Tüm Versiyonu Göster : Bizim Evin Halleri- Bölüm Yorumları (Arşiv 1)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

sinem83
07-12-06, 15:28
nemideye bakın herkes evlendi ismet evlenmedi, bir de onu evlendirebilsem dedi:) ismet de bilerek yapıyor sandı:) şimdi sally de nasibini aldı hadi buyrun:)

eyvah bugün yine peyaminin heyheyleri üstünde uyandı... ne kadar da alınganlığı üstünde:)

pembiş pijamalarıyla ipek bey de göründü..:) çok alem bir adam:)

ismetle sayhanın sabah konuşmaları, ardından nemide gelince ismetin sally diye kıvırması çok iyiydi:)

güzel bir sürpriz bekliyor peyamiyi, bakalım nasıl olacak:)

summer___17
07-12-06, 16:11
çok güsel bi bölümdü nemide nie böle yapıyosa artık , sefa ya kötü oldu yaa neva çok kötü yakaladı yarınki bölümü çok merak ediyom bir an önce yarın olsada seyretsek

fibulamim
07-12-06, 16:35
en son bitmeden biraz önceki kismi kaçirdim.peyamiye sürprizi nasil yaptilar bi anlatsaniz detayli bir şekilde çok sevineceğim.
nemideye hem üzüldüm hemde çok güldüm..yılışık sayhan,yılışık sadik..süperdi ya.. bence nemide ismeti ipek beyle evlendirmeyi düşünecek.ipek bey çok hoşuna gitti.hörmetkar,efendi biri diye..nimde hanimlada çok ilgilendi ysa..
ilerki bölümlerde bence böyle birşeyle karşilaşabiliriz..haberiniz olsun.
birde yazik ya sayhan ipek beyden endişelenmeye başladi..acayip acayip bakiyo ona.sabah ayni yatakta uyanmalar..ipek beyin ona sayhanciğim canim demesii..valla yazik sayhanima..

ena
07-12-06, 16:35
Bu bölümde gayet eğlendim ben. Herşeyden önce sonunda Nemide için birilerinin endişelenmeye başlaması iyi oldu. Çünkü gerçekten duyarsızlık boyutuna giriyordu ki ailemize yakışmıyordu.
Duyarsızlık demişken..Bölümde en çok güldüğüm cümlelerden seçmeler.. İlki Rikkat'ten geldi."Ay peyami n'apıcaz çok duyarlı bu çocuk" :img-hyste :img-hyste ÇOk iyiydi o cümle.

Sayhan ve İsmet'in haline bir yandan üzülsem de bir yandan da mutlu oldum. Zira onların kavuşamayan hallerine bayılıyorum.:) Sayhan'ın umutsuz, ya da daha ziyade "Hey Allah'ım bir bu eksikti" bakışları çok güzeldi bugün. İsmet'in Sayhan'la telefon konuşması yaparken Nemide'ye yakalandıktan sonraki suçunun anlaşılmasından korkan endişeli ama masum hali de çok iyiydi. Ve en çok güldüğüm cümlelerden seçmelerin ikincisi de Sally-Sayhan diyaloğu: "Nasıl oyunlar" "Beni delirten oyunlar."

Peyami'nin alınganlığı gerçekten çok süper olmuş. Koca bir yaz boyunca alıngan tosbağa arkadaşımla uğraştığım için alınganlığın aslında iyi bir şey olmadığı, bunun aşılması gereken bir özellik olduğu mesajının verilmesini talep ediyorum.:img-hyste Hatta mümkünse alınganlığın üstesinden gelme yöntemleri de sıralayabilirler.:img-hyste Konuya dönersek Peyami'nin alıngan halleri de başarıyla canlandırılmıştı. ( Bu arada şunu belirtmek isterim ki bilgisayar başına oturup bu insanlara "başarılı" yazmaktan utanıyorum. Yıllarını bu işe vermiş insanlar için bu kelimeyi kullanmanın bana düşmediğini düşünüyorum. Ama buradaki "başarılı"dan kastım bir ahkam kesmeden ziyade beğendiğimi, beni mutlu ettiğini belirtmektir.)

Şadan ile Safa(yine bir parantez... Bu arada sürekli Safa deniyor velakin yazarken de böyle mi yazılmalı bu? Zira ben Sefa olarak çok duydum ama Safa ile karşılaşmamıştım daha önce. Peyami Safa hariç:) Ki zaten abi kardeşin isimlerindeki bu uyuma başından beri hastayım).. Parantez uzadı cümleyi baştan almalıyım:) Şadan ve Safa'nın arası giderek düzeliyor. Bakalım yine bir terslik çıkacak mı? Gerçi Neva Safa'yı kolay affeder mi bilmiyorum ama kendisini Şadan'a kabul ettirdikten sonra Neva'yı ikna etme çabaları sırasında yine kızdıracak sanırım.

İpek Bey yine neşe kattı bu bölüme. Nejat Bey inşallah kalıcı olur kadroda. Ayrılan oyuncularımızı özlüyoruz, kalanlar gitmesin istiyoruz ve bir de yeni karakterler istiyoruz özetlemek gerekirse.:) Ne de çok şey istiyoruz yahu.:) Ben forumun sözcüsü olayım bugün.. Zira dün geçirdiğim güzel günün etkisindeyim hala.:) Bu arada Nemide'nin İpek Bey'i çok sevmesi aklıma İpek Bey'i bekar zannettiği kızı İsmet ile evlendirmek isteyeceğini getirdi.. Sanırım yine kendisi küçük güldürüsü büyük komediler bekliyor bizi.:img-hyste

Müge
07-12-06, 16:40
İzlediğim en güzel,en keyifli bölümlerden bir tanesiydi bu akşam..İzleyemenler mutlaka sabah tekrarını izlesin..Duriye ve Sakız hanım dışında bütün oyuncular vardı bu bölümde..:happy0064

Bu bölümü bütün oyuncularının analizini yaparak anlatmak istiyorum…Çok güzel bir bölümdü saatlerce yazabilirim kendimi tutamayıp.:img-yes:

İlke önce sevgili Nemide’den bahsetmek istiyorum…

Nemide: Her zaman ki unutkanlığı bu bölümde de devam ediyordu..İsmet’i hala bekar sanıyor ve onun yaptığı her şeyi takip etti iş yerine kadar gitti…İpek bey ile arkadaş oldu…

İsmet:Annesinin durumunu ciddi olduğunu hala anlayamadı ve annesinin numara yaptığını bunun nedenin yalnızlıktan kaynaklandığını düşünüyor..

Rikkat:Bu bölümde diyecek şey bulamıyorum…Canım bir anda 7 Aralık’ta Peyemi’nin doğum günü olduğunu hatırladı Pembe ve çocuklarla Peyami’den gizli doğum günü partisi vermeye çalıştı…Peyami’ye beyaz yalan söyledi akşamki parti için.Çok aktif ve çok şekerdi bu bölümde her zaman ki gibi..

Zeynep:Unutmadan yazıyorum onu da hemencek sabah kahvaltı ederlerken Pembe’nin kucağında kendi kendine konuşuyordu.Pembe ona bir şey sordu..Zeynep’de EVET EVET dedi..Çok tatlıydı maşallah..Sonunda görebildik onu da..

Peyami:Yine bu bölümde de alınganlığı devam etti.Rikkat ve Pembe’nin hallerinden süphelendi…Kadınlar için düzenlenen geceye kendisinin çağırılmamasına çok üzüldü .Mutlaka görülmesi gereken halleri replikleri vardı bu bölümde…Sonunda doğum günü pastasını görünce çok şaşırdı …

Cihan:Annesine ortak oldu kadınlar gecesine ben de gideceğim diye yalan söyledi ve orada küçük bir pot kırdı Peyami istemeden üzdü .

Pembe:Yine kıpır kıpır haraketliydi bu bölümde .Rikkat’in doğum günü partisi için o da çok çalıştı …

Rüzgar:İlk defa ailenin bir ferdi gibi davrandı Cihan ile birlikte doğum günü partisi için hazırlık yaptı….Misket’i fazla düşünmedi…

Sadık Ali:Misket için çok üzülmeye devam diyordu…Sayhan’ın bir ara eve gelip Nemide için dediklerinde sadık Ali bir yerde çok güldürdü beni…

Sadık Ali:Gideriz gideriz yarın öteki yere gideriz..Fncan’a kaş göz işareti yaptı.

Sayhan bir an durakladı benim düşündüğüm şeyi düşündü..Öteki yeri sanki öteki dünya :img-hyste
gibi söyledi Sadık Ali..

Fincan:Misket için o da çok üzülüyordu ama şimdilik yapacağı bir şey yoktu…

Misket:Çok sakin bir hali vardı fazla gözler bu bölümde onda değildi…

Şadan:Yine iş güç ile uğraştı..

Füsun:Yine bol bol alışveriş yaptı…

Neva:Son anda ofise geldi ve Safa’yı Tati’ye bakarken gördü..Çok kızdı tabi ki…

Tati:Yine Füsun’un peşinde dolaştı alışveriş torbalarını taşıdı..Safa’nın yere düşen kalemini alırken Neva’ya yakalandı…

Dalyan:Safa ‘ya çok kızdı çünkü Safa ofise kahve makinesi almış..Şadan’a kahve yapıyordu..Rikkat’i çok kızdırdı onun işini yapmayıp Füsun’un işini yaptığı için ama sonunda Hızır gibi yetişti Peyami’nin doğum gününe.Rikkat’in istediği şeyi aldı…

Sally:Az da olsa bu bölümde yer aldı..Nemide tarafından fena haslandı yani azarlandı..Çok şaşırdı..Ofise mecbur gitmek zorunda kaldı ..

İpek bey:Pembe pijamalarını giymiş İsmet yok diye Sayhan’ın yatağına girmişti.Sayhan sabah onun görünce çok korktu….Nemide ile iyi arkadaş oldular bu bölümde..

Nemide diyince sanırım İpek beyi İsmet’e yapacak.Bu bölümde iyice araştırma yaptı İpek bey hakkında evli olmadığını da duyunca .Sayhan’ı ve Sadık Ali’ye hiç iyi davranmadı..Onlara cıvık dedi.Sayhan elini öpmek istedi Nemide’nin ama elini vermedi..Fincan’a sarıldı..Durumu gerçekten çok değiştikti bu akşam Nemide’nin..Bazen güldürdü beni bazen çok üzdü…

Daha neler yazmak isterdim bu bölüm de ama şimdilik bu kadar aklıma gelince yine devam edeceğim..İyi ki izlemisim bu bölümü gerçekten çok güzel bir bölümdü..:happy0064 :happy0064

Emeği geçen herkese sonsuz .::TEŞEKÜRLER::.bye

ena
07-12-06, 16:45
Sevgili Müge'nin mesajını okuyunca fark ettim ki bu bölümde ben en çok güldüren cümlelerden seçmeler'i yarıda bırakmışım, unutmuşum:)

3) Sayhan-Sadık Ali diyaloğu. Sadık:"O zaman şimdi Nemide'ye gidelim. Öteki tarafa da yarın gideriz." Sayhan: (şaşkın bakışlar) Sadık Ali: "Yok o öteki taraf değil bu başka öteki taraf.":img-hyste :img-hyste

4) Rikkat-Dalyan diyaloğu. Rikkat:"N'aber Dalyan?" Dalyan: "Ne olsun hocam. Makineleşen dünyada insan kalmaya çalışıyorum."(gibi birşey):img-hyste :img-hyste

Müge
07-12-06, 16:55
Benim de Peyami'nin bu bölümde devam eden alınganlıklarını düşünüyordum şimdi...Annemle biraz önce konuşurken son pasta sahnesinde dayanamamış ağlamış annem...Gerçekten çok güzel bir duyguyu bize hissettirdi bu akşam Peyami bizlere...Umarım sona erer bu alınganlıkları kısa bir sürede...Nemide gibi çok üzülüyorum bazen Peyami'ye..

fibulamim
07-12-06, 17:10
bende üzülüyorum peyamiye.songünlerde bende ayni ona benzedim çünkü.sürekli birşeylere alınıyorum.onu çok iyi anlaybiliyorum.rolünü o kadar güzel yapiyorki hayran kaliyorum.sanki gerçek hayattada öyle...

sinem83
07-12-06, 18:35
ilk reklamdan sonra izleyemedim ya, ne oldu peyamiye sürpriz nasıl yaptılar?

sevgili ena sana katılıyorum, nemide telefonda konuşurken "ismeti evlendiremedim bir tek, onu da evlendirsem" dediği anda bana da ismete görücü gelebilir, ya da o tarz bir evlendirme girişimi olabilir diye geçirdim:)
sen de ipek beyle yazmışsın, komik olaylar döngüsü bizi bekler öyle olursa:)

bu arada bugünkü bölümü sonuna kadar izleyemesem de 2 gündür inanılmaz keyifle izliyorum, çok memnunum bu durumdan:):bella

sinem*
07-12-06, 18:35
tati ve füsun ayrıca peyami bayıldım resmen..tati peki madam :):) çok tatlılardı ..peyaminin alıngan haline zaten bugünlerde çok sever oldum artık pastayıda bana vermiyorlar diyor ya :)

ayrıca peyami bu çocuk çok duyarlı :):) rikkatinde bu sözüne bayıldım .
sonra dalyanın makinelerle mücadele ediyoruz gibi cümlesine :)
pembenin biz süper bir ikiliyiz yaparız abla demesine
nemide anne ile ipek bey arasındaki konuşmaları çok sevdim

yani ben bu bölümü çok sevdim :)

sinem*
07-12-06, 18:36
bir de senaristlerin bence bir hatası var... madem nedime eski günlerine döndü iki cümlecikte olsa kısmeti hatırlaması lazım çünkü en çok onunla vakit geçiriyordu lütfen duyuyorlarsa kısmetle ilgili bir şeyler yazsınlar ..onu çok özledim :(

ena
07-12-06, 18:49
ilk reklamdan sonra izleyemedim ya, ne oldu peyamiye sürpriz nasıl yaptılar?

Sevgili Sinem,
Tüm aile olarak Peyami'ye sürpriz yapma planlarını oluşturdular. Hepimiz bir bahane bulup evde olmayacakmışız havası verelim dediler. Rikkat bahane olarak Kadınlarla ilgili bir derneğin 5. kuruluşu için yapılacak kutlama yemeğini sundu.Pembe de hemen "Ben de oraya gideceğim" dedi.Cihan da heyecan yapıp "ben de gidiyorum" dedi. Sonra teatral bir biçimde kadınların ezilmesinden bahsetti babasını inandırmak için. O sırada Rikkat'in cümlesine bittim "Ay Peyami ne yapacağız bu çocuğu. Çok duyarlı":img-hyste

Sürpriz için kendi aralarında konuşurlarken Peyami ara ara konuşmalardan parçalar duyarak yanlış yorumladı. Hepsinin bir eğlence mekanına gideceğini, onu istemediklerini düşündü. Tam sürprizin son aşamasına gelinmişti. Herkes evden çıkmış taklidi yapacaktı sonra da Peyami odasından çıkar çıkmaz sürprizi yapacaklardı.Fakat Peyami erken patladı. "Beni aptal mı sanıyorsunuz. Eğlenmeye gittiğinizi anlamadım mı sanıyorsunuz? Beni istemiyorsunuz çünkü ben sıkıcı bir adamım" diye başladı ve devam etti. Bunun üzerine Rikkat dolaptan pastayı çıkarıp doğumgünü olduğunu hatırlattı.Peyami'nin oradaki şaşkınlığı görülmeye değerdi.

Ara sıra Kısmet'in, Rüya'nın ve diziden ayrılan diğer karakterlerin anılmasını biz de istiyoruz. En azından bütünlüğü sağlamak ve vefayı hatırlatmak için. Ama h.eren arkadaşımızın dikkat çektiği gibi ayrılanların hiç adı geçmiyor ve hepsi kötü çıkarıldı.Ama gerçekten madem Nemide eskilere döndü Kısmet'i hala evde ve bekar sanması, evden kaçtığını düşünmesi, "gelince ben ona gösteririm" gibi şeyler söylemesi hoş olabilir.

sinem83
07-12-06, 19:00
teşekkür ederim ena, ben sürprizi görünce düzelir demiştim ama onu bile görememiş planlandığı gibi:)

cihanın "çok duyarlı bir çocuk" olarak söylediklerini izlemiştim, peyaminin cihanın duyarlılığına tepkisi ve rikkatin söylediklerine güldüm:)

nemide eskilerden bahsederken şimdi kısmeti söyleyecek dedim içimden ama söylemedi maalesef:( geri gelmesini geçtim bari ismi geçse... aynı şekilde rüyanın da öyle...

mesela geçen sene bir iki pembe civandan bahsetmişti... keşke kısmeti ve rüyayı da ansalar...

