Tüm Versiyonu Göster : Aliye'nin Finali Hakkında
bengusu_melisa
05-10-06, 21:15
Öncelikle beni tanımadan hakkımda şahsi yorum yapamazsın bende sana bu yorumunu tamamen yaşına göre yazmışsın derim o zaman; çünkü 31 yaşındayım 14 yaşındasın dizimizin karakteri hemen hemen benle yaşıt 2 çocuklu bir kadın burda lise zamanlarında yaşanan bir flörtten bahsetmiyoruz hayat bkavgasına düşeceğine aliye hn. 3. böl,ümden itibaren denizlle yakıştığından bahsedildi (buda sadece dzide çünkü gerçekte kimse yakıştırmıyor) aslında şöyle bir yoruma cevap yazarak bile kızıyorum kendime ama senin şahsına vereceğim son cevaptır bu ben hiçbir zaman taaaki dizinin en başından itibaren aliye ve deniz diyemedim malesef. evet sinan hatasını anladı ama burda göremediğiniz tek taraflı bir hata değil malesef bence biraz aliye hn. ıda sorgulamak lazım ki ben kendimce burda sorguladım.
çok haklısın sana katılıyorum
Öncelikle beni tanımadan hakkımda şahsi yorum yapamazsın bende sana bu yorumunu tamamen yaşına göre yazmışsın derim o zaman; çünkü 31 yaşındayım 14 yaşındasın dizimizin karakteri hemen hemen benle yaşıt 2 çocuklu bir kadın burda lise zamanlarında yaşanan bir flörtten bahsetmiyoruz hayat bkavgasına düşeceğine aliye hn. 3. böl,ümden itibaren denizlle yakıştığından bahsedildi (buda sadece dzide çünkü gerçekte kimse yakıştırmıyor) aslında şöyle bir yoruma cevap yazarak bile kızıyorum kendime ama senin şahsına vereceğim son cevaptır bu ben hiçbir zaman taaaki dizinin en başından itibaren aliye ve deniz diyemedim malesef. evet sinan hatasını anladı ama burda göremediğiniz tek taraflı bir hata değil malesef bence biraz aliye hn. ıda sorgulamak lazım ki ben kendimce burda sorguladım.
yazdıklarını çok beğendim ve sonuna kadar katılıyorum benimde yaşım çok büyük sayılmaz fakat olgun bir yapıya sahip olduğumu zannediyorum çünkü seninle aynı fikirleri paylaşıyorum
aliyenin finali sinana dönerek olmamalı eğer öyle olursa ben şu anlamı çıkarırım eğer kocan seni aldatırsa hemde defalarca bişey deme sana tecavüze yeltenirse sus bişey deme seni döverse onada bişey deme sana en büyük acıyı çocuklarını senden ayırarak yaşatırsa yine bişey deme nasıl olsa hatasını anlar sende ona dönersin bu bumudur yani eğer öyle olursa türkiyede yaşayan birçok aliyezedeye bu en büyük kötülük olur ve bu butür davranışlarda bulunan erkeklere çok büyük destek olur yapın yapın nasılsa eşleirniz sizi affeder
tamam sinanın karşı aliye tutumu iyyi yönde değişebilir buna bişey demem çünkü arada çocuklar onlaırn için mecbur biraray gelcekler ama birarada yaşamak yapılan herşeye rağmen hadi diyelim en başta yapılan hataydı ama sinanın hatası birden fazla tamam annesi hep sinanı heryaptığı hatada destekledi ama bu sinan aliyeyle evlenirken anasına karşı çıkmadımı isterse anasının aliyeye yaptıklarına karşı çıkabilirdi he herşeiy kızgınlıktan yaptı aliyeyi hala seviyordu onu kıskandığı için öfkeisne yenik düştüğü için yaptı diyelim peki ya çocukları adam çocuklarınıdamı düşünmedi kızı annesini göremediği için kendine zarar verdi ölümden döndü heriki çocuğuda psikolojik olarak zarar gördü ama aliye naptı herzaman çocukları ön planda tuttu denizle ilişkisinde öncelik hep çocuklarındaydı sinanın yaptıklarında bile çocukları için onla görüştü hala daha görüşüyor şimdi eğer aliye sinana dönerse bunu gerçek hayatla bağdaştırırsak kaldıki dizilerin hikayeleri hep gerçek hayattan alıntıdır bu tür vakalarda bu tür şeyleri yaşamış kişilerin çocuklarıda aynı şeyleri yapıyor özellikle erkek çocukları yapabiliyor babam anneme yaptı ben ilerde böyle olmayacağım çocuklarıma karıma yapmayacağım diyipte yapanlar var çevremde malesef bu tür örnek çok ben bunalrı düşünerekten aliye siana dönmemeli ve çocukara dışındaki konularda görüşmemeli sianan umutlanır çünkü bakınız evde sızması
aliyenin finali sinana dönerek olmamalı eğer öyle olursa ben şu anlamı çıkarırım eğer kocan seni aldatırsa hemde defalarca bişey deme sana tecavüze yeltenirse sus bişey deme seni döverse onada bişey deme sana en büyük acıyı çocuklarını senden ayırarak yaşatırsa yine bişey deme nasıl olsa hatasını anlar sende ona dönersin bu bumudur yani eğer öyle olursa türkiyede yaşayan birçok aliyezedeye bu en büyük kötülük olur ve bu butür davranışlarda bulunan erkeklere çok büyük destek olur yapın yapın nasılsa eşleirniz sizi affeder
tamam sinanın karşı aliye tutumu iyyi yönde değişebilir buna bişey demem çünkü arada çocuklar onlaırn için mecbur biraray gelcekler ama birarada yaşamak yapılan herşeye rağmen hadi diyelim en başta yapılan hataydı ama sinanın hatası birden fazla tamam annesi hep sinanı heryaptığı hatada destekledi ama bu sinan aliyeyle evlenirken anasına karşı çıkmadımı isterse anasının aliyeye yaptıklarına karşı çıkabilirdi he herşeiy kızgınlıktan yaptı aliyeyi hala seviyordu onu kıskandığı için öfkeisne yenik düştüğü için yaptı diyelim peki ya çocukları adam çocuklarınıdamı düşünmedi kızı annesini göremediği için kendine zarar verdi ölümden döndü heriki çocuğuda psikolojik olarak zarar gördü ama aliye naptı herzaman çocukları ön planda tuttu denizle ilişkisinde öncelik hep çocuklarındaydı sinanın yaptıklarında bile çocukları için onla görüştü hala daha görüşüyor şimdi eğer aliye sinana dönerse bunu gerçek hayatla bağdaştırırsak kaldıki dizilerin hikayeleri hep gerçek hayattan alıntıdır bu tür vakalarda bu tür şeyleri yaşamış kişilerin çocuklarıda aynı şeyleri yapıyor özellikle erkek çocukları yapabiliyor babam anneme yaptı ben ilerde böyle olmayacağım çocuklarıma karıma yapmayacağım diyipte yapanlar var çevremde malesef bu tür örnek çok ben bunalrı düşünerekten aliye siana dönmemeli ve çocukara dışındaki konularda görüşmemeli sianan umutlanır çünkü bakınız evde sızması
ya inanamiyorum sizlere asmali konakta sevgili ozcan denizin canlandirdigi karakter nurgul yesilcayin canlandirdigi karakteri bir guzel dovdu ve tecavuz etmeye kalkisti herkes ne tutkulu ask dedi.barismalarini umutla bekledi. aslinda banane bu bir dizi ha sinanla barismis ha barismamis ama bu kadarda olaylar karisisinda ikiyuzlu tepki vermek garibime gidiyor.
aliyede ezdirmeseydi kendini.daha once dur deseydi.o zaman dur deseydi olmazdi bunlar ne umit olurdu ne leyla.
gercek hayatta yapilamayanlari beklemeyin dizilerden.yok deniz karakterinde adam, cok sinan ve aliye...
ya inanamiyorum sizlere asmali konakta sevgili ozcan denizin canlandirdigi karakter nurgul yesilcayin canlandirdigi karakteri bir guzel dovdu ve tecavuz etmeye kalkisti herkes ne tutkulu ask dedi.barismalarini umutla bekledi. aslinda banane bu bir dizi ha sinanla barismis ha barismamis ama bu kadarda olaylar karisisinda ikiyuzlu tepki vermek garibime gidiyor.
aliyede ezdirmeseydi kendini.daha once dur deseydi.o zaman dur deseydi olmazdi bunlar ne umit olurdu ne leyla.
gercek hayatta yapilamayanlari beklemeyin dizilerden.yok deniz karakterinde adam, cok sinan ve aliye...
inanırmısın birkaç ay önce burada bende aynı örneği vermiştim seğmen ve bahar karakteri aşklarında sevgi,şiddet nefret,tutku bunların hepsi vardı çok gerçektiler çünkü aşk bu saydığım tüm duyguları dönem dönem içinde barındırır diye düşünüyorum aliye ikbalin yapmış olduğu tüm hataları sinandan çıkarmayı tercih etti adamda huzuru dıarıda aramayı tercih etti hiçbirşey tek taraflı değildir bencede...
deadly_angel
06-10-06, 13:31
aramızdaki yaş farkı senin fikrinin doğru olduğunu benimkinin ise yanlış olduğunu asla kanıtlamaz.Ayrıca yaş polemiğine girmezsen sevinirim.Aliyenin yaptığı hiçbirşey yokki, şu Sinanın yaptıklarına bir bakın ve birde yaptığınız yorumlara bakın.Sinanı son 10 bölümdür değerlendiriyorsunuz.Oysa bu dizi 2 senedir sürüyor, ve geriye kalan bölümlerde Sinanın ne haltlar yediğini herkes gördü, bu kadar basit unutamazsınız herşeyi.Ayrıca Aliye ve Denizi 3. bölümden itibaren yakıştıranlar tamamen fiziksel özelliklere ve denizin aliyeye olan ilgisine bakarak bunu söylemiştir.Konuyu çarptırmayın.Deniz demiyor olabilirsin ama bu durumda Sinan ve Aliyenin birleşmesini istemek çok saçma.Ortada bir neden bile yok birleşmeleri için.Ayrıca çocuklar için kaç kere denendi, Sinan hakkını çok önce kaybetti.Sizin bu yorumlarınız sayesinde birşeyi daha anlamış bulunuyorum, hani senin işi şu yaşa vurarak belirttiğin 14 yaşımla, Kadın her zaman her türlü işkenceyi, her türlü mutsuzluğu çekecek, aldatılacak, şiddet görecek, çocuklarının yüzüne hasret kalacak ve kızı kaza geçirince adamın aklı başına gelecek ve kadın da adamı affedecek.Bumudur yani, oh valla ne güzel düşünceler ne güzel örnekler....Pes vallahi....
merhaba arkadaslar,
yorumlarinizi okurken bazen inanamiyorum.insanoglunun duygularinin mantigi olmadigini nasil kabul edemiyorsunuz bilemiyorum.aliye o silik kisiliksiz kadin halinden ikip degisim yasarken bunu onayliyorsunuzda,sinanin o eski bencil ben merkezci halinden cikip gercekli gorebilen hatalarini kabul edebilen adama donmesini neden kabul edemiyorsunuz?
insan oglu yasadiklarinda ders alir ve degisir gelisir.sinan sonunda degisti.aliye degisti ok sinan asla degisemez hayir.olmaz ogle sey/ayrica aliye denizi asla sevmedi bana gore sadece sinanin davranislarindan sonra ara basamakti.o kadar ilgi her kadinin hosuna gider.yokmu bu dunyda sevmedigi halde sadece sevildigi korundugu icin bir erkekle beraber olan kadinlar...ayrica bir arkadasin dedigi gibi ask ve nefret cok ince bir ayrimda.insan degisir bu gelisimin buyumenin bir sonucudur.sinanda degismistir.hatalarindan olene kadar sorumlu olcak degil ya.aliye denizi sevmedi sadece aliskanlik oldu.tutku olmayan bir ask bir ise yaramaz.denizde bunu bildigi icin gitti.
bana gore aliye sonunda af edecek sinani belki sevdiginden belki cocuklari yuzunden.
aklima gelmisken leylanin bebegini kaybetmesi sinani hic baglamaz.insan sevdigi birinden cocuk sahibi olmak ister sevmedigi bir kadindan cocuk sahibi olmak istemedigi icin kimse sinani suclayamaz.
sharman tam benim düşündüklerimi yazmışsın ve çok güzel yazmışsın:)insanlar değişebilir neden değimesin yaşadıklarıyla alakalı şeylerdir bunlar ve aliyenin denize bakışını ben de aynen senin gibi yorumluyorum.ayrıca dediğin gibi aliyenin olağanüstü değişimne inanıyorlar da sinana inanmıyorlar.işlerin egeldiğine inanıyorlar işlerine gelmeyene inanmıyorlar diyelim.aliye ve sinan gerçek anlamda 2.kez denemediler bile aliye hiççabalamadı komik olmayın,aklı fikri evliyken denize yaptığı haksızlıktaydı.ve tabi bu durumda bile onunla sürekli ya telefonda ya yüzyüze görüştüler.çocuk oyuncağı değil bu,bir evlilikten ,ortada olan 2 çocuktan ,değişmiş yaptıklarından çok pişman olan karısını ve çocuklarını hala çok seven bir adamdan bahsediyoruz.sonunda ben de herhalde aynı davranışları sürdüren bir adama sadece çocukları içindönsün demiyorum !ek olarak aliyenin sinanı sevdiğine inanıyorum onun gerçek sevdiği sinan diyorum.aliyenin mücadelesi doğruydu ve amacına ulaştı.(amaç konusunda tartışmaya gerek yok denizle evlenmek değildi herhalde!)sonuçta olgun bir insan bu değişen şartları gözönünde bulundurur küstüm oynamıyorum muhabbetine girmez.sonunda affedebilir ya da affedemez yaşananlar kolay olmadığı için herkes affeder diyemem ama mutlaka gözönüne alır.aliye karakteri için özel konuşmak gerekirse bence affeder.2 damla yaş dediğiniz şey bir adamın vicdan azabından kıvranması:icon_evil
merhaba arkadaslar,
yorumlarinizi okurken bazen inanamiyorum.insanoglunun duygularinin mantigi olmadigini nasil kabul edemiyorsunuz bilemiyorum.aliye o silik kisiliksiz kadin halinden ikip degisim yasarken bunu onayliyorsunuzda,sinanin o eski bencil ben merkezci halinden cikip gercekli gorebilen hatalarini kabul edebilen adama donmesini neden kabul edemiyorsunuz?
