Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/4
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[ 8]
9
10
11
Selamm yine benn ehuehue...
Yaa ben Oğuz'un rüyasına doyamadımm...Süperr yaa izle izlee kopuyorumm ehuehue...O yüzden bu rüyayı tekrar irdelemek için burdayımm...Yanlız bu irdelememde Pelin'in katkılarını itiraf etmem lazım...Yani onların yazdıklarını okuduktan sonraa izleyincee ben de ekstra bişeyler daha farkettimm...Vee buyrun bakalımm...Yorum yorumdurr...Tatile girdimm artık kimse tutamaz benii ehuehue...(Yalnız şu kardeşten kurtulmam lazımm okuldan gelince rahat vermiyoo aaa:img-hyste )
Eveett başlayalımm artıkk...Efendim Pelin'den çaldığım çıkış noktam şuu..Rüyada her şeyi Oğuz'un gözünden gördükk...Vee bunu biraz daha açıyoruzz buyrunn:)
1. Arda,Oğuz'a göree kızını elinden almaya çalışann bir salak...Üstelik Müzeyyen Senar'a Müşerref demesii Oğuz'un Arda'ın salak olduğunu düşünmesi içinn yeter de artar bilee yanii ehuehue...Pelin'İn dediği gibi Oğuz'un rüyasında da tam bir salak gibi hareket ediyoduu ehuehue...
2. Yaman...Yaman da Oğuz'u sürekli kıskanan vee sürekli Oğuz'la rekabet halinde olan biri...Ayrıca süreklii Oğuz'u alt etmeye çalışıyoo...Pekii ettiği laf ne???...."Aldım verdim ben seni yendimm":img-hyste
3. Şule...Sanırım Berna demiştii...Oğuz Şule'yi pek tanımıyoo...Dolayısıyla da Şule rüyada oldukça sessizdii...Ama şöyle bişey de varr...Sankii Yaman'la evlendiği içinn saftirik bişeydirr gibi bi düşüncesii var Oğuz'un sanırım...ehe...evet bu biraz zorlama olduu tamam kesinn..:P
4. Kahve höpürdetme....Oğuz'lu kız istemelerde olmazsa olmaz zatenn ehuehue...Ama Oğuz Eda'Nın gıcık olduğunu bildiği içinn rüyada da Eda'nın suratı hemen ekşiyoo yanii;)
5. Ayrıca Oğuz,Eda'yı sürekli kızlarına koca bulan biri olarak görüyoo malumm...ehuehu...Burda da Eda'nın Ceren'i vermek için performansı üst seviyedeydii yanii çeyizler meyizlerr...Fotoğraflar falann ayy çok komiktii yaa ehuehue...
6. Bir de şöle bişey varr Eda'nın saçıı dikkat ettiysenizz Damla'nın düğününde ki gibiydii yanii...Bu da yinee Oğuz'un beyninde olduğumuzun bi göstergesiydi bence... ehuehue...
7. Oğuz'un beyninde olduğumuzun bi diğer göstergesiyse; kız çocuklarının sevgili olduklarıı her adamla evlenmelerii zorunluluğu fikriydii herhaldee:img-hyste Ya da belki de bunu Oğuz'un,kızlarının sevgilileriylee evlenmelerinden korkması olarak da değerlendirebilirz tabii...Hangi açıdan bakarsak o olur yanii eheuehue...;)
8. Aa bir de Oğuz'un "Bilmem ki kutumda da kırmızı var ama!!" demesii:img-hyste Oğuz'un ne kadar bizden bi karakter olduğu ancak bu kadar popülerr bi yarışmaya gönderme yapılarak anlatılabilirdii yanii tebriklerrrr ehuehue...:good:
Şimdilik aklıma başka bişey gelmiyoo ama sanırım bu da yeter hee eheuheu...Ben çok sevdimm bu rüya sahnesinii yanii anlıycağınızz...
Neyse hadi şimdilik hoşçakalınbye
Merhabalar
Büyük konuşmamak gerek lafının kıymetini anlamak için bundan iyi örnek olamz. Ne mi? bugün dedim ya bütün gün benim istediğim zaman girip yorum yapabilirm diye, ama ne oldu maalesef giremedim:icon_sorr iş, güç yüzünden, şimdide biraz kar yağdığı için İstanbul trafiği felaket olacağından işten çıkmadan önce aklıma gelen şeyi en azından yazabilme, paylaşabilme fırsatı bulmuşken buradayım:img-yes:
Özetin şu son satırları hakkında bir tahminde bulaunmak istiyorum:img-yes:
Fakat Oğuz kendi kazdığı kuyuya kendi düşer.Parti de onun da yalanını ortaya çıkaracak bir süpriz beklemektedir.
Sıkı durun efendim bu kutlamaya küçük Eda ve Damlayı kızların dayısı köşke getirse bu dayı da bizim Oğuz'un gittiği şu psikiloğumuz olsa:img-hyste
Ya benim aklıma direkt bu geldi ki Allahhh ne komedi olur ki sormayın
Bakalım sizcede olabilir mi
Tekrar görüşene kadar sevgiyle kalın
nar cicegi 13-02-08, 17:03 Merhabalar
Benim yorumum çarşambaya kaldı ama neyse buna da şükür.Hepinizin yorumlarını zevkle okudum.Arada gülümsedim birebir katıldığım noktalar oldu.Ellerinize sağlık.
Sevil Abla sayfalar benimle başlamasının üzerine yaptığın yorumu yüzümde tebessümle okudum valla.Sayfalar benimde başlasın diye ayarlasam bu kadar olmaz herhalde.Benimde gözüme takıldı birkaç kere.Tamamen tesadüf.Sen gene sayfanın aşağısına in sayfa ilerlemiş olabilir.
Yorumlara da geçelim yavaş yavaş.Baştan başlayalım bu hafta.İlk Oğuz Beyimiz üstün hitabet gücüyle bayılttı Arda brova valla.:good:Oğuz Beyden kız almak kolay mı şimdilik niyetin o olmasada.Oğuz Bey geleceği gören bir kimse.
Gelelim meşur rüyaya.İzlediğim en güzel rüya sahnesiydi.Karakterlerin bütün özellikleri verilen oldukça eğlenceli bir rüyadı.Bir daha böyle bir sahne izleyeceğimi sanmıyorum.Kahve hüpürdetmeler,konuşmalar çok güzel yazılmış.Oyuncuların da oynarken eğlendikleri bir gerçek yoksa bu kadar güzel sahneler çıkmazdı herhalde.Bu senaryoya da oynanır yani.Kız isteme merasimi tam bir komediydi.İclal Aydın,Emre Kınay,Hakan Vanlı'nın yıldızlarının parıl parıl parladığı bir sahneydi.Aralarında geçen konuşmalara bayıldım.
Çocuklar yazdan beri güreşiyorlar,aralarında paslaşmışlar şahane repliklerdi.Aldım verdim ben seni yendim repliğini de unutmamak lazım.Hakan Vanlı'nın bu replikteki performansını unutmamak lazım.Kayafet seçimlerine de bayıldım.Eda'nın kıyafeti çok güzeldi.Bilmem ki kutumda da kırmızı var ama repliği de güzeldi.Oğuz'un hayal gücüne hayran kaldım.
Vee ilk barılma çabası.Oğuz Eda'nın merakını kullanmayı güzel akıl etti ama Eda bu sonuçta.Bu sahnede İclal Aydın'ın bakışları çok güzeldi.Mimik kullanmak konusunda İclal Aydın her hafta ilerliyor.Her hafta hayran kalıyor.Ne kadar zaman zaman çekimlerin yorucu olduğunu söylesede istekle ve zevkle oynadığı kesin.Gene repliklerrr harikaydı.Oğuz'un çabalrı işe yaramadı sonuçta şimdilik.
Eda ve Oğuz sahnesi bol olduğu için tekrar döncez ama gelelim biz Ferit sahnesine.Bu bölüm o kadar güzeldi ki bir sahneyi görmemezlikten gelebilirim.Ama genede bana gerçekçi gelmedi.En azından telefonu denize atsaydı yada bir ekilde fotorafı silseydi de Elif pc kopyalamış olsaydı daha iyi olabilirdi.Ama vardır bir bildiği senaristlerimizin.Bu kadar güzel sahneler yazan senarisler bunu da düşünmüşlerdir.
Çatı sahnesi.Eda ve Oğuz'un karşılıklı bakışları,temsili mahkeme sahnesi ne denebilir ki süperdi.Oğuz'un Eda'ya çıkışıda çok güzeldi.Söylesene adamı sevdiğini yapmadığı şey kalmadı.aaa kızdırma adamı.
Tahir Ağa dan yardım.Açıkcası beni çok rahatsız etmiyor Tahir Ağa'nın yardım sahneleri abartıya kaçılmadıkça.Burda söz ettiğim fazla tesadüfler.Ama onun dışında Oğuz'un başı sürekli derde giriyor.Ama başını derde soktuğu adamlar laftan sözden anlar adamlar değil ki mafya.Oğuz'un tek başına halletmesi mümkün değil.Eline de silahı alamıyacağına göre Tahir Ağa'dan yardım istiyor.Sonuçta mafya dediğimiz camiyanın korkacağı,tanınmış bir kişi.Bende olsam eğer sorunu adelet,yargı halledemiyorsa Tahir Ağa dan yardım isterdim.
Yaman Şule sahnesi.Şule'nin aklının başına gelmesine çok sevindi.Boşanma için avukatla bile konuşmuş.Bana şuan boşanma ihtimali düşük geliyor ama.Diziyi izlerken Yaman'ın Ben bu kapıdan çıkarsam bir daha dönmem sözünü de duysaydı keşke dedim ama Şule çoktan gitmiş.
Arda her geçen gün iyiye gidiyor,düzeliyor.Diziye girdiği zamanla şimdi arada büyük bir fark var.Oğuz'u örnek alıp Türk Sanat Müziği bile dinliyor. Rock tan Türk Sanat Müziğine.Şule ile konuşmasını da çok samimi buldum.Beraber Üsküdar Musiki Cemiyeti'ne bile yazılacaklar.:img-hyste
Eda,küçük Eda'yı sevmedi anlaşılan.Haklı bende sevmedim şimdilik.Merve kıskançlık krizleri devam etcek gibi görünüyor.Kardeş oldular birde birbirlerini sahipleniyorlar çok güzel.Kardeşlerimizi elimizden alcak diyor.
Gelelim son sahneye.Eda'nın mesajı İclal Aydın'ın sesiyle bir harika olmuş.Kurduğu cümleler de bizim baştan beri Türk filmi niye dediğimizi kanıtlar nitelikteydi.Mesaj bence Eda için önemli bir adımdı.Eda Oğuz'a pek sevdiğini söylemiyor nazlanıyor ama mesajla hoş bir adım atmış oldu.Oğuz'un verdiği cevabı kasdetmiyorum tabi.aa kadın o kadar özene bezene yadı sen bir kelimeyle cevap ver.Ama çok kızmayalım Oğuz'a mahsuscuktan yaptı.
Bu sahnede de aklıma kazınan replikler vardı.
Oğuz=pişt gelsene
Eda=iğrençsin
Oğuz=saol iyi bir insansın
demesi güzel bir mesajdı bence.Ve aylardır beklediğimiz son sahne.Uzun zamandır uğraşılan uyuma sahnesi gerçekleşti.Ben şimdi Eda'nın ne yapacağını merak ediyorum açıkçası.Ben olsaydım hiç bozuntuya vermezdim.Yakalanmış süsü vermezdim yani.Bakalım Eda ne yapacak?
Cumaya kadar özet yorumu yapamam ama sizin yorumlarınızı zevkle takip ediceğim.Hoşçakalınbye
Aman ne güzel uzun uzun yorumlarla sayfalarımız şenlenmiş. Hepsini keyifle okudum, ellerinize yüreklerinize sağlık. Tabi 75. bölüm bu kadar şahane olunca, insan yorum yapmaya doyamıyor... Yazdıkça o güzellikleri tekrar yaşıyor. Ben de okudukça tekrar tekrar yaşadım.
Pelin'cim, yorumlarından birinde, Yaman'ı ilk kez köşkün üst katında gördüğümüzü yazmışsın. Okuyunca birden aklıma geldi. Yaman bir kere de galiba 10.bölümde, Timur'un bacağı kırıldığında, hastane masraflarını geri ödemek için yukarı, Oğuz'un yanına çıkmıştı. Tabi kısa bir ziyaretti... Bu defa, rüyadaki misafirliği bayağı uzundu. Kahve içmeler, kız istemeler falan...
Allahım! Ne rüyaydı o. Yani, gerek teknik olarak gerek senaryo açısından bu kadar mı güzel ve gerçek bir rüya kurgusu olur? Kendi rüyalarımızda ne kadar saçma sapan, salak hallerimiz varsa Oğuz'un rüyasında hepsini gördüm. Ya Oğuz'un kükreyerek uyanmasına ne demeli? Köşk yıkılıyordu neredeyse... Gecenin bir yarısı uykudayken, evin içinde birinin o şekilde haykırdığını düşünebiliyor musunuz? Aman Yarabbim! Aklı gider insanın yaa!.. İyi ki Eda o sırada Oğuz'un yanında yatmıyordu. Kesin o panikle camdan aşağıya atlardı... Aaa hakikaten böyle bir sahne olsa ne matrak olurdu. Yok canım! Camdan düşme değil de, örneğin; şimdi Oğuz'un kabus görüp bağırarak uyanma huyu var ya... İşte böyle sarılmış uyurlarken, yine bağırarak fırlasa, ikisi de o panikle paldır küldür yataktan düşseler ve gürültüye çoluk çocuk telaşla koşsalar, ne matrak olurdu yani...
Ben de bölüm yorumundan senaryo kurgusuna geçtim birden. Ne diyorduk; evet bağırarak uyandıktan sonra Oğuz'un, o bitmiş ve perişan halini nasıl güzel yansıttı Sevgili Emre Kınay... Her zamanki gibi oyunculuğu yine 10 numaraydı. Köşk ahalisinin paniği de görülmeye değerdi doğrusu... Bir de bu kadar korkutan kabusun nedenini öğrenince, Eda'nın dediği gibi geceyarısı tam festival oldu.
Bölümün bu anından sonra Eda&Oğuz sahneleri bombardımanı yaşadık. Haftalardır söyleye söyleye sonunda 75. bölümde muradımıza erdik. Eda&Oğuz aşkında, işte böyle sıcak sahneler görmek istiyoruz biz. Tabi didişmeler eşliğinde...
Dikkatinizi çekmiştir, Oğuz Bey'imizin hiposal durumlarından sonra Eda&Oğuz aşkının ifadesinde yeni bir şekil oluştu. Oğuz'un, Edaya aniden sıkı sıkı sarılması... Bence çok sıcak ve sevgi dolu bir davranış. İnşallah bundan sonra bu davranış da Eda&Oğuz klasikleri arasına girer artık.
Çatı katında, hayali mahkemenin 'Müebbet Beraberlik' kararından sonra Oğuz'un cilveli bir şekilde yatak odalarına gitme teklifine, Eda'nın hem içten hem muzip ve hem de çocuksu öyle güzel bir gülüşü vardı ki bayıldım. Sevgili İclal Aydın, aynı anda birden fazla duyguyu, yüzünde mimikleriyle öylesine başarıyla yansıtıyor ki bizlere hayran olmamak elde değil. Coşkuyla alkışlıyorum kendisini.
Bir de önceki bölümlerden birinde Oğuz, Safiş'in arkasından gizlice sokularak korkutmuştu. Ben de o zaman, benzer şakaları Eda'ya da yapsa ne kadar eğlenceli olur diye düşünmüştüm. Bu bölümde böyle bir sahneyi de görmüş olduk. Yerden gizlice sokulup, Eda'nın üstüne çiçek atarak ödünü patlattı. Ay bi de miyaaav demez mi?! Gülmekten koltuktan düşüyordum neredeyse...
Sonunda sabırla beklediğimiz vuslat gerçekleşti biz de ikinci kez ''Oh bee'' dedik.
Bilgisayarım yine garip danslara başladı, bi kazaya uğramadan bu yorumu göndereyim de sonra tekrar görüşürüz.
Şimdilik hoşçakalın...
Tüm aileme Sevgiler, Günaydın Efendim.
Evet bugünde tüm gün ne olur ne olmaz ben işimi sıkı tutayım ilk yorumumu yazayım da sonra aklım burada kalmasın.
Ha bu arada kaç gündür söylenen artık sağır sultanın bile duyduğu bir gün. Yani sevgililer günü:img-yes: Şimdi tabi insanın aklına hemen bir erkekle , bayan arasındaki sevgi geliyor ve onları kutladığı gün sayılıyor ama hiçte öyle değil efendim Allah Allah. Bir annenin evladına sevgisi, bir arkadaşın diğer arkadaşına sevgisi v.s. v.s. olan sevgilerde var bence onlarda bu gün kutlanmalı der tüm İki Aile Dizisinin Kocaman Ailesinin de Sevgililer Günü Kutlu Olsun efendim:img-wink: (İdare edin işte benim gibi sevgilisi olmayanları avunmak için bulduğu yol, sizde kabul ediverin bari:img-hyste)
Evet gelelim bölüm yorumumuzun devamına, hımmm nerede kalmıştık ha tamam Oğuz'un Eda'nın merağından istifade etmeye çalışıp, başarılı olmadığı ama bu çalışmasından vazgeçmediği çabasının devamına:img-yes:
Öncelikle şalvar davasının bitiş müzareke sahnesi süperdi:good: hanımlar oturmuş, pür dikkat erkekleri izliyor, erkekler birbirinin arkasına sıralanmış güya sözcü seçtikleri Oğuz'un arkasından hanımlarına, sevgililerine bakıyor:img-hyste
Neyse Eda hanımdan beklemezdim yine uzatır zanederdim ama grubun büyük çoğunluğu barışmayı isteyince o da sözcü olarak kabul etti nihayet bu şalvar davası da tarihe gömüldü ayy yok bizde bu Eda-Oğuz varken çok keskin cümleler kullanmayayım ne olur, ne olmaz di mi ama:img-grin2
Çatı katındaki Oğuz-Eda buluşması nası güzeldi, nasıl hoştu öyle. Nihayet Edanın yelkenleri indirmesine Oğuz süper yol bulmuştu:good: (Ayy böyle jarika yolları da Oğuz bulur tabi canım:img-in_lo) neyse hayali mahkeme sonucu bizimkiler tam barıştı, kutlama dansı yapılıyordu ki gelen telefonla yarım kalmıştı
ki bizim ailede yarım bir olay bırakılmaz:img-wink: Gece çok uzunnnn zaman sonra bizimkilerin yine gizli telefonla mesajlaşma sahnesini görmekten kendi adıma çok mutlu oldum, yüzümde kocaman gülümseme bakarken hadi evet doğru duyacaksınız ilk defa Eda'yı çok beğendim, harika bir mesaj yazdı Oğuz'a:happy0064
Ha OĞuz'un o cevabından sonraki hali çok komikti, bende olsam sanırım aynı kelimeyi kullanım ininde yalnız yat diye düşünürken anam o neydi öyle, yine iki aile dersinden birşey öğrendik tüm öğrenciler ne mi yaşın kaç olursa olsun hedefi ulaşmak için yerde emekliyeceksin:img-hyste
Efendim şimdilik ara yine görüşene kadar iyi bakın kendinize.
