Tüm Versiyonu Göster : Aliye'nin Finali Hakkında
Basit bir sondu fakat aliye'nin sinan'a dönmemesi içimize hafifte olsa su serpti.ben denize dönmesi taraftarıydım.denizi bu kadar çabuk yok etmemeleri gerekiyordu.sonuçta esas oğlanlardan biriydi.deniz ve aliyenin aşkı böyle hemen tüketilmemeliydi.bikaç arkadaşın finalde aliyenin yanında çocuklarıyla tekneyle DENİZ'e açılmasını DENİZ'e bağlamaları gerçektende çok mantıklı geldi...herkesin beğeniyle izlediği bir dizinin böyle baştan savma bir sonla bitmesi biz aliye izleyicilerini çok üzdü.aklımı kurcalayan bikaçta cevapsız soru kaldı onlarda;
*zeliş ve müco evlendiler mi?
*leyla ile sinan boşandılar ama nasıl ve leyla ya ne oldu?
*sinan ve deniz'e ne oldu???:img-sorry
*deniz'in babasına ve kardeşi gülsüm'e ne oldu?
*kahraman ve deniz bu kadar yakın arkadaş olmalarına rağmen niçin kahramanın en mutlu gününde deniz ona en azından bir telefon bile açmadı?
şimdilik aklıma gelenler bunlar...:img-grin2
+1
evet herkes için final yapılsaydı gusel olabilirdi ama yinede guseldii..:) sorularınında cevapları olasaydıı hoş olabilirdii..
Arda nın filmi özellikle jenerik müziği çok iyidii..:)
FINAL COK ACIKDI AMA BIZ INANAMADIK DAHA DEVAMI GELIR HERHALDE DEDIM.AMA KOTU YERDE BITTI..AMA SONUC GAYET ACIK..
su anda ne kadar mutluyum anlatamam...benim icin önemli olan sinani affetmemesiydi...ve buda cok sükür gerceklesti...eger affetseydi sinani bunca aciyi ve bunca mücadeleyi bosuna cekmis olurdu...
ama ne yalan söyleyim denizin gelmesi dahada süper olurdu...ama ben buna da raziyim...finalin böyle olmasindan dolayi cok sevincliyim ama son bölüm olmasindanda cok üzgünüm...efsane dizi bitti...
Hayır tatlım Sinan'ı affetti hatta kafası bile karıştı.İlk sahnelerde canımlar cicimler felan.Son sahnede bile Edirne'den bahsederken yine gideriz demeler.Ama çok adeletli oldu son bence.Ne Deniz ne Sinan yola dümdüz devam gibi bişey ;)
Aliyede burda bitmis bulunuyorr ayrica mantik hatalari cok....busuru sorular hala aklimizda biraktilar gerci ya.. yapacak birsey yok oynanmis bitmis bir dizinin..atv bide cok reclam verdi yaa 15 dakka surdu resmen bir reklam reyting kazansinlar diye...hayinler..:fighting2 :img-nyam:
ya ben açıksası sonunu beğenmedim..daha değişik bişiler bekliodum...sürpriz fln:D:img-grin2
AMA OLSUN EN AZINDAN SİNANA dönmedi...ama sinanada yazık oldu....
ama sonuçta dizi BİTTTTİİİİ napçan bundan sonrasını:img-grin2
final bu ya insan biraz daha çalışırdı senaryoya.olmamış böle bitceğini bilsem izlemezdim taa en başından beri.
bu ne yaaa cok kotu bitti. yaziklar olsun yaaa :img-sorry
ya bişi dicem... nie hep şu cümleler??? "bizim halkımız için şöle,bizim halkımız için böle,halkımız alışkın deil..."vs.vs bu ne demek biri açıklar mı halk ne halk napıyor bu sözlerdeki anlam ne??? küçümseniyor mu halk??? aptal mı halk? bu tip sözlere ayar oluyorum yaa :dito :dito :dito
Timberland
18-10-06, 01:20
eveeet... ve SON
bölüm güzeldi fakat ne istedigim bir son´u görebildim nede önceki bölümlerden farkli bir heyecan ya$adim.
Ben Sinan´nin yaptiklarini unutmadim ama bence o hatalarini gecte olsa cok iyi anladi ve sanirim Aliyede bunu biliyor. Hayatta her Insan ikinci bir $ansi hakediyor ve Sinan da hak etmi$ti aslinda sonucta Aliyede Sinan a kar$i bo$ degil bu besbelli.
Bence büyük bir Anket yapilmali Türkiye icinde ve di$inda ve sonra sonuclara göre bir Sinema Filmi cekilmeli cünkü bence Aliye "yalniz" bir Sonu haketmedi her ne kadar hayatinin kaptani da olsa...
Herkesin dü$üncesine saygi duyarak hepinize hayirli geceler diliyorum.
çok saçma bir sondu..başından izlemedim ama konuları biliyorum..neyse ki sonunda bitti..denize yazık oldu dizide :fighting2
final bu ya insan biraz daha çalışırdı senaryoya.olmamış böle bitceğini bilsem izlemezdim taa en başından beri.
Oldu bittiye gelmiş bir senaryo bence.Haklısın kardeşim bu sezona bırakmakla diziyi tamamen para kazanmaya yönelik bir sistem işlettiler, olan bizlere seyirciye oldu nebirşey anladık ne de keyif aldık... Boşuboşuna geçen 5 hafta işte...
Neyse sağlık olsun...
Bu arada Sırça Köşk çok enteresan bir dizi tavsiye ederim.Aykut Işıklar da yeni Aliye diyor dizi için.
Bence bu dizi geçen sene bitmeliydi. TMC bizlerle resmen alay etti. Geriye bakıyorumda Aliyenin Denizle yaşadıkları aklıma geliyor boşunaymış yani Deniz hiç olmasada olurmuş.
Hadi Nejat İŞLERle anlaşamamışlar diyelim. Peki Sinan ne oluyor son 5 bölümde hatta son saniyeye kadar öyle bir havaya soktularki bizleri sanki yine bir araya geleceklermiş gibi Aliyenin Sinana duygulu bakışları, kutuyu açması falan resmen bizlerle alay ettiler. TMC yi kınıyorum ve hırsız polis bitince asla bir TMC dizisi izlemeyeceğim.
valla kısaca ben hiç bişey anlamadım arkadaşlar sezon finali bu yani şöyle diziye yakışır bi son olabilirdi sanki çok çabuk kestirip attılar gibi....
Evvelim_Sensin
18-10-06, 02:14
Keske barissalardi bee. Bence daha guzel bir son olurdu...
valla kısaca ben hiç bişey anlamadım arkadaşlar sezon finali bu yani şöyle diziye yakışır bi son olabilirdi sanki çok çabuk kestirip attılar gibi....
Aynen katiliyorum..
ben de deryakfb ye katılıyorum. kestirilip atılmış bi sondu.
ayrıca, ayrıca ben gerçekten tebrik ediyorum büyük başarı ki; aliye nin ne abisi varmış ekrana çıkmaktan mı korktu ne? bi bahsettiler adam başka yok. kadının bşına gelmeyen kalmadı ki bırak üzerinden iki sene geçti nasıl abi bu hiç mi aramadı. adam orada dilencilik mi yapıo da arayacak gelecek zamanı parası olmadı. anlamadım.
neyse olan oldu bitti gitti. artık kurtulduk mu desek ne desek bilemedim ne yazık ki!!!
valla bence herkes başından sonuna bu diziyi boşuna izledii.... yani 6ay izlemsşseniz biri size işte deni şööle diziden çıktı dese son bölümü bile izlemenize gerek yok herkese anlatılır dizi atarak çünküödeğişik hiç bir şey yok..... ben biraz önce haziran gecesinin finalini izledim bence son dediin ööle olur gerçekten.... herkese yasık oldu
çok saçma bir sondu..başından izlemedim ama konuları biliyorum..neyse ki sonunda bitti..denize yazık oldu dizide :fighting2
evet ya hep biyerlerden denizin çıkmasını bekledim ama malesef umduğum gibi olmadı.....
ha bi de ardanın filmi çook güzeldi,müziği fln süperdi...
en sevmediğim son şekli ucu açık bir son.. keşke aliye sinana evet deseydi be...
LÜTFEN Bİ CEVAPPPP yaa aliye yüzüğü kapattı reklamçıktı yaa sonra ben bi açtımm gemide arda ayşe aliye gidiolar noldu şimdi barıştılarmı barışmadılarmı
ayrıca arkadaşlar final bölümünde mantık hatalarıda yer alıyordu. mesela aliye arda nın kamerasından sinan ile dans ettiği anları izledi.ancak onlar dans ederken arda yanlarında halası ile dans ediyordu.iki işi birden yapabilemsi pek mantıklı değildi...:img-grin2 birde müsamereye gidecekleri gün arda yine çekim yapıyordu.zeliş ona sorduğunda "yine ne çekiyorsun" diye 3.filmimi çekiyorum dedi.ama müsamere de ogün çektiği görüntüleri gösterdiler.montaj yapılmıştı oysaki.alın size ikinci bir mantık hatası...
aliyeyle sinan dans ederken kahramanla meriç ardayla ayşeyi bıraktılar görmedin galiba sen
tamam anladım yüzüğü kapattıktan sonra direk dümene geçmiş ohh bee bi diziden daha kurtuldumm sadece candan öteyle arka sokaklar kaldı izlediğim aynı saatteler ama nese aliyenin berbat sonundan snra dicek kelime bulamıorum ardanın süprizini arkadaşımız doğru tahmin etmiş özette çocuklarının mutluluğu için sinana dönüo denmemişmiydi neyse atvnin bas bas bağırdığı seyirciden sır gibi saklanan süpriz final buymuş demekki daha güzel bişi beklerdim
Son bölüm için fazla hareketsiz,fazla cansız ve renksizdi vede son diye birşey göremedim ben.Bittimi sizce bu dizi?Bitirmeyi bile becerememişler yazık olmuş onca emeğe..
cok guzel bir finaldi ama sonu kotuydu.ne olursa olsun bariscaklardi.Bi kabul etmedi yuzugun kapani nasil kapatti cok uzuldum.ama sinanda hak etmedi degil.
neyse...efsane dizi bitti artik.Kabul etmedi.Keske bundan sonra bir film yapsalardi asmali konak'a yaptilari gibi ama sacma olurdu.
son sahne guzeldi.ama o teknede sinanda olmaliydi. :(
bengusu_melisa
18-10-06, 08:40
aliye sinanla evlenmedi.sinan adına çok üzüldüm ama aliyede haklıydı sinan ona çok çektirdi pişman ama neyse.aliye en doğrusunu yaptı denizide sinanıda reddetti tek başına kalmakla kadının gücünü gösterdi...
evet bencede öyle. Kadinlarin hayatin da mutlaka bir erkek olmasi gerekmez.En azindan biraz zaman gecmesi gerekirdi.Zaten Aliye tek basina herseyin ustunden gelebilen kadin.Afetmek guzel ama tekrar birlesmemeli..Cocuklarinin babasi olarak görusebilir...ama yasamina tekrar girmemeli Sinan Aliyenin.Deniz bence zaten uygun degil...Ask baska bir sey evlilik baska bir sey..
Basindan beri hic bir bolumunu kacirmadan izledim. Aglayacagimi biliyordum ama katila katila aglamak hesapta yoktu cunku hersey Aliye ve Sinan birlikteligini isaret ediyordu. Oysa ben Aliye'nin hayatina cocuklari ile beraber devam etmesini bekliyordum, diliyordum ama yapimcilarin Turkiye kosullari icinde bunu goze alabilecegini tahmin etmemistim. Emegi gecen herkese sonsuz tesekkurler. Bunca zaman ben bu diziyi bosuna seyretmemisim demek. Aliye o kutunun kapagini kapadigi an, Sinan'a "hayir" diyerek butun Turkiye'ye bir mesaj verdi. Esinizin ve ailenizin kiymetini cok gec olmadan bilin. O kapagi maddi imkansizliklar nedeniyle kapayamayan ve eski tas eski hamam yasantisina devam eden milyonlarca, evet ne yazik ki milyonlarca, kadinin sesi oldu. Aliye'ye, yani onun sembolize ettigi tum kadinlara saygi duyuyor ve yollarinin acik olmasini diliyorum.
Bir evlat kolay yetistirilmiyor. Kiz erkek farketmez, annelerin goz bebekleri onlar. Hic bir insan evladi bir digerine Sinan'in Aliye yaptiklarini yapma hakkina sahip degildir hele cocuklarina yaptiklarina!!! Sinan veya Leyla gibi insanlari yetistiren annelerin varligi surdukce bu carklar da boyle islemeye devam edecek. Bu dizide herkesin cikaracagi cok onemli dersler vardi. En onemlisi ise cinsiyet gozetmeksizin bir annenin en onemli gorevi merhametli, hakkaniyetli, serefli, durust ve sevgi dolu bir insan yetistirmektir. Aliye'ler cogaldikca Sinan'lar azalacak inaniyorum.
Bence herkes ikinci bir şansı hak eder. Hem affetmemek ancak Allaha mahsusdur. Sinan tüm benliği ve içtenliği ile pişman ve aşık bir adam. Bunu sonunda anladı ve hiç bir şey içinde geç değildi. Ben şahsen Sinan a en baştan beri çok kızan bir seyirci değildim. Bazen onun bu yaptıklarının arkasında olan sebepleri görüp çok üzülüyordum. Ayrıca beni bu dizide ağlatan çoğu sahnede hep Sinan ın çaresiz ve umutsuz olduğu sahnelerdi. Özelliklede dün akşam ki bölümde Sinan ın sahnelerinde çok göz yaşı döktüm. Zaten bu bölümüde sırtlayan yine Sinan karakteri idi bence.
Benim kişiliğimede ters olmasına rağmen bence Aliye Sinan ı affetmeliydi. Çünkü gerçekten pişmanlığı çok samimiydi ve çocuklarının babalarına ihtiyaçları vardı. Zaten öylede sinyaller verdi. Ama amaç seyirciyi yanıltmakmış. Madem affetmeyecekti o zaman Sinan ın o kadar içten pişmanlığı ve Aliye ye olan büyük aşkının gerçekliği hakkında ufakda olsa şüpheler bıraksalardı seyircide en azından Sinan ın bundan sonraki akibedi hakkında yorumlar yapmaz ve bu sona üzülmez oh olsun derdi. Ben şuna eminimki seyirci Aiye nin Sinan ı affetmemesine üzüldü.
Ayrıca Türk toplumu olarak evlilik kurumuna verdiğimiz önemi göz önünde bulundurursak topluma iyi örnek olmak, güzel ve yapıcı olmak adına seyirciye daha olumlu sinyaller verilmeliydi. Aliye özgürlüğü, bir hiç yüzünden ayrıldığı Deniz i, hataları çocukları ve ailesi adına unutmalı geçmişe mazi demeliydi. Belliki Aliye de Sinan a kayıtsız değildi ve belki kendisinin olmasada çocuklarının babalarına ihtiyaçları vardı. Nejat İşler hayranlığı veya Halit Ergenç hayralığı ile ilgili olmadan topluma güzel mesajlar verilebilirdi. Belki ağır bir eleştiri olabilir ama benim kendi düşüncem, yönetmen ve baş oyuncu gibi evlilik kurumuna önem vermeyen ve saygısı olmayan, uçlarda yaşayan insanlardan ancak böyle bir son beklenirdi.
