Tüm Versiyonu Göster : Asi Dizisi - (Arşiv 1)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[ 9]
10
11
yaprak1907 29-10-07, 19:15 Ben Murat Yıldırım'ın role yakıştığını düşünüyorum..Hatta bence bazı arkadaşlarımıza itici gelmesi, ne kadar başarılı olduğunu gösterir..Çünkü bize verilmek istenilen,karakter bu..İleri ki bölümlerde onun iç dünyasını gördüğümüzde,yanıldığımızı düşünebiliriz.:img-wink:
Bu arada kendimi çok muhalefet hissettim:img-heh:
Birde,bence tek cümlelik mesaj yazmamaya dikkat edelim,mesajlarımız silinsin istemeyiz değil mi:img-wink:
Bence de Murat Yıldırım role çok uygun ....ve çok güzel oynuyor...çok başarılı bence..
Oynadığı karakter kimseye güvenmeyen, soğuk, insanlarla fazla iletşim kurmayan hatta kimseye dokunmak bile istemeyen birini canlandırıyor...
Aşk ve Gurur'u izleyenler veya romanını okuyanlar demir rolünün ne kadar soğuk ve kimseye yaklaşmayan birini canlandırdığı anlar...
sonraki bölümlerde karakter nasıl değişecek izleyin ben tavsiye ediyorum...
ihlamurdelisi 29-10-07, 19:39 Yorumları okudum...Bende basta olmak üzere herkes dans sahnesini merak ediyor...
Bende Funda gibi düşünüyorum....Tuba o sahnede esip gürlücektir...Tabi biz fanlarıda çoşcaz :D Süper bir sahne olcağından emiminm...Bence o sahnede Demir Asiden cok hemde cokk etkilenecek
Neslihan17 29-10-07, 19:46 Yorumları okudum...Bende basta olmak üzere herkes dans sahnesini merak ediyor...
Bende Funda gibi düşünüyorum....Tuba o sahnede esip gürlücektir...Tabi biz fanlarıda çoşcaz :D Süper bir sahne olcağından emiminm...Bence o sahnede Demir Asiden cok hemde cokk etkilenecek
evet canım aynen öyle esip gürleyecek. çünkü Tuba'nın oynadığı en güzel sahnelerden birisi de dans sahneleridir. çok romantik görünüyor çünkü. Murat'ı Fırtına dizisinde izlemiştim. o da orda çok romantik görünüyordu. bazı arkadaşlar yorumumu yanlış anlamış olabilir. ben muratı rölüne yakıştırmadım demedim. sadece Asi'den etkilendiğini bize aktaramadı dedim. onun dışındaki sahneleri çok beğendim. lütfen yanlış anlaşılmasın..
ihlamurdelisi 29-10-07, 20:06 evet canım aynen öyle esip gürleyecek. çünkü Tuba'nın oynadığı en güzel sahnelerden birisi de dans sahneleridir. çok romantik görünüyor çünkü. Murat'ı Fırtına dizisinde izlemiştim. o da orda çok romantik görünüyordu. bazı arkadaşlar yorumumu yanlış anlamış olabilir. ben muratı rölüne yakıştırmadım demedim. sadece Asi'den etkilendiğini bize aktaramadı dedim. onun dışındaki sahneleri çok beğendim. lütfen yanlış anlaşılmasın..
Bende kesinlikle ve kesınlıkle Muratı ROLUNA YAKIŞTIRMADIM DEMEDİM...Sadece bakışlarından bence etkilendiğini gösteremedi yeterince ...Yhani yoksa Muratı Tubanın partneri olarak görmek benim için çok güzel.ÇüNKİ çok yakışıyorlar...
tuğba filiz 29-10-07, 20:07 yorumlarınız çok güzel arkadaşlar ilk bölümü tamamen izleyemedim şimdi tekrarına bakıcam ama izlediğim kadarıyla demir-asi çifti çok uyumlu kadro süper
dans sahnesine gelince çok merak ediyorum
Dizi Bu şekil devam ederse yeni bir efsane ve yeni bir efsane aşk başlıycak gibi görünüyor.
Gerçektende 1.bölümü müthişti bu akşam tekrarını izliycem .
Demir biraz soğuk ama muhakkak önümüzdeki bölümlede biraz gevşer..
Asiyi arabadan indirdiği sahnede kızdım biraz kız nerden bilsin demirin yakınından birinin asi nehrinde öldüğünü o hışımla kızdı ama gönlünü alır tam karşı karşıya geldiler orda bitti.
Bakalım 2.bölümde neler oalcak...
Dizi Bu şekil devam ederse yeni bir efsane ve yeni bir efsane aşk başlıycak gibi görünüyor.
Asiyi arabadan indirdiği sahnede kızdım biraz kız nerden bilsin demirin yakınından birinin asi nehrinde öldüğünü o hışımla kızdı ama gönlünü alır tam karşı karşıya geldiler orda bitti.
aynen öLe..bir efsane dizi daha aynı ıhLamurLar aLtında gibi :img-in_lo
oyuncuLar birbirinden kaLiteLi..senaryo qüzeL..müzikLer süper..herşey birbirini tamamLamış durumda :img-yes: Tubam diziye bi güzeLLik katıyor zaten :img-yes: ee Tuba ve muratın oyuncuLuqunu birLeştirince gerçekten efsane bi aşk olcak gibi :img-in_lo
harika bir sahne izledim az önce. o köprünün üstünde olanlar ağlattı beni. gerçekten harikaydı. ilk bölümü kaçırıdm diye üzülüyordum fakat şimdi tekrarını izliyorum. gerçekten de ne kadar muhteşem bir yapım bu böyle:img-yes:
Asi ve Demir'in beklenilen at sahnesi bu bölüm..alttaki mini fragaman oldukça mini kalmış ama o sahneyi koymaları bile yeterince meraklandırdı...tekrarını izlerken bile yeni izliyor gibiyim...müzik inanlımaz etkileyici,Demir'in annesi ve geçmişini hatırladığı sahnelerde çalan müzik mükemmel..Nail ellerine yüreğine sağlık,harika bir iş çıkarmışsın yine
Su an dizinin tekrarini izliyorum. Cuma gunu bilerek izlemedim, cok dizi var, seçici olmaya ozen gosteriyorum ama ama ama .. Bir yere kadar :)
Cetin baba, Tuncel usta, Nur hanim, Tuba, Murat .. Hepsini bir dizide toplamislar, gelde izleme .. Ayrica konusunu da cok begendim, ozgun bir senaryo, islenis tarzi da guzel (gerçi henuz 1. bolum ..)
Kisacasi izlenmesi gereken bir dizi ..
Tuba & Murat uyumu muhtesem olmus bence. Hatta bu sezon'un en uyumlu çifti diyebilirim. Hos bit elektrik yakalamislar, birlikte olduklari sahneleri izlemek oldukça keyifli :img-wink:
KeReMcEmLoVeRiN 29-10-07, 22:46 Demin Demir`in Asi`yi kurtardigi sahneyi izledimde gercekten cok güzel yapmislar ya...cok etkiyleyici sonra Asi`nin gözlerini actigi an bakislari ne güzel ama Demir`in öyle hicbirsey demeden gitmesi cok tuhaf..zaten Demir bir tuhaf kizi yolun ortasinda birakip gitmesi falan..ama yinede cok güzel bir ask hikayesi olacagi kesin cok merak ediyorum cuma günü nolcak bakalim...
sesli fragmanda çıktı...çeken vardır muhakkak ve eklenir en kısa zamanda
Defne ve kerim'in bu kadar çabuk yakınlaşması ilginç...dün 1 bu gün 2 fazla hızlı gidiyor
Demir tarlaların yerini soruyor...oraya giderken ya da oaradayken Asi ile karşılaşıyor..Asi at üstünde ne kadar da gzel görünüyor,sona koydukları görüntü müthiş
Fragmanı bende izledim süper bir bölüm olacak...Asinin son andaki bakışı demirin kızgın bir şekilde ata binmesi harika sahneler olacak kesin...
Demir aşk diye bir şey yok diyordu :) Hep böyle olur zaten aşk diye bir şey yok aşk yalandır falan derler sonra gidip en beter aşka düşerler :) Bu tüm dizilerin klişeleri olmuş bir şey ama en sevdiğim klişe :) çok komik oluyor :)
Defneyle keriminde maşallahları var :)
forever_bim 29-10-07, 23:04 Rabia'cım öncelikle kuralı anımsatayım. Avatarları buraya değil multimedya klasörüne ekliyoruz.
İkincisi bu senaryo maalesef özgün bir iş değil. Karakterler ve konu ciddi anlamda Jane Austen'in bir dünya klasiği olan "Aşk ve Gurur" romanından esinlenmişler. Hatta aynı isimli filmle de benzerlikler mevcut. Sadece bizde fon olarak Antakya'yı kullanmışlar. bilgi vermek istedim...
Neslihan17 29-10-07, 23:08 Asi 2. Bölüm fragmanı her zamanki yere eklendi arkadaşlar izlemek isteyenlere duyrulur..;)
ihlamurdelisi 29-10-07, 23:08 Bu bölüm ilk bölümdende güzel olucak...Tahmin ettiğimiz gibi fragmanı verdiler...
Ben zaten altta ufak fragmanı görünce heycanlandım...Süper olucak o sahne :D Tubanın yani Asinin at üzerinde yağmur yağarken yukarı dopru bakması ve atla Demirin gelmesi süperdi...Sanırım İhsan Beyin çiftliği için Selçuk adında birisi bir çözüm bulmuş..Yukarıdan ilaçlama :D Asinin bunu sölerkenki mutlulugu gözlerinden ve söleyişinden belli oluyor...Ve Sineminde dediği gibi Demirin aşk diye bişey yok demesi ve hemen bunun tam tersini uygulayacak olması bütün dizilerde hemen hemen olan bir klişe :D Ama son sahne beni bitirdi...Bu bölüm ASİNİN Asiliğini izlicez...Tubayı atla görmek çok güzeldi...Demir teyzesiyle telefonda çiftliğin yolunu soruyordu sanırım bu çiftlik Asilerin çiftliği..Ama son sahnedeki Tubanın bakışı hakkaten işte ASİ dedirtti bana :D
BeyazGelincik21 29-10-07, 23:35 Cuma günü izleme fırsatını bulamamıştım Asiyi şimdi tekrarını izledim ve hemen buraya girip birşeyler yazmak istedim.Gerçekten güzel izlenmeye değer bir dizi.Tuba Büyüküstünü ve Murat Yıldırımı sevmeme rağmen ilk başlarda ilgimi çekmemişti bu dizi.İzledim ve çok beğendim ayrıca öyle usta oyuncular var ki dizide Çetin Tekindor,Tuncel Kurtiz,Nur Surer.Dizi haneme bir dizi eklemeyi düşünmüyorken böyle usta ve sevdiğim oyuncuların yer aldığı diziyi izlememek olmaz dedim kendi kendime.Bundan sonra bende buradayım Asi'deyim.
Hasan'cim uzgunum, hemen sildim :img-wink:
Bahsettigin romani hiç okumadim desem cok mu cahil gorunurum acaba ? :img-pilot Bende diyordum nasil oldu da bu kadar guzel bir is çikti .. Demek alintiymis, neyse saglik olsun, sirf oyuncular için bile izlenir :img-wink:
Az once ilk bolumun tekrari bitti, tum ekibi tebrik ederim, guzel bir birinci bolum olmus. Ayrica yonetmen cok basarili, ustune birde guzel memleketimizin guzel manzaralari eklenince ohoo :img-icecr insallah Istanbul'a tasinmazlar, soyle yesillikler içinde çeksinler diziyi.
Muzik : Nail Yurtsever : yorum yok :img-in_lo
kesinlikle çok haklısın yeni bir efsane doğuyor:img-wink:
ben Demir in çabucak gevşiceğini düşünmüyorum..bence uzun süre beklememiz gerekicek..onun özelliği ,karakteri bu,aşkını saklıcak bence:img-in_lo
tekrarını izlerken çok iyi anladım ki Murat ın performansı muhteşemdi...rolünün hakkını veriyor...tam olması gerektiği gibi buldum ben onu....umarım değişmez
Dün istemeyerek izledim, ben bir eski BG izleyicisi olarak bu diziyi BG`ye cok benzettim. Nedenmi ?
Demirin Istanbuldan gelmesi , Ailesinin basina kötü seylerin gelmesi ,
Ve o aslinda ailesine ölmesine sebeb olanlari bulup onalara hayati cehenneme cevirmek istemesi . ( kendi deyimi ile ) Bu arada güzel kizi görüp ona gönlünün kaymasi. Kizin ailesi büyük arazilere , cifliklere sahip.
Fakat muhtemelen ailesine bu kötülükleri yapanlarin Asi`nin ailesi.
Birde Asi`nin topraga karsi sevgisi , cesur, atilgan bir kiz olmasida yine Cerene cok benziyor.
Yani bir nefret-ask dizisi izlemeye hazir olun. BG `kar$in aradaki ana fark.
BG`de kötülüklere maruz kalan Cerendi ( kiz ) , Asi`de maruz kalan Demir(oglan) . Iyi seyirler.
Selamlar - Demi77 bye
herkez günaydın...
beyaz gelinciğe benzdiğiniiç dşünmemişim ama baınca gerçktende benziyen yanları var olsun ilk bölüm beni etkiledi izliycem ben bunu
fragman çıtımı malum yerdemi neyse ben bi bakıyım ona göre yorum yaparım
ya bu fragman süper olmuş dizi hakkında şüphem yoktu ama yinede korkuodum yanılmaktan ama ynıltmadılar süper bir dizi olmuş..imkansız bir aşkı bir efsaneyi zilemek benii heyecanlandırıyor...
asi ile demirin at üzerinde karşılaşmalrı bu haftaymış çok sevindim çok beğendim o sahneyi :happy0064
hem aşk hem nefret hem gurur kokacak bu dizi anlaşılan son sahnede frgamnda demir çiftliğin yerini öğrnior ve bir hışımla gidior..bir süre demiri çok çfkeli aşkını dizginleyerk izlicez ama sonra aşka yenik düşecek el mahkumm...
mekselina 80 30-10-07, 08:44 Dün istemeyerek izledim, ben bir eski BG izleyicisi olarak bu diziyi BG`ye cok benzettim. Nedenmi ?
Haklisin Demi77 Konusu beyaz gelincige benziyor.
Cuma aksami Silayi izledigimden tam bakamamistim diziye.Sonra tekrarini netten izledim ve cok begendim.Diziyi bende ilk izledigimde hemen bana Beyaz Gelincigi cagristirdi.Konular cok benziyor.
Cetin Tekindor müthis oynamis,basroldeki oyuncularda TB,MY cok iyiler:happy0064Dizinin konusu,kalitesi cok iyi.Insallah bozulmadan,dahada güzelleserek devam eder dizi.
Yalniz bence dizinin günü ve saati yanlis secim.Ayni saatte Sila var,Silanin hicbir bölümünü kacirmayan biri olarak bu ikisi arasinda bir secim yapmam gerekecek ve galiba agir basan tarafda Asi olacak.Son zamanlarda Sila bayagi sikmaya baslamisti cünkü,Napim Silayida netten takip ederim artik:icon_whis
Dün istemeyerek izledim, ben bir eski BG izleyicisi olarak bu diziyi BG`ye cok benzettim. Nedenmi ?
Ve o aslinda ailesine ölmesine sebeb olanlari bulup onalara hayati cehenneme cevirmek istemesi . ( kendi deyimi ile ) Bu arada güzel kizi görüp ona gönlünün kaymasi. Kizin ailesi büyük arazilere , cifliklere sahip.
BG`de kötülüklere maruz kalan Cerendi ( kiz ) , Asi`de maruz kalan Demir(oglan) . Iyi seyirler.
