PDA

Tüm Versiyonu Göster : Buffy Bölüm Yorumları

Sayfalar : 1 2 [3] 4

black_lola
05-11-06, 12:44
YA BEN DAWN OLAYINI BİLMİYORUM.NASI GİRDİ HAYATLARINA Bİ ANLATIRMISINIZ.HEP VARDI SANIYOLARBİ DE.Alla alla

bence anlatmasak daha iyi çünkü hiç birşey kaçırmadın. daha dawn'ın birden nasıl ortaya çıktığı ve niye herkesin onu aslında eskiden beri var olduğuna inandıkları ile ilgili dizide daha birşey açıklanmadı. ilerki bölümlerde ortaya çıkacak. ama illa da dayanamam bilmem lazım diyorsan aşağıya beyaz olarak yazıyorum ki istemeyenler görmesin çünkü bu açık ve alenen spoiler. sen okumak istersen beyaz mousela tarayarak okursun.

--- spoiler---
dawn aslında bir insan değil yüce bir gücün parçası. o bir anahtar. zaten ilerki bölümlerde de adı sıkça geçecek olan "the key". glory isimli kötü tanrıçanın dünyayı yok etme amaçlı olarak açacağı bir boyutun anahtarı. yüce güçler onun glorynin eline geçmemesi için onu önce bir ışık topu halinde cismanileştirip sonrada onu glory'den en iyi şekilde koruyacak tek kişi olan avcıya gönderiyorlar. ama avcının onu yeterince iyi koruması için onu bir insan formuna sokup avcının tüm çevresinndeki insanlara sahte anılar düzenleyerek hepsinin hafızalarında anahtarın avcının kız kardeşi dawn olarak biçimlenmesini sağlandı. glory ortaya çıkıp da the key'i aramaya başlayınca ve buffy'nin dawn hakkındaki gerçeği öğrendiği bilgileri içeren defteri spike ve dawn'ın bulup da spike'ın bu defteri sesli şekilde okumasıyla dawn da kendi ile ilgili gerçeği öğreniyor.

cramoisi
05-11-06, 15:58
canım çok teşekkür ederim.okudum valla.ilginçmiş.spoiler filan kesmiyo ki.okuyoruum mutlaka:)
yazan ellerin dert görmesin:)

nejat_gntl
05-11-06, 17:40
Kitaplarda,çok güzel anlatılıyor arkadaşlar.Okumayanlara hararetle tavsiye ederim.
Özellikle Angel-Perili Ev gerçekten sürükleyici.Dizileri tam izleyememiştim,kitaplar iyi oldu...

bone88
05-11-06, 22:54
baş belası geldi... ilk bölümden de ilk derdi çıkardı...

riley yapınca kızmıştım, buffy de aynısını yaptı... spike ın çipine güvenip artislik taslıyolar... buffy nin o son hareketi çok ayıptı :hıh

xander çok iyi davranıyo dawn a... anya nın zarar görmesine sebep oldu gene kızmadı...çok babacan adam şu xander

harmony nin çetesi çok komikti... bir de isim takmış cete üyelerine (neydi ki o) ... dawn ı yemelerine izin vermediği için çete isyan çıklardıktan sonra harmony nin bi tanesi için diğerlerine " onu benim için öldürün " demesi çok komikti
dawn ın "bana dokunursan ablam seni öldürür" demesinden sonra vampirin dokunması ve buffy tarafından öldürülünce, buffy nin " seni uyarmadığını söyleyemezsin" demesi de çok hoştu...

giles nihayet aldı magix-box ı ... giles ın araba diyaloglarından da bahsetmeden geçemeyeceğim... bir yandan beğenmiyo; bir yandan "hey willow ve tara arabamı görmemişti" diyip heyecanlanıyo... çocuk gibi adam yaw

black_lola
06-11-06, 11:08
Kitaplarda,çok güzel anlatılıyor arkadaşlar.Okumayanlara hararetle tavsiye ederim.
Özellikle Angel-Perili Ev gerçekten sürükleyici.Dizileri tam izleyememiştim,kitaplar iyi oldu...

evet bendede perili ev, kan ve sis, seçilmiş ve küçük şeyler var. hepsini okudum hatta bir ara ro yayınları ile iletişim halindeydim. onlara ilerki kitaplar ile ilgili sorular sormuştum. seçilmiş gibi buffynin 7. sezonu haricindeki diğer sezonların kitaplarının da açıkcağını, oz ile ilgili bir kurt adam macerası kitabı olacağını, wesley ile ilgili bir kitap olacağını ve birde buffy ve angel ortak macerası olan canavarlar adası adlı kitabın çıkcağı yanıtı gelmişti hemde bunlar şimdilik çıkacak olan kitaplar daha çeviri aşamasında da bir çok kitabımız var dendi. ama sonra kitap satışları umdukları gibi gitmeyince bu işi iptal etmişlerdi ve en son da zaten küçük şeyler çıktı. ro yayınlarının kapanması ile de kitaplar iptal oldu:(

nejat_gntl
07-11-06, 16:21
onlara ilerki kitaplar ile ilgili sorular sormuştum. seçilmiş gibi buffynin 7. sezonu haricindeki diğer sezonların kitaplarının da açıkcağını, oz ile ilgili bir kurt adam macerası kitabı olacağını, wesley ile ilgili bir kitap olacağını ve birde buffy ve angel ortak macerası olan canavarlar adası adlı kitabın çıkcağı yanıtı gelmişti hemde bunlar şimdilik çıkacak olan kitaplar daha çeviri aşamasında da bir çok kitabımız var dendi. ama sonra kitap satışları umdukları gibi gitmeyince bu işi iptal etmişlerdi ve en son da zaten küçük şeyler çıktı. ro yayınlarının kapanması ile de kitaplar iptal oldu:(
Buffy-Angel kitabı, Canavarlar Adası çıktı sanırım.Yani çevirildiğini ve çıkması için beklendiğini okudum bir yerde iyi hatırlıyorum.
En çok Wesley ile ilgili kitabı okumak isterdim.Çok merak ettim.Umarım yabancı dilde basılmış kitaplardır bunlar.Okumayı çok isterim...

black_lola
07-11-06, 21:35
Buffy-Angel kitabı, Canavarlar Adası çıktı sanırım.Yani çevirildiğini ve çıkması için beklendiğini okudum bir yerde iyi hatırlıyorum.
En çok Wesley ile ilgili kitabı okumak isterdim.Çok merak ettim.Umarım yabancı dilde basılmış kitaplardır bunlar.Okumayı çok isterim...

hayır "canavarlar adası" piyasaya çıkmadı. ro yayınlarından piyasaya çıkan son kitap "küçük şeyler". hatta küçük şeylerden sonra bayağı bir mail attım ro yayınlarına ama normalde attığım her maile cevap almama rağmen o zamandan beri cevap alamaz oldum ve sonra da farkettim ki yayınevinin sitesi de kapanmış. yani anlayacağınız ro yayınları kepengi indirmiş durumda.

bone88
07-11-06, 22:18
karışmayım karışmayım dedim ama ...

buffy bölüm yorumları nerde sizin dedikleriniz nerde...

edebiyat konusu falan yok mu orda konuşsanız ya da bi alt başlık falan

zaten yavaş açıyo sayfayı; açıyorum açıyorum burda kitap sohbeti

black_lola
08-11-06, 13:53

farkındamısın bilmiyorum ama buffy bölümleriyle ilgili bir çok bilgi bu kitaplarda var. hatta buffy bölümleri üzerine çıkarılan yorumlardan doğan kurgulamalarla oluşmuş bu kitapların çoğu. yani buffy ile ilgili birçok bilgi var içlerinde ve bölümlerle ilgilili kaçırılan şeyler de buna dahil. yani sen rahatsız oluosun die biz bu muhhabbeti yapmayacakmıyız. sende gördüğün zaman okumak zorunda değilsin. sayfanın yavaş açılmasından biz sorumlu değiliz. açtığın zaman sadece kitap yorumuyla karşılaşmanda bizim sorunumuz değil o zaman sende başka birşeyler yaz ve biz veya birileri de onla ilgili birşeyler yazsın ve sayfada başka şeyler de olsun ama bu sayfaya buffy bölümlerinden kurgulanmış olan kitaplarla ilgili bir iki şey yazılması da gayet normal. karışmayayım diosan da karışma yani. yapabileceğin şeylerden biri de bu. ayrıcada kitaplarla ilgili sadece dört tane msj var. seni neden bu kadar rahatsız etti bir anlam veremedim yani.

onurcan
08-11-06, 17:24
evet bendede perili ev, kan ve sis, seçilmiş ve küçük şeyler var. hepsini okudum hatta bir ara ro yayınları ile iletişim halindeydim. onlara ilerki kitaplar ile ilgili sorular sormuştum. seçilmiş gibi buffynin 7. sezonu haricindeki diğer sezonların kitaplarının da açıkcağını, oz ile ilgili bir kurt adam macerası kitabı olacağını, wesley ile ilgili bir kitap olacağını ve birde buffy ve angel ortak macerası olan canavarlar adası adlı kitabın çıkcağı yanıtı gelmişti hemde bunlar şimdilik çıkacak olan kitaplar daha çeviri aşamasında da bir çok kitabımız var dendi. ama sonra kitap satışları umdukları gibi gitmeyince bu işi iptal etmişlerdi ve en son da zaten küçük şeyler çıktı. ro yayınlarının kapanması ile de kitaplar iptal oldu:(4 kitap ta var,özellikle Kan ve Sis harika.Demek ro yayınları kapanmış,peki yeni kitaplar başka yayınevlerinden çıkamaz mı?bilginiz varmı?

Ayrıca

5ABB03 / The Replacement / 11.11.2006
İblis Toth, Buffy’e karşı önceden rastlamadıkları tipte bir silah kullanır, ama son anda Xander, Buffy’nin önüne atlar. Silahın patlamasıyla oluşan darbe onu uzağa fırlatır. İblis etkisiz hale getirilmiştir. Ancak birkaç saat sonra kafası çok karışık ikinci bir Xander yıkıntıların arasından sıyrılarak eve doğru yola koyulur.

Galiba bu bölümde de olan yine Xander a olacak :img-grin2 yazık garibim,şamaroğlanına döndü :img-grin2 :img-grin2

Günçiçek
08-11-06, 18:51
Arkadaşlar bahsettiğiniz kitapların yazarı kim? Diziye göndermeler var mı? Yoksa tamamen ayrı konular mı işleniyor?
Bu arada, bu haftaki bölümün yıldızı kesinlikle Xander. İki Xander ve onları birbirinden ayırt edemeyen Scoobyler...
Bu bölümün sonunda Riley'nin, Buffy'nin kendisi hakkında hissettiklerine dair -çok yerinde- bir açıklaması var. Daha doğrusu acıklı bir tespit. Riley'i sevmesem de bazen onun için üzülüyorum...

black_lola
09-11-06, 11:18
Arkadaşlar bahsettiğiniz kitapların yazarı kim? Diziye göndermeler var mı? Yoksa tamamen ayrı konular mı işleniyor?
Bu arada, bu haftaki bölümün yıldızı kesinlikle Xander. İki Xander ve onları birbirinden ayırt edemeyen Scoobyler...
Bu bölümün sonunda Riley'nin, Buffy'nin kendisi hakkında hissettiklerine dair -çok yerinde- bir açıklaması var. Daha doğrusu acıklı bir tespit. Riley'i sevmesem de bazen onun için üzülüyorum...

Ülkemizde Ro yayınlarından piyasaya 3 buffy ve 1 angel kitabı çıktı. buffy kitaplarından chosen yani seçilmiş isimli kitap buffy sezon yedi'nin bire bir kopyası. her bölüm tektek bölüm adlarıyla anlatılarak 7. sezon bir roman olarak oluşturulmuş. derleyen nancy holder. diğer kitaplar ise kurgu roman. mesela kan ve sis buffynin 6. sezonuna denk geliyor fakat altıncı sezonda olan hiç bir olay yok. altıncı sezonda olan olaylar (spike ve buffy ilişkisi, willow'un büyü güçlerinin gittikçe artması gibi) da katılarak kurgu bir hikaye oluşturulmuş. bir nevi yeni bir bölüm gibi. küçük şeyler adlı kitap da aynı bu sezona denk geliyor yani 6ya. ve birde angel kitabı olan perili ev var. bu da kurgu roman ve angel'ın 3. sezonuna denk geliyor. cordy, wes ve gunn var fakat yaşananlar dizide karşılaştığımız bir olay değil. okurken kaçırdığınız bir bölüm varmış ve onu izliyormuşsunuz gibi yani bu kurgu romanlar.
kitaplar hakkında bilgi edinmek isteyenler akıllarına takılan başka soru varsa sorabilirler. bende tüm kitaplar var.

black_lola
09-11-06, 11:22
bu arada bu haftaki bölümde Nicholas Brendon'un ikiz kardeşini de görmüş olacağız. bir çok kişi bu bölümdeki 2. xander'ın kamera hilesiyle yerleştirilmiş bir Nicholas Brendon olduğunu sanıyor fakat aslında 2. xander, Nicholas Brendon'un ikiz kardeşi Kelly Donovan'dan başkası değil.

cramoisi
09-11-06, 18:33
bu arada bu haftaki bölümde Nicholas Brendon'un ikiz kardeşini de görmüş olacağız. bir çok kişi bu bölümdeki 2. xander'ın kamera hilesiyle yerleştirilmiş bir Nicholas Brendon olduğunu sanıyor fakat aslında 2. xander, Nicholas Brendon'un ikiz kardeşi Kelly Donovan'dan başkası değil.

aa ben de bilgisayarla yapmıştır diye düşünmüştüm.sağol bilgi için daha bir ilgiyle izlicem:)

Günçiçek
09-11-06, 18:38

Ben de Cramoisi gibi 2. Xander'ın bilgisayarla yapıldığını sanıyordum. Birbirlerine gerçekten çok benziyorlar. Ben önceden Kelly Donovan'ı hiç duymamıştım. O da oyunculuk yapıyor mu acaba?
Bu arada kitaplar hakkındaki bilgiler için teşekkürler Black_Lola.

black_lola
10-11-06, 10:11
Ben de Cramoisi gibi 2. Xander'ın bilgisayarla yapıldığını sanıyordum. Birbirlerine gerçekten çok benziyorlar. Ben önceden Kelly Donovan'ı hiç duymamıştım. O da oyunculuk yapıyor mu acaba?
Bu arada kitaplar hakkındaki bilgiler için teşekkürler Black_Lola.

kelly donovan bir müzikal oyuncusu. yani bir dansçı. müzikallerde oynuyor. yani o da bir oyuncu.
işte nicholas brendon
http://www.vulkon.com/images/thumbnails/NicholasBrendon.jpg

Ve işte kelly donovan
http://www.vulkon.com/images/thumbnails/KellyDonovan.jpg

cramoisi
10-11-06, 17:59
şu noktada iğrenç bi espri yapcam

-aaaaaaaa ne kadar da benziyolar.:)

çok yorucu bi gündü affedin

black_lola
10-11-06, 19:17
şu noktada iğrenç bi espri yapcam

-aaaaaaaa ne kadar da benziyolar.:)

çok yorucu bi gündü affedin

seni affediyoruz :img-grin2
bu arada bir konuda haklısın
yani ben birçok tek yumurta ikizi tanıyorum birbirlerine her ne kadar çok benzeselerde birbirlerinden ayıran açık ve belirgin farkları alenen ortada olan.
ama nicholas ve kelly birbirinden ayrılması çok zor ikizlerden. sanırım bu tarz ikizlere örnek mary kate ve ashley'i verebiliriz. ben onları asla ayıramıyorum :img-grin2

bu arada işte nick ve kelly bir arada iken bir resim
http://www.bathtub-productions.com/gallerythingy/images/cast.jpg
sol baştan sıralarsak;
nicholas brandon, bir hayran, Kristine Sutherland(joyce) ve kelly donovan özel olarak düzenlenmiş bir Angel Event'ta bir hayran ile fotoğraf çekilmiş.

sudem
10-11-06, 21:51
Arkadaşlar gerçekten mükemmelsiniz. Bu haftaki bölümü izlerken neyin ne olduğunu bilerek izlemiş olacağım.
brendon ın ikiz kardeşi olduğunu bilmiyordum. yalnız ben şunu sormak istiyorum. neden soyadları aynı değil?

