Tüm Versiyonu Göster : Menekşe İle Halil - Bölüm Yorumları (Arşiv 3)

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

eSzra_
20-10-07, 15:55
Arkadaslar ben gelcek haftayi merakla bekliyorum ama aklima bisey geldi hani son sahnede menekse halil yusuf musti kadir karsi karsiya geldi ya bence orda kemal balci gelip gidin burdan polis çaririm der sonra kadir bide musti bisey yapmaz çunku tabancayi tutup pnlarin parak izleri geldiya herhalde polisle derde girerler:img-yes::img-yes:

mili_gkhnözen1905
20-10-07, 16:30
Evet cnm karisi gercekden cok güzel konustu bide kac defa yüzüne tükürdü pisligin hehe aferin ona yazik ya dayak yiyip yiyip susuyordu ohh sonunda patladi yazik yaniiii .....
valla bende sasirdim aslinda hem korkuyor hem bunlari yapiyor diye
ama baya bi patladi e hakli kadin ya onca seye katlan katlan
patladi sonunda iyide oldu benim aklimin ucundan gecmezdi evden kovacagi
iyi oldu gitsin helgasina:icon_whis

Evet..
Yok gözüne uyku girmemiste..Yok çok merak etmiste..
Yerler senin yalanini :icon_evil Gicik sey!
Bazen biraz durakliyor..Acaba akli basinami geliyor diyorum? SOnra hooop yine degisiyor..Adam gerçekten piskopat!
Ama çok sükür bu bölümünde kahramani anne oldu ;)
O konusurken ben resmen ayakta alkisladim..
ya kiviriyor iste ya izlerken o sahneyi koptum ya bu kadar olur yani:img-pilot
valla karisi kovdugunda yasadi o duraklamayi dedim akli basinami geliyor ne
ama nerdee :icon_whis

valla helal olsun ya:good:

bende merakla bekliyorum cidden hepsi yüz yüze geldi bakistilar
cok fena bitti ya bencede orda adam dicek polis cagiririm rahat filan
ama ya sonrasi ne olcak ya:img-pilot

KübraYasemin
20-10-07, 17:35
Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Hatirla Sevgili [net] Atv 10,10 30,00
2 Sila [net] Atv 9,50 25,70
3 Sevgili Dunurum [net] Star 9,00 25,10
4 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 7,10 25,40
5 Menekse Ile Halil [net] Kand

No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Sila [net] Atv 9,30 24,40
2 Menekse Ile Halil [net] Kand 6,60 20,60
3 Pusat [net] Show

aaa retingler cok güzel gelmis bence yaa..

Tamam A/B birazda olsa fena degil ama ilk 5 deyiz oda iiii..

TotalI görünce baya bi sevindim.

Dün aksamki bölümde bir ikinciligi hak etti ama....

nasIl bir sondu ama süper...

Meryemce90
20-10-07, 17:51
ya süper bi bölüm dü yine dün, son sahne acayip nefes kesici bitti yine... zaten bunlari aski bi baska ya... halil nasil konustu yusuf abisiyle helal olsun... cok güzel dedi.. gercekten menekseyi sevdigine inandirdi... yusuf abisinii.. hele ninnemiz bide annemiz harikaydi ya nasil da polis falan cagirdilar, baya bi sevindim oh dedim o gicik adam yakalancak(meneksenin babasi)..adam akillanmiyor ya illede kiizzzimmi öldürtcem öyle rahat etcem diyo...

eSzra_
20-10-07, 17:54
Arkadaslar daha yeni fragmani gordum gerçékteen heycanli ama pek birsey anliyamadim halil ile menekse bulusyormus gibiydi sonra halil menekseye gitti sacina dokunmak istedi arkada yusuf vardi çok kisa bir fragmandi yusuf ve halil herhalde kadir ve musti yi dovuyordu çok karisikti ya

baharG90
20-10-07, 17:54
acayip bomba bir bölümdü altinci bölüm 7. bölümpn fragmanida cikmis :happy0064 cok erken yayinladilar fragmani ama olsun

fatma_yk
20-10-07, 17:56
bugün yine çekim vardı.:img-yes: ama tam olarak çorbacının önünde değil daha ilersinde bi iş hani gibi bi yerde.ama menekşe ile halıl yoktu.ben diziyi izlemiyorum.dün bi son sohnesine baktım.hani son sahnelerde gelen iki kişi var ya galiba menekşenın abisiyle kocası onların sahneleri çekiliyodu.

ayy kıvaçtatlıtuğ hergün görüyoyodum:img-in_loama bugün göremedim.

dünkü final bölümlerini hepsini biz daha önce görmüştük:)

okulda tenefüste pencereden bakıyoruz canlı canlı izliyoruz:img-icecr

xKubrax
20-10-07, 18:02
Reytingler eh ise, pek ic acici diil 5'inci olmak ama en azindan bi grupta 2'inci olmussuz bunada sukur.. Ama ben inaniyorum, zamanla 1'inciligi yakalicak, cunki gercekten fazlasiyla hakkediyor bu dizi..! :img-wink:

eSzra_
20-10-07, 18:12
bugün yine çekim vardı.:img-yes: ama tam olarak çorbacının önünde değil daha ilersinde bi iş hani gibi bi yerde.ama menekşe ile halıl yoktu.ben diziyi izlemiyorum.dün bi son sohnesine baktım.hani son sahnelerde gelen iki kişi var ya galiba menekşenın abisiyle kocası onların sahneleri çekiliyodu.

Uff Ne Guzel ya keske bende kivanc tatlitug canli canli gorebilseydim nerde bende oyle bir sans, Ben gorebilseydim hergun kosa kosa onu izlemeye giderdim tabi diger oyuncularida:img-blush.

7. bolumu 4 gözle bekliyorum inanilmaz heycanli gerçekten merakimdan çatliyorum ama fragmani erken verdiler bu guzel:happy0064.her hafta boyle yapsalar keske ama kisa bir fragmandi ve herzmanki gibi karma karisik:icon_roll

Meryemce90
20-10-07, 18:18
ya fragmani gördüm cok güzel bisey ya meraktan ölcem simdi... menekse ve halil kaciyo ondan önce yusuf abisi faln kadirle dövüsüyorr.... ufff gel cuma gel:D

<GüMüŞ>
20-10-07, 18:21
arkadaşlar dün bölüm sonundan hemen sonra yeni bölüm fragmanı verildi:img-yes:...
son sahne yani en can alıcı sahne ile ilgili bölümler vardı:icon_whis...
önce o büyük karşılaşmada kavga kopuyor sonra silah falan var ortada halil menekşeyi bir arabaya bindiriyor:good:...
fragman çok hızlı ve karmaşık sonra bir boğazdalar menekşe ile halil birlikteler işte:img-in_lo...
heralde o kavgadan sağ salim çıktılar:img-icecr...
ben bu kadarını anlayabildim umarım anlatabilmişimdir:img-blush....

de-rin
20-10-07, 18:31
merhabalar herkese

çakıl85 bölüm sorumlusu görevinde başarılar diliyorum öncelikle.

mustafanın dün geceki korkak haleri beni çok güldürdü..

yusuf'un o arsız kadınlarla haşır neşir olmasına çok kzıdım tamam giderken ki amacı güzeldi pasaportlara el kyma fikri şahane idide devamındaki olayları beğenmedim

--menekşenin Almanyada tv den izlediği töre olyını Balcı ailesinin bire bir görmeleri ve olay sonucu kızın bebğini doğurmasıda şahane bir fikirdi:good:

--sonra kızın erkek arkadaşınıda babasının Mİthat'la tanışıyor ve ortak olmalarıda çok şahane bir fikirdi:good: onuda mithat öldürmüştür kesin..

--nine ve annesi hangi ara komşularına haber verdi anlıyamadım yoksa komşuları kadınların bağrışlarına mı dayanamayıp polisi göreve çağırdılar..

--ninenin anahtaların üstüne basması ve gelin kaynanında dayanışmasını beğendim...artık soluğu İstanbul da alırlar..

--Mithat'ın adamının çantadaki silahlara iki akılını parmak izini alıp omnları kendi pis işleri için kullanma fikride şahane idi..

--sonra bunlar gece boyu mezar açıp mezar kapadılar fakat üstleri başları ne kadar temiz kaldı gördünüz dimi?

--birde bunlar çocuk değiller herhalde insanın vucud yapılarını biliyorlardır herhaldede bir torbayı bir yerden çıkarıp bir yere gömerken ne bu demediler mi? hiç yoksa ben mi? göremedim kemikleri torbaya koyduklarını:icon_whis

--en son sahnedeki Mıstık'ın eli belindeki yandan duruşlu pozunuda pek bi şahane buldum:good:

sarıseren
20-10-07, 19:33

vay be ne güzelmiş,keşke bizim de öyle bi şansımız olsa:icon_whisAma nerde:img-swoon

bu arada reytingler de kötü değilmiş,sevindim.Dünkü bölüm süperdi:img-yes:

x sinem x
20-10-07, 19:36
ayy evet o son sahnedeki mistin poz verisi süper komikti valla..bende gül gül öldüm gercekten.manken gibi durmus orda:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
dünkü bölüm yine harika ötesiydi...:img-wink:

hele hele bunca olayin tek bir gecede olmasi süperdii..yani bir bölüm boyunca bir gece olanlari izledik

harika gercekten

lady_dicaprio
20-10-07, 20:09
arkadaşlar dün bölüm sonundan hemen sonra yeni bölüm fragmanı verildi:img-yes:...
son sahne yani en can alıcı sahne ile ilgili bölümler vardı:icon_whis...
önce o büyük karşılaşmada kavga kopuyor sonra silah falan var ortada halil menekşeyi bir arabaya bindiriyor:good:...
fragman çok hızlı ve karmaşık sonra bir boğazdalar menekşe ile halil birlikteler işte:img-in_lo...
heralde o kavgadan sağ salim çıktılar:img-icecr...
ben bu kadarını anlayabildim umarım anlatabilmişimdir:img-blush....

aaa benim cnm ruhikizimde burdaymis :)
evt ya fragman cok karisikti hic birsey anlamadim desem:)
ama dedigin gibi o kavgadan sag salim cikacaklar sanirim :)
cok merak ediyorum neler olcak bu hafta insallah cabuk gercer
simdiden özledim kivanci :)

Buket_TY
20-10-07, 20:12
Bu dizideki ask gorulmemis
Sac koklamaklar, elini opmeler felan harika harika harika!!
oyunculuklar muzikler senaryolar felan harika harika!
Ama bir sorunum var, ben bu kiza baktikca icim gidiyor dayanimiyorum
Cok aciyorum, ama oyle guzel yapilmiski...
Ben yinede bakiyorum...
Bir gun dayanamicagim oturup tum bolum alicagim zanedersem:img-wink:

Bu arada Kivanc baya kendisini gelistirmis
Gumusdede iyidi ama simdi bayildim gercekten!

eSzra_
20-10-07, 21:05
Bu dizideki ask gorulmemis
Sac koklamaklar, elini opmeler felan harika harika harika!!
oyunculuklar muzikler senaryolar felan harika harika!
Ama bir sorunum var, ben bu kiza baktikca icim gidiyor dayanimiyorum
Cok aciyorum, ama oyle guzel yapilmiski...
Ben yinede bakiyorum...
Bir gun dayanamicagim oturup tum bolum alicagim zanedersem:img-wink:

Bu arada Kivanc baya kendisini gelistirmis
Gumusdede iyidi ama simdi bayildim gercekten!
Ewet Artik boyle asklar kalmadi ama kivancin dedigi gibi boyle asklar warsa asklarina sahip çiksinlar Birakmasinlar birbirilerini,
Bide Sana katiliyorum kivanc baya gelistirmis kendini gumuste iyidii ozaman bile superdi yani ama simdii mukemmel olmus harika olmus hem oyunculuk hemde dis gorunus:img-yes::img-yes:

betush
20-10-07, 21:15
cok güzeldi ya bölüm...
bittim yani:img-in_lo
gercektende cok güzel ask...
yasanmasi zor...

fragmanda hemen cikmis ha...
kaciyolar demek...
insallah bende izlerim:img-yes:

lilo78
20-10-07, 21:23
--en son sahnedeki Mıstık'ın eli belindeki yandan duruşlu pozunuda pek bi şahane buldum:good:

valla bende bayıldım ikisini seyrederken çok gülüyorum pek komikler
mıstığın mezarlık sahneside öyleydi sonra fatihada okudu
saf aslında mıstık babasından kötü değil yani, süpermen mıstık

eSzra_
20-10-07, 21:43
ya arkadaslar bisey merak ettim Sedef Avci kaç yasinda??
25 26 yasinda gozukuyor ama emin olmak istiyorum :img-yes:

reyhan69
20-10-07, 21:47
merhabalar,,,,
bölüm yine mukemmel idi..Menekse ile Halilin corba hazirladiklari an...bakislar cok güzel oynadilar ..hele Halilin mavi gözleri cok anlamliydi..:img-in_lo
Menekseye biraz canlilik verseler cok güzel olurdu sanki eli bagli ...tabii ki anliyorum baski altinda büyümüs ...
Ay zavalim abinsinle Halil dövüsürken cok kötü idi ... Menekse zavalim arada kaldi biri sevdigi insan biriside abisi..
Yeni Fragman baya yeni konular aciyor Kadir le mistik mi manyak mi en iyisi korkak:happy0064 diyelim evet mezarliktaki görüntüler cok komik di...ancak böyle kisiler kadinlara karsi kendilerini kuvetli gösterirler.....

