Tüm Versiyonu Göster : Aliye Mantik Hatalari
aliyeaynalar 27-01-05, 10:22 Ben bi tane hatayi söyleyim, leyla ile sinan konusurken, ki aksamleyin konusuyorlardi, leylanin tv'sinde marimar dizisi oynuyordu,
halbuki marimar gündüzleri saat 14'de oynuyor...
benim annem doktor :wink:
o da esin hocayla bi doktorun beyin tomografisine bakarken karınla ilgili konuştuklarını söylemişti-çokgülmüştü-.................. :lol:
ya bunlar önemsiz şeyler dizi dört dörtlük........
Mantık hatası değil ama bana birazcık garip gelen birşeyden bahsetmek istiyorum Aliye'nin konuşurken bazen kelimeleri uzun söylemesi misal Oğlummm Dayımmm gibi dikkat ettinizmi hiç tabi bunlar benim için dizinin 1 numara olmasına engel değil
justin_girl 27-01-05, 17:19 Ben bi tane hatayi söyleyim, leyla ile sinan konusurken, ki aksamleyin konusuyorlardi, leylanin tv'sinde marimar dizisi oynuyordu,
halbuki marimar gündüzleri saat 14'de oynuyor...
EVT BENDE ONA DİKKAT ETTİM ÇOK KOMİKTTİ :wink: MESELA BEN HİÇ MARİMAT İZLEMEMİŞİMDİR AMA GÖZÜMDEN KAÇMADI DEĞİL
bence de manyık hatası değil ama komik gelen tek bi olay var;o da gece yarısı saatlerinde bile leylanın televizyonda marimar seyrederken seksapeli çok yüksek olan bi gece elbisesi giymesi ilginçti:)
adı üstünde işte dizi her türlü yanlışlığa açık bende dizi esnasında bilgisayardan çektiğim fotolarda bir keç kere kameramanları aynalarda yada yansımalarını gördüm
mantik hatasi sayilirmi bilmem ama,ardanin ve aliyenin yatagina dikkat ettinizmi hic....
önceler daha ufak bi odadaydi ve bi tarafi duvara dayaniyordu...
bu son yayinlanan bölümüm basindada (sinan aliyeye saldirirken arda uyanmisti) yatak eskisi gibiydi.....sonra gece nisandan geri geldiklerinde aliyenin ardayi yatirdigi oda baskaydi yatak odanin ortasindaydi....
ha bu arada ben bi kac hafta malesef derslerim sebebiyle foruma giremeyebilirim......burayi simdiden özledim vallaha.....ne yapalim.....
(nereye yazacagimi bilmedigim icin buraya yazdim ama. uygundur umarim.....)
bana bişey garip geldi sinanla aliyenin gözleri renkli ve bugday tenliler ama ayse kapkara bişey bu biraz saçma diilmi :?: :oops: :?:
medihaysen 28-01-05, 16:11 aklımda benim bir sürü vardı. ama çok zaman geçti özelliği kalmamıştır.
bu arada denizin evinin iç kısımlarını hiç göstermiyorlar :x sadece salondan ibaret. süreklide salonda yatıyor. içeride oda mı yok?
ya bence orası stüdyo falandır o yüzden olabilir........ :roll:
ama kendi gibi çok karizma bi evi var :wink: :wink: :wink:
justin_girl 28-01-05, 17:13 BİDE BENİM DİKKATİMİ çeken şeyde sölemiştim ama yine söliyim :lol: aynı anda bütn tlf'ların değişmesiydi dikkat etmişmiydiniz :wink: :?:
evet bu benim dikkatimi çekit nedense hepsinin bir anda tel değişmesi ve hepsininde aynı oluşu çook saçma
bu olaya sahra da olmuştu ve devam ediyor göze batıyor yanii
benimde gözüme bişey takıldı yanlışsam düzeltin lütfen; bu kaza olayı maltepede olmuştu ama denizin çalıştığı hastaneye geldi hastalar... Feyyazlar çengelköyde oturuyor ve yaralandığında çengelköye yakın olduğu için o hastaneye gitmişlerdi... Şimdi kartaldaki tanker kazası ile çengelköydeki hastenenin ne alakası var yazık değil mi o yaralılara ...
bana bişey garip geldi sinanla aliyenin gözleri renkli ve bugday tenliler ama ayse kapkara bişey bu biraz saçma diilmi :?: :oops: :?:Olay genlerle alakalı olabilir Sinanında ,Aliyeninde çekinik genlerinde esmerlik var olabilir :wink:
evet bu benim dikkatimi çekit nedense hepsinin bir anda tel değişmesi ve hepsininde aynı oluşu çook saçma
bu olaya sahra da olmuştu ve devam ediyor göze batıyor yaniiGeçen sene Bir İstanbul Masalında bütün tekefonlar LG idi olur böyle şeyler sponsor muhabbeti.
telefon demişken bende ekliyim çalan bazı telefonlar polifinik ama normal monofonik şekilde çalıyor.bunlarıda biraz es geçiyorlar..
mantik hatasi sayilirmi bilmem ama,ardanin ve aliyenin yatagina dikkat ettinizmi hic....
önceler daha ufak bi odadaydi ve bi tarafi duvara dayaniyordu...
bu son yayinlanan bölümüm basindada (sinan aliyeye saldirirken arda uyanmisti) yatak eskisi gibiydi.....sonra gece nisandan geri geldiklerinde aliyenin ardayi yatirdigi oda baskaydi yatak odanin ortasindaydi....
Evet fizci o benimde ilgimi çekmisti ama iyi hatirliyorsam o oda Feyyaz'in muayane odasiydi ve artik hastanede çalisacagina göre belki esyalarini kaldirip o odayi Aliye'ye ve Arda'ya vermistir diye düsündüm..
medihaysen 12-02-05, 01:15 bu bölümde deniz aliyeyi mercedesinde alırken aliye daha binmeden gidiyordu.. o geldi aklıma söyliyim dedim..
susandelgado 12-02-05, 09:43 bana bişey garip geldi sinanla aliyenin gözleri renkli ve bugday tenliler ama ayse kapkara bişey bu biraz saçma diilmi :?: :oops: :?:Olay genlerle alakalı olabilir Sinanında ,Aliyeninde çekinik genlerinde esmerlik var olabilir :wink:
esmerlik çekinik değil baskındır yani çekinik genlerde esmerlik söz konusu olamaz. benim lisede öğrendiğim herşeye ters bir durum bu. baba mavi gözlü anne yeşil gözlü çocuk kahverengi gözlü. kahverengi göz geni renkli göze baskındır yani aliye'de de sinan'da da kahverengi göz geni olmaması gerek.
medihaysen 12-02-05, 11:23 ikisi homozigot resesif ise olmaz. biri heterezigot öbürü homozigot ise yine olmaz. fakat ikiside heterezigot resesif ise olur. Yy Yy çaprazlarsan "YY" Yy Yy yy oluyor. "YY" bu da sanırım ayşe oluyor. %50 heterezigot "%25 dominat homozigot" %25 resesif homozigot . tabi ikisi heterezigot olursa %25 bir ihtimal oluyor. :roll: umarım yanlış bir bilgi değildir ..
ya o kadar takmayin kafaniza ya, Aysenin babannesi kahverengi gözlü degilmi? belki ondandir :?
susandelgado 13-02-05, 11:28 ikisi homozigot resesif ise olmaz. biri heterezigot öbürü homozigot ise yine olmaz. fakat ikiside heterezigot resesif ise olur. Yy Yy çaprazlarsan "YY" Yy Yy yy oluyor. "YY" bu da sanırım ayşe oluyor. %50 heterezigot "%25 dominat homozigot" %25 resesif homozigot . tabi ikisi heterezigot olursa %25 bir ihtimal oluyor. :roll: umarım yanlış bir bilgi değildir ..
son bir şey söylemek istiyorum yaptığın çaprazlama doğru ama heterozigot resesif diye bir durum olamaz yani senin Yy dediğin mavi gözlü değil kahverengi gözlüdür zaten
theroseberry 16-02-05, 16:39 Dünki bölümde;hani şu aliye, sinan ve çocukların yemek masasında oturdukları sahne.
Sinan kadeh elinde içkisini yudumlarken gözümüze sinanın evlilik yüzüğü çarpar.Yani yüzüğün vurgulandığı sahne.yüzük, sol elindeki yüzük parmağındadır.zaten doğrusu da bu.Evlilik yüzüğü sol elde olur.Bu arada masanın üzerinde aliyenin SAĞ ELİ belirir.Sinan :roll: ifadeyle aliyenin SAĞ ELİNİN YÜZÜK PARMAĞINA bakar. 8O A ne görsün yüzük yok.tabi olmaz çünkü SAĞ EL.(Sinanın aliyenin yüzüğünü çıkardığını anladığı sahne.Yani vurgulanmak istenen olay sinanın aliyenin yüzüğünü çıkardığını görmesi.)
Bingo!!!olmadı.Yüzük sinanın normal olarak sol elinde, sinan ise yüzüğü aliyenin sağ elinde arıyor. :roll: Üstelik bu sahne aliyenin sağ eline kadehi alıp yüzüğün olmayışının gösterilmesiyle iyice pekiştirilmeye çalışılıyor.
BOM!!!Benden kaçar mı???
ben de bi şeyler yakaldım ama anlatmak istediğimi anlatamamaktan korkuyorum; olay şu:
hastaneye ayşe yi psikoloğa götürdükleri zaman dendi ki aradan 1 hafta geçmiş....
ama aynı günün sabahı feyyaz dedi ki ayşe yi psikoloğa götürmenizin üzerinden daha 2 gün geçti gibisinden bi şey....
neyse tam anlatamadım ama orda ne yazık ki bi mantık boşluğu oluştu:(
Bencede ... Çünkü Sinan Aliye'nin yüzüğü çıkarttığını eve geldiğinde görmüştü zaten.Hatta sormuştu Yüzüğünü çıkartmışsın diye ??? :roll: :roll:
Ha belki elini tutmak istememiştirde Aliye'ye sevgililer günü için yüzük almıştır o yüzden eline bakmıştır ... :roll:
theroseberry 17-02-05, 00:17 peki soruyorum;aliyenin eline baktığında niçin Sinanın yüzü ekşidi.Ayrıca kadehi tutarken yine aliyenin eli vurgulanıyordu.
Bence bu gayet normal birşey.yani hatasız olacak diye birşey yok.Ağzımız açık izlediğimiz birçok ödüllü amerikan filminde bu hatanın alası yapılıyor...
justin_girl 17-02-05, 10:24 BEN BİŞEYE DİKKAT ETTİM ARKADAŞLAR HANİ NUR GELDİ DENİZİN SEVGİLİLER GÜNÜNÜ KUTLADIĞI BİLİYOSUNUZ OGÜN PAZARTESİ GÜNÜ OLMALI O GÜNÜN ERTESİ HATTA TAM HATIRLAMIYORUM AYNI GÜNÜ SİNANLA ALİYE YEMEĞE ÇIKTILARYA OGÜN CUMARTESİ DİE SÖZLEŞMİŞLERDİ ARADAKİ ÇELİŞKİYE HİÇ DİKKAT ETTİNİZ Mİ :?:
imported_IDIL 17-02-05, 12:12 Bence Nur tatile çıkacağı için cumartesi gelip,Deniz'in sevgililer gününü kutlamak istedi.
Dünki bölümde;hani şu aliye, sinan ve çocukların yemek masasında oturdukları sahne.
Sinan kadeh elinde içkisini yudumlarken gözümüze sinanın evlilik yüzüğü çarpar.Yani yüzüğün vurgulandığı sahne.yüzük, sol elindeki yüzük parmağındadır.zaten doğrusu da bu.Evlilik yüzüğü sol elde olur.Bu arada masanın üzerinde aliyenin SAĞ ELİ belirir.Sinan :roll: ifadeyle aliyenin SAĞ ELİNİN YÜZÜK PARMAĞINA bakar. 8O A ne görsün yüzük yok.tabi olmaz çünkü SAĞ EL.(Sinanın aliyenin yüzüğünü çıkardığını anladığı sahne.Yani vurgulanmak istenen olay sinanın aliyenin yüzüğünü çıkardığını görmesi.)
Bingo!!!olmadı.Yüzük sinanın normal olarak sol elinde, sinan ise yüzüğü aliyenin sağ elinde arıyor. :roll: Üstelik bu sahne aliyenin sağ eline kadehi alıp yüzüğün olmayışının gösterilmesiyle iyice pekiştirilmeye çalışılıyor.
BOM!!!Benden kaçar mı???
arkadasim orda sinan aliyenin elini tutmak istedi ama sonradan vazgecti yani senin düsündügün gibi birsey vurgulanmadi bence tabikiii
evet edasenekt son derece haklisin. sinan zaten aliyenin yuzugu cikardigini biliyor. feyyazin evinden ayseyi kacirdigi bolumde ogrenmisti ve bunun ustune delirip cocuklari goturmek istemis ama sadece ayseyi alabilmisti.
bu bolumdeyse yakinlasmalarindan firsat cikarip aliyenin elini tutmak istedi. ama aliye kadehi alarak ustaca bir manevrayla bunu savusturdu.
evet theroseberry BOOM ama yanlis patlama olmus.
bikaç bolüm önce leyla mücahiti kahvaltıya cağırmıştı leyla sizinde bildiğiniz gibi büyük bi borc batağında hatta oyleki yakın arkadaşı sinanın duşmanıyla bir olup onun kuyusunu kazabilecek kadar kotu durumda fakat bu kadının salonunda kocaman bir plasma tv olması beni sasırttı...bu mantık hatası mıdır bilmiyorum ama gercekcilige golge duşuren bir ayrıntı...yazayım dedim...
