Tüm Versiyonu Göster : Kurtlar Vadisi Terör

Sayfalar : [1] 2 3 4

RODYA
17-02-07, 23:51
Pana Film hukuk yolunu kullanabilir ki kullacaktır. Mahkemeye baskıda kuramazlar.Çünkü herkesin gözü orada olacaktır.Dolayısı tarafsız bir mahkeme olur. Büyük ihtimalde Pana Film kazanıp mahkeme kararı ile yayınlatır.

İşte bu.Haklısın memati.MAHKEME BİR ÇIKIŞ YOLU:img-wink:

Ama bir durum var,resmi bir karar yok ortada. Yani kurul karar alsaydı belgelere geçseydi, bu kararı mahkemeye götürür iptal ettirlerdi.

Fakat ortada farklı bir şey var.El altından gizli kapılar altında kanala yapılan baskıyla diziye son verdirildi.Rtük işin içinden çıktı,biz karar vermedik,kanalın kendi tasarrufu diyor,göz göre göre.Şimdi bunu neresini mahkemeye taşıyacaklar:( Kanal artık korkudan ,ben yayınlamam diyor.Perşembe gününkü açıklamayı bile yalvar,minnet pana film show tv ye kabul ettirmiş

Hirotaro
18-02-07, 00:03
Mahkeme en temiz yol.Eğer mahkemeden onay çıkarsa,değil RTUK,TBMM bile önleyemez.Çünkü YARGI özerktir

RODYA
18-02-07, 00:07
Mahkeme en temiz yol.Eğer mahkemeden onay çıkarsa,değil RTUK,TBMM bile önleyemez.Çünkü YARGI özerktir

Evet öyle hirotarocum,ama dediğim gibi elde,şu şu tarihli,şu karar toplantı sayılı kararla.... kararı alınmıştır diye resmi belgeli bir şey olmalı ki,bunu mahkemeye götürsünler,iptal kararı çıksın.Ama ortada öyle bir şey yok.YasaK kararı gayri-resmi rtükle ilgisi olmayan siyasi-hükümet güçleri taradından alındı.Kapalı kapılar altında,el altından gerçekleştirildi.:icon_sorr

sinope
18-02-07, 00:10
insallah dedigin gibi olur....sanki gün gectikce insanlar unutuyormus gibi geliyor ban
arkadaslar nolur desteklere devam edelim

cagkaNero arkadasim
hayir tam tersi insanlar azalmiyor,hatta gittikce sayimiz cig gibi artiyor
arkadaslar e mail yagmuruna devam
ellerimiz,parmaklarimiz uyusuncaya kadar:good: :good: :good:
saygilarimla

acıhayat.
18-02-07, 00:17

e olay mahkemeye kadar gıderse
her sey temıze cıkıcaktır ne kadar
buyudu bu olay ya yazıktır k.v yı ekranlardan
kaldırmaları hıc hoş olmadı ya neyse rtuk ah rtuk:icon_sorr

RODYA
18-02-07, 00:22
Arkadaşlar dediğim gibi ortada resmi bir karar yok,kanalın kendi tasarrufunda diyor adamlar insanların gözlerinin içine baka baka.Yani öyle planlı hareket etmişler ki ,mahkeme yolunu bile tıkamışlar.

Sinopecim evet haklısın halk için durum bu.Ama siyasi karar mercilerinin hesapları açısından durum aynı ne yazı ki:icon_sorr

Gerekçe şu:Milliyetçilik yükselemsin,tehlikeli sonuçlar doğabilir.Milliyetçi olmak türkiye de tehlike oldu.Vay anasını be

Hirotaro
18-02-07, 00:23
e olay mahkemeye kadar gıderse
her sey temıze cıkıcaktır ne kadar
buyudu bu olay ya yazıktır k.v yı ekranlardan
kaldırmaları hıc hoş olmadı ya neyse rtuk ah rtuk:icon_sorr

pes etmek yok,sandılarki sineye çekeceğiz biz ve panafilm.sinmek yok arkadaşlar.

Hirotaro
18-02-07, 00:27
AİHM'e gidilmesi gerekir bence onlar bu davayı çok rahat çözerler.
umarım iş mahkemeye gitmeden haftaya dizimiz yayınlanır.Yoksa Kurtlar ve onları destekleyenler,RTUK'ün ve yardakçıların canını yakacak.

RODYA
18-02-07, 00:29
AİHM'e gidilmesi gerekir bence onlar bu davayı çok rahat çözerler.

Evet aihm hemen iptal ederdi kararı,ama aihme başvurmak için türkiyede iç hukuk yollarının tükenmesi gerekir.Yani doğrudan başvuramazsın aihm ye.Tekrar söylüyorum ortada resmi bir karar yok.Gayri resmi yoldan tehdit ve korkutmayla iş halledildi.Bu durumda mahkemede ne diyecekler.Show tv korkudan ,evet biz kendi isteğimizle durdurduk yayını diyecektir:icon_sorr

RODYA
18-02-07, 01:19
Sevgili dejavu,tadında bıraksalardı,farklı bir şey yapsalardı gibi hususlar ayrı konu.Böyle karar verdiler böyle yaptılar.Burda söz konusu olan sansürcü zihniyet.

Bende ilk duyduğumda keşke böyle bir şey yapmasalardı.Pana film,farklı bir kadroyla k.v konseptini tamamlasaydı demiştim

Nasıl mı?

Dizi 1972 de başlıyor.İki genç devlet görevlisi.Mehmet ve abbas beyler....Yani geçmişe dönülüyor,o zamanın şartları, 80 öncesi terör.Mehmet karahanlının nasıl gücün karanlık tarafına geçtiği..Dizide en sonunda aslan beyin,polatı yani efeyi kaçırdığı sahneyle biterdi.Konsept tamamlanırdı.Ve şimdi devam eden bir olayı işlemediği için başına bu yasaklama işi gelmezdi.Ama dediğim gibi bunlar ayrı şeyler, öyle karar aldılar böyle yaptılar.Belki ilerleyen bölümlerde bende zevk almayacaktım diziden.Ama böyle yasakçı, sansürcü zihniyete sonuna kadar karşı olacaktım

nalan-k
18-02-07, 01:25
değerli arkadaşlarım kusura bakmayın ama gözünüz doysun yani...
kaç tane dizi var daha 13. bölümünü görmeden yayından kalkıyor, harcanıyor... şanslısınızki diziniz bu kadar süre, bu kadar bölüm yayınlandı. Filmi bile yapıldı. Tadında bırakmak lazım artık.
Belki dizinin teröre karşı olması güzel birşey ama herkeside silahlanmaya çağırmas hoş değil. Ne yani herkes teröre karşı olacağım diye eline silah mı alsın? İnsanlar terörist yaparak mı teröre karşı olacaklar?
Dizinin bitmesine üzülmedim çünkü insanları yanlış yönlendiriyordu. Ama şu bir gerçek ki bu dizi bu kadar süre yayınlanıpta terör konusuna girince kaldırılmasıda ilginç. Birilerinin gerçektende çok canını sıkmış olmalı.
Ayrıca kanalların böyle dizileri başlatıpta sonra biranda kaldırmasına son derece karşıyım. Bu seyirciye yapılmış çok büyük bir saygısızlıktır. Hangi dizi olursa olsun. Ya hiç başlamasınlar ya da başından planladıkları kadar yayınlasınlar.
Bence kurtlar vadisi terör olarak hiç başlamamalıydı tadında bırakmalıydılar. Sinema filmiyle noktayı koymalıydılar.
Ayrıca ben kendi adıma gerçek oyuncuların oynadığı diziler görmek istiyorum televizyonda. Arkasına önemli kişileri alıp dizilerde başrol oynamakta insanı oyuncu yapmaz!

kusura bakma ama bizim gözümüz zagten tok arkadasim. kurtlar vadisi iyi ve kaliteli ve büyük bir seyirci kitlesi oldugu icin zagten bir 13 bölüm oynadi. eger bizi tutmassa tabiiki kalkiyor.dizilerin yapilipta biranda kaldirilmazsina bende karsiyim karsiyim, ama dikkatini isterimki show tv bunu yayinlamak istemedigi ve tutmuyacak korkusuyla degil, baska korkular yüzünden kalkti, yani senin anliyacan bizim dizi zagten ilk bölümde hemen zirveye oturdu, bilmem sana anlatabildimmi. sen bu dizide gercek oyuncularin oynamadigini düsünebilirsin, cok merak ettigim birsey var, bukadar insan iki sene boyunca acaba neden baktilar bu dizi pür dikkat. hem gercek oyuncu acaba nasil oluyormus, veya hangi leri oluyormus

RODYA
18-02-07, 01:27
Nalancım,evet Sönmez Atasoy yeterdi tek başına oyuncu kadrosu olarak.Evet eski k.v bölümleri gibi zengin bir kadro yoktu ortada,ama yeni karakterler katılacaktı.Adamlara fırsat vermediler ki.

anything
18-02-07, 01:29
Nedir bu çektiğimiz kanallardan, yapımcılardan...
Başlıyolar bir projeye sonra birden kaldırıyorlar...
Benim dizim erkekler ağlamazdı biranda bitirdiler sizin diziniz kurtlar vadisiydi onu da biranda bitirdiler... Nerede seyirciye saygı... Bir diziya başladılarsa o diziyi planladıkları yere kadar götürmeliler biz temiz ekran olarak bunu hedefliyoruz.... Artık kafalarına göre kaldırmasınlar dizilerimizi... Sizde temiz ekrana destek verin...
TEMİZ EKRAN KAMPANYASI
Sizlerde eğer bu kampanyaya destek olmak istiyorsanız yapmanız gereken çok kolay..
Ad ve soyad:........
Meslek:...........
Temiz Ekran Kampanyasını destekliyorum..(ya da bu konu hakkında yorumunuz,dilek,istek ve şikayetleriniz de olabilir)

Yazılı bir maili temizekran@hotmail.com adresine yollamanız.(her mailde sadece bir isim olabilir..)

nalan-k
18-02-07, 01:30
Nalancım,evet Sönmez Atasoy yeterdi tek başına oyuncu kadrosu olarak.Evet eski k.v bölümleri gibi zengin bir kadro yoktu ortada,ama yeni karakterler katılacaktı.Adamlara fırsat vermediler ki.

evet cok haklisin, gercekten sagolsunlar vermediler. neyse ben yinede bir sekil oynar dizimiz diye düsünüyorum.

gorgunk
18-02-07, 01:39
bütün gazeteciler konuştu ve bu bir sansürdür dediler.
ewet bu bir sansürdür.
eğer bunu destekleyen gazeteler veya televizyonlar varsa onlarda ileride bunun kendi başlarına geleceğini unutmasınlar,ama yok bu sadece kurtlar vadisine uygulanabilir,çünkü kurtlar vadisini izleyen sessiz bir çoğunluk var.ama aihm ye gidilirse onlar bu işi çözer,bişey değil Türkiyenin uğraştığı ileri görüp rezil olacağız,o kadar çok sorun varken?

meyve veren ağaç taşlanır!!!

RODYA
18-02-07, 01:48
Evet gorgunk ,tüm gazeteciler bu sansürdür diyor, ve buna karşı çıkıyor.Bravo onlara.Zaten aydın sorumluluğu bunu gerektirir. Aklı başında kimse bu kararı savunamaz.Savunan da yok zaten.Kişisel kin besleyen birisi hariç,herkes tek yürek bu konuda.

Anything,e.a rating alamadığı için kaldırıldı.Benimde izlediğim bazı dizler geçmişte rating almadığı için sonlandırılmıştı.Bu işin doğası ve gerçeği.Dünyanın her yerinde bu böyle.T.V bir sektör,parayla dönüyor.Eğer k.v rating alamasaydı ve yayından kaldırılsaydı söyleyecek bir lafım olmazdı.Halk teveccüh etmemiş,başımın üstünde yeri var derim. Burda ise Kanal kendi başına karar almadı,baskı yapıldı.Dışarıdan her türlü müdahaleye karşıyım.

Evet nalancım ,kimbilir belkide çok daha değerli oyuncular kadroya katılacaktı

anything
18-02-07, 01:59
bence televizyon bir sektör olduğu için boğazına kadar kirlilik içinde ve bu zamanda kirlilik para ediyor. değerlerimize sahip çıkmak için başlatılan projeler de dışarıdan müdahale addetmediğiniz reklam verenlerin etkisiyle oyun dışı bırakılıyor. size yapılan adaletsizlikse bize yapılanın da kalır yanı yok.. elinizi vicdanınıza koyun öyle düşünün.

J.Lo fan
18-02-07, 02:38
arkadashlar,galiba kurtlar vadisi icin yurush olmaliydi.ben onu merak ediyorum da.oldu mu?olduysa ne gibi gelishmeler var?

RODYA
18-02-07, 02:40
arkadashlar,galiba kurtlar vadisi icin yurush olmaliydi.ben onu merak ediyorum da.oldu mu?olduysa ne gibi gelishmeler var?

Bir haber yok jlo fancım.(Nasılsın bu arada?)

