Tüm Versiyonu Göster : Hababam Sınıfı 3,5

MasalTeam
13-11-05, 12:33
http://img457.imageshack.us/img457/5249/hb35hj.jpg (http://imageshack.us)

Tür
Korku ! - Komedi

Gösterim Tarihi
Ocak 2006

Yapımcı
Arzu Film - Fida Film

Yönetmen
Ferdi Egilmez

Oyuncular

Mehmet Ali Erbil, Şafak Sezer, Memet Ali Alabora, Seda Sayan

HABABAM SINIFI efsanesi, Ocak 2006'da sinemalarda

Film Türkiyede 300 Sinema Salonunda ve Avrupada yasayan türkler icin Almanya , Avusturya , Hollanda ve Belcikada ayni anda vizyona girecek.

Dilan86
13-11-05, 12:38
bu filmi kesin izleyecegim cünkü+ diger bölümlere de baktim.yine bomba birsey olacak bu kesin cünkü+ kadro herzamanki gibi süper

MasalTeam
13-11-05, 12:44
Konu:

Yılların eskitemediği efsane serinin bu bölümünde, okul müdürü Deli Bedri süpriz bir evlilik kararı alır ve yeni eşi Deli Bedriye ve üvey oğluyla birlikte okula taşınır. Hababam Sınıfı önceleri kendi taraflarında zannettiği Deli Bedriye’nin aslında dişli bir düşman olduğunu kısa zamanda anlayacaktır. Hababam Sınıfı’ndan kurtulmaya ant içen Deli Bedri, karısı ve üvey oğlunun yardımıyla Hababam Sınıfı’na yeni bir savaş açar...

esma_ela
18-11-05, 08:34
Hababam sınıfı 3,5 atarken izleyici gülecek

‘Hababam Sınıfı 3,5’un başrol oyuncusu Mehmet Ali Erbil, 3,5’un ne anlama geldiğini açıkladı: ‘İnsanlar korktukları zaman titreme durumuna geçerler. Atalarımız bu titreme durumuna ‘3,5 atma’ demişler. Ancak Hababam Sınıfı kahramanları korkudan ‘3,5 atarken’ izleyici kahkaha atacak.’

Arzu Film tarafından çekilen, yönetmenliğini Ferdi Eğilmez’in üstlendiği, Mehmet Ali Erbil, Seda Sayan, Memet Ali Alabora gibi zengin bir oyuncu kadrosunun rol aldığı ‘Hababam Sınıfı 3,5’ filminin çekimleri tüm hızıyla sürüyor. 6 Ocak 2006 tarihinde tam 300 kopya ile vizyona girecek olan film hakkında Mehmet Ali Erbil, Çamlıca Kız Meslek Lisesi’nde düzenlenen basın toplantısında esprili açıklamalarda bulundu:

HABABAM’IN ÖZÜNE TERS BİR DURUM YOK

‘Hababam Sınıfı 3,5’un, Türk Sineması’nın ulaştığı noktanın göstergesi olacağını belirten M. Ali Erbil, ‘Teknik ve görsel anlamda çok ileri boyutlarda bir film çekiyoruz. Ortaya çıkacak sonuçtan herkes memnun olacak. İzleyiciyi komedi-korku türünde bir film bekliyor. Ancak korku derken izleyiciyi güldüren bir korku filmi olacak. Hababam Sınıfı kahramanları korkudan ‘3,5 atarken’ izleyici kahkaha atacak. Zaten Hababam Sınıfı bir komedi serisi. Hababam Sınıfı’nın özüne ters düşen bir şey yapmayız’ dedi.

Erbil, filmin adında geçen ‘3,5’ esprisinin ne anlama geldiğini ise şu sözlerle anlattı: ‘İnsanlar korktukları zaman titreme durumuna geçerler. Atalarımız bu titreme durumuna ‘3,5 atma’ demişler. Yani insanlar korktukları zaman kendi içlerinde 3,5 şiddetinde bir deprem yaşarlar. Bu depremin merkez üssü ise ‘yusuf’ oluyor. Benim de herkes gibi yeri gelince ‘3,5’ attığım oldu. Örneğin en son kurşunlandığım zaman ‘3,5’ attım.’

DÜNYAYI KURTARAN ADAM’IN OĞLU OLACAĞIM

n Mehmet Ali Erbil, Cüneyt Arkın’la başrolünü paylaşacağı ‘Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu’ adlı yeni film projesi hakkında da bilgi verdi. Senaryo hazırlıkları devam eden yeni projesi için Erbil, ‘Cüneyt Arkın babamı, ben de onun oğlunu oynayacağım. Cüneyt Arkın’la beraber dünyayı kurtaracağız. Orijinali gibi aksiyonu bol bir komedi film olacak. Cüneyt Arkın’dan aksiyon dersleri alacağım. Kartal Tibet yönetmenliği üstlenecek. Önümüzdeki sezon bu filmi çekmeye başlayacağız’ dedi.

