Tüm Versiyonu Göster : Buffy Bölüm Yorumları
spoıler
[COLOR="LemonChiffon"]anya la xander avlenmıcek son anda anyadan ıntıkam almak ıstıyen bı ıblıs xander fıkrını degıstıcek anyada gıdıp spıke kollarına atcak kendısını buhafta buffy angella bulusmaya gıtmısı ama o bulusma goterılmıcek ve buffy arkadaslarına bellı etmıcek cennet ten geldını zaten bu sezon wıllow agırlıklı olcak buyu yapmak ona ve arkadaslarına buyuk dert accakCOLOR]
Hem Marsters hem de Head'ın müziğe yetenekleri var. Head'ın 45liği de var diye biliyorum. Marster ile ilgili bilgilere yabancı oyuncular bölümden bakabilirsin.
çok teşekkür ederim
Hem Marsters hem de Head'ın müziğe yetenekleri var. Head'ın 45liği de var diye biliyorum. Marster ile ilgili bilgilere yabancı oyuncular bölümden bakabilirsin.
Dizide rehavet ekiptekilerin psikolojisinden ileri geliyor. Ne kadar uğraşsalar da bir süre doya doya gülemezler. Buffy öyle surat yaparken herkes susmak zorunda kalıyor. Tabi ki Buffy'i suçlamıyorum. Avcı olmaktan sıkılmıştı. Hayatının olmasından sıkılmıştı. Ölmek onun gerçekten kesin bir sonuçtu. Öldü. Cennete gitti. Sonra dirildi. Kendi elleriyle üstüne atılan toprağı kazdı. Onu geri getirenin en yakın arkadaşları olduğunu öğrendi. Kimseyi üzmemek için gerçeği gizledi. Söylememk için de zor tutuyor kendini bu bölümde anlaşıldı. Tekrar dirilmenin şokunu atlatamadan dünyevi işlerle uğraşmak zounda kaldı. Bunların hepsi bir olunca dizide aksiyon olmuyor tabi.
Buffy bu bölümde sürekli laf çarptı bizimkilere. Bir gün öğrenecekler mi merak ediyorum.
Xander, Anya ile evlenmeyecek büyük olasılık. Bu kadar da oyalanmaz ki bir insan. Sürekli bahane buluyor. Keşke hiç teklif etmeseydi. Xander'ı severim ama bu davranışı beni çok rahatsız ediyor.
Will, Giles'ı tehdit ederken Will miydi yoksa büyü yaparken ortaya çıkan cadı benliği miydi anlayamadım. Çok korkunçtu.
Giles ile Buffy'nin sarılmaları güzeldi ama samimiyetsizdi. Bu iki kişi birbirlerini çok seviyorlar ama bir türlü gösteremiyorlar. Bu da beni çok üzüyor.
Spoiler-->
zaten internette de bırakıp gidiyor kızı nikah masasında.xander ii hoş ama bazen çok kırıcı...:icon_sorr
j.marstersı bilemem ama a.s. head'ın sesi muhteşem...dizideki o büyülü sesini bide behind blue eyes şarkısını söylerken duyunca bayılmıştım....:img-yes:
Bu haftaki bölüm gerçekten eğlenceliydi. Özellikle Buffy'nin mumya eli ile başa çıkmaya çalışması ve sarhoş halleri. Artık Spike'a iyiden iyiye güvenmeye başladı. Onu sığınılacak bir liman olarak görüyor. İçki muhabbeti de çok güzeldi. Sarhoş olmak Buffy'nin işine geliyor.Ev geçindirmenin onun için avcılıktan daha güç olduğunu acı bir tecrübe ile anlamış oldu.Daha da zor günler kapıda. Meşhur üçlü de sinir ediyor beni. Buffy'nin en gıcık düşmanı bunlar bence. Hele o Warren'ı görünce sinir katsayım hızla yükseliyor. İleri de neden olacağı olayların da etkisi var tabi bunda.Son bölüm de güzeldi. İnsanın gerçek dostları olması süper.( O gerçek dostlar bazen istemeden de olsa sorun çıkartsada...) Giles çeki Buffy'e uzattığında verdiği tepki çok hoştu.Çek onun için can simidi gibi oldu.Çok daha doğal. Şimdiye kadar kötülerle savaştı. Şimdiden sonra hem kötülerle hem de hayat şartları ile savaşmak zorunda...
Bu bölüm çok eğlenceliydi. Jonathan'ın büyüsü Buffy i çileden çıkarırken ben çok güldüm. Mumya eli ile uğraşması, kapının her açılışında çalan zile verdiği tepki, Giles'in gözlüğünü ezmesi, müşteriye saldırışı çok komikti.:img-hyste
Buffy derdi yetmiyormuş gibi muhteşem üçlü ile de uğraşmak zorunda tabi daha onlardan haberi yok. Spike a artık ne kadar güvense de sürekli onun yanına kaçsa da yine de laf sokuşturuyor, alışıyorum yavaş yavaş.
Sonu güzeldi gerçekten yine de Giles in bakışları ilginçti.
Nerd Trio geçen bölüm olduğu gibi bu bölümde beni kahkahadan yerlere yatırdı ama Buffy yi güzel analiz ettiklerini düşünüyorum aralarındaki atışmalarda kayda değer cinsten :img-hyste ...
Öte yandan bu sezonun bir önemli özelliği ise öyle başa bela bir big bad olmayışı doğal olarak altıncı sezonunda dizi büyüdü karakterler olgunluk dönemine girdi (tabi 5.sezon sonu itibari ile) ve herkesin tek bir iblisle uğraşmasındansa kendi şeytanlarıyla yüzleşecek olmaları diziyi daha derinlemesine analiz etmemize ve bundan büyük dersler çıkarmamızada olanak sağlıyor aslında sizi bilmem ama ben bu diziden hayatımla ilgili çok büyük dersler ve anlamlar çıkardım...
Kısa kesmekte fayda var yoksa istemeden spoiler olayına girebilirim izlemeye ve anlamaya devam...
Keyifli bir bölümdü. Buffy- Dawn ve Buffy- Spike diyalogları güzeldi. Haftaya Once More with Feeling var. :happy0064
Buffy - Spike hayranları tvye yapışsın. :img-wink:
bu haftaki bölümde vampirlerle buffy-dawn-sevgilisi arasındaki dialog süperdi...
vampir: dövüş başlasa artık... :D:D
Once More With Feeling, şu ana kadar izlediğim en güzel Buffy bölümlerindendi. Benimde en çok Spike'ın söylediği "Rest in Peace" hoşuma gitti. Müziklerin her kelimesi sanki tüm diziyi özetliyordu :img-wink:
izlemeyi çok istediğim bir bölümdü ama izleyemedim anlatan olursa sevinirim
evet rest in peace güzeldi
hmm şansa bak dün akşam smashed i verdiler
çok güzel bir bölümdür çok severim adını bile ezberlemişim bakın
neyse uc ucuna yetiştim yakaladığıma sevindim
ilk izlediğimde buffy nin tavrı beni çok şaşırtmıştı ama artık bu nazlı hallerini ezberlediğim için spik ı nerede ne zaman öpecek söyleyebilirim
bölüme gelirsek
tutku dolu bir bölümdü
ayrıca çok espriliydi
nerd trio ve amy yi kastediyorum tabi ki
bunlar kadar gülünç başka bir kötü adam tanıyan lütfen bana haber versin
bu haftaki bölüm çook güzeldi. en sonunda beklediğim bölümler başladı:):img-in_lo
Buffy Nin Bu Bölümde Spike A Söyledikleri çok Acimasizcaydi Spike A çok üzüldüm. Buffy Nin Bu Tutarsiz Davranişlari Nekadar Sürecek Bilmiyorum Ama Bi Karar Verse Iyi Olur.
Ayrica Spike Buffy Ye Saldirinca Kafasindaki çip Neden çalişmiyor Anlayamadim Buffy Normal Bir Insan Olarak Canlanmadimi?
mystery_star
30-05-07, 18:51
buffy güzel dizi de ben sarah için izliyom
Buffy Nin Bu Bölümde Spike A Söyledikleri çok Acimasizcaydi Spike A çok üzüldüm. Buffy Nin Bu Tutarsiz Davranişlari Nekadar Sürecek Bilmiyorum Ama Bi Karar Verse Iyi Olur.
Ayrica Spike Buffy Ye Saldirinca Kafasindaki çip Neden çalişmiyor Anlayamadim Buffy Normal Bir Insan Olarak Canlanmadimi?
Spoiler=> Buffy normal bir insan olarak geri döndü. Spike'ın Buffy'e vurabilmesinin nedeni başka. Buffy'nin geri dönmesi için yapılan büyü onun moleküler yapısına etki ettiği için Spike, Buffy'e vurabildi.İleriki bölümlerde Willow ve Tara bu nedeni ortaya çıkartacak.
güzel bir bölümdü, merak ettiğim sahnelerin birçoğunu izlemiş oldum, wilowda ki bu güç onu iyice etkisine aldı, güçlü olmanın tadını alınca bırakamadı ve bunu kendisi itiraf etti zaten, sanki uyuşturucu krizine girmiş gibi büyü krizine giriyor :)
Evet willow un bağımlılığı banada direk olarak uyuşturucu batağına düşmüş birini anımsattı ama joss whedon daha çok "elinizin altında size zevk veren birşey oldumu aşırı kullanımda bağımlılığa uzun vadede ise karakter değişimine sebep olur" mesajını vermiş başarılıda olmuş kanımca willow nerdeyse bir kişinin hayatına mal olacağını anlayınca direk elini eteğini çekti bu işten ama tabi gerizekalı amy nin de en azından smashed den beri burada büyük bir rolü var neyseki fazla kalmadı ve gitti...
Bu haftaki bölümede Spike diyorum başka bişey demiyorum ayrıca Nerd Trio - Buffy karşılaşması ve Buffy nin " azılı düşmanlarım bunlarmı " tepkisi kesinlikle görülmeye değerdi...
Tara yoktu bu bölümde o ilgimi çekti bakalım willow ile yeniden birleştiklerinde ilşkileri nasıl bir rol izliycek onu merak ediyorum açıkçası...
Şu anki favori çiftim ise 6.sezonun verdiği gazla olsa gerek Spuffy :)
evet bu hafta tara yoktu ve bende merak ediyorum ama eskisi gibi olur bence
İdare eder bir bölümdü. Bu bölümü Buffy ilk yayınlandığında izlememiştim. Tvyi açtığımda sadece yaşlı kadını ve saksı misali kafasından çıkan yılan gibi yaratığın olduğu sahneyi görmüş, doğal olarak izlememiştim.
Tara yoktu yine bu bölüm. Willow un krize girmiş bağımlı davranışları da rahatsız ediyor. Buffy de yine rahatlamak için Spike ı kullandı.
Tek eğlendiğim sahne Anya nın iblis arkadaşını içeren sahnelerdi.
Merhaba ben yeni bir üyeyim ve herkese selam :happy0064 :img-wink:
Bana göre bu bölüm biraz "karanlıktı". Bizleri güldüren Üçlü bu bölümde artık katil oldular. Buffy ve Spike ikilisi hakkında söylemek istediğim tek şey var. Buffy ve Spike çoğu zaman düşünce ayrılığı yaşıyorlar. Yine de böyle daha da yakınlaşıyorlar. Ama bu ilişkiyi pek desteklediğim söylenemez maalesef. Ancak sondaki sahne ise gerçekten çok hoştu. Buffy içini bir güzel döktü. Tara ise geri döndü. :icon_whis Fena sayılmazdı bu bölüm.
bu hafta ki bölüm çok güzeldi, çok beğendim, tarayı tekrar görmek de güzeldi ama 1 ay boyunca buffy yok, sinir oldum yaa, ara vermişler:fighting2 :fighting2
temmuz ayında 1 aylığına yayınlanmıcak mı ???
evet temmuzda yok ne zaman yayınlayacaklar belli değil ama şimdilik 1 ay yok
teşekkürler :) özlicez valla 1 ay diziyi
thalia_tugce
06-07-07, 10:07
geçe sene verdindede bu son böümlerini kaçırmıştm yine kaçırdm anlamdm gtti yha hp bu son blmlerini kaçırıorm off yha kaçardgm zamn da bzn uyumzdm bznde saat 5 kadr bkleredm yoksa rüyama giriolarıdı
bizde malesef 1 ay beklicezzz
cagladirek
25-07-07, 22:15
tüh ya..duyunca üzüldüm şimdi..buffy benim eski bağlımlı olduğum dizimdi..çok severdim ya..hiç bir bölümü kaçırmadan izlerdim..:(:(kötü olmuş ara vermeleri..onun yerine ne koymuşlar ki de bu diziye ara vermişler.??
six feet under diye bir dizinin tekrarını koyuyorlar arkasından da rome başlıyor ama rome'yı çarşambaya almışlar belki bu ay başlar
biraz önce cnbc-e nin sitesine baktım ağustos ayında hiç bir gün buffy yok sanırım bu ay da koymıcaklar neden yayınlamıyorlar ya acaba???
bu ayki cnbce dergisinde bir buffy izleyicisi ne zaman yayınlanacak diye sormuş yöneticiler cevap olarak eylül de kaldığı yerden devam edecek demiş:happy0064
cagladirek
06-08-07, 09:01
six feet under final yaptı..neden tekrarını hemen finalden sonra başlattılar bilymiyorum..genelde bir süre geçtikten sonra tekrarlara başlarlardı ama bu sefer bir değişiklik yapalım demişler herhalde..
mecbur eylüle kadar beklicez olsun yayınlansında eylülü beklemeye razıyız:)
eylülde buffy maceralarına devam edicek
Tatilde olduğum için düzenli bir şekilde izleyemiyordum ama ne olusa olsun c.tesi gecelerimin vazgeçilmeziydi. Kanalı bir açtım yok. Bir hafta sonra açtım yine yok. Böyle gitti. :img-cray: En son hangi bölüm yayınlandı onu bile hatırlamıyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.
eylülde hangi sezondan başlıycak bi bilgisi olan var mı???
of zamanında bütün bölümlerini 2 -3 defa seyredip ezberlemiştim ama.. seyretmeye seyretmeye hangi sezonda neler oluyodu onu bile unuttum..
eylülde yayınlanması daha iyi bence.. yazın pek seyredilmiyo buffy. ben seyredemiyorum daha doğrusu..
bide bi sezon(6. sezondu belkide) a.s.head ayrılmıştı.. eylüldeki umarım o sezon değildir.. (en son kaçıncı sezonda kaldığını bilmediğim için.. :( )
Arkadaşlar, bildiğim kadarıyla en son yayınlanan bölüm, "Dead Things"ti. Emin değilim, yanlış olabilir. Diziye 6. sezon yayınlanırken ara verildi. Büyük bir ihtimalle kaldığı yerden yayınlamaya devam ederler. A.S. Head sanırım 7. sezonda oynamıyor. Diziye o kadar uzun bir ara verdiler ki bu sezonda oynayıp oynamadığını bile unuttum...
Arkadaşlar, bildiğim kadarıyla en son yayınlanan bölüm, "Dead Things"ti. Emin değilim, yanlış olabilir. Diziye 6. sezon yayınlanırken ara verildi. Büyük bir ihtimalle kaldığı yerden yayınlamaya devam ederler. A.S. Head sanırım 7. sezonda oynamıyor. Diziye o kadar uzun bir ara verdiler ki bu sezonda oynayıp oynamadığını bile unuttum...
teşekkürler bilgi için.. :img-wink:
en son kaldığı sezondan başlıcak zaten şuan izlediğimiz bölümler 6.sezonun bölümleri :)
arkadaşlar buffy 29 eylül cumartesi den itibaren cnbce de yayınlanıcak. saat 23.00 da malesef eylülün son haftası başlıyor . sanırım kaldığı yerden devam edicek.
yazın ne güzel buffy'i seyredecektim. tam da en sevdiğim bölümlerde ara verdiler:sad53:. maalesef okul açıldığı için fazla takip edemeyeceğim.
arkadaşlar buffy 29 eylül cumartesi den itibaren cnbce de yayınlanıcak. saat 23.00 da malesef eylülün son haftası başlıyor . sanırım kaldığı yerden devam edicek.