Selamlar - Demi77 bye
haklısın demi77 bg ye benzior biraz ben o dizinin sadece 2 bölümünü izleyebilmiştim asiye benizor ordada kız düşmandı intikam için geliordu sonra reklamlarda görüodum evlenmişlerdi galiba inş bizimkilerin aşkıda öle olur
forever_bim 30-10-07, 09:05 Hasan'cim uzgunum, hemen sildim :img-wink:
Bahsettigin romani hiç okumadim desem cok mu cahil gorunurum acaba ? :img-pilot Bende diyordum nasil oldu da bu kadar guzel bir is çikti .. Demek alintiymis, neyse saglik olsun, sirf oyuncular için bile izlenir :img-wink:
Az once ilk bolumun tekrari bitti, tum ekibi tebrik ederim, guzel bir birinci bolum olmus. Ayrica yonetmen cok basarili, ustune birde guzel memleketimizin guzel manzaralari eklenince ohoo :img-icecr insallah Istanbul'a tasinmazlar, soyle yesillikler içinde çeksinler diziyi.
Muzik : Nail Yurtsever : yorum yok :img-in_lo
Estağfurullah ne cahilliği. Bilmemek ayıp değil ki, öğrenmemek ayıptır. İstanbul'a geleceklerini sanmıyorum. Antakya'da gerçekleşecek çekimler.
lilly_rush 30-10-07, 09:27 Valla hangi diziye benziyor bileme ama Aşk ve Gurur'a çok fena benzettim
Demir'in sert halleri, arkadaşının Defneyle olan ilişkisi, Asi'nin annesinin kızlarına koca bulma girişimlerini hatta 4 kızkardeş oluşları bile aynı..
demek yerli mr. darcy ve elizabeth bennet'i bulmuş olduk:img-yes:
çok başarılı bi diziye benziyor..Tubayı, Muratı hatta Çetin Tekindor'u bile geçtim. Sırf Selma Ergenç için bile izlenir bu dizi..
yolu açık olsun inşallah...
AKŞAM TEKRAR İZLEDİM,
daha ayrıntılı geniş yorum yazmak isterim, gözüm sık görünün rastlantılara takıldı,:img-wink::img-wink:
1**Demir tarlanın ortasından geçen yoldan nasılda hızlı geçiyor,insan değil hayvan dahi ezebilir..Tarlanın ortasından ana yol değil ara yol geçer.. daha önlemli yol olsa etrafı geniş değil?..belli ki ara yol..Demir ile Asiye'nin ilk rastlantısı başladı zaten..:happy0064
2**konağa yeni taşındık diyorlar..tarlalar, hayvanlar sanki en az 6 aydır orada yaşayan aile izlenimi aldım..en azından mısırın o boyuta gelmesi ,yetişmesi 6 aylık zaman dilimi....ya ineğin doğumu, o da büyük tesadüf bu bölüm doğdu..Asiye'nin veteriner olduğunuu anladık...:happy0064
3**sineklenmeye karşı ilaç alımı son anda mı yapalır?hale hazırda yok mu ilaçları?..çiftçinin ürününü koruması iyi anlatılmış olsa da bu işler çok anlık değildir?....:sad53:
4**annenin vurdum duymaz, burnu büyük halleri de cabası..kızları öyle yönlendiriyor ki?..---git dedene misafirleri kızılcık şerbeti içmeye davet et.:img-yes:.dizi bu ya Defne de eş adayı buldu..:img-yes:
5**annenin karşı çiftliği camdan gözetlemesi de çok abes,bunlar apartman dairesi mi camdan gözetleme yaptı?..büyük çiftlikler büyük arazileri olur etrafı korrumalı olur.. nasıl böyle replikler yazılır, üstelik Defne at ile dedeye gitti.belli ki biraz uzak?.:img-blush
6**2 gün içinde Demir ile Asiye kaç defa karşılaştı..
***tarlada nerdeyse eziyordu,
***sözde bataklıkta ASiye boğulurken kurtardı(nasıl nehir ise o kadar derinlik olur mu?. o çocuğa da ne demeli ...çok mu sıcaktı, bataklıta yüzecek kadar kendine güvenli.ya çocuğun babasına ne demli....)
***otel bahçesinde.( nasıl oluyorda oraya arazi arabası ile gelmiş bulundular, babasına yardımcı görünse de görüşmeye de katılmayan kız bahçede de beklememeliydi..)
***yine yem( yemde ne kadar azdı..) almaya giden Asiye dükkan önünde oturmuştu, Demir yine araba ile ordan geçiyordu. Asiye'yi arabaya aldılar ama birbirine zıt düşmeleri erken oldu, Asiye eve gitmeden yarı yolda indirildi..o yardımcı çocukta sinir şey platonik aşk yaşıyor..tıpkı kırık kanatlardaki yunus onbaşı gibi karakteri gibi işçil ama şanssız..:img-yes:
7**Demir'in fotoğrafları bulması da 2 gününü aldı, Asiye'nin babası da hemen rast geldi.onun da vesikalık resim ihtiyacı doğdu..Demir resimleri bulmuş ,çerçeveye de koydurmuştu.. ,öyle yol ortasında tutarak gidiyordu,kaç kişi gördü..öncelikle Asiye de arabada gördü..Asiye'in babası da gördü..teyze geçmişte aşk yaşadığı da bariz...:img-yes:bakalım neler açığa çıkacak..
8**Demir dedenin çiftliğini satın alması ile Asiye'ye daha da yaklaşacak,dedenin büyük lafları da dizi boyunca sürdü..:img-wink:
aşırı rastlantılı olsa da dizinin genel havasını beğendim..neşeli, güzel, tutkulu sahneler olacaktır...şanslı olsunlar..bıkmadan izlesek..:happy0064:happy0064
AKŞAM TEKRAR İZLEDİM,
daha ayrıntılı geniş yorum yazmak isterim, gözüm sık görünün rastlantılara takıldı,:img-wink::img-wink:
1**Demir tarlanın ortasından geçen yoldan nasılda hızlı geçiyor,insan değil hayvan dahi ezebilir..Tarlanın ortasından ana yol değil ara yol geçer.. daha önlemli yol olsa etrafı geniş değil?..belli ki ara yol..Demir ile Asiye'nin ilk rastlantısı başladı zaten..:happy0064
2**konağa yeni taşındık diyorlar..tarlalar, hayvanlar sanki en az 6 aydır orada yaşayan aile izlenimi aldım..en azından mısırın o boyuta gelmesi ,yetişmesi 6 aylık zaman dilimi....ya ineğin doğumu, o da büyük tesadüf bu bölüm doğdu..Asiye'nin veteriner olduğunuu anladık...:happy0064
3**sineklenmeye karşı ilaç alımı son anda mı yapalır?hale hazırda yok mu ilaçları?..çiftçinin ürününü koruması iyi anlatılmış olsa da bu işler çok anlık değildir?....:sad53:
4**annenin vurdum duymaz, burnu büyük halleri de cabası..kızları öyle yönlendiriyor ki?..---git dedene misafirleri kızılcık şerbeti içmeye davet et.:img-yes:.dizi bu ya Defne de eş adayı buldu..:img-yes:
5**annenin karşı çiftliği camdan gözetlemesi de çok abes,bunlar apartman dairesi mi camdan gözetleme yaptı?..büyük çiftlikler büyük arazileri olur etrafı korrumalı olur.. nasıl böyle replikler yazılır, üstelik Defne at ile dedeye gitti.belli ki biraz uzak?.:img-blush
***sözde bataklıkta ASiye boğulurken kurtardı(nasıl nehir ise o kadar derinlik olur mu?. o çocuğa da ne demeli ...çok mu sıcaktı, bataklıta yüzecek kadar kendine güvenli.ya çocuğun babasına ne demli....)
***otel bahçesinde.( nasıl oluyorda oraya arazi arabası ile gelmiş bulundular, babasına yardımcı görünse de görüşmeye de katılmayan kız bahçede de beklememeliydi..)
***yine yem( yemde ne kadar azdı..) almaya giden Asiye dükkan önünde oturmuştu, Demir yine araba ile ordan geçiyordu. Asiye'yi arabaya aldılar ama birbirine zıt düşmeleri erken oldu, Asiye eve gitmeden yarı yolda indirildi..o yardımcı çocukta sinir şey platonik aşk yaşıyor..tıpkı kırık kanatlardaki yunus onbaşı gibi karakteri gibi işçil ama şanssız..:img-yes:
7**Demir'in fotoğrafları bulması da 2 gününü aldı, Asiye'nin babası da hemen rast geldi.onun da vesikalık resim ihtiyacı doğdu..Demir resimleri bulmuş ,çerçeveye de koydurmuştu.. ,öyle yol ortasında tutarak gidiyordu,kaç kişi gördü..öncelikle Asiye de arabada gördü..babsı gördü..teyze geçmişte aşk yaşadığı da bariz...:img-yes:
8**Demir dedenin çiftliğini satın alması ile Asiye'ye daha da yaklaşacak,dedenin büyük lafları da dizi boyunca sürdü..:img-wink:
aşırı rastlantılı olsa da dizinin genel havasını beğendim..neşeli, güzel, tutkulu sahneler olacaktır...şanslı olsunlar..bıkmadan izlesek..:happy0064:happy0064
sonay yorumun çok güzel olmuş ellerine sağlık..evet bazı hatalar vardı ama bunlar çok göze çarpacak şeyler değil..daha ne mantık hatalrı olan diziler var bence bunlar olabilecek küçük şeyler..aşırı rastlantı olması normal bir aşkı anltıor onalrın her yerde yollarının kesiştiğini gösteriolar bence kurgu hikaye çok güzel inş hep böle gider birde reytibler iyi geldini herşey süper olur..
merhaba arkadaşlar.
Dizinin ilk bölümünü izledim ve gerçekten çok beğendim. Bazı eksiklikler vardı tabii mesela Asi'nin nehirde boğulma sahnesi pek inindırıcı gelmedi bana.
Dizide görüntü kalitesi mükemmel. 2. bölüm fragmanın bayıldım ;renkler, müzik herşey çok güzel montajlanmış.
Dizinin genel konusu daha öncede belirttiğim gibi Aşk ve gurur kitabından alınmış. Gerçi kitaptaki Darcy oln Demir burda biraz daha yumuşak huylu. Kitaptaki karakter daha sertti mesile. Onun dşında aile yapsı çok benziyor . Çocukları sadece kız olan bir aile En büyük kızla Kerem'in aşık olması, annenin kızların koca bulma telaşı vs. Hikayeye kitapta olamayan karakterler girmiş doğal olarak. Sonuçta diziyi uzatmak lazım. Yalnız eğer kitaptaki gibi giderse konu en küçük kız bayağı bir olay yaratacak çooook sonraları tabii daha vakit var.
Farklı karakterler var dedik, dizide Demir'in annesi intihar ediyor ama kitapta böyle bişey yok.Yani kısaca ana karakterler kitaptan hikaye ise yeni bir senaryo ile harmanlanmış. Şimdilik umudum var çünkü biraz öncede yazdığım gibi sırf kaliteli bir iş olduğu için bile izlenir. Ama ilk bölüm raitingi bayağı düşüktü. Belki gününde bir değişiklik yapılabilir. Mesela Pazar yda ne bilim cumartesi Genco'dan önce..
AKŞAM TEKRAR İZLEDİM,
..............
3**sineklenmeye karşı ilaç alımı son anda mı yapalır?hale hazırda yok mu ilaçları?..çiftçinin ürününü koruması iyi anlatılmış olsa da bu işler çok anlık değildir?....
***yine yem( yemde ne kadar azdı..) almaya giden Asiye dükkan önünde oturmuştu, Demir yine araba ile ordan geçiyordu. Asiye'yi arabaya aldılar ama birbirine zıt düşmeleri erken oldu, Asiye eve gitmeden yarı yolda indirildi..o yardımcı çocukta sinir şey platonik aşk yaşıyor..tıpkı kırık kanatlardaki yunus onbaşı gibi karakteri gibi işçil ama şanssız.
7**Demir'in fotoğrafları bulması da 2 gününü aldı, Asiye'nin babası da hemen rast geldi.onun da vesikalık resim ihtiyacı doğdu..Demir resimleri bulmuş ,çerçeveye de koydurmuştu.. ,öyle yol ortasında tutarak gidiyordu,kaç kişi gördü..öncelikle Asiye de arabada gördü..Asiye'in babası da gördü..teyze geçmişte aşk yaşadığı da bariz...bakalım neler açığa çıkacak..
8**Demir dedenin çiftliğini satın alması ile Asiye'ye daha da yaklaşacak,dedenin büyük lafları da dizi boyunca sürdü..
Konağa bayanlar yeni gelmiş gibilerdi diğerleri sürekli gelip gidiyorlardır ..Aslan'ın aileside konakla çiftlikle ilgilendiği için mısırların o boyutta olması normal :) İlaçlama olayınıda açıklamışlardı aslında bir kere daha ilaçlamışlar ve paraları olmadığından bir kerelik ilaçlayacak ilaçları olduğunu söylediler ve son ilaçlamayı yaptılar ..
Camdan bakma olayınıda defne demişti zaten anne burdan nasıl göreceksin diye :) Ayrıca bu kızlara koca falan tamamen annenin tavrından kaynaklanıyor kızlarına koca bulmaya çabalıyor kadın iş adamları gelmiş bu fırsatı değerlendirdi :) En güvendiği kızını göstermek için gönderdi :)
Diğer tesadüfler dizilerde kullanılan tarzda :) bir filmde deniyordu "aşk tesadüfleri sever" diye :img-icecr
Birde demirin kardeşi rolünü keşke kırık kanatlardaki nazlının kuzeni begümün kardeşini oynayan kız oynasaymış,fırtınada da oynamıştı son bölümlere doğru çok daha güzel olurdu...Gerçi daha bu oyuncuyuda çok görmedik
selamlar
ben ilk bölümü geçen hafta izlemiştim.
çok beğenmiştim.
demir role çok oturmuş
tam karizma olmuş..
eee asiye zaten laf yok ....çok beğendim..
dediğiniz gibi demirin kızkardeşi bencee başkası olsaymış
aman neyse zaten fazla görünmeyecek gibi....
annesinin çocukları ağaca bağladığı sahne çok fenaydı
çok üzüldüm.......
demirin asiyi arabadan indirdiği sahnede demire çok kızdım.....
yani bir dinle.......hemen indiriyor kızı çuvalla arabadan..yuh yani.....
Slim_Shady 30-10-07, 10:14 diziyi cuma günü izleme fırsatım olmamıştı ama dün tekrarını izledim ve gerçekten çok beğendim.çok güzel bir dizi.en azından sonunu tahmin edemedim.başka dizilerde direk şu şöyle olur bu böyle diyebiliyord[U]m ama bunda öle olmadı.buda tabi diziyi beğenmemde bir etken :) bundan sonra severek izlediğim dizilerin arasında yer alacak.
Ağustos Böcüğü 30-10-07, 10:33 Selam arkadaşlar...
Görünen o ki..I.A. forumu yakında bu başlığa taşınıyor..:img-yes:
Naçizane bende birşeyler yazayım dedim..Pek çok arkadaşımız gibi dizinin ilk bölümü bana yıllar evvel okumuş olduğum Jane Austen'in meşhur "Pride and Prejudice" romanını anımsattı..Rahatsız olduğumu söyleyemem bu durumdan..Benzerlikler olmasına rağmen dizinin ana karakterleri ve kitaptaki karakterler arasında farklılıklar var..Belki çok yeni okuyan vardır beni düzeltir ama hatırladığım kadarıyla romanın erkek karakteri aileye nefretten ziyade küçümseme duygusuyla yaklaşıyor..Özellikle anneden hiç hoşlanmıyor, küçümsüyor..Orada sınıfsal farklılıkalar daha fazla işleniyor..Dizide ise erkek kahramanın annesini kaybetmesi-kaybetme şekli ile yaşadığı travma üzerine insanlarla olan ilişkilerinin şekillenmesi sözkonusu..Romadaki kadın karekter oldukça entellektüel bir birikime sahip..Sınıfının oldukça üzerinde bir birikimi var..
