Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 42-43. Bölüm Yorumları
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Yorumlarınıza bu başlık altından devam edebilirsiniz.
Tek cümlelik mesaj yazmak, mesajın tümünü koyu (bold), italik veya renkli fontla yazmak yasaktır. Sadece dikkat çekilmek istenen yerde koyu (bold), italik veya renkli font kullanılabilir.
Bölüm yorumu içermeyen mesajlar silinecektir.
Bir de lütfen dilimize özen gösteren mesajlar yazalım. Nokta ve virgül kullanalım, kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalara gitmeyelim, hele hele lütfen konuştuğumuz gibi yazmayalım.
Herkese iyi yorumlar...
innocent_85 28-09-07, 20:17 Yorum yapma alışkanlığım yok.40 bölümdür izlenen dizide ilk bölümden çok etkilenmiştim. Son bölüm aynı 1. bölüm tadındaydı. Aynı heyecanı hissttim.Emeği geçenlere helal olsun .Yazmadan edemedim.
Aynen bende öyle düşünüyorum bende ilk bölümkü gibi heycanlandım gerildim bu bölüm çok güzeldi.Firuzana çok kızdım kevsere daha çok insanda üzülme durumu bile yok.Ya bu bedirhan çok tatlıya en çokta onu o güzel yüzünü görmek için izliyorum.Zavalı boran illah ağamı olacak sonuna kadar bıraksa ne olacak firuz ne zamana kadar yaşayacakta görecek ağalığı dışlasınlar ne olur sanki herkez ağamı bu dünyada.Ama içimden bir ses bana sılayı orda saklıyacaklarmış gibime geliyor cansu dere demişti ayrılık uzun olacak diye of bu kadarda olmaz ya bu dizi hiç iyiye gitmeyecekmi.
Sinirimden kendimi yiyip bitiriyorum şu anda biz ne diller döktük neler aldık karşılığında...
Sıla'yı bu durumdan kurtarmak imkansız oldu artık. Öyle ıssız bir yerdelerki ne birileri duyar nede Boran onu bulur. GO beni bir gün ya kalpten götürücek yada kalp hastası yapıcak...
Abayla Boranın arasıda açıldı...
Bir yanda Boran bir yanda Sıla... Boran çaresiz hiç birşeyden haberi yok,ilk defa Boranın Sılanın ölümü üzerine ne kadar çok sinirleniceğini yakıp yıkıcağını hissettim,Sılaysa öldürülmek üzere korku dolu... Öldürülüceğini bilmek ne kötü... Benim bile dizlerim titredi ayağı kalksam izlerken düşüp bayılıcakmışım gibi hissettim. Sılanın şuanki durumunda olmayı kesinlikle istemezdim... Hayır GO bunu nasıl düzelticekki herşey besbelli ortada Sıla ölücek nasıl kurtarıcaklar aklım almıyo çıldırıcam şimdi:dito
İlk defa bir bölümü böylesine çok beğendim diyicektimki GO yine yerle bir etti:dito
Sonucta heyecanli bir yerde birakmalarini anladik,yani yoksa seyirci ondan sonraki bölumu nasil seyreder dimi?ama bukadarida fazla artik yaw,resmen bu nun gibi bölumler yuzunden insan diziden feci halde soguyor...revamidir yani simdi bize bu be??
Boran'da nekadar bahtsiz biriymis böyle vallah,icim acidi izlerken:sad53: yillardir bekledigi cocugu sonunda oldu ama cocugunun yaninda olmasininda karsiligi onun annesiz buyumesimidir simdi peh yani:icon_evil
Kevser'de ha bire nenen kurban olsun sana diyor yaw,Bedirhan bir dilense ve bana kurban olmak isiyorsan git kendini en yakin yerden at dese diyesim geldi... bir kere bir cocuk nenesini degilde annesini ister yaninda...
Firuz ve Kevser saflari harbidende Sila'ya birsey oldugu takdirde Boran'in onlarin yaninda kalicaklarinimi bekliyorlar,bunlar cokda saflar yani öyle birsey saniyorlarsa...
Bir ne cesaret var bunlarda ki ogularinin onca lafindan sonra yinede gelinin canina kiymama kalkiyorlar...
Firuz'u akilandi sanirdim ama yazik coook yazik,Kevser'e agzimi bilem acmiyacam cunku deymez,ana yuregi lafi ha bire agzindan cikiyor bu kadinin ama bunun yureginde ancak bir canavar olur yaw
GO'yada cok tesekkur etmek isterim,yani bu bölumu cok ama coook begenerek izledim:icon_evil
Ay geldiler bana soldan yine:icon_evil
pinkspiders 28-09-07, 20:19 Bimkolikcim,bu bolum her bakimdan cok guzeldi,oyuncular harikaydi,her konu yerinde islenmisti.Ama gercekten de mezarlik sahneleri biraz fazla uzatilmisti...
Sila'ya en basindan beri ilk defa bu kadar cok acidim...Olume kandirilarak goturulmesi,giderken Kevser'e gulumseyerek el sallamasi,kevser'in yuzsuz yuzsuz `Anneye bye bye yap yavrum,bundan sonra sana nenen bakacak.' demesi...
ve son sahnede iki a$igin caresizligi...Sila'nin 'Kurtar beni Boran..' diye yalvarmasi...
Muharrem Buhara,GO ve tum oyuncular :happy0064
barış_derya 28-09-07, 20:19 ya ben bişi sordum ama sanırım diğer sayfada kaldı:(:(
boran odaya girince ne oldu ben kaçırdım yaaaaaaaa
ya birde gül hanımefendi duyguyu iyi hissetiricem diye kendinizden nefret ettireceksiniz haberiniz yok yeter ama 41 bölümdür diken üstünde izliyorum tam diyorum herşey yolunda sonu kötü bitiyor
biz ne zaman gönül rahatlığıyla bölümün sonunu görüp burada güzel şeyler konuşacağız çok merak ediyorum
Bu nasıl bir bölümdü boran'ın yüzü hiç gülmeyecek mi yeter bıktık Gül oğuz sana artık katlanamıyorum resmen sinir hastası oldum ne olacak şimdi boran sılayı eliyle koymuş gibi bulacak değil ya 1 hafta kim bekleyecek seyircisine bu kadar eziyet çektiren bi yönetmen ne görülür ne duyulur:icon_evil acayip sinirliyim
Ben son bölümü seyretmedim sinirlerim kaldırmadı...
Yalnız fatoş şu cümlene katılıyorum ;
Sılanın hapisaneye öyle askılı girmesi hoş olmadı, gelinağada olsa tuhaf kaçtı bence....
Bedirhanın o ağlamaları mahvetti beni hele sıla giderkenki ağlaması , bebiş hisseti galiba.
Firuz Ağa bence vicdan azabının muhasebesini yapacak yani yapmalı...ya ne kolay insanlar hakkında infaz emri vermek öyle....:img-fear2
Kevser için dieybileceğim tam bir kaynana ikili oynamak bu karakter için tam puan..Oğlunu kıskanıyor hala..
Boran Ağam evine geldi ama geldine geleceğine pişman oldu ......
Bu bölümü kesinlikle çok beğendim:img-yes:.Baştan sona hiç sıkılmadım,saate bakmadım,gerçekten çok güzeldi,ilk bölümler gibi...
Sılayı çok kötü kandırdılar:icon_sorr...Kevser,"Firuz ağanın içine sinmemiş,seni almak için araba göndermiş" dediğinde nasıl sevinçle fırladı yerinden,aynanın karşısına geçip heyecanla saçlarını düzeltmesi;çıkarken Kevsere bile el sallaması(bu arada Bedirhan da bir ara sanki annesine el sallar gibi elini kaldırdı ya:icon_sorr),sonra arabayla yanlarından geçerken Narin ve Bedara el sallayarak sevinçle gülümsemesi;o sahneler çok etkileyiciydi;Sıla için gerçekten çok üzüldüm,uzun zaman sonra cidden içim acıdı:icon_sorr...
En son sahnede Boran "Sılaaa" diye bağırırken;Sılanın ,"Boran beni kurtar" diye ağlaması çok güzel düşünülmüş,etkileyici bir finaldi:good:...
En çok üzüldüğüm kişilerin başında da Abay geliyor.Bu sorumluluğun,vicdan azabının altından nasıl kalkar?Boran yakasına yapışıp,"karımın sorumluluğu sendeydi;onu sana emanet ettim,kardeşime emanet ettim" diye bağırırken Abayın bakışlarındaki acı o kadar hissedilirdi ki;onun için de çok üzüldüm:icon_sorr...
Sıla için üzüldüm,Boran için üzüldüm,Abay için üzüldüm;bu bölüm bu kadar büyük mutsuzluklar beklemiyordum halbuki:icon_sorr...Ne saf bir forum ahalisiyiz,hayallerimizin yıkılmasına doymadık;hala umutla güzel şeyler olacağını hayal edip,elimiz böğrümüzde kala kalıyoruz:icon_sorr...
melek-esra 28-09-07, 20:27 ya ben bişi sordum ama sanırım diğer sayfada kaldı:(:(
boran odaya girince ne oldu ben kaçırdım yaaaaaaaa
ya birde gül hanımefendi duyguyu iyi hissetiricem diye kendinizden nefret ettireceksiniz haberiniz yok yeter ama 41 bölümdür diken üstünde izliyorum tam diyorum herşey yolunda sonu kötü bitiyor
biz ne zaman gönül rahatlığıyla bölümün sonunu görüp burada güzel şeyler konuşacağız çok merak ediyorum
boran odaya girdi bakınsdı sılayı göremedi tabi.bedirhanı okşadı birazcık hafifce.sonrada dışarı çıkıp kükredi.abaya sardıı.ben kardesime emanet ettim nerde nasıl bilmezsin.ona bişi olursa sorumlusu sensin falan dedi.en sonda sıla sıla sıla die bagırındı.sılada boran kurtar beni gibi bişi söledi gittiği yerde.sıla boran derkende ekran karardı.son sahne bukadar:)
Geçen bölümü çok güzel başlattılar Kevser Hanım bile analık yüreğiyle yumuşamıştı bu bölümde ise Cihanın ölümünü bile Sılaya yükledi .Bedar Ana yada Narin arabanın plakasını hatırlasa belki arabadan yakalayabilirler.Çünkü ne Firuz ne Kevser yumuşamazlar:icon_sorr Sılayı götürdükleri yer çok ıssız sesini duyuracak kimse bile yokki Boran duysun :img-help:
selam arkadaşlar bazı gereksiz uzatılan sahneler olmasına rağmen ben bu bölümü çok beğendim boranla sılanın hasretle kucaklaştığı ve bir birini özlediklerini her halleri ile belli ettikleri sahneler çok güzeldi bu fıruz uslandı derken birde ne görelim aşirete verdiği sözle sılayı kaçırttı ve ölüm hükmünü uygulatacam eh sılanın ölmeyeceğini biliyoruz ama boranın bu sefer anne ve babasına vereceği tepkiyi çok merak ediyorum birde acaba sılayı boranmı bulucak yoksa firuz hükmü durdurup evemi getirtecek ay g.o sen varya tam tenhada kıstırılmaklıksın heyecan yapacağım diye bu seyircinin duyguları ile neden oynuyon soh sahne süper düşünülmüştü sılanın çaresizliği ve boranı anması boranında saılanın adını haykırması offfffff içim acıdı şte aşk bu demeden edemedim
kevser karısı kör kuyularda kalasıca firuz ağa boyu posu devrilesice g.o tenhada kıstırılıp seyirciyi süründürme diye tehdit edilesice
kevseri anlamıyorum ...
bu ne perhiz be ne lahana turşusu demek istiyorum..(böylemiydi bu söz tam bilmiyorum)
sıla ya acıyor gibi uzaktan ama yanında gelince yapmadığını bırakmıyor..
sonu çok dokunaklıydı...içim cızz etti valla..
yasemin gördünmü fazla uçtuk yani en azından ben fazla uçtum çakıldım :icon_sorr
yağmur yüreklim 28-09-07, 20:31 son sahnenin etkisinden diğer karelerin neler olduğunu hatırlayamıyorum... Genel olarak sıkılarak izledim ama bu benim artık Sıla dizisinden çok birşey beklemediğimden mi kaynaklandı yoksa izlediklerimde etkileneceğim seveceğim birşey mi yoktu bilemiyorum..
Ne esma'nın vedası etkiledi beni nede Ümmü'nün hüznü..Ben mi çok ruhsuz ve duygusuz olmuşum bilemiyorum..En çok üzüldüğüm Zinhar'dı bu bölüm.. Bir babanın evladının acısıyla nasıl yandığını çok iyi yansıttı...
hapishanedeki sahneleri sevdim aslında.. Ama şiir okunan yerden çok Sıla ile Boran'ın sarılmalarını sonra Sıla'nın tekrardan sarılmasını çoko beğendin.. Birde Sıla'nın Boran'ın ellerini tutarak
" inşallah elleri seninkilere benzer" demesini çok sevdim...
son sahne için diyecek birşey bulamıyorum.. Boran bu kadar çaresiz Sıla ıssız yerde ölüme yaklaşırken nasıl olacakta Sıla kurtulacak.. Nasıl bir mantık çerçevesinde olacak.... Sıla eğer kurtulursa ki kurtulacak, ozaman Boran bu işi yapanın annesi ve babası olduğunu öğrendiğinde annesinide, babasınıda silip o evde bir saniye bile yaşamasın.. alsın karısını, çocuğunu bağevine yerleşsin.. ( Vuslat düşünürken neler geldi başımıza)
İlk 10 bölümden sonra izlediğim en iyi bölümdü. Duygular çok güzel yansıtılmıştı, oyuncuların performansları çok iyiydi. Kurgu desek harika... Komedi, aşk, ayrılık, hüzün her şey vardı bu bölümde...
Bu arada çok uzun bir aradan sonra ilk defa Sıla - Boran arasında bir elektrik hissettim. Sıla ve Boran'ın hapishanedeki halleri gerçekten harikaydı. :img-wink:
İlk 10 bölüm 10 üzerinden 9
Bu bölüm 10 üzerinden 7
Ha gayret G.O... Başaracaksın ama nasıl yapacağını biliyorsun. :img-wink:
He ne kadar kötü bitsede ben bu bölümü beğendim. Eski bölümler gibi alelade değildi. Hoş ama bir o kadar insanın boğazında yumru bırakan, hüzünlü bir bölümdü :good:. Özelliklede son sahne iyi kurgulanmış. Bir tarafta Boran'ın 'Sıla ses ver' diye bağırması diğer tarafta Sıla'nın çaresizce 'Boran yardım et' demesi :img-cray: Çok iyi düşünülmüş ve hoşta olmuş.
Sıla açısından bakılırsa cidden de, can perperişan. Ha kaçtı ha kaçacak, ha öldürüldü ha öldürülücek, ha bebeğini düşürdü ha düşürecek... Siz nakaratı kısmını tekrarlayın malum devamlı kaçmalı ve ölmeli bir dizi izliyoruz :img-pilot. Sanki kaçmadıysan ölmeyede hakkın yok...
Mekan - Belirsizz hem ne önemi var ki;
-Kaçtın mı?
-Hayır.
-Geç o zaman öte tarafa... Uğraştırma beni.
Mekan - Köprü kenarı;
-Kaçtın mı?
-Çok...
-Töremiz gereği katlin vaciptir.
-Ne diyorsun sen ya... Ben intihar edicem.
-Hayır biz öldürecez.
-Kardeşim intihar ederken bile rahat yok mu.
-Sen kasma kendi, bırak ellerini...
-İmdattt, adam öldürüyorlar...
-bye.
Kimbilir kaç bölümdür yorum yapmıyordum ama bu bölüm tam yorumluk...
Cihan öldü, ona üzüldüm dersem yalan söylemiş olurum ama karısına, babasına, çocuklarına ve hatta kardeşine çok üzüldüm. Sevgilisine bile... ama Cihan'a hayır...
Boran annesini ve babasını siler artık. Yaptıklarını onlara nasıl ödetecek bilmiyorum ama Abay'a çok üzüldüm. Boran onu kolay kolay affetmeyecek galiba. O da kendisini affetmez gibi geldi bana.
Harika Pazar'da 23 Eylül'deki MAA'nın röportajını video paylaşım sitesinde seyrettim. Bu olayın iyi şeylere vesile olacağını ima etmişti. "Bu bazı şeylerin de çıkış noktası olacak.... Boran daha fazla dişini gösterecek..." dedi. (Az önce videoyu yeniden kontrol ettim. :) Araştırmacı yorumcu :) )Boran bu olayla hükmü kaldırtır mı acaba? Tabii önce bir karısını kurtarsın da... Boran bu arada annesi ve babası ile nasıl aynı çatı altında kalır merak ediyorum.
Ben bu dizideki tutarsızlıklardan bıktım usandım artık...Geçen haftalarda ümit verdiler bu hafta yaptıklarına bakın..
Burnumun direği sızladı Sıla adamlar arasında giderken..Yazık değil miydi bir anaya?Hem anlamış da değilim Hüküm denilen illet bebek sütten kesilince yerine getirilmeyecekmiydi..Ne aceleleri var anlayamadım..
