Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/4

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

sezinti
28-09-07, 10:29
Buradan devam edebilirsiniz.

Bir önceki bölümün linki

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=32978

burhan_altıntop
28-09-07, 12:27
Herkese merhaba..

Yeni başlığın ilk mesajı benden olsun bari..

:kahveİKİ AİLE 56.BÖLÜM EN'LERİ:kahve

1- EN Beğendiğiniz Sahne...?...

Tabu oynanan sahne çok güzeldi..

2- EN Beğenmediğiniz Sahne...?...

Yaman'ın içkili olarak gelip çocuklara bağırdığı sahne..

3- EN Güldüğünüz Sahne...?...

En güldüğüm sahne bu sefer Timur'dan.."Sen onu bunu bırakta ya bebek fenerli olursa..Allah korusun.."

4- EN Duygulandığınız Sahne...?...

Eda'nın iş yerindeki mühürü gördüğü sahne..

5- Haftanın Repliği...?...

Haftanın repliği en çok güldüğüm sahnede olduğu gibi Timur'dan...."Sen onu bunu bırakta ya bebek fenerli olursa..Allah korusun.."

:kahveİKİ AİLE 56.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ:kahve

1- EN Şık Bayan...?...

Aslında Damla diyecektim ama onu çok az gördük bu bölümde..O yüzden Eda diyorum..

2- EN Rüküş Bayan...?...

İlk kez Ceren diyorum..

3- EN Şık Bay...?...

Oğuz..Tatlıcının önündeki sahnede giydiği takım elbise çok güzeldi..

4- EN Rüküş Bay...?...

Yaman..

Benden şimdilik bu kadar..Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Hoşçakalın..bye

anais
28-09-07, 13:40
Arkadaşlar belki de yukarıdaki konuyla alakası yok yalnız bir sorum olacaktı.
Be bir süre İki Aile dizisini seyredememiştim.İlk bölümlerde Edanın çok yakın bir arkadaşı vardı Oya, aynı zamanda Erginin de sevgilisi idi.23 bölüme kadar vardı galiba.Diziden ne nedenle ayrıldı?Çok ilgilendiğimden değil de , acaba baş kahramanın en yakın arkadaşı olarak anlamsız 1 ayrılma olamazdı herhalde.ben bazı bölümleri kaçırdığım için söylüyorum.Oyaya ne oldu?

yessi
28-09-07, 14:56
Arkadaşlar belki de yukarıdaki konuyla alakası yok yalnız bir sorum olacaktı.
Be bir süre İki Aile dizisini seyredememiştim.İlk bölümlerde Edanın çok yakın bir arkadaşı vardı Oya, aynı zamanda Erginin de sevgilisi idi.23 bölüme kadar vardı galiba.Diziden ne nedenle ayrıldı?Çok ilgilendiğimden değil de , acaba baş kahramanın en yakın arkadaşı olarak anlamsız 1 ayrılma olamazdı herhalde.ben bazı bölümleri kaçırdığım için söylüyorum.Oyaya ne oldu?

aynı soruyu ben de sormuştum. :img-wink:

ne yazık ki oya karakteri hiçbir açıklama yapılmadan bir anda diziden çıkmış. tıpkı mahallenin meraklı ana-kızı, ferit'in yakın arkadaşları gibi... dizimiz iyi güzel de şu "karakterleri aniden diziden çıkarma" huyundan da vazgeçseler çok daha iyi olacak.

bugra9
28-09-07, 17:36
Herkese Merhabalar…

Günler geçiyor,başlıklar kapatılıyor,başlıklar açılıyor…Yeni Başlığımızın Hayırlı Uğurlu olmasını umut ediyorum…Tebdili mekanda fayda vardır derler…O zaman yeni başlığımızın ilk Ajansını açıyorum…

:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI…:icon_shad:kahve:icon_shad

Haftayı hızla tüketirken bölümle ilgili söyleyeceklerimin henüz bitmediğini fark ettim…O yüzden bu mesajımı Performans yorumları ve EN’lere ayırmaya karar verdim…Lafı daha fazla eğip bükmek niyetinde değilim…Oyuncu Performansları ile başlayabiliriz…

:icon_shadOYUNCULARIMIZ…:icon_shad

İclal Aydın: Bayanlara öncelik dedim İclal Aydın’ı satırlarıma davet ettim…İclal Aydın benim gözümde rüştünü ispatlamış oyuncular arasına girdi…Oyunculuk nedir,duyguyu izleyenin yüreğine geçirmek değilmidir…İzleyiciyi bir bakışla,bir sözle vurmak değilmidir…İclal Aydınbu başarabilen ender oyunculardan bir tanesi…Üstelik Oyunculuğun er meydanı olan Tiyatro’da yepyeni bir proje ile tekrar seyirci ile bulaşacağına çok sevindim…İclal Aydın’ın izleyici ile sıcak bir iletişimi var…Bu iletişim o kadar sahici ki ekranlardan evlerimize,odalarımıza girebiliyor…Birebir sahnede ki canlı performansının çok daha başarılı olacağından en ufak bir şüphem bile yok…Dizimize dönecek olursam İclal Aydınartık Eda’yı iyiden iyiye benimsedi…Onu bir kostüm olarak değil de yaşayarak birlikte gelişiyor…Eda’nın oturması,kalkması,mimikleri,olaylara karşı tutum ve davranışlarında artık bir parça daha fazlaİclal Aydın var…Bunu Emre Kınay geçen sezon başarmıştı…Reel hayata Oğuz’u taşımıştı…Bu sezonda İclal Aydın’da gördüğüm Emre Kınay’ın kinden farklı değil…Karşımızda daha sahici bir Eda var…Eda’nın evlilik ile gelişen değişimi,belki de kendini güvende hissetmesi ile gelen rahatlık ve huzurunu İclal Aydın kusursuz yansıtıyor…Eminim sizlerde fark etmişsinizdir…Eda son bölümlerde,hiç olmadığı kadar huzurlu ve kendini güvende hissediyor…Bu ince bir çizgidir…İzleyici yanlış anlayabilir…”Evlendi de rahatladı” diye tepki verebilir…Hatta Oğuz’un kıvranmasının tüm sorumluluğunu Eda’ya yükleyebilir…Ama başta dediğim gibi İclal Aydın’ın samimi oyunculuğu bunlara izin vermiyor…Bu tepkileri set gibi engelliyor…Her kadında biraz Eda,Her annede bir Eda var çünkü…Ben buna inanıyorum…Eda birçok gözlem sonucu oluşturulmuş ve geliştirilmiş bir karakter…İclal Aydın,Eda’yı hem bu kadar gerçek hem de bu kadar masalsı anlatabiliyorsa alkışların en büyüğünü hak ediyor diye düşünüyorum…Bu hafta da hiçbir şeyden habersiz,ama problem olduğunu alttan alta sezen bir Eda vardı karşımızda…Sık sıkta Oğuz’a sordu…
İclal Aydın kesinlikle bu belirsizliği ve kafa karışıklığını da çok etkili yansıttı ekranlarımıza…İclal Aydın’ı saygılarımızla uğurluyoruz…Gelecek Hafta İclal Aydın için çok önemli bir bölüm geliyor…Çekimler çoktan tamamlanmıştır fakat tüm gözler Eda’da olacak…İclal Aydın’ın o performansını izlemek bizler içinde büyük bir keyif olacak…

Emre Kınay: Emeğinin karşılığını,hakkını birkaç satır ile veremeyeceğimi bile bile yinede Emre Kınay diyorum…Bu hafta Emre Kınay’ın Oğuz’a kazandırdığı yepyeni bir yönünü izleme şansına eriştik…
Aşık Oğuz,Baba Oğuz,Kıskanç Oğuz,Sinirli Oğuz…Ama işte hayat devam ettikçe ismin başına yepyeni tanımlar ekleniyor…Bu haftada Oğuz’un bambaşka bir yönünü uzun uzun izleme şansına eriştik…
O boş vermişliği,ama pes etmemeyi, isyan görünümlü yeşeren umutları ve tüm bunlara rağmen çaresizce susmayı Emre Kınay bakışları ile içimize işlemeyi başardı…Bağırıp çağırmadı,batıyorum ama kimseye söyleyemiyorum diye fakat biz anladık…Bu çaresizliği hiçbir zaman drama kaçmadı ama biz hissettik Oğuz’un içinde kopan fırtınaları…Emre Kınay bu hikaye için öyle gerçek bir bakış yakalamış ki…Konuşurken gözlerinin içine bakamama fakat tüm bunlara rağmen aile meclisinde bir güzel rol yapabilme duygusu...Şöyle söylemem gerekire
Emre Kınay,Oğuz’un tüm duygu dalgalanmalarını bize hissettirdi…Hafta içinde söylediğim gibi Ergin ile ikili sahnelerinde inanılmaz bir samimiyet yakaladı…Matbaacılıktan emek emek başarılı bir Ajans patronluğuna geçişini o hikayelere şahit olmasak ta inandık…Hissettik…Böylece kaybın arkasından gelen burukluğu çok daha iyi anladık…Saygılarımız Usta Tiyatrocu Emre Kınay’a gitsin…

:icon_shadSENARİSTLERİMİZ…:icon_shad

Fethi Kantarcı ve Saygın Delibaş’ın Türk insanını çok iyi tanıdığına,neyi nasıl yaparlarsa ne tür tepkiler alacaklarını çok iyi bilen senaristler olduklarını Öykümüzün ikinci sezonunda da görüyor ve bundan mutluluk duyuyorum…Diziler şimdiye kadar hayattan birçok öykü anlattı…Aşk öyküleri,ayrılık öyküleri,tarihi öyküler ve buna benzer insan hayatında neler ile karşılıyorsa allayıp pullayıp dizi hikayesine adaptasyonu sağlandı…Bir tutam ondan,bir tutam bundan…Elbette insan hayatı bir süre sonra nasıl monotonlaşıyorsa,anlatılacak hikayelerinde bir sınırı vardı…Farklı üsluplarla,aynı hikayeler anlatılmaya başlandı…Buna kimi zaman klişe dendi,alışılagelmiş dendi…Aman kaç kere izledik aynı hikayeyi dendi…Fakat burada bazen görmezden gelinen ince nokta şu;
Klişe’den kasıt benzer hikayeler ise o zaman biz insanlarda yıllar boyu klişeleri yaşadık,klişeleri yaşayacağız…Ben dizi hikayelerinin bu kadar kalıplara sokulmasına,klişe damgası vurulmasına karşıyım…Çünkü tıpkı insanlar gibi dizilerinde bir kişiliği,bir kimliği vardır…Gidilen yol bazen benzerde olsa varılan nokta asla aynı değildir…İki Aile ikinci sezonunda varılan noktanın aynı olmayacağını bile bile bambaşka bir yola saptı…Geçen sezondan kalan tüm hikayeler sonlandırıldı…Dizilerde sık görülmeyen bir hikaye örgüsü ile İkinci Sezon’a bambaşka bir kimlik ve öykü ile girmeye karar verildi…Burada elbette senaristler büyük bir risk altına girdiler…Kalemlerine güvendiklerinden olsa gerek Evlilik zirvesi ile kapatılan sezon,Evlilik sonrası ile perdelerini açtı…Farklı bir bakış açısı olduğu muhakkak…Şimdiye kadar evlilik sonrası dönem izleyicinin hayal gücüne bırakılan bir süreçtir…İşleyen dizilerin sayısı da bir elin parmağını geçmeyecek kadar azdır…Peki neden Senaristlerimiz en ufak bir soru işareti bırakmadan hikayeyi sonlandırdı,kartları açtı…Çünkü ne olursa olsun oluşturdukları karakterlere güveniyorlardı…Dizi içi karakterler o kadar geniş detaylı yazılmıştı ki hayatın değişimi ile birlikte gelişeceklerine inandı senaristlerimiz…Nitekim de yayınlanan dört bölüm itibari ile sonu asla tahmin edilemeyen,hayat kadar sürpriz,hayat kadar acımasız,hayat kadar eğlenceli en önemlisi de Hayat kadar “Gerçek” bir hikaye bizi karşıladı…İki Aile bundan sonra,tıpkı bugüne kadar olduğu gibi “Sevgi”yi anlatmaya devam edecek…Hikaye tam kıvamında ilerliyor,görmek istediğimiz,beklenti yüklediğimiz tüm hikayeler dizi içinde işlenmeye devam ediyor…Sezon sonuna geldiğimizde şöyle dönüp ikinci sezon’a baktığımızda ne çok duyguyu,ne çok yaşanmışlığı arkamızda bırakmış olduğumuzu göreceğiz…Senaristlerin bu çizgiyi kolay kolay bozmayacaklarına eminim…

:icon_shadYÖNETMENİMİZ…:icon_shad

Hülya Bilban…Artık iyiden iyiye bir tarz oluşturmuş olan başarılı yönetmenimiz…Sezonun dördüncü bölümünde hikayeye ve Köşke ne kadar çabuk adapte olduğu ortada…En önemlisi artık
Hülya Bilban tarzı diyebileceğimiz bir tarz oluşturduğu için başarıyı yakaladığına inanıyorum…Yönetmenimizi iki alanda değerlendirmem gerekirse öncelikle Oyuncu Yönetimi,küçük büyük her yaştan oyuncudan istediğini aldığını görüyorum…Özellikle Usta oyuncularımız bir yana çocuk oyuncular ile çalışmak zordur…Fakat Hülya Hanım doğru bir kontak kurmuş,sahne sıcaklığını ve tempoyu böylece her sahnede yakaladığını görüyorum… Bölümde dikkatimi çeken çekim detaylarına geçecek olursam Sabutay’ın bar çekimlerinde,hemen bar’ın üstündeki asılı bardakların yanına yerleştirilen kamera ile estetik bir görüntü yakalanmış…Hemen genel çekimde özellikle mekanın bar kısmını inceledim…Görünüşte yaratıcılığı tetikleyen bir malzeme olmamasına karşın Hülya hanım sahne ambiyansını barın üzerinde asılı duran bardaklar ile yakalamış…Ferit’in evlilik haberini veremediği gece Damla ile bahçe sahnesinde ki açıda olağanüstü idi…Köşkü fon ederek alttan çekilen plan o hep dediğim Köşk olgusunu hissetmemizi sağladı ayrıca gerçekten resim olarak müthiş bir estetik yakalanmış oldu…Pencere çekimlerini ve Merdivenlerin korkuluk çekimlerine önceki mesajımda değinmiştim…Yeniden tekrarlamaya gerek yok…Sözün özü Hülya hanım’ın her hafta hikaye yorumlaması ve çekim açıları beni heyecanlandırıyor…Merak uyandırıyor…
İki Aile üçüncü yönetmende de başarıyı yakalamış sımsıcacık naif bir hikaye olarak yoluna devam ediyor…O zaman tebrikler Hülya Bilban ve Teknik ekibine gitsin…

Az Sonra Devam...

bugra9
28-09-07, 17:41
Haftalık Performans yorumunu aşarak Sezon’un ilk dört bölümüne dair genel bir yorum yaptık…O zaman yavaş yavaş EN’lere doğru yönelebiliriz…

:icon_shad:icon_shadİKİ AİLE 56.BÖLÜM BUĞRA’NIN ENLERİ…:icon_shad:icon_shad

1-EN Beğendiğim Sahne olarak birbirini izleyen sahne gruplarını seçtim…Şöyle ki Köşkte ki iftar yemeği ile başlayan,Köşkteki kalabalık akşam ile devam eden ve birlikte oynanılan aile oyunu ile son bulan sahneler dizisi bölümün en keyif aldığım kısımlarını oluşturuyordu…Aile olmak,birlik olmak,kalabalık olmak özellikle böyle Ramazan Günlerinde çok daha değerli oluyor…Anneannem Ramazan’da kalabalık ile güzel der her fırsatta…
Öyle hayat insanlarla güzel,paylaşarak güzel…Bu bağlamda benim diziden en keyif aldığım sahneler Aile’nin toplanarak birlikte vakit geçirdiği sahneler oluyor…Ferit’in “Madem kocaman bir aileyiz” diye başlayan sözü,iflas gerçeğini bilmem dolayısı ile duygulandırdı beni…Kısacası bu sahnelerde her duygu mevcuttu…Çocukların sırf Eda ablaları üzülmesin diye sahte mutluluk oyunları…Ama geçen günde söyledim mutluluk sahte,oyun dinlemiyor,sırçayı veriyor aniden…Eda’nın boy ölçerken eniştesi ile bu durumda ki mutluluğunu paylaşması da bunun en büyük ispatı…Kısacası mekan Köşkümüz,karakterlerde Sevmeyi bilen Ailemiz olunca benim için tadına doyulmaz sahneler başlamış oluyor…Bu arada Ramazan’ın kokusunu dizimizde ilk defa bu bahsettiğim sahnelerde almakta benim ayrıca hoşuma gitti…