Asi ise daha çok erkeksi tavırları olan dişiliğini unutmuş bir karakter görüntüsünde..Belki ailenin tek eğitimli kızı ( diğer kızların eğitim seviyeleriyle ilgili herhangi bir şey bilmiyoruz henüz ya da dendi ben atladım)ama entellektüel diyemeyeceğim..Bağda bahçede dolanıyor işte..Belki aşka düşmesi ile görünüşünde bir değişiklik söz konusu olabilir..Yani demek istemem o ki daha ilk bölümden bu dizi tamamen bahsi geçen romandan alıntıdır demek için henüz erken. Evet esinlenmeler var..Ama son yıllarda izlediğimiz özgün ne varki..Hollywood bile işlenen konuları ısıtıp ısıtıp önümüze koyarken acaipte gişe yaparken ayrıntıda boğulmayalım..Dizinin bende bıraktığı ilk izlenimler pozitif..
Gerisini izleyecez ve görecez..
yahu pek benim tarzım olmadı bu yorum ama aslıma dönerim yakında..:icon_whis
Mrb dün akşam tekrarını izledim ve ilk kez izliyomuş gibi aynı tadı aldım dizinin havasını atmosferi gerçekten güzel:img-wink::img-icecr
fragmanı da gördüm ona çok sevindim yağmur sahnesi merakla bekliycem sahnelerden olacak Aşk ve Gurur'da da böyle bir yağmur sahnesi hatırlıyorum:img-yes:Demir ile Asi arasındaki ilişki bu bölümde daha fazla ilerleyecek anlaşılan:img-in_lo:img-wink:
Diziyi nihayet dün izleye bildim ve tek söyleyeceğim şey mükemmel bi dizi olmuş.oyunculardan tut bütün bu işe emek veren herkesi kutluyorum.
hikaye insanı içine çekiyo sanki ,gittikçe sarıyo ve her sahne bi sonrakini merak ettirmeye başlıyo .
karekterlerde çok iyi seçilmiş hepsi rollerine oturmuşlar hiç birini yadırgamadım olması gerektiği gibiydiler.
asi şuan çok sakin gibi görünsede babasına çok düşkün bi karekter .geçmişini ,dedesinin neler yaptığınıda bilmiyo.demir ihsan beyin çizmelerinden tanıyıp yalnış kişiyi düşmanı zannetmesi yalnış anlaşılmalrın ilk halkası oldu, bundan sonra demir bilindiği gibi kin ve nefretle yaklaşacak onlara
aside demirden etkilenecek fakat demirin babasına olan tavırlarınada bi anlam veremeyecek tabi herşeyi öğrendiğinde ise aşk ve grur orada devreye girecek birbirine aşık olan ama birleşemeyen bir çift seyredeceğiz klişe ama izlenmeye değer diyorum .
herkese iyi yorumlar benden bu kadar:D
hüznün geceleri 30-10-07, 11:37 2 fragman çok güzel.tubanın bu at üstündeki sahneler göz kıpırtadmadan izlenecek kadar hoş sahneler.diğer dizisindede çok güzeldi şimdide
first lady 30-10-07, 11:53 ilk yayınlandığında izleyememiştim dün izledim.genel olarak beğendim ama tabii ilk bölüm eksiklikleri vardı.oyunculuklar tam olarak oturmamıştı.mesela asi'nin ailesi hiç aile gibi durmuyodu ama bence zamanla çok daha iyi olucak çünkü dün nur sürer'e bayıldım:img-yes:.bide bi çok kişini yazdığı gibi boğulma sahnesi biraz zorlamaydı.
onun dışında asi babasına sarılıp ağladığında yılmaz(bülent inal) bi yerlerden çıkıp gelicek ve asi'ye sarılcakmış gibi hissettim.tuba&bülent o kadar iyi bi çift ki onları hala bir sanıyorum:icon_sorr
bi kaç kişi ''aşk ve gurur'' kitabına benzetmiş ama bence pek bi alaka yok.sadece bol kızlı bi aile var o benziyo.ki bence bu çok işlenen bi konu.sadece o kitapta değil türk kitaplarında ve dizilerinde de bolca işelen bi şey bu.çünkü o kitapta orta hatta alt sınıftan bi ailenin kızlarına koca bulma telaşı vardı.ama burda bi intikam söz konusu ki kitapta hiç böyle bişey yoktu.sonra asi pekte elizabeth'e benzemiyo kişilik olarak.ben daha çok ''beyaz gelincik'' dizisine benzettim.ters versiyonu gerçi ama konu aynı:img-yes:
ikinci bölüm fragmanını henüz izlemedim ama cuma akşamları yeni bi dizim var artık:good:
BeyazGelincik21 30-10-07, 12:01 Dün istemeyerek izledim, ben bir eski BG izleyicisi olarak bu diziyi BG`ye cok benzettim. Nedenmi ?
Birde Asi`nin topraga karsi sevgisi , cesur, atilgan bir kiz olmasida yine Cerene cok benziyor.
Selamlar - Demi77 bye
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Asi'nin konusu itibariyle Beyaz Gelinciğe benzetilmesi çok hoşuma gitti.Beyaz Gelincik benim için çok başkaydı çok farklıydı bir Beyaz Gelincik izleyicisi seveni olarak hiç bu açıdan bakmamıştım Asi'ye Demi77 çok güzel yakalamışsın arkadaşım gerçekten konu itibariyle benziyor Beyaz Gelinciğe.Burada roller değişmiş sadece kötülüklere maruz kalan Demir intikam için yaklaşağı ailenin güzeller güzeli kızına aşık oluyor ve aşkı ile intikamı arasında gidip geliyor.
Asi gerçekten çok güzel bir dizi.Ayrıca dün akşam tekrarını izlerken fragmanı gördüm çok güzel bir bölüm bizleri bekliyor bu hafta.Asi ve Demir atların üzerinde yağmurun altında karşı karşıya :img-in_lo
İLK AŞKIM_MERVE 30-10-07, 12:01 yha..
arkadşalr..
az önce cuma gününün reytinglerine baktımda..
7. ve 8. olmuşuz..
biraz kötü deilmi??...
hüznün geceleri 30-10-07, 12:07 yha..
arkadşalr..
az önce cuma gününün reytinglerine baktımda..
7. ve 8. olmuşuz..
biraz kötü deilmi??...
bence o kadarda kötü değil şimdilik.bütün dizilerde olduğu gibi.cuma günleri o kadar izlenen diziler var ona rağmen yinede iyi bence.yada ben çok pozitif bakıyorum.inşallah ilerde daha iyi olacak
arkadaşlar bazı diziler geç farkedilir ama sonradan çok kıymetli olur .
Aside öyle olacak hiç şüpheniz olmasın benim içim çok rahat.
biraz sabır sadece...
forever_bim 30-10-07, 12:11 Evet konu olarak ben de Beyaz Gelincik dizisine benzetiyorum. Ama orda yan öykülerin daha zengin ve daha boyutlu işlendiğini düşünüyorum.
Sevgili matrakanın bu dizi tıkanır varsayımını biraz erken buldum. Yan öyküler de işlenirse dizi uzun süre senaryo sıkıntısı çekmez. Yok aynı minvalde sürüp giderse izleyici daralır.
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
29 EKİM 2007 PAZARTESİ
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 IKI AILE [NET] STAR 8,50 20,90
2 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 8,00 19,60
3 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 7,70 22,40
4 OLU YADA DIRI (Y.S) [NET] ATV 6,60 16,20
5 DOKTORLAR [NET] SHOW 6,40 15,70
6 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 6,30 19,10
7 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,00 17,60
8 SPOR GUNDEMI KAND 5,50 15,00
9 ASI (TKR) [NET] KAND 4,90 14,80
kaynak :ucankuş
asi tekrar bölümü ile 9. oldu ve kendi gününde iddalı olan kuzey rüzgarını geçti bu bence bir başarıdır haftaya yeni bölümde reytingler yükselebilir :img-yes:
hüznün geceleri 30-10-07, 12:30 reytingleri böyle olupta sonradan gönüllere taht kuran dizilerde var.
ama bazı oyuncuların bazı hisleri izleyiciye hissettirdikleri sürece.
inşallah en iyi yerde olur.
reytingleri böyle olupta sonradan gönüllere taht kuran dizilerde var.
ama bazı oyuncuların bazı hisleri izleyiciye hissettirdikleri sürece.
inşallah en iyi yerde olur.
tabii reytingleri düşük olup sonradan açılan dizilerde var ama unutulmamalı ki bu dizi 13 bölüm için anlaşılmış ve reytingler kaderini belirleyecek dizinin reyting olarak açılması önemli ama bunun zamanıda önemli tabii şu an için her şey erken 4-5 hafta beklemek gerekir :img-wink:
hüznün geceleri 30-10-07, 12:41 tabii reytingleri düşük olup sonradan açılan dizilerde var ama unutulmamalı ki bu dizi 13 bölüm için anlaşılmış ve reytingler kaderini belirleyecek dizinin reyting olarak açılması önemli ama bunun zamanıda önemli tabii şu an için her şey erken 4-5 hafta beklemek gerekir :img-wink:
çok haklısın.ama 13 lük bi sınır koymalarını çok yadırgadım aslına bakarsan.çok az.tabi onlarda emek harcıyorlar.oda bi ayrı konu.
çok haklısın.ama 13 lük bi sınır koymalarını çok yadırgadım aslına bakarsan.çok az.tabi onlarda emek harcıyorlar.oda bi ayrı konu.
13 bence bir risk ama burda yapımın ne istediğide önemli devam etmek için 1.lik mi istiyorlar yoksa ilk 5 e razılar mı bilemiyorum .açıkçası şimdiden bir şeyde söylenmiyor reytingler çok değişken olabiliyor :img-wink: reyting konusunda yapımın beklentisi ne işte önemli olan soru bu bana göre :img-wink:
Ben ilk bölümü tekrar izleyince birşey farkettim.Demirin teyzesi demirle melek boğulmaktan kurtulduğunda süleyha hanım hamileydi.
Daha sonra süleyha hanımın kocası bizim hiç çocuğumuz olmadı dedi yani ortada bir çocuk yok.İhsan beyde süleyha hanımı görünce baya kötü oldu galiba aralarında birşeyler olmuş acaba Asi süleyha hanımın çocuğu olabilirmi?
ikinci bölüm fragmanı müthiş özellikle yağmur sahnesi.:img-in_lo
dün akşam birinci bölümü tekrar izledimde ihsan beyi asiden başka kimse düşünmüyor,adamın durumu kötü karısıyla kızları alışverişe çıkıyor.defnenin asiye babasının durumunu sorduğunda goncanın inşallah düzeltirsiniz lafına sinir oldum.
ilk bölüm reytinglerini hiç önemsemiyorum birkaç hafta sonra zirveye yerleşiriz nede olsa.
september_06 30-10-07, 12:52 Ben ilk bölümü tekrar izleyince birşey farkettim.Demirin teyzesi demirle melek boğulmaktan kurtulduğunda süleyha hanım hamileydi.
Daha sonra süleyha hanımın kocası bizim hiç çocuğumuz olmadı dedi yani ortada bir çocuk yok.İhsan beyde süleyha hanımı görünce baya kötü oldu galiba aralarında birşeyler olmuş acaba Asi süleyha hanımın çocuğu olabilirmi?
Yok daha neler ayol.
Gerçi onu bende farkettim. Kadın hamileydi ama ortada çocuk yok.
Bu arada 2.bölüm fragmanını bana gönderebilirmisiniz lütfen.:icon_whis
Arkadaşlar tekrar bölümünü Euro D her pazartesi verirmi acaba. Cuma benim için hiç uygun değilde:img-cool2
:img-blush Fragman gönderin nolur, çatlamak üzereyim meraktan. Ölürsem sebebi sizsiniz :img-pilot
nedim_bahar 30-10-07, 12:54 geçen cuma hepsini izleyememiştim dün gece izledim harika bi başlangıç olmuş ya bi daha izlesem yine bıkmam
işte bana göre geçen haftanın enleri
en heyecanlı sahne?
Demir'in Asi'yi nehirde kurtardığı sahne
en duygulandığım sahne?
asi&ihsan'ın tarlada ağladıkları sahne
en sevdiğim karakterler?
Asi, Demir, İhsan, Defne,Gonca
en iyi oyuncular?
Tuba Büyüküstün,Çetin Tekindor,Murat Yıldırım
en sevmediğim karakter?
dedeleri
ya kizlar merhaba
ben asi dizisini ilk kes
dun izledim ve cok begendim super bir dizi
konusuda super simdi diyorum neden izlemedim cuma gunu diye ama artik izlerim cuma gunleri iikinci bolumun fragmani ciktimi ciktiysa lutfen
biriniz bana öm atabilirmi
benide araniza alirmisiniz?:icon_whis
hüznün geceleri 30-10-07, 12:58 Ben ilk bölümü tekrar izleyince birşey farkettim.Demirin teyzesi demirle melek boğulmaktan kurtulduğunda süleyha hanım hamileydi.
evet olabilir.hiç düşünmemiştim.çünkü neden asi ne annesine nede kardeşlerine benziyor.üstelik babası ona karşı daha çok ilgili ve daha çok seviyor.geçmişte süheyla hanımla bi ilgisi olduğundan asiye karşı daha bağımlı.şu neriman hanımlada zoraki bi evlilik olmuştur.hani çetin tekindor neriman hanımın babasıyla çok dikler.asinin dedesi çetin beye hep bazı şeyleri ima ediyor gibi.geçmişte bi maddi sorunları olduysa neriman hanımla evlenmek zorunda kalmış olabilir.
bak şimdi aklıma neler neler getirdin be arkadaşım.e demirlerde teyze çocukları oluyor.
september_06 30-10-07, 13:01 evet olabilir.hiç düşünmemiştim.çünkü neden asi ne annesine nede kardeşlerine benziyor.üstelik babası ona karşı daha çok ilgili ve daha çok seviyor.geçmişte süheyla hanımla bi ilgisi olduğundan asiye karşı daha bağımlı.şu neriman hanımlada zoraki bi evlilik olmuştur.hani çetin tekindor neriman hanımın babasıyla çok dikler.asinin dedesi çetin beye hep bazı şeyleri ima ediyor gibi.geçmişte bi maddi sorunları olduysa neriman hanımla evlenmek zorunda kalmış olabilir.
bak şimdi aklıma neler neler getirdin be arkadaşım.e demirlerde teyze çocukları oluyor.
Sanmıyorum öyle birşey olduğunu.İhsan Ağayla Süheyla hanım arasında kesinlikle birşeyler olmuş ama Asiye onların kızı değil bence.
asmalı konak197 30-10-07, 13:02 uzun zamandır izlediğim en kaliteli yapım olarak değerlendirilebilir tabi hatırla sevgiliden sonra ma çok sürükleyici ve güzel bir konusu var bana biraz aşk ve gurur kitabını anımsattı dizi nedense ama çok kaliteli bir yapım umarım hep bu sekılde gıder
Oylede sanki Asi ve Demir askini imkanzis hale gettirirler
Yani teyze cocuklari biraz garip geliyor
Eskiden yapanlar vardi, ama artik o kadar cok yok
Yani ben nebilim
Olmaz yaahuuu
ya arkadaşlar bende çok merak ediyorum, fragmanın linkini biriniz ö.m atın lütfennn..:sad53:
bu arada bu diziyi çok sevdim ben ya...demir de asi de kafasının dikine giden 2 inatçı...bunların aşkları da çok zorlu olur ya...
hüznün geceleri 30-10-07, 13:04 bu hafta daha dikkatli bakacağım.teyzeyle ihsan beyin rep.cemotara çok dikkatlisin he.sen demesen süheyla hanımın hamile olduğunu bilmeyeceğim.ay bu ihtimal bana çok yakın gibi geldi.asi kimseye benzemiyor.huyu suyu.demir teyzesine tel açtığında süheyla hanım paniklemişti biraz
Sadece benim aklıma öyle bir düşünce geldi ama olmaz herhalde çünkü melekin asi den büyük olması gerekir ama Asi melekten büyüktür.
