Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/4

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11

tisdale_ashley
22-01-08, 17:19
yani tek kelimeyle süper bir bölümdü.ben inenılmaz sevdim bu bölümü her şey vardı bu bölümde gerek komedi gerek duygusal anlar ve romantizim herşey vardı yani oğuz ve edanın çatı katı konuşması süperdi ayyyy o elife çok sinir oldum yaa tutmasalar saçını başını yolcam o kızın damlanın ve feritin arasını bozmaya çalışıyo ilk gördüğemde zaten gözüm tutmamıştı o kızı.eda ve yamanın okula birlikte gelişi beni şaşırtı valla bide hiç tartışmadılar ama oğuzun yüzü çok asıldı ama yani mervenin dediği gibide öpücüğüde kaptı yani o repliğe bayıldım valla ve son bölüm daha bi güzeldiii.ya bende gerçekten şu reytinglere çok üzüldümmm offff ya ne yapmamız gerekiyorsa yani yapalım iki ailemiz için:good::good:

yaya39
22-01-08, 18:22
ben de en başından beri iki aileyi izliyorum ve hala daha izliyorum ama bence senaryoda bir bozulma oldu eda nın çocuğu düşürmemesi bebeğin doğması gerkiyordu

loralai
22-01-08, 21:51
ayy bu özet ne böyle süper yaaa umarım bu hafta resimleride görürüz ayy çok eğlenicez hele edanın ve kızların gelmemesi olayı yani oğuzun haber alamaması diyim süperrr süer ötesii hatta eğer eda bunu bilerek yaptıysa çok tartışma çıkacağını sanmıyorum şöyle olabilir eda oğuz bey bizi merak mı ettiniz diye cilveli cilveli sorarsa pek bişeyy olmaz gibi geliyo bana

ayy şimdi bunların gelmeme sebebi volkan kaçırmış olmasın edayla kızlarıı çok saçmaaa amaaaaaa olabilirmi yanniii ay gerçi oğuz süper olur bu durumda oğuz eda ve kızlar kurtulduğunda harika sahnelere sebep olacak hareketlerde bulunur eminimm heleki edasıylaa ayy çok beğendim hemen bir senaryo canlandı kafamda olsa süper olur vallaaa

bugra9
23-01-08, 01:09
Herkese Selamlar...:img-wink:

:icon_shad:kahve:icon_shadGECE AJANSI...:icon_shad:kahve:icon_shad

Geceyi yine ucundan yakaladık ve beraberiz...Bu gece bölüm yorumlamak için gelmedim...Ajansımızın gündemi bizleriz...Dün Pelin bir adım dedi bugün bizler adımlarımızı birleştirerek hedefe doğru emin olarak koşmaya başladık...Akşam üzeri posta kutularınıza bıraktığım "İki Aile Ailesi Tam Gaz İleri Projesi"ne gelen olumlu tepkiler ve bu yolda verilen emekler beni öyle çok etkiledi ki...
Birlikten doğan o kuvveti birkez daha gördüm...Sevgili Nurdan'ın destekleri başta olmak üzere "İnanarak" var olan tüm arkadaşlarımıza büyük teşekkür ediyorum...

Birşeyler değişir veya değişmez ama biz bugün nasıl huzurluysak yarın da aynı şekilde huzurlu olacağız...Hep beraber ailecek çıktık yüksek bir tepeye ve eminim ki sesimizin yankılanmaması mümkün değil...Bugün sizlere hazırladığım adreslerde ki isimler kafadan seçilmiş insanlar değil...Hepsinin bizim inandığımız bu projeye kazandıracağı ve katkıda bulunacakları büyük kuvvetleri var...Eski arkadaşlarımız bilir...Benim geçen yıl İki Aile ile ilgili yazılarım genellikle övgülerim televizyon eleştirmenlerimizin köşelerinde yer bulurdu...Özellikle takip ediyorsanız bilirsiniz Vatan Gazetesi televizyon eleştirmeni Memet Güler tam bir halk adamıdır...Gündemini okuyucudan gelen istek ve şikayetlere ayıracak kadar geniş gönüllü ve köşesini izleyicinin sesini duyurması için bir araç olarak kullanan kıymetli bir eleştirmenimiz...Aynı şekilde Burhan Ayeri'nin de günlük yazılarında mutlaka okuyucudan gelen notlara muntazaman yer ayırır...Zaten verdiğim televizyon ekinin adresin de "Seyircinin Sesi" bölümü var...Tam arayıpta bulamadığımız fırsat...Yazılı basın önemlidir...Çünkü televizyon yöneticileri dahil olmak üzere yapım şirketlerinin Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörleri için projenin binevi en güzel reklamı yazıya dökülen övgülerdir...Aynı şekilde eksiklerinin basında yer bulması eminim onların da dikkatinden kaçmayacak en azından oturup düşünmelerine sebep olacaktır...Bu yüzden en az kanal ve yapım şirketi kadar basında bizim tabiri yerinde ise sesimizin çıkması için mikrofonumuz olacak...:img-wink:

Şimdi gelelim işin bir diğer boyutu olan yapım şirketi ve yayın kanalımıza...Yapım şirketine niye el atmak istedim çünkü sizlede kısaca paylaştığım gibi bugün ufak bir araştırma yaptım ve öğrendim ki bazı yapım şirketleri dizi fragman ve tanıtımlarını kendi hazırlayıp yayınlanması için kanala hazır olarak gönderiyormuş...Durum böyle olunca biz hem kanala hem de yapıma sesimizi duyurmalıyız dedim ve Teknik Müdür Engin Ağın başta olmak üzere drama koordinatörü Lale Eren ve Basın ve Halkla İlişkilerden Aslı Başar'ın kapılarınıda şöyle bir tıklattık...Muhtemelen yarın bu konu ile ilgili bir açıklama gelecektir...Ya tanıtımdan Star Tv'nin sorumlu olduğunu söyleyecekler yada önerilerimiz için teşekkür edip dikkate alacaklarını belirtecekler...Her iki olasılıkta da biz yine amacımıza ulaşmış olmuş olacağız...Ne diye çıktık yola onlar bize gelmiyorlarsa biz onlara gitmeyi biliriz...

Evet arkadaşlar kısa günün değerlendirmesi bu kadar...Bugün hiç olmazsa yola çıktık,rotamızı belirledik ve istedikten sonra gücümüzün ne kadar büyük olabileceğini gördük...Biz böyle sıkı sıkı birbirimize bağlı ve inançlı olduktan sonra evelallah dizimizin sırtı yere gelmez...Başta da söylediğim gibi bugün destek olan tüm arkadaşlarımızın inancı beni çok etkiledi...Eksik olmayın...Ve dün gece bize hadi kalkın artık ayağa diyen,hareketlendiren Pelin'e teşekkürlerimi gönderiyorum...:img-wink:

* Sevgili Berna "Bölüm yorumu" dışında ki bu gündemimize ne der bilmiyorum ama içimdekileri paylaşmak istedim...Sizde bilin istedim yalnız değiliz koca bir aile artık tek amaç için emek harcıyor...Bundan güzel birşey var mı...

Gözde Der ki;

Ve hala diyorum ki o mutfaktaki Eda Ceren konuşmasını gördükten sonra bile Eda'nın kızlarla hala o özel bağı yakalayamadığını farkediyorum.İnanın bir eksiklik var hissediyorum ama eksik olan ne onu tam kestiremiyorum işte.

Eksiklik kesinlikle var Gözde...Bu konuyu gündeme taşıdığın için teşekkür ederim...Bu hafta uzun süreden sonra ilk defa Eda'nın Ceren ile "eksik"te olsa birşeyler paylaşması,bu inceliği görmek çok hoştu...Hissedilen bu eksiklik ne biliyormusun Gözde...Eda kızlar ile "sadece kendilerine has bir dünya kuramadı"...Eda'nın kızlarla olan ilişkisi Eda'nın çocuklarla olan ilişkisinden öteye gidemedi...Hiç adım atılmadı diyemem...Fakat Oğuz ile Efe'nin kurdukları dünya,has ilişki kadar altı dolu olduğunu da söyleyemem....Bir farklılık dedik...Bir başkalık olsun kızlar ile Eda'nın arasında...Öyle farklı olsun ki,öyle başka olsun ki Eda aynı şeyleri Efe ile Timur'la yaşayamayacağı kadar farklı olsun...Eda kız evlatlarının olmasının tadını çıkarsın,hasret kaldığı hayalini kurduğu o dünyayı kızları ile donatsın...Kısacası öyle bir ilişkisi olsun ki hah tamam diyelim...Eda kızların özlem duyduğu tatmadıkları anne duygusunu onlara verdi...Aynı şekilde kızlarda Eda'da birşeyler tamamladı...

Bunu birgün dermiyiz,diyebilecekmiyiz bilmiyorum...Ama bu hafta dediğim gibi eksikte olsa atılan bir adımdı sonuçta...Sen benim kızımsın demek dünde söylediğim gibi sahiplenmeye delalet...Sen benim kızımsın demek senin oğullarımdan farkın yok demektir...İleri gitsen bile varacağın yer benim kucağımdır demektir...Bu anlamda bölümde en beğendiğim sahnelerden bir tanesi de bu sahne oldu...Bir adım atmak,bir yere varmaktır...Senaristlerimizin varmak istedikleri noktaya nasıl da özel vardıklarını düşününce bekleyelim derim...İnanarak bekleyelim...Sağolasın Yerçekimli Karanfil...:img-wink:

Gitme Vakti !!! Sohbet güzel,sohbet koyu...Sayfalarımızda sıcacık hiç kalkasım yok fakat yatağım beni bekler...O halde yarın yepyeni bir günde yine bir ajansı bahane edip buluşalım...Gündemi hep beraber belirleyip sohbete başlayalım...

O an gelene kadar gönlünüzden Merhameti,gözlerinizden Şevkati sözlerinizden Sevgi'yi ihmal etmeyin...

* Şayet bu üç güzel duyguyu içinizde barındırıyorsanız sırtınız yere gelmez...Sizi kendi kendinize emanet ediyorum...

iki_ailem
23-01-08, 07:38
arkadaşlar oğuzun numara hastalığının adı neydi ya? düşün düşün gelmedi aklıma:icon_whis

öncelikle merhaba

hastalığın adı ''hipoglisemi''.önceki sayfalarda konu ile ilgili araştırmam bile var.istersen okuyabilirsin...bye

not:bu arada gitmeden 72. mesajım 72. bölüm sonrasına geldi.güzel birşey :happy0064 (bence).böyle ince ayrıntılara dikkat edip mutlu olabilirim de...

kayıp_sokak
23-01-08, 12:42
herkese iyi günler.ben buraya hiç yazmamıştım.ama iki aileyi bu sezon hiç kaçırmadan izliyorum.geçen sene onun saatinde başka bi dizi vardı annemler onu izliyolardı.bu yaz tekrarlarını izleme fırsatım oldu.iyikide izlemişim.ne kadar güzel sıcak bi dizi olduğunu anladım.feritiyle oğuzuyla edasıyla herşey dört dörtlük bi dizi.ama son günlerde reyting sorunu yaşadığının farkındayım.inşallah düzelir.bence izlenmemesinin temel nedeni karşısına elveda rumelini gelmesi.bizim dzimiz ab de yüksek alırdı. şimdi bu dizi geldi reytingler düştü.bence reytinglerinin artmasının çaresi gün değişikliği.mesela cumartesi 20.00 alınabilir.yada biraz daha sabredip insanların elveda rumeli den vazgeçmesini beklemek.bu da biraz zor

deren1970
23-01-08, 14:50
Tüm aileme Sevgiler

Efendim şimdi şuan izleyemediğim sahneleri izledim, dolayısıyla bölümün tamamını izlemiş oldum:P

Vallahi yok artık diyeceksiniz ama ne yapayım benim tersliğim midir nedir, ben Sabutay-Arda sahnelerinde çok duygulandım yahu, az daha ağlayacaktım:img-yes: Sabutay'ın bir şekilde günah çıkarması ne bileyim bana bayağı dokundu.
Hem duygulandım, hem tebessüm ettim Moda haberleri geçelim, ana haberlere gelelim repliğe bakın allahaşkına süper:good:

Allahım nasılda güzelmiş, 2 musakka dan sonra Oğuz-Eda telefon cilveleşmesini görmek:img-yes: ben diyorum bu Oğuz aşk adamı diye:img-in_lo ne güzel laflar ediyor öyle Eda'ya, tabi ki yelkenler suya iner, kim indirmez ki:img-wink:

Ve ailemize Oğuz2un verdiği önem:img-yes: sen adamlara sinirlen dur, Tahir Ağa'ya da ailemin güvenliği için köşkü satarım olur biter diyor. Köşk bir yaşama şekli ama aile. Aile için tüm hayatın geçtiği yerden vazgeçmek. İşte bizim ailemizin farkı. Yeterki birlikte olsunlar onlar gecekonduda bile yaşarlar:img-yes:

Okuldaki sahne gerçekten çok önemli. Timur babasını görünce sanki korkmuş gibi hemen Oğuz ağbisinin arkasına saklandı. Keza Efe desen oda Oğuz'un yanında. Yaman denilen şahısta az buçuk akıl olsa o sahneyi görünce şöyle bir düşünmesi lazımdı. Çocukları gören Oğuz gerçek babaları, beni ise anneyle evlenen, kötü davranan, çocukları korkutan üvey bana zanneder:icon_sorr diye bir düşünse, ama adam hala kafasında yanlış oluşan Oğuz karakteriyle savaşta. Oysa çoktan bu savaşı kaybetti ki haberi bile yok.

Zaten madem yavru aslanını çok seviyor, kaç haftadır oğlunu alıp dolaıyor mu, birlikte vakit geçiriyor mu? Allahım sanırım en çok zevk alacağım sahneler onun bittiği sahneler olacak. Tutturdun Oğuz'u bitiricem diye oysa hem oğullarından oldun, hem Şule'den, hemde Şule sayesinde kavuştuğun zannettiğin paradan, güçten olacaksın, çok az kaldı:img-yes:

Tekrar görüşeceğiz

Sevgiler

_seboist_s
23-01-08, 16:44
Bu sabah telefonumda bir mesaj!

"Student'im bitiremedin mi yahu şu sınavları? Forumcak harekata çıkıyoruz sensiz olur mu hiç?":D

Biri harekat mı dedi:D

Hele bensiz? İmkansız yahu olur mu hiç bensiz... Duyar duymaz bir kıpır kıpır oldu içim:D Tiçır'ım eve gelir gelmez koştum bilgisayar başına bak... :img-wink:

Arkadaşlar şaka maka iyi bir karar almışsınız şu "yoğun istek" konusunda. Ratingler uzun zamandır vahim. Her hafta isteksizce bakıyorum. Sezon başındaki imrendirici dereceleri arıyor gözlerim.

Ratinglerden bir türlü haz etmesem de, hiç kabullenemediğim bir olgu olsa da öyle bir yerleşmiş ki bilinçaltıma yani... Rating iyiyse bir "oh" çekiyorum, kötüyse de dizinin geleceği hakkında saçma sapan düşünceler... Çünkü çok iyi biliyorum artık ratingin manevi olmasa bile maddi anlamda fazlasıyla önemli olduğunu...

Tamam iki aile yeri Star'da başka ama dürüst olayım, yine de korkuyorum. Ayrıca madem iki ailenin yeri Star için farklı o zaman niçin bu durgunluk diye de sormadan geçemiyorum.

Sevgili Dünürüm'den bahsetmişsiniz doğal olarak. Bahsetmemek elde değil tabii... Sevdiğim bir dizi yani o reklamı yapmasalar da takip edecektim zaten. Ama izlerken vayy bee dedim resmen.
Böyle birşeye tanık olmadım daha önce:D Hem iddialı hem de palavra dolu tanıtımlardan çok çok farklı. Dizinin hamuruna uyan mizah reklamlarında bile var...

Yavaş yavaş o kıskançlık duygusu bende de mi oluşuyor ne??:D İki Aile'ye de destek çıkacak ve ratinglerini yükseltecek Star yetkilileri nerede? Çok güzel bir tanıtım yapmışsınız tebrik ederiz fakat iki aile için iki sezondur söylüyoruz acaba ucundan, birazcıkta bize kulak asan yetkililer mevcut mu?
İlle de binanın önüne gidip pis pis bakmamız mı lazım bu insanlara canım aa:D

Arkadaşlar karar aşamasında aranızda yoktum fakat uygulama aşamasında yanınızdayım.
Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım:D:D

EDİT: Buğra mail atmamız gereken yerlerin listesini göndermişsin ama bir kişiyi özel olarak bana bırak... Malum aramız pek iyidir kendileriyle şşşttt:D

AnsEa
24-01-08, 09:24
Herkese Selamlarrr....
Evt uzun bir aradan sonra andaç yazma sebebiyle derslerde dahi okul bilgisayar kulubünde olmanın yarattığı zamanı yorum yazmaya da ayırmak istedim .Bir daha zor bulunur herhalde. Hatta yorumumun sonuna andaçımda yer alan iki aileyle ilgili kısımları da sizinle paylaşıcam. Valla şöyle durup düşündüm bir dizi bu kadar mı hayatımın içinde olur ya onla anılır olmuşum:) . Neyse ben bölümlere birazcık değineyim; açıkcası o boşanma davasının olduğu bölüm fragmanında çok bozulmuştum ama ne fragmanmış be diyorum şimdi. Bu kadar mı cımbızla hazırlanır. Ve güzel bir toparlanış oldu gerçekten o 5-6 bölüm adına… Çocuklara neler söyletmek için son dakikaya kalmış her şey ama ben bu sözleri daha acısız söyletebileceklerini düşünsem de fazla lafı gevelemiyim İki Aile İki Ailedir yine… Ve Ben Hipo beye bayıldım gerçekten, bakalım ne kadar sürecek bu hipoglisemi olayı Oğuza da pes diyorum kızı tıpta okuyor uydurduğu hastalığa bak bari geçici bir hastalık sallasaydı. Hep kısa vadeli, hep kısa vadeli planlar yapıyor sonra tepes taklak geliyor… Ama önümüzdeki bölüm bu hastalıktan biraz uzaklaşıp direk meydan savaşı olacağının mesajını aldık zaten… Gerçekten süper eğlenceli bir bölüm olacak . şimdilik bahçe mevzuda uzamadan kapanıyor gibi gözükse de Volkan olayı ve oğuzun edaya yamanın parmağından bahsetmemesi bu kadar çabuk kapanmaz gibime geliyor… Ayrıca Füsun karakterini de çok sevdiğimi belirtmeden geçemeyeceğim diziye bir renkte oradan geldi ama şu edanın yanında işe giren kızda bir o kadar fena. Ferit yüz vermediği halde şimdiden ortalığı karıştırdı biraz da saf davransa ne çoraplar açılcak kim bilir. Ve belli oldu ki damlada feritle kızı arkadaş yapmaya çalışacak … kendi kendine kördüğüm olmasa bari olaylar…Ben şöyle ardaya yamana da değinmek istiyorum ama o kadar vakit olmayacak sanırım ama ardaya bodrumda ne yapacaklar merak ediyorum özettede bir sinyali yok . Refikte az şeytan değil hani ama onu ben yamanın şerefli cinsi diye nitelendirsem ayıp kaçmaz heralde. Normalde oğuz eda etrafında dönerdi yorumum ama onlar biraz daha atışsın bakalım bende bu dönemden sonra çok zorda gözükse de inşallah vakit bulurum yorum yazmaya…Ben şimdi size biraz andıcımdan iki aile kısımlarını ekliyeyim ve görüşmek üzere…(yine atlaya zıplaya oldu yorumum kusura bakmayın)Yorumlarınızı da şimdi okucam.

