ipod nano
19-04-07, 17:33
ab de hak ettiğimiz birinciliğe uaştık sırada total var ama ara iyice açılıyo
|
Tüm Versiyonu Göster : Avrupa Yakasi-Yorumlar ( Izlenme Oranlari,Senaryo,Replik,Haberlere yorumlar) ipod nano 19-04-07, 17:33 ab de hak ettiğimiz birinciliğe uaştık sırada total var ama ara iyice açılıyo dilara-1905 19-04-07, 18:55 ohh be ab deki yerimizi geri almışıss ya bi de haftalar önce kaybettimiz total 1birincilimize kavuşabilseydikkkkkk pinarcc 19-04-07, 21:14 hmm yine eski yerimize döndük bide totaldede birinci olsak tam süper olacak..bu arada evet sinemcim senaryo yenilenmesi lazim kanimcada biraz bunaltici oldu hihi erenalp_18 26-04-07, 11:00 amaaaaan yine mi ikinci olduk hemde yani avrupa yakası için baya büyük bir farkla valla yetti artık bu dizi yani zaten her seneye bir dizi yetiyor yani yine güzel bir bölümdü ama neyse şeboist 26-04-07, 16:33 of sinir oldum görünce. :hıh neden eskisi gibi 1. olamıyoruz?:sad53: ben 2.likle yetinemiyorum.1. olmamız lazım. :hıh ipod nano 26-04-07, 16:51 ben pes diyorum başkada birşey demiyorum seneyede devam edicekmiş yaprak dökümü zaten iyice sinir oldum ne demek ikincilik hemde ab de hemde gerçekten çok komik bir bölümde ikincilik pes artık diyecek bişey kalmadı aysa-17310 27-04-07, 16:02 bence de en azından AB'de 1. olmamız lazım halit_fan 30-04-07, 18:10 ya çok güzel bir dizi ama yaprak dökümüyle çakışıyo ya.....izleyemiyorum...başka güne alsınlar... aysa-17310 03-05-07, 18:06 tekrarlarımız bile ilk 5'te :):img-cool2 boncuk-girl 10-05-07, 11:16 TELE - BAROMETRE HEDEF KİTLE : A/B 9 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 12,30 33,60 2 AVRUPA YAKASI [NET] ATV 9,40 25,30 3 K.ERCIYESSPOR-BESIKTAS [NET] SHOW 8,30 22,40 4 ELVEDA DERKEN [NET] KAND 6,30 20,80 5 KUPA ODUL TORENI [NET] SHOW 4,40 12,50 ne yazıkki ikinci olmuşuz arkadaşlar olsun buda iyi bence üzülmeyelim c6h12o6 10-05-07, 14:28 Gülse Birsel bir röportajında "artık reytingleri önemsemiyoruz eskisi kadar" demişti bence de gerek yok,ertesi gün herkesin dilinde zaten dizide neler olup bittiği :good: Ezgice 10-05-07, 16:05 evet yaa herkez avrupa yakasini konusuyor ne oldu bitti bayiliyorum bi diziye yaa harbiden mizah bir dizi süper harika komedy yaa bide 123. bölümde izet le makbulenin bi sahnesi vardi yaa orda bi sarki caliyordu onu bi bulamadim yaa insallah birisi yardimci ola bilir bana şeboist 10-05-07, 16:33 3. nasıl olduk anlamadım. :hıh ama bu dizi benim gönlümde 1. zaten.pek de umursamıyorum. ipod nano 10-05-07, 16:49 artık bende umursamıyorum gülse birsel de umursamıyomuş zaten birinci olursak sevinirim ama o kadar da önemi yok pinarcc 10-05-07, 18:17 anam 3 olmusuz...amaan cok Güzel bir böLümdü demekkki diziden anlamiler nyse sinemin dedigi gbi gönlümüzde birinci zaten hihihi MoOnDaNcE-11 10-05-07, 18:26 Arkadaslar sonucta turkiye kupasi finali varken bizim o maci gecmemiz zor . yaprak dokumu fena degil ama nerde avrupa yakasi ... dilara-1905 10-05-07, 18:50 nasıl 3. oluruz ya yetti ama artık bu dizi ya bu insanların hiçmi derdi yok anlamıom çok mu meraklılar ğalamaya insan haftada bi gün eğlenmek gülmek istemezmi bu kalitede yaaaaa güzel dizidir belki bilemem ama böyle bi komedinin yanında ağlamayı seçmek bana tuhaf geldi ben her gün deli gibi güldüm halde doyamıommm yaniiiii anam anam diim ben sağğğğ :D gozdeyamur 11-05-07, 12:28 bayılırdım avrupa yakasına ta ki yaprak dökümüne kadar! artık kimse izlemiyo gibi geliyo bana! eskisi gibi tüm hafta avrupa yakası geyikleri yapılmıyo.. ağlamayı sevdiğimiz için izlediğimiz yok da hani belli bi konusu bi gidişatı var diye insan bu hafta noldu gelecek hafta nolcak diip izliyo. avr yak da böle bişe yok neresinden başlarsan başla izlemeye o an kopuyosun gülüosun karakterler belli konu belli sitcom işte oysden sanrım aysa-17310 11-05-07, 16:50 artık kimse izlemiyo gibi geliyo bana! eskisi gibi tüm hafta avrupa yakası geyikleri yapılmıyo.. artık kimse izlemiyo muu??? bu kadar tiryakiyi 'kimse'den saymıyo musun??? acabaa çokk merak ettim ayrıca yine her perşembe sabah sabah ilk konuşulan konu avrupa yakası hatta iş öyle bi hale geldi ki artık insanların konuşması yavaş yavaş 'burhanlaşmaya' başladı replikler günlük konuşmalara öyle bi yerleşti ki... bence avrupa yakası popülerliğine popülerlik katmaya devam ediyiiii NeHiR_92 12-05-07, 12:24 ewet yaa eskisinden çok izleniooo gerçi ben eskileri daha çok severdim ama neysee insanlar gaffurdan fln sonra izlemeye başladılarr eskiden çok güzeldi ama şimdiki kadar popüler diildii insanlar selinin oha fln oldumunu fln sölüyodu ama şimdi gaffurla burhanın resmi var hepp bizim dertsanenin karşısında bi halıcı var ve orda da gaffurun resmiyle sözleri var düşünün yaniiii ama ben yine de eskiyi daha çok seviyorum senaygürlerfun 14-05-07, 20:28 bence bu bölümler daha güzel ama tabi öncekilerde güzel insanlar artık avrupa yakası fanatiği oldular ama ben budan şahsen memnunum güzel gidiyo bence en popüler dizi buu :happy0064 inş hep bölede kalır:img-in_lo Sennæ 15-05-07, 18:03 bn de çok seviyorum avrupa yakasını güzel bi dizi...inşallah bitmez ne diyeyim.ratingler de ii bence daha da iyi olcak gibi :D :img-yes: şeboist 17-05-07, 11:43 böylesine güzel bir bölüme rağmen yine her iki grupta da 2. olmuşuz.sinir oluyorum bu duruma ya.1.lik bizim hakkımız. :hıh ipod nano 17-05-07, 11:48 en azından ab deki yerimizi koruyabilseydik ne güzel birinciydik hep alicia-85 17-05-07, 12:51 NASIL 2.OLABİLİYOR Kİ YA? yani diğer diziler de kötü demiyorum kesinlikle ama avrupa yakasının hakkı birincilik. neyse buna da şükür,sonuçta bu da büyük bir başarı. aysa-17310 17-05-07, 13:08 Ben artık yorum yapmiycam bu konuda:hıh NeHiR_92 17-05-07, 13:25 aaa yine mii ikincilik????neyse yaa o bizim gönlümüzün birincisi:) boncuk-girl 17-05-07, 15:00 TELE - BAROMETRE HEDEF KİTLE : A/B 16 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 12,50 37,10 2 AVRUPA YAKASI [NET] ATV 10,60 31,60 3 ELVEDA DERKEN [NET] KAND 6,20 22,60 4 IKI YABANCI [NET] ATV 4,50 17,20 5 ESPANYOL-SEVILLA [NET] SHOW 4,40 15,10 6 ATV SPOR HABERLERI ATV 4,00 17,40 7 SPOR GUNDEMI KAND 3,90 16,80 8 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 3,70 20,40 9 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,60 19,70 10 YALANCI YARIM [NET] STAR 3,20 9,70 ikinci olmuşuz yine iyi YaPrAk_92 24-05-07, 14:17 offf bu yaprak dökümüne de sinir olmaya başladım reytingler iice düşüo yaa:( aysa-17310 31-05-07, 11:50 Valla takmıyorum artık reytingleri. Ağlamaya meraklı insanlar, ne halleri varsa görsünler:hıh Ama özel bölümümüz bile ilk5'te hatta ilk 4'te. Gündüz tekrarı da 10. olmuş. Bölümler ilerledikçe, tekrarların izlenme oranı yükseliyor:img-yes: begümm888 31-05-07, 11:58 bence düzelmiş dizinin reytingleri özellkle ab grubunda bayağı yüksek zaten diğer diziyle hemen hemen aynı reytingi almışlar.geçen hafta daha fazlaydı sanırım aradaki fark.bence dünkü bölüm çok iyiydi.ayrıca saati de daha güzel olmuş.aysa o kadar üzülme ya o dizinin de sevenleri olabilir boşver avrupa yakası bunca senedir devam ediyor ve bence hala çok başarılı:img-wink: şeboist 31-05-07, 12:42 bu bölümün kesinlikle 1. olması lazımdı.ama tabi herkesin zevki bizimki gibi değil.:icon_whis avrupa yakası bana göre 1. :good: Messa 31-05-07, 14:03 bu bölümün kesinlikle 1. olması lazımdı.ama tabi herkesin zevki bizimki gibi değil.:icon_whis avrupa yakası bana göre 1. :good: Kızz sinim kaç bölümdür 1. yüzü gördüğünüz mü varki...:img-hyste Yaprak Dökümümüz aldı götürüyor valla. Avrupa Yakası'da güzel tabi ama baydı artık bana göre gerçi dün reklam aralarında baktım komikti ama..:icon_whis Makbule ve İzzet'e koptum yaa:img-hyste :img-hyste şeboist 31-05-07, 14:28 bağa laf atma. :icon_whis sezon başında 1.liği kimseye kaptırmıyorduk ama.son zamanlarda bişey oldu.ama bence 1. avrupa yakası.zaten en beğendiğim dizi şuan.:img-cool2 Messa 31-05-07, 14:31 bağa laf atma. :icon_whis sezon başında 1.liği kimseye kaptırmıyorduk ama.son zamanlarda bişey oldu.ama bence 1. avrupa yakası.zaten en beğendiğim dizi şuan.:img-cool2 Bebişim o sezon başıydı artık 1. her daim YD'nin :img-hyste bende beğenerek izliyordum YD başlayana kadar. YD başladıktan sonra sadece reklam aralarında bakar oldum. Ama cidden çok başarılı bir dizi:img-yes: ama 27 haziranda son galiba. Bu arada HSde yorum yapmıyorsun artık gözlerim arıyor valla:img-yes: şeboist 31-05-07, 14:35 hayır canım avrupa yakası seneye de devam edecek.:img-cool2 bu durumda etmesi gerekiyordu zaten.kalite ortada canım.konuşmaya gerek bile yok.:icon_whis hs ye giresim yok o yüzden. Messa 31-05-07, 15:06 hayır canım avrupa yakası seneye de devam edecek.:img-cool2 bu durumda etmesi gerekiyordu zaten.kalite ortada canım.konuşmaya gerek bile yok.:icon_whis hs ye giresim yok o yüzden. Sinimm çok fevri gördüm seni canım bende kaliteli dedim zaten hemen savunma ataklarına geçmişsin ne oluyoruzz :img-hyste Öyle HSnin tadı kalmadı eskisi gibi ama... YaPrAk_92 31-05-07, 15:11 offf nerden çıktı bu yaprak dökümü yhaa millet nie izlioki alsın kitabı okusun:)daha zewkli bnce:);) EmmRe 31-05-07, 15:15 Yaa maalesef ki bizim halkımız gülmekten kaçıp iç bayıcı diziler izliyor.Ya Yaprak Dökümü gidin kitabını okuyun kardeşim aa ne gerek var dizisini izlemeye.Zaten günümüzde yaşananalr insanın içini yetirince bayıyor birde böyle dizler oldumu tamamen bunaltıyor insanı.Her iki gruptada 1. olması gerekn Avrupa Yakası! c6h12o6 31-05-07, 16:00 Evet halkımızın kitap okumaktan ne kadar bihaber olduğu ve okumayı sevmediği ortada reytingler bunu gösteriyor bence.Yaprak Dökümünün başarısını değil.Zaten bunları da kıskandığımdan falan yazmıyorum bana göre değil bir kitabın dizisinin çekilmesi,filminin çekilmesi bile abes ve mantıksız.Senarist diye birşey var değilmi? Senaristler bu kadar uğraşıp didinirken,yeni birşeyler ortaya koymaya çalışırken,hazır bir kitaptan esinlenip olayları onun üzerine kurmak,bundan kÂr beklemek,reyting beklemek. hiç iyi bir durum değil. Alın kitap okuyun,eminim dizilerde duyduğunuz laflardan daha iyi edebi bilgiye ve kelimeye sahip olursunuz. Bu bence Reşat Nuri Güntekin'e yapılmış bir saygısızlık.Emeğine yapılmış bir haksızlık. aysa-17310 31-05-07, 16:20 Bebişim o sezon başıydı artık 1. her daim YD'nin :img-hyste bende beğenerek izliyordum YD başlayana kadar. YD başladıktan sonra sadece reklam aralarında bakar oldum. Ama cidden çok başarılı bir dizi:img-yes: ama 27 haziranda son galiba. Bu arada HSde yorum yapmıyorsun artık gözlerim arıyor valla:img-yes: Sen ağlamaya meraklıysan tutan yok bak bak ağla, bak bak ağla:icon_whis Tam o esnada biz tvnin karşısında gülmekten yorgun düşmüş ve de bütün stresimizden arınmış olacağız:img-yes: c6h12o6 dediklerine de tamamen katılıyorum. Zaten kitap uyarlamaları gerek film, gerek dizi bende hep hayal kırıklığı yaratmıştır. Oyuncular ne kadar iyi olursa olsun, kitaptaki duygu yoğunluğunu verebilmeleri mümkün değil:img-yes: Messa 01-06-07, 07:36 Sen ağlamaya meraklıysan tutan yok bak bak ağla, bak bak ağla:icon_whis Tam o esnada biz tvnin karşısında gülmekten yorgun düşmüş ve de bütün stresimizden arınmış olacağız:img-yes: c6h12o6 dediklerine de tamamen katılıyorum. Zaten kitap uyarlamaları gerek film, gerek dizi bende hep hayal kırıklığı yaratmıştır. Oyuncular ne kadar iyi olursa olsun, kitaptaki duygu yoğunluğunu verebilmeleri mümkün değil:img-yes: Pardon ama size nereden laf düştü??? Biz burada Sinem ile şakayla karışık zaman geçiriyoruz (En azından benim açımdan öyle) siz lafa maydonoz gibi dalmışsınız, bizim neyi izleyeceğimizden size ne? Siz gülerek stres atıyorsunuz ve eğleniyorsunuzdur biz bu tür dizileri izleyerek veya başka türlü... Evet ben ağlamayı çok seviyorum, belli ki sizde gülmeyi seviyorsunuz bunun tartışılacak bir yanı varmı? Size mi sormamız gerekiyor acaba izlerken? Kaldı ki, tüm otoriteler Yaprak Dökümünün başarısında hem fikirken sizin görüş belirtmeniz ve tiye almanızda çok komik. aysa-17310 01-06-07, 10:31 Pardon ama size nereden laf düştü??? Biz burada Sinem ile şakayla karışık zaman geçiriyoruz (En azından benim açımdan öyle) siz lafa maydonoz gibi