuz da bitti artık çıkıyım yawww...Gözüm ağrıdı ehebye

deren1970
24-04-08, 15:42
Selam Ben Geldim:img-wink:

Allah allah Sevilciğim bu şimdi neyin nostaljisi, yahu satırları okurken yine duygusallaştım, artık yaşlanıyorum sanırım:img-hyste

Şimdi sayılı bölümler kala foruma hangi olayla dahil olduğunu yazmışsın ya, bu kadar olur biliyor musun, çünkü bende Serpil olayına sinir lup, foruma atmıştım kendimi, bu durumda ikimizde aynı dönemde foruma girip, aynı anda forumun ablaları olmuşuz, çok sevindim bu olaya:happy0064

Nuraycığım şekerim bakıyorum pembe gözlüklerle dolaşıyorsun ortalıklarda:img-grin2 ama yakışıyor yahu sana, diğer Yoga Hocamız Buğra gibisin:img-hyste aman tabiki bakın olaylara böyle, bak ben kara gözlüklerle bakıyorum son haftalara:img-wink: inşallah hoşumuza gidecek şekilde son dakika golleriyle dizimizi kavak yelleri dizisine benzetirlerken, yine aslına döndürür başında sevda yelleri esen senaristlerimiz:img-hyste

Hala özet yok ortalıklarda, demekki özetçimiz 23 Nisan Bayramını kutlamaya hala devam ediyor:img-hyste ne yapalım beklemeye devam:img-wink:

Yeni bölüm Umut bebeğin alınıp alınmamasıyla doldurulur yine söylüyeyim bebeği annesinden ayırmasın bizim deli dolu çiftimiz, koruyucu aile olsunlar, yahu Eda bir defada benim isteğimi yapıverin gari:img-hyste

Sevgiler

nar cicegi
24-04-08, 16:14
Salı Gününden Devam...

Bende kalan yorumumu yazıyım artık.Günler ne çabuk geçiyor.Özette henüz teşrif etmedi.İnşallah yeni bölüm vardır zaten şurda bölümlerimiz sayılı.Ne diyim yarın belli olur yeni bölümün olup olmadığı.Ama yanılmıyorsam bir kere daha cumaya bırakmışlardı özeti.

Herkes dizi bitimine doğru nostanji yapmış.Bende birkaç birşeyler söylemeden geçmiyim.Aranızda en şansız olanlardan ilk benim herhalde.Çok geç katıldım aranıza.Keşke daha önce keşfetseydim bu forumu.Sadece bu sezon burada olabildim ama genede çok güzeldi.Ne diyelim bunada şükür.Veda konuşması gibi oldu ya ben en iyisi bu konuyu kapatıyım vedaya var daha.

Bölüm yorumu dedik ama daha ortada yorum yok.Hemen başlıyım.Nuray Abla çok güzel bir yorum yapmış önemli noktalara temas etmiş.Ben önceki yorumunda eleştirimi yapmıştım ama eklemek istediğim birşeyler var.Nuray Abla'nın değerlendirmeleri çok doğru bu senaryonun yazılmasının amacını çok iyi açıklamış ama senaristlerimiz Fet-Say olunca ister istemez onlardan en iyisini bekliyoruz.Bende daha önce de söyledim eğer Eda ve Oğuz'un bebek meselesi senaryoyu gerçekten zora sokacaksa evlat edinmeleri belki de en iyisi.Hem toplumsal bir mesaj verilmiş olurdu ama bu kadar aceleye gerek var mıydı benim anlayamadığım nokta orası.Eda'nın hamileliği işlenirse zaman atlaması kaçınılmaz olacaktı belki de bu zaman atlaması sırasında mantık hatası yapılacaktı.Böyle bir durumda küçük bir mantık hatasını kabul edebilirdik.Böyle bir dönem sandığımızdan uzun olacaktı.Bu konu evlatlık alarak çözümlenmek isteniyorsa o uzun maratondan kaçmak için bu kadar kısa bir hikaye yazılması yeterli mi bilmiyorum.Ben şunu da düşünüyorum acaba gerek kanal gerekse yapım şirketinden kaynaklanan bazı sorunlar Fet-Say ikilisini sıktı mı?Özette gelseydi aslında yorumlarımızı yaparken daha keskin çizgiler kullanabilirdik.Biz bu kadar burda tepki gösterirken ya da olumsuzluklardan bahsederken önümüzdeki bölüm daha değişik bir şekil alırsa haksızlık ettik de diyebiliriz.Bndan sonrası artık özete kalmış o da gelsin herkes son noktayı koyar.Anlatabilmişimdir umarım.

Damla'ya gelince Damla'nın bu tavrı bence kendini güçlü göstermek amaçlı.Yani önümüzdeki bölümlerde Damla'nın yer yer duygusal anlarını izleyebiliriz.Damla şimdilik kendini güçlü gösteriyor ama yalnız kaldığında belki duygu patlaması yaşayabilir ya da senaristlerimiz bu konu çok uzadı diyip Ferit üzerinden birşey yazmazlar Emrah'a yüklenirler.Emrah'ın Feritvari havalarını sevmedim ben.Bu bölüm için sanki dolaydı yoldan Ferit'i değiştirmişler gibi geldi.Sanki Ferit diziden çıkmadı da oyuncu değişikliği oldu gibi.

Benim merak ettiğim bir diğer konu final.Finale çok yaklaştık ve ben meraklanmaya başladım.Acaba nasıl bitecek dizimiz.Zaman atlaması mı olacak yoksa genel bir mutluluk profili çizilerek mi bırakılacak yoksa daha büyük bir final mi olacak çok merak etmeye başladım.Hadi hayırlısı diyelim yorumumuza noktayı koyalım.

HOŞÇAKALIN...

ic_lal
24-04-08, 16:17
herkese merhaba arkadaşlar nasılsınız?gördüğüm kadarıyla bazılarınız çok neşeli bazılarınız hüzünlü bazıları sinirli...
bende tüm bu duygulaRI bir arada yaşıyorum.neşeliyim çünkü İKİ AİLE MİZ hala devam ediyor ve onu gerçekten hala ilk bölümkü kadar çok seviyorum veee UMUT var sevgi var AŞK var.yani bu durumda neşeli olmamak mümkün değil.hüzünlüyüm ÇÜNkü bende bazılarınız gibi dizimizin biticeğinin yaklaştığının farkında olduğum ve eski bölümlerde özlediğim sahneler için icoyu emre abiyi çocuklar umut u damlayı tontoş yaşlılarımızı belki bir daha göremiyeceğim için çoo..k üzülüyorum.ve sinirliyim çünkü özet hala gelmedi:img-cray: üzülüyorum ve kızıyorum.neyse geçen yorumum pekte yorum sayılmazdı hem zaten ben sizler kadar başarılı değilim bu konuda yani yorum konusunda normal yaşamımdada pek bir yorum yapamam kalbimde yaşarım herşeyii:img-wink: bu arada az kalsın unutuyordum SEVİL ABLACIM bende diğerlerini olduğu gibi senide çok seviyorum.:happy0064

ama birkaç bişiy sölicem.umut bebek konusunda daha öncede belirttiğim üzre EDA VE oğuz KARAMAN çifti çok istedikleri için bende isterim ama tabi öz bir umuT UMUZ olsaydı daha sevinirdim ve isterdim ama artık bu kısa zamanda ancak bu dünyalar şekeri bebekle yetinicezzz.tabi birde bizim 4 afacan var bakalım onlar ne yapıcak:img-wink:

damla ve emrah da yani ne hızlılar ...böle hemen bir aşkk ...damla çok fazla abarttı bence özgür olmayı.ve eda ve oğuz damlaya hiçbir şey sormadılar birazcık umutu bırakıp diğerleriylede ilgilenseler diyorumm tabi ben herzaman onalrın annelik ve babalıklarına saygı duydum da damla biraz üzülmüş gibiydii

sonra YAMAN o neydi öle yaa GICIKK....... Hala efeciğim ve timurcuğum anlayamadılar nasıl bir babaları olduğu ki yinede ben tüm kardeşlerin bunun için yaptığı tartışmada heriki tarafıda suçlu gördüm ama yinede yaman ın hareketlerini geçtim konuştuğu kelimeler yüzünden sinir kapıyorum o adama :good:

hee birde eda cımmm çok güzel bebek seviyoo ya AŞKIM BENİM kuzum ağlaamadaha bir çok güzel sözcük sarfetti yani tek kelimeyle mükemmeldi bu sahneler.
eda ve oğuzun komik tarttışmaları sonra oğuzun hala umut bebek sustuktan sonra geceey devam edeceklerini hayal etmesi fln çok hoş ve komiktii:img-hyste

bayılıyorum sizlere (iki aile ekipim)bitaneciklerimm canlarım sizleri en az kendi ailem kadar seviyorummm:img-wink:

sizlerde iki ailesi ailem hepinizi canıgönülden seviyor veee çok öpüyorumm..özet umut EDİYoRUM ki yakında burda bizlerle olurrr:happy0064
herkese iyiakşamlar
byebye

son bir not merve_gülben cimmm avatarlarımız aynı kusura bakma bebeğim düzeltirim daha güzel bir avatar bulursamm öptüm

BERNA
24-04-08, 21:04
Özetin hala gelmediği şu anlarda demek ki hala eski bölüm hakkında yazabiliriz. Ben de diyorum ki, belki Buğra izinli ama burada kapı gibi yöneticiniz var :img-wink:

O zaman başlatalım :good:

:icon_shadİKİ AİLE 84.BÖLÜM ENLERİ…:icon_shad

1-EN Beğendiğiniz Sahne…?...
2-EN Beğenmediğiniz Sahne…?...
3-EN Güldüğünüz Sahne…?...
4-EN Duygulandığınız Sahne…?...
5-Haftanın Mesajı…?...
6-Haftanın Repliği…?...

Hayri'ye Selamlar ve Sevgiler…

:icon_shadİKİ AİLE 84.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ:icon_shad

1-EN Şık Bayan…?...
2-EN Rüküş Bayan…?...
3-EN Şık Bay…?...
4-EN Rüküş Bay…?...

Vaktim biraz kısıtlı olduğu için sadece açılışı yaptım ama cevaplarım yarın gelecek :kahve

deren1970
25-04-08, 12:52
Herkese Merhabalar

Özetimiz bir gelmiş, pir gelmiş. Yok ben anladım bana açık savaş açılmışta ben anlayamamışım:img-hyste ben Edayla aramızda husumet var zannediyordum, asıl bana savaşı senaristler açmış bak görüyor musunuz:img-hyste
Şimdi özeti allah biliyor ya hiç yorumlamak istemiyorum ama burasıda boş kalıyor. Dolayısıyla burayı boş bırakacağıma bir iki şey karalayavereyim gari:img-wink:

Çocukların Umut bebeği istememeleri ve birlik olup protesto etmeleri Eda ve Oğuz’u çok kırar.

Dakika bir gol bir:icon_sorr Eda-Oğuz'un kırılması çok kötü bir olay. Kırılganlığın telafisi o kadar zor ki:icon_sorr Ama birde çocukların gözünde baksalar diyeceğim ama iş işten geçti, kırılganlık oluşmuş çünkü.

Karı-koca akşam yemeklere inmeyerek tepkilerini gösteren çocukları yola getirmek için taktik değiştirirler.

Taktik değiştirme:icon_whis belki bebeği evlatlık alma olayını biraz uzatırlar, Umut bebeği onlara bırakıp işlerini bahane ederek dışarıya çıkarlarsa, zorunlu bebeğe bakacak çocuklar farkında olmadan bebeği sevebilirler belki:icon_whis

Tahir Ağa’nın kızı Adana’dan gelir ve etrafa dehşet saçar, tehditler savurur. Melahat’in oğlu ile köşkte karşılaşınca da kıyamet kopar.Ancak Tahir Ağa’nın kızı kolay lokma değildir ve şirketle ilgili çok önemli belgelerle babasının karşısına çıkar ve onu fena köşeye sıkıştırır. Akşamına da Tahir Ağa kalp krizi geçirip hastanelik olur.

Buyurun birde burdan yakın. Koskoca ilk sezon dedik dedik dilimizde tüy bitti, Feritciğimizin düğününde filan hep bekledik o zaman şu meşhur ablayı dizimize sokamayan senaristler:icon_evil şimdi meşhur ablayı sokuyorlar ki gelişi pek bir muhteşem oluyor baksanıza:icon_sorr Tahir ağa kalp krizi geçiriyor, bu krizden sonra baba-kızın arası düzelecek sanırım. Birde ne oluyor Emrah efendiye zırt pırt köştte, tüh ya unuttum 4. evlenecek olan çift bunlar değil miydi, Damla-Emrah yani, benimkiside laf, müstakbel eşinin yanına gelmeside son derece normaldir bu durumda:icon_evil

Komşu Yaman, köşkte istenmeyen bebeği kendi lehine kullanmaya başlar. Çocukları alttan alta kışkırtır.

Bu cümleye pek yorum yapmıyacağım ama niye şaşarıyorum ki nefret ettiğim Yaman'ın kendisinden de başka birşey beklenemezdi di mi ama.

Umut bebeği kıskanan çocuklar son kozlarını üniversite tercihlerinde kullanırlar.

Al bir uzmanlık konusu daha. Hoş şimdiye kadar üniversitenin hangi bölümlerini istediklerini de daha önce yaşamamıştk, şimdi şu cümleye bakınca sanki istedikleri yerler elliymiş ama bebek işin içine girince değiştirdiler durumu çıkıyor ortaya. Valla bu işten birşey anlamadım bölümü bilmem ama İstanbul dışındaki üniversiteleri tercih etme durumu çıkabilir ortaya. Güya onlar İstanbul dışına giderlerse anne-babaları onları çok özler mantığı var bu işin içinde.

Numan ve Niyazi’nin düğünün köşkte yapılmasına karar verilir.Hazırlıklar yapılırken bir çift daha sürpriz şekilde evlenmek için düğüne katılır.Köşkün bahçesinde evlenmek üzere 3 gelin 3 damat vardır.

Yahu özetçi bayağı güldürdün beni şu cümlelerle:img-hyste bir sürpriz çitmiş ayol biliyoruz o çift Tahir Ağa-Melahat. Yok bunun neresi sürpriz anlamadım, sanırım böyle yazarak forumu terkedenler belki merak ederde foruma döner diye düşündün di mi, seni gidi çakal seni:img-hyste

Sinsi komşu Yaman davetli olmadığı bu düğünü sabote etmek için fırsatı kaçırmaz, harekete geçer.

bebeği evlat edineceklerdi de bir kurumdan gelip bakacaklardı ya, o kurumdakileri mi çağırıp, bebeği almalarına engel olacak, anlayamadım gitti. Aklıma böyle çakallıklar gelmez, bunları bu işlerin uzmanı Yaman bilir. Bu durumdada izleyip anlayacağız ne işler karıştırdığını.

Anan anam bana bakın, nerdeyse bir sayfayı doldurdum, güya iki satır karalayacaktım di mi.