Müge
07-12-06, 19:05
bir de senaristlerin bence bir hatası var... madem nedime eski günlerine döndü iki cümlecikte olsa kısmeti hatırlaması lazım çünkü en çok onunla vakit geçiriyordu lütfen duyuyorlarsa kısmetle ilgili bir şeyler yazsınlar ..onu çok özledim :(

Kesinlikle katılıyorum sana Sinem* evet Nemide baya eski günlerini hatırlıyor ama Kısmet'i tamamen unuttu.Tamam Kısmet yani Ayşenil Samlıoğlu diziye bir daha dönmeyecek biliyorum ama eskiden olan şeyleri gösterebilirler..

Ben de çok özledim Kısmet'i hem de çok...Sabah izlemekle yetiniyorum.

Müge
07-12-06, 19:10
teşekkür ederim ena, ben sürprizi görünce düzelir demiştim ama onu bile görememiş planlandığı gibi:)

cihanın "çok duyarlı bir çocuk" olarak söylediklerini izlemiştim, peyaminin cihanın duyarlılığına tepkisi ve rikkatin söylediklerine güldüm:)

nemide eskilerden bahsederken şimdi kısmeti söyleyecek dedim içimden ama söylemedi maalesef:( geri gelmesini geçtim bari ismi geçse... aynı şekilde rüyanın da öyle...

mesela geçen sene bir iki pembe civandan bahsetmişti... keşke kısmeti ve rüyayı da ansalar...

Sevgili Sinem çok güzel bir bölümdü bu akşamki bölüm yarın sabah kalkabilirsen mutlaka izle..:img-wink:

Cihan çok komikti bu bölümde..:img-hyste

Nemide Kısmet'i tamamen unutmuş :( Keşke rüyasında a olsa görse Kısmet'i

sinem83
07-12-06, 19:13
valla müge demin de dediğim gibi bugünkü bölümün yarısını izlemiş olsam da son iki gündür acayip beğeniyorum valla 41 kere maşallah :)

unuttum yazmayı kahvaltıdayken zeynoyu çok beğendim kendi kendine konuşması çok güzeldi maşallah yavrum benim yanaklarından sıkasım geldi:):)

Müge
07-12-06, 19:20
Yarısını izlediğini şimdi öğrendim demekki ilk mesajını tam olarak okumamışım ya da gözümden kaçmış.

Evet Zeynep çok tatlıydı bu bölümde maşallah bir kez daha..

Dizimize nazar değmesin bu arada dediğin gibi 41 kere maşallah..:img-wink:

sinem*
07-12-06, 19:30
bugünkü rol dağılımı süperdi herkes vardı tüm aileyi gördük bir olayda kalmadık :):)
safanın ve dalyanın tatiye bakması da ayrı bir olay neva çok sakin kaldı safa şadanla arasını düzeltirken nevayla ve rikkatlerle arasını açacak gibi görünüyor :)

bir de tati acaba kalıcı olacak mı eğer kalıcıysa ipek beyle aralarında bir şeyler olabilir :) çok tatlı bir kız hiç gocunmuyor füsunla çok komikler tamam madam ,peki mösyö :) sevdim bu kızı

sinem83
07-12-06, 19:37
sevgili sinem*,

tatinin de ipek beyin de kalıcı olmasını isterim, özellikle ipek bey çok renkli bir karakter;) yeni gelmesine ve acayip biri olmasına rağmen hepimiz çok sevdik onu...

ama eğer kalıcı olursa, ben başından beri söylediğim gibi sally ile olmasını isterim...:) sallycik için de iyi olur böylesine aile kavramına değer veren, özlem duyan biriyle olması...:)

ena
07-12-06, 19:40
Arkadaşlar ben de İpek Bey ile Sally daha iyi olur derim.Amma velakin son zamanlarda bu eşleştirme olayını aştık:) Bence bir de caner ve tülin dahil etsinler hikayeye onları tartışırız:) Sonsuz reyting :img-hyste
Şaka bir yana gerçekten o onla olsun bu bunla olsun dedikçe bir tuhaf hissediyorum kendimi:) Hayır hayır karışmamalısın diyorum kendime:) Hayırlısı olsun diyelim bari:)

sinem*
07-12-06, 19:43
Arkadaşlar ben de İpek Bey ile Sally daha iyi olur derim.Amma velakin son zamanlarda bu eşleştirme olayını aştık:) Bence bir de caner ve tülin dahil etsinler hikayeye onları tartışırız:) Sonsuz reyting :img-hyste
Şaka bir yana gerçekten o onla olsun bu bunla olsun dedikçe bir tuhaf hissediyorum kendimi:) Hayır hayır karışmamalısın diyorum kendime:) Hayırlısı olsun diyelim bari:)

:):) hani en başından beri ne çektiklerini falan biliyoruz ya ondan hepsi mutlu olsun istiyoruz ondan herhalde. bir de ben izlememiştim sizler yazmıştınız sally abdüle hayalümdeki erkek falan demiş ondan dedim yoksa ben tatiyi rüzgara yakıştırıyorum :):)

summer___17
07-12-06, 19:44
Sevgili Müge'nin mesajını okuyunca fark ettim ki bu bölümde ben en çok güldüren cümlelerden seçmeler'i yarıda bırakmışım, unutmuşum:)

3) Sayhan-Sadık Ali diyaloğu. Sadık:"O zaman şimdi Nemide'ye gidelim. Öteki tarafa da yarın gideriz." Sayhan: (şaşkın bakışlar) Sadık Ali: "Yok o öteki taraf değil bu başka öteki taraf.":img-hyste :img-hyste

4) Rikkat-Dalyan diyaloğu. Rikkat:"N'aber Dalyan?" Dalyan: "Ne olsun hocam. Makineleşen dünyada insan kalmaya çalışıyorum."(gibi birşey):img-hyste :img-hyste

bide ismet i sally aradı nemide açtı telfonu dah yeni kalkmış sen sally le mi konuşuyodu dediğinde
ismette : SAlak uyku arası anlamamıştır dedi orası benim çok hoşuma gitti :img-hyste

Müge
07-12-06, 19:45
Evet evet Tati ve İpek bey kalıcı olsunlar.Daha önce de söylemiştim İpek bey diziye çok renk kattı.Pembe pijamalarına bayılıyorum...
Tati'nin de yarım yamalak türkçe konuşmasına :)

Sally ile İpek bey hoş çift olabilirler aslında...İyi fikir;)Ama İpek beyi Nemide İsmet'e yapacak :)

sinem83
07-12-06, 19:47
valla doğru da, böyle bölüm yorumları yapmaktan bir anda bir bakıyorum gelecek bölümleri tahminleri yaparken buluyorum kendimi:)

bize karışmak düşmez tabi ama ipek beyi her görüşümde otomatik olarak sally geliyor aklıma ne yapayım :img-blush :img-nyam:

ena
07-12-06, 19:49
Senaryolar kısmına geçek o zaman arkadaşlar:)

Bu arada bugünkü bölüm gerçekten çok lezizdi. Cihan'ın Rikkat'in ve Pembe'nin Sakız Hanım ve Füsun hakkındaki konuşmaları hislerimize tercüman oldu.
Bu ikisi ne zaman bu işlerden vazgeçecekler merak ediyorum.

sinem83
07-12-06, 19:51
füsunla annesi eşsiz insan sakız hanım ne zaman normal insanlar gibi oldular ki bundan sonra olmasını bekleyeceğiz?:) ben o kadar alışkınım ki onların bu hallerine, şimdi değişseler çok garipserim :)

sinem*
07-12-06, 19:52
evet füsunla sakız hanım ne kadar çok harcıyorlar öyle ...hiç mi paraları bitmeyecek ...geçen sezon alamadıkları için bu sezon sürekli harcama yapıyorlar şadan ne kazanıyorsa :):)

dalyanın lafı da güzeldi rikkat sordu nasılsın diye o da makineleşen toplumda ayakta kalmaya çalışıyoruz gibi şeyler söyledi :):)

Müge
07-12-06, 19:52
valla doğru da, böyle bölüm yorumları yapmaktan bir anda bir bakıyorum gelecek bölümleri tahminleri yaparken buluyorum kendimi:)

bize karışmak düşmez tabi ama ipek beyi her görüşümde otomatik olarak sally geliyor aklıma ne yapayım :img-blush :img-nyam:

Ben de öyle inan:img-yes: yazdıkca yazasım geliyor valla:)

Bize karışmak düşmez ama hayal etmek güzel bir şeydir.Şimdi biz hayal ediyoruz ya burada umarım yarın bugün gerçekleşir..:img-wink:

Sevgili ena'yı kızdırmadan senaryolara geçelim :img-in_lo

ena
07-12-06, 19:56
Estağfurullah ne kızgınlığı:)

Dalyan'ın makine ile ilgili sahnesinde aklıma nedense Nazım Hikmetin şiiri geldi.
"Trum trum trum
Makineleşmek istiyorum"
İlginç bir şiirdir. Aslında o cümle bize komik gelse de teknolojinin her zaman herkesin iyiliğine olmadığına dair güzel bir mesajdı. Birey ile toplumun farklı şeyler olduğunun güzel bir örneği idi o cümlenin ifadesi. Daha önce makineleşme, fabrikasyon üretim gibi konularla ilgili Sadık Ali'nin oymacılığı üzerinden göndermeler yapılmıştı.

Not: Kendimi kınıyorum.Dalgınlıkla "oymacılık yerine "dokumacılık" yazmışım:) Nerden geldiyse aklıma

Müge
07-12-06, 19:56
Füsun demişken çok merak ediyorum ne zaman bitecek bu görgüsüzlüğü...Şadan ve ikisi çok aşırı derecede para harcıyorlar...Sakız hanım zaten cimri beş kuruş koklatmıyor Füsun ve Şadan'a :)
Hiç kendi evinde gördünüz mü Sakız Hanımı altı senedir...Bne görmedim valla :)Ama çok yakışıyor ona cimri ve dedikoducu olması :)

sinem83
07-12-06, 23:17
Sevgili Rikkat (Şebnem Gürsoy) için bir başlık açtım arkadaşlar, uzun zamandır düşünüyordum açmayı, işte link;

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=12463

ziyaret edin lütfen, resimler, bilgiler ekleyerek canlı tutalım ;)

sevgiler...:)

Müge
07-12-06, 23:21
Tutalım tabiki...İyi ki açmısın Sinem'cim ellerine sağlık..En kısa zamanda resimleri eklersek daha güzel olur ;)
sevgiler iyi geceler
bye

purna
08-12-06, 07:05
peyamının dogum gunu partısı oldumu pekı

armagan_60
08-12-06, 07:51
ooldu ama peyamı tepkisiz kaldı

armagan_60
08-12-06, 07:53
bu arada foruma bayadır giremiyorum bizim sayfanın mesajları baya bi artmış buda dizinin izlenirliğinin artığını gösterir birde yakında tv kartım gelecek ama foruma video konmak yasaklanmış buna bir çözüm bulan varmı

yorumlarım biraz eski olacak ama içimdekileri dökmem lazım ilk öne misketle rüzgara çok üzülüyorum füsün çok abarttı ve şadanda abartmalara katıldı pastırma dağıtmalar parasını vermeler sonra zerrin rolünü çok iyi oynuyor piskopat birisi gibi aynı nemide öğrenince şok oldu belkide öğrendiğini kimse bilmeyecek

arkadaşşlar belki bu daha önce söylendi söylendiyse özür aslında bu birer mantık hatası bence nemide telefonda eski komşusuyla konuşurken ismet hariç bütün kızlarının evlendiğinii söyledi sonrada bitane daha kızım vardı kısmeti kasdeterek ismini hatırlamaya çalıştı sonra boşver dedi buraya kadar herşey normal peyamini doğum gününe kimleri çağıralım diye düşünen rikkat cihan rüzgar penbe konuşurken rikkat rüzgara teyzenini çağıralım dedi rüzgarda misketi kasdederek yada teyzelerimi dedi rikkatte senin bi tane teyzen var dedi rüzgarda bunu onayladı neden herkes kısmet karakterini tamamen sildi bence çıktı diye hiç kimse onu hatırlamıyor adı bile geççmiyor keşke kocaya kaçtı yerine öldürselerdi daha iyi olurdu

ena
08-12-06, 08:09
Sevgili armağan Teyzeler konusunda bir noktayı kaçırmışsın. Rikkat "Senin bir teyzen var, burada" dedi. Ben de özellikle o diyaloğa dikkat ettim çünkü."Burada" kelimesi ile kurtardılar yani.

armagan_60
08-12-06, 08:18
Sevgili armağan Teyzeler konusunda bir noktayı kaçırmışsın. Rikkat "Senin bir teyzen var, burada" dedi. Ben de özellikle o diyaloğa dikkat ettim çünkü."Burada" kelimesi ile kurtardılar yani.
öyleyse sorun yok ama kısmetin adının bile geçmemesi çok tuhaf

aliyeaynalar
08-12-06, 11:30
tatiyi oynayan kızın ismi beril mavioğlu'dur

beril şu sıralar "Beni Görmezden Gelme" isimli modern dansda rol almaktadır..

sinem83
08-12-06, 15:25
sonunda fincan da anladı nemidenin bir doktora ihtiyacı olduğunu ama sadık ali bilerek yaptığına ikna etti...

ayy ipek bey şimşekten korkuyormuş yaa :) yalnız kahvaltı yüzünden bir dövmediği kaldı sayhanı... eyvah şimdi de nemide yüzünden haşlıyor... tam dırdırcı tipler olur ya onlar gibi şimdi de arkasından söyleniyor..:) ben bu ipek beyi çok sevdim yaa annem olacak biri olsa nasıl olunurmuş dünyaya gösteririm diyor canım...:) yalnızlık hakkında söylediklerin güzel ama ipek bey nemide oyun yapmıyor kiii:(

ayy zeynoyu gördüm yavrum pembiş bant takmış bir de kafasına:) ayy mert de legolarıyla oynuyor kendine kendine konuşup duruyor:)

sallycik koymuş kafaya abdülü... atilla ilhan şiirinden söyledi... ayrılanlar hala sevgili... ayy sally ilahi..:) ama abdül "beyaz bacı"dan yana sanki;)

görgüsüzler sultanı füsun emirlerine devam ediyor, biz zenginiz biz zenginiz diyerek... kaşınıyor valla söyleyeyim..:) extra görgüsüz sakız hanım da yemekleri esirgiyor neymiş eti değil makarnayı çıkarsınmış peyamilere...
yaa füsun hanım şimdi avazın çıktığı kadar kime bağıracaksın bakalım TATYANAAA diye, kendi göndermiş sonunda...

nemide ipek beyle konuşmasından çok tatmin oldu, az kaldı ismete söyleyecek...:)

yaa şimdi sadık aliyi de payladı... ne o öyle kadınlarla geziyorsun, takılmışsın fincanın kuyruğuna diyor:) canım ya ne zaman anlayacaklar hasta olduğunu..:(

Müge
08-12-06, 15:51
Abdül Pembe aşık oldu sanırım bu arada :)
Yorum birazdan gelecek :)

sinem*
08-12-06, 16:01
ipek beyle sayhanın karı koca kavgaları süperdi :)

füsun tatiyi kovdu ya çok üzüldüm umarım başka bir evde işe başlar ..

abdülle pembenin arasında bir şeyler olacak bu kesin ..şükür birilerinin başını bağladık :):)

cihan çok tatlıydı tabiki peyamide ..yani süper bir bölümdü :)

ipek beyin ismete verdiği öğüt çok güzeldi ..nemide anne gerçekten yalnız ..

Müge
08-12-06, 16:21

Sevgili purna önceki sayfaları okursan orada dünkü bölüm hakkında her şey açık ve net yazıyor...:img-wink:
Sevgili Bizim evin halleri izleyiceleri lütfen bir daha soru sorarken bir önceki sayfaları okuyunuz çünkü sorduğunuz soruların hemen hemen hepsinin cevabı oluyor yani yazıyoruz yorumlara..:)
Herkese sevgiler saygılar

Müge
08-12-06, 16:26
Yine keyifli ve güzel bir bölümdü..Bütün oyuncular bir aradaydı Neva ve Safa hariç..

