onur29
13-04-07, 18:58
Ewet bencede şadan bu sevdadan vazgeçmeli
|
Tüm Versiyonu Göster : Bizim Evin Halleri- Bölüm Yorumları (Arşiv 2) onur29 13-04-07, 18:58 Ewet bencede şadan bu sevdadan vazgeçmeli zarpandit34 13-04-07, 18:59 Sevgili Levell, Rüzgara tepki gösteren çocuğun adı Cihan.Cihan Rüzgarın kardeşi.Ama ben biraz sert buldum sonuçta bu Rüzgarın hayatı.En güzel tepki beklediğim gibi Peyamiden geldi. onur29 13-04-07, 19:01 Cihan rüzgara tepki mi göserdi. Ben anlamadım. şeydayla evlebndi diye mi? peki pembe ne yaptı zarpandit34 13-04-07, 19:14 Bugün danışma hattı gibi hizmet veriyorum,sorun yanıtlayalım:img-wink: Evet Onur29, Cihan Rüzgara tepki gösterdi,hatta bağırdı.Pembe ise evlendi denilince Misketle evlendiğini zannetti.Sonra Şeydayı olduğunu anlayınca çok şaşırdı doğal olarak.İkisininde replikleri tam olarak aklımda yok ne yazıkki.Ama Cihanın "Ne oldu Misketle senin o büyük aşkınıza" dediğini hatırlıyorum.. Bu arada Pembe s.o.s veriyor.Hareketleri hatta kahkahası bile çok abartılı levell 13-04-07, 19:23 Sevgili Levell, Rüzgara tepki gösteren çocuğun adı Cihan.Cihan Rüzgarın kardeşi.Ama ben biraz sert buldum sonuçta bu Rüzgarın hayatı.En güzel tepki beklediğim gibi Peyamiden geldi. evet bencede sert tepki verdi ama rüzgar haketti bunu .. hala gurur meselesi yapmaya devam edecekse sevgisinden şüphe duyarımmmm.. ama halada inanıyorum misketi sevdiğine... Müge 13-04-07, 19:26 Evet bu dizide özlediğim şeylere değinmek istiyorum biraz da.. 1.Bütün ailenin bir araya gelip kömbe yemesi. 2.Fincan'ın Vışşşşş'ları 3.Aile içi dedikodular..Gizli bir şey oldu ve Nemide duydu diyelim hemen Fincan'ı araması ,Fincan'ında Sadık Ali'ye haber vermesi..Sadık Ali'nin Sayhan'a.Sayhan'ında İsmet'e,İsmet'in de Sally'e..En son bombanın patladığı yer Sakız hanım ve Füsun'un kulağına gitmesini.. 4.Duriye'nin "Ay aman aylarını". 5.İpek beyin pembe pijamasını. 6.Sadık Ali'nin yemeğe düşkünlğünü 7.Rüya'yı 8.Rikkat'in yazılı kağıtlarını okumasını Peyami'yi kıskanmasını 9.Rüzgar ve Cihan'ın abi kardeş dayanışmasını ..arada tartışmalarını.. Şimdilik aklıma gelenler bunlar ama ben gerçekten çok özledim yukarıda yazdığım şeyleri... zarpandit34 13-04-07, 19:29 Mügecim harikasın.. Sana ek olarak DİLA... Bu arada bu konulardan bahsettiğimiz için çok mutluyum.Bugün resmen forumda dumanlar yükseldi:img-hyste Birazda sevdiğimiz,neşelendiren şeylerden bahsedelim... nuru4207 13-04-07, 19:42 bende peyami ve şadanın birlikte oturup dertldşmelerini birbirlerinin sorunlarını dinlemelerini özledim...şimdi öyle uzaklarki levell 13-04-07, 19:43 hep rikkate kızıyoduk ama .. belkide misketin rikkatle konuştuğu esnada rüzgar ve şeyda gelmeseydi.. o da misketi kabullenecekti... anlıkta olsa surat ifadesi o izlenimi vermişti bana... kötü kadın rikkati bile sever olmuştum.. evet bu günki bölümde en güzel sahne peyaminin o güzel sözleriydi.. olaylara ne kadar olgun yaklaştığını gösterdi... tıpkı süper baba gibiydi... yaaa dönüp dolaşıyorum yine o hüzün verici sahneye geliyorum .. çok kötüydü çokk... senaristlere hala kızıyorum o şarkı ve o sahneyi neden bütünleştiriyosunuz..[/ sirinkis 13-04-07, 19:47 Bende kuzenlerin beraber oturup sohbet etmelerini dertleşmelerini özledim. Ailenin bir araya toplanmasını... zarpandit34 13-04-07, 19:52 Dizide çok sevdiğim laflarda var.Bazılarını Müge arkadaşım yazmış zaten.Benim aklıma gelen -Peyaminin "yahu" deyişi -Rikkatin "bravo Peyami bravo" -Sadık Alinin "Temsil misal" -Sakız hanımın her lafın başında "Füsun kızım" deyişi... Füsunun birşey anlatırken ellerini kullanması ve İsmetin bıcır bıcır konuşmasıda çok şirin... Müge 13-04-07, 20:00 Umarım bu özlemlerimize en kısa sürede kavuşuruz...Bu arada yarın benim kampanya adına gönderdiğim ve sizlerinde isimleri olduğu mail Milliyet gazetesinde çıkabilir haberiniz olsun..:img-wink: Sadık Ali'inin "iki orta bir sade hadi bana müsade" demesini de özledim.... innocent_85 13-04-07, 20:45 Bu gün çok üzüldüm bu hal nasıl düzelecek yada herkez kendi yolunamı gidecek.Bir arkadaşımız değinmiş diğer oyuncular konuk oyuncu gibi kaldı vallaha haklı bende bu gün onu düşündüm hepsi oturunca hepsi onları barıştırma yolunda tama güzelde kendi hayatlarınada dönseler. Benimde özlediklerim var kısmet , duriye , rüya onlarsız olmuyor ey gidi günler bu dizi çok güzel hergün izleyince onları mutlu ediyor beni.1000 bölümü bittirdiler inşallah 2000. bölümde olur. onur29 13-04-07, 20:58 Gerçektende ebnde özledim o günleri. Düriyeyi, Rüyayı Keşke görebilsek. Tüm ailenin bir arada toplanmasını. Ama artık bu o kaar zor ki baksanıza herkes birbiriyle küs. Peyami şadanla Şadan nevayla Rikkat Misketle Ne oluyo böyle bu güzelim diziye bu küslükler dargınlıklar nereye kadar. Ben sıkıldım artık. sihir 13-04-07, 21:02 Bu gün çok üzüldüm bu hal nasıl düzelecek yada herkez kendi yolunamı gidecek.Bir arkadaşımız değinmiş diğer oyuncular konuk oyuncu gibi kaldı vallaha haklı bende bu gün onu düşündüm hepsi oturunca hepsi onları barıştırma yolunda tama güzelde kendi hayatlarınada dönseler. Benimde özlediklerim var kısmet , duriye , rüya onlarsız olmuyor ey gidi günler bu dizi çok güzel hergün izleyince onları mutlu ediyor beni.1000 bölümü bittirdiler inşallah 2000. bölümde olur. yanılıyorsam biri düzeltsin ama 1000 bölüm çoktan bitti. 2000 bölüm de b,itmiş olabilir toplamda. armagan_60 13-04-07, 21:10 arkadaşlar dünkü bölümde rikkat misket konuşurken rikkat miskete bişey söyleyecekti tam o sıra rüzgar şeyda geldi arada kaynadı acaba ne söyleyecekti yorumu olan varmı ben kestiremedim bi türlü onur29 13-04-07, 21:16 Trt deyken yanlış hatırlamıyosam 1300 bölüm falan yayınlandı. Kanal 1 de de 150 bölüm olsa emin değiliöm tabi ama toplama en fazla 1500 dür 2000 olmamıştır. purna 13-04-07, 21:16 bırde seydanın aılesı cıkar ortaya onlarda kızlarını haklı olarak tellı duvaklı gelın gormek ister sımdı bunlar tutturmasın dugun ısterız dıye dugunde olurmuymuş onur29 13-04-07, 21:22 Belkide şeydanın annesi falan çok değişik bi tiptir. Rikkatle hiç anlaşamaz falan. Rikkat pişman olur. Rüzgar zaten olucakta Ozaman anlarlar misketin değerini. Bu arada ben bu günkü cihanın rüzgara karşı çıktığı sahneyi görmedim ama. Gerçektende bravo cihana. Ya arkadaşlar düriye diziden tamamen ayrıldımı yaa. Nerelerde acaba. O olsaydı misketin dert ortağı olurdu armagan_60 13-04-07, 21:39 Belkide şeydanın annesi falan çok değişik bi tiptir. Rikkatle hiç anlaşamaz falan. Rikkat pişman olur. Rüzgar zaten olucakta Ozaman anlarlar misketin değerini. Bu arada ben bu günkü cihanın rüzgara karşı çıktığı sahneyi görmedim ama. Gerçektende bravo cihana. Ya arkadaşlar düriye diziden tamamen ayrıldımı yaa. Nerelerde acaba. O olsaydı misketin dert ortağı olurdu rikkat daha çok şeydadan çekecek bakında görün kan kusturacak şeydaya eve almaz rüzgarı yollamaz onur29 13-04-07, 21:46 Ben onu zaten en başından söyledim.Şeydanın gerçek yüzü şimdi çıkacak ortaya. Rikkat çok pişman olucak. Ama iş iten geçmişolucak. Bua rada bende dizide artık İpek&Saly ve Ceylan&Cihan ikililerine ağırlık verilmesini istiyorum. purna 13-04-07, 21:48 cıhanda ceylan ıle bırlıkte olsun rıkkate en ıyı gelın adayı çıleden cıkarır artık sihir 13-04-07, 21:49 yaaaa çok çekecek rikkat diyoruz ya hep birlikte; ne yani bunların evliliği bayağı sürecek mi yani...şeydanın rüzgarı bırakmaması, engellmesi falan....ben böyle ilerleyen bir evlilik istemiyorummm. istiyorum ki rüzgar kendini çok kötü hissetsin ve şeydaya yaklaşamasın. soğuk dursun. özür dilerim ama yapamıyorum, bana zaman ver desin. bu arada, rikkat bakalım hatasını nasıl anlayacak. (yani hep anlayacak diye bekliyoruz ya) offf...umarım boşuna beklemiyoruzdur. bu arada, biri daha yazmıştı sanırım bana da mantıklı geldi. nemide anne misketin o halini görünce hemen rüzgarı arayıp hemen geleceksin diye sert konuşuırsa balayına gidemeyecekler. süper olur işte bu... armagan_60 13-04-07, 21:58 yaaaa çok çekecek rikkat diyoruz ya hep birlikte; ne yani bunların evliliği bayağı sürecek mi yani...şeydanın rüzgarı bırakmaması, engellmesi falan....ben böyle ilerleyen bir evlilik istemiyorummm. istiyorum ki rüzgar kendini çok kötü hissetsin ve şeydaya yaklaşamasın. soğuk dursun. özür dilerim ama yapamıyorum, bana zaman ver desin. bu arada, rikkat bakalım hatasını nasıl anlayacak. (yani hep anlayacak diye bekliyoruz ya) offf...umarım boşuna beklemiyoruzdur. bu arada, biri daha yazmıştı sanırım bana da mantıklı geldi. nemide anne misketin o halini görünce hemen rüzgarı arayıp hemen geleceksin diye sert konuşuırsa balayına gidemeyecekler. süper olur işte bu... merak etme rüzgar şeydaya yaklaşamaz ve şeyda bu duruma bozulur ama boşanma konusunda neler olur bilemiorum bir ev yapmışlar hemde güzel bir ev demekki baya bi sürecek purna 13-04-07, 22:01 sezon sonu eger bıtmezsse dızı ve bunların evlılıklerı surerse halen yenı bolumlerde belkı ruyanın adı jenerıktende cıkar bu denız gokce kayhan gelır yanı seyda blkı bu kız ruzgarı bırakmaz rıkkat var arada bısey olsa hemen damlar sihir 13-04-07, 22:04 yok atlamazlar otel odasında başlar bence rüzgar dalgın dalgın şeydaya bakarak misketi düşünür ve yapamayacağını söyleyebilir arkadaşlar yine yazacağım. bana göre balayı falan olmayacak. nemide anne rüzgarı acilen çağıracak ve gidemeyecekler. zaten misketin o halini gören rüzgar ondan da beter olacaktır. bence balayı olmayacak. ama eğer yanılıyorsam ve gideceklerse de balayını bize göstermeyecekler. zaten nereye gideceklerini bile dile getirmediler bugün. unwanted 13-04-07, 22:56 Dizinin son bölümünü izlediğimde geride kalan sadece bir iç sızısı oldu. Neden sevenler kavuşamazda araya engeller girer? Niçin Mecnun çöllere Ferhat dağlara düşer. Neden bu kadar zor kavuşmak. Neden sevdiğinin elleri hemen oradayken bir başkasının elini tutmak. Neden bu acelecilik. Hayatını adaman gereken insan karşındayken yanındaki yabancı kim? Sevdiğinin bir damla göz yaşına değer miydi yapdıkların? Peki kalbin bir başkasıylayken bedenin bir yabancıyla olabilir mi? Leyla gelin oldu, Mecnun mezarda, Bir susuz yolcu yok simdi dağlarda, Ateşten kızaran bir gül ararda, Gezer bağdan bağa çoban çesmesi shake_it 13-04-07, 23:21 bugün izlerken tamamen yıkıldığımı söyleyebilirim.. önce evlenmesinler dedim evlendirler. sonra kısa sürsün dedim uzun süreceğe benziyo.. bence ilerleyen bölümlerde miskete unutsun diye bir cilt bakım merk. gibi bişi açacaklar ve şeyda arada sırada oraya gelip hava atacakk. sonunda kavuşacaklar belki ama daha çok sürünecez gibi görünüyo.. bugun bölüm sonunda senaristlere çok kızdım yahu.. bir de şadanlı bölümler geçsin diye dua ettim...bi şadanlı füsunlu, bir de dalyanlı sahneler mumkunse en aza insin.. bunu deme nedenim onların oyunculuk kaliteleri ile ilgili deil yanlış anlamayın sadece senaryo dağıldı ve tat vermiyo o konular.. daral geliyo onların sahneleri izlerken, bunalıyorum... puleri 14-04-07, 03:18 Dizinin son bölümünü izlediğimde geride kalan sadece bir iç sızısı oldu. Neden sevenler kavuşamazda araya engeller girer? Niçin Mecnun çöllere Ferhat dağlara düşer. Neden bu kadar zor kavuşmak. Neden sevdiğinin elleri hemen oradayken bir başkasının elini tutmak. Neden bu acelecilik. Hayatını adaman gereken insan karşındayken yanındaki yabancı kim? Sevdiğinin bir damla göz yaşına değer miydi yapdıkların? Peki kalbin bir başkasıylayken bedenin bir yabancıyla olabilir mi? Leyla gelin oldu, Mecnun mezarda, Bir susuz yolcu yok simdi dağlarda, Ateşten kızaran bir gül ararda, Gezer bağdan bağa çoban çesmesi çok haklısın arkadaşım ya ben izlerken kahroldum resmen ya sanki dizi degilde gerçek hayatta yaşanmış gibi kahroldum ikiside çok yanlış yaptılar bence sonuç kötü oldu ama bunların hepsi ritkat in yüzünden oldu maho02 14-04-07, 06:27 slm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ben dizideki ceylanın gerçek ismi nedir onu öğrenmek istiyorum ebgü 14-04-07, 06:48 Dizinin son bölümünü izlediğimde geride kalan sadece bir iç sızısı oldu. Neden sevenler kavuşamazda araya engeller girer? Niçin Mecnun çöllere Ferhat dağlara düşer. Neden bu kadar zor kavuşmak. Neden sevdiğinin elleri hemen oradayken bir başkasının elini tutmak. Neden bu acelecilik. Hayatını adaman gereken insan karşındayken yanındaki yabancı kim? Sevdiğinin bir damla göz yaşına değer miydi yapdıkların? Peki kalbin bir başkasıylayken bedenin bir yabancıyla olabilir mi? Leyla gelin oldu, Mecnun mezarda, Bir susuz yolcu yok simdi dağlarda, Ateşten kızaran bir gül ararda, Gezer bağdan bağa çoban çesmesi İşte hayatın ta kendisi ,işte gerçek aşk'ın ta kendisi ,aşk diye birşey artık kaldıysa tabii ;evet maalesef bazen hayat seni öyle zorlu bir seçime zorlarki... ya bir başkasıyla yoluna devam edeceksindir .Ya da yalnız... armagan_60 14-04-07, 08:36 ewet dün gece çok düşündüm belki küçük bir ihtimal ama bu evliliğin sahte olabilme olasılığı kafamda belirdi.kafamda bazı soru işaretleri var bunları sıralıyalım 1-Abdül ile dalyanı çağırdığı zaman sizden başka kimseye güvenemem dedi.bu evliliği sadece ikiniz bileceksiniz dedi.