ÇOCUK YAPMAK İÇİN SEDA’YI BEKLİYORUM

n Mehmet Ali Erbil, ‘Allah’a çok şükür sağlıklı ve üretkeniz. Doğurgan da bir hanımımız var. Ama ben çocuk için Seda Sayan’ı bekliyorum. Seda Sayan’ın çocuğu olmadan çocuk yapmayacağım’ dedi.

Sanatçı horlamaz

Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar ile Kaya Çilingiroğlu arasında yaşanan ‘horlama’ tartışmasıyla ilgili gelen soruya ‘Kim horladı, kim horlamadı bilmiyorum. Ama sanatçı horlamaz. Örneğin ben horlamıyorum’ şeklinde esprili bir yanıt verdi. Hülya Avşar’ın ‘Müzikal yapmak istiyorum ama müzikal yapacak erkek oyuncu yok...’ açıklamasını da değerlendirdi:
‘Müzikal oynayacak oyuncu yoksa o zaman tek başına oynasın. Tek başına oynamak gibisi var mı? Şaka bir yana Türkiye’de de çok yetenekli müzikal oyuncular var. Belki o yetenekli oyuncular, Hülya Avşar’la oynamak istemiyordur. Şan Tiyatrosu’ndan sonra Türkiye’de yıllardır müzikal yapılamıyordu. Son dönemde bazı müzikaller yapıldı ama onlar da eski müzikaller kadar ilgi görmedi. Tabii bunda değişen eğlence sektörünün etkisi de büyük. Artık insanlar müzikal izlemiyor.’
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/705581.jpg

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/3535423.asp?gid=68

sfunder
04-01-06, 00:08
sevenlerine saygısızlık etmek istemem ama,Hababam sınıfının yeni serileri sadece ama sadece cep doldurmak için yapılmış şişirilme filmlerden oluşuo.3.5'ta 3.film oluo.Herşeyiyle sinema dünyasına yakışmayın bu 3film,herhangi bir dizi standardını bile yakalayamıo.

HAVIN_52
06-01-06, 23:11
ben gittim cok begendim sade espiri var ya filimde mütthis,gitmenize tafsiye ederim!!!!

kötü kenan ,bebe ruhi,maktap emre,pycho,..... hepsi süper yaa

secret
06-01-06, 23:59
Ben bugün gittim zaten bugün vizyona girdi süperdi yaaa çoo.k komikti tavsiye ederim.Bebe Ruhi çook komikti filmde yaa

Flora
07-01-06, 08:57
dün vizyona girdi bende gittim güzel ama ikinci bölümü daha hoş ayrıca purna filimde serdar ortaç felan yok ama güzelde ben hababam sınıfı askerdeyi daha çok beğenmiştim öğrencilerin korkma sahnesi çok güzel kostümlerde güzel kızlar vampire felan dönüşüyor

purna
09-01-06, 08:40
bende oyle duydum oynuyacaj gıbı

bende dun gıttım sınamada 8 kişi vardı sadece kahkahalarımız salonda duyuluyordu gul gul olduk yanı

Mrve_
09-01-06, 08:56
evet arkadaşlar biz de 14 arkadaş gittik ve beğendik....Benim en beğendiğim bölümlerden biri hababam sınıfının toplu olarak Hababam şarkısını söylemeleriydi :icon_bigg Tabi korktukları bölümde müthişti :) :cool:

gün batımı
10-01-06, 10:54
http://img227.imageshack.us/img227/7612/110243og.jpg

A.Konak
11-01-06, 12:43
beberuhi ve ercüment için izlenir bu film. kibariye ve seda sayan oyunculuk anlamında çok kötüler. özelliklede kibariye. en çok beberuhi ve ercümente güleceksiniz..

MasalTeam
12-01-06, 15:29
Filmi dün izledim.Cok büyük beklentilerim vardi ama hayal kirikligina ugradim.Genel olarak iyidi ama eski hababamlar gibi her saniyesi komik degildi.Salonda sadece 3-4 sahnede cok gülündü.Ama yinede herkesin gidip izlemesi sinema sektörüne katki saglar.

komando
12-01-06, 16:30
http://img71.imageshack.us/my.php?image=310243dr.jpg http://img353.imageshack.us/my.php?image=410247sr.jpg [IMG]

ekin-sarp
14-01-06, 16:03
daha gitmedim bu hababama ama en kisa zaman'da gitmeyi düsünüyorum cok komik olacak bence (ötekileri gibi)..........

