PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kurtlar Vadisi Terör

Sayfalar : 1 [2] 3 4

mc_merve
23-02-07, 20:36
bendE BUNA KIZIYORUM ZATEN SANIRIM YENI BIR DIZIYE KESIN BASLANDI EEE KURTLAR VADISI TEROR ne olcAK dogru duzgun bir cvp vermiyolarki pana film

mc_merve
23-02-07, 20:48
“VADİYE İNEN, BUZ GİBİ SANSÜR'DÜR”

ZAMAN YAZARI TAMER KORKMAZ, KURTLAR VADİSİ’NE UYGULANAN SANSÜR İÇİN YAZDI: “VADİYE İNEN, BUZ GİBİ SANSÜR'DÜR”

Vadiye inen, buz gibi Sansür'dür...

Kurtlar Vadisi dizisinin başına gelenlere trajikomik bir biçimde "Sansür değildir" diyenler, fikir ve ifade hürriyetine pranga vuran sansürcü zihniyetin ekmeğine yağ sürüyorlar.
Sansür olgusunu meşrulaştırmak isteyenlerin keyifle izlediği bir tavırdır, bu: Faşizmin alanına giren, KV değil; tersine diziye yapılan sansürdür!

Sansüre itiraz ederken asla ve kata sınırsız/mutlak bir özgürlük ajandası talep etmiyoruz; bir kuralsızlıktan hareket ediyor değiliz: Aksine bir değerlendirme gözbağcılıktır...

Kimileri -kelime oyunlarına başvurarak çürütücü sansür gerçeğini soyutlaştırmaya çabalıyor. Yani, sansürcü anlayışa "Kim tutar seni!" demiş oluyorlar. Bu gibiler, bir gün haksız ve keyfi bir biçimde fikir ve ifade hürriyetleri kısıtlandığında meşru karşı çıkma haklarını da kendi elleriyle teslim ettiklerinin farkındalar mı acaba?

"Şiddeti ve nefreti körükleme özgürlüğü yoktur" diyerek KV'ye sansürü mazur görenlerin dizinin ilk bölümünü seyretmedikleri anlaşılıyor. Şayet seyretmiş olup da böyle söylüyorlarsa diziye açıkça iftira etmiş oluyorlar. İddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. "KV ırkçılık yapıyor ve Türk-Kürt çatışmasını tetikliyor" lafları kirli bir propagandadır! (Bazıları daha hâlâ 97'lik ilk serideki şiddet sahnelerini bahane ederek KV-Terör'ün ilk bölümüne saldırıyorlar ki, bu da önyargı ve kötü niyetlerinin göstergesidir.)

KV-T'de "suç teşkil edecek, açık ve mevcut tehlike kabul edilebilecek, sakıncalı" ne var?
Cevap: E) Hiçbiri!

Mevhum bir takım ithamlarda bulunarak görsel yolla ortaya konulan fikir ve ifade hürriyeti haksız, hukuksuz bir biçimde ortadan kaldırılmıştır, itirazımız bunadır. Egemenlerin birtakım mevhum/muğlak ifadeler taşıyan yasa metinleri üzerinden bu ülkede muhafazakar kitlenin fikir, ifade/ din ve vicdan hürriyetini sürekli olarak engellediği ne çabuk unutuldu?

KV'nin kirli propaganda neticesinde uğradığı sansür kumpası ile Menderes'in Yassıada'da tümüyle hayali suçlar isnat edilmek suretiyle idam edilmesi kumpasının aynı hukuk ve demokrasi dışı temelden beslendiği ortadadır.

KV dizisinin gerçekte ne anlattığını (daha önce birkaç kez yazdık) herkes doğru algılamayabilir ya da işine gelmez, görmek istemeyebilir. Dahası herkesin bu dizinin tamamına karşı çıkmak, onu eleştirmek (bu sütunun tenkit ettiği hususlar da hatırlanacaktır) diziden mümkün olan en uzak noktada durma hakkı vardır. Burada önemli olan; beğenmediğimiz dizilerin, yayınların ya da fikir sahiplerinin özgürlükleri hukuk dışı, haksız ve keyfi bir biçimde ellerinden alındığındaki tavrımızdır. "Sansür falan yok" diyenler veya RTÜK'ü KV dizisine uyguladığı yüzde yüz sansürden dolayı alkışlayanları -bundan sonraki muhtelif fikir ve ifade hürriyeti tartışmalarında kalem oynatırken; özgürlük diyerek ayağa fırlarken, imzalar atarken, kampanyalar yaparken göreceğiz. Ne çare ki, artık inandırıcılıklarını yitirmiş bulunuyorlar!

KV dizisini "faşizme ait bir alan" diyerek lanetleyen kimi solcu tüfekler diziye bu çamuru kendi kafalarına uymadığı için atıyorlar. Kimilerinin "sansür yok" demeleri ya da bir türlü sansürden bahsedememeleri basındaki bu sol kliğe yaranma gayretinden kaynaklanıyor.
Bazıları ise dizide "Osmanlı'nın çok milletli vizyonu"na atıf yapılmış olması ile emperyalizmi birbirine karıştırmayı başarıyorlar...

Bir de "Terörün arka planını aydınlatmak KV'ye mi kaldı"cılar var: JFK Suikastı'ndaki gerçek yıllarca sistematik bir şekilde sansürlendiği için nihayetinde (22 yıl sonra) bir sinema yönetmeni çıkmış "JFK Mahkemesi"ni film setine kurma ihtiyacı hissetmişti. Bizde ise terörün perde arkasını aydınlatması beklenen aydınlardan medyaya kadar bütün kanallar sükut ettiği/kapandığı için bunca yıl sonra bir dizi arzın merkezine doğru yola çıkmıştı. Eh, onu da ellerindeki sansür silahıyla 'kurtlar vadisi'nde pusuya yatanlar vurdu!

Tamer Korkmaz

Zaman Gazetesi

23/02/2007

Sahra359
23-02-07, 20:55
ya bunun kisasini yazan olsun ya..türkceden zaten pek bi sey anlamiyom.hehe

mc_merve
23-02-07, 20:57
daha demin koydugu ayzida bizim 2 haftadir dedigimizin uzun yazilisi var yani haksizlik sansur

herkes haksizlik oldugunu biliyo bir artik kim sansur koyduysa kvtye onlar bilmiyo

cerenimo
23-02-07, 21:46
KURTLAR VADİSİ TERÖR, YARGIYA TAŞINIYOR

Sevgili Show Tv Rtük denen gereksiz kurumun baskısından korkarak milyonları mağdur etmiştir. Bu yayın kötü ise ana haber bültenlerinin de yayından kaldırılması için dava açmayı düşünüyoruz.Çünkü haber bültenleri daha kanlı ve şiddet doolu.Bu işin peşindeyiz AİHM ne de yarın itibariyle çok kalabalık bir grup olarak başvuracağız

alıntıdır: rtuk.tv (şikayetler)

Bunun da sonu o yapacakları yuruyus gibi olmasın.Malum 30 kişi katılımıstı :icon_whis

yalcinersonmez
23-02-07, 21:51
Arkadaşlar biraz daha gülelim dilmi biraz neşelenelim alın siz kv internet...:happy0064

Burası кυятℓαя να∂ιѕι İnternet… BÖLÜM 1
Türkiyenin bu karanlık ve pusulu internet aleminde

Anlatılanlar ve yaşananlar tamamiyle hayalürünür.

Hiçbir hosting ve wepsitesiyle alakası yoktur…

Çakır: Merhaba

Admin: merhaba çakır nbr

Çakır: İyi kardeş sizi sormalı

Admin: Hamd olsun kardeş geçinip gidiyoruz

Çakır: Moderatörlük için başvurmuştum.

Admin:evet buyurun konuşalım

Çakır: Ne gerekiyorsa yapalım kardeş.

Admin: İlk önce tabi sabıka kaydı incelenmesi gerekiyor

Çakır: Evet inceleyin

Admin: 21.12.2006 tarihinde bir forumda banlanmışsınız….?

Çakır: Evet doğrudur

Admin:Neden peki?

Çakır: Ya konu açmıştım konu başlığının altında açmamışım racon kesti

Admin:ee

Çakır:: E si admin kardeş bizderaconunu kestik.

Admin: Neyse çakır kardeş ben inceliyorumsize bildiririm konsey üyelerine bildirmem lazım

Çakır: eyvAllah

Nesrin:Alo çakır nerdesin

Çakır: İş görüşmesindeyim ne oldu

Nesrin: Merali banladığın adamlar geldilergötürdüler

Çakır: Nee

Nesrin: Çakır çabuk eve gel çocuklar korkuyor

Çakır: Sanada meralede onada

Nesrin:Kapatıyorum çakır

Çakır: kapat da

Çakır::Ben size Bütün forum sitelerini dar etmezmiyimşimdi.

Çakır:Aloo

Memati:Efendim abi

Çakır:: nerdesin mematiiii

Memati: kahvedeyim abii

Çakır::Çabuk gel adamları al merali kaçırdılar

Memati:kim abi

Çakır::Memati soru sorma gel

Memati: Tamam abi geliyoruz

Polat:efendim çakır

Çakır:: Geçen banladığımız adamlar merali kaçırmış

Polat: haber varmı nerdelerhemen geliyorum

Çakır::Mematiyi çağırdım msnye gelin

Polat: Tamam

Çakır:: aloo kimsin

Bedo: ben bedo meral elimizde

Çakır: :@ bedooo sana bu alemi dar edicemmmm…

Burası кυятℓαя να∂ιѕι İnternet… BÖLÜM 2

Bedo: Fazlakonuşmada msn ye gir

Çakır: Bekle bedo bekle

Bedo: Ooo selam çakırrr

Çakır: Wepcam aç lan göstermerali

Bedo: kamerası gönderiliyor uygulamasını başlatmaya davet ettiniz. Lütfen bir yanıt bekleyin veya beklemedeki daveti İptal (Alt+Q) edin.

Çakır:: kamerası gönderiliyor uygulamasını başlatma davetinizi kabul etti.

Çakır: Mic varmı

Bedo:var

Bedo: çakırrr ne olur kurtarın beni??? (Meral)

Çakır:: bekle bedo bekle Ip nodan geliyoruz hemen

Polat:Selam

Çakır:selamcanpolat

Polat:son durum ne

Çakır:: bedo olacak hayvan dalaksız yüreksiz şerefsiz..kaçırdı

Polat: Ben hemen ıp nosunu buluyorum

Çakır:: tamamcanpolat

Güllü:Selam dayı

Dayı:selam güllü selam

Güllüayı bişey soracaktım

Dayı:sor hele

Güllü:kız msn si varmı dayı

Dayı:Lan almıyım ayağımın altına

Güllü:hadiya dayı

Dayı: şiştim şiştimmm

Dayı:git Polat dan al

Güllü: Onlar çatışmada

Dayı: ne çatışması

Güllü: Meral ablayı kaçırdılar

Dayı: neeeeee aha şimdi tam şiştim

Lazziya:Selam karahanlı diğerleri msnye girmedimi bende 2 kişi açık

Karahanlı: Yok ağ bağlantılarında sorun varmış bitek testere msnde

Testere:selam konsey herkes gelince titretin caunteroynuyorum

LazziyaTamam

Hüsrevağa:Geldim

Lazziya:hoş geldin hüsrev ağa

Kılıç: ee herkes tamam

Lazziya: titreşim yollayında gelsin testere

Karahanlı: Şu anda bir titreşim gönderdiniz.

Testere:geldim…

Karahanlı:gelelim önemli ve vahim konumuza.

Burası кυятℓαя να∂ιѕι İnternet… BÖLÜM 3

Karahanlı:biliyorsunuzki son zamanlarda konsey izini hariç hack edenlerortaya çıktı.Bunları çıkaran ve çıkartanları cezalandırdık birtakımkişileri.Banladık cafeen girdiler. Yetki verdik Şifre değiştiler.En son telekoma başvurup adsl yi iptal edicem.sözüm genele

Lazziya: KArAhanlıııı bu alemde yamuk yapanlarda içimizdeeee karanlıIıIı.

Testere:Ne yani

Karahanlı:Ortamı germeyelim beyler neyse benimçıkmam lazım benim siteye ASP yüklicem

Lazziya. Asp portal varmı sende

Karahanlı: var

Lazziya: Yollasana

Karahanlı: Pışııık:happy0064

Lazziya: Öyle olsun engelliyorum seni

Elif: selammm avukat nbr

Avukat:iiii senden nbrelif

Elif :süperrrr

Avukat: hayrola

Elif: Polat msnden kalp işareti yolladı gitti

Avukat: oooooo

Elif: yaaaaaaaaa

Lazziya:Orhaaaannnnnn

Orhan:efendim ziya abi

LAzziya:Asiyenin msn sinin yanına bi msn daha aç

Orhan: tamam abii

Lazziya. Asiyenin parçasını atsana cafedeyim ben

Orhan:Tamam abi

Orhan:OYASİYEMP3(945kb)gönderiyor:

Lazziya: Kabul etti.

Yönetmen:serhat ALPTEKİN

Kurgu:Serhat alptekin

Yazım:Serhat alptekin

NOT:ALINTIDIR...

mc_merve
23-02-07, 21:57
tskrler yalcinersonmez

ama malesef fazla gulemiyrum

Sahra359
23-02-07, 23:36
hehe..bence komik.
Mc_merve..napalim ki..hepde böyle üzgün kalmak olmaz..
az gülmek zararli degildir:)

mc_merve
24-02-07, 03:06
iste budur benim cumlelerini kuramdigim kelimeler bunlardir cok tskr ederim
Hirotaro
ama hala bunlara ragmen bu hakisliga son verilmiyo
bu kadarmi bencil insanlar bu kadarmi korkaklar

neyse tekrar sagol Hirotaro

Hirotaro
24-02-07, 03:12
iste budur benim cumlelerini kuramdigim kelimeler bunlardir cok tskr ederim
Hirotaro
ama hala bunlara ragmen bu hakisliga son verilmiyo
bu kadarmi bencil insanlar bu kadarmi korkaklar

neyse tekrar sagol Hirotaro

Ahh Mervecim ahh,Kurtlar Vadisi dizisi birçok gerçeği ortaya çıkaracaktı.Sevgili ve Sn.Genelkurmay başkanımızın sözü o kadar önemli ki "Terörle mücadele ülkemizde bütün birimler için geçerlidir" diyor,Yanii bu mücadeleye Dizilerde katılabilir nie olmasın diyor.Ama RTUK ne yapıyor,hala hatasını anlamayıp,KURTLAR VADİSİ TERÖR ekibini tehdit ediyor.Saolsun bazı basın mensupları da bizim gibi düşünüyor ama maalesef hala ortada somut bir hareket yok dizi hakkında

cerenimo
24-02-07, 13:37
Çok teşekkürler.Cidden güzelmiş.Çok hoşuma gitti :good:
Bu arada mynete oy gndermeye devam ediyoruz dimi arkadaslar. :happy0064

abdullah_54
25-02-07, 01:51
Rtük bizim insiyatifimizde değil dedi,show kaldırdı ve bir açıklama dahi yapmadı o zaman suç showdadır ve kurtlar vadisi terör yapımcılarının kanal avrupa ile görüştüğü gelen haberler arasında!

arkan61
25-02-07, 02:32
arkadaslar bos bosuna ugra$mayin cok istesekte kurtlar vadisi geri gelmiyecek insallah yanilirimda geri döner kurtlar vadisi, kanal avrupada ömer lütfü mete (pana filme cok yakin birisi)telefon baglantisi yapti ve sansür kalksa bile arkadaslarimin geri döneceginii dü$ünüyorum dedi, tam bilmiyorum da heralde pana film sirketininde ortaklarindan biri ömer lütfü mete...

kurtlar vadisinin bu duruma gelmesine sebep veren bütün herkezin allah b..... v....