insan oglu yasadiklarinda ders alir ve degisir gelisir.sinan sonunda degisti.aliye degisti ok sinan asla degisemez hayir.olmaz ogle sey/ayrica aliye denizi asla sevmedi bana gore sadece sinanin davranislarindan sonra ara basamakti.o kadar ilgi her kadinin hosuna gider.yokmu bu dunyda sevmedigi halde sadece sevildigi korundugu icin bir erkekle beraber olan kadinlar...ayrica bir arkadasin dedigi gibi ask ve nefret cok ince bir ayrimda.insan degisir bu gelisimin buyumenin bir sonucudur.sinanda degismistir.hatalarindan olene kadar sorumlu olcak degil ya.aliye denizi sevmedi sadece aliskanlik oldu.tutku olmayan bir ask bir ise yaramaz.denizde bunu bildigi icin gitti.
bana gore aliye sonunda af edecek sinani belki sevdiginden belki cocuklari yuzunden.
aklima gelmisken leylanin bebegini kaybetmesi sinani hic baglamaz.insan sevdigi birinden cocuk sahibi olmak ister sevmedigi bir kadindan cocuk sahibi olmak istemedigi icin kimse sinani suclayamaz.
gerçekten çok güzel,mantıklı ve öz bir yazı olmuş eline sağlık:)hepsine katılıyorum...
senin de yazını çok beğendim Sgulenay,bugün bu sayfalarda Sinan ve Aliye sonunu isteyenlerin yazdıklarını çok güzel buldum bence anlatmak istediklerinizi iyi anlatmışsınız bana sadece katılmak kaldı:)Evet bu lise çağında yaşanan bir flört olayı değil ve herşey bu kadar basit olamıyor gerçek hayatta.ben kendimden örnek vereyim başından beri Sinan ve Aliye sonunu isteyenlerden değilim,hatta başlarda Deniz ve Aliyeyi istiyordum.ama daha önce de yazmıştım Deniz ve Aliyeyi istemem büyük oranda Sinandan kaynaklanıyordu.o zamanlar aşırı gıcık bir karakterdi.Ama Deniz ve Aliyeyi isterken bile onların samimi olduğuna inanamıyordum(ne kadar zorlasam da) yani yok gerçekçi gelmedi ve birbirlerine yakıştıramadım.Yine bunu istememe rağmen Aliye'nin dediğiniz gibi bunca olay arasında bu kadar çabuk başka birinden hoşlanması ve kocasını bu kadar çok severken,sevmek şudur budur diye nutuk atarken ilk ciddi kavgalarında hemen kocasını silmesi ve tamamen Denize yönelmesi hep mantıksız geldi.Başlarda istediğim sondan dizinin ilerleyen bölümlerinde gittikçe soğudum zaten sıcak ve gerçekçi gelmeyen bir ilişkiyi hem senaristler hem oyuncular iyice sıkıcı ve tekrardan ibaret bir olay haline getirdiler.öyle bir hale geldiki ikisi yanyana gelince sıkıntıdan gözlerim dolmaya başlamıştı:img-kiss: sonra Sinanın pişmanlıkları,karısından nefret eder gibi görünürken aslında onu ne kadar çok sevdiği,çocuklarına olan düşkünlüğü,vicdan azabı çekmesi gösterilmeye başlandı.aynı anlarda Deniz karakteri de iyice bencil,sorumsuz,kendini düşünen,kavuşmayı değil beklemeyi(yani imkansızı seven)seven,Defneye sevdiği insanı sürekli çekiştiren ve onun büyük acısıyla dalga geçen (gökten başımıza ayşe yağacak da kavuşacaz!) biri olmaya başladı.gördük ki bir ailenin sorumluluğunu taşıyabilecekbir insan değil.o özgür ve asi ruhlu bir insan.kötü niyetli değildi hiçbir zaman ama Aliye ile uyuşmadıklarını ve geleceklerinin olmadığını çok iyi anladık.onlar kavuşsa bile mutlu olamazlar.Çünkü bazı arkadaşlarımızın da yazdıkları gibi Deniz Aliyeyi çocuklarıyla bile paylaşamıyor ve Sinanla Aliyenin hiçbir şekilde yanyana gelmesine tahmülü yok.oysa Sinan ve Aliye hayatları boyunca birbirinden kopamazlar.Aliyenin maddi durumunu gözönüne alarak kendi fikirlerine ters olan işlerde çalışmaya başladı.bu onun gibi idealist bir insanı mutsuz eder.Ve tabiki Denizin özgür ve imkansızı seven yapısı onu hep başka arayışlar içine itecektir belirsiz bir gelecek var.Deniz için en iyisi Defne ile olmasıdır onunla çok güzel uyuşuyorlar.çok uzun oldu hiç bu kadar uzun yazmamıştım ama son olarak Aliye Sinana dönerse eğer bu herşeye karşı sus otur anlamına hiçbir zaman gelmez 2 sene boyunca Aliyenin bu davranışlarının devamına katlanmadığını ve sonuna kadar mücadelesini izledik.mücadele etmesi gerektiği zamanlarda çok güzel mücadele etti.ama şu anda artık mücadele etmesi için bir neden kalmadı çünkü o artık amacına ulaştı.Yanlışları olan insanları yanlışlarından döndürmeyi başardı ve şu aşamada döndüğünde zaten bu olaylar bir daha tekrarlanmayacak.aynı şeyleri devam ettiren birine dönmüyor Aliye.o yüzden kötü örnek olacağını düşünmüyorum,geleceği bir kenara itemezsiniz hele de çocuklarınızı herşeyin önüne koyan bir kadınsanız.Aliye herşeyden çok çocuklarını seven bir kadın ve şu anda mantıklı olan son Aliyenin Sinana dönmesi şeklinde olacaktır.benim şahsi fikrim Aliye hem de kendi isteğiyle hem sevgisi hem de çocukları için geri dönecek.
evet başka dizilerde sinan ve aliyenin arasında geçen olayların birçoğunu yaşayan çiftler var ve insanlar onların birleşmelerini isityor.bu banada tuhaf geldi,asmalı konak hayranı, resimlerini imza yapıyor ama sinanı eleştiriyor ve asla aliye ile birlikte olmamalı diyor.bu da bana ilginç geldi,dikkatimi çekti.herhalde bu arkadaşlar olaylardan çok deniz ve aliyenin birleşmesini istedikleri için böyle yazıyorlar.çünkü eğer gerçek fikirleri böyleyse onlardada aynı tepkiyi verirlerdi.
Ben kendi adima soyleyeyim, Aliye ve Sinan'in birlesmesini istiyorum ama bunun kesinlikle Sinan'in dis gorunusunu begenmemle filan alakasi yok! Ona bakilirsa Deniz'in de dis gorunusu Sinan'dan asagi kalmazdi oyle degil mi? Bence boyle dusunenlerde isin kolay yolunu seciyorlar. Benim dedigim baska...
Ben diyorumki Sinan hata yapti evet bir degil iki degil uc degil bir suru hata yapti Sinan ama kendide soyledi. Yaptiklarinin hata oldugunu ona daha once hic kimse soylememiski! Annesininde onu pohpohlamasiyla el bebek gul bebek buyumus. Hatta Aynur'a ben senin bu kadar uzuldugunu bilmiyordum dedigindede bunu kastetti zaten. Sinan'in hicbirseyden haberi olmadan Ikbal Hanim halletmis herseyi. Sinan'a da baska turlu anlatmis zaten...
Bu dizide hic bir karakter siyah ya da beyaz degil! Mucahit'e bakin, ilk girdiginde kotuyu oynuyordu ama sonra baktikki herseyin bir sebebi varmis. Neden oyle kotu oldugunu anladik Mucahit'in ve ona acidik bile. Dedikki ozunde iyi birisi Mucahit, mutlulugu hakediyor...
Sinan icinde ayni sey gecerli. Simdiye kadar hep kotu zannedildi Sinan ama sonra neden bu kadar kotu oldugunuda ogrendik... Dedikki ona hickimse dur dememiski! Yaptiklarin yanlis dememiski! Aksine her hareketi tasdiklenmis!... Sonra Aliye cikmis Sinan'a karsi, hal boyle oluncada Sinan kendi yaptigi dogru bilip Aliye'yi buna inandirmaya calismis...
Gecen sezon itibariyle Sinan'in sarsilip kendine gelisini izledik... Yaptigi hatalarla cektigi acilari gorduk... Gecte olsa anladi yaptiklarinin hata oldugunu. Neden gostermedi cocuklarini Aliye'ye; Deniz'den kiskandigi icin. Simdi kimse inkar edemez kac kere cocuklari Aliye'ye vermeyi planlarken Deniz dolayisiyla vazgectigini! Zaten sagolsun basindaki anneside onun bu hareketini yere goge sigdiramayinca, olan olmus! Meric de demisti hatirlarsaniz; annesinin Sinan'a her yaptigini dogru gostermeye calismasini ya da buna benzer dediklerimi aciklar birseydi.
Sinan, hala Aliye'ye asik. Hatta bu basindan beri boyleydi ama Sinan bunu goz ardi ediyordu hep. Simdi ise anladi bunu ama aci cekiyor. Cunku, sevdigi kadina cocuklarinin annesine bunu nasil yapabildigini akli almiyor iste... Pisman... Ben de diyorum ki eger Aliye'de hala seviyorsa Sinan'i, evlensinler... Bununsa dis gorunusle filanda alakasi yok sozun ozu..
Sevgiler...
çok güzel bir yazı çok hoşuma gitti:img-icecr sinan aliyeyi sevdiğini bile farkedememişti.aliyenin sinanı sevdiği kanısındayım ama yaşananlar zor şeyler çok kolay olmayacak barışmaları.çok basite indirgediklerini düşünüyorum senin gibi.sadece dış görünüş için sinana dönsün mü dedik.hem nejat işler tipsiz mi o da yakışıklı bir adam.halit ergenç etkisini tartışmam çünkü çok büyük bir etkisi var.oyuncunun önemi,rolünün hakkını vermesi bu gibi durumlarda ortaya çıkıyor işte.belki başka biri bu kadar inandırıcı oynamayacak ve bu kadar seyirciyi sinanın değiştiğine inandırmayacaktı,fikirler bu ölçüde değişmeyecekti.adam artık suçluluktan sürünüyor,çocuklarım olmasa yaşamın bir anlamı yok diyor ama bu olaylara çok fazla deniz tarafından bakanlarca iki gözyaşı dökmek olarak değerlendiriliyor.ben bu kanıda değilim ama herkese saygı duyuyorum ve sonunda birbirlerini seviyorlarsa bundan sonra çok mutlu olacakları için evlensinler diyorum:)
Dedigin gibi gercek hayat farklidir.dizide cocuklar babalarini cok seviyor.ve ikisinin bir arada olmalarini istiyor.yani anne babasi bir aradayken cocuklar mutlu.cocuklar buyuklerden daha af edici malesef.biz buyukler af etmeyi bilmiyoruz pek de bilmek istemiyoruz.sinan karisina asik.icip sizip yalvarirda bunlar cok dogal.askta gurur veya kural yoktur.dedigim gibi ben asla donsun diyenlerden degilim.sadece yapilan ikiyuzlu yorumlara karsiyim.
mucahit dizinin basinda intikam duygulariyla umitin kiz arkadasiyla beraberdi evliyken.sinani hapise tikmak icin bir suru dalavere yapti.sonra en sevilen adam oldu.insanlar yasamlari boytunca degisik seyler tecrubelenirler.kimi zaman iyi kimi zaman kotu seyler yasarlar.sonucta ikbal kotude olsa sinanin annesi.sinan kotude olsa cocuklarin babasi.af edip devam edecek hayatina.seviyorsa sinani doner sevmiyorsa donmez.cocuklari icin donebilir.yani bos konusuyoruz 2 bolum sonra cikacak ortaya her sey.
deadly_angel
07-10-06, 11:01
Bence Aliye ve Sinan birlikteliğini isteyenler büyük hayal kırıklığı yaşayacak finalde
arkadaslar bu hafta fınalmı alıyede??
deadly_angel
07-10-06, 15:34
arkadaslar bu hafta fınalmı alıyede??
hayır bu hafta değil, ondan sonraki hafta
madem aşkta yapılan tüm tutarsızlıklar hayatın bir gerçeği ise neden aliyenin denizle birklikte olması eleştirildi öyle bir toplumda yaşıyoruzki dizideki herşey gerçek hayatla bağdaştırılıyor aliye haber bültenlerine çıktı toplumdaki aliyelerden bahsedildi bu diziyi gerçek hayatla bağdaştırılması çok fazla oldu haber bültenlerinde yönetmenin karısını aldatmasında şimdi finalde gerçek hayata dayalı olmalı aliye silik karakterinden güçlü hale geldi aliye aslında silik değildi sinanı seviyodu ve onun için herşeyi yapıyordu anasını onun için çekiyordu kaldıki sinan nişan günü arabayı sarhoş kullandı kaza yaptı ve aliyenin ailesinin ölmesine sebep oldu ama aliye onu yinede bırakmadı ümitle birlikteyken aliyeyle aralarında sorun yoktu ki hem sinan aliyeye tecavüz ettiğinde aliye onu sevmiyordu ayrılmıştı seymen baharı aldatmadı onu kıskandı ve onlaırn ilişkisinde sevgi saygı pnca yaşanana rağmen devam etti sadece ilişkileir hastalıklı bir ilişkiye dönüştürüldü hepsi bir kenara sinan hatasını ayşe kendine zarar vermeye başlayınca anladı peki ayşe ölseydi aliye sinana dönsün dermiydiniz mücahitin buüne kadar yaprıklarının sbebei yine sinanın hatasının ve anasının hatasının sebebiydi biryerde haklıydı herkesin hayatını mahvetmiş olmadık kötülükler yapmış birinin biranda affedilmesi ne kadar gerçektir
hayır bu hafta değil, ondan sonraki hafta
teskkr ederım saol cewapladıın ıcnı...
onuy_yavuzey
08-10-06, 11:33
arkadaşlar ben burda yeniyim şimdi fikirlerimi yazmaya kalksam çok uzun sürcek ve kimse de okuyup cvp vermiicek o yüzden yazmasam daha iyi
arkadaşlar ben burda yeniyim şimdi fikirlerimi yazmaya kalksam çok uzun sürcek ve kimse de okuyup cvp vermiicek o yüzden yazmasam daha iyi
yaz canım...
aliye ve sinan tekrar evlenicek. kaçınılmaz son bu yani...
onuy_yavuzey
08-10-06, 12:29
ALİYENİN FİNALİ!!!
atv ekranlarında reyting rekorları kıran Aliye dizisinin yankıları sürüyor. Seyirciler, internetteki ankette dizinin finaliyle ilgili yorumlarda bulundu. Anketten çıkan en çarpıcı sonuç, çoğunluğun Aliye ile Sinan'ın barışmasını istemeleri oldu. Aliye ile Deniz'in arzu edenler, azınlıkta kaldı. Finalle ilgili diğer tahminler ise: "Deniz, Türkiye'ye dönmeyecek", "Deniz'in peşinden Defne Filistin'e gidecek", "Leyla çocuğu para karşılığı satarak düşük yapacak", "Aliye yeni birine aşık olacak"
çok saçma olur böyle olursa...