Günçiçek
10-11-06, 22:14
Aslında soyadları bir.Nicholas 'ın tam adı Nicholas Brendon Schultz. Ama Nicholas sadece adını kullanıyor.

black_lola
11-11-06, 12:33
Aslında soyadları bir.Nicholas 'ın tam adı Nicholas Brendon Schultz. Ama Nicholas sadece adını kullanıyor.

evey ta bak ben bunu söylemeyi unutmuştum ama zaten forumda hepimiz birbirimizi tamamlıyoruz:img-grin2
gerçi arada bazen bazı mualefetler yaşanmıyor değil ama :icon_evil
sonuçta burda dizi ile ilgili bildiği herşeyi herkes paylaşıyor. en güzeli de bu.

Günçiçek
11-11-06, 18:33
evey ta bak ben bunu söylemeyi unutmuştum ama zaten forumda hepimiz birbirimizi tamamlıyoruz:img-grin2
gerçi arada bazen bazı mualefetler yaşanmıyor değil ama :icon_evil
sonuçta burda dizi ile ilgili bildiği herşeyi herkes paylaşıyor. en güzeli de bu.

Bu forumda sizlerle fikirlerimi paylaşmak ve sizlerin düşüncelerinizi öğrenmek çok güzel. Muhalefet olması (tabi saygı çerçevesinde) bence çok iyi. Bilmediğim birçok şeyi burdan öğrenebiliyorum. Bildiğim şeyleri de aktarabiliyorsam ne mutlu bana.

black_lola
11-11-06, 19:13
Bu forumda sizlerle fikirlerimi paylaşmak ve sizlerin düşüncelerinizi öğrenmek çok güzel. Muhalefet olması (tabi saygı çerçevesinde) bence çok iyi. Bilmediğim birçok şeyi burdan öğrenebiliyorum. Bildiğim şeyleri de aktarabiliyorsam ne mutlu bana.

işte bu forumu bü yüzden seviyorum zaten. bazen herşeyi bildiğimi sanıyorum ve foruma girdiğimde bir de bakıyorum ki hiç duymadığım birşeyler var. her an yeni birşeyler öğrenmek mümkün. mesela buradaki birçok kişi bu akşamki bölümle ilgili olan bilgiyi (ikiz mevzusu) bilmiyordu. ben bunu yazdım ve bazı kişilerin bunu ilk defa öğrendiğini duyduğumda foruma birşeyler katmış olduğum için mutlu oldum. aynı şekilde bende burada ilk defa birşeyi öğrendiğimde okuduğumda seviniyorum. şaşırıyor, "hadi ya" diyorum. güzel birşey bu bence.

sudem
12-11-06, 00:33
Dizinin en çok rahatsız eden tarafı; birileri sürekli avcıyı özellikle bizim buffy i öldürmek istiyor ama ortada bir amaç yok.
Bölüm ne kadar Xander odaklıydı. Gerçekten eğlendim. Daha önceki sezonlardan birinde de böyle Xander odaklı bir bölüm olmuştu. Yine çok eğlenceliydi.
Xander ı seviyorum. Ne kadar tembel, aptal hatta birçok konuda vurdumduymaz olsa da onsuz olmaz Buffy diye düşünüyorum. Aslında çok tatlı, duygusal kimi zaman mantıklı ve en önemlisi gerçek bir arkadaş.
Bölüm en çok güldüğüm sahne Anya nın her iki Xander ile ilgili fantezilerini açıklaması ve Giles ın bu konuyla ilgili tepkisiydi. Bayılıyorum Giles a
Bölümün belki de en üzücü sahnesi Riley nin Buffy ve ilişkisi hakkında gerçekleri kabullendiğini itiraf etmesiydi. Riley e karşı ne nefret ne de sevgi besliyorum ama çok sevdiği kadının onu sevmediğini bilmesi ve buna rağmen ilişkiye devam ettirmesi gerçekten üzücü.
Bu bölümde Tara yoktu. Dizide iki konuyu çok merak ediyorum. Biri Tara ve geçmişi diğeri Dawn...Umarım bu bölümler en kısa zamanda yayınlanır.

sevgi86
12-11-06, 00:46
Dizinin en çok rahatsız eden tarafı; birileri sürekli avcıyı özellikle bizim buffy i öldürmek istiyor ama ortada bir amaç yok.
Bölüm ne kadar Xander odaklıydı. Gerçekten eğlendim. Daha önceki sezonlardan birinde de böyle Xander odaklı bir bölüm olmuştu. Yine çok eğlenceliydi.
Xander ı seviyorum. Ne kadar tembel, aptal hatta birçok konuda vurdumduymaz olsa da onsuz olmaz Buffy diye düşünüyorum. Aslında çok tatlı, duygusal kimi zaman mantıklı ve en önemlisi gerçek bir arkadaş.
Bölüm en çok güldüğüm sahne Anya nın her iki Xander ile ilgili fantezilerini açıklaması ve Giles ın bu konuyla ilgili tepkisiydi. Bayılıyorum Giles a
Bölümün belki de en üzücü sahnesi Riley nin Buffy ve ilişkisi hakkında gerçekleri kabullendiğini itiraf etmesiydi. Riley e karşı ne nefret ne de sevgi besliyorum ama çok sevdiği kadının onu sevmediğini bilmesi ve buna rağmen ilişkiyi devam ettirmesi gerçekten üzücü.
Bu bölümde Tara yoktu. Dizide iki konuyu çok merak ediyorum. Biri Tanya ve geçmişi diğeri Dawn...Umarım bu bölümler en kısa zamanda yayınlanır.

evet şuna ne dersiniz
mumları yakalım ve seksle ilgili konuşmaları duymamış gibi yapalım

bazen bizim çocuklar ipin ucunu kaçırıyor
sanki babalarının yanında bu mevzuları konuşmaları gibi bir şey
giles biraz tutucu bu konularda
draculanın gelinleriyle olanları henüz unutmadık ama

anyanın iki xander a birden sahip olmak istemesi hem çok şirin hem de haklı bir istekti
hem ikisine de ihanet etmiş sayılmaz değil mi
havalı ve popüler xander bizim esas xander ın ikizi miydi
ben pek ayırd edemedim de
ama küçük farklılıklar da yok değil...

riley sonunda apaçık ortada olan gerçeği dillendirdi
xander dondu kaldı ama
bazen düşünüyorum xander ve buffy olsa nasıl olurdu diye ama gözümde canlanmıyor artık.

7 sezonu da izledikten sonra onları öz kardeş gibi görmeye başladım

willowun büyü bozulsun demesi ve büyünün hemen bozulması...
xander inanamadı ama!

ve işte sonunda riley eşyalarını topluyor
bunu daha erken görmek için biriktirdiğim bütün haftalıklarımı verirdim doğrusu

nejat_gntl
12-11-06, 03:31

Canım konu kapanmış ve bilgi paylaşımı yaptığım arkadaşım gerekli açıklamayı yapmış,ancak dizi zaten çok eski ve biz(sizin izlediğiniz kadarıyla) gerçekleşmemiş hiçbir şeyi sırf kitapta geçiyor diye buraya yazmadık.Tekrarları gösterilen bir dizi ve bundan 2 yıl önce çıkmış kitaplar için yeni başlık açmamız komik olurdu.Kusura bakma...

Bu arada; bende öğrendim black_lola :D Kitap çıkmamış.Çok üzüldüm ama yurtdışından falan bulabilirim diye düşünüyorum.Umarım öyle olur.Dün Küçük Şeyler'i bitirdim.Ama Angel-Perili Ev ve Buffy-Seçilmiş çok güzeldi.Okumayanların bir an önce edinmesi gereken kitaplar...

black_lola
12-11-06, 11:47
Bu bölümde Tara yoktu. Dizide iki konuyu çok merak ediyorum. Biri Tara ve geçmişi diğeri Dawn...Umarım bu bölümler en kısa zamanda yayınlanır.

fazla beklemene gerek yok 3 bölüm sonra yani 6. bölüm olan family de tara'nın aile sırrı ortaya çıkacak. gerçi buna taö olarak da sır denemez ya. aile ön yargısı desek daha mantıklı olur. :)

riley eşyalarını mı topluyor
riley eşyalarını toplamadı ki
riley'nin topladıkları anya ve xander'ın bodrumundaki yeni eve taşınacak eşyalardı. taşınmaya yardım ediyordu. ayrıca riley'nin gitmesine de daha bayağı bir var yani. into the woods adlı bölümden sonra gidecek diye hatırlıyorum ve buna da daha bir 7 bölüm var. en son 3. bölümü izlediğimizi ve into the woods'un 10. bölüm olduğunu düşünürsek...

Günçiçek
12-11-06, 13:52
Bu bölümün en tatlıları Xander ve Giles'tı.
Zavallı Xander Anya'nın anlayışsızlığı ve patavatsızlığı yüzünden neler çekiyor. İlla daha lüks bir yerde oturacak. Adamın parası yok. Bu ne kapris?! Yüzlerce yıl ölümsüz bir iblis olarak yaşayıp birden fani olmak bu kıza hiç iyi gelmemiş. Ama yine de dizideki birçok karakterden daha az sinir edici olduğunu düşünüyorum. Xander 1 ve Xander 2 çok sevimliydi. Aslında Xander, tatlı salaklıklarından kurtulabilse çok karizmatik olabilirmiş. Ama zaten ortalık "karizmatik erkek" kaynıyor. Vazgeçtim, bu hali çok daha iyi.
Açılışta da gördüğümüz gibi, asi avcımız, önceki bölümlerde verdiği kararı uygulamaya başlayıp, ufkunu genişletmek adına kitaplarına dört elle sarılmış. Ne kadar sürer artık bilmem. Zavallı Riley de zaten karşılıksız olan aşkının üstüne bir de aşırı ilgisizlik eklenmesine tahammül edemedi. Bir de Buffy "Benden iki tane olmasını ister miydin?" gibisinden bir soru sordu. Aman, Allah korusun! Kendi adıma konuşayım, ben bir tanesine zor tahammül ediyorum. Gerçi bu dizide ikinci bir Buffy var. Adı da Dawn. Bu bölüm onu az görmek beni sevindirdi. Ama Spike için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ben çok seviyorum bu adamı ya. Hele Buffy'i öldürmeye çalışan iblise "Büyük iblis! Gebert o kızı! " demesi süperdi. Spike, kendisi için artık ütopik hale gelen hedeflerine başkalarının ulaşmasını istiyor. Ama tabi bu istek nafile. Sonuçta o da kendisinde şeytan tüyü olan avcının aşkına düşecek.:img-sorry

bone88
12-11-06, 15:17
bölümü 2. kere izlediğim için anladım ki; seyirci karizmatik xander ı iblis sansın diye elinden geleni yapmış... elindeki metal şey (ki sadece demiryolundaq ezilmiş bi bozuklukmuş) fazla iyi olması, insanları etkilemesi , terfi alması, konuşma tarzı vs

güçsüz xander ın willow a xander olduğunu kanıtlamaya çalışması ve güçlü xander ın robot olabileceğini düşünmesi hoştu...
anya da haklıydı aslında ufacıık bi büyüymüş zaten hem xander ıaldatmış da olmayacaktı... anya nın xander taşımaya yardım etmesini istediğinde verdiği tepki bölümün bombasıydı bence "hepsini buffy niye taşımıyor? onun süper güçleri var... hepsini süper kıza yükleyin ,,hani o küçük eşeklere yükledikleri gibi" bunun gibi bişeydi ve süperdi koptum
xander ın anya ya yaralandığından dolayı insan olmaya daha da bi alışmış olabileceğini açıklaması çok iyi bir ayrıntıydı...asllında iblisler hakkında da bir bilgi vermiş gibi olmuş

spike topladığı çöplerle buffy deyemeyeceğimiz birşey yapıp onu yendi ki tebrik etmeyi görev bilirim... orda iblisin tarafını tutuyomuş gibi de görünse aslında kimsenin buffy yi öldürmesini istemediğini sanıyorum... avcı yı öldürmenin kendi hakkı olduğunu düşünüyor (şimdilik)

son birkaç bölümdür izlediğim bölümlerden en iyisi diyebilirim... çünkü 0 tara minimum riley 0 a yakın dawn vardı.... üstüne üstlük xander odaklıydı daha ne ister bi insan buffy bölümünden :P

evet kendi eşyasını toplamıyodu ki ne alaka...

ozdnuygn
12-11-06, 19:01
sanırım sevgi86 cnbce dergisi okuduğu için riley in gitme fikrine benm gibi kendini kaptırmış... ha gitti ha gidecek die... ama ben gitmemesini istiyorum..çünkü çok şirin ve buffy ile çok yakışıyoırlar..ayrıca bu bölümdede çok masumdu :( yine favori karakterlerinde giles çok komikti.. ;D
ama genel hatlarıyla bakacak olursan beni pek etkileyen bi bölüm değildi..

Günçiçek
12-11-06, 19:16
sanırım sevgi86 cnbce dergisi okuduğu için riley in gitme fikrine benm gibi kendini kaptırmış... ha gitti ha gidecek die... ama ben gitmemesini istiyorum..çünkü çok şirin ve buffy ile çok yakışıyoırlar..ayrıca bu bölümdede çok masumdu :( yine favori karakterlerinde giles çok komikti.. ;D

Riley'i sevdiğini söyleyeyen nadir kişilerden birisin. Aslında Riley çok iyi bir insan. Ama bence Buffy ile yakışmıyorlar. Keşke diziye Buffy'nin sözde erkek arkadaşı olarak değilde, daha ön plana çıkabileceği bir rolde girseydi. Bu haliyle kendisine sinir oluyorum. Riley'i ister istemez Angel ve Spike'la mukayese ediyorum ve Riley oldukça sönük kalıyor. Ama şunu da söylemeliyim ki Buffy, diğerlerini haketmediği gibi Riley'i de haketmiyor bence. Çünkü Riley gerçekten onu çok seviyor ama değeri bilinmiyor.

black_lola
12-11-06, 19:24

sanırım galiba forumda riley'yi seven tek kişi sensin. :img-grin2 herkesin nedeni farklı ama sonuç olarak forumdaki hemen hemen herkes kendine göre nedenlerle riley'den nefret ediyor. meela benim nedenim de riley'nin diğerlerinden daha az güçlü olmasından dolayı kendini ezik hissetmesinden dolayı etrafa saldırması ve agresif olması. mesela sırf kendine birşey yapamıyor diye spike'a sataşmasından nefret ediyorum. tabii birde in to the woods var ki ondan nefrte etmek için yeteri kadar sebep veriyor bana. yani sonuçta sırf daha az güçlü olduğu için ve daha güçlü, daha kuvvetli olabilmek için kendini vampirlere yedirten biri eminimki hepimizin nefretini kazanacaktır. (in to the woods 10. bölüm olduğu ve orda olanlar spoiler olduğu için öğrenmek istemeyenlere haksızlık olmaması açısından o kısmı beyazla yazdım. spoiler'ı görmek isteyen orayı tarasın.)

bone88
12-11-06, 20:29
evet benim de özellikle nefret ettiğim noktası buydu... zaten bu olaydan sonra riley nefretim başlamıştı...

o bölümleri izlemiş olan çoğu kişi de riley den nefret ediyor sanırım ortak nefretimizin sebebi bu ; nefret etmeyenlerin bir kısmının nedeni de bu olabilir

sudem
12-11-06, 20:41
Allahım spoiler okudum :) ama öyle bir yazıyorsunuz ki dayanamdım artık...İki kere okudum ama hala inanamıyorum. Demek bu yüzden nefret ediyorsunuz Riley den...Hiç inanılacak bir şey değil bu. Riley diziye katıldığı birçok kişi onun bu dizi için *hafif* kaçtığını söylemişti. Aslında pek de hafife alınmaması gerekiyormuş. 10. bölüme az kaldı değil mi? Zamanında diziyi bölük pörçük izlemenin ortaya çıkardığı sonuç bu işte...
Bilgi için teşekkürler black_lola

black_lola
13-11-06, 12:01
Allahım spoiler okudum :) ama öyle bir yazıyorsunuz ki dayanamdım artık...İki kere okudum ama hala inanamıyorum. Demek bu yüzden nefret ediyorsunuz Riley den...Hiç inanılacak bir şey değil bu. Riley diziye katıldığı birçok kişi onun bu dizi için *hafif* kaçtığını söylemişti. Aslında pek de hafife alınmaması gerekiyormuş. 10. bölüme az kaldı değil mi? Zamanında diziyi bölük pörçük izlemenin ortaya çıkardığı sonuç bu işte...
Bilgi için teşekkürler black_lola

rica ederim sudem ne demek. bu arada en son 3. bölümü izledik. yani into the woods'a 7 bölüm var.

bu arada ihtiyacı olan yada ilgisini çekenler için buffy bölüm sıralamasını da ekliyorum.yanlarındaki paragraflarda küçük spoilerlar var.