En iyi sahnelerden biri de Nine ile Anne idi cok güzel yaptilar babaya ..ay nakadar gaddar bir insan mis o....annesine bile el kaldirip birde bogazini sikti..
Inanilmaz durumlar ama bence böyle konular hayat sartlarindan alninma, yani yasanmis olaylar...oh oldu babayi kapiya koydu hele Nine ev anahtarin üstüne bastiya o sahne beni cok etkiledi ...cok iyi yapti nine..:happy0064

berry_74
20-10-07, 21:49
kivanc acayip iyi oynuyor kesinlikle harika oynadi son konusmasi kopardi bizi ailecek agladik hele gozunden dusen o bir damla yas abiyi bile etkiledi yola geldi muthis oynuyor cogu oyuncuyum diyenden daha iyi daha iyi menekse film karekterini cok guzel yansitiyor bakislar falan inanilmaz gercek gibi ikiside kivanc inanilmaz iyi oynadi bence turkiyenin tek jonu..mustinin durusu gercekten cok iyiydi ya digerinin bakislari ne tara gecsem dergibi...ben orda ogretmen cifte gicik oldum cok benciller dunyaya herkesin onlar gibi bakmasini isteyenlerden hele sut kardes tip cok kotu cirtlak bir ses olmamis o aile uymamis dizi karekterlerine..bayiliyorum bu diziye gunler gecmiyor..

reyhan69
20-10-07, 21:54
Meneksenin babasi 7.Bölüm de sevgilisinden kapiya atiliyor ... kim bilir kadinada neyapmak istedi. eh artik her gün orda onun icin sevgiliside disariya sepetlemistir..:good:fragmandan öyle anladim...
Bir de korkuyorum Halil Mithata kanacak cünkü Zeynep ona inaniyorum dediginden belki oda etkilenmistir ve oda inanir..cok kötü olur..
Bakalim neler olacak iple cekiyorum cuma gününü...

sizlere iyi gecelerbye

xKubrax
20-10-07, 22:07
ya arkadaslar bisey merak ettim Sedef Avci kaç yasinda??
25 26 yasinda gozukuyor ama emin olmak istiyorum :img-yes:

Canim ben hic dusunmemustum bunu, senin sorunun uzerine bi arastirma yaptim 25 yasinda oldugunu buldum, sasirdim ben en fazla 22 yasinda biliyordum Sedefi.. Evli falanmista, hic tahmin etmiyordum ya..

eSzra_
20-10-07, 22:12
Canim ben hic dusunmemustum bunu, senin sorunun uzerine bi arastirma yaptim 25 yasinda oldugunu buldum, sasirdim ben en fazla 22 yasinda biliyordum Sedefi.. Evli falanmista, hic tahmin etmiyordum ya..
Ben tahmin etmistim zaten 25 falan oldugunu Sende baya Gençlestirmisin Sedef Ablayii :img-grin2 gerçegi 22 yasinida biraz gosteriyor ama,,,
Sagol Arastirdigin için:img-in_lo

CileK_KiZ
20-10-07, 23:45
slm
dünkü bölüm harikaydi ya
süperdi ya en coook beyendigim sahne ise
ya oo halil dedigi sahne var ya en cook o beni bitirdi
menekse ye iyi bak falan abisine ayyyyyyyyyyy
koptum o anda ya
+++++++++++++

ya bu ne hiz kardesim hemen 7.bölümün fragmani cikmis
ya
süperrrrr ama iyi böylesi

ya halil acayib bayiliyorum yaaaaaaaaa:::::))))))))))))

berivan_
21-10-07, 00:30
Halil'in Yusuf tarafindan pataklanmasindan sonra Yusuf'a gözunden yas akarken dediklerinden cok etkilendim,yani hem o sözler hemde gözde yas of of offff:img-in_lo bizim Halil fena asik ama Yusuf agbim kiyamadi ve hemencecik nasilda sende bizle geliyon dedi,aslan agbim benum:happy0064:happy0064

Birde o ne öyle hani cowboy filmlerinde olur ya neydi duelo??Halil'er bir yandan bucur Kadir ve kendini tabanacayla birseyler sanan uzun Mistik bir yanda...

Birde bizim akilli herifler Mithat'in o siyah kostumlu adaminin verdigi silahlari nasilda ellerine aldilar öyle...yaw kendilerini akilli sandilar ama feci tosladilar.silahta parmak izleri var artikin,bir yalnislarini görsun o herifler atarlar bunlari iceriye silahtaki parmak izleri sayesinde...ayyyy nekadar da uzuldum ama:happy0064:happy0064

Suheyla masallah nasilda kocasini evden defetti,hemide suratina kac kez tukurdu,helal olsun onada:happy0064 Hasan'da durmus namustan basediyorya peh peh ula namus kim sen kim:icon_whis sen ne anlarsin ki namustan lean dedim yuksek bir sekilde:img-blush iyi ki ögrenci olarak yalniz yasiyorum yoksam babamin bana tuhaf tuhaf bakmalarindan kurtulamazdim bir ömur herhal:img-hyste bakinca kendimi cok kaptiriyorum yaw:img-blush

Haaa birde Mistikla beraber olmak istiyen kadin(hatirliyamadim ismini simdi)Mistikla olamadi ama Yusuf'la oldumu kine:img-blush yani ona bir tuhaf bakiyordu ve ona yakinlasmalar falan...belkide birsey olduda bizmi göremedik acep:icon_whis

baharG90
21-10-07, 10:47
en sevdigim sahne lerden birisi hani halil manydonoz ayikliyordu meneksede domates rendeliyordu ya orada menkese halile dedi halil halilde bakti söyle dedi menekse güldü halil hadi söyle seni seviyorum de dedi yaa o sahne ye bayildim

birde yusuf menekseyi götürecekti halilde agladi ona iyi bak dedi o sahne cok süperdi

emirdag_güzeli
21-10-07, 10:49
Bolum super bitti yahu!!!cok heycanli ayni american filmlerdeki gibi bitti..karsi karsiya...

Menekse nin annesine ne iyi soyledi yaa....Kizini satmak namuslu, alman bi kadinlaberbaber olmak namuslu ama yuzune tukurdimde namussuz,,ondan sonra kadin cagis tukurdu,gene tukurduu..cokk acayip bi sahnedi..cok etkilendim..

simdi ben 7 bolum fragmani gormedim neler olucani merak ediyorum..

08_aşk
21-10-07, 11:18
bu dizi daha yeni olaylar ve anlatımlar belki çok anlaşılır gelmiyor ama yavaş yavaş herşey yoluna girecek ve menekşede donukluğundan kurtulacak kendini tanıyacak ve aşkı daha iyi anlayacak etrafındaki olayları görecek daha birşey bilmiyor ve çevreyi tanımıyor kapalılığından ben olayların yavaş yavaş rayına gireceğinden eminin halilde manekşe çok güzel daha anlaşılır ve daha aşkı hisedeceğimiz bölümler olacak ama bunun için tabi biraz daha sabırlı olmalıyız ve olayların daha anlaşılır olamsı için dha abilerinin hikayeleri olacak anneler gelecek ebn ilerki bölümlerde çok güzel olaylar bekilyorum

berivan_
21-10-07, 12:05
Kivanc masallah mutfakta nekadarda marifetliymis yaw,maydonozlari nasilda ayikladi öyle:img-in_lo yasadi Menekse:img-blush

Ama Halil'in Menekse'ye söyledikleri,kim istemezki sonucta askini özgurce yasamak,herkese sevdigini göstermek??Menekse Canay'i ve erkek arkadasini görunce icim gidiyor yani:icon_sorr

Ben birde seyi anlamadim ne yani Mithat simdi Canay'in erkek arkadasinin annesiyle birlikte ve anladim kadariyla birlikte oldugu kadininda ölen kocasi Mithat'in birlikte calistigi biriymis...Mithat neden hep cevresindeki kadinlari calismis oldugu ve ölmus oldugu adamlardan kalan eslerini seciyor kendine anlamis degilim yani...bundadami birseycik var??Canay'in erkek arkadasidami Halil'e ayni kader paylasicak yoksam sonradan...onundami Mithat elinden herseyini alicak yani?? diziyi bir kitaptan islediklerini okudum burada ve sey o kitabin adidami Menekse ile Halil?okuyanlar varsa cok merak ettimde dizinin icerigi kitabin icerigi ile aynimi tam tamina??

YoShUn
21-10-07, 12:40
yusufun halile sende gel demesi güzeldi.menekşenin anneside tam beklediğim gibi patladı sonunda.mEnEkşEnin babasınada daha bi gıcık oldum valla.adam hem şuçlu hem güçlü.
o mezarlık sahnelerinde o mustafanın halleri çok komikti yaa :D

dFKto
21-10-07, 12:44
Her bölüm sonunda merak içinde bırakılıyor izleyici. Bunun izlenme oranlarına etkisi olması lazım ama fragmanda o merak edilen sorunun cevabı, neler olacağı az çok verilip izleyicinin merakı dindiriliyor bu yüzden ratingler benim umduğum kadar yüksek değil bence. Fargmanlarda her sorunun cevabı verilmese iyi olacak.

berivan_
21-10-07, 13:42
yusufun halile sende gel demesi güzeldi.menekşenin anneside tam beklediğim gibi patladı sonunda.mEnEkşEnin babasınada daha bi gıcık oldum valla.adam hem şuçlu hem güçlü.
o mezarlık sahnelerinde o mustafanın halleri çok komikti yaa :D

Yusuf'un yumsiyacagi zaten bakislarindan belliydi aslinda...ama Yusuf'un gel demeden önceki Halil'in konusmasi ve gözunden akan o damla yas,of offff cok kötu oldum orada:icon_sorr ama Yusuf'da anladi Halil'in kardesini nasilda sevdigini...Mistik ve Kadir'de geldiler ya sonunda,hani bizimkileri bir yanda mezar kaziciklari bir yanda,iste orada Mistikin hali neydi yaw,tabanca tamis kendi birseycik zanediyor tirsak herif:icon_evil birde yani insan gupe gunduz gezermi belinde silahi ile okadar acik yaw:icon_whis bunlarin akilarindan suphe ediyorum ben vallah:img-blush

Menekse'nin annesi hemde ninesi cok guzel patladi vallah...Hasan'da aldi sonunda hakkettiklerini...bakalim metresi ile fragmanda kavga ediiyordu ya o sahneleri cok merak ediyorum,gitsin oda dukkanindami yatar ne yapar simdi...karisina ve anasina surununde akliniz basiniza gelsin dedi ama haberi yokki asil kendi surunecek:img-yes:

gülay_1905, tek cümlelik mesaj yazmak forumda yasaktir canim,yani yazmis oldugun mesaja istersen birseyl daha ekle:img-wink:

_NEVZAT_
21-10-07, 14:18
şu hasanın metresinin adı stefi değil miydi (yoksa ben mi yanlış hatırlıom)şimdi helga diyolar

Evet bende anlamadim orasini....bi Helga diyor bi Steffi!!!

Bu arada...vallah Yusuf´a helal olsun.
Halil´le beraber kaciyorlar....Menekse´ye de Balci´lar yardim ediyor (sonunda).
Artik Kadir ve Mustafa ne yapicak bilmiyorum ama basina bela aldilar

dFKto
21-10-07, 15:19
Bu dizi ilk başladığınmda öyküsünü inandırıcı bulmayanlar olmuştu. Berlin Zorla Evlendirilmeye Karşı Çalışma Grubu adındaki bir derneğin yayınladığı bir broşüre rastladım geçenlerde. Orada anlatılan genç kızlardan birinin öyküsü var aşağıda. Dizinin konusuyla örtüşüyor.

Öyküler, Krizevi PAPATYA’da kaldıkları süreçte kızların yazdığı biçimle kendi ifadeleri, kendi kelimeleriyle aktarılmıştır. Yalnız, ilgili kızların güvenliği nedeniyle isimler ve bazı veriler değiştirilmiştir.

3. Serap:

”Bundan 16 yıl önce Türkiye’de doğdum. 5 yaşımda ailemle birlikte Almanya’ya geldim.

Biz hristiyanız. Ortaokula geçtiğimde, annebabamın herşeyi deneyerek okula gitmemi engelleyeceğini aklımın ucundan bile geçirmiyordum. Benim kız olduğumu ve öğrenime ihtiyacım olmadığını, zaten ev kadını olacağımı gerekçe olarak ileri sürüyorlardı. Beni banka ve postaneye gidip hesapları yatırma veya başka işleri yapmaya zorluyor, böylelikle okula gitmemi engelliyorlardı. Okula devamsızlığım o kadar çoktu ki, daha düşük seviyeli bir okula (Hauptschule) geçmek zorunda kaldım. Annebabamın benim öğrenimimi neden engellemeye çalıştıklarını çok sonraları anladım: Onlar beni kuzenimle evlendirmeyi planlıyorlardı. Buna ben daha 8 yaşımdayken ve bana sormadan karar vermişler. Ancak 16 yaşıma geldiğimde bundan beni haberdar ettiler. Dünya başıma yıkıldı. Sevmediğim bir erkekle evlenmeyi kabul edemezdim. Şimdiye kadar yaşamım hakkında hiçbir karar verememiştim, ne yapmam gerektiği hep bana emredilirdi. Ama hiç olmazsa evleneceğim kişiyi kendi seçme özgürlüğüm olur diye düşünmüştüm. Ama yanılmışım. Ne yapacağımı bilmiyordum, çaresizdim. Bu, kız arkadaşlarımla buluşmama izin vermedikleri zaman hissettiklerime de benzemiyordu. Mutlaka bir şey yapmalıydım, çünkü yaşamımı boşa geçirmek ve mutsuz olmak istemiyordum, zaten mutsuzdum yeteri kadar.

Evi terketmeye karar verdim. Yaklaşık 3 hafta bir krizevinde kaldım. Bu süre içinde annebabamla iki görüşme yaptık. Babam, nişanı bozma sözü verdiğinden ve bunu yazılı olarak da imzaladığından yeniden eve döndüm. Okula gitmeme izin verecekleri sözünü de vermişlerdi. Bir ay kadar babam sözünde durdu. Okula gidiyor ve arkadaşlarımla da buluşuyordum. Kısa zaman sonra ama, amcam (kuzenimin babası) geldi ve evlenmeye ikna etmeye çalıştı. Ona çok büyük saygım olmasına rağmen, yine hayır dedim. Babamın ama düğün hazırlıkları yaptığını farkettim. Anneme bana yardım etmesi için yalvardım, birşey yapamayacağını söyledi. Çaresizlik içinde babama kuzenimle evlenmek istemediğimi anlatma çabalarım da birşeye yaramadı. Beni yumrukladı. Dövdü, saçlarımdan çekti ve ordan oraya sürükledi. Durmadan yüzüme ve sırtıma vuruyordu. Daha sonra bir bıçak alıp geldi ve bununla üstüme yürüdü, ama aramıza annem girdi. Sonra anneme: ”Git bir ip al gel, bu yaşamıyacak artık, asacağız onu." dedi. Öyle sert vurdu ki, heryerim mosmor oldu ve yüzüm tanınmaz hale geldi. Dahası düğünden iki hafta önce beni abimin evine hapsettiler. Evden kaçmaya yeltenmemem için beni tehdit ediyorlardı. Babam aksi takdirde beni öldüreceğini söylüyordu. Bana yardım edecek olanları da öldüreceğini söylüyordu, mesela gençlik dairesinde çalışan sosyal çalışmanları. Hapsedildiğim evden çıkmaya çalışıyordum, ama hep başımı bekleyen birileri vardı. Üç gün sonra telefonla yardım isteme imkanına sahip oldum. Polis tarafından evden çıkarıldım ve emin bir yere yerleştirildim. Eve geri dönmek istemiyorum. Annebabamın değişeceğine dair hiçbir ümidim yok. Babamın tehditlerini gerçekleştirmesinden korkuyorum.”

Serap Batı Almanya’nın bir kentinde emin bir yerde yaşıyor. Annebabasından velayet hakkı mahkemece alındı. Serap hala kendisinin peşinde olan annebabasından korkuyor ve hertürlü ilişkiden kaçınıyor.

FEL!ADE
21-10-07, 16:27
dfKto nin haberine bende katiliyorum. töresel ve dinsel sebeplerden ailesi tarafindan infaz edilen genc kadinlarin haberleri Almanya ya hicte yabanci degil.
dünyanin her yaninda bu sebeplerden öldürülen genc kadinlar var.
Almanya da yanki uyandiran bir cok cinayeten sadece bir tanesi, bir kader de Hatun Sürücü..
kisacasi eminim hemfikirizdir... MENEKSE ler var ve onlar su anda tehlike icinde, enselerinde soguk bir kursun korkusuyla yasamak zorundalar.

