Tüm Versiyonu Göster : Şeker Portakalı
belki ismi cocukcaya benziyor amaaa muhtesem bir kitapYazarı-Çevireni: Jose Mauro de Vasconcelos-Aydın Emeç
Türü: Roman
şeker portakalı harika bir kitap
şeker portakaının devamında güneşi uyandıralım ve delifişek var
ben üçünüde okudum çoook güseldi
herkese tavsiye ederim
herkesin hayatında okuması gereken bi kitap ayrıca güneşi uyadıralımda cok güzel en az onun kadar güzeldi delifişek cok kısaydı ondan o kadar etkilenmedim ama güneşi uyandıralımda cocuğun hayalinde konustuğu kurbayı asla unutamam hep aklıma gelir bende kendime öle bi arkadas yaratmak istemişitm zamanında
şeker portakalı serisini bende okudum...
çok güzel ve etkileyiciydi...
o zamanlar bende imrenip zeze gibi bir arkadaşım olabilir mi diye düşünmüştüm...
ama yaşımın artık büyük olduğuna karar vermiştim..
ama okuduğuma piman olmadığım kitaplardı...
Gizem~AsiYıllar
31-10-07, 13:53
şeker portakalını nasıl unutabilirim.4 sene falan oldu okuyalı.kesinlikle okunmalı.insanın bakış açısı değişiyor.çok duygusal bir romandır."Güneşi Uyandıralım" ve "Delifişek" romanlarını okumadım.onları okuyan arkadaşlar biraz detaylı bilgi verebilirler mi?
Hayatım boyunca okuduğum en iyi kitaplar listesinin ilk 10unda bu kitap.
Resmen kendi çocukluğumun bazı karelerine götürdü beni.O kadar müthiş ki bu kitabı okuyanlar ancak bu duyguları anlayabilir.
Aklıma geldikçe bile gözlerim doluyor.
Tekrar okumak istedim bu satırları yazarken :)
Bir edebiyat şaheseri....
elif salihoğlu
05-11-07, 19:48
çok güzel bir kitap gerçekten ben okuyalı bayağı oldu ama yinede tüm konusu aklımda:good:
ı.love.sanem
05-11-07, 20:22
Harika bir kitaptı. Yaşadım resmen içindekileri. Okumayanlara tavsiyemdir. Başka diyarlarda buluyorsunuz kendinizi... :img-in_lo
cocukluğumun kitabı okumaya ilk onunla başladım diyebilirim kardeşlerinize kuzenlerinize,küçük yaştakilere alınabilecek güzel hediyeler arasında olduğunu düşünüyorum...
Tek kelimeyle harika.
Bana, ''kitap okuma sevgisi'' veren kitaplardan...
Herkese okumasını tavsiye ediyorum.
İnanın ayıracağınız 1-2 saati hiç unutmayacaksınız...;]
mükemmel bir kitap. bu kitabı küçükken değil aksine koca kazıkken okudum.:img-hyste yani iki sene önce. beni inanılmaz derecede etkiledi. özellikle yazarın anlatımı tek kelime ile muhteşemdi. çocuk dilinde anlatılan kitaplar her zaman hoşuma gider. bu konuda şeker portakalı da ders niteliğinde, harika bir kitaptır.
şu aralar bu kitabı çok arıyorum
eski olduğu için bulmak zor
iyi tepkiler aldım
çok heyecanlıyım
ay çok güzel o kitapppp...çocuğun hayal dünyasına bayılmıştım resmen...kesinlikle okunması gereken kitaplardan.
Çok güzel bir kitaptı, 12 yaşındayken okumuştum. Sonunda nasıl da ağlamıştım:icon_sorr, hatırlıyorum babam meyve getirmişti , beni öyle ağlarken gördüğünde nasıl da endişelenmişti. :img-blush O gün bugündür elimde kitap ağlarken görülürsem doğal karşılanıyor bizim evde. :) Yazarın anlatımı, hikaye çok güzeldi. Sonunda kendini hissettiren düş kırıklığı aynı derecede kötüydü. :icon_sorr Zeze nasıl da sevimli bir karakterdi, Şeker Portakalı ile arkadaşlık fikri, bundan yararlanarak olayların anlatılması çok yaratıcydı. Tabi benim gibi ayrıntıya takılıp, "Şeker Portakalı ile nasıl arkadaşlık kurulur" şeklinde sorgulamalar yapmayıp, olduğu gibi kabullenmek gerek. Annemin tüm Edebiyatçı arkadaşları bir off çekmişlerdi sorularım yüzümden. Tabi annem ile babam da. Arkadaşlarımı hiç saymıyorum. :) Araştırmacı ruh bazen zararlı olabiliyor.:)
nihayet elime geçti
çok mutluyum
şimdiden heycanlıyım çokzor buldum gerçekten
7. sınıfa giderken okumuştum.yani hemen hemen 10 sene oluyor.
sonunda bunalıma girmiştim.insanı içine çeken bir kitaptı tıpkı serinin bir diğer kitabı olan "güneşi uyandıralım" gibi...
ne zaman kitapçıya gitsem raflarda onu arar bulurum ve mutlaka elime alır dokunurum sanki benim çocukluğumu da içinde saklı tutuyormuş gibi...