Bir arkadaş yürüyüş hiç olmamış gibisinden bir şeyler söyledi ama o da tam olarak emin değil

J.Lo fan
18-02-07, 02:48
Tesekkurler,serkan abi (bu arada iyiyim,seni sormali:)).Cok ilginch,demek ki olmamis yuruyush,.belke de boylesi daha iyi.cunki onun icin de soylemege bir seyler bulurdular-politik yuruyus bilmem ne.

RODYA
18-02-07, 02:57
Tesekkurler,serkan abi (bu arada iyiyim,seni sormali:)).Cok ilginch,demek ki olmamis yuruyush,.belke de boylesi daha iyi.cunki onun icin de soylemege bir seyler bulurdular-politik yuruyus bilmem ne.

Bende iyiyim,daha doğrusu iyi olmaya çalışıyorum .

Evet jlocum ,yürüyüşü dağıtırlardı mazallah.Jop yerlerdi birde.Politik yürüyüş olarak değerlendirilirdi:) Eh dizi politik nedenlerden kalktığına göre olacak oman bu.Güler misin, ağlar mısın?

Madem politik bir karar aldı iktidardakiler,bunun siyasi sonuçlarına katlanacakları yer bellidir.Ve kasımda önümüze konacaktır.

18 yaşını doldurmuş arkadaşlar.Muhtarlıklara gidip seçmen kaydınızı yaptırın

J.Lo fan
18-02-07, 03:05
bu arada amerikada herkes kurtlar vadisi irak filmini hala merak ediyor.gecenlerde biriyle irak,iran meselesinden konusuyorduk,o da bana kv iraki sordu,izlemek istedigini soyledi.ben de ama filmden sonra bana nefret edeceksiniz dedim:)).Ama cok izlemek istedigini bildirdi,ee ben de internet uzerinden dvd-i aldim,bakalim shimdi dvd=min gelmesini bekliyorum:).Bi de tabii tepkileri.
ama bir seyi ben ta oncesinden biliyordum-KV-daki olaylarin cogu gercek-hepsi olmasa da cogu gercek.ve gercek olmasi insanlari,en cok ta ishte o yukaridakilari korkutuyor!korkunca da bi tek sey kaliyor yapilacak-Sansurlemek!ne diyelim,yazik ya her kese.
Bu arada gonlumden yuruyusun olmasini istesem de,ama olduktan sonraki tepkileri cok iyi biliyorum,onun icin de olmamasi olmasindan daha hayirli gibi tabii bu benim fikrim!

RODYA
18-02-07, 03:22
bu arada amerikada herkes kurtlar vadisi irak filmini hala merak ediyor.gecenlerde biriyle irak,iran meselesinden konusuyorduk,o da bana kv iraki sordu,izlemek istedigini soyledi.ben de ama filmden sonra bana nefret edeceksiniz dedim:)).Ama cok izlemek istedigini bildirdi,ee ben de internet uzerinden dvd-i aldim,bakalim shimdi dvd=min gelmesini bekliyorum:).Bi de tabii tepkileri.
ama bir seyi ben ta oncesinden biliyordum-KV-daki olaylarin cogu gercek-hepsi olmasa da cogu gercek.ve gercek olmasi insanlari,en cok ta ishte o yukaridakilari korkutuyor!korkunca da bi tek sey kaliyor yapilacak-Sansurlemek!ne diyelim,yazik ya her kese.
Bu arada gonlumden yuruyusun olmasini istesem de,ama olduktan sonraki tepkileri cok iyi biliyorum,onun icin de olmamasi olmasindan daha hayirli gibi tabii bu benim fikrim!

Türkiyiye ye gelen bir amerikalı çifte sinemada k.v ırakı izletmişlerdi jlocum,film vizyondaydı o sıra.Filmin yarısında oh my god diyerek çıkmışlardı sinemadan:)

Evet gerçekler kokkuttu.Aslında daha farklı bir durum var ortada.Sağır oda belkide k.v den daha sert bir biçimde gerçekleri ortaya koyuyor.Fakat k.v öyle bir konu seçti ki,etnik gerilim ve çatışmayı körükleyeceği endişesi doğdu. Siyasi iktidarı sanırım bu tedirgin etti

J.Lo fan
18-02-07, 03:37
ben ayrilik dizisini de cok merak ediyorum-o da pana filmin dizisi.ona azerbaycandan da cok tepki gelecek,kesin eminim!!!
sagir odayi izlemek shansim maalesef hic olmadi.ama cok duymuslugum var.
Ama KV her zaman gundemdeki olaylari konusuyor-cok ince noktalara dokunuyor.belki de ondandir.bi de kanali da unutmamak lazim.cunki kanald-dogan holdingin-doganlar da kendileri massonlar-benim duydugum kadariyla.onunicin onlara hic kimse dokunmuyor.mesela,kv teror kanald-de baslasaydi,simdiki durum hic olmayacakdi,ben eminim.
Bu arada bana o zaman bol shans-umarim amerikan arkadas filmin yarisindan terk etmez:-\

Palyaço
18-02-07, 03:56
cok büyük haksızlık edildi. neler oluyor sorusu sorulması gerekiyor bence. bu ülkede neler oluyor ve nereye gidiyoruz?

Hirotaro
18-02-07, 04:14
tepkimize devam etmeliyiz

www.rtuk.org.tr ye rtuk@rtuk.org.tr ye ve 444 1 178 e.Elbet haklıyız ve kazanacağız.Dizimizi yayınlatacağız.

Yarın zaten soracam, 13bin mi daha büyük yoksa 154binden sonra sayamadığız sayımı daha büyük diyecem.
Utanmaz RTUK nolcak

RODYA
18-02-07, 04:39
Jlocum evet,ayrılık dizisinde de ermeni ve türk aşkı anlatılıyormuş.Kurtlar vadisi teröre kürt vatandaşlar büyük tepki göstermişti( ve asıl kaldırılma nedeni buydu) şimdi de o diziye Azeriler tepki gösterir:) Geçenlerde Sertap Erenerin vokalistini ermeni diye azerbaycana sokmadılar.Azerilerin karabağdan dlayı yaraları taze,onları da anlıyorum

Pana filminde hatası bu sanırım.Çok aşırı somut olaylardan gidiyorlar. İlk k.v somut olaylara gönderme yapmasına rağmen aynı zamanda soyuttu,aman şiddet varmışmış eleştirileri dışında tepki çekmiyordu.Güneydoğu işin içine girince Türkiyenin bir kısmını karşılarına aldılar.Mesela sağır oda ABD ye,emperyalistlere saydırıp duruyor,ama bunu soyut bir senaryo üzerinden yaptığı için tepki çekmiyor

Hirotarocum 1 sayısı o sayıların hepsinden büyük.O 1 Başbakanı ifade ediyorsa(Anladınız siz onu)

Hirotaro
18-02-07, 04:42
Jlocum evet,ayrılık dizisinde de ermeni ve türk aşkı anlatılıyormuş.Kurtlar vadisi teröre kürt vatandaşlar büyük tepki göstermişti( ve asıl kaldırılma nedeni buydu) şimdi de o diziye Azeriler tepki gösterir:) Geçenlerde Sertap Erenerin vokalistini ermeni diye azerbaycana sokmadılar.Azerilerin karabağdan dlayı yaraları taze,onları da anlıyorum

Pana filminde hatası bu sanırım.Çok aşırı somut olaylardan gidiyorlar. İlk k.v somut olaylara gönderme yapmasına rağmen aynı zamanda soyuttu,aman şiddet varmışmış eleştirileri dışında tepki çekmiyordu.Güneydoğu işin içine girince Türkiyenin bir kısmını karşılarına aldılar.Mesela sağır oda ABD ye,emperyalistlere saydırıp duruyor,ama bunu soyut bir senaryo üzerinden yaptığı tepki çekmiyor

Pana Film bence çok doğru yapıyor,bu dizi ödül almadı mı.o zaman bu diziye ödül veren insanların aklından zoru mu var.
Rodya sence bu işin sonu ne olacak ?

RODYA
18-02-07, 04:44
Pana Film bence çok doğru yapıyor,bu dizi ödül almadı mı.o zaman bu diziye ödül veren insanların aklından zoru mu var.
Rodya sence bu işin sonu ne olacak ?

Doğruyu yapıyorda hirotara,işte varolan,varolma tehlikesi olan bir etnik gerilimin ateşleyicisi olur endişesi ağır bastı.Onlar kesinlikle bunu istemiyor,hatta tam tersi için bunu yapıyor olsalar bile..

Bilemiyorum ki hirotarocum ne olacak? Hep beraber göreceğiz:img-help:

Hirotaro
18-02-07, 04:52
Doğruyu yapıyorda hirotara,işte varolan,varolma tehlikesi olan bir etnik gerilimin ateşleyicisi olur endişesi ağır bastı.Onlar kesinlikle bunu istemiyor,hatta tam tersi için bunu yapıyor olsalar bile..

Bilemiyorum ki hirotarocum ne olacak? Hep beraber göreceğiz:img-help:

Rodya,çok ağırıma gidiyor böylecene kaldırılması,dokunuyor bana.Geceleri kendi kendime düşünüyorum,bu dizi ne yaptı diye.Tamam belki Kurtlar Vadisi fanatiğiyim,ama objektif olan insanlara sorduğumda da,KURTLAR VADİSİNE çok büyük haksızlık yapıldı diyorlar.
Valla ben durmadan mesaj atmaya devam ediyorum.Yarında sn.RTUK'U !!! arayacağım.

RODYA
18-02-07, 05:55
RTÜK: Ceza almamak için kaldırdı

RTÜK Üyesi Şaban Sevinç, lisans iptali tehdidi söz konusu olmadığını belirtti ve Show TV yönetimine "halkı düşmanlığa tahrik" uyarısı yaptıklarını söyledi

ÖNDER YILMAZ Ankara

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), Show TV yönetimine, "Kurtlar Vadisi - Terör adlı dizinin, 'etnik ayırım ve halkı düşmanlığa tahrik' yönünde mesajlar içerdiği, bu nedenle RTÜK Kanunu'nun 'uyarısız bir ay yayın durdurma ile lisans iptali' müeyyidesi kapsamına girdiği" görüşünü ilettiği öğrenildi.
"Kurtlar Vadisi - Terör" adlı dizinin yayından kaldırılması tartışmaları sürüyor. RTÜK ile Show TV yetkililerinin yaptığı görüşme sonrasında dizinin yayından kaldırılması ve yapımcı şirket Pana'nın "lisans iptali tehdidi nedeniyle dizi kaldırıldı" şeklinde açıklama yapması, taraflar arasında karşılıklı gerginliğe yol açtı.
RTÜK Başkanı Zahid Akman, önceki gün "lisans iptali tehdidinde bulunmadık" dedi. Milliyet'in sorularını yanıtlayan RTÜK Üyesi Şaban Sevinç de şunları kaydetti:

'Irk ayrımı mesajı vardı'
"Dizinin ilk bölümünü RTÜK olarak inceledik. Yönetim kurulu üyelerinin genel kanaati, dizinin kanunun ağır cezayı öngören 4'üncü maddesi (b) bendi kapsamında olduğu yönündeydi. Ülkenin bütünlüğüne ve ırk ayrımına ilişkin mesajlar taşıdığı yönünde genel kanaat oluştu.
Show TV yöneticileriyle sohbet havasındaki görüşmede bu kanaat iletildi. Lisans iptali tehdidi söz konusu değil. Kararın arkasında iktidarın olduğu iddiaları saçma. Anladığımız, Show TV yönetiminin ağır ceza almamak için diziyi yayından kaldırmayı uygun gördüğüdür."

4/b lisans iptalini öngörüyor
RTÜK Kanunu'nun yayın ilkelerini düzenleyen 4'üncü maddesinin (b) bendi, "Toplumu şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa sevk eden veya halkı sınıf, ırk, dil, din, mezhep ve bölge farkı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik eden veya toplumda nefret duyguları oluşturan yayınlara imkân verilmemesi" hükmünü içeriyor. Bu hükmün cezası 33'üncü maddede, "uyarı yapmadan bir ay yayın durdurma, tekrarı halinde yayının süresiz durdurulması ve lisans iptali" olarak düzenleniyor.
.

Irk ayrımcılığı ,Türk-kürt çatışması yaratma ,iç savaş tehlikesi...İnanılmaz.Tüm bunlar onların kanaati olamaz.Boşuna kıvırmaya devam etmesinler.Bal gibi siyasi bir baskı var ortada

RODYA
18-02-07, 06:08
Ortada bu kadar cevapsız soru varken o koltukta oturamazsınız

Televizyon sektörü, son zamanların en fırtınalı günlerini yaşıyor. Bir yanda kanalların yöneticileri RTÜK tarafından çağırılarak kendilerine “olumlu haberler” yapmaları tavsiyesinde bulunuluyor. Diğer yanda Kurtlar Vadisi: Terör meselesi, bütün soru işaretleriyle birlikte tam olarak ne olduğu belli olmayan devasa bir sorun olarak ortada duruyor. Bütün bunların muhatabı, RTÜK Başkanı Zahit Akman’dır. Ve Akman, bu soruların yanıtlarının en berrak şekilde ortaya çıkartılması için, bir an önce oturduğu koltuğu bırakmalıdır. Bu yazı, Zahit Akman’a bir istifa çağrısıdır.

