Tüm Versiyonu Göster : Çocuk

emresefer
02-10-07, 14:22
Tuba Ünsal,Hayko Cepkin ve "Babam ve Oğlum" filmindeki çocuk yıldız Ege Tanman'ın yer aldığı filmin çekimleri sürüyor.

1 Şubat’ta vizyona girmesi beklenen ve yaklaşık bir milyon dolarlık bütçesi olan "Çocuk" isimli filmin yönetmenliğini Polis filmi ile adından sıkça sözettiren Onur Ünlü üstlenirken başrollerinde Tuba Ünsal, Hayko Cepkin ve "Babam ve Oğlum" filmindeki çocuk yıldız Ege Tanman yer alıyor.

Filmde hiç konuşmayan bir medya patronunu canlandıran Hayko Cepkin filmin müziklerini Nil Karaibrahimgil ile birlikte yapacak. Ayrıca Cepkin, film müzikleri içinde yer alacak bir şarkıda ise filmin başrol oyuncularından Tuba Ünsal ile düet yapacak.

denizimsi
26-10-07, 14:05
Aslında Tuba ÜNsal ve Hayko Cepkin'i sevmem ama Yönetmeni Onur Ünlü çok başarılı biri senaryosunu da o yazdıysa ne olursa olsun izlenir...

denizimsi
31-10-07, 16:25
Dünya tozpembe değil hayat acımasız ve zor!

Yapımcılığını Sinan Çetin'in üstlendiği 'Çocuk' isimli film, bugüne kadar çekilen çocuk filmlerinin aksine miniklere, tozpembe sandıkları hayatın acımasızlığını gösterecek..

Televizyon ekranlarında yayınlanan 'Sihirli Annem', 'Selena' ve 'Kara İnci' gibi çocuk dizilerinin aldığı reytingler sinemacıları da harekete geçirdi.

Senaryo değişti

Bu tür dizilere minikler kadar büyüklerin de ilgi gösterdiğini fark eden yapımcılar arasında yer alan Sinan Çetin, 1 milyon doları aşan bir bütçeyle 'Çocuk' adlı bir film çekmeye koyuldu. Çetin'in yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosunu aslında Galip Tekin yazacaktı. Ancak Çetin'in filmi çekmesi için teklif götürdüğü yönetmen Onur Ünlü, senaryoyu da kendi yazmak isteyince işin rengi değişti. Tekin, 'Evde Tek Başına' filmini hatırlatan bir hikaye kaleme almıştı. Ancak günümüz çocuklarının 'Harry Potter' tarzı filmlere ilgi duyduklarını düşünen Ünlü, animasyon ağırlıklı bir senaryo yazdı. Okulların yarı yıl tatiline gireceği dönemde gösterilecek olan filmde iyilerle kötüler arasındaki mücadele konu ediliyor. Büyük ilgi görmesi beklenen filmde başrolleri Tuba Ünsal, Hayko Cepkin, İlker Ayrık ve 'Babam ve Oğlum' filminde canlandırdığı 'Deniz' karakteriyle kalplerde taht kuran minik oyuncu Ege Tanman paylaşıyor.

Kadro güçlü

Tuba Ünsal filmde çocuklardan nefret etmesine rağmen bir çocuk programı yapan 'Rita' karakterini canlandırıyor. Şarkıcı Hayko Cepkin ise çok zor bir çocukluk geçirdiği için çocuk görmeye dayanamayan televizyon kanalı sahibi 'İsfendiyar' rolüyle seyircinin karşısına çıkıyor. Filme adını veren karakteri canlandıran Ege Tanman ise çocuklardan oluşan bir hırsızlık çetesinin lideri rolünde.

Kaynak:sabah.com.tr

denizimsi
14-11-07, 16:05
Filmde, küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen “çocuk” adlı kahranımızın,çocuklardan nefret eden lakin özel bir tv kanalında çocuk programı sunan “Rüya” (Tuba Ünsal) ile tanışmasıyla, iki taraf içinde içinden çıkılmaz olayların başlaması konu ediliyor.

Çocuk kahramanımız hırsızlık çetesi içerisinde en başarılı hırsızlardan bir tanesidir. Hırsızlık yapmasının sebebi ise, her 30.000 Ytl lik hırsızlık yaptığında çete den bir çocuğun serbest bırakılmasındandır. Rüya’nın çalıştığı tv kanalının sahibi ise çocukluğunu mutsuz geçirdiği için tüm çocukların mutsuz olmasını isteyip, çocukların hayal kurmalarının önüne geçmek için dışarıya bir melodi yayan esrarengiz bir kutu yaptırır.