Nemide’nin durumuna sonunda Fincan doktora götürelim dedi ama öyle kaldı..

En çok güldüğüm sahne sabah İpek beyin yine Sayhan ile yatakta uyumasıydı.Sayhan onu İsmet bey sanıp öpüyordu rüyasında ama uyanınca İpek beyi görünce onu itti ve çok korktu(Yine giymiş pembe pijamalarını)..İpek bey çok alem bir adam valla diziye çok renk katıyor..Şimşekten korkuyormuş yazık..İpek beyin yalnızlık hakkında söylediklerine çok üzüldüm..Aile kokusuna nasılda hasret..:(

Bu bölümde Rikkat’i az görebildik…Zeynep çok tatlıydı maşallah EVET EVET dedi yine bu bölümde..Mor giysiler ona çok yakışmış:)…Cihan ve Peyami’de masaj yaptırmaya Tati’ye gittiler..Cihan’ın halleri çok komikti.:).Şadan’da masaj yaptırmak istedi ama Sakız hanım Füsun’u uyardı ve Füsun engel oldu.Boş yere ortalığı karıştırıyor Sakız hanım hiç hoş değil davranışları…

Sally ah ah aşık oldu Abdül’e .Ama Abdül hiç umrunda değil:)..Pembe sayesinde iyileşti ona Beyaz bacım demesi çok hoştu doğrusu..Gerçekten yakışıyorlar da birbirlerine Pembe Abdül.Dalyan boşuna hevesleniyor birazda abartıyor gibi bu hayranlık meselesini..Çay ocağı da değişmiş bu arada..Sanırım bu forumda bir arkadaş merak ediyordu çay ocağını umarım bu yeni yeri daha çabuk bulur..:img-wink:

Misket ve Rüzgar konusu biraz durgunluk yaşıyor sanırım iyi oluyor ama teyze-yeğen olmadığı nasıl çıkacak ortaya çok merak ediyorum…

Füsun’a çok kızdım yine sırf Şadan’a masaj yaptı diye Tati koltukta hem Tati’yi kovdu hemde koltukları değiştirdi…Yeter ama bir son verilsin acilen bu duruma..

Mert’de vardı bu bölümde canım benim maşallah çok büyümüş..Kendine kendine konuşmasına bayıldım…Yakında ona da replik yazarlar …:img-yes:

Nemide kafasına koydu İpek beyi İsmet’e yapacak.Çok iyi anlaşıyorlar valla..İpek beyde çok sevdi Nemide’yi… :)

Sayhan yine kavuşamadı İsmet’e ne yaparsa yapsın..İsmet’in finalde eve gelip Sayhan’ı evden çıkarıp annesine sarılması çok komikti..

Çok keyifli bir bölümdü emeği geçen herkese yürekten teşekkürler…:happy0064 Aklımdayken söylemek istiyorum.Bugün arkadaşımla dışarıda dolaşırken saat 15:30 gibi saatime baktım ve o anda arkadaşım merak etme daha var dizine gidersin evine dedi…Çok güldüm…Sanırım yavaş yavaş onlarda alıştılar bu duruma…:):)

fibulamim
08-12-06, 17:04
teşekkürler ya..diziyi noktasi noktasina yazmişsin..diziyi tekrardan izlemiş gibi oldum.
ya keşke nemide normale döndükten sonra ipek beyide çok beğenmişken onu kizi gibi sevdiği salyy ile evlendirmeye çalişsa..diziyi izlerken aklima geldi birden..

h.eren
08-12-06, 21:40
Televizyonda zaplarken Samanyolu tv de Pazar aksamı başlayacak Yeşeren Düşler isimli dizinin tanıtımında Şadanı gördüm. Gene höt hötlüğü üstündeydi.:img-wink:

Müge
08-12-06, 22:16
teşekkürler ya..diziyi noktasi noktasina yazmişsin..diziyi tekrardan izlemiş gibi oldum.
ya keşke nemide normale döndükten sonra ipek beyide çok beğenmişken onu kizi gibi sevdiği salyy ile evlendirmeye çalişsa..diziyi izlerken aklima geldi birden..

Rica ederiz sevgili fibulamim:img-wink:

Neden olmasın Sally ve İpek bey zaten ben daha önce söylemiştim..Hatta ilk söyleyen bendim :)..Şimdi hava atmak gibi olmasın ama cidden çok yakışırlar birbirlerine..:img-yes:

Hala bu akşamki Sayhan ve İpek beyin aynı yatakta uyku sahnesini düşünüyorum :img-hyste çok komiklerdi gerçekten:img-hyste

fibulamim
09-12-06, 08:57
dün cihanin bir sahnesi vardi.çok hoşuma gitti.tati peyamiye masaj yapti.sonra çikarlarken tati cihan'a küçük bey dedi.cihanda olurmu ya ben kazik kadar adam olmuşum dedi..canim yaa kendini tatiye göstermeye çalişiyo..tatide can alici cümleyi söyledi..''şadan bey büyük bey ozamanda sen minik beysin''cihan nasil da bozuldu bu lafa..

.zeynomm.
10-12-06, 21:07
oyy oyy oyy ne kadar öslemişim burayı ben yaaaa! bir haftadır aklım burdaydı :))belki bedenen aranızda değildim ama ruhen sizinleydim:))** boşta durmadım bu arada artık dizimizi izleyen 3 kişi daha varr.. hizmet hastanesinde hemşire olan ayşe abla aylin ve cansu hemşireler :)))
sağolsunlar hastanede birlikte izledik dizimizi :))ama doğruyu söylemek gerekirse kolumda serumla pek rahat izleyemedim:(((
belki merak edenler varolabilir diye yazayım niye hastanede olduğumu :)) ben hastayım diyodum ya,pazar gecesi benim ateşim 40 bulunca apar topar hastenenin yolunu tuttuk doktor zatüre başlangıcı dedi ve koca haftayı hastanede geçirmek zorunda kaldımmm:((yanı insan 2 saat balkonda durdu diye zatüre olurmu ya ama ben az daha oluyodum ..biliyosunuz ben anasınıf öğr. okuyorum ve bir ödev için yapıştırıcılarla bişey hazırlamam gerekiyodu o koku benim başımı ağrıttığı için açık havada yapayım dedim balkonda yaptım ne bileyim bir haftama mal olacağını aman neyse şimdi iyileştim çok şükür sizleride çok ösledim allah bidaha ayrı bırakmasın(amin) bayada şeyler yazmışsınız şimdi onları okuyorum beni ösledinizmi yokluğumu umursadınız mı bilmem ama ben çok ösledim her fırsatta dile getirdiğim gibi siizi çok seviyorum benn:)
bizim evin hallerinide ...canım ailem onlarıda nasıl sevmemm ...bide malum berfucumu çok seviyorum:)))

jale
10-12-06, 21:36
bye bu acımasız; bu gözümüzün yaşına bakmayan , dişleri bilenmiş, hep hazır biçmeye bizleri ...aynı zamanda çok güzel olan yaşamda ...herkez kendine dikkat etsin...lütfen...hep iyi olalım..sevgiler...

Müge
11-12-06, 15:23
:img-hyste Füsun ve Sakız Hanım çok yaşayın sizler çok güldürdünüz beni çok..O nasıl tayttı öyle ? oturamadı bir yere Füsun:img-hyste

Yorumum diziden sonra gelecek..:img-wink:

sinem83
11-12-06, 15:23
Tatyana-tatsana:) cihanın aklı fikri tatyanada, bıyık bırakıyor… büyük göstersinmiş diye…:)

Ahh ismet ahh gör artık şu gerçeği… halen oyun sanıyor… sahici oynuyor diyor nemide için…:( nemide yok ortalıklarda bugün...

Safanın sürprizi elektrik süpürgesiymiş…:) aa bebeğim diyor süpürgeye… takdir ettim ama hiç beklemezdim bu kadar mal kıymeti bileceğini…
yalnız rikkat koptu ilk süpürgeyi öğrendiği sahnede, hahahayyy diye nasıl da güldü öyle…:)

sally abdüle hazırlanıyor… ismet mantıklı açıklama yapmaya çalışıyor ama sallynin baktığı perspektif farklı bu sefer… hadi bakalım hayırlısı...
kıymalı semizotu yapmış beyaz bacısı abdüle… abdül de beyaz bacısına ay pardon pembeye hediye almış… bacım diyorsam bacım dedi ama…
bundan sonraki çift abdül-pembe olacak gibi sanki... sallycik sen de doğru yola çık nemideden de onaylı ipek bey var... etrafına iyi bak...;)
ayy o karışıklıkta dalyan yine kaşındı ya e pes...

füsuna bakın hele “bu sefer” kendimi tutamadım diyor… hangi sefer tuttu da şimdi tutamadı acaba çok merak ettim:icon_whis heh bir bu eksikti; füsunla extra görgüsüz annesi taytlarıyla gözüktüler… sosyetelermişmiş… biz giymeyeceğiz de fincan mı giyecek diyor…

Füsun: birer capuccino içelim mi?
Fincan: ne ciniiii?:)

bugün füsunla fincanın atışmalarına bayıldım… füsun akrobatik hareketler yapıp almaya çalışıyor sehpadan capuccinoyu… o an;

fincan: anam ne eğilip kalkıysın emme basma tulumba gibi başım döndü:)
füsun: plasimtrak gibi bir ismi olan spor yapıyorum fincan hala

fincan: kimi kandıriysınız dar geliy işte, çıkarın da rahatlayın...!
….
ve füsun oturur oturmaz beklediğim ses; Cıııırrrrtttt:)

safanın sürprizi başına kaldı... rikkatleri kızdırdı... neva kullanılmış almışsın dedi... şimdi walkmani verdi sözümona ama...

veee höthöt şadan tayt giydi... üstüne üstlük pembeye, dalyana ve düriyeye yakalandı... ardından da füsun ve sakız hanıma...:)

Müge
11-12-06, 15:50
Şadan :img-hyste gülmekten bir kez daha kırıldım şimdi:img-hyste taytı giydi inanamıyorum:img-hyste İnsan anlamaz mı ya onun içlik olmadığını?:img-hyste
Yorum birazdan geliyor:happy0064

ena
11-12-06, 16:05
Bu akşamki bölüm çok keyifliydi yine.. Ama bu akşam en ziyade Aslan ailesini beğendim. Ne bileyim o aile içi muhabbet, şakalaşmalar, takılmalar...Çok sıcaktı.. Yarım saate kadar annem ve babam burada olacaklar, sanırım büyük bir özlemle sarılacağım onlara:) Bizim tatil muhabbetlerimiz geldi aklıma izlerken.Kuzenlerim, ailem ve ben.. Aslan ailesinin bugünkü halleri gibi hallerimiz çok olmuştur. Özledim... Az önce de kuzenlerimle konuştum..İki farklı mecrada, hem televizyonda Bizim Evin Halleri'nden aile görüntüleri izleyerek hem de ailemin fertleri ile görüşerek özlemimi bir nebze olsun giderdim.. Çok teşekkür ederim bunun için..

Geçen akşam Pervin Hanım bir televizyon programına konuktu. Orada "İnsanlar bayramlardaki ziyaretleri, aile görüntülerini özlüyorlar.Ve biz de bunu veriyoruz" mealinde bir şeyler söylemişti.Çok güzel konuşuyordu ki sözünü kesip konuyu değiştirdiler. Bugünkü bölümde işte tam da o aile sohbetleri vardı.

Safa'nın walkman hikayesine çok güldüm. Aklıma abimin ilk walkman'i geldi. Bir süre kimseye el sürdürtmemiş, sonra da iç sistemini anlamaya çalışırken bozmuştu. Çok eğlendim.

Tayt sahneleri gerçekten çok hoştu:) Ama ben hala bu görgüsüzlüğe kim dur diyecek merak içindeyim. Gerçekten sonunda fena bir ders alacaklar.Belki bayramda fakirlere yardım eder Ulusoy ailesi.. Önce gösteriş için 4-5 kurban kesmek isteyeceklerine eminim ama:) Bayramlarda özellikle çok güzel mesajlar verme potansiyeli var bu dizide ve ne mutlu ki sadece potansiyel olmakla kalmıyor. Ben bayramda bomba sözleri Sakız Hanım'dan ve Şadan'dan bekliyorum. Sakız Hanım kimi zaman çok oturaklı sözler söyleyebiliyor zira. Eski bölümlerde gençlik sevdası ile Rüya'nın arkadaşlarıyla takılmaya başlayıp sonra onlara Türkçe konusunda verdikleri bir ders vardı ki keşke televizyonlar zaman zaman o sahneyi ders niyetine gösterseler diye düşünürüm.

Velhasılıkelam çok zevk aldım bu bölümden..

Öte yandan Abdül-Pembe atışması da müthişti. Dalyan gerçekten can sıkıyor yahu. Hadi şu kuma olayını Afranur etkisiyle açıklamıştık da bu konuda artık Dalyan güzel bir dersi hak etti. Pembe'nin Abdül'e "Yemek dünden kalmıştı öyle atmak yerine sana getireyim dedim" cümlesi müthişti.Gülmekten öldüm:)

Her daim böyle keyifli bölümler seyretmek umuduyla.Ekranlardaki vıcık aman cıvık :img-hyste dizilere inat...

Müge
11-12-06, 16:09
Çok güzel bir bölümdü gerçekten de…Bütün oyuncular bir aradaydı…Nemide,Sayhan ve İpek bey hariç…Konuk oyuncu olarak başta adı vardı İpek beyin ama çıkmadı..

Cihan’ın tatsana dan Tati’yi çıkarması çok komikti.Büyük görünmek için bi de bıyık bıraktı sakalını uzattı…:)

Safa ve elektirik süpürgesine ne demeli bütün bölüm boyunca elinde düşürmedi.Pembe’ye kızdı yerleri süpürdü diye..Çok değerliymiş malı ama başkasının malını kullanmayı biliyor… :)

Füsun’u düşündükçe hala gülüyorum nasılda giydi o taytı:img-hyste ..Sakız hanımın ki güzeldi çok yakışmıştı ki.Oturamadı yerine Füsun sonra cırt diye patlattı taytı…Bu bölümde çok güldürdü beni çok …Sadık Ali ve Fincan ne rahatlardı Füsun’a karşı..”Emme basma tulumba gibi”:img-hyste

Misket ve Rüzgar azda olsa birbirlerine baktılar hala merak ediyorum nasıl gerçekler ortaya çıkacak?

Ah ah Sally ah Abdül’e aşık oldu ama Abdül’de Pembe’ye.Ama çaktırmıyor durumu Pembe’de öyle…Çay ocağındaki birbirlerine olan konuşmaları çok hoştu…Dalyan’da artık şu hayranlık meselesini bıraksın ona kimse hayran olmuyor..(Pembe ve Abdül gerçekten birbirlerine çok yakışıyorlar..:img-yes: )

Şadan nasıl giydi o taytı hala inanamıyorum…Füsun’dan içine istemişti giymek için ama anlamadan altına giydi ?Neyse çok güldüm iyi ki giymiş..:img-hyste

Keyifli bir bölümdü bütün oyuncuları birada görmek gerçekten çok güzel..Emeği geçen herkese yürekten TEŞEKKÜRLER!!..:happy0064

Ailemi çok seviyorum..:img-wink:

sinem83
11-12-06, 16:12
bu arada geçen haftadan önceki bazı bölüm yorumlarımda bazı noktalarda memnuniyetsizliklerim ön plandaydı... hiç uyanamayacağımı sandığım bir kabus gibi hissetmiştim... şükürler olsun ki uyandım... art arda süper bölümler izliyorum... eskisi gibi...:img-wink:

teşekkürler... emeği geçen herkese...:happy0064

sinem83
11-12-06, 16:14
Çok güzel bir bölümdü gerçekten de…Bütün oyuncular bir aradaydı…Nemide,Sayhan ve İpek bey hariç…Konuk oyuncu olarak başta adı vardı İpek beyin ama çıkmadı..

sevgili müge,

sayhan ve nemide konusunda haklısın... ama ipek bey bölüm başında saniyelik de olsa göründü... pembe pijamalarıyla... sayhaan kahvaltıyı hazırladım diyerek...:):)

ena
11-12-06, 16:16
Sayhan da göründü ya arkadaşlar:) Fincan Sadık Ali'ye masaj yaparken eve gelip Nemide'nin oyunundan şikayet etti.. :)

sinem83
11-12-06, 16:18
Sayhan da göründü ya arkadaşlar:) Fincan Sadık Ali'ye masaj yaparken eve gelip Nemide'nin oyunundan şikayet etti.. :)

aa evet bir şaşkınlık geldi ki üstüme... hay allah...

bir de ben söylüyorum müge ipek bey göründü sayhan diyerek... doğru göründü... sabah uyanınca ismetle telefonla konuştu...:):)

Müge
11-12-06, 16:18
Yazmayı unutmuşum..Rikkat ve Safa arasında geçen tartışmalara,atışmalara bayılıyorum..