ü 2-Böyle önemli bir nikahı neden göstermediler?rüzgarın ewet derken yüzünün ifadesini görmek isterdik hepimiz... 3-Pembe bu işte bir iş var dedi ama safa onunla dalga geçti belkide pembenin o dediği laf aklımı çeldi 4-Gelelim şeydaya bu konuda iki farklı düşüncem var.İlki nikah odasında nikah memuru dalyan,abdül ve şayda herşeyi bilmektedir ve şeyda olan biteni orada öğrenir şeyda rüzgarı çok sevdiği için bu konuda yardım etmek ister yani rüzgarın niyeti herkese evlendiğini söyleyip misketin düşüncelerini gerçek niyetini öğrenmektir bu konuda şeyda ve rüzgar mutluluk oyunu oynamaya karar vermişlerdir. 5-şeyda konusunda ikinci bir ihtimal ise şeydanın hiçbirşeyden haberi yoktur gerçekten evlendik zannetmektedir.Herşeyi balayına gittiği zaman rüzgara açıklayacaktır. 6-kısacası bu evlilikte bit yeniği çıkacak orası kesin belki bu dediklerim belkide başka birşey elvanyıldız01 14-04-07, 09:16 Hiç bir seven kişi sevdiğine bu kötülüğü,bu gurur kırılmasını yaşatamaz,yaşatmaya hakkı yoktur,hiç değilse yaşanılan o güzel günlerin hatrına,rüzgar bence çok büyük bir bencillki yaptı ve burda şeydadyı da kullandı.Şeyda bunu hak ediyor çünkü olayların bu hale gelmesinden o ve rikkat sorumlu.Bence bu evlilik gerçek ama evlilik kağıt üstü sürecek,ama her neolursa olsun şeyda etrafa mutluluk oyunu oynamaya devam edecek,çünkü rüzgarın onu reddetmesini ve hala misketi seviyor olmasını gururna ydiremeyecek,o şeyda bunu yapar o ve rikkatten her türlü kötülüğü beklerim artık.Zaten artık dizide rikkat,şeyda ve son olaydan sonra da rüzgarı görmek istemiyorum.Ben sadece misketin mutlu olduğunu ve bu korkunç olayları bir an önce nemide annesi ve ailenin diğer üyeklerinin desteğiyle atlatmasını istiyorum.Zannedersem büyük çoğunluğunun da yorumları bu yönde zaten,pazartesi günü misketin durgun ve şok hali devam edecek ve nemide anne endişelenecek belki misket intihara bile kalkışabilir ama umarım böyle olmaz ve nemide anne de rüzgarı arayıp misketin durumunu analtacak ve rüzgar balayında şeydayı bırakıp atlayıp misketin yanına gelecek.Ya da rüzgar ve şeyda balayından döncek ve misketin durumunu rüzgar görecek ve pişman olacak gerçi rüzgar o imzayı atınca pişman oldu.Bana dünkü bölümde rüzgarın evlendiklerini açıklamak için eve geldiğinde misketi görünce misketin karaından vazgeçtiğini nasıl anlamadı,çünkü misket eve rüzgar gelince çok sıcak şekilde nasılsının dedi ama rüzgar anlamadı ve daha sonra misket şok halde evden çıkp rüzgar odasında peyamiyle konuşurken hiç bu olayı anlatmadı babasına bence rüzgar misketi yeterince tanımamış ve sonra babasına misket beni hiç sevmiyomuş diyo,misketi azcık tanısa evin içinde rikkatin yanında misketin tavırlarından anlaması gerekirdi misketin oraya niye geldiğini,bence rüzgar çok yanlış ve çıkılmaz bir yola girdi.Zaten dün şeydanın evi falan da gösterildi tamam yani mekanda hazır bunlar uzun süre evli kalırlar.Ama bunan sonra dizide rikkat ,şeyda ve rüzgarın perişan oldukları,hergün üzüntü ve kederle geçirdiği ve misketimin de nemide annesinin yanında hayata tekrardan tutunup mutlu olduğu günleri görmek istiyorum.Ayrıca aklımda gerçekleşmesini istediğim bir sahne var;rüzgar bu evlilikden dolayı çok pişman olduğunu ve misketten af dilemek için misketin ayaklarına kapandığı ve misketinde onu reddederek sevgili eşin şeydanın yanuına dön demesi ve seni artık hayatımda istemiyorum sen benim için bitin ben artık hayatıma sensiz ve mutlu şekilde devam ediyorum deyip hayatında onu seven onun sevdiği başka birinin olduğunu ve onunla evlenmeye karar verdiğini söyleyip ve rüzgara şunu da söylemesini istiyorum o beni senin bana yaptığın gibi ortada koyup gitmiyor demesini görmeyi çok istiyorum.Tabi bundan sonra rüzgarın halini görmek beni çok mutlu edecek.Sevgili değerli senaristlerimiz gördüünüz gibi rüzgar ve misket aşkı bizim için çoktan değerini kaybetti onun için onları tekrar biraraya getirmek için boşuna düşünmeyin,hiçbir manası kalmadı,bizi artık o saf aşka inandıramazsınız.Açıkcası ben misketi rüzgar dışında başka biriyle mutlu bir evlilik yaparken görmek istiyorum.Rüzgarı da şeydayla görmüşüm ya da görmemşim artık rüzgarın değeri sıfır farketmiyor.Son olarak şeyda ve rikkatin hep vicdan azabı çekmesini istiyorum... fibulamim 14-04-07, 10:36 ben şeyda ve rüzgarin mutlu olmalrini istiyorum.misket'inde başka biriyle mutlu olmasini istiyorum.umarim böyler bişey olurda dizimiz eski güzel günlerine döner.tüm oyuncular üzerine yoğunlaşir idzi.sadece bir iki karaktere değil.entrikalar bitsin artik ya. genç_fb 14-04-07, 10:37 misketim haline gözlerim dolu dolu oldu , canım benim ya :sad53: arka fondaki şarkıda çok güzeldi , ya bence balayında rüzgar o işi yapamaz , yani teni tenine nasıl değer ya :icon_sorr sihir 14-04-07, 11:20 şeydayla rüzgar mutlu olsun diyenler var, rüzgarla misketi birleştirmeye uğraşmasınlar diyenler var, misket başkasını bulsun diyenler var...hayır arkadaş ben inat ettim...rüzgar ve misket aşklarına sahip çıkamadı ama ben gönülden sahip çıkıyorum. araya ne girerse girsin onlar kavuşmalı. ben başka türlü rahat etmem. bundan böyle diziden tek beklediğim var kimse alınmasın: misket ve rüzgarın birleşmesi, rikkatin pişmanları oynaması. artık başka şey umurumda değil. diğer karakterleri küçümsediğimden değil. onlar da çok kıymetli ama benim amacım bu. tamamen duygusal. zarpandit34 14-04-07, 11:27 Sevgili sihir,rahat ol bence.Çünkü bu senin bu istediklerin zaten olaca bu belli. Ama sanırım dizi bir daha asla eskisi gibi olmayacak... Müge 14-04-07, 11:45 Sevgili zarpandit34 her şey eskisi gibi olmayacak ama sezon sonunda güzel bir fiinal ile tatile girebilirler...Öyle umut ediyorum..Herkes hatasını anlayacak ...Mutlu günler çok yakında ,yüzümüzü güldürecekler ...Sadece biraz daha sabır içinde beklememiz gerekiyor... EFTALYAGUL 14-04-07, 11:55 hiçbişey eskisi gibi olmayacak kendimizi kandırmayalım bence! işler bu hale geldikten sonra güzel bi finalle bitirseler bile kim unutabilecek ki olanları.eskisi gibi olur mu sence?kırılan kalbin tamiri çok kolay degildir ve misker bütün bunları unuttum dese bile ilerde zannetmem iz kalmadan atlatabilsin olanları.peki ya rikkat in tavırları kim unutabilecek bütün yaptıklarını?yada şeydaa,her ne kadar onun yaptıklarını onaylamasam da sonuçta rüzgar ın onu sevmedigini anladıgı zaman yaşayacagı hayal kırklığıını kim unutturacak?belki bile bile evlendi ama rüzgarda buna zemin hazırladı......bunun gibi daha biçok olaydan sonra ve karakterlerı boyle bi hale getirdikten sonra güzel bi finalle tatile girmişler ne fayda? elvanyıldız01 14-04-07, 11:58 Çoğumuz yorumlarda rüzgar ve misket artık olmaz,misketin demutlu olacağı biriyle evlensin ve mutlu olsun diyoruz.Ama tabi ki rüzgar ve misketin birlikte olması hepimizin gönlünde yatıyor,gerçi bu dizide de öyle bir mutlu son olacak.Ama burdaki sorun rüzgar ve misketin saf aşkının zedelenmiş olması ve inandırıcılık açısından senaristlerin çok farklı gelişmeler eklemeleri gerekiyor.Sonuçta,çoğumuz rüzgar ve misket aşkının önceki halini seviyoruz.Yani saf,içten ve değerli oluşunu... zarpandit34 14-04-07, 12:00 Eftalyagülcüm avatarını görünce geçici bir süre için servis dışı kaldım:img-hyste Ne diyelim umut ediyoruz eskisi gibi olmasını.Bekleyip göreceğiz zarpandit34 14-04-07, 12:18 Ceylanı oynayan oyuncunu adını sormuştun sanırım.Adı Seda Saygın Ankara Devlet Tiyatrosunda Keşanlı Ali destanı isimli oyunda oynuyor birde. levell 14-04-07, 12:55 evet kimimiz artık olmaz diyoruz fakat her ne kadar bir dizi olsa bile etkiliyo bizleri... misketin son bölümdeki hali çoğumuzu kötü etkiledi.. misketinde mutlu olacağı biri ile evlensek desekte gönül sevdimi bi başkasını görmüyo ..öle tuhaf bi şey işte... ben zannetmiyorumki miskkette inat uğruna bi başkası ile evlensinn.. bundan sonra senaristler biiz ne derecede şaşırtacak o da bi merak konusu olarak kalacak.Çoğumuz yorumlarda rüzgar ve misket artık olmaz,misketin demutlu olacağı biriyle evlensin ve mutlu olsun diyoruz.Ama tabi ki rüzgar ve misketin birlikte olması hepimizin gönlünde yatıyor,gerçi bu dizide de öyle bir mutlu son olacak.Ama burdaki sorun rüzgar ve misketin saf aşkının zedelenmiş olması ve inandırıcılık açısından senaristlerin çok farklı gelişmeler eklemeleri gerekiyor.Sonuçta,çoğumuz rüzgar ve misket aşkının önceki halini seviyoruz.Yani saf,içten ve değerli oluşunu... keremm_yaseminn 14-04-07, 18:16 misketim haline gözlerim dolu dolu oldu , canım benim ya :sad53: arka fondaki şarkıda çok güzeldi , ya bence balayında rüzgar o işi yapamaz , yani teni tenine nasıl değer ya :icon_sorr gözümün önünden gitmiyor onun o hali eger misketi hala seviyorsa yapmaz o işi yok ben unuttum derse misketi yapabilir o işi ateşle barut yanyana durmaz.yani artık evliler yakında bir bebekte yapabilirler.umarım bebek olmaz şok üstüne şok yaşıyamam ben yani bir şoku daha yaşıyamam umarım misket düzelir kendisine gelir. kiminiz düzelir diyor kiminizde misket rüzgarı unutsun diyor bence hiç bişey düzelmez bu kızın aileside gelir diziye birde dügün yaparlar alın size vah misketi düşünemem ben o zaman yıkılır iyice ailenin diger fertleri de pazartesi günü misketlerde olsun yanlız bırakmasınlar misketi umarım peyamilerde gelir görür misketi özellikle rikkatte gelsin görsünde ne yaptıgının farkına varır dermişim peki sizce ne olacak pazartesi günü unwanted 14-04-07, 18:28 Dizinin son bölümü hakkında birçok yorum yapıldı. Herkes birilerini suçladı veya akladı. Benim idama mahkum ettiğimde "Rüzgar" oldu. Neden mi? Çünkü, taraflardan biri bazen hata yapabilir, yanlış kararlar alabilir veya yapmaması gereken hareketler yapabilir. Bu durumda diğer taraf ya sabredip bekler ya da Rüzgar gibi yaralanan kolu kökünden kesip atar. Misket'in dilinin hayır demesine rağmen gözleri her zaman evet dediğine inanlardanım. Bu durumda Rüzgar Beyin hemen evlenmesi yerine onu evet diyene kadar beklemesi gerektiğine inanıyorum. Zira Misket öyle yapacaktır. Onu sonsuza kadar bekliyecektir. beatris 14-04-07, 19:42 Bugün gazetenin birinde bir köşe yazarı bitmesi istenen diziler diye bir yazı yazmış ve bizim dizimizde bunların içinde önceden başlaması için defalarca her gazeteyi tv kanalını aramış ve başlıyacağını öğrenince sevinçten ağlamış biri olarak bu haber beni çok üzdü evet bazılarına çok kızıyor olabiliriz aslında buda onların ne kadar mükemmel oyuncular olduğunun ıspatı değilmi lütfen bizler ne istediğimizi yazıyoruz ama gerçekten bitmesini istemeyenlerde var ve onlar belki bu siteyi bilmiyor yorum yapamıyor tanıdığım bir çok insan dizimizin saatini sabırsızlıkla bekliyor şimdi ise bitirilmesi istenen diziler arasına girdi aslında bu o güzel oyunculara hakaret çünkü onlar mükemmel ben uzun zamandır yorumlarınızı okuyamıyorum umarım sizde benim gibi düşünüyorsunuzdur. esima 15-04-07, 02:01 BEN ESİMA ARANIZA YENİ KATILDIM . Uzun zamandır sizleri takip ediyordum arkadaşım beatris önermişti ama bu aralar çok üzgünüm çünkü dizimde istemediğim şeyler oldu :icon_whis neyse daha çok yeniyim sizlerle yazışmak çok güzel olacak:img-in_lo candancana 15-04-07, 11:35 arkadaşlar hiç yeni bölümün videosunu çeken yok mu?bir de gönderilen maile cevap geldi mi?ya izleyemiyorum resmen meraktan çatlıyacam yaa..resim olan yok mu?biri lütfen sesime kulak versin. Saadet'im 15-04-07, 13:42 Merhaba arkadaşlar...Ben Saadet aranıza yeni katıldım ama sizlerin yorumlarınızı devamlı takip ediyordum.Bazı sorunlar çıktı ancak üye oldum.Artık yorumlarımla sizlere katılabilirim.Bu arada Berrakgöksu ile sirinkız merhaba sonunda aranıza katıldım... Saadet'im 15-04-07, 13:50 Bu arada pazartesi günkü bölümü büyük bir merakla bekliyorum.Haftasonuda geçmek bilmiyor bir türlü...Ben bizim evin hallerini senelerdir takip ediyorum.Karakterler ne kadar değişirse değişsin ben yinede bu diziyi izlemekten vazgeçmeyeceğim.Ekranlardaki en güzel dizilerden biri...Oyuncular zaten harika...Ama iyişallah eski günlerine döner bunu çok isterim...Bütün tekni ekip harika bir iş çıkarıyorlar...Hepsi harikalar yaratıyor... onur29 15-04-07, 15:41 Ewet ya rüzgar daha askere gitmedi. Neden ki. okulu bitmişti.