2- EN Beğenmediğim Sahne…Beğenmemek değil de üzülmek diyelim…Yaman’ın okulu bastığı ve Efe ile Timur’u birkez daha mahçup ettiği sahne bölümün en can sıkıcı kısmıydı…Oysa Timur ile Efe’nin iletişimine hayranım…Kardeşlik bağları çok sıkı ve ilişkileri izleyiciye hissettiriliyor…Yaman’ın bu davranışlarının hikayeye katkısını bilmeme rağmen bu başlık altına almaya karar verdim…

3-EN Duygulandığım Sahne…Ne ilginçtir ki yine Yaman…İşte izleyiciyi de duygu karmaşasına sokan Yaman karakteri yine amacına ulaştı bu hafta…Şule’yi klinikten ayrılmaması için ikna etmeye çalıştığı sahne beni duygulandırdı…Özellikle söz konusu çocuklar olunca düşsek de bir daha kalkacağız lafı gerçekten doğruydu…Şayet anne isen,baba isen düştüğün yerde pes etme hakkın yoktur…Düşmek normaldir,hayat sonuçta ne getireceğini bilemeyiz…Ama öyle kutsal bir yük taşır ki anne ve babalar bu yük düştükleri an yeniden kalkacak enerjiyi de,gücü de verir onlara…Sözü Oğuz’a getireceğim…O da binevi düştü…Ama kendi dediği gibi enerjiside,yeniden başlamak için gücüde var…Bu güç nereden besleniyor tahmin edersiniz artık…İşte bu tür gerçek duygular beni her zaman etkilemiştir…

4-EN Güldüğüm Sahne…Bu hafta beni Numan’ın nikah sonunda resim çektirmemek için kaçması çok güldürdü…Tabi başaramadı ve kadraja yakalandı…Bu onun aleyhinde delil olarak kullanılır mı şimdi bilemeyiz ama o resimler boşa çekilmedi…İllaki Oğuz görecek ve çok eğlenceli sahneler izleyeceğiz…Söz konusu resimlerde Nikah memurumuzun duruşu ve bakışı da resmin en büyük komedi öğesi diyebiliriz…Dikkatinden kaçanlar açsın sahneyi bir kez de Nikah memurumuza baksın…

5-Haftanın Repliği…Daha çok yenileceğiz ama pes etmeyeceğiz…Kendimiz için değil evlatlarımız için pes etmeyeceğiz…Biz onlar için varız…Ne zaman yenilsek,tekrar deniyeceğiz…Ne zaman düşsek tekrar ayağa kalkacağız…

Eveet Son noktaya adım adım geldik…Şimdi sizlere mesajımın sonunda ufak bir yazı ile veda ediyorum…Beğeneceğinizi umut ederek…

Köy sakinleri yağmur duasına çıkmışlardı. Bütün köy ahalisi toplandı. İçlerinden birinde şemsiye vardı.
Bu inançtır...

Babalar bebeklerini havaya hoplatır, çocuklar gülmekten bayılır. Yere düşeceklerini akıllarına bile getirmezler. Çünkü babaları onu tutacaktır.
Bu güvendir...

Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşamaya devam edeceğimize dair teminatımız yoktur. Ama yine de ertesi güne dair planlar yaparız.
Bu ümittir...

İnancınızı, güveninizi, ümidinizi hiç kaybetmemeniz dileğiyle.:img-wink:

İlerleyen saatlerde Tekrar Geleceğim…İyi Akşamlar…

ggnibsgk
28-09-07, 20:26
Selamlar İki Aile Ailesi:)

Ayy ben sizi çok seviyom yaa!...Ehe içimden geldi söyliyim dedim…Şimdi efendim içimden yazı yazmak geldi dedim ne yazsam ne yazsam fragman gelmeden önce…Dedim Buğra’nın yorumundan dikkatimi çeken bir noktaya parnak basıyım!...:)

Dizilerde sık görülmeyen bir hikaye örgüsü ile İkinci Sezon’a bambaşka bir kimlik ve öykü ile girmeye karar verildi…Burada elbette senaristler büyük bir risk altına girdiler…Kalemlerine güvendiklerinden olsa gerek Evlilik zirvesi ile kapatılan sezon,Evlilik sonrası ile perdelerini açtı…Farklı bir bakış açısı olduğu muhakkak…Şimdiye kadar evlilik sonrası dönem izleyicinin hayal gücüne bırakılan bir süreçtir…İşleyen dizilerin sayısı da bir elin parmağını geçmeyecek kadar azdır…Peki neden Senaristlerimiz en ufak bir soru işareti bırakmadan hikayeyi sonlandırdı,kartları açtı…Çünkü ne olursa olsun oluşturdukları karakterlere güveniyorlardı…Dizi içi karakterler o kadar geniş detaylı yazılmıştı ki hayatın değişimi ile birlikte gelişeceklerine inandı senaristlerimiz…Nitekim de yayınlanan dört bölüm itibari ile sonu asla tahmin edilemeyen,hayat kadar sürpriz,hayat kadar acımasız,hayat kadar eğlenceli en önemlisi de Hayat kadar “Gerçek” bir hikaye bizi karşıladı…

Demiş Buğra!...Valla ne güzel söylemişsin Buğra yaa!..Kesinliklee herkes o kadar şaşkın ki bu durum karşısında hayatımda da bunun pek çok örneği var yani…Örneklerle desteklemeye geldim seni yani anlıycağın:)

Şöyle kii mesela insanlar bu işe o kadar alışmamış vee uzak kii çoğu insan dizinin bittiğini düşündü bi kere!..Özellikle evlilikten sonra olan balayı bölümü sırf bu yüzden çoğu insan tarafından izlenilmedi ya da sonuna yetişildi falan!...:icon_whis

Bir diğer örnekse çoğu insan tepkiyle yaklaştı başta bu işe..Şöyle kii” ya tamam evlendiler iştee ne uzatıyosunuz şimdi bunları ayırıp ayırıp dururlar” falan dediler!...Özellikle bu tepki çok var yaa!..Daha doğrusu vardı…:img-wink:

Artık o insanların hiç biri seslerini çıkaramıyo,çıkaramaz da zaten…Çünkü bizim Fethi ve Saygın Beyler Fet-Say tarzlarını konuşturuyolar…Çünkü onlar gerçekten gerçeği anlatıyolar ve insan hayatı klişelerin farklı işlenmesiyle oluşuyooo tıpkı dizimizde olduğu gibi…Bu yüzden senaristlerimize kocaman alkışlarrrr!....:happy0064

Evet şimdilik hoşçakalın tv’nin başına geçiyim bakalım belki İki Aile’nin tekrarı sırasında fragmanımızı verirler…bye

iki_ailem
28-09-07, 22:39
evet uzun bir bekleyiş sonrasında saat 00:42 gibi fragmanımızı izledim...süperdi ama eda ağlıyor ya ona üzüldüm.:icon_cry:

yessi
28-09-07, 22:49
bölümü yeniden izlerken bahsetmeyi unuttuğum bir noktayı farkettin. emre kınay telefonda efe ile konuşurken oyunculuğunu konuşturmuş. çok iyi biliyoruz ki oğuz, efe'nin verdiği haber karşısında çok sinirlendi, çok endişelendi ve o anda bağırıp çağırmak istedi. ama efe'yi telaşlandırmamak için bütün bunları içine attı. sesinin tonuna hakim olmaya çalışarak, kelimelerini özenle seçerek konuştu efe ile. efe'ye hissettirmedi belki ama yüzünde, gözlerinde öyle bir ifade vardı ki ben oğuz'un içindeki öfkeyi iliklerimde hissettim. o kadar iyi oynamış, o kadar güzel yorumlamış ki emre kınay bu sahneyi... ayakta alkışlıyorum kendisini..

fragmanı görebildik. ferit'in son kozu gerçekleri söylemekmiş anladığım kadarıyla. damla "zavallı babam..." gibi bir şeyler söylüyordu.

timur, babasından bir kez daha ve korkarım bu defa dönüşü olmayacak bir şekilde uzaklaştı. haklıdır. yaman köşkü resmen ayağa kaldırmış, camı çerçeveyi indirmiş. ferit'in başındaki ve oğuz'un kaşındaki sargılara da bakarsak büyük kargaşa çıkmış köşkte. en çok etkilenen de çocuklar elbette.

yaman arda'yı bulmuş. bakalım neler olacak...

tarik_naz
28-09-07, 23:06
Fragmanı malum siteye, fragman fotolarını da multimedya kısmına ekledim. Malum sitedeki, daha onay almadığı için açık değil ama birazdan açılır...

Demeye kalmadı açıldı fragman. Profilimdeki anasayfa linkinden ulaşabilirsiniz..

bugra9
28-09-07, 23:14
Selamlar İki Aile Ailesi:)

Ayy ben sizi çok seviyom yaa!...Ehe içimden geldi söyliyim dedim…Şimdi efendim içimden yazı yazmak geldi dedim ne yazsam ne yazsam fragman gelmeden önce…Dedim Buğra’nın yorumundan dikkatimi çeken bir noktaya parnak basıyım!...:)
Demiş Buğra!...Valla ne güzel söylemişsin Buğra yaa!..Kesinliklee herkes o kadar şaşkın ki bu durum karşısında hayatımda da bunun pek çok örneği var yani…Örneklerle desteklemeye geldim seni yani anlıycağın:)
Şöyle kii mesela insanlar bu işe o kadar alışmamış vee uzak kii çoğu insan dizinin bittiğini düşündü bi kere!..Özellikle evlilikten sonra olan balayı bölümü sırf bu yüzden çoğu insan tarafından izlenilmedi ya da sonuna yetişildi falan!...:icon_whis
Bir diğer örnekse çoğu insan tepkiyle yaklaştı başta bu işe..Şöyle kii” ya tamam evlendiler iştee ne uzatıyosunuz şimdi bunları ayırıp ayırıp dururlar” falan dediler!...Özellikle bu tepki çok var yaa!..Daha doğrusu vardı…:img-wink:
Artık o insanların hiç biri seslerini çıkaramıyo,çıkaramaz da zaten…Çünkü bizim Fethi ve Saygın Beyler Fet-Say tarzlarını konuşturuyolar…Çünkü onlar gerçekten gerçeği anlatıyolar ve insan hayatı klişelerin farklı işlenmesiyle oluşuyooo tıpkı dizimizde olduğu gibi…Bu yüzden senaristlerimize kocaman alkışlarrrr!....:happy0064
Evet şimdilik hoşçakalın tv’nin başına geçiyim bakalım belki İki Aile’nin tekrarı sırasında fragmanımızı verirler…bye

Nuray İyi Geceler...

Bizde seni seviyoruz tabi ki...Gördüğün gibi bu akşam sevecenliğimiz üzerimizde...Ee Yeni başlığa geçtik...Ne diyorduk bir hatırla...Köşkün yeni dekorasyonuna alışmamız için "Yaşanmışlık" dolayısı ile hatıralar gerekiyor...Bizde yeni başlığa ilk hatırayı yükledik o zaman...Şöyle ki aylar sonra Nuray ilk sayfa da bizi çok sevdiğini söylemişti,bende bilmukabele demiştim...Sağolasın...

Şimdi dizimizin İkinci sezonu hakkında izleyici tepkilerinden bahsetmişsin...
Bu tepkiler bana da hiç yabancı gelmedi...Çünkü benzer tepkileri bende çevremde duydum...Maalesef "Evlilikten ötesi" izleyicinin kafasında o kadar anlamını yitirmiş ki,biz istediğimiz kadar açıklama yapmaya çalışalım fayda vermez...Hayatta en zor değişen şey Önyargıdır...İzleyicimiz evlendirdikten sonra onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine demeye öyle alışmışlar ki...
Olmuyor işte Murada ermekle iş bitmiyor...Asıl gerçek ondan sonra başlıyor...Galiba gerçek hayat erilen bu murattan sonra başladığı için dizi senaristleri tercih etmiyor...İki Aile'yi ayıran çizgide tam bu nokta zaten...

Fragman'a rastlanmış...Serdar'a Teşekkür ediyorum çektiği için...

Yessi'nin anlattıklarından yola çıkarak çok önemli bir ölüm olduğunu söyleyebilirim...İzledikten sonra daha kesin yorumlar yapabiliriz...Anlattığın için sağol yessi...

ggnibsgk
28-09-07, 23:42
Nuray İyi Geceler...

Bizde seni seviyoruz tabi ki...Gördüğün gibi bu akşam sevecenliğimiz üzerimizde...Ee Yeni başlığa geçtik...Ne diyorduk bir hatırla...Köşkün yeni dekorasyonuna alışmamız için "Yaşanmışlık" dolayısı ile hatıralar gerekiyor...Bizde yeni başlığa ilk hatırayı yükledik o zaman...Şöyle ki aylar sonra Nuray ilk sayfa da bizi çok sevdiğini söylemişti,bende bilmukabele demiştim...Sağolasın...

Şimdi dizimizin İkinci sezonu hakkında izleyici tepkilerinden bahsetmişsin...
Bu tepkiler bana da hiç yabancı gelmedi...Çünkü benzer tepkileri bende çevremde duydum...Maalesef "Evlilikten ötesi" izleyicinin kafasında o kadar anlamını yitirmiş ki,biz istediğimiz kadar açıklama yapmaya çalışalım fayda vermez...Hayatta en zor değişen şey Önyargıdır...İzleyicimiz evlendirdikten sonra onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine demeye öyle alışmışlar ki...
Olmuyor işte Murada ermekle iş bitmiyor...Asıl gerçek ondan sonra başlıyor...Galiba gerçek hayat erilen bu murattan sonra başladığı için dizi senaristleri tercih etmiyor...İki Aile'yi ayıran çizgide tam bu nokta zaten...

Fragman'a rastlanmış...Serdar'a Teşekkür ediyorum çektiği için...

Yessi'nin anlattıklarından yola çıkarak çok önemli bir ölüm olduğunu söyleyebilirim...İzledikten sonra daha kesin yorumlar yapabiliriz...Anlattığın için sağol yessi...

Selamlarr ben geldimm,gecenin bi yarısı,kardeşimi bilgisayar koltuğundan ayırabilmeyi anca başardım da ,bi yorum yazalım dedik kalkmadı çocuk yaa, sinir etti beniii...Neyse efendim bu akşam ki sevgi sözcüklerinden sonra böyle konulara girmiyim diimi?...Evet bence de:img-yes:

Buğra valla güzel hatıra oldu istem dışı yaptım ama ehuehu...Hakkkaten aylardır biriktirdiğimiz ne hatıralarımız var burda yaa vayy be!...:not_i:

Ihım konumuza dönelimm...Valla Buğra bu yazdıklarını görünce sosyolojik tahlil yaptım iki dakkada...

Bakın şimdii...Masallar olsun diziler olsun falan hepp evlenince ya da işte kavuşunca biter ya!..(hep diil ama çoğunluklaa:))İşte bu yüzden boşanmalar artıyo günümüzde...Neden çünkü insanlar evlendikten sonra nasıl davranmaları gerektiğini bir türlü bilemiyolar...Daha evliliğin ilk günlerinde anne babalarının kırk yıllık evliliğini yaşamaya çalışıyolarr...E tabii olmuyoo...:img-hyste Bağlıycam diziye bi dakka,toparlıyorum aa!...Ama efendim Eda ve Oğuz öyle mi?...Değill...ehuheue...Siz bakmayın bana,sinirlendim gece yarısı kardeşcağızıma,toplumu düzeltemeye kalktım o gazla:img-hyste

Vee vee vee fragman için Serdar'a çok teşekkürler...Sahii yaa bende fragman için girmeye çalışıyodum siteye asıl,diyorum neden bu kadar kızdım girmeyeince ,bak hatırladım şimdii!...:img-hyste Ama hakkaten Yaman hariç çok güzel fragman...Vee ve ve bu sene de Ramazan gecelerini hakkıyla yaşıycazz dimizidee Holeyy!...Çok mutlu oldum görünce yaa:happy0064

Benden bu gecelik bu kadar gece yarısı uykulu uykulu saçmaladıysam affolaa:img-hi:

bugra9
28-09-07, 23:47
Herkese Tekrardan İyi Geceler...

İlk olarak Serdar arkadaşımıza Teşekkürlerimi göndermek istiyorum...Gecenin bir hayli geç bu saatinde yeni bölüm fragmanı'nı bizlere ulaştırdığı için...