:happy0064 haber için çok teiekkürler.. sonunda.. cumartesi olmasıda güzel.. zaten bnm vücut saatimde cumartsesi günleri buffy için dayanmaya yıllar öncesinden alışık :)
saat önemli değil kaç olsa izlerimde 2 aydan beri diziyi yayınlamamalarına çok kızdım adam gibi verin işte yaz boyu cnbc-e yüzünden buffy yi izleyemedik
saat önemli değil kaç olsa izlerimde 2 aydan beri diziyi yayınlamamalarına çok kızdım adam gibi verin işte yaz boyu cnbc-e yüzünden buffy yi izleyemedik
böyle son baharda başlaması daha iyi değil mi?? :icon_whis
böyle son baharda başlaması daha iyi değil mi?? :icon_whis
ben yazın izlemek de isterdim ama malesef eylüle kısmetmiş artık başladığı zaman izlicez bizde napalım
ben yazın izlemek de isterdim ama malesef eylüle kısmetmiş artık başladığı zaman izlicez bizde napalım
Gerçi ne zaman olursa olsun.. Yeter ki başlasın artık..
arkadaşlar cnbce in sitesinde
BUFFY THE VAMPİRE SLAYER 6. SEZON EKİMDE KALDIĞI YERDEN DEVAM EİCEK DİYOR.
SANIRIM EKİM İN İLK HAFTASI BAŞLICAK
CNBC E Sitesinde'n..
BUFFY THE VAMPİRE SLAYER 6.Sezon 13 Ekimden itibaren kaldığı yerden devam edecek...
CNBC E Sitesinde'n..
BUFFY THE VAMPİRE SLAYER 6.Sezon 13 Ekimden itibaren kaldığı yerden devam edecek...
ewet bende şimdi gördüm bilgi için teşekkürler.
nihayet dizimiz başlıyor. :)
Bu hafta 6.15 As You Were bölümü yayınlandı. Nerde kaldığımızı hatırlamadığım için Riley'yi özette gösteriklerinde baya bir şaşırdım. Riley'yi görünce daha da şaşırdım. Çok sevmezdim ama gelmesine sevindim. Keşke gitmeseydi. Hatta Buffy ile sevgili olsalardı yine. Spike ile Buffy'nin Buffy açısından ilişkilerini hiç sevmiyorum. Dizimi özlemişim. Üstelik eskilerden birini görmek daha da iyi geldi.
Baştaki sahnede vampir ile Buffy arasındaki konuşma çok komikti. :)
Bu hafta 6.15 As You Were bölümü yayınlandı. Nerde kaldığımızı hatırlamadığım için Riley'yi özette gösteriklerinde baya bir şaşırdım. Riley'yi görünce daha da şaşırdım. Çok sevmezdim ama gelmesine sevindim. Keşke gitmeseydi. Hatta Buffy ile sevgili olsalardı yine. Spike ile Buffy'nin Buffy açısından ilişkilerini hiç sevmiyorum. Dizimi özlemişim. Üstelik eskilerden birini görmek daha da iyi geldi.
Baştaki sahnede vampir ile Buffy arasındaki konuşma çok komikti. :)
düşüncelerimiz aynı olması nekadar hoş!bende rileyi sevmezdim ama buffynin o hali yüregimi parçaladı riley ve karısının ilişklerini görüp üzülmesi kötü oldu tabi sırf kendini tatmin etmek ve boşlukta kalmamak için spike ile birlikte olması korkunç bişe spike çok seviyorum ama tek basınayken maalesef!willowun ben senin yerine nefret ederim deyip sonrada kızla çok ii anlaşması ve sırf buffy üzülmesi diye sonunda arkasndan konuşması çok sevimliydi bu arada o koku muhabbetine çok güldüm aynı konuşma riley ve buffy arasındada gercekleşti ama birkaç defa yıkanınca çıkıo dedi ya koptum orda:happy0064
riley in gelmesine ve evli olmasına çok şaşırdım .
bölüm başındaki vampirle konuşmaları çok komikti. spike ı seviyorum ama buffy ile beraber olmasını istemiyorum.
Riley karakterini sevmem ama bir bölümlük de olsa gelişi hoş oldu. Kendine yeni bir hayat kurmasına çok sevindim, Buffy ye çok üzülmedim. Sonuçta kendisinin payı çok hayatının gidişatında. Riley nin ona söylediği övgü dolu cümlelerden de hiç hoşlanmadım. Spike ı kullanması çok iğrençti, en azından bunu itiraf etme gücünü buldu kendinde. Bunu söyleyince ve Spike tan ayrılınca kendince doğru yolu bulmuş gibi hissediyor ama bu onu masum yapmıyor. Neyse uzatmayayım, Buffy nin acısını Spike tan çıkarması hoşuma gitmiyor. Xander- Anya, Xander-Sam diyalogları komikti. Çok özlememişim diziyi, bundan sonraki bölümler benim açımdan güzel bölümler değil ama yine de izleyeceğim.
Merhaba arkadaşlar,
Dün akşam nihayet BTVS ekranlara geri dönecek diye beklerken Riley'i görmek bende soğuk duş etkisi yaptı açıkçası. Şu adamı hiç bir zaman sevmedim. Buffy'e de gıcık olmama rağmen onunla da bir türlü yakıştıramadım. Dünkü bölümde evlenmiş olduğunu görmek beni sevindirdi açıkçası. Kendine göre birini bulmuş. Riley'nin habersiz gelişi Buffy'i de biraz kendin getirmiştir. Riley'le karısının konuşmalarını dinlerken beyninin "Ah o eski günler..." gibi bir düşünceyle çalkalandığı belliydi. Aslında Buffy'nin işi de gerçekten zor. Gündüzleri ne idüğü belirsiz bir fast food mağazasında çalış, gün boyu aklıevvel iş arkadaşlarının psikolojik işkencelerine maruz kal, akşam yorgun argın devriyeye çık, vampirler bile seninle dalga geçsin, biraz huzur bulmak için evine git, Spike adlı başbelasıyla uğraş (Bu cümleyi kurduğuma inanamıyorum ama gerçekten dün Buffy-Spike ilişkisi beni de sinir etti), daha sonra ev ahalisi eğlenmeye giderken sen eve hapsol...Aslında avcılık kurumunu yöneten İngiltere'deki o meşhur konseyin avcının sosyal hayatını güvence altına alması gerekir bence. Avcının iş hayatını düşünmek yerine avcılığa odaklanabilmesi açısından en azından. Çünkü Buffy'nin durumunda sağlıklı düşünebilmek zor.Ama konsey avcılara böyle bir kolaylık sağlasaydı bile Buffy bundan yararlanamazdı herhalde. Malum, Konseyden bile kazık yedi...
Spike-Buffy konusunda size kesinlikle katılıyorum. Ben de Spike'ı seviyorum ama Buffy ile birlikte olmalarına kesinlikle karşıyım. Ben Spike'ı kötü olmaya çalışan ama bunu bir türlü tam olarak başaramayan, zeka dolu espriler ve taşlamalar yapan, insanlara yardım etmiyor gibi gözükmeye gayret gösterip günü kurtaran şirin vampir olarak sevdim. Buffy'e olan imkansız aşkının etrafına ördüğü duvarların arasında acı çekerken ve Buffy tarafından kullanılırken değil...
Buffy geri döndü.. Ama benim en sinir olduğum bölüm ile..
- Kocamın üstünde ne yapıyorsun ?
- Siz evli misiniz? Kocam mı ? Bunlar takma ad değil di mi ?
Buffy nin en aciz olduğu bölümdü puf.. Spike = DOktor Buffy = Saf..
Çok sinir olarak izledim.
Zaman zmana gülümsediğim yerlerde oldu.. Örneğin Will (Ah bayılıyorum bu kadına) Giderken Sam a email adresi konusunda sevimli konuşup arkasından pis..... demesine dağıldım.
Buffy i ekranlarda yeniden görmek çok güzeldi .
Merhaba arkadaşlar,
Bu haftaki bölüme kimse yorum yazmamış. Gerçekten de pek iç açıcı bir bölüm değildi. Xander'ın yaptığı yenilir yutulur cinsten bir davranış değildi. Üzüldüm doğrusu. Aslında ben Xander-Anya çiftini seviyordum. Evlenseler süper olurdu.:icon_sorr
Hele Spike'ın yaptığına ne demeli? Buffy'i kıskandırmak için yanında bir kızı getirmesi çok komikti. Ama Buffy'nin Spike'ın planının az da olsa işe yaradığını ve kıskandığını söylemesi çok hoştu...
Buffyi seyrettim sonunda.. Ama sonlarına doğru :( Misafir var d,ye bakamadım.. :(
Ya bu bölüm hangi bölümdü unutmuşum halbuki bütün sezonların bölümlerini 2-3 defa seyretmişimdir bugüne kadar..
Geçen haftaki bölüm
6.17 Normal Again
Yazan: Diego Gutierrez
Yönetmen: Rick Rosenthal
İlk Gösterim Tarihi: 12.03.2002
Buffy, bir iblisin zehri yüzünden bir akıl ve ruh sağlığı hastanesinde olduğunu düşünür. Annesi ve babası da yanındadır ve herkes ''avcılık'' olayının gerçek olmadığına inandırmaya çalışmaktadır. Buffy de buna inanmaya başlar.
Konuk Oyuncular: Danny Strong (Jonathan), Adam Busch (Warren), Tom Lenk (Andrew), Dean Butler (Hank Summers), Amber Benson (Tara), Kristine Sutherland (Joyce Summers)
Michael Warren (Doktor), Sarah Scivier (Hemşire), Rodney Charles (Orderly), April Dion (), Kirsten Nelson (Lorraine Ross)
Bu haftaki bölüm
6.18 Entropy
Yazan: Drew Z. Greenberg
Yönetmen: James A. Contner
İlk Gösterim Tarihi: 04.30.2002
Anya tekrar intikam iblisi olduktan sonra XanderA zarar vermek için geri gelir. Ancak bunu yapamaz ve Buffy'yi, Willow'u ve Dawn'ı etkilemeye çalışır.
Ekip, Buffy'nin evinin kamerayla izlendiğini keşfeder ve bunu araştırırken kendilerini şaşırtacak bir görüntüyle karşılaşırlar.
Konuk Oyuncular: James C. Leary (Clem), Danny Strong (Jonathan), Adam Busch (Warren), Tom Lenk (Andrew), Kali Rocha (Halfrek), Amber Benson (Tara)
Edie Caggiano (Anne)
Bölümde Çalan Müzik:
"That Kind Of Love" Alison Krauss
Geçen haftaki bölüm bence sezonun en iyi bölümüydü. Hatta dizi böyle bitseydi süper olurdu.
Diziyi ilk defa geçen hafta izlemiş biri olsam Buffy'nin akıl hastanesindeki halinin gerçek olduğuna inanırdım. Zaten diziyi izlerken buna inanmak istedim.
Buffy, The Gift bölümünde ölümü seçti. Çünkü ölmek istiyordu. Geri döndüğünde yine ölmek istemiştir. Çünkü orada hayatından memnundu. Bu yüzden arkadaşlarından nefret etmiştir. Hakkıdır. Onlardan kurtulmak da istemiştir. Haklıdır. Normal olmayı hep istemişti ve karşısına bu iblisin zehri çıktı. Buffy, akıl hastanesindeki hayatını, avcı olmaya seçti. Yine ailesiyle birlikte sadece bir kız olmayı istedi. Bunun için de arkadaşlarından kurtulmasının gerekliliğini kabul etti. İblisi serbest bıraktı. Arkadaşları acı çekerken onları kurtarmakla onları ölüme terk etmek arasında gidip geldi. O da acı çekti. Sonunda seçimini yaptı ve annesine elveda dedi.
Belki de akıl hastanesindeki kız gerçektir. Kimbilir :) Aslında başta da dediğim gibi dizi son bölüm olsaydı ve Buffy akıl hastanesindeki kız olmayı seçseydi çok daha etkili olurdu.
Bu haftaya gelirsek;
Anya ile Xander'ın ayrılmalarına çok üzüldüm. Xander'ın yaptığı gerçekten çok kötüydü ama en azından o, hatasını anladı ve Anya'ya ulaşabilmek için he rşeyi denedi. Onu sevdiğini ve sorunun sadece evlenmek olduğunu açıkladı. Ancak Anya ne yaptı? Başta Anya'nın da yaptığı mantıklıydı. Xander'dan intikam almak istemesi en doğal hakkı. Bizimkileri etkilemeye çalışırken ben çok eğlendim. İşte bizim Anya dedim. Ama Spike ile yaptığı asla affedilecek bir şey değil. Spike ruhu olmayan bir vampir olduğu için aklına estiğini yapabilir ama Anya uzun süre bir insan olarak yaşadı. Sorumlulukları vardı. Duyguları vardı. Spike ile birlikte olmasının hiçbir mazereti olamaz. Xander sadece evlilikten korktuğu için onu bıraktı. Bunu hak etmiyordu.
Sudem sana kesinlikle katılıyorum en iyi bölümlerden birisiydi geçen hafta... Bir de Tara nın Will in kolları arasında öldükten sonra ki bölümleri es geçerim. Willow a hayranlığımın bin kat arttığı yerlerdi..
Bu hafta Anyanın yaptığı kabuL ediLemez bir şey. Fakat normaL bir insan gibi düşünmesini beklememek de gerekli gibime geliyor. Yani tabi ki haklı bulmuyorum ama o bi intikam iblisi.
Spike a gelirsek.. Sürekli onun için üzülmeye başladım. Halbuki eskiden böyle değildim.. Şimdi yaa ama olmaski diyorum. Noluyo bana :)
6.19 Seeing Red
Bu bölüm oldukça vasat gidiyorken hatta sıkılmış arkadaşımla msnde konuşmaya dalmışken birden çığlık atmama sebep oldu. Hiç beklemiyordum Warren'ın gelip oraya buraya ateş etmesini ve kurşunlardan birinin Buffy'ye ve Tara'ya isabet edecek olmasını. Buffy'nin ölmeyeceği kesin ki eminim ölmeyi dilemiştir o an. Ancak Tara kesin öldü. Tek teselli Willow ile Tara'nın arasının düzelmiş olması. Son günlerini güzel geçirmiş oldular. Tabi son karede Willow'un değişmesi iyi olmadı ya da iyi oldu. Biraz heyecan gelir diziye. :)
bu bölümü malesef izleyemedim. neler olduğunu kısa bir özet geçebilir misiniz ?
sanırım tara ölüyor özet için teşekkürler
bu bölümü malesef izleyemedim. neler olduğunu kısa bir özet geçebilir misiniz ?
sanırım tara ölüyor özet için teşekkürler
İlk mesajımda dediğim gibi pek bir şey yoktu.
Trio'nun bir planı vardı hatırlarsan. Bir iblis türünün mağarasına girip oradaki iki küreyi çaldılar. Tabi küreleri Warren kullandı ve güçlendi. Bankayı soyacaklardı ki Buffy geldi. Warren ile Buffy baya dövüştüler. Jonathan, Buffy'nin üzerine atladı ve gizlice ''küreleri ezmesini'' söyledi. Buffy küreleri ezdi. Ancak Warren sırtına bir roket koymuş. Bu yüzden uçtu gitti :) Andrew'un da varmış ama binanın yağmurluğuna çarpınca bir anlamı kalmadı. Jonathan ile Andrew, polis tarafından tutuklandı.
Xander ile Buffy bahçede birbilerinden ne uzaklaştıklarını konuştular. Sonra sorunlarını hallettiler ve barıştılar. İçeride de Tara ile Will güzelce konuşuyordu. Warren, bahçeye geldi ve bir sürü şey söyleyip rastgele ateş etti. Kurşunlardan biri içeriye girdi. Will'in yüzü, tişörtü kan içinde kaldı. Tara ''tişörtün'' dedi ve yere yığıldı. Xander ve Buffy yere atmışlardı kendilerini. Xander, Buffy'e baktı ve onun da kanlar içind eolduğunu gördü. Willow, Tara'nın başında ağlıyordu ve birden başını yukarı kaldırdı. Artık dark Willow olmuştu.
