Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/4

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11

Müge
08-12-07, 22:54
Herkese merhabalar arkadaşlar….Müge çokta geç olsa yorum yazmaya geldi….Yine de yazması gereken şeyler var…Evet başlıyorum….:)

Geçtiğimiz haftanın en komik sahnelerinden bir tanesi Eda’nın yastıkları oklava ile düzeltirken hali bana çok komik geldi ve güldüm..…Hele Ergin’in köşke gelip onun da olaya dahil oldu olması yatsıya vururken Oğuz’u düşünmesi ...Güldürdüler beni evet…Oğuz’un da daha sonra köşke gelip Ergin’e kızıp… “Şeytan’ın avukatı..Hain keltoş…” bir kez daha gülmemi sağladı…:img-heh:

Bu bölüm de Ceren neler yaptı öyle…Bu kızdan gerçekten korkulur….Eve geldi Oğuz’u ve Eda’yı kandırdı…Taksi parasını da aldı vay be….Çok bilmiş…Ama gerçekten Ceren’in bu yaptıkları hiç hoşuma gitmiyor….Arda için ailesini hiçe sayıyor….Bir gün yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlayacak ama iş işten geçecek….Neyse…..

Gelelim benim favori oyuncum Akçahan’a yani Timur’a…. Neler dedi öyle sofrada yemek yerlerken….…. “Karı koca arasında olur böyle şeyler… İki gün sonra barışacaksınız haydi üst kata”…Fakat Akçahan’nın mimiklerine gözlerinin ifadesine bayılıyorum gerçekten….Bu çocukta yetenek var….Maşallah diyorum…

Efe ve Arda’ya gelince…Efe ve Arda ne güzel konuştular bir an kardeş gibi geldiler bana…..He he……..Aman bir daha kavga etmesinler de….Efe zaten babası gibi değil..Aklı başında bir çocuk….

Ceren,Merve,Timur ve Ferit ,Damla’nın kapı dinlemesi çok komikti..Tam tahmin ettiğim gibi oldu Yaman Eda ve Oğuz’un boşanacağını Efe’den öğrendi..Şule de Efe’den öğrendi..Neyse ki konu fazla büyümedi…:img-yes:

Damla ve Ferit’in yaptığı yemek planı işe yaramadı Eda ve Oğuz yine kavga ettiler…Timur ağladı…Canım benim ağlatmasınlar şu çocuğu ya….!!!

Bu bölümün en güzel sahnelerinden bir tanesi tabisi asansör sahnesiydi…Eda ve Oğuz avukatın odasından çıktıktan sonra Eda’nın merdivenlerden inmek istemesi ama Oğuz’un Eda’ya komik bir sözü…. “23. kattayız Eda hanım”….Ama yine de asansöre bindi ya inatçı Eda….İyi ki de bindi…Ama o sırada da elektrikler kesildi…Ve asansörde kaldılar… Eda’nın çantasından önce su çıkarıp içmesi ve sonra da kraker çıkarıp yemesi komikti….Oğuz’un korkudan yoga yapması da tabi ki…Feneri aldı atkı ile kafasına sardı…Maden işçilerine döndü o sıra da heheee……Avukat hanım geldi …Dışarıdan Eda ve Oğuz’a sorular sordu….En güzel sorusu….… “Madem birbirinizi çok seviyorsunuz o zaman neden boşanıyorsunuz?” Bu sahnede komedi ve hüzün bir aradaydı….Eda gülerken bir anda nasıl hüzünlendi bebeği aklına gelince…Tabi bende hüzünlendim…Güzel bir sahneydi hakkını yememek lazım evet..:good:

Merve ve Timur’un yaptığı plana çok güldüm….…:img-heh:Aferin Merve ,aferin Timur…Numaradan kavga ettiler…..Merve ağladı…Eda geldi Merve’ye sarıldı…..Oğuz da geldi…..Timur’dan yana oldu…Eda da Merve’den yana…Bu sırada Timur Ferit’e bakarak, Merve’de Damla’ya bakarak işaret yaptılar…Oy yerim ben onları yaa….Çocuklar gerçekten çok tatlı…

Evet final sahnesine gelirsek….Sevincimiz yarım kaldığı bir sahneydi…Bütün hafta bu sahne konuşuldu zaten…Birazda ben söz edeyim….Evet….Oğuz bey.Neden espri anlayışın bu kadar KIT…Yani yanlış…Evet….Çenene hakim olamıyorsun belli…Neden o cümleyi söyledin…? Alırım köşkün yarısını”…. Eda da boş durur mu hiç…Durmaz….. “Öyle mi Oğuz bey….” Der ve bölüm sonu olur….:img-heh:

Evet bölüm olarak güzel bir bölümdü..Ama yine de Oğuz beye kızdım….Efendim…:img-hi:

En kısa sürede Buğra’nın Ünite sorularının cevapları ile burada olacağım….

Not:Hayri94 ve tisdale_ashley hoş geldiniz...bye

başkozlu
09-12-07, 00:29
Bir kış gününü daha bitirdik ve gece yolumuz buraya düştü. Önce, Pelin'in dile getirdiği ve Buğra'nın devam ettiği, oyunculuk performansları diyelim...
Gerçi Pelin'in, o ayrıntılı, güzel yorumunu, Buğra'nın aynı güzellikte, tamamlayan yorumundan sonra, bana pek söyleyecek birşey kalmamış ama, ben de kendi üslubumla bir-kaç cümle ekleyeyim.

Daha önceki yorumlarımda da yazmıştım. Bu dizi başlarken, malum sebepten önce konusuyla dikkatimi çekmişti. Sonra Sevgili Emre Kınay ve sinemamızın emektar ustalarının isimleri benim için ikinci büyük artı puandı. Onların oyunculuklarını çok yakından tanıyordum ve tanıtıcı fragmanlardan da gördüğüm kadarıyla ortaya koyacakları performansdan emindim. Yalnız Sevgili İclal Aydın'ı hiç tanımıyordum, sadece ismini duymuşluğum vardı. İlk bölümde, sanırım yeni dizi olması sebebiyle, fazla göze batmadan, rolünün gereğini yapmaya çalışır gibi gelmişti bana. İclal Hanım'ın alıştığımızdan farklı bir oyuncu olduğunu ilk kez ikinci bölümde hissettim. Hatta kendi kendime 'oyuncu olmadığı halde, pek çok tanınmış oyuncudan daha iyi' demiştim. Meğer kendisi zaten profesyonel oyuncuymuş. Dizi ilerledikçe ben de her normal izleyici gibi, kendisini merak ederek, tanımaya çalıştım. Bu amaçla yazılarını okumaya başladım. Yazılarından tanıdıkça, hakkında bir fikrim oluşmaya başladı. Bence İclal Hanım, yaşama ve insanlara, pek çoğumuzun yaptığı gibi, at gözlüğüyle değil, farklı farklı açılardan bakabilen, farklı düşüncelerdeki ve davranışlardaki insanlarla empati kurabilen, onların nedenlerini ve niçinlerini anlayabilen, en azından anlamaya çalışan bir insan. İşte yaşama ve insanlara dair yaptığı bu gözlemlerini, oyunculuğla harmanlayınca, bizlere de, ortaya konan başarıyı keyifle izlemek kalıyor. :good: Ayrıca İclal Hanım'ın önemli bir özelliği daha var. Kendisi hem çok tatlı ve kulağı okşayan, aynı zamanda da çok güçlü bir sese sahip. Sesiyle istediği gibi oynayarak, farklı tonlamalarla, farklı mimiklerle her bölümde, ''ancak bu kadar olur'' dediğimiz oyunculuğunu zenginleştirerek
geliştiriyor. :good: Buğra'nın dediği gibi, senaristlerin ve yönetmenin tanıdığı özgürlükle Eda'ya kendinden yorumlar katıyor. Buna Sevgili Emre Kınay ve bazen Sevgili Öner Erkan'ın da eşlik etmesiyle yapılan doğaçlamaları da eklersek, böylece tadından yenmez sahnelerin nasıl ortaya çıktığı da anlaşılıyor. Oyuncularımızı bir kez daha yürekten alkışlıyorum.:happy0064:happy0064:happy0064

Biraz sonra Bölüm Enleri....

bye

başkozlu
09-12-07, 01:46
BÖLÜM ENLERİ

En Beğendiğiniz Sahne :
Tabi ki asansör sahnesi.... Oğuz'un korkması ama belli etmemek için yaptığı hareketler, Füsun'un telaşla koşup gelmesi ve o harika üçlü sohbet. Çok güzel düşünülmüş ve aynı güzellikte çekilmiş bir sahneydi. :good:

En Beğenmediğiniz Sahne :
Yok.

En Güldüğünüz Sahne :

Gülmediğim sahne yok ki... Yastıkların dövülmesi, Ergin'le Eda'nın birbirlerini gaza getirmeleri, Ergin'in kafaya yediği şaplak, Hansel ile Gratel'in lokantada birbirine girmesi, ben gitcem, yok ben gitcem diye koşturmaları, Eda'nın ''ister çatıya tüneyin efendim, umm-rrum-da dey-yil'' deyişi, hele Oğuz'un perişan halde, elindeki tepsiyi şangırdatarak merdivenlerden inmesi...:img-hyste Hangisini sayayım ki...

En Duygulandığınız Sahne:

Annesiyle Oğuz Abisi boşanacaklar diye Timur'cuğumun sessizce gözünden, boncuk gibi yaşlar akıtması yüreğimi sızlattı. :icon_sorr

Haftanın Repliği :

Olacak şey değil efendim ya... Yani madem ceza veriyorsunuz kontrol edin, uğraşamayacaksanız ceza vermeyin efendim... Allah Allah yaav!..

Haftanın Mesajı :

İki Aile'yi izleyen asla pişman olmaz.

bye

başkozlu
09-12-07, 02:07
Ya şimdi Pelin'ciğimin yorumunu okuyınca aklıma geldi, yine krize girdim. Hakikaten Buğra Allah senin binlerce kere iyiliğini versin emi... O nasıl dış ses canlandırmasıdır öyle... nırı nınnım nınnırım... Aynı ben de Pelin gibi açılış sesi sandım, saf saf okuyorum. Neymiş ''İkimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız'' nağmeleriymiş. Ani gülme kriziyle sandalyeden düşüyordum neredeyse... Hey Allahım ya... :img-hyste

İşte böyle sayın kanal sorumluları...Siz istediğiniz kadar kulak tıkayın öneri ve isteklerimize. İki Aile Ailesinde çareler tükenmez. Biz yaparız kendi dışsesimizi... Hem de böyle en alasından. :good:

Bu haftaki fragman biraz daha uzun geldi neyse. Bir dış sesi eksikti onu da Buğra tamamlayınca tam oldu. Herkese iyi seyirler ve iyi yorumlar dilerim efendim.

Şimdilik hoşçakalın.

bye

hayri94
09-12-07, 10:56
slm arkadaşlar
size bir sorum olacak:img-in_lo
arda ve ceren kafedeyken polisler geldiğinde ferit
oradamıydı?:sad53::sad53::sad53:

nar cicegi
09-12-07, 12:32
İyi Pazarlar

Sınavlar dershane falan derken forumu biraz ihmal ettim.Hemen en'leri ve ünite sorularına geçiyim.

Ondan önce aramıza yeni katılanHayri94 ve tisdale_ashley hoşgeldiniz.Giderek büyük bir aile oluyoruz.Buda beni çok mutlu ediyor.Dizimiz gibi büyük bir aile olduk.

İKİ AİLE 66.BÖLÜM ENLERİ

1-EN Beğendiğiniz Sahne…?...
Bütün sahneleri çok beğendim ama asansör sahnesinin yeri ayrı benim için unutulmazlar arasına girdi.Sahnedeki doğallık,samimilik çok güzeldi.:good:

2-EN Beğenmediğiniz Sahne…?...
"Yok"

3-EN Güldüğünüz Sahne…?...
Asansör sahnesindeki Oğuz'un hareketlerine çok güldüm.El fenerini başına bağlaması,yaptığı hareketler çok komikti.

4-EN Duygulandığınız Sahne…?...
Asansör sahnesindekiEda'nınbebeğini düşürdüğünü söylediği bölüm.

5-Haftanın Mesajı…?...
Gülü dikeniyle sev.Gülün dikeni yoksa o gül değildir zaten.

6-Haftanın Repliği…?...
"Evlilik Güzel şeydir Füsun hanım korkmayın,hayatı tek başına yaşamaktansa omuz omuza birlikte yaşamak dimi Eda Hanım"

Kısa bir ara

nar cicegi
09-12-07, 13:38
Şimdi sıra ünite sorularında.Sınavlarım olduğu için yarın yanıtlayamam bugün yanıtlıyım dedim.Gelelim sorulara.Her zamanki gibi Buğra döktürmüş.Buğra'nın dış sesini de çok beğendiğimi belitmeden geçemicem.Çok iyi düşünmüşsün.

İKİ AİLE 67.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI

1-Oğuz bilmeden “Alırım Köşkünü” esprisini sürdürecek mi…Yoksa Eda için duydukları,yapacaklarının teminatı mı olacak…?...

Pek sanmıyorum.O kadar da değil yani.Söylediğini farkına varacaktır.Ama bir özür dileme girişimi olmayabilir.Ama pişman olıur.

2-Eda ve Oğuz tarafından birinci denemede püskürtülen Tahir ağa pes edecek mi…?...
Valla Oğuz'un söylediği o sözden sonra bir girişimde bulunacağını sanmıyorum.Ayrıca Melahat'le araları açılınca onla uğraşmaktan vakit kalmaz.

3-Tahir ağa ve Melahat kavgası bu sefer “Nikah” ile tatlıya bağlanacak mı…?...
İnşallah bu sefer bağlanır.Artık bağlanması gerekir.Tahir Ağa da Oğuz gibi çenesini tutamıyor.Melahat'tin nikahla gönlünü alsın artık.Ama birde şu meşur abla var o ne olacak?Bence bu bölüm Oğuz Eda barışması gerçekleşirse senaryo yönünü biraz Tahir Ağa'ya çevirmeli ve bu evlilik gerçekleşmeli.Tabi meşur ablasız olmaz konuk oyuncu olarak kendisi birkaç bölüm misafir etmek isteriz.

4-Ceren ile Efe Barda’ki kaçamakta Sabutay ile karşılacaklar mı…?...
Bu olay biraz karışık.Ferit oraya Sabutay'ı yakalamak için gittiğine göre o kargaşada Ceren ve Efe de Sabutay'ı görür.

5-Bu bölüm Avukatların takasına şahit olacak mıyız…?...
Zannetmiyorum.

6-Füsun ile Ergin müvekkillerini barıştırmak için birlikte harekete geçecekler mi…?...
Füsun Hanım'ın teklifini Oğuz kabul ederse plandan Ergin de haberdar olur.3'lü bir hareket olur.

7-Eda ile Oğuz Avukatlarının aralarını yapmak için birlikte harekete geçecekler mi…?...Yoksa onların arasını yapayım derken kendi aralarını yapıp barışacaklar mı…?...
Olabilir.Hatta çokta güzel olur.Ama aralarını yapıyım derken onlar gene tartışırlar.Bence bu barışmada Füsun Hanım etkisi olacak.

8-Yaman açık vermeden,Ofis ziyaretini atlatabilecek mi…?...
Bir açık verir gibi geliyor.Yalancının mumu yatsıya kadar sonuçta.

9-İlk pişmanlık itirafı kimden gelecek…?...
Oğuzz.Olması gerekende o zaten.Tam barışacaklar herşeyi bozdu.Şöyle Eda'nın hayal bile edemeyeceği bir planla gönlünü alması gerekir.

10-Eda ile Oğuz’un barışmaları için duygusal bir olay yaşanacak mı…?...
Aralara duygusal olaylar serptirilebilir.Tamamiyle duygusal bir olayla barışacaklarını sanmıyorum.

11-Boşanma kararını duyan Yaman,Eda’yı arayacak mı…?..
Yaman'ın işi başından aşkın ama bir araya muhlaka sıkıştırır.En büyük zevki sonuçta.

12-Polislerin Bar baskınından Oğuz’un ve Eda’nın haberi olacak mı…?...
Baskının Sabutay için olduğundan haberi olabilir.Ama Efe ve Ceren'in de orda olduğu öğrenirse kıyamet kopar.Bu bölümde olmasada diğer bölümlerde öğrenirler.Çünkü dizimizde hiçbir şey saklı kalmıyor.

13-Sabutay,sahte kimliği Barış ile yakalanacak mı…?...
Sabutay'ın yakalanacağını sanmıyorum.Çünkü ondan kurtulmak bu kadar kolay olmaz.Hem daha Arda için lazım.

14-Bu bölüm Eda-Oğuz barış anlaşması imzalanacak mı…?...

Bölüm sonu olması muhtemel.Barışsınlar artık.Oğuz'un artık harekete geçmesi lazım.