Amacı kendi tv kanalından bu kutuyla yayın yapıp,dünya üzerinde ki tüm çocukların hayal gücünü engelleyip onları mutsuz etmeye çalışan “İsfandiyar” ı ise fantastik kostümleri ve oyunculuk tarzıyla Hayko Cepkin canlandırıyor.

ecr
14-11-07, 20:36
http://www.sinema.com/images/original/33672.jpg

denizimsi
15-11-07, 13:51
http://www.sinema.com/images/original/33672.jpg

Çok kötü bir afiş olmuş :D Ben daha güzelini yaparım gelsinler bana :D

ecr
15-11-07, 14:48
Afiş tanıtım amaçlı hazırlandı. Yani vizyona gireceği ay yeni afişi sinemalarda olacaktır büyük ihtimalle.

Ayrıca ben de beğenemedim bu afişi. Seyirciyi sinemaya 3 şey çekebilir:
->Fragman ->Afiş ->Konu. Afişi çok kötü. Umarım daha iyisi yapılır. Konusu da kurtarabilir. Eğer fragman da güzel olursa izlenebilir. Yalnız öyle 1 milyon seyirci izlemez bence. 500 bine kadar gelebilir.

denizimsi
15-11-07, 19:13
Afiş tanıtım amaçlı hazırlandı. Yani vizyona gireceği ay yeni afişi sinemalarda olacaktır büyük ihtimalle.

Ayrıca ben de beğenemedim bu afişi. Seyirciyi sinemaya 3 şey çekebilir:
->Fragman ->Afiş ->Konu. Afişi çok kötü. Umarım daha iyisi yapılır. Konusu da kurtarabilir. Eğer fragman da güzel olursa izlenebilir. Yalnız öyle 1 milyon seyirci izlemez bence. 500 bine kadar gelebilir.

Aslında hiç belli olmaz 1 milyon seyircide izleyebilir,belki de 2 milyon belki de 100 Bin...Babam ve Oğlum nasıl patladı birden belki bu da öyle olur...Ben izlemeye bilirim ama Onur Ünlü yönetmeni demekki güzel bir film(Tuba ve Hayko'yu da sevmem ama)

ecr
15-11-07, 21:14
Aslında hiç belli olmaz 1 milyon seyircide izleyebilir,belki de 2 milyon belki de 100 Bin...Babam ve Oğlum nasıl patladı birden belki bu da öyle olur...Ben izlemeye bilirim ama Onur Ünlü yönetmeni demekki güzel bir film(Tuba ve Hayko'yu da sevmem ama)

Onur Ünlü daha düne kadar sadece dizilerle uğraşıyordu. Polis'le yıldızı parladı. Bu filmi 500 bin izlesin gene güzel. Belki tezatlık olacak ama ben hiç inanmıyorum 1 milyon izleyeceğine.

Babam ve Oğlum farklıydı. O 35 hafta gösterimde kaldı. İlk 3-4 hafta pek bi hasılat elde edemedi. Sonra atağa kalktı ve izlenmeye başlandı. İzlendikçe vizyonda kaldı.

Ne yazık ki bu dönemde 35 hafta kalacak yapımlar çok çok az. Bu yapım 35 hafta kalsa ancak 600-650 bine ulaşır.

Sözün özü öyle şaşalı bir film olmayacak bana göre. Pek de izlenmeyecek. Ki ben de izlemeyeceğim. Ama konusuna falan bişey demiyorum. :img-wink:

denizimsi
16-11-07, 19:42
Onur Ünlü daha düne kadar sadece dizilerle uğraşıyordu. Polis'le yıldızı parladı. Bu filmi 500 bin izlesin gene güzel. Belki tezatlık olacak ama ben hiç inanmıyorum 1 milyon izleyeceğine.

Babam ve Oğlum farklıydı. O 35 hafta gösterimde kaldı. İlk 3-4 hafta pek bi hasılat elde edemedi. Sonra atağa kalktı ve izlenmeye başlandı. İzlendikçe vizyonda kaldı.

Ne yazık ki bu dönemde 35 hafta kalacak yapımlar çok çok az. Bu yapım 35 hafta kalsa ancak 600-650 bine ulaşır.

Sözün özü öyle şaşalı bir film olmayacak bana göre. Pek de izlenmeyecek. Ki ben de izlemeyeceğim. Ama konusuna falan bişey demiyorum. :img-wink:

Ama Onur ÜNlü'yü iyice artaştır istersen :img-wink: Sadece Polis değil muhteşem bir film 'Kalbin Zamanı' ona ait.
Bende izleneceğini pek düşünmüyorum Sadece belli olmaz diye öyle dedim ;) Eğer yorumlar güzel olursa giderim belki...

ecr
16-11-07, 21:19
Ama Onur ÜNlü'yü iyice artaştır istersen :img-wink: Sadece Polis değil muhteşem bir film 'Kalbin Zamanı' ona ait.
Bende izleneceğini pek düşünmüyorum Sadece belli olmaz diye öyle dedim ;) Eğer yorumlar güzel olursa giderim belki...