Hep ters bir zamanında Rikkat basıveriyor onu Safa kalıyor öyle..Bugün de oldu aynısı..
Safa’nın değerli elektirik süpürgesinin poşetini getirirken ofise Safa’yı yerleri süpürgen gördü ve söylendi.poşeti atıp.”Hadi ordan demesine” bittim Rikkat’in…:)

Peyami bir ara yine küçük bir alınganlık yaşadı.Pembe’nin çöpten aldığı poşeti yıkayıp Safa için temizlemesine üzüldü…İnşallah biter alınganlıkları Peyemi’nin çok üzüyor insanı

Not:Sayhan göründü evet ena'cım şimdi hatırladım.hafızam geçici bir süre kilitlendide.:img-yes:

sinem*
11-12-06, 16:25
ben en son olaylara yetiştim tati çıkmış mı yoksa hala var mı

bu arada son sahnede şadana çok güldüm dalyanların cevabı da güzeldi zengin olunca her şey giyiliyormuş :):)

sinem83
11-12-06, 16:26
Peyami bir ara yine küçük bir alınganlık yaşadı.Pembe’nin çöpten aldığı poşeti yıkayıp Safa için temizlemesine üzüldü…İnşallah biter alınganlıkları Peyemi’nin çok üzüyor
evet ben de eyvah yine başlıyoruz diye düşündüm ama neyse ki korkulan olmadı... o anlıkmış... bir sonraki sahnede gayet şenşakraktı...:)

sinem83
11-12-06, 16:30
ben en son olaylara yetiştim tati çıkmış mı yoksa hala var mı

sevgili sinem*,

bugün hiç göremedik tatiyi ama çıkmamıştır herhalde diye düşünüyorum...

sadık ali masaj yaptırmaya geldiğinde lafı geçti bir tek... füsun geç kaldın sadık amca ben onu gönderdim dedi... aa pardon bir de sabah rikkatlerde geçti bir de... kahvaltı yaparken rikkat reçel çok güzel olmuş, peyami tatsana dedi, o anda cihan ne tatyana mı dedi...:)

Müge
11-12-06, 16:32
evet ben de eyvah yine başlıyoruz diye düşündüm ama neyse ki korkulan olmadı... o anlıkmış... bir sonraki sahnede gayet şenşakraktı...:)

Aman allah korusun gerçekten doğum günü olan bölümü düşünüyorumda çok üzmüştü bizi...Fakat çok sakin ve rahat bir adam bugüne kadar hiç aşırı sinirlendiğini görmedim.. :)

purna
12-12-06, 07:39
tatyana gitti şimdi dimi gelse keske gene

armagan_60
12-12-06, 09:55
tatyana gitti şimdi dimi gelse keske gene
tatyana konusu biraz mantıksız olmuş nevanın anem tatyanayı kovdu demesi kestirip atması ilginc

füsünların biraz akıllandığını düşünüyordum misket çayları döktüğü zaman normalde hor görebilirdi biraz normalleşti sanki dalyan dürüyeyle yaşananları çabuk unuttu önüne gelene asılıyor penbe saly savaşı olacak gibi cihanın rollerinin artmasına sevindim sesimizi duydular ama rüya konusunun silinip atıması adının bile geçmemesi beni korkutuyor neva bile gidince arada telefonla konuşuyolardı

ben nemidedeyle zerrin tam konuşacakken elektikler gitmişti tam olarak nedediğini bilemiyorum nemideye hafızsını kaybettiren sözler nelerdir

Müge
12-12-06, 11:26
Sevgili armağan sayfa 71'de var sorunun cevabı :img-wink: Genelde her akşam gelip ince ayrıntıya kadar yazıyoruz foruma..

sinem83
12-12-06, 15:42
hehe ipek bey yine sayhanın yanında yatmış... erkenden de saat kurmuş sayhan anlamasın diye...:) sayhana kızdı yine kahvaltı yüzünden...

nemide rikkatlerde... eyvah... post-itler elinde... rikkat açıklamaya çalışıyor ama iyice karıştı ortalık... saçmalıyor iyice... aslandır aslan zaten soyadı, vs...

pembe: ben çay koyayım, nemide teyze açık mıydı?
nemide: neresi açık kapa kapa kapa...
pembe: söyleyecek söz bulamaz, anlamsız bakar...

yılların cin gibi nemidesine yazık yaa:(

ay ben bu güdüğe ne diyeyim bilmiyorum ya, geçen seneki olay yetmedi buna artık dayak istiyor... düriye sen de aç gözlerini ay ay diyeceğine...

hehe en sevdiğim sahnelerden biri... bir haber herkese dolanıyor... tek tek... kulaktan kulağa gibi...

ay zavallı rikkat yaa... nemide rikkate de sardı şimdi... kes sesini diyor...:) rikkat nasıl da şaşkın şaşkın anlatmaya çalışıyor annecim ama sen dedin ben demedim ki...

abdül damak çikolata almış... pembeye verdi... zeynebe diyor bir de...:)

sally göründü yine elinde aynası&rujuyla:) ismet güzel söyledi sallye: "olmayacak duaya amin diyorsun"... aaa sallye bakın yaa ne gereksiz çen çen çen diyor...:)

peyami yine alındı... bu sefer de şadana... ben yapacağım işi bilirim diyor...

aa abdül ankaralı namık, ankaralı turgut dinleriz biz, istanbul bizi bozar diyor... ayıp ama:P

sayhan da orhan gencebay dinledi ya, pessss...:)

bravo nemide sultan... helal olsun... nasıl da hatırladı ama... tam da yerinde... "kuma getirerek yuva kurtulmaz..."

ipek beyin haline yazık yaa... yalnız yatamıyor... ben de yalnız yatamazdım... 10 yaşlarımda...:) ne alem adam... nasıl da ağlıyor çocuk gibi... ay boncuk boncuk oldu gözleri kıyamam... allahım koru beni diye dua ediyor...:)

yalnız nemide nasıl da hatırlayıveriyor çocukların kaç sene önceki park günlerini bile... biz biri anlasa diye bekliyoruz ama hakikaten şu haliyle oyun yapar gibi...

aa sakız hanım gözlerimi yaşarttı... füsunu tersleyiverdi... ilk defa... bravo sakız hanım:happy0064

ehh füsun sen de yaşlanacaksın nasılsa... ama nemide o anda devrede yine hislerimize tercüman olarak: aaa siz de iyice abarttınız ama görgüsüzlüğü...:happy0064

sinem83
12-12-06, 15:44
ben bu bölüme bayıldımm:):)

bir kez daha teşekkürler... emeği geçen herkese... :happy0064

şimdi çıkmam gerekiyor... son reklamdan sonrasını sizden öğrenip devam ederim dönüşte..;)

Müge
12-12-06, 15:45
Oleyyyy bütün oyuncular bir aradaydı bu bölümde.:happy0064 İlk defa sezon başından beri çok sevindim çok:happy0064
Nemide (Beyhan Saran) bu bölümde müthişti:good: Oyunculuğuna repliklerine Dalyan'a ve diğerlerine dediklerine bayıldım...İYİ ki varsın
Yorumum birazdan gelecek:img-wink:

purna
12-12-06, 16:05
nemide hanımı psikologa falan goturmelerı lazım.unutup duruyor hiç kımsede bir şey yapmıyor ısmetın bekar oldugunu soyluyor onu unutuyor ama dıger herseyı unutmuyor kuma meselesını unutmamış kım unutur.bu bolum herkes ordaydı ama ruzgar neva cıhan safa zeynep mert bunlar yoktu barı keske ruzgar olsaydı yanı

ena
12-12-06, 16:05
Müthiş bir bölümdü gerçekten..İşte budur dedirtecek bir bölümdü..Herkes çok müthiş bir performans sergilemişti. Sadece bizlere keyifli dakikalar geçirtmek için bunca çaba harcayan bu insanlara ne kadar teşekkür etsem az şimdi.. Gerçekten çok güzel bir bölümdü.

Beyhan Saran kaç haftadır ilk defa bu kadar uzun yer aldı herhalde bir bölümde.Ama her karesinde enfesti. Ve az önce de dediğim gibi herkes tek tek harikaydı.

Bu bölüm herkesin Nemide'yi ziyarete gelişi çok güzeldi. Zavallı Sayhan parçası olduğu bu ailenin toplanışına katılamadı ama. Gerçekten herkesin bir arada oturduğu akşam gezmeleri ne güzeldir. Benim yaşıtlarım ve benden büyükler (ki onlarınki benim anılarımdan da zevklidir muhakkak) böyle çaylı sohbetli akşam gezmelerini iyi bilirler. Çok değişik bir havası vardır o ziyaretlerin. Hele de o çayların apayrı bir kokusu, apayrı bir tadı vardır. (ben bir çay delisiyim, bir sonraki cümleleri okumadan bunu dikkate alınız:)) Çocukluğumdan damağımda yer etmiş 3 değişik çay tadı vardır. 1)Akşam gezmelerinde içilen çaylar 2)Devlet dairelerinde içilen çaylar ve 3)Evde içilen paşa çayları :) İşte bu bölümü izlerken damağımda birinci grupta belirttiğim çayların tadı varmış gibi hissettim. Ne güzel bir şey bu yaa.

İpek Bey ve Sayhan'ın sahneleri ayrıca ele alınacak çok güzel sahnelerdi. Nejat Armutçu'yu ayakta alkışlamak istedim sahnelerini izlerken. Ağlayışı, çocuksu hali öylesine güzeldi ki..İçin bir tuhaf oldu. Yok acımak değil de hani "Ah yavruum ne de sevimli" türü hüzün sevgi karışımı bir duygu vardır ya; işte ondan.Bu vesileyle kadroda kalıcı olması isteğimi bir kere daha dile getirmek istedim. Aynı sahnelerin diğer oyuncusu Okan Şenozan'ın halleri de şahaneydi. İpek Bey'i dinlerken ki çaresizlik ve acıma karışımı yüz ifadesini çok sevdim. Ve İpek Bey-Sayhan sahneleri ile Aile sahnelerini birleştiren "huzur" kavramı..."Olsun..Huzur olmadan uyuyamam ben" cümlesi.. Çok hoştu. Daha ziyade söylenişi.

Peyami'nin o gurur, sevinç ve de "Ben bu hikayenin sonunu da biliyorum ama biraz tadını çıkarayım" duruşu çok güzeldi. Çok hoşuma gitti. Ve Rikkat'in Nemide'nin her tepkisinden sonraki şaşkınlığı gerçekten görülmeye değerdi. (Bu arada bu sezon Rikkat ne kadar güzel giyiniyor öyle. Sabahki bölümlerle karşılaştırınca yeni bölümlerde daha bir gençleşmiş sanki. Ve aynı şekil de İsmet ile Sally de öyle..)

Vee Ergün Uçucu.. Nemide taklitleri olayı kopardı zaten.. Annemin, babamın ve benim kahkahalarımız birbirine karıştı. (Aylar sonra bu diziyi yine ailemle izlemek ne güzelmiş.. Babamın elindeki derginin/kitabın üzerinden televizyona kaçamak bakışları:))

Gerçekten enfes bir bölümdü. Tek tek ele alabildiğim sahne/oyuncu sayısı az olsa da hepsini tek tek çok beğendim, ve şu an adı geçmeyenlere haksızlık yapmışım hissindeyim. Umulur ki affedilirim. Herkese çok teşekkür ederim bu güzel bölüm için.

purna
12-12-06, 16:09
bugunku bolum çıok guzeldı ama ruzgar cıkmadı

Müge
12-12-06, 16:24
Süperin süper üstü bir bölümdü çok ama çok beğendim…Demin söylediğim gibi bütün oyuncuların hepsini görebildik bu bölümde..
Bu bölümün odak noktası Sevgili Nemide’di .Oyunculuğuna bayıldım..İşte yılların oyuncusu bu dedim..:good:

İpek bey yine Sayhan’ın yatağında pembe pijamaları ile uyuyordu.Sayhan’ın üzerine örterken Sayhan uyandı ve çok korktu..Çok şeker bir adam bu İpek bey…Sayhan çok sinirliydi bu bölümde ama Nemide hanıma çok kızdı.Sadık Ali’ye yani babasına dert yandı ve hemen Sadık Ali işe el attı bütün aileye haber verdi uyardı.:)

Sally hala Abdül için uğraşıp duruyor ama nafile Abdül Pembe’ye yani beyaz bacısına gönüllünü kaptırmış…Sally hiç beğenmedi Abdül’ün Ankara’lı Namık ve Ankara’lı Turgut şarkılarını çalmasına attığı çığlık çok komikti.Dalyan’ın çakkıdı dansı Gafur kadar iyi olmasa da yine de güzeldi.Çikolata getirdi Pembe’ye o sırada çikolatayı yere düşürdü ikisi de yerden alırken kafa kafaya çarpışmaları ve Nemide’nin bunları görüp sevgili sanması çok hoştu.Abdül ne zaman açılacak Pembe’ye çok merak ediyorum..Gerçekten de birbirlerine çok yakışıyorlar..:img-blush

Dalyan ve Duriye Nemide’lere geldikerinde Dalyan’ın lafına sinirlen Nemide nasılda bir anda kuma meselesini gündeme getirdi. “Sen utanmıyorsun da karının üzerine kuma getiriyorsun.”.İşte burada konuşmasına,hareketlerine ve oyunculuğuna bayıldım.Ekranın içinden çıkıp onu öpmek istedim..Ah ah neden İstanbul ve Ankara bu kadar uzak şehirler..:(

İpek bey gece Sayhan ile evde tek başınayken yine çok komikti.Sayhan odasına istemedi kovdu İpek bey salonda yatarken bebekler gibi ağlıyordu.İlk başta güldüm ama sonra Sayhan gelince yanına İpek beyin dediklerine çok üzüldüm..”Yatılı okulda kalırken hortlaklardan,hayaletlerden çok korkardım”.dedi içim acıdı..Aile sevgisine nasılda muhtaç..

Rüzgar ve Cihan kendi hallerindeydiler bu bölümde.Rüzgar yine üzgündü .

Neva evdekilerin gitmesi ile hemen Safa’yı aradı yanına gelmesini istedi ama Safa çalışmam gerekiyor babanın gözüne girmem gerekiyor dedi gitmedi.Safa baya değişti sezon başında hep buraya yazardık konuşurduk Safa’dan adam olmaz diye ama gerçekten beni çok şaşırttı ..

Sakız hanımı bu bölümde tebrik etmek istiyorum Füsun’undan yana ilk defa olmadı.Nemide için gerçekten çok güzel şeyler söyledi…Sakız hanım dedikoducu olmasan seni daha çok seviceğim..Nemide çok güzel bozdu Füsun’u görgüslüğünüz nereye kadar devam edecek geçen bayramda davulla zurna ile geldiniz dedi koptum valla billa..:img-hyste

Sevgili sinem83 reklamlardan sonra yine Nemide için arkasından oyun yapıyor dediler Sakız hanım mutfağa Nemide’nin yanına gitti ve ona oyunlar hakkında bir şet sordu.Nemide o kadar güzel cevap verdi ki ona işte burada bir kez daha hareketlerine bayıldım..Sakız hanım salona geldi oyun yapıyor oyun dedi ama Nemide Sakız hanım gidince yine unutkanlığına devam etti.salona geldi kızlarına .Bu kadar kız var evde otuyorsunuz kaklında iş yapın dedi.Rikkat,İsmet ve Misket kalkıtılar..Rikkat annesini yanağını okşadı Nemide güldü ve bölüm sonu oldu.