OLUMLU HABER NE?
Gelin en başa dönelim. Yaşanan gelişmeleri birer birer değerlendirelim. Geçtiğimiz hafta içinde bir toplantı yaptı Radyo Televizyon Üst Kurulu yani RTÜK. Televizyon kanallarının yöneticilerini topladı. Masaya, haberlerdeki “cıvık magazin” meselesi yatırıldı. Ve kanal yöneticileri, “daha olumlu haberler” yapmaları için uyarıldı. Ama bu uyarının, tam da Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlerin öncesinde yapılmış olması, kafaları bulandırdı. Televizyonlara ve özellikle de haberlere pek müdahele etmeyen RTÜK, böylece bir anda başrole tırmandı. Haber bültenlerinin magazinleşmesi, elbette tartışmamız gereken bir meseledir. Durum, herkesi rahatsız etmektedir. Seyirci, haberlerde, gerçekten de haber seyretmek istemektedir. Ama bir devlet kurumunun müdahalesi, işi bambaşka boyutlara çekmektedir.

Neyin “cıvık magazin” olup olmadığı tartışması inanın bitmez, yıllarca sürecektir. RTÜK’ün bu toplantıdaki tavrıysa, hepimizin aklına sansürü getirmektedir. Çünkü eğer söylenilen yapılmazsa, RTÜK’ün elinde istediği kanalı, istediği kadar kapamak gibi ürkütücü bir koz vardır. Ve o toplantıda konuşulanlar, kapalı kapılar ardında kalmıştır. Bunun, bir sansür uygulaması olup olmadığı sorusu da havada kalmıştır. İşte bu yüzünden o koltukta oturmamalıdır Zahit Akman. Bir an önce durumun gereğini yapmalıdır.

İkinci mesele, Kurtlar Vadisi: Terör meselesidir. RTÜK Başkanı, gerçekten de Vadi ekibiyle yaptığı toplantıda “14 bin şuursuz insan olabilir” demiş midir, dememiş midir? Bu soruya bir an önce cevap verilmelidir. Show TV yöneticilerine, önce bir ay kapatılma cezası verilebileceği, ardından da kanalın yayın izninin iptal edilebileceği söylenmiş midir, söylenmemiş midir? Bu soru da cevap beklemektedir.

MESELE ÇOK CİDDİ
Türkiye’de, bir dizi üzerinden devletin medyaya müdahalesi tartışılmaktadır. Bu sisli ortamda, birileri çıkıp “Kurtlar Vadisi: Terör, milliyetçi oylara, yani Genç Parti’ye ve MHP’ye oy sağlar. Dizi, bu yüzden yasaklandı” diyebilir. Birilerinin aklına, “büyük abi ABD”den bir müdahale gelip gelmediği sorusu gelebilir. “Belki de Amerikalılar diziyi istememiştir” denilebilir. RTÜK, bir an önce bütün bu sorulara cevap vermelidir. RTÜK başkanı Zahit Akman, bu sorulara susarak cevap veremeyeceğini bilmelidir. Bu artık bir dizinin yasaklanması olayı falan değil, önümüzdeki en ciddi memleket meselelesidir. Ve tekrar altını çizerek söylüyorum, orta yerde duran bir sürü soru, bir an önce cevap beklemektedir...

Yazının özellikle koyuyla alıntı yaptığım bölüne dikkat!!

RIZA_BABA
18-02-07, 08:59
Dün yürüyüşe 60 kişinin katıldığını öğrendim ve üzüldüm interneten gelirim gelirim diyip gelmeyenler olmuş ama bi yerde hatta var fazla duyurulmadı daha çok kişiye duyurulsaydı iyi olurdu kameralar çekmiş ama 60 kişilik gurupta haber değeri görmemedikleri için vermediler

tubarni
18-02-07, 11:05
Türkiye'de herşey çok düzgündü,herkes çok bilinçliydi de Kurtlar Vadisi mi işe çomak soktu!!!eğer bu dizide anlatılmak istenene bakarsanız yani işin dolu tarafına bakarsınız bence bu dizinin hep olumsuzluğa neden olmadığını görürsünüz.özellikle biz 80 sonrası gençleri her zaman apolitik olmakla suçlarlar hep bunun için eleştirirler günümüzde en yaygın kitlelere ulaşma aracı Tvdir ve bu dizi öyle ya da böyle az ya da çok gençlerin politikaya ilgisini artırmaktadır.bu tip konular tabiki sadece bir televizyon dizisiyle sınırlı kalmamalıdır ama tvnin etkisi önemlidir.hem bizlere her daim semra hanımları,popstarları,ahu tubaları,meriçleri,ajdarları göstersinler sonra da nereye gidiyor bu gençlik diye yakınıp dursunlar.her şekilde eleştirsinler kendi yaptıklarına bakmadan!neydi bu dizinin sözde kaldırılma nedeni şiddet!!!hadi ya başka hiçbir dizide filmde şiddet yok mu???kaldı ki gerekli sınırlandırmalar zaten yapıldı kurtlar vadisi terör dizisinin ilk bölümündeki şiddet gayet olağan bir şiddetti insanları kötü etkileyebilecek hiçbir şey yoktu ve Türkiye'nin çok önemli bir sorununu işlemişlerdi.sonuçta bu politik tarzda olan bir dizi dolayısıyla içinde politika da olacak şiddet de olacak.diyelim ki savaş filmi anlatıyorsunuz silah kullanmayacak mısınız?ya da yaptığınız polisiye tarzı bir dizi silah kullanılmayacak mı?ne kullansınlar karanfil mi gül mü olur tercihiniz? dizinin yansıttığı görüşleri beğenirsiniz beğenmezsiniz olanlara katılır ya da katılmazsınız ama sansürcü anlayış kesinlikle kabul edilebilecek bir şey değil.sonuçta bu dizinin çok fazla seveni var,bu diziyi izlemek isteyen çok fazla insan var bu kadar insanın izleme hakkı elinden alınmış oldu çok mu doğru birşey sizce?polat alemdar tiplemesine özenilmesine gelince bu tiplemeye ne açıdan özenildiğine bağlı çünkü polat alemdar tipi kötü bir tipleme değil devleti için çalışan hayali bir kahraman ve ayrıca bu karakter yaptığı iş gereği doğal olarak silah kullanıyor(ajan olarak yetişmiş).üstelik bu karakterin başka olumlu özellikleri de var mesela çok yardımsever olması,saygılı olması,mütevazi olması...evet özellikle belli bir yaşın altında olan bilinçsiz insanları bazı konularda olumsuz etkiliyor olabilir ama ben bunda aileleri de suçlu buluyorum çünkü bu dizi belli bir yaşın altındakilerin izlememesi gereken bir dizi sonuçta içinde olan şeyleri tam olarak algılayamayıp direk şiddete yönelenler de olabilir bu tip eğilimi olan gençlere aileleri bu diziyi izlettirmemeliler.ama bunlar afedersiniz diziyi başka türlü izliyorlar diye adam gibi izlemek isteyenleri neden cezalandırıyorsunuz???ayrıca rtükün akıllı işaretler midir nedir o işaretler neden çıkarıldı süs olsun diye mi??koy 13 yaş sınırını ya da 18i herneyse uyarını yap gerisini izleyicinin insiyatifine bırak.zaten polat alemdarın hayali bir karakter olduğunu idrak edemeyip eline silahı alıp ortalarda ben polatım diye dolaşan insanlar şiddete eğilimlidir polat olmaz aras olur aras olmaz mehmet olur bu polat alemdarı kaldırmakla bitmezz!!!şiddet polatla başlamadı polatla bitmeyecek.bilinçlenmekle ilgili bir durum bu.sonuçta eline silahı alan her insan ajan olup mafya çökertemez.dizide tabiki abartı durumlar var filmde de vardı ama bu bir senaryo gerçek değil ne polatmış be sanal hali bu kadar olay yarattı adamın.

söylediklerinin hepsine katılıyorum izlemek istemeyen izlemesin çocuklarına vs izlettirmesin çocuklarının o kadar şiddet göstereceklerini düşünüyorlarsa ailelerde bir sorun var dizlerle sadece körüklenmiş olur ki zaten kv bunu körüklemiyor sadece olan şeyleri anlatıyor eğer şiddet var diyorlarsa bütün dizileri kaldırsınlar bu bir bahane arkadaşlar şiddet terör vs hep bahane asıl neden türkiye de olan olayların asıl yüzünün halka gösterilmesinden dolayı halkın uyanmasını istemiyorlar zaten ne zaman ülkemiz için yararlı bir şey olsa mutlaka önüne geçiliyor engelleniyor bunların arkasında farklı güçlerin olduğu belli bence bu gidişle sonumuz nereye gidecek merak ediyorum.

RIZA_BABA
18-02-07, 11:10
Akşam gazetesinde uzun bir yazı var arkadaşlar

Yagmur_ask
18-02-07, 11:11
Yürüyüş hakkında bilgi; maalesef yürüyüşe çok az insan katılmış, sayıları aşağı yukarı 50-60 araşındaymış, RTÜK binasına yürünmüş ve söz verilen beyaz kağıtlar ve kınalar bırakılmış..söz verenlerın çoğu gitmemiş..

Bu beni çok üzdü, demekki biz millet olarak desteklediklerimize sadece sözde sahip çıkabiliyoruz. Benim gelme ihtimalim olsa hıç düşünmezdim bile.

Bu şekilde mi gösterçeğiz Pana Film'e desteğımızı?

RIZA_BABA
18-02-07, 11:13
Pana filmden destek alarak belirli ilerde eş zamanlı gösteriler yapılabilir tabi gerekli izinler alınıpta

Yagmur_ask
18-02-07, 11:14
Rodya, emin ol 'AYRILIK' dizi'si için de kampanya başlatan bulunur, alışmışlar Kurtlar Vadisi üzerinde şöhret yapmaya, mutlaka o dizi'ye de dava açan olur.

sebep; TÜRK - ERMENİ çatışmasını körükleyecek.

Milletin başka işi mı var sanki. Bırakın Kurtlar Vadisi onlar için uğraş olsun.

Yagmur_ask
18-02-07, 11:17
amaM NEDENN YAA GERCEKLERİİ GÖSTERDİGİİ İÇİNMİİİ???????

Tam üstüne bastınız. Birilerinı rahatsız etti bu dizi, TÜRK - KURT kardeşliğini istemeyen birilerini. Kim olduklarını tahmin edebiliyorum, eminim sizlerde tahmin ediyorsunuzdur. Zaten bu konuda bu kadar inat etmemin birinci nedeni de bu. Bu insanlara bu galibiyeti yedirmek istemiyorum. Pişman olacaklar.

axid
18-02-07, 11:21
bütün bu olaylarin sorumlusu zahIT akman kim onu rtük baskani yaptiysa yaziklarsun daha rtügün r sini bilmiyor rtük nedir arkadaslar halkin istegine göre yayin yapan kurulustur simdi ise halkin isteginden baska herseyi yapan bir kurulus oldu yaziklar olsun türkiyeye geldigimde bu basarisindan dolayi zahIT akmani tebrik edecegim:img-wink:

Yagmur_ask
18-02-07, 11:21
Pana filmden destek alarak belirli ilerde eş zamanlı gösteriler yapılabilir tabi gerekli izinler alınıpta

Güzel bir fikir ama Pana Film'in böyle birşey düzenleyeceğini zannetmiyorum. Aslında bizlerin birşeyler yapması gerekir ama sonuçlar ortada. Bazı cesur arkadaşlarımızın çok güzel bir yürüyüş planlamış ama giden olmamış.

Yagmur_ask
18-02-07, 11:25
bütün bu olaylarin sorumlusu zahIT akman kim onu rtük baskani yaptiysa yaziklarsun daha rtügün r sini bilmiyor rtük nedir arkadaslar halkin istegine göre yayin yapan kurulustur simdi ise halkin isteginden baska herseyi yapan bir kurulus oldu yaziklar olsun türkiyeye geldigimde bu basarisindan dolayi zahIT akmani tebrik edecegim:img-wink:

axid, RTÜK bu durumda sadece bir maşa pozisyonunda. Dizi'yi istemeyen bazı pek sayın bakan ve milet vekilleri aracı oldu ve RTÜK bahane edilerek bu dizi yayından kaldırıldı. Tabii bu benim düşüncem. RTÜK'ün dizi'yi yayından kaldırması için hıç sebep yoktu.

Yagmur_ask
18-02-07, 11:46
Rtük bu dizileri uykuda mı seyrediyor

Kurtlar Vadisi Terör’ün sansürüne tepkiler çığ gibi artarken, vatandaşın RTÜK’e sorduğu yayınların yanında Vadi âdeta pembe dizi kalıyor

BİRİNDE, patronu kadın çalışanına birlikte olmak için onbinlerce dolar fiyat biçiyor, diğerinde Hrant Dink’in ardından gelecek suikastler anlatılıyor. Bir diğerinde, şiddetin, işkencenin her türlüsü gösteriliyor. ‘Haçlı’ adlı kahramanın göğsündeki haç ile ‘Hıristiyanlık propogandası’ yapılıyor. RTÜK ise bu dizileri onaylarken, başından bu yana kardeşliğe vurgu yapan Kurtlar Vadisi Terör’ü sansürlemeyi uygun gördü.