dalmışsınız, bizim neyi izleyeceğimizden size ne? Siz gülerek stres atıyorsunuz ve eğleniyorsunuzdur biz bu tür dizileri izleyerek veya başka türlü... Evet ben ağlamayı çok seviyorum, belli ki sizde gülmeyi seviyorsunuz bunun tartışılacak bir yanı varmı? Size mi sormamız gerekiyor acaba izlerken? Kaldı ki, tüm otoriteler Yaprak Dökümünün başarısında hem fikirken sizin görüş belirtmeniz ve tiye almanızda çok komik. Bu başlığa yazıyorsanız eğer bütün Avrupa Yakası fanlarına laf düşer... Sinemle şakalaşmanızı MSN'de yaparsınız, burası buna uygun bir yer değil. Ayrıca ben de aynen sizin gibi girip fikrimi söyledim, herkesin düşüncesi kendine. Siz nasıl ''Ne izleyeceğimi size mi soracağım'' diyorsanız, ben de korkarım ''Ne diyeceğimi size mi soracağım'' demek zorunda kalacağım...:icon_whis ipod nano 01-06-07, 12:14 valla yaprak dökümünün avrupa yakasını geçmesi umrumda değil gülseninde öyleymiş zaten isteyen ağlamak ister isteyen gülmek ama hayatın her alanında acı var zaten önemli olan gülmeyi başarabilmek ben bu dizi sayesinde kahkaha atmaktan karnımın ağrılar giriyo ben ki o kadar güleryüzlü biri değilimdir ağlamak isteyen ağlasın valla karışmıyoruz akıllı olan gülmeyi tercih eder bütün diziler ağlama entrika gibi unsurları konu ediyo bir tek avrupa yakası farklı ve bu diziyi izlediğim için kendimle gurur duyuyorum çok takdir etmiş gördüm kendimi yahu:happy0064 ipod nano 01-06-07, 12:25 ayrıca raitinglere de inanmıyorum bizim izlememiz avrupa yakası raitinglerini yükseltmiyo eskiden kafama takardım raitingler düşüyo diye sadece bir grubun müdahale edebildiği bişeydir raiting artık umrumda bile değil her seferinde ödül alabilen ve gönüllerin birincisi avrupa yakasını yaprak dökümü geçemez geçse bile bir grubun oluşturduğu raiting geçer arada kalite farkı var ve o dizinin kitabıylada alakası yok sadece entrika pembe dizi gibi bişey kim kiminle nerde nasıl ne yapıyo bellü değül burhan abimizde öyle demişti zaten bir dizinin kalitesi raitinglerle belli olmaz konusuyla karakterleriyle ve beğenisiyle halkımızda bayılır ağlamaya entrikaya neyse ben kendi görüşlerimi söyledim isteyen katılır istemeyen katılmaz ve son kez söylüyorum raiting herşey değildir ve avrupa yakası bu diziler liginin kusursuz tek örneğidir Messa 01-06-07, 13:52 Bu başlığa yazıyorsanız eğer bütün Avrupa Yakası fanlarına laf düşer... Sinemle şakalaşmanızı MSN'de yaparsınız, burası buna uygun bir yer değil. Ayrıca ben de aynen sizin gibi girip fikrimi söyledim, herkesin düşüncesi kendine. Siz nasıl ''Ne izleyeceğimi size mi soracağım'' diyorsanız, ben de korkarım ''Ne diyeceğimi size mi soracağım'' demek zorunda kalacağım...:icon_whis İyi o zaman siz kendi kendinize yazmaya devam edin çünkü daha fazla muhatap olamayacağım. Zaten yazıma kaba bir şekilde cevap veren sizdiniz. Kiminle nerede görüşeceğimi'de size mi soracağım? Başlıkla çelişmediği takdirde ve saygı sınırları içerisinde istediğim görüşü belirtirim. erenalp_18 01-06-07, 14:03 arkadaşlar valla kahırdan haftalardır yazamıyorum yani neden yaprak dökümü bu kadar izlenir oldu anlayamıyorum ama herhalde halkımızın pembe dizi damarları tuttu zaten artık takmıyorum da biz güzel bölümlerimizi izleyelim yeteer mc_merve 01-06-07, 14:23 arkadaslar bence reytinglr iyi neden cunku avrupa yakasi 4 sezon oynuyo ve 5inci sezona gircek acaba yd 4 sezonluk oynasa ayni reytingi alirmi bence ilk bunu dusunun:img-wink: aysa-17310 01-06-07, 16:22 İyi o zaman siz kendi kendinize yazmaya devam edin çünkü daha fazla muhatap olamayacağım. Zaten yazıma kaba bir şekilde cevap veren sizdiniz. Kiminle nerede görüşeceğimi'de size mi soracağım? Başlıkla çelişmediği takdirde ve saygı sınırları içerisinde istediğim görüşü belirtirim. Asıl kaba bir biçimde cevap veren sizsiniz. ''Kiminle nerede görüşeceğinizi'' bana sormayacaksınız tabii ki ama eğer buraya birşeyler yazıyorsunuz herkesin size cevap vermeye hakkı vardır, ''Ben şuna şuna yazmıştım siz niye maydonoz oldunuz'' demeye hakkınız yok... Messa 01-06-07, 16:48 Asıl kaba bir biçimde cevap veren sizsiniz. ''Kiminle nerede görüşeceğinizi'' bana sormayacaksınız tabii ki ama eğer buraya birşeyler yazıyorsunuz herkesin size cevap vermeye hakkı vardır, ''Ben şuna şuna yazmıştım siz niye maydonoz oldunuz'' demeye hakkınız yok... Tamam lütfen burada keselim, ne kadar gereksiz ve saçma bir tartışmanın içerisindeyim kendime inanamıyorum. aysa-17310 01-06-07, 18:33 Asıl ben inanamıyorum, basit bir yorumu başka boyutlara taşıyıp hakaret eden kim acaba:icon_whis hazell 02-06-07, 12:30 dizimizin tekrarları bile bu kadar izlendiğine göre süper bir dizimiz var Avrupa Yakası şuana kadar gelmiş geçmiş en iyi komedi dizisi benim için hep de öyle kalıcak:) girl01 07-06-07, 13:00 ratingleri hic begenmedim! 2. ve 3. olmusuz:sad53: bare yine AB´de 1. olsak:img-yes: YaPrAk_92 12-06-07, 13:55 ewet yaaa:( insanlar neden bu yaprak dökümüne bu kadar ilgi gösteriyo anlayamıyorum...ben kitabını okudum bence en zewklisi o.Zaten kitaptan tv'ye uyarlanan senaryolar bencee gzl olmuo:(neyse millet gerçekten ağlamak istiyor heralde onu izlio. Avrupa yakası bizim 1.miz;):) tanrıverdi 14-06-07, 11:08 ya buarada şunu belirtmek istiorum bu yaprak dökümüevet hoş dizi bende hafta sonları tekrarını fln seyrediorum ama şunu unutmayın hatta ben aramadım şuan bulunca koycam ama bi köşe yezarıda bu konuyu ele almıştı..yaprak dökümü reyting uğruna kitaptan sapmış bi dizi...annem de o romanı okuyan bi insan olaraktan aynısını sölemekte..tabiikide entrikalar var kitaptada ama bööle kardeler arasında bu kadarda ahlaksızlklar yok..bu tip aile içi çatışmaları arttırarak fln reytingleri yapınca bu yolda devam etmeye başladılar..hatta farkındaysanız ne zamn bu entriklar coştu yaprak dökümü avrupa yaksasının yerini aldı...gerçi zaten avrupa yakasının başarısı kanıtlanmış bişi yanii 4senedir devam edio ve devamda etcek...:happy0064 onlarda bu başarıyı gösterebilirmi acaabaaaaaaaa:) şeboist 14-06-07, 11:10 tabiki canım 4 sene hayatta devam edemez o dizi.:icon_whis reytingler hiç umrumda değil valla.şuan en beğendiğim dizi avrupa yakası.benim gözümde diğer dizilerin hepsinden daha güzel.:good: özellikle dünkü bölüm harikaydı.:img-polic YaPrAk_92 14-06-07, 11:13 ya buarada şunu belirtmek istiorum bu yaprak dökümüevet hoş dizi bende hafta sonları tekrarını fln seyrediorum ama şunu unutmayın hatta ben aramadım şuan bulunca koycam ama bi köşe yezarıda bu konuyu ele almıştı..yaprak dökümü reyting uğruna kitaptan sapmış bi dizi...annem de o romanı okuyan bi insan olaraktan aynısını sölemekte..tabiikide entrikalar var kitaptada ama bööle kardeler arasında bu kadarda ahlaksızlklar yok..bu tip aile içi çatışmaları arttırarak fln reytingleri yapınca bu yolda devam etmeye başladılar..hatta farkındaysanız ne zamn bu entriklar coştu yaprak dökümü avrupa yaksasının yerini aldı...gerçi zaten avrupa yakasının başarısı kanıtlanmış bişi yanii 4senedir devam edio ve devamda etcek...:happy0064 onlarda bu başarıyı gösterebilirmi acaabaaaaaaaa:) heheee 2 sezon oynasalar iyii..zaten kitaba göre konunun cidden sonunna geliyolar artık:)bende kitabı okudum yaa hiç böyle şeyler yok orda mesela leylanın nişanlısını nejla elinden alıyo ve adam istemeye geliyo..burdada kaçıyolarr bunun gibi bir çok şey war gerçekten dediğin gibi hepsi reyting uğrunaa:img-yes: :img-yes: M€LİS 14-06-07, 11:25 gercekten reytngin ne önemi var ki..!! reytng düsük olduğu zaman aramızda "ben diziyi izlemeyi bırakırım" diyen biri cıkıcağını sanmıorum... öle biri warsa zaten izlemesin.. reytng ne icin önemli : eğer reytngler hep düsük giderse izlenmio diye yayından kaldırılıo o kadar.. avrupa yakası 4 senedir sapasağlam yerini hic bi diziye kaptırmamıs bi dizi.. reytng kurbanı olacak bi dizi değil bi kere.. 1. olmusz, 2. olmusz ne önemi war.. ben coğu zaman reytnglere bakmıorum bile.. sonucta neyi değiştirio ki.. en basta da olsa en sonda da olsa ben şahsen bizzat kendim (!) hic bi zaman avrupa yakasını izlemeyi bırakmam yani.. dilara-1905 14-06-07, 11:41 eve tkatılıyorum mlis sana asol kaygılancak yaprak dökümü artık sonu yaklaşıo e kitaptan biraz dha şaşarsa kavgalar üzüntü derken baymaya başlicakk yakındır o dizinin sıkması ama avrupğa yakası efsane olarak ve baymadan güldürmeye devam ederek sürcekk ;) YaPrAk_92 14-06-07, 11:53 bu sene hadi böyle bakalım seneye napçakkkkk NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 16,70 50,20 2 AVRUPA YAKASI [NET] ATV 8,50 26,90 3 YAPRAK DOKUMU (OZET) [NET] KAND 7,90 34,50 TELE - BAROMETRE NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 14,40 44,10 2 YAPRAK DOKUMU (OZET) [NET] KAND 6,50 30,90 3 AVRUPA YAKASI [NET] ATV 5,20 16,90 bu sene forumlarında hava atıyolar ama yakında sıra TEKRAR bizde;) mervejik 14-06-07, 12:14 bu sene forumlarında hava atıyolar ama yakında sıra TEKRAR bizde;) kesinlikle sıra bizde olucak:img-wink: elcince 14-06-07, 12:53 merhaba ben de avrupa yakasını tercih ediyorum.bazen haftasonlarında ya da reklamlarda da yaprak dökümünü izliyorum.o da bence güzel br dizi.dünkü bölümünde arayı bayağı açmış olsa da bence bunun avrupa yakasının kötü bir bölümü olmasıyla hiçbir ilgisi yok.avrupa yakasının dünkü bölümü güzeldi ama yaprak dökümü de bayağı heyecanlı bir bölüm yayınladı.herhalde o yüzden böyle bir sonuç olmuştur.avrupa yakası çok başarılı bir dizi.bu kadar senedir hayatımıza renk katıyor umarım daha uzun bir süre daha da hayatımıza renk katmaya devam eder.:img-yes: >sonis< 14-06-07, 14:26 hepinizin dedigi gibi avrupa yaskasi cok basarili bir dizi. gülse birselide bu müthis senaryo icin ayrica tebrikler :happy0064 yaprak dökümünü reklamlarda bende izliyorum ve cok heyecanli bir dizi insani resmen bagliyor ekrana. y.d. ratingleri bidaki sezondada iyi gider ama kesinlikle kan kaybedecektir cünkü senaryoda artik cok kavga ve siddet olusmaya basladi be bu bir zaman seyirciye itici gelmeye baslicaktir (umuyorum) :img-yes: ve o zaman avrupa yakasi yine zirveye oturacaktir. olmasada zaten hepimiz icin avrupa yakasi birincidir. 5. sezon cok daha eglenceli ve basarili olmasi dileyile :happy0064 :happy0064 tanrıverdi 14-06-07, 14:40 kesnlkle reytng önmli diil zaten 2.lik çok çok başarılı bişi hatta ilk 6-7 çok önmli ama biz okadar çok alışmışız ki 1.liğie o yüsden ben taktım biara.ama dediinz gbi y.d biter ama avrupa yakası aslaaaa...:happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 NeHiR_92 14-06-07, 14:42 aynen katılıyorum arkadaşlarr bi tarafta bi kaç ay sonra 5. sezonunu oynayacak avrupa yakası bi tarafta da kitaptan uyarlanmaya başlayıp giderek kitaptan uzzaklaşan yaprak dökümü eminim yakındasa yine avrupa yakası hak ettiğini bulur bulmayıp 2. olsa da hiç fark etmezz zaten kalitesi belli hem de bizim gönlümüzün rakipsiz birincisi aysa-17310 16-06-07, 13:11 Tekrarlarda genelde 10 civarı oluyoruz. Bi de 4.sezon tekrarlarına geçildiğinden beri, reytingler arttı:icon_whis tanrıverdi 16-06-07, 13:57 hehhee evt ööle yaa..hatta biraara 7.bile olduk tekrarlarda..off yaa biz harikamıyız neyizzz:) aysa-17310 16-06-07, 14:29 Biri bizi durdursun canım:img-hyste pinarcc 16-06-07, 15:34 evet tekrarlar bile bakmadan gecemiyosun yani ben zapping yapinca önüme bazen avrupa yakasi bölümü geliyor bakmis lsam bile bakiyorum yani 100 bin ketre bak iyne ayni tadi alirsin mesela eski bölümleri ben kac defa baktim... mervejik 17-06-07, 11:17 tekrar bölümlerinde bile izleniyor :) işte yani biri bizi durdursun :d mina_83 17-06-07, 20:29 arkadşlar birz gerçekçi olun lütfen hep kendi pencerenizden bakıyosunuz yaprak dökümü başladığından beri avrupa yakası 1. olamıyo.ayrıca avrupa yakası çok sıktı ve baydı artık kısacası şu durumda yenilgiyi kabullenin ve kendinizi artık bu duruma alıştırın.... yağmurS 17-06-07, 21:40 O Senin Düşüncen Bunca Insan Yalan Sölüo Olamaz c6h12o6 17-06-07, 21:55 arkadşlar birz gerçekçi olun lütfen hep kendi pencerenizden bakıyosunuz yaprak dökümü başladığından beri avrupa yakası 1. olamıyo.ayrıca avrupa yakası çok sıktı ve baydı artık kısacası şu durumda yenilgiyi kabullenin ve kendinizi artık bu duruma alıştırın.... Gerçekçi olalım..Okeyto gerçekçi mi olmamızı istiyorsunuz.Biz zaten gerçekçiyiz. 