Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 3)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]

söğüt
24-10-07, 08:02
biz ezo gelin dizisinin neden çok sevdik ;
burada herkesin hem fikir olduğu nokta;
oyuncuları ve senaristleri..bizim senaristlerimiz demekki çok sıcakkanlı, kendileri ile de çok barışık insanlar,
diziyi izlerken hiç gerilmiyorum..sıkılmıyorum..kasmıyorlar..
gereksiz kıskançlıklar, gereksiz yanlış anlamalar, bölümlerce ayrılıklar yazmıyorlar.her şey tadında..
yani tadı güzel, tuzu biberi de kıvamında..
üstelik her oyuncuyu beğeniyorum.
ballı ile kadimin performansları daha bir farklı..
o ikisini izlerken dizi izliyorum gibi değil de sanki hayatın içinden birilerini izliyorum gibi..
ama birde damdan düşer gibi sahneler vermeseler
elçin anne zekinin annesi ile uğraşıyordu sözümona aaaaa bi baktık
damdan kadim ve debby düştü..allah allah bunlarda nerden çıktı dedik..

aysi
24-10-07, 08:04
Yanlız değilsin :img-wink: arkadaşların bildiği üzere izlerken ben dağıldığım için ancak ikinci tekrar ve forumdaki süper kritikler ile vuslata eriyorum . Bende şeyi merak ettim Emre açık açık Kadim'e kardeşinin yediği haltları anlattı mı ki :icon_sorr
Bölüm sonunda güneşte kalmış dondurma gibiydim :img-icecr

bizim bu halimiz bende ancak bu formdaki harika yorumlar ve nete bir kac kez izledikten sonra anliyorum bolumu bu bolumu anlamam icinde bayagi izlemem gerekli sanirim:img-in_lo

Ve gece benim oglumunda bende izliyecegim diye tuturmasiyle yariya kadar beraber izledik.oglumun ikinci dizisi oldu ilki cinar ve mavi idi simdi artik kadim ve ezo oldu buyuk bir keyifle izliyor ve bana soruyor simdi ne olacak diye ben anlamiyorumki heyecandan ona anlatayim:img-blush:img-icecr.Resmen tvinin icinde izliyorum yanliz izlemek gibiside yok.Hele birde kadimin ictigi sahnede ve anlatiklariyla resmen koptum ben:img-blush

GULBEYAZ76
24-10-07, 08:04
Kadim bugün toplantılarım var Deby ile sen ilgilen diye iki dirhem bir çekirdek otelden çıktı bir baktım sahilde kan ter içinde spor yapıyor.Şaştım kaldım Allahtan duyduklarım hoşuma gitti de affettim.

pelin-ce
24-10-07, 08:11
Kadim bugün toplantılarım var Deby ile sen ilgilen diye iki dirhem bir çekirdek otelden çıktı bir baktım sahilde kan ter içinde spor yapıyor.Şaştım kaldım Allahtan duyduklarım hoşuma gitti de affettim.

Hayatım o noktya takılma böyle olur hasta - psikolog randevuları...
Sonuçta o da bir nevi ciddi bir toplantı...

Sudenaz harika yorumun için teşekkürler yazdıklarına katılmamak elde değil...

Bu arada o klip sanırım edasenek'e ait ellerine sağlık çok başarılı olmuş...

ARIMAYA
24-10-07, 08:12
Bu dizinin kesinlikle CUMA ya alınması lazım
akşam izleyip dağılıyorum ertesi gün gel kendine gelebilirsen
masam evrak dolu iş güç bekliyor , ben yorum ve klip derdindeyim
bulduk , okuduk ,izledik
iyi mi oldu ??
iyice dağıldım ( burda sürünen bi adam ikonu var sayın )
ay son sahneyi malum siteden izledim ve film koptu
:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
kendime gelmem lazım da walla çok zor bana bi akıl verin

rozi
24-10-07, 08:15

o spor kıyaferlerin içinde nekadar yakışıklıydı ama ya bölümün güzelliğiyle yetinmemişler kadim okadar şiktıkı gözlerim kamaşdı :img-in_lone giyse yakışıyor ama son sahnedeki gömleği bir daha lütfen giydirmesinler o daha da yakıyor:img-in_lo

rozi
24-10-07, 08:21
Bu dizinin kesinlikle CUMA ya alınması lazım
akşam izleyip dağılıyorum ertesi gün gel kendine gelebilirsen
masam evrak dolu iş güç bekliyor , ben yorum ve klip derdindeyim
bulduk , okuduk ,izledik
iyi mi oldu ??
iyice dağıldım ( burda sürünen bi adam ikonu var sayın )
ay son sahneyi malum siteden izledim ve film koptu
:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
kendime gelmem lazım da walla çok zor bana bi akıl verin

ya seninle aynı durumdayım neyapıcağımı bilmiyorum :img-in_lo

bencede dizi cumaya alınsın ve saati deyişsin dün işten çıkıp yetişene kadar 10 dakika olmuştu başlayalı :icon_sorr

aysi
24-10-07, 08:41
Ben ancak kendime geldigim icin dusunuyorumda simdi :img-in_lo(gerci nasil gelmekse hala leyla gibi oturmus yorumlarinizi okuyup diziyi yeniden izliyorum)

Keske Doktor hemen gelmeseydi en azinda bir bolum Ezonun o uzgun halini Kadimin her tarafi yikacak ve yakacakmis gibi o deli hallerini izleceydik guzel olurdu.Ama cok degil sadece bir bolum .Kadimin herkese catmasi. Bu adama kizginlik cok yakisiyor.

Ama son sahneyede kiyamiyorumya ne guzel bir sahneydi oyle bir adam bu kadarmi guzel oynar agzim acik izledim bittigini bile anlamadim devam edecek diye bekliyorum baktim reklamlar girmis:img-in_lo:img-blush:icon_sorr

GULBEYAZ76
24-10-07, 08:48
Kadim daha Nedimin Ezoyu işten çıkardığını bilmeden doktoruna yüzleşme yakın demişti belki 38.bölüm yüzleşmeyi de beraberinde getirir.Nedimin eli yine boş kalacak.Olanları öğrense Elçin annesinden bile olacak.Kadimin Ezosu,Debysi,Elçin annesi,Ferayı var.Nedimin kimi var Süreyyası bile yok.:dito
Kadimi dar boğazdan Ballının yada Meryemin ortaklığı kurtaracak.
Nedimde Süreyyadan yediği kazıkla kalacak.

simser
24-10-07, 08:51
Mükemmel gencin benim olduğunu sağır sultan duydu sen duymadın.Yoksa sen beni beğenmiyormusun?:img-wink:Emre gerçekten mükemmel bir karakter Ezoya olan sevgisi bir başka onun mutluluğu için kendi mutsuz olmayı seçecek kadar Ezoya değer veriyor.Sonunda bunu Kadimde anladı.
E&K sahneleri mükemmeldi hala ağzımı toplamaya uğraşıyorum.:icon_whis

cnm sen yanlış anladın ben dizi için gelsin arzu diyorum, yoksa gerçek hayatta senden başkasına bakarsa yakarım onuuu:img-polic

nası iyi kıvırdım mı:icon_whis:img-hyste

sen ağzını toplamayı başarabildin mi, ben pek fazla yol katedemedim bu konuda da:img-blush

aysi
24-10-07, 08:58
simdi fark ettimya olamaz orasinin kesmisler
Kadim ve Debby aksam yemegine geliyorlar ya orda eve girdikten sonra
K. demek nedim dösedi evi hii.Gule gule otur
El.anne. Kadimmm oturalimm.Burasi ezonunda evi.
K-Hayirli olsun.boyada guzel olmus elline saglik (ezoya bakarak soyler)Ben elini bos geldim ama once bir eksiklileri görümistedim.
Ezo- hicbir eksigimiz yok cok sukur zahmet etmeyin
(buarda kadim ezoya bakiyor begenmis tabi uzerindekileri
Elcin anne-Pek yakismis degilmi aferin Kadim isteyince ne guzel seciyorsun(kadimin bu arda gozlerini ezoda kaciriyor ezonun elin ayagina dolaniyor
Ezzo- Debby kiz acikmistir ben sofrayi kurum diye mutfaga kaciyor kadimde pesinde ya iste o elbise konusunu kesmisler oncesini belkide bu versiyonu begendiler:img-blush

Fettan
24-10-07, 09:09
Oyy oyy bu nasıl güzel bir bölümdü böyle...

Mutfak sahnesindenmi konuşsak

Debbienin çektiği resmi Ezo'ya verdiği sahnedenmi

Yoksa dr.ve Feray'a yapılmış itiraflardanmı

Böyle güzel replikler böyle oyunculuklarla birleşince nasılda yüreğimizden vuruyor dimi :img-wink:

NuRenNuR
24-10-07, 09:13
Şimdi malum isteden izledim baştan sona. Ben bitek kendim sanıodum ya çok tuhaf bişi diziyi izlerken resmen 32 diş meydanda ve bi süre sonra yanaklarım ağrımaya başlıyo:)
Bu dizi benim psikolojimi bozdu.
38. bölümü merakla bekliyorum. Bide şu Nedim'le Kadim bir an önce yüzleşsinler artık. Nasıl bişi çıkacak ortaya çok merak ediyorum. Tabi ki senaristler yine döktürceklerdir bu sahnede. Çok heyecanlı olacak çook.

simser
24-10-07, 09:21
Şimdi malum isteden izledim baştan sona. Ben bitek kendim sanıodum ya çok tuhaf bişi diziyi izlerken resmen 32 diş meydanda ve bi süre sonra yanaklarım ağrımaya başlıyo:)
Bu dizi benim psikolojimi bozdu.
38. bölümü merakla bekliyorum. Bide şu Nedim'le Kadim bir an önce yüzleşsinler artık. Nasıl bişi çıkacak ortaya çok merak ediyorum. Tabi ki senaristler yine döktürceklerdir bu sahnede. Çok heyecanlı olacak çook.

aynen yaaa şimdiden gün saymaya başladımm, kadim-nedim yüzleşmesi olur heralde bu bölümde, olmasa bile artık karşımızda patron-işçi değil arkadaş kadim-ezo ilişkisi var:happy0064
yok ben dayanamıycam haftaya kadar, daha şimdiden diziyi 3 kez internetten izledim:icon_whis
izlerken bi görseniz beni, sanki kadim bana gitme yanımda kal dedi, o derece heycanlanıyorum yanii:img-in_lo

GULBEYAZ76
24-10-07, 09:25
Kadim Ferayla da arkadaş şimdi bir düşünün bakalım Kadimin Ferayla olan diyaloğlarını.Arkadaşına gülle teşekkür falan etmeler.Bunlardan Ezoda nasibini alırmı?Gerçi ondan çok biz almış olacaz.

gülendam83
24-10-07, 09:29
yavaş yavaş şoktan çıkmaya başladım arkadaşlar.. ben bi de zeki ile ilgili bişey söyliycem.. zekinin neden bu kadar zeki olduğunu dün akşam anladım ben...:img-hyste:img-hyste:img-hyste

simser
24-10-07, 09:36
Kadim Ferayla da arkadaş şimdi bir düşünün bakalım Kadimin Ferayla olan diyaloğlarını.Arkadaşına gülle teşekkür falan etmeler.Bunlardan Ezoda nasibini alırmı?Gerçi ondan çok biz almış olacaz.

yok yok ben anladım, ben emreyle arzu aşk yaşasın dedim diye sen beni öldürmeye çalışıyosun, öyle bişey olsa ben kalpten giderim heralde yaa:img-in_lo:icon_whis

GULBEYAZ76
24-10-07, 09:39
yok yok ben anladım, ben emreyle arzu aşk yaşasın dedim diye sen beni öldürmeye çalışıyosun, öyle bişey olsa ben kalpten giderim heralde yaa:img-in_lo:icon_whis

Şimdiden kalbini kontrolden geçirt derim ben.:img-yes:
Feraycım
Canım
Güzelim
Kırmızı güller.:img-wink:

simser
24-10-07, 09:43
Şimdiden kalbini kontrolden geçirt derim ben.:img-yes:
Feraycım
Canım
Güzelim
Kırmızı güller.:img-wink:

düşünmesi bile çok güzel, seyrederken walla tadından yenmez bunlarr:img-icecr

feraya da başta sinir olmuştum hep berrak diyo diye ama işe de yarıyo sağolsun, dedektiflik yapıyo bizim için:img-polic
üstelik debbyden sonra kadimin kafasına ikinci kurtu da o düşürdü, sen sarhoş musun yoksa aşık mısın diye:happy0064

bu bölüm kadim bissürü bomba patlattı, ama ezo da boş oturmadı hani
"hatırlamak için unutmak lazım":img-in_lo
gelecek bölüm ezo yatmadan önce resme bakıp durur artık:icon_whis

ulkuk
24-10-07, 09:45
Gelecek bölümlerde daha çokkkkkk şeyler olacak. Çünkü Emre'nin Ezo'yu yetiştirmesi lazım... Bunlar olacak. Kadim ile bu yetişmesi nasıl bağlanacak acaba.. Çünkü Kadim ile ayrılık yaşamaları lazım ki, (dağlara taşlara......:img-blush istemem) bu eğitimi Kadim daha sonra görsün.. Çünkü bu şekilde ikisinin birlikteliği çokkkkkkk zor görünüyor... Sizce....

söğüt
24-10-07, 09:48
evveeeettt nur topu gibi bir kızımız oldu debby..
artık bizim kızımız..
yani ezo ile kadimin kızı..
büyük ihtimal ilerleyen bölümlerde kadim, debbyi evlatlık almak isteyecek/zorunda kalacak.
bizim ülkemizde bekar erkek evlatlık alabiliyor mu arkadaşlar ??
bilmiyorum..
ezo ile debby nerdeyse anne evlat gibi yakınlaştılar birbirlerine..
ee kadimde bu durumda kalkıpda feraya gel debbyin annesi ol demez..
artık ezo ile de arkadaş olduğuna göre................................

gülendam83
24-10-07, 09:49
Gelecek bölümlerde daha çokkkkkk şeyler olacak. Çünkü Emre'nin Ezo'yu yetiştirmesi lazım... Bunlar olacak. Kadim ile bu yetişmesi nasıl bağlanacak acaba.. Çünkü Kadim ile ayrılık yaşamaları lazım ki, (dağlara taşlara......:img-blush istemem) bu eğitimi Kadim daha sonra görsün.. Çünkü bu şekilde ikisinin birlikteliği çokkkkkkk zor görünüyor... Sizce....

bencede bu şekilde ve her şekilde ikisinin bir arada olması bizi çok mutlu etsede bu sadece hayali... gerçekte böyle birşey olmaz.. ama birden değişme de pek mantıklı değil.. fakat ezo yavaş yavaş kendini geliştirecektirki geliştirmeli.. dlini düzeltme çabasını boşuna göstermiyorlar bence.. bunda bir iş var.. acaba şöyle birşey mi düşünüyolar diye geldi aklıma.. biraz masalcı bir düşünce ama acaba emrenin ezoyu götürdüğü gibi bir davet olacak ta kadim ezoyu mu götürecek.. ezo da kadimi mahcup etmememk için farklı konuşacak.. o davette dans edecekler..:img-in_lo sonuna da bunu ekliyim.. dans ta etsinler.. gözlerinin içine baka baka.. o anda orda olan herkeste şunu anlarki. bunlar birbirine sırılsıklam aşık..:img-in_lo:happy0064

pelin-ce
24-10-07, 09:52
artık bizim kızımız..
büyük ihtimal ilerleyen bölümlerde kadim, debbyi evlatlık almak isteyecek/zorunda kalacak.
bilmiyorum..

Evet dün akşam söylenilenlerden sonra zahmetsiz bir kızımız oldu ama dil sorunu büyük...
Debbie kızın bir an önce en acilinden dil kursuna yazılması lazım...
Şöyle güzel Türkçe'mizi sökse de söylediklerini Ezo'muz da anlasa Kadim'de yanlış tercüme etmekten kurtulsa fena mı olur?:icon_whis:icon_whis

GULBEYAZ76
24-10-07, 09:52
artık bizim kızımız..
bilmiyorum..

Bir huhukçuya sormak lazım daha önceden evlilik şartı vardı ama sanırım artık yok.Olsa bahanemizde hazır olurdu.Sadece kağıt üzerinde evli görünecez o kadar.Birkaç gün sonra ben senin kocanım tavırları :img-wink: tamam tamam fazla uçmadan dönüyorum foruma.

h23
24-10-07, 10:03
evlatlık ile ilgili gerekli seneryoları yazmaya baslıyalım gerci almak isteediginin tahminin yapmıstık,
su oabilir: kadim evlenmeyi duusnmuyo nasıl olsa omur boyunca, evlatlık almak isteyebilir eee ezo da aynı durumda belki baslangıcta formalite icabı nikah kıyılabilir ostermelik anne-baba hatta kadim elcin anneye tasınsalar bunlar nikah olayını sadece elcin anne bilse tabi bi taraftan bu evlilik oyununu gercek oyuna cevirmek icin ugrasıp dursa ne :img-icecr , ne dersiniz seneryoma baslamıstım devam mı ettirsem :icon_whis ilham gelince ilk fırsatta

Ceva
24-10-07, 10:05
Merhaba arkadaşlar,

Bölümün hızından başım döndü..iki haftadır düz çizgide giden dizi birden şaha
kalktı desek abartmış olmayız herhalde.