Deutsche Welle

28/08/2007

Almanya'nın başkenti Berlin'de kardeşi Ayhan Sürücü tarafından öldürülen Hatun Sürücü'yle ilgili dava yeniden görülecek. Leipzig kentindeki Federal Yargıtay, Hatun Sürücü'yü öldürmek suçundan yargılanan üç kardeşten sadece Ayhan Sürücü'nün hapis cezasına çarptırılmasına itiraz eden Berlin Savcılığı’nın davanın yeniden görülmesi istemini yerinde bularak, diğer iki kardeşi Mutlu Sürücü (28) ve Alparslan Sürücü'nün (26) serbest bırakılması kararını kaldırdı.

Almanya’da doğup büyüyen Hatun Sürücü Şubat 2005’te Berlin’de sokak ortasında vurulup öldürülmüş, cinayeti üstlenen kardeşleri, bunun için Hatun’un “Batılı yaşam tarzını” gerekçe göstermişlerdi. 15 yaşında okuldan alınıp Türkiye’deki bir kuzeniyle evlendirilen Hatun Sürücü, zorla evlendirildiği eşiyle geçinemediği için ayrılmış, oğluyla birlikte kendisine yeni bir yaşam kurma mücadelesine girişmişti. 1999 yılında oğlunun doğumundan sonra Türkiye’ye dönmeyi reddeden Hatun Sürücü, ailesinin yanında da yaşamak istememiş, önce oğlu ile birlikte genç annelerin kaldığı bir yurduna yerleşmiş ve başarı ile tamamladığı meslek eğitiminden sonra bağımsız yaşamayı seçmişti. Hatun Sürücü öldürüldüğünde 23 yaşındaydı.

Alman ceza yasasında töre cinayeti maddesi bulunmuyor. Hatun Sürücü cinayeti, Almanya’daki ilk namus cinayeti değildi. Ama bu cinayet sonrasında tartışmalar yükselmiş ve aile baskısından kaçan genç kadınlara yardım önlemleri arttırılmıştı. Hatun Sürücü ve oğlu adına kurulan bir dernek de ölüm tehdidi altındaki kadınların korunmalarına yardımcı oluyor. Hatun Sürücü davasına yeniden bakılmasına karar verilirken, Berlin Eyalet Mahkemesi, oğlu Can Sürücü’nün velayetinin kız kardeşine verilmesi talebini de reddetti.

dizide ki Menekse karekterinin tavirlarini anlamamizda yardimci olacagini düsündüm.

eSzra_
21-10-07, 16:31
Merhabalar daha yeni menekse ile halil kanald e vardi yeniden izledim ve son 10 dakkada çok agladim ama sonunda yusuf izin verdi sevindim sonra musti ve kadir geldiginde mustinin durusuna yine çok guldum allahim nasil duruyodu oylee hala guluyorum ama gerçekten super bi dizi yaa baka baka doyamiyorum:img-yes::img-yes:

de-rin
21-10-07, 19:07
valla bende bayıldım ikisini seyrederken çok gülüyorum pek komikler
mıstığın mezarlık sahneside öyleydi sonra fatihada okudu
saf aslında mıstık babasından kötü değil yani

birde bu muhteşem ikilinin kendilerine sunulan silahları alıncaki harika ekşinlı sahneleri var ...onlarda çok komik..sanki daha önceki işleri silah üzerine yda güvenlikçi gibi kendilerine hava verip silahı kaptıkları gibi adamın elinde sağa sola elindeki silahla poz vermeleri vardı ,orada da çok komiklerdi..

hiç akıllarına gelmedi hiç şüphelenmediler adamın silahı bezle tutup kendi ellerine vermesi,ben izlerken ohhh şimdi de bilmedikleri silaha parmak izlerini bıraktılar dedim....

Mithat'ın sevilisini oğlu Halil'i görünce kız arkadaşından kıskandı mı?? yoksa onu bir yerlerden hatırlıyor mu?? diye merak ettim..

ilk önce sanki Halil'in ve adını bilmediğim O çoçuğun geçmişte çocuklukta arkadaş oldukları bir birlerini tanıdıkları geldi.:img-yes:
.
böylede olabilir gibi,

çünkü: Mithat'ın iş arkadaşıy mış onunda babası ve ölmüş eceli ile ölmediya işin içinde Mithat varsa öldürtmüştür iş arkadaşı adamcağızı..

Meneksenin babasi 7.Bölüm de sevgilisinden kapiya atiliyor ... kim bilir kadinada neyapmak istedi. eh artik her gün orda onun icin sevgiliside disariya sepetlemistir..:good:fragmandan öyle anladim...
Bir de korkuyorum Halil Mithata kanacak cünkü Zeynep ona inaniyorum dediginden belki oda etkilenmistir ve oda inanir..cok kötü olur..
Bakalim neler olacak iple cekiyorum cuma gününü...

sizlere iyi gecelerbye

reyhancım fragmanı bende görmüştüm dizi bitiminde ama dikkat etmemiştim aklımda hala mıstıkın yandan verdiği o muhteşem pozu kalmıştı

demek helga postaladı babyı öyle mi??eline sağlık :good:

ee baktı ki adam sabah akşam hergün kaldı başına postalayacak tabi sanki çok mu seviyordu o uyuz kıl yığını adamı..
kapıya koymadan daha öncede bir güzel almıştı $ paracıkları , kurmuştu işini de daha neden ihtiyaç duysun ki ona ...ben baştan beri helganın başka Alman sevgilisi vardır diyordum şimdi meydana çıkma zamanıdır..

bende gecen bölüm Zeynebin hemencek Mithat'a inanmasına kanmasına şaşırdım..sözde arabada giderken ki Mithat'ın polisle yaptığı konuşma hiç inandırı değildi ve konuştuğuda polis memuru değil di zaten hepsi kendini uyduruğu bir oyunun parçasıydı..
.yüz ifadesde doğruluyordu zaten sözlerini..çok yapmacıktı..
ama zeynep çoktan düşmüştü Mithat'ın kandırma tuzağına:sad53:

KeReMcEmLoVeRiN
21-10-07, 19:37
slm arkadaslar
yorumumu anca yazabiliyorum

yine tek kelimeyle MUHTESEM bir bölümdü:happy0064

En güzel sahneler tabiiki Menekse ile Halil`in beraber oldugu sahnelerdi:img-wink::img-in_lo
Mustafayla Kadirin haline cok güldüm valla mezarliktayken nasil tirstilar ama en cokta mustafa:img-hyste:img-hyste
baslarina daha cok bela accaklar gibi geliyor bana ama olsun canimada degsin ohh ohhh:bella

Hasan beyde ne fena ya ne kadar acimasiz ama hanimi iyi yapti ne güzel tükürdü yüzüne canimada deysin:)
iyi karsi geldiler bi daha zor gelir o eve anahtarida yok zaten:)
Su Canayada sinir oldum Halili görünce yüz ifadesi degisti deli midir nedir erkek arkadasinin yaninda aaa:icon_evil
ama Yusuf biraz gözümden düstü yaa geceyi o kadinlar gecirmesi hic hos degildi babasina kiziyordu ama kendi yapiyor gerci babasinda basla o evli ama yinede..Yusuf a yakismadi bence...
Menekse`nin abisine sarildigi an cok duygulandim yaa...:img-cray:

peki finale ne demeli acayip yapmislar yaaa Halil`in Yusuf`a dedikleri sonra Yusuf`un yürü gidelim demesi(Tüglerimin diken diken oldugu an) sonrada karsi karsiya durmalari....

Evet bende anlamadim orasini....bi Helga diyor bi Steffi!!!

Bu arada...vallah Yusuf´a helal olsun.
Halil´le beraber kaciyorlar....Menekse´ye de Balci´lar yardim ediyor (sonunda).
Artik Kadir ve Mustafa ne yapicak bilmiyorum ama basina bela aldilar

evet yaa isimde bir karisiklik var galiba...
bunlari nerden ögrenigini sorabilir miyim?
yeni fragman cikti mi bile???
Halil Yusuf`la beraber mi kaciyor vayy dedigin gibi helal be:img-wink:

»» DeeTje ««
21-10-07, 20:23
bugün yine çekim vardı. ama tam olarak çorbacının önünde değil daha ilersinde bi iş hani gibi bi yerde.ama menekşe ile halıl yoktu.ben diziyi izlemiyorum.dün bi son sohnesine baktım.hani son sahnelerde gelen iki kişi var ya galiba menekşenın abisiyle kocası onların sahneleri çekiliyodu.

dünkü final bölümlerini hepsini biz daha önce görmüştük
okulda tenefüste pencereden bakıyoruz canlı canlı izliyoruz

Ne yani sen simdi bizi kiskandirmayami calisiosun Fatoscum...:icon_whis
nedir yani meselen anlamadim...bana inatmi yapiosun? hih hicde kiskanmis degilim yani bilesin... Banane Kivancdan diziden hih hic isim olmaz..:icon_whis:icon_whis

Kizim hergun goruyosun birgunde gorme yani ne olucak...bak ben hic gormuyorum ona bakarsan...arabeske baslicam simdi...birazcik dusun beni canim...:img-pilot Ben Kivanc tatlitugu gorseydim bir cift laf etmeden birakmazdim valla...ama sen selam bile vermiosun...ne sansli malzemesin sen oyle...neysem susayim ben cunku benim bu yazdiklarimdan sonra senin bana cemkirmeden edemeyecegini dusunuyorum...yanilmiyorumda sanirim...dimeee?? :icon_whis

Neyse dizi ile ilgili yorumuma doneyim...
Bu bolumu cok bgendim...cok heyecanli ve dolu bir bolumdu...
Nine ve annenin yaptiklari cok iyiydi...o koca musvettesine ooh oldu...evden attilar...annesine bile el kaldirdi adi herif...elleri kirilasia metreside ona tekmeyi basasica..:img-cool2

Mustafa ve Kadirin yasadiklari olay cok komikti.. baslarina ne is aldirlar...
ooh oldu onlara simdi o kotu adamlar bunlari rahat birakmazlar ve bu durumda bunlarda Meneksenin pesine dusmeye vakit bulamazlar...insallah...:img-icecr

Sonra Mustafanin her hareketi beni cok gulduruyor adam acayip bisey yaa...
mezarliktaki korkulari sonra adam dua bile okudu yaa...kotu bir rolde ama adamin hareketleri bazen beni cok gulduruyor...
sonra Mustafa ve Kadirin basindaki adamin bir gizli is yapacagiz butun istanbula yayin yaptiniz gibi bir cumle kurmasi cok komikti...Yani mezarlikta olanlar tamamiyle guzeldi...
En son sahnede Mustafanin manken gibi durusu herkesin komigine gitmis...
ayni sekilde benimde dikkatimi cekti ve gercekten cok komikti...ben acikcasi onu oyle elleri belinde ve gerilmis bir vaziyette gorunce supermane benzettim...
Valla aynen oyle durmus yaa...cok gulmustum o haline..:img-hyste
Birde su silahlari ellerine alip hava atmaya calistiklari sahne...bu ikisi safin onde gideni resmen yaa...baslari derten artik hic kurtulmaz bunlarin...hatta mustafa cok korkucak cok gibime geliyor...mezarliktan korktugundan daha cok...:img-hyste

Bu bolumde heleki Zeynebi cok gormedik Mithatida cok gormedik belkide bu bolum onun icin bu kadar guzel gelmistir bana bilemiyorum...
:icon_whis

Su ailenin kucuk kizlarini ilk once ben Halile asik oldu sandim...ilk tanistiklarinda Halile yiyecekmis gibi bakiyordu sanki...korktum acikcasi birde bu kizi cekemem valla...sevgiliside fark edip cok kiskandi zaten...:icon_whis

KeReMcEmLoVeRiN
21-10-07, 20:34
Her bölüm sonunda merak içinde bırakılıyor izleyici. Bunun izlenme oranlarına etkisi olması lazım ama fragmanda o merak edilen sorunun cevabı, neler olacağı az çok verilip izleyicinin merakı dindiriliyor bu yüzden ratingler benim umduğum kadar yüksek değil bence. Fargmanlarda her sorunun cevabı verilmese iyi olacak.

bencede yaaa acayip heyecanli bitti yine...o dedigin seyin reytingle ilgisi olabilir ama bence pekte etkili degildir..bilemicem..
reytingleri gördüm ve biraz üzüldüm...
totalde baya bi iyi reyting almisiz 2. olmusuz yani HS`yi gecmisiz cok sevindim:happy0064
ama digerinde 5. olmak biraz üzdü beni yani...

arkadaslar neden kimse yok dizimiz cikali iki gün oldu daha bu baslik kapanmadi ya:icon_sorr

deliasik
21-10-07, 20:49
bu hafta bölüm yine cok güsel ve heycanliydi..
meneksenin annesini taktir etim.. sonunda kac samandir hayalimdeki seyleri yapti:D helal olsun kadina..
mustafaya gülmekten öldüm mezarlikta..
kadir ve mustafaya ii oldu.. oh ellerine aldilar sazan gibi silahlarii.. canima degsin:D

halilimii yusufun dövmesii cok kötüydüya.. ne bicim gözlerii doldu öle.. !
:icon_sorr

sevim1967
21-10-07, 21:03
Menekse ile Halil' dizisinin senaryosunu yazmak o kadar keyifli bir süreç ki. Bir edebiyatçı için yeni bir tecrübe, inanılmaz hayranlık ve saygıyla izliyorum oyuncuları, yönetmenin yaptıklarını. Geçen sene de Osman Sınav'la bir film senaryosu yazmaya başladık, henüz bitmedi. Konu aşk ve tasavvuf. İnşallah önümüzdeki sene çekilecek.

En son okuduğunuz kitap?
- Selim İleri'nin Şimdi Seni Konuşuyorduk kitabı. Çok keyifli, zaten çok severim kendisini...

- En sevdiğiniz dizi?
- House. Yerlilerden Pusat, Bıçak Sırtı, Hatırla Sevgili, Binbir Gece.

- En sevdiğiniz mekân?
- 15 yıl önce kırmızı eti bıraktım. Her tür balık mekânı uyar bana...

- Yaşamaktan en zevk aldığınız şehir?
- İstanbul, İstanbul, İstanbul! Hiçbir şehre benzemiyor.

- En büyük pişmanlığınız?
- Pişmanlıkları olan, 'keşke'lerle düşünen bir insan değilim. Ama yemek pişirebilmeyi isterdim!

- En sevdiğiniz yemek?
- Ekmek çok severim, ekmek yapmayı öğrenmek isterim. Birileri ekmek yaparken yazmak beni çok rahatlatır. Birkaç fırına gidip oturup yazı yazdığım olmuştur. O koku, o un, meditasyon gibi geliyor.

- En nefret ettiğiniz şey?
- Nefret etmemeyi öğreniyorum.

- En sevdiğiniz sanatçı?
- Müzeyyen Senar denince akan sular durur.

- En sevdiğiniz oyuncu?
- Yerli isimlerden Türkan Şoray.