Sevgiler

HeRGeLe
25-04-08, 14:14
Herkese Merhaba İki Aile Ailesi...

sonunda özetimiz gelmiş ama ne özet, özetede değinicem ancak sevgili Berna ablanın verdiği soruları kendimce cevaplayım ;)

İKİ AİLE 84.BÖLÜM ENLERİ…

En beğendiğim sahneden daha öncede bahsetmişitim, bu bölümde İki Ailemizin Lokomotif sahneseydi bana göre, Yaşlılarımızın Umut Bebeğin etrafında eğlenmeleri , didişimleri,şakalaşmlar bana göre bu bölümdeki en anlamlı sahneydi, Evet bi Umut bebek lazımmış ailemize hakkikaten ne kadar şekerledi, Umut bebeği severken yüzlerinde ki o gülücükler ne kadar tatlıydı, ton ton didişmleri, ben İki Aileyi bu yüzden çok seviyorum bizden olan hikayesini yaşatmaya çalışıyor...

Herkesin de sevmediği, beğenemdiği gibi Yaman sahnelerini artık sıkılarak değil, nefretle izlemeye başladım ki özetemizdende analaşılacağı üzere Yamanı bol bol görücez bir dahaki bölümümüzde....

çocukları kışkırtamaya devam ettikçe, köşkü alt üst etmeye çalıştıkça, dahada nefret edicez bu sahnelerden... adamı öldürmeye çalıştılar adam yine değişmedi ya :img-tomat Efe ve Timur'u kandırdı değiştiğine dair ,ama bizleri kandıramaz :img-grin2

Bu bölümde pek güldüğüm sahne açıkçası hatırlamıyorum, ancak Umut bebekle eğlenen Eda ve Oğuz sahnelerinde ve Yaşlılarımızın ilgilendiği sahnelerde gülümsedim sadece, ama öyle katıla katıla güldüğüm sahnlerede ne yazıkki bu bölümde Yoktu :img-cray:

Umut bebeğin annesinin ve Eda'mızın ağlama sahnelerinde gerçekten duygulandım, birden kendimi o annen yerine koydum, ben olsam napardım diye evet belki çağresizlik bunu yaptırdı ,ama ben o durumda kapıya bırakmayı değil bana verilen bir ödülü o genç yaşımda büyütmeğe çalışırıdım.. çünkü o kadın en fazla 30 yaşındadır ve kendisine iş arayıp mücadele etmek yerine kısa yolu tercih etmiş malesef, buda bana ters :img-blush

5-Haftanın Mesajı…?...

Bence haftanının mesajı çocuklardan geldi, aralarında kan bağı olmadığı halde, aralarında nasıl sorunlar yaşansada ortak bir konuda tekrar birleşip anlaşabiliyorlar, işte haftanının mesajı bana göre bu, her ne konuda olursa olsun kavgaları, küslükleri unutup tekrar anlaşmaları, konuşmları kadar güzel bir mesaj yok bence ;)

6-Haftanın Repliği…?...

bana göre Tahir Ağanın kızına telefonda korkarak söylediği "ben evleniyorum" repiliğiydi. hem komikti ,hemde eğlenceliydi ki özettede görüyoruz kızının oratalığı karıştırdığını, artık neler olucak bende bilmiyorum :)

İKİ AİLE 84.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ

Evet Enleri cevapladıktan sonra sıra şık ve rüküşlerimize geldi,

işte haftanının şık ve rüküşleri...

1-EN Şık Bayan…?...

bana göre haftanın şıkı kuşkusuz Damlaydı.. mahkemeye giderken gerek giydiği kıyafet, gerekse ayakkabıları gerçekten çok güzeldi, ona değişik bir hava katmıştı bence ;)

gelelim en rüküşüne valla aslında kararsız kaldım ama bakalım kimmiş o rüküş benim gözümde ..

2-EN Rüküş Bayan…?...

aslında çok kararsız kaldım, ama bulamadım aslında bütün bayanlarımız şıktı, ama bana göre malsesefki üzülerek söylüyorum ki ,Rukiye aralarında ki en rüküşü olanıydı, gerek yukardan topladığı saçları, gerkese ayakkabıları, ve giydiği pantolun rüküştü. yakışmadı Rukiye. olmadı Ayşen gruda ...:img-grin2

evet bayanlarımız böyledi birde erkeklere baklım onlar bu hafta neler yapmış :img-grin2

3-EN Şık Bay…?...

En şık bayımızı bana göre Emrahtı bu hafta, ondan okadar şıklık beklemiyordum ,ama gerçekten iyi bir giyim olmuştu, kıyafeti ve ayakkabılarıyla bir uyum içindeydi....

gelelim en rüküş bayımıza...

4-EN Rüküş Bay…?...

her zaman olduğu gibi Yamandı bence

şu Yaman bir türlü adam olamayacak ne kişilik, olarak nede giyim kuşam konusunda, artık son bir kaç bölüme şık ve adam yaparlarımı bilemiyoruz ,malum herşeyi bir bölümde olup bitirmeye başlayınca ,diğer günler çuvala girmişti ya o yüzden, bi bölümde şıp diye yamanında adam olmasını bekliyorum ;)

olur olur bal gibi olur .....

neyse arkadaşlar yine çok eleştiri yapmadan kaçayım yavaş yavaş..

ama özet bölümüyle karşınızda olucam kendinize iyi bakın

şimdilik hoşçakalın bye

başkozlu
25-04-08, 14:25
Ne var ne yok diye foruma bi gireyim dedim, baktım özet gelmiş. Anladığım kadarıyla yine üst üste binmiş konularla karışık bir bölüm olacağa benziyor. :icon_whis Fatoş'cum da sıcağı sıcağına yorum yapmış ve özetten ne kadar memnun (!) kaldığını anlatmaya çalışmış yine...:img-hyste

Fatoş'cum şimdi ben seni daha çok mutlu edecek bir tahminde bulunacağım...:img-wink: Hani üçüncü çift için diyorsun ya ''bunun neresi sürpriz'' diye... Bence o çift Tahir Ağa'yla Melahat değil. Çünkü, hem adam kalp krizi geçiriyor, o kadar çabuk toparlayamaz kendini hem de özetçi buna sürpriz diyecek kadar şaşkın olamaz herhalde...

O halde bu sürpriz çiftimiz kimler oluyor? İşte benim bomba tahminim; Şule ile Sabutay!..

Nasıl Fatoş'cum, çok hoşuna gitti değil mi bu tahminim?!. :img-tomat

Şimdilik hoşçakalın...

bye

ic_lal
25-04-08, 14:41
merhabalar iki ailesi ailemmm:happy0064 nasılsınız?özet gelmiş.yeni sorular yeni heyecanlar veee fragman merakı sarmış gözüküyooo bizlerii:img-wink:

neyse özet 86. Bölüm Özeti

Çocukların Umut bebeği istememeleri ve birlik olup protesto etmeleri Eda ve Oğuz’u çok kırar. Karı-koca akşam yemeklere inmeyerek tepkilerini gösteren çocukları yola getirmek için taktik değiştirirler. Tahir Ağa’nın kızı Adana’dan gelir ve etrafa dehşet saçar, tehditler savurur. Melahat’in oğlu ile köşkte karşılaşınca da kıyamet kopar.Ancak Tahir Ağa’nın kızı kolay lokma değildir ve şirketle ilgili çok önemli belgelerle babasının karşısına çıkar ve onu fena köşeye sıkıştırır. Akşamına da Tahir Ağa kalp krizi geçirip hastanelik olur. Komşu Yaman, köşkte istenmeyen bebeği kendi lehine kullanmaya başlar. Çocukları alttan alta kışkırtır. Umut bebeği kıskanan çocuklar son kozlarını üniversite tercihlerinde kullanırlar.Numan ve Niyazi’nin düğünün köşkte yapılmasına karar verilir.Hazırlıklar yapılırken bir çift daha sürpriz şekilde evlenmek için düğüne katılır.Köşkün bahçesinde evlenmek üzere 3 gelin 3 damat vardır.Sinsi komşu Yaman davetli olmadığı bu düğünü sabote etmek için fırsatı kaçırmaz, harekete geçer.