Bak onu unutmuşum işte. Aslında her ne kadar Hülya'nın filmde olmasını istemesem de izlemiştim filmi. Gayet güzel bir filmdi. Özellikle Oktay Kaynarca mükemmeldi. Bir de Dolunay Soysert ile Engin Altan...:good:

Laf söylemek için daha erken. Hele bir çekilsin, vizyona girsin. İzleyelim sonra yaparız eleştiri-övgüleri.

ecr
28-11-07, 12:55
http://i227.photobucket.com/albums/dd29/ecr1990/kid-b.jpg
Fantastik Bir Çocuk

İlk fantastik çocuk filmimiz Plato ve Onur Ünlü yönetiminde yola çıktı!

(28 Kasım 2007) Bir ülkede fantastik çocuk filmleri bu kadar çok ilgi görüyorsa, yerli sektörün de türe yönelmesi kaçınılmazdır.

Hatta ülkemiz özelinde geç kalındığı bile söylenebilir. Plato Film ve yaratıcı bir çıkış yapan yönetmen Onur Ünlü şimdi bu alana el atıyor.

Şüphesiz çocuk filmlerinde en hayati olan hayal gücüdür. Onur Ünlü bu anlamda doğru bir tercih gibi gözüküyor.

Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filmi olan Çocuk 18 Ocak 2008’de vizyona giriyor. Başrollerini Tuba Ünsal, çocuk yıldız Ege Tanman ve rock star Hayko Cepkin üstleniyor.

Küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen “çocuk” adlı kahramanımız, çocuklardan nefret eden fakat özel bir tv kanalında çocuk programı sunan Rüya (Tuba Ünsal) ile tanışınca iki taraf için de serüven başlar.

Çocuk kahramanımız hırsızlık çetesi içerisinde en başarılı hırsızlardan bir tanesidir. Hırsızlık yapmasının sebebi ise, her 30.000 YTL tutarında hırsızlık yaptığında çeteden bir çocuk ailesine iade edilmektedir.

Beyazperde

dizikolikşeker
01-12-07, 18:03
BEN FİLMŞ DÖR GÖZLE BEKLİORM BAŞROL OYUNCUSU HEPİMİZİN YAKINDAN TANIDIĞI BABAM VE OĞLUMUN BİR NUMARALI KÜÇÜK DEV ADAMI EGE TANMAN :happy0064:happy0064:happy0064
YİNE ORADA YARATTIĞI GİBİ BU FİLİMDEDE HARİKALAR YARATMIŞ 4 GÖZLE BEKLİORM ÇOCUKTAN FİLMİNDEN BİR KAÇ AFİŞ :img-blush:img-blushbyebyebye

http://img69.imageshack.us/img69/6905/zemindg7.th.jpg (http://img69.imageshack.us/my.php?image=zemindg7.jpg)

http://img46.imageshack.us/img46/8792/zeminau7.th.jpg (http://img46.imageshack.us/my.php?image=zeminau7.jpg)

yagmurveege
01-12-07, 18:19
süperrrrrrrrrrr harika bir filim olucağına tüm kaşbımle inanıyorum ve sana katılıyorum ege tanman yani egem olduğu sürece korku yok :happy0064:happy0064:happy0064 ve diğer oyuncularımızda çok kaliteli insanlar bende 4 gözle bekliyorum filmi hemen 18 ocak olsun hemde hemen :img-yes::img-yes::img-yes::happy0064:happy0064:happy0064byebyebye

erten07
03-12-07, 10:22
İlk fantastik filmimiz 'Çocuk' Tuba ile Hayko'yu uçuruyor!

http://img413.imageshack.us/img413/3319/4fc048c29521554fa17bc6erh4.jpg (http://imageshack.us)

Başrollerini Ege Tanman, Tuba Ünsal ve Hayko Cepkin'in paylaştığı Türkiye'nin ilk fantastik çocuk filmi 'Çocuk', 18 Ocak'ta vizyonda..

Yapımcılığını Plato Film-Sinan Çetin'in üstlendiği, yönetmenliğini ise Onur Ünlü'nün yaptığı 'Çocuk' adlı film 18 Ocak'ta vizyona giriyor. Türkiye'nin ilk fantastik çocuk filmi niteliğini taşıyan yapımda başrolleri; Tuba Ünsal, 'Babam ve Oğlum' filminin çocuk yıldızı Ege Tanman ve rock şarkıcısı Hayko Cepkin paylaşıyor.