Sıcağı sıcağına fragman yorumumu şu başlık altında yorumlamak bana gurur veriyor...:img-wink:

:img-wink::icon_shadTARİHİ KÖŞKTE RAMAZAN KUTLAMALARI...:img-wink::icon_shad

Herşeye rağmen gülebilmek ne kadar güzel öyle değilmi...?...Maddi sıkıntıymış,şirket iflasıymış...Bunlar zaten Mutluluğu getiren bir araç ise aradan bunların çekilmesi halinde bile insan gülebilmeli...Köşkümüz de yaşanan onca sıkıntıya rağmen inadına mutluluk direnişi yaşanıyor...Yine bir iftar sofrası topluyor insanları ve benim gözümün önünde yalnızca gülen gözler kalıyor...
Bu portre yalnız ve yalnız "Sevginin Mucizesi" oluyor...Köşkümüzde bu sene verilen iftar yemeği yine Ramazan Ayının şanına yakışır biçimde işlenecek...Tıpkı geçen yıl olduğu gibi...Farkediyormusunuz Hayali Ailemiz ile bu sene yıl dönümleri yaşamaya başladık...Yeni yılın getirdiklerini ve değiştirdiklerini de masa başında ki insanlar temsil ediyor...Kuşkusuz bizlerin sofrasında da bu bir yılda neler neler değişti...:img-wink:

İki Aile hepimizin iler ki yıllarda hatırlayacağımız bir hatıra olarak gönlümüzde ki yerini alacak...
"O Yıllarda,bize Bu yılları anımsatan" bir ses,bir kahkaha,bir öykü...

İnsan hayatını kendi elleri ile şekillendirir...Fragmanda ki Yaman portresi ortada...Hemen fragman başında ki bisikletin gösterilmesini yine farklı bir anlatım yolu olarak yorumladım...Hatırlarsanız Sünnet düğününde Timur'a iki tane bisiklet geldi...Bir tanesi öz babasından,diğeri ise çok sevdiği Oğuz abisinden...Bu bisikletleri istediğimiz gibi yorumlayabiliriz...Siz deyin Sevgi,ben diyeyim emek...Zamanla göreceğiz ki Oğuz'un emeği üstün gelecek...Başta ne dedim insan hayatını kendi şekillendirir...İşin en acımasız yönü ise farkettiğinde herşey için çok geç olmuştur...

"Komşular Huu başımıza neler geldi..." Diye deşarj oluyor Oğuz...Ben içinde sakladıklarını Eda'ya söylemenin getirdiği boşalmayı görüyorum Oğuz'da...Hayat bazen çok ciddiye almaya gelmez derler...Deliliğe vuracaksın yoksa çıldırırsın...İşte Oğuz'da tam anlamı ile bunu yapıyor...Çocuk gibi bağırarak hafifliyor...Bir patlamada diyebiliriz...Hemen yaptığım kıyafet taramasından çıkan sonuç bu sahne İftar eğlencesinin olduğu gece yaşanmıyor...

Az Sonra Devam !!!

bugra9
29-09-07, 00:17
Hız kesmeden kaldığımız yerden devam ediyoruz...:img-wink:

Şimdi ben Damla ve Ferit cephesine dönmek istiyorum...Yüksek ihtimal Damla babasının iflas haberini öğreniyor..."Canım Babacığım ya" tepkisi ise bana çok sahici geldi...Ceren ile Merve yaşları dolayısı ile şirket için verilen emeğe şahit olamadılar...Fakat evin en büyük kızı Damla çok şey görmüş,çok acı yaşamış...Zaten olgunluğunun,ağırbaşlı olmasının en büyük sebebi yaşadıklarının sırtına bindirdiği yük...Damla belki de hayatında ilk defa mantığını bir köşeye bırakıp duyguları ile bir adım attı,ama yanlış zamanda attı...:img-yes:
Bu evlilik haberi bir süre daha söylenmeyecek gibi geliyor...Evlilik bombası senaryo akışı olarak düşünürsek bu sıkıntıların çözüme yeni yeni ulaştığı zaman diliminde patlatılırsa etkisi çok daha büyük olur...Benim fragman da çözemediğim konu ise şu; Ferit ciddi anlamda yaralanmış...Bu sakatlanmanın sebebinin Yaman olacağını düşünmüyorum...Çünkü fragmanın izleyen sahnelerinde Ferit dans edecek kadar sağlıklı...Dolayısı ile Yaman'ı sebep olarak gösteremiyorum...Başka bir sebebi olmalı...Şuan için kocaman bir soru işareti..?...

Bölümün en duygusal sahnesi Eda'nın gözlerinden süzülen damlalar olacak...Müthiş bir atmosfer,yürekten edilmiş sözler ve inanç görüyorum ben o sahnede...Eda ve Oğuz için ilk sınav başladı...İçten söylenen bir
"Seni Seviyorum" Eda'yı gülümsetmeyi başardı...Eda'nın göz yaşlarının sebebi ise ne kendisi nede kaderi için...Gözyaşlarını evlatları için döküyor...Yeni doğacak bebeği için döküyor...Yeni bir can dünyaya getirmek alınan en zor sorumluluklardan bir tanesidir...Anne baba düşünür,kimse düşünmese onlar düşünür...Maddiyatta maalesef önemli bir gerçektir...O yüzden Eda'nın bu kaygılarını anlıyabiliyorum...Fakat yanında Oğuz var...Çocukları var...Köşk elden gitsede,maddi sıkıntılar,daralmalar,dalgalanmalar yaşasada yanında ona güç verecek Oğuz dimdik duruyor...Şimdi her iki tarafında birbirine destek olma zamanı geldi...Sıkıntıyı çocuklara hissettirmeden,asgaride yansıtarak bu fırtınayı da atlatmaları gerekiyor...İlerleyen bölümlerde Damla'nın da manevi desteğini göreceğiz...Madem Aile...O zaman iyi günü yaşadıkları gibi bu kötü günde de birbirlerini anlıyabilecekler...
Toparlamam gerekirse fragmanı çok beğendim...İftar Sofrasının kurulmasını çok beğendim...Her anlamda çok renkli ve gerçek bir bölüm geliyor...Yarın Devam edeceğiz,sıcağı sıcağına hissettiklerim bunlar..

Gitmeden Önce Nuray,Masallar,Filmler ile İki Aile gerçeğini çarpıştırdığın yorumunu büyük bir keyif ile okudum...Ellerine Sağlık...:img-wink:

Geceyi noktalamanın zamanı geldi...Bu gecelik benden bu kadar...Yarın Tekrar Görüşebilmek umudu ile İyi Geceler...:img-wink:

BERNA
29-09-07, 01:57
Her ne kadar yeni bölüm özeti ve fragmanı çıkmış da olsa, ben hala eski inatla eski bölüm hakkında yazmaya devam edeyim. Ee boşu boşuna bir zamanlar nostalji kraliçesi ünvanını kazanmamıştık bu başlıkta :)

En'leri de yazacağım ama önce Eda ve Oğuz ilişkisi hakkında da birkaç kelam yazmak istiyorum ;) Eda ve Oğuz ilişkisi birbirlerine destek ve kötülüklerden ve de kötü olaylardan koruma üstüne kurulmuş belli ki. Oğuz Eda'nın hamilelik sıkıntıları varken yeni bir sıkıntı daha doğmaması için iş durumunu sakladı. Eda ise hamilelik için içi endişe doluyken bu haberin kocasını etkilediğini sanıp onun gönlünü rahatlatmaya çalıştı.

Asıl sebepler bu da olsa, yan etkenler de vardı bu ilişkideki korumacılık üstüne. Oğuz'un bulunduğu yere kendi tırnakları ile geldiğini zaten biliyorduk ama bunu yaparken yanında hep Bahar vardı. Belki onunla sıkıntıları paylaşmaya, beraber göğüslemeye alışmıştı. Ancak Eda ile tanıştığında Oğuz farklı durumdaydı, hayatı her zaman Eda'ya göre daha sağlam, tabir yerindeyse onun tutunabileceği bir kaya olmuştu ilişkileri boyunca. Zaten Eda'yı en çok etkileyen yönü de Yaman'ın asla olamadığı gibi ona sahip çıkan bir erkek yanında güvende hissettiği bir erkek olmasıydı. Hatta bunu Eda balayında açık açık söylemişti. Şimdi hayatında çalkantılar olan kişi Oğuz oluyor. Bu bir erkek olarak oğuz için hiç de kolay bir durum değil, Oğuz yeni ailesinin babası olmayı çok isterken bu durumu Eda'ya anlatması da iyice zorlaşmakta. Yeni bebeği de düşünürsek bir sene içinde Oğuz'un ailesini nüfusu iki katına çıktı. Artık karısını çok da iyi anlayan Oğuz sırf hamilelik yüzünden değil, bütün bu sebepler yüzünden Eda'ya gerçeği anlatma konusunda daha çekingen davrandı diye düşünüyorum. Oğuz'un Eda'ya gerçekleri söylemediği sahne enlerim arasında :)

Eda'nın hamilelik konusundaki endişelerini yansıtmaması da zaten bir aksilik olduğunu tahmin eden ve sürekli soran Eda'nın kocasını yeni bir sorunuyla boğmama isteğidir diye düşünüyorum. Geçen sene daha önce de yazdığım gibi genelde Eda'nın sorunlarıyla geçti, Oğuz da her adımda derdini dindirmek için elinden geleni yaptı. Her ne kadar sorun ikisinin bebeğini ilgilendirse de, her hamile kadın gibi bebek konusunda Eda çok hassas bir durumda ve de doğal olarak bebekle bütünleşmiş, Eda için bu bebek (haklı da olarak) ilk önce onun bebeği... Sonuç olarak Eda doktordan çıktığı kısa dönem haricinde pozitif düşünmeye çalışmanın da etkisiyle Oğuz'a endişesini daha az yansıttı.

Çiftin hamilelik sevincini de yaşamaları ilk başta daha başbaşaydı çünkü çocukların gerçek anlamda ne düşündüklerini bilemediler aslında. Benzer bir şekilde mahremiyet kavramında abartı yaşıyorlar çünkü eski durumdan çok farklı bir durumdalar. Eğer Eda ve oğlanlar farklı bir evden gelselerdi, bu kadar abartılı bir sakınma olmayacaktı çocuklara karşı. Çocukların kendini dışlanmış hissetmelerine yol açtı istemeden de olsa bu tutum. Daha sonra çocuklar planları hüsrana uğrayıp tamamen tersi bir anlam çıkınca sadece çocuk konusunda değil, evlilik konusunda da rahatladı çift. 'Ben bilmem beyim bilir' şakası bizim çok hoşumuza gitti söylenme tarzıyla ama herkesin ortasında Eda'nın bunu gülerek söyleyebilmesi de bir gelişmeydi dizinin başına kıyasla ;)

Eda'nın hamilelik için yaşadığı endişeyi, hamilelik biraz geç farkedilip ilk aylarda ilaç kullanıldığı için risk taşıyabileceği söylenen abimin eşiyle yakınen beraber olduğumdan, çok iyi biliyorum. Çok şükür son derece zeki ve sevimli bir yeğenim var şu anda. Halasının Can'ı o. İster istemez aklıma o zamanlar geldi ve de İclal Aydın'ın oyunculuğunu son derece gerçekçi buldum. Eda bebek konusunda hem pozitif düşünmeye çalıştı, hem de en neşeli anlarda bile aklında bu düşünce bir şüphe gölgesi oldu. Acı dozunu çok yaşatmadan bu konuya değinmelerini bekliyordum, tam da beklediğim gibi oldu herşey.

Eda ve Oğuz'un evliliğinin devamında üçüncü beşinci kişiler gelmeden de izlenebilecek gerçekçi bir hikaye yaratılmasını şimdiye kadar çok alkışladım, bu bölümde daha da çok beğendim izlerken :happy0064

BERNA
29-09-07, 02:03
Enleri de yazarak eski bölümü en sonunda bitiriyorum ;)

En Beğendiğim Sahne: Tavanarasındaki Oğuz ve Eda konuşması aslında ama en duygulandığım sahne de oydu. Bu yüzden Yaman ve Şule'nin ilk konuşmasını yazacağım. Hakan Vanlı ve de Güneş Berberoğlu uyumu hakkında çok yazdım, sadece tekrar olacak fazlası. Oyunculuk dışında bu sahnede Yaman'ın söylediklerine bayıldım. 'İlk yenilgim değil' 'Son yenilgin de olmayacak' Yenilgilerin, çoğu kendi hatalarından kaynaklansa da, değişmez adamı Yaman'dan ilginç bir tespitti ve de çok doğruydu. Söylediği sözleri sadece laf olsun, Şule klinikten ayrılmasın ve ilişkileri devam etsin diye söylemediği de belliydi. Yaman aslında tam da bunu yapıyor. Çocukları için mücadelesi asla bitmiyor, yöntemleri çok yanlış ama bitmiyor hiç. Her zaman umudu var çocukları ile ilgili ve de yenilgilerinden sonra bu umut onu ayakta tutuyor. Sonradan kendi söylediğini kendisi uygulamasa da dizimizin anti-kahramanından böyle bir mesaj gelmesi çok güzel bir detay oldu.

En Beğenmediğim Sahne: Yine Yaman'dan bir sahne. Yaman'ın evliliğin son zamanlarında kendisine yalan söylenmiş olduğunu (en hassas olduğu konuda) farkettiği andan itibaren yine dengesini kaybetti. Şule'ye itirafında olduğu gibi o sıralarda sarhoştu ve de karısı da tam bu yüzden yalana başvurmuştu. Yaman daha bir gün önce söylediği sözleri tamamen bir kenara atıp, içmeye başladı.Oğuz'un babası olduğu bir kardeşleri olunca oğlanların gözünde zaten sarsılmış olan kendi pozisyonunun iyice azalacağını düşündü. Yaman da bu konudaki endişesini içkinin de etkisiyle öfkeye çevirdi. Üstüne Eda'ya olan kızgınlığı da eklenince korkunç bir baba ortaya çıktı. Dizinin gerçekçi olması için Yaman'ın tepkisinin şu anda bu olması gerekiyordu biliyorum ama oğlanların gerçek babasının yüzüne bakılır bir adam olmasını da çok istediğimden bu sahnede olanları beğenmedim.

En Duygulandığım Sahne: Oğuz'un Eda'ya gerçekleri söyleyememe nedeni hakkındaki düşüncelerimi bir önceki mesajımda yazdım ancak Oğuz'un iş durumunu Eda'ya söylemeye karar vermesinden itibaren başlayan sahne çok duygulandırdı beni (en beğendiğim sahne de buydu aslında) Önce Eda'yı düşünceli gördük, fotoğrafları gördük. Oğuz ailesini bir kez daha gördü, fotoğrafların varlığını hissetmesi bile yeterdi. Eda'ya baktı düşünceli olduğunu farketti, sonra Eda Oğuz'a rahat olduğunu hissettirmeye çalıştı bebekle ilgili. Doğal olarak Eda'nın ilk aklına gelen bebek olunca Oğuz Eda'nın olduğundan daha iyi görünme çabasını farketti. Eda'ya bir kez daha hayran oldu. Baktı baktı söylemeyemedi, ona yine destek olmak istedi. O sahnede iki oyuncunun uyumu daha bir başarılıydı sanki. Karşımızda birbirini çok seven, kötülüklerden sakınan bir çift vardı. Özellikle Emre Kınay'ın dilinin ucuna gelip de söyleyemediği sahnedeki çaresiz bakışlarını çok beğendim. Ayrıca mekan seçimi de çok güzel oldu. Çiftimiz her ne kadar artık karı koca da olsalar tavanarasında komşu oldukları zamanlardaki gibi dertleştiler. Değişen şeyler dışında değişmeyen detaylar olmasını daha önce de yazmıştım seviyorum.

En Güldüğüm Sahne: Yani bundan iki hafta önce bir cenaze sahnesinin en çok güleceğim sahne olacağını söyleseler inanmazdım. oğuz ve Ergin'in cenazeye gelmesi zaten güldürdü beni olacakları düşününce. Emre Kınay ve de Murat Kılıç'ın cenazedeki canhıraş çalışma durumunu de görünce güldüm. Abartı vardı çünkü mimiklerde ve hareketlerde. Bir de üstüne üstlük kendilerini tanıştırınca (sahi niye yaptılar onu da) karısının birdenbire ruh değişimi evlere şenlikti, bir de tükürünce üstlerine koptum iyice (kah kah) Elbette abartı vardı o sahnede ancak nedense bazı kadınlar aldatan kocaları dışında bir suçlu arar durur. Sekreter cenazede olmayınca kabak bizim ikilinin başına patladı ve de bir cenaze sahnesinde çok güldüm ;)

Bölümün Repliği: Aslında Yaman'ın yenilgi ile ilgili repliği sağolsun Buğra tamamını yazmış ancak Timur'un hitaplar konusunda kafasının karıştığı replik de güzeldi. 'Babamız bebeğin nesi olacak?' Sadece bitiriş kısmını hatırlıyorum not alamayınca ;)

En Şık Bayan: Eda'ydı. Çok güzel elbiseler giydi bölüm boyunca.