Neyse ikinci bölümü sabırsızlıkla bekliyorum fragman çok güzeldi gerçekten muhteşem bir dizi ben çok sevdim yani beklediğime değdi.
Birde defne ile kerimde baya mesafe katetmişler hemen ama çok tatlı gözüküyorlardı.Defne ile kerim büyük bir aşktan ve daha sonra nefrete dönüşmesinden bahsediyorlardı acaba kimlerden bahsediyorlardı
hüznün geceleri 30-10-07, 13:16 Birde defne ile kerimde baya mesafe katetmişler hemen ama çok tatlı gözüküyorlardı.Defne ile kerim büyük bir aşktan ve daha sonra nefrete dönüşmesinden bahsediyorlardı acaba kimlerden bahsediyorlardı
arkadaşım biraz yavaş ol.1.bombayı patlattın 2 geçtin.bundada haklısın ya asiyle demir yada ihsan beyle kim.kafam çok karıştı:img-blush
Birde defne ile kerimde baya mesafe katetmişler hemen ama çok tatlı gözüküyorlardı.Defne ile kerim büyük bir aşktan ve daha sonra nefrete dönüşmesinden bahsediyorlardı acaba kimlerden bahsediyorlardı
Asi ve Demir diyecegim ama sanmiyorum
Daha ask felan ortada yok...
Vallah benimde kafama takildi simdi
Sende olmasan Cemalettin biz bunlari dusunmicegiz...
Vallah herseyi cok guzel dusunuyorsun:img-yes:
hüznün geceleri 30-10-07, 13:21 Asi ve Demir diyecegim ama sanmiyorum
Daha ask felan ortada yok...
Vallah benimde kafama takildi simdi
Sende olmasan Cemalettin biz bunlari dusunmicegiz...
Vallah herseyi cok guzel dusunuyorsun:img-yes:
öyle valla.izlenim gücü çok güçlüymüş.bak şimdi çok merak ettim.dediğin gibi asi ile demir olamaz.bakışlarla idare ediyorlar şimdilik.ama kim.ihsan beyle teyze desek oda hemen olmaz.kerim hemen defneye anlatırmı hiç.
çözüm tıkandı bulamıyorum
çok güzel bir soru.asi ile demir diyeceğim ama onların arasında şuan birşey yok.2.bölümü bekleyecez artık sorunun cevabını ancak o zaman alırız
Sevgili SONAY T.
Güzel tespitler de bulunmuşsun ama yukarıdaki için bir diyeceğim var. Oraya yeni taşınmaları oradaki her şeyin taşındıkları andan itibaren oluştuğu anlamına gelmez... Konaktan çiftliğie taşındılar ve mısır, buğday vb. tarlalar bahçeler... Konaklarda değil de kırsal kesimlerde bulunur. Ve insanlarda kendi tarlalarının bahçelerinin bulunduğu yere çiftlik evi yaparlar.
Arlarında geçen replik;
Defne:Onların aşkı nasılda yanlış anlamalar ve düşmanlıklar yüzünden hiç yaşanamadan bitti. Değil mi?
Kerim:önemli olan denemiş olmaları....
Bence demirle asiden bahsediyorlar izleyince daha iyi anlarız.Valla sabırsızlıkla bekliyorum yeni bölümü.
hüznün geceleri 30-10-07, 13:31 Arlarında geçen replik;
Defne:Onların aşkı nasılda yanlış anlamalar ve düşmanlıklar yüzünden hiç yaşanamadan bitti. Değil mi?
Bence demirle asiden bahsediyorlar izleyince daha iyi anlarız.Valla sabırsızlıkla bekliyorum yeni bölümü.
ama olayları asi ile demiri hızlı bi şekilde nasıl aşk yaşatacaklar.öyle bişey olursa çok üzülürüm.daha neyin yanlış olduğunu bize ilk bölümde vermediler
bence ihsanla süheyla hanım
arkadaşlar fragmanda demir bir hışımla atı sürüp gidiyor acaba o sahnede ihsan beyin yanına gidip hesap sorabilir mi .fotoğrafın birinde demir ihsan beyin çiftliğindeydi üstündeki kıyafetlerde fragmandaki kıyafetleri sanki aynı.
hüznün geceleri 30-10-07, 13:34 bu kadar olayları hızlı bişekilde yaparlarsa çok anlamsız olur.daha bazı şeyleri tatmin olmadan çok yanlış olur.
defnenin fragmanda bahsettigi asi le demir olabilirmi?
belki demir asinin babasi yuzunden intikam almak icin asiye asikmis gibi davranacak
arkadaşlar fragmanda demir bir hışımla atı sürüp gidiyor acaba o sahnede ihsan beyin yanına gidip hesap sorabilir mi .fotoğrafın birinde demir ihsan beyin çiftliğindeydi üstündeki kıyafetlerde fragmandaki kıyafetleri sanki aynı.
Evet aynı kıyafetler onun için orda demir çiftliğe gidiyor kızgın bir şekilde acaba ne oldu da sinirlendi asi de babasının yanında zaten.
Birde demir yeni bölümde Asinin işçi olmadığını öğrenecektir.
Ağustos Böcüğü 30-10-07, 13:45 Arlarında geçen replik;
Dizinin ilerleyen bölümleri ve yaşanmışlık söz konusu olsaydı Asi ve Demir'den bahsedilyorlar diyebilirdik...İhsan ve Süheyla'ya gelince ona da ihtimal vermiyorum.Aralarında geçen her ne ise açığa çıkması için oldukça erken.
Belki çok bilinen bir aşk hikayesinden bahsediyorlar..Denenmiş olması kelimesinden yola çıkarak..Fragmanlar yanıltıcı oluyor genelde..
Belki zengin ağanın oğlunun bir çalışanına aşık olması klişesinden hareket edebilirler..Ağa nasıl kurtulacak bu beladan kızın ailesine zarar vererek..Demirin annesi ağa tarafından hazırlanan bir komplo neticesi intihar etmiş olabilir..Hırsızlık ağır bir suçlama..Gidebilecekleri bir yer ve başlarındada onlara yol gösterbilecek bir "erkek" olmayınca çareyi intiharda bulmuştur anne..Süheylanında nefretini açıklamış olur zannımca..
Asi ile Demirin teyze çocukları olabileceğini düşünmek dahi istemiyorum..Bu izleyiciyi rahatsız eder.Beni çok rahatsız eder en azından..
psikoanaliz 30-10-07, 13:54 arkadaşlar herkes dizi çok güzel diyo ama kimse izlemiyo herhalde reytingler ortada bu cuma ozaman herkes kendini göstersin dizimizi ilk beşe sokmalıyız yoksa dizimiz yayından kaldırılacak bu gidişle hepimiz bu hafta dizimizi zirveye çıkarabilmek için uğraşmalıyız çünkü çok güzel bi dizi ve bu dizinin zirveye çıkması için herşeyi yapmalıyz hem bu hafta eşref saati ve takvada yok ha gayret arkadaşlar herkes izlesin size güveniyorum arkadaşlar
Ben ilk bölümü tekrar izleyince birşey farkettim.Demirin teyzesi demirle melek boğulmaktan kurtulduğunda süleyha hanım hamileydi.
bu benim de dikkatimi çekti
demirin teyzesi çocukları nehirden kurtarırken hamileydi,ama sonra hiç çocuğumuz olmadı dedi...
ihsanla süheyla arasında birşey geçtiği çok belli
ihsan süheylanın resmini görünce allak bullak oldu ama,
eğer asi aslnda süheylanın kızıysa,konu biraz fazla Türk filmi olur bence:icon_whis:icon_whis
arkadaşlar herkes dizi çok güzel diyo ama kimse izlemiyo herhalde reytingler ortada bu cuma ozaman herkes kendini göstersin dizimizi ilk beşe sokmalıyız yoksa dizimiz yayından kaldırılacak bu gidişle hepimiz bu hafta dizimizi zirveye çıkarabilmek için uğraşmalıyız çünkü çok güzel bi dizi ve bu dizinin zirveye çıkması için herşeyi yapmalıyz hem bu hafta eşref saati ve takvada yok ha gayret arkadaşlar herkes izlesin size güveniyorum arkadaşlar
Merak etme arkadaşım reytingler çok kötü değil yani oranları ilk bölüm için iyi sayılır.İler ki bölümlerde hem sıralama olarak hemde reyting olarak hakettiği yere gelecektir bundan eminim.
Slm arkadaslar yeni bolum fragmanini yukledim iyi seyriler.Bence dizi cok guzel basladi umarim oylede devam eder :good:
Merak etme arkadaşım reytingler çok kötü değil yani oranları ilk bölüm için iyi sayılır.İler ki bölümlerde hem sıralama olarak hemde reyting olarak hakettiği yere gelecektir bundan eminim.
bencde reytingler zamanla daha iyi olacaktır..dün akşam tekrarında izlemeynler izlemiş biraz adha kişi katıldı inş daha fazla kişiyi etkiler...13 bölümlük hazırlanmış umarım durum iyi gider ve uzun sürer..
Valla hangi diziye benziyor bileme ama Aşk ve Gurur'a çok fena benzettim
Demir'in sert halleri, arkadaşının Defneyle olan ilişkisi, Asi'nin annesinin kızlarına koca bulma girişimlerini hatta 4 kızkardeş oluşları bile aynı..
demek yerli mr. darcy ve elizabeth bennet'i bulmuş olduk:img-yes:
söylediklerinin altına imzamı atıyorum:img-wink:yalnız aşk ve gururda 5 kardeşlerdi orda bi fark var sadece:img-wink:özellikle demir(murat) o mr darcy havasını öyle bir verdiki muhteşemdi:img-wink:
ilk yayınlandığında izleyememiştim dün izledim.genel olarak beğendim ama tabii ilk bölüm eksiklikleri vardı.oyunculuklar tam olarak oturmamıştı.mesela asi'nin ailesi hiç aile gibi durmuyodu ama bence zamanla çok daha iyi olucak çünkü dün nur sürer'e bayıldım:img-yes:.bide bi çok kişini yazdığı gibi boğulma sahnesi biraz zorlamaydı.
onun dışında asi babasına sarılıp ağladığında yılmaz(bülent inal) bi yerlerden çıkıp gelicek ve asi'ye sarılcakmış gibi hissettim.tuba&bülent o kadar iyi bi çift ki onları hala bir sanıyorum:icon_sorr
bi kaç kişi ''aşk ve gurur'' kitabına benzetmiş ama bence pek bi alaka yok.sadece bol kızlı bi aile var o benziyo.ki bence bu çok işlenen bi konu.sadece o kitapta değil türk kitaplarında ve dizilerinde de bolca işelen bi şey bu.çünkü o kitapta orta hatta alt sınıftan bi ailenin kızlarına koca bulma telaşı vardı.ama burda bi intikam söz konusu ki kitapta hiç böyle bişey yoktu.sonra asi pekte elizabeth'e benzemiyo kişilik olarak.ben daha çok ''beyaz gelincik'' dizisine benzettim.ters versiyonu gerçi ama konu aynı:img-yes:
ikinci bölüm fragmanını henüz izlemedim ama cuma akşamları yeni bi dizim var artık:good:
yapımcılar,senaristler de aşk ve gurur dan esinlendiklerini söylemişler...ki ben aşk ve gururun romanını defalarca okumuş,filmini defalarca izlemiş biri olarak çok benzettim, temel aynı....olay günümüzde geçtiği için asi yi elizabeth bennet a ancak bu şekilde benzetebilirlerdi bence...hele demir kesinlikle Mr Darcy tek fark ailesinin başına gelen olaylar...daha önce hiç düşünmemiştim ama beyaz gelincik e de benziyor,hatta dizinin aşk ve gurura benzemeyen tarafları beyaz gelincik e benziyor bence...aile kısmı özellikle
demekki bu ikisini harmanlamaları çok güzel olmuş..mükemmel bir dizi:img-wink:
AKŞAM TEKRAR İZLEDİM,
daha ayrıntılı geniş yorum yazmak isterim, gözüm sık görünün rastlantılara takıldı,:
1**Demir tarlanın ortasından geçen yoldan nasılda hızlı geçiyor,insan değil hayvan dahi ezebilir..Tarlanın ortasından ana yol değil ara yol geçer.. daha önlemli yol olsa etrafı geniş değil?..belli ki ara yol..Demir ile Asiye'nin ilk rastlantısı başladı zaten..:
2**konağa yeni taşındık diyorlar..tarlalar, hayvanlar sanki en az 6 aydır orada yaşayan aile izlenimi aldım..en azından mısırın o boyuta gelmesi ,yetişmesi 6 aylık zaman dilimi....ya ineğin doğumu, o da büyük tesadüf bu bölüm doğdu..Asiye'nin veteriner olduğunuu anladık...:
3**sineklenmeye karşı ilaç alımı son anda mı yapalır?hale hazırda yok mu ilaçları?..çiftçinin ürününü koruması iyi anlatılmış olsa da bu işler çok anlık değildir?....:
4**annenin vurdum duymaz, burnu büyük halleri de cabası..kızları öyle yönlendiriyor ki?..---git dedene misafirleri kızılcık şerbeti içmeye davet et.:-:.dizi bu ya Defne de eş adayı buldu..:
5**annenin karşı çiftliği camdan gözetlemesi de çok abes,bunlar apartman dairesi mi camdan gözetleme yaptı?..büyük çiftlikler büyük arazileri olur etrafı korumalı olur.. nasıl böyle replikler yazılır, üstelik Defne at ile dedeye gitti.belli ki biraz uzak?.:
***yine yem( yemde ne kadar azdı..) almaya giden Asiye dükkan önünde oturmuştu, Demir yine araba ile ordan geçiyordu. Asiye'yi arabaya aldılar ama birbirine zıt düşmeleri erken oldu, Asiye eve gitmeden yarı yolda indirildi..o yardımcı çocukta sinir şey platonik aşk yaşıyor..tıpkı kırık kanatlardaki yunus onbaşı gibi karakteri gibi işçil ama şanssız..:
7**Demir'in fotoğrafları bulması da 2 gününü aldı, Asiye'nin babası da hemen rast geldi.onun da vesikalık resim ihtiyacı doğdu..Demir resimleri bulmuş ,çerçeveye de koydurmuştu.. ,öyle yol ortasında tutarak gidiyordu,kaç kişi gördü..öncelikle Asiye de arabada gördü..Asiye'in babası da gördü..teyze geçmişte aşk yaşadığı da bariz...:img-yes:bakalım neler açığa çıkacak..