Birde şu simgeleri kullanma sayısının artık artma zamanı gelmedi mi yahu, yetmiyor vallahi
Selammlarrrr=D
Ayhh yeter diyceksinizz biliyorum ama napıyım yawww işim gücüm yokken yorum yazmazsam çatlarımmm ehuehue...Gene ne yazıcaksınn dersenizz hemen cevap veriyorumm efendimm...Malumm Eda ve Oğuz'umuzz barıştııı yanii Buğra'nın deyimiylee İki Aile Şalvar Davası dönemii sonaa erdi...E bu koskoca dönemii bi genel olarak irdelemek lazım diimi???...Efendim bu yazı ölee çok bilimsel bi yazıı diill kendii hislerimlee ilgilii tamamenn ehuehue...:icon_whis
Eveeeett dönemin başınaa dönelim o zmn...Nedir sizce başıı??Bencee "Boşarım" lafıı ama tabii kii buu "Görünür Neden" bundan çok daha öncesindee Umut'umuzu kaybettiğimizz zamandan hatta Damla ve Ferit'in gizli gizli evlenmesiyle gerilen sinirlerden bile başlayabiliriiz...Bunlar "Gerçek Neden"ler bencee...(Ee tabii tarihi irdeliyoruzz olucak görünür neden gerçek neden ayrımlarıı ehe;D)
Peki ilk Boşarım lafı duyulduğunda neler düşündüğümüzü hatırlıyo musUnuzz???... Ben de hatırlamıyorumm:img-hyste Hayır sadece bizzat ne düşündüğümü hatırlıyorum yanii ehuhue...O sırada kesinliklee bu işin bu kadar uzıycağına ihtimal vermemiştimm...
Hatta Boşarım lafından sonraa uzun uzun hararetli tahminler yapmışş vee "Oğuzz naptın sen yaaa şimdii Eda bunu Oğuz'un burnundan getirir" diyerekk büyük korkular yaşamıştımm...Ama gene aynı hafta yorumlarda Eda'nın da Oğuz'un hassas olduğu bir konudaa çok fazla üstüne gittiği içinn en az Oğuz kadar suçlu olduğunu konuştuğumuzu da hatrlıyorumm...Oğuz'un tek ekstra suçu Boşarım lafınıı hiç düşünmeden üstelik Eda uyardığı halde söylemesiydii...E bu durumda da Eda'nın üste çıkması çok normaldiii...Zaten ertesii bölümm Ergin'i araması falan kimsenin gözüne batmadıı...:img-yes:
Sonraa Oğuz'un Füsun'u tutması...Açıkçasıı bu daa çok koymamıştı hatırlıyorumm...Çünküü Oğuz'un ne dediğini bi süre farkına varmıycağı aşikardıı zaten...İşin inada binmesi de beklenebilir bişeydii...
Ama bekle bekle yokk..Bekle beklee yokk!!...Bunlarr bi türlüü dönmüyolarr bu davadann...İlk celseye kadar Oğuz hatasını anladıı...Evet tebrik ediyoruz kendisinii...Biraz uzun sürdü ama anladıı...Tamam dedik şimdii Oğuzz,Eda'nın gönlünü alırr...Zaten mahkemede "Ben karımı seviyorum!" diye bağırmasıı süperdii ama hadi dedikk bu kadar kolay yırtmasın...Eda biraz naz yapsınnn...:img-icecr
Ama iştee bu noktada çok garip bişey olduu...Bi baktık kii Eda'nın yaptığı naz falan diill...Eda meğerse bu adamdan bıkmış artık...Dayanamıyomuşş!!...Oğuz'un Yaman'dan farkı yokmuş kii Yaman'la geldikleri noktaya gelmekten korkuyomuşş...E artık bu durumdaa Eda'ya birinin dur demesi gerekiyoduu...Çok bekledikk birisi Eda'nın kulağını çeksinn diyee ama...Üstüne bir de Eda'nın kulağını çekme ihtimali olanlarr Oğuz'un kulağını çektii veyahut da bekledik bekledik gelmedilerr gözlerimiz yollarda kaldıı...:icon_sorr
Artık tam Eda'nın Oğuz'u sevmediğinii ve ondan bıktığını düşünmeye başlamışken anladık kii meğersee Eda, Oğuz'dan ayrılma ihtimalini hiç düşünmemiş kii...Boşanmanın ne demek olduğunu hiç düşünmemiş kii!!!Hep yanı başında elinin altından olucağınıı kötü gününde destek olucağını zannetmişş...Hoşş Oğuz yanında olurdu da ama her zaman burnunun dibinde olamazdıı..Bunu anlayamamışş...Ya da anlamak istememişş:img-pilot
E peki sonunda anladı da ne olduu???İş boşanmaya kadar gitti yinee...Peki kimin sayesinde bu boşanma olmadıı...Çocuklar sayesindee...Eda'nın engellemek için yaptığı bişey olmamaması yüzünden hala kızgınım ona ama neyse artık geçmişe mazi derlerr ehuehue...=D
Neyse kii bu celsenin ardından artık Eda,aslında ilk celse sonunda yapması gereken şeyi yapmaya başladıı..Ne mi o?? Tabii ki nazzz:img-hyste Ohh bee dedikk yanii geç de olsaa naz yapıyoo artık canım olur o kadar!!!...ehuehue...E naz yapmanın vakti geç olduğu içinn çok da uzamasını istemedikk tabi...Sağolsunn senaristlerimizz çok da uzatmadılarr,üstelikk kadın erkek çekişmesiyle de süslediler...Aslında bu kadar bile uzamazdı da erkeklerr yaptıkları hatalarla üstünee tuz biber ektilerr...O yüzden bu uzamada çok garip gelmedii yaniii neyse kii!!!=D
Vee sonundaa 75. bölümdee vuslataa erdikk çok şükürrrr!!!...Vallahii Eda ve Oğuz barıştıı yaa onların aralarındaki cilveleşmeleri tekrar gördümm yaa tamam yanii artık Ferit'in zekasında birden problem ortaya çıkması bilee ikinci planda yanii ehuehue...:img-hyste
Şimdi tek korkumm haftaya Oğuz'un yalanının ortaya çıkmasıyla tekrar kavga etmelerii...Hayır kavga edicekler o kesin ,didişmeye lafımız yok yanii herkesçe malumm ehuehue...Bakalım senaristlerimizz nasıl işliycekler bu yalanın ortaya çıkmasınıı...Umarımm geçen haftaki bölümm "Boşanma krizi"nee rahat devam edebilmek için ağzımıza bir parmak bal çalmak için diildirrr...:img-fie:
Hatta bu bölüm Eda ve Oğuz öpüşsünnn bencee ehuehue....Buyrunn Merve'nin matematiğiylee bu bölüm öpüşmee olabilirr...İlk olarak 19. bölümde öpüşmüşlerdii...İkiyle çarp 38 onu da ikiyle çarp 76:img-hyste Yanii bu bölümm böylee bi sahne bekleyelimm ehuehue...(Mervecim:img-wink:)
Neyse canlarımm bu yorumu da böylece tamamladıkk...Hadi bakalım hoşçakalın hepinize iyi yorumlarr bye
Edit: Aa sahii ya nasıl unuturummm=D Fatoş Abla'cm senin de sevgililer günün kutlu olsun ehuehue...Ve tabii hepinizinn=D
merve_gülben 14-02-08, 18:59 Hatta bu bölüm Eda ve Oğuz öpüşsünnn bencee ehuehue....Buyrunn Merve'nin matematiğiylee bu bölüm öpüşmee olabilirr...İlk olarak 19. bölümde öpüşmüşlerdii...İkiyle çarp 38 onu da ikiyle çarp 76:img-hyste Yanii bu bölümm böylee bi sahne bekleyelimm ehuehue...(Mervecim:img-wink:)
Öncelikle Selamlar.. nasılsınız bakalımmm.... ay nasıl iyi olmayız ki demi.. çifte kumrularımız geri döndü.. sevinçten dört köşeyiz wallaa.. :D nuraycım senle dün msnde konuşmuştuk hatırlarsın ay nasıl hatırlamazsın ki bn konuştum sn susutun zaten.. daha doğrusu bn coştum sen dinledin yazık canım yaa acıdım bak sana..:D ama bn sana dedim bnden uzak dur dedim..:img-hyste ama dinlemedin..:img-hyste ay nese işte konuşurken ben yaptığım bi hesabı söyledim şaka olsun diede yaz dedim foruma hani ama zaetn bn blm gelmiş onu izliyordum onun tesiri ile yaz dedimm... aklım başımda deildi ki:D canım yazmış sağaolasın.. wlala ne zekiyim demi.. :img-hyste öle bi hesap yaptımm.. hattaa GÖZDE,NURDAN beraber yani bn yaptım onlara dedim onlarda evett yaa fln deidler destek çıktılar canlarım bnm sıra sizde.. :D neyse ya gitmem lazım daha çözülcek bi sürü testim var hoşçakalınn..:sad53:
Hepiniz SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.. Olanında :D olmayanında :(
Herkese İyi Akşamlar...:img-wink:
Öncelikle tüm arkadaşlarımın "Sevgililer Günü"nü kutluyorum...İşte gönüllere sevgi düşmeye görsün,böyle özel günlerde,sevgi'yi paylaşmanın bir bahanesi olsa gerek...O zaman şöyle diyelim,madem seviyoruz,madem seviliyoruz,o halde buna sıkı sıkı sarılalım ve kadir,kıymet bilmeye devam edelim,yılın geriye kalan tüm günlerinde...:img-wink:
:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI...:icon_shad:kahve:icon_shad
Tüm arkadaşlarımızın yorumlarını keyif ile okudum,herkesin ellerine sağlık...Ama Sevgili Nuray'ın "Araştırmacı Forumcu" kimliğini de pas geçemeyeceğim...Dün ki "Rüya tabiri" ve bugün ki "Şalvar Davası Dönemi" değerlendirmelerine tek kelime ile bayıldım...Nuray her iki değerlendirmeni okumak benim için büyük keyifti ellerine sağlık...
* O halde bizde yakın geçmişe,pazartesi akşamına dönelim yavaştan yavaştan...
Hasret kaldığımız duygular ile sarıp sarmalanmış,sıcacık bir bölüm bıraktık
75.Haftaya...Eda ile Oğuz'un aşkı,sevgisi,özlemleri bunların yanında ailemizin akıp giden günlük yaşamı...Kalp çarpıntıları ve heyecanları...Bu bir dönemdir...Geçen dönem Damla'nın ilk aşkına şahit olurken,geçen zaman herkese eşit davranarak,adına hatıra dediğimiz yaşanmışlıkları bırakıp,öyle gidiyor...Üstelik en güzeli de akıp giden bu zamanda Değişmeyenler kadar Değişenleri görüp zaman mefhumunun hayali bir hikayede bile farkında olabilmek olsa gerek...
Bir hikayeyi gerçek kılabilmenin yolunun bu olduğuna inanıyorum...Gerçek'lik bünyesinde bir çok duyguyu ve hissiyatı barındırır...Duygusallık,Komedi,Neşe ve Hüzün...Zaman geçiyor dedik,geçerken her yüreğe ayrı dokuyor,tüm bunlar bir Köşkün salonunda yaşanıyor...Efe'nin heyecanı...Karşısında ki kim olursa olsun,ne kadar doğru,ne kadar hatalı olursa olsun,şuan Efe'nin farkında olmaması çok normal...Zaten Doğaç'ın da bu duyguyu bakışları ile çok doğru yansıttığını düşünüyorum...Şöyle gelinen noktaya genel olarak bakacak olursak zaman'dan bahsettik,geçen dönem bu zamanlar Efe bambaşka bir hikayenin boynu bükük kahramanıydı...Bir yanda annesi,diğer yanda babası,kucağında ise onu sağlam bir kale olarak gören,kardeşi Timur...Bu bir çıkmazdı,bu belki de kaderin bir boyutuydu,Eda o dönemde gözyaşlarını çocuklarının neden diğer çocuklar gibi " kaldırabilecekleri " dertlerle uğraşmak yerine hala bu hatanın gölgesinde ezildiklerini sorgularken akıtıyordu...Bugün ise geçmişe mazi denildi ve yepyeni bir sayfa açıldı...Artık "Aile" gerçek anlamda oluşmaya,tamamlanmaya başlıyor...Eda'nın oğulları çıkmazdan kurtuldu ve kendi hikayelerini yazmaya başladılar,Oğuz'un kızları zamana ayak diretmeden başrol ve yardımcı oyunculuğa soyundular...En önemlisi de Oğuz'un kızları Eda'nın,Eda'nın Oğulları Oğuz'un " Birşeyleri olabildi " sevgi bir çok boyuttan hayatlara sirayet etti,kolay olması beklenmiyordu,ama inandıktan sonra çokta zor olmadı...
Ben bu hafta "Aile olma adına,olmuşluk adına" sıcacık sahneler izlediğimizi görüyorum...Köşkte ki günlük yaşam ve yeni açılan bu dönemde "Aile içi ilişkiler" ile İki Aile'nin sağlam bir ivme kazanacığına eminim...Eda ile Oğuz'un canlılığını koruyarak,Köşk ayağını canlı kılabilmenin yolu,yeni bir çatışma kurmaktan geçiyor...Elde çocuk bol,her çocuk bir hikaye ve ortada oğlanlar ile kızlar var...Eda ile Oğuz'un onlara yönelmesi,bu hikaye üzerinden didişmeleri ise hem aile içi neşeyi kazandıracak,hemde izleyicinin beklentisi sağlanmış olacak...Gelecek hafta için verilen özetten de hikayenin bu yöne doğru kaydığını görüyor ve mutlu oluyorum...
Yeniden bu haftaya dönecek olursak,hep savunduğum gibi,her hafta iki ayrı eve konuk oluyoruz,iki ayrı ev,iki ayrı sofra,iki ayrı aile...Bu hikayelerin paralel olarak verilmesi ile arada ki mukayese çok daha sağlıklı oluyor...Bu hafta belki de ilk kez iki ayrı aile,tek bir noktada kesişti,benzeşti...Köşkte bir çok defalar hissettiğim,bana çok tanıdık bir duyguyu bu hafta ilk kez Şule'nin o hiç sevmediğimiz evinde hissettim...Demek ki neymiş...Bize tanıdık gelen duygularmış...Mekan ikinci,hatta üçüncü planda ufak bir detaymış...İster ücra köşede ki bir balıkçı klubesinde,ister müzeden bozma,bir yalıda hiç farketmez...İnsan yüreğine giden duygular,bir bakışta,ufacık bir sözde,geriye atılmış bir gülüşte yakalanıyor...Üstelik en ilginci de şu ki geçmişte yaşananlar,yarına gölge düşürmüyor...Şule bir alkoliktir,oğlu ile birşeyleri başaramamış,bedelini geçen yıllara ödetmiştir...Evet bunlar bâki,gerçek...Ama yarına umutla bakmayada asla engel değil...Hayatta da bu böyle,bizim dizimizde de böyle...Senaristlerimizin işin bu boyutunu bilinçli olarak verdiklerine inanıyorum...Her iki karakterede yüklenen sempati,dayanışma ve birlik,hayatlarına yeniden Yaman'ın girmeye çalışması ile izleyici tarafından çok daha ilginç bir hikayeye bürünecek...Doğru zaman !!! Arda'nın isyanları,Şule'nin suskunluğu ve süre gelen bir düzenin tazelenmesi için çok doğru bir zaman...Bundan sonra hep beraber göreceğiz,Yaman neyi kaybettiğini bulabilecek mi...Gücü mü...?...Yoksa Şule'yi mi...?...
* Alışkanlık öyle bir duygudur ki,varlığı güç verirken,yokluğu yaradır...En zor olanda alışkanlığın alabora olmasından sonra yaraların sarılmasıdır...
Eda ile Oğuz...Aşkın,ailenin mimarları !!! Uzun dönem ayrılığın hemen ardından gözlerde ki özlemi,iç seslerde ki coşkuyu görmek çok güzeldi...Onların aşkı sevimli hikayemizin en sempatik yönü ve derin hikayemizin beslendiği derin bir Kök...Koca ağaç bu köke sıkı sıkı tutunmuş ve topraktan aldığı güç ile ayakta duruyor...Nerelerden nerelere gelmeleri ve hayata herşeye rağmen gülebilmeleri ise onları bambaşka bir boyuta taşıyor...Aslında birbirlerine çok benziyorlar...O yüzden tamamlanarak bir bütün olabiliyorlar zaten...Köşkte ki hareketin ve cümbüşün can damarları,yeri geliyor,Köşkte çocuk ile yetişkinler yer değiştiriyor ve Köşkte oyun başlıyor...Pelin'de ne güzel anlatmış...Çocuklar için bir eğlence Köşkte ki her yeni doğan gün...Hacivat ile Karagözden'den kalma bir gösteri,tek düze inmeyecek bir çıta...Alışılmışın,alışılmadık yaşandığı,eğri ile doğrunun sürekli yer değiştirdiği,notalarla çevrelenmiş ama gerçekçiliğinide yitirmemiş bir yaşam Köşkte ki süregelen hayat...
Bu yüzden güzel,bu sebeple kıymetli,bu nedenle yüreğimize dokunuyor ve biz boşa demiyoruz Sevgi'nin Zaferi !!!
:icon_shadİKİ AİLE 75.BÖLÜM ENLERİ...:icon_shad
1- EN Beğendiğiniz Sahne...?...
2- EN Beğenmediğiniz Sahne...?...
3- EN Güldüğünüz Sahne...?...
4- EN Duygulandığınız Sahne...?...
* Hayri,dostum senin Şık ve Rüküş anketin geliyor şimdi...