En Rüküş Bayan: Biraz kılığını düzeltmiş de olsa geçen bölümdeki hüsrandan sonra yine perişan olan Şule

En Şık Bay: Ergin, genelde takım elbise giydiği için o da. Ne yapayım takım elbiseli erkekleri beğeniyorum ;)

En Rüküş Bay: Bölümün başında Şule'ye hoş güzükecek diye kılığı kıyafeti idare ederdi ancak sonlara doğru sarhoş olunca ne kılık kaldı ne kıyafet :)

BERNA
29-09-07, 15:52
Merhaba arkadaşlar (bkz. başlığı ele geçirmiş moderatör ;))

Öncelikle tek cümlelik sorumuzun cevabını verelim. Janan Şule'nin aslanı Arda (bu soru kalıbını sevdim bu arada) Şimdiye kadar bunu önce yavaş yavaş ipuçlarıyla verdiler ancak özellikle son bölümde çok bariz bir şekilde isim söylemeden her özellik birebir uydu. Fragmana bakarsak Yaman'ın onu görünce verdiği tepki de Arda'nın aradığı kişi olduğunu gösteriyor.

Fragmanda en çok sevindiğim nokta Ramazan eğlencesinin yapılması ve de bunun Oğuz ve Ferit liderliğinde yapılması. Başka birşey istesem olacakmış. Üstelik bütün mahalle de köşke davet edilmiş, sıcacık bir sahne olacağı daha fragmandan belli.

Oğuz ile Eda ve de Damla ile Ferit geçekleri saklama telaşındalar ancak Merve gerçeklerden en azından birine ulaşıyor. Zaten bu kadar kalabalık içinde sır saklamak çok zor olacaktı. Ben bütün sırların bu bölüm ortaya çıkacağına inanıyorum. Ferit'in sabrı kalmamış baksanıza ;) Oğuz ve Eda'nın dertleştiği ve sonra Oğuz'un Eda'nın muhtemel desteği sonrasında söylediğini tahmin ettiğim sevgi itirafı. Çok çok güzel sahnelerden birisi olacak belli ki.

Yaman belli ki camı çerçeveyi indiriyor ve de Oğuz'la fiziksel bir dövüş içine giriyor. Hiç hoş sahneler olmasa da Yaman ve Oğuz sahnelerindeki oyunculuğu
heyecanla bekliyorum. Timur'un tepkisi çok doğal bunu bekliyorduk zaten. Evet Yaman babaları gibi davranmalı, çok seviyor ama saçmalıyor Eda takıntısı yüzünden. Yine Yaman tedavinin bittiğini söylüyor herhalde Şule'ye, gerçi sonra barlarda geziyor ama bu sefer gerçekten keşif amaçlı da olabilir Refik ile beraber. Bekleyip göreceğiz bölümü :img-cool2

Bu arada özette Yaman'ın haberinin Efe'nin köşkte kalmaya devam ettirecek bir açıklaması olduğunu düşünüyorum ama Şule ilgili bir açıklama için bir zaman atlaması olmazsa çok erken olduğunu düşündüğüm için beklemiyorum.

Edit: tarık_naz fragman için teşekkürler

Müge
29-09-07, 16:17
Herkese merhabalar güneşli ve sıcak bir günün ardından bir iki satır yazmak istiyorum..Buğra’nın en’lerine yer veriyorum….

İKİ AİLE 56.BÖLÜM EN'LERİ

Çocukların sofrada sohbet ederken kardeşlerinden söz etmesi…Ama hangi sofrada sohbet etmesi mi?Enişte ile akşam yemek yerlerken bebeğe isim bulmaları birbirlerinin üzerine suç atmaları…Aslında komik bir sahneydi ama ben çok beğendim..

Sonra diğer güzel bir sahne de yine çocukların bahçede Ferit ile maç yapmaları…

Diğer beğendiğim sahne de Eda ve Oğuz’un parkta sohbet etmesi daha doğrusu dertleşmesi…Çocukların mutfakta aynı duvara boylarını ölçmek için çizik atılması…O kadar hoşuma gidiyor ki…
Sanırım bu hafta baya beğendiğim sahne varmış..:happy0064

2- EN Beğenmediğiniz Sahne...?...

Bu haftada yine Yaman’ın sahnelerini beğenmedim…Çocukların okuluna gidip onlara bağırmasını hele…Üstelik sarhoş gitmesi…Hiç tavsif etmedim…

3- EN Güldüğünüz Sahne...?...
Efe’nin tuvalet sırası beklerken Ceren’e söylediği söze..
Efe-Beğenmiyorsan dışarıya çıkacaksın doğaya koşacaksın (Gerçekten çok güldüm…)

Diğer güldüğüm sahne yine çocukların sofrada konuştukları sırada Timur’un geçen haftada söyledi söz…
Timur-Sen onu,bunu bırak ta ya bebek Fenerli olursa..?Allah korusun…
Pek komik bir sahne değildi ama benim yüzümde tatlı bir gülümsemeye neden oldu…

Diğer hoşuma giden ve güldüğüm sahnede…Ferit’in tabu oynarlarken Merve’ye söylediği söz…

Ve de cenaze sahnesi….Hayatımda gördüğüm en komik cenaze sahnesiydi ne yalan söyleyeyim…
Merve-Eda abla ve babam ne yaptılar..?
Ferit-Bebek… :D:D:D

4- EN Duygulandığınız Sahne...?..
Bu bölümün son sahnesi yani Eda’nın bebeğinin sağlık durumu hakkındaki güzel haberi Oğuz’un iş yerine gelerek söylemek istemesi ama gelir gelmez iş yerinin kapalı olduğunu görmesi…

Bu soruya verebileceğim en güzel cevap çocukların okulun bahçesinde konuşurken Merve’nin duvardan inip Ceren ,Efe ve Timur’un yanına gelerek hep bir ağızdan..

Çocuklar-…. “Birimiz hepimiz,hepimiz birimiz için”:good:

İKİ AİLE 56.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ
1- EN Şık Bayan...?...
Her zamanki gibi yine Eda…Ama Eda gibi bu hafta Damla’da şıktı…Hakkını yememek lazım değil mi?
2- EN Rüküş Bayan...?...
Maalesef Şule…Bir de Ceren…O kırmızı şapkasını hiç beğenmedim…Arda ile buluşmaya gittiğinde…
3- EN Şık Bay...?...
Oğuz bey her hafta olduğu gibi bu hafta da şıktı…Oğuz bey gibi bu hafta Ergin’de şıktı…
4- EN Rüküş Bay...?...
Hım erkeğin rüküşü olur mu diye hep düşünüyorum ama olurmuş ..Bu bölümün en rüküşü Ferit …Ferit’im yani

Evet arkadaşlar en’lerimi de yazdıktan sonra Buğra’nın ve Nuray’ın yazdıklarını keyifle okudum….Berna’nın en’leri hoşuma gitti…Cenaze sahnesinde bende çok gülmüştüm… :)

Yeni başlığımız hayırlı olsun…Benim diğer dizi de nerdeyse her hafta bir başlık açıldığı için bu başlığın açılmasına çok sevindim…:happy0064

Son olarak Buğra’nın ünite sorularını merakla bekliyorum bu hafta dersimi ihmal etmeden sorularına cevap yazmak istiyorum…

Minik bir not:Birazdan Tarık_naz arkadaşımızın söz ettiği fragmanı izleyeceğim kendisine çok teşekkür ediyorum...

Minik bir not 2:Maalesef ben buladım Tarık_naz arkadaşım tıklıyınca Rahmetli Barış Akarsu'nun görüntüsü çıktı...:( Bana göndebilirsen özel mesaj yolu ile çok sevinirim...

Şimdilik hoşçakalın….

bye

yessi
29-09-07, 19:08
(...)

Benim fragman da çözemediğim konu ise şu; Ferit ciddi anlamda yaralanmış...Bu sakatlanmanın sebebinin Yaman olacağını düşünmüyorum...Çünkü fragmanın izleyen sahnelerinde Ferit dans edecek kadar sağlıklı...Dolayısı ile Yaman'ı sebep olarak gösteremiyorum...Başka bir sebebi olmalı...Şuan için kocaman bir soru işareti..?

(...)

o sahneyi ben çözdüm sanırım. ferit'in orada söylediği şeyler ve tavrına bakılırsa, ferit evlilik meselesini açmamak için kaza geçirdim sakatlandım ayağına yatıyor. "bu konu konuşulacak, bunlar falan bahanesi değil bu işin." dediğine göre... bu "fedakar koca" tavırlarıyla, damla'nın kendisine acımasını sağlayıp işin içinden sıyrılmayı bekliyor anladığım kadarıyla.

tabi damla'yı ikna edemeyecek sakatlandığına ve gerçeği damla'ya açıklamak zorunda kalacak sanırım.

nar cicegi
29-09-07, 20:53
Sonunda yeni başlığa iki satır yazı yazabildim.Hepinizin yorumlarınızı zevkle okudum.Ellerinize sağlık.
İKİ AİLE 56.BÖLÜM EN'LERİ
Ailecek tabu oynadıkları sahne çok güzeldi.
EN Beğenmediğiniz Sahne...?...
Ben bu hafta Yaman'ın olduğu bütün sahneyi beğenmedim.Özellikle çocukları rezil ettiği sahne.
En Güldüğüm Sahne
Cenaze sahnesine çok güldüm.Hasan Bekir Bey'in eşinin Oğuz'a bakırdığı sahne çok güzekdi.
4- EN Duygulandığınız Sahne...?..
Eda'nın kapıdaki mühürü gördüğü sahne.
Ya bebek Fenerli olursa allah korusun!
1- EN Şık Bayan...?...=EDA elbisesi çok güzeldi.
2- EN Rüküş Bayan...?...=ŞULE
3- EN Şık Bay...?...=OĞUZ ve ERGİN
4- EN Rüküş Bay...?...=YAMAN zaten hiç şık olmadı ki
Fragmana gelince aslında pek bişey anlamadım.Eda niye ağlıyor,Ferit'e ne oluyor en ufak bir ipucu yok neyse izleyip görcez.
HOŞÇAKALIN

bugra9
29-09-07, 21:24
Herkese Merhabalar…

Sonbahar’ın tadını çıkardığımız şu güzel günlerde yeniden sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum…Bu Cumartesi gününde başlığımız sakin ama güzel bir gün geçirmiş…İlk dikkatimi çeken Berna’nın yorumları…Kendi deyimi ile “Başlığı Ele Geçirmiş Moderatör”…Berna sen başlıktan elini çekme zaten…Ben şahsım adıma bu durumdan gayet memnunum…Bu arada şimdi renkten fark ettim Moderatör olmuşsun,gerçi o rütbeler hakkında pek bilgim yok ama Hayırlı Uğurlu olsun…

Eveet Hemen dizimize dönecek olursak Nostalji Kraliçesi'nin
56.Bölümü de kapatmasının ardından yeni bölüme doğru bir adım daha atabiliriz…Şimdi Müge Abla’nın Ünite sorularını beklediğini okudum…Sen istersinde gelmez mi Müge Abla…Hemen geliyor

Ünite sorularımız ama önce;:img-wink:

Yessi diyelim;

Ferit’in sakat sahneleri hakkında kafamdaki soru işaretlerine cevap getirmişsin…Sağol yessi…Bende senin bu fikrine katılıyorum…Ferit’in düzenbaz kişiliği ortada…Ee Atalarımız Huylu Huyundan vazgeçmez gibi gayet mantıklı bir söz söylemişler,senaristlerde bu yoldan giderek Ferit’in bu yönünü yeniden hatırlatabilirler…Çünkü bölüm içinde o kadar yaralanacak duruma gelmesini bir mantığa oturtamıyoruz…Şayet Ferit üzerinden böyle bir hikaye yazılmış olsaydı özette mutlaka yer alırdı…Hatırlarsanız Ferit’in son kozundan bahsediliyordu özet satırlarında…Olsa olsa Ferit’in son Kozu’da böyle olur…Sağol yessi…Senin ortaya attığın hikayeden yola çıkarak kafam netleşti…

Gelsin o zaman Ünite Sorularımız…:img-wink:

:icon_shad:icon_shadİKİ AİLE 57.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI…:icon_shad:icon_shad

1- Eda,Ajansın kapandığını öğrenmesinin ardından bu durumu Oğuz’a nasıl söyleyecek…?...Oğuz’un itiraf etmesi için zemin mi hazırlayacak yoksa usulü ile anlatacak mı…?...

2- Damla babasının iflas ettiğini öğrenecek mi…?...Öğrenecekse Kimden…?...

3- Yaman,Arda’yı bulduktan sonra Şule ile nasıl buluşturacak…?...

4- Yaman,Arda’nın yanında Ceren’i görecek mi…?...

5- Emir altında çalışmaya alışık olmayan Oğuz arkadaşı Hakan ile problem yaşayacak mı…?...

6- Tahir ağa,durumu bildiğini Oğuz’a söyleyip harekete geçecek mi…?...

7- Eda,Oğuz’un matbaayı açması için Kafe’yi devretmeyi önerecek mi…?...

8- Bölüm içinde Köşkün satılma ihtimali gündeme gelecek mi…?...

9- Köşkte kendilerinden bir şeylerin gizlendiğini hisseden çocuklar gerçeklere ulaşacaklar mı…?...

10- Yaman’ın Efe’ye yapacağı şok açıklama bir başka kadına aşık olduğu olabilir mi…?...

11- Damla ile Ferit’in evlendiği Eda’nın kulağına gelecek mi…?... Gelecekse kimden gelecek…?...Safiye?...Muhta?...Numan?...Niyazi?... .

12- Eda,İflas haberini kendinden gizlediği için Oğuz’a kızacak mı…?...

13- Damla babasının iflas haberini öğrendikten sonra Ferit ile evlendiğine pişman olacak mı...?...

14- Tahir ağa ve Melehat Ferit ile Damla'nın evlendiğini öğrenecekler mi...?...

15- Bölümümüz nasıl sonlanacak…?...

16- Sizlerinde soruları varsa cevaplamak benim için bir zevktir…?...

Eveet Ünite Sorularımız burada noktalanmıştır…Özet ve Fragman yorumu yapmayan arkadaşlarında işine yarayacağını düşünüyor ve sevgilerimi yolluyorum…Bende Ünite Sorularına Cevaplarımla burada olacağım...

Hoşçakalın…:img-wink:

FATMANUR_26
29-09-07, 22:11
1- Eda,Ajansın kapandığını öğrenmesinin ardından bu durumu Oğuz’a nasıl söyleyecek…?...Oğuz’un itiraf etmesi için zemin mi hazırlayacak yoksa usulü ile anlatacak mı…?...
bence köşke gidince öğrendiğini söyleyebilir
öğrenecek ve ferit söyleyecek gibi görünüyor
hiçbir fikrim yok
görebilir bence
5- Emir altında çalışmaya alışık olmayan Oğuz arkadaşı Hakan ile problem yaşayacak mı…?...
kesin yaşar benim bildiğim oğuzsa yaşar
geçebilir
???
gelebilir
9- Köşkte kendilerinden bir şeylerin gizlendiğini hisseden çocuklar gerçeklere ulaşacaklar mı…?...
bu bölümde diiilll
10- Yaman’ın Efe’ye yapacağı şok açıklama bir başka kadına aşık olduğu olabilir mi…?...
ewet kesin şueyle ilgili olabilir
11- Damla ile Ferit’in evlendiği Eda’nın kulağına gelecek mi…?... Gelecekse kimden gelecek…?...Safiye?...Muhta?...Numan?...Niyazi?... .
belki damla edaya söleyebilir
kesinnnnn
13- Damla babasının iflas haberini öğrendikten sonra Ferit ile evlendiğine pişman olacak mı...?...
hayırrrr
bilemiyorum
?

buğra sorular için sağ ol
walla çok kısa cevab oldu benimkler
neyse iii geceler

yessi
29-09-07, 22:15
teşekkürler benden efendim :) soruları cevaplayalım o zaman ışık hızıyla...

:icon_shad:icon_shadİKİ AİLE 57.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI'nın cevapları…:icon_shad:icon_shad (üşengeç insanın hali :img-hyste)

1- Eda,Ajansın kapandığını öğrenmesinin ardından bu durumu Oğuz’a nasıl söyleyecek…? Oğuz’un itiraf etmesi için zemin mi hazırlayacak yoksa usulü ile anlatacak mı…?

Eda ajansın kapandığını öğrendiğinde telefonda biriyle konuşuyor ve sanırım bu kişi Ergin. durumu teyit ettikten sonra bence açıkça soracaktır. Eda ve Oğuz her şeyi açıkça konuşmayı seviyorlar. (mecbur kalmadıkça saklamıyorlar birbirlerinden hiçbir şey.) burada da Eda'nın açık açık sorup açık açık cevap alacağını düşünüyorum ben.

2- Damla babasının iflas ettiğini öğrenecek mi…?...Öğrenecekse Kimden…?