Evet garip ama kocasindan kalan evse, yani o zamanlar zengindi galiba. Ve simdi sinanla para kazaniyo :)
bikaç bolüm önce leyla mücahiti kahvaltıya cağırmıştı leyla sizinde bildiğiniz gibi büyük bi borc batağında hatta oyleki yakın arkadaşı sinanın duşmanıyla bir olup onun kuyusunu kazabilecek kadar kotu durumda fakat bu kadının salonunda kocaman bir plasma tv olması beni sasırttı...bu mantık hatası mıdır bilmiyorum ama gercekcilige golge duşuren bir ayrıntı...yazayım dedim...
neden mantık hatası olsun ki bu? parası varken plazma tv almış. şimdi de kocası paraları alıp onu borçlarla bırakıp kaçmış. hatta sinanla çalışıp iyi para kazanmaya başladıktan sonra kendine yeni ve daha büyük bir de ev tuttu. ordaki tv daha da büyük ve pahallı bir şey.
eee tabi leyla şirketi her ne kadar sömürmeye çalışsa da bi yandan gayet iyi para kazanıyo ama di mi;zaten şirkette baya iyi bi pozisyonda :o
ben leyla karakterinin dizide olmasından çok mutluyum:)
severim o kızı zaten:)
Arkadaşlar dizinin başında Aliyenin Kanada da yaşayan bir ağabeyinin olduğunu söylüyorlardı 25bölüm geçti ağabeyden hiç ses seda yok kardeşinin sıkıntılı günlerinde yanında olması gerekmezmiydi yada nebileyim telefonla falanda hiç görüşmediler yanılıyormuyum
bence kanadadaki abi dizi senaryo bakımından çok büyük bi çıkmaza girerse ortaya çıkar;onun dışında şu anda gerek yok diye düşünüyo olabilirler:)
bence kanadadaki abi dizi senaryo bakımından çok büyük bi çıkmaza girerse ortaya çıkar;onun dışında şu anda gerek yok diye düşünüyo olabilirler:)
ewt bencede aliyecinin dediği gibi olur ama arada sırada telefonda konuşsalar fena olmaz...
susandelgado 02-04-05, 17:16 bir de aliye'nin edirne'de bir arkadaşı vardı nermin diye. o kadar yardım etti aliye'ye falan ama şimdi arayıp sormuyor bile.
vallahi yemin ederim geçen gün o nermin i düşündüm;kadın o kadar yardım etti ve aliye nin tek arkadaşıydı:)
Elbiseler calindiginda polis iceriden biri dedigi zaman.Kimsenin aklina Suheylanin olabilecegi gelmiyor...
arkadaşlar belki size mantık hatası olarak gelmeyebilir ama hastanede hastabakıcı kız ile bereli doktorun (isimleri aklıma gelmiyo) deniz sinan çocukları gene getirmedi dediğinde sinanı yıllardır tanıyormuş ve tüm olayları biliyorlarmış gibi abartı bi tepki verip ne kadar vicdansız insan falan demeleri benim tuhafıma gitti...
arkadaşlar belki size mantık hatası olarak gelmeyebilir ama hastanede hastabakıcı kız ile bereli doktorun (isimleri aklıma gelmiyo) deniz sinan çocukları gene getirmedi dediğinde sinanı yıllardır tanıyormuş ve tüm olayları biliyorlarmış gibi abartı bi tepki verip ne kadar vicdansız insan falan demeleri benim tuhafıma gitti...
Bence Sinan'ı yıllardır tanıyorlarmış gibi tepki vermediler. Bereli olan doktor, Deniz ve Kahraman'ın iyi arkadaşı aralarında mutlaka konuşuluyordur onlarda bildikleri için Sinan'ın Aliye'ya çocukları göstermediğini böyle konuştular kendi aralarında. Birde birşey hatırlatmak istiyorum. Bir bölümde bereli doktor(ismini bende unuttum böyle kaldı:D ingilizleri eğlence mekanına götürmüştü oradada Sinan'ı görmüştü. Kahraman'a telefonda söylemişti falan yani tanıyo Sinan'ı. Bana bu şekilde konuşmaları hata gibi gelmedi;)
evet orası bana tuhaf gelmedi zaten kaç tane adam varki denizin etrafında. arkadaşları arasında kutlu da var( adını belirtim dedim umarım yanılmıyorumdur :D) bana da mantık hatası var gibi gelmedi.
benim dikkatimi su avukat önder her türlü fırıldağı biliyo bizim ablamız çok sakin kalıyo bence abartılıyo.
bence asıl mantık hatası sinanın arabası diye gelen arabanın plakasına baktım ve önceki mahkeme bölümünü kaydetmiştim orada sinanın arbasıyla çay bahçesine gelen arabanın plakası aynı yani sinanın arabasını kullanmişlar içinden başka adam çıkardılar bizi bu kadar dikkatsizmi sandılar ayrıca sinan çocukları cumartesi getiricekti ama deniz hastaneden kaçarken balkan hoca için abi adam pazar mazar dinlememiş gelmiş dediler bi anda cumartesi günü pazar oldu aman neyse çok büyük hatalar değilde yazmak olsun işte
first lady 09-11-05, 16:15 Deniz Aliye'ye yüzüğü verdiğinde Aliyenin ojeleri şeffaf beyazdı ama eve gittiğinde ojeler rakı beyazı olmuştu.hadi çekimlerde gözden kaçtı montajda falandamı kimse görmedi?yoksaaaaaaaaaaaa bizi saf sanıp aldırmadılarmı :D
hastanelerin işleyişini bilmiyorum balkan hocayı da gerçekten beğeniyorum ama balkan hocanın iyiliğini fazla abartıyorlar bence mesela bu günkü bölümde adam 2kişinin yemek sırasını bekledi diye doktorlar amma abarttılar iyiliğini
hastanelerin işleyişini bilmiyorum balkan hocayı da gerçekten beğeniyorum ama balkan hocanın iyiliğini fazla abartıyorlar bence mesela bu günkü bölümde adam 2kişinin yemek sırasını bekledi diye doktorlar amma abarttılar iyiliğini
ülkemizde bu sistem ne yazıkki böyle.. inanki böyle yerler var. belki hastanede olmayabilir ama böyle olan özel şirketler biliyorum. ne patronlar var işçilerini küçük görüp onlarla asla yemek yemeyen.. keşke yalan olsa söylediklerim ama değil.. :( o yüzden dizideki o sahne bana çok normal geldi..
:confused: :confused: arkadaşlar,
son bölümde dikkatinizi çekti mi, bilemiyorum ama Mücahit'in hani kuzeni olan kız var ya, hani şu fakir olan. Hani kocasıyla masada oturuyorlar, kocası kızın elini tutuyor ve beni affet diye bir konuşma geçiyor aralarında. Orada fakirlikten bahsediliyor. Yakın planda kızın eli gösterilince farkediliyor ki, kızımızın tırnakları gayet manikürlü gayet düzgün ojeli. Sormak istiyorum, bu nasıl fakirlik?Kız yemek bulamadıklarından şikayet ediyor.Ancak gayet güzel fransız manikürünü eksik etmiyor??? :rolleyes:
Melisa2000 18-11-05, 13:53 :confused: :confused: arkadaşlar,
son bölümde dikkatinizi çekti mi, bilemiyorum ama Mücahit'in hani kuzeni olan kız var ya, hani şu fakir olan. Hani kocasıyla masada oturuyorlar, kocası kızın elini tutuyor ve beni affet diye bir konuşma geçiyor aralarında. Orada fakirlikten bahsediliyor. Yakın planda kızın eli gösterilince farkediliyor ki, kızımızın tırnakları gayet manikürlü gayet düzgün ojeli. Sormak istiyorum, bu nasıl fakirlik?Kız yemek bulamadıklarından şikayet ediyor.Ancak gayet güzel fransız manikürünü eksik etmiyor??? :rolleyes:
mücahit sinan aganın paralarını tonla yontuyor da NEDEN KUZENİNE YARDIM ETMİYOR? :confused: saçmalıyorlar. şirketten tonla para kaldır sonra çok sevdiğin amca kızına yardım etme saçmalğın daniskası.hadi kızın kocası alkolik olsa yada çocuğu olmasada kıza trip yapsa anlayacağım.MÜCO AYDA BİR MİLYAR KOLTUK ÇIKSA AÇ KALMAZLAR.belki kadın kuaför yada manikürcülere çok para harcadığı için aç kalıyorlardır. :rolleyes:
Uyari:Lütfen yaptigimiz yorumlarin saygi cercevesi icinde olup olmadigini iyi düsünerek yazalim.Saygilarimla
Dizifilm.com modaratörü
Edasenekt
mücahit sinan aganın paralarını tonla yontuyor da NEDEN KUZENİNE YARDIM ETMİYOR? :confused: saçmalıyorlar. şirketten tonla para kaldır sonra çok sevdiğin amca kızına yardım etme saçmalğın daniskası.hadi kızın kocası alkolik olsa yada çocuğu olmasada kıza trip yapsa anlayacağım.MÜCO AYDA BİR MİLYAR KOLTUK ÇIKSA AÇ KALMAZLAR.belki kadın kuaför yada manikürcülere çok para harcadığı için aç kalıyorlardır. :rolleyes:
Mücahit Aynur'un ilk defa evine gittiğinde bir tomar para bıraktı bu bir. Aynur'un kocasına iş verdi para kazanıp hayatlarını geçindirsinler diye bu iki. Aynur karakterini oynayan kadın, bir oyuncu tabiiki elleri manikürlü olacak. Aliye dizisinde fakir ve ezilen kızı oynuyor diye ellerinin bakımsız ve yıpranmış mı olması lazım? bu üç. 'Saçmalamak' ve 'Zırvalamak' kelimelerini kullanmak için bir diziyi tam anlamak ve hata bulduysak seyredenlere saygı çerçevesinde eleştirmek gerektiğini unutmamak lazım..
çok güzel açıklamışsın 1907
ayrıca müco aynurun kocasının 6 aydır çalışmadığını daha yeni öğrendi, evlendiklerinde de ona iş bulmuştu şimdiki durumlarını öğrenince de herşeyi düzelmek için elinden geleni yapıyor
Aynur karakterini oynayan kadın, bir oyuncu tabiiki elleri manikürlü olacak. Aliye dizisinde fakir ve ezilen kızı oynuyor diye ellerinin bakımsız ve yıpranmış mı olması lazım?
hayır bu konuda bence yanlış düşünüyorsun.o insan orada kendini oynamıyor.orada oynadığı karakterin inandırıcılığı için parmakları ojeli olsa bile çıkartması gerekir. o zaman oyunculara kostüm çalışması yapılmasın ve günlük yaşantılarında ne giyiyorlarsa onlarla gelsinler.sence olur mu?örneğin çemberimde gül oya dizisi vardı, onda flash backler vardı, 70 dönemlerine dönüyorlardı. orada günümüz kıyafetlerini makyajlarını yapsalar inandırıcı olur muydu?
Ben dün akşam ki bölümde şunu yakaladım;
Özgür,annesine tepki gösterdi biliyorsunuz,bağırdı çağırdı ve hemen "bavulunu" alıp çıktı.Birgün önce geldi Özgür,o bavul hiç mi açılmadı?? :)
susandelgado 23-11-05, 21:54 Ben dün akşam ki bölümde şunu yakaladım;
Özgür,annesine tepki gösterdi biliyorsunuz,bağırdı çağırdı ve hemen "bavulunu" alıp çıktı.Birgün önce geldi Özgür,o bavul hiç mi açılmadı?? :)
ya birkaç gün sonra gidecek diye boşaltmamıştır(kısa seyahatlerde ben öye yapıyorum da). zaten bütün gardrobunu bursa'ya götürecek hali yok. evde kalanlardan giymiştir. açmasına gerek kalmamıştır.
mesela denizin kız kardeşi nekadar zeki öyle bence çok saçma herşeyi biliyor bence aliye dünyadaki en sosyal konuya sahip ama en abartılı dizide o & en az saçmalayan dizi aliye olmasına rağmen ne kadar çok şey var dimi bence birazdaha dikkat yaa bide ben başından izleyemedim lütfen yazı bana aliye ile deniz öpüştümü en sonunda öyle arda düştüde öncesinde bişi oldumu lkütfen söyleyin. birde bir sır müconun kuzenini sinan bozdu
haklı olduğun yönler çokkk!!!aliye ile deniz öpüştü mü, açıkçası ben dahil,kimse bilmiyor!Neden dersen, onu da söyleyeyim, tam orada bant kopuyor!!!Evet,evet yanlış okumadın, tam orada bir karartı oluştu ve bana göre bant koptu.Artık ne oldu, yorum bize kalmış!!! :rolleyes:
hayır bu konuda bence yanlış düşünüyorsun.o insan orada kendini oynamıyor.orada oynadığı karakterin inandırıcılığı için parmakları ojeli olsa bile çıkartması gerekir. o zaman oyunculara kostüm çalışması yapılmasın ve günlük yaşantılarında ne giyiyorlarsa onlarla gelsinler.sence olur mu?örneğin çemberimde gül oya dizisi vardı, onda flash backler vardı, 70 dönemlerine dönüyorlardı. orada günümüz kıyafetlerini makyajlarını yapsalar inandırıcı olur muydu?
Kıyafet ile oje konusunu kıyaslaman çok yanlış. Ben olaya çok farklı bir yönden bakıyorum. Tabiiki kendini oynamıyor ama bana bu kadarda saçma gelmedi yani mantık hatası sayılacak kadar saçma bulmadım. İnandırıcılıklada bir ilgisi yok o oyuncu gayet iyi oynuyor ve elleri manikürlü, parlatıcılı diyede inandırıcılık payını yitirmiş olduğuna inanmıyorum. Yani bu kadar abartılı bulmadım bu konuyu..
haklı olduğun yönler çokkk!!!aliye ile deniz öpüştü mü, açıkçası ben dahil,kimse bilmiyor!Neden dersen, onu da söyleyeyim, tam orada bant kopuyor!!!Evet,evet yanlış okumadın, tam orada bir karartı oluştu ve bana göre bant koptu.Artık ne oldu, yorum bize kalmış!!! :rolleyes:
Ne demek bu? Aliye evine girerken Deniz'i yanağından öptü. :):) Hayret ya..
yok yok ebrulicd bisiklet sahnesindeki kopan banttan bahsediyo 1907 :)
orda gerçekten 1 saniyeliğine ekran karardı:( ve alie ile deniz inanılmaz yakınlaşmıştı oysa ki:(
Pek bilmiyorum ama Aliyenin çocukları çocukevine gittiler ilkokula değilki ama annesine kart hazırlarken nasıl yazıyorlar
yok yok ebrulicd bisiklet sahnesindeki kopan banttan bahsediyo 1907 :)
orda gerçekten 1 saniyeliğine ekran karardı:( ve alie ile deniz inanılmaz yakınlaşmıştı oysa ki:(
Anladım Aliyeci:) Ben doğum gününden dönüş zannetmiştim. Fakat son sahnede ekranın karardığını hatırlayamadım o yüzden yani, bi anlam veremedim yazılana;)
mantık hatası deil ama bu bolumde sınanın mucoyu tam gorecekken anıden bır telefon gelip gıtmesı hiç hos deildi....