3 Gün önce tanık olduğum birşey bu. Geçen gün göz doktoruna gitmiştim. Akşam saatleriydi.Muayenehanede sekreter hanım açmış Avrupa Yakası'nın tekrarına bakıyordu.Hatta doktorumu beklerken bana laf bile attı..İzliyormusunuz diye.. Oradan çıktım gittim bir restauranta.. Restaurantta Tv'de yine ATV açık ve Avrupa Yakası tekrar bölümü izleniyordu bende yarım kaldığı yerden orada izlemeye devam ettim bu arada yemeğimi afiyetle yedim.. İşte size gerçek bir kesit.. Daha ne istiyorsunuz ki? Yaprak Dökümü zaten iyice kitaptan uzaklaşmaya başladı. Bir tarafta izleyicileri kahkahaya boğan bir dizi diğer taraftan özellikle geçen haftaki bölümü izleyen herkesi ağlatan bir dizi.. reytingleri bilmem, ama Şunu bilin ki İnsanları ağlatmak,güldürmekten çok daha kolay bir şeydir. Yaprak Dökümü de bunu başarıyor diyebiliriz.Tartışmanın ve birşeyleri zorla kabul etmenin bir anlamı yok.Zevk meselesi..That's All... aysa-17310 17-06-07, 22:14 arkadşlar birz gerçekçi olun lütfen hep kendi pencerenizden bakıyosunuz yaprak dökümü başladığından beri avrupa yakası 1. olamıyo.ayrıca avrupa yakası çok sıktı ve baydı artık kısacası şu durumda yenilgiyi kabullenin ve kendinizi artık bu duruma alıştırın.... 4 senedir kalitesinden hiçbirşey kaybetmeyen ve replikleriyle günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bu dizi, yüzde bilmem kaçlık bi oranla 1. olamıyor diye yenilmiş sayılamaz. Siz de kendi pencerinizden bakıyorsunuz. Bayan asıl Yaprak Dökümü, ara sıra tekrarlarına denk geliyorum, on dk bile tahammül edemiyorum. Avrupa Yakası'nın tekrarını, bazı bölümlerini belki 3-4 kere izlemişimdir... yosungozlum 18-06-07, 08:16 Gerçekçi olalım..Okeyto gerçekçi mi olmamızı istiyorsunuz.Biz zaten gerçekçiyiz. 3 Gün önce tanık olduğum birşey bu. Geçen gün göz doktoruna gitmiştim. Akşam saatleriydi.Muayenehanede sekreter hanım açmış Avrupa Yakası'nın tekrarına bakıyordu.Hatta doktorumu beklerken bana laf bile attı..İzliyormusunuz diye.. Oradan çıktım gittim bir restauranta.. Restaurantta Tv'de yine ATV açık ve Avrupa Yakası tekrar bölümü izleniyordu bende yarım kaldığı yerden orada izlemeye devam ettim bu arada yemeğimi afiyetle yedim.. İşte size gerçek bir kesit.. Daha ne istiyorsunuz ki? Yaprak Dökümü zaten iyice kitaptan uzaklaşmaya başladı. Bir tarafta izleyicileri kahkahaya boğan bir dizi diğer taraftan özellikle geçen haftaki bölümü izleyen herkesi ağlatan bir dizi.. reytingleri bilmem, ama Şunu bilin ki İnsanları ağlatmak,güldürmekten çok daha kolay bir şeydir. Yaprak Dökümü de bunu başarıyor diyebiliriz.Tartışmanın ve birşeyleri zorla kabul etmenin bir anlamı yok.Zevk meselesi..That's All... cok güzel söylemişsin bir insanı ağlatmak herşeyden kolaydır söylenen bir kelime ile bile insan ağlayabilir ama bir kelime ile güleni gördünmü sen? bu dizi 4sezondur tv ekranlarında ve bu işi en cok becerebilen insanları streslerinden üzüntülerinden sıkıntılarından uzaklaştıran tek dizi iinsanlar ağlamaktan bıktılar gülmek istiyolar artık daha bu sene başlamış olan bi dizi ile avrupa yakası kıyaslanmaz 4. sezona gelssin reytinglerine o zaman bakın YaPrAk_92 18-06-07, 12:44 arkadşlar birz gerçekçi olun lütfen hep kendi pencerenizden bakıyosunuz yaprak dökümü başladığından beri avrupa yakası 1. olamıyo.ayrıca avrupa yakası çok sıktı ve baydı artık kısacası şu durumda yenilgiyi kabullenin ve kendinizi artık bu duruma alıştırın.... :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste bu saçma sözlere gülmekten başka bişey yapamıyorum:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste YaPrAk_92 18-06-07, 12:47 aman arkadaşlar bu mina_83 nickli arkadaş zaten foruma kavga çıkarmak için üye olmuş..bütün mesajlarında bi yerlere sataşıyoo..cewap falan yazmaya gerek yokk;) c6h12o6 18-06-07, 13:22 evet vardır böyle tipler canımcım.:img-hyste ipod nano 18-06-07, 13:52 insanın iç dünyasını alt üst eder böyle tipler yağmurS 18-06-07, 14:33 kendi çapında bişeler söylüyo uymayın punk--rock 18-06-07, 16:21 c6h12o6 çünkü tekrarlarını verdikleri saate fazla gzl bişi olmuyo ondan heryerde açık olabilir.avrupa yakasında hiç heyecan olmuyo şimdi ne olucak fln die ama karşısındki dizide bu çok fazla.''İnsanları ağlatmak,güldürmekten çok daha kolay bir şeydir.''demişsin bana göre öyle değil herkese göre değişir aysa-17310 18-06-07, 16:59 c6h12o6 çünkü tekrarlarını verdikleri saate fazla gzl bişi olmuyo ondan heryerde açık olabilir.avrupa yakasında hiç heyecan olmuyo şimdi ne olucak fln die ama karşısındki dizide bu çok fazla.''İnsanları ağlatmak,güldürmekten çok daha kolay bir şeydir.''demişsin bana göre öyle değil herkese göre değişir ''avrupa yakasında hiç heyecan olmuyo şimdi ne olucak fln die'' Size göre bunun olabilmesi için iki kardeşin aynı adama aşık olması, birilernin hamile kalması, birilerinin kocasını aldatması mı gerekiyor??? Eğer öyleyse eksik kalsın heyecanı:icon_whis ipod nano 18-06-07, 17:50 ''avrupa yakasında hiç heyecan olmuyo şimdi ne olucak fln die'' Size göre bunun olabilmesi için iki kardeşin aynı adama aşık olması, birilernin hamile kalması, birilerinin kocasını aldatması mı gerekiyor??? Eğer öyleyse eksik kalsın heyecanı:icon_whis aysa kırdeşim sana tamamen katılıyorum hayalci007 18-06-07, 17:56 4 senedir kalitesinden hiçbirşey kaybetmeyen ve replikleriyle günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bu dizi, yüzde bilmem kaçlık bi oranla 1. olamıyor diye yenilmiş sayılamaz. Siz de kendi pencerinizden bakıyorsunuz. Bayan asıl Yaprak Dökümü, ara sıra tekrarlarına denk geliyorum, on dk bile tahammül edemiyorum. Avrupa Yakası'nın tekrarını, bazı bölümlerini belki 3-4 kere izlemişimdir... yaprak dökümü reşat nuri güntekinin romanından yola çıkılarak dizileştirilmiş ve gerçek hayatı anlatmasından dolayı işte yaşadığınız dünya bu diyerek izleyenlere dayatılmış bir kurgu olduğu için belki izlemek istemiyoruz nebileyim gerçekler yüzümüze vuruluyor ve biz gerçeklerden kaçmak konusunda uzmanız bi yerde yüzleşmek istemeyiz hiçbir zaman:icon_whis girl01 18-06-07, 18:06 özeti okudum,güzel bir bölüme benziyor! tanriverdi sezen aksu konserine umarim fatosla gider!:img-wink: burhanin evinide tatil yeri olarak görmeyi cok merak ediyorum:img-hyste yüzme derslerini banyoda´mi vercek acaba:img-hyste izzet´de gercekten sikdi,yok intihar etcekmis. seni git makbuleyi döv, sonrada intihar etmeye calis. zavalli sertac ve taco, izzetle urasmak onlara düsdü. aysa-17310 18-06-07, 18:28 yaprak dökümü reşat nuri güntekinin romanından yola çıkılarak dizileştirilmiş ve gerçek hayatı anlatmasından dolayı işte yaşadığınız dünya bu diyerek izleyenlere dayatılmış bir kurgu olduğu için belki izlemek istemiyoruz nebileyim gerçekler yüzümüze vuruluyor ve biz gerçeklerden kaçmak konusunda uzmanız bi yerde yüzleşmek istemeyiz hiçbir zaman:icon_whis Gerçek hayatı anlatan ne diziler izledik biz. Hiçbirşeyden kaçtığımız yok. Ama itiraf edeyim gülmeye, ağlamaktan daha çok ihtiyacım var. Bu diziyi izlememdeki en büyük etkenlerden biri de bu. Ayrıca Yaprak Dökümü'nün beni ağlatabileceğini sanmıyorum. O duygu yoğunluğunun bu dizide olabilceğini hiç sanmıyorum:icon_whis pinarcc 18-06-07, 19:12 evet hele bu zamanda cok gülmeye stress atmaya ihtiyaci var insanlarin...her kez depresyona gimris bunlar aglamaktan bahsediyorlar...aglamya üzülmeye son!!! geweze 18-06-07, 20:58 çok saçma bir tartışma bu...neden yaprak dökümü avrupa yakasını istikrarlı olarak geçiyor diye böyle bir saldırı yapıyorsunuz anlamıyorum.çok saçma avrupa yakası çok başarılı bir dizi bugüne kadar türkiyede çekilmiş en iyi komedi dizisi ama yaprak dökümünü kötülemenin bir mantığı yok. üstelik bazı arkadaşlar yaprak dökümündeki çirkin olayların izleyici topladığını söylemişler ama yaprak dökümünün olaysız mutlu bölümleride aynı şekilde birinci oldu.yani hüzünle falan alakası yok ayrıca alakası olması kadar doğal bişide yok.o zaman avrupa yakasıda insanları üzdüğü bir bölümün reytinglerinde kaçıncı olur acaba? böyle bir saldırı yapmak çok saçma avrupa yakasına laf eden yok reytinglerde ikinci oldu diye birinci olan diziden daha kötü bir dizide olmuyor. avrupa yakasını böyle başarılı ve uzun bir dizi olmasını sağlayan reytinglerede biraz saygı duymak gerekli... aysa-17310 18-06-07, 21:44 Ne saldırısı arkadaşlar yaa??? Pardon ama buraya girip ''yenilgiyi kabul edin'' diye kışkırtıcı şeyler yazan siz değil misiniz??? Biz tabii ki sevdiğimiz diziyi savunacağız ve yenilgiyi de kabul etmeyeceğiz çünkü reyting kriteri bize göre önemsiz. Bir dizinin izlendiğinin ve de benimsendiğinin kanıtı hakkında ne kadar konuşulduğudur. Ki her perşembe günü, gittiğim çoğu yerde mutlaka ''Ay akşam Avrupa Yakası'nı izledin miiii koptum'' türünde bi laf mutlaka duyuyorum. aysa-17310 çok komiksin ya.ben sadece yaprak dökümünden bahsetmiyorum anladın mı cnm.başka dizilerdede heyecan var.ben yaprak dökümüne takılmadım yani bu benzetmenede bi anlam veremiyorum doğrusu.hem nesi varmış heyecanının.demekki insanlar öyle dizileri merak ediyorki yaprak dökümü avrupa yakasını geçiyor dimi?hem öyle olucaksa hiç olmasın heyecanı daha iyi demişsin.o zman 2.liği kabullaniçeksiniz cnm.yaprak dökümü avrupa yakasını geçtiği zaman kötü eleştiri yapmıycaksınız.tabi ben sizin eleştirilerinize karışamam ama öyle heycan olıcağına hiç olmasın daha iyi dediğin için yazdım...:img-wink: YaPrAk_92 cnm kitaptan uzaklaşmış hepsi reyting uğruna demişsin zaten dizileri süs olsun die yayınlamıyolar tabi akıllarına daha gzl bi senaryo gelirse reyting uğruna yapabilirler:img-wink: Evet komiğimdir canım.bye Ama ben de Yaprak Dökümü'nden bahsetmiyorum. Söylediklerim çoğu dizide var zaten. Yaprak Dökümü'nde olup olmadığını da bilemiycem çünkü hiç izlemedim. Ama kitabını en yakın zamanda okumayı düşünüyorum. Çünkü Reşat Nuri Güntekin saygı duyduğum bir yazardır... pelinnn 18-06-07, 22:02 Son zamanlardaki dizilerin hemen hepsi zaten dram, sorun, heyecan, merak üzerine... İstediğimiz heran böyle bir diziyi bulabiliriz, ama Avrupa yakası kadar kaliteli ve insanların ağlamaktan değil, gülmekten gözlerinden yaş getiren başka bir dizi daha yok... Biz bu yüzden Avrupa Yakasını tercih ediyoruz... Yaprak dökümünü savunan arkadaşlarım, istediklerini izlemekte özgürler ama bu tüp dizileri izleyenler genelde önce dram, hüzün isterler... Sonra dizi mutlu sonla bitsin diye uğraşırlar ya ben en çok ona gülüyorum:img-hyste En azından bizim dizimizin mutsuz sonuçla bitmesi gibi bir ihtimal yok:img-hyste... Vee... Bu tartışma gerçekten çok gereksiz... İsteyen istediğini izlesin, burada bu tartışmaları yaparsak sonuç ne olacak ki! Yaprak dökümü izleyicileri dizilerini bırakıp Avrupa yakasını mı izleyecekler? Yoksa biz Avrupa yakasından vazgeçip Yaprak dökümünü mü izleyeceğiz?:img-wink: pinarcc 18-06-07, 22:03 pardon lütfen ama önceki mesajlara bakipta konusun ilk satasan kimmis ögrenin bilip bilmeden konusmayin...biz reytinglerde 2 oldugumuzu biliyoruz ve simdi reyting bölümüne bakarsaniz hic umursamiyoruz bile biz kendimize yeteriz yanii avrupa yakasi olsunda ha 1 gelsi ha 2 hic fark etmez bizim icin yeterki gönlümüzde birinci olsun...saldiri maldiri hic yakismiyor yani ben bazen yaprak dökümüne bakiyorum güzel dizi ama bana göre avrupa yakasi daha enteresan o yüzden yani her kezin tercihi var ama bunu bi tartismaya getirmeniz hic hoc degil...o yüzden kapatalim bu konuyu yaprak dökümcüler kendi forumuna biz kendi forumumuza c6h12o6 18-06-07, 22:10 pardon lütfen ama önceki mesajlara bakipta konusun ilk satasan kimmis ögrenin bilip bilmeden konusmayin...biz reytinglerde 2 oldugumuzu biliyoruz ve simdi reyting bölümüne bakarsaniz hic umursamiyoruz bile biz kendimize yeteriz yanii avrupa yakasi olsunda ha 1 gelsi ha 2 hic fark etmez bizim icin yeterki gönlümüzde birinci olsun...saldiri maldiri hic yakismiyor yani ben bazen yaprak dökümüne bakiyorum güzel dizi ama bana göre avrupa yakasi daha enteresan o yüzden yani her kezin tercihi var ama bunu bi tartismaya getirmeniz hic hoc degil...o yüzden kapatalim bu konuyu yaprak dökümcüler kendi forumuna biz kendi forumumuza