Damla babasının iflasını öğreniyor fragmandan anladığım kadarıyla. tahminimce bunu Ferit söylüyor ve eminim ki Ferit bütün çıkış yollarını denedikten sonra söylemek zorunda kaldığı için söylüyor Damla'ya bu durumu. ben burada Damla'dan bir pişman olma belirtisi görmeyi arzuluyorum şiddetle!

3- Yaman,Arda’yı bulduktan sonra Şule ile nasıl buluşturacak…?

bu buluşmayı kolay kolay gerçekleştireceğini sanmıyorum. en azından uzunca bir süre olmayacaktır böyle bir gelişme ama olacaksa bile Ceren'le bir bağlantısı mutlaka olacaktır.

4- Yaman,Arda’nın yanında Ceren’i görecek mi…?

bu bölümde göreceğini sanmıyorum. ama ilerleyen bölümlerde mutlaka.

5- Emir altında çalışmaya alışık olmayan Oğuz arkadaşı Hakan ile problem yaşayacak mı…?

kesinlikle. her ne kadar arkadaşı böyle bir probleme mahal vermemeye çalışacaksa da Oğuz'un kendisini ezik ve eksik hissediyor olması bir problem çıkması için geçerli sebep olacaktır.

6- Tahir ağa,durumu bildiğini Oğuz’a söyleyip harekete geçecek mi…?

şimdilik sanmıyorum. Oğuz'un yeniden düzen tutturma çabasına saygı duyup sessizce takip edecektir Tahir ağa. ne zaman ki Oğuz artık dayanamayacak duruma gelip Hakan'ın yanından ayrılacak Tahir ağa faktörü o zaman etkili olacak. bunun için de bir kaç bölüm beklemeliyiz diye düşünüyorum.

7- Eda,Oğuz’un matbaayı açması için Kafe’yi devretmeyi önerecek mi…?

hiç sanmıyorum. en azından, şimdi ellerinde garanti bir işleri var. olup olmayacağı belli bile olmayan bir iş için bunu riske atmazlar.

8- Bölüm içinde Köşkün satılma ihtimali gündeme gelecek mi…?[/B]

evet, bence Eda bunu kesinlikle önerecektir.

9- Köşkte kendilerinden bir şeylerin gizlendiğini hisseden çocuklar gerçeklere ulaşacaklar mı…?

ulaşacaklardır. zehir gibi hepsi. hiçbir şey kaçmıyor maşallah ;)

10- Yaman’ın Efe’ye yapacağı şok açıklama bir başka kadına aşık olduğu olabilir mi…?

Yaman'ın şimdilik böyle bir açıklama yapması çok anlamsız geliyor bana. ne gibi bir gerekçesi olabilir ki bunu söylemesinin? zaten köşkte yarattığı geginlik yüzünden Efe babasına kızgın olacaktır; bir de bunu söyleyerek öfkesine tüy dikmek istemez aslanının.

11- Damla ile Ferit’in evlendiği Eda’nın kulağına gelecek mi…?... Gelecekse kimden gelecek…?Safiye?... Muhtar?... Numan?... Niyazi?

geleceğini sanmıyorum şimdilik ama eğer gelirse bile bu iş için en uygun isim Niyazi gibi geliyor bana. malum ağzında bakla ıslanmayangillerdendir Niyazi ;)

12- Eda,İflas haberini kendinden gizlediği için Oğuz’a kızacak mı…?

kızmayacaktır. ama böyle bir durumda sıkıntısını Oğuz ile paylaşamadığı için çok üzüleceği kesin. ne var ki Oğuz uygun bir dille Eda'ya durumu açıklayacak ve gönlünü alacaktır.

13- Damla babasının iflas haberini öğrendikten sonra Ferit ile evlendiğine pişman olacak mı...?

lütfen pişman olsun... düzelteyim; Ferit'le evlendiğine pişman olmasını değil bunu gizli yaptığı için pişman olmasını istiyorum. hem de çok.

14- Tahir ağa ve Melehat Ferit ile Damla'nın evlendiğini öğrenecekler mi...?

bence öğrenirler. Ferit her şeyi arapsaçına döndürdükten sonra Damla'ya gerçekleri anlatmadan önce babasına ve Melahat'e anlatır.

çocukların öğrendiği sahneyle biter diye düşünüyorum ben ya da Yaman'ın şok haberi ile. (artık neyse o şok haber:icon_sorr)

ggnibsgk
29-09-07, 22:54
Merhabalar İki Aile Ailesi:)

Sitemizde yine ve yine ve yine sorun vardı bu yüzden bu yorumumu düzeldikten sonra ekliyceğim için zaman aşımına uğramış konulardan mesul değilim canlarım:img-hyste

Hadi bakalım lafı uzatmadan harika fragmanımızı yorumlamaya geçelim…:)

İKİ AİLE 57. BÖLÜM FRAGMAN YORUMU=)

Şimdi efendim öncelikle iflasla ilgili konulara değinelim...Hemen sırayla başlayalım fragmandan ilk olarak Eda telefonda birisine “Kocam iflas etmiş,bana niye söylemiyosunuz!” diyo…Bunu bi kere niye çoğul söylüyo yani muhtemelen Ergin’le konuşuyo diye düşündüm ama niçin çoğul konuşuyor bütün şirkettekileri mi kastediyor….İşte onu çözemedim…

Belki de Maliye Bakanlığı’nı aramıştır da “Ya niye bana söylemiyosunuz” diye çıkışmıştır..Eda bu,beklerim yani:img-hyste

Diğer iflas tepkisi ise muhtemelen Damla’nın söylediği “Canım babacım yaa!...” lafı…Belki Özette geçen “Ferit’in Oğuz’un iflasını Damla’ya söylememek için söylediği yalanlar”dan biridir,diye düşündüm ama sonra Ferit’in yüzüne bakınca “Yok dedim Ferit hakkaten Oğuz’un iflasını söylemiş!...” Eee oyuncu iyi olunca bu şekilde sonuca ulaşmamız da normal yani:)

Ama tabii yine aynı yoldan anlıyoruz ki;daha sonra Ferit’in sargılar içinde olduğu sahnede, bu sefer Damla’yı oyaladığı çok belli…:img-hyste Süper yaa demek kii Ferit’in köşeye sıkıştığındaki son kozu buymuş!... Yalancıktan sakatlanmak….ehuehue…Ee tabii canı, bu Oğuz’a evlendiklerini söylememek için bahane olamaz,ama hani biraz istirahat etsin yine de dimi?...:img-hyste

Bir diğer iflasla alakası olduğunu düşündüğüm sahne ise Oğuz’un “Komşular huu!...Neler geldi başımıza Ahh ah ahh!...” dediği sahne gerçi bu sahne için kararsızım belki de Ramazan eğlencelerinden biridir sadece ehuehue…Bana olabilir gibi geldi;)

Vee fragmanımızın son sahnesi de süper!....Ahh ahh Eda’cım çok üzülmüş hakkaten….Hem de bu sahne hemen öğrendiği akşam da diil yaniii üstünden kaç gün geçmiş kim bilir hala ağıyoo...Canım ya!...Belki bu iflas işi için kendi suçluyodurr o yüzen bu kadar üzülmüştür…Ben Eda’yı tanıyosam kesin suçluyodur kendini canımm:(

Vee şimdi de iflastan çıkalım bir diğer felakete Yaman’a gelelim…Off Yaman off bu sahneleri beklediğimiz için çok da tepki gösteremiyorum…Ama Oğuz’un gözündeki morluktan da anlaşıldığı üzre baya bi birbirlerine girmişler..Yalnız benim anlamadığım bir şey varr!...Özette Oğuz’un Eda’ya evi dağıtanın Yaman olduğunu söylemediği yazıyodu iyi tamam hırsız falan desin de!...Gözünü morartan kimm?...Ona da mı hırsız diycek?....

Bu arada Yaman da hakkaten Şule’nin oğlunu bulmuş yaa dolaşa dolaşa tüm barları!...Zaten onun için çok zor olmamıştır yani hiç bişey olmasa içki içip çıkar dışarı gel keyfim gel!...Bulduğunda Şuleye şöyle derse şaşırmam!...
-Bakhh senin ijin tekrar alkolikghh oldumm ama aşşlanını da bullldum:img-hyste

Ayy neyseee şimdi de Ramazan eğlencelerine değinelim…Görünce çok mutlu oldum yaa zaten dün gece de o ilk görme heyecanıyla o sahneden bahsetmiştim..Gerçekten çok süper yaa!...Bu sene bu kadar ayrıntılı işleniceğinden umutlu dildim açıkçası…O yüzden daha da bi sevindim görüce tahmin edersiniz kii!...İştee İki Aile’mm yaaa!...

Evet fragman yorumumuzu da sonlandırdırkk...Hadi o zman görüşürüzz...bye

Müge
29-09-07, 23:33
Tekrardan merhaba arkadaşlar....Buğra'nın ünite sorularını cevaplamak için geldim...:) Çok teşekkürler Buğra'cım ama bu sefer sorular çoğalmış...Ne güzel.... :happy0064

İKİ AİLE 57.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI…

Evet ben fragmanı henüz izlemeden bir tahmin yürütmek istiyorum…Eda bu durumu öğrendikten sonra Oğuz’un ağzını ayacaktır…Oğuz’un kendi ağzından söylemesini isteyebilir…Oğuz’da söylemezse eğer o zaman Eda şirkete gidip gördüklerini anlatabilir…

Ya da ikinci soruda ki gibi Oğuz’u itiraf ettirene kadar sıkıştırabilir…Eda bu aklını kullanıp her şeyi yaptırabilir Oğuz’a…

Ferit’ten öğrenebilir yüzde doksan…Oda Eda gibi Ferit’i sıkıştırabilir..Ya da kendi olanakları ile Ferit’in bir açığını yakalayarak öğrenebilir….Ya da Ferit bir gece el ayak çekildikten sonra Damla’ya bahçe de ya da çatı katında bir yerde söyleyebilir…

Yaman’ın Arda’yı bulma ihtimali geçen haftadaki son olaydan sonra biraz düşük gibi…Yaman Eda’nın hamile olduğunu öğrendiği için tüm gücünü Eda üzerinde kullacakmış gibi geliyor bana…Ama bunu hırs yaparsa kendine..Arkadaşına baskı yapıp bulması için her şeyi yapar…Kendi bile aramaya gider belki…Bulursa eğer adam gibi konuşacağını düşünüyorum….Arda’yı da oğlu gibi görecek ve alıp karşısına konuşacak….İkna etmeye çalışacak….Kabul ederde Arda o zaman ikisi gidecekler hastaneye…

Görebilir valla…Görürse de zaten direk ispiyonlar ….Of valla gerisini düşünmek bile istemiyorum ben…Dua edelim de görmesin….

Evet bazı sorunlara yaşayacak tabi ki de…İlk önce çalıştığı şirketi kendi iş yeri imiş gibi zannedecek…Geçen hafta toplantıyı yarım bırakıp çıktığı gibi…Sonra alışamayacak…
Umarım fazla problem yaşamaz…

Tahir ağa evet yapabilir…Belki ortak bir iş yeri açabilirler..Tahir ağanın geliri çok olduğu için Oğuz’a iş konusunu önerebilir…Ya da köşkü zorla satın almak isteyebilir…Ya da Ferit’i de alet ederek başka planlar yapabilir…

Evet yüzde seksen önerecek…Zaten Eda şu anda hamile olduğu için ayakta fazla duramıyor ve kafe ile fazla ilgilenemiyor...Ama asla Oğuz bu teklifi kabul etmez ben size söyleyeyim….

Evet Eda öğrenirse Oğuz’a önerebilir…Ama Oğuz zaten kararlı satmamaya …Çocuklar da duyabilirler….Ev ahalisinin bir kısmı satılsın bir kısmı satılmasın diye söylebilirler…Oylama bile yapabilirler…

9- Köşkte kendilerinden bir şeylerin gizlendiğini hisseden çocuklar gerçeklere ulaşacaklar mı…?..

Tabi ki bu seferde el ele verip olayı çözmek isteyeceklerdir…Mesela Efe bir plan yapabilir…Ceren ona destek verebilir tabi kavga etmezlerse…Timur ve Merve de bir şeyler yapabilirler…
‘Birimiz hepimiz,hepimiz birimiz” sloganını bu hafta da devam ettirebilirler…

Olabilir tabi ki…Annesine inat söyleyebilir…Ya da alıştıra alıştıra söyleyebilir…Ama Efe’nin bu durum karşısındaki tutumunu çok merak ediyorum ben…

Valla bu seçeneklerin hiç birisi olmayacakmış gibime geliyor….Damla’nın söyleyebileceğini düşünüyorum ben…Hadi söylemedi diyelim…O zaman…Safiye söyleyebilir…Numan amca asla söylemez…Niyazi zaten geçen hafta ağzından kaçırdı …..Telefonda…

Bu soru neden 12. soru da neden 1. sorudan sonra gelmedi diye ben Buğra’ya sormak istiyorum…Neden Buğra’cım:D..Yani bu soru ile tekrardan filmi başa sardık…Neyse canım kızmadım ben seve seve cevaplıyorum… ;)

Evet kızması doğal…Oğuz ondan sakladı bu olayı…Eda neden sakladığını neden söylemediğini soracağını için kızacak…Ama Oğuz gönlünü nü hemen alacakmış gibime geliyor bu durumda…

Sanmam Ferit’e deliler gibi aşık…Hatta el ele verip babasına yardım etmek isteyebilirler…Yani pişman olmasın canım…Bozulmasın evlilikleri…Allah korusun….

Amanın valla Tahir ağa öğrenirse kıyamet koparır valla…Gerçi biraz da sevinir gibi ama belli olmaz…Melahat da kızabilir nedeni Tahir ağanın öğrendiğinde sinirleneceği için Melahat’ta doğal olarak sinirlenecek…

Bu soru soruların içinde en zor sorulardan bir tanesi…..Valla bilemem ki…Çocukların kardeşimi istememesi ile de bitebilir…Efe’nin babasının aşık olduğunu öğrenip ne yapacağını bilememesi ile de….Ya da Damla ve Ferit’in evlendiklerini bütün herkesi duyması ile de….Bakalım….

Bu hafta da var sanırım….

Müge’nin sorusu:Bu hafta da iki haftadır fotoğrafını gördüğümüz çocukların annesi Bahar yine bir şekilde ekranda görünecek mi…?Geçen bölüm de korktum …Gerçekten merak ediyorum…Bahar’ın neden kendini gösteriyor…Sırlar dünyasın da bunun bir açıklaması var mı?

Nuray’cım Fragman yorumun sayesinde izler gibi oldum …:happy0064

bugra9
30-09-07, 00:38
Herkese Birkaç Saat Aradan Sonra Yeniden Selamlar...:img-wink:

Madem yarın pazar,O zaman saat problemimiz yok...Gerçi Haftaiçi de saati pek problem ettiğim söylenemez...:img-wink:
23:24 Sularında bıraktığım ünite sorularını cevaplamak üzere yeniden sizlerleyim...Bu süre zarfında gelen cevapları ve Nuray'ın fragman yorumunu büyük bir zevkle okudum...Yessi'nin başlık konusunda ki pratik yöntemine de çok güldüm...Tabi yeniden yazmaya ne gerek var..."nın Cevapları" yeter...Güzel taktik yessi...:img-wink:

O Zaman Şöyle Diyelim;

:icon_shad:icon_shadİKİ AİLE 57.ÜNİTE BÖLÜM CEVAPLARI...:icon_shad:icon_shad

Bizim tanıdığımız bildiğimiz Eda cetvel gibi düzdür,doğrudur...Beyin ile dil mesafesi kısadır...Şimdiye kadar böyle bir Eda profili çizildi...Fakat bu konu gerçekten çok hassas olduğu için Eda'nın ikinci bir yol izleyeceğini düşünüyorum...Kendini Oğuz'un yerine koyarak onu anlamaya çalışacak...Sonuçta karşısında ki Aile'nin reisi...Durum ne olursa olsun yüzüne herşeyi biliyorum,öğrendim demek ile ağır kaçabilir...İşte bu yüzden hem Eda'nın ne kadar ince bir kişiliğe sahip olduğunu hatırlayacağız hemde bu geçiş çok daha yumuşak olacak...Oğuz'un söylemesi için zemin hazırlayacak diyorum...Hatta Oğuz'a hayatında ki en büyük mutluluğun,hazinenin birbirleri olduğunu ima edecek...

Ben bu hafta Damla öğrenir diyorum...Damla'ya bu durumu açıklayacak iki kişi var...Ferit ve Eda...Şimdi öncelikle Eda,Ferit'in bu durumu bildiğini öğrenecek...Hatta telefonda konuştuğu kişi Tahir ağa diyorum...Sonra usulu ile Damla'ya açıklayacaklar...Hatta şuan aklıma gelen bir olasılığı paylaşmak istiyorum...

