Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 3)

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

urfaliahmet
03-10-07, 12:10
naz kısa yoldan o onu seviyo demekle bişey olmaz o zaman aşkın tadı kalmazzz böylee tutkulu anlatacagızkii sankii bizlerde yanlarındaa aynı şeyleri yaşıyoruz gibi haksızmıyım:img-wink:

gülendam83
03-10-07, 12:11
merhabalar arkadaşlar valla dün ayrı eğlendim sayenizde yazdıklarınızı okurken ayrı bende forumda yeniyim.. ve hepinizi güzel yorumlarınızdan dolayı tebrik ediyorum harikasınız..:happy0064
ben nedim konusunda söğüt arkadaşımıza katılıyorum.. ama nedim daha çocuk gerçektende çok duygusal ve ne yaptığını bilmiyor duygusal haraket ediyor ve kadim kardeşini çok iyi tanıdığından ve belli etmemeye çalışsada sevdiğinden ona çok büyük dönüşü olmayan bir kırgınlık beslemez.. nedim şimdi büyük bir hata yapıyor mantıklı düşünmediğinden süreyyanın bile gazına geldi ama anlıyacak hatasını ve abisi yanında olacak.. hem benim aklıma şöyle birşey geliyor süreyya kardeşinin ölümünde kadimi suçluyor ve intikam duygusu besliyor... ne malum kadim benim kardeşimi aldı bende intikamımı onun kardeşini alarak alacağım diye düşünmediği.. ve bu işin sonunda nedime de büyük bir zarar vererek kadimi üzmeyi düşündüğü çıkıyor.. bence kadim bunun farkında ve kardeşini korumaya çalışacak çünkü onun ne kadar çocuk ve toy olduğunun farkında... bunlar düşünüldüğünde telefonu unutması çok iyi oldu nedimin.. kadim farkına vardı olayın..
ya arkdaşlarım nedim bize lazım hem.. orda ona aşık tatliş eylül var... onların sevimli aşkınıda konuşacağız gün gelecek.. :img-wink:

asia
03-10-07, 12:19
Yapmayııııııııın ağzınızdan yel alsın. Reytingler tavan yapsın diye bekliyorum ne yayından kalkması .
Ben BBG finalinde bıraktım yeni sezona başlamadım baydı artık mıy mıy mıy bana sıkıntı geliyor. Seven sevsin tabi de "Kadim ve Ezo " :img-in_lo varken herkez izlesin herkez nasiplensin istiyorum .
Tabii canım bende aynı şeyleri düşünüyorum...
Zaten kaldırmazlar diyorum.. o potada olmak için baya bi gerilerde olmak lazım..
Üstelik geçen sene kalkmamış bu sene olacağını hiç sanmam..
sen merak etme ARIMAYA cım olmaz öyle bir şey..:img-yes:

Söğütcüm..
Saray dan büyük ne var demişsin yaa..
Var kardeşim olmaz mı?

Aşkla aşkın büyüsüyle engelsiz sınırlara ulaşan, efsunlu sevda mabedleri var.. hemde insanın yüreğine inşaa edilmiş halde..
Durun yahu hızımı alamayıp.. aşırı romantizm hastalığım baş gösterecek yoksa..
Ama var canım var..:img-in_lo olmaz mı?:img-blush

Messa
03-10-07, 12:19
Ama yani sycamore önce gribim. Serhat gelsin beni doktora götürsün. Sonra migrenim tuttu. Gelsin Ezo'nun masajını öğrenmiş mi bende denesin:) olmuyor, olmuyor..bizsiz hele hiç olmuyor :)

Bölüm yorumu; Kadim, Elçin anneye ev almasın evi tekrar restore ettirsin. Hmm evde tamamen yanmıştı dimi? Peki evin aynısını tekrar yaptırsın. Bizde mahallemizden ayrılmayalım.

El masajından sonra:img-blush Elçin anne kapıyı açtığında ikisininde suç üstü yakalanmış çocuklar gibi hafif irkilip kapıya baktıkları sahne harika..tabi birde Ezo'nun, Elçin anne gelir gelmez e hadi size eyi günler deyip çıkarken Kadim'in bakışı:img-blush

Merhabalar, buraya hiç yorum yazmamıştım şimdiye kadar. Tanıdık kişileri görmek ne güzel, Ceva Abla, Gamze Abla ve daha birçok kişi.

Bende diziyi bir çoğunuz gibi Serhat Tutumluer'den sonra izlemeye başladım. Hatta sezonun ilk fragmanını gördüğümde yadırgadım biraz ama izleyince bağımlısı oluyor insan, hele Ezo ve Kadim'in o enfes karşılıklı konuşmaları pardon atışmaları yok mu? İzlemeye doyum olmuyor.
Ben dün maçtan dolayı bazı kısımları kaçırdım resimlerde Ezo, Kadim'in eline masaj yapıyor ne için? Kadim'mi masaj yapmasını istedi yoksa Ezo'mu?

urfaliahmet
03-10-07, 12:23
:img-wink:
kadimin bşı agrıyoo ezoda köyden bildiklerini ögretiyo ona

asia
03-10-07, 12:27
Merhabalar, buraya hiç yorum yazmamıştım şimdiye kadar. Tanıdık kişileri görmek ne güzel, Ceva Abla, Gamze Abla ve daha birçok kişi.

Bende diziyi bir çoğunuz gibi Serhat Tutumluer'den sonra izlemeye başladım. Hatta sezonun ilk fragmanını gördüğümde yadırgadım biraz ama izleyince bağımlısı oluyor insan, hele Ezo ve Kadim'in o enfes karşılıklı konuşmaları pardon atışmaları yok mu? İzlemeye doyum olmuyor.
Ben dün maçtan dolayı bazı kısımları kaçırdım resimlerde Ezo, Kadim'in eline masaj yapıyor ne için? Kadim'mi masaj yapmasını istedi yoksa Ezo'mu?
Messacım gel sende gel...:img-yes:
Evet Ceva, ben,Banu,ARIMAYA,Efseran hatta inamayacaksın Griff bile gelmiş..
Tabii bu forumu güzelleştiren yorumlarıyla hareket, okunma isteği getiren pek çok değerli arkadaşlarda var..
Sadece sen değil çoğunluk ikinci sezonda izlemeye başlamış zaten ablacım..
O yüzden hoşgeldin...:img-yes:

safinaz:)
03-10-07, 12:29
ben de beğendim bu bölümü ezo kadim sahneleri çok vardı özlelikle otel odasındaki muhabbetler tadından yenmiyo ve tabiki masaj sahnesi çok güzledi bekleidğimiz gibi
ezo-kadim nickli arkadaşa üzülerek katılıyorum şöyle ki bazı sahneler tamamen yönetmenden ötürü sinir bozuyo. yangın sahnesi gerçekten çok amatörceydi ayrıca çok hızlı geçiştirmenin nesi duygu sömürüsü yapmamak arkadaşlar biraz estetik ister bu işler sonuçta roman değil ki bu düz okuyarak geçilsin yönetmen diye bişey var ama bu dizide en yeteresiz şey yönetmen. romantizimin içine ediyo afedersiniz... misal ben de aynı örneği vereceğim ezoyla kadimin aynı koltukta oturmak zorunda kaldığı sahne ne güzle yazılmış oh diye seviniyoruz ama sahneyi öyle bi yönetmiş ki yönetmen atlı kovalıyo sanki bitsede gitsek gibi..çok sinir oldum.. kadim ezoyu az bi biarz 3 dk bilemedim 2 dk hadi syretse şöyle önce kaldırsammı kaldırmasammı diye tereddüt etse bak uyurkan ne kadar da masum diye düşünse ...yok ya bu yönetmende iş yok... nurgülle serhat müthiş ve tabiki ezo ve kadim dışında bence zeki ve kutsal ustayı oynayan oyuncular çok doğal ve dizideki sevimli karakterler.
oyunculuklar yine çok güzleid bu bölüm.. ezoyla kadim odada başbaşa kalınca geçen diyaloglarda hele bakışlarkonuştu yine....nurgül zaten genel olarak ezoyu kıyafet gibi giyinmiş üzerine ne aksanı ne şivesi en vucud ilini kullanışı hiç ama hiç hatasız döktüre döktüre oynuyo... pansuma yapılırken gülmekten öldümaynı şey başıma geldmişti hastane ayağa kalkmıştı çok acı veriyo gerçkten acı çekmediği halde nurgül inanılşmaz performnas sergilemiş...serhat da ukala mesafeli ama derinliki karakterin içini müthiş doldurmuş tek kelimeyle süper.
bu bölüm favori sahnem masaj sahnesi ve otel odasında kadimin ezoya küçğk hanım dediği sahnenin tümü süperdi... meryemi oynayan kız beni boğuyo desem nur da aynı şekilde yani ballı ağa nura aşık olmasaymış keşke çünkü ben ne nuru ne ona olan aşkını çok merak etmiyorum ezoya platonik kalsaymış ahmet mümtazı ialerken acı çekmezdik bari böyle işkence oluyo . en azından kadim -ezo sahneleri ve mutfak muhabbetleri harika oluyo...

arımaya,kadim 35-36 falandır ezoda 27-28dir heralde doktorda 30-31:) sallıyorum tabide görünen o:) tahmin yani

sahracı
03-10-07, 12:29
:img-wink:
kadimin bşı agrıyoo ezoda köyden bildiklerini ögretiyo ona

bilmeyenelr için söyliyim o doğru bi tekniktir..emekli hemşire bi teyzem var ve o da bana yapmıştı..belli basınç noktalarına masaj yapınca ağrıyı azaltıyor..:img-wink:

filinta
03-10-07, 12:31
ben nedim konusunda söğüt arkadaşımıza katılıyorum.. ama nedim daha çocuk gerçektende çok duygusal ve ne yaptığını bilmiyor duygusal haraket ediyor ve kadim kardeşini çok iyi tanıdığından ve belli etmemeye çalışsada sevdiğinden ona çok büyük dönüşü olmayan bir kırgınlık beslemez.. nedim şimdi büyük bir hata yapıyor mantıklı düşünmediğinden süreyyanın bile gazına geldi ama anlıyacak hatasını ve abisi yanında olacak.. hem benim aklıma şöyle birşey geliyor süreyya kardeşinin ölümünde kadimi suçluyor ve intikam duygusu besliyor... ne malum kadim benim kardeşimi aldı bende intikamımı onun kardeşini alarak alacağım diye düşünmediği.. ve bu işin sonunda nedime de büyük bir zarar vererek kadimi üzmeyi düşündüğü çıkıyor.. bence kadim bunun farkında ve kardeşini korumaya çalışacak çünkü onun ne kadar çocuk ve toy olduğunun farkında... bunlar düşünüldüğünde telefonu unutması çok iyi oldu nedimin.. kadim farkına vardı olayın..
ya arkdaşlarım nedim bize lazım hem.. orda ona aşık tatliş eylül var... onların sevimli aşkınıda konuşacağız gün gelecek.. :img-wink:
aynen bende.. nedim konusunda katılıyorum söğüt'üme..:img-yes:şimdi sana katıldım iki oldu.:img-wink:

nedim'in gözü açılacak ama çok ileri gitmeden açılır umarım..dediğin gibi eylül var onlarıda baş göz edecez daha..

ya dünkü bölümde herşey iyiydi güzeldi hoş tu daaa..sanki kopukluklar vardı gibi geldi bana..yönetmenin çekim kalitesini beğenmediğimi söylemiştim daha önce..kurgu cusuda mı kötü bu yapımın yahuu.bide montajcıda felaket.. bir oyuncudan öbürüne geçerken alakasız bir surat ifadesi veya yandan gördüğümüzle alakası olmayan bir hal..yanii ne bilimm nurgül&serhat çok iyi çok güzel de bunlarda batıyor adama..

bide ilk yorumlarda bir kaç arkadaş kadim'in dr.la telefonda konuşup buluştuğunu ama bize gösterilmediğini söylemişler..ama şöyleki;kadim dr.la konuşmadı başka bir adamla konuştu..dr.adı ismail hakkı'ydı sanırım orda kadim başka bir isim söylüyor..

elçin anne kadim'e kırkına geliyorsun demişti yaa...

şimdiiii... kadim'in berrak ile yaş farkının çok olması lazım değilmi:img-help:..ama arkadaşı aynı yaştalarmış gibi konuştu aynı okulda okuduklarına göre..ee bu süreyya taş çatlasın nedim kadar ne alaka..bide süreyya kadim'e denk gelen telefonda nedime canım felan diyordu nasıl yani:img-help:...nedim kadim den 5 yaş küçükse süreyyanın dayısının yaşı kaç olur gibi bir problem sorusu oldu valla:img-icecr

banubanu
03-10-07, 12:37
şimdiiii... kadim'in berrak ile yaş farkının çok olması lazım değilmi:img-help:..ama arkadaşı aynı yaştalarmış gibi konuştu aynı okulda okuduklarına göre..ee bu süreyya taş çatlasın nedim kadar ne alaka..bide süreyya kadim'e denk gelen telefonda nedime canım felan diyordu nasıl yani:img-help:...nedim kadim den 5 yaş küçükse süreyyanın dayısının yaşı kaç olur gibi bir problem sorusu oldu valla:img-icecr

Kadim 36 olsa Nedim 31 oluyor demek ki, Aynı okulda okuyup KAdim'in daha üst sınıflardan olduğunu varsayarsak Bu okulda üniversite olsa arada 4 yaş olabilir. Yani Berrak ve arkdaşı 32 diyelim. Ablasıysa Süreyya o zaman o daaa 33 diyelim. İşte bunun gibi bi şey...
Havuz problemi de çözeriz... Nedim'in otelinin otelinin havuzu iki saatte doluyorsa, Kadim'in otelinin havuzu kaç saatte dolar??
Sahracı, ben de yorumları okunmadığı konusunda senle aynı düşünüyorum.. ama baktım ki baya bir yorum var. Hemde eskiden birbirini tanıyanlar daha çok birbirlerine cevap veriyorlar bu da normal bir şey..

sudenaz
03-10-07, 12:41
Yorumlari okumakta zorluk cekiyorum.Tabir-i caiz ise su gibi akiyor sayfalar.Cok zevkli ,cok akici yorumlar.Zevkle okuyorum.

Bölümün sersemligini üzerimden yeni yeni atiyorum haliyle aksakliklar daha cok belli ediyor kendini.

1.Özel mönü ile hazirlanan yemekte sos yoktu.Birakin ayri sos tabaginda yemegin üzerinde bile.Ama diger sos götürülündügünde ezo ''dünkü sosun ayni .misafiriniz varken birsey demediydiniz ''dedi.Dedigim gibi bayan misafire hazirlanan yemekte sos yoktu.

2.Yangin kismindan sonra elcin anne oksijene baglanmisti.Fakat ezo elcin anneden daha cok yanginda kalmasina ragmen sapasaglam ayakta idi.Ayrica bir arkadasinda dedigi gibi o kadar özel giyimli itfayeci varken kadimin ezoyu kurtarmasi .Hastane sahnelerinde yanginda kalan ezo nun üzerindeki kiyafette sadece is varken kadim'in üzerindeki gömlekte yaniklar olmasi.Sadece sisle kurtulan ezonun eli yanarken kadim'in hicbiryerinde yanik olmamasi.

Bunlar belki ufak ayrintilar ,fakat bircok dizide oldugu gibi seyirci sadece romantizm bekliyor gerisi önemli degil diyen senaristlerden olmasinlar lütfen.Cünkü o anlarin büyüsü gectikten sonra geriye sadece mantik ve cekim hatalari kaliyor.Biliyorum ki setten bir cok kisi bu basligi okuyor.Bundan adim gibi eminim.Fragman ,özet ve jenerik neyse ama cekim hatalari sifira indirgenmeli .Ben ce tabiiki.

ekin-yeldaa
03-10-07, 12:44
arkadaşlar dün ben ezo mutfaktayken hani eli yara diye izin vermediler ya mutfağa gelmesini oradan sonrasını seyredemedim neler olduuğunu anlatabilir misiniz?

söğüt
03-10-07, 12:47
merhabalar arkadaşlar valla dün ayrı eğlendim sayenizde yazdıklarınızı okurken ayrı bende forumda yeniyim.. ve hepinizi güzel yorumlarınızdan dolayı tebrik ediyorum harikasınız..:happy0064

haklısın işte bizi üzen noktada tam burası..süreyya kadimi üzmek için elinden ne geliyorsa yapacak..
buna nedime zarar vermek de dahil, kadimi iflasa sürüklemek de dahil...
ama bütün bunları nedimin anlamaması çok saçma..insan abisine düşman olan birisine nasıl güvenir..üstelik düşmanlık yaratan olayda abisinin suçu yokken..:img-pilot

asia
03-10-07, 12:47
Arkadaşlar,
Kusura bakmayın, yorumlar okunmuyor olsa o mesajlara cevap verilmezdi değil mi?
Üstelik evet eski forumlardan arkadaşlar gelince insanın merhaba dememesi gibi bir şey söz konusu olabilirmi?