Sırf aksiyon olsun diyemi çektiler bu bölümü nedir. Yoksa ajitasyon kıvamından az geldi cıvık düştü de kesafetini mi artırdılar..?
Ağlayarak izledim ben bu bölümü arkadaşlar... İnanın ağlayarak...
sevgıyolu,canım firuzağa neden vıcdan muhasebesı yapsın..o bunu yaptı zaten..bır kere Anadolu ınsanın doğasaında yoktur bu kadar gaddarlık...ha olanları yokmudur elbette kı vardır..ama içinde sevgi var ise özelliklede evlat sevgısı var ise..ölume değmişse..elınde olmadan kayıplar vermişse..ve oğlunun kaderını oğlu ile birlikte yaşamış ıse..firuz ağa oğluna körluk yapmaz,yapamaz..firuz ağa töre bile olsa,aşiret ağalarının ayaklanması bile olsa vefayı buruşturupta çöp kutusuna atmaz...firuz ağam yapması gerekenı yaptı yılların tecrubesını konuşturdu..hem oğlunu hedef olmaktan kurtarmış oldu..hemde aşiret ileri gelenlerını azda olsa dizgınlemiş oldu...
zeynepsudem 28-09-07, 20:36 Yeni başlığımız, Hayırlı uğurlu olsun, Boran Sıla' yı tez vakitte bulsun..:happy0064
Şu an öyle sinirliyimki, sinirimden ağlıyorum..:img-cray::img-cray::img-cray:
Bu nasıl insanlıktır anlamıyorum.. 1 aylık bebeği annesinden ayırmak..Vicdansız adam Firuz:dito:dito:dito nedir bu acelen, oğlun hapisten oğlunun ve bebeğinin özlemiyle, çoşkuyla eve geliyor, oğlunu bekle beraber konuşun, bir kere de oğlunun arkasında dur be adam.:img-pilot:img-pilot Zinhar kadar olamadın..
Sıla mahkemeye gideceğim diye sevinip hazırlanıyor, önce gidemezsin diyorlar, sonra da gidebilirsin diyerek, kandırıp kızcağızı pusuya düşürüyorlar..Kevser Cadısı; Sıla' nın oğlunu gerçekten sevdiğini anlamışta, Sıla oğlu ile konuşurken; babası gelecek.. dediği duymuşta içi acımış..Sende vicdan ne gezer, vicdansız kadın :dito:dito Ayşe' yi de kasaba gönderdi, yalancı kadın, Sıla' nın gittiğini görmesin diye..
Boran' da Abay' a; Sıla Senin sorumluluğundaydı, Sana kardeşime emanet etmiştim.. Sıla nerde.. diye bağırdı, napsın canının acısından, kekosuna bağırmak zorunda kaldı..
Bu bölümü kesinlikle çok beğendim:img-yes:.Baştan sona hiç sıkılmadım,saate bakmadım,gerçekten çok güzeldi,ilk bölümler gibi...
Sılayı çok kötü kandırdılar:icon_sorr...Kevser,"Firuz ağanın içine sinmemiş,seni almak için araba göndermiş" dediğinde nasıl sevinçle fırladı yerinden,aynanın karşısına geçip heyecanla saçlarını düzeltmesi;çıkarken Kevsere bile el sallaması(bu arada Bedirhan da bir ara sanki annesine el sallar gibi elini kaldırdı ya:icon_sorr),sonra arabayla yanlarından geçerken Narin ve Bedara el sallayarak sevinçle gülümsemesi;o sahneler çok etkileyiciydi;Sıla için gerçekten çok üzüldüm,uzun zaman sonra cidden içim acıdı:icon_sorr...
En son sahnede Boran "Sılaaa" diye bağırırken;Sılanın ,"Boran beni kurtar" diye ağlaması çok güzel düşünülmüş,etkileyici bir finaldi:good:...
En çok üzüldüğüm kişilerin başında da Abay geliyor.Bu sorumluluğun,vicdan azabının altından nasıl kalkar?Boran yakasına yapışıp,"karımın sorumluluğu sendeydi;onu sana emanet ettim,kardeşime emanet ettim" diye bağırırken Abayın bakışlarındaki acı o kadar hissedilirdi ki;onun için de çok üzüldüm:icon_sorr...
Sıla için üzüldüm,Boran için üzüldüm,Abay için üzüldüm;bu bölüm bu kadar büyük mutsuzluklar beklemiyordum halbuki:icon_sorr...Ne saf bir forum ahalisiyiz,hayallerimizin yıkılmasına doymadık;hala umutla güzel şeyler olacağını hayal edip,elimiz böğrümüzde kala kalıyoruz:icon_sorr...
diyar'ım al benden de o kadarrr ben bu bölüme bayıldımm, hiç ama hiç sıkılmadımm kesinlikle yeni ekibin etkisini hissedebiliyorummm:img-yes:
Sıla ve Boran'a gelince son sahne beni yıktı geçtiii ellerim yüzümde öylece bakakaldım ekrana :icon_sorr
Sıla da bizim kadar safmış . Bizler nasıl Firuz Sıla'yı korur diye inandıysak o da Kevser'e inandıı ...o giderken çok üzüldüm:icon_sorr ahh Sıla şüphe duy da binme şu arabaya dedimm ...ben bu bölmde ilk kez uzun bir aradan sonra gerçekten duygulandım , içim burkularak izledimm :icon_sorr
Boran'ın odaya girdiğinde Bedirhan'ı farkedip duraksaması onun yüzünü okşamasına da bayıldımm...adam doya doya oğluna , karısına sarılamadı sevemedii ...offffffff
hmm.. demek silaya birsey oldu, ne oldu mesajlarim siliniyor, ve bende cevap alamiyorum..
cihana ben uzuldum ben onu seviyordum bu dizide, en cokta karisina uzuldum onca bolum sonra gorduk hanimini sonra neolduysa, cihan oldu (diziden ciktimi ds)
firuz aga silaya napti ki arkiler? aslinda bi yerde bu konu konusulmustu, sila kaciralacak ve boran silayi arayacak, diye ve burdada yeniden basa mi donuyoruz diye konusulmustu..
FIRUZ AGA NAPTI SILAYA? BEDIRHAN BEBEGE KIM SUT VERCEK? O AYDAKI COCUUGA MAMA VERECEK DEGILLER HERHALDE, BORANDA SUT ANNEYI KABULLENMEZ, degilmi arkadaşlar?
Biz Emir'in telefonu eline alıp Bedirhan'ı videoya çekmesinden neler umarken meğer o görüntüler Sıla'nın bebeğini göremeyeceği uzun zaman diliminde tek avuntusu olacakmış.:img-cray::img-cray::img-cray:
Bir de annesi ile kardeşi Emir'in resmi.:img-cray: Allah'ım ne bitmez çilesi varmış Sıla ile Boran'ın.:img-cray:
Bu bölümü gerçekten ben de çok beğendim. Ama bu kaçırılma işi gerçekten çok sinirimi bozdu. Hem Sıla hem Boran son sahnede bitirdi beni.:img-cray:
bak aklıma ne geldi..
cihan öldü izlerken hep aklımdaydı...
ümmüyü acaba dilaverler evlendirirlermi..
o kadar töreye bağlılar bunuda yaparlar gibi.. ama hiç bahsedilmedi..bu
konudan..:img-pilot
yok yok ben böyle düşünmeye devam edersem sıyıracam kafayı:img-pilot
Biz Emir'in telefonu eline alıp Bedirhan'ı videoya çekmesinden neler umarken meğer o görüntüler Sıla'nın bebeğini göremeyeceği uzun zaman diliminde tek avuntusu olacakmış.:img-cray::img-cray::img-cray:
ah be canim ne avuntusu, Sila'nin elinden telefonunu bile aldilar :icon_sorr
genel olarak güzel, heyecanli bir bölümdü, hele Sila'nin kacirildigi sahneden itibaren yerimden hop oturup hop kalktim, su an sinirden, üzüntüden ne yapacagimi, ne düsünecegimi bilemiyorum, kafam allak bullak oldu :icon_sorr
bölüm tam yorumluktuu cihanın ölmediğine üzülmedim ama nihayetinde gitti bu bölüm en çok zinnara üzüldüm o da evlat acısını yaşadı ümmü de hayatını ona verebilecek kadar çok sevdiği,saçını süpürge ettiği eşini kaybetti zavallım ne diyelim kii bu bölümde çok etkilenmedim ama son sahne o kdr içime oturdu ki anlatamam tam herşey düzelmişken bir anda yerlebir oldu sıla gene başa döndü ve gene ölümle burun buruna en çok ta bu durumdayken borana ve minicik bebek bedirhana üzüldüm onlar bunu haketmiodu(hoş sıla da o kadar çok haketmiyordu ama ...)esmaya hiç üzülmedim kendi etti kendi buldu o duyguyu bana veremedi boş boş ağladı sadece ama ümmü ve zinnar bölümünde neredeyse ağlıyordum sıla boranı görmeye gittiğinde boranla olan konuşmasını da beğenmedim,çok yavandı daha güzel cümleler bekliyordum mesela biraz da sıla konuşsaydı.Kevser de cin gibi yaa nası yapıosa artık tam yumuşadı biras dioruz bi bakıyoruz sılayı kaçırtmak için plan yapıoo...
boran abayın yakasına yapıştı ya orayı hiç beğenmedim tamam ona emanet ettin belki ama keko ya da böyle davranılmazdı abay sılanın kötülüğünü istemez boran bunu biliyor neden kendi çevresine biraz daha dikkatli bakmıyor ....
neyse genel olarak sıkıcıydı kasvetliydi ama iyiyiydi
sıla bu sefer baltayı taşa vurdu.şimdi onu kim kurtaracak oradan.boranda süpermen değil ki bulsun.:sad53:
alacağı olsun o kevserle firuzun.borana iki dakika huzur vermediler.adam hapisten çıktı sıla yok.o dağ başında sılayı nasıl bulacak,iz yok bişe yok.
esma-selim005 28-09-07, 20:47 bak aklıma ne geldi..
al bendende o kadar, aklıma geldi benimde diziyi izlerken, kadının başı boş kaldı evlendirelim derlerse hiiiç şaşırmam:img-pilot tek kafayı sıyıran sen değilsin yani sevgili u.gulsum:img-yes::img-pilot
ali ağa(:img-cool2) bi konuşmasında "müsterih ol firuz ağa" dedi. sanırım meclis toplantısıydı...:img-wink:
Burhanda hiç ortalıkta gözükmedi. sokak arası vurupta kaçtı diyelim ondan yoktu dicem ama adam koca adliyenin önünde kurşunladı cihan ağayı, nasıl olduda lafı bile geçmedi:icon_whis
Bende sıkılmadım bu bölümden, çok ama çok beğendim. :good:
Canım kabinemgil, çok sevgili Testere-Bastonzede forum iyi geceler:icon_sorr
Güzel bir bölümdü, emeği geçen herkesin ellerine sağlık:img-yes:
Ve fakat son sahnede "Nerdesin Sılaaa?" diye haykıran Boran ve "Yardım et Boran" diye yakaran Sıla görüntülerinden sonra ikisinden başka şeylerden bahsetmek istemiyorum. "Çaresizlik" bu dizide benim için hiç bu kadar hissedilir olmamıştı:icon_sorr Annelik ve babalıktan nasiplenmemiş Testere ve Baston' a sevgilerimi bilahare ileteceğim:icon_evil Ama önce; Son sahnede gördüğüm Boran' ın dilime düşürdüğü çok sevdiğim bir Cem Karaca şarkısını sizlerle paylaşmak istiyorum:icon_cry:
Nerdesin?
Söyle söyle canım nerdesin?
Akşam oldu kara gözlüm nerdesin?
Of of of nerdesin?
Daha yeni düştüm derde..
Yem olurum kurda kuşa
Yüce dağlar oldu perde
Nerdesin nazlı yarim nerdesin?
Nerdesin? Söyle canım nerdesin?
Nerdesin? Akşam oldu kara gözlüm nerdesin?
İhtiyarlık bu canıma
Yoksulluk ocağıma kar yağdı ömrüm bağına
Nerdesin? Akşam oldu kara gözlüm nerdesin?
Gönül bağım talan oldu Seviyordum yalan oldu
Seni benden alan oldu
Nerdesin? Akşam oldu kara gözlüm nerdesin?: :sad53:
Firuz ve Kevserin insan olabileceğini zannetmiş,diziler tarihinin en iyi niyetli izleyicileri ,merhabalar:icon_sorr
Güzel bir bölümdü,mezarlık sahneleri çok uzatılmış olsada...
Sılayı uzun zaman sonra ilk defa anladım diyebilirim.Bedirhanın ağlaması çok dokundu bana:icon_sorrOğluma sıkıca sarıldım.Boran ,Sıla ve Abay çok çaresiz göründüler gözüme.Elbette Sıla ölmeyecektir ama,nasıl kurtulacak onuda bilmiyorum.
Ne bahtsız izleyiciymişiz,gün yüzü görmek haram.Boran gelecekti,Sıla,Boran ve Bedirhan beraber uyuyacaklardı...Offf ki offff:icon_sorr
Sılanın arabaya bindiğindeki sevinci,sonra olayı anladığındaki çaresizliği çok fenaydı.Yeni ekibin yüreğine sağlık:img-yes:
Sıla için üzüldüm,Boran için üzüldüm,Abay için üzüldüm; bu bölüm bu kadar büyük mutsuzluklar beklemiyordum halbuki...Ne saf bir forum ahalisiyiz,hayallerimizin yıkılmasına doymadık;hala umutla güzel şeyler olacağını hayal edip,elimiz böğrümüzde kala kalıyoruz...
Diyar ablacım,
Ben buna kısacası şöyle yanıt veriyorum ''Verilen bir parmak bal ve umutlar, itinayla kepçeyle geri alınır'' :img-pilot Hala yüreğimde bi yumru var. Hani geçen bölüm Sıla annesine ''Buramda bi yumru var'' diye söylemişti yaa işte aynısından. :icon_sorr Son sahneyi bende beğendim ama daha çok içim yandı. Sıla'nın haline, Boran'ın haline, Abay'ın haline çok üzüldüm. ama en çok da 'BİZE' üzüldüm. Bu kadar umutsuzluğu, acıyı haketmiyoruz çünkü :icon_sorr
Bölümü genel olarak beğendim ama o kadar çok rahatsız edici bölümler izledik ki forumda da fark ettiğim bişi var. Beğenimizi ''Sinirlenmeden izledim o yüzden beğendim'' şeklinde dile getiriyoruz. Yani eğer gerilmeden izlemeyi başarabildiysek o bölümü beğenmiş oluyoruz... Bu da çıtanın ne kadar düştüğünü gösterir daha doğrusu hepimizin huzura ihtiyacı olduğunu :icon_sorr
Kevser nasıl da sırıta sırıta el salladı Sıla'nın arkasından.:img-beee: O anda Bedirhan da el salladı :icon_sorr Hani bu hafta yorumlarda ''Kim Boran'ın iyiliğini istiyorsa o kişinin Boran'a kötülüğü dokunuyor'' demiştik yaa bu hafta da Kevser ve Firuz Boran'ın iyiliğini düşündüler sonuç yine hüsran, yine gözyaşı...
Yalnız Ümmü'nün mezardaki konuşmasını çok zekice buldum. Ezik Ümmü ardında Esma'nın olduğunu bile bile Cihanla olan anılarından bahsetti. :img-pilot
Bide her ne kadar ölümden öte yol olmasa da, böyle kötü günlerde kırgınlıklar unutulsa da Sıla'nın ve Celil'in baş sağlığına gitmelerini yadırgadım. Belki hoş bi şeydi yaptıkları ama sonuçta ölen kişi Azat'ın katiliydi. İnsan saygı icabı gitmek istese de yüreği el vermez ki böyle bişeye :icon_sorr
yasemin gördünmü fazla uçtuk yani en azından ben fazla uçtum çakıldım
Gülsüm'üm, gördüm tabiki de gördüm. Çakıldım mı hayır? Çakılmadım ama yüreğim acıyor. :icon_sorr
Haftaya ne olur bilemem ama bana Firuz her şeyi yumurtlayacak sonra da diğer tarafa göçecek gibi geliyor :img-pilot Böyle pis izleyici de olunmaz ki canım. Hemen de tahmin filan edilmez ki . Bu umut filan değil daha değişik bişi ama sanırım yakalandığımız hastalığın adı konmamıştır. :icon_sorr
sevgıyolu,canım firuzağa neden vıcdan muhasebesı yapsın..o bunu yaptı zaten..bır kere Anadolu ınsanın doğasaında yoktur bu kadar gaddarlık...ha olanları yokmudur elbette kı vardır..ama içinde sevgi var ise özelliklede evlat sevgısı var ise..ölume değmişse..elınde olmadan kayıplar vermişse..ve oğlunun kaderını oğlu ile birlikte yaşamış ıse..firuz ağa oğluna körluk yapmaz,yapamaz..firuz ağa töre bile olsa,aşiret ağalarının ayaklanması bile olsa vefayı buruşturupta çöp kutusuna atmaz...firuz ağam yapması gerekenı yaptı yılların tecrubesını konuşturdu..hem oğlunu hedef olmaktan kurtarmış oldu..hemde aşiret ileri gelenlerını azda olsa dizgınlemiş oldu...