Deniz gelmedi çokda umutlu değildim ama en önemlisi aliye nin sinan ın affetmemesi oldu... aslında anlayabilene güzel bir final oldu. aliye çocukları ile beraber tek başına hayat mücadelesini seçti doğrusu da buydu... evet aliye sanki sinan ı affedecekmiş gibi yansıttılar ancak takdir edersinizki aliye zaten karekter olarak merhametli ve iyi niyetli ikbal i bile effetti hakkını helal etti... dolayısıyla da çocuklarının babasını da affedip sıcak davranması normaldi ama bu tekrar evleneceği anlamına gelmedi ben en azından öyle düşünmedim... eski günlerini hatırlamasıda normal çünkü çocuklarını çok seven bir annenin sırf çocukları için babası ile barışmayı aklından geçirip eskiyi hatırlaması ama çocukları için bile olsa sinan ın yaptığı onca şeyi unutması mümkün değildi ve olmadıda... çok güzel bir mesaj verdiler arkadaşın yazdığı gibi böyle aliye ler oldukça sinanlar azalacak....
yesilgozlu_83
18-10-06, 09:38
günaydın herkese
bence aliye en doğrusunu yaptı. Bir kadın erkek olmadan da yaşayabilir. İlla başında bir erkek olması gerekmez. Eğer Sinanla barışsaydı bu dizinin konusuna ters düşerdi bence. Sinan'ın Aliye'ye yaptığı şeyler kolay affedilir şeyler değildi. Üstelik Aliye Sinan'a zaten çocukları için ikinci bir şans vermişti. Ama Sinan yine boş durmayıp Leyla ile aldatmıştı. Eve yemeğe bile getirmişti. Yani bir kere affetmişti ama kıymetini bilemedi. Bence çok güzel bir sondu.
Turk toplumuna bundan daha guzel bir ornek verilemezdi. Karilariniza deger verin, aldatmayin, dovmeyin, yalan soylemeyin, annenize ezdirmeyin, yoksa giden geminin ardindan bakarsiniz. Insanlarin hayatlari ile oynamayin yoksa can vermek icin bile onlarin hakkini helal etmesini beklersiniz.
Ayrica Aliye Sinan'a ikinci bir sans vermisti. Ama Sinan o sans sirasinda Leyla'yi cesitli otel odalarinda agirlamakla mesguldu.
Sinan 3. bir sans istedi, hem de bu 3. sansi Aliye'nin ve cocuklarinin daha sonra tekrar kizinin olumune sebep vermekten kil payi kurtulduktan sonra...
Asil bu sartlarda ve hele ki ekonomik ozgurlugunu kazanmis bir kadinin geri donusu yanlis bir mesaj olurdu. Aliye erkegimin elinin kiridir diyip o trene hic binmeseydi o zaman
[/B]dizinin finaliyle ilgil eleştirim şudur maden Aliye Sinan'a dönmeyecekti çocukları bu bölüm bu bu kadar neden kullandılar. Onları geri planda tutup Aliyle-Sinan ilişkisini irdeleyip finali yine bu şekilde yapabilirlirdi O zaman izleyici için sindirmesi daha kolay olurdu ve "son" yazısını görünce çocuklar için bu kadar üzülmezdik.
Dizide mutluluğu yaklayanlar oldu ama asıl kahramanlar mutlu olamadı.
1- Deniz Aliye için sürgün bir hayatı seçti. Mutsuzluğa kendini mahkum etti. mutsuz olacak.
1- Sinan çocuklardan ayrı kaldığı ve Aliye'den başkasında mutluluğu bulamayacağı için mutsuz olacak
2- Aliye sadece çocukları için yaşayacak, kendine değil çocuklarına bir hayat kurmaya çalışacak ve yine mutsuz olacak.
3- Arda ve Ayşe Anne ve babası çok sevse de parçalanmış bir ailenin çocukları olarak yaşayacakları için mutsuz olacak.
kısacası Aliye dizisi mutsuz bir sonla bitmiştir.
Herkes ikinci bir şansı hakeder evet ve Aliye bu ikinci şansı Sinan'a vermişti.Beraber tatile bile gittiler hatırlarsanız ama Sinan hala Leyla ile aldatmaya devam etti Aliye'yi dün izlerken sürekli aklıma Ayşe hastalandığı zaman İkbal'in kapıyı içerden kilitleyip Ayşe'yi göstermediği sahne ve Aliye'nin yalvarışları geldi gözümün önüne (-ki bu sadece bir örnek).Geçen sezon Ayşe'nin kaza geçirmesi olayından bu yana Sinan ve İkbal'i o kadar zavallı gösterdilerki hemen hepimiz Onlara üzülmeye başladık ama kazın ayağı hiç de öyle değildi.Aliye üstüne düşen insanlık görevini yerine getirdi hem İkbal'e karşı hem Sinan'a karşı.Bundan sonra Sinan'a dönmüş olsaydı ben yaklaşık 2,5 yıldır kandırılmış olduğuumu düşünürdüm.Ekonomi yöndende kendine yetebilen ayakları yere sağlam basan bir kadının bunca olaydan sonra içinde aşk sevgi de yokken sırf çocukları için kocasına dönmesi çok yanlış bir yönlendirme olurdu..Eğer çiftler arasında sevgi bitmişse saygının bitmemesi için ayrı kalmak en güzeli.Ben finalden memnunum...
tek diyeceğim çok şey beklemişiz biz bu diziden hakettiğinden fazla hemde yazık....
Günaydın arkadaslar
Her nekadar burada yazmasamda Aliyenın sıkı takıpcılerındenım basladıgı gunden ıtıbaren.Ama ben bu kadar tavan yapmıs bır dızının bu kadar sıradan bır fınalle ekrana veda edecegını dusunmuyordum acıkcası bunuda son zamanlardakı gereksız uzatmalarına baglıyorum konuyu bır turlu toparlayamadılar.
Fınal olması gerektıgı gıbı oldu ve Alıye aylardır cızdıgı güçlü ve ayakları yere saglam basan kadın gorunumunden odun vermedi.Kendısıne yaptıklarından sonra Sınanı bır es olarak affetmemesı tam da olması gerektıgı gıbıydı.
Ama Finalın adı bence Aliye değilde Meriç ve Kahramanın finali olmalıydı.Yine son derece gereksiz ve sadece zamana karsı cekılmış uzatmalar olarak cokgozume battı Gerek dugun oncesı ve gereksı dugun gecesı cok fazla uzatılmıstı ama en can alıcı sahne Ardanın hazırladıgı fılmın ekranda gosterılmesıydı.Aslında Sınan orada anlamalıydı Alıyenın bır daha kendısıne dönmeyecegını cunku orada cocukların durumu nekadar kabullendıgı gosterıldı cocuklar bu duruma alısmıslardı ve artık bu onlara normal gelıyordu ve Alıyenın bu duzenı bozmayacagını anlaması gerekırdı.
Vee fınal klasık Hollywood fılmlerınden esınlenmıs bır sahne hıc bır yaratıcılıgı yok.Eger daha fazla para kazanacagız dıye dusunmeyıp dızıyı gecen sezon sonunda bıtırselerdı dızı bukadar sacmalamaz, konular bu kadar dagılmaz ve sonuda bu kadar sıradan olmazdı hakettıgı gıbı herzaman oldugu gıbı dızı tavanda fınal yapardı ama malesef olmadı yada en azından benım ıçın olmadı
Birini affetmek, onunla tekrar evlenmeyi ve birlikte yaşamayı gerektirmez. Aliye Sinan'ı insan olarak af etmiş olsa da, yaşanan bu kadar çok olaydan sonra sevgi, saygı ve güvenin bittigi bir ilişkinin "çocuklar için" sürdürülmesi saçma olurdu. Af edilmesi gerektigini savunanlar, bazı şeylerin "bitince gerçekten bittigini" unutuyorlar sanırım.
Çocukların tarafların sevgi, saygı ve güveninin bittigi bir ilişki içinde daha mutlu olacaklarını iddia etmek de absürd. Boşanmış ailelerin çocukları size bunun tam aksini söyleyeceklerdir. Aliye çocukların Sinan ile görüşmesini engellemeyecegi ve kimi zamanlar aile gibi vakit geçireceklerine göre, çocukların bu durumdan zarar görecegini iddia etmek de absürd.
Aliye'nin finali sene boyunca yansıtılan Aliye karakterine uygun bir final oldu. Ayaklarının üzerinde durmayı ögrenen Aliye çocuklarıyla yoluna tek başına devam etmeyi tercih etti.
tek diyeceğim çok şey beklemişiz biz bu diziden hakettiğinden fazla hemde yazık....
Aynen katılıyorum, bu diziden cok sey beklemisiz.
1. Deniz madem son 6 dölümde olmayacaktı, niye diziye girdi, sadece dizi bilmem kaç bölüm uzasın diye mi girdi... aliye sinani kabul etmedi anladik ama Deniz ile ilgili ne düşünüyor, mesela onu arayacak mı? geri dön diyecek mi? (ki bence demeyecek çünkü Sinan Aliye'ye özel yaşamını yaşama hakkı veremeyecek kadar içlerinde olacak çocukları bahane ederek)
2. Sinan ile Aliye, ikinci bir şans elde ettiklerinde Aliye ona buz gibi davrandı, hiç sıcaklık göstermedi... yakınlaşmadı. Demezler mi,"kardeşim madem affettin niye atmıyorsun kafandan olan biteni"... Aslında kaderleri, Aliye'nin o zamanki tutumu ile cizilmişti...
3. Bir de ben genel anlamda Sanem Çelik'in oyunculuğunu beğenmedim, HEP DONUK; HEP BUZ GİBİ, HER KOŞULDA; HER ZAMAN...
4. Aliye modacı olduğu halde kendisi hep cok kötü giyindi... Neden?
5. Son olarak, filmin final sahnesi bence etkileyici idi, ama bu sahnenin üzerine bindirme yaparılarak, herkese neler olduğuna ilişkin yıllar sonrasına ilişkin bilgi verilebilirdi...(Sinan akıl hastanesine yattı, Leyla üçüncü evliliğini zengin ama yaşlı bir iş adamı ile yaptı, Meriç'in kızı oldu adını Aliye koydu, Zeliş annesini yanına aldı, Müco ile evlendi ve 3 çocukları oldu, Zeliş Kolej'i açtılar falan gibi :=)
Bence herkes ikinci bir şansı hak eder. Hem affetmemek ancak Allaha mahsusdur. Sinan tüm benliği ve içtenliği ile pişman ve aşık bir adam. Bunu sonunda anladı ve hiç bir şey içinde geç değildi. Ben şahsen Sinan a en baştan beri çok kızan bir seyirci değildim. Bazen onun bu yaptıklarının arkasında olan sebepleri görüp çok üzülüyordum. Ayrıca beni bu dizide ağlatan çoğu sahnede hep Sinan ın çaresiz ve umutsuz olduğu sahnelerdi. Özelliklede dün akşam ki bölümde Sinan ın sahnelerinde çok göz yaşı döktüm. Zaten bu bölümüde sırtlayan yine Sinan karakteri idi bence.
Benim kişiliğimede ters olmasına rağmen bence Aliye Sinan ı affetmeliydi. Çünkü gerçekten pişmanlığı çok samimiydi ve çocuklarının babalarına ihtiyaçları vardı. Zaten öylede sinyaller verdi. Ama amaç seyirciyi yanıltmakmış. Madem affetmeyecekti o zaman Sinan ın o kadar içten pişmanlığı ve Aliye ye olan büyük aşkının gerçekliği hakkında ufakda olsa şüpheler bıraksalardı seyircide en azından Sinan ın bundan sonraki akibedi hakkında yorumlar yapmaz ve bu sona üzülmez oh olsun derdi. Ben şuna eminimki seyirci Aiye nin Sinan ı affetmemesine üzüldü.
Ayrıca Türk toplumu olarak evlilik kurumuna verdiğimiz önemi göz önünde bulundurursak topluma iyi örnek olmak, güzel ve yapıcı olmak adına seyirciye daha olumlu sinyaller verilmeliydi. Aliye özgürlüğü, bir hiç yüzünden ayrıldığı Deniz i, hataları çocukları ve ailesi adına unutmalı geçmişe mazi demeliydi. Belliki Aliye de Sinan a kayıtsız değildi ve belki kendisinin olmasada çocuklarının babalarına ihtiyaçları vardı. Nejat İşler hayranlığı veya Halit Ergenç hayralığı ile ilgili olmadan topluma güzel mesajlar verilebilirdi. Belki ağır bir eleştiri olabilir ama benim kendi düşüncem, yönetmen ve baş oyuncu gibi evlilik kurumuna önem vermeyen ve saygısı olmayan, uçlarda yaşayan insanlardan ancak böyle bir son beklenirdi.tebrikler yazını çok beğendim çok güzel özetlemişsin sinan ve aliye sonunu şiddetle isteyen ben akşamdan beri finalin şokundayım bizi adam yerine koymadıklarını ancak bu kadar gösterebilirlerdi diye düşünüyorum yazık çook yazık....:icon_evil
[/B]
1- Deniz Aliye için sürgün bir hayatı seçti. Mutsuzluğa kendini mahkum etti. mutsuz olacak.
1- Sinan çocuklardan ayrı kaldığı ve Aliye'den başkasında mutluluğu bulamayacağı için mutsuz olacak
2- Aliye sadece çocukları için yaşayacak, kendine değil çocuklarına bir hayat kurmaya çalışacak ve yine mutsuz olacak.
3- Arda ve Ayşe Anne ve babası çok sevse de parçalanmış bir ailenin çocukları olarak yaşayacakları için mutsuz olacak.
Evet bu yoruma tamamen katiliyorum, asil kahramanlar ileriye dönük bakinca mutsuz olucak ya da mutsuz kalicak. Gerci hic bir insan herzaman mutlu olamaz, reeldede böyledir...ama biz dizi izliyoruz burda...cnm hersey gercekci diildi ki zaten dizide, sonunda sahtede olsa mutluluk sinyalleri görseydik keske...bence dizi cok gercekci oldu bu son ile :)
Ama Aliye nin Sinan ile birlesmemesi yerinde bir senaryo idi, bunca yasanandan sonra onu affettmesi yanlis bir mesaj olurdu toplum icin.
Neyse fazla kaptirmayalim kendimizi dizi finaline, hayat devam ediyor :img-grin2
merhabalar arkadaşlar.
final karışık gibi askıda kalmış gibi bitsede, benim istediğim bi finalle bitti, o yüzden çok mutluyum.:) sinana dönmedi ya dümen benim elimde, çocuklarımda yanımda mesajı verildi ya bu yeter bana.
bölüm genel itibariyle güzeldi, zevk aldım ama heyecan yoktu gerçekten..
bi arkadışımız aklında kalan soruları yazmış gerçekten bendede soru işaretleri kaldı.
-deniz kahramınn düğününe neden gelmedi yada neden gelmediğine dair bi konuşma geçmedi.
-defnenin aşkı noldu.
-sinan leyladan tamamen kurtuldumu.
-sinan bundan sonra çocukları görebilecekmi.
