Tüm Versiyonu Göster : Bizim Evin Halleri- Bölüm Yorumları (Arşiv 8)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

hayalci007
30-05-07, 16:07
Bugünde bir ton gözyaşı döktüm valla....Neşeli günler kolay kolay gelmiyecek gibi...Fincan halanın yokluğuna alışmak B.E.H. olduğu gibi bizimde alışmamız zor olacak...Diğer ayrılan oyuncuların arkasındanda üzüldük ama alışıyor insan...Tamam bu seferki farklı ölüm var ucunda ama bunada alışırız...Bizi asıl üzende aslında diğer ayrılan oyuncuların konuk oyuncu olarakta olsa gelebilme ihtimali var içimizde....Ama Fincan halanın gidişi farklı oldu...Her ayrılığa öyle veya böyle alışıyoruz bunada Fincan halanın yokluğunada alışırız....Emel hanımı güzel ve B.E.H.deki gibi kalıcı rollerde görmek ümidiyle....
Kısmetle Rüya'nın gelmemesi saçma olmuş...Onların üzerinde de hakkı yokmuydu Fincan halanın....Yada ne bileyim gelemiyorlarsa bile hiç değilse telefon etselerdi...Şimdi ya haberleri yoksa diyeceksiniz,Neva üzgün olduğunda Rüya'yı arayıp onla konuşmak istemişti onu özledim, dertleşeyim diye hatırlarsanız...Pekala Fincan halanın ölümünüde haber verebilirdi ...Yada hasta yanına gel diyebilirdi.....Amaaan benim takıldığım yere bak....
Son günlerde hep hüzünlü bölümler izliyoruz ama güzel günlerde gelecek...Eskisi gibi olmasada eğlenceli günler bizi bekliyor...Biz inanalım öyle olsun...
fırtına nereye yapraklar oraya...
senaristler nereye bizim evin halleri oraya...
bizim evin halleri nereye bizde oraya doğru gidiyoruz ne olur ne biter sadece tahmin edebiliyoruz ama en iyisini senaristler biliyor tabi sonumuz hayırlara çıksın bakalım :good: :happy0064 :img-pilot

purna
30-05-07, 16:21
şadanınki bence bahaneydi. o hala utanacak kadar kendine gelemedi ki, itiraflara başlasın. hepsi bahane şimdi söyledikleri.

şeydaya gelince, onun adı artık "canımın içi şeyda"...
bu arada, bugün rüzgar da "canımın içi" deyince "böğğ" dedim.

kız hep herseye canımla baslıyor oyle bıtırıyor ruzgarıda kndıne benzettı artık nem sayıyorum kac defa dıyor canım laflarını bıkkınlık geldı

sihir
30-05-07, 16:22
Bölüm 166
31 Mayıs Perşembe 14:50'de
İsmetler Dila’nın onu özlediğini söyleyerek Sadık’ı kendi evlerini götürmeye çalışırlar ama Sadık’ın her noktası Fincan’ın hatırasıyla dolu o evden çıkmaya niyeti yoktur. Diğer yandan Şadan Füsun’un boşanmak için avukat aradığını duyunca küplere biner ve ondan önce ben dava açacağım diye tutturur.Bu arada Fincan’ın vasiyeti okunur. Herkes gözü yaşlı dinler. Fincan tüm mal varlığını herkese eşit şekilde paylaştırmıştır.

sadıkali bugün toparlanma eyiliminde olsa da yarın bir prça daha göreceğiz galiba kabullenememe durumunu.

şadana çok kızdım çoookkkk...:dito ne yüzsüz adam bu ya...
füsundan önce dava açacakmış. güç yarışına mı girecek şimdi, onaca zamandır aptal yerine koyduğu karısıyla. offff şadanı linç etmek istiyorum.

sevimli.girl
30-05-07, 16:27
paranın aslında şadanı füsundan daha çok değiştirdiğini bugün kendisi itiraf etti. zamanında füsuna görgüsüz diyordu ama kendisi para sayesinde dahada saçma sapan işler yaptı.

füsunun dobracı olması ve düşündüğünü direkt söylemesi bazen çok güzel. özellikle dalyana misketi kuma getirtceğinin hatırlatması çok iyi oldu. birde şadanı affederse başına gelebileceklerini söylediği yer çok doğruydu. (firuzenin tekrar gelip şadanın aklını çelebileceğini ve bu sefer de yine ortada kalacağını belirtmesi)

ayrıca şadanda füsunu bir seviyorum ona kendimi affettirmeliyim diyor bir yandan da ben füsunu sevmiyorum halamın vasiyeti olduğu için ve mert için diyor. ne istediğine sanırım kendide karar verememiş.

rikkatin bugün abisine söyledikleri çok doğruydu. yani bu saatten sı-onra bunca yaptıklarını görerek şadan her lafı sineye çekmeli ve kimseye kalkıpta birşey dememeli.

zarpandit34
30-05-07, 16:32
Sihir, Şadanı linç etme girişimine bende katılmak istiyorum kesinlikle.Birde bu bölüm "İstesem Mert'i de alırım, ona göstermem" falan dedi.Umarım "Aliye" vakasına dönmez bu iş..
Bu arada Ena yazmış, gerçekten Şadan Füsuna yaptıklarında hiçbir yanlışlık görmüyor hakikaten herşeye hakkı olduğunu düşünüyor."Platonik takılıyordum" dedi ne fark edecekse.Sonuçta Füsun 30 yıllık eşi'nin aslında onu hiç sevmemiş olduğunu duydu.Bu çok yıkıcı birşey bir insan için.Ama gerçekleri görmesini sağladı, Şadanın kendisini hizmetçi-tam otomatik makine-aşçı-köle gibi kullanmakta hiçbir sakınca görmediğini yani.
Şadanın Füsuna dönmeyi yürekten istemesi ne kadar mantıksız gelecekse, Füsunun da şu saatten sonra Şadana tekrar güvenmesi, inanması da o kadar mantıksız gelir bana.

Müge
30-05-07, 16:40
Kesinlikle Füsun Şadan'a dönmemeli..Şadan'ın değişeceğine ben de inanmıyorum...Füsun'da dediği gibi Şadan düzeni bozulduğu için dönmek istiyor..Eskisi gibi yine höt hötlüğünü koyacak ortaya...Şadan'ında Mert'i alırım demesi hiç hoş değil...Fazla uzatmaya gerek yok...Boşanacaklarsa boşansınlar...Şadan Mert'i hafta sonları gider alır...Normali budur..Çocuğun yeri annesinin yanıdır...Ben bile artık boşanmlarını istiyorum..

ege erer
30-05-07, 16:42
nemide teyzenin hıç kardeşi yok mu merak ediyorum? sadık alinin de öyle.

şeydaya hepimiz kızıyoruz ama miskette de hata var. rüzgara annesının söyledıklerınden bahsetmelıydı. çünkü bir ilişkının bitip bitmemesi sözkonusuydu. kritik bir noktadaydılar ve rikkatın onunla köşelerde tehditkar konuşmalarını aktarmalıydı. burda hatalı. misket çok suskun davranıyor. o kadar ısrar edıldı ona, işin aslı nedir? nıye ayrıldınız diye soruldu ama hep kaçamak cevaplar verdı. ilişkisine sahip çıkmadı veya son anda çıkmaya çalıştı ama rüzgarı şeyda kaptı.

rüzgarın da hatası; kızıp başkasıyla evlenmesıydı.

şadan oldum olası kazak erkektir. karısını hep çocuklarının annesı olarak görmuştur. ama füsun tiplemesınde de hatalar ve eksıklıkler var. bi kere füsun çok görgüsüz ve kıskanç bır karekter sergiliyor. yıllardır izlediğim için çok iyi gözlemledım her karekteri. füsun, kim ne yaparsa özenıyo ve aynısını yapmaya çalışıyor. bunu yaparken de eşinin bütçesını zorluyor bazen. ama özünde iyi ve saf bir kadın. bir keresınde deve bile kestırdı ve herkese dağıttırdı. bu bizim kültürümüzde olan bi şey değil. ayrıca kurban olayına da karşıyım .. neyse, sonuçta füsun şadanı affetmeli bana kalırsa. şadan bu olaydan sonra karısıyla iyi bir diyalog içine girecektir. eğer füsun onu affedip eve alırsa tabi.

ah fincan hala ah!! bugün kanaryam da öldü ve çok üzgünüm.

EFTALYAGUL26
30-05-07, 16:43
paranın aslında şadanı füsundan daha çok değiştirdiğini bugün kendisi itiraf etti. zamanında füsuna görgüsüz diyordu ama kendisi para sayesinde dahada saçma sapan işler yaptı.

füsunun dobracı olması ve düşündüğünü direkt söylemesi bazen çok güzel. özellikle dalyana misketi kuma getirtceğinin hatırlatması çok iyi oldu. birde şadanı affederse başına gelebileceklerini söylediği yer çok doğruydu. (firuzenin tekrar gelip şadanın aklını çelebileceğini ve bu sefer de yine ortada kalacağını belirtmesi)

ayrıca şadanda füsunu bir seviyorum ona kendimi affettirmeliyim diyor bir yandan da ben füsunu sevmiyorum halamın vasiyeti olduğu için ve mert için diyor. ne istediğine sanırım kendide karar verememiş.

rikkatin bugün abisine söyledikleri çok doğruydu. yani bu saatten sı-onra bunca yaptıklarını görerek şadan her lafı sineye çekmeli ve kimseye kalkıpta birşey dememeli.

şadan ı para değiştirmedi bence tam anlamıyla.yani daha öncede alev vakası vardı.şimdi parası olmasa da naciyeye aşk ı ilan edecekti hoşlanacaktı.tabiii para nın kabuledilebilir bi gücü var:img-hyste bunu da inkar etmıyorum.birden parayı bulunca ben neymişim yaa diye şaşabiliyor birçok insan.:img-hyste

tugchemre
30-05-07, 16:49
sonunda sadık amcam toparlanıyor nekadar mutlu gördüm onu düzeliyor görünce şadanla fisun cephesi böyle devam edecek dizi boyunca anlaşılan
gelelim benim asıl ilgilendiğim tarafa rüzgar ve misket öncelikle şeydanın heryerden çıkmasına hemen gelmesine sinir oldum rüzgarda nispet yapmak için gidelim canımın içi falan dedi ya öyle sinirlendimki ne inatmış be bi söyleseler duygularını...mutfağa gelipte miskete sen evlenemezsin falan diyince tamam dedim işte misket patlayacak rüzgar herşeyi öğrenecek sonunda ama sustu her zaman yaptığı gibi sustu...

zarpandit34
30-05-07, 16:58
Daha önce forumda Berfu Öngörenin ağlaması konusunda eleştiriler vardı.İşte "ağlamaya çalışıyor" yada "sanki gülüyor" gibi.Bu bölüm Berfu hanım, sanırım ağlamak için bir madde kullanmıştı.Gözleri kıpkırmızıydı çünkü.Ben şöyle düşünüyorum, her insanın ağlayışı farklı tabi, bunu sınırlandıramam ama Misket çok sessiz bir karakter dolayısıyla ağlaması'nın da -çok büyük bir isyan hali olmadıkça- sessiz olması daha mantıklı geliyor.Sanki sessiz ve tepkisiz insanlar ağlama gibi tepkilerini de daha sessiz dışavururlar gibi geliyor.Ama tam tersi de mümkün çünkü Misketin genelde tek tepkisi sadece ağlamak olduğu için çok sesli de ağlayabilir.Herneyse bu bölümdeki ağlama sahneleri nispeten daha başarılıydı bence..
Misketin sesinin çıkması konusuna katılıyorum.Misket bana çok önceden izlediğim "Köle Isaura" dizisindeki Isaura'yı hatırlatıyor.Onun da başına gelmeyen kalmamıştı."Ah vah" diyerek salya,sümük ağlayarak izlerdik.Orada en azından "kölelik" kavramına dokundurma vardı.Bu nedenle kızın çektiği çilelerin altı çok fazla çiziliyordu.Ama Misketin neden böyle bir karakter yapıldığını anlayamıyorum.

leyla18
30-05-07, 17:04
rikkat acı laflar etti derken neyi kastettiniz arkadaşlar? ben mi birşey kaçırdım yoksa....rikkoş geri gelecek şeklindeki ümitlerim yerle bir mi olcak yani şimdi? ne yaptı ki rikkat???

sevgili sihir rikkat şadana konuştu peyami rikkati susturdu kızdı rikkate peyamilerin evindekileri kastdetmiştim peyamnin dediği gibi rikkat acı konuşuyor yok yok bende ümit etmştim düzelecek diye düzelmeyecek bu rikkat bizi sinir etmeye devam edecek hala :icon_sorr :img-pilot

shake_it
30-05-07, 17:09
hepimiz şadan ve fusunun boşanmasını istediğine göre vardır bir bildigimiz bence.. yani bir kişi de çıkıp yok boşanmamalılar deseydi belki ihtimal verirdim..

ama şöyle de bir durum var canlarımız ciğerlerimiz senaristlerimiz heppiimiz boşanmalarını istediğimiz için barıştırabilirler de ters de tepebilir yani.. bakalım bekleyip göreceğiz artık...

zarpandit34
30-05-07, 18:07
nemide teyzenin hıç kardeşi yok mu merak ediyorum? sadık alinin de öyle.

şeydaya hepimiz kızıyoruz ama miskette de hata var. rüzgara annesının söyledıklerınden bahsetmelıydı. çünkü bir ilişkının bitip bitmemesi sözkonusuydu. kritik bir noktadaydılar ve rikkatın onunla köşelerde tehditkar konuşmalarını aktarmalıydı. burda hatalı. misket çok suskun davranıyor. o kadar ısrar edıldı ona, işin aslı nedir? nıye ayrıldınız diye soruldu ama hep kaçamak cevaplar verdı. ilişkisine sahip çıkmadı veya son anda çıkmaya çalıştı ama rüzgarı şeyda kaptı.

rüzgarın da hatası; kızıp başkasıyla evlenmesıydı.

şadan oldum olası kazak erkektir. karısını hep çocuklarının annesı olarak görmuştur. ama füsun tiplemesınde de hatalar ve eksıklıkler var. bi kere füsun çok görgüsüz ve kıskanç bır karekter sergiliyor. yıllardır izlediğim için çok iyi gözlemledım her karekteri. füsun, kim ne yaparsa özenıyo ve aynısını yapmaya çalışıyor. bunu yaparken de eşinin bütçesını zorluyor bazen. ama özünde iyi ve saf bir kadın. bir keresınde deve bile kestırdı ve herkese dağıttırdı. bu bizim kültürümüzde olan bi şey değil. ayrıca kurban olayına da karşıyım .. neyse, sonuçta füsun şadanı affetmeli bana kalırsa. şadan bu olaydan sonra karısıyla iyi bir diyalog içine girecektir. eğer füsun onu affedip eve alırsa tabi.

ah fincan hala ah!! bugün kanaryam da öldü ve çok üzgünüm.

Şadan konusunda katılmıyorum "Şadan oldum olası kazak erkekti" demişsin sevgili Ege, Füsunda eskiden beri görgüsüz,gösteriş meraklısı,özentili biriydi.Füsunun tavırları yeni değil.Bu sene para'nın da etkisiyle bir abartı söz konusu sadece, yıllardır özendiği herşeyi alabilme gibi bir özgürlüğe kavuştu.Sonradan kazanılmış özgürlükler -ki Füsunun ki hakedilmiş bir özgürlükte değil, çünkü o paraları kendi kazanmadı- insanlarda ne yapacağını bilememek ve birden abartılı bir saldırışa geçmek gibi bir etki yaratabilir.Bu durumu hazmedebilmek için hakikaten dirayetli insanlar olmaları gerekiyordu.Ama bu altyapı ve bilinç ne Şadan da mevcuttu ne de Füsun'da.Sonuçta her ikiside zıvanadan çıktı.Nedense para'ya çok büyük bir zaafı olan Sakız hanım bile çok daha kontrollü davrandı ve gözlerini kapatmadı Füsun gibi.Aynı şekilde para'ya hiçbirzaman sahip olamamış Safa ise hakikaten parmakla gösterilecek bir örnek oldu para karşısındaki umursamaz tavrıyla.
"Şadan ve Füsunun parayla imtihanı" ağır bir yenilgiyle sonuçlandı.Ama Füsunun yaptığı hiçbirşey aldatılmasını asla ve asla mazur gösteremez.Bu tavır herşeyden önce aldatan Şadanı bağlamaktadır.Ve bu tavrı Füsunun hakkedip hakketmemesinden ziyade Şadanın üzerinde nasıl durduğunu konuşmak gerek diye düşünüyorum.

sihir
30-05-07, 18:45
sevgili sihir rikkat şadana konuştu peyami rikkati susturdu kızdı rikkate peyamilerin evindekileri kastdetmiştim peyamnin dediği gibi rikkat acı konuşuyor yok yok bende ümit etmştim düzelecek diye düzelmeyecek bu rikkat bizi sinir etmeye devam edecek hala :icon_sorr :img-pilot

sevgili leyla, ben bu konuda sana katılamayacağım ne yazık ki...rikkat bugün acı konuşmuş olabilir (peyaminin deyişiyle) ama peyaminin de kabul ettiği gibi rikkat doğru söylüyordu. bence rikkatin şadana karşı bu günkü tavrı daha önceki tatsız davranışlarıyla yakından uzaktan benzer değildi. ne bekliyorduk ki rikkatten, şadana karşı nasıl davranmasını bekliyorduk. sonuçta o da bir kadın. ve peyamiye "ben olsaydım seni kapının önüne koyardım" demesi de, bu konunun füsunu nasıl etkilediğine dair bir ipucu olmalıydı şadan için ve de peyami için.
rikkatin eskiden yaptıkları bir kenera... o konuda onu en fazla eleştiren bendim belki de...ama bugünkü davranışlarını daha önce yaşananlarla değerlendirmek de saçma olur gibime geliyor. ayrıca peyaminin de " sen zaten istemediğin insanları yanından uzaklaştırmayı iyi bilirsin" şeklindeki laf sokma işlemi gereksizdi. en azından yeri ve de zamanı değildi. şadan hala yaptığından utanacak kadar kendine gelmemişken, yüz bulacağı kimsenin olmaması lazım çevresinde. peyaminin ve nevanın barıştırma heveslerini anlıyorum. bir yuvanın bozulmamasına çalışıyorlar. ama bence yanlış taraftan bakıyorlar olaya ve füsuna haksızlık ediyorlar.

