Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/4

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ggnibsgk
15-10-07, 18:15
İlk reklam aramızdan selamlar sevgilerr:)

Valla gayeett güzel başladık..Bi kere Eda ve Oğuz arasındaki romantizmin olmadığını söyleyenlerr artık az da olsa tatmin olmuştur herhaldee...Tamam kısa bi sahneydii ama Eda ve Oğuz'un yatak odalarındaki konuşmalarıı çok şekerdii bencee çok sevdimmm:)

Ayy bu Ferit hakkaten Oğuz'un zıttına zıttına gidiyoo yaa!....Oğuz da çok komikk hee niyee bu kapıı fikrii benim diil de onun aklıan geliyoo:img-hyste Eheuheu ayy koptumm...

Vee son olaak Ceren'e değinelimm..Yaa bu Yaman'ıı öldürücemmmm bi de demiyo muu bilmiyo muydun yoksaa diyee!....Ceren iyi ki" biliyodum" dedii(yüzü pek öyle demese dee:() bi de bilmiyorum deseydii CereN'e de gıcık olcaktımm..Ucuzz yırttı, hadiii gene iyisin Cerenn;)

Ya bi de Arda varr Şule'yıı gördüü hemen alkollü haliylee..Ne kadar hızlı geliştii olaylarrr...Daah 15 dakka olmadı bölüm başlayalı...Bakalım geri kalan kızımda nolucakk?...

Aaa az daha unutoyodumm yaa..Eda'nın fikrii süperr yine kafeylee ilgiliymişş ama hakketn iyi fikirr...Bi de Oğuz benimle dalga geçiyoo diyoo...Kafeye yüklenmesini istediğimizz misyon yükleniyoo yaa Holleyy!....

O ahnede NUmAN AMCANIN OLMASII DAA SÜPERDİİ

nEYSE BAŞLADIIBYE

ggnibsgk
15-10-07, 18:41
Veee iştee muhteşem bölümümüzünnn ikincii reklam arasıı ehuehue....

Yaa süperdii yaa ailemizin birbirine kenetlenmesi süperdiiii:happy0064Bayıldım o sahneye şimdiden favori sahnemi seçtim diyebilirm ehuehue....Düşünün yani meclis başkanının onayını almamaış olan Fer,t bilee meclise girdii dha ne olsunn:img-hyste

Ayrıcaa ayrıcaa yinee bu kısımda Numan Niyazi ve Muhtar'iı gördükk ben görmeyiz diyodum ama hepsini gördükkk vallaa çok mutluu oldumm..Senaristlerimiz süpersinizzz...:happy0064 Japon turistler de süperdii yaniii ehuehue...Bayıldımmm o sahneye yaa çok özlemişimm böylee sahnelerii Muhtar Numan ve Numan Niyazi atışmalarınıı..Ohh yaa içim rahatladıı..Laptop hikayesi de süperdii ehuehue....:img-icecr

Başka ne olduu bu kısımdaa Ceren'in müthiş olgunluğuu varr tabii nasıl unuturmm..Ettiği laflarr söylerken güçlü görünmeye çalışması ** boğazının düğümlenmesii(ana da öyle gelmiş olabilir bilmiyorumm;)) süperdii yanii o sahnee...

Diğer çocuklara açıklamaları da süperdiii...Bayıldımm gerçektennn...

Merve vee Timur, tabir-i caizse bıdıkların tepkisi süperdii....

bugra9
Selamlar...

Bilirsiniz Reklam aralarında gelmek gibi bir huyum yoktur...Ama bu ikinci kuşak sahnelerimiz neydi öyle...Bizim burada iki hafta önce konuştuğumuz eleştirdiğimiz ne varsa hepsine sanki cevap mahiyetinde bir kuşak izledik...

Sevgi,Dayanışma,Birlik ne kadar "Şık" duruyor değil mi...Yüzlere nasıl "Nur" gibi yansıyor...İki Aile Tarihi içinde unutulmaz bir dayanışma sahnesiydi...İzlerken bu diziyi neden bu kadar sevdiğimi birkez daha hatırladım ve gülümsedim...

O Salonda ki birlik olan insanları gözünüzün önüne getirin,birde Yaman'ın masasını...Yürekte ki Sevgi ile Yürekteki Boşluğu daha güzel nasıl ifade edebilirsiniz ki...!!!:good:

Hayat bu kadar Basit işte...!!!

Şimdi Sahneyi Nuray ve Şule'ye bırakıp ayrılıyorum bilgisayarın başından...

_seboist_s
İkinci reklam arası:D:D

Ayy bu Oğuz alem adam yaa... Valla Yaman'a bağırsa çağırsa şimdi sinir ettiğinin onda biri kadar sinir edemezdi yanee:D Usul usul delirtti Yaman'ı ohh olsun... Demek ki teknik buymuş ben bunca zamandır boşuna uğraşıyorum desenize... Yaman'a bağırmıycan bu şekil delirtcen:D

Sünnet düğünü hazırlığı süperdi yaa bütün aile Safişler Numan amcalar falan toplanmış... Dört bir yandan çalışıyorlar. Nasıl seviyorum böyle sahneleri!.. Oğuz süperdi yine:D Ferit elini kesince başladı "komşular huu huuu" demeye... Duymadık ama dudaklardan okuduk=P Ayrıca gizli gizli Eda'yı öpmeye çalışması da komedi yaa...

Muhtar-Numan diyaloglarına bittik... Numan Amcamız bakkalı batırsın diye Muhtar'a emanet etmiş ama o gitmiş dünyaya açılmış vayy vayy=)) Bu sahnelere de bayılıyorum... Ben komple iki aileye bayılıyorum=))

Arda'nın Şule'yle arasını Yaman değil de Ceren yapacak galiba... Anne konusunda çok hassas canım yaa, Arda'nın da aklını başına getirecek... Şule'nin de aklı başına gelse hala içiyor. Ben olsam bin türlü plan yaparım... Entrikalar falan çeviririm oğlum dönsün diye hahaha bu Şule hiç bana benzemiyor canım aaa :img-pilot :D

ggnibsgk
15-10-07, 19:07
Vayy bee Arda Ceren içinn evine girdii ben dedim şimdi gizli gizli girer ama ehuehu düşündüğüm gibi olmadıı...Bu ikilinin ilişkisi sevimli gelmeye başladı bana yavaş yavaşşş...(Henüz gelmiyoo dahaa on fırın ekmek yemeleri lazımm:img-hyste )

Bu arada Ferit'İn ikidir Melahat'tan para almasına çok gülüyorum yaaa.... ""Bi erkeğin başına gelebilecek en kötüü şey geldii başımaa!...":img-hyste Hayy Allah'ımm bu seferkini görüncee Allah dedimm yinee sahneler mi karıştıı ama neyse kii öyle bişey yoktuu..Anaa düşündüm de belki de senaristlerimizzz o karışıklıkla dalga geçmişlerdirr..Beklerim ben vallaa ehuehue...

Bu arada Oğuz'Un davayı kaybettikkten sonra bi yandan mahvoldukk,bittik diyip bi yandan gülmesi de süperdii...ehuehue...:img-yes:

Bakalım Eda çocuklara nasıl söyliycekk davayı kaybettiklerinii?...Bu arada o konuşmada sanki bi garplik vardıı...Eda "davayı kaybettiğini bilmiyolar ki söyleme istersen" dedii ama sanırım "Dava açtığını bilmiyolar ki" demesi gerekiyoduu;)

Neyse aklıma gelenlerr bunlarr vee son olarakk Buğraa gerçekten çok haklısın o sahneye ben de bayıldımm:img-icecr

Şule'cim sen de süper gidiyosunn:img-wink:

_seboist_s
15-10-07, 19:08
Üçüncü reklam arası...

Vayy be ikinci reklam arasında ender rastlanan bir olay olmuş... Malum Buğra reklam aralarında gelmez bölüm sonu patlatır yorumları:D Ama o güzelim sahnenin etkisiyle gelmiş valla iyi de etmişsin Buğra... Süper bir sahneydi;)

Ama onca hazırlık boşa gitti yahu... Gülnur mudur nedir:D Allah'ım Eda'nın delirişi süperdi yaa... Parmağını şıklatıyor aa olmadı baştan deniyeyim diyor:img-hyste Eda da haklı ama yaa ne gudubet insanmış Allah kocasına sabırlar versin:D Eda iyi yaptı kovaladı bir de yaa ben bu kadarnı beklemiyordum:img-hyste Çaça çaçalığından vazgeçer mi hiçç:D

Oğuz'la da süper didişiyorlar yine "ilk günden kadınla kavga etme Eda'cım yani sen pek laf altında kalmayı sevmezsin ya o yüzden söylüyorum" "Sen de mahkeme de kendine hakim ol Oğuz'cum hayır yane asabisin ya biraz o yüzden söylüyorum":img-hyste Alem bunlar yaa:D

Efe'yi göremedik hala... Köşkten ayrıldı iyice koptu çocuk. Çıkar o da birazdan sahneye... Hade görüşürüz... Nuray'ın yorumu okuyayım ben de:D

_seboist_s
15-10-07, 19:42
Dördüncü ve tahminen son reklam arası...

Oğuz'un rüyası neydi öyle... Önce bir korktum:D Fragmanda gördüğüm kadarıyla şimdi Eda gelir diye düşünüyordum bir baktım yaşlı bir amcamız geliyor...
Bayıldım bu sahneye ya... Oğuz'un babası çok güzel konuştu. Bizde daha önceden böyle düşündüğümüzü dillendirmiştik hatta iflas durumları falan bile yoktu o zaman. Birde Oğuz'un babasından duymak...
Zati dizimizde farklı bir hava var artık Bahar'dı depremdi derken:D Şaka bir yana ne güzel düşünülmüş...
Oyuncu da süperdi, sahneye hakkını verdi ki hemde nasıl...
Oğuz'un elinin havada kalması Eda'nın görmesi filan... Çok duygusal olmuş ya önce korktum sonra duygulandım eheh...:)
Çok merak ediyorum nasıl çözülecek bu sorun....:icon_whis

ggnibsgk
15-10-07, 19:43
Eveett muhtemelen son reklam aramızdann selamlarrr:)

Anaamm yinee ruhlar alemine daldıkk yaww!..Aman neyse kii bu sefer rüya müya bişey dediler yanii oh rahatladım vallaa!...ehuehue...Ama güzel sahneydii hakkatenn zaten o konuşmadan başka hiç bişey Oğuz'u köşkü satmaya ikna edemezdii...Gerçii köşkün satılmasını kimm istrerr hiç kimsee tabii kii biz de istemiyoruzzz ama satılmıycağını da biliyoruzz yanii...Biliyor muyuzz?....Ayyhh tırstımm...Yoksa başka yere mi taşınıyoruzz amaniinn!...

Neyse başka konuyaa değinelimm...Yaa buu Yaman hakkaten mall yaa Efe o kadar teklif ettii "gel söyleyelim Timur'a" diye "yok" diye tutturduu....Hayy Allah'ım yaa bu adam hakkaten adam olmazz tıpkı bizim Hakan gibi ben de hakkaten yi biri sanmıştımm baştaa..Oğuz'a nasıl laflar etti öylee yaa...Gıcıkkkkk...Bi de güyaaa Oğuz da patron gibi olcaktıı pehhh!...Kopyacıı Hakann :img-hyste

Neysee Oğuz işten de ayrıldıı ohh rahatladıı vallaa Oğuz bağırdı ben rahatladımm ohh bee!....Bakalım bölüm sonu nasıl olcakk?...Aa acabaa o resimdeki ve fragmandaki köşke toplu bakışla mıı biticekk yaaa offf hayırr ordaa bitmemeliiii:sad53:

ggnibsgk
15-10-07, 19:53
Hayıırrr!....Tam tahmin ettiğim yerde bitti(Görüyosunuzz söz konusu İki Aile olunca tahminler ancak iki dakika önce yapılabiliooo:img-hyste )

Yaaa inanmıyorum hakkaten burda bittiğinee yaaa!...Satış da kesinleştii zatennn ayhhh!..Yalnızz köşk önündeki konuşmalar süperdii...Herkes tabii kii köşkü kaybettiği için üzgünn ama Eda yine ailesini topladııı....Aferin Eda'yaa aynı dede gibi konuştuu(neydii adı sahii Oğuz'un babasının unutmuşum vallaa:icon_sorr)

Onlar birlikte olduğu sürece bütün sorunların üstesinden gelirlerrrrr:happy0064

FATMANUR_26
15-10-07, 19:54
walla sonunda gözyaşımı tutamadım ya çok güzeldi ama bence köşk satılmaz ya bişey olsada son anda satılmasa :sad53::sad53: bu sonu nasıl unutabilirim ya walla bir hafta nasıl dayanacağım bilemiyorum
*ve cerenin tavrına bitdim ben ya ilk defa cerene hak verdim ve bir davranışını onyaladım cnm ya
*bide muhtar numan safiye ve niyazinin toplu yardımlarıda çok hoştu
*ve bi yer kaçırdım oğuzun yanına gelen kimdi o ara bi işim çıktı izleyemedim babası diye tahmin etdim ama ayrıntıyı bilmiyorum
**** ve bide ençok edanın oğuza olan anlayışını çok takdir etdim

ve inşallah reytinglere bölümümüz gibi güzel sonuç verir
yarına dek hoşçakalın diyor ve sözlerimi burada bititriyorumm
herkese HAYIRLI GECELER
VE TATLI RÜYALAR YADA TATLI İKİ AİLELER
:sad53::sad53: HOŞÇA VE MUTLU KALIN

Müge
15-10-07, 19:57
Müge ve Rıza ek sorularınızı cevaplamayı çok isterdim ama malum az vakit varr!..Zaten Müge'nin ikinci soru devredicek muhtemelen haftaya artık cevaplarızz;

Nuray’cım şimdi o kadar mutluyum ki.Benim sorumun ikinci olan soruyu bu hafta bakkalın önünde değil de…Bakkalın içinde görebildik….Sonunda…Numan amca ve oğlu Niyazi vardı yine didişdiler…:happy0064

Arkadaşlar inanın bana bu bölümü diğer bölümlerden çok ama çok beğendim..Ve üşenmeden tembellik etmeden tek tek not aldım…En kısa sürede yoruma dökeceğim…Ama şimdi kendime gelmem lazım…Malum son sahne beni çok üzdü…Gözlerimin pınarları hala dolu dokunsanız ağlayacağım….

Biraz kendime gelip yazacağım ……Buralardayım…:sad53:

_seboist_s
15-10-07, 19:58
Bölüm bitti... Ama ben bir tuhaf oldum yaa. Kuşkusuz hepiniz aynı durumdasınızdır... Sanki aylardır o köşkte ben yaşamışım. Her köşesinde bir anı bir hatıra. Oğuz'un babası Oğuz'a, Eda da çocuklara söylenecek en güzel şeyi söyledi. İçinde yaşadıkları yer değil onların içinde hissettikleri önemli... Ne kadar güzel mesajlar veriyor dizimiz...

Ama ben ciddi ciddi merak eder oldum ne olacak bu durum. Köşkü kaybetme korkusu yaşıyor ailemiz ama bende de yavaş yavaş bir korku böyle bir endişe falan olmadı değil yane... Bakıyorum Nuray da tırsmışş:D Şeytan kulağına kurşun aaa:D Hehh böyle deyince aklıma ne geldi Muhtar'ın patavatsızlığı:D Oğuz'un babası da böyleydi birkaç ay içinde de kalpten gitti... Töbe töbee:S Herkes anında kulağını çekip, tahtaya vurdu:D

Neyse ben son sahneye döneyim tekrar. Hatta ben son kareye döneyim. Şu bölüm sonu yazısının çıktığı kare... Çook hoşuma gitti valla... Görür görmez böyle aklımda avatar planları uçuştuu:img-pilot :D

nar cicegi
15-10-07, 19:58
Bir bölümü daha geride bıraktık.Her zamanki gibi çok güzeldi.Ve bir kere daha gördük ki iki aile sadece bir komedi dizisi değil hayattan alınmış bir kesit.Hayat her zaman günlük güneşlik olmazki.Hayatın bu yönleride var.İki aile ekrana bakıp gülmak için izlenebilecek bir dizi değil.Hayatın getirdiklerini çok güzel anlatıyor.Hayatın ta kendisi.Zaten öyle olmasaydı ben izlemezdim ve bu kadar çok sevmezdim.Her konu ince ince işleniyor.Sürekli komedi veya sürekli dram olarak gitmiyor.Hayatta böyledir zaten en mutsuz olduğunuz bir anda bile sizi ufakta olsa mutlu edecek bir şey bulunur.

ggnibsgk
15-10-07, 20:01
walla sonunda gözyaşımı tutamadım ya çok güzeldi ama bence köşk satılmaz ya bişey olsada son anda satılmasa :sad53::sad53: bu sonu nasıl unutabilirim ya walla bir hafta nasıl dayanacağım bilemiyorum
*ve cerenin tavrına bitdim ben ya ilk defa cerene hak verdim ve bir davranışını onyaladım cnm ya
*bide muhtar numan safiye ve niyazinin toplu yardımlarıda çok hoştu
*ve bi yer kaçırdım oğuzun yanına gelen kimdi o ara bi işim çıktı izleyemedim babası diye tahmin etdim ama ayrıntıyı bilmiyorum
**** ve bide ençok edanın oğuza olan anlayışını çok takdir etdim

ve inşallah reytinglere bölümümüz gibi güzel sonuç verir
yarına dek hoşçakalın diyor ve sözlerimi burada bititriyorumm
herkese HAYIRLI GECELER
VE TATLI RÜYALAR YADA TATLI İKİ AİLELER
:sad53::sad53: HOŞÇA VE MUTLU KALIN

Güle gülee canımmm turuncuu rüyalarrr:)...Fazla kalamıycam yaa, ne kadar yazsam kârdırr ehuehu senin soruna da ben cevap veriyim dedimm;)

Oğuz'un yanına gelen babasıydıı canım doğru tahmin etmişsinn..DEmin de söylediğim gibi rüya başlığı altında verilmesi iyiydi yaniii yoksa bu köşk depremden sonra,bir sırlar dünyasını daha kaldıramazdıı yanii ehuehue;)

Gerçii köşk zaten artık hiç bişeyi kaldıramaz gidiyoo eldenn yaa off duygulandım yineee....Yaa umarımmm köşk sahibiyle bi anlaşmazlık çıkmaz da hakkaten köşkümüzden olmayızz..Aldı mıı beni bii korkuu bak şindii?....:icon_whis

bugra9
15-10-07, 20:02
:good::good:ONLARI BİR ARADA TUTAN KÖŞK DEĞİL Kİ !!!:good::good:

Valla karma karışık bir ruh hali içindeyim şuan...İki Aile yine yapacağını yaptı ve yüreğimi burktu,haftayı kapattı...