Darkangel1
13-11-07, 19:57
Zaten bu scoobylerin topunun... Yani neredeyse Xander'a iyi yaptında kızı oracıkta bıraktın,bravo! demedikleri kaldı yani. :mad72: Buffy'nin deyişiyle " Birazcık kalbi kırılmış " o kadar. Birbirlerine karşı duydukları bu sonsuz affetme hislerinden gına geldi. Buffy hepsini öldürmeye çalıştı ama birkaç hareket yapınca hemen affedildi. Willow Dawn'nın kolunu kırdı, neredeyse öldürüyordu. Ama birazcık ağlayıp sızlayınca hemen affedildi. Oysa Spike Dawn'ın saçının teline zarar verseydi neler olurdu bilin bakalım??? :mad72:
Xander kadar gereksiz bir karakter var mı bu dizi de yav. Ben ona karakter bile diyemiyorum yani. Ebleh bişey işte. Kendisi Anya'yı her türlü şekilde azarlayabilir, kullanabilir, düğün gününde terk edebilir. Karşılık bulunca da köpürür. Bu ne şerbet bu ne lahana turşusu.:mad72:
Spike haklı diye birşey tabii ki yok ama Spike kesinlikle kışkırtılmıştır. Bu kadar zaman sen adamın peşinde köpek gibi dolaş, bulduğun ele geçirdiğin her yerde seviş, başkasıyla görünce morar ondan sonra ben seni sevemem - dikkat edin sevmiyorum değil sevemem. - çünkü senin ruhun yok. Budur yani. Kadının öne sürebileceği tek mazereti bu. Spike'ın sadakati, ona olan aşkı, kardeşine ve arkadaşlarına yaptığı yardımlar Buffy'e başka çıkar yol bırakmıyor çünkü. Spike'a sanki aşık olamazmış gibi yaklaşmaları da cabası. Adam yandı bitti kül oldu Xander hala takıntılı falan diye düdükleniyor. :mad72:
Aptal sen izle de aşk dersi al. Eğer Buffy orada Spike'a açık davransa, özrünü adam gibi kabuyl etmeye çalışsa, duygularını doğru dürüst paylaşsa böyle mi olur? Bu kadar zaman onun saçına zarar gelecek diye ödü patlayan adam ona zarar vermeye çalışır mı? Üstelik scoobylerin kusur olarak söylediği şeyi bu kez ben öne sürüyorum onun ruhu bile yok ve o bir insana , bir avcıya hayatı kadar önem veriyor. Ve bunu anlayamıyor bile. Vampir / Avcı. Ben saldırırım o karşı koyar ve ikimizden biri ölür mantığı Spike'ta darmadağın olmuş durumda. Bir vampir , üstelik 2 avcı katletmiş bir vampir olarak ne hale geldiğini artık siz düşünün. Bir de " şey " olarak nitelendirilip o kadar çabasına rağmen bir türlü destek alamaması, aşık olduğu kadının en azından aşkına saygı göstermeyip ondan utanması var bir de...
Xander kalkmış benden neden gizledin diye bebek gibi kıskançlık yapıyor. Afedersiniz ama benim en yakın arkadaşımın bile özel hayatıma bu kadar karışmaya ve burnunu sokmaya hakkı olamaz. Sanki hala lise bebesiler de Buffy'nin aşk hayatına müdahele edebilecek. Zavallı Xander Anya'ya yaptıkları yanına kar kalan, Buffy'i bir türlü becerememiş olmasının acısıyla kuduran Xander... Boşverin yaa.... Bu bölümün tek çıkarı artık Spike'ın " değişebilmek " için hiç kimsenin , hiçbir vampirin yapamayacağı şeyi yapmaya karar vermesi oldu. Bu kadar.... :good:
İlk mesajımda dediğim gibi pek bir şey yoktu.
Trio'nun bir planı vardı hatırlarsan. Bir iblis türünün mağarasına girip oradaki iki küreyi çaldılar. Tabi küreleri Warren kullandı ve güçlendi. Bankayı soyacaklardı ki Buffy geldi. Warren ile Buffy baya dövüştüler. Jonathan, Buffy'nin üzerine atladı ve gizlice ''küreleri ezmesini'' söyledi. Buffy küreleri ezdi. Ancak Warren sırtına bir roket koymuş. Bu yüzden uçtu gitti :) Andrew'un da varmış ama binanın yağmurluğuna çarpınca bir anlamı kalmadı. Jonathan ile Andrew, polis tarafından tutuklandı.
Xander ile Buffy bahçede birbilerinden ne uzaklaştıklarını konuştular. Sonra sorunlarını hallettiler ve barıştılar. İçeride de Tara ile Will güzelce konuşuyordu. Warren, bahçeye geldi ve bir sürü şey söyleyip rastgele ateş etti. Kurşunlardan biri içeriye girdi. Will'in yüzü, tişörtü kan içinde kaldı. Tara ''tişörtün'' dedi ve yere yığıldı. Xander ve Buffy yere atmışlardı kendilerini. Xander, Buffy'e baktı ve onun da kanlar içind eolduğunu gördü. Willow, Tara'nın başında ağlıyordu ve birden başını yukarı kaldırdı. Artık dark Willow olmuştu.
anlattığın için çok teşekkkrür ederim sudem en çok merak ettiğim bölüm willow un dark willow olduğu bölümdü onu da kaçırdım neyse zaten özet şeklinde 3,5 saniye gösterirler.
bu cnbce'ye sevgilerimi yolluyorum (anladınız siz onu :D ) niye kesiyorlar öpüşme sahnelerini anlamıyorum, ordaki konuşmalarda güme gidiyor, nip/tuck'ı izleyenler bilir (yanlış anlasılmasın nip/tuck'a tepkim yok bende seyrederim) orda ne sahneler gördüm kesilmiyor ama buffy kesintiye uğruyor :mad72:
Xander'ın gereksiz bir karakter olduğunu düşünmüyorum. Dark Willow olmadı, büyü yapamıyor diye heyecan verici olmadığını düşünmüyorum. Scooby çetesinde ''normal'' bir insanın olması gerekiyordu. Ayrıca Xander birçok konuda nasıl bir arkadaş olduğunu da gösterdi.
bu cnbce'ye sevgilerimi yolluyorum (anladınız siz onu :D ) niye kesiyorlar öpüşme sahnelerini anlamıyorum, ordaki konuşmalarda güme gidiyor, nip/tuck'ı izleyenler bilir (yanlış anlasılmasın nip/tuck'a tepkim yok bende seyrederim) orda ne sahneler gördüm kesilmiyor ama buffy kesintiye uğruyor :mad72:
Buffy'nin yayın saati uygun değil diye galiba. Ayrıca Nip/Tuck'ta aynı cinsin öpüşme sahnesi her zaman olmuyor. Heteroseksüel ilişkiler daha ağırlıklı. Ancak Will ve Tara'nın sahneleri baya fazla. Geçen hafta yataktan çıkmadılar ki en başta öpüşme sahnesi vardı kesildi. Son sahnede ise yine öpüşme sahnesi vardı kesildi. O kadar da olsun artık. Kesinlmesi normaldi.
Ben bu dizide hiçbir karakterin gereksiz olduğunu düşünmüyorum ama bazen "gereksiz" hatta "sinir bozucu" davranışlarda bulundukları aşikar. Xander'ın düğün günü verdiği yıpratıcı karar mazur görülebilecek bir hareket değildi. Anya'ya tepki vermeye hiç hakkı yok.
Scooby çetesi üyeleri arasında da "imtiyaz" olduğu bir gerçek. Çok iyi dost olmalarına rağmen bazen birbirlerine tamiri güç zararlar verebiliyorlar. Bu durum dizinin son sezonunda son bölümlerde iyice açığa çıkıyor. Darkangel1'in de belirttiği gibi aynı davranışlar Spike tarafından gerçekleştirilseydi yüreğine bir kazık yiyip cehenneme doğru yol alırdı. Ama Spike bu kadar aşağılanma ve dışlanmaya karşın hiç vazgeçmedi. Yani eğer "Fool For Love" bölümünü izleyipte şair William'ı görmesem Spike sırf Buffy'i elde edemediği için onun peşinden koşuyor diyebilirdim. Ama adam deyim yerindeyse "aşık olmak için yaratılmış". Vampirlik onun duygusallığını köreltsede bu durum fazla değişmemiş. Ne var ki önce Drusilla'ya sonra da gitti bu sarışın kıymetbilmeze vuruldu...
Buffy'nin Spike'la olan ilişkisini "dostlarım" dediği kişilerden saklaması doğru bir davranış değildi. Ama nasıl tepki alacağını kestiremedi. Fakat bence arkadaşları da onu yargılayabilecek durumda değiller. Neticede onlar da birçok şeyi diğerlerinden sakladılar. Spike'ın verdiği karar da hem iyi hem değil. Ruhsuz bir vampirken bile fazlasıyla acı çekiyor, şimdi acısı katlanacak.
Öpüşme sahnelerinin kesilmesi bence de doğru bir karar.Yani dizi her ne kadar nispeten geç bir saatte yayınlansa da bu sahnelerin gösterilmesi doğru değil bence.
arkadaşlar ben olaya fransız kaldım.
spike ın aldığı karar nedir? ve kim için aldı bi açıklarsanız çok sevinirim
Darkangel1
14-11-07, 09:50
Spike'ın zaten diğer vampirlerden ne kadar farklı olduğunu daha vampir olduğu gün anlayabiliyorsunuz. Angelus annesi ve küçük kız kardeşinden başlayarak tüm ailesini katlederken Spike gidip annesi daha fazla acı çekmesin diye onu da vampir yapıyor. Bununla kalmayıp Dru'yu ne kadar severse sevsin bu ölümsüz kayınvalideyi de nereye giderse gitsin götürmeye kararlı. Annesi içindeki iblis yüzünden onun üzerine yürüyüp yok etmek zorunda kalınca Spike'ın nasıl etkilendiğini de 7. sezonda göreceğiz.
Spike Angelus'un ve Angel'ın da itiraf ettiği üzere kıskanılacak bir vampir. Çünkü tutkulu. Angelus gibi oturup bu avcıya nasıl işkence etsemde daha çok acı çekse diye düşünmez. Şöyle ki Spike'ı eğiten Angelus idi. Bu da eğitim gibi birşey değil daha çok onu kendine benzetme çabasıydı. Angelus ona " Seninle çok iyi arkadaş olacağız " derken aklında onu eğitmek ! yoktu. Evet ona güneş ışığından uzak durmasını ama korkmamasını, aile gibi bir kavrama bağlı kalamayacağını ve insanları sadece açlığını bastırmak için kullanabileceğini ve " aşk " gibi birşeye , bağlılığa kendi cinslerinde yer olmadığını ( ki bunu da Dru' yla yatarak ) , gayet güzel öğretti.
Ama o Spike'a çeşit çeşit iblis dillerini , bir avcının karşısına geçip nasıl meydan okunacağını ve gözlerinin içine baka baka onu öldürebileceğini öğretmedi. O ne olursa olsun sevdiği kişiye bağlı kalmayı öğretmedi. Sahip olduğu dövüş yeteneklerinin gün be gün iyiye gideceğini ve bir gün çırağın ustasını geçebileceğini düşünmedi bile...
Spike için kendine denk yada üstün dövüşçülerle kapışmak özellikli önemli. Bu dans ediş hem kendisine hem çevresine kendini ispat çabası. Onun için dövüşün ona vereceği heyecan ve zevk önemli. Angel/Angelus kesinlikle kaybedeceği bir dövüşe girmeye yanaşmaz. Avcılardan uzak durmaya ve bulaşmamaya özen gösterir ama son hadde gelince onlarla dövüşür. Beast gibi bir yaratığın karşısına geçip hadi dövüşelim demez, avcıyı aradan çıkarırken yaratığı da arkadan vurmanın planlarını yapar. Oysa aynı durumda Spike olsaydı ya gerçek bir çözüm bulana kadar kaçar yada ölümüne dövüşürdü.
Spike'ı yargılamadan önce onun nasıl bir adam olduğunu iyice anlamak gerekiyor. Xander 2. sezonda willow'un Angel'a yaptığı büyüyü Buffy'den gizleyerek ne denli büyük bir acıya neden oldu hepimiz biliyoruz. Xander " normal " bir insan ise ne olmuş. Bu onun her yaptığı olayda haklı olduğunu göstermez. Bilmiyorum fark ettiniz mi ama Anya yeniden İntikam iblisi olarak iş başına geçti ve bunun tek nedeni de Xander'ın ona çektirdiği acı ve ona duyduğu öfke. Üstelik Spike'tan farklı olarak Anya'nın bu yaptığının yanlış olduğunu anlamasını sağlayabilecek bir ruhu da var. Xander geçen bölüm diyor ki " Benim de hatalarım oldu ama ben avrupanın yarısını katletmedim. " Ama Xander efendinin unuttuğu birşey var kendi kız arkadaşı 1140 yaşında bir intikam iblisi değil miydi? Herhalde Anya'nın katlettiği insanların yanında Spike'ınkiler devede kulak kalır.
Ayrıca Buffy için olayın salt " ruh " la alakalı olması onun ne kadar basit bir kadın olduğunu gösteriyor. Adam ruhsuz haliyle aşkın canına okumuş kadın bunu görmezden geliyor. Aslında bal gibi bunun gerçek aşk olduğunu biliyor , aslında bal gibi de ona aşık ama Angel'dan sonra aynı hatayı 2. kez yapmamaya o kadar kararlı ki gerçekleri görmezden geliyor, inkar ediyor ve kendisini seven adama acı çektiriyor. Yoksa Buffy'nin beraber olduğu adamdan utanması olayı da ilk kez yaşanan bir olay değil zaten. Angel cehennemden geri döndüğünde bunu da arkadaşlarından hatta gözetmeninden bile gizlemişti. Bunu onaylayamacaklarını bildiği için. Buffy'de bu alışkanlık haline gelmiş. Scoobyler işte bu kadar birbirlerine güveniyor. Bunu 7. sezonda Anya yüzünden birbirlerine girdiklerinde çoooook daha iyi anlayacaksınız. Bütün inciler teker teker dökülecek. Her zaman Spike'ın ruhsuz olmasını kafaya takmış olan Xander Buffy tarafından Spike'ın ruhu bahane ediyerek korunacak. Bekleyin diyorum...:img-yes::img-yes:
Ben Buffyden tekrar tekrar izlememe rağmen vazgeçemiorum.Darkangel Spike hakkında gayet doğru konuşmuş ama ben yine de bikaç bişey söylicem.Xander Spikeın ruhunun olmamasını zaten hep bahane ediyor da aşkı ruhu olmasına rağmen Spike kadar dolu yaşayamıo.Ben bu ruh meselesinin fazla abartıldığını düşünüorum.Spike ruhsuzkende ruhunu alınca da her türlü Buffyi sevio mu?Sevio.Önemli olanda bu zaten.Ayrıca Spike Buffy için gerekirse ölümü bile göze alabilir.Daha fazla bişi demiyim.Gerek yok.
Ben Buffyden tekrar tekrar izlememe rağmen vazgeçemiorum.Darkangel Spike hakkında gayet doğru konuşmuş ama ben yine de bikaç bişey söylicem.Xander Spikeın ruhunun olmamasını zaten hep bahane ediyor da aşkı ruhu olmasına rağmen Spike kadar dolu yaşayamıo.Ben bu ruh meselesinin fazla abartıldığını düşünüorum.Spike ruhsuzkende ruhunu alınca da her türlü Buffyi sevio mu?Sevio.Önemli olanda bu zaten.Ayrıca Spike Buffy için gerekirse ölümü bile göze alabilir.Daha fazla bişi demiyim.Gerek yok.
Katılıyorum. Ruh meselesi örneğin Angel için önemli birşeydir ve kesinlikle bir artıdır ancak bu durum Spike için geçerli değil. Mesela Angel vampir olmadan önce de biraz deli dolu ve boş bir hayat sürüyormuş ve Angelus olduktan sonra bu ruh hali "saf kötülük"le birleşerek onu bir cani yapmış. Ruhunu geri kazandıktan sonra ise bu cani yönünü geri plana atabildi. Ancak Spike bir insanken biraz fazla duygusalmış ve toplum tarafından dışlanmış biriymiş. Vampir olduktan sonra bu güçlü halini kazanabildi ve Angel'ın aksine ruhu yokken kendisini eğitebilmeyi ve vampirlikten kaynaklanan kötü yönlerini kısmen de olsa kontrol altına almayı başarabildi. Bu her vampirin gerçekleştirebileceği bir iş değil. Ruhunu kazanmak ona acıdan fazla birşey getirmez. Çünkü o zaten normal bir vampir gibi kötülükle yoğrulmuş değil. Kalbi atmıyor ama bir kalbi varmış gibi davranıyor. Buffy'e olan aşkı da -ki ben bunu "kara sevda" olarak adlandırmayı uygun buluyorum- ruh kazanmadan önce olan birşeydi. Yani senin de belirttiğin gibi ruhu olsa da olmasa da Buffy'e aşık. Bu "ruhsuzluk" durumu Buffy ve saz arkadaşlarının Spike'ı kabullenmemek için uydurduğu bir bahaneydi. Bu bahane uydurma yöntemi Faith için de devreye sokulmuştu. Ama bu iki karakter bazen kötülükle haşır neşir olmalarına rağmen "iyiyim" diye geçinen bir takım kişilerden daha fazla güven verebiliyor.
Darkangel1
16-11-07, 10:11
Gnüçiçek doğru tespitler yapmış. Bende bunlara birşeyler eklemek isterim. Evet, Angelus daha sinsi bir kötüdür, kazanmak için hiç bir hileden çekilmez, oturur inceden inceye plan yapar, zayıflara saldırır. (evet bunu yapar, hiç bir zaman kendinden kuvvetlilerle dövüşmez ya da bunun için başkalarını kullanır). Spike adil dövüşe inanır. Kötüdür ama onun için önemli olan dövüşün ona vereceği heyecandır, o yüzden kendine gücüne denk rakipler seçer, bu ona zevk verir. Gözü kara bir manyaktır kelimenin tek anlamıyla.:good:
Angelus, kurbanlarını " bir sanat eseri " olarak görür, onlarla kedinin fareyle oynadığı gibi oynar, kurbanlar ne kadar ümitsizliğe kapılırsa o kadar mutlu olur.