Kaynak: sabah.com

KeReMcEmLoVeRiN
21-10-07, 21:23
bu hafta bölüm yine cok güsel ve heycanliydi..
meneksenin annesini taktir etim.. sonunda kac samandir hayalimdeki seyleri yapti:D helal olsun kadina..
mustafaya gülmekten öldüm mezarlikta..
kadir ve mustafaya ii oldu.. oh ellerine aldilar sazan gibi silahlarii.. canima degsin:D

halilimii yusufun dövmesii cok kötüydüya.. ne bicim gözlerii doldu öle.. !
:icon_sorr

evet bende sana katiliyorum Meneksenin annesi süperdi bu bölümde acayip seyler söyledi hasan`a helal valla:img-cool2
bende Mustafa`yala Kadir`e cok güldüm galiba hepimizi güldüren tek sahne oydu:)

Yeni bölüm fragmani gelmis haberim yoktu simdi gördüm ve cuma`yi iple cekiyorum nasil gecicek bu zaman hic bilmiyorum...:icon_sorr

Cigdem_18
21-10-07, 21:26
slm arkadaslar
yorumumu anca yazabiliyorum

yine tek kelimeyle MUHTESEM bir bölümdü:happy0064

En güzel sahneler tabiiki Menekse ile Halil`in beraber oldugu sahnelerdi:img-wink::img-in_lo
Mustafayla Kadirin haline cok güldüm valla mezarliktayken nasil tirstilar ama en cokta mustafa:img-hyste:img-hyste
baslarina daha cok bela accaklar gibi geliyor bana ama olsun canimada degsin ohh ohhh:bella

Hasan beyde ne fena ya ne kadar acimasiz ama hanimi iyi yapti ne güzel tükürdü yüzüne canimada deysin:)
iyi karsi geldiler bi daha zor gelir o eve anahtarida yok zaten:)
Su Canayada sinir oldum Halili görünce yüz ifadesi degisti deli midir nedir erkek arkadasinin yaninda aaa:icon_evil
ama Yusuf biraz gözümden düstü yaa geceyi o kadinlar gecirmesi hic hos degildi babasina kiziyordu ama kendi yapiyor gerci babasinda basla o evli ama yinede..Yusuf a yakismadi bence...
Menekse`nin abisine sarildigi an cok duygulandim yaa...:img-cray:

peki finale ne demeli acayip yapmislar yaaa Halil`in Yusuf`a dedikleri sonra Yusuf`un yürü gidelim demesi(Tüglerimin diken diken oldugu an) sonrada karsi karsiya durmalari....

kiz o adama hasan bey fekan deme hak etmiyo onu bu ooooooo icime su serpildi helgada kovuyomus ha cok güzel kalsin sokakta evet anahtarida yok zaten ooo canima deysin:img-grin2
bende o canaya sinir oldum erkek arkadasida halilden hic hoslanmadi

KeReMcEmLoVeRiN
21-10-07, 21:36
baslik cok bos oldugu icin bir anket hazirlim bari...

1.) Bu bölümde en cok begendinginiz sahne?
2.) Bölümdeki en iyi performan sizce kime ait?
3.) En komik sahne hangisi?(anladiniz siz onu:))
4.) En üzücü sahne hangisi?
5.) Sizce Yusuf Halil`i dövmekle hakli miydi?
6.) Sizce Helga Hasan`i neden evden kovuyor:img-haha:

1.)Hmm bircok sahne var ama Halil`in Menekse`nin elini öptügü an en güzeliydi galiba:img-clapp
2.) Hmm Halil ile Menekse`ye zaten dencek birsey yok..:img-wink:
ama bu bölümde Menekse`nin annesi cok iyiydi bence:img-icecr
3.)Tabiiki Mustafa ve Kadir`in mezarda olduklari sahne:img-hyste
4.) Menekse`nin abisine sarildigi sahnede kendimi tutamadim..vede Halil`in Yusuf`la konustugu sahnede cok üzücüydü...:img-cray:
5.) Bence kesinlikle hakli degildi...tamam yanlis yerde gelmis olabilir(biraz samimi olduklari sahne)ama yinede Halil`i dövemye hakki yok bence...
6.) Hmm biraz düsünmem lazim..belkide oturumunu daha vermedigi icin...:img-pilot

kiz o adama hasan bey fekan deme hak etmiyo onu bu ooooooo icime su serpildi helgada kovuyomus ha cok güzel kalsin sokakta evet anahtarida yok zaten ooo canima deysin:img-grin2
bende o canaya sinir oldum erkek arkadasida halilden hic hoslanmadi

evet cnm haklisin ama icimden gecen seyi söylesem ayip olcak hem öyle seyler yazmak yasak oldugu icin mecburen ismini kullaniyorum:img-hyste

evet yaa biraz sokakta kalsinda görsün dünya kac bucakmis:img-cool2
ama hemen eve gidiyor bakalim hanimi ne dicek onu karsisinda görünce..insallah almaz eve:img-pilot

lilo78
21-10-07, 22:36
birde bu muhteşem ikilinin kendilerine sunulan silahları alıncaki harika ekşinlı sahneleri var ...onlarda çok komik..sanki daha önceki işleri silah üzerine yda güvenlikçi gibi kendilerine hava verip silahı kaptıkları gibi adamın elinde sağa sola elindeki silahla poz vermeleri vardı ,orada da çok komiklerdi..

hiç akıllarına gelmedi hiç şüphelenmediler adamın silahı bezle tutup kendi ellerine vermesi,ben izlerken ohhh şimdi de bilmedikleri silaha parmak izlerini bıraktılar dedim....

Mithat'ın sevilisini oğlu Halil'i görünce kız arkadaşından kıskandı mı?? yoksa onu bir yerlerden hatırlıyor mu?? diye merak ettim..

ilk önce sanki Halil'in ve adını bilmediğim O çoçuğun geçmişte çocuklukta arkadaş oldukları bir birlerini tanıdıkları geldi.:img-yes:
.
böylede olabilir gibi,

çünkü: Mithat'ın iş arkadaşıy mış onunda babası ve ölmüş eceli ile ölmediya işin içinde Mithat varsa öldürtmüştür iş arkadaşı adamcağızı..

canay halile çok yılıştı eee tabi kıskandı çocuk normal halilden kim olsa kıskanır dimi ama,
süpermen mıstık ve ekürisi kadirin, silahla poz vermeleri , vuruyomuş gibi yapmaları falan,valla neydi feci güldüm bende
Halil çok sakin görünüyor ama menekşe konu olunca birden aslan kesiliyo kendini kaybediyo nası öfkeleniyor yusufa abi demesi de güzeldi o evlendirse şu garipleri ya

emirdag_güzeli
22-10-07, 08:21
dizi superde,,reytingler pek iyi degil..bence...yani kote de degil ama bu dizi icin de iyi ve yuksek de degil...bence cuma gunde cok dizi cikiyor yeni diziler ve gecen sezon dan kalma diziler ve gecen sezondan kalma dizilerde tabiki bi hayran kitlesi var yoksa bi sezon gene devam edmezdi....umarim reytingler daha iyi olur cunku bunu bu dizi hakediyor...

Messa
22-10-07, 08:31
Cuma akşamı yine seyrine doyulmaz bir bölüm izledik. Balcı'lardan bu kadar duyarsız davranmamalarını ve babasına haber verdiklerini Menekşeye söylemelerini beklerdim. Yine en aklı başında kişi Doğanay kanımca.

Bu bölüm Zeynep-Mithat kısımlarını fazla görmeyince daha mı bir güzel oldu ne dizi. Mıstıklara gülmekten kırıldım ekran başında. Kadir'in telefonu ikide bir çalınca Mıstık üç buçuk atıyordu korkudan, çok komikti. Başlarını iyi belaya sardılar, vukuatlı silahta parmak izleride var artık değmeyin keyfimize.

Yusuf, sandığımızdan daha akıllı ve duygusal çıktı. Mıstıkların pasaport onda hiçbirşey yapamazlar. Halil'i Menekşenin elini öperken görmeseydi belkide o kadar fazla sert çıkmayacaktı ama, sonradan Halil'i anladı ve ona hak verdi. Halil'inde Yusuf'a el kaldırmaması çok iyiydi. Balcılar şokta, vay be neler oluyormuş diye.

Halil, Yusuf'a "Abi" dedi ya acayip hoşuma gitti. İnşallah çok iyi anlaşırlar. Hasan Efendi'ye bu bölüm iyice gıcık oldum. Annesine el kaldırdı ki, nasıl Menekşeyi öldürmesin. Gelin-Kaynana birbirlerine ne güzel destek verip kurtuldular o baş belasından.

Fragmanıda gördüm tabiki, kurtuluyorlar bizimkiler.

[AngeL_]
22-10-07, 11:02

bence helge hassani aldatiyor ve hassan helgayi suheyla zanedim dovuyor tabi helga buna dayanamaz ve onu kapi disari ediyor:img-yes::img-yes:

Ciddenmi?
Helga kovdumu hasanı? Allah Allah ben bu sahneyi kaçırdımmı? nie hatırlamıorum yaw? :img-pilot baq şimdi! Tekrar izlettireceksiniz bölümü banaaaaa:img-icecr
Mütiş bi bölümdü bencede..Hasanı karısı kovdu ya bittim oraya..
Bu arada utanç verici ama daha yeni öğreniyorum:img-in_lo Hiç farketmemişim..Senarist Elif Şafakmış ..:img-blush Bu ne biçim dizi izlemektir utandım kendimden şimdi :icon_sorr
Ama bilmeliydim bu kalemin kalite adını...Çok sevindim öğreninceee...:happy0064 Artık her karesini daha dikkatli izliycem..bye

KübraYasemin
22-10-07, 11:09
Bir anket gördüm hemen cvp verim dedim...

Menekse, Halil ve Yusup sahnesi. Yusufun Halile sende gel sahnesi.
Yada bizim salak Kadirin silah sovu silah tutarken oyana buyana sallamasIda güzeldi...komikdi dah adogrusu.

Menekse ve Halil. Yusup abimde bu bölüm süperdi..

3.) En komik sahne hangisi?(anladiniz siz onu)
Yusupun silah sallama sahnesine gül gül öldüm ya ben. BIrde su Mezar sahnesi Musatfa nasIlda korktu ya töbe töbe baya komikdi...

Halilin Yusupa konusmasI benide aglati...

Kendi yönlerine göre olbilir belkide...

6.) Sizce Helga Hasan`i neden evden kovuyor
Para bitmistir Hasanda. E ellun alman gevuru. Par kesilince. Yürü anca gidersin misali yapmIsdIr, baska ne olacak.. Helga mein schatz ya al sana schatz iste gördünmü..
Kesndi eti kendi buldu. Daha cok cekecek o Hasan..

KeReMcEmLoVeRiN anket cok güzeldi ellerine saglIk cnm...

gzd_gzd
22-10-07, 11:26
soruları cevapliyim :)

halilin yusufa söyledikleri,menekşeye iyi bak demesi
o sırada yusufun menekşenin bakışları
sonra da yusufun sen de gel demesi
tüm oyuncular süper oynuyor
ama kesinlikle menekşenin annesi şahaneydi
mıstıkla kadirin mezarda yusuf yusuf:D oldukları sahne
hasan denen baba bozuntusunun annesini ve karısını odaya kitleyip
onlar bağırıp ağlarken kılını kıpırdatmak bir yana,bir de onlara hakaret etmesi
bağırması..bir insan bu kadar insafsız olamaz
yani tabi kimse kimseyi dövmese çok iyi olur ama
yusuf bir abi,ve ilk anda verdiği tepki fevri bi tepkiydi
kendince haklı olabilir tabiki de
neden kovuyor bilmiyorum ama kovmakla
çook iyi yapıyor:img-hyste:img-hyste

edit:sorular için çok teşekkürler:img-wink:

KübraYasemin
22-10-07, 11:31
Gercekdende anketleri cvp layInca bende söyle bir durakladIm.

Yusuf a, Halilin el kaldIrmamasI baya bir kIbarlIk.

aferim Halile ilk olarak takdir ettim ona.

Birde su var aklImda.

Mustafa öyle olu arta silahI belinde tasIyor ve kimsede bu fark etmiyor ya pes yani.

Ne bicim is silahIn hicbir yani ortünmemis sekilde koca istanbulda öyle biri silahmI tasIyabilirmis, hee ii vallahaa..

judithtimoz
22-10-07, 11:59

Halilin Meneksenin ellini öptüğü sahne

Menekşe'nin annesi ve ninesi

Mustafa'nın mezarlıktaki sahnesi

Anne'yle Nine'nin oda'da kapalı olmalarına rağmen, adresi almaya çabalamaları

Abisi olarak birisini şuçlaması gerekiyordu. Tüm olanlar için. Yusuf'u anlıyabiliyorum. Bide tabi, kardeşinin ellini öperken gördü. Onun verdiği anlık bir tepki'di.

Hasan'ı kim isterki :dito Bence parası bitmiştir.

KeReMcEmLoVeRiN
22-10-07, 12:24
Kübracim ve gzd_gzd rica ederim asil ben tsk ederim sorulari cevapladiginiz icin:img-wink:
diger cevaplayan arkadaslarada cok tskler:img-wink:

Bende Halil`in Yusuf`a elini kaldirmamasini cok takdir ettim..yani elini sIktI kendini zor tuttu ama vurmadi...aferin ona:img-wink:

gs-tugba93
22-10-07, 12:42
Bende cok takdir ettim halilin yusufa wurmamasina
ilk basda az kalsin wurcakdi ama menekse halil dedi
ve o da wurmadi oh hasan kovuluyor
tabi helga yidi paralari kalmayincada yalah baska kapiya dedi

zinednah
22-10-07, 12:54
arkadaşlar birisi bana dizi'nin tekrar gününü söyleyebilirmi kanald'nin sayfasındaki yayın akışına ulaşaıyorum meraktan patlıycam şimdi...

sevgiler...

KeReMcEmLoVeRiN
22-10-07, 12:57
arkadaşlar birisi bana dizi'nin tekrar gününü söyleyebilirmi kanald'nin sayfasındaki yayın akışına ulaşaıyorum meraktan patlıycam şimdi...

sevgiler...

cnm dizi dün tekrarladi zaten...yine oynatirlar mi bilmiyorum...ama simdi yayin akisinda gördüm bugün saat 17.00`de tekrarliyor:img-wink:

sevim1967
22-10-07, 13:00

sevgiler...

Denk geldigim kadariyla belli bir günü yok canim.Genellikle haftasonu veriyorlar.
Mesela gecen pazar günü EuroD de tekrari vardi.

Sevgiler...bye

zinednah
22-10-07, 13:02
cnm dizi dün tekrarladi zaten...yine oynatirlar mi bilmiyorum...ama simdi yayin akisinda gördüm bugün saat 17.00`de tekrarliyor:img-wink:

ay inanamıcam ya....
talihsizliğe bak...
inşallah tekrar olur... :img-cool2:img-polic
offfff

raitingler niye düştü böle yaaaa
5.olmuşuz...
:sad53:

teşekkür ederim bilgiler için

sevgiler...