5.1. buffy vs dracula
5.2. real me
5.3. The Replacement
5.4. Out of My Mind (spike'ın buufy tutkusunun başladığını anladığımız bölüm)
5.5. No Place Like Home (Buffy'nin dawn'ın kardeşi olmadığından şüphelenmeye başladığı bölüm)
5.6. family (tara'nın aile sırrının ortaya çıktığı bölüm)
5.7. Fool For Love (spike, buffylover şekliyle ortaya çıkıyor)
5.8. Shadow (açık ve net şekilde glory ile karşı karşıyayız)
5.9. listening to fear
5.10. into the woods (riley'nin iğrençliğini gördüğümüz ve riley'nin gittiği bölüm)
5.11. triangle(anya'nın intikam alarak trole çevirdiği erkek arkadaşı Olaf'ın dönüşü)
5.12checkpoint (glory hakkında öğrenilmesi gerekenler için avcı konseyi tarafından sınava sokuluyor)
5.13. blood ties (dawn'ın key olduğunu öğrendiği bölüm)
5.14.crush(spike'ın buffy için drusilla'dan vazgeçtiği ve onu öldürmeye çalıştığı bölüm)
5.15. I was made to love you (spike'a buffybot fikrini veren bölüm)
5.16. the body (joyce'un öldüğü bölüm)
5.17 forever (joyce'un cenazesinin olduğu ve angel'ın geldiği bölüm.)
5.18. intervention (buffybot'un geldiği bölüm)
5.19. Tough Love (glory'nin tara'nın zihnine girdiği bölüm)
5.20. Spiral
5.21 The Weight of the World
5.22. The Gift (buffy'nin öldüğü bölüm)

Günçiçek
13-11-06, 20:43
Riley'den nefret etme nedenlerimden biri, Spike'a karşı olan tutumu ancak Black Lola'nın yazdığı spoilerdaki olay, Riley' den nefret etmekten çok, onun için üzülmeme neden oluyor. Düşünsenize, adamın sevgilisi dünyanın en güçlü kadını, vurduğunu deviriyor, bir de avcılık gibi onu diğer insanlardan üstün kılan bir özelliği var. Üstüne üstlük, hem kız arkadaşı hem de görevi nedeniyle, Riley'nin etrafında hep kendisinden güçlü ve baskın kişilikler oluyor. Bir de Angel gibi her zaman tehlikeli olabilecek müthiş kuvvetli ve karizmatik bir rakibi var. E bu durumda, sıradan bir insan olan Riley'nin böyle birşey yapması bana yanlış olsada doğal geliyor. Peki, Scoobyler neden böyle bir yola başvurmuyor derseniz, onların Riley'den kişilik olarak daha güçlü olduğunu söyleyebilirim.Hem Giles,Willow ve Tara'nın zaten kendilerine has üstün özellikleri var. Anya zaten eski bir iblis. Xander ise fazla kompleksli değil. (Gerçi zaman zaman bu saydığım kişiler de Buffy'nin yanında kendilerini zayıf hissettiler) Kısacası, ben bu konuda Riley'e kızmıyorum.

sevgi86
13-11-06, 22:43
Riley'den nefret etme nedenlerimden biri, Spike'a karşı olan tutumu ancak Black Lola'nın yazdığı spoilerdaki olay, Riley' den nefret etmekten çok, onun için üzülmeme neden oluyor. Düşünsenize, adamın sevgilisi dünyanın en güçlü kadını, vurduğunu deviriyor, bir de avcılık gibi onu diğer insanlardan üstün kılan bir özelliği var. Üstüne üstlük, hem kız arkadaşı hem de görevi nedeniyle, Riley'nin etrafında hep kendisinden güçlü ve baskın kişilikler oluyor. Bir de Angel gibi her zaman tehlikeli olabilecek müthiş kuvvetli ve karizmatik bir rakibi var. E bu durumda, sıradan bir insan olan Riley'nin böyle birşey yapması bana yanlış olsada doğal geliyor. Peki, Scoobyler neden böyle bir yola başvurmuyor derseniz, onların Riley'den kişilik olarak daha güçlü olduğunu söyleyebilirim.Hem Giles,Willow ve Tara'nın zaten kendilerine has üstün özellikleri var. Anya zaten eski bir iblis. Xander ise fazla kompleksli değil. (Gerçi zaman zaman bu saydığım kişiler de Buffy'nin yanında kendilerini zayıf hissettiler) Kısacası, ben bu konuda Riley'e kızmıyorum.

tek rakibi angel olsa iyi
şaka bir yana riley bana zayıflığı-kan içirtmesiyle değil genel tutumu hal ve hareketleriyle itici geliyor

bone88
14-11-06, 03:00
bahsi geçen bölümde SPOİLER------------ buffy ve scooby çetesi nin aradığı insanların gönüllü verdiği kanı içen vampir çetesi ki genelev gibi tanımlanmıştı; ne kadar iğrenç olduğu anlatıldı konuşuldu. o arada da riley beyimiz kompleksini yenmek için -değil avcının bir arkadaşının aklı başında bir sokak serserisinin bile -yapmaması gereken (hem iğrenç olması hem de kendini bir vampir e emanet etmen yani güvenmen gereken :S ) bir harekette bulunuyordu..

Günçiçek
14-11-06, 11:33
Ben hareketin yanlış olduğunu belirttim ama Riley'e burda kızmıyorum. Riley'nin bu yaptığının nedeni tamamen diğerlerinden daha az gücünün olmasıdır. Yoksa Riley'nin hem kötü hem de kendini vampirlere emanet edecek kadar aptal olmadığını hepimiz biliyoruz. Bence yaptığı bu hatanın tek nedeni kendini çaresiz hissetmesiydi.

black_lola
14-11-06, 19:08
Ben hareketin yanlış olduğunu belirttim ama Riley'e burda kızmıyorum. Riley'nin bu yaptığının nedeni tamamen diğerlerinden daha az gücünün olmasıdır. Yoksa Riley'nin hem kötü hem de kendini vampirlere emanet edecek kadar aptal olmadığını hepimiz biliyoruz. Bence yaptığı bu hatanın tek nedeni kendini çaresiz hissetmesiydi.

valla ben riley'nin yaptığını ne olursa olsun haklı bulamıyorum. yani bir insan ne olursa olsun böyşe bir şey yapamaz. yani üstelik bu kişinin riley olduğunu düşünürsek. o ki özel bir birimde vampirleri avlıyordu ve onlardan da oldukça iğreniyordu. hatta onu sadece vampirler değil iblislerden de nefret ettiğini biliyoruz. öyleki New Moon Rising'de buffy oz'un kurt adamlığı konusunda güzel bir ders vererk onun önyargılarını altüst etmeyi başarmıştı. yani riley vampir ve iblislerden nefret ediyor ve küçümsüyordu. hatta hala spike'a ismiyle değilde I nitiative'deki gibi düşman 17 diye hitap ediyor. ayrıca herşeyin bilincinde bir kişi. bu işin eğitimini almış, vampirler hakkında az çok birşeyler bilen ve en azından biraz zeki olan bir insan olarak yaptığının bence hiçbir geçerli sebebi olamaz.

Günçiçek
14-11-06, 19:45
Ben demek istediğimi anlatamadım sanırım. Ben hiçbir zaman Riley haklıdır demiyorum. Yaptığı da mantığa aykırıdır zaten. Ama içinde bulunduğu durum onu bu yanlışı yapmaya sürükledi. Artık Buffy'nin kendisini sevmediğini de biliyor. (Belki baştan beri biliyordu.) Belki de güçlenerek onun gözüne girebileceğini bile düşünmüş olabilir. Geçerli ya da değil, kendince bir sebebi var. Hem dizideki bazı karakterler ondan daha beter hatalar yaptılar. Onun da biraz hata yapmaya hakkı olsun bence.
Bu arada, kendime inanamıyorum. Oturmuş burda Riley'i savunuyorum. :img-fear2

cramoisi
14-11-06, 20:12
Ben demek istediğimi anlatamadım sanırım. Ben hiçbir zaman Riley haklıdır demiyorum. Yaptığı da mantığa aykırıdır zaten. Ama içinde bulunduğu durum onu bu yanlışı yapmaya sürükledi. Artık Buffy'nin kendisini sevmediğini de biliyor. (Belki baştan beri biliyordu.) Belki de güçlenerek onun gözüne girebileceğini bile düşünmüş olabilir. Geçerli ya da değil, kendince bir sebebi var. Hem dizideki bazı karakterler ondan daha beter hatalar yaptılar. Onun da biraz hata yapmaya hakkı olsun bence.

inceldiği yerden kopsun.savunma:):)kih kih

bone88
14-11-06, 21:29

riley buffy nin onu sevmediğini angel ın geldiği bölümde anlamıştır muhtemelen...

riley riley dedik aklıma bu haftaki riley liği geldi 2ye bölünmüş zzander konusunda "sizin de içinizden bu ikisini cam bir kafese kapatıp üstlerinde deneyler yapmak gelmiyor mu?"

black_lola
15-11-06, 10:12
riley buffy nin onu sevmediğini angel ın geldiği bölümde anlamıştır muhtemelen...

riley riley dedik aklıma bu haftaki riley liği geldi 2ye bölünmüş zzander konusunda "sizin de içinizden bu ikisini cam bir kafese kapatıp üstlerinde deneyler yapmak gelmiyor mu?"

evet tipik riley işte. garip bir kişilik. :img-grin2

Günçiçek
15-11-06, 22:12
inceldiği yerden kopsun.savunma:):)kih kih

Savunmuyorum artık. :img-grin2

evet tipik riley işte. garip bir kişilik

eee İnsan uzun süre Initiative gibi bir kurumda çalışınca böyle "fikir"lere sahip oluyor ister istemez...Spike'ın da dediği gibi " Çocuğu organizasyondan çıkartıyorsun ama organizasyonu çocuğun içinden çıkaramıyorsun"...

NurÇÇ
16-11-06, 00:19
eee İnsan uzun süre Initiative gibi bir kurumda çalışınca böyle "fikir"lere sahip oluyor ister istemez...Spike'ın da dediği gibi " Çocuğu organizasyondan çıkartıyorsun ama organizasyonu çocuğun içinden çıkaramıyorsun"...

spike ne derse doğru der zaten:img-grin2

sevgi86
18-11-06, 01:49
Out of My Mind 18.11.2006-23:05

Çalıştığı organizasyonun ona verdiği artırılmış hız ve kuvvet, Riley’in vücudunu kaldıramaz hale gelmesine sebep olur. Hemen ameliyata alınarak oluşan hasarı düzeltmek gerekmektedir, ancak bu ameliyat artık eski gücünden ve becerilerinden vazgeçmesi anlamına gelmektedir.

fragmanı youtube a yükledim videolar bölümüne koydum...

bone88
19-11-06, 00:15
fazla riley li bir bölümdü dolayısıyla begendiğimi söyleyemem ... bikaç hoş replik vardı... harmony nin ; buffy yi onu adamdan sayıp da peşine düştüğünü düşünmesi ve korkması komikti... spike ın çipektomi ameliyatı da iyiydi özellikle harmony nin tabelaya bakıp sigarasını söndürmesi... spike ın buffy ye olan hisleri de açığa çıkmış oldu onun dışında çok gereksiz ve riley li bir bölümdü

Günçiçek
19-11-06, 00:19
spike ne derse doğru der zaten:img-grin2

evet, Spike ne derse doğru der ama maalesef yaptığı herşey doğru olmuyor:icon_cry: Talihsiz vampirin, aşktan yana yüzü insanken gülmemiş, ( çok romantik ve duyarlı bir aşık şair olmasına rağmen), iblisken de gülmüyor. Drusilla ile çok yakışıyorlardı ama ayrıldılar, şimdi gitti avcıyı rüyalarında görüyor...

Bu bölümde yine Buffy'e sinir oldum, hem Riley meselesinde hem de Spike meselesinde. Şu bir gerçekki Buffy güçlü erkeklerden etkileniyor (ki biz bayanların % 90'ı da böyledir) ama bunu bugünkü bölümde kabullenmek istemedi. Güçlü bir erkekle beraber olmak isteseymiş Spike'la beraber olurmuşmuş. Sen Spike'a kurban ol. Tövbe Yarabbim :icon_evil Buffy'nin Spike'a karşı tavırları hiç hoşuma gitmiyor. O attığı tokat, paranın yarısını isteyince "parlak zeka"sının bir ürünü olarak parayı yırtıp yarısını Spike'ın eline tutuşturması... Sinir oldum.

Riley için bu bölüm gerçekten üzüldüm. Zor bir durumda. Ama yol göründü. Nihayet gidiyor. İlk işaretler geldi...Xander'da satır aralarında Riley'nin düşüncelerini belirtti ama anlayamadılar...

Bu arada Willow ve Tara'nın eski Sunnydale Lisesi'ndeki şu replikleri dikkatimi çekti.
Tara: Burası tüylerimi ürpertiyor.
Willow: Burayı bir de okulken görecektin.

Joss Whedon liseyi hiç sevmiyor. Sanırım orta öğrenimini İngiltere'de tamamlamış ve okulundan hiç de iyi anılarla ayrılmamış. Ama bu tür replikler gerçekten Amerikan klişesi haline geldi. Lise olayından neden bu kadar nefret ediyorlar anlamıyorum.

Günçiçek
19-11-06, 00:24
bikaç hoş replik vardı... harmony nin ; buffy yi onu adamdan sayıp da peşine düştüğünü düşünmesi ve korkması komikti... spike ın çipektomi ameliyatı da iyiydi özellikle harmony nin tabelaya bakıp sigarasını söndürmesi...

Evet, bu replikler gerçekten komikti. Harmony'nin Spike'ın bulunduğu durumu anlatırken, "Canlı hiç birşeyi öldüremiyor, çiçek bile kopartamıyor" dediğinde Spike'ın verdiği tepkide çok hoşuma gitti.

sevgi86
19-11-06, 00:30
evet sonuda o güzel bölümlere geldik
o büyük aşkın tohumları bu bölümde atıldı gelecek bölümlerde de filizlenecek:img-haha:

bölüm hafızamda öyle bir yer etmiş ki her saniye bir sonraki sahnede ne olacağını hatırladım
tamam madem biliyorsun neden izliyorsun demeyin sevdiğimiz filmleri de defalarca izlemiyor muyuz
film tadında bir bölümdü dersem finalin de deneysel olduğunu söylemezsem olmaz
spike merkezli bir bölüm olduğunu görüyoruz her ne kadar tanıtımda riley ön plana çıkartılmış olsa da
riley için üzüldüm ona acıyorum ve hak veriyorum
buffy inkar etse de onun doğaüstü güçleri olmasını istediğini anlamaması imkansız
o kadar bariz ki
bu bir çeşit ayrı dünyaların insanlarıyız sendromu
angel-spike-buffy bunlar aynı kulvarda sonuçta :img-grin2

yoruma geçersek;
willow bu bölümde tam bir tatlı cadıydı
xander ın rolü çok kısaydı bu bölümde ama bu kadarı da yeterli gülmekten yerlere yattım
peki anyacım ne öğrendik demek ki bir arkadaşımla başlayan cümleler hep kendinde var olan bir sorunu anlatmıyormuş
magic box ilerki bölümlerde adeta karargahı olacak bizimkilerin mekanlara alışmak da zor adeta diziye yeni giren bir karakter gibi
harmony nin spike a yalvarması çok hoşuma gitti keşke biraz daha uzasaydı o vaatler.
spike da yeni pembe dizinin başından kalkmış biri için fazla acımasızdı

joss whedon spike-harmony ve buffy-riley çiftini peş peşe göstererek adeta "ne kadar uyumsuz iki çift değil mi"der gibiydi
bu kadar karmaşanın içinde dawn ın şımarıklıklarını da izledik gerçekten fenalık geliyor bana onu izlerken büyü artık dawn diye bağırasım geliyor
buffy nin riley i teselli için söyledikleri riley nin canını daha da yaktı
buffy bu bölümde sadece onun değil spike ın da kalbini kırdı(yoksa çaldı mı demeliydim)
spike ın burnunda akan kanı içmesi bana hiç iğrenç gelmedi ama buffy de benim gibi düşünmek zorunda değil tabi.o da bir tuhaf angel bardak bardak kan içerken midesi bulanmıyor da.
spike ı kendi elleriyle besleyeceği günler de yakındır:img-haha:

spike ın rüyasını ilk izlediğimde gerçek sanmıştım
bu sefer rüya olduğunu biliyordum ama buffy nin karşılık verdiği kısımda rüya olmadığını önceden izleyen izlemeyen herkes anlamıştır sanırım
harmony spike ın yanına sığındı ama ilerki bölümlerde spike ondan artık tahammül edemeyeceği şeyler isteyeceğini henüz bilmiyor:bilmim

evet sabırsızlıkla beklediğim bölümler başlıyor
tüm sbuffy cilerin gözü aydın

Günçiçek
19-11-06, 00:44
evet sabırsızlıkla beklediğim bölümler başlıyor
tüm sbuffy cilerin gözü aydın