Hem birbirini tanıyan herkes bu forumda selamlaşıyor!..
Dizi ile ilgili değilde sohbet amaçlı olsa neredeyse bir sayfaya yakın yorumu emek vererek.. şahsen ben yazmazdım..
Messa ile mesajlaşmamızdan sonra böyle bir yakınma dile getirildiği için mesajı yazıyorum..
Anlamsız, kapasitesiz.. salt oyuncu beğenisiyle ve sohbet içerikli yorumlar yazdığımı düşünmüyorum yinede..

sevgiler..

auryn
03-10-07, 12:53
Dün gece BBG tempoyu arttırıp atağa kalktıgı icin Ezo Gelin'in reyting savaşında birinci olma ihtimali olmasa da, dizinin kalkacağını hiç sanmam. BBG ve maçlar karşısında gayet saygıdeger reytingler almış durumda. Geçen seneye göre reytinglerinin yükseldlgi de açık. Bu nedenle dizinin kalkma tehlikesi oldugunu hiç sanmıyorum. Sezon sonuna kadar Kadim-Ezo atışmalarını gönül rahatlıgıyla izlenebilir diye düşünüyorum. Kanal D'nin yeni dizisi başlar ve BBG tekrar saat 22:00'ye alınırsa, Ezo Gelin'in reytingleri daha da yükselecektir. Kanal D'nin inatla BBG'yi 21:15'e koymayacağını umarım.

Ben Sögüt'un aksine Nedim'in yaptıklarını hoş göremiyorum. Ne kadar duygusal ve dengesiz olursa olsun Nedim'in Kadim'e yaptıgı yenilir yutulur şey değil. Allahtan Ezo ve Elçin Anne var da, Kadim Nedim karşısında yıkılmayacak.

Birçok kişinin aksine ben Ezo'nun Kadime karşı duygularının farkında oldugunu ama bunu kimseye itiraf etmedigini düşünüyorum. Kadim ise daha duygularını itiraf etmiş durumda değil. Ezoyu sık sık aşağılamasının nedeni de kendisiyle Ezo arasına mesafe koymaya çalışıyor.

Ben heyecanla Nedim'in Kadimi zor duruma düşürmesini ve Ezo'nun Kadim'in yardımına koşmasını bekliyorum. Kadim Ezo'ya Kartezyen Tabloları çalıştırmasını izlemek de hoş olacaktır. Ben eninde sonunda bunun da olacağını düşünüyorum.

Bir de sorum var. Dr. Emre (bence o da Arzu'nun yavuklusu olacak) neden Selim ile Meryem'in yakınlaşmasına karşı çıktı? Selim'in geçen seneki hikayesi ne?

filinta
03-10-07, 12:54
Bunlar belki ufak ayrintilar ,fakat bircok dizide oldugu gibi seyirci sadece romantizm bekliyor gerisi önemli degil diyen senaristlerden olmasinlar lütfen.Cünkü o anlarin büyüsü gectikten sonra geriye sadece mantik ve cekim hatalari kaliyor.Biliyorum ki setten bir cok kisi bu basligi okuyor.Bundan adim gibi eminim.Fragman ,özet ve jenerik neyse ama cekim hatalari sifira indirgenmeli .Ben ce tabiiki.

bence de sence:img-wink: setten bu başlığın takip edildiğine eminim..ama yapımcı takip etsede daha bir özense..yönetmenin hataları bunlar çünkii..senaristler gayet güzel yazıyorlar ama bunu ekrana yansıtamayan yönetmendir bence..

(sanırım ceva'ydı)bir arkadaş yazmıştı hastanede elçin'in odasında ezo kadim'in omzuna yaslanıp uyurken serhat gibi mükemmel bakabilen yüzünden yüregini anlatabilen bir oyuncu varken zart diye çekmek hangi akla hizmettir.. biraz uzat o sahneyi bakışlarında duyguyu versin oyuncu ama nerdeee.. oldu bittiye gelen diğer sahneler gibi olmuş buda..Kaldı kii senin dizini insanlar ezo ve kadim için seyrediyor..elli saat en ince ayrıntısına kadar bize meryem seyrettirmenin manası nedir..:icon_evil:icon_evil

Nurgül Yeşilçay,Serhat Tutumluer,Suzan Aksoy,Ahmet Mümtaz Taylan var dizide ama gel gör kii yönetmen oyuncular için yetersiz ..seyrederken içi cızz ediyor insanın..bu harika oyuncuları bir Çağan Irmak bir Türkan Derya çekseydi de keyifle izleyebilseydik..:icon_sorr

tubi
03-10-07, 12:56
Arkadaşlar,
Kusura bakmayın, yorumlar okunmuyor olsa o mesajlara cevap verilmezdi değil mi?
Üstelik evet eski forumlardan arkadaşlar gelince insanın merhaba dememesi gibi bir şey söz konusu olabilirmi?

Hem birbirini tanıyan herkes bu forumda selamlaşıyor!..
Dizi ile ilgili değilde sohbet amaçlı olsa neredeyse bir sayfaya yakın yorumu emek vererek.. şahsen ben yazmazdım..
Messa ile mesajlaşmamızdan sonra böyle bir yakınma dile getirildiği için mesajı yazıyorum..
Anlamsız, kapasitesiz.. salt oyuncu beğenisiyle ve sohbet içerikli yorumlar yazdığımı düşünmüyorum yinede..

sevgiler..

Bu msjı üstüme alarak ki ben yazdım okunmuyor diye cvp vermek istiyorum.

Ben dizi ile ilgili yorum ya da açıklamarım ile ilgili okunmuyor dedim sevgili asia. Kaldı ki bur forumda yazanların %70 ini tanıyorum.

Kimse bana selam vermedi aman cvp yazmadı diye de dert yanacak değilim! Çocukluk yaşlarımızı çok şükür atlattık.

Sadece açıklamam üzerine tekrar aynı açıklamarın yapılması -ki sadece bugün bile 3 defa oldu- yorumların ya da yazılanların veyahut benim mesajlarımın okunmadığı hissini veriyor. Çünkü aynı sorular soruluyor aynı cvp lar veriliyor.

Maksadım kimsenin canını sıkmak değil. Gerektiği yerde susmasını hatta gitmesini de bilirim. Beni tanıyanlar bilirler. Yorumsuzluktan ölmem zaten.

Herkese iyi yorumlar diliyorum.

Saygı ve Sevgilerimle
Tubi

urfaliahmet
03-10-07, 12:58
arkadaşlar ezonun işi de iş köyden geldi şehire dul haliyle bütün zorlukları yine o çekiyoo ben nedime güvenmiyorum ister inanın ister inanmayın nedim ezoya aşık olacak abisinin ezoyu sevdigini bildigi haldeeeeee:img-wink:

bimkolik
03-10-07, 12:58
Ratingler gerçekten şaşırtıcı. Hele BBG ninn hala birinci olması inanılır gibi değil.
Ben de bu sene tesadüf tekrarına rastlarsam vakit geçirmek için izliyorum ve hiç bir zaman da gelecek bölümünü merak etmiyorum. Ama bu sezon izlemeye başaladığım Ezo öyle değil. Kadim-Ezo gelişmelerini, bu aşkın geleceğini merak etmemek mümkün değil. Bence jenerik müziğinin ratinglere etkisi var, asla AB grubunun ilgisini çekecek türden değil. En kısa zamanda değişmesi lazım..
söğütcüm, saray var saray var dimi ama?:icon_whis Bu yaz Rusya'daki sarayları görme fırsatım oldu da, bizim Topkapı ve Dolmabahçe köpek kulübesi kalır valla onların yanında. Kadim'in sarayının yanında Ezo'nun eski sarayı kulübe kalacak bence. Şimdiden o ilk duygularına yenilip, gardlarının kırıldığı, beyinlerindeki tüm acabaların silindiği, kendilerini daha fazla tutamayıp, aşklarına teslim oldukları bölümü izlemek için sabırsızlanıyorum.:img-yes:

sude9
03-10-07, 13:04
Öncelikle güzel bir bölüm olduğunu tekrar belirtmek istiyorum...bazı karakterleri izlemek biraz sıksa da bölümün güzelliği onların da üzerini örttü...

Ballı Ağa'nın teklifini Ezo Doktor'a söylermi diye tereddüt içindeydim...doktorunda kendisine ilgisi olduğunu bildiğinden söylemeyebilir diye de geçiyordu aklımdan ama Ezo'nun dert babası olarak gördüğü doktora olup biteni anlatması güzel oldu...Ballı sayesinde Doktora da ince ince mesajlar gitti,bu mesajları anladığı kanısındayım

Doktor: Bu ne cesaret ya ağaysa ağa,İstanbul'da bunların bir anlamı yok,kendini senin sahibin falan mı zannediyor,birşey söyleseydin ya ezo,neden cevap vermedin?
Ezo: e tıkandım galdım,Ballı Ağa bana hayatta kimsenin yapmadığı iyilikleri yapmış adam,e bide evlat acısı taze,daha kapanmadı..
Doktor: hee bu gün yarın gelmek üzere ona acıyıp minnet duyduğun için evlenme teklifini kabul et bari,ufff...kusura bakma,beklemiyordum herhalde
Ezo: e bende beklemidim,gel görki bizim oralarda bir kadınla bir erkekle arkadaş olami işte,bizim insanımız kafasında kadınla erkeğe tek bi şekil biçmiş,e Ballı Ağa'da ikisini birbirine karıştırdı ben ona üzilim
Doktor: Belki,belki gerçekten sana bir şey hissediyordur
Ezo:Yok hiç sanmim,yanlızlıktan çaresizlikten gözü manzarayı farklı göri,erkek diye yanlış anlar diye esirgemedim bende kendimi,arkadaş oldum sırdaş oldum..e benim kafam öyle işlemi çünkü,şimdi kendimi çekip arkadaşlığada dur demem gerekecek,yazık yani..Ballı Ağa yanlış yaptı
Doktor: Arkadaşlık bazen aşka dönüşebilir bunda yanlış olan birşey yok
Ezo: O dediğin karşılıklıdır doktor,benim yüreğimin mühürlü olduğunu anlamayan adamın aha böyle Ballı Ağa gibi gözünde perde var demektir
Doktor: Sonsuza kadar böyle gidecek değil ya,sende birgün birini seversin,tamam Ömer'den sonra belki zor ama seni anlayacak sana değer verecek biri çıkar
Ezo: Ömer'e sevdam benim sarayımdı,yandı,yıkıldı,kül oldu,bi daha saray kurmak zordur doktor
Doktor: Saray şartmı?içinde mutlu olabileceğin mütevazi bir evde yeter pekala
Ezo: Sevdanın büyüğünü tattımı bi kere yürek genişli büyi,içine ne koymaya kalksan dolmiyi boş kaliy...neyse ne boşver,gene şişirdim kafanı..napim sende benim dert babamsın arkadaşımsın işte
Doktor:ve de her iyi arkadaş gibi seni yanlış anlamıyorum

Ballı Ağa'ya kendini senin sahibin mi zannediyor diye kız aynı şekilde sende Ezo'nun sahibiymişsin gibi yüksek sesle konuş Ezo'ya niye cevap vermedim diye çıkış,şimdi ilk söylediğinin ne geçerliliği kaldı Doktor bey...olurda Ezo teklifi kabul eder korkusuyla kıvranışını izlemek güzeldi,düzenlediği gecede Ezo'ya olan tutumu nedeniyle evinde kıskançlık ve panik halini izlemek pek bi hoşuma gitti...Ezo'da söylediği sözler ile ders verir nitelikteydi....daha sonra sakinleşip durumu biraz kendi lehime çevirebilirmiyim diye konuyu toparlamaya çalışması gözden kaçmadı...arkadaşlıkta aşka dönüşebilir,içinde mutlu olabileceğin mütevazi bir evde yeter ...diyerek kendi durumundan ufak ufak ayrıntılar vermeye çalışıyor ama ezo'da dert babamsın arkadaşımsın diyerek noktayı koyuyor...Doktor da çaresiz ve de her iyi arkadaş gibi seni yanlış anlamıyorum diyiyor...bundan sonra Ezo'ya açılmaya kolay kolay cesaret edemez:)

Bu konuşma içinde ezo'nun söylediği Ömer'e sevdam benim sarayımdı,yandı,yıkıldı,kül oldu,bi daha saray kurmak zordur.Sevdanın büyüğünü tattımı bi kere yürek genişli büyi,içine ne koymaya kalksan dolmiyi boş kaliy sözlerine gelince,kesinlikle erken söylenmiş sözler:)sen üzülüp tasalanma be Ezo Kadim sana daha büyük bir saray inşa eder öyle ki doldı-urduğun halde dolmayıp boş kalan yere de sığmayacak büyüklükte olur,dert ettiğin şeye bak:)

ezo'nun kitaplarını alınca yüzündeki sevinç çok güzeldi,evinde kitaplara göz atarken ben geçmiş demesi bunun üzerine doktorun özellikle de Kadim'in sözlerini hatırlayarak hırslanması ve pes etmemesi güzeldi...

Ballı Ağa'nın hata olan evlilik teklifini düzeltemsi çok güzüel oldu,ikiliyi dost,arkadaş olarak izlemek çok güzel,neredeyse bu ilişkiye zarar gelmek üzereydi,neyse ki telafi edildi..Ballı Ağa iyiki antep'te gözlerini kapatıp gözünün önüne gelen yüzü gördün,ya görmeseydin halimiz nice olurdu:)

asia
03-10-07, 13:06
Bu msjı üstüme alarak ki ben yazdım okunmuyor diye cvp vermek istiyorum.

Ben dizi ile ilgili yorum ya da açıklamarım ile ilgili okunmuyor dedim sevgili asia. Kaldı ki bur forumda yazanların %70 ini tanıyorum.

Kimse bana selam vermedi aman cvp yazmadı diye de dert yanacak değilim! Çocukluk yaşlarımızı çok şükür atlattık.

Sadece açıklamam üzerine tekrar aynı açıklamarın yapılması -ki sadece bugün bile 3 defa oldu- yorumların ya da yazılanların veyahut benim mesajlarımın okunmadığı hissini veriyor. Çünkü aynı sorular soruluyor aynı cvp lar veriliyor.

Maksadım kimsenin canını sıkmak değil. Gerektiği yerde susmasını hatta gitmesini de bilirim. Beni tanıyanlar bilirler. Yorumsuzluktan ölmem zaten.

Herkese iyi yorumlar diliyorum.

Saygı ve Sevgilerimle
Tubi

Aynı şekilde sevgili Tubi..
Fakat forumları dengede tutmak bildiğin gibi o kadarda kolay değil..
İnanın bende yorum diye ölmüyorum..
Beni de tanıyanlar biliyor..

içimden geldiği için, tatlı kıprtılar yaşatan bir yapım olunca epey zaman sonra yazdım bende..
Dost ve paylaşımcı yüreklerle olunca dizi yorumu yapmak da güzel ve zevkli oluyor..
Sadece yorum yapılan duyguların katılmadığı bir yer olduğunu düşünseydim burada olmazdım..
Kimseyi germek niyetimiz değil tabii ki! sen düşüncelerini dile getirmişsin bende öyle..
Okurum bundan böyle.. kimsenin senini dediğin gibi canının sıkmaya gerek yok..
hoşçakalın..

Messa
03-10-07, 13:07
Messacım gel sende gel...:img-yes:
Evet Ceva, ben,Banu,ARIMAYA,Efseran hatta inamayacaksın Griff bile gelmiş..
Tabii bu forumu güzelleştiren yorumlarıyla hareket, okunma isteği getiren pek çok değerli arkadaşlarda var..
Sadece sen değil çoğunluk ikinci sezonda izlemeye başlamış zaten ablacım..
O yüzden hoşgeldin...:img-yes:

Hoşbuldum Ablacım, sizlerle tekrar buluşmak üstelik böylesi kaliteli bir dizide buluşmak gerçekten keyif verici. Diziyi sezon başından beri izliyor ve yorumları okuyordum ama yazmak bugüne nasipmiş demek ki. Gerçekten yazılan yorumlar çok kaliteli ve okunması büyük keyif veriyor. Yapılan tespitler, tahminler vs. tam yerinde.

Sorduğum soruya cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Sahneyi izleyemedim malesef, repliklerini okudum şimdi (sağolsun ekleyen arkadaşlar) güzel bir sahneydi mutlaka...