KübraYasemin
22-10-07, 13:07
Kübracim ve gzd_gzd rica ederim asil ben tsk ederim sorulari cevapladiginiz icin:img-wink:
diger cevaplayan arkadaslarada cok tskler:img-wink:

Bende Halil`in Yusuf`a elini kaldirmamasini cok takdir ettim..yani elini sIktI kendini zor tuttu ama vurmadi...aferin ona:img-wink:
ay cnm benim.

vallaha anket süper olmusdu ilk bunu diyim dedim.

Senin gibi aynan bende takdir ettim Halili.

Kendini iii tutu aferim.

Vallaha büyüklerine el kaldIrmadI ya aferim.

Kocaman bir aferimden daha büyügünü hak etti..

Elif Polat
22-10-07, 13:40
ya arkadaslar menekse ile hail biraz sikmaya basladi biraz ya.hersey cok güzel gidiyo ama sanki biraz cok duygusal gibi.mesela o mezarliktaki sahnelere süperdi bence.mustafanin korkmalari fln.ama insan böyle boguluyo :icon_sorr:icon_sorr

KübraYasemin
22-10-07, 13:55
ya arkadaslar menekse ile hail biraz sikmaya basladi biraz ya.hersey cok güzel gidiyo ama sanki biraz cok duygusal gibi.mesela o mezarliktaki sahnelere süperdi bence.mustafanin korkmalari fln.ama insan böyle boguluyo :icon_sorr:icon_sorr
Mezar sahnesini bende begenedim ilk olarak belirtmek istedim.

Ama dizi bence hic sIkmaya baslamadI..

BagzI insanlar belkide aynI konu islenmesini sevmedigi icin sIkIlIYordur.

Cünki konu hep su. Menekse ve Halil sürekli kacIyor.

Bu yüzden bagzI insanlarI sIkmaya baslayabilir..

Ama beni hicmi hic sIkmIyor.. ayrIca süper yaa..

xKubrax
22-10-07, 14:01
Sorular icin tesekkur ediyorum, bence iyi olur boyle arada soru hazirlanmasi, hem sayfa bos kalmaz, hemde Menekse Ile Halil hakkinda biseyler yapmis oluruz.. Iyi fikirdi bence.. :good:

Bu bölümde en cok begendinginiz sahne?
Bu bolumde en begendigim sahne, son 15 dakikasiydi.. Butun bolume degisebilicegim bi sahneydi, cok begendim cooook!

Bölümdeki en iyi performans sizce kime ait?
Vallahi herkes hakkini vererek oynuyor, hepsi birbirinden hos, hepsi birbirinden iyi.. Ama bana kalirsa 2 isim var, 1. Kivac Tatlitug, 2. Meneksenin annesini oyniyan bayan kusura bakmayin ismini bilmiyorum..

En komik sahne hangisi?
Ben iki sahneyi cok komik buldum, ve iki sahnede ayni kisiye ait, Mustafaya yani..
1. Mezarliktaki korkudan ziplamasi.. 2. Son sahnede masallah manken gibi poz verisi..

En üzücü sahne hangisi?
Son sahne.. Halil:Abi, abi ne olur, ben ayiramam onu gozumun onunde.. Tamam israr edip vakit kaybettirmicem sana, al, gotur! Iyi bak ama, n'olur iyi bak ona.. Bosanana kadar, o adamdan kurtulana kadar yaklasmam yanina, gormem bile, dayanirim.. Yeterki guvende oldugunu bilim, senin onu koricagini biliyor, dayanirim.. Ama senin yanindayken ona bisey olursa.. Hesabini sorarim, hic affetmem.. Sana yemin ediyorum affetmem!

Sizce Yusuf Halil`i dövmekle hakli miydi?
Zor bi soru aslinda, tabikide hakli diildi, ama kim olsa ayni seyi yapardi.. Biricik kardesi sonucta cok buyuk tehlikelere atildi, Halil olmasaydi ona cesaret edemezdi, her ne kadar aci ceksede tehlikesiz yasardi, ama Halil ile kacmasi onu buyuk tehlikelere surukledi..
Bence Yusuf dovdu, cunki hincini cikardi, yoksa Menekseyi kacirdigindan diil, maksat adet yerini bulsun.. Yusuf aksine Halile minettar bu yuzden, kardesini o herifin ve babasinin elinden kurtardi..
Ama yok ya haksizdi, cok feci vurdu, az kalsin bogarak olduruyordu, fazla abartti bence..

Sizce Helga Hasan`i neden evden kovuyor?
Bence kesinlikle Helga Hasani aldatiyor, Hasan bunu goruyor veya duyuyor, onada karisini yapmaya kalkiyor, ama Alman kadini bizim Turk kadini gibi olurmu, bi guzel kapi disari ediyor, Iyide ediyor ellerine saglik!

KübraYasemin
22-10-07, 14:07
KeReMcEmLoVeRiN gercekden cok güzel sorular yapmIsIn vallaha devamINi bekleriz cnm... süperdiller...

arkadaslar özet geldimi bu arada???

vallaha fragman süper o ilk Menekse ve Halil sahil genarI sahneleri cok güzel yaa..

AllahImnekadar süper... aman...

Vallaha o arada Yusuf nerde Kadir ve Mustafa yanIndamI.

Aman o hortlak korkaklarIn yanIndada durulmaz yanii.. hehe...

son Mezar sahnesini diyorum sadece salaklar. nasIlda mezar bekcisini görünce bagrIyorlar...

sena-haticee
22-10-07, 15:05
ya evet gecekten süper bir dizi ama ben aslinda en cok su aile ya gizdim hani sorbacilar var ya onlar ya deli mi bunlar bir kiz evden niye kacar keyfinden deyil herhalde insan bi der babani aradim ya o babaya ne demeli tuturmus namus namus menekse zaten namuslu önce kendine baksin ooooo
elin russ lariyla kiristirio güya evlii ama meneksenin annnesi ona gününü gösterdi iyi de olduuu......ohhhhhhh.......
ins menekse ile halil mutlu olur lar yaaaaaa

KübraYasemin
22-10-07, 15:10
ya evet gecekten süper bir dizi ama ben aslinda en cok su aile ya gizdim hani sorbacilar var ya onlar ya deli mi bunlar bir kiz evden niye kacar keyfinden deyil herhalde insan bi der babani aradim ya o babaya ne demeli tuturmus namus namus menekse zaten namuslu önce kendine baksin ooooo
elin russ lariyla kiristirio güya evlii ama meneksenin annnesi ona gününü gösterdi iyi de olduuu......ohhhhhhh.......
Herkes Menekse ve Halil mutlu olsun istiyor...

Evet Hasana bak sen kIzIna nagmusuz diyor.

asIl kIzI ondan nagmusulu beaa..

Adama ellin gevur karIlarI ile kIrIstIyorum...

kIzz russ degil o kadIn hehe alman...

merve_Y89
22-10-07, 15:55
sorulara bılıyosan cvp vermek lazım:img-wink:

Menekşe ve halilin olduğu sahne...yusufun halili dinledikten sonra çağırması...

Menekse ve Halil

mezarda mustafanın korktugu sahne ve kadırın evde sılahı elıne alıp hareketler yaptıgı sahne..

halilin yusufdan dayak yemesı ıcım gıttı...tabı bıde halılın yusufa soyledıklerı

aslında degılldı ama yusufda bılmıyodu tabı kendınce haklı olabılır...

hasan evden kovuldugunu soylemıştır...helgadan baska da kalıcak yerı olmadııgı ıcın helgada kabull etmemıstır..beklı helga baska bırılerınıde eve çagırıyor olabılır hıc bellı olmaz ama çok ıyı oldu hasana sokaklarda kalsında gorsun .....

sorular için cok tskler...guzell fıkır :good:

de-rin
22-10-07, 16:27
merhabalar herkese,

bende anketi yanıtlıyayım teşekkürler kerem anket için

-polis tarafından göz altına alınan hasan uyuzunu görünce sevindim

-menekşenin ninesi ve annesi süperdi:good:
-halil de güzeldi özelliklede sinirlenince bir başka oluyor sinirli adamı güzel oynuyor Kıvanç

-tabiki mezarlıktaki mıstık ve en sondaki mıstıkın pozu beni çok güldürdü
aslında mıstık ve kadir'in bu haftaki her sahnesi beni güldürdü

-babanın karısını ve annesini hırpalaması çok üzücü idi:icon_sorr

-olayı tam olarak bilmediği için haklıydı.çünkü Yusuf kız kardeini kocasını bırakıp Halil ile yanı başka bir adamla kaçtığını düşünüyordu.

-ama canım oda işi biraz abartıp dövdükçe dövdü..babası gibi elinin ayarı yok

-bu bölüm Yusuf babasını izinden gitti aslında ben Yusuf karakterini beğeniyordum ** bu bölümde olmadı ..Halil'i bir güzel hırpaladı daha öncesin de de o kadınların tuzağıan düştü gönül eğelendirdi.:img-blush

6.) Sizce Helga Hasan`i neden evden kovuyor:img-haha

-sinirini Helgadan çıkarmak istemiş onuda dövmek istemiş olabilir..
-yada Helga anladı adam sürekli eve postu serdi oda sıkılıp adama yol verdi

eSzra_
22-10-07, 16:33
haklisin arkadasim hassan kendi namusuna baksin ama çocuklara kiziyorum ha babalarin ne halt yediklerini biliyorlar ama bisey demiyorlar(yusuf, kadir) ewet yusuf bi ara patladi helal olsun ama bu yetmez Surunmesi lazim uff yazik menekseye ya sizin dediginiz gibi mutlu olurlar insallah menekse ile halil evlenirler falan insallah insallah:img-yes::img-yes:

-Dena-
22-10-07, 16:51
Menekşe'nin sinirleri bozuluyor

Kanal D'de yayınlanan Menekşe ve Halil dizisinin acılı kızını canlandıran Sedef Avcı, şiddet dolu sahnelerden sonra sinirlerinin bozulduğunu söyledi.

Sakin ve hüzünlü haliyle izleyenlerin gönlüne taht kuran Sedef Avcı, Menekşe'nin yaşadığı olayları canlandırırken etkilendiğini ve zaman zaman sinirlerinin bozulduğunu anlattı.

Avcı, Çok zor sahneler çekiyoruz. Sürekli bikr kaçış, tecavüzler, saçından sürüklenmeler gibi rol gereği çok kötü şeyler yaşadım. Bir kaç kez de tekrar çektiğimiz için çok fazla şiddet görmüş gibi oldum. Üstüste o sahneleri çekince sinirlerimin bozulduğu zamanlar oldu. Etkilenmemek mümkün değil" dedi.

İzleyiciden dizi başladığından beri olumlu eleştiriler aldığını söyleyen Sedef Avcı, hep iyi karakterleri canlandırmanın bir süre sonra sıkıcı hale geleceğini ve farklı bir karakter teklif edilirse de olumlu bakacağını ifade etti.

Sedef Avcı, Binbir Gece dizisinin Şehrazat'ı Bergüzar Korel'e benzetilmesinden rahatsızlık duyup duymadığı ile ilgili soruya da "Ben rahatsız olmuyorum. Farklı farklı insanlarız, yoruma açık bir konu. Ben o gözle bakmıyorum" açıklamasını yaptı.

Milliyet

eSzra_
22-10-07, 17:03

Kanal D'de yayınlanan Menekşe ve Halil dizisinin acılı kızını canlandıran Sedef Avcı, şiddet dolu sahnelerden sonra sinirlerinin bozulduğunu söyledi.

Sakin ve hüzünlü haliyle izleyenlerin gönlüne taht kuran Sedef Avcı, Menekşe'nin yaşadığı olayları canlandırırken etkilendiğini ve zaman zaman sinirlerinin bozulduğunu anlattı.

Avcı, Çok zor sahneler çekiyoruz. Sürekli bikr kaçış, tecavüzler, saçından sürüklenmeler gibi rol gereği çok kötü şeyler yaşadım. Bir kaç kez de tekrar çektiğimiz için çok fazla şiddet görmüş gibi oldum. Üstüste o sahneleri çekince sinirlerimin bozulduğu zamanlar oldu. Etkilenmemek mümkün değil" dedi.

İzleyiciden dizi başladığından beri olumlu eleştiriler aldığını söyleyen Sedef Avcı, hep iyi karakterleri canlandırmanın bir süre sonra sıkıcı hale geleceğini ve farklı bir karakter teklif edilirse de olumlu bakacağını ifade etti.

Sedef Avcı, Binbir Gece dizisinin Şehrazat'ı Bergüzar Korel'e benzetilmesinden rahatsızlık duyup duymadığı ile ilgili soruya da "Ben rahatsız olmuyorum. Farklı farklı insanlarız, yoruma açık bir konu. Ben o gözle bakmıyorum" açıklamasını yaptı.

Milliyet
ekledigin için sagol:img-yes:
Sedef avci zor bir rol oynuyor bunu kabul ediyorum ve onu tebrik etmek istiyorum tabi kivancimi da ve diger oyunculari,,
ama sakin burda sedef avci rolunden pek memnun degilmis gibime geldi yanlis anlamisimdir insallah:icon_sorr:icon_sorr

nicksiz
22-10-07, 17:23

menekse ile yusufun sarildigi sahne...

tabiii meneksenin annesine ait:img-wink:

mustafa mistigin mezardan hortlak görmüs gibi atladigi sahne ve dua okumasi cok komigime gitti

acikcasi meneksenin babasi ninnenin bogazini sikmaya basladigi sahneyi üzücü ve igrenc buldum...

Hayir, kesinlikle haksizdi(bence). bilmeden etmeden adami pat küt dövmeye basladi...birisini dövmek zaten bana kalsa hak verilecek birsey degil, ama bu birazda insanlik hali, bir an parladi ve dövdü ama hakli bulmuyorum.

aldi parayi, postaladi adami bu kadar basit...

bonemistrees
22-10-07, 17:26

Milliyet

doal olarak etkilicek ama bu meslegi seçtiğine göre katlanmak zorunda..ama cok ii bi oyuncu daha ilerki zamanlarda daha ii olucağına eminim

lazkizz
22-10-07, 17:50

Menekse ile HAlil sahneleri

Tabiki Menekse ile halil

Hahahh su mezar sahnsi

Meneksenin gozu onunde halilin dovulmesi ve o gicik ninenin bogazini sikarkene ve odaya kapatma sahnesi.