COCUK M KANDIRIYO BUNLAR.... :D
Ya Diziyi cok beyenmesemde seyrediyorum iste .,seyretmemin nedeni cocuklar !!! ikiside cok güzel oynuyorlar bence .,Beni cok sinir eden su siralari Aliye sanki gündüz gece uyuyormus gibi cok cansiz konusmalari bile yani, kendi degil beni uyuttucak nerdeyse.,biraz canlanmasi gerekiyor bence yeter artik hersey yoluna giriyor iste .,somurtmanin bir anami yok bence .,baslarda evet anlasiyla karsiliyordum ama artik yeter.,mantik hatasina gelince aslinda pek'te denilemez ama cok sinir etti beni deniz hani bir trafik kazasi olmustu ve bir yarali gitmek zorunda oldugunu anlatmak istedi ama birtürlü söyleyemedi ** nedense Balkan Hocas gelince adam bülbül kesildi sey ama sey veya bana denizede kizim diyaliz makinasina dakilmasi gerekiyor diye bilrdi.,ben olsam derdim bence orasi cok sacmaydi :confused:
susandelgado 02-12-05, 22:00 daha önce de yazmıştım. ne vefasızmış şu nermin ya! ya da senaristler unuttular aliye'nin böyle bir arkadaşı olduğunu.
daha önce de yazmıştım. ne vefasızmış şu nermin ya! ya da senaristler unuttular aliye'nin böyle bir arkadaşı olduğunu.
Ya ben Nermini ne zamandir merak ediyorum... Aliyenin en iyi arkadasiydi hatta en iyi dostuydu kötü zamanlarinda hep yaninda olurdu ve hep destek verirdi... Niye böyle yaptilar ya birden bire bir karakter yok olur mu bide Feyyazsin iki eski dostu vardi onlarda gözükmüyor :(
Vallahi ben de şu abisini gerçekten merak ediyorum.Acaba koca memlekette oynatacak abi mi bulamadılar? Gelmesi için daha ne olabilirdi ki?(DÜĞÜN:))
Ayşe annesinin resmini nerden buldu da dolabına sakladı.Bu çok mantıksız bir durum.Sinan çocukları hastaneden alıp yeni kiraladığı eve getirmişti. Hadi eske evlerinde olsalar anlarım. :confused:
Ayşe annesinin resmini nerden buldu da dolabına sakladı.Bu çok mantıksız bir durum.Sinan çocukları hastaneden alıp yeni kiraladığı eve getirmişti. Hadi eske evlerinde olsalar anlarım. :confused:
O resim coktan vardi Arda hep bakardi o resime yeni evlerinde yani matiksiz bi durum degil bu...
Aynur karakterini oynayan kadın, bir oyuncu tabiiki elleri manikürlü olacak. Aliye dizisinde fakir ve ezilen kızı oynuyor diye ellerinin bakımsız ve yıpranmış mı olması lazım?
yaa kafama takıldı bir şey sormak istiyorum.o zaman kanser olmuş birini oynayan bir oyuncu, kemoterapi gördüğünden saçlarını kazıtması gerekir.senin mantığından bakıldığında kazıtmaması gerekir.ne de olsa biz yeriz.asmalı konak'ta o zaman bahar'ı oynayan nurgül yeşilçay boşuna saçını kazıttı.ne de olsa oyuncu ve bakımlı olmak zorunda.biz gene onu kanser kabul eder, üzülürdük.gözyaşlarına boğulurduk... :mad: yapmayın!!!bazı şeylere eleştiren gözlerle bakmazsanız, oradaki yanlışlığı hiçbir zaman düzeltemezsiniz.
forever_bim 17-12-05, 14:04 Ya bence mantık hataları yerli dizilerin olmazsa olmazları arasındadır. Fazla takmayın. Anlamadıgım fragmanda gordugum bir olay. Senaristler galiba 45 kelime ve akabinde gelisen 45 cumleden senaryo yazıyorlar. Sanırım bu salı 37450. kez Alıye ne kadar guzel dendi. Bir de Alıye de 16734. kez cocuklarım nerde dedi. Benim dikkatimi ceken olay budur.
yaa kafama takıldı bir şey sormak istiyorum.o zaman kanser olmuş birini oynayan bir oyuncu, kemoterapi gördüğünden saçlarını kazıtması gerekir.senin mantığından bakıldığında kazıtmaması gerekir.ne de olsa biz yeriz.asmalı konak'ta o zaman bahar'ı oynayan nurgül yeşilçay boşuna saçını kazıttı.ne de olsa oyuncu ve bakımlı olmak zorunda.biz gene onu kanser kabul eder, üzülürdük.gözyaşlarına boğulurduk... :mad: yapmayın!!!bazı şeylere eleştiren gözlerle bakmazsanız, oradaki yanlışlığı hiçbir zaman düzeltemezsiniz.
Bu yazdığım şeyi bir kaç kişi daha eleştirmişti ve aynı şekilde bir eleştiri daha gelmiş.. Beni eleştiren arkadaşlara yazdığım şeyi bir kez daha size yazayım. Olaya farklı bakıyorsunuz ve verdiğiniz örnek çok yanlış. Bir oyuncu kanser rolü yapmak için saçlarını kazıtabilir fakat ellere ne gibi bir çözüm bulunabilir? Zaten o kadar kısa bir sahneydiki, takılmadım bile ben. Fakat Nurgül Yeşilçay başrol olduğu, rolünün gerektirdiği kriterler ve gerçekçi olması için kazıtması gerekiyordu. Ayrıca saçlarını kazıtmasının bakımla da bir ilgisi olduğunu sanmıyorum:) Bence bu manikürlü el tartışması çok saçma bir yere gidiyor. Ayrıca benim söylediğim şeyi saptırmışsınız! Sanki ben seyircileri saf yerine koyup onlara 'herşeyi yerler nasıl olsa' muamelesi yapmışım. Kesinlikle böyle bir şey yok! Ben de bir seyirciyim ve seyrettiğim şeyin elbetteki kaliteli, düzeyli ve inandırcı olmasını isterim. Seyrettiğim dizi Aliye'de bu özelliklere vakıf zaten ve ben böyle bir dizide fakir kızın manikürlü eline takılacak değilim. Gereksiz yere uzayan bu konuyu da saptırarak uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bu benim fikrim ve bu fikri savunuyorum. Bana göre ortada olan bir mantıksızlık yada mantık hatası denebilecek kadar büyük bir şey yok...
alıyede kı en buyuk mantık hatası: Alıye nın cocuklarını almak ıcın hıc bır caba gostermıyo olusu.oturup sızlanmakla cocuklarını alamaz. :mad72:
iyi de kadın yapacağı her şeyi yaptı elinden geldiğince,şimdi iş (tabi müconun yardım edeceğini şimdilik bilmediği için) mahkemenin sinanı çağırmasına fln kaldı.. o kadar cok umutlandı ki en sonunda kendi yapacağı pek bişey kalmadığını anlayınca umutsuzluğa düşüp denizden ayrıldı..ama sinanın arkasına adam takılabilirdi hala sadece o biraz saçma bence
defne ve deniz otobüs beklerken sıkıldılar ve deniz hadi yürüyelim dedi ama otobüs geliş yönünün tersine yürüdüler orda çok saçma bi mantık hatası yaptılar bence ...
ama zannedersem defne karnım acıktı dedikten sonra yürümeye başladılar. deniz de bizim ordaki çay bahçesine gidelim dedi.
iyi ama zaten evine gidiyordu evi bi tarafta çay bahçesi öbür taraftamı olacak A.Konak.. ben pek bi anlam veremedim..
_butterfly_ 31-01-06, 23:38 palyaço ardayı arabayııa bindirdiği zmann...arkdann birilerii koşoyorduu....o koşanlarr sonraa ikbalin yanında gösterildiii...ama diğer sahnedee halaa koşuyorlardıı.....eheheheeh
Müco, Ardayı Aliye ile buluşacakları yere getirirken arabada 2 kişi daha vardı. Buluşacakları yere geldiğinde sadece müco ve arda vardı arabada.. Ayrıca Aliye Denizi iki defa aramış görünüyordu cep telf. da. Deniz Hocasıyla konuşurken hiç aramadı dedi... :mad72:
Müco, Ardayı Aliye ile buluşacakları yere getirirken arabada 2 kişi daha vardı. Buluşacakları yere geldiğinde sadece müco ve arda vardı arabada.. Ayrıca Aliye Denizi iki defa aramış görünüyordu cep telf. da. Deniz Hocasıyla konuşurken hiç aramadı dedi... :mad72:
Deniz telefon rehberine bakıyordu. bende öyle düşündüm sonra baktım altındaki ve üstündeki isimler de A harfi başlıyordu...
Bende bir istanbul'lu olarak aptal yerine konulduğumu düşünüyorum. paşabahçede çalışıyorlar maltepe sahilinde diziyi çekiyorlar öğlen paydosunda yemeğe çıkan kişilerin en az 1 saatlik yol gitmesi lazım. hergün arabayla gitse bir doktor maaşı yetmez benzine :img-huh:
ya arkadaşlar izlerken birşey dikkatimi çekti.
palyaço ardayı bindirdi arabaya.arkasından birileri koşuyordu ve bunların içindde poliste vardı.bu polis pek işiyle ilgili değil heralde.çocuk kaçırılmış orada ama hiçbir şey yapmadı bir anda kayboldu.
SanemCeliK1903 01-02-06, 00:21 bu haftaki bölümde feyyaz'larin evinde deniz'i aramaya niyetlendi aliye ardanin istegi üzerine ancak birden o sahneyi kesip sabah olmasi ilgincti.
ya arkadaşlar izlerken birşey dikkatimi çekti.
palyaço ardayı bindirdi arabaya.arkasından birileri koşuyordu ve bunların içindde poliste vardı.bu polis pek işiyle ilgili değil heralde.çocuk kaçırılmış orada ama hiçbir şey yapmadı bir anda kayboldu.
sanirim üniformali olan kisi tiyatronun güvenlik gorevlisiydi.
bu bölümle ilgili mantık hatalarınızı pek mantılı bulmadım..
butterfly dediğin sahne hiç dikkatimi çekmedi bile öyle birşey olduğunu hatırlamıyorum..
ayse, müco adamları aliyenin yanına ne diye götürsünki lafını söyledikten sonra indirmiştir bir yere bence gelmeleri mantıksız olurdu.. deniz aliyeyi aradığında tel kapalıydı. arananlar listesi değil telefon rehberiydi ve aliye 2. sırada kayıtlıydı.
hyoldas iki ilçe çokta uzak değil, sanki farklı il gibi söylüyosun.. karşı yakada gezseler bile bunu mantık hatası olarak pek kabul edemedim. sakin yerleri tercih edebilirler..
gokce179, onlar polis değil güvenlik.. tiyotra sahibi polis çağırmak isteğinde sinanlar istemedi.. onlar polis olsa ne diye çağırsınlar..
SanemCeliK1903, o sahneyi kestiler çünkü denizin teli kapalıydı diye biliyorum deniz ondan sonra açtı telini, o aramak istedi listeye girdi ve herkeste aliye 2 kere aradı sandı..
mantık değilde montaj hatası diyebileceğimiz 2 sahne vardı 1 aliye ve mevhibe nin sinan ın evine gelip zeliş le konuştukları sahne 2.sahne ise arda deniz abiyi arayalım dedi ve sabah çiçek bahçesinde gösterdiler muhtemelen deniz le görüştüler ve orda buluşacaklar birde sinan ı takip ederken polise plaka yı verip yakalatabilirlerdi diziyi geçen sene bitirip uzatmasalardı bence bu kadar mantık hatası olmazdı her ne kadar severek izlesemde bu bir gerçek ...
turuncumsu 01-02-06, 13:14 Bir de akşam Sinan ve İkbal tartıştıklarında Zeliş yoktu evde. Eğer olsaydı Hasibe İkbal ile evi tertederken en azından kızını bir öper sarılırdı. Ama ertesi sabah uyandıklarında Zeliş herşeyden haberdardı, hiç sormadı "ikbal hanım nerde, annem nerde?" diye. bi de üstelik leylaya laf soktu "siz arasanıza ne de olsa kayınvalideniz" diye.
Feci kopukluklar vardı bu bölümde.
turuncumsu sana katılıyorum..bir de kırmızı ışık olayı var..taksicilerin yapmadıgı sey mi sanki..hem sonucta bir takip var..kırmızı ısıkta sinanın gecip onların durması cok sacmaydı..
ayse haklı..dizide arda ya daha cok ilgi gosteriliyor..ayse sanki sevilmeyen cocuk muamelesi goruyor.. :img-huh:
turuncumsu..
kavga sırasında zeliş evdeydi ama zelişi ayşeyle iligilenmesi için odaya gönderdiler o ayşeyle ilgileniyordu inemezdi, hasibede o ani olay karşısında ben bi kızımı öpüp geleyim diyemezdi.. yani zeliş sabah gelmedi akşam zaten evdeydi ve olanları biliyordu..
biraz daha dikkatli izlersen feci kopukluklar olmadığını görürsün..
turuncumsu 01-02-06, 13:41 haklısın şimdi ben de hatırladım.
ama yine de hasibe çıkarken kızına veda etmeliydi diye düşünüyorum. sonuçta nereye gidecekleri, ne kadar kalacakları belli değil. insan en azından evladına "kızım biz gidiyoruz" deme ihtiyacı duyar. bence kopukluklar var dizide, bu benim fikrim.
kopukluklar var tabiki ama o kadar ince eleyip sık dokursak hiçbir dizinin filmin içinden çıkamayız.. zaten hasibe nereye gidecek ikballe birlikte onun evine.. bundan emin..
ben kırmızı ışık olayına cok taktım.daha dogrusu cok sinir oldum.ya sen git kırmızı ışıkta dur olacak iş mı bu?? taksıcı dursa bıle alıyenın durdurmaması gerekırdı.Normalde boyle bır olayda bı taksıcı kesınlıkle durmaz.akıl var mantık var adamın dıbıne gelmıssın ve yakalamak zorundasın ama bır anda trafık melegı kesılıp ısıkta duruyosun.buyuk sacmalık :mad72:
ve herkesın cogunlukla yazdıgı Denızı arama sahnesı.orda dızıyle beraber ben de koptum zaten.guya aksam arıycaklardı.bence aradılar ve telefonu kapalıydı ozaman sabah ararız dedıler.ama bızım bunları gormemız gerekmıyomuydu. :mad72: yoksa dızılerde "seyırcının hayal gucune bırakma bolumu"basladı da bızım mı haberımız yok!! :img-hyste :img-hyste
mantık değilde montaj hatası diyebileceğimiz 2 sahne vardı 1 aliye ve mevhibe nin sinan ın evine gelip zeliş le konuştukları sahne 2.sahne ise arda deniz abiyi arayalım dedi ve sabah çiçek bahçesinde gösterdiler muhtemelen deniz le görüştüler ve orda buluşacaklar birde sinan ı takip ederken polise plaka yı verip yakalatabilirlerdi diziyi geçen sene bitirip uzatmasalardı bence bu kadar mantık hatası olmazdı her ne kadar severek izlesemde bu bir gerçek ...