Onları bir arada tutanın ne olduğunu zaten biliyorduk,bir çok defalarda yazdık zaten bu satırlarda,ama bu gerçeği onların ağzından duymanın beni bu kadar duygulandıracağını doğrusu tahmin etmemiştim...Bu hikaye'nin Hüzünlü olacağını biliyordum,ama bu kadar yüreğime işleyeceğini yine tahmin etmemiştim...:img-yes:

Öyle güzel bir mesaj verildi ki bu hafta...Mekanlara ama bilerek ama bilmeden yüklediğimiz anlamların,aslında içimizde taşıyıpta,dağıtmak için yer aradığımız Sevgi olduğunu daha güzel,daha etkileyici,daha şık ve naif anlatılabileceğini düşünmüyorum...Oğuz'un babası yıllar önce aynı hüznü yaşamış olan Oğuz'un babası aslında bir simgeydi...Oğuz'u iteklemek için bir nedendi..

Asıl olan Oğuz'un mutluluğu için yemek yapan Ailesi idi...
Köşke yükledikleri anlamdı...Çünkü Köşk onlarla güzel,Oğuz'un babasının dediği gibi onlar nereye giderse Köşke çevirirler...

Ben bu sözü bir yerden hatırlıyorum..."Biz nereye gitsek cennet gibi yaparız evelallah" derler...Onların Cenneti'de o Köşkleri işte...

"Belki Köşk İki Ayrı Aile'nin Daha Hayatını Birleştirir":img-yes::img-yes:

İşte bir diğer gerçekte bu cümlenin içerisin de gizli...Köşk Hayatları birleştiren bir Simge,bir Dünya,bir Boyut aslında...Bizim ailelerimizin hayatını birleştirdi...Eksik parçalar tamamlandı...Ferit bile nasibini aldı bu işte...İki Aile'nin hayatını birleştirirken "Satılık Köşk" yazısını asmıştı,ikinci kez aynı yazıyı asmak yine Ferit'e nasip oldu...

"Satılık Köşk" ilanını görmek beni bir hayli "duygulandırdı" ama her şeye,tüm kayıplara inat Ailemizin o birbirine kenetlenmiş halleri de geleceğe dair "Umutlandırdı"...Olurda Senaristlerimiz Ailemizi Köşkten bir süreliğine ayırırsa hep birlikte göreceğiz nasılda gittikleri mekanı Köşk,Cennet yapıyorlar...İş kalplerinde ki Sevgi satılığa çıkmasın...:img-wink:

ggnibsgk
15-10-07, 20:09
Nuray’cım şimdi o kadar mutluyum ki.Benim sorumun ikinci olan soruyu bu hafta bakkalın önünde değil de…Bakkalın içinde görebildik….Sonunda…Numan amca ve oğlu Niyazi vardı yine didişdiler…:happy0064

Arkadaşlar inanın bana bu bölümü diğer bölümlerden çok ama çok beğendim..Ve üşenmeden tembellik etmeden tek tek not aldım…En kısa sürede yoruma dökeceğim…Ama şimdi kendime gelmem lazım…Malum son sahne beni çok üzdü…Gözlerimin pınarları hala dolu dokunsanız ağlayacağım….

Biraz kendime gelip yazacağım ……Buralardayım…:sad53:

Valla aynen ben de Müge'cimm ben de çok beğendimm...Helee o sorunun devretmesine gerek olmadığını görünce o kadar mutlu oldumm kii çok özlemişimm onlarıı ya bu hafta bol bol gördükk...Hatıralarını bile dinledikk her ne kadar araya biraz patavatsızlık girse dee..ehuehue...Ayy Muhtarr çok komikk yaa...Allah korusun yanii aa!...Nerdeyse helvasını ne zaman yapıyosun diycekk aa!...:P

Ama ben ciddi ciddi merak eder oldum ne olacak bu durum. Köşkü kaybetme korkusu yaşıyor ailemiz ama bende de yavaş yavaş bir korku böyle bir endişe falan olmadı değil yane... Bakıyorum Nuray da tırsmışş:D Şeytan kulağına kurşun aaa:D Hehh böyle deyince aklıma ne geldi Muhtar'ın patavatsızlığı:D Oğuz'un babası da böyleydi birkaç ay içinde de kalpten gitti... Töbe töbee:S Herkes anında kulağını çekip, tahtaya vurdu:D

Yaa Şule'cim tırsılmıycak gibi diill yaniii..Hatırlar mısınız bilmiyorum ama böyle bi anlaşmazlık yüzünden Asmalı Konak dizisinin konağı değişmiştii yaa düşünün dizinin adıı aslamı konakk yuhhh!....Hiiç acımazlarr bizee vallaaa:icon_sorr

pinarsayü85
15-10-07, 20:10
yine güzel ,çook güzel bir bölümdü...nerden başlasam bilemiyorum.....:icon_whis

ailemizin, zor günlerde dayanışmasını mı...oğuzun, iş yaşamındaki handikaplar , zorluklar yüzünden yaşadıklarını; bu kadar güzel, yaşayarak oynayışını mı..........:img-yes:

dostluğu....kardeşiliği..komşuluğu..anneliği...bab alığı.....aşkı...:img-blush

hele o ,oğuz ve babasının sahneleri...o sözler...''köşkü yaşatan aile bireyleridir,sizlerin sevgiisdir....'':good:

ve de çekimler....köşkü, mahalleyi yansıtan açılar.....ev içindeki çekimler-özellikle resimlere zoomlar......oğzu ve babası konuşurken ; söz eda -ve oğuz'a geldiğinde, ikisinin birlikte resminin ön plana çıkarılması....:good:

emeği geçen herkese; oyuncusundan set ekibine, yapımcısından sanat yönetmenine.....senaristlere tabi ki....

elinize, emeğinize sağlık diyorum:happy0064

_seboist_s
15-10-07, 20:12
Son sahnenin nasıl etkisinden kurtulupta başka sahnelere açılacağım bilmiyorum ama şu Yaman-Şule olayını yorumlayamadım içimde kalır:D

Ya şu Yaman halis mulis odun kalas kazma kürek ne varsa ondan yane hee:D Düşüncesizin teki Timur gibi bir çocuğu bile çileden çıkarttı ya yane... Pesss... Eda'larla Yaman'ların karşılaşacağı zaten sezdirildi. Bende de bir heyecan oldu yine ortalık karışacak gibisinden:D (Biliyorum fesatça bir düşünce ama arada aksiyon iyi gidiyor:))

Kızlar Şule'yi görür görmez anlamışlar Yaman'ın sevgilisi olduğunu pardon bayan arkadaşı:P Eda da o an gözü döndüğünden göremedi ama öğrenince de tek korkusu çocuklarının üzülecek olması oldu. Sonuçta parlak bir geçmişi yok Şule'nin. Bir anne de bunları düşünür muhakkak... Amma Yaman yamyamı (Bu çok hoşuma gitti:D) Eda'nın kıskandığını düşünüyor. Daha doğrusu öyle olmadığını biliyorda öyle anlamış gibi gösteriyor Eda'ya... Çünkü hala da Yaman kıskançlığından çatlıyor. Oğuz'la Eda'nın mutluluğunu bir türlü hazmedememiş belli. Şule'den %50 hoşlanmışsa %50 de başka panları var biliyoruz...

Ben Yaman'ın derdinin çocuklar olduğuna inanmaya başkamıştım fakat artık görüyorum ki onun için önemli olan Eda'yı delirtmek... Neysee oğuz onu bu bölüm delirtti yaa "teşekkür ederim Yaman ben de Ceren'e nasıl söyleyeyim diye düşünüyordum üstümden yük kalktı" diyerek... Ohh ohhh koptum valla:D Favori sahnem:img-hyste

deren1970
15-10-07, 20:13
MERHABALAR
Aaaa diyeceksiniz fatoş abla hayırdır sen dizi bitimi burada olur musun? diyeceksiniz ama yarın sabahı bekleyemezdim. Şu satırları yazarken hala ağlıyorum, inanılmaz duygu yüklüydü bu bölüm:icon_cry:
Biliyordum tahmin ediyordum duygusal olacağını, ama kalbime bu kadar dokunması, inanılmaz çok güzel bölümdü:good:
Son sahne için ne diyebilirim ki bak yine gözümün önüne geldi bak yine doldu gözlerim. Ferit baba artık asayım mı, as tüm aile bir arada, biririne kenetlenmiş
Daha fazla yazamıyacağım yarın daha uzun bölüm yorumunda bulunmak üzere
kendinize iyi bakın
sevgiler

askım_gkhan_alp
15-10-07, 20:15
yha bence köşk satılmaz yha bugra arkadaşımın yazdıklarına katılıyom onları bir arada tutan köşktü yha onlar orda neler yaşadı nelerr sevinci,üzüntüyü,neşeyi yhaa ayrılmasınlarr o yerdenn yhaa
inş birisi yardımm ederrrr....:(:img-wink:

_seboist_s
15-10-07, 20:19
Yaa Şule'cim tırsılmıycak gibi diill yaniii..Hatırlar mısınız bilmiyorum ama böyle bi anlaşmazlık yüzünden Asmalı Konak dizisinin konağı değişmiştii yaa düşünün dizinin adıı aslamı konakk yuhhh!....Hiiç acımazlarr bizee vallaaa:icon_sorr

Cidden canım ya haklısın valla...
Birde ben bizim dizimizde biraz asmalı konak havası görüyorum:img-hyste Şöyleki; dizinin adı Asmalı Konak olmasına rağmen konağı yaktılar başka yere taşındılar, bizim dizimizde ne oldu??? Aynısı oldu... Dizinin adı İki Aile ama isme karşı gelerek Tek Aile oldular... Dizinin adını takmadılar yane nasıl mantık:img-hyste:img-hyste

BERNA
15-10-07, 20:22
Genel olarak ikinci sezondan ben memnunum aslında ama bu bölüm ikinci sezonun zirvesiydi. Sadece ailemiz açısından köşkü kaybetme konusunda yaşanan burukluk ve de yeni bir başlangıç için umudu taşıdığından değil, hemen her karakterin sahnesiyle dopdolu bir bölümdü. Karakterlerin hepsi çok iyi işlenmişti. Hepsinin yerine kendimizi koyduğumuz anlarla doluydu. Baştan beri ısınamadığım Arda'nın sahnelerini bile duygularım ayakta izledim.

Köşkü seviyoruz ve de orası sırf dizideki ailemiz için değil, bu başlıktaki ailemiz için bile anılarla dolu. Ancak (nasıl bu başlığı bu kadar güzel yapan bu başlıkta paylaştıklarımız, yazdıklarımızsa) o köşkü özel yapan da Oğuz'un dertsiz tasasız çocukluğunda yaşadığı güzel anılardı... İkinci kez geldiğinde de kendinin de anlattığı gibi Eda ve yeni aile üyeleriyle tanıştığı kaynaştığı anlardı... Damla'nın Ferit'le birleşmesini, birbirlerine aşık olmalarını sağlayan anlardı... Çocukların kardeş olduğu dakikalardı... Köşk bunların mekanıydı ve çok özeldi ama içinde insanlar huzurlu olmadıkça mekanların büyüsü de kalır mı?

Ailenin birbirine olan sevgisi devam ettikçe her mekan onlar için köşk olur aslında. Şule bu dizideki en somut örnek, villada yaşıyor ama ne kocası ne de oğlu yanında ve de o mekan ona hapishane gibi geliyor muhtemelen.

Umarım yanılırım ama bu bölümde köşke veda sahnelerini izledik gibi geldi bana. Köşke ilk defa satılık yazısını asarak hikayemizi başlatan Ferit bu sefer de ailemizin yeni öyküsünü başlattı diye düşünüyorum.

Erol Keskin'e de beni gözyaşlarına boğan etkili konuşması için şapka çıkarıyorum :img-hi:, oğluna çıkış yolu gösterdi rüyada bile olsa. Kendi düştüğü duruma düşmesin istedi oğlu.

Yine yazacak çok şey var aslında bölüme köşkün satılık ilanı damgasını vursa da! Oğuz ve Eda'nın iş problemleri, Oğuz ve Ferit didişmeleri, çok yavaş da olsa ilerleyen Arda-Şule ilişkisi, tüm ailenin birbirlerini için seferber olması,yeni evli çiftin geçim derdi, Melahat'ın 'anne' gibi davranması, Yaman'ın kendini Eda'nın yerinde bulması vb. Bu hafta yine hızlı geçecek sanırım ;)

pinarsayü85
15-10-07, 20:22
beni en fazla etkileyenlerdemn biri; aile içindeki dayanışma oldu....:img-yes:

herkesin canla başla ,zor günleri atlatmak için çabalaması...birbirine destek vermesi....

eda'nın ,kızları toplayıp ,acaba ''oğuza nasıl moral verebiliriz'' diye çareler araması....:img-in_lo

çok şey var konuşulacak...

bir de arda ve ceren konuşurken ,söz , şuleden ve onun alkol probleminden açılmışken, ardanın ''annen sürekli içki içiyor'' demesi karşısında ceren'in ''sana daha fazla ihtiyacı var demek ki '' demesi...

iki aile, ekranların en farklı, orjinal ,aslında herkesin izlemesi gereken bir diiz olduğunu bu bölümde gene gösterdi bana kalırsa.....:good:

ozzde
15-10-07, 20:23
Süper bir bölümdü ne diyeyim. Moralim bozuldu, Oğuz gülümsetti arada:img-blush Böyle garip hallerdeyim, sizlerde öylesiniz sanırım:icon_cry:

Feritin halleri güldürdü her zaman olduğu gibi...Ferit - Oğuz atışmaları işte....:img-pilot

Ceren'in olgunlaşmış halleri, Efe'nin arada kalması...

Eda'nın çırpınışları...ve tabiki OĞUZ'un durumu:icon_sorr
Köşk'te her şey değişiyor.Hatta köşk bile değişiyor...Ama öğrendik ki, ailemizin mutluluğu için köşke ihtiyaç yok.Onlar genede mutlu olacaklar....

NOT:ARKADAŞLAR BİR İSTEĞİM VAR...SİZLERDE FARKETMİŞSİNİZDİR.Oğuz'un kız kulesinde olduğu kareleri yakalarsanız ya da Buğracım videoyu falan eklersen temin edebilirim o görüntüleri....

bugra9
15-10-07, 20:23
Yeniden Selamlarımı gönderiyor ve devam ediyorum...

İşte ayrılığın her hali böylesi üzücü oluyor...Aklıma Eda'nın Köşkten ayrılmak zorunda kaldığı o bölümler geldi...Yine Köşk bir vedaya şahitlik ediyordu,o dönemde çok duygulanmış,çok etkilenmiştik bu ayrılıktan...

Ama bir farkla;

O zaman Eda ve oğulları hem Köşkten hemde Sevdiklerinden ayrılıyorlardı,iki yarım bir tüm olmadan hayatlar ayrılıyordu...Bugün ise durum bambaşka...Hiç olmazsa bu veda'nın karşısında sımsıkı sarılabilecek kadar "Tüm" olabilmiş Ailemiz...Bu onların yeni hayatlarında ki ilk ve en çetin ceviz sınavlarından bir tanesi,ama bizim Mahallemizin ileri gelenleri ne güzel konuştular öyle değil mi...Yıllar geçecek dönüp bakacaksın arkana,yaşananlar kâr kalıyormuş yanına...Bu dünyada hiçbirşey takmayacaksın öyleyse kafana:img-wink:

Bölümde neredeyse tüm sahnelerde ki verilen duygular beni çok etkiledi,birbirinden ayrılmayacak kadar özel ve incecik yazılmış sahne ve duygulardı...Fakat itiraf etmeliyim ki Oğuz'un babası ile çatıda yaptığı konuşma bambaşkaydı...Oğuz'un babasını canlandıran oyuncumuz ise İstanbul Şehir Tiyatrolarından Erol Keskin...Nasıl doğru bir seçimdir...Kask ekibimizi bu hassasiyetlerinden ötürü tebrik etmek istiyorum...

Emre Kınay ile ikili sahnede gerek mimikler,gerekse seslerini kullanmaları büyüleyiciydi...Oğuz'un babasını görünce yüzüne yerleşen o çocuksu bakışlar,Üç kız babası Oğuz'u aldı yıllar öncesine götürdü...Oğuz'un Köşke yüklediği anlamları ilk defa bu denli yoğun gördük...Köşkten ayrılmak onun için bazı kalelerin yıkılması anlamına gelirken babasının söyledikleri nekadar anlamlıydı öyle...