ÖZEL EFEKTLER KULLANILDI
1.5 milyon doları aşan bir bütçeyle çekilen filmin Walt Disney tarzındaki senaryosu ve uluslararası standarttaki görsel efekt ve animasyonlarıyla beğeni toplaması bekleniyor. Çekimleri İstanbul'un 30 farklı ilçesinde gerçekleştirilen filmin yüzde 40'ında 3-D animasyonlar kullanıldığını belirten Plato Film yetkilileri şunları söyledi:

SOUNDTRACK'İ DE YOLDA
"Bu film televizyonda yayınlanan fantastik çocuk dizilerinin aksine büyü ya da sihir gibi seyircileri kötü etkileyen unsurları içermiyor. 'Çocuk', büyük-küçük tüm seyircileri gerçekliğiyle vuracak." Çocukların hayal kurma yetileri ellerinden alındığında dünyanın çekilmez bir hal alacağını anlatan filmin 10 Aralık'ta satışa sunulacak soundtrack albümündeki parçalar ise Hayko Cepkin ve Yaşar imzalı. Hayko Cepkin ve Tuba Ünsal'ın da bir parçada düeti var.

!! Elyf !!
13-12-07, 02:27
Fantastik bir öykü

Yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı filmde, Tuba Ünsal, Ege Tanman ve rock'çı Hayko Cepkin başrolde.

Yönetmenliğini "Polis" filmiyle tanıdığımız Onur Ünlü'nün yaptığı filmde, Tuba Ünsal, "Babam ve Oğlum" filminin çocuk yıldızı Ege Tanman ve rock'çı Hayko Cepkin başrolde. Film, küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen 'Çocuk' adlı kahramanla, çocuklardan nefret eden ancak çocuk programı sunan Rüya'nın öyküsünü konu alıyor. Filmde Tuba Ünsal, çocuk programı sunucusunu, Hayko Cepkin ise kendi TV kanalından yayın yapıp, dünya üzerindeki tüm çocukların hayal gücünü engellemeye çalışan İsfandiyar karakterini canlandırıyor. Yapımcı firma, animasyonlarla süslü "Çocuk"'un bütçesinin 2 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Kaynak : Hürriyet Gazetesi / Kelebek

ecr
23-12-07, 08:23
Setten fotolar:
http://img205.imageshack.us/img205/9186/n6918012585815942236qy6.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/6379/n6918012585984363628vj1.jpg
http://img143.imageshack.us/img143/4527/n6918012586549561464wy4.jpg

alıntıdır...

zeynepppppp
08-01-08, 21:29
eğer hayko cepkin varsa bu film tutar söylemedi demeyin hayko forever;) hayko seni çok seviyorum

deadly_angel
17-01-08, 22:13
"Çocuk": Çizgi film estetiğine giriş

Geçtiğimiz yıl ilk sinema filmi "Polis" ile karşımıza çıkan Onur Ünlü, ikinci filminde de yine farklı sularda yüzerek alternatif bir yönetmen olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Yönetmenin, görüntü yönetmeni Aras Demiray ile oluşturduğu birlikteliğin son ürünü olan "Çocuk", birçok eksiğine rağmen temelinde ilginç bir deneme ve Türkiye'de 'çizgi film estetiği'ni uygulayan ilk film olma özelliği taşıyor...

Hollywood'un büyük şirketleri, son 10 yılda animasyonların yüksek gelirler getirmesi ile birlikte farklı yollara saptılar. Bu yollardan bir tanesi, yaklaşık 15 senedir yapılan 'TV'de yayınlanan çizgi filmlerin kurmaca film uyarlamaları'ydı. Tabii bunların arasına 1980'lerde çekilen "He-Man Master of The Universe" gibi kitsch filmler girebileceği gibi, 90'larda çıkan "Ninja Kaplumbağalar" serisi de dahil edilebilir rahatlıkla. 2000'li yıllarda ise çizgi film endüstrisinde 'yenilenme stratejileri'yle ortaya çıkan kafa karışıklığı; bir taraftan 3 boyutlu bilgisayar animasyonuna, diğer bir taraftan da kurmaca filmde 'çizgi film estetiği' eğilimine yol açtı. İlk örneğini 2002'de yine bir çizgi film uyarlaması olan "Scooby-Doo"da gördüğümüz bu estetik, filmin başarısız bulunması nedeniyle sonraki yıllarda çok da kullanılmadı. Zaten çizgi film, 3 boyutlu animasyon yolunu tercih etmişti çoktan...
Buna mukabil kitsch yapısıyla fazla abartılı bulunan "Scooby-Doo"nun getirdiği estetik, aslında beraberinde yapay ve yaratıcı bir dünya da getiriyordu. İlk bakışta yapısal olarak beğenilmese de günümüzde birçok film, çizgi film estetiğinden beslenerek zirve yapmaya çalışıyor aslında. Örneğin "Karayip Korsanları" serisi, çizgi film estetiğinin tipik örneklerinden biri. Ancak çizgi filmden uyarlanmadığı için kaynağındaki pastel renkleri taşımıyor ve kitsch muamelesi görmüyor. Aksine ses efektlerini ve görsel efektleri, serinin temel gücü olarak öne çıkarıyor. Tabii son yıllarda "Sihirli Dadı" ("Nanny McPhee", 2005) ve "Herbie: Tam Gaz" ("Herbie: Fully Loaded", 2005) gibi bazı başarısız denemeler de olduğunu unutmamak lazım bu aşamada. Bunlar da yapısal olarak 'kurmaca film'e uygun olmadıkları için, çizgi film kitlesini yakalama çabaları başarısızlıkla sonuçlandı maalesef...

