PDA

Tüm Versiyonu Göster : Aliye'nin Finali Hakkında

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6

Antialiye
20-04-06, 17:00
hic de komik birsey degil senin yazdigin yok kanser mis bilmem ne böyle seyler üzerinde komiklik olmaz :icon_evil

simdiden cok heyecanlandim ben finalde kalbim dayanirmi bilmiyom :icon_ange

Tamamda ozaman geriye bir ihtimal kalıyor.Hepsi mutlu olacak.Bunun neresi heyacanlıki

begümm888
20-04-06, 20:14
ben bu hafta düğün olacağını hiç zannetmiyorum zaten konuşan oyuncular da bundan hiç bahsetmediler haber olarak verildi ama özel hat işte:)mantıken saçma olur zaten aliye çocuklarım yok diye denizle öpüşmüyordu bile(gerçi gelişmeler oldu tabi) şimdi ayşe yokken evlenmez ee ayşe malum komada bu hafta dirilip düğüne gelecek hali yok zaten daha aliyenin de bir şeyden haberi yok o iş yatar yani...zaten şimdi evlendirilmeleri saçma olur illaki evlendirileceklerse dizinin sonunda olacaktır bu herhalde...

aysem_
21-04-06, 11:51
nasıl düğün olabilir çok saçma ya di mi. Düğün olursa ancak finelde olur. Belki iki-üç bölüm sonra olabilir. Bence de gelecek bölüm düğün olmaz, zaten bölüm özetlerinde Aliye düşünüyor falan diyorlardı. :icon_roll

zaten özel hat'ta oyuncuların söylediği şeyler o kadar çok kesilip montajlanıyor ki O'nların söylemek istediklerinden çok daha farklı bir anlam ortaya çıkıyor. İzleyicinin kafasını karıştırıyorlar :img-huh:

herşe rağmen benim final tahminim hala değişmedi; Sinan, Aliye ve çocuklarla Defne-Deniz birlikteliğidir. Tutar mı bilmem ama.

begümm888
21-04-06, 18:51
inşallah tutar ayşem biliyorum bazı arkadaşlar kızıyorlar ama ne yapayım benim de gönlümden geçen final senin yazdığın gibi;

SNAD
21-04-06, 20:27
Deniz-aliye-çocuklar

loralai
21-04-06, 20:32
inşallah tutar ayşem biliyorum bazı arkadaşlar kızıyorlar ama ne yapayım benim de gönlümden geçen final senin yazdığın gibi;

evet kesinlikle katılıyorum inşallah aliye ve sinan birleşir kesinlikle özellikle bu son bölümlerde denizi çok soğuk bulmaya başladım ben zaten sinanla her zaman daha çok yakıştırıyodum aliyeyi inşallah sinanla birleşir

buğsemini
21-04-06, 21:19
Arkadaşlar boşyere umutlandırmayın kendinizi.Bizim yaptığımız olmayacak duaya amin demek olur.Ama herkez aklından geçeni yazmakta özgürdür.İnsanın böyle içi ferahlıyor.Ama Deniz'le ewlenecek gibime geliyor.Bende Sinan ve Aliye'yi çok yakıştırıyorum.Özellikle o hayal sahnelerinde çok sıcaktılar.Birbirlerini şapur şupu öptüler yaa...

hande_85
21-04-06, 21:26
ahah keske aliye sinan çocuklar olsa
ama bu olmaz
aliye sinandan çok sogudu
ben denizi artık pek sevmiyorum
o defneyle olsun...

jade09
21-04-06, 21:43
arakdaşlar ne kadar garip konuşuyosnuz denizi sevmemek neden anlamıyorum tamam belki biraz fazla huysuz ama ben bilmiyorum hanginiz bir insanı bu kadar umutsuz beklerdiniz neredeyse hiç karşılıksız bilmiyorum bu bi dizi yinede birini bu kadar seven birine hayranlık duymak gerek tamam belki denizle aliyeyi mutlu bi son beklemiyo {bece %99 evlenekler } ama sinanla birleşme diye bişeyi ben kabul etmiyorum kendi söylüyo eden bulur ve bulmalı men dakka dukka

butterfly_87
21-04-06, 22:14
valla kesinlikle katılıyorum arkadaş sana sinan bütün şansını kaybetti artık...

Buffy_Fan
21-04-06, 22:39
hic de komik birsey degil senin yazdigin yok kanser mis bilmem ne böyle seyler üzerinde komiklik olmaz :icon_evil

simdiden cok heyecanlandim ben finalde kalbim dayanirmi bilmiyom :icon_ange

Aynen bende çok heycanlıyım finalle ilgiliii ...

Bence Aliye we Deniz ewlenmelii süper olur.. zaten ewlenmezlerse büyük bi tepki toplarlar.
Sinana nolucak bilmiyorum ama pek hayırlı bişi olucağınıda sanmıyorum
Ayşe %100 kurtulur çnk eğer ayşe ölürse Aliye de intar etmeye kalkar.. böle bi sonda kimse istemes
Defne bence nihayet birini bulucak :D ve denizin yakasından düşücek çok iyi olur

birde bişi sorucam 10 bölümmü kaldı ?

begümm888
22-04-06, 12:59
ah ah buğsemini o hayal sahneleri beni çok etkiledi çook yakışıyorlar değil mi yaa ama dediğin gibi bizim istek de senaryoyu pek bir kasacak belli de olmaz ama umut edelim biz gene de:)bu arada ne güzel hazırlamışsın o resimleri öyle yan yana ortada kalp falan çok hoşuma gitti dizide göremezsek böyle resimlerde görelim bari çok yakışıyorlar :img-dirol

begümm888
22-04-06, 13:05
dikkatimi çeken bir şey var bir de bazı arkadaşlarımız burda mutlu son olarak deniz aliye evliliğini görmüş burası tamam da bununla birlikte sinanın ölümünü de yazmışlar sizce onun ölümü aliye için mutlu son olabilir mi yani bizim 2 senedir izlediğimiz aliye eskiden çok sevdiği bir insanın ve çocuklarının babasının ölümüyle mutlu mu olacak onun için tüm olay denizle evlenmek midir?eğer böyleyse ben bu diziyi uzaylı formatıyla izlemişim demektir :icon_ange

loralai
22-04-06, 14:58
Arkadaşlar boşyere umutlandırmayın kendinizi.Bizim yaptığımız olmayacak duaya amin demek olur.Ama herkez aklından geçeni yazmakta özgürdür.İnsanın böyle içi ferahlıyor.Ama Deniz'le ewlenecek gibime geliyor.Bende Sinan ve Aliye'yi çok yakıştırıyorum.Özellikle o hayal sahnelerinde çok sıcaktılar.Birbirlerini şapur şupu öptüler yaa...

evet bende o hayal sahnelerine bayıldım acayippp yakışıyolar ya ama gerçekten sinanla aliye evlenmez ama ben yinede çok isterdim bari bi bölümde aliyeyle sinanın eski günlerini hiç görmediğimiz sahnelerden olsun ama böyle sinan hayal etse falan çok güzel olur

begümm888
22-04-06, 17:19
ya çok da umutsuz olmayalım öyle hayallerle resimlerle avunuruz gibi oldu :blush: loralai bence de eski sahnelerden birşeyler göstersinler çok tatlılardı sonuçta 7 sene birlikte yaşamışlar 3-4 tane anıları yok herhalde vallahi evlendirmeyeceklerse hiç değilse dediğin gibi mutlu sahnelerini göstersinler biz de onlarla mutlu olalım ne yapalım :icon_cry: böyle diyorum ama içimde hep bir umut var yani onu da söyleyim :img-icecr

buğsemini
23-04-06, 18:41
ah ah buğsemini o hayal sahneleri beni çok etkiledi çook yakışıyorlar değil mi yaa ama dediğin gibi bizim istek de senaryoyu pek bir kasacak belli de olmaz ama umut edelim biz gene de:)bu arada ne güzel hazırlamışsın o resimleri öyle yan yana ortada kalp falan çok hoşuma gitti dizide göremezsek böyle resimlerde görelim bari çok yakışıyorlar :img-dirol

Bencede çok yakışıyorlar.O hayal sahnelerini hatırlaması bize yeter arkadaşlar.Dahasını beklememiz saçma olur we bizi hasta eder.Bu arada imzamı beyenmene çok sewindim.Eski karı-koca yanyana gelsin istedim.Tatlı şeyler...

dazzle
23-04-06, 20:54
dikkatimi çeken bir şey var bir de bazı arkadaşlarımız burda mutlu son olarak deniz aliye evliliğini görmüş burası tamam da bununla birlikte sinanın ölümünü de yazmışlar sizce onun ölümü aliye için mutlu son olabilir mi yani bizim 2 senedir izlediğimiz aliye eskiden çok sevdiği bir insanın ve çocuklarının babasının ölümüyle mutlu mu olacak onun için tüm olay denizle evlenmek midir?eğer böyleyse ben bu diziyi uzaylı formatıyla izlemişim demektir :icon_ange
yaa evt bencede yaa tamam sinan aliyeyi haketmiyo çok şeyler yaptı karisina affedilmeyecek şeyler ama yinede aliye&sinan aski gerçekti aliye&deniz bana çok yapmacık gelio bubenim görüşüm tabi yani o elektrigi veremiyolar bana snan&aliye hayali bile güzel ama ne olursa olsun affedilemez yaptıklari maalesef sinanin ölümüne mutlu olacagini sanmiyorum sonuçta çocuklarinin babasi

montania
23-04-06, 21:02
Ya bence dizinin sonunda Aliye ve Deniz evlenecek. Ama herkes mutlu olmayacak.. Özel hatta öyle diyordu. Ama bunu derken de bence Sinan ın öleceğinden fln bahjsetmiyordu. Sİnan sadece mutsuz olacak bence. Ama birşey olmayacak kendisine.. Aliye & Deniz mutlu kalacak.. Aliye çocuklarını da alacak. Bence dizinin sonunda Sinan, İkbal, Leyla mutsuz olacak..

aysem_
24-04-06, 10:16
gazeterlede, magazin programlarında o kadar çok Deniz - Aliye evlenecek diyorlar ki acaba şaşırtmaca olablilir mi diye düşünüyorum....
sonuçta bende aliye-Sinan diyorum ..

begümm888
24-04-06, 13:38
dazzle ben de açıkçası deniz-aliye aşkını gerçekçi ve sıcak bulmuyorum aliye-sinan aşkı daha güzel geliyor hani hayal sahnelerinden birinde gösterdiler ya ormandalardı sinan ben seni yüz yaşıma kadar seveceğim dedi aliye ben de seni seveceğim dedi (dizideki aliye karakteri sözünü tutan biridir yaw :img-icecr )ben ise ahları vahları çektim orada tabi klasik olarak senaristlere de saydım bayağı bir yani nolurdu sanki birazcık daha yumuşatsalardı şu olayları da sinan bu kadar abartılı yıkıp geçirmeseydi ortalığı :img-huh: bu gidiş bizi hasta eder buğsemini doğru söylüyorsun neden kendimi kötü olan(benim için) senaryoya alıştırıyorum sanıyorsun :blush: ya bir de evet bütün gazeteler deniz-aliye evliliğinden bahsediyor ama altına da hep not eklemeyi unutmuyorlar"bir değişiklik olmazsa" diye...mesela denizin yurtdışına gideceğini ve kendiliğinden çekileceğini yazanlar da var haberler genel olarak bu şekilde verilir normal çünkü şu anda normal gibi görünen son deniz-aliye evliliği, sinan-aliye birlikteliği ise sürpriz olan son olduğu için belki de sızdırmıyorlardır yapımcılar ve senaristler...ama ben senariste senarist demem senarist zoru başarmadıkça:)yani işin kolayına kaçmasalar iyi olur deniz-aliye sonunu 5 yaşındaki kuzenim de yazabilir kolaysa çok saçmaladan mantıklı bir şekilde aliyeyle sinanı birleştirsinler de görelim :icon_ange

buğsemini
26-04-06, 21:41
Arkadaşlar işin içine biraz espiri katarak Aliye'nin 67.Bölüm özetini uydurmak istedim umarım beyenirsiniz.Yakında bu olaylarıda yazarlarsa şaşmayın...
ALİYE
BASIN BÜLTENİ-67.Bölüm
Ayşe komada,sıra Leyla'da
Bir ekran klasiği olan Aliye bu haftada,tırnaklarınızı yiyeceğiniz bölümle ekranlara gelecek,sorular acaba son reklamdan sonra cewaplarını bulabilecek mi?
Hastanede sarısın aptal Leyla'nın ihanetini öğrenen Sinan Leyla'yı oracıkta bovup komaya sokabilecek mi?
Sadık görümce Meriç sayesinde Ayşe'nin komada olduğunu öğrenen Aliye hastaneye gidip arabanın kapısını kilitmeyen Sinan'ı doktorların yanında yolabilecek mi?
Deniz'den ümidini kesen Defne kendisine yakınlık gösteren Balkan hocaya ilgi göstericek mi?
Babasına alınan yeni evi ve eşyaları çok beyenen Deniz Onları Aydın'a şutlayıp Aliye'yle oturabilecek mi?
Hadi Feyyaz'dan otlandığı paralar sayesinde kendine saç ektirebilecek mi?
Nuray'a yardım etmekten iflasın eşiğine gelen Mücahit Zeliş'in paralarına mı kalacak?
İkbal eşşek cennetini boylayabilecek mi?
Cewabı Aliye'nin yeni bölümünde saın kaçırmayın...

begümm888
26-04-06, 21:50
Arkadaşlar işin içine biraz espiri katarak Aliye'nin 67.Bölüm özetini uydurmak istedim umarım beyenirsiniz.Yakında bu olaylarıda yazarlarsa şaşmayın...
ALİYE
BASIN BÜLTENİ-67.Bölüm
Ayşe komada,sıra Leyla'da
Bir ekran klasiği olan Aliye bu haftada,tırnaklarınızı yiyeceğiniz bölümle ekranlara gelecek,sorular acaba son reklamdan sonra cewaplarını bulabilecek mi?
Hastanede sarısın aptal Leyla'nın ihanetini öğrenen Sinan Leyla'yı oracıkta bovup komaya sokabilecek mi?
Sadık görümce Meriç sayesinde Ayşe'nin komada olduğunu öğrenen Aliye hastaneye gidip arabanın kapısını kilitmeyen Sinan'ı doktorların yanında yolabilecek mi?
Deniz'den ümidini kesen Defne kendisine yakınlık gösteren Balkan hocaya ilgi göstericek mi?
Babasına alınan yeni evi ve eşyaları çok beyenen Deniz Onları Aydın'a şutlayıp Aliye'yle oturabilecek mi?
Hadi Feyyaz'dan otlandığı paralar sayesinde kendine saç ektirebilecek mi?
Nuray'a yardım etmekten iflasın eşiğine gelen Mücahit Zeliş'in paralarına mı kalacak?
İkbal eşşek cennetini boylayabilecek mi?
Cewabı Aliye'nin yeni bölümünde saın kaçırmayın...
diğer soruları bilemiyorum ama şu ikbal eşşek cennetini bir boylasa o günü milli bayram ilan edeceğiz!bu kadar olur bir insan o durumda bile hala kaynanalık yapıyor kadın, senaristler onu öldürmeden kadın bizi sinirden öldürecek :img-book: bir de sinan yolunmuş yolunacağı kadar yazık daha da yolmasınlar bea :blush:

loralai
26-04-06, 21:53
ay buğsemini çok hoşsun gülmekten bayıldım valla okurkken bunu tvde yayıonlamak lazım yada gazetelerde resmen bölüm özetleri böyle olcak yakında hele o aliye sinanı yolabilecekmi bide son reklemdan sonra cvbını bulabilecekmi kısmına bayıldım nerden de aklına geldi valla beni güldürdün allahda seni güldürsün

buğsemini
26-04-06, 22:36
Beyenmenize sewindim arkadaşlar.Loralai saol arkadaşım.Ne biliyim esti birden yazıyım dedim.Her bölümde espirili özetlerimiz dewamı gelecek...

Müge
27-04-06, 02:36
Ben bir şey sorucam arkadaşlar..Aliye'den hemen sonra Özel hatta minik oyuncu Ayşe iki bölüm sonra öleceğini söyledi bu doğrumu acaba?Bana doğru gibi gelmedi biraz uydurdu ya da birileri ona böyle söylemesini istedi..

begümm888
27-04-06, 10:52
Ben bir şey sorucam arkadaşlar..Aliye'den hemen sonra Özel hatta minik oyuncu Ayşe iki bölüm sonra öleceğini söyledi bu doğrumu acaba?Bana doğru gibi gelmedi biraz uydurdu ya da birileri ona böyle söylemesini istedi..
doğru deği müge zaten ayşe de sonradan aliye ayşeye kavuşacak dedi ayla algan da canlı yayında yaşayacak dedi :img-icecr

ladydi
28-04-06, 10:15
doğru deği müge zaten ayşe de sonradan aliye ayşeye kavuşacak dedi ayla algan da canlı yayında yaşayacak dedi :img-icecr

ya bence de ölmesin ayşe.ölmeyecek de zaten.çünkü daha önceki bir özel hat programında arda ve ayşenin kavuşması diye bir sahne göstermişlerdi.o sahne daha çıkmadı.bu da demek oluyorki ayşe iyileşecek ve ardaya ve hasret kaldığı annesine kavuşacak.zavallı aliye,ayşe ve arda kavuşmayı fazlasıyla hakettiler bence :icon_ange

first lady
28-04-06, 14:53
Aliye nasıl kurtulur?