GAZEL_KEREMCEM
19-12-07, 18:40
bende koca kazıkken bu kitabı okudum we gözyaşlarımı tutamadım.ama en güzel yanı bu kitabın Güneşi Uyandıralım ve Deli Fişek adında devam kitapları var.Zeze'nin hikayesi devam ediyor.Hüzünleri,acıları,aşlarıyla Zeze bu kitaplarda olgunlaşıyor...
bende kitabı okudum bayaa bi oldu:)
çok hoşuma gitmişti tek kelime ile mükemmel bir kitap
bende okumustum ortaokuldayken...
baya beğendim güzeldi :img-yes:
cémré_aylin
21-12-07, 12:59
ben iki yıl önce okumuştum bu kitabı. gerçekten harika okunması gereken bir kitap:img-yes:
her yaştan insanın okuyabilceği bir kitap
ilk bakıldığın da çocuk romanı olarak gözüksedee
4 yaşındaki küçük zezenin yaşamıı
hayallerden sıyrıllıp gerçeklerle yüzleşmeye hazır olanlara
kitabın tanıtımını yapmıştım okulda ve sloganım buydu
bence ilk fırsatta okuyunn
şeker portakalı serisini bende okudum.her okuyan gibi ben de etkilemdim.
gerçekten herkese tavsiye edilmesi gereken bir seri.okurken ya duygulandım ya düşündüm.zeze'nin kurbağısınıda unutmamak lazım...:happy0064
bende şeker portakalını okudum,gerçekten güzel bi kitap.iyi ki okudum diyebilirim.:img-wink:.inşallah tekrar okumak istiyorum.
luckybritney
28-01-08, 17:12
Hayatımda okuduğum en sıcak en güzel kitap.
Çok duygusal ve çok harika :d :)
BRAVE-DEFNE
17-05-08, 15:09
Güneşi Uyandıralım'ı okumuştum kütüphanede elime geçmişti sonra bırakamadım bi daha çok güzel bir kitaptı Zeze'nin hayatı ve olgunlaşmasını hayali arkadaşlarını ve gerçek hayatı anlaması çok güzeldi..
zehirli sarmaşık
17-05-08, 15:16
bu serinin son kitabı "deli fişek" artık zeze delikanlı oluyo...
diğer kitaplar kadar kalın değil daha ince...bu kitaplar hoşunuza gittiyse serinin son kitabınıda okuyun derim....
Çok güzeldi...Şeker Portakalı ve Güneşi Uyandıralım'ı okudum...Çok beğenmiştim..Zeze'ye çok üzülmüştüm zaman zaman...
Bence herkesin okuması gerekn kitaplar...
harika ötesi bir kitap..
çok ağladım okurken..zeze ve babasının halleri çok acıydı..o yoksullukta hayal kurmak :):) çok çok güzel bir kitap herkes okumalı bence..
Hayatımda okuduğum en güzel kitap diyebilirim :img-in_lo
6.sınıfta okumuştuk olayları resmen yaşıyorsun güneşi uyandıralımıda okumuştum ama delifişeğe bakmadım :icon_whis
her yaştan insanın okuyabilceği bir kitap
ilk bakıldığın da çocuk romanı olarak gözüksedee
4 yaşındaki küçük zezenin yaşamıı
hayallerden sıyrıllıp gerçeklerle yüzleşmeye hazır olanlara
kitabın tanıtımını yapmıştım okulda ve sloganım buydu
bence ilk fırsatta okuyunn
GüzeL sLoganmış..
Bende 6.cı sınıfta okumuştum ve 12 yaşıma kadar okuduğum en güzeL kitaptı..
Şuan Lise 1 Deyim ama hala hatılıyorum
Tavsiye ederfim...
Okuduğum en güzel kitaplardan biriydi zezenin öyküsü çok etkileyici ve sürükleyici çok beğenmiştim
7. sınıftayken aldığım ödevdi 'şeker portakalı' nı okumak aldığım en güzel ödevdi belkide o mutlaka okunmalıdır.
okmamış biri olarak söylemek gerekirse isiminden çok etkilendim eminim çok güzel bi kitaptır.!!
küçükken okumuştum cok güzeldi paylaşım için sağol..:good:
çok güzel zeze diye birisi var ama yazık çocuğa habire dayak yiyip duruyo
muhteşem bi kitaptı:img-cray: onların devamı olan kitaplarda var iki tane
1-güneşi uyandıralım
2-delifişek
çocukluğumun kitabıdır
çok severek okudum
ama devamı olan güneşi uyandıralımda biraz sıkılmıştım
delifişeği de çok beğendiğimi söyleyemem
ama ilki yani şeker portakalı gerçekten iyi bi kitap:good:
Harikaydı...