MacRoBoy
30-05-07, 18:52
Arkadaslar size bahsettigim sitedeki fotograflari avatar yapabiliyomussunuz.

ena
30-05-07, 18:59
Peyami bir yana ama ben Neva'nın barıştırma çabasını anlamıyorum.
Şöyle ki; Neva, Şadan'ın Firuze/Naciye'ye olan ilgisini öğrenmeden hemen önce Naciye ve Safa'yı birlikte görmüş ve bunun üzerine Safa'yı dinlemeye bile gerek görmeden ayrılma kararı almıştı. Bu kararından vazgeçmesi Safa'yı dinleyip ona inanmasıyla, Safa'ya olan güveniyle değil tesadüfen Safa'Nın telefonunda babasının Firuze'ye ilan-ı aşk görüntülerini görmesiyle mümkün olmuştu. Bir kere parkta yan yana görmekle bu radikal kararı alabilen bir kadının başka bir kadından aldatılmayı affetmesini beklemesi gerçekten tuhaf geliyor bana.

Belki aradaki fark yıllar, birlikte geçirilen yıllar. Ama bu daha da affedilmez kılıyor bence olayı. Bir adam bunca yıla rağmen bunu yapıyorsa bir kadının bunca yıl hatrına affetmesini beklemek çok tezat değil mi sizce de? Verilmiş onca emeğe rağmen Şadan'ın yaptıklarını o emekler hatrına affetmesini istiyor ya Neva, acaba kendisi Safa'dan ayrılma kararını verip baba evine dönerken verdikleri emekleri düşündü mü? Tüm aileyi karşılarına almalarını, herkese ve her şeye rağmen bir arada olabilmek için verdikleri emekleri...

Çoluk çocuk için barış olması ise daha da mantıksız. Hani bir zamanlar bir dizi vardı. Sloganı "Parçalanmış ailelerin bedelini çocuklar öder." idi. Fragmanlarına denk geldiğimde ne zaman bu sloganı görsem ekrana bakıp şunu sorardım: "Peki mutsuz ailelerin bedelini başkası mı ödüyor?" Mert'in annesini hiç sevmeyen bir babanın annesine yaptığı eziyetleri görerek büyümesi ne kadar doğru? Neva mutlu geçen çocukluğunun annesi ve babası bir aradayken geri geleceğini düşünüyor olabilir içinde bulunduğu duygusallıktan dolayı. Bu anlaşılabilir bir şey. Ama o günlerin geri gelmeyeceği bir gerçek ve bunu anlamak Neva gibi bir insan için zor değil.

zarpandit34
30-05-07, 18:59
Sihir yazdıklarına katılıyorum.Peyami iki konu arasında nasıl bağlantı kurdu anlayamadım.Gerçi benimde alakasız konular arasında saçma-sapan köprüler inşa etmek gibi bir yeteneğim vardır ama:img-hyste Hani Peyami gibi birinden beklemiyor insan.Rikkat söylediklerinde son derece haklıydı ve Peyami de Rikkatle aynı fikirdeydi.Ama nedense Rikkatin hiçbir konuda fikrini söyleme hakkı yok.Çünkü o suçlu ve bu suçu defalarca yüzüne çarpılmalı (!) Peyami Rikkate "Niye sürekli bu konuyu açıyorsun,vicdanın mı rahatsız" diyordu ve haklıydı.Ama Peyami'de sürekli aynı konuyu açıyor.Sanırım Rikkatin vicdanını rahatsız etmek için.İstediği kadar bu konuyu açsın sonuçta uslubu Pembe gibi olmadıktan sonra, bir sakıncası yok.Ama her söylediği söze ve başka konulardaki fikirlerine de doğru-yanlış farketmeksizin "sen sus, sen yeterince suçlusun" şeklinde bir tavırla yaklaşmayı Peyami gibi "bay doğru" olan birine yakıştıramadım.

sihir
30-05-07, 19:12
sevgili ena, ben nevayı, hak vermesemde şu açıdan anlayabiliyorum. biz dışardan bakınca şadanı yerden yere vurabiliyoruz ama şadan nevanın babası.. bir baba hakkında hükmedici düşünmek daha zor. sonuçta anne ya da baba ne yaparsa yapsınlar bir evlat için özeldir. bunu hiçbirşey değiştiremez. o yüzden nevanın barışmalarını istemelerini anlayabiliyorum. ama hak veremiyorum. çünkü nevanın evlat gibi değil de (ya da onun yanı sıra) bir kadın gibi de düşünmesini beklerdim. olaya böyle bakabilse belki de bir çelişki yaşayacak. babası olarak düşündüğünde affedici yanı, annesini aldatan ve hiçe sayan bir adam olarak düşündüğünde suçlayıcı yanı ağır basacak şadan için. ben nevanın sessiz kalmasını tercih ederim aslında. ne desteklesin füsunu ayrılması için, ne de zorlasın barışması için. füsuna gösterebileceği en azından bu kadarcık bir saygı olmalı...

zarpandit34
30-05-07, 19:13
Peyami bir yana ama ben Neva'nın barıştırma çabasını anlamıyorum.
Şöyle ki; Neva, Şadan'ın Firuze/Naciye'ye olan ilgisini öğrenmeden hemen önce Naciye ve Safa'yı birlikte görmüş ve bunun üzerine Safa'yı dinlemeye bile gerek görmeden ayrılma kararı almıştı. Bu kararından vazgeçmesi Safa'yı dinleyip ona inanmasıyla, Safa'ya olan güveniyle değil tesadüfen Safa'Nın telefonunda babasının Firuze'ye ilan-ı aşk görüntülerini görmesiyle mümkün olmuştu. Bir kere parkta yan yana görmekle bu radikal kararı alabilen bir kadının başka bir kadından aldatılmayı affetmesini beklemesi gerçekten tuhaf geliyor bana.

Belki aradaki fark yıllar, birlikte geçirilen yıllar. Ama bu daha da affedilmez kılıyor bence olayı. Bir adam bunca yıla rağmen bunu yapıyorsa bir kadının bunca yıl hatrına affetmesini beklemek çok tezat değil mi sizce de? Verilmiş onca emeğe rağmen Şadan'ın yaptıklarını o emekler hatrına affetmesini istiyor ya Neva, acaba kendisi Safa'dan ayrılma kararını verip baba evine dönerken verdikleri emekleri düşündü mü? Tüm aileyi karşılarına almalarını, herkese ve her şeye rağmen bir arada olabilmek için verdikleri emekleri...

Çoluk çocuk için barış olması ise daha da mantıksız. Hani bir zamanlar bir dizi vardı. Sloganı "Parçalanmış ailelerin bedelini çocuklar öder." idi. Fragmanlarına denk geldiğimde ne zaman bu sloganı görsem ekrana bakıp şunu sorardım: "Peki mutsuz ailelerin bedelini başkası mı ödüyor?" Mert'in annesini hiç sevmeyen bir babanın annesine yaptığı eziyetleri görerek büyümesi ne kadar doğru? Neva mutlu geçen çocukluğunun annesi ve babası bir aradayken geri geleceğini düşünüyor olabilir içinde bulunduğu duygusallıktan dolayı. Bu anlaşılabilir bir şey. Ama o günlerin geri gelmeyeceği bir gerçek ve bunu anlamak Neva gibi bir insan için zor değil.

Neva'nın olayı öğrendiği zamanlar "sadece babasını" anlamaya yönelik çabalarına anlam veremiyordum.Şimdi de o zaman ki çabaları'nın aynı yöndeki uzantısı olan barıştırma çabalarını da anlıyamıyorum bende.Oysaki babasının en gözü kara aşık hallerini Safa ve Naciyeden sonra en net olarak görme -şansına mı yoksa bahtsızlığına mı diyeyim- yani bu büyük onura Neva erişmişti:img-grin2 Hatta babası'nın kendisine karşı ultra pişkin tavırlarını da o gördü.İşte Neva'nın hesap sorması üstüne "sanane be sanane" falan şeklindeki haklı çıkışlarını (!!!!!) nasıl olurda görmezden gelir anlıyamıyorum.Önceden Füsunun olduğundan bile daha büyük bir yanılgı içerisinde Neva.Safa bile bu duruma başta anlam veremezken, Neva başından beri bu konuda çok net.Şu anda Şadan ve Füsunun barışmasını en çok isteyen kişi Neva.

ena
30-05-07, 19:38
sevgili ena, ben nevayı, hak vermesemde şu açıdan anlayabiliyorum. biz dışardan bakınca şadanı yerden yere vurabiliyoruz ama şadan nevanın babası.. bir baba hakkında hükmedici düşünmek daha zor. sonuçta anne ya da baba ne yaparsa yapsınlar bir evlat için özeldir. bunu hiçbirşey değiştiremez. o yüzden nevanın barışmalarını istemelerini anlayabiliyorum. ama hak veremiyorum. çünkü nevanın evlat gibi değil de (ya da onun yanı sıra) bir kadın gibi de düşünmesini beklerdim.

Sevgili Sihir,
Neva'nın pekçok kimliği var aslında, hepimiz gibi. Neva hem bir evlat, hem bir kadın hem de bir çok başka şey. Elbette ki anne baba çocuklar için özeldir. Ben babasını yerden yere vursun Neva derdinde değilim ama birilerinin bizim için özel oluşu onun hatalarını görmemizi ve dahası dile getirmemizi engellemeli mi? Neva "evlat" kimliğini ön plana çıkarmış bu olaya karşı duruşunda. Bunda elbet bir yanlışlık yok. Ama ilginç olan şu ki Neva bu evlat olma durumunu sadece babasının evladıymışçasına değerlendiriyor. Füsun'un çektiği fiili acıları ve eğer barışırsa çekeceği muhtemel acıları bu derece görmezden gelişi çok tuhaf geliyor bana. Çünkü sonuçta Neva bir evlatsa Füsun'un da evladı olduğunu göz önünde bulundurmalı.

Neva'nın olayı öğrendiği zamanlar "sadece babasını" anlamaya yönelik çabalarına anlam veremiyordum.Şimdi de o zaman ki çabaları'nın aynı yöndeki uzantısı olan barıştırma çabalarını da anlıyamıyorum bende.Oysaki babasının en gözü kara aşık hallerini Safa ve Naciyeden sonra en net olarak görme -şansına mı yoksa bahtsızlığına mı diyeyim- yani bu büyük onura Neva erişmişti:img-grin2 Hatta babası'nın kendisine karşı ultra pişkin tavırlarını da o gördü.İşte Neva'nın hesap sorması üstüne "sanane be sanane" falan şeklindeki haklı çıkışlarını (!!!!!) nasıl olurda görmezden gelir anlıyamıyorum.

Sevgili zarpandit,
Ben Neva ile Şadan'ın yukarıda bahsettiğin "fazla pişmiş tavır soslu" sahnelerini izleyemedim ne yazık ki. Fakat az çok tahmin edebiliyorum. İzleseydim muhtemelen burada Şadan'a biraz fazlaca kayardım:) Neva'nın bu görmezden gelme durumu sanırım biraz da kendince bir suçlu ilan etmesinden -ki bu suçlu tabii ki babasını kandıran, aklını çelen Naciye- ve durumu enine boyuna araştırmadan buna inanışından kaynaklanıyor. Ama yine de bu sadece durumu açıklar ve Neva için hala "Nasıl olur da..." şeklinde başlayan cümleler kurmamıza engel değildir bence. Çünkü insan olmanın özü odur ki duygular ile gerçekler çeliştiğinde arada bir denge kurma iradesi ve yeteneği insana verilmiştir. Aslında Neva biraz da annesine çekmiş bu konuda. Kendisini mutlu olacağı / rahat olacağı şeye inandırıyor ve ani bir darbe ile gözleri açılana kadar hiçbir araştırma yapmıyor bu konuda. Şüphe bile duymuyor.

zarpandit34
30-05-07, 19:48
Birde şöyle birşey var, tamam Neva "babacığına" kıyamıyor (annesine kıyıyor ama), ayrılmalarını istemiyor.Şadan hazretleri keyfine bakarken, annesi de aldatılsa da,hakaret edilsede,sömürülse de kırsın dizini otursun hizmet görsün babasına karşı.Hadi bunlara göz yumuyor-yumabiliyor diyelim.Neva babasına karşı hiç mi kırılmadı? Yani ben kendimi koyuyorum da Neva'nın yerine inanılmaz kırılırdım.Bence esas duygusal tavır budur.Sevdiğin bir insanın senin onu sevdiğin kadar sevmediğini önemsemediğini, başka bir kadına tüm ailesini tercih edebildiğini görüyorsun ve hiçbir kırılma yok.Bu son derece tuhaf.
Sanki Neva'nın derdi burada, mutlu aile(!) fotoğrafında bir eksikliğin olmamasıymış gibi.Bu ne yahu okeye dördüncü mü arıyor:img-grin2 Şadanın Fincan hala'nın vasiyetini yerine getirmek için Füsuna dönmesini bile Neva'nın sebeplerinden daha anlaşılabilir buluyorum.Ve Neva sahte mutluluk tablolarından medet ummayacak kadar büyüdü bence.

leyla18
30-05-07, 20:17
sevgili leyla, ben bu konuda sana katılamayacağım ne yazık ki...rikkat bugün acı konuşmuş olabilir (peyaminin deyişiyle) ama peyaminin de kabul ettiği gibi rikkat doğru söylüyordu. bence rikkatin şadana karşı bu günkü tavrı daha önceki tatsız davranışlarıyla yakından uzaktan benzer değildi. ne bekliyorduk ki rikkatten, şadana karşı nasıl davranmasını bekliyorduk. sonuçta o da bir kadın. ve peyamiye "ben olsaydım seni kapının önüne koyardım" demesi de, bu konunun füsunu nasıl etkilediğine dair bir ipucu olmalıydı şadan için ve de peyami için.
rikkatin eskiden yaptıkları bir kenera... o konuda onu en fazla eleştiren bendim belki de...ama bugünkü davranışlarını daha önce yaşananlarla değerlendirmek de saçma olur gibime geliyor. ayrıca peyaminin de " sen zaten istemediğin insanları yanından uzaklaştırmayı iyi bilirsin" şeklindeki laf sokma işlemi gereksizdi. en azından yeri ve de zamanı değildi. şadan hala yaptığından utanacak kadar kendine gelmemişken, yüz bulacağı kimsenin olmaması lazım çevresinde. peyaminin ve nevanın barıştırma heveslerini anlıyorum. bir yuvanın bozulmamasına çalışıyorlar. ama bence yanlış taraftan bakıyorlar olaya ve füsuna haksızlık ediyorlar.