Aliye dizisinde sona yaklaşıldıkça izleyiciler meraklanıyor. "Acaba Aliye nasıl bitecek?" diye...

Malum, dizide öykü çoktan bitti. İzlediklerimiz ise hakemin, yani kanal yöneticisinin "topun oyunda olmadığı süreler için gösterdiği" uzatma dakikaları...

Eh, madem herkes Aliye'nin sonunu merak ediyor, öyleyse gönlümden geçen final senaryosunu yazayım da, memlekete bir hizmetim dokunsun:

Aliye'nin iki kez trafik kazası geçiren minik kızı Ayşe'ye üçüncü kez otomobil çarpar ve kız yine kurtulur. Bunu gören Mercedes-Benz firması, Ayşe'yi milyon dolarlık bir transferle Almanya'daki fabrikasında "kaza test mankeni" olarak çalıştırmaya başlar. Rafet El Roman bu fırsatı kaçırmaz. Hazır Almanya'ya gelmişken Ayşe'yi de kaçırır. Aliye, Sinan'dan sonra bu kez Rafet'in peşine düşmüştür. Rafet, "Hülya Avşar'ı Pişti'de sağlı sollu tokatlamama izin verirseniz, kızı veririm" diye pazarlığa koyulur. Araya Reha Muhtar girer. Hülya Avşar'ın kızı Zehra ile Ayşe'nin takas edilmesini teklif eder. Ancak bir şartla: Takas "Ateş Hattı Özel"de yayınlanacaktır!

Bu arada Sinan'ın annesi kötü kaynana İkbal Hanım, İkbal Sucukları'nın reklam filmi için teklif alır. Ancak "hamile" görünmesi gerekmektedir. İkbal Hanım karnında yastıkla prova yaparken, onu gören oğlu Sinan, annesinin gerçekten hamile kaldığını sanıp, bir kez daha kalp krizi geçirir. Ama zaten dizinin üçte ikisi hastanede geçtiği için kimsenin kılı kıpırdamaz ve Sinan Hakk'ın rahmetine kavuşur.

Sinan'dan intikamını alamayan Mücahit ise o sinirle Kuzey Irak'ta mücahit olarak Amerikalılar'a karşı savaşmaya başlar. Ancak "Burası ikimize dar" diyen Polat Alemdar tarafından öldürülür. Avukat Elif'in reenkarne olup, ikinci yaşamında motosikletle pizza servisi yapması, pizzadan nefret eden Polat'ı Zeliş'e yakınlaştırır. İkisi mutlu, mesut olur. İlk çocuklarına da Memati adını verirler.

Diğer yandan Sinan engelinin ortadan kalkmasını fırsat bilen Aliye ile Deniz tam birleşecekken, yönetmen Kudret Sabancı'nın sesi duyulur: "Heeeytt ulan, Sanem'i kimseye yar etmem" diye naralanan Sabancı, kızı tuttuğu gibi beyaz cipinin terkisine atıp, götürür. Final jeneriğinde "Hayrola Çay Bahçesi'ne teşekkür ederiz" yazar!

ben çok güldüm arkadşlar sizlerlede paylaşmak istedim :icon_ange :img-icecr

loralai
28-04-06, 18:55
ayy bende çok güldüm ama bu yüksel aytuğda sabah gazetesinde çalışırken aliyeyi yere göge sığdıramıyodu şimdide başka bi gazeteye geçti sanırım yerden yere vuruyo taraflı yazıyo yani çok sinir oluyorum bu davranışına

begümm888
28-04-06, 19:19
gerçekten çok komik yazmış kızmayalım ama cidden senaryo öyle bir hal aldı ki dramdan çok komediye dönmeye başladı bazı yerleri:)

Ay90
01-05-06, 18:08
first ladycim cok sağol bu haberi bizlen paylaştığın icin ve gercekten gülme krizi gecirdim süper yazmış ya. Coh haklı aslında hep hastane başka bir yer yok.

Bende iki final olabilir: Deniz ve Aliye evlenir, ayşe kurtulur, sinan sonunda intihar eder.
2. Ayşe kurtulur, Deniz ve Aliye evlenir, Sinan ve müconun amca kızı evlenir ve mutlu olurlar zaten o kadının cocuğu sinan cıksında görün. Aslında ben sinanın böyle bişey yapıcağını düşünmüyorum sacma olur ama bu dizide herşey mümkün bu yüzden paylaşmak istedim.

begümm888
01-05-06, 19:10
ay90 1.final inşallah olmaz diyorum yani sinan büyük olasılıkla intihara kalkışacak dizide ama umarım ölmez:.(2.final aslında benim istemediğim bir final yani ben sinanla aliyenin tekrar birlikte olmalarını istiyorum ama gidişat ne yazık ki öyle olacakmış gibi gözükmüyor ağır ilerliyor bölümler böyle bir son olabilmesi için daha hızlı olmaları gerekiyor o kadar olayı kolay çözemezler çünkü, ama senin dediğin gibi olabilir bence aynur aliyenin yanında işe girdi falan bu kadar şey boşa değil herhalde bir de kocasını öldürdüler neden öldü kü adam şimdi?bence böyle bir final olabilir ama sinan mutlu olmaz aliyeyi seviyor o, vicdan azabından evlenmiş gibi olur çocuk da sinanın değil bence:img-huh:

loralai
01-05-06, 20:00
ben aynurla sinanın evleneceğini sanmıyorum ayrıca aynurun kocasının öldürülmesinin sebebi aynurun işe ihtiyacı olmasını ve aliyenin yanında çalışmasını sağlamak içindi bence ve bende finalde aliye sinan birleşsin istiyorum ben aliyenin sinana bakışlarını falan kızgınken dahi denize bakışndan daha etkileyici buluyodum inşallah onlar birleştirilir ama bende sanmıyorum gidişat öyle göstermiyo maaaaaalllleeeeessssseeeeefffff

iremgs
01-05-06, 21:34
İNŞALLAH aliyeyle sinan birleşmez... ya tamam sinanla aliye çok yakışıyor birbirine(gerçi sanemin yanında kim olursa olsun çok yakışır)ama bence affetmez gibime geliyor...zaten 67.bölüm fragmanını sonuna kadar izlediyseniz sonunda sinan arabanın içinde sol altta da aliye var ama kafasını sallıyor bence orası hem kafa karıştırmak için öylşe yapılmış hemde bence sinanla asla olmaz mesajı veriyordu...

SNAD
02-05-06, 01:19
Kesinlikle doğru söylemişsin ve iyi görmüşsün ayrıntıyı.Böyle birşey olmayacak endişelenmeyin.Men dakka dukka

buğsemini
02-05-06, 02:15
Bencede birleşmezler bu saatten sonra,ya arkadaşlar ben çok önemli bir kaynaktan Nejat İşler ayrılacakmış diye duyumlar aldım o zaman ne olucak peki.Bencede ayrılacakmış diye bir hava veriyorlar.Belkide Deniz Defne ile yakınlaşacak we Aliye'yi aldatacak.Aliye bunu öğrenince Deniz Amerika'ya yerleşecek.Çünkü dikkat ettiyseniz Aliye we Deniz çok mutlular birkaç bölümdür.Gölge düşürmek için ellerinden geleni yapacaklar.Defne'de boş yere dahil olmadı zaten diziye.Baksanıza bu aralar Sinan'da acınan adam olmayada başladı.Nefret edenler bile artık ona acıyor ve çok sewiyorlar.Hayırlısı neyse o olsun.Ama sonunda Sinan ve Aynur ewlenir gibime geliyor.Deniz'in ayrılmasıda çok saÇma olur ayrıca.Aliye ne olur o zaman kimin üstününde salyalarını akıtarak ağlar.Yazık walla böyle birşey olursa...

begümm888
02-05-06, 15:26
ben aynurla sinanın evleneceğini sanmıyorum ayrıca aynurun kocasının öldürülmesinin sebebi aynurun işe ihtiyacı olmasını ve aliyenin yanında çalışmasını sağlamak içindi bence ve bende finalde aliye sinan birleşsin istiyorum ben aliyenin sinana bakışlarını falan kızgınken dahi denize bakışndan daha etkileyici buluyodum inşallah onlar birleştirilir ama bende sanmıyorum gidişat öyle göstermiyo maaaaaalllleeeeessssseeeeefffff
değil mi ama doğru söylüyorsun ben de sinana bakışlarını daha etkileyici buluyorum ve onları birbirine daha çok yakıştırıyorum belki de biz sonunda onların beraber olmasını istediğimiz için böyle görüyoruz bilemiyorum ama yani işte ne denir ki çok zor bu gidişatla:(var ya aslında belki de aliye denizin onu bu kadar çok sevmesini sevmiştir onca şeye rağmen sabredip onu beklemesini zor günlerinde hep yanında olmasını sevmiştir dibinden hiç ayrılmadı ya deniz o açıdan yani ama sıkılmaya başladı...

begümm888
02-05-06, 15:32
Bencede birleşmezler bu saatten sonra,ya arkadaşlar ben çok önemli bir kaynaktan Nejat İşler ayrılacakmış diye duyumlar aldım o zaman ne olucak peki.Bencede ayrılacakmış diye bir hava veriyorlar.Belkide Deniz Defne ile yakınlaşacak we Aliye'yi aldatacak.Aliye bunu öğrenince Deniz Amerika'ya yerleşecek.Çünkü dikkat ettiyseniz Aliye we Deniz çok mutlular birkaç bölümdür.Gölge düşürmek için ellerinden geleni yapacaklar.Defne'de boş yere dahil olmadı zaten diziye.Baksanıza bu aralar Sinan'da acınan adam olmayada başladı.Nefret edenler bile artık ona acıyor ve çok sewiyorlar.Hayırlısı neyse o olsun.Ama sonunda Sinan ve Aynur ewlenir gibime geliyor.Deniz'in ayrılmasıda çok saÇma olur ayrıca.Aliye ne olur o zaman kimin üstününde salyalarını akıtarak ağlar.Yazık walla böyle birşey olursa...
buğsemini ya gene beni güldürdün ne güzel demişsin öyle(son cümle):)aldatacağını sanmıyorum çok ters olur diziye aşırı ters olur yani ama şöyle bir şey belki olabilir sinanın intiharından sonra hem çocuklar hem de aliye çok üzülürlerse ya da çocuklarla ilgili birşeyler olursa deniz kendiliğinden aradan çekilebilir ve yurtdışına çıkabilir ama aldatmaz herhalde :icon_roll

SNAD
02-05-06, 16:44
Böyle söylentiler her daim ortaya atılıyor.Bitmesine 10 bölümden az varken ne sebeple olduğu hiç önemli değil ama kesinlikle "inandırıcılığı" olmaz. Özel bie sebep olacağını da tahmin etmem çünkü zaten azıcık kalmış.Herkes 1.5 senedir bunu beklerken ne senaryo ne de TMC böyle bir gaflete düşmez.2 senedir sevdiği kadınla evlenmeyi bekleyen adam mı aldatacak???Hem şimdiye dek çoktan televizyon veya gazetelerde verirlerdi...

buğsemini
02-05-06, 16:53
:icon_ange Walla bende tam net bilmiyorum arkadaşlar.İzleyip görücez.Ama bişey dikkatimi çekti dizide Bu Sinan Karahan olacak herif dizide bütün kadınlarla birlikte oldu nerdeyse bence dizinin finalinde Sinan Refüş anneanne ile birlikte Edirne'ye yerleşicek.Hadi'yide ewlat edinecekler :icon_ange

Sanemcik
02-05-06, 17:21
:icon_ange Walla bende tam net bilmiyorum arkadaşlar.İzleyip görücez.Ama bişey dikkatimi çekti dizide Bu Sinan Karahan olacak herif dizide bütün kadınlarla birlikte oldu nerdeyse bence dizinin finalinde Sinan Refüş anneanne ile birlikte Edirne'ye yerleşicek.Hadi'yide ewlat edinecekler :icon_ange

Durumu bence cok abartmissin.Sinan o kadar kadinlan'da kalmadi.Bazi erkekler her ay 2 kadin degistiriyor.Sinanin o kadar olmadi.Ilk baslarda Aliye vardi.Sonra Ümit denen kizlan aldatti onu.Sonra da Leyla cikti iste.Daha öncede Aynurlan ask yasamis.Bunda bu kadar dalga gecilecek ne var anlamadim.Zaten herkez dalga geciyor diziylen, ama yinede bakiyor anlamadim gitti...

buğsemini
02-05-06, 17:31
Durumu bence cok abartmissin.Sinan o kadar kadinlan'da kalmadi.Bazi erkekler her ay 2 kadin degistiriyor.Sinanin o kadar olmadi.Ilk baslarda Aliye vardi.Sonra Ümit denen kizlan aldatti onu.Sonra da Leyla cikti iste.Daha öncede Aynurlan ask yasamis.Bunda bu kadar dalga gecilecek ne var anlamadim.Zaten herkez dalga geciyor diziylen, ama yinede bakiyor anlamadim gitti...
Ben sadecene kendi fikrimi biraz şaka katarak beyan etmek istemiştim.Dalga geçmem seni üzdüyse kusura bakma canım.Ama insan sewdiğini yerden yere wururmuş diye bir söz wardır bilmem duydun mu?Bende bu diziyi sewdiğimden dolayı yorum yapıyorum.Dalga geçmek gibi bir niyetim yok hayatım.Ama böyle düşünmen beni üzdü yinede senin gibi düşünenlerden özür diliyorum...

Sanemcik
02-05-06, 18:04
Ben sadecene kendi fikrimi biraz şaka katarak beyan etmek istemiştim.Dalga geçmem seni üzdüyse kusura bakma canım.Ama insan sewdiğini yerden yere wururmuş diye bir söz wardır bilmem duydun mu?Bende bu diziyi sewdiğimden dolayı yorum yapıyorum.Dalga geçmek gibi bir niyetim yok hayatım.Ama böyle düşünmen beni üzdü yinede senin gibi düşünenlerden özür diliyorum...

Özür dilemene gerek yok tatlim, ama ben yinede söylim dedim, herkez laf atmaya basladi diziye ve bence cok büyük bir haksizlik.Öyle güzel bir diziye bence yakismiyor dalga gecmeler.Ben bir diziyi sevmiyorsam yada beni cok bayiyorsa bakmiyorum, ama burda baze arkadaslar "Artik cok baydi" diyip yinede bakiyorlar, ben bunu anlamiyorum.Belki bana biri bunu anlata bilir.
Ama ben Aliye 4. Sezon gitseydi bile bakardim, cünkü Sanem'in güzelligi ve oyuncularin yetenekleri yeter ;)
Insallah aksamki bölüm güzel olur

suzansuzi
03-05-06, 11:13
Slm arkadaşlar
aliye dizisini severek izleyenlerden biriyim. ama nedense forumda yorum yapmak yerine sizin yorumlarınızı okumak çok daha fazla zevk veriyor bana. dün geceki bölümden sonra final için aklıma ilk gelen düşünceyi sizle paylaşmak istedim. belki saçma ama yinede olası bi ihtimal diye düşünüyorum

Aliye mahvolmuş şekilde hastaneye ilk gidişte sinan ı haşlasada daha sonra bence çocuklarının durumu için yetişkin bir ebeveyn olarak ikiside birbirlerine destek olmak zorunda kalacaklardır. olaylar nasıl gelişir pek bilmiyorum ama
malum ayşeyi ameliyat edecek doktoru hala ikna edemediler ve deniz para için özel ameliyatları kabul etmek zorunda kaldı. büyük ihtimal son çare deniz ameliyata girecek ve çok kötü bişey olacak o güzel meleğimiz ayşemiz ölecek.
aliye hayatının en zor günlerini geçirirken aynı acıyı yaşayan sinan denizi suçluyacak. ve aliyede bunun etkisinde kalıp denizi reddedecek. deniz yaralarını sarması için defneye gidecek. aliye ise hayatta kalan tek varlığı oğlu için yaşayacak ve belki bu yüzden sinanı bile affedecek.
tamam tamam salladım kabul :) ama unutmamak lazım böyle güzel bir dizi basit bir sonla bitmeyecektir ve bence bu dizide iyiler kazanmayacak.herzaman herson mutlu bitmez ..