onuy_yavuzey
08-10-06, 12:31
arkadaşlr benim bildiğim ve haberlerden felan duyduğum son leylanın çocuğunu düşüreceği ikbalin öleceği denizin dönmeyeceği ve aliyenin sinanla birlikte oluşuydu.E hepsi gerçekleşti o nedenle muhetemelen ya sinanla evlenecek ya da çocuklarıyla oturacak...Ama çocuklarıyla oturması daha mantıklı...
onuy_yavuzey
08-10-06, 12:34
arkadaşlar filmin konusu ve sloganı deniz olmadan, koca olmadan, aşk olmadan hayır gibi bişiy değil. Filimin sloganı "çocuklarım olmadan asla" şunu bi kabullenin artık. Film de çocuklarından ayrı kalan ve onlara kavuşmaya çalışan bir kadının hikayesi anlatılıyor.Evet doğru saçmaladılar.Aliye nin ayşe ve ardaya tamamen kavuştuğu blm bitmesi lazımdı.Bakın Senelerdir izlediğimiz aşk boşa gitti diyorsanız ben bilemem ama bence denizle evlenmemeli hatta ona aşık olmamalı hatta o dizide öyle bir kararktere yer verilmemeliydi. Deniz Aliyeye aşık olan biri değilde Aliyenin kötü günde yanın da olan onun sıkıntılarına derman olan bir dost olmalıydı bence. Sinan Leyla ile evlenirken evlenmesin çocuklara üvey anne olmasın diye üzülmüyrmuyduk? Şimdi Deniz ile Aliye evlenince Deniz üvey baba olunca neden üzülmeyelim? Sinan açısından da biraz düşünün.Deniz o evde Sinanın eski karısının kocası olarak yaşasa Sinan eve rahat rahat girip çıkabilir, rahat rahat çocuklarını görebilir, onlarla rahat rahat vakit geçirebilir miydi? Bence Deniz ile evlenmemesi çok iyi oldu.Sinan ile de evlensin diyen yok kırsın dizini otursun çocuklarıyla. Şimdi sorarım size madem Deniz dizinin sonunda ayrılcaktı neden 3 sezon boyunca bize bu aşkın keyfini yaşattılar? böyle hayal kırıklığına uğratmasalardı, ikisini dizide aşık değilde bir dost yapsalardı olmuyormuydu???
Bence en buyuk hata senarıstlerde:img-help: ..insanları böyle bı secıme zorlıycaz dıye dızı yı mahvedıyolar Bı kere denız-alıye askını hıç ele tutulur yada seyrıne doyum olmaz:img-grin2 bır şekılde yapamadılar İkiside olabıldığıne soğuktu Bıde sankı sımdı de ''Sınan aldattı ama şimdide böyle böle yapıyo Şöyle şöyle pişman ''dıyolar Zaten Alıyenın sonunun hangı sekılde bıterse bıtsın sadece bır dızı bu... :img-elvis
Yanı dunya da kac tane böyle bır eşe dönmüş bı kadın varsa Baska bırıyle evlenmış çocukları olan kadınlarda var
Demek istedığım senarıstlerın bır YOLU seçıp onu seyre deger bı sekılde bıze sunması lazım Ehhh iki bolum kaldı ama zararın neresınden donulse kardır:img-grin2
doğru aslında hangi sonu seçerlerse seçsinler onu güzel bir biçimde sunmalarını isterim.yoksa gerçek hayatta çok daha kötü şeyler yaşatan eşlere insanlar geri dönebiliyor,ya da başka insanlarla tekrar evlenebiliyorlar.ben 2 sene boyunca elle tutulur gözle görülür doyurucu bir aşk izlemedim,çok sönüktüler.belki daha heyecanlı ve inandırıcı bir aşk izleseydik daha farklı düşünebilirdim.ama ne ilginçtir bunca yaşanandan sonra bile bana aliye ve sinan daha inandırıcı,sıcak geliyor.o zaman keşke deniz sadece platonik aşkıyla kalan ve yardım etmeye çalışan biri olarak kalsaydı sanırım çok daha iyi olacaktı.gerçek hayatta bunları yaşayan kadınlarda ne yazık ki aliyedeki şansın milyonda biri bile yok.keşke onlarda da bu kadar şans olabilse.mantıklı olabilecek 2 tane son görüyorum.biri söylendiği gibi dizinin sloganından yola çıkarak(çocuklarım olmadan asla) çocuklarının mutluluğunu herşeyden önce görür ve sinanın değiştiğini hesaba katarak çocukları için sinana geri döner.aslında isteyerek de dönebilir bunu henüz tam olarak kestiremiyoruz ama bir şekilde dönmesi çocuklarını öplana alan biri için mantıklı olur.(bu şartlarda tabiki) 2.son aliye yalnız başına çocuklarıyla beraber yaşar bu da olabilecek ve mantıklı bir son olacaktır.fakat herşeyden çok çocuklarını düşünen bir kadın,çocuklarının daha mutlu olabileceği bir ortam varken bunu seçmeyebilir.denizle olacak sonu şu andan itibaren pek mantıklı göremiyorum,çünkü çocuklara iyi bir baba olamayacağı anlaşıldı,çocuklarıyla aşkını paylaşamadığı anlaşıldı ve onu seçerse sanki denizi çocuklarına tercih etmiş gibi olur ki ben bu sonun olacağını pek zannetmiyorum.senaristler nasıl yansıtacak onunla da alakalı.üstelik bu aşk hiç sıcak gelmediği için bana göre doyurucu bir son da olmaz.benim isteğim aliye ve sinanın artık barışması ve çocuklarıyla mutlu olmaları.
black_girl
08-10-06, 20:22
bnce kesin olan bişi var ki bi yıl atlaması olucak:img-grin2
içime doğuyo :img-nyam:
hem müco ve zelişin düğününü mutaka görürüz buda hemen olmayacağına göre atlıycaz atlıycaz:img-grin2
bu arada bnce aliye mutlaka biriyle olucak =P
bu saatten sonra yeni bi kişi olmaz diye düşünüyorum.
deniz zaten tarih oldu.(ne o buraya gelir,ne aliye gider oraya :img-icecr )
tek alternatif SİNAN:img-grin2
sinan&halit
08-10-06, 20:28
merhaba arkadaslar,
ya off bundan sonra biraz daha sık girmeye çalışacağım bu foruma çünkü bir sürü yazı yazılmış ve okumakta zorlanıyorum.yazını çok çok beğendim.aynı düşüncedeyim.daha başka çok güzel bulduğum yazılar da okudum ama mesaj kirliliği de olmasın diye hangi yazıya katılacağımı şaşırdım kaldım hepsi çok güzel:)kesinlikle aşk ve nefret çok ince bir ayrımdadır.bu lafı çok tuttum. sevmese bile sadece korunduğu ve sevildiği için bir erkekle beraber olanların sayısı hiç az değil hatta çok fazla.bende Aliye'nin durumunu böyle görüyorum.hiçbir zaman çok büyük bir aşk olmadı aralarında,hiçbir zaman yoğun ve sıcak olamadılar.ve şu anda artık dizinin finaline geldik senaristlerden dilerimki bize finalde inandıramadıkları,son olaylarla ilişkinin soğukluk derecesini iyice arttırdıkları buzzsssss gibi bir sözde aşk izlettirmezler.Sinan ve aliye'yi istiyorum herşeye rağmen...
sinan&halit
08-10-06, 20:32
bnce kesin olan bişi var ki bi yıl atlaması olucak:img-grin2
içime doğuyo :img-nyam:
hem müco ve zelişin düğününü mutaka görürüz buda hemen olmayacağına göre atlıycaz atlıycaz:img-grin2
bu arada bnce aliye mutlaka biriyle olucak =P
bu saatten sonra yeni bi kişi olmaz diye düşünüyorum.
deniz zaten tarih oldu.(ne o buraya gelir,ne aliye gider oraya :img-icecr )
tek alternatif SİNAN:img-grin2
inşallah,inşallah,inşallah:)ikbal ölecek büyük ihtimal bu düğünler bu kadın öldükten hemen sonra olacak değil ya belli bir süre geçmesi gerekecek,bu da ne olacak sinan ve aliye'nin işine gelecek.2bölüm kaldığı için çok umutlu değilim ama bir umuttur bekliyoruz işte:img-icecr
kAlbiimsziin_
09-10-06, 00:53
benim icin Aliyenin tadi gercekten kacti:icon_conf
biraz sacmalamaya basliyorlar:mad72:
duyduğum kadarıyla ailiye sinanla tekrar evlenecekmiş finalde kesin değil ama sadece duydum ben bu habere çok sevindim en başından beri sınaı destekliyordum
Aliye'de mutlu son
İKİ HAFTA SONRA "ALİYE", ÇOCUKLARI "AYŞE" VE "ARDA"NIN MUTLULUĞU İÇİN GÖNÜLSÜZ DE OLSA, EŞİ "SİNAN"IN BİR ARAYA GELME TEKLİFİNİ KABUL EDECEK, DİZİ "MUTLU SON"LA BİTECEK
İLKNUR GÜLMEZ
"Kurtlar Vadisi" ekrana veda ettikten sonra televizyonların en yüksek reytingli dizisi unvanını eline geçiren "Aliye" iki hafta sonra bitecek.
Dizinin yaz başında çekilen ama eylül ayında başlayan yeni yayın dönemiyle birlikte ekrana gelen "yeni" bölümlerinin reytingleri eskisi kadar yüksek olmasa da "Aliye"de heyecan yine dorukta...
Her dizide olduğu gibi atv'de ekrana gelen "Aliye"nin de nasıl bir sonla biteceği izleyicileri için merak konusu. Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı Sanem Çelik ve Halit Ergenç'in başrolünü paylaştığı dizi ekrana "mutlu son"la veda edecek.
Dizinin son bölümünde Halit Ergenç'in canlandırdığı "Sinan" ve halen Amerika'da tatilini sürdüren Sanem Çelik'in oynadığı "Aliye" yeniden birlikte olmaya karar verecek.
Evliliğinde aradığı mutluluğu bulamayan, eşi Sinan'ın kendisini aldattığını öğrenince evi terk eden "Aliye" son haftalarda çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken ne yapacağını bilemeyen "Sinan" ise alkolden medet umuyordu. Sürekli "Aliye"nin kapısını çalan ve ona tekrar birlikte olmak için yalvaran "Sinan" son bölümde "Aliye"yi ikna etmeyi başaracak.
"Aliye", çocukları "Ayşe" ve "Arda"nın mutluluğu için çok fazla istemese de kendisini üzen ve zor günler geçirmesine neden olan "Sinan"la yeniden bir araya gelmeyi kabul edecek.
Haftalardır tutkunlarını atv ekranı karşısına kilitleyen "Aliye" iki hafta sonra 76'ncı bölümündeki "mutlu aile karesi"yle ekrana veda edecek.
deadly_angel
09-10-06, 17:10
Aliye'de mutlu son
İKİ HAFTA SONRA "ALİYE", ÇOCUKLARI "AYŞE" VE "ARDA"NIN MUTLULUĞU İÇİN GÖNÜLSÜZ DE OLSA, EŞİ "SİNAN"IN BİR ARAYA GELME TEKLİFİNİ KABUL EDECEK, DİZİ "MUTLU SON"LA BİTECEK
İLKNUR GÜLMEZ
"Kurtlar Vadisi" ekrana veda ettikten sonra televizyonların en yüksek reytingli dizisi unvanını eline geçiren "Aliye" iki hafta sonra bitecek.
Dizinin yaz başında çekilen ama eylül ayında başlayan yeni yayın dönemiyle birlikte ekrana gelen "yeni" bölümlerinin reytingleri eskisi kadar yüksek olmasa da "Aliye"de heyecan yine dorukta...
Her dizide olduğu gibi atv'de ekrana gelen "Aliye"nin de nasıl bir sonla biteceği izleyicileri için merak konusu. Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı Sanem Çelik ve Halit Ergenç'in başrolünü paylaştığı dizi ekrana "mutlu son"la veda edecek.
Dizinin son bölümünde Halit Ergenç'in canlandırdığı "Sinan" ve halen Amerika'da tatilini sürdüren Sanem Çelik'in oynadığı "Aliye" yeniden birlikte olmaya karar verecek.
Evliliğinde aradığı mutluluğu bulamayan, eşi Sinan'ın kendisini aldattığını öğrenince evi terk eden "Aliye" son haftalarda çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken ne yapacağını bilemeyen "Sinan" ise alkolden medet umuyordu. Sürekli "Aliye"nin kapısını çalan ve ona tekrar birlikte olmak için yalvaran "Sinan" son bölümde "Aliye"yi ikna etmeyi başaracak.
"Aliye", çocukları "Ayşe" ve "Arda"nın mutluluğu için çok fazla istemese de kendisini üzen ve zor günler geçirmesine neden olan "Sinan"la yeniden bir araya gelmeyi kabul edecek.
Haftalardır tutkunlarını atv ekranı karşısına kilitleyen "Aliye" iki hafta sonra 76'ncı bölümündeki "mutlu aile karesi"yle ekrana veda edecek.
nasıl bir mutlu aile tablosu olacakmış çok merak ediyorum doğrusu.Eğer Aliye ve Sinan birleşirse kendimi aptal yerine konulmuş hissederim ben.Ne yani 2 senedir boş boş izlemiş mi olucaz biz o zaman...
Habere bakilirsa sanki Aliye isteemden evelniyor Sinanla. Ve bu sartlar altinda bende nasil mutlu bir aile tablosu olacak sasirdim dogrusu. Ben hep Aliye ve Sinan beraberligini destekledim ama bu sekilde degildi benim istediigm beraberlik. Aliye'de severek yeniden birlesmliydi Sinanla. Bilmiyorum belkide ben haberi yanlis yorumladim.
cidden milliyetin ekinde okuyunca bende çok şaşırdım.böyle mutlu son mu olur ya......:dito ben hep son bölümde meriçle kahramanın düğününde deniz çıkagelecek diye bekledim ama ailye sinanla evlenecekse cidden izlemeye değmez yani,zaten yeni bölümleri çok isteksiz izliyordum hepten bütün isteğim,umudum,heyecanım tükendi...böyle bir son ailye gibi bir diziye ne yakışır nede ona uygun bir final olur!!!!!!
hiç ihtimal vermesemde aliyenin çocukları için geri dönmesi :icon_evil iyi ben daha kötüsünü yazayım zaten senaristler batırdı aliye ikbal ölünce onun vasiyeti üstüne sinana geri dönsün
nasıl büyük bir çelişki aliye kocasından dayak yiyen evinde mutsuz olan kadınlar için barınma evi yapıyor ama kendi çocukları için kocsına dönüyor e ne biliyo o kadınlarında bütün bunlara çocukları için katlanmadığını e o zaman niye yapılıyor bunlar bazen çocuklar sürekli mutsuz anne babanın yanında olmaktansa ayrı mutlu ana baba görmek ister aliye mutsuz olunca çocukları anlamayacakmıda mesela arda bir bölümde parkta salıncaktaydılar anne sen mutsuz olunca bende olurum diyor ve bu çocuklari çin psikologtan yardım alınıyor psikoloğun dediğini yapıyorlar babanızla arkadaşız diyorlar bunca yaşanandan sonra herşeyin biranda silinmesi çok saçma
deadly_angel
10-10-06, 15:51
finale geldik neredeyse hala ortalıkta denizden eser yok.
arkadaşlar şunun şurasında iki bölüm kaldı sabredin sonunda ne olursa olucak işte
flimdelisi
11-10-06, 11:58
yaaaaaa aliye ve deniz barışmasını çok istiyorum amaa galiba aliyeçoçukları için sinanla aynı evde kalmaya razı olucak amaaa başka bişey değil yani sadece aynı evde kalıcaklar böle olabilir
sen onca caba sarfet sonra yıne kocana don olurmu ya
zeynepcibo
11-10-06, 13:06
Arkadaşlar merhaba,
Belki istek yeri değildir burası fakat bir ricam olacak silerden eğer mümkünse,
Aliye dizisine yeni katılan bebek (Nusretle&Feyyazın çocuğunun) resmi varsa bana yolalrmısınız veya buraya ekleme olanağınız olurmu?