İzlediğim en güzel en komik bölümlerden bir tanesiydi…Bu bölümü bir kez daha izlemek istiyorum…Emeği geçen herkese çok ama çok TEŞEKKÜRLER….:happy0064

İstanbul’dan Ankara’ya kucak dolusu SEVGİLER…..bye

fibulamim
12-12-06, 16:25
rüzgar çikti.ama minicik bi bölümde.safa elinde dosyalarla eve giridğinde cihan ve rüzgar tv izliyorlardi.safa rüzgara nasilsin dedi oda sadece ii dedi.cihanda rüzgara laf atii.abim nasil olsun işte herzamanki neşeli,şakacı,esprili halinde dedi..bukadar minik bi sahnede vardi rüzgar.

fibulamim
12-12-06, 16:27
nemide pembeve abdülü sevgili sanmadi..nasil olduysa pembe ve abdülü kari koca sandi...ve aralarinin bozuk olduğunu düşünüyor.

Müge
12-12-06, 16:33
nemide pembeve abdülü sevgili sanmadi..nasil olduysa pembe ve abdülü kari koca sandi...ve aralarinin bozuk olduğunu düşünüyor.

Sevgili fibulamim gerçekten mi?Çok güzel olmuş öyle sanması bu sayede Pembe ve Abdül birbirlerine daha çabuk açılırlar.(inşallah)Belki de Nemide yapar aralarını farkıda olmadan?

sinem83
12-12-06, 18:47
geldim..

sevgili müge,

son sahnede neler olduğunu yazdığın için teşekkür ederim... yorumumda unuttum yazmayı... neva ve safanın telefon konuşmaları komikti... "lady in red...":)

sinem83
12-12-06, 19:19
Gerçekten herkesin bir arada oturduğu akşam gezmeleri ne güzeldir. Benim yaşıtlarım ve benden büyükler (ki onlarınki benim anılarımdan da zevklidir muhakkak) böyle çaylı sohbetli akşam gezmelerini iyi bilirler. Çok değişik bir havası vardır o ziyaretlerin. Hele de o çayların apayrı bir kokusu, apayrı bir tadı vardır
sevgili ena,

güzel bir noktaya değinmişsin... bu konuda sana katılıyorum...

birçok kişi için önemsenmeyen ve "demode" olan aileyle birlikte gidilen çaylı börekli çörekli muhabbetlerin yeri benim için de her zaman farklıdır... çok özeldir...

ailesinden uzakta olunca insan daha çok kıymetini anlıyor özellikle... 2 sene önce kısa bir süre amerikadaydım... annemle konuşup o günün tüm programını anlattırıyordum ona... sonra da ağlıyordum... ben de gelmek istiyorum diye... annem dayanamayıp bilgisayar başında geçiriyordu vaktini... saniye saniye yazıyordu olanları... bazen toplulukta resim çekip yolluyordu... sen de bizimlesin hep anıyoruz diye yazarak... avutmak için...

bizim evin hallerinde en çok sevdiğim özellik bu... "aile"ye verilen önem... unuttuğumuz değerlerin altını çizmesi... bunu biz mesaj veriyoruz, alın size demeden... ince ince... hissettire hissettire... bu yüzden de zaten 7 sene öncesinde izlediğimiz bir sahneyi bile şıp diye hatırlayabiliyoruz...

bizim evin halleri... upuzuuunnn yıllar daha bizimle olun... lütfen... bir yandan çok uzun, bir yandan da aniden sona erebilecek maraton olan hayatta unuttuğumuz, özlediğimiz ve de yeni öğrenebileceğimiz şeylerle bizimle olmaya devam edin...

Müge
12-12-06, 19:28
şimdi eski Rüzgar'ı ve Rüya'yı çok özlediğimi bir kez daha haıtrladım..İkisi de İstanbul'da ama koskoca şehirde nerde görüceğim ikisini..Taksim beyoğlununda görmeyi hayal ediyorum..

Neyse bu akşamki bölümü hala unutamadım..Sevgilli sinem83 ve ena "aile" kavramından bahsetmişler...Evet bu diziyi bu kadar çok sevmemin en büyük nedenlerinden bir taneside aile ortamını en güzel bir şekilde anlatması..Bu akşam yine bütün aile bir araya geldi.Nemide için fazla iyi şeyler olmasa da konuşuldu ama sonuç yine tatlıya bağlandı..Bu aile benim için çok önemli..İçinde en ufak bir şiddet,kötü söz içermeyen bir aile..Bu aile bizim ailemiz..

Sizleri çok seviyorum ...
Ah bi de yolum bir gün Ankara'ya düşsede sizlerin yanıında bir saatlikte olsa olabilsem..Sen nerdesin sevgili sinem83? :)

summer___17
12-12-06, 19:38
yine çok güsel bir bölümdü sadık aliye gülmekten öldüm o cıvık diyişi tam komediydi sonra bölüm sonuna doğru nemidenin taklidi süperdi walla :img-hyste

aslı06
13-12-06, 09:08
Çok hoş bir bölümdü.Nemide annenin sahnelerine bayıldım.Sadıkalinin taklidide süperdi.Sefa çok görünmedi ama kafasında yumurtayı kırdığı sahneye çok güldüm.Sefadaki bu büyük değişim acaba kendi ailesiyle olan ilişkisini nasıl etkiliyecek?Bence işler iyiye gitmeyecek.

armagan_60
13-12-06, 11:32
safa şadanın gözüne girmeye çalışıyor girince ne olacakki ben sana kızımı veririm mi diyecek evendiğini açıklasalar işten kovar yine issiz kalır zaten evlenme meselesini dizinin başında aceleye getiriyolar şimdide toplamaya çalışıyolar birde salyi hiç beğenmiyorum artık çağlar ve daha önceki sevgililerinde daha oturaklı ağır başlı herkese akıl veren yardım eden birisiydi şimdi hiçbirşey umrunda değil gibi davranıyor nemidenin yaptığını herkes oyun zannediyor ama ciddi bir hastalığa doğru gidiyor bu işi zerrin çözer sadık aliye nemideyle konuştum dediğin zaman hastalık oldğu belli olur

sinem83
13-12-06, 15:52
nemidenin bugünkü post-it'i tencerenin içinden çıktı: İpek kahvaltıya çağrılacak, ismetle arası yapılacak…:)
ne olacak bu nemidenin hali ayyy ayyy…:(
sayhanla ismetin evlilik cüzdanını sahte sanıyor ama çağları bile hatırlayıverdi bir an… nasıl bir tezat ya rabbim…
sayhanın nemideye bağırdığı sahnedeki mimikleri çok iyiydi..:)

ipek bey ve pembe havlu pijamaları ve yanında sayhan… bu sefer sarılmış:) ay bayılıyorum şu ipek beyle sayhanın her sabah atışmalarına…:)

görgüsüz kraliçe füsun şimdi de istanbullu sosyetiklere özendi… ama adı duyulsun diye…
pes füsun pess: Bana bir bina al şadan:)
extra görgüsüz sakız hanım da nemide gibi başladı… ama numaradan… ayıp oluyor sakız hanım ayıp…
bravo füsun kırk yılın başı doğru söyledi… nemidenin yaptığı oyun değil dedi… ama kafayı yemedi çok şükür… sadece rahatsız… geçici…

peyaminin alınganlığının startı bugün sayhanla verildi… ters ters konuşuyor yine…:) sayhan şoklarda… abi ben artık hiçbir şey demek istemiyorum dedi…

sally anladı abdülle olmayacağını… ama 1 hafta diye diretiyor… sally bayılmak üzere… sıkı can iyidir, çabuk çıkmaz sally;)

iyi de hani rikkoş…? bir karecik bile görünmedi bugün…:( aynı şekilde hani cihan, hani fincan, hani sadık ali hani rüzgar merti gördük de hani zeyno??

*açıkça söylemek gerekirse bu akşamki bölümü pek beğenmedim ben… geçen haftadan beri izlediğimiz muhteşem bölümlerden sonra bu bölüm tatsız geldi bana… :icon_sorr

tng
13-12-06, 15:54
bu bölümü ben de pek beğenmedim,tatsız olması bir yana abartı yakışmıyor bu diziye.nemidenin sayhanı akıl hastasene yollatması çok abartılı olmuş,dizinin sade havasını bozdu bence.

Müge
13-12-06, 16:14
Ah Nemide ah yaptı yine yapacağını çok üzüldüm biraz da kızdım bu akşam..Yazıkoldu Sayhan’a nasıl kurtaracak kendini şimdi..?

İpek bey her zamanki gibi Sayhan’a sarılmış uyuyordu pembe pijamaları ile..Ama artık uyuyamayacak çünkü Nemide onu akıl hastahanesine yolladı..

Safa yine kandırdı Füsun’u para koparmak istedi ama umduğu parayı alamadı.Mert çok tatlıydı arada farkında olmadan konuşuyordu..Oyuncakları ile oynarken.Uçtu uçtu yaptı..Füsun’da ona uçtu oğlum uçtu dedi..Çok doğal bir sahneydi ..:) Elimizde büyüyor sevgili Mert'cik :)

Sally hala akıllanmadı Abdül’ün peşinden koşuyor bugünkü bir hareketi hiç hoşuma gitmedi..Sırtındaki bir yeri göstererek bakar mısın demesi?"Bence bu şaçmalıklarına bir son versin ve kendine yakışan bir sevgili bulsun.."

Peyemi yine alınganlıklarına devam etti Rikkat yoktu bölüm de gözlerim hemen onu aradı ve de ilk defa Misket’te çıkmadı.. Bence gözler Misket’ide arasın …Zeynep’te çıksaydı keşke onuda çok özledik…Onunda doğal konuşmaları çok hoşuma gidiyor..

Aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü çok keyif alamadım izlerken…Çok sıradan geldi..Biliyorum bu sahneleri çekerken bile çok emek harcıyorlar ama izleyicinin
Bakış açısı da önemli.Nemide’nin durumuna bir son verilsin ARTIK birisi ona doktora götürsün LÜTFEN…Çünkü gerçekten biraz kabak tadı verdi..Yine çok seviyorum Nemide benim için yeri ve oyunculuğu başka ama onu böyle görmek bizleri çok üzüyor…

Sevgili senaristler lütfen Nemide’mizi artık İYLEŞTİRİN…LÜTFEN..

Sevgi ve saygılarımla..

Müge ….

MeryL
13-12-06, 16:23
dizi kanal1'e geçtiğinden beri saçmalamaya devam ediyor. eskiden gördüğüm zaman izlerdim. şimdi o da gelmiyor içimden. herkes kendisinden farklı biri oldu nerdeyse. nemide'nin bu olayını çok uzattılar. sally deseniz olmayacak şeyler yapıyor. diziyi gerçeklikten uzaklaştırdılar.

ena
13-12-06, 16:44
dizi kanal1'e geçtiğinden beri saçmalamaya devam ediyor. eskiden gördüğüm zaman izlerdim. şimdi o da gelmiyor içimden. herkes kendisinden farklı biri oldu nerdeyse. nemide'nin bu olayını çok uzattılar. sally deseniz olmayacak şeyler yapıyor. diziyi gerçeklikten uzaklaştırdılar.

Belli dönemlerde dizinin birtakım abartılara kaçtığı doğrudur. Ama bunu "saçmalamaya devam ediyor" diye adlandırmak fazlaca acımasız olur kanaatindeyim. Medya dünyasını artık biz seyirciler de çok iyi biliyoruz. TRT'nin reyting kaygısı olmadığı için dizi izleyicilerince sevildiği doğrudur fakat TRT'nin de başka kaygıları vardır ki bu kaygılar pekçok güzel diziyi yayından kaldırır.(ve son olarak Hayat Türküsü dizisi bu kaygı ile karşı karşıya) Ve Bizim Evin Halleri de bundan nasibini aldı geçen sene. Reytinglerinin en iyi olduğu dönemde TRT diziye son verdi. Ve dizi kanal değişikliği ile geri döndü ekranlara. Malumdur ki her kanalın (ve genel olarak her şirketin/kurumun) bir yayın politikası vardır. Öyle veya böyle dizilerin içerikleri de bundan etkilenir. Kanal1'e geçmesiyle birlikte Bizim Evin Halleri'nde bazı değişiklikler olduğu doğru. Ama arada denk geldiğimiz ve beğenmediğimiz bölümler sebebiyle dizinin bütününü yargılamak doğru değil diye düşünüyorum. Bugünkü bölümü izleyemedim fakat son bölümlerde aldığım keyfi bana ulaştıran bu insanların emeklerini böyle kolay harcayamayacağım.

Kaldı ki 6 sene boyunca TRT çatısı altında belli bir yönde devam etmiş olan hikayede kanal değişikliği ile birlikte meydana gelen pekçok eşzamanlı değişimi "saçma" bulmamızın nedeni acaba sadece ve sadece "saçmalık" olması mıdır? Ben sanmıyorum. Kanal1'de ilk bölümler başladığında burada herkes eski tadı bulamadığını yazdı. Çünkü dekor ve müzik değişmişti. Ve bunlara alışmak gerçekten zaman aldı. Jenerik müziğine ancak alıştık. Belki hala alışamayanlarımız da var. Hangi yapımı 6 sene belli bir dekor ve müzikle, belli bir hikaye kurgusu ile izlerseniz, birden bire bunlar değiştiğinde size tuhaf gelecektir. Hikayenin bununla ne ilgisi var diyeceksiniz. Şöyle ki; TRT'nin devlet kanalı olması dolayısıyla belli prensipleri ve kırmızı çizgileri vardır. Yayınlarda sıkı bir denetim olduğu herkesçe malumdur. Özel bir kanala geen dizi birden genişleyen alanını bir miktar kullanıp zevkini çıkartsın varsın. Ben çok keyifli bölümler izleyeceğimize eminim.. Uzun yıllar boyunca inşallah.

sinem83
13-12-06, 16:59
sevgili enanın yazdığından yola çıkarak...

ben de bu bölümü tatsız bulanlardanım... ama kanal 1e geçtiği günden beri saçmalamaya devam eden bölümler demek bence de haksızlık... sevgili enanın üstünde durduğu gerek dekor değişiklikleri, gerek jenerik ve geçiş müziklerinin değişikliği yüzünden çoğu zaman eleştrilerde bulunduk...

beğenmediğimiz, hatta bize saçma gelen bölümler de olabilir... normal... aynen gerçek hayatta olduğu gibi... hangimizin hayatı sürekli olarak aynı mükemmellikte...? hiç üzülmüyor muyuz...? hiç hoşumuza gitmeyen olaylar yaşamıyor muyuz...? saçmalıkların içinde bulmuyor muyuz kendimizi...?

kaldı ki saçmalık ya da bölümün güzel&çirkin olması da göreceli bir meseledir... mesela ben geçen sene afranurlu hiçbir bölümü gönül rahatlığıyla izleyememiş, beğenmediğimi yazmıştım... defalarca... ama beğenenler de olmuştu... herkesin bakış açısı farklıdır... çok doğal...

bizlere 1 bölüm izletebilmek için çok emek harcanıyor... oyuncusu, teknik ekibi ve yapımcısıyla bizim 45 dk. izlediğimiz bölümü ne kadar zamanda hazırlıyorlar kimbilir... yap-boz gibi... olmadı sil baştan diyerek... biraz da böyle düşünmemiz lazım... ben dahil... netice olarak 7 yıldır devam eden, uzun yıllarca da devam etmesini istediğimiz bir diziden bahsediyoruz...

sevgiler...

ena
13-12-06, 17:13
Bu arada sevgili Merly, hemen belirtmek isterim ki yazdıklarımızı lütfen yanlış anlama. Üyelik tarihini ve bu mesjaın ilk mesajın olduğunu şimdi gördüm. Burada elbette hepimiz fikirlerimizi paylaşmak için toplandık ve senin mesajına ters tepki olarak algılanmasını istemem mesajımın. Hoşgelmişsin. Lütfen mesajlarımızı sert bir tepki olarak görüp yazmamazlık etme.