Spike, tam tersine kurbanlarına işkence etmekten hoşlanmaz, bunun için yeterli sabıra sahip değildir zaten. Zayıflarla dövüşmek ona birşey kazandırmayacağı için onları sadece yiyecek olarak görür ve hemen aradan çıkarır, kuvvetli rakipleriyle dövüşmeyi ise " dansetmek " olarak algılar. :good:
Angelus, uzun vadeli düşündüğü için, planları genellikle çok başarılıdır, Spike sabırsız olduğu ve düşünmeden duyguları ile hareket ettiği için planları genellikle başarısızlığa uğrar. Buna rağmen, Angelus Spike'ın insanların gerçek hislerini anlayabilme, içlerini okuyabilme yeteneğinden, empatiden yoksundur, o yüzden bazen uzun vadeli planları hiç beklenmedik şekilde çökebilir. Buffy ikinci sezon Acathla olayı buna tam bir örnektir mesela. Spike kendisinden hiç beklenmeyecek bir şekilde gidip " Slayer "la anlaşma yapmıştır ve Angelus böyle bir ihtimali aklına bile getirmemiştir.:good:
Aslında Angel ve Spike tam birbirlerinin aynadaki yansımaları gibiler. Biri üst sınıf sayılabilecek bir ortamdan geliyor ve o sınıftan o kadar tiksiniyor ki, kendini baştan yaratıyor, üst sınıf aksanını görünüşünü, davranışlarını değiştiriyor, maço bir adam olmaya çalışıyor. Elinden geldiğince William'lık halini unutturmaya çalışıyor.
Diğeri, orta sınıf bir İrlanda'lı aileden geliyor, durumları çok kötü değil, ama William'ın yaşamıyla karşılaştırılamaz. Kendini isyana vuruyor, babasıyla çatışıyor, potansiyelini tamamen bir "serseri" olmaya harcıyor, barlarda kadın kovalayıp, sarhoş olarak geçiriyor günlerini. Her anne babanın kabusu, tek kelimeyle. Vampir oluyor ve o da William'ın tam tersine, daha rafine, şık zevkler ediniyor, kitap kurdu oluyor, resim çizmeye başlıyor, lüks içinde yaşamaya başlıyor. Aslında Liam'ın içinde bütün bu özellikler var - tıpkı William'ın da, aslında bütün utangaçlığına rağmen, içten içe ihtiraslı, gözü kara bir adam olması gibi - ama ikisi de ancak vampir olarak, kendilerini özgür bırakıyorlar sanki. :img-yes:
Xander zaten dikkat ederseniz her zaman Buffy'nin ciddi olabileceği ve sevebileceği bir adam olursa olaya müdahele etmeye ve burnunu sokmaya çalışıyor. Riley'de neden böyle değildi? Çünkü Buffy onu hiç sevmedi. Ama olay Angel ve Spike'a gelince kıskançlık damarları kabarıverdi. Buffy'nin dağılan evini temir etmekten başka bir işe yaramayan gereksiz bir karakter sadece sinir katsayımızı arttırıyor o kadar :P
Darkangel1, Spike ve Angel arasındaki farkları çok güzel anlatmışsın. Angelus çoğu özellikleriyle aslında sıradan bir vampir ama Spike'ın farkı ortada. Aslında Angelus hallerinin Angel'a bazen etkileyici bir hava verdiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Özellikle durumları değerlendirirken yaptığı espriler komik oluyor. Ama tabi bu durum onun düşmanlarıyla kaçak dövüştüğü gerçeğini değiştirmiyor.
Xander'ın Buffy'nin sevgilileri konusunda takındığı tavır hakkında doğru tespitler yapmışsın. Riley gerçekten de onun için güçsüz bir rakipti çünkü sevilmiyordu. Ama Angel ve Spike gibi iki karizmatik kişilikle de yarışması zordu. Aslında ben Buffy'nin Spike'ı sevip sevmediğinden emin değilim. Çünkü bazen seven bir insanın veremeyeceği tepkiler veriyordu. Angel konusunda da öyle. Ama tabi bu durum, Xander'ın bu iki vampirin karşısında durmasının güçlüğünü değiştirmiyor. Aslında Xander, Buffy takıntısı olmadığı zamanlarda tatlı bir kişilik. Onun o yer yer çam devirip bizi güldüren, yer yer korumacı halleri güzel diye düşünüyorum. Ayrıca kendisi dizide arada bir de kimsenin göremediği ayrıntıları yakalayıp doğru sözler eden nadir kişiliklerden biri. Anya ile de gerçekten iyi bir çifttiler ve en sıkıcı bölümlerde bile bizi konuşmalarıyla gülümsetiyorlardı. Ama dizideki her karakter gibi bazen bizi sinir etmeyi de başardı.
Buffy'i izlemeyeli sanırım yıl olmuştur,ama buradaki yorumları okumak hala çok zevkli...
Özellikle son yazılan yorumlardan sonra bende Angel ve Spike'ın bir elmanın yarısı olduklarını düşünüyorum...Angel'ın eksilerini Spike,Spike'ın eksilerini de Angel kapatıyor...Angel 5.sezonda bunu izleyiciye çok güzel aksettirmişlerdi...Ben ikisini hep bir bütün olarak düşünüyorum,o zaman ortaya muhteşem bir ikili çıkıyor...Hatta Buffy'nin bile araya giripte bozamayacağı bir ikili...:good:
Darkangel1
17-11-07, 18:10
Ehehe siz yeter ki bana Spike ve Angel hakkında yaz deyin :img-yes:
Angelus'un Angel'dan en azından daha eğlenceli bir karakter olduğuna ben de katılıyorum. Aslında Angelus'u bu kadar iyi yapan şey vampir olarak doğumunda yatıyor. Onun tüm kasabayı yok etmesine neden olan tek şey babasına duyduğu öfkeydi. Kasabayla birlikte ona babasını anımsatacak herşeyi yok etmişti. Spike'ın aksine o ailesinden kimseyi vampire çevirmedi. Herkesi öldürdükten sonra bile öfkesi dinmedi. Hatta babasının kendisinden bile daha çok sevdiğine inandığı tanrıya isyan ve öfkeye dönüştü. Angelus cinayetlerini sadece bundan hoşlandığı, zevk aldığı için değil Tanrıyla alay ettiği için de inceden inceye planlayarak, detaylayarak, acının en şiddetlisini çektirerek işledi.
Spike'ın ise vampir olarak doğduğu ilk anda hissettiği şey artık zayıf olmayacağı ve alay edilmeyeceğiydi. Onun için tüm dünyanın kapıları açılmış gibiydi. Artık daha cesurdu çünkü eğer kendisini aşağılamaya çalışan olursa gününü gösterebileceğini biliyordu. William'lık halinden bu yüzden nefret etti. Başka bir isim buldu, başka bir aşk buldu, cinayetlerini sırf açlığını dindirmek için işledi. Onun avcılara olan takıntısının da tek nedeni vampir olarak kendisini zayıf hissedebileceği tek kişinin avcı olmasıydı.
Spike ve Angel farklı özelliklere sahip çok çok iyi dövüşçüler. Spike güçlü olduğunu saklamayan, açıkça meydan okuyan, aşırı riske giren, ateşli bir dövüşçü. Bir grupla uyumlu dövüşebiliyor ama bireyselliğini o zaman bile ön plana çıkarmasını biliyor. Bireyselken rakipsiz. Angel ise gücünü gözstermeyen, kapasitesini sadece kendisine saklayan, gereksiz risklere girmekten kaçınan temkinli bir dövüşçü. Dövüşlerde deneyimiyle ön plana çıksa da o hep grup içinde dövüşmeyi tercih ediyor. Zaten en büyük zayıflığı da bu durumun onu dugusal olarak zayıflatması.
Buffy'nin Spike'ı sevip sevmediği konusuna gelince bir insanın diğerini sevmesi nelere bağlı merak ediyorum. Buffy'nin ne yapması lazımdı? Yani aşkını illa ortaya koyması mı gerekiyor? Yani Bronze'un kapısına kocaman " Spike seni seviyorum " diye bir afiş mi asmalıydı? Ya da Cehennem Ağzı'na " Spuffy " harflerini mi kazımalıydı? Artık okul defterlerine " forever buffy & Angel " yazdığı zamanlar çok geride kaldı. Zaten öyle büyük, ulvi bir aşkta değildi bana göre mezarlıkta iki adımda bir öpüşmek, kendimi güneşlere atcam Buffy diye bağırmak felan :icon_whis En güzel bangel sahnelerinde bence Angelus vardır. Buffy'nin yanına Angel'dan daha çok yakışır bir kere. Angel'a karizma katar, pasını siler, cesur yapar, en azından boynu bükük küheylan gibi yürümeyi bırakıp başı dik yürür. :img-yes: Buffy o günleri aşalı çok oluyor. O günlerden sonra Buffy çevresine aşılması zor bir duvar ördü. Riley bunu aşamadı. Spike çok çabalayarak bunu başardı. Buffy'nin bunu kabullenmesi ise gerçekten çok zor oldu. 7. sezonda " aşkıyla " ilgili gayet açık cevaplar alacaksınız :img-yes:
Bu arada Michelle " Forever Spuffy " and " Forever SPANGEL " :img-yes::good:
Ben ikisini hep bir bütün olarak düşünüyorum,o zaman ortaya muhteşem bir ikili çıkıyor...Hatta Buffy'nin bile araya giripte bozamayacağı bir ikili...:good:
İşte bu çok doğru bir tespit Michelle. Bu ikilinin arasına ikisinin de "büyük aşk" yaşadığını düşündüğü Buffy bile giremedi. Spike ve Angel çoğu zaman çekişmeler yaşasa da dostlukları baki kaldı ki bu aslında adı konulmadan yürütülen bir dostluktu. Halbuki uzun süre bunun aksi yönde bir görüntü vardı. Drusilla ile birlikteyken Spike Dru'yu Angelus'tan kıskandı, Angelus bulduğu her fırsatta Spike'la dalga geçti. Sonra Buffy mevzusu çıktı. Bir sürü olay yaşandı ancak bu iki hanım da hayatlarından "geldi ve geçti." Angel Cordelia'ya aşık oldu, Spike da kendi yoluna yürüdü. Belki dizi devam etse Spike da başka bir kadına vurulacaktı. Neticede iki tarafın da karşılıklı olarak olgunluk göstermesiyle olay tatlıya bağlandı.
Darkangel1, "Buffy'nin aşkını göstermesi için ne yapması lazımdı?" diye sormuşsun. Tabiki saydıkların liseli gençlerin yapacağı şeyler. Buffy'den bunları yapması beklenemez. Kaldı ki bunlar günlük hayatta rastlayacağımız sıradan karakterler değil. Biri avcı olarak "dünyanın yükünü sırtında taşıyor". Diğer ikisi ise yüzyıllarca yaşamış, hayata dair olaylar ve duygular hakkında on ömre yetecek kadar deneyim sahibi olmuş varlıklar. Tabiki aşk için gösterdikleri fedakarlıklar büyük olacak. Tabi ben Buffy'den olgunluk bekliyorum ama aşk konusunda olgunluk emaresi gösterdiği nadir olmuştur bana göre. Yani bir bakıma aşk konusunda başarısız diye düşünüyorum.
Angel & Buffy aşkının büyük olmadığını söylemişsin. Sana katılıyorum. Aslında bu aşkın büyük olduğunu düşündüğüm bir bölüm vardı. Faith, Angel'ı zehirlemişti ve panzehir avcı kanıydı. Buffy, Faith'i yakalayıp Angel'ı iyileştirmek için epey uğraştı ama başaramayınca kendini feda etmişti. Bu bölümde bu iki karakter gerçek bir aşık çift görüntüsü vermişlerdi. Ama tabi sonra yaşanan olaylar bunun tam tersi yönündeydi. Tabi burda sevgili senaristlerin de katkısı var. Maalesef A.B.D. dizilerinde bizdeki gibi bir aşk sonsuza kadar sürmüyor.
Spike meselesine gelince...Aslında bu konuda söylenecek çok şey var. Özellikle 5. ve 6. sezonda yaşanan olaylar beni tam anlamıyla buhranlara sürükledi. "Buffy'nin illa aşkını ortaya mı koyması gerekiyor?" demişsin. Bırak aşkını ortaya koymayı Spike'ı adam yerine koyduğunu gösterse o bile yeterdi. Spike'a ilan-ı aşk ettiği afişler vs. tabiki bunları yapmasını beklemiyorum ama bunları bırak Spike'a uzun süre bir güler yüz göstermedi, hayatı zindan etti. Güler yüz gösterdiği günlerin sonunda da "Ben seni kullandım" diye kestirip attı.Yani aşk adına ne varsa Buffy tarafından çiğnendi diye düşünüyorum. Spike gerçek aşkın ne olduğunu bize kanıtladı. Ancak Buffy de aşık bir adama nasıl davranılmaması gerektiğini bize gösterdi. Spike'a yapmadığını bırakmadı bence. Onu dışladı, aşağıladı, ağzına geleni söyledi, arkadaşlarının onu ezmesine izin verdi, hele söylediği şu sözlere ne demeli? "Sen benim seviyemin altındasın!" Bu nasıl bir cümle? Aşık bir insan böyle davranamaz bence. Yani tamam Angel aşkı yüzünden yaşadıkları nedeniyle etrafına duvar örmüş olabilir ama bu duvarın arkasından da Spike'ın üzerine tahrip gücü yüksek bombalar fırlatıp da adama dünyayı dar etmesine gerek yoktu. Duvarın aşılması zaten yeterince zordu. Bence bu ilişkide fedakarlıkları yapan Spike olanları oturup izleyen de Buffy oldu. Buffy bir insanken vampir Spike'ın gösterdiği hassasiyeti gösteremedi. Sevmiyorsan eziyet etme bari. Ben aşık bir insandan bu hareketleri beklemezdim.
Sonuç olarak ben, "Ne Angel, ne Riley ne de Spike Buffy tarafından gerçekten sevildi" diyorum. Çünkü Buffy için Angel fazla ulaşılmaz, Riley fazla sönük, Spika da fazla iyiydi. Aralarında en şanslı olanı Angel'dı. Ama zaten o ilişki de uzun sürmedi ve sonra yaşananlar malum.
Ben de şöyle söyleyim. " Forever Spike" :happy0064
Tüm yorumlarda kuşkusuz doğruluk payı var.Ama ben yine deBuffy Spikeı sevmedi görüşüne katılmıyorum.Bakın Buffynin tüm sevdiklerine hepsi bir şekilde gitmiş ve Buffynin kalbi kırılmış.(Biraz OTH gibi olcak ama people always leave)Bu yüzden Buffy kendini hep geri çekmeye çalışmış bir daha kırılmamak için.Tabi bunu yaparken dozunu bayaa bi kaçırdı ama temelinde yine korkması var.Kimin başına bu kadar şey gelse hayatına başka birini sokması zor olurdu.Hem uzunca bir süre düşmanı olan Spike ilk başta ona güven vermemiş olabilir tabiki de.Unutmazsanız Spikeın hayatının amacı Buffyyi öldürmekti.Sizi öldürmeye çalışan biri sizi sevdiğini söylese siz de hemen kollarına atılmazdınız.Gerçi dediğim gibi Buffy dozunu kaçırdı o hakaretler falan fazlaydı.Çünkü Spike sevgisini artık kanıtladığında bile yine devam etti onu uzak tutmaya.Orda bende Buffynin haksız olduğunu düşünüyorum.Onu sevdiği o kadar belliyken sevmiyomuş gibi davranmaya çalıştı.Sevdiğini kendine bile itiraf etmeye korktu.Artık sorun ona güvenmemesi de değildi.Dawnı o banyodaki meşhur olaydan sonra bile Spikea götürmesi bunun göstergesidir.Hatta o bölümde(ki bu hafta cnbcede gösterilen bölüm oydu)Spikeın gittiğini öğrenince ne kadar üzüldüğünü anlamak için önüne "Spike gittiği için çok üzgünüm" yazan bir pankart asması gerekmiyor.Onun için Spike ne kadar önemli 7. sezonda daha iyi görüyoruz zaten.Herkes Buffye sırt çevirince yanında birtek Spike kalmadı mı?Bakıyoruz Buffy zor zamanlardayken yanında onu anlayabilen sadece Spike oluyr.Aşk Angella olduğu gibi adım başı öpüşmek değil Spikela olduğu gibi zor zamanlarda bile birlikte olabilmektir diye düşünüyorum.Bakın Angela zor zamanlarda hep gitmiş.Ama Spike öyle değil.Hep destek olabiliyor.