Ezonun sürekli Kadim'e laf sokup sonrada "Yok estağfurullah" demeleri yok mu, bitiriyor beni. Bu bölümde en çok beğendiğim replik Ezo'dan "Yok estağfurullah. Hani az kaldı daha ileri gidip madem anlayınız niye o soruları soruyinız diyecektim." (Ekleyen arkadaşa tekrar teşekkürler)

ARIMAYA
03-10-07, 13:10
.............(sanırım ceva'ydı)bir arkadaş yazmıştı hastanede elçin'in odasında ezo kadim'in omzuna yaslanıp uyurken serhat gibi mükemmel bakabilen yüzünden yüregini anlatabilen bir oyuncu varken zart diye çekmek hangi akla hizmettir.. biraz uzat o sahneyi bakışlarında duyguyu versin

tabi tabi o öyle inanılmaz güzel baksın ondan sonra biz burda kalpten gidelim dimiiii

Bu arada Filinta aptal oldum ben ya, havuz problemi gibi olmuş çıkamadım işin içinden sen bana direk Ezo' nun yaşını bul yeter ;)

filinta
03-10-07, 13:14
Ratingler gerçekten şaşırtıcı. Hele BBG ninn hala birinci olması inanılır gibi değil.
Ben de bu sene tesadüf tekrarına rastlarsam vakit geçirmek için izliyorum ve hiç bir zaman da gelecek bölümünü merak etmiyorum. Ama bu sezon izlemeye başaladığım Ezo öyle değil. Kadim-Ezo gelişmelerini, bu aşkın geleceğini merak etmemek mümkün değil. Bence jenerik müziğinin ratinglere etkisi var, asla AB grubunun ilgisini çekecek türden değil. En kısa zamanda değişmesi lazım..
söğütcüm, saray var saray var dimi ama?:icon_whis Bu yaz Rusya'daki sarayları görme fırsatım oldu da, bizim Topkapı ve Dolmabahçe köpek kulübesi kalır valla onların yanında. Kadim'in sarayının yanında Ezo'nun eski sarayı kulübe kalacak bence. Şimdiden o ilk duygularına yenilip, gardlarının kırıldığı, beyinlerindeki tüm acabaların silindiği, kendilerini daha fazla tutamayıp, aşklarına teslim oldukları bölümü izlemek için sabırsızlanıyorum.:img-yes:

ohh bee sende başladın yorumlara sonunda:happy0064

volvox ricana binaen yorumumun bu kısmını siliyorum şekercim:img-wink:

ezo gelin dizisi nin bölüm içinde çalan müzikleri gerçekten çok güzel amma ve lakin jenerik müziği ve üstün körü fragmanlardan dolayı ab gurubunu etkilemesi biraz zor..

ezo nun sarayı kime göre neye göre büyük bilmiyorum ama..kadim ona saray kavramını uçuracak bir aşk yaşatacak ..bayrakların indirildiği anı bende dört gözle :img-pilotbekliyorum ama böyle sindire sindire daha iyi..seytan azapta gerek:img-icecr

Kimseyi germek niyetimiz değil tabii ki! sen düşüncelerini dile getirmişsin bende öyle..
Okurum bundan böyle.. kimsenin senini dediğin gibi canının sıkmaya gerek yok..
hoşçakalın..

ben kendi adıma senin yorumlarından mahrum olmak istemem kim ne derse desin..:img-yes:umarım yanlış anlamışımdır hoşçakalın felan olmuyor yanii.:img-polic.daha yeni kaynaştık daha paylaşacak çok şeyimiz varr..

volvox
03-10-07, 13:19
Sevgili sudenaz, hewal, sinope güzel karşılamanız için çok teşekkür ediyorum. Sizden ricam yorumlarınızda diğer dizilerle karşılaştırma yapmamanız. Bu güzel paylaşımlarınızın tartışma olmadan artarak devam etmesi dileğimle.
Sevgilerimle

bimkolik
03-10-07, 13:28
Sevgili sudenaz, hewal, sinope güzel karşılamanız için çok teşekkür ediyorum. Sizden ricam yorumlarınızda diğer dizilerle karşılaştırma yapmamanız. Bu güzel paylaşımlarınızın tartışma olmadan artarak devam etmesi dileğimle.
Sevgilerimle
Sevgili volvox, uyarın için için teşekkürler. Aslında ben de karşılaştırma yapmayı hiç sevmiyorum ama aynı saatte yayınlanan diziler olunca istemeden araya dizi karşılaştırması giriyor. Tabii bir de Ezo'yu yeni izlemeye başlamış olmanın heyacanı da var. Herkesin kendi tercihidir ama bende yorumumda BBG karşılaştırması yapmış olsam da amacım asla o diziyi karalamak falan değildi, sevgili auryn, herhalde beni yanlış anladı ve BBG yi karaladığımı düşünen bir mesaj yazdı. BBG gibi iyi bir yapımın eski güzelliğine kavuşması beni sevindirir, yanlış anlaşılmak istemem.
İsterseniz bu mesajı silebilirsiniz, ne de olsa Ezo ile alakalı değil.

söğüt
03-10-07, 13:31

ooo bimkolikcim hoşgeldin,
bence de bu jenerik müziğine çok acil bir çözüm bulunması gerekiyor..
müziğin ne sözleri ne melodisi bu dizinin bu versiyonuna uymuyor.
şimdi dinamik bir ezo ve karşısında bir o kadar afacan bir kadim varki, ezodan gelecek her bir hamleyi bir kaleci sabırsızlığı ve enerjisi ile bekliyor..
ne kadar dertli, üzgün yıkılmış olsalarda kadim ve ezo birbirlerine çok iyi geldi..birbirlerine heyecan verdiler, sevinç verdiler..

ezo kadim aşkı bencede şu anda mevcut dizi aşkları arasında en çekici olanı:happy0064
şimdi sanki ezo da kadimde biten aşklarının etkisindeler,
kadim berrak gibi bir aşkı bir daha bulamayacağını düşünüyor, demekki berrağı çok sevmiş.onu kaybettikten sonra çok acılar çekmiş, baş ağrıları bulmuş, psikolojik tedaviler görmüş.ama hala eski eşini unutamamış..sonuçta yanlızlığı tercih etmiş.

ezo belki büyük umutlarla bağlanmış ilk göz ağrısı olmuş ömer onun.ama umduğunu bulamamış, kolu kanadı kırılmış.sonuçta oda yanlızlığı tercih etmiş..

gerçi ezonun ayrılığı henüz çok yeni, normal şartlarda bu kadar çabuk ve kolay ayrılık olur mu bilemiyorum, kaderdir belkide oluyordur..

kadimin yanında ömerin her tarafı saray olsa,yine işe yaramaz..
kadimi kadim yapan her bir özelliği bir saray niteliğinde..:happy0064
eh bakalım ..:img-in_lobizde merakla bekliyoruz;
ezo ve kadimin bütün önyargılardan arındığı, kalplerinde sadece kadim ve ezo isimlerinin vurduğu günleri...

h23
03-10-07, 13:41
bence bundan sonraki kısımlar liseli asıklardan daha cok olgun bir sevgi, şefkate donusecek,tıpkı dunki bolumde basladıgı gibi
cunku kadimi de ezoyu da zor gunler bekliyor,
benim tahminim ezo evi yandıgı icin paraya daha cok ihtiyacı olacak ve kadimin foto teklifini kabul edecek,kadim de dunden razı :D
kadim ise oteli kardeşine kaptıracak mı orayı kestiremiyorum ama belki ezonun mafya kılıklı adamlarını araya sokturabilir kadim,
yani karsılıklı bir yardım olacak,
ezo zaten son bolumde doktora soyledi "aslında iyi biri kadim bey" dedi,
yavas yavas kadim'i anlamaya belki de sert olmasına hak vermeye baslıyordur, tabi bunlar olmasa bile kadimin bakısları bile ezoyu ekilemek icin yeterli :))
su anda en kritik kişi artık elcin, elcin anne hastanede kadim'in ezo'yu uyuttugunu gordu ya zaten saf koylu kızı bulacam demişti,
otel izni istediginde "ben onu deil doktota krala layık gorurum demişti", muhtemeln elcin anne su anda hazır kadimin evindeyken ezoyu da yanına istetecek bi sure de orda tanırlar birbirlerini, gerisi Allah kerim :D
bu arada en guzel sahne :
ezonun eline pansuman yapıldıgı sahneydi. hemsire garip garip bakıyo o anda hemsire keske sey deseymiş: "karınızın tedavisi tamam alabilirsiniz " :p ,karı-koca gibi dovusuyorlar cunku,

SUEDA40
03-10-07, 13:44
sevgili arkadaşlar herkes nacizane düşencelerini dillendiriyor hepsi ayrı güzellikte herkesin güzellik anlayışı farklı yeri geliyo insan kendisine bile yabancı oluyor burada güzel bir paylaşım var ne kırıldım veya başka şeyler bizlerde birbirimizi kusur kabahatlerimizle sevmeyi deneyelim burada güzel olan ve olacak şeyler için yorumlar yapılıyor anlaşılan kadim ve ezonun didişmeleri yavaş yavaş yakınlaşmaya dönüşecek ezo bile artık kadime o kadar kötü birisi değil demeye başladı
diğer diziler herkes birşeyler yapmaya çalışıyor benim kimyama bu dizi uyuşuyor bu diziyi izliyorum öbürünü izlemek veya başkası bu diziyi izlemek zorunda değil
sevgiyle kalın

sude9
03-10-07, 13:54
KADİM-EZO

Kadim'in Elçin Anne ziyaretleri pek bi güzel oluyor bu bölümde de aynı güzellikte oldu,çıkacak yangınında neden olduğu konusu bağlanmış oldu..Kadim'in geçmişine ait bilgiler edinmemiz de bu ziyareti diğerlerinden daha anlamlı kıldı...Bizim Kadim büyük bir aşk yaşamış ve görülüyorki hala etkisinden çıkamamış...ama yakındır çıkması.Kadim kadınlar hakkında büyük ve haksız bir önyargıya sahip Kadınlar ne göründükleri gibi olurlar ne de oldukları gibi görünürler.annesi ile olan mevzuyu biliyoruz ama bu düşüncesinde tek neden bu değildir,eşi ile ilgili bir sorunda olabilir...çok sevmiş ama bu yargıya varması için neden de oluşmuştur diye düşünüyorum

Elçin:Hadi ordan etrafındakilere bakıp bütün kadınları öyle zannediyorsun,zaten biliyorum ben sana yapacağımı
Kadim:Ne?
Elçin: Bulacağım gözü açılmadık bir köylü kızı o su böyle şu su böyle bir şey diyemeyeceksin
Kadim:en güzeli

Ah be Elçin anne gözünün önündeki nimeti görmüyorsun ne diyeyim sana
Fragman çıktığı andan itibaren Kadim'in eli Ezo'nun avucunda ne arıyor diye sorup durduk nihayet cevabını öğrenmiş olduk,sanırım rahatladık hepimiz:)

Kadim : Merhaba
Ezo : Hoşgelmişsiniz. Elçin Ablam yok muydu?
Kadim : Havva'ya kadar gitti birazdan döner
Ezo : Ya benim anahtarlar ondaydı da. Şey için elektrik tesisatı için
Kadim : Tamam ama ben nereye koyduğunu bilemem. Gel istersen içeri. Ben adam yemem.
Ezo : Hıı
Kadim : Espriydi. Yanlış anladıysan gülmek zorunda değilsin
Ezo : Teşekkür
İçeri girerler.
Kadim : Aa onlar ne
Ezo : E ders kitabı işte
Kadim : Ya ben roman sanmıştım
Ezo : Esprimiydi. Gülecemde bi yanlış anlama olmasın.

Elçin Anne'nin kısa süreliğine çıkması ikili için bulunmaz nimet oldu tabi bizim içinde...yan yana geldiklerinde anında birbirlerine nasıl oluyorda sataşabiliyorlar haryet ediyorum,kabiliyet ister bu iş ve o kabiliyet ikisinde de var,maşallah ikisininde altta kalır tarafı yok

Kadim : Formundasın yine. Ne için o kitaplar?
Ezo : Dışardan lise bitirecem
Kadim : Öyle mi? Kendi başına mı çalışacaksın?
Ezo : Yol Doktor Emre'yle arkadaşı yardımcı olacaklar sağolsunlar.
Kadim : Hım Doktor Emre mükemmel bir genç tabi

Konu dönüp dolaşıp Emre meselesine yine geldi..Kadim'in baş ağrısı bana kalırsa Emre isminden sonra daha bir şiddetlendi,Kadim'in başı ağrırda Ezo tepkisiz kalırmı,kim olsa birşeyler yapar dı ama ilaç için koşturması acele etmesi Kadim için olsa gerek

Ezo : Elçin Abla'nın dolabında ağrı kesici vardı
Kadim : Madem zahmet ettin. Teşekkür ederim.
Ezo : Şöyle biraz enseyi şeyyapmak lazım. Şeyle şeyle, şeyle şeyle
Kadim : Boşver geçer herhalde. İlacıda yuttuk
Ezo : Bide avuçlara şuralara basacaksın
Kadim : Allah Allah avuçlarla başağrısının ne ilgisi var. Doktor Emre mi öğretiyor bunları?
Ezo : Yok bizim bir komşu öğrettiydi.Ömer'in yani esgi kocamında böyle başı tutardı avuçlarına bastınmı şıp diye kesilirdi.
Kadim : Uzmanlık alanına girdim yani. Ne şans
Ezo : Eyi siz bilirsiniz.

Ezo'nun tavsiyesini dinlemeyip boşver dedikten sonra boynunu oğuşturmasına pek bi güldüm...madem yapacaksın dediğini ne diye kendini naza çekersin anlamadım ki..hem naz yapılacaksa da Ezo yapsın ,sen niye yapıyorsun ki:)bu işi de emre'ye bağladı ya birşey demiyorum...tabi söylerken ki ifade ve ses tonu da görülmeye değer..

Kadim : Ya tamam tamam asma suratını. Böyle miydi?
Ezo : Tam çukura daha sıkı
Kadim : Böyle. Hı? Şıp diye kesecek
Ezo : Yok öyle değel. Beyle beyle, beyle beyle. eyice basacaksınız.
Kadim : Canım acıyor ama
Ezo : E tamam işte eyi, bi acı öbürünü bastıracak
Kadim : Teşekkür ederim
Ezo : Möhem değel inşallah bi faydası olmuştur.

Ezo'nun üzülmesine de dayanamazmış Kadim,bunu da görmüş olduk...becemeyince Ezo'nun nasıl yapacağı hakkında göstermesi veard arda böyle böyle demesi çok sevimliydi,asıl güzel olanı da hareketsi sessiz kala kalmaları oldu,Elçin geldi de kendilerini atıverdiler bir yöne

Kadim'in bayan misafirleri için özel bir dosya ve menüsü varmış bu da Kadim hakkında öğrendiğimiz başka bir şey...Ezo'nun niye garsonlar servis etmiyor deyince Kutsal usta'nın cevabı karşısında küçükken garsonlarla mı korkutmuşlar sözüne bayıldım..kapıdan girmeden önce yanakları pembeleşsin diye kendini tokatlaması ve dudakları kızarsın diye ısırması oldukça eğlenceli görüntülerdi,e güzel olmak lazım dimi ne de olsa oda numarası 517:)

Ezo:Gapıyı çaldım ama
Kadim: Duymadık neyse bırak masaya
Gel bak sana özel tariflerden hazırlattım. Eee krokanlı parfenin konyağı yeterince dinlendi dimi?
Ezo:Valla o kadarını bilmiyim ama bizim kadar yorgun değeldir.
Kadim: Elemanlarımdan hepsi birbirinden esprilidir. Teşekkürler gidebilirsin

Kadim'i bu kadar neşeli görmeyi beklemiyordu sanırım birden yüzü asıldı ezo'nun ve bu sözlerine de yansıdı...şu varki bunlar artık birbirlerine kayıtsız kalamıyorlar,tepkileri durumun özelliğine göre değişiyor....bizim kadar yorgun değiller cevabı müthişti...kadim'de durumu bozmayacak ya elemanların hepsi espirilidir diyor

Ballı Ağa ile Kadim karşılaşırsa ne olur diye düşünüyoduk ve sonunda gördük,bi muradımız daha gerçekleşti darısı diğerlerinin başına:)Ballı'ya ve Ezo'ya o nasıl bakıştır öyle Kadim..bu manzaranın böyle ortada kalmayacağı belliydi...