:icon_shadİKİ AİLE 75.BÖLÜM ŞIK VE RÜKÜŞLER...:icon_shad
1- EN Şık Bayan...?...
2- EN Rüküş Bayan...?...
3- EN Şık Bay...?...
4- EN Rüküş Bay...?...
Ve Özetimiz gelmiş...Köşkün bahçesinde kutlama partisi !!! İşte budur...Nihayet...Çok memnun oldum...Geçen haftalarda da dile getirdiğim gibi son dönemde ki tüm kutlamaların alt katta ki uzun masada yapılması ister istemez bir tek düzelik getiriyordu...Sahne için yazılan senaryo ne kadar etkili olursa olsun,izleyicide oluşan bu alışkanlık duygusu etkileyiciliği aşağılara çekiyordu...Durum böyle olunca bir Köşkümüz,kocaman bahçemiz var,neden bahçe çekimleri yapılmıyor diye düşünüyordum...Sonuçta bir sit-com mantığı ile çekilmiyoruz,Köşkün ahşap yüzü,bu sıcacık senaryoları etkili kılacaktı...Sevgili yönetmenimiz Hülya Bilban'da "Bahçenin kurtuluş partisini" bahçede çekmeyi uygun görmüş ve bizi on iki'den vurmuştur...Şimdi en az bölüm kadar bahçede yapılacak çekimleri de merak ediyorum...Hülya hanım'ın bahçe atmosferini nasıl yansıtacağını sezonun ilk bölümünde kısaca görmüştük,eminim ki gelecek hafta ki bahçe sahneleri de çok derin ve samimi bir dil ile anlatılacaktır...Köşkümüzün dış yüzüne birkez daha hayran kalacağız...Hazır bu sahneler için yüksek kadrajlı kameralar kurulmuşken,birkaç Köşk geçiş planıda bize kâr kalır diye düşünmekteyim...Pazartesi yaşlı ağacımız ile randevumuz var,bir kez daha onun eteğinde,Köşk manzarasını doya doya içimize çekeceğiz...Soğuk kış akşamımıza,sıcaklık getireceğine eminim...
* Benden şimdilik bu kadar...Gelmiş,geçmiş,gelecek ne varsa bir güzel harmanladık ve ajans gündemi olarak sohbete başladık...
Yepyeni bir ajans ile birlikte,yeniden görüşeceğiz...
O an gelene kadar "Sevgi"liler ile kalın...
merve_gülben 14-02-08, 20:33 Evvvett canım arkdaşlarımm en'lerle beraberizz evet yorumlayalım bakalımm.. :D
1- EN Beğendiğiniz Sahne: ee tabikidee EDA-OĞUZ olan her sahne.. cilveleşmeleri tatlı tatlı atışmaları.. :D
2- EN Beğenmediğiniz Sahne: elifle olan hiçbir sahneyi sahneyi beğenmedim.. zaten kim seviyo ki ama bilemem bn hiç beğenmiyorummm.. :(
3- EN Güldüğünüz Sahne: oo çok ama öncelikle tabikide son sahnelerde oğuzun miyav demesi ve ordaki konuşmaları.. :D birde feritin barıştıktan sonra damlaya sarılıp 9.5 ŞİDDETİNDE DEPREM VAR BU GECE demesii.. öldür bni yaaa.. :img-hyste hoopp damat ağır ol molla desinler.. :img-hyste nese bu konulara girmeyelimmm evet öbür soru ehemm..
4- EN Duygulandığınız Sahne: hiç yoktu yaww..hep güldümm wallla.. sağolsunlarr senaristlerimizz.. ehehe
1- EN Şık Bayan: eee tabikideeeeeee İCLALİİİİİİMMMMMMM :happy0064
2- EN Rüküş Bayan: Eliff.. hiç sevmiyorum şu kzı yaa.. walla en güzel şeyide giyse aynı şeyi düşünürüm açıkçası.. ondan kötüüsün işte.. öff..
3- EN Şık Bay: önceliklee tabikide HİPO BEY OĞUZCUĞUMUZ...:D sonra bnce arda.. :)
4- EN Rüküş Bay: yaman.. yani sevmediğim içinn.. elifte olan duygularım yamandada geçerli wallaa. :( ne yaman hee.. :D
evett bitti wallaa.. sizlere doyum olmazz canlarımm ben kaçarr.. :sad53: görüşmek üzere..
eveeet allaha cok sükür istedigimiz sey gerceklesti. bu dizi beni coook heycanlandiriyor pazartesileri dar bekliyorum ve tüm eski bölümleri tkr izleyerek rahatliyorum. ICLALIIIm benim seni cok seviyorum ya bir insan nasil bukadar tatli olur. 75. bölümdeki sahneler gibi romantik ve duygulu sahneler bekliyoruz cok süperdi bu bölüm yaaa iki aile gibi dizi yok yaa türkiyede 1 numara insanlari terörden uzaklastiran bir dizi ne bu be herkes ayni dizileri yapiyo hep terör üzerine bakin da iki aileyi örnek alin bize böyle seyler lazim ailecek izleye bilecegimiz diziler tüm iki aile oyuncularini tebrik ediyorum ve onlari cok seviyorum.
merabalar ben geldimmm sonunda bu bölümde her bölüm gibi çok hoştu;)
2- EN Beğenmediğiniz Sahne: elifle olan hiçbir sahneyi sahneyi beğenmedim.. zaten kim seviyo ki ama bilemem bn hiç beğenmiyorummm..
bende katılıyorumm....;)
en şık bayan eda:)
en şık erkek oğuz:)
en rüküş bayan elif tabiki...
en komik bay ferit.:)
bu bölümde eda-oğuz sahneleri çok güzeldi edamız ikna oldu ya:)
tabi elif sahneleri iyice sinirime gitti...
bidaki sefere upunzun yorumla gelicemmm:img-hyste:img-hyste
bu kısa oldu ama:img-pilot
ama genel olarak yine zevkli ve hoştu
evet canım ikiaile ailem:):)
hoşçakalınnn....
Hatta bu bölüm Eda ve Oğuz öpüşsünnn bencee ehuehue....Buyrunn Merve'nin matematiğiylee bu bölüm öpüşmee olabilirr...İlk olarak 19. bölümde öpüşmüşlerdii...İkiyle çarp 38 onu da ikiyle çarp 76:img-hyste Yanii bu bölümm böylee bi sahne bekleyelimm ehuehue...(Mervecim:img-wink:)
Nuray'ım araştırmacı hukuk profesörü adayım! Eğer sen Eda'yla Oğuz'un gözümüzün önünde öpüşmelerini bekliyorsan, Merve'nin hesabıyla o 76'yı da ikiyle çarpmalısın. İnşallah dizimiz 152. bölüme gelirse senaristlerimiz, yeni heyecan olsun diye çiftimizi, mutfakta veya çatıda bizim de görebileceğimiz şekilde öpüştürebilirler. Bunun dışında, biz her zamanki gibi onların sadece kapalı kapılar ardında birbirlerini öptüklerini var saymakla yetineceğiz.
Neden dersen; bizde bu magazin medyası varken ve bizim dizimizin de bu medyadan, öcüden kaçar gibi kaçan oyuncuları varken bu iş hayatta olmaz. Ne alakası var diyebilirsin... Şöyle ki; eğer böyle bir sahne çekilirse şimdiye kadar diziye 'yok' muamelesi yapan medyamızın 'saygıdeğer' şahısları, bölümün içinden sadece bu kareyi, başsayfalarına taşıyarak 'eşsiz yorumlarını' esirgemeyeceklerdir. Artık dizinin, nasıl bir aile dizisi olduğundan girip, oyuncuların ne çeşit bir aile yaşantıları olduğundan çıkarlar.
Geçen haftalarda bol ratingli dizilerden birinde bir öpüşme sahnesi olmuş... Gazetelerin baş sayfalarından duyurulmuştu. Ben de yazılanlara bir göz atmıştım... Aman Allahım! Yok bu ne çeşit bir sahneymiş de oyuncular çekerken ne hissetmiş de falan mış, filan mış... Bir sürü deli saçması. Hoş bunlar rating için özellikle yapılmış oyunlar ama kurunun yanında yaş da yanıyor işte.
Son bölümdeki barışma sonrası, sabah Oğuz Bey'imizin yatak kıyafetini unutmamışsındır herhalde Nuray'cım... Adam sanki eskimo kulübesinde yatıyor da üstünde uzun kollu pijamalar falan... İnsan o kadar uzun zamandan sonra gelen vuslatın ardından bu kılıkla mı yatar. En muhafazakar aile dizisinde bile bu kadarı abartı oluyor artık. İnsan bari kısa kollu tişört giyer. Tabi ki biz gerekli gereksiz öpüşme, bilmem ne sahneleri olsun demiyoruz. Ama bazen hikaye akışında o kadar gerekli sahneler oluyor ki böyle durumlarda bu gibi sahnelerden kaçınılması biraz tatsız ve inandırıcılıktan uzak oluyor.
Nuray'cım, bu kadar güzel bir bölümde, gözüme batan bu ayrıntıyı ''görmezden geleyim'' demiştim ama 'açtırdın kutuyu söylettin kötüyü' n'apıyım. Bütün kabahati senin üstüne atıyorum, beni sen kışkırttın... Ben tamamen masumum...
Bütün İki Aile Ailesine sesleniyorum... Hepiniz şahitsiniz, bakın bana ne kadar muzır şeyler yazdırdı.Bütün suç Nuray'ın:-))
Şimdilik hoşçakalın...
merve_gülben 14-02-08, 23:24 Nuray'ım araştırmacı hukuk profesörü adayım! Eğer sen Eda'yla Oğuz'un gözümüzün önünde öpüşmelerini bekliyorsan, Merve'nin hesabıyla o 76'yı da ikiyle çarpmalısın. İnşallah dizimiz 152. bölüme gelirse senaristlerimiz, yeni heyecan olsun diye çiftimizi, mutfakta veya çatıda bizim de görebileceğimiz şekilde öpüştürebilirler. Bunun dışında, biz her zamanki gibi onların sadece kapalı kapılar ardında birbirlerini öptüklerini var saymakla yetineceğiz.
Neden dersen; bizde bu magazin medyası varken ve bizim dizimizin de bu medyadan, öcüden kaçar gibi kaçan oyuncuları varken bu iş hayatta olmaz. Ne alakası var diyebilirsin... Şöyle ki; eğer böyle bir sahne çekilirse şimdiye kadar diziye 'yok' muamelesi yapan medyamızın 'saygıdeğer' şahısları, bölümün içinden sadece bu kareyi, başsayfalarına taşıyarak 'eşsiz yorumlarını' esirgemeyeceklerdir. Artık dizinin, nasıl bir aile dizisi olduğundan girip, oyuncuların ne çeşit bir aile yaşantıları olduğundan çıkarlar.
Geçen haftalarda bol ratingli dizilerden birinde bir öpüşme sahnesi olmuş... Gazetelerin baş sayfalarından duyurulmuştu. Ben de yazılanlara bir göz atmıştım... Aman Allahım! Yok bu ne çeşit bir sahneymiş de oyuncular çekerken ne hissetmiş de falan mış, filan mış... Bir sürü deli saçması. Hoş bunlar rating için özellikle yapılmış oyunlar ama kurunun yanında yaş da yanıyor işte.
Son bölümdeki barışma sonrası, sabah Oğuz Bey'imizin yatak kıyafetini unutmamışsındır herhalde Nuray'cım... Adam sanki eskimo kulübesinde yatıyor da üstünde uzun kollu pijamalar falan... İnsan o kadar uzun zamandan sonra gelen vuslatın ardından bu kılıkla mı yatar. En muhafazakar aile dizisinde bile bu kadarı abartı oluyor artık. İnsan bari kısa kollu tişört giyer. Tabi ki biz gerekli gereksiz öpüşme, bilmem ne sahneleri olsun demiyoruz. Ama bazen hikaye akışında o kadar gerekli sahneler oluyor ki böyle durumlarda bu gibi sahnelerden kaçınılması biraz tatsız ve inandırıcılıktan uzak oluyor.
Nuray'cım, bu kadar güzel bir bölümde, gözüme batan bu ayrıntıyı ''görmezden geleyim'' demiştim ama 'açtırdın kutuyu söylettin kötüyü' n'apıyım. Bütün kabahati senin üstüne atıyorum, beni sen kışkırttın... Ben tamamen masumum...
Bütün İki Aile Ailesine sesleniyorum... Hepiniz şahitsiniz, bakın bana ne kadar muzır şeyler yazdırdı.Bütün suç Nuray'ın:-))
Şimdilik hoşçakalın...
valla ablacım çok haklısn ne emre abim ne de iclal ablam istemez böyle birşeyi.. zaten senaristlerde yazmıyordur bnce.. emre abimin ve iclallimin kutusnda Kırmzı varken senarsitler nasıl cesaret etsinler diye düşünüyorum açıkçasıı..:D emre abi höytt dediğimi akan sular sularda dururrrr olur olur bal gibi olurr...:img-hyste coştum yine.. :D doğru ama dimi yanii oyuncular istemezlerse rica ederlerse olmaz yani.. bizim dizimiz medyadan uzak rating peşinde deil.. olmasında zaten.. biz böle iyiyiz.. ama gerektiğinde de sahip çıkıyoruz hatta gerektiğinde deil hepimiz dizimize gönülden bağlıyız.. her zaman HEP DESTEK TAM DESTEK.. neyse uzatmadan.. :D çok sıkı bir takipçsiiym bende sizler gibi..:D olsun istiyorum açıkçası böle sahneler işte ama :img-hyste sırf bnm(bizim) istememizle olmuo.. :D biliyorsunuz yanii:img-hyste neyse fazla coşmadan ayy yarın gelsin belki fragman çıkarr.. ayy inş. sizleri çok seviyorum canım iclalimmm aşkımm bitanemm gamzelimm siyah incim icom..:img-hyste ay başka söz kalmadı neyse iyi geceler tatlı rüyalar hepinizee.. icoşumuz ne demiş.. HERŞEYE RAĞMEN HAYAT GÜZELDİR.. YESSSSS:D :sad53:
Bu hafta ayrıntılı bölüm yorumu yaptığım için en'lere kısaca değineyim :)
En Beğendiğim Sahne: Aslında üç ayrı sahneydi fakat sanırım Eda ve Oğuz'un yatak odasına doğru yol almadan önce cilveleştikleri sahne en beğendiğim oldu.
En Beğenmediğim Sahne: Ferit'in salakça davrandığı sahneler
En Duygulandığım Sahne: Şule ve Arda sahnesi. Ana oğulun uyumu hele ilk beraber oynadıkları sahneyi düşününce çok başarılıydı. Burada Mehmet Can Minozlu'nun da role ısınmasının ve daha çok benimsemesinin de rolü büyük diye düşünüyorum. Güneş Berberoğlu'nun başarısı daha ilk bölümden beri çok istikrarlı bence.
En Güldüğüm Sahne: Rüya sahnesine bayıldım. Komik olmasının ve oyuncuların başarısının yanısıra hepinizin de yazdığı gibi popüler kültüre yapılan zekice eleştiriler de bu sahneyi ayrı bir güzelleştirdi.
Bölümün Repliği: ' Gitmek istiyorsan git' Basit bir replik gibi gözükse de Şule için dönüm noktasıydı. O yüzden isteğimi gerçekleştiren bu repliği seçtim ;) Ancak sanırım en önemli replik 'Ben sizin karınız değil miyim?' repliği idi. Eda'dan bu sözleri duymak için ne bekledik değil mi?
Şimdilik hoşçakalın...
Aa Sevil Ablaaa!! Senin içindee varmışş ben napıyımm???:img-hyste
Ama ne yazık ki söylediklerine katılmamak elde diill:'( Yanii bizde bu magazin olduktan sonraa en ufak bişeyy bilee bu kadar büyütüldükten sonraa biz dahaa çoookk beklerizz yanii...Ama gerçektenn ya bazen çok gereklii oluyoo sahne eksikk kalıyo sankiii...Onun dışında dediğin gibi günde on kere şapur şupur öpsünn istemiyoruz ki bizz zatenn ama öyle sahneler var kii "E noldu şimdii???" diyee kalıyosun ehuehue...
Neysee biz de hoşgörülü olmak zorundayız oyuncularımızz çünkü çok haklıı tedbirlii olmakta ama olsun biz yine de isteyelimm...İsteyenin bi yüzü kara vermeyenin iki yüzü ehuehue :img-hyste Ay tamam tamam sustumm...;)
Valla biz karar verdik Merve'yle 152. bölümee kadar bekliycezz ehuehue...Artık napalımmm bütün günn İki Aile izlersek vakitt çabbuk geçerrr ehuehue...
Evett Buğraa bizee En'lerimizi bırakmışşş ee ne bekliyorum o zmn ben aaa hadi bakalım cevaplayalımm;)
İKİ AİLE 75.BÖLÜM ENLERİ...
1- EN Beğendiğiniz Sahne...?...
Valla Eda ve Oğuz'u adım adım vuslata götüren her bir sahneyii çokk sevdimm benn ehuehue:happy0064 Yaniii hiç biri arasında ayrımm yapamam gerçektenn...Ayy tatlı aşıklarımm benimm yaaa ehe!!!...
2- EN Beğenmediğiniz Sahne...?...
Tabii kii Ferit'İn Elif'le olduğu sahneler...(Hatta Elif'in teefonuyla olduğu sahneler diyerek daha da daraltabilirimm yaniii ehuehue) Hay Allah'ım yaa... Neyse bu konuda çok yazdım girmiyim genee;)
3- EN Güldüğünüz Sahne...?...
Aslında hemen hemen bütün bölümdee çok eğlendiimm amaaaa herhaldee en çokk Rüya sahnesindee güldümmm...Hala da gülüyorum gerçii ehehuehue...
4- EN Duygulandığınız Sahne...?...
Hımm!! Aslında bölümde genel olarak böyle bi hava yoktuu malum zaten ama herhaldee en duygusalı Ferit'in Damla'ya çıkıştığı sahneydii...Yani Damla'ya çok üzüldümm ordaa :'( Ferit'e de gıcık oldum tabii o da ayrıı konuu...:img-yes:)
İKİ AİLE 75.BÖLÜM ŞIK VE RÜKÜŞLER...