-polata özenen kendini kabadayi gibi zaneden
-bilincsiz insanlar sadece polat,mafya,izlemeden yorum yapanlar sadece kurtlar vadisi kötülemek icin biseyler yazanlar, kurtlar vadisinin icergini bilmeden sadece polatin mafya yönünü bilen
yani bircok nedenler sayabilirim, bütün bunlarin hepsi kurtlar vadisinin IMAJINI ZEDELEMI$TIR ve bu duruma gelmesinin sebeplerinden biri malesef

birkac tane saydigim nedenler, benim $ahsen görüpte kendi kendime yazik bu insanlara dedigim ki$ilerdir neyazikki

sansürün nedenler taabiki bunlarla sinirli degildir,,,, bizim bilmedigimiz cok seyler var ya.söylendigi gibi hükümet,di$ gücler,gercekleri görmek istemeyen insanlar gibi cok seyler var

bizim desteklerimiz nekadar büyük olsada, halk geri istesede ben umutsuzum neyazikki!!!

son sözüm,,, eger ba$bakan i$in icinde varsa gözümden dü$mü$dür cok sevipte sempati duyduguma ragmen

sinope
25-02-07, 02:57
arkadaslar su anda samanyolu isimli kanlada yayinlanan
OLUMSUZ KAHRAMANLAR isimli programi izleyin,nasilda gececik,askerlerimizin canlarina kiydiklarini izleyide gorun
hepside silahsiz askerlerimiz ve izine ailelerinin yanlarina gidiyorlardi,yolda pusuya dusurulduler
kelimeyi sahadet getirmeden gencecik yigitlerimizin KATLEDISLERIMIZI IZLEYIN,FONDA BIR MUZIK CALIYORKI,tuylerim diken diken oldu,gozyaslarimi tutamiyorum
saygilarimla

sinope
25-02-07, 03:01
bingolde 33 askerimizin nasil katledilislerini izleyin
kelimeyi sahadet bile getirmelerine izin bile verilmeden kursuna dizilmis bu vatanimizin evlatlari bunlar
Saygilarimla

NE MUTLU TURKUM DIYENE
MUSTAFA KEMAL ATATURK

Sahra359
25-02-07, 13:37
sana pm ledim Sahra'cım,Bu iş maalesef sana da dediğim gibi,Ama KURTLAR VADİSİ ekranlara dönecektir.Bu baskıyı bir yere kadar kaldırabilecekler,demedi demeyin

evet sagol gönderdigin icin..
insallah senin dedigin gibidir..ve kurtlar vadisi (terör)ekranlara geri dönecektir..
insallah!

GSli1905
25-02-07, 15:45
Ne demek sakat konuya değinmişti
Bunlar Türkiye'nin gerçekleri
Bu dizi de olanlar gerçekten yaşandı istediğiniz kadar görmezden gelin,
Hatta az bile gösterildi daha fazlası oldu... Sizin Türkiye den haberiniz yok anlaşılan..

İstedikleri kadar üstünü kapatmaya çalışsınlar... Elbet gerçekleri öğrenecek bu halk... Elbet izleyecek....
Hakkımızı avrupa insan hakları mahkemesinden söke söke alacağız.
Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın

seninle aynı düşüncedeyim.bence de türkiyenin gerçeklerine deyinen bir dizi. biran önce sorunu çözülmesi ve tekrar yanına konulması lazım.

_ZeynepSasmaz_
25-02-07, 17:18
Kurtlar Vadisi Terör'e Niyet Sansüre Kısmet!
Mafyayı çökertmek için yola çıkan; ama mafyanın kurallarına göre yaşayan, öldüren, öldürten, çuvalın intikamını alan halk kahramanı Polat Alemdar… Güneydoğu'ya doğru yola çıkıp terörün işini bitirecekti ki RTÜK yoluna taş koydu!

Mafyayı çökertmek için mafyanın yöntemlerini kullanan Kurtlar Vadisi yaratıcıları; mafyaya meşruiyet kazandırdıklarının ve aradaki çizgiyi yok ettiklerinin ayırdındalar mı acaba? Terörü yok etmek için, terörün yöntemlerini kullanmayacaklarının, teröre meşruiyet kazandırmayacaklarının garantisi var mı?

RTÜK'e yapılan şikâyetler 15 bini bulunca, kanalın genel müdürü toplantıya çağrıldı. RTÜK haricinde Show TV'ye gelen şikâyetlerin yüz bini bulmasıyla kafası bir hayli karışık olan Saner Ayar'ın toplantı çıkışı kafası iyice karıştı. Gerçi iki bin denek üzerinden ölçülen reytinglerle, seyirci sayısının otuz milyonu bulduğunu iddia edenler yüz bini aşan şikâyet telefonlarını yetersiz buluyor ya neyse.

RTÜK 3984 sayılı yasanın 4b. maddesi (Toplumu şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa sevk eden veya halkı sınıf, ırk, dil, din, mezhep ve bölge farkı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik eden veya toplumda nefret duyguları oluşturan yayınlara imkân verilmemesi) uyarınca, Ayar'ı hassas davranmaya çağırdı. Ki aynı madde uyarınca Yağmurdan Sonra dizisinin yayınlandığı STV' ye de uyarı yapılmıştı daha önce. Başörtüsü yüzünden tedavi edilmeyerek ölen bir hastanın hikâyesini anlatan bölüm yayınlandıktan sonra toplumda ayrımcılık yaparak kutuplaşmaya sebebiyet verebileceği gerekçesiyle. Oysa anlatılan olayın benzerleri gerçek hayatta yaşanmış ve gazete sayfalarına yansımıştı. Şimdi sansür tamtamları çalanlar RTÜK STV' yi incelemeye aldı diye neredeyse göbek ata ata taşıdılar haberi sayfalarına. Özgürlükleri savunurken de, sansüre karşı çıkarken de, çifte standarttan uzak olmak gerekmiyor mu?

KV-Terör tamamıyla kanalın inisiyatifinde ekrandan çekilmesine rağmen sanki RTÜK baskısıyla kaldırılmış gibi bir hava estiriliyor ısrarla.

Saner Ayar hem reklâm pastasından aldığı paydan vazgeçecek, hem de yapımcı firma ile sözleşmeyi hasarsız iptal etmenin formülünü bulacaktı. Nitekim buldu da. RTÜK'ün muhatabı Show TV olmasına rağmen akıllıca bir manevrayla aradan çekildi, yapımcı firma ile RTÜK'ü karşı karşıya bıraktı.

Çekilen ve yazılan bölümlerde bahsi geçen maddenin ihlali söz konusu değilse neden yayından çekildi dizi? Senaryo gözden geçirilip dizi yoluna devam edemez mi? Yoksa bütün bu yaşananlar ve kopartılan fırtına bir PR çalışması mı?

Sansür muhatap aldığı şeyi öldürmez, aksine ömrünü uzatır. Reytinge tavan yaptırma stratejisi çerçevesinde baskı yapılmış, sansür uygulanmış izlenimi yaratılarak, Pana Film'in açıklaması yayınlandı dizinin başlama saatinde. Ya kanalı kapatırız ya da diziyi yayından kaldırın baskısının yapıldığı iddia edildi. Ertesi gün RTÜK Başkanı böyle bir isteklerinin ve yetkilerinin olmadığını vurgulamasına rağmen, bütün yorumlar ve karşı çıkışlar bu cümle üzerinden yapılıyor. Israrla dizinin şiddet yüzünden sansürlendiği söyleniyor. Hâlbuki sebep sadece şiddet olsa 97 bölüm yayınlanan şiddette yaratıcılık limitlerini zorlayan ve hukukun üstünlüğünü hiçe sayan final sahnesinden sonra RTÜK'ün devreye girmesi gerekmez miydi?

Pana Film'in sözde kamuoyunu bilgilendirme amaçlı racon kesen metniyle, aslında sadece oyuncuların değil, senarist ve yapımcıların da yazdıkları rol ve hikâyenin etkisine girdiklerine şahit olduk. Terörün görünmeyen yüzünü anlatacakları ve 300 milyar doların hesabını soracakları için engellendiklerini iddia ederken, kullandıkları dil insanın tüylerini diken diken edecek kadar şiddetliydi! Seyircilere değil, fanatiklerini sokaklara dökmek için kaleme alınmış bir havası vardı.

Sıkıştıklarında; bu sadece dizi, kurgusal bir dünya anlatıyoruz diyenler, diziyi eleştiren Fatih Altaylı'ya ilk bölümde 'ayar' çektiler. Gerçekle sanal iç içe geçince başka örneği var mı bilmiyorum ama, dizi karakteri ile gazeteci arasında polemik yaşandı.

Dizinin yayından kaldırılması sansür olarak servis edilince, dizinin olumsuz yanlarından endişe edenleri de, saflarına katmış oldular. Bir anda hedef tahtasına oturtulan Zahid Akman'ın geçmişi irdelenerek, daha öncesinde Kanal 7'de çalıştığı, molla olduğu, iktidara yakın olduğu, hatta son zamanlarda yapılan değişikliklerle Kanal 7 haberi reytinglerde üst sıralara taşıdığı bile dile getirildi. RTÜK üyelerinin isimleri internet sitesinde açıklanarak açıkça hedef gösterildi.

Özgürlüğün sınırları zorlanmadığı sürece, sansür duvarına toslanmaz! Bunun için de yapımcı ve yayıncı kuruluşların otokontrol sistemlerini çalıştırmaları gerekiyor. Gazetecilerin rakip kanalın dizilerini hedef tahtasına koyduğu, yapımcıların kendi yaptıkları dizilerin olumsuz etkilerini görmezden geldikleri, aldıkları reytingle tam gaz yollarına devam ettikleri bir ortamda yaşıyoruz. Yaz aylarında reklâm verenler şiddet içeren dizilere reklâm vermeyeceklerini açıkladıklarında yeşeren umutlar gerçekleşmedi. Öyle bir hale geldi ki, şiddetin limitleri genişledi, göre göre kanıksandı. Şiddet görüntülerine maruz kalmak her zaman şiddet eylemini doğurmayabilir ama korku ve güvensizlik yarattığını kimse inkâr edemez. Şiddet güvensiz, bağımlı ve korkak olmayı öğretir.

Sema Karabıyık

mc_merve
25-02-07, 22:11
hala bir haber yok cok sinri bozucu bu suskunluk en azindan hayir birdaha kvt geri donmicek desinler bizde bosuna heveslenmeyelim ama kimseden haber yok

spdr
26-02-07, 00:01
hadi yaa:icon_sorr
ben de belki bi gelişme vardır diye girmiştim ama..
pana dan da mı haber yok?

canımtürkiyem
26-02-07, 09:38
bu diziyi show tv arsive aldi inanmassaniz siteyesine bakin niye halen burda eski dizilerde olmasi gerek daha demin kaldirdilar

Show tv yayinından geçen dizileri oraya koyuyor.. Zaten 1 bölümü var orda.. Bu kvt dizisinin yeni bölümlerinin birdaha yayınlanmayacağı anlamına gelmez.

feyza
26-02-07, 09:45
Kurtlar Vadisi-Terör'ün yayından kalkmasından sonra RTÜK Başkanı Zahit Akman'a ölüm tehditleri yağıyor.

RTÜK Başkanı Zahit Akman, Milliyet'ten Derya Sazak'ın sorularını yanıtladı. Kurtlar Vadisi dizisine önceki yönetim bazı müeyyideler uyguladığını hatırlatan Akman, dizi yeniden çekilirken de Show TV yöneticilerini uyardıklarını ifade etti.

Kurtlar Vadisi'nin yayımlayan kanal bunda ısrar etse 1 ay ceza alacaktı, öyle mi?
- Evet. 4. maddeye giriyor.

TRT deyince Başbakan, RTÜK Başkanı olarak size telefon açıp, 'Bu ne biçim yayın' diye herhangi bir televizyon kanalını şikâyet eder mi?
- Bir kere dahi aramadı.

RTÜK'te iktidar-muhalefet dengesi nasıl? Üzerinizde siyasi baskı var mı?
- Yok.

"Kurtlar Vadisi Terör" için de bunu söyleyebilir misiniz?
- Kesinlikle. Sanal olduğu iddia edilen bir dizi yayından bir şekilde kalkıyor, sorumlusu olarak gösterilen RTÜK üyelerine ölüm tehdidi yağdırılıyor.

Onların görevlerini "dizi kahramanları"na yüklemek, "Kurtlar Vadisi" tarzı mücadeleyi sanallıktan gerçekliğe yönlendiriyor, öyle mi? Yeni rol modelleri doğuyor.
- Elbette. Polat Alemdar örneğin. Dizideki yaklaşımı, yöntemleriyle ilgili koskoca bir kitap geldi elime. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi araştırma yapmış ve orada sakıncalar görülüyor. Ben spekülasyona neden olacak bir tartışmaya girmek istemiyorum.
Diziyi savunanlar diyor ki, "Bu bir senaryodur, sanaldır." Hakikaten Türkiye'de yalnız "Kurtlar Vadisi"nde değil, başka birkaç dizide de aynı sorun var: Sanal olaylar gerçekmiş gibi insanlara sunuluyor. Özgürlükler doğru kullanılamadığı zaman bütün toplumun özgürlüklerini kısıtlayan, olumsuz etkileyen birtakım "illegal" yapılaşmaların önü açılmış oluyor.

MİLLİYET

2007-02-26 09:10:41

Gece_
26-02-07, 13:04
"Kanal 1 ay kapanacaktı"
RTÜK Başkanı Zahid Akman, Kurtlar Vadisi olayını Derya Sazak'a anlattı.

26.02.2007 12:22
Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zahid Akman, "RTÜK yasasının 4. maddesi çok ağır bir müeyyide getiriyor. Toplumu şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa sevk eden yayınlar hakkında. Bunun cezası savunmasız 1 ay yayını durdurmadır. İkinci ihlalde lisansın iptali söz konusu." dedi

DERYA SAZAK: Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Kurtlar Vadisi Terör" dizisinin yayımdan kaldırılması üzerine hayli eleştiri aldı, yapımcı şirket "kapatılma" uyarısı ve baskısı sonucu diziyi çektiklerini açıkladı ve RTÜK'ü "sansürcülük"le suçladı. Medya da ikiye bölündü. Dizinin yayından kaldırılmasını eleştirenler olduğu kadar, "hukuk dışı yollardan" terör mücadelesini konu alan bir dizinin Türkiye'ye zarar vereceği öne sürüldü. Dizi neden yasaklandı?

ZAHİD AKMAN: "Kurtlar Vadisi", 2004 ve 2005 yılına damgasını vuran bir dizi oldu. Bizden önceki yönetim de bazı müeyyideler uygulamış. Sinema filmi yapıldı, "Kurtlar Vadisi Irak" diye. O film televizyonda yayımlanırken RTÜK olarak içerikte gördüğümüz bir ihlalden dolayı yasanın 4. maddesine göre bir müeyyide uyguladık.
Dizi yeniden çekilirken Show TV yöneticilerini bu ihlaller konusunda uyardık. Onlarda görüştüler kendi aralarında ve ilk bölümden sonra kaldırdılar.

Bu yaptığınız sansüre girmiyor mu? Eskiden de sinema filmleri gösterime girmeden Ankara'ya sansüre gönderilirdi. O günlere mi dönüyoruz?
- Hayır. RTÜK'ün böyle bir misyonu yok. Yayıncılıktan gelen bir arkadaşınız olarak söylüyorum, sansüre kesinlikle izin vermeyiz. Özgür yayıncılığa dokundurtmayız. Haber alma özgürlüğünün güvence altına alındığı, herhangi bir şekilde müdahaleye uğramadığı ortamdan yanayız.
"Kurtlar Vadisi Terör" dizisinin yayına gireceğini Show TV ekranlarından öğrendik. Tanıtımlar başladı ve o günlerde diğer medya gruplarında özellikle bu diziyle ilgili çok aleyhte şeyler yazıldı. Bunları önemsemedik. Çünkü ülkemizde zaman zaman rekabetten kaynaklanan çekişmeler oluyor. Fakat bunu aşan bir kamuoyu tepkisi geldi. RTÜK tarihinde hiç olmadığı kadar, yayımlanmamış bir diziyle ilgili tepki ulaştı on binlerin üzerinde.