15-Bölüm Sonu tahminleriniz var mı…?...
Yok

16-Sizlerinde soruları varsa,beklerim ve zevkle cevaplarım…
Bar baskını sırasında Ceren ve Efe'nin orada olmama ihtimali var mı?

iki_ailem
09-12-07, 14:05
bu nasıl bir videodur buğra'cım ya...gerçekten harika ötesi birşey olmuş.hani resmen fevkaladenin fevkinde yani...izlediğim en güzel videoydu.hem hatırladık geçmişi hemde şarkı uyumu falan müthiş olmuş.çok çok teşekkürler...

bekledik bekledik...özeti,fragmanı...sonunda bu hafta da beklentimize ulaşıyoruz...yarın iki aile var diyebildiğim için bile mutluyum.yani mutlu olmak için çok geçerli bir sebep aslında.şimdilik herkese bye...yarın bütün iki aile severlerle 20:00 da star da buluşacağız nasıl olsa...

ggnibsgk
09-12-07, 17:46

Selaamlarrr:)

Evet Pazar akşamına anca atabildim kendimi forum sayfalarımıza...Hiç vakit kaybetmeden başlayalım yorumlarımıza…Öncelikle Buğra’dan başlayalım…Yaw Buğra çok iyi düşünmüşsün,benden sana tam destek valla,bizden süper dış ses olur…Star’ın adam olacağı yok zaten…E biz ne güne duruyoruz o halde…Süper valla:img-hyste

Pelin aaa ne demek ne alaka???Bensiz olur muu hiçç???Fatoş Abla’cım okusun dış ses olarak hakikaten de,ben arkada İkimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız şarkısını söyliyimm…:img-hyste Müthiş sesimle(!) size destek olıyım…Aaa ya da bi dakka biz onu bırakalım da İkimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız şarkısının Buğra’nın yazdığı “Nırı-nın-nın nınının nırının-nın-nın” kısmını ben söyliyim…:img-hyste Hani oluyo ya ağızlarıyla müzik aleti sesi çıkarıyolarr…Heh işte,ben onu yapıyım….:img-hyste Buldum Holleyyy!!!!!!!Oh çözdük işteee:P

Bu arada Pelin Hanım sınavlar bitti de bakalım bu kışta kıyamette gezme hevesi bitt mi??? Tutturdu çatlaklar bu havada gezicez de gezicez diyeee…Neymiş sınavlar bitmişmiş…Ya sınavlar bittiyse niye cebimizi yakıyoruz anlamıyorum kii…Hayret bişşiyy:P

İKİ AİLE 67.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI…=)

1-Oğuz bilmeden “Alırım Köşkünü” esprisini sürdürecek mi…Yoksa Eda için duydukları,yapacaklarının teminatı mı olacak…?...

Yani valla işte o karışık Oğuz o kadar karamsar ki fragmanda sanki Eda’yı feci bi hırs kaplamış gibi bi izlenim edindim..Ama Eda da öyle hırstan gözü kör olacak bi kadın değil..Çözemedim ben bu işi yaa!!!

2-Eda ve Oğuz tarafından birinci denemede püskürtülen Tahir ağa pes edecek mi…?...

:img-hyste Bence pes etmek zorunda kalacak çünkü Melahat’la kavga edicek ehuehue…Yani kendi başına bela açıcakk..Melahat’la barıştıktan sonra belki tekrar bi deneme olabilir çünkü Tahir Ağa kolay kolay pes etmez…

Ayy hadi inşallah…Nikah olmasa bile bi evlilik teklifi bekliyorum artık barışmak için…Gerçi koskoca Tahir Ağa herhalde öyle dizlerinin üstüne çöküp de evlenme teklif etmez bakalım neler olacak..??..Ayhh umarım olurrr yaa evlilikleri süper olur!...E bu sayede de artık Ferit’in ablasını görürüz bi zahmet!...

Valla karşılaşa da bilirler gibi sanki( ne kadar ihtimali bir cümle oldu buu:P)Şimdi karşılaşırlarsa anında orayı terk ederler herhalde…O zaman baskın sırasında orda olmama ihtimalleri de var ama görmezlerse terk etmezler de bari o zaman da baskının nedenini anladıklarında herhalde Sabutay’ı da görürler…Sanırım her ihtimalde görücekler…

Ehehuehu yok sanmıyorum…Yani böyle bişey olması çok muhtemel de bu bölüm olmaz herhalde…Çünkü sanki Füsun’un Oğuz’a Eda’yı ikna etmekle ilgili bişey sorduğu sahne var ya,o bana bölümün sonlarına doğruymuş gibi geldiii…O yüzden bu bölüm olmaz…

6-Füsun ile Ergin müvekkillerini barıştırmak için birlikte harekete geçecekler mi…?...

Ooo valla neden olmasın..Bizim dizimizde boşanma avukatları çiftleri boşanmaktan vazgeçirmeye çalışabilir yaniii beklerim benn:)

7-Eda ile Oğuz Avukatlarının aralarını yapmak için birlikte harekete geçecekler mi…?...Yoksa onların arasını yapayım derken kendi aralarını yapıp barışacaklar mı…?...

Eda ile Oğuz kesin harekete geçicekler..Hatta ben diyorum ki Füsun ve Ergin’in arası olsun diye belki de barıştıktan sonra da boşanmaya kararlıymış gibi yapıp, onların görüşmelerini sağlayabilirlerrr:img-hyste Süperr olur valla...

Benim şimdi çıkmam lazımm canlarımmm,görüşürüzz,devamıı kim bilir ne zaman ehuehuebye

ggnibsgk
09-12-07, 19:44
Devammm=)

Yaa bu Şule saf abii,açık verse de anlamaz kii!...Ama Arda baya bi zorlayacaktır onuu!...Ama sonunda Arda “Sık sık ziyaret ederim artık” gibi bi laf söylerse o zaman Yaman’a kal gelebilir:P

Bu sefer Oğuz hatalı,yani ondan gelsin bence…Zaten geçen haftaki sorun çözüldü herhalde onun için kavgaya devam edilmez artık kavganın konusu Oğuz’un ettiği laff…Bişeyler yapması lazım artık:)

Yok bence gerek yok böyle bişeye :P Gerçekten bana Oğuz’un af dilemesi yeterli olur gibi geliyoo yani…Ama tabii duygusal bi sahne olursa da hayır demeyiz dimi ama???Mesela büyüklerin Eda ve Oğuza çıkışmasından sonra artık sıra çocuklara gelebilir diye düşünüyorum ben yani…Yani özellikle Merve ve Timur,Eda ve Oğuz’a "bizi tek aile yapmak için bu kadar uğraştınız,saçma sapan şeyler yüzünden bizi ayıramazsınız” diyebilirler…:)

Aramazsa çatlar psikopat…Aa ama şöyle bişey de olabilir belki..Şule’nin bu konuda alınganlık yapmasından sonra belki de Yaman artık bu konuda kendini biraz dizginlemeye çalışabilir…:img-yes:

Hımm aslında saklana da bilir ama?? Eninde sonunda çıkar ortaya bence ama şimdi diill…

Ayy bi de o varr hee!...Yakalanır diycem ama yakalanırsa da o zaman Arda’ya kim ağabeylik yapıcak…Bence kaçmayı başarır gene:P

Yaa bişey söyliyim mi?...Eda’nın fragmanda söylediği Bizim ayrılığımız başkalarına yaradı gibi bişey diyodu tam emin diilimm…Ama orda Oğuz’la konuşuyomuş gibi geldi vee barışmışlar gibi hissettim yaa…:img-icecr

Bence bu bölümün sonuna doğru Eda ve Oğuz barışacak ve Eda ve Oğuz’un Efe ve Ceren’in bara gittiğini öğrenmesiyle son bulacak:)(Pek de eminim bak bak baka:img-hyste )

Vardı bi soru bunları yazmaya başlarken ama unuttum ay aptal mıyım neyim acaba???:img-hyste

Burçin’in sorusu: Bar baskını sırasında Ceren ve Efe’nin orada olmama ihtimali var mı?

Bence var kesinlikle…Ordan çıkmış olabilirler ama bi şekilde bu olayın ortaya çıkması için,ya Ferit ya da Tahir Ağa tarafından en azından kapıdan çıkarken falan görülmeleri lazım bence:P

Evet bugünlük benden bu kadar hepinize ii geceler…Turuncu Rüyalarrbye

Not: Yukarıyı şööle bi okudum da ne kadar çelişkili yanıtlar vermişim yaa ehuehue...

BERNA
09-12-07, 20:29
Hareketli günler geçirdiğimden dolyı bölüm yorumum biraz gecikti yine. Ancak en azından son güne kalmadım bu sefer ;) Gece de olsa kurtardık durumu :img-cool2

En Beğendiğim Sahne: Aslında tüm enleri içinde barındıran bir sahne olan asansör sahnesi benim de en çok beğendiğim sahne. Sahnede en çok beğendiğim nokta aslında çok da klişe olan bir konuyu çok estetik ve yaratıcı bir şekilde ele almaları oldu. Eda ve Oğuz'un sorununun birbirleriyle konuşmama olduğunu biliyorduk. Başbaşa kalsalar bile öyle inattılar ki konuşmayacaklardı. Avukat Hanım işte tam da bu noktada devreye girdi. Daha önceki sahnede Oğuz'un avukatı da olsa Eda'nın da haklı tarafları olduğunu kabul etmişti. İşte bu yüzden karı kocanın her ikisi ile de iletişim kurabilen bir karakterdi. O konuşmalar sırasında Eda'nın ve Oğuz'un hem sinirini, hem birbirlerine olan bitmemiş sevgilerini, cilveli bakışlarını ve de 7. çocuk konusu açıldığında hüzünlerini çok net bir şekilde görebildik. Her ne kadar Oğuz madenci kıyafeti ile bir aydınlık yaratmış olsa da, ışık tepeden geldiği için birbirlerini yüzlerini çok yaklaşmadıkları sürece görmeyeceklerdi. Bu yüzden özgürce mimiklerini kullandılar. Avukat Hanım da yalnız olduğu ve çok da tanımadıkları insanlar ile konuştuğu için özlemlerini, düşüncelerini özgürce ifade edebildi. Bazen yabancılara sırrını anlatmak daha kolaydır derler, doğruluk payı olduğuna inanıyorum bu sözün ;) Asansör sahnesinin sonu da klişeleri bozacak şekilde mutlu son getirmedi. Belki Ferit'in çabası işe yarayabilirdi ancak ikilinin inadını bozmaya yetmeyecek kadar azdı da aslında o süre. Yine de neleri kaybettiği hakkında her ikisi de daha net bir fikre sahip oldu diye düşünüyorum.

En Beğenmediğim Sahne: Bu hafta bu şekilde nitelendirebileceğim bir sahne yoktu. Ceren'in numaralara devam etmesine de takılmadım çünkü sonunda çok komik bir sahne getirdi üste çıktığı. Ayrıca biliyorum ki Ceren'in yakalanmaması imkansız.

En Duygulandığım Sahne: Köyün ihtiyar heyetinin her iki tarafı da yumuşatma çabaları çok duygulandırdı beni. Eda ve Oğuz'u çocukları gibi seven anne babaydılar, tavsiyelerini sakınmadılar. Sakin bir dille karşılıklı konuştukları sahnelerde Eda Ve Oğuz da samimiydi. Ancak Numan-Oğuz konuşması bende bir derece daha önce idi. Numan yıllar süren aşkını bir hata sonucunda kaybetmişti ve de aynı şeyin Oğuz'un başına gelmesini de istemiyordu. Vurucu sözler ise 'en iyi arkadaşımla evlenmesini izledim' sözleri idi. Orada Halit Akçatepe'nin sahneye kattığı mana muhteşemdi oyunculuğu ile. Onların mutlu olmasını isterken de samimiydi, özleminin çok da derinde olmadığını da hissettirdi. Arkadaşlığın aşkın önünde olduğu durumlardan birini çok güzel özetledi. Numan Amcacığıma yeni aşk istiyorum ;)

En Güldüğüm Sahne: Eda ve Ergin'in yastıkları kabartma sahnesinde çok güldüm. Öyle dozunda bir abartı ile yansıtıyorlardı ki öfkelerini işte komedi oyunculuğu dedim :) Ayrıca Eda Ergin'i, Ergin de Eda'yı gaza getirdi bu abartı biraz da ondandı. Üsteilk vurdukları Oğuz'du. Orada Safiye Abla'mızın 'yandık şimdi' bakışı da komediye ayrı bir detay kattı. 'Hain keltoş ha' 'Boşarsın demek asıl ben seni boşarım' ;)

En Beğendiğim Replik: Sonrasında fena halde batırsa da Oğuz'un 'Sen zaten benden boşanamazsın ki... Gözlerinden belli. Sen bana aşıksın' repliği çok samimi gelen bir replikti bana.

Bölümün Mesajı: Pelin öyle güzel anlatmış ki yine. Bu bölümde daha da açık bir şekilde Oğuz dile getirdi. 'Benim karım değil mi, niye benimle konuşmuyor?' Füsun Hanım vasıtasıyla konuştukları sahnede bile birbirlerini anlamaya yaklaşmışlardı. İhtiyar heyeti varken sakin sakin konuştukları sahnelerde de doğru dürüst iletişimin karakterlerimizi yumuşabildiği mesajı da verildi. O patavatsız ötesi espri olmasaydı bank sahnesinde de iletişimi sağlayınca yumuşadılar zaten. Dizi üç haftadır bu mesaj üstünde yoğunlaşıyor. Yine son bölümlerde 'yalanın daha çok yalan getirdiği' mesajı da veriliyor aslında. Ceren'in durumu belli zaten, doğum günü partisinde konuştukça battı da diyebiliriz. Yaman da atmış olduğu yalanların sıkıntısını yaşadı bu bölüm. Bu işten sıyrılsa bile borç külfetine girecekler, ayrıca sıyrılmayacağı konusunda güçlü hislerim var.

BERNA
09-12-07, 20:33
Ünite sorularında sıra şimdi ;)

Espri olduğuna karşı tarafı ikna edemeyince Oğuz inat edip buna karar verecek bence. Ancak bu konudan vazgeçmesi çok uzun sürmeyecek. Boşanma konusunda ciddiyeti sürecek ancak 'sokağa atma' konusu uzamayacak Oğuz açısından. Eda ise bunu sürekli başına kakacak.

Bence bir süre olanlara bakacak duruma göre. Zaten Melahat ile durumlar biraz limonu. Hemen konunun üstüne düşmeyecek.

Umarım olur, yoksa diziye nikah memuru karakterini silah zoruyla sokup ben kıydırtacağım nikahı ;)

Bence Ferit gelince karşılaşmamaları imkansız. En yüksek olasılık verdiğim tahminim bu ;)

Füsun Hanım Eda ile bağlantı kursa bile Oğuz'un Avukat Hanım'ı kıracak ve istifa edecek bir davranışta bulunmayacak. Adamın tüm şakacılığı Eda ve Ergin ile sınırlı. Ne demişler 'Sevilen deri yerden yere vurulurmuş.'

Oğuz kabul etse de etmese de, Füsün ve Ergin bu konuda çabalayacaklar. Benim tahminim yemeğin bu amaçla yapıldığı ama sonunda onlar kavga ettiği için pek işe yaramayacak

Belki sonraki bölümlerde bu tarz birşey olabilir ama bu bölümde pek ihtimal vermiyorum buna. Olsa hoş olur ama :)

O öyle sansa da bence Arda değil de Şule bir açık yakalayacak ve de gizlice araştıracak. 'Yaşasın Şule'yi topluma kazandırma operasyonu!!'

Oğuz olması lazım. Bir çuval inciri berbat eden o oldu. Ayrıca bu bölüm Eda da kendi muhasebesini yaptı, o yüzden bu bölümden çok memnun kaldım. Bu sefer Oğuz'un inat etmemesi lazım.

Olabilir. Ne olacağını tahmin edemiyorum ama.

Özellikle telefon edeceğini sanmıyorum arasa çoktan arardı. Ancak bir şekilde karşılaşırlarsa söylemeden duramaz.

Bence Ferit baskını anlatacak, Efe ve Ceren sonradan ortaya çıkacak. (Belki Yaman bilmeden bahseder)Ferit sanki bana o yüzden kovuldu gibi geldi. Tamamen yanılıyor da olabilirim.

Düşüncem karambolde kaybolacağı yönünde ancak Ferit oonun peşini bırakmadığı için başını belaya sokacak hem kendisinin hem de onun.

Bence tam da bu konuda bitecek. Eda Oğuz'un özürünü kabul edecek mi noktasında bitebilir.

üstteki soruda cevap vermişim :) Kesinlikle geçen bölüm olduğu gibi Yaman-Şule konusunda da bölüm sonuna doğru bir olay gerçekleşir ama.

16-Sizlerinde soruları varsa,beklerim ve zevkle cevaplarım…Biraz komik bir soru sorayım ;) Arda'nın yeni kesilen saçları Ceren'in hoşuna gidecek mi?

Kızımız aşık olmasaydı, ilk gördüğü tarzdan uzaklaştığı için beğenmeme ihtimali vardı. Ancak kızımız aşık ve Arda ne yaparsa yapsın, hangi şekle girerse girsin Ceren onu beğenecektir.

Sizden gelen yedek soruları daha sonra cevaplayacağım.