Bu bölüm bir başka güzeldi. Bir sahneyi atlarsak üzülürüm ama mutlaka biri o sahneyi yakalar:img-yes:..ama öncelikle böyle bir günde bana/bize kısa bir süre de olsa yaşadıklarımızı unutturduğu, hayata tekrar pembe gözlüklerle bakmamızı sağladıkları için emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Bu bölümün ilk yorumunu hak eden kişi kesinlikle Dr.Emre. İçinde büyüttüğü sevginin temizliğine, saflığına hayran kalmamak mümkün mü?..umarım Kadim bu fedakarlığı boşa çıkarmaz. Verdiği sözü tutar, Ezo’nun canını hiç acıtmaz. (ona ne şüphe dediğinizi duydum sanki..bence de:img-yes:)

Ben Nedim olayının Debbie sayesinde ortaya çıkacağını düşündüm izlerken ama çok daha güzel gerçekleşti olaylar. Dr. Emre’nin sevdiği kadının mutluluğu için yaptıkları bizim dizilerde pek de görmediğimiz bir şey. Genellikle üçüncü kişiler diziye güzel bir giriş yapar, sonra psikopata bağlarlar. Ama Dr. Emre’miz öyle mi..Ezo’yu kendi elleriyle Kadim’e teslim etti..ama o nasıl bir sahnedir.

İki aşık erkek, bir kadın..ve otel odasındaki o harika sahne… İkisi arasındaki, özellikle Kadim tarafından hissedilen, hissettirilen gerginlik ve söyleyeceklerinin kalbine verdiği ağırlık, sözcüklerin çıkmamak için direnmesi ve biraz da güç kazanmak adına Dr. Emre tarafından istenen bir bardak su..

Üstü kapalı olarak söylenen ama anlatılmak istenileni çok da iyi anlatan sözlerden sonra Kadim tarafından sorulan, “Ezo sizin için çok değerli değil mi?” Sorusu ve Emre’nin yüzünde beliren o acı dolu ifade..evet Emre için o kadar değerli ki Ezo, onun için yapamayacağı şey yok. Aşkını kalbine gömüp aradan çekilmek, hele ki sevdiğin bu kadar yakınken kolay mı? Sevgisine, sevdiğine duyduğu saygı takdire şayan, saygı duyulası adam.

Yalnız, belirtmeden geçemeyeceğim bir nokta da; burada bile Kadim’in, canının yandığı o kadar belli oluyordu ki..Dr. Emre, konu Ezo dediğinde gözlerinde beliren, o çok aşina olduğumuz kıskançlığa bu defa acı, hayal kırıklığı, özlem, kırgınlık de eklenmişti. Tıpkı sesinde de hissettiğimiz gibi..

Sonrasında teşekkür eden Kadim’in gözlerinde görülen rahatlama ise gözlerden kaçmadı. Öyle ya bu defa ihanete uğramamıştı aksine korunmaya çalışılmıştı. Yeni bir şey bu Kadim için ama son değil.

Şimdi nedir; en kısa zamanda Dr.Emre’mize layık bir aday aranmaya başlanacaktır. O güzel bir aşkı hak etmektedir. Bu forum sayfası onun çöpünü gönüllü çatacaktır.

Ceva
24-10-07, 10:14
İhanet…Tahmin ettiğimiz gibi bittiği yerden başlamadı dizimiz. Ama Kadimin bir şeylerin ters gittiğini anlamsına yeterli gelmiş.. e akıllı adam.

Yeni eve eli boş gelen Kadim Bey’i ben şimdilik affettim. Ama ben hediyeyi istiyorum. İstediğim öyle yükte hafif, paha da ağır şey de değil. Ben şöyle ellinde çiçeklerle gelen Kadim’i görmek istiyorum, hepsi bu. O zaman hani..evdeki yemekte, kendi seçtiği elbisenin içinde ki Ezo’ya hayranlıkla bakan, Elçin annenin sözleriyle birde utangaçlık eklenen o bakışlara, yeşil gözlerde gördüğü pırıltıya eşlik eden pırıltıların da eklenmesini istiyorum. Çok şey mi istiyorum.:img-blush

Ya mutfaktaki konuşmalara, bakışmalara ne demeli..duydukları yüzünden yaşadığı tedirginliğe, Kadim’i, gözlerine bakamadığı için uzaklaştırmaya çalışmasına, bir şey yapamamanın, söyleyememenin yiyip bitirdiği Ezo’ya ve Kadim’in bir şeylerin ters gittiğinin farkında olmasına rağmen, Ezo’yu ürkütmek istememesine, onun anlatmasını sabırla beklemesine, olmayınca da o her şeyi ona anlatan gözleri görmek istemesine..

“Yüzüme bak Ezo” diyor. Haklı..gözlerine korkusuzca bakan bu minik ama güçlü kadının ona yalan söylemeyeceğini, gözlerine baktığında orada her şeyi göreceğinden emin, biliyor, güveniyor. Ve tamda bildiği gibi Ezo bakamıyor o güzel gözlere sadece “siz çok iyisiniz” “Allah sizi korusun” diyebiliyor.

Nedim’in, adı geçene kadar evin içindeki huzur, mutluluk ne kadar güzeldi. Ezo’nun, Nedim’in, yolda olduğunu duyması bile elindeki çatalı düşürmesine yetti. Birde onunla aynı masada oturmak, o ukala tavırlarına, sözlerine karşılık verememek daha çok canını acıttı. Ah Elçin anne ve Kadim’in hatırı olmasaydı. Bilirdi Ezo yapacağını. Ama ben asıl o sahneleri bekliyorum. Ezo’nun, sözleriyle Nedim’i yerin yedi kat altına gömeceği..

Bahanesi Debbie olan ama asıl merak edilen Ezo’yu görmeye giden Kadim’in, gözleri dolu dolu ama düşmemek için direnen yaşlara; bir şeyler görmeye çalışan, araştıran aynı zamanda ağlamasına dayanamayan, hüzünlü gözlerle karşılık vermesine “ağlamak sana yakışmıyor” dedikten sonra gözyaşlarını silmesine..televizyon karşısındaki bütün bayanların ki onlardan biri de ben oluyorum içim/iz gitti. O nasıl bir sahnedir yahu..bu sahneni üstüne sahne olamaz mümkün değil diye düşünen ben çok erken konuşmuşum bu bölüm "en" ler bölümüymüş.

Yine uyku tutmayan bir gece.. aranan telefon, her harekette biraz daha güçlenen duygular, hayranlıklar. Kadim’in, kimin aradığına baktıktan sonra yüzünde oluşan gülümseme çok tatlıydı. Hmm Ezo'nun telefon numarası ne zamandır elinizde Kadim Bey? Hem madem elinizde niye kullanmıyorsuz bakayım? Gece, gündüz aramanı isterim ben artık:img-yes:

İnsan hayatından çıkarmak istediği insanların resimlerini geri dönüşüm kutusuna atmadan direk çöpe atar. Kadim, birçok resmi çöpe atmış bildiğimiz üzere.

Kadim’in, Ezo’ya söylediği “istersen hemen çöpe atma kızcağız alınmasın” sözü size de daha çok Ezo’nun fotoğrafı ne yapacağını merak ettiği için söylenmiş gibi gelmedi mi? Aldığı cevaba bakılırsa amacına da fazlasıyla ulaştı “Evet doğru sizi hatırlamak istemiyim. Hatırlamak için önce unutma lazım.” Doktoruyla konuşurken içi içine sığmayan, parıldayan gözlerin nedeni, olayların daha da kötü olduğu, hep kaçtığı yüzleşmenin yakın olduğunu bildiği halde, olaylara karşı koyma gücü kendinde bulmasının sebebi bu..Güven duyuyor, kalbinde onu ısıtan bir çift gözün varlığı var. Her soruna karşı koyabilecek gücü var, Ezo’su var. Yalnız fark ettiğim “başka dünyanın insanı” sözünden sonra yüzünde oluşan ifade, zorluğun farkında..bu ifade önemli.

Bölüm boyunca Ezo’muzu ağlattılar ama Nedim yüzünden dökülen her damla da ben üzüldüm. Öyle aşağılık bir insan yüzünden akan tek damla yaşa yazık. Debbie’nin odasında Nedim’in karşısında dimdik ayakta duran, ta ki Nedim’in “işten ayrılmanı istiyorum” sözünü duyana kadar ki Ezo bizim Ezo’muz. Sonra yine Kadim’i, Debbie’yi düşünerek dolan gözler. Tam sopalıksın Nedim:dito

Birde bütün bunlar yetmiyormuş gibi Kadim’in sözleri..Doktor’un adını duyması çıldırmasına, gözünün hiç bir şeyi görmemesine yetiyor. Bütün söylediklerinden sonra Ezo’dan tam bir boyun eğişle “haklısınız” sözcüğünü duyan Kadim’in yüzündeki şaşkınlık ifadesi de cabası. Orada “hepsi bu mu? başka bir şey yok mu?” diye öyle bir ses tonu ile soruyor ki..haklısınız sözü yerine Emre ile ilgili açıklama beklediği çok aşikar.

Ezo’nun, “işi bırakıyım” sözünün ağırlığına birde Dr.Emre’nin iş teklifini duyması Kadim’in gözlerinde acıyı, hüznü, hayal kırıklığını, terk edilmişliği hissettirdi. Ama o sahnede Ezo’nun gözlerinde hüznü, acıyı, taşıdığı sır altında ezilen gözlerini de gördük. İçinde kırık cam parçacıkları taşıyan sadece Kadim değildi. Ezo’nun da en az onun kadar içine cam parçacıkları battı.

Sennæ
24-10-07, 10:14
Debbıe kızı kim giydiriyorsa tebrikler,çok hoşuma gidiyor kıyafetleri.

Birde akşam Ezo Kadimi öyle birdenbire nasıl aradı ben o cesareti gösteremem valla.Hele ki birşey hissettiğim biriyse telefonu saatlerce evirir,çeviririm.Neyse bana göre hareket edecek değil ya,arama bahanesi kuvvetliydi diyelim,geçelim.

Kadim Debbıe ye bakmaya gittiğinde söyledikleri çok can acıtıcıydı.Korkmanın,sığınacak kimsenin olmamasını bilmenin ne demek olduğunu bilirim.(Tam olarak bunlar değil kelimeler) Birde ben orda bekledim ki kendisiyle konuştuğu kısımda Ezodan da bahsetsin.Yani seni hiç yalnız bırakmayacağım yerine bırakmayacağız desin.
Ben de “seni hiç yalnız bırakmayacağız..ben de ezo da..” demesini çok isterdim..onu bekledim zaten..ama olmadı ne yapalım.. Sonuçta son sahneyle refaha kavuştum .. Hem Kadim Ezo’ya güvenebileceğini anladı hem de araları düzeldi.. Kadim doktoruna da söyledi “artık insanlarla iletişim kurmaya başladığımı sanıyorum” dedi.. “güvenebileceğimi sanıyorum” dedi.. böyle güzel gelişmeler oldukça mutlu oluyorum..gerçekten de insanın içine dokunan bir dizi.. iyi ki de izlemişim hiç de pişman değilim..
umarım ratingler de istediğimiz gibi gelir..

Ceva
24-10-07, 10:18
Serhat Bey’in şapka çıkarılacak nerdeyse monolog şeklinde geçen muhteşem sahnesi için ne denir, ne yazılır bilemedim. Bu kadar mı etkili oynanır? Bu kadar mı acı, acı gülünür, bu kadar mı ekran başındaki insanlara hissettirilir yalnızlık, terk edilmişlik, hayal kırıklığı, güvensizlik…Bu kadar mı ses tonu, vücut diliyle desteklenir bir sahne..bu kadar mı? Yok bir şey bulamadım Muhteşem diyeyim en iyisi. Hiç bıkmadan tekrar, tekrar izlenesi bir sahne bu.:img-yes:

Keza Nurgül Hanım da öyle..Kadim’e yaşattıkları için kendini suçlarken, çaresizliği bu kadar mı güzel oynar bir insan. Ezo’nun, içinde olduğu durumun zorluğuna bakmadan Kadim için bu kadar üzülmesi, onun için ağlaması belki de Dr. Emre’nin, kendi için böylesine zor olan bir şeyi gerçekleştirmesine sebep oldu. :img-yes:

Yine bir masaj sahnesi ve yine mest olmuş bizler..seste duyulan acı ile söylenen ’buraya kuvvette bastırabilirsin’ sözü. Debbie’nin, Kadim’in baş ağrısını geçirmek için yaptığı masaj ve Kadim’in, Debbie’nin elini sıkıca tutması..burda sanki Ezo’nun elini tutup, bırakmak istemiyormuş gibi geldi bana..:img-blush(Yalnız burada yine yönetmene sitemlerimi göndermek istiyorum. O sıkıca tutulan elin yanında ben birde Kadim’in gözlerini görmek isterdim. Bize anlatacaklarını dinlemek..Yine rica ediyorum, gözleri kaçırmayın)

Fragmanda göründüğü anda en çok beklenen sahnedeki repliklerden sonra söyleyecek söz kalmadı ki bize..Üstü kapalı değil direk söylenen “özledim ve geri dönmeni istiyorum” “sen yanımdayken kendimi daha iyi hissediyorum” sözcüklerine bir de “ben, senin canını acıtmam” :img-in_losözü eklenmiş forum sayfasının hızına yetişilemez olmuş. Daha ne olsun.

Kadim, Ezo’ya söylediği sözler o kadar naif şekilde yazılmış ki..Bana ihanet etmediğini, etmeyeceğini biliyorum. İçin rahat olsun, gözlerimin içine yine eskisi gibi korkusuz bak, benim yanımda ol yeter. Ben bütün olanların üstesinden gelirim diyor. Gözler de benim için ne kadar değerli olduğunun farkındasın dimi diyor. Ezo’da bu bakışlara aynı şekilde karşılık veriyor.

Biz forum sayfasındakiler olarak oy oy diyoruz:img-blush:img-blush:img-blush

Ceva
24-10-07, 10:22
Suzan Hanıma kırmızı renginin çok yakıştığını belirtip, şaşıfelek dizisinden sonra kendisine olan hayranlığım gün geçtikçe arttığını belirteyim. Kutsal Usta’yı kapıda gördüğü anda attığı bakış ve gülmesiyle bende onunla beraber güldüm. Gülmek ne kadar yakışıyor Suzan Hanıma.:img-yes:

Elçin anne, Ezo&Kadim arasındaki elektriğin farkında. akşam yemeğinden sonra Ezo ile konuşurken bir şeyler ima etmeye çalıştı. Ezo dan da istediği cevabı aldı. Yalnız Elçin anne o sofra sabaha kadar beklemeseydi keşke:img-blush

Ballı ağayı seviyorum..nasıl bir karakter bu. Sinirlendiği zaman gerçekten korkulacak biri oluyor ama sevdiği kadının yanında on sekizlik delikanlılar gibi..Sevgisi hayran olunacak cinsten. Keza gösterişi de öyle. O cüssede bir adamın, bu kadar yufka yürekli olması takdire şayan..

Ezo’nun çantası değişmiş mi? Bana öyle gördüm sanki. Ama bizim istediğimiz çantanın değişmesi değil, taşınış şekli. :img-yes:

Ve Oya Yüce Yazım Grubu yani senaristlerimiz, en ince ayrıntıyı düşünen ellerinize, aklınıza sağlık. Üçüncü haftasına giren sargı bezinin, (ki yanık o kadar uzun süre kapatılmaz diye biliyorum ben) bize yaşattığı romantizm hat safhada. Süpersiniz.

Nurgül Hanım ve Serhat Bey için söyleyecek kelime bulamadım bu bölüm.(Gerçi her bölüm öyle ya) Fragmanı izlerken şans eseri yakalamanın verdiği şaşkınlığa, kızlar izliyor mu acaba diye akılda dolaşan sorulara rağmen o kısacık sürede bana geçirdikleri hüznü, diziyi izlerken hissedince bir kere daha hayran oldum ikisine de.

Ben yine coşmuşum. İdare edin.:img-blush

Şimdi bir koşu bölüm yorumlarını okumaya gidiyorum. Yine güzeller eminim.

vbalikci
24-10-07, 10:25
OyaYüceYazıGurubu keşke devam etseydi diziye ama 9. bölümden sonra yoklar. Bence de "ellerin" sarıgılı olması bu kadar "güzel" işlenmemişti. Özellikle "ilk kez" elini sıkacakları anda "sözden" çok "göze" düşenler...

tubi
24-10-07, 10:27
Evet... sevgili sudenaz ve Ceva teşekkür ederim sabah sabah yok öğlen öğlen göslerimi pörtlettirdiniz yahu =) aman Allahım ne güzel yorumlar öyle. Diziyi izlemeye gerek var mı ? Yok bu yorumlardan sonra sadeece o bakışmaları sessiz bir şekilde izle yeter.

Ahh Kadim... Herkeste bir "ah" etkisi yarattın ya .. Serhat Tutumluer oyunculuğunun zirvesindeydi.. Hayır ne söylenebilir ki ? Sudenaz a katılıyorum uyarı yapsın show tv yahu. Her an birimizde kalp çıkabilir..

Asia ablam nerde ya... Kadim & Nedim tartışması yapalım bi boy....

ARIMAYA
24-10-07, 10:36
........
Birde bütün bunlar yetmiyormuş gibi Kadim’in sözleri..Doktor’un adını duyması çıldırmasına, gözünün hiç bir şeyi görmemesine yetiyor. Bütün söylediklerinden sonra Ezo’dan tam bir boyun eğişle “haklısınız” sözcüğünü duyan Kadim’in yüzündeki şaşkınlık ifadesi de cabası. Orada “hepsi bu mu? başka bir şey yok mu?” diye öyle bir ses tonu ile soruyor ki..haklısınız sözü yerine Emre ile ilgili açıklama beklediği çok aşikar.