Dizi başlamadan, aleyhinde...
- Evet ama bunları değerlendirmeden önce dizinin yayımını bekledik. O arada Hrant Dink cinayeti işlendi. Türkiye'de birilerinin "vatansever - vatan haini" tarzında yargılamalarda bulunup kendi müeyyidelerini uyguladıkları bir ortama şiddet içeren dizilerin de katkıda bulunduğu tartışmaları alevlendi.

Dizi için ilk uyarı
"Derin devlet" ve çeteleşmeler.
- Evet. Ancak bunun tek sebebi dizilerdir demek, dizi yapımcılarına haksızlık olur. Böyle bir ortamın oluşmasında herkesin etkisi, katkısı olmuştur. Kurtlar Vadisi de bu bağlamda gündeme gelmiştir. Dizi perşembe günü yayımlandı. Kurul üyeleri pazartesi günü bir araya geldik. Haber programları, kadın kuşağı programları, sporcular, reklamcılarla ilgili bir ihlal artışı söz konusu olduğu zaman, hemen bir müeyyide uygulamak yerine önceden çağırıp görüşüyoruz. Yayıncılar da bundan hoşnut. Aynı şeyi Kurtlar Vadisi'nde yaptık: Ya ceza vermek zorunda kalacaktık, ya uyaracaktık.

Diyalogla çözüm.
- Show TV yetkilisini çağırdık, tüm açık kalplilikle bu görüşlerimizi anlattık. Şimdi o arkadaşlar "İhlal raporu yok" diyorlar. O kadar mükemmel bir çalışma yaptı ki arkadaşlarımız, sıkıntı olmasa zaten bu diziyi niye gündeme alalım! Kanal yöneticilerini niye çağıralım. Geldiler, konuştuk ertesi gün beni aradı televizyon yetkilisi, "Yayımlamama ihtimalimiz büyük" dedi.
Ben o akşam yayım saatine kadar kadar dizinin kaldırıldığını bilmiyordum. Dizisi yayından kalkan şirket adeta bize savaş açtı. Neredeyse "vatan haini" ilan edildik.

"Kurtlar Vadisi RTÜK" oldu.
- Şimdi benim üzüldüğüm şu Milliyet'te siz de okur temsilciliği yapıyorsunuz. Gazetelerdeki gibi televizyonlarda da "izleyici temsilciliği" oluşturmak ve RTÜK'ün denetimini olabildiğince aza indirip bir iç denetim getirmeye çalışırken bu tartışmalar oluyor. Madem özgürlükleri savunuyoruz, Batı demokrasilerinde ve Türkiye'de yazı basında olduğu gibi televizyonlarda da belli sorumluluk mekanizmaları oluşturmak zorundayız.
Biz iyi niyetle bunu yapmaya çalışırken "Kurtlar Vadisi Terör" nedeniyle sansürcülükle suçlanıyoruz. Bu çok ağırıma gidiyor.

Polat Alemdar modeli eleştirisi

Hak ve sorumluluklar hepimizi bağlar. Şiddet ve çatışma dönemlerinde gerilimi düşürmek, etnik ve dini ayrımcılıktan kaçınmak, kışkırtıcı olmamak Türkiye'nin imza attığı uluslararası sözleşmelerde ve medyanın etik kurallarında yer alıyor. Ancak "Kurtlar Vadisi" için hep şu söyleniyor: Sonuçta bir film ve olaylar sanal. Hollywood'da böyle onlarca örnek var. Polat Alemdar da 'Türk Rambo'su' olarak görülemez mi?
- Önce denetimle ilgili birkaç hatırlatma yapayım. RTÜK benzeri denetleme kuruluşları dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde var. Hiç kimse, "Özgür basın var" diye kontrolsüz bir medya ortamı oluşmasına neden olabilecek başıbozukluğa izin vermiyor.
Yaptığımız denetimin temelinde Avrupa sınır ötesi yayım sözleşmesinin A'dan Z'ye bütün maddeleri var. Denetimlerde biz de aynı şeyi dikkate alıyoruz ve ona uyuyoruz.
"Kurtlar Vadisi Terör"e gelince, Güneydoğu'daki terör bizim kanayan yaramız. 1984'ten bu yana 30 bin insanımızı kaybettik. Şehit anaları var, gazilerimiz var, terörden mağdur olan binlerce köyü boşaltılan insan var.
Şimdi bu hassas konu bir de devletimizin en egemen, en güçlü unsurlarının da doğrudan ilgilendiği bir konu.

Aynı zamanda siyasi bir sorun.
- Polislerimiz, silahlı kuvvetlerimiz, meşru güçlerimiz zaten görevlerini yapıyorlar.

İllegal yapılaşma
Onların görevlerini "dizi kahramanları"na yüklemek, "Kurtlar Vadisi" tarzı mücadeleyi sanallıktan gerçekliğe yönlendiriyor, öyle mi? Yeni rol modelleri doğuyor.
- Elbette. Polat Alemdar örneğin. Dizideki yaklaşımı, yöntemleriyle ilgili koskoca bir kitap geldi elime. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi araştırma yapmış ve orada sakıncalar görülüyor. Ben spekülasyona neden olacak bir tartışmaya girmek istemiyorum.
Diziyi savunanlar diyor ki, "Bu bir senaryodur, sanaldır." Hakikaten Türkiye'de yalnız "Kurtlar Vadisi"nde değil, başka birkaç dizide de aynı sorun var: Sanal olaylar gerçekmiş gibi insanlara sunuluyor. Özgürlükler doğru kullanılamadığı zaman bütün toplumun özgürlüklerini kısıtlayan, olumsuz etkileyen birtakım "illegal" yapılaşmaların önü açılmış oluyor.

Tehdit yağıyor

TRT deyince Başbakan, RTÜK Başkanı olarak size telefon açıp, 'Bu ne biçim yayın' diye herhangi bir televizyon kanalını şikâyet eder mi?
- Bir kere dahi aramadı.

RTÜK'te iktidar-muhalefet dengesi nasıl? Üzerinizde siyasi baskı var mı?
- Yok.

"Kurtlar Vadisi Terör" için de bunu söyleyebilir misiniz?
- Kesinlikle. Sanal olduğu iddia edilen bir dizi yayından bir şekilde kalkıyor, sorumlusu olarak gösterilen RTÜK üyelerine ölüm tehdidi yağdırılıyor.

Israr edilse kanal kapanırdı

Televizyon yayınlarında tek yol yasaklamak mı, isteyen seyretmez, beğenmeyen...
- Böyle bir şey olabilir mi? RTÜK'ü bu işten sorumlu tutuyorsunuz bir olumsuzluğun engellenmesi için. Peki yayıncının sorumluluğu nerede? Şöyle bir kolaycılık da var. Deniyor ki, "Şirketler bunlara reklam vermesin. RTÜK müdahale etsin." Oysa yayıncının da bir sorumluluğu var. Zaten sınırlı olan frekansı kullanarak kamuoyuna bir şeyler aktarıyorlar. Sonuçta kamu malını kullanıyorlar. Kamunun malını kullanarak kamuyu tahrip eden bir yaklaşımı kabullenebilir misiniz?

Radyo televizyonlar özel değil mi?
- Özel ama kamunun frekansını kullanıyor. Diyelim ki şu anda ülkemizde erotik yayın var. Şifreli bir yayın olmadığında biz müdahale ediyoruz. Şifreli yayınlara müdahale etmiyoruz. Normal olarak bu erotik yayın eğer şifreli yayın olmasa biz müeyyidesini uygularız.
RTÜK olarak tek bir arzumuz var, yayın kuruluşlarının kendi denetimlerini gerçekleştirebilecek bir mekanizmayı en süratli şekilde oluşturmaları. Sadece RTÜK değil mesele, etik kuralları da dikkate almalılar.
1500'e yakın radyo ve TV var

Denetim alanınıza giren radyo televizyon sayısı nedir?
- 1500'e yakın. 1000 dolayında radyo, 300'ün üzerinde televizyon kanalı var.

Nasıl yetişiyorsunuz hepsini izleyebiliyor musunuz?
- Tamamı izleniyor. Bunlar sürekli, günlük olarak uzmanlarımızca takip ediliyor . Bize rapor geliyor.

Hangi yönden daha duyarlısınız?
- Çocukların korunması, reklam sürelerinin aşılması, kişilik haklarına saldırı, şiddetin özendirilmesi, insanlar arasına kin ve nefret tohumları ekilmesi, din istismarı... RTÜK yasasının 4. maddesi bu konudaki ihlalleri önleyici hükümler içeriyor.
Şu anki ceza sistemimizde ekran karartma yok uyarma var. Ardından program durdurma, para cezası, ağırlaştırılmış para cezası. RTÜK yasasının 4. maddesi çok ağır bir müeyyide getiriyor. Toplumu şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa sevk eden yayınlar hakkında. Bunun cezası savunmasız 1 ay yayını durdurmadır. İkinci ihlalde lisansın iptali söz konusu.

Kurtlar Vadisi'nin yayımlayan kanal bunda ısrar etse 1 ay ceza alacaktı, öyle mi?
- Evet. 4. maddeye giriyor.

İzlenme ölçümünde yelpaze genişledi

Televizyonların izlenme oranları da (reyting) sürekli tartışma konusu. Reklam verenler "reyting"leri ölçüt alıyorlar. RTÜK'ün müdahalesiyle AGB ölçütleri değiştirildi ve bazı televizyonlar programları üst sıralara tırmandı. Nasıl oldu?
- Televizyon reklamlarıyla ilgili bir yapı oluşturulmuş. Bunlar AGB şirketini Türkiye'deki "reyting", izlenme ölçümleriyle ilgili tabiri yerindeyse kiralamışlar. AGB denekleri belirliyor. Reklam verenler buna göre televizyon seçiyor. Tamamen ticari amaçlı bir araştırma. Televizyonlar bu sonuçları kendilerine göre açıklayıp birinci olduklarını ilan ediyorlar.
RTÜK'de göreve başladıktan sonra AGB yöneticileri ve reklamcılarla bir araya geldik. Herkesin kabul ettiği bir yöntemle bir araştırma yapılsın ve bu tartışmalar bitsin istiyoruz. İş bu noktada iken AGB'nin esas aldığı ölçümlerde "panel değişikliğine" gidildi. AB grubunun etkisini biraz düşürmüşler. 40 milyonu değil, 56 milyon kişinin dönüşlerini yansıtır bir denek yapısı oluşturmuşlar. Sosyoekonomik yönden Türkiye ortalamasını eskiye göre daha iyi yansıtan bir ölçümlemeye gidilmiş.

MİLLİYET

Benim notum.4 madde gereğince etnik ayrımcılık yapan diziler yasakmış peki SILa dizisinde Türkçe isim yok buna ne dıyorsunuz? Diğer dogu konulu dizilerin birinde Türkçe isim gecmıyor hep şiveli konusmalar, dilimiz hırpalansın sorun yok. Etnik ayrımcılıksa bin beteri dogulu dizilerde yok mu? Bizim geleneklerimiz mi? Töre , berdel vs. Bu diziler avrupada izleniyor ne düşünüyorlar sizce genel Türk insanı hakında? poşulu tipler değil mi?

Gece_
26-02-07, 13:07
bu diziyi show tv arsive aldi inanmassaniz siteyesine bakin niye halen burda eski dizilerde olmasi gerek daha demin kaldirdilar

Kaan82 Zahit Akman söyleşisini oku bir zahmet ne demiş RTÜK Başkanı. Yayınlansaydı 1 ay kapatma cezası verilecekti, devam etselerdi lisansları iptal edilecekti?

Nereye yayınlıyor kanal bu diziyi?

Resmen yayınlama denmiş... Ha yayınlıyorsan yayınla ama 1 ay kapatırım kanalını daha sonra da lisansını iptal ederim demiş...

Ah Digitürk e gecse su dizi bu millet RTÜK e guzel bır cevap verecek Digitürk satısları patladıgında...

_ZeynepSasmaz_
26-02-07, 15:56
http://img182.imageshack.us/img182/9918/91678638tx8.jpg (http://imageshack.us)

KURTLAR VADİSİ BAŞARILIYDI AMA..

Show TV'nin Kurtlar Vadisi'nin yayından kaldırmasının ardından Yeni Şafak'ta yayımlanan haberler üzerine bir çok okur mektubu aldık. Bu mektuplar 'Kurtlar Vadisi taraftarı' veya 'Kurtlar Vadisi karşıtı' olmadan önce daha önemli şeyleri dikkate almamız gerektiğini düşündürüyor.

YUSUF ZİYA CÖMERT
Bize, 'okuma'nın bir eylem olduğu öğretildi. Okumak, önemli bir şeydi, okuduğumuz her kitabın, bizi o kitabı okumadan önceki halimizden bir adım ileri taşır diye düşünür, okurduk.
Bu gerçek değişmedi. Okumak, hâlâ, başka bir şeyle ikame edilmesi mümkün olmayan, güzel bir 'eylem'. Ama galiba, eskisi kadar rağbet görmüyor.

Şimdi, okumaktan çok seyrediyoruz. Her evde en az bir televizyon var ve insanlar, o televizyon neyi gösteriyorsa, onu seyrediyor.

Kitap, dergi, gazete, sadece okuyanlar üzerinde bir etki icra ediyor. Ama televizyon, herkes seyrettiği için, herkesi et-kiliyor.

Televizyonların üzerimizdeki etkisini, insanların günlük konuşmalarında, dizilerin, ekrandaki politik tartışmaların, ekran magazininin ne kadar yer işgal ettiğine bakarak anlayabiliriz.

TV dizileri, toplumu etkileyen görseller arasında en güçlü olanlardan biridir. Biz, toplum olarak bu etkiyi en şiddetli haliyle, 'Dallas' dizisinde hissettik. Mesela, 'Kaçak'taki Dr. Kimble, masum olduğu varsayılan bir insanın 'kaçış'ını anlattığı için, o kadar yıpratıcı değildi. Ama Dallas, 'drama'lardaki geleneksel 'iyi' ve 'kötü' ayrımını da yıkan bir şey oldu. Kabaca söylersek, bir döneme kadar 'istenmeyen' 'sevilmeyen' bir şey olan 'kötü'yü normalleştiren bir aşamaydı, bizim toplumumuz için 'Dallas'lı yıllar.

Zaman geldi, bizim televizyoncularımız da, 'dizi' hazırlamaya başladı. Kimileri baştansavma, sadece geri zekalıları oyalayabilecek kadar basit olsa da, her dizinin kendince topluma vermeye çalıştığı bir şey vardı.

Mesela, bazı dizilerde 'din'le ilgili tezahürler, sadece 'olumsuz' imgeler olarak yer alıyordu. Dürüstlüğü, yoksulluğu, köşedönmeyi ve başka bir çok olguyu öne çıkaran dizilerimiz oldu. Bunlarla ilgili ayrıntılar, ayrı bir inceleme konusu olabilir. Ben, bugünlerde daha güncel olan 'Kurtlar Vadisi'ne değinmek istiyorum. Çünkü, Yeni Şafak'ın bu diziyle ilgili yayınına, okurlarımızdan değişik yönlerde tepkiler geldi.

Kurtlar Vadisi, yakın geçmişteki TV dizileri arasında, en etkili ve en popüler olanıydı. Dizinin senaryosunda, olay örgüsünde, sahnelerinin çekiminde bir özen vardı, yani baştansavma bir iş değildi. Çok da başarılıydı ve çok da seviliyordu.

Bu dizi, bir kaç açıdan toplumu etkiledi. Bu etkilerden biri, toplumda zaten var olan, devlet-mafya ilişkilerinin varlığına dair kanaati pekiştirmesiydi.

Yine ayrıntılara girmeden, meramımı anlatmaya yetecek kadar az analizle yetiniyorum. Dizide, 'şiddet kullanan iyi adamlar' ve 'şiddet kullanan kötü adamlar' vardı. İki taraf da yasadışı şiddet kullanıyordu ama, bunlardan bir tarafın kullandığı şiddet dizinin oluşturduğu atmosfer dolayısıyla 'iyi' diğer tarafın uyguladığı şiddet ise 'kötü'ydü.