sevgili ena ben sadece rikkatin şadana abisine karşı yüksek sesle ve acı konuşmasına kızdım bu konuşma şeklini misket rüzgar olayını duydugu andan itibaren her yüksek sesle konuşması acı verici oluyor benide sinir ediyor şadana karşı bi konuşmasını yanlış buldum ( aynı durumda bende olsaydım çocugu göstermezdim sözlerinin geri kalanı dogruydu söyleyiş biçimi acı verici olsa bile bunu huymu edindi ne önceden böyle konuşmazdı :) )

leyla18
30-05-07, 20:27
pardon canım karıştırdım düzelteyim sevgili sihir diyecektim kusuruma bakma :) ben rikkatin kızgınlık anındaki konuşma tarzını demek istemiştim düzelmiyecek bu rikkat diye onu kastdetmiştim :) ama peyamininde arada hatırlatması iyi olur bence yani çünkü unutup gidecek peyami hatırlatmazsa :( unuulmasında sevenler sonunda kavuşsun ben rüzgar misket evliliklerini tatlı tartışmalarını aşklarını ve hatta çocuklarını mutlu yuvalarını görmek izlemek istiyorum :)

sihir
30-05-07, 20:37
az önce yazdıklarımı yanlışlıkla back kısmına basıp silince çok sinirlendim kendime. ve o sinirle tekrardan yazıyorum. umarım bu sinirimi şimdi nevadan ya da şadandan çıkarmam :icon_whis

"nevayı anlıyorum" derken ben de "füsuna kıyıyor da şadana kıyamıyor" şeklinde almamıştım ele. öyle de düşünmüyorum aslında.neva bence şadanın ne halt yediğinin farkında ama bilinçsizce ailesini toparlamaya çalışıyor. şadanın yaptıklarının affedici yanı olmdığını biliyor ama buna rağmen bir evlat olarak affedici yanını ön plana çıakrıyor. neden? füsuna daha az değer verdiği için mi? hayır. onun derdi sadece ailesinin birarada tutmak. bunu doğru karşılamıyorum sadece nevayı anlatmaya çalışıyorum kendi gözümden. o yüzden kızmayın bana :img-blush . peki neden füsunun affetmesini istiyor.çünkü burada son sözün füsunda olduğunu bildiği için. eğer füsun kocasının geri dönmesini bekliyor olsaydı, o zaman neva babasına karşı bu manevi baskıyı yapmaya çalışacaktı. çünkü o zaman da son söz şadanda olacaktı.

bir de şu geldi aklıma:
bizim toplumlarımızda bilinçaltına yerleştirilen bir şey var. aldatma kötü birşey olsa da erkek yapınca hafifletici sebepleri olur. ilk başta o da suçlanır, şadanın yaşlarındaysa, 40'ından sonra diye başlayan binbir cümle kurulur. ama erkeğin yapıklarının unutulması veya affedilmesi çok da zor olmaz. bu aileler için bile geçerlidir. oğluları yapınca kızarlar bağrırlar ama dışlamazlar ancak kızları yapınca dışlarlar. bknz kısmet ve şadan...
diyeceğim; eğer aldatan füsun olsaydı, neva barıştırmak için bu kadar hevesli olabilecek miydi? ya peyami? ya nemide, bir tokatla bu işi bitirecek miydi? kısmet isimli bir kızım yok demişti ama şadan içki şişesini bırakınca elinden, nemide annenin elini öpebildi yine de. ahhh diyeceğime varamıyorum bir türlü. diyeceğim; :img-wink: nevanın da bilinçaltında bu var biraz. babası erkek ne de olsa. zarpanditin de dediği gibi, zaten o suçlayacak birini çoktan buldu. ve o da bir kadın: naciye...

zarpandit34
30-05-07, 20:46
az önce yazdıklarımı yanlışlıkla back kısmına basıp silince çok sinirlendim kendime. ve o sinirle tekrardan yazıyorum. umarım bu sinirimi şimdi nevadan ya da şadandan çıkarmam :icon_whis

"nevayı anlıyorum" derken ben de "füsuna kıyıyor da şadana kıyamıyor" şeklinde almamıştım ele. öyle de düşünmüyorum aslında.neva bence şadanın ne halt yediğinin farkında ama bilinçsizce ailesini toparlamaya çalışıyor. şadanın yaptıklarının affedici yanı olmdığını biliyor ama buna rağmen bir evlat olarak affedici yanını ön plana çıakrıyor. neden? füsuna daha az değer verdiği için mi? hayır. onun derdi sadece ailesinin birarada tutmak. bunu doğru karşılamıyorum sadece nevayı anlatmaya çalışıyorum kendi gözümden. o yüzden kızmayın bana :img-blush . peki neden füsunun affetmesini istiyor.çünkü burada son sözün füsunda olduğunu bildiği için. eğer füsun kocasının geri dönmesini bekliyor olsaydı, o zaman neva babasına karşı bu manevi baskıyı yapmaya çalışacaktı. çünkü o zaman da son söz şadanda olacaktı.

bir de şu geldi aklıma:
bizim toplumlarımızda bilinçaltına yerleştirilen bir şey var. aldatma kötü birşey olsa da erkek yapınca hafifletici sebepleri olur. ilk başta o da suçlanır, şadanın yaşlarındaysa, 40'ından sonra diye başlayan binbir cümle kurulur. ama erkeğin yapıklarının unutulması veya affedilmesi çok da zor olmaz. bu aileler için bile geçerlidir. oğluları yapınca kızarlar bağrırlar ama dışlamazlar ancak kızları yapınca dışlarlar. bknz kısmet ve şadan...
diyeceğim; eğer aldatan füsun olsaydı, neva barıştırmak için bu kadar hevesli olabilecek miydi? ya peyami? ya nemide, bir tokatla bu işi bitirecek miydi? kısmet isimli bir kızım yok demişti ama şadan içki şişesini bırakınca elinden, nemide annenin elini öpebildi yine de. ahhh diyeceğime varamıyorum bir türlü. diyeceğim; :img-wink: nevanın da bilinçaltında bu var biraz. babası erkek ne de olsa. zarpanditin de dediği gibi, zaten o suçlayacak birini çoktan buldu. ve o da bir kadın: naciye...

Bu mantıkla o zaman Safa'yı da anlayışla karşılasaydı.Ne de olsa o da bir erkek.Onu da seviyor ve o konuda da Naciye'ye suçu atıp örtseydi ya suçları.Ama anında "boşanıyorum" diyebildi.
Neyse Neva sonuçta bu şekilde davranmayı seçti.Bana göre annesi'nin mağduriyetini hiç önemsemedi, şu anki psikolojisini de önemsemiyor.Ama nasıl oluyor da babasına hiç kırılmıyor işte bunu birtürlü anlayamıyorum.

neslikan
30-05-07, 20:50
arkadaşlar fincana bir şey mi oldu . uzun zamandır yani dizi kanal1e geçtiğinden biri arada sırada bakıyorum . bugünkü bölümde ailecek çektikleri videoya bakıp ağlaşıyorlardı . videoda fincan vardı tabi .

sihir
30-05-07, 20:52
Bu mantıkla o zaman Safa'yı da anlayışla karşılasaydı.Ne de olsa o da bir erkek.Onu da seviyor ve o konuda da Naciye'ye suçu atıp örtseydi ya suçları.Ama anında "boşanıyorum" diyebildi.
Neyse Neva sonuçta bu şekilde davranmayı seçti.Bana göre annesi'nin mağduriyetini hiç önemsemedi, şu anki psikolojisini de önemsemiyor.Ama nasıl oluyor da babasına hiç kırılmıyor işte bunu birtürlü anlayamıyorum.

kendimi haklı gördüğüm kadar seni de haklı görüyorum. bu da ilginç...
evet safa konusunda çürüyor yazdıklarım. :img-help:
ama sanırım o da şu sebeptendir. insan bir olay kendine yapıldığında farklı algılar, başkasına yapıldığında farklı... hani şöyle bir söz vardır ya; "ateş düştüğü yeri yakar" diye...
bu da bir nevi "bencillik" olmasın??? taktım ben bu bencilliğe ama o geldi aklıma. yanılıyorsam düzelt. nevanın anne ve babasını barıştırmayı istemesi de bir nevi bencillik bana göre.

zarpandit34
30-05-07, 21:02
kendimi haklı gördüğüm kadar seni de haklı görüyorum. bu da ilginç...
evet safa konusunda çürüyor yazdıklarım. :img-help:
ama sanırım o da şu sebeptendir. insan bir olay kendine yapıldığında farklı algılar, başkasına yapıldığında farklı... hani şöyle bir söz vardır ya; "ateş düştüğü yeri yakar" diye...
bu da bir nevi "bencillik" olmasın??? taktım ben bu bencilliğe ama o geldi aklıma. yanılıyorsam düzelt. nevanın anne ve babasını barıştırmayı istemesi de bir nevi bencillik bana göre.

Bu bencillik ne menem birşeymiş, her taşın altından çıkıyor.Evet katılıyorum.Neva tabiki de sırf kendisi için ailesinin birarada olmasını istiyor.Ama ben şuanda işin orasında değilim açıkçası.Ben Neva'nın hissiyatını merak ediyorum.Yani babasına karşı bir kırılma yaşamadığını görüyorum.Bu bana çok garip geliyor.Yani "benim babam ne kadar değişmiş, böyle miydi bu adam" diye hiç mi düşünmedi.Mesela biz dizideki karakterlerin farklılaştığını değiştiğini görüyoruz, ama onlarla birlikte yaşayan insanların bu değişimi farketmemesi,dile getirmemesi gerçek dışı değil mi? Mesela Rikkatteki değişimi herkes farketti, ama Dalyandaki? Pembedeki? Rüzgardaki? vs. bu değişimleri neden hiçbir karakter farketmiyor? Konudan konuya atladım ama sorular başka soruları doğuruyor.

sihir
30-05-07, 21:12
Bu bencillik ne menem birşeymiş, her taşın altından çıkıyor.Evet katılıyorum.Neva tabiki de sırf kendisi için ailesinin birarada olmasını istiyor.Ama ben şuanda işin orasında değilim açıkçası.Ben Neva'nın hissiyatını merak ediyorum.Yani babasına karşı bir kırılma yaşamadığını görüyorum.Bu bana çok garip geliyor."Yani benim babam ne kadar değişmiş, böyle miydi bu adam" diye hiç mi düşünmedi.Mesela biz dizideki karakterlerin farklılaştığını değiştiğini görüyoruz, ama onlarla birlikte yaşayan insanların bu değişimi farketmemesi,dile getirmemesi gerçek dışı değil mi? Mesela Rikkatteki değişimi herkes farketti, ama Dalyandaki? Pembedeki? Rüzgardaki? vs. bu değişimleri neden hiçbir karakter farketmiyor? Konudan konuya atladım ama sorular başka soruları doğuruyor.

evet çok haklısın. ama bu da senaristlerin yarattığı kocaman bir mantık hatası. elbette ki farketmeleri gerekiyordu. mesela rikkat pembeye "kendine çeki düzen vermelisin" demeliydi. dalyanı geçtim de (geçmek istediğim için, dayanamıyorum da ben ona); rüzgar ne anlamda değişti, pardon?

ayrıca, ben nevanın şadana karşı ilk başta gösterdiği tepkinin neden devam etmediğini merak ediyorum. çünkü senin bahsettiğin "kırılma" ilk başta vardı nevada babasına karşı. ama sonradan affedici kesildi başımıza. peki neden? yani ben birsürü sebep türettim de, bunlar beni bile tatmin etmiyor bu soru karşısında...ilk başta babasına tepkisini ortaya koyan neva sonradan neden değişti.

shake_it
30-05-07, 21:16
ayrıca, ben nevanın şadana karşı ilk başta gösterdiği tepkinin neden devam etmediğini merak ediyorum. çünkü senin bahsettiğin "kırılma" ilk başta vardı nevada babasına karşı. ama sonradan affedici kesildi başımıza. peki neden? yani ben birsürü sebep türettim de, bunlar beni bile tatmin etmiyor bu soru karşısında...ilk başta babasına tepkisini ortaya koyan neva sonradan neden değişti.

hakkat yahu.. en başta cıngarlar çıkardı.. ama şimdi sus pus.. bizler diğer dizilerde iyi karakterlerin konu bulunamayınca kötüleştirilmelerine ya da kötü insanların bir anda iyileştirilmelerine alıştık da, burda da yapılıyo hemen hemen tüm karakterlerde ve de can sıkıcı olmaya başlıyo artık..

EFTALYAGUL26
30-05-07, 21:19
nevanın babasına karşı yumuşamasında babasının safayı kabullenmesı ve nevayı afftemesi yatıro sanırım.bi çeşit menfaat kabullenmesi gibi oldu.belki geçrekten içinden gelerek affetti babasını ama baştakı tepkilerle kıyaslayınca epey bi fark var davranışlarındaaa:icon_whis :icon_whis

zarpandit34
30-05-07, 21:20
evet çok haklısın. ama bu da senaristlerin yarattığı kocaman bir mantık hatası. elbette ki farketmeleri gerekiyordu. mesela rikkat pembeye "kendine çeki düzen vermelisin" demeliydi. dalyanı geçtim de (geçmek istediğim için, dayanamıyorum da ben ona); rüzgar ne anlamda değişti, pardon?

Rüzgar çok değişti, değişiminin bir sebebinin olması değişmediğini göstermiyor.(Değişiminin sebebi aşk) Rüzgarın hayatı bomboş,eskiden böyle miydi,ne bir arkadaşı var ne hobisi, eskiden en azından sporla ilgileniyordu.Geçen gün yine yazdım, Rüzgarı hiçbirşey anlamayan bir karakter haline getirdiler.Rüzgar ne Misketin niyetini anlayabiliyor ne Rikkatin niyetini ne Şeyda'nın..Nasıl bu kadar kör olabilir.Etrafında olan biteni nasıl kavrayamaz anlamıyorum.
Bu sabah trt'de yayınlanan bölümde Rüzgar Doğa'nın ardından yaşadığı sorunları ailesine hissetirdiği için pişmanlık duyuyordu.Buna hakkı olmadığını düşünüyordu.Bu sezon ise Misketle olan problemlerini yansıtmadığı bir allahın kulu kalmadı.

dilaa
30-05-07, 21:37
arkadaşlar çok fazla yorum yapılacak bişey yok dizi tekdüze bi halde devam ediyo o yüzden bizde düşüncelerimimizi tekrarlayıp duruyoruz aslında ben biraz finale değnmek istiyorum önceleri haziran ortasını bulur diyodum ama artık biraz daha gecikiceğini düşünüyorum çünkü herşey bütün olaylar bütün yaralar açık şu anda yani soru işaretlreri ortadan kalkmış olabilir ama herşey de açık kaldı sonuca ulaşmadı o yüzden bu durumda bi final olmaz öncelikle olayları sonuçlandırmayacaklarsa bile herkezin kendine yeni bir yön çizmesi lazım ama fincan halanın durumundan dolayı herşey askıda birden bire karar veremeyeceklerine görede dizinin sezon sonu temmuzu bulcak gibi.

ayrıca sezon sonunda rüzgarlı misketli bi final bekliyorum ben bide yalıkavak ve dükkan tahminlerimiz suya düştüğünden misketin müstakbel sevgilisi ne şekilde gelir diye düşünüyorum ama bulamıyorum

vede maşallah 10 günde bi başlık devirdik yani :happy0064

leyla18
30-05-07, 21:38
arkadaşlar fincana bir şey mi oldu . uzun zamandır yani dizi kanal1e geçtiğinden biri arada sırada bakıyorum . bugünkü bölümde ailecek çektikleri videoya bakıp ağlaşıyorlardı . videoda fincan vardı tabi .

sevgili neslikan fincan hala kanser bütün vicuduna yayıldıgı için tedavisi olmadıgı için öldü :( sevgili emel göksü ( fincan hala ) başka bi dizide oynayacagı için galiba bursada mı ne çekiliyormuş yeni dizisi onun için ayrıldı bizim evin hallerinden :icon_sorr

sihir
30-05-07, 21:38
Rüzgar çok değişti, değişiminin bir sebebinin olması değişmediğini göstermiyor.(Değişiminin sebebi aşk) Rüzgarın hayatı bomboş,eskiden böyle miydi,ne bir arkadaşı var ne hobisi, eskiden en azından sporla ilgileniyordu.Geçen gün yine yazdım, Rüzgarı hiçbirşey anlamayan bir karakter haline getirdiler.Rüzgar ne Misketin niyetini anlayabiliyor ne Rikkatin niyetini ne Şeyda'nın..Nasıl bu kadar kör olabilir.Etrafında olan biteni nasıl kavrayamaz anlamıyorum.
Bu sabah trt'de yayınlanan bölümde Rüzgar Doğa'nın ardından yaşadığı sorunları ailesine hissetirdiği için pişmanlık duyuyordu.Buna hakkı olmadığını düşünüyordu.Bu sezon ise Misketle olan problemlerini yansıtmadığı bir allahın kulu kalmadı.

tamam anlaşılmıştır, rüzgar değişti. :img-hyste
yaa ben artık ne taraftan bakacağımı şarşırdım da o yüzden rüzgarda bocaladım. ama evet haklısın.
peki bir soru daha, kızma ama....:img-blush
dalyan???? yani o hep biraz böyleydi. evet şimdilerde çok (affedin ama dayanamıyorum) bayağı bir hal aldı. kadın-kız peşinde sapık bir hal aldı neredeyse... bundan bahsediyorsun herhalde. misket olayından sonra mı böyle değişti, yoksa senaristler düsriyenin yokluğunun faturasını ona mı kestiler.