Bu akşam bölüm bitişiyle beraber eve girdim. Annemden olanları dinledim ama annem öyle bir anlattı ki akıl hastanesine gönderilenin Nemide olduğunu zannettim:) Demek Nemide sonunda Sayhan'ı etkisiz hale getirdi ha :img-hyste

sinem83
13-12-06, 17:23
Bu akşam bölüm bitişiyle beraber eve girdim. Annemden olanları dinledim ama annem öyle bir anlattı ki akıl hastanesine gönderilenin Nemide olduğunu zannettim:) Demek Nemide sonunda Sayhan'ı etkisiz hale getirdi ha :img-hyste[/FONT]
sevgili ena,

sayhan çok kararlı bir şekilde anlattı nemideye... gerçekten çok kararlıydı ama... baktı olmadı, bağırdı... evlilik cüzdanını gösterdi... nemide sahte dedi... çağlar gibi sahtekarlık yaptın dedi.... sayhan evlilik resimlerini gösterdi... nemide photoshop dedi... televizyonlarda da görüyorum yapıyorlar böyle dedi...

en sonunda sayhan daha hızlı bir şekilde bağırdı... ben karımı istiyoruuummm... nemide bu bağrıştan baya çekindi, ama delirdiğini zannettiği için 118den akıl hastalıkları hastanesinin numarasını istedi... allahım sen canımı koru ya rabbim diyerek numarayı çevirdi... sayhanı ihbar etti...

geri dönüp sayhanın yanına oturduğunda sayhan nemidenin evlilik cüzdanına inandığını sandı... ismet gelsin de gidelim dedi... nemide hehe gidersin gidersin dedi... biraz sonra görevliler gelip sayhanı götürdüler... götürme sahnelerini anlatmıyorum, annen anlatmıştır...

MeryL
13-12-06, 17:29
saçma lafına bu kadar takılabileceğinizi tahmin ediyordum aslında. abartı demeyi düşündüm ama o da az kalıcaktı bana göre. öyle güzel bir dizinin şimdiki hali almış olması beni mutlu etmiyor. oyuncuların, set çalışanlarının vs emeklerini tabii ki görmezden gelmiyorum. benim tepkim onlara değil ki.. ama ne gerek vardı karakterlerle bu kadar oynamaya.. jenerikle,dekorla, müzikle zorum yok. çok tuhaf gelmiyor onlar. sadece dizinin ruhu değişti biraz.

Müge
13-12-06, 17:30
Zaten bizler burada belli bir seviye içersinde beğendiğimiz ya da beğenmediğimiz bölümleri yine seviyeli bir dilde yazıyoruz..Asla hiç yorumumuzda kırıcı olmakdık…Sevgili ena’nın dediklerine ben de katılıyorum…

Bizim Evin Halleri yıllarca ekranlarda oynayan bizlerin birer parçası olmuş bir dizidir.Yeri gelir bizi ağlatır yeri gelir güldürür ama asla izleyicisini keyifsiz bir bölüm olsa da kaybetmez.Çünkü bizler biliriz bugün keyifsiz bir bölüm olsa da yarın mutlaka güzel bir bölüm olacaktır…Saçmalamak Sevgili sinem83 dediği gibi diziye olan haksızlıktır…Bu akşamki pek hoşumuza gitmeyen sahnede bile oyuncuların çok emeği vardır.Sevgili büyük usta değerli oyuncumuz Beyhan Saran’ın ve Okan Şenozan’ın sahnesi kim bilir kaç kere çekilmiştir?Işıkçısından yönetmenine kadar orada bir seri çalışma ve emek vardır..Bizler beğenmesekte böyle kırıcı ve yıpratıcı sözler söylemeyiz…

Yedi yıldır ekranlarda olan Bizim Evin Halleri dizisini çok seviyorum..Umarım yukarıda yazdığım yorumumda sevgili Nemide’mizi en kısa sürede iyleştirirler…Onu çok seviyorum…Diğer oyuncuları da .

Emeği geçen herkese yürekten teşekkürler haftanın beş günü bizlerle birlikte olduğunuz için…

Sevgi ve Saygılarımla…

Müge
13-12-06, 17:36
Bu akşam bölüm bitişiyle beraber eve girdim. Annemden olanları dinledim ama annem öyle bir anlattı ki akıl hastanesine gönderilenin Nemide olduğunu zannettim:) Demek Nemide sonunda Sayhan'ı etkisiz hale getirdi ha :img-hyste

:img-hyste Sevgili ena baya güzel sahneler kaçırdın valla :img-hyste ben senin yerinde oslam yarın sabah 7 de uyanıp izlerdim..Sayhan'ın o mimiklerini ve bakışlarını kaçırmazdım...

Karısını almaya diye geldi eve neler geldi başına..

Bu arada az önce annemle konuşuyorduk Sayhan'ı dediki annem.Oradan nasıl kurtulacak?Kim onu bulacak.Allah korusun ama gerçekten nasıl çıkacak oradan?Deli gözü ile bakıyorlar ona.O kadar öğretim görevlisiyim dedi doktorlara ama inanmadılar iğneyide yaptılar...(Çok üzüldüm orada)
Var mı bir fikri olan Sayhan konusunda?

ena
13-12-06, 17:42
saçma lafına bu kadar takılabileceğinizi tahmin ediyordum aslında. abartı demeyi düşündüm ama o da az kalıcaktı bana göre. öyle güzel bir dizinin şimdiki hali almış olması beni mutlu etmiyor. oyuncuların, set çalışanlarının vs emeklerini tabii ki görmezden gelmiyorum. benim tepkim onlara değil ki.. ama ne gerek vardı karakterlerle bu kadar oynamaya.. jenerikle,dekorla, müzikle zorum yok. çok tuhaf gelmiyor onlar. sadece dizinin ruhu değişti biraz.

Sevgili merly,
Saçma kelimesinin çağrışımları pek de hoş olmadığından olsa gerek, birden savunma durumuna geçtik.. Yine de kullanmamayı tercih edeceğim bir kelimedir.

Karakterlerin değişimi konusuna gelince zaten burada bilhassa da Sally karakteri ile ilgili düşüncelerimizi ve eleştirilerimizi biz de zaman zaman dile getiriyoruz. Doğrudur pek çok karakterde fazlasıyla bir değişim sözkonusu. Bununla ilgili eleştirilerimizi elbette zaman zaman dile getireceğiz. Ama bir yandan bunları dile getirirken bir yandan da bekleyip bir düşündükleri mi var acaba diyoruz sanırım.

Tekrar hoşgeldin aramıza. Yorumlarını her zaman bekleriz.

sinem83
13-12-06, 18:07
bazı karakterlerin kişisel özellikleri değişti... doğru... neva başta olmak üzere... aklı başında, hanım hanımcık ve ince düşünceli bir genç kızken bencil birisine dönüştü... geçen seneden beri bir çok kez eleştirdik... arka arkaya...

geçen sene çağların ardından haklı olarak geçirdiği psikolojik travmadan sonra sallynin böyle bir hal alması -ben başta olmak üzere çoğumuz tasvip etmesek de- çok normal... yakın zamanda düzeleceğini umuyorum...

nemideye gelince... nemidenin unutkanlık meselesi sezon başından beri yansıtılıyordu bizlere... özellikle zerrinle konuşmasından sonra son günlerde bu iyice günyüzüne çıktı... kaç gündür yazıyoruz... biri nemideyi görsün... kadıncağız kötüye gidiyor diye...
artık unutkanlıktan biraz çıktı, psikolojik bir rahatsızlık geçiriyor... tam olarak ne bilmiyoruz ama tedavi edilmesi şart... senaristler bizim düşündüğümüz gibi düşünebiliyorlardır elbet...

belki böyle geciktirmeleri sonucunda alacağımız mesaj "keşke geç kalmasaydınız" olacaktır... kimbilir...

sevgiyle...

Müge
13-12-06, 18:33
Sakız hanım ve Füsun hiç değişmedi:img-hyste yine eskisi gibi dedikoducular bir de görgüsüzlükleri eklendi umarım buna da bir son verirler:img-wink:

cagkan_asn
13-12-06, 18:40
arkadaslar önceliklee dizinin yeni sezonda yeni yüzlerle çalışmasına sewindim şöylekii sizde farketmişsinizdir rüzgar karakteri deişti su anda cantuğ canlandırmakta we cantuğ hoca okulumuzdaki tiyatro oyununna bizi çalıştırıo inşallah elemelere katılıcazz mayısta sunu söylemek istiorumkii çok zeykk biri isimlerimizi hemen öörendi ikincisi asla bi hawası yqq bizimle sohbet edioo dzide gelişen olayları konuşuoruz gülüoruz herkese tawsiye ederimmnasip olur inşallah :D:D

MeryL
13-12-06, 18:41
Sakız hanım ve Füsun hiç değişmedi:img-hyste yine eskisi gibi dedikoducular bir de görgüsüzlükleri eklendi umarım buna da bir son verirler:img-wink:

benim de aklıma füsun ve sakız hanım geldi hemen. onlar değişmedi.

sinem83
13-12-06, 19:13
evet...

aslında sally, neva ve nemide dışında kimsede büyük değişiklikler olmadı...

ismet: halen delidolu, eşine aşık, düşünceli, duyarlı...
rikkat: halen romantizm delisi, eşine ve ailesine düşkün, sorumluluk sahibi, düşünceli, sevgi dolu, nazik...
fincan: halen sadık ali ve nemidesini çok seven, hoşsohbet, aile efradı tarafından çok sevilen biricik halası...
sadık ali: halen fincanım da fincanım diyen, ne olursa olsun yemek düşünen, iyi kalpli, sevecen...
füsun: eskiden de görgüsüzdü, şimdi de... daha da artarak... dedikoducu...ama ailesine bağlı... son zamanlarda rüyayı anmasa da...
şadan: her zamanki gibi höthöt ve fanatik fenerli...
sakız hanım: füsundan beter görgüsüz ve dedikoducu... her zamanki gibi...
peyami: şiir yazmayı halen seviyor... şimdilerde ilhamı olmasa da... iyi bir aile babası, çocuklarına ve eşine düşkün, kültürlü...
sayhan: mantıklı, duyarlı, eşini ve ailesini çok seven, kültürlü...
cihan: şıpsevdi, saygılı duyarlı(!):)...
rüzgar: saygılı, aşkı doyasıya yaşamasını seven...
pembe: her zaman düşünceli, bazen pesimist, dizideki herkesle arası iyi...
düriye:her zaman... ay ay, dalyanım...
dalyan: o da biraz rotasyona uğradı bence... eskiden böyle yapmıyordu... geçen seneden ders almadı....
abdül: her zamanki gibi delikanlı...

Müge
13-12-06, 19:28
Sevgili sinem83

Kişilik analizine bayıldım yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum:img-yes: ..Fakat minikleri unutmusun :)

Mert:Her zaman uysal kamera karşısında oldukca rahat sakin birisi..En doğal haliyle oyunuyor..(yanaklarını sıkasım ve öpesim geliyor):)

Zeynep:O bir küçük hanım,evin maskotu.Sessiz sakin.Pembe ile çok iyi anlaşan birisi...O da en doğal haliyle oynuyor ve hemen EVET EVET diyor...:)

Bizim Evin Halleri dizisinin en minik oyuncularınıda çok seviyorum.:img-wink:

nesss
13-12-06, 19:30
Ah Nemide ah yaptı yine yapacağını çok üzüldüm biraz da kızdım bu akşam..Yazıkoldu Sayhan’a nasıl kurtaracak kendini şimdi..?

İpek bey her zamanki gibi Sayhan’a sarılmış uyuyordu pembe pijamaları ile..Ama artık uyuyamayacak çünkü Nemide onu akıl hastahanesine yolladı..

Safa yine kandırdı Füsun’u para koparmak istedi ama umduğu parayı alamadı.Mert çok tatlıydı arada farkında olmadan konuşuyordu..Oyuncakları ile oynarken.Uçtu uçtu yaptı..Füsun’da ona uçtu oğlum uçtu dedi..Çok doğal bir sahneydi ..:) Elimizde büyüyor sevgili Mert'cik :)

Sally hala akıllanmadı Abdül’ün peşinden koşuyor bugünkü bir hareketi hiç hoşuma gitmedi..Sırtındaki bir yeri göstererek bakar mısın demesi?"Bence bu şaçmalıklarına bir son versin ve kendine yakışan bir sevgili bulsun.."

Peyemi yine alınganlıklarına devam etti Rikkat yoktu bölüm de gözlerim hemen onu aradı ve de ilk defa Misket’te çıkmadı.. Bence gözler Misket’ide arasın …Zeynep’te çıksaydı keşke onuda çok özledik…Onunda doğal konuşmaları çok hoşuma gidiyor..

Aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü çok keyif alamadım izlerken…Çok sıradan geldi..Biliyorum bu sahneleri çekerken bile çok emek harcıyorlar ama izleyicinin
Bakış açısı da önemli.Nemide’nin durumuna bir son verilsin ARTIK birisi ona doktora götürsün LÜTFEN…Çünkü gerçekten biraz kabak tadı verdi..Yine çok seviyorum Nemide benim için yeri ve oyunculuğu başka ama onu böyle görmek bizleri çok üzüyor…

Sevgili senaristler lütfen Nemide’mizi artık İYLEŞTİRİN…LÜTFEN..

Sevgi ve saygılarımla..

Müge ….

Müge Sana sonuna kadar katılıyorum. Nemide'yi artık hastaneye götürsünler, bir çare bulsunlar. kimse düşünemiyor mu ben anlamıyorum. Herkes oyun zannediyor bu kadar basit mi! Benim gözümde bugün Misket'i aradılar. Çok fazla onlar odaklı olmaya başladı diye eleştirilere göre mi böyle yaptılar acaba? Ama ben açıkcası Misket ve Rüzgar aşkını görmek ve tanık olmak istiyorum .Umarım o güzel aşka yazık etmezler.

fibulamim
13-12-06, 19:51
bugün izleyemedim.öyle üzgünümki..birgünümü o diziyi izlemek uğrğuna geçirebiliyorum sadece ama okulda işlerim uzadi izleyemedim.sizde olmasaniz iyice mutsuz olacaktim.güzel bi bölümmüş.ama yorumlari okudum bizim güzelim dizimize saçma demişler.bu berni çok üzdü.herşey birazsarpa sarar.arada değişir.unutulmamaliki yollarin bile viraji var.herşey günlük gülüstanlki gitmezki.arada olur böyle ama onlar benim en sevdiğim dizi oyunculari,en sevdiğim dizi lütfen emeklerini hor görmeyelim..

ayyy çok yazdim heralde kusura bakmayin işin ucunda benim sevgili dizim olunca böyle kötü oluyorum..:)

sinem*
13-12-06, 23:17
bende izleyemedim ama burdan okuyunca izlemiş kadar oluyorum .sayhan hocanın peşini felaketler bırakmıyor..başınıza kötü bir şey geldikten sonra devam eder ya aynen önce doçentlik sonra emlakçılık , ressamlık:) (bence muhteşemdi ama ) en sonda karısı gitti :)

h.eren
14-12-06, 08:34
Nemidenin unutkanlığı, Misketin annesiyle konuştuktan sonra, psikolojik rahatsızlığa dönüştü. Eşinin aldattığını bilse de bu şekilde yüzleşmeye dayanamadı ve tüm yakın geçmişini sildi. Ayrıca cevresinde bu gününe kadar görüpte görmezden geldiklerini, biraz kırıcı da olsa bir bir söyledi. Bence abartılı da olsa son haftaların yıldızı Nemide hanımdı.:img-yes:
İpek beyin aile hasretini,yanlızlığı çok güzel işlediler, gerçekten içimiz acıdı.Ama İpek beyin yalnızlık korkusuyla Sayhanla yatmalarını hiç onaylamıyorum Uzmanlar cocukların bile ebebeynleriye yatmalarını doğru bulmazken, iki erkek yetişkinin yatması doğru bir mesaj vermiyor.

sinem83
14-12-06, 09:35
Nemidenin unutkanlığı, Misketin annesiyle konuştuktan sonra, psikolojik rahatsızlığa dönüştü. Eşinin aldattığını bilse de bu şekilde yüzleşmeye dayanamadı ve tüm yakın geçmişini sildi. Ayrıca cevresinde bu gününe kadar görüpte görmezden geldiklerini, biraz kırıcı da olsa bir bir söyledi. Bence abartılı da olsa son haftaların yıldızı Nemide hanımdı.:img-yes:
İpek beyin aile hasretini,yanlızlığı çok güzel işlediler, gerçekten içimiz acıdı.Ama İpek beyin yalnızlık korkusuyla Sayhanla yatmalarını hiç onaylamıyorum Uzmanlar cocukların bile ebebeynleriye yatmalarını doğru bulmazken, iki erkek yetişkinin yatması doğru bir mesaj vermiyor.

sevgili h.eren,

nemide konusunda aynı fikirdeyim seninle... geçen hafta zerrinle konuşunca "demek ki şüphelerim doğruymuş" dediği anda yıllar önce belleğinden silmek istediği şüphelerini bir anda duyunca, bilinçaltına ittiği olayla yüzleşince göstermiş olduğu reaksiyondur... belki...