Esas görevi, Türk ahlâk ve aile yapısını korumak olan Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) birkaç bin bölücü şikâyete dayanarak Kurtlar Vadisi Terör’ün yayınlanmasını engellemesi kurumun çifte standart uyguladığını gözler önüne serdi. İlk bölümü 30 milyondan fazla izleyici bulan ve daha başında ‘Kürt-Türk kardeştir’ diye açık açık mesaj veren Kurtlar Vadisi Terör’ün ikinci bölümünün ekranlara gelmesinin önüne geçen ve ancak diktatörlük rejimlerinde görülen sansüre imza atan RTÜK, bazı dizileri ise görmezden geldi.

RTÜK Binbir Gece, Sağır Oda, Kod Adı ve Kaybolan Yıllar gibi Türk aile yapısına uymayan yayınları ise görmezden geldi. İşte o dizilerin konuları ve RTÜK’ün duruşu.

Silah âdeta kamera gibi

İlk örnek Sağır Oda adlı dizi. Afganistan’da bir süre tercüman olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye gelip özel istihbaratta çalışmaya başlayan Aras Dağlı adlı kahraman, Fedailer adlı bir örgütün peşinden koşarken Nazi altınlarının Türkiye’de olup olmadığıyla ilgili bir bilmecenin içine giriyor. Tabii bu arada bilmeceyi çözerken de kalem yerine silahını kullanıyor. Dağlı dizi boyunca altınlara ulaşmaya çalışan örgütün üyelerini kurşunları ile devre dışı bırakıyor. Tuttuğunu öldürüyor. Dizideki en ilginç gelişme ise geçenlerde yayınlanan bir bölümünde meydana geldi. Dizi konuşmalarında Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin tetiği çektirerek öldürdüğü Hrat Dink’e atıfta bulunularak bir başka şahsın daha öldürüleceği yer alarak önümüzdeki günlere dair öngörülerde bulundu. Dizinin seyircileri bu konuşmalarla şoke olurken RTÜK de şoke olanlar kervanına katıldı. Şok halindeki RTÜK, seyircilerden gelen yüzlerce şikâyet telefonuna rağmen bu sahneler için kılını bile kıpırdatamadı.

TBMM çekim mekanı oldu

Kod Adı adlı dizide ise 10 yıl önce Susurluk’ta yaşanan kaza alındı. Dizinin yeni bölümlerinin Kadı Adı Kaos adı ile gösterilmesi planlanırken bu yapımda, yaşanan olaylardan derin devlet suçlu gösteriliyor ve kan gövdeyi götürüyor. Kod Adı için sesini çıkarmayan RTÜK’ün Kod Adı Kaos için nasıl bir tutum sergileyeceği, hatta Kurtlar Vadisi Terör’e uyguladığı sansürü devreye sokup sokmayacağı belli değil.

Hacı gözümüze soktular

Bir başka dizi Kaybolan Yıllar’da ise önceleri Haçlı sonra ise Esmer olarak adlandırılan kahraman mafyaya hizmet eden ve patronuna sıkı sıkıya bağlı gözü kara bir adam olarak tasvir ediliyor. Aslında istihbaratçı olan dizinin kahramanın silahsız gezmediğini tahmin etmek zor değil. Bu diziyi diğer şiddet içerikli yapımlardan ayıran bir özellik de misyonerlik yapılması. Haçlı adlı kahraman, adından da anlaşılacağı gibi, dizinin çoğu bölümünde göğsünde haçlı kolye ile görünüyor. Son derece tekin gezen ve her an büyük bir çatışmaya hazır olan Haçlı, nedense son derece derli toplu olmasına rağmen boynundaki kocaman haçı gözümüze gözümüze sokuldu. Misyonerlik faaliyeti bittikten sonra Haçlı hidayete ererek Esmer lakabını aldı. Mermilerin havada uçuştuğu ve “Kendi işini kendin hallet” mesajının bilinçaltına yerleştirildiği diziyle ilgili RTÜK en küçük bir işlemde bulunmadı.

Kadın satılık mı?

Binbir Gece adlı dizide ise her ne kadar mermiler havada uçuşmasa da bu sefer de kadına karşı manevi şiddet vardı. Şehrazat adlı bir kadının oğlu lösemi hastalığına yakalanmış, çareyi ise patronuna başvurmakta bulmuştu. Patronu Onur ise Şehrazat’a 150 bin dolar vereceğini ama karşılığında bir gece birlikte olmak istediğini söyledi. Şehrazat ise çaresizlik içinde kalmış gibi gösterilerek teklifi kabul etti. Oysa devletin sağlık güvencelerinin yanı sıra Bizim Lösemililer Vakfı gibi kuruluşlar da lösemiye karşı vatandaşının yanında oluyordu. Ama nedense dizide buna hiç değinilmedi. Adana’da bir çocuk ise diziden etkilenerek sınıf arkadaşına birlikte olmak için para teklif etti. Olay gazetelerin genelinde şaka olarak tanımlandı, konu kapandı. RTÜK ise gelen şikâyetlerin artması üzerine diziyi masaya yatırarak sadece uyardı.

Tercuman Gazetesi

Yagmur_ask
18-02-07, 11:52
‘Vadi’ fanatiklerinden RTÜK’e protesto

Kurtlar Vadisi Terör’ün yayından kaldırılmasına yönelik protestolar sürüyor. Dizinin fanatikleri dün İstanbul’daki RTÜK binasının önünde toplandı

Ali sami Yen Stadı’nın önünde toplanan yaklaşık 30 kişi, RTÜK’ü protesto etmek için Mecidiyeköy’deki binasının önüne yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ve Polat Alemdar fotoğrafları taşıyan fanatikler arasında “Bir Kişinin Bildiği Sır Değildir” posterleri ve “Hepimiz Polatız, Hepimiz Türküz” yazıları taşıyanlar dikkat çekti. Zaman zaman “Sansüre Son” ve “Bugün Pana Yarın Sana” sloganları atan grup, binanın kapısına kına bıraktı. Bir ara binanın önüne döktükleri kına Türk bayrağına bulaşınca bayrağı temizleyip tekrar astılar. Daha sonra ise devlet kurumu olduğu için bıraktıkları kınaları temizlediler. Yürüşe katılanların dağıttıkları bildiride ise dizinin yayından kaldırılmasının bilinçili bir linç olduğu iddia edilirken, yayından kaldırılma tarihi de terörist başı Öcalan’ın yakalanmasının yıldönümüyle bağdaştırıldı. Bildiride “Bu yargısız infaza karşı haklı sesimizi yükseltiyoruz. Dizi tekrar yayına girecek ve 30 milyon kişinin istekleri görmezden gelinmeyecektir. Bunu gerçekleştirene kadar protestomuza büyüyerek devam edeceğiz” denildi.

Hasan Kaçan’dan karikatürlü gönderme

Pana Film’in ortaklarından Hasan Kaçan bir karikatür çizerek ’kurtlarvadisi.com’ sitesine koydu. Karikatürde, ellerinde meşaleler bulunan sansürcüler, önlerinden kaçan karıncaya “Aptal karınca sen mi o ateşi söndüreceksin... Hah ha!” derken, karınca da “Varsın olsun... Hiç olmazsa safım belli olur!” diyor. Ateşler içinde yanan ve ’Sansüre Hayır’ pankartları taşıyanların yanına kaçan karıncanın bu sözleri; dizinin en son bölümünde Polat’ın mafya lideri Andy Garcia’ya söylediği sözlerle aynı.

‘Şantajcı ve sansürcü zihniyet’

Pana Film dün yazılı açıklama yaparak RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın bir canlı yayında söylediği, “Dizi RTÜK tarafından yasaklanmadı, sansür iddiaları gerçek dışı” sözlerine karşılık verdi: “RTÜK heyeti dizinin devam etmesi halinde sözlü ve yazılı uyarı olmaksızın kanala bir ay kapatma cezası verileceğini ve akabinde kanalın yayın iznini iptal edeceklerini ifade etmişlerdir. RTÜK Başkanı, bu toplantıda kendisine gelen şikayet mesajlarını delil olarak sunarken, dizinin varlığı ile ilgili olumlu mesajları ’154 bin şuursuz kişi olabilir’ diye değerlendirmiş, canlı yayında ise kendi cümlesini çarpıtarak ’kanala da şikayet mesajları geliyormuş’ ifadesini kullanmıştır.”

Gerçeklerin ortaya çıkarılması için toplantı tutanaklarının açıklanmasını talep eden Pana Film, “Devletimizin bir kurumunun başındaki yetkilinin bu şekilde gerçek dışı beyanat vermesini esefle kınıyoruz. Sansürcü ve şantajcı zihniyetin ruh hali olarak görüyor, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağına inandığımızı ifade ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Vatan Gazetesi

levoo
18-02-07, 11:52
Rtük bu dizileri uykuda mı seyrediyor

Kurtlar Vadisi Terör’ün sansürüne tepkiler çığ gibi artarken, vatandaşın RTÜK’e sorduğu yayınların yanında Vadi âdeta pembe dizi kalıyor

BİRİNDE, patronu kadın çalışanına birlikte olmak için onbinlerce dolar fiyat biçiyor, diğerinde Hrant Dink’in ardından gelecek suikastler anlatılıyor. Bir diğerinde, şiddetin, işkencenin her türlüsü gösteriliyor. ‘Haçlı’ adlı kahramanın göğsündeki haç ile ‘Hıristiyanlık propogandası’ yapılıyor. RTÜK ise bu dizileri onaylarken, başından bu yana kardeşliğe vurgu yapan Kurtlar Vadisi Terör’ü sansürlemeyi uygun gördü.

Esas görevi, Türk ahlâk ve aile yapısını korumak olan Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) birkaç bin bölücü şikâyete dayanarak Kurtlar Vadisi Terör’ün yayınlanmasını engellemesi kurumun çifte standart uyguladığını gözler önüne serdi. İlk bölümü 30 milyondan fazla izleyici bulan ve daha başında ‘Kürt-Türk kardeştir’ diye açık açık mesaj veren Kurtlar Vadisi Terör’ün ikinci bölümünün ekranlara gelmesinin önüne geçen ve ancak diktatörlük rejimlerinde görülen sansüre imza atan RTÜK, bazı dizileri ise görmezden geldi.

RTÜK Binbir Gece, Sağır Oda, Kod Adı ve Kaybolan Yıllar gibi Türk aile yapısına uymayan yayınları ise görmezden geldi. İşte o dizilerin konuları ve RTÜK’ün duruşu.

Silah âdeta kamera gibi

İlk örnek Sağır Oda adlı dizi. Afganistan’da bir süre tercüman olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye gelip özel istihbaratta çalışmaya başlayan Aras Dağlı adlı kahraman, Fedailer adlı bir örgütün peşinden koşarken Nazi altınlarının Türkiye’de olup olmadığıyla ilgili bir bilmecenin içine giriyor. Tabii bu arada bilmeceyi çözerken de kalem yerine silahını kullanıyor. Dağlı dizi boyunca altınlara ulaşmaya çalışan örgütün üyelerini kurşunları ile devre dışı bırakıyor. Tuttuğunu öldürüyor. Dizideki en ilginç gelişme ise geçenlerde yayınlanan bir bölümünde meydana geldi. Dizi konuşmalarında Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin tetiği çektirerek öldürdüğü Hrat Dink’e atıfta bulunularak bir başka şahsın daha öldürüleceği yer alarak önümüzdeki günlere dair öngörülerde bulundu. Dizinin seyircileri bu konuşmalarla şoke olurken RTÜK de şoke olanlar kervanına katıldı. Şok halindeki RTÜK, seyircilerden gelen yüzlerce şikâyet telefonuna rağmen bu sahneler için kılını bile kıpırdatamadı.

TBMM çekim mekanı oldu

Kod Adı adlı dizide ise 10 yıl önce Susurluk’ta yaşanan kaza alındı. Dizinin yeni bölümlerinin Kadı Adı Kaos adı ile gösterilmesi planlanırken bu yapımda, yaşanan olaylardan derin devlet suçlu gösteriliyor ve kan gövdeyi götürüyor. Kod Adı için sesini çıkarmayan RTÜK’ün Kod Adı Kaos için nasıl bir tutum sergileyeceği, hatta Kurtlar Vadisi Terör’e uyguladığı sansürü devreye sokup sokmayacağı belli değil.

Hacı gözümüze soktular

Bir başka dizi Kaybolan Yıllar’da ise önceleri Haçlı sonra ise Esmer olarak adlandırılan kahraman mafyaya hizmet eden ve patronuna sıkı sıkıya bağlı gözü kara bir adam olarak tasvir ediliyor. Aslında istihbaratçı olan dizinin kahramanın silahsız gezmediğini tahmin etmek zor değil. Bu diziyi diğer şiddet içerikli yapımlardan ayıran bir özellik de misyonerlik yapılması. Haçlı adlı kahraman, adından da anlaşılacağı gibi, dizinin çoğu bölümünde göğsünde haçlı kolye ile görünüyor. Son derece tekin gezen ve her an büyük bir çatışmaya hazır olan Haçlı, nedense son derece derli toplu olmasına rağmen boynundaki kocaman haçı gözümüze gözümüze sokuldu. Misyonerlik faaliyeti bittikten sonra Haçlı hidayete ererek Esmer lakabını aldı. Mermilerin havada uçuştuğu ve “Kendi işini kendin hallet” mesajının bilinçaltına yerleştirildiği diziyle ilgili RTÜK en küçük bir işlemde bulunmadı.