Türkiye'nin çizgi film estetiğiyle çekilmiş ilk filmi

Tabii genel anlamda baktığımızda çizgi roman estetiği kadar popüler olamadı çizgi film estetiği. Zaten daha çok kitsch ve sığ duran bir yapısı olduğu düşünüldü daha çok. "Çocuk", Türkiye'nin ilk çizgi film estetiğiyle çekilmiş filmi. Bu açıdan da sektörün içinde az çok önemli bir yere oturduğu kesin. "Son Osmanlı Yandım Ali" ile ilk 'çizgi roman uyarlaması'nı veren Türk sinema endüstrisi, "Çocuk" la alt türler yaratma ve yan dallardan beslenme eğilimini devam ettiriyor.

Filmin dünyası işte böyle bir dünya. Gerçek dünyadan çok uzakta durarak ve belli kaynaklardan beslenerek oluşturulan kurmaca bir evren. Tabii bu evrenin çok yerinde, dolu veya iyi düzenlenmiş olduğunu iddia etmiyoruz. Ancak "Çocuk"un sektörel anlamda farklı bir şeyler yaptığı kesin. Öncelikle çizgi film kitlesini hedef alan bir yapı kuruyor. Bunu yapmak için Amerikan sinemasındaki 'çizgi film estetiği'ni ödünç alıyor. Bu doğrultuda da merkeze 'iyi' karakter olarak bir çocuk, 'kötü' karakter olarak da çocukların hayalleriyle oynayan yozlaşmış bir TV kanalı sahibini yerleştiriyor. Bu ikisini, keskin bir iyi-kötü ayrımıyla birbirine zıtlaştırıyor. Filmin dünyasını ise hayal öğelerine ve çizgi film dünyasına odaklı bir düzenin içine yerleştiriyor. Çocuk'un hayal kurduğu zaman, bir anda kendisini o hayalin gerçekleştiği paralel bir evrende bulması veya kötü adamın karikatürize edilerek çizilmesi gibi numaralar da rahatlıkla bunlara bağlanabilir, çizgi film estetiğinin ana etkenleri olarak...

Onur Ünlü, formalist yönetmenliğine kaldığı yerden devam ediyor

Tabii yönetmen Onur Ünlü, "Polis"te sergilediği biçimci yönetmenliğini, bu filmde de devam ettirmeyi ihmal etmiyor. Ancak bu sefer çizgi film estetiğine uygun olarak kurgu geçişleri, yakın planlara yerleştirilen geniş açı objektifler, karakterlerin karanlığın içinde sahne ışığıyla öne çıkarılması, gölgeyle karikatürize edilmiş sahneler, çizgili ve yapay alanlarda koşmalar, ekran bölme, yıldırım (swish pan) hareketi gibi ilginç tekniklere başvuruyor. Böylece çizgi filmin dokusunu yakalamış oluyor, Amerikan sinemasındaki örneklerde olduğu gibi veya onların daha da ötesine geçerek... Bunun yanına karikatürize karakterler, kitsch sanat yönetimi, kostüm tasarımı ve makyaj çalışması da eklenince karşımıza ülkemizdeki animasyon eksikliğini aratmayan bir kurmaca film çıkıyor teknik açıdan. Camp olarak tasarlanmış efektler sayesinde de alınmak istenen sonuç alınıyor.