Ben hem sabırsızlıkla hem de sinirle bekliyordum. Sabırsızlığım, bu dizide en sevdiğim karakter olan Spike'ın ön plana çıkarak hak ettiği yeri alacak olmasından, sinirlenmem de Buffy'nin Spike'a çektireceklerindendi.
spike ın burnunda akan kanı içmesi bana hiç iğrenç gelmedi ama buffy de benim gibi düşünmek zorunda değil tabi.o da bir tuhaf angel bardak bardak kan içerken midesi bulanmıyor da

Zamanında bir vampirle aşk yaşamış birinin (Spike- Buffy ilişkisini aşktan saymıyorum, o daha çok eziyetti) birinin onların vampirlikten kaynaklanan bazı davranışlarını görünce iğrenmesi ne kadar saçma!

sevgi86
19-11-06, 01:16
Ben hem sabırsızlıkla hem de sinirle bekliyordum. Sabırsızlığım, bu dizide en sevdiğim karakter olan Spike'ın ön plana çıkarak hak ettiği yeri alacak olmasından, sinirlenmem de Buffy'nin Spike'a çektireceklerindendi.
Spike- Buffy ilişkisini aşktan saymıyorum, o daha çok eziyetti

spike buffy aşkına eziyet demek haksızlık olur
tam bir sapıklıktı
ama yine de spike'ın halinden gayet memnun olduğunu sanıyorum
arada gel-git ler yaşandı ama bence son anına kadar spike çok mutluydu

Angel-us-
19-11-06, 11:17
Riley li bir bölüm ne denebilir ki. Spike biraz bölümü kurtardı işte. Angel-Buffy romantik sahneleri ile Rİley-Buffy olanları karşılaştırıyorum da, Riley li olanlar komik geliyor :D

sudem
19-11-06, 11:20
Bu arada Willow ve Tara'nın eski Sunnydale Lisesi'ndeki şu replikleri dikkatimi çekti.
Tara: Burası tüylerimi ürpertiyor.
Willow: Burayı bir de okulken görecektin.

Joss Whedon liseyi hiç sevmiyor. Sanırım orta öğrenimini İngiltere'de tamamlamış ve okulundan hiç de iyi anılarla ayrılmamış. Ama bu tür replikler gerçekten Amerikan klişesi haline geldi. Lise olayından neden bu kadar nefret ediyorlar anlamıyorum.

Birbirlerine yaptıkları şakaları duysan anlarsın Whedon ın neden liseden nefret ettiğini :)
Neyse Riley ile ilgili spoilerı okumasaydım da bu bölümü izlediğim için ondan nefret etmeye başladım :) Nasıl kopmlekse girmiş böyle gerçekten acınacak haldeydi. Aslında Buffy nin yanındaki her erkek komplekse giriyordur. Çünkü Buffy gerçketen de 10 erkek gücünde :) Ama şimdi Riley normal bir erkek oldu. Yine de bu ilişkinin yürümemesinin sebebi Riley nin normal bir erkek olması değil Buffy nin hala Angel ı seviyor olması ve Riley nin sürekli kendini aşağılaması olur.
Will gün geçtikçe daha da güşleniyor. Tara yerinde sayıyor gibi.
Joyce un bir rahatsızlığı mı var yoksa bu olay Riley nin rahatsız olduğunu öğrenmek için senaryoya eklenmiş bir şey miydi?
Spike ın gördüğü rüya Spike ile Buffy nin nasıl bir ilişki yaşayacağını gösteren bir imgeydi bence tabi bunu ben şimdi anlıyorum :)
Bir şey daha sormak istiyorum. Spoiler---> İleride Spike Buffy nin ekibinin yanına geçiş yapacaktı. Bunun nedeni nedir? Spike ın çipi hiç çıkartılamadığı için mi onların yanına geçti. Sonraları spike geçmişte yaptkları şeylerden vicdan azabı çekiyordu ama bu ruh alınca mı olmuştu. Biraz kafam karıştı

Günçiçek
19-11-06, 12:29
spike buffy aşkına eziyet demek haksızlık olur
tam bir sapıklıktı
ama yine de spike'ın halinden gayet memnun olduğunu sanıyorum
arada gel-git ler yaşandı ama bence son anına kadar spike çok mutluydu

O olay benim için eziyetti. (Gerçi sonraları Spike için de eziyete dönüştü.) Ben Spike'ı çok seviyorum ama Buffy'den nefret ediyorum. Onların birarada olmasını istemiyorum. Buffy bence Spike'ı hak etmiyor. Bence Spike Drusilla ile mükemmel bir çiftti.
Joyce un bir rahatsızlığı mı var yoksa bu olay Riley nin rahatsız olduğunu öğrenmek için senaryoya eklenmiş bir şey miydi?

Joyce'un rahatsızlığı hakkında spoiler: Joyce ölümcül bir hastalık geçirecek ve bu sezon diziye veda edecek. Sonraki sezonlarda birkaç bölüm gözüküyordu sanırım

sevgi86
19-11-06, 12:38
Birbirlerine yaptıkları şakaları duysan anlarsın Whedon ın neden liseden nefret ettiğini :)
Neyse Riley ile ilgili spoilerı okumasaydım da bu bölümü izlediğim için ondan nefret etmeye başladım :) Nasıl kopmlekse girmiş böyle gerçekten acınacak haldeydi. Aslında Buffy nin yanındaki her erkek komplekse giriyordur. Çünkü Buffy gerçketen de 10 erkek gücünde :) Ama şimdi Riley normal bir erkek oldu. Yine de bu ilişkinin yürümemesinin sebebi Riley nin normal bir erkek olması değil Buffy nin hala Angel ı seviyor olması ve Riley nin sürekli kendini aşağılaması olur.
Will gün geçtikçe daha da güşleniyor. Tara yerinde sayıyor gibi.
Spike ın gördüğü rüya Spike ile Buffy nin nasıl bir ilişki yaşayacağını gösteren bir imgeydi bence tabi bunu ben şimdi anlıyorum :)
Bir şey daha sormak istiyorum. Spoiler---> İleride Spike Buffy nin ekibinin yanına geçiş yapacaktı. Bunun nedeni nedir? Spike ın çipi hiç çıkartılamadığı için mi onların yanına geçti. Sonraları spike geçmişte yaptkları şeylerden vicdan azabı çekiyordu ama bu ruh alınca mı olmuştu. Biraz kafam karıştı

joyce gerçekten hasta,ne hastalığı oluğunu söylemeyim spoilera kaçar...
____spoiler__
spike buffy ye annesi hastayken destek oluyor bir de atışmalar filan da olsa sürekli bizimkilerin yanında onlara doğrudan veya dolaylı yardımları dokunuyor
robot vakasını da unutmamak lazım o da bir dönüm noktası tabi...

ozdnuygn
19-11-06, 15:08
kim ne derse desin ve kim ne düşünürse düşünsün ben hala riley i çok seviyorum..ve buffy sevmese nie o kadr uğraşsın anlayamadım hala..kendinede itiraf edemiyor sanırım sevmediğnii...benim ilk izleyişim olduu için affedin beni...
ayrıca buffy nin ağladığında bende ağladım...çok güzel bi sahneydi..gerçi angel la olanı görmedim ama riley de aşalık komplexi var yaf..yazık adama...ama bence çok yakışıyolar

black_lola
20-11-06, 12:16

birde şöyle bir durum var.
spoiler --->
spike'ın dawn'ı gloryden koruması gerekiyordu ama spike koruyamadı. buffy de spike koruyamadığı için dawn'ı kurtarmaya gitti ve öldü. bu yüzdend e spike buffy'nin ölümünden hep kendini suçlu tuttu bir yerde. bu yüzden de 6. sezonun ilk bölümü olan Bargaining Part 1'da da görüldüğü gibi devriyeye scoobylerle çıkıyor ve ayrıcada sürekliolara dawn ile vakit geçirip onun arkasını kolluyor. hatta bunu sözle olarak da dile getiriyor. dawn'a buffy'ye verdiğim sözü bir kez tutamadım, ikinciye aynı şey olamyacak diyor. yani scoobylerle takılmasının ve onlara yardım etmesinin (en azından ilerisi için) bir sebebide bu

black_lola
24-11-06, 11:14
No Place Like Home / 25.11.2006
Doktorlar Joyce’un neden hasta olduğunu bir türlü keşfedemeyince, Buffy hastalığa sebep olan şeyin doğaüstü bir güç olduğunu düşünmeye başlar. Joyce’un vücudunda bu etkileri görebilmek için büyü yapınca, tahmininden daha fazlasıyla karşı karşıya kalacaktır.

evet arkadaşlar diziyi ilk kez izleyen ve dawn'ın birden bire nereden çıktığına anlam veremeyen ve kafası iyice karışmış olan buffyci arkadaşlar için sevecekleri bir bölüm. bu bölüm itibariyle yavaş yavaş dawn ile ilgili sor işaretleri daha fazla gündeme getiriliyor ve yavaş yavaş da açıklanmaya başlıyor.

bu bölüm en çok sevdiğim bölümlerden birisi. özellikle de buffy'nin dawn'ı kapıya fırlattığı sahne. :good: dawn'ı hiç sevemiycem sanırım :img-yes:

sevgi86
26-11-06, 00:27
Eveeet gördünüz mü dawn neymiş
Ben buffy yi ilk izlediğimde 3. sezondan başlamıştım onun için buffy nin kızkardeşini daha önce de gösterdiler sanıyordum gerçekliğini hiç sorgulamadım yani
Öğrenince de şaşırmadım
Bu bölüme gelirsek
Görsel efektler bir rezaletti
Glorynin yaptığı beyin masajı sırasında çıkan ışık huzmeleri olsun buffy nin transa geçtiği sahne olsun…
Havaya giremedim o atmosferi yakalayamadım
Olay oalrak da pek bir şey yoktu
Magic box da hoş şeyler oldu giles ve müşterileri aynanın gayretkeşliği filan…
Spike ın röntgenciliğe başlaması gecikmedi
Yani genç ergen gibi dün rüyasında gördüğü ertesi gün kızın pencerisinde bitiverdi
Allahım çok komikti buffy ye onu sevmediğini kanıtlamaya çalışırken
- Senden hiçbir zaman hoşlanmadım ve aptal bir saçın var
buna ne demeli:
Beş kelime ya da daha az!
-Out for a walk bitch
buffy de yerde birikmiş izmaritleri gördü ama bir anlam veremedi ha hahah

xander ve willowun diyaloğu çok tatlıydı
-Ağrını gördüm arttırıyorum bir bel ağrısı
paraya para demeyecekler bu gidişle dükkanda işler iyi

buffy nin dawn a sen benim kardeşim değilsin dediği anda mahvoldum off öyle laf söylenir mi hiç buffy

glory ve buffy nin diyalogları zaten bir ömür glory de sonunda topukluların azizliğne uğradı ya

son olarak riley nin kederini paylaşmak istiyorum
kedicik
sihirli toz ve büyülü tütsü ama hafife almayın…

haftaya yeni bir çılgınlıkla buluşmak üzere

bone88
26-11-06, 02:08
riley cephesinde gayet güzel bir bölümdü:good: ... rilyey ezildikçe ben eğleniyorum :icon_twis
buffy ilk tepkisinde biraz aceleciydi ama fırsat bulmuşken yaptı..zaten dawn onun acısının kübünü çıkaracak buffy den defalarca
tarayı göremedim pek eksikliğini hissettiğimi söyleyemem aynısı riley için de geçerli...

buffy nin annesinin sıkıntısını ararken dawn ın var olmadığını görmesi buffy nin en bomba sahnelerindendi... josh amcamız gene yapacağını yaptı... "acaba?" dediğimiz noktada dawn joyce a çay getirdi yüzünde enteresan bir ifadeyle...seyirci heyecanlandı "aman tanrım onu zehirleyecek"

josh whedon nasıl lise dönemlerinde lise hakkındaki fikirlerini soktuysa, dawn lı bölümlerde de büyük kardeş olmanın zorluklarını ve verdiği baskıyı anlatıyo ...ki buffy nin keşiş e yalvarır gözlerle bakıp anıları silmesini istediği sahne gerçekten yürek parçalayıcıydı
aralara sıkışan anya-xander sahneleri ve "xander la 90larda ölümlü olmayı öğreniyorum öğretileri çok hoş.. xander ın anlatma biçimi ve anyanın tepkileri süper:happy0064

ve bu arada buffy "fiziksel olarak" en güçlü diyebileceğimiz düşmanı Glory de piyasaya çıktı... iki süslü püslü sarışın süper kızın kavgaları ve ilişiğindeki dialogları süper ve böyle devam ...

son olarak hastanedeki stajyer ben e dikkat ... önemli rollerde görücez kendini

Günçiçek
26-11-06, 19:37
Eveet, sonunda Buffy'nin karşılaştığı en güçlü düşmanlardan Glory arz-ı endam etti. Bu kadın, deyim yerindeyse avcıya kök söktürecek. Tabi bunda "anahtar" Dawn'ın rolü de büyük olacak. Bu bölüm yine gıcıklıkta kendini aştı bu kız.Böyle kardeş düşman başına!..Zavallı Buffy'de kardeşi olmadığı halde ona katlanmak zorunda. Gerçi içinde ona karşı bir abla sevgisi de yok değil. Ama yine de bir çok olayda (özellikle son sezondaki herkesin ona cephe alması olayında) Dawn'ın, hayatına hiç girmemiş olmasını dilerdi herhalde.
Spike'ta Buffy'nin yollarını gözlemeye başladı. Buffy'e kendisi hakkındaki düşüncelerini çaktırmamak için yaptığı konuşmalar da çok komikti. Ah William ah.. Aşık olacak insanı buldun...:icon_evil
Bunlar dışında kedicik Riley, kapitalizmin yeni kölesi Giles, müthiş ikili Xander- Anya, paketleme işini beceremeyen Willow...Hepsi çok tatlıydı.

black_lola
26-11-06, 19:49
sonunda dawn'ın ne olduğu piyasaya çıktı. dawn'a uyuz olanlar daha dikkatli izlesinler bundan sonra. dawn her seferinde daha da uyuz görünecek gözünüza. hırsızlıklar falan gibi... :icon_whis

bone88
26-11-06, 21:18
sonunda dawn'ın ne olduğu piyasaya çıktı. dawn'a uyuz olanlar daha dikkatli izlesinler bundan sonra. dawn her seferinde daha da uyuz görünecek gözünüza. hırsızlıklar falan gibi... :icon_whis

o dediğin yapacakalrının en masumu belki... defalarca yem olması mı diyim; ililik bilmezliği mi; göz kulak olmayı zorlaştırması mı...

bu arada demeden geçemiycem içimdeki geyiği durduramıyorum...bunda "anahtar" Dawn'ın rolü de büyük olacak.