8**Demir dedenin çiftliğini satın alması ile Asiye'ye daha da yaklaşacak,dedenin büyük lafları da dizi boyunca sürdü..:i
aşırı rastlantılı olsa da dizinin genel havasını beğendim..neşeli, güzel, tutkulu sahneler olacaktır...şanslı olsunlar..bıkmadan izlesek..::
Yorumuma eleştiri yapan arkadaşlara teşekkürr ederim..ayrıntılı yazmak hoşuma gidiyor..hatta 20 dk olarak diziyi partlara bölüp eleştiri de yazmak isterim.:img-wink:..Asi nehrinin derinliğine takmış durumdayım hala..nasıl sulama kanalıdır, nasıl yüzme havuzu olur?
sonay yorumun çok güzel olmuş ellerine sağlık..evet bazı hatalar vardı ama bunlar çok göze çarpacak şeyler değil..daha ne mantık hataları olan diziler var bence bunlar olabilecek küçük şeyler..aşırı rastlantı olması normal bir aşkı anltıor onalrın her yerde yollarının kesiştiğini gösteriolar bence kurgu hikaye çok güzel inş hep böle gider birde reytibler iyi geldini herşey süper olur..
kurgu aşırı rastlantıyla bütünlük sağlıyor mu?..ileri de bu aşırı rastlantı geniş aksaklıklara yol açar..umarım kötü gidişat olmazz..tekrarı için reytinglerr iyi bence..ama cuma günü 20,00 de olması sılacılar için kötü oluyor..:img-yes:
Konağa bayanlar yeni gelmiş gibilerdi diğerleri sürekli gelip gidiyorlardır ..Aslan'ın aileside konakla çiftlikle ilgilendiği için mısırların o boyutta olması normal İlaçlama olayınıda açıklamışlardı aslında bir kere daha ilaçlamışlar ve paraları olmadığından bir kerelik ilaçlayacak ilaçları olduğunu söylediler ve son ilaçlamayı yaptılar ..
Camdan bakma olayınıda defne demişti zaten anne burdan nasıl göreceksin diye :) Ayrıca bu kızlara koca falan tamamen annenin tavrından kaynaklanıyor kızlarına koca bulmaya çabalıyor kadın iş adamları gelmiş bu fırsatı değerlendirdi :) En güvendiği kızını göstermek için gönderdi :)
Diğer tesadüfler dizilerde kullanılan tarzda :) bir filmde deniyordu "aşk tesadüfleri sever" diye :img-icecr
Birde demirin kardeşi rolünü keşke kırık kanatlardaki nazlının kuzeni begümün kardeşini oynayan kız oynasaymış,fırtınada da oynamıştı son bölümlere doğru çok daha güzel olurdu...Gerçi daha bu oyuncuyuda çok görmedik
çiftlik,ürünler araziler, hayvanlar onların ise o konak önceden de onların olmalıdır diyorum sonradan yapıldıysa artık...çiflik evi de arazinin içinde olur ya da kıyısında müsait bir yerde..
tarım ürünleri ilaçlama da geç kalmışlar bence ya da yeterli değildir...öyle kimyasal ilaçlar var ki; haşerat,zararlı böcek ,ya da diğer hayvanlar ürünün 2 metre yakınına bile yaklaşamaz..ancak eksik ilaçlama ,sulama,kötü hava koşullarıyla belli bir zaman diliminde üründe rekolte düşüklüğü yaşanır..--bu ani oldu, ürün bitti.. senaryosu bana inadırıcı gelmedi:
maddi durumları da üstelik şimdilerde kötü,bu ev önceden vardı..yani dekorasyon yapıyoruz , evi döşeyemedik sahnelerini gereksiz buldum..bilmem anlatabildim mi?
kadın camdan diğer evi göremeyeceğini bilmesi ona göre davranmalıdırr, yoksa çok mu saf bu kadın.para düşkünü mü?..
aşk tesadüfü sever ama bu dizide aşırı oldu bence? dediğim gibi 2 günde kaç kez karşılaştılar...:img-yes:
[I]Evet konu olarak ben de Beyaz Gelincik dizisine benzetiyorum. Ama orda yan öykülerin daha zengin ve daha boyutlu işlendiğini düşünüyorum.
bana da öyle geldi ..hatta o boğulma sahnesinde tarla, traktör görünce BG deki Ceren'in doğum sahnesini anımsadım...ha Çukurova ha Amik ovası..!!!:img-wink:
Sevgili SONAY T.
Güzel tespitler de bulunmuşsun ama yukarıdaki için bir diyeceğim var. Oraya yeni taşınmaları oradaki her şeyin taşındıkları andan itibaren oluştuğu anlamına gelmez... Konaktan çiftliğie taşındılar ve mısır, buğday vb. tarlalar bahçeler... Konaklarda değil de kırsal kesimlerde bulunur. Ve insanlarda kendi tarlalarının bahçelerinin bulunduğu yere çiftlik evi yaparlar.
yeni taşınmış olmaları o konuyu az önce de yazdım..ben konağın çifliğin içinde olduğunu ve daha önce kullanımda olduğunu düşünüyorum..üstelik şimdi maddi durumları da kötü daha önceden de burası vardı..şimdi halı yetmedi, mobilya olmadı sahnelerini gereksiz buldum..:happy0064
Ağustos Böcüğü 30-10-07, 15:16 Arkadaşlar ben derimki dizimizi kendi bütünü içinde yorumlayalım..
O diziden şunu, bu diziden bunu almışlar ne gam..Şayet ben izlerken keyif aldıysam gerisi teferruat..Gerçi beyaz gelincik dizisiylede bağın bahçenin dışında çokda benzerlik göremiyorum birinin esas kızının ailesi katledilmiş evlatlık verilmiş ailesinin başına geleni merakta diğerinin ise annesi ölmeye karar vermiş çocuklarınıda yanlarına alarak kararını uygulamış çocuklarının üzerinde onarılması güç psikolojik ve hatta meleğin durumununda geçmişle bağlantısı olabileceği düşünülürse fiziki hasarlar bırakmış..Çokda benzerlik yok kanımca..
Mantık hatalarına gelince...Biz bu hataların hasını çoğumuzunda 4 gözle bekleyerek izlediği I.A. dizisinde izledik..
Konak ve çiftlik evine gelince..Yazlık ve kışlık ev diye düşünmek pekde mümkün..Büyüklüklerinide hesaba katmak mümkün eşya konusuna takmamak lazım..Ve kişi taşınırken genelde yeni evine yeni birşeyler götürmek ister. Özellikle hatun kişilerin doğasında bu vardır..Deneyimle sabittir daha geçen hafta evimizi taşıdık..Çiftlik evinin doğayla içiçe olduğu mevzuu geçti demekki konak daha merkezi bir yerde..Ailenin mali durumu kötüleşince büyük evi boşaltıp işe yakın daha uygun büyüklükte bir mekana geçilmesi masrafları kısmak açısından gayette mantıklı..
Ben henüz tır kullanan bir şoförün arkasından gelen son model bir binek arabaya izini kaybettirmesi gibi muhteşem bir mantık hatasını gözlemlemedim.:icon_whis Ihlamurlar Altında izleyicileri ne demek istediğimi gayet güzel anlamışlardır.
Neslihan17 30-10-07, 16:09 Arkadaşlar ben derimki dizimizi kendi bütünü içinde yorumlayalım..
O diziden şunu, bu diziden bunu almışlar ne gam..Şayet ben izlerken keyif aldıysam gerisi teferruat..Gerçi beyaz gelincik dizisiylede bağın bahçenin dışında çokda benzerlik göremiyorum birinin esas kızının ailesi katledilmiş evlatlık verilmiş ailesinin başına geleni merakta diğerinin ise annesi ölmeye karar vermiş çocuklarınıda yanlarına alarak kararını uygulamış çocuklarının üzerinde onarılması güç psikolojik ve hatta meleğin durumununda geçmişle bağlantısı olabileceği düşünülürse fiziki hasralar bırakmış..Çokda benzerlik yok kanımca..
Mantık hatalarına gelince...Biz bu hataların hasını çoğumuzunda 4 gözle bekleyerek izlediği I.A. dizisinde izledik..
Konak ve çiftlik evine gelince..Yazlık ve kışlık ev diye düşünmek pekde mümkün..Büyüklüklerinide hesaba katmak mümkün eşya konusuna takmamak lazım..Ve kişi taşınırken genelde yeni evine yeni birşeyler götürmek ister. Özellikle hatun kişilerin doğasında bu vardır..Deneyimle sabittir daha geçen hafta evimizi taşıdık..Çiftlik evinin doğayla içiçe olduğu mevzuu geçti demekki konak daha merkezi bir yerde..Ailenin mali durumu kötüleşince büyük evi boşaltıp işe yakın daha uygun büyüklükte bir mekana geçilmesi masrafları kısmak açısından gayette mantıklı..
Ben henüz tır kullanan bir şoförün arkasından gelen son model bir binek arabaya izini kaybettirmesi gibi muhteşem bir mantık hatasını gözlemlemedim.:icon_whis Ihlamurlar Altında izleyicileri ne demek istediğimi gayet güzel anlamışlardır.
:) 2 gündür yorumlarını dikkatle okuyorum. öyle güzel şeylere değiniyosun ki okurken kendimi vay be demekten geri alamıyorum. ayrıca biz ne mantık hataları gördük. bunlar onun yanında hata olarak görülmez. diziden bir oyuncu çıkar ama neden çıktığı diziye yansıtılmamış seyirciyi salak yerine düşürebilecek kadar büyük mantık hataları..yani seni gayet iyi anlıyorum arkadaşım. :)
ben de diğer arkadaşlara katılmıyorum. dizide pek mantık hataları göremedim. bence her şey yerli yerindeydi.
2. bölüm fragman yorumuma ve tahminime gelirsek..ben yağmurlu sahneden fazla bir şey beklemiyorum açıkcası. görsel olarak güzel bi sahne gibi görünebilir ama çiftimiz olarak somut bir şey yaşanacağını düşünmüyorum. sadece orada imalı laflar geçebilir ki bunu daha uzun süre görebiliriz. 2. bölümün 1. bölümden farkı herkes birbirini tanımış ve gerçek kişilikler ön plana çıkmış olacak. haa oyuncular bunu etkileyici yapar mı bilemem. çünkü 1. bölümde Asi'nin bakışlarından etkilendim sadece (çiftimiz adına) ancak Demir Aşka inandığı zaman somut şeyler görebilirim. onun dışında beni tatmin etmiyor sahneler..
Arkadaşlar ben derimki dizimizi kendi bütünü içinde yorumlayalım..
O diziden şunu, bu diziden bunu almışlar ne gam..Şayet ben izlerken keyif aldıysam gerisi teferruat..
sevgili agustos böcüğü seni burda gördüğüme cok sevindim umarım hep aramızda olursun:img-grin2
ben de bu ciftlik evi için söyle düsündüm; neriman hanımın burnu havada zaten o yüzden ciftlik evi ihsan beyin olmasına ragmen begenmemiştir bu yüzden sehrin içindeki bi konakta oturuyolardır, tabi mali durumları bozulunca konagı satmaları gerekti ve ellerinde kalan ciftliğe tasınmak zorunda kaldılar. zaten ciftlik evi onların oldugu için de hayvanlar falan hep orda duruyodur. dediğin gibi hatunlar yeni eve tasınınca mutlaka bi seyler ister ama dizide bunu özellikle yaptılar ki biz de neriman hanımın ve asinin kardeslerinin umursamazlıgını görelim.
ben de aynen senin gibi düsünüyorum begendim ya ben bu diziyi gerisi teferruat... hem zaten dediğin gibi I.A.da izlediğimiz tüm mantık hatalarından sonra bunlar bizim gözümüze batmaz ki ben zaten öyle ciddi mantık hatası da görmedim.
bir de reytinglere baktım tekrar olmasına ragmen hiç de fena değil. en azından kendisiyle aynı saatte olan dizilerle yarısmıs, örn a/b de kendisiyle aynı saatte olan kuzey rüzgarı ve köprüyü gecmiş, tüm kişilerde de onlara cok yakın durumda izlenme payı da neredeyse onlarla aynı. ayrıca tekrarı sayesinde izleyemeyen pek cok kişi dizimizi izlemiş oldu:good:
Aşk ve Gurur'daki salıncak sahnesi Asi'de vardı farketmişsinizdir belki.
Ben sadece bunu benzetebildim.
İlk bölümüyle benim kalbimi çaldi. Belki Tuba ve Murat'ı sevdiğimdendir.
Ama Çetin Tekindor ve Tuncel Kurtiz gibi iki büyük ismi aynı karede görmek çok güzel.
forever_bim 30-10-07, 17:08 Ihlamurlar Altında'daki mantık hataları senaryonun tıkandığı 60 kusurlu bölümlerden sonra oluşan mantık hatalarıydı. Yazmaktan imtina etmeyenlerden birisi olarak yazma gereği duydum. Defalarca senaryo ekibi değişimi ve oyuncuların ölerek başka dizilere yatay geçiş yapması gibi ufacık (!) badireler atlatmıştı. İlla ki I.A. yı referans veriyorsanız birinci bölümlerini karşılaştırın. Ben I.A. ile Asi'nin birinci bölümlerini karşılaştırdığım zaman I.A.'yı gerek oyunculuk gerekse senaryo açısından fersah fersah ilerde bulduğumu söylememliyim kaldı ki piyasaya çıkış tarihi 2005'ti o projenin.
Ayrıca Asi'nin yenilik anlamında bana pek birşey sunmadığını pek çok yerli dizide defalarca işlenmiş klişe replik ve senaryoları barındırdığını gördüm.
Ayrıca eleştiriye (kaldı ki yapıcı eleştiriler var hep) karşı neden bu kadar tahammülsüz bir forum burası onu ben anlayamadım. Herhalde herkes koro halinde "süper bir dizi hayatımın aşkımın dizisi" demek için yazmıyor buraya. Herkesin vizyonu algı seviyesi beğeni eşiği farklıdır. Beğenileri dile getirmek nasıl ki hoşgörülüyorsa yapıcı eleştirilere de yer olmalı bu forumda. Yok illa herkes aynı yemeği yiyecek diyorsak burası çekiciliğini kısa zamanda yitirir. Forumlar daha çok diyaloğa hizmet etmeli monoloğa değil.
Ağustos Böcüğü 30-10-07, 17:14 Sevgili Neslihan17 ve lawinia yazdıklarınız için teşekkürler..
Bu dizi beni sardı o yüzden aranızda olacağım bir yere gitmiyorum..Sadece üslubumda farklılık olabilir..Bilirsiniz ciddiyete pek fazla gelemem kasar beni..:icon_whis
2.bölüm fragmanını henüz izlemiş değilim..O yüzden yorum yapamayacağım ama burada yazılanlardan ve daha önceki fragman deneyimlerimizden hareketle sabırsızlıkla beklenen sahneden çokda fazla birşey çıkmayacağını sanıyorum umarım yanılırım :)
Karşılaşmalar ve bakışmalar olacaktır mutlaka ama sözel iletişim yahut iletişimsizlik için henüz erken.
Sevgili Hasan;
Kimse diziyi eleştiriyor veya kötü buluyor diye birşey dediği yok ki yani diziyi beğenmeyenler olabilir.
Ayrıca bana göre ilk bölümde mantık hataları yoktu yani şahsen benim gözüme batan bir mantık hatası yok.Konusuna gelince bence çok güzel bir konusu var yani ben beğendim ve hem oyunculuk olarak hemde çekim kalitesi ve yer olarak diğer dizilerden çok farklı bence.
Ihlamurlar altına gelirsem benim hayatımda izlediğim en güzel diziydi ama ıhlamurun konusu daha bilindik ve klişe bir konuydu ama çok güzeldiAsinin ise daha güzel ve farklı bir konusu var.Neyse işin özü Asi bana göre çok çok iyi bir yapım şimdiden yeni bölümünü sabırsızlıkla bekliyorum.