1- EN Şık Bayan...?...Bu sefer Ceren diycem vallaa:D Ama rüyaa sahnesindeee ehuehue...O kahveleri getiriken çok şık bence bi de böylee özelliklee arkadan manken gibi yaniii=D
2- EN Rüküş Bayan...?...Füsun demek zorundayımm galibaa ama tabi Elif'i de pas geçemem:fighting2
3- EN Şık Bay...?...Oğuzz:D
4- EN Rüküş Bay...?...E Yaman tabii =D
Eveett bu yorumumuzu da tamamladıkk artıkk köşeye çekilim sizi izlemeye başlayabilirimm..Bi de fragman gelsee...:icon_whis Bu bölüm duygusal olcak galibaa yaa tamam parti marti varr ama Ferit gidiyoo yaa...(Bu arada Sudenaz'a ve Merve'ye bölüm resimleri için çok teşekkürlerrrr) Bi de baya hüzünlü bi hava varr yanii resimlerde,abii bu çocuk nereye gidiyoo böylee anlamadım kii???
Neyse ben çıkıyodumm ehe,hadi görüşürüzzbye
selammlarrrr
bu haftanın enleriii
en beğendiğim sahne
tabiki eda ve oğuz sahneleri özellikle barışmaları. cilveleşmeleri.
en beğenmediğim sahne
elifli olan sahneler. ve küçük edanın büyüklerine ukalaca davrandığı sahneler
en duygulandığım sahne
düşündüm düşündüm bulamadım genelde gülmüştüm
en güldüğüm sahne
oğuzun rüyası ve sonrasında yapılan yorumlar, oğuzun alt katta edanın yanına miyavlayarak gidişi, vs.
en şık bayan
tabiki de edamız
en şık bay
oğuz, ergün
en rüküş bayan
gıcık elif
en rüküş bay
yaman ve tayfası
en begendigim sahne : tabikide oguz ve edanın cilvelestigi sahne oguzunn pistt gelsenee die cagırması cok güldüm yaa :D
en begenmedigim sahne : elifin ferite santaj yaptıgı yerler
en güldügüm sahne : rüya sahnesii :D
en sık bayan : edaa :img-in_lo
en rüküs bayan : elif diiim :)
en sık bay : erda ve oguz
en rüküs bay : ?
nar cicegi 15-02-08, 14:06 75.Bölüm En'leri
En Beğendiğim Sahne
Bir sahne dışında bütün sahneleri beğendim.Onun da beğenmediğim sahneye yazayım.
En Beğenmediğim Sahne
Ferit ve Elif'li sahneler.Ah Ferit bir resmi silemedin.
EN Güldüğünüz Sahne
Rüya sahnesi tabiki de çok güldüm valla.
EN Duygulandığınız Sahne
Çok duygulandığım bir sahne yoktu ama Şule ve Arda sahnesi olabilir.Arda'nın odasındaki konuşmaları.
En beğendiğiniz replik
Çocuklar yazdan beri güreşiyorlar,aralarında paslaşmışlar.Bir de Aldım verdim ben seni yendim.
Fragman da gelmedi.İnşallah yarın öğlene kadar gelirde dershaneye gitmeden izleme fırsatı bulabilirim.Bölüm resimleri gelmiş.Resimler için sudenaz'a teşekkürler.Ferit nereye gidiyor acaba?Ama Damla onu uğurlamadığına göre fotorafı gördü demek.
Herkese İyi Akşamlar...:img-wink:
Oh be nihayet Cuma geldi çattı yeniden...Keyifler yerinde,hava soğuk...Soğuk olması da normal,her ne kadar Çukurova bölgesinde bahar erken gelir deseler bile "Mart kapıdan baktırır,kazma kürek yaktırır" gibi bir sözüde göz ardı edemeyiz...Ne yapalım varsın havalar soğuk olsun,bizim gönüllerimiz fokur fokur ya,birbirimizi ısıtırız...:img-wink:
Cuma; Aklıma ailemizin fragman tellalı sevgili Miray'ı getirmeye başladı nicedir...Bu akşam muhtemelen yine Miray,fragmanı gördüm diye bir müjde ile forumu çınlatacak,hadi bakalım güzel haberleri bekliyoruz...
Akşam Ajansı diyelim,gündemimize bomba gibi düşen " Bir dizide öpüşme caizmidir " :img-ok: sorusunu konuşalım biraz...
:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI...:icon_shad:kahve:icon_shad
Bu zamana kadar böyle bir konuyu hiç konuşmadık,konuşma gereği hissetmedik...Şu sebeple;Çünkü takdir edersiniz ki İki Aile'nin birinci sezonunda bir anne ile bir baba'nın imkansızlıklara boyun eğmeyen aşklarını izledik...Onların anne ve baba olması,aşık olmalarına engel değildi,aynı şekilde aşık olmalarıda anne ve baba olmalarına bir darbe vurmuyordu...
Yaşları,konumları,öncelikleri,olurları,olmazları bir çok konuyu ve adına imkansız dediğimiz aşkın imkanlı yönlerini,düğümlerini zaman içinde bir bir açtık...Bu süre zarfında ortada yüreklerden taşan bir aşk vardı,yakınlaşma hatta öpüşme bu aşkın zirvesinde verilmesi zorunlu bir gereklilikti...İnandırıcılık hikayenin her ayağına eşit şekilde yayılırsa,gerçek bir inandırıcılık söz konusudur...Fakat toplumumuz,basınımız ve göz ardı edilmeyecek magazin medyamız,aynı köşk içinde yaşayan,bir anne ile bir babanın çocuklarından gizli aşklarını ve yakınlaşmalarını çok yanlış yerlere çekebilirlerdi...Bunun örnekleri belleklerimizde halen canlılığını koruyor...Perran Kutman'ın 90'lı yıllarda efsane olmuş dizisi Şehnaz Tango,benzer bir baskı sonucu yayından kaldırılmak zorunda kalmıştı...Boyunca evlatları olan ve kocasından ayrılmış Şehnaz'ın hikayesi,eski kocası dışında başka bir adama aşık olması ile kınanarak o dönemde büyük tepki çekmişti...Şehnaz başka bir adama aşık olamazdı,eski kocası ( Erdal Özyağcılar ) ne yaparsa yapsın,ona sadık kalmak zorundaydı,kötü örnek oluyordu diye suçlamalar ile Perran Kutman'ı o dönem televizyonlara küstürmüşlerdi...Varacağım sonuç şu,geçen sezon Eda ile Oğuz'un her türlü yakınlaşmaları yanlış yorumlanabilirdi....Çıkması muhtemel haberleri ben söylemeyeyim,sizde magazin medyamızı çok iyi tanıyorsunuz...Kaldı ki senaristlerimiz bu ince çizgiyi dozunda yakalamışlardı...Aşkın gözlerden sözlere dökülmesi böyle bir patlama ile verilmeliydi...
Bu sezona bakacak olursak,Eda ile Oğuz evlenmesi ile birlikte doğması muhtemel bir çok haberin önü kesildi...Artık onlar karı-koca olmuşlardı ve senaryo çok daha rahat bir şekilde iki karaktere bir takım yakınlaşma,öpüşme sahnesi biçebilirdi...Fakat Sevil ablamızın dediği gibi medyamız,dizi hikayesinden giremeseler bile oyuncuların özel hayatlarından rahatlıkla haber süzebilirlerdi,bu bir tehlike...Ama engel olmamalı !!! Her ne kadar dizi ile sanat yapılmaz deseler bile ben emeğin olduğu yerde,sanatın yapılabileceğine inanırım...Kavga etme,gülme,ağlama gibi öpüşmede bir hikayenin inandırıcılığını arttıran bir etkendir...Kaldı ki Yeşilçam'dan gelen ve günümüzün teknikleri ile güçlenen bir çok kamera oyunları var,hikayeniz zirve noktalarında,kavuşma gibi,coşku gibi "Öpüşmede izleyicinin beklentisidir",etkileyiciliği arttırır...Zaten İki Aile türü dolayısı ile,hitap ettiği izleyici kitlesi baz alındığında daha ötesine gidemez...Eda ile Oğuz evli bir çift,evliliğin getirdiği yakınlığı bakışlarında,hareketlerin de görebiliyoruz,İki Aile izleyicisinin ana beklentisi zaten bir öpüşme ile sınırlı kalacak kadar hafif değil,misal uzun bir ayrılık dönemi izledik,özlemler ve kavuşamama haline şahit olduk...İzleyici sıkı bir vuslat bekledi,senaristlerimizde bu hafta izlediğimiz bölümde özlemi ve kavuşmanın getirdiği coşkuyu oyuncularımızın oyun gücü sayesinde etkileyici kılabildiler...Ortalama oyunculuklara,bir takım kısıntılarda eklendiği zaman izleyicide tatminsizlik ve memnuniyetsizlik baş gösteriyor,o zaman öpüşme bir dizinin ana eksenine gelip oturuyor,neden çünkü başrol karakterlerinin yapabildikleri en etkileyici şey öpüşme...İşte bizim hikayemiz ve karakterlerimizi onlardan ayıran,senaristlerimizi bu konuda rahat ettiren en büyük fark bu...
Vardığımız sonuç şu; Evet Öpüşme Caizdir...Bizim dizimizde zirve noktalarında eksikliği asgari düzeyde de olsa hissedilmektedir...Öpüşme sevginin coşması,özlemi ve çekimi temsilen Eda ile Oğuz karakteri üzerinde de belli başlı hikaye periyotlarında kullanılabilir...Ama asla olmazsa olmaz değildir,oyuncularımızın oyun gücü sayesinde...
Bu konuyu kapatıp,sevgili Sudenaz'ın eklediği resimlere göz atalım...
Ferit'in Köşkten ayrılışı hüzün kokuyor...Ferit karakterinin hikayemizde ki yeri düşünüldüğünde bu hüzün bizim yüreklerimize kadar sirayet ediyor...İki Aile'nin aynı köşkte hayatlarının birleşmesi,zorunluluklardan doğan komşuluk durumu ve Köşkte yaşanan gizli aşklar...Tüm bunların sebebi Ferit'in Köşkü iki ayrı aileye satması...Kilit nokta...Ferit Köşkü iki ayrı aileyi kandırarak sattı fakat dolandırdığı ailelerden ve Köşkten hiçbir zaman kopamadı...Neydi Ferit'i Köşke bağlayan...Aile sıcaklığımı...Annesizliğin açtığı boşluğu Eda ablasının koca yüreğinde mi bulması,yoksa Oğuz'un hayata karşı zırh kuşanmış Damla kızına duyduğu aşk mı...
Ferit bir çok şey başardı,herkesi teker teker sevmekle başladı işe...Sevgi bulaşıcı dedik,Safinaz ablası,çocuklar,hatta Oğuz bile Ferit'i sevdi...Aile ile Ferit'in kopması imkansız bir bağı vardı,belki de hem Eda,hem de Oğuz Ferit'e içten içe minnettarlık duygusu hissettiler...Şimdi Ferit hayatının cezasını almak için Köşkten ayrılıyor...Hani bir evin olmazsa olmazı vardır ya,o gidince büyü bozulur,onun varlığıdır bazı şeyleri kıymetli yapan,demirbaştır...İşte Köşkün kapısı,penceresi gibi Ferit'te Köşkün bir demirbaşı...Hikayeyi çizen,öyküyü başlatan adam...Bir çok değiştirdi,değiştirirken değişti...Doğru yaptı,yanlış yaptı ama bir stili,bir tarzı vardı...Ferit'in gidişini ve hikayesinin devamlılığını çok merak ediyorum ve Ferit'siz Köşkün yaşayacağı hüzünü izlemek için sabırsızlanıyorum...Bazı şeyler kaybedince kıymeti anlaşılır...Bugüne kadar Ferit ailenin her bireyi için birşeyler yaptı,emeği büyük...Ben hikayenin devamında ailemizinde Ferit için birşeyler yapmasını bekliyorum...
Eveet benden şimödilik bu kadar...Yeniden görüşünceye kadar hoşçakalın...
Sevgi ile kalın...
merve_gülben 15-02-08, 20:18 arkdaşlar fargamnı gördümmm müthiş yaa.. :D ooff harikaa.. edayı görünce biizm çaça eda yatak odasına kaçıo öle başlıo fargman.. oğuz noluo fln diyo.. sonraa efe edasına biz şey miyiz dio edada şeyiz dio işte.. öpüşüolar çaça eda gelio onları öle görünce şaşıro.. aaaa fln dio.. :D ay koptum yaa.. sonraa ceren ile arda cerenin odasındalarrken oğzu gelioo.. noluo burda dioo..:D ay bişiyler sölüo ama aklmda kalmadı..:( süperdi ama yaa.. dış sess BU BÖLÜM KAÇMAZ SÜPER SüPER fln dio.. o da çok hoşuma gitti..sonra erda ile oğuzu gösterio bişiyler ddio oğuz ama anlamadım SULTANIM fln.. kusra bakmayın bu kaadr.. :( :happy0064 :happy0064
nar cicegi 15-02-08, 20:22 FRAGMAN
Fragman bölüm sonun dan devam ediyor Eda küçük Eda'yı görünce odaya kaçıyor.Eda Efe'ye söylemiş olcak.Efe çocuklara annemle Oğuz abi barışmış diyor.Efe ve Eda buluşmuşlar.Efe biz neyiz falan diyor galiba.Eda sevgiliyiz falan diyor.Arkadan Eda geliyor.Ceren'in odasında Arda var akort ediyoruz diyorlar..Oğuz odaya giriyor.Eda ve Oğuz konuşuyor ama ne konuştuklarını tam duyamadım çünkü dış ses vardı. Şimdilik bu kadar.Fragmanı çekiyim derken tam izleyemedim başını da kaçırmıştım.Sonuç çekemedim fragmanı ama biri çekmiştir herhalde.
Sizlerin deyimiyle Sevgili İki Aile ailesi...:)
Her zaman olamıyor...
Ama bazı geceler, set çıkışı ya da bölüm yayınlandıktan sonra merak edip giriyorum bu siteye. Neler düşünüyorsunuz, neler yorumluyorsunuz diye bir bakıp çıkıyorum.
Açıkçası bu işi yaratanlar kadar önemli bir varlığınız var.
Nasıl güzel sahip çıkıyorsunuz dizinize...
Bazen çok da gülüyorum bazı yorumlara. bütün olanların bir senaryo olduğunu unutup taraf oluyorsunuz, kızıp, küsüyorsunuz:) Edacı, Oğuzcu olarak yorumlar yapıyorsunuz...
Emin olun biz de en az sizin kadar gıcık olarak oynuyoruz bazen karakterlerimizi. Ama sonunda bizi de yazan birileri var...
Sizi üzecek bir haberim var: Öner Erkan diziden ayrıldı.Hepimizin ne kadar üzüldüğünü o giderken ne kadar ağladığını tahmin edersiniz..
Çok şey söyleyemeyeciğim... Ama pazartesi günü vedasını izleyin. Hepinizi çok çok öpüyorum. Bize verdiğiniz moral olağanüstü oluyor hep. Ama unutmayın senaryoyu yazan biz değiliz:) Bizden istenileni elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Şimdilik hoşcakalın
nar cicegi 15-02-08, 21:20 Sizlerin deyimiyle Sevgili İki Aile ailesi...:)
Her zaman olamıyor...
Ama bazı geceler, set çıkışı ya da bölüm yayınlandıktan sonra merak edip giriyorum bu siteye. Neler düşünüyorsunuz, neler yorumluyorsunuz diye bir bakıp çıkıyorum.
Açıkçası bu işi yaratanlar kadar önemli bir varlığınız var.
Nasıl güzel sahip çıkıyorsunuz dizinize...
Bazen çok da gülüyorum bazı yorumlara. bütün olanların bir senaryo olduğunu unutup taraf oluyorsunuz, kızıp, küsüyorsunuz:) Edacı, Oğuzcu olarak yorumlar yapıyorsunuz...
Emin olun biz de en az sizin kadar gıcık olarak oynuyoruz bazen karakterlerimizi. Ama sonunda bizi de yazan birileri var...
Sizi üzecek bir haberim var: Öner Erkan diziden ayrıldı.Hepimizin ne kadar üzüldüğünü o giderken ne kadar ağladığını tahmin edersiniz..
Çok şey söyleyemeyeciğim... Ama pazartesi günü vedasını izleyin. Hepinizi çok çok öpüyorum. Bize verdiğiniz moral olağanüstü oluyor hep. Ama unutmayın senaryoyu yazan biz değiliz:) Bizden istenileni elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Şimdilik hoşcakalın
Habere çok üzüldüm demek Ferit çıkıyor diziden bunun yorumunu daha sonra uzun uzun yaparız biz zaten de benim anlayamadığım bir şey var set çıkışı falan diyor bu mesaj kime ait.Yani haberin kaynağı,bu yazının sahibi kim acaba?
Ya ben de bundan korkuyordum. Özeti okuduğumda acaba Sevgili Öner Erkan bir-kaç haftalığına izin mi aldı demiştim. Bunu düşünmek bile canımı sıkmıştı. Tamamen ayrılacağını düşünmek bile istememiştim. Eğer bu bir şaka değilse çok kötü.
Eğer bu çok kötü bir şaka değilse mesajı gönderen İclal Hanım zannedersem. Çünkü avatarın altında ilk mesaj olduğu görünüyor. Bir de yazı ve imla çok düzgün. İmzaya da iclal yazılmış.
Ya şu anda moralim sıfırlandı. Ne diyeceğimi bilemiyorum. :icon_sorr
nar cicegi 15-02-08, 21:46 Eğer bu çok kötü bir şaka değilse mesajı gönderen İclal Hanım zannedersem. Çünkü avatarın altında ilk mesaj olduğu görünüyor. Bir de yazı ve imla çok düzgün. İmzaya da iclal yazılmış.
Ya şu anda moralim sıfırlandı. Ne diyeceğimi bilemiyorum. :icon_sorr
Benim de aklıma ilk o geldi ama sonra pek ihtimal vermedim.Köşe yazılarını okuduğumdan üslup pek yabancı gelmedi ama bilmiyorum genede.Yok canım İclal Aydın değildir.
GizemliSahne 15-02-08, 22:23 Selamlar.. :img-wink:
İclal1471 takma ismiyle başlığımıza konuk olan ister Sevgili İclal Aydın olsun, ister olmasın, hoş gelmiş sefalar getirmiş diyorum.. :img-wink: Evet Öner Erkan'ın ayrılma haberi doğru arkadaşlar.. Bildiğim kadarıyla kendisi tiyatroya daha çok vakit ayırabilmek için diziden ayrıldı.. Ben de dün öğrendim ve 76. bölüm fotoğraflarını görünce olabilir mi diye düşündüm ama doğru olma ihtimalinden emin olamadığım için, belki de inanmak istemediğim için, boş yere canınızı sıkmak istemedim.. Ve şimdi okuyunca aklımda olmasına rağmen çok şaşırdım.. Valla dizide kocaman bir boşluk yaratacağı kesin..