Kesinlikle haksiz, niye dovudugu bile belli degil yani. Bos bosuna dovdu halili ya

Helga da sonunda anladi ne isler yapiyordiye su mezar isi ondan bence:)

YoShUn
22-10-07, 18:11

menekşe ile halili sahneleri tabikide bide menekşenin annesinin hasana karşı gelmesi

herkes çok iyiydi bence

mezar sahensi çok komikti :)

hasanın karısını döverkeki kısım vede yusufun halili dövdüğü kısım :(

bakış açısına göre değişir aslında ama bence haklı sayılır çünkü menekşenin halil yüzünden evden kaçtığını sanıyodu

tahmin yok

Hatiies
22-10-07, 20:44
Hmm... Simdi nine ve anne de Turkiyeye gidecekler.. E babada evden ve Helga nin evinden atildigina göre oda demekki gidecektir.. Böylece tüm ekip Trye tasinmis olucak:icon_whis Keske hep Almanyada cekselerdi diziyi. Nebilim, öyle bir ayriydi yaa cok daha güzeldi.. Neyse (insallah) belki ileride geri dönerler Almanyaya súper olur valla yada Hollandayaaaaa:img-icecr:happy0064 ayy:img-icecr

-Dena-
22-10-07, 20:45
Aşkı dokunmadan yaşıyoruz

Menekşe ve Halil'in tutkulu aşığı Halil'i canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ, dizideki aşıkların 'alışılagelmişin dışında' bir aşk yaşadığını söyledi...

Kanal D'de geçen sezon sona eren Gümüş dizisiyle izleyenlerin bağrına bastığı Kıvanç Tatlıtuğ, yine aynı kanaldaki Menekşe ve Halil dizisindeki Halil rolüyle gönüllerdeki yerini korumaya devam ediyor.

Dizi için 2 hafta mızıka dersleri alan, oyuncu koçu İpek Bilgin ile karakteri ortaya çıkarmak için çalışan ve saçlarını kestiren Tatlıtuğ, Gümüş dizisinde dublaj yapılmasına rağmen, bu kez kendi sesini kullanmayı tercih etmiş.

Kıvanç Tatlıtuğ, dizi ile ilgili olumlu eleştiriler aldığını belirtirken, Menekşe ve Halil arasındaki aşkı da şöyle anlattı:

"Alışılagelmişin dışında bir aşk dizisi olarak görüyor seyirci bizim diziyi. Dizilerde üçüncü veya dördüncü bölümde sevgililer biraraya gelirken biz daha birbirimizin saçlarına bile dokunamadık. Bu tabii, insanları cezbediyor. Benim için de bu çok önemli. Birbirine aşık iki insan var ama birbirlerine dokunamıyorlar. O derece aşıklar. Çünkü birbirlerini kaybetmekten korkuyorlar" dedi.

Milliyet/Televizyon

eSzra_
22-10-07, 20:48
Hmm... Simdi nine ve anne de Turkiyeye gidecekler.. E babada evden ve Helga nin evinden atildigina göre oda demekki gidecektir.. Böylece tüm ekip Trye tasinmis olucak:icon_whis Keske hep Almanyada cekselerdi diziyi. Nebilim, öyle bir ayriydi yaa cok daha güzeldi.. Neyse (insallah) belki ileride geri dönerler Almanyaya súper olur valla yada Hollandayaaaaa:img-icecr:happy0064 ayy:img-icecr
Hollanda olsaydii tam super olurduu deme en azindan bized gorurduk onlarii negul bazii aradaslar goruyorlar ama biz goremiyoruz of of nerdee bizde oyle bir sans:icon_sorr:icon_sorr

Hatiies
22-10-07, 20:55
Hollanda olsaydii tam super olurduu deme en azindan bized gorurduk onlarii negul bazii aradaslar goruyorlar ama biz goremiyoruz of of nerdee bizde oyle bir sans:icon_sorr:icon_sorr

Ahhhh ahhhh nerdeeee:icon_sorr Onlar cok sanslilar yaa hatta bazi arkadaslar Kivancla ve Sedefle göz göze bile gelmisler! Ben ancak rüyamda görürüm böyle seyleri:icon_sorr Keske burdada bir bölüm cekseler.. Bu dizi aslinda yurt disinda cekildigi icin bukadar tutuldu ve konusu icin tabiki ama burdada cekseler bir bölümü felan daha cok tutulur cunki burda herkezzzzz ama herkez seyrediyor bu diziyi:happy0064 Baska diziler hakkinda hic konusulmuyor valla herkezin dillinde "Menekse ile Halil,Menekse ile Halil,Menekse ile Halil,Menekse ile Halil" :img-in_lo Kizlarda ancak "Halilllllllll" diye bagriyolar:img-icecr :P

eSzra_
22-10-07, 21:04
Ahhhh ahhhh nerdeeee:icon_sorr Onlar cok sanslilar yaa hatta bazi arkadaslar Kivancla ve Sedefle göz göze bile gelmisler! Ben ancak rüyamda görürüm böyle seyleri:icon_sorr Keske burdada bir bölüm cekseler.. Bu dizi aslinda yurt disinda cekildigi icin bukadar tutuldu ve konusu icin tabiki ama burdada cekseler bir bölümü felan daha cok tutulur cunki burda herkezzzzz ama herkez seyrediyor bu diziyi:happy0064 Baska diziler hakkinda hic konusulmuyor valla herkezin dillinde "Menekse ile Halil,Menekse ile Halil,Menekse ile Halil,Menekse ile Halil" :img-in_lo Kizlarda ancak "Halilllllllll" diye bagriyolar:img-icecr :P
hehehe dogru soyledin be hakketen herkes menekse ile halili konusyor burda aynen inabiliyormusunz babam bile seyrediyor çok guzel dizi oldugu heryerinden belii bide kivanç oynuyoo zaten ozaman izlememek mumkunmuu ofof kivancim ''Haliiiiiiil'':img-hyste

KeReMcEmLoVeRiN
22-10-07, 21:07

Menekşe ve Halil'in tutkulu aşığı Halil'i canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ, dizideki aşıkların 'alışılagelmişin dışında' bir aşk yaşadığını söyledi...

Kanal D'de geçen sezon sona eren Gümüş dizisiyle izleyenlerin bağrına bastığı Kıvanç Tatlıtuğ, yine aynı kanaldaki Menekşe ve Halil dizisindeki Halil rolüyle gönüllerdeki yerini korumaya devam ediyor.

Dizi için 2 hafta mızıka dersleri alan, oyuncu koçu İpek Bilgin ile karakteri ortaya çıkarmak için çalışan ve saçlarını kestiren Tatlıtuğ, Gümüş dizisinde dublaj yapılmasına rağmen, bu kez kendi sesini kullanmayı tercih etmiş.

Kıvanç Tatlıtuğ, dizi ile ilgili olumlu eleştiriler aldığını belirtirken, Menekşe ve Halil arasındaki aşkı da şöyle anlattı:

"Alışılagelmişin dışında bir aşk dizisi olarak görüyor seyirci bizim diziyi. Dizilerde üçüncü veya dördüncü bölümde sevgililer biraraya gelirken biz daha birbirimizin saçlarına bile dokunamadık. Bu tabii, insanları cezbediyor. Benim için de bu çok önemli. Birbirine aşık iki insan var ama birbirlerine dokunamıyorlar. O derece aşıklar. Çünkü birbirlerini kaybetmekten korkuyorlar" dedi.

Milliyet/Televizyon

haberler icin tskler -Dena-
bende iste bu yüzden cok seviyorum bu diziyi ve bu yüzden böyle büyüleyici...saf ve temiz iki insan birbirlerine deliler gibi asik simdiye kadar birbirlerine yakin olmadiklari halde...cookk güzel birsey gercekten Kivanc Tatlitug cok dogru anlatmis...

bu arada anketi cvplayan arkadaslara cok tskler:img-wink:

Hatiies
22-10-07, 21:35
ja ewet tatilde geldii simdii beklemek daha zor olcak,
en azindan okula gidip geliyorduk gunler hemen su gibi akip gidyordu simdii bir hafta bekle sabirsizlikla ama egt heycanlii bitti bu sefer her bolum ayri bir heycanii var walla 7 bolum nasil bitcek simdiden merak ediyorum walla:img-yes::img-yes:

Canim biraz dikkat et yarim Hollandaca yarim türkce konusmaya basladin:img-icecr dimi EGT heyecanli bir yerde bitti!:img-hyste Ama cok sukur kavusacaklar "deniz kenarinda".. :img-in_lo Anne ve nine acaba yeni bólümdemi gelcekler Trye.. hmm :img-pilot ve evet yaa okula gidince günler su gibi geciyordu bak simdide keske okul olsaydi diyorum:icon_sorr nekadarda tersim yahu:img-blush

eSzra_
22-10-07, 21:40
Canim biraz dikkat et yarim Hollandaca yarim türkce konusmaya basladin:img-icecr dimi EGT heyecanli bir yerde bitti!:img-hyste Ama cok sukur kavusacaklar "deniz kenarinda".. :img-in_lo Anne ve nine acaba yeni bólümdemi gelcekler Trye.. hmm :img-pilot
agg dogru ya:img-in_lo
bence ya bu bolum yada diger bolumde turkiye ye gelcekler çunku bence hep almanyada kalmicaklar gelirler turkiyeye ama baba almanyada kalabilir bence, istanbula gelmesin, o eksikti zaten kadir mustii yeter bize simdilik:P:img-pilot

ÇAKIL85
22-10-07, 21:42
Lütfen;
Chat tarzı mesaj yazmayınız.
Türkçemizi düzgün bir şekilde kullanınız,buna gayret gösteriniz.
Kelimelerin sonlarını gereksiz yere uzatmayınız.
Tek cümlelik mesajlardan kaçınınız.

İyi Yorumlar
Çakıl
Bölüm Sorumlusu

KeReMcEmLoVeRiN
22-10-07, 21:55
Canim biraz dikkat et yarim Hollandaca yarim türkce konusmaya basladin:img-icecr dimi EGT heyecanli bir yerde bitti!:img-hyste Ama cok sukur kavusacaklar "deniz kenarinda".. :img-in_lo Anne ve nine acaba yeni bólümdemi gelcekler Trye.. hmm :img-pilot ve evet yaa okula gidince günler su gibi geciyordu bak simdide keske okul olsaydi diyorum:icon_sorr nekadarda tersim yahu:img-blush

Bende o deniz kenari sahnesini sabirsizlikla bekliyorum..acaba ondan sonra napcaklar?Menekse nerde kalcak?Annesiyle ninesi ne zaman gelcek?cok merak ediyorum

ÇAKIL85
22-10-07, 22:03
Menekşe ile Halil ilk bölümlerini severek izlediğim bir dizi.
Son zamanlarda yayın saati diğer bir sevdiğim diziyle çakıştığı için çok fazla izleme fırsatı bulamıyorum malesef.
Kıvanç Tatlıtuğ ve Sedef Avcıyı partner olarak birbirlerine çok yakıştırdım.
Kıvanç Tatlıtuğ'u Gümüşde çok fazla eleştiriyordum ama şimdi kendini bayağı geliştirdiğini görüyorum.
Sedef Avcıyı da Yanık Kozadan beri çok beğenirim.
Ekrana inanılmaz yakışıyor.

Menekşe ile Halil insanı izlediçe daha çok saran,güzel bir dizi.Bazen gereksiz yere tempoyu düşürdükleri de oluyor.Tek eleştirim bu dizi hakkında.
Gerek öyküsü,gerek oyuncuları,gerek rejiisyle iyi dizilerden biri olduğunu düşünüyorum.
Müziklerinden de özellikle bahsetmek istiyorum.
Yaprak Dökümünün müziğide ilk dinlediğimde içime işlenmişti.Menekşe ile Halil'in müziğide bana aynı şeyleri hissettirdi.
Müzikler öyküye uygun olmuş.Çok beğendim.:img-yes:

ülker
23-10-07, 10:39
Günaydın arkadaşlar
Sayfalar çok ağır ilerliyor.Yeni bölümü izleyeceğiz bu sayfa hala kapanmadı.Hadi eller klavyeye arkadaşlar.
Bu diziyi eleştiren insanlara birebir yaşadığım bir olayı anlatacağım.
Daha önceden kayıt olduğum kursuma Cuma günü başladım.Kursiyer arkadaşlardan bir tanesinin devam sorunu varmış.(Kurs bu arada haftada 1 gün)Nedeni ise babası 1 gün bile dışarı çıkmasına,kızın kendisi adına birşey yapmasına izin vermemesi.Oysaki adam 2 evliymiş ve etrafındaki kadınların hiç birisi adamı yumuşatamıyorlarmış.
Olayın diğer vahim yanı ise bu kız 20 yaşında sözlü ve dışarı çıkabilmesinin tek şartı yanında ya kayınvalidesi veya görümcesi olmalıymış.Kursada görümcesiyle beraber gelmişti.
Kız olayı anlattığında haline çok üzüldüm ve garipsedim.Ankaranın merkezinde böyle kızlar çoksa doğuyu veya batının doğusunu daha merak ediyorum...
Buda bir nevi Menekşe işte yada onun türevleri.

Dizide öylesine derin bir acı ve aşk varki,seyrederken ister istemez geriliyorum..
Yalnız bu hafta Mustafa'nın mezarlıktaki halleri cidden komikti.Yani adam mezarlıkta pis işler yapıyor diğer yandan ölülerin ruhuna okuyor,birde korkudan eli ayağına dolaşıyor...

canım_rana
23-10-07, 14:00
ya yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.ya dizinin senaryosu süper gidiyor.:happy0064:happy0064ya halilime yazık oldu menekşeye kavuşuyor ama sonra yine ayrılıyorlar

YoShUn
23-10-07, 14:54

Milliyet/Televizyon

haber için teşekkürler.hakkaten alışılagelmişin dışı birbirlerini dokunmadan seviyolar :)

de-rin
23-10-07, 16:09
Günaydın arkadaşlar
Sayfalar çok ağır ilerliyor.Yeni bölümü izleyeceğiz bu sayfa hala kapanmadı.Hadi eller klavyeye arkadaşlar.
Daha önceden kayıt olduğum kursuma Cuma günü başladım.Kursiyer arkadaşlardan bir tanesinin devam sorunu varmış.(Kurs bu arada haftada 1 gün)Nedeni ise babası 1 gün bile dışarı çıkmasına,kızın kendisi adına birşey yapmasına izin vermemesi.Oysaki adam 2 evliymiş ve etrafındaki kadınların hiç birisi adamı yumuşatamıyorlarmış.
Olayın diğer vahim yanı ise bu kız 20 yaşında sözlü ve dışarı çıkabilmesinin tek şartı yanında ya kayınvalidesi veya görümcesi olmalıymış.Kursada görümcesiyle beraber gelmişti.
Kız olayı anlattığında haline çok üzüldüm ve garipsedim.Ankaranın merkezinde böyle kızlar çoksa doğuyu veya batının doğusunu daha merak ediyorum...

Dizide öylesine derin bir acı ve aşk varki,seyrederken ister istemez geriliyorum..
Yalnız bu hafta Mustafa'nın mezarlıktaki halleri cidden komikti.Yani adam mezarlıkta pis işler yapıyor diğer yandan ölülerin ruhuna okuyor,birde korkudan eli ayağına dolaşıyor...

merhabalar herkese,

ülkercim tıpkı Menekşenin babası gibiymiş o arkadaşınıda babası.
kendisi her işi yapabilir ama kızı ,çocuğu sözde namus adı altına sığınarak böyle bir yere gidemez ne acı bir durum.
söylediğin gibi Ankara'nı göbeğinde böyle bir vaka varsa:img-blush:img-blush ....üzücü bir durum gerçektende:icon_sorr....

sorma canım Mıstık'ın her hali güzel şimdi fragmanlarda Halil ve Menekşe'nin o iki kafadarın elinden kurtulduklarını yazdı arkadaşlar .nasıl kurtuldular merak ediyorum.Mıstık yine sinir kirizi geçirecek..şöyle yandan yandan bakar silahına durur artık.:P..