Bence Deniz ile görüşmüş olamaz,çünkü eğer öyle olsaydı hem bunu göstermeleri gerekirdi,hem de Deniz çiçekçiye gitmesi gerektiği zamanda uyuyor olmazdı. Aliye olduğu için konu...Bir kopukluk oldu evet.
zumrut prenses 01-02-06, 18:04 Müco, Ardayı Aliye ile buluşacakları yere getirirken arabada 2 kişi daha vardı. Buluşacakları yere geldiğinde sadece müco ve arda vardı arabada.. Ayrıca Aliye Denizi iki defa aramış görünüyordu cep telf. da. Deniz Hocasıyla konuşurken hiç aramadı dedi... :mad72:
Tamamen katılıyorum cep telefonu olayı çok saçmaydı Aliyenin adının altında 2 yazıyordu yani 2kez çağrı yapmış ama beni aramadı dedi. Üstelik mantık da yanlış sen telefonunu kapat sonra da beni aramadı de. Kırmızı ışık olayı zaten faciya birde Aliyenin takip olayından sonra Zelişe gülerek sarılmasına bende montaj hatası olarak bakıyorum belli ki bu sahne daha önce çekilmiş ve montajlarken yönetmen dahil teknik ekipden kimsenin dikkatini çekmemiş.
evde denizi ararlarken ışınlanma olayı benimde dikkatimi çekti ama olayı şöyle düşündüm. onlar deniz ile akşamdan konuştular ve sabah görüşmek için sözleştiler. aradıkları yerde de denizle buluşacaklar. yani inşallah.
izlerken dedim bendemi bi gariplik var ama gordugum kadarıyla herkes aynı dusunuyo..bence bu bolumde montajlarda bazı kopukluklar vardı..aliyenin takipten sonra gulerek zelişe sarilması en belirginiydi bide muco arabada onde şofor koltugunun yanında oturuyodu ama inerken arabadakiler yoktu o kullanıyodu..
2 kez cagrı yapmamış o telefon defteriydi..ama denizi aksam aradılar ya arda istedi sonra nooldu birden sabah oldu garip geldi orasıda
ama denizi aksam aradılar ya arda istedi sonra nooldu birden sabah oldu garip geldi orasıda[/QUOTE]
ewt ya çok garipti orası aradılar da noldu,telefonu mu kapalıydı,cevap mı vermedi,birden sabaha atladılar,biz hiç bilmiyoruz oraları göstermeleri gerekirdi...
bence bi mantık hatası şu aliye sinanın evini ararken arkasında taksi ve 2 polis vardı taksi ile yavaş yavaş gitselerdi yetişirlerdi.hele o iki polis hiçbi işe yaramadı.arkada yavaş yavaş yürüdüler diplerinde taksi varken
evde denizi ararlarken ışınlanma olayı benimde dikkatimi çekti ama olayı şöyle düşündüm. onlar deniz ile akşamdan konuştular ve sabah görüşmek için sözleştiler. aradıkları yerde de denizle buluşacaklar. yani inşallah.
Bende bi an öyle düsündüm ama bulusacaklarsa Deniz niye hastanede yatiyodu? Aliye aradiginda hemen kosar o herseyi birakip, öyle uyuyakalmak yakismaz yani :mad:
Bi anlamadigim konu var ! Son durusmada mahkeme cocuklarin velayetini Aliyeye vermisti , yanilmis olsamda en azindan
Aliyenin cocuklarini haftada bi iki gün görme hakki vardi ! Öyle degilmi ? Peki nasil olurda Sinan , Aliyenin bu hakkini
hice sayar ? Normal hayatta Polis adamin ensenine binmez mi ? Sinanin evi adresi belli , isyeri belli ? Gerektiginde
Polis zoruyla cocuklar teslim aliniyor !!!
Ben buraya takilmis durumdayim. . . .
Yorumlariniz icin tesekkürler .
Demi77
Bi anlamadigim konu var ! Son durusmada mahkeme cocuklarin velayetini Aliyeye vermisti , yanilmis olsamda en azindan
Aliyenin cocuklarini haftada bi iki gün görme hakki vardi ! Öyle degilmi ? Peki nasil olurda Sinan , Aliyenin bu hakkini
hice sayar ? Normal hayatta Polis adamin ensenine binmez mi ? Sinanin evi adresi belli , isyeri belli ? Gerektiginde
Polis zoruyla cocuklar teslim aliniyor !!!
Ben buraya takilmis durumdayim. . . .
Yorumlariniz icin tesekkürler .
Demi77
evet bu olaya bende çok katılıyorum. çok saçma bence diziyi çok seviyorum ama bu denli saçmalık olmaması gerek bence ha birde otobüste acaba kim kol çantasını yanana yere koyar akıl erdiremedim doğrusu saçma değil çok çok saçma
bir sey daha vardi dikkatimi ceken ,
hani aliye iki bölüm önce mericten ögrenmis oldugu adresle ( meric ikbali SIKISTIRMISTI ) avukati , polis ve taksiciyle evi aramaya koyulmustu ya. . . .
abi o ne rahtlikti ya.. . . . , böyle grup halinde , arkada taksici , yavas yavas yürümeler sanki hafta sonu gezintisine cikmis gibi yürüyorlardi ya hayret birseydi dogrusu ! Tamam Sinanin o an kacma hazirliklari olma icerisinde olduguu bilemezdi , fakat yinede bi asiri rahatlik sözkonusu idi . . . Sizce öyle degilmiydi ???
istanbulda yaşayan hiç kimse otobüste kol çantasını yere koymaz :img-huh:bunu doktor defnenin bilmesi gerekirdi sürekli toplu taşıma araçları ile gidip geldiğini söylemişti ya
first lady 11-02-06, 22:03 aynısını bende düşündüm ya hem hep otobüsle gidiyo hem çantasını ortaya bırakıyo.ben çantamla siyam ikizi gibi oluyorum otobüsteyken :blush:
evet zaten bölümün başından beri hep kapkaç haberleri geliyordu,hastanede bıçaklananlar oluyordu..defne orda buyrun alın deniz başka tarafa bakıyor ben de kitap okuyorum der gibiydi..
Biraz önce otobüste Deniz'i, hastahaneye götürürlerken şöför cumartesi bu ne trafik dedi ..İkbal hanım televizyonda "Beyaz gelinciği izliyordu..Gülsüm telefonda arkadaşı ile konuşurken yarın okulda görüşürüz dedi??? :blush:
Biraz önce otobüste Deniz', hastahaneye götürürlerken söför cumartesi bu ne trafik dedi ..İkbal hanım televizyonda "Beyaz gelinciği izliyordu..Gülsüm telefonda arkadaşı ile konuşurken yarın okulda görüşürüz dedi??? :blush:
bu demek oluyor ki şoföre göre günlerden cumartesi atv ye göre de(bg olduğuna göre) pazartesi:)
ilginç...
demekki çekim günlerini hiç değiştirmeden koymuşlar hehehe.. otelin arabaları ve sinanın benzinlik sahnesinde de mantıksızlık vardı.
bu durum gerçekten inanılmaz derecede saçmaydı.
bunlar hiçmi dikkat etmiyor böyle şeylere..
sahneleri farklı günlerde çektikleri için herhalde ne yapmaları gerektiklerini unutuyorlar.
şu senaristlere sesimizi nasıl duyurabiliriz acaba.. bu ufak ama önemli detayları görsünler duysunlar..
bazı arkadaşlar sette tanıdıklarının olduğunu söylüyor. onlar belki bu duruma bi çare bulabilir yani en azından şurayı bi okumaları gerektiğini söylemelerini isterim.
cumartesi bu ne trafik ve aynı gece beyaz gelincik izlenmesini soylicektim ama yazılmış sanırım..cok güldüm ya niye bu kadar dikkatsiz montaj yapıyolar anlamıyorum..
bişey daha dikkatimi cekti..süheyla sinana mesaj atıyor ya yazdıgı şey buyuk harfteydi yanılmıyorsam ve birşey yazısı BıRSEY olarak yazılmıştı ama sinana gelen mesajda ''bir şey'' olarak yazıyodu..mesaj gelirken yolda degişti heralde :img-hyste
aliye nin ruhsuzlugu yazısına hak veriyorum nedense ardaya kavustugundada cok sakindi yüz ifadesi olayı yansıtsada ses tonu kötüydü
denizin vuruldugunda da önemli bir seyi yok dedikleri icin sakin olabilir ama yinede tepkileri cok zayıf kalıyor
hastanede kullanılan terimleri cogu zaman anlamasamda benim icin hastanın tasikardiye girmesi olayında hangi belirtiler var ya da olması gerekir önemli degil bu kadar ayrıntıya takınılmaması gerekir sonucta bu bir dizi
bende deniz'in bıçaklanmasından sonra verdiği tepkiyi çok ruhsuz bulmuştum. özellikle hastaneye girdiğinde deniz diye bağırması çok yapmacıktı. denizi arıyormuş gibi bir ses tonu vardı. burada hata bence yönetmende. sanem çelik müthiş bir oyuncu olduğu için müdahele etmek istemedi belkide. ama ben onun gibi bir oyuncu hakkında böyle olumsuz eleştirileri okumak istemiyorum. çünkü bunları haketmeyecek kadar müthiş bir oyuncu. daha dikkatli olmalı yönetmenler ve tabi sanem çelik de..
bravo arkadaşlar ya ne kadar dikkatli izliyorsunuz..ben dizi boyunca denize daldığım için hiçbirşey farkedemiyorum.. :icon_ange :blush: ama aliyenin tepkilerinin zayıf olduğu konusunda sizlere katılıyorum..
bende deniz'in bıçaklanmasından sonra verdiği tepkiyi çok ruhsuz bulmuştum. özellikle hastaneye girdiğinde deniz diye bağırması çok yapmacıktı. denizi arıyormuş gibi bir ses tonu vardı. burada hata bence yönetmende. sanem çelik müthiş bir oyuncu olduğu için müdahele etmek istemedi belkide. ama ben onun gibi bir oyuncu hakkında böyle olumsuz eleştirileri okumak istemiyorum. çünkü bunları haketmeyecek kadar müthiş bir oyuncu. daha dikkatli olmalı yönetmenler ve tabi sanem çelik de..
Yüksel Aytuğun yazısındaki eleştiri Sanem Çeliğin oyunculuğuna değil, replikleri yazan senaryo ekibi ve yönetmeneydi. Kendisininde belirttiği gibi Sanem Çeliğin oyunculuğunu köşesinde defalarca övmüş bir insan ve bu şekilde Sanem Çeliğin yeteneğinin de heba edildiğini söylemiş. Dolayısı ile Denizin bıçalanmasını ilk duyduğunda meriçle olan repliği yazan, lobideki kızla lak lak yaptıran ve camın arkasından Denizi izlerken Aliyeyi ağlatmayan da sonuçta senaristler.
yalnız unuttuğunuz bişe var aliye geldiğinde deniz hayati tehlikeyi atlatmıştı telefondada denizin durumunun ciddiyetini nasıl anlayabilirki onun için deniz yoğun bakımdayken ağlaması gerekli değildi bence çok ciddi bi durumu olmadığı belliydi aliyenin kaza geç,irdiği gibi değildi mesela
arkadaşlar bence bunlar tamamiyle senaryo hataları. dikkat ettim de tmc yapımı dizilerde kadro mükemmel oluyor, fakat senaryo içler acısı. hatırlarsınız bir istanbul masalı nasıl da saçmalamıştı. şimdi beyaz gelincik de farklı değil. aslına bakarsanız yazık oluyor kadroya.
Bugün kü bölümde Müco sahilde denizi seyrederken kar yağmıyordu ama Sinan'ın Nusret'in evine gittiği yerde lapa lapa kar yağıyordu.İstanbul'un her bir tarafına aynı gün aynı anda kar yağmaması ilginç???? :icon_roll
Bugün kü bölümde Müco sahilde denizi seyrederken kar yağmıyordu ama Sinan'ın Nusret'in evine gittiği yerde lapa lapa kar yağıyordu.İstanbul'un her bir tarafına aynı gün aynı anda kar yağmaması ilginç???? :icon_roll
bunu ayarlayamazlar. çünkü biz bi saatte izlediğimiz diziyi onlar günlerce çekiyorlar. farklı günlerde çekmişlerdir. ne diğer karı eritme şansları var nede kar eridiğinde yeniden yağdırma şansı. bu mantık hatası değil sadece havanın etkisi..
bunu ayarlayamazlar. çünkü biz bi saatte izlediğimiz diziyi onlar günlerce çekiyorlar. farklı günlerde çekmişlerdir. ne diğer karı eritme şansları var nede kar eridiğinde yeniden yağdırma şansı. bu mantık hatası değil sadece havanın etkisi..
Farklı günlerde çekildiği belli ama aynı günde olay gerçekleşiyor Müco sahilde oturuyor Sinan Nusret'in evine gidiyor..Benim anlatmak istediğim şey aynı saatlerde kar yağmaması ve sahilde kar tutmaması..Neyce arkadaşım fazla detaya inip forumun düzenini bozmamak istemem sadece akılıma takılan bir detaydı....Umarım yanlış anlaşılma olmamıştır...