tüm yakın geçmişi değil yalnız.. çağların sahtekar olduğunu bir çırpıda söyleyiverdi... ya da dalyanın kuma getirme çabalarını... istemediği şeyler diyeceğim ama ismetin sayhanla evlenmesini kabul etmişti... ben de burada yanılgıya düşüyorum... bekleyip göreceğiz...

ipek bey içinse; evet çocuklar için bile "ebeveynleriyle yatmaları sakıncalı" diyor uzmanlar... ama ipek bey geçen gün de bahsettiği gibi istediği sıcak aile ortamında büyüyememiş, yurtlarda yatmış ve içten içe bunu kabul edememiş birisi... gökgürültüsünden bile hala korkuyor... sayhanın yanında yatıyor olması ya da ismet evden gitmeden önceki zamanlarda hiç uyumuyor olması bence verilen güzel bir mesaj... tabi ki böyle kalmayacak... onun da bir hal çaresine bakılacaktır.. mutlaka...

sevdali_00
14-12-06, 10:08
herkese merhaba,trt de başlayıp kanal1 ile yoluna devam eden dizimizi bende takip ediyorum ki -ferhunde hanımları büyük bir zevkle seyrettiğimiz için- bu diziye ısınmam hiçde zor olmadı.kanal1 de başladığından beri özellikle ilk bölümlerde sadık ali amcanın dedektifçilik halleri buna fincan hala yıda eklemesi ve devamında gelişen olaylar...ve gelelim nemide annenin şimdiki haline...dünkü bölümü kısmen gülerek seyretmiş olsamda nemide annenin durumunu bu kadar uzatmalarına bir anlam veremiyorum sıkıcı olmaya başladı gerçekten...bende sizler gibi ne zaman farkedecekler diye bekliyorum ama bu son darbeydi sanırım...herkes onun oyun yapmadığını anlayacaktır ve fincan hala ben size onu doktora götürelim demiştim durumu oluşacaktır...nemide annenin bazı şeyleri hatırlamasını ama sayhan ve ismet olayını hatırlamamasına anlam verememişsiniz benimde dikkatimi çekti en başta niye sayhan-ismet olayını hatırlamıyor diye ama misket in annesi diye bilinen o bayanın gelmesinden sonra hafızasında yaşadığı en kırıcı olayları bir anda silmesi diye düşünüyorum...bildiğiniz gibi nemide anneyi ismet-sayhan ilişkisi çok üzmüştü bu durumu ondan saklamaları gizlice evlenmeleri o dönem ne kadar yıpranmıştı...sanırım bu sebeple sayhan-ismet evliliğini geri plana itiyor yani hatırlamak istemeyeceği günleri silip hiç olmamış gibi davranmak...buna psikolojide yada psikiyatride ne isim veriyorlar bilmiyorum ama halledilmeyecek bir mesele olduğunu da sanmıyorum...

ve ufak bir not: her nemide anne yi seyredişimde baykal saran ı anmadan geçemiyorum ( huzur içinde yatsın dua edenleri çok olur inşallah ) çünkü onları ayrı düşünmek çok zor hele ki onca sene ferhunde de eş olarak seyredince...Rabbim beyhan saran a sabır ihsan eylesin...

sizleri üzdüysem özür dilerim...ama bunu paylaşmak istedim...gelecek güzel bölümlerde yorumlar yapmaz üzere hoşçakalın...

birde şu dalyan ın mevzusunu uzatmasalar iyi olur...geçen seneden sicili pek parlak olmayan dalyan üstüne üstelik düriyenin bazı durumlarda ay tamam özür dilerim demesi ne haddine diyorum onun sana yaptıklarının yanında bir dediğin iki olmamalı diyorum ama nafile...

armagan_60
14-12-06, 11:19
nemide çıldırdı herhalde anlarlar artık yoksa bu böyle olmaz ama gerçektende iyi oynuyor beyhan saran farkını yine gösterdi

armagan_60
14-12-06, 11:22
aslında peyamiyiide bir pisikiyatira götürmek gerekiyor artık herkesin konuşmalarından kendine alınıyor misket rüzgar aşkını kızağa çekmeleri normal nerdeyse 40 bölümdür bu konu işleniyor biraz unutturup sonra tekrar canlanı verir şu anda ağırlık safa ve nemidede gibi görünüyor

Müge
14-12-06, 12:07
nemide çıldırdı herhalde anlarlar artık yoksa bu böyle olmaz ama gerçektende iyi oynuyor beyhan saran farkını yine gösterdi

Sevgili armağan Nemide için çıldırdı yerine psikolojisi iyice bozuldu demek daha iyi olur.Çünkü gerçekten Nemide yanlızlıktan bu duruma geldi.Çocuklarıda yeteri kadar anneleri ile ilgilenemiyor..Misket'te artık onun yanında kalmıyor.İsmet'i taktı şimdi kafasına ve hastalığı gün geçtikce ilerliyor acil olarak önlem alınması gerekiyor...Eski haline dönmesini dört gözle bekliyorum...Sevgili Nemide'miz seni çok seviyoruz..
Sevgiler....

sinem83
14-12-06, 15:57
nemide sayhanı akıl hastanesine yolladı, ipek beye gün doğdu… “allaahh aile kahvaltısı”:)
ayy canım çiçek almış gelmiş… ismet hazırladı hepsini, çok hamarattır diyor nemide… ipek bey onlarla yaşamasa, her gün kahvaltıyı kendi hazırlamasa inanacak neredeyse…
ismetin erken menopozunu hatırlayıverdi yaa…:(

safaya bak sen… neymiş ekmek almaya gitmezmiş… rikkoş iyi dedi ama “sen kariyer basamaklarını tırmanırken bulursun poğaça parasını…”:)
peyami hala alıngan… rikkoş pot kırdı… tam da zamanında… ama bu konuda sinirleri yavaş yavaş geriliyor onun da…:)

sayhanın derdi başından aşkın ama inadına doktor biraz tuhaf galiba… işi var… çekeceği var… yazık… hay allah ama ya nemide sayhanı hastaneye gönderdiğini de unuttu…
sayhan kaldı delilerin arasında ayy…

peyami.. bravo… neden böylesin rüzgar diyor… sonunda… ama sonuçsuz kaldı… şimdilik…

rikkoşun ikinci potu… doğru düzgün traş ol… çocuk gibi oldu peyami yaa…. :)
şimdi konuşmaya geldi ama onda da başarı sağlanamadı maalesef…
ikinci deneme… rikkat alıyor peyaminin gönlünü… gibi… :happy0064

safa… safa… hayret… ama bravo… nemideyi çözen safa olacak galiba… hafıza gidiyor geliyor dedi… ay şükürler olsun allahım yaa…
ardından sadık ali… anlar gibi oluyor sanki… yok yok… vazgeçtim… anlamamış… hadi artık ya… yazık oluyor kadıncağıza gün geçtikçe…:(

netice olarak beğendim ben bu bölümü…:) teşekkürler emeği geçen herkese…

bu arada müziklere de sanki alıştım artık… sabahki tekrarlarda eskisini duyunca fark ettim bunu… eskisi daha bir ağır, şimdiki ise daha bir aperatif… ne bileyim daha bir atıştırmalık… güzel yani:)

tng
14-12-06, 16:08
özellikle safanın nemidenin unutkanlıgını farkettiği sahne bölümün en güzel sahnesiydi.ikisi de birbirlerinin açığını yakalamaya çalıştılar.
her ne kadar bu kadar şeye rağmen herkesin nemidenin hastalıgını oyun sanması mantıksızlık sınırını aşmaya başlamışsa da güzel bir bölümdü.
ama akıl hastaneleri böylemidir gerçekten bilmiyorum,böyle sorgusuz sualsiz kapatmazlar herhalde adamı...

Müge
14-12-06, 16:13
Sevgili Nemide’miz sayesinde hastaneye düşen Sayhan’ı fazla merak eden olmadı.İsmet dışında.Nasıl kurtulacak oradan bilemiyorum.?Yanına da bir akıl hastası geldi bakalım ne olacak hali..:icon_sorr

Sayhan hastanede doktorla konuşuyordu ama doktor ona bir türlü inanmıyordu..İsmet Sayhan’ı merak etti ve İpek beyi aradı.İpek bey nerede olduğunu bilmiyordu.

Nemide İpek beyi kafasına koymuş illa İsmet ile arasını yapacak.Fincan’ada söyledi İpek beye yapacağım diye.. ..

Peyami’nin alınganlıkları devam ediyordu(.Rikkat çok tatlı giyinmişti kırmızı elbisesi ve brosüne bayıldım.)Pembe şarkı söylerken Peyami geldi ve şarkının devamını söylemek istedi.Pembe’de gerek yok Rikkat abla söyler dedi o sırada Peyami yine üzüldü..:(

Ama Rikkat akşam çok güzel gönlünü aldı Peyami’nin.Aferin Rikkat tebrik ettim :good: :)..(Akşam giydiği yeşil kazakda çok hoştu):)

Cihan yine imajı için bir şeyler yapıyordu berbere gitti ve bıyık ekletti.Çok komik oldu ama yaşından çok büyük gösterdi o bıyıklar onu..:img-hyste

Misket ve Rüzgar yine bir araya geldiler ve konuşmak istediler Fincan ve Sadık Ali çok üzülüyorlardı ikisi için.Sadık Ali teyzenlemi evlenmek istiyorsun?dedi Rüzgar’a…"Hiç bir ilerleme olmuyor bu konu için biraz sabırsızlanıyorum ben izlerken.."

Safa bölüm boyunca Nemide’ye hizmet etti durdu hiç kızmadan..Çok komikti halleri..:img-hyste Kapıcı gözü ile bakıyor ona Nemide

Bugünlük fena değildi ama aklım Sayhan’da kaldı..Nasıl kurtulacak oradan?Ben Sayhan’ın yerinde olsam daha çok kızardım.Bayılıyorum ondaki sakin ve sabırlı davranışlarına..:img-yes:

Nemide’nin neden böyle davrandığını da çok iyi anlıyorum yalnızlıktan böyle oldu..Bugün ben de evde bütün gün yalnızdım ve ne yaptıysam keyif almadım..İnsana insan gerek her daim .Nemide’ninde mutlaka yanında birileri olması gerekiyor…Ama hala kimse oyun yapmadığını anlamıyor…Çok üzülüyorum gerçekten…Birisi anlasın artık LÜTFEN!!.

Yine uzun bir yorum oldu buraya hergün yazmaktan BÜYÜK keyif alıyorum.Ailemi çok seviyorum..Sabah ,akşam haftanın beş günü bizimleler ne güzel:)

Herkese
Sevgiler
bye

ena
14-12-06, 22:26
Bu akşamki bölümü ben de izledim her ne kadar yorumumda gecikmiş olsam da.
Öncelikle sevgili Sinem83'le Rikkat'in "Bravo Peyami Bravo"suna olan hayranlığımız ve sevgili Volvox'la İpek Bey'in "Aşk olsuuun"una olan hayranlığımıza ben kendi adıma bir yenisini daha ekledim. İsmet'in bir şeye şaşırdığı, tam anlamayadığı zamanlar ki "Efendiiim?" tonlaması da çok güzel bir tonlama yahu:)

Bu hafta sevgili Beyhan Saran'ın haftası bence.Gerçekten bir ara ortalarda görünmeyişinin acısını öyle bir çıkarıyor ki bu hafta. Her gün bir kez daha hayran kalıyor insan. Safa ile olan sahnelerine ben de bittim. Gerçekten çok güzel bir sahneydi. "Nereye?" "Nereye?" kısmı ise harikaydı. Safa gerçekten de öyle zeki bir karakter ki..Bir tek o çözdü Nemide'nin hafızasının bir gidip bir geldiğini. Anladığı an da süperdi. "Anlaşıldı. hafıza bir gidip bir geliyor." cümlesi ve hemen ardından zihninde bu bilgiyi işleme sokuşu.. Böyle zeki adamlar neden hep işsiz güçsüz olur da muhatabının ne söylediğini bir türlü algılayamayan insanlar çıkar bizim karşımıza çeşitli kurumlarda hiç anlamam.:)

Peyami alınganlıkta had safhaya vardı. Sanki koca yaz yaşadıklarımı bir başka açıdan tekrar izliyorum:) Çok sevgili bir dostumun yaz tatili boyunca alınganlığı azmıştı ve ben de aynı Aslan ailesinin fertleri gibi ne diyeceğimi bilmez bir halde idim.:) Tam da benim ruhumun hali:)

Cihan'ın bıyıklarına çok güldüm.Harika:)

Bakalım Sayhan nasıl çıkacak oralardan. En ilginci de doktor ve görevliler daha deli geldi bana:) Yahu insan hastanın kimliğini alır bir araştırır değil mi kimdir nedir? Haydi hayırlısı diyelim..:)

Müge
14-12-06, 23:12
Bakalım Sayhan nasıl çıkacak oralardan. En ilginci de doktor ve görevliler daha deli geldi bana:) Yahu insan hastanın kimliğini alır bir araştırır değil mi kimdir nedir? Haydi hayırlısı diyelim..:)

İşte benimde merak ettiğim sorulardan bir taneside bu sevgili ena'cım.Annem de çok merak ediyor ..Hastanın kimliği araştırılır bi de telefon etme hakkı verilir öyle tahmin ediyorum..Valla yoksa biraz kurtulur oradan..:)

sinem83
14-12-06, 23:13
[FONT="Lucida Sans Unicode"]Bu akşamki bölümü ben de izledim her ne kadar yorumumda gecikmiş olsam da.
Öncelikle sevgili Sinem83'le Rikkat'in "Bravo Peyami Bravo"suna olan hayranlığımız ve sevgili Volvox'la İpek Bey'in "Aşk olsuuun"una olan hayranlığımıza ben kendi adıma bir yenisini daha ekledim. İsmet'in bir şeye şaşırdığı, tam anlamayadığı zamanlar ki "Efendiiim?" tonlaması da çok güzel bir tonlama yahu:)

evet sevgili ena,

bayılıyorum bravo peyamiii bravooo:) o kadar dalandı ki dilime, hatırlarsın geçen sana da öyle bir çıkış yaptım:P bravo peyamii bravoo şeklinde...:)

ismetin "efendiiim"ine dikkat etmemişim hiç ben... allah allah... bakayım bundan sonra...

benim bir favorim daha var; fincanın "vışşşşş"ı:):)

Müge
14-12-06, 23:18
Ay vışşşşşşşşşşşşşş 'sa ben de bayılıyorum arkadaşlar...yedi senedir sevgili Fincan vışşşlıyor.:)
Duriye'ninde "ay aman ay",ay aman ay dalyan" demesi beni bitiriyor :)

renared
15-12-06, 08:14
ben rüzgar ve misket sorunu çözülene kadar izlemeyi pek düşünmüyorum.rüzgar ve misket yanyana gelmiş öylemi neler konuştular hele bi anlatın videoya çeken olsaydı keşke

sinem83
15-12-06, 14:37
bu akşam izleyemeyeceğim maalesef... şimdi çıkıyorum, selena isimli diziyi izleye izleye verdiğim ödevleri parmağını "şıklatarak" yapabileceğini sanan ve dolayısıyla da her seferinde yapmadan gelen 8 yaşında sevimli bir ufaklığın yanında olacağım...:)

sevgili ena ve müge... dönünce özetlerinizi görmeyi bekliyorum...;)

sevgiler, iyi seyirler...:)

Müge
15-12-06, 16:14
Sevgili sinem83'için baştan sona kadar bir özet.Sahnesi sanhesine :)O yaramaz çocuğuda selem söyle bir daha yapmasın öyle :)

Ben de çam ağacını arkadaşıma götürdüm ve dörtbuçukta apar topar çıktım evden..Arkadaşımda bir şey diyemedi tabi ki..Ne kadar deli olduğumu biliyor bu dizi için :)

15 aralık 2006-cuma
50.bölüm
Özet ve yorumum :)

Nemide Sayhan’ı hastaneye yatırdığını unuttu.Misket çok üzgündü..Arkada radyoda Candan Erçetin’den “Nar çiçeği” çalıyordu.:)Nemide eve gelen görevlinin verdiği faturayı görünce kıvırmaya başladı sayhan’ın hasta olmadığını söyledi bir ara.Sadık Ali Sayhan’a ulaşmak istedi ama telefonu hep kapalıydı.
.
Zehra Misket’i görmeye geldi..Sadık Ali ve Fincan’ın hiç hoşuna gitmedi gelmesi.