Fatoşcum şu dizi seyredeken geriliyoruz ....
ya gerçekten yaşayanlar ben "sıla"yı izlerken hep bunu düşünüyorum.
Bunu yaşayan insanlarımız nasıl katlanıyor demek istedim.
Anadolu insanı elbetteki evlat sevgisiyle pişmiştir.Ama gazetelerde okuduğumuz basındanda gördüğümüz günlerimiz oldu..."töre"neler yaptırdı, kızlarına, kardeşlerine camdan baktın diye infaz edilenler okundu...
Peki bunun muhsebesi nasıl yapılmaz bunu anlamak zor.
Rojdanın babası nasıl sevindi, kızım kurtuldu diye.
Neyse umarım gelecek bölüm daha iç açıcı olur.
Sürekli ağlayan birilerine artık doydum yani...
not:arkadaşım posta kutun dolmuş bilgine yaniiii:img-wink:
Hani hep diyoruz ya Sıla bir şekilde kurtulacak,benimde içim yanıyor ilk defa töre denen lanet şeyi iliklerimde hissettim.:img-cray:Şimdi Sılanın yaşadığı ve belkide çok daha fazlasını yaşadığı olayları yaşamış ama kurtulma şansı olmamış yüzlerce kadın var.:icon_sorr
Bence bu bölüm çok güzel olmasının yanında bu kadar vurucu bir şekilde ağa karısıda olsa gün gelir hüküm yerine gelir gerçeğin bir kez daha hatırlatan bir bölümdü.:img-yes:Boran Sılaya öyle yada böyle bir şekilde yetişecek ama biz gazetelerin üçüncü sayfalarındaki kadınlar için savaşan bir Boran olmadığını biliyoruz.Ne acı ben en çok buna üzüldüm ve ilk defa bu kadar çok töre olaylarının işlendiği bu dizide hiç bir töre mağdurları beni etkilememişken şimdi etkilenebiliyorum.:img-cray:GO'u tebrik etmek lazım çok güzel kurgulamış ama işte gerçek hayatta bu sadece kurgudan ibaret değil...:icon_sorr
İŞTE TÖREYE KARŞI DİTENEN AŞKIN DIZISI ŞİMDİ BAŞLADI
muhteşem aksıyon sahnelerı ile direnen meydan okuyan bır aşkın aşirete töreye çarpık duzene başkaldırışı...
diğer töre kurbanlarının anaları,bacıları,abılerı,babaları hesap sormaz mıymış?
diğer töre yuzunden ölen kızların gunahlarını nasıl ödeyecekler ailelei karşısına nasıl çıkacaklarmış?
ağaların derdi ınsan canı değil,ınsana verılen değer değil...geride kalanları nasıl bir arada tutarım,itibarımı nasıl muhafaza ederım derdiii...böyle bir sistemde insana hiçdeğer verılmez iken af beklemek,merhamet beklemek adalet beklemek mumkun mudur?elbette değil...ağalar itibar listesının tavan yapmasını allahın verdığı canı almakta bulmuş...aşiretlerınde bağlı olan ınsanları nasıl bır arada tutmanın derdıne düşmüş..sankı bu aşiret liderleri çoban ınsanlarda koyun...çok özur dilerım herkesten ama mantık yanlış sıstem yanlış..isyanım diziye asla değil bunu hala uygulayan gerı almakta ısrar eden yenılığı kabul etmeyen yerlere...itibarını düşeneceğine riske gir öldürmeyi değil yaşatmayı düşün...ama yok düşünürmusun düşünmezsın tabı işine gelmez..gucunu zedeler ağalığını tehlıkeye atar..çlenlerın ailelerıne nasıl hesap verecek mış?yenı ölumlere on ayak olucağına bırak eskıler sana hesap sorsun...rojda kadar şanslı olmayan olamayanlar rojda ile yaşama sarılmas umudu bulsun...
kızının canını kurtaran baba,mutluluğunu dile getırıyor ama utanıyorum diyoru utancım mutluluğumu gölgede bırakıyor..hassıyetım şerefım itibarım yerlerde diyor kurtarın diyor..
sen babasın baba..ne ıtıbarı..evladın senın can verdiğin öldükten sonra ıtıbarın tavan olsa ne yazar..allahın verdiği canı almak en buyuk gunah vede suçtur..diğer tarafta allah karşısındakı ıtıbarını hiç düşündün mu pekı bır baba olarak...
Bu bölüm neydi böyle.Öyle bir çelişki içindeyimki bölüm iyiydi ama hep üzüldüm ,yüregime bir taş oturdu sanki.:icon_sorr
Cihanın ölümünemi üzüleyim
Sılanın oglunda ayrılmasına mı:icon_sorr
Boranın sıladan ayrı kalmasınamı:icon_sorr
Abayın çaresizliginemi
Firuz ve kevsere inandıgım için kendime mi:icon_sorr
İlk bölümlerde konakta balkonda aglayan Sıla için ne kadar üzüldüysem bu bölüm onun bin katı üzüldüm.:icon_sorr
ya arkadaslar benim sordugum sorulari da bir yanitlasaniz, cok makbule gecer sayfa ucte..
iftrdan dolayi bakamadim ve sizin dediklerinizden hic birsey anlamiyorum..
bence de belki ummu dilaverle evlendirilir, haftaya bu konu uzerinde durulur gibime geliyor, zaten iki hafta sonrada diziyi yayinlamazlar bayram haftasi diye.
boranım SILAAA diye bağım bağım bağrırken sıla BORAN BENİ KURTAR diye
ağlaşıyordu..birbirlerini duydular mu ne..bu çift öpüşemiyor ama telepatik
oldukları kesin..aman masalsı olsun derken dizi fantastik mi oluyor ne...azad ölür ruhu gelir,bedar rüya görür mağlum olur,sıla yalvarır boran duyar....
beni ters köşe yaptığı için acaba teşekkürmü etsem ki...inan kimselere benzemiyorsun sayın go...izleyici germekte stefan king eline su dökemez...:img-cool2
beğendimmi evet,gerildimmi evet,üzüldümmü evet... boranım pek öfkelendi
ve öfke boranımı dayanılmaz yapıyor......:img-wink:bende dayanamıyorum zati..:icon_whis
bak aklıma ne geldi..
benim aklıma da geldi o ama yapmazlar dedim ama ya yaparlarsa bnce yapacaklar 1 aylık bir bebeği annesinden ayıracak kadar vicdansızlarrr neyse çok düşünüorum bn bu konuda galiba bende kafayı sıyıryıcam :) :img-pilot
hmm.. demek silaya birsey oldu, ne oldu mesajlarim siliniyor, ve bende cevap alamiyorum..
cihana ben uzuldum ben onu seviyordum bu dizide, en cokta karisina uzuldum onca bolum sonra gorduk hanimini sonra neolduysa, cihan oldu (diziden ciktimi ds)
firuz aga silaya napti ki arkiler? aslinda bi yerde bu konu konusulmustu, sila kaciralacak ve boran silayi arayacak, diye ve burdada yeniden basa mi donuyoruz diye konusulmustu..
FIRUZ AGA NAPTI SILAYA? BEDIRHAN BEBEGE KIM SUT VERCEK? O AYDAKI COCUUGA MAMA VERECEK DEGILLER HERHALDE, BORANDA SUT ANNEYI KABULLENMEZ, degilmi arkadaşlar?
Benim yegenim simcik sadece topu toplam 17 gunluk ve annesi sutu az
oldugundan hem bebisi sutuyle hemde mamayla beslemek zorunda ki zorda kalsalarda Kevser bulur Bedosa bir sut anne(aman öyle sahnelere dayanamam ben:sad53:)
Firuz aga ilk önce Sila'ya Boran'in mahkemesine gidemezsin dedi ve sonradan fikrini degistirdi ve kizi yolladi bir arada iki tane adamla ve onlarda Sila'yi issiz bir yere göturduler(öldurmek icin:icon_sorr) Boran geldi konaga ve karsini bulamadi ve Sila diye bagirken bir yandanda Sila Boran beni kurtar gibi laflar etti ve orada da bittiiii
Sila'yi nasil kurtaricaklar cok ama cok merak ediyorum cidden,yani issiz ve sessiz bir yere göturduler kizi:sad53: hadi desen biri gecipte ne yapiyorsunuz dede o olmaz ee Firuz ancak tlf arayipta vazgectim getirin kizimi diyecek simdi??yani tek secenek bumudur Sila'nin kurtulmasi icin??aklima baska birsey gelmiyorrrrrrrrrrr
Boranın telaş ve merakla odaya girip Sılanın gerçekten içeride olmadığını görünce Bedirhanın yatağına yaklaşıp üzüntü ve endişeyle,hafifçe oğlunun yanağını okşaması;sonra ok gibi odadan fırlayıp dışarıdakilere hesap sorması...İnsan o sahnenin heyecanını içinde hissedebiliyordu;nolmuş bizim dizi ekibine valla hayret ettim;o kadar uzun zaman geçmiştiki böyle bir bölüm izlemeyeli...:icon_whis
Firuz konusunda ne kadar yanılmışım;Sılaya kıyamayacağını,Bedirhanı annesiz bırakamayacağını,hükmü uygulamayacağını düşünmüştüm oysaki..."Aptal iyimserlik" yapmak istemiyorum ama,hala minik,küçücük bir ihtimal de olsa;Firuzun adamlara "Sılayı öldürmemelerini,ücra bir yerde saklamalarını" söylemiş olma ihtimali yok mudur?:icon_sorr
Oysa Firuz Sılaya karşı gayet iyi davranıyordu...Sıla Cihan için başsağlığına gittiğinde,kapıdan girer girmez yukarıdaki Firuzla gözgöze geldiler ve bakışlarıyla anlaştılar,Firuz onu onaylarcasına başını eğdi,Sıla içeri girdi.
Hatta o sahnede ben,eğer tüm bu yaşanılanlar olmasaydı aslında Sıla ve Firuzun çok iyi anlaşan bir gelin-kayınpeder olabileceklerini düşünmüştüm.Sılaya kıyabileceğine de inanmıyordum;"kızım" kelimesini kullanmadan tek cümle bile söylemiyordu;o kadar benimsemiş gibiydi Sılayı...Sadece "Allah rahatlık versin" diyebilecekken Firuz,"Allah rahatlık versin kızım" demeyi tercih ediyordu mesela;Sılaya o konuşmaları sırasında 4 cümle söylediyse 4 kere de "kızım" demişti;neden bilmem,bu durum benim iyimserliğime iyimserlik eklemişti;Firuzun Sılayı öldürtemeyeceğinden emindim...Yine yapamayacak ama,böyle birşeyi denemiş olması bile korkunç:icon_sorr...
Çok sıkıldım ama bölümden değil olayların akışından.
Çok üzüldüm,Sıla'nın çaresizliğine,Boran'ın çaresizliğine,Abay'ın sorumlu tutulmasına,Bedirhan'ın annesiz kalmasına.
Çok üzüldüm "Allah hiç kimseye evlet acısı yaşatmasın"sözüne.
Çok kızdım kevsere.
Çok kızdım,kızmakla beraber içimde hala öldürtmeyeceğine emin olduğum Firuz'a.
Bölüm güzeldi ama benim içim daraldı.:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
İzleyicinin pisi en acıkşlı sahneden bile çıkar sağlarmış.
Boran Abay'ın yakasına üst katta yapıştı değil mi? Sılasını aramak için dünyaya açılan kapı da alt katta kaldı malumunuz.:img-icecr
Arada kat edilecek uzun ve dik bir merdiven, yakışıklılığının zirvesinde ve de çok sinirlenmiş bir adet de Boran var elimizde.Büyüleyici bir karışım kısacası.:img-in_lo
İnsanın Boran'ı üst katlara atıp,Sıla'yı en alt kata kaçırası geliyor.:img-pilot Sonra da sıkıysa gel al diye basacaksın damarına.:img-icecr
42.bölümün ilk sahnesi çok cici olacak çok deyip üzülmeye devam ediyorum son sahne için.http://img129.imageshack.us/img129/1500/ange24yc6.gifhttp://img129.imageshack.us/img129/1500/ange24yc6.gif
zeynepsudem 28-09-07, 20:59 Biz Emir'in telefonu eline alıp Bedirhan'ı videoya çekmesinden neler umarken meğer o görüntüler Sıla'nın bebeğini göremeyeceği uzun zaman diliminde tek avuntusu olacakmış.:img-cray::img-cray::img-cray:
Bir de annesi ile kardeşi Emir'in resmi.:img-cray: Allah'ım ne bitmez çilesi varmış Sıla ile Boran'ın.:img-cray:
Bu bölümü gerçekten ben de çok beğendim. Ama bu kaçırılma işi gerçekten çok sinirimi bozdu. Hem Sıla hem Boran son sahnede bitirdi beni.:img-cray:
Berfincim, Sıla telefonundan oğluşunun, Bedar ile Emir' in birlikte çekildikleri resimlere bakamayacak Canım..:icon_sorr Harun Sıla' nın cep telefonu, elinden çekip aldı..:img-pilot
Bu bölümü, Bende beğendim, ama Sıla' nın kandırılarak, kaçırıldığı sahnelerde sinirlerim bozuldu, Kevser Cadısı, Sıla' yı uğurlarken nasıl sevinçliydi, Bedirhan' a; hadi anneye el salla, bundan sonra Sana nenen bakacak da.. dedi..:img-pilot
Sıla' yı adamlar götürüyorken, Bedar ile Narin' i yolda görünce, Onlara el salladı.. Bedar' ın rüyası çıktı dedim..
Boran Sıla' nın konakta olmadığını duyunca, bir koşu odalarına girdi, Bedirhan' ı yatağında görünce, hep hayalini düşlediği gibi, oğluna doya doya sarılamadı bile..:icon_sorr O odada, Onları üç kişilik, mutlu bir aile olarak göremedik..Bu gidişle ne zaman göreceğimizde meçhul..:img-wink:
Son sahnede.. Boran, Sıla nerdesin.. diye avazı çıktığı kadar bağırdığın da, Sıla' da; Boran yardım et.. diyordu.. Bu sahnede, gözyaşlarıma hakim olamadım..:img-cray:
fkenan1979 28-09-07, 20:59 Bütün suç abayın üstüne kaldı iyimi, zavalı abay ne yapıcak şimdi acaba kimse firuzdan ve kevserden şüphelenmiyor, sıla bulununca ne olucak bakalım. Unutur yezdayıda unuttu diyen zihniyet buna ne diyecekler ben beğendim bu bölümü gerçekten güzeldi hiç değilse haycan var artık, haftayı sabırsızlıkla bekleyeceğim.
Aslında fragman çıkınca belli olur.
jessim hani imza :img-blush
Bu seneden ümitsizdim ama geçen seneden de iyi gidiyor şu an dizi..Çok beğenilecek bir bölümdü..Ancak şaşkınlığımı atmış durumdayım..Firuz'a ve Kevser'e inanamıyorum,kanım dondu böyle insanlar uzak olsun iyilerden.Cihan'ı geçtiler kötülükte.
Son sahne çok etkileyiciydi,Sıla'nın Boran yardım et demesi,Boran'la telapati kurar gibi olması çok hoş yansıdı.
Çekimlerde çok canlıydı ve güzeldi..İlgi alanım değil ama kameranın açıları bile sanki daha başarılıydı.Önceden daha sıradan gözüküyordu.
al bendende o kadar, aklıma geldi benimde diziyi izlerken, kadının başı boş kaldı evlendirelim derlerse hiiiç şaşırmam:img-pilot tek kafayı sıyıran sen değilsin yani sevgili u.gulsum:img-yes::img-pilot
ali ağa(:img-cool2) bi konuşmasında "müsterih ol firuz ağa" dedi. sanırım meclis toplantısıydı...:img-wink:
Burhanda hiç ortalıkta gözükmedi. sokak arası vurupta kaçtı diyelim ondan yoktu dicem ama adam koca adliyenin önünde kurşunladı cihan ağayı, nasıl olduda lafı bile geçmedi:
Bende sıkılmadım bu bölümden, çok ama çok beğendim. ::
iyi bu konuda bunu sadece ben düşünmemişim rahatladım..valla..
yanlız hayla ümmüye kızıyorum..
kocası onu aldatmış..hemde evli bir kadınla..
sen git mezar başında diğer kadını gör hayla kocan için ağla gelde
delirme şimdi...:img-pilot
[B]Gülsüm'üm, gördüm tabiki de gördüm. Çakıldım mı hayır? Çakılmadım ama yüreğim acıyor. :icon_sorr
Haftaya ne olur bilemem ama bana Firuz her şeyi yumurtlayacak sonra da diğer tarafa göçecek gibi geliyor :Böyle pis izleyici de olunmaz ki canım. Hemen de tahmin filan edilmez ki . Bu umut filan değil daha değişik bişi ama sanırım yakalandığımız hastalığın adı konmamıştır. :icon_sorr
benimde içim yanıyor...yere çakıldım derken..
biz bu gidişle sılayla boranı yan yana zor görürüz..
son sahne çok içimi burktu benim ya..valla gözlerim doldu..
annem çakmasın diye..dışarı çıktım hemen..
bencede firuz söyleyecek boran..
aman aklım çok karıştı ne diyeceğimi ne yazacağımı bilmiyorum ya:img-pilot
firuzla kevser testere filmindeki kuklaya benziyolar.sılaya bişe olsun bak boran size neler yapacak,hasankeyfe atar ikisini de inşallah.:img-pilot
izleyicilerin dumur olduğu başka bir dizi yoktur herhalde.go izleyiciyi sinir etmesini nasıl başarıyor bilmem.
r
Kevser ve Firuzun Yezdayı unuttugu gibi Sılayı da unutur demesine sinir oludum.:ditoBoranın Y... ölümünden sonraki acılarına ,sıla kaçtıktan sonraki üzüntüsüne tanık oldular ama Boranın sevdiginde bütün yüregiyle sevdigini anlayamadılar.:icon_sorr
Biran bile olsa Firuz ve Kevserin iyi olabilecegini düşündügüm için üzüntüm daha da artıyor.:icon_sorr
Bölümün sonuna dikkat ettim Yüksel Arıcı'yı konuk oyuncu olarak yazdı demek ki yeni ağa olma durumu yok.