dawn anahtar rol oynayacak desene :P:img-hyste

sudem
27-11-06, 00:36
İnternetimdeki sorun yüzünden bir türlü yorum yazamadım buraya...
Gerçekten de sonunda Dawn ın ne olduğunu öğrenmiş olduk. Yanlış hatırlamıyorsam ilk defa Faith in rüyasında Buffy dawn diyordu. Demek bu zaman dilimi keşişlerin büyü yaptığı zamana denk gelmiş. Çizgi romanlarını da okuduğum için sürekli aklıma takılırdı,Dawn dan neden ilk 3 sezon bahsedilmemesi...
Glory çok garip bir kadın.Sürekli konuşuyor. Ben onu dinlerken yoruldum ama o konuşmaktan yorulmuyor. Herhalde bu onun gerçek kimliği değildir. İçindeki yaratığı çok merak ediyorum.
Giles yine çok tatlıydı bu bölümde. Hele o kıyafetlerin içinde muteşemdi :)
Canım Spike ım Buffy nin evinin önünde saatlerce beklemiş galiba.Üstüne üstlük bir de Buffy den azar işitti ve dayak yedi :)
Anya bu bölümde çok şirin geldi bana. Artık bir işi olması da baya güzel. :good:
Riley ile ilgili bir de Tara ile ilgili bölümler gelse de meraktan kurtulsam artık:img-yes:

bone88
27-11-06, 04:00
.....
Glory çok garip bir kadın.Sürekli konuşuyor. Ben onu dinlerken yoruldum ama o konuşmaktan yorulmuyor. Herhal bu onun gerçek kimliği değildir. İçindeki yaratığı çok merak ediyorum.
........:

aslına bakarsan SPOİLER---------- gerçek kimliğinin yarısı demek doğru olur... daha da spoiler -----------ben glory tek beden tek yürek :P arada dönüşüyolar birbirlerine... glory nin o adamın beynine masaj yapması da ben in çıkışını engellemek içindi hatta

black_lola
29-11-06, 11:07
aslına bakarsan SPOİLER---------- gerçek kimliğinin yarısı demek doğru olur... daha da spoiler -----------ben glory tek beden tek yürek :P arada dönüşüyolar birbirlerine... glory nin o adamın beynine masaj yapması da ben in çıkışını engellemek içindi hatta

spoiler -->
hatta glory'nin the gift'te kolayca öldürülmesinin nedeni de ben işle yaşadığı vucut transferi. hatırlarsak ben formuna dönüştüğünde gayet normal, öldürülebilir bir insan formuna dönüşüyor. ben onun insanlaşmış hali bir yerde.

black_lola
02-12-06, 15:01
-family-
tara ile ilgili, birçok kişinin merak ettiği bölüm olan family bu akşam 23:15'te cnbc-e'de. ailesi uzunca bir süre tara'nın güçlerini benimsememiş ve onu günahkar, lanetli bir kişi olarak ilan etmişlerdir. onun ruhunun temizlenmesi gereken bir kişi olduğunu düşünmektedirler. ve sonunda ailesi sunnydale'e gelmiştir ve tara'da içten içe ailesinin dediği gibi lanetli olduğunudüşündüğü için bu durumdan korkmaktadır. bunun üzerine ailesi geldiğinde kötü bir şeyler olmaması için bir büyü yapar fakat büyü yanlış işleyince olan buffy'ye olur.

bone88
03-12-06, 00:07
oldukça güzel bir bölüm... pek sevmediğim tara ya olan nefretim bu bölümden kaynaklanıyor sanıyordum ama değilmiş...

buffy tarihinde en sevdiğim sahnelerden biri olan "spike ın tara ya vurarak iblis olmadığını kanıtlaması sahnesini gördük... taranın geçmişini merak edenlerin de tara hakkında öğrenip öğrenebilecekleri bu kadar...

glory nin "now...i ** upset " dediği sahne çok hoştu kızgınlığını çok güzel anlattı :good:
buffy nin glory yi anlatırken cordy ye benzetmesi, xander ın kitaplara bakarak "aradığımız şey işte burda ama bulamıyoruz" diye bağırdığı sahne ayrı bi komikti...ve tabii ki giles ve buffy nin buna tepkileri de

görünmeyen iblisle savaş pek heyecanlı sayılmazdı... ama spike ın buffy ye yardım etmesi ve buffy nin onu görmemesi sonrası spike ın tepkisi de çok güzeldi...

riley nin sonu da yaklaşıyor kazamız hayrola

Heather
03-12-06, 21:35
Güzel bölümdü. Buffy ve çete Tara'y bağrına bastı. Tara'nın ailesine gıcık oldum. Özellikle kuzen Beth miydi neydi her ne karın ağrısıysa.:icon_twis "Seni babana söylicem." , "Babana söylim de gör gününü" Sanki çocuk kavgası. Ona noluyorsa. Neyse.

Spike iyi düşündü, yumruk attı Tara'ya ve böylece Tara'nın kuşkuları gitti. Tabi Buffy ve çetesinin de kuşkusu varsa (eminim vardı) o kuşku da dağıldı. Zavallı Tara, ailesi kızı resmen iblis olduğuna inandırmış ya.

Spike da güzel güzel avcının ölümünü izleyecekti ama kısmet olmadı.:)

Dayanamadı olaya el attı. Ama ne yazık ki takdir eden olmadı. :img-huh:

Riley - Buffy sahneleri yine çok sıkıcıydı. Resmen uykum geliyor onların ortak sahnelerinde.

Ayrıca Anya gittikçe daha sempatik oluyor. :good:

black_lola
04-12-06, 11:03
oldukça güzel bir bölümdü.tara masum ve şekerdi bu bölümde. gerçi yaptığı büyü biraz ters tepti ama yine de tarayı bu bölümde sevdim. ona karşı içimde bir anda merhamet beslemeye başladım. espri yaptığında tüm grup garip gari baktı ona, kendini aptal gibi hissetti ve yine de kendini içinde tam olarak hissedemediği bir gruptan bile ayrılmamak için çaba göstermesi aslında kendini ne kadar yalnız ve çaresiz hissettiğini gösteriyor. bu arad spike yine formundaydı. aşkım yine son noktayı koydu ve olayı açığa kavuşturdu. güzel bir yumrukla tabiki. :good: bu arada geri sayım başladı 4 bölüm sonra riley'ye elveda diyoruz. gerçi ileride tek bir bölüm için geri dönecek ama daha o zamanlara çooooook var. yani baya bir süre rileysiz mutlu mesut yaşayacağız.

Günçiçek
04-12-06, 18:46
Bu bölümün yıldızı Tara olması gerekirken, bence Spike yıldızlaştı. Artık kendini tutamıyor. Sözleriyle sanki avcı ölse bayram edecekmiş izlenimi verse de yaptıkları bunun tam tersi yönünde. Tara'nin iblis olup olmadığını anlamak için ona vurmaya kalkması ise çok akıllıcaydı.
Anya ile Xander süper bir çift oldular, çok şirinler...
Bence, Buffy, Glory'i Cordelia'ya benzeteceğine, kendisinin L.A. deki eski haline benzetseydi, daha makul olurdu. (Gerçi kimse kendini Glory'e benzetmek istemez ama) Gerçi şimdiki haline de benziyor. Sinir bozucu.. Cordy ise kişilik bakımından avcı kızımıza fark attı, Angel'ı da kaptı...
Tara'ya gelince... Keşke bu diziye hiç girmeseydi dediğim kahramanlardan biri. Bazı hareketleri beni sinir ediyor. Ama Scoobylerin yanında kendisini dışlanmış hissetmesi de hoşuma gitmiyor doğrusu...

sevgi86
06-12-06, 00:26
sınav mınav derken benim yorum da gecikti
eveeet
spike ın o eşine zor rastlanır rüyalarına kimse değinmemiş
yani sanarsınız ki ergenliğe yeni girmiş
100 küsur yaşındaki adamın ağırlığı kalmadı
buffy nin aşkına kafayı sıyırdı
o iblislere saldırdığı sahne neydi öyle offf
taranın masumiyetini ıspatlaması da ayrı bir pratik zeka örneğiydi
güle güle riley hoşgeldin spike:happy0064
buffy en iyilerine layıksın sen
tüm buffy cilere ankaradan kucak dolusu sevgiler saygılar efendim iyi geceler

667havva
06-12-06, 22:17
arkadaşlar bence bu bölümü mutlaka izleyin .çünki buffy'nin spike ile en çok zaman geçirdiği bölümlerden birisidir.(buffy spike ı baya dövse bile.)
şu riley gitse de kurtulsak bence .bu ne zayıflıktır ya güzeller güzeli buffyim varken sen git bir vampire.
bu bölümü iple çekiyorum.çünkü buffy-spike çiftini çok seviyorum.(ama sonlarının böyle kötü bitmesini istemiyorum.):sad53:

sevgi86
06-12-06, 22:23
arkadaşlar bence bu bölümü mutlaka izleyin .çünki buffy'nin spike ile en çok zaman geçirdiği bölümlerden birisidir.(buffy spike ı baya dövse bile.)
şu riley gitse de kurtulsak bence .bu ne zayıflıktır ya güzeller güzeli buffyim varken sen git bir vampire.
bu bölümü iple çekiyorum.çünkü buffy-spike çiftini çok seviyorum.(ama sonlarının böyle kötü bitmesini istemiyorum.):sad53:

sonları kötü olmadı bence olması gereken oydu ama diğer dediklerinin tamamına katılıyorum
bu bölüm hangisi olacak
buffy nini annesinin hastaneye yattığı spike ın da buffy ye giymesi iç.işn çamaşır götürdüğü bölüm mü:icon_whis

667havva
07-12-06, 19:35
bir vampire buffynin kazığını buffynin karnına batırıyo.sonra riley geliyo onu eve götürüyo yarasını sarıyo.sonra buffy giles la konuşuyo.sonra spike ın yanına gidiyo filan .en sonda buffy ile spike yan yana oturuyolar.
senin dediğin bölüm bundan sonra ki ve güzel bir bölüm:good:

sevgi86
07-12-06, 21:11
bir vampire buffynin kazığını buffynin karnına batırıyo.sonra riley geliyo onu eve götürüyo yarasını sarıyo.sonra buffy giles la konuşuyo.sonra spike ın yanına gidiyo filan .en sonda buffy ile spike yan yana oturuyolar.
senin dediğin bölüm bundan sonra ki ve güzel bir bölüm:good:

tamam hatırladım
bu sahneyi diyor olabilir msin:img-blush

http://img329.imageshack.us/img329/4095/avatar10440417th0.gif

black_lola
09-12-06, 12:05
Fool For Love / 09.12.2006
Dövüş esnasında bir vampir tarafından çok ciddi biçimde yaralanan Buffy, bundan önceki vampir avcılarının nasıl öldükleri konusunda takıntılı hale gelir. Çaresizce cevap arayan Buffy bundan önceki iki avcının nasıl öldüğünü bilen tek kişi olan Spike’la konuşmaya gider.

işte yine bir buffy-angel crossover ile karşı karşıyayız. spike'ın buffy'ye iki avcıyı öldürme maceralarını anlattığı bölümleri bizde flashbacklersayesinde göreceğiz ve bu maceraların ilki olan çinli avcıyı öldürme macerasında darla, drussila ve tabi ki angel ile tekrar birlikte olacağız. ayrıca da (Spoiler) 7. sezonun önemli karakterlerinden biri olan Robin'in annesi Nikki'yi ilk kez bu bölümde göreceğiz. Yine bu bölümde spie'ın Cecily tarafından reddedilişini ve neden Bloody William lakabını aldığını, Drussila tarafından nasıl vampir yapıldığını ve Spike'ın Sunnydale'e tekrra dönmesine neden olan aldatmayı yani Drussila'nin onu bir iblisle aldatmasını da bu bölümde göreceğiz. Ayrıca Spike'ın sürekli giydiği deri montun nerden geldiği de ortaya çıkıyor ve (Spoiler)7. sezonda da tekrar karşısına çıkacak ve onu nerdeyse ölümle burun buruna getirecek.

bölüme damgasını vuran cümle ise "you're beneath me". dikkatli izlerseniz geröekten de bölümün vurucu cümlesi olduğunu anlayacaksınız.

sevgi86
10-12-06, 01:11
tamam anlamı bu değil biliyorum ama buffy bölümde spike ı çok kötü ezdi
bas bas bağırdım
of öyle laf söylenir mi çipli vampire
yaralı çocuk zaten eski slayer avcısı günlerini hasretle anıyor
seninle en acı hatırasını paylaşmış

spike ın çindeki zaferi şüphesiz 2.sinden daha görkemliydi
drusillanın da sevgisini ve saygısını (kazandı o avı sayesinde)

bu bölümü ilk izlediğimde tam drusilla spike avcı kanıyla kutlama yaparken elektrikler kesilmişti o gün benim doğum günümdü haftaya tekrarını izlemiştim
bu bölümle paralel olarak sanırım angelda da bir flashback olmuştu tam emin değilim san ırım orada da drunun vampir yapılışı anlatılmıştı
neyse konuyu dağıtmayalım

çin zaferi biraz şanşının yever gitmesiyle kazanıldı gibime geldi ne dersiniz
o alevler çıkmasaydı ve avcı kontrolü kaybetmeseysi spike gidiciydi
aynı şekilde metroda da etrafın kararması spike ın işine yaradı

şans bir yana kararlılığı da yabana atmayalım
spike bu avcı öldürme işini hırs yaptı ve başardı

dikkat ettiniz mi angel haberi alınca üzüldü
o günlerde angelus ruhuna kavuşmuştu lanet yüzünden(yoksa sayesinde mi demeliyim amaaan angel dan bana ne)

afrodizyak için kullanılan bu kadar ot varken kan nerden çıktı demezler mi adama
buffyye hikayenin bu kısmını da anlattı mı acaba buffy nin midesi kalkmıştır kesin övk

riley ve bizim çocukların devriyesi de harikaydı
willowun cips yemesi xanderın avazı çıktığı kadar bağırması
tabi riley gibi olamazsın
adam komando kedi gibi sessiz olmadan da yapardı gerçi o yaptığını
öldürüp tüydü hemen
bence bu zafer haklı kazanılmadı diyorum kimse kızmasın

giles ın buffy nin geçirdiği talihsiz kazaya verdiği tepki içim sızladı
gerçekten de buffy nin ölümüne en çok üzülen o olacak babasıymış gibi sever onu
diğer gözetmenleri düşünüyorum da bir wesley çalıştırdığı avcının ölümüne(faith) bu kadar üzülür müydü hiç sanmıyorum

spike artık buffy ye sırılsıklam aşık öyle ki karşıdakinden doğru düzgün sinyal almadan gerçekten cesaret gerektiren bir adım attı
buffy den de mümkün olabilecek en kırıcı cevabı aldı
elimde olsa o an buffy yi 40 yerinden bıçaklamak isterdim ama bence spike ı kıran bu laftan çok reddedilmekti

sonra bir öfkeyle fırladı ama fos çıktı
buffy yi gözleri yaşlı görünce dayanamadı
canım benim
babamı çağrdım bir de evde misafirimiz vardı
izleyin bakın çoook duygusal diye
spike ın buffy nin omzuna dostça dokunması
spike da bir insan diyesi geliyor insanın ama bu kadar derinlere inmeye gerek yok
o buffy yi gerçekten çok seviyor
sorun şu buffy asla onu o kadar sevemedi

kadehimi gelecek bol aşklı bol meşkli bölümlere kaldırıyorum ve sütümü de içtiğime göre artık yatma vaktim geldi herkese iyi geceler

bone88
10-12-06, 01:20
buffy beni hayal kırıklığına uğrattı :mad72: sıradan bir avcıya boyun eğiyodu az kalsın ki güçsüz küçük köpek yavrusu riley tarafından kurtarıldı... buffy nin yerinde olsam o anda ölmeyi yeğlerdim :img-cool2

spike yavaş yavaş duygularını gizlemekte zorlanmaya başlıyo... bi ara az daha çaktırıyodu çevir kazı yanmasın yaptı... boynuzlu iblis çok komikti "dru spike ı boynuzlu iblisle aldatmış :D"

riley buffy nin yerine devriyeye scoobygang le çıktığında will+anya+xander çok komikleri... gezinti kıyafetlerini giymiş ellerine de cips almışlar film izler gibi riley i izliyolar...
dawn ilk ve son kez buffy den yana davrandı (aslında annesi üzülmesin diye yaptı ama) ve buffy nin yarasını çaktırmadı...
dizinin en sevdiğim sahnelerinden olan flashback ler de ilk kez bu bölümde baş gösterdi sanırım... spike ın geçmiş halleri dehşet komikti

spike buffy ye hikayesini anlatmaya başlarken önce öldürmenin içinde olduğunu söylemesi ardından duygusal şair william olarak görünmesi çok komikti ....