-gülsüm ve babasına ne oldu. meriç ve kahramanı tanıyorlar neden düğüne gelmediler. (memleketlerine gimiş olsalar bile gelmeleri gerekirdi.)
açığa kavuşan şey meriçin evlenmesi, zelişin evlilik için hazır hale gelmesi, aynurun hayatının kurtulması, aliyenin sinanla birleşmemesi.
neyse bunlarda yeter en azından aklımızda daha fazla soru kalmadı.:)
dün sıkıntıdan uyuyacaktım. aslında bu sezon genel olarak sıkıcıydı. sadece meraktan baktım. bu kadar olaydan sonra sinan ı öyle bir acındırdılar ki hayret ediyorum. böyle anlarda deniz in durumunu düşündüm, bu şekilde bu tuzağa düşmedim. ben hep başka bir son hayal etmiştim. bu sene deniz ilk bölümünden itibaren dönseydi, aliye ile mutlu olsalardı. sinan ı ve annesini gene affedebilirlerdi. herkes mutlu olurdu. dün izlerken aliye kısmını geçersek herkes mutluydu. bir türlü zevk alamadım. sanki bir şeyler eksikti ama bu olaylardan sonra düşünüyorum da sinanla barışacağına, survivor ın dediği gibi bir sonda güzel olabilirdi. bu sene sürekli zamana karşı oynadılar sadece bölüm zamanları dolsun diye. bu kadar bölümü izledik ve sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır oldu. büyük bir hayal kırıklığı.
ben en son gozlerımı kapattıgımı hatırlıyorum o saHnede sınan vealıye konusurken
[/B]dizinin finaliyle ilgil eleştirim şudur maden Aliye Sinan'a dönmeyecekti çocukları bu bölüm bu bu kadar neden kullandılar. Onları geri planda tutup Aliyle-Sinan ilişkisini irdeleyip finali yine bu şekilde yapabilirlirdi O zaman izleyici için sindirmesi daha kolay olurdu ve "son" yazısını görünce çocuklar için bu kadar üzülmezdik.
evet ya kesinlikle katılıyorum dizi mutsuz bitti...
ah ah dizinin bittiğine mi üzüleyim,yoksa istediğim mutlu sonun son anda olmamasına mı?senaristlerde sezdiğim sadistliğe mi kızayım yoksa 2 senedir onların barışmasını isteyen biri olarak görmek istediğim sahneleri tamamına ermese bile bu bölümde görebildiğim için onlara teşekkür mü edeyim karıştım kaldım.sadistlikten kastım son saniyeye kadar herşeyi çok olumlu gösterip son saniyede son şansın verilmemesi tabiki bu çok üzücü oldu benim için hani bu kadar kesin gibi gösterilmemiş olsaydı bu derece üzülmezdim.dizi bittikten sonraki 1-2 saat nasıl geçti hiç hatırlamıyorum.ama öte yandan aylardan beri konuştuğumuz ve son zamanlarda yoğunlaştırdığımız bazı düşüncelerimizin doğruluğunu görmüş olmak beni mutlu etti.sinan ve aliyenin arasında çocukları dışında çok özel bir bağ olduğunu ve kopmadığını düşünüyordum.aliyenin kalbindeki esas yerin sinana ait olduğunu ve kızgınlığı geçince bunu anlayacağını savunuyordum.nitekim dün aliyenin sinanı aslında hala sevebildiğini,onun yanında nasıl heyecanlandığını,aslında onunla birlikte olmak istediğini ve bilinçaltındaki biz duygusunun sinan,çocuklar ve kendisinden oluştuğunu gösterdiler.sürekli bakışmalarını,aliyenin çocukları dışında da sinanı düşünmelerini,onun görüntülerine bakmalarını ve gülümsemesini izledik.onunla ilgili anılarını silmek istemedi ve bunlar için çok üzgündü hep gözleri dolu dolu sinanla konuştu.aradan zaman geçtiğinde ve sinan tekrar duygularını açıkladığında aynı günün akşamı denizin yüzüğünü parmağından çıkardı ve o deftere artık hüzünle değil hatıralarda kalacak güzel bir anı olarak gülümseyerek bakabildi.yani aslında herşey tam da istediğimiz gibi gidiyordu çünkü ben aliye ve sinanın barışmasını çok istesem bile aliyenin istemeden ve bir tek çocukları için dönmesini istemiyordum.çok güzel hazırlanmıştı herşey aliye dönecekse isteyerek ve severek dönmüş olacaktı ama son anda gururu ağır bastı.aliye sinanı özlüyordu ve bütün gece kafası karışıktı bu noktada bazı şeyleri mantıklı buldum mesela dönmese bile bu durumu değerlendireceğini tahmin ediyordum ve öyle oldu.dediğim gibi aliye ve sinanın bu görüntülerini görmek bile beni mutlu etti.bu sonu iyi bir son olarak görüyordum ama bence de mutlu bir son değil.burda mutlu olan iki çift var meriç-kahraman ve müco-zeliş.ayşemin dediği gibi as karakterler mutlu olamadılar.denizin gelmeyeceğinden emindim zaten o beni hiç şaşırtmadı.bana bu dizinin 2 finali varmış gibi geldi bilmiyorum siz ne diyorsunuz ama son zamanlardaki şu bağımsız kadın sembolü ve yakışan son muhabbetleri finali bu şekilde oluşturdu.neyse artık yapacak birşey yok.bu arada dün gece gene halit ergençi ve uzun bir aradan sonra sanem çeliği çok çok başarılı buldum ikisi de süper oynadı.sonuçta güzel bir diziydi emeği geçen herkesi kutluyorum.
Tipik bir TMC yapım finaliydi. Doğru sonuç ama yanlış senaryo...Bizi boşuna uğraştırıp, pat diye bitirdiler...Çok şey havada kaldı...Hepimiz biliyoruz ki, Sinan hiç bir zaman Aliye'nin hayatından çıkmayacak, belki evlenmeyecek ama birkaç yıl sonrasını kim tahmin edebilir?...Yine de Halit Ergenç'in oyunculuğunu seyretme fırsatı bulduğum bu diziyi hep hatırlayacağım......
alıye sınana donseydı ıyı olmazdı ama bu daha guzel oldu
evet ya kesinlikle katılıyorum dizi mutsuz bitti...
tabii biraz hayal gücümüzü kullanırsak şöyle de diyebiliriz,
1- Aliye çocukların ıda alıp pupayelken Deniz'in yanına gitmeye karar vermiştir.ya da
2- Aslında Sinan'da teknededir ama çok yorgun olduğu için kamarada uyumaktadır.
teselli olur mu bilmem :img-sorry
Dizinin bu şekilde biteceği belliydi ama bencede birçok nokta havada kaldı,sanki normal herhangi bir bölüm bitmiş de haftaya yeni bölümü izleyeceğiz gibi bir hava oluştu...bir final bölümü tadı alamadım ben
Çocukların tarafların sevgi, saygı ve güveninin bittigi bir ilişki içinde daha mutlu olacaklarını iddia etmek de absürd. Boşanmış ailelerin çocukları size bunun tam aksini söyleyeceklerdir. Aliye çocukların Sinan ile görüşmesini engellemeyecegi ve kimi zamanlar aile gibi vakit geçireceklerine göre, çocukların bu durumdan zarar görecegini iddia etmek de absürd.
Boşanmış bir ailenin çocuğu olarak konuşuyorum;
Hani bir laf var ya, “Bekara karı boşamak kolaydır”, diye, hayata sadece kendi pencerenizden bakıyorsunuz. Marjinal toplumun düşüncelerini atın bir kenara, yaşamadıkça ve yaşatmadıkça, edilen tüm laflar, hariçten okunan gazelden ibarettir. Bu tip sonların, siyah-beyaz, evet-hayır gibi yanıtları yoktur. Yanıt, bizzat yaşayarak verilir. Bunu ancak, yaşayan veya yaşatan yanıtlayabilir ki, bu yanıt da, siyah-beyaz gibi, herkesin üzerinde hem fikir olabileceği bir yanıt değildir. Asıl absürd olan kimin ne yaşayıp yaşamadığını, neye ihtiyacı olup olmadığı konusunda bilip bilmeden ortaya atılan fikirlerdir.
Bir gün Napolyon düşman askerlerinden kaçarken, bir bakkal dükkânına
girmiş. Bakkala hemen kendisini saklamasını emretmiş. Bakkal da Napolyonu müsait bir yere saklayıp, biraz sonra gelen düşmanları da "Az evvel biri koşarak şu tarafa kaçtı." diye savuştur¬muş. Nihayet biraz sonra Napolyon'un muhafızları yetişmişler. Bakkal ömründe bir daha karşılaşamayacağı Napolyon'a sormuş:
"Efendim, af buyurun ama merak ettim, ölümle bu denli burun buruna gelmek nasıl bir duygu?"
Napolyon birden öfkelenmiş. "Sen kim oluyorsun da benimle böyle
dalga geçercesine konuşabiliyorsun?" diye bağırmış.
Hemen askerlerine, adamcağızı kurşuna dizmelerini emretmiş.
Askerler bakkalın gözünü bağlayıp karşısına dizilmişler.
Mermiler namlulara sürülmüş, artık "ateş" emri
verilecek... Adamcağız içinden "Ah, ne yaptın sen? Şimdi ölüp gideceksin" diye düşünürken,arkadan bir çift el uzanmış, gözündeki bağı açmış.Karşısında Napolyon varmış. Tek cümleyle
cevaplamış Napolyon: "İşte böyle bir duygu!"
jack daniel's
18-10-06, 10:49
malesef aliyenin böyle bir sonla biteceği belliydi..deniz karakterinin yani nejat işlerin diziden ayrılmasından sonra senaryoyu mecburen değiştirmek zorunda kaldılar..anlamsız yere 3-5 kuruş daha fazla para kazanacağız diye diziyi uzatmasalardı bunların hiçbiri olmayacaktı..geçen sezon bitmesi gereken bir diziyi ne hale soktular herşey anlamsız ve ortada kaldı.bütün bu olumsuzluklar içinde yinede en güzeli artık ekonomik özgürlüğünü kazanmış olan aliyenin çok şükürki sinanı affetmemesi oldu..aliyeyle sinanın birleşmesini isteyen arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun kaçınız sizi defalarca kere aldatan ve en önemlisi sizden çocuklarınızı kaçıran kocanızı affederdiniz?çocuklar için birleşmeliydi derseniz de size derimki annesi babası ayrılan çocuklar içinde aliyenin çocukları en iyi durumda olanları hem annelerini hem babalarını istedikleri zaman görüyorlar hem maddi durumları yerinde hemde duruma çok çabuk adapte oldular rahatları yerinde yani!!şimdi herşey yolundayken aliye sırf aman çocuklarım var diye kendini mutsuz edip sevmediği kocasına mı dönmeliydi..en doğrusunu yaptı bence finalde..tabiki nejat işler diziden ayrılmamış olsaydı final farklı olacaktı ama kısmet değilmiş..
bu arada finaldeki kopukluklar beni öldürdü..leylayı hiç göstermediler..aradan 1 ay geçti dediler leyla ne çabuk sinandan boşandı durumu kabullendi de sinan gelip aliyeye tekrar evlenme teklif etti..ayrıca alper tungaya ne oldu?korsan cd.cazesını ödeyebildilermi?yoksa hapsemi girdi?(oysa dönem dönem alp dizinin en önemli karakterlerindendi)sonra deniz hadi tamam gitti diyelim bunun bir babası ve aliyeninde çok sevdiği bir kızkardeşi vardı..onlar son 5 bölüm hiç çıkmadılar..meriçin düğününde olmalıydılar bence!!aliye gülsünü arayıp sormalıydı..ve tabiki deniz anladık çıktı dizide görünmesi şart değil ama en yakın arkadaşı kahramanın düğününe katılmadın bari en azından telefon et yada derman ablayla haber gönder ne bileyim mutluluklar diye..valla benim aklıma gelenler bu kadar sizin aklınıza başka şeylerde geldiyse yazarsınız..
en son olarakta tabiki ekran karşısında zaman zaman çok iyi vakit geçirmemizi sağlayan aliye dizisinin bütün oyuncularını üstün performanslarından dolayı kutluyorum..
Dizinin her bölümünü izlemiş değilim ama gidişatından herzaman haberdar oldum. Bence sade bir son oldu. Aliye' nin tercihi çok tartışılır, çünkü herkesin hayat tarzı ve görüşü farklı. Benim açımdan Aliye en doğrusunu yaptı. Bugüne kadar ne zorlukları atlatıp ayakta kaldı, illa ki birine bağımlı olması gerekmiyordu. Sinan' a dönmesini bende istemedim, çünkü çocuklar için olsa da, Sinan çok pişman olmuş olsa da Aliye Sinan' a karşı hiçbirşey hissetmiyor. Duygusuz, sevgisiz bir ortamda çocuklar daha mı mutlu olacaklardı? Onları babalarından ayırmadan şimdiki gibi bir düzende hayatına devam edebilir. Sırf çocukların hatırına saygı, sevgi ve güvenin yitirildiği bir evliliğe kalkışmamasına sevindim.
Hayatım ve kimliğim hakkında hiç bir bilgi sahibi olmadan hayata sadece kendi penceremden baktıgım sonucuna varmanıza şaşırdım dogrusu. Kim oldugum, neler yaşadığım, çevremde neler yaşandıgını gözledigimi bilmeden benim hakkımda "genel yargılara" varacak genellemeler yapma hakkını nereden buluyorsunuz bilmiyorum? Beni yapmakla suçladığınız şeyi siz kendiniz yapıyor olmayasanız?
Bir çok şeyin yaşayan/yaşatan ve yaşatılanlar tarafından bilineceği tespitinize katılıyorum. Ben boşanmış bir ailenin çocugu degilim ama boşanmış ailelerin çocuklarının evladıyım. Sevgi, saygı ve güvenin bittigi, "çocuklar için" yürütülen çok sayıda evliligin çocuklara ne yaptıgını da hem gözlemledim, hem de çocukların ve benzeri koşullar içinde olan insanların yorumlarını da dinledim. Bu nedenle kendi "öznel" deneyimlerimin ötesinde, çok daha geniş bir kitlenin deneyimlerinden ve yapılan bazı araştırmalardan yola çıkarak bazı yorumlar yaptım. Sandıgınızın aksine bir köşede oturup, başkalarının hayatı üzerine "dışarıdan gazel okuyor" degilim. Ama beni tanımadan yorumlarım konusunda sonuçlara vararak, siz bunu yapıyorsunuz.
Bence siz de Aliye'nin Sinan'ı affetmesini ve bunu çocuklar için yapması gerektigini iddia ederken, sadece kendi deneyimlerinizden yola çıkıp Aliye-Sinan gibi bir çifte de yansıyan genellemeler yapıp yapmadığınızı gözden geçirmelisiniz.
tabii biraz hayal gücümüzü kullanırsak şöyle de diyebiliriz,
1- Aliye çocukların ıda alıp pupayelken Deniz'in yanına gitmeye karar vermiştir.ya da
2- Aslında Sinan'da teknededir ama çok yorgun olduğu için kamarada uyumaktadır.
teselli olur mu bilmem :img-sorry
ikisini de bıraktı denizin yüzüğünü daha ilk sahnelerde çıkardı ve deftere artık hüzünle bakmadı.sinan için karar verirken zorlandı ama denememe kararı aldı.nasıl teselli bulayım diye ben de düşündüm ama yok ki ayşem aliye ikisini de geride bıraktı:icon_cry: sonu açık finaller hiç ama hiç sevmediğim finallerdir(ama sinandan sonra tercih ettiğim için iyiydi çünkü aslında bu son sinana daha yakın sinan ve aliye yine çok yakınlar sevgili olmasalar da:( ) bu bir dizi ve senaryoyu yazanlara bağlı herşey adam gibi herkesin durumunu netleştir dimi:icon_evil aslında bak belki biraz teselli buldum aliye şu an kabul etmedi ama şunu gösterdiler onların ilişkisi son derece güzelleşti ve normalleşti bu bölümde gösterilen ilişkileri sürecek ve çocuklar babalarıyla sürekli görüşecek bir kere burası kesin.ama ateş ve barut olayı hani olur ya ikisi ileride bu yakınlıktan dolayı farklı şeyler yaşayabilirler:)ne yapayım teselli işte...ya dediğiniz gibi sinan belli değil,leyla belli değil hatta leylanın kardeşi hapse girecekti o belli değil.herşye havada.sonra bu insanlar 50 yaşlarında değiller ki hayatlarının sonuna kadar rahip ve rahibe hayatı mı yaşayacaklar.çocuklarla ilişkiler çok iyi diye gösterildi ama ileride bunlar başkalarıyla ilişki yaşar mı yaşarsa çocuklarla ilişkileri ne duruma gelir çünkü onlar şu anda başka birileriyle birlikte olmadıkları için bu kadar sık görüşüyorlar ve çocuklar mutlu oluyor.yalnız denizin gelmemesi normal ev sahiplerinden biri kahramansa ötekisi sinandı çünkü tabi gelmez aliye de meriçe ikbal var diye gitmeyecekti.ama telefon ettiği gösterilebilirdi.yani bu son sanki tamamiyle yan karakterler için yaratılmış aman ne güzel başroldekiler mutsuz!tatminsiz bir son ama en tepki almayan son diyorum ne şiş yandı ne kebap gibi birşey.