İşi gücüde yoktu. Boşuna oyalandı. Bence gitmeli. purna 15-04-07, 15:45 yahu sen onun askerliğine mi takıldın.. yani askerlik olmasa olurdu mu diyosun.. :sad53: ha mısketle evlenmış ha seyda ıle evlenmış bu sonucta gıdecek ama ne zaman şımdı en munasıp zaman bence turba 15-04-07, 16:01 bencede gitsin yanında şeyda var uzaklaşmak çok iyi bence şeydadan ne güzel olur . ee şimdi bunlar balayında 2 gün yoklar dizidede 2 gün çıkmazlar çok özlicem misket ne yapıcak acaba Saadet'im 15-04-07, 16:44 Ya bunlar büyük bir ihtimalle balayına çıkamaz.Ne bileyim bir sorun çıkacak gibi.Yada ben balayına çıkacaklarına kendimi inandıramıyorum.Yarınki bölümü büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.Ya balayına gidemezler değil mi.Herşey dahada çok karışacak gibi... aliyeaynalar 15-04-07, 17:18 İnşallah Mutsuz Olursun Rüzgar,Ve sen Rikkat miskete çektirdiğini şeydadan bulursun. Zaten sevmediğinle evlendin rüzgar istesende mutlu olamazsın bide balayına çıkıyorsun.. ve sen rikkat dilerim senaristlerden şeydayı kötü gelin yaparlar ve şeydadan çekersin. alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. mutlaka misketin ahı çıkacak zavallı misketim aklını kaçırdı sabit bi yere bakarak sürekli rüzgar evlendi diyor... Allahınızdan bulun rüzgar ve rikkat dilaa 15-04-07, 18:19 olanlar oldu dizinin geleneği devam ediyor kimse doğru düzgün evlenemedi fincan hala dışında herkez kaçtı. Neyse konumuza dönelim bence bu evlenme şoku atlatıldıktan sonra artık misket rüzgarı unutucaktır gururlu bi kız o çünkü ve bi işle meşgale olur ve artık miskete bi erkek arkadaş çıkarırlar....ve böylece rüzgarda kıskançlık krizleri başlar ve buda yeniden birleşmelerine bi adım olucaktır. .rüzgarla şeydanın evliiliği tam olmicak bence rüzgar misketi gerçekten sevdiyse şeydaya dokunamicaktır bu durum da şeydayı deli eder ve tam bi evlilik yaşayamadığından dolayı rüzgarın ailesine sert davranmaya başlar buda rikkate kapak olur yani herkez bi şekilde pişman olucak ama ne zaman. Ama rüzgara çok kızgınım biraz olaya misketin tarafından baksaydı bunlar olmazdı ama bi umut bence rüzgar misketi kıskandırmak ve neler kaybettiğini anlaması için şeydayla evlendi. Sonunda olan şeydeya olucak ama şeyda bunu çoktaaaaan haketti. levell 15-04-07, 18:57 bu dizi bizleri artık rüzgar misket taraftarı yapmayada başladı .. eminimki rüzgar çok hayranını kaybetti.. ama yine de bi dizi desekte bizleri yansıttığından tepki verebiliyoruz.. o ki hala misketin o sahnesi gözlerimde canlanıyo... bu kadar kötü etkileneceğimi sanmıyodum ama galiba nalanın şarkısıda etkili oldu bunda.. yarın büyük bi sabırsızlıkla bekliyoruz bakalım nolcak diye.. ama süprizlerle dolu bölümler geçiliyo.. belki tekrar eski mutlu sahneleri görebilceğimiz bölümler önümüzde... ben inanıyorumkii rikkatinde başı çok yanacak bu evliliktenn... halbuki sevinmiştim bi ara yumuşamaya başladı diye... neyseee süprizlerle dolu bölümler bizi bekliyo..... acaba bi süprizde bizler yapsak nolurki..kuğulu parkta ki çekimlere baskın mı yapsak ne.. insanın aklına gelio cidden.. senaryoyu değiştirin diye. sihir 15-04-07, 20:19 ben yarını sabırsızlıkla bekliyorum arkadaşlar. çok merak ediyorum. çok şey umuyor ve bekliyoruz ama bugüne kadar da çok hayalkırıklığına uğradık. o yüzden fikir yürütmeye korkuyorum artık. zaten daha önce yazdım birşeyler. ama ben misketle rüzgar birleşmezse hiçbir şey anlamayacğım. bu arada, bir arkadaş bir köşe yazısından bahsetti. kim yazmış dizinin bitmesi isteniyor diye. kimse soralım bakalım nereden biliyor. esima 15-04-07, 20:24 Merhaba arkadaşlar ben esima aranıza katılmak çok güzel bunun için arkadaşım beyatrise teşekkür ederim .bizim evin hallerini izlemek çok zevkliydi ama şimdi olanlar beni üzüyor inşallah rüzgar hatasından çabuk döner. ébruli 15-04-07, 20:26 bende okudum milliyet haftasonu tv ekindeydi halk şikayetlerindeydi oyle bitmesi için değil bu şekilde devam edicekse hemen bitsin biz guzel hatırlayalım diyordu nuru4207 16-04-07, 05:10 iki gün foruma girmedim nasılda ilerlemiş sayfalar...bakalım bugün izleyip göreceğiz herşeyi..bence de balayına çıkamayacaklar..içimde öyle bir his var sirinkis 16-04-07, 07:58 bencede balayına çıkamayacaklar kesin bir aksilik çıkacak neymiş o yangından mal kaçırır gibi kimsenin haberi olmadan balayı Şeydanın da ailesi ne ilginçmiş. Kızı acaba ne yapıyor nasıl hiç mi arayıp sormuyorlar kızlarını veya Şeyda hiç mi özlemiyor ailesini bir telefon dahi açmıyor. Evlendiğini söylemiyor. Hadi söylemedi bir de balayına çıkıyor. Ailesi razı gelmeyecek belki. Şeyda sanırım şunu demek istiyor ailem dahil hiç kimse önemli değil rüzgar dışında diye. Evli kalsalar bile Şeydanın ailesi rüzgarı istemeyecek Rüzgarda gün geçtikçe rahatsız olacak zaten severek yaptığı bir evlilik değil ayrılacak Şeydanın ailesi Rİkkat Miskete nasıl yaptıysa onlarda aynısını rüzgara yapabilir tabii aile Şeydaya hiçbirşey demeyerek aynı miskete olanlar gibi Rüzgarda ailenin ne kadar önemli olduğunu sadece sevginin bazı koşullarda öenmsiz kaldığını anlayacak ve miskete çok hak verecek. tabiiki bunlar benim tahminlerim... behsever 16-04-07, 09:21 pekçok arkadaş gibi bende önce bu şeyda ne gurursuz başkasına aşık biriyle nasıl evlenebildi demiştim ama sanırım şeyda rüzgardan intikam alacak şimdiye dek aşkına karşılık alamadığı için rüzgarın sinirle düşünmeden yaptığı evlilik teklifi ona tepside sunulmuş lütuf oldu bence ben mutlu olamıyorsam sende mutlu olma mantığıyla rüzgarı ele geçirdi o yüzden rüzgar başkasına aşıkken onu hiç ylnız bırakmayıp entrikalar çevirdi bence zaten misketede intikam için evlen gibi bi laf etmişti bilmem katılan varmı? sevimli.girl 16-04-07, 11:40 herkes rüzgara kızıyo ve bütün suçun ona ait olduğunu söylüyor ama bence tam olarak öyle değil. tamam rüzgar evlenmekle büyük bir hata yapmış olabilir ama onu bunu yapmaya iten misketin savunmasız duruşu, kararsızlığı ve mücadele etmeyişiydi. eğer misket biraz daha güçlü, aşkını savunan ve sevdiğinin arkasında duran biri olsaydı birlikte rikkatin de üstesinden gelir ve mutlu olabilirlerdi ama böyle olmadı. rüzgar miskete karşı güvenini kaybetti. bir birlikte olalım diyor ertesi gün vazgeçip ayrılalım diyor. en ufak bir pürüz dahi olsa hemen ilk seçtiğği yol mücadele etmek yerine kaçmak ve bırakmak oluyor. rikkatin ona söyledikleri yenir yutulur şeyler olmayabilir ama rüzgar nasıl annesini karşısına alıp herşeyi yapmayı göze aldıysa oda bazı şeyleri göze almalıydı bence. tabi bu tamamen benim fikrim. turba 16-04-07, 11:54 rüzgara çok güzel bir beddua geceleri rüyalarında misketi gör şeydaya her sarılışınca ona baktıkça misketi gör karşında sulietini şeydayı öptügü zaman misket aklına gelsin gece yatakta yatarken her dakika misket aklına gelsin ne yapacaksanız hatta misket birini bulsun onu bile kıskan umarım h.eren 16-04-07, 12:10 Arkadaşlar Misketle Rüzgarın kavuşamamasının nedeni belki de biz izleyenleriz. Son iki bölümün yorumları bile kaç sayfa olmuş. Milliyetin Vizyon ekinde Gümüş ve Sılanın senaristi "insanlar barışsınlar diyorlar Barıştırıyoruz reyting düşüyor. Kavga ediyorlar reytingler yükseliyor. İnsanlar mutlu olunca heyecan kalmıyor. barışacaklar mı sorusunun merakı ve heyacanı insanları ekran başına topluyor" diyor. Gerçi yukarıda yazılanlar dizinin TRT1 den beri izleyen müdavimleri için tabi ki geçerli değil. Onlar bizim evin birer ferdiydi, mutlulukları bizim mutluluğumuz oldu herzaman. Ama reyting icin sadece bizim seyretmemiz yeterli olmuyor demek ki..:icon_sorr candancana 16-04-07, 13:28 arkadaşlar reklam arası falan girmedi mi?biri neler oluyor yazabilir mi?meraktan kurdeşen dökcem şimdi. _AŞkım_FB_1907_ 16-04-07, 13:33 Miskete çok üzüldüm yazık kıza ya,, Rüzgar bu evliliği annesinin zoruylamı yaptı yoksa şeyda hasta felen mi? Evlenme teklifini neden etti.ben orasını izleyemedim. Yazık ya o rikkat işallah şeydadan çok çeker,de misketin kıymetini anlar:img-yes: levell 16-04-07, 13:36 arkadaşlar reklam arası falan girmedi mi?biri neler oluyor yazabilir mi?meraktan kurdeşen dökcem şimdi. reklam arası şimdi girdi. .. olaylar misket rüzgar olayından çokk şadan, firuze , safa neva , fusun çerceçevesinde dönüyo.. yemekte tesadüfler oluyo yine ummadık anda karşılaşmalar.karıştı yine ortalık.. genç_fb 16-04-07, 13:53 misketime çok üzüldüm ya ne hale gelmiş :sad53: rikkat ohhh olsun dedi , rüzgarda öğrenince ettiğini buldu işte dedi :icon_mad: şeydayla balayında anlaşılan o iş olmuş , artık misket yoluna başkalarıyla devam etmeli , bir inat uğruna gitti evlendi rüzgar mutsuzluğunu kendi yarattı , ne hali varsa görsün:icon_evil bu sanaristler iyice işi rayında çıkardı :icon_conf sevimli.girl 16-04-07, 13:55 bugünkü bölümde rüzgar ve şeyda balayından geldiler. kız acayip mutlu hevesle herşei anlatıyo, rüzgar ise mutsuz sadece şeydanın söylediklerini onaylayor o kadar. misket de çok mutsuz. sürekli kusuyor, rüzgarın fotoğrafına bakıyor ve elinde yüzükle oynayıp duruyor. şadan ise yine kıskançlık krizlerinde. firuzeyi mümtaza kaptırmamak için elinden geleni yapıyor ama mümtaz hiçbir fırsatı kaçırmadan kadını etkilemeye çalışıyor. sabah kahvaltıya götürüyor, öğlen ise füsunun sayesinde nerede olduğunu öğrenip restoranın elektiriğini kesiyor ve ikinci bahar şarkısını söyleyip evlenme teklifi ediyor. tabi şadanın bütün etkileme çabaları boşa gidiyor ve mümtazın bı tavrı karşısında acayip sinir oluyor. neva ile safada kalan yemeklerini devam ettirmek için tekrar çıkıyorlar ama neva kimsenin yemeğe katılmasını istemiyor. ama tesadüfen gittikleri yerde şadan ve firuzede oluyor. safa ilk onları görmesini istemesede sonunda neva firuzeyi görüyor(babasını görmüyor, şadan saklanıyor) ve yanlış anlayıp yemeği terk ediyor. füsun ise rikkate gidiyor ama rikkat aynı sırada şeydanın evinde olduğu için onun evine gitmek zorunda kalıyorlar. ve orda yine rikkati sinirlendirecek görgüsüzce ve dangalakça laflar edip gidiyorlar. rüzgar misketin rahatsızlandığını öğreniyor ve kendi etti kendi buldu diyor. aslında bana göre çokta yalan söylemiyor. pembede misketi ziyarete gittiğinde orada rüzgarın çok çabaladığını ama misketin çok ayak dirediğini söylüyor ve bana göre oda çok haklı. peyami oğluna karşı tavır alıyor. yeni evine girmiyor ve şeydayla birlikte geldiğinde rüzgarla selamlaşmadan gidiyor. purna 16-04-07, 13:59 ruzgarda ne gaddar ya acıma yok yanı adamda bostepeli 16-04-07, 14:09 mrb arkadaşlar diziye ara ara bakmaya çalışıyorum ya bu rüzgar niye şeyda cadısıyla evlendi misket ters bişeymi yaptı yada rikkatın oyunumu var bu işte ya şeydada rikkatta elinde kalacak allahım bu kadar iticide olunmaz ya şeyda ne kadar bencil rüzgarın mutsuzluğunu görmüyo ya rikkat oğlunun mutsuz olamasına rağmen bi şeyda ile o mutlu misket resmen ruh olmuş kız ya yazık oldu bu aşka biri anlatabilirmi rüzgarı o kızla evlenmeye iten sebeb ne:icon_sorr gülll 16-04-07, 14:11 ya misketimmm canımm yaaa çok kötü oldu ya toplamalı kendini artık.. rüzgar orda çok mutlu görünüo (görünmesede ben öleeee gördüm)... hem ne demek ettiğini buldu...hiç mi sevmiyo hoş rüzgara değil senaristlere sormak lazım offfffffff:( ya canımmm misketim ne hale geldi...:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: :sad53: ya güzelim filmi entrika doldurdular yaaaa.......... eski dizimi çookkk ösledimm.....:):):) eski haline dönmesini diliyorum yaaa:icon_cry: armagan_60 16-04-07, 14:12 hadi bide misket görün hiz tantanayı hamile çıkmıyomu gerçi mutlu bi anları yoktu ama kurtlar vadisindeki gibi yapabilirler mesela orada polat ile nergis karahanlı konuşmuşlardı ancak normal akışını gösterdiler daha sonradan baya bi bölüm sonra orada polatın nergise annsi olduğunu söylemiş ama sonradan göstermişlerdi purna 16-04-07, 14:15 hadi bide misket görün hiz tantanayı hamile çıkmıyomu gerçi mutlu bi anları yoktu ama kurtlar vadisindeki gibi yapabilirler mesela orada polat ile nergis karahanlı konuşmuşlardı ancak normal akışını gösterdiler daha sonradan baya bi bölüm sonra orada polatın nergise annsi olduğunu söylemiş ama sonradan göstermişlerdi bende dusundum oyle bısey mıde bulantıları falan aralarında olsaydı bıseyler olurdu herkes ogrenıncede seyda ıle ayrılmak zorunda kalırlardı.aslında ne ıyı olurdu öyle bısey rıkkatın hAkkındAN en ıyı bence fusun ve sakız hanım gelıyor.mesela bugunku bolumde aliyeaynalar 16-04-07, 14:17 aslında misket o kusma sebebi olarak hamile kalmış olsaydı aksiyon artardı. keşke öyle yapsaydı senaristler.. zarpandit34 16-04-07, 14:18 Arkadaşlar Misketin hamile olması gibi birşey söz konusu olamaz.Kız Rüzgar öpünce bile utancından ölüyordu,hatırlatayım armagan_60 16-04-07, 14:22 aslında misket o kusma sebebi olarak hamile kalmış olsaydı aksiyon artardı. keşke öyle yapsaydı senaristler.. kurtlar vadisini seyretiyseniz orada baya bi bölüm ilerlemişti mesela polatla nergis karahanlı normal konuşmuşllardı bir konu hakkında sonra nergis karahanlıyınodadan çıkarken gördük ama baya bi bölüm sonra aslında odada başka şeylerin konuşulduğunuda gösterdiler onun gibi bişey yapabilirler belki yani rüzgar misket bizim bilmediğimiz bir zamanada buluşmuş olabilir gülll 16-04-07, 14:23 ya benim aklımdan da geçiti hala geçiyoo ya hamile ise ki imkansız ama bunlar senarist.......... ama kalmasın hamile ne yani çocuk nedeniyle bitecekse hiç olmasın.... rüzgarın da rikkatinde hata yapıldığını anlaması lazımmmm.... deimiiiiiii armagan_60 16-04-07, 14:26 ya benim aklımdan da geçiti hala geçiyoo ya hamile ise ki imkansız ama bunlar senarist.......... ama kalmasın hamile ne yani çocuk nedeniyle bitecekse hiç olmasın.... rüzgarın da rikkatinde hata yapıldığını anlaması lazımmmm.... deimiiiiiii imkansız ama işte sonradan o olayı gösterebilirker mesela bir kaç bölüm rüzgar misket buluşuyoz diye çıktılardı ama onlları hiç göremedik gerçi bu