BlaCK AnGeL
03-05-06, 15:00
yaa denize acıyorum okadar bekledi aliyeyi eğer mutlu sonla bitmicekse denize yazık olur çünkü çok seviyooo saçma olur yaa sinana dönerse umarım böle bişey olmazzz neolur olmasınnn.....

tetra_1972
03-05-06, 15:09
Dizi gittikçe acıma duygusu uyandırıyor insanın içinde.ilk başlarda Sinana çook kızıyordum ama ne yapabilir ki böyle bir anneyle gerçi İkbal da anladı hatasını ama olana çare bulamazlar Leyladan sonra Aliyenin bir melek olduğunu anladı ama ne çağre.Ayrılırlarsa Denize yazık olur ama Sinan da Ayşenin kazasından sonra perişan oldu be. Birde bana öyle geliyor ki Ayşenin ameliyatını Deniz yapacakmış gibi.Neyse bakıp görücez. :icon_ange

desire25
03-05-06, 15:38
Bende şöyle bir final hayal ediyorum...

Ayşe'nin ameliyatına Balkan Hoca dahil tam kadro girerler (Kahraman,Defne) Ama mutlaka Deniz ameliyatı yapacak gibime geliyor..Ve her nedense Mücahit ile Sinan'ın arasının bile düzeleceğini düşünüyorum..Bu hastane davalarıyla birlikte..Sonra Aynur meselesi masaya yatırılacakbelki,hatta Aynur'un çocuğununda Sinan'dan olduğunu düşünüyorum..Böylelikle Sinan ile Aynur ilişkiside oluşabilir..Hem Sinan'ın bir ailesi olur,üstelik birde yanında çocuğu..Bu arada Aliye ile aralarıda düzelir..Defne aşkını itiraf edecektir ama tehlikeye yol açıcakbirşeyler yapacak gibi sezinliyorum..Umarım yanılırım..Ama ben herşeye rağmen Aliye ve Deniz'in evleneceğini ve dizinin mutlu son ile biteceğini düşünüyorum..

Bakalım...Ya tutarsaa :)

Demi77
03-05-06, 15:52
Ben yinede söylim dedim, herkez laf atmaya basladi diziye ve bence cok büyük bir haksizlik.Öyle güzel bir diziye bence yakismiyor dalga gecmeler.Ben bir diziyi sevmiyorsam yada beni cok bayiyorsa bakmiyorum, ama burda baze arkadaslar "Artik cok baydi" diyip yinede bakiyorlar, ben bunu anlamiyorum.Belki bana biri bunu anlata bilir.
Ama ben Aliye 4. Sezon gitseydi bile bakardim, cünkü Sanem'in güzelligi ve oyuncularin yetenekleri yeter ;)
Insallah aksamki bölüm güzel olur

Sanemcik ve bazi arkadaslar birilerin diziyle dalga gectigini yaziyorlar.
Bu dalga degilde biraz mizahi bi elestiri bence. Hem ne bekliyorsunuz.
Son izledigimiz bölümlerin cogusu bence ici fos bölümlerdi .
Asiri derecede sündürülüyor . 1,5 olay , aksiyon görcez diye bir hafta beklet oh ne iyi !!! Yani dizi ve yapimcilari birazda kendi kendini mahfediyor. Belki ekonomik acidan her yayinlanan bölüm onlara ciddi
paralar kazandiriyor. Cünkü izleyicilerin bu saaten sonra diziyi birakma gibi bi eylemde bulunmayacaklarini biliyorlar. Nede olsa büyük bir kisim 2 senedir izliyor.
Fakat bu gereksiz rotarlar sanatsal ve kalite acisindan diziye ciddi zarar veriyor.

Selamlar

pırıl
03-05-06, 19:24
Arkadaşlar Deniz genel Cerrah Ayşeye ise beyin ve Sinir cerrahı gerekli.Hem sanmıyorum okadar da türk filmi havasına sokmazlar diziyi memlekette başka doktor mu yok

_CALIKUSU_
05-05-06, 19:56
benim tahminim bu dizinin sonunda Aliye Sinana dönecek....Denizde derman ablasiyla olacak.....yoksa o kadar konu varkan bosu bosuna sokmazlardi derman ablayi diziye (ay adi aklima gelmiyor)...ayrica bu dizide en sinir oldugum kisi ise Feyyaz dayi...birakti Aliyeyi evlenmeden bir adamin eline...dizinin baslarinda Aliyenin böyle biri olmadigi yansitilmisti halbuki....

begümm888
05-05-06, 20:20
benim tahminim bu dizinin sonunda Aliye Sinana dönecek....Denizde derman ablasiyla olacak.....yoksa o kadar konu varkan bosu bosuna sokmazlardi derman ablayi diziye (ay adi aklima gelmiyor)...ayrica bu dizide en sinir oldugum kisi ise Feyyaz dayi...birakti Aliyeyi evlenmeden bir adamin eline...dizinin baslarinda Aliyenin böyle biri olmadigi yansitilmisti halbuki....
defne defne:)birçok kişi unutuyor nedense adını deniz derman abla diye diye öyle kaldı ismi kızın...ayrıca evet denizle aliye ilişkisinin başlama şekli yanlıştı aliye karakteriyle çelişiyor bence de...

CoccorieS
05-05-06, 23:23
Evet Sinan hata üstüne hata yaptı fakat Aliye'yi inanılmaz derecede çok seviyor... Sinan tamamiyle annem kurbanı... Aliye ve Sinan'ı dizi sonunda beraber görmeyi çok isterim... Bu muhteşem dizinin finaline bu yakışır bence... Son bölümlerde Deniz'in endişeleri, kuşkuları var ve en ama en önemlisi yayınlanan son bölümde Ayşe'nin komada olduğunu öğrendiğinde verdiği tepki "mutluluk bana haram biliyorum yine birşey olacağını" dedi seven bir erkek böyle bir tepki verebilir mi? Bu aşkın sonu hüsran Aliye Deniz'in bir hareketi veya yanlış bir sözü sonucu Deniz'den ayrılacak Ayşe'nin ameliyatı vs derken hastane döneminde Sinan ile yakınlaşacak... en azından ben böyle düşünüyorum olmasınıda canı gönülden diliyorum... :)

iremgs
06-05-06, 00:24
coccories bence sen diziyi gerçek hayatla bağdaştırmadan yorum yapıyorsun.sen gerçek hayatta aliyenin yerinde olsaydın sinana dönmezdin.tamam illa denizle evlenecek demiyorum ama evlenmese bile sinanla kattiyen birleşemezler.bu türkiyedeki aliyelere iyi bir mesaj vermez.oh iyi be kocan her istediğini yapacak ama sen yapamayacaksın ve sonra tekrar o çok pişman diye onu affedip yeniden evleneceksin oldu canım başka derdin sıkıntın var mıydı? bu düşüncelerimden sinanı sevmediğimi düşünmeyin bende en az sizin kdar seviyorum ama iş aldatmaya gelince iş değişir.ve bence aliye kendi ayakları üzerinde durmaya denizin ve çevresindekilerin desteğiyle ulaştı...

pırıl
06-05-06, 12:05
Arkadaşlar ,Az önce Müfide İnselel in bir gün beni özlersen eğer isimli şarkısını dinledim ve anladımki bu dizide asla mutlu son olmaz Aliye ve Deniz ayrılsa ,Yada Aliye ve Deniz evlense hiç bir durumda dizide mutlu son olmayacak

neville
06-05-06, 13:37
Evet Sinan hata üstüne hata yaptı fakat Aliye'yi inanılmaz derecede çok seviyor... Sinan tamamiyle annem kurbanı... Aliye ve Sinan'ı dizi sonunda beraber görmeyi çok isterim... Bu muhteşem dizinin finaline bu yakışır bence... Son bölümlerde Deniz'in endişeleri, kuşkuları var ve en ama en önemlisi yayınlanan son bölümde Ayşe'nin komada olduğunu öğrendiğinde verdiği tepki "mutluluk bana haram biliyorum yine birşey olacağını" dedi seven bir erkek böyle bir tepki verebilir mi? Bu aşkın sonu hüsran Aliye Deniz'in bir hareketi veya yanlış bir sözü sonucu Deniz'den ayrılacak Ayşe'nin ameliyatı vs derken hastane döneminde Sinan ile yakınlaşacak... en azından ben böyle düşünüyorum olmasınıda canı gönülden diliyorum... :)

sinan tam bir anne kurbanı diyorsunuz. demekki adam zayıf karakterli. kırkından sonra mı olgunlaşacak da anne etkisinden kurtulacak. yapmayın adam kaç yaşındaydı annesi mi dedi git aldat karını diye. madem anne kurbanı annesi en başından istememiş aliyeyi niye evlenmiş. tamam sinan aliye birlikteliğini herşeye rağmen istiyor olabilirsiniz ama sinanı aklamak için anne kurbanı demeyin.o zaman suç işleyenlere de hafifletici sebep olarak da koyalım bunu. anne faktörünü.meriç yine anne kurbanı olmadı. aynı anne aynı baba. o niye bir karış aklı havada olmadı. o niye psikopat olmadı. bunu açıklar mısınız. gerçi dizi kendini belli etti. bence de aliye sinan birlikte olacak.bu da dizinin iki sene boyunca savunduklarını çürütüp atacak. çünkü aliye boşanmadan vazgeçtiğinde de sinan pişmandı.hatalı olduğunu kabul ediyordu. bu sefer pişmanlığı elbette daha fazla çünkü kızı elden gidiyor ve bunun tek sorumlusu sinan. sinana iyi baba diyenler ayşe şimdi niye hastanede bir zahmet bana açıklasınlar? ama şuna ben de katılıyorum fiziksel olarak aliye sinan daha çok yakışıyorlar. bir de bilmiyorum nejat işler bir tuhaflaştı. gülbeyazdayken çok daha yakışıklıydı. şimdi kilo mu verdi saçlarından mı nedir bilmiyorum? bir de bu adam silah zoruyla mı bu dizide tutuluyor anlamaıyorum.

CoccorieS
06-05-06, 17:49
Bunlar benim düşüncelerim ben bu şekilde ümit ediyorum o kadar... :)

burçinn
06-05-06, 21:13
ben de sinanla aliye olarak ümit ediyorum :img-lady: yani aslında burda mantık ve duygular karışıyor sanırım yani evet mantık olarak bakarsak aliye ve deniz daha mantıklı bir son(bir o kadar da basit,sıradan ve sıkıcı bence) ama izlerken keşke bir şeyler olsa senarist güzel bir şekilde yönlendirse de olay sinan ve aliye olarak bitse diyorum çok istiyorum böyle olmasını emekler boşa gidecek ne demek arkadaşlar yapmayın aliye denizle evlenmek için emek sarfetmedi kendi ayakları üstünde durabilmek için ve çocuklarını alabilmek için mücadele etti ve en önemlisi de o zamanlar olaylar şimdiki gibi değildi sinan o zaman da pişmandı noldu demişsiniz ,o zaman gerçekten pişman değildi aliyeyi gidemez zannediyordu ve aynı hataları tekrarladı şimdi ise aklı başına geldi ve çok da acı çekiyor bir insanın intihar etmesi basit bir şey mi ne kadar acı çektiğini ve ne kadar vicdan azabı duyduğıunu göstermiyor mu ölsün mü bundan sonra hiçmutlu olmasın mı?ya çocuklar nolcak hiçkimse anne baba kadar önemli olamaz çocuklar en çok anne ve babalarının yanında mutlu olabilirler ve aliyeye gelince yaşadıkları çok zor herkes hazmedemez ama dizideki aliye karakterine dayanarak onun kocasına inandıktan sonra onu affedebileceğini ve çocuklarını da gözönünde bulundururak tekrar sinanla evlenebileceğini ayrıca kocasını şimdiki haliyle yeniden sevebileceğini ve çok mutlu olabileceklerini düşünüyorum ve umuyorum...bu durum kesinlikle aliyenin duruşunu değiştirmez o zamanında yapması gerekeni yapmış ve ayakları üstünde durabileceğini göstermiştir burdaki olay bence deniz-aliye olayı değildir denize gelirsek hayatı karardı adamın zaten aliyeye aşık olmakla evet güzel sağlam biraşkı var denizin ama aliyeyi ilk baştan beri kavuşmak için sevmedi ki o yani evliydi aliye 2 çocuğu vardı bunalımdaydı hiçbir şey belli değildi sonunda kavuşamamak da vardı zaten artık o da bunalmaya başladı deniz defneyle daha mutlu olur çünkü bana göre deniz aliyeyle evlense bile sinan huzursuz olduğu sürece(aliyeyi çok seviyor bence denizden daha fazla!onu unutamayacak)deniz de mutsuz olacak çünkü aliye de sinanın bunalımlarına çok duyarsız kalamaz bir de çocukların babalarına özlemleri olacaktır ayşe ne kadar kızgın olsa da birincisi denizle vakit geçirmedi arda gibi değil ikincisi de babasına aslında kızgın olsa da çok düşkün yani bence denize rahat yok defneyle huzura erer...hem denizin mutluluğu 1 kez düşünülüyorsa çocuklarınki 2 hatta 3 kat daha fazla düşünülmeli çok daha önemliler bence anne ve babası ayrı olanlar bunu daha iyi anlayabileceklerdir hiçbir çocuk anne ve babasının yanındaki mutluluğu başka bir ortamda bulamaz...çok uzun oldu ama uzun lafın kısası bence de bu diziye en çok yakışacak son aliye-sinan-ayşe ve arda tablosudur işte benim en ama en mutlu sonum bu:)

neville
06-05-06, 23:02
sinan aliyeyi daha çok seviyor fikrine katılmak imkansız. bir düşünün denizin aliye için yaptığı fedakarlıkları bir de sinanın yaptıklarını aslında yapamadıklarını düşünün? deniz herşeyinden vazgeçti aliye için. sinansa hayatı zehir etti. sinanınki bence psikopatvari bir tutku, aliyeyi evet kaybetmem sanıyordu ama kaybetti. üstüne üstlük leyladan ağır bir darbe yedi ve aliye gibi bir kadından nasıl vazgeçtiğinin acısını iyice hissetti. arkadaşlar sevmek demek bu değil.buna saplantı denir başka birşey denir ama sevmek denmez. evet başta seviyordu ama aldattı. bunu nasıl atlarsınız aklım almıyor. seven insan nasıl aldatır. ha o zaman sinan aliyeyi yeni yeni sevmeye başladı bundan sonra aldatmaz diyorsanız başta sevmiyordu diyorsanız o başka.çocuklarını düşündü birkez ne oldu netice??bunun farklı olacağını nerden biliyorsunuz. ayrıca ben bunu defalarca yazdım sinan bir insanın canına kıydı.(ümit.evet sinan bile bile atmadı onu ama onun sarsması sonu dengesini kaybetti) normal bir insan bunun vicdan azabını hiç mi çekmez. kız düştü damdan sinan arkasına bakmadan kaçtı. bunun sebebi de mi ikbal hanım. sinanın vicdanını alıp çöpe atanda mı ikbal hanım. hamile bir kadın öldü, bunda hiç payı bile olmasa insan azap çeker. bir insanın geçmişinde bu kadar çok yanlışı varsa pişman olamaz ama onun annesi ikbal azmettiricisi var sinanın bu onu aklar.

neville
06-05-06, 23:06
bir de anlamadığım deniz iki söylendi ki bu da aliyeyi çok sevdiğinden artık beklemek istememesinden herkesin gözünden düştü. maşallah sinan efendi aliyeye yapmadığını bırakmadı anne olanlar bilir azapların en acısını yaşattı adam herkesin gözünde nur-ı pak, bu nasıl bir çelişkidir anlayamadım.

weasleys
06-05-06, 23:14
neville sana katılıyorum bir insana çocuklarını göstermemek çok çok büyük bir suç. vicdanı olan hiç kimse yapmaz. aliyeyi sevdiğinden çok sevdiğinden yaptıysa sinan demekki çocuklarından bile çok sevmişki aliyeyi bu da olacak iş değil.bu durum bile sinanın iyi baba olmadığının kanıtı. bu adam çocuklarına üvey anne getirdi istemedikleri halde. bence dizinin gidişatı aliye sinanı gösteriyor ama unutmayalımki her aile mükemmel değil. sinanın bu hale gelmesinde ailesini suçluyor herkes. demekki bazen aile ortamı da çocukların yanlış yetişmesine sebep oluyormuş. bugün ayşe komada yatıyor bu gerçeğin tek sorumlusu sinan. bunu nasıl atlarsınız. ayşe ölse de mi ki umarım olmaz aliye sinana dönsün arda için.arda da ölmesin diye.ben de katılıyorum bir portrede çok güzel duruyor anne baba ve çocuklar ama bazen bu mutluluk getirmiyor.defne deniz birlikte olsun deniliyor ama deniz sevmiyorki defneyi. büyük aşktan sonra defneyi severse mantık hatası ötesi bir durum olur.