leyla18
30-05-07, 21:43
keşke bizde sezon tatiline girmden dizimiz miskete sevgili gelsede rüzgarın kıskançlıklarını keyifle izlesek baksın bakalım sevdiğinin yanında birini görmek nasıl bi duyguymuş 1 veya 2 bölüm bile olmuş olsa izlesek bizde gönül rahatlıgı ile tatilimize geçirsek neşeli neşeli :)

EFTALYAGUL26
30-05-07, 21:44
yaa ben artık ne taraftan bakacağımı şarşırdım da o yüzden rüzgarda bocaladım. ama evet haklısın.
dalyan???? yani o hep biraz böyleydi. evet şimdilerde çok (affedin ama dayanamıyorum) bayağı bir hal aldı. kadın-kız peşinde sapık bir hal aldı neredeyse... bundan bahsediyorsun herhalde. misket olayından sonra mı böyle değişti, yoksa senaristler düsriyenin yokluğunun faturasını ona mı kestiler.

dalyan ı bence bilerek o hale getirdiler.karısı olmayınca sapıklaşan adam:img-hyste :img-hyste ya artık düriye olayına bi kılıf uydurmayacakalr mı yoksa bizi sanki hiç öyle birisi yokmuşa mı inandıracaklarr...:icon_whis

zarpandit34
30-05-07, 21:47

Dalyan, o malum kuma olayından sonra bayağı akıllanmıştı.Bu sezon birdenbire saçma-sapan bir şekile büründü.Hadi kuma olayında o da mağdurdu diyelim, Afranurun mağduruydu (Gerçi ben öyle düşünmüyorum hata büyük oranda Dalyandaydı bence ama geçmiş bitmiş bir konu bu) Ama şimdi Afranur falanda yok her önüne gelene asılıyor.Düriye'nin yokluğuyla alakası yok bence çünkü daha Düriye dizide varken başlamıştı "benim hayranım var mektup yazmış bana" falan demeye.Bu sezon bazı karakterleri daha doğrusu, Pembe ve Dalyanı birdenbire hiçbir sebebi olmaksızın ve işlevini çözemediğim bir şekilde değiştirdiler.Mesela Rikkatin değişiminin bir işlevi var.Ama onların yok, o zaman neden böyle birşeye gerek duyuldu bilmiyorum.

sihir
30-05-07, 22:02
Dalyan, o malum kuma olayından sonra bayağı akıllanmıştı.Bu sezon birdenbire saçma-sapan bir şekile büründü.Hadi kuma olayında o da mağdurdu diyelim, Afranurun mağduruydu (Gerçi ben öyle düşünmüyorum hata büyük oranda Dalyandaydı bence ama geçmiş bitmiş bir konu bu) Ama şimdi Afranur falanda yok her önüne gelene asılıyor.Düriye'nin yokluğuyla alakası yok bence çünkü daha Düriye dizide varken başlamıştı "benim hayranım var mektup yazmış bana" falan demeye.Bu sezon bazı karakterleri daha doğrusu, Pembe ve Dalyanı birdenbire hiçbir sebebi olmaksızın ve işlevini çözemediğim bir şekilde değiştirdiler.Mesela Rikkatin değişiminin bir işlevi var.Ama onların yok, o zaman neden böyle birşeye gerek duyuldu bilmiyorum.

aslında bu tiplere de karşı değiliz... en azında ben değilim. çünkü varlar gerçek hayatta. ama 30'undan, 40'ından sonra insanın huyunu değiştirmek çok saçma geliyor.

shake_it, sen Ankara'da n'apıyorsun. gidip bassana seti. heyyy ne yapmaya çalışıyorsunuz desene...:img-hyste

shake_it
30-05-07, 22:08

dalyan karakteri beni boğdu iyice... sapık, karı kız peşinde koşan.. off off.. mide bulandırıcı.. ondan bahsetmek bile sinir ediyo beni..

canımcım demişin ya gidip seti bas diye.. nasılsa işsizim artık basıyım bari.. :img-hyste :img-hyste :img-hyste evde oturcaama gider eğlenirim acık..

Müge
30-05-07, 22:12
dalyan karakteri beni boğdu iyice... sapık, karı kız peşinde koşan.. off off.. mide bulandırıcı.. ondan bahsetmek bile sinir ediyo beni..

canımcım demişin ya gidip seti bas diye.. nasılsa işsizim artık basıyım bari.. :img-hyste :img-hyste :img-hyste evde oturcaama gider eğlenirim acık..

Bas seti bas ben de geleyim beraber basalım..:img-hyste Zeynep ile oynayayım Mert'i öpeyim Rikkat'i alıp İstanbul'a getireyeyim..:img-hyste

Mutlaka haber ver canım ayarlarız:icon_shad

Bu akşam aranızda olamadım kırmızı(kızıl) saçlı meleğim sayesinde ama geleceğim birazdan..:img-wink:

dilaa
30-05-07, 22:13
dalyanda değişenler arasında o böyle cıvık biri değildi aksine sert bi adamdı düriye ondan çekinirdi aslında dalyan çok fazla kimseyle muhatap olmak istemeyen bi adamdı sürekli kaşları çatıktı kısmeti fazla sevmezdi karısını yoldan çıkarıyo diye değişmeyen tek şeyiyse eskidende çekilmezdi şimdide çekilmez

shake_it
30-05-07, 22:17
Bas seti bas ben de geleyim beraber basalım..:img-hyste Zeynep ile oynayayım Mert'i öpeyim Rikkat'i alıp İstanbul'a getireyeyim..:img-hyste

Mutlaka haber ver canım ayarlarız:icon_shad

Bu akşam aranızda olamadım kırmızı(kızıl) saçlı meleğim sayesinde ama geleceğim birazdan..:img-wink:

hakkat mi.. basıyoz mu.. atla gel kız basalım seti.. bu arada başlık bittiii... :img-hyste :img-hyste :img-hyste ne çabuk göz açıp kapayana kadar.. bu arada basarsak seti benim de senaristlere iki çift lafım olur.. :img-hyste :img-hyste

neyse basında çıkan haberler kısmı dağılmış durumda.. :img-hyste :img-hyste ahh semaaaa ahh...

shake_it
30-05-07, 22:18
dalyanda değişenler arasında o böyle cıvık biri değildi aksine sert bi adamdı düriye ondan çekinirdi aslında dalyan çok fazla kimseyle muhatap olmak istemeyen bi adamdı sürekli kaşları çatıktı kısmeti fazla sevmezdi karısını yoldan çıkarıyo diye değişmeyen tek şeyiyse eskidende çekilmezdi şimdide çekilmez

evet yaa.. hatta iki gün önce tekrar bölümlerinden birinde trt1de düriyeye nasıl çemkiriyodu artık evine gelsen diye.. ama bazı adamlar böyle evde kaplan dışarıda kedi.. :img-hyste :img-hyste

ena
30-05-07, 22:41
Yorumlarımıza bu başlıktan devam edebiliriz.

Birkaç kısa hatırlatma;
- Tek cümlelik mesajlar yazmak
- Konu ile "tamamen" alakasız mesajlar yazmak
- Tamamı sohbet içerikli mesajlar yazmak "yassah":)

Bir de efenim hükümet olarak bir önceki başlıkta başlayan irtiaci hoca hareketi gözümüzden kaçmadı. Zarpandit hoca ve müritlerine karşı dikkatli olalım:img-hyste Bol keseden puan dağıtarak insanları etrafına topluyor zarpandit hoca:img-hyste Kanmayalım, çevremizi uyaralım...

sihir
30-05-07, 22:48
çok güldüm gerçekten ena sana... :img-hyste
vallahi bazı yorumaları silmeyesin diye diziye nasıl bağlayacağımı şaşırıyorum. :img-hyste
zarpandit gereken mesajı aldın mı hocam??? :img-hyste

evet şimdi diziye bağlayayım :img-hyste

bu başlık umarım dizimiz için hayırlı olur. yani demek istediğim, bu başlıkta gözyaşı olmaz artık umarım. fincan hala yine yorumlarımızda olacaktır elbette. onun hatırası her kartakterde yaşamaya devam edecek. ama emel hnm da, gidişiyle acıklı dizi bırakmak istemez bize sanırım. ona sormak lazım ama ben eminim. o da BEH'i çok seviyor ve gözyaşı değil, kahkaha istiyor BEH'ten.

ekleme: yarın fincan halanın vasiyeti açıklanacak. bize ne bırakacak acaba? umarım vasiyetinde maddi şeyler yanında, manevi yönde sözler-stekler de vardır. işte bize kalbilecek en değerli şey o sözler olacak.

Müge
30-05-07, 22:48
Bizde bu çene olduğu sürece Ena ya daha çok başlık açmak düşecek:img-hyste kolay gelsin ..

Zarpandit demişken ..Benim asıl hoca olduğumu unutmasın....:)

Benden son sorucuk bu gecelik... Nasıl bir final ile dizi tatile girecek????

a) Güzel bir final ile Misket-Rüzgar ip ucu
b)Yalıvakta
c)Finalsiz normal bir bölüm ile.Tatile girdiğini anlamadan...

Kolay gelsin..:good:

EFTALYAGUL26
31-05-07, 07:59
Bizde bu çene olduğu sürece Ena ya daha çok başlık açmak düşecek:img-hyste kolay gelsin ..

Zarpandit demişken ..Benim asıl hoca olduğumu unutmasın....:)

:happy0064
b)Yalıvakta

Kolay gelsin..:good:

aman neler olmuş burda.ena başlıkta özellıkle yazmış hoca ve etrafındaki biz ahaliyii:img-hyste
nasıl bi finalle tatile gircek sorusuna gelince benim gönlümden geçen yalıkavakta hepberaber tatile girmeleri.ama sanırım daha sade bi final ve kafa karıştırıcı bitakım ufak ipuçlarıyla tatile girerler:icon_whis
unutmadan yeni başlığımız hayırlı olsun:happy0064

purna
31-05-07, 08:07
fıncan hala vasıyetı bırktı mıskete ne bıraktı acaba sımdı rıkkat sey der aılemızden degıl onu nıye kattı dermış kesın yanı onun gıbı bısey

shake_it
31-05-07, 08:12

b)Yalıvakta

ben ruzgar ve misket konusu ile bağlanacagını düşünüyorum... yani o konuda bir soru işareti koyup bitirecekler... ruzgar misket konusu daha çok sarpa saracak yani bana göre...

yalıkavak hiç olmayacak bu yıl.. :img-cray: :img-cray: :img-cray:

ama final olmadan olmaz mutlaka biz bi "yaaaaa" dicez tatile girdiği bölümde...

ttk
31-05-07, 08:43
bence seyda hamıle kalacak sezon finalinde öyle biter.tahminim zaten hep rüyalarıma girmeyede başladı bu kızın hamileligi mıymıy şeydanın onun gibi mıymıy bi çocugu olur.mısket yıkılı yA DUYARSA üzülür

EFTALYAGUL26
31-05-07, 08:48
fıncan hala vasıyetı bırktı mıskete ne bıraktı acaba sımdı rıkkat sey der aılemızden degıl onu nıye kattı dermış kesın yanı onun gıbı bısey

miskete de diger torunlarına bıraktıgı gibi eşit pay bırakmıştı.20 milyar mı neydi miktarıı:img-hyste
rikkat artık bu saaten sonra karışmaz bence.ama yinede güvenılmıyo malum senaristlerin işi belli olmuyo:img-hyste

shake_it
31-05-07, 08:56
miskete de diger torunlarına bıraktıgı gibi eşit pay bırakmıştı.20 milyar mı neydi miktarıı:img-hyste
rikkat artık bu saaten sonra karışmaz bence.ama yinede güvenılmıyo malum senaristlerin işi belli olmuyo:img-hyste

yok ya bende sana katılıyorum o ne karışır ki halasıın kime ne bıraktıından.. hemde civana, düriyeye falan da bırakmış galba (ben izlemedim o bölümü).. onlar iyice dış kapının dış mandalı oluyolar bu durumda..

EFTALYAGUL26
31-05-07, 09:07
yok ya bende sana katılıyorum o ne karışır ki halasıın kime ne bıraktıından.. hemde civana, düriyeye falan da bırakmış galba (ben izlemedim o bölümü).. onlar iyice dış kapının dış mandalı oluyolar bu durumda..

evet onlara da bıraktı galıba 3 er milyarcık:img-hyste
torunlara 20 şer milaycıkk:img-hyste miskette torunlarından sayılıyomuş öyle deimişti fincan hala.hatta misket ben bu parayı alamam demişti,senin benı torunun olarak görmen bana yeter demişti.ama olmaz fincan hala hak geçirmez kimseciklereee:img-yes:

shake_it
31-05-07, 09:15
evet onlara da bıraktı galıba 3 er milyarcık:img-hyste
torunlara 20 şer milaycıkk:img-hyste miskette torunlarından sayılıyomuş öyle deimişti fincan hala.hatta misket ben bu parayı alamam demişti,senin benı torunun olarak görmen bana yeter demişti.ama olmaz fincan hala hak geçirmez kimseciklereee:img-yes:

canım halacık yahu... baya bi bölüm kaçırdım ama telafi etcem inşallah... tüm torunlara 20 milyar iyiymiş... de fincan halanın bu kadar parası nerden vardı.. hani eskişehirde tarlalar var falan desem onlar sadığın deilmiydi..

sahil09
31-05-07, 09:16
arkadaşlar fincan halanın vefatından sonraki iki bölümü izleyemedim uydumuzun bozulması nedeniyle o iki bölümde rikkat miskete yanşıp olumlu tavırlarda bulundu mu?çok merak ediyorum.hani fincan halaya sarılıp çok pişman olduğunu söylemişti ya rikkat,eşşeğim ben demişti,o yüzden çok merak ettim.

rexi
31-05-07, 09:32
fincan halanın hastalık süreci ve ölümünden sonraki yas dönemi çok fazla işlendi.sanırım bu bölümden sonra bunlar daha az işlenecek.keşke fincan hala gitmeseydi.misket ve rüzgarın çekişmeleri daha sürecek ama yine aşk kazanacak sonunda birleşirler diyorum ben.çünkü rüzgar şeydayı sevmiyor vede katlanamıyor.öyle mıy mıy birine katlamakta zor zaten.:img-wink:

EFTALYAGUL26
31-05-07, 09:34
arkadaşlar fincan halanın vefatından sonraki iki bölümü izleyemedim uydumuzun bozulması nedeniyle o iki bölümde rikkat miskete yanşıp olumlu tavırlarda bulundu mu?çok merak ediyorum.hani fincan halaya sarılıp çok pişman olduğunu söylemişti ya rikkat,eşşeğim ben demişti,o yüzden çok merak ettim.

yok henüz olmulu bi tavırda bulunmadı.ama fincan halayla helalleştı beni affet dedi.fincan halada ben seni affettim ama kırdıgın başka kimseler var dedi rikkate.bakalım ilerleyen bölümlerde barış imzalarlar inşallah.
fincan halanın mal varlıgı köyden babasından filan kalma sanırım.köyde inekleri tarlaları filan varmış hep bahsederlerdi ya.köydeki tarla inek ağaç bağ bahçeyi de nemidenin çocuklarına bıraktı ama acil bi durum olmadıkca satmayın yine süt yoğurt meyve sebselerinden faydalanın diye de vasiyet etti.ama cocukların eğitimi için acil bişeyler gerekirse de satılıp harcanılsın dedi.
fincan hala herkesii hak geçirmeden düşündüüü her zamanki gibi:icon_whis