Biz zaten kendi forumumuzdayız canım..Ve oldukça da Formdayız :img-hyste :img-hyste aysa-17310 18-06-07, 22:19 Biz zaten kendi forumumuzdayız canım..Ve oldukça da Formdayız :img-hyste :img-hyste Süpersin kırdeşim:img-hyste Bu nası bi espri yaaa bu nası bi şaka:img-hyste Bu arada, bugünkü tekrar bölümü inanmayacaksınız ama saat:19.15'te bitti. Heralde atv kesmeye kıyamadı izleniyor diye... punk--rock 18-06-07, 22:21 hyr cnm kıyamamasından dolayı değil o çünkü atv ana haber 19:30 daydı aysa-17310 18-06-07, 22:22 cnm zaten olyaı başlatan sizmişsiniz.yok yaprak dökümüne uyuz oldum yok biyerde 5. sezonunu yapacak olan dizi biyerde kitaptan uyarlanma bi dizi.ben size kabullendirmeye çalışmıyorum zaten ama siz zaten kendinizi 1. olarak görüyomuşsunuz o zman yok ağlamak gülmekten bahsetmişsiniz.kaldıramıyosunuz çünkü...bnm derdim avrupa yakasını kötülemek değil zaten ama siz çekemediğinizden dolayı 1. olmasını yaprak dökümünü kötülüyerek üzerinizden atmaya çalışmışsınız.umursamıyorsunuz madem 2. olmayı yaprak dökümünüde kötülemeyin. ewet cnm ben hüzün dramı daha çok seviyorum... Bizim kimseyi çekemediğimiz, kötülediğimiz yok. Herkes kendi düşüncesini belirtmekte özgürdür. ''yaprak dökümüne uyuz oldum yok biyerde 5. sezonunu yapacak olan dizi biyerde kitaptan uyarlanma bi dizi'' demek kötülemek değil fikrini açıkça söylemektir. Tartışmaların gereksiz olduğunu düşünüyorsanız bu foruma tartışma yaratacak mesajlar yazmazsınız olur biter. c6h12o6 18-06-07, 22:22 cnm zaten olyaı başlatan sizmişsiniz.yok yaprak dökümüne uyuz oldum yok biyerde 5. sezonunu yapacak olan dizi biyerde kitaptan uyarlanma bi dizi.ben size kabullendirmeye çalışmıyorum zaten ama siz zaten kendinizi 1. olarak görüyomuşsunuz o zman yok ağlamak gülmekten bahsetmişsiniz.kaldıramıyosunuz çünkü...bnm derdim avrupa yakasını kötülemek değil zaten ama siz çekemediğinizden dolayı 1. olmasını yaprak dökümünü kötülüyerek üzerinizden atmaya çalışmışsınız.umursamıyorsunuz madem 2. olmayı yaprak dökümünüde kötülemeyin. ewet cnm ben hüzün dramı daha çok seviyorum... Kendi forumunuzda yapacak işiniz yok herhalde canınız sıkılıyor ondan arada bir gelip nifak sokuyorsunuz burda.. Ya Bize ne Yaprak Dökümü'nden ya.. Ayrıca eleştirirsem de eleştiririm ben kitabı okumuş birisi olarak eleştiriyorum.Biraz daha gözyaşı,biraz daha dram.. Alın size reyting.. Alın ya sizin olsun.. Avrupa Yakası da bizim tamam mı..? Bitti mi artık ya..Yeter.. pelinnn 18-06-07, 22:24 cnm zaten olyaı başlatan sizmişsiniz.yok yaprak dökümüne uyuz oldum yok biyerde 5. sezonunu yapacak olan dizi biyerde kitaptan uyarlanma bi dizi.ben size kabullendirmeye çalışmıyorum Siz de Avrupa yakasını sevmeyebilirsiniz... Yaprak dökümünü sevmemek en doğal hakkımız... değil mi? Kitaptan uyarlama bir dizi değil...Kitaptan uyarlanmaya çalışılmış ama giderek kitaptan uzaklaşan bi dizi... Bu konuda bir itirazın var mı? Eleştirilere açık olun biraz... Bu bir eleştiridir... Ayrıca bizi kabullendirmeye çalışmıyorsan neden hala burdasın? pelinnn 18-06-07, 22:27 hyr cnm kıyamamasından dolayı değil o çünkü atv ana haber 19:30 daydı Evet canım, Atv haber 19.30 daydı... Çünkü Avrupa yakası 19.15 te bitti:img-hyste :img-hyste aysa-17310 18-06-07, 22:31 pardon cnm uyuz değilmiş ama sinir varmış buyur doya doya bak Al sende doya doya bak canım, ben öyle bir mesaj yok demedim. Herkes kendi düşüncesini belirtmekte özgürdür. ''yaprak dökümüne uyuz oldum yok biyerde 5. sezonunu yapacak olan dizi biyerde kitaptan uyarlanma bi dizi'' demek kötülemek değil fikrini açıkça söylemektir. dedim. Dikkatini çektiyse eğer... pinarcc 18-06-07, 22:31 bu arada hem 2 lige düsmesi normal 4 sezondur bu dizi var ve hep birinci oldu yeni bi dizi geldi yani yaprak dökümü ve reytingler düstü buda normal yen i oldugu icin ama bakalim yaprak dökümü ne kadar sürecek?? avrupa yakasi kadar sürermi hem sürsede 4 sezon sonra hala ilk ikiden düsmeyen bir dizi olabilirmi?? hic sanmiyorum... punk--rock 18-06-07, 22:34 tmm cnm özür dilerim ben yanlış anlamışım ''yaprak dökümüne uyuz oldum yok biryerde die bakmışım diğer yazdığına dikkat etmemişim özür diliyorum aysa-17310 18-06-07, 22:38 tmm cnm özür dilerim ben yanlış anlamışım ''yaprak dökümüne uyuz oldum yok biryerde die bakmışım diğer yazdığına dikkat etmemişim özür diliyorum Özür dilemene gerek yok, önemli birşey değil zaten fark etmez. Benim anlatmak istediğim şey farklı. bye deadly_angel 18-06-07, 22:41 Reyting sonuçlarını tartışmak son derece saçma bence, durum pek değişmiyor, Yaprak Dökümü her geöen hafta arayı biraz daha açıyor.Avrupa Yakasıda ikinci yada üçüncü oluyor hep (Yaprak Dökümünün özeti var bide) Kimi komedi sever kimi dram sever, Yaprak Dökümü edebi açıdan bakılırsa izlenmesi gereken bir yapım.Ki zaten sinema tarihinde pek çok kez çekilmiş.Gelecek sezonda bu durum böyle devam eder. c6h12o6 18-06-07, 22:46 Bakalım zaman gösterir gelecek sezon için öngörüde bulunmak doğru değil..deadly_angel pelinnn 18-06-07, 22:46 Yaprak Dökümüedebi açıdan bakılırsa izlenmesi gereken bir yapım.Ki zaten sinema tarihinde pek çok kez çekilmiş.Gelecek sezonda bu durum böyle devam eder. :img-hyste :img-hyste Cidden pes yani... Ben birşey diyemiyorum artık:icon_whis "Yaprak Dökümü" Reşat Nuri Güntekin ve edebi eserine yapılmış büyük bir saygısızlıktır diye düşünüyorum (Bence). Yazarın adını ve kitabının ismini kullanarak onca reklam yaptılar daha sonra kitapla alakası olmayan bir dizi çıkardılar önümüze... Hangi yazar bunu ister acaba? mavimeleğim 18-06-07, 22:48 Form baya hareketlenmiş.Öncelikle şunu söylemek istiyorum yaprak dökümü diziside başarılı bi dizi ama kitabın dışına çıkıldığı yerlerde var(reyting için)hatta bi köşe yazarıda bunu yazmıştı.Avrupa yakası 4 sezondur kendisini ispatlamış bir dizidir.Komedi dizisininde reyting alabileceğini göstermiştir.çünki bizim toplumda genelde açıklı.vurdulu kırdılı dizi sevilir.Ama avrupa yakasu bu tabuyu kırdı.Reytinglere gelince 2.gayet güzel ama en önemlisi akılda kalıcı olması.Yıllar geçtiğinde kimse yaprak dökümümden necleyı,leylayı hatırlamıycak ama burhanın kendine özgü tarzı ifotun zaman zaman çılgın halleri fatoşun aşk kadını olması gaffurun dansı ve lafları makbule burhan aşkı,tahsin baba,yaprak,kubi,sacit tabiki en önemlilerinden senarist ve aslı karakteriyle gülse birsel kısacası avrupa yakası gönüllere taht kurmuş bir dizidir. punk--rock 18-06-07, 22:50 Form baya hareketlenmiş.Öncelikle şunu söylemek istiyorum yaprak dökümü diziside başarılı bi dizi ama kitabın dışına çıkıldığı yerlerde var(reyting için)hatta bi köşe yazarıda bunu yazmıştı.Avrupa yakası 4 sezondur kendisini ispatlamış bir dizidir.Komedi dizisininde reyting alabileceğini göstermiştir.çünki bizim toplumda genelde açıklı.vurdulu kırdılı dizi sevilir.Ama avrupa yakasu bu tabuyu kırdı.Reytinglere gelince 2.gayet güzel ama en önemlisi akılda kalıcı olması.Yıllar geçtiğinde kimse yaprak dökümümden necleyı,leylayı hatırlamıycak ama burhanın kendine özgü tarzı ifotun zaman zaman çılgın halleri fatoşun aşk kadını olması gaffurun dansı ve lafları makbule burhan aşkı,tahsin baba,yaprak,kubi,sacit tabiki en önemlilerinden senarist ve aslı karakteriyle gülse birsel kısacası avrupa yakası gönüllere taht kurmuş bir dizidir. ewet sana katılıyorum.ben sadece şuanki duruma yorum yapmıştım:good: c6h12o6 18-06-07, 22:50 Mavimeleğim Sana + SONSUZ katılıyorum :good: deadly_angel 18-06-07, 22:52 :img-hyste :img-hyste Cidden pes yani... Ben birşey diyemiyorum artık:icon_whis "Yaprak Dökümü" Reşat Nuri Güntekin ve edebi eserine yapılmış büyük bir saygısızlıktır diye düşünüyorum (Bence). Yazarın adını ve kitabının ismini kullanarak onca reklam yaptılar daha sonra kitapla alakası olmayan bir dizi çıkardılar önümüze... Hangi yazar bunu ister acaba? İyi ya işte o senin fikrin buda benim fikrim, kötü olsa insanlar izlemez ayrıca önemli ödüllere de layık görülmez dizi.Bunu sorun yapmanın bir alemi yok.Ben burda Avrupa Yakası kötüdür diye birşey söylediğimi hatırlamıyorum, yalnızca artık bana eski tadını vermiyor o kadar. punk--rock 18-06-07, 22:56 ben bütün yazdıklarımdan dolayı özür diliyorum.ben avrupa yakasınıda izliyorum yaprak dökümünüde yazdığım mesajlardada uyuz oluyorum gibi gözküyo ben sadece 1,2 tane mesaja takılmıştım. c6h12o6 18-06-07, 22:56 Evet eski tadı alamadığını söyleyenler de çok. Mesela bende 1. ve 2. sezona göre çok daha keyifle izliyorum tam tersi bi durum benimki... Hem de dizi daha çok izlenilirliğe sahip 2 sezondur.Bu da çok büyük bir başarıdır.Aslında istikrar önemli tepelerden inmemek önemli..Onun için bizim reyting falan taktığımız yok.. pelinnn 18-06-07, 22:56 İyi ya işte o senin fikrin buda benim fikrim, kötü olsa insanlar izlemez ayrıca önemli ödüllere de layık görülmez dizi.Bunu sorun yapmanın bir alemi yok.Ben burda Avrupa Yakası kötüdür diye birşey söylediğimi hatırlamıyorum, yalnızca artık bana eski tadını vermiyor o kadar. Ben de Yaprak Dökümü ködürür diye birşey dediğimi hatırlamıyorum... Yaprak dökümü, başka bir isimle, Reşat Nuri Güntekin ve kitabı olaya hiç karıştırılmadan yayınlansaydı çok daha iyi olurdu ve bu tür tartışmalar çıkmazdı... Benim mantığıma yatmayan "edebi açıdan izlenmesi gereken bir dizi" olduğudur. pelinnn 18-06-07, 22:59 ben bütün yazdıklarımdan dolayı özür diliyorum.ben avrupa yakasınıda izliyorum yaprak dökümünüde yazdığım mesajlardada uyuz oluyorum gibi gözküyo ben sadece 1,2 tane mesaja takılmıştım. Özür dilenecek birşey yok arkadaşım:img-wink: Dediğim gibi biz kavga etmiyoruz... Kişisel olarak problemlerimiz de yok! Sadece görüşlerimizi ortaya koyuyoruz... Elbet farklı görüşler ortaya çıkacaktır... Bunları tartışmamızda olağandır ama bu işi kötü sonuçlara doğru götürmemeliyiz... Bunun için tüm arkadaşlardan ricam artık şu konuyu kapatalım:img-wink: deadly_angel 18-06-07, 23:00 Ben de Yaprak Dökümü ködürür diye birşey dediğimi hatırlamıyorum... Yaprak dökümü, başka bir isimle, Reşat Nuri Güntekin ve kitabı olaya hiç karıştırılmadan yayınlansaydı çok daha iyi olurdu ve bu tür tartışmalar çıkmazdı... Benim mantığıma yatmayan "edebi açıdan olarak izlenmesi gereken bir dizi" olduğudur. Sana kötü dedin demedim zaten.AvrupaYakasıyla aynı saatte olduğundan sanırım bir ön yargı var diziye karşı.Yaprak Dökümünü çekeceklerdi ve Reşat Nuri Güntekinden bahsedilmeyecekti öyle mi? İşte asıl saygısızlık budur.Tanıdığım pek çok insan bu dizi sayesinde romanı okumaya başladılar.Buda bir bakıma kültürel gelişmedir.Bence daha fazla uzatmanın bir manası yok.Konu amacından sapıyor çünkü. punk--rock 18-06-07, 23:01 tmm cnm bu olayın tatlıya bağlanmasına svindim burda sanki uyuz olduğum gibi mesajlar yazmışım pelinnn 18-06-07, 23:04 Sana kötü dedin demedim zaten.AvrupaYakasıyla aynı saatte olduğundan sanırım bir ön yargı var diziye karşı.Yaprak Dökümünü çekeceklerdi ve Reşat Nuri Güntekinden bahsedilmeyecekti öyle mi? İşte asıl saygısızlık budur.Tanıdığım pek çok insan bu dizi sayesinde romanı okumaya başladılar.Buda bir bakıma kültürel gelişmedir.Bence daha fazla uzatmanın bir manası yok.Konu amacından sapıyor çünkü. Ben de sana kötü dedin dememiştim ama... Yaprak dökümünü çekmeyeceklerdi zaten, çünkü şuan yaprak dökümü adıyla çekilen dizinin "yaprak dökümü" adlı kitapla alakası yok! punk--rock 18-06-07, 23:06 yazdığım mesajlara bakıyorumda bu izlenme oranlarından fln çıkmışta sanki yaprk dökümü avrupa yakası çekişmesi olmuş ben hatamı anladım kapatalım artık bu kouyu lütfen aysa-17310 18-06-07, 23:06 tmm cnm bu olayın tatlıya bağlanmasına svindim burda sanki uyuz olduğum gibi mesajlar yazmışım Uyuz olmamana sevindik:) Avrupa Yakası'nı da izliyorum demişsin. Bölüm yorumları başlığımıza da bekleruk:) Bu konuyu kapatalım artık evetbye pinarcc 18-06-07, 23:14 oh be hi hi her kez kardes kardes ayrildi forumdan bende bi mesaj yazim dedim...sorunu hallettigimiz icin sevindim daha böyle bi olay tekrarlanmaz umarim her keze iyi geceler hi hi:) YaPrAk_92 20-06-07, 14:53 ee avrupa yakası zaten 5. sezona geçiyor.. bu da türkiye de çok rastlanan bişey değil yani başlarısı belii:img-yes: umarım 6. sezonda olur we aynı başarıyla