burçinn
07-05-06, 03:09
arkadaşlar yalnız siz biraz yanlış anlamışsınız sanırım yani ben kendi adıma konuşayım en azından sinan aliye sonu için yazdıklarım sinanı aklamak için değil diğer bu şekilde düşünen arkadaşlarımın da onu aklamaya çalıştıklarını zannetmiyorum çünkü çok bariz hatalar kimse sinanın suçu yok o melek demiyor ki evet ben sinanın aliyeyi daha çok sevdiğini düşünüyorum ama şu da doğru bu sevgi çok sağlıklı bir sevgi değil zaten sinan da psikolojisi çok düzgün biri değil ama sevgi bence! bu aslında başından beri gösterildi leylayla evlenirken de hep aklı aliyeydi her zaman aliyeyi sevdi sinan .ikbali de nerdeyse etkisiz göreceksiniz o kadar önemli ki gerçek hayatta da ailelerin önemi bütün suç onun değil tabiki sinanın da aliyeyi ezdirmemesi gerekti ama aliye bile ikbale senin oğlun beni çok sevdi diye dayanamadın ikimize de kan kusturttun demedi mi bu da bazı şeyleri çok iyi açıklıyor bence.ümit olayı çok acı ama sinana katil demek de çok ağır olur kazaydı sonuç olarak onu öldürmek istemedi :img-huh: sinanın hatalarını kimse yok saymıyor ama bu işin bundan sonrası da var yani şu anda dizide bize çok net anlatılan bir şey var bu da sinanın çok pişman olduğu ve çok acı çektiği intihar edecek kadar...tabi ki her zaman her aile mutluluk getirmez sinanın eski hali olsaydı asla biraraya gelsinler demezdim çünkü ne kadar çocuklarını çok sevse de anne ve baba arasında sorunlar varsa zaten çocuklar da mutsuz olur ama şu anki sinanla(aliyenin kıymetini anlamış onu ve çocuklarını çok seven onlara ne kadar acı çektirdiğini anlayan ve vicdan azabından kıvranan sinanla) aliye-sinan ve çocuklar çok mutlu olabilirler eğer biraz bile umut varsa bir aile için keşke şans sonuna kadar denenebilse ve şu anda bir umut var bence...denizin aslında yaptığı çok kötü birşey yok(gene de gıcıklaşmaya başladı) ama sanırım biraz da sinan-aliye birlikteliği için engel olarak görülmeye başlandı(bu sonu isteyenler için) yani en azından ben ister istemez o aliyeyi çok sevse de bunu bilsem de onu 3.kişi gibi görmeye başladım elimde olmadan çünkü öteki tarafta bir aile var :icon_cry: dizide sinanın karakteri ile ilgili bence net mesajlar var o da kesin olarak eski sinan olmayacağı(bu arada aldatmak tabiki çok kötü seven insan aldatmaz da burda durum biraz farklı sinan aldattığı kadınların hiçbirine aşık değil ikbalin baskısının sonucudur bu olay ama yanlış anlamayın onu aklamak için demiyorum sinan aliyeyi sevseydi yapmazdı dediğiniz için yazıyorum bu olayda ikbalin etkisi çok büyük aliyeyi sevmediği için onu aldatmış değil sinan baskıdan dolayı kaçıyor tabi zayıf karakterli olmasının da bunda büyük etkisi var hatta bunu halit ergenç de söylemişti hatırlıyorum)defneyi umarım sever deniz çünkü gerçekten onunla daha çok uyuyorlar ve daha önce de yazdığım gibi deniz aliyeyle evlense bile huzurlu olamayacak bana göre tabi belki de deniz kendi çekilecek aradan...tepki gösterdiğiniz gibi sinanın öncesini aklamak değil aslında olay bundan sonrası için en iyi tabloyu görebilmek benim için de en iyisi aliye sinan ve çocuklar...

burçinn
07-05-06, 03:44
Aliye şimdi güvensiz

* Aliye çok sessiz, sakin ve eşini seviyor. Sinan'ın Aliye'ye ihaneti neden?
Halit Ergenç: İnsanlar bazen rutinden sıkılıyorlar. Hele evinde anne gibi bir baskı varsa. Karısıyla rahat yaşayamadığı bir ortam varsa, ki bunlar aşık olup evlenmişler... Aralarında her şeye rağmen güven de vardı. Ta ki metresi Ümit'in Aliye ile konuştuğu güne kadar. Bu bir kopma noktasının başlangıcı. Ondan sonra artık dizginler senin elinde değildir. Onların kontrolünü eline geçiremezsin. Daha sonra yaptıkların o yıkımı büyütür. Sinan çok da maço bir erkek değil

* Halit Ergenç, dizide maço bir erkeği canlandırıyor ve 'Sinan' karakteri hemen sevildi. Sanem Çelik maço erkek sever mi?
S.Ç.: Yok çok fazla sevmem. Zaten Sinan bana çok maço bir erkekmiş gibi gelmiyor. Sinan anne baskısı olan ve annesinden yana olmak zorunda kaldığı için öyle davranmayı tercih eden bir erkek. Ben hiç sanmıyorum Sinan'la Aliye odalarında yalnız kaldığı zaman Sinan ona yine aynı şekilde davransın. Anne faktörü onların ilişkilerini bozuyor. Sinan maço bir erkek değil. Başına öyle şeyler geliyor ki, sıkışan her erkeğin sergileyebileceği tavırları gösteriyor. 'SİNAN DA MAĞDUR'
Sinan karakterini canlandıran
Halit Ergenç, asıl mağdur olanın
Sinan olduğunu söylüyor:
"Hayatındaki tek eksik sıcak
bir kadın... Baskıcı annesi o sıcaklığı
ona hiç yaşatmamış.
Bunun üzerine Aliye de onu
terk ediyor..."

halit ergençle ve sanem çelikle yapılmış bazı röportajlardan çok kısa bölümler buraya koymamın nedeni dizideki en net mesajlar bile tartışılmaya başlandığı için çünkü ikbalin ne kadar büyük bir etkisi olduğu çok açık bunu hem dizideki karakterler hem de oyuncular(ki herhalde verilmek istenen mesajı onlardan iyi kimse bilemez) sık sık dile getiriyorlar konu açıldığı için paylaşmak istedim...

weasleys
07-05-06, 13:53
Sinan ne zaman intihar etti bu bir kaç seferdir yazılıyor ama ben görmedim kaçırdım mı acaba? bir ara pencere gibi bir yerde ağlıyordu ama orda intihar falan etmedi kendini atmadı değil mi? maalesef ona bile yüreği yoktu.

weasleys
07-05-06, 14:02
tabi bu bir dizi bir insan bunca kötülükten sonra melek olabilir elbette sonunda. normal insanlar uçmaz ama süperman uçuyor. dizi bunlar film. keşke iki gözyaşı döken herkes gerçekten pişman olsa. sinan ilk ayrılıklarında da pişmadı o zaman da ağladı üzüldü. şimdi daha çok üzgün çünkü çocuklarını mahvettiğinin farkında.kızı komada. elbette saç sakal karışacak birbirine. ama insanlar bu kadar dört ayağı üstüne düşmemeli. bunca yapılandan sonra mutluluğu bu kadar kolay bulmamalı. aldattığı kadınlara aşık olmaması onu ne derece aklarki.aldatmak aldatmaktır.bundan sonrasının iyi olacağına nasıl inanaırsınız. aliye denizi nasıl unutuacak?denizle birlikte olduktan sonra tekrar sinana dönebilecek mi? aliye denizi terketmesinin vicdan azabını hiç mi çekmeyecek. leyla tak diye tek celsede boşanacak mı? aliye aynur meselesinin öğrenince ne yapacak? bir de aynurun oğlu sinandansa ne olacak?bu konu temiz aile tablosunu umut etmekten çoook öteye gitti.

begümm888
07-05-06, 14:03
Sinan ne zaman intihar etti bu bir kaç seferdir yazılıyor ama ben görmedim kaçırdım mı acaba? bir ara pencere gibi bir yerde ağlıyordu ama orda intihar falan etmedi kendini atmadı değil mi? maalesef ona bile yüreği yoktu.
sevgili weasleys orda intihar etmedi çünkü ayşeyi aliyeye götürecekti sabah yani yüreksizlikten değildi ama orada bize sinanın intihar edecek noktaya geldiği gösterildi bunalımının ne dereceye ulaştığı gösterildi.ileriki bölümlerde intihar edeceği kesin gibi de o yüzden öyle yazılıyor çünkü tüm programlarda ve gazetelerde bu yazıldı bir de o sahneyi bu haberlerle birleştirince bu sahne olacakmış gibi gözüküyor zaten bir düşün aliye en iyi şekilde nasıl inanabilir sinanın gerçekten pişman olacağına ancak bir intihar olayı onu buna inandırabilir senaristler de mümkün olduğunca olaya heyecan katmak istediklerine göre böyle bir şey olacaktır bence...

weasleys
07-05-06, 14:11
Duygu sömürüsü yani aliye çocuklarımı ver diye ayaklarına kapandığında sinanın ofisinde sinanın yüreği taş kesilmişti şimdi aliyenin yumuşaması bekleniyor. sinan elbette yumuşayacak artık kızı ölüyor. bir adam ancak çocuğu ölüm kalım savaşına girince pişman oluyorsa onun kalbi yoktur. intiharın eşiğine geldiyse artık psikolojide sıfır.yani ondan hayırlı baba olmaz artık.

begümm888
07-05-06, 14:23
aldatmak aklanamaz ama şu söylenmeye çalışılıyor sinan aliyeyi hep sevdi ve hala seviyor neden söylenen her şeyi aklamak olarak nitelendiriyorsunuz ısrarla?sinan aslında kötü biri değil weasleys görüldüğünden saf ve ne yaptığını bilmeyen biri(bnm değil halit ergençin lafı) yaptığı kötülükler yok sayılamasa da insanların yaptıklarıyla birlikte niyetleri de göz önüne laınmalı bence sinan ister miydi böyle olmasını amacı kesinlikle bu değildi evet bir tuhaf seviyor sevdiklerine zarar veriyor ama amacı onlara zarar vermek değil aslında onları kazanmak bunu çok yanlış yollarla yapıyor.doğru dizi film bir zamanlar aliyenin tabiri yerindeyse beyaz atlı prensiyken onu çok severken çocuklarına taparken birden bire bir jokere ne bileyim buz adama, gargamele falan çevrilebiliyor ama bu olurken bir şey yok da aklı başına gelince nasıl aklı başına gelir diyorsunuz daha önceki pişmanlığıyla şimdiki pişmanlığı arasında dağlar kadar fark var 1.5aydır bu artık gözümüze sokuluyor daha nasıl sokabilirlerdi senaristler bunu gözümüze bilemiyorum o zamanki pişmanlığı gerçek bir pişmanlık değildi.aslında burçinin dediği bir şeye katılıyorum dizideki çok somut şeylerle de oynamaya başladık bu olduğu zaman bana göre yanlış yorumlamaya başlıyoruz bakış açılarından kaynaklanan yorum farklılıkları olacaktır elbet ama bazı çok açık olan şeyleri de tartışmaya başladık...

weasleys
07-05-06, 14:48
birbuçuk aydır sinanı ne kadar masum olduğunu gözümüze sokmaya çalışanlar iki yıl boyunca sinanın tüm adiliklerini öyle bir içimize işledilerki ben onları söküp atamıyorum. yapmayın sinanınki saflıksa kızkardeşine yaptıkları saflıksa,aliye yaptıkları saflıksa,aynura yaptıkları saflıksa,leylaya yaptıkları saflıksa(onu sevdiğini söyledi ama hiç sevmedi,intiharına bile sebep oldu),ayşeye yaptıkları saflıksa,ümite yaptıkları saflıksa, inanın bu dünya saf insan kaynıyor. bu dünyada hiç kötü insan yok. her insan iyidir ama hayat şartları onu psikopatlaştırır. doğduğunda herkes masumdur. önemli olan tüm etrafındaki baskıya rağmen iyi masum kalabilmektir.deniz de kolay bir çocukluk geçirmemiş. babası terketmiş vs. ona niyebozmamış kendini. o niye sinan kadar "saf" kalamamış.bu zayıf karakterli adamın karşısına ne ikballer çıkar daha. onlar karşısında güçlü durabilecek mi???

weasleys
07-05-06, 14:53
artık bekleyip göreceğiz neler olacağını. bence aliye deniz olmasa bile sinan aliye hiç olmamalı. benim fikrim bu. benim diziden aldığım mesaj sizinkilerden farklı biraz. ne diyelim bakış açısı. ya da realist olup olmamayla alakalı. bilemiyorum.

begümm888
07-05-06, 14:55
weasleys(yoruldum mu ne böyle bir yorgunluk çöktü sanki:) sinanın pişman olması yeni bir olay değil bu ayşeye araba çarpmasından önce başlayan birşey aslında o herzaman gelgitler yaşayan biri oldu hep kafası karışıktı bu da gösterildi ama asıl darbe ayşenin kendini yaralamasıyla başladı onun için son darbeydi son noktaydı ve kesin olarak ayşeyi vermeye karar verdi ondan önce de vermeyi düşündü ama hatırlıyorsan buna ikbal engel oldu o da herzamanki gibi annesine uydu yeni bir olay değil bu kızını annesine götürürken oldu kaza...peki ben sana bir şey sormak istiyorum denizle aliye ilişkisinin başlangıcını bir düşün önce şunu sorayım sence başlangıç şekli doğru muydu?deniz evli ve 2 çocuklu bir kadına o şekilde mi yaklaşmalıydı?bunalımda olan bir kadına o şekilde mi yaklaşılmalıydı?bence ne olursa olsun sinanla aralarında ne geçerse geçsin dizideki en büyük mantık hatası buydu aliye gibi bir karakter nasıl olur da boşanmadan bu şekilde bir yakınlaşmaya girer benim için aldatmak sadece öpüşmek,el ele tutuşmak veya cinsel ilişkiye girmek değildir hatta en tehlikelisi duygusal aldatmadır ve aliye siz bu gerçeği görmek istemeseniz de bence çok açık bir şekilde sinanı aldatmıştır nolursa olsun ayrı bile olsa çok sorunlu da olsa bu evliyken başka biriyle yakınlaştığı gerçeğini değiştirmiyor.ya deniz?hadi aliye çok kötü günler geçiriyordu çok da çaresizdi ne yaptığını bilmiyordu falan e ya deniz?tamam çok sevebilirsin sen gene desteğini esirgemezsin varlığını hep hissettirebilirsin ama kendini kontrol edebilmelisin ya mesafeyi koruyabilmelisin henüz boşanmayan bir insana karşı...en azından bu mesafeyi boşanıncaya kadar koruyabilmelisin ki aslında deniz sürekli olarak aliyenin dibinde olmasından ve sevgisini ifade etmesinden ötürü durumu daha da karışık bir hale getirdi akıllı davranıp olaylar biraz duruluncaya kadar aliyeye mesafeli durabilseydi belki yaşananlar bu kadar ağır olmayacaktı çünkü sinan denizden ötürü çok daha fazla hırçınlaştı belki gene çocukları aliyeye kendisine dönsün diye vermeyecekti ama en azından aliye ve çocuklar bu kadar ayrı kalmayacaklardı çünkü hatırlarsan eğer, onları gçstermek için aliyeye geldiğinde deniz aliyenin ayrılma kararına rağmen gene onun işyerine gelmişti ve sinan da onları görüp kararından gene vazgeçti...boşandıktan sonraki yakınlaşmalarına birşey demiyorum öncesi bnm takılıp kaldığım sonuçta deniz sevdiği kadın için en azından ortam sakinleşene kadar(ama gene desteğini varlığını hissettirsin) mesafesini koruyabilir ve olayları daha da kolay hale getirebilirdi herkes için...sevmek bunu gerektirirdi ama deniz bunu yapmadı hatta bence aliyenin üstünde o kadar baskının üstüne bir baskı da kendi oluşturdu kadın bir de deniz için vicdan azabı çekti ama ben gene de deniz sevseydi bunu yapmazdı demiyorum çünkü çok somut olan şeylerden biridir denizin aliyeye aşkı hatalar tartışılabilir farklı yorumlanabilir ama dizideki somut şeyler değiştirilmemeli(yani sinanın aliyeye ve çocuklarına olan aşkının ya da onun gerçekten çok pişman olduğu ya da ikbalin çok büyük bir etken olduğu gerçeklerinin değiştirilmemesi gerektiği gibi...)çok mu uzun oldu ne :blush:

begümm888
07-05-06, 15:07
evet weasleys gerçekten bakış açısı farklılığı o kadar farklı ki mesajlarda bile anlaşamıyoruz :blush: o lafı ben değil halit ergenç söyledi yani sinan karakterini canlandıran adam ama saflık derken hiçbir şeyde suçu yok anlamında söylememiştir ben de onu kastetmedim zaten ne yaptığını bilmiyor yaptığı şeylerin farkında değil sonunun nereye gideceğini düşünemiyor anlamındadır...ben niyetin de önemli olduğunu düşünüyorum en az yaptıkları kadar bir insanın birini yaralamak isteyip de yaralaması farklı birşey amacının yaralamak olmayıp da sonuç olarak yaralamış olması farklı birşey...aklıma kurtlar vadisinden bir replik geldi başka dizinin repliğini koymak gibi olacak buraya ama konuyla ilgili diyor ki nesrin(izlemeyenler için çakırın karısıdır çakırı zaten izlemeyenler de herhalde az çok biliyorlardır):bir insanın gözlerinde biraz bile bir iyilik ışığı görebiliyorsanız onu istediğiniz yöne çekebilirsiniz...ben bunu sinanda görüyorum ve aliye de bundan sonra onu güzelce yontabilir zaten önemli bir kısmını başardı neyse evet bekleyip göreceğiz...