neyse aslında hepiniz okumuşsunuzdur da yorum yaparken belki yardımcı olur diye gönderiyorumm=)
ben pek bişiy yazmıyacağım ama süpriz çift için çok fazla farklı fikrim var ve mesela tahir-melahat damla-emrah (ki bunun için oğuzla ilgili bişiy olması gerekirr ve damla evlenmemez mahkeme kararına göre neyse) sabutay-şule
yani ki aslında o kadar çok yokmuşşş neyse bakalım yine ben bizimkilerin süprizii fazla kurcalamıyım:happy0064
ewt son olarak özetin aynındaki resim çok eğlendirdi beni yani eda oğuz ve umut bebek üçlüsü arabada gülüyoo çok şekerlerdi:happy0064:happy0064
bence yaman yine abukk sabuk bişiy yapıcak vee eda ve oğuz karaman çifti çok üzülcek tabi bendeeee:img-cray:
hepinizi çok öpüyor bol yorumlu forumlar diliyorum:happy0064 umarım bu sefer fragman tellalları diye adlandırılan arkadaşlarımız bari fragman için burda bizlerle olurlar özellikle miray cım ne msn nede seni forumda görüyorum.ama cnm benim şuan seni çok ii anlıyorum umarım hayatının en güzel geçen sınavı olur bu oks bebeğimm çok öptüm senide

byebye

nar cicegi
25-04-08, 16:57
Merhabalar...

Özeti bıraktı kaçtı olmasın yorumunu da yapıyım.Haftaya hergün sınavım olduğu için son günlerimi iyi değerlendiriyim şayet bir hafta sadece okuyucu olabilirim.

86.BÖLÜMÜN ÖZET YORUMU

Çocukların Umut bebeği istememeleri ve birlik olup protesto etmeleri Eda ve Oğuz’u çok kırar.Karı-koca akşam yemeklere inmeyerek tepkilerini gösteren çocukları yola getirmek için taktik değiştirirler.

Çocukların sorun çıkaracakları belliydi.Çocukların tepkilerinin gösterirken kırıcı olmuşlar anlaşılan.Çocuklar bu plana baya bir organize olmuşlar.Yemek yememek klasik ama geçerli bir taktiktir genelde ama ebeveynler Eda ve Oğuz olunca tabi onlara sökmez.Çocuklar plan yapar da onlar yapamaz mı yapmışlar.Aslında bebeği kullanarak çocukları ikna edebilirler.Öyle olacağa da benziyor.

Tahir Ağa’nın kızı Adana’dan gelir ve etrafa dehşet saçar, tehditler savurur. Melahat’in oğlu ile köşkte karşılaşınca da kıyamet kopar.Ancak Tahir Ağa’nın kızı kolay lokma değildir ve şirketle ilgili çok önemli belgelerle babasının karşısına çıkar ve onu fena köşeye sıkıştırır. Akşamına da Tahir Ağa kalp krizi geçirip hastanelik olur.

Açıkçası Müzeyyen Hanım'ı kimin oynayacağını çok merak ettim.Neyse şimdilik bu pek önemli değil.Beklenen olmuş gelmiş kırmış geçirmiş Müzeyyen Hanım.Bu bahsedilen belgeler ne acaba bunu pek anlayamadım ben.Bu belgelerle mi tehdit etcek Tahir Ağa'yı.Şirket hisseleri falan mı acaba.Belki Müzeyyen'in üstünedir hisseler falan.Başka da aklıma birşey gelmiyor.Tahir Ağa hastanelik olduktan sonra yumuşar Müzeyyen.

Komşu Yaman, köşkte istenmeyen bebeği kendi lehine kullanmaya başlar. Çocukları alttan alta kışkırtır.

Bu durumu kullanmasa o zaman şaşırırdım.Yaman'da hiçbir değişiklik yok aynen devam.Çocuklar da zaten kışkırtılmaya hazır.

Umut bebeği kıskanan çocuklar son kozlarını üniversite tercihlerinde kullanırlar.

Gayet normal.Üniversite çağındaki birçok gencin aklına gelen ilk şey.Nerden mi biliyorum kişi kendinden bilir işi.Sonuçta barışın olacağını bildiğim için uzun zuzn yorumlamaya gerek yok.

Numan ve Niyazi’nin düğünün köşkte yapılmasına karar verilir.Hazırlıklar yapılırken bir çift daha sürpriz şekilde evlenmek için düğüne katılır.Köşkün bahçesinde evlenmek üzere 3 gelin 3 damat vardır.

Aklıma ilk Melahat Tahir Ağa geldi ama özetçimiz eğer buna süpriz demiyecek kadar akıllıysa benim tahminim Ergin-Füsun...Onlarında düğünlerini göremedik sonuçta.

Sinsi komşu Yaman davetli olmadığı bu düğünü sabote etmek için fırsatı kaçırmaz, harekete geçer.

Yaman Bey'imiz gene sahnede.Benim anlayamadığım şey Yaman'ı niye rahatsız ediyor bu düğün de sabote ediyor.Rahatsızlık veriyim de gerisi önemli değil diyor herhalde.Ayrıca bu sabote nasıl olacak Çocukların önünde birşey yapmaz.Özetçimizin de dediği gibi sinsi Yaman ne yağacağı belli olmaz.

Bugün kolaya kaçmışım En'leri cevaplamadan özete geçmişim.En'ler de kalmasın onların başı kel mi.

İKİ AİLE 84.BÖLÜM ENLERİ…

Eda ve Oğuz'un bebek atışmaları,mahallelinin bebeğin etrafında toplanması bölümün güzel sahneleri arasındaydı.

Bebeğin annesiyle bahçede konuşulduğu sahne özellikle bebeğin annesinin söylediği sözler.

Hatırlamıyorum...

Eda'nın ağladığı sahne tam hatırlamıyorum.

5-Haftanın Repliği…?...

Ben seni seviyorum demiştim ya cık ben sana aşığım.

Teknolojik bebek seni repliğide aklımın bir köşesinde kalmış.

Yeter artık demi bu hafta zaten sınav öncesi jübile gibi oldu bana müsade.Fragmanımız gelirse ve görürsem gene ilk adresim tabiki burası.

Hoşçakalın...

nar cicegi
25-04-08, 19:40
Fragman....

Bugün ben fazla mesai yaptım forumda haftaya yapamıyacağım yorumlara sayarsın artık Fatoş Ablacım

Geçelim fragmana.Çocuklar toplanmışlar ve Umut operasyonunu başlatmışlar.Çocuklar Oğuz'a bebek için hangimizin odasını alacaksınız diyor.Oğuz yanılmıyorsam çatı katını bebek odası yapmış.Oğuz galiba abartmışki Eda,burası Şükrü Saraçoğlu mu diyor.Sonra beklenen misafirimiz yani Müzeyyen geliyor kapıdan girerken ferit burayı 3 kuruş paraya satmış gibi birşey söylüyor.Melahat'ın oğluna babamın mirasını size bırakmam falan diyor.Şimdilik bu kadar hatırlıyorum zaten zor yetiştim kardeşim bağardı fragman çıktı diye odaya gidesiye kadar bazı yerleri kaçırdım onun da kardeşim anlattı.