Zinar'ın evi Mardindeki tarihi Cercis Konağı.Şu anda lokanta olarak kullanılıyor.
Yalnız Cihan'ın bağ evi Boran'ınkinden daha güzelmiş.
Umarım bundan sonra falshback Cihan durumlarına maruz kalmayız.
sevgiyolum
sen bari yapma.evet gerçekte tore ve aşiretın,ağalığın hukum surduğu topraklarda bu kadar ınsıyat yok bir kere..bu kadar kımse kolay at koşturamaz boş bulduğu meydanda bır kere..e nıhayetınde bir dizi..tam anlamıyla ne toreyı verebilir nede aşiret ağalık sıstmenı..işte bıraz töre biraz aşiret biraz ağalık ile harmanlanmıoş yaşamlar AŞK ile hem tadlandırılmaya çalışılmış hemde taclandırılmaya...acı yemeği bırden tatlı yapamazsın...acıyı seveceksın tadlıyıda her ıkısının yerı farklı...dizinın bana göre en guzel olan yanları bundan sonrakı bölumlerede olucak..sıl ile boran hiç severek ayrı kalmamışlardı kı...hep mecburı ayrılıkları olduççyada hep kendılerı ile savaşlarının neden olduğu ayrılıklar oldu..belkı buda mecburı bır ayrılık ama aynı havayı soluyor,aynı gökyuzune bakıyor,aynı toprağa basıyorlar..yureklerı bırbırlerı için atarken aynı hayalerde tesellı buluyorlar...sıla kaçtığı dönemlerde bedırhana sarılmış onda tesellı aramış umut aramıştı..şimdi sıra boranda..sılanın yokluğunda bedırhanı ya opup koklıcak tesellı arayacak...yada bedırhana düşman olucak hatta bedırhana dokunmayacak bile..bunu goren fıruz ve kevser borana sılanın yerını söyleyecekler..
İzleyicinin pisi en acıkşlı sahneden bile çıkar sağlarmış.
Boran Abay'ın yakasına üst katta yapıştı değil mi? Sılasını aramak için dünyaya açılan kapı da alt katta kaldı malumunuz.:img-icecr
Arada kat edilecek uzun ve dik bir merdiven, yakışıklılığının zirvesinde ve de çok sinirlenmiş bir adet de Boran var elimizde.Büyüleyici bir karışım kısacası.:img-in_lo
İnsanın Boran'ı üst katlara atıp,Sıla'yı en alt kata kaçırası geliyor.:img-pilot Sonra da sıkıysa gel al diye basacaksın damarına.:img-icecr
42.bölümün ilk sahnesi çok cici olacak çok deyip üzülmeye devam ediyorum son sahne için.http://img129.imageshack.us/img129/1500/ange24yc6.gifhttp://img129.imageshack.us/img129/1500/ange24yc6.gif
Sevgili jess
Hani yorumlarında olmasa gerginliğim tavan yaptı diyeceğim.
Bu yaşıma kadar tansiyon nedir bilmezdim ancak G.O. sayesinde sanırım olacak..
Sıla o evde olacak ve Boran onu bulamayacak...çokkk zorr..
Şu 42. bölümün cici sahnesi ne olur...:icon_sorr
Merhabalar sevgili forum arkadaşlarım... Geçmişler olsun iyisiyle kötüsüyle birr haftayı daha atlattık.. Keşke bir de kazasız belasız diyebilseydim...
Sılanın bedirhandan ayrılması daha doğru ayrılmaya zorlanması büyük bir vicdansızlık örneği idi. Bir an acaba gerçekten töre kavramıyla yaşayan insanlar bunları yaşıyormu dedim.Çok üzüldüm onlar adına..
Fİruz dedeye ne demeli?Hem gelini için üzülüp hemde infaz kararı veren tek türdür herhalde kendileri...Kevser hanım beni hiç şaşırtmadı ;''huy çıkar can çıkmaz''derler ya bu sözün ne kadar doğru olduğunu bir kere daha gösterdi...
Boran ağaya hiç birşey diyemiyorum.. Son sahnede ellerim ağzımda kalakaldım.. Ne yapacağını kestirmek zor.. Esip gürleyecek ama dozu ne olacak bu muallak...
Abay ah Abay iyilik meleği Abay ...
bak gördün mü emanete ihanet etmiş pozisyonuna düştün.. Çok acıdım sana çok...Halbuki zavallımın hiçbir şeyden haberi yok...
Ümmü ve Esma ya söyleyecek sözüm de yok.. Acizliğin timsalleri onlar..Acizliğin ve bağımlılığın...Fatoş ablam o kadar doğru yazmışsın ki katılmamak elde değil..
Merhaba..Bu bölümün özellikle son kısımlarından çok etkilendim. Bu sefer ayrılığı Sıla yı suçlamadan oluşturmaları iyi olmuş hiç olmazsa.. Boran Sıla yı nasıl bulur bilmiyorum ama haber vereyim dedim;
Resmi sitede resimler var. Boran Sıla yı o kıyafetiyle kucağına almış, Sıla baygın gibi..Sonra Boran ve Bedirhan aynı yatakta yanyana yatıyorlar.. Bir bakın..
Neyse, ben bu bölümden etkilendim, özellikle Sıla nın töre kurbanı olduğu 28. bölümdeki gibi hatırlatıldı .İçinde bulunduğu durum anlatılmış oldu. Sevgiler..
bide dizi başlarken dikkatimi çekti..
atv avrupada ve atv türkiyede başlangıç aynı değildi..
atv türkiyede 5 senaristin adı vardı sonunda..
atv avrupada sema ve eylem senaristin adı vardı..
jenerikte sanki farklı gibiydi
sizde farkettinizmi...:img-pilot
sevgiyolum
sen bari yapma.evet gerçekte tore ve aşiretın,ağalığın hukum surduğu topraklarda bu kadar ınsıyat yok bir kere..bu kadar kımse kolay at koşturamaz boş bulduğu meydanda bır kere..e nıhayetınde bir dizi..tam anlamıyla ne toreyı verebilir nede aşiret ağalık sıstmenı..işte bıraz töre biraz aşiret biraz ağalık ile harmanlanmıoş yaşamlar AŞK ile hem tadlandırılmaya çalışılmış hemde taclandırılmaya...acı yemeği bırden tatlı yapamazsın...acıyı seveceksın tadlıyıda her ıkısının yerı farklı...dizinın bana göre en guzel olan yanları bundan sonrakı bölumlerede olucak..sıl ile boran hiç severek ayrı kalmamışlardı kı...hep mecburı ayrılıkları olduççyada hep kendılerı ile savaşlarının neden olduğu ayrılıklar oldu..belkı buda mecburı bır ayrılık ama aynı havayı soluyor,aynı gökyuzune bakıyor,aynı toprağa basıyorlar..yureklerı bırbırlerı için atarken aynı hayalerde tesellı buluyorlar...sıla kaçtığı dönemlerde bedırhana sarılmış onda tesellı aramış umut aramıştı..şimdi sıra boranda..sılanın yokluğunda bedırhanı ya opup koklıcak tesellı arayacak...yada bedırhana düşman olucak hatta bedırhana dokunmayacak bile..bunu goren fıruz ve kevser borana sılanın yerını söyleyecekler..
Valla ben bir şey yapmadım...:img-yes:
Şaka bir yanada geçen sene acılıyı çok yedik fatoşcum.....hani bu senede buna talim edermiyiz diye düşünmeden edemedim..
Bedirhan ağladıkça bakalım bizim taş kalpli kevser ne yapacak...15 günlük bebek anne kokusunu arar...Babaanne az gelir ona..:img-wink:
Babet'ciğim alıntılayayım dedim ama silmişsin. Ali Ağa'nın söylediği kelimeyi duydum ''Müsterih ol Firuz Ağa'' :icon_evil Hala bizimle dalga geçiyorlar bilmem farkında mısınız? Narin'e de inat yaparmış gibi ''Ayşe limon versene'' dedirttiler :img-cool2 Töbeler töbesi...
Boran hapisten dışarıya adım atınca neden alkışladılar? :bilmim Bide hani Zeynel dedi yaa ''Ağam buradan çıkarken sakın arkana bakma. Eğer bakarsan yeniden buralara gelirmişsin'' diye o sözü odadan çıkarken mi geçerliydi? Eğer öyleyse Boran arkasına baktı kapıdan çıkmadan önce :img-fie:
Bide o sahnede Boran Ağam yine espri yaptı :img-in_lo ''Niyeee?'' dedi mi hatırlamadım ama :img-blush Boran'a espiri yapmak ve ardından yaptığı esprinin tadını çıkarmak ve hafiften hafiften gülümsemek çok yakışıyor :img-in_lo
Bide Sıla, Bedirhan'ı kucağına alıp ''Baban gelicek az kaldı. Hep beraber olacağız'' dediği sahnede hem içim yandı :icon_sorr hemi de çok beğendim. Cansu'ya annelik cidden çok yakışıyor :img-in_lo
sıla kaçtığı dönemlerde bedırhana sarılmış onda tesellı aramış umut aramıştı..şimdi sıra boranda..sılanın yokluğunda bedırhanı ya opup koklıcak tesellı arayacak...yada bedırhana düşman olucak hatta bedırhana dokunmayacak bile..bunu goren fıruz ve kevser borana sılanın yerını söyleyecekler..
FATOS Boran biricik ogluna düşmanmı olacak.:icon_sorrSıla kaçırıldı,Bedirhan annesiz kaldı şimdide Babasız mı kalacak.:img-fie::img-fie:
Eski Türk filimlerinde dogumda ölen karısının sorumlulugunu dogan bebeklerine oldugunu düşünen babalar gibi Boranda sılanın kaçırılmasının sorumlulugunu Bedirhanamı yükleyecek.
Bedirhanım bir gün yüzü görmeyecekmi.:icon_sorr
Boran öyle bir baba degil acılarında oglundan güç alacak en kısa zamandada sılayı bulacaktır.:img-yes:
Bu seneden ümitsizdim ama geçen seneden de iyi gidiyor şu an dizi..Çok beğenilecek bir bölümdü..Ancak şaşkınlığımı atmış durumdayım..Firuz'a ve Kevser'e inanamıyorum,kanım dondu böyle insanlar uzak olsun iyilerden.Cihan'ı geçtiler kötülükte.
Son sahne çok etkileyiciydi,Sıla'nın Boran yardım et demesi,Boran'la telapati kurar gibi olması çok hoş yansıdı.
Çekimlerde çok canlıydı ve güzeldi..İlgi alanım değil ama kameranın açıları bile sanki daha başarılıydı.Önceden daha sıradan gözüküyordu.
babet'im katılıyorum, çekimlerde bence ciddi bir kalite artışı varr...tabi bu konuda uzman değilim ama bana da öyle geldii...çekimler daha canlı ve kaliteliydii...
mezarlık sahnelerini ben beğendimm..arkadaşlar sanki herşey çok doğal ve yapmacıktan uzak devam ediyor :img-yes:dolayısyla içerikte arzu etmediğim gelişmeler olsa da bölümleri beğeniyorumm , replikler daha iyi ...
Ali ağanın yanılmıyorsam kendi konağında aşiretin diğer ağalarını topladığı sahnede... uzaktan Mardin'in evlerini de gördük ya... o sahne görüntü olarak bana çok etkileyici geldi , görkemliydii :img-yes:
Kevserin Firuza söylediği şey çok önemliydi aslında;"oğlu öksüz kalırsa Boranı nasıl zaptederiz?"
Kevserin,Firuzdan aşiretin hükmü uygulamasıyla ilgili haberi duyunca,gözlerinin içinin gülmesini,mutlu olmasını beklemiştim ben;ama sonra Kevserin gözlerinde bir endişe,korku görünce bir an için ümitlendim.Tabi Sıla için değil,kocası ve oğlu içindi bu korku ve endişe ama yine de şaşırmış ve ümitlenmiştim...Kevserin bize pek göstermediği annelik hislerinin bu kez tamamen açığa çıkacağını;Sılayı ölüme gönderemeyeceğini düşünüyordum ama yine yanıldım:icon_sorr.Üstelik Sılaya mahkemeye gidemeyeceğini söyledikten sonra dışarı çıkıp bütün suratsızlığıyla "yine kızdı,zaten kızmadığı an var mı ki?" diye konuşmasına da sinir oldum.Bu nasıl bir soğukkanlılıktır böyle,küçücük bir bebeğin annesini,oğlunun aşık olduğu kadını ölüme gönderiyorsun ve bu kadar umursamazsın:icon_sorr...
Halbuki Kevser Firuza,"az önce baktım da,içim acıdı;bebesiyle konuştu,"baban gelecek,hiç ayrılmıycaz" dedi;gerçekten seviyor Boranı" derken Sılaya karşı içinde iyi birşeyler hissetmeye başlamış gibiydi,hepsi boş çıktı:icon_sorr...
Jess,sana söyleyecek söz bulamıyorum...:)
ÇOK ETKILENDIĞIM SAHNELER
1.Sıla ile Boranın hapıshanede sarılma sahnelerı..allahım sıla olasım geldı ya..hanı olmayan saçımı opsey koklasa ağam yanağıma değse yureğime değer bıle ve sonra ölseydım ne olurdu...muhteşem yurekten hıssederek oynamışlar..hanı ayrılıp ayrılıp sarılmaları benı çok etkıledı..hissettim..yureklerıne sağlık...rol değilde gerçek gibi hisettim..
2.esmanın haberi aldığı andakı halı..esma ağlar ben ağlar..of allahım offfffff...
3.bedarın görduğu sahne koptum gözyaşım sel oldu yandım yıkıldım..yureğim benı terketti gitti sankı mardın semalarına...
sponsorum var orda uzakta bır yerde hehehehehehe
MAABELcim
elbette hayır ya benımkıler tamamen varsayım bildiğim bişey yokkı...ayrıca uzulme haftaya kavuşurlar boran sıla bedırhan bır arada olur dıyorum başkada bır şey dıyemıyorum.
zeynepsudem 28-09-07, 21:24 Boran Cihan' ın cenazesine de geldi..Allahım günahlarını affet.. diye de dua etti..:img-in_lo
Zinhar' a başsağlığı diledi; amca başın sağolsun, Biz Onunla kardeş gibi büyümüştük. Hiç bir şey elimizde değil, herşey kendi kendine oluyor, gerçekten çok üzgünüm amca.. diyerek Zinhar' ı teselli ederek, gene asaletini gösterdi..:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
Kevser Cadısı' da Boran' a sarılarak; Canım oğlum hiç aklımdan çıkmıyorsun, gece gündüz uyumadım, oğlum napıyo, nediyo diye merak ettim.. dedi duygu sömürüsü yaptı ya, yalancı kadın.. oğlu, gelinini hastaneden konağa, getirdiği gece; karı koca uykudalardı, Biz yutmayız..
Boran.. beyaz gömleğinin düğmeleri açık, elinde havluyla, çok hoştu. :img-in_lo Zeynel' e; sayende buraya iyi dayandım...dediğinde.. Zeynel; ağam, Benim içime doğuyor, yarın Sen hapisten çıkacaksın, kapıdan çıkarken ardına bakma..
deyince.. Boran; Ondan sonra dedikodumu yapmayın, ağam giderken, bir arkasına bakmadı diye... espirili cevap verirken, gülümsemesi de çok hoştu..:img-in_lo:img-in_lo
Merhaba..Bu bölümün özellikle son kısımlarından çok etkilendim. Bu sefer ayrılığı Sıla yı suçlamadan oluşturmaları iyi olmuş hiç olmazsa.. Boran Sıla yı nasıl bulur bilmiyorum ama haber vereyim dedim;
Resmi sitede resimler var. Boran Sıla yı o kıyafetiyle kucağına almış, Sıla baygın gibi..Sonra Boran ve Bedirhan aynı yatakta yanyana yatıyorlar.. Bir bakın..
Neyse, ben bu bölümden etkilendim, özellikle Sıla nın töre kurbanı olduğu 28. bölümdeki gibi hatırlatıldı .İçinde bulunduğu durum anlatılmış oldu. Sevgiler..
Arkadaşım sılanın resmi sitesine baktım içime su serpildi.