Dizi_mania
31-05-07, 11:05
bu miras olayında senarsitler bir sürpriz yapacaklar diye düşünüyorum.....belkide hiçbirimizin aklına gelemeyecek olaylar olacak diye düşünüyorum neyse izleyelim görelim artık peki arkadaşlar yeni sezonda yeni kişiler gelecek mi?....diziye

hayalci007
31-05-07, 11:08
Sadık alinin düzelmesi beklenirken yaşamakta olduğu bu zor zamanlarının da etkisiyle ve birazda gerçeği kabullenmek istememesi sebebiyle hem kendisinin sıkıntı çektiği hemde etrafındaki aile fertlerinin tedirgin olduğu gözlenmektedir. Sadık fincanın elbiselerini yatağın üzerinden kaldırmamaktadır hatta elbiseyle sanki fincan içindeymiş gibicesine konuşmakta Sadık “fincanım hadi kalk artık ! sen hiç bu kadar uyumazdın, ne olursun kalk hadi gene gözleme yap çok özledim fincanım” diyerek dert yanmaktadır cansız elbiseye sadık birkeöşede şöylece dursunda biz füsuna bakalım...
füsun mutfaktadır buzdolabında ne varsa elindeki çöp torbasına doldurmaktadır sakız kızının bu haline üzülmektedir ne yaptığını sorar füsunda koca kafalı şadan almışdı bütün bunları o pis elleriyle dokundu bunlara hepsini atıyorum anne der sakız kızım onların daha son kullanma tarihi geçmediki hem şadan sadece onlarımı aldı bu evdeki herşeyi almadımı der füsun üzülme anne onlarada sıra gelecek diye cevap verir. Füsun ikinci defa aldatılmanın acısını birtürlü üzerinden atamamaktadır ama ne yaparsa yapsın şadana olan öfkesini bir türlü bastıramamaktadır...
Şadan rikkatlerde kalmaktadır ve kucağındaki zeynep e derdini anlatmaktadır görüyor musun? zeynep rikkat yengen bir daha mertle görüştürmeyecekmiş bizi ben onu görmezsem yaşayamam ki der peyami şadana füsunla aralarının nasıl olduğunu sorar şadan nasıl olsun değişen hiçbir şey yok diye cevap verir şadan asıl yüzünü oratya çıkarır peyami benim amacım füsunla falan iyi geçinmek değil benim derdim fincan halamın vasiyetini yerine getirmek der rikkat cihana zeynebi içeri götürmesini böyle konuların çocukların yanında konuşulmayacağını söyler peyami şadanın füsuna kendisini affettirmesi gerektiğini söyler şadan füsunun affedeceğiyle ilgili konuşurken rikkat başlar abisini eleştirmeye sen okadar kötü şeyleri yap sonra füsundan affedilmeye bekle kusura bakma ama abi bunları bana peyami yapmış olsaydı yanıma yüz metre yaklaşamazdı der peyami rikkat sende yangına körükle gidiyorsun der rikkat abisine füsunun ne yapmasını bekliyordun seni tebrik edip gözünden öpmesini mi ohbe erkekler yapınca çapkınlık ne olacakmış canım oluyor. saçmalamayı kes artık diyor peyami rikkate...
Nemideler kahvaltı ediyor ama kimsede iştah yok sadık ali desen bir ruh gibi ne yemek yiyor ne su içiyor sadık ali bir ara odasından çıkıyor “fincanım nerdesin nerdesin “ diyerek ortalıklarda dolaşıyor evhalkı bu duruma oldukça üzülmekte nemide sadık alinin aklını kaybetmesinden endişeleniyor biryandanda olur bunlar normal hareketler diye kendini avutmaya çalışıyor sadık elinde fincan halanın çiçeği “fincanım bak çiçeğin açmış nerdesin bak ne güzel” diyerek olmayan fincanı aramaktadır birara sadık ile nemide karşı karşıya geliyorlar sadık nemide fincanım nerde diyor nemide suskun tekrar soruyor fincanımı görmedin mi nemide neden susuyorsunuz neden bana öyle garip garip bakıyorsunuz diyor nemide gözü yaşlı sadık fincan öldü diyor sadıkdan beklenmedik bir isyan geliyor birden nemideye senin yüzünden öldü bunların sorumlusu sensin neden onu zamanında hastaneye götürmedin nemide hastaneye götürmedin ama mezara götürdün der nemide daha çok üzülür sakız hanım öne atılır sadık artık yeter kendine gel fincan artık yok nemide sadık aliye karşı çıkmaz evet der hepsi benim hatam benim yüzümden öldü fincan peyami fincan halamı hepimiz tanırız o gitmem dediği için götüremedik herkes bilirki fincan halam gitmem dedimi onu kimse biryere götüremez ortalık biraz olsun durulmuştur nemide gözyaşları içinde sadık aliye bakarak çok yalvardık fincana neolur bırakma tedaviyi gel doktora gidelim ama fincan benim hiçbirşeyim yok deyip gitmek istemedi nerden bilirdik böyle olacağını der sadık ali suskun nemideye haksızlık yaptığını anlamıştır asıl suç benim der 40 yıl bekledi yolumu içine bu hastalığı bırakan benim der çaresiz üzgün...
Şadan ofisde safayla karşılaşır ondan özür diler ben sana meğer ne kötülük yapmışım sense bana kalkıp iyilik yaptın beni affet der safada sen benim babamsın der ve sarılırlar...
Pembe misket ve seli nemide annelere yemek yapmaya giderler sadık amcanın halinden bahsederler ne kadar acı çekiyor ve birokadarda üzgün derler sadık aliyle fincan halanın aşkından bahsederler ve böyle aşkların artık yaşanmadığından seli kendilerinin ne kadar şanssız olduklarından bahsederken pembe sen değilmiydin ipek beyi üzen ama der seli ben ipek beye hiç sevgili gözüyle bakmamıştım ki zaten ben ona bir ümitde vermemiştim der ve geçiştirir misket mutfaktan çıkar pembeyle seli bu kez misketten konuşurlar sessizce şu misketin durumuda aynı fincan halanın durumu gibi ne kadar üzgün ve mutsuz diye konuşurlarken misket içeriye girer susarlar pembe hemen konuyu değiştirir kapı çalar pembe bakmaya gider seli misketi karşısına alır ve konuşmaya başlar aşkdan sevgiden bahsederler ve fincan halanın durumundan ne alakası var şimdi der misket bizder seli seni fincan halaya benzetiyoruz misket benim karşıma sevebileceğim bir erkek çıkarsa hiç durmam hemen evlenirim der az önce kapıyı çalan kişinin rüzgar olduğu anlaşılır misket bu sözleri söylerken rüzgar misketin tam arkasındadır ve misketin söylediklerini duymuştur. Seli hoş geldin rüzgar der misket arkasını döner konuşmaz misket birara mutfakta yalnızken rüzgar etrafı kontrol edip yanına geliyor miskete sen der hiçkimseyle evlenemezsin nedenmiş o der misket çünkü der rüzgar sende hiçkimseye evet diyecek cesaret yok da ondan misket orayı terkeder rüzgarın telefonu çalar arayan şeydadır neyapıyosun canımıniçi der rüzgar ne olsun misketlerdeyim diye ağzından kaçırır pembe seli ve misket yemek yapıyorlarda anneannemlerdeyiz der sen sadık amcalara git bizde oraya geleceğiz zaten der kızlar misketi ararlar bakarlarki odasında ağlıyor seli bu ağlamanın sebebinin sadık amca olduğunu düşünür ve pembeye sadık amca için ağlıyor kendini tutmuş canım diyor sadık amcanın yanında kesinlikle ağlamamalıyız onu üzecek hareketlerde bulunmayalım diyor pembe ve seli odadan çıkıyor rüzgar misketi soruyor seli misket odasında ağlıyor sanırım sadık amcanın durumuna üzülüyor diyor ama rüzgar azönce konuşmuş olduğu sözlerden dolayı misketi ağlattığını anlıyor misketin odasının önüne geliyor ve odaya girmek istiyor fakat kapıyı çalmaya cesaret edemiyor misketin odadan çımasını bekliyor misket odadan çıkıyor rüzgarı görüyor rüzgar seni üzdüysem özür dilerim diyor misket sen artık beni asla üzemezsin diye cevap veriyor rüzgar konuşmak üzereyken şeyda arkalarında beliriyor ne yapıyosunuz burda canımıniçi diyerek rüzgara doğru yürüyor rüzgar isteksiz birhalde canımıniçi diye cevap veriyor ve şeyda rüzgarı oradan uzaklaştırıyor arkada misket üzgün...
Şadan füsunun kapısını çalıyor içeriye giriyor füsun ne istediğini soruyor şadan yeniden birlikte olmak istediğini söylüyor füsun artık çok geç şadan bey diyor şadan ne kötülüğümü gördün be kadın diyor pişkin bir vaziyette (sakız hanım bu duruma şaşkın) birgün olsun eve geç geldiğimimi gördün sizi açmı bıraktım içkimi içtim (hatta sanki hiç yapmamış gibi) başka kadınlarla mı aldattım diyor bir ara şadan şey gibi pişmanım diyor sakız hanım yanlış anlama ama it gibi köpek gibimi diyor füsun ozam hoşt hoşt diyor ve yakasından tuttuğu gibi şadanı kapının önüne koyuyor sakız hanım sakın affetme şadanı kızım sakın diye tembihliyor sen affedeceksin sonra bu yine eski şadan olacak yok füsun kahvaltımı hazırla yok gömleğimi ütüle deyip duracak kızım bu seni sevdiğinden böyle davranmıyor eski rahatını kaybettiği için rahatını özlediği için böyle davranıyor diye uyarıyor füsun ne affetmesi anne diyor şimdi ben bunu affedersem o koca göbeğiyle koltuklara yayılacak emirler yağdırmaya başlayacak sonrada o kadın şadan gel buraya dediği zaman koşa koşa o kadının yanına gidecek koca kafalı diyor ama diyor ona öyle bir şey yapacağımki kendine gelemeyecek diyor...
Safa nevaya babasına yapmış olduğu haciz işlemini nasıl durdurduğunu anlatmaktadır ama hesaba katmadığı bir şey var füsun o sırada oradan geçmekteyken söylediklerini duyar ve dinlemeye başlar safa nevaya anlatmaktadır icracılara durun bakalım dedim babamın bütün borcunu ben üstleniyorum neva neyani bütün borcu üstlendin mi der safa neyapsaydım babamızı o haldemi bıraksaydım der neva hayır tabi der iyi yapmışsın aslan kocam der fakat bütün borcu ödeyecek parasının olmadığını artık geri kalanınıda biryerden borç almaları gerektiğini söyler neva kocasıyla gurur duyduğunu söyler füsun içeriye girer bunlar konuyu değiştirmeye çalışsada füsun sakın siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz o adama yardım etmeyeceksiniz der...
Sadık ali odasındadır elbiseye sarılarak neden gittin be fincanım diye ağlamaktadır içeriye nemide girer sadık kaldıralım mı artık bu elbiseyi der nemideye sen nasıl istersen der ve elbiseyi almak için uzanır yalnız der sadık incitme onu olmaz mı nemide üzgün tamam der içeriye geçerler sadık ali nemideye yanına gelmesini söyler nemide gelir sadık kimbilir benim yokluğumda fincanım senin omzuna başını koyupda nasıl ağlamışdır nemide suskun onaylar sadık ali Allah der bana yaptığımın cezasını dünyada verdi fincanımı benden aldı ağlarlar sadık cd yi izleyelim mi der nemideye olur der sayhan cd yi takar cd biraz ileriden başlamıştır çalışmaya sadık ali baştan başlat oğlum der ekranda fincan görünür mutfaktadır elinde yiyecek tabağı içeri götürmektedir ve gülücük dağıtmaktadır ekrana izleyenlerin gözleri dolu dolu olur sadık ali şu güzelliğe bakın fincanıma bakın der fincanla çatala sapladığı dolma mikrofonuyla röportaj yaptığı sahneyi izlerler mahsun bir halde sadık ali gözünü kırpmadan fincanını izlemektedir sürekli şu güzelliğe bakın der görüntüler akar gider...

SELXX
31-05-07, 11:10
fincan halanın hastalık süreci ve ölümünden sonraki yas dönemi çok fazla işlendi.sanırım bu bölümden sonra bunlar daha az işlenecek.keşke fincan hala gitmeseydi.misket ve rüzgarın çekişmeleri daha sürecek ama yine aşk kazanacak sonunda birleşirler diyorum ben.çünkü rüzgar şeydayı sevmiyor vede katlanamıyor.öyle mıy mıy birine katlamakta zor zaten.:img-wink:

Bence hastalık dönemi ve yas süreci gayet makul bir süre işlendi. Fincan hala önemli bir karakter, yani ailede ağırlığı olan biri, ailenin büyüğü. Öyle iki bölümde hastalanıp gitseydi ve ertesi gün herşey normale dönseydi, gerçekçi olmazdı. Bence gayet iyi yansıtlımış herşey. Zaten dünkü bölümde bu kaybın ilk şokunun atlatıldığı ve normal yas dönemine geçileceğinin işaretleri verildi. Sadık Ali, Fincan Hala'nın günlerdir yatağın üzerinde duran giysisini kaldırmasını istedi Nemide Anne'den. Bu iyiye işaretti. Artık kabul etmeye başladığını gösteren bir şeydi.

purna
31-05-07, 11:33
Bölüm 167
1 Haziran Cuma 14:50'de

BÖLÜM ÖZETİ:

Önceki gün vasiyet toplantısına çağrılmayan ve bunun hesabını soran Şeyda’nın kıskançlıkları ve sürekli kendisini kontrol etmesi, Rüzgar’ı artık bunaltmaktadır. Diğer yandan mevlitte karşılaşan Füsun’la Şadan’ın arasındaki gerilim devam eder ve Füsun fırsat buldukça kocasına laf sokar. Fincan, Misket ile Rüzgar’ın evleneceğini düşünerek çeyiz sandığını genç kıza bırakmıştır. Misket sandığı alır fakat Şeyda’da Fincan’ın niyetinin ne olduğunu anlar ve bir kez daha kendini dışlanmış hisseder

sihir
31-05-07, 12:01
"canımın içi şeyda" iyice kompekse girecek belli ki...şimdi birşey hissetmiyorum şeyda için ama yarın biliyorum ki izlerken üzüleceğim onun için, hatta acıyacağım. ama acınmak kötü birşey bence. şeyda bence nasıl davranması gerektiğini bilemiyor. ya sevgisiyle boğuyor ya da kıskançlığıyla...
fincan halanın çeyiz sandığını miskete bırakmasının altından rüzgar ve misketin evlenmesini istediği nereden anşlaşılacak acaba? çünkü rüzgar evli. fincan hala, hâlâ daha böyle birşey istiyor olabilir mi? hem şeyda da, fincan halanın niyetini anlayacakmış. nerden anlayacak ben anlamadım. :img-help:

bir de vasiyet topalantısına şeydayı çağıracak olan rüzgar olmalıydı. yani fincan hala, şeydya birşey bırakmamış olabilir, rüzgara bıraktı aynıdır. ama şeydayı çağırmak rüzgardan başkasına düşmezdi. hem diğerlerinin akıllarına bile gelmezdi o pisikolojiyle.

itiraf ediyorum: ben de şeydanın bir an önce rüzgarın gönlünün hala miskette olduğunu anlamasını istiyorum. rüzgarın kendini sevmediğini anlamasını istiyorum. çünkü gerçek bu. ve şeyda bunu gördüğü halde kabullenmek istemiyor. kabullense de hırs yapmış rüzgar da rüzgar diye. ve beni deli ediyor. o yüzden iyice anlasın istiyorum evliliğinin rüzgar için önemsiz olduğunu.
amaaaa.....rüzgarın şeydaya olan tavırlarına da gıcık oluyorum. ve rüzgar hala şeydayı kullanıyor. dün mesela. yanlız kaldıkalrında "offff şeydaaaa" diyen rüzgar, sırf miskete nispet olsun diye şeydaya "canımın içi" dedi. şeydaya yapılan ikiyüzlülük değil de nedir bu? sorarım size sayın arkadaşlar nedir bu???