Ezo’nun, “işi bırakıyım” sözünün ağırlığına birde Dr.Emre’nin iş teklifini duyması Kadim’in gözlerinde acıyı, hüznü, hayal kırıklığını, terk edilmişliği hissettirdi. Ama o sahnede Ezo’nun gözlerinde hüznü, acıyı, taşıdığı sır altında ezilen gözlerini de gördük. İçinde kırık cam parçacıkları taşıyan sadece Kadim değildi. Ezo’nun da en az onun kadar içine cam parçacıkları battı.

Ceva lütfen lütfen biraz daha yorum yap... :happy0064:happy0064:happy0064
tümüne alıntı yapmadım ama yorumuna ancak :img-hi:

yukarıdaki sahneyi ben izleyemedim adres veren olursa çok sevinirim demiştim ki buldum izledim... :img-cray::img-cray::img-cray:

Allah'ım ben bu dizi yüzünden ince hastalıklara tutulucam ya, bu kalp nasıl dayansın :img-in_lo :img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

bu arada bu sahnedeki ve final sahnesindeki müziğin hakkınıda verelim :good:

nihz
24-10-07, 10:42
Herkeslere merhabalar efem...
Bendeniz Sılazede bir şahsiyetim...
Kuşummmm Filintam, ne zamandır diyordu gel ezoya bizim ora süper hem dizi, hem forum şaha kalkıyoruz...Serhat'ı izlersin gözün gönlün açılır, ruhun ferahlar...Bu hafta tamamdır kuşummm dedim. Diziyi tamtakır izliycem sizide ziyaret edicem:img-yes: Kabul buyuracağınızı düşünerekten ve dizinin geçmişi ile çok fazla bilgi sahibi olmadan iki kelam edesim var.

Ara ara geçmiştede bakmışlığım var. İlk sezon sıfır bilgili ikinci sezon ucundan kıyısında konuyu anlamış biri olarak şunu diyebilirim ki...Kadim ve Ezo arasındaki diyologlar gerçekten çok hoş...Her ikisininde hayata bakışı açısından çok güzel yerlere temas ediliyor ve izleyicinin ekran başında izlediği şeyden zevk almasını sağlıyor.

İlk yarım saatini yine kaçırdım ama bölüm yorumu yapacak kadarda şey gördüm. Mesela Dok. Emre'yi çok takdir ettim. Bildiğim kadarı ile kendisi Ezo'ya kesik... Ben duygusundan arınıp Kadim'e gidip durumu izah etmesi takdire şayandır. Yüzlerce binlerce defa malum dizideki aşık adam karakterini yorumlarken aşık adam, aşık olduğu kadının mutluluğunu düşünebilendir demek istemişimdir. Aşık olduğu kadının bir başkası ile mutlu olacağını görüp yinede yanımda olsun mantelitesi ile davranan adama ben, aşık adam değil saplantılı manyak derim. Bu sebeple Dok. Emre'nin Ezo'ya olan duygularını çok samimi buluyor, davranışınıda takdir ediyorum.

Kadim'e gelince... hoş adam vesselam...kuşum kızmasın hoşunda hoşu...dünya ahiret eniştem olur kendisi...Bir kere öpüp, sarılsam yeter:img-hyste:img-hyste
unutmadan yanlış anlaşılma olmasın :img-punk:Boran Forever:img-punk:

Şimcik bu kadar yeter...Yine geleceğim...Gelme diye itiraz eden varsa bilemem ama ben yinede gelirim:img-icecr

Kuşummmm....Nasılım ama....
Hepinize çok öptüm, çok sarıldım...:img-kiss:

Üsluptanda belli olacağı üzere samimi bir insancığım...ikide bir öpüp sarılırım...alışkanlık oldu...siz aldırmayın bana:img-wink:

tubi
24-10-07, 10:48
nihz aramıza hoşgeldin =) hepimiz sıcağıs yaff..

evet evet dr emre konusunda hiç yorum yapmamıştım. Dr. Emre Ezo yu cidden ne kadar önemsediğini işte belli etti. Tamam sinir oluyoduk ama Dr. Emre olmasaydı Kadim Ezo ya gitmeyecekti. Bir nev i Ezo ya git çağrısı idi.. Helal olsun Doktorumuza..

bende Kadimciğimi sarılıp öpüyorum kihkih

filinta
24-10-07, 10:54
Herkeslere merhabalar efem...
Bendeniz Sılazede bir şahsiyetim...
Kuşummmm Filintam, ne zamandır diyordu gel ezoya bizim ora süper hem dizi, hem forum şaha kalkıyoruz...Serhat'ı izlersin gözün gönlün açılır, ruhun ferahlar...Bu hafta tamamdır kuşummm dedim. Diziyi tamtakır izliycem sizide ziyaret edicem Kabul buyuracağınızı düşünerekten ve dizinin geçmişi ile çok fazla bilgi sahibi olmadan iki kelam edesim var.

Ara ara geçmiştede bakmışlığım var. İlk sezon sıfır bilgili ikinci sezon ucundan kıyısında konuyu anlamış biri olarak şunu diyebilirim ki...Kadim ve Ezo arasındaki diyologlar gerçekten çok hoş...Her ikisininde hayata bakışı açısından çok güzel yerlere temas ediliyor ve izleyicinin ekran başında izlediği şeyden zevk almasını sağlıyor.

İlk yarım saatini yine kaçırdım ama bölüm yorumu yapacak kadarda şey gördüm. Mesela Dok. Emre'yi çok takdir ettim. Bildiğim kadarı ile kendisi Ezo'ya kesik bütün ben duygusundan arınıp Kadim'e gidip durumu izah etmesi takdire şayandır. Yüzlerce binlerce defa muhtemal bir dizideki aşık adam karakterini yorumlarken aşık adam, aşık olduğu kadının mutluluğunu düşünebilendir demek istemişimdir. Aşık olduğu kadının bir başkası ile mutlu olacağını görüp yinede yanımda olsun mantelitesi ile davranan adama ben aşık adam değil saplantılı manyak derim. Bu sebeple Dok. Emre'nin Ezo'ya olan duygularını çok samimi buluyor, davranışınıda takdir ediyorum.

Kadim'e gelince... hoş adam vesselam...kuşum kızmasın hoşunda hoşu abi dünya ahiret eniştem olur kendisi...Bir kere öpüp, sarılsam yeter:img-hyste
unutmadan yanlış anlaşılma olmasın :img-punk:Boran Forever:img-punk:

Şimcik bu kadar yeter...Yine geleceğim...Gelme diye itiraz eden varsa bilemem ama ben yinede gelirim
Kuşummmm....Nasılım ama....
Hepinize çok öptüm, çok sarıldım...:img-kiss:

Üsluptanda belli olacağı üzere samimi bir insancığım...ikide bir öpüp sarılırım...alışkanlık oldu...siz aldırmayın bana:img-wink:
nihz'ım bebeeem gelmiş..:img-in_lo
iyide etmiş özlemişim yorumlarını:img-icecr

ben dün akşam demiştim yine diyeyim dr.emre herkesin kolay kolay yapamayacağı bir iş yaptı..kadim'im:img-in_lo den sonra gelen sövalye odur.

birde tekrar tekrar senarist gurubuna reveranss yapayım..emre yi kötü adam yapmadan aradan çektiler..nihz'ımın dediği gibi saplantılı bir tip yapsalardı emreyi çok üzülürdüm..

bebeeem:img-in_lobu kadar la kalmasın sıkı bir ezo cu ol kii senle beraber dahada coşalım..süpersin sen :img-icecrben de çok öptüm çok sarıldım:img-kiss::img-kiss:

Ceva
24-10-07, 10:54
Cevacigim can bacim
Tebrik ederim,her zamanki gibi yine 12 den isabet:happy0064
Sevgilerimle

:img-blush senelerin tecrübesi :)

Arkadaşlar başını kaçırmışım dizi tam olarak nasıl başladı.
Lütfen kısaca anlatın lütfen!

Show yine yaptı yapacağını. Haftalardır adına özet dediği ama özetten çok zaman geçirmek için kırpılmış bölümü yayınladı. Bu hafta maça kadar diziyi bitirmek için bölümü hemen başlattı. Şimdi nedir; Salı günü show en geç saat 19:45 de açılacaktır. Ne olur, ne olmaz:img-yes:

[B]Ben otele 5.kata yerlesmeye gidiyorum,deee haydin hazirlayin valizleri:happy0064:happy0064
Sevgilerimle

:img-hyste:img-hyste 5. Kat aşkı yine başlamış.

"Diziyi yakın zamanlarda bitirme planları mı var acaba her şeyi bir yola, bir mutluluğa bağlamaya başlıyolar. Bitmesin, tükenmesin dizimiz ne olur. İzleyelim bir sürü gereksiz dizi içinde inci gibi parlayan dizimizi. Pırıl pırıl bakan bakışlı sevdiklerimizi.

Keşke Ezo Rüyasında bi de Kadim'i görseydi anahtar başının altındayken, bölüm herhalde tadından yenmezdi, hoş şimdi de ballı kaymaklı bi bölüm ama:D Hoş olurdu yani:)

Alışık değil ki dizi izleyicisi her şeyin yolunda gitmesine. Olayların biraz düzelmeye başlaması hemen akıllara dizi bitiyor mu? sorusunu getiriyor. Bizi bu hala getirenler utansın:img-yes:

Ezo, yatakta sağa, sola döndüğü zaman ben bir rüya sahnesi izleyeceğiz diye düşündüm ama daha güzeli oldu. :img-yes:

today
24-10-07, 10:59
oooh iki şövalyemiz var ne güzel biri olgun biri genç. kadim ve emre:) dr. emreye de şu arzuyu ayarlasalar kız yurt dışından dönse de. çocukcağızın mutlu olmaya hakkı var çok sabretti yzaık ya. o da biz de muradmıza erelim. eh arzu daha ne ister gelir gelmez hem çok yakışıklı, hem iyi kalpli hem de kendisi gibi doktor biri

cedric08
24-10-07, 11:07
OyaYüceYazıGurubu keşke devam etseydi diziye ama 9. bölümden sonra yoklar. Bence de "ellerin" sarıgılı olması bu kadar "güzel" işlenmemişti. Özellikle "ilk kez" elini sıkacakları anda "sözden" çok "göze" düşenler...

oya yuce ve grubunun devam etmeyecegı kesin mi.eger oyleyse gercekten cok uzulurum onlar kı yedi numarayı kac bolum sıkmadan goturmuslerdir.:sad53:
umarım devam ederler

daisy79
24-10-07, 11:20
Herkese merhabalar. Bilgisayarımın azizliğine uğradığım için foruma pek giremiyorum maalesef. Girebildiğim kısıtlı zamanlarda da ancak yorumlara göz gezdirebiliyorum. Ama dünkü bölüm o kadar muhteşemdi ki kısa da olsa bir şeyler yazmak istedim. Gerçekten harika bir bölüm izledik dün akşam. Çok etkilendim ve hala da etkisinden çıkamadım. Her sahnesi muhteşemdi, çok güzel replikler vardı. Hele son sahne için söyleyecek söz bile bulamıyorum. Başta oyuncular ve senaristler olmak üzere tüm ekibe çok teşekkürler.

Bu kadar güzel bir bölümün ardından senaristlerin 9. bölümden sonra diziyi bırakacağı haberini okuyunca çok canım sıkıldı. Haber ne kadar doğru bilmiyorum ama eğer doğruysa çok üzülürüm. Çünkü bu diziyi benim için bu kadar değerli kılan iki şey var, biri muhteşem oyunculuklar ikincisi sıcak, samimi, güzel senaryo. Eğer senaristler değişirse dizi farklılaşacak ve biz bu güzel repliklerden mahrum kalacağız. Bu konuda yapılabilecek bir şey varsa sonuna kadar yapmaya hazırım. Çünkü bu diziyi bu haliyle seviyorum, sıcak ve samimi senaryosuyla, gereksiz uzatmalar olmadan. Eğer gerçekten birileri bu sayfayı takip ediyorsa umarım sesimizi duyarlar ve senaristlerimiz değişmez.

Ve son olarak bu sayfada yorum yazan herkese çok teşekkürler. Harika yorumlar yazıyorsunuz ve ben okumaktan inanılmaz keyif alıyorum.

gülendam83
24-10-07, 11:23
biraz daha toparlandım.. şimdi yorumumu yapabilirim..
öncelikle ezo ve kadim süper tabiki. bunu tekrar belirtmek istedim aralarındaki diyologlar bakışlar hareketler hepsi beklentimin üztündeydi ezonun debbienin saçlarını okşarken kadim için ağlaması içimi acıttı.. kadime hep buğulu gözlerle baktı kadim de farkındaydı ama sordu ezoya ezo cevap veremedi tabi ne desin.. ve bence böyle yaparak daha da değerlendi kadimin gözünde. hangi sahneyi anlatsam hepsi birbirinden güzeldi. mesela mutfakta ezo kadime kadim bey siz çok iyisiniz dedi ya. allah sizi korusun filan dedi. çok etkileyiciydi.. kıyamadım yahu.. ezonun ve elçin annenin kadim ve debbie yi uğurlama sahnesi zaten söze gerek varmı? ne bakışlardı öyle.. aslında ezonun da konuşmasına gerek yoktu gözlerle konuşuyor her ikiside.. gece telefon etmesi kadime.. açıkçası aramaz diye düşünmüştüm aramak istiycek ama aramıycak. çünkü bu cesaret isteyen bişey. ama şu varki ezo daha kendine aşkını itiraf edemediğinden bunda bi zarar görmedi. ve debbie için aramıştı nitekim haklı da çıktı.. kadimin debbie ye yaptığı konuşma da ayrı bir hüzün.. çok duygulandım ordada.. ne kadar zor günler yaşadığı aşikar bu zor günlerde bide kardeşiyle uğraşmış. onu koruyup kollamakla.. küçük yaşta sorumluluk almış epey. nedim de kıymat bilen bişey olsa içim yanmaz.. dün akşam çıldırttı beni.. bu kadarını da beklemezdim. bu yaşa gelene kadar ömrünün her anı abisine zarar vermekle geçmiş.. yani anlamak mümkün değil.. yola geleceğini düşünüyordum ama bu saatten sonra nedimi sevmem çok zor. yaptıkları yenilir yutulur cinsten değilki.. sadece kredi olayı olsa neyse.. abisinin aşkı yaşamasına da izin vermemiş.. berrakta en az nedim kadar suçlu. ama şimdi ezoya da farklı şekilde aynı şeyi yaptı aslında.. abisinin yüzü gülmeye başladı ama sadece kendini düşündüğü ve kendini gördüğü için ezoyu uzaklaştırmaya çalışıp işsiz kalmasına sebep oluyordu.. ve bu onun umurunda bile değil. karşıdaki ne ister ne yapar.. son derece bencil.. bide üste çıkmıyormu? ezo nedimin geleceğini duyunca nasıl da kötü oldu. tepkileri çok güzel verdi nedime karşı.. elinden çatal nasıl da düşüverdi birden.. kadim farkında ama işte.. bu arada kadim nasıl da bakıyor ezoya her an onu korumaya hazır olduğu belli.. bakışlarında sevginin yanında koruyuculuk da var..:img-in_lo açıkçası bir bakıştan bir çift gözden bu kadar fazla duygu okumak:img-in_lo helal olsun serhat beye..:happy0064 ezonun çaresizliği çok içime dokundu.. kadimin tek derdi o aslında farkında değil.. nedimin yaptıklarından çok ezonun gidişi çıkacak kadimi farkında değil.. kadim ezonun bir gülüşüyle havalarda ezo bunun farkında değil.. emreyle konuşurken nasıl da ağlıyor.. emre nin sorusu da çok hoşuma gitti. sen kendin için mi ağlıyorsun yoksa kadim bey içinmi?:img-in_lo:img-blush tabiki kadim bey için emre bey sende yani..:img-wink: eğer ezo kadime emre için işten ayrılacağını söylemeseydi kadim zaten birşeylerden şüpheleniyor ezoyu asla bırakmaz ısrar ederdi. çünkü işi bırakması için hiç bir neden yok. kaldıki birden bire. ama konu emre olunca kıskanç kadim hemen sustu ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.. ezonun emreye gittiğini düşündü biran.:img-yes:

KIRÇİÇEĞİ
24-10-07, 11:27
Merhabalar Ezo Gelin Müdavimleri ve Akşam diziyi izlerken mest olmuş forum arkadaşlarım,

Ben dayanamayıp yine geldim : ) Hala akşam ki bölümün etkisi altında olduğumu belirtmek istiyorum öncelikle. Bütün gece rüyamda Serhat'la ve Kadim'le uğraşmam da yanınca cabası :img-in_lo

Akşam Pelince gibi bende ilk sahneleri kaçırdım açtığımda Nur hanımla, Ballı Ağa'nın yanındaki Ağa baş başa konuşuyorlardı. Fazla bişi kaçırmamışım sanıyorum. Ceva ablama bu konuda katılıyorum show tv salı akşamları daha erken açılacak bunu öğrendim : ) Aslında bi tek bu konuda değil yapmış olduğun bölüm yorumuna katılsam olur mu ablacım? Hissettiklerimi öyle güzel yazmışsın ki okurken sürekli kafamı salladığımı ve hayale daldığımı biliyorum:img-in_lo

Ezo, yatakta sağa, sola döndüğü zaman ben bir rüya sahnesi izleyeceğiz diye düşündüm ama daha güzeli oldu.