Aramıza yeni gelen arkadaşlarımıza ben de hoşgeldiniz diyorum. Forumda şöyle hoş bir tarzımız var. Kişisel mesajlarımızı dizi, bölüm ve/veya oyunculuk yorumlarımızla birleştiriyoruz. Lütfen her mesajınızda forum haberleri, fragman (özet) haberleri, istekleri, soruları dışında mutlaka diziye ait yorum olmasına dikkat ediniz.

icom_
09-12-07, 20:37
herkese merhablar..
iii geceler..
ii hafta sonlarıı..
iyi günler....

ayyy aaman yeter ne bitmez giriş oldu yaa..:D:D

en iyisi ben daha fazla saçmalamadan ünite sorularına şöle bir giriş yapayım..

İKİ AİLE 67.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI

sürsürüse ayıp eder zaten canım..tamam bu olay hemen kpansın aman barışsınlar falan gibi bi isteğim zaten yok..devam edecekse bile oğuz sölediği lafın yanlışlığının farkına varsın hatasını anlasın ama eda naz yaptığı için devam etsin..Yoksa ne var ne söledim sölediklerimde sonuna kadar haklıyım havalarında gezmiyormu opğuz sinir oluyorum..!!

Ben tahir ağada o inatçılık olduğu sürece daaha ilk denemde vaz geçiceğini hiç sanmıyorum..Maşallah inatçılık konusunda eda ve oğuzdan arda kalan yanı yok..
daha öncede oğuzun bir hatası yüsünden eda ve oğuz bir daha barışmama noktasına gelmişlerdi..ama oğuz cephesini tahir ağa kendine getirmişti..Eda yı ise melehat yumuşatmışı..
şimdide aynı olucak bence..
onlar ne derlerse desinler bu olay dönecek dolaşacak ve athir ağada çözüm bulacak..!

ayy hadi ya inşallah..bağlanırmı bağlanmazmı bir tahminde bulunamıyorum ama artık bir nikah görelim yaa..
hem ben tahir ağanın melehata hakszlık yaptığını düşünüyorum..
bunca senenin emeği var..sevcvgisi var..hala tanıdıklarına melehati yok bunu bilmem nesi şunun hizmetçizi die tanıştırmkta çok nbüyük haksızlık yapıyor..bence melehat artık öle bişi yapmalıki tahir ağa öle korksun ve tek çaresinin evlilikte nikahta olduğunu anlasın..
hayoır tahir ağada sevmese değer vermese anlıcammm.
ama zaten seviyor..zamanında feritin karşısına korkmadan melkehati çıkaran kimseden korkmucaksın haytını yaşıcaksın sonra dönüp baktığında pişman olmamk için die vaatler veren tahir ağa nerde..neyden korkuyorki hala bir nikah yapamıyor..çocuklarının karşısına göğsünü gere gere melehati çıkaramıyor..Çok kızdım yaa..:D
kesin karşılaşıcaklar..yada karşılaşmayada bilirler..Ayy bilemedim şimdi..:D:D

hiç sanmıyorum ben..olsa bile en azından bu bölüm olmucak..fragmanda gördüğümüz kadarıyla fisun eda hanımı ikna edebilirseniz davayı erteliyebilirimn diyor..demekki hala aynı safta..

6-Füsun ile Ergin müvekkillerini barıştırmak için birlikte harekete geçecekler mi?

aslında ne güsel olur yaa..boşanma avukatları müvekkillerini barıştırmak için çabalıyorlar..:D:
zaten avukatların d iki tarafı barıştırması olayı ancak iki aileye has bir özellik olabilirdi..
neleri normalki avukatları normal olsun..:D

barışma bu bölüöm yine olmaz diye düşünüyorum..dolayısıyla birlikta harekete geçip erginle fisunu arasını yapmak içinde erken daha..
ama daha sonraki bölümlerde mutlaka olacaktır..
harika sahneler izliceğimize eminim..

8-Yaman açık vermeden,Ofis ziyaretini atlatabilecek mi…?..

yaman bu tabiki halledecek..zaten şulede yaman nederse ne sölese ağzının içine bakıo inanmaya hazır..yutacak bu numarayıı..Ama bizim cin arda bu numarayı yutarmıu...daha sonrada sık sık uğrucam dicek muhakkak..yada birgün annesini alıp gizlice takipo ettiricek yamanı..
ama yamanın ardadan çok çekecerği var..
ohhh olsun ona ..:D:D

kesinlikle oğuzdan..zaten ondan gelmesi gerekiyo..bu patavatsızlığına densizliğine bir son versin artık canım ne bu..aaa:D:D

aslında duygusal ortama hiç gerek birbirlerinin gözlerinin için bakmaları yetiyor ama yinede çocuklar yarafından düzenlen güsel bir akşam yemeği ile bu duygusal atmosferde barışabilirler..:D

aramazmı bişi olsada edayı arasam moral bozsam die fırsat kıolluyo zaten..ama bu sefrde eda yı arasa ve bu konuşmaya şule şahit olursa eyvah eyvahh...

olmasını hiç istemem..çünkü oğuz ve efe arasında çok güçlü bir bağ var..oğuz efeye çok güveniyor ve bu yüsdende hiç düşünemden cereni ona emanet etii..bu olay onların kulağına giderse kurdukları bu güven yıkılacak..ve zaten zar zor inşa edilen bu güven duvarının tekrar oluşması baya uzun zaman alacak..
bi şekilde en azından ortaslık durulana kadar feritin ve tahir ğanın bu durumu bildirecekelrini sanmıyorum..

şimdi aslın yakalanmasını isterdim önceden olsaydı..Artık bu değişen karakterindenmidir nedir istemiyorum..
şöleki sabutay yamanın hakkından gelecek gibi..ee ardaya dayol göstermesi onu kötü şeyleri yapmamsı konusunda öğütlemeside çok hoş..
ne demişler dinsizin hakkından imansız gelirmiş..ve benmce artık yamnın hakkından sabutay gelecek..
işte bu yüsden yakalanmasını istemi,yorum..
.
daha öncede sölediğim gibi en azından bu bölüm olacağını hiç sanmıyorum..

ohh..ünite sorularınıda bitirdik..öelyse gitme vakti geldi..
kendinize çok ii bakın..
hoşçakalın..

minemtoprak
10-12-07, 10:11

Eda bence bu konuyu kolay kolay hazmedemiyecek ve bu olay Oğuzun başını çok ağrıtacak.hatta belki Eda köşkün yarısını almaya kadar götürecek işi.

Hayır Tahir ağa ilk başta Melahatla sorunundan dolayı belki geri çekilebilir ama sonrasında yine ferit Damla ve çocuklarla beraber yeni planlar peşine düşecektir.

Olabilir artık zamanıda geldi ve geçiyor bile.

Sanmam bence Ceren ilerki bölümlerde öğrenecek Ardanın Sabutayın yanında çalıştığını.Ve Sabutayın ona yardım ettiğini.

Bu bölüm değil.

Önümüzdeki hafta mutlaka bu yönde bi dirsek teması gerçekleşecek.Hatta o bölüm aşklarının temelinide atarlar.

Bence Eda ve Oğuza iş düşmeyecek onalrı barıştırırken avukatlar zaten birbirleine ne kadar uygun olduklarını farkedecekler.

Atlatır onun adı Yaman.Yapar yine bi yamanlık.

Tabiki Oğuzdan.

Bu ikilinin ne kadar deli ve değişken olduklarını bildiğim için bu soruya cevap veremiyeceğim.

Aramazmı.Yüzünde o küstah ifadeyle ne kadar üzgün olduğunu dile getirmek için arar ve Edayı suçlar hatta.Sorun sende bak ikinci kocadanda ayrılıyorsun der.

Belki bu olayı onları barıştırmak için kullanabilirler.Olabilir yani.

Ayyy canım yaaa.Yakalanmasın.Bence yakalanmayacak.

Bu bölüm değil.Sanırım daha bir kaç bölüm daha onların bu çekişmesini izleyeceğiz.

Çocukların polis olayını öğrenebilirler.Kestirmek zor açıkçası.

Herşeyi en ince ayrıntısına kadar sormuşsun sen Buğracığım bize bir şey bırakmamışsın.Ama aklıma gelirse sorarım sağol arkadaşım.

jiko
10-12-07, 13:20

oğuz yaptığı esprinin yanlış olduğunu anlayacak ama iş işten geçecek. edanın ne kadar inatçı ve hiç bir şeyin altında kalmayacağı kesin bunu içinde bir plan hazırlar

Tahir ağa bu hiç pes edermi çocuklar ve mahalle heyeti ile birlikte olup bir şeyler yapar.

nikah olayının çoktan olması gerekirdi yalnız tahir ağanın adanadaki kızını rızası olmadan bunu yapamaz nedense herkes ondan bayağı bir korkuyor (tahir ağa bile :img-hyste ) nikah bu bölümlerde değilde oğuz ve edayı barıştırdıktan sonra olabilir.

sanmıyorum. daha erken karşılaşırlarsa dizimizin şu anki konusu değişir. şu an sadece eda ve oğuz barışmaları var.

hayır. daha sonraki bölümde olabilir.

fragmanda gördüğüm kadarı ile füsun geçti bile diyebilirim füsun hanım:"eğer eda hanımı ikna edebilirseniz davayı erteleyebilirim"

her ikiside olacak ama bu bölüm değil belki haftaya olabilir. eda ve oğuz bunlar ne yapacakları belli olmaz

atlatmaz mı onun adı yaman nede olsa

tabiki her zamanki gibi oğuzdan zaten pişmanlık duyması gereken o herşey yoluna girmişken niye düşünmeden pat diye konuştu.

duygusal değilde oğuz romantik bir ortam hayırlayabilir

aramaz mı yaman böyle bir fırsatı ele geçirmiş.

ceren ve efeyi korumak için şimdilik bu olayı onlardan saklayabilirler. nede olsa oğuz efeye güveniyor ve cereni ona emanet etti. bu kez de senin çocuğun benim çocuğum diyerek kavgaya tutuşabilirler. bunların biri çaça biri keçi

sabutay yine bir yoluna bulur ve yakalanmaz en azından şimdilik.

bölümün sonlarında barışma ihtimali olabilir ama yine aralarında bir didişme de yaşanabilir. ikilemde kaldım.

inşallah barışma ihtimali olur diyorum ama yinede belli olmaz bunların işi

şule ve arda yamanın ofisini gördükten sonra arda yamanın yanında çalışacakmı

ggnibsgk
10-12-07, 15:27
Selamlar İki Aile Ailesiii=)

Evet bi pazartesi daha ve ben seçmeli dersi kırıp eve gelmiş bulunuyorum e daha ne istiyimm:img-hyste Hemen yanı başınızda aldım soluğu…ehuehue…

Bugün bence çok önemli bi günn yarın ki reytingleri çok büyük merakla bekliyorum ben…Her zamankinden daha fazla…Çünkü karşımızda önemli bi rakip var sanırım…Henüz tam idrak edemedik ama bekleyip görücez…Etrafımda yaptığım ufak çaplı(üç kişilik:img-hyste ) bi araştırma sonunda,İki Aile ve ER’ın aynı saate konulduğunu fark eden her üç kişiden ikisinin ER’a öncelik tanıdığını fark ederek yıkılmış durumdayım…:icon_sorr

Aa bi dakka kendimi saymayı unuttum:P O zaman her dört kişiden ikisi ER’ı tercih ediyoo…Bu da pek parlak bi sonuç değil açıkçası…Off yaa sinir oldum…Aslında diğer dizinin de reytinginin düşmesini istemiyorum…Allah’ım kardeş kardeş paylaşsınlar reytingleri nolurr????

Ihım neyse bu kadar reyting muhabbeti yeter de artar bile…ehuehue…Artık dizimizin yeni bölümüyle ilgili kafamızda uçuşan diğer soru işaretlerine geçelim…
Burçin’in sorusunu cevaplamıştım daha önce o yüzden hemen sıradakine atlayalım=)

Berna’nın sorusu: Arda'nın yeni kesilen saçları Ceren'in hoşuna gidecek mi?

Eheuheu Berna süper soru=) Hımm bence bi laf sokma olabilir ya da dalga geçme de olabilir dimi???..Gerçi o kadar da kötü olmamış ama eğer senaryo gerektirdiği için kestiyse bundan hiç ummadığımız süper sahneler bile çıkabilir sanki yaww;)

jiko’nun sorusu: Şule ve Arda Yaman’ın ofisini gördükten sonra Arda Yaman’ın yanında çalışacak mı?

Valla bana öyle geliyo açıkçası..Özette yazan iki tarafı da bekleyen sürprizlerden biri bu bence…Yaman’ı bekleyen sürprizz!...Yaman’ın ofis bulmasına şaşıran Arda’dan bunun gerçek olmadığını ispatlamak için böyle bi hamle bekliyorum ben;)

Benim de bi sorum varr artık:happy0064…Gerçi bu saatten sonra bi cevaplayan olur mu muamma ama:img-hyste Soru sorudur,cevaplanmasa bile…Her soru cevaplansaydı felsefe olur muydu???:P

*Arda’nın saçlarını kestirmiş olması(Taktık yalnız ehuhue) acep askere gönderilme yolunun açıldığına bir delalet olabilir mi??...Bedelli olarak askerlik yaparsa askerlik süreci ve Eda ve Oğuz’un ilk duruşmalarına kadar olan süreç zaman atlamasıyla verilebilir mi???...Arda,Bedelli askerliğin koşullarına uyuyor mu yoksa sadece yabancı ülke vatandaşları için mi oluyor?? Yoksa Arda Amerikan vatandaşı mıı????

Bu soruların hepsinin bütün olarak cevabını istiyorum:img-hyste

Evet artık kaçabilirim hepinize iyi yorumlar reklam aralarında burda olmaya çalışıcam ama kısmeeeettt…:img-wink:
bye

minemtoprak
10-12-07, 15:34
*Arda’nın saçlarını kestirmiş olması(Taktık yalnız ehuhue) acep askere gönderilme yolunun açıldığına bir delalet olabilir mi??...Bedelli olarak askerlik yaparsa askerlik süreci ve Eda ve Oğuz’un ilk duruşmalarına kadar olan süreç zaman atlamasıyla verilebilir mi???...Arda,Bedelli askerliğin koşullarına uyuyor mu yoksa sadece yabancı ülke vatandaşları için mi oluyor?? Yoksa Arda Amerikan vatandaşı mıı????

Bu soruların hepsinin bütün olarak cevabını istiyorum:img-hyste

Süpersin yaaa:happy0064 Ardanın askerlik olayını şu an olacağını sanmıyorum ki daha sabutaycığımla diyalogları yeni başladı:yamanın ipliğini pazara çıkarmadan sanmıyorum askerlik olayı olacağını.
Belki Yaman la çalışacağı,ve Şulenin ilerinin başına geçeceği için o rocker kimliğinden birazcıkta olsun sıyrılıp ciddi iş adamı havasına girmek için kestirmiş olabilir ( Ki daha öncede söylediğim gibi pek bi çirkincene olmuş )

ggnibsgk
10-12-07, 15:41
Süpersin yaaa:happy0064 Ardanın askerlik olayını şu an olacağını sanmıyorum ki daha sabutaycığımla diyalogları yeni başladı:yamanın ipliğini pazara çıkarmadan sanmıyorum askerlik olayı olacağını.
Belki Yaman la çalışacağı,ve Şulenin ilerinin başına geçeceği için o rocker kimliğinden birazcıkta olsun sıyrılıp ciddi iş adamı havasına girmek için kestirmiş olabilir ( Ki daha öncede söylediğim gibi pek bi çirkincene olmuş )

Aa evet çok haklısın canım dediğin gibi ciddi iş adamı tarzını yakalamak istemiş oalbilir gerçekten...Ama bunun için de üç numara yapmasına gerek yoktu yanii ehuehue...:img-hyste

Neyse...Ama senin dediğin gerçekten çok mantıklııı...:good: Olabilir yani öyle bişey...Kesin Yaman atmıştır ortaya bu fikrii:img-hyste "Ben yanımda böyle uzun saçlı falan,ciddiyetsiz biriyle çalışamam,imajıma ters,benim saygın iş adamı kimliğime ters!..." diyerekk:img-hyste Arda da mecbur Yaman'ın ağzını kapamak için saçlarını kestirir....:happy0064 Sanırım Arda Yaman'ın açığını ortaya çıkarabilmek için saçlarındna feragat edebilirr:good:

Çok sevdim bu fikriii ehuehue:img-icecr

Neyse benim çıkmam lazım hoşçakalın bye

nar cicegi
10-12-07, 15:43
Merhabalar

Bu kısa soruya cevabımı bende bütün olarak veriyim.:img-hyste
Şimdi malum Arda'nın yaşı gereği askerlik konusu gündeme geldi.Birde saçları kestirince tam oldu yani.(çok kötü olmuş)Bence Arda'nın askerlik meselesi için erken belki sezon sonunda işlenebilir.Yaşanacak bir askerlik senaryoyu sarsar.Çünkü iki önemli karakter Yaman ve Sabutay için Arda gerekli.