Kadın satılık mı?

Binbir Gece adlı dizide ise her ne kadar mermiler havada uçuşmasa da bu sefer de kadına karşı manevi şiddet vardı. Şehrazat adlı bir kadının oğlu lösemi hastalığına yakalanmış, çareyi ise patronuna başvurmakta bulmuştu. Patronu Onur ise Şehrazat’a 150 bin dolar vereceğini ama karşılığında bir gece birlikte olmak istediğini söyledi. Şehrazat ise çaresizlik içinde kalmış gibi gösterilerek teklifi kabul etti. Oysa devletin sağlık güvencelerinin yanı sıra Bizim Lösemililer Vakfı gibi kuruluşlar da lösemiye karşı vatandaşının yanında oluyordu. Ama nedense dizide buna hiç değinilmedi. Adana’da bir çocuk ise diziden etkilenerek sınıf arkadaşına birlikte olmak için para teklif etti. Olay gazetelerin genelinde şaka olarak tanımlandı, konu kapandı. RTÜK ise gelen şikâyetlerin artması üzerine diziyi masaya yatırarak sadece uyardı.

+1907 işte bu kadar bunlar çifte standartın daniskasıdır.Hepsi de Doğan grubunun dizileri dikkatinizi çektiyse...

Yagmur_ask
18-02-07, 11:54
Yürüyüşe katılan arkadaşları tebrik etmek lazım, bir tek onlar sahip çıktılar dizimize. Umarım bu çabalar ve emekler bir sonuç verir.

Bu arada Hasan Kaçan çok güzel bir karikatür çizmis, tıpkı o karikatürde yazdığı gibi;

BİZİM SAFIMIZ BELLİ

Yagmur_ask
18-02-07, 11:57
+1907 işte bu kadar bunlar çifte standartın daniskasıdır.Hepsi de Doğan grubunun dizileri dikkatinizi çektiyse...

Aynen öyle, ve biz bu çifte standarta kurban edildik. Bir dizi için harcanan onca emek ve izleycilerinin protestosu hiçe sayıldı.

axid
18-02-07, 11:59
yagmurcum sana sonuna kadar katiliyorum her seyi cok güzel örneklerle anlatmissin ne yapacagimizi sasirdik kurtlar vadisi sevenleri olarak herkez üstümüze geliyor iyilerin sesine kimse kulak vermiyor

BERNA
18-02-07, 12:00
Degerli uyelerimiz

Alintilari kaynak gostererek yapiniz.

Saygilarimla
Bolum Sorumlusu
BERNA

axid
18-02-07, 12:03
Yürüyüşe katılan arkadaşları tebrik etmek lazım, bir tek onlar sahip çıktılar dizimize. Umarım bu çabalar ve emekler bir sonuç verir.

Bu arada Hasan Kaçan çok güzel bir karikatür çizmis, tıpkı o karikatürde yazdığı gibi;

BİZİM SAFIMIZ BELLİ

evet bende gördum her seyi cok güzel özetlemis ama bizi yildiramayacaklar sonuna kadar dizimizin arkasindayiz

Yagmur_ask
18-02-07, 12:10
evet bende gördum her seyi cok güzel özetlemis ama bizi yildiramayacaklar sonuna kadar dizimizin arkasindayiz

Biz elimizden gelen desteği gösterirsek elbet bir sonuç alırız..yeterki hakkımızı savunmaya devam edelim. :img-yes:

axid
18-02-07, 12:50
arkadaslar rtüke kinama mesajlari atiyormusunuz lutven dizimizi sahipsiz birakmayalim herkesi rtuke sikayet etmeye davet ediyorum

axid
18-02-07, 12:54
Biz elimizden gelen desteği gösterirsek elbet bir sonuç alırız..yeterki hakkımızı savunmaya devam edelim. :img-yes:

evet canim arkadasim yeterki hakimizi savunmayi bilelim cok haklisin sözlerine katiliyorum

ReyMysterioJunh
18-02-07, 15:57
arkadaşlar diziyle ilgili yeni haber varmı? wizyona gircekmi yeniden

Sahra359
18-02-07, 16:21
Rey benim simdilik haberim yok

Ama dünki protesto hakkinda vatan gazetesinde yer alinmis.
Belki bilenler var, ben yinede bi koyyim linki.
http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=18.02.2007&Newsid=109036&Categoryid=1

Sahra359
18-02-07, 16:25
anket sonucu!!!
http://anket.memurlar.net/survey.aspx?id=262

yaaa ben geri istiyorum diziyi yaa!!nereye kadar daha sürcek bu böyle

cerenimo
18-02-07, 16:36
haberiniz var saniyordum ..
kv´nin yayindan kaldirilmasi ile birlikte kv fanlari kod adi ´kaos´ u yayindan kaldirmak icin girisimlere basladi ..
kv kalkti ise kod adi ´kaos´ta kalkmali tutumu icindeler ..
cok cocukca ve mantiksiz bir tavir ..

Ooooooooo öyle düşünürsek TV'de dizi kalmaz.Günümüzde silahsız dizi mi kaldı?KV'ne yapılan bir haksızlıktı.Bu haksızlığı sürdürmek, milleti daha cok üzmek yerine bence KVT'ü geri getirmeye çalışsak daha iyi olur.Gerçi onun da en azından normal kanallarda olması mümkün değil :( :icon_sorr

Hirotaro
18-02-07, 17:37
Diziyi geri alacağız merak etmeyin arkadaşlar,bu arada yayın konusunda herhangibir gelişme oldu mu acaba ?

ünall
18-02-07, 17:38
evet ya noldu kımseden ses soluk cıkmıyor burası yıne boslamıs bakıyorum son gelsımler neler acaba??

Hirotaro
18-02-07, 18:04
İzleyici Kurtlar Vadisi'nin sansürüne tepkili
SAMSUN (İHA) - Özel bir televizyon kanalında ilk bölümü yayınlandıktan sonra diğer bölümlerine yayın izni verilmeyen Kurtlar Vadisi-Terör'ün izleyici kanaatleri ve beklentileri araştırması yapıldı. Dizinin ilk bölümünü izleyenlerin büyük kısmı tercihlerine saygı istedi.

Kurtlar Vadisi-Terör dizisinin yayından kaldırılmasının ardından Başkent Araştırma Grubu tarafından İstanbul, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Ankara, Kayseri, Konya, Eskişehir, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Samsun, Erzurum, Diyarbakır ve Gaziantep'in içinde yer aldığı 16 metropolde araştırma yapıldı.

16-17 Şubat 2007 tarihlerinde, araştırma uzmanları Mehmet Safa ve Kemal Özkiraz'ın koordinatörlüğünde stratejist Mehmet Murat Pösteki'nin proje danışmanlığında gerçekleştirilen araştırmaya bin 412 kişi katıldı. Telefonla ulaşılan ve cinsiyet, yaş ve eğitim kotası uygulanan katılımcıların büyük kısmı dizinin sansürlenmesine karşı çıktı.

Araştırmaya katılanlardan yüzde 53.1'i Kurtlar Vadisi-Terör isimli dizinin ilk bölümünü izlediğini yüzde 46.9'u izlemediğini söyledi. Dizinin yayından kaldırılmasını doğru bulmayanların oranı yüzde 81.5 iken, yüzde 10.9'u doğru buldu, 7.6'sı ise fikir belirtmedi. Diziyi izleyen katılımcıların yüzde 97.4'ü, "Dizinin ilk bölümünde Kürt kökenli vatandaşlarımızı aşağılayıcı veya onların terör örgütü ile özdeşleştirilmesine rastladınız mı?" sorusuna "Hayır" cevabını verdi. Rastladığını iddia edenlerin oranı yüzde 2.6'da kaldı.

İzleyicilerin yüzde 54.7'si dizi ile Türk-Kürt kardeşliğinin vurgulanarak ve PKK'nın Kürt kökenli vatandaşlara hizmet etmediği anlatılarak, PKK'ya katılımın azalmasının sağlanabileceğini savundu. Şiddet olaylarının artmasının Kurtlar Vadisi ve Sağır Oda benzeri yayınlara bağlamanın doğru olmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 61.5 olarak belirlendi.

Ayrıca izleyicilerin yüzde 94.6'sı Kurtlar Vadisi ve benzer filmleri izledikten sonra kendisini şiddete meyilli hissetmediğini vurguladı. Kurtlar Vadisi ve benzer yayınlardan etkilenerek suça karışmadığını söyleyenlerin oranı da yüzde 98.7 olarak gerçekleşti. "Evet suça karıştım" diyenlerin oranı ise yüzde 1.3 olarak ortaya çıktı.

"Sizce toplumu büyücülüğe özendiren, çocuk yaştaki bireylerin flörtünü normalmiş gibi gösteren, ahlaksız tekliflerin yapıldığı, annelik duygularını zedeleyen diziler mi toplum için daha zararlıdır yoksa Kurtlar Vadisi-Sağır Oda gibi yakın tarihimizdeki şiddet olaylarını sorgulayan diziler mi daha zararlıdır?" sorusu karşısında ise izleyicilerin yüzde 13,1'i "Kurtlar Vadisi-Sağır Oda gibi diziler daha zararlı", yüzde 64.9'u "Aile ve ahlak yapısını zedeleyebilecek diziler daha zararlı", 20.3'ü ise, "Her iki grupta zararlı" cevabını verdi. Bu soruda fikir belirtmeyenlerin oranı 1.7 olarak belirlendi.

Dizinin ilk bölümünü izleyenlere, "Kurtlar Vadisi-Terör dizisine uygulanan yasağın veya baskının kaldırılması için eylem yapılsa destek verir misiniz?" sorusu da yöneltildi. Sorunun muhataplarının yüzde 84.9'u "Evet destek veririm" dedi.

Yine Kurtlar Vadisi-Terör'ün ilk bölümünü izleyenlerin yüzde 100'ü diziyi televizyondan, yüzde 73.4'ü şifreli digital yayınlardan, yüzde 45.7'si internetten, yüzde 29.2'si sinemadan ve yüzde 61.5'i DVD-VCD'den izleme imkanına sahip olduklarını kaydetti.

Araştırmaya katılan TV izleyicilerinin çok büyük bir kısmı dizinin yayından kaldırılmasına karşı çıktığını söylerken, dizinin sansürlenmesini doğru bulanların oranının diziyi sakıncalı bulanlardan çok daha düşük olması TV izleyicisinin her türlü sansüre karşı olduğunu gösterdi. Diziyi izleyenler bazı kesimlerin iddia ettiğinin aksine dizinin ilk bölümünde Türk-Kürt ayrımını derinleştirecek bir ifade görmediğin değinirken, yine çok büyük bir kesim de dizide terörün iç yüzünün gösterilmesiyle PKK'ya katılımın azaltılmasında etkili olabileceğini savundu.

Yine katılımcıların çok büyük bir kısmı "dizinin şiddet olaylarını arttırdığı" kanaatinde olmadıklarını belirterek, diziyi izledikten sonra hiçbir etki altında kalmadıklarını, şiddete meyil etmediklerini, suça karışmadıklarını ve çevrelerinde de bu tür bir etkiye rastlamadıklarını söyledi.