Esas çıkış noktası İtalyan Yeni Gerçekçiliği

Filmin oturtmaya çalıştığı estetik, temelinde Amerikan sinemasını işaret etse de çıkış noktası olarak Oliver Twist veya İtalyan Yeni Gerçekçiliği'nden yararlandığı söylenebilir. Bunları kendi sinemamıza uyarlarsak da Ömercik karakterine göz kırpıldığını söyleyebiliriz. Çünkü "Çocuk", çizgi film estetiğiyle çekilmiş bir 'Türk filmi' olduğunun farkında. Kaynaklarını da buna göre seçmiş zaten omurgasını kurarken. Merkeze, işsiz bir öksüz olarak hırsız çetesine katılan bir çocuğu yerleştiriyor. Yani alt sınıfın maddi sıkıntılarının anlatıldığı filmleri arkasına alıyor esas olarak. Bunları düşününce de aklımıza ilk olarak "Oliver Twist" filmleri ve Vittorio De Sica'nın "Çocuklar Bize Bakıyor"u ("I Bambini Ci Guardano", 1944) geliyor. Tabii Yeni Gerçekçilik akımının fantastik şubesi "Milano Mucizesi" ("Miracolo A Milano", 1951) de filmin esin kaynakları arasında. Zira Çocuk'un hayallerle kendini mutlu kılmaya çalışmasının esas nedeni fakirlik ve öksüzlük. Buradan da Türk sinemasındaki ana-oğul ilişkisini inceleyen Yeşilçam melodramlarına kadar uzanıyor filmin dramatik iskeleti. Yani yapılan işin temellerinin bilinçli bir şekilde kurulduğunu söyleyebiliriz...

Ancak yukarıda bahsettiğimiz Amerikan popüler sineması formülünü Türkleştirince ne kadar başarılı olunup olunmadığı tartışma konusu. Çünkü biraz da pastiş duran bir yapı çıkıyor karşımıza. "Kill Bill Vol. 1" (2003), "Beşinci Güç" ("The Fifth Element", 1997) gibi filmlerden spesifik mekânları veya anları filme yapıştırmak suretiyle anlatımını güçlendirmeye çalıştığı da düşünülürse, "Çocuk"un dramatik yapısının yeterince sağlam kurulamadığı sonucuna ulaşmak mümkün. Adeta Çocuk dahil bütün karakterlerin, görsel yapıya önem vermekten vakit kalmadığı için aceleye getirilmiş gibi durduğunu kabul etmek lazım. Bu dezavantaj, oyunculuklara da yansıyor tabii. Bu da filmin 75 dakikalık kısa süresini takip etmemizi engelliyor zaman zaman. Onur Ünlü'nün kurduğu kurmaca evrenin biraz daha kendini belli etmesi (açı-karşı açı tekniğinin, klasik film gramerine uygun hatlarıyla kullanılmaması gibi) gerekirmiş kanımızca. Bu sebeple de filmin dramatik yapısının tam olarak oturmadığı, görsel yapının ise kendi ölçülerinde başarıyı yakaladığını söylemek lazım. 'Çocuk' karakteri, en azından senaryo aşamasında "Görkemli Hayatım"ın ("American Splendor", 2003) baş karakteri gibi sosyal yapıdan fışkırmış bir anti-kahraman olarak çizilseydi daha iyi olurmuş kuşkusuz...

Tabii fantastik filmlerin olmazsa olmazı olan mitolojik alt metinlerin de tam olarak düzenlenmediğini belirtmeliyiz. Amerikan sinemasının seviyesine ulaşmak veya bu sinemanın belli formüllerini Türkiye'ye uyarlamak için, mitolojik birikime de sahip olunması gerekir kanımızca. Zira "Spy Kids" gibi sıradan bir Amerikan çocuk filmi serisi dahi mitolojik alt metinler içerir. Kullanılan sihirli kutu imgesinin veya 'Doğu Avrupa'da bir Yer' adlı mekânın fantastik sinemaya uygun şekilde mitolojik hale çevrilmesiyle daha iyi sonuç alınabilirmiş...

Kimler İzlemeli?
Çizgi film estetiği ile arası iyi olanlar.
Türk sinemasında yeni ve farklı denemelere açık olanlar.

Kimler İzlememeli?
Fantastik sinemaya karşı olanlar.
Animasyon ve çizgi roman gibi kavramların çocuklara göre olduğunu düşünenler.