deren1970
10-12-07, 16:05
Herkese Merhabalar
Bugün yaşadıklarım var ya başka kimse yaşayamaz. Sevgili Gizemlisahne pelinciğimle ilgili bir olay diyeyim:img-yes: kendisine biraz öncesine kadar ulamamanın verdiği psikolojiyle kafamda öyle senaryolar yazdım ki eğer burada paylaşsam Oskar'a yada bizim forumun en iyi senaryolarına aday olurdu:P Neyse sevgili Pelin'le konuşup kendi kendime gelin-güvey olduğumu öğrenip ondan demek ki Fatoş abla senin için çok önemliymişim lafınıda duyunca (ki evet öyle buradaki herkes ama herkes benim için önemli) artık fragman yorumumu yapabilirim:img-wink: Tamam farkındayım birkaç saat sonra dizimiz seyredeceğiz ama ne yapalım bugün en az 10 yaş yaşlandım diyorum, anlayın artık halimi (birde boşu boşunaymış) şimdi fragmandan çıkardığım şu bir keer fragman 1,30 sn olmuş bu bir, ikincisi de bizim keçi ile çaça değil bu hafta birkaç hafta kesinlikle barışmayacaklar:img-beee: tabi bunda Oğuz'un bayağı etkisi olacak. Çenesini bir tutabilse, diyeceğini karşısındakinin çaça olduğunu bilip 2 kere düşünüp söylese:P ama o da öğrenecek yavaş yavaş:img-yes:
Bu arada bence Sabutay konusunu Ferit Damla ile konuşuyor, ondan artık saklamıyor ve babasıyla Sabutay'ın barına baskın yapmaya gidiyorlar ama bir baskın daha var bara o da polisler tarafından:icon_sorr işin açıkçası polis baskınını tahmin etmiştim ama edemediğim Efe ile Ceren bakalım polisler gelmeden Sabutay tarafından bardan kaçırılacaklar mı? Eğer polis baskınında yakalanırlarsa çok kötü olacak. Neden mi? birincisi Ceren zaten yaptıklarıyla gözden düşmüştü ki bu olayın affedilecek yanı kalmayacak, ikincisi de Oğuz'un Efe'ye olan güveni sarsılacak (ki hiç ama hiç istemediğim olay bu. Çünkü Oğuz ile Efe'nin arasının kesinlikle bozulmasını istemiyorum:icon_sorr)
Bu arada yemek sahnesinide dört gözle bekliyorum ve beklediğime değecek sanırım:P Çaçavari Füsun neler yapıyor öyle, Ergin'in başından aşağı suyu fırlatıyor e gülü seven diyerek burada bırakayım:img-yes: yalnız bu durumdan Eda da Oğuz'da acayip zevk alacaklar belli:img-wink:
Artık fragmanın sonu bölüm sonuna mı gelir bilemiyorum ama bizim ikilinin hali çok hoş yahu. Biri yarım güler, diğeri nereye gideceğini şaşırır. Yoksa bunlar Ergin'le Füsun'un arasını yapmak için işbirliği mi yapacaklar acaba:icon_whis
Neyse bayağı konuştum (herzamanki gibi) ama bu akşam dizimizi kesinlikle kaçırmayacağım, çünkü sporada gitmiyorum, patronda yok dolayısıyla izleyememem için sebepte yok
Gelelim sevgili Nuray'cığımın korkusuna. İşin açıkçası pekte haksız sayılmazsın Nuray'cığım ER saatinişde bizim saate çekmelerinin tek bir sebebi var, raiting denilen canavar ve izleyicisininde sürekli arttığı bir dizi maalesef. Umarım bizim raitinglerden çalamaz, gitsin diğer dizilerin raitinglerinden çalsın. Bizim çalınacak raitingimiz yok çünkü
Sevgi,mutluluk,huzur ver her daim İKİ AİLE dizisiyle olmanız dileğiyle
Sevgiler

Müge
10-12-07, 16:23
Herkese merhabalar ben geldim ama bir özürüm olacaktı sizlerden evet….Maalesef Buğra hocamızın sorularına cevap veremedim….Üzgünüm….Cuma günü abim ameliyat olacak aklım orada…Hayırlısı ile cumadan sonra mutlu ve huzurlu olacağım….Üzerimdeki hüzünde kısa bir süreliğine bu akşam saat 20:00 civarı İki Aile’yi izlerken geçecek…Ama bu haftadaki bölümde biraz tatsız olaylar olacak gibi…Ceren yine uslu durmayacak …Efe ve Ceren’in başı belada….Ben gülmek istiyorum ya…..Stres atmak az da olsa sıkıntılarımdan kurtulmak istiyorum…….İki Aile dizisinin dengesini kaybetmesini istiyorum…Eda ve Oğuz’un barışmasını istiyorum…..Kavga gürültü nereye kadar…? İnatlaşmaya nereye kadar…? Konuların bu şekilde devam etmesini istemiyorum arkadaşlar….Boşanma konusu bir an önce son bulsun…Eda ve Oğuz köşkte yeni maceralar yaşamaya başlasın…Bebekleri olsun…Çok şey mi istedim ama inanın bana ben kavgaya inatlaşmaya gelemiyorum artık…Merve ve Timur’un daha çok görünmesini istiyorum dizide…Bilmiş Merve’nin bilmiş cümleler ,Timur’unda saf cümleler kurmasına hasret kaldım…

İşte böyle arkadaşlar içimi döktüm üzüntümü sizlerle paylaştım ya az olsa rahatladım….Buğra hocam bana kızma olur mu? Sınıfta kalmak istemiyorum…. :icon_sorr

Bütün yorum yazan arkadaşlarım keyifle okudum yazdıklarınızı… Nur,Nuray,Pelin,Sevil abla,Fatoş abla,Rıza,Murat,Berna,Buğra,Burçin,Şule ve ismini hatırlamadığım diğer İki Aile müdavimleri iyi ki varsınız…

Zaman Sayacı: 2 saat 30 dakika….

Herkese iyi seyirler…bye

ggnibsgk
10-12-07, 17:12
Bu kısa soruya cevabımı bende bütün olarak veriyim.:img-hyste
Şimdi malum Arda'nın yaşı gereği askerlik konusu gündeme geldi.Bir de saçları kestirince tam oldu yani.(çok kötü olmuş)Bence Arda'nın askerlik meselesi için erken belki sezon sonunda işlenebilir.Yaşanacak bir askerlik senaryoyu sarsar.Çünkü iki önemli karakter Yaman ve Sabutay için Arda gerekli.

Burçin’cim kısacık(!) soruma cevap verdiğin için teşekkürler canım:) ehuehue…

Haklısın böyle bir şey olsa bile yaz sezonuna atmaları daha muhtemel…Hem Ferit’in de askerliği vardı Allah bilir aynı zmanda gidip dönerler :img-hyste Aynı yere düşerlere de hiç şaşırmam valla:img-hyste

Gelelim sevgili Nuray'cığımın korkusuna. İşin açıkçası pekte haksız sayılmazsın Nuray'cığım ER saatinide bizim saate çekmelerinin tek bir sebebi var, raiting denilen canavar ve izleyicisinin de sürekli arttığı bir dizi maalesef. Umarım bizim raitinglerden çalamaz, gitsin diğer dizilerin raitinglerinden çalsın. Bizim çalınacak raitingimiz yok çünkü
Sevgi,mutluluk,huzur ver her daim İKİ AİLE dizisiyle olmanız dileğiyle
Sevgiler

İnanır mısın Fatoş Abla şimdi ağlıycamm…Ben arkadaşlarımdan bazılarının ihanetinden yakınırken,meğerse ihanet ailemin içindeymiş…(Abarttım biraz galiba:img-hyste ) Tutturdular ER’ı izliycez diye yaaaaa...Bi de dillerine pelesenk etmişler “sen internetten izlersin kızım” diye offf…:sad53:İnternetim olduğuna pişman oldum (Ve onlar da ilk defa internetim olduğu için mutlular, şaka gibi yaaa:img-hyste İşlerine nasıl gelirse öyle,hayret bişeyy…:img-beee:

Şu anda son bir umudum varr o da yağmur yağması yani….Yağmur yağdığında bozulan tek kalan çok ilginç bi şekilde atv de:img-hyste Bu kadar çaresizim yaniii….

Neyse görüşürüz herhalde izleyemezsem izleyemem dair yorumlarımla burda olurum…:img-cray:

NOT: Bu arada Pelin’in başına ne geldiğini merak ettim yaww???...:icon_conf

Zaman Sayacı: Son 1 Saat 40 Dakika...

bugra9
10-12-07, 17:56
Herkese İyi Akşamlar…

Bakalım bu yeni hafta bize ne sürprizler,ne oyunlar hazırlandı…Karşılamaya hazır mıyız…?...Öyleyse açalım haftanın ilk ajansını,bakalım gündemimizde neler var…

:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI…:icon_shad:kahve:icon_shad

Eveet Geçtiğimiz haftayı yine verimli değerlendirdiğimize inanıyorum…Haftalık anketlerimiz ve bölüm değerlendirmelerimiz,hatta kıyıda köşede kalmış detay yorumlarımız dahil olmak üzere artık yeni bir sayfa çevirebiliriz…
Tabi bu yeni sayfaya geçmeden önce biraz geç oldu ama “Buğra Usulü Dış Ses” metinlerini ve sunumunu beğenmenize ve gülmenize sevindim…Umarım sesimiz soluğumuz bir yerlere ulaşabilmiştir…

Pelin'in organize ettiği "İki Aile Ailesi Fragman Komitesi"ni de hafta ortası yapacağımız bir toplantı ile taçlandıralım derim...:img-wink:

Hikayemize geçmeden önce Ajansımızın gündemini madem Ailemiz yaptık öyleyse aynı kanaldan devam etmek istiyorum...Müge Abla'nın abisine geçmiş olsun diyelim...Müge ablacım,abin ameliyat olup sağlığına kavuşana kadar sana izin kağıdı veriyorum ailemiz adına...Ama söylemeden geçemeyeceğim moralinizi yüksek tutun güneşli günler yakında...Bizimde dualarımız üzerinizde...İçini dökmek istersen biliyorsun herzaman bir kaç satır uzaktayım...:img-wink:

Fatoş abla'ya dönecek olursak,gün boyu Pelin'i merak etmesi ve gösterdiği ilgi,alaka sanırım o hep söylediğimiz değerin,içimizde büyüttüğümüz sevgi'nin yavaş yavaş oluştuğuna işaret...Hep dediğim gibi İki Aile'den sonra bizler birbirimize kalacağız...En kıymetli şeyde sanırım bu olacak...Fatoş abla sende bizim için çok önemlisin...Eksik olma...:img-wink:

Artık yavaş yavaş hikayemize dönebiliriz...Takdir edersiniz ki "Dizi Öncesi" tabiri yerindeyse unlar elenir,elekler bir sonra ki emre kadar duvarlara asılır...Bu yüzden artık söz sırası bizde olmadığı için genel bir yorum yapmak istiyorum...

Gelecek hafta Bayram,ardından Yılbaşı...İki Aile senaristleri bayram ve yılbaşı özel senaryoları yazdı mı bilmiyoruz...Ama şuan hali hazırda ki duruma bakacak olursak gelecek hafta "Bayram için özel bir bölüm yazılmamasını anlayabiliriz"...Hikaye dolayısı ile anlayıp,ekibimize hak verebiliriz bu konuda...Tabi Bayram'da küsler barışır geleneğini dizimize fon edip Eda ile Oğuz'u barıştırmayı planlıyor iseler çok daha güzel ve manevi değeri yüksek bir sürpriz olur...Bizim buradan istemek,eleştirmek ve yargılamak çok daha kolay...Bunların yanına "Anlayabilmeyi"de ekledikten sonra bir problem olacağını sanmıyorum...En azından biz bir buçuk saatlik bir kasetin arkasında yatan emeği anlayabiliyoruz...O zaman bir problem yok zaten...

Sizlerinde Ünite Sorularına ek olarak soracağınız soru işaretleriniz varsa zevkle cevaplarım dedim fakat en azından şuan soruları cevaplamak için çok geç...Bu haftalık affınıza sığınıyorum fakat çok renkli sorular gelmiş ellerinize sağlık...

Gitmeden önce Nuray'ın son mesajını okudum...İşin zor Nuray...Ama sana birkaç çözüm önerisi getirdim...Birincisi "Sen internetten izlersin kızım" diyen aile'e şöyle bir cevap ver..."Evet izlerim fakat gelin bu akşam İki Aile'yi izleyelim,bende size Elveda Rumeli'yi internetten indireyim,yarın reklamsız reklamsız keyif ile izleyin" de...:img-wink: Sen onu cd'ye atıp VCD veya DVD'de izletirsin...Üstüne gideceğin nokta "Reklamsız izlersiniz"...Ben sana linklerini atarım o dizinin Nuray... :img-wink:

Buradan bir sonuç alamadın mı...O zaman geçeceksin bilgisayarın başına bu gece internete ekliyoruz İki Aile'nin son bölümünü...İnternetten izleyeceksin...Yarını beklemeden...

Hadi bakalım kolay gelsin sana Nuray...:good:

Kadim dostumuz Zaman Sayacı ile satırlarıma son noktayı koymak istiyorum...Onun herzaman ki gibi size söyleyecekleri var,kulak kabartalım bakalım ne diyor...

Zaman Sayacı: İYİ SEYİRLER...

ggnibsgk
10-12-07, 18:32
Gitmeden önce [B]Nuray'ın son mesajını okudum...İşin zor Nuray...Ama sana birkaç çözüm önerisi getirdim...Birincisi "Sen internetten izlersin kızım" diyen aile'e şöyle bir cevap ver..."Evet izlerim fakat gelin bu akşam İki Aile'yi izleyelim,bende size Elveda Rumeli'yi internetten indireyim,yarın reklamsız reklamsız keyif ile izleyin" de...:img-wink: Sen onu cd'ye atıp VCD veya DVD'de izletirsin...Üstüne gideceğin nokta "Reklamsız izlersiniz"...Ben sana linklerini atarım o dizinin Nuray... :img-wink:

Buradan bir sonuç alamadın mı...O zaman geçeceksin bilgisayarın başına bu gece internete ekliyoruz İki Aile'nin son bölümünü...İnternetten izleyeceksin...Yarını beklemeden...

Hadi bakalım kolay gelsin sana Nuray...:good:

Eheuheu sağol Buğra fikirlerin için ben de tam hain ve zalim planlar yapmak peşinde idimm ehuehue...Yani reklam aralarında İki Aile'yi açıp İki Aile reklama girene kadar ER'ı açmamamak gibi:img-hyste Ama sanırım senin yöntemi de deneyebilirim...ehuehue...

Yaa aslında İki Aile'yı sevmediklerini düşünmenizi istemem ehuehue...Yani bu sevda sadece annemin balkanlardan gelen bi dalga olmasından kaynaklanıyoo...Babam da Arnavut inadı işte vesaire gibisinden anneme laf sokuyoo biz de eğleniyozz:img-hyste Öyle işte...=)

Sanırım biraz İki Aile bölüm yorumu yapsam Berna'yı da sıkıntıya sokmamış olurum...Başlığımıza uygun olsunnn diimi??...:img-hyste

Ne yazsam ne yazsammm:bilmim

Heh!...Bence Eda ve Oğuz bu bölüm barışacakk..Ay hadi inşallahh dediğinizi duyarr gibiyimm...Neden derseniz,Eda'nın fragmandaki "Bizim ayrılığımız başkalarına yaradı işte!" lafına feci takmış durumdayım ben,her ne kadar tam hatırlayamasam da lafı...(Daha önce de yazdım biliyorum ama aklıma başka yazcak bişey gelmiyoo du bakalım nerden çıkıcazz:P)

İşte bu bölümde o sahnede Eda ve Oğuz'un birbiriyle konuşmasıysa o sahne, müthiş duygusal vee geçen sezon ki gibi birbirine hem çok yakın hem de çok uzak bi çifti görebiliriz gibi geldi...Gözlerindeki özlemi özlemiştikk diimi???:img-icecr Sanırım bu bölüm görücezz ben çok umutluyum...İnşallah o sahneleri görebilirimm...Baya da eminim hee sonu hüsran olmasın da...:img-nyam:

Neyse arkadaşlar ben çıkıyım şansımı zorlıyım biraz...

Aa bu arada Müge'cim çok geçmiş olsun canım benimm...Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur abin...:img-yes:

Görüşürüzz...

Zaman Sayacı: İyi Seyirler(İnşallah:sad53:)

iki_ailem
10-12-07, 20:50
ay bu nasıl bir sondur ya.her zamanki gibi heyecanlı hemde çok.bu efe nin başına da ceren yüzünden geldi zaten.bye

nar cicegi
10-12-07, 20:52
İnanmıyorum ya bilmiyorum bunu ilk izleniminle mi yazıyorum yoksa gerçek düşüncen mi.Ama ben ev baskını sahnesinden çok rahatsız oldum.Tamam belki bu bir çok şeyin başlangıcı olcak ama bu biraz ağır oldu.Ceren Efe'yi o eve kesinlikle göndermemeliydi.Efe de içmemeliydi.Hayatını yaktı diyebiliriz.Düşünürsek ev baskını gerçekten çok önemli.Aile için olsun kendi hayatı için olsun kötü oldu.Eda'nın hali gözümün önünden gitmiyor.Artık bir evladın annesine bu kadarını yapması fazla.Eda gibi çocuklarına düşkün bir anne için çok acı verici.Kendi haytını yaktı karakola gittikten sonra siciline suç işlenirse ki muhtemelen işlenir hem öğrenim hemde çok sevdiği spor hayatı etkilenir.Bu bölüm hakkında söylenecek o kadar çok şey varki nerden başlıcam bugün biter mi bilmiyorum.