Ayrıca İki Aile Ailesi'ne yapılan bu iltifatlar için de kocaman bir teşekkürü bir borç biliriz.. Valla nasıl da tanımış bizi, gülmekten yerlere yattığımız yorumlara kim kayıtsız kalabilir ki :D Türkçe kullanımı ve tarz olarak Sevgili İclal Aydın olma ihtimalini yüksek tutuyorum ve yine saf niyetimizi kullarak inanıyorum.. :D Ne kötü yaa kadıncağız gelmiş ve yazmış ama ondan şüphe ediyoruz iyi mi? :D Şaka bir yana valla gülün diye zırvalıyorum şurada ama pek fayda etmeyeceğini biliyorum.. Öner Erkan İki Aile için çok büyük bir kazançtı.. Bu ayrılığın neler getireceğine, senaristlerin kafasında neler planlıyor olabileceğine dair çok şey düşünüyorum şuan ama yorumlamak için erken olduğuna inanıyorum.. Aa olmadı bir Öner Erkan geri gelsin projesi başlatırız, döndürürüz geri :D Neyse şakayı bir yana bırakıyorum ve çok üzülsem de geleceğin parlak oyuncusu Öner Erkan'ın bu kararına saygı duyuyorum.. Çünkü bırakma sebebi çok kutsal bir meslek ve bu kararı almayı gerektirecek kadar önemli bir adım atması gerekiyormuş demek.. Yolu açık olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden.. :icon_sorr
Zaten büyük bir olasılık olarak aramızda fısıldaşılan dizinin Haziran'da bitme ihtimali de kesinleşmiştir bu kayıpla..(Daha erken bitmesin de..:icon_sorr) Ekip de eminim çok büyük bir boşluk hissedecektir, tıpkı bizim de hissedeceğimiz gibi.. Klasik söz; her güzel şeyin bir sonu vardır.. Yeter ki hatırlandığında yüzlerde gülümseme, yüreklerde sıcacık bir iz bıraksın..
Valla çok üzüldüm.. :icon_sorr Neyse hayırlısı olsun ne diyelim.. Elimizde birbirinden kıymetli oyuncularımız, iki senarist, bir yönetmen ve kocaman bir ekip var.. Buruk da olsa devam.. :img-wink: Bakın İclal Hanım'ın da dediği gibi varlığınız çok kıymetli, gülün bakıyım aa:D Biz üzülürsek, okuyup okuyup daha çok üzülürler sonra.. :D Off valla böyle diyorum da benim de gülesim yok..
Tekrar hayırlısı olsun diyor ve gidiyorum.. Hoşçakalın, Pazartesi günü yayımlanacak harika bölümün ardından görüşmek üzere..
:icon_shad:kahve:icon_shadFLAŞ AJANS...:icon_shad:kahve:icon_shad
Herkese İyi Geceler...:img-wink:
Hepimizi derinden sarsacak bir haber ile karşı karşıyayız...Baştan peşin peşin söylemek isterim,Üzüldük...İclal Aydın olduğunu söyleyen "iclal1471" isimli üyeye inanmak istiyorum,şuan için inanarak çok büyük birşey kaybetmeyeceğiz...Pazartesi akşamı zaten herşey ortalığa dökülecek...Kaldı ki İclal hanım'ın üslubu ve hitap tarzını çok samimi bulduğum için inanmak istiyorum...Bizi kandırmak kimseyi bir yere getirmez...
Hatta İclal1471'e teşekkür ediyorum,bizim hakkımızda düşüncelerini samimi bir dil ile paylaştığı için,bizi çok iyi tanıyıp,herşeyden öte anladığı belli oluyor...Güzel şey doğru anlaşılabilmek...:img-wink: Demek kendimizi doğru ifade edebilmişiz...
Öner Erkan'ın beklenmeyen vedası...Sebep ne,onu bilemiyoruz,bilemeyiz...Önü çok açık pırıl pırıl bir oyuncu olduğu için kariyeri adına böyle bir karar verdiğini düşünüyorum...Yanılmıyorsam yurt dışına gidip orada da oyunculuğunu geliştirmek için eğitim alma gibi bir planı vardı,dizinin takvimi ile tutmamış olabilir...Zaten 90 dakika çekilen bir dizide takvim tutsa kaç yazar...Oyuncularımız Yüksel Aytuğ'un deyimiyle prangalı birer mahkum,olduğu için sert çalışma koşulları hayatlarında biri,iki yapamıyor...Bu yüzden bir izleyici olarak ne Öner Erkan'a nede yapım şirketimize tek söz söyleme hakkını kendimde göremiyorum...
İşin duygusal boyutu ise bambaşka...Evet üzüldüm,hemde çok üzüldüm...Bu haber gelmeden önce yazdığım yorumumda Ferit'in dizimizde neyi veya neleri ifade ettiğini dile getirmiştim zaten...Hikaye Ferit ile başladı,Ferit ile noktalanır diye düşünüyordum...Çünkü Ferit'in anlamı dizimizde çok büyük,onun yokluğu ise doldurulması zor bir boşluk olacak...Patavatsız ve anlara espri ile yaklaşan,kelimeler ile oynayan,sevdimi tam seven,fedakar bir Ferit hayatımıza girdi...Onu çok sevdik,kızdık sevdik,sinirlendik sevdik,güldük sevdik...Hepimizin yüreğinde bambaşka bir yeri var...Ferit'siz Köşk,Feritsiz aile meclisi nasıl olur,onu şuan bilemeyeceğim,kestiremeyeceğim,açıkçası şuanda düşünmek istemiyorum,bahaneler bulmak,önce kendimi,sonra sizi avutmak içimden gelmiyor...
Keşke diyorum,Ferit'in diziye vedası Elif karakteri vesilesi ile olmasaydı da,askeriyeden yoklama gelmesi ile diziye vedasını izleseydik...Ferit'e yakışan buydu,dizimizin Finalinde hikayeyi başlattığı gibi kendi noktayı koyardı...Şimdi Ferit'e kızgın bir Damla karakteri ve herşeye rağmen gözyaşı döken bir aile izleyeceğiz,dediğim gibi ötesini tahmin etmeye,konuşmaya şuan için ne gücüm ne de isteğim var...
Bölüm resimlerinde ki gözyaşı ve hüzün bana çok sahici gelmişti...Demek ki gerçek bir veda'nın ardından karelere yansıyan hüzünmüş...İclal hanım'ın da dediği gibi vedaya gözyaşları eşlik etmiş...Güle güle demek hüzünlüdür...İki senedir aynı seti paylaşan,geceyi gündüzü paylaşan cephe arkadaşın,dostun,abin,kardeşin ile ayrılmak çok daha hüzünlüdür...
Bize düşen galiba yine inanmak arkadaşlar,isyan etsek,öyle yaparız,böyle olur demek şuan için beyhude...Bize güvenmek,anlayabilmek ve saygı duymaktır yakışan...Üzülelim evet,biz hayal ile gerçek çizgisini duygusal boyutlarda yaşayan bir aileyiz...Mutluluğumuzu nasıl zirvede yaşıyorsak,üzüntümüzüde dibine kadar yaşayacağız...Ama elden de birşey gelmiyor maalesef...Öner Erkan'a pazartesi akşamı güzel bir veda hazırlayalım,Ferit'i bize bu kadar sevdirdiği için,bir sahtekarın yüreğinde ki güzellikleri bu kadar yalın anlatabildiği için...
Ve ona şans dileyelim,umalım bundan sonra canlandıracağı tüm karakterler,Ferit'in üzerine birşey koyarak,çıtayı yükseltsiz,karaktersiz bir karakter olmayı bilsin...Ferit bünyesinde komediyi kadar hüznü ve duygusallığıda barındıran gerçek bir karakterdi,o yüzden bu kadar sevildi...Öner bey şanslı,Ferit üzerinde bir çok şey olabildi,izleyici ile bir köprü kurabildi,teyzelerin evladı,ufakların abisi olabildi...O inandığı bu yolda başlayabileceği en doğru ve sağlam noktadan başladı...Gönül isterdi ki bu finali'de hep beraber yapalım,ama olmadı,bunda da vardır bir hayır,bir bilinen...
merhaba arkadaşlar
yaa inanmıyorum öner erkan ayrılıyo mu yani off ben çook seviyorum onu ama ben 15 tatilin son günlerinde öner erkanı deryalı günler diye bir programda izledim ve orada dizi ile ilgili güsel şeyler söledi yani tabikide sölemezdi ayrılabilirim diyede hani hiç bellli etmedi nese herkes için hayırlı olsun hep bi UMUDUMUZ VAR YANİ HERŞEY GÜSEL OLUCAK HAYAT GÜSELDİR SÖZÜNE HEP İNANIYORUZ:img-yes:
BİDE UMARIM iclal1471 iclal aydın dır.yani sizlerin dediği şeylere bende katılıyorum.hem zaten değilsede bizleri kimse kandırmaz böle bişiyle nese iki aile aileesinide iki aileyide çooook seviyorum...:img-wink:
fragman içinde şunu dicem yine süper yine süper yani teşekkürler buğra ....
hele hele oğuzun ceren ile ardayı edanında efe ile edayı yakalaması mükemmel di çok güldüm bu arada arkadan fon ses yapmışlar. hadi hepinize i geceler bye
...Dumansız baca olmadığı gibi Ferit'siz İki Aile Olmaz...
Merhaba iclal1471 ..Öncelik ile foruma hoş geldiniz…Pelin’in dediği gibi sizi İclal Aydın olarak var sayalım…Ve bu üzücü haberi bizler ile paylaştığınız için teşekkürler…:img-wink:
Bu habere en çok üzülen birisi ben oldum…Hem de çok…Ben Ferit’siz yapamam…Bu forumda herkes bilir…Ferit karakterini çok seviyorum..Elif karakteri diziye gelince ne kadar sinir olmuştum…Damla ve Ferit’in arası açılmasın diye neler yapmıştım…Ama şimdi Ferit’ciğim demek istiyorum…O giderse onun yerine kim üç kağıtçılık yapacak…?Kim Oğuz’u kızdıracak..?Kim çocuklar ile maç yapacak..?Kim Oğuz’a “Babacım” diyecek…?Kim Tahir ağayı kızdıracak…?Ferit’in gitmesi büyük bir boşluk olacak benim için…Çok üzüldüm…Bunu burada kelimeler ile ifade etmem çok zor…Ama eminim Öner beyin belli bir nedeni vardır..Nedenini asla merak etmiyorum saygı duyuyorum …Benim şu andaki üzüntümü anlarsınız Sevgili İki Ailesi , set ekibi ve foruma yazan arkadaşlarım..….Evet her zaman yorum yazamıyorum ama artık yazamam gibi…Ferit’imi isterim diye tek cümlecik mesajlar yazar ceza alırım…Gerçekten ben Ferit’imi istiyorum…..Gitmesin…Ferit&Damla aşkını izlemek istiyorum…Neyse ben saçmalaya başladım…En iyisi susayım….:sad53:
Susmadan önce..Ferit o evin demir başı…Köşkün çatısı,kolanları,duvarları kısacası her şeyi..Ama şimdi o gidince çatı açık kalır içeriğe yağmur suları dolar..Kolanlar kırıldı mı o köşkte çatırdamalar başlar…Duvarlar yıkıldı mı zaten köşk diye bir şey kalmaz…Senaristler Ferit karakterinin boşluğunu doldurmak için ne yapsalar benim için artık boş kalacak..Benim kalbimde bir boşluk olacak…:sad53:
Sevgili Öner bey..Bizim yazdıklarımızı okumuyorsanız bile eminim burada yazılanlar bir şekilde sizin kulağınıza gelecek…Ve bizleri kırmayıp diziye geri geleceğine inanıyorum…İçimde bir umut olacak…Bu umut hiç zaman tükenmeyecek…Benim bir tanecik Ferit’im geri gelecek….Kızmayın ama o benim Ferit’im…Öyle de kalacak…Ferit’im Damla’yı yalnız bırakma ne olur…O sensiz yapamaz…Köşkün bütün fertleri de sensiz yapamaz….Ben sensiz yapamam Ferit’im…
Sevgilerim ile…
:sad53:
ne desem boş...
uzun süredir yazmadığım/yazamadığım bu sayfaya böyle dönmek çok üzdü beni. bende adettir; okul başlayınca izlediğim dizi sayısını bire indiririm. her yıl bunu iki aileden yana kullanıyordum ama bu sene senaryodaki gidişat fazlasıyla canımı sıktığı için iki aile'yi izlemeye ara vermiştim. ara ara bakıyordum son bir kaç haftadır. aslında hala bildiğimiz neşeli, eğlenceli, hayatın her yönünü gözler önüne seren iki aile idi. ama ben hep ailemdenmiş gibi benimsediğim karakterlerin ayrılık sahnelerini görmektense o diziyi izlemeyi bırakmayı tercih etmişimdir. oğuz ve eda aşkının çıkmaza sürüklenmesi ve son haftalarda ferit ve damla gerginliği beni iyiden iyiye soğutmuştu diziden. her şeye rağmen -bilmiyorum belki salakça ya da çok saçma gelecek ama- izlemesem de bu dizinin bir şekilde ekranda olduğunu bilmek, sevdiğim karakterlerin/oyuncuların bu dizi vasıtasıyla insanlara hayata dair güzellikleri anlatmaya devam ettiğini bilmek beni mutlu ediyordu.
"her güzel şeyin bir sonu vardır." sözünü doğrularcasına bu dizide de bir şeyler sona geliyor işte. öner erkan bu dizinin temel taşıydı bana göre. buğra'nın dediği gibi... dizi ferit ile başlamış, pek çok sahne ferit ile anlam bulmuştu ve bir son nokta konulacaksa yine ferit ile konulmalıydı bence. senaryodaki ani değişiklik ve -bence çok gereksiz olan- bu "elif" gerginliğinin sonu nereye varacak diye çok merak ediyordum. ne yalan söyleyeyim; böylesi aklıma bile gelmemişti. gerçekten çok üzüldüm. öner erkan çok çok iyi bir oyuncu. dilerim bu kararı onun yararına olur ve bundan sonra hak ettiği başarıyı elde eder. onu çok iyi yerlerde görmek isterim. diziyi ilk bölümünden beri sıkı takip eden bir izleyici olarak -kendi adıma- iki aile'ye kattığı her şey için kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. ama "ya ferit'in boşluğu nasıl dolar?" diye sorduğumda içim sıkılıyor gerçekten. bundan sonra diziyi izlerken çok büyük bir boşluk hissedeceğimiz kesin. biz oya'nın bile yokluğunu fazlasıyla hissederken dizide, ferit'in yokluğu çok fena içimize oturacak gibi geliyor bana.
ne var ki bu olayda tek bir şey avutuyor beni. iki aile ekibi yine farkını ortaya koydu ve öner erkan diziden ayrılırken yeni bir ferit bulma çabasına girmedi. iki yıldır öner erkan ile kabul ettiğimiz bu karaktere yeni bir yüz bulma hatasına düşmedikleri için gerçekten tebrik etmek lazım. öner erkan'sız bir ferit de düşünemiyorum zaten.
tekrar görüşmek üzere arkadaşlar... şimdilik hoşçakalın.
merhabalar arkdaşlar 2 haftadır yoktum ve geldiğimde harika bir bölümü geride bıraktık ve onun yorumunun umuduyla pc başına oturdum ki ne göreyim çok kötü bir haber öner erkan diziye veda ediyor iclal hanımada (eğer oysa gerçekten ki ben üslubundan dolayıı o diye düşünüyorum)teşekkür ediyorum kendi adıma buraya arada birde olsa bakmasıda çok hoş ya ama dizilerde en nefret ettiğim şeydir dizilerden oyuncu çıkarılması offf çok saçma yaaaaa feritsiz iki aile olmaz ki temel taşı o dizimizinn çok üzüldüm valla
Ay bu olamazz...İmkansız ya.Alabileceğim en kötü haberler listesi yapsam başlarda gelir heralde.ÖNER ERKAN.Bizi her hafta gülmeye alıştıran kişi artık yok mu?Offf...Yinede kendisini çok sevdiğimi ve diğer projelerinide merakla bekleyeceğimi söyleyeyim.Ama yinede boşluğunu hissedeceğiz.Hoşçakal güldüren adam,bizi ilk defa bu denli üzdün... :sad53:
--------------------------------------------------------------------
Açıkçası belki gerçek olmasını çok istediğimden,belkide ilk okuduğumda içime doğan mutluluğu kaybetmek istemediğimden ben İclal AYDIN'a inanıyorum.Çünkü bizim gibi birbirlerine sıkı bağlarla bağlanmış bir grubu kandırmak kimin eline ne geçirir ki?Üstelik avatar,imza,imla düzgünlüğü ve ilk mesajının olması bunu inandırıcı kılıyor.Hakkımızda söylediği tüm güzel sözler için ve verdiği haber için (her ne kadar üzücü de olsa) çok teşekkür ediyorum.Kendisini aramızda görmenin bizi tahmin edebileceğinden çok daha mutlu ettiğini de belirtmek isterim.Ayrıca böyle ufak tiyolarının devamını dilerim
---------------------------------------------------------------------
Bu hafta bu foruma ilk girişim.Bölüm yorumu bile yapamadım.Ama bir haftada neler olmuş neler yani...Bölüme çok kısa bir değinmek istiyorum.Çünkü gerçekten harikaydı.Baktım da bölüm sonunda yüzümdeki gülümsemenin yok olması bayağı bir uzun sürdü.Şöyle bir başlangıcın iyi olacağını düşünüyorum.
SONUNDA BARIŞTILAR...
Gerçekten sonunda yani.Ama o barışma sahneleri falan harikaydı.Özellikle Eda-Oğuz konuşmaları,gelin olayları beni ve ailemi çok güldürdü.Öyle ki babam bölüm sonunda Eda'nın söylediklerinin aynılarını söyleyip bizi tekrar tekrar güldürdü.Benim diziye çok fazla bağlandığımı düşünen annemi bile izlerken ''çok şekersiniz''dedirtmeyi başardı.Yani olağanüstü birşeydi.Ben eminimki dış sesin de dediği gibi bu bölüm çokkk... eğlenceli olacak.
---------------------------------------------------------------------
Cumartesi cumartesi dershaneye gitmek istemiyordum.Bir foruma gireyim dedim keyfim yerine geldi.Şimdi nedense büyük bir istekle dershaneye gideceğim.Görüşmek üzere bye ...