Kadim:Gel
Ezo:Biraz gecikti kusura bakmayın. Aşağada iş yoğunda
Kadim:Sana neden gecikti diye sordum mu?
Ezo:Nasıl olsa sorarsınız deye söyleyim dedim.
Kadim:Kahine ihtiyacım yok. Teşekkürler. Hem niye benim servislerimi hep sen yapıyorsun
Ezo:Aşağıda Kadim Bey'in servisini aman biz yapak biz yapak diye yarışıyık, ama yarışı hep ben kazanıyim ondan
Kadim:Hı esprimi şimdi bu
Ezo:Gülemeyim canım sıkkınsınız deye
Kadim:Hem kahin hem komedyen; ne şanslıyım.
TAvuk! Ben tavuk mu istedim?
Ezo:Gutsal Ustam yanlış anlamış herhal. Bugün biraz yoğun
Kadim: Bu ne?
Ezo:Sos. Yemeğin sosu.
Kadim:Ya gerçekten mi? Onu bende biliyorum. Baharat olarak ne kullandınız, fazla ağır kokuyor.
Ezo:İstemiseniz götüreyim. Gerçi dünkü sosun aynı ama. Misafiriniz varken bişey demediydiniz.
Kadim:Hangi misafir.
Ezo:Dün bi hanim misafiriniz vardı ya, size gülmekten ölüyidi hani

ses tonundan,çıkışından ve söylediklerinden Kadim'in kızgınlığı ve altında yatan kıskançlığı belli oluyordu(onlar kıskandıklarının farkında değil ama biz biliyoruz yakında onlarda öğrenirler)..Kadim kapatmazda ezo kapatırmı...konuyu hemen dünki kadına getiriverdi...

Kadim:Hem kahim, hem komedyen, hem paparazzi. Bilmediğin daha ne var
Ezo:Nası yani
Kadim:Psikiyatır arkadaş, kapıdan alan lüks arabalar, ağa kılıklı adamlar
Ezo:a O sahiden ağa. Bizim Entep'ten
Kadim:Ve oda arkadaşın. Bu kadar mühim arkadaşların varken niye bir otelin mutfağında çalışıyorsun anlamıyorum
Ezo:Pek anlabileceğinizi sanmıyim
Kadim: Ben de pek anlatabileceğini sanmıyorum.
Ezo:Yok ben anlatmaya anlatırım da, karşımda has arkadaşlığı, yoldaşlığı yaşamış biri lazım. Yoksa ne kadar anlatsam yanlış anlaşılırım
Kadim:Sen arkadaşlıktan anlamazsın diyorsun. Hı?
Ezo:Yok estağfurullah. Hani az kaldı daha ileri gidip madem anlayınız niye o soruları soruyinız diyecektim.
Gutsal Usta başka şeyler hazırlasın
Kadim: Size alın dedim mi küçük hanım
Ezo:İsmim EZO
Kadim:Biliyorum
Kadim'de nihayet ağzındaki baklayı çıkardı,karşılıklı retleştiler,sonunda birbirlerine lafı giydirip ayrıldılar...şurası kesin ki Ezo laf kondurma konusunda Kadim'den daha usta...bu arada Kadim'in küçükhanım deyişini çok sevdim,hitap tarzı değişmesydi ismi bakarmısın Kadim olarak kalacaktı:)Ezo beğenmedi yine ama ben oldukça beğendim....

....yangın sahnesi...Kadim'in insan barikatını aşıp Ezo'yuı kurtarması çok güzeldi,süpermen Kadim:good:Ezo'da hangi akla hizmet albüm için hayatını tehlikeye atar anlamış değilim...ama şu da var o içer,iye girmeseydi Kadim'in marifetlerini göremezdik:)hastahana sahnesi mükemmeldi...Ezo'nun canı yandı ama ne derler beklenen günler gelecekse çekilen acılar kutsaldırKadim'in yardımcı olmaya çalışması,elini tutması yanına oturması ,böyle bir durumda bile birbirlerine laf etmekten vazgeçmemeleri çok güzeldi...insanlar acıya dayanmak için elini kolunu ısırır ya bazen ne yalan söylim o sahnede Ezo'nun hazır Kadim'in elini tutmuşken ısırmasını bekledim..Kadim'in canının yanması tabi ki hoşuma gitmezdi ama çok çok komik bit durum ortaya çıkardı...Elçin Anne'nin yanında Ezo'nun uyuya kalması başının Kadim'in omuzuna düşmesi güzel sahnelerdi,Kadim o şekilde sabaha kadar kalsaydı daha makbul olurdu ama yatırışını,üzerini örtüşünü de izlemek güzeldi...yanındaki cevheri Elçin Anne nihayet farketti,bundan sonra icraartlarını en kısa zamanda bekliyoruz:img-yes:

...ve son sahne Kadim ve Ezo otelde kalsalardı güzel olurdu ama madem ki Kadim kalmıyor ezo'da kalmasın,Kutsal Usta ve eylül ile yeni macelarını izlemek güzel olacak..
Kadim: Ya sen nereye?
Ezo: Gutsal Ustam'la Eylül'de galacağam.
Kadim: Ben sana oda açtırmıştım.
Ezo: E zahmet etmişiğiz. Böyle daha eyi...
Kadim: Sen bilirsin! Ezo...
Şey diyeceğim. Odan yine hazır duracak ne zaman istersen...
Ezo: Çok teşekkür ederim.
Kadim: Teşekkür etmene gerek yok.
Ezo: Biliyim kim olsa yapardığız. Ben ona teşekkür etmiyim.
Kadim: Ya!
Ezo: E ismimi söylediğiz ya
odan hazır olacak ne zaman istersin sözü çok güzeldi en kısa zamanda kalbim açık ne zaman istersen sözünü de duyarız umarım Kadim'den...nihayet 5.bölüm sonunda Kadim ezo'ya ismi ile hitap etti bu durum nasıl da sevindirdi ezo'yu,bu yetiyormuş demek ki ....son olarak bakışlara değinmeden geçmeyeyim,bu kadar güzel bakan bakışlarıyla konuşan oyuncuları toplasanız elin parmaklarını geçmez,Serhat'ta Nurgül'de o güzide sanatçılardan..

not:farkındayım uzun oldu ama daha kısa tutamadım...şimdi yorumları okumaya gidiyorumbye

lil
03-10-07, 13:56
dün izledim ama çok keyif aldığımı söyleyemiycem.. zaten dizinin ab reytinglerinde düşme de var.. yalnızca maç olamaz sebebi.. iç dinamiklerinde de sorun var bence.. gaz vites uyumsuzluğu gibi bişiy.. buda izleyiciyi yoruyor.. müziklerin filmle uyumsuzluğu var.. özellikle şu ortada dram yokken dram varmış gibi acıtasyon sahneleri beni çok sıkıyor.. kurtulmıycak galba bu eskimiş hikayelerden.. bence yeni izleyicilerin ezoya kredileri azalıyor..

herkes birbirine ya evlenme teklif ediyor yada evlenme teklifi etmek istiyor.. ama ortada hiçbişiy yok:)
kadimle ezo sahnelerinde yemeği beğenmedim çıkışmalarını aşmalarının zamanı gelmedi mi yaw:) içte yaşattıkları kıskançlık öfke aşk ne varsa başka bi yolla dışa vursunlar isterim..

korktuğum oldu galba.. elçin annenin ewinden vazgeçiyorlar.. çokta sevmiştim.. elçin anne müthiş ya nasılda sezdi ezo kadim elektriğini.. e yani acayip bi kimya farketmemek mümkün diil.. hele de elçin anneden hiç kaçmaz:)
kutsal ustaya bayılıyorum birde.. elçin anneye bakışları ne şekerdi öle.. orda güzel sahneler çıkacağına eminim nerdeyse..
filmin son bakışları yine çok güzeldi.. bu da bi ezo klasiği oluyor galba..

asia
03-10-07, 14:03
ben kendi adıma senin yorumlarından mahrum olmak istemem kim ne derse desin..:img-yes:umarım yanlış anlamışımdır hoşçakalın felan olmuyor yanii.:img-polic.daha yeni kaynaştık daha paylaşacak çok şeyimiz varr..
Filinta çok teşekkür ederim inceliğin için..:good:
Ve sevgili tubi ile mesajlaşıp bu konudan bahsettik.. sanırım fazla hassasiyet göstermişim..
Sude9 yorumlarda harika bir yol izlemişsin.. replikler ve ardından yorumların çok iyi..:good:

Hoşbuldum Ablacım, sizlerle tekrar buluşmak üstelik böylesi kaliteli bir dizide buluşmak gerçekten keyif verici. Diziyi sezon başından beri izliyor ve yorumları okuyordum ama yazmak bugüne nasipmiş demek ki. Gerçekten yazılan yorumlar çok kaliteli ve okunması büyük keyif veriyor. Yapılan tespitler, tahminler vs. tam yerinde.

Selmincim haklısın canım buyur gel.. başımızın üstünde yerin var..:img-yes:

Bu forumu seviyorum.. bazen okuyarak, bazen katılarak olacağım elbette...

sevgiler..

söğüt
03-10-07, 14:04
bence de sence:img-wink: setten bu başlığın takip edildiğine eminim..ama yapımcı takip etsede daha bir özense..yönetmenin hataları bunlar çünkii..senaristler gayet güzel yazıyorlar ama bunu ekrana yansıtamayan yönetmendir bence..

(sanırım ceva'ydı)bir arkadaş yazmıştı hastanede elçin'in odasında ezo kadim'in omzuna yaslanıp uyurken serhat gibi mükemmel bakabilen yüzünden yüregini anlatabilen bir oyuncu varken zart diye çekmek hangi akla hizmettir.. biraz uzat o sahneyi bakışlarında duyguyu versin oyuncu ama nerdeee.. oldu bittiye gelen diğer sahneler gibi olmuş buda..Kaldı kii senin dizini insanlar ezo ve kadim için seyrediyor..elli saat en ince ayrıntısına kadar bize meryem seyrettirmenin manası nedir..:icon_evil:icon_evil
Nurgül Yeşilçay,Serhat Tutumluer,Suzan Aksoy,Ahmet Mümtaz Taylan var dizide ama gel gör kii yönetmen oyuncular için yetersiz ..seyrederken içi cızz ediyor insanın..bu harika oyuncuları bir Çağan Irmak bir Türkan Derya çekseydi de keyifle izleyebilseydik..:icon_sorr

senaristlerden çooookk memnunum ben..teknik aksaklıklarada dikkat edilirse tabi daha şık olacak..evet bu bölüm ezolu kadimli sahne çoktu ama maalesef birçok güzel ezo-kadim sahnesi özensiz çekilmiş, geçiştirilmiş hissi verdi bize..
tadına doyamadık tamamda ama daha özenli işlenebilirdi..
kadimin çabuk çekilmesi acaba bi hata yapmaktan mı kaynaklandı..
mesela amanın sosyeteden kimse görmesin bu köylü güzeliyle ..vallahi dedikodu sütununda manşet olurum ..
veya eyvah tam da sırası.. nolcak şimdi, elçin anne görürse benim zayıflığımı anlayabilir, hemen toparlanmalıyım..

ne bilim ben yahu.. alla allaaa..höt hötlüğünden işte ..:icon_twis ..:icon_twis
yüzyüze konuşurken nerdeyse ağzının içine düşecek,biraz daha konuşabilmek için lafı uzattıkça uzatıyorkız gelmiş omzuna yaslanıyor, bizimki yamyam görmüş gibi kaçıyor..
yabani.....:icon_twis

03-10-07, 14:05
tabi tabi o öyle inanılmaz güzel baksın ondan sonra biz burda kalpten gidelim dimiiii

Bu arada Filinta aptal oldum ben ya, havuz problemi gibi olmuş çıkamadım işin içinden sen bana direk Ezo' nun yaşını bul yeter ;)

hehe yaş muhabbeti çok komik oldu ama ezo 30dan yukarı değildir en fazla 29dur diyorum ben doktor bey kadimden çok küçük de değil yani 32 falandır o da...kadim de henüz genç tabiki kadim komplekse girmiş ciden

bu arada aklıma gelmişken ezonun monü diyişine de bayıldım ya yirim ben bunu ya
tabi kadime laf bindirmeleri hitim
ben malum sİtede linklere ulaşamıyorum ya izleyen varsa özel atarsa çok sevinirm:img-wink:

asia nereye ya ben de bayılıyorm yorumlarına..:sad53:

SUEDA40
03-10-07, 14:06
sevgili lil valla pek güzel yorumlamışsın zaten bizde senin gibi elektrik almıyoruz ama nedense seyrediyoruz yapacak başka bir şey yok sanırım senin yorumlarında önemli bizlerle paylaştığın için sana teşekkür ederim arasıra bizleri ziyaret et kutsal usta ve elçin anne hatırına arasıra izle vereceğin güzel mesajlar olabilir ya ben anlayamadım ballı ağadan başka evlenme teklifi eden varmıydı beni bilgilendirirsen sevinirim
sevgiyle kal lil

tubi
03-10-07, 14:14
Filinta çok teşekkür ederim inceliğin için..:good:
Ve sevgili tubi ile mesajlaşıp bu konudan bahsettik.. sanırım fazla hassasiyet göstermişim..
Sude9 yorumlarda harika bir yol izlemişsin.. replikler ve ardından yorumların çok iyi..:good:

Selmincim haklısın canım buyur gel.. başımızın üstünde yerin var..:img-yes:

Bu forumu seviyorum.. bazen okuyarak, bazen katılarak olacağım elbette...

sevgiler..

Bende sevgili asia gibi fazla hassas davranarak böyle bir cümle kurmuşum. Bizim aramızda sorun yok arkadaşlar.

Mine.. Teşekkürler tekrar....

ARIMAYA
03-10-07, 14:16
........ ne bilim ben yahu.. alla allaaa..höt hötlüğünden işte ..:icon_twis ..:icon_twis
yüzyüze konuşurken nerdeyse ağzının içine düşecek,biraz daha konuşabilmek için lafı uzattıkça uzatıyorkız gelmiş omzuna yaslanıyor, bizimki yamyam görmüş gibi kaçıyor..yabani.....:icon_twis

ay öyle demeyiiiiin o kıyamadı ki küçükhanıma, öyle yamuk yumuk yatıp rahatsız olmasın diye hemen yatırdı üzerini örttüüüü daha ne olsun walla size de yaranılmıyo :icon_whis

ulkuk
03-10-07, 14:17
sude9, Kadim'in büyük aşk yaşayıp unutamaması konusunda sana katılıyorum.

Kadim bu sevdiği kadın tarafından büyük acı yaşatılmış bir erkek. Yani kadınlara güvenini sarsan bir şey yaşamış. Ya aldatılmış, ya kullanılmış... Her ne olursa olsun tüm kadınlar onun gözünde (Elçin hanım dışında) yalancı, riyakar, paraya önem veren, aldatan kişiler. Kafasında böyle bir kadın modeli oluştuğu içinde Ezo onu sürekli şaşırtıyor. İlgisini de bu yüzden çekiyor. Öyle herkesin anlattığı gibi mükemmel bir Berrak olduğunu düşünmüyorum....

Ayrıca dizinin sıkıcı olduğuna dair yazı yazan arkadaşlara KATILMADIĞIMI belirtmek isterim. Ben bu diziyi severek ve zevkle izliyorum.

gülendam83
03-10-07, 14:20
sevgili lil valla pek güzel yorumlamışsın zaten bizde senin gibi elektrik almıyoruz ama nedense seyrediyoruz yapacak başka bir şey yok sanırım senin yorumlarında önemli bizlerle paylaştığın için sana teşekkür ederim arasıra bizleri ziyaret et kutsal usta ve elçin anne hatırına arasıra izle vereceğin güzel mesajlar olabilir ya ben anlayamadım ballı ağadan başka evlenme teklifi eden varmıydı beni bilgilendirirsen sevinirim
sevgiyle kal lil

kesinlikle aynı düşüncedeyim arkadaşım.. başka kim evlilik teklif etti.. diziden keyif almamak imkansız tabi bu zevk meselesi ama... son derece keyifliydi.. ama denseki ki deniyor zaten konularda kopukluk vardı amatörce çekimler vardı bunlar doğru ama bunlar kesinlikle oyunculardan kaynaklanmıyor..
yangın sahnesi mesela ufak bir ateş.. bir kaç itfaiyeciye benzemeyen itfaiyeci. dumanlar filan. çok amatörceydi.. yani daha güzel yaşatılabilirdi o an.. birde kısa sürdüğü konusundada sizlere katılıyrm kesinlikle... kurtardı hastane hastaneden çıktılar.. çok hızlı geçti.. ve son olarak jenerik müziği konusundada haklısınız.. dizi tamamen değişti yani yaşanılan duygular olaylar ve ona göre de müzik olmalı.. değişmeli.. bunlara dikkat edilirse çok daha güzel bir şekilde ortaya çıkacağına eminim.. çünkü oyuncular çok iyi bunu kullanabilmek lazım..:img-wink: benim nacizane düşüncelerim bunlar...

filinta
03-10-07, 14:22
hehe yaş muhabbeti çok komik oldu ama ezo 30dan yukarı değildir en fazla 29dur diyorum ben doktor bey kadimden çok küçük de değil yani 32 falandır o da...kadim de henüz genç tabiki kadim komplekse girmiş ciden

valla benim yaş problemine yaklaşımım şöyle..
ezo 29 yoktur daha..şimcikk ezo ömerin askerden dönmesini beklemiyomuydu evlenmek için dizinin taa en başında ..şimdi 22 yaşında askerden gelse bu ömer ezo da 20 olsa bu ömerle kaç sene evli kaldıki..kuma olaylarını da ekleyelim taş çatlasın 5-6 sene ..bu hesaba göre ezo en fazla 25-26 yaşında..

kadim'e gelirsek elçin anne kırkına geliyorsun dediğine göre 36-37 var..