Son olarak 4ever Spike!!!
tara gitti artık :sad53: ölmesini istemezdim, neyse tara ölünce dark will çıktı ortaya, merakla bekliyordum zaten ama warren'ı çabuk öldürdü, ben en az 2-3 bölüm uğraşır diye bekliyordum
Sevgili Milomania, Buffy Dawn'ı Spike'a emanet etti çünkü Spike güvenilecek biri. Buffy bir kazık bulup Spike'ı toza dönüştürse bile bu gerçek değişmeyecekti. Hem zaten fazla seçeneği de yoktu. Ortalık deyim yerindeyse toz duman, Dawn'ı Spike'tan başka kime emanet edebilirdi ki? Herkes sırt çevirdiğinde Spike'ın Buffy'nin yanında olması da Buffy'nin duygularını değil Spike'ın bağlılığını ve geriye kalan kişilerin de vefasızlığını gösteriyor. Senin de belirttiğin gibi Spike hep destek ama Buffy işine gelince iyi davranan bir kişiliğe sahip. Angel yüzünden Buffy etrafına duvar ördü diyorsunuz ben de buna katılıyorum ama Spike'ın durumu bence Buffy'den daha vahim. Spike'ın aşk konusundaki hezimetleri yanında Buffy'nin yaşadığı hayal kırıklıklarının lafı bile edilmez diye düşünüyorum. Aşık olduğu (bizim bildiğimiz kadarıyla) bütün kadınlar tarafından büyük acılar çektirilmiş bir kişi olarak Spike'ın daha kalın duvarlar örmeye hakkı var bence. Ama o tam tersini yapıp hem de kendi doğasına karşı gelerek aşk için savaşmayı tercih ediyor. Tamam Spike Buffy'i öldürmeye çalıştı ama Buffy zaten onun doğal düşmanıydı. Birisi avcı diğeri de av. Av olmamak için avcıyı avlamayı tercih etti. Ama bütün bunların geride kaldığı aşikarken bile Buffy anlamsız tavrını sürdürdü.
tara gitti artık :sad53: ölmesini istemezdim, neyse tara ölünce dark will çıktı ortaya, merakla bekliyordum zaten ama warren'ı çabuk öldürdü, ben en az 2-3 bölüm uğraşır diye bekliyordum
Mina, bence iyi ki iki üç bölüm daha uğraşmadı çünkü bu Warren denilen adamı ve çetesini görünce sinir oluyorum. Ya bu dizide bu kadar sinir başka karakterler olduğunu hatırlamıyorum. Çok "kötü" gelip geçti ama hepsinin kendine göre bir karizması vardı. Akıllı konuşmalar yapıyorlar ve belli bir amaç uğruna savaşıyorlardı. Bu üç karakter ise tam anlamıyla sinir edici bence. Dark Willow'a da gelince... Ben aslında Willow'un normal halini seviyorum ama Dark Willow da bence gerçekten bu diziye yakışan bir karakter oldu. Maalesef Willow'un büyük acılar çekmesi sonucu ortaya çıktı ama zaten Willow'un bu hale geleceği büyüyle uğraşmaya başlamasından itibaren belli olmuştu.
6.20 Villains bölümünü izleyemedim ama Allah'tan dizi güzel bir özet gösterdi. ALES ahh ALES : ) Neyse... Küçük bir sorum var aklıma takılan.
Will, Buffy'yi diriltti mi? Dirilttiyse neden Tara'yı da diriltmedi?
6.21 Two to Go (1) dzinin sezon finaline yaklaştığı belli oluyor. Bir heyecan bir heyecan. İnsanın aklı kalıyor. Hele bu hafta çok güzeldi.
Willow çok farklı bu haliyle. Ben bundan önceki Dark Willow bölümünü de izleyememiştim. O yüzden neden bu kadar kötüleştiğini tam anlayamıyorum. Çok güçlü olduğunu biliyorum. Yoksa zayıf mı? Sonuçta Tara da büyü yapıyor. Bir de fare olan kız Amy'ydi galiba adı, o da büyü yapabiliyor ama neden Will bu hale geldi ilk başta?
Bir de özette Will'in böyle yukardan biriyle konuştuğunu gösterdiler. O kimdi? Ne konuştular.
Ayrıca Spike kiminle ne anlaşması yaptı?
Bölümün sonu gerçekten çok güzeldi. Will ''bu dünyada bana karşı gelebilecek kadar güçlü biri daha yok'' dedi ve yere yığıldı. Meğer Giles'ım gelmiş. :D Onu da çok özlemiştim. Nasıl haberi oldu acaba. Bizimkiler geçen hafta onu aramış mıydı?
Warren ve çetesi konusunda Günçiçek'e bende katılıyorum...Glory gibi muhteşem bir kötüden sonra,böyle bir grubun koca sezon boyunca bizimkilerin başına musallat edilmesi çok kötüydü...Sanırım 6.sezonu sevmeme nedenlerimden biride bu...Beni heyecanlandıran gerçek bir kötünün olmaması...:img-yes:
6.20 Villains bölümünü izleyemedim ama Allah'tan dizi güzel bir özet gösterdi. ALES ahh ALES : ) Neyse... Küçük bir sorum var aklıma takılan.
Will, Buffy'yi diriltti mi? Dirilttiyse neden Tara'yı da diriltmedi?
6.21 Two to Go (1) dzinin sezon finaline yaklaştığı belli oluyor. Bir heyecan bir heyecan. İnsanın aklı kalıyor. Hele bu hafta çok güzeldi.
Willow çok farklı bu haliyle. Ben bundan önceki Dark Willow bölümünü de izleyememiştim. O yüzden neden bu kadar kötüleştiğini tam anlayamıyorum. Çok güçlü olduğunu biliyorum. Yoksa zayıf mı? Sonuçta Tara da büyü yapıyor. Bir de fare olan kız Amy'ydi galiba adı, o da büyü yapabiliyor ama neden Will bu hale geldi ilk başta?
Bir de özette Will'in böyle yukardan biriyle konuştuğunu gösterdiler. O kimdi? Ne konuştular.
Ayrıca Spike kiminle ne anlaşması yaptı?
Öncelikle Tara konusuna bir açıklama getireyim.Buffy hatırlarsanız bir enerji küresinin içine atlayarak ölmüştü.Yani ölümünde mistik yönler vardı.Tara ise insan eliyle doğal yollardan öldü.Zaten Willin başta konuştuğu o yukardaki şey de öyle diyordu.O kişi ölüleri falan diriltmek için çağırdıkları bir tür iblis herhalde.Neyse Buffynin ölümü doğaüstü bir olay olduğu için diriltilmesi mümkündü.Ama Tara için aynı şey geçerli değil.
Spike da Buffyye gününü göstermek için eski haline dönmek istiyordu.O yüzden o tuhaf iblise gidip çipten kurtarmasını istedi.Eski gücümü istiyorum falan dedi.Onun için de bir testten geçiriliyor.
Öncelikle Tara konusuna bir açıklama getireyim.Buffy hatırlarsanız bir enerji küresinin içine atlayarak ölmüştü.Yani ölümünde mistik yönler vardı.Tara ise insan eliyle doğal yollardan öldü.Zaten Willin başta konuştuğu o yukardaki şey de öyle diyordu.O kişi ölüleri falan diriltmek için çağırdıkları bir tür iblis herhalde.Neyse Buffynin ölümü doğaüstü bir olay olduğu için diriltilmesi mümkündü.Ama Tara için aynı şey geçerli değil.
Bilgi için teşekkürler ama ben The Gift bölümündeki ölümden değil Seeing Red bölümündekinden bahsediyorum. Buffy de vuruldu ve özette Will'in ''Buffy yaşayacak'' dediğini ve kurşunu çıkarttığını gördüm. Yani onu diriltti. Diriltmedi mi?
buffy vuruldu evt ama sanırım tara kadar kötü deildi durumu bide o avcı yani bi cadıya göre çok daha güçlü tara nekadar cadı olsada normal insan bedenine sahip buffynin bedeni çok daha güçlü bence sebebi bu olabilir spike için arkadas eski haline dönmek için yaptı demiş ama bi ayrıntıyı atlamış izlemişse daha önceden bunu spoiler olarak yazmam daha ii olacak sanırım willowun dark olayına hastayım harika yaaa çok güzel yapmışlar tabi insan eski will i arıyo neyse spıke hakkında spoilerımspike in tek derdi çip deil angel gibi ruhu olsun gercekten aşkı hissetsin hissettirsin istiyo bide böyle buffy nin karsına çıkmak istio busefer ona karsı koyamayacagini düşünüyo bu yuzdende o magaraya gidip anlasma yapıo ama bence ne yaparsa yapsın buffy asla angelı sevdigi gibi spike i sevmiyo benim fikrim bu yani
Ruh meselesini biliorum daha önceden izlemiştim.Ama şimdiki cnbce akışında sadece çipten kurtulmak istediğini söyledikleri için sadece onu ekledim
Tara daha vurulur vurulmaz anında ölmüştü.Daha ölümcül bir noktaya geldi sanırım.Ayrıca Buffynin avcı gücü de onu daha dayanıklı kılıyor söylediğiniz gibi.Buffy hemen hastaneye götürülüyor ameliyata alınıyor.O sırada Willow gelip sihirle kurşunu çıkarıyor.Kurşun çıkınca da Buffy çok hızlı bir şekilde iyileşiyor.
Dünkü bölüm gerçekten güzeldi. Bu güzelliği sağlayan da Dark Willow'du bence. Bu sezonda eksikliği görülen "karizmatik kötü" nün yerini kısa süreli de olsa doldurdu. Bir de bu dizi kahramanlarının normal hallerinden çıkıp da şuursuz şekilde konuşmalarını seviyorum aslında. Çünkü gündelik hayatta "dostluk" namına gizledikleri düşüncelerini patavatsızca dile getirebiliyorlar ve böylelikle bazen biz izleyicilerin de yakındığımız durumlar bu karakterlerce yansıtılıyor. Bunun en son örneği de Buffy - Dark Willow hesaplaşmasında Will'in söyledikleriydi. Will'in Buffy'nin yaşamakla ilgili düşüncelerini, öldüğünde aslında korktukları gibi Buffy'nin mutsuz olmadığını tam tersine huzuru bulduğunu ve Buffy- Spike ilişkisi hakkındaki analizlerini söylediği bölüm bence bu dizide bugüne kadar yapılmış en samimi konuşmalardan biriydi. Bu arada Willow ilk defa bu kadar içten bir şekilde sırf kendisi olduğu için ne kadar aşağılandığını, dışlandığını anlattı ve acı çekse de duygularını en sonunda kaygısızca dile getirmenin onu mutlu ettiğini düşünüyorum. Bu arada Will'in açık yüreklilikle sarf ettiği 6 yıl boyunca geri planda savaşma sonunda ilk defa avcı olma şansını yakaladığını söylemesi üzerine yine Buffy'nin kendisinden beklenildiği gibi avcılık ve avcı olmak hakkında ettiği beylik laflar karşısında Will'in "Buffy gerçekten iyi bir derse ihtiyacın var" demesiyle ona "Buffy sen tek başına bir hiçsin" konulu bir ders vermesini istedim gerçekten. Buffy bu sefer grubundan birini kaybetmişti ve üstelik grubun bu en önemli üyesi ona düşman olmuştu. Çok da güçlüydü. Bu sefer grubun diğer bir üyesi avcının imdadına yetişti ki Giles'ın dönmesi gerçekten sevindirici bir gelişme. Bu bölümün güzelliğini sağlayan başka bir durumda bu noktaydı işte. Buffy tek başına olduğunda belki bir çok iblisi saf dışı bırakabilir. Ama Scooby çetesi bir bütün olduğunda gerçekten güçlüler. Bu bölüm bunu bize gösterdi bence.
Spike içinse ne söyleyim bilmiyorum. Daha çekilecek çilesi var...
6.22 Grave (2)
Bu bölümde karakterlerden fazla ağladım. Hele Xander'ın Willow ile son sahnesinde hıçkıra hıçkıra ağladım. İyi değilim ben : )
Giles ile Buffy'nin sahnesinde de çok etkilendim. Giles, ''saçlarını kestirmişsin'' dedi ve Buffy ile bakıştılar, sonra sarıldılar. Resmen mest oldum. Özlemişim bu baba-kız hallerini. Anya ayı olaydı. ''Ben de sarışsın oldum'' Anya'nın bu masumiyeti, samimiyeti ondan nefret etmemi engeliyor. : )
Günün kahramanı Xander'dı. Bence yerinde olmuş Willow'u geri getiren kişinin Xander olması.
Darkangel1
02-12-07, 15:57
Sanırım Spike'ın Buffy'nin kuyusunu kazmaya çalıştığını iddia edenler akşam gerekli cevapları almışlardır. Spike benim yerime gerekli cevabı vermiştir.
Willow süperdi. Buffy 'e sıkı bi sopa çekti ya o vurdukça ben bir daha dedim yani. Bi de Buffy kalkmış avcılık dersi vermeye kalkıyor. Sanki kendisi çok avcılıktan anlarmış gibi. Bu zamana kadar hep avcı olmaktan nefret eden, avcılığı bir iş dahada kötüsü bir yük olarak gören ve bu dünyadan göç etmeyi arzulayan Buffy kalkmış " sen avcılık nedir bilmiyorsun " diyor. Töbe töbee... Tikiliğin kitabını yazmış, pon pon kız kılıklı Buffy, başkalarına ders mi vermeye başladı? Willow bu zamana kadar konuşulanları birbir yüzüne vurunca odun gibi kalakaldı. Hoş o her zaman bir odun ya neyse. Xander desen o başka bi alem. Tv tarihi boyunca bu kadar yararsız ve gereksiz bir karakter daha görmedim. Ayrıca da Willow'un Xander'ın ' Küçüktük ufacıktık top oynadık acıktık ' laflarıyla doğruya dönmesi de çok saçma. Pöhhh:icon_evil
Sırf Xander bi türlü kahraman olamadı, son zamanlarda öküzlüğü ile çok eleştri aldı, Anya'ya yaptıkları yüzünden seyircinin gözünden düşüp antioati kazandı diye böylesine eften püften bir final yapılmamalıydı hele de Evet dünyanın en komik konuşmasını yaparak. " Küçücüktük biz, sevgi böcükleri, çiçekleri, sarı boya kalemlerimiz vardi, seviyorum seni " Bi dünyayı kurtarmayan Xander vardı. Ona da kurttartıralımda sırasını savsın diye saçma bir düşünce olamaz yaa. :D
Buffy'e gelince kafasına saksı falan düştü galiba. Birdenbire Dawn'ı da dövüşmeye davet etti. Ne kadar şuursuz ve de ani kararlar verdiğini birkere daha gösterdi. Dawn ın birdenbire gölgeleriiin gücü adıınaaaaaaa moduna girmesi zaten yeteri kadar iğrençti. Hele Dawn ve Buffy arasındaki pembe dizilere taş çıkartan konuşmalara ne demeli? "Canım kardeşim benim. Beni affet. Sana dünyeyı göstericem " Uleyyn hangi dünyadan bahsediyorsun? Bi L.A.'a gitmişsin bi öbür dünyaya. Töbe töbeee... Bi de çukurdan çıkınca elele çiçeklere, böceklere, çayırlara bakmaları yok mu(Kusma efekti) Xander'ın Dawn'ı da Spike tecavüzcü diye doldurmasına acayip kızdım. :icon_evil
Bu bölüm için sadece bi şey söyleyeceğim SPİKE... SPİKE... SPİKE... (Üç oldu ama neyse) Şu ana dek vampir tarihinde görülmemiş, eşi benzeri olmayan ve asla da olmayacak olan birşeyi yaptı. Gitti paşalar gibi sınavlarına girdi, işkencelere katladnı ve ruhunu aldı. Bu bölümden sonra Spike ve Angel karşılaştırması yapmaya kalkacak olanların iki kere düşünmeleri gerekiyor. :good:
Spike müthiş bir karakter.Bence Buffyden sonra Angel diye dizi yapacaklarına Spike diye dizi yapsalarmış daha iyi olurmuş.
Spikeı seven herkesi ben de severim.Ama kafama takıldı.Şu sayfada Spikeı en çok savunan olarak hep Darkangel var.Bakıyorum imza olarak da Angel var biraz kafam karıştı.
Her neyse son sezon başlıyor.Herkese iyi seyirler.
Spike müthiş bir karakter.Bence Buffyden sonra Angel diye dizi yapacaklarına Spike diye dizi yapsalarmış daha iyi olurmuş.