Ağustos Böcüğü 30-10-07, 17:23 Ihlamurlar Altında'daki mantık hataları senaryonun tıkandığı 60 kusurlu bölümlerden sonra oluşan mantık hatalarıydı. Yazmaktan imtina etmeyenlerden birisi olarak yazma gereği duydum. Defalarca senaryo ekibi değişimi ve oyuncuların ölerek başka dizilere yatay geçiş yapması gibi ufacık (!) badireler atlatmıştı. İlla ki I.A. yı referans veriyorsanız birinci bölümlerini karşılaştırın. Ben I.A. ile Asi'nin birinci bölümlerini karşılaştırdığım zaman I.A.'yı gerek oyunculuk gerekse senaryo açısından fersah fersah ilerde bulduğumu söylememliyim kaldı ki piyasaya çıkış tarihi 2005'ti o projenin.
Ayrıca Asi'nin yenilik anlamında bana pek birşey sunmadığını pek çok yerli dizide defalarca işlenmiş klişe replik ve senaryoları barındırdığını gördüm.
Ayrıca eleştiriye (kaldı ki yapıcı eleştiriler var hep) karşı neden bu kadar tahammülsüz bir forum burası onu ben anlayamadım. Herhalde herkes koro halinde "süper bir dizi hayatımın aşkımın dizisi" demek için yazmıyor buraya. Herkesin vizyonu algı seviyesi beğeni eşiği farklıdır. Beğenileri dile getirmek nasıl ki hoşgörülüyorsa yapıcı eleştirilere de yer olmalı bu forumda. Yok illa herkes aynı yemeği yiyecek diyorsak burası çekiciliğini kısa zamanda yitirir. Forumlar daha çok diyaloğa hizmet etmeli monoloğa değil.
Hasancım iyi diyon hoş diyonda klişesi olmayan bir dizi bana göstermen mümkünmü? Eski yada yeni..hafızamı yokluyorum bulamıyorum..ya daha önce çekilmiş bir filmden yada klasik romanlardan alıntıdır pek çoğu..Tutan dizilerin genelide böyledir. Kimsenin kimseyi beğenileri hakkında eleştirdiğini yada tahammülsüzlük gösterdiğini sanmıyorum..I.A.'yı burada ben referans gösterdim..Bahsettiğin badirelerin her birirmiz farkındayızda ama bu gerçeği değiştirmiyor.Fersah fersahı anlayamadım.. kaldı ki bahsi geçen dizi benim tutkuyla izlediğim 1-2 diziden biridir. Oyuncularına laf etmek Asi dizisindeki oyunculara laf etmek kadar abesle iştigal olur..
Ee bide festivallik dizi çekilmiyor bildiğim kadarıyla..Çekirdeğimizi çitleyip çayımızı hüplerken keyif alacağımız birşeyler şimdilik yetiyor..Fazlaca gerçeklik yada üzerinde düşünülecek mevzuu yaşadığımız zamanda düşünülecek olursa istemem kalsın nevinden..
Solo müziğide koro müziğide seviyom..
Senide seviyom..
valla ben bu diziy cok beyendim:img-yes:ben demir&asi çiftini yakiştiriyorsam
ve bu ikilinin sahnelerninden etkileniyorsam gerisinin pek bir önemi yok
bu konuda agustos böcüğü arkadaşimiza katiliyorum bırakalım hangisi ve neye benzediğini:img-yes:buuarada seni burda görmek cok güzel diziyi beyenmene ve bundan sonnrada aramızda görecek olamak güzel:img-yes:
yeni bölüm frgamnı gördüm süper bir bölüm olacak:good:
forever_bim 30-10-07, 17:36 Hasancım iyi diyon hoş diyonda klişesi olmayan bir dizi bana göstermen mümkünmü? Eski yada yeni..hafızamı yokluyorum bulamıyorum..ya daha önce çekilmiş bir filmden yada klasik romanlardan alıntıdır pek çoğu..Tutan dizilerin genelide böyledir. Kimsenin kimseyi beğenileri hakkında eleştirdiğini yada tahammülsüzlük gösterdiğini sanmıyorum..I.A.'yı burada ben referans gösterdim..Bahsettiğin badirelerin her birirmiz farkındayızda ama bu gerçeği değiştirmiyor.Fersah fersahı anlayamadım.. kaldı ki bahsi geçen dizi benim tutkuyla izlediğim 1-2 diziden biridir. Oyuncularına laf etmek Asi dizisindeki oyunculara laf etmek kadar abesle iştigal olur..
Ee bide festivallik dizi çekilmiyor bildiğim kadarıyla..Çekirdeğimizi çitleyip çayımızı hüplerken keyif alacağımız birşeyler şimdilik yetiyor..Fazlaca gerçeklik yada üzerinde düşünülecek mevzuu yaşadığımız zamanda düşünülecek olursa istemem kalsın nevinden..
Solo müziğide koro müziğide seviyom..
Senide seviyom..
Fersah fersah ibaresi benim görüşümle alakalı bir değerlendirmeydi. Dikkatli bakarsan sevgili böcüğüm cümlemin başında ben sözcüğünü kullanmışım. Demek ki neymiş o benim görüşümmüş. Bana göre doğruymuş yani subjektif bir yargıymış.
Sevgili Cemal;
Ben diziyle alakalı herhangi bir mantık hatası yazmadım:) Arkadaşlar da yazarken rastlantısal olayların fazlalığına değinmişler. Mantık hatasından ziyade bu biraz gerçeklikle alakalı birşeydi.
Tekrar böcüğüme dönecek olursam
Ben de festivallik dizi beklemiyorum yahu. O kadar entel değilim:) Klişe de olsun ama iki yıl önce başlayan bir başka yerli yapıma da bu kadar benzemesin. Biraz özgünlük efendim istediğimiz. Şablonlar birebir romanlardan çekilip kopartılmasın. Ya da bunu yapacaklarsa bizzat romancıdan romanı alıp yapsınlar:)
ihlamurdelisi 30-10-07, 17:40 İlk olarak dün akşam dizimizin tekrarının bile reytıngte 9.olması çok güzeldi..Umarım bu Cuma çok daha farklı bir reytıng alırız...
Cemalcim bana kalırsa Asi Demirin teyzesinin (ismini unuttum :D)kızı olamaz..
Ayrıca Kerim ve Defne nin konuştukları kişilerin Asi ve Demir olması imkansız :D Ortada aşk falan yok daha :D
Mantık hatalarına gelırsek yada gerçeklik bakımına kesinlikle bir eksiklik abartı veya sahtelik görmedim :D
Ama Hasanada katılıyorum :D Ihlamurlar Altındanın hataları 60.bölümden sonra çıkmaya başlamıştı..Kesinlikle hayatımda izlediğim en güzel diziydi...Asiyede bayıldım ama Ihlamurlar Altında bambaşka :D
Ağustos Böcüğü 30-10-07, 17:47 E Hasancım dur hele bir daha 1 bölümcük izledik..Karar vermek için erken değil mi sence.Hikayenin nasıl şekilleneceği üzerine net bir bilgimiz yok henüz..Tahminlerimiz var..I.A. bende yeri ayrı olan bir dizidir..Ama şunu söylemedende geçemeyeceğim şayet ilk bölümleri karşılaştıracak olursak ben Asi'yi I.A.'nın ilk bölümünden çok daha fazla beğendim. İlerisi için ise ne düşünürüm bilemem. Ki I.A.'nın bir başka diziyle senaryosu itibariyle mahkemelik olduğunuda unutmayalım..
Bizde kendi "görüşlerimizi" yazıyoz yahu..:img-wink:
Çok seslilik güzeldir...:icon_whis
Şincik gidiyom evden devam ederim artık..Herkese iyi akşamlar efems..
fatma-1721 30-10-07, 17:52 Yorumlarinizi okuyamadan baliklama daliyorum,hastanedeyim malum ve hemen cikmak zorundayim,sevgili agustos böcügünün son yorumunu okudum,öncelikle seni gördügüme sevindim canim:happy0064
Dizimiz biraz fazla ve agir elestiriliyor,ilk bölüm olarak güzel bir baslangic yaptigini ve bizlere daha önceki diziyi aratmayacagini düsünüyorum(elestirilecek yönleri var tabii ama hangi dizide yok ki:icon_whis):img-yes:
Simdilik bukadar görüsmek üzere :img-wink: bye
Fersah fersah ibaresi benim görüşümle alakalı bir değerlendirmeydi. Dikkatli bakarsan sevgili böcüğüm cümlemin başında ben sözcüğünü kullanmışım. Demek ki neymiş o benim görüşümmüş. Bana göre doğruymuş yani subjektif bir yargıymış.
Sevgili Cemal;
Ben diziyle alakalı herhangi bir mantık hatası yazmadım:) Arkadaşlar da yazarken rastlantısal olayların fazlalığına değinmişler. Mantık hatasından ziyade bu biraz gerçeklikle alakalı birşeydi.
Tekrar böcüğüme dönecek olursam
Ben de festivallik dizi beklemiyorum yahu. O kadar entel değilim:) Klişe de olsun ama iki yıl önce başlayan bir başka yerli yapıma da bu kadar benzemesin. Biraz özgünlük efendim istediğimiz. Şablonlar birebir romanlardan çekilip kopartılmasın. Ya da bunu yapacaklarsa bizzat romancıdan romanı alıp yapsınlar:)
hasan sana katılacağım günler varmış:):)her kelimesine katılıyorum bu biraz gerçekcilikle ilgili oluyor, sahne zorlama duruyorsa; gerçekciliktende o kadar uzaklaşıyor
önemli olan dizinin başka dizilere benzemesi değildir.bunuda tartışmam, türk sinemasında bile, o kadar tekrar senaryoları olmuştur ki artık hiçbirşeyin üretilmediği durduğu zamanlara tekrar filmlerinin çekildiği zamanlara denk gelmişizdir. sinema tarihimize bakarsak bunu görürüz.tekrar çekilen bir türk sinemasını izliyorsam nedeni(farklı kadro ile çekilmiş olmasıdır)bu hikayeye ne kadar, ne götürür, farkı nedir ,sorularını akla getirdiği halde,her sahnesini bildiğimiz halde neden izleriz.
hikaye bilindik bile olsa, biz her sahnesini bile bilsek,yinede o dizide şu sahnede ne olur diye düşünürsen bu düşünce uykularını kaçıracak dereceye girmişse rüyalarında da dizi sahneleri görmeye başlıyorsan kendini kaybetmişsindir.bu kötü birşeymidir.çok bağımlı olmak evet sadece sınırlı dizi içinse hayır değildir.
kısacası senaryo ne kadar bilindik olursa olsun yapımı izlettiren oyuncudur.sahnedeki bakışıdır,duruşudur,repliğe verdiği hayattır.içinde bunu yaşayan oyuncu da repliğin hakkını verir.tıpkı türk filmlerini defalarca izlediğimiz de aldığımız his nasıl geçmiyorsa, o insanlar hayatlarını sinemeya ne kadar adamışlarsa
şimdi bu diziden ben bunları alıyorum diyen varsa dizi iyi demektir.ayrıca sahşi fikirdir.ben almıyorumdur.başkası alıyordur.şu an ben almıyorum ısrarla takip ediyorum alacağım güne dair...
umutlarım var (murat olmasydı):):):)
siyah-beyaz 30-10-07, 18:04 Ben IA seyretmemiş biri olarak bu mukayeseyi yapamadığımdan memnunum hayatımdan.Pardon diziden...Neden bunu ayrı bir pencereden seyretmiyorsunuz ikidebir IA ya getiriyorsunuz eleştrilerinizi?Ben gittikçe daha memnun oluyorum seyretmemiş olduğuma, zira bu dizinin keyfine varamıyacakmışım...Sevgiler...
E Hasancım dur hele bir daha 1 bölümcük izledik..Karar vermek için erken değil mi sence.Hikayenin nasıl şekilleneceği üzerine net bir bilgimiz yok henüz..Tahminlerimiz var..I.A. bende yeri ayrı olan bir dizidir..Ama şunu söylemedende geçemeyeceğim şayet ilk bölümleri karşılaştıracak olursak ben Asi'yi I.A.'nın ilk bölümünden çok daha fazla beğendim. İlerisi için ise ne düşünürüm bilemem. Ki I.A.'nın bir başka diziyle senaryosu itibariyle mahkemelik olduğunuda unutmayalım..
Bizde kendi "görüşlerimizi" yazıyoz yahu..:img-wink:
Çok seslilik güzeldir...:icon_whis
Şincik gidiyom evden devam ederim artık..Herkese iyi akşamlar efems..
ben I.H yı tercih ederdim,yiğidi öldür hakkını yeme elif yılmaz sahneleri vardı ve çok gerçekciydi oyunculara hakkını verelim.genede senin takdirin saygı duyuyorum tabi...bak buda benim kendi görüşüm mesela:)
Ben IA seyretmemiş biri olarak bu mukayeseyi yapamadığımdan memnunum hayatımdan.Pardon diziden...Neden bunu ayrı bir pencereden seyretmiyorsunuz ikidebir IA ya getiriyorsunuz eleştrilerinizi?Ben gittikçe daha memnun oluyorum seyretmemiş olduğuma, zira bu dizinin keyfine varamıyacakmışım...Sevgiler...
bencede iyiki izlememişsin yoksa iki tane elinde filiz olurdu nereye koyacağını bulamazdın o da dert yani:):)daha başlangıç tabi bakıcaz seyredicez görücez
sanada sevgiler ....
forever_bim 30-10-07, 18:09 Ben IA seyretmemiş biri olarak bu mukayeseyi yapamadığımdan memnunum hayatımdan.Pardon diziden...Neden bunu ayrı bir pencereden seyretmiyorsunuz ikidebir IA ya getiriyorsunuz eleştrilerinizi?Ben gittikçe daha memnun oluyorum seyretmemiş olduğuma, zira bu dizinin keyfine varamıyacakmışım...Sevgiler...
Ben sadece arkadaşımızın mantık hatalarıyla alakalı verdiği bir örnekten yola çıkıp yazmıştım I.A.'la alakalı yorumumu. Diyeceğim budur.
Merhabalar öncelikle,
Ben diziyi tanitim fragmani ciktigi anda izlemeyi kafaya koymustum zaten.
Fragmanda gördügüm beni gercekten etkiledi, Asinin babasina sarilisi cok güzeldi. Simarik zengin kiz olmamasi diziyi izlememin bir büyük faktörü.
Fragmanla birlikte beklentilerimde artti ve bu dizi beni suküt-ü hayale ugratmadi, gercekten kaliteli ve izlemeye deger. ama duyuyorum ki hak ettigim reytingi alamamisiz.. Yazik!
Konuyu mercek altina alinca görüyorum ki, biraz Beyaz Gelincik'i andiriyor, bir intikam alma meselesi var. ama kiyaaslamakda istemiyorum cok.
Gelecekte yasayacagimiz Asi-Demir askindansa Demirin yumusamasini bekliyorum tabi ki(herhalde herkes gibi :P)
Demir icinde iki üc kelime sarf etmek istiyorum. Cocuklugunda yasadigi en büyük aci olay (kim bilir daha ne kadar vardi) annesini kaybetmek olmus. onuda nasil kaybettigini hepimiz biliyoruz. bu yüzdende icine kapanik biri, ama herseyi cok inceleyen bi karektere sahip. sessiz ve gördügüm kadariyla kardesinede cok düskün. ve soguk, nerdeyse bence meleketen baska herkese karsi..
Bir replik daha paylasmak istiyorum sizlerle
Demir: - Asiymis adiniz.. Nehirden mi geliyor?
Asi: - Hayir, babannemin adindan. Asiyeden.
Demir: - Ama her Asiyeyi Asi diye kisaltmiyorlar.
Asi: - Bilmem, bana yakistiriyorlar herhalde.
Demir: - Adasiniz Asi nehri - dün sizi boguyordu ama..!
Asi: - Bence size öyle gelmis. Hüyesin - yani o cocuk - yüzme
bilmiyordu. ama ben iyi yüzerim. Sadece ben akintiya kapildim.