şimcik berrak kadim ile aynı okulda olduğuna göre (aynı sınıftamıydı onu bilemiyecem bak.. banubanu küçük olabilir demişti) süreyya berrak'ın ablası olduğuna göre..oda ondan 2 yaş büyük olsa..nedim de kadim den 5 yaş küçükse bu nedim süreyya ile ne halt ediyor..kadın nedim canım nerde kaldın dediydi hatırlarsanız..

hewal
03-10-07, 14:25
Madem bir yaş muhabbeti var aaba Arzu kaç yaşında...Elçin anne 18 imde gelin geldim o eve dile kolay 40 senem geçti dedi evliliği 40 seneyse Arzu'da 30lu yaşlarad demek NEDEN Kadim okul masraflarını karşılıyor hala :icon_whis :icon_whis :icon_whis

rhetbutler
03-10-07, 14:27
Madem bir yaş muhabbeti var aaba Arzu kaç yaşında...Elçin anne 18 imde gelin geldim o eve dile kolay 40 senem geçti dedi evliliği 40 seneyse Arzu'da 30lu yaşlarad demek NEDEN Kadim okul masraflarını karşılıyor hala :icon_whis :icon_whis :icon_whis

Belki ilk seneler çocukları olmamıştır.5.ya da 10. yıllarında doğurmuştur Arzuyu Elçin anne.

ARIMAYA
03-10-07, 14:28
sude9.... Öyle herkesin anlattığı gibi mükemmel bir Berrak olduğunu düşünmüyorum....

Ayrıca dizinin sıkıcı olduğuna dair yazı yazan arkadaşlara KATILMADIĞIMI belirtmek isterim. Ben bu diziyi severek ve zevkle izliyorum.

süper :)
Aynen katılıyorum.
Ben sabahda yazmıştım Berrak Kadim de kapanmayan bi gönül yarası olmasın O ' nun en kıymetlisi en özeli herşeyi Ezo olsun peeeeeeh kim tutar beni

İnşallah şu jenerik müziği acilen değişirde belki reytinglere bi faydası olur

03-10-07, 14:28
ezo 29 yoktur daha..şimcikk ezo ömerin askerden dönmesini beklemiyomuydu evlenmek için dizinin taa en başında ..şimdi 22 yaşında askerden gelse bu ömer ezo da 20 olsa bu ömerle kaç sene evli kaldıki..kuma olaylarını da ekleyelim taş çatlasın 5-6 sene ..bu hesaba göre ezo en fazla 25-26 yaşında..

şimcik berrak kadim ile aynı okulda olduğuna göre (aynı sınıftamıydı onu bilemiyecem bak.. banubanu küçük olabilir demişti) süreyya berrak'ın ablası olduğuna göre..oda ondan 2 yaş büyük olsa..nedim de kadim den 5 yaş küçükse bu nedim süreyya ile ne halt ediyor..kadın nedim canım nerde kaldın dediydi hatırlarsanız..

flinta ömürsün ya harikaaaa bi yaklaşım tam ezo hesabı oldu bu ama doğru tahmin sanırım daha mantıklı sallamadın en azından :img-wink:
------
bu arada aklıma geldişimdi kadim ilk ezoyla karşılaştıklaırnda daha tanımadan birbirlerini kadim ezoya kadın diiyp duruyodu...sonra hey bakarmısın adın neydi yle de kısa bir süreç devam etti ve en şık olanı küçük hanım ve nihayet ezo diyebildi...kadim ezo gibi değil ya çok geç öğreniyo tabi azcık nemrut olunca :icon_whis

banubanu
03-10-07, 14:29
Hem Nedim belki olgun kadınlardan hoşlanıyordur yav.. Ama Nedim ve Süreyya daha önce tanıyorlar gibi geldi bana. Ve de eski defterleri açma falan deyince Nedim'İn galiba Kadim'e karşı bir vukuatı var sanki.

sude9
03-10-07, 14:31
Sude9 yorumlarda harika bir yol izlemişsin.. replikler ve ardından yorumların çok iyi..

teşekkür ederim,yorumları tek tek ve beğenerek okudum,bazı forumlarda yorum okumak sıkıcı olur ama bu forumda öyle değil,okumaya kaptırıyorsun kendini ve alıkoyamıyorsun

sude9, Kadim'in büyük aşk yaşayıp unutamaması konusunda sana katılıyorum.

Kadim bu sevdiği kadın tarafından büyük acı yaşatılmış bir erkek. Yani kadınlara güvenini sarsan bir şey yaşamış. Ya aldatılmış, ya kullanılmış... Her ne olursa olsun tüm kadınlar onun gözünde (Elçin hanım dışında) yalancı, riyakar, paraya önem veren, aldatan kişiler. Kafasında böyle bir kadın modeli oluştuğu içinde Ezo onu sürekli şaşırtıyor. İlgisini de bu yüzden çekiyor. Öyle herkesin anlattığı gibi mükemmel bir Berrak olduğunu düşünmüyorum....

Berrak için çok iyi düşünceler hakim ama dediğin gibi bende mükemmel olduğunu düşünmüyorum....

atladığım kısımlar olmuş kısacık onlara değineyim:img-yes:
Kutsal Usta'nın Elçin Anne'nin neşeli kahkahası,sevecen tavırları karşısında elini bıyıklarından alamaması ,burup durması ve Eylül'ün ikaz etmesi çok güzel ve hoş bir sahneydi...

Nedim'in yaptıklarından ötürü ona çok kızgınım,abisine böyle bir hayinliği nasıl yapabiliyor anlamış değilim...sanırım Söğüt ,Nedim ile bazı ayrıntılara değinmişsin,Elçin anne kendisi arayıp sorsa Nedim'in elçin anne'ye tavrı daha değişik olur demişsin,haklı olabilirsin,abisinin daha çok sevildiğini bilmek ve görmek çocukluğundan beri kıskanmasına yol açmış ve bu nedenle bu tür eylemler içine girmiş olabilir,üstelik abisi babası tarafından seçilmişken...bu etkenler Nedim'i biraz anlamama yol açabilir ...gelgelelim Süreyya ile yaptıkları Kadim'e tuzak kurması onu anlamamı gerektirecek tüm şart ve ortamları devre dışı bıraktırıyor,umarım yaptığı bu kötü eylem sonunda silkelenip toparlanır abisine durumu anlatıp Süreyya derdinden birlikte kurtulurlar..aksi halde Nedim'in ne sıcakliğ ne de Eylül'üln dediği gibi iyiliği,düşünceliği gözümde hiç bir değer teşkil etmez...

03-10-07, 14:32

oda 27ymiş elçin anne dmişti..yanlışsam düzeltin:icon_whis

süreyya 30 falan olmalı nedim de öyle ..bunlar bir iş çeviriyo bu arada tlfonda nedime " hayatım..." dedi sanırım yoksa "canım" mıydı neyse işte ne ayak:img-pilot

hewal
03-10-07, 14:32
Hem Nedim belki olgun kadınlardan hoşlanıyordur yav.. Ama Nedim ve Süreyya daha önce tanıyorlar gibi geldi bana. Ve de eski defterleri açma falan deyince Nedim'İn galiba Kadim'e karşı bir vukuatı var sanki.

Bu araba kazası olayında Nedim ve Süreyya'nın parmağı olabilirmi:icon_whis :icon_whis

Süreyya'nın planalrı çok aşama kaydetmeden elinde patlar umarım:img-wink:

lil
03-10-07, 14:33
sevmediğim dizileri izleme ardından da eleştirme gibi alışkanlığım yok.. yok sayarım o kadar.. elbetteki sevdiğim için izliyorum.. izlemeye de devam etmek istiyorum.. söylediğim bu:)
çekimlerdeki aksaklıklara çok takılmadım duygu boyundaki hataları pek afffetmem:) sevmediğim şeyleri söyleyebilirm sanırım.. birde niyeyi açıklamak garip..
ezo karakterine bayıldım kadimle potansiyel aşklarına da.. fazla beklenti içine girdim galba.. ezo sivri diliyle dik kafalığıyla tümüyle aynı kalmak kaydıyla eski hikayelerden makul bi süre içinde kurtulacağını düşünmüştüm ki bu süre doldu hala giden biten bişiy yok.. böylede beraberinde sürüklenecek bu hikayelerde galba.. böyle kurgulamadım ben açıkçası.. bi kaç dk. ezo kadim sahnesi harika.. ama bunun için hiçbi çekiciliği olmayan hikayeler izlemek bana fazla geliyor gelen diğer izleyiciler gibi..

hewal
03-10-07, 14:34
Belki ilk seneler çocukları olmamıştır.5.ya da 10. yıllarında doğurmuştur Arzuyu Elçin anne.

oda 27ymiş elçin anne dmişti..yanlışsam düzeltin

süreyya 30 falan olmalı nedim de öyle ..bunlar bir iş çeviriyo bu arada tlfonda nedime " hayatım..." dedi sanırım yoksa "canım" mıydı neyse işte ne ayak

Sanırım haklısın sevgili rhetbutler ;) safinaz ben o kısm hatırlamıyorum ama sen yazdıysan doğrudur...

O zaman Emre ve Arzu'yu başgöz edebiliriz :img-wink:

filinta
03-10-07, 14:34

hewal cim 30.bölümde elçin zaten ezo ya söylemişti arzunun yaşını ..:img-yes:arzu 27 yaşında..

valla safinaz:) cım en akla yatkın olabilecek olasılıklarla yaptım hesabı:icon_whis

bide bide bende berrak'ın öyle mükemmel bir genç:icon_whis olduğunu sanmıyorum ..nedim ile süreyyanın söylediklerinden çıkarabildiğim sonuç berrak'ın da kusurlu bir fani olduğunu düşündürttü bana..yani en türk filmi sesim ilen senin aşkın melek diğil yavrum diyesim geliyor kadim'e:img-pilot

sude9
03-10-07, 14:38
Mevzu yaş meselesi...şu replikleri ekleyeyim önce

Nedim:Yaşlanınca alışkanlıkların değişir diye düşünmüştüm
Kadim:Yapma ya o kadar yaşlandım mı ben

Elçin: Bir evin olacak Kadim olmalı,ya ne kadar istediğini biliyorum..daha yaşın geç değilki be çocuğum
Kadim:Umarım...saatler herkes için farklı işler Elçin anne

gün içinde duyduğu bu sözlerden sonra Emre muhabbeti ile karşı karşıya gelince yaş meselesini sorun etmiş olabilir...mükemmel genç derken ironi konuşuyor biraz aklının bir köşesinde var yaş mevzusu...aslında sorun edilecek bir durum da yok ortada takmış bi kere Kadim bey:)sen merak etme Kadim ezo'da bizde seni bu halin ve olgunluğunla seviyoruz,emre ile aranda da çok fark yoktur nasılsa:)

rhetbutler
03-10-07, 14:42
O zaman Emre ve Arzu'yu başgöz edebiliriz :img-wink:

Edelim.Zaten ikisi de Doktor.Emre böylece zorlanmamış olur arkadaşlarına tanıştırırken.(Biz de ne başgöz etme meraklısı çıktık.:img-pilot)

Emre demişken niye Selim'e iki meseleyi karıştırma dedi.Biri daha yazdı forumda bende anlamadım.Ali'nin kalbi Selim'e takıldıysa ne var ki bunda.Yoksa bu organ yasal yollardan takılmadı mı Selim'e.Kimsenin haberi ve rızası olmadan mı yapıldı?Ee iyide hangi iki mesele?

söğüt
03-10-07, 14:42

sevgili filintam,
ezonun eveliyatını bilmediğim için yaş olayına giremiyorum. ancak sizin bu dahiyane ve özverili çalışmalarınızı heyecanla takip ediyorum.

nedim süreyya ile ne mi halt ediyor;
bak işte bu sorunun cevabını ben biliyorum..
bizim kadime verdiğimiz ve kadimde (aslında serhatta ) doğuştan varolagelen bir şovalyelik durumu varya işte küçük kardeş nedim de bu ünvanı kazanmak istiyor..şimdi şovalye olabilmek için de mutlaka ortada bir kadın olması gerekiyor ya ..heh işte saf nedimde süreyyayı kendisine kraliçe yaptı..yüce majeste kraliçe yardımı ile şovalyeliğe erişebileceğini sanıyor..
ah be çocuk ah be çocuk...
sen bu süreyya ile ancak kaptan kanca olabilirsin..
gözünü ve kolunu kapar süreyya...:icon_sorr:icon_sorr

pelin-ce
03-10-07, 14:45
hewal cim 30.bölümde elçin zaten ezo ya söylemişti arzunun yaşını ..:img-yes:arzu 27 yaşında..

valla safinaz:) cım en akla yatkın olabilecek olasılıklarla yaptım hesabı:icon_whis

bide bide bende berrak'ın öyle mükemmel bir genç:icon_whis olduğunu sanmıyorum ..nedim ile süreyyanın söylediklerinden çıkarabildiğim sonuç berrak'ın da kusurlu bir fani olduğunu düşündürttü bana..yani en türk filmi sesim ilen senin aşkın melek diğil yavrum diyesim geliyor kadim'e:img-pilot

Benim korktuğumda o melek diğil adlı Berrak kızımızın senaristlerimizin yardımı ile en olmadık zamanda diziye dahil olması koma hali biter ve Berrak geri döner...

auryn
03-10-07, 14:45
Emre demişken niye Selim'e iki meseleyi karıştırma dedi.Biri daha yazdı forumda bende anlamadım.Ali'nin kalbi Selim'e takıldıysa ne var ki bunda.Yoksa bu organ yasal yollardan takılmadı mı Selim'e.Kimsenin haberi ve rızası olmadan mı yapıldı?Ee iyide hangi iki mesele?

Soruyu soranlardan biri de bendim. Geçen sezonu izlemedigim icin hala konuya Fransız kalmış bi haldeyim. Sorması ayıp, Ali kim?

Berrak Kadim'in eski aşkı mı? Hala yaşıyomuymuş? Kazada ölmemişmiydi? Kadim melek olmadıgını bilmiyormu Berrak'ın yani? Bilmiyorsa, Kadim'i kadınlara karşı kim gagalayıp, yaralamış? Fail kim?

filinta
03-10-07, 14:49
sevgili filintam,
ezonun eveliyatını bilmediğim için yaş olayına giremiyorum. ancak sizin bu dahiyane ve özverili çalışmalarınızı heyecanla takip ediyorum.

nedim süreyya ile ne mi halt ediyor;
bak işte bu sorunun cevabını ben biliyorum..
bizim kadime verdiğimiz ve kadimde (aslında serhatta ) doğuştan varolagelen bir şovalyelik durumu varya işte küçük kardeş nedim de bu ünvanı kazanmak istiyor..şimdi şovalye olabilmek için de mutlaka ortada bir kadın olması gerekiyor ya ..heh işte saf nedimde süreyyayı kendisine kraliçe yaptı..yüce majeste kraliçe yardımı ile şovalyeliğe erişebileceğini sanıyor..
ah be çocuk ah be çocuk...
sen bu süreyya ile ancak kaptan kanca olabilirsin..
gözünü ve kolunu kapar süreyya...:icon_sorr:icon_sorr

söğüt'üm sende ben gibi nedim den ümidi kesmek istemeyenlerdensin..nedim çabuk uyansa barii. ama bizim has şövalye:icon_whis mizin de biraz suçu var sanki:icon_sorr nedim'e sen benim kardeşimsin ne yaparsan yap kimse senden önemli olamaz duygusunu verse böyle şeyler olmayacaktı..ee atalarımız ne demiş kardeş kardeşi bıçaklamış dönmüş kucaklamış..

filinta
03-10-07, 14:55
Soruyu soranlardan biri de bendim. Geçen sezonu izlemedigim icin hala konuya Fransız kalmış bi haldeyim. Sorması ayıp, Ali kim?