Kaynak: Sinema

denizimsi
18-01-08, 14:55
Merak Ettiğim bir film,bence gişede başarılı olacak ben izleyeceğim :img-wink:

__FİLİZ__
18-01-08, 23:15
haykom var yhaa gidicem en kısa zamanda güzel bi filme benzio zatenn:img-in_lo tuba ünsal fln oyuncularda iyi.. ayrıca flm mzikleridde haykodaann:img-blush:happy0064:happy0064

jatco bennardo
19-01-08, 13:44
http://www.sinemalar.com/images/afis_buyuk/Cocuk.jpg

Yapım :2007, Türkiye
Tür :Çocuk / Fantastik
Yönetmen : Onur Ünlü
Oyuncular :Hayko Cepkin, Tuba Ünsal, Volkan Demirok, Ege Tanman, İlker Ayrık, Ali Savaşçı, Tansu Biçer, Aziz Aydın, Onur Kılıç, Kaan Kömürcü, Begüm Benian
Yapımcı :Sinan Çetin
Görüntü Yönetmeni :Cem Erdoğan
Müzik :Hayko Cepkin
Dağıtım :35 Milim Filmcilik
Gösterim Tarihi :18 Ocak 2008

konu

Küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen “çocuk” adlı kahranımızın, çocuklardan nefret eden lakin özel bir tv kanalında çocuk programı sunan “Rüya” (Tuba Ünsal) ile tanışmasıyla, iki taraf içinde içinden çıkılmaz olayların başlamasının hikâyesidir. Çocuk kahramanımız hırsızlık çetesi içerisinde en başarılı hırsızlardan bir tanesidir. Hırsızlık yapmasının sebebi ise, her 30.000 YTL.lik hırsızlık yaptığında çeteden bir çocuğun ailesine iade edilmesidir.

honeymoon
19-01-08, 20:02
sırf Hayko var diye damladım sinemaya ama izlemez olaydım bu kadar sıkıcı boş bir film izlememiştim..kurgu denen bişeye rastlamadım çok saçmaydı sinirden ağlıcaktım çocuklar gitsin diyorum başka bir şey demiyorum yazık o kadar emeğe ..

dizikolikşeker
20-01-08, 18:49
sırf Hayko var diye damladım sinemaya ama izlemez olaydım bu kadar sıkıcı boş bir film izlememiştim..kurgu denen bişeye rastlamadım çok saçmaydı sinirden ağlıcaktım çocuklar gitsin diyorum başka bir şey demiyorum yazık o kadar emeğe ..

bence harika bir filimdi ege tanman hayko ve tuba ünsal tam birbirlerini bulmuşlar ege babam ve oğlumdaki gibi baya başarılı oynamış yine ama film biraz çocuklara hitabedio ama ailelerinde izlemesi geren eğer ciddi bir biçimde izlenirse düşündüren ve hayal kurmanın önemini mecazı anlamda öğreten bir film... BENCE dışardan gelen söyleşilere veya yorumlara bakılmadan filmi izlemeniz gerekiyo bu benim düşüncem:):):) çocuk oyuncu olarak verilecek en doğu kararı vermişler egeyi seçerek yoksa bu tür bir filimin altından kalkmaları çok zor olurmuş neyse yeni fantastik filmimiz hayırlı ve uğurlu olsun :):):):):)

deadly_angel
22-01-08, 14:22
Çocuk Müsameresi

Polis'i seven de var, sevmeyen de! Onur Ünlü uzakdoğucu denemesinin sahnelerini kimi oldukça yaratıcı (ve şaşırtıcı) kimi ise abartılı oyunlarla şenlendirirken filmin bütünlüğünü kaybetmesine rağmen bizim aklımızda yeni çalışmaları beklenmesi gereken heyecanlı ve yaratıcı bir isim olarak kalmıştı.

Belki daha orijinal, sinemanın güncel tema ve klişelerine daha mesafeli duran bir senaryo ile Polis'in hatalarını da unutturabilir ve kültürümüze özgü çılgınlıkların dilinden anlayan bir sinemacı olarak taze bir köşeye yerleşebilirdi. Fakat olmadı. Televizyon kanallarının birinde iki üç kere gösterildikten sonra kaybolacak ve en fazla fantastik çocuk dizileri seven küçük izleyicileri oyalayabilecek bir "televizyon filmi" ile sinemalara gelişini şanssızlık olarak kabul etmek gerekiyor. Ummadık taş baş yardı.

Çocuk filminde ufak tefek hırsızlıklar yapan, yeşilçam döneminin zeki çocuk filmlerinden fırlamış Çocuk'un küçüklere dönük bir program hazırlayan Rüya ile yolları kesişiyor ve zaman içinde aralarına esrarengiz ve hırslı bir televizyon müdürü ve "komik" hırsızların katılmasıyla da "çocuk oyunu" şekilleniyor.

Onur Ünlü'nün yapımı Plato tarafından gerçekleştirilen filmin senaryosunu yazarken hangi izleyiciyi karşısına alıp oturttuğunu kestirmek çok mümkün değil. Bir yanda Çocuk ve Rüya arasındaki sevgi nefret ilişkisi gibi yetişkin izleyicinin de (iyi yazılmış olsaydı) ilgisini çekebilecek konular varken, öte yanda yerli çocuk dizilerinin izinden giden sulu ve sıkıcı bir oyunculuk anlayışı var. Çocuk'un iddialı olduğu fantastik çocuk filmleri türünden keyif alan biri olmama rağmen, bir türlü sevemediğim büyülü, perili çocuk dizileriyle yaratıcılıktan uzak amatör çocuk tiyatrosu oyunlarının bir karışımını buldum filmde.