Saygılar....
benim anlamadığım hava alanı polisine haber verildiğini söylediler ama Sinan Pasaport-Bilet kontrolünden kolayca geçti..sorgusuz sualsiz..neydi bu yani..o polis ne zaman devreye girecekti??? Sinan kendini uçağa attıktan sonra mı??
benim anlamadığım hava alanı polisine haber verildiğini söylediler ama Sinan Pasaport-Bilet kontrolünden kolayca geçti..sorgusuz sualsiz..neydi bu yani..o polis ne zaman devreye girecekti??? Sinan kendini uçağa attıktan sonra mı??
aynı sey benimde dıkkatımı cektı.hatta bılet kontrolunde telefon calınca kalbım carptı ıste sımdı alıye kızına kavustu sınanı yakalayacaklar dedım ama bos cıktı.
Sinan'ın avukatı şıp diye gelip Feyyaz'ın yeni adresini öğreniyor İkbal adres vermese bizimkilerin bulacağı yok.Sinan'ın peşine adam takıyorlar adam sırf kapıda bekliyor. Bu adam kızını nereye götürüyor kimlerle görüşüyor bir takip et.Tamam dün akşamki bölümde dedi kaçırdım benden önce çıktılar diye ama git işyerinin önünde bekle.
"Deniz le Aliye sahneleri ilk sezon daki gibi samimi ve sıcak değil eskiden Deniz'in gözleri parlıyordu şimdi zorla oynuyormuş havası sezdim bu benim naçizane fikrim."
arzucum Sinan henüz ilk kapıdan geçti. yani henüz havalanına girdi ve biletini onaylatma aşamasında. Yani güvenlik kontrolünden pasaport kontrolünden henüz geçmedi. Sanırım bir yanılgı oldu.
Benimde hava şartları dikkatimi çekti..Kar,yağmur...Herşey vardı..Hele Zeliş evden çıktı şakır şakır yağmur yağıyordu..Otobüs durağında yağmıyordu..
Gerçi İstanbul'un havasına güven olmuyor ki :)
arzucum Sinan henüz ilk kapıdan geçti. yani henüz havalanına girdi ve biletini onaylatma aşamasında. Yani güvenlik kontrolünden pasaport kontrolünden henüz geçmedi. Sanırım bir yanılgı oldu.
gercek evet öyle olmuş bir yanılgı olmuş..bilet kontrolündeki kızın durumu bilse bile öyle bi hakkı yokmuş..pasaport kontrolü sırasında polis ancak yakalayabilirmiş..pardon yaa...
Bencede izleyenlerin ve aliyenin panik yapmasina gerek yok. Cünkü Chek-In ve Bagaj verme pasaport kontrolünden ( yani gümrük gecisinden ) önce yapilir. Bu da su demektir, Sinan en gec pas. kontrolünde aynen ense !!! ( Normal sartlar altinda )
Bi baska dikkatimi ceken sey ise bölümün baslarinda Arda , Annesi ile Deniz Abisini ziyarete geliyor. Odaya girer girmez Arda Denizin kucagina atlar. Denizde yattigi icin, Ardanin hizlica zipladigi bölüm Denizin tazecik yarasinin oldugu bölüme denk geliyor. Bu durumda Denizin sancidan kivranmasi gerekirdi.
Selam - Demi77
sinan ve leyla pasaport kontrolünde iken arkalarında sıra bekleyen genç delikanlı aliye ve avukat havaalanına girerkende kapıda bekliyordu... :icon_ange
minemtoprak 22-02-06, 12:01 Dün akşam Aliye o kadar mesafeden nasıl olduda gördü.Ve sessizce Ayşe demesini ayşe nasıl dudu.Birbirlerine koşarkende bir dolu mesafe vardı.
tmc senaristleri arkadaşlar senaryodan anlamıyorlar kusra bakmasınlarda. üzülüyorum böyle bir kadro böyle bir konu nasıl da harcanıyor. bence de deniz oynarken aliyeye eskisi gibi bakmıyor heralde onlar da sıkıldı ellerinde doğru dürüst replik yokki. aliye en çok gözüken ama en az konuşan karakter. sanki robotmuş gibi replikleri var. bir de canikom lafı çıktı hayırlı olsun ne diyeyim.
Dün akşam Aliye o kadar mesafeden nasıl olduda gördü.Ve sessizce Ayşe demesini ayşe nasıl dudu.Birbirlerine koşarkende bir dolu mesafe vardı.
Aslında diziyi izleyen biri değilim ama dün akşam eşim izlerken son sahneye bende baktım ve eşimle ikimizinde bu önemli ayrıntı dikkatimizi çekti.Yani o kadar mesafeden Aliye'nin kızını görmesi bir kenara sesini o kalabalıkta duyurması imkansız...
Hırçın Kız 23-02-06, 13:30 Aslında diziyi izleyen biri değilim ama dün akşam eşim izlerken son sahneye bende baktım ve eşimle ikimizinde bu önemli ayrıntı dikkatimizi çekti.Yani o kadar mesafeden Aliye'nin kızını görmesi bir kenara sesini o kalabalıkta duyurması imkansız...
Evet o mesafeye biz de takıldık evde.Aliye'nin orada Ayşe'yi görmesi saçmaydı. :icon_whis
bende fark ettim ama bide bu acidan bakin aliye kizina yakin olsa heycani kalmazdi o sahnenin :icon_ange
deadly_angel 23-02-06, 13:43 Geniş alanda ses yankı yapar.Bu bir hata değil.
benimde dikkatimi şu çekti sinanın ofisini biliyorlar onun ofisinin önünde birini bekletseler ve oda plakayı alsa çok kolay nereye gittiğini bulurlar :) :)
Aslında diziyi izleyen biri değilim ama dün akşam eşim izlerken son sahneye bende baktım ve eşimle ikimizinde bu önemli ayrıntı dikkatimizi çekti.Yani o kadar mesafeden Aliye'nin kızını görmesi bir kenara sesini o kalabalıkta duyurması imkansız...
Ilk basta cok yakinmis gibi gosterdiler, sonra birden mesafe artti..Birde havaalani bayagi bostu..
benim merak ettiğim bir şey var bu aliye birden baya zengin oldu. ne bilim verdiği taksi parasıyla bir aile geçinir. taksiyle takipler,korumalar falan. tamam yetenekli de, sıfırdan boğaz manzaralı evler falan...
Para konusunu bence de abarttilar. Bütün bunlar yetmedi(taksi, daire, mobilyalar filan) bide koruma tuttuki yani bu gercekten fazla abartiydi!Bisey degil bilmeyenler bu kadar kolay sanicak, tek basina bi kadin bu kadar kisa sürede bu kadar gelir yani??
Arkadaşlar herkese selam; öncelikle ben Aliye'yi her an çocuğunu aramaya gittiğinde bile iki dirhem bir çekirdek görüyorum yani sonuçta aylardır göremediği çocuğunu bulma umudu var normalde bir anne perişan bir şekilde fırlar gider ama görüyorum ki Aliye'nin şapkası bile eksik değil kesinlikle yanlış anlaşılmasın bir Aliye fanatiğiyim ben fakat bazı yanlışlıkları göz ardı etmemek gerekiyor.Ayrıca ilgimi çeken başka bir nokta Leyla'yı sevmeyen kabullenemeyen Arda nasıl oluyorda Deniz abisini hemen kabulleniyor mesela Aliye ve Deniz biribirlerine sarılırken Arda gülümsüyor Sonuçta Leyla annesinin Deniz de babasının yerine geçmiş oluyor.Sürekli annesini sayıklayan Ayşe doğal olarak problemler geçirirken Arda babasından ayrıyken nasıl oluyorda hiç babasını sormuyor onu aramıyor o yaşta bir çocuğun olayları bu kadar olgunluk içinde karşılaması normalmidir.Beni bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olurum.
Arkadaşlar herkese selam; öncelikle ben Aliye'yi her an çocuğunu aramaya gittiğinde bile iki dirhem bir çekirdek görüyorum yani sonuçta aylardır göremediği çocuğunu bulma umudu var normalde bir anne perişan bir şekilde fırlar gider ama görüyorum ki Aliye'nin şapkası bile eksik değil kesinlikle yanlış anlaşılmasın bir Aliye fanatiğiyim ben fakat bazı yanlışlıkları göz ardı etmemek gerekiyor.Ayrıca ilgimi çeken başka bir nokta Leyla'yı sevmeyen kabullenemeyen Arda nasıl oluyorda Deniz abisini hemen kabulleniyor mesela Aliye ve Deniz biribirlerine sarılırken Arda gülümsüyor Sonuçta Leyla annesinin Deniz de babasının yerine geçmiş oluyor.Sürekli annesini sayıklayan Ayşe doğal olarak problemler geçirirken Arda babasından ayrıyken nasıl oluyorda hiç babasını sormuyor onu aramıyor o yaşta bir çocuğun olayları bu kadar olgunluk içinde karşılaması normalmidir.Beni bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olurum.
ZİNED ARKADAŞIM SANA TAMAMEN KATILIYORUM, DİZİNİN EN AZ SENİN KADAR FANATİĞİYİM AMA GERÇEKTEN DE ARDA NIN TAVIRLARI GERÇEK HAYATLA PEK ÖRTÜŞMÜYOR MAALESEF...
gerçek hayat ile örtüşen birşeyler istiyorsanız dizi seyretmeyeceksiniz, çevrenizdeki hayatları seyredeceksiniz aliyenin hayatına az çok benzeyen çok insan var. küçük ayrıntılara takılmayın bence, diziyi seyrederken mutlu oluyormusunuz veya onlarla birlikte üzülüyormusunuz yeter artar bile ayrıntıya takılmamalı
:img-icecr
gerçek hayat ile örtüşen birşeyler istiyorsanız dizi seyretmeyeceksiniz, çevrenizdeki hayatları seyredeceksiniz aliyenin hayatına az çok benzeyen çok insan var. küçük ayrıntılara takılmayın bence, diziyi seyrederken mutlu oluyormusunuz veya onlarla birlikte üzülüyormusunuz yeter artar bile ayrıntıya takılmamalı
:img-icecr
Kusura bakma ama ben senin gibi düşünmüyorum nedemek gerçek hayat ile örtüşen birşeyler istiyorsanız dizi seyretmeyeceksiniz bence tam tersi diziler hayatın içinden olmalı onları izlerken kendimizi pay çıkartmalıyız üstelik bunlar küçük ayrıntı değil düpedüz dizinin genelinde işlenen konular bir dizi sever olarak en ufak ayrınıtıyı bile söylemek zorundayız ayrıca Aliye'ye benzer ülke de kaç kadın var diyorsun, tamam kocası tarafından aldatılmış evi terk etmiş bu gerçekten pek çok kadın tarafından yaşanıyor fakat bundan sonra gelişen olaylar bence biraz mantığa ters inanın ben Aliye yi izlerken tek gerçek aşk olarak Mücahit ve Zelişi görüyorum
first lady 01-03-06, 09:17 Arkadaşlar herkese selam; öncelikle ben Aliye'yi her an çocuğunu aramaya gittiğinde bile iki dirhem bir çekirdek görüyorum yani sonuçta aylardır göremediği çocuğunu bulma umudu var normalde bir anne perişan bir şekilde fırlar gider ama görüyorum ki Aliye'nin şapkası bile eksik değil kesinlikle yanlış anlaşılmasın bir Aliye fanatiğiyim ben fakat bazı yanlışlıkları göz ardı etmemek gerekiyor.Ayrıca ilgimi çeken başka bir nokta Leyla'yı sevmeyen kabullenemeyen Arda nasıl oluyorda Deniz abisini hemen kabulleniyor mesela Aliye ve Deniz biribirlerine sarılırken Arda gülümsüyor Sonuçta Leyla annesinin Deniz de babasının yerine geçmiş oluyor.Sürekli annesini sayıklayan Ayşe doğal olarak problemler geçirirken Arda babasından ayrıyken nasıl oluyorda hiç babasını sormuyor onu aramıyor o yaşta bir çocuğun olayları bu kadar olgunluk içinde karşılaması normalmidir.Beni bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olurum.
ZİNED ARKADAŞIM SANA TAMAMEN KATILIYORUM, DİZİNİN EN AZ SENİN KADAR FANATİĞİYİM AMA GERÇEKTEN DE ARDA NIN TAVIRLARI GERÇEK HAYATLA PEK ÖRTÜŞMÜYOR MAALESEF...
aliyenin kıyafeti konusunda sana katılıyorum pek bi şık dolaşıyo.ama arda konusu çok farklı bence.bi kere ayşeye ardanın durumu bir değil.hatırlarsan aliye ilk kaçışında da ardayı yanında getirmişti ayşe depresyona falan girmişti.şimdi arda çok şeyin farkında denizle o zamandan dosttu taa iyi anlaşıyodu yani şimid kabullenmedi onu.sonra çocuk babasının yaptıklarınıda biliyo.annen kanadada dediğinde ne demişti?inanmamıştı bile ama ayşe annesinin durumunu bilmiyodu hiç.çocuk niye sorsun hala babasını.sonra leyla onlara annelerini unutmaları için tanıştırıldı dolayısıyla iki çocukta ona tepkili.ama denizin böyle bi misyonu yok.o annesinin 'en iyi arkadaşı'.
Çemberimde Gül Oya vardı hiç sırıtan bir karakter varmıydı orda tam da sana gerçek hayat.Şu anki dizilerin birçoğu bir anda zenginleşen yada ünlenen kişileri başrole oturtarak ilerliyor birçoğu gerçekçi değil Aliye nin geçen sezonuyla bu sezonu arasında çok fark var ve Nejat İşler bu dizide kendini harcamaktadır.Mücahit ve Zeliş aşkı bencede dizideki en doğal aşk bu dizinin Ayşe ye kavuşamamak la paralel ilerlemesine şaşıyorum daha Mücahit in Sinan dan alacağı intikam ve bunun asıl sebebinin ortaya çıkması var birkaç bölüm bu konuyla devam edilebilir Leyla nın ilk başlarda Sinan a ne için yanaşdığını biliyoruz bunların açığa çıkması da birkaç bölüm sürebilir şartmı yani sırf Ayşe mevzusu üzerinden gitmesi bu konuları birlikte işleyerek finale bu şekilde varmaları daha mantıklı son bölümde bütün düğümlerin çözüldüğü mutlu sonla biten dizler açıkcası beni çok da tatmin etmiyor bir seyirci olarak bir sürü yan konu var onalrı es geçmemeleri gerek bir de dün akşam Aliye eve girince kapıyı kapatmadan odaya geçti sanırım benmi yanlış gördüm yoksa ???
first lady 01-03-06, 09:24 haklısın ya.ama aynur konusu geliyo yakında özel hatta gördüm.bence de ayşe konusu uzadı amaaaa selimle esmayı son bölümün son 2 dakikasında kavuşturan ve bizi kanser edende tmc senaristiydi.şaşmamak lazımmmmmm :img-banne
mizrak_tutucu 01-03-06, 09:33 Tek başına yaşayan bir kadın iyi kazanıyorsa, bunların hepsinin masrafını karşılayabilir. İş tuttugunda moda evi bu kadar gelir yaratabilecek kapasiteye sahiptir.