• Benim İki Aile müptelası arkadaşım.
• Galiba “iki” ve “aile” sözcüklerini duysam aklıma senden başkası gelmeyecek
• En favori dizisi İki Aile’dir. İki eli kanda olsa da İki Aile’yi mutlaka izler. Hayatının da bir dizi gibi renkli geçmesi dileğiyle
• Sende unutmayacağım şeylerden biri de ; “Hayır; bu bölüm izlemeyeceğim!” sözü olacak herhalde. Dilerim ki İki Aile izlerken yüzünde oluşan gülümsemeyi hiçbir zaman kaybetmezsin ve hayatta dilediğin her şey olur
• Senin sayende İki Aile’yi izlemiş kadar oldum,
• İkinci sınıftayken İzgi’ye her hafta Salı İki Aile’de neler olduğunu anlatmanı unutamam herhalde hiçbir zaman.
• Sen İki Aile yorumlarınla uğraşır, bir yandan da eski bölümleri sessiz sessiz (neden acaba:P) izlerken bende
• İnşallah ileride İki Ailedeki gibi bir köşkün olur.

Bir arada sırama çizdiğim köşkümü koycam:) bye… :img-pilot

bugra9
24-01-08, 18:11
Herkese İyi Akşamlar… :img-wink:

Ne derler; Saatler akıyor,günler geçiyor,takvimler eskiyor geçiyor zaman,gece gündüzü kovalıyor gündüz ise geceyi…

Gündüz geceyi kovalarken bizde güne bir iz düşürmek için yeniden buradayız…Yine bir ajans açacağız ve pazartesi akşamına yeniden döneceğiz…Bugün ki aklımızla dünü değerlendireceğiz…Kısacası yine yalnızca sohbet edeceğiz…O halde açılsın ajansımız !!!

:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI…:icon_shad:kahve:icon_shad

* Bu sözü çok severim; Özlemek güzel şeydir,özlüyorsa özlenen.Beklemek güzel şeydir,gelecekse beklenen ve sevmek o kadar güzeldir ki, seviyorsa sevilen !!!

Pazartesi akşamı seven,özleyen ve büyük bir sabır ile bekleyen iki aşığın duygularına ortak olduk…Belki de Sevginin ve Özlemin büyüklüğüydü Sabrı getiren…Şunu da hatırlatmakta fayda var…Özlem ne kadar büyük ise vuslat o kadar değerlidir…Çiftimiz çocukları için ayrılığı göze alırken de,severek ayrılığa giderken de tek bir avuntuları oldu…O da aynı çatı altında yaşamanın getirdiği mutluluk…Onlar zaten bugüne kadar aşklarını hep başı boş saatler de gizli kaçak yaşadıkları için onların birliktelik anlayışı birbirlerinden aldıkları varlığın desteği oldu…Zaten aşklarının çıkış noktası da bu hayatta sahip olamadıkları veya olup ta elinden kaçırdıkları içindi…Bunun için çetin ceviz bir savaş verdiler…İmkansızı imkanlı yaptılar sabırları ile…Kilitli kapıları bir bir açtılar…Sonradan fark ettiler ki açtıkları kapılar meğer gönül kapılarıymış…

Hayat onlara gül bahçesi vaad etmedi ama onlar kurak topraklarda bile Tek bir gül yetiştirmeyi bildir…Sözüm şu ki Eda ile Oğuz’un gerek aşkları için gerekse hayatla verdikleri mücadele çok etkileyici bir hikayeyi de peşi sıra ardından getirdi…İşte bu yüzden nereden geldiklerini düşündüğümüz vakit vardıkları nokta bana çok asil geliyor…En önemli başarı da zaten burada senaristlerimize düşüyor…Diziler de İlişkiler bir süre sonra hırpalanır,anlamsızlaşır ve büyüsünü yitirir…Fakat altını çizerek söylüyorum bizim bıçak sırtında seyreden ilişkimiz,aşkımız adına her ne diyorsak paylaşımımız ilk gün ki hassasiyet ile bugünlere geldi…Hala izleyici için bir anlam ifade ediyor ve çok daha önemlisi halen izleyici bu aşka,sevgiye inanabiliyor…Bu çok büyük bir başarıdır hem senaristlerimiz hem de oyuncularımız için…Neden oyuncularımızı da dahil ettim çünkü bir süre sonra insan haklı olarak aynı karakteri oynamaktan sıkılır…O karakter üzerinde verebileceği bir mesaj,bir tat kalmamıştır ve otomatik pilot misali standart’a bağlar…Şayet karakter zaman için gelişmiyorsa…İşte altı çizilesi,üzerinde konuşulası bir nokta daha…Hayatta ne yerinde sayıyor,hangimiz aynıyız ki hayali karakter zamanın getirdiklerine karşı kayıtsız kalsın…Durum böyle olunca karakterde hikaye ile birlikte sınırlar içinde değişmekten çok gelişiyor ise o zaman oyuncular bu gelişimi yansıtmak için karakter üzerinde düşünmeye yeniden başlar…Bu ister istemez yeni bir heyecanı getirirken tekdüze kalıplarında kırılmasına sebep olur…Dizimizden örnek vermemiz gerekirse ikinci sezona girişimiz ile birlikte neredeyse tüm karakterlerimiz ama ufak ama büyük bir gelişime gittiler…Zaten dizimizin grafiğine şöyle baştan bakacak olursak ibre sürekli yukarıyı gösteriyor…Önce iki yabancı aile,ardından komşu,imkansızlıklar için doğan bir aşkın filiz vermesi,aşkın dillere düşmesi ve düğün zirvesi…Şimdi size sorarım böyle bir akışta böylesi bir gelişimde hangi oyuncu üzerine giydiği karakterden sıkılır,bunalır…Senaryo oyunculara keşfetmeleri için yeni bahçeler vaad ediyor,yeni duygular istiyor,istedi ve yarın da istemeye devam edecek…

Kıssadan çıkaracağımız hisse basit…Bugün Eda ile Oğuz’un aşkı şu sol köşelerimizi halen etkiliyorsa bunun dününe bakmamız ve takdir etmemiz gerekiyor…Çok temiz ve sıkı bir hikaye ördükleri için gurur duymamız gerekiyor…

Aşk biraz saflık,biraz çocukluk ve bol miktarda samimiyet ister…Şeffaflık ister sevgileri,aşkları değerli kılan paylaşılan anlarda ki bir sıcak gülümsemeden başka bir şey değildir…İşte bu sebeple bazen uzun ve büyük sözlerin yerini bir çift gülen göz doldurur…Kaldı ki bizim kıymetli oyuncularımız her şeyden önce birbirlerine çok içten ve anlamlı bakıyorlar…Karaktere olan inanç ve aşka yüklenen değerlere her iki oyuncunun da aynı yönden baktığına eminim…

* Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır… Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur.

Sözünü okuduğum da aklıma Sabutay’ın doğrular ve yanlışlarla bezeli hayat hikayesi geldi…İtiraf etmem gerekirse sizde hatırlarsınız sezon başında ki en büyük sıkıntı ve endişem Sabutay’ın hikayemizde ki mevcudiyetinden doğacak olan sıradanlık ve tekrara düşme olasılığıydı…Senaristlerimizin karakteri bu denli derinleştireceği ve izleyiciyi psikolojisinin derinliklerine götürebileceğini aklımdan geçirmemiştim…Bu bizim senaristlerimizin farkı olsa gerek Sabutay ikinci sezona öyle bir giriş yaptı ki…O kayıplarını kendi kazanç sağlamasa bile bir başkasının kazanç hanesine yazmak için kullandı…Arda olur ahmet olur mehmet olur ama bu hayatta “Sabutaylar” olmasın diye Barış olarak kullandı…Açtığı yeni sayfaya “Barış” ismi ile girmesi zaten çok manidar ve anlamlı…Bugüne kadar “Savaş” olarak bir şeyler deneyip en büyük zararı kendine verdiğini görerek bundan sonra “Barış” olmayı seçmesi ise insanların şanslarını kendilerinin yaratacağının en anlamlı göstergesi…Sabutay’ın hikayesini çok seviyorum,çok ilgimi çekiyor ve çok derin geliyor…Sabutay’ın değiştirdiklerini belki de hayatı boyunca ilk kez bir şey başardığını görecek olmak bana heyecan veriyor…Senaristlerimizi bu tarz alternatif ama derin anlamlı hikayeler ile dizimizi besledikleri için tebrik ediyorum…Eminim ki onlar bambaşka kesitler sunarak düşünülmemiş,düşünülüp de uygulanmamış hikayeler,öyküler anlatmaya devam edecekler…

Hikayeden biraz saparak Hülya Bilban’a değinmek istiyorum…Son birkaç haftadır dikkatimi ciddi oranda çekiyor ve paylaşmak istedim…Köşkümüzün atmosferinde ışıklandırma ne kadar güzel ve doğru kullanılıyor öyle…O kadar estetik bir şekilde aydınlatılıyor ki köşkümüz dikkatimizden kaçması söz konusu bile değil…En sağlıklı aydınlatma köşe lambaları ile yapılan aydınlatma olduğunu duymuştum…Sağlıklı olduğu kadar estetik bir görüntüde oluşturduğunu söylemek isterim…Özellikle mumlar,köşe lambaları ve abajurlar müthiş bir derinlik kazandırıyor sahnelere…Mum ışığı da dahil olmak üzere yumuşak ve gölgeli bir etki yarattığı için o loşluk göze çok hoş geliyor ve sıcak renklerin ağır basması ile kesinlikle atmosfer tamamlanmış oluyor…Bu yüzden Köşkün aydınlatmasında hatta loşluğunun kullanılmasında emeği olan yapım ekibimize teşekkür ederim…

* Eveet şimdilik bizden bu kadar…Daha konuşacağımız çok konumuz var,anketlerimiz var…Yeniden görüşeceğiz…

O zamana kadar;

Hoşçakalın…:img-wink:

ggnibsgk
25-01-08, 14:08
Sealmmlarr:D

Bu başlıktan da eksik kalmıyım dedim kendim kendimee vee hadi bakalım başlıyorumm ehuehu...

Öncelikle Buğra'nın yorumuna değinicem birazcık,ardından da Sudenaz'ın eklediği bölüm resimlerine...Burdan ona kocaman teşekkürlerimi yolluyorumm öncelikle:)

Buğra'Nın yorumundan bi kısmı alıntılıyorum vee buyrun:)

Dizimizden örnek vermemiz gerekirse ikinci sezona girişimiz ile birlikte neredeyse tüm karakterlerimiz ama ufak ama büyük bir gelişime gittiler…Zaten dizimizin grafiğine şöyle baştan bakacak olursak ibre sürekli yukarıyı gösteriyor…Önce iki yabancı aile,ardından komşu,imkansızlıklar için doğan bir aşkın filiz vermesi,aşkın dillere düşmesi ve düğün zirvesi…Şimdi size sorarım böyle bir akışta böylesi bir gelişimde hangi oyuncu üzerine giydiği karakterden sıkılır,bunalır…

Buğra sen bu gelişimle ilgili büyük örnekler vermişsin ben de ufacık bi detay söyleyerek bunun üstüne ekleme yapmak istiyorum müsadenle...:)(Zarifim ben ne varr aaa!!!)

Geçen sene Ferit Damla'yı istemeye geldiğinde Tahir Ağa ve Oğuz karşılıklı kahve höpürdetmişlerdi hatırlarsınız tabii kii...O sırada sizi bilmem ama ben Oğuz'un Tahir Ağa'yı taklit ettiğni düşünmüştümm,hatırlıyorum...Geçen bölümlerden birinde yinee Oğuz ve Eda kahve içerken Oğuz kahveyi höpürdetiyordu bu sırada Eda garip garip bakıncaa..."Çok zevkli oluyoo böylee!" gibi bişey demiştii tatlı tatlı...

Eğer yanlış hatırladığım bişey yoksa burda biz Oğuz'un bi alışkanlık kazanmasına şahit olduk...Vee bu fikir benim çok hoşumaa gidiyoo çok küçük bişey ama öylee...:img-wink:

Vee bölüm resimlerimizzz...Sabahtan beri içimin kıpır kıpır olmasından mıdır bilmiyorum ama ben resimlere çok güldümm ehuehue...Sadece erkekler takımının faaliyetlerini görüyoruzz ama olsun ben yine de bayıldım bu resimlere bölümün muhteşem olcağının bir kanıtı dahaa...:happy0064 Bir de bana sanki Ferit yağmurdan kaçarken doluya tutuldu gibi geliyooo...Damla'dan kaçarken,ona tavır alıyım derken Oğuz'un kollarına düştü tabii:img-hyste Ferit'in isyanlarına şahit olabiliriz bol bol...ehuehue... "Babacım ben sizin tarafınızdayım unuttunuzz galibaaa!!!":img-hyste

Neysee canlarımm ben kaçtım görüşürüzzbye

bugra9
25-01-08, 18:03
Herkese İyi Akşamlar…:icon_shad

Mutluyuz…Allah mutluluğumuzu daim eylesin…Bizim zarafet timsali Nuray’ımızın da bu mutlulukta ki payı çok büyük…O halde mutluluğumuza bu güzel Cuma akşamını da dahil edelim açalım bir ajans bakalım varacağımız nokta neresi olacak…

:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI…:icon_shad:kahve:icon_shad

İlk olarak benim dün ki yorumuma istinaden sevgili Nuray’ın verdiği örnek çok hoşuma gitti…İşte kast ettiğim buydu…Hayali karakterler sanki gerçek bireyler gibi gelişim gösteriyorlar…Nuray senin verdiğin kahve örneği ise kesinlikle bilinçli atılmış bir adımdı…Emre Kınay’ın geçen yıl verdiği bir röportaj geldi şimdi aklıma…Ona sunulan sinopsiste ( Senaryo Özeti ) canlandıracağı karakterin burcundan psikolojisine kadar titizlik ile anlatıldığını dile getirmişti…Doğal olarak usta oyuncumuz bu özen ve detay karşısında etkilenmiş diğer oyuncu kadrosu da sağlam isimler ile örüldüğü için kabul ettiğini belirtmişti…Ben bunu genele yayarak yalnız Oğuz karakteri değil tüm karakterlerin kendilerine has bir gelişim süreci olduğuna inanıyorum…Birbirleri ile etkileşime girdikçe kişilik özelliklerinden ödün vermeden tıpkı bizler gibi yeni alışkanlık kazanıp,bazı alışkanlıklarından arınabiliyorlar…Bana çok özgür ve heyecan verici geliyor senaryomuzun bu denli esnek olması…Bir o kadar da gerçek…Her insan değişime açıktır,yargılar zaman içinde değişebilir ve şu da bir gerçek ki insanların birlikte oldukları kişilerden etkilenmemeleri söz konusu bile değildir…Belki de İki Aile’nin senaryosunun bir türlü tıkanmamasının bir nedeni de budur…

* Pazartesi gecesine yeniden dönelim mi…Sessizliğinizi evet olarak kabul ediyorum ve dönüyoruz pazartesi akşamına…

Bir Köşkümüz var ki dillere destan…Bir Köşkümüz var ki çatısına notalar,katlarına hatıralar sinmiş…Emre Kınay’ın gayet doğal bir şekilde Eda’nın arkasından mırıldandığı o andan bahsediyorum…Artık öyle klasik bir hâl aldı ki bu durum sanki kendi evimizde süregelen bir alışkanlık gibi hissetmeye başladım…Bu durumdan ötürü gayet memnunum…Eski eserlerimizi Emre Kınay’ın sesinden doğal bir akışta dinlemek,çatı katı deyince aklımıza plağın gıcırtılarının gelmesi Köşkümüz de ki bu nostalji ile teknolojinin çatışması çok hoşuma gidiyor…Bir gün İki Aile bittikten sonra ilk hatırlayacağım ve en çok özleyeceğim şeylerden birisi gecenin sessizliğini bölen bu huzur dolu anlar olacak…Tabi bunda Emre Kınay’ın başarısını da görmezden gelemeyiz…Oğuz’un psikolojisine çok derin giriyor…Rol yapmaktan öte gerek şarkı söylerken gerek plak dinlerken keyif alıyor…Sanırım Oğuz’da ne kadar Emre Kınay varsa,Emre Kınay’da da hatırı sayılır Oğuz var…

Emre Kınay demişken eminim fark ettiniz Oğuz ne kadar doğal ve içten gülüyor…Anlık kahkaha patlamaları yaşıyor…Evet bu her zaman vardı fakat son birkaç bölümde iyiden iyiye dikkatimi çekmeye başladı…Resmen kahkahayı patlatıyor…Set ortamı,çekim tekrarları ve o atmosfer de bu kadar içten gülmek her babayiğidin harcı olmasa gerek…Emre Kınay kesinlikle çok eğleniyor ve bazen istem dışı kahkahalar kendiliğinden geliyor diye düşünmekteyim…Yönetmeninde haliyle bu doğallık hoşuna gidiyor ve böylece son birkaç bölümdür Oğuz’un kahkahası mı desem,katılması mı desem zirve yaptı…Bizde bu durumdan gayet memnunuz…Dublaj ile çekilen ilk yirmi sekiz bölümü düşününce elde olan malzemenin işlenmesi adına sesli çekim ne büyük bir nimetmiş…Oyuncularımız sanki kafesten çıkıp özgürlüğe kavuşmuş gibi karakterleri derinleştirdiler…Ne diyelim Metin Günay’ın dizimize yaptığı en büyük devrimdir…Helal olsun…Çektiği dört bölümde madeni görmüş ki işlemek için tez elden harekete geçmiş…

:icon_shadİKİ AİLE 72.BÖLÜM ENLERİ…:icon_shad

1-EN Beğendiğiniz Sahne…?...
2-EN Beğenmediğiniz Sahne…?...
3-EN Güldüğünüz Sahne…?...
4-EN Duygulandığınız Sahne…?...
5-Haftanın Mesajı…?...
6-Haftanın Repliği…?...