sevgi86
10-12-06, 01:37
buffy beni hayal kırıklığına uğrattı :mad72: sıradan bir avcıya boyun eğiyodu az kalsın ki güçsüz küçük köpek yavrusu riley tarafından kurtarıldı... buffy nin yerinde olsam o anda ölmeyi yeğlerdim :img-cool2

spike yavaş yavaş duygularını gizlemekte zorlanmaya başlıyo... bi ara az daha çaktırıyodu çevir kazı yanmasın yaptı... boynuzlu iblis çok komikti "dru spike ı boynuzlu iblisle aldatmış :D"

riley buffy nin yerine devriyeye scoobygang le çıktığında will+anya+xander çok komikleri... gezinti kıyafetlerini giymiş ellerine de cips almışlar film izler gibi riley i izliyolar...
dawn ilk ve son kez buffy den yana davrandı (aslında annesi üzülmesin diye yaptı ama) ve buffy nin yarasını çaktırmadı...
dizinin en sevdiğim sahnelerinden olan flashback ler de ilk kez bu bölümde baş gösterdi sanırım... spike ın geçmiş halleri dehşet komikti

spike buffy ye hikayesini anlatmaya başlarken önce öldürmenin içinde olduğunu söylemesi ardından duygusal şair william olarak görünmesi çok komikti ....

of be ben boynuzlu blisi kaçırdım
ama ilk seferinde izlemiştim unutulmaz bir andı o:good:

bagwell
10-12-06, 01:44
buffy den en çok nefret ettiğim bölüm bu. orda olsaydım avcı falan dinlemez yeminle dayak manyağı yapardım. yok seviyesinde değilmişde yok bilmemneymişde sen spike ın seviyesine yüksel ondan sonra konuş allahın haşlanmış lahana beyinlisi keşke o vampir onu gebertseydi de kurtulsaydık. o cecily de en az buffy kadar beter, allahın süs köpeği william gibi bi adam sana aşkını ilan ediyo sen daha ne istiyosun
bu bölümde spike, dru, willow ve anya dışında herkese uyuz oldum. kesinlikle buffy tarihinin en iyi bölümlerinden biri ama spike ın buffy tarafından bu kadar aşağılanmasını hazmedemiyorum bi türlü, üstelik buffy nin bütün yaptıklarına karşılık spike ın gene ona zarar verememesi adamın aşkının ne kadar gerçek olduğunu gösteriyor walla ben olcam orda aşk maşk tanımaz dağıtırdım oracıkta beynini
bu arada dru'yu da çok özlemişim yaw görünce anladım

sevgi86
10-12-06, 01:47
buffy den en çok nefret ettiğim bölüm bu. orda olsaydım avcı falan dinlemez yeminle dayak manyağı yapardım. yok seviyesinde değilmişde yok bilmemneymişde sen spike ın seviyesine yüksel ondan sonra konuş allahın haşlanmış lahana beyinlisi keşke o vampir onu gebertseydi de kurtulsaydık. o cecily de en az buffy kadar beter, allahın süs köpeği william gibi bi adam sana aşkını ilan ediyo sen daha ne istiyosun
bu bölümde spike, dru, willow ve anya dışında herkese uyuz oldum. kesinlikle buffy tarihinin en iyi bölümlerinden biri ama spike ın buffy tarafından bu kadar aşağılanmasını hazmedemiyorum bi türlü, üstelik buffy nin bütün yaptıklarına karşılık spike ın gene ona zarar verememesi adamın aşkının ne kadar gerçek olduğunu gösteriyor walla ben olcam orda aşk maşk tanımaz dağıtırdım oracıkta beynini
bu arada dru'yu da çok özlemişim yaw görünce anladım

süs köpeği pörtlek gözlük mahlukat
ismeine bakan adam sanır
şair ya çulsuz ya william beğenmedi haspam oh iyi demişsin ağzına sağlık ama buffy ye de bu kadar yüklenme yengemiz o bizim:img-wink:

bagwell
10-12-06, 01:50
yengeyse yengeliğini bilsin kardeşim, mis gibi spike seviyorum aşığım diyo yok neymiş seviyesi değilmiş jigsaw bi test etsin şunun hayatını yaw

sevgi86
10-12-06, 01:52
yengeyse yengeliğini bilsin kardeşim, mis gibi spike seviyorum aşığım diyo yok neymiş seviyesi değilmiş jigsaw bi test etsin şunun hayatını yaw

allah düşmanımı jigsawın eline düşürmesin
sen onu bunu boşver de şu avcı kanına ne diyosun işe yarar mı ki acaba

bagwell
10-12-06, 01:55
walla işe yarar mı bilmem ama akıtcam ben o kanı bigün :icon_twis

Heather
10-12-06, 11:59
Bölüm güzeldi de. Buffy den nefret ettim bu bölümde. Kendini beğenmiş. :icon_evil

Xander-Anya-Willow üçlüsüne bayıldım. Anya bir de çanta ile geziyordu, hey Yarabbim.:img-hyste

Buffy nin Spike e " Sen benim seviyemde değilsin" cümlesini duyunca adeta köpürdüm. Kardeşimle izliyorduk ödü koptu zavallının. :icon_whis

Güzel bölümdü de Buffy yine sinirdi. :icon_evil

Angel-us-
10-12-06, 13:38
Çok güzel bir bölümdü, sebebi de eskiyle alakalı olması idi tabii. Liam-William ikilisini görmek çok güzeldi. Şanlı eski vampir Spike ın en önemli iki avının hikayesini de öğrendik.

Darkangel1
10-12-06, 15:48
Bu bölüm için ancak şunu diyebilirim anlatılmaz yaşanır Spike karakterini belki de en iyi tanıdığımız , anladığımız , derinlemesine incelediğimiz ve 7. sezondaki " Lies My Parents Told Me " bölümüne kadar ağzımıza sürülen en lezzetli bal bölümlerden biridir. "FOOL FOR LOVE " Buffy dizisinin en iyi bölümlerinin sıralamasında her zaman üst sıralarda yer bulan ve Buffy ve Spike arasındaki gerilimi tırmandırırken Buffy'nin ona karşı zincirlerini de ilk kez kırdığı bölümdür.

Buffy lak lak konuşurken salakça bir hamleyle kendi kazığını karnına yiyince birden aklı başına gelir. Her zamankinden çok çalışmasına ve hiç olmadığı kadar forma ve güçlü olmasına rağmen neden sıradan bir vampire yenilmiştir ? Giles 'le beraber avcıların son dövüşleri hakkında araştırma yapmalarına rağmen birşey elde edemezler. Öyle artık bu dövüşleri anlatacak kişi sağ değildir. Bir kişi dışında...

Buffy hemen soluğu Spike'ın yanında alır. Bu zaten Spike'ın uzun zamandır beklediği fırsattır. Buffy'e aslında ne olduğunu anlatabilme fırsatı. Bu bölüm aynı zamanda Spike'ın Buffy'e ilk ders verdiği bölüm ve bundan sonra Spike artık en kritik zamanlarda Buffy'e söyledikleri ve yaptıklarıyla yavaş yavaş Giles 'ın yerini almaya başlayacak. Riley ve diğer scobbyler otralığı yıkan bir av gezisindeyken insan Buffy onlar yanındayken nasıl avlanıyor diye merak etmeden duramıyor değil mi ? Herhalde kendi de en az onlar kadar gürültülü olduğu için yadırgamıyor.

Spike işi ballandıra ballandıra taa en başından anlatmaya başlar. Zekice bir hamleyle Buffy'nin yaralandığını ve bunun için araştırma yaptığını çöözdükten sonra onun için bu bir oyuna dönüşmüştür bile Bir yandan ne kadar iyi bir bilardo oyuncusu olduğunu gösterirken diğer taraftan vapir oluşundan anlatmaya başlar. Ancak biz onun tabii ki şaşkın şair William'ı anlatmadığından emin onun aslında insanken nasıl bir adam olduyğuyla bir an şokla kalırız.

Duygusal , yumuşak bakışlar , dağınık uzun bal sarısı saçlar , ince kibar bir gözlük , solak bir yazım tarzı , şık bir takım ve içine kapanık bir oturuş. İçinde bulunduğu partinin 1880 lü yılların sosyete partilerinden olduğunu anlamak için dahi olmaya gerek yok. Buradan William'ın aslında zengin , kalburüstü bir kesimin üyesi olduğunu anlıyoruz. Ancak o şiire merakı hatta yazdığı şiirlerin berbatlığı yüzünden ( Ahh sonunda değeri bilindi ama ne çare ) arkadaşları tarafından dalga geçilen ve alay edilen bir adam. Aşık olduğu Cecily ilham kaynağı. Arkadaşlarının söylediklerine bakılırsa o kadar kötü şiirler yazıyormuş ki bu yüzden ona " KANLI WİLLİAM " diyorlarmış. Adam " Bu şiirleri dinlemektense kafama bir çivi yerim daha iyi " derken aslında Spike'ı yıllar sonra meşhur edecek özelliğini de ele veriyor Cecily sonunda William'a şiirleri onun için yazıp yazmadığını soruyor ve William bütünc esaretini toplayarak " Her bir satırı " diyor. Cecily'nin tepkisini görünce " Biliyorum iyi değiller ama altında çok derin duygular yatıyor " diyor garibim.

İşte o an Cecily William'a hayatının kazığını ve aslında bizim için yapabileceği en büyük iyiliğ yapıyor. Ayağa kalkıyor ve " SEN BENİM ALTIMDASIN " diyor. William ağlayarak partiden kaçıyor. Buffy bittikten sonra yayınlanan ÇR serilerinden birinde Cecily ve William'ın hikayesi bu noktadan devam ediyor. ÇR de Cecily'nin de aslında William'a aşık olduğunu ancak arkadaşlarının William'ı küçük görmeleri yüzünden duygularına karşılık veremediği vurgulanıyor. William o partiden koşarak gittikten sonra Cecily çok büyük bir hata yaptığını ve kendisini tüm kalbiyle seven bir adamı kırdığını anlayınca çıldırıyor ve intikam iblisi olmayı kabul ediyor. Bütün o partidekileri yakıyor. Yıllar sonra da Sunnydale'de Spike ve Cecily yeniden karşılaştıklarında Spike hafiften Cecily'i baştan çıkartıyor. Onu çimlerin üzerine yatırıyor ve öperken duraklayıp geri çekiliyor.

- Cecily sana birşey söylemem gere.

- Ne ?

- Sen benim altımdasın

Ve Spike Cecily'i arkasında bırakıp gidiyor. Keşke bir Spike serisi olsaydı da bunları ekrandan izleyebilseydik. Neyyse devam edelim. William şiirlerini yırtarak gözyaşları içinde giderken esmer bir adamın geniş omuzlarından birine tosluyor. Adam birşey demese de William uzaklaşırken yanındaki iki kadından biri dönüp arkasından gidiyor. Drusilla ondaki ışığı , kimsenin yapamayacaklarını yapabilme kapasitesini , onun gücünün kaynağının önce kalbi , sonra beyni ve ruhu olduğunu söylüyor. Geleceği görme yetisine sahip Drusilla William'ın kapasitesini herkesten daha iyi biliyor. Onu o karanlık sokakta vampir yapıyor.

Spike'ın ikinci aşaması içinde bulunduğu çeteyi anlatmaktan geçiyor. Liderliğinde Angelus'un olduğu Darla ve Dru'yla dörtlenen çeteleri. Spike bu bölüm Angelus'a ilk kez adının artık " SPİKE " olduğunu söylüyor. Tabii Angelus'un bu ismi kabul etmesi o kadar da kolay olmuyor. William adını kullanarak Spike'ı kızdırma gibi bir eğlencesi varken bırakır mı hiç Burada anlıyorz ki Spike hemen her gittikleri yerde dövüşlere katıldığı için şehirlerden kaçmak zorunda kalıyorlar. Kim bilir kimlere meydan okuyordu Angelus cinayetin bir sanat olduğuğunu söylerken Spike onunla galgasını geçiyor ve Angelus kendi kaybedip Spike'a kazık çekiyor. Ancaaaak her zamanki gibi bu yine sadece harekette kalıyor. En iyi arkisi şimdi en büyük rakibi olmak üzereyken bile Angelus o kazığı Spike'a saplayamıyor. Spike gülerken Angelus geri çekilerek o efsanevi lafını ediyor.

- You can't keep this up forever. If I can't teach you, maybe someday an angry crowd will. That... or the Slayer.

- What's a Slayer?

Spike bu sorudan sonra avcılara kafayı takmaya başlar. Onun gücünün ötesinde bir güce sahip , dengi olarak görebileceği , yok olma ve var olmanın eşiğinde bir kapışmayı paylaşabileceği tek rakibini bulmuştur artık. Angelus'un asla cesaret edemediği birşey yapar o avcıların peşine düşer. Bu sırada Spike Buffy'e ilk dersini verir. Asla gardını rakibinin önünde düşürme. " Çünkü benim silahım hazır " Yüzünü değiştirip onu şaşırtırken Buffy o kadar etkilenirki tek kelime bile edemez.

Spike'ın ilk fırsat Çin'de eline geçer. Çinli avcının elinde kılıç olmasına rağmen onunla kıran kırana dövüşür. Bu arada avcının kılıcı kaşını yararak ondaki o meşhur izi bırakır. Öyle iyi dövüşür ki avcıyı boynunu parçalayarak öldürür. Avcı son nefesinde " Anneme üzgün olduğumu söyle " der ama Spike " Üzgünüm tatlım ben çince bilmiyorum "der. Bu lafı bir kez daha ancak Angel dizisinde görme şansına erişmiştik.

Dru onun avcıyı öldürdüğünü görür ve Spike onun la avcının cesedinin yanında sevişir. Angelus'a Dru Spike'ın avcıyı öldürdüğünü müjdelediğinde Angelus'un suratındaki ifade ( ki kendisi o anda artık Angelus değil Angel'dır ) müthiş bir kıskançlığın izlerini taşımaktadır. Kendisinin yapamadığını yapan ve aslında olmak istediği ama olamayacağı kişi olma yolunda ilk büyük sınavını başarıyla geçen Spike'ın karşısında sadece sertçe durur. Bu sırada Buffy'i hala avcıyı öldürmenin Spike'ı baştan çıkarmasındadır ve bu onu iğrendirir. " Sen bundan cinsel tatmin duyuyorsun " " Yee.. Sen duymu yormusun ? " Cevap gelmez tabii ki... Buffy bunu inkar bile edemez Spike burada yine efsanevi laflarından birini eder.

- Bizim binlercemizi , yüzbinlercemizi öldürebilirsin. Ama bize bir kişi yeter .

- Ne için ?

- One good day

Darkangel1
10-12-06, 15:49
Bundan sonra ikinci ders başlar " Bana doğru soruyu sormalısın. Benim onları nasıl yendiğimi değil onların bana neden yenildiğini ... " Şimdi 1970 li yıllara gidiyor ve Spike'ın ikinci avcıyla karşılaşmasını izlemeye başlıyoruz. Spike'ın dediğine göre bu kez tarza önem vermiş Üzerinde kotu , zincirlerle kaplı budysi , daha sonra sık sık vurgulanacağı üzere Billy İdol tarzı saçlarıyla ( - ki İdol'ün bu tarzını Spike'tan çaldığı iddia edilecektir ) aklımızı başımızdan alacak kadar asi görünüşüyle Spike karşımızdadır. Hiç olmadığı kadar çekici

Nikki'yle dövüşmesini izlerken bu arada Spike uygulamalı olarak Buffy'e ders vermektedir. Altın değerindeki bilgi tanecikleri Buffy'i hem şaşırtır hem de itiraf edemese de Spike'a karşı hayranlık duymasına yol açar.

- Her gün uyandığında şunu sorarsın kendine : Bugün öleceğim gün mü ? Merak edersin. İstersin... Gün be gün... Ama ben sırrınızı biliyorum. Her Avcı... Ölmeyi diler... Sen bile... Şu anda seni buraya tutanlar var. Annen , kardeşin , scobbyler... Ama sen de isteyeceksin ve o an... O an ben orada olacağım. Benim için gerçekten iyi bir gün olacak...

Bu arada bir deyaz olarak Spike'ın Nikki ile olan dövüşünden yadigar olarak o üzerindeki meşhur deri ceketi aldığını görürüz Spike bu noktada Buffy'i kendisi ile dövüşmesi için kışkırtmaya çalışır , Buffy ise onun karşılık veremeyeceğini bildiği halde ona meydan okumasının şaşkınlığında red eder. Ancak Spike artık iyice dugularının etkisine girmiştir ve Buffy'i öpmek ister. Buffy geri çekilir ancak Spike kollarını tutar. " Hadi avcı... Dans etmek istediğini biliyorum... Hissedebiliyorum ... " der. Buffy'nin suratına bakarız ki o gerçekten de istiyorsur ama bunu kabul edemeyecek kadar kötü şeyleri paylaşmışlardır az önce. Zaten inkar da etmez . Spike'ı yere iter ve paraları suratına atar.