Damla ile Ferit içlerinde ki bu sırrı saklamaya daha fazla dayanamayacaklar...Köşkte durumu anlayabilecek tek kişi olan Eda'ya sığınacaklar...Evlendiklerini söyleyip yardım isteyecekler...İşte tam bu noktada Eda Oğuz'a bu evliliği açıklamanın doğru zamanı olmadığını söyleyecek...Damla sebebi sorduğunda Eda'da olan biteni anlatmak zorunda kalacak...Şuan aklımdan geçen olasılık bu...Tabi bu olasılıkları çoğaltabiliriz...

Şimdi burada farklı bir mantık kurdum...Yaman'ın Şule'ye bir adım daha yaklaşması için oğluna kavuşturması gerekiyor öyle değilmi...Şule'nin kalbine giden yol oğlundan geçiyor...Yaman'da bu durumun farkında...Hem Şule'yi anlıyabiliyor,sonuçta o da evlat sahibi...Hemde Şule'nin kendisine minnettar kalacağını biliyor...O zaman bir şekilde Arda bulunacak ve Şule ile buluşturulacak...Şuan için Yaman-Şule ilişkisi rölantide...Onların hikayesi için bir atılım gerekiyor...İşte bu atılımda Yaman'ın Arda'yı annesine götürmesi...Yaman'da ki şaytan tüyünü bilirsiniz...Arda ile yapacağı etkileyici bir konuşma ile bu ziyarete ikna edecek...Arda elbette tüm problemleri unutmayacak ama Yaman'ın konuşmasından sonra annesini görmeye gidecek...Böylece Yaman-Şule ilişkisi yepyeni bir boyut kazanıp tazelenmiş olacak...Artık Yaman'a minnettar olan Şule bir adım daha yaklaşacak...Ehh devamıda artık senaristlerimizin kıvrak kalemlerinin ucunda...

Henüz çok erken...Bu çatışmanın işlenmesi için daha zaman var...O yüzden düşünmeden Ceren'i bu hafta görmeyecek diyorum...

Soruda da belirttiğim gibi Oğuz,emir altında çalışmaya alışık değil...Elbette emir altında çalışmak kötü birşey gibi yanlış bir mesaj oluşturmayalım...Bugün emir altında çalışan insanlar olmasaydı şirketler,holdingler bu yerlere gelemezlerdi..Emir altında çalışmak aslında yanlış bir tanım...Neyse hikayemize dönecek olursam Oğuz kendi şirketinde kimseye hesap vermek zorunda olmadığı için biraz bocalayacak...Ben bu sahneleri çok dramatize edeceklerini düşünmüyorum...Ama şuda bir gerçek ki...Yakın arkadaşla,akraba ile iş yapmayacaksın...Bir yabancının söylediği söz tesir etmez,ama arkadaşın söylediği ufacık bir söz büyük yaralar açar...Çok hassas bir dengedir...Ortada büyük sorunlar olmasa dahi Oğuz rahatsız olacak diyorum...Bu hakan ile kişisel bir problem olmayacak genele yayılan rahatsızlıklar dizisi olacak diye düşündüm...

Henüz erken...Tahir ağa'nın harekete geçmesi için şartlar halen olgunlaşmadı...Fakat Tahir Ağa'nın kişiliği de ortada...Ufak imalarda bulunacak,Oğuz'un anlatması için başbaşa görüşecek diye düşünüyorum...Ama Oğuz'un hiçbirşey anlatmamasına karşın üstelemeyecek ve doğru zamanı bekleyecek...Kırmadan,incitmeden ufak desteklerde verebilir...
Ferit ve Melehat ile konuşarak Eda'ya birşeye ihtiyaçları varmı diye sordurabilir...Yada Ferit,Köşke girip çıktıkça eli kolu dolu dolu gelerek ufak yardımlarda bulunabilirler...Bunlar tamamen insani yardımlar...Dediğim gibi kırmadan,incitmeden...Böylece Tahi Ağa'nın nasıl bir destek ve özel bir insan olduğunun altı çizilmiş olur...Eee Adana'lı sonuçta aksini bekleyemeyiz değilmi...:img-wink:

Şimdi benim anladığım Matbaa projesinin ertelenme sebebi Oğuz'un mahkeme sonuçlanana kadar şirket hesaplarına dokunamayacak olması...Bende tam buradan yola çıkarak böyle bir soru yönelttim...Şayet sorun maddi ise Kafe'nin devredilmesi bu açığı kapatabilir...Eda böyle bir teklifte bulunacaktır...Fakat emin olmadığım tek şey zamanlama...Belki Oğuz,Hakan'ın yanından ayrılıp işsiz kalırsa o zaman bu fikir akıllarına gelebilir...

Muhakkak...Zaten Hikaye adım adım Köşkün satılma ihtimaline doğru gidiyor...Kilit nokta Köşkün satılması olacak...Sonra yeniden tırmanışa geçilecek...Bu bölüm kesin bir adım atmak için erken ama durumu öğrenen Eda'nın ilk aklına gelecek çözümlerden bir tanesi Köşkün satılması olacak...
Bu Köşkün İki Aile üzerinde ki manevi değeri ortada...Oğuz'un çocukluğunun geçtiği Köşkte şimdi Oğuz'un çocukları aynı dönemi yaşıyorlar...Ayrıa Köşk Oğuz'a yeni bir aile verdi...Sevgi verdi...Aynı şekilde Eda'nın da yüreğine bir parça daha sevgi kondurdu...O yüzden Köşkten ayrılma kararı duygusal bir süreç...Ben bölüm için bu ihtimal akıllara geldikçe duygusal sahneler izlemekten öteye gideceğimizi sanmıyorum...

Bu bölümün çocukların olan biteni öğrenmesi ile notalanacağını düşünüyorum...Şimdi Nuray'ın fragman yorumunda dikkati mi çekti..."Komşular huu!...Neler geldi başımıza Ahh ah ahh!...” diye bağırıyor Oğuz...Fragmanda farkettiyseniz izleyen sahnede Timur ile Efe'de uyanıyor...Oğuz'un bu nağralarının devamından çocuklar gerçekleri öğrenebilirler diye düşünüyorum...Çünkü o saate Timur ile Efe'nin uyanması,muhtemelen Merve ile Ceren'in de uyanacak olması akıllara başka bir hikaye getirmiyor...Hepsi Merdiven başına toplanıp gerçeklere kulak misafiri olabilirler...

Ben ihtimal verdiğim için bu soruyu sizlere yöneltmek istedim zaten...Fikirlerinizi almak için...Efe'nin ikinci kez Köşkten ayrılması,arkasında bıraktığı hüzün ve Yaman'ın şok açıklaması direk aklıma bu ihtimali düşürdü...
Efe'nin Aile olma sürecinde ve Oğuz'un işlerinin kötüye gittiği bu dönemde Köşkte olması gerekiyor...Köşken uzak olduğu zaman diliminde tüm hikayeler işlendi...Zaten Oğuz abisinin işlerinin kötü gittiğini öğreni öğrenmez köşke döneceği,destek olacağı muhakkak...Ama bundan önce Yaman'dan böyle bir hamle bekliyorum...Şule'ye çocuğunu kavuşturan Yaman bunun verdiği güven ile ileriye dönük planlarını Efe ile paylaşabilir...Efe'nin de bu kararı öğrendikten sonra direk Köşke dönmesi benim için sürpriz olmaz...:img-yes:

Devamı Az Sonra...:img-wink:

bugra9
30-09-07, 01:07
Kaldımız Yerden Devam...:img-wink:

11- Damla ile Ferit’in evlendiği Eda’nın kulağına gelecek mi…?... Gelecekse kimden gelecek…?...Safiye?...Muhtar?...Numan?...Niyazi?.. .

Cevabımı dolaylı olarak önceki mesajımda vermiştim aslında...Tabi Safiye,Muhtar,Numan ve Niyazi karakerlerini çok sevdiğim için bir şekilde hikayeye dahil olmalarını istiyorum...Sırrı bu muhteşem dörtlü'nün haricinde kimse bilmediği için neden olmasın diyorum...Hazır söz bu değerli karakterlerimizden açılmışken birkez daha dile getirmek istiyorum...Muhteşem dörtlüyü Numan'ın evinde iftar sorfasında görmek bana büyük mutluluk verir...Bu tür detayların tümü oluşturduğunu birkez daha vurgulamak istiyorum...:img-yes:

Cevaba geçmeden önce Müge Abla'nın bu soru ile ilgili kafasına takılan konuya değinmek istiyorum...Müge abla 12-13 ve 14 sorularımızı sonradan eklediğim için hikaye örgüsüne uydurmak için özel birşey yapmadım..Sondan eklemeyi uygun gördüm...:img-wink:

Sorumuza dönecek olursak;Eda Oğuz'a kızmayacak...Çünkü onu anlayabilecek...Hatta kendi üzülmesin diye içine attığı için Oğuz'a birkez daha hayran olacak...Bu bir bayan için çok önemli olsa gerek...Eşim dediğin kişinin seni senden daha fazla düşünmesi...Hayatı güzel kılabilmek için gülü sana verirken kendi eline diken batmasını göze alabilmesi...
İşte bu yüzden Eda karşında ki kendine değer veren bu adama daha sıkı sarılacak...

Burada söz konusu Ferit değil...Ferit ile yaptığı bu evliliğin zamanlaması...Damla'nın pişmanlığı bu yönde olacak diye düşünüyorum...
İlk kez uzun uzun düşünmeden attığı bir adımın yanlış zamanda atılmış bir adım olduğunu farkedecek ve üzülecek...:img-yes:

Öğrenme ihtimallerini yüksek tutuyorum...Ferit'te Damla'da bu sırrı dah fazla taşıyamazlar...Birileri ile paylaşmazlarsa patlarlar artık...Bu yüzden onları anlıyabilecek kim var...Biri söylediğim gibi Eda,diğerleri ise Tahir ağa ve Melehat...:good:

Aklımdan geçen bölüm sonunu önceki mesajımda birşekilde paylaşmıştım...Kısaca söylemem gerekirse Çocukların maddi darboğaz'ı öğrenmeleri ile bölümümüz noktalanacak...Oğuz'un bir patlama anında attığı nağraların sebep olacağını düşünüyorum...Komşular duyarmı duymaz mı bilinmez ama çocuklar herşeyi duyacak...:good:

Eveet Son noktayı koymadan önce Müge Abla'nın sorusu gözüme çarpıyor...:img-wink:

Bu hafta da iki haftadır fotoğrafını gördüğümüz çocukların annesi Bahar yine bir şekilde ekranda görünecek mi…?Geçen bölüm de korktum …Gerçekten merak ediyorum…Bahar’ın neden kendini gösteriyor…Sırlar dünyasın da bunun bir açıklaması var mı?

İlginç bir soru sormuşsun Müge abla...Ben Bahar'ın bir şekilde ekrana yansıdığı,adının geçtiği sahnelerden büyük keyif alıyorum...Hep söylediğim gibi Bahar karakterinin özel bir yeri var benim için...Çok doğru yansıtıldı senaryo içerisinde...Görüyorsunuz "Dizimizin Ölüsü bile bir çok dizinin Dirisinden" daha gerçek...Bu senaryo başarısıdır muhakkak...Ama son haftalarda Bahar'ın ekrana yansıyan silüetlerinin tek açıklaması;Bahar'ın kilit noktalarda izleyiciye hatırlatılması olarak yorumluyorum...İlk silüet Oğuz,Eda ile evlenmeden önce Mezarlığın gökyüzünde belirmişti,ikincisi Damla ile Ferit evlenirken...Yönetmen ve Senaristin ufak ayrıntılar ile seçtiği bir anlatım şekli olarak düşünüyor ve gayet memnun oluyorum...Hikayemizin kilit noktalarında,hatırlanması gereken yerlerde yine birşekilde hatırlatılacaktır...

Benden bu gecelik bu kadar...:img-wink:

Yarın Yeniden Görüşebilmek Umudu ile Sevgi İle Kalın...:good:

_seboist_s
30-09-07, 09:32
Selamlar İki Aile Ailesi... Nasılsınız bakalım=)))

Soruları yanıtlamaya geldim=P Öncelikle herkesin ellerine sağlık, yeni başlığımız hayırlı uğurlu olsun diyelim... Ve başlayalım=)

...İKİ AİLE 57.ÜNİTE BÖLÜM CEVAPLARI...

Bence Eda önce Oğuz bana neden söylemedi acaba gibisinden düşünür Oğuz’u anlamaya çalışır. Oğuz’a hak verince de bir yolunu bulup kocasının kendisine söylemesini sağlar. O zemini hazırlamaya çalışır. Oğuz zaten söyleyeceğim deyip deyip söyleyemiyor. Eda’nın yardımıyla söyleyecektir;)

Bence Ferit’in tuhaf halleri Damla’yı iyice meraklandıracak. Sonra bir şekil Ferit’in isteği dışında Ferit’ten öğrenir diye düşünüyorum…

Bu hafta Yaman’a bayağı sinir olacağım anlaşılan. Bari sinir olmadan kendisi hakkındaki soruları düzgün şekilde yanıtlayayım haftaya kendimi tutamayabilirim:D

Bence Yaman Şule’ye haber verecek. Sonra Şule de kaçacak… Yaman’la buluşup, bara gidecekler. Sonra Arda sahnedeyken annesini görecek, bağırıp çağıracak… Bu durumu gören Sabutay da olaya müdahale edecek… Mesela Yaman’ı kapı dışarı edebilir:D (Vayy vayy nasıl kurdum ama:D)

Bence bu hafta görmeyecek ama görünce çok kötü olur… Bunu Oğuz’a söylemeyi falan düşünebilir. Nede olsa odun Yaman…

Yaşamaz herhalde çünkü anladığım kadarıyla Hakan’ın Oğuz’a ihtiyacı var o yüzden istiyor birlikte çalışmayı… Ama Hakan’dan bir olumsuz tavır gelmezse bir şey olmaz. Gerçi Oğuz’un sağı solu belli olmaz amma:D Yani hiç değilse bu bölüm bir şey beklemiyorum ben ama ileride bir sorun çıkacak. Çünkü oğuz alışık olmadığı için rahatsız olacaktır. Zaten sıfırdan bir iş kurduklarını görmek istiyorum ben…:D

Tahir Ağa Oğuz’u tanır. Yüzüne karşı ben durumu biliyorum sana yardım edeyim demez herhalde… Bence daha farklı bir plan yapmalı. Ortayı bulmalı;)

Orası da giderse elde var sıfır:s Ama Eda kesin önerir yani… Oğuz’u öyle görünce bir sürü seçenek söyleyecektir. Kafe satılabilir… Ama sanki bana Oğuz artık başka bir işe başlayacak gibi geliyor…

Gelecek… Sonrada kuşlar uçacak:D

Önce kafalarında bambaşka şeyler kuracaklardır ama “komşu huu” sahnesinde durumu öğrenecekler herhalde. Çok merak ediyorum tepkilerini… ):

Olabilir Yaman bu akıl sır ermez… Evlenme kararı aldım falanda diyebilir. Eda ile ilgili bir açıklama da olabilir bu.

11- Damla ile Ferit’in evlendiği Eda’nın kulağına gelecek mi…?... Gelecekse kimden gelecek…?...Safiye?...Muhtar?...Numan?...Niyazi?.. . .

Eda kesin Oğuz’dan önce öğrenecek sonra da “ben bu adamdan yine mi bir şey saklayacağım” diye dertlenecek:D Ama kimden öğrenir belki Merve’den öğrenir ya da bir açıklarını yakalar… Olmadı Safiye’den öğrensin, Safişim çok az görülüyor bu sıralar…

Niye kızsın canım=) başka belki anlam veremez ama sonra düşününce Oğuz’a hak verecektir. Hem Oğuz bu durumdayken birde ben üzmeyeyim diye de düşünebilir…

Zamanlamanın yanlış olduğunu düşünecektir. Bu evliliği açıklama fikrini erteleyecektir.

Valla herkes öğrendi yane neden olmasın:D

Ben de çocukların öğrenişi ile sonlanacak diye düşünüyorum… Onun dışında sürpriz bir sonda olabilir ; ))

Ellerine sağlık Buğra ; )) Sorular her zaman ki gibi harika…

Müge Abla’mın sorusunu da yanıtlayayım… =)

Bu hafta da iki haftadır fotoğrafını gördüğümüz çocukların annesi Bahar yine bir şekilde ekranda görünecek mi…?Geçen bölüm de korktum …Gerçekten merak ediyorum…Bahar’ın neden kendini gösteriyor…Sırlar dünyasın da bunun bir açıklaması var mı?