dewam eder:) şeboist 21-06-07, 16:53 ay bayılızaaam :icon_whis neyse seneye nasıl olsa 1. olacağız.:img-polic pelinnn 21-06-07, 17:56 Benim rating kaygım yok! Olsa da 2. olmak gayet güzel... Rating azalsa bile biz dizimizi izlemeye devam ederiz ama ben ATV'nin böyle bir durumda diziyi harcamasından korkuyorum YaPrAk_92 22-06-07, 11:00 Benim rating kaygım yok! Olsa da 2. olmak gayet güzel... Rating azalsa bile biz dizimizi izlemeye devam ederiz ama ben ATV'nin böyle bir durumda diziyi harcamasından korkuyorum yok yaa 2.ciyi harcarlarsa diğerlerinin hali ne olur.bence de ikincilik hiç fena değil ama dizimiz 1.liği hak ediyor;) c6h12o6 22-06-07, 11:28 Benim rating kaygım yok! Olsa da 2. olmak gayet güzel... Rating azalsa bile biz dizimizi izlemeye devam ederiz ama ben ATV'nin böyle bir durumda diziyi harcamasından korkuyorum Neyi Harcıyor ya neyi harcıyor? Daha iyisini bugüne kadar buldu mu ATV acaba Asmalı Konak'tan bu yana da harcayacak.Sinan Çetin'in ayaklarına kapanmaları,Gülse Birsel'e yalvarmaları lazım şimdi onların.. Zaten TMSF el koydu ATV'ye.. Nelerine güveniyorlar.. Bütün sezon boyunca bu dizisi konuşuldu diğerleri Fos çıktı.. Sıla'dan hiç bahsetmiyorum bile..O da tipik köy dizisi.. YaPrAk_92 22-06-07, 11:42 Neyi Harcıyor ya neyi harcıyor? Daha iyisini bugüne kadar buldu mu ATV acaba Asmalı Konak'tan bu yana da harcayacak.Sinan Çetin'in ayaklarına kapanmaları,Gülse Birsel'e yalvarmaları lazım şimdi onların.. Zaten TMSF el koydu ATV'ye.. Nelerine güveniyorlar.. Bütün sezon boyunca bu dizisi konuşuldu diğerleri Fos çıktı.. Sıla'dan hiç bahsetmiyorum bile..O da tipik köy dizisi.. zaten şu anda olan diziler 3e ayrılmış... köy,diğer, komedii. avrupa yakası da gerçekten herkesin kabul ettiği gibi komedinin 1.si bana göre hepsinin;) pelinnn 22-06-07, 14:01 Neyi Harcıyor ya neyi harcıyor? Daha iyisini bugüne kadar buldu mu ATV acaba Asmalı Konak'tan bu yana da harcayacak.Sinan Çetin'in ayaklarına kapanmaları,Gülse Birsel'e yalvarmaları lazım şimdi onların.. Zaten TMSF el koydu ATV'ye.. Nelerine güveniyorlar.. Bütün sezon boyunca bu dizisi konuşuldu diğerleri Fos çıktı.. Sıla'dan hiç bahsetmiyorum bile..O da tipik köy dizisi.. Ben, "ATV ile bağlantılarım var, bir yolunu bulup bu diziyi harcatacağım" desem ancak bu kadar tepki verilebilirdi heralde... Ben Avrupa Yakasının her daim izleyicisiyim, önümüzdeki sezon kim çıkacak, kim girecek belli değil; olur ya dizi rating kaybederse diye demiştim onu, yanlış anlamayın:img-wink: alyssa_ 22-06-07, 14:20 ratingler çok güzel ya...bir yaprak dökümü bitse tam süper olacak:img-wink: :img-wink: yağmurS 22-06-07, 22:40 ya bnm arkadaşlarımın hepsi burhan gibi konuşuo :D bende öle ne mutlu bize ki avrupa yakası diye komik bi dizi war fulden 23-06-07, 21:34 ya bnm arkadaşlarımın hepsi burhan gibi konuşuo :D bende öle ne mutlu bize ki avrupa yakası diye komik bi dizi war benimkilerde öle valaa bence bu dizi burhan makbule ve gaffurla güzel:happy0064 :img-wink: verycool_91 28-06-07, 07:21 Dün Akşam Ki Reytingleri çok Merak Ediyorumm..çünkü Sinav Filmi De Vardi..inşallah Avrupa Yakasi Birinci Olmuştur..olmasa Bile Saten Avrupa Yakasi Gönlümüzün 1 Incisi *Sultan* 30-09-07, 23:03 Arkadaslar, bu sayfaya, yorumlarinizi yazabilirsiniz. Sevgiler, Sultan Süper Moderatör Dimplex 03-10-07, 19:36 İzlenme oranları çok iyiymiş.. Açıkçası bu kadar iyi olmasını beklemiyodum.. Bu sezon seyirci kaybetti gibi gelmişti bana ama beklediğim gibi değilmiş oranlar.. Böyle olmasına sevindim.. Umarım böyle devam eder..:) gamzem497 04-10-07, 11:46 açıkcası ben ilk 3 tahmin ediyordum;ama neyse hiç yoktan iiydi dünkü bölüm 5. sezonun en ii bölümüydü ilk 3'ü kesin hakediyordu :img-yes: burhan_altıntop 04-10-07, 11:54 3 Ekim 2007'nin reting oranalrında 4.olmuşuz.İnanamadım yaa.. YaPrAk_92 04-10-07, 14:14 3 Ekim 2007'nin reting oranalrında 4.olmuşuz.İnanamadım yaa.. ehh beee yine böle her çarşamba olcak mı maç?:( aysa-17310 04-10-07, 14:15 Böyle harika bi bölümün 4. olması beni de şaşırttı. Ama neyse, geçen sene de böyle olmuştu. Zamanla iyileşir. DeFnE_92 04-10-07, 16:04 bencede avrupa yakası daha iyi bir reytingi hakediyo.inş bundan sonra hakettiği yerde olurr sarıseren 04-10-07, 18:51 Avrupa Yakası 4.lüğü haketmiyo ya:icon_sorrOnun yeri birincilik olmalı.En kötü ihtimal 2. diyelim.Ama gördüğümüz kadarıyla fazla izlemiyolar:img-cray: gülse_d 04-10-07, 19:59 hayır arkadaşlar fazla izlenilmio değil...yaprak dökümü kadar seyredilmio...yani ben ve arkadaşlarım açısından sölüorum bir tane bile yok yani yaprak dökümünü seyreden ama bizim milletimiz ağlamayı birilerine üzülmeyi seviiyor.ne kadar gerşek öyküsünden uzaklaşmış olup-bence-sınırını aşmış olsada halkımız bunu seviyor.avrupa yakasına seyirciyle, reytingle ilgili tepki gelmesinde dizimz güzel güzel devam etsin artık takmıyorum sonuçları.sonuçta belli bi kesim var ay hayranı.onlarda büyük çoğunlukta:) eylul 05-10-07, 16:21 Herkese iyi akşamlar. Ben bu sezon ki Avrupa Yakasını geçen sezona göre daha ilerlemiş bulamadım.Oysaki geçen sezon büyük kan kayıplarına göre resmen uçmuştu. Şahika karakteri bana çok antipatik geliyor.Oysaki kahramanını çok severim ve Yabancı dağmat ta izlerken gülmekten ölüyordum.Bayılıyordum ona. Ses tonu , tavırlar var bir teslik. Bence Gürse Birsel Şahika karakterini biraz oyuncuya bıraksın.Onun tarzı değil ancak çok faydası olabilir. Gaffur için bir şey söylemiyorum... Dilerim geçen sezon sevdiğim kadar seveceğim bölümleri izleyebilirim. elaekin 05-10-07, 18:29 DİZİYİ BATIRAN GÜRGEN BENCE GÜLSE BİRSEL HATA YAPTI ONU KADROYA ALMAKLA... AMA ŞAHİKA ÇOK KOMİK BENCE...BURHAN LA MAKBULE HER ZAMANKİ GİBİ:P GAFFUR VARKEN DİZİ DAHA ÇOK KONUŞULUYODU...aNLADIN SeN oNu VS BENİM DÜŞÜNCEM BU SENE SONUNDA BİTSİN ARTIK BU DİZİ NEREYE KADAR OYUNCU ALIP ÇIKARCAKLAR KİMLAR GELDİ KİMLER GEÇTİ :P elaekin 05-10-07, 18:32 diziyi batıran gürgen bence gülse birsel onu almakla hata yaptı ama şahika harbi ÇOK KOMİK ÇOK GÜLÜYORUM bUrHan makbule zaten bi alemler gaffur varken dizi daha çok konuşuluyodu her yerde onun kullandığı lafları duyuyoduk BU SEZON İZLENMİYO PEK SENARYO DOYUMA ULAŞTI ARTIK ZATEN daha nereye kadar götürmeyi planlıyolar diziyi acaba bennufikret 05-10-07, 18:39 hayır arkadaşlar fazla izlenilmio değil...yaprak dökümü kadar seyredilmio...yani ben ve arkadaşlarım açısından sölüorum bir tane bile yok yani yaprak dökümünü seyreden ama bizim milletimiz ağlamayı birilerine üzülmeyi seviiyor.ne kadar gerşek öyküsünden uzaklaşmış olup-bence-sınırını aşmış olsada halkımız bunu seviyor.avrupa yakasına seyirciyle, reytingle ilgili tepki gelmesinde dizimz güzel güzel devam etsin artık takmıyorum sonuçları.sonuçta belli bi kesim var ay hayranı.onlarda büyük çoğunlukta:) avrupa yakasını ben de çok severek izliyordum ama başladığı günden beri yaprak dökümü nü izliyorum. çevremdeki herkes de aynı şekilde. avrupa yakası nın kalitesi tartışılmaz ama reyting kaybetmesi insanların üzülmeyi sevdiği için gidip yaprak dökümü nü izlemesi kesinlikle değil. orda çok usta oyuncular ve emek veren çalışanlar var üstelik söz konusu hikayenin yaratıcısı usta kalem Reşat Nuri Güntekin. konusundan sapmış yada sınırı aşmış da değil ayrıca. dizi 1940 larda geçmiyor ki yazıldığı döneme uygun oynansın, günümüze uyarlanmış bir dizinin birebir kitaba göre gitmesini beklemek saçma olur bence. yaprak dökümü kusursuz oyunculuklarıyla,hikayesiyle çok kaliteli bir yapım.izleyici de bunu gördü zaten. avrupa yakası na gelince dediğim gibi kalitesi tartışılmaz ama şu sıralar çok kan kaybediyor ve bence her karakterin kendi şovunu yaptığı bir dizi haline geldi. ilk bölümlerinde tv ye yapışıp izlediğim avrupa yakası değil ne yazık ki. müthiş bir kadroya rağmen yeni karakterler henüz oturmadığı için çok sırıtıyor.umarım ilerleyen bölümlerde geçen sene olduğu gibi yaprak dökümü yle çekişmeye devam eder. bu rekabetler en çok biz seyircilerin işine yarıyor çünkü. az da olsa kaliteli işler seyrediyoruz zira... roximus89 05-10-07, 21:43 DİZİYİ BATIRAN GÜRGEN BENCE GÜLSE BİRSEL HATA YAPTI ONU KADROYA ALMAKLA... AMA ŞAHİKA ÇOK KOMİK BENCE...BURHAN LA MAKBULE HER ZAMANKİ GİBİ:P GAFFUR VARKEN DİZİ DAHA ÇOK KONUŞULUYODU...aNLADIN SeN oNu VS BENİM DÜŞÜNCEM BU SENE SONUNDA BİTSİN ARTIK BU DİZİ NEREYE KADAR OYUNCU ALIP ÇIKARCAKLAR KİMLAR GELDİ KİMLER GEÇTİ :P bence degıl sadece her ılk baslangıcta oldugu gıbı bıkac bolumluk oturma surecı yasıyo dızı gecen sezon herkes burhan ve gaffuru basta antıpatık buluyodu zamanla oturucak eger ıyı bısekılde dvm ederse dvm etsın bence ayrıca yaprak dokumude ızlenen bı dızı gecen senede onla yarıs halındeydı yıne oyle oluyor bıraz zaman tanımak en ıyısı RODYA 05-10-07, 21:52 A/B grubunda 10 un üzerinde başlayan bir dizi için ndir bu tartışma. Geçen sezoun ilk bölümlerine bakarsanız A/B de 7 yi zor bulduğunu görürsünüz:img-yes: Gürgende,Binnurda harika oynuyorlar. Zaman içinde herşey yerli yerine oturacaktır:good::img-yes: elaekin 06-10-07, 07:54 GÜRGEN MAKİNADA DA ÇOK YAPMACIKTI. GÜRGEN İN KADROYA DAHİL OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE GÜLSE BİRSEL İNŞALLAH ONA KÖYLÜ ROLÜ VERMEZ DEDİM.MAKİNEDE ÇÜNKÜ ÇOK YAPMACIK YAPIYODU.. VE GÜLSE BİRSEL DE BUNUN FARKINDAYDI VE ONA GÖRE BİR ROL VERDİ YİNEDE FİKRİM AYNI.GÜRGEN DİZİYE GİRMİCEKTİ.. BİZ GEÇEN YIL AVRUPA YAKASINI İZLİYODUK AMA BU YIL YAPRAK DÖKÜMÜ BİZİM AİLENİN FAVORİ DİZİSİ:img-yes: fikra 06-10-07, 08:11 Bence Gürgen öz Veya Binnur Kaya Diziyi Batirmiyor Sadece Onlar Daha Yeniler Ve Biz Onlara Alişamadik Engin Günaydinda Diziyi Ilk Geldiğinde çoğu Kişi Sevmemişti Ama şimdi Bir Bakin Cesur Ve şahika'ya Diziyi çok Yüklediler Onlar Biraz Daha Arka Planda Kalmaliydi elaekin 06-10-07, 08:20 ÇOK FAZLA OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ OLDU DİZİDE ARTIK BİTSİN BU DİZİ BENCE DOYUMA ULAŞTI ÇOKTAN EVET DOĞRU DİYOSUN ŞAHİKAYLA CESUR A ÇOK YÜKLENDİLER AMA ŞAHİKA ROLÜNÜ GÜZEL YAPIYO:good: Z_oMbbiE 06-10-07, 10:15 Öncelikle şunu söyliyim. Türkiye de nadir olarak yapılmış kaliteli sitcom dizilerdendir Avrupa Yakası. Ve eğer 5 yıldır devam ediyorsa da bu dizinin izleyici tarafından da tutulmuş olduğunu gösterir. Ayrıca bir dizi 10 share alıp 4. oldu diye asla yayından kaldırılamaz. Ha eğer izlemek istemiyorsan izlemezsin kumanda senin elinde. Ama bu dizinin Türkiyede belki milyonlarca izleyeni var ve dolayısıyla bu dizinin devam etmesini isteyen milyonlarca insan var. Oyuncu değişikliği olayına gelirsek, dizinin 5. yıldır devam etme nedenlerinden biride budur. Dizide devamlı kan değişimi oluyor ve böylelikle senorya devam ediyor. Ki ben bundan çok mennumum. Çünkü yeni yüzler, yeni karakterler her zaman bu dizxi için iyi şeyler getirmiştir. Bilmiyorum belki milyonlarca kez söyleniyor ama Avrupa Yakası gibi güldürmek için yaratılan bir diziyi Yaprak Dökümü gibi ağlamaklı bir diziyle karşılaştırmak çok mantıksızdır. Bu iki dizi tamamen ayrı kulvarda. Ayrıca dizi kaldırılırsa dizinin yayından kaldırılmasını isteyen arkadaşların eline ne geçecek acaba. O kadar abuk subuk televizyon programları arasında böylesine kaliteli bir diziyi kaldırılsamasını istemek nedir? Bizim televizyonumuz değil midir çıkıp Ajdarı ünlü yapan, bizim televizyonumuz değil midir insanları aptal yerine koyan magazin programlarını izleten?? Haftada 1 buçuk saat kaliteli birşeyler izletmeyi çok görmeyin lütfen bana..Daha önce dediğim gibi herkesin elinde kumandası var. Kimse zorla izletemez zaten bir programı.. Dizinin eksikleri yok mudur? Tabiki var.En başında dizi gerçekten olması gerektiğinden çok daha uzun. Amerikadaki sitcomlara bakarsak 20-30 dakika uzunluğundadır. Ama dizilerin uzun olması malesef bizim türk televizyonlarının reklam fursayısın bir sonucudur. Ki Gülse Birselin bu sorun hakkında yapacak hiç birşeyi yoktur. 