Asi kimsenin canini almaz..
Demir: - Ya almissa? Careyi kendini suya atmakta bulmussa kbirisi?
Asi: - O care degil ki.. Caresizlik.
Demir: - Ineceginiz yere daha ne kadar var?
Asi: - Geldik sayilir hatta surdan sürülere girer.
Arabayi Demir birden durdur.
Kerim: - Niye durdun, Demir?
Demir: - Kücük hanimla yolculugumuz buraya kadar.
Asi:- - Iyi günler. Kerim kapiyi acar zahmet etmeyin ben alirim
Demir islik calar
iyi aksamlar
gülbeşeker 30-10-07, 18:21 Ben IA seyretmemiş biri olarak bu mukayeseyi yapamadığımdan memnunum hayatımdan.Pardon diziden...Neden bunu ayrı bir pencereden seyretmiyorsunuz ikidebir IA ya getiriyorsunuz eleştrilerinizi?Ben gittikçe daha memnun oluyorum seyretmemiş olduğuma, zira bu dizinin keyfine varamıyacakmışım...Sevgiler...
Aslında I.A.ve bu dizi arasında senaryo açısından karşılaştırma söz konusu değil.Bu dizinin Beyaz Gelincik ve Aşk ve Gururla senaryo açısından benzerlikleri mevcut.Yorumların neden I.A.ya kaydığını pek anlayamadım,zaten bu dizinin de IA.nın da yeri ayrı.Yalnız şunu söylemeliyim ki çocuklarıyla beraber kendini nehire atmak gibi bir vicdansızlığı ben izledğim hiçbir dizide görmedim,kadın neyle suçlanırsa suçlansın vicdan duygusuna sahip olan bir insan asla böyle bir şey yapmaz hele annelik duygusuyla tüm herkesi karşısına alıp çocukları için ölümü göze alan ,onlar için canını veren anneleri düşündükçe bu sahne bana gerçek dışı geldi.Bir de kendisini boğulmaktan kurtaran bir adama teşekkür etmek yerine "Size öyle gelmiş(yani boğulmuyormuş),Asi can almaz."gibi saçma ve mantık dışı replikleri de unutmamak lazım.En azından ilk bölüm için benim gözüme batan noktalar bunlardı.
Ağustos böcüğüm gelmiş onun sayesinde kaç sayfa okudum ve çok zevk aldım :) Üslubunu biliriz biz :) sen aynı üslubunda devam et :)
Fragmanda bahsedilen kerim ve defnenin konuştuğu kişiler asiyle demir değildir,başka bir mevzu hakkında konuşuyorlardır veya bir film izlemişlerdir onun hakkındadır konuştukları :)
ihlamurdelisi 30-10-07, 18:47 Arkadaşlar benim aklıma bişey geldi...Acaba bu Kerim Asi'ye sonradan aşık olabilirmi?Sanki bana öle bişey olabilir gibi geliyor..
Ihlamurlar Altında'daki mantık hataları senaryonun tıkandığı 60 kusurlu bölümlerden sonra oluşan mantık hatalarıydı. Yazmaktan imtina etmeyenlerden birisi olarak yazma gereği duydum. Defalarca senaryo ekibi değişimi ve oyuncuların ölerek başka dizilere yatay geçiş yapması gibi ufacık (!) badireler atlatmıştı. İlla ki I.A. yı referans veriyorsanız birinci bölümlerini karşılaştırın. Ben I.A. ile Asi'nin birinci bölümlerini karşılaştırdığım zaman I.A.'yı gerek oyunculuk gerekse senaryo açısından fersah fersah ilerde bulduğumu söylememliyim kaldı ki piyasaya çıkış tarihi 2005'ti o projenin.
sevgili hasan sen böyle deyince korktum aman dedim kim kötü diyenin üstüne gitmiş ama öyle bi mesaja da rastlamadım ya da ben mi cok hosgörülüyüm de öyle yapanları anlamıyorum? elbetteki herkes elestirebilir hatta yapımcımız falan okuyosa buraları cok da iyi olur yanlıslar düzeltilir belki...
ayrıca senin yaptıgına benzer bir karsılastırma yaparsam eminim asiyi tercih ederdim senaryo acısından da oyuncular acısından da. bi on bölüm sonrasını söylersen o zaman da hele bi izleyelim de asiyi de o zaman yine konusuruz diyebilirim...
Hasancım iyi diyon hoş diyonda klişesi olmayan bir dizi bana göstermen mümkünmü? Eski yada yeni..hafızamı yokluyorum bulamıyorum..ya daha önce çekilmiş bir filmden yada klasik romanlardan alıntıdır pek çoğu..Tutan dizilerin genelide böyledir. Kimsenin kimseyi beğenileri hakkında eleştirdiğini yada tahammülsüzlük gösterdiğini sanmıyorum..I.A.'yı burada ben referans gösterdim..Bahsettiğin badirelerin her birirmiz farkındayızda ama bu gerçeği değiştirmiyor.Fersah fersahı anlayamadım.. kaldı ki bahsi geçen dizi benim tutkuyla izlediğim 1-2 diziden biridir. Oyuncularına laf etmek Asi dizisindeki oyunculara laf etmek kadar abesle iştigal olur..
ellerine sağlık yine cok hos yazmıssın tümüne katılıyorum:img-grin2
Ben IA seyretmemiş biri olarak bu mukayeseyi yapamadığımdan memnunum hayatımdan.Pardon diziden...Neden bunu ayrı bir pencereden seyretmiyorsunuz ikidebir IA ya getiriyorsunuz eleştrilerinizi?Ben gittikçe daha memnun oluyorum seyretmemiş olduğuma, zira bu dizinin keyfine varamıyacakmışım...Sevgiler...
yukarda küçük bir mukayesede bulunmus ve ayrıca I.A.nın mantık hatalarına değinmiş biri olarak sunu söyleyebilirim bunca zaman cok sevdiğiniz bi diziden kopmak da kolay olmuyo ama bu illa onları her yönüyle karsılastırmak ve yeni dizinin keyfine varamamak anlamına da gelmiyor, ikisinin bambaska yerlerde oldugunun ayrımına rahatlıkla varabiliyosunuz...
Sevgili gülbeseker,
Anladıgım kadarıyla IA ile kıyaslandıgı nokta Filiz Tekiner ve Asi (Soyadını ögrenecek kadar izlemedim :)) arasındaki benzerlik. Peki kız ne etsin her ikisinde de her işi ben yaparım mantıgı ile hareket eden bir karakteri canlandırıyorsa onun günahı ne. Farklı mı oynasın :) Ayrıca Asi karakteri ikili ilişkilerde daha yabani nitekim bunu da Tuba Hanım gayet iyi yansıtmıs. Filiz Tekiner karakteri sadece ask anlamında yabanilik gösteriyordu Asi ile burda ayrılıyor.
Anladıgım kadarıyla olay dizi elekştirmekten Tuba'nın oyunculuguna kaymıs herkes de görüşünü yazmış. Dogrudur efenim ne diyelim :)
Gülbeseker bu arada sacma bir replikte Demir'den;
Suyun can alamayacagını düşünen birini ha yol ortasında ha yol kenarında bırakmıssın :) Anlayan beri gelsin :img-wink:
Arkadaşlar benim aklıma bişey geldi...Acaba bu Kerim Asi'ye sonradan aşık olabilirmi?Sanki bana öle bişey olabilir gibi geliyor..
kerim defneden cok etkilendi pek zannetmiyorum böyle bi şey olacagını ama ask ve gurura benzeyecekse demir, defneyle kerimi ayıracak bu da herhalde gercekleri ögrendikten sonra kiniyle yaptıgı bi sey olacaktır.
Burasi Asi degil ihlamurlar altinda forumuna donmus...
Aslinda dizileri mantik hatasini pek kafaya takmicaksin...
Yani Oyle yaptiigin zaman diziden sogmaya basliyorsun,
yani bende oyle oluyor...
sizi bilmem
Beren agizindan yel alsin...
Aslan yetiyor bize
Sonra birde Kerimle ugrasmiyalim...
Birde Defne ve Asiye arasinda kirginlik istemem
Secoms:Asiye Kozcuoglu
forever_bim 30-10-07, 19:02 Sevgili gülbeseker,
Anladıgım kadarıyla IA ile kıyaslandıgı nokta Filiz Tekiner ve Asi (Soyadını ögrenecek kadar izlemedim :)) arasındaki benzerlik. Peki kız ne etsin her ikisinde de her işi ben yaparım mantıgı ile hareket eden bir karakteri canlandırıyorsa onun günahı ne. Farklı mı oynasın :) Ayrıca Asi karakteri ikili ilişkilerde daha yabani nitekim bunu da Tuba Hanım gayet iyi yansıtmıs. Filiz Tekiner karakteri sadece ask anlamında yabanilik gösteriyordu Asi ile burda ayrılıyor.
Anladıgım kadarıyla olay dizi elekştirmekten Tuba'nın oyunculuguna kaymıs herkes de görüşünü yazmış. Dogrudur efenim ne diyelim :)
Gülbeseker bu arada sacma bir replikte Demir'den;
Suyun can alamayacagını düşünen birini ha yol ortasında ha yol kenarında bırakmıssın :) Anlayan beri gelsin :img-wink:
Hayır secoms'um iki gözüm. Açık ve net anlatacak olursam bir arkadaşımız geriki sayfalarda ona mantıksız ve aşırı rastlantısal gelen yerleri yazmış. Ağustos Böcüğü de I.A.'da 63. bölümdeki meşhur tırın binek otomobili atlatma çabasındaki mantıksızlığı yazmış. Ben de adilce karşılaştıracaksak iki dizinin birinci bölümlerini karşılaştıralım daha mantıklı olur dedim ve herkes hangi diziyi daha çok beğendiğini yazdı. Anlatabildim umarım:)
Ağustos Böcüğü 30-10-07, 19:26 Bahsim geçmiş söz hakkı doğdu..Benim I.A.'dan verdiğim mantık hatası örneği 2 diziyi karşılaştırmaktan ziyade biz neleri gördükte aşkımızdan yinede bir şey kaybetmedik mahiyetindeydi..Yoksa bir annenin 2,5 yaşındaki çocuğuyla 1 haftalık çocuğu arasında tercih yapması çok mümkün değildir. Olsa olsa yeni doğana biraz daha ilgidir..:) Heyttt benzetmeye bak bee..
Ortalığı yine mi karıştırdım..Hay Allah niyetim hiçde bu değildi..
Sevgili Fatmacığım ve Sinemcim benim hakkımda yazdıklarınız için teşekkürler..
Sanıyorum bundan sonra yine bir aradayız. Bunun için bile Asi'ye ihtimam göstermeye değmez mi?
Şimdi bir sululuk yapıp yemeğimi yiicem..
Fragmanı izledim ve alıntı bir sahne yakaldım..Kerim ve Defnenin :) çayır çimen üzerine yayılıp konuşmaları Aslan Kral'dan alıntı..Orada da Simba, timon ve pumba uzanıp çimenlere yıldızları seyrediyolardı ve konuşuyorlardı..Mevzu farklıydı ama olsun..Hatırlattımı bana hatırlattı..
Kih kih kalın sağlıcakla aç karnımı doyurmam lazım..
Arkadaşlar benim aklıma bişey geldi...Acaba bu Kerim Asi'ye sonradan aşık olabilirmi?Sanki bana öle bişey olabilir gibi geliyor..
Kerim defneye aşık olarak kalacak tabi kitaptan esinlendilerse :) daha sonra ayrılacaklar :)
Şimdi bir sululuk yapıp yemeğimi yiicem..
Fragmanı izledim ve alıntı bir sahne yakaldım..Kerim ve Defnenin :) çayır çimen üzerine yayılıp konuşmaları Aslan Kral'dan alıntı..Orada da Simba, timon ve pumba uzanıp çimenlere yıldızları seyrediyolardı ve konuşuyorlardı..Mevzu farklıydı ama olsun..Hatırlattımı bana hatırlattı..
Kih kih kalın sağlıcakla aç karnımı doyurmam lazım..
:):) Koptum ama cidden benziyormuş :)
Birde eleştirilere karşı olumsuz bir tutum görmedim ben..Eleştirilere karşıt fikir öne sürmek eleştiri kabul etmemek olmuyor bence :)
Kitap ve diziden farklı bir nokta söyleyim kitaptaki kız ata binemiyordu,tarla işleriyle uğraşmıyordu ama burdaki asi ata çok iyi biniyor ,zamanını da çalışarak geçiriyor :) :img-polic
ufak çapta bir şaşkınlığa bende uğradım ıhlamur forumumu asi forumumu diye yorum yapanlar üyelerde tanıdık isimler olunca :) ıhla çok farklıydı tabii konu olarak ayrı bir yerde asi ile karşılaştırmak hiç bir anlamda doğru olmaz :img-wink:
secoms hocamda burda savunma yapmış tuba hanımı tamam sete gittin foto felan çektirdin avatar da kıyak ama benzer roller be hocam Matraka nın dediği gibi FİLİZ 2 :)
dizide belkide en iyi performanslardan biri tuba hanımındı bunu kabul etmek gerekir gerçi biraz konuşma sorunu yaşadı hıı hıı sahneleri fazlaydı ama olsun ne yapalım senaryoyu yazana bakmak lazım :img-wink:
Haklısınız ama bu diziyi ı.a. dadan ayrı biyere koymak gerek çünkü bu farklı dizi oyuncularıyla-ekibiyle.
2.bölümün fragmanını izledim asi ve demir at üzerindeydi güzeldi ama demir yine sert sölediği sözden belli oldu :)
bu dizi bi zaman sonra bence efsane olur gibi :icon_whis
Arkadaşlar bu arada karakterleri daha iyi tanıdıktan sonra senaryo yazmaya çalışıcam...
Neslihan17 30-10-07, 21:20 ortada yine bi yanlış anlaşılma olmuş sanırım. bizler I.A'yla Asi'yi karşılaştırmadık. sadece "biz ne mantık hataları gördük, Asi'de yapılan mantıksızlıklar onların yanında hiç kalır" demek istedik.
Filiz - Asi karakterleri karşılaştırılmasına gelince..I.A da özellikle 2. sezon filizin girmediği ruh hali kalmamıştı. orada da işleri iyi gitmeyen ve zamanla batan bi şirketleri vardı. Asi dizisinde de aynı, yani verim alamadıkları toprakları, böceklenen bi mahsulleri var. bu yüzden maddi sıkıntılar öne çıkıyor ve haliyle Asi üzülüyor, çare arıyor. tıpkı filiz karakteri gibi. bu açıdan oynadığı konu gereği Filiz ve Asi karakterlerini birbirine benzetmiş olabiliriz ki ben de benzettim. ama bunu Tuba'nın suçu olarak değil. konuların benzerliği olarak görüyorum.
ihlamurdelisi 30-10-07, 21:27 ortada yine bi yanlış anlaşılma olmuş sanırım. bizler I.A'yla Asi'yi karşılaştırmadık. sadece "biz ne mantık hataları gördük, Asi'de yapılan mantıksızlıklar onların yanında hiç kalır" demek istedik.
Filiz - Asi karakterleri karşılaştırılmasına gelince..I.A da özellikle 2. sezon filizin girmediği ruh hali kalmamıştı. orada da işleri iyi gitmeyen ve zamanla batan bi şirketleri vardı. Asi dizisinde de aynı, yani verim alamadıkları toprakları, böceklenen bi mahsulleri var. bu yüzden maddi sıkıntılar öne çıkıyor ve haliyle Asi üzülüyor, çare arıyor. tıpkı filiz karakteri gibi. bu açıdan oynadığı konu gereği Filiz ve Asi karakterlerini birbirine benzetmiş olabiliriz ki ben de benzettim. ama bunu Tuba'nın suçu olarak değil. konuların benzerliği olarak görüyorum.