Füsun sabah kahvaltıda eski moğlardan bahsetti..Neva kucağında Mert ile geldi..Annesine öpücük gönderdi Mert çok tatlıydı.:)

Zehra Misket’e hediye getirdi.Safa’nın telefon konuşması çok komiti.
Nemide görevliye dörtyüz lira verdi.Görevli parayı sayarken hep konuştu dikkatini dağıttı Nemide.:)

Şadan’dan Füsun’un eski moğlara ilgilisini öğrenen Safa yine plan yaptı.

Zehra yine tartıştı Fincan ile..Niyetinin ne olduğu anlaşıldı miras..Misket’e ev bırakacaksınız dedi..
Şadan’ın iş yerine gelen birisi Şadan’ı gece eğlence için ayarttı.:)

Duriye Pembe’lere geldi ve Abdül ile arasını yapmak istedi..o sırada salonda oturan kitap okuyan Peyami yine alınganlık yaptı ve “utanmadan arkamdan konuşuyorlar”.dedi sonra

Yanlarına gidip Pembe ve Duriye’ye kızdı…Duriye'de çok üzüldü

Safa yine yaptı yapacağını bir kova buz getirdi Füsun’lara.Rikkat’lere gelen Nemide Pembe ve Abdül hakkında sorular sordu.Eski bir fotoğraf aldı Rikkat’lerden( Cihangir’in fotoğrafı) :(

Safa’nın getirdiği buzları Füsun kolanın içine koyup getirdi.Sakız hanımda “bu mevsimde buzlu kolamı içilir.”dedi.ah Füsun ah :img-hyste

Sadık Ali’ye gelen Nemide apar topar Zehra’yı sakladılar..Zehra’da illada apartman katı istiyorum dedi.

Füsun ikibin ytl köpek maması almış eski moğlardaki köpekler için ve Safa’ya verdi.Safa boş kalır mı? Aldığı mamaları petshoplara satmak istedi..

Nemide Sadık Ali’den para istemeye geldi Sayhan’ın hastane parasını alacaktı..O sırada bomba gibi bir espiri yaptı.

Sadık Ali :Emin misin?

Nemide:Emin değilim Nemide’yim.:img-hyste ."Aldı parayı sonunda.."

Neva ofise hediyesini almaya geldi köpek mamalarını gördü..Safa yine gönlünü aldı Neva’nın..

Sadık Ali ah ah mutfakta Nemide’nin cebine notlar yazdı ve Fincan’dan ceb,ne koyması istedi.Notlarda"Sadık Ali cıvık değildir,borcuna sadıktır..”yazıyordu..Fincan kömbe yapalım dedi(epeydir yapıyorlardı kömbe iyi oldu)

Nemide mutfakta kömbe yaparken ağlamaya başladı Fincan’a Zehra’nın bize geldiğini söyledi.Finca’a Cihangir beni aldattı dedi çok üzüldüm çok güzel bir rol sergiledi, yine..

Ve 50.bölümün sonu

Genel olarak güzel bir bölümdü şu Misket meselesi bir an önce aydınlığa kavuşsa iyi olacak aslında..Nemide çok üzülüyor çünkü..Sahyan’a sanırım çıkacak hastaneden ve eve gelince olayları anlatacak..Haftaya daha güzel ve heyecanlı bölümler olacak.Rikkat çok az çıktı bu bölümde.Peyami’nin alınganlıklarına da bir çare arasalar iyi olacak sudan sebeplere alınıyor çünkü..

Emeği geçen herkese yürekten TEŞEKKÜRLER...
bye

ena
15-12-06, 16:30
Bugünkü bölümde çok güldüğüm iki replik vardı.
Bunlardan ilki hastane ücretinin 400ytl olduğunu öğrenen Nemide'ye ait.
"Evladım akıllıya bu kadar para verilmez, deliye nasıl vereyim?" :img-hyste
Gerçekten çok güldüm.

Diğer replik ise Safa'ya aitti. Elinde bir kova buzla Füsun'a geldiğinde Füsun'un "bu ne" sorusuna verdiği cevaba çok güldüm.
"Abla inanmazsın, buzdan heykelini yapmışlar.Ama gelene kadar eridi.":img-hyste

Füsun'un heyecanlanıp buz parçalarını eline alıp" Aaa burnum, aaa kulaklarım" deyişi ise ayrı bir güzellikti.:)

Bir de beni çok etkileyen bir sahne var. Fincanlarda otururken Nemide Cihangir'i hatırlayınca o nasıl iç parçalayıcı bir yüz ifadesiydi öyle. Gerçekten çok kötü oldum. O gözyaşları, o yüzdeki acı, hüzün.. Gerçekten harikaydı.

Sadık Ali'nin düşüncesi de zekiceydi. Bir kağıda "Sadık Ali Cıvık değildir. Ona saygı göster" yazıp Fincan aracılığı ile Nemide'nin cebine koydu. Fincan'a söyledikleri de güzeldi."Bu kadın cebinden ne çıksa ona inanıyor. Bunu da koy da belki buna da inanır. Parayı kaybettik bari itibarımızı kazanalım.":)

Velhasılı kelam yine keyifli bir bölümdü. Zehra'nın planları da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor...

Bu arada arkadaşlar dün başağrısıyla yorum yazarken atlamışım.Hepimiz de atlamışız. Dün dizide Kısmet'in adı geçti. Rüzgar, Sadık Ali'lerde konuşurken "İsmet teyzem için böyle hissetmiyorum mesela. Kısmet teyzem için de" dedi. Ve Nemide ipek Bey'e ben 4 çocuğum var." dedi. Ben de bu vesileyle sesimize kulak verdikleri için teşekkür ediyorum ekibe.

fibulamim
15-12-06, 17:24
bölüm güzeldi.ama ağliyorum artik izlerken.şu neva ile safa da olmasa tamamen dram olacak...
safa nasil kurtardı hediye olayin onu izleyemedim..bir baktim wen son hadi bana yedir o köpek mamalarini diyodu...?

Müge
15-12-06, 17:30
bölüm güzeldi.ama ağliyorum artik izlerken.şu neva ile safa da olmasa tamamen dram olacak...
safa nasil kurtardı hediye olayin onu izleyemedim..bir baktim wen son hadi bana yedir o köpek mamalarini diyodu...?

Sevgili fibulamim Safa Neva'ya "Senin köpeğin oldum bunun için mamaları aldım,hadi bana yedir" dedi Saftirik Neva'da hemen inandı yumusadı öptü ve ofisten ayrıldı....:)

Ben hala Nemide'nin gözyaşlarındayım nasılda ağladı bu akşam...

Müge
15-12-06, 17:35
Bu arada arkadaşlar dün başağrısıyla yorum yazarken atlamışım.Hepimiz de atlamışız. Dün dizide Kısmet'in adı geçti. Rüzgar, Sadık Ali'lerde konuşurken "İsmet teyzem için böyle hissetmiyorum mesela. Kısmet teyzem için de" dedi. Ve Nemide ipek Bey'e ben 4 çocuğum var." dedi. Ben de bu vesileyle sesimize kulak verdikleri için teşekkür ediyorum ekibe.

Evet ena'cım ben de dün duydum ama dediğin gibi atlamışız..Kısmet'in adı geçti ve en duygulandığım anda Nemide'nin tam dört çocuğum var demesiydi.Adı geçiyor ama sanırım diziye geri dönmeyecek sabahki bölümleri izlemekle yetineceğiz..

sinem83
15-12-06, 17:51
geldim...

sevgili müge,

ayrıntılı yazmışsın, çok teşekkürler, ellerine sağlık...:)

nemidenin cihangir beni aldattı dediği sahnedeki yüz ifadesini çok görmek isterdim, ama görmesem de tahmin edebiliyorum... çok duygusal bir sahneydi eminim...

sevgili ena,

haklısın, kaç gündür yazıp durduk burada kısmetten bahsedilmiyor, adı hiç geçmiyor diye, dün ilk yazmamız gereken şeylerden biriydi halbuki...

fibulamim
15-12-06, 17:51
Sevgili fibulamim Safa Neva'ya "Senin köpeğin oldum bunun için mamaları aldım,hadi bana yedir" dedi Saftirik Neva'da hemen inandı yumusadı öptü ve ofisten ayrıldı....:)

Ben hala Nemide'nin gözyaşlarındayım nasılda ağladı bu akşam...
çok teşekkür ederim..bu diziyi izlerken nerdeyse telefonlarin fişini çekeceğim,zilleri susturacağim...yaa tam en güzel bölümlerinde ya kapi çaliyo...yada tel geliyo...bugünde öyle oldu.tam iki arkadaşim aradi .bende 6dan sonra arayin dizi seyrediyorum şimdi diye kapativerdim..ama yinede kaçirdim işte güzel kisimlari...:)

armagan_60
15-12-06, 18:52
gerçekten beyhan saran mütiş oynadı o unutkan halinden birden fincana zehra bana geldi demesi mütişti o dugu yoğunluğunu hepimiz yaşadık acaba zerrinin aslında zehra olduğunu anlayabileceklermi sadık aliyle fincan belki nemide içindekileri söyledikten sonra eski haline geri gelebilir sayhan meselesini bir türlü getirememesi çok komikti benim anlamadığım zehra misketin gerçekten kızı olduğuna inanmışa benziyor hayır para koparmaak için olsa sadık ali kendi evinden gidince kendi kızımı senden izin alarak mı görücem dedi ama bugün ev istemeside kafaları karıştırdı belkide zehranın misketin annesi olmadığı şöyle anlaşılabilir ilerleyen bölümlerde misketin gerçek annesi kızını arama için yola koyulur ve birgün karşılaşırlar o zaman herşey açığa çıkar yoksa başka türlü çıkmaz veyada rüzgar sadığın tam olarak beceremediği dna testini güzelce yaptırır öylede olabilir ama ilk dediğim daha mantıklı tabi

arkadaşlar yüksel aytuğya köşesinde dizimizden bahsetmesi için mail atalım nedesiniz nede olsa aynu grubun kanalı

Müge
15-12-06, 18:57
birde sanirim sari zehra misketin cihangirin kizi olduğunu söyleyecek nemideye...öyle olmasa bile sırf cihanigrin mirasi filan varsa onlardan pay sahibi olmak için öyle söyleyecek..zaten sadik amca yanliş bi dna testi yaptirmiştiya..delil olarak onu kullanacak.yazik nemideciğimiz iyice üzülecek.

Sevgili fibulamim bu akşam gerçekten dediğin şey oldu biliyormusun?Zehra Sadık Ali ve Fincan'ın yanına geldi ve Misket'in üzerine ev yapacaksınız yoksa kötü olur dedi.Nemide'de son sahnede baya üzüldü ağladı...Zehra'yı anlatırken...

Bu mesajını görünce pes dedim altıncı hissin ne kadarda kuvvetli:)
Maşallah:):)

.zeynomm.
15-12-06, 19:28
bende bu günki bölümde nemide anne için çok ağladım yafff!!!canım benim nasılda kalbi kırılmış acı yüzünden öyle belli oluyoduki...miskette çok hoştu bugün ...siz söyleyince açtım tv bende rüyayyı görmek istiyorum ...o zaman artık bizim evin hallerinden kesin ayrıldı öylemi belki jenerikten adını çıkarırlar bakalım haftaya neler olacak .bence çok güzel bölümler geliyo..artık nemide teyzenın hastalandığını kabul ederler sanırım,yada öyle umuyorum :)))

fibulamim
15-12-06, 21:30
Sevgili fibulamim bu akşam gerçekten dediğin şey oldu biliyormusun?Zehra Sadık Ali ve Fincan'ın yanına geldi ve Misket'in üzerine ev yapacaksınız yoksa kötü olur dedi.Nemide'de son sahnede baya üzüldü ağladı...Zehra'yı anlatırken...

Bu mesajını görünce pes dedim altıncı hissin ne kadarda kuvvetli:)
Maşallah:):)

teşekkürler...:)ee profesyonel dizi izleyicisi oldum..artik senaristler gibi düşünmeye başladim napalim:)

bide bi vakit bulupta şu birlik mahallesindeki çekim yerine gidebilsem..eğer bugün sadik amcanin dediği gibigerçekten kuğulupark civarinda oturuyorsa nemide teyze gider orda pusu kurarim artik..:)

onurcan
16-12-06, 14:58
Arkadaşlar artık pek yazamıyorum ama yorumlarınızı okuyorum.Ben bu Nemide nin hastalığını anlayabilmiş değilim.Bazı şeyleri hatırlıyor ama bazı şeyleri hatırlamıyor,ummadık anda ummadık şeyler yapıyor,artık bana saçma geliyor, kafamı çok yoruyor.

Siz ne dersiniz?sorun bendemi acaba.

armagan_60
17-12-06, 13:33
hala gözüküyomu fragmanda rüya birde yabancı damata kadrolu olarak mı girdi acaba aralarında hiç konuşmamalrı diziden çıktığına işaret ama başlangıçta hala gözükmesi bir umuttur

fizci
17-12-06, 19:24
merhaba arkadaslar..ben bu dizinin cok eski bir fanatigiyim.ama dizinin kanal degistirmesi yüzünden malesef artik izliyemiyorum.yazdiklariniz sayesinde,yinede ne olup bittiginden biraz da olsa haberdar olabiliyorum.
bu sebeple sizlere tesekkür etmek istiyorum....

armagan_60
18-12-06, 12:08
merhaba arkadaslar..ben bu dizinin cok eski bir fanatigiyim.ama dizinin kanal degistirmesi yüzünden malesef artik izliyemiyorum.yazdiklariniz sayesinde,yinede ne olup bittiginden biraz da olsa haberdar olabiliyorum.
bu sebeple sizlere tesekkür etmek istiyorum....

evet hatta ilk bizim evin halleri konusunu sen açmıssın 2004 yılında işte bizler sıradan bir konu başlığı olan bu diziyi ana sayfaya taşımaya başladık senin izinden gittik ve bu yolu büyüttük şimdilerde dizimizi daha nasıl duyurabiliriz diye düşünüyoruz bakalım bu amacımız gerçekleşecek mi

armagan_60
18-12-06, 12:23
yeni aklıma takıldı dila konusu rafa kalmış gibi duruyor bence nemideye dilayı gösterseler hafız yerine gelebilir

fibulamim
18-12-06, 12:56
yüksel aytuğ 'a mail atma işi ne oldu?cvp geldimi?öyle birşeylerden bahsediyordunuz?

Müge
18-12-06, 15:31
Fincan sonunda Nemide'nin oyun yapmadığını anladı...
Yorum diziden sonra gelecek...

fizci
18-12-06, 15:32
evet hatta ilk bizim evin halleri konusunu sen açmıssın 2004 yılında işte bizler sıradan bir konu başlığı olan bu diziyi ana sayfaya taşımaya başladık senin izinden gittik ve bu yolu büyüttük şimdilerde dizimizi daha nasıl duyurabiliriz diye düşünüyoruz bakalım bu amacımız gerçekleşecek mi

evet ben acmistim ilk konuyu....cünkü bu dizi bence telvizyon tarihinin gelmis gecmis en sicak dizilerinden bitanesi...artik trt de yayinlanmiyacagini duydugumda sok olmustum.
böyle bir dizi nasil olur da yayindan kaldirilir anlayabilmis degilim.
ama trt bunu ilk kez yapmiyor malesef, "7 numara" da ayni sekilde olmustu...:(

purna
18-12-06, 15:36
bu bolum ruzgar hıc cıkmadımı.

sinem83
18-12-06, 16:01
sayhanın mimikleri… jestleri… konuşmaları… ismetin inanmayışı… peyaminin devam eden alınganlığı… rikkatin buna tepkisi… safa-şadan… hepsi çok güzeldi ama bugün sadece şunu yazmak istiyorum;

sadık aliyle fincan çözmeye çalışıyorlar… sonunda anladılar... en sonunda… fincanın nemideye hüzünlü bakışları çok iyiydi… noldu sana nemide deyişi… ağlayarak… noldu sana ahiretliğim… hadi gel hastaneye gidelim… tansiyonum düşükmüş diyor nemideye bakın…
ay çok fena oldum ben de…

hastanedeler… sonunda… beklerken fincan ve sadık alinin hali… yanında olamadık… yalnız bıraktık…

müthişsiniz… sadık ali-fincan