----------------------------------------------------------------------
NOT:Annemi gören,tanıyan herkes İclal AYDIN'a benzetiyor(bende dahil olmak üzere tabi).Görüşmelerini o kadar çok isterdim ki.Yani kendim için hiç birşey istemiyorum.Sadece annem yani...:img-hyste.
NEYSE HADİ TEKRAR bye ...
nar cicegi 16-02-08, 08:57 Dün akşam düşündüğümde bende Ferit'in Elif meselesi yüzünden gitmesini istemedim.Şayet bu halde bize gelen habere göre Ferit'in tamamen ayrılması onun hikayesini bitirmezdi.İlk aklıma askerlik geldi.Bugün Ali Eyüboğlu yazısını okuyunca kafamda soru işareti kalmadı.Sonunları açık açık yazmış.Bizim kafamızı kurcalayacak konuya açıklık getirmiş.Sorun hakkında bize söz pek söz düşmez herhalde.Anlamadığım birşey var.Bölüm resimlerinde Ferit askere giderken uğurlamada Damla yok.Neden acaba?Neyse Öner Erkan
dizimiz için büyük kayıp ama yapılacak birşey de yok.Ferit'in boşluğu dizide muhakkak hissedilecektir burada senaristlerimize güvenmekten başka çare yok.
Neyse izleyelim görelim.Bu arada dizimizin haziranda biteceği kesinleşti.Her güzel bir şeyin sonu olduğu gibi İki Aile nin de haziranda büyük ihtimal.
iclal1471 aramıza hoşgeldin.İclal Aydın olsun yada olmasın hiç farketmez bizim kapımız herkese açık.
YA ŞU FORUMU HER AÇTIĞIMDA GÜLERDİM SİZLERDEN BİRŞEYLER ÖĞRENİRDİM MUTLU OLUR ÇIKARDIM.YANİ ASLINDA HALA ÖLEDE HANİ ŞU İKİ GÜNDÜR ÖNER ERKAN AYRILDI...İKİ AİLE HAZİRANDA BİTİYOMUŞŞ(Kİ İNŞALLAH BİTMEZ)
ÇOOK MORALİMİ BOZDU YAA BU DURUM AMA PAZARTESİİ GÜNÜ DİZİMİ İZLEDİKTEN SONRA HERŞEY DEĞİŞEBİLİR YANİ MUTLU OLURUM....:img-yes:
BURDAKİ HERKESİ YÜREKTEN SEVİYORUM YANİ YÜZYÜZE TANIŞMAMIŞ OLSAKTA HEPİMİZİN AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜP MUTLU OLDUĞU İKİ AİLE DİZİSİ BİZİ ORTAK Bİ TOPLULUK YAPIYORR..UMARIM BU GRUP DAĞILMASS HAZİRANDADA DİZİMİZ BİTMESS YA BİZİ BIRAKMASINLAR BEN şu 1,5 2 yıldan beri hayatımda 1 kere kaçırmışımdır oda birdahaki gün veya gece yarısı izlemişimdir de nese ozaman bile böle bi sinir moral bozukluğu olurdu hiçbişiyden zevk almasdım ama ŞİMDİ DİZİMİ İZLEDİKTEN SONRA okula bile belkide miray ınDA dediği gibi dershane veya okul a giderken bile daha bi sevinçle gidiyorum...MUTLU OLMAK VE GÜLÜMSEMEK İÇİN HATTA YÜZÜMDEN ONUN HİÇ EKSİK OLMASINI İSTEMİYORUM VE DİZİMİZZ BİTMESİNN İSTİYORUM TABİ BİTECEK DİYE Bİ OLASILIK VARSAAA
:img-wink:
HEPİNİZE İİ CUMARTESİ VE PAZARLAR DİLİYORUMM KENDİNİZE İİ BAKIN....bye
Yönetici uyarısı: Lütfen bundan sonra kelimelerinizi büyük harf ile yazmayınız. Bundan sonra bu tip mesajlarınız uyarı bırakılmadan silinecektir.
tatli_kizim 16-02-08, 11:58 Ben iki aileyee ara sira bakardim..Keyiif aliyordum..:) heleki Feritee beni cooqq Güldürüyor..
ama Ana sayfadakii haberi görünce cok üssüldüm..Aslinda benn Feritt icin bakiyordum..Güldürüyorduu benii Cooq..:(
Ayrildiginaa cooqq ama cooqq üssülüm..:(
minemtoprak 16-02-08, 12:29 Anammm noliki yaaa.Ferit ayrılıyomu? Neeeee? Anammm Damla Sabutayamı kalacak yoksa.Vermem valla vermem o benim Sabutayımm,valla gebertirim.
Ya gerçekten neler oluyo anlamadım.Niye gidiyo ne olmuşta gidiyo biz kimin maymunluklarına gülecez şimdi.Yaprak dökümümü yaşıyoruz yahu?
Şu yorumlara bi bakayım ben.
Aaaa valla ayrılıyor,şok oldum yaaa.Haberi veren arkadaş set vs diyor.Elifin yüzünden ayrılacak sanırım.
GizemliSahne 16-02-08, 12:52 Tekrar Selamlar.. :img-wink:
Bölümden önce gelemem diyordum ama şu haberi görünce dayanamadım.. Keşke görmeseydim, keşke benim ilk duyduğum gibi tiyatro için "kendiliğinden" ayrılmış olsaydı.. D Productions yapım şirketi buna nasıl cesaret etti anlamak çok güç.. Ya kendi yapımlarını takip etmiyorlar, Ferit karakterinin ne kadar önemli olduğunu bilmiyorlar ya da acayip keskin bir çalışma politikaları var.. Ama şu bir gerçek ki çok büyük riske girdiler... Gerçi aralarında ne geçti bilemeyiz, ücrette anlaşamamışlar ama valla ne diyeyim şu diziler, film misali 90 dakika olduğu sürece daha çok oyuncu, çok yönetmen kayar.. Valla utanmasalar reklam uğruna oyuncuların evlerini çekim yapılan mekana taşıyıp 24 saat çekim yapacaklar yahu, oldu olacak yeni akım başlatıp 24 saat canlı yayın dizi falan yapalım:D Şaka bir yana o kadar yoğun çalışmanın bedelini bir şekilde istemeleri oyuncuların hakkı diye düşünüyorum -ki Öner Erkan'ın başarısı da ortada; ne silik bir karakterdi ne de antipatik.. Valla ya oyuncular, yönetmenler ayaklanacak ya da ortalıkta kaliteli yapım kalmayacak.. Valla bizim elimizden de ne gelir bilemiyorum.. Dizilerinin süresinin düşmesini isteyen ne kadar topluluk olur bilemiyorum... Bunun başını oyuncular çekecekler başka çaresi yok gibi görünüyor..
Ne diyeyim, bu haberi duyunca daha çok üzüldüm.. İşlerini profesyonel olarak yaptıkları için yapım şirketinin de vardır bir bildikleri demek istiyorum ama keşke uzlaşmaya çalışsalardı.. Öner Erkan'ın da kestirip atacak bir kişiliği olduğunu sanmıyorum, hele bu işi severek yaparken... Yapım şirketlerine karşı böyle olumsuz bir kanı var içimde ama işin detaylarını bilmediğimiz için ne kadar yorum yapsak boş.. Kimin haklı olduğunu bilemeyiz.. Keşke böyle olmasaymış...
Ferit karakterinin yeri tabi ki doldurulamaz ama yeni bir karakter girme ihtimali çok yüksek, Öner Erkan'a ayrılan bütçe ile yeni oyuncu ya da oyuncular girebilir.. Yeni hikayelere yelken açılabilir.. Çünkü çok büyük bir boşluk olacak ya... Nasıl kapatılacak bilemiyorum.. Tam da izlenme oranları yükselmeye başlamışken, senaristlerin işi iyice zorlaştı.. Arda, Eda ve Leyla'nın köşkte geçirdikleri zaman artırılacaktır... Oğuz'un yeni takıntısı Arda'ya kaydırılacaktır az da olsa.. Keşke yapım şirketi bu kadar keskin bir karar alıp 4 bölüm önceden gitmesini istemeseydi Öner Erkan'ın.. Bari hikayenin altı daha sağlam hazırlanır, öyle gönderilirdi Ferit.. Yeni karakter gelse de Ferit gibi geniş bir karakterin çıtasını yakalaması çok zor.. Şeytan tüylü birisi bulurlar, öyle bir hikaye yazarlar ki köşke düşer yolu diyeceğim ama o kadar ani oldu ki senaristlerin de B planı var mıydı bilemiyorum.. Hazırlıksız yakalanmış olabilirler.. Artık hikaye nereye çekilecek merak ediyorum.. Eda hamile mi kalır, balayına mı çıkarlar, yeni oyuncular mı girer bilemiyorum.. Damla'ya bir hikaye yazılmazsa çok etkisiz kalacak senaryoda.. Staj yaparken falan yeni birisiyle tanışsa, izleyici nasıl karşılar onu da kestirmek zor ama Ferit'i kötüleyemecekleri için tepki doğabilir.. Valla biz bile böyle kara kara düşünürken, senaristlerimizin paniklemiş olabileceğini düşünmek de üzücü.. Paniklemek değil de hikayenin yön değiştirmesindeki 2. zor dönem sanırım.. Yaz dizisi olarak hazırlanan senaryonun uzatılması da zordu ama bu ani gelişme bakalım onları nereye yönlendirecek.. Ferit de öyle böyle bir karakter değildi.. O yüzden işleri zor ama ben onların pratik zekalarıyla bu işten de en az zararla çıkabileceklerinden eminim.. Tabi ki kayıp büyük olacak ama bu bir son diyip de bırakmamak lazım.. Fet-Say'a güveniyoruz değil mi? Asıl destek zamanı tam şimdi.. :img-wink:
Ne diyelim Öner Erkan gibi yetenekli bir oyuncuyu zaten boş bırakacaklarını sanmıyorum.. Sanırım kaybeden daha çok yapım şirketi olacak.. Yolu açık olsun diyorum.. Keşke olmasaydı ama olması gerekiyormuş demek...
Dizimize ve senaristlerimize bol şans diliyorum.. Setteki boşluk da en üst seviyede hissediliyordur eminim.. Valla biz bile sanki sürekli berabermişiz gibi boşluk hissediyoruz, onlar haftanın 6 günü beraberler.. Neyse nelere alışmıyor ki insan.. Zor da olsa alışacağız... Bahar yakın, köşkteki güzel günlerin, bahçedeki partilerin tadını çıkaracağız.. :img-wink:
İc_lal diziler 90 küsür dakika olduğu sürece zaten 75 haftayı devirmiş bir dizinin diğer sezonda devam etmesi çok zor.. Buna ne oyuncular dayanabilir ne de senaristler.. Ah şöyle en fazla 60 dakika falan olacaktı da hikayenin en alasını daha yıllarca izleyecektik ama bu gidişle çok zor.. Kimse ayaklanmazsa da kendiliğinden indirmezler bu süreyi.. Ucunda reklam ve para var.. Yapım şirketi de dizi bitince anlar herhalde değerini.. Her ne kadar iç yapım olsa da yeterli desteği vermediğini her daim hissettik ve eleştirdik ama buna rağmen bu şartlar içinde dizimiz harika ilerledi.. Destek çıkıldığında neler olabilirdi diye düşünmek üzücü mü sevindirici mi belli değil.. Neyse oyuncular yakın zamanda isyan bayraklarını çeker diye düşünüyorum.. Ne güvenceleri var ne de hakkettiklerinin karşılığı.. Olan da set ekibine oluyor.. Neyse.. Devam ederse de yepyeni oyuncular ve çok geniş hikayeler ile devam eder ama bu gidişatla oyuncuların kabul etmesi çok zor..
Valla karman çorman bir yazı oldu.. Ne demek istediğimi ben de bir anlasam.. :img-wink: Duygu karmaşasının yansıması diyelim..
Hepiniz kendinize iyi bakın, görüşmek üzere.. :img-wink:
Öner Erkan'ın diziden ayrılmasına çok üzüldüm.Reytingler kötüye giderken Öner Erkan'ın diziden ayrılması reytingleri daha kötü etkileyecek diye düşünüyorum..D Productions kötü bir hata yaptı...
Umarım diziye Öner Erkan gibi başarılı ve komedi alanında usta bir oyuncuyu kazandırırlar...:icon_sorr
Günaydınnlarrr:)
Yaw inanamıyorum böylee bişey olduğunaa yaa gerçektenn nasıl üzüldüm anlatamam...Haberin doğru olduğu kesinleşmişş zaten ondan şüphe duymaya gerek yokk artık boşu boşuna umutlanmaktan başka bişey olmaz herhaldee:'(
Yaa Ferit'siz İki Aile olur mu yaa???...Bölüm resimlerini gördüğümde bu resimlerde bu kadar hüzün olmasında bi gariplik var demiştimm zaten offf...Geçen hafta,Ferit hikayesindeki mantıksızlıkların sebebi şimdi anlaşıldıı...Demek ki senaristlerimiz de zor durumda kalmışlar,belki de çok sinirlenmişler ve koyvermişlerr...:icon_sorr
Biliyorum sevgili Öner Erkan'ın diziden neden ayrıldığını sorgulamak haddimiz diil ama yine de söylemek istediğim bikaç şey var...
Eğer gerçekten Ali Eyüpoğlu'nun yazdığı gibi Dproductions ile ücret konusunda anlaşamadığı için ayrıldıysaa Dproductions'a yazıklar olsun...Bu kadar kıymetli,yetenekli bir oyuncuya neyi çok gördüler merak ediyorum...İsim vererek karşılaştırmak hoş diil biliyorum ama eminim Seda Sayan'ın istediğinin yarısını bile istememiştir...Hoş, ondan kat be kat fazlasını versen helaldir Öner Erkan'a...Ama misal olarak söylüyorum...:icon_whis
Diğer sebep ise,Pelin'in söylediği,tiyatroya daha çok vakit ayırabilmek için ayrılmasında ise yine Dproductions'a yazıklar olsunn:img-hyste Şaka şaka...ehueue...Ama yinee Dproductions'un da içinde bulunduğu yapım şirketlerine yazıklar olsun gerçekten...Çünkü oyuncuları ve diğer set çalışanlarını köle gibi kullanarak haftada nerdeyse bir film çektiren yapım şirketleri,onların nefes almalarına bile izin vermezlerse olacağı buydu!!...Nolurdu yani şu dizi saatleri 60 dakikaa olsa ya da belki daha da kısa olsa...
Bu şekilde kısa vadeli kâr hesapları yaparak,benden sonra tufan mantığıyla nereye kadar sürdürebileceklerini düşünüyolar ki???Yazık gerçektenn çok yazık...:icon_sorr
Eğer Dproductions farkında diilse hatırlatmakta fayda var,Öner Erkan'sız İki Aile olmazzz...Hatta size şu kadarını söyliyimm...Biraz ağır olucak ama İki Aile'yi ne aşkı ne samimiyeti için izleyen insanlar da var,sadece Ferit'i görmek için izleyen çok büyük bi kitle varr,onları görmezden gelerek zaten yeni yeni toparlanmaya başlayan dizilerine kendi ayaklarıyla çelme taktılar...Kendi kalesine gol atmak dedikleri bu işteee!!!...Keşke kendi kalelerine gol attıklarında yapım şirketlerini de yerin dibine sokucak,futbol eleştirmenleri gibi bir kitle olsaaa Ahh ahh..!!!
Neysee ben en iyisi daha fazla uzatmıyım hadi hepinize iyi yorumlar canlarımm
merve_gülben 16-02-08, 13:14 Noluyoo yaa noluyooooo yaa anlmadım.. dersaneden geldim.. forumuma giriyim bakim yorumlar gelmiştir dedim.. bir de ne görreyimm.. feritimiz diziden ayrılıormuş bu ne yaa dedimm.. yok söylentidir yorumları okudumm.. aslında inanmak istemedimm halada istemiyorum... ya arkdaşlar pelin ablamızın dediği doğru bu dmek oluyor ki yavaş yavaş bitiriyorlar dizimizi...:img-in_lo ya kusra bkamyın ama bn bu konuda pek iyimser düşünmüyorum düşünmekte istemiyorum.. yanii nasıl çıkarılır anlamadım yanii..:( çok üzgünümm.. o feriti üçkağıtları şaklabanlıkları.. feritin köşkte yakalanışı.. müthiş oyunculuğuuu off.. bu kadar ii bi oyuncuyu kaybetmeye göze almışsa dproductions hakketen dicek bi lafım yok.. çokkk çokk çok üzgün olduğumu belirteyimm.. hrkes gibi.. çünkü ferit yapı taşlarımızdan biriydi yani oğuzun da dediği gibi onlar bi sehpanın 3 sac ayaklarıydı.. bizim dizimizde öle.. ve dizimizden bi ayak kırlıırsa sağlam olamıcayağını ve bundan ötürü bi sürü dahayeni çatlak oluşacağını düşünüyorum... ve ayrıca EKLİYORUMMMM GİTMEEEE FERİTTTTT... :img-in_lo SENSİZLİĞİ BİZ SEÇMEDİK,BİZ SEÇMEDİK AYRILIĞI(HİÇBİR ZAMN..) İNCİTMEYİ İSTEMEDİK SİZ ÇIKARDINIZ FERİTİMİZİ.. VARLIĞINLA GÜLDÜRÜKEN YOKLUĞULA AĞLATMA BİZİ.. GELDİĞİNDE SEVİNİRKEN GİTTİĞİNDE AĞLATMA BİZİ.. SEVİNİRKEN BİZ BAHTIMIZA HARİKA Bİ DİZİ VERDİ DİYE BİRDEN KOPTU Bİ AYRILIK BİR SÖZ YETTİ BU SEVGİYE.. :( heralde bu sözler anlatırr... izninzile gidiyorum ve son defa olrak da GİTMEEEE FERİTTT... :'(( diyorumm gitmeee.. seni çok seviyoruzzzz...:( lütfeeeeennnnnnnnnn...:( çok üzgünüzzz yaa lütfen yapmayın yaaa... :( bunu bize yapmayınn.. sizlere her zmaan ddestek oluyoruzzz.. haketmiyoruz bunu yaaa.. off daha fazla bişiy söylemek istemiyorum.. :( lütfenn İYİ DÜŞÜNÜNNN... LÜTFEEEENNN..:( zararın neresinden dönülürse kardırr.. yapmayın nolur yaa... :(
VE ayrıca da çok ağır bi söz olucak amaa eklemek istiyorum.. BU DAVRANIŞINDAN DOLAYI D productions KINIYORUM VE YAZIKLAR OLSUN DİYORUM.. :img-in_lo :sad53:
Birkaç gün yokumm buralarda.. sizlere ii yorumlarrr..
gdemirdiken 16-02-08, 13:52 Nasıl yaww :icon_sorr:icon_sorr Feritsiz bir iki aile düşünemiyorum. Nasıl ayrılır yaww. Diziyi çekip çeviren( İclal Aydın ve Emre Kınay Hariç.Onlara hiç bir sözüm yok. Dizinin temel taşları...) bir de Öner Erkan vardı o da giderse nasıl zevk alırım bu diziden.