"Üç Katlı Ahşap Bir Köşk" O kadar !!! "

Oğuz'un yıllar sonra babası ile aynı yollardan geçmesi ve bu önemli karar arifesinde Oğuz'un ikna edilişi ancak bu kadar doğru bir kaynaktan verilebilirdi...Gayet tabi Ergin'in ısrarlarına,Eda'nın desteğine dayanamayıp bu kararı verebilirdi,fakat hep birşeyler eksik kalırdı...Senaristlerimiz yine farklılıklarını göstererek yine yüreklerimize oynadılar seçimleri ile...Teşekkür etmek istiyorum...:img-yes:

Müge
15-10-07, 20:28
Evet sonunda İki Aile başardı…Beni gerçekten hüngür hüngür ağlatmayı..Candan Erçetin’in Trt 1 deki programı bile benim için önemli değildi…Sesi geliyordu ama ben ağlıyordum….Son sahneyi düşünerek çocukların sarılışlarını gözlerimin önüne getirerek…Oğuz’un babasını ve babası ile olan konuşmasını….Değerli oyuncu Erol Keskin'e sonsuz teşekkürlerimi yolluyorum..Beni bu kadar duygulandırığı için....

Gerçekten ratingler de değil de benim kalbimde bir numaraya yerleşti…Kafam hala karışık…Gözümden damlayan damla klavyenin içine kaçtı…Gözlerimi silerken Merve’nin bahçede söyledikleri geldi aklıma…Notuma almıştım yorum yazarken yazacağım…Kelimeler ile anlatmak o kadar zor ki..Umarım abartmıyorumdur..Bu bir diziydi ama yaşanan olaylar çok gerçekçiydi …Köşkün satılmasını asla istemem…Eminim satılmayacak….Meleklerden birisi Oğuz’lara Hızır gibi yetişecek ve o köşkü tekrardan onlara verecek….

O köşk Karaman ailesinin....Evet......Alt katı Ferit ve Damla'nın evet....

Biraz da olsa iyiyim ama hala son sahne gözümün önünden gitmiyor...

ggnibsgk
15-10-07, 20:30
Cidden canım ya haklısın valla...
Birde ben bizim dizimizde biraz asmalı konak havası görüyorum:img-hyste Şöyleki; dizinin adı Asmalı Konak olmasına rağmen konağı yaktılar başka yere taşındılar, bizim dizimizde ne oldu??? Aynısı oldu... Dizinin adı İki Aile ama isme karşı gelerek Tek Aile oldular... Dizinin adını takmadılar yane nasıl mantık:img-hyste:img-hyste

Aa süperr mantıkk canımm hakkaten bayaa bi ilişkii varmış iki dizi arasındaa..Hatta canımm iki dizinin isminde de "a" harfi var hatta bi de "l" harfi ortakk :img-hyste düşünn yaniiii:icon_whis ehuehue...Süpersinn Şulee yaa!...;)

Yaa yalnızz ben Nurgül müdür Gülnur mudur neyse işte o kadından bahsetmedimm ayyh o sahne çok komiktii yaaa aferinn bee Eda dedimm yaniiii kadınıı kovalarkenn!...

-Aa dövseydin bi dee
-A hakkaten iyi fikirmişş:img-hyste

Süperdii yaaa!...Bütün esnafın da intikamını aldıı...Ohh canıma değsinn..Çaça Eda işbaşındaa:happy0064

YerçekimliKaranfil
15-10-07, 20:36
:icon_sorr Herkese merhabalar...:icon_sorr

Böyle bir bölümün ardından iki satır şeyler yazmak gerekirdi sanırım...

Günler öncesinden bahsettiğim eksiklikler Sanki bir anda tuzla buz oldu eski sıcak bildiğimiz sevdiğimiz İki Aile'ydi...Zaten biz her zaman inandık güvendik vazgeçmedik sevmekten (Buğra :img-wink: )...İki Aile'de yine beni utandırdı....Güldürüp güldürüp sonunda da yüreğimi titretmesi yok muydu ?

Safiş,Muhtar,Numan,Niyazi....Bir kez daha anladım bizim dizimiz içinde nasıl gerekli karakterler olduğunu...Kötü gün dostlukları bu zamanda belli olurmuş...Desteklerini,yardımlarını,en önemlisi varlıklarını eksik etmediler ailemiz üzerinden...

Eda dedik ona bu zor günlerde çok iş düşüyor dedik...Aileyi kanatlarının altına alıp kenetlenmelerini sağlamak kocasına karşı maddi değerlerden çok daha önemli öneml iolan manevi desteğini esirgememesi çok önemliydi...
Ceren'nin iflasa tepkisi çok güzeldi...Şımarıklık edip kendi rahatının kaçacağına üzülmek yerine artık Tasarruf Güzeli olmayı yeğledi...Çok sıcak bir baba-kız sahnesiydi...Artık hiçbirşeyin gizli kalmasını istemedğinden aldığı telefonu da babasına söylemesi ne diyebilirim ki..

Herkese İflasın açıklandığı sahnede son sahne kadar duygusaldı...Herkesin yüreklerinin büyüklüğü kadar olmasada düşündükleri tasarruf yolları.Merve'nin haberi aldığında ışığı kapatıvermesi bile ne güzel düşünülmüş bir incelikti...

Zaten aile dediğin herşeyini kaybettğinde,hatalar yaptığında bile hep yanınızda olan,ağlamak için bir omuz,varlığını bildiğiniz sıcak bir dokunuştur...
İşte Bu tema bu kadar içten vurgulanamazdı sanırım...

Oğuz her ne kadar ailesini üzmemek için duygularını sürekli sürekli bastırsada bir patlama noktası olacağı kesindi.İnsanız sonucunda her ne kadar kalbimizin etrafının demir surlarla çevrili olduğunu düşünsekte insanız.Bir insanın sıfırdan başalayıp tırnaklarıyla zirveye geldiği yerden ayağı kayıp düşmesi çok acı olsa gerek...Neyseki ona güç verecek bir ailesi var etrafında...
Mahkemeyi de kaybetmesi çok kötü oldu...Gördüğü rüya inanılmaz etkiyecioldu benim için...Babasından başkası ikna edemezdi galiba Oğuz'u...Aynı yollardan geçmiş biri olarak...

Oğuz köşkü satmaya karar vermeside yine çocuklarının ailesinin geleceğini düşündüğündendi...Ailesi için anılarından geçmişine tanıklılık eden ithiyar köşkümüzden vazgeçti...

Çok duygusal buruk bir sahne oldu gerçekten sözler yetersiz kalır bu sahnede... replikler ,sözlerin olmadığı bakışların konuşuğu anlar...

Mavi bir renge bürünmüş Satılık Köşk yazısının beni bu denli etkileyecini düşünmezim :icon_sorr

Kısacası şöyle bir toparlarsak Yaptı yine yapacağını İKİ AİLE

iki_ailem
15-10-07, 20:37
tam bir final havasında bitti.sanki gerçekten dizi bitiyormuş gibi geldi ve dayanamadım başladım ağlamaya şimdi sustuğumdan yeni yorum yazabildim(biras sulugözümdür de).annemlerin tesellisine göre köşkü tahir ağa alacak otomatik olarak köşk biraz da ferit in olacak.oğuz da iyice çıldırcakmış.işte buda annemin senaryosu :img-yes:
neyse tek kelime ile süperdi.aklıma ferit in daha önceki o satılık yazısını asışı geldi...birde o adamın(yani oğuzun babası,eda nın kayınbabacığı :img-wink:) )kapıda belirdiğini farkedince ne oluyor falan dedim yani...ama gerçekten süperdi
:sad53:

_seboist_s
15-10-07, 20:38
Aa süperr mantıkk canımm hakkaten bayaa bi ilişkii varmış iki dizi arasındaa..Hatta canımm iki dizinin isminde de "a" harfi var hatta bi de "l" harfi ortakk ... düşünn yaniiii ehuehue...Süpersinn Şulee yaa!...

Yaa yalnızz ben Nurgül müdür Gülnur mudur neyse işte o kadından bahsetmedimm ayyh o sahne çok komiktii yaaa aferinn bee Eda dedimm yaniiii kadınıı kovalarkenn!...

-Aa dövseydin bi dee
-A hakkaten iyi fikirmişş

Süperdii yaaa!...Bütün esnafın da intikamını aldıı...Ohh canıma değsinn..Çaça Eda işbaşındaa

Ehh tabe işte insan zeki olmasın kuruveriyor hemen mantığı:D:D Yalnız senin mantıkta iyiymiş hee... Pehh pehh ne benzerlikler varmış daaa fark etmemişiz bugüne dek... Vay halimize... Hayyrett bişiiiiyyy:D:D

Hehh cidden o Gülnur ne çatlak birşeydi öyle yaa... Zaten nerede İki Aile orada çatlak:) Eda süperdi cidden yaa ama ben en çok parmak şıklatmasına koptum...:img-hyste Bücür cadı:D Ayy diyorum bizim dizimizde böyle bir hayal alemimi desem sihir alemimi desem... Öyle bir esintiler... Ruhlar rüyalar bilmem ne:P

Birde ben bütün mahallelinin intikamı olayına koptum yaa:D Eda da havalandı yaa böylee... Ayy teveccünüz canım gibilerinden:D Helalll:D

ggnibsgk
15-10-07, 20:43
Yaaa benim kafama bişeyy takıldıı ama lütfen sallayın benii,yaniiii "yaww gene saçmalıyo buu" deyip geçmeyinn hee!....:img-hyste ehuehue...

Şimdii şöyle kii alt kat Eda'nın değil mii?...Şimdii o zaman Oğuz'un vergi borcuu yüzünden köşk tehlikeye girseydii,yani şimdi olduğu gibi,vee Oğuz satmamakta diretseydii sadecee üst kat tehlikede olmuyo muyduu?...

Alt katt Oğuz'un değil kii!...Noldu şimdi nolduu?...

Tabi artık bu soru için çok geçç ehuehue köşk satılığa çıktı bileee aklıma şöyle bişey de geldiii yalnızz bu durumdaa...

Oğuz köşkü satmak için tapuya gittiğinde köşkü satamaz çünküü alt kat Eda'nındırr,Yaa Ferit gibi üç kağıt yapıcak ya da Eda'yı çağırıcakk ehuehuee ayy ne komedii olur hee bi dee alıcıı pinpirikli biriysee Eyvaahhhh!..."Nolduu hee nolduu ne buu hee sen bizi kazıklamaya mı çalışıyosun hee nolduu?:..":icon_whis:img-pilot

bugra9
15-10-07, 20:44
Görüyorum ki Aile Büyüklerimiz göz yaşlarına engel olamıyorlar...
Müge Abla,Fatoş abla,gecenin ilerleyen saatlerinde mutlaka gelecek olan Sevil Abla'da eminim çok duygulanmıştır...Çünkü izlerken bir yandan da onun duygularını tarttım...:img-wink:

Senaristlerimiz böyle işte...Seçtikleri Hikaye Komedi gibi Görünse de bir zaman sonra o an güldüğümüz tüm komik anlar,bugün duygulandığımız hoş hatıralara dönüşüyor...Şimdi sorarım size İkinci bölümde ki su savaşına bir yıl sonra duygulanacağınız aklınıza gelirmiydi...

Gelmez di...:img-wink:

Meğer O güne atılan bir çengelmiş...Hatıraymış...Yok ya bizim hayatımızdan çok farklı değil aslında...Bizimde çok güldüğümüz bir an yıllar sonra göz yaşı dökmemize sebep olabilir...O yüzden bölümün finalinde ki bu özel sahne beni baştan sona kadar duygulandırdı...Aynı noktada Köşke bakan Ailemiz,bir yıl önce karşı cephelerde duruyorlardı...Bir Köşede Eda ve oğulları,diğer köşede Oğuz ve kızları...Ama Köşk hep ortadaydı...Gün oldu devran döndü Köşk İki Aile'yi öyle kolkola taktı...:img-yes:

Ben yavaş yavaş genele doğru yönelmek istiyorum...Genelinde finalden çok farkı yok aslında...Duygu aynı duygu...Merve'nin ışığı kapatmasından başlıyabilirim mesela...Bu kadar basit,Oğuz ve Eda'nın haftalardır bir anne,baba olarak dert ettikleri çocukların psikolojileri bu kadar basit...Merve köşe lambasını kapattı ve babasının kucağına oturdu...İşte bu kadar...
Hayatta sorun ettiğimiz,içimizde tuttuğumuz tüm sırların çözümü de bu kadar...:img-wink:

Bu bölümde Eda'nın başı çektiği Maddi destek operasyonu ise bambaşka bir hikaye,bambaşka duygular...Bir cephede Oğuz'un ve Ailemizin Köşke veda ihtimali ve hüznü varken,diğer cephede bir baş kaldırı,birlik kuvveti vardı...Herkes büyük küçük,elinden ne gelirse çırpındı durdu...Sonuç Hüsranmış gibi gözüksede aslında dayanışmanın getirdiği galibiyetten başka birşey yoktu...Ben senaristlerimize yine teşekkür etmek istiyorum...

Hikayeyi dramatize etmek adına çocuklara olumsuz ve büyük tepkiler verdirtmedikleri için,uzatmak adına anlamları yitirmedikleri için kocaman bir Teşekkür göndermek istiyorum...Daha önceden de söylediğim gibi;

Ağaç,Dalları,Yaprakları ile Gürlüyormuş... :good:

bugra9
15-10-07, 20:52
Yaaa benim kafama bişeyy takıldıı ama lütfen sallayın benii,yaniiii "yaww gene saçmalıyo buu" deyip geçmeyinn hee!....:img-hyste ehuehue...

Şimdii şöyle kii alt kat Eda'nın değil mii?...Şimdii o zaman Oğuz'un vergi borcuu yüzünden köşk tehlikeye girseydii,yani şimdi olduğu gibi,vee Oğuz satmamakta diretseydii sadecee üst kat tehlikede olmuyo muyduu?...

Alt katt Oğuz'un değil kii!...Noldu şimdi nolduu?...

Tabi artık bu soru için çok geçç ehuehue köşk satılığa çıktı bileee aklıma şöyle bişey de geldiii yalnızz bu durumdaa...

Oğuz köşkü satmak için tapuya gittiğinde köşkü satamaz çünküü alt kat Eda'nındırr,Yaa Ferit gibi üç kağıt yapıcak ya da Eda'yı çağırıcakk ehuehuee ayy ne komedii olur hee bi dee alıcıı pinpirikli biriysee Eyvaahhhh!..."Nolduu hee nolduu ne buu hee sen bizi kazıklamaya mı çalışıyosun hee nolduu?:..":icon_whis:img-pilot

Nuray...Parlak bir fikir ama Oğuz o borcu ödemezse,elinden Köşkten fazlası gidecek diye bir anlam çıkardım...Fazla'dan kastım Oğuz'un hapise düşme gibi bir tehlikesi var diye biliyorum...Ama yine kesin konuşmayayım...Öğrenmek gerek,Vergi borcu yüzünden hapis cezası varmı diye...Şayet yoksa senin bu fikrin üzerinde düşünmek lazım...:img-wink:

ggnibsgk
15-10-07, 20:54
Ehh tabe işte insan zeki olmasın kuruveriyor hemen mantığı:DYalnız senin mantıkta iyiymiş hee... Pehh pehh ne benzerlikler varmış daaa fark etmemişiz bugüne dek... Vay halimize... Hayyrett bişiiiiyyy:D
Hehh cidden o Gülnur ne çatlak birşeydi öyle yaa... Zaten nerede İki Aile orada çatlak:) Eda süperdi cidden yaa ama ben en çok parmak şıklatmasına koptum...:img-hyste Bücür cadı:D Ayy diyorum bizim dizimizde böyle bir hayal alemimi desem sihir alemimi desem... Öyle bir esintiler... Ruhlar rüyalar bilmem ne:P
Birde ben bütün mahallelinin intikamı olayına koptum yaa:D Eda da havalandı yaa böylee... Ayy teveccünüz canım gibilerinden....Helalll:D

Ayy hakkaten Şule'cim o parmak şıklatma da süperdii:img-hyste Koptum o sahnedee,Bi dee "Allah Allah olmuyooo yaa,dur bi daha deniyimm":img-hyste Dene Eda'cım dene hem belki bu vesileylee yemekler gelirken Gülnur da ortadan kayboluurr!...Şeytan aldıı götürdüü ehuehue=)

Yaa ben bi de Ferit'in Melahat'e söylediklerine çok güldümm yaaa!...

"Kıbrıss gibiyizz ya,kimse bizi tanımıyoo,sen bizim Türkiye'mizsinn Türkiye'm benimm!...":img-hyste

Ayhh süperdii Feritt...

Bu arada ben Ferit'İn kumara dönüceğine kesin gözüyle bakıyodum ama maşallah dönmedii valla aferin onaa!...:happy0064 Bu yüzden bu sahneler daha bi mutlu etti benii yanii...=)

_seboist_s
15-10-07, 21:00
Ayy hakkaten Şule'cim o parmak şıklatma da süperdii:img-hyste Koptum o sahnedee,Bi dee "Allah Allah olmuyooo yaa,dur bi daha deniyimm":img-hyste Dene Eda'cım dene hem belki bu vesileylee yemekler gelirken Gülnur da ortadan kayboluurr!...Şeytan aldıı götürdüü ehuehue=)

Yaa ben bi de Ferit'in Melahat'e söylediklerine çok güldümm yaaa!...

"Kıbrıss gibiyizz ya,kimse bizi tanımıyoo,sen bizim Türkiye'mizsinn Türkiye'm benimm!...":img-hyste

Ayhh süperdii Feritt...