9 sezon süren Friends dizisinin 20 dakika olduğunu düşünürsek Avrupa yakası yaklaşık 100 dakikalık bir süreyle neredeyse Friendsi 2'ye katlamıştır. Ki bunların hepsi Gülse Birsel üsütn zekası sayesinde olmuştur. Elbette bu dizi birgün bitecektir. Ama bu rating ya da diğer şeyler yüzünden değil. Dizideki herkes gidip yerine başkaları gelebilir. (Burhan gibi yeri çok zor doldurulacak karakterin bile belkide..) Ama bu dizi Gülse Birsel olmadan asla devam edemez. Ve dizinin kaldırılıp kaldırılmaması kararının sadece Gülse Birsel'in verebilieceğini düşünüyorum. Çünkü 5 sezon 133. bölümdür bu dizi için en çok çalışan kişi odur ve dizi onun isteği dışında kaldırılırsa düpedüz bu olay ona ve tüm bu dizinin sevenlerine büyük bi r saygısızlık olur. Neyse çok fazla konuştum galiba ama kusura bakmayın. Son zamanlarda bu yorumları gördükçe gerçekten çok kötü oluyorum ve üzülüyorum. Katılmayanların düşüncelerine saygı gösteririm. Ama bunlar tamamen benim şahsi fikirlerim. Saygılar... gamzem497 06-10-07, 11:13 Türk halkını ağlatmak kolaydır (üzücü,yürek dağlayıcı sahnelerde hemen hüzünlenip ağlayıverir) ama işin zor olan tarafı güldürmektir bence AVRUPA YAKASI da bunu tam tamına 5 sezondur devam ettiriyor (maşallah ):img-yes: Ağlamaya alışkın olduğumuz için ağlamak kolay Gülmek zor İş kolay olanı yapmak değil zor olanı başarmaktır Üstelik Avrupa Yakasındaki espiriler öyle sulandırılmış bi şekilde sunulmuyor Espiriler yerinde,zamanında ve dozajında veriliyor Şimdi gel gelelim asıl konuya zevkler ve renkler tartışılmaz kim neyi isterse izleyebilir Diğerlerinin de ne izlediğine saygı duymalıyız demi ama:img-yes: ben sonuna dek saygı duyarım kim ne izlerse saygılar ipod nano 06-10-07, 11:17 avrupa yakasının yeni tadının çok iyi olduğuna inanıyorum zaten eskiyle mukayese edilmemesi gerektiğini yazmıştım bu sefer kısa kesicem dizinin raitingleri çok ii bana göre raitingler hiç önemli değil 200 kişiden ouşan deneklerin ne izlediği değil tüm halkın ne izlediği önemli ve kime sorsam herkes avrupa yakasını izliyo bizler raiting denekleri içinde olsak kesin avrupa yakası birinci gelir zaten millet kesinlikle ağlamaya kine nefrete intikama şiddete ve entrikaya bayılıyo izleyen izlesin rakip diziyi ama tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır ipod nano 06-10-07, 11:20 birde raiting ölçümleri hiç sağlam değil herkes eleştiriyo raitingler ölçülürken denekler neden gizli tutuluyo falan bizim denekler acaba yaprak dökümünü izlerken intikam nefret ve ağlamak içinmi izliyo başka şeyler dönüyomu kapalı bir kutu bilemeyiz YaPrAk_92 06-10-07, 11:31 birde raiting ölçümleri hiç sağlam değil herkes eleştiriyo raitingler ölçülürken denekler neden gizli tutuluyo falan bizim denekler acaba yaprak dökümünü izlerken intikam nefret ve ağlamak içinmi izliyo başka şeyler dönüyomu kapalı bir kutu bilemeyiz walla ne diyiim ben de ara ara böyle düşünüyorum okulda,çevremde fln herkes a.yakasını izliyor çünküü :icon_whis ipod nano 06-10-07, 11:50 tv eleştirmenleride ele alıyo bu konuyu onlara görede raiting ölçümleri hiç sağlıklı değil ve adaletsiz gamzem497 06-10-07, 16:19 tv eleştirmenleride ele alıyo bu konuyu onlara görede raiting ölçümleri hiç sağlıklı değil ve adaletsiz ipod nano'nun da dediği gibi denekler gizli tutuluyor hayır gizli tutuyorsun neden ölçüyorsun öyle değil mi neyse şampiyon belli 2. kim:good::img-hyste ipod nano 06-10-07, 16:26 düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum 2000 kişi bir diziyi 1. 2. 3. sonuncu yapıyo dizinin tutulmasını onlar sağlıyo dizinin hemen bitmesini onlar sağlıyo ne saçmalık biten dizilerin izleyicilerini hiç kimse düşünmüyo ayrıca bir dizi kaç kişiye ekmek kapısı oluyo of yani o yüzden avrupa yakasının raitingleri umrumda değil herkes izliyo bu diziyi roximus89 06-10-07, 17:02 GÜRGEN MAKİNADA DA ÇOK YAPMACIKTI. GÜRGEN İN KADROYA DAHİL OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE GÜLSE BİRSEL İNŞALLAH ONA KÖYLÜ ROLÜ VERMEZ DEDİM.MAKİNEDE ÇÜNKÜ ÇOK YAPMACIK YAPIYODU.. VE GÜLSE BİRSEL DE BUNUN FARKINDAYDI VE ONA GÖRE BİR ROL VERDİ YİNEDE FİKRİM AYNI.GÜRGEN DİZİYE GİRMİCEKTİ.. BİZ GEÇEN YIL AVRUPA YAKASINI İZLİYODUK AMA BU YIL YAPRAK DÖKÜMÜ BİZİM AİLENİN FAVORİ DİZİSİ:img-yes: Bı kere gurgen o rolu oyle oynanması gerektıgı ıcın oyle oynuyor yoksa tıyatrocu adam herhalde her rolu oynayabılır dımı,bıraz zamana ıhtıyacı var armut pıs agzıma dus mantıgından baska bısey degıl bu bu dızı 4-5 yıldır dvm edıyo ve hep yenı kadro oluyor alısmak zaman alır dogal olarak alısınca burhan gıbı cesurda sevılıcektır bu kadar yuklenmenın anlamı oldugunu pek sanmıyorum bıllurunkıde tam rayına gırdıgı an super olucak bence*, gurgende orda seneryoya uyuyor sonucta****** RODYA 06-10-07, 19:05 Arkadaşlar,geçen sene açık ara 1. olurken sorun yoktu da,şimdi mi sorun var rating ölçümlerinde:) Kabul etmeliyiz ki,Yaprak Dökümü fırtına gibi esiyor,ailemde birtek ben kaldım,A.y yi izleyen.Ama biliyoruz ki,Y.Y bu sezon bitiyor,2.sezonuyla.Avrupa yakası 5. sezonunda,bu da bir rekor ve hala harika rating alıyor. Geçen sezon bu zamanlar 7 bile alamazken şimdi 10 rating alıyor. Takmayın kafanıza,dizimiz hala güzel,hala başarılı:img-yes: abysever 06-10-07, 20:15 binnur kaya ya o karakter olmamıs sanki bi de gurgen sadece dogaclama yapsın dizi oyunculugunda sıfır adam abysever 06-10-07, 20:17 olgun şimşek giricekti aslında bu sene kapıcı rolune ne yakısırdı ne guldururdu off forever_bim 06-10-07, 21:47 Arkadaşlar YAPRAK DÖKÜMÜ'ne ağlak ya da gözyaşı dizisi demek onu fazla küçümsemek anlamına gelir bence. Bu sadece bir dizi değil. Bir edebi eser uyarlaması. Reşat Nuri Güntekin gibi duayen bir yazarımızın en ünlü eserlerinden birinin 2007 uyarlaması. Konu itibarıyle de İstanbul'a geldikten sonra hayatı takla atmış bir ailenin dramını ele alıyor. Sırf entrika olsa son dönem Nuran Devres dizileri gibi pat diye yayından kalkardı. Dizide gözyaşı var ama bilumum duygu sömürüsü yapan öteki dizilerdeki gibi değil asla. Bu dizi acı olgusunu duygu sömürüsüne kaçmadan veriyor. Ben bir açıdan reyting sonucundan çok mutluyum. YAPRAK DÖKÜMÜ tüm dizilerin (Binbir Gece dahil) reyting olarak önünde ve ilk defa en yüksek reytingi alan dizi en kaliteli dizi bence. AVRUPA YAKASI komedi türünde. Ve alanında lider zaten. YAPRAK DÖKÜMÜ ile de konsepti farklı. Neden karşılaştırılıyor ki. yosungozlum 07-10-07, 11:45 ya bu peker açıkalın kendini ne zannediyorr :icon_whis gülseye engin e ve gürgene laf atarak ne elde etmeye çalışıo ki iğneyi kendine çuvaldıza batırsın bi zahmet şahsen ben hiç gaffuru özlemedim saçmaydı bi kere hareketleri kendisini sevmediğim gibi gaffuruda sevmemiştim :img-cool2 bu devirde kimse sultan değil hükmdar değil vezirgan değil BU KADAR GÜVENME HİÇ KENDİNE kimse şah değil padişah değil bu kadar..... okann1907 07-10-07, 12:26 ne yalan söyliyim peker açıkalına uzun süre sonra bu kadar hak verdim çünkü avrupa yakası ilk çıktığı zaman volkan vardı tam böyle türk halkını sembol bir karakter sonra o çıktı gaffur geldi halk onu da benimsedi ama şimdi avrupa yakası içi boş bir sit-com olmaya yaklaştı türkiyede çekildiğini unutuyo gibi bunun nedeni ne gürgen ne de binnur kaya sadece gaffur volkan gibi halkı damardan etkilyecek adam lazım şu anda dizideki espriler ofiste geçen dialoglar apartman içi dialoglar v.s. çok yapmacık oluyo hani gülenay bile okadar sarmıyo artık fazla uzatmamak da fayda var ya da devam edicekse sacit izzet sertaç tacettin gibi karakterler ön plana çıkmalı şahika yaprak fatoş değil YaPrAk_92 08-10-07, 11:01 ne yalan söyliyim peker açıkalına uzun süre sonra bu kadar hak verdim çünkü avrupa yakası ilk çıktığı zaman volkan vardı tam böyle türk halkını sembol bir karakter sonra o çıktı gaffur geldi halk onu da benimsedi ama şimdi avrupa yakası içi boş bir sit-com olmaya yaklaştı türkiyede çekildiğini unutuyo gibi bunun nedeni ne gürgen ne de binnur kaya sadece gaffur volkan gibi halkı damardan etkilyecek adam lazım şu anda dizideki espriler ofiste geçen dialoglar apartman içi dialoglar v.s. çok yapmacık oluyo hani gülenay bile okadar sarmıyo artık fazla uzatmamak da fayda var ya da devam edicekse sacit izzet sertaç tacettin gibi karakterler ön plana çıkmalı şahika yaprak fatoş değil Neden Sertaç, İzzet vs. ön plana çıksın ki?Volkan ,Gaffur ve yazdığın karekterler dışındakiler uçuk kaçık tipler değil.Belki Burhan'ın konuşmaları falan çok abartılı geliyor olabilir.Tam olarak böyle olmasa da yani en azından düşüncelerini sesli bir şekilde garip hareketlerle dile getirmiyor olsalar da düşünceleri yapmak istedikleri çıkarları.. böyle olan insanlar içimizde var.:img-yes:Şahika meselaa görgüsüz sosyete işte bence çok gerçekçi.Tanrıverdi,,Aslı,Fatoş,İffet,Tahsin yani diğer oyuncular da gerçekçi zaten:icon_whis Tıpa tıp halkın içinden olmaları imkansız biraz abartı normal.Zaten tüm komedilerde olmasına rağmen en çok beğenilen Avrupa Yakası göze batıyor. Dadıda Melek'i,Tatlı Hayat'ta İrfanı izlemediğim komedilerde benzer karekterleri düşünün:img-yes::img-wink: YaPrAk_92 08-10-07, 11:08 Arkadaşlar YAPRAK DÖKÜMÜ'ne ağlak ya da gözyaşı dizisi demek onu fazla küçümsemek anlamına gelir bence. Bu sadece bir dizi değil. Bir edebi eser uyarlaması. Reşat Nuri Güntekin gibi duayen bir yazarımızın en ünlü eserlerinden birinin 2007 uyarlaması. Konu itibarıyle de İstanbul'a geldikten sonra hayatı takla atmış bir ailenin dramını ele alıyor. Sırf entrika olsa son dönem Nuran Devres dizileri gibi pat diye yayından kalkardı. Dizide gözyaşı var ama bilumum duygu sömürüsü yapan öteki dizilerdeki gibi değil asla. Bu dizi acı olgusunu duygu sömürüsüne kaçmadan veriyor. Ben bir açıdan reyting sonucundan çok mutluyum. Benim de en çok gıcığıma giden şey bu işte Reşat Nuri Güntekin'in çok beğenerek okuduğum eserini tartışmasız reyting uğruna değiştirerek veriyorlar.Tamam her şeyi birebir yapmaları imkansız 2007'ye uyarlanması ii olabilr ama konuyu neden değiştiriyorlar ki?Kitabı okuyanlar anlar zaten madem reyting uğruna yapılmamış sırf eseri 2007ye uyarlayıp canlandıracaklar konunun değiştirilmemesi lâzım.Bence yazara yapılan haksızlık bu dizi:icon_whis forever_bim 08-10-07, 23:52 Benim de en çok gıcığıma giden şey bu işte Reşat Nuri Güntekin'in çok beğenerek okuduğum eserini tartışmasız reyting uğruna değiştirerek veriyorlar.Tamam her şeyi birebir yapmaları imkansız 2007'ye uyarlanması ii olabilr ama konuyu neden değiştiriyorlar ki?Kitabı okuyanlar anlar zaten madem reyting uğruna yapılmamış sırf eseri 2007ye uyarlayıp canlandıracaklar konunun değiştirilmemesi lâzım.Bence yazara yapılan haksızlık bu dizi:icon_whis Yaprak Dökümü kitabı 124 sayfa. Bir dizinin bir bölüm senaryosu 60 sayfa. Elbette dizi çekilecekse kitabın her birkaç sayfasından bir bölüm kotarılmak zorunda. Dizinin senaristleri bazı karakter eklemeleriyle kotarmışlar bu işi. Dizinin bağlı olduğu orijinal metin kitabın kendisi zaten. Başı belli varacağı nokta belli. Başta aile hem kitapta hem dizide birbirine çok bağlı dizinin de kitabın da sonunda dağılacaklar. Kitapta da Leyla ve Necla karakterleri gözü yükseklerde ve ailenin başına gelen felaketin merkezindeler. Dizide de. Kitaptaki Ferhunde rolü artırılmış zaten rüştünü ispatlamış bir oyuncu olan Deniz Çakır'a kısacık rol verilemezdi. Kitapta Leyla ve Necla Suriyeli bir adam yüzünden dizide ise Oğuz yüzünden papaz oldular. Necla kitapta da dizide de eve dönmenin yollarını arıyor. Leyla kitapta bir avukatın metresi oluyor, diziye de avukat ve karısı dahil edildi zaten. Kitapta da Fikret dul ve çocuklu bir adama varıyor dizide de. Daha ne kadar ortak nokta olabilir ki. Yüzde yüz sadık olmasa da iskelet tamamen aynı. Kitapçıya her gidişimde Yaprak Dökümü kitabını bulamıyorsam(gelir gelmez satılmış oluyorsa), çalıştığım kütüphanede gelen önemli bir kısım öğrenci mutlaka bu kitabı soruyorsa bence diziye teşekkür edilmeli. Yaprak Dökümü'nün eleştirilmesine şaşırmıyorum. Ondan daha sonra başlayan Binbir Gece tümüyle tıkandı, Hatırla Sevgili tarih ve siyaset anlatmayı bıraktı aşk üçgenleri ve beşgenlerine dönüştü, Sıla ise hepten koptu eski parlak günlerini mumla aratıyor hem senaryo hem reyting olarak. Yaprak Dökümü kendisine rakip olarak gösterilen bu 3 dram dizisinin iddialı ve bol magazinli çıkışına rağmen iddiasız sessiz ama derinden ilerleyerek zirvedeki yerini aldı. Şimdi onlar Yaprak Dökümü'nü izliyor geriden. Avrupa Yakası ile karşılaştırmıyorum. Avrupa Yakası komedi. Türü farklı. Dram