olaydan sonra kusmaya başladı ama ismetin konuşmaları sayhaanla saly tahlilleri almaya gitti demessi kafamı bulandırdı asivemavi_44 16-04-07, 14:26 rıkkatın hAkkındAN en ıyı bence fusun ve sakız hanım gelıyor.mesela bugunku bolumde aynen sana katılıyrrm hemm çokk da ii yapıyrlar bnn bu bolumde ruzgara çokk sınrlendım ne demek ettıgını bulduu bnce ruzgarr sevmiyrmuşş sevse bu akdr basıtt gormezdı kestrp atmazdıı armagan_60 16-04-07, 14:29 aynen sana katılıyrrm hemm çokk da ii yapıyrlar bnn bu bolumde ruzgara çokk sınrlendım ne demek ettıgını bulduu bnce ruzgarr sevmiyrmuşş sevse bu akdr basıtt gormezdı kestrp atmazdıı ama o ne biliyo annem okeyledi biliyo ve ona rağmen misket beni istemedi diyo ama rikkat alttan altan çalıştı onları bilmiyo miketin son gün gelip herşeyi kabullendiğinide bilmiyo onur29 16-04-07, 14:31 Ewet ya bencede Füsun ve Sakız hanım rikkatin hakkından güzel geldiler. Bu gün söyledikleri lafalar bence anlayan için çok ağır laflardı. inanaırmısnız artık Füsunun o görgüsüz halleri bile rikkatten daha sempatik geliyo bana. Rikkat iyice sinir ediyo artık beni. Cihanla Pembeye mutfaktaki davranışıda çok kötüydü. Herkesi kırıyo. Rüzgarın mutluluğunu bozuyolarmış Allahım ayrabbim yaa. bence Cihan çok haklı. Rüzgarımn gerçekleri görmesi lazım. Misket onun yüzünden ne hale geldi. Canım ya ne kadar da seviyo hala rüzgarı. Umarım rüzgar mutsuz olur. Zaten mutsuzda. Dahada beter olsun. Bu araada Şadanın Firuzeyle yemeğe çıkması falan çok antipatikti. Ama firuze çok yi yaptı. Füsunları aradı. Keşke nevada görseydi onları. Şadanın bu halleri çok sinir ediyo beni. Bunca yıllık karısını aldatması, Ondan boşanmayı düşünmesi çok kötü yaa. Bence bu diziye yakışmayan şeyler. gumus_nese 16-04-07, 14:35 slm arkadaşlar ben bayağıdır diziyi izliyorum ama buraya hiç yorum yapmamıştım ya ben çok üzüldüm miskete kız bari kendine bişey yapmasa bu arada yarın dersler fazla olucak onun için izliyemeyeceğim biri özet geçerse çokk sevinirim Saadet'im 16-04-07, 14:38 Arkadaşlar bazı konularda haklısınız tamam Rüzgar öyle konuşuyor ama gözleri öyle demiyoki.Oda çok mutsuz çünkü bütün olanlardan dolayı Misket'i suçlu görüyor.Çok sinirli o yüzden doğru düşünemiyor .Yoksa Misketin onu ne kadar çok sevdiğini biliyor. Bu arada Mümtaz'ın bugünkü hamlesi harikaydi sizcede öyle değil mi. asivemavi_44 16-04-07, 14:43 ama o ne biliyo annem okeyledi biliyo ve ona rağmen misket beni istemedi diyo ama rikkat alttan altan çalıştı onları bilmiyo miketin son gün gelip herşeyi kabullendiğinide bilmiyo ama şole duşunmuyr kendi istegi ile ayrılan bırı nıe bu akdr uzlusnn yataklara duşsnn zntt onu duşunse sorun kalmayack yaa zarpandit34 16-04-07, 14:44 Saadet'im Rüzgar konusunda katılıyorum.İnsanın dili her zaman doğruyu söylemez.Kendiyle başbaşa kaldığında mutsuz olduğunu gördük zaten.Gelelim Mümtaza bu bölüme kadar derdini tam olarak anlayamamıştım.Bugün gördükkü bayağı seviyormuş ama bence Firuze onu hakketmiyor.Boşuna harcanmasın Mümtaz.Firuze her ne kadar sevimli olduğu için ve Elvin Beşikçioğlu Firuzeyi canlandırdığı için kızamasamda,objektif olmak gerekirse çok suçlu.. EFTALYAGUL 16-04-07, 14:44 yorum bile yazmak gelmıyor içimden bu olanlardan sonraaaa.rikkat e ve rüzgar a diyecek hiçbişey yok.mutlu olsunlar şeydalarıylaaaaa.misketcigim ne hallere geldi öylee.kendıne bişey yapması yada fincan hala nın dedigi gibi ince hastalıga tutulması(allah korusun tabiii)olaslığıı var.rüzgar da biraz vicdan azabı duyar umarım. mümtaz bey in yaptıgı davranış çok hoştuuuuu.ikinci bahar yaşıyor ömrüm şarkısını söylemesi onca insanın içinde ve firuzeye evlenme teklif i etmesiiiii:) elvanyıldız01 16-04-07, 14:50 Misketcim yazık canım kendini eritti bitirdi artık,kızcağız rikkatin ismini duyunca kusmaya gidiyor.Doktorun teşhisi çok doğru yaşananları hazmedemediği için kusuyor demesi.Ben açıkcası misketin canına kıyacağını bile düşündüm bir ara ,neyse şu ana kadar öyle bir şey olmadı,umarım bundan sonrada o rüzgar için böyle bir şeye kalkışmaz.Şeyda da balayında çok mutluydu ve dönerkende yüzünde güller açıyodu,yani bu evlilik kağıt üzerinde kalmayacak anlaşılan,yazık rüzgara çok yazık.Rikkat miskete oh iyi olmuş diyor,rüzgar kendi ettiğini buldu diyor ama haberi yok ki rikkat nedeniyle bunlar oluyor,bu ne biçim insanlık,ben artık dizide rikkati görmek istemiyorum,kadın ne hale geldi bu ne vicdansızlık,herşeye kendisi ve şeyda sebep oldu ve hiçbirşey yapmamış gibi davranıyor.Şeyda da annecim ,babacım çok yapmacık,şeydada dizidn ayrılsın insanı sinir ediyor,anlatıyor ya annecim açık büfe çok güzeldi kilo aldım iki günde,sinir şey nolcak.Şeydanın evinde füsun ve sakız hanıma bayıldım,çok güzel teşhislerde bulundular ve görgüsüzlükleri bugün çok hoştu.Ne güzel dediler rikkate,rüzgar misketle gezdi tozdu sonra zengin kızı buldu evlendi,evde hazır bir tek bu evin damadı eksikmiş,rüzgar sırtını dayayıp yan gelip yatsın ,kızın parasıda var,rikat siz bu eşyaları hayatta alamazdınız dedi ve rikkate sen de az entrika çevirmedin dedi.Rüzgar ömrünün sonuna kadar bu şeydaya nasıl dayanacak onla hayat geçermi mıymıy.Misketim neyapsın kızcağız bitmiş artık,ama rüzgar onun için kendi etti kendi buldu diyor,bence misket toplamalı kendini artık,ailenin diğer üyelerinin desteğiyle.Ayrıca bugün cihan çok iyiydi,rüzgara misket hakkında söylediklerinde,rüzgara böyle psikolojik baskı yapması ve rüzgarın kendini kötü hissietmesini sağlaması çok güzeldi.Umarım rüzgar misketin şu andakii halinin bin katı kötü olsun,vicdan azabıyla dolu geçsin her günü,ve ömrünün sonuna kadar misket onu affetmesin.Evet bende rüzgar ve misketin birlikte olmasını istorum ama rüzgar abarttı bu evlilikle birde bu evlilik kağıt üstünde kalmayınca bence rüzgar tamamiyle silmiş herşeyi,gerçi son sahnede ağlıyodu misket için umarım hergün ağlar misket için.O şeyda misketin tırnağı olamaz.Tabi rikkat buldu zengin gelini ohh sırtını dayadı kıza valla o da kendince haklı dimi çıkarını düşünüyor.Sonuçta ben artık dizide rikkat ve şeydayı izlemek istemiyorum.Özellikle rikkatin önceleri çoğumuzun gözünde bir değeri vardı ama o değer bitti ,özellikle bugün miskete oh olmuş derken,taş kalpli.Fincan halanın sözleri ne kadar doğru misketin ilacı da rüzgar.Ve ismetin dediği gibi evet zaman herşeyi çözmese de misketin acısının ilk günkü gibi olmayacağı doğru,ama böyle bir acı hep içinde bir sızı kalacak ama misketcik başını kaldırıp hayata tutunmalı,son olarak en son çalan şarkı muhteşemdi...Ve rüzgar hiç mi düşünemiyo misket onu sevmese böyle hasta olur mu... kutbettin 16-04-07, 14:51 Haftanın sadece 2 günü izleyebiliyorum artık Bizim Evin Halleri'i. Eskiden Kanal'e çok kızıyordum ama artık kızmıyorum çükü bu halde diziyi izlemek istemiyorum bile. Aslında Rüzgar'ın Şeyda ile evlenmesi harika bir şey çünkü Rüzgar Misket gibi birini HAK ETMİYOR. Misket o kadar düşünceli ki teyzesi olduğunu sandığı zaman Rüzgar onu unutsun, daha az acı çeksin diye sevmediği bir adamla evlenmeye bile razı oldu. Ve Misket po kadar düşünceli ki kimsenin Rikkat Hanımla arası bozulmasın diye ağzını açıp tek kelime etmedi. Ve Misket o kadar düşünceli ki bunca olaya karşın ağzını açıp tek kelime söylemedi, sadece ağlıyor ve kendini yiyip bitiriyor. Rüzgar Misket'in sevgisine layık değil. Layık olan insan, sevmiş insan hasta olduğunu duyduğu, uğruna ülkeyi terk etmeye kalktığı sevgilisi için "layığını bulmuş " demez, diyemez. İçi acır. Asıl Rüzgar'ın sevgisi yalan. Annesi ile kavga edince yataklara düştü peki Misket'ten ayrılınca ne yaptı evlendi hemen ve balayına gitti. İstediği kadar durgun baksın, isterse çok mutsuz olsun Rüzgar için zerre kadar acımıyorum. Kendi hak ettiklerini çeker umarım ve Misket asla ona dönmez. Rikkate gelince... Önceden annedir, elbet bir bildiği vardır, anneler koruma iç güdüsüyle bazen yanlış hareket ederler diyordum ama bu kadar zalimlik, taş kalklilik, "oh olsun"lar.... Bilemiyorum bir anne yüreğini gerçekten taşısaydı Riikat iyi olsun diyemezdi. Misket ölse bile zil takıp oynıcak kadın. Rikkat karakterini eskiden de çok sevmezdim ama sözleri mantıklı gelirdi bazen, hoşuma da giderdi şidiyse o kadar sinir oluyorum ki. Şebnem hanım harika rol yapıyor ama bu kadar kötüyü açıkçası artık kaldıramıyorum. Trt'teki bölümleri özlemdim ben, içimizi açan bölümleri... Özellikle ailemden uzaktayken bölüm biter bitmez ailemi arama ihtiyacı hisettiğim, bölümlerde olan sevinçli olaylar karşısında mutlu olduğum bölümleri. Anlaşılan o ki bu bölümler uzunca bir süre olmıcak. Ve ben de en azından Misket mutlu olana kadar, artık Rüzgar için üzülmemeye karar verene kadar diziyi izlememeyi düşünüyorum çünkü artık ne Rikkati ne Rüzgarı ne de Şadanı görmek istiyorum. Ve son sözüm Rüzgara; Gerçekten yapılabilecek en iyi şeyi yaptın Rüzgar İyi ki Şeyda ile evlendin. Nasıl olsa Misket'e annen evlenince de kan kusturacaktı, senin yalan sevgini de görecekti. Misket için en iyisini yaptın çok tebrik ederim. Umarım yaptıklarının bedelini çok ağır ödersin. armagan_60 16-04-07, 15:01 ama şole duşunmuyr kendi istegi ile ayrılan bırı nıe bu akdr uzlusnn yataklara duşsnn zntt onu duşunse sorun kalmayack yaa işte olayı yeni öğrendi v kendini odasına attı bakalım misketin test sonuçlarında ne diecek doktorlar ya ince bi hastalık yada küçük ihtimal olsada hamilelik olabiilir zarpandit34 16-04-07, 15:02 Bunu yazmaktan sıkıldım artık ama sürekli unutulan bir nokta var...Rüzgar Misketin kendisini sebepsiz yere terk ettiğini zannediyor.Rüzgarın tek bildiği,Misketi "geri dönülmesi imkansız şeyler olacak" şeklinde uyarıp iyice düşünmesi için üç gün süre vermesine rağmen,Misketin eline yüzüğü vermesidir. EFTALYAGUL 16-04-07, 15:03 bide rikkat ın peyamının arkasından abim haklıymış UYUZ demesi de çok ayıptı gerçekten.bence rikkat artık peyamıyı de sevmıyor hatta kimseyi sevmıyor herkeze karşı çok katı.cihan a bileee.bi tek rüzgarla şeydaya iyi görunme derdinde ama yakındır onlarla da arası bozulur.rüzgar misket i haketmıyor ya bence rikkat de peyamıyı haketmıyor artık. SELXX 16-04-07, 15:03 Misket için ben de çok üzüldüm. Zavallı kız,bir türlü mutlu olamadı. Ama Rüzgar da mutlu değil,nasıl olabilir ki...Sevdiğine duyduğu öfke yüzünden aniden gidip sevmediği biriyle,sadece arkadaş olarak gördüğü biriyle evlenen biri nasıl mutlu olabilir? Ahh Rikkat, ahh. İkisini de mutsuzluğa mahkum etti. Tabii, bunun geçici bir dönem olduğuna eminim. Aşk herşeyi affeder ve herşeyi halleder bence... armagan_60 16-04-07, 15:08 Bunu yazmaktan sıkıldım artık ama sürekli unutulan bir nokta var...Rüzgar Misketin kendisini sebepsiz yere terk ettiğini zannediyor.Rüzgarın tek bildiği,Misketi "geri dönülmesi imkansız şeyler olacak" şeklinde uyarıp iyice düşünmesi için üç gün süre vermesine rağmen,Misketin eline yüzüğü vermesidir. işte orasıda rikkatin yüzünden rüzgar bunu öğrenir öğrenmez miskete koşacak aa misekt sen artık evlisin diyecek oğlan dayıya çeker derler eğer şadana çektiyse kesin aldatır şeydayı onur29 16-04-07, 15:09 zarpandit haklısın. Rüzgar misketin onu sebepsiz yere bıraktığını düşünüyo ama. Bizim rüzgarı suçlu gördüğümüz konu ise Evlenmesi. üstelik şeydayla. Bence rüzgar bunu yapmakla en büyük hatayı yaptı. Miskete değer vermiyomuş gibi gözüktü. Ki bence vrese evlenmezdi. Yani madem üzüldün. Artık misketi sevmiyosun. Dha önce olduğu gibi git. Evlenerek hem kendini hem misketi cezalandırdı. Bugün bence Cihanın Rüzgara çıkışı çok doğruyduy. Rikkate girip hemen kızdı pembeyle cihana. Uyuz oldum ya xverso 16-04-07, 15:12 Bu dizide yaşananlar benim hayatımı yansıtıyor sanki.Bir zamanlar bende o durumdaydım ve en sonunda Rüzgar'ın tavrını uyguladım.Şeyda'nın hareketleri çok sinir bozucu fakat gerçekten İnsan sevdiği ile değil onu seven insanla daha mutlu oluyor.