Bu arada ben Ferit'İn kumara dönüceğine kesin gözüyle bakıyodum ama maşallah dönmedii valla aferin onaa!...:happy0064 Bu yüzden bu sahneler daha bi mutlu etti benii yanii...=)

Nuray'cım aferim kuzucumm yorumlamayı unuttuğum sahneleri hatırlatıyorsun bana:D

Melahat - Ferit sahneleri süperdi!.. Ferit'in replikler her zaman süper zaten;) Bir erkeğin başına gelebileek en kötü şey deyince Melahat'in tepki nasıldı:img-hyste Sonra Ferit ne olduğunu söyleyince rahatladı kadıncağız:img-hyste
Melahat'i çok seviyorum yaa anlatılmaz bir sıcaklığı var:img-wink:

Ben de fragmanları görünce dedim Ferit kesin karıştıracak birşeyler... Ama meğer Ferit'in gizli kaynak Meloş'muş:D Senaristler bizi sürekli ters köşe yapıyorlar... Biliyorum ki bu çok hoşlarına gidiyor, ee bizim de hoşumuza gitmiyor desek yalan olur yanee:img-wink: :D

ggnibsgk
15-10-07, 21:05
Nuray...Parlak bir fikir ama Oğuz o borcu ödemezse,elinden Köşkten fazlası gidecek diye bir anlam çıkardım...Fazla'dan kastım Oğuz'un hapise düşme gibi bir tehlikesi var diye biliyorum...Ama yine kesin konuşmayayım...Öğrenmek gerek,Vergi borcu yüzünden hapis cezası varmı diye...Şayet yoksa senin bu fikrin üzerinde düşünmek lazım...:img-wink:

Hımm anladım Buğraa o zman hemen internetten bakalım bişey bulabilecek miyizz?...(Daha o konuları işlemedik dee!...:))

Sanırım bişey buldum,şimdii Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun gereğince (tahmin ediyorum vergi borcu da buna dahildir inşallah umarımm:icon_whis) vergi borcunun takibatının kesilmesinden söz etmişş!...Bahsettiği şeylerde hapis yokk eğer hapis söz konusu olsaydı tahminimce burda da geçerdii...Burda en fazla cebren tahsill var(haciz yanii)

:)

nar cicegi
15-10-07, 21:07
Gerçekten büyüleyici bir bölüm izledik.İlk olarak Ceren diyelim.Bu bölümde Ceren eski düşünceli günlerine döndü.Babasına destek olması,kardeşlerini tasarruf konusunda uyarması,yeni lakabı çok güzeldi.Merve'nin ve Timur'un düşünceli tavırları tam bir aile olduklarını ispatlar şekildeydi.Eda'da bu bölümde süperdi.Oğuz'a destek oldu her an varlığını hissettirdi.Hatta ek işe bile kallıştı ama olmadı.Bu arada parmağını şıklatması kadının peşinden koşması favori sahnelerim arasına girdi bile.Oğuz'un patronunada sinir oldum.Gerçekten reklamcı olmuş ama adam olamamış.Oğuz'un da dayanma sınırı var dimi.Sonunda da patladı zaten.Bu bölümde Numan muhtar atışmalarını ve niyaziyi görmek güzeldi.Eda'ya destek oldukları sahne çok hoştu.Oğuz'un Yaman'a teşekkür ettiği sahneyide unutmayalım.İçimin yağları eridi desem azdır yani.Yaman demişken Timur'un Şule'ye verdiği tepki haklıydı.Yaman hiç düşünmeden apar topar iş yapıyor.Şule'yi de maddi bir çıkış olarak görüyor.Ama Şule de Yaman'ın eski karısına karşı tavrını görünce hiç yadırgamadı hayret yani.Ergin'le Oğuz'un birbirine destek oluşu iyi günde kötü günde yan yana olmaları çok güzel ama ben Rıza'yı merak ediyorum ne oldu acaba oda mı kayıplara karıştı.Hiç olmassa şirket kapanırken ki tepkilerini görseydik iyi olurdu.Oğuz'un babasıyla konuşması köşkün satışı için onu babasının ikna etmesi çok ince düşünülmüş bir ayrıntıydı.Ve son sahne çok duygulandım.Köşke daha önce yazılan satılık yazısı bu iki aileyi birleştirmişti ama ayırmaya yetmez.Oğuz'un babasının dediği gibi onları ayakta tutan köşk değil birbirleri.Tabi ben bu arada köşkün satılacağını düşünmüyorum.En azından tamamen elden çıkmaz.Yani başka birine satılmaz.Bence artık Tahir Ağa olaya el koysun.
Bu günlük bu kadar.Malum okul var.Yarın tekrar izlicem atladığım bir şey varsa ki vardır sizlerle paylaşırım.Özette gelir inşallah.Ben beklemede olcam çünkü haftayaki bölümü çok merak ediyorum.Reytinglerimizin de güzel gelmesi temenlisiyle aranızda bu gecelik ayrılıyorum.HOŞÇAKALINbye

bugra9
15-10-07, 21:09
Sizlerin o yürekten yorumlarınızı okuduktan sonra yeniden buradayım...

Elbette son sahnelerin etkileyiciliği o kadar büyük oldu ki bölüm başı ve gelişimi biraz gölgede kaldı...En son böylesi etkileyici bir sürpriz'i "Bir Damla İnsan" belgeselinde yaşamıştık...Habersiz geldiği için vurucu ve unutulmaz oluyor bu tür tamamen duyguya hitap eden sahneler...:good:

Pes etmek o kadar kolay mı...?...Hayır...Ailemiz de bu mantalite'den yola çıkarak pes etmek bir yana dursun harekete geçtiler...Oğuz'un "Sen Hamilesin" uyarılarına karşın Eda'nın verdiği cevap çok hoşuma gitti...:img-wink:

"Ben Şımarık bir Kadın mıyım,Ben senin sırtına yük olmak için mi evlendim,yükünü destek olmak için mi"

Kelimeler aynı olmasa bile sonuç itibari ile çıkan anlam yazdıklarımdan çok farklı olmasa gerek...Eda'nın kişiliğine,tanıdığımız,sevdiğimiz Eda karakterine uygun ve onu yansıtan sözler bunlar...Yaz boyunca dert yandığımız Kafe'nin üzerinde ki ölü toprağı da Eda'nın harekete geçmesi ile dağılmış oldu...Hemde Eda'nın sonu her ne kadar başarısızlıkla noktalansa da giriştiği "Organizasyon" işi bize mahalle büyüklerimizi getirdi...Birliği beraberliği getirdi...

Bu arada Bakkal sahnesinde yapılan çekim,japon komedisi ve laptop esprisi özlediğimiz tatta güzel bir hasret giderme sahnesi oldu...Ayrıca yine çok özlediğim Numan ile Muhtar'ın karşılıklı kahve içmelerini yine aynı sahnenin devamın da izledik...Yanılmıyorsam Bakkal Çekimleri Üsküdar'da yapılıyor...Hülya Bilban'ın Üsküdarın o eski yapılarını hedef alarak kullandığı açı ise çok hoşuma gitti...Bakkalın üzerinde ki o evler restarasyon geçirse dahi çok eski olsa gerek...Dizimizde böyle motiflerin kullanılmasını çok seviyorum...

Ayrıca hazır detaylardan girmişken,bilmem farkettiniz mi dizimizde ki Alışveriş sonrası sahneler "Naylon Poşet torba" ile değil,file ve kağıtlar içinde taşındı...Bunun verilen ince bir mesaj olduğunu düşündüm...Ayrıca son detayımız da Eda'nın kafe çekiminde kitapların yanına yerleştirilen kamera...Diziyi tekrar izlediğimde kitapların ismini öğrenirim ama özellikle oraya yerleştirildiğini düşünüyorum...

Bu sıraladıklarım belki bilmeden verilen detaylar,(Ki ben tam tersini düşünüyorum)...Ama diziyi genel-geçer çekip yetiştirmektense bu tür detayla zenginleştirdikleri için gerçekten şanslıyız...:img-wink:

BERNA
15-10-07, 21:09
Buğracığım sorunların kısmen bitişi ve uzatılmaması hakkındaki yazını çok beğendim ve de tam da o noktada bir konuyya değinecektim. Yaman ise Oğuz'u daha çok üzmek için Ceren'e söyledi hepimiz biliyoruz. Oğuz daha dizinin başında nasıl söyleceğini düşünüyordu. Yaman'dan gerçeği öğrenen Ceren'in tavırlarından çok etkilendi ve de sıkıntısının bir kısmı o an için kayboldu. Yaman yine huzursuzluk yaratma amacında iken tam da aksi bir etki yarattı ailede.

Yaman'ın Eda ve Oğuz'a takık tavırlarını sevmiyoruz elbette ama biliyoruz ki Yaman Oğuz ve Eda'yı kızdırmaktan büyük zevk alıyor, karşılıklı söylenmekten de. Oğuz son derece akıllı bir hamle ile Yaman'ın olumlu etkisini paylaştı onunla. İşte bu Yaman için kavga etmekten, dövmekten, küfretmekten, bağırılmaktan çok daha büyük bir yenilgiydi. Bazen öyle sözler vardır ki insan dövmekten beter eder. O sahneye bayıldım.

Yaman'dan devam edeyim. Herkesin bağırıp çağırıp, konuyu bilmeden birbirini suçladığı sonraki Eda-Oğuz ve Yaman karşılaşmasından ise öykü olarak hoşlanmadım. Tam Yaman'ın genelde istediği (aslında bu durumda istemediği) tarz bir karşılaşmaydı. Ancak her iki tarafı da düşünürsek herşey de doğaldı.

Şule ve Yaman'ın olası can yoldaşlığı hakkında en mantıklı yaklaşım Efe'ye aitti, zaman herşeyi gösterecekti. Dizinin başında sadece Timur ve Efe değildi ki şimdi çok sevdiklerinden hoşlanmayan. Kızlar da Eda'yı sevmemişti, Eda ve Oğuz birbirinden nefret etmişti, Ferit Melahat'a çok tepki göstermişti. Liste uzar gider, zaman kimin ne olduğunu gösterecek diye düşünüyorum. Şule ve Yaman'ın birbirlerine samimi desteği hoşuma gidiyor. İnsanların kaybedilmesi değil kazanılması için atılan her adımı seviyorum. Yaman Refik'e 'zaten borç içinde değil miyiz?' dediğinde Yaman'ın önceliğinin para olmadığını düşündüm ama emin de değilim. Bunu da zaman gösterecek ;)

ggnibsgk
15-10-07, 21:11
Nuray'cım aferim kuzucumm yorumlamayı unuttuğum sahneleri hatırlatıyorsun bana:D

Melahat - Ferit sahneleri süperdi!.. Ferit'in replikler her zaman süper zaten;) Bir erkeğin başına gelebileek en kötü şey deyince Melahat'in tepki nasıldı:img-hyste Sonra Ferit ne olduğunu söyleyince rahatladı kadıncağız:img-hyste
Melahat'i çok seviyorum yaa anlatılmaz bir sıcaklığı var:img-wink:

Ben de fragmanları görünce dedim Ferit kesin karıştıracak birşeyler... Ama meğer Ferit'in gizli kaynak Meloş'muş:D Senaristler bizi sürekli ters köşe yapıyorlar... Biliyorum ki bu çok hoşlarına gidiyor, ee bizim de hoşumuza gitmiyor desek yalan olur yanee:img-wink: :D

Şule'cimm ne saadett ne saadett:) Sana yardımcı olmak...

Ya yalnız hakkaten Melahat süperr!...eski Melahatten daha çok seviyorum ben bu Melahati iyi kii gelmişş Müge Hanım:)

Bu arada ben tasarruf güzelii Ceren'i çok sevdimm..Eheueuu Oğuz'Un da dediği gibi "güzel" kısmı duruyoo ehuehue..Ayh alemm yaaa

Yaa yalnız yukarda bişeyler yazdım yaa ben bi hukukçuu okuyoosaa rezil oldukk gitti hee yeminlee:img-hyste Allah'ımmm....

Bu arada arkadaşlarr hepinizin yorumlarıı süperr ellerinizee sağlıkkk ama benim çıkmam lazımm hadii hoşçakalınnbye

yessi
15-10-07, 21:31
bölümü izleyince oturduğum yere çakılı kaldım. bende bu etkiyi yaratan tek dizi çemberimde gül oya idi. şimdi ikincisi de oldu: "iki aile".

nereden başlasam ki... oğuz ve babasından başlayayım. önce önyargıyla yaklaştım bu sahneye. nedense dizilerde böyle sahneleri sevmiyorum; hele ki iki aile'de. fakat o kadar güzel işlendi ki bu sahne... oğuz'un babası çok genç yaşta ölmüş malum. yaşlanmış bir halde dönmesi benim için çok güzel bir detay oldu. sanki hep o köşkte onlarla yaşamış da zamanı geldiğinde oğlunun karşısına çıkmış gibi. sanki tam da o anı bekliyormuş gibi. ne güzel konuştu, ne kadar anlamlı sözler söyledi... arkasından gelen eda, oğuz'un havada kalan elini tutması, oğuz'un tek cümleyle anlatması: "rüyamda babamı gördüm eda, yaşlanmıştı."

bu bölümdeki dayanışma beni benden aldı. aile içi dayanışma, şule-yaman dayanışması, arda-ceren dayanışması, numan ve muhtar, melahat ve ferit, safiye ve eda, ergin ve oğuz... bu paylaşıma gerçekten bayılıyorum. eda'nın çaçalığı, oğuz'un tepesinin atma noktası ve ardından gelen istifası, oğuz'un, ceren ve merve'nin büyüdüklerini farketmesi... hangi sahneyi anlatsam ki...

bu bölümde bol bol güldüm, bol bol ağlamaklı oldum ama en çok, bu bölümde bol bol düşündüm. benim de evim olarak gördüğüm ve gereğinden fazla anlam yüklediiğim bir yer hakkında hala üzüldüğümü farkeden bir arkadaşım(ki kendisiyle orada tanışmıştık...), "biz birbirimizi kazandık mı? kazandık. orası artık işlevini tamamladı. biz nerede olursa olsun beraberiz." demişti. bugün dizide verilen mesaj da buydu. onlar artık kocaman bir aile... köşk olsun olmasın, onlar nerede olsa birlikte olacaklar ve eminim çok mutlu olacaklar...

bugra9
15-10-07, 21:40
Zaman su gibi akıp gidiyor dizimizin ardından,akarken kaplarımızı dolduralım dedim ve geceye bir yorum daha bırakmak istedim...:img-wink:

Az önce'de söylediğim gibi Bölüm sonu o kadar "Vurucu" olmuş ki...Bölümün içinde paylaşılası ve takdir edilesi ayrıntılar ve sahneler sanırım tekrar izleyişimizde ortalığa dökülecek...:img-wink:

Fakat ben çatı katında ki Emre Kınay'ın o güzel sesini atlamak istemiyorum..."Kader Seni Kime Şikayet Edeyim" derken derken rüya'da olsa babasına döktü içini bizim duygusal Oğuzumuz...Bir dip not paylaşmak istiyorum...Rüya'nın ardından Eda'ya; "Yaşlanmış halini gördüm ama" demesi o duygusal sahnenin üstüne Emre Kınay'ın ses tonu sayesinde son darbe oldu...Geçen günde söylemiştim...Evliliklerde karı-koca bazen birbirinin annesi,babası olabiliyor...Sonuçta işin içinde insan duygusu olunca olmaz diye birşey olmaz...:img-wink:

Eda'nın hiçbirşey demeden yalnızca göğsüne yansımasınıda aynı anlamı taşıyordu benim gözümde...Bu arada çatı katımız öyle bir hal aldı ki;

Çıksalarda oraya eski bir sanat müziği dinlesek diyorum izlerken...Oğuz eve geç geldiğinde yukarı çıkacağım dediğinde yüzümde bir gülümseme oluştu...O oda canlı,plak,nostalji dizimizin müzik odası,nostalji kutusu oldu resmen...
Bir kurgu olmasına rağmen izleyicide ekran başında dinlenir mi...?...Valla dinleniyorum ben...Oda'nın sessizliği,o balkona doğru yayılan notalar ve Çatı sahneleri bana huzur veriyor...

Tamam Köşkümüzün her yeri bayram yeri gibi maşallah...
Bağrış,Çağrış,gürültü,kahkaha...Fakat çatı katımız gitgide değerli bir hâl almaya başladı...Evlilik ile birlikte bazı şeyler simgeleşince orası Eda ile Oğuz'un sığındıkları bir liman artık...Hikayemizin ilerleyen dönemlerinde Köşkte kimin derdi sorunu varsa çatıya koşmasını böyle bir anlam yüklemelerinide bekliyorum senaristlerimizden...:good:

Ne diyordum Oğuz,Ramazan'ın bitmesi ile doldurdu rakısını da,ona bugüne kadar keyif veren çatı,hüznüne ortak oldu...Çatı katımıza kamerası ile yeni bir yaklaşım getiren Hülya Hanım'a saygılar...Gerçek anlamda da resimlerin fon edildiği kamera açısı hoşuma gitti...

Yaman ve Şule cephesine dönecek olursak...(Neden ilk aklıma Berna geliyor acaba:img-wink:)...Berna'ya katılıyorum...Efe'nin yaklaşımı çok doğruydu...Sırf Yaman'nın "Bayan Arkadaşı" diye tanımadan yargılamak gerekmez...Zaten Şule karakter olarakta kötü bir insan değil...Sol Köşesinde bir yürek,içinde de vicdan taşıdığına eminim...Hayatın savurduğu bir insan olarak görüyorum Şule'yi...Oğlunun hafta da bir beş dakika gelmesine hayatının rotasını yeniden değiştirecek kadar "Anne"...Hafta içinde tekrar döneceğiz bu konuya...:good:

BERNA
15-10-07, 22:11
Yaman ve Şule cephesine dönecek olursak...(Neden ilk aklıma Berna geliyor acaba:img-wink:)...Berna'ya katılıyorum...Efe'nin yaklaşımı çok doğruydu...Sırf Yaman'nın "Bayan Arkadaşı" diye tanımadan yargılamak gerekmez...Zaten Şule karakter olarakta kötü bir insan değil zaten...Sol Köşesinde bir yürek,içinde de vicdan taşıdığına eminim...Hayatın savurduğu bir insan olarak görüyorum Şule'yi...Oğlunun hafta da bir beş dakika gelmesine hayatının rotasını yeniden değiştirecek kadar "Anne"...Hafta içinde tekrar döneceğiz bu konuya...:good:

Allah allah niye ki :icon_whis Yaman'a ara ara çok kızsam da, bir oyuncu için muhteşem bir rol, bir diziyi de çok zenginleştiren bir karakter olduğunu düşünüyorum. Hakan Vanlı da öyle güzel benimsedi ki bu rolü, dizimizdeki tüm karakterler gibi hayat verilen bir insan oldu Yaman da ilk onüç bölümün aksindeki sığ tipe inat.