Bence Leylayla Denizin konumları çok farklı, Leyla çocukların annelerinin yerine onu unutturmak için geldi ama Denizin baba olmak gibi bir çabası yok. Ayrıca Arda Denizi önceden tanıyor ve seviyordu. Çocuklar gerçek sevgiyle yapmacık olanı ayırabiliyorlar diye düşünüyorum. Deniz onu Arda olduğu için seviyor, Leyla ise sadece Sinana iyi görünmek için. Bu sebeple bu konu bana saçma gelmedi. Kıyafet olayına gelince bütün dizilerde hatta filmlerde makyajla uyananlar, ojeli tırnaklar muntazam alınmış kaşlarla köylü tiplere rastlamak mümkün. Kaldıki enazından bu dizide makyaj olayı abartılmamış aslında bana göre kıyafet de çok abartılı değil. Yalnızca şapka belki abartılı gelmiş olabilir. Aslında ne gözle izlendiği önemli eleştirel gözle izlersek bütün dizilerde ve filmlerde mutlaka açıklar yakalarız. Ben konuya kendimi kaptırdığım için diziyi izlerken bu ayrıntılar hiç gözüme batmıyor. Oyuncuların hepsi çok iyi, senaryo arada bir teklese de bize bir hikaye anlatıyorlar, çok gerçek bir hikaye ve çok da güzel anlatıyorlar. Ben buna bakıyorum.
Bence Leylayla Denizin konumları çok farklı, Leyla çocukların annelerinin yerine onu unutturmak için geldi ama Denizin baba olmak gibi bir çabası yok. Ayrıca Arda Denizi önceden tanıyor ve seviyordu. Çocuklar gerçek sevgiyle yapmacık olanı ayırabiliyorlar diye düşünüyorum. Deniz onu Arda olduğu için seviyor, Leyla ise sadece Sinana iyi görünmek için. Bu sebeple bu konu bana saçma gelmedi. Kıyafet olayına gelince bütün dizilerde hatta filmlerde makyajla uyananlar, ojeli tırnaklar muntazam alınmış kaşlarla köylü tiplere rastlamak mümkün. Kaldıki enazından bu dizide makyaj olayı abartılmamış aslında bana göre kıyafet de çok abartılı değil. Yalnızca şapka belki abartılı gelmiş olabilir. Aslında ne gözle izlendiği önemli eleştirel gözle izlersek bütün dizilerde ve filmlerde mutlaka açıklar yakalarız. Ben konuya kendimi kaptırdığım için diziyi izlerken bu ayrıntılar hiç gözüme batmıyor. Oyuncuların hepsi çok iyi, senaryo arada bir teklese de bize bir hikaye anlatıyorlar, çok gerçek bir hikaye ve çok da güzel anlatıyorlar. Ben buna bakıyorum.
Ladies olay Deniz in ardayı önceden tanıyıp tanımaması ya da sevip sevmemesi değil sonuçta çocuğun yanında babası yok onun yerine Deniz var o yaşta bir çocuk onu bu çerçevede düşünür tıpkı Leyla yı düşündüğü gibi tamam Deniz abisini sevebilir ama babası ne yaparsa yapsın onun için yeri hep farklıdır üstelik farkedersen çevreden kimse ardaya babasınıda kötülemiyor ne yani çocuk büyümüşte mi küçülmüş olayları nasıl bukadar net görebiliyor ayrıca kıyafet yada makyaj konusunda dikkat edilmeli diye düşünüyorum çünkü söz konusu çocuklarının sevgisiyle yanıp tutşan bir anne
mizrak_tutucu 01-03-06, 10:04 Acı çeken herkesin kendini bırakması ve üstünü başını dağıtması gerekir diye bir kural var da benim mi haberim yok? Insanlar acıya ve felakete farklı tepkiler gösterirler. Kötü zamanlarda kendine daha iyi bakan, makyajı ve giysileri bir tür koruma kalkanı ve savaş boyası gibi kullanan insanlar da oldugu unutuluyor galiba.
kastettiğim üstünü başını dağıtmak yada bunun gibi şeyler değil hal ve hareket çelişkileri
ayrıca kıyafet yada makyaj konusunda dikkat edilmeli diye düşünüyorum çünkü söz konusu çocuklarının sevgisiyle yanıp tutşan bir anne
böyle şeylere bende dikkat ederim ama birde şöyle bir durum var Pınar Dilşeker de çocuğunu göremiyor diye intihar girişiminde bulunmuştu hatırlarsınız oda pek bi bakımlıydı :)
böyle şeylere bende dikkat ederim ama birde şöyle bir durum var Pınar Dilşeker de çocuğunu göremiyor diye intihar girişiminde bulunmuştu hatırlarsınız oda pek bi bakımlıydı :)
hewal o biraz diye farklıydı diye düşünüyorum açıkçası bana pek inandırıcı gelmemişti ama tabi yinede bilemem ayrıca konu tek fiziksel olay değil başka yönlerdede eleştirilerde bulundum
ama aliyenin kızını almaya giderken şapka takmasında bir anormallik yok ki, aksine gayet salaş bence, normalde aliye ofisine falan giderken çok şık giyiniyor ama bu aralar epeyce salaş, ben giyiminde ve tavrında bi mantık hatası göremedim...hepinize katılıyorum artık konu uzadıkça biz de didiklemeye başladık herşeyi, yalnız merak ediyorum bu dizi kurtlar vadisi gibi önümüzdeki sezonun ilk aylarında bitecekse işlenebilecek bir sürü konu varken neden bu kadar takıldılar ki ayşe konusuna
bence de bir dizide mantık hataları aramak saçma değil, ayrıca diziler gerçek hayatla örtüşmese bile bir mantığı olmalı. mesela sihirli annemin gerçek hayatla alakalı olmadığını biliyor ve ona göre izliyoruz, ona göre değerlendiriyoruz. ama aliyenin iddiası gerçek hayatın bir yansıması olduğudur. biz bunun için biraz mantık arıyoruz.ama şöyle de bir gerçek varki tmc dizilerini farklı kategoriye koymak lazım.bir yandan o kadar çok mantık hatası barındırıyor bir yandan da izlenme rekorları kırıyor. anlamak imkansız aslında. mesela dizide aliye tarafındaki herkes birer melek. hiç artniyet taşımıyorlar. hepsi çok iyiler.doğrudur olabilir dizi bu ama insana değişik geliyor ve inandırıcılığını kaybettiryor. buna rağmen izliyoruz. sanem çelik için nejat işler için. ama bence onlar da memnun değil diziden. katılıyorum oyunculuklarını yansıtmıyorlar.her neyse ben yine de seviyorum aliyeyi...bir de istediğimiz gibi bir dizi olsaydı kimbilir ne güzel olurdu.
merhaba,
bu mantik hatasi pek aktüel degil ama yinede yazyim.
hatirlarsaniz deniz arabasini derman ablanin bir yakininin galerisine birakmisti.
yanlis hatirlamiyorsam, denizinde bir galerici bir tanidigi vardi. hani feyyazin oldtimerini satmak icin biraktigi , daha sonra dayanamayip kendi kullandigi.
kendi tanidgi galeri varken , derman ablanin tandigi galeri ne alaka ?
Selamlar
Dizinin son bölümündeki mantık hatası : havaalanındaki taksicinin ;arkasından bağırarak '' - çocuğumu kaçırıyorlar '' diyen bir kadın ve bir sürü polise rağmen aliyenin kocasını arabasına alması ve son sürat gaza basmasıydı.
Sizce hangi taksi sahibi kendisini tehlikeye atıp çocuğa sıkıca sarılmış koşmaktan kanter içinde kalmış bir adamı arabasına alır ve arkadan kadının bağırmasına ve polislerin koşmasına rağmen gaza basıp gider bence bu sahne mantıksız ayrıca havaalanlarındaki polis sayısı fazladır ve sürekli tetikte dururlar böyle bir kovalamacanın yaşanmasına izin vermezler.
Tüm bu varsayımlardan yola çıkarak dizinin bu bölümünün mantık açısından hatalı olduğunu söylemek yanlış olmaz kanaatindeyim.saygılar.
deadly_angel 03-03-06, 21:17 valla haklısın bunlar izleyicinin gözünden kaçmıyor.Oalyı heyecan yapıcam derken garip garip hatalar yapıyorlar.
Feyyaz polislere haber veriyor.Daha sonra baya bir oyalandıktan sonra Aliye'ye gidiyor.Ama ne varki polislerden önce varmayı başarıyor.
Timberland 09-03-06, 18:55 Bir hatacik da benden.
Fragmanda Aliye nin bogazinda bicak dayali ve kan siziyor ama dizide kan dan hic eser yok.
Yada bir önceki dizide Aliye yatakodasindan salona geliyor ve i$igi yakinca Süheylayi görüp (tabii bize önce göstermediler) korkuyor. Bu haftaki dizide de Aliye yatak odasina gittigi an Süheyla firlayip kapiyi kilitliyor ve sonra yine salona geciyor, ve daha sonra salona Aliye geliyor.
Bence buda bayagi bi sacmaydi...
timberland arkadaşım fragmanda bıçakta kan falan yoktu sen yanlış görmüşsün ayrıca süheylayı geçen bölümde göstermediler bu bi mantık hatası değil izleyiciyi meraklandırmak için yapılmış bilinçli bi şeydi eğer geçen bölümde gösterilseydi süheyla olduğu hiç bi heyecanı kalmazdı
nazlicandan 09-03-06, 20:51 Arkadaşlar ,
Süheyla sahnesindeki hata şuydu :
Geçen hafta Aliye yatak odasından salona gelip salonda Süheyla'yı görünce küçük bir 'hi' sesinden sonra şaşkın bir ifadeyle bakmıştı ve bölüm bitmişti.
Bu haftaki bölümde hani tekrar eve girişini falan gösterdi ya Aliye'nin , bu sefer yatak odasından salona gelince verdiği tepki 'hiiiiiii' şiddetinde oldu ve geçen haftaki bakış gerçekleşmedi!
Yani bu sahne yeniden çekilmiş , yenisi yayımlandı! :)
Leyla sirkete gidiyor. Aksamada Sinanin, Ayseyi sakladigi yere dönüyor.
Neden hic bir Allahin kulunun aklina Leylayi izletmek gelmiyor ? Cok mu zor yani , birini izletmek ?
Aliyenin vermis oldugu hediyeyi , Leyla neden kendi hediyesiymis gibi
lanse ederek veryior anlamis degilim. Yani kendisi bir hediye alacak durumda degilmiydi ?
Aliyenin vermis oldugu hediyeyi "postadan geldi" veya "$irkete göndermisler" diyerek veremezmiydi ?
Feyyaz, Sinanin Avukatini kovalama sahnesinde ciddi bir zamanlama hatasi vardi.
Ender , Feyyazla yasadigi diyalogdan sonra hizli adimlarla hastaneyi terk eder.
Nedense Feyyaz hemen Enderin arkasindan cikmaz ve güvenlige adresi verdinmi felan birseyler sorar.
Ender Arabaya biner. Arabanin yönünü cevirir, gaza kökler ve baya uzaklastiktan sonra Feyyaz disari cikar.
O andan itibaren Feyyazin Plaka No`sunu almasi bi kere mümkün degil. Cünkü Araba cok uzaklasmisti.
Selamlar
bana bişey garip geldi sinanla aliyenin gözleri renkli ve bugday tenliler ama ayse kapkara bişey bu biraz saçma diilmi :?: :oops: :?:
hicte sacma degil cünkü bu genlerle ilgili birsey ilaki annesinin ve babasini cromozonalrini almis gerekmez göz renginde babaannesine ( ikbal cadisi) cekmis de olabilir :icon_ange
BANA ÖYLE GELİYOR Kİ BU GENETİK OLARAK İMKANSIZ AMA DEMEK Kİ ELLERİNDE BAŞKA ÇOCUK OYUNCU KALMAMIŞTI
KOLAY MI BİR SÜRÜ ÇOCUKLU DİZİ VAR PİYASADA...
burcin_kaplan 08-04-06, 08:07 Ewet ya benimde hep o dikkatimi çekmiştir bakıyorum aliyeyle sinanın gözü renkli kızın gözleri renkli değil..! her zmn gözüme batmıştır bu olay ya benim ...o kadar çocuk oyuncu war yani niye onu seçiyorlar ki? belkide birnin akrabası falandır:):)
arkadaşlar babannesine çekmişte olabilr en azından örnek vereyim bizim bi akrabamız karı-koca esmer ve kahverengi gözlüler ama üç çocuklarından ikisinin gözleri renkli ve açık tenliler dedelerine çektikleri için böyle ayşe de babannesine benzeyebilir bundab i mantık hatası göremiyorum ben
65 . Bölümde Müco ve Zelis kafede oturup sohbet ederken.
Birinci Kafe sahnesinde , Müconun bradagindaki cay bitmek üzereydi.
Bi sonraki sahnede bardak neredeyse tamamen dolu oldu :-)))
Birde esim , Sinan Aseyi Aliyeye götürürken , bir ara Sinanin kullandigi Arabanin Direksiyonu Ford marka oldugunu görmüs. Ben fark etemdim .
Baska gören varmi ?
Selamlar
arkadaşlar babannesine çekmişte olabilr en azından örnek vereyim bizim bi akrabamız karı-koca esmer ve kahverengi gözlüler ama üç çocuklarından ikisinin gözleri renkli ve açık tenliler dedelerine çektikleri için böyle ayşe de babannesine benzeyebilir bundab i mantık hatası göremiyorum ben
Evet bende katılıyorum buna. benim tüm ailem kahverengi gözlüyüz ve en küçük kardeşim yeşil gözlü. dayıma benziyo zaten kopyası. bu arada bildiğim kadarıyla ayşe sinanın gerçek kızı.