Bu arada bana reklamlar biraz fazla geldi.Bitmek bilmedi.Çok sıkıldım reklam aralarından.Dizinin süresinden kesilme mi oldu acaba.Eda Oğuz sahneleri de azdı.

Az sonra devam

nar cicegi
10-12-07, 20:59
Ya arkadaşlar belki sırası değil ama birşey sormak istiyorum dizi başlarken d productions yazısı çıktı mı?Bana çıkmadı gibi geldi bir sorun mu var acaba?

canangulben
10-12-07, 20:59
bence süperdiii ,güldm yine bayağı bi :) ama en sonda ceren e çok sinir oldum :@ efeye de
yani ceren bara gittk yerine sinemaya gittk,arda da vardı sonra onlar gitti falan dieblrdi:img-yes: :)
efe amma safmş:) ne gidionnn kiii :D
en sonda eda çok kötüydü yaa içm bi garip oldu.:icon_sorr

bugra9
10-12-07, 21:14
Herkese Yeniden Merhaba...:good:

Geçen Haftaki zirvenin ardından daha "Tekdüze" bir bölüm izledik...Bölümün temposunun yüksek olmasına karşın manevi duyguların çok daha geri planda olduğu bir bölümdü...En azından bana geçen duygu bu oldu...

Geçen hafta Eda ve Oğuz üzerinde dönen bölüm,henüz o hikaye kapatılmadan başka bir yöne kaydığı için böyle hissetmiş olabilirim...Ama diyorum keşke daha rafine bir anlatım ile "Olay"lara verilen ağırlık "Duygu"lara eşit olarak paylaştırabilinseydi...En basit örnek,ben bu hafta hem Eda'nın hemde Oğuz'un duygu ve psikolojisini hissedemedim...Gerek üzüntüler gerek kızgınlık ve öfke gerekse ayrılığın getirdiği özlem çok daha güzel işlenebilirdi...

Hem Köşk içi hemde Köşk dışında işler ters gidince,birlik ve beraberlik sembollü sahneler azalınca İki Aile'de hissedilen genel duygu bu yönde oluyor...

Sonuçta ortada herkesin hayatını etkileyecek bir gündem dönüyor...Eda ile Oğuz'un boşanması...Bu boşanmanın köşkteki herkesin hayatında ki değişimleri görmek,kendince olan hesaplaşmaları ve bu gidiş sonunda "Alışkanlıkların" getirdiği koca "Boşluk"...Geçen hafta gerek çocuklar,gerek mahalle büyüklerimiz "Sıradan bir inatlaşma" olarak nitelendirdi,ama bu hafta işlerin ciddiye bindiği ve herkesin asıl telaşa kapılması gereken bölüm olması gerekiyordu...Dediğim gibi alışkanlığın ardından kalan koyu boşluk...Bu kolay kabullenilir bir durum olmasa gerek...Ayrıca bu konu gündem de tazeliğini korurken Köşkte ki herkesin kendine dışarıdan bir hikaye bulması ve bölüm sonunda bu hikayelerin toplanarak yeni gündem maddesi olmasının hiç zamanı değildi...İlerleyen bölümlere de bırakılabilirdi bu toplanan hikayeler...

Köşkte ki hüzün,dayanışma ve organizasyonlar gerek komedi gerekse hüzün açısından izleyicinin beğenisini sağlayan sahneler olduğu için bu bölüm eksikliği hissedildi...

Evet bu bir dizidir,yan hikayelerde bir yandan akmalıdır..."Anlayabiliyorum" ama az önce söylediğim gibi doğru zaman bu zamanmıydı veya dağılım,işleyiş böyle yapılmalımıydı bu konuda şüphelerim var...

Tabi bu şüphelerimin olduğu kadar beğenilerimi de söylemeden geçemeyeceğim...Tahir ağa ve Melahat'ın Köşke yaptığı çıkarma ve varılan nokta bölümün en beğendiğim ve güldüğüm sahnesi oldu...Bu sahnede
Tekin Akmansoy'u alkışlamak gerekiyor,tepkisi,ses tonu ve mimiklerini müthiş kullandı...Tahir Ağa'nın karakterine has sinirlenme,telaşlanma hatta yürüme stilleri var...Melahat'ın peşinden koşarkende bu klasiklerini kullandı usta oyuncumuz...Söz konusu sahnede Emre Kınay'ın rafine oyunculuğu ve incecik yazılmış senaryo'da eklenince müthiş bir sahne izledik...Sahneyi ayrıntılı olarak değerlendireceğim...

Bir diğer usul ama kıymetli sahne ise kısacık olmasına karşın çok hoşuma gitti...Oğuz'un Müzeyyen Senar'ın resmi ile dertleştiği sahnede Emre Kınay'a hayran kaldım...Tarihi Köşkü yansıtmada aslında güzel ve sık kullanılması gereken bir ayrıntı olarak görüyorum...Köşkümüzün duvarları bir dönem ve halen Türk Sanat Müziğine emek vermiş,hayat vermiş "Gerçek" sanatçılar ile dolu...Bu zaten yönetmenimizin katkısı ile hikayeye derinlik veriyor nostaljik harman ile seyirlik sahne ve görüntüler oluşturuyor...Oğuz'un bu hafta dertleşecek kimseyi bulamayıp yalnızlığına "Müzeyyen Abla"sını ortak etmesini çok beğendim,sıcak geldi,samimi geldi hatta şöyle bir düşünceye bile kapıldım...Şarkılar,hayatın yaşanmışlığında insana gün geliyor efkar gün geliyor sitem gün geliyor neşe veren "Can Yoldaşları"...Müzik ruhun gıdasıdır derler,bende ek olarak hem gıdası,hem anası hemde babası,dostudur demek istiyorum...

Az sonra yeniden devam edeceğiz...Tahir ağa'nın gerçekleri yüzüne vurulması ve insanoğlunun söz konusu kendi olunca nasılda yargılarda çeşitliliğe gittiğini değerlendireceğim...:img-wink:

ebruertg
10-12-07, 21:16
Güzel bir bölümdü. Bu bölümün bir geçiş bölümü olduğunu düşünüyorum. İki Aile senaristleri arada bir böyle bölümler yapıyorlar.

İleriki bölümlerde Eda'nın Efe'nin velayetini almaya çalışacağını düşünüyorum. Elinde polis kayıtları da var. Alma şansı yüksek olur. Yaman'ın hastane kayıtları da var. Tedavisi bitmeden kaçtı hem...

Tabii velayeti alabilmesi için Oğuz'dan boşanmaması da gerekiyor. Yani bu boşanma mevzusu haftaya kapanır diye umuyorum...:img-wink:

Sevgiler

YerçekimliKaranfil
10-12-07, 21:17
Ben Geldim... :)

Herkese Uzuuunnn bir aradan sonra İyi Akşamlar.... :img-wink:

Evet geldimde pek hoş gelemedim malesef "Yazsam mı?"Yazmasam mı ? "diye düşünürken en sonunda yazmaya karar verdim...Çünkü buranın okunduğunu izleyici nabzına bakıldığını biliyorum...

Öncelikle çok yorgun ve silik bir bölüm izledim ben bugün.Fusun ve Ergin sahneleri bile kurtarmaya yetmedi bu yorgunluğu...

Bütçemizin ne kadar kısıltlı olduğunun farkındayım bu nedenle yeni giren her bir oyuncu beraberinde diğer oyuncunun rolunun azalmasına sebep oluyor.Bu nedenle Yan karakterlersiz bir İki Aile bana çok yetersiz kalıyor...

Israrla Mahalle Hikayelerini çok özlediğimizi ve çok sevdiğimizi dile getirirken asgari seviyede tutulmasına çok üzülüyorum...

Enişte ve Seda Abla bebek olayından sonra gittiler bir daha ne adını duyduk ne cismini...Hele ablası kuzeninin erken doğumundan dolayı engeli vardı anladık.E sonrası...İnsan kardeşini bir aramaz mı?Oyuncuyla problem olduğu belli fakat dizimizden yolları geçmiş,iz bırakmış oyuncuların hiç olmamış gibi gösterilmesi can sıkıcı.

Bugün Ergin 9 yıldır bir beraberliği olmadığından bahsediyor.İzleyenler diyor ki ala ala hani bir Oya vardı ne oldu...Oya artık yok ama sanki hiç olmamaış öyle biri yokmuş gibi davranılıyor.Senaryoda bu ciddi aksaklıklağa yol açıyor bence.En azından izleyicinin gözünde inandırıcılık azalıyor.

Diğer bir konu ise dizide ki o vidalı tuhaf tipler...Gülsem mi,Ağlasam mı bilemedim...Muhtemelen dizide yeni bir çok olaya gebe kalacak bu olay fakat çok sancılı bir gebelik olacak.İşin açıkcası sevmedim bu tipleri,çok itici.Efe'nin bu şekilde bir olaya maruz kalmasını hiç istemezdim...

İşte böyleydi ilk izlenimlerim şimdi okuyunca fazla karamsar hatta kötümser olduğunu biliyorum ama ilk defa bir bölümü beğenmedim...Malesef... :icon_whis

Küçük Bir Ekleme:Rıza'yı da geri istiyorum :D

AKYA&İCLAL
10-12-07, 21:21
Ya arkadaşlar belki sırası değil ama birşey sormak istiyorum dizi başlarken d productions yazısı çıktı mı?Bana çıkmadı gibi geldi bir sorun mu var acaba?

Yok ya yazı çıktı Burçincim sen görmemişsindir....
Ben fazla yorum yapamıyorum ama altta hep takipçinizim....

canangulben bişey diyeceğim eğer Ceren söylemeseydi karakoldan köşkü arasalardı Ceren hem yalan söylemiş durumuna düşerdi,hemde babasından izinsiz Ardanın yanına gittiği için bir kat daha ceza alırdı....

Beni rahatsız eden olay Oya'nın hiç yokmuş gibi olmasıydı...Yani Ergin geçen sene Oya ile çıkıyordu Peki niçin" 9 yıldır kimse olmadı"dedi...

Kütlük artık bulaşıcı oldu heralde ya...Neydi o Erginin dedikleri ya:D"Minik küçük sevimli çatı katı" :D Az gülmedim burada Ergin'e ya...

Edanında yüzünü kara çıkardı yani...Oysaki Eda ne güzel övgüler yağdırıyordu Ergin'e...

Bide üstüne üstük gitti kadına "Soğuk"dedi ya....:D

Eee artık Tahir Ağa ile Melahat'ında düğünlerini görmek nasip olur bizlere yani Melahat çok kızdı...Haklıda yani...:img-yes:

O nasıl sondur ya Edanın o haline içim burkuldu...:icon_sorr:icon_sorr

deren1970
10-12-07, 21:37
Herkese iyi geceler

Bütçemizin ne kadar kısıltlı olduğunun farkındayım bu nedenle yeni giren her bir oyuncu beraberinde diğer oyuncunun rolunun azalmasına sebep oluyor.Bu nedenle Yan karakterlersiz bir İki Aile bana çok yetersiz kalıyor...

Israrla Mahalle Hikayelerini çok özlediğimizi ve çok sevdiğimizi dile getirirken asgari seviyede tutulmasına çok üzülüyorum...

Enişte ve Seda Abla bebek olayından sonra gittiler bir daha ne adını duyduk ne cismini...Hele ablası kuzeninin erken doğumundan dolayı engeli vardı anladık.E sonrası...İnsan kardeşini bir aramaz mı?Oyuncuyla problem olduğu belli fakat dizimizden yolları geçmiş,iz bırakmış oyuncuların hiç olmamış gibi gösterilmesi can sıkıcı.

Bugün Ergin 9 yıldır bir beraberliği olmadığından bahsediyor.İzleyenler diyor ki ala ala hani bir Oya vardı ne oldu...Oya artık yok ama sanki hiç olmamaış öyle biri yokmuş gibi davranılıyor.Senaryoda bu ciddi aksaklıklağa yol açıyor bence.En azından izleyicinin gözünde inandırıcılık azalıyor.

Diğer bir konu ise dizide ki o vidalı tuhaf tipler...Gülsem mi,Ağlasam mı bilemedim...Muhtemelen dizide yeni bir çok olaya gebe kalacak bu olay fakat çok sancılı bir gebelik olacak.İşin açıkcası sevmedim bu tipleri,çok itici.Efe'nin bu şekilde bir olaya maruz kalmasını hiç istemezdim...

İşte böyleydi ilk izlenimlerim şimdi okuyunca fazla karamsar hatta kötümser olduğunu biliyorum ama ilk defa bir bölümü beğenmedim...Malesef...

Küçük Bir Ekleme:Rıza'yı da geri istiyorum

evet üste sevgili Gözdeciğimin satırlarını aldım ve bu satırların altına imzamı atıyorum:img-yes: Bu arada uzuan zaman sonra yine bu sayfalarda seni görmek ve harika yorumlarını okumak en azından benim için çok güzel Gözdeciğim lütfen daha fazla böyle ara verip, bizden ayrılma olur mu:img-yes:
kaç haftadır söylediğim hatta ders başlığı gibi koyu harflerle belirttiğim hem yan karakterler (bu hafta Numan Amca,Muhtar hadi ekleyelim Niyazi yoktu maalesef:icon_sorr) azdı. Bilere yada mahsus yapıyorlar karar verdim farkında mısınız bilmem ama geçen hafta ne kadar azdı di mi Yaman-Şule hatta Refik sahnesi ve ben geçen haftaki bölüme 100 üzerinden 90 vermiştim bu durumda:img-wink: gelelim bu haftaya sıkıcı karakterlerle dolu bayağı süren bir bölüm, o inanılmaz karakterler hatta annemin yorumunu aynen yazıyorum allahım şu kıza bak, bunun ailesi var mıdır acaba:icon_whis (piersingleri,saçı filan anladınız sanırım:img-wink:) o tipleri görünce ne bu dedim, piyango mu çıktı bize bu hafta ve benim kanaat notum üzgünüm 100 üzerinden 40 maalesef:icon_sorr
Ergin 9 yıldır yalnızmış allahaşkına bizim gibi harika bir dizide kusura bakmasınlar ama izleyiciyle dalgamı geçiyorlar Gözdenin dediği gibi OYA ne oldu, kaç hafta sevgili oldukları sahneleri izlemedik mi, lütfen bizi balık hafızalı seyirci sanmasınlar ve de koymasınlar. Böyle davrandıkları için KINIYORUM
Lütfen bu yazdıklarımdan dolayı mahzur görün ama sözlü geçseydiler neyse derdim kaç hafta Ergin-Oyayı seyrettik ne sözü edildi o yetmiyor adam 9 yıl sevgilisizmiş peh vallahi
üzgün ve şu an sinirli olan bir seyirci:sad53:

nar cicegi
10-12-07, 21:38
Devammm

Evet son yarım saatimi iyi kullanıyım yorumlarımı bitiriyim.Şu sınavlar bitsin yani cuma ve cumartesi forumdan ayrılmıcam.Neyse gelelim diziye.

Eda Ergin'in organize ettiği yemek çok güzeldi.Zaten tek favori sahnem.Birkaç küçük sahne haricinde.Ergin gerçekten çok uzunsüre yalnız kalmış belli bayanlarla konuşmasını unutmuş.Yada Oğuz'la fazla takıldığından.Oya'ya karşı daha iyiydi.Kesin Oğuz'dan bulaştı.Oğuz'un da Ergin'de kendini görmesi önemli bir gelişme dedim ki biz Eda ile yapamıyoruz diyene kadar.Tahir Ağa'nın söyledikleri çok doğru az mı uğraştılar evlenmek için.

Biraz geriye dönersek bende Oğuz'un Müzeyyen Senar'la konuşması çok beğendim.Aslına Müzeyyen Senar'ın sağlık durumu elverişli olsa da bir beş dakika bile olsa dizimizde misafir etsek ne güzel olur.Hatta Eda ve Oğuz'un barışmasına yardım etse.Ne güzel olurdu.ahhhhh.

Ben malesef devamını getiremicem malum okul var.Neyse artık Yarın devam ederim.Yazcak çok şeyim var ama.Neyse dizimizi izleyebilmemde önemliydi.Yorum da yarına kalsın.

İyi Geceler

byebyebye

YerçekimliKaranfil
10-12-07, 21:38
Tekrardan Merhabalar...

Ben yorum yazdıktan sonra Buğra'nın yorumu gözüme çarptı...

Geçen Haftaki zirvenin ardından daha "Tekdüze" bir bölüm izledik...Bölümün temposunun yüksek olmasına karşın manevi duyguların çok daha geri planda olduğu bir bölümdü...En azından bana geçen duygu bu oldu

Bence geçen hafta ki yükseklere çıkarılan uçurtmanın bu hafta kuyruğu tele takıldı Buğra Yani herşey tepetaklak...Tek düzelikten öte aslında alışılık olmadığımız hızlılıkta ilerleyen fakat beni yoran bir bölüm oldu.

Aslında bu ayrılık konusu eski bölümler kıvamında ele alınsaydı yine kalbimizi fetheden sahneler izleyecektik.Henüz ya ayrılığın ,boşanmanın ciddiyetine varamadılar ya da bu inat sonları olacak.İkisinin de yataklarını gece şöyle bir ziyaret etsek,bölünen uykularla bu aşkı nerden alıp nereye getirdiklerini düşünselerdi...Geçmişe yapılan ufak ziyaretlerle süslenseydi.İnanın bu ayrılık gerçek bir ayrılık olurdu.Şu an ki durumu çok yavan buluyorum.