EFTALYAGUL26
31-05-07, 12:13
"canımın içi şeyda" iyice kompekse girecek belli ki...şimdi birşey hissetmiyorum şeyda için ama yarın biliyorum ki izlerken üzüleceğim onun için, hatta acıyacağım. ama acınmak kötü birşey bence. şeyda bence nasıl davranması gerektiğini bilemiyor. ya sevgisiyle boğuyor ya da kıskançlığıyla...
fincan halanın çeyiz sandığını miskete bırakmasının altından rüzgar ve misketin evlenmesini istediği nereden anşlaşılacak acaba? çünkü rüzgar evli. fincan hala, hâlâ daha böyle birşey istiyor olabilir mi? hem şeyda da, fincan halanın niyetini anlayacakmış. nerden anlayacak ben anlamadım. :img-help:

bir de vasiyet topalantısına şeydayı çağıracak olan rüzgar olmalıydı. yani fincan hala, şeydya birşey bırakmamış olabilir, rüzgara bıraktı aynıdır. ama şeydayı çağırmak rüzgardan başkasına düşmezdi. hem diğerlerinin akıllarına bile gelmezdi o pisikolojiyle.

itiraf ediyorum: ben de şeydanın bir an önce rüzgarın gönlünün hala miskette olduğunu anlamasını istiyorum. rüzgarın kendini sevmediğini anlamasını istiyorum. çünkü gerçek bu. ve şeyda bunu gördüğü halde kabullenmek istemiyor. kabullense de hırs yapmış rüzgar da rüzgar diye. ve beni deli ediyor. o yüzden iyice anlasın istiyorum evliliğinin rüzgar için önemsiz olduğunu.
amaaaa.....rüzgarın şeydaya olan tavırlarına da gıcık oluyorum. ve rüzgar hala şeydayı kullanıyor. dün mesela. yanlız kaldıkalrında "offff şeydaaaa" diyen rüzgar, sırf miskete nispet olsun diye şeydaya "canımın içi" dedi. şeydaya yapılan ikiyüzlülük değil de nedir bu? sorarım size sayın arkadaşlar nedir bu???
evet şeydaya yapılan ikiyüzlükük.özellikle dün rüzgar ın yaptıgı davranış,o kadar belli ki yüzeysel canımın içi deyip sarıldıgı şeydaya.ama şeyda da rüzgar böyle yapınca acaba benden hoşlanıyor beni sevıyor diye mi düşünüyor yoksa misket i kıskandırmak için yaptıgnn farkına varabiliyor mu?
yani şeydayı bize uyanık gibi tanıttılar ama söz konusu rüzgarla alakalı konular olunca şeyda bazen duysada duymamış gibi yapıyor,görsede görmemiş gibi.yoksa gerçekten görmuyor duymuyor mu sizce rüzgar ın miskete sevgisini?

sihir
31-05-07, 12:28
evet şeydaya yapılan ikiyüzlükük.özellikle dün rüzgar ın yaptıgı davranış,o kadar belli ki yüzeysel canımın içi deyip sarıldıgı şeydaya.ama şeyda da rüzgar böyle yapınca acaba benden hoşlanıyor beni sevıyor diye mi düşünüyor yoksa misket i kıskandırmak için yaptıgnn farkına varabiliyor mu?
yani şeydayı bize uyanık gibi tanıttılar ama söz konusu rüzgarla alakalı konular olunca şeyda bazen duysada duymamış gibi yapıyor,görsede görmemiş gibi.yoksa gerçekten görmuyor duymuyor mu sizce rüzgar ın miskete sevgisini?

vallahi senaristler karakterlerin krakteristik özelliklerini olaylara göre şekillendiriyorlar. yerine göre uyanık, yerine göre saf. füsunda da öyle değil miydi? insanoğlu gerçekte de böyle midir?
aşkın gözü kördür derler ya? acaba bize inatla, bunu mu yansıtmaya çalışıyorlar? tamam anladık senarist kardeşler; aşkın gözü kördür. başka örneğe gerek yooookkk....

EFTALYAGUL26
31-05-07, 12:46
vallahi senaristler karakterlerin krakteristik özelliklerini olaylara göre şekillendiriyorlar. yerine göre uyanık, yerine göre saf. füsunda da öyle değil miydi? insanoğlu gerçekte de böyle midir?
aşkın gözü kördür derler ya? acaba bize inatla, bunu mu yansıtmaya çalışıyorlar? tamam anladık senarist kardeşler; aşkın gözü kördür. başka örneğe gerek yooookkk....

aslında bazen gözümüz gerçekten kör olmuyor değil gerçek yaşamda da.bu birazda aşkın büyüklüğüne yada karakter özelliklerine bağlı diye düşünüyorum.
ama yinede füsun kadar saf olunabileceğini zannetmıyorum.

maho02
31-05-07, 12:59
ya bu ceylan nerde ya özledim

***ceyda
31-05-07, 13:19
bence seyda hamıle kalacak sezon finalinde öyle biter.tahminim zaten hep rüyalarıma girmeyede başladı bu kızın hamileligi mıymıy şeydanın onun gibi mıymıy bi çocugu olur.mısket yıkılı yA DUYARSA üzülür

katılıyorum walla.misketi kıskanıp hamileyim diycek.sonra rüzgar bu imkansız diycek ve böylelikle tüm sülale anlıycak rüzgarın hala misketi unutamadığını.ondan sonra devreye Sadık amca gircek bence."ben yıllarca Fincanımı beklettim biz geç kavuştuk siz böyle yapmayın ömrünüzü harcamayın " diycek.Hadi Sadık Ali amca arkandayım.:img-wink: hep destek tam detsek:good:

amonyak
31-05-07, 13:30
trt deki bölümleri izliyorum bugün kanal 1 dekine göz attım anlayamadığım pembe eskiden saçı başı yapılı bakımlı bi kadındı şimdi niye böyle giyiniyo anlayamadım,bilenlerden cevap bekliyorum

demet2007
31-05-07, 13:31
neden bu ısrar boşansınlarda kurtulalım,hele bugünkü bölümdeki şadanın kabalıklarından sonra.ne yapcak füsun ömür boyu ara ara yapılan aldatmalarımı affedecek.hep füsuna kızılıyor fakat şadana kalsa füsunu öldürüp mezara sokacak.bugün ilk kez şeydaya acıdım.nemide neden yanlı davranıyor,cihangirin aldatma meselesinde gurur yapmıştı,şimdi ise füsuna ne diyor.neva, safa aldattığı zaman hemen evine dönmüştü,neden bu şekilde davranıyor.rüzgarla misket arasındaki şu gizemi durum ortaya çıksa artık.

hayalci007
31-05-07, 13:46
ya bu ceylan nerde ya özledim
ceylan üniversiteli olmayı kafasına takmış sayhandanda pas gelmeyince kızcağaz kendini derslere verdi sonsürat sınavlara hazırlanıyor kanımca :img-pilot

***ceyda
31-05-07, 13:48
ya bu dizi kısa sürüyor yaaa.Yönetmenim yapımcım!!!!size sesleniyorum.senaristler tüm ekip.duyun nolur beni.uzatın şu dizinin saatini

EFTALYAGUL26
31-05-07, 13:51
şeyda sonunda tepkiler göstermeye başladı.sen görürsün rüzgar bey sen görürsün rikkat hanım sen görürsün pembeeee:img-hyste
yalnız pembeye evin hizmetcisi demesi hiç hoş değldi.pembe o evin bi parçası hizmetcisi değil:icon_whis
rüzgar misket in yanına oturdu vasiyet okunurken.artık o kadar belli ediyor ki pişman oldugunu ve şeydayı istemedigini.
şeyda rüzgar a sokuldukca bahaneler üretiyor rüzgar uzak durabilmek için.şeyda öpmeye çalıştı dişlerimi fırçalamadım dedi:img-hyste sonra şeyda sarılmaya çalıştı yatakta zaten sıcak uyumak istıyorum dedi :img-hyste
evet haksızlık bunlar şeydaya belki ama gözü kara düşünmeden bi evliliğe adım attı ve evlenecegi kişinin onu sevmedigini bile bile evlendi. olacagı buydu:icon_whis

EFTALYAGUL26
31-05-07, 13:52
ya bu dizi kısa sürüyor yaaa.Yönetmenim yapımcım!!!!size sesleniyorum.senaristler tüm ekip.duyun nolur beni.uzatın şu dizinin saatini

öyle gibi geliyor gerçekten ama napsınlar haftanın 5 günü kolay mıııı.1 saat yayınlanıyor her gün.tabii reklamlar epey uzun sürüyor son zaanlarda reytingler artınca.
bu arada antalyalılar bastı formumuzu.ben tekim diye üzülüyodum hoşgeldiniz arkadaşlarr:happy0064 :img-hyste

maho02
31-05-07, 13:56
ya bu fincan diziden neden ayrıldı bilgisi olan varmı

reene
31-05-07, 13:58
şeyda sonunda tepkiler göstermeye başladı.sen görürsün rüzgar bey sen görürsün rikkat hanım sen görürsün pembeeee:img-hyste
yalnız pembeye evin hizmetcisi demesi hiç hoş değldi.pembe o evin bi parçası hizmetcisi değil:icon_whis
rüzgar misket in yanına oturdu vasiyet okunurken.artık o kadar belli ediyor ki pişman oldugunu ve şeydayı istemedigini.
şeyda rüzgar a sokuldukca bahaneler üretiyor rüzgar uzak durabilmek için.şeyda öpmeye çalıştı dişlerimi fırçalamadım dedi:img-hyste sonra şeyda sarılmaya çalıştı yatakta zaten sıcak uyumak istıyorum dedi :img-hyste
evet haksızlık bunlar şeydaya belki ama gözü kara düşünmeden bi evliliğe adım attı ve evlenecegi kişinin onu sevmedigini bile bile evlendi. olacagı buydu:icon_whis

sevgili EFTALYAGUL aynen söylediğin gibi olacağı buydu.rikkatin hatasını anlamasını şeydayı tanıyarak,aslında onun sandığı gibi olmadığını görerek sağlayacaklar sanırım.artık bundan sonra kıskançlıkla beraber şeyda rikkate de olumsuz davranışlarını belli edecektir.ancak şeyda kolay kolay vazgeçmez.sen görürsün rüzgar bey,sen görürsün şeyda hanım derken de bunu anlamış olduk

purna
31-05-07, 14:00
seydanın yerrınde mısket olsa operdı dımı ruzgar.

bu arada seyda kıme hızmetcı dedı mısketemı

lily
31-05-07, 14:00
öyle gibi geliyor gerçekten ama napsınlar haftanın 5 günü kolay mıııı.1 saat yayınlanıyor her gün.tabii reklamlar epey uzun sürüyor son zaanlarda reytingler artınca.
bu arada antalyalılar bastı formumuzu.ben tekim diye üzülüyodum hoşgeldiniz arkadaşlarr:happy0064 :img-hyste
Bende geldim Antalyalı olarak:img-wink:
Bir insan bu kadar mı odun olur hem suçlu hem güçlü tabiki şadandan bahsediyorum yok etmek lazım böylelerini:img-black ve niye herkes birleşin diyo:hıh sinir oldum

sihir
31-05-07, 14:01
pembe: bugün yine bazı arkadaşlar pembeye gıcık olacaklar. ana ne yalan söyleyeyim bugün beni de baydı...şeydayı sevmemesi vebunu hareketleriyle belli etmesi bir yana; bugünkü gibi şeydayı aileden dışlaması kabul edilir değildi. ne haddine pembenin...şeyda sanki rüzgarın sevgilisi de karısı değil...pembe bugün haddini çok fazla aştı...

şeyda: şeyda ne kadar tepki gösterirse haklıdır. Vasiyet için yapılan toplantı bir aile toplantısıydı. safa o ile için ne ise, şeyda da odur.
fincan halanın hastalığında şeydanın ne kadar ilgilendiğini gördük. şeyda bunu haketmiyor ama ben daha önce de yadığım gibi, rüzgarı suçlu ilan ediyorum.
bu arada, şeyda son sahnelerde, "görürsün rüzgar bey, görürsün rikkat hanım" dedi. hade bakalım şimdi rikkat-şeyda savaşı mı başlayacak.
pembe için söylediği "hizmetçi" kelimesini de sinirine ve gururunun incinmesine veriyorum. yakışmadı o laf ama sinirlenince insan ne dediğini bilmez bazen.

Rüzgar: iki yüzlü rüzgar....şeydayı aramamakla büyük ayıp etti. ayrıca telefonu yüzüne kapamakla da...hade telefonu açamadın, çağırmayı da unuttun, o zaman mesaj çek de gel de...ama isteyen kim. evet aklı hala miskette ve bu benim hoşuma da gidiyor ama bir yandan başkasına zarar veriyorsan orada dur derler adama...

rikkat: rüzgarı elinden tutup fincan halanın evine getirken, hiç mi aklına gelmedi acaba "şeyda nerede, çağır onu da oğlum" demek. ya da her istediğinde aradığı şeydayı şimdi niye aramad kendiı. umarım senaristler rikkati yaptıklarından dolayı pişman gösterecekler diye, şeydaya düşman yapmazlar.

reene
31-05-07, 14:01
seydanın yerrınde mısket olsa operdı dımı ruzgar.

bu arada seyda kıme hızmetcı dedı mısketemı

pembe için söyledi.ben öyle anladım,
onun için konuşuyordu çünkü.

papatyayca
31-05-07, 14:02
bugün şeyda delirdi iide oldu...
önce rüzgara elbise sordu rüzgar geçiştirdi, pembe tarafından dışlandı, rüzgarı arayınca ve rüzgarda açmayınca kıs tabi delirdi:happy0064

vasiyet okunurken rüzgar misketin yanına geldi yha çok güsel diiii bide bakıştılar:)

nisan.yagmuru
31-05-07, 14:02
bugünkü bölüm gene çok güzeldi.Sadık amcamda toparlanıyor yavaş yavaş.Gün geçtikçe evdeki matemde azalıyor.Herkesin yüzünde az da olsa bi tebessüm olabiliyor.En güzel yer ise Misket Fincan Hala'nın yatak odasında resime bakarken Rüzgar'ın gelip mahçup bir şekilde misketle konuşması ve vasiyet oknurken Misketin yanına oturmasıydı.Bir de Misket resmi karyolanın üstüne bıraktı,onu muhakkak biri görcek ama kim??Rikkat ya da Rüzgar'ın görmesini isterim.Buarada Şeyda'nın da gerçek yüzü yavaş yavaş gözükecek,bakalım yarın Rikkat ne yapacak.Rüzgar ters tepki verir ama Rikkat bakalım tepkisi sert mi yumuşakmı olcak,çok merak ediyorum.
Dikkatimi çeken başka bir şey ise Pembe evde gerçekten evin hizmetçisi gibi davranıyor.Düşüncelerini söyleyemiyo tam.Mesela Şadana bugün birden sert bi şekilde tepki verdi ama sonra kem küm etmeye başladı ve Rikkat de yan yan Pembe'ye baktı.

NOT: Diziyi en başından izleyen arkadaşlara bir sorum olcak: Pembe kim?yani neden rikkatlerde kalıyo?trt intteki bölümde de var,akraba mı yoksa aile dostu gibi bi şey mi?

freakx
31-05-07, 14:06
ya şeydaya bu kadar yüklenmeyin lütfen o da sewio napsın bu miskete diziye ilk girdiğinden beri gıvığım zaten kawuşamazlar inşallah rüzgar şeydayı sewmeye başlar we mutlu mesut yaşarlar ama böyle bişey olmuycağı kesin hep aynı hikaye yha kesin kawuştururlar misketle rüzgarı

zarpandit34
31-05-07, 14:12
Sakız hanım bu gidişle dizideki favori karakterim olacak:img-grin2 Ne kadar doğru şeylere değindi.Hani ben orada olsam,Sakız hanımın söylediği sözlerden farklı birşey söylemezdim herhalde.O konuştukça içimin yağları eridi, "Yürü be Sakız sultan" dedim..:img-grin2
Pembe'nin kendi söylediği sözü yine kendisine armağan ediyorum:"İki kere düşünüp bir kere konuşacaksın"...:img-yes: :img-yes:

nisan.yagmuru
31-05-07, 14:12
ya bu fincan diziden neden ayrıldı bilgisi olan varmı

Fincan yani Emel Göksu yeni bir diziye başlayacakmış.Forumdan takip ettiğim kadarıyla dizinin çekimleri Bursa'da olacakmış.Aankara-Bursa arasında mekik dokumak zor olduğu için ayrılmak zorunda kaldı.

EFTALYAGUL26
31-05-07, 14:13
şadan iyice kabalaşmaya başladı.füsun u nerdeyse dövecek yani.kolundan zorla çekiştirmeler,canını acıtmalar,laf söylemeler bağırmalar.bide benden boşanmak icin gün sayıyomuşsun,ben olmasam 3 gün e kalmaz evlenırsın sen demeler,.füsun un hakkını yemeyelım.saftı belki,dedikoducuydu,zaman zaman görgüsüzdü ama kocasını hep sevdi ve el üstünde tuttu.gözünün körlüğü de ondandı.bunları haketmedi.şadan resmen rikkat n dedigi gibi zeytinyağı gibi üste çıkma derdinde.hem suçlu hem güçlü:icon_whis :icon_whis

hayalci007
31-05-07, 14:14
Fincan yani Emel Göksu yeni bir diziye başlayacakmış.Forumdan takip ettiğim kadarıyla dizinin çekimleri Bursa'da olacakmış.Aankara-Bursa arasında mekik dokumak zor olduğu için ayrılmak zorunda kaldı.
dizinin adı neymiş ?

nisan.yagmuru
31-05-07, 14:16
dizinin adı neymiş ?