Şule'den devam edeyim alıntı yaptığım noktaya tabi ki katılıyorum. Şule ve Yaman'ın arka arkaya sahneleri vardı dizinin ortasında. Şule oğlunun kendisini reddetmesi dolayısıyla kendine hakim olamayıp içerken, Yaman Oğuz'dan tokattan beter sözlerden sonra oğluna verdiği söz nedeniyle alkole en yakın mevya olan üzüm yedi :P

Arda ise bu bölüm ilk defa ne yaptığı daha anlaşılır bir karakterdi. Annesinin sözleri kendisini etkilediği için ve acaba demek için evine gitti ancak gördüğü manzara onu iyice hayal kırıklığına uğrattı. Ceren'e önce istemeden de olsa açıldığı sahnede Ceren'in sözünü başlıkta aynen yansıtmıştk. Asıl Arda'nın bu dönemde annesinin yanında olması gerekiyor, bu kadar ince bir çizgi de yürüyen kişilere köstek değil destek olmak lazım. Ceren büyüdüğünü sırf kontör güzelinden tasarruf güzeline geçtiği için değil, bu sözleriyle de kanıtladı bence :good: Sonrasında ısrarlı davranmadan Arda'nın bence zaten aklında olan ziyareti gerçekleştirmesini sağladı. Arda'ın anne ve babası hakkında söyledikleri (sadece para veren olarak görmesi) de geçmişte nasıl farklı bir ailede büyüdüğünü bize ve daha da önemlisi Ceren'e anlattı. Böylece kendi ailesinin değerini iyice anladı.

Ziyarette geçen bölümde yazdıklarımın aksine çok etkilendim. İki oyuncu da hissettiklerini çok iyi yansıttılar. Şule oğluna değiştiğini söylerken de, her hafta beş dakikalık ziyareti isterken de ısrar etmedi, gözlerinde sürekli olarak ya yine birşey söylerim de giderse korkusu vardı. O konuşmadan Şule'nin ilaç bağımlısı olduğunu da anladık. Arda ise inanmakla inanmamak arası bir kararsızlık yaşıyordu ancak daha sonra geleceğinin sinyallerini de verdi bence. Direkt hayır bile diyemedi geçen sefer yaptığı gibi. Zaten biliyoruz ki Yaman'ın tek sorunu Timur olmayacak, Arda ve Sabutay da olacak :img-yes: Bu sahnedeki aynadan çekim sahnesi de duygusal etkiyi arttırdı diye düşünüyorum, Şule oğluna bakarak konuştu ama Arda annesine henüz bakmamayı tercih etti.

Yaman'ın Şule'nin evini hem çok beğenip hem de sonrasında eşyalara dokunmaya bile korkmasına çok güldüm. Kendini çok yabancı gördü aslında, parayı da rahatı da istiyordu ama Şule gelinceye kadar orası ona hiç de rahat gelmedi.

minemtoprak
16-10-07, 07:55
Ayyy nihayet dizimiz o eski sıcaklığına o eski tadına iyice kavuştu.Geçen haftada çok beğendiğimi belirtmiştim ama bu hafta bayıldımmm.
O tatlılık o sıcaklık o birlik beraberlik,tek kelimeyle muhteşemdi.
Ceren şok etti beni.O ne tatlılıktı yaa.Babasına desteği,özelliklede Ardaya söylediği o sözler helal olsun Ceren dedim.
Her hafta duygusallıkla beraber gülme krizinede girerdik ama bu hafta duygusallık hat safhadaydı.İnanın halen daha gözlerim şiş.Özelliklede Oğuzun babasını görme sahnesinde ( şimdi yine göslerim doldu ) :sad53:çok ağladım yaaa.Edanın desteği Oğuzun o halleri gecenin yıldızı Oğuz Ceren ve Edaydı bu hafta.
İyiki varsınız İki aile.

setay
16-10-07, 10:33
Yazılan yorumları okuyamadım... ben kendimce şöyle olabilir mi diye düşünüyorum. Acaba köşkün satılacağını duyan Yaman bir şekilde Şulenin orayı almasını sağlar mı? Umarım böyle bişey olmaz. Ben köşkün yine Tahir Ağa tarafından alınmasını ve bizim iki aileninde kiracı olarak orada yaşamalarını istiyorum. Bakalım neler olacak.

nar cicegi
16-10-07, 11:06
İzlenme oranları gelmiş bana sorarsanız ben gene memlun değilim.Ama biraz sabır diyorum düzelicek inşallah.Pazartesi günü hala bi raya oturamadı.Ne olacağı belli olmuyor.bir dizi ab de 10. olurken total de 1.olabiliyor.

yeminli
16-10-07, 11:24
uzun zamandır bu sayfalara girip birşeyler karalayamıyordum, çok uzaklardaydım. yeni geldim ve dün akşam hissettiklerimi mutlaka yazmam lazım....

ah nasıl bir bölümdü bu böyle, hele ki kimseye etmem şikayet çalmaya başladı, bütün tüylerim diken diken oldu vallahi. beni bu denli sarsan bir şarkı şimdiye kadar hiç olmadı, olamayacak da herhalde. Bir tek ben sarsılsam iyi biz ailecek sarsılıyoruz, her zaman plakta çalmaya hazır olan bu aile yadigarı şarkımızı sık sık bu dizide duymak çok hoşuma gidiyor.
Dizinin gidişatı ne olursa olsun ister köşk satılsın yada kalsın, anlatılmak istenen aile değerleri gerçekten çok yerindeydi. Köşk, iki ailesi için ve bizler için çok özel ama, hayatın acısı ile tatlısı ile biraarada yaşandığı her yer çok özel ve güzel.

herkese tekrar merhaba diyorum ve mailler içinde buğracım çok teşekkür ediyorum. Hepsini gözden geçiremedim ama en kısa zamanda arayı kapatacağım.

Müge
16-10-07, 11:44
Arkadaşlar merhaba;

Biraz önce İclal Aydın’ın bugünkü köşe yazısını okudum da kendimce bir şeyler çıkardım…İpucu bir ışık…Evet…evet….İclal Aydın yazısına şöyle başlamıştı bugün..

İclal Aydın'ın köşe yazısından alıntı:

Çatı katına çıktım. Çekilecek sahnenin ışıkları hazırlanana kadar az bir vaktim var. Dışarıda kocaman kocaman bir yağmur. İri taneli yani. Camları nasıl dövüyor. Zaten akşam olmak üzere ama yağmur bulutlarının karanlığı da çökmüş, küçük pencereli çatı katında sessiz sakin oturmaktayım. Bilgisayarımı açtım ve Mahjong titans oynamaya başladım.

Evet önce anlamadım çatı katı derken kendi evinin çatı katı sandım…Ama çekilecek sahne derken evet dedim bu dizi yani köşk ve yağmur…Yağmur Pazar ve Pazartesi günleri yağdı…Yani dün…Evet dedim dün çekim sahnesi vardı köşkte…Yani bu ne demek oluyor arkadaşlar…Köşk satılmayacak…Çekimler köşkün içinde olduğuna göre…Hem de dün …Umarım hislerimde yanılmam…Ve İclal Aydın’ın bu yazısı okurken direk aklıma bu geldi sizlerle paylaşmak istedim…..

En kısa sürede yorum ile tekrardan burada olacağım...

bye

burhan_altıntop
16-10-07, 12:26
Herkese Merhaba..

Öncelikle Müge'ye bizlere verdiği ipucundan dolayı teşekkür ediyorum..

Gerçekten de köşk satılmayacak gibi.İclal Aydın belkide istemeden de olsa bizlere bir ipucu vermiş oldu.Umarım köşk satılmaz..

Geçelim bölüm yorumumuza..

:kahveİKİ AİLE 59.BÖLÜM YORUMU:kahve

Çok hoşuma giden bir bölümdü bu bölüm.Kelimelerle ifade edemiyorum.Beni derinden etkiledi desem herhalde anlaşılır beni ne kadar etkilediği..

Yoruma geçmeden önce Emre Kınay'ın bu bölümdeki performansını muhteşem bulduğumu söylemek istiyorum.Son bölümlerde gerçekten harika Emre Kınay..

Bölüm sonunda ki sahne gerçekten çok duygusal bir sahneydi.Herşeyi çok iyi hesap edilen, izleyicinin kalbine dokunan bir sahneydi.Ağır ağır çıkan "Satılık Köşk" yazısı ve bütün ailenin duygulu bir şekilde o yazıya bakışı..Herşeyin çok iyi düşünüldüğü bir sahneydi..

"Satılık Köşk" yazısını asmak da ikinci kez Ferit'e düştü.İlk olarak köşkü hem Eda'ya hemde Oğuz'a sattığı zaman asmıştı.Şimdide ailenin vergi borcundan kurtulması için..

Eda yine Eda'lığını gösterdi.Köşkün önündeki sahnedeki konuşmada herkesi nasılda toparladı.Hemde onlardan daha da üzgünken..

Şimdi düşündüğüm başka bir şey köşkü aileyi tanıyan birisi satın alabilir mi..?Tahir Ağa bu bölümde görünmesede köşkün satılacağı haberini öğrenecektir.Acaba bir plan yapıp köşkü satın alabilir mi..?Mesela bir arkadaşına köşkü aldırıp daha sonra köşkü kendi üzerine yaptırabilir.Daha sonra Oğuz işleri düzenlerse ona köşkü geri verebilir.Zaten kafamda bir tek bu ihtimal var.İclal Aydın'ın yazısına göre ailemiz hâla köşkte..Aklıma da böyle bir şey olabilir mi diye sorular geliyor..

Gelelim Oğuz'un babasıyla konuştuğu sahne.Beni en çok etkileyen sahnelerden birisiydi.Senaristlerimizi tebrik ediyorum.Eda yada Ergin ikna etseydi Oğuz'u ne değişirdi bilmiyorum ama böylesi çok daha iyi oldu bence..

Mahkemeden iyi bir karar çıkacağını bekliyordum hep.İçimde öyle bir his vardı.Ama mahkemeyi kaybettiler.Gerçekten kaybetmelerine şaşırdım.Mahkeme öncesi arabada büyük ihtimalle kaybedeceklerini söylüyorlardı ama ben bunu bir "Şaşırtma" sanmıştım.Daha sonrada gördüm ki mahkeme gerçekten kaybedildi..

Benim yazdıklarım sondan başa doğru oldu ama beni en çok etkileyen ve gördüğüm kadarıyla sizide en çok etkileyen son sahnelerdi..

Yazımı noktalamadan önce Nuray'ın fikrine de bir yorum yapayım..

Benimde bildiğim kadarıyla vergi borcunun ödenmemesi halinde hapse girme gibi bir durum söz konusu.Yada Oğuz'a birşey olursa bu borcu çocukları ödemek zorunda kalıyor..O yüzden böyle birşey olabileceğini pek sanmıyorum..

Benden şimdilik bu kadar...Yeniden birlikte olmak dileğiyle..

Hoşçakalın..bye

flash1976
16-10-07, 13:27
Bu haftaki bölümümüz yine muhteşemdi. Bu bölüm duygusallığın en yoğun yaşandığı bölümdü. Kısada olsa bir yorum yapayım.

Ceren’in babasına verdiği destek ve kendini Tasarruf Güzeli ilan etmesi ne kadar düşünceli ve hassas olduğunu gösterdi bizlere. Eda’nın Oğuz’a destek olmak için yeni bir işe girişmesi ve ilk işinde tüm ev halkının seferber olması ve Eda’ya yardım etmesi de çok güzeldi. Eda’nın müşterisine bağırması ve kovalaması da çok komikti.:D Melahat’in Ferit’e zor gününde yardım etmesi çok güzeldi. Bir anne gibi Ferit’e destek oldu. Oğuz’un rüyasında babasını görmesi ve babasının söylediği sözler çok etkileyiciydi. Gördüğü rüyanın da etkisiyle Oğuz işinden istifa etti ve köşkü satmaya karar verdi. Bu bölümün en etkileyici ve duygusal sahnesi de köşke satılık yazısının asıldığı son sahne oldu.

Niyazi, Numan, Muhtar ve Safiye’yi de bu bölüm sık sık görmüş olduk.

Bu arada raitingler de gelmiş. Bu hafta raitinglerimiz düşmüş. Ben bu kadar güzel ve anlamlı bir dizinin seyredilmemesini anlamıyorum. Aile olmanın güzelliklerini anlatan böylesine kaliteli bir yapımın izlenmemesi gerçekten çok üzücü. Bundan sonra raitinglerimizin artması ümidiyle…

Şimdilik hoşçakalın. Görüşmek üzere…bye

deren1970
16-10-07, 14:24
Tüm Aileme Sevgiler
Demişsinizdir ne oldu Fatoş abla ağlaya ağlaya yok mu oldu diye:img-wink:Vallahi ağlayarak yok olacak kadar zayıf biride değilim:img-grin2
İşin açıkçası sabahtan beridir kafamda yazmak istediklerim dolu, ama başlangıcı bir türlü yapamadım daha sonrada işler yüzünden rahat olamadım ve nihayet bu saat oldu işte:img-yes:
Evet dün inanılmaz duygulandım. Hele o son sahne beni perişan etti diyerek tekrar o sahneleri gözümün önüne getirmiyeyim iyice ağlak olup çıktım:P
En sevindiğim sahne oh beee Safiyemiz, Numan Amcamız, Muhtarımız, Niyazimiz (en fazla 5 saniye kadar vardı ama olsun) nihayet ailemizle birlikteydi. O Gülnur'mudur, yoksa baş belesımıdır o kadının sünneti için catering için nasılda ailemize yardımcı oldular. Numan amca-Muhtar çekişmerini ne çok özlemişim.
Oğuz-Eda bu çift için söylüyeceğim şeyi biliyorsunuz, ezberlediniz bu durumda yeni tanım yada sözler bulmam lazım, kısaca dersime iyi çalışmam gerekiyor:img-wink: Ama dediğim gibi ben Oğuz gibi birini bulursam tamam söz kardeşlerinide size düşüneceğim:img-hyste
Kendim çok duygulandım ya güya böylelikle sizlerinde umarım vede inşallah yüzünde tebessüm yaratıyorumdur:img-wink:
Şimdilik bu kadar yazayımda daha sonra hem bölümü hemde özeti yorumlamaya nede olsa bolca vaktimiz olacak:img-yes:
Kendinize ve ailenize çok iyi bakın. Ve de unutmayın önemli olan sizin sevğiniz yoksa oturduğun köşkte olsa, gecekonduda olsa oranın güzelliği sizin sevginizle oluşur
Hepinizi öpüyorum
Hoşçakalınbye

NAZAR
16-10-07, 16:13
evet bu hafta gercekten muhtesemdi her bir karesi çok iyi işlenmiş bir orgunun ilmekleri gibi durdu bütün gece karsımda... edanın kocasına iyi gunde kötü gunde destek olacagını söylemesi .. " ben senin üstüne yük olarak gelmedim ki..." demesi benı çok etkiledi.... cerenın tutumu onunda büyüdüğünü gösterdi sonunda ardayı bile cekip ceviriyor baksanıza.... :) akıllı kızım benim.... kızıl gezende büyüyor abileri ablaları.. ışıkları kapalı tutalım tasarruf tedbileri var artık.... damla zaten çoktan anne olmaya hazır artık.... ferit gene aynısı... çok hoş ya... ama bu gecenın AS adamı OĞUZ du.. EMRE KINAY sahane oynadı.. o rüua sahnesi benım için çok özel olacak hep... bildiğim kadarıyla emra beyin babası yok... gözlerinde sanki babasını gören bir çocugun izlenimi vardı.... bilmiyorum ben bu bayramı babamsız geçirdiğim için hala içliyim.. o yuzden herkeste bir özlem arıyorum sanırım...

_seboist_s
17-10-07, 12:12
Selamlar İki Aile Ailesi...

Özeti okudum sinir oldum:D Kimeee??? Yaman'a:img-hyste Sen gerçek bir kütsün Yaman:D

Geçen bölüme kadar hiç aklıma Şule Eda karşılaşması gelmemişti... Yani o sahne üzerinde hiç düşünmemiştim. Ama geçen bölümü izlerken bir merak başladı ben de... Bu karşılaşma da ne bileyim sıradan bir şekilde olur diye düşünüyordum... Meğer onları da kaderin cilvesi köşkümüz karşılaştıracakmış :)

Acaba Şule köşkün Eda'nın köşkü olduğunu öğrenince de almak isteyecek mi... Yani ben olsam direk vazgeçerim. Daha dakika birden kadının başına dert olacak... Hamile kadına dert olunmaz:D
Tabii Yaman da bu durumdan dört köşe... Acaba Eda gerçeği nasıl öğrenecek?