O sahnede kardeşime dönüp ''İşte rüyalar geliyor bi adet Kutsal usta, bi adet Kadim'' demiştim ama gelmedi rüya... Bence rüya öyle ya da böyle gösterilecek ama daha değil. Ezo bütün gün yorulmamış ve gece yattığında rüya görebilecek düzeye gelince olacak : ) Belki de Kadim'e karşı bişeyler hissettiğini rüya sahnesi ile anlayabilir :img-blush Banane ben pis izleyici olarak Kadimli Ezolu bir rüya istiyorum :icon_ange

En çok hangi sahneyi beğendim diye düşünüp duruyorum da beğendiğim tek sahne yok öyle çok ki bir elimin parmakları yetmiyor saymaya : ) Dün akşam ki bölüm çok ama çok güzeldi. Kusurları var mıydı bilemiyorum ama varsa bile göze batmayacak şekildeydi. Haa göze batan tek kusur var o da Nedim :img-beee: Ama yakındır Ezo ve Kadim'in el ele verip,birlik olup o kusuru ortadan kaldırmaları :img-icecr

Kadim'in Feray'a dertleşmeye gittiği sahne başlı başına bir bölümdü sanki. Doktorla dertleşmesinde şey demişti Kadim ''Konuşmaya başladığımı hissediyorum'' işte Kadim, Feray'ın yanında konuşma işini daha da ilerletti, en sonunda da pişmiş kıvama gelip Ezo'ya anlattı derdini :img-in_lo

Feray'a söylediği ''İnsan ya kendini kandırır ya da başkalarını. Sen kendini kandırıyorsun. Berrak konusunda ben haklı çıktım. Berrak beni hiç sevmedi. Çünkü o Nedim'le birlikte oldu. Bunu benim bildiğimden ne Berrak'ın nede Nedim'in haberi olmadı'' cümlede resmen gözlerimden yaşlar süzülmek için izin istediler :icon_sorr Kadim'in yaşadığı şeylerin az buz şeyler olmadığı belliydi ama bu kadarı da çok ağır değil mi? Sevdiğin kıza belki el kızı dersin geçersin, yarası açık kalsa da bir süre sonra etraftaki tozlar sayesinde görünmez olabilir. O acı arada sırada seni yoklar sızısını hissettirir ama insanın kardeşinin verdiği yara nasıl geçer? Nasıl tozla kaplanır? Kardeşinin sevdiğin kadınla birlikte olduğunu biliyorsun ve her gün kardeşinle yüz yüze geliyorsun. Senin kanından, senin canından olan birisi seni sırtından bıçaklıyor. Valla Kadim susarak iyi dayanmış ama patlamasına az kaldı. Yüzleşmeyi çok merak ediyorum Nedim'in utanacağını sanmıyorum ve umurumda değil ama Kadim'in bu durumu sözlere nasıl dökeceğini, gözlerine o acıyı nasıl yerleştireceğini merakla bekliyorum...

Ezo'nun Emre ile deniz kenarında dertleştiği sahne anlam itibariyle çok güzeldi. Nurgül'ün performansı, buğulanan gözleri, dile gelen mimikleri muhteşemdi. ''Sanki yüreğinde bişiler kırıldı ve onun verdiği acıyı bende taaa yüreğimde hissettim'' ne güzel sözlerdir böyle. İşte Ezo'nun Kadim'i tanımaya başladığının ve en önemlisi anlamaya başladığının kanıtı. Ezo artık Kadim'in sözlerinden, mimiklerinden ne demek istediğini, ne hissettiğini, ne düşündüğünü anlayabiliyor. :img-in_lo Anlamakla kalmayıp Kadim'e iyi gelecek sözleri söylemeyi de ihmal etmiyor. Tabi bu bölüm Kadim'in derdine derman olamadı ama olsun diğer bölümlerde bu durumu telafi edicektir...

Son sahne hakkındaki düşüncelerimi yazayım da sonra susayım. O son sahnede kalbim küt küt attı bide pat diye reklam girmedi mi ifrit oldum ifrit. Neyse ki başladığında söylenilen sözler, anlam yüklenen gözler ve tokalaşan eller sinirimi alıp götürdü :img-in_lo Kadim ilk defa açık açık söyledi içinden geçenleri, ne hissettiğini, neden hissettiğini herbişeyi bi kaç sözcükle, derin anlamlı bakışları ile anlattı. En çok ise ''Merak etme senin canını acıtmam'' sözünü beğendim. Aman Yarabbim o nasıl söyleyiş tarzıdır, o nasıl bakıştır :img-swoon Ezo'nun ''Biliyim biliyim'' deyip elini uzatması ve gözlerindeki anlam da muhteşemdi...

Yalnız böyle yazıp, oynatıyorlar Serhat'ı ama eşi olmayanları hiç düşünmüyorlar. Biz Kadim'i görüp, onun davranışlarına, bakışlarına, sözlerine hayran olurken bi başkasını nasıl görebiliriz ki. Kesin evde kalıcaz bu dizi karakterleri yüzünden :img-heh:

Nihz'im, Sılazedem benim hoşgeldin : )

Sevgilerimle...

sahracı
24-10-07, 11:37
Bu gece dizimizde Mutfakta calisan zeki nin annesinide tanimis olduk(Zeki annesine cekmis bazi konularda,nasilda uygun birisini bulmuslar senaristlerimiz dizimize:good::good:
Bu arada Elcin annenin ruyasi aklima geldikce hala guluyorum(sabah kapisinda Kutsal Ustayi )gorunce resmen yerlerdeydim.Suzan Aksoy hanimefendiyi ayakta alkisliyorum:good:
Gadim ve Kara kedi Nedimin arasini buyuk ihtimalle yine Elcin annemiz duzeltecek:img-yes:
Bu gece Eylul u izlemedik:img-wink:
Efe Seifede yoktu:icon_sorr
Ahh ask ahh nelere kadirsin:img-in_lo
Kadim hot hotunu bile yola getirdin ya ne diyim bu ise artik(ezomuzun payini asla unutmamak lazim):img-in_lo:img-in_lo
Sevgilerimle

ayy zekinin annesini gördükçe bana afakanlar bastı yemin ediyorum ne merakı ne herşeye karışan bi kadın en sevmediğim insan tipi gülmeyi bırakın valla gerildim yaw resmen..elçin annenin hali benim de gözümün önünden gitmiyo hiç valla çok komikti kıkır kıkır gülüyo o gldükçe ben gülüyorum ezo bi ayndan sıkıştıryor en eğlenceli sahnesi buydu bence..
Senaristleri küstürdükleri için "9." bölümden sonra Senaristler diziyi bırakıyorlar arkadaşlar.

Bu gün harika bir bölümle taçlanan "Ezo'yu" OyaYüceYazıGurubu 9. bölümden sonra yazmayacak.

Haber bu kadar, sorulara artık verilecek bir yanıt yok :(

Admin arkadaşlardan özür dilerim, konu önemliydi başlık açmak zorundaydım ama açtığım başlık "sanırım" önceki "atağımdan" dolayı mod arkadaşlarca onaylanıp yayımlanıyor, ben de burada yazayım dedim.

Saygılarımla...

eğer bu doğruysa çok üzülürüm çünkü onlar kadar duyguları iyi işleyen bi senaryo grubu görmedim daha..ezo eğer bu kadar beğeniliyorsa yarısı oyuncuların başarısındansa yarısı da senayonun güzelliğindendir..gerçekten farkettirirler yokluklarını..umarım değişmez...

banubanu
24-10-07, 11:40
Ya ben hönküre hönküre ağlamak istiyorum... şimdi bitirdim seyretmeyi..
Diziyi malum siteye yükleyen arkadaşlara teşekkür etmeden önce, televizyonu keşfeden, interneti bulan ve binaaleyh o paylaşım sitesi denen alameti harikayı akıledip bu dizileri seyretme imkanını sağlayan büyüklerimize allah razı olsun diyorum. Bence bütün bu keşifler Serhat T için kullanıldığında güzel gerisi işin tuzu biberi..
Bir zamanlar Ünlü Türk Büyüğümüz sevgili arkadaşım Forgetmenot "bir gün herkes Serhat Tutumluer hayranı olacak" diye buyurmuş idi... ama ben o zamanlar daha çekirge olduğumdan ustamın ne demek istediğine aydınlanamamıştım.
Şİmdi anlıyorum usta..
Siz zaten benim söyleyebileceğim herşeyi söylemişsiniz. Bütün o replikleri yazmışsınız.. bu mudur? budur....
süper ötesi bir bölümmüş..
Yalnız biz biraz da didişmelerini seviyoruz.... onları da istiyom hemen aşk felan olmasın..
Bu bölüm daha bir romantizm ve drama ağırlıklıydı..
Ay ben bi hönküreyim geleyim...

ARIMAYA
24-10-07, 11:52
......
:img-hyste:img-hyste 5. Kat aşkı yine başlamış.

Alışık değil ki dizi izleyicisi her şeyin yolunda gitmesine. Olayların biraz düzelmeye başlaması hemen akıllara dizi bitiyor mu? sorusunu getiriyor. Bizi bu hala getirenler utansın:img-yes:

canımıniçi 5. kat meselesini hiç açma zor zahmet sığdık yerleştik herkez otursun oturduğu yerde ortalık yine karışmasın ihtar filan almayalım :img-polic

ve yine haklısın malum kuyruk acılarımızdan dolayı bi tarafımız hep tetikte eyvah saçmalayacaklar mı , eyvah bitecek mi ????

Kadim Deby ile ilgilenirken o kadar şevkat gösterdi ki o nasıl güzel sevmektir kardeşim mazallah annemin kokain krizine girme riskini göze alıp deby olasım geldi :img-hyste

Bu bölümdeki Ezo & Kadim sahnelerini ne olur birileri toplasın yapın bi güzellik çok hayır duası alırsınız benden söylemesi :img-wink:

sahracı
24-10-07, 11:55
Hedef Kitle : A/b
23 Ekim 2007 Sali
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Psv Eindhoven-fenerbahce [net] Star 18,40 47,80
2 Binbir Gece (tkr) [net] Kand 8,90 22,00
3 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 8,30 25,50
4 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 7,40 22,90
5 Ezo Gelin [net] Show 6,40 16,10

Total
23 Ekim 2007 Sali
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Psv Eindhoven-fenerbahce [net] Star 17,30 47,60
2 Ezo Gelin [net] Show 7,40 19,00

zynpy
24-10-07, 12:03
yaa bende ağlamak istiyorum sahneler uçtu aklımdan çok çabuk bitti gibi geldi dizi gözlere bakmaktan takip bile edemedim siz anlatınca herşeyin biraz daha farkına varıyorum ewet bunların hepsi oldu ama bende baştan sona izledim yok tekralamam lazım sizin gibi yorum yazmak için ama tek bildiğim ewet yorumların hepsine katılmaktayım çünkü çok güzel yorumlar yapmışsınız ben didişmelerini özlemiş olcağımdan mikropluk yapıyorum biraz ama duygusallıkta süperdi evellah hepsinin üstünden gele biliyor oyuncularımız mşllh neyse hepinize katılıyorum ve artık şu gözlere takılmadan dizinin inceliklerine bakarak izlemek istiyorum ama olmuyor arkadaşlar erkek olsam herhal ezoya sarardım oda süper:img-in_lo:img-in_lo:sad53:

NuRenNuR
24-10-07, 12:05
[QUOTE=sahracı;5160473]ayy zekinin annesini gördükçe bana afakanlar bastı yemin ediyorum ne merakı ne herşeye karışan bi kadın en sevmediğim insan tipi gülmeyi bırakın valla gerildim yaw resmen..elçin annenin hali benim de gözümün önünden gitmiyo hiç valla çok komikti kıkır kıkır gülüyo o gldükçe ben gülüyorum ezo bi ayndan sıkıştıryor en eğlenceli sahnesi buydu bence..

sana kesinlikle katılıyorum sevgili sahracı. Çok gıcık bi karakter ya çok aradılar mı acaba? Elçin anneye de bravo yani ben olsam asla tahammül edemem öyle birine. Umarım o sahneleri sakız gibi uzatmazlar onun yerine bol Kadim'li Ezo'lu sahneleri tercih ederim tabi ki:img-wink:
Elçin Anne güldükçe bende yerlere yattım zaten o nasıl bi oyunculuktur. Bu kadar sahici bu kadar içten. Hele bide Ezo'nun o sahnedeki hali yok mu '' Elçin abla ölümü gör söle'' çok doğal çok samimi bi senaryo. İnşallah hep böyle devam eder. Heralde en son istediğim şey senaristlerin değişmesidir. Aynı zamanda koyu bi SAHRA hastası olarak bunu asla istemem. Çünkü duyguları böylesine işleyen insanın içine aksettiren başka bi senarist tanımam. hele o replikler yok mu.Neyse çenem düştü.
Ah ah nasıl geçicek bi hafta:icon_sorr

sahracı
24-10-07, 12:12
binbir gecenin eski bölüm vermesi etkiledi baya..böylece herkes haftaa izler belki yine böyle müthiş bi bölümden sonra izlememk mümknü değil bence...

papatya363
24-10-07, 12:40
ya gerçekten neydi o zekinin annesi öyle elçin anneye elçinden başka bütün isimleri söyledi nurçin,gülçin,nurten başka ne vardıı:):)

en çok güldüğüm sahnede elçinin ezoyla rüya hakkında konuşup gülmeye başlamasıı kutsal ustanın kendine bakıp acaba bişemi var banamı gülüyolar gibi kendini kontrol etmesi elçin annenin sürekli gülmesi valla bende gülmekten öldüm orda:)

gülendam83
24-10-07, 12:51
biraz daha devam ediyim yorumuma... nerde kalmıştım kadimin kıskançlığında..:img-in_lo valla kıskançlık kötü şeydir diyen halt etmiş arkadaşlar.. bir insana kıskançlık bu kadar mı yakışır.. :img-blush neyse bu konuyu geçiyim en iyisi.. kadim çok kötü bir durumda kaldı velhasılı kelam...
emre beye gelelim.. açıkçası durumu kadime debbynin söyleyeceğini yani söylemekten kastım yine dizide olduğu gibi kardeşin üzdü ezoyu diyeceğini kadimin de bu şekilde konuyu anlayıp nedimi sıkıştıracağını filan düşünmüştüm ama emrenin bişeyler yapacağını ilk aşamada hiç düşünmedim.. sadece ezo emreye dedi ya gerçeği öğrenmesini isterdim filan diye. o an dedimki bu lafın üstüne emre kıyamaz ezoya kesin gider anlatır durumu ve dediğim gibi de oldu ama yaptığı çok zor birşeydi gerçekten. bi kere sevdiğin biri var hemde çok sevdiğin ve gidip onun sevdiğini düşündüğün biriyle konuşuyorsun konu ne olursa olsun bu konuşma zaten yeterince zor.. helal olsun gerçekten. zaten o zorlandığı halleri de çok güzel yansıttılar.. su filan istedi ya. bir diğer durumda kadimin tamamen özel bir meselesi bu. yani kardeşi onun arkasından kuyusunu kazıyor. bu da diğer zorluk açıklaması çok zor.. ama emre de zaten durumu açıklamadı. sadece üstten özetledi durumu ve ezoyu kurtardı bu durumdan. alkışlıyorum emreyi..:happy0064:happy0064 mutlu olmayı çok hakeden bi karakter daha fazla üzülmemeli. doktor emremize doktor arzu yakışır bence..:img-blush:img-wink: kadime de helal olsun diyorum bunu öğrendi hemen gitti ezosunu almaya.. o kapıdaki halleri neydi öyle..:img-in_lo yazarken bile kendimden geçiyorum yani:img-in_lo çok tatlılardı. herşey çok güzeldi. kadim aştı kendini artık zaten.. ne sözlerdi allahım. korkma ben senin canını acıtmam..:img-in_lo bu laf zaten bitirdi beni en son..:happy0064 bakışlar zaten ayrı konuşuyor.. dediya ezoya yanımda ol diye. arkamı dönebileceğim çok fazla kişi yok diye.. ezonun düşündüğü şeyler zaten bunlar ama kadimden duymak daha bir güzel oldu bunları..:happy0064 hangi birini yazayım bütün sahneler ayrı güzellikteydi. birini atlamak bile olmaz yani. hatırladıkça yazıyorum. gerçi unutmak ne mümkün ama.. bide kadimin fotoğrafını ezoya verme sahnesi debbienin ve ordaki konuşmalar.. burada da ezo aştı kendini. hatırlamak için unutmak lazımmış.. aman da aman.. kadimde ilk başta imalı sözler edip suratını astı ama ezo nasıl alıverdi hemen gönlünü nasıl gülümsetiverdi kadimi.. valla sadece bayanlar nazlanmaz yani.. kadim de naz yapıyor ezo ya ezo da nazlıyor kadimi yani.. bu hafta aştılar olayı artık bundan sonra daha güzel sahneler bekliyor bizleri...:happy0064

sudemnaz
24-10-07, 12:58
hala bölümün etkisindeyim herkese anlatıp duruyorum 24 saat ezo ve kadimden konuşabilirim...
reytingler de beni memnun etti ama daha iyiyi hak ediyoruz...
kadimin resmi artık ezo da ezo özledikçe bakar bakar durur :)
kadim ezo nun gözyaşlarının sildi ya içim gitti
keşke kendine çekip sıkıca bi de sarılsaydı :) süper olurdu
gerçi o sırada ben kalp krizi geçirirdim ya neyse...
:good:senaristlere teşekkür ediyorum özet ve fragman konusunda bizi mağdur duruma düşürselerde her şey süperdi(sesli fragman istiyorm ,özetlerin uzamasını da)

gormlaith
24-10-07, 12:58
Bu kadar güzel bir bölümün ardından senaristlerin 9. bölümden sonra diziyi bırakacağı haberini okuyunca çok canım sıkıldı. Haber ne kadar doğru bilmiyorum ama eğer doğruysa çok üzülürüm. Çünkü bu diziyi benim için bu kadar değerli kılan iki şey var, biri muhteşem oyunculuklar ikincisi sıcak, samimi, güzel senaryo. Eğer senaristler değişirse dizi farklılaşacak ve biz bu güzel repliklerden mahrum kalacağız. Bu konuda yapılabilecek bir şey varsa sonuna kadar yapmaya hazırım. Çünkü bu diziyi bu haliyle seviyorum, sıcak ve samimi senaryosuyla, gereksiz uzatmalar olmadan. Eğer gerçekten birileri bu sayfayı takip ediyorsa umarım sesimizi duyarlar ve senaristlerimiz değişmez.