Edit=Arkadaşlar emin olamadım yanlış bilgide vermek istemiyorum ama galiba Umut'umuz değişmiş.Bu bebek bana daha küçük gibi geldi.Bebeğimize hayran kalanlar bende dahil biraz üzülebilir.

ic_lal
25-04-08, 20:32
teşekkürler cnmm(nar çiçeği) ben tüm gün odamdan çıkmadığım içim fragman göremedim.neyse bu ii oldu fakat bende farkettim özet resmindede yani benim avatarımdaki umut bebek daha küçük geldi bana da ama değişmişse biras bozulurum yaaaa yada ne yapalım artık eda ve oğuz çifti içiin katlanıcazzz neyse yorum yazmadım çünkü daah ben izleyemedim =)
ii gecelerr hepinizi öpüyorum iki ailesi ailem

Müge
25-04-08, 21:17
Herkese merhabalar…Forumdan çok ayrı kaldım biliyorum.:img-cray:.Bir kaç arkadaşım biliyor…Yorum yazmama hastalığına yakalandım…Ciddiyim çıkmıyor olmuyor…Ama şimdi Sevgili Burçin arkadaşımızın fragmanı anlatmasını okudum..Yani dayanamadım yazacağım…Hastalığıma ilaç olacak bir cümle çünkü…:img-hyste

Burçin demiş ki..

"Eda burası Şükrü Saraçoğlu mu diyor."

Bana bakın Oğuz bey!!! Umut bebek Fenerli değil….!!! O Galatasaraylı …Evet bu cümleden de anlaşılacağı gibi Oğuz odayı sarı-lacivert eşyalar ile dolduruyor sanırım…:img-hysteYa da Fener bayrağı filan mı aşıyor nedir…?Gerçekten kızdım…:img-tomat Bir damlacık doğuştan Galatasaraylı bebeği sen ne hakla Fenerli yaparsın…..??Ensende bitmeyeyim ben….:img-hysteEda’dan daha beter yaparım seni….Zuuhaahahaa…:img-hyste.Neyse bu kadar tehdit yeter…:img-hyste.Gerçekleri tarih yazar...Tarihi de GALATASARAY...

Hoşgeldin Umut bebek:happy0064…Umarım değişmemiştir..

Not 1:Buğra'cım nerdesin…?Forum sessiz ve çocukların ağlıyor...:img-cray:

Not 2: Forumdaki tüm arkadaşlarım hepinizi seviyorum yorumlarınızı keyifle okuyorum….:happy0064

Not 3: İclal Aydın’ın geçen gün köşe yazısını okudum…Sabaha kadar çalışmışlar….Yorulmuşlar…Ama yorgunluklarının bedelini alıyorlar….Bizler hala KEYİFLE izliyoruz…Kızdığımız sahneler olsa da….:good:

Hoşçakalın…

bye

nar cicegi
26-04-08, 09:28
Gene Ben....

Ne yapıyım tam kahvaltı ediyorum başka fragman çıktı.Dershaneye gitmeden önce size de anlatmak istedim.Çünkü ben çok beğendim.Geçen bölüm senaristlerimize bolca eleştiri yaptım ama bu fragman beni yumuşattı.Bbeğimiz bu arada değişmiş arkadaşlar Gçen haftaki Umut senaristlerimize büyük geldi galiba.

Söz konusu bebek Oğuz'un oğlu olunca kemara koymuş laptoptan izliyor.Tabi bunu gören çocukların şaşırmaması mümkün değil.Çocuklar çok kıskanmış olacak ki Eda oğlanlarla yatıyor.Timur'la oyun oynuyorlar yatakta Timur bu bizim gizli oyunumuz diyor.Oğuz'da kızlarla yatıyor.Bu arada Rukiye ve Filiz'e gelinlik çok yakışmış.Niyazi sanırım babasının kendinden yakışıklı olduğunu düşünüyor.Melahat tahmin ettiğim gibi Tahir Ağa'yı parasız bırakmakla tehtit ediyor.Damla ve Emrah konuşuyor.Emrah Damla'ya herkesin hayatını allak bullak ettim diyor.Son olarak Eda ve Oğuz uykusuz bir halde Eda Oğuz'a sen 3 tane çocuğu nasıl büyüttün anlamıyorum diyor ve fragmanımız son buluyor.

Bu fragmandan sonra burayı boş kalmasın artık...

Hoşçakalın...

loralai
26-04-08, 11:19
canım fragmanı anlattığın için çok teşekkürler ben bu bölümden çok umutluyumm ama umutun değişmesine gıcık oldum çok datluyduu yaaaa inşallah buda benziyodur diğer bebişimize fragmanı anlatığın kadarıyla çok beğendim hele çocuklarla uyuma ve oğuzun laptoptan izleme meselesi süper ayrıca edayla oğuzun uykusuz kalmasıda çok hoş sahnelere sebep olucak gibi geliyo bana bu bölümü merakla bekliyorum gerçekten artık eleştirmeyide anlamsız buluyorum açıkçası şurda kaç bölüm kaldıki izlemeyi bırakmayacağımıza göre eğlenmeye bakalım bence umduğumuzu değil bulduğumuzu izliycez yanii benim için en önemli şey güzel bir sonla bitmesi kötü biterse işte o zaman tam hayal kırıklığı olur bana

düşünsenize eda yanlışlıkla hamile kalıyomuş dizinin son bölümlerinde bide kız çocukları oluyomuşş hahah ne komik olurdu ama güzelde olurdu yani nüfus patlamasıı umut yeni bebekkk oooooo çok eğlendim yazarken bile bee keşke olsaaa

ggnibsgk
26-04-08, 11:41
Selammlarrr:)

İştee ben de geldimm...Ee fragmanmız gelmiş yorumlamamak olmazz...Burçin'cim ne kadar şanslısın yaa iki fragmanımıza da rastamışsın,ben bi tanesine bile rast gelemedimm...Gerçi tam olarak nöbete oturamadığımı da itiraf etmem lazımm ehe:img-blush

Bu arada yoruma başlamadan önce iki gün önce yaptığım yorumla ilgili de bişeyler söyliyimm yaw...Fatoş Abla'cım pembe gözlüklerle dolaştığımı söylemişsin, valla artık ben de inanmaya başladım buna:img-hyste Yani başka yerlerde de insanlar eleştiriden coşarken ben ılımlı yaklaşmaya kalkınca anladım ki bu bir tesadüf diil ehuehue...Hakkaten bişey oldu herhalde...Bir iyimserim bir iyimserr ki sormayın gitsinn,neysee ben halimden memnunumm...:img-icecr Yoksa yanmıştık vallahii...

Ama hakikaten senaristlerimizin baya baskı altında olduklarını,zor durumda olduklarını düşünüyorum ben...:img-yes:

Neyse oralara girmeyelimm yine eheueh...

Bu arada Müge'cım de gelmişş,kısa bi yorum yapmışş...Yaa,çok zorr diilmiş diimi Müge'cimm...Hep beraber yenicezz bu yorum yapamama illetini güveniyoruz biz sanaa...Arkandayızz!!!:img-hyste

Evett artıkk şölee karışık ve kısa birr fragman ve özet yorumu yapalım artık dimi?:...

Valla açıkçasıı...Çocukların kıskançlık yapması,tavır alması normall ama bu üslubun en kısa zamanda değişmesi lazımm...Yoksa hiç eğlenceli olmuyo...Halbuki ben çok eğlenceli geçiceğini düşünmüştümm bu kıskançlık sahnelerinin...Özette çocukların Eda ve Oğuz'u üniversiteyle tehdit ettikleri yazıyoo...Yani çok zor biliyorum ama bunun eğlenceli olmasını umuyorum...Ama bi yandan da,bu sahneler duygusallıkla geçicekmiş gibi geliyoo...