Berrak Kadim'in eski aşkı mı? Hala yaşıyomuymuş? Kazada ölmemişmiydi? Kadim melek olmadıgını bilmiyormu Berrak'ın yani? Bilmiyorsa, Kadim'i kadınlara karşı kim gagalayıp, yaralamış? Fail kim?
ali de dizideki en gereksiz karakter olan meryem'in eski kocası cin ali olup kendisi vurularak öldürülmüş..bizim tahminlerimiz cin alinin kalbinin selim'e takıldığı yönünde..çünki selim kalp ameliyatı olmuş..

berrak süreyya yılanı nın kardeşi olup kadim'in karısımı sevgilisimi neyse işte öle bişeysi..berrak'ın melek olmadığını kadim bilmiyor sanırım:img-yes:çünki süreyya ile nedimi'in kaynattıklarından böyle anladık:img-yes:çok şükürki hala yaşamıyor rahmetli olalı 4-5 sene olmuş zaar..

kadim'i kadın düşmanı yapan annesi çünki annesi kadim on nedim beş yaşındaykene babalarının ortağı ile kaçmiş..

işte böyle umarım açıklayıcı olmuştur.:img-icecr

auryn
03-10-07, 14:59
Çok açıklayıcı oldu vallahi. Çok teşekkürler. Ben diziye Ezo-Kadim, mutfak, Kutsal Usta ve Elçin Anne için bakıyorum ama diğer karakterler de dizide olduguna göre onların da hikayesini öğrensem iyi olur diye düşündüm.

Nedim karakterine gösterilen bu sevgi ve şefkatin, hoşgörünün nedenini de anlamıyorum. Hadi Kadim kardeşi oldugu icin hoşgörülü davranıyor? Sizlerin Nedim'e yüklediginiz duygusal/şövalye ruhu dışında bir gerekçeniz var mı geçmişe dayanan? Elçin Anne ve Kadimi kıskanma hikayeleri dışında.

söğüt
03-10-07, 14:59
söğüt'üm sende ben gibi nedim den ümidi kesmek istemeyenlerdensin..nedim çabuk uyansa barii. ama bizim has şövalye:icon_whis mizin de biraz suçu var sanki:icon_sorr nedim'e sen benim kardeşimsin ne yaparsan yap kimse senden önemli olamaz duygusunu verse böyle şeyler olmayacaktı..ee atalarımız ne demiş kardeş kardeşi bıçaklamış dönmüş kucaklamış..

işte tubi de bu konudan bahsetmişti .ona yazdığım cevap buradada geçerli
erkek kardeşler arasında mutlaka anne veya abla modeli olması gerekiyor ..
erkek kardeşler yaradılışları gereği sevgilerini gösterme gereği görmüyorlar..
geçmişte nedimin bir hatası var ve nedim hala o nedenle abisinin kendisine güvenmediğini düşünüyor..aslında kadim cezalandırmak amacıyla değil, nedimi henüz patronluğa yetersiz görüyor olabilir..
birde tabiki patron büyük abi olur genellikle..
nedimin patronluk konusunda takıntısı bence erken..
ama kadimi çok seviyor, sanki küçük bir çocuk gibi abisinden ilgi bekliyor..
haklısın kadim biraz sevecen olsa nedime karşı..yok nerdeee..
kadim bu konuda tam bi odun..:img-pilot
çok mesafeli duruyor nedime..hatta nedimin kendisine sarılmasını bile garipsemişti..

ehlocan
03-10-07, 15:02
Benim korktuğumda o melek diğil adlı Berrak kızımızın senaristlerimizin yardımı ile en olmadık zamanda diziye dahil olması koma hali biter ve Berrak geri döner...

Böyle bir durum olsun hiç ama hiç istemem...Dizinin bu sezon biteceğini varsayarsak öyle birşey olmaz herhalde...

Meryem-Seyit-Nur konularını bağlayıp arşive kaldırsalar Kadim'in geçmişini biraz daha derin işleseler ne iyi olur...Doktora gitti ve o sahneyi görmedik...Belliki geçmişde yaşanan kaza ile alakalı ..Tüm detayları vermek istemiyorlarsa bile bir iki cümle ipucu olurdu o sahnelerde...

filinta
03-10-07, 15:09
.Doktora gitti ve o sahneyi görmedik...Belliki geçmişde yaşanan kaza ile alakalı tüm detayları vermek istemiyorlarsa bile bir iki cümle ipucu olurdu o sahnelerde...

doktora ne zaman gitti kadim :img-help:öyle bir ima bile olmadı..:img-cool2ben niye görmedimm..:img-polic

eski konuların toparlanması konusuna tamamen katılıyorum..ama ballı ağa hep kalsın seviyom ben onuu:img-icecryazık ballı ağaya:icon_sorr

söğüt
03-10-07, 15:09
Çok açıklayıcı oldu vallahi. Çok teşekkürler. Ben diziye Ezo-Kadim, mutfak, Kutsal Usta ve Elçin Anne için bakıyorum ama diğer karakterler de dizide olduguna göre onların da hikayesini öğrensem iyi olur diye düşündüm.

Nedim karakterine gösterilen bu sevgi ve şefkatin, hoşgörünün nedenini de anlamıyorum. Hadi Kadim kardeşi oldugu icin hoşgörülü davranıyor? Sizlerin Nedim'e yüklediginiz duygusal/şövalye ruhu dışında bir gerekçeniz var mı geçmişe dayanan? Elçin Anne ve Kadimi kıskanma hikayeleri dışında.

sevgili auryn,
nedim haklı demiyoruz tabi de..
ama ben seviyorum nedimi..küçük ya ondan kanım kaynadı zahir
bir de çok yanlız....
kadim elçin anne ile hiç değilse derdini paylaşabiliyor.sohbet edebiliyor..
elçinin güvenli, sıcak, anne desteğini hissediyor.
hafife alma bu gerekçeleri..
düşün küçücük bir erkek çocukken anneleri tarafından terk ediliyorlar..
bunun ezikliği hep üzerinde..sonra devreye elçin anne giriyor..
kadimi biraz daha önemsiyor..
belki babalarıda büyük oğlu olduğu için kadimi daha çok muhatap alıyor..
şimdi nedim yaşamları boyunca abisine yüklenen, abisinin başardığı her ne varsa bana da verilmeli, bende onun kadar takdir edilebilirim, ben de başarabilirim, bende istiyorum, fırsat verilsin, yoksa o fırsatı ben kendim yaratırım düşüncesinin etkisinde.

elçin anneye nedim, bence kadimden daha bağlı, çok seviyor, belki anne modeli yerine tamamen elçini koymuş ve benimsemiş.
ama elçinin kadime düşkünlüğünün de farkında ve kendi içinde bunun kırgınlığını hırçınlığını yaşıyor..
bütün bunlar abisinin düşmanı ile işbirliği yapmaya ve abisine ihanet etmeye yeterli sebepler mi...bilemiyorum yaşamak lazım ...

sude9
03-10-07, 15:11
doktora ne zaman gitti kadim ..:img-cool2ben niye görmedimm..:img-polic

eski konuların toparlanması konusuna tamamen katılıyorum..ama ballı ağa hep kalsın seviyom ben onuu:img-icecryazık ballı ağaya:icon_sorr

Kadim arabadayken telefon konuşması yaptı doktor ile sonra Osman'a; önce doktora sonra yeni otele gidiyoruz dedi..yeni otelide görmedik tabi kaldığı otele geçiş yaptı hemen....

ehlocan
03-10-07, 15:12
doktora ne zaman gitti kadim :img-help:öyle bir ima bile olmadı..:img-cool2ben niye görmedimm..:img-polic

Aradı ya arabada şöförünede önce dr x e uğrayalım sonre otele geçeriz gibi birşey dedi..O konuşmayı baz alarak dr.a gittiğini düşünüyorum :icon_whis :icon_whis

first lady
03-10-07, 15:13

kadim arabada doktorunu aradıya.müsaitseniz görüşelim filan dedi.işte o zaman gitti doktoruna:img-yes:

bencede artık yavaş yavaş kadim karakteri daha fazla öne çıkmalı.sır sır bi yere kadar yani:icon_whis

filinta
03-10-07, 15:17
Aradı ya arabada şöförünede önce dr x e uğrayalım sonre otele geçeriz gibi birşey dedi..O konuşmayı baz alarak dr.a gittiğini düşünüyorum :icon_whis :icon_whis
Kadim arabadayken telefon konuşması yaptı doktor ile sonra Osman'a; önce doktora sonra yeni otele gidiyoruz dedi..yeni otelide görmedik tabi kaldığı otele geçiş yaptı hemen....
heh!! bende bundan korkuyodum:icon_whis

arkadaşlar orda kadim doktorla konuşmadı yamulmuyorsam adı tevfik olan biri ile konuştu kadim.. orda osman'a önce doktora gidelim demedi .. işte o tevfik beye gidelim dedi çok çok eminim..doktorun adı da ismail hakkı değilmi..yanii

tekrar izleyin hak verirsiniz:img-yes:
edit:ehlocan haklısın şekercim adamın bir doktoru daha olabilir
edit2:yamulmuşum tevfik değil timur muş sude9 sağol canım

GULBEYAZ76
03-10-07, 15:22
kadim arabada doktorunu aradıya.müsaitseniz görüşelim filan dedi.işte o zaman gitti doktoruna:img-yes:

bencede artık yavaş yavaş kadim karakteri daha fazla öne çıkmalı.sır sır bi yere kadar yani:icon_whis

Kadim doktorunu aradığında sabah erken aradım ameliyatınız falan olur diye dedi yani Kadimin doktoru bir cerrah.Hep onun psikolojik bir rahatsızlığı var ve doktorunda branşı bu diye düşünmüştüm.

ehlocan
03-10-07, 15:23
heh!! bende bundan korkuyodum:icon_whis

arkadaşlar orda kadim doktorla konuşmadı yamulmuyorsam adı tevfik olan biri ile konuştu kadim.. orda osman'a önce doktora gidelim demedi .. işte o tevfik beye gidelim dedi çok çok eminim..doktorun adı da ismail hakkı değilmi..yanii

tekrar izleyin hak verirsiniz:img-yes:

Evet ismi T ile başlayan bir doktordu ama isminden emin değilim...İsmail Hakkı Emre'nin hocası muhtemelen psikoloğ ama Kadim'in sürekli nükseden baş ağrılarını hesaba katarsak bir başka doktoru daha olabileceğini düşünebiliriz..Malum sitede bölüm varmış müsait bir anımda izlemek istiyorum kafam karıştı çünkü :img-wink:

sude9
03-10-07, 15:26
evet Timur bey imiş aradığı...ameliyata girmeden önce yakalamk istemiş erken aramış o yüzden...vakti varken konuşmak istiyor...kabul görünce de Osman'a önce Timur Bey'e sonra yeni otele gidiyoruz diyiyor...yeni otele gitmiyor ama kendi oteline geçiş yapmış nedim'i soruyor

ezo-kadim
03-10-07, 15:34
selam yorumlar süper ama reytingler ic acici degil oysaki biz öyle kalabalik bir grup birincilik bekliyoruz ama sabir biraz daha detayli cekilirse dizi layigini bulur gibime geliyor cook sevmemize ragmen bizler eksikliklerinden yakiniyoruz hic bakmayan biri ne yapsin bizler Serhat Nurgül derken isin icine giriyoruz cok seviyoruz ama ne olur kalemler calissin o kadar güzel fikirler varki burda valla senaristler buraya girip bir baksinlar,ayrica Kadimin her seferinde kafasindan darbe almasi tuhaf degilmi arkadaslar oglum anne bu adam erkekler aglamazdada ayni hastaligi vardi demi diyor yani degisik seyler olabilir ama kazadan dolayi olsa kiz ölmüs e Kadimde zor kurtulmus anlasilan bazi arkadaslarinda dedigi gibi Berrak hanimda ak kasik degil hani bence onun Nedimle bir alakasi var Nedimin kuyruk acisida ondan tek merak ettigim acaba Kadimin bundan haberi varmi ,var gibi görünüyor kardesine karsi ne olursa olsun bir insan böyle don yag durumunda olamaz,ama neyse biz meraklarimizi haftaya saklayalim ama lütfennn senaryoyu güclendirin

söğüt
03-10-07, 15:42
selam yorumlar süper ama reytingler ic acici degil oysaki biz öyle kalabalik bir grup birincilik bekliyoruz ama sabir biraz daha detayli cekilirse dizi layigini bulur gibime geliyor cook sevmemize ragmen bizler eksikliklerinden yakiniyoruz hic bakmayan biri ne yapsin bizler Serhat Nurgül derken isin icine giriyoruz cok seviyoruz ama ne olur kalemler calissin o kadar güzel fikirler varki burda valla senaristler buraya girip bir baksinlar,ayrica Kadimin her seferinde kafasindan darbe almasi tuhaf degilmi arkadaslar oglum anne bu adam erkekler aglamazdada ayni hastaligi vardi demi diyor yani degisik seyler olabilir ama kazadan dolayi olsa kiz ölmüs e Kadimde zor kurtulmus anlasilan bazi arkadaslarinda dedigi gibi Berrak hanimda ak kasik degil hani bence onun Nedimle bir alakasi var Nedimin kuyruk acisida ondan tek merak ettigim acaba Kadimin bundan haberi varmi ,var gibi görünüyor kardesine karsi ne olursa olsun bir insan böyle don yag durumunda olamaz,ama neyse biz meraklarimizi haftaya saklayalim ama lütfennn senaryoyu güclendirin

şu reytingler konusunda benim çoktandır farkında olduğum bir konu varki
o da dizinin çekildiği mekanlar, evler ne kadar geniş, şık, lüks, görkemli (tarifi her neyse ) olursa, aşıkların buluştuğu mekanlar ne kadar iç açıcı ise , giyim kuşamları keza öyle.. konusu ne kadar saçma olursa olsun dizi izleniyor ..reytingi yükseliyor..
bir kaç bizim gibi duygu arayan, bakışlarda derinlik arayan oluyor kelaynak misali nesli tükenen, işte bizlerde buralara takılıyoruz ..sanki öyle..ama doğru..:img-pilot:icon_sorr

hayatımroman
03-10-07, 15:54
Ballı Ağa çapkının önde gideniymiş Antep e de pek uğramazmış diye göstermişlerdi yani Ahmet Mümtaz Taylan sonradah dahil oldu diziye. Bir gün işte geldi Nur u getirdi yanında. Beraber yaşıyorlardı. Sonra Recep ile Nur birbirine aşık oldu.

Şimdi daha da Dallas halinde.. Diyorum ya. Sonlara doğru (ilk sezon) Ballı Ağa resmen Ezo ya aşıktı bu arkadaşca kardeşce duygular değildi. Nur ismi de telafuz edilmiyordu. Sonra pat...nur a hala sevdalı olduğunu öğrendik..

:img-in_lo oya yüce ve ekibi ellerine sağlık ben foruma yeni dahil oldum senaryo grubunu merak etmiştim. tebrik etmek istiyorum. Bu kadar keyifli bi şey izlettikleri için. Ülkemizde değil tüm dünyada artık aşk hikayeleri o kadar uyduruk yada saçma mucizelere dayandırılıyor ki ben burda kadim ve ezo ilişkisini keyifle izliyorum. Geçen sene izlemediğim için bilemiyorum ama ballı ağanın ezoya duyduğu his aşk değil bence. Bunu sanırım 3. bölümde ezo da belirtmişti. O tarz adamların bi kadını arkadaş olarak göremeyeceğini. Ona hissettiği duygu sadece ve sadece dostluk zaten bunu da gördük. Recep in ölümünde özellikle. Tabi burda serhat ve nurgül ü de kutlamak istiyorum. O kadar içten, samimi, sıcak kaliteli bi oyunculuk izlettikleri için. İkisinin de gözlerindeki ışık herşeyi anlatmaya yetiyor. Ve yönetmen için biraz haksızlık ediliyor gibi geldi bana. Bence bütün bu başarının önemli kısmı yönetmene ait. Tüm oyuncuların seçimi, bu kadar iyi duygularının geçmesi bize yönetmenin sayesinde.

hayatımroman
03-10-07, 16:22
1. Son sahne......
2. Meryem sahneleri...
3. Açıkcası buna cevap vermem zor.. Nurgul ve Serhat dersem haksızlık etmiş olurum.... Diğer oyuncularda muhteşemdi....
4. Süreyya karakterine ve oyuncuya nedense bir türlü konsantre olamıyorum.
5. arkadaşlıkla ilgili replikleri muhteşemdi....