Şiddet uygulayan 'iyi'lerin, özellikle ortaöğrenim çağında olan gençler için 'örnek' tipler oluşturması kuvvetle muhtemeldi.

Toplumda 'üretilen' şiddet miktarıyla bu dizi arasında illiyet kuran bir araştırma var mı bilmiyorum. Ama, bu illiyetin varlığına dair bir kanaat de oluştu.

Sonra bu dizi, 'Kurtlar Vadisi Irak' filmiyle, başarılı bir 'final' yaptı. Dizideki, 'şiddet kullanan iyi adamlar' Kuzey Irak'ta toplumumuzun gururunu okşayacak işler yaptılar ve günahlarıyla, sevaplarıyla ortadan kayboldular.

Şimdi, 'Kurtlar Vadisi Terör' çıktı. Bizim asıl konumuz da bu dizi.

Kurtlar Vadisi Terör, Türkiye için en hassas olan konuyu işlemek üzere yayına başladı. Adı bile, milyonlarca insanı ekranın başına çivilemek için yeterliydi. Gerçekten de çiviledi.

İlk bölümün yayınlanmasının ardından tartışmalar başladı. Daha sonra kanal, RTÜK tarafından uyarıldı.

Bu haber, 15 Şubat tarihli Yeni Şafak'ta, 'Kurtlar bu kez vadiden çekiliyor' başlığıyla verildi. Haberde, RTÜK'ün kanal yet-kililerini uyardığı anlatılıyordu.

Bu haberden iki gün sonra, 17 Şubat'ta, dizinin yayından kaldırıldığına dair bir haber yayınlandı. Haber "Oysa daha vurulacak çok adam vardı" başlığıyla verilmişti ve başlığa daha küçük puntolarla 'Her bölümünde onlarca kişinin öldüğü dizi yayından kaldırıldı' ibaresi eklenmişti.

Bu üslup, bir çok okurumuzun yorumladığı gibi, dizinin yayından kaldırılışının olumlu bir gelişme olduğunu ima ediyordu. Biz, haberin ardından, bu üslubu beğendiğini ve beğenmediğini anlatan okur mektupları aldık.

Evet, haberin verilişinde, başlıktaki ve spotlardaki 'vurucu' ifadelerden kaynaklanan bir sertlik var. Bu dozun, haber için 'zaruri' olduğu kanaatinde değilim. Bu kadarını teslim etmekle birlikte, dizinin yayından kaldırılmasına taraftar olsun olmasın, herkesin şu noktayı gözönünde bulundurması gerektiğini düşünüyorum.

Kurtlar Vadisi Terör'ün, bir önceki Kurtlar Vadisi dizisinden bir farkı vardı. Önceki diziye, dizide geçen olaylara, toplumun hemen hemen tamamı, senarstin, yapımcının baktığı yerden bakabilirdi. Ama yeni dizide durum farklı.

Hem konunun çok 'sıcak' çok 'ateşli' bir konu olması hem de içerdiği 'etnik' öğeler sebebiyle, izleyicilerin, bu diziden, 'farklı yönlerde' daha doğrusu 'iki farklı yönde' etkilenmesini önlemek çok zor.

Kurtlar Vadisi yayına devam etseydi yine diğer yapımların bir kaç katı fazla izlenecekti. Gerçekten başarılıydı. İnsanlarımız, hayattaki rollerini ekranlara bakarak seçecek kadar TV bağımlısı olmasa, belki yayınlanması yararlı bile olabilirdi.

26.02.2007

m.alara
26-02-07, 15:57
duyduguma gore bu diziyi KANAL A almis ama dogru mu yanlis mi bilmiyorum

benim duyduğuma görede artık hiç bir yerde yayınlanmayacakmış. çünkü çekim yapmak için gerekli izinleri dahi alamıyormuş pana film.

ziyadayi
26-02-07, 16:02
en azından daha farklı aama benzer bir isimle çıkamaz mı? belki gerçekten de vatana millete faydalı yanları vardır.

mc_merve
26-02-07, 19:16
"Oğlum Mehmet de Polat Alemdar'ı taklit ediyor!!!" Abdullah Gül'den ilginç açıklama!

Dışişleri Bakan'ı Abdullah Gül; "Kurtlar Vadisi dizisinin tamamını izlemedim ama oğlum televizyonun önünde zıplarken, gördüklerini taklit ederken ilgimi çekti!"

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Ortadoğu konulu uluslararası toplantıya katılmak üzere Pakistan'a giderken, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ve ilk kez yayından kaldırılan "Kurtlar Vadisi" dizisiyle ilgili yorum yaptı. Gazeteciler Bakan Gül'e, Kurtlar Vadisi dizisini izleyip izlemediğini ve dizi hakkındaki düşüncelerini sordu.

Gül, şöyle konuştu: "Zaman zaman küçük oğlum (Mehmet) seyrederken, televizyonun önünde zıplarken, orada gördüklerini taklit ederken benim de ilgimi çekti ve zaman zaman gördüm televizyonda. Tamamını seyretmedim."

Gül, bir gazetecinin "Oğlunuzun Kurtlar Vadisi dizisinden etkilenmesinden memnun musunuz" sorusunu ise "Etkilendiği hususlardan memnun değilim" diye yanıtladı. Ve şöyle devam etti: "Sansüre karşıyız tabii, ama bunun self-kontrol diyebileceğimiz bir şekilde yayıncılar arasında yazılmayan bir mutabakat olması gerekir. Dediğim gibi, film, dizi yapımcıları için de geçerlidir. Sadece o tip diziler için değil, başka tip diziler için de. Gündüzleri bakıyorsunuz, evde oturan kadınların seyrettiği öyle tip filmler var ki, bunlar uzun bir süre içinde gerçekten büyük tahribat yapıyor. Yani bir seviyesizlik çıkıyor ortaya memlekette. Film, dizi yapımcılarının, rejisörlerin, artistlerin arasında yazılı olmayan mutabakat olmalı. Bu konuları dert edinip daha kontrollü olmalarını tavsiye ederim."

mc_merve
26-02-07, 19:49
RTÜK'e tehdit yağıyor

Kurtlar Vadisi Terör'ün yayından kaldırılmasının ardından RTÜK'e tehdit üzerine tehdit yağıyor.

Kurtlar Vadisi dizisine önceki yönetim bazı müeyyideler uygulamış. Kurtlar Vadisi Irak filmi TV'de oynadığında bir müeyyide uyguladık. Dizi yeniden çekilirken de Show TV yöneticilerini uyardık

DERYA SAZAK: Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Kurtlar Vadisi Terör" dizisinin yayımdan kaldırılması üzerine hayli eleştiri aldı, yapımcı şirket "kapatılma" uyarısı ve baskısı sonucu diziyi çektiklerini açıkladı ve RTÜK'ü "sansürcülük"le suçladı. Medya da ikiye bölündü. Dizinin yayından kaldırılmasını eleştirenler olduğu kadar, "hukuk dışı yollardan" terör mücadelesini konu alan bir dizinin Türkiye'ye zarar vereceği öne sürüldü. Dizi neden yasaklandı?

ZAHİD AKMAN: "Kurtlar Vadisi", 2004 ve 2005 yılına damgasını vuran bir dizi oldu. Bizden önceki yönetim de bazı müeyyideler uygulamış. Sinema filmi yapıldı, "Kurtlar Vadisi Irak" diye. O film televizyonda yayımlanırken RTÜK olarak içerikte gördüğümüz bir ihlalden dolayı yasanın 4. maddesine göre bir müeyyide uyguladık.
Dizi yeniden çekilirken Show TV yöneticilerini bu ihlaller konusunda uyardık. Onlarda görüştüler kendi aralarında ve ilk bölümden sonra kaldırdılar.

DERYA SAZAK:Bu yaptığınız sansüre girmiyor mu? Eskiden de sinema filmleri gösterime girmeden Ankara'ya sansüre gönderilirdi. O günlere mi dönüyoruz?

ZAHİD AKMAN: - Hayır. RTÜK'ün böyle bir misyonu yok. Yayıncılıktan gelen bir arkadaşınız olarak söylüyorum, sansüre kesinlikle izin vermeyiz. Özgür yayıncılığa dokundurtmayız. Haber alma özgürlüğünün güvence altına alındığı, herhangi bir şekilde müdahaleye uğramadığı ortamdan yanayız.
"Kurtlar Vadisi Terör" dizisinin yayına gireceğini Show TV ekranlarından öğrendik. Tanıtımlar başladı ve o günlerde diğer medya gruplarında özellikle bu diziyle ilgili çok aleyhte şeyler yazıldı. Bunları önemsemedik. Çünkü ülkemizde zaman zaman rekabetten kaynaklanan çekişmeler oluyor. Fakat bunu aşan bir kamuoyu tepkisi geldi. RTÜK tarihinde hiç olmadığı kadar, yayımlanmamış bir diziyle ilgili tepki ulaştı on binlerin üzerinde.

DERYA SAZAK:Dizi başlamadan, aleyhinde.
ZAHİD AKMAN:- Evet ama bunları değerlendirmeden önce dizinin yayımını bekledik. O arada Hrant Dink cinayeti işlendi. Türkiye'de birilerinin "vatansever - vatan haini" tarzında yargılamalarda bulunup kendi müeyyidelerini uyguladıkları bir ortama şiddet içeren dizilerin de katkıda bulunduğu tartışmaları alevlendi.

Dizi için ilk uyarı

DERYA SAZAK:"Derin devlet" ve çeteleşmeler.
ZAHİD AKMAN:- Evet. Ancak bunun tek sebebi dizilerdir demek, dizi yapımcılarına haksızlık olur. Böyle bir ortamın oluşmasında herkesin etkisi, katkısı olmuştur. Kurtlar Vadisi de bu bağlamda gündeme gelmiştir. Dizi perşembe günü yayımlandı. Kurul üyeleri pazartesi günü bir araya geldik. Haber programları, kadın kuşağı programları, sporcular, reklamcılarla ilgili bir ihlal artışı söz konusu olduğu zaman, hemen bir müeyyide uygulamak yerine önceden çağırıp görüşüyoruz. Yayıncılar da bundan hoşnut. Aynı şeyi Kurtlar Vadisi'nde yaptık: Ya ceza vermek zorunda kalacaktık, ya uyaracaktık.

DERYA SAZAK:Diyalogla çözüm.
ZAHİD AKMAN:- Show TV yetkilisini çağırdık, tüm açık kalplilikle bu görüşlerimizi anlattık. Şimdi o arkadaşlar "İhlal raporu yok" diyorlar. O kadar mükemmel bir çalışma yaptı ki arkadaşlarımız, sıkıntı olmasa zaten bu diziyi niye gündeme alalım! Kanal yöneticilerini niye çağıralım. Geldiler, konuştuk ertesi gün beni aradı televizyon yetkilisi, "Yayımlamama ihtimalimiz büyük" dedi.
Ben o akşam yayım saatine kadar kadar dizinin kaldırıldığını bilmiyordum. Dizisi yayından kalkan şirket adeta bize savaş açtı. Neredeyse "vatan haini" ilan edildik.

DERYA SAZAK:"Kurtlar Vadisi RTÜK" oldu.
ZAHİD AKMAN:Şimdi benim üzüldüğüm şu Milliyet'te siz de okur temsilciliği yapıyorsunuz. Gazetelerdeki gibi televizyonlarda da "izleyici temsilciliği" oluşturmak ve RTÜK'ün denetimini olabildiğince aza indirip bir iç denetim getirmeye çalışırken bu tartışmalar oluyor. Madem özgürlükleri savunuyoruz, Batı demokrasilerinde ve Türkiye'de yazı basında olduğu gibi televizyonlarda da belli sorumluluk mekanizmaları oluşturmak zorundayız.
Biz iyi niyetle bunu yapmaya çalışırken "Kurtlar Vadisi Terör" nedeniyle sansürcülükle suçlanıyoruz. Bu çok ağırıma gidiyor.

Polat Alemdar modeli eleştirisi

DERYA SAZAK:Hak ve sorumluluklar hepimizi bağlar. Şiddet ve çatışma dönemlerinde gerilimi düşürmek, etnik ve dini ayrımcılıktan kaçınmak, kışkırtıcı olmamak Türkiye'nin imza attığı uluslararası sözleşmelerde ve medyanın etik kurallarında yer alıyor. Ancak "Kurtlar Vadisi" için hep şu söyleniyor: Sonuçta bir film ve olaylar sanal. Hollywood'da böyle onlarca örnek var. Polat Alemdar da 'Türk Rambo'su' olarak görülemez mi?

ZAHİD AKMAN:Önce denetimle ilgili birkaç hatırlatma yapayım. RTÜK benzeri denetleme kuruluşları dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde var. Hiç kimse, "Özgür basın var" diye kontrolsüz bir medya ortamı oluşmasına neden olabilecek başıbozukluğa izin vermiyor.
Yaptığımız denetimin temelinde Avrupa sınır ötesi yayım sözleşmesinin A'dan Z'ye bütün maddeleri var. Denetimlerde biz de aynı şeyi dikkate alıyoruz ve ona uyuyoruz.
"Kurtlar Vadisi Terör"e gelince, Güneydoğu'daki terör bizim kanayan yaramız. 1984'ten bu yana 30 bin insanımızı kaybettik. Şehit anaları var, gazilerimiz var, terörden mağdur olan binlerce köyü boşaltılan insan var.
Şimdi bu hassas konu bir de devletimizin en egemen, en güçlü unsurlarının da doğrudan ilgilendiği bir konu.

DERYA SAZAKAynı zamanda siyasi bir sorun.
ZAHİD AKMANPolislerimiz, silahlı kuvvetlerimiz, meşru güçlerimiz zaten görevlerini yapıyorlar.

İllegal yapılaşma

DERYA SAZAKOnların görevlerini "dizi kahramanları"na yüklemek, "Kurtlar Vadisi" tarzı mücadeleyi sanallıktan gerçekliğe yönlendiriyor, öyle mi? Yeni rol modelleri doğuyor.
ZAHİD AKMAN- Elbette. Polat Alemdar örneğin. Dizideki yaklaşımı, yöntemleriyle ilgili koskoca bir kitap geldi elime. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi araştırma yapmış ve orada sakıncalar görülüyor. Ben spekülasyona neden olacak bir tartışmaya girmek istemiyorum.

Tehdit yağıyor

DERYA SAZAKTRT deyince Başbakan, RTÜK Başkanı olarak size telefon açıp, 'Bu ne biçim yayın' diye herhangi bir televizyon kanalını şikâyet eder mi?
ZAHİD AKMANBir kere dahi aramadı.

DERYA SAZAKRTÜK'te iktidar-muhalefet dengesi nasıl? Üzerinizde siyasi baskı var mı?
ZAHİD AKMANYok.

DERYA SAZAKKurtlar Vadisi Terör" için de bunu söyleyebilir misiniz?

ZAHİD AKMANKesinlikle. Sanal olduğu iddia edilen bir dizi yayından bir şekilde kalkıyor, sorumlusu olarak gösterilen RTÜK üyelerine ölüm tehdidi yağdırılıyor.

Israr edilse kanal kapanırdı

DERYA SAZAKTelevizyon yayınlarında tek yol yasaklamak mı, isteyen seyretmez, beğenmeyen...
ZAHİD AKMANBöyle bir şey olabilir mi? RTÜK'ü bu işten sorumlu tutuyorsunuz bir olumsuzluğun engellenmesi için. Peki yayıncının sorumluluğu nerede? Şöyle bir kolaycılık da var. Deniyor ki, "Şirketler bunlara reklam vermesin. RTÜK müdahale etsin." Oysa yayıncının da bir sorumluluğu var. Zaten sınırlı olan frekansı kullanarak kamuoyuna bir şeyler aktarıyorlar. Sonuçta kamu malını kullanıyorlar. Kamunun malını kullanarak kamuyu tahrip eden bir yaklaşımı kabullenebilir misiniz?