* Hayri kusura bakma bizim de bir haftamız diğerine uymuyor ama kulağını bu hafta Cuma’dan çınlatmaya karar verdik…

:icon_shadİKİ AİLE 72.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞLER…:icon_shad

1-EN Şık Bayan…?...
2-EN Şık Bay…?...
3-EN Rüküş Bayan…?...
4-EN Rüküş Bay…?...

1-Ailemizin akşam misafirlerini yolculadıktan sonra ki sıradan ve doğal hallerini çok beğendim ve samimi buldum…Bu sahnede Öner Erkan sesi ile var oldu fakat yine güldürmeyi başardı…O nasıl bir tizliktir öyle…Tiz tiz olalı böyle bir ton görmemiştir…:img-wink:Çok güldüm…Ayrıca pazartesi gecesi de söylediğim gibi sahnenin bir şeyler verme,bir sonra ki adıma basamak olma gibi bir kaygısı olmadığı için doğaldı zaten…Doğallık buradan geliyordu…O gecenin sessizliği,misafir ağırlamanın rehaveti ve yapılan ufak çaplı durum değerlendirmesi de her ev halinin ufacık bir yansımasıydı…Çocuklar çocuk gibi bahçe sıkıntısını unutarak oyuna,didişmeye dalmış,yetişkinler yetişkin gibi bir anne gibi bir baba gibi veli toplantısını konuşuyor…Ardından zaten sahnenin zirvesi Eda’nın sesini çatlatarak çocukların peşinden koşması ve Oğuz’un minicik gülümsemesi ile sahne amacına ulaşıyor…Eda’nın çocuklarla ilgilenmesi,peşlerinden koşması Oğuz’un hoşuna gidiyor aslında ufacık bir mesaj…Tamam kızlar annesiz büyümenin acısını,kendilerine düşen payı yaşadılar…Fakat Oğuz’a da büyük bir pay düşüyordu…O da kızlarını emanet edecek,sorumluluk paylaşacak kısacası güven verecek bir can yoldaşının olmamasının verdiği acıyı yaşadı…Bu yüzden Eda’nın gelmesi ile birlikte Oğuz’da bir takım özlem ve isteklerini gideriyor…Doğal olarak bu durum onun hoşuna gidiyor…

2-Bu hafta masaya vurulan silahlar bağımsız olarak baktığımızda rahatsız edici gibi gözükse bile hem Sabutay’dan hem de Tahir Ağa’dan daha farklı bir davranış bekleyemezdik…Durum böyle olunca pazartesi gecesi söylediğim gibi üçüncü ve son adımı bekleyelim…

3-Gayet neşeli bir bölümde bir çok sahnede gülümsedim…Hipo bey takılması ve kabak esprilerinin yanında bir sahnede İclal Aydın’ın oyunculuk başarısı sayesinde çok güldüm..Tamamen İclal Hanım’ın müthiş kullandığı mimikleri ile alakalı…Oğuz’un ikinci anti perhiz yiyecek detektörü sahnesinde Eda Oğuz’un sakladığı sucuğu bulduğunda müthiş bir bakış fırlattı…İnanamama,konduramama,gülsem mi,sinirlensem mi hali ancak böyle güzel bir bakış ile yansıtılabilirdi…Eda gülüp gülmeyeceğine karar veremedi ama ben çok güldüm bu sahnede…İclal Aydın’ı bir kez daha tebrik ediyorum…Şayet fark etmediyseniz o bakışları açıp bir kez daha izleyin ne demek istediğimi çok daha net anlayacaksınız…Ek olarak Merve’nin meşhur taşlı saatine de çok güldüm…Damla’nın Ceren ile dertleştiği sahnede Merve söylenirken kolunda dikkatimi çekti pes dedim…Merve’nin büyümüşte küçülmüş hallerini biliyorsunuz…Bu sahnede de yaşından büyük olan o taşlı saati görünce şaşırdım…Sanırım bilinçli olarak takmışlar…Ama kostüm ve aksesuarlar yazılan karakterlerin bir parçası olduğu için Merve’nin kişiliğine çok uyduğunu düşünüyorum…Hoşuma gitti…

4-İki kardeş arasında konuşulanlar iki kardeş arasında kalır replikleri ile aklıma kazınan ve özlemle beklediğim Ceren ve Eda sahnesi altında yatan anlamlar dolayısı ile çok duygusal bir sahneydi…Hafta boyunca bu sahneyi ne kadar beğendiğimi,neler hissettiğimi zaten uzun uzun anlattım…Tekrar etmeme gerek yok…Tek diyeceğim Eda,Efe ile Ceren’in kardeş olduğunu dile getirmesi senin Efe’den hiçbir farkın yok anlamına geliyor…Efe’nin kardeşi,benim kızım…Benim kızım Efe’nin kardeşi…

5-Sabutay’ın hikayesini baz alarak,Sait Faik Abasıyanık’ın dediği gibi “Bir insanı sevmekle başlar her şey...”

6-İclal Aydın’ın bakışları ile anlam sesi ile ruh kazanan “Kızımsın Sen Benim”…

* İşte böyle arkadaşlar…Akşam ajansımızın yavaş yavaş sonuna gelirken hepinize güzel bir hafta sonu tatili temenni ediyorum...Bugün birçok arkadaşımız karne aldı sanırım…Yarı yıl tatili başladı…İster Takdir,Teşekkür alın isterse ben tek tabancayım deyip sadece karnenizi alın ama her ne olursa olsun Mutlu olmanızı diliyor herkese İyi Tatiller diliyorum…

Yeniden Görüşeceğiz…

Bir Ajansı bahane edebiliriz mesela…

O an gelene kadar…

Sağlıcakla Kalın…

nar cicegi
25-01-08, 19:46
Fragmanı izledim.Ama parça parça izledim.Timur'u muz aşık olmuş.Oğuz Ergin ve Ferit pencere de Eda lar yukarda top geliyo pencereye kırılıyor.Şimdilik bu kadar.

iki_ailem
25-01-08, 22:24
fragmanı izledim hemde tam olarak.9 a 25 varken star tv de çıktı.dış ses vardı...bu bölüm kaçmaz diye başlıyor...aşk bu seferde bizim minik timur'umuzu vuruyormuş.üst katta efe-oğuz(fb forması ile)-ergin-ferit dörtlüsüne ''bir kıza aşık olduğunu nasıl belli edersin?''tarzında soru soruyor.efe de onu kucağına alıyor.''benim küçük kardeşim büyümüşte aşık olurmuş'' falan diyor.oğuzlar gülüyor.kimmiş bu şanslı kız merak ettim valla.üstelik anlaşılan timur'umuz bayağı bir tutulmuş bu kıza.çok düşünceli görünüyordu.

sonra timur alt katta damla ve eda ile birlikte kahvaltı ederken eda bağırıyor falan heralde ki timur ''burada tek erkek ben olduğum için hıncınızı benden çıkarıyorsunuz''diyor.

sonra üst katta artık maç mı yapıyorlar ne?top camı kırıp aşağı düşüyor.edalar da alt katta oturuyorlar.bir koltuğun yeri değişmiş ama burdan anlatmak zor siz görünce anlarsınız zaten.ayrıca eda damlaya ''bizde füsun'u çağırırız kadın dayanışmasını gösteririz'' şeklinde birşeyler söylüyordu.

dış sese göre ise öyle bir şey oluyormuş ki işler karışıyormuş sanırım.öyle birşey diyordu.

şimdilik aklımda kalanlar bu kadar.daha sonra yine izlersem not alır yazarım.bence yinede sık çıkıyor sayılır.en azından cuma günü 2 kere izleme şansına kavuştum.gururluyum ne diyeyim?:happy0064

son olarak bizi dinledikleri için star tv yöneticilerine çok teşekkür ediyorum...ve...gerçekten çok eğlenceli olacak.GERÇEKTENDE BU BÖLÜM KAÇMAZ...!(HER ZAMANKİ GİBİ)

şimdilik bye ...

not:şimdi bir daha çıktı,izledim.

2.not=bu yorumdaki fragmandan alıntı cümleler tam olmayabilir.

Müge
25-01-08, 23:03
Teşekkürler Burçin’cim ve İki_ailem…..Ben henüz izlemedim fragmanı ama şimdi yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım…Demek bizim minik bıdığımız aşık oluyor…Ya biliyor musunuz…? Bilmiyorum ama benim içimden geçenleri senaristler hissetmişler….Bir ara yazmıştım…Merve ve Timur’un da bir konusu olsun diye…Sanırım artık Timur’un da bir konusu olacak…:happy0064.Çok sevindim:happy0064….Bu kız kimse …Kesin Merve kıskanacak….Trip yapacak….Küsecek….İçime doğdu….Ay gerçekten sevindim …:happy0064.Bazen hayatta en küçücük bir olay bile beni o kadar mutlu ediyor ki…:happy0064Timur’un aşık olması mesela….Fragmanı çekecek arkadaşlarım özel mesajıma atmayı unutmayın olur mu…?:img-wink:

İki aile dizisini ve ailemi çok seviyorum…..bye

iki_ailem
25-01-08, 23:33
öncelikle hiç önemli değil görevim,en büyük eğlencem.

evet timur'un konusu da eğlenceli olacak.gerçekten merve'nin kıskanması falan gözümün önüne geldi birden gerçekten süper olurdu.ama nedense ben çok fazla bir ihtimal vermiyorum.belki söylemez bile zaten kadın-erkek ayırımı diz boyu biliyorsunuz...erkeklerle paylaştı bu sırrını.ama eğer söylese bile belki de destek olur dimi? her ihtimali düşünmek lazım.

ayrıca timur a bile bir kız ayarladılar.bir tek şu doğaçım gibi tatlı bir çocuğa ayarlayamadılar ya pes doğrusu.bence efe'ye bir sevgili iyi olur...

bugra9
26-01-08, 00:17
Herkese Merhabalar...

:img-clapp:img-clappBu Bölüm Kaçmaz !!!
Köşkün kadınları ve erkekleri karşı karşıya...
Ortalık toz dumanken bir olay köşke bomba gibi düşüyor...
Aşk bu sefer en küçük erkeğe,Timur'a musallat oluyor...
İki Aile Yepyeni Bölümüyle Pazartesi Akşamı Star'da !!!:img-clapp:img-clapp

İşte bu kadar !!! İnandık,birlik olduk,harekete geçtik ve başardık !!! Fragman yeniden dile geldi ve özlediğimiz dış sesimize kavuştuk...Düşüncelerimize saygı duyan,değer veren,inanan teknik ekibimize ve yayın kanalımıza bu nokta da teşekkürü bir borç biliriz...Şurada yaklaşık üç gün gibi kısa bir zaman diliminde değişimin bu kadar keskin ve net yapılması hepimiz adına gurur verici...Her zaman olduğu gibi dizimiz yine bizi yormadı ve tahmin edemeyeceğimiz kadar kısa bir sürede fidanımız boy verdi...

Demek kendimizi doğru ifade etmişiz...Kendimizi doğru ifade etmişiz ki yetkili grubun aklına yatmış ve değişime gidilmiş...Bu yüzden tüm arkadaşlarımıza teker teker teşekkür ediyorum ve herkesin inancına,kararlılığına ve desteğine saygı duyuyorum...

Gelelim eski dost ile buluştuğumuz fragmanımıza...Bu bir tesadüfmüdür bilinmez bizim ayağa kalkıp birşeyler yapma isteğimiz tam bölümüne denk gelmiş...Neşeli,eğlenceli ve tam anlatımlık bir bölüme çok güzel dış ses metinleri yazılmış...Zaten kadın-erkek kamplaşması yeşilçam dönemlerinden bu yana bir çok defa işlenmiş ve her bir yorumda bambaşka keyifler ve tatlar vermiş sıcacık bir hikayedir...Bizimde istediğimiz zaten buydu...Köşk için yazılacak hikayeler,çatışmalar ve bu çatışmalardan doğan komedi...Oyuncularımızın iki ayrı aile olarak çatışmalarına geçen sezon bolca şahit olmuştuk...Senaristlerimiz bu çatışmaları ve ilginçlikleri koca bir sezona yaymayı başarmışlardı...Bu alanda ne kadar başarılı olduklarını bildiğim için gruplar değişse bile çatışmanın bir Köşk ortamında yaşanacağı için çok eğlenceli geçeceğini düşünüyorum...Birde bu meydan savaşına çocukların dahil olması ise işin bambaşka bir boyutu...Oğuz'un kızları,Eda'nın oğlanları...Yine geçen sezona dönecek olursak ayrı katların ayrı saflarını tutarken şimdi yaşanacak olan bu yeni gruplaşma ise üzerinde ayrıca düşünülecek ve gülünecek kadar komik bir durumuda beraberinde getiriyor...

Yazın hayaller kurardık,tek bir aile olunca şöyle olur,bunlar yaşanır diye sıcak yaz gecelerinde anketler yapardık...Ben hatırlıyorum böyle bir gruplaşmanın yaşanmasını da daha o aylarda konuşmuş ve istemiştik...Tabi bu kadar ayrıntılı tahminler yapmamız mümkün olmadığı için en azından çocukların takasını konuştuğumuzu hatırlıyorum...Fakat senaristlerimiz bu hikayeyi kullanmak için en doğru zamanı beklemiş...Olayları bir güzel pişirip tam kıvamında servis ettiklerine inanıyorum...Geçen hafta yazılan üç kuşağın farklı yollardan aynı sonuca çıkmaları bir bakıma bu hikayenin temelini oluşturdu...Bazı şeyleri inandırıcı kılmak için temeli derin açmak gerekiyor...Şimdi açılan temel üzerine bir güzel hikaye kat çıkmaya başlayacak ve komedinin zirvesinde varacağımız noktayı şimdiden tahmin edemiyorum...Tek emin olduğum bir köşk dolusu çatlak karakter sayesinde çok güleceğimiz...

* Öyle böyle değil...

Köşk içinde futbol maçı yapacak kadar çatlak...

Futbol maçı yapıp camı kıracak kadar çatlak...

Bunu fırsat bilip bir güzel kavga edecek kadar çatlak...

Ve ben artık eminim ki bu kavgalar,didişmelerden artık keyif almaya başladılar...Onlar için bir yaşam tarzı oldu,bir iletişim tarzı oldu...Dönemin Hacivat ve Karagözü...Ardından Muhtar ile Numan ve son kuşak Eda ile Oğuz'a kadar dayanıyor...Vay köşkün haline diyelim...Yine bağrış,çağrış,kavga kıyamet ve gümbürtü eksik olmayacak...Birde en çok şunu seviyorum...Bu keşmekeş içinde çocuklar büyük keyif alıyorlar...Dikkat ediyorsanız ne bir televizyon izlerler,ne bir internette sörf yaparlar ne gerek var...Köşkten Canlı yayın eğlencenin yerini doldurur mu hiç...

Aşk köşkün en ufak ama en sevgi dolu yüreğine düşer...Timur'un aşkını ve hassasiyetini düşünmek bile yetiyor ne doğru bir hikayeye saptıklarını görmek için...Duygusal mı duygusal,hassas mı hassas bir kalbe ve vicdana sahip olan Timur'un aşk dönemi çok eğlenceli geçecek...Senaristlerimiz ufak ama sevimli hatta özel bir açılıma gitmişler...Timur'un "İlk Aşkı" çok duygusal,komik ama bolca sıcak sahneleri peşi sıra ardından getirecek...Eda'nın müstakbel gelini ile olan iletişimi...:img-wink: Oğuz'un bu aşka olan desteği ve bir oğlan çocuğu olduğu için yaşayacağı gurur ve taktikler muhteşem olacak...Anlaşılan ufukta iki efkarlı aşık Timur ve Oğuz'un çilingir sofraları yeniden gözüktü...Timur'un aşk acısı var,müstakbel gelini Köşkte getirip aile ile tanıştırması var...Merve'nin vereceği tepki var...Timur'u paylaşmak onun için kolay olmayacaktır...Bir misillemede ondan bekliyorum...Eda ablası ile paylaşacağı sıcacık bir aşk fena olmazdı...Olmazdı değil mi loralai...:img-wink:

Önümüz umut dolu arkadaşlar...Sağlam bir fragman hazırlanmış...İlgi çekici ve izleme isteği oluşturacak kadar renkli,dolu dolu ve sıcacık...Bu fragman bizim için çok önemli...Bundan önce ki 72 fragmandan çok daha kıymetli...Çünkü ben izlerken Nuray'ın çabalarını,Pelin'in önerilerini,ablalarımızın inançlarını Gözde'nin yüklediği inanç ve ismini sayamasamda gönlümde yer etmiş dostlarımızın emeklerini görüyorum...Bu bana mutluluk veriyor,gurur veriyor,umut veriyor...Birşeyleri değiştirmek,bir izinin olması gerçekten tarif edilmeyecek kadar güzel bir duygu...

Sevgili Miray'a da fragmanı anlattığı için teşekkür ederim...

Benden şimdilik bu kadar...Sıcağı sıcağına bir değerlendirme yaptım...Her zaman ki gibi duygularım içimde kalmasın diye satırlara dökmek istedim...Biliyorsunuz içimde saklayınca ağırlık yapıyor...İyisimi coştuysa paylaşmak...