Katılmamak mümkün değil. Ben de bu sene diziye girenlerdenim.İzlemeye karar vermemi Serhat bey'in oynamasının dışında, Oya Yüce yazı grubunun yazacak olması da etkiledi. Ne kadar iyi oyuncular olursa olsun senaryo iyi gitmezse bu aldığımız tadı alamayız. Tabi bilgi kesin mi, yeni senaristler kim olacak, birşey bilmeden yorum yapıyorum şu an ama eskiden bu konuda ağırmıştı başımız. Senarist değişikliği çok etkiliyor bir diziyi. Umarım olmaz böyle birşey.

h23
24-10-07, 12:59
ya arkadaslar bikaç dakika arayla hem gulup hem agladım bir bolumdu defalarca soyledigim gibi işte ezo gelini bu yuzden seviyorum,
hayata dair hersey var,
ne masalımsı bi hava veriyorlar
ne sebepsiz kısır dongulere sokuyorlar,
ne tekrar ediyorlar klişeleşmiş sahnelerle,
ne de işi komple romantizme vererek askı anlatmaya calısıyorlar,
dizide kadim-ezo askını beklerken doktor emre adeta gercek askı gosterdi bize,
ne kdr sevmesek de nur da bi yerde ispatladı gercek askı,
zeynel de diğer bir ornek ya balı agaya ne demeli atesin icine attıkca attı
ask sadece dusunup onunla birlikte olmak mıdır,
bu 2 ask kahramanı asklarından asık olduklarının iyiligi icin feda etmeleriyle yuzume İŞTE AŞK BUDURu yapıstırdılar tokat gibi..
komiklik sadece salaklıkta mıdır değildir bu dizi bunu da anlattı neydi o ez-elcin annenin muhabbeti, deli efe sadece 1 cumle kurdu o da yetti birde bana deli diyorlar diye,
kadimin debbieyle konusması neydi oyle ya off aglattı beni,
bu diziyi izledikten sonra anne-babanın kıymetini dostlugun askın hayatın durustlugun unutmak uzere oldugumuz pekcok kavramı ozumsemiş olduk tekrar,
her harekette ogretilen bişey vardı:
ezonun gece yarısı kadimi araması, kadimin dönüp dus almadı kahvaltısını yapmadı demesi bi turlu bırakmak istemesi: sefkatın gururdan cok daha onemli oldugunu gercekten bagın hissetmenin ne oldugunu
ezonun daha iyi sartlar derken ki gozlerini kacırması ondan once acıklama yapmadan haklısınız deyip kesmesi eger bi kelime soylese kadim onu zorlayacaktı soru sormasın b an once gideyim yalan soyleyerek yuzune bakamam dedi acaba,
her bi karakter devleşti dun gece adeta sadece basrol oyuncularımız değil,
doktor emre(basından beri bu adamı savnuyorum, nasıl bi sevgidir onunkisi-bu zamanda anlasılmayacak bişey)
kadim
ezo
ballı aga (söze gerek yok nasıl bi yurektir ki acımasızlıkla merhameti bi arada tutuyo, bu kadar sert ama bu kadar yumusak olabiliyor)
zeynel
nur
meryem (o bile :) agasının elini opmesi yaptıklarından pişmanlık duyması ona sıgınması onu bile gozleriyle cok guzel anlattı)

forgetmenot
24-10-07, 13:06
Katılmamak mümkün değil. Ben de bu sene diziye girenlerdenim.İzlemeye karar vermemi Serhat bey'in oynamasının dışında, Oya Yüce yazı grubunun yazacak olması da etkiledi. Ne kadar iyi oyuncular olursa olsun senaryo iyi gitmezse bu aldığımız tadı alamayız. Tabi bilgi kesin mi, yeni senaristler kim olacak, birşey bilmeden yorum yapıyorum şu an ama eskiden bu konuda ağırmıştı başımız. Senarist değişikliği çok etkiliyor bir diziyi. Umarım olmaz böyle birşey.

Ben felaket tellalı olarak anılmak istemem ama 2 yıl önce 'Sahra' dizisini yine bu harika Oya Yüce Yazım gurubu kaleme alıyordu,sonra ne olduysa işi bıraktılar,sonra Sahra'nın aldığı hal(Mithat birden bire sivil polis oluverdi,kendi halinde sokakta gezen yaşlı amca onun şefi vs) ve bitişi hepimizin malumu!Hem ben hafızam beni yanıltmıyorsa Oya Yüce'nin bizzat kendisi bu siteye üye diye biliyorum.Belki işi bırakma durumu gerçekse,bu sayfalara izahat verecek biri olur??:img-polic
**Şu haliyle Ezo Gelin dizisi,Türk televizyonlarının en tutarlı,güzel ve romantik repliklerinin yazıldığı birkaç TV dizisinden biri.(Bir diğeri 'Fikrimin İnce Gülü' olabilir

pinkzone
24-10-07, 13:17
Güzel bölümdü.. Çok güzel replikler yazılıyor gerçekten.. Bu senarist grubunun elinden çıkan hikayeye senaryoya neden aşık olduğumu bir kez daha anlamış bulunmaktayım. Serhat Bey Her prenses diyişinde aklıma sahraya öyle içten prenses deyişleri geliyor. Prenses kelimesi öyle bir yer edinmişki bende.. Serhat bey her prenses dediğinde mest oluyorum.. :) Dizide bütün emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Ezo gelini izlenebilir dizi haline getirdikleri içinde Oya Yüce Yazı Grubuna çok çok teşekkürler..

gormlaith
24-10-07, 13:26
Ben felaket tellalı olarak anılmak istemem ama 2 yıl önce 'Sahra' dizisini yine bu harika Oya Yüce Yazım gurubu kaleme alıyordu,sonra ne olduysa işi bıraktılar,sonra Sahra'nın aldığı hal(Mithat birden bire sivil polis oluverdi,kendi halinde sokakta gezen yaşlı amca onun şefi vs) ve bitişi hepimizin malumu!Hem ben hafızam beni yanıltmıyorsa Oya Yüce'nin bizzat kendisi bu siteye üye diye biliyorum.Belki işi bırakma durumu gerçekse,bu sayfalara izahat verecek biri olur??:img-polic
**Şu haliyle Ezo Gelin dizisi,Türk televizyonlarının en tutarlı,güzel ve romantik repliklerinin yazıldığı birkaç TV dizisinden biri.(Bir diğeri 'Fikrimin İnce Gülü' olabilir

İşte korkum da bu yüzden sevgili forget. 'Sahra' takipçileri bilir, son 6 bölüm Oya Yüce gitti replikler bitti durumu yaşamıştık. Dizimizi tanıyamaz hale gelmiştik. Tekrar bunu yaşamak istemem tam da alışmışken..Ne oluyor da küstürüyorlar hep gidiyorlar..

sinemsinem
24-10-07, 13:27
Güzel bölümdü.. Çok güzel replikler yazılıyor gerçekten.. Bu senarist grubunun elinden çıkan hikayeye senaryoya neden aşık olduğumu bir kez daha anlamış bulunmaktayım. Serhat Bey Her prenses diyişinde aklıma sahraya öyle içten prenses deyişleri geliyor. Prenses kelimesi öyle bir yer edinmişki bende.. Serhat bey her prenses dediğinde mest oluyorum.. :) Dizide bütün emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Ezo gelini izlenebilir dizi haline getirdikleri içinde Oya Yüce Yazı Grubuna çok çok teşekkürler..

:icon_sorr inanamıyorum arkadaşlar bu diziyi bu kadar özel kılan bu senaristler iken neden küstürülüp bıraktırılırlar. Bu haberin doğru olmadığını umuyorum ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz değil mi. Her ne kadar oyuncuları çok başarılı bulsamda kötü bi senaryo ile haluk bilginer i bile izleyemiyorum ben. Bunun örneklerini çok yaşadım. Önemli olan senaryo da senaryo ötesi yok ki. Eğer şu anki senaristler giderse umarım şirket önlemini almıştır ve daha iyisi (ki herzaman daha iyisi vardır) gelecek ve dizi kan kaybetmek yerine ivme kazanacaktır.

pinkzone
24-10-07, 13:33
Ben zannetmiyorum ki Senaristler gitsin.. Ama tekrar Sahra'daki gibi bir ter ediş olacaksa çok üzülürüm. İnanın ki ne oyuncular ne de görüntü hiçbirşey.. Replikler ve senaryo herşeyden önce.. Karakterleri oluşturan görüntü değil sahneler ve repliklerdir bence.. İnşallah haber asılsızdır. Ve İnşallah diziyi bu kadar düze soktuktan sonra bayırdan aşağıya bırakmazlar. Bırakırlarsa frensiz araba gibi ilk bulduğu duvara toslayacaktır.

papatya363
24-10-07, 13:35
arkadaşlar peki bu senaristlerin değişme işi nerden çıktı yani nerden haber aldınız haber kaynağı doğrumu eğer değişirse gerçekten çok kötü olur böyle diziyi yarıda bırakmalarıda hiç iyi olmaz

banubanu
24-10-07, 13:36
Yav her söylenene aldırmayın... Önce bir sonraki bölüm gelsin sonra dertleniriz. Şimdi tam coşmuşken güzel güzel yazar iken ne bu böyle.. dereyi görmeden paçaları sıvamayalım..
Ben Emre'ye yalnız alkışlamak istiyorum.. Kadim Bey ne kadar şovalyeyse o da o kadar Sirano de Bergerac yani...
Kadim'de bunu anladığından bence o soruyu sordu," Ezo senin için çokm önemli değil mi?"
Yani senin yanında çalışması varken, sen Ezoyu üzgün gördün geldin bana anlattın, Ezoyu kaybetme pahasına sırf onun iyiliği için bunu yapıyorsun demek istedi ( vay bee, iki kelimede neler anlatmış bizim Kadim)
Çarşı Emre'ye karşıydı ya... yok vazgeçtim... çarşı Nedim'e karşı!!!!

gamze_yy
24-10-07, 13:40
Arkadaşlar o haberi veren kişi daha önce Kadim ve Ezo sahnelerinin kesildiğini söylemişti. Israrla kaynağını söyle demiştik söylememişti. Daha sonra anladık ki söyledikleri asılsızmış. Kadim ezo sahneleri dediği gibi azalacağına arttı.

Bu söylediği belki doğru olabilir ama inanırken 2 kere düşünün derim ben. İleride nasılsa anlarız gerçeği. Üstelik gözümüze sokar gibi bunu her yere yazması bana biraz garip geldi:img-cool2 Eminim o arkadaş bu yazdıklarıma çok bozulacaktır.Umarım dedikleri doğru değildir. İlk defa birisinin bu kadar çok yalan söylemesini istiyorum:)

pinkzone
24-10-07, 13:46
Kadim ne abiymiş ama Kardeşinin arkasından ne haltlar yediğini bilmesine rağmen susmuş. Ama ilerki bölümlerde nedim üzerine giderse çok fena patlayacaktır. Kadim Bey'de iyi mide varmış. Ben olsam bunu öğrendikten sonra yaşamıma kadim gibi devam edemez. Kardeşime olan kinim nefretim hiç dinmezdi. Yine ailesine sahip çıkma kardeşini ne olursa olsun sahiplenmiş. Ama kardeşi bunu anlayamayacak kadar odun çıktı.

Emre'ninde dediği gibi dışarıdan daha sıcakkanlı ve sempatik görünüyordu. Demekki dışarısı değil içi önemliymiş. Emreyi tebrik ederim. Onun yaptığını her babayiğit yapmaz. Hele ki sevdiği kadını başka birine kaptırma durumunda.

ezo-kadim
24-10-07, 13:52
selam arkadaslar bu kadar özel bir günün sabahinda sitemize 55 kisinin toplandigi dizimizin 2. oldugu bir günde daha ic acici seylerden bahsedecekken bir kisinin attigi bir iddia yüzünden günümüzü mahvetmeyelim hem niye diziyi terk etsinler niye dizi erken bitsin bütün kanallar10. olmus dizilerini bile ballandiriyorlarda bizim dizimize kasit var diyorum kiskaniyorlar,kiskananlar catlasin tabi onlarin SERHAT gibi olaganüstü bir oyunculari yok ,ayrica OYA YÜCE hanim cok kiymetli bizim sovalyemiz onunla calismaya cok aliskin OYA hanimin yazdiklarini herkes oynayamaz öyle olsaydi etraf SERHAT kaynardi ama bizim tek SERHATimiz var oda ezo gelinde kiymetini bilelim tadini cikaralim bize ne yaptilar böyle aksamda yazdim mahvettiler beni ALLAHim iyiki ekranda bile olsa bana SERHATi tanittinya sükür diyorum sacmaliyormuyum onuda bilmiyorum ama yok böyle birsey insan duygularini nasil olurda böyle bir bakisla ortaya kor ben kadin basima olamam diyorum annemi bulabilsem hemen kosup sarilacaktim,nasilda üzmüsler Kadimcigimi olmaz böyle yaralarini bizim yerimizede sar lütfen EZO sarilirsan bizim yani bütün sevenlerinin sevgisinide katarak saril ONA bir insan bir insana bu kadar hayran olabilirmiki?oluyormus demek iki sene öteye gidersek 33.den sonra ögrendim dizimiz uzun soluklu olur insaallah sevgiyle ve SERHATla kalin NURGÜLün hakki bende sakli kalsin eline ve yüregine saglik prenses

gülendam83
24-10-07, 13:59
senaristleri bırakma haberi yada söylentisi canımı sıktı fazlasıyla ne güzel yorumlarımı yapıyordum. umarım öyle bir durum yoktur.. zamanla göreceğiz durumu. bir söylentiye şimdilik fazla takılmayalım bence.. gerçekse zaten yeterince üzüleceğiz.. inşallah yarıda bırakmazlar..
ben kadimin nedime karşı tavrıyla ilgili birşeyler söyleyeceğim birde.. çok iyi akıllıca bir yol izledi kadim. nedim kazdığı kuyuya düştü. abisinin boynuna dolamaya çalıştığı ipi kadim aldı nedimin boynuna doladı. nedim şimdi bu ipi çıkarmaya çalışacak ama ne yapacak bilmiyorum gerçekten çok zor bir durumda kaldı ve çok ta iyi oldu.. kaşınıp duruyodu zaten hele ezoya ettiğinden sonra.. :icon_whis
ballı ağa ve nur sahnesi hakkındada bişeyler söyliyeyim. ilk defa onlar da beni duygulandırdı.. özellikle ormana nuru almaya geldiği an çok duygusal ve güzeldi.. bu onlar için bir sınavdı ve geçtiler bence. herşey yoluna girdi.. özellikle zeynelin gelip ballıya katılması varya.. o daha da bi güzel oldu. seyit yandı yani. video görüntülerini de getirdi zeynel:happy0064 seyitin son kozu meryem de ballının yanına geldi.. seyit şimdi nasıl bir kötülük yapacak acaba? bu kadar kolay vazgeçeceğini sanmam adı üstünde kötü..
kutsal ustam ve elçin annem çok iyiydi.. suzan hanıma gülmek çok yakışıyor daha bir tatlı oluyor. bide rüyasında kutsal ustayı görmüş... ee ne demişler dervişin fikri neyse zikri de o dur.. kimi görecektiki başka.. nasıl da gülüyor kıkır kıkır.. :img-wink:
selim de kaptırdı kendini meryeme.. bu işin sonu ne olacakki.. en çok ta meryem alinin kalbinin selimde olduğunu öğrenince ne yapacak onu merak ediyorum..:img-yes:
zekinin annesine diyecek söz bulamıyorum.. elçin anneyi ne hale soktu.. çekecekleri var bence.. :img-pilot zeki yine iyi valla annesine göre yine zeki çocuk zeki..:img-wink:

glance
24-10-07, 14:08
yavaş yavaş şoktan çıkmaya başladım arkadaşlar.. ben bi de zeki ile ilgili bişey söyliycem.. zekinin neden bu kadar zeki olduğunu dün akşam anladım ben...:img-hyste:img-hyste:img-hyste

:img-hyste:img-hyste ayne katılıyorum. Ben daha büyüsünden çıkmayı başaramadım. Aklıma geldikçe sırıtıyorum :) Allahtan bugün dersim yoktuda ucuz kurtuldum :img-pilot