(Rüzgar senaryo gereği böyle davranıyor olmalı).Dizideki bu evliliğe en güzel tepkiyide Peyami veriyor.Gelecek bölümleri heyecanla bekliyorum.Bu duruma uygun en güzel şarkıda şu olmalı "Hiç ayrılamam derken kavuşmak hayal oldu" Not: Rikkate bakınca sanki annemi görüyorum! sihir 16-04-07, 15:14 offff offfff....rüzgar da çok mutsuz arkadaşlar. evet son mutfakta çok ağır bir lafetti; misket üzülmediğini söyledi hatta "kendi etti kendi buldu" dedi. ama miskete karşı o da çok yaralı ve o yüzden öyle söyledi. ne kadar mutsuz baksanıza. çok hatalı davrandı evlenere, miskete karşı büyük bir haksızlık etti ama bunun henüz farkında değil. ama olacaktır mutlaka. misketin hamile olması tuhaf. yani hiç sanmıyorum birlikte olmuş olsunlar. yok canım hangi arada derede diyecem ama esas sorun o değil ki...misket o kadar özgür ruhlu bir kız değil. çok çekingen, kabuğundan daha yeni çıkmış bir kız. eğer öyle birşeyçıkarsa bu da bizim ilginç senaristlerin yeni bir saçmalaması olacaktır. ve ben öyle bir olasılığın olmasını istemiyorum. yeni bir sorun istemiyorum. şeyda çok mutluama ben rüzgarla her anlamda karı-koca olduklarına inanmak istemiyorum. yani nasıl olur ki...rüzgarın aklı misketteykn ve bu kadar mutsuzken. yok canım. birkaç bölüm sonra şeyda rikkate dert yanacaktır herhalde: "bana yaklaşmıyor, uak duruyor anne" diye. yani umarım... yarın umarım rüzgarıın içi rahatetmez ve misketin durumu görmek üzere ya oraya gider ya da birine sorar. ve düşünsün biraz...neden hasta oldu nişanı bozan kız. neden bu kadar yıkıldı...o gün rikkatin yanında ne arıyordu diye sormadıktan sonra bunu da yapmaz ama. zarpandit34 16-04-07, 15:17 Onur29 buna benimde bir itirazım yok.Rüzgar Şeyda ile evlenerek hayatının en büyük hatasını yaptı.Bazı evlilikler aşk üzerine kurulmasada dostluk yada ortak zevkler gibi paylaşımlarlada yürür.Ama Rüzgar Şeyda ile arkadaş bile değil.Eskiden sürekli ondan kaçtığını ve ona uyuz olduğunu Rüzgar kendisi söylemişti.Rüzgar o kadar verici davrandıki Misketle olan ilişkisinde aynı çabayı karşı taraftan göremeyince çok kırıldı.O an, o kadar sinirliydiki yoldan geçen biriyle bile evlenebilirdi.Reddedilmenin hazımsızlığı diyebiliriz kısaca. onur29 16-04-07, 15:17 Ya misketin hamişleliği nerden çıktı ya. Çok saçma. Misket ve Rüzgar birlikte olmadılar ki. Zaten Misket böyle bişeye izin vermezdi. Bence çok saçma olur. Bu arada bu bölümde salyi göremedik ya. onur29 16-04-07, 15:20 Anlıorum zarpandit. Rüzgar bi anlık sinirle ve öfkeyle evlendi. Ama yinede hataydı. Bu arada Arkadaşlar dikkat ettiniz mi? neva bu aralar çok mutsuz. Yni hata yaptığını düşünüyo devamlı. Gerçektende öyle ama. Bence senaristler. Rüzgarla Misket aşkından biraz uzaklaşıp. Neva safa ikilisine ağırlık vermeli. Nevanın durumu gerçekten zor yani. vozer 16-04-07, 15:22 Herkes Rüzgar Misket'i haketmiyor demiş. Ben de tam tersini düşünüyorum. Misket Rüzgar'ı haketmiyor. Misket için Herşeyi göze aldı. Annesini resmen sildi. Ailenin diğer fertleri karşı çıksa onları da silerdi. Ama misket her zaman sorun çıkarttı. Teyzesi olduğunu düşündüğü zaman Rüzgar'ın onca yalvarmalarına karşın bir test daha yaptırmadı. Olayı kesti attı. Sanki yaptırsa bir yeri eksilecekti. Sonra annesi istemiyor diye terk etti onu. Şimdi Annesi de kabul etti ama bu sefer de isteyerek değil Rüzgar üzülmesin diye kabul ettiğini öne sürüp ayrıldı hem de Rüzgar'a hiçbir açıklama yapmadan. Rüzgar Misket'in kendisinden neden ayrıldığını bile bilmiyor. Misket hanım tek 1 kişi mutlu olsun diye onlarca kişinin üzülmesine katlanabiliyor ama nedense onlarca kişi mutlu olsun diye 1 kişinin üzülmesine katlanamıyor. Önceleri ikisinin evlenmesini çok istemiştim ama artık istemiyorum. Daha önce de yazmıştım arkadaşlar yine yazayım. İçinizde Rüzgar'ı en iyi anlayan benimdir. Çünkü bu olayın hemen hemen aynısı benim de başıma geldi. Özellikle bayanların neden kendi kafalarına göre fedakarlık yaptıklarını düşünerek gerçekleri partnerlerinden gizlediklerini hiç anlayamadım. Benim kız arkadaşım gizlemedi olayı benden ve 7 yıldır devam ediyoruz birlikteliğimize, kimse de engelleyemedi. Ama benden sebep göstermeksizin uzaklaşsaydı onu hayat boyu affetmezdim ve yüzüne bile bakmazdım. İleride gerçeği öğrensem bile bakmazdım. Bu benim düşüncem ve sadece beni bağlar fakat ben burada tek bir kişiyi suçlu görüyorum o da Misket. Rikkat'i bile suçlamıyorum çünkü Misket'i sevmek zorunda değil. Yüzük takılırken de zaten Misket'e durumu onurunu kırmadan anlattı. Onay veriyorum ama oğlum üzülmesin diye, onu sen de sakın üzme dedi. Rüzgar'ın da hiç hatası yok bence çünkü terkedilmiş bir kişi artık serbesttir. Misket aralarındaki ilişkiyi bitirdi. Böylece Rüzgar da boşa çıktı. Direkt gidip evlendi diye herkes Rüzgar'ın aleyhine kaydı. Peki evlenmeseydi gidip intihar etseydi ne olacaktı? O zaman Misket'e yazık oldu inşallah Rüzgar cehenneme gider mi denecekti? Bence Misket haketmiyor Rüzgar'ı. Savaşmadığı için, gerçekleri gizlediği ve hep içine attığı için, Rüzgar'ın annesiz ama Misket'li halinin anneli ama Misket'siz halinden daha mutlu olduğunu anlamak istemediği için haketmiyor. Artık ağlasın dursun, belki bir sonraki partnerine böyle davranmaz zarpandit34 16-04-07, 15:27 Anlıorum zarpandit. Rüzgar bi anlık sinirle ve öfkeyle evlendi. Ama yinede hataydı. Bu arada Arkadaşlar dikkat ettiniz mi? neva bu aralar çok mutsuz. Yni hata yaptığını düşünüyo devamlı. Gerçektende öyle ama. Bence senaristler. Rüzgarla Misket aşkından biraz uzaklaşıp. Neva safa ikilisine ağırlık vermeli. Nevanın durumu gerçekten zor yani. Neva ile Safanın ilişkisi hiç iyi gitmiyor gerçekten.Sürekli bir yanlış anlamalar silsilesi.Ama Misket-Rüzgar olayından kimseye sıra gelmiyorki.O yüzden onların ilişkisi böyle gider,günübirlik küçük hikayecikler şeklinde SELXX 16-04-07, 15:28 Evet,Rüzgar Misket'in niye böyle davrandığını bilmediğiş için gidip evlendi.Tamam senaryo böyle,ama aslında mantıken,rüzgar'ın bu işin içinde yine annesinin olduğunu tahmin etmesi gerekmez miydi? Yani o kadar şiddetle karşı çıkan annesi, birden yüzde yüz değişti; Misket de hiç sebep yokken, 'bu iş bitti' diyor. İnsan böyle birşeye nasıl inanır? 'Hayır, annenle ilgisi yok,' dese de Rüzgar'ın anlaması gerekirdi. Yani bu benim düşüncem. Senaristlere de sonsuz saygım var... onur29 16-04-07, 15:29 Kim ne derse desin. bende ilk başlarda misketin suçlu olduğunu düşünüyodum. Yani aşkı için çabalamıyodu. Ama rüzgar evlenerek benim gözümdeki değerini düşürdü. Bence Rüzgar gerçekten misketi haketmiyorartık. Yani düşünsenize Bu iki sevgili birbirleri için neler yaptılar. Rüzgar annesini sildi. Misket ne acılar çekti. hala çekiyo. Bence rüzgarın herşeyi silip evlenmesi çok yanlıştı. Evet ben şu an tüm suçu rüzgarda buluyorum. Eğer evlenmeseydi o zaman çok farklı düşünürdüm. Ama bencerüzgar evlenerek miskete değer vermiyomuş gibi gözüktü. Ayrıca şimdi misketin durumunu biliyo. Neden anlamıyo acaba bu kız neden böyle diye. Bence rüzgar bu ilişkide hatalı olan taraf. Keşke böyle olmasaydı. Ben şu an Rüzgarın mutsuzluğunu görüyorum. Ve artık misketin de mutlu olmasını istiyorum. Çünkü o bunları haketmiyor. Rüzgarda umarım şeydayla mutlu olur. Zor gözüküyo ama. zarpandit34 16-04-07, 15:34 Selxx, Misket ilk etapta Rüzgara senin annesiz kalmanı istemiyorum demişti.Rüzgar bunu saçma bulsada bir yere kadar anlayışla karşıladı.Ama daha sonra Misket Rüzgarın annesiz kalmadığını gördü.Ama yinede Misket Rikkati karşısına alamadı.Rüzgar bunu tahmin etsede farketmez çünkü Rüzgar aşkı için savaşmasını bekledi Misketin.Rüzgar bile annesini karşısına almışken Misketin almaması burada sorun yaratıyor. Olaya tersinden bakalım.Misketin annesi Rikkat olsa ve Rikkat,Rüzgarı istemese damat olarak acaba Misket Rüzgarın gösterdiği çabanın ne kadarını gösterirdi? vozer 16-04-07, 15:36 Evet,Rüzgar Misket'in niye böyle davrandığını bilmediğiş için gidip evlendi.Tamam senaryo böyle,ama aslında mantıken,rüzgar'ın bu işin içinde yine annesinin olduğunu tahmin etmesi gerekmez miydi? Yani o kadar şiddetle karşı çıkan annesi, birden yüzde yüz değişti; Misket de hiç sebep yokken, 'bu iş bitti' diyor. İnsan böyle birşeye nasıl inanır? 'Hayır, annenle ilgisi yok,' dese de Rüzgar'ın anlaması gerekirdi. Yani bu benim düşüncem. Senaristlere de sonsuz saygım var... Rikkat hiçbir zaman "ben hata yapmışım Misket'i çok seviyorum sen onunla evlenmelisin" gibi bir laf etmedi ki zaten. Rüzgar İsmet'in evine taşındığında Rikkat geldi ve açıkça "Seni kaybetmek istemiyorum ne istersen yapacağım" dedi. Yani Rüzgar dahil herkes Rikkat'in içinden onay vermemesine rağmen sırf Rüzgar'ı kaybetmemek için olayı kabullendiğini biliyordu. Yüzüklerin takıldığı gün de Misket'e bence kesinlikle onur kırıcı bir laf etmedi. "Oğlumun mutluluğu için yüzüğünüzü bile ben takıyorum ama eğer onu üzersen karşında beni bulursun" dedi. Daha sonra da Misket gitti Rüzgar'ı terketti. Kimse kusura bakmasın ama Misket ne sanıyordu acaba çok merak ediyorum. 2 gün içinde Rikkat'in kendisini sevmeye başladığını ve gelini olmasını istediğini düşünüyorduysa eğer Türkçe'de bu durumu karşılayabilecek bir kelime olduğunu düşünmüyorum. "Saf" kelimesi bile çok çok hafif kalır. sihir 16-04-07, 15:36 şadan bu bölüm gene şaçmaladı. ama ben anladım ki naciye şadandan hoşlanmıyor. hani birara acaba naciye şadanı sevmeye mi başladı demiştik ya...eğer öyle olsaydı şadan onu yemeğe çıkardığında füsunu arayıp gel demezdi. şadan nevadan saklanırken naciye şadanın sapıklığına vurdu bunu çünkü şadan sürekli masanın altına girer gibi oluyordu. ve füsunu arayıp onu da çağırdı. o ve sakız hanım da mümtazı aradılar. mümtaz da ikinci baharı söyleterek geldi ve evlenme teklifi geldi naciyeye. ama yazık adama. naciye sahtekarın teki. çok yazık. ve aslında onların sahneleri beni çok sıkıyor. eğer bir sahnede safa-naciye-şadan varsa ben çok sıkılıyorum. beni çekmiyor artık onlar. keşke nevanın daha güzel - keyifli sahneleri olsaydı. füsun ve sakız hanımın bugün rikkate söyledikleri belki patavatsızlıktı ve de görgüsüzlüktü ama rikkate çok iyi geldi. sevmiyorum şu kadını ya ben hiç sevmiyorum artık. kimse kızmasın ama ben şeydadan çok artık rikkatin diziden ayrılmasını istiyorum. bu kişikte bir insanın dizide yeri yok bana göre ama bu tabii hayal. çekeceğiz mecburen. peyami ,cihan ve pembe tavır koyuyorlar ve çok haklılar. hepsi de kednine özgü tavır koyuyor ve bence iyi de yapıyorlar. ben bir de rüzgarın nemide anneyle karşılaşmasını bekliyorum. bakalım nasıl hesap verecek anneannesine. gülll 16-04-07, 15:36 ya sonuçta seneryo gereğide olsa ayrıldılar işte birşeyleri haketmeyen yok... aslında birbirlerini tam anlamadılar.... ikiside neleri göze aldı oysaki... tek fark misket rüzgarı düşündüğü için evleniyodu ...ki döndü... rüzgarsa miskete sinirlendiği için.... ve sonuçta ayrılar işte.... benim en çok bozulduğum şey rikkat... rikkat o kada güsel biii karakterdi ki bir anda döndü....rikkate bu kişilik hiç yakışmadı... filmlerdeki kötü kadın karakteri oldu bi anda oysa o çok güseldiii.... miskete iyi davranırmı bilmem ama eski rikkat olsa çok iiii olur... o alıştığımız anlayışlı sevgi dolu... şuan rüzgar... şeyda...misket ... pembe... kimse umrunda değil gözü dönmüş gibi...... gelelim şadana o ki filmin ağır abisi delikanlısı idi nasıl bu kadar alçalır bilmiyorum tabiki aşık olabilir.. onu reddetmem ama şadana firuzeye aşık olmak hiiiçççç yakışmadı...bazen safanın az bile yaptığını düşünüyorum...bu filmde en azından böyle şeyler olmamalıydı... yaniiii senaristler şadanada rikkatede yanlış kılıflar biçti.. onur29 16-04-07, 15:37 Zarpandit çok haklısın. Bencede Safa ve Nevaya Rüzgar ve Miskettren sıra gelmiyo. Ama bence onlara biraz dahaağırlık verilmeli. Yani bu yanlış anlaşılmaların yanı sıra. Safa gerçekten nevayı mutlu edebiliyo mu? Bence edemiyo. Neva onu çok sevmesine rağmen mutsuz. Hele bide Safa şadandan intikam alma sevdasına düşünce Neva dahada pişman oluyo. Bence nevanın pişmanlığı öne çıkmalı. Çünkü neva safa için ailesini arkasına aldı. Eğer safayla mutlu olamazsa. Ki öyle gözüküyo. Ailesi Yani şadan haklı çıkmış olucak. SELXX 16-04-07, 15:39 Peyami'nin olanlara verdiği tepkileri ben de çok mantıklı ve yerinde buluyorum. Ama kimseye laf geçiremiyor ki zavallı... Evet Safa ile Neva'nın evlilikleri de hiç iyi gitmiyor. Safa özenli davranmıyor. Eşini mutlu etmek onu lüks yerlere yemeğe götürmek veya pahalı hediyeler almakla olmaz ki, ona dürüst davranmakla, içten davranmakla, o onun düşüncelerine önem vermek, saygı göstermekle olur bence. Safa maalesef bu konuda çok yanlış davranıyor. Neva'yı kaybedince aklı başına gelirse, çok yazık olur. onur29 16-04-07, 15:43 bencede Peyami, pembe ve Cihan çok iyi davranıyolar. Ama rikkatin onlara karşı tutumu bile değişti. Ben rikkati sadece miskete kötü davradığı için değil. Herkese karşı kötü davrandığı için sevmiyorum. levell 16-04-07, 15:46 karışık bi bölümdü... bilmiyorum dizinin başını kaçırdığımdanmıdır ne rüzgarla şeyda ne zaman balayına gittiler de geldiler... bu günki bölüm biraz misket rüzgar olayından çok diğer rollere dayalıydı galiba... .. bi restoranda nerdeyse tüm dizi seti bi araya gelcekti:)maşallah firuzeden safa nevasına kadar varlardı.. şadanada kızıyoruz lakin firuze ne yapmaya çalışıyo allah aşkına .. ben rikkatten çok bu firuze ye kızıyorum.. tombişim tombişim herkese aynı hitap şekliii... amacı ne bu kadının çözemedim. neyseee.... forumlarda herkes bölünmüş bi vaziyete geldi .. misket haklı , rüzgar haklı suçlu vs... pardon ama tek taraflı değil suç. .. her iki taraftada var suç.. yalnız rüzgarda daha büyük ... birde rikkat hanım çok güzel oyunuyo rolünü .. dediği lafa bak... ben mi dedim evlenmesinler diyo .. hadi canım ! zemin hazırlayan , olayların bu safhaya gelmesine sebep olan kişi kimdi.. sendin rikkat hanım.. bravo tebrik ederim. çok güzel kendini sıyırıyosun işin içinden...... gözler kalbin aynasıdır misali rüzgar istemiyorum artık diyosun ama gözlerinden belli sende seviyosun misketi .. yaptığın kolay olmayan ve çok kötü bişeydi ama gururunu hala ön planda tutup miskete ettiğini buldu demeseydinn.. hala gururuna yeniliyosunnnnnnnnnn.. aşkta gurur olmuyoooooo... zarpandit34 16-04-07, 