TV izleyicileri artan şiddet olaylarını bu tür yayınlara bağlamanın kolaycılık olduğunu düşünürken, çok büyük bir kısmı manevi ve ahlaki yıpranmayı körükleyen dizi ve yayınları, şiddet içeren yayınlardan çok daha tehlikeli buldu. Deneklerin çoğunluğu sansüre karşı yapılacak eylemleri desteklediğini belirtti ve TV haricindeki diğer platformlarda da diziyi izleyeceğini belirterek sansürün hiçbir şeye çare olamayacağını gözler önüne serdi. Araştırmayı yapan kuruluş sonucu şöyle özetledi:

"TV izleyicisi sansür yanlılarına ve RTÜK'e izleyici tercihlerine saygılı davranması gerektiğini anlatıyor. Sonuç olarak; izleyici; 'Kurtlar Vadisi-Terör'ü engellemek mümkün değildir. Dizimizi geri istiyoruz. Tercihlerime saygı bekliyorum. Kurtlar Vadisi-Terör PKK'ya karşı en iyi propaganda yöntemidir. Şiddeti diziye mal etmek sorumluluktan kaçmaktır. Bırak kararı ben vereyim' demiştir."

kaynak: http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=A01074AE&date=18Subat2007

Hilo
18-02-07, 18:29
arkadaslar inanamiyorum sadece 30 kisi mi gitti???
REZALET!!

axid
18-02-07, 18:57
bizi yildirmaya calisiyorlar ama nafile kimse bizi dizimiz den vaz geciremez bu rtük bile olsa sabahtan beri rtüke mail atiyorum atmayada devam edecegim pana film bizim diziyi izleyebilmemiz icin cabaliyo rtük karin agrisiyla ugrasiyo bizlerde rtuk kurtlar vadisini yayina koysun diye cabalayacagiz herkez bir agac dikerse o zama her yer orman olur sizlerde katkim olsun istiyorsaniz rtüke mail atin

Sahra359
18-02-07, 19:22
[B]
Araştırmaya katılanlardan yüzde 53.1'i Kurtlar Vadisi-Terör isimli dizinin ilk bölümünü izlediğini yüzde 46.9'u izlemediğini söyledi. Dizinin yayından kaldırılmasını doğru bulmayanların oranı yüzde 81.5 iken, yüzde 10.9'u doğru buldu, 7.6'sı ise fikir belirtmedi.

ya anlamiyoruuuuum ben bunlari yaaa. Yüzde 81 geri istiyor diziyi, niye geri vermiyolar?
allah askina yaaa, biri aciklasin bana bunu

lazkizz
18-02-07, 19:26
Ne sacma ya, hem dizi sevenleri cok sevindiriyorlar k.v.t gine tv de yayinlancak diye bam baska bir konuyla BIRANDA KALDIRLIYORLAR! Insanlari ne sevindiriyorsunuz ki ellerinize ne geciyor :S ya en sinir oldugum seyden birrisi

eliffpolattt
18-02-07, 19:33
ARKADAŞALAR DOĞRU OLABİLİR Mİ? :happy0064

MADEM TEHDİT YOK,
O HALDE KURTLAR VADİSİ TERÖR YAYINLANSIN, SANSÜR AYIBI KALKSIN,
HALK VE HUKUK KAZANSIN...
Arkadaslar Bunu Rtyk un sitesinde gördüm tekrardan show tv de yayinlanabilirmi acaba ??

http://www.rtuk.tv/

Yagmur_ask
18-02-07, 19:38
Dizi nin tekrar televiyonda ekrana gelmesi hayal..Pana Film her türlü dijital platformda bizlerle buluşacaklarını söylediler..bekleyip göreceğiz..

axid
18-02-07, 19:59
arkadaslar parmaklarim yoruldu rtüge masaj atmaktan lutven sizide rtüge masaj atmaya davet ediyorum ben daha atmaya devam ediyorum hadi herkeze kolay gelsin

sarp_manyagi
18-02-07, 20:31
yaww tvde yayınlansın bazıları diyor digitürkte yayınlancak doğru mu?öyle olmasın ne olur

spdr
18-02-07, 20:36
dizinin akıbetiyle ilgili yeni bi gelişme yok sanırım...
yoksa var mı???
kurtlar vadisinin karışık değişik olaylarını-polatın olmaz denilen herşeyi-ki aklıma hemen haloyu kaçırma sahnesi geliyor-yapabilmesini özledimm:icon_sorr çokk

avrasya
18-02-07, 20:41
Arkadaşlar,kuartlarvadisinin resmi site forumunda ankara ve diğer illerin yürüyüşleriyle ilgili bilgiler var.Bu forumda da güzel bir birliktelik var ama.Ben girdiğim bütün fan forumlarında yazıyorum.Buluşma noktamız KVT resmi forumu olsun.Ordam haberleşirsek,daha çok kişi katılır.Ayrıca orda da yazdım.Neticede bir iki gün içinde organizasyon olmaz.Bir kaç hafta iyice haberleri yayıp,bu işin iznini alıp öyle toplanmak lazım.O zaman büyükşehirlerde 1000lerce kişi toplanacaktır.:img-yes:

Kurt_Memati
18-02-07, 21:23
İyi bir plan yapılınca daha kalabalık olacağını düşünüyorum. Fan siteleri çok değişik ve fazla sayıda. Dolayısı ile fazla kişiye ulaşması imkanısız. Resmi Forum en iyi buluşma yeridir.

RODYA
18-02-07, 21:25
yaww tvde yayınlansın bazıları diyor digitürkte yayınlancak doğru mu?öyle olmasın ne olur

Arkadaşım böyle bir dizi dijitürkte yayınlanamaz.Yaınlanırsa ulusal bir kanalda yayınlanmalı ki ,masrafını çıkarsın.

O internet sitesi güzel demiş,Maderm tehdit yok... Ama dünya alem biliyor ki ,bal gibi tehdit var

mc_merve
18-02-07, 22:01
Slm Arkadalar Iki Gun Icind Neler Oldu Bir Gelisme Vrmi Acaba

sinope
18-02-07, 22:18
İyi bir plan yapılınca daha kalabalık olacağını düşünüyorum. Fan siteleri çok değişik ve fazla sayıda. Dolayısı ile fazla kişiye ulaşması imkanısız. Resmi Forum en iyi buluşma yeridir.

kurt_memati kardesim
sana katiliyorum,seninde dedigin gibi en uygun yer RESMI FORUM
arkadaslar lutfen emailere devam,valla parmaklarim koptu artik
NE MUTLU TURKUM DIYENE
MUSTAFA KEMAL ATATURK

BU ILK RAUNTTU,SON GULEN IYI GULERMIS
Saygilarimla

CagkaNero
18-02-07, 22:53
arkadaslar bilmiyorum nedir ama
demin zaping yaparken kanal avrupada kurtlar vadisi terör yarin aksam 22,30da diye bi fragman vardi
ben anlamadim sesde yoktu...biliyorsunuz kanala vrupa rtükün yasaklamasina ragmen kurtlar vadisinin tekrarlarini onatiyordu-halada oynatiyor
yani bir sans beki oynatabilirler kv terörümüzü..

Kurt_Memati
18-02-07, 22:56
demin zaping yaparken kanal avrupada kurtlar vadisi terör yarin aksam 22,30da diye bi fragman vardi
ben anlamadim sesde yoktu...biliyorsunuz kanala vrupa rtükün yasaklamasina ragmen kurtlar vadisinin tekrarlarini onatiyordu-halada oynatiyor
yani bir sans beki oynatabilirler kv terörümüzü..İlginç bir haber bakmak lazım yarın. Ama sanmıyorum ki devamlı yayınlasınlar. Tahminim ilk bölüm yayınlanır sadece.

anita
18-02-07, 22:57
yani bir sans beki oynatabilirler kv terörümüzü..

carsamba aksami cikacak eski blümu ve birde tartisma programi yapacaklar hangi gün hatilrmiyorum ama kvt adi altinda tartisma yapilacak

kanal avrupada cikmasi olurmu bilmiyorum kanalin gücü yetermi odavar yani baya bir bütce kvt dizisi:img-wink:

mc_merve
18-02-07, 23:19
ben bir bakarim carsamba gunu aam sanirim ilk bolumunu oynatilar gerci gien izlerim ben bisey farketmez

su yeni bolumlerde yayinlnsa ne guzel olcak ama daha ii bir hber yok herhalde

Hirotaro
18-02-07, 23:19
GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT' DAN,
YASAKLANAN KURTLAR VADİSİ TERÖR İÇİN İMA:
PKK İLE MÜCADELE, TÜRKİYE' NİN TÜM KURUMLARININ MÜCADELESİDİR...

Org. Büyükanıt, PKK' ya Kuzey Irak' taki iki Kürt grubun da ( Barzani-Talabani) tam destek verdiğini ifade ederek,
" PKK olayının bir terör olayı olmadığını bir siyasi konu olduğu açıkça ifade edilmiştir. Bu çok ciddi, dikkate alınması gerekli bir söylemdir..." diye konuştu...

Org. Büyükanıt, " Oyun şudur: Bugün PKK'nın bir terör örgütü olduğunu dünyada birçok ülke kabul etmiştir. Ancak son aylarda arka arkaya konferanslar düzenleniyor. Kürt konferensları düzenleniyor. Onların sonuç bidirilerine dikkatli baktığınız zaman o perdeyi açacak aktörlerin kim olduğunu da anlarsınız..." dedi...

haberin tamamını :http://www.rtuk.tv/index.php?subaction=showfull&id=1171671966&archive=&start_from=&ucat=2&
Genelkurmay bile diziye sahip çıktı.RTUK daha ne bekliyorsun yasağını iptal etmen için,Hata yaptın hemde çok büyük

mc_merve
18-02-07, 23:23
gercekten ya ayrica haber icin tskrler ama ben inaniyorum kvt yi tekrr yayind gorcez ihsallh

Hirotaro
18-02-07, 23:26
gercekten ya ayrica haber icin tskrler ama ben inaniyorum kvt yi tekrr yayind gorcez ihsallh

"PKK İLE MÜCADELE, TÜRKİYE' NİN TÜM KURUMLARININ MÜCADELESİDİR..." bu cümlesinin altındaki anlam,bu mücadele bir dizi ile de olabilir demek istedi.Açık ve net söylemedi ama,anlatmak istediği buydu; Sevgili Sn.Genelkurmay Başkanımızın.

mc_merve
18-02-07, 23:30
ya ben zaten basidnan beri soyluyorum bu diziyi kim engellemisse artik demmekki onun icin teror diye biey yok ben bunu anlarim bundan ...

mc_merve
18-02-07, 23:38
bu arada yuryuse sanirim 30 kisi felan katilmis hatta kvtnin fan forumunda rtuk onunde cekilen fotoraflarda vrdi fazla kisi katilmamis ama bulusma 1 gunde olmus 1 gun icinde 30 kisi cok bile

ayrica 2. bir yuruyus daha planliyorlar bunu 1 hafta onceden veriyolar herkesin haberi olsun diye ihsallh bu daha cok ses duyurur

vatan gazetesi yuruyusu haber yapmis

Hirotaro
18-02-07, 23:53
bu arada yuryuse sanirim 30 kisi felan katilmis hatta kvtnin fan forumunda rtuk onunde cekilen fotoraflarda vrdi fazla kisi katilmamis ama bulusma 1 gunde olmus 1 gun icinde 30 kisi cok bile

ayrica 2. bir yuruyus daha planliyorlar bunu 1 hafta onceden veriyolar herkesin haberi olsun diye ihsallh bu daha cok ses duyurur

vatan gazetesi yuruyusu haber yapmis

mervecim,merak etme,zafer bizim olacak,göreceksin ki,22.02.2007 akşamı saat 21:45 de Show Tv de dizimizi izleyeceğiz :good:
ama desteğe devam :img-wink:

mc_merve
18-02-07, 23:58
ihsallh bende oyle umuyorum ama hicbelli olmaz eger oynarsa aayip iyi olur ayrica konunun unutulmamasi daha bir sevindirdi cunku genelde bir dizi yayindan kalktigi zaman 2- 3 gun konusulur sonra uutulurdu kvt boyle olmadi

yalcinersonmez
19-02-07, 00:03
RTUK TV SORUYOR:
SHOW TV, RTUK' TEN
NEDEN KORKTU..?

SORUNUN YANITINI RTUK TV VERİYOR:
FREKANS İHALESİ 13 YILDIR YAPILMADIĞI İÇİN HİÇBİR RADYO
VE TELEVİZYONUN LİSANSI YOK, RTUK'TEN SADECE YAYIN İZİNLERİ VAR.!

RTÜK ÜST KURULUNUN RADYO VE TELEVİZYONLARI "TEHDİT ETMEK" İÇİN 3 ÖNEMLİ KOZU VAR:
1 ) FREKANS İHALESİ YAPMAK,
2 ) YAYIN İZNİNİ İPTAL ETMEK,
3 ) SÖZ DİNLEMEYENE CEZA YAĞDIRMAK...

RESMİ RTÜK RAPORUNU:
RTÜK Üst Kurulu Başkanı Zahid Akman, " Çocukların TV İzleme Alışkanlıkları" konulu resmi araştırma raporunu 7 Haziran 2006 tarihinde Devlet Bakanı Beşir Atalay' ın da katıldığı basın toplantısında açıklamıştı...
ÇOCUKLARIN TV ALIŞKANLIKLARI:

EN SEVDİKLERİ İKİNCİ KAHRAMAN:
YÜZDE 4.2 İLE POLAT ALEMDAR...
BENZEMEK İSTEDİKLERİ TELEVİZYON YILDIZI:
YÜZDE 3.4 İLE POLAT ALEMDAR...

Çocuklar arasında en sevilen TV kahramanı, yüzde 7.5 oranı ile “Örümcek Adam” oldu. Örümcek Adam'ı “Kurtlar Vadisi” dizisinin ünlü kahramanı Polat Alemdar yüzde 4.2 ile takip ederken, çocukların diğer kahramanları “Aşk Oyunu” dizisinde Kerem Cem'in canlandırdığı “Sarp” ile “Sihirli Annem” dizisinde İnci Türkay'ın canlandırdığı “Betüş” oldu...

İlköğretim çağındaki öğrencilerin, yüzde 3.8'i büyüdüğünde Betüş’ e,
yüzde 3.4'ü Polat Alemdar’ a, yüzde 2.9' u ise Cem Yılmaz'a benzemek istediklerini söyledi...

RAPORDA, ÇOCUKLARIN KURTLAR VADİSİ' NDEN ETKİLENMESİ BU KADAR DÜŞÜK OLDUĞUNA GÖRE;
KURTLAR VADİSİ TERÖR' E SANSÜR
ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK DEĞİL Mİ...?

RTUK TV, ÜST KURUL ÜYELERİNE SORUYOR:
ÖRÜMCEK ADAM FİLMİNİ,
SİHİRLİ ANNEM DİZİSİNİ DE YASAKLAYACAK MISINIZ...?