Kadim:Psikiyatır arkadaş, kapıdan alan lüks arabalar, ağa kılıklı adamlar
Ezo:a O sahiden ağa. Bizim Entep'ten
Kadim:Ve oda arkadaşın. Bu kadar mühim arkadaşların varken niye bir otelin mutfağında çalışıyorsun anlamıyorum
Ezo:Pek anlabileceğinizi sanmıyim
Kadim: Ben de pek anlatabileceğini sanmıyorum.
Ezo:Yok ben anlatmaya anlatırım da, karşımda has arkadaşlığı, yoldaşlığı yaşamış biri lazım. Yoksa ne kadar anlatsam yanlış anlaşılırım
Kadim:Sen arkadaşlıktan anlamazsın diyorsun. Hı?
Ezo:Yok estağfurullah. Hani az kaldı daha ileri gidip madem anlayınız niye o soruları soruyinız diyecektim.
Gutsal Usta başka şeyler hazırlasın
Kadim: Size alın dedim mi küçük hanım
Ezo:İsmim EZO
Kadim:Biliyorum

1- En beğendiğim sahne kesinlikle son sahne
2- En beğenmediğim sahne yangın sahnesi
3. En beğendiğim performanslar hemen hepsi :P özellikle serhat ve nurgül
4- En beğenmediğim performanslar Süreyya ve Nedim
5- En güzel replik hemen hepsi :P

masum kiz
03-10-07, 16:26
öncelikle ulkuk,rhetbutler sizlere tesekkür ederim canim...
arkadaslar su ana kadar bütün yorumlari büyük bir zevkle okudum..herkes birbirinden güzel yorumlarda bulunmus...hepiniz kücük ayrintilari,hatalari, eksiklikleri ,olmasi gerekenleri ve isteklerini yaziya dökmüs...
yorumlari okurken bazilarinizin aklinda nur,ali ,selim ve seyit karakterleri ilgili soru isaretleri kallmis..ilk sezonu bakamayanlar oldugu icin bunlari merak etmisler....bende bunu bir vazife bilerek azda olsa aciklama geregi duydum....

nur receble birbirlerine olan aski meydana ciktiktan sonra ki bu hic bir sekilde yalnis anlasilmasin onlarin aski ihanet degildi ...cünkü elleri bile degmedi birbirlerine fiziksel bir temas hic olmadi.. sevdalari tipki ezo ve kadimdeki gibi gözlerde, onlarin yasak bakislarindaydi...recep,nur babasinin dostu oldugu icin asla ona dokunmadi sadece uzaktan birbirlerini sevmek zorunda kaldilar...bu aciga ciktiktan sonra balli aga nuru memleketi suriyeye sürgün(daha yerinde olur) etti..ama orada yapamayan nur tekrar geri geldi..receble ayni yerde olmayi isteyen nur balli aganinda hismindan korkarak bu kez istanbula gitti...demek ki nur istanbulda seyitle tanismis ki caresizlikten onun dostu olup yaptigi pisliklere boyun egmis...

cin ali ezonun eski kocasi yani ömerin kardesi...ömerin öldügü sanilarak onu ezoyla evlendirdiler.. iyi niyetli,komik, ezoyu bir abla gibi seven ali meryeme asikti...evlenmelerine izin vermeyen meryemin abisi bilal aga kactiklari antepte yakalayip aliyi orada vurdu ve sonra ali kurtarilamayip öldü..

selim karakteri tamamen bu yeni sezona dahil olanlardan...eski bölümlerle ilgisi yok...onu bu diziye baglayan sey ölmüs alinin kalbinin ona takilmis olabilecegi ihtimali(ki ben bundan yüzde yüz eminim...) ve bunu gerceklestirende doktor emre..belliki yasal olmayan yollardan yapilan bir ameliyat bu... onlarin kuracagi arkadaslikla bazi seylerin aciga cikacagi korkusundan dolayi emre selime meryemden daha dogrusu alinin kalbiyle meryeme asik olacagindan tedirgin oldu ve bundan dolayi selimi uyardi...
ikisini birbirine karistirma...bu cok acik degilmi zaten..??

ve bunun üzerine yorumum bazi arkadaslar baska bir vücuda takilan kalbin eskiye bagli kaldigini yada kalbin o sevdigi kisiye tekrar baglanabilecegi yönünde yorumlarda bulunmuslar....hatirlarmisiniz bilmiyorum ahmet mekin'in bir dizisi vardi..adini hatirlamiyorum su an bilen varsa da buraya yazsin lütfen......galiba bir profesördü ahmet mekin.. beyninde sorunlari vardir..hastaligi neydi emin degilim normal degildir yani risk tasimaktadir uygun bir beyin bulundugu takdirde onun takilmasi konusulur bilim adamlari tarafindan ve uygun beyin bulunmustur...beyinde cinayetler islemis kötü bir katilin beynidir...ameliyat gerceklesir ve o günden sonra hic bir sey ahmet mekin icin eskisi gibi güzel gitmez...böyle yani devamli olarak suca tesvik eden bir beyinle savasmak zorunda kalan bir adamin dramatik bir dizisiydi.....cünkü vücudumuzu yönlendiren her bir hücresine emirler veren beynimizdir...merkzdir herseyden önce... ama kalpte böyle birsey kesinlikle söz konusu olamaz ..
eger selim meryem aski dogacaksa kastettiginiz bu konudan dolayi olmayacaktir......sadece selim emreden duyduklarindan dolayi (meryem konusunu) bu kadar hassas... sonucta meryemin sevdigi ,asik oldugu adamin kalbi simdi bir baskasinda ve o kiside bunu biliyor durum bundan ibaret..

simdilik eskileri aydinlatma geregi duydum ..daha sonra yorumumu yaparim...cünkü bu bölüm üzerine konusulacak daha cok sey var...

destur
03-10-07, 16:34
1- En beğendiğim sahne hastahane
3. En beğendiğim performanslar hemen hepsi özellikle serhat ve nurgül
4- En beğenmediğim performans yok
5- En güzel replik hepsi ama bu bölüm garsonlar

filinta
03-10-07, 16:38
bazi arkadaslar baska bir vücuda takilan kalbin eskiye bagli kaldigini yada kalbin o sevdigi kisiye tekrar baglanabilecegi yönünde yorumlarda bulunmuslar....hatirlarmisiniz bilmiyorum ahmet mekin'in bir dizisi vardi..adini hatirlamiyorum su an bilen varsa da buraya yazsin lütfen......galiba bir profesördü ahmet mekin.. beyninde sorunlari vardir..hastaligi neydi emin degilim normal degildir yani risk tasimaktadir uygun bir beyin bulundugu takdirde onun takilmasi konusulur bilim adamlari tarafindan ve uygun beyin bulunmustur...beyinde cinayetler islemis kötü bir katilin beynidir...ameliyat gerceklesir ve o günden sonra hic bir sey ahmet mekin icin eskisi gibi güzel gitmez...böyle yani devamli olarak suca tesvik eden bir beyinle savasmak zorunda kalan bir adamin dramatik bir dizisiydi.....cünkü vücudumuzu yönlendiren her bir hücresine emirler veren beynimizdir...merkzdir herseyden önce... ama kalpte böyle birsey kesinlikle söz konusu olamaz ..

hatırlanmazmı o dizi adıda kavanozdaki adam dı hatta..

yorumuna katılıyorum..bencede selim meryemin kim olduğunu biliyor ve etkileniyor durum bundan ibaret bencede:img-yes:

masum kiz
03-10-07, 16:41
hatırlanmazmı o dizi adıda kavanozdaki adam dı hatta..

yorumuna katılıyorum..bencede selim meryemin kim olduğunu biliyor ve etkileniyor durum bundan ibaret bencede:img-yes:

filinta cok sagol canim ya..yine imdada yetistin...

auryn
03-10-07, 16:43
sevgili auryn,
nedim haklı demiyoruz tabi de..
ama ben seviyorum nedimi..küçük ya ondan kanım kaynadı zahir
bir de çok yanlız....
kadim elçin anne ile hiç değilse derdini paylaşabiliyor.sohbet edebiliyor..
elçinin güvenli, sıcak, anne desteğini hissediyor.
hafife alma bu gerekçeleri..
düşün küçücük bir erkek çocukken anneleri tarafından terk ediliyorlar..
bunun ezikliği hep üzerinde..sonra devreye elçin anne giriyor..
kadimi biraz daha önemsiyor..
belki babalarıda büyük oğlu olduğu için kadimi daha çok muhatap alıyor..
şimdi nedim yaşamları boyunca abisine yüklenen, abisinin başardığı her ne varsa bana da verilmeli, bende onun kadar takdir edilebilirim, ben de başarabilirim, bende istiyorum, fırsat verilsin, yoksa o fırsatı ben kendim yaratırım düşüncesinin etkisinde.

elçin anneye nedim, bence kadimden daha bağlı, çok seviyor, belki anne modeli yerine tamamen elçini koymuş ve benimsemiş.
ama elçinin kadime düşkünlüğünün de farkında ve kendi içinde bunun kırgınlığını hırçınlığını yaşıyor..
bütün bunlar abisinin düşmanı ile işbirliği yapmaya ve abisine ihanet etmeye yeterli sebepler mi...bilemiyorum yaşamak lazım ...

Söğüt kardeşim klavyesine üşenmeden sarılmış, Nedim'i neden sevdigini yazmış..Elleri dert görmesin. Ben de onun yazısını okuyunca Nedimi neden sevme geregi duymadıgımı anlatmak istedim.

Sögütün bütün gerekçeleri doğru olabilir. Yani Nedim yalnız, ağabeyini kıskanarak, çok sevdigi kişilerin onu daha çok sevdiklerini görerek yetişmiş olabilir. Bu da agabeyine karşı ikircikli duygular beslemesine, onun düşmanlarıyla işbirliği yapıp agabeyini arkadan bıçaklamaya yönelmesine yol açmış olabilir. Bunlara hiçbir itirazım yok.

Benim Nedim ve Nedim gibilere olan kızgınlığımın nedeni ise bu insanların geçmişleri ne olursa olsun, geçmişin etkisinden hiç kurtulamamaları. Onsekiz-yirmli yaşlardaki bir gencin geçmişin etkisiyle hasetlik etmesini, geçmişin etkisinden kurtulamamasını onaylamasam da anlarım. Ama Nedim e kazık kadar adam, en azından otuz yaşında olsa gerek. İnsanların belli bir yaşta, geçmişlerini ve geçmişlerinin duygusal yükünü arkada bırakıp, kendilerine dışarıdan bakmaları ve hayatlarının sorumluluklarını üstlenmesi gerekmiyor mu? Nedim hala asla geri gelmeyecek olan bir geçmişin hesabını çıkartmaya, agabeyinin kendisine yaptıgını düşündügü haksızlıkların bedelini ödetmek için kendisini cidden seven birini, agabeyi Kadimi incitecek, yok edecek girişimler peşinde. Otuz yaşına gelen bir adamın hayatının sorumluluğunu alıp, haksızlıga uğradıysa kendi yolunu çizmeye çalışması gerekmiyormu? İnsanlar seksen yaşında da mutsuz bir çocuklugum oldu mazeretinin arkasına saklanabilirler ama komik olurlar. Yirmili yaşların sonu, otuzlu yaşların başlarının bunu anlama zamanı oldugunu düşünüyor ve Nedimin geçmişe saplanmışlıgına, muhtemelen ikinci kez agabeyine tuzak kurmaya çalışmasını hoş göremiyorum. Nedim çoktan hayatının sorumlulugunu alıp, kendine temiz bir yol çizmeliydi.

Dizide bunu yapan bir karakter var zaten Ezo. Geçmişte yaşadığı bütün zorluklara rağmen yılmayan, kendine yeni bir yol çizen, hayatını güzelleştirmek adına çaba sarfeden, dışarıdan okulu bitiren bir Ezo varken, Nedim'in şımarıklıklarına sinir oluyorum.

Kadimin ise duygusal yükleri ağır, duygusal yaraları taze. Onun mazereti var :)

Masumkız'ın geçen sezon hakkında verdigi bilgilere de teşekkürler. Bu şekilde konuyu izlemek çok daha kolay olacak. Eski ekipten Ballı Ağa karakterini ben de çok seviyorum.

Sögütün ST'nin dağınık görüntüsü hakkındaki eski yorumlarına da katılıyorum. Normal hayatta gayet ince ve derli toplu gözüken ST'nin bu dizide neden oldugundan daha toplu ve dağınık gözüktügünü de anlayabilmiş değilim.

Son bir not: Kadimin başı ağrıyorsa hem psikiyatriste, hem nörologa, hem de beyin cerrahına gönderilecektir. Sıralama da nörolog, beyin cerrahı ve tetkiklerde bir şey çıkmazsa psikiyatrist/psikolog şeklinde olacaktır.

Kadimin baş ağrıları ileride ameliyat olabileceginin veya ciddi bir hastalık geçireceginin ön habercisi bence. Araba kazası geçirdiyse -ki geçirmiş-başından yaralanması ve ağrı çekmesi de çok doğal.

masum kiz
03-10-07, 16:44
filinta cok sagol canim ya..yine imdada yetistin...

dizide üzüldügüm tek sey mahallemizden ayrilmak zorunda kaldik.......ve kimsenin dikkat etmedigi bir ayrinti..517... numarasi ayni kalsada kadimin odasi degismis arkadaslar...öncesi koridordaydi ama simdi merdiven basinda gibi bir yerde simdi... acaba diyorum bu degisiklik ezoya acilan odadan dolayi mecburi bir degisiklik mi?

03-10-07, 16:46
1- En beğendiğim sahne kesinlikle son sahne
3. En beğendiğim performanslar hemen hepsi :P özellikle serhat ve nurgül
4- En beğenmediğim performanslar Süreyya ve Nedim
5- En güzel replik hemen hepsi :P

+1
ben de aynı cevabı yazmayayım ama tamamen katılıyorum bir de ekleyeyim bari
diziyi sırtlayan en önemli şeyler: nurgül ve serhatın samimi oyunculukları + sinerjileri ve oya yüce + senaryo grubu:good::good::happy0064
dizide sırıtan şeyler: yönetmenlik ve jenerik muziği:icon_whis

perielif
03-10-07, 16:46
dizide üzüldügüm tek sey mahallemizden ayrilmak zorunda kaldik.......ve kimsenin dikkat etmedigi bir ayrinti..517... numarasi ayni kalsada kadimin odasi degismis arkadaslar...öncesi koridordaydi ama simdi merdiven basinda gibi bir yerde simdi... acaba diyorum bu degisiklik ezoya acilan odadan dolayi mecburi bir degisiklik mi?
ya ben dikkat etmedim sen, tebrik ediyorum. sanki bana aynı odaymış gibi geldi:img-pilot

ezo-kadim
03-10-07, 17:00
şu reytingler konusunda benim çoktandır farkında olduğum bir konu varki
o da dizinin çekildiği mekanlar, evler ne kadar geniş, şık, lüks, görkemli (tarifi her neyse ) olursa, aşıkların buluştuğu mekanlar ne kadar iç açıcı ise , giyim kuşamları keza öyle.. konusu ne kadar saçma olursa olsun dizi izleniyor ..reytingi yükseliyor..
bir kaç bizim gibi duygu arayan, bakışlarda derinlik arayan oluyor kelaynak misali nesli tükenen, işte bizlerde buralara takılıyoruz ..sanki öyle..ama doğru..:img-pilot:icon_sorr

selam sögüt haklisin galiba bizim neslimiz tükeniyor bende ne zaman iyi bir dizi iste desem hemen kalkiyor maddiyat her alanda oldugu gibi dizilerede yansimis ,oysaki bizim manevi duygularimiza ne oluyor bilmiyorum sevmekten korkar duruma geldik güzel bir bakisa ,güzel sözlere hasret kaldik desem yalan olmaz ,bizde böyle samimi bakan bir cift gözün arkasindayiz bu yeter galiba hep böyle güzel bakan insanlarin cogalmasi dilegiyle iyi aksamlar

masum kiz
03-10-07, 17:02
kadimin sirlarla cevrili gecmisi az cok elcin anne tarafindan berrak bir sekilde gün yüzüne cikti..kadimin eski bir gönül yarasi oldugunu ögrendik..ölümünden kendini sucladigi kendisinde de derin yaralar birakan bir gecmis...
yinede tam emin degiliz olayin ic yüzü nasil,ne zaman ,nerede ve ne sekilde oldu bilmiyoruz..bunlarda bir ayrinti icin önemli hususlar tabii...kadim ya cok sevdiginden dolayi bir daha aska ,sevgiye inanmiyor...yada aksine yasadigi görmek istemedigi birseyden dolayi kimseye inanmamayi istiyor...
kadimle elcin anney konusurlarken
elcin anne sana saf bir köylü kizi bulucam buranin kizlari sana yaramiyor demisti...bunu forumda herkes atlamis...
demek ki hayatinda ters giden birseyler vardi kadimin yada kendisinin bilmedigi yolunda gitmeyen durumlar..bunlari konusmak icin daha henüz erken ama elcin annenin o sözünden yola cikarak actim bu konuyu..zamanla digerleride aciga cikacaktir...

lazkizz
03-10-07, 17:12
Dizimiz dun cok guzeldi, ve super gelisemler oldu baksana Kadim abayi yakti
ezomuza !! :D
Ay o sahne ne kotuydu oyle yanginla ya Off ezo oyle bagirdiginda sanki benim
elime yapiyorlar sandim..

söğüt
03-10-07, 17:13
sevgili masum kız verdiğin bilgiler çok işime yaradı çünki bende 2. versiyon ezocuyum. serhatcıyım demek daha kestirme olacaktı ama neyse :img-hyste

peki meryemle beraber istanbula gelen ve şimdi hapiste olan silahtar kim??
benimkide sırf merak işte işe yarayacağından değil de,
birde niye meryemi recebe almaya kalkışmışlar ki..??

hıımm biz duyduk elçin annenin sana buranın kızları yaramıyor, köylü kızı alıcam sözü üzerine kadim de en iyisi o veya iyi olur gibi bişiler dedi..tam hatırlayamadım şimdi..
ama ben elçin annenin o sözünü, kadimin eşi öldükten sonra karşısına çıkan kadınlarla ilgili olduğunu düşündüm..

banubanu
03-10-07, 17:17
Ben de anketi doldurayım bakalım...