Çocuklarla ilgili önemli bir şey olursa ya da Bahar’ın konusu geçerse ben yine Bahar’ı göreceğimizi düşünüyorum… Sırlar dünyası:D

Evett cevaplarımız da böyle... Şu an İclal Aydın'ı izliyorum; pek şık:D

Hadi ben izlemeye devam edeyim... Görüşmek Üzere =))

pinarsayü85
30-09-07, 10:38
aslında ben,Bahar'ı görmekten rahatsız eğilim....burada,baharın;çocukalrı sürekli izlediği ve onlarla mutlu olup,onlarla üzüldüğü mesajı veriliyor..hani derler ya,ruhu hissediyor ölen bir kimse için,ve de bir anne olarak çocuklarının ve oğuzun mutluluğu,onu yattığı yerde rahat ettiriyor....bir deyiştir,inanıştır bu,derin konular aslında:img-polic

bu arada Nuray,senin geceki yazına çok güldüm...hani,Yaman bar bar gezip te ardayı buluyor ve şuleye senin kurduğun o cümleyi söylüyor ya yandan çarklı vaziyette.....:img-hyste:img-hyste:img-hyste

bir de maliye bakanlığı-eda nın telefonla konuşması hoşuma gitti:P

bir de ,Ferit olayında Yessiye katılıyorum,yani numaradır o....huylu huyundan vazgeçmezmiş derler....aman,hiç değilse vazgeçmediğini görüyoruz bu dizide,malum,360 derece değişseler o zaman abes oluyor da:img-blush
ama tabi ferit,bu numaralarını ,yaramaz işlerde kullanmasın sakın ha,mesela kumar falan,o zaman çoook kızarım....

esasında Ferit,her zaman derim insancıl,iyi bir insan,yani insanlara kesinlikle zarar vermeyecek biri ..ve geçen sezon başında yaptığı üçkağıtçılık ta zaten kumardan kaynaklandı,her kötü alışkanlık,beraberinde başkasını getirir zaten,bir başladın mı ,insan yakasını zor kurtarır.....sonuç olarak,bu dediklerim ,ferit eğer kötü yollara girmezse geçerli zaten,hepimiz biliyoruz,uyuşturu,kumar vs . gibi şeylerden dolayı annesine şiddet uygulayanları,büyüklerinin parasını çalanları.....inşalllah malum kötü alışkanlığını da bırakmıştır ,bu ara hiç görmedik ve umarım görmeyiz de o yeşil masaları:good:

nerden nereye geldim ama bunlar hayatın gerçekleri aslında.....:img-polic

yessi
30-09-07, 11:37
ben artık dizi içinde Yaman karakterinin iyi bir adam olarak önümüze çıkacağını düşünüyorum. (belki de sadece temenni benimkisi... malum Efe ve Timur'un babası Yaman ve pek çoğunuz gibi ben de çocukların babasının nefret edilesi bir adam olmasını istemiyorum.) kendine Şule ile yeni bir hayat kurmaya ve çocuklarının gönlünü almaya çalışan Yaman, ardı ardına yaptığı hatalarla kendine gelecek ve artık daha dikkatli davranacaktır. işe, Arda'yı bulup Şule'nin gönlüne girmekle başlayacak elbette. bu noktada Ceren'in etkin rol oynayacağı kanaatindeyim. hatırlayalım; geçen sezon Efe devamlı annesini üzüp dururken Ceren ile aralarında bir konuşma geçmişti. Ceren'in "sen bir kızın annesiz büyümesi ne demektir bilir misin?" sözü kendine getirmişti Efe'yi. eh, Arda gibi bir isyankar tip de hiç tanımadığı bir adamın nasihatını değil en yakınındaki insanlardan birinin sözlerini dinleyecektir. bu durumda Yaman, Ceren ile Arda'nın durumunu öğrenir öğrenmez durumu Ceren'e anlatıp Arda ile konuşmasını isteyecektir. bu da hem Arda ile annesinin arasını düzeltecek hem de Ceren ve Arda'nın ilişkisine yeni bir boyut kazandıracaktır.

bu dörtlüye bir de Sabutay (Barış Bey) eklendi elbette. bu konu da öyle laf olsun diye açılmadı muhakkak. Ceren'in, Arda'yı Sabutay'a karşı uyaracağı kesin. kimbilir belki Arda ve Ceren'i bu beladan kurtaracak kişi de Yaman olacaktır... (illa ki kahramanlık yaptırıp iyi adam olmasını sağlayacağım Yaman'ın; taktım kafaya. :img-hyste)

Not: Pınar'ım, haklısın. böyle karakteri sabit karakterler görmek gerçekten çok güzel. pazartesi aldığım gazla katlanabiliyorum o beş günlük işkenceye. gerçeği, şimdi toptan bıraktım yaa... ;)

burhan_altıntop
30-09-07, 12:22
Herkese Merhaba..

:kahveİKİ AİLE 57.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI CEVAPLARI…:kahve

Oğuz'a söyleyeceğini zannetmiyorum.Oğuz'un ona söylemesini bekler.Hala söylemiyorsa o zaman konuşur..

Bu bölümde öğrenir mi emin değilim ama öğrenecek gibi geliyor bana.Eda veya Feritten öğrenir.Ve bana göre en büyük ihtimal Ferit.Şüpheli hareketleri artacak ve sonunda köşeye sıkışacak.En sonundada açıklamak zorunda kalacak.Bunlar olmasada Eda açıklar diye dünüyüyorum.

Çalıştığı bar'ın adresini verebilir.Şule'de oraya gelir ve Arda'nın haberi olmadan onu görmüş olur.Konuşma fırsatı da bulur.Tabi Arda izin verirse..

Hiç sanmam.Yaman barda görecek Arda'yı.Cerenle dışarıda buluşsalar nasıl bulacak ki..?

Hakan gördüğüm kadarıyla Oğuz'a şirketin ortağı gibi davranıyordu.Tabi bazen vereceği emirlerde olacak.Oğuz'da bir takım problemler yaşar.Ama ikisinin arasında bir tartışma olacağını sanmıyorum..

Biraz daha bekleyecek bence.Ama Tahir ağa bu.Her an herşeyi yapabilir.Zaten söylesede Oğuz'un vereceği cevap belli.Büyük ihtimallede Tahir ağa araya başkalarını sokarak Oğuz'a yardım edecek.Çünkü Oğuz diğer türlü kabul etmez.

Şimdi kafeyi devredip matbaayı açsalar yeniden eski günlerdeki başarılarını yakalayabilecekler mi..?Matbaayı açmasalar Oğuz başkasının şirketinde ona verilen emirlerle ne kadar devam edebilecek..?Benimkiside cevaptan çok soru oldu ama..

Oğuz yeniden bir iş bulduğuna göre bence köşkü satmak artık gündeme gelmeyecek.Belki aralarında konuşurken bir çözüm yolu bulmaya çalışırlarken bir ara bunu konuşabilirler.Ama köşkün satılacağını hiç sanmıyorum..

Ulaşamazlar.Oğuz ve Eda çocuklardan gizleyecekler.Damla'nın belki haberi olabilir.Ancak diğerlerinin haberi olmaz..

2 ihtimal var zaten.1.Yaman Efe'ye Eda'nın çocuk doğuramayacağı yalanını söyler.2.Yada Şule'ye aşık olduğunu..Ama bana çocuk yalanı gibi geliyor.Edayla Efe'nin arasının bozulması için..

11- Damla ile Ferit’in evlendiği Eda’nın kulağına gelecek mi…?... Gelecekse kimden gelecek…?...Safiye?...Muhta?...Numan?...Niyazi?...

Eda bu bölümde öğrenebilir.Ama öğrensede Damla yada Feritten öğrenir bence.Ve bu arada Oğuz'un iflasınıda söyleyebilir..

Eda'ı tanıyoruz sonuçta.Böyle birşey yapmaz.Zaten morali 0 olan Oğuz'un üstüne gitmek istemez.Kızmak yerine ona destek olur,daima arkasında olacaklarını göstermeye çalışır..

Pişman olabilir.Evliliği sorgulayacaktır.Bir anlık sinirle niye yaptım bunu..?diye düşünebilir..

Damla ve Ferit daha fazla dayanamayacaktır ve herşeyi anlatacaklardır.Söyleyebilecekleri 3 isimden ikisi zaten onların evlenmeleri için sabırsızlanıyor.Ama tepkileri ne olur bilmem..

Çocukların Oğuz'un iflasını öğrenmesiyle sonlanabilir.Yada sürpriz bir gelişmeyle..?

Ünite Soruları için Buğra'ya teşekkür ediyorum ve Benden Şimdilik Bu Kadar Diyorum..Az Sonra Fragman Yorumumla sizlerle olacağım...

Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim..Hoşçakalın..bye

Müge
30-09-07, 13:25
Herkese hayırlı pazarlar arkadaşlar…Umarım herkesin keyfi yerindedir…Dün geceden sonra forumdaki soruma verilen cevapları merak ettim…Ama sanırım yanlış anlaşılmışım:img-in_lo….Sorumu aşağıya kopyalıyorum bir kez daha gözden geçiriyorum…

Müge’nin sorusu:Bu hafta da iki haftadır fotoğrafını gördüğümüz çocukların annesi Bahar yine bir şekilde ekranda görünecek mi…?Geçen bölüm de korktum …Gerçekten merak ediyorum…Bahar’ın neden kendini gösteriyor…Sırlar dünyasın da bunun bir açıklaması var mı?

Hım geçirdim…Sanırım benim sorum sizlere benim keyif almadığım anlamında gelmiş:img-blush…Hım ama öyle değil arkadaşlarım..Sadece bir anda ekranda belirdiği için birazcık korkuyorum…Demişim…Yani bir de merak etmişim acaba önümüzdeki haftalarda görebilecekmiyiz diye? Buğra’ın cevabını okuyunca..Gerçekten doğru söylediğine hak verdim.Evet Bahar’ın ekranda görünmesi bizlere yani izleyiciye hatırlatması.Ben biraz abartım sanırım…:img-blush

Şule’cim evet Bahar çocuklar konusunda sürekli gündeme geliyor…

Neyse umarım beni anladınız şimdi…Yoksa kendime dert ederim bunu..Hepinizi çok seviyorum arkadaşlar…Kardeşlerimsiniz her biriniz…Bizler burada bir aileyiz…:good:

Evet birazda fragmandan söz etmek istiyorum….Çok teşekkürler Buğra’cım…

Yaman’ı elinde sandalye ile görünce aklıma Roma’yı yakan Neron geldi…Ne alakaysa ..Ama hiçte bir şey yapmadı..Bundan sonrasını düşünmek istemiyorum…

Oğuz’un “Komşular huuuuuuu ,başımıza neler geldi…” diyerek bağırmasına çok güldüm valla:D… Efe yine diklenmiş Timur’a.. “O bizim babamız” Valla doğruları söylemeye çalışsa da kardeşine bu şekilde anlatması hiç hoş değil yani…Yaman Arda’yı buluyormuş bu arada vay…..Merve ah bu kızdan korkulur demiştim…Ablasının evlendiğini öğrenmiş sanırım…Şimdi kesin şantaj yapar ablasına…Ferit’ime benim yine olanlar ona oldu galiba başı sargılı ayağı saygılı …Eda yine ağlıyor sessizce…Sanırım orada iş konusunda konuşuyorlar Oğuz gerçekleri anlatıyor…

Evet şimdilik benden bu kadar..Herkese iyi pazarlar….Hayatın tadını çıkarmaya bakın…
bye

nar cicegi
30-09-07, 13:29
İKİ AİLE 57.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI CEVAPLARI
İlk önce Oğuz'un söylemesini bekler.Hala söylemiyorsa onu söylemeye teşvik eder.Ve sonunda Oğuz'a söyletir.
Bence öğrenecek.Çünkü Ferit söylediği yalanlar yüzünden köşeye sıkışacak ve Damla'ya anlatacak.
3- Yaman,Arda’yı bulduktan sonra Şule ile nasıl buluşturacak?
İlk önce Arda ile konuşur ondan olumlu bir yanıt alamıyınca Şule'ye çalıştığı yeri söyler.
Şimdilik hayır ama eninde sonunda Arda ile Ceren'in bir bağlantısı olduğunu öğrenecek.
Böyele sorunlar yaşayabilir ama hemen işi bırakacağını düşünmüyorum.Çünkü kocaman bir ailesi var onları düşünür.
Tahir ağa hemen harekete geçmek istiyecektir ama Ferit onu zamanı geldiğinde müdale etmesini söyliyecektir.
Bence önerir zaten hamileyken kafeyi çalıştıramıyacağını söyler ve devretmeyi teklif eder ama Oğuz bunu ilk etapta kabul etmez belki sonra yumuşayabilir.
Zaten böyle bir ihtimal gündemde ama Eda'da Ergin'in düşündüğü gibi köşkü satmayı istemesede teklif edebilir.
Eda ve Oğuz ustalıkla gizlerler kendileri asla söylemezler ama konuşulurken çocuklar tesadüfen duyabilir.
Ben bu açıklamanın Eda ile ilgisi olduğunu düşünüyorum.Sonuçta köşke gitti ama Eda ile konuşamadı.Bu meseleyi burda kapatmaz.
11- Damla ile Ferit’in evlendiği Eda’nın kulağına gelecek mi…?... Gelecekse kimden gelecek…?...Safiye?...Muhta?...Numan?...Niyazi
Eda öğrenecektir.Numan'la Niyazi iki dakka duramadı.2 güne kalmaz haber Eda'yada ulaşır.
Kızar tabi ama içinden sonra Oğuz'un üstüne fazla gitmemek için belli etmez.Sonuçta fragmanda kızıyodu.Ama Ergin'e büyük bir ihtimal.
Bir an düşünebilir babam bana o sözleri söylerken canı sıkkınmış bende üzerine fazla gittim.Sonra bu evliliğin erken olduğunu düşünebilir.Damla evliliği babasının duyduğunca hep sinirleneceği ihtimali üzerinde duruyor.Tabi sinirlencek ama bir o kadarda üzülecek.
Ferit dayanamayıp söleyecektir.
Süpriz bir gelişme olabilir.
Eda köşkü dağıtanın Yaman olduğunu öğrenecek mi?

burhan_altıntop
30-09-07, 13:51
Herkese Yeniden Merhaba..

:kahveİKİ AİLE 57.BÖLÜM FRAGMAN YORUMU:kahve

Açıkcası bu bölümün fragmanından fazla birşey anlamadım.Hiçbir ipucu vermiyor bizlere.Ama yineden gördüklerim kadarıyla bir değerlendirme yapayım dedim..

Köşkte çıkacak olaylarla ilgili kısacık bir görüntü var ama Yaman'ın neler yapacağını göstermişler.Oğuzla aralarında büyük bir kavga çıkacak gibi geliyor bana...

Oğuz "Komşular huuuu,başımıza neler geldi ah ah ah.." diye söylüyordu.Ve bence o sahende yanında Eda'da olacak.Yani Eda'nın durumdan ahberdar olduğunu öğrenecek Oğuz..

Timur'un Yaman üzerindeki kötü düşünceleride git gide artıyor.Efe'de bunun önünü kesmeye çalışıyor.Ama Efe'de kardeşine karşı bağırarak konuşmamalı..

Hiç beklenmedik bir şekilde evlilik haberini ilk olarak Merve öğreniyor.Elinde evlilik cüzdanıyla ablasının yanında duruyor.

Damla'da babasının iflas ettiğini öğrenmiş galiba."Canım babacım yaaa"diye üzüldüğüne göre haberi olmuş anlaşılan.

Benden şimdilik bu kadar.Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim..