aslında benimde kafamda kurdugum o sonla bitmedi aliye baştan beri takip ettigim bir diziyle keşke daha farklı olsaydı tüm oyunculara bundan sonra başarılar
aliyenin robinson crusoe olmaya karar verdigi bir sonla bitti aslında denize kavuştu sayılır :)
Birde şunu söylemeden edemeyeceğim. Bu dizide gerçekten çok iyi oyunculuklar vardı :img-grin2 ama benim oyunculuk konusunda özellikle iki favorim var bunlarda Halit Ergenç ve Ayten Uncuoğlu ... İkisi de "Kötü insanı" harika oynadılar "Pişman insanı" daha harika oynadılar. Dizinin son on bölümüne ise özellikle damga vurdular. :img-clapp
Sanem Çelik, Simge Selçuk ve Barış falay ise diğer başarılı isimlerdi. :good:
katılıyorum ayşem ben de çok üzgünüm ve en çok üzüldüğüm nokta sonuna kadar birleşeceklermiş gibi gösterip son anda bundan aliyenin cayması oldu.aliye istediğim gibi bir tek çocukları için sinanı düşünmedi dün onlardan bağımsız olarak da sinandan etkilendi ki bu da benim onların gerçekten birbirine karşı sevgi duyduğu düşüncemi yanlış çıkartmadı.onlar birbirleri için çocukları dışında da özel insanlar.dediğiniz gibi denizin yüzüğünü sinanla dansettikten sonra çıkardı.aslında affetti sinanı ona inandı ama tekrar deneyemedi.bu son doğru sonlardan biriydi evet ama sinana karşı boş olmadığını gösterdikten ve ona inandıktan sonra son bir şansı da verebilirdi bence bu da çok güzel ve daha tatmin edici mutlu bir son olurdu.böyle kim mutlu oldu ki bu gerçekten mutsuz bir son ya bütün ana karakterler aslında mutsuz.ve havada kalan birçok şey var.bu sonun tek iyi bir yanı var genel olarak kabul edilen bazılarının ilk tercihi genelin de 2.tercihi olan bir sondu.sonuçta aliye zor şeyler yaşadı ve tekrar başlayabileceği,son bir şansı verebileceği gibi bunu vermeyedebilirdi ve bu normal olurdu, öyle de oldu.ama keşke daha farklı olsaydı ve ben de begüm gibi kararsız kaldım bir yandan madem birleşmeyeceklerdi bütün bölüm neden umut verdiler diyorum öte yandan aliyenin sinana sevgisini ve en azından son bölüm de olsa içten ve sıcak ilişkilerini görme fırsatını buldum diye seviniyorum.keşke barışsalardı yaa:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:
arkadaslar aliyenin finalinde ne oldugunu kisaca anlatirmisiniz??:img-help:
Aliyenin, Sinan'a dönmemesi dizinin şuana kadar süregelen konusu açısından iyi bir sonuç.. Fakat doyurucu bir final değildi özellikle reklam arasından sonra bekledimki farklı bişey olsun ama Aliyenin dümen başında çocuklarıyla uzaklaştığını ve son yazısını okuyunca çok şaçma bir son dedim.. Hiç bir şekilde finalden tatmin olmadım... Zaten bu dizi çok önce bitmeliydi, hiç bu kadar uzamadan..
Tmc bence çok iyi başlattığı ve iyi reyting aldığı tüm dizileri gereksiz yere uzatıyor böylece konuda çok sarkıyor, oyuncular sıkılıyor hatta aralarından çıkanlar oluyor ve finalleri aynen Bir İstanbul Masalı ve Aliye örnekleri gibi oluyor..
Benim kişiliğimede ters olmasına rağmen bence Aliye Sinan ı affetmeliydi.
Bunları birebir yaşamış birinin düşüncelerine absürd diyebiliyorsanız, öncelikle başkalarının yorumlarıyla sonuçlara varan siz olduğunuza göre beni bunla suçlayamazsınız. Ayrıca ilk yazımı tam anlamıyla okumadığınızı var sayarak kendi düşünceme göre Sinan ı affetmeyeceğimi dile getirdiğimi tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Konunun dışına çıkmazsak, bir seyirci olarak Aliye nin bile bilemeyeceği kadar Sinan ın pişmanlığı , ona ve çocuklarına duyduğu aşkı hakkındaki samimiyeti, en hakiki şekilde biz seyirciler şahit olduk. Gerçek hayatta yaptığı hatalar konusunda bu kadar objektif düşünen bir erkeği görmek mümkün değildir. Sanırım bu konuda hem fikiriz. Ayrıca finalde Aliye ninde Sinan ile ısrarla birlikte olmak istemediğini yansıtacak sahneler olmadığı gibi aksini gösteren karaler oldu. Evet haklısın Aliye hiç bir şey hissetmediği bir adamla sırf çocukları için beraber olmamalı. Ama bu bize böyle yansıtılmadı.
Peki Aliye çok sevdi, sevildi, saygılı bir ilişkisi olduda ne oldu. Ne olduğunu bile anlayamadığım bir mevzudan ayrılmaya karar verdiler ve o büyük aşk balon gibi söndü. Aliye hanım Ardanın gözü önünde Deniz ile aynı evde birtelik yaşarken, hastane köşelerinde kızı ölüm döşeğimdeyken bile kızını kıskanan Deniz in hayalini kuran bir kadın ın affetmemek gibi bir erdeme sahip olduğunu sanmıyorum. Bunu illahaki affetmeliydi iddiasıyla söylemiyorum. Belki doğru olan buydu. Ama Aliye karakterinin çokta faziletli olduğuna inanmıyorum.
Birde şunu söylemeden edemeyeceğim. Bu dizide gerçekten çok iyi oyunculuklar vardı :img-grin2 ama benim oyunculuk konusunda özellikle iki favorim var bunlarda Halit Ergenç ve Ayten Uncuoğlu ... İkisi de "Kötü insanı" harika oynadılar "Pişman insanı" daha harika oynadılar. Dizinin son on bölümüne ise özellikle damga vurdular. :img-clapp
evet bence de en başarılıları halit ergenç ve ayten uncuoğluydu sonra da barış falay ve simge selçuk.sanem çelik pek istikrarlı değildi ama dün o da çok iyiydi.halit ergenç dramı mükemmel yansıtıyor ama şu anda buna sevinebiliyor muyum?tabiki hayır onun gerçekçi oyunculuğu yüzünden çok içlendim üzüntüm ne zaman geçer bilmiyorum valla.binbir geceyi bekleyeyim bari başlasın bir an önce.gerçi ben uğursuz bir insanım hiçbir dizi istediğim gibi bitmez benim dize sektörüne küseyim bari:)
Bunları birebir yaşamış birinin düşüncelerine absürd diyebiliyorsanız, öncelikle başkalarının yorumlarıyla sonuçlara varan siz olduğunuza göre beni bunla suçlayamazsınız. Ayrıca ilk yazımı tam anlamıyla okumadığınızı var sayarak kendi düşünceme göre Sinan ı affetmeyeceğimi dile getirdiğimi tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Konunun dışına çıkmazsak, bir seyirci olarak Aliye nin bile bilemeyeceği kadar Sinan ın pişmanlığı , ona ve çocuklarına duyduğu aşkı hakkındaki samimiyeti, en hakiki şekilde biz seyirciler şahit olduk. Gerçek hayatta yaptığı hatalar konusunda bu kadar objektif düşünen bir erkeği görmek mümkün değildir. Sanırım bu konuda hem fikiriz. Ayrıca finalde Aliye ninde Sinan ile ısrarla birlikte olmak istemediğini yansıtacak sahneler olmadığı gibi aksini gösteren karaler oldu. Evet haklısın Aliye hiç bir şey hissetmediği bir adamla sırf çocukları için beraber olmamalı. Ama bu bize böyle yansıtılmadı.
Peki Aliye çok sevdi, sevildi, saygılı bir ilişkisi olduda ne oldu. Ne olduğunu bile anlayamadığım bir mevzudan ayrılmaya karar verdiler ve o büyük aşk balon gibi söndü. Aliye hanım Ardanın gözü önünde Deniz ile aynı evde birtelik yaşarken, hastane köşelerinde kızı ölüm döşeğimdeyken bile kızını kıskanan Deniz in hayalini kuran bir kadın ın affetmemek gibi bir erdeme sahip olduğunu sanmıyorum. Bunu illahaki affetmeliydi iddiasıyla söylemiyorum. Belki doğru olan buydu. Ama Aliye karakterinin çokta faziletli olduğuna inanmıyorum.
ben de tam bunu söylemek istiyordum mini yani sonuçta son bölümde aliye sinanı hiç sevmiyor ve sadece çocukları için birleşiyor havası yaratılmadı tam aksi sahneler vardı zaten bu yüzden çok umutlanmıştık.ben deniz ve aliye aşkına hiçbir zaman inanmamıştım zaten senin de yazdığın ve daha da ekleyebileceğim nedenler yüzünden.aliye ve deniz birbirlerine sahip çıkamadılar ama aliye sinanla onca şeyi yaşadıktan sonra bile onu sevdiğini,özlediğini sonunda kabul etmemiş olsa bile onunla tekrar biraraya gelip gelemeyeceğini düşündüğünü gösterdi.ve bu bir tek çocukları için değildi.her insan bu kadar pişman olmaz ve kendini bu kadar sorgulamaz.aliyeye ve çocuklarına sevgisi o kadar net bir duruma getirilmişti ki yazık oldu bu kadar umutlandırdıktan sonra böyle bitirmek...gerçekten tatminsiz ama kabu görecek bir son eh peki madem öyle olsun dedirtti ama mutlu etmedi beni.ayrıca kıraçın şarkısı da orta malı gibi oldu deniz aliyeye aliye de sinana söyledi bu şarkıyı...
dedeğim gibi yani yazık oldu çocuklara .
yani bu finali çocukları ön plana çıkarmadan yapsalardı bu kadar şaşırmazdım.
Eğer çocuklar önemli diyorsa sevgili senaristler :icon_evil belki tepki alacaklardı ama cesaret gösterip Aliye ile Sinan'ı birleştirmeleri gerekirdi. Çünkü böyle bir final bölümüne içerik olarak ancak bu son yakışırdı. Aliye-Sinan fotoğraf çektirirken çocuklar ne kadar mutlu olmuşlardı, Sonra çocukların anne-babası ayrılmış arkadaşlarından bahsetmesi, Arda'nın hazırladığı film.... Keşke böyle sahneler koymasalardı da bizde çocuklara bu kadar üzülmeseydik :icon_cry:
Evet sonu tatminsiz olsada şimdiye kadar soluksuz seğrettiğim bu dizide en büyük tebrik ve övgülerimi alan oyuncu daha ilk bölümden bu yana Halit ERGENÇ' dir. Erkek oyunculardan şimdiye kadar en çok etkilendiğim, oyunculuk kabiliyetine hayran kaldığım bu zad dı ayakta alkışlıyorum.:happy0064
ben de tam bunu söylemek istiyordum mini yani sonuçta son bölümde aliye sinanı hiç sevmiyor ve sadece çocukları için birleşiyor havası yaratılmadı tam aksi sahneler vardı zaten bu yüzden çok umutlanmıştık.ben deniz ve aliye aşkına hiçbir zaman inanmamıştım zaten senin de yazdığın ve daha da ekleyebileceğim nedenler yüzünden.her insan bu kadar pişman olmaz ve kendini bu kadar sorgulamaz.aliyeye ve çocuklarına sevgisi o kadar net bir duruma getirilmişti ki yazık oldu bu kadar umutlandırdıktan sonra böyle bitirmek...gerçekten tatminsiz ama kabu görecek bir son eh peki madem öyle olsun dedirtti ama mutlu etmedi beni.
Beni seni kimseyi mutlu etmedi bu son. Zaten ayrılıklar kimseyi mutlu etmemeli bence. Bundan mutlu olanlar adına söylecek lafım yok.
Ben vardıgınız sonucu genellemenize ve Aliye-Sinan ilişkisine taşımanıza absürd diyorum. Yaşadıklarınızdan kendi yaşamınız için çıkardıgınız sonuca absürd demeyecegim ortada.
Yazdıgım ilk yazı özellikle size karşı yazılmış bir yazı olmadıgı ve dünden beri yazılan yazılar konusunda genel bir yorum oldugu icin yazılanları bu kadar üstünüze almanıza da şaşırdım. Ben bu tür yorumların ve genellemelerin absürd oldugunu söyledim. Bu tür bir yorumu yapan tek kişi olmadıgınız ve yazı size karşı yazılmadıgı halde üzerinize alınarak, yazı "çocuklar için birlikte olmanın sağlıklılığı önermesine karşı yazılmış" olmasına ragmen olayı kişiselleştirerek benim hakkımda genelleme ve önkabullu önermelerde bulunan sizsiniz.
Yaşadıklarınızın absürd oldugunu düşünmüyorum. Kendi öznel deneyiminizden genellemeler çıkarmanızın absürd oldugunu söylüyorum. Yazınızı da dikkatle okumuştum. Daha önceki sayfalarda yazanların "çocuklar ve Sinan" hakkındaki yorumlarını okudugum gibi.
Ben de Sinan'ın pişman oldugunu düşünüyorum. Gerçekten değişip değişmedigi hakkındaki kararın ise Sinan tekrar güçlü bir konuma geldikten sonraki davranışlarını görerek değerlendirilebileceği kanısında olanlardanım. Pişmanlık ve degişimin kalıcı olup olmadıgını tekrar iktidar sahibi oldugunda görmek gerekir.
Aliye'nin Sinan'ı kabul etmemesinin nedeninin ise Sinan'ın özellikle kötü bir şey yapması ve yapacak olması olasılıgından çok "Aliye'de Sinan'ın çoktan bitmesi" oldugunu düşünüyorum. Ben son bölümlerde Aliye'nin nadir anlarda Sinanla güzel günlerin anısını anımsamak dışında Sinan'a karşı birşey hissettigini düşünmedim -öyle düşünen çok sayıda kişinin aksine. Bir-iki bölüm önce Aliye sen beni incitmekten ve kırmaktan çok daha fazlasını yaptın türü bir cümle sarf ettigi zaman Sinan'ın Aliye için çocuklarının babası olmak dışında tümüyle öldügü sonucuna varmıştım. Bana göre af konusu bir fazilet/erdem meselesi olmaktan ziyade Aliye'nin kafasında herşeyin çoktan bitmiş olmasıydı. Aynı ölçüde olmasa bile Deniz de Aliye'nin kafasında bitmiş, en azından arkada kalmıştı.
Sonun Aliye veya çocuklar açısından mutsuz oldugunu da düşünmüyorum. Mutluluk tanımının ila da bir erkekle beraber olmayı içerdigi kanısında degilim. Çocukların da mutsuz oldugu söylenemez. Aliye ve Sinan'ın Edirne'de olaylar patlak vermeden önceki dönemde mutlu oldukları andaki bir aile olmaları halinde çocuklar daha mutlu olur muydu? Muhtemelen evet. Ama o tren çok önceden kaçtıgı için, bu durum çocuklar açısından da hayatın getirdigi en mutlu ve uygun çözümlerden biriydi. Arda'nın filmi de Arda'nın yeni hayatına uyum sağladıgını ve genel olarak mutlu oldugunu gösteriyordu.
ben bu sonu yanlış bulmuyorum ama tatminsiz diyorum.yoksa ben daha önce de bu sonu mantıklı olarak görüyordum ve sana katılmıyorum dün birçok yerde aliyenin sinana karşı duyduğu özlem gösterildi,bakışlar,düşünceler,dans ettikleri ve konuştukları gün denizin yüzüğünü çıkarması,onca şeyden sonra bile düşüncede de kalsa birlikte olmayı düşünmesi ve aklının karışması hepsi buna örnek bence ve bazı yerlerde çok heyecanlandığı ve onu görmekten mutlu olduğu da çok açıktı.sinanla çok mutluydu dün aliye ama ben isterdim ki sevgi artık şu noktaya gelindikten sonra bazı şeyleri çözebilirle bitsin dizi ama fragmanda da denildiği gibi hayat insanları öyle bir noktaya getirir ki artık herşey için çok geçtir mantığıyla bitti bazı şeylerin geri dönüşü olmazla yani.biri daha yazmış iki sonu vardı sanırım diye ben de buna katılıyorum dönseydi mutlu ve isteyerek dönecekti dolayısıyla mutlu son olacaktı ama tepki olacağından bu şekilde bitmedi gibi geldi bana da.sinan sonunda aliye o yüzüğü takacaktı ve mutlu aile resimleriyle bitecekti diye tahmin ediyorum.neyse artık önemli değil ama içimde kaldı yaa...aliye erkeksiz devam eder ama hayatı boyunca sadece çocukları için yaşayacak olması ve sonrasının çok belirsiz kalması bu sonu bayağı bir bozuyor.