- Diyelim ki istiyorum... Ancak bu asla sen olmayacaksın Spike. Sen benim altımdasın

Aynı cümlelerle gelen ikinci red cevabı Spike'ı gerçekten şok etmekle kalmaz , uzun zamandır ilk defa William gibi ağlamasına ve buna neden olan ikinci kadını yok etmeye and içmesine neden olur. Bir silah kapar , Harmony'nin tüm itirazlarına rağmen Buffy'i öldürmek üzere yola çıkar. Bu noktada son geri dönüşü gideriz. Drusilla Spike'ı avcıya duyduğu saplantı yüzünden terk ediyordur. Aslında anlarız ki Spike Sunnydale'e gelmeden çok önce Buffy'e aşık olmuştur ancak farkına bile varmamıştır. Ancak Dru bunun farkındadır " Sana bakıyorum ve avcıyal dolu olduğunu görüyorum "

Buffy ise annesinin hastalığının çok ciddi olabileceğini öğrenmiştir. Tek başına arka verandaya çıkıp oturur ve ağlamaya başlar. Spike elinde silahla gelir ve doldurur. Buffy gözyaşlarıyla ıslak yüzünü ona kaldırır. Tamamen savunmasız karşısındadır işte. Onu yok etmek için en baba şans elindedir. Spike öylece donar kalır. Silah yavaşça iner " Ne oldu ? " diye sorar. Buffy " Konuşmak istemiyorum " der. Spike " Yapabileceğim birşey var mı ? " der ve Buffy'nin gözleri iyice dolar.

Spike onun yanına oturur. Gerçekten bir an ne yapacağını bilemez halde ona bakar. Ancak bu noktada kendisini her karakterin üzerine çıkan özelliğiği ortaya koyar. İnsanların hislerini anlama yetisini kullanır. Hiçbirşey demez. Yavaşça Buffy'nin sırtını " geçecek " anlamında pat patlar. Buffy şok olmuştur ama onu durdurmak için hiçbirşey yapmaz, onu kovmaz. Spike sessizce onun yanında oturur. Onun kendisini dinlemesine izin verir. Onun yanında biri olduğunu hissetmesine izin verir. Bu an ikisi arasındaki en büyük bariyerleri yıkan andır. Bu andan sonra artık Buffy asla Spike'a aynı gözle bakamayacaktır.

Günçiçek
10-12-06, 18:01
Bu bölüm şüphesiz ki BTVS'nin gelmiş geçmiş en iyi bölümlerinden biriydi. Bu sıkıcı sezonda, ilaç gibi geldi...
Öncelikle belirteyim ki, Buffy'nin nasıl bir avcı olduğunu bir kez daha gördük. "İhtişamlı" avcımız sıradan bir vampir tarafından neredeyse öldürülecekti. Bir de diğer avcılara bakın. Sadece işlerini yapıyorlar. Ne laf ebeliği yapmaya çalışıyorlar, ne de rakiplerini küçümsüyorlar...
Şair William'dan Kanlı William'a dönüşümü izledik. Kendine güvensiz, toplum tarafından dışlanan biriyken hala toplum tarafından dışlanan ama karizmatik bir insana pardon vampire dönüşmüş. Şüphesiz bunda Drusilla'ya olan hisleri, Angelus'la olan kıyasıya rekabeti ve insanların acımasız davranışları rol oynuyor. Çinli avcıyla olan dövüş sahneleri görsel açıdan süperdi. Siyah avcıyı öldürmesi ise ileriki zamanlarda yine hayatını etkileyecek ve siyah avcıyı tekrar göreceğiz.
Ve Spike'ın Buffy'e verdiği dersler...Bu adam, gerçekten çok iyi ruh tahlili yapıyor. İnsanları kendilerinden çok daha iyi tanıyor. Buffy'i korkutması için ona güzel bir dayak atması gerekmiyormuş, sadece gözlerinin içine bakıp, gerçekleri anlatması yetti.Ayrıca, bir insan nasıl bu kadar gıcık olabilir? Kalktı yine aşağıladı adamı. "Sen benim seviyemde değilsin !" İyi de canım senin bir seviyen var mı? Sen madara olmuş bir avcısın, o kadar.. Bir de Spike'ı dövmeye kalktı. Zavallım da çip yüzünden vuramıyor da. Gerçi çipli olsa da vurabileceği günler de gelecek:happy0064
Angel'ı, Dru'yu ve Darla'yı tekrar görmek çok güzeldi.
İki sorum var;
1. Vampirler nefes alamadıkları halde nasıl sigara içiyorlar?
2. Vampirler hiç bir güzel duyguyu hissedemezler. Sadece kötülük ve öfke. Peki, Spike Buffy'e nasıl aşık oldu? Henüz bir ruhu da yok...

NurÇÇ
11-12-06, 01:22
walla bu wampirler nefes alamadıkları halde nasıl sigara içiyolar sorusu bnmde aklıma takılmıştır.Hatırlarsanız Angel buffy ye suni tenefüs yapamamıştı ilk sezonda öldüğünde.Xander yapmıştı.Ama spike içiyo,spike aşık oluyo ve spike bir battaniyeyle rahatça gezebiliyo güneş altında.hatta ev içinde battaniyesizde durabiliyo ilginç ayrıntılar bunlar.Neyse spike ne yaparsa doğrudur:D

black_lola
11-12-06, 11:29
İki sorum var;
1. Vampirler nefes alamadıkları halde nasıl sigara içiyorlar?
2. Vampirler hiç bir güzel duyguyu hissedemezler. Sadece kötülük ve öfke. Peki, Spike Buffy'e nasıl aşık oldu? Henüz bir ruhu da yok...

josh whedon ilk sorun ile ilgili bir açıklama yapmıştı. aslında bu tamamen bir dizi hatasıymış. hatta BTVS dizi hataları olan siteleri incelersen en başında spike'ın sigara içmesi ve Angel'ın kışın karanlıkta derin nefes alırken ağzından çıkan nefes dumanların açık ve net birşekilde belli olmasının yer aldığını göreceksinç Josh Whedon'un yaptığı açıklamaya göre spike'ın ilk ortaya çıktığı sezonda yani 2 sezondayken spike'ın sert ve kötü karakterini baskın kılmak amaçlı olarak onu sigara içen bir karakter olarak yansıtmışlar fakat o bölüm çekilip yayınlandıktan sonra vampirlerin nefes alamadığı ve normal olarak da sigara içemediğini farketmişler. josh whedon'un dediğini aynen aktarıyorum. "geç farkedilmiş bir hata. fakat bazı hataların dönüşü olmuyor. artık değiştirmek için çok geç. spike bu şekilde lanse edildi ve böyle kalmak zorunda." bu arada James marsters'ın bu hatadan çok da rahatsız olmadığı belirtilmiş. çünkü onun hayattaki en büyük zevki sigara içmekmiş ve normal şartlarda setlerde sigara içmek yasak iken o çekimlerde dahi bolbol içebildiği için kendini çok şanslı sayıyormuş. :img-wink:

Günçiçek
11-12-06, 11:51
Bilgi için teşekkürler Black_Lola.

walla bu wampirler nefes alamadıkları halde nasıl sigara içiyolar sorusu bnmde aklıma takılmıştır.Hatırlarsanız Angel buffy ye suni tenefüs yapamamıştı ilk sezonda öldüğünde.Xander yapmıştı

Benim de aynı sahne yüzünden kafama takılmıştı bu soru. Bence, hata farkedilince, bu sigara davası ortadan kaldırılabilirdi. Spike'ın kötü kişiliğini başka yönleriyle ortaya çıkarabilirlerdi.

sevgi86
11-12-06, 18:30
josh whedon ilk sorun ile ilgili bir açıklama yapmıştı. aslında bu tamamen bir dizi hatasıymış. hatta BTVS dizi hataları olan siteleri incelersen en başında spike'ın sigara içmesi ve Angel'ın kışın karanlıkta derin nefes alırken ağzından çıkan nefes dumanların açık ve net birşekilde belli olmasının yer aldığını göreceksinç Josh Whedon'un yaptığı açıklamaya göre spike'ın ilk ortaya çıktığı sezonda yani 2 sezondayken spike'ın sert ve kötü karakterini baskın kılmak amaçlı olarak onu sigara içen bir karakter olarak yansıtmışlar fakat o bölüm çekilip yayınlandıktan sonra vampirlerin nefes alamadığı ve normal olarak da sigara içemediğini farketmişler. josh whedon'un dediğini aynen aktarıyorum. "geç farkedilmiş bir hata. fakat bazı hataların dönüşü olmuyor. artık değiştirmek için çok geç. spike bu şekilde lanse edildi ve böyle kalmak zorunda." bu arada James marsters'ın bu hatadan çok da rahatsız olmadığı belirtilmiş. çünkü onun hayattaki en büyük zevki sigara içmekmiş ve normal şartlarda setlerde sigara içmek yasak iken o çekimlerde dahi bolbol içebildiği için kendini çok şanslı sayıyormuş. :img-wink:

Bilgi için teşekkürler Black_Lola.

Benim de aynı sahne yüzünden kafama takılmıştı bu soru. Bence, hata farkedilince, bu sigara davası ortadan kaldırılabilirdi. Spike'ın kötü kişiliğini başka yönleriyle ortaya çıkarabilirlerdi.

sigara bence şık bir aksesuar oldu spike ı sigarasız düşünemiyorum
sigarayı çıkarınca anlamını yitiren sahneler bile olacaktır dönüp bakarsak
hatayı anlayınca düzeltmemelerinin sebebi de anlaşıldı
joss whedon da james marsters da bu sigara işinden hayli memnunlarmış

sassy
11-12-06, 20:59
uzun zamandır giremiyorum.yazıldıysa bile ben yeniden yazıyorum.daha doğrusu soruyorum:
Spike 'ın başındaki çip çıkmamışmıydı.Eğer çıktıysa neden hala Buffy'e daha doğrusu insanlara vuramıyor???:icon_whis

ve şu ikinci soru yani:vampirler güzel duygu beslemedikleri halde Angel ve Spike buffy'e nasıl aşık olmuşlardı?(bunun cevabını kimse yazmamış.alıntı yapıyorum .:img-wink: )

sevgi86
11-12-06, 22:47
uzun zamandır giremiyorum.yazıldıysa bile ben yeniden yazıyorum.daha doğrusu soruyorum:
Spike 'ın başındaki çip çıkmamışmıydı.Eğer çıktıysa neden hala Buffy'e daha doğrusu insanlara vuramıyor???:icon_whis

ve şu ikinci soru yani:vampirler güzel duygu beslemedikleri halde Angel ve Spike buffy'e nasıl aşık olmuşlardı?(bunun cevabını kimse yazmamış.alıntı yapıyorum .:img-wink: )

oo nerelerdeydin hiç göremedik uzun zamandır
çip yok daha çıkmamıştı
bir doktora zorla çıkarttıracaktı ama adam başarısız oldu o sırada buffy geldi spike onu ısırdı canı yandı
yani anlayacağın bizim spike hala bir kedi kadar tehlikesiz:img-hyste

NurÇÇ
11-12-06, 23:57
çok teşekkürler black_lola bizi aydınlattın bu konuda.Sigara mevzusunuda öğrendik.

Günçiçek
11-12-06, 23:59
Sevgi86, sigara olayı senin de dediğin gibi Spike'a çok yakışıyor ama vampirlerle ilgili bir dizinin bu kadar büyük bir mantık hatasını devam ettirmesi bence iyi olmamış.

Sassy, Angel Buffy'e aşık olduğunda ruhu vardı. Yani bir insanın sahip olabileceği bütün duyguları hissedebiliyordu. Vampirlerin sadece fiziksel özelliklerini taşıyordu. Bu yüzden Buffy'e aşık olabildi. Ama Spike'ın nasıl aşık olduğu muamma.

black_lola
14-12-06, 17:18
Shadow / 16.12.2006
Riley, Spike’ın Buffy’ye karşı duyguları olduğundan şüphelenmektedir. Spike ise Riley’e, Joyce’un hastalığından bahsetmekten büyük zevk alır, çünkü Buffy bunu Riley’den önce ilk kendisine söylemiştir. Diğer taraftan Glory kendisine anahtarı bulmasında yardımcı olacak olan bir yaratığı büyüyle çağırmaya çalışır.

yine the key'in gündemde olduğu yani dawn üzerine kurulu bir bölüm. glory'nin anahtarı bulma çabaları içinde olduğu bölümlerden biri. ama bölüm arkasında aslında başka şeyler gizli. örneğin artık riley'nin sapkınlık dönemleri resmen gözlerimizin önüne serilmeye başlıyor bu bölümle beraber. ve yine bu bölümde Buffy ile Ben arasındaki iletişim yüzeyselden biraz daha yukarı çıkmaya başlıyor ve resmiyeti atmaya başlıyor.

onurcan
16-12-06, 17:12
Arkadaşlar bende birşeye takıldım.

Hemen hemen gördüğüm bütün vampirler iyi dövüşüyor,insanken gayet sakin,kibar ve dövüşmesini hiç bilmezken karşımıza bütün karete,judo vs. hareketlerini iyi uygulayan vampirler çıkıyor.Bu nasıl oluyor,bilginiz varmı?

Günçiçek
16-12-06, 21:39
Bu haftaki bölümü hiç izleyesim yok. Dawn'ın ön planda olduğu bölümleri seyretmek istemiyorum. Riley'nin olayları da cabası. Bu sezona da Spike'ın hatrına katlanıyorum zaten..
Ben de Onurcan'ın sorduğu sorunun cevabını merak ediyorum. Adamlar vampire dönüşüp mezardan çıkar çıkmaz Jackie Chan gibi maşallah havada uçuyorlar. Bu nasıl mümkün oluyor? Güçlü olmaları mantıklı ama bu tip dövüş tekniklerini nasıl biliyorlar?

sevgi86
16-12-06, 21:58
Bu haftaki bölümü hiç izleyesim yok. Dawn'ın ön planda olduğu bölümleri seyretmek istemiyorum. Riley'nin olayları da cabası. Bu sezona da Spike'ın hatrına katlanıyorum zaten..[/COLOR]
[COLOR=purple]Ben de Onurcan'ın sorduğu sorunun cevabını merak ediyorum. Adamlar vampire dönüşüp mezardan çıkar çıkmaz Jackie Chan gibi maşallah havada uçuyorlar. Bu nasıl mümkün oluyor? Güçlü olmaları mantıklı ama bu tip dövüş tekniklerini nasıl biliyorlar?

bu bölümde spike ve riley arasında çok komik bir olay geçecek

Spike whirls around and we see he's in Buffy's bedroom. He quickly hides the sweater behind his back.
SPIKE: What, me? I was um ... uh ... what are *you* doing here?
RILEY: Looking for the girl who's gonna rip your arms off when she finds out you were in her bedroom. (Walks forward.)
SPIKE: Oh yeah? Well ... me too.
Riley glances down, makes a move toward Spike's hands. Spike flinches backward and tries to maneuver so Riley can't see what he's holding.
RILEY: (bemused) Were you ... were you just smelling her sweater?
SPIKE: (scoffs) No. (Riley glares at him) Well, yeah, all right, I did. It's a ... predator thing, nothin' wrong with it. Just ... know your enemy's scent, whet the appetite for a hunt. (He sniffs the sweater again) Ah, that's the stuff! Slayer musk, it's bitter and aggravating!
Spike presses the sweater against his face and makes angry growling noises. Riley snatches the sweater away from him, tosses it aside, then grabs Spike by the front of his shirt.
RILEY: Out. As Riley hustles Spike out, Spike grabs a piece of lacy pink underwear from a drawer.
http://img245.imageshack.us/img245/9746/spike2xt9.jpg (http://img245.imageshack.us/img245/9746/spike2xt9.jpg)

sabırsızlıkla bekliyorum o kadar gülmüştüm ki spike ın bu haline:img-hyste

Günçiçek
17-12-06, 01:37
Bu akşam bu kazak sahnesini izleyemedim ama gerçekten komik bir sahneymiş Sevgi86. Spike artık kendini tutamıyor. Riley'e de fena yakalanmış. Bahanesi de tam kendine göre olmuş Spike'ın: "Düşmanının kokusunu tanı!"
Bu akşam ki bölümün sadece bir kısmını izledim. O da tesadüf eseri Buffy'i yine kendini beğenmiş tavırlar içinde görmemle oldu. "Bu kız iyi bir dayak istiyor" dedim kendi kendime. Temiz bir dayak da yedi zaten Glory'den...