Yeniden Görüşeceğiz...

loralai
26-01-08, 01:38
ayyy alllahımmmmmm olamaz bu nasıl bir azimdir yaaa hepimizi tebrik ediyorum yetkililerede dikkate aldıkları için teşekkür ediyorum ay bu fragman beni geçen sezona götürdü çok özlemişim bu dış sesii süper bir fragman yemin ediyorum fragmanı izlerken bile kahkahlar patlattım bölümü izlerken yerlere yuvarlanıcaz kesin

buğracım benim isteğimin tam tersi olmuş ben merve demiştim timura olmuş umarım merveyede dediğin gibi bi misilleme yazılır asıl enim merak ettiğim efeye neden yazmıyolar böyle bişe yakışıklı çocuk bu yaşta kesinlikle sevgilisi olur gibi geliyo bana

bide buğra sen benden çok yaşıycaksın ayy o bölümde iclal aydının yüz ifadesini bende yazcaktım sen benden önce davranmışsın gerçekten acayippp güldümm senin yolladığın bölüm sayesindede tekrar tekrar o sahneyi izledim uzun zamandır iki ailede dahii bu kadar doğall yani iki ailede tepkiler her zaman çok doğal ama uzun zamandır bu kadar doğalı olmamıştı bence

ayrıca bu bölümde iclal aydın yavan yaptı bence en doğal sahneler ona aitti bu ölümde ve acayip hoş tepkiler ve yüz ifadeleri vardı bunları sıralamak istiyorum

1:oğuzun 2. aramasında sucuğu eliyle bulduğu andaki yüz ifadesi
2:timurun peşinden ciyak ciyak bağırdığı sahne
3:damlayla mutfakta konuşurken yaptğı yüz ifadeleri
4:yamanın espirisi üzerine iraz çekintili gülüşü
5:timur mervenin sandalyesini çektiğinde verdiği tepki
6:oğuzun lahmacun bahanesiyle sarılıp öperken ben can kurtaranmıyım diye oğuzu ittiği sahne
ve daha birçok sahne bulunabilir ama bu bölüm gerçekten tavan yaptı iclal aydın tebrik ediyorum sanki kendi evimizden birini izler gibi oluyoruz (ki ben teyzeme feci şekilde benzettiğim için tavırlarını ve tipini edanın acayip zevk alıyorum ve çok sıcak buluyorum )
sözlerime son vermeden öncee hani gece kuşları tatilde burda olucaktı kendimden başka gece kuşu göremiyorum yinee

başkozlu
26-01-08, 01:58
Evet, nihayet o sıcak ve coşkulu dış sesimize kavuşturk. O kadar uzun zaman olmuş ki duymayalı, birden kendimi geçen sezonda zannettim. Üstelik fragmandaki sahneler de sanki geçen sezona gönderme sahneleri olmuş. Üst kattaki futbol maçı, köşkümüzdeki ikinci müsabaka... İlki alt katta olmuştu ve kırılan Eda'nın vazosuydu (Oğuz: Aaaa, ne kıymetli vazonuz varmış ya, tutturdunuz vazo da vazo, vazo da vazo, Allah Allah yavvv). Bu defa maç üst katta ve kırılan pencere. Yine tanıdık bir manzara... Eda bahçede, üst kattaki pencereden bakan oğuza çemkiriyor. Aynı bilgisayarın camdan aşağı atıldığı gece olduğu gibi, bir de o günkü gibi zıp zıp zıplasa tam olacak.

Sevgili kardeşlerim, çabalarımız meyvelerini vermeye başladı. Hem de bir gün içinde ikinci meyve. Henüz sabahki Nuray'ın Mektubu'nun sevincini yaşarken, akşam fragmanda dışsesimize kavuştuk. Kanal yetkilileri bu isteğimize olumlu yanıt verdiklerine göre, bundan sonra eminim başka tanıtım yollarını da deneyeceklerdir.

Artık bu çabalardan sonra, ratingler inmiş veya çıkmış (Eda'nın deyimiyle) UMMRRUMDA DEĞĞİL!.. Bizler üstümüze düşeni yaptık, ilgililer de sağolsunlar duyarlı davrandılar. İzleyicinin geri dönüp dönmemesi, artık kendi kazançları ya da kayıpları olacak. Eğer İki Aile bu ratingler yüzünden, bizim umduğumuz gibi, daha nice uzun zamanlar bizlerle birlikte olamazsa bile, bizim gölümüzde yaktığı ışık bizler yaşadıkça yanmaya devam edecek.

Ne demiş ünlü Divan Şairimiz;

Avaze-i bu aleme Davud gibi sal
Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş.

Biliyorum ki; İki aile Ailesi' bireylerinin, bu gökkubbede bıraktığı sesler, sonsuza kadar aynı güzellikte yankılanacak.

Hepinize iyi geceler...

jiko
26-01-08, 09:06
selamlarrrrr
buğra öncelikle sana fragman için teşekkürrü bir borç bilirim.
aman allahım bu nasıl bir fragmandır böyle gözlerim yaşardı vallahi. işte budur azmin zaferi. yalnız ne yalan söyleyim bu kadar çabuk bir düzenleme yapılacağını hiç sanmıyordum. star tv ye ve teknik ekibe teşekkürler bir de daha sık verseler daha iyi olacak sabahtan beri tv başındayım daha rastlayamadım. çok şey istemiyoruz inşallah. buna da şükür.. yalnız bu hafta yine süper bir bölüm izleyeceğiz. eski günlerdeki gibi. timur için de çok sevindim. bir de efe birine aşık olsa da amerika sevdasından belki vazgeçer.
arkadaşlar sabah işe geldim tv açayım dedim kannalları geziyorum laf aramızda bugün de biraz geç kalmıştım. aaa bir baktım iki aile saat sabah 9,30 bu tv yöneticilerin saat kavramı yok anlaşılan yaaa gece çok geç saate veya sabahın köründe veriyorlar tekrarları. bir de bugün cumartesi genelde işe gitmeyenler uyur. ve yine tekrar gümbürtüye gitti gibi geliyor bana ayrıca bazı sahneleride kesmişler. bütün bölümü tam olarak vermiyorlar. yani maşallah maşallah ne deyim artık bilemiyorummmmm.

minemtoprak
26-01-08, 11:39
Sabutayın olduğu her sahneler :)

Yamanlı ve Elifli sahneler

Oğuzun lahmacun ve sucuğu yakalttığı sahneler

Cerenin Eda ile konuşması,Efe hakkında

5-Haftanın Mesajı…?...
Açlık insana her şeyi yaptırıyor :P

6-Haftanın Repliği…?...
Konuşulanlar kardeşler arasında kalır.

En şık bayan:
Eda

En şık bay
Sabutay :)

En rüküş bayan:
Elif :img-pilot

En rüküş bay:
Yaman

icom_
26-01-08, 14:28
İlk Önce Nuray'ın Namı-ı Diğer İlknur Çevik'in O muhteşem yazısı..

Daha Sonra Bize Uzaktaki Bİr yakınımıza Kavuşmuşuz Hissini veren Dış sesimiz..

Ve Gazeteleri Açtığımda Bir kez Daha Gururlanmamı Sağlayan Buğra'nın Yazısı...

Hepinizi Canı gönülden tebrik ediyorum arkadaşlar...

İşten budur azmin zaferi..Gerçekten İnanınca ,Başaracağım deyince Başarılmayacak Şey aşılamayacak Engel Yokmuş Demekki..

Üst Üste bu kadar sevinç yaşıyoruz ne mutlu Bİze ne Mutlu İki Aİle Aİlesine..

Fragmandan bölümün ne kadar Güzel ne kadar eğlenceli geçeceği belli..Bu eğlencenin şamatanın içine Birde dış ses Girince İnsanın içinin coşmaması İlgisini çekmemesi Mümkün değil..

Kadın ve Erkek Çatışması..
Ee birde bu olay köşkün içinde Ceryan edince Seyreyleyin gümbürtüyü..
Çok önceden tahmin ettiğimiz olay gerçekleşiyorr..
Taraflar değişiyor kızlar alt katta erkekler üst katta başlıyorlar atışmaya..Ee onlar bu kadar gönülden, bu kadar eğlenerek oynayınca bizede zevkle İzlemesi kalıyor..

Dış sesinde dediği gibi ''Aşk'' bu seferde Evin en küçüğü olan Tİmur'u kalbinden yakalıyor..Uzun zamandır beklediğm birşeydi aslında..Merve Veya timur'a Böle bir konu yazılması..Üstelik Timur'un hassasiyetini,ü o küçücük yüreğinde büyüttüğü Büyük duyguları, Ve kimi zaman En büyüğünden de daha olgun davrandığı zamanlrı düşününce Bu aşkın İki Aİle'ye Çok güsel şeyler kazandıracağını Düşünüyorum..

Timur ve oğuz arasında Bİr çatı katı muhabbeti Bİr dertleşme de Bİzleri bekliyor galiba..
Tek temennim artık bu saaten sonra Merve'yede böle birşey yazılması ve bu konunun eda ve onun arasında Duygusal Bİr konuşmaya köprü olması..

Ceren konusunda Aslında Eda ve onun arasında çok Güzel bir şekilde değerlendirilebilecek bu olay Fiyasko yla sonuçlandı bana Göre..
Eda nın arda konusunda ceren'e kesin verecektir dediğim desteği Hiç birşekilde Göremedim..
Bu konuyu uzun uzun yazmıştık zaten ,tekrar etmeye gerek yok..
ama tekrar ediyorum umuraım'merve konusunda aynı yanlışa Düşülmez...

Herneyse...
Kısacası harika şeker tadında Bİr bölüm bekliyor Bizleri..
Aynı zamanda o fargmanda çabalarımızdan bir eser Gmrmekte çok Güzel..

Umarım sesimiz daha çok yayılırda Zamanı geldiğinde Gönül rahatlığı İle İyiki elimizden gelen herşeyi yapmışız Dİyebilelim...
Yeni Güne böle mutlu haberlerle başlamakda Çok Güsel oluyormuş bee:D:D

Nİce mutlu haberlere İnşallah..

Hoşçakalın..

_seboist_s
26-01-08, 19:00
Selamlar İki Aile Ailesi...

Fragmanı izledim de birkaç birşey yazayım dedim... Öncelikle Buğra'ya teşekkürler:D

Evet fragmanımız denildiği kadar var yanii... Ben bunu iki aile ailesinin kenetlenişine bağlıyorum...:D

Çok eğlenceli bir bölüm bizi bekliyor... Gerçi ben son bölümlerde aşırı kopuyorum. Özellikle geçen böklümün sonu harikaydı, çok güzel bağlamışlar.
Bu bölümde aynı tempoda devam edecek anlaşılan. Kadınlar ve erkekler:D Ürkütücü bir çekişme olacak...
Tabee galibi biliyoruzz hiç merak etmiyoruz dimii:D Erkekler ne zaman kadınlarla uğraşabilmiş:D

Timur'um aşık mı olmuş ne... Amanda aman:D Kimmiş bu şanslı kız heheh... Süper bir hikaye geliyor belli...
Yalnız Timur Efe'den hızlı çıktı eheh neysee:D Olan Merve'ye olacak... Kıskançlık triplerinin kokusunu alıyorum galiba...:D

Ayhh Oğuz formayla ne komik olmuş öyle yaa:D Birde camdan aşağıya ne diye fırlatıyorlar o nesneyi:D Hayır yanii camdan aşağıya fırlatsalar iyi... Direk cama dırlatıyorlar yahuu eheh ille Eda'yı çaçalaştıracaklar... İçleri rahat etmez sonra:D
Eda'mızın çaçalaşacak hallerini de merak ilen bekliyoruz efenimmm:D

Görüşmek Üzere=))

NAZAR
26-01-08, 21:24
merhablar.. azmin zaferini bende burdan bir kez daha kutluyorum... fragmanı şimdi gördüm.. gerçekten yüreğinize sağlık.. ben bu iki aile ekibini çok seviyorum....

hukukcine
26-01-08, 21:39
Eveeeeeeeeeeeeet......sizlere „veda“ edeli...ne kadar zaman oldu bilmiyorum ama...bana uzun geldi....baya bir uzun geldi hemde...

Aradaki zaman nasıl geçti....vallahi bilmiyorum...koşturarak...çalışarak...hayatımı biryere yetişmek için adıyarak...eminim sizde de öyle...;-))

Onu yap bunu yap...uyku uyuma....şunu oku...bunu yaz derken...feci bunaldım yine...

vee ailemizi yoklamaya geldim...çok özledim...fırsat kolluyordum....;-))

Anlayacağınız....bu „veda“ bildiğimiz vedalardan değildi zaten....nasıl olabilirki böyle birşey....böyle güzel bir aileyeden insan ne kadar uzak kalabilirki...

Vee bu yüzden bende yeni bölümü yorumlamak için...kollarımı sıvadım...kahvem yanımda...eh süper...

Vee evet „günaydın Aysun“ deseniz haklısınız..ama ben dün gece izleyebildim henüz yeni bölümü...nasıl dayandım perşembeye kadar bende bilmiyorum....ama günler birbirlerini kovaladılar adeta...bende dün gece pillerimi doldurmak adına bölümü izledim...

...yorum yazmazsam çatlarım dedim...hem fikirmiyiz bilmiyorum...belki tamamen farklı düşünüyorum...ama böyle güzel bir bölümden sonra kendimi tutamadım...çektim kitap kulelerimi bir yana....laptopa yer açtım...

Vee bakalım ne olacak...ben başlığımı yazayım da....yine her ihtimale karşı...;-))

„Allah okuyana kolaylık versin ;-))“

(bunu yazmayı özlemişim yahu...)

vee evet nerden başlasam diye düşünüyorum...şu an hiç fırça atasım yok yani...bu yüzden güzelliklerden başlayalım...kastettiğim....aşk...çocuklar...afaca nlar ;-)), dostluklar filan...

yani kısaca….

şeker çuvalında yaşayan aileme ;-))...şöyle izah edeyim...

bir kese kağıdı şeker var...rengarenkler...vee ben çocukluğumdan beri ne hikmettir...nasıl bir matematik tir..nasıl bir mantıktır bilmiyorum ama...böyle rengarenk şekerlerin arasından sürekli kırmızı olanları ayırırdım....;-)) bana müthiş keyif verirdi gülüyorum ;-))

işte ben de bu yüzden önce „kırmızıları“ en güzel sahneleri ele almak istiyorum....

bildiğimiz üzere ailemizin reisinin „hiposu“ var...Pelincimcimcim...yani hippo su aygırı değilmidi yahu...gülüyorum...duyduğum an...koptum...ne benzetme ama...;-))

neyse geçelim yine başlamayalım sıpa…tay muhabbetine…di mi…

vee evet bu durumda bir çıkış noktası gerek....

evet çıkış noktası Oğuzun mezuniyeti....nee mi....izah edeyim...

bu yorumun sonunda karar vereceğiz...sadece ben değil sizde...!!!

Oğuz hakikaten kocaman bir eksi ile mi başladı...vee bu yüzden erken mezun mu olacak...??

gülüyorum ve başlıyorum....

şimdi dediğimiz gibi Oğuzumuzun „hiposu“ var...Oğuzun dediği gibi....ddddüüşşüüüyor şşşekkerri....;-))

vee kabak sadece tabakta değil...muhtemelen başka birinin kafasında yer alabiliyor...evet bunu anladık...

şimdi Oğuz neden bu durumda?

....eh...ben Edacı değilim hayır efendim...gayet objektif bakıyorum...bu kuyruklu yalanı...kendi uydurdu...öyle değilmi...

bu durumda...geri dönüş yok...yani dönse...değil...altı ay...altı günde mezun eder onu Eda...vee bizim hiç bir şey deme hakkımız olmaz...zira bu durumda haklı o dur....arkadaşlar...bir ilişkinin temeli güvenden ibarettir....;-))

Eda yalan söyleyen bir adamı ne yapsın…di mi….

Oğuzumuz kendisine daha hayırlı olan yolu seçti....ve söylediği yalanının kurbanı oldu....ona boyun eğdi...umarım direnebilir sonuna kadar...gerçi şu an sanmıyorum ama...gün doğmadan neler doğar di mi...??

Öte yandan...ben tam Oğuzcu oldum...Fatoş abla...Pelincimcimcim...;-))

şöyleki...yazıııık ya...adam aç... çok kötü birşey...hastalanacak vallahi...ah Eda ah...ya bu iğrenç haşlama kabak..insanın ömrünü yer yahu...bu ne...???

Vee benim koptuğum an....yani her gün masa donattırması yetmiyormuş gibi...üstelik iyi kıvırdı...musakka işini...;-)), birde eve paket yaptırıyor...eh doğru tabii öğle yemeği halledildi..eh insanoğlu akşam yemeği yemezse....olmaz di mi...yani metabolizma...alt üst olur....vücut...aa ne oluyor...ayolll.....in çık in çık...diye bangır bangır bağırır..öyle değilmi...hal böyleyken...en pratik...tabii ki lahmacun....fast food....“çabuk ve hızlı“...zaten Oğuz da bu yüzden çok seviyor bu tarz yiyecekleri....kaçıncı bölümdü..Buğracım...24 üncü mü? Bilemedim!

Ah ah....havaalanından bildiğimiz vee ne kadar sinir olduğumuz bir gerçektirki...şu detektörler...ah ah....vallahi havaalanındakileri Edaya tercih ederim yinede...

Yani Damla...bıraksana sen babanın çantasını...sanki her akşam babamın çantasını sen çıkarıyorsun yukarıya..allah allah yaa.....zaten senin yüzünden baban açlık çekiyor bir nevi....ah ah..ne diyeyim ben yaa...adam eriyor günden güne...;-))

Eda yermi? Yemez tabii....tahta kaşığını geçirecek dedim kafasına...ama olmadı bu...çanta açıldı...dosyaların altından...o paket bulundu...bari laptopun arasına koysaydın be Oğuzcum...hiç mi akıl etmedin...şöyle klavyenin arasına...böyle dosyanın altında olmuyor...bilmiyormusun sen karını yaaa...offf....neyse yapacak birşey yok...