Royan
07-05-06, 17:25
birbuçuk aydır sinanı ne kadar masum olduğunu gözümüze sokmaya çalışanlar iki yıl boyunca sinanın tüm adiliklerini öyle bir içimize işledilerki ben onları söküp atamıyorum. yapmayın sinanınki saflıksa kızkardeşine yaptıkları saflıksa,aliye yaptıkları saflıksa,aynura yaptıkları saflıksa,leylaya yaptıkları saflıksa(onu sevdiğini söyledi ama hiç sevmedi,intiharına bile sebep oldu),ayşeye yaptıkları saflıksa,ümite yaptıkları saflıksa, inanın bu dünya saf insan kaynıyor. bu dünyada hiç kötü insan yok. her insan iyidir ama hayat şartları onu psikopatlaştırır. doğduğunda herkes masumdur. önemli olan tüm etrafındaki baskıya rağmen iyi masum kalabilmektir.deniz de kolay bir çocukluk geçirmemiş. babası terketmiş vs. ona niyebozmamış kendini. o niye sinan kadar "saf" kalamamış.bu zayıf karakterli adamın karşısına ne ikballer çıkar daha. onlar karşısında güçlü durabilecek mi???

Weasleys yazdıkların altına imzamı atacağım sözler, çok güzel dile getirmişsin ağzına sağlık. Halit Ergenç çok güzel rol yapıyor bu Halit Ergençin başarısı bu Sinanın karekterinin değiştiğini göstermez.Zaten can çıkar huy çıkmaz. Biraz objektif olabilinse!!

weasleys
07-05-06, 17:32
ben de ilk bölümleri hatırlatırım deniz aliyeye dostçe yaklaştı. ilk karşılaşmalrında çok güzelsiniz dedi ama onun dışında ona yardım etmekten başka ne yaptı. yani ben şaşkınım ya aliye deniz ilişkisini aldatmak olarak yorumlayıp da sinanın yaptıklarını aliyeyi seviyordu ama huzuru yoktu bunun için yaptı o aldatmak değil aslında diyorsunuz. inanamıyorum.madem aliye aldattı diyelim şartlar onu bunu zorladı madem şartlar insanın yaptığı her yanlışı meşru kılmasına sebep oluyor. aliye haklı.şu pişmanlık meselesine gelince bak kendi kalmeinle söyledin. daha önceden pişman oldu ayşeyş vermek istedi ama ikbal engel oldu diye. bu adamın pişmanlığı bu kadar. anlamadığım benim sorunu olan her insanın hata yapmaya hakkı var mıdır?evet çakır da yanlışlar yaptı ve su testisi su yolunda kırıldı. sinanın testisi de kendi yolunda kırılmalı artık.ben de csı:nytan bir replik yazayım sana. adamın biri önüne gelen herkesi öldürüyordu.gerekçesi de babasının küçükken ona sevgi göstermemesiydi. ona verilen cevap hapsi boylarken "72 saat içinde 12 masum insanı öldürdün ve sen küçükken baban seni öpmedi diye, senin için üzülmemizi mi bekliyorsun?doğru sinan 12 insan öldürmedi ama onun yüzünden ölen bir insanın arkasından bir saniye bile vicdan azabı çekmedi. onu öyle yerde bıraktı kaçtı. ben ordaydım bile diyemedi polise. bu mu iyilik???

burçinn
07-05-06, 23:32
sorun bence biraz sanırım isteklerimiz doğrultusunda bazı şeyleri çekiştirmemiz ya çok taraflı bakmamız gerekmiyor ki olaylara evet objektiflik çok önemli yemin ederim bunu ben de yazacaktım benden önce nbir arkadaşım yazmış ama ben denizle olan mutlu sonu isteyenlerin açıkçası kızmayın ama biraz daha olaylara taraflı baktıklarını bazı şeyleri görmek istemediklerini ve ısrarla yazılanları sinanı aklama çabası olarak gördüklerini düşünüyorum bir insan kötü şeyler yapmış olabilir ama bu iyi yanlarının tamamen kapanması anlamına gelmez biz demiyoruz ki size sinanın hiç hatası yok çok masum!hele aldatmak sayılmaz demek ne demek kim demiş ki böyle birşeyi nasıl okuyorsunuz siz sinan nolursa olsun aliyeyi seviyor bunu söylemek istiyoruz hani sevse aldatmaz dediniz ya bundaki etken sevmemek değil(aldatmalarda bu da var ama sinanınki bu değil) baş aktörü biliyorsunuz aslında da hernedense görmezden geliyorsunuz aslında nedeni açık denizle aliye birlikte olsun diye onların aleyhinde olabilecek hiçbirşeyi kabul etmiyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz...mesela ikbal deniyor büyük etken ama yanında da deniyor ki(nedense hep ikinci cümle atlanıyor) sinan zayıf karakterli nolursa olsun aliyeyi ezdirmemeliydi deniyor ama bu bazı arkadaşlarımız tarafından zaten herşey ikbalin suçu değil mi olarak algılanıyor çok inatçısınız gerçekten :blush:

burçinn
07-05-06, 23:35
bir şey daha var "aldatmak çok kötü bir şey hiç de etik değil" burası tamam da deniz aliyeye çok güzelsiniz demekten başka ne yaptı ki demek işte bu inanılmaz birşey kadın evliyken yakınlaştılar arkadaşlar anlamıyorsunuz galiba kocasına döndü diye bile onlarca tafra yapmadı mı deniz aliye baskı hissetmedi mi denize haksızlık yapıyorum falan filan diye bunları nasıl yok sayarsınız ya hatırladığım meclis bile bu konuda araştırma mı ne açmıştı yanlış mesaj var diye...eğer ki sinan için konuşurken aldatmayı baş neden olarak sunuyorsanız o zaman bu aldatmayı da görün hani siz dediniz aldatma al-dat-ma-dır!birine aferin ötekine geber diyemezsiniz işte objektiflik derken bunu kastediyorum bir değer yargısı varsa ortada herkes için geçerli olmalı sinan için kötüyse bu deniz ve aliye için de kötüdür...sinan melek değildir tamam ama şeytan da değil yapmayın her yönüyle görmeye çalışalım objektif olalım biraz ben de bunu diliyorum...sinan için iyi bir şey söylendiğinde de hemen tabi cnm melekti zaten diye başlayıp tekrar yaptıklarını anlatmaya başlıyorsunuz da anlayamadığınız(ya da anlamak istemediğiniz sanırım bu daha doğru) bunları inkar eden yok ki gördüğüm kadarıyla sadece kötü yönlerinin yanında iyi tarafları da söylenmeye çalışılıyor benim fikrimce...ne dedi mücahit son bölümde bir erkek tek bir erkek değildir benim nefret ettiğim sinan baba olan sinan değil!zelişin konuşmaları da çok iyidi...lütfen dizi oyuncularının da açıklamalarını hiçe saymayın çünkü onlar o karakterlere can verenler ve onlardan iyi kimse o karakterleri anlayamaz röportajlar koyuyoruz buraya onların açıklamalarını ama siz buna bile karşı çıkıyorsunuz...yorumlayalım tabiki olayları ama bazı gerçekleri inkar etmeden onlar üzerinden yapalım yorumlarımızı bu daha sağlıklı olacak öteki türlü çok çekiştiriyoruz sağdan soldan...

perfidia
07-05-06, 23:52
arkadaslar yapmayin ya dizi bu:)

burçinn
08-05-06, 00:33
hiç sorma perfidia ordan komik gözüküyor değil mi:)ne yapalım heyecan işte stres yaptık herhalde bu diziden en çok keyif alanlar işi böyle ortadan izleyenler yani sonunda sinanla mı yok denizle mi olsun diye stres yapmadan dizinin finalini kabullenecek olanlar ben de öyle izlemek isterdim ama olmuyor ya iki final mi yapsalar ne? bir kere yapılmıştı gerçi çok saçma geliyor bana inandırıcı gelmiyor ama baksana duruma senaristlerin de işi zor herkesi nasıl memnun edecekler...o dizi de galiba zerdaydı yanlış hatırlıyor olabilirm ama gene bir tmc yapımı...

SNAD
08-05-06, 18:56
sevgili arkadaşım weasley;dediklerine yüzde bir milyon katılıyorum.Deniz'i "bana mutluluğun haram olduğunu biliyordum" dediği için topa tutan herkese sesleniyorum.Saf duygularla söylemişti...

weasleys
08-05-06, 20:34
biz de farkındayız bu dizi ama aldatmak aldatılmak hayatın gerçeği burda tartışmamız bu. bir kadını kocası seviyor deli gibi hatta psikopatça ama aldatıyorsa eğer birlikteliklerinden tek doğan mutsuzluksa artık o birliktelik anlamsızdır. hele kadın adama sana olan sevgimi bitirdin diyorsa ki bu oldu aliyede daha ilk bölümlerde aliye bunu söyledi bu evlilik üzerine evlilik yapıldıysa kadın başkasını sevmişse. herhalde kabul edersiniz aliyenin denizi bir parça da olsa sevdiğini daha nasıl aliye sinan birlikte olmalı dersiniz. o rolde halit ergenç değil de sıradan biri oynasaydı tepki yine aynı mı olurdu merak ediyorum? benim size anlatmak istediğim doğru bir insan çok iyi niyetli olur da elini attığını yıkar ne bilim yeni bir yerde işe başlar gittiği gün yangın çıkarır. ama sinanınki öyle değil hırsından öfkesinden kötü huyluluğundan herkese zarar veriyor. ve lütfen artık ikbal yüzünden yapıyor demeyin 40 yaşındaki adam bu ya. kimse mükemmel hayat yaşamıyor ama acılarını başkasından çıkarmıyor. kimse kendi ezilmişliğini başkasını ezerek çıkaramaz. iyi niyetli de olsa kötü niyetli de olsa ki iyi niyetli bir insan arkasında damdan düşmüş birini burakıp kaçmaz. burda nasıl bir iyi niyet olabilir.iyi niyetli olsaydı en azından ambulans çağırırdı.

perfidia
09-05-06, 01:54
evet zerdanin 2 finali wardi sacmaydi yani kaafa karistrici en iyisi mutlu sonla bitmesi..insanlara eziyet etmesnler

Sanemcik
09-05-06, 04:55
Arkadaslar ben simdi bu 3 final lafini anlamadim.Yani símdi Aliye'ye 3 final mi yapacaklar, yoksa 3 finalden birini mi sececekler?

CoccorieS
09-05-06, 09:32
ben de sinanla aliye olarak ümit ediyorum :img-lady: yani aslında burda mantık ve duygular karışıyor sanırım yani evet mantık olarak bakarsak aliye ve deniz daha mantıklı bir son(bir o kadar da basit,sıradan ve sıkıcı bence) ama izlerken keşke bir şeyler olsa senarist güzel bir şekilde yönlendirse de olay sinan ve aliye olarak bitse diyorum çok istiyorum böyle olmasını emekler boşa gidecek ne demek arkadaşlar yapmayın aliye denizle evlenmek için emek sarfetmedi kendi ayakları üstünde durabilmek için ve çocuklarını alabilmek için mücadele etti ve en önemlisi de o zamanlar olaylar şimdiki gibi değildi sinan o zaman da pişmandı noldu demişsiniz ,o zaman gerçekten pişman değildi aliyeyi gidemez zannediyordu ve aynı hataları tekrarladı şimdi ise aklı başına geldi ve çok da acı çekiyor bir insanın intihar etmesi basit bir şey mi ne kadar acı çektiğini ve ne kadar vicdan azabı duyduğıunu göstermiyor mu ölsün mü bundan sonra hiçmutlu olmasın mı?ya çocuklar nolcak hiçkimse anne baba kadar önemli olamaz çocuklar en çok anne ve babalarının yanında mutlu olabilirler ve aliyeye gelince yaşadıkları çok zor herkes hazmedemez ama dizideki aliye karakterine dayanarak onun kocasına inandıktan sonra onu affedebileceğini ve çocuklarını da gözönünde bulundururak tekrar sinanla evlenebileceğini ayrıca kocasını şimdiki haliyle yeniden sevebileceğini ve çok mutlu olabileceklerini düşünüyorum ve umuyorum...bu durum kesinlikle aliyenin duruşunu değiştirmez o zamanında yapması gerekeni yapmış ve ayakları üstünde durabileceğini göstermiştir burdaki olay bence deniz-aliye olayı değildir denize gelirsek hayatı karardı adamın zaten aliyeye aşık olmakla evet güzel sağlam biraşkı var denizin ama aliyeyi ilk baştan beri kavuşmak için sevmedi ki o yani evliydi aliye 2 çocuğu vardı bunalımdaydı hiçbir şey belli değildi sonunda kavuşamamak da vardı zaten artık o da bunalmaya başladı deniz defneyle daha mutlu olur çünkü bana göre deniz aliyeyle evlense bile sinan huzursuz olduğu sürece(aliyeyi çok seviyor bence denizden daha fazla!onu unutamayacak)deniz de mutsuz olacak çünkü aliye de sinanın bunalımlarına çok duyarsız kalamaz bir de çocukların babalarına özlemleri olacaktır ayşe ne kadar kızgın olsa da birincisi denizle vakit geçirmedi arda gibi değil ikincisi de babasına aslında kızgın olsa da çok düşkün yani bence denize rahat yok defneyle huzura erer...hem denizin mutluluğu 1 kez düşünülüyorsa çocuklarınki 2 hatta 3 kat daha fazla düşünülmeli çok daha önemliler bence anne ve babası ayrı olanlar bunu daha iyi anlayabileceklerdir hiçbir çocuk anne ve babasının yanındaki mutluluğu başka bir ortamda bulamaz...çok uzun oldu ama uzun lafın kısası bence de bu diziye en çok yakışacak son aliye-sinan-ayşe ve arda tablosudur işte benim en ama en mutlu sonum bu:)

ancak bu kadar süper anlatılabilirdi ;)

dicle_
09-05-06, 09:38
sinan ve aliye birleşcek denizde defneyle beraber olcak aysede düzelcekk

dicle_
09-05-06, 10:33
arkadaslar bu kadar olur yaa dediğim cıktııı hee aliye ile sinan barısıyo ayse duzelıyo ve defneyle deniz mutlu oluyoo size demiştimmmmmmmmmmm hatta giriş sayfasında bile yazıyoo

marina16
09-05-06, 11:34
ben şunu anlamıyorum sinan'ın bu kadar yaptıklarından sonra herkes iki ağladı kahroldu diye sinan da sinan ne bu ya allah aşkına aliye yi bu kadar seviyordu da aliyenin çoçuklarla geçirdiği trafik kazasında aliyeyi umursamadı bile orda gene hainlik düşünüp çoçukları aldı başka hastaneye götürdü aliye ölmüş kalşmı mı umrunda bile olmadığı gibi bideeline çiçek almış kaç gün sonra hastaneye gelmişti yüzsüz işpte ensevdiğim sahnelerden biride denizin sinana yumruk attığı sahneydi şimdi ne çabuk unuttunuz o sahneleride sinana sahip çıkar oldunuz anlamıyorum.bence sevmek karşındakini kendinden fazla düşünmektir. sinan zamanında aliyeyi düşündümü onun çektiği acıları ........
bu onlarda onun suçu eğer ayşe bunalıma girmeseydi zannediyormusunuz ayşe yi annnesine verecek ti A.S.L.A sinan'ın yaptıkları af edilir gibi değil bence deniz
aliye yi nasıl sevdiğini herkese gösterdi sabretti kendinden daha fazla aliyeyi düşündü kendini unuttu ya ben eğer sonunda liye ve sinan birleşecekse bu finali görmek istemiyorum.böyle final olmaz olsun ...

aysem_
09-05-06, 11:41
Sinan-Aliye-çocuklar ........Deniz- Derman Abla birlikte olsun.

pervinE
09-05-06, 13:36
Finalin Sinan - Aliye Asla Olmamali...

ecem5949
09-05-06, 13:51
Kusura bakmayın ama Sinan ve Aliye beraberliği ile final olsun diyen arkadaşları anlamıyorum ve ne yazıkki istekleri olacak gibi gözüküyor çünkü dizifilm.com ana sayfasında yazılandan öyle olacağı anlaşılıyor. Benimle aynı düşüncede olan arkadaşlarımında bahsettiği gibi Sinan ın Aliye ye aklıma gelmeyecek kadar çok yaptığı olumsuzluklar varken siz nasıl da Sinan ın Aliye ile barışmasını istersiniz anlamış değilim aslında evet biz türk milleti duygusallık konusunda bir numarayız ve karşımızdaki kişi veya kişiler 2 ağlayınca hemen affedebiliyoruz ve ne yazıkki işte bu yüzden de kaybediyoruz. Eğer bir insan bir kere hata yaptıysa ancak 2. bir şans verilebilir 3. süne asla.... Sinan bu şanslarını deyerlendiremediiiiiii...... Ne kadar saçmadır ki evet dizinin teması çocuklarım olmadan asla ama iki senedir bize Deniz ve Aliye aşkını sürüncemede yaşatıp sürekli onların değil evlenmek başbaşa kalmalarından mutlu olmuşken şimdi Defne yi araya sokup Aliye ve Sinan ı bir araya getiriyolar... Yani TMC biz izleyici ile dalga geçiyor... Aynı Zerda ve Bim de yaptıkları gibi... Tek üzüntüm bu diziyi 2 yıl boyunca bedavaya izlemiş olduğumu düşünmem...