-Son bölümle ilgili olarak; Sinan kırmızıda duruyor Ayşe'ye çarpan arabadaki tam bir canavar herhalde kocaaaaaa kırmızı ışığı ya görmüyor yad a bilerek durmuyor. İnsan bir yavaşar beyaa............ :img-elvis
-sol bacakta
fraktür var dedi doktor ama Ayşe'nin sağ bacağı alçıdaydı yanlış görmediysem. :blush:
arkadaşlar iki renkli gözlünün çocuğunun renkli gözlü olması gerekir iki kahverengi gözlüden renkli gözlü çıkabilir ama 2 renkli gözlüden mutlaka renkli gözlü çocuk olur bu biyolojik bir kuraldır ismi de vardır bunun da ben unuttum şimdi o yüzden çok net bir mantık hatasıdır...
arkadaşlar iki renkli gözlünün çocuğunun renkli gözlü olması gerekir iki kahverengi gözlüden renkli gözlü çıkabilir ama 2 renkli gözlüden mutlaka renkli gözlü çocuk olur bu biyolojik bir kuraldır ismi de vardır bunun da ben unuttum şimdi o yüzden çok net bir mantık hatasıdır...
peki arkadaşım bizim akrabamız var ikiside renkli gözlü 3 çocuktan ikisi renkli gözlü fakat ilk çocuk renkli gözlü değil ne olacak peki
o zaman bu biyoloji bizi kandırıyor:)gerçekten böyle bir şey var ismi bile vardı bunun,burda biyoloji öğretmeni ya da biyolojiyle ilgilenen yakınları olanlar varsa belki onlar birşeyler yazabilirler...
gerekmez, genlerle alakali biseydir, mesela annenin veya babanin babasi renkli gozlu degilse annen ve babanin renkli gozlu olmasi fark etmez sende renksiz gozlu dogabilirsin... wheheehehehe, biraz karisik oldu ama neyse.... :img-fullm
mizrak_tutucu 20-04-06, 12:04 Renkli göz geni çekinik gendir, bu geni taşıyanlarda baskın gen olan kahverengi göz geni bulunmaz. Bu nedenle, iki renkli gözlü insanın çocugu kahverengi gözlü olmaz. Milyarda bir ihtimalle gen sıçraması neden özel durum söz konusu degilse, böyle bir şey genetik kanunlarına göre mümkün degildir. Merak edenler genetik yasaları hakkında yazı okuyabilirler.
ha tamam işte buydu ismi çekinik gen bir türlü hatırlayamamıştım sağol mizrak tutucu:)eh demek ki bazen biyoloji nadir de olsa şaşabiliyormuş...
Arkadaşlar benim babamın gözü bal rengi,anneminde yeşil ama benim gözüm koyu kahwerengi.Bende babamın kızı olduğuma göre iki renki gözlü arasında koyu olanı benim.İKİ renkli gözlü olan eş we çocuklarıda koyu renkte gözlere sahip birsürü arkadaşımda war ayrıca...
mizrak_tutucu 21-04-06, 10:58 Sizin durumunuz biraz daha farklı. Babanızın gözleri bal rengi ise muhtemelen kendisinde bir kahverengi bir de yeşil göz geni gibi iki farklı gen bulunmaktadır. Bu nedenle babanızın göz rengi ara bir renktir.Babanızdan kahverengi göz genini, annenizden ise yeşil göz genini aldıysanız gözleriniz kahve rengi olur. Biri açık, biri koyu renk göz geni geliyorsa, koyu renk göz hakim olacaktır. Babanızdan açık renk göz genini almış olsaydınız, annenizden gelen yeşil genin yardımıyla muhtemelen yeşil veya mavi gözlü olurdunuz.
Yeşil en çekinik göz genidir. Mavi yeşile göre biraz daha baskındır. Biri mavi, digeri yeşil gözlü birinin koyu kahvrengi gözlü çocugu bu nedenle olmaz. Çok nadir görülen gen sıçraması diye bir şey var, ama ender görülen bir durum. Göz renklerine göre çekiniklik oranı da degisiyor. Örneğin Mavi yeşilden daha baskın. Göz rengini birden fazla genin (yani sayısı ikiden fazla aslında) kontrol ediyor olması da durumu daha da karmaşık hale getiriyor. Ama Sinan ve Aliye'nin renklerinde iki kişinin Koyu Kahvre Renkli gözlere sahip çocuga sahip olması çok zor. Aliyenin gözleri ela olsaydı, durum degisirdi. Ama gördügüm kadarıyla açık bir yeşil.
valla benim annemin gözleri koyu kahverengi babaminkide öyle benimkileri ise mavi ve yesil arasi
bu mümkünse terside mümkündür heralde aman amma uzadi bu konu hehe
HAA BI DE MILLET SU DAHA BASKIN GENLER KONUSU BENIM BILDIGIM KOYU RENKLER DAHA BASKIN OLMUYORMUYDU :blush: BILMIYOM TAM SIMDI YALAN OLMASIN BEN PAZARTESI ÖGRETMENIME SORCAM EN IYISI BU eheheheh
bence en büyük mantiksizlik kücücük bir cocuga hizla carpan koca bir araba olmasina karsin o korpecik bedenin hala hayatta olmasi.
ayseye birsey olsun istemiyorum,asla, ama sizce de mantiksiz degil miydi?
bu haftaki bölümde gözüme öyle bir mantik hatasi takildiki,
belki söylenmistir bu hata bilmiyorum ama söylemedende duramicam, düsündükce hala gülüyorum :)
arkadaslar sinan hastanedeyken telefonu elindeydi ve adres defterinde aliyenin ismini aradi ya, farkettinizmi bilmiyorum ama Aliye isminden önce Ali Ipin ismi vardi. Ali Ipin dizideki Balkan Hoca'nin ta kendisidir, yani gercek adi.
bu haftaki bölümde gözüme öyle bir mantik hatasi takildiki,
belki söylenmistir bu hata bilmiyorum ama söylemedende duramicam, düsündükce hala gülüyorum :)
arkadaslar sinan hastanedeyken telefonu elindeydi ve adres defterinde aliyenin ismini aradi ya, farkettinizmi bilmiyorum ama Aliye isminden önce Ali Ipin ismi vardi. Ali Ipin dizideki Balkan Hoca'nin ta kendisidir, yani gercek adi.
belki o telefonu gerçekte de kullanıyorlardır halit ergençin telefonu olabilir ama bence mantık hatası sayılmaz ki sonuçta dizide ali ıpın diye biri yok :img-lady:
arkadaslarr iki mavi gozlu insanın asla ve asla kahverenginde gozleri cocugu olamazz yanii genetik bilimine aykırı=))!!! benimde dizinin en basından beri guldugum mantıksızlık bu okadar ince eliyip sık dokuolarmıs bunu nasıl atladılar acaba!!!
first lady 28-04-06, 14:23 arkadaslarr iki mavi gozlu insanın asla ve asla kahverenginde gozleri cocugu olamazz yanii genetik bilimine aykırı=))!!! benimde dizinin en basından beri guldugum mantıksızlık bu okadar ince eliyip sık dokuolarmıs bunu nasıl atladılar acaba!!!
hayır arkadaşım gayet güzel olur.yabancı bi futbolcu vardı adını hatırlamıyorum adam esmer karısı esmer ama çocukları sapsarıydı.ailede 3 kuşak önce bile olsa sarışın bi insan varsa çocuk ona benziye biliyomuş gazetede okumuştum.bide benim babaannem ve dedem kahverengi gözlü ama babamın gözleri yemyeşil çünkü anneannesine çekmiş yani gen sadece anne ve babayla ilgili bişe değil :img-book:
mizrak_tutucu 28-04-06, 14:40 İki esmer kişinin sarışın çocukları olabilir ama iki sarışın kişinin esmer çocugu olamaz. Bu durum basınık gen/çekinik genlerle ilgilidir. Bu konuyu merak edenlere dönüp, Genetik Kanunu hakkında yazılmış kitapları okumalarını öneririm.
belki o telefonu gerçekte de kullanıyorlardır halit ergençin telefonu olabilir ama bence mantık hatası sayılmaz ki sonuçta dizide ali ıpın diye biri yok :img-lady:
Ali Ipin Balkan Hocanin ta kendisidir sevgili begüm, eger sinan gercek telefonunu kullaniyorsa dizide o zaman o ismi silmeleri lazimdiki mantik hatasi olmasin diye, nede olsa dizide balkan hocayla sinanin hicmi hic diyaloglari falan olmadi.
Ali Ipin Balkan Hocanin ta kendisidir sevgili begüm, eger sinan gercek telefonunu kullaniyorsa dizide o zaman o ismi silmeleri lazimdiki mantik hatasi olmasin diye, nede olsa dizide balkan hocayla sinanin hicmi hic diyaloglari falan olmadi.
canım haklısın dikkat edebilirlerdi bu duruma ama ben de şunu demek istedim yani ali ıpin balkan hocanın taa kendisi fakat gerçek hayatta öyle yani dizide ali ıpin diye biri yok ki balkan hoca var yani eğer telefonda balkan hoca(soyadı ne dizide bilmiyorum) olarak kayıtlı olsaydı o zaman dediğin gibi sinanla balkan hocanın hiç diyaloğu olmadığı için bu bir mantık hatası olurdu.biz tabi gerçek hayatta onun kim olduğunu bildiğimiz için komik oldu bu durum olmasaydı daha iyidi tabi ama yine de bence dizi için bakarsak bir hata değil... :img-book:
ben iki esmer insanın sarısın cocugu omaz demiyorum arkadasım sadece iki mavi gozlu insaın kahverenkli gozlu cocugu olmaz diorum!!! bel gibi olur demiyein lütfen birascık arastırın dogru söledigimi anlarsınızz. ASLA OLAMAZZZZ
ben iki esmer insanın sarısın cocugu omaz demiyorum arkadasım sadece iki mavi gozlu insaın kahverenkli gozlu cocugu olmaz diorum!!! bel gibi olur demiyein lütfen birascık arastırın dogru söledigimi anlarsınızz. ASLA OLAMAZZZZ
her yerde baskin olan ikbal hanim, geniyle de burda baskin cikmistir belki :D
bence bu bölümde en büyük mantık hatası şuydu meriç yeni telefon almış kutusundan çıkarır çıkarmaz sim kartı takıp kullandı bi kere asla hiç bi cep telefonu jarz edilmeden çalışmaz çok büyük bi mantık hatasıydı bence
valla yanlış duymadıysam artık bazı markalar yeni telefonları sarjlı satıyorlarmıs yani 0 sarjlı değil:)))))))))
en komiği leyla ikbal sinan hastaneyi yıkıyorlar, iki tane doktor sanki orası akıl hastanesi de"alıştık bunlara da "diyorlar. orda koptum açıkçası.
bence bu bölümde en büyük mantık hatası şuydu meriç yeni telefon almış kutusundan çıkarır çıkarmaz sim kartı takıp kullandı bi kere asla hiç bi cep telefonu jarz edilmeden çalışmaz çok büyük bi mantık hatasıydı bence
Canim benim bilmiyorum sehirden sehire degisiyormu, ama ben bi kere cep telefonu almistim (Almanya'da) ve karti takdigimda jarz zaten doluydu.Türkiye'de de öyle degil mi?
hayır canım ben türkiyede bu güne kadar hiç öyle telefon görmedim ikinci el olursa belki almanyada öyle bişe olabilir ama türkiyede neredeyse bi gün jarzda kalır telefonlar kullanılabilmek için
Ben gecen telefon aldim. yepyeni. Cikardim, actim, aninda kullana bildim. Bende Almanyada yasiyorum ama anlamadim, bu niye almanyada türkiyeden farkli olsunki? Bizim telefonlardada hep en az 12 saat jars da kalmasi lazim diye yaziyor ama yinede hemen oluyor. ama eger öyleyse gercekten hata yapmislar.
Arkadaşlar yeni telefon 12 saat şarjda kalması gerekiyor yanlız aldığın yeni telefonu şarj etmeden en fazla 3 saat kullanabilirsin.Yani Meriç telefonu kullanmasında bir mantıksızlık yok çünkü bende aldığım ilk telefonu o şekilde kullanmıştım.
herkese merhaba!
ben de dünki bölümde çok büyük bir mantık hatası yakaladım, çogunuzun dikkatini çekmiştir. Kahraman'ın babası Malikle konuşurken "cocuk 5yaşında" dedi. Ayşe'nin dogum gunu yeni kutlandı, yani 4yaşındaydı. Oysa Aliye ve Deniz yeni yeni tanışırken, Aliye "oglum 5yaşında, bide kızım var 6yaşında" demişti :img-huh:
şimdi bu kız küçülüyor mu? kesin Ardayı abi gibi göstercekler; yoksa Arda'nın bu bilmiş halleri 3,5-4 yaşındaki bi cocugun davranışlarına uymuyor...
tabi bence okula başlayamadı 6,5 ve 7,5 yaşındaki 2cocuk, onun için küçültelim dediler.
not: gecen hafta aliye aynur'a "ama arda önce yuvaya gidecek" demişti... :blush:
herkese merhaba!
ben de dünki bölümde çok büyük bir mantık hatası yakaladım, çogunuzun dikkatini çekmiştir. Kahraman'ın babası Malikle konuşurken "cocuk 5yaşında" dedi. Ayşe'nin dogum gunu yeni kutlandı, yani 4yaşındaydı. Oysa Aliye ve Deniz yeni yeni tanışırken, Aliye "oglum 5yaşında, bide kızım var 6yaşında" demişti :img-huh:
şimdi bu kız küçülüyor mu? kesin Ardayı abi gibi göstercekler; yoksa Arda'nın bu bilmiş halleri 3,5-4 yaşındaki bi cocugun davranışlarına uymuyor...
tabi bence okula başlayamadı 6,5 ve 7,5 yaşındaki 2cocuk, onun için küçültelim dediler.
not: gecen hafta aliye aynur'a "ama arda önce yuvaya gidecek" demişti... :blush:
evet kesinlikle mantık hatası benim de dikkatimi çekti bir kere dizinin başında ayşe 3 arda 2 yaşında mıydı?mesela mert sinanın oğlu çıkarsa da mantık hatası olacak çünkü aynur çocuk için geçen hafta 7 yaşında dedi ama 2 sene önce sinanla aliye 7 senelik evliydi yani şu anda 9 sene önce evlenmiş oluyorlar aynurla sinan sinan aliyeyle evlenmeden birlikte oldu yani bu durumda mertin sinanın oğlu çıkması imkansız(bomba falan diyorlar da sanki mert sinanın oğlu olabilirmiş gibi haberlerde öyle işleniyor) bunun yanında burdaki şu meşhuuur tartışmamız mert için de geçerli olacaktır yani 2 renkli gözlüden kahverengi gözlü çıkmaz baydı bu muhabbet ama doğru gen yasası bu:)yani mert sinanın oğlu çıkarsa 2 kat mantık hatası olacak...
evet burçin mert olayı benim de dikkatimi çekmişti hatta ben de yazmıştım yaş olayından dolayı mert sinanın oğlu çıkamaz eğer dizide mantık hatası yapılmadıysa!çocukların yaşlarıyla ilgili yapımcıların daha dikkatli olması gerek...
serkanmert 12-05-06, 23:16 evet böylece merti de sinanın oğlu yapabilecekler.ben her zaman söylüyorum tmc dizileri oyuncularından kazanıyorlar. bir de hikaye güzel oluyor çünkü o da tutmuş bir filmdem esinlenmiş oluyor. ama senaristlere geldi mi iş batırıyorlar. nasılki bir istanbul masalı bir tür saçmalıklar silsilesine dönüştüyse, zerdadan bahsetmek zaten lüzümsuz. aliye o hale gelmez sanmıştım ama o da diğerlerinden eksik kalmadı.
herkese merhaba!