Boran ağa oğluyla yan yana neler konuşuyor kimbilir.
yalnız sıla bir yerde evde sanırım bacaklarını kucağına çekmiş korkuyla bakıyor
O sitedeki resimler çok hoşuma gitti....Ekleyenlere tşk.
sıla sitesinde çok güzel resimler var...:img-blush:img-in_lo
ben bu bölüm zinara acıdım aslında...
celili ilk defa taktir ettim nasılda gitti..baş sağlığı diledi..
büyüklük gösterdi..
ve ben zinarın bu büyüklük karşısında ezildiğini gördüm..belkide ben öyle hissettim..
dilaver çok sessiz haddinden fazla sessiz..:img-pilot
Fragmandaki Sıla'nın bakışının anlamını çözdük galiba Odile'ciğim :) Sıla duygulandığı için ağlıyormuş. Yani ağlaması iyi bişeymiş:) Korktuğumuz gibi veda değilmiş, ya da sevginin altında eziliyorum filan da değilmiş. Ne için ağladığını anlayamadım yani Sıla dile gelmedi ama iyi bişey olduğu kesin değil mi? :img-haha:
Bide bu bölümde Sıla'nın iç sesine, yaşadıklarına daha doğrusu Sıla'nın içinde bulunduğu duruma daha çok yer vermişlerdi. Sıla'nın çaresizliğini o yüzden daha fazla hissettik ya da ben hissettim. Özellikle hapishanede söylediği ''Saat 5 yoksun, 6 , 7, 8 yoksun. Ertesi gün daha ertesi gün yoksun'' repliği içimi parçaladı :icon_sorr Keşke şimdiye kadar Sıla'yı bu kadar çok harcamasaydılar...
Sabacığım seni burada görmek çok güzel :img-in_lo Resimlere baktım cidden Boran'ın kucağında Sıla var. Bide Sıla'nın üzerinde lila renginde elbise var ve yanında da Boran gömleğinin üzerinde yeleği de var... Az uyanık değiller haa izleyici kaybetmemek için hemencecik resim eklemişler :img-pilot
Suyum Yağmurum, Sevgi böcüğüm yumrunun geçmesini bekleme geçmiyor:icon_sorr Foruma at kendini, yazdıkça yumrunun etkisi azalıyor gibi oluyor :sad53:
Not: Lütfen rica ediyorum tahmin yazıyorum diye olacakları söylemeyin. Ya da tahminlerinizi kesinkes çıkacakmış gibi yansıtmayın foruma. Yorum yaparken diğer üyelerin ricalarını da göz önüne alırsanız sevinirim. Her şeyi Neslihan'dan beklemek olmuyor çünkü. Kendimiz forumun kurallarına uymalıyız...
maraba kın tutmaz
maraba düşman bellemez
maraba acı ile öfkeyı bırbırıne katmaz
dahasıda maraba için önemli değerler vardır zor gunlerde destek çıkmak yanında olmak gıbı..tok acından derdınde anlamaz derler..çoğu zaman doğrudurda ama acıyı ancak yaşayanlar bılır..evlat acısını yaşayan celıl efendı zınar ağaya en buyuk destekçi...
sılam bekle gelıyor boranağam...korkma firuz ağam sana kotuluk yapmadı..cahıl ama ağa aklı ile kendınce elınden gelenın en ıyısını yaptı..ama bir savaşı başlatmış oldu..
''bir devrı kapattı aslında''
ağalık devri bitti,BORAN devri başladı..devırler bıter devırler başlar..önemlı olan o devırlerde çoğunluk ile ımsanca yaşama en az kayıplarla ulaşmaktır...
kımılerın yaşamla dalga geçme hakkı vardır ama kımılerın böyle bır luksu yoktur onlar hayata tutunmaya çalışırlar işte mıdyatın ıkıye bölunmuş kaderıdır buda...
Boran Cihan' ın cenazesine de geldi..Allahım günahlarını affet.. diye de dua etti..:
Zinhar' a başsağlığı diledi; amca başın sağolsun, Biz Onunla kardeş gibi büyümüştük. Hiç bir şey elimizde değil, herşey kendi kendine oluyor, gerçekten çok üzgünüm amca.. diyerek Zinhar' ı teselli ederek, gene asaletini gösterdi..:
Kevser Cadısı' da Boran' a sarılarak; Canım oğlum hiç aklımdan çıkmıyorsun, gece gündüz uyumadım, oğlumun napıyo, nediyo diye merak ettim.. dedi ya, yalancı kadın.. oğlu, gelinini hastaneden konağa, getirdiği gece; karı koca uykudalardı, Biz yutmayız..
Boran.. beyaz gömleğinin düğmeleri açık, elinde havluyla, çok hoştu. :img-in_lo Zeynel' e; sayende buraya iyi dayandım...dediğinde.. Zeynel; ağam, Benim içime doğuyor, yarın Sen hapisten çıkacaksın, kapıdan çıkarken ardına bakma..
deyince.. Boran; Ondan sonra dedikodumu yapmayın, ağam giderken, bir arkasına bakmadı diye... espirili cevap verdi, gülümsemesi de çok hoştu..:img-in_lo:img-in_lo
ZEYNEBİM Boranlı sahnelerde ekrana daha bir yaklaştım seni,alevi,derini hep yanımda hissettim.:img-in_lo
Boran adam gibi adam oldugunu gösterdi.Baş düşmanı karısını çocugunu öldürmek istemiş Cihanın cenazesine geldi amcasına destek oldu.:img-in_lo
Boranın insan ilişkileri çok iyi her girdigi ortamda sevilip sayılıyor.
Niyeeeee diye başlayan espirilerini bende çok begeniyorum.:img-icecr
Boran ve sılanın sarıldıgı ,hasret giderdigi sahneler çok güzeldi.:img-in_lo
ZEYNEBİM SABA nın bahsettigi resimlere bak.:img-in_loBoranımız ogluyla uyuyor.İnanmıyorum bu akşam Celilin Kuru fasulye sözünden sonra yüzüm güldü.:happy0064
Bedirhan dehşet babasıyla aynı yatakta uyuyor.Rüya görmüyorum degil.:img-blush:img-in_lo
Boran hapisten dışarıya adım atınca neden alkışladılar? :bilmim Bide hani Zeynel dedi yaa ''Ağam buradan çıkarken sakın arkana bakma. Eğer bakarsan yeniden buralara gelirmişsin'' diye o sözü odadan çıkarken mi geçerliydi? Eğer öyleyse Boran arkasına baktı kapıdan çıkmadan önce :img-fie:
Neden alkışladılar ben de anlamadım,lüzumsuz bir sahneydi bence...
Birde, o "arkana bakma" olayı cezaevi kapısından çıkış için geçerlidir,koğuş kapısından çıkarken bakması sayılmaz.Yeter,bundan sonra bir kere daha girmesin Boran cezaevine,zaten 2 oldu:icon_whis...
Bide o sahnede Boran Ağam yine espri yaptı :img-in_lo ''Niyeee?'' dedi mi hatırlamadım ama.Boran'a espiri yapmak ve ardından yaptığı esprinin tadını çıkarmak ve hafiften hafiften gülümsemek çok yakışıyor.
O sahnede Boran "niye?" dedi bitanem çiçeğim...Benim sayabildiğim kadarıyla bu bölümde 3 defa "niye?" dedi:img-in_lo...Her "niyee" dediğinde ben saf saf iç çekip ekrana baktım...:img-in_lo
Hatırlayabildiğim kadarıyla;
-Ağam kapıdan çıktıktan sonra dönüp arkana bakma...
-Niyee?:img-in_lo
-Hapisten çıkarken arkana bakarsan tekrar dönersin derler...
-Ondan sonra arkamdan laf yapmayın 'giderken arkasına bile bakmadı' diye...:img-in_lo
-Annem geldi bugün;sana minnettardır ağam...
-Rojdayı ölümden kurtardın diye...
-Bugün baban da geldi mi ziyarete?
-Yok ağam,gelmemiştir.
Berfinim;demekki ikimiz de doğru saymışız,tam 3 defa...:)
Birde birde;Borana yine mavi gömlek giydirmişler...:img-in_lo
Bide o sahnede Boran Ağam yine espri yaptı :img-in_lo ''Niyeee?'' dedi mi hatırlamadım ama Boran'a espiri yapmak ve ardından yaptığı esprinin tadını çıkarmak ve hafiften hafiften gülümsemek çok yakışıyor :img-in_lo
Bu yorumunun her kelimesine katılıyorum Çiçeğim:img-in_lo Bir de bu bölüm 1 de değil tam 3 defa Boran 'niyee' dedi.:img-blush Bizi takipteler gene anlaşılan.:icon_whis
Bide Sıla, Bedirhan'ı kucağına alıp ''Baban gelicek az kaldı. Hep beraber olacağız'' dediği sahnede hem içim yandı :icon_sorr hemi de çok beğendim. Cansu'ya annelik cidden çok yakışıyor :img-in_lo
O sahneye ben de bayıldım.:img-in_lo Cidden Cansu'ya annelik çok yakıştı. Bir de orada Kevser güya içi yanmış gibi yapıp, ardından Bedirhan'a annesinin ardından el sallandırıp 'Artık sana nenen bakacak' demez mi.:dito Şalterler attı ben de.:icon_evil Ağzıma ne geldiyse saydım.
Son birşey bu dizinin en içten pazarlıklı olanı da Ali ağaymış. Şu aşiretten adam 'Firuz ağa bugün hükmü uygulayacakmış' dediğinde, o da demez mi 'bu Boran Ağa'ya iyi bir ders olur' diye. (Tam olarak böyle mi söyledi tam hatırlayamadım şimdi.) O an ekranden içeri girip Ali ağayı boğazlayasım geldi.:icon_evil
Zeyneb'im ben heyecandan Harun'un, Sıla'nın elinden telefonu aldığı kısmı kaçırmışım. Desene çocuğunu videodan izlemeyi bile çok gördüler Sıla'ya.:img-cray:
Arkadaşlar Sılanın resmi sitesinin adresini yazarsanız sevinirim.Ümmüye acıdım kocası ona hiçbir bölümde sevgi gösterisinde bulunmadı hep onu başkalarıyla aldattığını izledik ama yinede çok sevdiğinden Cihan için ağlıyor:icon_sorr
Ümmü keşke başı dik bir şekilde Esmaya bir konuşma yapsaydı .Ümmüyü dizi boyunca Cihana karşı hep başı önde ezik izledik ama Esmaya karşıda ezik olmasına gerek yoktu.:mad72:
şiir tadında bır bölum ızledım..hala kendıme gelemedım...ah ummu ah...cıhanın dırısı senı sardımı kı olusu sarsın...sende aslında herşeyın farkında olduğunu bızımlede paylaştın herşey razıymışsın meğer kendı isteğin ile..eee ne dıyelım başkın ''C'' halını sen kendın kabul etmışsın..karşılıksız bır aşka 15 yıl aşık olup gezmışsın..
esma be ağlamak sana ne kadar yakışıyor..umarım mardıne dönüşün 5 yıl sonra elınde cıhan ile gelmek olmaz...hanı gelır çalırmışsın zınarın kapısını kapıyı açan ummu...senın elınde sıyah saçlı kara gözlu haylaz bır oğlan..adını sorarlar cevap verır ''CIHAN'' yok artık valla tutamaz benı kımse işte o zaman...
vay dılaverım vay..nereye gidersen git bu toreler senı gittiğin yerde yaşatmaz ha...korku ınsan ahata yaptırır be dılaver..neyın korkusu sardı dört bır yanını..madem korkuyorsun o zaman adresın bellı..ıhanet etmemek şartı ile boran sana açar yureğininde kardeşliğinde kapısını...
melek-esra 28-09-07, 21:43 resmi site siladizisi.fm orda galeride resimlr var ve harika hepsi.geçen hafta özet bu saatlerde gelmişti.bu hafta gecikti.sıla vurulmamıs herhalde bopranın kucagındayken hiç kan yok.ayy merakla bekliyorumm.
Ümmü mezar başında Cihanla ilgili eşsiz anılarını anlatırken "Arabada camı açmıştım da hemen kapat o camı demiştin" deyince ben yine Cihan eskiden de kadını bulduğu yerde azarlayıp bıdı bıdı yapıyor diye düşünürken Ümmü beni kıskanıyor,esirgiyor demez mi? :img-swoon :img-swoon
Devamında da "Beni arabadan atmıştın,Hiç kıyamazdın bana,terlediğimi anlayınca açık havaya çıkarmıştın" demesini bekliyordum ama kestiler.:img-hyste
Resmi siteye resim eklerken tüyo da koymuşlar. Bakın Sıla ve Boran'ın 10 yıl sonraki hali.Biraz yüzleri kırışmış ama hala iyi görünüyorlar.:img-pilot
http://img127.imageshack.us/img127/1694/000013bn8.jpg
:img-hyste :img-hyste
Arkadaşlar, resmi siteye bakıyorum da 20 tane kadar yeni resim var. Boran Sıla yı buluyor, Sıla baygın gibi, kucağına alıyor. Bir de tıpkı forumda istendiği gibi:img-yes: Boran ağa atletiyle, oğluşu da yanında, yanyana yatıyorlar. Arada reklam için çekimler de var sanırım. Ama kahkahalarla güldükleri bir resim var Sıla ve Boran ın..Bir de sanki zaman atlaması var gibi. Çünkü uzaktan görünüyor, küçük bir çocuk ata bindirilmiş, biri atın dizginlerini tutuyor, Sıla da mor, dekolte bir elbise giymiş onları seyrediyor.. Sonra Sıla o elbiseyi giymişken Boran la beraber resmi var.. Çok anlayamadım ama Sıla nın baygın da olsa bulunacağı belli. Ben de diziyi bırakıp resim yorumlarına geçtim ama ne yapayım, yine tasadüfen bir şeyler buldum haber vereyim istedim.:img-blush
Ama tabii bölümün etkisindeyiz hala..Üzücüydü ama vurucuydu bence.. Her zaman dediğim, istediklerim olmayabilir ama beni etkilemeli.. Etkiledi de.. Sıla nın ikna edilerek gönderilmesine katlanamazdım çünkü bu yine Sıla yı kötülemek olurdu. Sıla bir daha Boran ı, daha da önemlisi bebeğini bırakıp gitmez..Bunun Boran ın isteği olamayacağını da artık anlamış durumda. O yüzden kaçırılması kötünün iyisiydi. Firuz ağa ya gelince, ben onun aslında Sıla nın ölmesini istemeyeceğini ama aşirete karşı koyacak güçte olmadığını daha önce yazmıştım. Ağalığı onun için çok önemli. Kevser ise zaten aynı, onun için biri gider, oğluna başka gelin gelir. Ama ben artık bu insanları hiç anlayamıyorum. Gencecik bir insanın öldürülmesinden bahsediyorlar. Biz de alıştık belki ama konuşulan taammüden cinayet.. Bu insanların hapse tıkılması gerek. Ben onların durumlarını anlamaya falan da çalışmıyorum artık. Şimdilik bu kadar..Kırçiçeğim in çağrılarına dayanamayıp biraz yazdım.Beni başka arayan oldu mu?:img-yes:Bence uzun yazılardan illallah diyen canım arkadaşlarım oh çekmiştir.:img-wink: Sevgiler..bye
zeynepsudem 28-09-07, 21:48 FATOS Boran biricik ogluna düşmanmı olacak.:icon_sorrSıla kaçırıldı,Bedirhan annesiz kaldı şimdide Babasız mı kalacak.:img-fie::img-fie:
Eski Türk filimlerinde dogumda ölen karısının sorumlulugunu dogan bebeklerine oldugunu düşünen babalar gibi Boranda sılanın kaçırılmasının sorumlulugunu Bedirhanamı yükleyecek.
Bedirhanım bir gün yüzü görmeyecekmi.:icon_sorr
Boran öyle bir baba degil acılarında oglundan güç alacak en kısa zamandada sılayı bulacaktır.:img-yes:
Fatmacım, Adamlar Sıla' ya öleceğini söylediler, Sıla' yı aynı gün öldürmeyi mi? düşünüyorlar yoksa Firuz birkaç gün sonra mı? öldürmelerini söyledi..merak ediyorum..:icon_sorr:icon_sorr
Eğer bir kaç gün, öldürmeyip beklerlerse; Boran' ın Sıla' yı bulma şansı çok yüksek.. Sabacımın yorumunda; bahsettiği; resmi sitedeki resimlerde; Boran Sıla' yı bulup kucağına alıyormuş, ama Sıla herhalde baygınmış.. demek ki, Firuz yerini Boran' a söyledi..:img-wink:
Bir diğer resimde de Boran' ın oğluşu ile birlikte; odalarında çekilen resmi varmış.. Boran o gece oğlu ile birlikte yatacaklar, Firuz Sıla' nın yerini ertesi gün falan söyleyecek herhalde..:img-wink:
Sıla' nın başına gelenlerin, sorumluluğunu; Boran ufacık bebeğinin üstüne yükleyerek, oğluna düşmanda olmaz..:img-in_lo Fatmam, içini ferah tut..:img-in_lo Boranımız öyle şeyler yapmaz..:img-wink:
Avatarıma bakınnnn.Bedirhan dehşet babasının yanında uyuyor.:happy0064Üç ay boyunca bekledigim sahne işte buydu.:happy0064Boranın ogluna kavuşması nekadar da çok istemişim şuan ne sılanın kaçırılması ne Boranın sılayı nasıl bulacagını düşünmüyorum.Aklım ,gözüm,kalbim avatarımda tutuklu kaldı.:img-in_lo:img-blush
ZEYNEBİM dünyanın en mükemmel babası ve ogluşunu gördünmü.:img-in_lo
Bide bu bölümde Sıla'nın iç sesine, yaşadıklarına daha doğrusu Sıla'nın içinde bulunduğu duruma daha çok yer vermişlerdi. Sıla'nın çaresizliğini o yüzden daha fazla hissettik ya da ben hissettim. Özellikle hapishanede söylediği ''Saat 5 yoksun, 6 , 7, 8 yoksun. Ertesi gün daha ertesi gün yoksun'' repliği içimi parçaladı :icon_sorr Keşke şimdiye kadar Sıla'yı bu kadar çok harcamasaydılar...