SELİN ASLAN
09-05-06, 13:53
ya ben gerçekten inanamıyorum.bu son yazılan final çok saçma.eğer senaristler böyle bir final düşünüyorlarsa çok yazık.denizi ne kadar kolay harcıyorlar.denizin duyduğu büyük aşkı bitirip birde üstüne defneye aşık edecekler.ben bu finalin kesinlikle olmasını istemiyorum.final kesinlikle mutlu sonla bitmeli.benim mutlu sonum aliye-deniz evlensin çocuklarla mutlu olsunlar hatta onlarında bir çocuğu olsun.sinanlada dost kalsınlar.

SELİN ASLAN
09-05-06, 13:56
ecem5949 sana tamamen katılıyorum.eğer yazıldığı gibi bir final olursa gerçekten 2 yıl boyunca boşuna izlemişiz.deniz-aliye aşkını tam anlamıyla yaşatmamışlarken onları ayırıyorlar.

ersa1
09-05-06, 14:00
Finali merak etmeye gerek yok ki.. TMC yapımı. Yakın takip edenlere geçmiş ola derim, saçmalamakta sınır tanımıyorlar ki, her türlü saçmalayarak bitirecek tabii.... Yayınlanırken reytingi kaptım bitince ne halin varsa gör diyecek izleyenlere diğer yapımlarında olduğu gibi...

egebatu
09-05-06, 14:22
bence aliye nejatla olmalı yoksa bukadar seyrettiğimiz o güzel aşka yazık olur hem aliye nejatla çok mutlu sinanla biz hiç mutlu görmedikki neden ona dönsün çocuklarıda alıcak artık o kesin sinanda tek kalıcak ikballe he he he ama o hak etti bunu sinanın baştan yaptığı kötülükler çabuk unutuldu dizinin bitmesine az kaldı görücez bakalım ne olucak :icon_roll

OZZLEM
09-05-06, 14:25
bencede aliye nejat la olmalı başka bi son çok mantıksız olur ama yinede endişeliyim senaristlere pek güven olmaz umarım dizinin sonunda aliye -deniz beraberliğini görürüz.......

ZeHrA_K
09-05-06, 14:46
ya bende aliye le denizi bir arada gormek istiyorum ya okadar izledik onlari mutlu gormek icin ama nerde demekki biz bu diziyi bosuna izlemisiz ya gitti o guzelim yillar bos bosuna resmen ya

Sanemcik
09-05-06, 14:53
Ya yeni final cok sacma olmus yaaaa.Tamam Sinan ve Aliye yakisiyorlar, ama gene beraber olmalari cok sacma!Ayse'nin ölmesini istemem, ama o bare gercekci olur, araba nasil carpti kiza.Ama Sinan Aliye'ye cektirdiklerinden sonra, kadin yine ona dönerse bu bütün kadinlara yalnis bir ders ve sembol verir.Aliye güclü bir kadin, Sinan'a dönmek'len sadece yenik düsürür kendisini yaaa :(

HayatBilgisi
09-05-06, 15:42
Gozlerime inanmadim haberi okuyunca... Sinan ve Aliye yine beraber. Cok sacma bir final olur. Deniz ile Aliye birbirlerini bukadar severken nasil'da ayrilirlar.. bence mutlu bitecek bu dizi yani Deniz ile Aliye ve Arda ile Ayse!

SNAD
09-05-06, 17:06
Çelişkilerle dolu bir haber.Güneş gazetesinin tamamen uydurma amacıyla yazdığı birşey.Neden mi? Çünkü...
1)Su Dura'nın röportaj sonunda "ölmüyorum" dediğini herkes duydu ve hatta Arda ona kızdı,"neden söyledin -diye.
2)Dizinin yayınlandığı kanal açıklama yaptı ki Aliye-Deniz düğünü ertelendi kaza yüzünden-diye
3)Dizinin ocak ayına dek uzama ihtimali mevcut.Ki işte bence en büyük rezalet bu olur.Olmayan konuyu uzatmaya çalışıyorlar.Neden birşeyi tadında bırakmayı bilmezler diye sorucam ama cevabı galiba biliyorum=PARA

Bu haberi okuduğumda birşey geldi aklıma;Keriz Yerine Konduğumuz ve Bizimle Dalga Geçtikleri.Doğru veya değil;işin bu raddeye gelmesine mahal verdiler.Madem izleyicinin ne istediği bu denli önemli;o halde hepimiz harekete geçelim.

SNAD
09-05-06, 17:12
Bir de birşey daha.Setle bağlantısı olan bazı arkadaşlarımız var içimizde.Rica etsem/etsek...Desinler ki "arkadaş iki final yapın.Birinde onların istediği olsun,diğerinde de bizim" Birer hafta arayla yayınlansın.Farkında mısınız, resmen bizimle eğleniyorlar.

SNAD
09-05-06, 17:53
SN.EROL AVCI;
Benimle aynı görüşü paylaştığını düşündüğüm bütün seyirciler adına yazıyorum; kimbilir belki elinize geçer bu yazı.
Diziyi başladığı ilk günden itibaren seyreden milyonlarca izleyiciden biriyim.Aynı zamanda milyon yapanlardan da.Bundan önce altına imzanızı attığınız yapımlardan hiçbirini seyretmek kısmet olmadı ama biliyorum ki rating açısından oldukça tatmin edici sonuçları oldu sizler için.Televizyon yapımlarından sanata dair hedeflere ulaşmayı beklemenin doğru olmadığını düşünenlerdenim.Ama her ne olur ise olsun,yapılan işte çizgiyi koruma ve mantıklı sonuçlar elde etme hedefi olmalı.Yola çıkarken tipik bir ticaret mantığı ile "müşterinin memnuniyeti bizim için en önemli şeydir" dediniz.Ki doğrusu da budur.Ama maddi hedefe ulaştıktan sonra müşteriyi hiç yerine koymak ve ona kullanılmış duygusu yaşatmak hiçbir mantığa ve anlayışa sığmaz.Çünkü bu yolda hiç yalnız bırakılmadınız.Kimler yaptı bunu? BİZLER.Siz olmasaydınız başka birileri olacaktı ama biz olmasaydık siz olmayacaktnız.Bu durumda bizlerin hepinizin üzerinde anne sütü gibi hakkımız var.
Her düşüncenin bir yolu ve her yolun bir felsefesi vardır.Aylarca mağdur kadınların sesiydi Aliye.Herkese umut ışığı oldu,herkes güç buldu.Ama maalesef bu çizgiyi korumada ne denli başarılı olduğunuzu çoğu insan tartışır olduk.Bir yandan bunu yaparken diğer yandan da "neden" diye soruyoruz. Neden TMC seyircisini hiç yerine koyuyor,bu duyguyu yaşatma vicdanını nereden buluyor?
Bunun en son örneği Aliye dizisi.Her televizyon ve gazete reklamında "izlenme rekorları kıran dizi" sıfatı galiba sizleri farklı yönde cezbetti.Bu zamandan sonra kimse diziyi izlemekten vazgeçmez dediniz ve dedikçe de uzattınız.Büyü git gide bozuluyor.
Dizinin finali ile ilgili çeşitli haberler çıkıyor.Eğer bu kadar zaman bir felsefeniz olduğunu iddia ettiyseniz, bu yoldan hiçbir koşulda dönmeyeceksiniz.Çünkü laf ağızdan bir kere çıkıyor.Bizlerden çok daha iyi bilirsiniz ne tür haberlerin çıktığını izleyicinin üzerinde ne tarz bir etki yaratacağını.Ama unutmayın ki herşeyin farkında olan birileri elbet vardır ve o birilerini bazı şeylerin doğruluğuna inandırmak imkansızdır.Zamanında iki kardeşle de birlikte olan bir karakteri sırf seyirci istedi diye kardeşlerden biriyle evlendiren TMC, Aliye'yi kendisine yapmadığı kalmayan,ama iki damla gözyaşıyla herşeye sünger çekmeye çalışan bir adama döndürürse hiç şaşırmam.TMC'ye yakışır.Umarım bütün bu yazdıklarımdan utanacağım zamanı er geç görürüm.

pervinE
09-05-06, 18:33
SNAD sana katılıyorum. Bu mesajın yapımcılara en çabuk ve doğru bir şekilde www.aliyetmc.com.tr'den ulaşır. Lütfen oraya da gönder. Burada tatlı tatlı tartışırıyoruz, fakat bu dizi hayatımızın bir parçası ve örnek bir finalle birmesi gerektiğine inandığım için ben bir-kaç defa oraya düşüncelerimi gönderdim. sen de öyle yap lütfen.
Ayrıca iki final demişsin ya. Bu da çok doğru değil bence. Daha önceki dizilerinde yaptılar ve seyretmediysen çok saçma ve bende finallerin hiç bir iz bırakmadığını söyleyebilirim. Veya finali son noktayı koymadan yapsınlar kim nasıl isterse öyle yorumlasın...

Sanemcik
09-05-06, 19:00
Ya lütfen bana birisi anlatsin nasil oluryor iki degisik final?Yani nasil yapiyorlar böyle sey?Iki ayri bölüm cevirip arka arkaya mi oynaticaklar? Hic bir dizide böyle oldu mu simdiye kadar?

pervinE
09-05-06, 19:10
Sanemcik, daha önce Zerda'da yaptılar öyle bir şey. Dizinin son bölümünde reklam arasıyla iki ayrı final gösterdiler. Aliye kadar olmasa da ben o diziye çok beğenmiştim ve hiç kaçırmadım. Çok saçmaydı. Umarım böyle bir şey yapmazlar. Bu dizi mutlu bitmeli - ALİYE'nin mutluluğu ile bitmeli.

SNAD
09-05-06, 19:22
Sevgili Pervin ben oraya defaten yazılar yazdım.Ellerine geçtiğinde bir etki yaratacağını zaten düşünmüyorum.Hani ola ki okurlar diye yazdım bunu ama birinci amacım benimle aynı görüşte olan kişileri bir anlamda uyandırıp harekete geçmeleri için onları birlik olmaya davet etmek.

SNAD
09-05-06, 19:29
Bir de çok özel ama bunu söylemek zorundayım.Okuyan bazı arkadaşlar neden böylesine hararetli bir şekilde bu görüşte olmam ve ısrarla bunu dile getirdiğim konusunda beni hayretle karşılıyor olabilirler.
Bire bir değil ama dizide yaşananların büyük bir bölümü başımdan geçti.Ve ister istemez tarafsız bir şekilde seyredemiyorum.Ve gerçekten bütün bu dedikodular kulağıma geldikçe yeniden yıkılıyor ve aynı şeyleri silbaştan yaşıyorum.

Sanemcik
09-05-06, 20:03
Yaaaaa cok üzülüyorum ben ya!Acayip morelim bozuk su an.Ne demek iki ayri final?Ne gerek var?!Aliye mutlu olsun bu herkeze yeter.Ama Sinan'la mutlu olamaz artik bu kesin.Ve yinede onlari beraber getirmek istiyorlar olmadi bence.Ve acayip sinirlendigim haber Aliye'nin Ocak ayina kadar devam etmesi...cok üzüldüm.O güzelim dizinin iyice tatini kaciracaklar ve efsane diziyi rezil edecekler.Efanse dizi Aliye ilerde Sacma dizi Aliye olarak anilacak belki.Yazik degil mi ya?!Niye bu kadar bekletiler bizi o zaman?!

serkanmert
09-05-06, 21:10
sinan ve aliye beraberliğini halit ergenç sevgisi yüzünden okadar çok isteyen varki.o rolde halit ergenç değil de kötü karakter rolüyle bütünleşmiş biri oynasa hiç böyle mi olurdu. ne diyeyim sinanı saf masum iyi koca süper baba olarak niteleyenlere Allah sinan gibi bir koca versin. o zaman görürüz iyi niyet ki bence sinan da o yok karın doyuruyor mu?

SNAD
10-05-06, 00:21
Herkese dizinin finalini açıklıyorum.Sete gidip senaristleri öldürecem.İşte final Bu

Sanemcik
10-05-06, 00:47
Herkese dizinin finalini açıklıyorum.Sete gidip senaristleri öldürecem.İşte final Bu

Canim benim bu kadar kafana takma ya.Belki bütün duyduklarimiz birer dedikodu.Cünkü Aliye'nin bugünkü tavirlarindan sonra Sinan'lan beraber olacagini inanmiyorum ben!Ve belki bu Ocak ayina kadar uzatma sadece bir idda'dir, ne dersin?Üzme bu kadar kendini bos yere

anil16
10-05-06, 08:38
Ya vallah simdi ciddimi bunlar? Sinanla barisip evlenicekmi yine? Heralde bu iyi birsey cok mutlu bir son ulucagi belli ve Deniz'de doktor kizlanmi? Bu inanilmaz birsey.

SNAD
10-05-06, 14:34
Canim benim bu kadar kafana takma ya.Belki bütün duyduklarimiz birer dedikodu.Cünkü Aliye'nin bugünkü tavirlarindan sonra Sinan'lan beraber olacagini inanmiyorum ben!Ve belki bu Ocak ayina kadar uzatma sadece bir idda'dir, ne dersin?Üzme bu kadar kendini bos yere
sanemcik ben çok kötüyüm ya.yemin ediyorum dünden beri prova yapıyorum tmc yi arayım diye.böyle birşey imkansız ya.yemin ederim atarım kendimi zaten bunalımlıyım.ne olur bana yardım edin-yalvarıyorum hepinize.

begümm888
10-05-06, 14:40
biz de farkındayız bu dizi ama aldatmak aldatılmak hayatın gerçeği burda tartışmamız bu. bir kadını kocası seviyor deli gibi hatta psikopatça ama aldatıyorsa eğer birlikteliklerinden tek doğan mutsuzluksa artık o birliktelik anlamsızdır. hele kadın adama sana olan sevgimi bitirdin diyorsa ki bu oldu aliyede daha ilk bölümlerde aliye bunu söyledi bu evlilik üzerine evlilik yapıldıysa kadın başkasını sevmişse. herhalde kabul edersiniz aliyenin denizi bir parça da olsa sevdiğini daha nasıl aliye sinan birlikte olmalı dersiniz. o rolde halit ergenç değil de sıradan biri oynasaydı tepki yine aynı mı olurdu merak ediyorum? benim size anlatmak istediğim doğru bir insan çok iyi niyetli olur da elini attığını yıkar ne bilim yeni bir yerde işe başlar gittiği gün yangın çıkarır. ama sinanınki öyle değil hırsından öfkesinden kötü huyluluğundan herkese zarar veriyor. ve lütfen artık ikbal yüzünden yapıyor demeyin 40 yaşındaki adam bu ya. kimse mükemmel hayat yaşamıyor ama acılarını başkasından çıkarmıyor. kimse kendi ezilmişliğini başkasını ezerek çıkaramaz. iyi niyetli de olsa kötü niyetli de olsa ki iyi niyetli bir insan arkasında damdan düşmüş birini burakıp kaçmaz. burda nasıl bir iyi niyet olabilir.iyi niyetli olsaydı en azından ambulans çağırırdı.
ama weasleys insanları içinde bulunduğu şartlardan koşullardan ayrı tek başına düşünemeyiz ki!insanların karakterlerini davranışlarını ailesi başta olmak üzere çevresi çok büyük ölçüde etkiler...yani ben bir çocuk büyüteceğim ama ileride yapacağı olumlu ya da olumsuz hiçbir haraketten sorumlu olmayacağım gibi birşey nasılsa o kendi doğru yolu bulur!tabiki insanın kendi iradesi önemli ama içinde bulunduğu şartlar da yok sayılmamalı nerde kaldı ailenin önemi o zaman?meriç en kızgın olduğu zamanda bile belki hatırlarsın biz sevildiğimizi hiç hissetmedik belki hissetseydik abim şimdi bu durumda olmazdı demişti...meriçin durumu daha farklı bu tip anneler oğullarına daha düşkün olur onun hayatındaki tek kadın olmak ister ve baskı uygularlar...ama tekrar diyorum ki bu sinanın suçu omadığı anlamına gelmez ama şartlar onu çok zorluyor...zelişin de dünkü bölümde dediği gibi(ve zaman zaman da aslında dizide belirtildiği gibi) sinan aslında kötü biri değil ama kötülükler yaptı evet!sinan dengesiz bir karakter bence yani ne tam iyi ne de tam kötü denir onun için sinan ümiti damdan bırakıp kaçan bir adamsa aynı sinan en stresli zamanında işçisi ameliyatta diye onun başında bekleyen ve öldüğünü öğrenince kalp spazmı geçiren yerde yarı baygın halde yatarken bile ölen çocuğu soran,ya da sekreterine kızdığı için ondan özür dileyip gönlünü almaya çalışan da bir adamdır işte bu kısımları da es geçmeyelim diyorum ben...bundan sonrası için de iyi yönünün daha ön plana çıkacağını düşünüyorum çünkü yaptıkların cezasını çok ağır şekilde ödüyor ve ödemeye de devam edecek sonuçta vicdan azabından çöktü adam artık bir daha aynı hataları yapmayacaktır...bu arada mücahite hiç laf gelmiyor farkındaysanız aslında o da az şeyler yapmadı ama şu anda yaptıkları yüzünden onu affedebiliyoruz kabullenebiliyoruz...