Basindan beri hic bir bolumunu kacirmadan izledim. Aglayacagimi biliyordum ama katila katila aglamak hesapta yoktu cunku hersey Aliye ve Sinan birlikteligini isaret ediyordu. Oysa ben Aliye'nin hayatina cocuklari ile beraber devam etmesini bekliyordum, diliyordum ama yapimcilarin Turkiye kosullari icinde bunu goze alabilecegini tahmin etmemistim. Emegi gecen herkese sonsuz tesekkurler. Bunca zaman ben bu diziyi bosuna seyretmemisim demek. Aliye o kutunun kapagini kapadigi an, Sinan'a "hayir" diyerek butun Turkiye'ye bir mesaj verdi. Esinizin ve ailenizin kiymetini cok gec olmadan bilin. O kapagi maddi imkansizliklar nedeniyle kapayamayan ve eski tas eski hamam yasantisina devam eden milyonlarca, evet ne yazik ki milyonlarca, kadinin sesi oldu. Aliye'ye, yani onun semboliz
e ettigi tum kadinlara saygi duyuyor ve yollarinin acik olmasini diliyorum.
Bir evlat kolay yetistirilmiyor. Kiz erkek farketmez, annelerin goz bebekleri onlar. Hic bir insan evladi bir digerine Sinan'in Aliye yaptiklarini yapma hakkina sahip degildir hele cocuklarina yaptiklarina!!! Sinan veya Leyla gibi insanlari yetistiren annelerin varligi surdukce bu carklar da boyle islemeye devam edecek. Bu dizide herkesin cikaracagi cok onemli dersler vardi. En onemlisi ise cinsiyet gozetmeksizin bir annenin en onemli gorevi merhametli, hakkaniyetli, serefli, durust ve sevgi dolu bir insan yetistirmektir. Aliye'ler cogaldikca Sinan'lar azalacak inaniyorum.
Süper yorum yapmışsın,eklenecek fazla bir şey yok.Dizinin özünü belirtmişsin.
Aliye öyle bir insan ki,kendisine kan kusturan kayınvalideyi '' affetti'',öyle bir anne ki kendisinden çocuklarını kaçıran adamı çocuklarından mahrum bırakmadı.Ne yaptı ise çocukları için yaptı,çocuklarını mutsuz etmedi ve kendisine saygısını asla kaybetmedi.Aliye Sinan'ı hayatında çıkarmadı.Silmedi,yok saymadı.Aksine hakkettiğinden hep fazlasını sundu.
Sonuç olarak bence olması gereken en güzel final bu olurdu galiba.Fazla seçenek yoktu.Ama en mantıklısı buydu.Hayatta herkes maalesef mutluluğu çok kolay bulamıyor,bulsa da onu koruyamıyor.Bazıları acı çekmek için yaratılmış ne yapsan mutlu olamazlar bazıları da yetindikleri küçücük şeyler ile mutluluğa erişebilirler.
Bu kadar zaman içinde yaratılan Aliye karakteri ve verilmek istenen mesajlar için en anlamlı sondu.Bizim ülkemizde özellikle kadınlarımızın ayaklarının artık yere basması lazım.Her an herkes yalnız kalabilir.Ama ayakta da kalabilir mi?
Aliye'nin hayatı boyunca aşık olmaması ve erkeksiz yaşaması gerekmiyor ama Aliye istiyorsa böyle bir hayat da sürdürebilir. Kimin ne zaman aşkı bulacağını bilmek mümkün degil ki. Dizinin senaristlerinden biri yazar olarak verdigi bir röportajda tek gerçek sonunun ölüm oldugunu, ancak o zaman gerçek bir son ve final oldugunu söylemişti. Ana kahramalar ölmedigi ve yaşam devam ettigine göre herkes daha ileriki yıllar için istedigini hayal edebilir.
Ben baştan beri hedeflenen sonun bu oldugunu düşünüyorum. Nejat İşler ayrılmasaydı da baştan beri -dizi planlandıgı andan beri- düşünülen son bu olabilir. Biri bana aylar aylar önce bana Deniz-Aliye aşkının doruk döneminde Aliye ve Deniz evlenecek mi dedigim zaman satır arasında Aliye'nin yoluna yalnız devam edecegini söylemişti. Ben de o zaman doludizgin bir aşk oldugu icin söyledigine yeterince önem vermemiştim, ama şimdi geri dönüp baktıgım zaman baştan beri planlanan sonun bu olabileceğini düşünüyorum.
ceyhan çetin
18-10-06, 12:46
bence iğrenç ötesi bir finaldi hiç beklediğim bi bölüm olmadı bu bölüm hakkında yorum yapmak bile istemiyorum
armagan_60
18-10-06, 12:53
evet sonu böyle bitmeliydi ama bukadar umutlandırdıktan sonra böyle bitmesi çok saçma şimdi ne alaka alyenin kaptan olup gemi sürmesi saçma bir sondu bence
Bence olabilecek en mantikli finaldi.Hem Sinana dönsün diyenleri hem Denize dönsün diyenleri hemde yalniz kalsin diyenleri orta noktada bulusturmuslar.
Final sahnesinde Aliye ve cocuklarin DENIZIN veda sarkisi ile DENIZLERE yelken acmasi DENIZ fanlari icin "Aliye Denizi tercih etti" seklinde yorumlanabilir...
Sinana dönsün diyenler icin son bölümde Aliye ve Sinan gayet yakindi.Hatta 76 bölümdür ilk defa Sinana "canim" dedigini duyduk.Sinana dönmüs olmasada artik düsman degiller... Buda Sinan severleri memnun etmistir..
Ve yalniz kalsin diyenler... Final sahnesinde Aliye cocuklariyla birlikte yalniz ve mutluydu...
Kisacasi her kapiya cikacak bir final olmus.Zaten Kudret Sabanci Zerdada cok ilginc bir final denemisti.Ben cok begendim.
bence de halit ergenç ve ayten uncuoğlu mükemmel bir oyunculuk sergilediler,sanem çelik simge selçuk ve barış falay da çok başarılıydılar dizide....
onuy_yavuzey
18-10-06, 13:12
mantıklı ama basit finaldi 3 sene gönüllere taht kurmuş efsane bir diziyi bu kadar basit bitirmemelilerdi... neyse gene de güzel bi final bölümüydü. ama ardın bir çok soru bıraktı reklamlarda sahneden sahneye atladı hiç beğenmedim. acaba biz reklam izlerken film oynuyor mu die merak ettim bi an :)
Bence dizinin böyle bitmesinin nedeni var. Devamı sinema filmi olarak gelebilir. Bu kadar seyredilen bir diziden biraz da sinemada kazanmak isteyeceklerdir şüphesiz. Yeni bir hikayeyle bir film olabilir ve o filmin sonunjda aliye kararını verebilir.
bence iğrenç ötesi bir finaldi hiç beklediğim bi bölüm olmadı bu bölüm hakkında yorum yapmak bile istemiyorum
arkadaşım tamda yazmak istediğimi yazmışsın hiç güzel bir final olmadı ne oldu aliye sinana ne dedi hani mutlu son olacaktı herşey askıda kaldı aliyenin böyle bir finali böyle olmamalıydı şanına yakışır bir final olmalıydı
Bence olabilecek en mantikli finaldi.Hem Sinana dönsün diyenleri hem Denize dönsün diyenleri hemde yalniz kalsin diyenleri orta noktada bulusturmuslar.
Final sahnesinde Aliye ve cocuklarin DENIZIN veda sarkisi ile DENIZLERE yelken acmasi DENIZ fanlari icin "Aliye Denizi tercih etti" seklinde yorumlanabilir...
Sinana dönsün diyenler icin son bölümde Aliye ve Sinan gayet yakindi.Hatta 76 bölümdür ilk defa Sinana "canim" dedigini duyduk.Sinana dönmüs olmasada artik düsman degiller... Buda Sinan severleri memnun etmistir..
Ve yalniz kalsin diyenler... Final sahnesinde Aliye cocuklariyla birlikte yalniz ve mutluydu...
Kisacasi her kapiya cikacak bir final olmus.Zaten Kudret Sabanci Zerdada cok ilginc bir final denemisti.Ben cok begendim.
Kesinlikle katılıyorum.
bence böyle bir final çok güzel olmuş sinan hakettiğini bulmuş ....aliyede çocuklarıyla olma kararını almakla çok iyi yapmış......
dilara-1905
18-10-06, 13:55
çok güzel bir bölümdü bayıldım yaa ama sonu birz karışıktı herkes sonunu kendi istediği gibi düşünsün dercesine bir finaldi y6ani herkessi memnun edebilkcek masalteam çok ii açıklamış aliye sinana baya yakın davrandı belkide kabul etti ne bilimm yne yakındı bayaa ama teknede sinan yoktu belki denizin yanına gidiyor yada denizi seçio veya teknede ne sinan nede deniz vardı sadece çocuklarıyla birlikte vakit geçöirio kimseyi seçmesin yada sinanana dönsün-denize dönsün bu 3 seçeneğide bir arada bağlamışş yane ;) çok güzeldi hele bu dizinin konusu bitirio beni yaaa mütişş;)
gulsen_celebi
18-10-06, 13:56
Aliye Bitti Ama Bir çok Olaylar Askida Kaldi.seyirci Net Bir şey Göremedi.herzamanki Gibi Bir Bölüm Izledik,heycan Yoktu.sonu Ne Olduğu Belli Olmayan Bir Son Izledik.
Keşke Sinema Filmi Olarak çekilse Ve Herşey Açikça Yansitilsa.aliye'yi Bir Bölümünü Dahi Kaçirmadan Izledim Ama Sonunda Değmediğine Karar Verdim.
dilara-1905
18-10-06, 14:03
bence hiç bişi askıda kalmadı
leyla gününü gördü
müconun amca-kızı çalışmaya başladı
müco-zeliş evlenio
kahraman-meriç evlendi
arda harika bir film çekti çok ügzel göçsteriydi:D
ikbal öldü
feyaz ve nusretin bebekleri doğdu aslında şu son 5 bölüm bizi olaylara bağladı zatennnn
vede aliyede çok güzel bişi yaptılar sinana döndürerek deniz severleri üzmesdiler denize döndürerek sinana dönsün diyenleri üzmediler yada yanlız kalsdın diyenleri üzmediler herkesçe yorumlarınır bir son yaptılar ve çoğunlukta mutludur ben şahsen sinana çok üzüldüm sinana döner die bi yorum yaptım kafamda en azından çok iyi davranıo olarak deniz severde denize döndü tekneyle denize gidio diye yorumlar yada aliye çocuklarıyla teknede tek başına kendi ve çocuklarıyla kimseyi seçmedi diye yorumlar güzel bir finaldi bence;)
ben bu diziyi izlememe me rağmen finale baktım ve bi dizi bu kadar saçma bitirilemez di bence:img-elvis daha somut bitebilirdi.......
dizidizidiziler
18-10-06, 14:43
ben bu diziyi izlememe me rağmen finale baktım ve bi dizi bu kadar saçma bitirilemez di bence:img-elvis daha somut bitebilirdi.......
Alın benden de o kadar. Hayret birşey. Bu diziyi seyrettim. başka dizilerin forumunda yorum yaptım. burada hiç yapmamıştım ama güzelim dizinin son bölümünde içine ettiler. tekneyle uzaklaşan aliye ve çocukları ne alaka???
Bu kimin fikriiii???
Kim böyle bir hayal kurmuş çok merak ettim. Böyle dizi mi bitirilir? ALLAH ALLAH!
Orada ALIYE ya yüzüğü alıp, ağlayıp ama bir daha beni, üzmeyeceksin, bunu nasıl anlayacağım filan demeliydi.
ya da, daha büyük olasılık ve benim isteğim, sen beni 1 kere aldattın ben affettim evime döndüm. tekrar aldattın, hakkım olan hesabı sorduğumda bana tokat attın. o aldattığım kişi eşin olarak eve aldın onunla evlendin. Onun yüzünden kız kardeşini reddettin, evden attın. Çocuklarımı dava sonunda yanıma almam gerektiği halde 2 sene benden kaçırdın. Üstelik kızım dikkatsizliğin yüzünden komaya girdi..
Sen benim ve çocukların yüzünü gördüğüne şükret. Arda'nın çektiği filmi unutma. O film gerçekleri gösteriyor. Babamızı seviyoruz, ve babam bizden ayrı yaşıyor diyor. Bu budur. Bunca yaşanmışlıktan sonra seninle aynı çatı altına giremem... Kendin ettin kendin buldun. Ömür boyu pişman da olsan bunu sen istedin. Bu pişmanlıkla yaşamayı da kendin öğren...demeliydi ALIYE..
Ve Sinan'ın eline yüzüğü geri vermeliydi. Masadan ayrılmalıydı. Sinan da herkesin önünde yere çöküp bağıra bağıra ağlamalıydı.. Herkes ona acıyarak bakmalıydı ve dizi bu şekilde bitmeliydi....
Sizlere katılıyorum arkadaslar gerçekten bir dizi ancak bu kadar saçma bitirilebilirdi. Gerçi benim aklıma takılan Aliye'nin kaptanlık ehliyetinin olup olmadığı. Her isteyen oyle denize açılabilse... Kendi ayakları üzerinde durabilmeyi başarmış bir kadın görüntüsü çizmek istemişler ama yapamışlar, olmamış. Benim kafamdaki finalde Deniz'in arkadasının düğününe gelecek olmasıydı. Aliye'nin sürpriz finali derken ben bunu anladım. Nerden bilebilirdim böyle sacma biteceğini:)Aslında Sinan'a dönmesini ben de istemiyordum ama daha mantıklı bir final de olabilirdi.
Herkese merhaba,
Aliye dizisinin sonu istedigim gibi olmadi.Sinan hatalarini anladi.Onlari geri kazanmak icin cok caba sarfetti.Aliyede hem sinani hem denizi red etti.Madem böyle yapacaktin niye adamlara ümit verdin.Cocuklarin okadar önemli idi.Neden simdi cocuklarinin babasiz büyümesine göz yumuyor.Cocuklar babalarinada cok düskünler.Son zamanlarda sinani azda olsa ümitlendirmisti.Adam yaptigi hatalardan dolayi cok ama cok pisman herseferinde dile getirdi.Onunda icinde sevgi olmasina ragmen cocuklarinin babalarindan ayri büyümesine nasil gönlü razi oldu anlamis degilim...Hatalar insanlara özgüdür.Gecmiste yaptiklarini unutmadik.Ama öyle kalip hatalarina devam edebilirdi.O kaybettigi degeri anladi.Yinede bir sans vermeli idi.
Neyse Aliye dizisinin bütün calisanlarini set ekibini gönülden kutluyorum ve tesekkürlerimizi iletiyorum.
dedeğim gibi yani yazık oldu çocuklara .
yani bu finali çocukları ön plana çıkarmadan yapsalardı bu kadar şaşırmazdım.
Eğer çocuklar önemli diyorsa sevgili senaristler :icon_evil belki tepki alacaklardı ama cesaret gösterip Aliye ile Sinan'ı birleştirmeleri gerekirdi. Çünkü böyle bir final bölümüne içerik olarak ancak bu son yakışırdı. Aliye-Sinan fotoğraf çektirirken çocuklar ne kadar mutlu olmuşlardı, Sonra çocukların anne-babası ayrılmış arkadaşlarından bahsetmesi, Arda'nın hazırladığı film.... Keşke böyle sahneler koymasalardı da bizde çocuklara bu kadar üzülmeseydik :icon_cry:
evet kesinlikle katılıyorum çocuklar için çok üzüldüm
PAMUK_MELEGIM
18-10-06, 15:20
offf efsana bitii artik sali gunleri iple cekmicem necabuk 76 bolum gecti yhaa:((((
PAMUK_MELEGIM
18-10-06, 15:23
aliye nerey giti onu anlamadim sonuda ben sey olacajk sandim aliye gemiyi suruerken birden sinan ortaya cikcakti diye ama olmadi
Aliye Bitti Ama Bir çok Olaylar Askida Kaldi.seyirci Net Bir şey Göremedi.herzamanki Gibi Bir Bölüm Izledik,heycan Yoktu.sonu Ne Olduğu Belli Olmayan Bir Son Izledik.