Hoşuma giden bir sahne de olmadı değil.Biliyorsunuz burada Oğuz'un Ceren'e tükürmesi büyük olay yaratmış kınanmıştı.O tükürükten Oğuz'un pişmanlık duyması ve bunu dile getirmesini görmek o kadar güzeldi ki...Sanki burada birileri yazılanları duymuşta ardından bu sahne yazılmış gibiydi....(Gerçi sonra bi daha tükürdü ama herneyse en azından pişmanlık duyduğunu öğrenmiş olduk :D)

YerçekimliKaranfil
10-12-07, 21:56
Fatoş Ablacım yine takıldığımız yerler aynı sanıyorum...

Kaç haftadır söylediğim hatta ders başlığı gibi koyu harflerle belirttiğim hem yan karakterler (bu hafta Numan Amca,Muhtar hadi ekleyelim Niyazi yoktu maalesef) azdı. Bilere yada mahsus yapıyorlar karar verdim farkında mısınız bilmem ama geçen hafta ne kadar azdı di mi Yaman-Şule hatta Refik sahnesi ...

Numan Amca,Safiş ,Niyazi ve Muhtar...Bizim hikayemizde Başrol Yan rol olduğunu aslında pek düşünmüyorum.Bir aile düşünün genelde hep öne çıkan kişiler Anne ve Baba olur...Yani Eda ve Oğuz sonra çocuklar sonra aile büyükleri...Hepsi o koca ağacın birer yaprağı gibi olurlar hepsi önemlidir sonucunda...

Biz dizimizin başladığı gün Numan Amca'nın bakkalında soluklandık(Hatta Fıstık yanında Gazozun lezzetine vardık ),Numan Muhtar tavla oynarken gözetmenlik yaptık,Baba Oğulun çekişmelerini kahkalarla izledik yani onları çok sevdik...Şimdi onlar yanlızca Eda Oğuz ya kavga edince ya mutlaka önemli bir olay olunca devreye giriyorlar ve muhtemelen onların hikayesine yatırım yapıyorlar.Oysa onlarında izlemeye doyamadığımız bir hikayeleri var.Artık neden kimse bakkala gitmiyor.2 çift muabbet yapılmıyor.İnanın o kadar özledim ki bu sahnelerini...

Şulenin o büyük antikalarla dolu sarayını görüp üşüyeceğime Numan Amcanın küçük ama sıcak bakkalında ısınmayı tercih ediyorum.

Şule dedimde Yaman'ın o apartman dairesi evi bile çok daha İki Aile kokan bir evdi.Şimdi o saray bana çok uzak çok sevimsiz geliyor.Mekanların seçimi çok önemli.Cafe hikayesi tutmadıysa ya da açılıma gidilemediyse bunun en büyük sebebi mekandı bence.
Varmak istediğim nokta ayrıntıların ,inceliklerin hikayemizin ana besini olması.

Fatoş abla bu nedenle en az senin kadar hasretim ben de bu sahnelere...

deren1970
10-12-07, 22:05
Biraz duruldum o kadar sinirli değilim o zaman yorumlara devam edebilirim:P
Ne de olsa benim hep tekrarladığım olmasın, az gösterilsin yada şu olsun bu olsun istatistik yaptım şöyle böyle dediğim hiçbirşeye ne de olsa dikkat edilmiyor, göz önüne alınmıyor ben kendi kendime yazayım ama en azından sizler okuyorsunuz ve biliyorsunuz ya benim içinde önemli olan o, başka birşey önemli değil:img-yes:
Bu hafta gerçekten olaylar ve kişiler hem yarımdı. Hoş olmasın dediğim (Oğuz Efe ilişkisi zedelenmesin dedim ama ne zedelenmemesi beter durum oldu) sahnelride görünce için pek bir burkuldu. Mesela yemek sahnesini daha bir neşeli ve gülümseten bekledim o da olmadı. Hadi olmadı en azından Füsun Edayı almaya geri döndü ya en azından arabadajki sohpetlerini görseydik yani o sahne orada yarım kalmasaydı, keza Oğuzla Ergin'de orada öyle kalmamışlardır devamı olan aralarındaki sohbeti görseydik mesela ama nerede:icon_sorr
Aklıma gelen başıma geldi. yaman efendi süper ofis kurdu. Ben o kişiyi geçtim eskiden Refik daha düzgün biriydi şimdi yaptıklarıyla Yaman efendinin hocası olacak vallahi. Refik karakterini böyle izlemekten inanılmaz üzgünüm. Düzgün karakter ne hale getirildi. Daha çoook beklerim ben Yaman'ın yaptıklarıyla kalakalmasını
Hikaye çok başka boyutlara mı taşınıyor bilemiyorum ben artık fikir üretemiyorum tahminlerdede bulunamıyacağım artık
Neyse anlatılacak daha çok şey var
Yarın tekrar konuşmak üzere
Kendinize iyi bakın
Sevgilerbye

bugra9
10-12-07, 22:06
İki Aile'nin Tek Aile olması ile birlikte uzunca bir süredir yol alıyoruz...Onlarla beraber iyiyi kötüyü,sıkıntıyı,neşe'yi paylaşıyoruz...Bu paylaşılanların jeneriğimize yansıması çok hoşuma gitti...Jeneriğin "Teknik" bölümü hikayemizin ikinci sezon'u ile süslenmiş...Çokta güzel olmuş...Zaman geçiyor,yaşanmışlıklar birikiyor ve biri bize böyle göstermeden,ayna tutmadan alınan yolu maalesef göremiyoruz...Hayırlı olsun hepimize...:img-wink:

Ayrıca dizimize emek veren,Yüksel Enişte gibi bir karakterle gönlümüzü aydınlatan Mutlu Güney beyefendiye "Yolu Açık Olsun" demek istiyorum...Jenerikten ismi ve resmi kaldırılmış,sanırım Yüksel ile Seda karakterine veda ettik..."Keşke etmeseydik" ama şuna inanıyorum teknik ekibimiz ve yapımcımız,kısacası İki Aile'ye emek veren emekçilerimiz "Ellerinden gelenin en iyisini yapmak için sürekli gayret içindeler"...Konu mali zorunluluklara gelip dayandığı için o noktada biz yorum yapamayız,bize düşen saygı duymaktır...

Hayali Hikayemize yeniden dönecek olursak...:good:

Eda'nın derdi tasayı unutup kendini çöp çatarken bulduğu sahneler kuşkusuz bölümün en samimi sahneleriydi...Geçen hafta Pelin ve Sevil Abla'nın gündeme taşıdığı "İclal Aydın Yükselen Grafik Gözlemlerini" desteklercesine ayrıntılar ile dolu bir sahneydi...Geçen haftadan bu yana birçok defa dile getirdiğim gibi sahneyi zenginleştiren,besleyen en önemli faktör "Ufacık ayrıntılar oluyor"...Bu ayrıntıları çeşitleyebiliriz...Kimi zaman bir çekim ayrıntısı kimi zaman oyunucunun yaptığı doğaçlama,kimi zaman ise senaristlerin senaryoya ekledikleri satır arasında saklı bir söz...İşte Eda ile Ergin'in yemek sofrasında ki sahnelerinde de bu ufak faktörlerden bir kaçı kullanılmış ve gördüğünüz gibi onca sahne arasından öne çıkmıştır...En azından benim için böyle oldu...

Ergin'in yemeden içmeden kesildiğini söylemesinin ardından Eda'nın verdiği "Beklenmeyen cevap" işte anlattığım bu duygu'ya ufacık bir örnek...

Ayrıntılar ile zenginleşen sahneler,ayrıntılar ile beğenilen bölümler...İşte ince elemek sık dokumak,ayrıntılar verilerek hikaye ve karakterin psikolojilerine derinlemesine atılan bakışlar...Herşey bir yana karakterlerin neler hissettiğini anlayabilme...Kuşkusuz izleyicinin hikayenin içinde kendine bir yer edinmesi için olmazsa olmaz detaylar...Dizi vardır,olaylar üzerine kurgulanır...Yargılamak niyetinde değilim,çünkü o da bir stildir...Zaten senaryo mantığıda bu düşüncenin üzerine kurulduğu için "Kendi izleyicisi" yadırgamaz...Birde dizi vardır olaylardan ziyade "Duygular" üzerine kurulmuşur...Çok daha zor,çok daha meşekkatli ve özen gösterilmesi gereken senaryo yapıları vardır...İzleyici soğukluğu,boşluğu kaçırmaz,anında yakalar ve dile getirir...

Duygular üzerine kurulan hikayelerin yaratıcı senaristler daha "İdealist bir yaklaşım" sergilerler...Çünkü onlar için geminin ne kadar yüzdüğünden çok nasıl yüzdüğü önemlidir...Kendilerinin içine sinmesi ve yazdıkları hikaye ve senaryoların ardında durmaları herşeyden önce gelir...Bizim senaristlerimiz Fethi Kantarcı ve Saygın Delibaş beyefendiler...İki Aile'yi bu mantalite ile yürüttükleri için,beklenti sınırlarını kendileri çizip,kend rakipleri,kendi yazdıkları bölümler olduğu için bir önceki bölüm dahil olmak üzere sürekli tutturmak zorunda oldukları bir tempo vardır...Tempo'dan kastım yanlış anlaşılmasın...Tamamen duygu temposundan bahsediyorum,hissetme ve hissettirmekten bahsediyorum...

Hatta anlayabilmek,anlatabilmekten bahsediyorum...Çeşitli açılardan aynı yönlere bakabilmekten bahsediyorum...

Ayrıntılar,yüzeyselleştiği vakit,gelen tepkileri normal karşılıyorum...Çünkü izleyici bekler...Senaristlerin neler yapabileceğini bildiği için bekler...Ben senaristlerimizin beklentilere verecekleri cevapları,daha önce verdikleri cevaplar dolayısı ile çok iyi bildiğim için güveniyorum...:good:

ggnibsgk
10-12-07, 22:28
Selamlar:)

Söyleyeceklerime başlamadan önce Buğra’ya kocaman bi teşekkür edeyim….Çok sağol Buğra gerçekten sayende izleyemediğim yerleri izleyebildim süpersin:)

Keşke izlemeseydim dediğim sahneler de,bayıla bayıla izlediğim sahneler de oldu…Kesinlikle aralara serpiştirilmiş İki Aile tadında sahneleri es geçmek istemiyorum ama diğer sahneler o kadar rahatsız ediciydi ki;açıkçası şu anda o sahnelerden bahsetmek pek içimden gelmiyor…İlk defa bir bölümde “Diğer sahneler” İki Aile tadında sahneleri gölgede bıraktı benim nezdimde...

İlk defa bu bölüm senaryonun uzatılmaya çalışıldığını hissettim.Bence bu bölüm kesinlikle bir geçiş bölümü değildi,evet geçiş bölümü maksatlı yapılmış olabilir ama bence geçiş bölümünden de vasat bir bölümdü.

Ayrılık hikayesi genelde dizilerde senaryoyu uzatmak için kullanılır.Açıkçası benim üzerimde şimdiye kadar,bizim dizimiz,hiç böyle bir etki bırakmamıştı …Çünkü o kadar boşlukta kalan,nedensiz,sebepsiz,gereksiz,boşu boşuna bir şey yoktu ortada.

Özellikle Eda ve Oğuz’un “Umut”larını kaybetmesi ve bazı arkadaşlarımızın dikkatini çeken sonu hep ağır biten kavgalar nedeniyle Eda ve Oğuz’un birbirlerinden ayrılma tehlikesi geçirmesini,bu korkuyu yaşamasını can-ı gönülden istemiştim aslında…Bu sebeplerle ayrılık hikayesine gidilmesi,iki karakterin de hassas olduğu bir döneme denk geldiği için,gerekliydi ve açıkçası havada da kalmamıştı ve en önemlisi senaryonun uzatılmaya çalışıldığı rahatsızlığını vermemişti bana…Ama bu bölüm tam olarak hissettiğim buydu…

Eda ve Oğuz’un barışması ya da ayrılması yönünde kayda değer en ufak bir gelişme olmadı bence.

Dahası her sahnede değil ama bazı sahnelerde Eda ve Oğuz birbirlerinden bahsederken gözlerinde aslında ayrılmak istemeyen birbirine delice aşık bir çifti göremedim.Hatta bazen o kadar umursamazdı ki tavırları,o insanların birbirine aşık olması,dahası birbirini herhangi bir şekilde sevmesi bir duygu beslemesi mümkün değildi...Her sahnede değil,dediğim gibi bazı sahnelerde…Sanki gerçekten bu iş evcilik oyunuymuş gibi hareket ettiler Tahir Ağa’nın dediği gibi…

Neyse olan oldu artık,önümüzdeki bölümlere bakacağız.:)Senaristlerimizin kapasitesini bildiğim için rahatım aslında ama söylemek istediğim şu ki;bazı yerlerde annemler ER’ı açmamı söylediğinde içim çok da acımadı…Anlatabiliyor muyum bilmiyorum.

Bu yazdıklarımı bütün bölüme,her sahneye mâl etmediğimi bilmenizi isterim tekrar izlemekten büyük zevk alacağım sahneler de vardı.Yukarda da dediğim gibi İki Aile tadından sahneler...Onları tenzih ediyorum...

Neyse bu akşamlık benden bu kadar hepinize iyi yorumlarbye

Son anda Buğra'nın yazısını okudum ve Mutlu Güney'in de isminin jenerikten çıkarıldığını öğrendim.Gerçekten yapılması gereken en son şeyi yapmışlar,tebrik ediyorum.Sen kancalı kancalı tipleri diziye sok,benim Yüksel Eniştemi diziden çıkar...Vallahi pessss!...

YerçekimliKaranfil
10-12-07, 22:37
Son Kez Merhabalar ve İyi geceler...

Sanırım biriktirdiğim ne varsa bir çırpıda gitti...Hafifledim mi ne ? :D

Son yorum olarak ta Füsun'dan bahsedelim...Sevgili Ayça Bingöl hoşgeldi dizimize ve iyiki de geldi...Onun gibi bir karaktere çok ihtiyaç vardı...

Füsun benim daha ilk bölümden sempatimi kazandı.Çok şeker bir karakter...Buz dağı görünümünün altında leblebi şekerlikte bir avukat...Hem de Bazı yönleriyle Eda'ya çok benzettiğim bir avukat...Hafif cadoloz,deli tarafı da zaten tadından yenmiyor...

Evet ergin ile hikayesi yeni başlıyor...Daha çok şarkıları var söylenecek...Bu dörtlüden iyi sahneler bekliyorum...

Ve yakın zamanda sanırım bie Eda Füsun dostluğu izleyeceğiz.... :happy0064

FLAŞ HABER

Buğra demek Mutlu Güney ismi jenerikten çıkarılmış...Neyse biz o zaman bayadır havanda su dövdük baya baya...Mutlu Güney'e Fedai dizisinde başarılar...Sevimli eniştemizi bize sevdirdiği için de sonsuz teşekkürlerr :icon_whis

Bir not eklemek istedim dizideki o vidalı,abuk sabuk saçlı tiplerin Rockçı görünümleriyle hiç alakası yok.Daha çok Punk Müzik dinleyenlerin büründüğü kılıktır efendim.Rockçıların bu şekilde gösterilmesi de fazlaca rahatsız edici...

Ayrıca Rıza'yı geri istiyoruz.... :D

İyi Geceler.... bye

bugra9
10-12-07, 22:43
Bölümlerin tretman'ları vardır arkadaşlar...Dramanin sahne sahne bir betimlenmesi...Yine anlati biçiminde yazilan bu metin 3 ila 15 sayfa arasinda bir uzunluga sahiptir...Bölümün öyküsü ve genel yapısı belirlendikten sonra oluşturulacak tesadüfler,sahne sıralamaları kısacası "Bölümün Karakteri" diyebiliriz...Varmak istediğim nokta şurası...Bu hafta bölümün tretmanı "Eda-Oğuz ayrılığı" üzerine değil başka bir yapı üzerine kurulmuştu...Geçen hafta ile arasında ki en büyük fark zaten tam bu nokta oldu...İzleyici doğal olarak Eda ile Oğuz'un hikayesine koşullandı,geçtiğimiz bölümü aratmayacak bir komedi,aşk ve ayrılık üçgeni beklerken yeni hikaye tohumlarının ekilmesi ben dahil bir çok izleyicinin üzerinde bir "Eksiklik hissi" uyandırdı...

Doğal olarak bize sunulan bölümde ki eksiklikler,genel'e yaydığımız eksiklik ve aksaklıkları konuşmamız için zemin hazırladı...Binevi tetiklediğini bile söyleyebiliriz...Yoksa şöyle bir adım geriden baktığımız vakit bugün kü bir çok eleştirinin zaman ile oluştuğunu,tek bölümden doğan bir eksiklik olmadığının en büyük göstergesi...