Vee ah ah...ne şirindi yaa...vallahi bravo sana Oğuzcum ilk etapta kendi kalene top atar gibi görünsende nasıl da kendi lehine çevirdin olayı pes...

yani anladık...özledin karını...ama bu kadar da sarılmazki insan canım..boğulacaktı kadın...hem o can kurtaran mı...off neyse anlayışla karşılıyorum ben yinede...açlık başına vurdu ne de olsa...ama sen yinede Ergini çatıdan atma..rica ediyorum:img-hyste

...sende bu´sun işte...laf aramızda iyiki böylesin...bu da işin diğer tarafı...;-))

Vee sonuç itibariyle...lahmacunlar yolculuklarında ufacık bir değişiklik yapmak üzere...yerlerini sofrada buluyorlar...hedef kitle...Oğuz hariç...herkes.....vallahi gülüyorum ne hedef kitlesi yaaa..dergi mi bu...neyse...bakmayın siz bana...;-)):img-hyste

Vee evet böylece Oğuzun çatıdaki tek kişilik lahmacun partisi suya düşmüş olabilir o gece...ama Eda nın ılhamuru sanırım o gece profiterole bile bedeldi:happy0064...uzun zamandan beri özlediğimiz sahnelerden birine şahit olduk..

senaristlerimize teşekkür ediyorum...lütfettiler...yani:img-hyste...yok şaka...sevgilerimi gönderiyorum...

Yaaa Eda...tutturdun bir şalvar davası...ne davaymış yaa..pes vallahi pes...bravo Oğuz bas gaza...kurtar evliliğini...;-)) ya ver bana o davayı....aklansın Oğuz bu ne yaa....off offff....

Vee bir engel daha.....

Ah ah..bu kez Ferit değildi araya giren...arkadaşlar inanmıyorum yaaa...bu kez yeşil bir varlıktı..üstelik cansız..adı da Sergen...hay allah görüyorsunuz di mi...bir Sergenimiz eksikti:img-hyste...ne işin var senin Sergen çatı da mahsus mu yapıyorsun sen yaa....senin yerin havuz...görülmemiş birşey bu....

bir kurba çatı katında ne arasın ya....anlamıyorum...;-)) ne garip bu yaa....psikoloğa mı gitse..belliki kişilik sorunu yaşıyor...Sergen..ah Sergen...karşıma çıkma...Timuru anlamam..senin için iyi olmaz...;-)):img-hyste

Vee nerde kalmıştık...evet hatırladım...Sergen mahvetti beni...mahvedeni düşündüm...daha da çöktüm...evet arkadaşlar cansız bir kurba bile beni mat etti ya...birşey demem artık gülüyorum

...Oğuz o gece aç ama sanırım mutlu uyudu..hiposunla başbaşa....yazık yazık...gülüyorum...işte Oğuz sana ders olsun...bu yalan söyleme işi...Edanın o son söz söyleme hastalığından daha etkili...resmen ip elden kaçıyor...umarım anlamışsındır...vee bu son olur...evet bak benden söylemesi...;-))

vee evet Buğranın da dediği gibi....işte şeker tozu bunlar arkadaşlar...yani Fet-Sayımızda bizleri sersem ettiler...bir öyle bir böyle..bir sinir oluyoruz..bir seviniyoruz...eh pes...yani sonumuz ne olacak bilmiyorum....;-))

vee işte Eda merdivenlerden iniyor....tatlı ve huysuz kadın...Iclal hanımın o anki mimik performansı olağanüstü...tebrik ediyorum...!!!

evet neden iniyor...Sergen yüzünden...nerden çıktı bu yaa....nerdeeeeeen?...off offfff.....;-))

vee evet eminim sizde en az benim kadar hayran kaldınız..

ya arkadaşlar bizim dizimize has olan nedir hmmm??

Evet geçmişe arada bir selam çakmak ama nasıl çakmalar...tapu desem?...çok süper di yaa...böyle geçmişi hatırlatmak gerçekten çok yerindeydi...yine değiş tokuş yapıldı tapular...ah ah...çok beğendim..:happy0064

vee bir geçmişe selam...daha...aslında geçmişten ziyade klasikleşmiş bir davranış desem daha yeridir herhalde...safişimizin o dillere destan çığlıkları...

hay allah....safiş..bu ne tiz sesler böyle...opera iyi kaldırır seni...canım benim...Ferit süper kardeşim...koy tabii tavrını...Safiş o an kimseyi duymuyor...ama bak senin sert tavrın işledi Safişimize...kim derdiki bunu?...bravo!!!!

vee evet veli toplantısı...bu bizim iki ailemizin nasıl da bir aile olduklarını böyle sindire sindire ortaya koyan olaydı...

Oğuzun Edayı kızların da annesi görmesi....Edanın hoşuna gitti tabii...evet bu görüntüleri çok özlemişim ben...gerçekten...Oğuzun o anlayışlı tavrı...Edayı çok etkiledi...süper...vee evet kızıl gezegenimizin de dediği gibi...öpücüğü de kaptı...işte Oğuzcum...zor değil...ha gayret....!!!!

Vee evet birşey daha fark ettim....vee gerçekten olumlu karşıladım..dizimizin başladığı tarihten bugüne kadar...Yaman ve Eda bir araya geldikleri vakit sürekli olumusuzluklar yansıtıldı seyirciye...ama bu kez sanırım ilk kez...Buğracım...sen daha iyi bilirisin...ama sanırım hakikaten ilk kez...çocukları hakkında medeni insanlar gibi buluşup konuştular...Yaman yine huyunda vaz geçmedi ama..olsun bu da birşey...

Vee bir duygusal sahne...

bir anne-kız sahnesi...Ceren mutfakta „annesi“ ile...“kardeşi hakkında“ konuşurken nasıl da endişesini belli etti....Eda yı teselli etmek istedi...ona desteğini hissettirdi...süper...işte bu görüntüleri de özlemişiz vallahi...süper

Vee gelelim yeni aşıklarımıza...Ergin vee Füsun...bana çok pozitif geliyorlar..çok şekerler...Ergin yine eline yüzüne bulaştırsa da tenis olayını...çok şekerdi...iki karakterde birbirine çok uyum sağlıyorlar...harika...

Aynı zamanda Füsun Eda ilişkisi de zamanında olan Oya vee Eda ilişkisini aratmayan cinsten...zaten er ya da geç gerekliydi böyle birisi...eminim ileride....çok daha yerine oturacak bu kadın dostluğu...

Vee sarı çiyan gitti...Elif geldi...bu ne ya...hala neyin nesi...anlamadım ben...dolandırıcı mıdır..kimin için çalışıyor...meşhul bunlar henüz...benim biraz canımı sıkmaya başladı...üstelik...işleri karıştırmaya başladı bile....ileride geçici olsa bile...Damla Ferit ayrılığı olabilir...bilemiyorum...ama sanki sinyaller veriliyor...

Yine anlarsa Eda anlar diye düşünüyorum...

Henüz kendimi frenliyorum...ama böyle devam ederse...fırçalamaya başlarım herhalde..gülüyorum...ama gayet ciddiyim efendim...;-))

Vee ah ah...yani final de tam final arkadaşlar...bu süper birşey...erkeklerin hepsi kapı dışarı edildi....off nedenlere bakalım bir hüküm kılmadan...off be Oğuz mahvettin yaa...

Vee ondan önce Buğra bey...bir bilimsel duruma alalım sizden...kamera açısı..görüntü filan....;-))...ama rica ediyorum türkçe olsun...gülüyorum

Evet...talimatı da araya sıkıştırdıktan sonra ;-))

Oğuz:

kendini akıllı sandın dimi..saklamış sucuğu arkasına...kim görmezse Edayı aldatacak...onu yanlış yola yönlendirecek...ah ah...yani Oğuz karının iyi niyetini...dozlarına o karar versede...suistimal ettin...ben ne diyeyim sana...yani pes..tüp bile almış:img-hyste..inanmıyorum ya..tam tekmül....hayır yumurtaları nasıl yukarı çıkardın Eda görmeden hiç bir fikrim yok...pes...off off..nasıl komikti o ya..

Eda kocasına güzel bir sofracık hazırlamış...dediğim gibi kendi uygun gördüğü dozda..ama hiç yoktan iyidir...vee sen ne yaptın...pes pes pes...birşey demiyorum...

canım ya...açım ben diyor...off gel de kız....bütün suç kabakta efendim...ne iğrenç birşeydi o öyle ...rengi...filan haşlanmış kabak yenilirmi yahu....off off..

bu yüzden bu Oğuzun gece sucuklu yumurta kaçamağı hafifletici neden niteliğini taşımakta efendim...ben bunu bilir bunu söylerim....

Ne yapsın adam...gece dolabı girecekti az kalsın:img-hyste...açlıktan...kızı ispiyonladı...ardından çikolata yı teselli armağını olarak alacaktı ona da izin çıkmadı...Eda el koydu...eh lahmacun desen...olmadı...hedef kitlesi değişti ;-)) adam ne yapsın...can boğazdan gelir...doğru...Eda ne derse desin..

Hipo beyimiz zor durumda...

Ergin:

Ah Ergin ah...yani benim bildiğim hanımlar naz yapar..bu ne yaa...sana ne oluyor...off off....vallahi bende bir hanım olarak tahmin edersinki....Füsünu destekliyorum...hakettin sen bunu...nasıl tamir edeceksin bilmiyorum...allah allah ya...sendeki bu cesarete şaşıyorum....üstelik dokuz yıl aradan sonraydı dimi...pes vallahi pes...dikkat et....benden söylemesi...fazla naz aşık usandırır derler avukat bey...:img-hyste

Ferit:

Vee ah ah..Ferit..sen ilk iki ayı deli gibi kutla...üçüncü ayı unut...buna ne demeli...üstelik bir araba uğruna...ne diyeyim arkadaşlar...bu da en az o „boyun tutulması nedeni“ kadar... ağır bir suçtur...tavrını koy Damla...;-))

Vee evet hüküm kılabiliriz arkadaşlar....

Vee kalkın ayağa..beyler...gereyi düşünüldü:

...Oğuzun, Erginin ve Feritin eşlerinin gönüllerini almalarına...aksi taktirde üç adamın da altı ay boyunca çatı katında balık istifi gibi yatmalarına karar verilmiştir... :img-hyste

ben şu an kopuyorum...allah allah..pes...uçtum ben..hemde feci bir şekilde :img-hyste

Vee finale doğru koşarken...çıkış noktamı ele alalım tekrar...

evet Oğuz altı aydan önce mezun olurmu...??

Hayııııııııııııııııııııırrrrrr...tabii ki...

bu sucuklu yumurta kaçamağı hafifletici neden biliyorsunuz...(birde Edacı diyorsunuz bana...bakın...Edacı bir halim mi var benim???)

Oğuz hiç te kocaman bir eksi ile başlamadı...aksine kocaman bir artı ile başladı...vee kalıcıdır efendim....altı aydan sonrada....bravo Oğuz....böyle devam et....bak göreceksin huysuz ve tatlı kadının...tatlılığı nasılda zamanlan ağır basacak.....eminim....sabırın sonu selamettir...

(bende taktım bugün bu atasözlerine...) ;-))

Vee arkadaşlar benden de böyle karma bir yorum geldi...vallahi ipin ucu kaçtı zaman zaman...artık görmezden gelin...bunu fark ettiğim an toparlamaya çalıştım...;-))

Bu sadece sizlerden uzak kalmamdan kaynaklanan birşey...;-))

Evet toparlama zamanı geldi sanırım...;-)) yani ben onca satır aslında şunu anlatmak istedim…;-))

Harika bir bölümdü!!...özlediğimiz kırmızı şekerler bolca vardı...buda benim ekrana yapışmamı sağladı...

Vee birşey daha itiraf edeyimki ben bu yorumu iki günde yazdım...perşembe izledim bölümü....cuma başladım...gecenin bir vakti...vee masada uyudum...evet uyudum...vee bugünde seminerden sonra eve geldim vee devam ettim...;-)) gülmeyin rica ediyorum...acımayında bana...iyiyim ben...(gülüyorum çaktırmayın)

Vee evet son noktayı koymadan...Iclal hanımın...Emre beyin hakikaten yine bu hafta performansları tavan yaptı...

yanlış anlaşılmasın zaten olağanüstü performanslar sergiliyorlar şüphesiz ama sanırım Fet-Sayımızın bu hafta serpiştirdikleri ekstra porsiyon şeker tozu bu performansları destekledi...vee gerçekten tavan yaptılar...tebrikler....!!!!

Çocukların performansı her zamanki gibi çok içten ve çok şirindi...özellikle Ece nin Iclal hanımla mutfakta olan diyaloğu...müthişti...mimikler ses tonu...tebrikler...

Vee son cümle...veya özet cümlem...bu hafta...

Aile olmak kendini aile içinde başkalarının yerine koyabilmek vee onları anlayabilmektir.

bunu için de kan bağı gerekmiyor bildiğimiz üzere..!!!

Vee arkadaşlar....

gerçekten çok özlemişim yahu...

başta unuttum ama...umarım...hepiniz çok iyisinizdir...şüphesiz koşturanlar vardır aramızda...ama yine de güneşi görelim...di mi...

sizleri seviyorum...kendinize çok iyi bakın...sevgi ağacınıza iyi bakıyorsunuz eminim...kucak dolusu sevgiler...hoşçakalın...

başkozlu
27-01-08, 02:48
Buğra'nın En'leri eşliğinde, bir bölüm yorumu yapayım dedim.

1- En Beğendiğiniz Sahne :

Oğuz'un, Antiperhiz Dedektöründen geçtiği sahneler. Birinci yakalanmada Oğuz'un durumu çevirmesi ve Eda'yı sarılıp sarılıp öpmesi, ikinci aramada çocukların bu durumdan çok eğlenmeleri... Çok güzel, tadına doyulmaz sahnelerdi. Sevgili Emre Kınay ve Sevgili İclal Aydın yine harikaydılar.

2- En Beğenmediğiniz Sahne :

Daha önce söylediğim bir şeyi yine tekrar ediyorum. Efe annesiyle babasının sürekli kavga etmelerinden şikayet ederken, ikisini de aynı kefeye koymuyor mu, işte bu beni çileden çıkartıyor. Efe'nin böyle davrandığı sahneler bana çok itici geliyor ve giderek soğuyorum Efe'den. Elimde değil yani, konu anne olunca , objektif bakamıyorum herhalde. Hele ki Yaman gibi bir babaya karşı!..

3- En Güldüğünüz Sahne :

Ergin ve Füsun'un da olduğu akşam yemeğine çok güldüm. Kabak esprileri, Ferit'in içten kahkahaları, bıdıkların ''biz çocuğuz ya'' tiripleri hele ki Oğuz'un karambole getirip lahmacun kapmaya çalışmasına koptum resmen.

4- En Duygulandığınız Sahne :

İnanmayacaksınız ama Oğuz, Eda tarafından sucuklu yumurtayla basıldığında, ''çok açım ben ya, çok açım'' diye yalvarırken neredeyse ağlayacaktım. Evet çok komikti ama, Oğuz'un o andaki durumunu düşününce içim cız etti yaa..

5- Haftanın Repliği :

''İki Kardeş Arasında Konuşulanlar, İki Kardeş Arasında Kalır''

6- Haftanın Mesajı :

Kadınlar her zaman erkeklerden daha sabırlıdırlar. Ama bu sabrın sınırını fazla zorlarsan, kapının önüne konursun!..

Eveeet En'leri bahane ederek gecenin bu saatinde genel bir bölüm yorumu yaptık. Bu arada Aysun'da geceyi fırsat bilip gelmiş ve Oğuz Destanı'nı yazmış yine. Ellerine sağlık Aysun'cuğum büyük zevkle okudum. Çok haklısın zavallı Oğuz'umuz kendi etti kendi buldu. Bakalım nasıl kurtaracak paçayı bu durumdan.

Bir de benim dikkatimi çeken bir sahneden söz etmek istiyorum. Yaman'ın yaptığı espriye, Eda'nın kendini tutamayarak gülmesi. Hani hep diyorduk ya, Eda gibi bir kadın, bu Yaman gibi adamla nasıl evlendi diye... İşte bu ufacık sahne sanki bir cevap gibi geldi bana. Yaman'ın hayata karşı nasıl desem, böyle garip bir pozitif bakışı var. Özellikle kadınların zayıf zamanlarında, onları rahatlatan, güven veren, eğlenceli bir yapısı var. Evet Eda Atilla tarafından aldatılınca intikam almak istemiş olabilir ama ne olursa olsun, sadece inat için sevmediğin bir adamla evlenilmez. Bence Yaman, Eda'nın bu zayıf zamanını iyi değerlendirmiş, teselliye en fazla ihtiyaç duyduğu bir zamanda yanında olup, bütün şirinliği ve sevimliliğiyle güvenini kazanmış. Tabi bir de o zamanlar Eda'ya gerçekten aşık olduğunu düşünürsek, hiç de zor olmamıştır bu.
İşte ben Eda'nın o kısacık gülüşünde bunu gördüm. Yine bence Yaman 'da o anda bunu gördü ve onun için öyle tuhaf tuhaf baktı.