Hoşçakalın..bye

deren1970
30-09-07, 14:02
Herkese iyi pazarlar
Bakıyorum sevgili Buğra'nın ünite sorularını öyle güzel cevaplamışsınız ki:img-yes:
Müsadenizle ben yine tembelliğe kaçarak fragmanı genel olarak yorumlamak istiyorum.
Vallahi sizi bilmem ama benim bu bölümde ağlayacağım kesin. Hatta bana mendil bile yetmiyecek. Fragmanın son sahnesini gördükçe gözlerim bu kadar doluyorsa o sahnelerde ne olacağım Allah bilir:img-yes:
Evet maalesef Yaman ortalığı birbirine katıyor, cam çerçeve iniyor aşağıya. Bu durumda ne kadar sinirlerinize hakim olabilirsiniz ki. Birde yiine Eda için atıp tutarsa:img-yes: Bu durumda Oğuz-Yaman kavgasını göreceğiz maalesef.
Gelelim güzel sahnelere. Yine Ramazanı yaşamak, o kocaman upuzun masada hep beraber oturmak. İşte harika sahneler:good:
Ve bol bol ağlayacağım sahneye gelince. Eda-Oğuz konuşmaları. sanırım Eda Yaman sürekli söyler dururdu ya o ananız olacak uğursuz kadın felan diiye. Sanırım Oğuz'a ben sana uğurlu gelmedim. Benimle evlendin iflas ettin gibi birşeyler mi söyleyecek acaba:icon_sorr İşte o zaman Oğuz'da ona gerekli konuşmayı yapacaktır ama inanın şimdi bile kötü oluyorum.
Ve Damla-Ferit evliliğini öğrenenlerin sayısı artıyor. Sanırım Merve dışında diğer çocuklarda öğrenecek bu durumu. Büyükler bu hafta öğrenirmi bilemem ama ilk Eda öğrenibilir sanırım.
Bu arada eğer Damla babasının durumunu öğrenirse bu durumu kardeşleriyle çocuklarla paylaşır gibime geliyor. Bu durumda alın size ikinci duygusal bir sahne daha:icon_sorr
Kısacası yine keyifli, duygusal, tebessümlü, sinirlenilecek kısaca her türlü duyguyu yaşayacağımz sahneler hazır olalım
Kendinize ço iyi bakın
Sevgiler

ggnibsgk
30-09-07, 14:26
Selamlar iyi pazarlarrr İki Aile Ailesi:)
Buğra bize yine süper sorular bırakmış e hemen cevplıyoruz o zaman:)
Bu arada Pınar’cım ve Müge’cim fragman yorumumu beğenmenize sevindim…:)

İKİ AİLE 57.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI…=)

Yaa usulü ile nasıl anlatılır ki yani biraz zor bence Oğuz’un anlatmasını bekliycek…Anlattırmaya da çalışmıycak ama:) Çünkü zaten üzgün olduğu için Oğuz’un ağzından laf almaya çalışmak pek konsepte uymaz yani dimi?...

Bence kesin öğrenecek yaa hatta ben fragmandaki “Canım babacım yaa!.” sahnesini bu olaya yormuştum ama tabii belli de olmaz fragman oyunu da olabilir yani…Yine de Ferit söyliycek bu bölüm diyorum yaa….

Şule ile buluşturur mı açıkçası sanmıyorum..Sadece buldum oğlunu şu bara çalışıyo derr!...Gerisini Şahin’e falan bırakır yani ama tabi Şule’ye bulduğunu söyleyip gururlandıktan sonra;)

Bence görücek de bu bölüm diil yaww!...Daha çok erken yani…

Ohoo yaşamaz mıı yaww ama bu bölüm olur mu bilmiyorum…Bence zaten köşkün kaybedilme tehlikesi ancak Oğuz’un doğru düzgün bi işi olmazsa ortaya çıkar yani!...Gerçi şu vergi borcu işi de var ama neyse…

Yok Oğuz’a direkt söylemez yaa ama açıkçası harekete geçmesini bekliyorum…Yani Ferit yoluyla yardımlar yapabilir gibi geliyoo….

Bence kesin önerecek!...Ama tabi bunun için önce Oğuz’un planlarını Eda’ya anlatması lazım ondan da önce Oğuz’un iflas ettiğini Eda’ya söylemesi lazım(çünkü bana hala Eda,Oğuz’un söylemesini bekliycek gibi geliyo;))

Valla bence Ergin uyarılarına devam edebilir ama nasıl olur, ne gibi gelişmeler olur da Ergin uyarıların dozunu arttırır işte onu bilemiyorum…

Ben bu soruyu bölümümüz nasıl sonlacak sorusunda cevaplıycam(anladınız siz onuu!...ehuehue)

Kesinlikle olabilir zaten ilk özeti okuduğumda aklıma gelen de buydu!...Efe’nin tepkisini tahmin etmek ne kadar zor yaa bu konuda..Her şey olabilir yaniii…

11- Damla ile Ferit’in evlendiği Eda’nın kulağına gelecek mi…?... Gelecekse kimden gelecek…?...Safiye?...Muhtar?...Numan?...Niyazi?.. . .

Bence gelmez yaa çünkü Eda hamile yaa senaristler bu yükü Eda’ya tek başına taşıtmazlar çünkü zaten Oğuz’un iflasını tutuyo bi de bu eklenmesin yani lütfen,bence,inşallah;)

Asla!....Hatta tam tersi eğer benim dediğim gibi Eda Oğuz’un söylemesini beklerse Oğuz deşarj olsun özgüveni yerine gelsin diye ona belki çok daha iyi davranabilir…

Pişman olmaz da sizin de dediğiniz gibi yanlış zamanlama iştee!...Ama bu sorun da evlendiklerini şimdi söylemedikleri zaman geçiştirilebilir…

14- Tahir ağa ve Melahat Ferit ile Damla'nın evlendiğini öğrenecekler mi...?...

Heıhhh iştee bence Eda’nın öğrenmesinden çok daha süper olur!...Bence kesin öğrenicekler..Ve bizz Ferit zılgıt yemelerini keyifle izliycez…

Efendim bölümümüz herkesin her şeyi öğrenmesiyle sonlanıcak diyorum benn!...Bütün bölüm boyunca herkes ama herkes bişeyler saklıyo olucak yaa!..İşte bütün sırlar ortaya dökülcek….Tamam abarttım hepsi dökülmese de olur!..Belki dökülme tehlikesi de geçirebilir..Evet olabilir….Ayy neyse anladınız siz onuuu:)

Vardı yaa kafamda bi soru!....Ama unutttumm:img-hyste Ayy komediyim yaa ne salağım dimi?...Hatırlayınca yazıcam sözz…Hem o zaman diğer ek soruları da cevaplarım,yani o zamana kadar umarım,hatırlayabilirim:)

Hadi şimdilik hoşçakalınbye

BERNA
30-09-07, 14:33
DUYURU

Sevgili İki Aile Ailesi üyeleri,

Dizi Film sitesinde bundan sonra ana sayfada yer alan dizilerin her iki başlığında da belirli standartlar getirilmeye karar verilmiştir.
Adminimizin konuyla ilgili açıklaması aşağıdaki linktedir:

http://www.dizifilm.com/forum/showpost.php?p=4938710&postcount=4

Buna göre her iki İki Aile forumunda da yer alan bazı başlıkları ilk etapta kilitleyeceğim, zaman içinde de silinecektir. Bu kapanan başlıklardaki paylaşımlarımızı artık bu başlıkta (Bölüm Yorumları) yapacağız. Takıldığınız bir konu olursa bana özel mesaj kullanarak ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla
Dizi Film Moderatör
BERNA

iki_ailem
30-09-07, 18:06
Benim aklıma bişi takıldı.Sanki bu bölümde bebek biraz arka planda kalacak gibi(tamam hiç sözü geçmeyecek demiyorum.Bu imkansız olurda arka planda kalabilir gibi sanki:img-yes:)Sizce?

ggnibsgk
01-10-07, 16:16
Merhabalarrrr:)

Holeyy yaa bugün yeni bölümümüz varr!... Süper olucak yine tabii ki her zaman ki gibi..Artık bunu söylemeye bile gerek yok aslında dimi?... :img-wink:

Ama ama ama ne yazık kii benim yine bi sorunum varr,misafirrr!...Umarım oturup da izleyebilirim ama sanmıyorum açıkçası…Gene bölük pörçük olucakk off!...Amaa olsun bölüm sonrasında malum siteden izlerim Buğra’nın üstün katkılarıylaa:) İnşallah yorum yapabilirim bölümden sonra bari izlediğim yerleri….

Aa sahi bu arada ben ek soruları cevaplıyım yaww cevaplamamıştım..Gerçi birazcık geçç oldu amaa!...:img-hyste

Müge’nin sorusu: Bu hafta da iki haftadır fotoğrafını gördüğümüz çocukların annesi Bahar yine bir şekilde ekranda görünecek mi…?Geçen bölüm de korktum …Gerçekten merak ediyorum…Bahar’ın neden kendini gösteriyor…Sırlar dünyasın da bunun bir açıklaması var mı?

Aa Müge’cim seni hiç yanlış anlar mıyız?...Aa lütfen;) Müge’cim sen istersin de görmez miyiz?...Gerçi sen korkuyorum demişsin..Ee o zaman görmiycez demek kii?...Amaa yok yokk sen korksan da görmek istersin bizim için:) ehuehue…

Burçin’in sorusu: Eda köşkü dağıtanın Yaman olduğunu öğrenecek mi?
Valla canım öğrenicek gibi geliyoo ama aynı zamanda da inşallah öğrenmez diyorum yaa!...Çünkü kadın bebeğiyle ilgili iyi haberler aldıktan sonra bi sürü kötü haber aldı yani bi de bu eklenmesin…..Umarım inşallahh:)

Evet bölüm öncesi yorumlarım bu kadar hoşçakalın inşallah gelebilirim tekrar:)

Vee kimse yok,madem ben davet ediyim Zaman sayacımızı…Buyrun zaman sayacı söz sizindir(Bu laflar Buğra’dan kopyadır :img-hyste )

Zaman Sayacı:Son 1 Saat 45 Dakika…

bugra9
01-10-07, 17:19
Herkese İyi Akşamlar...

Çok Yoğun bir geçirdim...Haddinden fazla yoğun bir gündü...Adana Sonbahar'a direnircesine hala sıcak,hala kavruluyor...Tam günün bittiği yerde İki Aile ve Sizlerle buluşmak bana tarifi zor bir mutluluk veriyor...:img-yes:

Dün gelemedim...Yeni Hafta Başarı dileklerimi paylaşamadım...Umarım hafta hepinize Mutluluk getirir...Elbette herhangi bir günün içine gizlenmiş ufak sürprizler olacak...Bunlarda Hayatın Tuzu biberi öyle değil mi...?...

Pazartesi dizi öncesi geçtiğimiz haftanın kritiğini yapmam gerekirse 56.bölümün hakkını verdiğimizi düşünüyorum...Yorumlarla,analizlerle,bambaşka yaklaşımlar ile üstümüze düşeni yaptığımıza inanıyorum...Eğer karşında kaliteli bir hikaye varsa,ister istemez insanın üzerine bir sorumluluk biniyor...Verilen en ufak emek kırıntısının bile gözden kaçmasını,görmezden gelinmesini istemiyorsun...
İstiyorsun ki takdir edilsin,istiyorsun ki takdir ettiğin kadar takdir etmeyenlerde paylaşılsın,konuşulsun...
Kafanda yeni bir pencere açılsın...Ben bunu düşünmemiştim,bu açıdan bakmamıştım demek çok önemli...Üstelik karşında böyle çok yönlü,yoruma açık derinliği olan bir hikaye varsa her bir bakş,her bir yorum çok daha kıymetli oluyor...

Hep diyorum...Bu Hikaye sizlerle güzel,sizlerin bakış açıları ile,yorumlayışı ile özel...Bu anlamda Hafta boyunca ama ufak ama büyük hiç farketmez düşüncelerini paylaşan arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim...

Şimdi Önümüzde keşfedilmemiş,ayak basılmamış ada misali yepyeni bir bölüm var...Birkaç dakika sonra biz susacağız ekranlarımız konuşacak...Ben inanıyorum yine içinde her duyguyu barındıran,insan olmanın kutsallığını anlatan sevgi ile yoğrulmuş,samimiyet ile servis edilmiş bir bölüm bizleri bekliyor...

-Haftanın başlangıcını güler yüzle yapalım diye;
-Hayatın koşturmasına dalıp yanımızdakileri unutayalım diye;
-Hala hikayede olsa,masalda olsa Sevgi'yi anlatan birilerinin olduğunu bilelim diye;

Görüyorsunuz Meraklısının İki Aile'yi izlemek için o kadar çok sebebi var ki...Eminim satırlara dökülmeyen daha ne kadar duyguyu barındıran bir Hikaye'nin şahitliğini yapıyoruz...

Gitmeden Önce;:img-wink:

Nuray,Sen hiç merak etme...Misafirler varken dizi izlemek deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğunu bilirim...Misafirlerin ekran başında konuşma ayarları tersine işler...Genellikle Reklam aralarında susarlar,dizi yayındayken akıllarına konuşacak çok konu gelir...O yüzden dizinin ardandan rahat rahat izleyebileceğini umut ediyorum...:img-yes:

Ayrıca Zaman Sayacını raftan indirip kurduğun için Teşekkür Ederim...Zaman Sayacımız ihmale gelmez öyle değil mi...:img-wink:

Söz bitmiştir Gitme Vakti !!!!:good:

Zaman Sayacı : İYİ SEYİRLER !!!

ggnibsgk
01-10-07, 18:14
Selamlarrr:)

Ayy komediyim yaa misafir yüzünden hiç giremem belki,dedim ama gördüğünüz gibi reklam aralarında bile girebiliyorumm...:happy0064

Evett efendim ilk reklam aramızda son durumu bildirmek içün burdayızz...Bakalım neler olmuşş?....

Yaa baya hüzünlüydüü bu kısım yaaa...Gerçi tabiii olaylar geçen bölümde o kadar karışmışken şimdi her şeyin güllük gülistanlık olmasını bekleyemezdik ama...

Ben en azından iftar yemeğinin eğenceli geçeceğini düşünmüştümm ama nednese çok kötüü geçiyoo..Gerçi daha ,kinci yarıyı görmedik ama ..Ne demişler...Maç doksan dakikaa.img-hyste Belki iftar yemeğinin geri kalanı eğlenceli geçer...

Eda'cım da yazık yaa çok üzgün hakketen..Neyse kii evi dağıtanın Yman olduğu ihtimali hiç aklından bile geçmedii...

Sahii Yaman ve Oğuz'un kavgasıı nasıldıı yaa?...Bildiğin aksiyon filmi gibi..Ben çok beğendimm...Tabi efendim şiddete karşıyız ama ben oyunculuk açısından söylüyorumm...:img-wink:

bye

ggnibsgk
01-10-07, 18:41
Eveett yinee bennn!...

Ohh yaa umduğum gibi iftar yemeğinin geri kalanı muteşemdii...Bu Ferit öldürücek benii yaa!...:img-hyste Neydii ya Oğuz dedi yaa Köşk Musiki cemiyeti miydi ...ehuehue sallıyorum şu anda ama öyle bişeydi anladınız sizzz!...

Bu arada Ferit resmen arabayı ağaca çarpti yaa şaka gibi...Ben de o sargıları görünce yalancıktan yapar sanmıştım ama hakkaten kaza yapıyoo...Kelime-i Şehadet getirmesi nasıldı ama koptum:img-hyste

Yaa Eda'cım da söyledi Oğuz'a her şeyi öğrendiğini...Tama tahmin ettiğim gibi Oğuz'a da uğursuz geliğini düşünüyoo eh be Eda'cımm...Olur muu hiç öylee şeyy gülüm yaaa Oğuz da çok güzel söyledi ama aferin Oğuz'a....:happy0064

Bir de Eda'nın tasarruf çalışmalrı başladı...Ama abarttı yanii alt tarafı bi peçete yaa...Yani tamam damlaya damlaya göl olur ama...Ynai o mantıkla bezi yıkamak için de su harcıycann aa!..:img-hyste Tamamtaam susutumm....Kızı da azarlamaya gerek yoktuu kal geldii Ceren'e!...O anı görünce dedim kesin çocuklardan ilk önce Ceren öğrenicek,Damla'dan sonraa!...

Reklam lar bitti bye

_HaLe_
01-10-07, 18:42
mrblar arkadslar:)
dizi tam gaz devam ediyorr
ayy merve nasıl gördü ama evlilik cüzdanını:)tepkisi nasıl olacak acaba çok şaşırdığı kesnde :)
ya timurla efe kavga etti zaten. timura bayılıyorm:)ya çok tatlıı:):)ama üzüldm dediklerine yaşı küçük olmasına rağmen bazı şeyleri düşünebiliyo yani.efeyinde anlamıyorm zaten neden gdiyoki ya:(
ferit yine süper komedi tabi ama anlamadm nie çarptıını:):)nese arkadslr başlıyr dizimz bye:)

ggnibsgk
01-10-07, 19:27
Selamlarr:)

Bölümün bi kısmını kaçırdım ben de eurostardan izlemeye başladımm o yüzden biraz geriden gidiyorum...Şu anda euro star reklamda ee bende burdayım tabii:img-hyste
Açıklamamızı da yaptıktan sonraa hadi başalyalaım bakalım...

Bölümümüzün bu kısmı çok komikti yaaa...Ohh dedim valla korktum bi ara uzun süre komiklik olmıycak mıı diyee ehuehue...Merve'nin evlilik cüzdanını bulmasıyla başladıı vee Eda'nın Ferit ve Damla'nın evliliğine verdiği tepkilerle sonaa erdii...:img-hsyte ayy hala gülüyorum yaa Eda çok tatlıııı!....Nsıl da vurup duruyoo Damla'nın elinee...Tutamadın bu eline takmışın diper elinee:img-hyste Süperdi yaabayıldım o sahneye...

Tabii o sahneden önce bir de Oğuz'Un Ferit'