15:54 Safanın hatası sanırım şuradan kaynaklanıyor.Uzun yıllar para sıkıntısı çektiği için paranın hertürlü kapıyı açacağını zannediyor.Evet bu devirde haksızda sayılmaz,Ama Nevanın istediği bu değil.Eğer Neva sadece parayla mutlu olsaydı babasının yanından ayrılmazdı.Bence Neva Safanın bu halinden ise eskisi gibi parasız olmasını tercih eder.Birde Safa kendini ispatlama derdine düştü herkesi çok fazla kırıyor ama farkında değil. Bu arada utana sıkıla bir ufak eleştirim olacak.Konservatuar tiyatro bölümünü her ne kadar yarım bırakmış olsamda ses eğitimi konusunda oyuncu adaylarının nasıl canını okuduklarını iyi bilirim.Tolga Tekinin oyunculuğu konusunda yorum yapamam haddim değil ama sesini çok yüksek kullandığını söylemek zorundayım.Her o çıktığında ses ayarlarıyla oynamak durumunda kalıyorum.Bazı Tiyatro oyuncuları,tiyatrodan kalma bir alışkanlıkla günlük hayatta bile çok yüksek sesle konuşurlar.Bilirsiniz tiyatroda en arkadaki seyrciye bile sesini duyurma zorunluluğu vardır.Sanırım Tolga Tekininkide böyle bir alışkanlık:icon_whis sihir 16-04-07, 15:54 sevgili müge; ben misketin zayıf karakterli olduğuna inanmıyorum. bazı insanlar duygusaldırlar ve yaşamları boyunca yaşadıklarından dolayı da bazı konuşara karşı hassas olurlar. misketin karakteri zayıf olsaydı kaderine küserdi ve rüzgar için onca değişikliği yapmazdı kendinde. o aslında mücadeleci bir kız ama son yaşadıkalrı onun için çok zordu. söz konusu "bir anne" olunca iş değişti. yoksa karakteri zayıf diye değil, sadece bu konuda çok hassas. bu arada, yazmayı unutmuşum. naciyenin şadandan hoşlandığını sanmıyorum demiştim ya, bence naciye safayı seviyor. safa nevayla yemeğe çıkacaklarını söylediğinde tepkisi çok anlamlıydı. bence naciyenin gözü safada. ehh yakışırlar da. tence kapak olayı. SELXX 16-04-07, 15:57 Evet, Nemide annenin Rüzgar'a neler diyeceğini ben de merak ediyorum. Peyami kadar soğuk kanlı davranamaz Nemide anne. tutkum79 16-04-07, 15:59 Onur29 buna benimde bir itirazım yok.Rüzgar Şeyda ile evlenerek hayatının en büyük hatasını yaptı.Bazı evlilikler aşk üzerine kurulmasada dostluk yada ortak zevkler gibi paylaşımlarlada yürür.Ama Rüzgar Şeyda ile arkadaş bile değil.Eskiden sürekli ondan kaçtığını ve ona uyuz olduğunu Rüzgar kendisi söylemişti.Rüzgar o kadar verici davrandıki Misketle olan ilişkisinde aynı çabayı karşı taraftan göremeyince çok kırıldı.O an, o kadar sinirliydiki yoldan geçen biriyle bile evlenebilirdi.Reddedilmenin hazımsızlığı diyebiliriz kısaca. Rüzgar çabalarının karşılığını göremediği için evlendi.Ama bu davranış doğru değil tabi ki.Rüzgar bu evlilikte çok mutsuz olacak.Misketi hiç tanıyamamış. Misketin niye kabul etmediğinin altında bir sebep olduğunu araştırması gerekirdi. Rüzgar misketten ayrılmış gibi yapıp annesini deneyecekti ve ozaman bu işin içinde Rikkatin olduğunu anlayacaktı.Ama o neyaptı Şeydayla evlendi. Ben bugün diziyi izleyemedim ama Rüzgar Misket için kendi ettiğini buldu demiş.Çok kızdım.Bide şimdi bunların evliliği gerçek mi oldu ya.Biriniz detaylı yazamazmısınız. Müge 16-04-07, 16:04 Sayfamda bir sorun oldu o yüzden silmek zorunda kaldım iki kere yazdıklarımı bir daha kopyalıyorum.. Rikkate gelince... Önceden annedir, elbet bir bildiği vardır, anneler koruma iç güdüsüyle bazen yanlış hareket ederler diyordum ama bu kadar zalimlik, taş kalklilik, "oh olsun"lar.... Bilemiyorum bir anne yüreğini gerçekten taşısaydı Riikat iyi olsun diyemezdi. Misket ölse bile zil takıp oynıcak kadın. Rikkat karakterini eskiden de çok sevmezdim ama sözleri mantıklı gelirdi bazen, hoşuma da giderdi şidiyse o kadar sinir oluyorum ki. Şebnem hanım harika rol yapıyor ama bu kadar kötüyü açıkçası artık kaldıramıyorum.. Sevgili kutbettin öncelikle aramıza hoş geldin..Bu yazdıklarına ben de katılıyorum ve duygularıma tercüman olmuşun...Evet ben de bugüne kadar Rikkat bir anne ,çocuğunu koruyor ,oğlunu kimseye layik göremiyor diyordum..Ama cuma gününden beri yaptıkları bana çok saçma geliyor..Hiç Rikkat'e yakışmayan hareketler..Biliyorum bunları Rikkat'e yaptıran sevgili senaristler...beni bile o güzelim karekterden soğuttular...Hele bugün..senin de yazdığın gibi " oh olsun" çok ayıpladım gerçekten... Diziyi bile izlemek içimden gelmiyor artık..Artık bir sonu gelsin ben de hem ok üzülüyor, hem de kızıyorum ama Sevgili Şebnem Gürsoy'u tebrik ediyorum kötü kadın rolünde bile çok başarılı...:good: Misket'te artık üzülmesin bulanıma girmesin...Zayıf olan kişilğini geliştirsin kendine çeki düzen versin.. Nerde o eski bölümler...Ah ah.. Not:Sevgili sihir'e evet ama kızma bana Misket Rikkat'e saygısından kendini çok ezdirdi...Evet Misket çok duygusal hassas narin..Ama böyle insanlar toplum içinde her hangi bir olayda çok üzülürler...Hayatları hep üzülmekle geçer..Şu anda aşk acısı çekiyor evet biliyorum hangimiz aşk acı çekmedikki ..Ben yine de kendine gelmesini istiyorum ..Ağla ağla üzül üzül nereye kadar...Kendine zarar verir...Dünyada tek erkek Rüzgar değil...Aşk acı ve can yakan bir şeydir ama her aşkın bir sonu vardır.. Umarım beni anlamışındır.. Sevgiler...bye sihir 16-04-07, 16:12 Not:Sevgili sihir'e evet ama kızma bana Misket Rikkat'e saygısından kendini çok ezdirdi...Evet Misket çok duygusal hassas narin..Ama böyle insanlar toplum içinde her hangi bir olayda çok üzülürler...Hayatları hep üzülmekle geçer..Şu anda aşk acısı çekiyor evet biliyorum hangimiz aşk acı çekmedikki ..Ben yine de kendine gelmesini istiyorum ..Ağla ağla üzül üzül nereye kadar...Kendine zarar verir...Dünyada tek erkek Rüzgar değil...Aşk acı ve can yakan bir şeydir ama her aşkın bir sonu vardır.. Umarım beni anlamışındır.. Sevgiler...bye sevgili müge, kızamak ne haddime, herkes düşüncesinde özgürdür. yanlız ben miskete mücadele etmediği için fazla yüklenildiğini düşündüm. ancak bazı konularda katılmıyorum değil sana ve senin gibi düşünenlere. ilk başlarda rüzgara annesini bir kalemde sildiği ve işi "sana anne demem" demeye kadar vardırttığı için kızmıştım. misketin çekincelerine hak veriyordum ama ne zaman ki rikkat yapmacık da olsa tekrardan yüzüğü taktı miskete, ben de misketten daha fazla mücadele beklerdim. o konuda haklısınız. karakterinin zayıf olduğunu düşünmüyorum sadece. belki fazla yıpranmış ve yorulmuştur. ama nemidi anne onun aklını başına getirdiğinde canlnmıştı. zarpandit34 16-04-07, 16:19 SEVGİLİ Sihir,maalesef bende Misketin zayıf kişilikli olduğunu düşünüyorum.Yorumlara baktığımızda bile bu anlaşılıyor.Herkes Miskete "zavallı,garibim" falan yazıyor.Bunları çok sevdiklerinden yazıyorlar,üzüldüklerinden, anlıyorum.Ama birinin zavallı olduğunu söylemek ona yapılmış bir iltifat değildir. Maalesef yapılan araştırmalar özellikle kadınların otuz yaşından önce özgüvensiz ve zayıf olduklarını ortaya çıkartıyor.Yani bir kadının kendi kişiliğini keşfetmesi otuz senesini alabiliyor.Bunu niye yazdım, çünkü birinin zayıf kişilikli olması sadece bir eksikliktir, bu tamamlanabilir.Zayıf kişilikli bir insanın güçlü olabilmasına maalesef bazen acı birtakım olaylar yardımcı olur.Miskette yaşadığı kötü olayları lehine çevirebilirse bambaşka ve sağlam bir Misket ortaya çıkar.Bu çok güzel birşey olur bence. SELXX 16-04-07, 16:25 Ben de Misket'in zayıf karakterli olduğunu düşünmüyorum. O fazla duygusal ve hassas. Annesiz, babasız büyüdüğü için bir ailenin kıymetini çok iyi biliyor. Rüzgar'ın ailesinin parçalanmasına sebep olacağım diye korktuğu için bu kadar çabuk geir çekildi, ısrarcı olamadı Rikkat'e karşı. En sonunda Nemide annenin yaptığı konuşmayla silkindi, düşündü ve Rikkat'i kazanmak için birşeyler yapabileceğine inandı. Rikkat'i görmeye gidip herşeyi göze almaya hazır olduğunu söyledi. Ama geç kalmıştı ya da Rüzgar acele etmişti... leyla18 16-04-07, 16:27 merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım trt1 den bu yana devamlı izliyorum bu diziyi bende merak ediyorum nemide anne ne diyecek rüzgarla karşılaşınca ama rüzgarı görmemek için çekip gitmese bari misket uzaklara rikkatin vicdan azabı çektiği günleri görebilirmiyiz acaba fisunla annesinin söyledikleride çok hoşdu buldu zengin gelini artık bol bol kaşınır cildiyeciyede para vermez artık:)iyi sinir ettiler oh olsun rikkat herkesi mutsuz etti umarım mutlu sona ulaşır misketle rüzgarın aşkları her şeye rağmen aşk kazanıyor bu dizide Müge 16-04-07, 16:30 Sevgili Sihir; Canım arkadaşım ben asla Misket’in üzerine yüklenmedim,yüklenmem de..Zaten yüklensem bunu kelimelerle ifade ederdim…Diğer oyuncular gibi onu da severim sayarım saygım sonsuzdur...Benim tek kızdığım ve üzüldüğüm şey dizi de konunun yüzde sekseni Misket-Rüzgar üzerine kurulu olması diğer konular Şadan ve Firuze’nin aşkı dışında silik kalıyor. …Misket için senin de dediğin gibi mücadele etsin..Bu saatten sonra etse faydalı olur mu bilemem ama biraz güçlü olsun .Evet yıprandı çok üzüldü hayat devam ediyor… Bundan sonra stresli sinirlerimizi bozan bölümler izlemek istemiyorum…Kavgaya gürültüye bir son verin..”LÜTFEN”.. summer___17 16-04-07, 16:32 ben diziyi anca sabahları oda kaçıra kaçıra takip ediyorum sizden birgün sonra seyredebiliyorum yeni bölümleri şimdi yorumuma gelince Kesinlikle Rüzgar Suçlu ne demektir misket hayır dedi diye gidip bir başkası ile evlenmek akla mantığa uyucak bişe mi bu Allah aşkına ya sen değimiydin misketle nerdeyse evlenme yüzünden ayrılan sonra Misket kaza geçirince Aklın başına gelen o kız da orda gitse başka birisi ile evlense ne olurdu keşke evlenseydi. yada böle yapcaksan giseydin azerbeycana daha iyiydi be. sinirlendim şimdi yaa. Miskein yerinde olsam Rüzgarı silerim gider kendime daha iyi birini bulurum walla misket :icon_evil rüzgar rüzgar diye de sayıklamasın beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem walla EFTALYAGUL 16-04-07, 16:37 sevgili müge ''Misket'te artık üzülmesin bulanıma girmesin...Zayıf olan kişilğini geliştirsin kendine çeki düzen versin..'' sen rikkat hakkında forumda bu tarz cümleler oldugunda uyarıyorsun arkadaşlar ne olursa olsun hoş degil bu tarz cümleler diye.ama bu da hoş bi cümle değil bence.zayıf kişilik başka bişey kırılgan,alıngan olmak başka.misket in kişiliği bu dizideki biçok karakterden daha düzgün ve oturmuş diye düşünuyorum.tabii ki bu senin fikrin eleştirmek anlamında söylemiyorum ama zayıf olan kişiliğini geliştirsin kendıne çeki düzen versin de pek hoş olmamış yaniii! levell 16-04-07, 16:51 arkadaşlar bence bu dizide fazlasıyla eleştirilmeyi hakeden bi karakterde firuze.... hala çözemedim bu kadını ben::) belkide diziyi ilk bölümlerden itibaren seyredemiyişimden olsa gerek... dizide bi mutsuz evlilik oldu lakin bi evlilikte son bulabilir.. şadan fusun evliliği son bulabilir bu firuze yüzündenn... şadan da az değil ama firuze bi ona tombişim bi başkasına tombişim diyip duruyo... misketi unuttuk yaaa. başlarda ona kızıyodum karar vermediği için ama haketmedi bunları duygusal kızımız.. bu arada senaristler yine yaptı yapacağını. tıpkı bi önceki bölümdeki gibi bi şarkı eklemişler insanınn içini acıtan... ecelim sen oldun , seni ilelebed benim sandım, ölürüm sevdiğim zehirim sensin.. bu söz şarkı ve misketin buruk acı hali oldumu şimdi bu... zarpandit34 16-04-07, 16:59 Arkadaşlar kimseyi kırmak istemiyorum ve herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.Ancak bugüne kadar Füsunun yaptığı şeylere görgüsüzlük denirken,Neden bugün helal olsun denildi? Yoksa yanlışlar yapıldığı kişiye göre değişiyormu? Bugün Füsunun söyledikleri bence çirkindi.Bir defa direkt söyleyebileceği bir lafı ima yoluyla söyledi.Ayrıca söylediği lafta doğruluk payıda yoktu.[Rüzgarın para için evlenmediğini hepimiz biliyoruz) Öyleyse olaylar Rüzgar-Misket ekseninde değerlendiriliyor.Bir hareket çirkinse çirkindir benim bildiğim.İster Rikkate yapılsın,İster Miskete farketmez.Biri bir laf ediyor mesela,Pembe.Eğer Pembe Misketle ilgili iyi birşey yapmışsa forumda bravo deniliyor.Ama aynı hareketi Şeyda yada Rikkat için yapsa beddua alır eminim.Lütfen yanlı olmayalım dizideki tüm karakterler Rüzgar-Misket aşkı için seferber olmak zorunda değilki her karakterin kendi fikri var.Kraldan çok kralcı olmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. onur29 16-04-07, 17:09 Zarpandit. BViz zaten füsun haklı demiyoruz. Sadece Rikkate sinir olduğumuz için Bugün füsunun söyledikleri hoşumuza gitti. Yoksa Bizde rüzgarın para için evlenmediğini biliyoruz. Füsun haksızdı evet. Yani rikkate söylememeliydi belki. Ama ben o an rikkatin sinir olmasına çok sevindim. Umarım ileride dahada üzülür. Dhada sıkılır. çünkü herşeyin sorumlusu Rikkat. Evet Misketin de Rüzgarında hataları var. Ama herşey rikkatin suçu. beatris 16-04-07, 17:16 Ben Sihir arkadaşımızın maili alıp almadığını merak ettim. ena 16-04-07, 17:16 Arkadaşlar kimseyi kırmak istemiyorum ve herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.Ancak bugüne kadar Füsunun yaptığı şeylere görgüsüzlük denirken,Neden bugün helal olsun denildi? Yoksa yanlışlar yapıldığı kişiye göre değişiyormu? Bugün Füsunun söyledikleri bence çirkindi.Bir defa direkt söyleyebileceği bir lafı ima yoluyla söyledi.Ayrıca söylediği lafta doğruluk payıda yoktu.