Evet iyiyi söylediğimiz gibi kötüyü de söyleyeceğiz...Daha İyiye ulaşmak namına...İzleyicinin beklentisini gösterebilmek adına paylaşmakta olduğunuz bir çok olumsuz eleştiriye saygı duyuyorum ve inanıyorum ki teknik ve senaryo ekibimizde bu eleştirilen "Yapıcı" olduğunu anlayabiliyorlardır...Az önce ki yorumumda söylediğim gibi onlar zor olan yolu seçtiler ve hiçbir zaman kolaya kaçmadılar...Çok daha iyi olacaklarına dair ufacık bir şüphem bile yok...Eksileri zamanla artıya çevireceklerine inanıyorum...

Müge
10-12-07, 23:39
Herkese iyi geceler arkadaşlar…Uyumadan önce yazdıklarınızı okudum ve bende yorum yazmandan önce bir şeyler yazmak istiyorum izinizle…Öncelik ile Fatoş ablacım yazdıklarına katılıyorum…O kadar güzel yazmışsın ki…Maalesef dizide bütçe sıkıntısı var…Yan karakterleri her hafta göremiyoruz ….Bu hafta Numan amca,Safiye ve Niyazi ne yazık ki yoktu….Bakkalda kaç haftadır çekim yapılmıyor…Halbuki bakkal mahallenin kalbi….Köşkün kalbi….

Ama inanın bana şimdi yazacaklarımda çok ciddiyim….Bu haftadaki bölümü hiç beğenmedim….Biraz ayıp olacak ama…Söylemeden duramam….Bana ne Arda’nın arkadaşlarından….Tipleri de tip olsa…Onlara genç deniliyorsa?….Yani ben izlemek zorunda mıyım Arda’nın abuk arkadaşlarını??…Zaten Arda da başrol oyuncusu gibi ön planda ….Şimdi Arda ya hayran arkadaşlarımız bana kızmasınlar ama gerçekten içimden geçenleri yazıyorum….Hele Arda’ya uyan Efe’ye ne demeli…? Daha reşit olmamışsın….Takıldı Arda’nın peşine ismi gibi Efelendi.. Biralar,votkalar…Bir de havalarda…Su sanmış votkayı ...Yani gerçekten çok kızdım….Ceren’e bir kez daha tüküren Oğuz’u da …Yine dövmekten beter etti…Ben anlamıyorum bu sezon çocuklar ergenlikten mi olsa gerek çok azdılar…(Çok affedersiniz azdılar dedim başka kibar sözcük bulamadım çünkü…:img-blush) İçlerindeki asi ruh mu bunları yaptırıyor onlara bilmiyorum….Ama yine de abartıklarını düşünüyorum……Dizimizin bugünkü bölümü bana aile dizisi değil de gençlik dizisi gibi geldi…

Neyse arkadaşlar içimdekileri döktüm ya bir kez daha rahatladım….Akşam yazmıştım yine foruma moralim bozuk aklım abimde diye….Benim yazımdan sonra Fatoş ablama ve Buğra’ya çok teşekkür ediyorum….Bugünkü bölüm sayesinde neşelenecektim ama kısmet olmadı…Ama yine de Sabutay’ın salak adamları sayesinde az da olsa güldüm…Ha bir ara Eda ve Oğuz’un Tahir ağa ve Melahat köşke geldiklerinde de gülmüştüm….Ama sevmediğim için u bölümü komik sahneleri hemen unutmuşum….

Umarım dizimiz eski tadına geri döner….Fatoş abla diziyi izlerken aklıma geldin….Kesin beğenmemiştir bu bölümü dedim….:)

Ama İclal Aydın’ın ve Emre Kınay’ın muhteşem oyunculuklarına diyecek tek sözüm yine harikalardı ….İclal Aydın son sahnede bir annenin evladı için ne kadar üzüldüğünü endişelendiğini orada bizlere hissettirdi…Teşekkürler……:good:

Not 1:Teşekkür ederim Nuray’cım…:img-wink:

Not 2: Gözde’cim keyifle okudum yazdıklarını… Seda abla konusunda katılıyorum sana…:img-wink:

Neyse çok oldum biliyorum :)….Görüşmek üzere iyi geceler…bye

bugra9
11-12-07, 00:02
Akşamı Gece'ye Ulaştırdık...Herkese İyi Geceler...:img-wink:

İyiyi söylediğimiz gibi kötüyü de söyledik...Fazlayı söylediğimiz gibi Az'ıda söyledik...Amaç belliydi...Yakaladığımız,sarıldığımız ve hissettiğimiz duyguları anlatan,çoğu zaman anımsatan bir hikayenin izleyicileriyiz...
Dizimizde "Aile olma namına" atılan her adım ilmek ilmek işlendi...Kimi zaman bu süreç can sıkıcı durum ve olaylara gebe olduysa bile "Gerçek hayatın kıyısından gittiği" için dizimize yansıması olumluydu...

* "Aile"nin anlatılması uzun süredir televizyonlarımızda izlediğimiz tüm hikayelerden,bambaşka bir türü temsil ediyordu...

* "Aile Olmak"...

* "Aşık olmak için geç mi"

* "Bir Anne ve Bir Baba "Aşık" olabilir mi"

* "Parçalanmış Aileler de Yarım kalan çocuklar"

* "Mütahit Yaman'ın inşaa edemediği "Babalığı"..."

* "Iska geçilmiş hayatlar"

Ve hayata,insana dair yüzlerce konu...Toplumsal yaralarımız dahil olmak üzere...Kabul etmek gerek ki bu konular işlenirken kimi zaman tüm "Yalınlığı" ile kimi zaman ise "Üzerine örtülen incecik bir örtü" ile biz izleyicilere "Yan tutturmadan"...Doğru bu,yanlış şu demeden tamamen izleyicinin kişisel yorumuna bırakılarak verildi...Altını çizmek istiyorum...Çıkılan yol,ana fikir şu;

"Aile Olmayı öğrenmek"...Hayatla birlikte değişmek,gelişmek...Mühim olan bu değişimlerde gerçeğe yakınlık ve bu yalınlığın yanında izlenebilirlik sağlamak adına bulanılan komedi tozu...Yaşadığımız,gördüğümüz duygu ve sahneler her iki uç noktada gitse bile inandırıcılık alt yapısı gelişmiş sahnelerdi...

İki Aile aslında Aşkı anlatmak için,yada sırf güldürüp,sadece ağlatmak için yola çıkmış bir yapım değil...İki Aile o kadar geniş bir türü kapsıyor ki dramın en koyusunuda taşıyabilecek bir "Dramatik örgüye" sahip,komedinin en absürd'ünü verebilecek kadar uç noktaları kurtaran bir yapısı var...İki Aile'den beklentilerimiz düşünecek olursak hiçbir zaman "Aşk istiyoruz" demedik...Sadece gülmek istiyoruz veya sadece ağlamak istiyoruz demedik...Yaklaşık bir buçuk yılda elle tutulur tek büyük istediğimiz
"Hikayenin mahalle ayağının güçlenmesi oldu"...Kimsenin hakkını yiyemeyiz,izleyiciye saygı duyuldu ve cevap verildi,zaman istendi...Zamanla gördük ki izleyici beklenti ve isteğine duyulan ilgi ve konumları ayırt etmeksizin gösterilen saygı vesilesi ile "Bazı şeylerin değişip güzelleştiğini" hep beraber gördük...

Bugün burada eleştiri yapıyorsak,dün çok güzel oldu dediğimiz gibi bugün burası eksik kalmış diyebiliyorsak bu yapım ekibi ve senaristler ile uzaktan kurduğumuz görünmez bağ'ın hatırınadır...

Onların bizi anlayacağına inanıyorum...Tıpkı bugün bizim onları anlayabildiğimiz gibi...:good:

:img-wink:BİRKAÇ DAKİKA SONRA...:img-wink:

Nuray...Eksik kalan yerleri izleyebilmene sevindim...Rica Ederim lafı bile olmaz...Hazır ek yapmışken söylemek isterim...Bölümde ki genel sorunu çok güzel tespit etmişsin...Altına baştan sonra imzamı atarım...:img-wink:

GizemliSahne
11-12-07, 00:22
Herkese Merhabalar..

Çok vaktim yok ama ben de kısaca genel bir yorum yaparak, detayları vakit bulabilirsem başka bir zamana bırakıyorum.. Foruma ilk geldiğimde bu tarz tepkilerin olacağını tahmin etmiştim.. Ve hak da veriyorum.. Çünkü bölümde beğendiğim sahneler olsa da, ben de bu bölümdeki devamlılık hatasından pek hoşnut değilim..

Öncelikle Buğra dediğin gibi bizim ekibin izlenme oranı kaygısından uzak olarak tek amaç işlerinin en iyisini yapabilmek.. Ki bence de önemli olan şey bu olmalı.. Zaten izlememin sebeplerinden biri budur, onların kalıcı başarısının sebeplerinden biridir de budur.. Bu hafta da bunun en büyük örneğidir, izlenme oranı kaygısı taşıyan bir ekip, böyle zor bir haftada çok daha farklı şeylere yönelirdi.. Bu yüzden takdir ediyorum senaristlerimizi.. :img-wink:AMA şöyle bir bakarsak, bu hafta temel atma bölümü diye adlandırdığımız bölümlerden çok daha ağırdı.. Çünkü çok fazla temeli aynı anda attıkları için süregelen bir çok duygu aktarımı havada kaldı.. Zaten ortada senaryoyu sırtlanan kısa da olsa ana bir hikaye vardı.. Eda-Oğuz ayrılığı.. Burada Gözde'ye tamamen katılıyorum, çok güzel anlatmış.. Eda ve Oğuz ayrılığı konusu mevcutken, çok güzel bir fırsat bence ilk bölümlerin havasına dönebilmek için.. Özlenmiş duyguların alevlendirilmesi, eski bölümlerin beğenilen nefesinin tekrar canlandırılması için çok çok güzel bir fırsat var şuan ellerinde.. Ben de Eda ve Oğuz'un içlerine girmelerini bekliyordum ve hala da bekliyorum Gözde gibi.. Eda ve Oğuz'un yalnızlıklarında yataklarına konuk olmayı , kaçamak aşk dolu bakışları, cilveleşip sonradan tekrar eski hallerine dönerek toparlanmaları.. Ya çok garip bir çelişki var şuan hikayede.. Boşanma işini alevlendirdiler, yumuşattılar, ciddiyete bindirdiler, ama devamında gelen olaylarda ne ciddiyeti ne de hafifliği verdiler.. Ya da tam tersi ikisini birden verdiler.. Tutarsızlık yani bir nevi.. Tamam normalde bu belirsizlik bizim hoşumuza giderdi "sözde ayrılık" işte derdik ama ben de gözlerdeki "özlemi" görmeyi bekledim bu bölümde.. Yeni evli bir çiftin birbirinden ayrı olarak yaşamaları böyle işlenmemeli.. Hani nerde alışkanlıkları? Yalnızlıkları? Yataktaki boş yastık? Sabah yalnız uyanan gözlerin iç çekişi? İşe giderken uğurlayan bir çift öpücüğün eksikliği? Telefon çaldığında görünen ama çalmadığında sadece rehberde gömülü ismin işlevsizliği? Akşam eşinin eve gelişi ile gülen gözlerin kendini saklayamaması? Herkes yatınca çatıkatında çiftimizin ağızlarından notalara karışarak dans eden sözcüklerin yalnızlıkla solo hüznü? Kısacası nerde o boşluk? diyor izleyici, haliyle:img-wink: Kesinlikle bunlar yapılmadı ve bitti demiyorum.. Bunların verilmesi için hiiiç de geç değil.. :img-wink: Ki belki de verecekler ama biz yine de dile getirelim hissettiğimiz eksiklikleri..

Aslında ben de bu yapılanların ileride, şuan yarım kalmış şeyleri tamamlayacağını düşünüyorum çünkü senaristlerin kalemine ve tekniklerine çok güveniyorum.. :img-wink: Ama zamanlama ve dengeleme birazcık yerinde olmadı sanki.. Çok fazla şeyi bir bölümde verdiler.. Tam da Eda ve Oğuz'un aşkına yönelmişlerken "tam da zamanında", rotayı aniden çok farklı şeye çevirince böyle oldu sanırım.. Geriye bakınca, Eda ve Oğuz'un heyecan kaybetme olayının çok güzel hikayeler doğuracağını düşünmüştüm ben.. Heyecanlandırma çabalarını bekledim, muhabbeti geçti ve kaldı öylece.. Eda ve Oğuz ayrılığının özlemi dedik o da kaldı yarım.. Tabi ki gelecek bölümlerde tamamlanmayacak anlamına gelmiyor bu ama biz dizinin usul temposuna alıştığımız için bu tarz eğilimler biraz "yorucu" geldi sanırım.. Dizi kendini zaten içindeki bu aşkın farklı büyüsüyle ve mahallenin sıcaklığı ile havalara yükseltti ve yine aynı konular üstüne yapılan hamlelerle tekrar yükselebileceğinden hiç şüphem yok.. :img-wink: Ve aslında her ne kadar yeni karakterler lazım desek de hikayenin içine kapanıklığı yaratıyor o sıcak havayı ve genişledikçe yorucu oluyor.. Tek sorun aynı anda fazla yöne saçılmak oldu sanırım.. Ama düzeltilmeyecek bir şey değil bu.. Ki belki de şuan hali hazırda bulunan en az 5-6 bölümlük senaryoda bu devamlılık zaten vardır ama ola ki tepkilere göre düzenleme yapılması gerekiyorsa dile getirilsin ve yapıcılığı sayesinde üzerinde oynamalar yapılsın... Tabi ki bize düşmez onların "profesyonel" yöntemini eleştirmek çünkü eminim üzerinde çok fazla düşünüyorlardır ve haklı sebeplerle hamleler yapıyorlardır ama dışarıdan bakan gözlerin erken yorumları belki gidişatın rotasını hafif sağa ya da sola kaydırmayı gerektirebilir.. :img-wink: Ki zaten izleyici odaklı değişimlere çok açık bir ekibimiz var ve buradaki yorumlar sayesinde aldıkları geri-dönütlere önem verdikleri için hem onlar, hem biz çok şanslıyız..

Bu hafta bir hayli kalabalık bir ortamda izleme fırsatım oldu ve tanımadığım insanlardan değişik isteklere ve yorumlara şahit oldum.. Ve İki Aile izleyen çoğu izleyicinin beklentileri ve beğendikleri hikayeler hep aynı doğrultuda neredeyse.. Bizimkilerden pek farklı olmasa da en kısa zamanda vakit bulduğumda paylaşıcam, belki değişik bakış açıları da kazanmış olur ekibimiz de.. Madem aramızdaki köprülerden birisi bu forum... :img-wink:

Aslında önümüzdeki bölüm çok önemli.. Gidişat o zaman kesin belli olacak ve o bölümü görmeden "keskin" eleştiri yapmak ne kadar doğru bilmiyorum ama artık ekip de az çok tanımıştır yorumların yapıcı olduğunu.. :img-wink: Çok da birikmesin değil mi? :img-wink:

Yine ve yine diyorum ki bu bölümde belirgin bir devamlılık sorunu ve eksiklik olsa da senaristlere güvenim sonsuz.. Sanırım ilk defa böyle bir sorun oldu ve tekrarlanacağını sanmyorum.. Zamanlama kötü... Onun da sebebinin yeni karakterlerin artması ve ve dağılımın fazlalaşması.. Eskiye dönüşün faydalı olması için ellerinde çok güzel bir hikaye olduğunu göz önünde bulundurup, (Eda ve Oğuz ayrılığı), ve mahalle sakinlerine yeni ve uzun vadeli hikayeler yazılarak büyük bir kısmının giderilebileceğini düşünüyorum.. Zor ve dönüşü olmayan bir sorun değildi bu bölümdeki.. Önemli olan en kısa zamanda toparlanabilmesi. :img-wink:

Ehh karmakarışık bir yorum oldu, vaktim olmadığı için bir çok şeyi sığdırmaya çalıştım.. (bu bölümdeki sıkıştırmadan kaynaklanan karmaşıklık gibi:D) Beğendiğim kısımlara ayrı bir yorum gelecek.. Ve oyunculuklara tabi.. Neyse iyi geceler... Görüşmek üzere..

Tüm ekibin emeklerine sağlık..;=)

NOT: Müge'cim geçmiş olsun canım.. En kısa zamanda atlatacağınızdan eminim.. Birlikte olduktan sonra.. :img-wink:

minemtoprak
11-12-07, 08:46
Herkese günaydın :happy0064 Yorumları okumadım henüz.Ama yine herkes döktürmüş belli.Emeğinize yüreğinize sağlık arkadaşlar.
Dün akşam Ardanın arkadaşları haricinde genel olarak fena bulmadım ama her zamanki tadı yoktu sanki.
Ardanın arkadaşlarına resmen uyuz oldum yahu bizde genciz ama bu ne kepazeliktir bu insanlar kendilerini bu derece çirkinleştirmekten ne zevk alırlar bilmem.Umarım bir daha çıkamzlar karşımıza.İki Aile gibi sıcak bir dizinin havasını tadını kaçırıyorlar.Arda bana göre limitte çok dengeli bir rocker.
Sabutay yine her zamanki gibi inanılmaz karizmaydı :happy0064bayılıyorum o adama yahu :) Tahminim doğru çıktı ve Yaman çakalının yüzünden Ardanın saçları gitti.Ama koptuğum sahne Arda yamana burun kıvırdığında Yamanın manyakmı lan bu deyişiydi :happy0064
Ceren canım ya yine olan ona oldu.Timurla merve ayrı bi tatlı.Ergin kopardı zaten.Her zamanki Eda Oğuz olayından uzaktık ama yinede çok tatlıydı herkes.