Hayatımda hiçbir kitabı okurken bu kadar çok ağlamamıştım..:img-blush
Anlatımı çok etkileyiciydi, insan kendini ister istemez Zeze'nin yerine koyuyor ve çektiği sıkıntıları ve hissettiklerini daha iyi anlayabiliyor..
Diğer iki kitap nasıldır bilmem ama Şeker Portakalı kesinlikle okunması gereken bir kitap :img-yes:
zanessa_zac
23-09-08, 19:05
ben irem aranıza yeni katıldım sayılır şeker portakalına yeni başlicam nsl die merak ediorm arkasını okudum biraz garip geldi ama yorumlarınızı okuyunca heralde kitabı sevicem gibi gelio
Sweet HiLary
23-10-08, 10:01
Bu kitap cidden süper ve kesinlikle önerilir.
Bende okuyalı seneler olduki 3-4 sene diyebilirim.
Duygusal bi kitapdı ama cok bunalım bi kitapda değildi.Ağladığımı hatırlıyorum hatta bu kitapda.
Zeze'nin yaşamı baya çarpıcı geldi bana.
"hayallerden sıyrıllıp gerçeklerle yüzleşmeye hazır olanlara"
Bu slogana kesinlikle katılıyorum.:img-yes:
Okurken hüngür hüngür ağladığım nadir kitaplardan biri. Yaklaşık 3 sene önce okudum. Ancak hala her sayfasını hatırlıyorum. Kitabın sonunda delicesine ağlamaktan kitabı okuyamamıştım. Muhteşem bir öykü. Diğer 2 kitabını da okudum. Fakat en zevk aldığım Şeker Portakalı'ydı.
bsr_ARDA_gs
06-11-08, 18:31
tek kelimeyle mükemmel bir kitap
hikayesi,konusu,akıcılığı sürüklüyor sizi..
bence okumayanlar hemen okumalı..
Beni hüngür hüngür ağlatan tek kitaptı.
kesinlikle çok güzel bi kitap
çok acıklı insan kendini ağlamaktan alıkoyamıyor:img-cray:
tavsiye ederim mutlaka okuyun
okurken hüngür hüngür ağlamayan yok herhalde kitapta:img-cray:
kitabı üniverstedeyken okuduğum için baş kısımları bana çok cocuksu gelmişt,taa ki kitabın sonuna kadar:img-cray: nasıl ağlamaktan bi hal olduğumu hala hatırlıyorum,hatta bi ara okumayı bırakıp kendimi ağlamaya bırakmıştım:img-hyste zeze nin o yaşta neler hissettiği,hissettiklerini kendinden başka kimsenin anlayamaması kitapta çok güzel yansıtılımıştı:img-yes: hala aklıma geldikçe duygulanıyorum şeker portakalında:img-cray:
ortaokuldayken öğretmenimiz bir öğretmenin mutlaka okuması gereken kitaplardan birisi demişti,kesinlikle katılıyorum:img-yes:
bir de kitabın yazarın gerçek hayatından kesitler içermesi de beni çok etkilemişti...okumayanlar varsa devam kitabı olan 'güneşi uyandıralım' ı da okumanızı öneririm:img-yes: güneşi uyandıralımdaki zeze nin "bağışlarım ama asla unutamam" sözünü beni çok etkilemişti,kesinlikle öyle çünkü...her iki kitapta bende önemli izler bırakan kitaplar:img-yes:
son kitap da delifişek de delikanlılık yılları anlatılıyor ve belki de zeze büyüyüp o duygusallıktan uzaklaştığı için ilk iki kitab kadar etkilememeişti beni:icon_whis
cocuklugumun kitabı ilkokulda okumustum halada duruyor kitap... cok etkilemişti beni iki unutulmaz dayak bölümünde cok aglamıstım yaaa..bide su evdiği adama tern carpıyordu arabasına daha dogrusu adını hatırlayamadım adamın zeze sınıftan cıkıyordu kosarark aglıyordu falan oralarda cok kötü olmustum..cok güzel kitap cidden
İlkokuldayken okuduğum bir kitaptı. Şu anda çocuklar arasında ne kadar popüler bilemiyorum ama bizim zamanımızda okumayan dövüyorlardı:img-hyste
Ağladım mı ağlamadım mı hatırlayamıyorum,çok uzun zaman oldu. Ama kapağını çok iyi hatırlarım :)
Zeze ismi çok hoşuma gitmişti. Güneşi Uyandıralım'ı da okudum. Okumuşken devamını da okumanızı öneririm.
İlerde çocuğuma okutmayı düşündüğüm kitaplardan biridir:icon_whis
princess168
12-12-08, 18:20
çok güzel bir kitap gerçekten ben okuyalı bayağı oldu ama yinede tüm konusu aklımda:good:
evet harika bir kitap
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.