Bakın kısacık sahneden, ne derin anlamlar çıkardım size!.. Eh Yorum dediğin de böyle olmalı zaten... :=))

Hadi ben kaçıyorum artık, şimdilik hoşçakalın.

gdemirdiken
27-01-08, 20:04
Fragmandan anlaşıldığı gibi bu hafta dizimizde büyük bir savaş var. Zaten Oğuz-Eda atışmasına bayılıyorum. Diziye ne kadar duygusal sahneler koysalarda içinde Eda-Oğuz komedi ikilisinin atışması olunca o bölüm duygusallıktan çıkıyor.Bölüm bitimlerinde yüz kaslarımın büyük bir bölümü ağrıyor oluyor gülmekten.. :icon_whis

Bu arada diziye yeni giren Elif karakterinin gerçek ismini bilen varsa yazabilir mi? Kızın yüzü hiç yabancı gelmiyor.Muhakkak bir yerlerde oynamıştır daha önce. Ama ismini bilmiyorum :icon_sorr Yazarsanız çok sevinirim.
Yorumlarını burdan esirgemeyen arkadaşların da yüreğine sağlık. Dizi yorumlarınızla daha bir güzel oluyor.:good:

loralai
28-01-08, 02:29
ay buğracım bende videona değinmeden geçemiycem ellerine yüreğine sağlık şarkı seçimi müthiş zaten acayip duygulandım bende kendimi kötü hissettim yavv neyse

başka bir konuya değinmek istiyorum aklıma yine bişe geldi eda birgünde şu oğuzun timurun feritin ve efenin en büyyük zevklerine katılımda bulunsa yani maça hani bunlar hep maç yapıyolar ya eda bigün hadi gelin birlikte bahçede maç yapalım dese ne eğlenceli olur yaaa düşününce bile kahkaha atasım geliyo füsun ergin falanda var tabii kadınlar oyunu cazibelerini kullanarak kazanıyomuşş hahayyy kendi kendime senaryo yazıp eğleniyorum yaa delimiyim neyim yarınıda sabırsızlıkla bekliyorum valla daha fazla uzatmıyorum görüşürüz yarın

deren1970
28-01-08, 09:35
Tüm Aileme Günaydınlar, İyi Haftalar:img-yes:

Sen dur dur haftasonu Buğra'nın klibini seyretme, bugün seyret ondan sonra kıpkırmızı gözlerle dolaş:P Ne diyeyim yüreğine, ellerine sağlık canım kardeşim. Hoş ağlamakla gülmek kardeşmiş ya, akşamki bölümde inşallah gülmek kısmını bol bol yaşarız:img-yes:

Öncelikle başarımızdan dolayı o kadar mutlu ve gururluyum ki. İşte dedim aile olmanın güzelliği, ailemizin el birliğiyle başarısı. 7 den 77'ye tüm ailemi canı gönülden kutluyorum, iyiki varsınız, iyiki hep birlikteyiz. Bu başarıdan dolayı kocaman alkışlarım sizlere:happy0064

Dıs sesi ne kadar özlemişiz yahu:P belki 37 sn lik kısa fragmandı, belki birkaç cümleyle dış sesin katılımı vardı ama bu bile fragmanı gözümüze daha da bir güzel gösterdi di mi:img-wink:

Kısa fragmanda tebessümlü olan yüzüm, uzun fragmanda bayağı bayağı gülmeye bıraktı. allahım ergin-ferit ikilisi nedir öyle:P vallahi çok büyük konuşmak istemiyorum ama gelmiş geçmiş en çok güleceğimiz bölüm bu olacak gibi:img-wink:

Bay Hipo'nun hipo olmadığıda artık bu bölüm belli olur sanırım:img-yes: Sen misin üst katta futbol oynuyan, camda kırıldı:P eee bu durumda Eda hanım boş mu durur, topu kesiyor hoş ona o topu kesmek yetmez ama:img-hyste

Akşama kadar yine görüşeceğiz, buralarda buluşana kadar kendinize çok iyi bakın

Sevgiler

Müge
28-01-08, 12:52
Herkese merhabalar…..Umarım herkesin keyfi neşesi yerindedir….Bu akşam dizimiz var …Bu akşamki bölüm gerçekten neşeli ,hareketli bir bölüme benziyor…Ben Timur’un sahnelerini izlemek için can atıyorum….Bilmiyorum aramızda benim gibi çocukları çok seven birisi var mıdır?Ben bu dizide Merve ve Timur’u çok seviyorum……Merve karakterini canlandıran Zeynep Özkaya,Timur karakterini canlandıran Akçahan Akça….Geleceğiniz parlak olsun…. Timur’un aşık olduğu kızı inşallah görebiliriz ….Yine söylüyorum Merve bu duruma tepki verecek…Kıskanacak….:D

Bu akşamki bölüm fragmanı izlerken bana yıllar önce izlediğim Süper Baba dizisini hatırlattı..Dizilerin benzetmesi yapılmaz ama İki Aile dizisi Süper Baba dizisinden sonra en iyi ,en sıcak bir aile dizisi….

Buğra’cım klibini keyifle izledim…Ellerine emeklerine sağlık….Aysun’cum gelmiş..Yorumunu keyifle okudum….Ellerine sağlık…

Evet Ailemin değerli üyeleri…Şimdilik benden bu kadar…Herkese iyi seyirler diliyorum..

Zaman Sayacı:6 saat….

bye

BERNA
28-01-08, 15:17
Merhabalar

Sakin ve huzur dolu bir hafta sonu tatilinden sonra başlığa yazabiliyorum.

Sevil Ablam Eda'nın niye Yaman'la evlendiği hakkında çok güzel bir yorum yazmış. Yaşanmışlıkların etkisi demiştim Eda ve Yaman'ın birbirlerine gülümsedikleri sahnede. Ablacığım da bunun açılımını yapmış. Aslında pek çok açıdan Yaman şaka gibi bir adam. Başına gelmedik kalmıyor; yine de çakallıklarla da olsa hayata tutunan ve gerçekten de mizahi bir bakış açısı olan bir adam. Benim Yaman'lı sahnelerden zevk almamın en büyük sebebi de bu. Çoğu bölümde sinir de olsak aslında güzel benzetmeleri olan, bu yönden aklı cin gibi çalışan bir adam. Keşke zekasını biraz da çocuklarına daha iyi bir baba olmak için kullansa.

Yeni bölüme saatler kaldı ama yine de en'lerimizi kısa da olsa cevaplamak istiyorum.

En Beğendiğim Sahne: Eda ve Oğuz'un tavanarasında birbirlerini özlediklerini itiraf ettikleri sahne. Özellikle oyunculukları izlemekten büyük zevk aldım.

En Beğenmediğim Sahne: Silahların ortaya çıktığı sahneler, kime karşı olursa olsun İki Aile formatında bir dizide silahı sevemiyorum.

En Duygulandığım Sahne: Eda'nın Ceren ile konuşmasında Efe ile ilişkilerinde 'siz kardeşsiniz' dediği an.

En Güldüğüm Sahne: Füsun ona yaklaşmaya çalışırken Ergin'in 'naz yaptığı' sahnelerdeki surat ifadesi & Oğuz'un kapıda üstünün arandığı ilk sahne :)

En Çarpıcı Replik: Lütfen başka kadınlarla basılmış adamlar gibi davranmayın Oğuz Bey! Sizi sucuklu yumurtayla bastım! Bu replik hafta sonu arkadaşımla en sık tekrarladığım replik oldu :)

Haftanın Mesajı: Eda ve Yaman'ın şimdilik gibi gözükse de kendi sorunlarını arka plana atıp, ortak bir noktada buluşmak istemesiydi diye düşündüm. Boşanmış da olsalar bir çocuğun hem annesi hem de babası diğer kişinin çocuğun hayatındaki yerini unutmamalı.

Fragmandaki dış ses hepimizin çabalarının sonucunda oldu, ne kadar güzel :) Uzun ve kısa fragmanları bana ulaştıran Buğra ve Nuray'a teşekkürler. Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla bizi yine mizahın yoğunlukta olduğu güzel bir bölüm bekliyor. Eda'nın topu kesme tehdidine ve de Ferit'in Ergin'le olan samimiyetine daha fragmandan güldüm :)

Bu sahneler dışında oyunculuk gücü dizinin başından beri en çok ilerleyenlerden biri olan küçük oyuncumuz Akçahan'ın kendi hikayesini görmek hoş olacak. Tahminim Merve'nin aşık olunan kıza görümcelik yapacağı yönünde :) Şule de sanırım oğlunun gelmeyeceği korkusunu yaşıyor. Yaman'ın endişesi bu sefer daha samimi gözükse de Arda konusunda düşüncesi de belli. O yüzden yanılıyor olma ihtimalim yüksek o konuda ;)

Zaman Sayacı: Son 3 saat 30 dakika

nar cicegi
28-01-08, 16:29
Biraz geç oldu ama

İKİ AİLE 72.BÖLÜM ENLERİ

Eda ve Oğuz'un çatı katı sahnesi.

Bence de silahların çıkartıldığı sahne hiçbir dizi de silah görmek hoşuma gitmiyor.

Antiperhiz dedektörü,Oğuz'un sucuklu yumurtayla yakalandığı sahne ve sahnede güldüm.

Eda ve Ceren'in samimi konuşması.

5-Haftanın Mesajı…?...
Boşanmış olsakta çocuklarımız için bir araya gelmemiz ve sorunlarımızı konuşarak çözmemiz gerekir.

6-Haftanın Repliği…?...
Sen benim kızımsın!

bugra9
28-01-08, 18:41
Herkese İyi Akşamlar...:img-wink:

Dizimize şuan itibari ile yaklaşık bir saat ondört dakika var ve yeniden beraberiz... O halde kalan bu son saatleri bir ajans eşliğinde sohbet ederek değerlendirelim ne dersiniz...Gelin şöyle köşeye geçelim...:img-yes:

:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI...:icon_shad:kahve:icon_shad

Sevgili Aysun haftasonu sürpriz bir baskın ile sayfalarımızı şenlendirmiş...Bende yorumunu baştan aşağı büyük bir keyif ile okudum...Eminim sizde benden çok farklı duygular hissetmiyorsunuzdur Aysun'un yorumlarını okurken iyi geliyor insana...Sıcacık bir anlatım dili olduğu için sanki karşında sohbet ediyormuş gibi...Eksik olma Aysun...İki günde tamamladığın sıcacık bölüm yorumunu okumak bize çok iyi geldi...

Ve Sevgili Fatoş ablamız başta olmak üzere pazar klibimize ne kadar duygulandıklarını dile getiren sevgili arkadaşlarım sizlere de yüreğinizden kopan samimi satırlarınız için çok teşekkür ederim...Bu iş duygu işi içimden kopanları içinize geçirebiliyorsam ne mutlu bana...İlgili başlıkta sevgili Miray arkadaşımızın yorumunu bahane edip bu konuya yeniden döneceğim...Var olun...:img-wink:

Şimdi gelelim dizimize...Uzun zamandan sonra farklı duygularla beklediğim bir İki Aile bölümü izleyeceğiz...Siz benim farklı dediğime bakmayın,aslında çok tanıdık bir duygu...Şöyle eskilerden bir yerlerden kulağımıza çalınan yaşlı bir nota gibi...Kuşkusuz bölümü eğlenceli kılacak en büyük sebeplerden bir tanesi hikayenin büyük bölümünün Köşk üzerinde dönecek olması...Geçmişten bugüne ışık tutacak olursak bir Enişte ile Seda'nın Köşk çıkartması yaptıkları bölüm var ki kolay kolay unutulmaz...İki Aile ender bölümlerin arasındadır halen...İşte bu tarz bölümler öyle her zaman olmaz fakat olduğu vakit şöyle izini bırakır öyle geçer...

Diyeceğim şu ki bu akşam öyle çok büyük karmaşaların bölümü olmayacak...Daha rahat ve samimi bir bölüm izleyeceğimizi düşünüyorum...Oyuncularımızın performasları bölümü sırtlayacak ve bir sonra ki adıma çok büyük yatırımlar yapılmadan durgun suda fırtınalar koparacağız...Bu tabiri geçmişte bir bölüm için daha kullanmıştım,bakalım bu akşam ki bölümde tabiri hakkıyla taşıyabilecek mi...Eda ve Oğuz'un başı çektiği bu gruplaşmada oğlanlar Oğuz'un kızlar ise Eda'nın cephesinde olduğu için komedi kılıfına saklanmış duygusal sahnelerde izleyebileceğimizi düşünüyorum...Timur'un ilk kalp çarpıntıları ve onun ilkine öz babasının değil Oğuz'un şahit olması düşünmeye değer...Sevgi şayet emek ise Yaman hayatında herzaman olduğu gibi büyük birşey daha ıskalıyor...Bu kısa vadede görülmese bile bence Yaman'ın hikayesinin finali hayatta ki en büyük kaybı üzerine olacak...Bugün görümediği,dokunamadığı,sevse bile hissettiremediği kısacası hep ertelediği hep beklediği Yamanın hayatta ki en büyük kayıbı olacak...İnşaa ettiği onca binaya karşın inşaatı yarım kalmış bir babalık,harçtan,betondan çalınmış bir proje...Yamana verilebilecek en büyük ceza da kendi eliyle verdiği bu ceza olsa gerek...

Derin konulara fazla girmeyelim...Zaman sayacı yine beni sıkıştırıyor...Rol çalıyormuşum ondan...Tamam tamam sahneyi ona bırakıp gidiyorum artık...Dizi sonrası görüşeceğiz,sohbetimize devam edeceğiz...Artık sahne sırası ailemizde...

Zaman Sayacı: İYİ SEYİRLER !!!

nar cicegi
28-01-08, 20:47
Bu nasıl sondur böyle ya haftaya kadar nasıl beklicem bilmiyorum.Eda ları Tahir Ağa ve Sabutay kurtarak buna eminim de benim asıl korktuğum Oğuz gene sinirlenip birşey söylemez inşallah.Yok canım söylemez.

FATMANUR_26
28-01-08, 20:54
Bu nasıl sondur böyle ya haftaya kadar nasıl beklicem bilmiyorum.Eda ları Tahir Ağa ve Sabutay kurtarak buna eminim de benim asıl korktuğum Oğuz gene sinirlenip birşey söylemez inşallah.Yok canım söylemez.

bencede cnm sabutay ve tahir ağa kurtaracak gibi görünüyo bölüüm sonuna gelince hala ellerim titriyor yaaa çok korktummm
ve bence ya 74 de barışacak bu olaydan sonra yada oğuz yine şom ağzını açacak ve yine araları bozulucak..

ama bu bölüm il sahneleriiine bittiiim yaww ne bölümdü öölee

deren1970
28-01-08, 20:59
Herkese İyi Geceler

Her ne kadar geçen hafta dizimizin bölümünün yarısına yetişemediğim için çok güzel bölüm olduğunu bilsemde, yok bu hafta kimse kusura bakmasın fragmanı böyle güzel bir bölümü kesinlikle kaçırmamalıyım diyerek:P işimi erkenden bitirip dizimize yetişebildim çok şükür.

Ay allahım nasıl güzel, nasıl komik bir bölümdü. Tek kelimeyle fevkaledenin fevkindeydi ki en çok ama en çok güldüğüm sahne eğer tekrar izleyebilirseniz Edanın o topu kestiği sahneydi ki az daha gülmekten boğulacaktım.

Daha o boğulmadan kurtulamadan Ergin-Ferit sahneside tetikleyici sahne olmadı mı, yattığım yerden doğrulabilmek için inanılmaz çaba gösterdim boğulmamak iççin anlayın halimi. Millet boğazına birşey kaçar boğulma tehlikesi geçirir ben ise gülmekten geçirdim iyi mi:P

Ya Timur'un tek başına çatı katında ki demlenmesi neydi öyle, LEYLA bir özgecandır şarkısıyla, sütüde dudajklarına sürülmüş, yerim ben o fındık kurdu ey allahım.

Birde dikkatime ne çekti biliyor musunuz Oğuz'ların katındaki duvardaki 2 çerçeve. HACİVAT ve KARAGÖZ'ün resim çerçevelerinide görünce artık anlayın halimi.

Biraz ara ama iyiki bu bölümü kaçırmamışım, harika bir bölüm için teknik ekipten, senaristlerimize, oyuncularımıza kısacası emeği geçen herkese kocaman ama kocaman alkışlar:happy0064

nar cicegi
28-01-08, 21:30
Tam anlamıyla harika bir bölümdü.Erkeklerle kadınların savaşı gerçekten çok eğlenceli oluyor.Gerçi erkekler daha çok eğlendiler ama olsun.Eda'nın topu kesmesi ayrı bir güzeldi.Oğuz bu bölüm ağzının ayarını gene tutturamadı ama allahtan gümbürtüye gitti.

Timur aşık olması da çok komikti.Oğuz'u örnek alıp çatıda plak çalıp süt içmesi gerçekten iyi düşülmüş bir sahneydi.Aşık olduğu kızın adına bir şarkı bile bulmuş.Efe de aşık oluyor.Belki bu kız onun Amerika'ya gitmesini de engeller.

Elif rahat durmuyor sinir oldum ama ben alyansı alır zannediyodum almamış işini profesyonelce halletmek istiyor.Böyle tipler tehlikelidir Ferit'in vay haline.

Gelelim son sahneye biraz önce de bahsettiğim gibi Eda ları Tahir Ağa ve Sabutay kurtarır.Ama iyice endileşenen Eda'ya ters birşey söylemez inşallah.Çocukları ve Eda'yı iyice merak ettikten sonra başına gelenleri duyunca sinirlenebilir.Ama belki de tam tersi olur.İnşallah tersi olur tabi.

ggnibsgk
28-01-08, 22:06
Selammlarr ben geldimmm:happy0064

Yaww artık malumm, ben bölümü sonradan izliyorum ama bu bölümün izlediğim kısmı için bu akşam yorum yapmazsam çatlarım yanii...:icon_whis Ben bölümün son yarım saatini falan izleyemedimmm şimdi de izleyemiycem çünkü kardeşim bilgisayarın başına geçicek ama yorumum geliyorr...:happy0064

Hadi bakalım başlayalım hemen:

Yaaww daha bölümün başında o kahvaltı sahnelerinden koptumm ben yaa olamaz böylee bişeyy...Merve'nin çoktan seçmeli hediye listesini göstermesiylee dağıldım ben resmen bismillah yaniii...Süper bi başlangıçç kesinlikleee yaa,hele Ferit'in bitik bi şekilde üst kata çıkmasıı ve başına gelen acımasız şeyleri anlattıktan sonraa Oğuz'un ona kol kanat germesii ve yüzündeki mağrur ifadee:img-hyste Olamaz böyle bişeyy yaa...ehuehue...Tabii ardından iş yerindeki birbirlerini gaza getirme sahnelerine de diycek yokk ehuehue...Ayhh yazık sekreter kızı da korkuttularr nereye düştüm ben diye düşünmüştürr...Ya da bişey düşünmemiştir şok geçirmiş boş boş bakıyoduu çünkü ehuehue...Kadınlarından İllallah Etmiş Erkeklerin Tersine Evrimi:img-hyste Yaa Feritİ'n bu lafına bayıldımm vallaa ehuehue...Vee kesinliklee çok doğruu bi tespitt Ferit'i tebrik ediyorum hakikaten çok başarılı ehuehue...Ama hakikaten abarttılar yaa,tabii bu sadece benim gülme kat sayımı arttırdıı ama Eda'nın sinir kat sayısını arttırıdı ayhh o topuu patlatmasına neydii yaa...Hele toptan çıkan ses!!!!!!