sevgi86
17-12-06, 02:25
Bu akşam bu kazak sahnesini izleyemedim ama gerçekten komik bir sahneymiş Sevgi86. Spike artık kendini tutamıyor. Riley'e de fena yakalanmış. Bahanesi de tam kendine göre olmuş Spike'ın: "Düşmanının kokusunu tanı!" [/COLOR]
[COLOR=purple]Bu akşam ki bölümün sadece bir kısmını izledim. O da tesadüf eseri Buffy'i yine kendini beğenmiş tavırlar içinde görmemle oldu. "Bu kız iyi bir dayak istiyor" dedim kendi kendime. Temiz bir dayak da yedi zaten Glory'den...

ah ah o kazak sahnesi kaçar mı
ben orayı izledim sonra kanalı değiştirdim habertürk te serhat tutumluer röportajı vardı da öhö öhömm:img-blush

neyse bir de şöyle bir şey oldu
glory elini kolunu sallaya sallaya magic box a girdi
alışverişini yaptı çıktı
o gelemeden önce de glory hakkında hararetli bir sohbet vardı
giles kız gidince dedi ki
-glory en kısa zamanda harekete geçecektir
herkes de embesil gibi baktı kimse şüphelenmedi
keşke buffy robot resmini çizdirseydi şu mahlukatın:icon_whis

sassy
17-12-06, 22:28
Güzel bir bölümdü.Spike'a çok güldüm.:img-yes: Arkadaşlar Riley'i sevmeyenler için müjde.2 hafta sonra gidiyorrr.:happy0064

ce_e
19-12-06, 19:53
o kazak koklama sahnesi harikaydi:img-hyste hatta yanlis hatirlamiyorsam riley spike'i buffy'nin odasindan çikartirken spike buffy'den pembe renkli birsey daha arakladi:img-hyste :img-hyste

Günçiçek
19-12-06, 20:24
ah ah o kazak sahnesi kaçar mı
ben orayı izledim sonra kanalı değiştirdim habertürk te serhat tutumluer röportajı vardı da öhö öhömm:img-blush

neyse bir de şöyle bir şey oldu
glory elini kolunu sallaya sallaya magic box a girdi
alışverişini yaptı çıktı
o gelemeden önce de glory hakkında hararetli bir sohbet vardı
giles kız gidince dedi ki
-glory en kısa zamanda harekete geçecektir
herkes de embesil gibi baktı kimse şüphelenmedi
keşke buffy robot resmini çizdirseydi şu mahlukatın:icon_whis

:img-hyste
Düşmanları burunlarının ucundaymış ama anlayamamışlar. Belki de anlayamamaları daha iyi olmuş. Onun Glory olduğunu anlayıpta saldırmaya kalksalardı, Glory Scoobyleri un ufak ederdi herhalde. Avcıyı bile bir güzel dövdüğüne göre. (Gerçi bu yüzden kendisini tebrik etmiyor değilim.:happy0064)

Arkadaşlar Riley'i sevmeyenler için müjde.2 hafta sonra gidiyorrr.

Dört gözle bekliyoruz. Spike'ı artık daha çok görmek istiyoruz...

o kazak koklama sahnesi harikaydi hatta yanlis hatirlamiyorsam riley spike'i buffy'nin odasindan çikartirken spike buffy'den pembe renkli birsey daha arakladi

Spike tam aptal aşık oldu. Özüne dönüyor. Bari aşık olduğu kız buna değse...:sad53:

sevgi86
19-12-06, 20:41
o kazak koklama sahnesi harikaydi:img-hyste hatta yanlis hatirlamiyorsam riley spike'i buffy'nin odasindan çikartirken spike buffy'den pembe renkli birsey daha arakladi:img-hyste :img-hyste

evet buffy ye ait birşey...
harmony ye hediye etmek için bir iç çamaşırı:img-hyste

aysem_
20-12-06, 12:40
arkadaşlar gerçekten de Riley'in Spike'ı yakaladığı sahne çok komikti. ben James'i çok seviyorum ... Hele mükemmel bir sesi var ki insan dinlemiye doyamıyor... Kullandığı İngiliz aksanın da ise çok başarılı. Ben dizide Spike ilk gördüğümde James Marsters'ı gerçekten İngiliz sanmıştım...

black_lola
23-12-06, 13:11
Ama James Marsters zaten gerçekten İngiliz

black_lola
23-12-06, 13:16
Listening To Fear / 23.12.2006
Sunnydale’e bir meteor ile gelen iblis, kasabada akıl hastalığı olan herkesi bir bir öldürmeye başlar. Bu arada Joyce’a beyin tümörü teşhisi konmuştur. Ancak ameliyat gününü bekleyen Joyce tümör sebebiyle son derece tuhaf davranışlar sergilemektedir. Buffy ise annesindeki akıl hastalığını fark etmeden önce iblisi öldürmek zorundadır.

Bu bölümde Riley yine kendini vampir hatuncuklara emdirmeye devam ediyor. Ayrıca sadece akıl hastalarının farkedebildiği bir şeyi görüyoruz bu bölümde. Sadece akıl hastaları Dawn'ın gerçek yüzünü görebiliyorlar. Yani aslında insan olmadığını, insan üstü bir varlık olduğunu görüyorlar. Bunun örneklerini de bu bölümde göreceğiz. Bu arada Ben ile Buffy rasındaki iletişim de iyice güçlenmeye başlıyor.

Ayrıca meraklıları için (benim gibi) müjdeli haber. Riley'yi çekmek zorunda olduğumuz son bölüm haftaya. Haftaya bölüm sonunda Riley uçuyor diziden (ama gerçekten de uçuyor:img-wink: )

padme_
23-12-06, 17:12
Ayrıca meraklıları için (benim gibi) müjdeli haber. Riley'yi çekmek zorunda olduğumuz son bölüm haftaya. Haftaya bölüm sonunda Riley uçuyor diziden (ama gerçekten de uçuyor:img-wink: )

ohhh be....http://www.dizifilm.com/forum/images/smilies/happy0064.gif
by by rileyhttp://www.fanforum.com/images/smilies/bunny.gif

sevgi86
23-12-06, 20:18
Ama James Marsters zaten gerçekten İngiliz

yok canım california da doğmuş
bu arada riley gidecek gitmesine ama spike maalesef bir süre daha böyle platonik gidecek:(

Günçiçek
24-12-06, 01:01
Yine bölümü tümüyle seyretmedim. Sadece iki de bir baktım arada Spike çıkınca izleyim diye. Bizim acemi hırsız bu sefer avcıya yakalandı. Gerçi bu iyi oldu. Buffy'nin o garip yaratığın elinden sağ kurtulmasına yardım etti. Yalnız Spike arakladıklarını cebine sokmaya çalışırken, Buffy'nin "O elindekiler benim resimlerim mi?" tepkisi çok hoştu. Canavar tam zamanında saldırdı yoksa Spike temiz bir sorguya çekilecekti.
Bu arada bölümün başlarında Willow-Giles-Xander üçlüsünün vampir avı süperdi. Willow'un "şans eseri" iki vampir öldürmesiyle övünmesi komikti.Rileycik de vampirlere kanını emdirmekle meşguldü o sırada. Evet, Riley kendini harcadı ve haftaya da avcının dünyasından ayrılacak. Aslında kötü bir adam değil ama...Konumu ve Spike yüzünden diziden bir an önce ayrılması iyi olacak.

black_lola
24-12-06, 13:31
Spike'ın bölümdeki rolü çok azdı. Azdı ama özdü. Ortaya çıkması gereken yerde çıktı ve işi bitirdi. Spike yine işini yaptı. En iyi bildiği işi. Günü kurtarmayı yani...

aysem_
25-12-06, 10:00
bu bölümde Spike'ı çok fazla göremedik ama yanılmıyorsam gelecek bölüme damgasını vuracak .... Riley'e yakında bye bye diyeceğiz 6. sezonda tekrar ve tamamen sinirimi bozmak için bir bölüm daha geri gelecek ki o bölüm 6. sezonda Buffy'e en gıcık olduğum bölümdür.
ha bide bizim dizilerin senaristlerine kızıyoruz asıl buffy'nin senaristlerini parçalamak lazım :)
Buffy; kendisinin ve Spike'in geçmişleri ve etrafındakilerin etkisi ile en sona kadar Spike'i sevdiğini kabul etmedi.Buffy'nin Spike'ı sevdiğini düşünüyorum ama son finalde Spike'ın yanmak üzere olduğunu gördü ve bu son şansım olabilir diye aşkını itiraf etti .... öyle bir zamanda bunu söyledi ki Spike'ın yerinde olsam; ben yok olmak üzereyim, o yüzden şimdi söylüyor, diye düşünürüm. Zaten Spike'ta öyle sandı... Buffy 6. sezondaki hatalarını 7. sezonda biraz olsun telafi etti, Spike olan duygularını yine gizledi ama O'nun için mücadele etmekten ve bunu açıkca yapmaktan kaçınmadı... en azından Spike'ın değiştiğine ve iyi biri olduğuna herkesten çok inandı...
Angel'a iyiki bir dizi yaptılar yoksa Spike ölmüş olacaktı. Neyse ki yanarak angel'a geçiyor ve angel dizisini şenlendiriyor...

black_lola
28-12-06, 16:48
Into The Woods / 30.12.2006
Kahramanlarımız hastanede Joyce’un ameliyatının bitmesini beklemektedir. Neyse ki her şey yolunda gider ve ameliyat başarılı geçer. Dawn, geceyi Xander ve Anya ile geçirir. Evde başbaşa kalan Buffy ve Riley romantik bir gece geçirir. Ancak Riley gece yarısı pencereden kaçar. Buffy ise onu takip eder...

evet arkadaşlar sonunda riley'e bye diyoruz. tabiiş sonsuza kadar değil. ileride yani 7. sezonda onu tek bölüm için de olsa göreceğiz. ama o zamana kadar riley'nin o aptal suratını görmekten bu bölüm itibariyle kurtuluyoruz.

yukarıda verdiğim özet cnbce özeti. ama sanırım bazı eksikler var. acaba buffy riley'nin odasından gittiğini kendi mi farkediyor yoksa biri tarafından mı farkettiriliyor. tabi ki spike... buffylover olduğundan beri tabiki de riley'ye olan nefreti iyice artmış durumda. rilery'nin açığını -evet iğrenç bir açık- yakalayıncada tabiki buffy'ye yetiştiriyor hemencik. akıllı spikey. :) ve bununla da kalmayıp buffy'yi riley'nin olduğu yere götürüp o iğrenç manzarayı görmesini de sağlıyor. sonunda da rileycik uçarak sunnydale'den uzaklaşıyor.

bölümün trailerını (fragmanını) isteyenler pm atarsa link verebilirim indirmeleri için. artık video linki vermek yasak ne de olsa.

Heather
31-12-06, 11:24
Riley nin olduğu son bölümdü. Her ne kadar Riley i sevmesemde açıkçası üzüldüm, kötü ayrıldılar. Anlamadığım; sen helikoptere binmeden önce bir umut Buffy i bekliyorsun, helikoptere binince niye bakmıyorsun gelebilir belki diye. Çok saçma olmuş orası. Buffy nin kendini beğenmişliği de üstündeydi yine. Spike a olan tavrı beni her bölüm sinir ediyor öyle ki bazen 7.sezondaki herkesin Buffy e sırt çevirdiği sahneyi hatırlıyorum ve Oh olsun diyorum.

Riley ile Spike ın konuştuğu sahne iyiydi. Willow da çok az görünüyor kaç bölümdür. Anya yine çok sevimliydi.:img-wink: Xander ın Anya ya söylediği sözler çok güzeldi. Tabi Buffy ile konuşması da güzeldi. Buffy- Riley ikilisi gibi olmak istemediği için Anya ya o güzel sözleri söyledi.:img-blush

sudem
31-12-06, 12:39
Riley nin olduğu son bölümdü. Her ne kadar Riley i sevmesemde açıkçası üzüldüm, kötü ayrıldılar. Anlamadığım; sen helikoptere binmeden önce bir umut Buffy i bekliyorsun, helikoptere binince niye bakmıyorsun gelebilir belki diye. Çok saçma olmuş orası. Buffy nin kendini beğenmişliği de üstündeydi yine. Spike a olan tavrı beni her bölüm sinir ediyor öyle ki bazen 7.sezondaki herkesin Buffy e sırt çevirdiği sahneyi hatırlıyorum ve Oh olsun diyorum.

Ben de üzüldüm. böyle bir ayrılık beklemiyordum. Kavga olur diye düşündüm ama olmadı. Buffy ile Xander ın konuşmaları güzeldi. Sonra Buffy koştu ama Riley e yetişemedi. Keşke böyle olmasaydı. Buffy e Riley e yetişseydi ama son sözlerini söyleselerdi birbirlerine. Olmayacağını, bu ilişkinin bittiğini söyleselerdi.
Xander a bayılıyorum. Anya ile konuşması çok güzeldi.
Bu arada Giles da çok tatlı. Her bölüm ayrı bir şaşkınlığı var :)
Spike ın Buffy e *çıplak mısın?* diye sorması sonra umursamıyormuş gibi yapması çok eğlenceliydi.

sudem
31-12-06, 23:34
Bu haftaki bölüm kaçıncı bölümdü? Ben 5. sezon finalini bekliyorum nedense :)

Günçiçek
01-01-07, 00:33
Bu haftaki bölüm kaçıncı bölümdü? 5. sezon finalini bekliyorum nedense :)

Bu haftaki bölüm, 5. sezon 10. bölümdü.

Bu bölümü de seyretmedim. Ama benim gibi anti-Rileyciler için özel bir bölümdü. Aslında kötü olmayıp da bu kadar nefret edilen çok az karakter vardır herhalde. Adamın tek suçu Buffy'nin "sevgilisi" olmaya çalışmasıydı.Bence dizi için gereksiz bir rol verilmişti. Buffy'nin hayatında sadece Initiative'in bir üyesi olarak kalsaydı çok daha iyi olurdu...

michelle
01-01-07, 10:14
Bazen düşünüyorumda Buffy'nin 4.sezonundan sonrasını nasıl izlemişim acaba.Buffy Angel aşkı için deli divane olurken bir de baktım Buffy'nin yanında fasulye sırığı Riley var.Şöyle adam gibi biri olup Buffy'e çeki düzen verse,sözünü geçirebilse haydi derdim ama adam sünepenin teki çıktı...Şimdi verilen tekrarları izlemiyorum ama Riley'nin gitmesine sevindim...Riley bizim kız için fazla iyi aile çocuğu kıvamında kalıyordu ve dizinin ahlakına aykırı bir karakterdi ....:icon_whis

BlackMamba
01-01-07, 10:17
Sonunda Riley gitti!!!:happy0064 :happy0064
bende herkes gibi sağlam bir dayanağı olmadan bu adamdan hoşlanmıyanlardan biriyim..
Bu haftaki bölümü bu nedenle ayrı bir keyifle izledim...

cagladirek
01-01-07, 19:28
vallaha bu bölümde xander dan beklenmeyecek kadar büyük bir olgunluk gördüm ve şaşkınlığıma mani olamadım..:):):

black_lola
01-01-07, 22:58
vallaha bu bölümde xander dan beklenmeyecek kadar büyük bir olgunluk gördüm ve şaşkınlığıma mani olamadım..:):):

aslında şaşırmana gerek yok. çünkü bu xander'ın bilinen bir yönü. onun buffy, willow yada anya gibi ekstra güçleri yok ama onun gücü de çok fazla şeyi görmesi yani ayrıntıları görmesi. hatta ileride yani 7. sezonda potantial ve chosen adlı bölümlerde de xander'ın gücünün incelikleri ayrıntıları geri planda kalanları görmesi olduğu açıkça belirtiliyor. hatta biraz daha ileri giderek Buffy the vampire Slayer'ın piyasaya çıkan kitaplarından Chosen'da geçen bir bölümü yazıyorum. Bu arada aradaki konuyla alakasız yerleri geçiorum noktalar bu anlama geliyor. :)
" Buffy bir süre sessizce kardeşinin ardından baktı ve cesaretini yitirmemeye çalıştı...... Buffy kendini toplayıp diğerlerine katıldı. Mehşerin dört atlısı gibiydiler: Buffy, Giles, Willow ve Xander. ......... Dört kişi: Avcı, Gözetmen, Cadı ve Herşeyi Gören Adam."
yani anlaşıldığı üzere xander her zaman incelikleri görebilen, kimsenin farketmediklerini farkedebilen kişi. onun öze