EKSİK ETEK

hayalci007
31-05-07, 14:17
şadan iyice kabalaşmaya başladı.füsun u nerdeyse dövecek yani.kolundan zorla çekiştirmeler,canını acıtmalar,laf söylemeler bağırmalar.bide benden boşanmak icin gün sayıyomuşsun,ben olmasam 3 gün e kalmaz evlenırsın sen demeler,.füsun un hakkını yemeyelım.saftı belki,dedikoducuydu,zaman zaman görgüsüzdü ama kocasını hep sevdi ve el üstünde tuttu.gözünün körlüğü de ondandı.bunları haketmedi.şadan resmen rikkat n dedigi gibi zeytinyağı gibi üste çıkma derdinde.hem suçlu hem güçlü:icon_whis :icon_whis

bu dünyada zaten şadan modelleri revaçta öyleleri hep el üstünde ama işte aradan uzun yıllar geçtikten sonra anlaşılıyor içyüzleri ama nefayda bu saatten sonra biz kendi derdimize yanalım :good: :img-yes:

reene
31-05-07, 14:19
normalde pembeyi eleştirmezdim pek,sadece içinden geldiği için öyle konuşuyor,zorla sevemez kimseyi bir insan diye düşünürdüm.ancak bugün şeydaya söyledikleri çok yanlıştı ve ilk defa izlerken çok rahatsız oldum bu tavrını.çok abartılıydı.üstelik safa da nevanın eşi olarak orada bulunurken,onaylamasam bile şeydanın da rüzgarın eşi olarak orda olması gerekirdi.burda herkes düşüncesizlik etti.rikkat çok seviyordu şeydayı,en azından o çağırabilirdi.rüzgarın da bunu düşünmesi lazımdı bence.haber verebilirlerdi nerede olacakları konusunda.
şeydanın bazı davranışlarını onaylamasam da bugün haksızlık edildiğni düşünüyorum.sanırım o da kızıp kendince intikam almayı deneyecek

sevimli.girl
31-05-07, 14:19
füsun boşanmak için avukat bulmak istedi ve bu konuda safadn yardım istedi. ama hem safa hem neva biraz düşünmesini istediler. sonrada safa zaman kazanmak için ben bulurum dedi ve olan biteni şadana anllattı. şadanda dünden razıymış deyince rikkat ona çok güzel konuştu. bu seferde rikkate bağırdı.

sadık ali fincenın vasiyetinin okunmasını istedi ve bütün ailenin bir araya gelmesini beklediler. pembe cihanın gelmesini bekliyordu. şeyda gelince biz sadık amcalara gitcez vasiyet okunacakmış dedi. şeyda da iyi ben de gelirim sizide bırakırım deyince pembe seni çağırmadılar sen burada bekle dedi. şeyda da sinirlenip eve gitti.

şadan füsunu mutfakta sıkıştırıp pişkin pişkin konuşmalara başladı ve füsunun canını acıttı. nemidenin girmesiyle ikiside yerlerine geçtiler.

herkesin gelmesiyle vasiyet okundu ve fincanın son arzularını kime ne bıraktığını herkes görmüş oldu.

EFTALYAGUL26
31-05-07, 14:23
bundan sonraki bölümlerde farklı bi şeyda göreceğiz diye düşünüyorum.farklı derken artık sırf rüzgarla araları bozulmasın diye herkese iyi davranan,sesi çıkmayan şeydayı görmeyeceğiz.
bugun rikkat e bile kızdıgna bakılırsa hepside görecekler:icon_whis
vasiyet okunurken şeydanın çağrılması gerekirmiydi bilmıyorum.tamam aileden oldu artık ama vasiyettse özellikle şeydanın adı geçmiyor.gerçi safanın da geçmiıyor ama o da ordaydı.
rikkat in rüzgar ı alıp gitmesine vee oğlum karın nerde niye gelmedi dememesne şaştım.normalde rikkat rüzgar ın misket in yanına oturmasına da izin vermezdi ve şeydayı rüzgar aramıyorsa kendisi arardı.vasiyetin etkisiyle unuttuysa o başka tabii:icon_whis

lilo78
31-05-07, 14:24
bugün rüzgar odaya girdiğinde o resmi görmesini öyle istedimki sonra da sarılsalardı biliyorum maalesef rüzgar evli ah misket ben olsam ona sarılır boşa onu derdim yani yani yaptın bi yanlış ama neyapalım nereden dönülürse kardır böyle dese rüzgar can ata ata yapar yaa harika olur
rikaatin rüzgarla misketi görmeyişide fincan halayada söylemiştiya ben ne basit meselelerle uğraşıyormuşum onun için kendinden utandı yani

sihir
31-05-07, 14:24
füsun kararlı olmakla çok iyi ediyor. ama mert konusunda hatalı. bir kez daha söyüyorum cezalandırdığı kişiye dikkat etmeli: esas merti cezalandırıyor şadan yerine. her önüne gelene şadanı anlatması tabii ki de hoş değil ama kadına öyle vurmuş bu acı.kendini alamıyor.

şadan: şadanın ne kadar da yüzsüz olduğu bugün tescillendi. füsunun canını acıtacak kadar zor kullanmalar, sanki füsunun boşanmasına gerek yokmuş gibi üste çıkmaya çalışmalar. zarpandit linç edecektik biz buadamı hatırlıyor musun. ne zaman? beni deli ediyor çünkü. yaptığının füsunu ne kadar yraladığının farkında değilmiş gibi davranıyor. yüzsüz işte ne olacak.

nemide anne: nemide anneye de ilk başta kızdım ben bugün. ama onu da anlamaya çalıştım sonra...o da bir yuvanın yıkılmaması bakımından bakıyor olaya. ama yine de nemide annenin çeliştiğini düşünüyorum. bir kez daha yazacağım: kısmet için bu kadar hoşgörülü olmamıştı. ama bence de kimse karışmasın nemide annenin dediği gibi. kendileri karar versinler. ve bir de bukonuda kızdım nemide anneye: fincanın vasiyetini ortaya atıp, füsuna manevi baskı yaptı. yazık ediyorlar çok yazık...

safa ve neva: safanın oyalama taktiği çok adice bir davranıştı. şadan zaten vurmuş kadına bir kez, şimdi de safa ve dolaylı olarak da neva vuruyor. kadını kandırıyorlar. ahhh bu dünyada kendi işini kendin halledeceksin. füsun hala gözünü açabilmiş değil. boşanmalarını istemeyen safadan yardım istiyor. uyan artık füsun uyan. kandırıyorlar seni...

sevimli.girl
31-05-07, 14:25
en başından beri söylediğim seyi yine oldu. pembe ailenin bir üyesi olabilir, rüzgarıda oğlu gibi sevebilir ama şeydaya sen gelme demek seni çağırmadılar ki demek onun haddi değil. şeyda çağırılmasa bile gitmesi onun hakkı. hem rüzgarın eşi olma durumundan hem de fincana yaptıkları durumundan. bu durumda pembenin sen gelme demesi çok patavatsızca.

şadan ise yüzsüzlüğünün son noktasında. füsuna söyledikleri rikkatin dediği gibi zeytinyağı gibi üste çıkma durumu. elini kolunu tutmalar, kadının canını acıtmalar ne kadar gereksiz şeyler. yaptıklarının hepsini çok çabuk unutmuş birde füsuna ben ölsem sen üç günde evlenirsin diyor. sanki kendisini füsunun öldüğü hayalleri kurmamış başka kadına asılmamış gibi.

nevayi hele hiç anlamıyorum. füsunu anlayan sadece rikkat bana göre. diğerlerinin hiçbiri empati kurup davranmıyor rikkat ve sakız dışında. diğerleri hep barışsın istiyor ama aynı olay kendi başlarına gelse belki füsunun yaptığı iyilikleri bile yapmazlar.

reene
31-05-07, 14:36
nevayi hele hiç anlamıyorum. füsunu anlayan sadece rikkat bana göre. diğerlerinin hiçbiri empati kurup davranmıyor rikkat ve sakız dışında. diğerleri hep barışsın istiyor ama aynı olay kendi başlarına gelse belki füsunun yaptığı iyilikleri bile yapmazlar.

neva annesiyle babasının ayrılasını istemiyor olabilir tabi ancak bu tavrını ben de anlamadım.rikkat bugün çok güzel konuştu,kendini füsunun yerine koyarak,bir bayan olarak elde aldı olayı.karşısındaki abisi bile olsa söylemesi gerekeni söyledi.bence de rikkat ve sakız füsunu gerçekten anlayan iki insan

zarpandit34
31-05-07, 14:39
Sihir'cim Şadanı linç mi edeceğiz, artık ne yapacaksak, biran önce yapsak iyi olacak yoksa ben sinirden benim televizyona doğru uçacağım..:img-grin2 Füsunu bir taciz etmediği kalmıştı onu da yaptı bu bölüm.Giderek daha sinir bozucu oluyor.Füsunun boşanmak istemesini gururuna yediremedi ve hırçınlaştı.Egoistlikte bir ekol olacak kendisi bu gidişle...:img-yes: :img-yes:

mfg
31-05-07, 14:43
Ben şeyda'ya haksızlık yapıldığı düşüncesindeyim.Herkese karşı iyi davranmasına ,oldukça iyi niyetli ,sevecen ve mütevazi olmasına rağmen hep dışlanıyor.Misket'in her bölümde biraz daha güzelleşmesi Rüzgar'ın aklını başından almışa benziyor.Rüzgar yakında Şeyda'yı da harcayacak.Gidişat bunu gösteriyor

EFTALYAGUL26
31-05-07, 14:45
Sihir'cim Şadanı linç mi edeceğiz, artık ne yapacaksak, biran önce yapsak iyi olacak yoksa ben sinirden benim televizyona doğru uçacağım... :img-grin2 Füsunu bir taciz etmediği kalmıştı onu da yaptı bu bölüm.Giderek daha sinir bozucu oluyor.Füsunun boşanmak istemesini gururuna yediremedi ve hırçınlaştı.Egoistlikte bir ekol olacak kendisi bu gidişle...:img-yes: :img-yes:

ama hocam bizi çağırmamışsın linç etmeye giderken.:img-hyste hocam hocam:icon_whis ena da değinmiş bizim hoca öğrenci mevzusuna bölüm başında:)
şadan a gelince artık şaşırmış durumda.kadını bi dövmedigi kaldı tekme tokat onuda yaparsa şaşmam artık.kolundan çekmeler,laf söylemeler hiç yakışıyormu ya.füsunun boşanacak olmasını yediremedi evet.ama kendınısın de istedigi buydu.noldu naciye gidince mi aklı başına geldi şadan beyimizin:img-hyste

leyla18
31-05-07, 14:46
bugün şeyda delirdi iide oldu...
önce rüzgara elbise sordu rüzgar geçiştirdi, pembe tarafından dışlandı, rüzgarı arayınca ve rüzgarda açmayınca kıs tabi delirdi:happy0064

vasiyet okunurken rüzgar misketin yanına geldi yha çok güsel diiii bide bakıştılar:)

ya bende ne çok özlemişim onları bakışmalarını kalp atışlarını hissetim sanki :img-blush hayret rikkate nasılda unuttu şeydasını ben onuda getirir diyodum :img-hyste şeydada 2 defa rikkat dedi :img-hyste intikam alacak çekecekleri var bu kızdan rikkatle rüzgarın :) yandın rikkat :img-pilot rüzgar gelip misketin yanına yan yana oturmaları ne hoşdu :happy0064 özlemişim :icon_sorr ben onların evliliklerini tatlı tartışmalarını çocuklarını seyretmek istiyordum of ya offf çok fazla bekletmeseler bari senaristler bizi :img-pilot sadık dedemde bugün ilk defa birkeç birşey atıştırdı :happy0064 yavaş yavaş düzeliyor ama yarın mevlüt izleyecegiz arkadaşlar mendilleri dizi başlamadan hazırlamak lazım :)

fibulamim
31-05-07, 14:48
pembe'nin yaptığı gereksizliği hiç onaylamıyorum.ne demek seni çağıran oldumu.şeyda rüzgarın eşi olduğu için oda aileden.pembeden daha çok gitme hakkı var.dalyan bile vardı.allah aşkına şeyda rüzgarı kaçırıp zorlamı evlendi.çok saçma davrsnıyorlar kıza karşı.herdefasında şeyda yı koruyup kollayan rikkat bugün neden şeyma'yı merak dahi etmedi.tüm aile hatta aileden olmayan abdül,dalyan ve pembe bile ordayken.kimse şeydayı sormadılar.neden gelmedi diye.

zarpandit34
31-05-07, 14:51
ama hocam bizi çağırmamışsın linç etmeye giderken.:img-hyste hocam hocam:icon_whis ena da değinmiş bizim hoca öğrenci mevzusuna bölüm başında:)
şadan a gelince artık şaşırmış durumda.kadını bi dövmedigi kaldı tekme tokat onuda yaparsa şaşmam artık.kolundan çekmeler,laf söylemeler hiç yakışıyormu ya.füsunun boşanacak olmasını yediremedi evet.ama kendınısın de istedigi buydu.noldu naciye gidince mi aklı başına geldi şadan beyimizin:img-hyste

Başımla beraber Eftalyagül,buyur gel...:img-grin2 Şadanı linç etme girişimlerimize herkes davetlidir.Çaylar şirketten... :img-grin2
"Megolamanlıkta son nokta; Şadan Ulusoy" yada şu da olur, "Ego bizim işimiz":img-hyste Hakikaten bir şiddet kaldı başvurmadığı, gerçi bu bölüm yaptıkları da şiddetti.Ama zaten yıllardır Füsuna psikolojik şiddet uyguluyordu.

Edit:Evet yahu, "Hükümetten ayağını denk al çağrısı" gelmiş:img-hyste Eee tarikatimiz hükümete karşı el pençe divan şekilde durur, boynumuz kıldan ince hükümet önünde, dizlerimiz titrer:img-hyste
Arkadaşlar, işte bizim böyle de dünya tatlısı bir moderatörümüz var gördüğünüz üzere.. (Bkz.Tarikat hocası'nın şakşakçılık ve yalakalıkla hükümetle uzlaşma çabası:img-hyste) Şaka bir yana tek elebaşı ve yine tek sorumlu olarak ben, Ena'ya anlayışı ve inceliği için teşekkür etmeyi bir borç bilirim.Sabah kalkar kalkmaz gördüm Ena'nın mesajını ve koptum resmen,güne gülerek başlamış oldum.

EFTALYAGUL26
31-05-07, 14:52
pembe'nin yaptığı gereksizliği hiç onaylamıyorum.ne demek seni çağıran oldumu.şeyda rüzgarın eşi olduğu için oda aileden.pembeden daha çok gitme hakkı var.dalyan bile vardı.allah aşkına şeyda rüzgarı kaçırıp zorlamı evlendi.çok saçma davrsnıyorlar kıza karşı.herdefasında şeyda yı koruyup kollayan rikkat bugün neden şeyma'yı merak dahi etmedi.tüm aile hatta aileden olmayan abdül,dalyan ve pembe bile ordayken.kimse şeydayı sormadılar.neden gelmedi diye.
şeydanın da orda olma hakkı vardı belki ama onu eşinin araması gerekti gidiyoruz diye.rüzgar aramadı rikkat in aramaaması tuhaf geldi bana.
dalyan abdül filan rdaydı ama onlara da vasiyette yer vardı.

purna
31-05-07, 14:54
gıtmemesı ıyı oldu dıs kapının mandalı rıkkat nasıl gormedı hayret

nazlırüya
31-05-07, 14:55
şeydanın ıyı yüreklı olduguna asla ınanmıyorum oyle kotu nıyetlı kı rıkkatle bır konuşmalarında rıkkatın:' misketı kıskanmıyor musun ' sorusuna hayır annecıgım kıskanmıyorum hatta ona oyle ıyı davranacagım kı bana bır şey yapmaya cekınecek ne kadar ıyı kız dıyecek demıştı. ayrıca sureklı misketı ıgnelıyor bu bır ıyı nıyet mıdır? ve rüzgaz ona ne kadar soguk davranırsa davransın hç bişey olmamış gıbı davranması da oldukca tuhaf. misketle rüzgar kavuşsun artık :img-yes:

sihir
31-05-07, 14:56
birşey soracağım. bugün düriye yoktu değil mi vasiyette?
pes yani ha senarist kardeşler, pes size...40 yıllık dost düriyeyi geçin siz de dalyanı koyun vasiyete. hem düriyenin yokluğuna mantıklı bir sebep uydurmadınız hem de sanki düriye bizim hayal ürünümzümüş gibi davranıyorsunuz.

armagan_60
31-05-07, 14:56
arkadaşlar bende demiştim şeyda gerçek yüzünü gösterecek diye galiba yarın göreceğiz bu arada rüzgarda kıyın kıyın yanaşıyor miskete galiba bu iş çözülecek şeydayı fincan halada saymamış besbelli

tugchemre
31-05-07, 15:01
sadece misket rüzgar cephesiyle ilgili yorum yapacağım bence bölümün konusu yine onlardı...

mükemmeldi bir an rüzgar miskete duygularını söylermiş gibi geldi ama yok işte inat şey.şeydada öpemedi ya içim nasıl soğudu anlatamam ama ben bu şeydadan korkmaya başladım misketten kurtulmak için elinden geleni yapacaktır bide ben en sonunu izleyemedim sadece vasiyetmi okundu şeydayla ilgili bişeyde varmıydı?

levell
31-05-07, 15:08
Merhaba , 3 gündür izleyemiyorum maalesef..
Halbuki sevdiğim bir diziydi…. Üzüldüm izleyemediğim için.