DERYA SAZAKRadyo televizyonlar özel değil mi?
ZAHİD AKMANÖzel ama kamunun frekansını kullanıyor. Diyelim ki şu anda ülkemizde erotik yayın var. Şifreli bir yayın olmadığında biz müdahale ediyoruz. Şifreli yayınlara müdahale etmiyoruz. Normal olarak bu erotik yayın eğer şifreli yayın olmasa biz müeyyidesini uygularız.
RTÜK olarak tek bir arzumuz var, yayın kuruluşlarının kendi denetimlerini gerçekleştirebilecek bir mekanizmayı en süratli şekilde oluşturmaları. Sadece RTÜK değil mesele, etik kuralları da dikkate almalılar.
1500'e yakın radyo ve TV var

DERYA SAZAKDenetim alanınıza giren radyo televizyon sayısı nedir?
ZAHİD AKMAN1500'e yakın. 1000 dolayında radyo, 300'ün üzerinde televizyon kanalı var.

DERYA SAZAKNasıl yetişiyorsunuz hepsini izleyebiliyor musunuz?
ZAHİD AKMANTamamı izleniyor. Bunlar sürekli, günlük olarak uzmanlarımızca takip ediliyor . Bize rapor geliyor.

DERYA SAZAKHangi yönden daha duyarlısınız?
ZAHİD AKMANÇocukların korunması, reklam sürelerinin aşılması, kişilik haklarına saldırı, şiddetin özendirilmesi, insanlar arasına kin ve nefret tohumları ekilmesi, din istismarı... RTÜK yasasının 4. maddesi bu konudaki ihlalleri önleyici hükümler içeriyor.
Şu anki ceza sistemimizde ekran karartma yok uyarma var. Ardından program durdurma, para cezası, ağırlaştırılmış para cezası. RTÜK yasasının 4. maddesi çok ağır bir müeyyide getiriyor. Toplumu şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa sevk eden yayınlar hakkında. Bunun cezası savunmasız 1 ay yayını durdurmadır. İkinci ihlalde lisansın iptali söz konusu

DERYA SAZAK:Kurtlar Vadisi'nin yayımlayan kanal bunda ısrar etse 1 ay ceza alacaktı, öyle mi?

ZAHİD AKMAN:Evet. 4. maddeye giriyor.

İzlenme ölçümünde yelpaze genişledi

DERYA SAZAKTelevizyonların izlenme oranları da (reyting) sürekli tartışma konusu. Reklam verenler "reyting"leri ölçüt alıyorlar. RTÜK'ün müdahalesiyle AGB ölçütleri değiştirildi ve bazı televizyonlar programları üst sıralara tırmandı. Nasıl oldu?

ZAHİD AKMANTelevizyon reklamlarıyla ilgili bir yapı oluşturulmuş. Bunlar AGB şirketini Türkiye'deki "reyting", izlenme ölçümleriyle ilgili tabiri yerindeyse kiralamışlar. AGB denekleri belirliyor. Reklam verenler buna göre televizyon seçiyor. Tamamen ticari amaçlı bir araştırma. Televizyonlar bu sonuçları kendilerine göre açıklayıp birinci olduklarını ilan ediyorlar.
RTÜK'de göreve başladıktan sonra AGB yöneticileri ve reklamcılarla bir araya geldik. Herkesin kabul ettiği bir yöntemle bir araştırma yapılsın ve bu tartışmalar bitsin istiyoruz. İş bu noktada iken AGB'nin esas aldığı ölçümlerde "panel değişikliğine" gidildi. AB grubunun etkisini biraz düşürmüşler. 40 milyonu değil, 56 milyon kişinin dönüşlerini yansıtır bir denek yapısı oluşturmuşlar. Sosyoekonomik yönden Türkiye ortalamasını eskiye göre daha iyi yansıtan bir ölçümlemeye gidilmiş.

............................................

Milliyet
Derya SAZAK

Hirotaro
26-02-07, 20:04
RTUK üyeleri,sizin yaptığınız resmen sansürdür,bunun başka açıklaması yok.
Ayrıca yasaklayarak,hangi yanda olduğunuzu da gösterdiniz.

mc_merve
26-02-07, 20:24
ya birileri diyo rtuk yasaklamdi daha uyuk kisler var bu sansuru arkasainda

birileri diyo rtuk sansurledi

kime inanacagimi sasirdim

tam bir aciklama gelmediki pana filmden kvtnin onu ile ilgli en azindan bitti bidaha ekranlara gelmicek desinle rbosuna umitlenmeyelim yada bekleyin yakinda izleceksiniz desinler bekleylim ama hicbir karar yok ortada............

TuErKe
26-02-07, 20:28
bu dizini yeniden yayinlanmasi icin ne gerekiyosa yapalim ve elimizden geldigince protesto edelim lütfen cünkü bu dizi türkiyedeki tüm gercekleri ortaya koyuyor..bu yüzden bazilari rahatsiz oluyor ama bunlarida biraz halka acmamiz lazim..

Sahra359
26-02-07, 21:13
..3 hafta oldumu ya?..oldu gercekten..ya ööf..
daha hic bi haber de mi yok?
ya evet yada hayir desinler kardesim..bu ne..bekletiyolar adami..

Taşkın
26-02-07, 21:33
Ne kadar aciz bir kanalmış bu show tv.
Zamanın da bu millete mehmet ali erbili , huysuzu , hülyayı ve daha nicelerini yayınlarlarken rtük ün kapatma cezalarını hiçe sayıp yine de bu tip programları yayınlamaya devam eden yöneticileri biraz olsun sağduyuya davet ediyorum.
Ben Pana film in yöneticisi olsam gider ne yapar eder bir yayıncı kuruluş ile kesinlikle anlaşırdım.
Yayınlanma saatinde Türkiye de hayatı durduran bir programı yayınlamak isteyen bir tv kanalı ya da internet şirketi mutlaka vardır.
Türkiye de yoksa Yutdışında kesinlikle vardır.

mc_merve
26-02-07, 22:52
RTÜK Üst Kurulu' nun, "Sansür ve tehdit" uyguladığı Kurtlar Vadisi Terör dizisi 2 haftadır yayına giremedi...
RTÜK TV' DEN GERÇEK ANKET:
(Gerçek Anket: Ayni IP numarasından,
günde sadece bir oy kullanılır)
İŞTE 35 BİNE YAKLAŞAN TÜRK HALKININ KARARI:
KURTLAR VADİSİ TERÖR YAYINLANSIN MI...?
-----------------
HAYIR YAYINLANMASIN:
1.562 OY % 4.54

EVET YAYINLANSIN :
32.824 OY % 95.46
--------------------------------
RTÜK ÜST KURULU KENDİSİNE ULAŞAN SADECE 16 BİN OY' DAKİ "TEPKİ OYLARI" ( sayı ve oran açıklanmadı) ÜZERİNE "TEHDİTLE YAYINDAN KALDIRTTIĞI" KURTLAR VADİSİ TERÖR İÇİN,
RTUK TV' NİN BU GERÇEK ANKETİ KARŞISINDA NE YAPACAK..?
Oylama Sonuçları
KURTLAR VADİSİ TERÖR YAYINI DEVAM ETSİN Mİ...?
HAYIR YAYINLANMASIN 1562 oy. (4.54 %)
EVET YAYINLANSIN 32824 oy. (95.46 %)
Toplam Oy: 34386

Taşkın
26-02-07, 23:29
Ben buradaki 1 562 kişilik oyun bir kısmının K.V. nin konusunu tam olarak bilmediğini veya bizim gibi insanların bu diziye göstermiş olduğu ilgiden dolayı rahatsız olup onların üzerinde antipati oluşturmuş olabileceğimizi düşünüyorum.

mc_merve
26-02-07, 23:32
y off mdi kvt olsaydi burasi dolup tasardi ama simdi kims eyok arada 1 veya iki kisi oluyo o kadar zaten yakinda eski dizilere alirlar off

ama ben ginede tkr ederim bunca zaman bekletikleri icin

Sahra359
26-02-07, 23:55
RTÜK Üst Kurulu' nun, "Sansür ve tehdit" uyguladığı Kurtlar Vadisi Terör dizisi 2 haftadır yayına giremedi...
RTÜK TV' DEN GERÇEK ANKET:
(Gerçek Anket: Ayni IP numarasından,
günde sadece bir oy kullanılır)
İŞTE 35 BİNE YAKLAŞAN TÜRK HALKININ KARARI:
KURTLAR VADİSİ TERÖR YAYINLANSIN MI...?
-----------------
HAYIR YAYINLANMASIN:
1.562 OY % 4.54

EVET YAYINLANSIN :
32.824 OY % 95.46
--------------------------------
RTÜK ÜST KURULU KENDİSİNE ULAŞAN SADECE 16 BİN OY' DAKİ "TEPKİ OYLARI" ( sayı ve oran açıklanmadı) ÜZERİNE "TEHDİTLE YAYINDAN KALDIRTTIĞI" KURTLAR VADİSİ TERÖR İÇİN,
RTUK TV' NİN BU GERÇEK ANKETİ KARŞISINDA NE YAPACAK..?
Oylama Sonuçları
KURTLAR VADİSİ TERÖR YAYINI DEVAM ETSİN Mİ...?
HAYIR YAYINLANMASIN 1562 oy. (4.54 %)
EVET YAYINLANSIN 32824 oy. (95.46 %)
Toplam Oy: 34386

ya anlamiyorum..e bukadar kisi istiyosa..niye yayinlanmiyooo ya bu dizi??!!
E bu gercek ankete gercekten ne aciklama vercekler..merak ediyorum..

Taşkın
26-02-07, 23:56
Burada önemli bir haber var.
Galiba dizinin bekleyenleri olarak daha çok bekleyeceğiz.
http://www.milliyet.com.tr/2007/02/26/siyaset/asiy.html

sondakika
27-02-07, 00:02
uyarmışlar show falan... :icon_evil

bu ülkenin adam olduğunu görmeden ölürsem bu bana çok koyar çok.. galiba olmayacak gibi.. gazetelerdeki gündem ve haberlere bakarsak ki yarın tarihi bir günün yıl dönümü.. demekki değişen birşey yok.. aynı tas aynı haman aynı mekan aynı zaman aynı hamamcı.. herşey aynı..

sansür yeniden hortladı.. valla bizi AB'de kurtaramaz.. yada başka kriterler.. olay kafayla alakalı.. galiba bizim genlerde sorun var....

mc_merve
27-02-07, 00:10
son dakika bir ara buraya hic yorum yapmican zannettim
gercekten yorumlern cok dogru
ama elbet dunya tersine doner birgun

CagkaNero
27-02-07, 00:21
icimdeki umut artik tükendi tükenicek

hala mail atiyorum rtüke oylamalara katiliyorum elimden gelen herseyi yapiyorum ama kesin bir karar olmadikca umudum tpkenmeye devam ediyor ... keske dogru düzgün bi aciklama olsa panafilmden
televizyondami oynaticaklar(hic umudum yok)
cdmi saticaklar(bunada pek inanmiyorum
yoksa sinema filmimi cekicekler(en dogrusu bu olur herhalde-ama dizinin ayri bi tadi var tabikide)
artik bisey desinler kafayi yemek üzereyiz

axid
27-02-07, 13:48
icimdeki umut artik tükendi tükenicek

hala mail atiyorum rtüke oylamalara katiliyorum elimden gelen herseyi yapiyorum ama kesin bir karar olmadikca umudum tpkenmeye devam ediyor ... keske dogru düzgün bi aciklama olsa panafilmden
televizyondami oynaticaklar(hic umudum yok)
cdmi saticaklar(bunada pek inanmiyorum
yoksa sinema filmimi cekicekler(en dogrusu bu olur herhalde-ama dizinin ayri bi tadi var tabikide)
artik bisey desinler kafayi yemek üzereyiz

bende ayni senin durumundayim hala rtüke mesaj atiyorum ama umudumuzu kaybetmemeliyiz saniyorumki pana film yakinda biz sevenlerine en kisa zamanda bir aciklama yapacaktir bizi dizimizden mahrum etmeyecektir ama bizde rtügü bos birakmamaliyiz dizinin sevenleri unutmus zannetmesinler sonuna kadar kurtlar vadisi icin savasacagiz

axid
27-02-07, 13:51

bu ülkenin adam olduğunu görmeden ölürsem bu bana çok koyar çok.. galiba olmayacak gibi.. gazetelerdeki gündem ve haberlere bakarsak ki yarın tarihi bir günün yıl dönümü.. demekki değişen birşey yok.. aynı tas aynı haman aynı mekan aynı zaman aynı hamamcı.. herşey aynı..

sansür yeniden hortladı.. valla bizi AB'de kurtaramaz.. yada başka kriterler.. olay kafayla alakalı.. galiba bizim genlerde sorun var....

son dakika senin bütün yazdiklarina katiliyorum bende bu ülkenin adam oldugunu görmeden ölürsem banada cok koyar

ziyadayi
27-02-07, 14:11

bu ülkenin adam olmadığı olamayacağı fikrine nerden kapıldığınızı merak ediyorum. gazetelerin manşetlerine bakınca ne gördünüz? 28 şubatın (hâlâ) savunucusu konumunda olan gazetelerin gündemlerine bakmayın yalnızca. on yıldır türkiyede çok şey değişti. asıllarını tanıyamadıklarımızın kontrolünü, bizim gibi düşünen, bizim gibi yaşayan insanlar almaya başladı. iyiye giden şeyler var. orta doğuda hakimiyetini ağır ağır kuran bir Türkiye var.

ve bizi AB de kurtaramaz ne demek?
sanki biz AB ye muhtacız.. böyle mi düşünüyorsunuz?
ben de şunu söyleyeyim:
AB dediğiniz şeyin on yıllık ömrü kaldı mı ki?

kurtlar vadisi, işte bütün bu konuları ilgilendiren bir diziydi. her şey açıktı. ve kesinlikle birşeyler anlatmaya çalışıyordu. ve "kurtlar vadisi terör" de aynı misyonu yüklenecekti. adından anladığımız gibi, gündemdeki bir konuyu, aslında her kritik dönemde gündeme gelen bir konuyu; terörü işleyecekti. terörün nasıl, ne amaçla ve kimler tarafından kullanıldığını gösterecekti. terörün faillerinin kendi bildiklerine iş yapmadıklarını, her birinin uluslararası bağlantılardan süzülüp gelen emirlerle vazife üstlendiği gerçeğini vurgulayacaktı.

böylesine şerefli bir misyonu oluşu yönüyle bakınca, elbette yayından kaldırılması hepimiz için üzücü. ancak konuları işleme tarzı toplumun ciddî bir kesimi tarafından yadırganan, belli yaşın altındaki izleyiciler için faydasından çok zararı olduğu tecrübeyle sabit olan bir dizinin yayından kaldırılması, "tedbir" amaçlı bile olsa yerindedir.

yoksa
dizideki karakterlerden etkilenip birbirine rajon kesen, arkadaşına bıçak sallayan, intihar etmeye kalkan gençlerimizin canlarının, ruh sağlıklarının bir fanatiğin dizi aşkından daha önemli olduğunu hepimiz kabul ediyoruzdur.

çözümse bana göre KV terör'de bazı şeylerin değiştirilmesi kadar ağır birşey olamayacağına göre, yayınlanma yerinin daha özel bir kanal olmasıdır. bilmiyorum, belki de sadece bunun için "kurtlar vadisi kanalı" çıkmalıdır.

abdullah_54
27-02-07, 15:37
Biz eğer kalkınmış demokratik bir ülkede yaşıyor olsaydık bir dizi (sadece bir dizifilm) saçma nedenler(kötü örnek oluyor gerekçesi:4 yıldır nerelerdeydiniz/hayat acı her zaman pembe diziler izleyip beyniniz yıkanacağına biraz hayatın gerçekleriyle yüzleşin sevinç olabileceği gibi şiddet te hüzünde olur bunu kavrayın,bu nedenle bu kötü örnek-şiddet tarzı makaleler mantıksız bahaneler !) öne sürülerek yayını yasaklanmazdı gizli güçlerin esiri haline gelmiş küçük adamlarla! 10 yıl da geçse 100 yılda geçse bu ülke adam olmaz !