KURTLAR VADİSİ TERÖR İÇİN KADER HAFTASI...

SHOW TV VE PANA FİLM:
1 AY KAPAMA VE İZİN İPTALİ
TEHDİTİ YAPILDI...

RTUK BAŞKANI ZAHİD AKMAN:
BİZ YASAKLAMADIK...TEHDİT YOK...

RTUK TV, ÇAĞRIDA BULUNUYOR:
MADEM TEHDİT YOK,
O HALDE KURTLAR VADİSİ TERÖR YAYINLANSIN, SANSÜR AYIBI KALKSIN,
HALK VE HUKUK KAZANSIN...

RTUK TV ANKETİNDE, İŞTE HALKIN KARARI:
EVET YAYINLANSIN 22.436 OY % 94.77
HAYIR YAYINLANMASIN 1.237 OY % 5.23

RTUK Başkanı kendilerine ulaşan 16 bin şikayetten çoğunun Kurtlar Vadisi Terör, "yayınlanmasın" şeklinde olduğunu açıklamıştı...

PERŞEMBE GÜNÜ, RTUK VE TÜRK MEDYA TARİHİ İÇİN BÜYÜK SINAV VAR...
YA SANSÜR, YA HALK VE HUKUK...

RTUK TV ANKETİ VE ŞİKAYET HATTINA GELEN BİNLERCE MESAJ İSE,
" YAYINLANSIN " ŞEKLİNDE... BU ANKET VE MESAJLARA KARŞI RTUK NASIL DİRENEBİLİR...

KARAR HAFTASINDA, TEPKİNİZİ SÜRDÜRÜN...
ŞİKAYET HATTINA GERÇEK KİMLİĞİNİZ VE ADRESİNİZ İLE KURTLAR VADİSİ TERÖR KONUSUNDAKİ MESAJLARINIZI GÖNDERİN...

RTUK TV ANKETİNE KATILIN...

DEĞERLİ İZLEYİCİLERİMİZ...

RTUK TV, ÖZERK-ÖZEL BİR HABER SİTESİDİR...
RESMİ RTÜK SİTESİ DEĞİLDİR...

RTUK TV, ŞİKAYET HATTI VE BİLGİ HATTI GİBİ SİZLERİN GERÇEK ŞİKAYET VE İSTEKLERİNİN YAYINLANDIĞI,
TÜRKİYE' NİN İLK VE TEK HABER SİTESİNİ LÜTFEN SABOTE ETMEYİN...

YAYINLANAN HER HABER, HER ŞİKAYET RTÜK ÜST KURUL ÜYELERİ, RTÜK ÇALIŞANLARI, RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILARI, YAPIMCILAR, TÜM MEDYA VE SİZLER TARAFINDAN OKUNMAKTADIR...

'' Devletimizin bir kurumunun başındaki yetkilinin bu şekilde gerçek dışı beyanat vermesini esefle kınıyoruz. Sansürcü ve şantajcı zihniyetin ruh hali olarak görüyor, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağına inandığımızı ifade ediyoruz.'' denildi...

KURTLAR VADİSİ TERÖR YAPIMCISI PANA FİLM:
RTÜK HEYETİ OYBİRLİĞİ İLE, DİZİNİN DEVAMININ YAYINLANMASI HALİNDE UYARI OLMADAN BİR AY KAPAMA İLE SONRASINDA YAYIN İZNİ İPTAL EDİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER...

Açıklamada, " ''Devletimizin bir kurumunun başındaki yetkilinin bu şekilde gerçek dışı beyanat vermesini esefle kınıyoruz. Sansürcü ve şantajcı zihniyetin ruh hali olarak görüyor, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağına inandığımızı ifade ediyoruz.'' görüşüne yer verildi...

" Bazı ölçüleri kendi kendimize koyabilsek, dışardan jandarma getirtmeye gerek kalmaz. Kurtlar Vadisi dizisine RTÜK yasağı bu kuralın en son örneği oldu.." diye yazdı...

MEHMET ALİ BİRAND' A GÖRE, KURTLAR VADİSİ TERÖR' ÜN YASAKLANMASINDA SUÇ KİMİN ?:
RTÜK' Ü SUÇLAMAYALIM...
HEPİMİZİN BUNDA PAYI VAR...
YAPIMCI DA, YAYINCI DA, REKLAM VEREN DE, ALKIŞLAYAN DA...

BİRAND' A GÖRE;
HEPİMİZ SUÇLUYUZ, RTÜK SUÇSUZ...
BRAVO BİRAND,
ARTIK RTÜK' TE SIRTIN YERE GELMEZ

ABD' deki temaslarının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevaplandırdı...PKK konusunda ABD' li yetkililerin hassasiyetlerini gördüğünü kaydetti...

GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT' DAN,
YASAKLANAN KURTLAR VADİSİ TERÖR İÇİN İMA:
PKK İLE MÜCADELE, TÜRKİYE' NİN TÜM KURUMLARININ MÜCADELESİDİR...

Org. Büyükanıt, PKK' ya Kuzey Irak' taki iki Kürt grubun da ( Barzani-Talabani) tam destek verdiğini ifade ederek,
" PKK olayının bir terör olayı olmadığını bir siyasi konu olduğu açıkça ifade edilmiştir. Bu çok ciddi, dikkate alınması gerekli bir söylemdir..." diye konuştu...

Org. Büyükanıt, " Oyun şudur: Bugün PKK'nın bir terör örgütü olduğunu dünyada birçok ülke kabul etmiştir. Ancak son aylarda arka arkaya konferanslar düzenleniyor. Kürt konferensları düzenleniyor. Onların sonuç bidirilerine dikkatli baktığınız zaman o perdeyi açacak aktörlerin kim olduğunu da anlarsınız..." dedi...

RTÜK BAŞKANI ZAHİD AKMAN:
SHOW TV' YE TELKİNDE BULUNMADIK, SANSÜR UYGULAMADIK, BASKI YAPMADIK...

KURTLAR VADİSİ TERÖR SHOW TV KARARI İLE YAYINDAN KALDIRILDI...

AKMAN, AKP HÜKÜMETİNİN MÜDAHELESİNİ
CNN TÜRK' E ÇIKARAK AÇIKÇA İTİRAF ETTİ:
Bizi görevlendiren insanların bizden beklentileri var. Bunları da yerine getirmeliyiz...

ŞOK ŞOK ŞOK!!!
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI:
Basın hürriyeti
MADDE 28. –
BASIN HÜRDÜR, SANSÜR EDİLEMEZ...
Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır...

RTUK TV, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYOR:
RTUK ÜST KURULU ÜYELERİ,
ANAYASA İHLAL SUÇU İŞLEDİ...

RTUK TV YORUMU:
KURTLAR VADİSİ TERÖR' E SANSÜR, ANAYASA' YA AYKIRI OLDUĞU GİBİ 3984 SAYILI RTUK YASASINA DA AÇIKÇA AYKIRIDIR...

RTUK TV' DEN DEĞERLİ İZLEYİCİLERİMİZE...

DÜNYADA BELKİ DE İLK KEZ, www.rtuk.tv ADRESİMİZE TSUNAMİ GİBİ, AYNİ ANDA GELEN BAĞLANTI YOĞUNLUĞU NEDENİYLE;

YAYINIMIZA ZORUNLU ARA VERDİK...
ÖZÜR DİLERİZ...

RTUK TV ZORUNLU KESİNTİ AÇIKLAMASI:
KURTLAR VADİSİ TERÖR DİZİSİNE DESTEK İÇİN KV GÜNÜNDE VE KV SAATİNDE AYNİ ANDA;
TAM 2 BİN 700 İZLEYİCİMİZ www.rtuk.tv ADRESİMİZE BAĞLANMAK İSTEDİ...ABD' DE BULUNAN ANA BİLGİSAYARIMIZ (SERVER) ÇÖKTÜ...

SAAT 10.30' DA SİTEMİZİ YENİDEN AÇTIK BU KEZ 3 BİN 150 BAĞLANTI TALEBİ AYNİ ANDA GELDİ... TEKRAR KAPANDIK...

YAYINDAYIZ... MUTLUYUZ...
GERÇEK HABER, GERÇEK YORUM, GERÇEK ANKET VE SİZLERDEN GELEN GERÇEK ŞİKAYET HATTI MESAJLARINIZ İLE...

ANKA HABER AJANSI, SİZLERİN,
KURTLAR VADİSİ TERÖR' E VERDİĞİNİZ DESTEĞİ YAPTIĞI HABER İLE TÜM DÜNYAYA DUYURDU...

KAYNAK: www.rtuk.tv

mc_merve
19-02-07, 00:12
Bu Haberi Dah Oncede Okumustum Ama Bir Kac Yoru Yapicam Gine
Hersey Bu Kdar Olumluyken Nden Hala Bazilari Kotu Ornek Oluyo Diy Israr Ediyoki

Ck Saca Geliyo Bana Bu Yasaklaay Bir Son Getiilsin Artik

Ikincisi Soyle Bir Yazi Var

Kurtlar Vadisi Terör Için Kader Haftasi...

Show Tv Ve Pana Film:
1 Ay Kapama Ve Izin Iptali
Tehditi Yapildi...

Keske Sadece 1 Ay Icin Yasak Koysalar Hiconemli Dgeil Sonucunda 1ay Sonra Tkrar Dizi Yayian Gircek Ihsalh Dogrudur..

Haber Icin Sagol

Ay90
19-02-07, 01:17
persembe aksami KV yi bekliyordum ve sok oldum. Cok sinirlendim basta bu ne sacmalik diye ama haksizda sayilmazlar. Kürt ve Türk iliskisi cok hassas br konu. Ve belirtikleri gibi issiz gücsüz hayattan bir beklentisi olmayan kisi cok o yüzden bir delilik yapabilir. Cok üzüldüm böyle biseyin olmasina ben sadece konusmada kalir diyordum ama maalesef kaldirdilar.

mc_merve
19-02-07, 01:23
Kurt’larla Demokrasi sınavı...

‘Kurtlar Vadisi Terör’ ün yayını durduruldu.

Dizinin müdavimleri bu ‘yasakçı zihniyete’ oldukça tepkili.

Yapılan anketlerdeki sonuçlar gösteriyor ki Türk halkı gelişmeler karşısında pek nadir gösterdiği ‘kolektif reaksiyonunu’ ortaya koymuş.

Halk daha önce böylesine kenetlenmemişti ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edip ortak payda da buluşmamıştı.

Türkiye sansürcü anlayışı yıkmak için ‘kurtlarla demokrasi sınavı’ veriyor…
Yalnız bir sorun var, dizinin kaldırılmaması için olağanüstü çabalar harcamaya meyilli kesimlerin kaygısı yasakçı zihniyet mi; yoksa hayatlarının vazgeçilmezi saydıkları kurtların kaldırılıp meşgalelerini kaybetme korkuları mı?
Taşıdıkları kaygının nedeni özgür yayın ilkelerinin çiğnenmesinden duydukları rahatsızlık mı; yoksa imrenerek izledikleri ve kendilerine rol modeli seçtikleri derin kişi Polat Alemdar’ın meşrulaştırılmış maceralarının kesintiye uğramış olması mı?
Kimse kendini ve toplumu kandırmaya çalışmasın. RTÜK’ün uyguladığı sansür bu diziye değil de başka bir yapıma uygulansaydı kimse ses etmeyecekti. Örneğin tarihi bir belgesel veya kültür-sanat programı yayından kaldırılsaydı tepkiler ‘’elit’’ kalacaktı ve dikkate alınmayacaktı…
Kurtlar vadisi dizisinin gençlere aşıladığı mafyavari yaşam şekli ve suçluyu yüceltme kültürünü kimse yadsıyamaz. Eğer bu dizi ‘yaşanmış gerçekleri aktarıyor’ diye bir savunmaya geçilecekse nafile çabadır, ki tarih yazmak üç beş senaristin mükellef olduğu konu değildir. Yaşanan acıları veya derin işleri öğrenmek isteyen yazılı kaynaklara ulaşmalıdır; fakat okumak, araştırmak şiarını hiç kazanmadığımızı da unutmak saçma olur!
Syasi partiler ve teşkilatları bu diziye sahip çıkıyorlar. Yayından kaldırılmasını sert bir dille eleştiriyorlar.

Neden?

Onların tepkileri de yasakçı anlayışa mı; yoksa yayın esnasında hedef kitlelerine reklam yoluyla ulaşma yollarının kapanmasının verdiği kaygı mı?

Ve sorulması gereken en önemli sorular raflarda beklememeli.

Eğer bu yapımın bir gösteri nitelikli tv shovu olduğu iddiasındaysak, neden tehditkar üsluplarla yapımcı firma kamuoyuna açık mektup yazma ihtiyacı hissediyor. Bir gazeteci ‘’müfteri’’ olarak adlandırılıyor.

Dizinin oyuncuları omuzlarında taşıdıkları yükün altında ezilip çete görünümünde her tarafta boy gösteriyor. Senaristler halka derin konularda salık veriyor.

Türk halkı demokrasiyi, yasakçı zihniyetin karşısında olmayı, fikre vurulan prangaları kırmayı kurtlarla öğreniyor. Belki de bu kolektif bilinç halkın içinde yeni sorumluluk ilkelerinin filiz vermesine ön ayak olur ne dersiniz?