pervinE
10-05-06, 14:46
SNAD arkadaşım sanıyorum hepimiz fena kaptırdık kendimizi diziye. ben de senden çok farklı değilim. umarım sonunda bizi deli etmezler.

begümm888
10-05-06, 14:49
sanemcik ben çok kötüyüm ya.yemin ediyorum dünden beri prova yapıyorum tmc yi arayım diye.böyle birşey imkansız ya.yemin ederim atarım kendimi zaten bunalımlıyım.ne olur bana yardım edin-yalvarıyorum hepinize.
sevgili snad abartma nolur ya dizi bu nihayetinde bakalım belki öyle birşey yazılır ki herkesin kabul edebileceği bir şey olur bu belli olmaz...üzülme o kadar ben üzüldüm vallahi bu kadar üzülmene mesela ben senin istediğin sonun zıttını istiyorum ben de aliye sinan birleşmezse çok üzüleceğim içimde kalacak o hayalimdeki mutlu aile tablosu ama bu kadar da böyle bunalıma girmeye falan gerek yok...vallahi saçma maçma harbiden iki son mu yazsa bunlar ne yapsa?tamam inandırıcı olmuyor ama ben sizin sonu izlemem kendi istediğim son daha gerçekçi olsun diye(nasıl yalan bir laf izlerim tabi çatlarım meraktan:)ama sonra silerim aklımdan o sonu kendi sonumla mutlu olurum) aklıma bir zamanlar bbg yarışmalarındaki bölünmeler geldi eraycılar melihçiler falan...burdaki bölünme de buna benzemeye başladı ama gerek yok aslında bu kadar da abartmaya :blush:

aysem_
10-05-06, 15:33
arakadaşlar özelliklede SNAD lütfen bu kadar kafana takıp kaptırma kendini. Bu dizinin milyonlarca izleyeni var ve senaristlerin de işi kolay değil. Herkesi aynı anda memnun edemezler. Finalde ne olursa olsun sakin karşılamakta fayda var. mesela ben Aliye-Sinan birlikteliğini istiyorum, ama böylede olmayabilir. Bu bişey kaybettirmez.
Sonuçta bu dizi hayatın gerçeklerini anlatıyorsa
gerçek hayattaki bazı kadınlar, kocaları Sinan'ın hatalarını yapsalada hep severler hiç kopamazlar. Bu gerçek hayatta da olan bişeyse finalin böyle olmasını saçma bulmakta saçma olur.
Halit Ergenç'i çok seviyorum, samimi bir oyunculuğu var bu oyunculukla Sinan'a hatalarına rağmen derin bir nefret besleyemedim.
Bir de weasleys demişki Halit Ergenç'in yerinde başkası olsa..., O zaman bende derim ki Deniz'i Nejat İşler'den daha çirkin bir başkası oynasa ...
sonuçta karakterlere hayat veren oyunculardır.

kendinizi dizilerle , tv'deki şeylerle bu kadar özdeşleştirmeyin .

deadly_angel
10-05-06, 16:09
Arkadaşlar dünkü bölümde ayşenin kalbi durduğunda bir ninni vardı çalınan hani arkadanda kıracın sesi geliyodu.Onu ekleyebilirmisiniz? birde aliyenin ayşenin başında söylediğini

burçinn
10-05-06, 20:51
özellikle deniz-aliye birlikteliğini isteyen arkadaşlar hani sanki senaristler kendilerine ihanet ediyorlarmış gibi yazıyorlar 2 sene izledik böyle mi olacaktı falan yani biz de 2 sene izledik biz de bu diziyi çok severek izliyoruz biz şimdi aliye-sinan birlikteliğini istiyoruz diye üvey seyirci mi oluyoruz? :icon_roll senaristlere de acıyorum gerçekten herkesi nasıl mutlu edebilirler imkanı yok aslında şu durum bile onların başarısını gösteriyor çünkü bazı diziler vardır hemen hemen seyirci bütünleşir ve herkesin istediği şekilde biter o diziler ne kadar sıkıcı ve bayağı!bence böyle çok daha güzel değişik görüşler ve istekler olması heyecanı arttırıyor öyle bunalıma girmeye ne gerek var bu heyecanın tadını çıkaralım(yazarken kolay gerçi de ben de sinanla aliye olsun çok istiyorum:) bekleyelim görelim ne olacağını, istediğimiz son olmuyor diye gidip senaristleri tarayacak halimiz yok herkes mutlu olamayacak :img-huh:

Sanemcik
10-05-06, 22:47
SNAD ve diger arkadaslar.Aliye Ocak ayina kadar devam etmiyecek.Bugün flash tv gösterdi bir haber.Sanem ve Kudret ayrilmis ve birbirlerinin yüzünü görmek istemiyorlarmis.Ocak ayina kadar beraber calismalari imkansiz...rahat olun yani.Dizi yakinda mutlu sonlan biter.

90_SANEM_90
10-05-06, 22:53
Sanemcik Arkadasim Ona Sanem Le Kudret Karar Vermiyorlar Ki!!! Tmc Karar Veriyor !!!!

Sanemcik
10-05-06, 22:55
Tamamda zorlan oynaticak degiler ki kadini?! Mecbur mu?

90_SANEM_90
10-05-06, 22:56
Ama Insallah Fazla Uzatmazlar !!!
ARTIK BITIRSINLER HAZIRANIN SONUNDA !!!
SANEM CELKI YENI PROJELERDE GÖRMEK ISTIYORUZ !!!
AMA HICTR BELLI OLMAZ !!!!
BIDE BAKMISINKI OCAKTA BITIRIRLER !!!!
SANEMDE BIKMISTIR HERHALDE ARTIK !!!

Sanemcik
10-05-06, 22:59
Bence uzatmazlar.Cünkü finalin konusu Aysemis diye duydum.Yani Ayse'nin gene hayata dönmesi.Herhalde daha 10 bölüm sürmez.Hem burda bir arkadasimiz Naci beyi görmüs (Gercek ismini unuttum) ve o demis ki "Dizinin 72 Bölümü olacak).Yani degisiklik olmazsa dizi 4 bölüm sonra bitmesi lazim asil...

90_SANEM_90
10-05-06, 23:14
Ben 75 .bölümde Bitecek Diye Duydum !!!!!!!!!!

Müge
10-05-06, 23:15
Ne oldu SNAD arkadaşım....Derdin ne?:(
Aliye seni çokmu etkiledi? ..Canım neden bu kadar etkilendinki? Bu dizi güzel bir dizi olabilir ama bir senaryo,gerçekle bir ilgisi yok..Tamam bazı sahneler gerçekten çok etkiliyeci hafızanda uzun süre kalıyor ama fazlasıda gerçekten insanın ruh sağılını bozuyor..Sen de fazla düşünme bence,başka şeylere yönlendir kendini,bir süre sonra unutursun zaten..Bu dediklerimi ukala biri bana akıl veriyoruş gibi algılama sakın ben gerçekten bu dizi için senin kötü olmanı istemem..
Sevgiler...;)

buğsemini
10-05-06, 23:44
SNAD saçmalama kardeşim ya atarım kendimi felan diyerek.Kendini, toparla biraz nasıl biterse bitsin.Ölüm yok ya ucunda.Sen hayatını yaşamaya bak.Sanki ölürsen Aiye ve Deniz birbirine kawuşacaklar.Onlar başka dizilerde oynarken sen onların o güzel yüzlerini bir daha göremeyeceksin.O sadecene bir dizi gerçek değil.Bırak kendini hayatın akışına.Bizleride üzme.Yazını okuyunca gerçekten çok üzüldüm.Bu kadar bunalımdaysan istersen Aliye'yi izleyerek daha çok bunalıma girme tatlım.Kendine iyi bak.Bu arada arkadaşlar ewet Aliye Ocak ayına kadar uzamış oyuncularında haberi warmış....

90_SANEM_90
10-05-06, 23:47
Nerden Duydun Arkadasim ?????????????

sanemfan
10-05-06, 23:51
bugsemini nerden aldin bu bilgiyi arkadasim...ocak ayina kadar uzayacagini...cevaplarsan sevinirim

buğsemini
11-05-06, 00:10
Bir arkadaşım söyledi sette tanıdığı warmış arkadaşlar.Tam kesin değilmiş ama alınan reytinglerden memnun olduklarından Ocak ayına kadar uzama ihtimali warmış.Ama son gelişmeler böyleydi.Yani kesin olmamakla birlikte uzayabilirmiş.En son uzama kararı almışlar.Ama tam kesin değil yinede belli olmaz diyor.Yani uzamayabilirmişte...

Buffy_Fan
11-05-06, 00:49
Ben bu dizinin sonunda ne olursa olsun saygı duyucam çünkü bu güne kadar zevk alarak izlediğim nadir dizilerden biri Aliye ! Gönlüm Deniz le olmasından yana ama eğerki sinanla evlenirse sonunda mutlaka gerekli bi nedeni olur .. çünkü Aliye şuan bile Sinan la aynı ortamda bulunmaktan kaçınıyo öyle birşiyi hiç düşünmeez diyorum ! :)

buğsemini
11-05-06, 01:00
Ben bu dizinin sonunda ne olursa olsun saygı duyucam çünkü bu güne kadar zevk alarak izlediğim nadir dizilerden biri Aliye ! Gönlüm Deniz le olmasından yana ama eğerki sinanla evlenirse sonunda mutlaka gerekli bi nedeni olur .. çünkü Aliye şuan bile Sinan la aynı ortamda bulunmaktan kaçınıyo öyle birşiyi hiç düşünmeez diyorum ! :)
Seni bu söylediklerinden dolayı çok takdir ettim.Aynı benim kafamdansın.Bende her ne kadar Sinan'la Aliye diyorsamda,Deniz'le birlikte olmasını saygıyla karşılarım.Sonuçta bu bir dizi ve biz izliyenlerin sona saygı göstermeleri gerekir.Çünkü herkezin kendi duygu we düşünceleri başkasıyla aynı olmaya bilir.Olacak olayları olgunlukla karşılamak en büyük erdemdir diye düşünüyorum.BRAWO Buffy_Fan...

Sanemcik
11-05-06, 01:04
Ya ben bu habere simdi sevinimmi yoksa üzüleyim mi bilmiyorum.Yani Aliye cok güzel bir dizi.Cok basarili bir dizi, güzel senaryo harika oyuncular, ama artik sakiz gibi olacagindan korkuyorum.Gene cocuklari kaciracaklar Aliye'den diye, Sinan kadini gene üzecek diye ve Aliye mutsuz olacak diye korkuyorum.Benim anlamadim Sanem hemen diziyi bitirip Amerika'ya ucacakmis.Orda heykeltiras ve resamlik ögrenecekmis.Baris Falay evlenmek istiyor.Yani iki önemli oyuncular asil diziyi bitirip baska birsey yapmak isterken, niye birden kararlarini degistirdiler?? :img-huh:

Buffy_Fan
11-05-06, 01:14
Seni bu söylediklerinden dolayı çok takdir ettim.Aynı benim kafamdansın.Bende her ne kadar Sinan'la Aliye diyorsamda,Deniz'le birlikte olmasını saygıyla karşılarım.Sonuçta bu bir dizi ve biz izliyenlerin sona saygı göstermeleri gerekir.Çünkü herkezin kendi duygu we düşünceleri başkasıyla aynı olmaya bilir.Olacak olayları olgunlukla karşılamak en büyük erdemdir diye düşünüyorum.BRAWO Buffy_Fan...

Ksinlikle sonuçta onlar yazıyo biz izliyoruz ! Buna müdahale edemeyiz .. karşımıza her an süprizler çıkabilir çünkü süprizler olmasa zaten o zaman dizide heycan fazla olmaz. :)
Son bölümde Denize bir hayli sinirlendim tamam belki Sinandan dolayı hastaneye girmiyo ama insan bi telefon açar ya :/

buğsemini
11-05-06, 01:41
Bencede bu zamana kadar Aliye'nin en zor zamanında yanında olan Deniz onun en çok desteğe ihtiyacı olduğu zamanda ortadan kayboldu.Üstüne üstük bide yalan söyledi.Yazık etti ya.Aliye onu bir süre affetmez heralde.

begümm888
11-05-06, 11:12
ne güzel mesajlar yazılmış ne kadar kaptırsak da kendimizi bu kadar da çok abartmamak lazım sonuçta dizidir gerçek değil ki :blush: snad bak bu kadar kişi sana mesaj yazmış senden de evet arkadaşlar ben biraz fazla kaptırmışım ,kendimi bu kadar üzmeye değmez gerçek değil bunlar diye karşılık vermeni bekliyoruz yani en azından ben bekliyorum o kadar da içten yazmışsın ki cidden etkilendim ben de ya :icon_roll

mizrak_tutucu
11-05-06, 11:14
Dizi 76. Bölümde bitiyor arkadaşlar. Uzayacağını düşünüp, üzülmenize gerek yok. Bildigim kadariyla dizinin finali henüz yazılmadı. Bu da, ortalıkta dolaşan haberlerin spekülasyon ve tahminlerden ibaret oldugunun göstergesi.

begümm888
11-05-06, 12:01
yazılmamıştır finali ama tasarlanmış bir düşünce vardır ki o yana doğru olayları akıtsınlar yoksa dizinin hangi yöne doğru kayacağını nasıl belirleyecekler?76 bölüm evet galiba öyle ama reytinglerden dolayı aynı kurtlar vadisi gibi 10-13 bölüm uzatabilirler ben aslında eğer deniz-aliye ile biterse dizi uzamasın derim çünkü gerek kalmaz aynı şeylerin bundan sonra da tekrarlanacağı belli mıymıy devam edecekler işte arada ağlaşacaklar birbirlerinin omuzlarında geriye kalan zamanlar da canım ben seni beklemeyi sevmiştim tarzı diyologlarla geçecek seyirci bu kısımı biliyor zaten o yüzden bu şekilde bitecekse uzamasın ama aliye ve sinanla biterse o zaman biraz farklı ben şahsen merak ederim acaba ikbalsiz aliye ve sinan nasıl olacak diye...yani oradan iyi malzeme çıkar çünkü evlendiler bitti denilebilir ama sonrası da merak unsuru olur ne yapacaklar acaba diye..taze kan gerekir onlara böyle yeni bir bebek gibi yani ne sevimli olur yaa :blush: .gerçi aynı zamanda korkarım da uzasın diye dizi sorun yaratmaya çalışabilir senaristler...

mizrak_tutucu
11-05-06, 12:04
Sanem-Kudret olayı patlamasaydı, dizi gelecek sezonda 10-13 bölüm yayınlanıp, daha sonra sona erecekti. Bütün bu olaylardan sonra daha fazla uzatılacagını sanmıyorum. 76 bilemedim 77. bölümde bitecektir.

begümm888
11-05-06, 12:18
bu arada arkadaşlar dün gece renkli hayatlarda aliye ekibini gösterdiler bu program da finali süpriz olacak ve büyük olasılıkla aliye ve sinan birleşecek diyordu...oyunculara sordular nasıl biter diye;
ikbal;bence dedi ikbal aliyeden özür dileyebilir çok pişman onun için oğlunun bu halini görmekten daha ötesi olmaz dedi ve kırdığı şeyleri düzeltmek ona düşebilir dedi!
hasibe;çok acılar çekildi ikbal ve sinan çok pişman oldular tabi durum böyleyken seyircinin aklına acaba sinanla aliye birleşir mi diye bir soru geliyor bir beraberlik olabilir dizinin sonunda dedi...
ayla algan(oydu galiba karıştırıyor olabilirim);bazen ölüm hastalık ya da buna benzer kötü travmalar ilişkileri toparlayablir ayşenin durumu hem sinan hem de aliye için büyük bir travmadır dedi...
ilhan şeşen:en güzel aşk sonunda ayrılık olandır bence ama dizide ayrılık olacağını söylemek istemiyorum bence diyorum dedi...