Keşke Sinema Filmi Olarak çekilse Ve Herşey Açikça Yansitilsa.aliye'yi Bir Bölümünü Dahi Kaçirmadan Izledim Ama Sonunda Değmediğine Karar Verdim.
Kesinlikle öyle olacak bence sinema filmi çekilecek
Bu ne biçim finaldi!ben hiç bir şey anlamadım!
Bence de filmini çekicez diye böyle bırakmış olabilirler....Ama filmden kimse bahsetmedi??
zumrut prenses
18-10-06, 15:36
Süper yorum yapmışsın,eklenecek fazla bir şey yok.Dizinin özünü belirtmişsin.
Aliye öyle bir insan ki,kendisine kan kusturan kayınvalideyi '' affetti'',öyle bir anne ki kendisinden çocuklarını kaçıran adamı çocuklarından mahrum bırakmadı.Ne yaptı ise çocukları için yaptı,çocuklarını mutsuz etmedi ve kendisine saygısını asla kaybetmedi.Aliye Sinan'ı hayatında çıkarmadı.Silmedi,yok saymadı.Aksine hakkettiğinden hep fazlasını sundu.
Sonuç olarak bence olması gereken en güzel final bu olurdu galiba.Fazla seçenek yoktu.Ama en mantıklısı buydu.Hayatta herkes maalesef mutluluğu çok kolay bulamıyor,bulsa da onu koruyamıyor.Bazıları acı çekmek için yaratılmış ne yapsan mutlu olamazlar bazıları da yetindikleri küçücük şeyler ile mutluluğa erişebilirler.
Bu kadar zaman içinde yaratılan Aliye karakteri ve verilmek istenen mesajlar için en anlamlı sondu.Bizim ülkemizde özellikle kadınlarımızın ayaklarının artık yere basması lazım.Her an herkes yalnız kalabilir.Ama ayakta da kalabilir mi?
Bende sizlere katılıyorum arkadaşlar. Hayatta herkes yalnız kalabilir kaldı ki Alieyenin çocukları, dostaları, ailesi ve iyi bir işi var. Final sahnesi çok değişikti, okuduğum kadarıyla anlaşılması da zor olmuş. Belki beklediğimiz kadar çarpıcı ve dramatik yada halkımızın beklediği gibi net ve kesin olmadı. Yoruma ve hayal gücüne açık bir sahneydi.
Benim gördüğüm kendi hayatının dümenini sıkı sıkı tutmuş, yolunu çizmiş yanında yalnızca çocukları olan, güçlü ve dimdik bir kadındı.
PAMUK_MELEGIM
18-10-06, 15:39
icimde bir burukluk vaar :(((( aliyem neen bitin off finalda kotu biti:(
PAMUK_MELEGIM
18-10-06, 15:40
keske deli yurek gibi sinemafilmi cekilse super olur yhaa :)) bayada tutulur bence:)
ben bu sonu hicmi hic begenmedim. bu nasil bir final? bi pok anlamadim. bari sinan evlenme teklifine bir yanit verseydi. o ne öyle yelkenleri acmis gidiyo. bence hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic olmadi. valla o kadar izledigimize degmedi bu final.
sanem&&&nejat
18-10-06, 15:46
yanı şekilde bir dizi ancak bu kadar batırılır çok iğrençti hiç heycan dolu değildi insana hiç zevk vermedi sonunda resmen şaşırdım hala reklamdamıyız diye yani bu ne dedim evdekilere böle bir sonu kim düşündüyse yanlış düşünmüş o kadar yol açtılar sinan ın önüne sonunda kapalı kapı saçmalamışlar adeta saçmaaaaaa.......:bilmim :dito :dito :dito
unutmayalımki arkadaşlar bu bir diziydi ve bitecekti tabiki herkezin istediği gibi olamazdı dizinin ana teması neydi ÇOCUKLARIM OLMADAN ASLA ; kocam olmadan yada sevgilim olmadan asla değil............
Ama olumsuz düşünen arkadaşlarla da bir yerde hem fikir olabilirz oda bu diziyi izlemeyen yada yarıda bırakanların haklı çıktığı konusunda,aynı şey Asmalı konakta da olmuş neyseki bir nebze de olsa sinema filmi ile geçiştirdikk.tabi bu arada sinemaya gidemeyen insanları saymazsak:img-kiss:
Ama BENDE OLSAM OYLE YAPARDIM GALIBA ALIYE GIBI CUNKI ALIYE DENIZI SEVIYORDU SINANIN ONA CEKTIRDIKLERI AFF EDILIR GIBI DEGIL HATIRLARSANIZ..SINANA ARTIK COCUKLARI ICIN SAYGISI VARDI ASK YOKTU EVLENSE EVET GUZEL MUTLU OLURDU TURKHALKI AMA ALIYE ACISINDAN SINANI SEVMEDIGI ICIN OLAMAZDI ICINDE HEP BIR SUPE OLURDU DIYE QUOTE]
kesinlikle katılmıyorum çünkü aliye sinanı seviyordu ve bu bize açıkca gösterildi .aliye eski günlerini hatırlarken gözleri doldu sinanla evlendikleri gün aklına geldi (meriç evleniyor diye ağlamadı herhelde orda)
dans ederken onu hala ne kadar sevdiğini ve özlediğini anladı çünkü bu dansı ardanın kamerasında izlediğinde gülümsedi bunu nasl açıklayacaksınız s?evmediği içinmi o görüntüler hoşuna gitti. yada sevmediği içinmi sinan tekrar birleşelim dedğinde ağlamaya başladı SENİ SEVİYORUM SİNAN AMA YAPAMAMsana tekrar güvenemem demek istedi sevmediği içinmi kafası karıştı denizin yüzüğünü çıkardı ve denizi tamamen kafasından attı
bu final sadece deniz hayranlarını üzmemek ve topluma yanlış mesaj vermemek için yapıldıfinali izleyen herkes ailenin önemini anladı aldatmanın bedelini gösterdi türk erkeklerine ders verdionların bu hataya düşmemisini sağlamak içindi zaten halit ergenç çektiği sıkıntıları ekrana öyle güzel yansıttıki kimse artık sinanın durumuna düşmek istemez gerçekten halit ergenç çok başarılı bir oyuncu
Bu kadarmı aptalca bir son olur, o kadar seyredilen bir diziyi son bölümüyle rezil etmişler, saçma olması bi kenara o son sahne inanılmaz komikti ne öyle iki çocugunu iki yanına almış korsan gibi gidiyor, boşuna seyredilmiş onca zaman, bence final mahiyetinde bir tv filmi cekip öyle sonlandırsınlar diziyi, zaten hersey belirsiz kaldı.üstelik kötü bir mesaj vermiş,cocukları babadan ayırıyor gibi anlaşılıyor son sahnede, sonuç olarak berbattı final.
mozitekuto
18-10-06, 16:49
Sizlere katılıyorum arkadaslar gerçekten bir dizi ancak bu kadar saçma bitirilebilirdi. Gerçi benim aklıma takılan Aliye'nin kaptanlık ehliyetinin olup olmadığı. Her isteyen oyle denize açılabilse... Kendi ayakları üzerinde durabilmeyi başarmış bir kadın görüntüsü çizmek istemişler ama yapamışlar, olmamış. Benim kafamdaki finalde Deniz'in arkadasının düğününe gelecek olmasıydı. Aliye'nin sürpriz finali derken ben bunu anladım. Nerden bilebilirdim böyle sacma biteceğini:)Aslında Sinan'a dönmesini ben de istemiyordum ama daha mantıklı bir final de olabilirdi.
burdaki mesajda önemli olan tekne değildi. o dümen, aliyenin hayatını tek başına yürüttüğünün bi göstergesiydi. ben de beğenmedim bu finali. zaten ben bu son 5 bölümden hiç zevk almadım.
aliyeyi hafta hafta takip etmem.ama annem izlerken birazına bakardım.
bir hafta büyük reklamlar yapıldı aliyenin sürpriz finali diye.bende allah için gerçekten büyük bir final bekledim ama her hafta reyting rekorları kıran bir dizi ancak bukadar saçma bir sonla biter.son ana kadar sinanı affeder diyodum yüzük kutusunu kapatınca yok dedim ama ne biliyim tekne olunca biyerden sinanda çıkar diye düşündüm ama ne gezer tam bi saçmalıktı beklemezdim yani senaristlerden en azından hadi sinanı affetmedi bari iki saniyeliğinede olsa denizi getirselerdi hala sonu iyimi bitti kötümü bitti anlayabilmiş değilim.
bi senaryoyu kalkarda 3 kişi birden yazarsa o iş aynen aliyenin finali gibi boque olur..gitti 2 senemiz..bari höşhöş te valentin ile evlenseydi..
ben daha önceleri hep aliyenin ne sinana nede denize dönmeyeceğini tahmin ediyodum tahminimde tuttu ama son bölümler4de hep sinanla yakın oldu ve ben bile sinana dönebileceğini düşündüm aama yinede doğru karar verdi aliye fakat sonu iğrençti böyle güsel bi dizi daha iyi bi finalle bitebilirdi çok saçmaydı sanki yine aliye çocuklarını sinandan kaçırıyomuş gibi oldu bu arada leylayı son bölümde hiç görmedim ne oldu acaba ya işte çok iğrenç bi finaldi sonunda bitti
nejatdidem
18-10-06, 17:34
daha güzel bi final olabilirdi genel tüm bölümüm beğendim ama en sonunda daha etkileyici olabilirdi diye düşünüorm ama genel olarak beğendim bn...
kübranejat
18-10-06, 17:41
"Öncelikle bu diziyi izlemeseydim keşke !" diyorum. Neden? Açıklayayım :
Bu dizinin sadece 1. bölümünde bize Aliye ve Sinan aşkı anlatıldı hatta 1. bölümün yarısında. Geriye kalan 70 bölüm boyunca Deniz ve Aliye aşkı anlatıldı. Bu dizinin sonu da Deniz ve Aliye nin mutluluğu ile bitmeliydi.
Bu diziyi çok fazla uzattılar. Özellikle şu son 5 bölüm. Boşuna ! Madem böyle bir final olacaktı 70. bölümde Deniz ve Aliye nin ayrılık sahensinden sonra bu final sahnesini verseydiniz daha mantıklı olurdu.
Hadi onu geçtim : Sinan ve Aliye evlenselerdi daha mantıklı olurdu bunu hiç istemesem bile... Çünkü biz boşuna mı ziledik bu kadar çok bölümü o zaman hiç Deniz e aşık olmasaydı Aliye. Şu son bölümde de Sinan a o kadar ağırlık verilmeseydi.
Resmen sürekli dönüş yapıldı dizide. Deniz e aşık oldu sonra Sİnan la yeniden birleşti sonra Deniz e döndü. Hadi buralara birşey demiyorum. Sonlarda berbat oldu. Deniz den ayrıldı sonra Sinan la yakınlaştılar. Fakat hep Deniz i düşünüyor yine de :) Sonra isee ikisini de seçmedi. ya madem çocukları ile yaşayacaktı neden izlettiniz bize bu kadar bölümü ?
Bu diziyi izlediğime pişmanım ama sadece şunda dolayı off nedenn izledimm demiyorum : Hiç değilse bu kadar bölüm boyunca Nejat ımı izledim, onun yüzünü gördüm tv de. Artık beni bağlayan tek bu oldu.
Çok boştu ya sonu böyel de yapılmaz ki... Bunu da bıraktım böyle bir son olsa bile insan daha güzel yapar.
Sanki bu dizi Meriç le Kahraman ın hikayesiymiş de, son bölüm mutlu son olmuş. Sırf onlardan bahsettiler...
Ya insan diziyi akıllarda güzel bir diziydi diye bırakmak için güzel yapar mutlu son yapar. Bence düğünde Deniz gelmeliydi.
Neyse böyle işte benim görüşlerim...
bencede çok haklısın herşey boşunaymış şimdi deniz geldi yok şimdi değil birazdan derken bütün hayellerim yıkıldı gitti bi dizi ancak bu kadar saçma bitirilebilir yani aslında iyi bir örnek diğer senaristler bu finali örnek alıp bizlere iyi finaller izletirler umarım en azından sinanı kabul etseydi hiç istemesemde daha mantıklı olurdu ama ben en sonunda bile deniz gelir dedim ya da ne biliyim aliye deniz e gitseydi bi şekilde denizle birleştirmeleri gerekiodu bence çoğu kişide böyle düşünüyo sonuçta onca bölüm deniz aliye aşkına odaklanmışısız birden aliyenin hayatından deniz çıkıverior zaten benim aliyeyi izleme nedenlerimin ilki nejat işlerdi onsuz olmadı bence
Her bölümünü izledim ama 3. sezon son 5 bölümü izlemedim.Sadece dün akşam finali yarım yamalak izledim..Ama yorum yapmazsam olmıycak...
Ben bi süpriz bekliyodum.Düğüne Deniz gelebilirdi.Leyla intaar edebilirdi.We ya başka süprizler olabilirdi.Ama çok düz bi final yaptılar.O kadar uğraş boşunaymış demek ki.Aliye o kadar uğraştı.Sonra dümdüz bi hayata dewam edicek.Açıkçası bana saçma geldi.Bi açıdan da finali izleyenlere bırakmışlar.
Ama bence Deniz'in gitmemesi gerekiyodu.O kadar büyük bi aşk yaşıolar.Sonra Aliye,ona "dün gece kızımın kalbi durdu we sen yanımda değildin.."dio.Deniz küsüp gidio.Böyle olması zaten hataydı.Sanem Çelik we Kudret Sabancı'nın haberinden sonra zaten dizi boşlandı.Bunu izlemeyen biri 5 dk göz atsa zaten anlar.Ayşe'nin komaya girmesi falan da saçma olmuştu.Tam bilmiyorum ama sanırım 7-8 bölümde komadan çıktı.Ayrıca çoğu konuya sonuç wermediler.Sadece Meriç we Kahraman ewlendiler.Mesela Zeliş we Mücahit'in de işi resmiyete bağlamaları gerekiyodu.Bu seyircilerin kafasında soru işaretleri bıraktı.Bi finalden sonra kafamızdaki soru işaretlerinin yok olması gerekirken ben hala meraktayım.Üstelik 3. sezona taşırılması da gereksizdi.Ayşe'yi hiç komaya sokmıcaklardı.O zaman da final 2. sezon sonunda olucaktı.Üstelik İkbal hanım ölmeden önce torunlarını yanına alıyo sanki kadın ölüceğini hissediyo...
Kısacası ben de en başından beri seyredip hata yaptığımı dün akşam ki finali izledikten sonra anladım...
bende dizinin sonunu çok saçma buldum. deniz in gelmesini weya aliyenin sinanı affetmesini bekliyodum öyle olmayınca gerçeçkten şu son 5 bçlüm çok anlamsız oldu. keşke akıllarda daha kalıcı olabilecek bir final olsaydı.