Köşkü Tahir Ağa almalı bence... E mantıklısı yani... Kendi kişiliğini açıklamadan alacak sonra kirada oturmalarını teklif edecek... Oldu bitti:D Ama Tahir Ağa'nın uğraşı başkaymış... Dedektif falan:img-hyste

Başıma bir erkeğin başına gelebilecek en kötü şey geldiii... Melahat benden gizli işler karıştırıyor:img-hyste:img-hyste

Bir dedektifimiz eksiktii... Kim bilir o da nasıl bir çatlaktır yaa:D

Bu arada Nazar'cım sana katılıyorum. Emre Kınay sahiden müthişti... Geçen bölüm favorim İclal Aydın'dı bu bölüm Emre Kınay:good:

Hadi arkadaşlar görüşmek üzere... (Söz verdiğim gibi kısa yorumlarla da olsa artık buralardayım ; )) bye

ggnibsgk
17-10-07, 14:39
Selaaammlarrr:)

Ya dünn akşam bi türlü açılmadı site sinir oldum aaa!..Bekledikk o kadar yaniii hiç bi iyileşme belirtisi göstermeyince,e napalım pes ettik yani ne güzel yorumlar yapıcaktımm bu hakkım elimden alındı!..Hiç hoşş şeyler diil bunlarrr!:…ehuehueee;)

Şimdi efendim öncelikle reytinglere değinelim…Valla ben niçün bu kadar düşük olduğunu anlamıyorum…Özellikle total sinirlerimi zıplattı yani…Hayır bi çözebilsem,mesela geçen hafta sebep bulmuştuk ama bu hafta aklıma bişey gelmiyooo aaa!...:img-cool2Madem öyle,o zaman haftayı bekleyelim bakalım neler olucakk?....Ondan sonra sinir oluruz ehuehue…:img-pilot

İkinci olaraksa Burçin’e özeti eklediği için teşekkür edelim :)Sağol canım:)

Vee bir teşekkür de Müge’ye gitsinnn bize muhteşem bi ipucu getirdiği için!...Valla o yazıyı ben de okudum ama hiç böyle bişey düşünmek aklımdan geçmemişti yani tebrik ederim..Hakkaten orda çekimler devam ettiğine göre biz de rahat bi nefes alabiliriz… Tabii köşkün satış işlemleri de uzamış olabilirrr malum çocuklar alıcıları kaçırmaya falan çalışıncaaa(ayy özetin bu kısmını çok sevdim ben yaa ehuehue neyse özete sonra değinicemm:))

Vee son olarak da Rıza soruma cevap verdiğin için çokk teşekkürler:)

Şimdilik yorumum bu kadar çıkmam lazımmm özet yorumumla aranızda olacağım inşallah umarım sanırım ,daha sonra ;)

Hoşçakalınbye

deren1970
17-10-07, 15:53
Merhabalar
Efendim bu forum bilerek ve isteyerek bozuluyor sanırsam. Millet içindeki edebiyatçı aşkını ortalara dökmesin bu kadar süper yorumları kaldıramıyorum diyor sanırsam:img-hyste
Daha bölümü yorumlayamadan özetimizede kavuştuk:img-yes: Vallahi Nuray'mıydı yoksa Müge'mi böyle bir olay tahmin etmişti kim ettiyse gönülden tebrikler. Tahmininiz doğru çıktı:img-wink:
Duygusallığın daha da artacağı bölümden çok komediyle dengelenecek bir bölüm olabilir bu yeni bölüm:img-wink: Nasıl mı? Kimbilir küçükler çetesi neler yapacakta, o gelenler arkalarına bakmadan kaçacaklar:img-yes:
Bu bölüm daha çok Yaman sahnesi görmek beni şimdiden mutsuz edecek beni ama ne yapalım katlanacağız artık. Yeterki ailemiz düzlüğe çıksın.
Ha bu arada aklmdayken yazmak istiyorum hani yok olan Edanın odası var ya:img-yes: beni aydınlatmıştınız o köşkü gezen arkadaşımız söylemişti öyle bir odanın gerçekte olmadığını. Hadi biz forumdayız vede köşkü gezenler sayesinde o odanın olmadığını biliyoruz peki bu kadar izleyici nereden bilecek. Bu bölüm nasıl konuşmayla bile olsa bilgiler verildi (örneğin tahir ağanın Oğuz'a küs olması ve neden küs olduğuna dair) yine sözlüde olsa Edanın odası için bir bilgi versinler konuşma arasında mesela o oda ardiye olmuştur yada başka birşey ama konuşma arasında söylesinlerki Timur ben nerde kalacağım dediğinde o odanın artık ne yüzden kullanılamıyacağını bildikten sonra herkes çocuk haklı diyebilsin:P
Evet efendim tekrar görüşmek umuduyla sevgiyle kalınbye

bugra9
17-10-07, 17:00
Merhabalar…

Bugün Eve erken geldim ve yorgunluğumu yorum yazarak çıkarayım diye düşündüm…Sanırım İki Aile yorumlamak,detaylara dalmak insanın kafasını dağıtıyor…O zaman iyisi mi biz Akşam Ajansımızı açalım bakalım gündemimizde neler varmış…:img-wink:

:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI…:icon_shad:kahve:icon_shad

Hüzünler ve Drama’lar her vakit daha etkileyici olduğu için sezon’un en iz bırakan bölümü diyebiliriz İki Aile 59.Bölüm için…Çünkü komedi,dolayısı ile gülmek daha göreceli bir kavram olduğundan insanları ağlatmaktan çok daha zordur…Fakat konu duygusal bir eksende geçtiği için ortak beğeniler yakalandı bu hafta…:img-wink:

Bu bölümden bize kalanlara şöyle bir bakacak olursak,özlenen duyguların yine senaristlerimiz tarafından bize, tabiri yerinde ise armağan edildiğini görebiliriz…Nedendir bilinmez anlatılacak daha mühim konular olduğundan mıdır bilemiyorum maalesef yanı başımız da ki “Saf” duyguları göremez olmuşuz…İki Aile yine tüm ezberleri bozarak,her zaman üçüncü bir yol vardır dedi,hedefine otoban yerine bilindik ama az rağbet gören eski yoldan varmayı tercih etti…

Peki mesaj yerine ulaştı mı…?...:good:

Kesinlikle daha güzel ve anlamlı ulaşamaz dı bence…Anlatımı biraz somutlaştırmamız gerekirse bölümün vurucu darbesinin hemen öncesine gitmek istiyorum…Çocukların olası,ama oldukça şaşılası tepkilerine…
Fethi Kantarcı ve Saygın Delibaş,Başta Ceren olmak üzere diğer “Bıdık”ların tepkilerini ölçemememiz için sezon başından bu yana oldukça gayret gösterdiler…Başta Ceren olmak üzere,belirgin kişilik özelliklerinin yeniden altını çizdiler…Evet Ceren’de zaten inkar etmiyor,o her hafta deli gibi alışveriş yapan,kontör harcayan ve “Yokluk bilmemiş” bir karakter…Üstelik tüm bunlar Ceren üzerinde “Yanlış” olarak verilmiyor,bura da mühim olan “Sevgi için yapılan fedakarlıktır”…Bu alışkanlıkları hayatın amacı değil,aracı yapabilmektir…Ceren’de bunu başardı ve o “Yokluk görmemiş zengin kız” kalıbını tam ortadan kırıp Hayatın getirdiklerini iyisi ile kötüsü ile,ama her şeyden öte Sevdikleri ile kabullenmeyi” seçti…Büyüdü Ceren…Çünkü evlat kendinden önce “Ailesi”ni düşünmeye başladığı an büyümüş demektir…İzleyen sahnelerde gördük ki Ceren’in yüzüne düşen o gölge,babası için üzülmesinden başka bir şey değil…

Aile meclisinin toplanması ile herkes kendince vermesi gereken tepkiyi gayette güzel verdiler…Damla ile Ferit’in yeni öğrenmiş gibi bozuntuya vermemeleri ve Merve’nin ışığı kapatması kuşkusuz durumu kabullenmenin ilk adımı oldu…Pazartesi gecesi de söylediğim gibi karmaşık ve içinden çıkılmaz olarak gördüğümüz her konunun çözümü aslında bu kadar basit…Şöyle haftalar öncesine dönecek olursak Oğuz’un paylaştıkça nasıl da rahatladığını,hafiflediğini görebiliriz…İçinde sakladığı sır,ona sevdiklerinden gelen destek olarak geri döndü…Söz konusu sahne de Timur’un harçlık istememesi,yemekhane kartı ile idare edebileceğini söylemesi sahnenin en masum ve duygusal anlarından bir tanesi oldu benim için…Tam Timur’a yakışır bir tepki…

İzleyen yardımlaşma ve dayanışma sahnesinde insanın yüzüne Sevgi’nin nasıl nur gibi vurduğunu gördük…Dizimize en başından bu yana can veren,neşe veren karakterlerimiz daha önce iyi günü,mutluluğu paylaştıkları gibi bugün de sıkıntıyı paylaştılar…Zoru,kolay etmeyi başardılar…Bu ilk bakışta boşa gitmiş bir emek olarak gözükse de Safiye’nin ağzından verilen mesaj ise çok hoşuma gitti…O yemeklere ihtiyacı olan o kadar çok insan var ki…Bu da maalesef Hayatta her şeyin dengeli dağıtılmadığına,bu yüzden dengeyi yine biz insanların sağlamak için “Gayret” göstermemiz gerektiğine dair ufacık,anlayana kocaman bir mesajdı…:img-yes:

"Evlendik Kıbrıs gibiyiz ya,varız ama yokuz da gibi,Türkiye’mizsin sen bizim"sözleri ile hafızama yer eden Ferit ile Melahat sahneleri bu hafta çok hoşuma gitti…Bu Kıbrıs,Türkiye esprisi okuyunca komik gelse de beni duygulandırdığını söylemek isterim…Ferit çünkü güzel bir benzetme yaptı,fakat bir gerçekte şu ki “Yok Sayılmak” gerçekten insanın içini kıran bir duygu…Bu anlamda Damla ile Ferit’in hikayesi bağımsız olarak ta çok üzücü ve duygusal geliyor bana…Ailelerinden gizli yaptıkları nikah töreni gibi hayatları da aynı çizgide gidiyor…Ver varlar ne yoklar,ne evliler,ne değiller…Melahat,Ferit ile Damla’yı gerçekten çok seviyor,bir abla gibi,anne gibi…Birde işin şu boyutunu düşünelim…Melahat ’ta kabul görmemenin,yok sayılmanın,acısını çok iyi biliyor…O da Tahir Ağa’nın yanında kendine bir sıfat ve kimlik bulmak için çok gayret etmiş…Ama o da Kıbrıs gibi…Var,Ama Yok…Tahir ağa açık yüreklilik ile çocuklarına saydırmamış,karşılarına çıkamamış…İşte bu yüzden Melahat Ferit ile Damla’yı en doğru anlayabilecek kişi…

Bir dip not;Ferit ile Melahat sahnelerinde Öner Erkan’ın o duru oyunculuğuna bir kez daha hayran kaldım…Yine sesini ve vurgularını öyle güzel kullandı ki…Öner Erkan’ın bölüm içinde ki en başarılı performansları bu sahnelerde gerçekleşti…

Şule ile Yaman’ın kader birliğine dönecek olursak,Yaman kendi tabir ettiği gibi yine “Dört ayağı üzerine düştü…” Arda’nın gelmesinin hemen ardından Şule’nin karşısına çıkması ve bu avantajı,Şule’nin zayıf noktası olan çocuklardan yana kullanması gerçekten akıllıcaydı…Şule’nin aslanları ile tanışması Yaman’ın basamakları ikişer ikişer çıkması anlamına geliyordu…Şule’nin de hayata bir köşeden tutunmak istediğini hissediyorum…Oğlu Arda’nın ufacık sevgisine razı…(Çünkü o her şeye rağmen bir “Anne”…)…

Hayatının bu yeni döneminde bağlanacak,bunun için "Varım" diyecek bir sebep ararken,o sebepleri Yaman verdi…Şule her ne kadar “Yeni Bir ilişkiye hazır değilim” dese de o da kuracağı bu yeni hayatta Yaman’ın olmasını istiyor…Belki de şöyle bir psikoloji…Şule,Konumu dolayısı ile etrafında yalancı gülücükler taşıyan insanlarla bir hayat yaşamış…Sonra düştüğ,hastaneye yattığı zaman yanında Şahin’den başka kimse olmadığını görmüş ve Yaman,Şule’ye sahici geliyor…Belki de etrafında ki tek “Gerçeğin” Yaman olduğunu düşünüyorum…Hakkını yemeyelim Yaman’ın,Şule’ye yaklaşımı çok güven verici ve bağlayıcı oldu bugüne kadar…Şule’de en şefkat’e,Güven’e ihtiyacı olduğu anda yanı başında Yaman’ı buldu…Yaman,Şule’nin zengin olduğunu bilmediği dönemlerde de bir insan olarak çok hassas davrandı,acısını anladı…Kim ne derse desin Şule’nin yeni hayatında ki en “Temiz” kişi Yaman şuan…Bundan sonra Yaman’ın o sayfaya neler yapacağını bilemeyiz,özetimiz de pek hoş şeyler söylemiyor ileriye dönük fakat şuan için durum bu…Şule,Yaman için bir şeyler yapmaya,destek olmaya devam edecek…Ben Şule’nin hatalar yapsa bile içinde bir vicdan taşıdığına inanıyorum…

Ben sana ……… olamazsın demiyorum,Adam olamazsın diyorum…

O boş bıraktığım noktalara istediğimizi yazabiliriz,çünkü ben bu sözü o kadar çok sevdim ki…Hayatta Adamlık,geldiğin,ulaştığın nokta ile değil,oraya gelirken arkanda bıraktıkların ile olur diye düşünüyorum…:img-wink:Verilen bu özel mesajla ekran başında ki birçok kişi umarım düşünmüştür…Kendilerini,çevrelerini,yanlarını,yönl erini ulaştıkları noktayı ve “nasıl ulaştıklarını” düşünmüş olmalarını umut ediyorum…

Çünkü Oğuz,koca bir şirketi gömmüş olabilir,kaybetmiş olabilir…Peki ya kazandıkları…Her şeye rağmen ona destek veren,omuz veren Ailesi de en büyük kazancıdır Oğuz’un…Sizi çok eskilere şöyle 39.Bölüm’e götürmek istiyorum…Safiye ile Muhtar’ın düğün gününe…Ceren,Düğün salonunu beğenmemişti,Oğuz ise “Herkes Kesesine Göre” “Yok Öyle prensesler gibi ben sizi böyle yetiştirmedim” diye sert çıkmıştı…Bu örnekle görüyoruz ki karakterlerimiz ne kadar tutarlı planlanmış…Oğuz’un böyle bir eğitim ve alt yapı ile yetiştirdiği çocuklarının tersi şekilde davranmasını bekleyemeyiz zaten...Bu da Oğuz’un kaybettiklerinin yanında kazandığı en büyük değerdir benim gözümde…

Az Sonra Devam...:img-wink:

bugra9
17-10-07, 17:03
Şimdi Haftalık Anketlerimiz ile yorumumu noktalama vakti gelmiştir…:img-wink:

:icon_shad:icon_shadİKİ AİLE 59.BÖLÜM EN’LERİ…:icon_shad:icon_shad

1-EN Beğendiğiniz Sahne…?...
2-EN Beğenmediğiniz Sahne…?...
3-EN Güldüğünüz Sahne…?...
4-EN Duygulandığınız Sahne…?...
5-Haftanın Repliği…?...

Hayri’ye Selamlar Ve Sevgiler ile Şık ve Rüküş Anketimiz Başlıyor…:good:

:icon_shad:icon_shadİKİ AİLE 59.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ…:icon_shad:icon_shad

1-EN Şık Bayan…?...
2-EN Rüküş Bayan…?...
3-EN Şık Bay…?...
4-EN Rüküş Bay…?...

* Şule,Söz Verdiğin gibi kısa yorumun ile gelmişsin…(Razıyız…)…İleriye dönük bir yorum olduğu için özet yorumuma dahil edeceğim…Fakat şunu da söylemek istiyorum benim de ilk kurtuluş olarak aklıma gelen isim Tahir ağa…

Fakat senaristlerimizi de düşününce Akla ilk ve tek gelen ismi kullanırlar mı bilemiyorum…Daha ilginç bir adım atacaklarını düşünüyorum…

* Mesela Şule,Köşke taşınacak…Ailemiz bir süre köşkten ayrılmak zorunda kalacak…O dram ve çatışma verilecek…Mutfakta ki boy ölçüleri,hatıralar…Yaman Efe ile Timur’u davet davet edecek,çocuklar görecek ki…Köşk,Köşk olmasına Köşkte…Nerede o duygu,nerede o hava…Nerede o sıcaklık…O Sevgi bir kamyonun içinde başka bir mekana can vermeye gitmiş…Yeni ve ufak hayat’a alışma sahneleri…İnadına gülebilen,mutlu,yılmayan Ailemiz…

* Tam tersini düşünürsek,Ben Yaman’ın bu planını Sabutay’ın bozacağını düşünüyorum…İki hafta önce Sabutay,Yaman ismini boşuna duymadı…Sabutay olan biteni öğrenecek ve bir şekilde Yaman’ın planı yine ters tepecektir…Sabutay,Damla’nın sevgisini kazanamasa dahi,Sevdiğinin mutluluğunu düşünecektir…

* Hadi bir üçüncü tahmin Şule…(Bizim Şule..; ) )…Üçüncü Tahminim ise bu bölümde Ceren’in aniden hassaslaştığı “Annelik olgusu”…Arda halen Ceren’in annesinin öldüğünü bilmiyor…Ceren vurucu bir şekilde bunu Arda’ya söylediğinde Arda’nın aklı başına gelecek…Annesi ile yakınlaşacak…Şule,Bir şekilde Ceren ile tanışmak isteyecek…Arda’nın annesinin kim olduğunu bilmeyen Ceren ise bu davete icap ederek buluşacak…Sonra her şey ortalığa saçılınca Şule kendisine oğlunu kazandıran Ceren’in karşısında ezilecek…Bu hayatta ki en büyük serveti oğlu olduğunu söyleyerek Köşkü almaktan vaz geçecek…Binevi minnet borcu…
Bu kadar tahmin yeter sanırım…Bunlar aklıma gelen olması muhtemel olasılıklardan bir kaçı…Kısada olsa seni bekliyoruz Şule…
(Bizim Şule…)…:img-wink:

* Müge Abla’nın İclal Aydın’ın yazısından çıkardığı sonuç Köşkten taşınma hikayesinin de birkaç haftaya yayılabileceğini gösteriyor…Normaldir…Tahminlerim bu yöndeydi zaten…Müge abla sağol bu tespiti paylaştığın için…

Son Noktayı koymanın vakti gelmiştir artık…Yolcudur Buğra Bağlasan durmaz…:img-wink:

Görüşmek üzere…

Hoşçakalın…

ece_ikiaile
17-10-07, 17:43
:kahve:kahveİKİ AİLE 59.BÖLÜM EN’LERİ…:kahve:kahve

Eda'nın kafede kadını vazoyla kovaladığı sahne...Ayrıca Eda,Oğuz ve Feritli sahneler...:img-wink:

Yaman ve Şule'nin bulunduğu sahneler...