[Rüzgarın para için evlenmediğini hepimiz biliyoruz) Öyleyse olaylar Rüzgar-Misket ekseninde değerlendiriliyor.Bir hareket çirkinse çirkindir benim bildiğim.İster Rikkate yapılsın,İster Miskete farketmez.Biri bir laf ediyor mesela,Pembe.Eğer Pembe Misketle ilgili iyi birşey yapmışsa forumda bravo deniliyor.Ama aynı hareketi Şeyda yada Rikkat için yapsa beddua alır eminim.Lütfen yanlı olmayalım dizideki tüm karakterler Rüzgar-Misket aşkı için seferber olmak zorunda değilki her karakterin kendi fikri var.Kraldan çok kralcı olmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sevgili zarpandit, bu yazdıklarına öylesine katılıyorum ki ne kadar katıldığımı ifade etmem imkansız.:) Çok uzun bir süredir gerek dizinin gerekse de yorumların Misket-Rüzgar aşkımsısı etrafında dönüşü beni feci halde rahatsız etmekte ve kimi zaman yorum yazmaktan dahi alıkoymakta. Sanırım bir insanın davranışlarını karşısındakine, çevresindekilere veyahut kendisi dışında herhangi birine göre değerlendirmek o insana yapılacak en büyük hakarettir. Onu, onun kişiliğini yok saymakla eşdeğerdir fikrimce. Füsun'un davranışları kime yapıldığına bakılmadan değerlendirilmelidir bu bağlamda da. Bizi rahatsız eden birine rahatsızlık vermek zorunda mıyız? Forum ahalisinin Rikkat'ten rahatsızlık duymasının sebebi onun Misket'e verdiği rahatsızlık ve huzursuzluk ise bizim Rikkat'i rahatsız etme isteğimiz yahut ona yapılan yanlışlardan zevk alışımız niye? Bu eleştirilen Rikkat karakteri gibi davranmak olmaz mı bir yerde? Üstelik "Rikkat'in hakkından Füsun gelir." mantığını "Çivi çiviyi söker" mantığına benzettiğimden ekleme gereği duymaktayım ki çivi çiviyi sökseydi kerpeten diye bir alet hiç icat edilmemiş olurdu. Öte yandan Safa ve Neva hikayesi nereye gitmekte bilmiyorum ve fakat Şadan karakterinin bu konuda kesinlikle haklı çıkmamasını tüm gönlümle diliyorum. Safa ve Neva şu anda ne durumda olurlarsa olsunlar Şadan'a karşı onurlu bir mücadele verdiler. Neva ailesini Safa'ya tercih etti deniyor. Ben olsam bu cümleyi farklı kurardım. Neva, Şadan tarafından bir seçim yapmaya zorlandığı için seçim yapmak zorunda kaldı ve onu seçim yapmaya zorlamayan, onun için babasından türlü hakaretler yemesine rağmen sevmekten vazgeçmeyen birini seçti. Neva'nın seçiminde, yapmak zorunda kaldığı seçimde bir hata görmüyorum ben. Kökeni temiz olduğundan olsa gerek bugünkü durum ne olursa olsun benim fikrimce Şadan'ı haklı çıkaracak herhangi bir durum yok ortada. onur29 16-04-07, 17:23 Arkadaşlar Bizim Füsunu haklı gördüğümüz yada savunduğumuz yok. Ben en azından sadece bu gün Rikkati onların karşısında morali bozuk bi şekilde görünce sevindiğimi söyledim. Yoksa füsıunun söyledikleri hiç te hoş değildi. Zaten hepimiz füsunun hallerne sinir olduğumuzu belirtiyoruz. Bu arada ena çok haklısın. Ben neva safayı ailesine tercih etti demiştim. Yanlış dile getirmişim. Haklısın neva şadan tarafından böylebi seçim yapmaya zorlandı. Şu an bede Neva ve Safanın mululuğunun bozulmasını istemem. Ama neva son günlerde pişmanlık duyuyo gibi. özellikle bu gün restorandan çıkarken öyle şeyler söyledi. Bence Haklıda Safanın son günlerde. Para gözlülüğü, Nevayı yani karısını önemsememeyişi. Ve şadandan intikam alma hırsı. Bence yanlış ve bu nevanın mutsuz olmasını sağlıyo. Durum böyle olunca da. Neva pişmanlık duyuyo. Umarım safanın bu halleri çabuk düzelir. Ve karısının kıymetini anlar. Zaten biliyoda. Bua ralar biraz kendini kaybetti safa. Çünkü bende onların Şadana karşı verdikleri mücadelede onları takdir etmiştim. Ama umarım. Şadan sonunda haklı çıkmaz. Saadet'im 16-04-07, 17:23 Yarınki bölümde neler olacak acaba Nemide anneyle Rüzgar konuşabilecek mi.Of ya konu nerelere geldi.Neler olacağını kestiremiyorum.Çünkü her an herşey olabilir.Rüzgar'ın pişmanlığını ne zaman ortaya çıkacak acaba.Nevayla Safa'nın durumu ne olacak.Bir günleri bile mutlu bitmiyor hep sorun hep tartışma.Bari onlar mutlu olabilseydi.Bütün çiftler mutsuz farkında mısınız. Müge 16-04-07, 17:28 Sevgili Zarpantid34 ben de yazdıklarına katılıyorum ve kimseyi kırmakta istemiyorum..Evet bugün Füsun ve Sakız Hanım haddinden fazla şeyler söylediler…Evet Rüzgar para için Şeyda ile evlenmedi...Zaten nerde bir dedikodu olur Füsun’un aklı başına gelir iğneleyici laflar söyler kocasının gözünün önünde aldattığını görmez.. Artık eleştiri bile yazamıyorum elim klavyeye gitmiyor…Karakterler artık canımı sıkıyor…Kendimi popstar yarışmasının juri üyesi gibi hissediyorum ."Ben eleştiri değil yorum yazmak istiyorum...Beğendiğim güldüğüm replikleri yazmak istiyorum..." Sevgili Eftalyagul evet uyardım sadece sizlerin adminlerden uyarı alıp ta ceza almamanız ve forumun huzuru bozulmasın diye..Baktım ki faydası olmuyor ben de vazgeçtim Zaten benim yetkimde yok sizleri uyarmaya..Neyse ama sizler bugüne kadar Misket için kötü şeyler söylediğimi gördünüz mü?Herkesin görüş açısı farklıdır ben Misket’in değişmesinden yanayım…Saygı duyulmasını isterim sizlerin yazdıklarınıza da saygı duyarım… Saygılar… zarpandit34 16-04-07, 17:30 Sevgili ENA, teşekkür ederim yazdıkların yanlız olmadığımı yürekten hissetirdi bana.Ayrıca aşkımsısı lafınada bayıldığımı belirtmeden geçemeyeceğim:good: Umarım senin tabirinle "Forum ahalisi" de beni doğru anlamıştır.Artık bu kısır döngünün dışına çıkalım gerçekten bunaldım... onur29 16-04-07, 17:35 Evet ya bencede. Ne bu böyle Sıkı artık aynı eleştiriler. Kim suçlu kim haklı. Bende artık güzel şeyler konuşmak istiyorum. Ama nerdeyse artık dizide güzel bişey göremez olduk. Yine eskiyi hartırladım. Ahhh ahhh zarpandit34 16-04-07, 17:43 Mügecim bugün komik olaylar olmuşmuydu, gerçekten hatırlamıyorum eminim sen not almışsındır:img-wink: Şadanın etrafında dönen olaylar esasında komik sahneler ama ben gülemiyorum.Ve Şadanın ne yapmaya çalıştığını da anlamıyorum.Hem Füsundan boşanmayı düşünüyor hemde yakalanmayayım diye akla karayı seçiyor... Birde dizide iki bölümdür "ALDIM" gibi bir laf geçiyor ki tam evlere şenlik.Önce Şeyda "abini aldım" diye bir laf etti.Sonrada Şadan "füsunu boşayıp seni alıyorum" dedi hayalinde.Ne alınıyor manavdan domates mi! Lütfen biraz daha özen.. zuhalb 16-04-07, 17:48 ya bu rikkat harbiden sinir her konuşduğu insanın sinirini bozuyo:icon_evil SELXX 16-04-07, 17:48 Sihir, bence de Firuze Şadan'dan hoşlanmıyor.olsa olsa insna olarak seviyordur onu. Bana göre de o, Safa'yı seviyor. Neva'nın lafı geçtiği zamanlardaki yüz ifadesinden, bu fikri edindim. dilaa 16-04-07, 17:49 bencede güzelleşssin artık dizimizde eleştirilerimizde nasılsa olanlar oldu bundan sonraya bakmak lazım mesela misketede bi sevgili çıkarsınlar eminim o köye dönmek isticektir ama nemide ane onu o halde köye göndermez artık misketinde kendine ait bi hayatı olsun bi işi arkadaşı bi sevgilisi olsun olsunki rüzgar kıskançlığından çatlasın hatta bi süre sonra her iki tarafta bu durumu kabullenip arkadaş dost havasında görüşürler sonra misketle ilgilenen biri çıkar rüzgarda abi havasında onu korumaya kalkışır falan tabi bu durum kıskandığını ve günün birinde birleşeceklerini gösterirki zaten öyle olucak ama şu evlilik şokunu bir an önce üzerinden atsın herkez. innocent_85 16-04-07, 17:52 Bu gün misketin haline çok üzüldüm onu gördükce gözlerim yaşardı. Rüzgar çok pişman olacak ama işi işten geçmiş olacak. Zaten fazlada göremedik onları. Şadanın haleride artık sıktı. Bu arada reklamlarda ne kadar uzun ya geçe kuşğıdaki dizi reklamlarını geçti. Reklam paradır ama insan sıkılyor. Bu hafta sonu yüksel aytuğun köşesini okudum kampanyaya yer vermişler inşallaha okurlarda biraz düzeltme yaparlar. Bu kadro çok güzel ve böylesi birdaha gelmez.Ama bu senaryoyu düzeltmeleri lazım.Acaba özel kanala geçince senoryada böyle değişikler yapılmasımı istendi anlamadım. Bu yeni rüzgara önce alışmamıştım ama şimdi çok yakıştırdım role çok iyi oynuyor.Birde şimdiki rüzgar karakteri eskisi gibide değil önceki çok espiriliydi şimdi bir ağır abi yaptılar rüzgar karakterini gerçi hangi karakter değişmidiki. innocent_85 16-04-07, 17:54 Sihir, bence de Firuze Şadan'dan hoşlanmıyor.olsa olsa insna olarak seviyordur onu. Bana göre de o, Safa'yı seviyor. Neva'nın lafı geçtiği zamanlardaki yüz ifadesinden, bu fikri edindim. Aynı fikire bende bugün vardım acaba dedim arada kaçırdığım bölümlerde firuze dile getirdimi dedim içinden.Bişe var bunda bakışlarını bende beğenmedim. Müge 16-04-07, 17:56 Bugün Sally ve İsmet kendi saçları ile çıktılar..Sally'nin kendi saçını bile özlemişim ..:happy0064 Zeynep'te kısa süreliğine olsa bile çıktı...:) Mert gibi onunda uzun konuşmalarını merakla bekliyorumm...:img-wink: Diğer bir konuda koca Ankara'da başka lokanta yokmuş gibi Neva-Safa,Firuze-Şadan aynı yere gittiler...Komiğime gitti doğrusu:img-hyste .. Sanırım bu bölümde de beni güldüren ufak şeyler oldu...:happy0064 EFTALYAGUL 16-04-07, 17:58 mümtaz bey in jestlerini unuttuk bide:)çok hoştu doğrusu ışıklar söndü kocaman adam elıne mikrofonu aldı ve ikinci bahar şarkısından sonra evlılık teklıf etti.tabii bi adet de kırmızı gülle beraber:):happy0064 levell 16-04-07, 18:03 Bugün Sally ve İsmet kendi saçları ile çıktılar..Sally'nin kendi saçını bile özlemişim ..:happy0064 Zeynep'te kısa süreliğine olsa bile çıktı...:) Mert gibi onunda uzun konuşmalarını merakla bekliyorumm...:img-wink: Diğer bir konuda koca Ankara'da başka lokanta yokmuş gibi Neva-Safa,Firuze-Şadan aynı yere gittiler...Komiğime gitti doğrusu:img-hyste .. Sanırım bu bölümde de beni güldüren ufak şeyler oldu...:happy0064 senaryo böyle olucak ya işte .. ankarada başka lokanta yok::) illa karşılacaklar birde başka park yok galiba .. sanırım kuğulu parktı orası,, hani şu şadanın salıncakta sallandığı yer:) arada birde komik gelen şeyleri düşünelim değilmi arkdaşlar.. senaristlere karşı bizde böle tepki verelim en azından .. belkide biz tepki verdikçe hoşlarına gidiyodur... zarpandit34 16-04-07, 18:07 Sevgili Müge, biz herşeyin eskisini seviyoruz galiba:img-wink: Bende Sallynin eski saçlarını özlemişim.. Zeynep gerçekten çok tatlı keşke daha çok çıksa.Ama dizinin oyuncuları bile kendilerine zar zor yer bulabiliyorken ,Zeynepin az çıkması normal tabi. Mümtazın jesti bana yıllar önce Sayhanın Gülendama yaptığı jesti hatırlattı.Sayhan sahneye çıkıp Gülendam için şarkı söylemişti. Firuzenin kesinlikle bir bedel ödemesi gerektiğini düşünüyorum.Zaten zenginliğe hayatı boyunca özenmiş bir kadının.Mümtazla evlenerek kolay yoldan zengin olmasını istemiyorum.Bu Mümtazada haksızlık.Zaten Naciye neredeyse bir şizofren gibi çift kişilikle yaşıyor zengin hissedebilmek adına.Ve biz Naciye hakkında hiçbirşey bilmiyoruz. xverso 16-04-07, 18:32 Bence artık Naciye'nin Firuze rolünü bitirmesi ve gerçek yüzünü göstermesi lazım.Yoksa olan Mümtazın saf duygularına ve Şadan'nın evliliğine olacak.Gerçi Safa arada unutup Naciye diyerek sinyal veriyor gibi.Biraz ipucu istiyoruz kim bu Naciye-Firuze! sezinti 16-04-07, 18:49 Sevgili ENA, teşekkür ederim yazdıkların yanlız olmadığımı yürekten hissetirdi bana.Ayrıca aşkımsısı lafınada bayıldığımı belirtmeden geçemeyeceğim:good: Umarım senin tabirinle "Forum ahalisi" de beni doğru anlamıştır.Artık bu kısır döngünün dışına çıkalım gerçekten bunaldım... Sevgili zarpandit34 Uzun süredir bu diziyi izleyen biri olarak Bizim Evin Halleri dizisinde Misket- Rüzgar merkezli bir dizi şeklinde gitmesinden rahatsızlığımı mesaj yazmayarak dile getirmekteyim. Belki bu şekildeki tepkim yanlış ama kendimce tepki veriş şeklim bu olduğunu düşünüyorum. Bizim Evin Halleri dizisinde Misket ve Rüzgar beraberliğinin ve Neva-Safa beraberliğinin aile içi evlilik / beraberlik izlenimini verdiğini geçtiğimiz sezondan beri dile getirmekteyim. Bu görüşümde hiç bir zaman değişmeyecek. Bizim Evin Halleri dizisinin Misket-Rüzgar merkezli bir dizi olmaktan çıkması ve TRT'de izlediğimiz, sımsıcak bir aile tadını aldığımız Bizim Evin Halleri dizisini tekrar görmek dileğiyle zarpandit34 16-04-07, 19:17 Sevgili Sezinti, Temennilerine bende katılıyorum.Umarım eski sımsıcak haline kavuşur dizi ve böylece sende yorumlarınla renk katarsın buraya... Bunu defalarca yazdım yinede yazacağım dizi zırıl zırıl ağlatmadığı yada kahkaha attırmadığı sadece hoş bir tebbesüm veya en fazla gözlerimizi nemlendiren bölümlerle geri gelsin.Gülen gözleri ve Gözlerine baktığımızda kocaman yüreklerini gördüğümüz kocaman sevgi dolu ailemizi geri istiyoruz.Sezinti arkadaşımız nasıl tepkisini yazmayarak ifade ediyorsa bende yazarak ifade ediyorum ama sonuçta aynı şeyi istiyoruz... onur29 16-04-07, 19:31 Ewet ya sanırım herkes aynı şeyi istiyo. Dizimiz o sıcak, samimi haline dönsün. Son zamanlarda çok geriliyoruz. Dizide dikat ettiyseniz herkes değişti. Ve herkesbirbiriyle küs. yalan, Dolan gerçekten sıkıt artık bu hali. Bende zarpandit gibi yazarak dile getiriyorum tepkimi. Ben BİZİM EVİN ESKİ HALLERİNİ özledim. sihir 16-04-07, 19:32 Arkadaşlar kimseyi kırmak istemiyorum ve herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.Ancak bugüne kadar Füsunun yaptığı şeylere görgüsüzlük denirken,Neden bugün helal olsun denildi? Yoksa yanlışlar yapıldığı kişiye göre değişiyormu? Bugün Füsunun söyledikleri bence çirkindi.Bir defa direkt söyleyebileceği bir lafı ima yoluyla söyledi.Ayrıca söylediği lafta doğruluk payıda yoktu.