PAMUK_MELEGIM
18-10-06, 19:06
Arkadaslar Neden Bosune Izlediniz Aliye Neden Gemiyle Denizi Acildi Denizi Sevdi Icin Denize Acildi Yanii Daha Halen Denizi Sevndini Belirti
Arkadaslar Neden Bosune Izlediniz Aliye Neden Gemiyle Denizi Acildi Denizi Sevdi Icin Denize Acildi Yanii Daha Halen Denizi Sevndini Belirti
yok hayır cnm ikisini de seçmedi denize açılması denizi seçtiğini göstermedi dümendi orda önemli olan hayatının kontrolünü eline aldı dendi yani artık kendi özgürlüğünü seçti.denizi bitirdiğini ilk sahnelerde onun yüzüğünü çıkardığında ve defterini kaldırdığında gösterdiler.sinanı bitirdiğini de son sahnede.o deniz kaçış anlmaında değildi özgürlüktü. sinan ve çocuklarıyla ilişkileri aynı bu son bölümdeki gibi olacak öyle anlatıldı artık bu açıdan mutlu oldukları gösterildi bunun için mutluyum tabiki.yani aliye çocukları falan kaçırmadı kaçırdı gibi oldu diyenler olmuş.ama havada kalan bir final oldu ben beğenmedim.
miss_angel
18-10-06, 20:22
bir dizinin sonu ancak bu kadar kötü bitebilirdi yani...sinanı affeder die bekliyodum ben..(bunu pek istemesemde)yani öyle bir izlenim yarattılar son ana kadar..aliye yüzük kutusunu kapattı , tekneyle denize açıldı, 'son' yazısı da yazınca ben dondum kaldım..bu muydu yani o kadar bağıra bağıra anlattıkları,kilitli kasalarda tuttukları aliyenin finali...!!!! bu kadarına da pes yani...
esma-selim005
18-10-06, 20:34
aliye yüzük kutusunu kapatınca reklama girmişti ve sonunu kaçırdım öğrendiğime göre sinan, çocuklar ve aliye denize açılmışla son yazmış. ama siz sadece aliye denize açıldı diyorsunuz tam ne olduğunu yzabilirmisiniz acaba merak ediyorum çünkü..
ya inanamiyorum böyle bir dizinin finaline bakın
ben hiç ama hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç mi hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç beyenmedim ben
bu finale vasat hatta vasatin altında :dito :dito :dito :fighting2 :fighting2 :fighting2 :fighting2 :fighting2 :fighting2 :fighting2
PAMUK_MELEGIM
18-10-06, 20:38
yok hayır cnm ikisini de seçmedi denize açılması denizi seçtiğini göstermedi dümendi orda önemli olan hayatının kontrolünü eline aldı dendi yani artık kendi özgürlüğünü seçti.denizi bitirdiğini ilk sahnelerde onun yüzüğünü çıkardığında ve defterini kaldırdığında gösterdiler.sinanı bitirdiğini de son sahnede.o deniz kaçış anlmaında değildi özgürlüktü. sinan ve çocuklarıyla ilişkileri aynı bu son bölümdeki gibi olacak öyle anlatıldı artık bu açıdan mutlu oldukları gösterildi bunun için mutluyum tabiki.yani aliye çocukları falan kaçırmadı kaçırdı gibi oldu diyenler olmuş.ama havada kalan bir final oldu ben beğenmedim.
HIMM ANLADIM CANIM :)) TSKRL
PAMUK_MELEGIM
18-10-06, 20:43
ICIMDE OYLE BIR BURUKLUK VARKI ANLATAMAM HER BOLUMU AYRI HEYCANLA IZLEDIM HER SALIYI IPLE CEKTIM HEPSINI OKDARA ANLAMI BOLUMLERDIKI BENIM ICIN YANI SUPERRR BIR PROJEYDI OBUR DIZILERDEN COK DEGISIK HER DIZI ARTIK AYNI KONU ASK AGA KONAK FELAN FILAN AMA BU DIZIDE BIR KADININ COCUKLARI ICIN MUCADELISI YHAA BASKA NEDIYEBILRIM KI KESKE BITMESEYDI BI 76 BOLUM DAHA IZLERDIM ALIYE BENIM ICIN HEP 1 NUMARA OKADAR KALITELI OYUNCULAR VARDIKI SANKI DIZIYE BAKTIMDA BENDE OPNLARIN ARASINDAYMISIM BENDE AYNI ACIYI MUTLUKLARI PAYLASIYORDUM BIRTEK KOTU YANI VARDI HERBOLUM ACIKLI OLDUGU ICIN HER BOLUMDE AGLARDIM :):p...
güzelim dizi bu kadar mı kötü biterdi yaaaa
yazık ne yazık gel gel finali vasat yap olucak şey değil bide reklamlardada güzel bişi olucak zannettim meğersem vasatmış kusura bakmayın arkadaşlar böyle bi diziye böyle bir son yakışmamış:img-grin2
esma-selim005
18-10-06, 21:25
aliye sinan ve çocuklarlamı denize açıldı???????? lütfen cvp yazın
Herkes finalden şikayetçi hatta o kadar ki izlediğime yazık olmuş, 2 yılıma yazık diyenler bile var. Hayretle karşılıyorum NEDEN ARKADAŞLAR?????
Bu dizi toplumsal bir yaraya parmak bastı, mesajlar verdi. Hemde her konuda, kin nefret, ölüm, boşanma, çocukların ebeveynler tarafından kullanılmasının psikolojilerine etkileri, pişmanlık neredeyse insana ve hayat dair her konuda dersler verdi. Birlikte üzüldük, ağladık, güldük, heyecanlandık. Tamam final kötü olabilir, son beş bölümde sıkmış olabilir ama lütfen bunları unutmayın. Elinizi vicdanınıza koyun yazık olmuş derken. Tek bir final sahnesi için tüm diziyi ve emekleri harcamayın.
Ben yapımcısından, oyuncularına ve set ekibine kadar böyle mesaj içerikli, bir diziyi bu kadar güzel işleyip bizlere benimsettikleri için teşekkür ediyorum.
z_e_y_n_e_p
18-10-06, 21:51
boyle bı dızıye bole bır fınal hıc YAKISMADI!
aliye sinan ve çocuklarlamı denize açıldı???????? lütfen cvp yazın
hayır canım sadece aliye ve çocukları denize açıldı sinan yoktu
ben de dizinin finalini hiç beğenmedim herşey yarım kaldı bir sürü sorular yanıtsız kaldı birden son yaptılar çok saçmalamışlar bu kadar güzel bir diziye böyle bir finali bende yakıştırmadım:dito
atv nin geri sayımla yok finale 5 gün kaldı yok 4 gün kaldı diyip durduğu final bu muydu???
biraz itinalı ve damgasını vuran bi final beklerdim.son reklamdan sonra birden aliyenin çocuklarıyla gözüküp bitmesi çok basit olmuş.
sheqer_shey
18-10-06, 22:33
ya bnce bu aliyeye yakışmayan berbat bi finaldii cok sacma bitti yaa bnce bole bitirmemeleri gerekiyoduu bu kadar gulse bolumlerden sonra bnce bole bitirmeleri cok kotuu oldu!ya hakıkatten bazı soruları cvplandırmadan bitirdiler finalde hiç bişi anlamadım begenen ark. fikrinede saygı duyuorum
BU FİNAL ALIYEYE YAKIŞMADI BNCE!:img-banne :(
evet haklısınız...
aliye gibi efsane bir dizinin finalinin böyle olmaması gerekirdi.(eşi benzeri yapılmamış bir final olmalıydı.)
öyle bir son yapmalıydılarki yer yerinden oynamalıydı. yıllar sonra bile mükemmel bir final olarak anılmalıydı...
ama son bölümlerden belliydi çok mükemmel bir son olmayacağı...
ama yinede konuya göre iyi bağladılar. ben daha saçma bi son bekliyodum.(aliye & sinan gibi. yani onca olandan sonra.)
yine bunada şükür...
TMC hep rezil ediyor dizileri zaten
aliye'nin finali çok kötüydü.
bencede yaa bu kadar kötü bi final beklemiodummmm:fighting2
ya acaba asmalı konak gibi filmmi yapçaklar????
herlade öle yaparlar?????:img-elvis
elif_11zen
18-10-06, 23:55
........akıl sağlığımız için tmc nin ve o yönetmenin , senaristlerin yapıtlarından uzak durmamız aklıselim izleyiciler için en mantıklı seçim sanırım...
inanıyorum bu diziyi, oynı bu oyuncu kadrosuyla ve bu öyküyle bir başka ekip çekseydi muhteşem derinliği olan bir yapıt ortaya çıkardı ve yüzeysel deyilde bir tebessümle veda ederdik bu diziye.........ben bir izleyici olarak bideha asla ama asla bu ekibin dizisine zaman harcamıcam asla ............
evet final uzerinde hic durulmamis..neden Aliye'yi niye Sinanin yaptigi herseyi hos goruyormus gibi gosterdiler?Bir suru bolumdur oynanayan Deniz ortadan kayboldu, bir haberi bile gelmedi son bolumde, en azindan Kahramanin dugunune bir telgraf yollayabilirdi..Kahraman ve Mericin dugununde en azindan Gulsun ve babasida olabilirdi..onlara ne oldugu belli olmadan bitti..Aliye Gulsunle surekli konusurdu eskiden..Kahraman Denizin en iyi arkadasiydi..Sinan Leyla restlesmesi kisa oldu, Leylaya ne oldugu belli olmadi..
Bu dizinin senaristi finali yazmadan önce keşke İkinci Bahar, Asmalı Konak yada Kurtlar Vadisinin finalini izlemiş olsaydı.. Olsaydıda finalin ne demek olduğunu anlasaydı.. Herhalde bir izleyici kitlesi ancak bu kadar hafife alınır, bir final ancak bu kadar baştan savma yapılır..
finladeki son sekil benim olmasi istediigm sekildeydi yok denizmi sinanmi ikisininde olmamasi cok guzel benimde istedigim birseydi ama bu sekilde degil daha duzgun bir sekilde olabilirdi anlamsiz bir son oldu aliye 2cocuguyla denizlerin ortasinda denize kavusamadi baqri denizde bitirelim dediler galiba :)
Bu dizinin senaristi finali yazmadan önce keşke İkinci Bahar, Asmalı Konak yada Kurtlar Vadisinin finalini izlemiş olsaydı.. Olsaydıda finalin ne demek olduğunu anlasaydı.. Herhalde bir izleyici kitlesi ancak bu kadar hafife alınır, bir final ancak bu kadar baştan savma yapılır..
bence de yaa kesinikle,bu kdr büyük reytngler alan bir dizinin finali böyle olmamalıydı.....
Bu diziyi izlediğime pişmanım ama sadece şunda dolayı off nedenn izledimm demiyorum : Hiç değilse bu kadar bölüm boyunca Nejat ımı izledim, onun yüzünü gördüm tv de. Artık beni bağlayan tek bu oldu.
kesinlikle katılıyorum sana zaten bu sezon baktım deniz gitmiş bıraktım aliyeyi izlemeyi bu sezona hiç bırakmayacaklardı geçen sezon sonu biticekti konu kalmamıştı artık 5 bölüm daha reyting almak adına değermiydi bizce değmezdi de kanal iyi prim yapmıştır mutlu olsunlarr
slm final bence saçmaydı sinan yoktu aliye denize açılırken yanında kıraçın final şarkısındaki gibi yorumsuz bir hayatı seçti belkide haklı bi bakıma huylu huyundan vazgeçmez zaten bence denizlede olamazdı ama final daha süper olabilirdi bölümleri bile final olacak kadar güzeldi yani ama ardanın filmi güzeldi orayı güzel yaptılarda beklerdim orda aliye ve sinanı kendine getirip çocukları unutmasınlar çocuklar için denemeleri gerekirdi birleşmeyi diye neyse bitti ama çok havada kaldı bazı şeyler mücahit evlenmesi olabilirdi,leyla bundan sonra ne yapacak,bunlar sonuçlanmalıydı.
http://www.sabah.com.tr/2006/10/19/gny/im/D522F2F233E0684B86A3751Fb.jpg
ALİYE'nin doğru finali
10 gün önce, olası Aliye finallerini yazarken, "En doğrusu Aliye'nin Sinan'ı da Deniz'i de reddederek, çocuklarıyla birlikte yeni bir hayata doğru yola çıkmasıdır" demiştim. Aklın yolu bir. Yapımcı TMC firması ve senaristler de öyle düşünmüş... Aliye final sahnesinde çocuklarını da yanına alıp, hayatını temize çekmek üzere yeni ufuklara doğru yelken açtı. Doğru da yaptı. Dizinin son bölümünde belli oldu ki, Sinan çocuklarını görmeye devam edecek. Yani Arda ve Ayşe için büyük bir mağduriyet söz konusu değil. Unutmayın ki sadece masallar mutlu sonla biter. Parçalanmış aileler son yıllarda bu ülkenin en büyük gerçeklerinden biri haline geldi. Mahkemeler boşanma davaları ile dolup, taşıyor. Aliye masalları değil, gerçekleri anlatmak için yola çıkmıştı. Son sözü de şu oldu: "Parçalanmış ailelerin fertleri de hayatta kalabilir, mutlu olabilir..." Hep yazdım, durdum. Hem Sabah'ta, hem Vatan'da... "Bu dizi sakız gibi uzadı" diye... Keşke geçen sezonun sonunda bitseydi. Zira son beş bölüm herkes için eziyete dönüştü. Finaldeki düğün sahnesinin lastik gibi uzaması da işte bu yüzdendi. Öykü, kendi kuyruğunu kovalayan köpeğin çaresizliği içinde dönüp, durdu. Ama her şeye rağmen Aliye, televizyon tarihinin fenomenleri arasında yerini aldı. Hakkıyla... Eminim ki Aliye'nin finali daha uzun süre tartışılacak. Bunun televizyon sözlüğündeki karşılığı "büyük dizi olmak" tır. Zira büyük diziler, ekranda bittikten sonra sokakta günlerce devam eder. Asmalı Konak, İkinci Bahar ve Kurtlar Vadisi gibi... Gelelim finaldeki hatalara: Arda bir metrelik boyuyla düğünü kaydediyor. Aliye izlediğinde dans sahnesi kuşbakışı!.. Hasibe, Zeliş'e İkbal Hanım'ın 52'si için dua okuduğunu söylüyor. Nusret ise bebeği için "38 günlük" diyor. İyi de bebek, İkbal Hanım'ın vefatından önce doğmamış mıydı
PAMUK_MELEGIM
19-10-06, 14:37
Bazi Arkadaslar Denizin Bir Gelme Umutunu Beklemis Ama Bence Zaten Aliyenin Finlai Boyle Aklirda Degildi Ama Deniz Diziden Cikmak Istedi Icin Final Karisti Deniz Sezon Sonunda Kesinkle Diziye Donmem Demis Yoksa Deniz Dizide Olsaydi Denizlen Aliye Evlendirdi Bence
hayal kırıklığı yaşadım açıkçası..deniz'in gelmesini isterdim,olmadı..yalnız başına yeni bir hayat seçmesini de düşünmüştüm..varsayımlarım bunlardı..ama bu son çok yavan olmuş..deniz'e de kavuşamadı bari denize açılayım gibi..:img-grin2 çok yetersiz geldi son sahne..başka türlü yansıtılmalıydı bence..nasılını bilmiyorum ama başka olmalıydı..bu kadar bölüm zevkle izledik..sonu sanki bitsin biran önce de kurtulalım der gibi olmuş..
arkadaslar aliyenin finali süperdi yaaa
sinani affedicek havasi vermisler basinda
sinan aliyeye yeniden evet demesi icin teklifde bulunduya oraya bayildim
denizin gelmicegi belli oldugu icin bu final bence süperdi
nejat isler cünkü ayrilmisti dizididen bence final süperdi
cok haklisin:img-nyam: dedigin gibi DENIZE :img-grin2 acildi
yalniz sonunda parmaklarinda ne denizin nede sinan yüzügü vardi sinani affetse zaten büyük bir sacmalik olurdu
nejat islerde diziden ayrildigina göre böyle bir final olmasi sartti
ICIMDE OYLE BIR BURUKLUK VARKI ANLATAMAM HER BOLUMU AYRI HEYCANLA IZLEDIM HER SALIYI IPLE CEKTIM HEPSINI OKDARA ANLAMI BOLUMLERDIKI BENIM ICIN YANI SUPERRR BIR PROJEYDI OBUR DIZILERDEN COK DEGISIK HER DIZI ARTIK AYNI KONU ASK AGA KONAK FELAN FILAN AMA BU DIZIDE BIR KADININ COCUKLARI ICIN MUCADELISI YHAA BASKA NEDIYEBILRIM KI KESKE BITMESEYDI BI 76 BOLUM DAHA IZLERDIM ALIYE BENIM ICIN HEP 1 NUMARA OKADAR KALITELI OYUNCULAR VARDIKI SANKI DIZIYE BAKTIMDA BENDE OPNLARIN ARASINDAYMISIM BENDE AYNI ACIYI MUTLUKLARI PAYLASIYORDUM BIRTEK KOTU YANI VARDI HERBOLUM ACIKLI OLDUGU ICIN HER BOLUMDE AGLARDIM :):p...