Spike için dizi çekilmesi konusuna katılıyorum. Eğer böyle birşey olsaydı çok güzel olurdu ve kesinlikle izlemeye çalışırdım ama bence Angel da çok güzel bir diziydi ve Buffy'den ayrılan Wesley, Cordy gibi sevdiğimiz yan karakterleri izlemeye devam edebilmemizi ve Lorne, Fred gibi yeni süper karakterle tanışmamızı sağlamıştı. Buffy The Vampire Slayer'da yanıtını bulamadığımız bir çok sorunun cevabını da vermişti bizlere.
Bu haftaki bölümün sadece bir kısmını izleyebildim. Sunnydale Lisesi yeniden açıldı. Bence son sezon için bu çok güzel düşünülmüş. Çünkü herşey o lisede başlamıştı. Tabi şimdi çoğu şey farklı ama Sunnydale Lisesi yine "gizemli kişilikler"i ağırlamaya devam ediyor. Yeni müdür Wood da bunlardan biri. Yeni sezonda kilit karakterlerden biri olacak. Spike'ın başındaki belalara bir yenisi daha eklenmiş oldu böylece.:sad53:
Darkangel1
10-12-07, 13:52
Spikeı seven herkesi ben de severim.Ama kafama takıldı.Şu sayfada Spikeı en çok savunan olarak hep Darkangel var.Bakıyorum imza olarak da Angel var biraz kafam karıştı.
Her neyse son sezon başlıyor.Herkese iyi seyirler.
Ehhee öyle de bunun nedeni de daha önce Cangel aşkına inanmayarak benimle tartışan birilerine inat olsun diye koymuştum öyle kalmış. Bi bakayım belki bugün değiştiririm. Bölüm yorumuma gelinceee
İyi bir sezon başlangıcıydı. Dönercide çalışan slayer kızımızın kardeşçiğine aldığı cep telefonuyla başladı (nasıl telefonsa bodrumlarda bile çekiyor mübarek) Sonra şişmanlıktan bi türlü ceketini ilikleyemeyen Xander beyi son model bir arabayla görüverdik. Madem durumun bu kadar iyidi de neden o çok sevgili arkadaşın Buffy'e yardım etmedin be moron. Neyse Buffy'den sonra Dawn'ında spastik gibi davranması sonucunda Sınıftaki o çocuğun " Bunlar ailecek böyle galiba " demesine koptum. Çok isabetli bir tahmin doğrusu. Sonra sevgili slayerımız sivri topuklarıyla çukura atlayıverdi ve ben " Neeaa??? " şeklinde kaldım. Tamam atletik falansın ama bu kadarı da topuku giyenler bilirler o topukların öyle bir atlayış sonrası Buffy'nin dizinden çıkması gerekiyordu. :D Veee sonunda Spike ve Buffy yüzyüze gelir. Hele Buffy kapıyı açtığında Spike'ın bir bakışı vardı bittim ya O deli haliyle bile Buffy'e yardım etti canım. Hem ben o halini bile yakışıklı buldum. Yani adam kaç aydır bodrumda delidivane fare yiyerek yaşıyor. Saçlarının eskisi gibi olmaması normal yani. Ama yine de hotttt :img-blush
Özlemişim Buffyi,yayın saatinin geldiğini farkedince hemen açtım,tam da en başında yakalamışım..
Ama o da ne! Giles'ın konuk oyuncu olarak devam ettiği sezon. :'( Eskisi kadar olmasada (ki Buffy ilk yayınlandığında seyrederken ağlamıştım Giles ayrıldı diye.. :) ) üzüldüm biran. Ama bölüm çok güzeldi yinede.. ;)
Güzel bölümdü, Spikelı sahnelerin hepsi ayrı güzeldi. Bu sahnelerle igili spoiler olur diye yorum yapamıyorum. Nancy nin burda birbiriyle yatmayan var mı dediği yerde Spike-Xander bakışması baya komikti. :)Dawn ın tehdidi de aman ne korkunçtu :icon_whis
Son sahne çok güzeldi, gerçi Spikem pişti Buffy yüzünden perişan oldu ya, Buffy de anca havuz görevi gören manga gözlerini korkutucu biçimde ayırarak bön bön baksın.:mad72::img-beee:
Ben de o Xander&Spike bakışmasında koptum.:happy0064Gerçi Xander da kimmiş hıh:ditoHiç sevmiyorum ben onu.Televizyon tarihinin en gereksiz karakterlerinden biri kendisi.:img-haha:
Spikeı ne kadar çok sevdiğimi her fırsatta söylüyorum ve Buffy saçma sapan davranınca sinir oluyorum.Mesala öyle aptal aptal bakması.Spikeım orda yanıyor sen bir gitsene yanına.Yok ama sadece bön bön bakıyor orda.
Spike bir tane ya.Onu her haliyle yakışıklı buluyorum.:img-in_lo
spike karakterini bende çok seviyorum ama angel benim için bitane ve onun dizisinin yapılması çok isabet olmuş sonuçta spike a bi dizi yapsalardı cordy ve wes olmazdı zaten sonra angel dizisi angel&spike oldu son sezon çok güzel sahnelere yer verdiler yinede ben herzaman buffy&angel forever diyorum spike i hernekadar çok sevsemde!! spike&dru forever :)o ikisi mükemmel 2liydi herneyse bölüm yorumlarına gelirsek bende o spike ve xander bakışmasına koptum gercekten harika bi sahne olmuş çok etkileyici sahneler yoktu bu bölüm açıkcası ilerleyen bölümleri bekliorum sabırsızlıkla
dünkü bölüm çok güzeldi..
ya arkadaşlar ben 1 bölümü kaçırmıştım sanırım spike nın buffy ye tecavüze kalkıştığı bölüm ben o bölüme bakamadım. o bölümde neler oldu. spike niye buffy e tecavüze kalkıştı ve buffy nasıl kurtuldu.
dünkü bölüm çok güzeldi..
ya arkadaşlar ben 1 bölümü kaçırmıştım sanırım spike nın buffy ye tecavüze kalkıştığı bölüm ben o bölüme bakamadım. o bölümde neler oldu. spike niye buffy e tecavüze kalkıştı ve buffy nasıl kurtuldu.
O bölümde Scooby çetesi yine sinir Warren-Andrew-Jonathan üçlüsü ile uğraştılar. Bölümün sonunda da Warren Buffy ve Tara'yı vurdu.
Spike, Buffy'nin evine nasıl olduğunu sormak için gitmişti. Ama Buffy, Spike'a kızgındı ve ona gitmesini söyledi. Spike da ısrarla konuşmak isteyince kavga etmeye başladılar. Kavga esnasında Spike Buffy'nin kendisine aşık olduğunu söyledi fakat Buffy bunu reddetti. Bunun üzerine Spike sinirlendi ve Buffy'e saldırdı. Buffy Spike'a vurarak onun elinden kurtuldu.
O bölümde Scooby çetesi yine sinir Warren-Andrew-Jonathan üçlüsü ile uğraştılar. Bölümün sonunda da Warren Buffy ve Tara'yı vurdu.
Spike, Buffy'nin evine nasıl olduğunu sormak için gitmişti. Ama Buffy, Spike'a kızgındı ve ona gitmesini söyledi. Spike da ısrarla konuşmak isteyince kavga etmeye başladılar. Kavga esnasında Spike Buffy'nin kendisine aşık olduğunu söyledi fakat Buffy bunu reddetti. Bunun üzerine Spike sinirlendi ve Buffy'e saldırdı. Buffy Spike'a vurarak onun elinden kurtuldu.
anlattığın için çok teşekkürler.
o bölüme bakamamıştım malasef ben .
bu sezon çok güzel ya interetten videolarına falan baktım harika
Darkangel1
23-12-07, 16:08
Spike kilisede kebap olurken Buffy'nin kaçtığınıda öğrenmiş olduk.Galiba bu scoobylerin ortak özelliği.Sırılsıklam aşık edip sonra mihrapta terketmek... :mad72: Spike deli diye dalgalarını geçiyorlar ama iş kanı tazı gibi takip etmesini istemeye gelince ne kadar ikiyüzlü olduklarını gösteriyorlar. :mad72: Ama garibim yinede itiraz etmiyor. Zaten Buffy'e sınırsız kredi verdi. Beni istediğin gibi kullanabilirsin diye. Ahh nerde bu zamanda böyle aşklar yaa :img-in_lo Ona " Parlıyorsun " dediğinde Buffy'nin ne biçim etkilendiğini gördük. Yanında Xander olmasaydı ne oolurdu aceba Bu arada Spike'ın çıldırmış haliyle bile olayı nasıl olupta çözdüğünü gördük. " Herkes benimle konuşuyor. Neden kimse birbiriyle konuşmuyor? " :good:
Ayrıca iki kere de Xander'ı bozum etti. " Buffy's Boy " :img-haha:
- Hadi ben deliyim. Onun mazereti ne :good:
bu bölüm biraz boş bi bölümdü tek olay willowda bitiodu kendini hazir hissetmedigi için görünmek ve görmek istemedi ama az daha canından oluyodu günün en komigi herzaman oldugu gibi hiç kuşkusuz anyaydı acayip seviyorum onu ya çok patavatsız ama nedese gülüorum onun dizide daha aktif rol almasını isterdim açıkcası xander salagıda otursun aglasın artık ne diyim :):)
bu bölüm gerçekten güzeldi.Spike Xander'i çok güzel bozdu.
Hadi ben deliyim. Onun mazereti ne :D güzel söyledi
7. sezonu çok seviyorum, finali dışında gayet güzel bir sezondu. Bu bölüm de güzeldi, ya bu Scoobyleri anlamak mümkün değil. Spike ın arkasından kaçık,deli vs tarzında bir sürü söz ederler :icon_evil yine de ondan yardım isterler. Artık buna ikiyüzlülük mü denir, gerçeği kabul edememek mi neyse. Bazı karakterleri sabırla bekliyoruz. :img-wink::)
Bu arada Xander in bir önerisi üzerine Buffy nin " ya da akıllılık ederiz..." diye cümleye başlayıp sonra ne dediğinin farkına varması Xander dan özür dilemesi, tabi Xander ın beklenildiği gibi, sürpriz olmayacak biçimde anlamaması komikti. :)
Spike ın da Xander için " Hadi ben deliyim, onun bahanesi ne?" :good: demesinden sonra Buffy-Dawn -Xander gıcık üçlüsünün kalakalması da güzeldi. :)
Spike kilisede kebap olurken Buffy'nin kaçtığınıda öğrenmiş olduk.Galiba bu scoobylerin ortak özelliği.Sırılsıklam aşık edip sonra mihrapta terketmek... :mad72: Spike deli diye dalgalarını geçiyorlar ama iş kanı tazı gibi takip etmesini istemeye gelince ne kadar ikiyüzlü olduklarını gösteriyorlar. :mad72: Ama garibim yinede itiraz etmiyor. Zaten Buffy'e sınırsız kredi verdi. Beni istediğin gibi kullanabilirsin diye. Ahh nerde bu zamanda böyle aşklar yaa :img-in_lo Ona " Parlıyorsun " dediğinde Buffy'nin ne biçim etkilendiğini gördük. Yanında Xander olmasaydı ne oolurdu aceba Bu arada Spike'ın çıldırmış haliyle bile olayı nasıl olupta çözdüğünü gördük. " Herkes benimle konuşuyor. Neden kimse birbiriyle konuşmuyor? " :good:
Ayrıca iki kere de Xander'ı bozum etti. " Buffy's Boy " :img-haha:
- Hadi ben deliyim. Onun mazereti ne :good:
Katılıyorum sana.Aklımdan geçen ve yazmaya çırpındığım şeyleri zaten söylemişsin.Biraz tuhaf bi söz gibi olcak ama:Spike deliyken bile zeki:good:Yakışıklı da tabi:img-in_lo
Spikeımı bana vericeksiniz bakın ben ona nasıl Buffyi unutturuyorum:D
7.04 Help
Bu bölüm belki sıradan veya gereksiz bir bölümdü ama benim için ayrı önemi vardı. En sevdiğim masalı (Külkedisi) en güzel bakış açıyla anlatmış Confessions of an Ugly Stepsister filminde ''üvey kızkardeş''i canlandıran Azura Skye (Cassie Newton)'ın oynamasıydı. Ben bu bölümü unutamam :)
Yalnız Cassie'nin söylediği bir şey çok güzeldi.
Cassie: (Spike'a) Bir gün istediğin şeyi söyleyecek.
Spike, Spike, Spike... Buffy'nin yardımına koşması,Cassie'nin Spike Bir gün istediğin şeyi söyleyecek demesi...Spike anlamamış gözlerle cassie'ye bakması... çok güzel bir bölümdü.:):D
Darkangel1
30-12-07, 18:38
Buffy ne zamandan beri başkalarını düşünür oldu? Bak bak seeenn... :D Hiç de inandırıcı değildi doğrusu.:img-yes: Özellikle de " Gitme. Benimle kal " diye yalvaran Spike'a davranışı bunu kanıtlıyor. :mad72: "Bensiz herşey daha iyi" sözüne katılıyorum. Biz biliyoruz ama gelde bunu körkütük aşık Spike'a anlat. Off Spike yaa :img-cold: Dawn Buffy'nin etinden kemiğinden yaratıldığını kanıtlarcasına hareket ediyor doğrusu bravo. Will'i o mezar başında görünce acayip oldum yaa. :sad53: Yazık ettiler Tara'ya Deli Spike her zamanki gibi tam zamanında gelerek Buffy hanımı kurtardı. Zavallım bir de " Zarar vermeye değil yardım etmeye geldim " diye açıklamaya çalışıyor. Sanki gerek varmış gibi. :img-cool2 Ama büyük kehanet burada ortaya atıldı. " Bir gün sana söyleyecek " Tabii her zaman ki gibi herşey için çok geç kalındığında...
Darkangel1
06-01-08, 15:25
İşte Scooby çetesinin aslında ne kadar zavallı insanlardan oluştuğunu gördük. Birbirlerine atmadıkları kazık kalmamış bi de biz arkadaşız diye geçiniyorlar. Oturup Anya'yı keselim mi kesmeyelim mi diye tartışmaya girmelerine inanabiliyor musunuz? Buffy hanıma göre Willow'un dünyayı yok etmek istemesi önemli değil çünkü o bir insan. Alla alla bu nasıl mantık ki??? İblisler pis, kötü,kaka... Biz onları sadece kullanırız. Bize yardım etsinler, arkalarından vuralım, bizi sevsinler onları yatağımızı ısıtmak için kullanalım. Ohhhh ne ala yaa :mad72: Spike'ın aslında nasıl bir desteğe ihtiyacı olduğunu gördük. Zavallı sadece hayallerde bu desteği buluyor. Gerçeği ise ellerini beline koyup mahalle karıları gibi "Çık bu bodrumdan Spike" diye emrediyor hanfendi. Bak bak seeennn :mad72: Uleyn sen ve ezik komando Riley adamın mezarını parlatmadınız mı ?Zaten size yardım ettiği için diğer iblisler tarafından dışlanmadı mı? Sen de onu terk etmedin mi ? Adam nereye gitsin salak:mad72: Spike acayip acılı bir sesle "Gideceğim bir yer yok" dedi ya... Offf Darkangel'ın kalbi buna dayanamadı :img-cold:
evet yha spike'ın gideceğim yer yok demesine gerçekten çok üzüldüm:img-bye2: Buffy'i anlamak gerçekten güç... Anya'yı hemen öldürmeye kalktılar. Güzel bir bölümdü:img-wink:(darkangel1 sana katılıyorum)
Darkangel1
13-01-08, 15:05
Offf Spike her zamanki gibiydi yani. :img-yes: Adamın evindeki melek biblolarını tek tek ters çevirmesi kopardı. Buffy'nin elinden bazukayı alıp kaçması süperdi. Bu arada gördük ki Buffy kondisyondan düşmüş, iki adımda tıkandı. :img-haha:
Xander/Spike ikilisi en garip, saçma ikili. J.R.'ın montunu alma planları süperdi yani. Kapkaççılar gibi :P Buffy taktığım lakabı ne kadar hak ettiğini gösterdi yani. Yazık ki diziye adını veren karakteri bu derece aşağılıyorlar.:img-yes: Bi 17lik liselinin tepesine çıkmadığı kaldı o da oldu tam oldu yani.:img-haha: Bi de " Seninle aynı yaştayız. Benim engin seks tecrübelerim var. " demedimi?? Büyü müyü iğrenç yaa Zaten bu konuda senden başka kimden ders alacaktı ki...