[Rüzgarın para için evlenmediğini hepimiz biliyoruz) Öyleyse olaylar Rüzgar-Misket ekseninde değerlendiriliyor.Bir hareket çirkinse çirkindir benim bildiğim.İster Rikkate yapılsın,İster Miskete farketmez.Biri bir laf ediyor mesela,Pembe.Eğer Pembe Misketle ilgili iyi birşey yapmışsa forumda bravo deniliyor.Ama aynı hareketi Şeyda yada Rikkat için yapsa beddua alır eminim.Lütfen yanlı olmayalım dizideki tüm karakterler Rüzgar-Misket aşkı için seferber olmak zorunda değilki her karakterin kendi fikri var.Kraldan çok kralcı olmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. sevgili zarpandit34, neyi neden ve nasıl hissettiğini anlayabiliyorum ama bence aynı frekansta düşünmüyoruz. ve bunda da kimsenin suçu yok. ben senin düşüncene saygılıyım ve seni anlayabiliyorum. senin de beni ve benim gibi düşünenleri anlamanı istiyorum ama seni sorlayamam. yine de kısaca açıklamak istiyorum. [B]füsunun görgüsüz biri olduğunda sanırım herkes hemfikirdir. hiçbir zaman bu tür davranışlarını hoş karşılamadık. ben bugünkü yorumumda füsünun yine patavatsızca konuştuğunu söyledim ama rikkate iyi geldi de dedim. çünkü bir de şöyle bir laf vardır."dinsizin hakkından imansız gelir". eğer birini çekemiyorsak onu sevmediğimiz birşeye havale ederiz. ve rikkat benim canımı sıkmak dışında artık beni deli ediyor. füsunun görgüsüz tavırlarını da o kadar itici buluyorum ki rikkatin bu davranışlarına maruz kalmasına sevindim bugün. yoksa kişiye göre değerlendirmedim füsunun yaptıklarını. füsun bugün yine her zamanki gibi çok çirkin darandı. ama rikate iyi geldi. umarım derdimi anlatabilmişimdir arkadaşım. bir de şuna açıklık getirmek istiyorum ben...evet dizi misket ve rüzgar ekseninde dönüyor çoğu zaman. ama bu bence talep meselesi. ve kimse bu konuda kimseyi suçlayamaz. ben misket ve rüzgardan fazla bahsedildiğinden ve bunun yanlışıpından bahsedildiğinde alınıyoryum. neden? çünkü beni en fazla misket ve rüzgar ilgilendiriyor şimdilik. ben ilk günden beridir bu diziyi izliyorum. o yüzden diğer karakterlere de diziyi de haksızlık yapmak imkansız çünkü çok seviyorum. ama şimdi en fazla misket ve rüzgar aşkıyla ve ilişkisiyle ilgileniyorum. o yüzden de en fazla onalrla ilgili yorum yapmam gayet doğal. kim kimi suçlayabilir ki ilgi alanlarıyla ilgili. ama eğer bundan böyle misket ve rüzgar için yorum yapılmasın , diğer karakterlere yönelin derse yetkili arkadaşlar tamam derim. ama eğer serbetse ben onalra yoğunlaşmaya devam ederim. benim bu konuda büyük rahatsızlığım var çünkü. bu serbest bir forum değil mi? bölüm yorumları yapılmayacak mıydı? eğer sınırladırılacaksa konularımız ve müdahale edilecekse bilmemiz gerekir. uuzn yazdım galiba. okuduğunuz için teşekkür ederim. ttk 16-04-07, 19:34 Sevgili zarpandit34 Uzun süredir bu diziyi izleyen biri olarak Bizim Evin Halleri dizisinde Misket- Rüzgar merkezli bir dizi şeklinde gitmesinden rahatsızlığımı mesaj yazmayarak dile getirmekteyim. Belki bu şekildeki tepkim yanlış ama kendimce tepki veriş şeklim bu olduğunu düşünüyorum. Bizim Evin Halleri dizisinde Misket ve Rüzgar beraberliğinin ve Neva-Safa beraberliğinin aile içi evlilik / beraberlik izlenimini verdiğini geçtiğimiz sezondan beri dile getirmekteyim. Bu görüşümde hiç bir zaman değişmeyecek. Bizim Evin Halleri dizisinin Misket-Rüzgar merkezli bir dizi olmaktan çıkması ve TRT'de izlediğimiz, sımsıcak bir aile tadını aldığımız Bizim Evin Halleri dizisini tekrar görmek dileğiyle ama dizi eskiden trt 1 de iken ismet ve sayhan aşkı üzerine idi trt1de hep bunu gösteriyorlar. ayrıca ya farkındamısınız bilmem ama rüzgar evlenince bayagı yakışıklı oldu ya evlilik yaradı koçuma burcuuu 16-04-07, 19:42 Misket'in durumu qerçekten kötü.. Ne haLe qeLdi.. Rikkat iyi oLmuş qibiLerinden bişiLer söyLemişti Misket için.. Bnce hiç hoş değiLdi.. Sonuçra kız bir bakıma onun yüzünden bu haLe qeLdi.. Şeyda nasıLda mutLu ya.. Gıcık şey ne oLucak... Rüzqar da amma sinirLi.. sürekLii kızıp duruyor.. Çok mutsuz çOoOK.. Neva'nın buqün babasını orda.. o haLde qörmemesii bnce iyi oLdu ama annesini ve annannesiini de bir anda 2 Laf etmeden bırakıp qitmesii saçmaydı.. Mümtaz beY'in yaptıkLarı çok hoştu.. Şadan deLirdi..:img-hyste Bn bişiii merak ettim.. Füsun ve Rikkat eskii böLümlerde çok iyi anLaşıyorLar.. Şimdii araLarı pek iyi değiL.. Neva - safa mevzusu yüzünden mi..? zarpandit34 16-04-07, 19:45 Sevgili SİHİR, İsteyen istediği alanda yorum yapabilir zaten benden izin alacak değilsiniz,ben yetkili de değilim..Benim burada ifade etmeye çalıştığım Rüzgar ve Misket olayları hakkındaki yorumlar değildi.Diğer karakterlere Rüzgar-Misket açısından bakılmasıydı.Yani biri Rüzgar-Miskete karşı mı, tamam o çok kötü bir karakter sıfır verdim ,otur.Böyle olmamalı diye düşünüyorum.Her karakterin kendi düşüncesi var.Atıyorum Pembe desteklemez ama Cihan destekler...Biz yorumlarımızı hep bu açıdan mı yapmalıyız.Rikkat yarın Misket-Rüzgara en büyük desteği verse,onları biraraya getirse yorumların hepsinin değişeceğini düşünüyorum Rikkatle ilgili.Oysaki Rikkat aynı Rikkat olacak.Sadece değişen Misket ve Rüzgara karşı tutumu.Alınmana üzülmene hiç gerek yok eğer böyle birşeye sebebiyet verdiysem gerçekten üzülürüm.Ben sadece yanlışların yapıldığı kişiye göre değişmeyeceğini söylemek istedim.Sevgiyle kal... onur29 16-04-07, 19:53 Burcu sanırım Rikkatle Füsunu sormuşsun Onların araları eskiden gayet iyiydi evet. Ama Füsun zengin pardon görgüsüz olunca çok değişti. Bu yüzden gıcık bi hal aldı. Rikkatteonların bu hallerinden hoşlanmadığı için. Eskisi gibi değiller. bende çok isterim aslında Füsun ve Rikaktin eskisi gibi Şadan ve peyamini eskisi gibi olmasını sihir 16-04-07, 19:56 Sevgili SİHİR, İsteyen istediği alanda yorum yapabilir zaten benden izin alacak değilsiniz,ben yetkili de değilim..Benim burada ifade etmeye çalıştığım Rüzgar ve Misket olayları hakkındaki yorumlar değildi.Diğer karakterlere Rüzgar-Misket açısından bakılmasıydı.Yani biri Rüzgar-Miskete karşı mı, tamam o çok kötü bir karakter sıfır verdim ,otur.Böyle olmamalı diye düşünüyorum.Her karakterin kendi düşüncesi var.Atıyorum Pembe desteklemez ama Cihan destekler...Biz yorumlarımızı hep bu açıdan mı yapmalıyız.Rikkat yarın Misket-Rüzgara en büyük desteği verse,onları biraraya getirse yorumların hepsinin değişeceğini düşünüyorum Rikkatle ilgili.Oysaki Rikkat aynı Rikkat olacak.Sadece değişen Misket ve Rüzgara karşı tutumu.Alınmana üzülmene hiç gerek yok eğer böyle birşeye sebebiyet verdiysem gerçekten üzülürüm.Ben sadece yanlışların yapıldığı kişiye göre değişmeyeceğini söylemek istedim.Sevgiyle kal... kendimi yanlış ifade ettiysem kusura bakma. ben sana sana saldırgan bir tavır içinde değildim kesinlikle. senin yetki alanlarını sorguladığım da yok zaten. ben sadece kendi açımdan açıklamaya çalıştım. ayrıca eğer yarın obir gün rikkat değişirse elbette eskiler unutulmayacak ama ona karşı yumuşar olacağız. bu konuda haklısın. ama bu ilişkiye lkarşı çıkan biri olsa o kötü, destek olan iyi demeyiz. yani ben demem. ben rikkate çok sinirliyim ve istemiyorum onu görmeyi dizide çünkü o miskete ( bu şeyda da olabilirdi) çok aşağılayıcı davrandı. misketi seviyoruz diye çok tepki gösterdik ama şeydaya böyle davransaydı, onca küçültücü lafı ona söyleseydi o zaman da kızardım ben. sadece bu kadar kötü olmazdık . rikkat hatalı hiç yakışmıyor derdik ama bu kadar tepki göstermezdik herhalde. ama konu misket olunca (ki sevgimizi derinden kazandı) onu görmek istemeyecek kadar oluyor tepkimiz. neyse ben senin de başkalarının da düşüncelerini sonuna kadar anlamaya çalışıyorum. çoğuna da katılıyorum. ama en önemlisi saygı duyuyorum. sen de sevgiyle kal. zarpandit34 16-04-07, 20:11 Ben buradaki birçok arkadaşı gayet iyi anlıyorum.SİHİR bu yazacaklarımın seninle ilgisi yok:img-wink: Bir diziyi sevmemizdeki en büyük etkenlerden biri bana göre, özdeşlik kurmamızdır.Biz insanlar çok ben-merkezli olduğumuzdan heryerde bizi ifade edecek birini ararız.Buradaki birçok arkadaş Miskete yapılmış bir hareketi kendine yapılmış olarak görüyorsa bu özdeşleşme yüzündendir.Bu bir dizi sonuçta ve karakterler gerçekte yaşamıyor ama buna rağmen birçok arkadaş beddua etti,Rikkate,Rüzgara..Onlar gerçekte yaşamıyor ve onlar bizim canımızı acıtacak hiçbirşey yapmadı buna rağmen birçok arkadaşımız kendi canı yanmışçasına ahlar etti.Çünkü kendilerini Misketle özdeşleştirmişler ve ona yapılan herşey onlarında canını acıtıyor.İşte objektiflik burada bozuluyor bana kalırsa.Oysa ki insanlar nasıl zor olsada kendi hatalarını kabul edebiliyorsa,Çok sevdiği, oymuş gibi hissetiği, bir karakteride eleştirebilir. Ben tüm karakterleri seviyorum.Tabiki eşit olarak değil.Her biriyle ayrı ayrı empati kurabiliyorum belkide bu nedenle hepsini görmek istiyorum .Sadece iki tanesini değil. sihir 16-04-07, 20:17 Burcu sanırım Rikkatle Füsunu sormuşsun Onların araları eskiden gayet iyiydi evet. Ama Füsun zengin pardon görgüsüz olunca çok değişti. Bu yüzden gıcık bi hal aldı. Rikkatteonların bu hallerinden hoşlanmadığı için. Eskisi gibi değiller. bende çok isterim aslında Füsun ve Rikaktin eskisi gibi Şadan ve peyamini eskisi gibi olmasını bir bölüm aklıma geldi şimdi. füsun ve rikkat hamile. füsun hamile olunca açlıktan çıkmış gibi yemesi gerektiğini , yemezse çocuğun doğmayacğını düşünüyor olmalı ki, şadanı bir restoranta götürtüyor. orada menüde ne görürse istiyor. şadan da o zaman karısına dünyanın en kıymetlisi gib davranıyor. çünkü hem daha iyi bir kocaydı hem de erkek çocuk doğuracağını ümit ettiği karısını el üstünde tutmak istiyordu. füsunun çağırdığı (çoğunu da yeyememişti zaten) onca yemeğin karşılığı şadanın restorantta rehin kalması olmuştu. o zaman durumları pek iyi değildi maddi olarak. ve onları restoranttan kim kurtarmıştı gelip ödeyerek. PEYAMİ VE RİKKAT. ve füsun kendi çağırmıştı onları yardım için. bugün füsunun rikkate söylediklerini düşününce..... ena 16-04-07, 20:21 Dizinin ve yorumların Misket-Rüzgar ekseninde dönüşünden duyduğu sıkıntıdan bahsedenlerden biri olarak sevgili Sihir'e ben de bir cevap yazmalıyım sanırım... Sevgili Sihir, Dizinin hangi karakteri ya da hangi hikayesi kimi ne kadar ilgilendirir elbette ki sorgulamak yahut eleştirmek gibi bir hakkımız yok. Mesajımda yorumların sezon başında beri bu eksende dönmesinden duyduğum rahatsızlığı getirdim ve fakat bu asla ve kat'a "Bu konuda yazamazsınız arkadaşlar" gibi bir emir kipi içeren bir cümle değildir ve üstelik "yetkili" kimliği ile değil forumun binlerce üyesinden biri olarak yazılmış kişisel düşüncelerimdir. Elbette ki herkes istediği alanda, istediği karakter üzerine, istediği biçimde yazmakta özgür. İfade etmek istediğim şu; "ena" olarak ben, dizide diğer karakterlerin hikayelerinin daimi olarak törpülenip yok edilmesinden, tüm karakterlerin Rüzgar-Misket ilişkisine göre konumlandırılmasından ve buna bağlı olarak ortaya çıkan her karakteri bu ilişkiye göre değerlendirmekte olan yorumlardan çok da hoşnut değilim. Ama hoşnut olmamam demek başkalarını beni hoşnut etmeleri için zorlamam demek değil... Yeri gelmişken yine Misket-Rüzgar ilişkisiyle ilgili şahsi bir fikrimi daha belirteyim. Açıkçası ben bu aşamadan sonra Misket ve Rüzgar'ın birleşmesinden yana değilim. Misket ve Rüzgar birbirlerine aşık oldular... Aşkın biçimleri vardır. Öncelikle bir duygudur aşk. İçinde umudu, mutluluğu, acıyı, hüznü, özlemi ve akla gelebilecek neredeyse her tür duyguyu barındıran bir duygular bütünüdür. Misket'in Rüzgar'a, Rüzgar'ın Misket'e karşı hissettiği bu duygu bütünü ayrı ayrı ele alındığında oldukça güzeldi belki... Ama aşkın bir diğer biçimi de ilişki biçimidir ki Rüzgar-Misket aşkı bu biçime girdikten sonra dış ve iç sebepler dolayısıyla tökezlemeye başladılar. İç sebepler ile dış sebepler birbirini tetikledi burada fikrimce. Ne Rüzgar suçlu ne Misket ne de Rikkat. Bu aşkın ilişki biçiminde kendini sürdürememesinde hepsinin payı var ama tek bir suçlu aramak niye? Sanırm bu insaoğlunun her konuda yaptığı bir hata. Ortadaki sonucun doğmasının tek bir nedeni var gibi algılamak yani... Halbuki pekçok farklı şartın, olayın bileşimi sonucu ortaya çıkar pek çok sonuç. Rüzgar-Misket ayrılığı da böyle fikrimce. Rüzgar'ın, Misket'in, Rikkat'in ve bu ilişkide bir şekilde yer almış herkesin suçlu ve masum olduğu noktalar var. Yani sonuç olarak demem o ki, duygu olarak güzel olan aşk, ilişki biçiminde varlığını sürdüremedi, sebep ne olursa olsun, direnemedi. Rüzgar bir başkasıyla evlendi. İlla ki zorlamak niye aşkı... Duygu olarak daha güzelse duygu oalrak kalsın, bi |