Eda'nın kafede kadını kovaladığı sahne:img-hyste

Son sahne ve Oğuz'un babasının geldiği sahne...

5-Haftanın Repliği…?...

"Ben sana reklamcı olamazsın demiyorum,Adam olamazsın diyorum..."

:kahve:kahveİKİ AİLE 59.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ...:kahve:kahve

1-EN Şık Bayan…?...

Eda,Damla ve Ceren.

2-EN Rüküş Bayan…?...

Şule.

3-EN Şık Bay…?...

Oğuz.

4-EN Rüküş Bay…?...

Yaman.

HOŞÇAKALIN...bye

nar cicegi
17-10-07, 19:08
İKİ AİLE 59.BÖLÜM EN’LERİ
Tüm ailenin sünnet organizasyonu için hep birlikte hazırlık yapması.
Eda ve Yaman'ın karşılaşması.
Oğuz ve Yaman'ın telefon konuşması ve Eda'nın kadını kovaladığı sahne.
Köşke satılık yazısının asılması.
5-Haftanın Repliği…?...
Ben sana reklamcı olamazsın demiyorum,Adam olamazsın diyorum.
İKİ AİLE 59.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ
1-EN Şık Bayan…?...
Eda ve Damla
2-EN Rüküş Bayan…?...
Şule
3-EN Şık Bay…?...
Oğuz
4-EN Rüküş Bay…?...
Yaman ve Refik

ozzde
17-10-07, 19:53
Sizlerin o yürekten yorumlarınızı okuduktan sonra yeniden buradayım...

Elbette son sahnelerin etkileyiciliği o kadar büyük oldu ki bölüm başı ve gelişimi biraz gölgede kaldı...En son böylesi etkileyici bir sürpriz'i "Bir Damla İnsan" belgeselinde yaşamıştık...Habersiz geldiği için vurucu ve unutulmaz oluyor bu tür tamamen duyguya hitap eden sahneler...:good:

Pes etmek o kadar kolay mı...?...Hayır...Ailemiz de bu mantalite'den yola çıkarak pes etmek bir yana dursun harekete geçtiler...Oğuz'un "Sen Hamilesin" uyarılarına karşın Eda'nın verdiği cevap çok hoşuma gitti...:img-wink:

"Ben Şımarık bir Kadın mıyım,Ben senin sırtına yük olmak için mi evlendim,yükünü destek olmak için mi"

Kelimeler aynı olmasa bile sonuç itibari ile çıkan anlam yazdıklarımdan çok farklı olmasa gerek...Eda'nın kişiliğine,tanıdığımız,sevdiğimiz Eda karakterine uygun ve onu yansıtan sözler bunlar...Yaz boyunca dert yandığımız Kafe'nin üzerinde ki ölü toprağı da Eda'nın harekete geçmesi ile dağılmış oldu...Hemde Eda'nın sonu her ne kadar başarısızlıkla noktalansa da giriştiği "Organizasyon" işi bize mahalle büyüklerimizi getirdi...Birliği beraberliği getirdi...

Bu arada Bakkal sahnesinde yapılan çekim,japon komedisi ve laptop esprisi özlediğimiz tatta güzel bir hasret giderme sahnesi oldu...Ayrıca yine çok özlediğim Numan ile Muhtar'ın karşılıklı kahve içmelerini yine aynı sahnenin devamın da izledik...Yanılmıyorsam Bakkal Çekimleri Üsküdar'da yapılıyor...Hülya Bilban'ın Üsküdarın o eski yapılarını hedef alarak kullandığı açı ise çok hoşuma gitti...Bakkalın üzerinde ki o evler restarasyon geçirse dahi çok eski olsa gerek...Dizimizde böyle motiflerin kullanılmasını çok seviyorum...

Ayrıca hazır detaylardan girmişken,bilmem farkettiniz mi dizimizde ki Alışveriş sonrası sahneler "Naylon Poşet torba" ile değil,file ve kağıtlar içinde taşındı...Bunun verilen ince bir mesaj olduğunu düşündüm...Ayrıca son detayımız da Eda'nın kafe çekiminde kitapların yanına yerleştirilen kamera...Diziyi tekrar izlediğimde kitapların ismini öğrenirim ama özellikle oraya yerleştirildiğini düşünüyorum...

Bu sıraladıklarım belki bilmeden verilen detaylar,(Ki ben tam tersini düşünüyorum)...Ama diziyi genel-geçer çekip yetiştirmektense bu tür detayla zenginleştirdikleri için gerçekten şanslıyız...:img-wink:

Buğracım sanırım yazılmamış sayfaya göremedim, kafede duran kitaplar CEMAL SÜREYYA'ya aitti."SEVDA SÖZLERİ" kitabı vardı.Bir- iki tane daha vardı ama ismini göremedim onların...

yessi
17-10-07, 21:23
"Aşk, iyileştirmese bile çok iyi bir ilaçtır." der John Donne.

senaristlerimiz de aynı şeyi söylediler bu bölüm. Oğuz'un omuzlarındaki yük, hissettiği pişmanlık, karısının ve elbette çocuklarının sevgisiyle hafifledi. iyileşmedi belki Oğuz ama toparladı kendini; çünkü en önemli şey ailesiydi tıpkı babasının söylediği gibi...

Eda'nın tavrını zaten biliyorduk. o, her daim kocasının yanındaydı. bu bölüm benim kalbimi asıl fetheden Ceren oldu. ben Ceren'in anlayışlı davranacağını biliyordum ama ne yalan söylemeli; bu kadarını da beklemiyordum... o ne tatlılıktı öyle... şimdi adını hatırlayamadığım oyuncumuza alkışlar gönderiyorum. Oğuz'un ofisindeki sahnede baba-kızın hallerine bayıldım. "benim kızım büyümüş..." Ceren'in o sahnede kendini "tasarruf güzeli" ilan etmesi de çok güzel bir detaydı. Ceren'in o tatlı-kaçık, şımarık yönü hala duruyor ama bütün bu halleri, ailesinin zor gününde fedakarlık yapmayacağı anlamına gelmiyor. buğra'nın dediği gibi Oğuz onları böyle yetiştirmişti. yokluk nedir bilerek yetişen Oğuz, çocuklarına hiç yokluk göstermese de onları paranın, lüksün kölesi yapmamış hiçbir zaman. azla yetinmeyi de hayatta her şeyin para olmadığını da öğretmiş çocuklarına.

bir diğer faktör Timur. yemek kartıyla idare edebileceğini söylemesi ne büyük incelikti. Akçahan'a gerçekten bayılıyorum. maşallah diyorum başka da bir şey demiyorumm :good: ama beni en çok etkileyen, Merve'nin anında ışığı kapatıp babasının kucağına oturması oldu.

günlerdir Damla'sını elinoğluna kaptırmanın(:img-wink: ) acısını yaşayan Oğuz'un bu gelişmelere verdiği tepki her şeyi özetledi zaten: "benim diğer iki kızım da büyümüş." bunu söylerken Oğuz'un ifadesini farkettiniz mi bilmiyorum. ne kadar çok şey saklıydı aslında o cümlenin altında. gözleri dolu dolu, sesi titreyen bir Oğuz, bir baba... kızlarının büyümesini farkettiğinde hem sevinen hem de büyüyen kuşun yuvadan uçacağını bildiği için, o kuşlardan biri yuvadan henüz uçtuğu için içi içini yiyen bir baba... şimdi kızlarıyla gurur duyuyor Oğuz. bu bölüm söylenmeyen çok şey vardı aslında.

"iflas etmen hiç önemli değil; biz hala sana güveniyoruz. seni hala çok seviyoruz."

"iflas etmiş olmamız hiç önemli değil; biz hala aileyiz, hala bir aradayız. omuz omuza bütün güçlüklerin üstesinden geliriz."

bir de işin Arda, Şule boyutu var. Güneş Berberoğlu'na hayran kaldım Arda'nın eve geldiği sahnede. nasıl da güzel yorumlamış heyecandan eli ayağına dolaşan, oğlunu uzunca aradan sonra tekrar evinde görmenin mutluluğunu yaşayan ve yanlış bir şey söylerse tekrar kaybedecek olmanın tedirginliğini yaşayan anneyi. Arda: "ilaç alıyor musun?... merakta sordum zaten." tek bir cümleyle çok güzel verildi Arda'nın da aslında annesini özlediği, düşündüğü...

ben Arda'nın anne ve babasıyla ilişkisinin gerçekten sadece para alışverişi olduğunu düşünmüyorum. babasıyla belki ama annesiyle böyle bir ilişkisi olduğunu sanmıyorum. o Arda'nın kendini avutmak için kullandığı bir bahane bana kalırsa. özlememeye çalışıyor annesini. "zaten olsa ne olur olmasa ne" diyerek kendini kandırıyor bence. çocuğunu bu kadar seven bir anne hayatının hiçbir evresinde çocuğunu ihmal etmez bence. bambaşka olaylar olmuş belli ki. Şule'nin iradesi dışında gelişen olaylar... alkolün etkisiyle yaşanan bir şeyler... e bu giz perdesini de "tasarruf güzeli" Ceren kaldıracak gibi görünüyor.

şimdilik bu kadar.. toparladıkça kafamda bölümün geri kalanıyla ilgili görüşlerimi de belirteceğimdir efem...

Müge
17-10-07, 22:04
Herkese merhabalar arkadaşlar umarım keyifleriniz yerindedir….Site dün uf olduğu için bugüne kaldı yorumum üzgünüm…Başlıyorum yazmaya….

Bu haftadaki bölüm yine gerilimli başladı evet…Ama Eda Oğuz’u konuşurken çok güzel idare etti …Ceren’in gerçekleri öğrendiğinde Merve’ye çanta konusunda dediklerine bayıldım…Sorumluluk sahibi olmuştu…

Ferit yine çok tatlıydı her zamanki gibi…Kanepede uyumaktan tutulmuştu..Ferit ve Oğuz yine didişti…Bayılıyorum bunların didişmesine…Neyse ki Oğuz artık pek hırpalamıyor Ferit’ti…Ama Oğuz’un Ferit’e söylediği bir cümleye çok güldüm ne yalan söyleyeyim…

Oğuz-Mayın döşerim bahçeye…

Bir türlü bölüşemiyorlar bahçeyi…Eda alt katta otururken de öyledi…:img-heh:

Beni bu bölümde mutlu eden en güzel olay Numan amcayı görebilmekti..…Hem de Eda’nın kafesinde….Safiye abla,Numan amca ve Eda konuşurlarken yeni iş konusunda…Eda’nın bir cümlesi beni güldürdü…Özellikle Eda’nın şu cümlesi…

Eda-Ya boş verin ben tatlı dilliyimdir idare ederim.. (Sevgili İclal Aydın’ın o andaki yüz ifadesi ,mimikleri o kadar tatlıydı ki….)

Ceren’in babasının iş yerine gelmesi babası ile konuşması güzeldi….Burada Ceren’in bir kez daha büyüdüğünü görmüş olduk....Şu sözü mesela…

Ceren-Kontör güzeli öldü ,tasarruf güzeli geldi…

O kadar hoşuma gitti ki…Bravo Ceren bravo dedim…Sonra cebinden çıkarıp yeni aldığı telefonu da babasına verdi…Ceren’imiz artık büyüdü evet….:good:

Ve sonunda Nuıman amcanın bakkalını da gördük…Hem de muhtar bakıyordu bakkala geçici…Niyazi de geldi hem de laptop almış….Numan amca burada hemen lafı söyledi….

Numan amca-Teknolojik bakkal Niyazi..(Çok güldüm valla…):img-heh:

Bakkalın önünde dertleşen Numan amca ve muhtarın konuşmaları hoşuma gitti…Benim en çok görmek istediğim sahnelerden bir tanesiydi…Teşekkürler senaristlere….:good:

Bu bölümde Ferit’in Melahat ablasından borç para istemesi iyi mi oldu kötü mü oldu bilemem ama …Melahat ablası ona bileziğini verdi…Bu çok hoşuma gitti…(Burada da Müge Oruçkaptan’ın mimikleri çok tatlıydı….)

Ceren Arda ile o kadar güzel konuştu ki….Evet dedim bir kez daha gerçekten Ceren akıllandı. …Ayrıca Arda’ya söyledi şey çok hoşuma gitti…

Ceren-Demek ki sana daha çok ihtiyacı var Arda bu onu gösteriyor…

Evet Arda ve Şule’nin arasını Ceren düzeltecek….Bir adım yaklaştırdı bakalım….Yine de Arda’dan tereddütlüyüm her an bir şey yapabilir…

Oğuz’un çocuklara reklam şirketinin kapandığını söyledi….Merve çok üzüldü bu durma ama sonra Merve de çok güzel bir şey yaptı ışığı söndürdü babasını öptü…Çok hoşuma gitti…Sanırım Merve’de sorumluklarını öğrenmiş….O sırada telefon ile konuşan Eda telefonu kapattıktan sonra…

Eda-Sünnet düğünümüz var…
Hemen arkasından Timur…

Timur-Ya ben sünnet oldum bir daha olmam..(Geri çekilir…)

Ve de

Ferit-Ben de oldum…

O kadar güldüm ki burada da….:img-heh:

Ama sahnelerin en güzeli Numan amca muhtar ve Safiye ablanın da dahil olduğu sünnet düğünü için hazırladıkları yemekler köşkte…Oğuz’un Ferit’e takılması çok komikti…Gözümden kaçmadı yani…

Yaman Eda’ya telefon açıp Eda’yı sinir edecekken Oğuz’un telefonu eline alıp Yaman’ı sinir etmesi çok komikti….Hehee :D Yaman çok kötü oldu….

Ve de dolap kavgası Ferit’in buzdolabına bir şey koymak isterken o sırada Oğuz’un ..

Oğuz-Hangi dolaba??
Eda-Tel dolaba….(çok güldüm:img-heh: )
Yani Oğuz bey dolaba bile karıştın bravo sana…

Eda’nın kafede o kadın ile kavga etmesine ne demeli ismini hatırlamadım ama Eda’nın şu cümlesine çok güldüm….

Eda-Üstümde hamilelik kutsi yeri var valla üzerine atlarım…

Kadın nasılda bir anda panik oldu….Öylesine böyle davranmak lazım ama hak etti…O kadar uğraş didin yap sonra beğenme….Oldu….:img-heh:

Arda ve Şule’nin sahnesine gelince…Dediğim gibi ilk adım atmış oldular…Şule’nin yine gel demesi ve Arda’nın bakarız demesi mesafeleri birazcık yakınlaştırdı…(Bu sahnede kameraların görüş alanı ,oyuncuları duruş şekli hoşuma gitti…:good:)

Merve’nin buzdolabına sakladığı çikolataları Eda’nın alıp yemesi çok komikti…Bazen çocuk gibi oluyor bu Eda..Ama hamile ondan yiyor canım…Afiyet olsun Eda …

Oğuz’ların davayı kaybetmesi çok kötü oldu…Eda’nın çocuklara davayı kaybettiğini söylemesi iyi oldu…Saklamadılar…Yani dedim yine saklayacaklar…Çocuklar çok üzüldü evet..Ama hayatın inişli,çıkışlı yolları bunlar …Bir gün ağlıyorsak ertesi gün mutlaka güleceğiz…

Timur ve Şule’nin sahnelerine gelince…Timur’un Şule’yi gördüğündeki bakışları çok tatlıydı..Yani öyle kötü baktı ki.Hemen olayı anladı ve

Timur-Sen babamın sevgilisimisin?

Timur beklediğimiz tepkiyi verdi ve koşarak oradan uzaklaştı..Tesadüf Eda’ların önüne çıktı…Oradaki sahne gerçekten gerilimliydi…Oğuz ve Yaman arasında olanlar yani…
Efe ve Timur arasında geçen konuşmalar çok duygusaldı…Efe ne güzel konuştu kardeşi ile…Neşesi de hemen yerine geldi…(Yerim ben seni…)(Sevgili Akçahan Akça oyunculuğuna diyecek bir söz bulamıyorum….Maşallah….:good:)

Merve Şule için kızıl çiyan dedi hehe…Valla ne diyeyim…Merve bu sevmediği herkese aynı şeyi söylüyor….

En duygusal sahnelere geliyorum...Oğuz’un eve gitmemesi sokakta dolaşması ve çocukların yemekte beklemesi çok duygusal bir sahneydi evet…Oğuz’un babası ile konuşması beni çok üzdü duygulandırdı… “Köşk üç katlı tahta parçası..”

“Birbirinizi sevmeye devam edin…Nerde yaşarsanız yaşayın siz orayı köşke çevirirsiniz…”

Teşekkürler Erol Keskin'e:good:

Bu sözlerden sonra ben koptum zaten kendimi tutamadım ağlamaya başladım….Ve Oğuz’un uyanması Eda’nın gelip Oğuz’a sarılması ..Elini tutması..Göz yaşlarımı artık tutamıyordum….Bu nasıl bir sahneydi böyle…Evet başarmışlardı…Uzun bir süreden sonra İki Aile’yi izlerken bir kez daha ağlamıştım…Hatırlıyorum…Diğer ağladığım sahneyi….Efe’nin Timur’a tokat attıktan sonra Timur’dan bana tokat dedikten sonra Timur’un Efe’nin yanağına öpücük kondurması sahnesinde de çok ağlamıştım…

Oğuz Hakan ile kavga edip şirketten ayrılması iyi mi oldu ama çok üzüldüm…Bir anlık öfkesinin kurbanı oldu….