Teşekkürler,
Bu kadar uzun soluklu dizilerin hep sonları garip,izleyicinin istediği doğrultusunda gitmez nedense.Aliye'de de böyle olacak gibi,heryerde Sinan ve Aiye barışacak diyorlar ama bu bizim aklımızı çelmek için de olabilir diye düşünüyorum.
Çünki bunca mücadeleden sonra,sadece bir vasiyet için tükürdüğünü yalamak durumuna düşürmemeliler böyle bir karakteri,bilmiyorum!Deniz ortada yok,evet de belki süprizle gelecek, o yüzden belki Sinan'la barışacaklar dedikodusu çıktı şaşıralım diye.Neyse izleyip göreceğiz ama tadı kalmadı gerçkten.
aliyenin sinana dönüşüyle ilgili bir düşünce oluştu bende aliye ikbali ölüm döşeğindeyken affettiğini ama yaşasaydı belki yaptıklarının hesabını sorarım dediğini gördük şimdi sinan daha önce bir kalp spazmı geçirdi belki bu seferde aynısı olur tedavi gerekir meriç evleniyor e hasibede kızıyla kalır artık sinan tek kalıyor bide hasta aliyenin gönlü sinanın çocuklarına çocuklarınında babalarına hasret gitmelerine el vermeyecek ve sinana dönecek ama tek şartı sadece aynı evi paylaşacak birbirlerinin hayatına karışmayacak karı koca gibi değilde aynı evi paylaşan ev arkadaşları gibi yaşayacaklar özel hayatları sosyal hayatları sadece çocuklarla ilgili bir durum oldumu onları ilgiliendircek bunun dışında ilgiliendirmeyecek böyle olursa aliyenin sinan dönmesini kabul edebilirm hem buda birnevi gönülsüz oluyor belkide bize söylenen gönülsüzün anlamı budur bu birincisi ikincisi aliyeyi ardanın çektiği kısa film sinana döndürebilir okulda danışmanları ikisinide çağırıp ardanın çektiği filmi psikolojisini anlatır yada aliye filmi izleyip etkilenir döner sinana
off cok sacma olr sınana dönmesı ama cocuklar var ıste !!
Keske Deniz Gitmese Idi Yoldan Donse Idi
Habere bakilirsa sanki Aliye isteemden evelniyor Sinanla. Ve bu sartlar altinda bende nasil mutlu bir aile tablosu olacak sasirdim dogrusu. Ben hep Aliye ve Sinan beraberligini destekledim ama bu sekilde degildi benim istediigm beraberlik. Aliye'de severek yeniden birlesmliydi Sinanla. Bilmiyorum belkide ben haberi yanlis yorumladim.
ben de senin gibi düşünüyorum nehir ben de hep aliye ve sinanı dstekledim ama benim istediğim gerçek son aliyenin sinana isteyerek dönmesi ve bence böyle olacak.yani mutlu son diye kadın içi kan ağlaya ağlaya çocukları için mi sinana döndürülecek.sanmıyorum.haberlere çok takılmıyorum hepsi farklı farklı şeyler yazarlar ve daha çok yazanların yorumları bunlar belli ki.zaten çarpıtmalar var haberde farkındaysan,sinana aliyeye haftalardır dönsün diye yalvarıyormuş,içkilere vurmuş kendini falan:)yahu adam ilk kez geçen hafta cesaret buldu da hissettiklerini anlattı kadına.mantıklı bakarsak aslında aliye sadece çocukları için bile döner sinana bu şartlarda.ama ben sanmıyorum çok üzülerek,ağlaya ağlaya dönsün bunu nasıl mutlu son olarak yansıtabilirler ki?hem dün aliyenin sinanla birlikte olmaktan hiç de şikayetçi gibi bir hali yoktu.buzları erittiler,bebek sinanın elindeyken çok tatlı bakıyordu aliye ona.aliye sadece çocukları için dönerse ,çocukların mutluluğu çok önemli ve onlar için düşünürsek bu son benim için yarım kalan bir mutlu son olur.tam bir mutlu son olması için isteğiyle dönmesini isterim.böyle olacağını düşünüyorum artık son bölüm sabredelim ve görelim.:img-icecr
nejatdidem
11-10-06, 17:56
ztn dizideki aynur basında ağzından kaçırdı...sinanla aliye evlenecekmiş...aliye çocukları uğruna...
black_girl
11-10-06, 19:38
aliye camiye leyla geldiğinde nasılda bozulup üzülüdü:img-grin2
kıskandı resmen bu çok açık yahu:img-kiss:
:img-grin2
ztn dizideki aynur basında ağzından kaçırdı...sinanla aliye evlenecekmiş...aliye çocukları uğruna...
çocukları uğruna deil gerçekten sevdiği için dönecek
bende gerçekten aliyenin sinanı sevdiğini düşünüyorum ve çok gönülsüz döneceğini sanmıyorum.tamam denizide seviyor ama sanki sinan daha farklı gibi.araları bu bölümde bayağı bir düzelmişti.çocuklar da tabiki çok önemli bir etken olacak onun kararında.inşallah barışırlar diyorum.
aliye camiye leyla geldiğinde nasılda bozulup üzülüdü:img-grin2
kıskandı resmen bu çok açık yahu:img-kiss:
:img-grin2
evet canım aliyenin leyla hakkındaki tepkileri geçen seneden beri dikkatimi çekiyor o cami sahneleri çok iyi çekilmişti.aliye sinana sarıldığında ve onun yanında durduğunda çok sevindim.leyla geldiğindeki tavırlarıda bize umut vericiydi.bakalım nasıl bitecek artık son bölüm.
Evet az kaldi ben dizinin bu bolumunun sonuna bayildim.Leylaya dencek lafim yok.Birde Sinani cok seviyor.Insanoglu asktan sasirabiliyor bazen.
Neyse aliya sonunda Sinanla olcak gonullu veya gonulsuz bilemiyorum.amamzor bulu zaten oda bu kadar ruhsuz haliyle.
Diyeceksiniz ki simdi nerden cikti bu ruhsuzluk.Sinanla iliskisindede Denizle olandada hep baskin taraflar erkeklerdi.
merhaba arkadaslar bence aloye sinana donecek denizin gelecegi yok aliye askini kalbine gomdu bence aloye denize cok asik da degildi. eh deniz de gidince aliyeye kala kala Sinan kaldi..zavalim..:p ama aliye istemezse evlenmez sinanla bende duydum aliye sinanla evlenecekmis demekki istiyor ki evlenecek malum cocuklarda olunca icinde.Sinanda aklinin basina geldigini anladi aliye ve mutlu olacagina inandiyA evlenir ama ben gerci aliyenin dinizle birlik olmasini isterdim.Nebiliyim deniz daha layik aliyeye sinan cok cektirdi bu kadar da olmaz akli basina gelsede hayatinin hatasini yapti.neyse finalde gorucegiz artik sonunu.sonucada bir dizi ve bitiyor.demi?
bence çok saçma bi son.. aliye daha öncede çocukları için sinanla birleşti ama yapamadı şimdi nasıl olucak..bu kadar aptal ve saçma bi son olcağını tahmin etmiştim 2 sene boşuna izlemişiz ...aşiyenin mücadeleside boşa imiş madem öyle hiç kaçmasaydı nasıl olsa geri dönüyor............
bence çok saçma bi son.. aliye daha öncede çocukları için sinanla birleşti ama yapamadı şimdi nasıl olucak..bu kadar aptal ve saçma bi son olcağını tahmin etmiştim 2 sene boşuna izlemişiz ...aşiyenin mücadeleside boşa imiş madem öyle hiç kaçmasaydı nasıl olsa geri dönüyor............
sana yüzde yüz katiliyorum arkadasim...agzina saglik...
bence aliye ve sinan'ın birleşmesi en uygunu olacak..çünkü aliye sinan'dan başkasına yakışmıyor sinan'da aliye'den başkasına..iki tane pırıl pırıl çocuk var ortada,ve aliye iki çocuklu bir kadın,,kendinden önce onları düşünmek zorunda ve öylede yapıyor zaten..tamam sinan çok hata yaptı affedilmez ama affetmek bi yerde mecburi ben böyle düşünüyorum benim fikrim bu alie en iyisin yapacak çocukları için sinan'a dönecek bu final güzel bir aile tablosu olacaktır..bu benim fikrim,tersini düşünenlere de saygı duyarım ;)
sen onca caba sarfet sonra yıne kocana don olurmu ya
eğer rivayet edildiği gibi biterse; şimdiye kadar seyrettiğim en SALAK senaryo olacak benim için. Bunun anlamı şudur:BRE SEYİRCİ SİZİ NASIL KANDIRDIK AMA!!!! yok aynı evde olup kimse kimsenin hayatına karışmayacakmış,yok aslında seviyormuş,yok deniz'e zaten o kadar da aşık değilmiş. YUH hakikaten. GURURSUZ OLMADAN ASLA DİYORSANIZ...ALİYE
İlk kez HP dışında bir foruma mesaj yazıyorum . Lakin burada yazılanları okudukça gözlerime inanamıyorum.
Aliye'yi yayınlanmaya başladığı ilk sezon ilgiyle izledim ikinci sezonun başında da bu devam etti. Ne zaman ki konu kalmayıp senaryo kendini tekrar etmeye başladı Ben de izlememeye ya da arada bir bakmaya başladım. Bu sezon ise doğru dürüst izlemedim. Ama buradan takip ettiğim kadarıyla Aliye ve Sinan birleşecekmiş.
Ancak bu kadar aptal yerine konabilirdik. Kendisine ve çocuklarına yapmadığı kötülük kalmayan bir adımı üç günde sütten çıkmış ak kaşık yaptılar. Diyecek tek kelime bulamıyorum. Herşeyin suçlusu kayınvalideyi de gelinin ellerinde huzur içinde hakkın rahmetine göndererek ilahi adaleti de gerçekleştirdiler. Hepimiz mutlu olduk. Hak yerini buldu.
Ben mi yanlış hatırlıyorum. Sinan değil miydi içip içip Aliye'nin kapısına dayanan ve ona tecavüz etmeye kalkan???? Bunu da mı o zavallı kavınvalide yaptırmıştı.
Aslında yazacak öyle çok şey var ki ama zaman harcamaya değmez.
Yazık, sonuç olarak, bu diziyi izleyen Aliye durumundaki kadınlar ne kadar çaresiz olduklarını düşünüyorlardır. Kocaları ne yapsa sineye çekmeliler çünkü kurtuluş yok.
deadly_angel
13-10-06, 21:21
İlk kez HP dışında bir foruma mesaj yazıyorum . Lakin burada yazılanları okudukça gözlerime inanamıyorum.
Aliye'yi yayınlanmaya başladığı ilk sezon ilgiyle izledim ikinci sezonun başında da bu devam etti. Ne zaman ki konu kalmayıp senaryo kendini tekrar etmeye başladı Ben de izlememeye ya da arada bir bakmaya başladım. Bu sezon ise doğru dürüst izlemedim. Ama buradan takip ettiğim kadarıyla Aliye ve Sinan birleşecekmiş.
Ancak bu kadar aptal yerine konabilirdik. Kendisine ve çocuklarına yapmadığı kötülük kalmayan bir adımı üç günde sütten çıkmış ak kaşık yaptılar. Diyecek tek kelime bulamıyorum. Herşeyin suçlusu kayınvalideyi de gelinin ellerinde huzur içinde hakkın rahmetine göndererek ilahi adaleti de gerçekleştirdiler. Hepimiz mutlu olduk. Hak yerini buldu.
Ben mi yanlış hatırlıyorum. Sinan değil miydi içip içip Aliye'nin kapısına dayanan ve ona tecavüz etmeye kalkan???? Bunu da mı o zavallı kavınvalide yaptırmıştı.
Yazık, sonuç olarak, bu diziyi izleyen Aliye durumundaki kadınlar ne kadar çaresiz olduklarını düşünüyorlardır. Kocaları ne yapsa sineye çekmeliler çünkü kurtuluş yok.
evet, haftalardır bu forumda anlatmak istediğim şeyler bunlardı benim.Yorumun için çok teşekkür ederim, olaylara objektif bakabilen birilerini görmek çok güzel.
NE kadar doğru yazmışsınız nezamandan beri ilk defa birilerinin benimle aynı fikirde olduğunu öğrenmek çok hoşuma gitti.Sanırım bu kadar saçmalığın sebebi Nejat İşlerin diziye beş bölüm daha katlanamamış olması deniz gidince ve yapımcılarda biraz daha fazla para kazanmak isteyince ortaya böyle iğrenç bir senaryo çıktı.Aliye 60.bölümlerindeyken biri bize Aliyenin böyle bir sonla biteceğini söyleseydi sadece gülerdik.Çünkü dizi birden bire okadar acayipleşip farklı bir yöne çarketti.Yada verilmek istenen mesaj ;Türk kadını ne olursa olsun kocasına mecburdur erkeklerinizi üzmeyin boşuna uğraşmayın eninde sonunda hep erkek kazanır idi biz yanlış anladık.