Bu arada Buffy ufaktan ufaktan " Onu sevmiyorum ama.... "lara başladı :img-cool2
Bu bölümü izlerken nedense hem bir eksiklik hissettim hem de bu bölüm neden böyle güzel ilerliyor diye düşündüm. Sonra farkettim ki Xander yoktu:), bu iyi taraftı:icon_whis, ne yazık ki Anya da yoktu bu da eksik taraftı. :icon_sorr
Dawn ın evde sanki ilk kez tek başına kalıyormuşçasına sergilediği teenage tavırlar sinr bozdu, gerçekçiydi, bir an kendi odamın kardeşim tarafından darmaduman edildiğini düşündüm, gerçekten sinir bozucuydu. Onun dışında alkışlanası bir cesaret görmedim, sadece banane tavrıyla hareket eden Dawn ın çığlıkları o anlarda sesi kısmama neden oldu o kadar. Bağırma da değil o ciyaklama resmen.:img-pilot:P
Buffy- Vampir psikiyatr arasındaki diyalog diziden illallah demiş annemi bile eğlendirdi. Buffy nin söyledikleri hiç de ikna edici değildi. Neden bilmem her zaman Buffy e bu ayarda cümleler sarfettirmiş Whedon. Spike için, bana değer veriyordu ona korkunç davrandım cümleleri özür mahiyetinde miydi, eğer Buffyce öyleyse Spike da duysaydı fena olmazdı yani. Daha sonra vampirin yaratıcısının Spike olduğunu eş zamanda da Spike ın bşr kızı ısırmasını gördük. Buffy nin taşlaşmış halleri ufak bir kayif verdi, biraz daha suçlu hissedebilir kendini.
Willow- Cassy görünümündeki o karanlık yaratık arasındaki diyaloglar biraz sıkıcı olmakla beraber sonları güzeldi. Özellikle Batman ın Joker i misali Cassy nin ağzının iyice açıldığı yer komikti. Tarayı da görsek fena mı olurdu.
Jonathan-Andrew da ülkeye Buff ın çetesine giriş yapma umuduyla döndüler. Ancak, Andrew un zavallı Jonathan ı öldürmesi hiç güzel olmadı.
Kısacası bu bölüm boyunca kahramanlarımız bilinmeyen bir güç tarafından kandırıldı. Amaç biraz olsun moral bozarak çökertmeye çalışmaktı onları heralde.
Güzel ve hafif bir bölümdü.
izlemeyen varsa spoiler olabileceği için kapalı yazıyorum.first faktörünü hissettiğimiz bi bölümdü.
Dawn(küçük Buffy de diyebiliriz)sinir zıplatan hareketler sergiledi.En çok da bi halt bilmeden büyü yapmaya çalışması kafayı yedirtti.Büyülerle ilgili o kadar şey gelmiş başına ve sen de büyünün zerresinden anlamıyosun ya geri falan tepse napıcan?Ama küçük Buffy düşünmez.Dawn Xanderdan bile sinir bozucu bi tip benim gözümde ki bu inanılmaz büyük bi boyut oluyo.
Willow&Cassy bölümü ilk başlarda acayip duygusaldı bence.Tara konusu onun en zayıf noktasıydı ve tam 12den vuruldu.Tabi intihar düşüncesi fazla geldi ve uyandı.Ama aynı durumda Willow olmasa hayatta anlayamazdı.
Buffynin beni çileden çıkaran sözleri avcı benim onlar diil demesidir.Aman ne güzel.Arkadaşlarından daha güçlüymüş falan filan.Bunu söylerken Willow aklından çıkmış heralde.
Psikolog vampir ve Buffy konuşmalarında Buffynin Spiketan dolayı üzgün olduğunu çıkarmak istiyorum.Ama konu Buffy olunca...O vampirin yaratıcısının Spike olduğunu öğrenince Buffy çok şaşırdı.Ama şaşırması çok saçma.Sırf onun için sahip olduğu herşeyi kaybetti.Peki Buffy naptı?Spikea yine sırtını döndü.Ne yani zaten yeterince sürünmüş ama bi halta yaramamış.Hala o fareli günlerine devam edicek hali yoktu ya.Buffy Spikea karşı bişeyler hissettiğini itiraf edebilecek kıvama gelene kadar beklicek miydi yani?
Bence gusel bir bolum oldu..Bir hayli psikolojik bir dizi tadinda hiçte fena gelmedi.Buffynin kendiyle didişmesini izlemek keyif vericiydi,spikea bir kez daha hak verdim aslinda.Yazik oluyor walla cocuga..:icon_sorr
Herseyiyle keyif verdi bana birde Willowun halleri var tabiiki.Willowun Tara şimdi ne yapiyor bana bişe soluyormu demesi ve tara agliyor lafi beni derinden etkiledi:icon_sorr
:img-yes:nası bi bölümdü bu! sofa koltuğa yapıştım da izledim resmen..annesi geldi hani..tak tak vuruyodu fln :img-swoon sora gözleri bembeyazdı!! tek hatırladığım bu sahneler..öyl kokmuştum ki..bi de şarkı beni çok etkiledi :img-yes:
Dun geceki bolumde ozellikle spike beni yine çok etkiledi.Bazen çok hak veriyorum ben spike.Bazen çok aciyorum yazik ya bu adamada diyorum.Ama genel olarak guzel bir bolum sayılırdı işte.Buffyın kafasinda hala bir takim soru işaretlerinin olmasi ve spike in bunmlarin çogunu olusturmasi gercekten sonu goryunmez bır yol gibi şimdilik buffy ın onunde.
buarada spike in hadi beni oldur demesi çok kotuydu ya hala gozumun onunde walla o sahne..:(
Bu bölümde artık Buffynin Spikea karşı zaafları olduğunu hiç izlemeyen biri bile görebilmiştir.Spikeın kendini Buffyye öldür beni tarzı gardını indirmesi ve Buffynin bunu yapmaması müthiş bir olaydır benim gözümde.
Bu bölüm yüzyılın repliklerinden birine de vesile olmuştur.Özetle Spikeın Buffyden yardım istemesi.Buffynin de bunu yapacağını söylemesi beni çok etkilemiştir hep.
cagladirek
30-01-08, 18:08
arkadaşlar geçen bölümlerden biriydi.
buff ve kardeşi hatta dizimizin bütün bayan kahramanları bir mont yüzünden çocuğun birine aşık olduklarını sanmışlardı..
o bölümde çalan şarkının acaba ismi nedir? bilen var mı?eski bir şarkı ama baya güzel..hatta başka bir filmde de çalıyordu ama bulamamıştım..şimdi buff'de duyunca çok sevindim..:) yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Ya işte aşk budur.Spike kafası o kadar karışıkken,firstün etkisindeyken bile Buffye zarar vermiyor.Neden çünkü seviyor arkadaşım.Kendini durdurmasını beceriyor:img-in_lo
Yüzyılın konuşması beni acayip etkileyen konuşmalardan bir diğeri daha bu bölüm gerçekleşti.Aşağı yukarı şöyle bişey:
-Sen içindeki canavarla yüzleştin ve onu geri gönderdin.Daha iyi bir adam olmak için herşeyini riske attın.
Tabi can alıcı laf:
-Sana inanıyorum Spike!
Tamam işte ben bu konuşma üzerine kendimden geçmem de ne olur???Bu kadar romantizm fazla.
Bu bölüm çok ayrıntıya girilmeden sadece laf arasında geçmiş de olsa William the Bloody de şöyle bi değinilen konu oldu Spike tarafından.Ah ah ne severim Kanlı Williamı bi daha hatırladım:img-blush
Şimdi üstün vampir ırkı falandı maceraydı derken hop bi bakmışız dizi bitti.Acaba Buffyi bitirdikten sonra Angelı da verirler mi?
arkadaşlar birşey soracağım
buffy nin spike a seni seviyorum dediği spike ın kolyesinden ışıklar çıkıyor spike ölüyor bu bölüm 7. sezon sonumu yani buffy nin final bölümümü spike ölüyormu sonunda gerçekten
arkadaşlar birşey soracağım
buffy nin spike a seni seviyorum dediği spike ın kolyesinden ışıklar çıkıyor spike ölüyor bu bölüm 7. sezon sonumu yani buffy nin final bölümümü spike ölüyormu sonunda gerçekten
Ne yazıkki 7. sezonda son bölüm ve Spike ölüyor.Ama Jamesi Angelda tekrar görebilcez.:img-wink:
Öncelikle bu bölümü neden sevdiğimi söyleyeyim.Çünkü Buffy o übervampiri yenemedi!Yani kendisinin öyle sandığı gibi çok da mükemmel olmadığını anladı.Özellikle o sonda yaptığı konuşma artık aklını başına topladığının göstergesi.
Bir diğer nedene geçeyim.O da bu bölüm Drusillayı(First de olsa fiziksel görünüş şeklinde)tekrar görmüş olmamız.Ben hep Drunun uçuk ve delice hareketlerini sevmişimdir.Hatta dudaklarını bükerek konuşmasına bile hasta olurum.Ama konu Spike olunca da kıskançlık damarlarım tutmuyor diil hani.Yine de iyidir hoştur diziye renktir vesaire...
Bu bölümün de en sevdiğim konuşmasını yarım yamalak söyliyim.Dru(first)Spikea "Gerçekten iyi birşeyler yapabileceğini mi sanıyorsun?" der.Spikeım da cevap verir "O inanıyor.Buffy bana inanıyor."İlk duyduğumda vaybe! tepkisini vermiştim.Bu akşam da aynı tepkiyi verdim.Ve eminim bi daha izlesem yine aynı tepkiyi veririm.Çünkü neymiş?Efsaneler ölmediği gibi repliklerini de beraberinde yaşatırmış.
Of bayadır Buffy'ye yorum yazmıyorum.Nedeni belli aslında artık Buffy eskisi kadar dikkat çekmiyor ne yazık ki.Herkes zaten çooktaan bitirdi izlemeyi.Ama olsun.Ben yine de Buffy'ye sadık kalarak 3-5 satır da olsa yorum yapmaktan asla vazgeçmeyeceğim.
Bu bölümdeki en komik konuşmaya değinmek istiyorum.O da Scooby çetesi Gilesı first zannedince oldu."Bi grup kızı kampa getirip (onlara) dokunmadığım için mi kötü olduğumu düşündünüz?":img-hyste
Diğer cephedeki olay da Willow oldu tabiki.Taranın ölümünden sonra ilk kez birisiyle bu kadar yakınlaştı ve Warrena dönüşüverdi.Amynin yaptığı büyü yüzünden tabi.Amyden nefret etmek için bi neden daha.Neyse sonunda Kennedy saolsun normale dönmeyi de başardı.:happy0064
Veee asıl konu:SPİKE:img-in_loÇip yüzünden sorunlar yaşıyordu.Buffy de hala itiraf etmese de onu sevdiği için acıdan kurtarmak istedi.Bu amaçla da Riley ve o çipi Spikea takan gizli örgütle bağlantıya geçti.Şimdi önünde iki seçenek var:Birincisi çipin onarılması.İkincisi ise tamamen çıkarılması...
Haklısın Milomania; Buffy artık eskisi kadar ilgi çekmiyor. Bunun birçok nedeni var. En çok öne çıkan sebepler; Buffy'nin önceden yayınlanmış olması ve senaryonun gidişatı. Bu sezona Spike sayesinde katlanıyorum desem yeridir. Birkaç güzel bölüm de yayınlanmadı değil ama genel itibariyle diğer sezonları (6. sezon hariç) aratıyor bana göre.
Bu bölüm genel itibariyle vasattı. Amy'e sinir oluyorum. Aslında onun Willow'un büyüsü yüzünden fareye dönüşmesi kötü olmuştu gerçekten. Sonradan tekrar insan olduğunda sevimli bir karakter olabilirdi ama dizide bir çok karakterde olduğu gibi kişilik bakımından 180 derece döndü. Willow'un başına gelen olay da gerçekten kötüydü. Hayatının kalan kısmını öldürdüğü kişinin görünümünde geçirmek zorunda kalabilirdi ki bu gerçekten vicdani bakımdan emsalsiz bir acıya neden olurdu.
Diziyi ilk izlediğimde Giles'a ne olduğunu ben de çok merak etmiştim. Neyseki korkulan olmadı. Xander, Anya,Dawn ve Andrew'un Giles'ın aslında First olduğunu sanıp teoriler üretmeleri ve en sonunda da onu durdurmaya gitmeleri gerçekten de komediydi.
Ve son olarak Spike için bir kaç kelam etmek istiyorum. Bu dizide Spike kadar esaslı olan ve onun kadar acı çeken başka bir kahraman yok bence. Bir beladan kurtulup diğeriyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Ama yine de pes etmiyor. Aslında bir vampir olmasına rağmen insanlık için savaştı ve üzerine düşenden çok daha fazlasını yaptı. Şimdi sıra Buffy'de. Önemli bir karar arifesinde avcı hanım. Bakalım aklının ve kalbinin sesini mi dinleyecek yoksa saçmalayacak mı?...
Evet dedim ya yine de bölüm hakkında yorum yapacağım.Çünkü sevdiğim de bir bölüm.Spike olsun da içinde:img-in_loBu arada geçen bölüm Buffy'nin vermesi gereken kararın neticesine de tanık olduk.Çipi toptan çıkarmış olması Spike'a ne kadar güven duyduğunu gösteriyor.
Öncelikli konumuz Müdür Wood oldu.Yaşamı hakkında bilgiler geldi.Buffy de hemen o yöne doğru kaydı.Faith nerdesiiiin :)Avcının oğlu.Spike'ın öldürdüğü (ve deri ceketini çaldığı) avcının oğlu...First çok adisin ya niye söyledin :D
Xander yine bi iblis buldu kendine.Zor duruma düştü bi daha.Oh oh hiç üzülmedim.Hiç sevmiyorum ben Xander'ı.Gözü gidince de hiç üzülmiycem.Neyse onu kurtarmaya geldiler sonunda.İlk kez Wood ve Spike karşılaştı bu vesileyle.Ne diyim Wood sen Spike'la boy ölçüşemezsin anla bunu.
Spike ve Buffy konuşması da süperdi.Spike firstün bi sonraki hedefi olduğu korkusuyla şehri terk etmek istedi."I'm not ready for you not to be here."Yalnız Buffy bu işin sonu "I love you"ya kadar gider söyliim.Biliyoruz da konuşuyoruz :)
Darkangel1
17-03-08, 13:04
Spike' ın peygamber sabrına hayran oluyorum. Buffy herhalde en çok bu bölümde b...h lakabını haketti. Müdüre o kadar çok göz süzdü, o kadar çok baygın baygın baktı ki, ben bayılacaktım. Tabii Willow'a " neden bu evde herkes hala Spike'a AŞIK olduğumu düşünüyor " diye patlayarak, güzel bir itiraf da bulundu. Hani sen bu adama hiç bir zaman aşık değildin ?
Giles'a çok güldüm. Çinli slayer'la olan diyaloglar, ve Giles'ın " eğitici çizimleri " beni tek kelimeyle kopardı. :img-hyste Zavallı Xander'a bu sefer acıdım gerçekten. Sondaki " beni eşcinsel yap Willow " diyaloğunda boğuluyordum. :img-hyste Andrew'ı takdir ettim, hele firstin ağzından laf almaya çalışırken müthişti, senin bir zaafın var mı diye sordu adam yaa ahaha :img-hyste
Buffy " gitme Spike, senin burda olmamana hazır değilim " deyince, ben artık yaradana sığındım. Ne istiyor bu kadın, henüz anlayabilmiş değilim. Spike gitsin mi kalsın mı ? Seviyor musun, sevmiyor musun ? Sen başkalarıyla yemeklere çık, bu adam da öyle dursun öyle mi ? Buffy ve onun gibi tipleri bir güzel dövmeli valla başka diyecek birşey yok. Angel' a aşıkken herşey okeydi de, böğüre böğüre ağladı angel onu bırakınca ve neden ruhu olan onun için canını feda etmeye hazır Spike Angel' ın gördüğü saygının 10 da birini görmüyor ??? :img-beee: Çünkü Spike ondan aşağı... Hangi konuda ? kültür olarak mı, görünüş olarak mı ? Hangi konuda aşağı, Buffy ne ki slayer özelliklerinden başka nesi var ki Spike' ı aşağılıyor ? Vampir olduğu için mi ? Bu Buffy için daha önce bir problem olmamıştı ve şu anda da değil sanırım. Karaktersiz kadın.