KeReMcEmLoVeRiN
23-10-07, 16:26
merhabalar herkese,

ülkercim tıpkı Menekşenin babası gibiymiş o arkadaşınıda babası.
kendisi her işi yapabilir ama kızı ,çocuğu sözde namus adı altına sığınarak böyle bir yere gidemez ne acı bir durum.
söylediğin gibi Ankara'nı göbeğinde böyle bir vaka varsa:img-blush:img-blush ....üzücü bir durum gerçektende:icon_sorr....

sorma canım Mıstık'ın her hali güzel şimdi fragmanlarda Halil ve Menekşe'nin o iki kafadarın elinden kurtulduklarını yazdı arkadaşlar .nasıl kurtuldular merak ediyorum.Mıstık yine sinir kirizi geçirecek..şöyle yandan yandan bakar silahına durur artık.:P..

arkadaslar öncelikle belirtmek istedim gercekten sayfalar cok yavas ilerliyor..birkac gün sonra yeni böüm cikcak ve biz daha bir baslik devirmedik bu bölüm oyniyali...:icon_sorr

Ülker anlattigin durum gercekten Menekse`ninkine cok benziyor...oda abileri olmadan cikamiyordu disari zaten..yazik gercekten..böye seylerin olmasi...böyle babalar var hala malesef..sonra kzlar evden kacinca neden kacti diye öfkeleniyorlar namuslarini temizlemeye calisiyorlar..cok yanlis bence...

Bende o sahneyi sabirsizlikla bekliyorum zaten Mustafa`nin yüzünü Menekse ile Halil`in kactigi an görmek:img-hyste bu cok iyi gelcek bana:img-hyste

ya yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.ya dizinin senaryosu süper gidiyor.:happy0064:happy0064ya halilime yazık oldu menekşeye kavuşuyor ama sonra yine ayrılıyorlar

evet bencede senaryo süper gidiyor:img-wink:
napalim yaa Menekse ile Halil`in kaderleri zaten öyle kavusmak kacmak ve yine ayrilmak:icon_sorr
yazik ya bakalim Halil`in dedigi gibi ne zaman özgürce yasabilcekler asklarini...:icon_sorr

Menekşe ile Halil ilk bölümlerini severek izlediğim bir dizi.
Son zamanlarda yayın saati diğer bir sevdiğim diziyle çakıştığı için çok fazla izleme fırsatı bulamıyorum malesef.
Kıvanç Tatlıtuğ ve Sedef Avcıyı partner olarak birbirlerine çok yakıştırdım.
Kıvanç Tatlıtuğ'u Gümüşde çok fazla eleştiriyordum ama şimdi kendini bayağı geliştirdiğini görüyorum.
Sedef Avcıyı da Yanık Kozadan beri çok beğenirim.
Ekrana inanılmaz yakışıyor.

Menekşe ile Halil insanı izlediçe daha çok saran,güzel bir dizi.Bazen gereksiz yere tempoyu düşürdükleri de oluyor.Tek eleştirim bu dizi hakkında.
Gerek öyküsü,gerek oyuncuları,gerek rejiisyle iyi dizilerden biri olduğunu düşünüyorum.
Müziklerinden de özellikle bahsetmek istiyorum.
Yaprak Dökümünün müziğide ilk dinlediğimde içime işlenmişti.Menekşe ile Halil'in müziğide bana aynı şeyleri hissettirdi.
Müzikler öyküye uygun olmuş.Çok beğendim.:img-yes:

Bencede birbirlerine cok yakisiyorlar ve dedigin gibi benide büyülemis bir dizi bakmadan edemiyorum yani her bölümünü merakla beklyiorum...
Müzikler zaten süperr hikayeye diziye uymus cok güzel ya...:img-wink:

xKubrax
23-10-07, 17:46
Cidden arkadaslar boyle giderse biz Anasayfayi unutalim, cunki cok hizli ilerliyen basliklar var.. Hala yarisina gelmemis mesaj sayisi ne oluyoruz yaaa..

Ve ayrica sunuda soylemem lazimki boyle temziz boyle masum bi aski ben ikinci kez goruyorum.. Bu kadar seviliyorsa bu tip asklar bundan sonra bence daha asklar boyle anlatilir, ben sahsen istemem cunki ozel oluyor boyle diziler benim icin, ve ben 2'den fazla ozel dizi istemem.. Hirsiz Polis ve Menekse ile Halil yetiyor bana..

berivan_
23-10-07, 18:27
Fragmandan anladigim kadariyla bizim asiklar kurtulmayi basariyorlar Kadir ve Mistiktan:happy0064 Mistik bir yerde silahina davraniyor ve Halil'de arkasinda duran Menekse'ye sanirim kos diye bagriyor(dudak dilinden öyle anladim da:img-blush) Menekse ile Halil sonra fragmanin ilk karesinde bir yerde bulusuyorlar,yani galiba Menekse ilk önce ve Halil'de sonra geliyor:img-yes: Halil Menekse'ye dogru yururken yuzunde gulumseme var ama yakin cekime gecince Halil'in yuzunde uzuntu gibi bir ifade var gibi geldi bana:img-yes: yine ayrilicaklar acaba ondanmi Halil'in yuzundeki o ifade:icon_sorr

Mithat'in o siyah kostumlu adami varya(ismini bilmiyorum adamin yaw)o Mistika sanirim birtane cakiyordu,elleri dert görmesin agbimizin,birde benim icin birtane caksin Mistika:happy0064

Evden kovulan Hasan ne yuzle Suheyla'nin yanina gidicek onuda cok merak ediyorum...yani kapiyi acan Suheyla'nin yuzunde bir saskinlik ifadesi vardi fragmanda ve oda herhalde ancak kocasini görmesinden kaynaklaniyordur bence:img-yes: hos Hasan yuzsuz herifin teki,yuzu olmazsa yinede gider karisinin yanina,yani sonucta baska kimi varki:icon_evil

Benim anlamdigim birsey Hasan'in belliki uzun suredir karisini aldatiyor ama bunu bilenler onca zaman sustularmi simdi yani??Yusuf babasi Menekse kactiktan sonra ve telefonda Steffi ile konusunca anladi gibi geldi bana sankim babasinin metresi oldugunu,Suheyla nezamandan beri biliyor bunu ve Menekse ile Kadir'de biliyormuydu bunu acaba:icon_whis hos merak ettim sadece:img-blush

baharG90
23-10-07, 19:25

Milliyet/Televizyon

kivanc tatlitug hakli hakikatende cünki diger dizilerde sevgililer birlerini istedig gibi sarilip öpüyor ama bizim dizimiz öyle degil birbirlerini o kadar cok seviyorlar ki birbirlerine dokunmadan bile ask yasiyorlar

eSzra_
23-10-07, 19:32
kivanc tatlitug hakli hakikatende cünki diger dizilerde sevgililer birlerini istedig gibi sarilip öpüyor ama bizim dizimiz öyle degil birbirlerini o kadar cok seviyorlar ki birbirlerine dokunmadan bile ask yasiyorlar
Zaten en guzelide buya dokunmadan Boyle buyuk bir ask yasamak, sevdigin için kendi hayatini tehlikeye atmak sevdigin mutlu olsun diye ona bisey olmasin diye onu birakmak ona bisey olursa ölmek, say say bitmez keske bende boyle guzel bir ask yasasam wallah birakmam:P:icon_whis

Hatiies
23-10-07, 19:34
Günaydın arkadaşlar

Yazik yaa arkadasina cidden cok üzüldüm :icon_sorr Dedigin gibi Ankarada böyle seyler cok oluyorsa doguyu veya batinin dogusunu düsünmek bile istemiyorum.. :icon_sorr Yazik ya valla ama bizim burdada buna benzer seyler oluyor.. Kizlarini genc yasta evlendirmek isteyen anneler/babalar, kizini disari cikmasina izin vermezler, cikarsada yanliz birakmazlar hatta benim tanidigim bir kiz zorla evlenmisti, temelli türkiyeye gitmislerdi ailesiyle.. Ve oda evlenmek istemedigi icin Trde kendini balkonda asmisti (ve ölmüstü) off cok kötü ya Allahim:icon_sorr

Iste bu olay hep aklima gelir Meneks ile Halil'i izledigimde.. Ama gercekten cok iyi canlandirmislardi bu olayi ilk bölümde okadar gercekci gözuküyorduki sanki bir dizi yi degil ama nasil desem bir haberi izliyomussum gibiydi:icon_sorr Menekse her agladiginda icim sizliyo, çünkü aklima hep o kiz gelir, kim bilir o neler cekti.....

ülker
23-10-07, 19:44
Yazik yaa arkadasina cidden cok üzüldüm :icon_sorr Dedigin gibi Ankarada böyle seyler cok oluyorsa doguyu veya batinin dogusunu düsünmek bile istemiyorum.. :icon_sorr Yazik ya valla ama bizim burdada buna benzer seyler oluyor.. Kizlarini genc yasta evlendirmek isteyen anneler/babalar, kizini disari cikmasina izin vermezler, cikarsada yanliz birakmazlar hatta benim tanidigim bir kiz zorla evlenmisti, temelli türkiyeye gitmislerdi ailesiyle.. Ve oda evlenmek istemedigi icin Trde kendini balkonda asmisti (ve ölmüstü) off cok kötü ya Allahim:icon_sorr

Iste bu olay hep aklima gelir Meneks ile Halil'i izledigimde.. Ama gercekten cok iyi canlandirmislardi bu olayi ilk bölümde okadar gercekci gözuküyorduki sanki bir dizi yi degil ama nasil desem bir haberi izliyomussum gibiydi:icon_sorr Menekse her agladiginda icim sizliyo, çünkü aklima hep o kiz gelir, kim bilir o neler cekti.....
Sevgili Hatiiess Senin yazdığın olay daha da üzücü be canım.Olay intiharlara kadar gidiyor yani çok acı çok..Allah sabır versin

Fragmanda Şu canay denilen kızın bakışı kimeydi acaba.Sakın Halile olmasın.Zaten geçen bölümde de Halile pek bi anlamlı bakmıştı.

Biz Zeynep derken bu kız 3. şahıs olmasında

sena-haticee
23-10-07, 19:48
off böyle hikayeler hic yakismio bize yaa bir insan nasil kanindan canindan olan evladini üzer hele bu derecede inanilmaz ama gercek cok üzücüde olsa gercekler acida olsa bu böyle keske deyistirmek elimizde olsa keskeeee...

ya fragmani gördüm cok güzel bir sahne vardi menekse ile halil sahilde birbirlerine nasil sarildi lar ama offf bittim orda ya süperdi hele menekse nin aglamasi cok üzücü insanin yüregi sizlio ...yazik ya ins halil ile menekse mutlu olurda güzel bir son olur-........

Hatiies
23-10-07, 19:48
Zaten en guzelide buya dokunmadan Boyle buyuk bir ask yasamak, sevdigin için kendi hayatini tehlikeye atmak sevdigin mutlu olsun diye ona bisey olmasin diye onu birakmak ona bisey olursa ölmek, say say bitmez keske bende boyle guzel bir ask yasasam wallah birakmam:P:icon_whis

Evet, Kivanc Tatlitug rölünü okadar iyi oynuyorki bazen Menekseyi "gercekten" yani Sedef Avciyi gercekten sevdigini, ona asik oldugunu düsünuyorum:good: Nebilim bakislari.. Menekseye dokundugunda yüz ifadesi (korkuyormus gibi), sanki Menekseyi acitacak diye "yavasca" ona dokunmasi (saçina, yanagina).. Accayip oynuyor diyecek sözüm yok helal olsun mavisime:good: Ben hayatimda böyle iyi bir oyuncu görmedim valla, aglayisi okadar gercekci ki birde tüm kizariyor ya sanki gercekten agliyormus gibi hele birinci bölümdee :icon_sorrbravo bravo bravo! :good:

eSzra_
23-10-07, 19:54
Evet, Kivanc Tatlitug rölünü okadar iyi oynuyorki bazen Menekseyi "gercekten" yani Sedef Avciyi gercekten sevdigini, ona asik oldugunu düsünuyorum:good: Nebilim bakislari.. Menekseye dokundugunda yüz ifadesi (korkuyormus gibi), sanki Menekseyi acitacak diye "yavasca" ona dokunmasi (saçina, yanagina).. Accayip oynuyor diyecek sözüm yok helal olsun mavisime:good: Ben hayatimda böyle iyi bir oyuncu görmedim valla, aglayisi okadar gercekci ki birde tüm kizariyor ya sanki gercekten agliyormus gibi hele birinci bölümdee :icon_sorrbravo bravo bravo! :good:
masallah de kiz:)
çok haklisin ya, Deme Kivancim ne guzel Diger oyuncular da tabii
Ama kivanç bir baska oynuyor senin dedigin sanki gerçekmis gibi agliyor kizariyor falan:icon_sorr kivanç yani halil agladinda walla nedigim bende agliyorum insanin Yuregini çikartiyor be masallah walla nazar deymesin kivancima tu tu tu:P:img-ok:

Hatiies
23-10-07, 19:55
Sevgili Hatiiess Senin yazdığın olay daha da üzücü be canım.Olay intiharlara kadar gidiyor yani çok acı çok..Allah sabır versin

Fragmanda Şu canay denilen kızın bakışı kimeydi acaba.Sakın Halile olmasın.Zaten geçen bölümde de Halile pek bi anlamlı bakmıştı.

Biz Zeynep derken bu kız 3. şahıs olmasında

Amiin cnm amiin:icon_sorr

Ya sesli fragmanmi cikti ?? Ben fragmanda sadece Canayin bir arabanin icine baktigini görüyorum baska birsey diil:icon_whis Eyvahh becede bu kiz asik oldu Halile.. cünki Halil'e tanistiginda accayip bakmisti ona.. Kiz'in agzi acik kalmisti:img-icecr Hatta erkek arkadasi (Sinan) kiskancliktan Halil'e pis pis bakiyordu.. Ve Canaya cok kizgin davraniyordu.. E Canay da resmen asiliyordu Halile yani:img-icecr hehehehbye

masallah de kiz:)
çok haklisin ya, Deme Kivancim ne guzel Diger oyuncular da tabii
Ama kivanç bir baska oynuyor senin dedigin sanki gerçekmis gibi agliyor kizariyor falan:icon_sorr kivanç yani halil agladinda walla nedigim bende agliyorum insanin Yuregini çikartiyor be masallah walla nazar deymesin kivancima tu tu tu:P:img-ok:

Mas'Allahhhh nazar deymesin mavisimize.. Yok cidden accayip oynuyor ben boyle bir oyuncu görmemistim yani. Meneksemizde onun kadar iyi oynuyor yani masum bakislari hüngür hüngür aglayisi felan:icon_sorr .