Merhabalar Ailem
İstanbulda yağan kar ile sizlere merhabalae derken, evdeyim açıp foruma gireyim dedim, daha açarken sevgili Buğranın posta kutuma gönderdiği fragman karşıladı beni:img-yes: bende hemen açıp izledim ve o kadar mutlu oldum ki tamam dedim yeni bölüm komedinin üst sınırlarda olduğu bir bölüm olacak. Sonra yorumlarınızı okuyayım dedim baktım iclal1471 nicki okurken yoksa dedim yoksa İclal Aydın olmasın:icon_whis yazdıklarını okurken tam tebessüm ediyordum ki Öner Erkan'la ilgili ayrılık haberi yemin ediyorum şu 2-3 dakikalık mutluluğumun üstüne tuz biber oldu:icon_sorr
Sonrada basından haberleri okudum tabi sinirlerim tabiri caizse zıpladı:icon_twis
Nasıl böyle bir yanlış politika olabilir ya iki aile dizisini sevmemizde Ferit karakterinin inanılmaz katkısı olduğunu cümle alem biliyor ama sanırım yapım şirketinin bundan haberi yok. O yüzden mi son 3 bölümdür bu Elif karakterinin böyle bir dizide ne işi var diyoruz Ferit karakterinin gidişatına böyle bir sonmu hazıladınız. Adam gibi normal koşullarda Elif denilen şahsiyeti sokmadan askere gönderseydiniz son haftalardaki izlenme oranındaki artış 1-2 rakam bile artardı:img-yes:
Ücret konusundaki anlaşmamazlığa gelince dediğim gibi yapım şirketi Ferit karakterini çoktann kafasında bitirmiş ki anlaşmaya ortam hazılamamışlar. Duyanda ücretine %1ooo oranında zam istedi sanır. Bu yapım şirketinin başka dizierini bilmem ama Haziranda zaten bitecek bir dizinin bu karakterine niye bu ücreti verelim zihniyetindeyseler yazıklar olsun diyeceğim:icon_sorr
Bir arkadaşımızn dediği gibi ferit karakteri 3 ayaklı sacın bir ayağıydı yazık onsuz bir iki aileyi düşünemiyorum bu biz izleyicilere yapılan çok büyük saygısızlıktır.
Gelde şimdi Ferit karakterinin gerçek gitme sebebini bilerek diziyi izle ve zevk al
Çok üzgünüm
Sevgiler
ya inanamıorum öner erkanın ayrıldıgına gercekten cok üzüldüm dizide oldukca önemli yeri olan cok basarılı bi oyuncuydu simdi görünce cok üzüldüm yerini doldurabileceklerini sanmıorum. arkadasın yorumunu okurken gercektende ücret yüzündense hakketten yazıklar olsun böle önemli bi karakteri dizide en cok güldüren eglendiren ückaatcı ferit umarım bu yüzden ayrılmamıstır.
yaa feritsiz iki aile olurmu :icon_cry: gercektende yavas yavas bitiriolarmı dizimizi?
bence bu durum reytingleride oldukca etkileyecektir.umarım bi geri dönüs varıdr :icon_sorr
foruma girdigimde bugranın yolladıgı fragmanı izlerken süpper eglenceli bi bölüm daha bizi beklior diye düşünüordum meger farklıymıs :icon_sorr
bende iclal1471 in yorumunu okurken yoksa bu icommu diye gecti içimden umarım o dur.o olmasa bile hosgeldiin .
mrb arkadaslar...
öner erkanın ayrılık haberini duyunca yıkıldım resmen bunu bizlere, bunu İKİ AİLEye nasıl yaparlar yhaa:icon_sorr:icon_sorr
bu dizinin reytinglerini tam düzeltmek için birşeyler beklerken tamda eski formuna girmesi için bi umut taşırken bu çok kötü oldu...ya hala daha inanamıyorum ve feritsiz bir aiki aile düşünmüyorum...
gerçekten çok üzüldüm umarım bu dizinin sonunu getirmezz:icon_sorr:icon_sorr
:sad53::sad53:
ya inanmıyorum ferit gidiyomuş:(:(:( çok özüldüm gerçekten diziye çok emeği geçti gerçekten...
demek pazartesi onu son kez izlicez:(:(:(
frankamnı zıledım ama bazı yerlerıne gıcık oldum ya .
su eda ıle efenın opusmesı mesela.ıyy
gıcık olyrm bu kıza ya
cok sımarık .
en baslarda sevdm ama sonra ıcoma yaptıkları??
ardayla ceren opusseydı barı.
kısa birşey yazmak için geldim.aslında pek öyle yapmazdım ya neyse.(gerçi yine uzattım çaktırmayın :img-hyste )
SANIRIM bize gönderilen fragmanda yoktu bu sahne.tahir ağa nasıl yakalıyor Ferit'i diye merak etmiştim özetten sonra.fragmanda tahir ağa ferit ve elif'i böyle bayağı bir öpüşürken yakalıyor.ve daha damla ile ilgili başka sahneler de var starda.ama dediğim gibi emin değilim.biraz sonra bakar yanlışlık varsa düzeltirim.
neyse ne demiş dış sesimiz...hayat dersi,aşk dersi,evlilik dersi...müthiş eğlenceli(ne kadar içinde bir veda taşısa da.feritin vedası da böyle olur bu gülücük yüreğimden ona :img-hyste(kafiyeli güzel birşey oldu ya))yepyeni bir bölüm daha...zaten yarın yarın iki ailem var diyebileceğim...(klasik cumartesi sözümü de araya sıkıştırmaya başardım yani...)
--------------------------------------------------------------
ben yine geleyim geçen bölümüme...bugün tekrarı vardı.haber verecektim ama bir rastlantı sonucu rastladığım ve başındanda kalkamadığım için haber veremedim.neyse...geçen bölüme tekrar gelmemin nedeni ise ferit'ten hiç bahsetmemiş olmam.yine her zamanki gibi çok şekerdi,güldürmeyi başardı.buraya daha sonra eklemeler yapacağım...şimdi gitmem gerekiyor.hepiniz kucak dolusu yürekten sevgiler gönderiyor ve bye diyorum ...
Burcu05-88 16-02-08, 18:45 Selamm arkadaşlar
bir süre önce siteye üye oldum ancak daha yazmaya hiç fırsatım olmadı
İki Aile hayranıyımmm sizler gibi
eğer aranıza kabul ederseniz ben de İki Aile ailesi üyesi olarak görüyorum kendimi :D
bugün ne yazık ki kötü bi haber aldım Feritin ayrılıyor olmasına ben çok üzüldümm
neyse hüzünlü bir merhaba demeyelim ama değil mi
selam herkese
vaktim oldukça yazmaya çalışırım
Foruma girdiğimde üzücü bir o kadar da düşündürücü haberlerle karşılaştım :( Oysa daha dün gece en iyi arkadaşımla İki Aile'de Emre Kınay, Öner Erkan ve Murat Kılıç'ın beraber sahnelerinden ne kadar büyük bir keyif aldığını ve de bu keyfin nasıl da bize geçtiğini konuşuyorduk. O yüzden bu haber daha büyük bir sıkıntı verdi okurken.
Öncelikle duruma Öner Erkan'ın çıkışı açısından bakmak istiyorum. Öner Erkan benim fikrime göre İki Aile'nin ortaya çıkardığı (keşfettiği) en büyük isimdir. Diğer genç oyunculara haksızlık etmek istemem, hepsi görevlerini başarıyla yerine getirdiler ama Öner Erkan parlayan bir yıldızdır oyunculuk açısından. Bu kayıp dizi açısından maddiyatla ölçülemeyecek kadar büyüktür diye düşünüyorum. Biraz toparlanan seyircinin nasıl büyük bir hayal kırıklığına uğrayacağını düşünmek bile istemiyorum, izlenme oranlarında düşüş yaşanması da beni şaşırtmayacak. Dizinin çoğu sahnesinden zevk aldığım aşikar ancak o keyfi dorukta hissdebildiğim sahnelerdi Oğuz-Ferit sahneleri.
Yapım şirketlerinin genel bakış açısının kendilerine sadece kısa vadede fayda sağlayacağını da düşünüyorum. Zaten belirli bir yaşın üstündeki sanatçılar haftalık dizilere 90 dakikalık bölümler yüzünden çok soğuk bakmakta. Bir de hevesli, zor şartlara direnme kapasitesi daha çok olan ve diziyi sürükleyebilecek genç oyunculara da belirli tavizler verilmezse uzun vadede bir kriz gümbür gümbür geliyor dizi sektöründe.
Neyse, konudan çok dağılmayalım. Ferit'in çıkması gerçekten de çok birdenbire oldu. Keşke, şartlar imkan verseydi de Ferit'e yakışan bir asker uğurlaması yapılsaydı dizimizde. Veda sahnesi bizi gözyaşlarına boğacak ama ben yine de dizinin ana çıkış karakteri olan Ferit'e şöyle şanlı şöhretli bir uğurlama görmeyi de isterdim doğrusu. Ferit'i son bölümlerde yaptıklarıyla değil de asker heyecanı ile görmek isterdim. En azından Ferit'in varlığı mektuplarıyla da olsa dizide her an hissedilmeli kalan bölümlerde. Senaristlerin, eğer yapma imkanları varsa, bu öyküyü yaratan karaktere bunu borçlular diye düşünüyorum.
Ferit'in çıkışı ile Damla karakteri ne olacak? Damla'ya bence acilen yeni bir uğraş bulunmalı ve de yeni bir öykü yazılmalı. Kocası askerde olduğuna göre geriye sadece iş seçeneği kalıyor. Aslında biraz düşünülürse güzel şeyler çıkabilir oradan da. İlk şok atlatıldıktan sonra bizim senaristlerin bu krizin de üstesinden gelebileceğine inanıyorum.
Not: Eğer İclal Aydın bizim başlığımızı şenlendirdiyse ona da samimi mesajı için teşekkürleri ben de bir borç bilirim.
apple-core 16-02-08, 19:45 arkadaşlar inanamıyorumi şoktayım şu an...
öner erkan nasıl ayrılır diziden??? olamaz böyle bir şey...dizinin tadı tuzu kalır mı en önemli oyuncularından biri bile ayrılınca....ben böyle bir şeyi kabullenemiyorum ya çok ama çok üzüldümmm.bu olay dizimizin ömrünü de kısaltcaktır bence...bir de bu ihtimal yüzünden üzülüyorum...gerçekten çok kötü oldu bu olay ve ben buna inanmak bile istemiyorum....
slm ben merve
bu dizi çok komik yaa
ama öner erkan diziden ayrılıomuş
o olmayınca biraz azalcak sanki işin esprili yanı
ARTIK gülüyorum nedendir bilinmes dicem ama bugün dizimin tekrarını izliyince keyfim yerine geldi yani sanki ilk kez izliyorum yine aynı heyecan ve hevesle izledim..
biraz önce benimle beraber kim forumda açık diye baktım ki hepimizin iclal aydın olarak umduğumuz iclal1471 açık..ondan ayrı bi sevindimm..
artık damat feritimiz gidiyor diye kimse dizimizi bırakmasın ki zaten biliyorum iki aile ailesi hiç biiir zaman bırakmıcak dizimizi de olsun...
(ne yapalım kısmet böleymişş)hayatta başarılar dilerim öner erkan a umarım tiyaro yaşamındada daha yüksek yerlerde olur.:)
bu yorumu yazarken yarının planını yapıyorumm ders çalışıcam iki aile albümümü düzenlicem...pazartesi 76.bölüm izlerken yediğim şeylerin alışveriişi vee uyuyucam ve ben yaz bitmesin (iclal aydının kitabı)okumuştum ama yine tekrar başladım arkadaşımdan alıp daha bana gidip kendim için almam kısmet olmadı da neyse onu okuyacağım ayy yarın ki planım çook iiyimiş ya :happy0064
kalbim hep sizinle 2.ailem daha doğrusu hem iki aile ekibiyle hemde iki aile ailesiyle...:)hepinize iyi geceler diliyorumbye
nar cicegi 16-02-08, 22:05 İyi Geceler
Bir gün daha bitiyor.Dışarıda hava soğuk benim canım sıkkın foruma gireyim dedim ama burasının da benden farkı yok.Dershaneden geldiğimde sayfalar baya ilerlemiş.Tabi bu ilerleme olumlu yönde değil.Bugün konuştuğum birçok arkadaşım diziyi bir süre daha izleyim eğer eski tadı alamazlarsa izlemeyi bırakacaklarını söyledi.Öner Erkan'ın ayrılması keşke başka bir nedenden olsaydı da geri gelsin diyebilseydik ve gelmesi mümkün olsaydı.Pazartesi izleyip görcez inşallah Ferit'e yakışır bir gidiş olmuştur.Dizinin önümüzdeki sezon da devam etmesini isteyenler olmuş.Bu şartlarda pek mümkün görünmüyor.Hepimiz isteriz devam etmesini fakat devam etmesi için yeni baştan bir senaryo yazılması gerekir.Oyuncu katılımları,yeni konular mali sorunlar nedeniyle de önemli bir oyuncu diziden çıkartılıyorsa bunun gerçekleşmesi imkansız gibi görünüyor.Biz gene bunu önceden öğrendiğimiz için ekranda izlerken büyük bir şok geçirmicez.Ama birde fragmandaki Bu hafta iki aile müthiş ama müthiş eğlenceli dış sesini duyupta izleyenler için tam bir şok olacağı kesin.Zaten fragmanda da Ferit'in gidişine yer verilmemiş.Tam da reytingler düzelirken gene düşecek.Haziran da dizi bitiyor diye de bu kadar haksızlık yapılmazki d productions başarılı projelerindendi İki Aile gerçi hala öyle.Keşke şimdi burada yeni bölümü,bahçeye kurulacak sofrayı konuşuyor olsaydık.Bu arada ben haziranda dizi bitiyor dedim ama bu sadece gerçekleşmesi yüksel bir ihtimal yanlış anlaşılmasın.
Star tv nin"Star televizyonunu seviyorum"fragmanında İki Aile vardı ama Ferit siz.
Burcu05-88 hoşgeldin aramıza.
Hoşçakalınbye
Dünden beri canım oldukça sıkkın. Şimdi, dünyanın ve ülkemizin bunca derdi varken, bir dizi film karakterinin gidişine bu kadar sıkılmak salakça görünebilir. Ama çoğunuzun bildiği gibi ben bu hikayeyi, çok başka anlamlar yükleyerek izlemekteyim. Zaten pek çok kez dile getirdiğim gibi TV ile ilişkim bu diziden ibaret. Ayrıca dünyamızın ve ülkemizin bitmek tükenmek bilmeyen o büyük karmaşalarını da yalnızca bu dizinin karşısına oturduğumda kafamdan uzaklaştırabiliyorum. Benim için bir çeşit terapi yani... :icon_whis
Televizyonun hayatıma girdiği 1975 yılından, 90'ların ortalarına kadar iyi bir televizyon izleyicisi olarak, tecrübelerime dayanarak söylüyorum; İki Aile gerek hikayesi ve gerek kadrosuyla sezonlar vadeden bir dizi... Ama başta, en büyük dezavantajı yayınlandığı kanal... Nuray'ın daha önce, bir yorumunda yazdığı gibi pek çok evde, böyle bir kanal bile yok!.. Daha önce bahsetmiştim, beğenilerine büyük önem verdiğim yeğenlerimden birine, bu diziyi neden seyretmediğini sormuştum... Çünkü beğeneceği bir tür olduğundan emindim. Bana ''o kanalın yapımları düşük bütçeli ve kalitesiz oluyor '' dedi. Kanala karşı insanlardaki önyargıya bakar mısınız? Ben de tepkisini merak ettiğimden ısrarla, bir bölüm seyredip öyle karar vermesini istedim. O sırada ikinci sezon yeni başlayacaktı... Bodrum Tatili bölümünü izleyince diziyi bırakamadı. Malum dönemde başka bir diziyi izlemeye başlasa da ara ara merak edip, dönüp İki Aile'de ne oluyor diye bakıyor.
Bu örneği, insanların kanala böyle bir önyargısı olmasına rağmen İki Aile'nin yakaladığı başarının büyüklüğünü anlatabilmek için verdim. Bu dizi daha çok seyredilen bir kanalda, uyduruk dizilere ayırdıkları bütçelerle çekilseydi başarının gerçek oranını o zaman görecektik. :img-yes:
Bütün olumsuz koşullara rağmen bu günlere gelen İki Aile'nin çekirdek kadrosundaki bütün oyuncular çok değerli ve başarılılar... Ama bu dizinin olmazsa olmaz üç karakteri ve üç oyuncusu var bana göre... Oğuz, Eda ve Ferit yani Emre Kınay, İclal Aydın ve Öner Erkan... Dizide bu karakterlerin ve oyuncuların yerine hiçbir alternatif hikaye ve oyuncu olamaz. Olur da olmaz yani... Bunun nedenlerini tek tek sıralamaya hiç gerek yok çünkü İki Aile'yi seyreden herkes bunu bilir.
iclal 1471'den mesaj geldiğinde Müge'yle msn'de konuşmuş ve bu ani ayrılığın, yapımcı şirketle oyuncumuz arasındaki maddi bir anlaşmazlıktan kaynaklanmış olabileceğini belirtmiştim. ''Bu gelen mesajın altında da sanki ince bir mesaj yatıyor'' demiştim. Ne bileyim, daha önce yaptığımız gibi bir tepki projesi başlatmamız bekleniyor bence... :img-wink:
Eğer buna rağmen bir dönüş olmazsa Ferit karakterini diziden çıkarmak için tek bir yol kalıyor. Önce askere gönderip, sonra da şehit etmek... Tabi bu İki Aile ruhuna ne kadar uygun bir hikayedir, onu da sizlerin takdirine bırakıyorum artık.:not_i:
Şimdilik hoşçakalın.