şimdi sinancıların tezi şöyle ikbal hanım sinanı iyi yetiştirememiş ona doğruyla yanlışı ayırma yetisini verememiş.haliyle sinan o an aliyeye tecavüze yeltenmesinin doğru mu yanlış mı olduğuna karar verememiş. sonra çevresindeki herkes aldatıyormuş o da aldatmayı normal sanmış.dolayısıyla ümitle beraberken ya da leylayla aldatmanın aliyeyi üzeceğinin anlamamış. çünkü bilmiyormuş. mesela ümit damdan düştü ya güya kaza o zaman da bir insanın ölümüne sebebiyet verince vicdan azabı çekileceğini bilememiş.bu adam fanus gibi birşey de yaşamış yıllarca. ona ikbal bazı haplar yutturmuş ve etrafını görmemiş. sadece ikbalin empozelerini kapmış. mesela istanbul da üniversite okumuş o zaman da farketmemiş doğru ne?yanlış ne?
arkadaşlar doğru ve yanlış iyi ya da kötü birinin empozesiyle algılanmaz her zaman. insan hisseder. vicdanı yönlendirir. ben karımı seviyorum diyen biri aldatmaz. buna yüreği el vermez etrafında ne olursa olsun,annesi babası ne yaparsa yapsın. eğer aldatıyorsa ya sevmiyordur ya da sevmiyordur.
bundan sonra suçlular değil ebeveyleri yatsın en iyisi hapiste?oğlu kötü olanın sebebi kendidir diyip?ne dersiniz...
dogrusu bende dizinin tadi kactigina inaniyorum, deniz gitti dizi bozuldu adeta. aslinda nejat isler olmadigi icin bakmazdim, ama 2 yil seyretmisim sunun surasinda 1 bölüm kaldi, onu da izliyecegim. ama dizide bir bosluk var ya...kötüler iyi oldu birden bire bir u-dönüsü yapildi. uzattikca suyunu cikardilar. ayse hastaneden ciktiktan sonra deniz ve aliye evleneceklerdi ve dizi bitmis olurdu ne güzel...
hep bir umudum vardi, deniz gelecek diye ama o da tükenmeye basladi...dogrusu sinana da onca olaydan sonra finalde büyük bir ihtimal sinana dönmesi cok sacma. neyse 3 gün sonra izleyecegiz mutlu aile finalini...
Bende aliye´nin süper fanatigidim ama artik tadi kacti... sali günü bitecegi icinde seviniyorum acikcasi... zaten suan Sila dizisine bir bagimlilik o yüzden aliyenin bitmesi pek üzmüyor beni ... ;)
ya, bi duyuma göre aliye yada kocası, birinden biri ölüyomuş..doorumu acaba..
eğer doğruysa 2 yılımı boşuna harcamışım diicem..bide bişeyler daha derim artık ilaveten..
bende anlamıyorum denizin diziden çıkması bu kadar kolay ve basit olmamalıydı bu şekilde bitmemeliydi gerçi son bölümde neler olur bilinmez okadar karıştırıyolarki dizileri aliye sinanı affedebilir ama onunla tekrar birleşsin denmesi bana saçma geliyor. yaşanmış okadar şeyden sonra ve bu daha önceden denenmiş başarısız olunmuş bunu bile bile böle düşünülmesi anlamsız.denizin dönmesini bekledim dizinin yeni sezon bölümlerini sırf oyüzden seyrettim ama hala hiç bir belirti yok tam bir belirsizlik unutturulmaya çalışılıor sanki ama böyle olmaması gerekliydi bence hayal kırıklığına uğradım diyebilirim ama son bölümünü bekliorum inşallah hayal kırıklığıyla bitmez.
bende anlamıyorum denizin diziden çıkması bu kadar kolay ve basit olmamalıydı bu şekilde bitmemeliydi gerçi son bölümde neler olur bilinmez okadar karıştırıyolarki dizileri aliye sinanı affedebilir ama onunla tekrar birleşsin denmesi bana saçma geliyor. yaşanmış okadar şeyden sonra ve bu daha önceden denenmiş başarısız olunmuş bunu bile bile böle düşünülmesi anlamsız.denizin dönmesini bekledim dizinin yeni sezon bölümlerini sırf oyüzden seyrettim ama hala hiç bir belirti yok tam bir belirsizlik unutturulmaya çalışılıor sanki ama böyle olmaması gerekliydi bence hayal kırıklığına uğradım diyebilirim ama son bölümünü bekliorum inşallah hayal kırıklığıyla bitmez.
ya sizce aliye sinanı affetmezse sinandan mı intikam alur çocuklarına mı acı çektirir? bu diziyi izlemeden önce bana bu soruyu sorsalardı kesinlikle affetmem derdim ama şimdi çocuklarımın vebalini üzerime alamam diyorum fedakarlık yapmam gerekiyorsa yaparım aliyede öyle yapmalı affederse sinana mükafat vermiyecek sinan da en az onun kadar acı çekti .daha boşanmadan kendini başka bir adamın kollarına atan aliye. gerçek hayatta böyle birşeyi ayıplarken söz konusu hayatın bir kesiti olan diziler olunca neden fikirlerimiz değişiyor üstelik çocuğuyla beraber başka bir adamla aynı evi paylaştı bizim bir kültürümüz var ve malesef diziler bu kültürü köreltiyor illa bir erkekten destek mi alması gerekiyordu kendi ayaklarının üstünde durabilirdi üstelik etrafında ona yardımcı olacak çok kişi vardı(en zor gününde bırakıp gitmeyecek ) üstelikaldatılan bir kadının yeni bir ilişkiye girmesi için birine güvenebilmesi için zamana ihtiyacı vardı aliye denize karşı bir tereddüt bile hissetmedihemen kollarına atıldı yalnız yaşamak ölümmüş gibi hep yalnızlıktan kaçtı çocuklarına kavuştuktan sonra bile denizi düşündü.ben sinan aliye ve çocukların olduğu bir final istiyorum ama aliye sadece çocukları için değil sinanı sevdiği içinde sinana evet demeli vvveeee çok mutlu olmalılarrrr.artık İkiside bunu hakediyor ve aradıkları mutluluk birbirlerinde gizli.denizde filistindende kalsın hiç dönmesin
dogrusu bende dizinin tadi kactigina inaniyorum, deniz gitti dizi bozuldu adeta. aslinda nejat isler olmadigi icin bakmazdim, ama 2 yil seyretmisim sunun surasinda 1 bölüm kaldi, onu da izliyecegim. ama dizide bir bosluk var ya...kötüler iyi oldu birden bire bir u-dönüsü yapildi. uzattikca suyunu cikardilar. ayse hastaneden ciktiktan sonra deniz ve aliye evleneceklerdi ve dizi bitmis olurdu ne güzel...
hep bir umudum vardi, deniz gelecek diye ama o da tükenmeye basladi...dogrusu sinana da onca olaydan sonra finalde büyük bir ihtimal sinana dönmesi cok sacma. neyse 3 gün sonra izleyecegiz mutlu aile finalini...
kötüler her zaman kötü değildir ama bir şans vermezseniz hep kötü olurlar böylece hem kendine hem size zarar vermeye devem ederler.Sinan düşündüklerinin arkasında duran bir adam.Fakat deniz arda ve ayşeyi önemsemiyordu tek düşündüğü aliye ile beraber olMAktı hatta mahkeme arda ve ayşenin velayetini sinana verse çok Mutlu olurdu hehalde işte DENİZ bunları düşünüyordu ama aliyeye farklı hissEttirdi ikiyüzlü davrandı .aslında bu gibi insanlardan korkacaksın düşündüğü ve söylediğyle yaptığı bir olmayan deniz böyle bir adam, sinansa açık sözlü ne istediğini bilen BİRİ deniz gibi yılan değil...
fragmanı az önce verdi.
meriç'in düğünü var. sinan aliye'ye dans edelim mi diyor, onu özlediğini söylüyor, aliye sinana karşı soğuk, herkes ağlıyor..
vede sanki bir karartı gördüm. yani karanlıkta duran bir adam. belki sinan falandır ama deniz diye ümitlendim birden. sizde dikkat ettinizmi?
ya sizce aliye sinanı affetmezse sinandan mı intikam alur çocuklarına mı acı çektirir? bu diziyi izlemeden önce bana bu soruyu sorsalardı kesinlikle affetmem derdim ama şimdi çocuklarımın vebalini üzerime alamam diyorum fedakarlık yapmam gerekiyorsa yaparım aliyede öyle yapmalı affederse sinana mükafat vermiyecek sinan da en az onun kadar acı çekti .daha boşanmadan kendini başka bir adamın kollarına atan aliye. gerçek hayatta böyle birşeyi ayıplarken söz konusu hayatın bir kesiti olan diziler olunca neden fikirlerimiz değişiyor üstelik çocuğuyla beraber başka bir adamla aynı evi paylaştı bizim bir kültürümüz var ve malesef diziler bu kültürü köreltiyor illa bir erkekten destek mi alması gerekiyordu kendi ayaklarının üstünde durabilirdi üstelik etrafında ona yardımcı olacak çok kişi vardı(en zor gününde bırakıp gitmeyecek ) üstelikaldatılan bir kadının yeni bir ilişkiye girmesi için birine güvenebilmesi için zamana ihtiyacı vardı aliye denize karşı bir tereddüt bile hissetmedihemen kollarına atıldı yalnız yaşamak ölümmüş gibi hep yalnızlıktan kaçtı çocuklarına kavuştuktan sonra bile denizi düşündü.ben sinan aliye ve çocukların olduğu bir final istiyorum ama aliye sadece çocukları için değil sinanı sevdiği içinde sinana evet demeli vvveeee çok mutlu olmalılarrrr.artık İkiside bunu hakediyor ve aradıkları mutluluk birbirlerinde gizli.denizde filistindende kalsın hiç dönmesin
elif eylül yazdıklarının çoğuna katılıyorum canım ve nolur şu deniz sonsuza dek filistinde hapsolsun bir daha gelemesin bıktım denizden yaaa.denizle aliye kadar bayık bir dizi aşkı daha izlemedim aralarındakide aşk falan değil sadece aliye çok zor günlerinde peşinde sürekli dolanan birini buldu ve etkilendi o kadar .hiçbir zaman gerçek bir ilişki yaşamadılar.dediğin gibi mantıksız şeyler çok fazlaydı aliye gibi zor günler geçiren ve nolursa olsun ümit olayına kadar kocasını çok sevdiğini söyleyen bir kadın nasıl olduda ilk ciddi hatada bu kadar çabuk kocasını unuttu,nasıl olduda bu kadar şey yaşayan bir kadın bu kadar çabuk başka birine güvenebildi çocuk mu bu kadın yaa ergenlik dönemi aşkı mı anlatıyorsunuz.zaten onların yaşadığı aşkta bile daha çok faaliyet vardır orasını hiç söylemeyeyim.şimdi diyorlarki denizi nasıl unutsun,aşk evliliği yaptığı,yıllarca aynı yastığa başkoyduğu hayatımın anlamı dediği çocuklarının babasını nasıl bir çırpıda sildiyse,sadece zor anlarda ağlaşmaktan başka birşey yaşamadığı denizi çok daha kolay unutur.onunki sadece korunma ihtiyacıydı.aliye sinana karşı boş değil sadece kafası karışık bence isteyerek dönecek ve umarım öyle olur.deniz gelip sinan ve aliyenin dans ettiğini görüp kendiliğinden geri çekiliyor olabilir gerçi bu onun karakterine pek uymaz o genelde ortalığı karıştırmayı sever ama inşallah tamamen vazgeçer ve çeker gider.
Deniz için çok katı düşüncelerim yok benim,ama olmuyor yakışmıyorlar güzel ve etkileyici bir aşkları hiçbir zaman olmadı.engeller ortadan kalkmıştı ama onlar kaçtı.Deniz bu konuda gerçekten bencil davrandı,Aliyeyi ve çocuklarını değil,Aliye'ye kavuşmayı düşündü.Ve Aliye en zor gününde,çocuğu ölüm döşeğindeyken Denizi düşündü.(ah ah sevgili senaristler böyle bir hatayı nasıl yaptınız hangi anne kızı ölüm döşeğindeyken sevgilisini düşünür).ve söylediğiniz bazı mantıksızları ben de daha önce dile getirmiştim.sonuçta bunlar sıradan bir ilişki yaşayıp görücü usulüyle evlenmemişler.aşk evliliği yapmışlar,yıllarca birlikte yaşamışlar,iki çocukları olmuş bu kadın bu kadar çok severken ayrılmaya karar verse bile nasıl bu kadar çabuk başka birine kayabildi,nasıl kocasını bu kadar çabuk unutabildi?şimdi zorla dönecek diye haberler çıkıyor ben bu haberlere pek inanmıyorum çünkü benim inandığım aşk Aliye ve Sinan'ın Aşkı!herşeye rağmen ben onların birbirlerini sevdiklerini düşünüyorum.Aliye için kolay değil affetmek ama eğer affedebilir ve ona inanbilirse bundan sonra çok mutlu olabilirler,duyguları yeniden canlanabilir umarım sonunda barışırlarsa böyle bir sahne gösterirler.Dizinin sloganı bazılarını sıkmış olsa da Çocuklarım olmadan asla'dır.Dolayısıyla Aliye çocuklarının mutluluğunu gözardı edip Deniz'e asla gitmez.ben Deniz aşkına inanmıyorum çocuk oyuncağı değil bu ben imkansızı seviyorm artık mümkün olan birşeyi sevemem,istemem diye bırak git.sevgili Elifeylül çok güzel yazmışsın insanlar hatalar yaparlar ama Sinan çok çok pişman ve yaptıklarının bedelini çok ağır ödüyor.Aliye'nin Sinan'a son bir şans vermesi hepsini mutlu edecek bir tek Sinanı değil,burda Sinan ve Deniz yarışmıyorlar zaten yarışamazlar eşit değiller Sinan hep önde olacaktır.Çocuk olayı hayatın bir gerçeği,bunu atlayamazsınız.Aliye herzaman farkındaydı evliliklerini bozan gerçeğin ne olduğunu ve o gerçek artık yok.Şimdi inat yapıp bunu değerlendirmezse,geleceğini düşünmezse,(yani sonunda affetmese bile en azından değerlendirmesi gerekir)bu onun karakteriyle hiç uyuşmayan bir davranış olacaktır.yani kısacası benim için Deniz dışındaki sonlar güzel ve mantıklı sonlardır,ama en güzeli Sinan ve Aliye'nin barışmasıdır:)
BlackMamba
14-10-06, 18:18
fragmanı az önce verdi.
meriç'in düğünü var. sinan aliye'ye dans edelim mi diyor, onu özlediğini söylüyor, aliye sinana karşı soğuk, herkes ağlıyor..
vede sanki bir karartı gördüm. yani karanlıkta duran bir adam. belki sinan falandır ama deniz diye ümitlendim birden. sizde dikkat ettinizmi?