Bölüm yorumu başlığı altında herkes neden izleyemediğini anlatıyo..kimisi diş çektirmeye gidiyo kimisinin sınavları vs. oluyo…. bende söyleyim bari bende Antalyalarda sizler dizi izlerken denizde kolye yüzdürmekle uğraşıyodum…
Tıpkı füsun misali atıyorum atıyorum her şeyi ama dalgalar kıyıya tekrar sürüklüyodu.
Bi gün konyaltında denize girerseniz ayağınıza küpenin iğnesi batarsa yada kolye falan takılırsa bırakın orda kalsın… .

Neyse özür dilerim… dediğim gibi 3 gündür izleyemedim. Gönüllü birisi bölüm özetlerini yada bu günki bölümü kısa ve öz yazarsa sevinirim…

zarpandit34
31-05-07, 15:30
Rüzgar küçük bir çocuk hala, hani çocukların elinden oyuncağını alırsın da çocuk inat eder,huysuzlaşır ya, son bölümlerde Rüzgar buna benzer tavırlar içerisinde.Hani klişe bir laftır ama herkesin sık sık hatırlaması gerekir bence "Özgürlükler başkasının özgürlüğü'nün başladığı yerde biter" diye.Rüzgar istediği gibi çocuklaşsın, çocuk olmak -genel düşünce'nin aksine- ayıp değil.Bize hep duygularımızı göstermemizin,belli etmemizin "ayıp" olduğu öğretilidi.Benim çocukluğumdan aklımda kalan belkide tek sözcüktür "ayıp"...Onu yapma ayıp, bunu yapma ayıp..İnsanca olan, gayet insani duygularımızdan hep utanmamız, hep saklamamız gerekiyordu çünkü "ayıp'tı"...Hiçkimse duygularımızı bağıra çağıra yaşamamızdan hoşlanmaz.Bizde o şekilde yaşayanları ayıplarız zaten.Belki biriyle birebir aynı duyguları hissetmiş olsak bile, o kişi aynı duyguyu "gösterme" cesaretinde bulunduğu zaman hemen arkasından ne kadar terbiyesiz olduğu ile ilgili dedikodusu yapılır.Oysa ki dedikodu yapmakta "ayıp'tı".Bu dünya'da bir çocukların duygularını istedikleri gibi göstermesi "ayıp"lanmaz birde delilerin.Herneyse konuyu kaybetmeden geleyim işin aslına, Rüzgarın duyguları var.Ve bunları gösterme özgürlüğü..Ama dediğim gibi bu özgürlükler başkalarının özgürlükleri'nin başladığı yerde bitiyor.Rüzgar Misketi kıskandırmak istiyor, bir intikam alma duygusu var. Ama buna Şeyda'yı alet etmesi,işte bu hakikaten çok adice bir davranış.Şeyda bir obje Rüzgar için,amaça ulaşmakta "kullandığı" bir araç. Bir insanı bundan daha çok hiçbirşey aşağılayamaz.Üstelik bu herhangi biri de değil, onu çok seven bir kadın.Şeyda olan biteni anlayamaz, o aşık bir kadın.Bunu isterse Rüzgar yüzüne söylesin, Şeyda kendini kandırmaya devam edecektir.Şeyda bu gerçeği göremez bunu bilinçli olarak yapmıyor, hakikaten göremiyor.Rüzgarın onun duygularını bu kadar kullanmaya, ona böylesine umut vermeye hakkı yok."Tahammül edemiyor Rüzgar,Şeyda'ya kim tahammül eder" yazılmış.Çok güzel, madem tahammül bile edemiyor ayrılsın o zaman Rüzgar.Rüzgarın dilediği gibi çocuklaşmaya hakkı var ama yine ona olan aşkı yüzünden çocuklaşmış bir kadına bunları yapmaya hakkı yok.

Edit:Son günlerde Rüzgar bu tavırları yüzünden o kadar antipatik geliyor ki, en az Şadan kadar antipatik (Bakarmısınız, Şadan artık antipatiklik kıstası oldu,ne kadar sinirlendiğimizi Şadan derecesiyle ifade ediyoruz..:img-yes: ) Hatta abartıp Rüzgar için, Şadan serisi-volume 2 bile diyebilirim:img-grin2

Saadet'im
31-05-07, 15:37
Evet arkadaşlar bugünde bizi ağlattılar....Fincan halanın vasiyeti okunurken,yazıldığı günkü kadar üzüldük....Çok duygusal anlar yaşandı...Ama olumlu yönlerinide görmek gerek....Bazı mantık hatalarıda vasiyet sayesinde artık ortadan kalktı....Neler mi hemen sıralıyorum....
_Nemide anne senelerdir tek maaşla bol keseden nasıl geçiniyor diyordu bazı arkadaşlar, eeeee eartık payına düşen kısımla rahat rahat geçinir....Kimsede garip karşılamaz...
_Rikkat tek memur maaşıyla o kadar insanın geçimini sağlıyor hemde Cihan'ın okul masrafıyla,Zeynep'in kreş masrafına yetişiyor bu ne tükenmez memur maaşıymış diyorduk...Bu mantık hatasıda ortadan kalktı artık...Fincan hala çocukların hem okul masraflarının karşılanmasını istedi ,hemde hepsine yirmişer milyar bıraktı...Artık Peyami rahat rahat koltuğuna yayılıp gazete okuyabilir..Bazı arkadaşlar Neva'nın çalışmasını istiyor ya artık bunada gerek kalmadı...Para önemli değil çalışsınlar herkes kendi ayağı üzerinde dursun çalışkan insanlar olsun diyorsanızda, çok geç hepsi rahatlığa alışmış yani dizide görünen durum bu hiç birisi çalışma hırsında görünmüyor pek......Hatta Sayhan ,Rüzgar ve diğer çalıştığını düşündüğümüz aile bireylerimiz hazır parayı bitirene kadar işten ayrılabilirler...Para bittikten sonra tekrar işbaşı yapabilirler (tabi yeniden iş bulabilirlerse)...
Bu biraz sitemkar bir yazı oldu farkındayım ama gerçekten sinir oluyorum gençlerin bu şekilde hayatı umursamamalarına...Tamam bizlerde iş bulamıyoruz ,çalışamıyoruz ama dizide bari biraz hareketlilik olsun çalışma konusunda...Gençler daha sosyal olsun LÜTFENNNNNNNNNN....

EFTALYAGUL26
31-05-07, 15:51
Rüzgar küçük bir çocuk hala, hani çocukların elinden oyuncağını alırsın da çocuk inat eder,huysuzlaşır ya, son bölümlerde Rüzgar buna benzer tavırlar içerisinde.Hani klişe bir laf vardır ama herkesin sık sık hatırlaması gerekir bence "Özgürlükler başkasının özgürlüğü'nün başladığı yerde biter" diye.Rüzgar istediği gibi çocuklaşsın, çocuk olmak -genel düşünce'nin aksine- ayıp değil.Bize hep duygularımızı göstermemizin,belli etmemizin "ayıp" olduğu öğretilidi.Benim çocukluğumdan aklımda kalan belkide tek sözcüktür "ayıp"...Onu yapma ayıp, bunu yapma ayıp..İnsanca olan, gayet insani duygularımızdan hep utanmamız, hep saklamamız gerekiyordu çünkü "ayıp'tı"...Hiçkimse duygularımızı bağıra çağıra yaşamamızdan hoşlanmaz.Bizde o şekilde yaşayanları ayıplarız zaten.Belki biriyle birebir aynı duyguları hissetmiş olsak bile, o aynı duyguyu gösterme cesaretinde bulunduğu zaman hemen arkasından ne kadar terbiyesiz olduğu ile ilgili dedikodusu yapılır.Oysa ki dedikodu yapmakta "ayıp'tı".Rüzgarın duyguları var.Ve bunları gösterme özgürlüğü..Ama dediğim gibi bu özgürlükler başkalarının özgürlükleri'nin başladığı yerde bitiyor.Rüzgar Misketi kıskandırmak istiyor, bir intikam alma duygusu var. Ama buna Şeyda'yı alet etmesi,işte bu hakikaten çok adice bir davranış.Bir insanı bundan daha çok hiçbirşey aşağılayamaz.Üstelik bu herhangi biri de değil, onu çok seven bir kadın.Şeyda olan biteni anlayamaz, o aşık bir kadın.Bunu isterse Rüzgar yüzüne söylesin, Şeyda kendini kandırmaya devam edecektir.Şeyda bu gerçeği göremez bunu bilinçli olarak yapmıyor, hakikaten göremiyor.Rüzgarın onun duygularını bu kadar kullanmaya, ona böylesine umut vermeye hakkı yok."Tahammül edemiyor Rüzgar,Şeyda'ya kim tahammül eder" yazılmış.Çok güzel, madem tahammül bile edemiyor ayrılsın o zaman Rüzgar.Rüzgarın dilediği gibi çocuklaşmaya hakkı var ama yine ona olan aşkı yüzünden çocuklaşmış bir kadına bunları yapmaya hakkı yok.

haklısın haklısın haklısınnn ne denirki başka?şeydaya tepkilerin nedeni rüzgar misket aşkına müdahale eden üçüncü kişi gibi görülmesi.gerçekten suçlu mu şeyda bu konuda onu dışardan yorumlayabilmek çok zor.seninde anlattıgın gibi aşık bi insanın gözü hiçbişey görmeyebilir.yüzüne karşı da seni sevmıyorum dese anlamayabilir,git ve beni bidaha arama desede yüreğine söz geçiremezz.cünkü onun hayalinde yaşattığı ve onun olduğuna inandıgı bi sevdigi var.
şeyda ve füsun...aslında bu konuda ikisi biraz benzer.füsunun da gözü kör olmadı mı şadan ı sevdigi için.telefondaonca bağırmalarına aldırmadan canım hayatım demedi mi?o kadar inandırmışki şadan ın onu geçrekten sevdigine o kadar güvenmiş ki aklına gelirmiydi böyle olacağı.
şeyda da öyle.belki bi parça daha akıllı davranabiliyor füsunla kıyasla ama sonuçta onunda gözü kör rüzgara karşı.
bazı insanalr böyledir karşısındakinin en ufak bi tebessümü,en küçük tatlı dili yeter onları mutlu etmeye.
şeydaya tepkiler yapılıyor,bende çok kızıyorum bazı hareketlerıne.yinede gerçekci bakmak gerikirse rüzgar asıl suçlu olan.hem kendini hem şeydayı hemde misket i mutsuz etti bu kararyla.:icon_whis

hayalci007
31-05-07, 15:57
arkadaşlar bende demiştim şeyda gerçek yüzünü gösterecek diye galiba yarın göreceğiz bu arada rüzgarda kıyın kıyın yanaşıyor miskete galiba bu iş çözülecek şeydayı fincan halada saymamış besbelli
ben öğlen diziyi izleyemedim şeyda beni korkutmaya başladı hayrola yoksa şeyda kurtkadınamı dönüştü :img-hyste :img-pilot :happy0064

şirin baba
31-05-07, 16:05
arkadaşlar bence bu dizinin sezn finalinde rüzgar ile misket birleşecek.Tabi İNŞALLAH.zaten şimdiden rüzgar miskete yakınlaşmaya başladı.:img-yes: :img-yes:

P.S Has got acquainted with the girl, http://cyberblady.com, how it to you? Only it is fair!

hayalci007
31-05-07, 16:14
rüzgar misketsiz yapamayacağını yavaş yavaş anlamaya başlıyor :good:

levell
31-05-07, 16:17
rüzgar misketsiz yapamayacağını yavaş yavaş anlamaya başlıyor :good:

anlıyo belki ama pişmanlık fayda edermi bilinmez rüzgar için .hiç değilse miskette rüzgarı seviyo...o biraz teselli bizim için..

sihir
31-05-07, 16:57
evetttt, sizce arkadaşlar, misketin yatağın üzerine bırakmış olduğu fotoğraf yarın da rol alacak mı dizide? sizce fotoğrafın orada kalmasının bir anlamı var mı?

not: soruyu ben sordum ama puanlamayı lütfen zarpandit yapsın...:img-wink:

EFTALYAGUL26
31-05-07, 17:03
evetttt, sizce arkadaşlar, misketin yatağın üzerine bırakmış olduğu fotoğraf yarın da rol alacak mı dizide? sizce fotoğrafın orada kalmasının bir anlamı var mı?

herkes uyudu galibaaa:img-hyste
fotoğrafın orda durmasının altından bişey çıkacak gibi.fincan ın yatağı diye oraya koydu misket resmi sanırsam.yalnız o resimlerden sadık alilerde de yokmuydu?cihan herkese yaptırmıştı resimlerden.misketin buluzunun içine resmi koyması da garipti.galıba bundan rüzgar seni kalbimde taşıyorum anlamını çıkartmamız gerekıyor:img-hyste :img-hyste

EFTALYAGUL26
31-05-07, 17:07
soru cevap yapalım iyisimi başkta türlü hareketlenmıyor formumuz:img-hyste
şeyda yarınki bölümde ne yapacak dersiniz?rüzgarla misket i öyle yanyana otururken görecek mi?yada başka bi intikam planı mı var?
rikkat nasibini alacak mı şeydadan?vee pembeye haddini bildirecek miiiiiiii dersiniz?:happy0064

reene
31-05-07, 17:08

sevgili sihir,bence fotoğrafı oraya bırakması ince bir detay,yoksa yatağın üstüne koyduğunu göstermezlerdi.herhangi bir yere koyardı,misket sonuçta etraftakilerin hala onun rüzgarı sevdiğini bilmesni istemiyor.ben bununla ilgili birşey bekliyorum,ama dolaylı olarak.yani fotoğrafı biri görebilir ama bu rüzgar olmaz sanırım,belki rikkat olabilir görüşlerinin değişmesi açısından
ya da şeyda görüp,misketin hala rüzgarı sevdiğini anlar ve ona göre tedbirlerini artırabilir.gerçi bunların hiçbiri de olmayabilir

sevimli.girl
31-05-07, 17:12

bence o fotoğrafı yarın biri görecek. çünkü yatağın üstüne bırakıldığına göre dizide bunu birinin görmesi lazım. ve bana göre rikkat görecek. oğlunun o fotoğrafta gülümseyen yüzünün ve misketle beraberken ne kadar mutlu olduğunu anlayacak. sonrada şeydanın getirdiği fotoğraftaki zoraki gülümsemeyle karşılaştıracak. tabi bu benim tahminim.

purna
31-05-07, 17:13
bence kımse gormez oylesıne konuldugunu sanabılırler

sihir
31-05-07, 17:13
şeyda yarınki bölümde ne yapacak dersiniz?rüzgarla misket i öyle yanyana otururken görecek mi?yada başka bi intikam planı mı var?
rikkat nasibini alacak mı şeydadan?vee pembeye haddini bildirecek miiiiiiii dersiniz?:happy0064

ben kendi sorumu bile cevaplamamışım...
önce kendi sorum:
bence yarın başka yerden başlayacaklar. yani aile toplantısı bitmiş, herkes dağılmış olacak. hep öyle olmaz mı. çok ender kaldıkalrı yerden başlarlar. ama o fotoğraf ne olcak bilmem. belki misket onu gitmeden alır ve gider. biz de görmeyiz. ben bugün birşey olmasını beklerdim o foto ile ilgili ama olmadı.

sevgili EFTALYAGUL26 senin soruna gelince...şeyda rüzgar ve misketi o halde görmez çünkü şeyda kendi evinde. ve gelmez oraya. zaten yarın oradamn başlamazlar dedim ya...ama şeyda rüzgara bayağı söylenecek. ve haklı da. ama rikkate nasıl bir tavır takınır bilmiyorum.

sihir
31-05-07, 17:16
bence o fotoğrafı yarın biri görecek. çünkü yatağın üstüne bırakıldığına göre dizide bunu birinin görmesi lazım. ve bana göre rikkat görecek. oğlunun o fotoğrafta gülümseyen yüzünün ve misketle beraberken ne kadar mutlu olduğunu anlayacak. sonrada şeydanın getirdiği fotoğraftaki zoraki gülümsemeyle karşılaştıracak. tabi bu benim tahminim.

evetişte bunun olmasını çok isterim. yani rikkatin o fotoğrafı görmesini ve rüzgarın gülen gözlerini görüp, şeydayla çektiğindeki haliyle kıyaslamasını çok isterim. bugün ismetin yaptığı gibi.

EFTALYAGUL26
31-05-07, 17:20
bi soru daha o halde.sadık ali bundan sonra nerede yaşayacak dersiniz?kendi evinde tek başına bırakmazlar .ismetlere gitmek istemıyor hatıralarından uzaklaşmak için.nemidelere de gitmez.sadık aliye de köyden nemideye yaptıkları gibi bi can yoldaşı getiriler mi dersiniz?

reene
31-05-07, 17:24
rikkat nasibini alacak mı şeydadan?vee pembeye haddini bildirecek miii