ömrüm
11-12-07, 09:29
Herkese Günaydın...

Dün akşam'dan açıkcası ben bişey anlamadım, düşündüm acaba ben mi bölüme yoğunlaşamadım diye ama burda yazılanları okuyunca anladım ki bu sorunu yaşayan tek ben değilmişim...

Çok uzun bir yorum yapamıcam çünkü aklımda kalan sahne'ler az (ilk defa)...

Ergin'in füsun olayında çok fena saçmaladılar senaristlerimiz, demek ergin dokuz yıldır kimseyle çıkmadı vah vahh, oya neyi oluyodu afedersiniz, ama onlar oya karakterini hiç olmamış sayıyolar galiba, böyle bir varlık dizide hiç bulunmadı eda'nın en yakın arkadaşı değildi, ergin'le birlikte değillerdi, biz hayal gördük... :img-pilot

Bu arada ergin oğuz'u bile arattı patavatsızlıkta maşallah yanii, o nasıl konuşmaktır öyle yaa :img-hyste

Ama şunu da belirtmeden geçemicem oğuz'a verdiği tepki çok hoştu, benim hoşuma gitti yanii...:P :icon_whis

Ferit sabutay'ı bulmak adına sanırım hoş olmayan şeyler yaşıcak ve yaşatacak dün bu iyice belli oldu, bunu neden oğuz'a açıklamadı onu anlamış değilim yalnız bu yüzden yine işsiz kaldı...

Efe ve ceren kendi başlarını yaktılar, özellikle efe çok büyük bir hata yaptı o eve gitmekle...Efe onlarla bar'ın kapısında konuşurken birden aklıma ilk bölümlerdeki efe geldi onunda vardı böyle beleşçi arkadaşları, ama onlar bu kadar acaip tipler değillerdi Allah için...Umarım o çocukları tekrar görmeyiz...Eda sanırım bu kez oğlunu yanına almak konusunda harekete geçer, geçmeside gerekli bence...Ama işi çok zor tabii yaman bunu kabul etmicektir kesinlikle bide efe sevgili babasını bırakırmı hiç..?

Eda ve oğuz cephesine gelince ben dün onlardan pek bişey anlamadım desem çok mu ayıp etmiş olurum acaba..?

Benden bugünlük bu kadar...

Herkese iyi günler....

jiko
11-12-07, 14:09
selam arkadaşlar
dün akşam ve seyredemediğim bazı kısımları bugün internetten izleyebildiğim bizim iki ailemize neler oldu öyle. güldüğüm ve hoşuma gittiği bir kaç sahneden başka diğer kısımları hoş değildi. biz eda ve oğuzun ayrılıkları ile ilgili didişme ve barışma sahneleri beklerken arda beyin arkadaşları çıktı karşımıza. ama bununda bir sebebi vardır senaristlerimizin bir bildiği vardır diye düşünüyorum. ardanın arkadaşları çıkmasaydı efenin başına geleceklerini başka bir şekilde işleyeceklerdi ne yazıkki hazır efe düzeldi hırçınlığı ve dik başlılığı gitti derken eski efe yine geri mi dönüyor yoksa. ceren bar çıkışı anladı ardanın arkadaşlarının iyi huylu olmadığını ama efeye söz dinletemedi. olan yine cerene olacak aslında arda düzelmeye başlamıştı farkettiyseniz arkadaşlarını barda görünce pek memnun olmadı yüz ifadesinden anladığım kadarı ile. belki efeyi karakoldan çıkartırlarken bizimkilerde bir yakınlaşma olabilir. özet gelince belli olur artık. umarım efenin başına kötü şeyler gelmez. 18 yaşınıda doldurmadı offf yaaaa bu ailemizin başı dertten kurtulmayacak. birde sabutay ve adamları var. ferit her zamanki gibi oğuzdan bu durumu saklarken yine işinden oldu. oğuz eğer ferit sabutayın adamlarını gördüğünü söylerse işini geri alabilir.
yorumum biraz kısa oldu ama çıkmam gerekiyor daha sonra devam ederim inşallah
herkese iyi günler

deren1970
11-12-07, 14:34
herkese Merhabalar
Bugün dinlediğim bir radyo programında herkesin bildiği bir şarkı vardır SAMANYOLU o çaldı ve sunucu bu şarkıyı en sevdiğinize armağan edin dedi bende zaman kaybetmeden bu şarkıyı Tüm İki Aile Dizisinin İzleyicileri olan sizlere armağan ediyorum:img-yes: En sevdiğim dizinin en sevdiğim tüm üyelerine yani:P
Gelelim akşamki bölüme:img-wink: İşin açıkçası raitingleri düşük bekliyordum ve tahmin ettiğim gibi geldi maalesef:icon_sorr Şimdi yanlış anlaşılmak istemem ama bu bir aile dizisi olsa bile komediyle harmanlaşmış bir dizi, bizide zaten etkileyen ve bu diziyi çok sevmemize sebep olan Eda-Oğuz didişmeleri, aşkı, gizli gizli buluşmaları değilmiydi:img-yes:
Geçen haftaki bölümde bir edanın Ergin'e şaplak atması bizi kahkahalara boğmadı mı? Demekki dizimizde her daim komediden parçalar olmalı ki bu hafta her konunun yarım kalması hepimizi rahatsız etti bu da maalesef raitinglere yansımış işte
Çok açık söylüyorum eğer komediyi, yan karakterleri bölümlere dağıtmazsanız üzgünüm daha da raitinglerde gerileceğiz:icon_sorr Bu arada bir rahatsız olduğum konuda Oğuz ve Edanın artık ayrı katlarda yaşaması. Aile halen toplumumuz için çok önemli bir kavram ve dizilerde gösterilenler çoğu ailede, kişilerde yaşamlarına örnek alınan olaylar oluyor. Eda-Oğuz ne kadar kavga etselerde bence yataklarını ayırmamalıydırlar. Annemin bir lafı vardır kavga etsen bile yatağını ayırmayacaksın:img-yes: ki çok doğru bir laf bence. Çiftler kavga etseler bile odalarına ne olursa olsun beraber girmeliler o yatağı beraber paylaşmalılar. Bunu yazmak için çok geç kaldım biliyorum ama bizim çiftimiz diyelim ki barıştı en ufak bir sürtüşmede Eda'dan ben bu gece alt katta kalıcam laflarını duyacağız, keşke duymasak ve böyle ayrılıklar görmesek. Dediğim gibi örnek alınıyor diziler ve yeni evlilere nasıl bir mesaj olur bu, ha çok sinirlendin ayır yatağını sen rahat ol, eşin rahat olsun gibi bir mesaj olur ama tam tersi olsa ne olursa olsun odana çift olarak beraber gireceksin, o odaya bu kavga yada olayı taşımayacksın mesajı verilse çok ama çok daha güzel olur:P
Biraz karıştırdım idare edin artık
Hepinizi çok seviyorum:img-yes:

nar cicegi
11-12-07, 15:16
67.BÖLÜM YORUMU

Öncelikle herkese Merhabalar
Eda-Oğuz
Oğuz avukatının da dediği gibi kadınlarla nasıl konuşulacağını bilmiyor.Hadi yaptın bir hata özür dilesene.Tahir Ağa köşk baskınında söylediği şeyler bir an ikisini de yumaşatcak gibi oldu ama nafile.Oğuz ve Eda bu boşananım ciddiyeti anlayamadılar.Bence ne zamanki mahkeme yaklaşcak o zaman ikisininde etekleri tutuşcak tabi harakete geçen Oğuz olacaktır.Barışma iki şekilde gerçekleşir.Efe'nin olayında Oğuz Eda'ya destek olurken barışırlar.Yada bu bölüm böyle gider şayet bayram konusu işlenirse bayramda barışabilirler.Tabi bayramda dargınlar barışırlar.Efe'nin meselesi gelecek bölümde bitsede şöyle köşkte güzel bir bayram kutlaması olsa.Bu bölüm Eda Oğuz sahneleri oldukça azdı.Bu beni biraz rahatsız etti.Birbirlerinden kopuklardı sanki.

Ergin-Füsun
Oya meselesindeki mantık hatası hala devam ediyor.En azından Oya için yurtdışına gitti falan denseydi bari.Ergin,Eda ile konuşurken 9 yıldır ilişkim yok dedi.Oya ile konuşurken böyle değildi kesin Oğuz'dan bulaştı.Neler söyledi öyle kırmadı pot kalmadı.Eda Füsun yakınlaşması başladı eminim yakında çok iyi arkadaş olacaklar.

Yaman-Arda-Şule
Yaman yamanlığını yaptı döşedi ofisi hiç pot kırmadı.Onla da kalmadı Arda'nın saçını da kestirtti.Şule yemekte Refik'in yeni ofis lafından sonra sanki içine bir kurt düştü.Yaman foyası şimdi ortaya çıkmasa bile yakındır.Arda Yaman'ı köşeye sıkıştırcak tabi aklını kullanırsa.

Ferit-Oğuz-Sabutay
Oğuz gene ani bir kararla Ferit'i kovdu.Tabi hakaretler eşliğinde.Ferit aslında çok alttan alıyor.Oğuz böyle bir damadı olduğu için yatsın kalsın şükretsin.Sabutay'ın adamlarını görmeseydi bağlıyacaktı işi.Polislerin de ordan geçeceği tuttu.Sabutay'ı yakalatmak o kadar kolay olmayacak Ferit için.

Arda-Ceren-Efe
Efe Ceren'i dışarı çıkardı madem içki içmemesi gerekirdi.Oğuz'a söz verdi Ceren'in yanından ayrılmıyacağına eve bile bırakmadı.Oğuz'un Ceren'e olan güveninin sarsılmasından sonra Efe'ya olan güveni de sarsılacak.Ceren Efe'ni o partiye gittmemesini sağlayabilirdi.Arda'ya kızdı eve gitti.Efe'nin yaşı malum dünde biraz bahsettiğim gibi başı dertte.Normalde böyle bir olay hem eğitimini hemde spor hayatını etkilemesi gerekir.Dizide bu olduğu gibi mi işlenir yoksa biraz hafifletilir mi bilmiyorum.Efe'nin benim antremanım var diyip içmemesi gerekirdi.Eda hep Efe'nin peşinden koşturuyor.Sonuçta Efe2nin karısının parasını yemekten başka işi yok.Çocuğuyla ilgilenmiyor.Bu olaydan sonra velayet fikri tekrar gündeme gelebilir.Ceren için konulan katı kurallar Efe için de konulur.Son sahnedeki bir annenin oğlu için kim bilir aklına neler getirerek bakışı çok üzücüydü.Efe de çocuk değil biraz düşünmesi gerekirdi.Eda2yı hep üzüyor.Ailemizi zor günler bekliyor anlaşılan.

burhan_altıntop
11-12-07, 15:16
Herkese Merhaba..

Son bölümlerin temposu, güzelliği olmayan bir bölüm izledik..Konular biraz havada bırakıldı gibi geldi bana..Oysa ki boşanma kararının kesinleştiğini söyleyen çiftimizin didişmeleri bu bölümdede işlenilebilirdi.Fragmanda gördüklerim ile Oğuz'un barışma çabalarına girişeceğini düşünüyordum.Ama dediğim gibi..Konular biraz havada bırakıldı ve bu konular tam olarak işlenmedi..Hikayenin yönü bir anda Ceren-Arda-Efe üçlüsüne yöneldi..Yani Eda-Oğuz ayrılığından bir anda yeni bir konuya geçildi..
Evet böyle bir şey olmalıydı..Her bölümde Eda-Oğuz boşanması işlenemeyecekti.

Bana kalırsa Eda ve Oğuz'un barışmasını sağlayacak bir gelişmeydi Efe'nin Arda'nın arkadaşlarıyla başını belaya sokması..Nasıl olacak bu iş Rıza derseniz, Eda bu kez Efe'yi yanına alacak ve gerekirse velayet davası açacak..Çünkü bu saatten sonra Yaman'ın yanında, daha doğrusu Arda'nın yanında kolay kolay tutmaz Efe'yi..İşte bu süreçte Eda ve Oğuz'un boşanma kararı ertelenecek.Oğuz'da Eda'nın yanında olacak..Ve bir barışma olacak..Aklımdan geçen senaryo bu..Umarım böyle olur..

Şimdi tahminleri bir kenara bırakıp dün akşama dönme zamanı..

Tahir Ağa'nın "Köşk Çıkartması"nın başarıyla sonuçlanacağını düşünüyordum.Çünkü sözünü dinleten, dinletemesede dinletmek için çok zorlayan bir isim.Ne kadar da doğru söylüyordu..Durup dururken boşanmak olur mu..?Olmaz..Ama bizim ikilinin inadı tuttuğu zaman olur..=)Tahir Ağa kendi görüşleriyle barıştırmaya çalışıyordu Oğuz ve Eda'yı..Ama insanlar bahsedilen kişinin kendisi olduğu zaman görüşlerini bir anda değiştirebiliyor..Tahir Ağa ve Melahat, Eda ve Oğuz'un durumuna çok benzer bir durumda..Melahat'ın bir nikah istediği ap açık ortada..Çiftimizde bunu düşünerek Tahir Ağa'yı köşeyi sıkıştırdı..Ve o sözünü dinleten Tahir Ağa, Melahat ile arasını yapabilmek için Eda ve Oğuz'u barıştırma çabalarından vazgeçti..

Eda ve Oğuz'un didişmelerinin olmadığı bölümler bana tam olarak İki Aile bölümü olarak gelmez.O eksikliği hissederim..Bir boşluk olur dizide..İşte dün akşam içinde aynı şey geçerli..
Eda ve Oğuz'u bir kenara bırakıp geçiyorum bölümün diğer detaylarına..

Ergin'in Füsun'a karşı neler hissettiğini daha önce anlatmıştık.Ama bunu Ergin'in ağzından duymak biraz daha farklı oldu tabi..Eda'da derdini tasasını unutup, Ergin ve Füsun'un arasını yapmaya çalıştı..Yemek sahnesinde ikinci Oğuz ile de tanışmış olduk..Ergin'den bahsediyorum.İkinci bir Oğuz..Yani bir kadın ile nasıl konuşulacağını hiç mi bilmez Ergin..Bu yönünü Oğuz'dan aldığı kesin..İkiside birbirini tamamlıyor resmen..

*Bu yemek sahnesinde aklıma takılan bir detay var..Ergin 9 yıldır bir birliktelik yaşamadığını söylüyordu..Ama geçen sezon Oya yokmuydu..Vardı..Oya'nın diziden çıkmasını yada çıkartılmasını anlarım..Ama neden böyle bir karakter hiçe sayılıyor anlamam..Oya'nın dizide olmayışı onun hiçe sayılacağı anlamına gelmez.Sonuçta uzunca bir müddet hikayenin içinde yer aldı ve esas karakterlerden biriydi..Bu detay yapılan büyük bir hataydı bence..

Yarın Kaldığımız Yerden Devam Edeceğiz..Hoşçakalın..

ggnibsgk
11-12-07, 21:27
Selammlarr İki Aile Ailesii…

Dünkü bunalım yorumdan sonra yiğidin hakkını yememek gerektiğini düşünerek vee beğendiğim sahneleri es geçmemek maksatlı; işte geldim burdayımmm:)

Bunu yaparken Buğra’nın eklediği resimleri kaynak olarak kullanıyorum arada sahne atlamamak için… =)E tabi ona da sonsuz teşekkürlerimizi yollayalım bir kez daha ehuehu…

Eda ve Oğuz’un kavgasından başlayalım önce…Aslında klasik Eda ve Oğuz didişmesi gibiydi…Boşanma muhabbeti olmasa öyle de olabilecek bir şeydi aslında ama ne hikmetse sonucunda iki tarafın da birbirine katlanamamasına geldi durum…Yani onlar bu şekilde tanımladılar kendi hallerini..Özellikle Oğuz’un bir sözü dikkatimi çekti..Önceden de kavga ettikleri konularda artık çok daha farklı oluyodu sonuçları…Bunun gibi bişeydi söylediği tabii daha doğru düzgün hali…:img-blushBu laf beni sinir ettiii ama sinir etmesinin nedeni ne yazık ki yanlış bi tespit olması değil tam tersi doğru bi tespit olması…:icon_sorr

Ayhh neyse ben sinir olduğum yerleri yazmıycaktım niye buraya girdim kii yaa????=P

Hemen ardından gelen Eda ve Oğuz’un neden kavga ettiğini,çocukların kamera kayıtlarından anlamaya çalıştığı sahne isee tek kelimeyle harikaydı…Kesinlikle çok orijinal ve İki Ailevari bir sahneydi ama ne yazık ki Eda ve Oğuz’un önceden didişme dediğimiz ama şimdi kavga olarak nitelemek zorunda kaldığımız münasebetinin etkisiyle sönük kaldı…Halbuki şimdi düşünüce ne kadar da muhteşem bi sahne yaa…

Ardından da Ferit abilerini bir cengave