_ZeynepSasmaz_
27-02-07, 16:53
Rtük Başkani Itiraf Etti: Yayinlansaydi, Kanali Kapatacaktik

Rtük Başkani Zahid Akman, Milliyet Gazetesinde Yayinlanan Röportajinda, Kurtlar Vadisi Terör'e Uygulanan Sansürü Itiraf Etti. Akman, Derya Sazak'in, "kurtlar Vadisi'ni Yayinlayan Kanal Bunda Israr Etse, 1 Ay Ceza Alacakti, öyle Mi?" Sorusuna, "evet" Yanitini Verdi.

axid
27-02-07, 16:55
arkadaslar ya artik forma kimse ugramiyor ankette sadece 14 almis gelmis gelecek en iyi dizi artik haksizliga dayanamiyorum ooof ya bu kadar kolaymi hersey

papatya67
27-02-07, 17:26
bu ülkenin adam olmadığı olamayacağı fikrine nerden kapıldığınızı merak ediyorum. gazetelerin manşetlerine bakınca ne gördünüz? 28 şubatın (hâlâ) savunucusu konumunda olan gazetelerin gündemlerine bakmayın yalnızca. on yıldır türkiyede çok şey değişti. asıllarını tanıyamadıklarımızın kontrolünü, bizim gibi düşünen, bizim gibi yaşayan insanlar almaya başladı. iyiye giden şeyler var. orta doğuda hakimiyetini ağır ağır kuran bir Türkiye var.

ve bizi AB de kurtaramaz ne demek?
sanki biz AB ye muhtacız.. böyle mi düşünüyorsunuz?
ben de şunu söyleyeyim:
AB dediğiniz şeyin on yıllık ömrü kaldı mı ki?

kurtlar vadisi, işte bütün bu konuları ilgilendiren bir diziydi. her şey açıktı. ve kesinlikle birşeyler anlatmaya çalışıyordu. ve "kurtlar vadisi terör" de aynı misyonu yüklenecekti. adından anladığımız gibi, gündemdeki bir konuyu, aslında her kritik dönemde gündeme gelen bir konuyu; terörü işleyecekti. terörün nasıl, ne amaçla ve kimler tarafından kullanıldığını gösterecekti. terörün faillerinin kendi bildiklerine iş yapmadıklarını, her birinin uluslararası bağlantılardan süzülüp gelen emirlerle vazife üstlendiği gerçeğini vurgulayacaktı.

böylesine şerefli bir misyonu oluşu yönüyle bakınca, elbette yayından kaldırılması hepimiz için üzücü. ancak konuları işleme tarzı toplumun ciddî bir kesimi tarafından yadırganan, belli yaşın altındaki izleyiciler için faydasından çok zararı olduğu tecrübeyle sabit olan bir dizinin yayından kaldırılması, "tedbir" amaçlı bile olsa yerindedir.

yoksa
dizideki karakterlerden etkilenip birbirine rajon kesen, arkadaşına bıçak sallayan, intihar etmeye kalkan gençlerimizin canlarının, ruh sağlıklarının bir fanatiğin dizi aşkından daha önemli olduğunu hepimiz kabul ediyoruzdur.

çözümse bana göre KV terör'de bazı şeylerin değiştirilmesi kadar ağır birşey olamayacağına göre, yayınlanma yerinin daha özel bir kanal olmasıdır. bilmiyorum, belki de sadece bunun için "kurtlar vadisi kanalı" çıkmalıdır.

terörü nasıl anlatacaklardı.gerçekte olmayan bir şeyi anlatmadılar.Türk ve Kürt kardeşliğini en güzel biçimde daha ilk bölümde ne güzel anlattılar.şiddet sahnelerini en aza indirdiler. hatta otobüs baskında bile kurşunlanma sahnelerini göstermediler.anlatılanları hangisi yalandı. karakol basılmadımı? otobüsler durdurulup insanlar kurşuna dizilmedimi? terörün bela bir şey olduğunu daha nasıl anlatsınlar.herhalde teröristlerle dağda halay çekerek anlatamazlardı. bu sorun ülkemizin gerçeği. bu gerçeği öğrenmemizi istemeyen güçler tarafından durduruldu. şiddet bahanesi oldu. 30 milyon kişinin severek izlediği bir diziye elbirliği ile kıydılar. ama Türk halkı daha ilk bölümde herşeyi anladı.şiddet olmadığı halde dizinin kaldırılmasıylada milletin gözü açıldı.

mc_merve
27-02-07, 19:01
arkadaslar ya artik forma kimse ugramiyor ankette sadece 14 almis gelmis gelecek en iyi dizi artik haksizliga dayanamiyorum ooof ya bu kadar kolaymi hersey

bende katiliyorum ahh simdi dizimiz olsaydi burasi dolur tasardi nerdde neyse

Sahra359
28-02-07, 00:21
bende katiliyorum ahh simdi dizimiz olsaydi burasi dolur tasardi nerdde neyse

sana katiliyorum
ama umudumuzu yitirmeyelim..pana film söz verdi..muhakkak kvt kavuscaz..insallah

mc_merve
28-02-07, 00:23
3 hafa oldu ya bilmiyorum benim herkesden cok umudum vardi ma gidegide azaliyo

ihsallah bize bir supriz yaparlar

lea
28-02-07, 12:07
ya evet kımseden haber yok ya neden kımse bişey söylemiyor ya...

Sahra359
28-02-07, 15:04
bende bunu soruyorum kendime
Ya"evet,yayinlamaya calisiyoruz"desinler..yada"hayir..imkansiz yayinlamamiz"..ama bi sey desinler..

mc_merve
28-02-07, 15:26
offof bizim herhalde buraya tek yazabilicegimiz cumleler bunlarmi oclak ne zaman geri doncek diye

hazoş
28-02-07, 15:54
niye sessiz kalıyorlar ki merakla ve umutla onları bekliyoruz ama bir açıklamayı hak ediyoruz onada rtük karışamaz herhalde !!

mc_merve
28-02-07, 16:02
bilsem sadece susuyolar sanirim baska bir dizi cekiliyomus ayrilik diye ona ilgi gosteriyolar ya en azindan yayinlamicaklarsa soylesinler bizde beklemeyelim bence saygisizlik oluyo bu

_ZeynepSasmaz_
28-02-07, 16:28
Muhakkak bir acıklama yaparlar. Bir de umudunuzu kaybetmeyin. Dizinin bir sekilde izleyiciye ulasacağının acıklamasını yapmıstı Pana Film.

mc_merve
28-02-07, 16:36
ya en azindan bari bekleyin bri aciklama gelcek desinler 1 sene beklerim onemli degil ama hicbir haber vermiyolar neyse beklemekten baska caremz yok sanirim

Sahra359
28-02-07, 22:39
evet..bende beklerim beklemesine. ama beklememiz bakalim nereye kadar gitcek..aciklama bi yapsalar..
ama iste benim hala umudum var..cünki söz verdi pana film..sözün arkasinda durur

mc_merve
01-03-07, 00:08
ihsallh durur ama sanirim herkesin umudu kalmadi eskiden azda olsa gelirlerdi simdi yok kims ebu bolumde ben sirf kvt icin giriyorum

Hirotaro
01-03-07, 05:14
ya en azindan bari bekleyin bri aciklama gelcek desinler 1 sene beklerim onemli degil ama hicbir haber vermiyolar neyse beklemekten baska caremz yok sanirim

mervecim hiç merak etme,nasıl olursa olsun bu diziyi mutlaka izleyeceğiz.Biraz sabır ve desteğe devam.ben hala mesajlarımı yağdırmaya devam ediyorum

ziyadayi
01-03-07, 15:44
Biz eğer kalkınmış demokratik bir ülkede yaşıyor olsaydık bir dizi (sadece bir dizifilm) saçma nedenler(kötü örnek oluyor gerekçesi:4 yıldır nerelerdeydiniz/hayat acı her zaman pembe diziler izleyip beyniniz yıkanacağına biraz hayatın gerçekleriyle yüzleşin sevinç olabileceği gibi şiddet te hüzünde olur bunu kavrayın,bu nedenle bu kötü örnek-şiddet tarzı makaleler mantıksız bahaneler !) öne sürülerek yayını yasaklanmazdı gizli güçlerin esiri haline gelmiş küçük adamlarla! 10 yıl da geçse 100 yılda geçse bu ülke adam olmaz !

daraltılmış beyniyle "bizim insanımızdan adam olmaz!" diyen zihniyetten adam olmaz. biz aklı başında insanlar olarak ümitsizliğin ve karamsarlığın yerine, gizli güçlerin esiri haline gelmiş küçük adamların sözcüsü olmak yerine, dik durup insanlara birşeyler anlatmaya çalışırız.
hiçbirimizin Türk milletine ve bu milletin ülkesine "adam olmaz" diyerek hakaret etme hakkı yoktur. asıl adam olmayacaklar, sözünü ettiğiniz "içimizdeki hainler"dir ve onların kuklalarıdır.

eğer RTÜK'ün o hainlerden olduğunu düşünüyorsanız şunu söyleyeyim:
hala yayında olan ve Kurtlar Vadisi ile aynı olmasa da aynı yörüngeli mesaj veren diziler var. yanılmıyorsam kanal D nin de bu konuda bir yeni hamlesi oldu. toplumun ciddi kesiminin tepkisi de göz ardı edilemezdir ve bahane değildir. her neyse, hal böyleyken imâ edildiği hatta açıkça söylendiği gibi "RTÜK suçlu" ifadesi kabul edilebilir bir şey de değildir.

Lütfen fanatikliğimizin de haddini zorlamayalım.

ziyadayi
01-03-07, 15:48
terörü nasıl anlatacaklardı.gerçekte olmayan bir şeyi anlatmadılar.Türk ve Kürt kardeşliğini en güzel biçimde daha ilk bölümde ne güzel anlattılar.şiddet sahnelerini en aza indirdiler. hatta otobüs baskında bile kurşunlanma sahnelerini göstermediler.anlatılanları hangisi yalandı. karakol basılmadımı? otobüsler durdurulup insanlar kurşuna dizilmedimi? terörün bela bir şey olduğunu daha nasıl anlatsınlar.herhalde teröristlerle dağda halay çekerek anlatamazlardı. bu sorun ülkemizin gerçeği. bu gerçeği öğrenmemizi istemeyen güçler tarafından durduruldu. şiddet bahanesi oldu. 30 milyon kişinin severek izlediği bir diziye elbirliği ile kıydılar. ama Türk halkı daha ilk bölümde herşeyi anladı.şiddet olmadığı halde dizinin kaldırılmasıylada milletin gözü açıldı.

ben zaten dizinin amaçsız olduğunu yahut kötü amaçlı olduğunu söylemedim ki arkadaşım. gösterilenlerin yanlış olduğunu da nerden çıkardın ki? milletin öğrenmesi gereken gerçekler başka yollarla da anlatılıyor. KV nin yokluğu eksiklik olsa da başka yollarla hatta aynı yolda başka dizilerle de anlatılıyor.
gözümüzü açarsak farkedebiliriz belki.
halkımızın gözünün açılmasına gelince..
bu zaten birkaç yıldır oluyor.. 75 milyon insanın gözü bir anda bir tek diziyle açılamazdı zaten; gözümüz birkaç yıldır açılıyor Allah'a şükür.

MegaDeli
01-03-07, 15:57
ben çok uzuldum dizinin kaldırılmasına ama rutukle olan savasımız suruyor pana film olarak

papatya67
01-03-07, 17:34
ben zaten dizinin amaçsız olduğunu yahut kötü amaçlı olduğunu söylemedim ki arkadaşım. gösterilenlerin yanlış olduğunu da nerden çıkardın ki? milletin öğrenmesi gereken gerçekler başka yollarla da anlatılıyor. KV nin yokluğu eksiklik olsa da başka yollarla hatta aynı yolda başka dizilerle de anlatılıyor.
gözümüzü açarsak farkedebiliriz belki.
halkımızın gözünün açılmasına gelince..
bu zaten birkaç yıldır oluyor.. 75 milyon insanın gözü bir anda bir tek diziyle açılamazdı zaten; gözümüz birkaç yıldır açılıyor Allah'a şükür.

peki sence kurtlar vadisine bu uygulanan sansür niye.benim bildiğim terör olayını anlatan sadece startv de yayınlanan köprü dizisi.oda zaten bir valinin hayatını anlatıyor.şiddetse o dizidede var.peki onu niye kaldırmıyorlar.çünkü star doğan gurubunun kanalı olduğu için. bana kalırsa doğan gurubunun bir kuyruk acısı var.kurtların bazı olayları meydana çıkarmasıdan korktular.fatih altaylı meselesinde olduğu gibi.:good: ayrıca yayınlanan hiç bir dizi gerçeği vadi kadar kapsamlı işlemiyordu.kurtlar vadisi ilk dizisinde olduğu gibi bizim insanımıza düşünmeyi, okumayı ve araştırma yapmayı sağladı. örneğin ben derin devlet nedir bilmiyordum. budiziyle derin devletin olduğunu anladım. bana göre derin devlet medyadır.çünkü kalem onların elinde istediğini iyi,istemediğini kötü olarak gösteriyor.mesela polat alemdarda olduğu gibi. polatın bir devlet görevlisi olduğunu anlamak istemiyor.onu mafya olarak gösteriyor. işlerine geldiği zaman bu sadece bir dizi diyorlar işlerine gelmediği zamanda karalıyorlar.adamların özel hayatı bile kalmadı. önce tarikatcı, sonra şiddetci, şimdide ırkçı diyorlar.kendi kanallarında yayınlanırken yere göğe sığdıramıyorlardı.şimdi yine üzerlerine gidiyorlar. kendi kanallarına alamadılarya,aklınca intikam alıyorlar.

Ye$iLiM-(M)
01-03-07, 18:56
arkadaşlar bu dizi bitti mi?sakın yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum.yani yayından kalktıysa ya da bittiyse gündemdeki diziler başlığında olması garibime gitti de....

Hilo
01-03-07, 19:23
arkadaşlar bu dizi bitti mi?sakın yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum.yani yayından kalktıysa ya da bittiyse gündemdeki diziler başlığında olması garibime gitti de....

evet bitti...MALESEF!

mc_merve
01-03-07, 20:54

buyur alindi eski diziler arasina merakin gitti sanirim simdi

mc_merve
01-03-07, 20:55
evet arkadaslar kvt eski diziler bolumune alindi ama olsun

ben simdi daha cok umutluyum birgun dizimizi anasayfada tekrar gorucez ihsallh
ama ben gine modlara cok tskr ederim bunca zaman beklettikleri icin gundemdeki diziler arasinda.