Valla bende fark ettim ve Sinan'a dönmesindense Deniz'i tercih ettiğim için ben de ümitlendim.Ama ümitlerim sadece Deniz'i görmekle sınırlı:img-grin2 Buradaki çoğunluğa bakılırsa beklenen tek son Sinan-Aliye aşkı:mad72:
elcin_niko
14-10-06, 18:48
aman bende sevmiyorum deniz'i arkadaşlar hiç tutmadım,deniz-aliye aşkı çok bayıktı,basitti,tuhaftı.böyle baktığınızda vay be ne aşk dedirtmiyor bana.ne yaşadılar ki birlikte aliye herkese ağladı deniz'in hiçbir özelliği yok oda onlarla ağladı işte nokta o kadar başka birşey yok.ne tutku,ne sıcaklık,ne samimiyet.ben aşık olduklarına pek inanmıyorum.mantıksız diye yazılan şeylere bende katılıyorum.sinan çok acı çektirdi aliye'ye ama onu hep çok sevdi,çok hata yaptı ama yaptıkları fitil fitil burnundan getirildi.bin pişman artık.aliye ve sinan daha çok yakışıyorlar hem çocuklarıda var.dizinin sloganıda çocuklarım olmadan asla.yani her açıdan mantıklı son aliye ve sinan oluyor:)ben barışmalarını çok istiyorum,ikbal artık yok,sinan çok pişman ve hala aliyeye aşık,çocuklarını çok seviyor.insanlar gerçekten büyük bir vicdan azabı ve acı yaşıyorlarsa,değşiyorlarsa onlara bir şans vermek gerekir yoksa hiçbirşey elde edemezsiniz bir insanı kaybetmek çok kolaydır onları kazanmaktır zor olan.deniz'le bu saatten sonra birlikte olması en karışık ve saçma son olur.şu anki şartlarda en mantıklı ve güzel sonlar ya aliye'nin dostça sinan'la görüşmeye devam etmesi ve çocuklarla iletişiminin yoğun bir biçimde işlemesi yada aliye'nin sinan'la tekrar evlenmesi olur.deniz umarım dönmez:icon_cry: dönsede aliye ile olmaz.benim tercihlerim böyle, kaliteli bir diziydi nasıl biterse bitsin benim aklımda hep böyle kalacak.
aman bende sevmiyorum deniz'i arkadaşlar hiç tutmadım,deniz-aliye aşkı çok bayıktı,basitti,tuhaftı.böyle baktığınızda vay be ne aşk dedirtmiyor bana.ne yaşadılar ki birlikte aliye herkese ağladı deniz'in hiçbir özelliği yok oda onlarla ağladı işte nokta o kadar başka birşey yok.ne tutku,ne sıcaklık,ne samimiyet.ben aşık olduklarına pek inanmıyorum.mantıksız diye yazılan şeylere bende katılıyorum.sinan çok acı çektirdi aliye'ye ama onu hep çok sevdi,çok hata yaptı ama yaptıkları fitil fitil burnundan getirildi.bin pişman artık.aliye ve sinan daha çok yakışıyorlar hem çocuklarıda var.dizinin sloganıda çocuklarım olmadan asla.yani her açıdan mantıklı son aliye ve sinan oluyor:)ben barışmalarını çok istiyorum,ikbal artık yok,sinan çok pişman ve hala aliyeye aşık,çocuklarını çok seviyor.insanlar gerçekten büyük bir vicdan azabı ve acı yaşıyorlarsa,değşiyorlarsa onlara bir şans vermek gerekir yoksa hiçbirşey elde edemezsiniz bir insanı kaybetmek çok kolaydır onları kazanmaktır zor olan.deniz'le bu saatten sonra birlikte olması en karışık ve saçma son olur.şu anki şartlarda en mantıklı ve güzel sonlar ya aliye'nin dostça sinan'la görüşmeye devam etmesi ve çocuklarla iletişiminin yoğun bir biçimde işlemesi yada aliye'nin sinan'la tekrar evlenmesi olur.deniz umarım dönmez:icon_cry: dönsede aliye ile olmaz.benim tercihlerim böyle, kaliteli bir diziydi nasıl biterse bitsin benim aklımda hep böyle kalacak.
aynen ben de senin gibi düşünüyorum,aliye ve denizde aman ne güzel aşk diyeceğim hiçbirşey bulamadım birazcık bile birşey yoktu vay be diyebileceğim.dediğin gibi çok soğuk ve donuktular.ısınmadım,sevemedim onları.ama sen de yazmışsın herşeye rağmen güzel ve kaliteli bir diziydi.
Bende deniz-aliye aşkını çok basit buluyorum ama yine de deniz i sinan a yeğlerim.Çünkü aliye sinanın yaşattıklarını kolay kolay unutamaz.Nasıl unutsun sinan zamanında aliye ye el kaldırdı ve aldattı.Ben herşeye rağmen deniz le olmasını isterim.Ama bu gidişle sinan olacak gibi.:img-grin2
deadly_angel
14-10-06, 20:44
hala denizin geleceği konusunda az da olsa ümidim var, gerçi fragmanda göremedim ama...
meryemce84
14-10-06, 21:02
herkes mutlu ama Aliye’yi zor anlar bekliyor..ve Meriç ve Kahraman’ın düğününde neler olacak?
Bence Deniz en yakın arkadaşının en önemli gününe (düğününe) gelmeli,gelecek bende öyle ümidediyorum.
Sanırım forumda ki çoğu kişi Aliye Sinan'a dönsün diyor.Bütün oklarda Sinan'ı işaret ediyor.
Ama ben kesinlikle bunu istemiyorum.Aliye Sinan'a döneceğine tek başına kalsın daha iyi.
Bakalım bizi iyi yada kötü bir süpriz bekliyor.
:fighting2 denizi bu kdar kolay harcamayın arkadaşlar.aliye sinana dönmeyecek??????******ya deniz ya kimse bence.deniz de ortalarda görünmedigine göre bence aliye yalnız kalıcak:img-sorry
evet haklısın köreltiyorlar. nasıl mı? erkek aldatır ama kadın çocukların vebalini üzerinde olmasın diye ona dönmelidir. aliye niye sığındıki denizin evine. boşandığı kocası evini bastığı için. ayrıntılarıyla irdelemzesin genel hatşarıyla algılarsanız istediğiniz tarafa çekerseniz kültür de kalmaz örf de adet de. ama istedğiniz tarafa çekmek istiyorsanız sinanın bir katil olduğunu bir kızın ölümüne sebebiyet verdiğini ve bunun vebali için bir an bile vicdan azabı çekmediğini unutmayın. gerçi ona vakti kalmamıştır. üzerinde o kadar çok vebal taşıyorki her türlü adilikten ona sıra nasıl gelsin. ne kadar küçük şeylere takılıyorsunuz anlam veremiyorum.
fragmanda gördüm ardanın sürprizi hem aliyeyi hem de sinanı ağlatıyor. kesin düğün görüntüleri. gerçi aliye ağlamak da haklı. düğünlerinden sonra sinan sarhoş araba kullanırken aliyenin anne ve babasının ölmesine neden olmuştu. ama sinan pişman dolayısıyla suçsuz günahlarından arınmış saf biri.
barbizeynep
15-10-06, 02:35
of yaa ben fragmanı görmedim cok merak ediyorum insallah aliyenin sonu hafızalarda kalacak bi son olurr ben sinan-aliye birlikte olsun istiyorum...denizi bende sevmiyordummm finalll insallah güsel ve mutlu sonla noktalanırr
Ya yeni bölümün özeti elinde olan var mı?
fragmanda dikkat ettinizmi bilmem ama aliye evindeyken agacların arasından biri geliyodu yuzu belli degildi deniz olabilir zaten aliyedehemen sinana asık olamıcana gore donerse ardanın surprizinden dolayı doner yani cocuklar icin
BlackMamba
15-10-06, 12:09
evet haklısın köreltiyorlar. nasıl mı? erkek aldatır ama kadın çocukların vebalini üzerinde olmasın diye ona dönmelidir. aliye niye sığındıki denizin evine. boşandığı kocası evini bastığı için. ayrıntılarıyla irdelemzesin genel hatlarıyla algılarsanız istediğiniz tarafa çekerseniz kültür de kalmaz örf de adet de. ama istediğiniz tarafa çekmek istiyorsanız sinanın bir katil olduğunu bir kızın ölümüne sebebiyet verdiğini ve bunun vebali için bir an bile vicdan azabı çekmediğini unutmayın. gerçi ona vakti kalmamıştır. üzerinde o kadar çok vebal taşıyorki her türlü adilikten ona sıra nasıl gelsin. ne kadar küçük şeylere takılıyorsunuz anlam veremiyorum.
Arkadasım sana katılıyorum..Sinan değişti diyenlerede şaşırıyorum.Sinan artık yaptıklarından çok pişman çok üzgün demeyin lütfen.Leyla çocuğunu kaybetti en ufak bir üzüntü göremedim.
Ayrıca Aliye izlediğimiz tüm bölümlerde yaşadıklarıyla ve iş hayatında elde ettiği başarının sonucu elde ettiği parayla artık baştaki Aliye'den çok daha farklı ve çok daha güçlü..Çocuklarını da Sinan'nın istediği zaman görmesine izin veriyor herşeyi unutup birlikte olmaları için bir sebep yok.
Deniz hayatında çocuklardan sonra ikinci planda olmayı kabul etmişti ama çocukların babasıda bonus olarak pakete dahil olunca kabul edemeyip çekip gitti.Bu birlikteliğin olmasına imkan bırakmadı.Artık Aliye çocuklarıyla başka bir hayata başlasın.Sinan'la ya da Deniz'le olması olayların bu saatten sonra alabileceği en kötü sonuç olacaktır.
first lady
15-10-06, 12:36
fragmanda ağaçların arasında biri vardı ve bence denizdi.belkide senaristler ters köşeye yatırmak istedi bizleri.heerşey aliye-sinan gibi görünsede finalde aliye-deniz olabilir(inşallah yani:img-grin2 )
Aliye bu saatten sonra kesinlikle Sinan'la olmamalı...Çocukları için asla...
Çocukları büyüyecek onu terkedip gidecek,Aliye Sinan'la yani sevmediği bir adamla yaşamak zorunda kalacak...Geçmişte sevmiş olabilir,ama onca yaşananlardan sonra asla...
Deniz'le olmasını isterdim,ama en iyisi çocuklarıyla birlikte mutlu bir hayat herhalde...
herkes dıyo arkadaslar alıye sınanla olacak
deadly_angel
15-10-06, 13:10
hayır herkes görücek, boşa umutlanmayın.Aliye Sinan olmayacak.Deniz gelecek görürsünüz...
ya arkdaşlar bence aliye sinan dan o kadar çektikten sonra dönemez bence dönmemesi gerekli çocukları olduğu halde yaşananlar çok çabuk unutulmaz çocukları bir süre sonra aliye yi terkedip gidecekler ve aliye sinanla yalnız kalacak ben ihtimal vermiyorum yani
fragmanda ağaçların arasında biri vardı ve bence denizdi.belkide senaristler ters köşeye yatırmak istedi bizleri.heerşey aliye-sinan gibi görünsede finalde aliye-deniz olabilir(inşallah yani:img-grin2 )
o karartıya dikkatli baktım ve sinandı ne yazıkki.. :(
gel deniz be. dizi güzel bitsin sayende.
deadly_angel
15-10-06, 13:28
Bundan birkaç yıl sonra aklıma Aliye geldiğinde
Ne güzel diziydi ne de hoş bitirmişlerdi demek istiyorum...
umarim aliye ve sinan evlenir cünkü ancak böyle mutlu son olur benim icin :img-grin2 hem denizin bu 5 bölümde oynamicagi kesin degil miydi? zaten dizi baslarken adi bile yazmiyor artik.. onun icin bence deniz ve aliyenin evlenmesi imkansiz
hala Türk kadinindaki bu cocuklarinin babasidir evlenmesi gerek düsüncesini anlamiyorum.adamin kadina yapmadigi kalmamis 2 senedir,kapilarda yatirmis,cocuklarina hasret birakmis,aglatmis,asagilamis,hakaretler savurmus,aldatmis hem de defalarca,ezdirmis annesine,tokatlamis,kadini kendi kimliginden feragat etme durumunda birakmis;bir iki bolüm iyi oldu diye bizim millet hemen sinana donsún diyor.anlamiyorum,anlayacagimi da sanmiyorum.:icon_evil
arkadaşlar fragmanı gördümde alye sinan la evlencek gibi görünmüyo ama ben evlenmelerini isterim
karartıdaki kişi deniz değil sinan arkadaşlar.aliyenin de gerçek sevdiği deniz değil gene sinan.sinanın yaptıklarını çok ağır ödediği ve değiştiği aylardır anlatılıyor.aliye ve deniz hiçbir zaman inandırıcı olamadılar ve aliye hiçbir zaman denize aşık olmadı.ve ben de onların ilişkisini çok basit buldum.aliye sinana karşı yumuşamaya başladı son bölümde ne olur bilmiyorum ama o sinana karşı boş değil.ve bence öyle isteksiz dönmeyecek.ilk dönüşünde aliye sinanın değiştiğine inanmamıştı ve onu affetmemişti çünkü sinan gerçekten değişmemişti.ayrıca ayşe sinanda arda aliyede idi.deniz aliyenin kafasını karıştıryordu.leyla vardı.ikbal bir gece bile rahat bırakmadı,her gece sinanı edirneye çağırdı.yani değişen birşey yoktu.ama şimdi bunların hiçbiri yok.belki şöyle olur son aliye çok inatçı bir kadın sevse bile inadından zor döner sinana çocukların etkisi bu inadın kırılması açısından etkili olur.yoksa aliye bence çok isteksiz dönmeyecek ve dizi mutlu sonla bitecek zaten öteki türlü mutlu son diye nasıl yansıtılacak.neyse 2 gün kaldı son bölümü izlemeden pek bir yorum yapamayız ama onlar çok mutlu olur ben buna inanıyorum.
sana aynen katılıyorum çok güzel yazmışsın.bence de çok basitlerdi.aliye ve sinanın birbirlerini sevdiklerine ve sinanın aliyenin gönlünü tekrar kazanacağına ve beraber olacaklarına inanıyorum.bence affedecek çünkü sinan gerçekten çok üzgün ve çok pişman.karısını çok seviyor aliye bunu mutlaka hissedecektir.ve son bir şansı verecek diye umut ediyorum.
black_girl
15-10-06, 16:27
ya ne fragmanı görebildim nede resimleri:icon_cry:
ama umuyorum ki sinanla aliye birlikte olucak:img-grin2
bana göre dizinin en güel sonu budur :img-icec
sana aynen katılıyorum çok güzel yazmışsın.bence de çok basitlerdi.aliye ve sinanın birbirlerini sevdiklerine ve sinanın aliyenin gönlünü tekrar kazanacağına ve beraber olacaklarına inanıyorum.bence affedecek çünkü sinan gerçekten çok üzgün ve çok pişman.karısını çok seviyor aliye bunu mutlaka hissedecektir.ve son bir şansı verecek diye umut ediyorum.
aynen katılıyorumm.
meryemce84
15-10-06, 17:04
Çocukları büyüyecek onu terkedip gidecek,Aliye Sinan'la yani sevmediği bir adamla yaşamak zorunda kalacak...Geçmişte sevmiş olabilir,ama onca yaşananlardan sonra asla...
Deniz'le olmasını isterdim,ama en iyisi çocuklarıyla birlikte mutlu bir hayat herhalde...