:sad53:
Arkadaşlar.....kucak dolusu sevgiler!!!!...ailemizde hüzün rüzgarları esiyormuş meğer...benim haberim yok...
Umarım aldığımız üzücü habere rağmen iyisinizdir...;-))
Öncelikle iclal1471 aramıza hoşgeldin, kim olduğun önemli değil...bu hepimiz için geçerli aslında...önemli olan bu platformda yazı dilimizle....kimliklerimizi tamamen göz ardı ederek ....onca zaman Iki Aile ailemize yakışan bir şekilde güzel şeyler paylaşmak....anlatmak anlaşılmak....beraber gülmek güldürmek...endişelenmek öfkelenmek...birbirimizin grafiklerini çıkarmaya çalışmak...beklentilerimizi karşılamayan bir bölümün sonunda....bu fragmanın suyunu çıkarmaya kadar varmıştı üstelik...di mi Mügecim....sana sevgilerimi gönderiyorum... vee en önemlisi...yeni dostluklar kurmak!!!
Vee bu güzel sahne dizimizin finaline kadar bu şekilde paylaşılmaya devam edilecektir...zira bizim ailemiz farklı....dizimiz gibi....;-))
Bu hüzünlü gelişmeyi bizimle paylaştığın için...o düzgün, sıcak, samimi ama üzgün uslübunla sana bende çok teşekkür ediyorum...:good:
Vee bende bu üzücü haberle ilgili bir kaç şey söyledikten sonra...yorumumu sizinle paylaşmak isterim...
Bu haber okuduğum kadarıyla...ailemizde şok etkisi yaratmış....aksi zaten beklenilmezdi...bu ayrılığın asıl nedenini bilemeyiz tabii...Buğra nın da doğru ifade ettiği gibi...herşeyin bir nedeni var...bir hikmeti var...umarım hayırlı olur dizimiz için, Öner Erkan için...en önemlisi bu..değilmiki zaten???
Düşündümde neden bu kadar çok sevdik biz bu „çakal Ferit“ karakterini??
Öner Erkan nam-ı-diğer Ferit....gönüllerimizde taht kurdu adeta...üstelik sahtekar kimliğine rağmen. Peki neden? Tv de benim takip edebildiğim kadarıyla...bir mafya bir sahtekarlık...bir vurup dökmeler bir entrikalar almış gidiyor...vee izleyici de doğal olarak „kötü karakterler“ olarak algılıyor....ve bir asabiyet hakim oluyor....
Ancak bizim dizimizde bu durum farklı...sanırım Buğra değinmiş...Feriti...sahtekar...kumarbaz...biri olarak tanıdık dizimizde....
vee biz onu yine de çok sevdik. Onun o afacan kimliği...o sıcak tavırları...çocuklarla olan sıcak ilişkisi...tatlı dili...vee unutmamak lazım..orkestra şefliği köşkün neşe kaynağı olmasının sadece bir kaç örneği.....vee bu zamanla daha da gelişti...
Ferit vazgeçilmez bir kolon oldu köşkümüzde....temeli taşıyan karakterlerden biri haline geldi.
Vee şimdi gidiyor...
gazetelere göre yapım şirketi ile anlaşamadığı için „gönderildi“ tabiri kullanılmış. Hepimizin bildiği üzere basın her olayı biraz abartmaya meğilli olan bir organdır. Ama bu gerekçe gerçekten doğru ise, çok üzücü. Ticari bir neden yüzünden böyle bir ayrılık söz konusu ise...diyecek birşey yoktur....çoook yazık...
Dizimizin temeli çöküyormu?...tabiiki hayır...buna zaten izin vermemeli...bu boşluğu doldurmak çok zor olacaktır...hatta imkansızdır belkide...ama yola bir şekilde devam edilecektir...her „kayıpların“ ardından olduğu gibi...:img-yes:
Umarım mesleki nedenlerden kaynaklanan bir ayrılık kararı olmuştur...!!
Pazartesi bizim yüzümüzde gülümsemelere neden olan Ferit i son kez ekranlarımızda zevzeklik yaparken ve şüphesiz hüzünlenirken göreceğiz , bunun için üzgünüm.
Diğer taraftan başta da dediğim gibi...umarım hayırlı olur. Dilerim ailemizden uzak, yolu açık olur! Karakterine böyle güzel böyle insani böyle sıcak bir kişilik kattığı için…ona çok teşekkür ediyorum…yolu açık olsun diyorum…
Bizim için üzücü olsa bile…Pelincimcimcim…çok güzel ifade etmiş…alıntı yapıyorum….
Bakın İclal Hanım'ın da dediği gibi varlığınız çok kıymetli, gülün bakıyım aa Biz üzülürsek, okuyup okuyup daha çok üzülürler sonra..
Vee bende geç kalmış yorumuma geçmek istiyorum…belki sizi biraz güldürebilmek umuduyla başlığımı atıyorum…hadi bakalım…
“Allah okuyana kolaylık versin ;-))”
veee evet…özet gelmiş…fragman gelmiş…buna inanması güç ama vallahi bende biliyorum:img-hyste…Ferit askere filan gidiyormuş…çocuklar, erkek arkadaşlar, kız arkadaşlar…köşk baya karışık…ama ben önce son bölümü şöyle sindire sindire yorumlamak istiyorum…zira Çarşamba izleyebildim…muhteşem…bir bölümdü…es geçmek istemiyorum…
vee evet….ben farkındayım efendim…Eda çaça da biz değilmiyiz di mi….
son yorumumda 74. bölümü baya eleştirmiştim….hatta yerden yere vurdum diyebilirim. Sözlerimin satırlarımın tabiki arkasındayım. Ama yine birşeyi belirtmek isterim. Benim eleştirdiğim sadece ve sadece senaryonun gidişhatıydı….oyuncularla…yönetmenle….görüntülerle ..filan alakası yoktu.
Bunun nedeni ise….dizimizin sıcaklığına..türk filmine aratmayan repliklerine, aile ilişkilerine Fet-Sayımız tarafından çok fazla alıştırılmış olmamız. Onlar kalemlerini biraz hafif tutunca....bizim duygularımız adeta havada çarpışıyorlar...böyle geçiveriyoruz işte kendimizden....ben ne yapayım…..:img-hyste
bu durumun iyi yanı…boşa çıkmaması…Fet-Sayımız kalemlerine sımsıkı sarılıyorlar yine vee işte 75. bölüm gibi muhteşem, bizim dizimize yaraşır bir bölüm hediye ediyorlar bize…:happy0064
Evet kaç satırdır aslında bunu demek istiyorum….muhteşem bir bölüm izledik…
Gülüyorum…bu sanırım mesleki bir hastalıkki…sürekli…konuyu açın açın denilirse bir insana 4 yıl boyunca…böyle bir cümlede derdini anlatamaz oluyor insan işte….pes yani…:img-hyste
Vee evet yorum gitti yine…kaydı konu…evet ilk sapaktan dönüyorum…vee sahneye çıkıyorum…
Ah ah…vallahi bu tesadüfmü?…Ya bir dizide bu kadar dava…mahkeme işleri olurmu yahu?….inanılır gibi değil…hayır..günlük hayatta hukuk…tek izlediğim dizide hukuk..üstelik avukatlar bir iken…iki oldular….buna ne demeli…yok boşanmadır..yok velayettir…yok evliliktir…yok gayri menkul dür….daha gelecekmi….?? Gelecekse…bende dahil olmak istiyorum ailemizin hukuk bürosuna…;-)):img-hyste
Çantamı hazırlayacağım…ne olur olmaz…ne de olsa söz konusu bizim ailemiz…gel git bunlar ya o bakımdan ;-)) herşeye hazırlıklı olmak gerek…;-))
Vee skandal mı…çağdaş mı…nasıl değerlendireceğimi bilemedim…ben neden mi bahsediyorum…evet
….“afakanlar bastı“ artık hukuki terimlerin arasında yerini bulmuştur arkadaşlar!!!!
ben bunu bilir bunu söylerim....mesela şöyle kullanılabilir....
aaaaaa hakim bey...rica ediyorum...afakanlar bastı artık…ertelemeyin şu davaları…:img-hyste
Vallahi süper oldu…belki böylece gerçek hayatta çok fazla olan dava süreçleri…biraz olsun kısaltılabilirmi böylece? Hadi inşallah….gülüyorum…pes yani…
Aa unutmadan bir sorum olacak yanlız Fet-Sayımıza….bildiğiniz üzere hukuk gittikçe ulusal arası bir nitelik taşımakta…şimdi söyleyin bakalım…ben Almanlara “afakanlar bastıyı” nasıl izah edeceğim:img-hyste….
hayır hayvan türü filan sanırlarsa eğer…vay halime…hiç işin yoksa al dosyaları koş hakimin peşinden….”korkmayın hakim bey ben öyle demek istemedim afakanlar bastı derken onlar beni bastı…mahkeme salonunu değil….neden kaçıyorsunuz….bekleyin lütfen bir imza gerekiyor” mu diye peşine düşeceğim ben hakimin…yapmayın bunu çok rica ediyorum…;-)):img-hyste
Evet sonuç itibariyle…şu “afakanlar bastı meselesi” ulusal arası boyutta pek hayırlı olmayacağına benziyor…alternatif düşündünüzmü??? Acaba…çok makbule geçer…vallahi…;-))
Şu an masamın altına düşmek üzereyim gülmekten…haberiniz olsun…;-))
Vee derin nefes aldıktan sonra devam ediyorum….işte buuuuu…..bu bölümde nihayet ak bayraklar çıkarıldı…hepimizi eminim bir ooohhh çektik…
Vee umarım Edacılar vee Oğuzcular da barış ilan etmişlerdir…bence etmişlerdir…biz bir aileyiz..di mi….;-))
Fatoş abla…ne olur üzülme…Oğuz döndü yine Edasına…yani daha doğrusu Oğuz bey döndü…(tamam tamam…Edacı kimliğimi attım gitti)…gel beraber gidelim spa merkezine…ne dersin???
Gelin şu “barışma serüvenini” bir mercek altına alalım…bir değerlendirme yapayım ben…hazır enerjim şu dakikalarda tavan yapmışken…;-)) Buğra eyvah diyordur…şimdi…korkulacak birşey yok….allah allah..;-)) Pelincimcimcim pompayı hazır tutuyor her vakit….ona güveniyorum…;-))
Evet nasıl gelişti olaylar….
Herşey Nikah memuru Oğuz Karamanın Acıbadem belediyesi olarak Arda ve Cereni karı koca ilan edişinlen başladı….hay allah…;-))
Yahu bu ne hız….önce damat adayı geliyor…çiçeğini çikolatasını almaş…parasında değil yani ;-)) en önemlisi annesini vee üvey babasını da getirmiş…güzel güzel kahvelerini yudumlarken…vee Eda da fotoğraf çekmeyi ihmal etmezken…birden durum ciddiyete bindi….vee orada nikahın kıyılmasına karar verildi…pes yani…her kız isteme böyle sonuçlansa…ne olur bilmem…gülüyorum…
Ve hal böyleyken….giyinmek kuşanmak gerek böyle şıkır şıkır…Edamız da fırsat bilip takmış takıştırmış….bir şapkası eksikti bende onu diyecektim…veee tabii yüzükler…yastığın üzerinde…
hazır bekliyorlar…kimi? Tabi ki nikah memuru Ozzi beyi…aa pardon o siyirbazdı…Oğuz beyi diyecektim:img-hyste…baktıki…Cerenin niyeti belli…kız hemen giyimiş gelinliği filan…eh 21. yüzyılda yaşıyoruz sonuçta di mi…herşey çabuk ve hızlı gerçekleşmesi gerek…evlilik te buna dahil….vee evet nikah kıyıldı derken..fotoğraf çekilmeye gelinde…veee aaaaa ne göreyim….Yaman vee Oğuz bey yanak yanağa…sana kızım vermeyeceğim de kime vereceğim diyor birde…pes…ayolllll bunların da ayarı yok…nedir bu böyle?…bir yaşıma daha girdim…
Vee böylece Oğuzun kabusu “hayııııııııııııııııııııııııırrrr olamaz”….ile sonuçlanıyor…bu ara köşkümüz yerinden zıplıyor…..herkesin yüreği ağızına geliyor…Oğuzunda… zira manyak değil o….kendi diyor…;-))
Vee işte al sana buluşma…harika bir ambiyans…gecenin bir vakiti…Oğuzun o hayalgücü sayesinde…evet sen yapıştır hanımı duvara…Oğuz bey…başla sorulara….aynen böyle…köşkte soru yağmuru yağdı….sağnak yağış yani…;-)) ne bu yaaaa…..hiç biri o vakit ilk adımı atmadı…
Eda kadınsal merakına yenilmedi…Oğuz da “ben demem” dedi…vee ilk round berabere bitti…;-))
Vee ikinci round….”bağımsız erkekler hareketi” nın çökeceğinin daha matbaada verilmişti sinyalleri….Ergin…Ferit “şalvar davasının” düşmesi için harekete geçmek için dünden razı olan Oğuz başkanı ikna etmek için ellerinden geleni yaptılar…önce Oğuz bey pek nazlansada…aslında herkesten çok o ateş kesin ilan edilmesini istiyordu…
Sevgili dava arkadaşlarını da toplayıp lider “satılmış olmasına rağmen” aşağıya inmeye karar verdi…hanımlar bekliyorlardı bile….ama ne bakış tı onlar öyle….vallahi helal olsun hanımlar size…zaten bu bakışlar durumu 1 sıfır bayanların leyine geliştirmesini sağladı….
Vee oturumu “lider” açtı….aaa bakın ne kadar uluslararası bir dizi ki bizim dizimiz…şimdi her milletten mevcut olduğu için o olağanüstü toplantıda…tercüman bile ayarlanmış….üstelik herkesin:img-hyste anlayacağı dilde konuşuyor bu “yeminli mi yeminsiz mi”…bilemedim…tercüman…ana dili gibi japonca konuşuyor…ingilizce de neymiş…artık japonca…aşağısı kurtarmaz efendim…harika….
her şeyden önce dil vee anlaşmak çok önemli arkadaşlar…bir toplantının olmazsa olmazı…yani….çooook önemlidir…vee bu şalvar davasının düşmesi zaten bundan kaynaklanıyor…”şıp” diye çözdüler işi….arkadaşlar….evet….bence her eve lazım böyle bir tercüman….saat ücreti ne kadar acaba…ben bir araştırayım…
Vee bu toplantı…japoncadan mı kaynaklanıyor bilmiyorum…barış antlaşması ile sonuçlanıyor…süüüüüüüüüüper!!!
havada toz pembe bulutlar uçuyor…
herkes sofrada toplanmış beylerin yaptığı maydonozsuz menemenini yiyorlar…üstelik canlı müzik eşliğinde….off daha ne ister insan….şaka bir yana…aaaaa yeter artık Oğuz…Eda…haklısın…bende bu türküyü bir daha duymak istemiyorum….kıroooo Oğuz bey….
bölündüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüümmmmm!!!
devammm ;-))
Vee round 3….mekan dükkan bu sefer…daha doğrusu “bizim dükkan”….Edanın dediği gibi….”mal” bizim yani….
Vee ah ah..işte altı aylık sürenin bitişi…:happy0064
yani bir hayali “polisiye romanının” buna neden olduğunu inanamıyorum….
veee evet başladı bizim Oğuz yine karım da karım:img-hyste….
ya Oğuzcum…bak ben seni biraz sakinleştireyim…şimdi insanlar evlenirler…medeni hukukumuzda bu allahtan ön görülmekte…hal böyleyken “bir imza ile işi bitirmek” mümkün:img-hyste..anladınmı…
yani ikide bir karına olmadık mekanlarda boğacak kadar sarılman tamamen gereksiz…yani sen o an sarılsanda sarılmasanda…avaz avaz karım da karım bağırsanda bağırmasanda…Eda senin karın…yani bunu sürekli güncelleştirmenin anlamı yokki….bilmem anlatabiliyormuyum….:img-hyste
sen evlilik cüzdanına bak bence yatmadan önce her gece…unutma….diye dedim…..bak bir daha altını çiziyorum…sakin ol…Eda senin karın…işte bu…..ötesi yok yani...;-))
üstelik bu durumu Edalara olan zaafında değiştirmez efendim…senin karın belli zaten “Eda” dan ziyade…senin karın çat çat çat sakınmadan ne düşünüyorsa onu söylüyor yani….bu özellik zaten farkını belli etmiyormu….aaa rica ederim….
Veeee final….işte bu işte bu…..Fet-Sayımız kalemi artık boğmak üzere sımsıkı sıkmışlar sanırım…baksanaza…şeker tozu…maşallah bol kepçe….sizi kutluyorum efendim…harikasınız….:happy0064
(şimdi Aysun sende bir öyle bir böyle diyorsun diyeceksiniz….neyse canım allah allah….iyise iyi derim…kötü ise kötü….saklamanın ne alemi var???)
Vee ah ah…vallahi alıntı yapmadan olmaz….Buğracım..zaten o muhteşem klibinde yer vermişti bu güzel sms e…..Eda süpersin….bravo sana…
Vee neydi o sms…..
Sensiz bir gece daha…
Türk filmi adı gibi oldu…
Battaniye altında kestane kokusunda seyrettiğimiz…
Yoksa biz Oğuz bey sizinle gerçekten eski bir Türk filmimiyiz???
Off Eda süpersin…vee sevgili Iclal hanımın o güzel sesinden dinlemek…zaten ayrı bir keyif…ne dersiniz arkadaşlar….tebrik ediyorum….:happy0064
Oğuz beyin bu güzel sms in üzerine “mahsusçuktan” verdiği cevap ta malum...Edacım sana katılıyorum...;-))
Vee işte süper süper harika bir final…sonunda beraber uyumalar gerçekleşti…barış yine köşkümüzü kapladı…vee evet ben objektif olmaya çalışıyorum sürekli…bu kez Oğuza hak vermek gerek…zira doğru söylüyor…”bacak kadar çocuklara ne açıklaması”….herkes işine baksın canım…gülüyorum….bari form doldurup imzalatsaydınız çocuklarınıza…:img-hyste
Vee evet arkadaşlar..merceği çekelim artık…vee bir toparlayayım ben….
özetten barış olacağını zaten biliyorduk…ama böyle “Iki Aile´ce” olacağını tahmin etmezdim ben…o kadar güzel ve yerinde geliştirildi ki olaylar finale kadar diyecek lafım yok….eh pes…onca satır yazdıklarım ne peki..;-)) demem o ki…Fet-Sayımız yine kendilerini gös |