Sahra359
01-03-07, 22:09
ya ..olmadi..ama simdi..:(

neyse..ne yapalim..
benim cok daha umdum yok..ne yapcaz ki..
hic kimse bi sey demiyo..artik herhalde biraktilar diziyi..

mc_merve
01-03-07, 23:41
YA BIDE SU VAR NEDEN OZAMAN KVT YAYINLANMADIGI gun bir yazi cikmisti en sonda bir sekilde kvtyi izlyecisine seyrettircez diye cumleyi tam hatirlamiyorum
ama neden boyle soylediler o zaman

abdullah_54
01-03-07, 23:43
YA BIDE SU VAR NEDEN OZAMAN KVT YAYINLANMADIGI gun bir yazi cikmisti en sonda bir sekilde kvtyi izlyecisine seyrettircez diye cumleyi tam hatirlamiyorum
ama neden boyle soylediler o zaman
Pana Film'den bu dizi bitti birdaha yayınlanmayacak tarzı bir açıklama duymadım yani benim ümidim var söz verdiler birşeyler düşünüyorlardır mutlaka.

mc_merve
02-03-07, 00:34
zaten benimde sadece o sozden dolayi bir umudum var ama 1 aya yaklasiyo hala bir hbr yok offff

CcC88CcC
02-03-07, 00:41
offfffff yaaaaaa oldumu bu simdi..........hic yakistiramadim bizim türk topluma kalkti dizi simdi ne olucak........artik SELENA..EN IYI ARKADASIM....ACEMI CADI... diye sacma dizileri seyrederiz asil bu diziler kötü örnek oluyor kac cocuk 5 kattan asagaya atladi sihirli olduklarini düsündükleri icin......sanki bu dizide ne yapicaklardi silah alip PKK lilari mi öldürücektiler??? cok sacma ya....TÜRKÜN TÜRKTEN BASKA DOSTU YOKTUR.....

mc_merve
02-03-07, 00:52
ahhh bide bunlari kvt yi kaldiran kisiler anlasa.dedigin gibi TÜRKÜN TÜRKTEN BASKA DOSTU YOKTUR..

mc_merve
02-03-07, 01:12
YILMAZ ÖZDİL: OSCAR VERENLER BU İŞİ BİLMİYOR!�

SABAH GAZETESİ YAZARLARINDAN YILMAZ ÖZDİL, OSCARLI KÖSTEBEK İLE SANSÜRLENEN KURTLAR VADİSİ ARASINDAKİ BAĞLANTIYI YAZDI�

Oscar verenler bu işi bilmiyor!

Ortalığı kasıp kavuran bir suç şebekesi. Uyuşturucu, kumar, cinayet, kadın, haraç. Bildiğin mafya. Başında da bir baba var tabii. Çok tehlikeli biri. Zeki, acımasız. Polisin içine bile adamlarını yerleştirmiş. Hatta öksüz bir çocuğu alıp, özellikle polis yapmış. Büyüyüp, polis şefi olan o çocuktan aldığı bilgiler sayesinde hep bir adım önde gidiyor, yakayı ele vermiyor.

Çare?

Aynısını yapmalı.

Yani, mafyanın içine adam sokmalı.

Aranıyor taranıyor... Gözünü budaktan sakınmayan biri seçiliyor. Özel olarak yetiştiriliyor. Kimliği değiştiriliyor. Bir suçlu gibi yaşamaya başlıyor. Ve, mafyaya sızıyor. Mafya babasının gözüne giriyor. Sağ kolu oluyor bir nevi. Sonra da darbeyi içerden vurarak, şebekeyi çökertiyor.

Nedir bu?

Kurtlar Vadisi diyenler yanıldı.

Çünkü bu, Köstebek ...

En İyi Film Oscarı'nı aldı.

Yanında 3 Oscar daha aldı.

İşin matrak tarafı, "Kurtlar Vadisi yasaklansın" diye bangır bangır yayın yapanlar, dünkü gazetelerine, "hakeden kazandı, müthiş film Oscar'ları topladı" diye yazdılar.

Bitmedi...

Köstebek'in yönetmeni Martin Scorsese... Bu film sayesinde hayatının ilk "En İyi Yönetmen Oscarı"�nı kazandı. Daha önce defalarca aday olmuş, bir türlü alamamıştı... Bana sorarsanız, "Taxi Driver" filmiyle çoktan almış olmalıydı.

Neydi Taxi Driver?

Vietnam'dan dönmüş, kafayı sıyırmış, uyum sorunu yaşayan, kendince adaleti yerine getirmek için şakır şakır suçlu öldüren, manyak bir taksi şoförünün öyküsü... Alttan alta, hukuk, politika ve medyanın sorgulandığı gerçekçi bir başyapıt.

Alamadı Oscar.

Mahkemelik oldu.

Çünkü bazı gerizekalılar, filmdeki taksiciye özenip, onun asker ceketinden giyip, benzer cinayetler işlemişti.

Dava ettiler yönetmeni.

Yasaklatmak istediler.

Ama o davaya bakan hakimler, "saçmalamayın kardeşim, bu bir film... toplumsal gerçekleri gösteriyor diye yönetmenleri suçlayamayız" dedi, kestirip attı.

Bitmedi...

Taksi Şoförü filminde ne büyük bir usta olduğunu kanıtlayan başrol oyuncusu kimdi?

Robert de Niro.

Taksi Şoförü'yle alamadı Oscar.

Dert etmedi ama.

Çoktan almıştı çünkü. Hangi filmdeki rolüyle?

The Godfather, part II.

Vito Corleone.

Gangsterlerin şahı.

Hani şu 8 bin kişinin falan öldürüldüğü Baba serisi... Yanlış hatırlamıyorsam, birincisi 3, ikincisi 6 Oscar aldı.

Özetlersek...

Elbette ki, oyuncu kalitesini, yönetmenin birikimini, teknolojinin gücünü kıyaslamıyorum. Eşeklik olur.

Amacım sadece, "benzer kavramlara" verilen "zıt tepkileri" ortaya koymak.

Bu açıdan bakılırsa...

Çok öğretici bir Oscar töreni oldu.

Özellikle Kurtlar Vadisi'ne "kötü örnek", Köstebek'e "şahane", Martin Scorsese'ye "büyük usta" diyenler için.

Çok öğretici oldu.

Yılmaz ÖZDİL

Sabah Gazetesi

28.02.2007

Hirotaro
02-03-07, 01:54
BU dizi yine forumdaki gündemdeki dizilere ve daha sonra başlı başına bir bölüm olacaktır.ufuk o kadar karanlık değil.

Taş_Bebek
02-03-07, 12:47
Eski diziler bölümüne de atıldı dizi .

yakupoglu61
02-03-07, 13:29
dün akşam habertürkte yayınlanan full ekran prog. digitürk genel müdürü ertan mıydı neydi o katıldı...
cengiz semercioğlu panafilmin yayınladığı metinde yazan digital ortamlarda sizlerle buluşacaz imasını sordu...
cevapta.; bize gelen bi teklif yok ama rtük bizede karışabilir bizede kapatma verebilir dedi...
cengizde izle öde sistemiyle olmazmı dedi. O zaman olabilirmiş ama teklif falan gelemmiş daha...

mc_merve
02-03-07, 21:20
yalcinersonmez siir icin col tskrler kim yazdiysa cok icten yazmis gercekten

mc_merve
02-03-07, 21:20
Bunlar da Kurtlar Vadisi geyikleri
Kurtlar Vadisi'nin sevenleri dizinin neyle mücadele etmesi için internette arayışa başladı
02 Mart 2007 19:27

Kurtlar Vadisi Dizisi sevenleri ve yapımcıları nette arayışta:

Kurtlar Vadisi "Terör" yerine hangi alt başlıkla yeniden çekilsin?

- "Kurtlar Vadisi Error"

- "Kurtlar Vadisi Trafik" (Ne var, terörden daha fazla can almıyor mu?..)

- "Kurtlar Vadisi You Tube" (Alternatif yayın mecrası)

- "Kurtlar Vadisi, Aynı Anda Beş Kanalda" (Genç Parti'nin seçim vaadi)

- "Kurtlar Vadisi Mafya" (Bir özeleştiri filmi)

- "Kurtlar Vadisi Sansür" (Hadi canım)

- "Kurtlar Vadisi, Binbir Gece" (Ahlâksız tekliflerle mücadele)

geyigini yapmislar bide

Hirotaro
03-03-07, 19:54
Kurtlar Vadisi ekibi,fırtına öncesi sessizlikte gibiler.Bence mutlaka düşündükleri bi konu var.Ama biraz çabuk olurlarsa iyi olacak

sarp_manyagi
03-03-07, 19:56
Kurtlar Vadisi'nin sevenleri dizinin neyle mücadele etmesi için internette arayışa başladı

- "Kurtlar Vadisi Error"

geyigini yapmislar bide

ben onları var ya bi errorlarım o zaman görür günlerini adiler kim dalga geçiosa böyle gerçekleri görmekten korkuyorlar

mc_merve
04-03-07, 00:31
bunlar dalga gecilmek icin yazilmadi bence

yani ornegin bazi dizilere laf atma var

kuartlat vadisi binbir gece gibi
yani kvt ye bakcaginiza daha onemli sorunlar var onlara bakin der gibi ben oyle dusunuyorum

mc_merve
04-03-07, 22:24
ya arkadaslar neden kimse yok hemen unutuldumu

αяαgσяη
04-03-07, 23:28

- "Kurtlar Vadisi Error"

geyigini yapmislar bide

Hahahaha süpermiş yaa :happy0064

mc_merve
05-03-07, 00:13
KURTLAR VADİSİ TERÖR AMERİKAN GAZETESİNE
HABER OLDU:

YASAK SÜRÜYOR, TEPKİ AMERİKA' YA KADAR YANSIDI

KURTLAR VADİSİ TERÖR, TÜRKİYE' DE
MİLLİYETÇİLİĞİ ATEŞLEYECEĞİ
GEREKÇESİYLE KALDIRILDI...

Gazete, Kurtlar Vadisi’nin kaldırılmasında Türk entelektüellerinin çifte standart gösterdiğini ima ederek, “Ancak bu kez pek çoğu aynı entelektüeller olan kişiler hükümetin konuya müdahale ederek Kurtlar Vadisi üzerinde etkili olmasını istediler.” görüşüne yer verdi...
ABD’DE yayınlanan Christian Science Monitor gazetesinin haberi:

Gazete, bu kararın Türkiye’de ifade özgürlüğü tartışması başlattığını vurguladı.

ABD’DE yayınlanan Christian Science Monitor gazetesi, Kurtlar Vadisi dizinin tekrar yayına başlamasıyla birlikte, ülkedeki milliyetçiliği ateşleyeceği gerekçesiyle yayından kaldırıldığını yazdı.

Gazete, bu kararın Türkiye’de ifade özgürlüğü tartışması başlattığını vurguladı.
Geçen yıl Türk entelektüellerin 301’inci madde nedeniyle ifade özgürlüklerinin engellendiğini hatırlatan gazete, söz konusu maddenin, “kurgusal işlerde” bile Türklüğü aşağılamayı suç saydığını belirtti.

Gazete, Kurtlar Vadisi’nin kaldırılmasında Türk entelektüellerinin çifte standart gösterdiğini ima ederek, “Ancak bu kez pek çoğu aynı entelektüeller olan kişiler hükümetin konuya müdahale ederek Kurtlar Vadisi üzerinde etkili olmasını istediler.” Türkiye’de son dönemde en çok konuşulan televizyon programının, yayında bile olmayan bir dizi olduğunu kaydeden Christian Science Monitor, Kurtlar Vadisi dizisinin oldukça popüler olduğu belirtti.

_ZeynepSasmaz_
05-03-07, 16:30
Ne olacak Kurtlar Vadisi Terör'e.. O kadar bekledik ki.Sabır taşı olsa çatlardı. Vazgecmek de istemiyorum..

axid
05-03-07, 18:22
Ne olacak Kurtlar Vadisi Terör'e.. O kadar bekledik ki.Sabır taşı olsa çatlardı. Vazgecmek de istemiyorum..

al bende o kadar unuttu millet bu kadar kolaymi

mc_merve
05-03-07, 18:24
ben azda olsa umutluyum pana film sozunde durcak

ama nedense kvt oynadiginda forumda olanlar eski diziler bolumune konulunca kimse yok

yakupoglu61
05-03-07, 18:27

unutmadık unutmayız ama ne yapalım ne konuşalım herşeyi zaten en başta tartıştık konuştuk,daha bişe kalmadı...

artık beklemedeyiz pana filimin atacağı atağı bekliyoruz...

yakamoz16
05-03-07, 18:34

evet canım ya ne umutlarla dizimizi beklemiştik ne büyük bir hüsranla karşılaştık:icon_sorr

artık dizimizin başlamasını istiyorum artık dayanamıyoruz:icon_sorr

mslprs
05-03-07, 21:03
yani biz öyle milletiz ki okadar sembollerle yaşıyoruz ki bi diziyi bile iktidarı kaybetmek korkusuyla yayından kaldırabiliyorlar...
ya belki diziyle alakası yok ama bugün bi haber izledim yurtdışında ülkücü repçinin biri afişte beyaz bere taktı diye yasak getirilmiş neymiş efendim hırant dinkin katili beyaz bere takmış...
yani bukadar sembollerle yaşarken kurtlar vadisinin tekrar oynamasını beklemiyorum zaten gerçekleri söyleyenlerin sonu bu SUSTURULMAK...

Sahra359
05-03-07, 21:03

unutulmadi..ben unutmadim..gercekten..ama yakup´un dedigi gibi..daha pek bi sey konusulmuyo..:(

Yagmur_ask
05-03-07, 21:12
Pana Film iki yeni diziyle ekranlara dönüyor, bu durumda Kurtlar Vadisi herhalde birazcık daha rötarlı gelecek..keşke en kısa zamanda KVT de başlayabilse de üç diziyi birlikte izleyebilsek.

mc_merve
05-03-07, 21:20
keske oyle olsa ozaman herkes gorur pana filmin gucunu ama ben umutluyum
kvt tekrar baslicak

merve d.
05-03-07, 21:27
bence de kesinlikle umudumuzu yitirmememiz gerek.çünkü eminimki pana film ekibi birşeyi akıllarına koydularsa mutlaka yaparlar herşeye ve herkese rağmen:img-yes:

mc_merve
05-03-07, 21:47
birde ben kvtnin fan sitesinden ogrendim forumdan birisi ogrenmis nerden ogrendigini tam bilmiyorum ama

kvtnin cekimlerine hala devam ediliyomus
ihsallah haber dogrudur
birde benim istedigim bisey var burayi bos birakmayalim arkadaslar lutfen sonlara gidilmesin

tskr;ler

Hirotaro
06-03-07, 03:26
Muhtemelen digitürk üzerinden yayın yapma ihtimalleri var gibi,ama hala ortada net birşey yok.Panafilmde sessizliğini sürdürüyor.Umarım bu sessizliğin sonundan hayırlı haberler ve dizi çıkar

Yagmur_ask
06-03-07, 12:10
Benim pek umudum yok açıkçası..belki ilerde DVD veya sinema filmi formatını kullanabilirler ama düşük bir ihtimal..

abdullah_54
06-03-07, 12:34
Yani çıkıp deseler dizi şöle devam edecek ya da dizi tamamiyle bitti deselerde rahatlasak,bu sessizlik hiç hoş değil !

yakupoglu61
06-03-07, 12:53
Muhtemelen digitürk üzerinden yayın yapma ihtimalleri var gibi,ama hala ortada net birşey yok.Panafilmde sessizliğini sürdürüyor.Umarım bu sessizliğin sonundan hayırlı haberler ve dizi çıkar

digitürkte olursa ancak izle öde şeklinde olur.bi kanal kiralar orda yayınlarlar.
ancak böle olur...

bi kaç gün öncede yazmıştım digitürk genel müdürü rtük bizede karışabilir demişti bizim bi farkımız yok dedi...
dediğim gibi sadece izle öde kanalları olur digitürk olursa, en akıllı yolda bu bana göre, başkaları ne düşünür bilemem...