Ececim aynen katılıyorum sana.
Aliye çocukları için kesinlikle Sinan'la barışmamalı.
Seviyorsa barışsın.Ama sevdiğini düşünmüyorum.
black_girl
15-10-06, 17:12
ECE 71 tafarından gönderildi
Deniz'le olmasını isterdim,ama en iyisi çocuklarıyla birlikte mutlu bir hayat herhalde
Ececim aynen katılıyorum sana.
Aliye çocukları için kesinlikle Sinan'la barışmamalı.
Seviyorsa barışsın.Ama sevdiğini düşünmüyorum.
sevmediği yada sevmeyeceği fikrine nasıl vardınız acaba ?
çok peşin hüküm veriyosunuz bence.
ayrıca daha öncede dediğim gibi aliye bi kadın.
çocukları onu bi yere kadar mutlu edebilir.
onun yalnızlığını bi yere kadar paylaşabilirler.
aliye denizi sevmiyor diyen arkadaşlara hayret ediyorum. ve tabiki sinanla birleşince dizinin mutlu sonla biteceğini söyleyenlerin. inanılır gibi değil. biraz geçmiş bölümleri izlemek fikrinizi değiştirecektir diye düşünüyorum. aliye denizi sevmediği için mi her gece onu düşünüyor?
karartıdaki adam sinan ve ardanın sürprizide hani kameraya çekiyodu ya ailemiz belgeselini izleticek ve büyük ihtimalle araya kendi konuşmasını falan katıcak ama çok güzel bir bölüm olucak ve ben ağlıycam bu kesin bitmese keşke yaaa
meryemce84
15-10-06, 21:50
sevmediği yada sevmeyeceği fikrine nasıl vardınız acaba ?
çok peşin hüküm veriyosunuz bence.
Siz Sinancılar nasıl sevdiği yada seveceği hükmüne vardıysanız.
Bizde ordan vardık arkadaşım.Herkes görmek istediğini görür.
Salı günü göreceğiz bakalım ne olacak?
karartıdaki adam sinan ve ardanın sürprizide hani kameraya çekiyodu ya ailemiz belgeselini izleticek ve büyük ihtimalle araya kendi konuşmasını falan katıcak ama çok güzel bir bölüm olucak ve ben ağlıycam bu kesin bitmese keşke yaaa
evet bende sana katılıyorum erki resimlerden de ekleyip annesini yumuşatabilir babasına da iyi bir ders verebilir
kesinlikle katılıyorum:)arkadaşlar sonuçta aliye denizle bir ilişki yaşadı ve ayrılalı çok fazla olmadı her insan sevgilisinden ayrıldığında bir süre boşlukta hisseder kendini bu normaldir ha ayrıca her gece falan da düşündüğü yok perişan falan da olmadı.denizi seviyor tabiki bir ilişki yaşadı sonuçta ama kalbindeki gerçek kişinin herzaman sinan olduğuna inandım ve hala inanıyorum.bu yüzden de sinan onun kalbini tekrardan kazanacaktır ve umarım birleşecekler.o sinana karşı boş değil.gerçek aşkı onuna yaşamış.denizle hiçbir zmaan yoğun,derin ve samimi şeyler yaşayamadılar (kendileri de bunu söylediler zaten ve tüm engeller ortadan kalkmışken beraber olmamayı seçtiler)deniz onun için sadece zor zamanda bir basamak oldu.inşallah aliye ve sinan çok mutlu olurlar.bu arada arkadaşlar o imza ve avatarları ben de kullanmak istiyorum yaa:)
aliye denizi sevmiyor diyen arkadaşlara hayret ediyorum. ve tabiki sinanla birleşince dizinin mutlu sonla biteceğini söyleyenlerin. inanılır gibi değil. biraz geçmiş bölümleri izlemek fikrinizi değiştirecektir diye düşünüyorum. aliye denizi sevmediği için mi her gece onu düşünüyor?
geçmiş bölümleri izlememize gerek yok a.konak biz zaten 2 senedir bu diziyi izliyoruz ve bizim yorumumuz böyle...
meltem-cmbl
15-10-06, 23:43
kesinlikle katılıyorum:)arkadaşlar sonuçta aliye denizle bir ilişki yaşadı ve ayrılalı çok fazla olmadı her insan sevgilisinden ayrıldığında bir süre boşlukta hisseder kendini bu normaldir ha ayrıca her gece falan da düşündüğü yok perişan falan da olmadı.denizi seviyor tabiki bir ilişki yaşadı sonuçta ama kalbindeki gerçek kişinin herzaman sinan olduğuna inandım ve hala inanıyorum.bu yüzden de sinan onun kalbini tekrardan kazanacaktır ve umarım birleşecekler.o sinana karşı boş değil.gerçek aşkı onuna yaşamış.denizle hiçbir zmaan yoğun,derin ve samimi şeyler yaşayamadılar (kendileri de bunu söylediler zaten ve tüm engeller ortadan kalkmışken beraber olmamayı seçtiler)deniz onun için sadece zor zamanda bir basamak oldu.inşallah aliye ve sinan çok mutlu olurlar.bu arada arkadaşlar o imza ve avatarları ben de kullanmak istiyorum yaa:)
sana aynen katılıyorumm sinan ve aliye çok mutlu olurlarr sinan artık çok pişman zaten hata sinanın değill annesinın çünkü oğlu naoarsa yapsın yanlış olduğpunu sölemedii sinan ne yin yanlış neyişn doru olduğunu bilmiyoduu annesi sayesindee şimdi herşeyinn farkında
sana kesinlikle katiliyorum arkadasim...sinanin yaptiklarini nasil bu kadar cabuk unutursunuz...yaptigi seyler affedilir gibi degil...hem aliye denizi sevmiyor diyenler diziyi pek iyi seyretmemisler herhalde...milyonlar onlarin asklarini izledi bi siz izleyememissiniz...cok yazik...
Arkadaşlar yazdıklarınızı hayretle okuyorum.Yani sizin yazdıklarınıza ve senaristlere göre ERKEKTİR ELİNİN KİRİDİR!!!Ne yaparsa yapsın kadın kocasına mahkumdur.sinan iki gözyaşı döktü diye aliyeye ihanet ettiğini bunu sorunca tokat yediğini,çocuğunun elinden alındığını,aylarca gösterilmediğini UNUTTUNUZ:icon_evil ayrıca aliye daha önce bi şans verdi ama sinan NE YAPTI...?Leyla ile aşk yaşayıp yetmezmiş gibi evine davet edip karısının karşısına oturttu:img-fie: anlamıyorum bi insan en fazla ne kadar değişebilir ki?peki seyirciye verilen mesaj neydi?zaten Türkiyede kadınlar erkek ne yaparsa yapsın susuyorlar...keşke onlara SUSMAYIN mesajı verilseydi.Ayrıca bu dizinin sonunda sinan ve aliye birleşirse-ki öyle görünüyor-bu diziyi boşuna izlediğimi düşünürüm:icon_cry:
bu arada eğer bigün oluRda bu dizinin senaristiyle yolum kesişirse sormak istediğim bi sorum var ''AMACINIZ NEYDİ,NE YAPMAYA ÇALIŞTINIZ?''veeeeee:fighting2
not:sinan yanlıları gardımı aldım bekliyorum:img-grin2
barbizeynep
16-10-06, 00:35
arkadaslar bazı sitelerde aliyenin finalini acıklamışlar sinan-aliye barışıcakmışlar dizi mutlu sonla bitecekmiş böyle yazıyo heryerde umarım böyledirrrr :img-haha: :img-nyam:
elseko aynı senaristler şimdi kanal d'de yayınlanacak olan "Bin Bir Gece" isimli dizinin de senaristliğini yapacaklarmış. Artık hesabını oradan sorarsın. Kimbilir o dizide neler yapacaklar?
Arkadaşlar inanamıyorum aklım almıyor şaşırdım kaldım valla okudukca
Sinanla birlikte olsun deniyor affedebilir ama birleşme olmaması gerekiyor.
onca olan olaydan sonra Sinan yaptıklarına pişmanmış ağlıyormuş Aliyeye neler yaptı aliyenin ağlamaları yanında sinanın ağlaması hiç bir şey sayılmaz.Deniz dönsünnnn
sinan aliye birleşmesin diyenlere gönülden katılıyor, birleşsin diyenleride anlamakta güçlük çekiyorum.
aliye ikinci sezonun başından sonuna kadar (tam olarak bilemiyorum ama 30 bölüm vardır herhalde) acı çekti, ağladı, koşuşturdu durdu. şimdi sinan 4-5 bölümdür iyi davranıyor, ağlıyor diye aliye sinan birleşsin diyorlar, affetsin arkadaş gibi olsun ama asla ve asla birleşmesin.
30 bölümlük gözyaşının karşılığı 4 bölümlük pişmanlık olamaz olmamalı.
elseko sanada aynen katılıyorum.. teşekkürler..
Aliye sinana dönecek gibi bence ama dönmemeli
aliye sinana bence dönmeli ben onları daha çok seviyorum.erkeğin elinin kiridir diye birşey yok sinan yaptıklarını çekti ve değişti,artık barışsınlar.aşk ve sevgi ayrıdır aliye aşık değil seviyor ama sinana aşıktı.kusura bakmayın ama deniz ve aliye aşkına aşk diyorsanız siz meriç ve ahu aşkına da aşk diyorsunuzdur.ne aşkı son derece bayıktılar ve yaşadıkları hiçbir şey yoktu aşk adına.hem eğer şu son gördüğümüz fotoğraflar eğer son bölümden karelerse zaten denize geçmiş olsun hadi canım hadiiiii...bu resimlerde sinan ve aliye çocuklarıyla son derece mutlu kadının ilk defa içten bir şekilde yüzü gülüyor o sadece çocuklarıyla ve kocasıyla birlikteyken mutlu.onu tekrar sevecek ve birlikte olacaklar benim için mutlu son böyle olur.
sevgili cheese..
sinan daha ne çekti ya, valla bence gül gibi yaşayıp gidiyor.. sinan için bundan iyisi düşünülemezdi ve düşünülmemelide.
bu dizi boyunca asıl çeken aliyeydi, sinan şurda 4 bölümdür pişman diye lütfen cezasını çekti demeyin..
sinanın zor anında meriç yardımına koştu çekmedi.
annesi öldü müco dostça yaklaştı ondanda bişey çekmedi.
aliye çocukları göstriyor, üstelik sınırlı saatler bile değil, gece gündüz gösteriyo. aliyedende çekmesi.
sinan bi leyladan çekti, onun kazığını yedi.. eee o kadarda çeksin..
aliyenin çektiklerinin yanında o hiçbişey yani..
ben sinanını seviyorum, belki gerçekten vicdan olarak çok çekti mutluluğu hak ediyor ama bence sinan bundan daha fazla mutlu olmamalı.
ben aliye ne sinanla nede denizle olsun istiyorum ama bi gerçek varki aliye sinanla olacak, içime öyle doğuyor ve medyadan alınan heberlerde öyle.. ve bu durumda aliye sinan birlikteliğini isteyenler kazanmış olacak.. :(
sevgili selcan bende çok uç noktada bir izleyici değilim senin gibi yani mesela denizden nefret etmiyorum ama denizle aliyeyi yakıştırmamaktan öte birbirlerine uygun görmüyorum.onlar birleşirse bence mutlu olamazlar,çünkü deniz aliyeyi kaldıramaz bu çok açık.son yaptıklarından sonra aliyeyi tek başına istediğini gördük o onu çocuklarıyla bile paylaşamıyor.maddi açıdan ona yetişmek için istemediği ve mutlu olamayacağı işlerde çalışmaya başladı.ve tabiki yapısı o aliyeyi imkansız olduğu için sevdi.aliye ve sinanın arasında ise hiçbir zaman koparamayacakları bir bağ var.üstelik sinan aliyeye aşık.böyle bir durumda deniz ve aliyenin mutlu olması düşünüllebilir mi?kaldı ki bende birçok arkadaşım gibi aşk ve sevgi arasındaki ayrıma inanıyorum ve aliyenin denizi sevdiğini ama ona aşık olmadığını düşünüyorum.(aslında sende zaten denizle olmasını istemiyorum dmeişsin ama ben genel düşüncelerimi söylemek istedim).gerçek aşk varsa aliye bunu sinanla yaşadığını defalarca aktardı.kızgınlığı,üzüntüsü,siniri geçince onunla mutlu olacaktır.mesela bana çok ters gelen bir düşüncen daha var bunu başka arkadaşlarımızda söylüyorlar,sinan ne çekti ki diyorsunuz yapmayın sinan 4-5 bölümdür değil aylarca acı çekiyor o yaptıklarından hiçbir zaman mutlu olmadı ki siz ne zaman sinanı çok mutlu gördünüz aliyeden ayrıldığından beri o da çok mutsuz bir insan ama özellikle son bir kaç aydır vicdan azabı ile bu acının katlandığını gördük.herkesin kolay kolay ödemeyeceği faturalar ödedi.aliyeyi evet çok ağlattı ama sen son resimleri gördün mü?aliye sinanın elini nasıl da sıkı sıkı kavramış ve cheesein dediği gibi nasıl da içten ve sıcacık gülümsüyor.denizle olduğunda çocukların mutluluğu yarım kalacak aliye böyle bir durumda zaten çok mutlu olmaz onunda mutluluğu hep yarım kalır.ve son birşey daha öncede yazdım bu birlikteliği lütfen sadece sinan mutlu olacak,onun yanına herşey kar kalacak diye değerlendirmeyin hepsi mutlu olacak gelecek de çok önemli ve aliye bunu eminim değerlendirecek.bir aile mutlu oluyorsa bunda mutluluk sadece bir kişinin yanına kar kalmaz.ben aliyeninde mutlu olmasını istiyorum hem kendi fikrim hem resimler bu ihtimali yükseltiyor.sinan gerçekten çok pişman ve hala karısını çok seviyor ben inaıyorum ki aliyede onu seviyor ve bu noktadan sonra sadece bir inat yüzünden geleceği yok sayar ve şartlar bu kadar düzelmişken son şansı bu ilişkiye vermezse çok yazık olacak.ve canım lütfen bu dizi nasıl biterse bitsin sinanı isteyenler kazanacak,diğerleri kaybedecek gibi düşünme.bu bir dizi isterdim ki herkes mutlu olsun ama olmayacak.3 tane son isteyen var.herkesi memnun etmek mümkün değil bu noktada en çok senaristlere üzülüyorum.ama kaybeden kazanan gibi bir ayrım bir dizi için söz konusu olmamalı.her dizi istediğimiz gibi bitmeyebiliyor.
meltem-keremcem ben avatarını çok beğendim sormadan kullandım ama sorun olmaz dimi?
sevgili cheese..
sinan daha ne çekti ya, valla bence gül gibi yaşayıp gidiyor.. sinan için bundan iyisi düşünülemezdi ve düşünülmemelide.