değil. Ben Yaprak Dökümü'nü aynı sezon başlayan dramalarla karşılaştırırım ancak. Saygılar. aysa-17310 09-10-07, 09:31 Arkadaşlar YAPRAK DÖKÜMÜ'ne ağlak ya da gözyaşı dizisi demek onu fazla küçümsemek anlamına gelir bence. Bu sadece bir dizi değil. Bir edebi eser uyarlaması. Reşat Nuri Güntekin gibi duayen bir yazarımızın en ünlü eserlerinden birinin 2007 uyarlaması. Konu itibarıyle de İstanbul'a geldikten sonra hayatı takla atmış bir ailenin dramını ele alıyor. Sırf entrika olsa son dönem Nuran Devres dizileri gibi pat diye yayından kalkardı. Dizide gözyaşı var ama bilumum duygu sömürüsü yapan öteki dizilerdeki gibi değil asla. Bu dizi acı olgusunu duygu sömürüsüne kaçmadan veriyor. Ben bir açıdan reyting sonucundan çok mutluyum. YAPRAK DÖKÜMÜ tüm dizilerin (Binbir Gece dahil) reyting olarak önünde ve ilk defa en yüksek reytingi alan dizi en kaliteli dizi bence. AVRUPA YAKASI komedi türünde. Ve alanında lider zaten. YAPRAK DÖKÜMÜ ile de konsepti farklı. Neden karşılaştırılıyor ki. Yaprak Dökümü'ne kötü bir dizi demiyoruz ki biz. Zaten izlemeden böyle bir şey söylemek saçma olur. O da kaliteli bir dizi olabilir, belki dram alanında rakiplerine göre çok başarılı olabilir.Ama Avrupa Yakası'nın kendi alanında rakipsiz olduğu bir gerçek. Senaryo, oyuncular, her sene değişen, kendini geliştiren karakterler... İşte bu yüzden, çarşamba günleri oluşan rekabet, komedi-dram rekabetine dönüşüyor. Dizileri karşılaştırmanın yanlış olduğuna sonuna kadar katılıyorum. dilara-1905 09-10-07, 09:34 ya ben avrupa yakasının aldığı reytinglere anlam veremiyorum ya avrupa yakası bana öyle iyi geliyorki çarşamba akşamları 2 saat boyunca sürekli gülmek üstelik sevdiğim oyuncuları izliyerek yaprak dökümünde ise 2 saat boyunca ağlamak.. kaliteli bir dizi ona sözüm yok hatta tekrarlarına rastlarsam izliyorumda ama bi yandan doya doya gülmek varken kendimi ağlatmayı seçemem şahsen. avrupa yakası bu düşüşü hiiç haketmiyorrr !!! YaPrAk_92 09-10-07, 13:57 Yaprak Dökümü kitabı 124 sayfa. Bir dizinin bir bölüm senaryosu 60 sayfa. Elbette dizi çekilecekse kitabın her birkaç sayfasından bir bölüm kotarılmak zorunda. Dizinin senaristleri bazı karakter eklemeleriyle kotarmışlar bu işi. Dizinin bağlı olduğu orijinal metin kitabın kendisi zaten. Başı belli varacağı nokta belli. Başta aile hem kitapta hem dizide birbirine çok bağlı dizinin de kitabın da sonunda dağılacaklar. Kitapta da Leyla ve Necla karakterleri gözü yükseklerde ve ailenin başına gelen felaketin merkezindeler. Dizide de. Kitaptaki Ferhunde rolü artırılmış zaten rüştünü ispatlamış bir oyuncu olan Deniz Çakır'a kısacık rol verilemezdi. Kitapta Leyla ve Necla Suriyeli bir adam yüzünden dizide ise Oğuz yüzünden papaz oldular. Necla kitapta da dizide de eve dönmenin yollarını arıyor. Leyla kitapta bir avukatın metresi oluyor, diziye de avukat ve karısı dahil edildi zaten. Kitapta da Fikret dul ve çocuklu bir adama varıyor dizide de. Daha ne kadar ortak nokta olabilir ki. Yüzde yüz sadık olmasa da iskelet tamamen aynı. Ya ben anlatamadım ya da anlaşılmadımm. Biz reytinglerin düşüşünden konuşuyoruz.Yaprak Dökümü'nün reyting için değiştirilmediğini düşünmek saçma.zaten seninde söylediğin gibi bir bölüm 60 sayfa sürüyorsa,reytinglere önem verilmiyorsa kitabı değiştirmeden daha kısa yapamazlar mıydı diziyi?2007 ya uyarlanması nişanlının zorla evlennilmiş,evli kadınlarla ilişkisi olan bir kocaya döndürülmesini gerektirmez.Tabi izlemediğim bölümlerde ne olduğunu bilmiyorum.Yaprak dökümü bu şekilde tutmasaydı böyle uzamazdı. Benimde söylemek istediğim Avrupa yakasının retyinginin düşmesi böyle dizilerle alakalı.Ama komediler içinde lider olduğu tartışmasız.Benim de Yaparak Dökümüyle alıp veremediğim yok zaten.. Millet ne izlerse izlesin Gülse Birsel başta ekibin yeteneği ortada.Orjinal bir senaryo yazmak kolay olmasa gerekk:img-wink: ipod nano 09-10-07, 16:32 katılıyorum hemde çok madem kitap kısa senaryoda kısa sürsün aman neyse önemli olan özgün senaryo yazmak uyarlamak değil gülseyi çok tebrik ediyorum bu hususta DeFnE_92 09-10-07, 19:12 arkadaşlar burda yaprak dökümü eleştiriliyomuş gibi olmuş.bence yaprak dökümüde avrupa yakasıda gayet başarılı ama ben avrupa yakasını izlemeyi tercih ederim.burda reytingler tartışılıyor .önemli olan diziyi seyreden insanların görüşleri demekki yaprak dökümünü bu senaryoyla izleyen çok insan var saygı duymak gerekir.yaprak dökümünün kitaba göre değişip değişmediği bence burda değil yaprak dökümü başlığı altında konuşulsa daha iyi olur.sonuçta herşey reyting uğruna yapılıyo. forever_bim 09-10-07, 23:41 Avrupa Yakası'nın Friends ve Seinfeld adlı dizilerden de alıntılar ya da göndermeler yaptığı bölümleri olmuştur. Kendi adıma daha çok şey söylemek istemiyorum. Yaprak Dökümü'nün 2. sezona uzaması zaten öyküsünün ancak yarılanması nedeniyledir. Kitap bitmediği için de dizi devam etmektedir. Öykü için Reşat Nuri Güntekin'in ailesine gerekli telif ödenmiştir senaryo bu yüzden çakma olarak lanse edilemez. Avrupa Yakası'nın ilk 3 sezonunu izlemiş birisi olarak 5. sezona kadar sarkmasının sebebi bence reyting başarısı ve kanalın elde ettiği ticari kazanım nedeniyledir. Kaanca 10-10-07, 04:52 Evet herkes çok haklı.Öncelikle herşey gerçekten de reytinge bağlı fakat Avrupa Yakası'nın başarılı reytingleri var..Bu da başarısını gösteriyor zaten.Çok başarılı diziler geldi geçti gittiler 2 sezon bile olamadan maalesef :img-yes:..Avrupa Yakası'nın tüm sezonlarını izledim ve 5.sezonu da kaçırmam :P.Avrupa Yakası çökerler diyorlar sonra yeni gelen kişilerle yüzleri bir karış açık kalıyor.Neyse Yaprak Dökümü de kendi çapında başarılı bir dizi... lal03 10-10-07, 10:18 Arkadaslar, Isteyen istedigi diziyi izler. Avrupa Yakasi kendi alaninda liderdir bunu inkar eden yok halada izleniyor ki devam ediyor ama burada Yaprak Dokumu elestirisi yapilmasi anlamsiz. Yaprak Dokumu hikayesinin nereden alindigi belli kimsenin bir sey inkar ettigi yok. Malesef su anda TV dizilerinin cogu hep bir yerlerden alinti ama malesef bunu belirtmiyorlar. Avrupa Yakasida buna dahil. Avrupa Yakasininda Friends den yada baska dizilerden araklamalar yaptigini cogu insan biliyor. Ama sorun bu degil. Konsepti cok farkli iki dizinin rakip olarak karsilastirilmasi sacmaligi. Avrupa Yakasi nin reytinglerinde aslinda gecen yila gore fazla bir degisme yok bu yil bu kadar goze batip az gorunmesinin nedeni Yaprak Dokumunun reytinglerinin gecen yila gore cok yukselmesi. Bazi arkadaslar demiski halk daramayi komediye tercih ediyor diye. Yok oyle bir sey. Avrupa Yakasi reytinglerde birinciyken boyle bir sorun yoktu da simdi mi var? Malesef Avrupa Yakasi gecen yildan beri beni gulduremiyor. Bence senaryoda cok ciddi sorunlar var. Diziyi elestirenlerde buna vurguda bulunuyorlar zaten. Ama daha fazla detaylara girmek istemiyorum. Herkese iyi seyirler... YaPrAk_92 10-10-07, 17:21 Yeni bölüme çok az kaldıı.. Beni güldüren tek dizi.Doyasıya gülmek için sabırsızlanıyorum!:icon_whis gamzem497 11-10-07, 12:56 sonuç hiç değişmiyor yine aynı ama kötü değil inşallah böyle gider ya da daha da ii yerlere gelir avrupa yakası sarıseren 11-10-07, 13:13 Evet , yine sonuç değişmemiş.Ama olsun 2.lik kötü bişey diil:img-wink:Dram daha ağır basıyo demek ki insanlara:img-yes: burhan_altıntop 11-10-07, 13:43 Bu sezonun en iyi noktasındayız.. Bu sezon daha önce ikinci olmamamıştık.Yada ben öyle hatırlıyorum.İkincilik kötü değil.Zaten dizilerdeki genel sıralamaya bakarsak dram dizileri ilk sıralarda yer alıyor.Buda demek oluyor ki halkımız dram dizilerinden daha çok hoşlanıyor.Şu an ki yerimiz gayet iyi.. okann1907 11-10-07, 15:44 bu hafta izzet,sacit.sabit efendi,tacettin,sertaç gibi karakterler yer aldı ve fatoş,tanrıverdi,yaprak gibi karakterler neredeyse hiç çıkmadı..bunun ratinglere olumlu yansıdığını düşünüyorum..halkımız daha çok türk insanını canlandıran karakteri seviyo..her zaman diyoruz gülse birsel oyuncular arasındaki dengeyi çok iyi ayarlıyo ama bana kalırsa bu sene bu dengeleri bir kenara bırakıp aynı bu bölüme benzer yapması gerekiyo..oh be sonunda diziye samimiyet geldi aysa-17310 11-10-07, 18:20 bu hafta izzet,sacit.sabit efendi,tacettin,sertaç gibi karakterler yer aldı ve fatoş,tanrıverdi,yaprak gibi karakterler neredeyse hiç çıkmadı..bunun ratinglere olumlu yansıdığını düşünüyorum..halkımız daha çok türk insanını canlandıran karakteri seviyo..her zaman diyoruz gülse birsel oyuncular arasındaki dengeyi çok iyi ayarlıyo ama bana kalırsa bu sene bu dengeleri bir kenara bırakıp aynı bu bölüme benzer yapması gerekiyo..oh be sonunda diziye samimiyet geldi Bu dizi ilk başladığında, İzzet, Sabit Efendi, Sacit yoktu. Fatoş ve Yaprak vardı ama. Onlar halktan gibi görünen karakterler olmasa da seviliyorlar. İnsanlar her zaman kendilerine yakın olanı sevecekler diye kural yok ki... Şahika ilk bölümlerden tutuldu mesela. O çok mu halktan biri? Hem Tanrıverdi demişsin, Tanrıverdi halktan değilse kim halktan merak ediyorum. HulyaGoker 12-10-07, 00:11 Bu sezonun en iyi noktasındayız.. Bu sezon daha önce ikinci olmamamıştık.Yada ben öyle hatırlıyorum.İkincilik kötü değil.Zaten dizilerdeki genel sıralamaya bakarsak dram dizileri ilk sıralarda yer alıyor.Buda demek oluyor ki halkımız dram dizilerinden daha çok hoşlanıyor.Şu an ki yerimiz gayet iyi.. arkadaşlar ben uzun süredir foruma uğrayamamıştım.şimdi geldim. birileri diğer sayfalardan birine 4-5 yazmıştı .2 olduğuunu bilmiyordum.. BEn çok sevindim zaten yaparak dökümü duygusal bir dizi ve olaylar merak uyandırıyor daha çok izlenmesi normal. bence Türkiyede komedi dizisinin 2.olması da çok zor birşey ve AY bunu başarıyor.:happy0064 seineb 13-10-07, 14:23 dünkü tekrarlarda ab'de 2. ve total'da da 3. olmuşuz...:happy0064 ve nerdeyse yeni bölümle aynı rating'lerle:img-yes: tekrarları bile yeni bölüm kdr çok izleniyo avrupa yakası'nın..:img-wink::img-icecr burhan_altıntop 16-10-07, 12:33 Okuduğum habere göre Cem Yılmaz Avrupa Yakası ekibine dahil olabilirmiş.. Girerse çok güzel olur vallahi..Tadından yenmez dizimiz.. gamzem497 16-10-07, 13:08 haklısın burhan_altıntop, cem yılmaz diziye girerse dizi tadından yenmez arkadaşlar haberin detayını avrupa yakası/basından haberlerden okuyabilirsiniz...bu haberi ekledim:img-yes: cem yılmaz diziye ayrı bi hava katar o zaman sadece burhan&cem yeter gibime geliyor inşallah cem diziye girer aysa-17310 16-10-07, 14:58 Arkadaşlar dizinin kadrosuna dahil olacak demiyor ki haberde, ''konuk oyuncu'' deniyor. Konuk oyuncu olursa gerçekten çok eğlenceli olur. Ama bence diziye temelli giderse, uyum sağlayamayabilir. Onun tarzından çok farklı bir sitcom Avrupa Yakası... YaPrAk_92 20-10-07, 12:46 Arkadaşlar dizinin kadrosuna dahil olacak demiyor ki haberde, ''konuk oyuncu'' deniyor. Konuk oyuncu olursa gerçekten çok eğlenceli olur. Ama bence diziye temelli giderse, uyum sağlayamayabilir. Onun tarzından çok farklı bir sitcom Avrupa Yakası... Bence de ya ham zaten kadroya dahil olacağını sanmıyorum ben:img-yes:Ama konuk olursa cidden süper olur:img-wink: Cem26 31-10-07, 10:06 benim yorumum Şahika çok süper oldu dizide yani diziye girmesiyle harika oldu ;) Bi de izlenme oranları ile ilgili yorum yapayım Bu sezon 1.liği alamaz..Ne kadar süper olsa da Yaprak Dökümü bayağı iyi tavan yapıyor. :) meander 31-10-07, 12:34 ya artık birinden birinin saatini ileriye alsınlar yaa en sevdiğim iki dizi ve maalesef aynı saat çoğu insan da yakınıyor bundan artık duysunlar sesimizi avrupa yakası aynı saatinde kalsın da bence yaprak dökümünü saat 10':icon_sorr a alsınlar YaPrAk_92 31-10-07, 15:25 Böyle birşeyin olması mümkün olamazzz.. Yaprak Dökümü kanal Dnin en iyi reytingi alan dizilerinden kesinlikle almazlarr. Avrupa Yakası'na gelince 5 yıldır asla değişmeyen zamanı bundan sonra değişmez artık:img-yes::img-yes: aysa-17310 31-10-07, 16:13 Böyle birşeyin olması mümkün olamazzz.. Yaprak Dökümü kanal Dnin en iyi reytingi alan dizilerinden kesinlikle almazlarr. Avrupa Yakası'na gelince 5 yıldır asla değişmeyen zamanı bundan sonra değişmez artık:img-yes::img-yes: Zaten Avrupa Yakası komedi dizisi, saat 22.00 kuşağında