Yaman ve Şule'ye gelirsek; valla Şule'nin söyledikleri süper olduu baştaa ehe Yaman Beyy Arda'ya ihtiyacı olduğunu anladı sonundaa...Yani Arda bi halt yese bilee onu geri getirmek için elinden geleni yapardı herhaldee...Üstüne bi de Tahir Ağa korkusu sarınca başını tam olduu...İyi mi oldu bilmiyorum???

Timur ve Leylaa :D Yeni favori çiftim mi desem acaba???ehuehue...Ayhh çok tatlılarr yaa...İkisinin de yanağının kızartılması çok iyi düşünülmüş bence acayip bi şirinlik verdii durumaa,hayır zaten şirinler ama ehuehue=)Yalnız Leyla da çok cool hee valla ablasından daha cool çıktı ehuehuh...Bu arada Efe'ye de bi aşk bulunması isabetli olmuş yawww valla zamanıydıı yanii...Gerekiyoduu...Adını neden Eda olarak tercihh ettiler acaba??? Aslnda bi yandan da doğal geldii başka dizilerde herkesin adı farklıı olurrr yanii aslında adaşlık da çok hoş bişeydirr vee hayatmızda da çok rastlarız...O yüzden çok doğal vee ilginçç geldii ehe:D

Timur'a öğüt veren erkekler takımını izlemek de müthiştii yaa ehuehue süperlerr tabii canım önce kendilerine baksınlar sonraa konuşsunlarr aa...Birbirlerinin hikayelerini anlatmalrı çok komiktii ama Ferit'in de bu furyaya katılmasıı başını belaya sokuyodu nerdeysee :img-hyste

Mahkeme hikayesinee gelirsekk;vallahii bunu bilee kadınlar erkekler meselesine çevirmeyi başardılar yaa pess!...Ben hiçç böyle düşünmemiştimm hatta mahkeme için barış imzalama sahneleri falan düşünmüştüm ama tabii bu da süperr olmuşş ehuehue...Sonunda barış imzaladılar gerçi onları göremedikk yaniii polise teşekkür ediyoruz olmasa adliyeyi birbirine katıcaklar ehe!!:img-yes:

Bir de Elif'imiz var tabii kii...Elif'imiz dediysem lafın gelişi yanii....Acayip sinsii çıktıı yaa yüzüğü almaması aslında acayip bi hin zekası olduğunu gösteriyo yanii eyvahh eyvahh hakkatenn!....Ama karşısındaa iyiniyetle de olsa dolandırdığı adamın kızını almış bi adam varrr :img-hyste Onunla başedebilir mi görücezz!!! Devlerin maçıı çok yakındaaa Tuncay Şanlı'nın maçından bilee daha heyecanlıı...

Şimdilik izlediğim yere kadar olan kısımdan aklıma gelenler bunlarr,yarınn kalan kısmın yorumuylaa veee izlediğim kısımdan atladığım yerlerin yorumlarıylaa birliktee olucazz efendimm iyi yorumlarrr...ehuehue...

Not: Herkes nerde yaww kaybolmuşşunuzz kimsee yokk halbukii ben bayıldımm valla bölümee ehuehue neysee

ic_lal
28-01-08, 22:13
İlk olarak merhabalar ilk kez bu forumda yorum yazıyorum.neyse bu bölümde diğer bölümler kadar güzeldii çok eğlenceli bir bölüm çekmişler:img-wink:

Arkadaşın dediği gibi bencede edaları tahir ağa kurtarır sabutay ve damla karşı karşıya gelir eda köşkün yıkılmasında yaman ın parmağı olduğunu öğrenebilir oğuz eda yı merak ettikçe çıldırabilir dah birçok senaryo yazılır aslında ama yeter bu kadar...

Gelelim elif e ay o kızdan nefret ediyorum çokk sinsi ve yalancı umarım damla ve ferit in evliliği elif yüzünden bozulmass

Tİmuru unutmamak lazım oo leylamm şarkısı ve süt süper dii yani aynı ex babası (OĞUZ ) GİBİYDİ:P GELECEK HAFTAKİ BÖLÜMÜ büyük bir heyecanla bekliyorumm ii gecelerr arkadaşlarr bye

deren1970
28-01-08, 23:21
Hayırlara Gitsin

Bölüm bitti, aileden kimse buraya uğramamış daha. Haa anladım bölüme bayıldınız, 2. kez netten izliyorsunuz:img-grin2 ya kusuruma bakmayın, ancak anladım:P

Ya sahneler aklıma geldikçe gülüyorum. Ergin diyor ya Füsun kelimden öpsene diye:P yalnız Timur2un kız karşısında utangaçlığını yenerek çıkması için elbirliğiyle parka gitmeleri ve zafer kazanmış gibi zıplamalarıda neydi öyle:img-wink:

Eda'nın bulaşık problemini çözmesine gelince:good: annem aklıma geldi o sahnede. Yok annemin çıldırması tabakları çöpe atmak değildi:P ama hiç unutmuyorum kardeşim çoraplarını çıkarıp, bir tarafa bırakmıştı:img-yes: annemde bunları buradan al, yoksa merdivenin altından alırsın dedi (bari annem insaflıydı, önce uyardı:img-hyste) baktı kardeşimde tık yok, almıyor musun dedi? sonra ne mi yaptı, o çorapları aldı, kapıyı açtı veee merdivenden aşağıya attı:P

Sonuç mu; kardeşim tıpış tıpış gidip o çorapları alıp, kirli sepetine koydu. Bu hareketten sonra asla kirli çorapları bir yerde değildir:P Eda Hanım'a bir örnek vereyim, herkese bu iyiliği yapmam. Eğer Oğuz'cuğum devam ederse ama anladılar pabuç pahalı, plastik çatal-bıçak almaya yolladı adam ne yapsın:img-wink:

Yorumlara yarın sabah devam etmek üzere kendinize çok iyi bakın,

Sevgiler

loralai
29-01-08, 01:17
ayyy inanamıyorum ben bir aksilikten dolayı yazamadım ama bu muhteşem bölümden sonra içimden eyvahhh kesin forum uçmuştur 4,5 sayfa ilerlemişlerdir dedim bide ne göreyim bir sayfa bile ilerlememişler çok boş yav burası neyse

bölüm yorumu yapamıycam çünkü halen sahneler aklıma geldikçe yuvarlanıyorum gülmektenn yav bu nasıl bir bölümdü ciddi söylüyorum 41. ve 53. bölümde ki benim için tarihe geçmiş bölümler bunlar o bölümlerde güldüğüm kadar güldüm yanii o edanın top kesmesi yokmuu yarabbim nasıl bir yüz ifadesiydi o öyle

ve gelelim bölüm sonuna allahımm bu ne dedim ben bile ürktüm bee ama bu hiç hayra alamet değil yalnız yarınki özetten daha iyi anlıycaz inş ama oğuz umarım sinirleri zıplayıp edaya ters bişe söyleyip fıttırtmaz kadını ben bu olaydan sonra çok korktu ya eda hanımm oğuza sarılıp uyumasını bekliyorum artık

aaa bide acayipp güldüğüm bi sahnede oğuzun edaya ''omuzumda uyuduğunuz günleri ne çabuk unuttunuz sonrada uyanınca ay oğuz biz naptık diye'' sözleriyle taklidini yaptığı sahneye öldümm yaaaa acayip köşeye sıkıştırdı edayı bayıldım valla

sonuç olarak ( kompozisyon gibi oldu)acayip eğendim bu bölümü ve hep böyle bölümler beklyiorum senaristlerimizi ve oyuncularımızı ve de bütün ekibi tebrik ediyorumm yüreklerine sağlıkk

bugra9
29-01-08, 02:13
Herkese İyi Geceler…:img-wink:

Teknik arızalar,aksilikler derken evde ki hesap çarşıya uymadı ve bölüm sonrası sıcağı sıcağına yorumlarımı paylaşamadım…Biliyorsunuz dizi sonrası yapılan yorumlara çok kıymet veriyorum…Daha duygusal oluyor…Üzerinde fazla düşünmeden,irdelemeden ilk hissettiğin duygular ile yazdığın için her zaman çok samimi bulmuşumdur…Üzerinden birkaç gün sonra veya birkaç ay sonra dönüp okuduğunda neler hissetmişim,duygularım ne kadar coşmuş diyorsun…İşte bende yarın böyle diyebilmek için bugün saat geçte olsa buradayım…
Hafta uzun ama biz bu gece açalım bir ajans,neler hissetmişiz hep beraber görelim…

Öncelikle Sevgili Yönetmenimiz Hülya Bilban…Kelimenin tam anlamı ile rüştünü ispat ettiği bir bölümdü…Bir kurgu bu kadar mı ince olur,bir hikaye bu kadar mı sanatsal dokunuşlar ile anlatılır…Hayran kalmamak,takdir edip saygı duymamak elde değil…Özellikle bir sahne var ki eminim senaristlerimiz de izlerken helal olsun deyip yönetmenimizi tebrik etmişlerdir…Resmen yönetimi ile hikaye ve karakterlere yönelik ipuçları vermiş pes dedim…Bahsettiğim sahne fon müziği eşliğinde aşağı kat ile yukarı katın farklarının bir güzel mukayese edildiği sahne…Üst kat sürekli dağılırken alt katta ki düzen ve tertip tek bir oyuncu bile oynatmadan resmen eşyaların dili ile anlatılmış…Erkekler grubu mutfakta üst üste bulaşıktan irili ufaklı tepeler kurarken aşağı katta ki sofra düzenine dikkat…Kahvaltı için tabaklar,bardaklar muntazaman servis edilmiş…Parçalı montaj dediğimiz geçişler ile mizahi bir havaya bürünmüş bu sahneler…Yumuşak geçişte kullanılabilirdi fakat bu kadar etkili olacağını sanmıyorum…Ayrıca ufacık bir detay içi detay, alt katta Eda'nın oturma gruplarını gösteren kısacık bir sahne var…İlk izleyişimde anlamadım az önce bir daha baktım ne göreyim iki tane incecik kahve fincanı masada beliriyor sonra oda bir güzel toplanıp,ortadan kaldırılıyor…Üst kat savaş alanına dönerken alt katta inadına bir düzen havası hakim…Tek kelime ile bayıldım ben bu anlatıma…Çok yaratıcı,üzerinde düşünüldüğü ve kafa yorulduğu belli ve her şey bir yana farklı…İki Aileye has bir anlatım zaten müzik eşliğinde hızlı gelişen olaylar…Birde böyle sürprizle çok daha kıymetli oluyor…Hep diyorum ya Köşkü,kalabalık aileyi hissettirecek ayrıntılar işte kast ettiğim bu…Gördüğünüz gibi bizim Köşkümüzün tabağı,çanağı bile imalattan oyuncu…Gerçi bir kısmı çöpü boyladı ama olsun ne demişler gün gelecek bir gün herkes,her şey beş dakikalığına da olsa meşhur olacak…

Yönetmenimiz Hülya hanım'ın yaptıkları elbette bununla sınırlı değildi Leyla ile Timur'un ilk karşılaşmaları ve ilk bakışmalarında müthiş bir atmosfer yakalanmış…Tam o yaşın masumane aşkını hissettirecek birbirinden güzel kamera ve çekim oyunları…Leyla'nın saçlarına rüzgar verilmesi,Timur'u öperken aynı eylemin bir çok planda verilmesi gibi…Maşallah her açıdan ilk öpücüğün kalp çarpıntılarını hissettik…Dediğim gibi o yaştaki aşkın tüm güzel ve saf duyguları kullanılmış…Yönetmenimiz senaryonun bu inceliğine ortak olarak çok güzel anlatmış bu hikayeyi…

Ve Hülya hanım'ın bu gecelik alacağı son övgü kadınlar grubunun dağ başında kayboldukları sahnelerde yaptığı o birbirinden güzel yüksek plan çekimler…Jimmy jip diyip duruyorduk işte bu sahnelerde ağacın tepesinde kuş misali karmaşayı izlememizi bu sisteme borçluyuz…O sahnede artık bir gereklilik olduğu için çok beğendim çekimleri…Güneşin batmasının ardından bir ağaç geçişleri almış ki yönetmenimiz hayran kalınmayacak gibi değil…O nasıl güzel bir gökyüzü rengidir ve o ağacın dökülmüş dallarının verdiği gölge müthiş bir görsellik getirmiş sahneye…Hülya hanım yorumumun başında da söylediğim gibi bu hafta senaryo ile orantılı olarak müthiş mizah dozu yüksek çekimler ve kurgular yakalamış…Hülya hanımı ve teknik ekibimizi tebrik ederim…

Hikayemize,naif, sevimli öykümüze dönecek olursak tahmin ettiğimiz gibi efsane olacak bir İki Aile bölümü izledik…Yer yer abartılı sahneleri bile kaldıracak kadar sağlam bir alt yapı hazırlanmıştı…Her iki katın arasında ki farklar…Ne kadar farklı gözükseler bile kocaman kocaman benzerlikler ve grup içi iletişimler ile tadına doyulmaz bir hava hakimdi…Dediğim gibi kabul etmek gerek ki abartılı bir hikayeydi ama bu abartıyı sırtlayıp götürecek bir alt yapı hazırlanmıştı…En basit örnek grupların bile bölüm içinde ki hikaye ile orantılı bir şekilde oluşumuna şahit olmamız…Efe ile Timur'u yukarı kaçıran sebepler ne ise Merve ile Ceren'in aşağıya inmelerini gerektiren sebeplerin üzerine hikayeler yazılması ve her şeyin bir akış içinde gelişmesi…Niye böyle oldu şimdi,diye havada bir şey kalmıyor…

Neden varsa cevapta hemen geliveriyor…Zaten bu tür hikayeler bir klasiktir…O yüzden ayrıntılarda gizlidir güzellikler…Bugün bu sıcacık hikaye hoşumuza gittiyse öncelik oyuncularımızın sempatisi ve senaryonun güçlü olmasının büyük katkısı vardır…Ayrıntılar dedik klasiktir top darbesi ile kırılan camlar,fakat tek bir farkla…Genellikle camlar dışarıdan içeriye kırılır, siz hiç gördünüz mü evin içinden bahçeye doğru camın kırıldığını işte en basit örnek hikayemizin klasik sularda yüzerken nasıl farklı ve özgün olduğuna dair…Nasıl kendine has olduğuna dair…

Ve Timur'un hikayesi ile renklenen meşhur Köşk geceleri…Timur'un çatı katında süt ile demlendiği sahne kolay kolay hafızalardan silinecek gibi değil…Önce bir plak karşılıyor bizi,ardından çatıya derinlik kazandıran o eski resimler ve Oğuz'un oturduğu meşhur koltuk…Ama arka plandan bomboş bir koltuk…Meğer Timur koltuğu boyu ile doldurmasa bile yüreği ile dolduruyormuş…İşte bahsettiğim yönetmen başarısına bir örnek daha…Çatı katında ki bu gizemli şahsın üzerinden müthiş bir espri yakalanmış…Hep diyorum ya çatı katı bizim müzik kutumuz…Efkarlıların,neşelilerin buluşma noktası diye…İşte Timur'u bu ilkinde oraya çıkartarak aslında incecik bir mesaj veriliyor…Timur belki bilerek belki bilmeden Oğuz abisini idolü seçmiş…Hani erkek çocuklar için öyledir ya en iyi,en güçlü kendi babaları,en doğruyu o bilir ve önlerinde bir örnektir,idoldür…İşte Timur'un da önünde ki örnek Oğuz…Baba modeli olarak,aile reisi olarak onu örnek alması çok normal…Bu yüzden bu sahne ayrıca hoşuma gitti…Akçağan'ın bu hafta ki performansı zaten tek kelime ile muhteşemdi…O masum,dalgın,aşık ve heyecanlı hallerini müthiş yansıttı…Hafta içinde uzun uzun değineceğim…:img-wink:

Eveet saat bir hayli geç oldu…Paylaştıklarım paylaşacaklarımın vesilesi olsun…Böyle güzel ve özel bir bölümün ardından sessizliği seçemezdim…

Yüzeysel de olsa ilk hissettiklerimi paylaşmak istedim…

Yarın yepyeni bir günde yeniden görüşeceğiz…

Yine bir ajans deyip uzun uzun sohbet edeceğiz…

O an gelene kadar Huzur ile kalın…:img-wink:

deren1970
29-01-08, 11:19
Herkese Merhabalar

Şahika'nın lafıyla sözlerime başlamak istiyorum şaşırdım:icon_sorr inanmıyorum ya, bu kadar güzel, bu kadar komik sahnelerle dolu bölüm bitsin ailemizde daha bir kişi bile buraya uğramasın. Biz değilmiydik raitingler için çaba gösterenler, eee diziyi seyredipte buralara uğramamak ne oluyor yahu, sinirlendiriyorsunuz insanı. Güya sinirlenmiyecektim ama yok böyle buraları görünce sinirlenmeden olmuyor. Okulu bahane ediyordunuz, okularda tatil ben anlamam bahane filan kabul etmiyorum. Yine tekrarlıyorum TEESSÜF EDİYORUM

Neyse sinir kat sayım yukarlara çıkmadan:P bende Timur aşık olup dalıp gidiyordu ya:img-grin2 bende sahneleri aklıma getirip gülümsemeye devam edeyim.