Eda ve Oğuz'da bu kıskançlıklara karşılık olarak çocuklara daha fazla ilgi göstermeleri kuvvetle muhtemel...Fragmandan da anladığım kadarıylaa,çocuklarla yatarak,onlarla daha fazla vakit geçirerek,onlara karşı ilgilerinin azalmadığını göstermeye çalışıyolar kanımca...İştee bu sahnelerden umutluyumm....Yani eğer Eda ve Oğuz'da inat edipp,çocuklara bu tavırlaraı için bağırmaya vs kalksalardıı,çokkötü sahneler izlerdikk ama neyse ki böyle bişey olmıycağından aşağı yukarı emin oldum bu sayede...:img-icecr

Onun dışında bir diğer temennim;Müzeyyen'le ilgili...Tamam baskın ve korkulası bir karakter olduğu ortada ama umarım eğlenceli bi şekilde işlenebilir yani sadecee ortada terör estirmek için gelmemiştir...Yanii onun ardını da görürüzz...Haani ne biliyim laf çarptırmaları falan eğlenceli olsun istiyorumm gerdirici diill,anlatabildim mi bilmiyorumm...Bu konuda da eğlence ve gerginliğin karışımı sahneler izliyceğimizi tahmin ediyorum açıkçası...Bir diğerr oyuncumuzun kim olduğunu merka ediyorumm yaaaa....Göremedim bi türlü fragmanıı...İnşallah görebilirimm ben de kim olduğunu öğrenelimm....:img-yes:

Vee bir dee,her ne kadar Umut'Un evlatlık alınmasına karşı olsam da...Eda ve Oğuz'un -doğru yolu bulana kadar- Umut'la olan maceralarını dört gözle bekliyorum...:happy0064 Çok şekerler valla...Frgamandan bile o sahnelerde çok eğleniceğimiz belli yaniii....ehuehue...

Son bişeyy bebeğimizin niee değiştiğini anlamadım ben yaa...Yani tabi bebek bu,ondan profesyonel olmasını bekleyemeyizz..O yüzden bu seferlikk mazur görüyorumm...:img-hyste

Hadi ben artık kaçıyımm çıkmam lazımm görüşürüzz canlarım bye

evan_fun
26-04-08, 16:24
slmm
küçük edanın gerçek adını biliomusunuz acaba:???

ggnibsgk
26-04-08, 19:17
Selammlarrr:)

Sizee 86. bölüm fragmanımızı getirdimm...Sitenin yeni nimetlerinden faydalanmaya çalıştım bakalım olmuş mu??..Buyrunn;

http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=4736

Bu arada evan_fun valla oyuncunun adını ben de bilmiyorumm...Hakikaten neden,ne jenerikte ne de konuk oyuncu olarak yazmıyo acaba???...

Bu arada Müzeyyen karakterini canlandıran oyuncumuzun adını bulmaya çalıştım...Siması çok tanıdık ama bi türlü aklımaa oynadığı bi yapım gelmedii...Hafızamı zorlamaya devam edicem ama siz de bi düşünün bakalım:img-wink:

Hadi görüşürüzzbye

Müge
26-04-08, 21:04
Herkese tekrardan merhaba…. Nuray’cım sayesinde fragmanı izledim…Allah ondan razı olsun ne muradı varsa görsün… :) Burçin’cim sana da teşekkürler…Sabah kahvaltı ederken fragmanı görüp buraya gelip heyecanla anlatmışsın…:good:

Şimdi üzülerek söylüyorum…Umut bebeğimiz değişmiş…:( Acaba neden değişti…?Bana geliyor ki…Mavi gözlü bebeğimizin kameralara alışamaması ve sürekli ağlamasından dolayıdır…Halbuki çok sevmiştik onu daha ilk sahnesinden…Yapacak bir şey yok…Mutlu olsun ağlamasın da…Yeni gelen bebeğimiz Burçin’in dediği gibi daha küçük bir bebek..Biraz mantık hatası oldu ama idare edin…Sezon finaline kaç bölüm kaldı şu arada…

Neyse fragmanın diğer sahnelerine geçiyorum…Burçin’cim dün Eda’nın cümlesinden foruma yazma istediği doğmuştu ben de ve yine o cümleyi göz önüne alırsak…Eda daha farklı bir cümle kullanmış….. “ Burası Şükrü Saraçoğlu stadyumu olacak…” Zuhahaaa..O biraz zor Oğuz bey…Tehditlerim hala devam ediyor…:img-hyste

Gelelim Tahir ağanın kızı Müzeyyen’e…Ya bu dizide cadalozlar gittikçe çoğalıyor…Rukiye’den sonra Müzeyyen’in de cadaloz olması beni çok güldürdü…Hem de ne cadaloz…Gelir gelmez ortalığı birbirine kattı…:img-hyste Bakalım hangi Cadaloz daha baskın çıkacak...?? :img-hyste

Evet arkadaşlar şimdilik benden bu kadar…İki gündür foruma yazıyorum ne mutlu bana…:happy0064Allah’ım bu bir mucize ….:happy0064Demek ki böyle güzel sahnelere ihtiyacım varmış…:happy0064

Not 1: Buğra’cım çocukların seni bekliyor…Ünite sorularını merak ediyor…:icon_whis

Not 2: Pazar günü oynanacak olan FB-GS maçında her iki takımada başarılar...:good:

Herkes kendine çok iyi baksın….

İyi geceler...Tatlı rüyalar...bye

bugra9
27-04-08, 19:30
Herkese İyi Akşamlar…:img-wink:

Şükür Kavuşturana mı diyeyim,burnumda tüttünüz mü diyeyim,ne diyeyim bilemiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da herkesi çok özledim…Gitmeden önce de söylemiştim,bir hafta aslında o kadar da uzun bir zaman değil,fakat biliyorsunuz,benim için sizden uzak geçirdiğim iki gün bile çok zaman…Ben yokken buraların emin ellerde olduğunu adım gibi biliyordum,yanılmadığımı görmek çok güzel…Tüm yorumları teker teker büyük itina ile okudum,bunun yanı sıra İki Aile seksen beşinci haftasına herkesi darmadağın eden bir bölüm bırakmış,az sonra bir ajans açacağız,bende kendi açımdan bölüm değerlendirmemi paylaşacağım,hoş yarın yeni bölüm var ama bizim için hiç fark etmez…

* O halde iyisi mi gelin bir ajans açalım ve bakalım olaylı bölümün ben neresindeyim…

:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI…:icon_shad:kahve:icon_shad

Az Önce de söylediğim gibi izleyiciyi darmadağın eden bir bölümün ardından,kafalar allak bullak olmuş,fakat söylemeden geçemeyeceğim hafta boyunca yaptığı yorumlar ile sevgili Nuray duygularımın da tercümanı olmuş,Nuray’ın yorumlarını okurken,hafta içinde burada olsaydım,bende böyle yazardım, diye aklımdan geçirdim durdum…Şimdi diyeceğim o ki artık burada birbirimizi çok iyi tanıdık,satırlar kişiliklerimizden,hayata bakışımızdan gizli kapaklı tüyolar verdi …Bende birçok defa yaşananlara ve önümüzde ki bu hikayeye duygusal yaklaştığımı kabul ediyorum…Hatta çoğunlukla mantığımı bile geri plana attığımı da itiraf ediyorum…Fakat bu hafta ki bölümde duygular,mantıklar,eğriler ve doğrular birbirine girdi…Evet Umut bebek,kaybın ardından gelen bir mucize gibi karşılandı,çünkü kayıp halen unutulmamıştı,peki burada şu soruyu sormamız gerekmiyor mu…Eda ile Oğuz kaybettikleri,can veremedikleri,yaşatamadıkları umutlarını unutamazken,Hicran yaşayan,elini tutsa uzanabileceği oğlunu nasıl unutacak…?...Evet burada Eda’nın anneliğini tartışıyoruz,yaşadığı acıya saygı duyuyoruz,ama bir anne daha var…Hicran oğlu olmadan mutlu olabilecek mi…Gerçekten istediği bumuydu…Yada şöyle diyeyim umut bebeğin tek kurtuluş yolu evlatlık verilmesi mi…?...Tabi ki hayır…Bu soruları daha da çoğaltabiliriz…Ama içimize sinmeyen bir şeylerin olduğu da aşikar…