FBuse
14-01-06, 16:08
coook güzel ve coooook komik

hababam sinifi merhaba ve hababam sinifi askerde yaninda :mad72: kalir!

harbiden güzel olmus bu bölüm!

herkez izlesin! Türk sinemasina katkida bulunun! :img-meeti

komando
14-01-06, 16:48
çok harika bir filmdi her sahnesiyle güldürdü...ben çooook beğendim ....eskileri kadar olmasada buda çooooooooook komikti...~~..;;,, :img-thumb :img-thumb gerçekten güzeldi :good: gerçekten bütün hababam ekibini alkışlıyorum :happy0064

ebru_sez
15-01-06, 21:43
Hababam 3,5 gercekten cok güzeldi. Bayramin ilk günü arkadaslarla gitmistik.
Herkeze tavsiye ediyorum. Cok güleceksiniz.

first lady
15-01-06, 23:16
bende arife günü gittim.çok güldüm.öyle kaliteli bi yapım falan değil ama eğlenceli vakit geçirmek için birebir :img-thumb :img-clapp

Billush
16-01-06, 01:01
Daha bugün gittim Hababam Sınıfı 3.5'a.Gerçekten çok komikti.İnsan bu filme gidipte gülmeden dönemez.İzlemenizi tavsiye ederim..!

_butterfly_
19-01-06, 11:46
bende dün gitimmm filme....seda sayan var diyee tereddüttee bulunmuştumm..5 dk bilee dayamıyorum onaa:D nese ama filmi izledimm gerçektenn çok komiktii şafak sezer helee kırdıı geçirdiii..mehmet ali erbilinn yinee aynıı deli bedriii:) KISACASII GİTMENİZİİ TAVSİYE EDERİMM

Flora
23-01-06, 22:57
ben hababam askerde ve 3.5 u sinemada izledim hababam merhaba yı ise televizyonda izledim benim bu filmlerden en beğendiğim hababam askerde oldu sonra hababam 3.5 en sonda da merhaba aslında onu pek beğenmedim bir iki sahnesi dışında gülünecek bir yeri yoktu

FBuse
12-04-06, 23:21
ben gittmistim ve begenmistim vallaha hehe :icon_ange ruhi komikti ama benim vazgecilmezim PISIKO ve Ercüü hehe :icon_ange

Kaanski
28-06-06, 17:54
vallaha bana asla eskı hababamların tadını vermedı bu fılmde dogal olarak ama genede fılm boyunca hosca vakıt gecırdım fılme cok guzel dıyemem ama kotu de degıldı yanı:)

irene
28-06-06, 21:53
"Hababam Sınıfı", bu kez gençlerle yeniden çekilecek

http://img79.imageshack.us/img79/9817/hababamsinifi1509ey.jpg (http://imageshack.us)

18. Finike Festivali'ne katılmak üzere Finike'ye gelen Aydın Ilgaz, babası Rıfat Ilgaz'ın eskimeyen eseri 'Hababam Sınıfı'nın 50. yıl kutlamaları çerçevesinde yeniden beyzperdeye uyarlanacağını, ancak yeni filmin liselerden seçilecek genç oyuncularla çekileceğini söyledi. Festival etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen imza gününe katılan Ilgaz, öncelikle Türkiye genelindeki liseler arasında, 'Hababam Sınıfı'nı en iyi sahneleyen 10 okul belirleyeceklerini kaydetti. Bu okulların sahnelediği oyundan alınacak görüntü kaydının 'Hababam Sınıfı'na emeği geçmiş oyunculardan oluşacak jüri tarafından izleneceğini ve bu okullar arasında derecelendirme yaparak ilk üçün belirleneceğini belirten Ilgaz, filmde yer alacak nihai kadronun belirlenmesinde de bu jürini sözünün etkili olacağını sözlerine ekledi. Ilgaz, değerlendirmede 'karakter oyuncusu' olma potansiyeli taşıyan gençlerin seçileceğini ve amaçlarının gençleri tiyatroya yönlendirmek ve tiyatroyu sevdirmek olduğunu söyledi.

kaynak:sinema

_CALIKUSU_
03-09-06, 19:54
Ben dogrusu hic begenmedim, cok sacma bir filmdi, dogru dürüst gülemedim bile...
"Hababam Sinifi Merhaba" ve "Hababam Sinifi Askerde" cok daha komikti.:img-haha:

Memo_İSOM
04-09-06, 20:55
Çok iyi ve çok komik bir filmdi ilk defa izlerken zevk aldım okadar komiktiki yerlere yattım gülmekten..gerçekten çok koptuk:img-grin2

GENÇ GÜLLER
13-09-06, 09:14
çok komikti valla..
eskilerin yerlerini asla tutmaz ama izlenmeye değer bir film di...:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2

deadly_angel
13-09-06, 12:11
Saçma sapan bir filmdi bence, artık çekilmemeli böyle filmler.İnsanlar tarafından efsane olarak kabul edilen bir filmin arkasına sığınıp insanlara ucuz bir senaryoyu satmektan başka birşey yapmıyorlar.

Şah-Rû
15-09-06, 15:46
Keşke Hababam Sınıfı' na hiç dokunmasalardı da aklımızda hep o bildiğimiz şekliyle kalsaydı. İlk film biraz iyiydi, sonrakiler iyice kötüleşti. Ne olur artık Hababam Sınıfı' nı rahat bıraksınlar, Rıfat Ilgaz' ın kemiklerini daha fazla sızlatmasınlar.

acemicadi_fan
15-10-06, 01:53
Filim fena deyildi bence ama süper de deyildi,ben hic korkunc bulmadim ama byle aksam kendi basima baksam hemen kapatirdim vallahi :fighting2
bence Hababam Sinifi Askerde en iyileridi bence ama bu da fena deyil,yani izlemeye deger bence :img-grin2

gülmisal
17-10-06, 20:00
bence kötüydü hababam sınıfı bu değilki hababam sınıfı kopya çeken aklı kurnazlığa çalışan tembel öğrencilerin toplandığı bi sınıf ama bunu korku komediye çevirince berbat olmuş berbat

bide bence en güzeli hababam sınıfı merhaba idi

çünkü hababam sınıfına en çok uyan film oydu.inek şaban düdük nejmi gibi klasik karekterleri tam canlandıramazlar ama iyibir başarıya ulaşmışlardı bence

ne dersiniz? sizcee en başarılısı hangisi

deadly_angel
18-10-06, 17:27
1970'lerdeki hali daha iyiydi, halen izlerken gülebiliyorum önemli olanda bu bana kalırsa.

sibeel
10-11-06, 18:27
bence aklımızdaki hababam sınıfı klasiğine hiç el sürmeselerdi. neydi o film ya. ne korkusu ne komedi vardı. bir sürü saçmalık. sırf film olması için bir filmdi. boşuna çekilmiş türk sinema tarihini en ufak bi katkı sunmayan filmlerdn birisiydi diye düşünüyorum.

acemicadi_selim
11-11-06, 20:51
bence cook komik vede guseldi yaniii made4m begenmiyosunuz o zaman hic izlemeyin daha iyi sonrada cok sacma filan diyipde seven insanlarin zevkini bozmayin

sibeel
11-11-06, 21:16
bi filmi izlemeden nasıl olduğunu tahmin etme gibi bir yeteneğimiz yok maalesef. önce izlenir daha sonra da değerlendirmesi yapılır. biz böyle biliyoruz varsa başka türlüsünü bilen bize de öğretsin yani

adanali esmer
12-11-06, 11:15
ben ilk ciktiginda sinmaya gittim ve izledim tipkidiger iki hababmi izledigim gibi süper bir kadro süper yapim süper kalite konusuda her zaanki gibi süperdi seda sayanin oynamasi güzeldi gercekten degisik kisilerin filimde olmasi da beni mutlu etti hababam sinifi askerde yi de seyretmistim hülya avsar vardi gercekten süper yapiyorlar hababami...

aralarinda en cok psiko yu begeniyorum zaten bende biraz onun gibiyim de...

gumus_songül
24-04-08, 22:27
harikaydı.gülmekten katıldığım bir yapım daha:img-hyste
okulu vampirler basıyo,ya çokk komikkti Allah'ım..
heleki bebe ruhi köpek balıkları zarar vermesin diye eyiliyodu:img-hyste

ismail_azeri
05-07-08, 20:19
70-ci yılların hababm sınfı ile yeni seriyi bence karşılaştırmak dogru deyil. Her iki serinin kendi özellikleri var. Mence türk sinemasına bir çox katkıları oldu bu serinin.Yeni seriden olan her 3 filmi defalarca izledim. Hepsi güzel. merhaba en güzeldi mence. amma askerde ve üç buçuk ta çok komiklerdi. Üç bucukta kendimi gülmekten alamadığım çok sayda sahneler var. şafak sezer ve mehmet ali erbil favorilerimdi.