Bir kere bu kadar çok sevmemde en büyük etken Yaman-Şule-Refik li sahneleri toplasak 5 dakika sürmediği için ve Arda'nın hiç gözükmemesinin büyük bir etkisi var bunu hemen belirteyimde:img-wink:

Ya bizim iki salağın yine salaklıklarına kavuştuk ya:P ya bayağı özlemişim, yani mafya adamları özlenir mi demiyelim bizim bu şeker gibi adamlar olursa özlenir. Dizimizin bir farkı da bu, böyle adamları bile gözümüze şirin gösterdikleri, sevdirdikleri için yine dizimiz bir özelliğiyle diğer fotokopi dizilerden ayrılıyor. Bu arada sevgili Sevil çok sevdim bu fotokopi dizi tanımını. İzninle kullanıyorum, sonra telif hakkı yüzünden birbirimize düşmeyelim de:P

Timur diyorum, başka da birşey demiyorum:img-wink: o nasıl kıza tutulmaktır. Hele ki Leyla'yı zoomlarken kamera sanki saçları rüzgarda dalgalanıyor gibi, çocuğun nutku tutuldu:img-in_lo (bu arada Buğra gibi yönetmenimize bu sahne için çok teşekkür ederim, alkışlar kendisine:happy0064) Timur dalıp gittikçe saçları rüzgarda savrulan kıza (bu arada kızımız da çok güzel yahu:img-wink:) çocuğu ateş bastı:P Eda'da ateş düşürücü veriyor gördünüz mü:img-hyste ahhh Eda hanım tabi sen Oğuz'cuğumdan uzak durduğun için aşık olmayı, yanaklara ateş basmayıda unuttun. İstersen yine bir mektupla sana yaşadıklarını hatırlatayım BİR DOST olarak, ne dersin:img-grin2

Yine geleceğim, kısa bir ara.

nar cicegi
29-01-08, 11:39
Bu kadar güzel bir bölümün ardından gelen ratingler beni üzdü.Tamam bu hafta ani bir çıkış beklemiyordum ama 11 de biraz kötü oldu.Bence tanıtımın yanında da sorunun köküne inmek lazım.önce 7 lerdeydik şimdi 5 lere düştük.2 lik bir izleyici kaybı neden yaşandı.Gerçi bunu çözsek te fazla birşey yapamayız.Ama bence dikkat sinyalleri verilmeye başladı.2 lik seyircimiyizi geri kazanmalıyız.

KiRaZ_aLp
29-01-08, 12:05
gerçekten akşamki bölüm harikaydıı iki aileyi gittikçe dahada çook sevdiğimi farketttimm

kadın-erkek çatışması süperdi yha ama sonuu çok büyük bi sürprizle bitti çok merak ediyorum şimdi inş o adamlarr edalara bi şey yapmazlarr zaten sabutay gelip kurtrır diye düşünüom onları çünkü onlarda arabayla yoldaydılarr
bi de timurun aşıkk olmasıııı çook güzeldi yha yüksek seste leyla isimli şarkıyı açmasıda zaten başlı başına bir olaydı
küçük beyimizi fena tutulmuş bu leylaya hadi hayırlısı zaten merved ikide bir leylayı soruyodu kıskanıcak galiba timuru hehe:D
bu arada yeni bölüm özetinin okudum gerçekten özet çok hoşuma gitti demekki böyle güzel bölümler bizi bekliyor
şule ve yamansız sahnelerin az olmasını bende çok beğendim en azından insanı sıkmıyorrr
bu arada ardanın kararını merak ettim inşallah ceren seninle nişanlanmak istiyorum diye tutturmazz gerçi bnim içime öle doğuyor ama görcez bakalım o kadarda değil yanee:D....

minemtoprak
29-01-08, 12:21
Herkese merhaba iki aile ailesi :) Dünkü bölümden hiç bir şey anlamadım çünkü elektrikler kesildi. :) Ve ben deli oldum.
En güldüğüm sahne hele hele sahnesi ve Oğzun Edaya ama eda hanım sizde arsa kenarında oturan acdoloz teyzeler gibisiniz deyişiydi :):happy0064koptum resmen ...

Çok şey kaçırdım biliyorum,o yüzden direk sonuna gelecem.Herkesin tahmin ettiği gibi Edaları Tahir ağa ve Canım Sabutay' cığım kurtaracak bencede.
Kalın sağlıcakla.

KiRaZ_aLp
29-01-08, 12:25
inş öyle olurrr yoksa edaların başı fena halde derde girer o adamlarla:(( inş öle bi şeyy olmazzzzzzzz olmasınnnn

sabutayy bi yumruk bi tekme ikiseksen yere seriverir hepsini:D:D

yeni bölümü merakla bekliommmm uff şu pazartesi bir an önce gelsinnn yha:(

yağmur^doğaç
29-01-08, 15:00
Diziyi çoooook uzun zamndr takip ediorum..Doğaç yıLdızın çok skı bir hayranı oLduqum içn oLabiLdiqine her böLümü onun içn isLiordum taa ki diziye baqLanana kadr..Lafı uzatmıııcam süper bi böLümdü qercekten arsa kenarındaki cadoLoz teyse bnzetmesine bnde çok qüLdüm :D ayrıca doğaçın as daha otursam kaşlarımı alacaklar demesi de çok komikti :D bncede sabotay ve tahir ağa kurtarır:img-wink: qeLecek böLümü sabırsızLıkLa bekLiorum umarım aranısa qirebiLirim :)
hepinise iii qünLer!..bye

jiko
29-01-08, 15:46
herkese selam
özetimiz gelmiş. :img-yes: burçin özet için teşekkürler. eda ve diğerlerini kesin tahir ağa ve sabutayın kurtaracağı kesinleşti böylece. özete bakılınca bol sürprizli sahneler bizi bekliyor. ancak akşamki kadar müthiş bir bölüm olamayacak galiba. çünkü akşamki bir başkaydı tam eski günlerdeki gibi. komedi fırtınası gülmekten karnım ağrıdı. beyenmedim sahne yoktu. tabi yaman ve refik beyleri çıkarınca, hepsi bir harikaydı yaaa neleri anlatsam bilemiyorum. mutfakta ergin ve oğuzun menemen yapışı, ergin ve feritin aynı yatakta birbirlerine sarılıp uyuması ve sonra ev halkının bunlara yaptıkları yorumlar.

ggnibsgk
29-01-08, 15:50
Selamlarr

Yaww niçinn kimse yok burda iki gündür çözebilmiş diilimm valla Fatoş Abla sonuna kadar haklı hee teessüf etmektee:icon_sorrNeyse ben de kimsenin olmamasını fırsat bilip bölümün geri kalan kısmının yorumunu yapıyımm bari napıyım?...Hazır tatile de girmiş gibi gibiyken:img-hyste

Ayhh ben o Timur'u yirim yirimm..Olamaz böylee bi tatlılıkk Efe Eda'yla konuşurken o hareketlerii muhteşemdii yaa bitanem benimm...Aşkk çok güzel bişeymişş yaa diyee bağırmasıı yok muu ne kadar tatlı ne kadar içten bi sestii o öylee yaaa ayhh hakikaten yiyesimm geldii vallaa:img-icecr

Bu arada Efe'nin yeni aşk adayı Eda'yı ehuehu canlandıran oyuncuyu birine benzetiyorum ama kimee bi türlü çözzemiyorum o kadar tanıdık kii yüzüü???Ama muhtemelen sadece benziyoo yanii çünküü eğer aynı kişi olsa mutlaka hatırlardımm isimleri unutabilirim ama yüzleri unutmam ehuehue:icon_whiss

Neyse yine Timur'a dönelim...:D Çati katı sahnesi de muhteşemdii...Bu bölüm o kadar çok bayıldığım sahne oldu kii hangi birini seçiceğimi şaşırdımm vallaa en beğendiğim sahne içinn ehuehue...

Ama o sahnede şöyle olsa daha iyi olmaz mıydıı??? Yani biz müziğin sesini duysaydıkk o kotuğu arkadan da görseydikkk sonraa aşağıda kızlar grubunun yukarı hışımla çıkışını görüpp biz de Oğuz'un başına gelicekleri düşünseydikk...Ardından da odadan en son çıkan Oğuz'la biz de şaşırsaydıkk daha sürprizli olmaz mıydı diyorumm??? Hani fikir olarak ehe:img-wink: Neyse neticede böle de çok güzel olmuşş ama Eda Timur'u utandırdıı ondan sonra her şeyin tersine dönmesi çok komiktii:img-hyste Oğuz damadım diyerekten Ferit'i savundu yaww daha ne olsunn ehuehu...

Eveet artık son sahneye gelelim...Valla Eda'ların başına da olmadık aksilikler geldi hee arabanın da tamir olmıycağı tuttu keşke Eda tamirci arabayı tamir ederken izleseydii böreklerle poz vericeğinee:img-hyste ehuehue...

Yaa bilmiyorum ama o adamlar belkii iyiniyetlidir yardım etmek istemişlerdir sadecee olamaz mıı yanii insanları niyee dış görünüşlerine göre yargılıyoruzz çok ayıppp:icon_whis Kınıyorum hepinizi aaa!!!!:img-hyste

Ayhh neysee saçmalamaya başladım gene ben çıkıyım en iyisii...Ama bazı şeylere de değiniyimm...Misal; reytinglerr....Valla bi yükselme yokk ama bi düşmee de yok yanii kan kaybetmiyoruz bu da güzell ehuehue...Bugün fazla mı Polyanna'yım acaba??? Ayaklar pıtırcıkk :img-hyste

Bir de;KiRaZ_aLp,yağmur^doğaç aramıza hoşgeldinizz=)

Vee Burçin özeti eklediğin için çok teşekkürlerrr=) Özet de adamları kötüü yansıtmışş bak olmuyo kii iyi onlar iyi aaaaaa!!!!!

Hadi ben kaçtım bye

.theron.
29-01-08, 16:47
mrbb :))

dünkü bölüm her zamanki gibi süpperdi koptum gülmekteen özellikle hele hele hele die bagırıslarınaa :D kızlar erkekler dayanısmasınaa..edacnın topu patlatısına.. edanın ouzun inadına o yerde ölece kalmalarınaa..timurun asık olusuna..:D

herseyiyle süperdi.arabanın bozulacagı tuttu :D belkide gelen adamlar iyi niyetlidir dicem ama pek öle bi tipe benzemiorlardıı :D bencede sabutay ve tahir aga kurtarırı gibii :)) ama bunu duyan ouz pek rahat durmaz bence :( Elif rahat duracaga benzemior ben alyansı alır zannediyodum almamış bölece feritinde güveini kazanmak istio gibi.diger bölümü heycanla beklioruuum gel pazartesi gelll :D

ggnibsgk
29-01-08, 19:57
Selammlarrr=)

Yinee benn...Valla zamanım varken şölee uzun zamandır yapmadığımm uzzuunn uzzun bi özet yorumu yapıyım dedimm...E buyrunn:)

Kadın dayanışmasını inada dönüştüren Eda ve destekçilerinin başı fena derttedir. Yolda adamların sıkıştırdığı kadınları hiç beklemedikleri kişiler kurtarır.

Eveett muhtemelen bu umulmadık şahsiyetlerrr Sabutay vee Tahirr Ağaa!! Yalnız hakikaten "Eda ve destekçileri" Tahir Ağa ve Sabutay'ı bir arada görünce napıcaklar yaww??? Şok şok şok yanii...Ne açıklama yapıcakları da ya da açıklama yapıp yapmıycakları da baya bi tartışılır ya...Hayır bi de hadi kurtardılar kimse de bişey sormadı diyelimm pek mümkün diil ama ehe!!!!...Peki dönüş yolunda arabaya nasıl sığcaklarr bizim iki salaklarr+Sabu+Tahir Ağa+Eda+Füsun+Safiş+Ceren+Damla+Merve=10 yanii nasıl olcak buu işş...Arabayı tamir etseler desenn o zman baya bi kalırlar orda demek olur buu!!! O zmn Oğuz iyice çılgına döner vallaa aman diyimm!!!:icon_sorr

Onları merak eden Oğuz ve Ergin’de yoldadır.Ancak telaşla benzin almayı unutan Oğuz’lar da yolda kalır. Dönüş yolunda olan Eda’lar Ergin’lere rastlarlar ancak başlarına gelenleri saklarlar. Pinikten mutlu mutlu dönüyor numarası yaparak Erkekleri sinir ederler.

Hem de ne sinir etme vallaa,ben olsam ben de çok sinir olurummm...Yanii geç kalıp da gıcıklığına haber vermemiş numarasıı yapmak,bencee arabamız bozulduu demektenn çok daha kötüü ama ahh şuu Eda'nın inadıı diyorum başka da bişey demiyorum yanii...Aman ciddi bi kavgaya dönüşmesin de vallahi çekemem yanii..Neyse muhtemelen bu sefer Eda alttan almaya çalışır herhalde umarım inşallah yanii ehuehue...:icon_whis

Köşkteki cinsler arası kamplaşma da süpriz bir şekilde sona erer.

Bi dakka bi dakkaa ben buu cümleyii okuduğumaa çok memnun oldumm yaaa holleeyyy...:happy0064Hayır ben de kadın erkek çatışmasına bayıldım ama şu yukarda yazdığım endişemi aldı götürdü,sildi süpürdüü yanii ohh be!!....Şöyle kii;

Şimdi demek kii Eda ve yandaşlarııı erkekleri çok sinirlendirdiklerini anlamışlarr vee gönüllerini alma çabalarına girişmişlerrr...Vallahi bu cümleden tek anladığım buu yaniii ama ne kadar mutluu oldum anlatamam...Mutlu olmamın bir diğer sebebiysee sanırımm bu sefer Eda'dan bi organizasyon görücezz ehe:D OHH BEEE!!...Gerçii Eda geçen sefer Oğuz'a küçük bi rakı sofrası hazırlamıştı ama onu saymıyoruzz canım aaa!...Gerçek bi organizasyon lazımm diimi??? Lazım lazımm kim ne derse desinn vallaa..Ayhh süper olucakk...:img-icecr

Servet’i,dava Oğuz’ların lehine sonuçlansın diye,kaçıran Tahir Ağa’yı kötü bir süpriz beklemektedir.

Hayydaa kaçtı mıı adam yoksaa...Ya da o Yaman'ın yanındaki Volkan'ın adamı öğrenmiştir kimin kaçırdığınıı vee Tahir Ağa'ya musallat olmuşturr...Ayhh lütfen silahlar konuşsa bile biz görmeyelimm amaann!!!Uff!!

Bodrum’dan dönen Arda ise bir karar vermiştir. Bunu Ceren’e söyleyince büyük panik yaşanır. Babasına nasıl söyleyeceğini düşünen Ceren önce ablasından sonra da Eda’dan yardım ister.

Eda derken??? Hangi Eda acaba???Bu yeni Eda'ya bi takma isim bulalım yaww karışıyo bölee eheuheu...Herhalde bizim Eda'dır???ehe!!...Neysee!...Yaa ne kararı kii bu ben anlamadımm yanii...Evlenme mevlenme diildir inşallahh saçma yanii gerek yok böyle bişeye ama belkii babanla konuşucam tarzı bişey olabilir mi acaba????Amaninn hakikaten tam panik havasıı olurr! Eda'nın suratının alıcağı halii çok merak ediyorumm...Dur bi gözümde canlandırıyımm tutıcak mıı???ehuehue...Tutarsa size haber veririm o ifade anlatılmaz çünküü:img-hyste

Elif’e karşı kendini savunmak için tedbir alan Ferit onun foyasını ortaya çıkarmaya çalışırken fena tuzağa düşer.

Amanın ne tuzağı yaa???Ayhh bu kız resmen cadıı yaa inanamıyorumm...Ne gibi bi tuzak olabilir kii yanii???Uff aklıma bişey gelmiyooo daha doğrusu bişey geliyoo ama gelmesini istemiyorumm...Git gitt başımdann uffffff!!!!!!:img-pilot

Aşk heyecanı yaşayan Efe ve Timur’un hoşlandıkları abla kardeş ile olan ilk randevuları da süprizlerle dolu geçer.

Ne sürprizi yaa alt tarafı ilk buluşma yaniii ne gibi bi sürpriz olabilirr???Acaba Eda mı görcekk,e görse nolcak kii??? Amaan ne biliyimm yaa işte bunda hakikaten aklıma bişey gelmedii...:icon_whis

Bir de başlıktan bi kısmı değerlendirmem lazımm;

KÖŞKE BEKLENMEYEN BİR MİSAFİR GELİYOR.

Anamm yoksa eniştem mii geliyooooo!!!!:happy0064Ayhh hadi inşallahh yaaa!!!Çok özledim vallaa...Ama şu durumda Yüksel eniştenin bi işlevi olur mu kii???Yani ayrılık dönemi olsa kulaklarını çekerdi ama şimdi???

Ee başka kim olabilir???

Ayhh yoksaa iki senedir beklediğimizz kişilerden biri mii??? Ferit'in ablasıı Oğuz'un ablasıı(ablasıydı diimi???) ya da Oğuz'un arkadaşı vardı bitane neydi adı yaw???Ayhh kafam çorba olmuş benim hee ehuehue...

Yalnız Ferit'in ablasının gelmesinin tam zamanı hee bak o olabilirmişş :good:ehuehue...Ayhh hadi inşallah diyim ne diyim??

Evett özet yorumumuzu da tamamladıkk artıkk kaçalımm hadi hoşçakalınbye

deren1970
29-01-08, 20:04
Herkese İyi Akşamlar

Efendim bugünkü zılgır sayılabilecek yazımdan en çok Buğra'cığım korkmuş iyi mi:P çocukcağızın klavyesi bozulmuş ondan yorum yazamıyormuş ki benim çağrım kendisini kapsamıyordu akşam yine o harika bölüm yorumlarından birini yapmıştı, yok akşam demiyelim sabah 4'de:P

Ay birden kendimi sıfırcı öğretmenlere benzettim, yok Buğracığım ben seni biliyorum sen en çalışkan öğrencimizsindir:img-grin2 sen bu gelememeni öyle bir telafi edersin ki biz seni biliyoruz:img-yes:

Ama ailemizin diğer fertleri hala ortalarda yok:icon_sorr neyse herhalde herkesin bir bildiği vardır biz yine o harika bölüme dönelim:img-yes: tamam özet geldi ama önce bölüm yorumlarına devam efendim.

Ay allahım erkek milletinin genelde dağınık olduğunu, evi öyle çöp eve dönüştürdüklerini, eğer evde birşey kırıldıysa hayatta kendilerinden onu tamir ettirmediklerini uygulamalı ders olarak bu bölümde gayet iyi bir şekilde öğrenmiş olduk:P Hele ki Oğuz Bey'in kırılan camı güya değiştirtmesi, yenisini taktırması süperdi:good: sen o yere gazete kağıdı yapıştır gece, ertesi sabahta o deliğe önce minder sıkıştır, üstünede koli