GULBEYAZ76
24-10-07, 14:10
Zeki
Adı her ne kadar Zeki olsa da onda böyle bir anne varken bu kadar zekaya bile şaşmak lazım.Öyle bir komşum olsa ben katil olurdum.Elçini Bakırköylük etmese iyidir.Ne rahat kadın daha tanışmadan nerde kaldınız diye bahçe de başladı Elçini fırçalamaya.Orta sehpayı koltuğa yaklaştırıp hediyenin yeride burası diye elektrikli masa lambasını koyunca :icon_evil al onu kafasına vur dedi.
Evlerden hatta semtten ırak olsun öyle kadın.:img-polic

oinone
24-10-07, 14:14
ayyy ayyy ayyyyyy neymiş efendim kadime arkol yaramıyormuş adam bülbül gibi şakıdı.sonunda kabul etti.ayy ayyy ayyy hala inanamıyorum.ay benim bunu sindirmem biraz zaman alacak hafta boyunca diziyi tekrar tekrar izler.diğer sahnelere geçiş yaparım.dizide 3 sahnede takıldım kaldım 1 -ezo kadim mutfakta 2- kadim aşkını itiraf ederken 3- kadim ezo ya geri dön çağrısı yaparken .
ama ezo emreye biri kadime söylemeli ''ben bırakmak istemedim zorla bıraktırdılar''.ben diyemem ona '' kardeşin sana ihanet ediyor'' diye ama biri demeli diye emreyi doldururken valla helal olsun nasılda parmağında oynattı emreyi

KIRÇİÇEĞİ
24-10-07, 14:17
Neden hep zirveye tırnaklarıyla kazıyıp çıkmaya çalışanları aşağıya çekmeye çalışırlar ki? :bilmim Senaristlerin gideceğine dair sağlam ve resmi bir kaynak yok değil mi? Bence varsayımları konuşmak yerine dün akşam olanları konuşmak daha keyifli :img-icecr

Akşam ki bölümde yerde yatan Nur'a ceketini veren Ballı ağa, Ağası üşümesin diye ceketini çıkarıp veren Seyfo çok cicilerdi :img-icecr Seyfo ve Zeynel gibi sadık insanları görmek ve izlemek çok keyifli oluyor. :img-yes:

Benim Selim'e dair merak ettiğim bi konu var aslında:img-blush Ali'nin kalbi Selim'de olduğu için mi Selim, Meryem'e aşık oldu? Yoksa Selim aşık olmak için Meryem'in gelip kendisini bulmasını mı bekledi? Karışık bi durum aslında bide aşkın sebebi olmaz ama merak ediyorum işte :img-blush

Elçin annenin kahkaları hala kulağımda çınlıyor hele Kutsal ustayı gördükten sonra kendisini durduramadı ya çok tatlıydı orada :img-icecr Bide Kutsal usta habire gülen Elçin anneye baktıktan sonra kendi üzerindeki kıyafetlere baktı yaa ''Acaba komiklik kıyafetlerimde mi?'' diye olay daha da komikleşti. Halbüsü Elçin anne Kutsal ustayı rüyasında görmüştü :img-heh:

Bide Ezo'nun yanan ekmeklerin kokusunu duyduğunda verdiği tepki çok iç acıtıcıydı :icon_sorr Sanki yeniden bir yangının ortasında kalacakmış gibi hissedip, koşar adımlarla merdivenlerden inişi ve Elçin anne diye bağırışı çok etkileyiciydi... :img-yes:

Sevgilerimle...

sude9
24-10-07, 14:26
KADİM-EZO..AŞKIN YAKIŞTIĞI ENDER ÇİFTLERDEN

Bölüm için ne yazsam ne çizsem eksik kalacak..anlatılmaz yaşanır derler ya işte öyle bir bölümdü...

Ezo ve Elçin evlerinde ilk yemeklerini yiyecek konuklarıda oldukça özel(biri hariç)Kadim'in sıcaklığı sevecenliği üzerinde ,hediyeyi unutmamış ama uygun olanı seçmek için önce görmesi gerekli..Elçin'in aferin Kadim isteyince ne güzel seçiyorsun deyince Kadim'in yerde dönen gözleri ve utangaç hali Ezo'nun de-de-debbie kız diye kekelemesi güzel sahnelerdi..Nedim ismi bile Ezo'yu tedirgin etmeye yetti..Kadim'in gözünden kaçarmı ezo'nun bu hali..onu en az kendi kadar iyi tanıyor,bir sorun olup olmadığını anlıyor..bu onu tedirgin de ediyor ve ne olup bittiğini öğrenmek için Ezo'nun mutfakta yanına gidiyor..orada söylediklerinde de ezo'yu ne denli tanıdığına şahit olduk..Ezo da çaresiz bir şey diyemedi Kadim Bey siz çok iyisiniz Allah sizi korusun demekten başka..aslında bir çok şeyi söyledi..

E-Kadim bakıyorum sen aşık olmuşsun?
K-Bu aşık olunmayacak gibi değil ki...
:img-blush
sen aşık olunmayacak gibi değilsin ki..Nedim'in yolda olup geldiğini duyan ezo'nun tepkisi Kadim'in gözünden elbette kaçmadı..Ezo'da olan tuhaflığı farketmiş ve onu göz hapsine almış gibiydi..Yemekte ezo ve Nedim her söze başladığında her hareket ve davranışlarda Kadim'de izliyor olup biteni anlamaya çalışıyor...
Kadim'in ezo'nun odasına debbie'yi almak için giderken ağlamak yakışmıyor sana deyip Ezo'nun gözyaşlarını elleriyle silmesi buruk ve hüzünlü bir sesle kızgın olmanı tercih ederim demesi çok güzel bir sahneydi..Ezo'nun üzgün olması Kadim'i de oldukça üzmüş ,bu davranış ve sözlerine herşekilde yansıyor...Kadim'in evden ayrılırken Ezo'ya kendisini ağırladığı için teşekkür etmesi,elini sıkmak istemesi ve sarılı el yüzünden aralarındaki sevimli diyalogları izlemek güzeldi...

Debbie Kadim kadar ezo'nun da içine işlemiş..gece yatağonda yatamayıp telefon ile bakışırken,arayıp aramama konusunda kararsız kalırken sonra da cesaretini toplayıp Kadim'i ararken ki halleri ve aynı şekilde telefonu yanıtlayan Kadim'in hallerini ve ifadesi çok güzeldi..ezo anne değil ama anne gibi çocuğunun ağlayıp ağlamaması,korkup korkmaması içine doğuyor..kADİM'İN Debbie'yi o şekilde görmesi yanına gidip teselli etmesi yanında olması ve söyledikleri etkileyiciydi..Gece uyanıp annenin artık yanında olmadığını anlayınca korkar insan bilirim.Senin yaşında karanlığa yalnız katlanmam gerektiğini öğrenmem zordu.Terkedildiğini düşünmek, bir daha anne kokulu bir kucağa sığınamayacağını hissetmek...Alışıyor insan Debbiei.Özleminin yerini öfke aldığında dayanmak kolaylaşıyor.Ama senin için henüz erken.Annen geri gelmeyecek olsa da korkma.Seni bırakmayacağım.Ben olabildiğim kadar yanında olacağım prenses.Kadim Debbie'de kendi çocukluğunu gördü,onun neler çektiğini ya da çekecek olacağının bilincinde..bu ona olan sevgisini daha da büyütüyor ,kendi yaşadıklarını Debbie'nin yaşamamasını istiyor ve bunun için elinden geleni muhakkak yapacaktır,geçmişte ne kadar üzüldüğünü incindiğini de öğrenmiş olduk..büyük ihtimalle bu duygularını hiç kimse ile paylaşmadı içine attı,sakladı ve bu onu çok daha üzmekte....erkek yakışıklıdır güzeldir ama çocuk severken çok daha güzel ve yakışıklıdır,...tıpkı Kadim gibi..Debbie'ye olan sevgisine ilgisine hayran olmamak elde değil..tarif edilmez bir şekilde etkiliyor,çekim alanına alıyor insanı...

Kadim ve debbie'den bir gece ayrı kalan ezo'nun sabah yanlarına giderken ki hali çok güzeldi..fotoğraf çekme sahneleri hep böyle güzel ve etkili olayları beraberinde getiriyor....Debbie'nin Kadim'in resmini çekip ezo'ya hediye etmesi çok güzeldi...Ezo'yu da çekip Kadim'e hediye etmeli..

K-İstersen hemen çöpe atmada kızcağız alınmasın
E-Niye çöpe atacakmışım?
K-Canım,benim fotoğrafımı albüme koyup saklamayacaksın herhalde,hatırlamak istediğin biri olduğumu sanmıyorum
E-Evet doğru sizi hatırlamak istemiyorum,hatırlamak için önce unutmak lazım,sizi neden unutayım ki

Ezo'dan Kadim'e ilan-ı aşk oldu...başka nasıl yorumlanır ki..Kadim'in soruyu sorarken ifadelerinden o kadar belli oluyor ki almak istediği cevap başka..Ezo'dan yırtmam,saklarım cevabını duymayı istiyor Ezo için önemsiz biri olmak istemiyor ama ezo'nun verdiği ilk cevap karşısında yüzü bir anda düşüyor,değişiyor...fakat Ezo son söyledikleriyle Kadim'in düşen değişen ifadesini bir anda tersine çeviriyor,duyduğu cevabın Kadim'i mutlu ettiği her halinden bakışından gülüşünden belli..Ezo'nun konuşurken utangaç tavırları da bir o kadar güzel..

K-iyi yönde olan bir şey yok hatta zaman kötü olaylara gebe
D-Peki sende değişen ne?
K-Bilmiyorum,konuşmaya başladığımı hissediyorum..belki biraz debbie sayesinde belki..bilmiyorum..bir yanım yıkılıp giderken bir yanım yaşamaya başladı sanki..birilerine güvenebilmenin eşiğindeyim gibi geliyor...aslında bende tanımıyorum,bizlere hiç benzemiyor,aslında başka bir dünyanın insanı

Ezo'nun Kadim için önemini bakışlarından, hareketlerinden, tavırlarından biliyoruz şimdi de bunu kendi kelimeleri ile duymaya başladık..doktoru ile yaptığı bu konuşma oldukça güzeldi..

Nedim'in işi bırakmasını istediği için Ezo'nun çaresiz kabul edişi ağlayışı üzücüydü..dert ortağı Emre ile derdini paylaştığı sahne,Emre gerçekleri Kadim'e söylemesi konusunda ezo'ya tavsiyede bulunca ezo'nun ağzından dökülen cümleler ne kadar güzel ve etkileyiciydi..

E-Kardeşin seni arkadan bıçaklıyor desem ilk bıçağı ben indirmiş olurum,demesem bıçaklanacak bilirim,onu koruyamıyorum,hiçbirşeyden haberi yok,Nedim bey'i koruyup duruyor bakma efe efe dolandığına aslında öyle
D-Ezo sen kendin için mi ağlıyorsun yoksa Kadim Bey için mi?

Kadim'in ezo için duygularını Doktoruna az çok anlatması ile içindekiler kelimeler dökülürken Ezo'nun da yüreğindeki kelimeler diline sözcüklere dökülmeye başladı,bunları anlatırken hiçbirşey yapamadığı için,Kadim için ağlaması fazla da söze gerek bırakmıyor..tüm bunları Emre'nin görmemesi anlamaması mümkün değil,ve o soruyu sorarak aslında bildiği cevabı onaylatmak istedi..Ezo'da konuyu değiştirerek doktora cevabı vermiş oldu

Debbie ve ezo'ya ulaşamayan Kadim'in merakı izlenmeye değer sahneler arasındaydı..Emre'ye gittiklerini öğrenince bu durumdan rahatsızlık duyduğu aşikardı..biraz da onun vermiş olduğu kızgınlık-kıskançlık nedeniyle Ezo'ya biraz fazla yüklendi,bu kadar abartılacak bir durum yoktu ortada ama kıskançlık böyle hallere de sokabiliyor Kadim'i...tüm söylediklerinden sonra Ezo'nun haklısınız deyişi Kadim'i nasılda şaşırttı..böyle bir davranış ile karşılaşmayı beklemiyordu....söyleyeceğin bu kadar mı diyerek üstelemesi bununda göstergesi..Ezo işi bırakacağını Emre ile çalışacağını söylerken Kadim'in halinden etkilenmeyen tek kişi olduğunu zannetmiyorum..yıkıldıkırıldı,üzüldü,incindi,aklın ın ucundan bile geçmezdi Ezo'nun böyle söyleyeceği,düşünemezdi bile.. bunu öyle belli ettiki izlerken benim içime oturdu..ezo diyor ya

E-Keşke kızsa sanki içinede koca bir cam kırılmışta kırıklar herbir tarafını kesmiş gibi baktı,ta yüreğimde hissettim,şaşırmadım desem yalan,benle hep çekişir çünkü,sonuçta ben işçisiyim ama ilk defa ilk defa Kadim Bey'in can acısını yüreğimde hissettim

Kadim'in o ruh halini Ezo bundan güzel sözlerle ifade edemezdi...Ezo nasıl yüreğinde hissettiyse bende ve eminim tüm izleyenlerde aynı şeyi hissetti(Serhat Tutumluer muhteşemsin ne diyeyim)

Kardeşi ile ilgili bilmedikleri de gün yüzüne çıkmışken en çok ihtiyaç duyduğu Ezo'da ayrılmak istediğini söylemesi Kadim'i çok sarstı(kıyamam)..sarhoş olmak istiyorum..ne denilebilir ki

K-Güvenmek sihirli sözcük! İhanenetin kapısını açan anahtar..Biliyor musun Berrak'tan sonra çok yaklaşmıştım.Birine güvenmeye, diğerlerine benzemediğine beni inandıran birine. Bir çift göz fotoğrafında yakaladığım anın tesadüf olmadığına inandım. O gözlerin ardında ki ruha dokunabileceğime inandım.Benim kim olduğuma aldırmadan, benden korkmadan, gözlerimin tam içine bakabilen bakışlarına güvenebileceğime inandım.Annem gibi, Berrak gibi bırakıp gitmeyecek birine güvenmek! Çok yaklaşmıştım ya,Diğerleri gibi yine serap görmüşüm. Hayal, yanılgı ,gaflet ne istersen söyle...Geçmiş olsun! Yeniden ümide kapılmak iyi gelmişti. Sahici birinin varlığına inanmak güzeldi.Yine içimde ki karanlıkla kalkacağım yeni güne sanki hiç yaşamamışım gibi...

bu sözler,Kadim'in hali,bakışları,davranışları,sözcüklere olan vurgulamaları,of,offf...sarsıcıydı,etkileyiciydi,b üyüleyiciydi,kelimelerin kifayetsiz kaldığı yer işte,ne yazarsan yaz ne söylersen söyle ifade edemezsin,eksik kalır hep,o yüzden izleyeceksin,sadece izleyeceksin...Serhat devleşti adeta,kendisi gibi Kadim'i de aynı ölçüde devleştirdi,mükemmelleştirdi...bir çok dizi var bir çok karakter ve replikleri var..ama bunlar başka ya,başka...

Doktor Emre...senin yaptığını kimse kolay kolay yapmaz,aşık olduğun kadını mutlu olsun diye ,sen mutsuz olacağını bile bile başka birine ellerinle emanet et,kendini kenara koyuop onun mutluluğu için çaba sarfet,onun mutluluğu ile kendini mutlu etmeye uğraş...büyük fedakarlık:good:

gerçekleri öğrenen Kadim'in soluğu Ezo'nun yanında aldığı,fotoğrafı alan ezo'nun ilan-ı aşk edercesine söylediği söylerden sonra , Kadim'in dilinden dökülen üstelik kendi kendine konuşmayıp Ezo'ya ifade ettiği arkadaş olarak nitelendirsede buram buram aşk kokan sözcüklerin döküldüğü sahne tek kelimeyle muhteşemdi,sadece sözler mi,en az onlar kadar hatta onlardan da daha etkileyici olan bakışlar...

E-Birşey mi deyecektiniz?
K-Evet..
E-Buyurun, söyleyin..
K-Debby seni çok özledi..geri dönmeni istiyor...ben de öyle..
E-Ama ..ama..benn..
K-Ezo! Neden gittiğini sormayacağım..sadece bir tek şey istiyorum senden.
yanımda kal..çünkü o zaman kendimi daha iyi hissediyorum. Daha güvenli..ihanete uğramayacağımı bilerek.. bu hayatta sırtımı dönebileceğim pek kimsem yok..patronun olmak dışında arkadaşım olmanı rica ediyorum.korkma.. ben senin canını acıtmam..
E-Biliyim..biliyorum

2.sezon bölümlerinin herbiri birbirinden güzel ve özeldi ama bu bölüm hepsinden farklı,özel ve güzeldi...unutulmayacaklar arasına kesinlikle ilk sırada girdi...

Serhat Tutumluer,Nurgül yeşilçay ve Oya Yüce yazı grubu,mükemmel bir iş çıkartmış,ayakta alkışlıyorum..duygusallığı öyle bir aşıladılar ki bağımlılık yapmaması imkansız,bünyeleri alıştırdılar devamı da aynı dozda üstelik artarak gelir umarım..

filinta
24-10-07, 14:28
Sevgili pinkzone bu niye yapılır bende düşündüm.Tamam kardeş olabilir,aynı kan aynı candan.Ama bu herşeyi affetmek için bir sebepmidir.Bu niye söylenmez,yüze vurulmaz ki.Çünkü bu iş kazası değil,kırmızı ışıkta yapılan bir trafik kazası değil bu bile isteye herşeyi göze alarak yaşanan bir çarpık ilişki.