1) En beğendiğim sahne hastahanedeki uyuma sahnesi
3. En beğendiğim performans Kutsal Usta'nın Elçin Anneye bakışı
4- En beğenmediğim performanslar Doktor Emre pek rol yapamıyo sanki..
5- En güzel replik "küçükken garsonla mı korkutmuşlar!!

alamehmet
03-10-07, 17:21
ka sana saf bir köylü kizi bulucam buranin kizlari sana yaramiyor demisti...bunu forumda herkes atlamis...
demek ki hayatinda ters giden birseyler vardi kadimin yada kendisinin bilmedigi yolunda gitmeyen durumlar..bunlari konusmak icin daha henüz erken ama elcin annenin o sözünden yola cikarak actim bu konuyu..zamanla digerleride aciga cikacaktir...

Bu sözün altında çok fazla bir şey aramadım açıkçası...Yani burdakilerden bir hayır gelmedi sana,bir dikiş tutturamadın en iyisi gözü açılmamış bir köylü kızı bulayım sana dedi gibi geldi bilmem....Kuşkuculuğum burda değil başka yerde tutmaktaydı belkide o sırada :)

Bende Nedim ve Süreyya (yanılıyor olabilirim isim konusunda) konuşmasında bir yere taktım... Sen zorla almadan neyi kendi isteğiyle verdi ki sana...İşte ben buraya taktım...Bu cümleden sonra Nedim'in garip bakışları ve Süreyya'nın tamam tamam geçmiş konuları açmıyorum demesi kuşkulanmama sebep oldu...

Biz izledik mi ya da duyduk mu Nedim'in bir zamanlar Kadim'in isteği olmadan zorla aldığı bir şeyi...Başkayerleri izlerken ben mi atladım yoksa :icon_whis

auryn
03-10-07, 17:27
Komplocu tahminler yapmak gerekirse, Nedim'in Kadimin eşini zorla aldıgını söyleyebiliriz. Nedim, Kadim'in eşini baştan çıkarmıştır. Geçen haftalarda Süreyya'nın konuşmasından, Kadim ve Berrak'ın geçirdigi kazada arabayla oynanmış olabileceği sonucu çıkıyordu. Arabada Kadimin olacağı beklenirken, Berrak da arabaya binmiş veya binmek zorudna kalmış ve ölmüş olabilir. Kadim de kaza sırasında aldıgı kafa darbeleri, kafa travması yüzünden kazayı iyi hatırlamıyordur. Ben Kadim'in Berrakla mutsuz bir evliligi oldugu kanısındayım. Nedim ya o araba kazasına yol açacak bir şey yaptı, ya Berrakla ilişkisi vardı, ya da ikisi birden. Son numarası da oteli zor duruma düşürmek... Elçinin Nedime güvenmemesi de beni düşündürüyor. Elçin Nedimin ne mal oldugunu biliyor, o konuda Kadim kadar kör değil.Nedim hakkında çok mu önyargılıyım nedir?

auryn
03-10-07, 17:30
Bu sözün altında çok fazla bir şey aramadım açıkçası...Yani burdakilerden bir hayır gelmedi sana,bir dikiş tutturamadın en iyisi gözü açılmamış bir köylü kızı bulayım sana dedi gibi geldi bilmem....Kuşkuculuğum burda değil başka yerde tutmaktaydı belkide o sırada :)

Ortalıkta çok fazla gözü açılmamış saf köylü kızı olmadıgına göre Elçin Hanım kesin Ezoyu kast etti diye yorumluyorum ben o sözü.

banubanu
03-10-07, 17:37
Yav ben ilk defa bir diziyi izlemediğime pişmanım iyi mi.. Sahra'nın bölümlerine öyle bakıyorum şimdi. Yeniden nasıl izlerim nasıl yaparım bilmiyorum.. Ama Serhat bey orada da sahraya "küçükhanım" dediğini farkettim.
Hiç bir şey tabii anlamadım öyle saf saf seyrettim. nasıl kaçırmışım, o zamanlar hiç dizi izlemezdim ki ben :(

gülendam83
03-10-07, 17:39
ya arkadaşlar ben haftayı sabırsızlıkla bekliyorum geçmiyo günler yani...:img-blush nolcak acaba? bi kere ezo elçin anneyi görmeye kesin gider önümüzdeki hafta.. ordada hoş bişiler olsa..:img-wink: elçin anne bişiler düşünüyodur heralde anladı ne de olsa olayı... :img-grin2 sonra kadim süreyya olayına el atcak bence inceden inceye... :happy0064

rozi
03-10-07, 17:39
yine çok güzel bir bölümdü tabi izleyebildiğim kadarıyla:icon_sorrbir hafta bekledim izin günümü bile salıya aldım tam,dizi başladı derken birden davetsiz misafirler gelmezmi:img-swoondizinin yarsını izleyebildim ama o da yetti:good: sizlerin güzel yoruları ustüne yorum yapilmaz:img-yes:elçin ablanın evi yanınca kadim ona ev bakıyordu,kadim in nedime gösterdiği ev elçin ablanın yeni evi çekimlere başladılar bile üstelık benim evime 500 metre uzaklıkta:happy0064böğlece otel hariç bütün mekanları anadolu yakasına taşıdılar:img-yes:cesaretimi toplayıp sete gidebilirsem size çekilen sahneleri anlata bilirim:img-blush

gülendam83
03-10-07, 17:43
yine çok güzel bir bölümdü tabi izleyebildiğim kadarıyla:icon_sorrbir hafta bekledim izin günümü bile salıya aldım tam,dizi başladı derken birden davetsiz misafirler gelmezmi:img-swoondizinin yarsını izleyebildim ama o da yetti:good: sizlerin güzel yoruları ustüne yorum yapilmaz:img-yes:elçin ablanın evi yanınca kadim ona ev bakıyordu,kadim in nedime gösterdiği ev elçin ablanın yeni evi çekimlere başladılar bile üstelık benim evime 500 metre uzaklıkta:happy0064böğlece otel hariç bütün mekanları anadolu yakasına taşıdılar:img-yes:cesaretimi toplayıp sete gidebilirsem size çekilen sahneleri anlata bilirim:img-blush

cidden o evi mi alıyor mahalleden taşınıyolarmı yani.. nasıl olcak peki? elçin anne ezoylamı kalcak yine? bu arada arkadaşım ev hangi semtte? merak ettimde:img-blush

rozi
03-10-07, 17:50
cidden o evi mi alıyor mahalleden taşınıyolarmı yani.. nasıl olcak peki? elçin anne ezoylamı kalcak yine? bu arada arkadaşım ev hangi semtte? merak ettimde:img-blush

ev üsküdar bağlarbaşinda, evin resmini görünce saten şok oldum :img-wink:daha öncede söğlediğim gibi anemin iş yerinde de çekim yapıyorlar, böğle şans olamaz annem beni kadir gecesi doğurmuş galiba:bella

ahesti
03-10-07, 17:51

silahtar la recep baglantılı
sımdı meryemın kocası alı olunce meryemın abısı bu kızı eve kapattı yengelerı ezıyet edıyodu sımdı meryem receple anlastı kagıt uzerınde bır evlılık olcak dıye tabı ballı aga ıstemedı meryemın abısıde akrabası sılahtarla evlendırme ıstıyo meryemde bundan kurtulmak ıcın receple evlendı sonra meryemın abısıyle sılahtar bunların pesıne dustu bı sure sonra recep kafayı yedı meryemı nur sandı ona sahıp olmaya calıstı,meryem recepten kactı .sonra sılahtar meryemi(gercekten asık)kadın sıgınma evınde buldu asla kotu davranmadı gunlerce yagmur altında bekledı sonunda hasta oldu meryem ıcerı alıp ıyılestırdı sonrada bı kackere hayatını kurtarınca bızım oglana asık oldu.bu seferde ballı pesıne dustu oglumun karısı dıye sonra bıde pesınde abısı var bunlar ıstanbula geldı bı olaydan dolayı sılahtar hapse dustu:img-pilot
(SİMDİDE GALIBA ALININ KALBI SELIME TAKILDI,SİMDİ BU KIZ SELIMEDE ASIK OLUR ORTALIK TOZ PEMBE OLUR...
VALLA PANSUMAN SAHNESINE GULMEKTEN ÖLDÜM HATTA KOLTUKTAN DÜSTÜMDE ANAM NOLUYO DEDI
İYİMİ KÖTÜMÜ BİLEMEDIM AMA YAZIM SIMDI DOKTOR EMRE ROLUYLE NUR ROLUNU OYNAYA OYUNCULAR LEYLAN ADLI BI DIZIDE OYNAMAYA BASLADILAR ACABA DIZI BITIYOMU HANI ERKEKLER AGLAMAZ DIZISINDE SERHAT BEYIN KANAMASINDAN GITTIYA ACABA KADIMDE AMELIYAT MASASINDAMI KALCAK?

auryn
03-10-07, 17:55
Yan rollerde oynayan oyuncular birden fazla dizide oynuyorlar. Bu nedenle endişelenecek bir durum yok. Nurgül Y. ve Serhat Tutumluer'i başka dizide görürseniz o zaman endişelenebilirsiniz. Dizinin biteceği falan yok. Gereksiz panik yaratmayalım lütfen. Dizi sezon sonuna kadar devam edecektir. Bir ihtimal bir sezon daha bile uzatabilirler.

h23
03-10-07, 17:57
1- En beğendiğim sahne pansuman sahnesi, elini tutması
2- En beğenmediğim sahne ezo-kadimin olmadıgı sahneler :D
3. En beğendiğim performanslar kutsal usta-elçin anne
4- En beğenmediğim performanslar meryem
5- En güzel replik pansuman sahnesindeki replikler

03-10-07, 18:15
Yan rollerde oynayan oyuncular birden fazla dizide oynuyorlar. Bu nedenle endişelenecek bir durum yok. Nurgül Y. ve Serhat Tutumluer'i başka dizide görürseniz o zaman endişelenebilirsiniz. Dizinin biteceği falan yok. Gereksiz panik yaratmayalım lütfen. Dizi sezon sonuna kadar devam edecektir. Bir ihtimal bir sezon daha bile uzatabilirler.

o kadar uzamasını ben istemem açıkçası bu sezon sonuna kadar devam eder gibi geliyo bana ...başka bir dizide oynasalar nurgülle serhat ok ama bu ezonun 3. sezonbu daha olursa şahsen istemem çünkü nurgül hayranı olarak nurgülü 3 senedir aynı rolde izlemektense her sene başka rollerde görmeyi tercih ederim. zaten bi 30 bölüm izlicez bu ikiliyi muhtemelen haziran ortasına kadar ömür billah da didişemeyeceklerine göre bu romantik komedi tadında kalmalı bence muhtemelen burdaki çoğunluk da öyle ister uzarsa konu sıkar 30 tane dişli bölüm izlemeyi seneye sakız gibi uzayan bir diziye tercih ederim ben.yoksa ben nurgülle serhat seneye başka bir dizide oynasın çok isterim ama bambaşka rollerde
neyse daha bir senemiz var şimdiden konuşup canımızı sıkmayalım tadını çıkaralım

destur
03-10-07, 19:02
o kadar uzamasını ben istemem açıkçası bu sezon sonuna kadar devam eder gibi geliyo bana ...başka bir dizide oynasalar nurgülle serhat ok ama bu ezonun 3. sezonbu daha olursa şahsen istemem çünkü nurgül hayranı olarak nurgülü 3 senedir aynı rolde izlemektense her sene başka rollerde görmeyi tercih ederim. zaten bi 30 bölüm izlicez bu ikiliyi muhtemelen haziran ortasına kadar ömür billah da didişemeyeceklerine göre bu romantik komedi tadında kalmalı bence muhtemelen burdaki çoğunluk da öyle ister uzarsa konu sıkar 30 tane dişli bölüm izlemeyi seneye sakız gibi uzayan bir diziye tercih ederim ben.yoksa ben nurgülle serhat seneye başka bir dizide oynasın çok isterim ama bambaşka rollerde
neyse daha bir senemiz var şimdiden konuşup canımızı sıkmayalım tadını çıkaralım
bencede haklısın bu sene doya doya tadını çıkaralım. daha haziran çok zaman var kim bilir başka ne sğprizler bizi bekliyor. birde tekrarları bile sıkmıyor yani işin tadı yeni yeni anlaşılıyor ki sıkılmak ne hadimizeeeeeeeeeee:img-icecr

masum kiz
03-10-07, 19:34
sevgili masum kız verdiğin bilgiler çok işime yaradı çünki bende 2. versiyon ezocuyum. serhatcıyım demek daha kestirme olacaktı ama neyse :img-hyste

hıımm biz duyduk elçin annenin sana buranın kızları yaramıyor, köylü kızı alıcam sözü üzerine kadim de en iyisi o veya iyi olur gibi bişiler dedi..tam hatırlayamadım şimdi..
ama ben elçin annenin o sözünü, kadimin eşi öldükten sonra karşısına çıkan kadınlarla ilgili olduğunu düşündüm..

sevgili sögüt elimden geldigince bilgilendiririm canim ne demek...
silahtar meryemin abisi bilal aganin meryemi zorla vermek istedigi cocuk..(cicek taksideki ikinci abuzer karakterini oynayan oyuncu).ve meryem silahtarin saf,aptal oldugunu düsünerek kacmaya kalkip abi bildigi receplere sigindi..recepte sirf meryemi korumak adina onunla evlendi...bir gece dayanamayan recep meryemle beraber olmak istemesi üzerine oradanda kacan meryem bir siginma evine yerlesti...silahtarda basindan beri meryemi takip ediyordu ..onu oradan kacirip istanbula getirdi... önceleri evlenmek istemedigi silahtardan kacarken bu kez onunla yasamaya basladi.. ama silahtarin askerlik sorunu yüzünden onu yakaladilar..böylece meryem yine yalniz kaldi... olay bundan ibaret...

masum kiz
03-10-07, 19:39
ev üsküdar bağlarbaşinda, evin resmini görünce saten şok oldum :img-wink:daha öncede söğlediğim gibi anemin iş yerinde de çekim yapıyorlar, böğle şans olamaz annem beni kadir gecesi doğurmuş galiba:bella

hakikaten rozicim annen seni kadir gecesi dogurmus canim...ne kadar sanslisin...biri annenin is yerine yakin, yeni cekilecek evde size daha ne istersin bilmiyorum ama biz senden günlük taze haberler bekliyoruz artik ona göre..bütün gücünü topla senin arkanda koskoca ezo gelin forumu olacak...
simdiden selamimizi söylemeyi ihmal etmeyesin ok...

Ceva
03-10-07, 19:53
berrak süreyya yılanı nın kardeşi olup kadim'in karısımı sevgilisimi neyse işte öle bişeysi..berrak'ın melek olmadığını kadim bilmiyor sanırım:img-yes:çünki süreyya ile nedimi'in kaynattıklarından böyle anladık:img-yes:çok şükürki hala yaşamıyor rahmetli olalı 4-5 sene olmuş zaar..

kadim'i kadın düşmanı yapan annesi çünki annesi kadim on nedim beş yaşındaykene babalarının ortağı ile kaçmiş..

işte böyle umarım açıklayıcı olmuştur.:img-icecr

Yoğunluk sebebiyle yorumları yeni okuyorum ve bu sebeble de biraz geç yazıyorum.

Sevgili Filinta, bence Kadim, Nedim'in yaptıklarından haberdar. Hatta aralarındaki aşılamayan duvarında bu sebeble olduğunu düşünüyorum. Ama Nedim, abisinin bu konudan haberi olmadığını sanıyor. Bu yüzden Kadim'in yüzüne rahatça bakıp, bu da yetmiyormuş gibi hala arkasından iş çevirebiliyor.

Kadınlar konusunda annesi kadar Berrak hanımında rol aldığını düşünüyorum. Haliyle de Berrak hanımın melek olduğunu düşünmüyorum.

Messa'cım gelmiş, hoşgelmiş. Uzun zamandır yorumlarını okumadığım birçok arkadaşı Ezo gelin sayesinde tekrar gördüm. Yeni tanıştığım ve yorumlarını büyük bir zevkle okuduklarımda da cabası.

masum kiz
03-10-07, 20:05
ben hastane bölümleri ile ilgili ne hayaller kurmustum...uyuyan prenses masalind