Ve son sahne…Beni ağlatmaya devam eden sahne….Çocukların bahçe köşke bakmaları….Merve’nin şu sözü…

Merve-Keşke daha çok fotoğraf çektirseydik…

Ve Eda’nın

Eda-Bizi bir aradan tutan içinde bulunduğumuz ev değil ki…İçimizde olan şey..

Evet Eda çok güzel bir şey söylemişti…Bir anlık rahatladım ama Ferit’in

Ferit-Sarkıtıyım mı baba?

Çatı katından aşağıya doğru aştığı “SATILIK KÖŞK”..Son sahne çocukların bahçede birbirlerine sarılarak ilana bakmaları..Kameraların arkadan çekim yapması….

Bölüm sonu…CE programını izlerken sürekli ağlamam….Aklımın o sahnede olması gece boyunca sürdü…Ertesi gün kendime gelebilmiştim yorumumu yazdım biraz uzun bir yorum oldu ama içimi döktüm rahatladım….

Emeği geçen herkese yürekten teşekkürler….İki Aile ekibi sizleri seviyorum….

Evet arkadaşlar sözlerime son verirken….İclal Aydın’ın dünkü yazışından çıkardığım köşk konusuna gelince…Teşekkür ederim arkadaşlar…Okurken anında kafamda şimşekler çaktı aklıma geldi ve sizlerle paylaşmak istedim…Buğra’cım valla ne diyeyim birkaç hafta sürecek demişsin şimdi şeytan bana diyor ki yarın git çekim yerine sor soruştur ama ben böyle şeyleri sevmem beklemeği neler olacak diye merak etmeği tercih ederim..Ay çok uzattım saçmaladım …Sonuç olarak bakalım neler olacak…Nuray’ın da dediği gibi özette çocukların müşterileri kaçıracağı yazıyordu …Umutla bekleyelim….Eminim satılsa bile çok kısa bir ayrılık olacak….Güzel günler bizi bekliyor…Evet....

Buğra’nın en’leri ile kısa sürede burada olacağım….Görüşmek üzere…
bye

başkozlu
18-10-07, 01:36
Ayrıca hazır detaylardan girmişken,bilmem farkettiniz mi dizimizde ki Alışveriş sonrası sahneler "Naylon Poşet torba" ile değil,file ve kağıtlar içinde taşındı...Bunun verilen ince bir mesaj olduğunu düşündüm...Ayrıca son detayımız da Eda'nın kafe çekiminde kitapların yanına yerleştirilen kamera...:

Pazartesi günü dizimizi misafirlikte seyrettim. Onun için yorum sağanağına katılamadım.
Dün bir hevesle oturdum, öyle şahane bir bölümün ardından şöyle keyifli keyifli
yorumlar yazayım diye, anaaa ne göreyim forumumuz göçmüş gitmiş bu ellerden...
Ondan sonra da ancak şimdi fırsat bulabildim, bari iki satır bir şeyler yazayım da,
belki merak eden olur nereye kayboldu bu diye, etmesinler dedim.

Öncelikle Buğra'cım, benim de çok önem verdiğim, küçük gibi görünen ama
aslında önemi çok büyük olan detaylar senin de gözünden kaçmamış.
Eda'nın elindeki alışveriş filelerini görünce, birden aaaaa demişim... Tabi odadakiler dönüp bana bakınca; ''fileleri gördünüz mü'' dedim. Tekrar ekrana
dönüp baktıklarında, ''evet eski pazar fileleri, file mi kalmış artık'' dediler. Ben de ''naylon poşet kullanılmaması için mesaj veriliyor'' dedim.

Sevgili İki Aile Ailesi, işte ben bu yüzden İki Aile'yi bu kadar sahipleniyorum. Sizlerin zaman zaman hoşgörüyle karşıladığınız hatalara tepinmemin
nedeni, bu kadar ince ayrıntılara yer verilen bir dizide, bu kadar basit hatalar ve
boşluklar olmamalı diyorum. Yoksa öyle 'öküz altında buzağı arayan' lar gibi,
her an bir hata bir zayıflık arayan gıcık tiplerden değilim. Bu dizi bana çocukluk
yıllarımdan izler, anılar taşıdığı gibi, bugünkü yaşamımda uygulamaya özen gösterdiğim
davranışlara da göndermeler yaparak beni ayrıca mutlu ediyor. Zaman zaman Eda'nın kitap okurken gösterilmesi, düzgün Türkçe konuşmaları için çocukları
uyarması gibi göze sokulmadan verilen mesajlar çok hoşuma gidiyordu. En son bu
alış-veriş filesi, çevreye duyarlılık açısından, tabiri caizse 'cuk' oturdu. Bir de çocukları
müzelere, tiyatroya götürme sahneleri yahut diyalogları olursa, tamam olacak.

Eveeet dizimizin son bölümünü izlerken Buğra'nın beni anması boşuna değil. Bu bölümü izlerken çoğu sahnede, burada yazdıklarım aklıma geldi.
Bununla ilgili yorumlarımı, günün daha uygun saatlerinde gelerek sizlerle paylaşmak
istiyorum.
Şimdilik hoşçakalın, sevgilerimle...

bye

deren1970
18-10-07, 13:21
Evet bölüm enlerini cevaplamaya başlamak zamanıdır:img-wink:
-EN Beğendiğiniz Sahne…?...
Bir sahne yok ki çok beğendiğim. Tüm aileyle birlikte bizim sevimli diğer ailenin üyelerinin catering için yardımınımı yazsam, yoksa son sahne beni perişan eden Oğuz'un babasıyla olan konuşmasını mı, yoksa satılık yazısına dışardan bakan birbirine kenetlenmiş ailemizin sahnesi mi bunlar benim çok eğendiğim sahnelerdi:img-yes:
Klasikleşmiş olan cevabım olacak ama Yamanın olduğu her sahneyi beğenmiyorum ona olan antipatikliğim büyüdükçe büyüyor:img-yes:şuleyi çıkış noktası olarak görmesi filan berbat bir durum. Bakalım Şule oğlunun kendisine yanaşmasının sebebi Yaman efendi değilde Ceren olduğunu anladığında ne olacak.
Edanın Gülnur'u kovaladığı sahneye bayıldım:img-yes:
Oğuz'un babasıyla konuştuğu ve bölüm sonuna kadar olan sahneler inanılmaz duygusaldı:good:
5-Haftanın Repliği…?...
Eda'nın Oğuz'a söyediği Ben şımarık bir kadın mıyım. Ben sana yük olmak için mi evlendim yoksa yükünü azaltmak için mi?

İKİ AİLE 59.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ…

1-EN Şık Bayan…?...
EDA
2-EN Rüküş Bayan…?...
ŞULE
3-EN Şık Bay…?...
OĞUZ
4-EN Rüküş Bay…?...
YAMAN EFENDİ

_seboist_s
18-10-07, 16:03
Merhabalar Arkadaşlar... Nasılsınız bakalım=)))

Haftanın EN'leri ile geldim... ; )

İKİ AİLE 59.BÖLÜM EN’LERİ…

Hep beraber sünnet düğünü hazırlığı süperdi… Herkesin Eda’ya yardım etmek için kolları sıvaması harika bir şey.
Böyle ailemizin ayrıca Muhtar Amcamızın, Numan Amcamızın, Safiye Ablanın, Niyazi’nin… Hep birlikte olduğu sahnelere bayılıyorum!

İkinci beğendiğim sahne; Oğuz’un Yaman’ı gıcccık ettiği sahneydi:D O sahneyi asla unutmayacağım ehehe…
Yaman’cım çok sağol canım üstümden bir yük aldın valla ohh rahatladım sayende, benden önce söylemişin çocuklara ne iyi ettin ne iyi ettin:D

-

Eda’nın çaçalaştığı sahne süperdi… Önce çaçalığın sakinlik aşamasıyla başlıyor… “Oysa siz bunları söyleyince ben bir şık yapıcam bunlarda şak değişecek öyle değil mi?”.
Sonra ipin ucu kaçıyor… “Dua edin hamileliğin kutsiyeti üstümde yoksa Allah canımı alsın atlamıştım üstünüze” :D

Ben Numan-Muhtar konuşmasına da bayıldım… “Tahir Ağa sizi balayında Japonya’ya yollamadı mı? İnsan iki kelime öğrenir orda…”:D

Ferit Melahat sahnesi zati başlı başına olay:) “Ablaaa ben senle dertleşmeye geldim ne parası??? Ama madem soruyorsun 5000 yeter:D”

Hehh birde mahkeme &Gülnur’la görüşme sabahı Eda’yla Oğuz’un konuşması komediydi… Hani sen sinirlisindir ya biraz sakin ol oralarda:D

Son sahne zaten yıktı beni tamamıyla ):

5-Haftanın Repliği…?...

Damla’nın “Belki bu köşk farklı iki aileyi daha bir araya getirir” sözü beni çok etkiledi… Haftanın repliği seçiyorum.

Onun dışında Eda’nın “Bizi bir arada tutan şey içinde durduğumuz ev değil ki içimizde yaşattığımız şey” sözü de süperdi...

Şimdi gelelim Şıklara Rüküşlere… Hayri’nin de kulaklarını çınlatalım bu vesile ile ; )

İKİ AİLE 59.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ…

1-EN Şık Bayan…?...

EDA forever (:

2-EN Rüküş Bayan…?...

Şule! Kadın şık giyinse de rüküş seçiyorum yaaa, eee Yaman’ın “Baayan” arkadaşı napalım:D Ona da rüküşlük torpilimiz var ehehe:D Şule'cim kuzumm kıdemli rüküş yapıcaz seni Allah'ın izniylen=P

3-EN Şık Bay…?...

Oğuzz=))

4-EN Rüküş Bay…?...

Yamann :icon_evil

Buğra; şıklar rüküşler için çok teşekkürler=))
Ayrıca köşkün kurtuluşu hakkında yaptığın tahminler çok mantıklı ; ) Dediğin gibi akla ilk gelen isim Tahir Ağa fakat bahsettiğimiz kişiler Saygın-Fethi ikilisi... Yane kolaysa çöz olayı :D

Unutmadan Buğra; tamam tamam "Sizin Şule" kısa da olsa yorumlarıyla gelecek... (Şule Hanım'dan sonra "Bizim Şule" mi olduk heheh:D)

Hadi görüşmek üzere =))

başkozlu
18-10-07, 16:05
Genellikle gecenin ilerleyen saatleri ve Ramazan'da Sahur Vakitleri dışında, uzun zamandır ilk kez bu saatlerde buradayım. İnşallah bundan sonra daha sık uğrayacağım.:img-yes:

İzlediğimiz son bölüm, bir süre önce burada dile getirdiğimiz eleştirilerimize, tam anlamıyla bir cevap niteliğindeydi bence. Buna dayanarak, bu tepkilerin ne kadar yerinde ve yararlı olduğunun altını çizmek isterim. Zaten daha önce de söylediğimiz gibi, bizim amacımız yıkmak değil yapmaktır. Bu seslere kulak verilip, duyarlılık gösterildiğinde ne kadar yapıcı sonuçlar çıktığı ortada işte. Bizlerin sesine kulak verip (öyle olduğuna yürekten inanıyorum çünkü) hassas olduğumuz konularda emeklerini ve gayretlerini esirgemeyen ekibimize bütün kalbimle teşekkür ediyorum.

Çoook çok güzel bir bölümün ardından ne söylenir ki, o anları tekrar paylaşmanın dışında... Dillere destan bakkal dükkanımıza ve buradaki Muhteşem Üçlümüz, Numan, Niyazi ve Muhtar atışmalarına tekrar kavuştuk. Muhtar ile Numan'ın bakkal önündeki kahve sohbetleri ve dertleşmeleri yine sıcacık görüntüler oluşturdu.
Bunca sıkıntıntı arasında Oğuz ve Eda arasındaki romantizm gözümüze sokulmadan, çok doğal bir şekilde işlendi. Yalnız dikkat etmişsinizdir, bu romantizmin komedisi de eksik değildi. Eda ''sana masaj yapayım'' dediğinde, Oğuz nasıl da fırlayıp Eda'nın elindeki çamaşır sepetini kaparak ''ben atarım makineye'' diye koşturdu. :img-hyste Alem bu adam ya, Eda'nın bir işaretiyle her şeyi unutuyo bir anda.:love05:

Ceren[/B babasının iflasını öğrendikten sonra tam beklediğim tepkiyi verdi. Zaman zaman yorumlarımda sözetmiştim, sergilediği züppe görüntüsünün altında, Damla'dan bile çok sağlam bir karakteri var Ceren'in. Olaylara ve kişilere çok mantıklı ve tutarlı yaklaşıyor. Her ne kadar biz çoğu zaman davranışlarını tam tersi gibi algılasak da, onun bu tavırları kendi kişiliğine olan güveninden kaynaklanıyor diye düşünmüşümdür hep.

[B]Bıdıkların verdiği tepkiye bayıldım zaten. Merve zaten tutumlu bir çocuktu, harçlıklarını biriktiriyordu, bu durumda para sıkıntısını sorun sorun yapmaz. Timur'um pofuduğum zaten bu kadar harçlık almazdı ki Oğuz Abisi, yemek kartı da var nasıl olsa, o idare eder. Canım benim, mıncık mıncık yerim seni ben.

Ceren ve Arda diyalogları çok güzeldi bu bölüm. Arda özünde kötü biri olmadığının ipuçlarını Bodrum'da vermeye başlamıştı bana göre (hatırlarsınız Ceren'in diskoya kaçtığı gece, canının sıkıldığını bahane ederek erkenden çıkarmıştı Ceren'i oradan). Sonradan Şule'nin oğlu olduğu anlaşıldığında, onun ailevi sorunlardan dolayı böyle davrandığını ve bir çıkış yolu aradığını gördük. Bu çıkış yolunu da ona Ceren gösterecek ve ilerleyen bölümlerde Arda annesiyle yakınlaşacak.

Benim uzun zamandır merak ettiğim bir konu da, Efe Arda'nın, Şule'nin oğlu olduğunu öğrendiğinde nasıl tepki gösterecek... Tabi aynı zamanda Arda Efe'nin, Yaman'ın oğlu olduğunu ve Ceren'le nasıl bir aile bağları bulunduğunu öğrenince neler olacak. Vallahi çok ilginç bir üçlü olacaklar gibi sanki...

Eveeet gelelim bölümün dramatik sonuna; Ferit ikinci kez satılık köşk yazısını astı çatının balkonuna. Son derece hüzünlü sahneler olmasına rağmen ailenin daha sıkı kenetlenmesi açısından harika sahneler olacaktır bu aşamada diye düşünüyorum. Yalnız o son sahnede, onlardan ayrı da yaşasa Efe'nin de bulunmasını isterdim. Sık sık bu tip sahnelerde Efe'nin görünmemesi bir boşluk yaratıyor sanki. Sanırım Efe'nin ayrı yaşamasının, ailede nasıl bir eksiklik yarattığı hissettirilmek isteniyor izleyenlere...:img-yes:

Uzun sözün kısası, bütün duyguları birarada ama çok güzel bir şekilde harmanlanmış olarak yaşadığımız bir bölüm izledik. İzlediklerimiz, izleyeceklerimizin teminatıdır diyor, burada biraz ara veriyorum.

Bu arada Buğra diziyi izlerken, aklına geldiğim sahneler arasında, Melahat ile Ferit'in dertleştikleri bölümler var mı bilmiyorum ama bu sahnelerde bir şeye dikkatini çekmek istiyorum. Daha önce köşkte görmeyi istediğim eşyalar arasında saydığım lambalı radyo o sahnelerde vardı. Tamam köşkte değildi ama daha önce yazdığım ve dizide görmeyi istediğim hemen herşey bu bölümde vardı.:good: Darısı Oya'nın başına... Biliyorum belki ''artık çok geç onu geri getirmezler'' diye düşünebilirsiniz ama bence hiç de zor değil. Uygun bir oyuncu bulunduğu takdirde Oya'yı uzun bir iş seyahatinden döndürmek zor olmaz. Hem Ergin'in yanına bir kadın karakter lazım, senaryoya yeni birini eklemek yerine, Oya'nın döndürülmesi çok daha kolay. Ben bir kez daha yazmış olayım da artık dikkate alınır alınmaz, o ekibimizin bileceği iş.:img-wink:

Bir de küçük bir not:Numan, Muhtar'la konuşurken, Oğuz'un babasından
Cemil diye söz etti. Oğuz'un babasının ismi daha önceki bölümlerde Fikret olarak geçmişti. Öyle hatırlıyorum, 40. bölümden öncekileri izleme imkanım olmadığı için tekrar bakamıyorum. İlk bölümlerde Numan Amca ile Eda bakkalın önünde dertleşirlerken, Numan Amca, Oğuz'dan Fikret'in Oğlu diye bahsetmişti.

Şimdilik bu kadar laf yeter, ilerleyen saatlerde tekrar görüşmek üzere hoşçakalın.

byebyebye

burhan_altıntop
19-10-07, 11:46
Herkese Merhaba..

:kahveİKİ AİLE 59.BÖLÜM EN’LERİ…:kahve

Tüm ailenin sünnet düğünü için hazırlık yaptığı sahne..

Yok galiba..

Eda'nın elinde vazoyla Gülnur'u kovaladağı sahne..

Bölümün tamamı duygusal sahneler içeriyordu..Ama Oğuz'un babasıyla konuştuğu sahne ve satılık köşk yazısının asıldığı sahne favorilerim..

5-Haftanın Repliği…?...

Haftanın Repliği Oğuzdan.. "Ben sana reklamcı olamazsın demiyorum..Adam olamazsın diyorum..."

:kahveİKİ AİLE 59.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ…:kahve

1-EN Şık Bayan…?...

Eda..

2-EN Rüküş Bayan…?...

Şule..

3-EN Şık Bay…?...

Oğuz..

4-EN Rüküş Bay…?...

Yaman..

Benden şimdilik bu kadar..Yeniden birlikte olmak dileğiyle...

Hoşçakalın..bye