Bu benimde dikkatimi cekti. Hatta yegenim 5 yasinda bu (Arda) benden büyükmü diye sordu:img-grin2 Valla cevab veremedim Kac yasinda oldugunu tam olarak anlamadigimdan.
Birde bence Deniz´in son olayda Aliyenin yanina gitmemeside diziyi uzatmak icin olan bir mantiksizlik. O kadar olayda yaninda olan bir insan neden bu kadar zor durumda Aliyenin yaninda olmasin. Nedeni ne olursa olsun, bence hic bir sey bunu aciklayamaz. Tamamen diziyi uzatmak olan bir mantiksizlik.
defne yolculugun 20 saat sürecegini soylemisti.istanbulu bilmiyorum ama pazarkule-istanbul arasi 20 saat mi sürüyor?bu bana uzun bir süre gibi geldi.o kadar sürmemesi lazim degil mi?
ekinvesarp 02-06-06, 16:38 deniz geldiğinde aliye kapıyı açmaya giderken üstünde mavi badi ve siyah bi pantolon var ama deniz gittikten donra havuz başında otururken pantolon değişmiş açık kahve bi pnatolon olmuş
Bugün bilgisayarımda eski bölümleri izlerken farkettim.55.bölümün başında Aliye ile Arda termaldeyken Deniz'in evini arıyolar.Telesekreter çıkıyo o zaman telefona bıraktıkları mesajla 57.bölümde Deniz bıçaklandıktan sonra onun evine geldiklerinde dinlediğimiz mesaj biraz farklı.Mesela ilk mesaj bıraktıklarında Arda nereye geldiklerini sorduğunda Aliye'ye Aliye'nin de sesi çıkıyo telefonda.Ama Deniz'in evinde dinlediğimizde orda Aliye'nin sesi yok.
justinecatblue 03-07-06, 11:24 en büyük mantık hatası, sinan'ın karısının aliye'yle buluştuğu bölümdeydi-aliye ona yalvarıyordu "ne olur söyle, nerede oturuyorsunuz vs" diye-kadın da "söyleyemem" falan diyordu-sonra kadın kalktı gitti-aliye kös kös oturup kaldı kafede-mantık, dışarıda birinin beklemesini ve kadını takip etmesini gerektirirdi-aliye bile arkasından çıkıp takip edebilirdi-kadının iş yeri de belli,(sinan'ın şirket) her gün evinden oraya geliyor, oradan çıkıp evine gidiyor... iş yeri belli bir kadının evini bulamamak nasıl bir mantık (sızlık)? hele ki kafede buluştuktan sonra elini kolunu sallaya sallaya kadının gitmesine izin vermek? onu takip edip evi bulmamak?
dizinin en kilit noktası, ayşe'nin saklandığı evin bulunamamasıydı o ara ve bu kadar basit bir şekilde bulunabileceğini bilirken, dizinin o evresini heyecanla izlemek mümkün olmamıştı...
en büyük mantık hatası, sinan'ın karısının aliye'yle buluştuğu bölümdeydi-aliye ona yalvarıyordu "ne olur söyle, nerede oturuyorsunuz vs" diye-kadın da "söyleyemem" falan diyordu-sonra kadın kalktı gitti-aliye kös kös oturup kaldı kafede-mantık, dışarıda birinin beklemesini ve kadını takip etmesini gerektirirdi-aliye bile arkasından çıkıp takip edebilirdi-kadının iş yeri de belli,(sinan'ın şirket) her gün evinden oraya geliyor, oradan çıkıp evine gidiyor... iş yeri belli bir kadının evini bulamamak nasıl bir mantık (sızlık)? hele ki kafede buluştuktan sonra elini kolunu sallaya sallaya kadının gitmesine izin vermek? onu takip edip evi bulmamak?
dizinin en kilit noktası, ayşe'nin saklandığı evin bulunamamasıydı o ara ve bu kadar basit bir şekilde bulunabileceğini bilirken, dizinin o evresini heyecanla izlemek mümkün olmamıştı...
olmaz ki eğer takip etseydi ayşeye kavuşurdu aliye kadının gözyaşları daha çabuk dinerdi ve dizi uzayamazdı:)
deadly_angel 08-07-06, 17:48 hehe evet aynen öyle, bazen bende diyorum ya hadi şöyle yap böyle yap ama nerdeee, diziyi uzatcaklar ya karakterleri saf yapıyolar
Arkadaşlar, Ben Bir Mantik Hatasi Yakaladim...
Ayşenin Kaza Geçirdiği Bölümde (68.bölüm) Ayşe Yerde Yatarken Sinan Arabada Oturuyordu. Bu Arada Arkadan Gelen Araçlar Durdu Ve Aman Allahim Bune?, ölmüş Mü? Vb Sözler Söylerken Ayşe Ye çarpan Adam Oradan Birden önüme Atladi Diyordu Ama Az Sonra Sinan Ayşenin Yanina Gittiğinde şöför Hala Arabasinin Kapisini Açmiş Arabanin Yaninda Duruyor Halde Gözüküyor Sizce De Mantik Hatasi Değil Mi?????
çocukların göz rengi konusu bir mantık hatası bildiğim kadarıyla aliye ve sinan'dan o göz renklerine sahip çocuklar çıkamaz aliye sanki o çocukları sinan'dan değil de başka birisinden yapmış gibi duruyor.yoksa yoksaa deniz mi???:)unutmadan ayşenin araba kazası geçirdikten sonra o kadar kısa sürede turp gibi olması çok saçma o kadar küçük bir çocuğa o hızla çarpan araba çocuğu mahveder.ne kırık ne çıkık bir beyin ameliyatı oldu ondan sağ kurtuldu hadi tamam ama beyin ameliyatı geçiren biri üstelik bu kişi bir çocuk nasıl 2 gün sonra zıplaya zıplaya salıncaklara zıplıyor çözemedim o halası olacak salak meriç de onu engelleyeceği yere o da aynı tarzda salıncağa uçuverdi benim bile içim gitti çocuk öyle zıplayınca orası çok saçma gelmişti:img-kiss:
mozitekuto 19-08-06, 17:49 evet bence de bu konuda saçmalamışlar. hem beyin ameliyatı geçiren birindeo kadar saçın ne işi var anlamadım?
ya aliyenin kanadada bi abisi varmış. ilk bölümlerde bi adı geçti.
yani insanın abisi.
kardeşi o kadar şey yaşasın sen yanında olma.
bence bu saçma...
Biz dizini başından beri söylüyoruz bu abi nerde diye ama sallayan yok telefonda mı etmez bu adam hiç
bencede bu abinin ortaya cikmasi lazim ama cikmaiycak bence
evet o abi nerelerde bildiğim kadarıyla aliye ile arası sinan yüzünden biraz açıktı ama küs değillerdi çünkü onun yanına gitmeyi düşünmüştü yanlış mı hatırlıyorum?
yazdıklarınız bence de mantık hatası ama benim son bölümlerden hatırladığım en büyük mantık hatası bana göre mantık hatasıdır aliye gibi çocukları için ölebilecek bir kadın kızı ölüm döşeğindeyken sevgilisini hayal etmez onu düşünmez sinan aliye'den 2 kat daha fazla perişan oldu bu bence oldukça büyük bir hataydı ve bana çok itici gelmişti benim kızım ölüyor olacakda ben sevgilimi düşüneceğim banane ister gelsin ister gelmesin!
eveeeet çok büyük bir hataydı kim çocuğu ölürken sevgilisini düşünür çok olağanüstü bir durumdu ben çok sinirlenmiştim ben izlerken daha çok üzüldüm be ayşeciğe.önemli bir senarist hatasıydı hele aliye gibi 2 senedir çocuklarım çocuklarım diye ağlayan bunalıma giren bir insana hiç yakışmadı.:icon_neut
ya aliyenin çok yakın bi arkadaşı vardı edirnede ona ne oldu.
o kadar yakın arkadaşın bi kere olsun aramaz mı?
hem sinanın hem aliyenin sanki edirnede bir yaşamları olmamış gibi bir durum oluştu oradaki arkadaşlar yok oldu bu kadar olay oldu en yakınlarıyız diye geçinenler ortada yok.ben bir tane daha hata hatırladım dizide leyla sinanla kavga ettikten sonra tüm eşyalarım evde kaldı diye ağlayıp kardeşi alpi ikbalin evine eşyalarını alması için gönderdi iyi ama leyla ve sinan o evden taşınalı aylar olmuştu eşyaların diğer evde olması gerekmiyor muydu?küçük hatalar aslında çok önemli değil ama dikkat edilse dizi daha bir hoş olur.son zamanlarda gördüğüm önemli bir hata sizin de yazdığınız gibi aliyenin kızı ölürken denizi düşünmesiydi bu gerçekten önemliydi.yine aliyenin özellikle son bölümlerde buna benzer tuhaf davranışları var çocukları olmadığı için hayata küsen bir kadınken son bölümlerde denizle yapmadığı şey kalmadı kızı o durumdayken o tatillerde sevgilisiyle gününü gün etti.sinana kızını neden getirmediğinin hesabını bile sormadı onun yerine denizle çay bahçesinde laklak etmek daha güzel geldi herhalde.yapılan hataların bazıları küçük ve önemsizken bazıları ise gerçekten önemli ve dizinin baştan beri yansıttıklarına ters neyse ben seviyorum gene de.
evet bence de bu konuda saçmalamışlar. hem beyin ameliyatı geçiren birindeo kadar saçın ne işi var anlamadım?
ARKADAŞLAR BEN BUNA KATILMIYORUM ÇÜNKÜ EBRU GÜNDEŞTE BEYİN AMELİYATI OLDUĞUNDA SAÇLARI KESİLMEMİŞTİ. YANİ HER BEYİN AMELİYATINDA SAÇ KESİMESİ DİYE BİŞEY YOK.....
hayır canım ebru gündeş beyin ameliyetı olduğunda saçları kesilmişti peruk takıyodu tamamı değil sadece ameliyet için kafatasında açılan yer kazınmıştı ve hep kamufle ediyodu ebru gündeş
Aliye Arda'nin video kamerasindan Sinanla dans ederkenki goruntuleri seyretti ya..O goruntuler bayagi bir yukaridan cekilmisti, Ardanin boyu o kadar uzun degilki, uzun olsa bile nereye cikti bu cocuk:)
orada kapalı mekan vardı. muhtemelen onun balkonundan çekti. ama sorulması gereken soru hangi arada gidip oraya çıktığı. çünkü halasıyla dans ediyordu.
ardanın gösteride sundugu "canım ailem "calışmasında hatalar vardı..ilk kareleri o sabah gösteriye giderken cekmişti..zelişe "daha montajını yapmadım bu 3.filmim" dedi ama maşallah gösteride karşımıza cıkıverdi...
bende bir hata paylaşayım :img-grin2
kahramanın halası otele giderken adoş kocasına ablanın otel parasını ödemeyi unutma sakın diyor halada ordan abi hadi diye çağırıyor hangisi büyük şimdi:dito
Aliye Arda'nin video kamerasindan Sinanla dans ederkenki goruntuleri seyretti ya..O goruntuler bayagi bir yukaridan cekilmisti, Ardanin boyu o kadar uzun degilki, uzun olsa bile nereye cikti bu cocuk:)
yukarıdan cekilmesinden ziyade o görüntüler el kamerası ile cekilmiş görüntüler değildi zaten..monte edilmiş..güya oradan seyrediyor geri sarıp...acayip kötü durmuş..
kırıkkanat 21-10-06, 18:52 hangi insan en yakın arkadaşım dediği adamın düğününe gitmez..hadi aliyeyi görürüm die gelmedi varsayalım,bari bi kart at,alo de.yokk..
hadi deniz gelmedi,maşallah naci beyle kahramanın ailesi de kanki olmuşlar. kahraman sinanla pek bir iyi. tamam kardeşiyle evleniyor da bu kadarı da abartı.sonra ne gülsün ne denizin babası ne de mevhibe abla vardı. mevhibe abla meriçin de avukatıydı güya. deniz gitti diye denizle alakalı herkes de mi gitmeliydi?bereli doktor falan da yoktu.her neyse çok alalade çekilmiş bir bölümdü.
bu dizdeki en büyük mantık hatası Aliye'nin Sinan'ın teklifini kabul etmemesidir. Yani final mantıksızdı.... yumruk yemiş gibi oldum "son" yazısını görünce :img-black
asıl mantıksızlık sinanın o teklifi yapmasıydı. nasıl bir yüzsüzlük bu ya. daha boşanmadan etmeden pes yani. insan da utanma olur,sen onca pislikten sonra bir de evlenme teklifi. sakın bana pişmandı demeyin. pişman olabilir,af da edilebilir. güven öyle iki gözyaşıyla kazanılmaz.hele de aliye denizden sonra kabul etseydi saç ma ötesi olurdu. belki bize aşklarını iyi yansıtamamış olabilirlerki ben gayet iyi gördüm bunun görmek istemekle ilgisi var hatta ben aliye sinan aşkına dair birşey görmedim. evinden kopmuş başka kadınların koynunda bir baba ve mutsuz bir kadından başka. netice de aliye denize açıldı. burda gayet ironik bir anlatım vardı.
|