Ya sayfalar gercekten cok agir ilerliyor.. Ama anlamiyorumki.. Yani bu dizi cok iyi tutuldu nasil oluyoki :icon_sorr Hadi arkadaslar Ana Sayfaya gecmemiz lazimmmm bi geçemedik haa su Ana Sayfaya ufff:icon_sorr

KübraYasemin
23-10-07, 20:00
Kadirinin vukatli silahI alIsI sonra onunla oynamasI.

Beni gercekdende baya güldürdü.

Adam buna dedi ya tamam tiatro yapma. ayy dedim.

Ama sonra rengi nasIl attI, silahlarIn vukatlI oldugunu duyunca.

Ayy bu Kadir aslInda bir aglem ya. Ben bu bölüm ona baya güldüm.

AslInda o havalI tarzInIn altInda iii bir kalp var.

Ama o ii kalp ne zaman ortaya cIkacak bunu bilemeyiz..

eSzra_
23-10-07, 20:17
Amiin cnm amiin:icon_sorr

Ya sesli fragmanmi cikti ?? Ben fragmanda sadece Canayin bir arabanin icine baktigini görüyorum baska birsey diil:icon_whis Eyvahh becede bu kiz asik oldu Halile.. cünki Halil'e tanistiginda accayip bakmisti ona.. Kiz'in agzi acik kalmisti:img-icecr Hatta erkek arkadasi (Sinan) kiskancliktan Halil'e pis pis bakiyordu.. Ve Canaya cok kizgin davraniyordu.. E Canay da resmen asiliyordu Halile yani:img-icecr hehehehbye

Mas'Allahhhh nazar deymesin mavisimize.. Yok cidden accayip oynuyor ben boyle bir oyuncu görmemistim yani. Meneksemizde onun kadar iyi oynuyor yani masum bakislari hüngür hüngür aglayisi felan:icon_sorr .

Ya sayfalar gercekten cok agir ilerliyor.. Ama anlamiyorumki.. Yani bu dizi cok iyi tutuldu nasil oluyoki :icon_sorr Hadi arkadaslar Ana Sayfaya gecmemiz lazimmmm bi geçemedik haa su Ana Sayfaya ufff:icon_sorr
ewet sayfalar çok yavas ilerliyor arkadaslar nerdesiniz walla menekse ile halil bitikten sonra sayfaya giriyorum baya baya insanlar war sonra sabah giriyorum yine kimse yok:icon_sorr
ha buarada zeynep yeter bize bide canay çikmasin gözunu sevigim, ya tamam kimse halilin yakisikliligna dayanamiyor lap diye asik oluyorlar ama o menekseyi seviyor (dizi icabi) hemde deliler gibi seviyor hem canayin yasi kac 18 19 falan halil napsin onu:P:good:

Hatiies
23-10-07, 20:23
ewet sayfalar çok yavas ilerliyor arkadaslar nerdesiniz walla menekse ile halil bitikten sonra sayfaya giriyorum baya baya insanlar war sonra sabah giriyorum yine kimse yok:icon_sorr
ha buarada zeynep yeter bize bide canay çikmasin gözunu sevigim, ya tamam kimse halilin yakisikliligna dayanamiyor lap diye asik oluyorlar ama o menekseyi seviyor (dizi icabi) hemde deliler gibi seviyor hem canayin yasi kac 18 19 falan halil napsin onu:P:good:

Hahahaha :img-hyste "kimse halilin yakisikliligna dayanamiyor lap diye asik oluyorlar "

Deli kizzzz senii:img-icecr Ama öyle gercekten! :img-wink:

Haa birde fragmanda sanki Meneksenin babasi geri eve dönüyor.. Iyi dikkat ederseniz, Meneksenin annesi kapiyi aciyor ve sasiriyor.. Babasida biraz utaniyormus gibi bakiyordu ona.. Hhmm.. Eger ben yanlis anlamadiysam fragmani merak ediyorum Annesi neyaparki kocasini öyle karsisinda görünce.. Ama yanlis görmüs/anlamis olabilirim yani :img-blush

KübraYasemin
23-10-07, 20:24
Menekse ile Halil 7.bölüm özeti daha gelmedi degilmi yoksa benmi kacIrdIm.

Biri beni aydInlatabilirmi.???

Ah cok güzel bir bölüm olacak gibi.

Ama Menekse ve Halil sahil kenarIndalar ya yanlarInda kimse yok yanlIzlar...

Yusuf nereye kayboldu bu arada.

Aceba o Kadir ve MustafayImI oyalIyor.

MustafanIn gözleri nasIl büyüdü Halili görünce masallah.. tü tü tü

ÇAKIL85
23-10-07, 20:44
Arkadaşlar;
Bir yanlışlığı düzeltmek isterim
Ana sayfaya geçmek için,onlarca başlık kapatılmasına gerek yok.
Çok fazla mesaj yazılmasıyla ilgisi yok ana sayfaya geçmenin.
Şu anda ana sayfaya alınacak diziler için karar verilmedi.Yeni yayına girecek olan dizilerin başlaması bekleniyor.
Ama ana sayfaya geçmek için çok fazla mesaj yazmak yerine,forum kurallarına uygun mesajlar yazılırsa daha yararlı olur.

Mesela;

Tek cümlelik mesaj yazmamak,
Chat tarzı mesajlardan kaçınmak,
Mesajlarda bold,tamamı renkli yazı tarzını kullanmamak,
Kelimelerin sonlarını gereksiz yere uzatmamak (seviyorummmmm vb)
Türkçemizi düzgün bir şekilde kullanmak,
Resim alıntılayıp mesaj yazmamak gibi... :)

İyi Yorumlar
Çakıl
Bölüm Sorumlusu

Hatiies
23-10-07, 21:00
Menekse ile Halil 7.bölüm özeti daha gelmedi degilmi yoksa benmi kacIrdIm.

Biri beni aydInlatabilirmi.???

Ah cok güzel bir bölüm olacak gibi.

Ama Menekse ve Halil sahil kenarIndalar ya yanlarInda kimse yok yanlIzlar...

Yusuf nereye kayboldu bu arada.

Aceba o Kadir ve MustafayImI oyalIyor.

MustafanIn gözleri nasIl büyüdü Halili görünce masallah.. tü tü tü

Canim bildigim kadariyla özet daha gelmedi ve Menekse ile Halil sahil kenarinda yanliz diilerdi galiba, fragmanda abisi onlara bakiordu, ve Halil kafasini cevirirdiginde arkasinda Canay'in erkek arkadasi (Sinan) duruyordu (deniz kenarinda) arabasiyla.. Menekse, Balcilarla beraber bir arabaya biniyordu Halilde onlardan sonra bir baska arabaya biniyordu ve hepsi öyle deniz kenarinda bulusacaklar bence

eSzra_
23-10-07, 21:06
Canim bildigim kadariyla özet daha gelmedi ve Menekse ile Halil sahil kenarinda yanliz diilerdi galiba, fragmanda abisi onlara bakiordu, ve Halil kafasini cevirirdiginde arkasinda Canay'in erkek arkadasi (Sinan) duruyordu (deniz kenarinda) arabasiyla.. Menekse, Balcilarla beraber bir arabaya biniyordu Halilde onlardan sonra bir baska arabaya biniyordu ve hepsi öyle deniz kenarinda bulusacaklar bence
ha belki menekse balcilarin arabasina bindi herhalde
çunku kemal balci surekli ben bunu cozcem falan diyodu belki menekseyi kavga aninda menekseyi arabasina bindirip uçtular sonrada menekse halili arayip(telefonu birsinden almistir) bulusmulardir :img-yes::img-yes:
kavga aninda yusuf ve halil arabaya atlayip kaçarlar herhalde

KeReMcEmLoVeRiN
23-10-07, 21:22

Evet deniz kenarinda yalniz degiller Yusuf`ta sanki arabanin icinden cikiyordu ve onlara bakiyordu...Balcilarda ordaymis demek bunu fark etmemistim...o zaman dedigin gibi o olaydan sonra hepsi deniz kenarinda bulusurlar..bakalim ondan sonra neye karar vercekler...

Aynen sana katiliyorum cnm cok gercekci oynuyor Kivanc..Sedef`de öyle yani..öyle masum öyle saf bakiyorki Halil`e...onlarin bakislarindan anlasiliyor zaten birbirlerini ne kadar sevdiklerini ve ne demek istediklerini konusmalarina gerek kalmiyor bazi sahnelerde..iste buna oyunculuk derim ben..rol yaptiklari halde bunu seyirciye yansitmamak..sanke gercek ciftmis gibi oynamak ve en önemlisi gözleriyle bu duygu seyirciye yansitmak..iste bunlarin hepsi ikisindede var..o yüzden seyirci yani biz ilk bölümden itibaren büyülendik adeta....:img-in_lo

lazkizz
23-10-07, 22:04
Aynen diziye oyle daliyorum ki yani bazen hakkat gercek bir ask
hikayesimi diye soruyorum kendi kendime.
Senaryo okadar guzel yazilmis ki yani yazanin ellerine saglik.

aygülen
24-10-07, 09:58
Dün gece tesadüfen dizinin tekrarına denk geldim aslında ben yayınlandığı gün izlemiştim ama yine de baktım.Nine ve annenin komşulardan yardım istemesini ilk defa gördüm ayrıca Yusuf otel odasında telefonla balcıların çorbacıyı arıyor o sırada halil uyuyor tam bakacakken tel kapanıyor Halil de acaba menekşemiydi diye düşünüyor uykusu kaçıyor ya ben geçen defa iyi dikkatli izlememişim ki bunları görmedim yada göstermediler.

KübraYasemin
24-10-07, 10:13
Aaaa vallaha fragmani izledim okadar ama süper acIkladIn cnm vallaha.

Bende cok düsündüm.

Ama fragmanin ilk Menekse ile Halil sahnesinden sonra her sahne öyle cabuk illerliyorki ne nezaman oluyor anlasIlmIyor pek..

Özetde insallah en yakIn zamanda gelir o zaman, nede olsa son 2 gün...

eSzra_
24-10-07, 11:10
Merhaba Arkadaslar,
Dizimize son 2 gun kaldi bence bugun özeti verirler:img-yes:
yarinda herhalde sesli fragmani gosterirler çok merak ediyorum sizin gibi gerçekten çok heycanli bitti ama bisey olmuyorya menekse halil ve yusufa en azindan içim rahat neyse cumayi bekliyoruz artik:img-yes::img-yes:

Arkadaslar mutlitmedya resimler bolumunde michelle adli bir arkadasimiz yeni resimler eklemis orda halil yusuf musti kadir dovusuyorlar menekese yok ama herhalde dusundugmuz gibi menekse gitti resimlerde yusuf ve halil bence kazaniyorlar:img-yes::happy0064çunku kadir yerde yatiyor musti de dusmek uzere hahaha oleyy:happy0064:happy0064

yesilimim
24-10-07, 12:28
Sanıyorum özeti ekleyen olmmaış.Multimedya başlığı kilitli oduğu için buraya ekliyorum.

Menekşe ile Halil kaçıyor Kanal D’nin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Sedef Avcı’nın oynadıkları sevilen dizisi “Menekşe ile Halil” bu akşam da sürükleyici bir bölümle ekrana geliyor. Beğeniyle izlenen dizinin bu bölümünde; Menekşe ile Halil, yanlarına Yusuf’u da alarak Kadir ve Mustafa’dan kaçıyorlar. Menekşe ile Halil, yanlarına Yusuf’u da alarak kaçarlar. Halil’in güvenini kazanmaya çalışan Mithat ve Halil’i hala seven Zeynep de bu kaçışa yardım eder. Menekşe ile Zeynep’in yolları istemedikleri halde bir kez daha kesişir. Halil’in yanından ayırmadığı çanta ve annesinin ölmeden önce yolladığı boş kutunun esrarı Mithat’ın da ilgisini çeker. Mithat uzun zamandır aradığı soruların cevabının bu kutuda olduğundan şüphelenir. Menekşe ve Halil’in bütün hikayesini dinleyen Mithat, Menekşe’yi öldürmeye çalışan ağabeyinin ve kocasının kendi adına çalışan adamlar olduğunu öğrenir. Kadir ve Mustafa, Menekşe için başka planlar yaparlar ve harekete geçerler. Menekşe’nin hayatına karşılık başka bir hayatı rehin alırlar.

Bizi iyne çok heuecanlı bir bölüm bekliyor.

gzd_gzd
24-10-07, 12:38
Sanıyorum özeti ekleyen olmmaış.Multimedya başlığı kilitli oduğu için buraya ekliyorum.

Menekşe ile Halil kaçıyor Kanal D’nin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Sedef Avcı’nın oynadıkları sevilen dizisi “Menekşe ile Halil” bu akşam da sürükleyici bir bölümle ekrana geliyor. Beğeniyle izlenen dizinin bu bölümünde; Menekşe ile Halil, yanlarına Yusuf’u da alarak Kadir ve Mustafa’dan kaçıyorlar. Menekşe ile Halil, yanlarına Yusuf’u da alarak kaçarlar. Halil’in güvenini kazanmaya çalışan Mithat ve Halil’i hala seven Zeynep de bu kaçışa yardım eder. Menekşe ile Zeynep’in yolları istemedikleri halde bir kez daha kesişir. Halil’in yanından ayırmadığı çanta ve annesinin ölmeden önce yolladığı boş kutunun esrarı Mithat’ın da ilgisini çeker. Mithat uzun zamandır aradığı soruların cevabının bu kutuda olduğundan şüphelenir. Menekşe ve Halil’in bütün hikayesini dinleyen Mithat, Menekşe’yi öldürmeye çalışan ağabeyinin ve kocasının kendi adına çalışan adamlar olduğunu öğrenir. Kadir ve Mustafa, Menekşe için başka planlar yaparlar ve harekete geçerler. Menekşe’nin hayatına karşılık başka bir hayatı rehin alırlar.

Bizi iyne çok heuecanlı bir bölüm bekliyor.

öncelikle özet için çok teşekkürler
gerçekten baya heycanlı bir bölüm olcak
kadirle mustafa kimi rehin alıyorlar ya,nasl yani:icon_whis:icon_sorr

berivan_
24-10-07, 13:15
yesilimim, özet icin cok tesekkurler....anlasilan cok heyecanli bir bölum olucak yine...ben Halil'deki o kutunun hep onun yaninda oldugunu sanmistim ama meyersem annesi ölmeden önce göndermis kutuyu Halil'e,acaba kutunun gizliligi nedir ki gözlerimize soka soka hep o kutuyu gösterdiler?? Menekse yine Zeynep'le ayni mekanda bulunucak demeki,Allah sabir versin bizim kiza,sevmiyor Zeynep'i ki haklida dogal olarak...yani kim ister sevdigin adamin eski nisanlisi ile ayni bir mekanda bulunmayiki dimi:icon_sorr

Mithat bakalim nasil kullanicak Kadir ve Mistiki onlarin Menekse ile olan baglarini ögrenince...psikopat bir adam gibi geliyor Mithat'in cogu hareketleri bana ve eger ögrenirse tam olarak Mist