Elbette bunları konuşurken atlamamalıyız,evlatlık almak,yeni bir hayatın ressamı olmak kocaman bir yüreğinin olduğuna işarettir,çünkü bir noktada kadere yön veriyorsun ve seçimi sen yapıyorsun,buradan çok güzel bir mesaj çıkıyor…Fakat bizde ki durum çok daha farklı…Umut’un sağlıklı bir annesi var,tek sorun maddi sıkıntı iken,bir bebek annesinden nasıl ayrılır,işte oturmayan yer burası…Hicran’ın bir hastalığı olsa,Umut bebeğin son şansının bu olduğuna inanacağım,ama hayat uyandığımız her günde bize defalarca şans vermekten vaz geçmezken,biz umudun son şansının bu olduğuna nasıl inanabiliriz…Buradan çok güzel bir mesaj çıkacakken,mesaj adres değiştiriyor ve konu çok yanlış noktalara dayanıyor…

Hicran bahçede yaşadığı acıları ve çaresizliğini anlatırken,Eda’nın gözlerinin dolu dolu olduğu bir sahne vardı,o sahnede Eda’nın ne hissettiğini çok iyi anlayabildim,Eda’da çocukları ile bir başına ayakları üzerinde durmak zorunda kalmış bir anneydi,onunda içinde kırgınlıkları,yaraları vardı ve o an hicran’ı çok iyi anladığını hissettim,çünkü ayrılıkta olsa bir karar veriyorsun,bir yola çıkıyorsun ve senin güçlü olman için çok sağlam sebeplerin var…Çocukların…Bu hayatın her noktasında böyle…Eda ile Oğuz acıların en büyüğünü yaşarken,doğmamış evlatlarını kaybedip sendelerken,onları hayata bağlayan,düştükleri yerden kaldıran çocuklarıydı,aynı şekilde Yaman’a,Şule’ye bıkmadan usanmadan elini uzatan yine evlatlarıydı…Diyeceğim o ki dizimizde bugüne kadar pes etmeyen insanları izledik,yaşanan acılar belki Hicran’ınkinden çok farklıydı ama bizim payımıza düşen mesaj hep aynıydı…

Bir şeyler çok çabuk oldu,bitti diyoruz,belki kendi hayatımıza baktığımız gibi hayali hayatlara baktığımızdan böyle çuvallıyoruz…Fakat bunu da İki Aile öğretti bize,sıkı sorgulamalara girme cesaretini dizimizde ki derinlikten aldık bugüne kadar,biz yalnızca kazananın tarafında değil,kaybedenin yanında da baktık yaşananlara,bu yüzden daha sıkı ve derin bir bakış gelişti zaman içinde…
Elbette her kaybedilen,kazanılmayacak günün birinde,ama en azından bir çaba verilebilirdi…Köşkü,mahalleyi ben anlatmayayım sizlere,Ferit’inden tutun,Salak mafyalara defalarca şans verilip,kazanmaya çalışılmışken Hicran’ın direk kaybedenler hanesine yazılmasını mantığımda bir yere oturtamıyorum…Evet istedikten sonra çok güzel bahanelerimizde olabilir,senaristler için ailemizin umut bebeğe koruyucu aile olması parlak bir senaryo potansiyeli taşımıyor,aynı şekilde Hicran’a kol kanat gerilmesi de istenen bir senaryo atağı değil,senaristlerimiz açısından düşününce,izleyiciyi de tanıyınca Umut’un aileye evlatlık girmesi peşi sıra çok daha fazla hikayeyi ardından getiriyor…O yüzden senaristlerimizi de anlayabiliyorum,hicran’ın hikayesi bir noktadan sonra belki bizim bile ilgimizi çekmeyecekti,televizyon işi,özellikle de dizi mantığı abartıyı,süslemeyi,albeniyi kaldırır,haliyle senaristlerimizde İki Aile’ye çok zarar vermeden bunu yapmaya çalışıyorlar…

Benim en büyük keşkem,bunu çok daha sağlam hikayelerle yapsalardı,Hicran’ın Umut’un hayatından tamamen çıkabileceğine inanabilseydik,veya bizde Umut’un son şansı bu diyebilseydik…

Bundan sonra senaristlerimizin önünde yol ikiye ayrılıyor…Ya Umut bebeğin soru işaretleriyle dolu geçmişi,geleceği olacak yada Hicran hatalarla dolu hayatında ki tek doğru olan şeyin oğlu olduğunu anlayıp oğlunu kazanmaya çalışacak…Ama şunu açık açık söylemek istiyorum,Hicran’ın umudun hayatından bu kadar kolay çıkabileceğini benim mantığım hiçbir zaman kabul etmeyecek…

Geçen hafta ki bölüm finalinin ardından,sepet içinde ki umudun hikayesini hiç bilmiyorken,umudun evlatlık alınmasını çok istemiştim,böyle bir hikayenin dizimize yakışacağını düşünmüştüm,nedeni basit,dizimizde kardeşliğin kan bağı olmadan gönül bağı ile olabileceğine inandık,bakıma muhtaç hayata bir sıfır mağlup başlamış ufak bir yüreğin Köşkte yoğrulabilmesi,sevginin koşulsuz ve katıksız olacağının en kıymetli göstergesi olacaktı…Fakat bu hafta umudun hikayesini dinledikten sonra başka sorgulamalara gittim…Kaybetmek,pes etmek bu kadar kolay mı…Umut öz annesinden ne için ayrıldığını öğrendikten sonra mutlu olabilecek mi…Maddiyat bu kadar mı güçlü,maneviyatı ezecek kadar,Eda’nın anneliğinin kutsallığına inanırken,hicran’ın anneliği ne olacak…

Sorular sorular sorular…Senaristlerimiz son dönemde iki büyük hikaye ile kendi kendilerini çıkmaza sokuyorlar…Birincisi Emrah ve Damla ilişkisi,ikincisi ise umudun hikayesi…Galiba bize düşen yine inanmak ve beklemek olacak…

Eveet yavaş yavaş son noktayı koymadan önce Sevil ablamızın satırları çarpıyor gözeme,yüreğimizde var oluşunun birinci senesini doldurmuş…Okurken şöyle maziye gittim geri geldim valla…Offf ne kadar çok şey paylaştık iki yıl az bir zaman değil,hepimizin unutmayacağı,unutamayacağı hatıraları mutlaka olmuştur,şöyle bir düşünüyorum da herkesle hatırlayıp yüzümün gülümseyeceği o kadar çok hatıra var ki…Anlatayım biraz…:img-wink:

Sevil ablanın geldiği ilk geceydi…43.Bölüm…Meşhur Serpil Krizi…Tabi Sevil abla hayal kırıklığını hiddetle ve şiddetle satırlara döküyor,yanılmıyorsam bir yandan da bizim ne düşündüğümüzü soruyordu,düştü mü benim içime bir kurt…:img-ok: Tepkilerin tavan yaptığı bir gecede hayatımıza giriyor başkozlu,düşüncelerimizi soruyor…Dedim kendi kendime bu başkozlu setten bir görevli olmasın,attım hemen bir özel mesaj,içim içimi yiyeceğine bizzat sordum Sevil ablamıza…Tabi o özel mesaj gördüğünüz gibi yaklaşık bir yıl sonra benim hatırlayıp gülümseyeceğim koca bir hatıra oluvermiş…