mc_merve
06-03-07, 19:52
bence de kesinlikle umudumuzu yitirmememiz gerek.çünkü eminimki pana film ekibi birşeyi akıllarına koydularsa mutlaka yaparlar herşeye ve herkese rağmen:img-yes:

benimd etek umudum bu zaten soz verdiler cunku

:good: :good: :good:

tatlım
06-03-07, 20:00
aslında bu dizi yine bizim halkımız yüzünden kaldırıldı çünkü bizim bazı insanlarımızda hala dizilerin sadece bi senaryodan meydana geldiğini anlayamayanlar var bu diziyi örnek alıpta yapmadıkları şey kalmadı o dizilerden anlamayan insanların kaç kişi hayatını kaybetti:(:(:( doğrusunu söylemek gerekirse ben bu diziyi hiç sevmezdim ki hala daha öyle tabiki bu benim görüşüm ama yinede ortada emek var dizi kaldırmak çare değildi önce bizim halkımızı daha doğrusu halkımızdaki cahil insanları bilinçlendirmeleri lazım

mc_merve
06-03-07, 20:38
ya tamam halkimiz yuzunden kaldirildi diyelim denek ilk kv kaldirilmadida

kvtinin ilk bolumunu kaldirdilar

madem oyle bisey var

eski kvyide yayinlatmasalrdi
ben pek inanmiyorum halk yuzunden olduguna

Hirotaro
07-03-07, 02:26
ya tamam halkimiz yuzunden kaldirildi diyelim denek ilk kv kaldirilmadida

kvtinin ilk bolumunu kaldirdilar

madem oyle bisey var

eski kvyide yayinlatmasalrdi
ben pek inanmiyorum halk yuzunden olduguna

Ortada KVT için pis oyunlar dönüyor,oda buna şimdiik kurban oldu.Ama ne yapıp edip bizlerle buluşacaklardır

spdr
07-03-07, 10:39
valla ne sebepten kaldırıldı anlayamadım ama ayrı bir gerçek olarak bakarsak gerçekten de bazı insanlar diziden farklı şekillerde etkilenmişler....
doğru düzgün karakteri oturmamış boş insanlarr(belki hepsi boş değildir ama)böyle dizilerdeki karakterleri kendine örnek alıyor ve onu taklit etmeye başlıyor bence...yani polat bir lafı arkasında neler düşünerek söylüyor ama bu insanlar söylenenleri hiç düşünmeden kendi söylemleri amaçları haline getiriyorlar sanırım:img-yes: msn de kv dolayısıyla konuştuğum(dizinin geri gelmesi için baya gayretliydi gerçi ama)biri güneydoğuyu toptan yakacaksın sınırlara kadar işler çözülecek diyor...gerçekten böyle bişi yapılmak istense eminim onun da gönlü elvermez ama bu şekilde başka yerlerde de konuşulunca diğer insanlar farklı karşılıyorlar durumu..ve kv antipatisi çıkıyor ortaya...halbuki kvt nn yapmaya çalıştığı şey bunu tam aksi:img-yes:
ben kesinlikle kvnin geri gelmesini istiyorum ama gerçekten de bazı insanların bu diziye karşı antipatisini de anlıyorum..tabi direkt farklı niyetlerle dizinin kaldırılmasında farklı niyetlere sahip insanların da olduğunun bilincindeyim ama gerçekten kv biraz da izleyicisinin kurbanı oldu...başka sebeplerden uğraşılıyorsa da biz de onların eline koz verdik sanırım....
neyse artık dönmez bence kv ama pana nın yapımlarına destek veririz biz de...eminim onlar ilerde farklı şekillerde bu konuları gündeme getireceklerdir:good:

yakamoz16
07-03-07, 11:40
ben hiç umudumu kaybetmedim dizimiizn tekrar show tv'DE yayınlanacağına inanıyorum

tabi inşallah düşündüğümüz gibi olur ama tabi arkadaşlara katılıyorum burayı boşlamayalım son sayfalaara düşmek bize yakışmaz:good:

mc_merve
07-03-07, 15:39
bende inaniyorum evet belki tvde olmaz belki ama
BASKA BIR yoldan gine izlencek kvt
ihsallah

yakamoz16 a katiliyorum bos birakmayalim lutfen burayi sonlara gitmek olmasin lutfen

Yagmur_ask
07-03-07, 15:48
Kurtlar Vadisi bilinmeyen MAFYA dünyasını konu alıyordu, bu yüzden fazla uğraşmadılar onunla, kurgu deyip geçtiler..asparagas haberler çıkardılar, yaşanan her şeyin faturasını ona kestiler ama daha fazlasını yapamadılar.

Kurtlar Vadisi TERÖR herkesin bildiği ama kimsenin konuşmak istemediği gerçekleri konu aldı..Terör, ülkemizde var olan bir gerçek maalesef..kimin kim olduğunu zaten hepimiz biliyoruz, onları korkutanda bu zaten..insanların ayaklanmasından, isyan etmesinden ve hesap sormasından KORKTULAR.

Kurtlar Vadisi Terör hassas bir noktaya değındı ve bu birilerini rahatsız etti..malum, köstebekler içimizde.

mc_merve
07-03-07, 15:53
ya ama en bileyim 1. bolundenmi anladilar hemen belki konu onlarin dusundugu gibi olmicakti yani evet terorle ilgili ama terorun daha farkli biseyini konu edinceklerdi

yani o kadar sacma seyler varki

biliyorum HEP bunlari yazmakla cok SIKTIM ama oyle

Sahra359
07-03-07, 18:32
ya ama öyle..senin dedigin gibi mervecim.
Daha BIR BÖLÜMDÜ yaaa!
zaten diyolardiya..insanlarin ön yargilari yüzünden böyle oldu..

insallah kavusuruz..en kisa zamanda..

mc_merve
07-03-07, 18:55
ahh bide bunlari engelleyenler anlasa ne guzel olcak

sinope
07-03-07, 19:22
ahh bide bunlari engelleyenler anlasa ne guzel olcak

mc_merve canim
engelleyen insanlarda anlayacak kapasite olmus olsaydi zaten boyle anlamli bir diziyi zaten yayindan kaldirmazlardi:img-yes: :img-yes:
ahh kurtlar vadisi terorum ahh
yaktiniz canim dizimizi,resmen katlettiniz
saygilarimla

tatlım
07-03-07, 22:57
Halk yüzünden aldırıldı dedim çünkü bi kanalda izlemiştim bu diziyi psikopatlıkları için kulanıp insan öldürenler vardı o öldürülen kişilerin aileleri için kaldırıldı deniyodu tabi benim izlediğim şey böyleydi ama doğru yalan bilemem tabi canım:)

Taşkın
07-03-07, 23:39
Arkadaşlar üzgünüm ama ben umudumu kaybettim bu dizi konusunda.
Nedeni ise bugün bir bayan arkadaşım çok sevinçli bir şekilde bana mesaj atttı.
Youtube kapandı diye.Ben de sevincini kursağında bıraktım malesef
Hayır kapatılmadı dedim.Bizim erişmemize kapattılar yanlızca.
O videoyu yayınlayan şeref*izler hala ordalar.Videolar orda.
Şimdi bu yasak kime yaradı?Youtube yetkilileri çok üzülmüştür eminim.
(Stavros da kına yaksın bir tarafına.)

mc_merve
07-03-07, 23:44
hadi kvtyi kaldirdilar

ama youtubeyi kaldirmaya gucleri yetmez bizim milletimizin malsef sadece turkyedekilere izlettiremezler

oda ne ise yararsa artik

ziyadayi
08-03-07, 15:35
:img-wink:

denizkizi55
08-03-07, 15:42
Arkadaşlar üzgünüm ama ben umudumu kaybettim bu dizi konusunda.
Nedeni ise bugün bir bayan arkadaşım çok sevinçli bir şekilde bana mesaj atttı.
Youtube kapandı diye.Ben de sevincini kursağında bıraktım malesef
Hayır kapatılmadı dedim.Bizim erişmemize kapattılar yanlızca.
O videoyu yayınlayan şeref*izler hala ordalar.Videolar orda.
Şimdi bu yasak kime yaradı?Youtube yetkilileri çok üzülmüştür eminim.
(Stavros da kına yaksın bir tarafına.)

Kusuruma bakmayin lütfen ama ne videosundan bahsediliyor acaba ögrenebilir miyim? Bir kac zamandir su youtube meselesi hakkinda birseyler duydum..Sorun nedir?

yakamoz16
08-03-07, 19:13
Kusuruma bakmayin lütfen ama ne videosundan bahsediliyor acaba ögrenebilir miyim? Bir kac zamandir su youtube meselesi hakkinda birseyler duydum..Sorun nedir?

benim bildiğim kadarıyla atatürke hakaret içeren bir video yayınlamışlar kaldırmaları istenmiş site sahibide kabul etmeyince böyle bir ceza almış benim bildiğim bu:img-yes:

mc_merve
08-03-07, 19:32

ama sadece turkiye icin bence cok sacma yurdisinda olanlar hala izliyo bizemi yasakladilar sadece gerci bencde yurdisindayim ya neyse

neyse bu arada bazi arkadaslar umudumu iyice kaybettim filan diye yazmislar

ben hicbirzaman kaybetmicem birgun elebt donecek:good: :good:

sinope
08-03-07, 19:35
benim bildiğim kadarıyla atatürke hakaret içeren bir video yayınlamışlar kaldırmaları istenmiş site sahibide kabul etmeyince böyle bir ceza almış benim bildiğim bu:img-yes:

yakomoz 16 arkadasim
benim bildigimde sanli turk bayragimizin ustune cok cirkin yazilar yazilmis ,pesinede yuce ATAMIZa HAKARET iceren sozleri video ya cekip yayinlamislar(valla benimde duydugum)
ama uzulmeyin arkadaslar o sitenin kapali tutulmasi uzun surmez,buna emin olun
saygilarimla

sinope
08-03-07, 19:38
ama sadece turkiye icin bence cok sacma yurdisinda olanlar hala izliyo bizemi yasakladilar sadece gerci bencde yurdisindayim ya neyse

neyse bu arada bazi arkadaslar umudumu iyice kaybettim filan diye yazmislar

ben hicbirzaman kaybetmicem birgun elebt donecek:good: :good:

mc_merve
ah canim ah turkiyemizin hallerine bak
biz avrupada yasayanlar rahatlikla izleyebiliyoruz
ahh turkiyem canim vatanim hangi zihniyetlerin icinde yasiyorsun
saygilarimla

mc_merve
08-03-07, 19:59
ee tabi kvtyi kolay yasakladilar ama youtubeyi kaldirmalri pek munkun degil

hatta oyle bir OLANAK yok

AHHAHH NE DEYIM DAHA

sinope
08-03-07, 20:37

AHHAHH NE DEYIM DAHA

mc_mervem
canim evet goz gore gore dizimizi katlettiler ama seninde dedigin gibi you tubeyi kaldirmalari mumkun degil,HIC MUMKUN DEGIL
OYLE BIR OLASILIKTA ZATEN OLAMAZ
saygilarimla

yakupoglu61
08-03-07, 21:21

AHHAHH NE DEYIM DAHA

youtubeyi tabi kaldıramazlar ama zaten engellemeyi kaldıracaklar siteye girilebilecek...
dün akşam haberlerde öyle dedi...

mc_merve
08-03-07, 22:03
ee tabi bunu engelleyemzler turiye yapimi deyil ya

onlar birtek turyedekileri engellerler

offf nedesem bos

sacmalik ustune sacmalaik

Taşkın
08-03-07, 22:28
http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.youtube.com
Bu adresten youtube girilebiliyor.
Türkler i kimse engelleyemiyor değil mi ?

mc_merve
08-03-07, 22:37
ahh bide turklerimiz kvt kaldirildigindada ayni ilgiyi gosterseler

yalcinersonmez
09-03-07, 13:52
http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.youtube.com
Bu adresten youtube girilebiliyor.
Türkler i kimse engelleyemiyor değil mi ?

kardeş evt bu siteden girilio ama hiç bi şekilde video izlenmiyo:icon_sorr

Taşkın
09-03-07, 22:38
kardeş evt bu siteden girilio ama hiç bi şekilde video izlenmiyo:icon_sorr

Açıldı galiba.Siteye artık normal adresinden girilebiliyor.
Dediğiniz gibi keşke K.V de bir an önce yayına girse.
Bir hayal oldu belki ama umutlarımız devam ediyor.
Pana film de yeni dizisini çekiyor harıl harıl.Bakalım o nasıl olacak ?
Merakla bekliyorum.

mc_merve
10-03-07, 02:40
youtube geri acildi sanirim gerci benim pek oenmli degil

ama merak ettigim bisey var ataturke hakaret ediliyo hicbirsey yapmiyolar

ama kvt teror konusunu isliyo diye daha ilk bolumden kapaniyo

ne denilebilrki

mc_merve
10-03-07, 22:23
arkadaslar bu haberi kvtnin fan sitesinden aldim

d0grumu bilmiyorum ama koymak istedim

Kurtlar Vadİsİ Devam Edecek!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

Show TV'de olaylı şekilde yayınına son verilen Kurtlar Vadisi yola nasıl devam edecek. Sponsorlar ne olacak, sözleşme nasıl feshedildi? Dizi hangi kanalda ekrana gelecek?

Show TV ile Pana Film arasında sözleşme henüz feshedilmiş değil. Ancak taraflar karşılıklı olarak sözleşmeyi feshetme konusunda anlaştı.

Pana Film'in yaptığı sponsorluk sözleşmelerinde ise "dizinin yayından kalkması durumunda sponsorların herhangi bir talebi olmayacağı" maddesi yer alıyor. Dolayısıyla sponsorlar konusunda da herhangi bir problem çıkmayacak.

Peki dizi yola nasıl devam edecek?

Pana Film, Kurtlar Vadisi'ni mutlaka bir şekilde izleyicilerine ulaştırma kararı aldı. Bunun için hemen yeni bir sinema filmi çekilmesine karar verildi. Kurtlar Vadisi Terör'ün sinema filmi olarak çekilmesi için kollar sıvandı.

Ancak film çekilene kadar da diziye devam edilecek. Bunun için en güçlü yol ise Digitürk platformu. Pana Film'in dünkü açıklamasında "digital platformda devam edebiliriz" diyerek üstü kapalı şekilde Digitürk'ü işaret etti.

Pana Film, Kurtlar Vadisi'ni Digitürk platformunda kanal kirala***** ya da pay per view (izle-öde) sistemiyle şifreli olarak yayınlamayı planlıyor. Pana Film, Kurtlar Vadisi'ni Digitürk üzerinen yayınlamak için Show Tv ile de ipleri koparmıyor ve sözleşmenin feshi konusunda kanala zorluk çıkarmıyor...

Hirotaro
11-03-07, 03:59
mervecim imzan çok güzel olmuş.Eğer digitürke geçerse,ben evime digitürk alırım.Yeterki bi şekilde ulaşsınlar.Ben sinemada istemiyorum,Çünkü sinema da olursa 1-2 diye olur.Ben dizi şeklinde istiyorum.Bunun yolu digitürkse ne yapalım katlanırız.Yeterki Polat ve KVT bizimle olsun

mc_merve
11-03-07, 04:05
tskrler yakomoz yani asli yapti

ayrica yoktun bir kac gundur tekrar hosgeldin

bir kac yeni hbr var aldulheykle halo ayrilik dizisind ebasrolde oynicaklarmis gundemdeki diziler arasinda ayrilik bolumune bakarsan okursun:img-wink:

gerci ben pek sevinemdim bu habere ya neyse

arti dedigin gibi sinema olursa 2 satt izlenir ve biter bend edizi halind egormek istiyorum hic farketemz digiturk olsun:good: :good: :good: :img-wink:

Hirotaro
11-03-07, 04:16
tskrler yakomoz yani asli yapti

ayrica yoktun bir kac gundur tekrar hosgeldin

bir kac yeni hbr var aldulheykle halo ayrilik dizisind ebasrolde oynicaklarmis gundemdeki diziler arasinda ayrilik bolumune bakarsan okursun:img-wink:

gerci ben pek sevinemdim bu habere ya neyse

arti dedigin gibi sinema olursa 2 satt izlenir ve biter bend edizi halind egormek istiyorum hic farketemz digiturk olsun:good: :good: :good: :img-wink:

Digitürk olursa pek fazla insan izleyemez ama ,izleyenler muhtemelen internet üzerinden dağıtırlar.Böylece izleyen sayısıda artmış olur

pinkzone
11-03-07, 12:30
Arkadaşlar lütfen mesajlarımızı belli saygı ve seviye içerisinde yapalım.. Paylaşalım.. Forum amacından sapmasın.

Dizifilm.Mod.
Pinkzone

yakamoz16
11-03-07, 13:18
inş bu saçma yasak kalkarda dizimiz tekrar show tv'de yayınlanır çünkü hem benim için hemde birçok kişinin dijitürkten izleme olanağı yok ama mutlaka internettende dağıtılı