Aslında filmin tek olumlu yönü olan sanat yönetimi anlamında ilginç mekan tasarımlarıyla karşılaşsak da, özensiz ışık kullanımı filmin atmosferini bozuyor ve büyük perde giderek ufalarak küçük ekrana dönüşüyor. Filmin serüvene açıldığı ve ritmin yükseldiği sahneler ise kötü oyunculukların kurbanı oluyor. İşte bu tür problemler filmin takip edilmesini iyice zorlaştırıyor.

"Çocuk filmi" deyip geçmek de mümkün aslında ama tüm dünyada çocuk filmlerinin geldiği noktayı göz önüne aldığımızda, bu ilginç türe daha fazla dikkat etmek gerektiği ortaya çıkıyor. Özellikle de popüler sinemanın gerekliliğini bir çıkış yolu olarak benimsemiş ülkelerin ciddiye alması gerekiyor.

Şüphesiz bugün çocuk filmleri hitap ettiği düşünülen kesimden daha çok yetişkinlerin ilgisini çekiyor. Çocukluğunu (veya çocuksu masumiyeti) arayanları, başka filmlerde bulamadığı türde hayal gücününün izini sürenleri tatmin eden onlarca film serisi var ortada. Bazıları tek başına küçük bir film endüstrisini bile ayakta tutabilecek kadar çok maddi dönüş sağlıyor. Popüler sinemanın potansiyeli yüksek türüne daha fazla ilgi göstermek gerektiği ortada. Ama ilgi yetmez; bir çocuk gibi hayal kurup, yetişkin gibi yazmak ve çekmek lazım. Bu kuralı karıştırmamak gerek.

Yeniden Çocuk'a dönersek, filmi izlediğim Kadıköy sinemasında karşılaştığım küçük bir olayı aktarmak istiyorum. Bugüne kadar pek çok kez film esnasında sinemayı terk eden izleyiciyle karşılaşmışımdır. Fakat ilk defa filme getirilmiş, muhtemelen ailesi dışarıda bekleyen iki çocuğun filmi terk ettiğine şahit oldum. Kardeş olduklarını düşündüğüm iki küçük izleyici karanlıkta el ele tutuşarak filmin arasını bile beklemeden filmden ayrıldılar. Ayrılma sebebi farklı olabilir ama üzüldüklerini pek sanmıyorum.

Kaynak: Beyazperde

gιzєм
24-01-08, 10:54
bende bu kadar kötü bir film izlememiştim zaten sonunuda getiremedim o kadar sıkıcıydı sadece hayko cepkin i görmek için gidebilirsiniz film boşuna yani.

ggiizzeemm
24-01-08, 14:21
Filmden bi görüntü ;)
http://img514.imageshack.us/img514/7100/20db2.jpg (http://imageshack.us)

aysegülll
28-01-08, 16:09
geçen günn sinemaya gittimm çocuğu izlemek için ama afişi asılı olmasına ragmen yoktu bendee sinirlendimm hiç bir flime girmedimm
şimdi merak ettim arkadaşlarr flim nasıldı izlemeye degermiydi:img-wink:

dizikolikşeker
28-01-08, 18:09
KESİNLİKLE DEĞER EGE TANMAN İÇİN İZLENİR VEDE DİĞER OYUNCULAR İÇİN AYRICA HAYAL GÜCÜNÜN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNUDA MECAZ OLARAK ANLATMIŞLAR BENCE CD SİNE BAK SAKIN KAÇIRMA :P:P:P:good::good::good:

dizikolikşeker
31-01-08, 20:38
arkadaşlar film baya seride islenmiş sehircin çoğunluğu çocuk muş :P:P

ayrıca galası çok görkemli olmuş:P:P:P neyse ne ilk olmasına göre yinede çok çok iyi :happy0064:happy0064 çocuktaki herkezin emeğinden dolayı tebrik ediyorum :happy0064:happy0064:P:P

lale&ege
29-02-08, 20:59
ege tanman ege tanman ege tanman süpersin:happy0064:happy0064 film süperdi zaten hayko süperdi zaten...:img-in_lo:img-in_lo

filme kötü diyenler yanlış izlemişler ama onların kararları bişi diyemem bana gire film süperdi süper ötesiydi tuba ege hayko taparım size:happy0064:happy0064