Fundacım ilk pragraf hariç diğer bütün sölediklerine imzami atıyorum :D
Ama bende I.A ve Asiyi karşılastırmıyorum sadece mantık hatası olarak ASİDE herhangi bir hata görmüyorum ama I.A İÇİNDE SÖLENİLEN YAPILAN MANTIK HATALARI ASİNİN YANINDA HİÇ KALIR MANTIGINA KATILMIYORUM ASİ DAHA ILK BÖLÜMDE IHLAMURLAR ALTINDANIN MANTIK HATALARI 60.BÖLÜMDEN SONRA OLMUSTU :D
Neslihan17 30-10-07, 21:29 Fundacım ilk pragraf hariç diğer bütün sölediklerine imzami atıyorum :D
Ama bende I.A ve Asiyi karşılastırmıyorum sadece mantık hatası olarak ASİDE herhangi bir hata görmüyorum ama I.A İÇİNDE SÖLENİLEN YAPILAN MANTIK HATALARI ASİNİN YANINDA HİÇ KALIR MANTIGINA KATILMIYORUM ASİ DAHA ILK BÖLÜMDE IHLAMURLAR ALTINDANIN MANTIK HATALARI 60.BÖLÜMDEN SONRA OLMUSTU :D
canımcım işte ben de diyorum ki. daha ilk bölümden mantık hatalarını karıştırmayalım. bu yüzden örnek verdim zaten ki ben de pek göze batacak bi hata göremedim..:img-wink:
Dogrusunu söylemek gerekirse ben bu diziyi cok beyendim ama insallah kalici olur. Ne bilim konusu hos. Tuba büyüküstün yine muhtesem, umaarim basarili olurlar. yolu acik olsun ASInin
asi'nin jenerik müziğini indirdim dinleyip duruyorum
gercekten cok güzel :good:tebrik etmek lazım:happy0064
fragmanda demir aşk diye birşey yoktur insan kendi kafasında yaratır diye birşeyler söylüyordu:icon_whiscanım bilmiyorki asii ye deli gibi aşik olacak
o zaman görür aşk var mı yok mu:img-grin2:img-grin2
arkadaşlar from sayfasına göz attımda herkes diziyi ı.h. dayla kıyaslıyor oysa ben 1999 da trt 2 de aşk ve gurur adlı ingiliz dizisinin bir benzeri gibi yani yerli asi ingiliz elizabet yerli demir ingiliz bay darsi gibi fark sadece demirin oraya intikam için gelmesi ya çok benziyor aşk ve gurur adlı diziyi çok severek izlemiştim asi de onu çok çok çok andırıyor hatta aynısı gibi onların bayan elizabetleri varsa bizimde asi miiiiiz oldu:icon_whis:icon_whis:icon_whis:icon_whis
yorum yapmak için bekledim
dün akşam ki tekrarı izledim
ben tomris giritlioğlundan çok iyi bir iş bekliyorudum öylede buldum ama bı hayal kırıklığı yaşadım:img-in_lo
her yönüyle çok iyiydi dizi
kostümler,cast,görüntü,sahne geçişler ve tabiat harikaydı
beni üzen unsur senaryo oldu zira birebir beyaz gelincik uyarlaması havası aldım ve bunu düşünen hisseden yalnız ben değilim
:img-blush:img-blush
ceren gibi demir geçmişini arıyor geçmişindeki ailesine kötülük yapan ağayı
ceren gibi demirde annesinin ölüm anını unutamıyor
ceren gibi demirde ailesinin yaşadığı evi buldu ...
ceren gibi kin ve intikam duygusuyla yanıp tutuşuyor
aynı bgdeki gibi toprakla geçinen toprağa emek veren bi aile
arada tabi farklar ve zenginleştirilmiş konular var dedeler gibi...
keşke daha özgün bi konu olsaydı senaryo hariç tüm unsurlar insanı sarıp sarmalıyor ama bu benzerlikler ilk bölüm için çok fazlaydı:sad53:
fatma-1721 31-10-07, 01:50 Bu dizinin senaryo olarak "Beyaz Gelincik"le benzerlikleri var haklisiniz ama farkli oldugu noktalar da cok.Ceren(BG) ailesini ariyordu,Demir ailesini biliyor intikam niyetiyle topraklarina dönüyor.
Ömerin(BG) ailesinin fertleri Cerenin(BG) ailesinin bizzat katilleriydi.
Asinin ailesi sadece Demirin ailesinin iflasina neden oldu,gerisi bir annenin caresizlik adi altinda kendi cesaretsizligine,zayifligina yenik düsmesi ve cocuklarinin da hayatini karartmasi,böyle diyorum cünkü sebep ne olursa olsun evlatlarini öldürmeye kalkan bir annenin benim gözümde bahanesi,affi ,yatacak yeri olmaz.Kizi hayati boyunca hasta,oglu da intikam hirsindan dolayi hayati kendine cehennem etmis biri haline geldi.
Asi gururlu ama alcak gönüllü bir kiz.Ömer(BG) ise burnu kafdaginda bir agaydi.
Bu farklara ragmen tabiiki konunun özünde benzerlikler var ama dönem dizileri haric her dizi birbirine benzemiyor mu?
Kanal d de "Sessiz Firtina"diye güzel bir dizi basladi bu dizinin konusu Hirsiz Polis"e benzemiyor mu?Ben "Hirsiz Polis"i izlemedim,tam bilgi sahibi degilim ama bildigim kadariyla orda kiz suc isliyordu,erkek karakter polisti."Sessiz Firtina" da ise erkek karakter suc isleyen taraftan,kadin karakter polis.
Bu benzerliklere ragmen konunun islenis sekli farki yaratir ve ben bu konuda Tomris hanima güveniyorum:good:
Bu senaryo cabuk tikanir diye yazanlar olmus,buna katilmiyorum, bize sunulan bu senaryodan hem cok,hemde mantikli malzeme cikar,bunun en güzel örnegi benzer bir senaryosu olan "Beyaz Gelincik"74.bölüm finaldi sanirim,ilk bölümünden son bölümüne kadar malzeme eksikligi yasamadi senaryo, ve hic sikmadi.
Dizimizin cok güzel olacagina inaniyorum ayrica ilk bölümü birkez daha izledim ve Muratin oyunculugunu bu kez fena bulmadim,gerci birkac eksigi var ama bunlari düzeltecegini saniyorum.Ikinci bölümün fragmani cikmis galiba ama ben göremedim:icon_sorr
Sevgili SONAY T. "Hatirla Sevgili"den sonra yorumlarinla bu forumda da yer aldigina cok sevindim:happy0064 :img-wink: cok güzel bir bölüm yorumu yapmissin,eline,yüregine saglik canim :good:
evet sessiz fırtınada aynı durumda özellikle hırsız polis benzerliği tmc kendi dizileri arasında nasıl bu hataya düştü şaşırdım bende...
aside sessiz fırtınada olmayan bir çok şey var
ben asiyi izlerken çok yoğun bi emek gördüm kostümden saç tasarımına makyaj dan görüntü rengine herşey çok güzel
ama dediğim gibi
keşke senaryo daha özgün bişey olsaydı
tomris hanım kürşat başardada dediği gibi ilkleri yapmayı sever gene bi ilk yapıp seher vaktındeki kırık kanatlardaki hatırla sevgilideki gibi özgün bi konu olsaydı ...
fatma msj kutun dolu:img-wink:
fatma-1721 31-10-07, 02:46 keşke senaryo daha özgün bişey olsaydı
tomris hanım kürşat başardada dediği gibi ilkleri yapmayı sever gene bi ilk yapıp seher vaktındeki kırık kanatlardaki hatırla sevgilideki gibi özgün bi konu olsaydı
"Kirik Kanatlar" ve"Hatirla Sevgili"dönem dizileri,en büyük fark burda zaten...
"Seher Vakti"ni bilmiyorum:icon_whis
Ne yapalim misafir umdugunu degil buldugunu yermis,yedigimiz lezzetli oldugu sürece benim bir itirazim yok(tuhaf bir benzetme oldu :icon_whis ama idare ediver,uykusuzum)
Tabiiki dedigin gibi olsaydi cok daha güzel olurdu ama tomris hanimda,kürsat basar da konuyu isleyis bicimleriyle farki yaratacaklardir diyorum,genellikle yaptiklari her is kaliteli oluyor,bu isin altindan da basariyla kalkacaklarini düsünüyorum.
Hayır secoms'um iki gözüm. Açık ve net anlatacak olursam bir arkadaşımız geriki sayfalarda ona mantıksız ve aşırı rastlantısal gelen yerleri yazmış. Ağustos Böcüğü de I.A.'da 63. bölümdeki meşhur tırın binek otomobili atlatma çabasındaki mantıksızlığı yazmış. Ben de adilce karşılaştıracaksak iki dizinin birinci bölümlerini karşılaştıralım daha mantıklı olur dedim ve herkes hangi diziyi daha çok beğendiğini yazdı. Anlatabildim umarım:)
dizileri mukayese etmek forumun temel noktalarından biri ..hele ki ilk bölümlerde..:img-yes:. arkadaşların çoğu IA gelenler, devam edenler..bu forumun çoğul olması da güzel..dizileri hepsi burada oluyor.geziyoruz..:happy0064..beğendiğimize ,dikkatimizi çekene eleştiri yapıyoruz...eksikliklerini kötü yönlerini yazıyoruz..
Ben aşırı rastlantıları yazarken oyuncuların önceki dizilerininden yola çıkmadım..aksine salt bu dizi için yorum yazdım..bu foruma gelen çoğu arkadaş IA dan tanıyor ya da oyuncu sayfalarından, doğal olarak eski diziden karşılaştırma yapılıyor..
.
Haklısınız ama bu diziyi ı.a. dadan ayrı biyere koymak gerek çünkü bu farklı dizi oyuncularıyla-ekibiyle.
2.bölümün fragmanını izledim asi ve demir at üzerindeydi güzeldi ama demir yine sert sölediği sözden belli oldu
bu dizi bi zaman sonra bence efsane olur gibi ...
...
ilerleyen bölümlerde IA bir yana bu dizi bir yana olur...:img-yes:
Fragmanı izledim..biri kesin rüya görmüş..Asi at üzerinde Demir at üzerinde...:happy0064..kanal D nin dizileri de bu sezon bomba gibi..birbiri ardına çıkıyor. izleniyor..yazdan beri gelen dizileri de var...
ortada yine bi yanlış anlaşılma olmuş sanırım. bizler I.A'yla Asi'yi karşılaştırmadık. sadece "biz ne mantık hataları gördük, Asi'de yapılan mantıksızlıklar onların yanında hiç kalır" demek istedik.
dediğim gibi eski diziden gelen foruma taşınan arkadaşlar şimdilik mukayese yapmalarını normal karşılıyorum..önce canlandırdığı karakter ,şimdiki karakteri...
ben de Murat Y: önceki dizisine aklım gidiyor..ayrıca IA dizisinin de takipçisiydim...*ASİ**dizisinin biraz geç başladı...Eylül ayında başlamadığı iyi oldu...
Merhabalar
Bir replik daha paylasmak istiyorum sizlerle
Demir: -- Asiymis adiniz.. Nehirden mi geliyor?
Asi: - Hayir, babannemin adindan. Asiyeden.
Demir: - Ama her Asiyeyi Asi diye kisaltmiyorlar.
Asi: -- - Bilmem, bana yakistiriyorlar herhalde.
Demir: ---- Adasiniz Asi nehri - dün sizi boguyordu ama..!
Asi: -- - Bence size öyle gelmis. Hüyesin - yani o cocuk - yüzme
bilmiyordu. ama ben iyi yüzerim. Sadece ben akintiya kapildim.
Asi kimsenin canini almaz..
Demir: - Ya almissa? Careyi kendini suya atmakta bulmussa kbirisi?
Asi: - O care degil ki.. Caresizlik.
Demir: - Ineceginiz yere daha ne kadar var?
Asi: - Geldik sayilir hatta surdan sürülere girer.
Arabayi Demir birden durdur.
Kerim: - Niye durdun, Demir?
Demir: - Kücük hanimla yolculugumuz buraya kadar.
Asi:- - Iyi günler. Kerim kapiyi acar zahmet etmeyin ben alirim
Demir islik calar
iyi aksamlar
Hamburg arkadaşım bu replikleri çok sevmiştim..
ama ASi kızın yem çuvalında oturması ,yoldan arabayla geçen Demir ve arkadaşının arabasına binmesi de ilginç..hem onu arabaya Demir değil diğer arkadaşı davet etti..hem de birinci kez pas geçti, geri geldi davet etti...ben olsam şöforün yüzü beş karışsa, beni de sudan boğulmaktan da kurtardıysa, aramızda gıcık elektirik oluşmuşsa arabasına binmem.::hıh:....................
Bu dizinin senaryo olarak "Beyaz Gelincik"le benzerlikleri var haklisiniz ama farkli oldugu noktalar da cok.Ceren(BG) ailesini ariyordu,Demir ailesini biliyor intikam niyetiyle topraklarina dönüyor.
Ömerin(BG) ailesinin fertleri Cerenin(BG) ailesinin bizzat katilleriydi.
Asinin ailesi sadece Demirin ailesinin iflasina neden oldu,gerisi bir annenin caresizlik adi altinda kendi cesaretsizligine,zayifligina yenik düsmesi ve cocuklarinin da hayatini karartmasi,böyle diyorum cünkü sebep ne olursa olsun evlatlarini öldürmeye kalkan bir annenin benim gözümde bahanesi,affi ,yatacak yeri olmaz.Kizi hayati boyunca hasta,oglu da intikam hirsindan dolayi hayati kendine cehennem etmis biri haline geldi.
Asi gururlu ama alcak gönüllü bir kiz.Ömer(BG) ise burnu kafdaginda bir agaydi.
Bu farklara ragmen tabiiki konunun özünde benzerlikler var ama dönem dizileri haric her dizi birbirine benzemiyor mu?
diziler bir noktada birbirine benzer doğrudur FAtma ablacım,:love09:
BG ile Asi şimdilik benzer konular gösteriyor..ama birebir olduğu söylenemez..BG,ASİ,IH .oyuncularda ortak olunca karşılaştırma yapmak doğal oluyor....tekrar yazmayalım konu üstüne konu açılıyor...
.Kırık Kanatlar izleyicisiydim ama başrol oyuncuları çıkınca dizinin büyüsü bozuldu...şimdi Cansel Elçin için HS izliyorum..o diziyi de beğeniyorum ama eleştiriyorum da..Erkan P. için akşam yeni dizisine baktım .Arzum O . için baktım..o diziyi de Sıla ile kıyasladım az biraz....::img-cray:
[B]Bu benzerliklere ragmen konunun islenis sekli farki yaratir ve ben bu konuda Tomris hanima güveniyorum:good:
her yeni dizi için ne kadar risk varsa bu dizi içinde var...Anadoluda çekilen ilk bölümlerde diziler daha çok dikkat çekiyor.. izlenme durumuna göre uzatılıyor sonra da İstanbul'a taşınıyor..bu dizide Demir'in ailesinin bir kısmı İstanbul'da..bence bu dizi İSt gitmesin yada hemen gitmesin..Antakya'da uzun süre devam etsin....
.izleyip göreceğiz...:img-yes:
[I]Sevgili SONAY T. "Hatirla Sevgili"den sonra yorumlarinla bu forumda da yer aldigina cok sevindim.. cok güzel bir bölüm yorumu yapmissin,eline,yüregine saglik canim :good:
Teşekkürler Fatma ablacım,
Sıla, Hatırla Sevgili, Asi,Yaprak Dökümü ,Bıçak Sırtı akşam da Sessiz Fırtın |