Canım benim;o replik de Nazım Hikmetin bir şiiri aslında;yıllar önce Zülfü Livaneli bir albümünde bu şiiri bestelemiş,şiire kendisinden de yeni sözler eklemiş ve yorumlamıştı:img-yes:...
Saatin 4 olmasıyla şiiri bağladılar ve bir kez daha Sıla Borana şiir okudu...
Saat dört
yoksun
Saat beş
yok
Altı, yedi,
ertesi gün, daha ertesi
ve belki
kim bilir...
Hapisane avlusunda
bir bahçemiz vardı.
Sıcak bir duvar dibinde on beş adım kadardı.
Gelirdin,
yan yana otururduk,
kırmızı ve kocaman
muşamba torban dizlerinde...
Kelleci Memedi hatırlıyor musun?
Sübyan koğuşundan.
Başı dört köşe,
bacakları kısa
ve kalın
ve elleri ayaklarından büyük.
kovanından bal çaldığı adamın
taşla ezmiş kafasını.
'hanım abla' derdi sana.
Bizim bahçemizden küçük bir bahçesi vardı,
tepemizde,
yukarda,
güneşe yakın,
bir konserve kutusunun içinde...
Bir cumartesi gününü,
hapisane çeşmesiyle ıslanan
bir ikindi vaktini hatırlıyor musun?
Bir türkü söylediydi kalaycı Şaban Usta,
aklında mı:
'Beypazarı meskenimiz, ilimiz,
kim bilir nerede kalır ölümüz....? '
O kadar resmini yaptım senin
bana birini bırakmadın.
Bende yalnız bir fotoğrafın var:
bir başka bahçede
çok rahat
çok bahtiyar
yem verip tavuklara gülüyorsun.
Hapisane bahçesinde tavuklar yoktu,
fakat pek ala gülebildik
ve bahtiyar olmadık değil.
Nasıl haber aldık
en güzel hürriyete dair,
nasıl dinledik ayak seslerini
yaklaşan müjdelerin,
ne güzel şeyler konuştuk
hapisane bahçesinde...
O sahne bölümün en güzel sahnelerinden biriydi bence de;"baban yakında gelecek,seni kucağına alacak,kokunu içine çekecek,hiç ayrılmıycaz bundan sonra...":icon_sorr
Duygulu oynayabildiği,o hisleri bize geçirebildiği zaman Cansu Dereye hiç kızmıyorum;bu bölümdeki oyunculuğunu da beğendim ben:img-yes:...
Not: Lütfen rica ediyorum tahmin yazıyorum diye olacakları söylemeyin. Ya da tahminlerinizi kesinkes çıkacakmış gibi yansıtmayın foruma. Yorum yaparken diğer üyelerin ricalarını da göz önüne alırsanız sevinirim. Her şeyi Neslihan'dan beklemek olmuyor çünkü. Kendimiz forumun kurallarına uymalıyız...
Canım Kırçiçeğim, sana katılmıyımda kime katılıyım. Bıktım arkadaşım, senaryo gibi yorum yapılıyor, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla tarzında yorumlar yapılıp ara ara tüyo veriliyor ve bütün uyarılarımıza rağmen bir gıdım değişiklik olmadan aynı hızla buna devam ediliyor. Bu kadar uyarıya rağmen bu şekilde devam ediliyorsa bunun adı anlayışsızlıktan başka bir şey değil:img-pilot
Cihan’ın arkasından dökülen gözyaşları benim yüreğimi hiç sızlatmadı, üzülmeme sebep olmadı. Ölüye saygı gereği kalkıp göbek atmadım o kadar… Cihan’ın bu kadar yaptığını gördükten sonra, masum insanların pimini hiç düşünmeden içi acımadan çektiğini izledikten sonra üzüldüğümü söylemem yalan olur. Cihan’ın ölümüne bir tek bu yaptıklarının cezasını bu dünyada vermediği için üzüldüm. Cihan’la ilgili son sözümde Allah taksiratını affetmesin, tez yoldan bu dünyada yaptıklarının cezasını çekmek için cehennemin dibi boylasın olucak.
Cihan’ın ölmesine üzülmedim ama bir babanın oğul acısı çekmesine üzüldüm. Zinhar’ı oynayan oyuncu gerçekten çok iyi bir aktör... Kendisini tebrik ederim.
Sıla’nın, Ayşe ile olan konuşmasına yine gıcık oldum. Konuşmada tek eksik var oda her şey benim yüzümden oldu cümlesi… Sıla’ya biçilen bu rol çok canımı sıkıyor ve izlemek beni bunaltıyor. En kısa yoldan Sıla’ya yazılan sözler gözden geçirilsin, hep aynı şeyler tekrarlatılıp duruyor.
Boran ve Sıla’nın hasret gidermek için birbirlerine sarılmaları artık beni kesmiyor. Bıktım valla… Bu yüzden yansıtılmaya çalışılan özlemi es geçiyorum hep. Aklım hep iki aşık gibi, birbirini deli gibi seven karı koca ne zaman öpüşeceklerle meşgul oluyor. Sanırsam biz böyle bir sahneyi hiç izleyemeyeceğiz. Tüm bu düşünceleri kafamdan attıktan sonra Boran ve Sıla sahnesi güzeldi ama eksikti diyeceğim. Sıla’nın Boran’a söylediği ellerini özledim cümlesinin ellerle sınırlı olmadığı bir altyapısı olduğunu düşünüyorum. Eller sanki başka bir şeyin altını çiziyordu ve eğer doğru düşündüysem çizdiği noktayı sevdim.
Ali ağa kendine bir fino edinmiş. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni Cihan’a hoş geldin demeliyiz herhalde… G.O. boş kalmıyayım diye bana iş çıkarmış. Bu töre delilerini gerçekten anlayamıyorum. İnsan denilen yaratık nasıl olurda bu kadar rahat başkalarını hayatı hakkında hüküm verebilir ve uygulayabilir. Rojda’nın babasını için lugatımda söylenecek kelime yok. Kızını öldürmek karşılığında kazanacağı itibardan bahsetmesi bende sigortaların attığı andır. Son anda Tv’ye kafa atmaktan vazgeçtim. Yok böyle bir şey birde utanmadan kızım yaşıyor diye sevindim aslında demez mi….Ay neyse yazdıkça sinirim depreşiyor.
Bu arada unutmadan ben bu Zeynel’i çok sevdim. İçinin güzelliği yüzüne vurmuş denilen soydan geliyor herhalde… Tahliyesine de az kalmış…
Mezarlık sahnelerinin çok uzatılmasına rağmen bölümü beğendim. Yeni sezonla beraber dizi ile ilgili dikkatimi çeken bir şeyde ağır bir ritimle başlayıp ilerledikçe hızlanan ve güzelleşen bölümler izliyorum.
Sıla, Boran, kaçırılma, Baston ve Testere için ayrıca uzunca yazacağım.
Şimdilik benden bu kadar:img-yes:. Hepinizi çok öpüp, sarıldım:img-icecr. Canım Kabinem anlayın siz beni:img-wink:
Birde birde;Borana yine mavi gömlek giydirmişler...
Demek Boran tam 3 defa ''Niye?'' dedi :img-in_lo Teşekkür ederim bitanem :img-blush
Fragman ilk yayınlandığında dikkatimi çekmişti mavi gömlek... Cidden Boran'a çok yakışıyor :img-in_lo Bu arada ablacım bilmem farkında mısın ama bende hatlar kopmuş. Neredeyse tüm cümlelerimde özne Boran olmuş Allah sonumu hayır etsin :icon_whis
Son birşey bu dizinin en içten pazarlıklı olanı da Ali ağaymış. Şu aşiretten adam 'Firuz ağa bugün hükmü uygulayacakmış' dediğinde, o da demez mi 'bu Boran Ağa'ya iyi bir ders olur' diye. (Tam olarak böyle mi söyledi tam hatırlayamadım şimdi.) O an ekranden içeri girip Ali ağayı boğazlayasım geldi.
Benim korktuğum ağa puşisiz olandı. Yani aşiret adına habire konuşan adamı sevmemiştim. Ali ağa'nın ''Tabiki Firuz Ağa'ya düşer. Hem bu işi Onun halletmesi iyi oldu. Boran'a iyi bir ders olacak'' demesine uyuz oldum utanmaz adam :icon_evil
Zeyneb'im ben heyecandan Harun'un, Sıla'nın elinden telefonu aldığı kısmı kaçırmışım. Desene çocuğunu videodan izlemeyi bile çok gördüler Sıla'ya.
Berfin'im , Pamuk Prensesim :img-in_lo
Sıla'yı kaçırıyorlar ama Onu gezdirmek ya da saklamak için değil ki. Düpedüz hükmü uygulamak için gittiler ıssız yere. Yani Sıla telefonu ne etsin. :icon_sorr İçindeki resimleri, viedoları düşünecek halde değil kaldı ki zaten vakti de yok... Bi kurşunla işi biter Sıla'nın :img-cray:
Ben tahminimde ısrar ediyorum. Firuz son anda ya telefon edicek ya da her şeyi yumurtlayacak... Ardından kalbi sıkışır herhalde değil mi? Bu kez hapını verecek Sıla da yok yanında :icon_evil
saba'cım sağoll:img-in_lo
resimler çok yavaş açılıyorrr ama çok şekerrrr
Boran'ın oğluyla uyuduğu sahneyi iple çekiyorummm :img-in_lo
haftaya güzel bir bölüm izleyeceğizzz ...daha doğrusu Sıla'nın Boran'a ve oğluna kavuştuğu güzel bir bölüm izleyelimm ...
resimler süper nasdı desem bn gelecek haftadan çok umutluyum umarım herşey çok güzel olur
bu hafta son sahneye şok oldum resmen telepati kuruyor gibilerdi ve hala şoktayım diyebilirim
Resmi sitedeki fotoğraflar sıkıntımı biraz dağıttı sayılır(Sevgili Saba teşekkürler:img-wink:)
Göl kenarında Boran' ın 8-9 yaşlarında bir erkek çocuğunu midilli ile gezdirdiği sahneler sanki "rüya" gibi. Göl kenarı, etekleri uçuşacak mor bir elbise nedense bu görüntülerin bana Bedirhan ile birlikte uyuyan Boran' ın gördüğü "rüya" ya ait oldunu düşündürdü:img-in_lo. Ben size demiştim değil mi 41 i izlemeden 43 ün düşüncesi beni aldı diye:img-yes:
dizisi eski kalitesine kavuşmaya başlamış,sılası bu sefer kendi isteğiyle kaçmayan boran ağasının karizmasının yine ortalığı yakıp yıktığı canım forumum; ben yine bugünki bölümü genel olarak beğendim .bazı beğenmediğim noktalar oldu ama dizimiz genel olarak iyi yolda hiç değilse artık heyecan var bir sonraki haftayı iple çeker oldum di mi ama canımm:img-yes:ilk defa bugün bir töre mağduru olarak sılaya çok üzüldüm hel o bedirhanla konuşması beni çok etkiledi. bir çok arkadaşın dediği gibi cd ye annelik yakıştı.kevser ile firuz a söyleyecek söz bulamıyorum .böyle annelik böyle babalık olmaz:icon_sorrben de şimdi resmi siteye girip resimlere baktım anlaşılan boran ağamız sılayı bi dahaki bölümün ortalarında ya da başında bulacak ki bana başı gibi geliyor çünkü sane hala gündüz ve orada konaklayacak yer yoktu.biraz fotoğraf yorumu gibi oldu ama kusura bakmayın . hele boranla bedişin uyuduğu bir sahne var amanın yarabbim iki güzellik bir arada bakmaya doyamıyor insan yaaaa:img-in_lo:img-yes:ben aslında firuzun sılayı öldürmeyip bir süre uzaklaştırıp bir yerde saklayıp başka bir çözüm yolu bulacağını dşünmüştüm ama nerdeeeeee. ama şunu söyleyebilirim ki ilerleyen bölümler için müsterihim :img-wink:
ayrıca da boran forever :img-punk::img-punk::img-punk:
Cihanın ölümünden sonra Zinar ın haline çok üzüldüm.Bir baba olarak acısını çok iyi yansıttı.Ümmünün mezar başındaki anlattığı anısı hiç etkileyici değildi,ama doğru dürüst anısı yoksa o ne yapsın,öyle değil mi?
Sılanın Boranı ziyarete gittiği sahnede,Boranın içeriye girişi güzeldi,birbirlerine sarılmaları duyguluydu ama sonrasında ben yeterince etkilenmedim.Şiirler çok güzel ama çok sık duyduğumuz için sanırım bende çok etki bırakmıyor.Birde Sılanın seni çok özledim en çokda ellerini demesi,ne alaka dedirtti bana.Çok sevdiğin kocanın sarılmasını özlersin,kokusunu özlersin,yüzünü özlersin....ama özellikle elleri niye özlenirki,forumda çok beğenildiği için acaba yine göndermemi yaptılar.
Kevser ve Firuz aklıma geldikçe sinirlerim tavan yapıyor,içimde hala bir belki var.Belki öldürmek için değildir...
Sevgili Saba çok sağol,fotoğraflar çok içaçıcı.En azından kavuşmaları için uzun süre beklemeyeceğiz.
melek-esra 28-09-07, 22:08 resmi siteye kamera arkası resimler eklenmiş süpriz olarak.bilginize sunulur...
bence bu bölümde mezarlık sahneleri çok fazlaydı.azaddada öleydi.mezarlık sahnesi uzun olunca daa mı etkili olcagını düşünüolar acaba?
sılayla boranın sarılması süperfdi.
abayın suçlu bakışları,sılanın saf saf gitmesi ve el sallaması süperdii.bence güzel bi bölümdü ama baslar yine çok yavaştı.umarım reytingde bu hafta 1.liği görürüz.
Arkadaşlar o resimler için hiç acele etmeyin, sonra hayal kırıklığı yaşıyoruz. O resim belki bir hayaldir, Boran'ın veya Sıla'nın... Hep böyle olmamış mıydı? :img-yes: O yüzden bir parmak bala kanmak yerine, tüm kavanozu beklemek daha akıllıca :img-wink:
Resmi sitedeki fotoğraflar sıkıntımı biraz dağıttı sayılır(Sevgili Saba teşekkürler:img-wink:)
Göl kenarında Boran' ın 8-9 yaşlarında bir erkek çocuğunu midilli ile gezdirdiği sahneler sanki "rüya" gibi. Göl kenarı, etekleri uçuşacak mor bir elbise nedense bu görüntülerin bana Bedirhan ile birlikte uyuyan Boran' ın gördüğü "rüya" ya ait oldunu düşündürdü:img-in_lo. Ben size demiştim değil mi 41 i izlemeden 43 ün düşüncesi beni aldı diye:img-yes:
Günışıgım resimleri görünce bende kendime geldim.:img-wink:GÜNIŞIGIM senaryonla bu sahneleri gözümde canlandırmıştım ama Boranı ogluyla ,karısıyla böyle görmek ayrı güzelmiş.:img-in_loŞimdi bu sahneleri görmek için bir hafta bekleyecekmiyiz.:icon_sorr
Boranın erkek çocugunu ata bindirdigi sahne bana da rüya gibi geldi.
Boranıma yelekte çok yakışmış.:img-blushBoranın bedirhanın yanına birde Sılayı eklersek degmeyin keyfimize.:happy0064
Günışıgım 43 bölüm dedin ya bayram da kolaj bölüm olursa 43 bölümü görmeye çoook var canım.:img-wink:
bölümü yüreğim ağzımda seyrettim.şimdi ne olacak,sıla ne zaman ,nasıl kaçırılacak diye izlemekten dizi nasıl itti anlamadım.
genel olarak çok güzel bir bölümdü ama kendimi gerilim filmi izliyormuşum gibi hissettim
resimler diyorsunuz ya,haftanın süprizinde kamera arkası görüntüler var.boran,sıla,g.o tarla gibi bir yerdeler,aynı boranın sılayı kucağında taşıdığı resimin olduğu mekan.boran sılayı bulacak ama nasıl bulacak çok merak ediyorum.
boran ve bedirhanın beraber uyudukları resimler olağanüstü
fkenan1979 28-09-07, 22:18 evet geldim...Büyük baskı ve tehdit altındaydım bu imza yı herkes görsün diye öylesine yazacağım özellikle nesli canım, özürdilerim ama bu civciv gagasıyla yem sandı beni hiç sorma şaka bir yana İMZAM NASIL AMA ????