Hem ben bunla yaşamaktansa oteli satıp hisseleri paylaşarak yaşamayı tercih ederdim.Çünkü bir kere edenin bir daha etme riski vardır.En azından bunu kaldırırdım ortadan.
canum benümm:img-cool2

her kelimene katılıyorum..:img-wink:

kadim:img-in_lohayatına böyle bir şeyin tekrar yaşanmaması için belkide kimseyi almamıştır..

iş bu halde ezo devreye girdi..kadim:img-in_lo çok kısa bir an bile olsa güvenini kaybetmek üzereydi kii emre telafi etti Allah tan..

kadim'in:img-in_lo sözünü ettiği yüzleşme olacak ve nedim ile köprüleri tamamen atacak sanırım:img-cool2

ARIMAYA
24-10-07, 14:28
ayyy ayyy ayyyyyy neymiş efendim kadime arkol yaramıyormuş adam bülbül gibi şakıdı.sonunda kabul etti.ayy ayyy ayyy hala inanamıyorum.ay benim bunu sindirmem biraz zaman alacak hafta boyunca diziyi tekrar tekrar izler.diğer sahnelere geçiş yaparım.dizide 3 sahnede takıldım kaldım 1 -ezo kadim mutfakta 2- kadim aşkını itiraf ederken 3- kadim ezo ya geri dön çağrısı yaparken .
ama ezo emreye biri kadime söylemeli ''ben bırakmak istemedim zorla bıraktırdılar''.ben diyemem ona '' kardeşin sana ihanet ediyor'' diye ama biri demeli diye emreyi doldururken valla helal olsun nasılda parmağında oynattı emreyi

Dedim ya merhametli bi insan evladı Ezo & Kadim sahnelerini bi toparlasın hiç anlamıyorum bu işlerden biri bi el atsın lütfen lütfen..

hem demeyin öyle şimdi Ezo'cum çok üzülünce dayanamadı döktü içini yoksa kimseyi kullanacak bi tip değil dimi... Ayrıca forum olarak bu güzelliğinden dolayı Emre'yi de baş göz edicez kalmıycak sap gibi ortada reca ederim.

RebeCa
24-10-07, 14:31
Selam arkadaşlar ,
Muhteşem bır bölümdü.sabahtan beri ancak girip yazabılıyorum.bu kadar guzel oyunculuk ve bu kadar muhteşem replıkler nerde var .sorarım size.
hepimiz özetı okuyunca araları acılacak zannetık ezo ve kadımın.ama fınalde kadım'ın soyledıkler muhtesemdı.
zaten tahmın etmıştım Debby gızın kadıme bırseyler soyleyecegını.
Kadım kardesıne karsı çok ıyı davrandı onu kendı vıcdan muhasebesıne bıraktı.ona şans verdi yapılacak otelın başına getırdı.şimdı Nedım kendı vıcdanı ıle hesaplasacak bakalım ne olacak?
38. bölüm çok güzel olacak gel özet gel.

ps:sude9 tekrar çok çok çok çok teşekkür ederim.

sude9
24-10-07, 14:33
taşındığın evde geçireceğin ilk gecede yastığının altına kilit koy:)
Elçin süpersin.sabah ki kahkahaların Kutsal'ı görünce olan halin şahaneydi..kimi gördüğünü bu kadar da belli etme canım,şahaneydi tek kelimeyler..kırmızı kesinlikle çok yakışıyor

Zeki'nin annesini çok itici buldum,abartılmış bir karakter,sevemedim

Nur'a üzüldüm ballı'nın aşkını izleyip şahit oldukça neşelendim..Meryem sorunun çözülmesi Ballı ile barışmaları güzel olmuş..

Doktor emre...bundan sonra el üstünde tutacam,olurda hata ile pot kırsa bile üstelemeyeceğim...

ve gelelim Nedim'e..işyerine girerken ayakları kayp merdivenlerden düşüp başını taşlara vursun,bindiği asansöre kıravatı sıkışsın,nefesi kesilsin,Kadim'e ya da elçin'e gelmeye çalışırken yolda başına binbirtürlü iş gelsin gideceği yere ulaşamasın ve Kadim artık dayanamayıp Nedim'i bir güzel pataklasın....daha çok varda onlar içinmde kalsın...Kadim'in batırılmak istenen projenin başına Nedim'i getirtmeye çalışması süper oldu...Kadim yüzleş artık şu Nedim'le bu kadar kollayı koruduğun yeter

pinkzone
24-10-07, 14:34
Sevgili pinkzone bu niye yapılır bende düşündüm.Tamam kardeş olabilir,aynı kan aynı candan.Ama bu herşeyi affetmek için bir sebepmidir.Bu niye söylenmez,yüze vurulmaz ki.Çünkü bu iş kazası değil,kırmızı ışıkta yapılan bir trafik kazası değil bu bile isteye herşeyi göze alarak yaşanan bir çarpık ilişki.

Hem ben bunla yaşamaktansa oteli satıp hisseleri paylaşarak yaşamayı tercih ederdim.Çünkü bir kere edenin bir daha etme riski vardır.En azından bunu kaldırırdım ortadan.

Açıkcası bunu akşamdan beri düşünüyorum. Kardeşinden bir o kadar güven duymuyor ve yaptığı olayı bildiği halde yüzüne vurmuyor. Trafik kazası olsaydı keşke. Böyle kardeş düşman başına vermesin. Çünkü kardeş dediğin sırtından vurmaz.. İnsanın ailesinde en güveneceği kişilerden biri olmalı.

Kadim'in bunu bilipte susması şuna işaret.. Ailede bir onlar kaldığı için namertte olsa kardeşini dışlamak istememesi.. Hata yapmıştır belki ilerde düzelir tahmini ile susup köşeye çekilmesi..
Ben olsam aynı senin dediğin gibi yapar hiç riske girmezdim. Ama bazı insanlarda aile kan faktörü önemli oluyor. Kardeştir atsan atılmaz satsan satılmaz. Otelden elini ayağını çeksede kadim kardeşi yine bir şekilde bulur onu.
Biraz kendinden geçip sarhoş olmazsa kim bilir ne zaman öğrenecektik bunları.. Ama gerçekten sabırlıymış kadim. Taş olsa çatlar bu olayda.. Hele ki son yaşananlardan sonra.. Serhat Bey bu acıyı nasılda yansıttı gözlerine suratına o acıyı ta derinlerde hissettim seyirci olarak.

Nedim çocukluğunun acısını sanki abisinden çıkarır gibi. Hala 5 yaşlarında kalmış. Abisinin elinde ne tür oyuncak varsa hemen gözü ona kayıyor. Yakında abisinin ezoya hisleri olduğunu sezsin yakında ezoyada yanaşır. Oyuncak kavgası nedim için bir yaşam tarzı olmuş. Kadim ne yaprsa yapsın uzak durursa dursun yanaşmasın Nedim oyuncak kavgası yüzünden yine aynısını yapacaktır. Pis bir huy.. Kardeşinin bir an önce şöyle bir kaybetme sahnesi yaşaması lazım ki.. Yada güzel bir Osmanlı tokatı kendine gelebilsin. Ama her ikisi de kendine getirecek gibi değil. Kendini kaybetmiş.. Yaptığı planlarda kendini boğuyor her seferinde.

Fettan
24-10-07, 14:43
Kadim bence dün akşamki bölümde Nedim'e yeni otelin başına geçersin diyerek bir fırsat verdi..nedir bu fırsat Nedim'in herşeyi anlatması için bir fırsat Kadim hala NEDİM'İN ONA GELİP BİRŞEYLER SÖYLEMESİNİ BEKLİYOR Nedim bunu yapsa Kadim'in kendisine tekrar güven duymasını sağlayabilir...

pinkzone
24-10-07, 14:44
Bu anahtar meselesi gerçekten hep yapılır.Bana ilk kalmaya gelen arkadaşım da koymuştu da sabah bembeyaz ve asık bir suratla kalkmıştı.-Erol Evgini gördüm hemde peruksuzdu demişti :img-blush:img-blush:img-blush

Zekinin annesini bende pek sevemedim hani insan ne olursa olsun bu kadar rahat hareket edemez diye düşünüyorum.Hadi eşyalar hakkında fikrini söyledin bari yer değiştirmeye kalkma.Umarım bu haftadan sonra biraz daha düzeltirler.

Keşke daha önce duysaymışım dediğim oldu diziyi izlerken. :)

Çünkü yeni bir ev aldık. Ve bu adeti bilmediğimden uygulayamadım. :) Annem duyunca yerlere yattı. Tühh kaçırdık dedi bak kocan olacak adamı görecektin dedi.. :) Artık bir daha ki sefere kısmetse dedim bende. :)

Zekinin annesi çok itici ve kimse katlanamaz. Elçin anneden gelecek bölümde süper laf sokmaları bekliyorum Zekinin annesine. İnsan işe giderken sana rapormu vermeli ya.. :) Sanki çocuk ıraka gidiyor.

sude9
24-10-07, 14:46
Bu anahtar meselesi gerçekten hep yapılır.Bana ilk kalmaya gelen arkadaşım da koymuştu da sabah bembeyaz ve asık bir suratla kalkmıştı.-Erol Evgini gördüm hemde peruksuzdu demişti :img-blush:img-blush:img-blush

Zekinin annesini bende pek sevemedim hani insan ne olursa olsun bu kadar rahat hareket edemez diye düşünüyorum.Hadi eşyalar hakkında fikrini söyledin bari yer değiştirmeye kalkma.Umarım bu haftadan sonra biraz daha düzeltirler.

o zaman kilit işini yapmamak lazım,ne ile karşılaşacağın belli olmaz:) ama ben ilk kez böyle bir adet olduğunu öğrenmiş oldum:img-yes:

Zekinin annesinde umarım düzeltmeye giderler,eşyasına alışveriş yaptığı insanlara,kendisini ilgilendirmeyen ne kadar mevzu varsa hepsini el attı..bir de sehpa için misafirler çayını nereye koyacak diye bir sözü var..kesinlikle düzeltilmeli

oinone
24-10-07, 14:47
düşünsenize birçoğumuz kardeşimizin arkamızdan böyle bir dolap çevirdiğini duydugumuzda gidip boğazına yapışırız.o ise tam bir işadamı gibi düşünüp ona istediğini veriyor ve durumu haberi olmadan düzeltmesi için bir fırsat veriyor.nedimin kendini suçlu bir hain olarak hissetmesini sağlayarak üstelik.şimdi eğer nedim bu durumu düzeltirse kadim kazanmış olacak.düzeltemesse yine kadim kazanmış olacak çünkü nedim başına geleceklerin tek sorumlusu olacak.kadim kredi olayını bilmiyormuş gibi yapıyor.arkadaşı ile birlikte kredi olayını nedimin haberi olmadan halledecek gibi bırakıp gitmiş babaları işlerin peşinden koşarken nedime hem anne hem baba olmuş bu yüzden bir kalemde atması çok zor onu kurtarmaya çalışıyor kendi çapında ancak yüzleşme çok yakın görünüyor buda bir gerçek. 1- bilemediniz 2 bölüm sonra yüzleşme var asıl düğüm o zaman çözülecek herkes eteğindekini dökücek. her hafta bir öncekinden daha güzel ve özel bölüm izliyoruz.bu büyünün bozulmamasını temenni ediyorum.

Ceva
24-10-07, 14:53

Sycamorem, Kadim'in, Nedim tarafından yediği darbelerin haddi hesabı yok. Müsteşar olayı, dosyanın hiç bakana ulaşmadığını öğrendikten sonraki yıkılış, gözlerde görünen acı çok fazlaydı.

Aslında Nedim'in daha önce yaptığı yanında bu hiç kalır. Bende olsam tepkim çok sert olurdu. "Bir defa yapan yine yapar" bu söz çok doğru. Şimdiye kadar hiç şaştığını görmedim. Ama inatla Kadim, ona yeni bir şans vermeye çalışmış. Neden böyle davrandığı yaşadıklarında gizli. Belki aile bildiği insanı kaybetmek istememesi, belki yaşadıkları sebebiyle yalnız kalmak istememesi..

Ezo ile Osman abi arabada konuşurlarken onları dinleyen Kadim, Ezo'nun "İnsan istedikten sonra her türlü aileyi kurar Osman Abi. Yeterki gönlünde yer olsun. Özlük üveylik kan bağında değel gönül bağında bitiyi." sözünden sonra gülümsemişti. Kadim'in Ezo'dan öğreneceği çok şey var ve o dersine çok iyi çalışıyor. Belki de Nedim'in karşısına çıkarken bunlardan güç alacak. Çünkü Nedim'in, yaşadıklarını gömmeye çalışan (asla gömülmez, ilk fırsatta kanar o gerçi) çalışan abisine yaptığı bu defa sadece bıçaklama değil. Bıçağı sapladıktan sonra içerde çevirdi. Umutlarını, çocukluğunu da kattı bu defa işin içine, kanattıkça, kanattı.

Kadim'in, bundan sonraki adımını tahmin etmek güç ama o ilk adımını attı bile bu kadar soğuk kanlı olmayı başarması şaşılacak şey ama artık kaybedecek hiç birşeyi kalmayan biri Kadim var ve onu durduracak hiç bir şey yok artık. Durmak isteyeceğini de sanmıyorum. Hele ki yeni den yaşadığını hissettiren Ezo'ya çektirdikleri eklenince.

Oyununu oynamaya başladı. Artık geri dönüş yok. Nedim'in atacağı adımı bekliyoruz hep birlikte.

oy bu yoğunluk beni bitirecek. Yarım saattir yazıyorum yahu.:img-in_lo

sahracı
24-10-07, 15:02
arkadaşlar bence kadimin olanları nedimin yüzüne vurmamasının sebebi herşeye rağmen kardeşini kaybetmek istememesi..nolursa olsun ancak böyle bir duygu onu içinde saklamasını sağlayabilirdi..eğer yüzleşseydi nedimle aradki köprüler tamamen atılıcaktı ve belli ki kadim buna hazır değildi..

ezo-kadim
24-10-07, 15:04
selam tekrar ben cikmadan birsey soracagim kostümler kendilerinemi ait yoksa sponsorlarmi giydiriyorlar birsey dikkatimi cekti sacma bulabilirsiniz ama gecen hafta bizi krizlere sokan yesil kazak varya bu hafta Kutsal ustanin üstündeydi yalnis görmediysem eger ,bizim Kadime cok yakismista Kutsal ustaya biraz dar olmus yoksa ben yaniliyormuyum?

sinope
24-10-07, 15:05

Merhabalar Ezo&Gadim Severler
Yine her zaman oldugu gibi super yorumlar,harika analizler yapmissiniz,hepinizin ellerine,yureklerinize saglik:good::good:
Dun Gece diziyi izlerken Gadimin kadinlara olan guvensizliginin Annesiyle baslamis
Berrak ile iyice torpulenmis,sonrasi Ezo gibi DOBRA yuzune konusan bir bayan ile tanismasi tekrar Kadinlara olan guvenini tam kazanmaya baslamasi(tam buldum der ikende bu sefer goz gore gore elinden bir sabun kopugu gibi kayarcasina o hareketleri,mimikleri harikaydi):img-cool2
Sonra sarhos olupta bunlari ASLINDA kendine bile senelerdir itiraf edemiyordu(Ama itiraflari dinlemek biz dizi izleyicilerinin 32 disini ortaya ciktigi andir):img-icecr
Sycamorem bacim
Ben ilk defa dun aksam Elcin annemizden duydum boyle bir olayi(demek senin arkadasinda yapti,ve Peruksuz olarak gordu):img-wink:
Onceden biz daha bekar iken tuzlu ama cok tuzlu kurabiye yaptirirlardi(ozellikle tuzunu cok koydururlardi) sonra pismis,sogumus bu kurabiyeyi yastigini altina koydurulardi(demekki Elcin annemizde baska turlusunu biliyor imis):img-icecr
Zekinin Annesi gercektende Elcin annemizin basini cok agritacaga benziyor(birde bekar ise yani esi falan olmus ise Elcin anneyi Kutsal ustadanda kiskanabilir)
2li arasinda oldukca cekismeli sahneler de olabilir.
Bu arada dizimizin senaristlerinin dizimizi biraktiklarina dair kesin bir kanit olmadigi icin, icimden inanmak gelmiyor.Hem Senaristlerimizden Oya Hanim zaten bildigim kadariyla bu siteye uye ,sayet boyle bir sey olduysa bizlere bu konuda bir aciklama yapacaginada eminim.
Baska Bir diziyi gecen sezon izliyordum(senaristi A.U.H) Beyefendi kendisi biz izleyicilerine kendisi,bizzat ozel mesaj yolu ile ulasmisti.
Gelecek hafta dizimizi gercekten daha bir heyecan ile beklemeye basladim(hatta bugun 32 disim ortada dolaniyorum dersem bana gulmezsiniz degilmi?
Yarin insallah kisacikta olsa(raziyiz vallahi) OZET gelir diye simdiden umide kapilmis bir Ezozede:img-yes::img-yes:
Sevgilerimle

sahracı
24-10-07, 15:08
valla ben biran önce videoları bekliyorum..tekrar izlemek için sabırsızlanıyorum:img-in_lo

sude9
24-10-07, 15:10
Ezo ile Osman abi arabada konuşurlarken onları dinleyen Kadim, Ezo'nun "İnsan istedikten sonra her türlü aileyi kurar Osman Abi. Yeterki gönlünde yer olsun. Özlük üveylik kan bağında değel gönül bağında bitiyi." sözünden sonra gülümsemişti. Kadim'in Ezo'dan öğreneceği çok şey var ve o dersine çok iyi çalışıyor. Belki de Nedim'in karşısına çıkarken bunlardan güç alacak. Çünkü Nedim'in, yaşadıklarını gömmeye çalışan (asla gömülmez, ilk fırsatta kanar o gerçi) çalışan abisine yaptığı bu defa sadece bıçaklama değil. Bıçağı sapladıktan sonra içerde çevirdi. Umutlarını, çocukluğunu da kattı bu defa işin içine, kanattıkça, kanattı.
Oyununu oynamaya başladı. Artık geri dönüş yok. Nedim'in atacağı adımı bekliyoruz hep birlikte.