yayınlanması saçma olur. sarıseren 01-11-07, 08:43 Avrupa Yakası tat vermiyor Sık sık kadrosunu değiştirmekle gündeme gelen Avrupa Yakası sürekli tekrar ve zorlama sahneleriyle eski günlerini arıyor. atv'de ekrana gelen Avrupa Yakası dizisi sürekli tekrar ve zorlama sahnelerle eski günlerini arıyor. Yaptığı kadro değişiklikleriyle bile gündem olan Avrupa Yakası'ndaki 'Şahika' ve 'Cesur' tipleri de diziden ayrılan 'Gaffur'un yerini dolduramıyor. BU HALİYLE GİTMEZ! Öte yandan dizinin önceki döneminde öne çıkan 'Makbule' ile 'Tanrıverdi' karakterleri iyiden iyiye silikleşirken, favori isim Burhan Altıntop da zorlama esprileriyle izleyicilerde izyeyicideki eski karşılığını bulamıyor. Yeni transfer Şahika'nın abartmalı rolleriyle sürekli tekrara düşen Avrupa Yakası bu haliyle yeni bir dönemi götürüp götürmeyeceğine dair kuşkulara yol açıyor.. Hür haber Bu habere çok sinirledim:mad72:Hiç bile Avrupa Yakası gayet güzel devam ediyor.Ayrıca Şahika ve Cesur ,Gaffura 1000 basarlar.Cesurun fazla sahnesi olmasa da Şahika harika bi karakter :img-clappBi de Burhanıma laf etmişler:not_i:O da harika.Onun yerini kimse tutamaz.Hiç zamanda yaptığı espriler baymıyor:hıh gamzem497 01-11-07, 12:30 ya inanmıyorum bu hafta totalde 5. olmuşuz çok kötü şahikanın söylediği gibi "şaşırdım" umarım dizimiz daha ii yerlere gelir aksi takdirde kötü.... avrupa yakası şahika ve cesurun gelmesinden sonra yeni yeni oturmaya başlamıştı;ama reytingler neden böyle geldi anlamış değilim açıkcası:icon_sorr ebrush_05 01-11-07, 12:45 Dunki bolum harikaydi, bayildik ailece. Hindistanli komsularimiz cok. Ama turkish versiyonu super olmus, cesur cok korkunc olmusdu dorusu o yesil gozlerle, tanriverdi cok benzemisti hindistanlilara dogrusu. Bayildim, annem koltuktan resmen yerlere dokuldu :D :D O muzik secimleride harikaydi. Burhaj :happy0064:happy0064:happy0064 :img-yes: Makbula Shahi kara :happy0064:happy0064 :good: LİN 01-11-07, 13:06 Kim ne derse desin,Türk Televizyon tarihinin en iyi komedi dizisidir Avrupa Yakası.Evet bazen tekrarlar olabiliyor ama her bölümde bizi güldürmeyi,hiç bitmesin demeyi başarıyor.Senelerce,bu kadar uzun soluklu bir sitcom yazmak kolay değil. Gülse Birsel'in aklına,yaratacılığına ,kurgusuna,başarısına şapka çıkarıyorum.:happy0064 Cem ve Burhanın ev arkadaşı olma fikri güzel.İkisinin evlilik benzeri yaşamlarını izlemek keyif veriyor. Ancak,baharatı biraz daha artırmak lazım.En komik adama eş değer, en komik kadını bulmak lazım.Şahika açıkçası,delirmeleri dışında beni güldüremiyor.Tabi zaman veriyoruz.Kredimiz sonsuz.Cesur yerine eniştesine yüklenilebilir.Daha özgün ve komik bir karakter. MoOnDaNcE-11 01-11-07, 13:38 Ne yalan soyleyim Gaffur sayesinde bu diziye alismistim , onsuz da zor oluyor , ama sahika karakteri de hemen gonlumuzde tahtini kurdu . :img-wink: efla 01-11-07, 14:38 Bu habere çok sinirledim:mad72:Hiç bile Avrupa Yakası gayet güzel devam ediyor.Ayrıca Şahika ve Cesur ,Gaffura 1000 basarlar.Cesurun fazla sahnesi olmasa da Şahika harika bi karakter :img-clappBi de Burhanıma laf etmişler:not_i:O da harika.Onun yerini kimse tutamaz.Hiç zamanda yaptığı espriler baymıyor:hıh çok haklısın gaffurda kimmiş.. sinir bozucu bir tipti bence şimdiki ekip süper,şahika gaffuru oyunculuğu ile döver:happy0064 fikra 01-11-07, 18:05 Bencede Gaffuru bu kadar büyütmemek lazım ondan öncede harika oyuncular vardı.Oyuncular değiştikçe dizi daha güzel bir hal alıyor. aysa-17310 01-11-07, 18:48 çok haklısın gaffurda kimmiş.. sinir bozucu bir tipti bence şimdiki ekip süper,şahika gaffuru oyunculuğu ile döver:happy0064 Döver valla.:img-hyste Bence Burhan'ın kendini tekrar ettiği doğru değil. Her bölüm oyunculuğunu biraz daha geliştiriyor. mervex 04-11-07, 14:16 şimdi ben farklı bir yorum yapayım(ay çok heyecanlandım) kaç kişiye nasip olur bilmem ama kaç kişinin evi avrupa yakasına çıkar burhanın tokatta uçtuğu sahnelerde (tokat merkezin üstünde uçuyo)öğretmen evi baya bir gözüktü. bizim ev de oralarda. yani bizim ev ünlü oldu. ŞAŞIRDIM... mmmwsss 07-11-07, 13:41 ya arkadaşlar bu kadar büyütmeyin.. gaffur da güzeldi.. şahika ile cesur da güzel... ama bana sorarsanız burda en güzel oyuncu SARP APAK yani TANRIVERDİ :happy0064 :good: YaPrAk_92 07-11-07, 18:38 Ya şimdi abartmayalım bence Peker Açıkalın'ın oyunculuğunu kötülemek doğru değil.Zaten oyunculuğuyla kendini ispatladı ama en çok üne kavuştuğu dizi Avrupa Yakası oldu ve diziye de ekibe de büyük saygısızlık yaptı bence.:img-yes:Bu nedenle kendisini sevmiyorum ben Gaffur tiplemesi iyiydi yani...Ama 5. sezon bence de 4e göre daha güzel ve Şahika Gaffur'dan daha eğlenceli bir karekterValla kendisine yazık etti dizi böyle güzel.:good:Sonuçla o tiplemeyi yaratan Gülse Birsel'di. 4. sezonun ilk bölümlerinde de aynı şeyler eski oyuncular ve Peker açıkalın için söylemişti.Hatırlatayım:img-wink: YaPrAk_92 07-11-07, 18:48 Ekranda Avrupa Yakası tartışması Televizyon eleştirmenleri Yüksel Aytuğ ile Memet Güler, TV 8'in canlı yayınında atv'deki Avrupa Yakası dizisinin tekrarları konusunda fikir ayrılığına düştü. TV 8'de her hafta farklı konu ve konuklarıyla dikkat çeken 'Bunu Konuşalım' programına Sabah Gazetesi Yazarı Yüksel Aytuğ ile Vatan Gazetesi Yazarı Memet Güler konuk oldu. Güler, atv'de yayınlanan Avrupa Yakası dizisinin gece yarıları tekrarlarının yayınlandığını belirterek bu durumu eleştirdi. Yüksel Aytuğ, "Bizde Avrupa Yakası saat 8'de başlıyor, reklamlarıyla beraber 10.30'da bitiyor" dedikten sonra Güler araya girerek Avrupa Yakası'nın tekrarlarını eleştirdi. Memet Güler'in atv'ye yönelik eleştirileri şöyleydi: "İftarda başlayıp sahura kadar gidiyor. Yani nedir ben anlamadım. Buna kanalı nasıl izin veriyor, onu da anlamadım. Bir de ne yapıyor aynı kanal (atv) biliyor musunuz? Akşam haberlerden önce Avrupa Yakası'nın 3 yıl önce çekilmiş bir bölümünü seyrediyorsunuz. Haberlerden hemen sonra Avrupa Yakası'nın yeni bölümünü seyrediyorsunuz. Bitiyor araya başka bir dizi giriyor. Gece 12'de de Ata Demirer'in oynadığı 4 yıl önceki bir başka bölümü... Yani günlük 24 saatlik yayınınızın 8 saatinde Avrupa Yakası seyrettiriyorsunuz. Bu olmaz." Yüksel Aytuğ ise meslektaşının sözlerine katılmadığını belirterek, "Olur. Vallaha olur. Şimdi reklam alıyorsa eğer, dizinin 65. tekrarına da reklam alıyorsa. Reytingi de 10-11 share'in üzerine çıkıyorsa olur" diyerek atv'nin politikasını savundu. Televizyon Gazetesi Şimdi okudum bu haberi:img-yes: Yüksel Aytuğ'a kesinlikle katılıyorum reyting 10-11 share'in üzerine çıkarsa 8 saat olur hem de süper olur:good:Ama eski bölümleri gündüz verseler daha güzel olcaktı:img-yes: burhan_altıntop 08-11-07, 13:32 Merhabalar.. Bir rating yorumu yapmak için buradayım..İlk kez bir rating yorumu yapacağım için biraz saçma olabilir..Dikkat..! :kahve:img-dirolAvrupa Yakası 137.Bölüm Rating Yorumu:img-dirol:kahve Öncelikle şunu söylemeliyim ki Totaldeki oranların düşük olacağını tahmin ediyordum.Çünkü bölüm gerçekten sıkıcıydı biraz.Yaprak Dökümü var karşısında.Birde buna Fenerbahçe-Psv maçı eklendi.Tabi ki düşük oranlar gelecekti.Ama bu kadar da değil.Bu kadar düşük olmaz.Sekizinci olmak Avrupa Yakası tarihinde bir ilk her hâlde..(Beşiktaş'ın 8-0'ı ve bu sekiz..Sekizler bu hafta beni buldu yaa) Ama bu sonucun tek sorumlusu Atv'dir.Dizinin o kadar çok tekrarını veriyor ki izleyenleri bıktırıyor artık.Tamam güzel bir yapım, tam bir komedi ama dizinin sonunu hazırlıyor Atv.Tek sebep bu değil.Ama yine Atv'den kaynaklanan bir durum.Çok fazla reklam verilmesi.Avrupa Yakası'nın izlerken pat bir anda reklam giriyor..Herkes bir anda Yaprak Dökümüne bakıyor.Orada da sabit kalıyor.Atv'nin dizinin yayınındaki mantığı çok yanlış.Bu mantığını değiştirirse bakın o zaman ratingler nasıl kendine geliyor.. Geçelim A/B'deki oranlara.. Burdaki oranlara pek diyecek bir sözüm yok.Üçüncülük her zaman iyidir.Ama kötü olan en önemli iki rating rakibine de yenilmek.Biri her zaman karşısında olan ve geçmesi bir hâyli zor olan Yaprak Dökümü..Diğeri ise Fenerbahçe'nin maçı.İkisinede yenildi dizimiz..Ama tekrar söyleyeyim..Üçüncülük güzel bir sonuç.. Total ve A/B arasında bu kadar fark olması neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama bu gidişin sonu hayır değil bunu biliyorum.. Hoşçakalın..bye RODYA 08-11-07, 14:17 Merhabalar.. Bir rating yorumu yapmak için buradayım..İlk kez bir rating yorumu yapacağım için biraz saçma olabilir..Dikkat..! :kahve:img-dirolAvrupa Yakası 137.Bölüm Rating Yorumu:img-dirol:kahve Öncelikle şunu söylemeliyim ki Totaldeki oranların düşük olacağını tahmin ediyordum.Çünkü bölüm gerçekten sıkıcıydı biraz.Yaprak Dökümü var karşısında.Birde buna Fenerbahçe-Psv maçı eklendi.Tabi ki düşük oranlar gelecekti.Ama bu kadar da değil.Bu kadar düşük olmaz.Sekizinci olmak Avrupa Yakası tarihinde bir ilk her hâlde..(Beşiktaş'ın 8-0'ı ve bu sekiz..Sekizler bu hafta beni buldu yaa) Ama bu sonucun tek sorumlusu Atv'dir.Dizinin o kadar çok tekrarını veriyor ki izleyenleri bıktırıyor artık.Tamam güzel bir yapım, tam bir komedi ama dizinin sonunu hazırlıyor Atv.Tek sebep bu değil.Ama yine Atv'den kaynaklanan bir durum.Çok fazla reklam verilmesi.Avrupa Yakası'nın izlerken pat bir anda reklam giriyor..Herkes bir anda Yaprak Dökümüne bakıyor.Orada da sabit kalıyor.Atv'nin dizinin yayınındaki mantığı çok yanlış.Bu mantığını değiştirirse bakın o zaman ratingler nasıl kendine geliyor.. Geçelim A/B'deki oranlara.. Burdaki oranlara pek diyecek bir sözüm yok.Üçüncülük her zaman iyidir.Ama kötü olan en önemli iki rating rakibine de yenilmek.Biri her zaman karşısında olan ve geçmesi bir hâyli zor olan Yaprak Dökümü..Diğeri ise Fenerbahçe'nin maçı.İkisinede yenildi dizimiz..Ama tekrar söyleyeyim..Üçüncülük güzel bir sonuç.. Total ve A/B arasında bu kadar fark olması neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama bu gidişin sonu hayır değil bunu biliyorum.. Hoşçakalın..bye Arkadaşım,tekrarların bir etkisi yok,komedi dizilerinin çok tekrarı olur,bu böyledir.Reklama gelirsek,aynı süre ve sayıda yaprak dökümünde de reklam var. Yapısı gereği,A/B grubu ve total arasında böyle bir uçurum olması doğal.Yeni başlayan komedi dizisi evgili dünürümde bile durum aynı.A/B 9,total 5 rating. Arkadaşlar var olan koşullarda(yaprak dökümü,maçlar...)olabilecek en iyi ratingler alınıyor,takmayın kafanıza Mariangela. 18-11-07, 18:21 ya ben diziyi çok seviyorum. ama bazı arkadaşlarım şu gereksiz gülme efektleri yüzünden diziyi sıkıcı bulup izlemiyorlar. yani keşke gülme efektlerini daha az verseler,belki daha çok kişi sever bu diziyi,gerçi yeteri kadar seveni var tabi ki. yine de 5. sezonundaki bir dizi için çok güzel reytingler alıyor.başka bir dizi olsaydı izlyeci 5yılda çoktan bıkardı. YaPrAk_92 18-11-07, 18:57 ya ben diziyi çok seviyorum. ama bazı arkadaşlarım şu gereksiz gülme efektleri yüzünden diziyi sıkıcı bulup izlemiyorlar. yani keşke gülme efektlerini daha az verseler,belki daha çok kişi sever bu diziyi,gerçi yeteri kadar seveni var tabi ki. yine de 5. sezonundaki bir dizi için çok güzel reytingler alıyor.başka bir dizi olsaydı izlyeci 5yılda çoktan bıkardı. Niye bu gülme efektlerine bu kadar takan var yaa:icon_whisAvrupa Yakası en komik ve en çok gülünebilecek dizi,Güya komedi olup da saçma sapan her yere gülme efekti konuluyor ama göze batan Avrupa yakası.. Eeee ne demişler:''Meyveli ağacı taşlarlar!''.:img-wink::good: Mariangela. 20-11-07, 10:07 ama çok veriyorlar o yüzden biraz rahatsız edici geliyor insanlara sanırım. yoksa beni bu kadar güldürüp eğlendiren bir dizi daha olmamıştı. bu sezonda dizi biterse yeri kolay kolay dolmayacak:icon_sorr sarıseren 29-11-07, 20:03 Bu haftaki ratingler düşükmüş ya:icon_sorrBirinde 3. olmuşuz ama diğerinde 7...Totalde niyeyse genelikle daha düşük oluyor:not_i: Mariangela. 29-11-07, 21:43 ya basında çıkan haberler bölümünde birşey vardı,hani 3sezondur böyle diyoruz ama bitmedi. dizinin biteceği belli değil falan demiş gülse bilsel. çok sevindim yaa,belki bitmez. bu arada reytingler biraz düşmüş ama çoğu dizi için bu baya iyi bir reyting. tabi avrupa yakasına daha yüksek reytingler yakışırdı. < |