Bölümü genel olarak begendim gerçekten güzeldi özellikle hapishanedeki görüş ve şiir harikaydı. Bakışlardaki aşk beni mutlu etti ( bu arada itiraf edeyim o sahneyi izleyemedim fragmandan gördüklerimden yazıyorum.)
Son sahne güzeldi onun etkisindeyim, boran diye seslenen sıla, sılasını arayan boran
TÖBELER TÖBESİ:blink:...O resimler ne öyle;vallahül azim Cansucuğum MAAya sevgiyle bakmış gibi sankim:img-in_lo;alışık değiliz biz bu kızın böyle bakmasına,ilk gördüğünde çarpıyor insanı...
8-10 senelik bir zaman atlaması yapamayacaklarına göre,ata binen Bedirhan sahnesi kesin bir rüya;Sılanın İstanbuldaki "babasıyla birlikte at gezdiren Zeyşan" rüyası gibi...Ama bebişinin karnına o güzel elini koyan "uyuyan prens" Boran sahnesi sahi:img-eat:...Haziran ayından beri bu sahneyi bekliyorduk;geç oldu,güç oldu ama oldu sonunda...O sahnede bir de,yaşam sebebiyle oğluşunun bu görüntüsüne bakıp mutlulukla gülümseyen bir Sıla isterim ben şimdi;böyle de arsız izleyiciyim,daha çok isterim:img-icecr...
Boran konağa geldiğinde annesine "ben sana söylemedim mi anne 'bana bişey olmaz' diye..." derken de çok tatlıydı,değil?Allahın sevgili kulu,bütün güzellikleri üstünde toplamış...:img-blush
Canım benim;o replik de Nazım Hikmetin bir şiiri aslında;yıllar önce Zülfü Livaneli bir albümünde bu şiiri bestelemiş ve yorumlamıştı:img-yes:...
Saatin 4 olmasıyla şiiri bağladılar ve bir kez daha Sıla Borana şiir okudu...
Canım ablacım, teşekkür ederim şiiri eklediğin için. Bende bu replikler bana tanıdık geliyor diyordum ama balık hafızam hatırlayamadı tabiki :img-blush
Ben sorunun Cansu'da olduğunu düşünmemeye başladım. Özellikle bu bölümdeki ziyaret sahnesinde. Ciddi ciddi bu karakteri G.O'un baltaladığını düşünüyorum. Anlamlı replikler yazılınca Cansu'nun performansı da artıyor gibi geliyor bana. Hatta o sahneyle ilgili komplo teorilerim var ama bana kalsın :icon_whis
Sıla’nın Boran’a söylediği ellerini özledim cümlesinin ellerle sınırlı olmadığı bir altyapısı olduğunu düşünüyorum. Eller sanki başka bir şeyin altını çiziyordu ve eğer doğru düşündüysem çizdiği noktayı sevdim.
Nihz'im bende sana katılıyorum. Forumdaki yorum içi tüyo tarzından bende rahatsızım. Dile getirsem de faydası yok anlaşılmıyor!!!
Sıla'nın Boran'a ''En çok da ellerini'' dediği sahnede ''Allah Allah ne alaka'' demiştim ilk önce, sonra ''Forumda yazılanlara cevap olabilir mi acaba?'' diye düşündüm(malum forumcak Maa'nın ellerini çok beğeniyoruz :img-nyam:) en sonunda bende ince bi nokta yakaladım. Benim düşündüğüm incelik seninkiyle aynı mı bilemem ama o cümlenin derinindeki anlamı bende sevdim :img-in_lo
Rojda’nın babasını için lugatımda söylenecek kelime yok. Kızını öldürmek karşılığında kazanacağı itibardan bahsetmesi bende sigortaların attığı andır. Son anda Tv’ye kafa atmaktan vazgeçtim. Yok böyle bir şey birde utanmadan kızım yaşıyor diye sevindim aslında demez mi….Ay neyse yazdıkça sinirim depreşiyor
Rojda'nın babasına bende feci halde uyuz oldum. Bide lütfeder gibi ''Baba olarak yaşıyor olmasına sevindim'' dedi yaa sabır çeke çeke sakinleşmeye çalıştım. Böyle baba mı olurmuş. Kızım yaşıyor diye sevindim ama ben onu öldürmek için de can atıyorum. :img-beee: Törenin ve törenin insanlar üzerinde bıraktığı etkilerin hemen silinemeyeceğini biliyoruz zaten. Burada da o vurgulanmak istemiş sanıyorum. Ama bu duruma Boran'ın verdiği cevap çok güzeldi ''Babana söyle kızı yaşıyor diye başını yere eğmesin, başı dik gezsin''... Zamanla Boran'ın sözleri yerleşecek orada yaşayan insanlara ama işte beklemesi zor...
Bu bölümde Celil-Bedar-Emir sahneleri fazla gözüme batmadı. Bilakis çok güldüm özellikle Celil'in Bedar ile dalga geçtiği sahnelerde koptum. ''Fasülyeyi çok kaçırmışsındır basınç yapmıştır'' ''Yav Bedar sen Ermiş değilsin ki her gördüğün rüya çıksın'' bide Dilan (!)la konuşmaya çalışan Celil'in elinden telefonu alan Bedar'a Celil'in verdiği tepki ''Viyyy'' :img-hyste Bide bu Celil yalancının önde gideni. Konağa gittiğinde kapıdan Şivan'a sormuştu kızını ve torununu evde Bedar'a ''Gördüm dedim yaa Bedar, iyi ikisi de'' diye yanıt verdi , atmasyon bedava bu dizide:img-haha:
Bide Emir'in Sıla'yı ve Dilan'ı kıskanması içime dokundu. Çocuk ayrımına dayanamıyorum ben her ne kadar Emir'i hazetmesemde diğerlerine ''Kuzum'' ona gelince ''Eşek sıpası'' denilmesi hoş olmuyor...
Bide Bedarla ilgili son bişi yazıyorum. Sabah sabah bahçede paçalı donlarıyla dolanırken uyanan Emir'i görünce ''Kuzum neden erken kalktın sen'' diye sevmeye, yapmacık sevgi gösterisine başlamıştı ki ''Bıdı bıdı konuşarak siz uyandırdınız beni'' diyen Emir'e karşılık anında tavır değiştirip ''De get laann'' dedi :blink: Gel de bu kadının sevgisine inan :hıh
Çok konuştum gece gece. Ben susayım en iyisi :img-blush
Herkese iyi geceler diliyorum,
Çok öptüm çok sarıldım hepinize...:img-kiss:
Sevgilerimle...
zeynepsudem 28-09-07, 22:25 Resmi sitedeki fotoğraflar sıkıntımı biraz dağıttı sayılır(Sevgili Saba teşekkürler:img-wink:)
GünümünIşığı Ablacım, resmi sitedeki resimlere, Ben de bakıp geldim. Rahatladım, morelim yerine geldi..:img-icecr Boran Sıla' yı bulacak:img-wink:
Resmin birinde de; Birlikte uyuyan, Boran ve oğluşu, ne kadar tatlılar:img-in_lo Bu Benim hayalimde, olan bir sahneydi.. Hemen avatarımı o sahneden, düzenledim..
Ablacım, deniz kenarındaki mor elbiseli Sıla' nın sahnelerinin; Bende Boran' ın gördüğü rüya olduğunu düşünüyorum..:img-wink:
Sabacım' ın tahmin ettiği gibi, şu an aşirette sular iyice ısınmışken, zaman atlaması yapacaklarını sanmıyorum..
Aşiret toplantısında, Kurtlar Vadisinden tanıdığımız Pala' nın baya bir sesi çıktı, bu adam Boran' a düşmanlık yapacak Bana kalırsa.. Birde Ali Ağa'ya; ağam ağalar huzursuz, Boran' ın yaptığı aşiret kararlarına uymamak nedir? Cihan' ın akıbeti malum, Gencolar Bize layık insanlar yetiştiriyor derdin ne oldu?.. diyerek Ali Ağa' yı; resmen Boran' a karşı kışkırtıyor..
Cihan öldükten sonra, Ümmü dağda, bayırlar da ağladı..:icon_sorr
haramikedi 28-09-07, 22:28 İçim ezildi. Boğazım düğümlendi.:img-cray:Şimdi MAA yanımda olsa; boynuna sarılır ağlardım.:icon_twis O derece kötü durumdayım yani. troest
Bu bölüm gerçekten de çok güzeldi.:img-in_lo Pinkspiders haklı, tüm bölümler içinde en etkileyici bölümlerden biriydi.
Sılanın, avcı tarafından öldürülmek üzere ormana götürülmüş ama herşeyden habersiz çiçek toplayan pamuk prenses halleri...bye
Zinarın hastaneden acılı baba olarak çıkışı...
Cihan için sofrayı donatmış ve kendince süslenmiş mutlu Ümmü...
Zinarın eline dokunmaya çekinen,kardeşini teselliye korkan Firuz...
Cihanın ölüm haberini alan ve başını gökyüzüne kaldıran Boran...
"biri şu Zinara sarılsın" derken ateşe su gibi gelen Boran...
Bedarın rüyası ve Bedar anlamasa da rüyasının aynen gerçekleşmesi...
Esma'nın sürekli olarak Ümmüye bakması...Ümmünün Esmanın varlığını farkedip yoksayması ama yine de kabullenişi...
Ümmü'nün Cihanla konuşması,özellikle Cihanın kaşlarını çatışı ve gülümsemesine dair duyguları...
Esmanın Cihana vedası...
Celilin Zinarla konuşması...Ölümün Dilaveri demlemesi...sadece Dilaveri mi, düşmanları-yaka paça kavgalıları bile ağırbaşlılığa,insanlığa getiren bir büyüsü var ölümün. Boş yere "Sıla össün" demedik bunca zaman.:img-hyste
Sonra Boranın Sılaya sarılışı..Onun duygulu bakışları ve Nazım şiiri..Dizi beni üzünce "ne kâbus.." diye sızlanmaya başlamıştım,Boranın ellerini görünce, yine "bu kâbus hiç bitmesin" kıvamına geldim ..:blush:
sonra Sılanın herşeyden habersiz arabaya binişi.annesine el sallayışıyla yeni bir tür "see you later" vakası.:img-haha:
Boranın mahkeme günü durmadan Sılayı sorması...
Sılanın öldürülmek için götürüldüğünü anladığı an arabadaki gözüyaşlı hali...
Boranın "Sıla" diye bağırdığı ve Sılanın da "Boran diye bağırdığı ve zaten marsık olan Sılanın iyice karartıldığı an...bye
çok hüzünlüyüm.:img-in_lo
Bu arada, zavallı Dilan ruhsuzlaşmış. Para istemek için arayıp kapatıyor artık.:img-haha:
eğer Firuzun amacı gerçekten Sılayı öldürtmekse...bence Firuz Cihandan da, Kevserden de daha nefret edilesi biri. Hiç olmazsa Cihan ve Kevser kötülük konusunda dürüstler.Haklı olduklarına inanıyorlar. Firuz vicdanıyla savaşıp gelinini öldürmeyi galip getirdiyse, ondan daha korkuncu yok.:icon_evil
Resimler eklenmis resmi siteden ve o resimlere helede agamizin ogluyla beraber oyurkenki resmi cook guzeldi:img-in_lo ah ah ahhhh nasilda beklemedik dimi o sahneyo:img-blush simcik Boran ve Bedosun yattigi yataga bakilirsa bana o yatak sankim onlarin konaktaki yataklariymis gibi geldi ama bu olamaz dimi,yani resimlere bakilirsa Boran Sila'yi buluyor ve anne ve babasini yaptiklari bu son sey yuzunden alipta karisini konaga getirmez dimi yani...
Agamizi bebisiyle yatarken görebildik cok sukur,birde doya doya kucaginda görebilicegimiz gunleri merakla bekliyorum...
8-10 senelik bir zaman atlaması yapamayacaklarına göre,ata binen Bedirhan sahnesi kesin bir rüya;Sılanın İstanbuldaki "babasıyla birlikte at gezdiren Zeyşan" rüyası gibi...Ama bebişinin karnına o güzel elini koyan "uyuyan prens" Boran sahnesi sahi:img-eat:...Haziran ayından beri bu sahneyi bekliyorduk;geç oldu,güç oldu ama oldu sonunda...O sahnede bir de,yaşam sebebiyle oğluşunun bu görüntüsüne bakıp mutlulukla gülümseyen bir Sıla isterim ben şimdi;böyle de arsız izleyiciyim,daha çok isterim:img-icecr...
DİYARIM bende isterim Sılanın yaşam sebebi ve ogluşunu izledigi sahneden.:img-in_loBoran ve Bedirhanı böyle görmek için yapmadıgımız kalmamıştı hala inanamıyorum .
Boran ve Bedirhanın uyudugu sahnede YİGİT bebegin MAA ya nekadar çok benziyor degilmi:img-in_lo
Boranın geçen haftaki mahkeme çıkışındaki yürüyüşünden sonra bu haftada mahkemeçıkışı bekledim ama bünyemize zarar verir diye vazgeçtiler anlaşılan.:img-in_lo
-Aşiret toplantısında şimdiye kadar verdikleri haksız ölüm hükümlerinden konuşurken birazcık insafa gelip,acaba yanlış mı yapıyoruz diye düşüneceklerine; itibarlarını kurtarmak için eski hatalarına kör bir inatla yenilerini eklemeyi düşünen tüm ağalara en derin nefret ve en çürük muz kabuklarımı yolluyorum.http://img205.imageshack.us/img205/8795/angry2dy9.gif http://img205.imageshack.us/img205/8795/angry2dy9.gif
-Dilan'ın aradığı sahnede Bedar'ın Celli'e attığı kızgın ve de tripli bakışların anlamınıysa hiç çözemedim. Sıla'yı çözmüş olsam şimdiye kadar Bedar çantada keklik olurdu ama bu belirsiz öfkelerini benim aklım bir türlü almıyor nedense.:bilmim
-Bedar'ın rüya sahnesi bölümün en etkileyici anlarından biriydi. Cansu Dere'nin performansı da güzeldi o sahnede.:good: Bedarla Narin Sıla'yı o arabada giderken gördüklerinde Bedar'a küçük bir flashback yaptırabilirlerdi bence.O sahneye yakışırdı.:img-in_lo
-Zeynel de tatlı adam vesselam.Bir an önce hapisten çıkarılsın da Boran'ın yakınına getirilsin.Boran'ın yüzünü güldüren tek şey o dizide.Espri yapmadan duramıyor onun yanında.:img-blush Yalnız sizin şu "niyee"lerinizden bahsederken huylanmadım da değil.Bu Zeynel niye "niyee" dedirtip duruyor Boran'ıma? Art niyet bulursam 35.bölümdeki Sıla'dan farkım olmaz haberi olsun.http://img205.imageshack.us/img205/8795/angry2dy9.gif
Küçük bir rica: Cansu Dere'ye şu bol,Ümit Usta'nın sığabileceği boyuttaki elbiseleri giydirmesinler bence.:img-icecrÇok kötü duruyor.Özellikle arkadan kambur gibi acayip bir görüntü yaratıyor.:icon_whis
Sıla'ya çemkirmeden günü kapatmayayım.Hani Narin için Boran'ı öpecekti.Nerde öpücük.Bütün konuşma boyunca Narin öpücüğünü bekledim durdum.:img-in_lo
Sılanın, avcı tarafından öldürülmek üzere ormana götürülmüş ama herşeyden habersiz çiçek toplayan pamuk prenses halleri..
Kediciğim,iyi kalpli avcı kötü yürekli kraliçeyi inandırmak için geyik kalbi götürüyordu,Harun ne götürecek acaba?:bilmim
Zinarın eline dokunmaya çekinen,kardeşini teselliye korkan Firuz...
O sahnede Zinar'ın abisinin omzuna yatıp ağlaması çok dokunaklıydı.:icon_sorr
Cihanın ölüm haberini alan ve başını gökyüzüne kaldıran Boran...
"biri şu Zinara sarılsın" derken ateşe su gibi gelen Boran...
Bu kadar da iyi olunmaz ki,Cihan senin,karının,çocuğunun hayatına kast etti sen hala Ondan iyi bahset.:img-in_lo
Birde bu nasıl hapisliktir anlamadım.Hapishane müdürü kapıkulu gibiydi mübarek.:img-fie:
Bedarın rüyası ve Bedar anlamasa da rüyasının aynen gerçekleşmesi...
Bu Bedar'ın rüyaları beni sinir ediyor.:dito
Esma'nın sürekli olarak Ümmüye bakması...Ümmünün Esmanın varlığını farkedip yoksayması ama yine de kabullenişi...
Ben o sahnede birbirlerine 2 çift laf ederler diye bekledim ama olmadı.
Ümmü Sıla modunda herşey senin yüzünden oldu diyebilirdi.:icon_evil
Sonra Boranın Sılaya sarılışı..Onun duygulu bakışları ve Nazım şiiri..Dizi beni üzünce "ne kâbus.." diye sızlanmaya başlamıştım,Boranın ellerini görünce, yine "bu kâbus hiç bitmesin" kıvamına geldim ..