ve çocuklaarrr:tabiki her zamanki gibi annemle babamla evlensiiiiiin yaptılar bir de çak mak yaptılar böyle çok tatlılardı her zamanki gibi:)

program da haberi seyirci ikiye bölündü kimisi aliyenin aşkı seçmesini istiyor diğerleri de herşeye rağmen aliyenin çocuklarını ön plana alan bir kadın olduğunu ve geçmişte sinanla büyük aşk yaşayarak evlendiklerini aradaki tek sorunun kötü kaynana ikbal olduğunu ve onun da şu anda pişman olduğunu düşündüklerini ve aliyeyle sinanın yeniden bir araya gelmesini istediklerini söyleyerek verdi sunucu da sanırım sinanla aliyenin birleşmesini istiyordu iki saat neden birleşmesinler ki acılar çekildi dersler alındı diyetler ödendi falan diye burda da yazılan birçok gerekçeyi söyleyerek verdi haberi pek bir sevdim onu ben bu yüzden:)
neyse arkadaşlar sonuçta 1 hafta önce denizle-aliye sonu çok daha netken sanırım şu anda ihtimaller eşit durumda ikisinin de olma olasılığını aynı görüyorum ben...ama gene de bir dizi bu çok abartmayalım istediğimiz son olmazsa :blush:

laramelisim
11-05-06, 14:49
sinan son darbeyi arda'dan yiyecek. daha sonra zaten kaç gündür gözümüze sokulan sinan depresyonu doğrultusunda a) sinan kalp krizi geçirecek b) sinan intihar edecek. aliye deniz in son yaptıklarını asla affetmeyecek. sinan'ın değiştiğine inanıp sinanı affedecek. sinan-ayşe-aliye-arda ailesi birleşecek. derman abla aşkı nın üstüne bu kadar gidildiğine göre derman abla da deniz le birlikte yurtdışına gidecek

begümm888
11-05-06, 15:25
sinan son darbeyi arda'dan yiyecek. daha sonra zaten kaç gündür gözümüze sokulan sinan depresyonu doğrultusunda a) sinan kalp krizi geçirecek b) sinan intihar edecek. aliye deniz in son yaptıklarını asla affetmeyecek. sinan'ın değiştiğine inanıp sinanı affedecek. sinan-ayşe-aliye-arda ailesi birleşecek. derman abla aşkı nın üstüne bu kadar gidildiğine göre derman abla da deniz le birlikte yurtdışına gidecek
defne seyirciye çok sempatik gösterilmeye çalışılıyor mesela bu da önemli bir nokta kendi denizin aşkından ölüyor ama yine de denizin mutluluğunu istiyor yani tam denize göre bir kız sorunsuz !denizi çok seven ve sevdiği için gerektiğinde sevgisinden vazgeçebilen biri huzura erdirecektir denizi...bu ihtimal de yüksek bu hafta içi bir yerde de deniz defneyle aşk yaşayacak denmişti...sinan da bence intihar edecek çünkü bu ihtimal pişmanlığını daha çok ortaya koyar yani aliyenin ona inanması açısından...

OZZLEM
11-05-06, 15:56
Neden Deniz Bi Hata Yapti Diye Aliye Onu Affetmiycekmiş .ozaman Sinanin Onca Hatasindan Sonra Onu Nasil Affetmesini Bekliyebilirizki.bence Sinan Intihar Edip ölsün Ve Aradan çekilsin

laramelisim
11-05-06, 16:19
Neden Deniz Bi Hata Yapti Diye Aliye Onu Affetmiycekmiş .ozaman Sinanin Onca Hatasindan Sonra Onu Nasil Affetmesini Bekliyebilirizki.bence Sinan Intihar Edip ölsün Ve Aradan çekilsin

deniz bi hata yaptı diye neden affetmeyecek biliyomusun canım çünkü Deniz bugün budurumda Aliye'nin yanında değilse HİÇ OLMAMALI... Ben Sinan'la birleşmeli demiyorum ama Aliye deniz'i affetmemeli. Kadın o durumdayken canı canıyla savaşıyoken sevdiğim dediği insan bi arayıp sormazmı ya. El eli arar değil ki sevgi var diyoruz işin içinde...

SNAD
11-05-06, 18:27
ben son msjımı sizlerle paylaşıyorum.artık dayanacak gücüm kalmadı.mutluluk için tek dalım buydu o bile elimde kaldı.yaşamaya da gerek yok.mutlu ayrılmayı isterdim hayattan ama bana da bu düştü.hoşçakalın.

begümm888
11-05-06, 20:22
ben son msjımı sizlerle paylaşıyorum.artık dayanacak gücüm kalmadı.mutluluk için tek dalım buydu o bile elimde kaldı.yaşamaya da gerek yok.mutlu ayrılmayı isterdim hayattan ama bana da bu düştü.hoşçakalın.
snad ben seni iznin olursa buranın en melankolik üyesi ilan etmek istiyorum :blush: canım abartma bu kadar bak diğer seçenek de çok kötü değil bir aile biraraya gelecek ve mutlu olacakları da bize yansıtılacaksa neden bu kadar kötü bakıyorsun sonra deniz bence aliyeden daha iyisini hakediyor defne gibi ...onunla da çok mutlu olabilir...(daha iyisi derken daha rahat huzurlu bir yaşam açısından diyorum)o da çok çekti aliye affeder affetmesine de deniz gerçekten bu günde yanında olmayacaksa ne zaman olacak arkadaşlar?olay aliyenin affetmesi değil o affeder denizi zaten ama denize eski güveni kalır mı onu en zor gününde yalnız bıraktı kendini düşündü.oysa aliye denizi(bana göre) en zor zamanlarında hep yanında olup destek vermesinden dolayı sevmişti..sinan aradan çekilsin diyenlerle bakış açılarımız farklı şahsen bana göre arada duran sinan değil deniz!neyse ay ben bunları yazmayacaktım dalmışım gene snadcım özetle nolur böyle yapma ya saçmalama ne demek tek mutluluğum bu kalmıştı o da elimden alındı... bu kadar özleştirmek de bayağı bir abartı dizi bu gerçek hayat değil...ayrıca sonu ne olacak o da belli değil her türlü haber çıkıyor bu da heyecan yaratıyor çünkü seyirci ikiye bölünmüş durumda böyle yapmaları normal bakarsın denizle aliye olur...

Müge
11-05-06, 20:40

Sevgili snad yapma lütfen benide üzüyorsun şimdi...Dayanacak gücün olmalı bu dizi seni bu kadar üzmemeli...Canım arkadaşım biraz kafan dinlendikten sonra senin yazılarını yeniden okumak istiyorum burada...
Sevgiler..

loralai
11-05-06, 20:47
flash ın haberlerine fazla inanma canım atv haricinde diğerlerine inama daha doğrusu belli olmaz ama devam etmez heralde çünkü devam etcek olsaydı şimdiye kadar tvde verilirdi bence ben böyle düşünüyorum

loralai
11-05-06, 20:50
snad yazını okumamışım senin durumunu iyi görmüyorum ben bi psikiyatra danış bence tamam bizde kendimizi çok kaptırdık ama bu kadar yapma lütfen üzüldüm valla yazını okuyunca

begümm888
11-05-06, 21:13
atv de bence her zaman doğru haber vermiyor onların da ara ara söyledikleri tuttuysa da bir o kadar da tutmayan haberleri vardı...ya zaten imkanı yok ki birebir senaristler ne olacağını mı yollayacaklar tvlere gazetelere ne heyecanı kalır...bir de yani bir şekilde sonuçlanacak dizi iki hatta belki şu anda 3 ihtimali var(kimileri de aliye kimseyle olmasın demeye başladı) herşey olabilir bu da haberlere yansıyor...

ikizlerbur
11-05-06, 22:23
Yaa ben hiç anlamıyorum tamam atv nin dizisi istediği şekilde bu diziyle ilgili heberleri verir yayınlar ama star flash vb kanallara ne oluyor yalan yanlış bir sirü haber dolaşıyor her gün kanallarda sinirleniyor insan insanın asabını bozuyorlar reklem yapmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar belki doğru düzgün bir haber gösterirler diye bekliyorsun iki saat seni bekletiyorler ondan sonra dizinin bazı bölümlerinden alıntılar yapıp haber diye koyuyorlar bence atvnin ve dizinin yapımcısının bu işe bir el atması gerek

aysem_
12-05-06, 11:24
benim kafamdda çok karıştı valla! Bu dizinin sonu nasıl bitecek bilemiyorum ama bundan sonra söylenenlere , yazılanlara hiiiççç inanmayacağım. Sonu bekleyeceğim.

bir de "Aliye'nin finali hakkında" başlığını ben açtım ama başkasının adı yazıyor. Lütfen deziltilsin!

burçinn
12-05-06, 12:35
son çıkan haberlere çok sevindim tabi illa bu haberler doğru olacak diye birşey yok ama daha önceleri aliye-sinan sonundan hiç bahsedilmezken şimdi oyunculardan da bu tip bir son olabileceğini duymak hoşuma gitti:)hani hastanede deniz kendini aliye-sinan ve çocuklar arasında bir yere koyamadı ya ben de onu onların arasında bir yere koyamıyorum umarım senaristler de koyamaz illa ki onu bir yere koyacaklarsa defnenin yanına koysunlar...ayrıca bir haberde aliye denizi kovalayacak demiş neden kovalasın ki hatayı deniz yaptı aliye birşey yapmadı ki en zor gününde onu yalnız bıraksın sonra da aliye hanım peşinden koşsun :icon_evil çok saçma olur aliye ayrıca ayşeye odaklansın o daha önemli...

Halit_Ergenç_Fa
12-05-06, 12:46
Dikkat ederseniz aliye oyuncularının genel kanısı sinan-aliye beraber olacak şeklinde, sanmıyorum ki oyuncuların hiç birinin finalle ilgili bir bilgisi olsun hele arda ve ayşe gibi iki yaramazın ağızlarını hiç tutamadığını düşünürsek bence kimsenin haberi yok yalnız belki son bölümlerde halit ergençin muhteşem performansından etkilenen senaristlerin aliye-deniz beraberliği yerine sinan-aliye çiftini kavuşturma kararını almış olabilirler

jade09
12-05-06, 13:57
Ben dizinin sonu hakkında şöle bi yorum yapmak istiyorum bence senaristler dizi izleyen izlemeyen bütün insanların ilgisini çekmek için olayları karıştırıyolar çünkü dizinin bitmesine 10 bölümden fazla varken herkesin kanaati denizle evlenecekleriydi şimdi ise sinanala birleşecekleri ben sinanla birleşeceğine inanmıyorum çünkü leyla kolay kolay bırakmaz sinanı ve artık aliye sinanı sevmiyo deniz konusuna gelince eğer birleşeceklerse aliye denizi affeder gerçi öle olağan üstü affedilmeyecek bi durum olduğunu düşünmüyorum aliye tabiki kırgınlığını dile getirir ama denizin kendini yok etme girişimlerine girer ülkeyi terk etme yada kendini tamamen kaybetme durumuna gelir defne gelir aliyeye anlatır olanları kendisininde denize aşık olduğunu ama denizin aliye olmadan yaşayamayacağını anlatır gelmemesinin sebebini bi an için sizin hala bi aile olduğunuz duygusuna kapıldığını orda yeri olmadığını düşündüğünü söler e birini seviyosan aşık olduğun adamın kendini yok etmesine izin vermezsin aliyede denizi tekra geri getirir bana sorarsanız aliye hiçkimse ile olmamalı deniz defne ile olmalı ama adamın aşkını ole bi anlattılar ki başka birine aşık olma ihtimali nerdeyse sıfır adama çizilen rol ya aliye var hayatımda ya ben nefes alsam bile aslında bi ölüyüm sonunda aliye deniz birlikte olur diyorum ben ama yinede belli olmaz ya aslında leylayada yazık sinan hiç değilse bi kadının hayatını mahvetmesin bence

serkanmert
12-05-06, 18:00
yapmayın ya deniz aliyenin sanki hiç zor anlarında yanında olmamış gibi konuşuyorsunuz. aliye kaza geçirdiğinde sinan aliyenin durumunu hiç merak etmezken o durumda bile çocuklarını başka hastaneye kaldırıp aliyenin yaşayıp yaşamamasıyla hiç ilgilenmezken deniz hep yanındaydı.çocuklarını ararken hep yanındaydı aliye sinanla barıştığında bile yanındaydı ona hep yardım etti. zaten senaristlerin hangi akla hizmet şimdi denizi canavar gibi gösterdiklerini anlamıyorum.dizinin sonunda kesinlikle aliye denizle evlenmeli. deniz aliyeye karşı hiç yanlış yapmadı.şimdi çok bunalmış olabilir ama zaten aliyenin yanında olmayıp da keyif sürmüyo o da çok üzülüyo. sinana gelince o kadar çok şey yaptıki ,replikleri bi baştan sona okursanız sizde zaten hatırlarsınız ,şimdi vicdan azabı çekip ağlaması onun iyi bir insan olduğunu göstermez çünkü zaten çok normal.söylemek istediğim kısacası sonunda deniz aliye olmalı bundan başkası çok saçma olur ve şahsen bende bu diziyi ben boşa izlemişim fikri uyandırır.

begümm888
12-05-06, 19:18
bende de hiç boşa izlemişim izlenimi uyandırmaz çünkü iki sene boyunca bir kadının kendi ayakları üstünde durma çabasını çocuklarını geri kazanma çabasını kocasını o haliyle kabul etmeyip savaşmasını bunun sonucunda da hem eski kocasını hem de o cadı kaynanasını yola getirmiş olmasını ve ailesini tekrar kurabilmeyi başarmasını izlemiş olurum inşallah da bu yönde bir sonu olur dizinin...zor günlerinde yanında oldu ama en ama en zor gününde yanında değildi?destek mi oldu sinana geri döndüğünde aliye dalga mı geçiyorsun bana neden umut verdin herşey boşunaymış diyen kimdi aliye'ye trip üstüne trip yapıp kadını bir de bu yüzden baskı altına sokan kimdi?kesinlikle buna katılamam deniz kesinlikle mesafeli davranamadı aliyeye daha boşanmadan yakınlaştı onunla ve belki birçok olayın da istemeden de olsa büyümesine neden oldu...sinan çok da yanlış davransa aliyeye davranışı onu sevmemesinden mi yoksa denizin her dakika aliyenin yanında daha boşanmadan görünmesinden mi kaynaklanıyor?yanlış anlamayın deniz neden oldu bunlara demiyorum ama daha dikkatli davransaydı bu kadar büyümezdi olaylar diyorum çünkü sinan denizden dolayı çok daha fazla delirdi...ve ben aldatmayla başlayan bir ilişki olduğu için hiçbir zaman deniz-aliye aşkına saf aşk olarak bakamadım bakamam da benim görüşüm böyle...

serkanmert
12-05-06, 23:24
kusra bakmayın ama deniz kadar aşkını kendi halinde yaşayan biri olamaz. eğer biraz daha atak olabilseydi şimdi çok daha farklı olabilirdi. aliyeye destek oldu sadece. evet yanında oldu her zaman ama siz bunu sinanla aralarına girmek olarak yorumlarsanız sinan aliye arasında o zaman hırstan başka birşey yoktu. belki deniz olmasa aliye pes edip sinana dönecekti. sizin isteğiniz olacaktı. ama oldu. eğer sinan denizin yerinde olsaydı ki sinan bir kadını sadece birlikte olabileceği bir tema olarak görüyür deniz kadar beyefendi davranamazdı. evet denizin tavrı aliyeyi ona yakınlaştırdı ama yaptığı tek şey sinan aliyeye tekme vurduğunda onu tutmak oldu. saolsun sinan da o kadar çok darbe vurduki denizin işi kolay oldu. aliyeyi tavlama gibi bir durumu olmadı denizin. ne onu sevdiğini söyledi ne de kur yaptı. ayşe hastalandığında beraber hastaneleri aradılar, ikballe sinan aliyeyi ayşenin odasına sokmadıklarında aliyeye destek oldu. ne yapsaydı ben senle sinanın arasında olmamalıyım sen evli bir kadınsın sen bana haramsın mı demeliyim. evet aliyenin o zaman ona destek olacak birine ihtiyacı vardı ve deniz de destek oldu. sinansa aliyeyi o kadar çok sevdiki, kaza yaptıklarında aliye ölmek üzereyken bile onu çocuklarından ayırmanın planını yaptı,başka hastaneye gönderdi, düşünmedi bile aliyeyi.tek başına yolladı başka hastaneyi. ikbalin haberi bile yoktu bu kazadan. transa geçiyorlarsa aralarında bilemem onu da. leylayı bile çağırdı çocuklarının başına. aliye sinanın ayaklarına kapandı ofisine sinanın iyi yüreği gram yumuşamadı.bu mu iki sene sonra aliyenin affedeceği erkek.bu mu sizlerin izleyip de evet sinanla birleşmel