bu dizi boyunca asıl çeken aliyeydi, sinan şurda 4 bölümdür pişman diye lütfen cezasını çekti demeyin..
sinanın zor anında meriç yardımına koştu çekmedi.
annesi öldü müco dostça yaklaştı ondanda bişey çekmedi.
aliye çocukları göstriyor, üstelik sınırlı saatler bile değil, gece gündüz gösteriyo. aliyedende çekmesi.
sinan bi leyladan çekti, onun kazığını yedi.. eee o kadarda çeksin..
aliyenin çektiklerinin yanında o hiçbişey yani..
ben sinanını seviyorum, belki gerçekten vicdan olarak çok çekti mutluluğu hak ediyor ama bence sinan bundan daha fazla mutlu olmamalı.
ben aliye ne sinanla nede denizle olsun istiyorum ama bi gerçek varki aliye sinanla olacak, içime öyle doğuyor ve medyadan alınan heberlerde öyle.. ve bu durumda aliye sinan birlikteliğini isteyenler kazanmış olacak.. :(
katılıyorum arkadaşım..sinan'ın çektiği aliye'nin yanında devede kulak..bence ona en büyük ders aliye'nin deniz'le olmasıdır.deniz'in büyük bir kararlılıkla geri dönüp aliye'ye sahip çıkmasını çok isterdim.bakalım nolacak?3 farklı final hazırlandı demişlerdi,belki deniz döner..
slyvia gene çok mantıklı ve güzel yazmışsın yazdıklarına aynen katılıyorum:)ben de açıkçası deniz ve aliye aşkına inanmıyorum çok sönük ve basitti eğer bunlarınki aşk ise diğer dizilerde yaşananlar ve kendi yaşadıklarım neymiş tanımlayamıyorum.denizin aşkı deseniz bir derece ama aliyenin denize aşık olduğunu söylemek çok güç.tipik bir korunma ihtiyacı.zor zamanlarında deniz ona aşkını sundu o da bu aşkı sevdi denizi değil.yani sevmek derken ben de arkadaşlar gibi aşk ve sevgi ayrımına inanıyorum.aşk çok farklı birşey çok farklı bir duygu.aliye dediğiniz gibi denizi seviyor ama ona aşık değil.hem bunu sadece sinanı sevenler söylemiyor denizi çok sevenlerin arasından bile denizin aşkına inanan ama aliyenin aşkına inanmayanlar var burda da görüyoruz ben çevremde de görüyorum demek ki o zaman bu işte bir sorun var.ayrıca ben de kesinlikle aliye ve deniz olursa mutlu olamayacklarına inanıyorum uyuşmuyorlar ve yakışmıyorlar.aliye gerçekten şu son resimlerinde ne kadar da mutlu görünüyor çünkü o hayatta gerçekten aşk yaşadığı tek adamın ve çocuklarının yanında.insanlara yaptıkları hatalarının bedeli sonsuza dek ödetilmez çok acımasız bir tavır olur.adam daha ne yaşasın insaf ne 3-4 bölümü aylardır çok yoğun bir acı gösteriliyor.ve tabiki o da aliyeden ayrıldığından beri mutlu olabilen bir insan değil.herşey için fazlasıyla pişman neden onu cezalandırayım derken çocuklarını ve kendini cezalandırsın aliye?bence salaklık olur bu.artık herşey çok farklı aliye herşeyi kendi çabasıyla çok değiştirdi evet haklısınız çok acı çekti ama değiştirdi ve artık çok mutlu olma şansına sahip.bunu tepmez umarım.bu sondan bir tek sinan mı mutlu olacak acaba???hepsi çok mutlu olacak dizinin son resimlerine bakarsak birleşiyorlar gibi ama gene de çok emin olamıyorum.bildiğim birşey varsa resimlerde çok ama çok mutlular belki denizle ayrılalı çok olmadı ve aliyenin kafası karışık fakat son karenin çok mutlu biteceğini tahmin ediyorum aliye kararından dolayı hiç pişman olmayacak aksine çok mutlu olacak:img-icecr ne güzel ele ele tutuşmuşlar aliye çok mutlu ve içten gülüyor.burda kimse yarışmıyor sinancılar kazanacak denizciler kazanacak ya da diğerleri kazanacak diye birşey yok.nihayetinde bu bir dizidir ve herkesin istediği olmaz.burda yarışmıyoruz ki...
sinan&halit
16-10-06, 18:35
çok güzel yazmışsın.denizden nefret ediyorum yaa çıksın artık şu ailenin hayatından.aliye ve deniz aşkı kadar sıkıcı,bayık,sıradan başka bir dizi aşkı izlemedim.ay bu kadar mı yakışmaz iki insan birbirine.aliye aşık değil ona hiçbir zaman olmadı.denizin aşkı zaten fos çıktı.imkansızı sevmiş beyefendi iyi o zaman şimdi mutludur.ayrıca hala ne denizi yaaaa bence deniz dönmeyecek aliye ya sinanla ya yalnız olacak.artık şu andan sonra en ama en saçma son denizin gelmesi olur.bu kadar aile olayı işlenecek,sinanın pişmanlıkları sevgisi anlatılacak,çocukların en mutlu nasıl yaşadıkları gösterilecek ve aliye bunların hepsinden vazgeçip denize mi koşacak yani??sonuçta sinan artık çok pişman ve bence oda aliye kadar hatta aliyeden daha fazla acı çekti.aliyenin yanında en azından onu seven,koruyan,işini gücünü bırakıp koşturan bir sürü insan ve oyalayan denizciği vardı sinanın yanında leyla hariç kimse yoktu onunlada balayında bile mutlu olamadılar.neyse sonuçta son aylarda yaşadığı çok büyük travmalar vardı.aliye çok acı çekti ama resimlerdede gördüğümüz üzere artık çok mutlu olabilecek.kadını ben hiç böyle mutlu görmedim o son fırsatı sinana verecek ben böyle düşünüyorum.valla en hiç zannetmiyorum aliye geçmişe takılıp kalsın ve böyle birşeyi değerlendirmesin.aliyeni gerçek aşkı hep sinan oldu bende belki başta çok emin olmadan döneileceğini ama sonunda çok mutlu olacağına inanıyorum:)3 tane final senaryo aşamasında geçerlidir herhalde 3 tane ayrı ayrı final çekildiğini hiç sanmam zaten son bölüm fragman ve özeti oldukça dolu hangi arada derede denizi sıkıştıracaklar.bence dönmeyecek ve umarım dönmez kılpacino ıyyyyyyyyyyy:icon_evil
meltem-cmbl
16-10-06, 22:28
meltem-keremcem ben avatarını çok beğendim sormadan kullandım ama sorun olmaz dimi?
tabi cnm tabi kullanamabilirisnn
evet finale 1 gün kaldı bence aliye sinanla barışcak inşallah öle olur ya çok merak ediyorummm
tam 24 saat sonra bu saatler finali öğrenmiş olacağız :)
hala Türk kadinindaki bu cocuklarinin babasidir evlenmesi gerek düsüncesini anlamiyorum.adamin kadina yapmadigi kalmamis 2 senedir,kapilarda yatirmis,cocuklarina hasret birakmis,aglatmis,asagilamis,hakaretler savurmus,aldatmis hem de defalarca,ezdirmis annesine,tokatlamis,kadini kendi kimliginden feragat etme durumunda birakmis;bir iki bolüm iyi oldu diye bizim millet hemen sinana donsún diyor.anlamiyorum,anlayacagimi da sanmiyorum.:icon_evil
hala sozümdeyim.eger aliye sinana donerse yaziklar olasun izledigim bolümlere.deniz-sinan karsilastirmasi da yapmiyorum ben.illa ki bir erkek olmali mi hayatinda?ayaklarinin üzerine basabilen bir kadin,neden geriye donüp ayni hatayi tekrarlasin?sinana donerse cok ama cok sacma olur?simarik,zengin bebemiz sinan aglayarak yine istedigini elde eder,olacagi bu.
hala sozümdeyim.eger aliye sinana donerse yaziklar olasun izledigim bolümlere.deniz-sinan karsilastirmasi da yapmiyorum ben.illa ki bir erkek olmali mi hayatinda?ayaklarinin üzerine basabilen bir kadin,neden geriye donüp ayni hatayi tekrarlasin?sinana donerse cok ama cok sacma olur?simarik,zengin bebemiz sinan aglayarak yine istedigini elde eder,olacagi bu.
kesinlikle katiliyorum...eger aliye sinana dönerse bugüne kadar izledigim en ama en sacma dizi olur...yazik olmus derim sali aksamlari vaktimi bu diziyi icin harcadigima...
kesinlikle katiliyorum...eger aliye sinana dönerse bugüne kadar izledigim en ama en sacma dizi olur...yazik olmus derim sali aksamlari vaktimi bu diziyi icin harcadigima...
aynen katiliyorum eger donerse demekki 2 yil boyunca bosuna izlemisim diyecegim ... benim hala denizin doneceginden umudum var ... yani olmak zorunda donmeli deniz yaaaaaa
sevgili selcan bende çok uç noktada bir izleyici değilim senin gibi yani mesela denizden nefret etmiyorum ama denizle aliyeyi yakıştırmamaktan öte birbirlerine uygun görmüyorum.onlar birleşirse bence mutlu olamazlar,çünkü deniz aliyeyi kaldıramaz bu çok açık.son yaptıklarından sonra aliyeyi tek başına istediğini gördük o onu çocuklarıyla bile paylaşamıyor.maddi açıdan ona yetişmek için istemediği ve mutlu olamayacağı işlerde çalışmaya başladı.ve tabiki yapısı o aliyeyi imkansız olduğu için sevdi.aliye ve sinanın arasında ise hiçbir zaman koparamayacakları bir bağ var.üstelik sinan aliyeye aşık.böyle bir durumda deniz ve aliyenin mutlu olması düşünüllebilir mi?kaldı ki bende birçok arkadaşım gibi aşk ve sevgi arasındaki ayrıma inanıyorum ve aliyenin denizi sevdiğini ama ona aşık olmadığını düşünüyorum.(aslında sende zaten denizle olmasını istemiyorum dmeişsin ama ben genel düşüncelerimi söylemek istedim).gerçek aşk varsa aliye bunu sinanla yaşadığını defalarca aktardı.kızgınlığı,üzüntüsü,siniri geçince onunla mutlu olacaktır.mesela bana çok ters gelen bir düşüncen daha var bunu başka arkadaşlarımızda söylüyorlar,sinan ne çekti ki diyorsunuz yapmayın sinan 4-5 bölümdür değil aylarca acı çekiyor o yaptıklarından hiçbir zaman mutlu olmadı ki siz ne zaman sinanı çok mutlu gördünüz aliyeden ayrıldığından beri o da çok mutsuz bir insan ama özellikle son bir kaç aydır vicdan azabı ile bu acının katlandığını gördük.herkesin kolay kolay ödemeyeceği faturalar ödedi.aliyeyi evet çok ağlattı ama sen son resimleri gördün mü?aliye sinanın elini nasıl da sıkı sıkı kavramış ve cheesein dediği gibi nasıl da içten ve sıcacık gülümsüyor.denizle olduğunda çocukların mutluluğu yarım kalacak aliye böyle bir durumda zaten çok mutlu olmaz onunda mutluluğu hep yarım kalır.ve son birşey daha öncede yazdım bu birlikteliği lütfen sadece sinan mutlu olacak,onun yanına herşey kar kalacak diye değerlendirmeyin hepsi mutlu olacak gelecek de çok önemli ve aliye bunu eminim değerlendirecek.bir aile mutlu oluyorsa bunda mutluluk sadece bir kişinin yanına kar kalmaz.ben aliyeninde mutlu olmasını istiyorum hem kendi fikrim hem resimler bu ihtimali yükseltiyor.sinan gerçekten çok pişman ve hala karısını çok seviyor ben inaıyorum ki aliyede onu seviyor ve bu noktadan sonra sadece bir inat yüzünden geleceği yok sayar ve şartlar bu kadar düzelmişken son şansı bu ilişkiye vermezse çok yazık olacak.ve canım lütfen bu dizi nasıl biterse bitsin sinanı isteyenler kazanacak,diğerleri kaybedecek gibi düşünme.bu bir dizi isterdim ki herkes mutlu olsun ama olmayacak.3 tane son isteyen var.herkesi memnun etmek mümkün değil bu noktada en çok senaristlere üzülüyorum.ama kaybeden kazanan gibi bir ayrım bir dizi için söz konusu olmamalı.her dizi istediğimiz gibi bitmeyebiliyor.
aynen katılıyorum...
bengusu_melisa
17-10-06, 08:29
ardanın sürprizi ne olucak en çok onu merak ediyorum.aliye ve sinan ağlıyodu ve sonra çocuklarına sarılıyorlardı.meraktan çatlıcam.bi akşam olsa nefesler tutulcak.bitmesini hiç istemiyorum ama napalım :(
bengusu_melisa
17-10-06, 08:32
yaa arkadaşlar siz bu yorumu yaparken arda ve ayşeyi hiç mi düşünmüyorsunuz.aliyenin hayatının anlamı çocukları ayşe ve arda.onlar kiminle sizce daha çok mutlu olur.tabi ki babaları sinanla.aliyede bnce sinana dönmeli.çocuklarının mutluluğu için bir anne her şeyi göze almalı.dizidede aliye örnek bir anne.
ALİYE and SİNAN
selan ben bir deniz taraftarı olarak aliyenin denizle olmasını çok isterdim ...ama diziden ayrıldığı için bu imkansız artık ,sinana gelince asla onla birleşmesinden yana değilim...en güzel son çocuklarıyla yoluna yanlız devam etmesi babalarını istedikleri zaman görebilirler,,,,,,ki sinan onca şey yaptı çocukları için bile olsa bunu yapmamalı....sizlerden isteğim geçmiş dizi özetlerine bir bakın sinan neler yapmış iki günde unutu verdiniz......
Iki gunde Sinan’in yaptiklarini unutuvermek mi? Arkadasim biz zaten haftalardir degil aylardir Sinan’in mahvolusunu izliyoruz dizide! Hatta gercek anlamda soylemek gerekirse, Aliye’den ayrildigindan bu yana mutsuz Sinan ama hatalarini anlamasi gec oldu. Fakat ozellikle gecen sezon ve bu sezon Sinan’in pismanliklarini; vicdan azabini; caresizligini izledik. O dedigin ozetlerde bu da yaziyor inan bana. Bu, bir iki gunluk bir mesele degil, aylardir boyle.
Ben zaten gecen bolumlerin birinde Mucahit, Sinan’in ofisine gittiginde Sinan’in elinin titremesinden sonra dedimki; bitsin artik bu is. Sinan’in hastalanmalarini bayilmasini filan hatirlamiyor musunuz? Bence tek tarafli dusunuluyor. Ben basindan beri diyorum; bu dizide hicbir karakter siyah ya da beyaz degil. Hepside yeri geldi hatalar yapti. Hatta buna Aliy