Hadi bir tane daha anlatayım…Sohbete kaydık,Berna,bir şey demez umarım… ( !!! ) Bakın nereye bağlayacağım konuyu,Berna henüz İki Aile başlığında yorum yazmıyordu,tabi bize karışan yok,eden yok…Eski kadroyla ( Hayri,Şule,Ecem ve Ben ) sohbet içerikli mesajlarla buralarda at koşturuyoruz…Ta ki Berna ilk uyarılarını yapana kadar…O zamanlar kanımızda deli akıyor tabi,Berna’nın uyarıları canımızı sıktı,huzurumuzu bozdu,bir asiliktir gidiyor bizde,:icon_whis yorumlarımızın başında Berna’ya laf çarpıyoruz,msn toplantılarında konu yine Berna…Çok açık konuşuyorum sonra ne olduysa oldu,Berna’yı tanıdıkta,ön yargılarımız kırıldıkça o dönem düşündüklerimize yabancılaştık,o gün bugündür hiçbirimiz itiraf etmedik,bir daha konusu geçmedi ama Berna’yı gerçekten sevmişiz…Eminim bu hikayenin diğer başrol kahramanları Şule,Hayri ve Ecem’de benim gibi düşünüyordur…İyi ki varsın Berna,bir gün bunları sana açık açık anlatabileceğimde hiç aklıma gelmezdi,ama gerçekten seni o kadar sevmişiz ki dediğim gibi o dönem düşündüklerimiz bize yabancı olmuş…

Açık açık itiraflarımızı da yaptık…Valla dediğim gibi herkesle teker teker o kadar çok hatıram var ki benim,zaman içinde böyle bölüm yorumlarının sonunda paylaşmaya devam edeceğim…( Sohbet içeriğine kaymadan dimi Berna )…

Gitmeden önce hepinizi çok sevdiğimi tekrar hatırlatmak istiyorum…Bu bir girizgah olsun,içimizi döktük ama devam edeceğiz…Ayrıca Müge ablamızı da unutmayalım...Müge ablacım,geldim ama bu hafta ünite soruları hazırlamadım...Tatilsiniz bu hafta,gelecek haftaya telafi edeceğim ona göre,sizlere şöyle 45'lik bir ünite sorusumu hazırlasam yoksa...Şaka bir yana seni burada gördüğüme o kadar memnun oldum ki...Çok özlemişim,bizi artık ihmal etme Müge abla...

Hadi Hoşçakalın…

BERNA
27-04-08, 20:23
Merhabalar

Ben de diyorum kulaklarım çınlıyor neden acaba ;) Şaka bir tarafa, geçmişe dönmek güzel oldu. Sizinle uğraştım belki ama sizi çok da sevdim aslında. Ben de o zaman acemiyim, ilk baktığım başlık da İki Aile başlığı olmuştu hatta. Buradaki sıcak ortam bana çok sempatik gelmesine rağmen gerçekten burası sohbet bölümü gibiydi. Arada da çok güzel tespitler görüyordum dizi ile ilgili, kaynamasını da istemiyordum. Başka türlü olsa siler giderdim, oysa bıkmadan usanmadan düzelttim, kısalttım mesajları. Bir sürü de not yazdım tabi sebeplerini anlatan. Negatif havanın da farkındaydım ama ilginç bir şekilde laf da çarpılsa kurallar hep soruldu bana (Gerek özel mesaj ile, gerekse forumdaki yorumlar içinde). Ben anlattım, siz uyguladınız ve sonuçta sıfır hataya yakın, parmakla gösterilen bir başlık oluşturduk hep beraber :good: Aslında geçmiş zamanı andığımızda bile emeğin ve sevginin zamanla çok güzel ilişkiler oluşturduğunu görüyoruz. İki Aile'nin genel temasına uygun bir forumumuz var, ruhumuza kadar işlemiş dizi :happy0064

Bölümün en'lerin sorup kaçmış gibi oldum ama yazmak şimdi kısmet oldu :)

En Beğendiğim Sahne: Daha önce de yazdığım gibi mahallelinin gelip bebeğin karşısında şekilden şekile girdiği sahne bana çok doğal geldi. Hepimiz küçük bir bebeğin karşısında böyle çocuklaşırız, onu mutlu etmek bizi de mutlu eder. Bölümün bana en doğal sahnesi buymuş gibi geldi. Bunda oyuncuların (özellikle usta olanların) başarısı da tartışılmazdı.

En Beğenmediğim Sahne: Hicran'ın bebeğini vermesi konusunda aksi konusunda ikna edilmesi yerine, hevesli de olduklarından, kadının neredeyse evlat edinilmesine teşvik eder gibi davranılması benim de hiç hoşuma gitmedi. Kocası (hani şu imam nikahı kıymış olan) niye bebeği istemiyormuş, kadın metres hayatı mı yaşıyormuş da ondan babası çocuğu istemezmiş. Ne olmuş, niye bakamazmış, ille de çok büyük imkanlara sahip olmanın bir bebeğe bakmak için gerekmediği konusuna niye değinilmedi ki hiç. Çalışamayacak durumda olsa neyse, ayrıca kadının niye bir adamı çocuğuna tercih etttiği kınanmadan araştırabilirdi. Ayrıca avukatların ileride olacak zorluklar konusuna hiç değinmemesi de çok garibime gitti. Tamam anne kendi rızası ile veriyor olabilir ama bu çocuğun nüfusa kayıtlı bir babası yok mu? İleride çocuğu sorarsa ne olacak??

En Güldüğüm Sahne: Bebeğin sadece cep telefonuna tepki vermesi benim çok komiğime gitti. Yeğenim (bilmeyenler vardır artık iki yaşında ve İki Aile müziğini çok seviyor :love05:) küçükken hiç düşünmediğim, öylesine yaptığım hareketlere gülmekten katılırdı. Ona dolmuşta şöför bozuk paraları nasıl şıkırdatır onu anlatırdım, hevesle dinlerdi mesela bu son derece sıkıcı hikayeyi. Bugünlerde de favori hareketimiz masada yürürken oyuncağın yanlışlıkla(!!) yere düşmesi... Ben de iyice kişisel takıldım ama anlatmaya çalıştığım çocukların olmadık şeylere olmadık tepkiler vermesi çocuklarla yaşamanın ne kadar eğlenceli olduğunu hatırlattığı için cep telefonu sahnesine güldüm bayağı.

En Duygulandığım Sahne: Damla'nın boşanma konusunu anlattığında çocukların yeni hatırladığı ve utandıkları sahnede duygulandım. Daha doğrusu Damla için üzüldüm. O kadar yalnız ki Damla. Çocuklar saçma inatlarına takılmış kavga peşinde. Oğuz ve Eda ise önce Yaman'ın verdiği rahatsızlığın derdindeydi sonra da bebeğin derdine düştüler. Damla'nın karar vermesi ile dertleri bitmiyor ki, kaç kere kararını sorgulayacak, ne olursa olsun (kendi de istese) kaybını hissedecek, birisiyle dertleşmeli. Maalesef ailesi bu derdine derman olamıyor. Emrah'a işte bu yüzden kızamıyorum, şimdilik sulanma gibi bir havası da yok. Damla'nın ihtiyacını da maalesef ailesinden daha iyi algılayabiliyor. Arkadaşlık etmesine karşı değilim Emrah ile Damla'nın.