Spike bir gün gelecek o büyük itirafta Buffy' ye inanmayacak. Neden inansın ki ? Buffy ne yaptı da ona inansın? Samimiyetsiz yaratık :hıh
Bugünkü bölümde Andrew'u tekrar bi sevdim.Gittikçe sıradanlaşan,olay içinde Spike olmadığında izlemeye bile üşendiğim bölümlerde ayrı bi renk oluyor da kendisi.Dizide uzun zaman önce kestikleri güldürü unsurunu arada birazcık da olsa canlı tutan bi o var zaten:good:Buffy'nin ben slayerım hepinizden iyiyim lafları arasında birazcık daha farklı şeylere ihtiyacımız var:img-tomat
Andrew'un Spike ve Buffy konusundaki hayaline dikkat.Müthiş ötesi komedi ve güzeldi.Yok yok sevilesi bi karakter bu yaa.Araya Anya'nın da girmesi ve sonra sıradan bi potensiyele geçişi...:img-hyste
Wood Spik'la boy ölçüşemez diyordum ben hep.Liselilerle uğraşırlarken Spike'a arkadan saldırmaya hamle etmesine ne demeli?Arladan kazığı saplayıvermek olur mu?Bi avcı çocuğuna yakışır mı?Ben Wood'u severim aslında.Ama Spike'la karşılaştırma konusu olunca yerden yere vurasım var kendisini.Neyse uzatmanın alemi yok...bye
Başlı başına harika ötesi bi bölümdü.Buffy tarihinin en sevdiğim bölümleri arasında kendisine yer bulur.O kadar harika bi bölüm:happy0064
Spike'ın geçmişiyle ilgili gördüğümüz hatta sadece Spike'la ilgili görüğümüz herşeyi hayranlıkla(hatta salyalarla:))izliyorum ben zaten.Bu bölüm William'ın ilk vampirlik dönemlerini gördük.Annesine olan tutkusunu...Hatta annesini iyileştirmek için vampire bile çevirdi.Ama annesi iblise dönüşünce şair ruhlu William'ımız tarafından öldürüldü.Ki bence çok dokunaklı ve dönüm noktası olan bu sahne müthiştir:happy0064
Wood annesinin intikamını almak istedi ve çok kalleşçe bi yöntemle Spike'ı pusuya düşürdü.Zaten geçmişiyle yüzleşmekte olan Spike başta yenilir gibi göründü.Ama sonra toparlandı ve Wood'dan çok çok daha üstün olduğunu göstermiş oldu.Wood kim ki Spike'ı yenebileceğine inanıyor inanılır gibi değil.
Öteki tarafta Giles artık kendisine ihtiyaç kalınmadığını anlamaya başlıyor yavaş yavaş.Spike bunu söylediğinde çok hak vereceğim.Ama Giles yetinmeyip Faith'i Buffy'ye tercih edince iyice çileden çıkacağım.Spike,Buffy gittikten sonra yanına gitmeden önce Giles'a söylediklerinde çok haklı.
William/Spike ve Anhel/Angelus bölümlerine kesinlikle bayılıyorum ama William benim için gerçekten ayrı bir olay :)
Gerçekten çok güzel bir bölümdü. Dru'yu da özlemişim :)
William'ın değişen annesi karşısındaki hayalkırıklığı gerçekten çok üzücüydü. Annesi ona karşı sarf ettiğini her kötü sözde ben de etkilendim. Yalnız benim anlayamadığım bir konu var. Spike annesinin onu gerçekten sevdiğini, vampir olunca bir iblise dönüştüğünü yani bu kötü sözlerin annesinin gerçek hisleri olmadığını belirtti. Ama bana öyle geldi. Sanki annesi içinde bunu hep tutuyordu ve en sonunda söyleme fırsatı buldu gibi. Bu konuda beni aydınlatabilecek oaln var mı? :)
:img-yes:harika bir bölümdü özellikle anya'nın kızlara spike'ın affedilme sınırı yok isterse kardeşler cemaatinden yüz kişiyi öldürsün yinede affedilir gibi bir cümlesi vardı süperdi ve doğru ama sadece buffy tarafından
vood spike odaya götürüp dövmeye başlayınca neoluyor dedim spikeı neden bu kadar kolay benzetiyor ama sonradan gördükki spike anılarıylada yüzleşiyor
buffy giles'a güzel ağzının payını verdi spike'ı çok sevdiğimdenmi bilmiyorum ama kimseyi spike'a tercih etmezmiş gibi geliyor
bu arada william'ı da unutmayalım spike ın kişiliğinde duygusal romantik ve sevdiği kişiye sonuna kadar bağlanan bir insan varmış halada öyle sadece göstermek istemiyor
Bu haftaki bölüm bence de güzeldi. William'ı gördükçe Spike'ın geçirdiği değişimi daha iyi idrak edebiliyoruz.
Robin'in yaptığı akıl karı değildi. İntikam ateşiyle resmen kendini kaybetti. Spike gibi iki avcıyı katletmiş güçlü bir vampiri tek başına yok edebileceğini nasıl düşündü? Bunu başarsaydı bile Buffy'e nasıl hesap verecekti? Buffy kızmasa bile bu yok ediş dünyanın gidişatını nasıl etkileyecekti? Bunları göz ardı etti ve maalesef hak ettiğini buldu. Yalnız Spike'ın sonda ettiği laflar ona attığı dayaktan daha da beterdi bence. Annesinin onu yeterince sevmediğini söylemesi çok yıpratıcıydı ki Spike'ın doğruyu söylemiş olabileceğini de Buffy, "Önemli olan görev"dir cümlesiyle desteklemiş oldu.
Giles'a tam anlamıyla sinir oldum. Spike konusunda çok katıydı. Spike konusunda çok ikiyüzlüler maalesef. Anya'nın Spike vs. Scoobyler konusunda Buffy'nin çifte standart uyguladığını söylemesi ise tam anlamıyla saçmalıktı. Evet aslında ortada bir çifte standart var ama bu kesinlikle Spike'ın lehine değil.
Sudem, Spike'ın annesinin söyledikleri konusunda ben de en başta senin gibi düşünmüştüm. Ancak daha sonra Angel/Angelus farkı aklıma geldi. Angelus ortaya çıktığı zaman Angel'ın sevdiklerine olmadık laflar söylüyor, onları aşağılıyor ve birbirine düşürmeye çalışıyor. Onun bu düşündükleri arasında tabi ki Angel'ın da düşündükleri ancak ancak onları sevdiği için dile getiremediği durumlar vardır elbette. Ama tabi Angelus'ın söylediklerinin hepsi Angel'a ait değil. Bu sadece onun vampir olmasından kaynaklanan, kötülük yapmak, insanları üzmek, onları Angel'a düşman etmek ya da bir zaaflarını kullanıp içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için kullandığı bir strateji de olabiliyor. Bu bakımdan Spike'ın annesinin söylediklerinde belki doğruluk payı olabilir. Annesine bu kadar düşkün bir çocuk onu sıkmış ya da üzmüş olabilir ama bunu vampir-annenin belirttiği gibi olduğunu düşünmüyorum. Bu sadece vampirliğin doğası sonucu oluşan acı bir konuşmaydı gibi geliyor.
Spike konusundaki çifte standarta gelene kadar önce herkesin kendisine bakması lazım. Bu dizide Buffy hariç bütün karakterleri seviyorum. Buffy'yi de seviyorum aslında ama normalde baş karakterlerin çok sevilmesi lazım ya işte Buffy için bu geçerli değil. :icon_whis Neyse... Hepsini seviyorum ama çok anlık yaşıyorlar. Ciddi derecede benciller. Mihrapta terk edilmesinin olayından sonra Anya, tekrar İntikam İblisi oldu. Bir sürü kötü şey yaptı. Ama onu affettiler. Ayrıca tabi ki o da hatasını anladı. Xander da Anya'yı mihrapta terk etti ama onu da affettiler. Buffy hepsini öldürmeye çalıştı ve kendine bile itiraf etmiyor ama onu tekrar dirilttikleir için arkadaşlarından nefret ediyor. Ama Buffy de affedildi. Willow, kendini büyüye kaptırdı ve bir sürü kötü şey yaptı. Hatta arkadaşlarını bile öldürmeye kalktı. Ama o da affedildi. Bu konular dile gelmiyor da Spike'ın affedilmesi, ona ikinci bir şans verilesi neden herkesi rahatsız ediyor anlayamıyorum. Spike vampir diye mi?, iki avcı öldürdü diye mi?, çok güçlü diye mi? O zaman Angel'ı da öldürmeliydik çünkü ne olur ne olmaz ya yarın öbür gün Angelus olursa ne yaparız dimi? :icon_whis
Günçiçek, sağol yorumun için. Angelus konusunda haklısın. Onun konuşmaları hep karşısındakileri küçük düşürmek, zaaflarından yararlanmak içindir. Ama hep eğlenceli olmuştur. Kiminle alay ederse etsin ben hep eğlenmiştim. Ancak William'ın vampir-annesi gerçekten rahatsız ediciydi. William, vampir olup ruhunu kaybetmesine rağmen hala annesini düşünüyordu. Vampir olmasına rağmen hala narindi. Ama annesi çok değişmişti. Ben başta onu vampir yaptığı için azarladığını düşünürken resmen ondan nefret ettiğini itiraf etti. Herhalde Spike'ın acımasızlığının ilk nedeni ve zaafı annesiydi. Wood sayesinde her ikisinden de kurtuldu sanki :)
Bu bölüm hakkında söylenebilecek pek çok şey var.Ama bunların en önemlilerinden bi tanesi gelecek bölümde daha da bi fazla göreceğimiz şekliyle potansiyellerin ve diğerlerini Buffy'ye artık güven duymaması:img-tomatKi Buffy'nin aldığı kararlar her ne kadar kızlara önlerindeki savaşın şaka olmadığını tehlikeli olduğunu göstermeye yönelik olsa da tüm otoritesini sarsmaya yetti.Faith de geri döndü.Yani...
Buffy'yi sevmem aslında.Tutarsız kararlarından dolayı ve Spike'a yaptıklarından dolayı sinir olurum hatta.Ama ona bu kadar kolay sırt çevirecek olmalarına inanamıyorum.Sonra kuzu kuzu dönecekler gerçi...
Bu bölümün en sevdiğim olaylarından biri de Faith'in dönmesi tabi.Ve Spike'la Faith'in konuşmaları da harikaydı.O ikisi harika bi çift olabilirdi aslında.Ruh ikizi gibiler.Pek yakışıyorlar canım:)
Geriye yalnızca 4 bölüm kaldı.Ah ah...:img-cray:
Bu bölümü güzel kılan iki şey vardı. Birincisi Faith'in Sunnydale'e dönüşü. İkincisi de yine Faith'in bulunduğu bölümlerde ki süper espriler.
Giriş cümlelerimden de anlaşılacağı üzere ve daha önceleri de belirttiğim gibi Faith bu dizide en sevdiğim karakterlerden. Bence yapımcı ya da senarist, artık kim sorumluysa, Faith karakterini diziye tekrar sokmakta geç kaldılar. Bu sezonu daha izlenebilir kılabilirdi. Daha gelir gelmez bile gülmekten yerlere yatırdı esprileriyle. Ayrıca Milomania'nın da belirttiği gibi Spike'la süper bir çift olabilirlerdi. Bu iki karakter bu dizi için servet bence.
Spike yine formundaydı. Angel hakkında yaptığı "Angel masa lambası kadar sıkıcı" analizi bölümün en iyi esprilerindendi:img-hyste Angel'ı da görmek isterdim bu bölüm doğrusu. Bölümün seyrine doyum olmazdı. Ayrıca Buffy'nin Faith'e Angel hakkında sorduğu sorular ve yüzünün aldığı ifade de gözlerden kaçmadı.
İki orjinal avcının birbirleriyle hem ciddi hem de şaka yollu atışmaları güzeldi.
Buffy'nin aslında Faith'i görünce göbek atması lazımdı çünkü güçlü yardımcılara çok ihtiyacı var. Caleb'le tanışmaları ve topluca uğradıkları bozgun da bunun en iyi göstergesi. İşleri gerçekten çok zor. Maalesef Xander da bu savaşta kalıcı bir yara aldı. Bu bozgunun en önemli özelliklerinden biri de liderlik konuşmalarını pek seven Buffy'nin liderliğinin iyice sorgulanmaya başlaması ve grup içinde başlayacak olan çözülmeler. Şimdi artık Faith de var, Buffy tek orjinal avcı değil. İşler onun için daha da karmaşıklaşacak.
arkadaşlar ben ilk reklama kadar olan kısmı izleyemedim biri rica etsem anlatabilirmi acaba? sadece ilk reklam öncesini reklamdan sonrakileri izledim...
arkadaşlar ben ilk reklama kadar olan kısmı izleyemedim biri rica etsem anlatabilirmi acaba? sadece ilk reklam öncesini reklamdan sonrakileri izledim...
Reklamlardan önce şu olaylar yaşandı hatırladığım kadarıyla: Keşişler yine potansiyel avcılardan birini kovalıyordu. Kız kaçarken bir kamyonet durdu ve içinden Caleb indi. Tabi kız onun kim olduğunu ve amacını bilmiyordu. Ondan yardım istedi. Caleb de kızı kamyonete aldı. Biraz konuştular. Sonra Caleb "Avcıya bir mesajım var" diyerek kızın kulağına bir şeyler fısıldadı ve onu bıçaklayarak arabadan attı.
Kız yolda yaralı yatarken Willow ve Faith onu buldular ve hastaneye kaldırdılar. Kızın ayılmasını beklerken hastanede biraz konuştular. Willow durumla ilgili açıklamalar yaptı ve Faith "Madem avcı olan herkes tehlikede, neden beni de haberdar etmediniz?" diye sordu. Willow da "Hapishanede olduğun için tehlikede olmayacağını düşündük" dedi. Faith de haklı olarak biraz kızdı ama konuyu uzatmamayı tercih etti.
Mezarlıkta bir kız kaçıyordu, Spike da onu kovalıyordu. Faith durumu görünce Spike'ı etkisiz hale getirmeye çalıştı. Kızın iyi olduğunu sandı (aslında kız vampirdi) ve Spike'ın da ona zarar vermeye çalıştığını düşündü. Spike'ın ruhunu kazandığından vs. haberi yoktu. Spike açıklamaya çalıştı ancak Faith ona inanmadı. Bu arada Buffy gelip Faith'i durdurdu ve olayı açıklığa kavuşturdular. Hep birlikte Buffy'nin evine gittiler. Faith tabi alışkın olduğu üzere soğuk bir şekilde karşılandı. Bu arada Caleb'la İlk de sıkıcı bir konuşma yaptılar. Andrew biraz abartılı bir şekilde ve çarpıtılmış bilgilerle Faith hakkında potansiyellere bilgi verdi. Robin Buffy'i işten çıkardı ki kafasını sadece İlk'i nasıl yenebileceği meselesine verebilsin. Spike ve Faith geçmişe ve şimdiki duruma dair bir konuşma yaptılar, bu arada Buffy geldi. Yaralı potansiyel de uyandı ve olayı anlatarak Caleb'in mesajını söyledi.
İlk reklamın ne zaman girdiğini hatırlamadığım için buraya kadar anlattım...
Günçiçek anlattığın için çok teşekkür ederim. tam yerini anlatmışsın ben tv yi açınca zaten robin in buffy i kovduğunu görmüştüm. öncelileri görmemiştim :)
Buffy'yi sevmiyorum ama dizidekilerin Buffy'ye aşrı derecede tepki gösterdiklerini düşünüyorum. Son 5 dkdaki sahnede Buffy'den fazla incinmişimdir. :icon_whis Üstüne çok geldiler kızın. Güvendiklerini hatta bazıları resmen ondan nefret ettiğini dile getirdi. Ben Buffy'nin yerinde olsaydım herhalde sesimi ciddi anlamda yükseltirdim. İşe yaramazdı ama en azından içime atmazdım. Kanadı kırık kuş gibi oldu. Baş karakter bu kadar alçaltılır mı?
Bundan sonraki bölümleri tam hatırlamıyorum ama bu bölümü izlerken bir an ''inşallah Buffy haklı çıkar da ortada kalırsınız'' dedim. Biri bana bu konuda bilgi verirse çok sevinirim. Yani Buffy haklı çıkacak mı diye? :icon_whis
Buffy haklı çıkacak:img-wink:
Bu bölüm Faith mi daha daha iyi olur Buffy mi kapışmasından çok Buffy olmasında kim olursa olsun görüşü hakimdi.Buffy'ye bayılmam ama bu bölüm ben bile onun için çok üzüldüm.Kaç sezondur yeri geldi hayatını verdi.Dünyayı kurtardı.O Buffy'ye burun kıvıranlar onun yaptığının yarısını yapabildi mi??Hayır!Anya'nın bizden iyi değilsin sadece daha şanslısın konuşmasına da sadece bazı karakterler için katılacağım.Ama bunu Anya'nın söylemeye hakkı yoktu bence.Anya da pek çok özelliğe sahipti ve şanslıydı.İntikam iblisiydi herşey bir kez istemesine bakıyordu.Yani inanılmaz bir güce sahipti o da.Peki herhangi birşey için kullanmışlığı var mı?
O potansiyellere zaten gıcık oluyorum.Hepsi de kendini birşey zanneden veletler.Faith'in yöntiminde alsınlar boylarının ölçüsünü de görsünler:icon_whisFaith'i seviyorum yine de.Yaptığı pek çok şeyin kendince nedenleri var.Buffy'ye sırt çevrilmesi de kesinlikle onun suçu değil.Bu tamamen (özellikle) Giles ve diğer scoobylerin ayıbı.