oy bu yoğunluk beni bitirecek. Yarım saattir yazıyorum yahu.:img-in_lo

Kadim sessiz şu an ama bu sessizliği onu başına örülmek istenen çoraplardan da kurtaracak..gün gelecek bu hesaplaşma yaşanacak..Kadim kardeşini uzun zamandır kaybetmiş değişen bir şey olmayacak ama nedim elindeki herşeyi birer birer kaybetmeye başladıkça asıl kaybedenin kendisi olduğunu görecek...bazen bunca şeye rağmen kardeşine hala sahip çıkmaya çalışan Kadim nedim'i affedermi diye düşünüyorum..ve yapması uzak bir ihtimal gibi gelmiyor..elbette hiçbirşey çocukluklarındaki gibi güzel ve özel olmayacak ama ufak iyileşmeler olur gibi geliyor..Kadim'de o yürek var..olmasaydı kardeşini çoktan silmiş ve bir kenara atmıştı...
Ceva çok sağol,rep ilaç gibi geldi..dün akşam izleyemedim dört döndüm evde,eklenmişti malum siteye ama geç olması nedeniyle izleyemedim sabah ta fırsat bulur bulmaz kendimi pc başına attım...

nilya_tim
24-10-07, 15:12
Kadim bence dün akşamki bölümde Nedim'e yeni otelin başına geçersin diyerek bir fırsat verdi..nedir bu fırsat Nedim'in herşeyi anlatması için bir fırsat Kadim hala NEDİM'İN ONA GELİP BİRŞEYLER SÖYLEMESİNİ BEKLİYOR Nedim bunu yapsa Kadim'in kendisine tekrar güven duymasını sağlayabilir...

evet cnm aynen hem kadim orda kardeşini o kadar şey yaptıktan sonra bile affedebileceğini söyledi

hem kadimin ezo nun gittikten sonra kızla içmeye gittiği hali, çok kötüytü ya birden üzüldüm ama ve en sonunda kadimin eve gelmesi yani harikaydı hele ezoya korma ben senin canını acıtmam demesi bitirdi zaten harika bölümdü haftaya sabırsızlıkla bekliyorumm

not_diziyle alakası yok ama cnm imza avatorunda kalbim durabilir ahh ahh:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

ARIMAYA
24-10-07, 15:12
.......oy bu yoğunluk beni bitirecek. Yarım saattir yazıyorum yahu.:img-in_lo

Sinope'de aynı durumda ya, işi çok yoğun olmazsa yorumları beklenen arkadaşlarımıza yardımcı bulacağız :img-wink:
Kadim ' de evliya sabrı varmış kaç kişi böyle bir ihanet/ler karşısında bu kadar kontrollü kalabilir ki ??? hem bu kadar güzel bak hem bu kadar şevkatli ol hem bu kadar şeker ol oy oy oy oyyy :img-in_lo yeni bölüm özetinden sonra daha az korkacağım bu son özetcikden sonra epey bi çökmüştüm ama sonuca bakın :icon_redf

ARIMAYA
24-10-07, 15:27
sahracı sağolasın
Kadim' le Ezo'nun şu fotoğraf ile ilgili sohbetleri olan sahneye bi bakın ; sanat ile zanaat farkı süper :img-wink:
ve Kadim'in Ezo ' un neden hatırlayacakmışım ki cevabından sonra düşen yüzüne bakın bende onunla birlikte göçtüm :icon_conf sonra da hatırlamak için unutmak gerekir cevabını alınca yüzü nasıl aydınlanıyor bi bakın
ay insan gerçekten yaşasa bu kadar iyi yansıtamaz ya ah kadim ah yaktın sen bizi :img-in_lo
PS. diğer sahnelerine haksızlık olmasın şimdi bunu izledimde ondan yazdım

sude9
24-10-07, 15:32
ay insan gerçekten yaşasa bu kadar iyi yansıtamaz ya ah kadim ah yaktın sen bizi :img-in_lo
yakmak sözcüğü az kalır...
sahnelerin hepsi ayrı ayrı,teker teker incelemeye alınmalı:img-yes:
birini bile atlamak haksızlık olur..

h23
24-10-07, 15:36
en fedakar: dr. emre
en yalancı: kadim (ne asıgım ne sarhoşum pehhh deli gibi asıksın :happy0064 )
en namus gözcüsü: ballı aga(bir bir kadınları topluyo kanatları altına :img-polic )
en koca duskunu: elcin anneeeeeeee :img-lock:
en zeki: zeki (annesini gordukten sonra ) troest
en ikiyuzlu: nedim :img-tomat
en iş bitirici: feray, debbie :img-lady:
en hızlı kılıf uyduran: kadim (otel musterisi bi yere giderken haber ver pehh derdin doktora gitmesi) :img-hyste
en delikanlı kadın: nur
en kotu tetikci: zeynel (merhametli bi tetikci)
en utangac: selim :icon_redf

h23
24-10-07, 15:41
ya su kadimin debbieyi ezoya teslim ettigi sahnede cok guzeldi di mi?
ezo hani sey diyor ya "hatırlamam icin unutmam lazım" :img-icecr ondan sonra kadimin telaslı hali superdi nasıl da heyecanlandı ardarda bi suru sey soyluyo resmen bırakmak istemiyor dus almadı da kahvaltısını az yaptı da en sonunda ezo da super kovdu ama di mi "güle güleee" de hadi gidin :img-wink:

sahracı
24-10-07, 15:42
sahracı sağolasın
Kadim' le Ezo'nun şu fotoğraf ile ilgili sohbetleri olan sahneye bi bakın ; sanat ile zanaat farkı süper :img-wink:
ve Kadim'in Ezo ' un neden hatırlayacakmışım ki cevabından sonra düşen yüzüne bakın bende onunla birlikte göçtüm :icon_conf sonra da hatırlamak için unutmak gerekir cevabını alınca yüzü nasıl aydınlanıyor bi bakın

bişeydeğil canım..dikkatli okumuyorum herhalde farketmedim yüklendiğini...

rozi
24-10-07, 16:05
KADİM-EZO..AŞKIN YAKIŞTIĞI ENDER ÇİFTLERDEN

Bölüm için ne yazsam ne çizsem eksik kalacak..anlatılmaz yaşanır derler ya işte öyle bir bölümdü...

Ezo ve Elçin evlerinde ilk yemeklerini yiyecek konuklarıda oldukça özel(biri hariç)Kadim'in sıcaklığı sevecenliği üzerinde ,hediyeyi unutmamış ama uygun olanı seçmek için önce görmesi gerekli..Elçin'in aferin Kadim isteyince ne güzel seçiyorsun deyince Kadim'in yerde dönen gözleri ve utangaç hali Ezo'nun de-de-debbie kız diye kekelemesi güzel sahnelerdi..Nedim ismi bile Ezo'yu tedirgin etmeye yetti..Kadim'in gözünden kaçarmı ezo'nun bu hali..onu en az kendi kadar iyi tanıyor,bir sorun olup olmadığını anlıyor..bu onu tedirgin de ediyor ve ne olup bittiğini öğrenmek için Ezo'nun mutfakta yanına gidiyor..orada söylediklerinde de ezo'yu ne denli tanıdığına şahit olduk..Ezo da çaresiz bir şey diyemedi Kadim Bey siz çok iyisiniz Allah sizi korusun demekten başka..aslında bir çok şeyi söyledi..

E-Kadim bakıyorum sen aşık olmuşsun?
K-Bu aşık olunmayacak gibi değil ki...
:img-blush
sen aşık olunmayacak gibi değilsin ki..Nedim'in yolda olup geldiğini duyan ezo'nun tepkisi Kadim'in gözünden elbette kaçmadı..Ezo'da olan tuhaflığı farketmiş ve onu göz hapsine almış gibiydi..Yemekte ezo ve Nedim her söze başladığında her hareket ve davranışlarda Kadim'de izliyor olup biteni anlamaya çalışıyor...
Kadim'in ezo'nun odasına debbie'yi almak için giderken ağlamak yakışmıyor sana deyip Ezo'nun gözyaşlarını elleriyle silmesi buruk ve hüzünlü bir sesle kızgın olmanı tercih ederim demesi çok güzel bir sahneydi..Ezo'nun üzgün olması Kadim'i de oldukça üzmüş ,bu davranış ve sözlerine herşekilde yansıyor...Kadim'in evden ayrılırken Ezo'ya kendisini ağırladığı için teşekkür etmesi,elini sıkmak istemesi ve sarılı el yüzünden aralarındaki sevimli diyalogları izlemek güzeldi...

Debbie Kadim kadar ezo'nun da içine işlemiş..gece yatağonda yatamayıp telefon ile bakışırken,arayıp aramama konusunda kararsız kalırken sonra da cesaretini toplayıp Kadim'i ararken ki halleri ve aynı şekilde telefonu yanıtlayan Kadim'in hallerini ve ifadesi çok güzeldi..ezo anne değil ama anne gibi çocuğunun ağlayıp ağlamaması,korkup korkmaması içine doğuyor..kADİM'İN Debbie'yi o şekilde görmesi yanına gidip teselli etmesi yanında olması ve söyledikleri etkileyiciydi..Gece uyanıp annenin artık yanında olmadığını anlayınca korkar insan bilirim.Senin yaşında karanlığa yalnız katlanmam gerektiğini öğrenmem zordu.Terkedildiğini düşünmek, bir daha anne kokulu bir kucağa sığınamayacağını hissetmek...Alışıyor insan Debbiei.Özleminin yerini öfke aldığında dayanmak kolaylaşıyor.Ama senin için henüz erken.Annen geri gelmeyecek olsa da korkma.Seni bırakmayacağım.Ben olabildiğim kadar yanında olacağım prenses.Kadim Debbie'de kendi çocukluğunu gördü,onun neler çektiğini ya da çekecek olacağının bilincinde..bu ona olan sevgisini daha da büyütüyor ,kendi yaşadıklarını Debbie'nin yaşamamasını istiyor ve bunun için elinden geleni muhakkak yapacaktır,geçmişte ne kadar üzüldüğünü incindiğini de öğrenmiş olduk..büyük ihtimalle bu duygularını hiç kimse ile paylaşmadı içine attı,sakladı ve bu onu çok daha üzmekte....erkek yakışıklıdır güzeldir ama çocuk severken çok daha güzel ve yakışıklıdır,...tıpkı Kadim gibi..Debbie'ye olan sevgisine ilgisine hayran olmamak elde değil..tarif edilmez bir şekilde etkiliyor,çekim alanına alıyor insanı...

Kadim ve debbie'den bir gece ayrı kalan ezo'nun sabah yanlarına giderken ki hali çok güzeldi..fotoğraf çekme sahneleri hep böyle güzel ve etkili olayları beraberinde getiriyor....Debbie'nin Kadim'in resmini çekip ezo'ya hediye etmesi çok güzeldi...Ezo'yu da çekip Kadim'e hediye etmeli..

K-İstersen hemen çöpe atmada kızcağız alınmasın
E-Niye çöpe atacakmışım?
K-Canım,benim fotoğrafımı albüme koyup saklamayacaksın herhalde,hatırlamak istediğin biri olduğumu sanmıyorum
E-Evet doğru sizi hatırlamak istemiyorum,hatırlamak için önce unutmak lazım,sizi neden unutayım ki

Ezo'dan Kadim'e ilan-ı aşk oldu...başka nasıl yorumlanır ki..Kadim'in soruyu sorarken ifadelerinden o kadar belli oluyor ki almak istediği cevap başka..Ezo'dan yırtmam,saklarım cevabını duymayı istiyor Ezo için önemsiz biri olmak istemiyor ama ezo'nun verdiği ilk cevap karşısında yüzü bir anda düşüyor,değişiyor...fakat Ezo son söyledikleriyle Kadim'in düşen değişen ifadesini bir anda tersine çeviriyor,duyduğu cevabın Kadim'i mutlu ettiği her halinden bakışından gülüşünden belli..Ezo'nun konuşurken utangaç tavırları da bir o kadar güzel..

K-iyi yönde olan bir şey yok hatta zaman kötü olaylara gebe
D-Peki sende değişen ne?
K-Bilmiyorum,konuşmaya başladığımı hissediyorum..belki biraz debbie sayesinde belki..bilmiyorum..bir yanım yıkılıp giderken bir yanım yaşamaya başladı sanki..birilerine güvenebilmenin eşiğindeyim gibi geliyor...aslında bende tanımıyorum,bizlere hiç benzemiyor,aslında başka bir dünyanın insanı

Ezo'nun Kadim için önemini bakışlarından, hareketlerinden, tavırlarından biliyoruz şimdi de bunu kendi kelimeleri ile duymaya başladık..doktoru ile yaptığı bu konuşma oldukça güzeldi..

Nedim'in işi bırakmasını istediği için Ezo'nun çaresiz kabul edişi ağlayışı üzücüydü..dert ortağı Emre ile derdini paylaştığı sahne,Emre gerçekleri Kadim'e söylemesi konusunda ezo'ya tavsiyede bulunca ezo'nun ağzından dökülen cümleler ne kadar güzel ve etkileyiciydi..

E-Kardeşin seni arkadan bıçaklıyor desem ilk bıçağı ben indirmiş olurum,demesem bıçaklanacak bilirim,onu koruyamıyorum,hiçbirşeyden haberi yok,Nedim bey'i koruyup duruyor bakma efe efe dolandığına aslında öyle
D-Ezo sen kendin için mi ağlıyorsun yoksa Kadim Bey için mi?

Kadim'in ezo için duygularını Doktoruna az çok anlatması ile içindekiler kelimeler dökülürken Ezo'nun da yüreğindeki kelimeler diline sözcüklere dökülmeye başladı,bunları anlatırken hiçbirşey yapamadığı için,Kadim için ağlaması fazla da söze gerek bırakmıyor..tüm bunları Emre'nin görmemesi anlamaması mümkün değil,ve o soruyu sorarak aslında bildiği cevabı onaylatmak istedi..Ezo'da konuyu değiştirerek doktora cevabı vermiş oldu

Debbie ve ezo'ya ulaşamayan Kadim'in merakı izlenmeye değer sahneler arasındaydı..Emre'ye gittiklerini öğrenince bu durumdan rahatsızlık duyduğu aşikardı..biraz da onun vermiş olduğu kızgınlık-kıskançlık nedeniyle Ezo'ya biraz fazla yüklendi,bu kadar abartılacak bir durum yoktu ortada ama kıskançlık böyle hallere de sokabiliyor Kadim'i...tüm söylediklerinden sonra Ezo'nun haklısınız deyişi Kadim'i nasılda şaşırttı..böyle bir davranış ile karşılaşmayı beklemiyordu....söyleyeceğin bu kadar mı diyerek üstelemesi bununda göstergesi..Ezo işi bırakacağını Emre ile çalışacağını söylerken Kadim'in halinden etkilenmeyen tek kişi olduğunu zannetmiyorum..yıkıldıkırıldı,üzüldü,incindi,aklın ın ucundan bile geçmezdi Ezo'nun böyle söyleyeceği,düşünemezdi bile.. bunu öyle belli ettiki izlerken benim içime oturdu..ezo diyor ya

E-Keşke kızsa sanki içinede koca bir cam kırılmışta kırıklar herbir tarafını kesmiş gibi baktı,ta yüreğimde hissettim,şaşırmadım desem yalan,benle hep çekişir çünkü,sonuçta ben işçisiyim ama ilk defa ilk defa Kadim Bey'in can acısını yüreğimde hissettim

Kadim'in o ruh halini Ezo bundan güzel sözlerle ifade edemezdi...Ezo nasıl yüreğinde hissettiyse bende ve eminim tüm izleyenlerde aynı şeyi hissetti(Serhat Tutumluer muhteşemsin ne diyeyim)

Kardeşi ile ilgili bilmedikleri de gün yüzüne çıkmışken en çok ihtiyaç duyduğu Ezo'da ayrılmak istediğini söylemesi Kadim'i çok sarstı(kıyamam)..sarhoş olmak istiyorum..ne denilebilir ki

K-Güvenmek sihirli sözcük! İhanenetin kapısını açan anahtar..Biliyor musun Berrak'tan sonra çok yaklaşmıştım.Birine güvenmeye, diğerlerine benzemediğine beni inandıran birine. Bir çift göz fotoğrafında yakaladığım anın tesadüf olmadığına inandım. O gözlerin ardında ki ruha dokunabileceğime inandım.Benim kim olduğuma aldırmadan, benden korkmadan, gözlerimin tam içine bakabilen bakışlarına güvenebileceğime inandım.Annem gibi, Berrak gibi bırakıp gitmeyecek birine güvenmek! Çok yaklaşmıştım ya,Diğerleri gibi yine serap görmüşüm. Hayal, yanılgı ,gaflet ne istersen söyle...Geçmiş olsun! Yeniden ümide kapılmak iyi gelmişti. Sahici birinin varlığına inanmak güzeldi.Yine içimde ki karanlıkla kalkacağım yeni güne sanki hiç yaşamamışım gibi...

bu sözler,Kadim'in hali,bakışları,davranışları,sözcüklere olan vurgulamaları,of,offf...sarsıcıydı,etkileyiciydi,b üyüleyiciydi,kelimelerin kifayetsiz kaldığı yer işte,ne yazarsan yaz ne söylersen söyle ifade edemezsin,eksik kalır hep,o yüzden izleyeceksin,sadece izleyeceksin...Serhat devleşti adeta,kendisi gibi Kadim'i de aynı ölçüde devleştirdi,mükemmelleştirdi...bir çok dizi var bir çok karakter ve replikleri var..ama bunlar başka ya,başka...

Doktor Emre...senin yaptığını kimse kolay kolay yap