Sanki eller size bir göndermeydi.:img-icecr
Boranın mahkeme günü durmadan Sılayı sorması...
Temiz kalpli ağam,içine birşeyler olduğu doğdu.:img-icecr
eğer Firuzun amacı gerçekten Sılayı öldürtmekse...bence Firuz Cihandan da, Kevserden de daha nefret edilesi biri. Hiç olmazsa Cihan ve Kevser kötülük konusunda dürüstler.Haklı olduklarına inanıyorlar. Firuz vicdanıyla savaşıp gelinini öldürmeyi galip getirdiyse, ondan daha korkuncu yok.
Değildir kediciğim,Firuz'un amacı aşireti inandırıp Sıla'yı kurtarmaktır.:img-yes:
Resimlere baktım çok güzeldi,sevgili saba teşekkürler.:img-in_lo
GO sanki strateji hatası yapıyor gibi.Bu resimleri gördükten sonra içimde hiç merek kalmadı ama Günışığımın dediği gibi bir sonraki bölümü garantiye almaya çalışıyorsa bilemicem.:icon_whis
Bu Kevserde balık hafızalı çıktı,Bedar'a ne biçim yetiştirmişsin kızını dedi.Be kadın Bedar Sıla'yı 18 yaşında gördü ancak.:dito
Boran ve Sıla sahnesi güzeldi ama eksikti diyeceğim. Sıla’nın Boran’a söylediği ellerini özledim cümlesinin ellerle sınırlı olmadığı bir altyapısı olduğunu düşünüyorum. Eller sanki başka bir şeyin altını çiziyordu ve eğer doğru düşündüysem çizdiği noktayı sevdim.
Sanırım aynı şeyi düşünmüşüz ayparçam:img-in_lo...Bence de o sahnede kastedilen şey ellerin fiziksel güzelliğinden çok(gerçi o da yadsınamaz bir gerçek)o ellerin dokunuşlarıydı.Sapık izleyici olup herşeyi bir yere çekiyor gibi görünmek istemem ama,kocasına çok aşık ve hasretini çeken,ona olan özlemini sürekli hissettirmeye başlamış bir kadının,"ne güzel,tertemiz,iri kemikli ellerin var,onları çok şık buluyorum" manasında söylemediğini düşünüyorum o sözleri...Sıla orada "en çok ellerini özledim" derken ellerin somut güzelliğinin yanında "en çok bana dokunmanı özledim" diyordu bence:img-blush;ya da benim kalbim fesat,hemen öyle algılıyorum:img-hyste...Birde Sılanın oradaki "umarım Bedirhanın elleri de seninkilere benzer" sözleri,Boranın "Bedirhan nasıl?" sorusuna verdiği "iyi,babasını bekliyor;şimdilik benimle idare ediyor" cevabı da hoştu.Sıla böyle tatlı baksın,tatlı konuşsun;biz de onun ölümü için artık hiç dua etmeyelim:img-pilot...
Ayparçam,sakinleştin mi?:img-in_lo
zeynepsudem 28-09-07, 22:53 Zinhar' ın karısı sağ mı? ölü mü? diye hep merak ediyorduk ya..:img-wink:
Buna da bu bölümde, açıklık getirdiler, gelecek bölüm belki de Dilaver' in kayıp karısından da ( evli mi?.. bekar mı?.. Onu bile bilmiyoruz) bahsederler herhalde..:img-grin2 Cihan'ın annesinin adı Meryem' miş..Zinhar' la küçükken sevdalanmış ve kaçmışlar..:img-wink:
Cihan 13 yaşındayken, annesi, elim bir hastalıktan vefat etmiş..:img-yes:
Daha o zamanlar, Cihan bir sabah babasını uyandırmış da, Zinhar; evlatları için ayakta durmasının gerektiğini anlamış, Ümmü' ye; Sende, Benim gibi, evlatların için, dimdik ayakta duracaksın.. dedi..
Zinhar torunlarını, Ümmü' nün ablasının yanına gönderdiğini söyledi.. bu çocukların okulu yokmuydu?.. Emir' de halen okula gitmiyor, Canım Odilem M.E. Bakanım:img-in_lo bilgilerine sunarım..:img-wink:
Dilan' da babasına telefon edip, para istedi..Dilan' a parayı demek, şevkatli baba moduna geçiş yapmakta olan, Celil gönderiyormuş, hayret..:img-pilot
Bedar, telefonda kuuzzuum deyince, Emir kıskandı.. Bu çocuk gerçekten sevgiye muhtaç, Bedar bu bölümde; çocuğu gene azarladı durdu.:img-cool2
yorumlarin hepsini oluyamadim henüz,sonra devam edecegim ama ben bu bölümü icim burkularak izledim,hatta gözlerim doldu,simdi neden doldu söylesem belki bana gülersiniz ama Firuz ve Kevser konusurken,
Firuz-borani seviyor
Kevser- icim yaniyor,bütün gece isigi yandi,sabahta görmeye gidecek diye öyle telasla hazirlandiki,o da Borani seviyor dedi ya
iste orda gözlerim dolu,neden cünkü o sözler bana onlarim caresizligini,cahilligin önüne iyi niyetle gecilemedigini, ici yanarak,kötü oldugunu bilerek yapilmasi gerektigi düsünülenin nasil yapildigini,nasil yapmak zorunda birakildigini anlatti.
Firuz kesinlikle Silayi öldürmelerini degil O nu saklamalarini emretti adamlarina,bundan en kücük bir süphem bile yok.Haftaya Boran gidip silayi kurtarmayacak bundan eminim, Firuz caresizlikle ypabileceginin en iyisini yapti,yoksa bir baskasi gercekten öldürecekti Silayi,ortaliktan kalkmasi tek yapilabilecek seydi.Ali aga ne dedi duyduk,Boran da dersini almis olur,vay Ali aga biz senden ne bekledik ne bulduk hic olmadi hic.
Kevser ve Firuz bir tiyatroyu cok inandirici oynadilar,tek hesaplamadiklari sey Narin ve Bedarin silayi görmesi ydi,umarim kiminle gittigini de görmüslerdir.
Boran bu yikilmislikla Agalarla ne yapar tahmin bile edemiyorum,Sila yi ise düsünemiyorum bile,bebeginden kopardilar,belki bir gün anlayip affedecek ama kaybettigi zamani hic bir zaman geri alamiycak oglu ile geciremedigi günleri geri.
Bir arkadasin avatarinda ki resim Boran-Bedirhan yatakta ne kadar hos bir görüntü o öyle ama yarisi eksik,kesinlikle Boran icin oglu ile birlikte olmak teselli olmiycak,Firuz da Kevser de bu sefer Boranin o kadar da kolay üstesinden gelmeyecegini görecekler,iste belki o zaman Firuz aciklayacak,iste o zaman ekip Istanbul'a tasinacak sanirim(Sila degilsede Cansu tasinmis bile sanirim)
Zinar ne güzel dedin öyle,kucagina aldigin evladi ayni kucakla mezara götürmek yüce Rabbim kimseye böyle bir aci yasatmasin.Celil ile Zinarin baksimalari,konusmalari cok güzeldi cok.Dilaveri cözemiyorum ben bir türlü,ayni aciyi yasayinca insanlar olgunlasirlarmis,bakalim görecegiz kim ne kadar insan ve yasadiklarindan ders aliyor.
En icime oturani da zavalli Rojda nin babasi,evladinin kurtulduguna seviniyor,ama kendi si bile kendisini serefsiz olarak görüyor,bu nasil bir zihniyet,bu nasil ve hangi inanis,benim bildigim bizim inanisimiza göre,''cani veren alir '' ellerinde tesbihler,kendileri namaz kilan bu insanlar hangi ayete,hangi kitaba göre yasayip,nasil bunlarin hesabini vermeyi düsünüyor.
Sanirim cok uzun ve belkide gereksiz yazdim,birazda bunlarin hala biryerlerde oldugunu bilmek beni bu kadar hassaslastirdi bilemiyoru,ama dedim ya bunlarin oldugunu bilmek insanin icinde bir yerlere dokunuyor,icimin acimasina engel olamiyorum bir türlü.
evet bi bölümün daha sonuna gelmekle beraber resimlerin siteye eklenmesiyle yine umut dolu bir bekleyiş başlamış bulunmakta:img-yes:
ben beğendim bölümü güzeldi başalrı biraz yavaştı ama sonrada çok hızlandı ya bi hafta çabuk geçti mesela bnce yazmaları lazmdı 1 hafta sonra diye çünkü güneşin batışını doğuşunu genelde gösteriyorlar neyse sılanın hapshaneye giderken giydiği kıyafeti beğenmedim aslında güzeldide orası için uygun değildi daha sade bişi giyebilirdi:icon_whis
o sahneyi beğendim güzeldi ikiside güzel oynamışlar bedirhanlı sahnelere diyecek sözüm zati yok ne tatlı bişiydir oyle:img-yes:
sılann kurtulacagını hepimiz tahmin ediyorz:icon_whis abaya çok üzüldüm ya garibim ona patladı nese boran işn aslını öğrenirde nasıl bi tepki vercek acep:img-pilot kevserde yalan makinası mübarek allahım bide dua ediyoor ya:dito 7-8 yaşlarndaki ata binen çocuklu fotonn rüya olduğunu düşünüyrm bende hatta annem bile dedi rüyadir die 1 bölümde o kaadr yıllık atlama yapmazlar:img-yes: umarm yani o fotoların birindede sıla kopmuş :img-hyste
performanslara gelince maa:img-punk:çook iiydi herzamanki gb ne güzel niye diyor ole seselendrme ama olsn:)
cansu yuda beğendim güzeldi gözlerini belertmedikçe haksız yere çemkirmedikçe sorun yok zaten:img-ok:
yeni ekibin olduğu belli oluyor:img-clapp
Canım Kırçiçeğim, sana katılmıyımda kime katılıyım. Bıktım arkadaşım, senaryo gibi yorum yapılıyor, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla tarzında yorumlar yapılıp ara ara tüyo veriliyor ve bütün uyarılarımıza rağmen bir gıdım değişiklik olmadan aynı hızla buna devam ediliyor. Bu kadar uyarıya rağmen bu şekilde devam ediliyorsa bunun adı anlayışsızlıktan başka bir şey değil
Sıla’nın Boran’a söylediği ellerini özledim cümlesinin ellerle sınırlı olmadığı bir altyapısı olduğunu düşünüyorum. Eller sanki başka bir şeyin altını çiziyordu ve eğer doğru düşündüysem çizdiği noktayı sevdim.
kırçiçeğ'im ve nihz'im de söylüyor ben de bu hafta içi yorumlarımdan birinde spoiler içinde bir ricamı dillendirmiştim ama beni takan olmadıı :icon_sorrhala senaryo tarzı ve tüyo içeren yorumlara devam ediliyor rahatsızlığımı ben de dile getireyim o haldeee :icon_sorr
lütfen bu tarz yorumlarınızı spoiler içine saklayınn ...
çakal Hilom:img-blush valla haklısın o ellerini özledim derken dokunuşlarını kastetti bence deee :img-in_lo şu Sıla da adamın uzağında olunca zihni bir başka çalışıyor yanii:img-blush
Benim korktuğum ağa puşisiz olandı. Yani aşiret adına habire konuşan adamı sevmemiştim. Ali ağa'nın ''Tabiki Firuz Ağa'ya düşer. Hem bu işi Onun halletmesi iyi oldu. Boran'a iyi bir ders olacak'' demesine uyuz oldum utanmaz adam
Ben tahminimde ısrar ediyorum. Firuz son anda ya telefon edicek ya da her şeyi yumurtlayacak... Ardından kalbi sıkışır herhalde değil mi? Bu kez hapını verecek Sıla da yok yanında
ben Ali ağanın diziye girdiğinden beri Boran'ı sevdiğini düşündüm ama bu bölüm artık kesin kes belli oldu ki o da Boran'ı sevmiyor , ders vermeyi istiyorrrmuş...:icon_evil:mad72: gelsin de ben ona ders vermek nasıl olurmuş gösteriiimm :img-dirol:img-pilot
kırçiçeğim sen tahmininde ısrar et, çünkü bu işin tek yolu bu gibi gözüküyor:img-yes: Boran'a Sıla'nın o ücra, ıssız yerde olduğunu kim söyleyebilir? yada Boran Sıla'yı nasıl bulabilir kii??? tek yol Firuz'un bünyesinde Kevser'den biraz da olsa fazla olduğuna inandığım vicdanının sesini dinlemesi ve Boran'a Sıla'nın yerini söylemesii ...
Göl kenarında Boran' ın 8-9 yaşlarında bir erkek çocuğunu midilli ile gezdirdiği sahneler sanki "rüya" gibi. Göl kenarı, etekleri uçuşacak mor bir elbise nedense bu görüntülerin bana Bedirhan ile birlikte uyuyan Boran' ın gördüğü "rüya" ya ait oldunu düşündürdü. Ben size demiştim değil mi 41 i izlemeden 43 ün düşüncesi beni aldı diye
bence de o sahne rüyadır GünIşığı'm başka bir olasılık çok saçma olurr. Bedirhan biraz bebek kalsın... yaniii doyamadım ona ben dahaaa:img-in_lo
Ali Ağa'nın müsterih ol demesine de güldümm:) bize selam olduuu galibaa...
[
Bu Kevserde balık hafızalı çıktı,Bedar'a ne biçim yetiştirmişsin kızını dedi.Be kadın Bedar Sıla'yı 18 yaşında gördü ancak.:dito
Mausem yeni senarist grubu,Sılanın evlatlık verildiği olayını atlamışlar heralde:img-wink:Senarist hata yapmış böyle bir replik yazmış,oyuncu oynarken dikket etmiyormu acaba:img-yes:
Bedarın Emirle konuşmasıda bize gönderme gibiydi.Sılaya guzum diyorsun,ben senin neyinim falan dediya,sonra Emire sarılması falan.
Birde Zinarın tırnağındaki siyahlıkta JESS e göndermeydi heralde,benimde tırnağımda siyah leke var,bende Boran kadar etkileyiciğim diyordu sanırım:icon_whis
Sıla Boran aşkına karşı inancımı o kadar kaybetmişimki,ellerini özledim cümlesi bana hiç duygusal gelmedi.Diyar 80 im,ellerini özledimin, senin dediğin anlamda söylenmiş olması güzel,ama ben öyle anlayamadım ne yazıkki.:icon_sorr
Ortalık biraz sakinleşmişken fırsattan istifade ben de şöyle uzun uzun bölüm yorumu yapayım.
Dizi tahmin ettiğim gibi ağlak sahnelerle başladı. Ümmü'ye gene sinir olmadım değil, hele o mezar başında ettiği laflar bana saç baş yoldurttu. Neymiş meğer Cihan onu severmiş de göstermezmiş :dito.Cihan öldü, Burhan'ın akıbeti belli değil. Cihan'ın ölümüne çok sevinen bir izleyici olarak, onun ölümüne herkesin ama herkesin bu kadar üzülmesine de doğal olarak çok şaşırdım. Karısı,babası, kardeşi, sevgilisi kahrolmakta haklılar. Ama Celil'e, Sıla'ya ve Boran'a şaştım kaldım. İnsanların katıksız iyi olacaklarına inanamıyorum, bu kadar kötülük gördükleri bir insanın arkasından neredeyse gözyaşı dökecek olmalarını da gerçekçi bulmadım açıkcası. Başın sağolsun demeleri büyük bir erdem ama yine de eğreti geldi bana (kendimden şüphe ediyorum ben mi çok katıyım diye :icon_whis) Hayır Mardin'den bir Allah'ın kulu çıkıp da "oh iyi oldu, yaptıkları cezasını buldu" demez mi? Hem de o dillerinden düşürmedikleri namus için ölmüş bu adam. Gazetelerden okuyoruz, namus uğrunu öldürülen kızların cenaze töreni bile olmuyor.
Sıla için bu bölüm yine kahroldum. Yeni resimlerden dolayı biraz rahatlasam da bu kızın yaşadıkları için artık yeter diyorum. Bir insan kaç kere ölümden döner, vallahi ben sayısını unuttum. Hele Narin'le olan konuşmalarında içim parçalandı. İnanmak istiyor ama ya ölürsem endişesi hep içinde. Böyle hayat mı olur? Bu bölümde Cansu Dere'ye hayran kaldım itiraf ediyorum. Oyunculuğunu çok beğendim. Zannedersem yazılan senaryoya inanırsa daha iyi oynuyor.
Ali Ağa'dan hiçbir zaman hazzetmedim, asla da Boran'a ya da Sıla'ya bir yararı dokunacağına inanmadım. Yanıltmadı beni, hatta daha da ileri giderek bebeğin sütten kesilmesini bile bekleyemedi. Ama asıl Firuz'la Kevser'in iki yüzlü tavırlarına çok sinirlendim. Ali Ağa hiç değilse neyse o. Firuz ve Kevser gibi mecburiyetten töre uygulayıcısı havasında değil. Terazinin bir kefesinde ağalık, bir kefesinde ise yeni anne olmuş MASUM bir kadın var ve onların tercih ettiği şey ağalık:img-fear2Sıla kurtulacak bu belli bir şey, ama bundan sonra ikisi ne yapars |