aynen tatlım benim de içimde burukluk kaldı hem dizinin bitmesi açısından hem de tabiki son bölüm sinan ve aliyenin birleşmelerinin bu kadar kesin gösterilmesinden sonra aliyenin tek başına yola devam etme kararı alması açısından.final evet basitti gerçekten ama kendi isteğimden sıyrılarak düşündüğümde bu dizinin seyircileri arasında bölünme vardı ben çok istesem bile sinan ve aliyenin barışmalarını, bu olsaydı bu sefer denizi sevenler mutlu olmayacaklardı,denizle barışsaydı son aylarda gösterdikleri boşa gidecek,çocuklar açısından büyük soru işaretleri olacak ve sinanla aliyeyi sevenler mutsuz olacaktı.bu sonla senaristler ne suya ne sabuna dokunmuşlar.ortada kuyu var yandan geç.aslında final bölümü için aliyenin tercihinde bir belirsizlik yok bence çok net denizin yüzüğünü çıkartıyor ve onu güzel bir anı olarak hatırılarına gömüyor,sinanı da iyi bir dost ve çocuklarının babası olarak hayatında tutmaya devam ediyor.onların ilişkisi son bölümdeki gibi güzel bir şekilde devam edecek.kendisi de çocuklarıyla birlikte sinan ve denizin aşk defterlerini kapatarak yeni bir hayata yelken açıyor.tatmin oldum mu asla tatmin olmadım bu sondan mutlu da olmadım ama sanırım en orta yol buydu ve yapımcılar bu sonu seçtiler.aliyenin tercihi açısından belirsizlik yoktu ama diğer karakterler hakkında belirsizlikler vardı ve bu konuyu yansıtmakta başarısızdılar bana göre birçok karakterin sonu havada kalmış.mesela sinan ayakta kalabildi mi,deniz(gerçi ben hiç merak etmiyorum denizi ama:) ) ne oldu,çocuklar bu durumu tamamen kabullendiler mi,leyla ve sinanın boşandığı bile gösterilmedi,alpe ne oldu hapse girdi mi bu gibi sorular havada kaldı.bu dizinin sinema filmi çekilmez zaten ben bunun pek yandaşı da değilim asmalı konağı mahvetmişlerdi sinema filmiyle dizinin hiç alakası yoktu ve aliyenin artık uzatacak bir konusu kalmadı.ben de senin gibi aliyeyi çok sevdim ve bitmesine çok üzüldüm ama başka bir açıdan bakınca diziler çok lastik gibi uzatılmamalı tadında ve zirvede bitmesi en iyisi aliye de zirvede başladı ve zirvede bitti:img-polic
zehirli sarmaşık
20-10-06, 18:37
hayal kırıklığı yaşadım açıkçası..deniz'in gelmesini isterdim,olmadı..yalnız başına yeni bir hayat seçmesini de düşünmüştüm..varsayımlarım bunlardı..ama bu son çok yavan olmuş..deniz'e de kavuşamadı bari denize açılayım gibi..:img-grin2 çok yetersiz geldi son sahne..başka türlü yansıtılmalıydı bence..nasılını bilmiyorum ama başka olmalıydı..bu kadar bölüm zevkle izledik..sonu sanki bitsin biran önce de kurtulalım der gibi olmuş..
sonuna kadar katılıyorum..neydi öyle sonu çok saçma bitti bence...bu kadar hevesle izlenen bir dizinin böyle bitmesi..bilemiyorum....:img-elvis
aynen tatlım benim de içimde burukluk kaldı hem dizinin bitmesi açısından hem de tabiki son bölüm sinan ve aliyenin birleşmelerinin bu kadar kesin gösterilmesinden sonra aliyenin tek başına yola devam etme kararı alması açısından.final evet basitti gerçekten ama kendi isteğimden sıyrılarak düşündüğümde bu dizinin seyircileri arasında bölünme vardı ben çok istesem bile sinan ve aliyenin barışmalarını, bu olsaydı bu sefer denizi sevenler mutlu olmayacaklardı,denizle barışsaydı son aylarda gösterdikleri boşa gidecek,çocuklar açısından büyük soru işaretleri olacak ve sinanla aliyeyi sevenler mutsuz olacaktı.bu sonla senaristler ne suya ne sabuna dokunmuşlar.ortada kuyu var yandan geç.aslında final bölümü için aliyenin tercihinde bir belirsizlik yok bence çok net denizin yüzüğünü çıkartıyor ve onu güzel bir anı olarak hatırılarına gömüyor,sinanı da iyi bir dost ve çocuklarının babası olarak hayatında tutmaya devam ediyor.onların ilişkisi son bölümdeki gibi güzel bir şekilde devam edecek.kendisi de çocuklarıyla birlikte sinan ve denizin aşk defterlerini kapatarak yeni bir hayata yelken açıyor.tatmin oldum mu asla tatmin olmadım bu sondan mutlu da olmadım ama sanırım en orta yol buydu ve yapımcılar bu sonu seçtiler.aliyenin tercihi açısından belirsizlik yoktu ama diğer karakterler hakkında belirsizlikler vardı ve bu konuyu yansıtmakta başarısızdılar bana göre birçok karakterin sonu havada kalmış.mesela sinan ayakta kalabildi mi,deniz(gerçi ben hiç merak etmiyorum denizi ama:) ) ne oldu,çocuklar bu durumu tamamen kabullendiler mi,leyla ve sinanın boşandığı bile gösterilmedi,alpe ne oldu hapse girdi mi bu gibi sorular havada kaldı.bu dizinin sinema filmi çekilmez zaten ben bunun pek yandaşı da değilim asmalı konağı mahvetmişlerdi sinema filmiyle dizinin hiç alakası yoktu ve aliyenin artık uzatacak bir konusu kalmadı.ben de senin gibi aliyeyi çok sevdim ve bitmesine çok üzüldüm ama başka bir açıdan bakınca diziler çok lastik gibi uzatılmamalı tadında ve zirvede bitmesi en iyisi aliye de zirvede başladı ve zirvede bitti:img-polic
sinanın son bölümlerdeki çabaları denizin diziden ayrılmasıydı,zaten nejat işler gitmeseydi sinanı melekleştirme çabaları olmayacaktı.gerçi çaba olmasa bile deniz melek oldu. savaş ortasına yardıma gitti. olamazdı çünkü sinan denizin yanında aliyeye sokulamazdı kedi gibi.zaten dizinin +5 bölüm olması çok saçmaydı. vaktinde bitirselerdi halkımız alırdı asıl doğru mesajı. hanımlar herkes sinan gibi değil,deniz gibileri de var olacaktı.
zaten nejat işler yeni sezonda olmayacağını söylediğinden çok umutlanmak istemedim,ama içimde hep son bölümde meriçin düğününde gelecek hissi vardı...ama fragmanda bile küçük bir ipucu göremedik geleceğine dair ve hepten umudum gitti...ama yinede diye söylüyordum içimden...ama ne zamanki imzalar atıldı tamam dedim yok gelmeyecek!!! ama aliyenin sinana dönmeyeceğinden emindim! çokk saçma olurdu!nitekim en güzel son oldu,herkesinde gönlü hoş oldu diyorum! kimsenin istediği son olmadı her iki cephede bozulmadı!:img-grin2
ALİYE
Bölüm 76 / Tekrar
21 Ekim Cumartesi 20:00'de
bence son bölüm çok başarılıydı alie en doğrusunu yaptı ve sadece çocuklarnı seçti özellikle ardanının filmi çok başarlıydı
http://img135.imageshack.us/img135/9193/71ox7.jpg
bence kötü bir sondu aşk kazanmalıydı gurur değil !şimdi aliyede sinanda çocuklarda mutsuz.
SanemCeliK1903
21-10-06, 22:30
**Denizin diziden ayrildigini ögrendigimde gelmiyecegini önceden kestirmek pekte zor degildi. söyle yapabilirlerdi Deniz tiplemesini oynayan Nejat Islerin yerine baska biri o karekteri oyniyabilirdi ki bence asiri derecede sacma olurdu.
**Aliyenin SInana döneceginden emindim öylede istiyorudum ama olmadi,aliyenin yasadiklarini düsündükce hak veriyorumda aslinda.
**Aliye dizisinin birdaha olmiyacagini bilmek üzüntü verici, ciddi anlamda alismistik.
Emegi gecen herkese Tesekkürler.
zaten aşk kazandı,deniz aliyenim kalbinde yaşamaya devam edecek,onun üzerine sinana dönseydi aşk kaybederdi ama bu olmadı yani aşk kazandı.o defter de başucunda kaldı.
bana kalırsa denizsiz bir final asla olmamalıydı çok sıradan bir finaldi sanki normal bir bölümmüş gibi daha güzel olabilirdi ben aliye deniz düğünüyle biter diye beklerken meriç kahraman finali oldu çokta umrumdalardı ayrıca bütün bir bölümü onlara ayırdılar yani sayın tmc sorarım size bizi üç ay kahraman ve meriçin düğünü içinmi beklettiniz ben kendi adıma tam bir hayal kırıklığı yaşadım nütfen bizahmet başka bir final çekin bir başka sorumda şu size deniz diye bir karekter vardı nasıl bir anda yok ettiniz adam 71 bölüm oynadı beş bölümde yok ettiniz sanki hiç böyle bir karekter yokmuş gibi dizide adını dahi geçirmediniz neden bir sorununuzmu var najat işler le aliyede ne güçlü kadınmış denizi ardından iki gözyaşı dökmedi insan biraz üzülür
meryemce84
22-10-06, 02:10
Orada ALIYE ya yüzüğü alıp, ağlayıp ama bir daha beni, üzmeyeceksin, bunu nasıl anlayacağım filan demeliydi.
ya da, daha büyük olasılık ve benim isteğim, "sen beni 1 kere aldattın ben affettim evime döndüm. tekrar aldattın, hakkım olan hesabı sorduğumda bana tokat attın. o aldattığım kişi eşin olarak eve aldın onunla evlendin. Onun yüzünden kız kardeşini reddettin, evden attın. Çocuklarımı dava sonunda yanıma almam gerektiği halde 2 sene benden kaçırdın. Üstelik kızım dikkatsizliğin yüzünden komaya girdi..
Sen benim ve çocukların yüzünü gördüğüne şükret. Arda'nın çektiği filmi unutma. O film gerçekleri gösteriyor. Babamızı seviyoruz, ve babam bizden ayrı yaşıyor diyor. Bu budur. Bunca yaşanmışlıktan sonra seninle aynı çatı altına giremem... Kendin ettin kendin buldun. Ömür boyu pişman da olsan bunu sen istedin. Bu pişmanlıkla yaşamayı da kendin öğren..."demeliydi ALIYE..
Ve Sinan'ın eline yüzüğü geri vermeliydi. Masadan ayrılmalıydı. Sinan da herkesin önünde yere çöküp bağıra bağıra ağlamalıydı.. Herkes ona acıyarak bakmalıydı ve dizi bu şekilde bitmeliydi....
Arzucum İşte Final budur!
Tamam Aliyenin sinana dönmemesi iyi oldu.
Ama Arzucum senin dediğin gibi bir sahne olsaydı.
Yavan bir Final izlememiş olurduk.
İzleidiğim 3.TMC dizisiydi Aliye.Son olarak kalacak.
Bi daha TMC dizisi izlemek mi asla!
iborotti89
22-10-06, 02:21
aliye dizisi bitti. dizi artık anasayfadan kaldırılıp arşive alınsın ve gündemedki dizilerde duran kaliteli dizilerden bir tanesi anasayfaya alınsın artık lütfen...
iborotti89
22-10-06, 02:22
Arzucum İşte Final budur!
İzleidiğim 3.TMC dizisiydi Aliye.Son olarak kalacak.
Bi daha TMC dizisi izlemek mi asla!
ne kadar böyle desen de yeni tmc dizisi olan binbir gece dizisini izleyeceğine yüzde yüz eminim...
piano_lover
22-10-06, 23:19
ben de aliyenin finalini beğenmedim çok sıkıcıydı normalde aliyenin izleyebildiğim her bölümünü büyük bir zevkle izlerdim ama finali izlerken çok sıkıldım.Finalde leylaya yer verilmemiş ki bence kesinlikle yer verilmeliydi örneğin leyla intihar edebilirdi.ve final daha ilginç olabilirdi.Mesela sinan aliyenin peşinden tatile giderken yolda kaza yapıp ölebilirdi.Ayrıca finalde denizle ilgili bir gelişmenin olmasını bekliyordum ben örneğin sinan ile ailye meriçin düğününde dans ederken o esnada deniz gelebilirdi ya da denizin Filistinden ölüm haberi gelebilirdi bence bu da ilginç ve sürpriz bir final olabilirdi!tabi bunlar benim düşüncem...bence böyle güzel bir diziye bu final yakışmamış.
Bu dizi boyle bir final hak etmiyordu dogrusu.
Ekip bize ,kendilerine, emeklerine herseye yazik etti.
Keske Deniz gitmeseydi ve yaz basinda evlenselerdi.
Ama artik cok geç , bu kadar saçma bitecegini bilseydim izlemezdim bile. Yazik cok yazik ..
ben de aliyenin finalini beğenmedim çok sıkıcıydı normalde aliyenin izleyebildiğim her bölümünü büyük bir zevkle izlerdim ama finali izlerken çok sıkıldım.Finalde leylaya yer verilmemiş ki bence kesinlikle yer verilmeliydi örneğin leyla intihar edebilirdi.ve final daha ilginç olabilirdi.Mesela sinan aliyenin peşinden tatile giderken yolda kaza yapıp ölebilirdi.Ayrıca finalde denizle ilgili bir gelişmenin olmasını bekliyordum ben örneğin sinan ile ailye meriçin düğününde dans ederken o esnada deniz gelebilirdi ya da denizin Filistinden ölüm haberi gelebilirdi bence bu da ilginç ve sürpriz bir final olabilirdi!tabi bunlar benim düşüncem...bence böyle güzel bir diziye bu final yakışmamış.
sende ne kadar ölüme meraklısın kardeşim..
Benim merak ettiğim tek şey Aynur'un çocuğu kimin? Ben sinanın biliyordum o çocuk sinanın olması lazımdı ama gene değiştirdiler. Aynur o ayyaş ile evliyken çocuğun kendinden olmadığını zaten belirtmişti ve insanlık ettik p.çine babalık ettik gibi kelimeler kullanmıştı daha sonra son bölümlerde Aliye Mücahit'e sordu Mert sinanın çocuğumu diye mücahit değil dedi.. Peki mert kimin çocuğuydu..
Bence en can alıcı yerlerden birisi...
Bu arada diziye sonradan takılanlar için söyleyeyim Dizinin en başlarında Mücahit kötü bir karakterdi...
aslında final çok değişik olabilirdi. çok malzeme vardı çünkü.
ama eğer sinemaya verilecekse belkide onun için tv deki sonu böyle yaptılar.
diğerleri merak konusu olsun diye...
zaten aşk kazandı,deniz aliyenim kalbinde yaşamaya devam edecek,onun üzerine sinana dönseydi aşk kaybederdi ama bu olmadı yani aşk kazandı.o defter de başucunda kaldı.
Bence aliye nin gerçekten sevdiği ve unutamadığı kişi sinandı .Bu final bölümünde rahatlıkla anlaşılabiyordu .Son bölümde aliyenin sinanı unutamadığını denize hissEttiklerin ise çok farklı şeyler olduğunu buna rağmen sinana güvenemediğini ,ama onunla evlenmeyi aklından geçirdiğini ve tereddütte kaldığını ,aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korktuğu için hayır dediğini gördük hem denize sırılsıklam aşık olsaydı sinanla dans ettikten sonra kafası karışmazdı ve aynı gece denizi kafasından silmeye kalkışmazdı, yüzüğü çıkarmazdı defteri ise sadece eski bir anı olarak saklamazdı.Bu benim düşüncem herkesin düşüncesine saygı duyarım ama topluma ders vermek açısından iyi bir finaldi denebilir aliye bundan sonra denizle görüşmeyecek ama sinanla çocuk