Ve belki de istemeden de olsa, devlet için(!) dizi boyunca yüzlerce kişiyi öldüren Polat ve suç arkadaşları mahkeme salonundan suçsuz bulunup mağrur ayrılırken, ilk kez yasaklara gösterilen haklı tepkinin sonuçlarına katkı sağlıyorlar.
Kurtlar vadisine teşekkürü bir borç biliyorum kendi adıma, Türk halkına ne zamandır unuttuğu tepki verme dürtüsünü hatırlattığı için…

alinti

papatya67
19-02-07, 08:52
kurtlar vadisinin resmi sitesi açılmıyor. bir bilen varmı?

canımtürkiyem
19-02-07, 10:18
Arkaşlar demin show tv nin sitesinde yayın akışına baktım
Kurtlar vadisi nin saatinde doktorlar dizisinin tekrarı yazılmış. Bence Kan Uykusuna devam etmeliydi... üzüldüm doğrusu
Hiç olmazsa kan uykusunuz izleyelim o da baya raiting aldı.

Bide arkadaşlar kanal kapatmak kolay değilmiş en az 1 yıl mahkemeler sürüyormuş.. bence show tv cezayı göze alarak kvt dizisini yayınlamalı.. mahkemeleri kazanacağına inanıyorum olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gider onu da kazanır... çünkü maddeler üstte okuduğuma göre bizim lehimize...

sondakika
19-02-07, 10:53
AKŞAM YAZARI BURHAN AYERİ, “BU KARA KARARI VERENLER KENDİ AYAKLARINA ATEŞ ETTİLER” DİYE YAZDI.

Kurtlar Vadisi’nin yeni halini izlemiş ve hiç yazmamıştık. Bu konu pek çok kimsenin dikkatini çekti. Medyadaki dostlarımız bile sordular. Hep geçiştirdik. ‘Yasaklama Kararı’yla birlikte gelen e-postalar arasında ‘Niye suskun kaldığımızın’ hesabını sormaya çalışanların sayısı hayli fazla. Bunun sebebi çok basitti. Bizim kendimize göre değer yargılarımız var. Bu ülkeyi karşılıksız sevenlere, daha doğrusu "Ülke insanının tutkularını mezata çıkarıp, paraya dönüştürmeye kalkanlara" alerjimiz var. Nasıl ‘Sol satanlar’ varsa ‘Sağ satanlar’ da mevcut. Kusura bakmasınlar ama Pana Film’de bu kokuyu aldık.

Sustuk, sustuk ama yine dayanamadık. Son olay, AK Parti Hükümeti’nin alnına RTÜK tarafından yazılmış kara bir lekedir. Zahid Akman’ın bugünkü göreve getirildiği günlerde, Vatan Gazetesi’nde Mustafa Mutlu bir alıntı yapmıştı. Akman’ın Kanal-7’de görev yaptığı yıllarda Washington DC’den aktardığı haberdeki görüntülerine takılıp, kalmış ve köşemizde yazmıştık. Çember sakalı, bol pantolonu, abdeste müsait ayakkabıları ve de cübbe çağrışımı yapan paltosuyla onu İskender Paşa Camii İmamı’na benzetmiştik. Mutlu arkadaşımız, bu yazımızı ustalıkla köşesine yerleştirmişti. Hem de adımızı kullanarak.

‘Gelişip, değişen’ görüntüsü veren Zahid Akman’ın son uygulamaları, ‘Hâlâ oradayım’ın mesajı mı? Yoksa, aldığı talimatları uygulaması mı? Çünkü Kurtlar Vadisi’nin ulusalcı partilere yaradığı kanısı AK Parti üst kademesinde kesin yargı halinde. Hatta, bu dizinin onlardan yüzde 3 ile yüzde 8 arasında oy götüreceğine inananların sayısı hayli fazla. Sonuçta böylesi yasak kararı "Türkiye’de Sansürün Hortladığı"nın belgesidir. 15 Şubat 2007 tarihi "Türk Medyası’nın Kara Deliği" olarak kayda geçmiştir. Bir gün bunların hesabının verileceğine inanıyoruz. Önceki akşamdan itibaren RTÜK’ün telefonları kilitlendi. Sade vatandaşın protestolarını duymamanın yolunu, fişi çekmekte buldular. Ne acıdır ki 301 aleyhtarı sözde aydın geçinenlerde tık yok. Çünkü bu yasak onların da işine geliyor. Bu takımın demokrat filan olmadığı bir kez daha ortaya çıkmakta.

Şimdi soruyoruz, yasak kararı verilen ilk bölümde ne vardı? PKK yol kesti, silahsız eri şehit etti. Karakola saldırdı, Mehmetçiği öldürdü. Hamile kadına yardıma giden timdekiler katledildi. PKK’nın başı, yabancı ülke ajanıyla konuştu ve "Biz bu ülkeyi parçalayalım, siz istediğiniz bölümü alın" dedi. Uyuşturucu trafiğini bölücülerin yönettiği kafalara çakıldı. Son operasyonlara bakın. Kapıkule’de, İstanbul’da yakalananların PKK’ya ait olduğu manşetlerde değil mi?

Peki bütün bunlar sizce kimleri rahatsız etti dersiniz, hadi sıralayalım:

a) PKK ve ona yardımcı sivil toplum örgütleri.

b) Türkiye’yi parçalamaya çalışan bütün yabancı odaklar.

c) Bu terör rantından yararlanan şahıs ve kurumlar.

d) Rating kaygısındaki karşı medya grupları.

e) Bir iç çatışmadan korkan Hükümet.

Gelelim yine RTÜK’e. Bu kuruluş, egemenliğin Türk halkına ait olduğunu kabul etmiyor mu? Acaba tehdit mi aldılar. O zaman kimlerden:

1) PKK’dan

2) Dış ülkelerden

3) Karşı medyadan

4) Terörden rant sağlayanlardan

5) Hükümet’ten

Gördüğünüz gibi bu RTÜK asla bağımsız bir kurum değil. Roj TV’nin yayını konusunda neden aynı hassasiyeti göstermiyor?

Son yasağa gerekçe olarak ‘Gençleri şiddete özendiriyor’ gibi masum gözüken bahanenin arkasına saklananlara başka sorularımız da olacak:

Her gün televizyonlarda bir sürü ‘Eski Kaşar’ın boy göstermesine ne yaptınız. Yine nüfus kağıdının rengi belirsizlerin popüler isim diye ekranlarda boy gösterdiğinin farkında değil misiniz? Kurtlar Vadisi’ni taklit eden diziler şiddet ve kanın dozunu arttırdılar, sesiniz çıkmıyor. Tarantino Kardeşlerin, Silvester Stallone’nin filmleri şakır şakır boy gösteriyor, gözlerinizi kapatıyorsunuz. Sıra, CIA başta pek çok örgütün tezgahlarını ortaya koyan yapıma gelince ‘Yasak’ deyip, sansüre başvuruyorsunuz. Birtakım ayak oyunlarıyla bölücüler ve finansörlerine imkân tanıyanların tezgahları bu millete sökmeyecektir.

Gelen yağmur gibi mesajlara, bakıyoruz, vatandaş isyan halinde. Bu ‘Kara Karar’ı verenler kendi ayaklarına ateş ettiler. Farkına varmaları ve ‘Biz ne yaptık’ demeleri için şurada bir insanın doğum süresi kadar zaman kaldı...

ağzına sağlık abicim.. kalemine zeval gelmeye.. ne kadar hoş ve ne kadar geniş bir analiz etmişsin.. bütün odaklar ortada.. ne uzun söze ne hacet..

sondakika

kkiyak_1974
19-02-07, 11:04
şimdi kvt yayınlanacakmı? yayınlanmayacakmı?yayınlanacaksa nerede?internetdemi?dijitürk'demi?show'damı?madem show tv yayınlayamacaksa niye bu kadar reklam yaptı?madem kanal kapatmak ceza almak uzun bir süreçse niye yayınlamıyor?arkadaşlar özür dilerim bu kadar çok soru sorduğum için ama kafamda bu sorular dönüp duruyor.şimdi ne olacak?

papatya67
19-02-07, 11:21
kanal avrupada bu akşam ateş çemberi isimli programda kvt neden kaldırıldı konusunu tartışacaklar.oranın saati ile 23.30 bizim saatimizle 24.30 da

axid
19-02-07, 12:01
arkadaslar rtüge kurtlar vadisi yayinllansin diye masaj atmaya devam edin lütven dizimiz savasmaya devam edelim kurtlar vadisi tarihi yazar tarihte kurtlar vadisini yazar

zakkum1
19-02-07, 12:26
merhabalar arkadaşlar, dizimiz ile ilgili bi gelişme yok gördüğüm kadarıyla perşembe günü yayınlanmazsa şimdine olacak

begümm888
19-02-07, 12:45
Kurt’larla Demokrasi sınavı...

‘Kurtlar Vadisi Terör’ ün yayını durduruldu.

Dizinin müdavimleri bu ‘yasakçı zihniyete’ oldukça tepkili.

Yapılan anketlerdeki sonuçlar gösteriyor ki Türk halkı gelişmeler karşısında pek nadir gösterdiği ‘kolektif reaksiyonunu’ ortaya koymuş.

Halk daha önce böylesine kenetlenmemişti ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edip ortak payda da buluşmamıştı.

Türkiye sansürcü anlayışı yıkmak için ‘kurtlarla demokrasi sınavı’ veriyor…
Yalnız bir sorun var, dizinin kaldırılmaması için olağanüstü çabalar harcamaya meyilli kesimlerin kaygısı yasakçı zihniyet mi; yoksa hayatlarının vazgeçilmezi saydıkları kurtların kaldırılıp meşgalelerini kaybetme korkuları mı?
Taşıdıkları kaygının nedeni özgür yayın ilkelerinin çiğnenmesinden duydukları rahatsızlık mı; yoksa imrenerek izledikleri ve kendilerine rol modeli seçtikleri derin kişi Polat Alemdar’ın meşrulaştırılmış maceralarının kesintiye uğramış olması mı?
Kimse kendini ve toplumu kandırmaya çalışmasın. RTÜK’ün uyguladığı sansür bu diziye değil de başka bir yapıma uygulansaydı kimse ses etmeyecekti. Örneğin tarihi bir belgesel veya kültür-sanat programı yayından kaldırılsaydı tepkiler ‘’elit’’ kalacaktı ve dikkate alınmayacaktı…
Kurtlar vadisi dizisinin gençlere aşıladığı mafyavari yaşam şekli ve suçluyu yüceltme kültürünü kimse yadsıyamaz. Eğer bu dizi ‘yaşanmış gerçekleri aktarıyor’ diye bir savunmaya geçilecekse nafile çabadır, ki tarih yazmak üç beş senaristin mükellef olduğu konu değildir. Yaşanan acıları veya derin işleri öğrenmek isteyen yazılı kaynaklara ulaşmalıdır; fakat okumak, araştırmak şiarını hiç kazanmadığımızı da unutmak saçma olur!
Syasi partiler ve teşkilatları bu diziye sahip çıkıyorlar. Yayından kaldırılmasını sert bir dille eleştiriyorlar.

Neden?

Onların tepkileri de yasakçı anlayışa mı; yoksa yayın esnasında hedef kitlelerine reklam yoluyla ulaşma yollarının kapanmasının verdiği kaygı mı?

Ve sorulması gereken en önemli sorular raflarda beklememeli.

Eğer bu yapımın bir gösteri nitelikli tv shovu olduğu iddiasındaysak, neden tehditkar üsluplarla yapımcı firma kamuoyuna açık mektup yazma ihtiyacı hissediyor. Bir gazeteci ‘’müfteri’’ olarak adlandırılıyor.

Dizinin oyuncuları omuzlarında taşıdıkları yükün altında ezilip çete görünümünde her tarafta boy gösteriyor. Senaristler halka derin konularda salık veriyor.

Türk halkı demokrasiyi, yasakçı zihniyetin karşısında olmayı, fikre vurulan prangaları kırmayı kurtlarla öğreniyor. Belki de bu kolektif bilinç halkın içinde yeni sorumluluk ilkelerinin filiz vermesine ön ayak olur ne dersiniz?

Ve belki de istemeden de olsa, devlet için(!) dizi boyunca yüzlerce kişiyi öldüren Polat ve suç arkadaşları mahkeme salonundan suçsuz bulunup mağrur ayrılırken, ilk kez yasaklara gösterilen haklı tepkinin sonuçlarına katkı sağlıyorlar.
Kurtlar vadisine teşekkürü bir borç biliyorum kendi adıma, Türk halkına ne zamandır unuttuğu tepki verme dürtüsünü hatırlattığı için…

alinti

tabiki verilen tepkinin kurtlar vadisinde daha büyük olması onun çok daha fazla kişi tarafından izlenmesiyle de doğru orantılı evet sansürcü anlayışa zaten tepki gösterilmeli ve gösteriyoruz ama doğal olarak bunun yanında kaldırılan programı çok sevmemizin de etkisi var.yani bu çok normal.yani ben izlemediğim hatta belki sevmediğim bir dizinin bu şekilde hem de daha ilk bölümünde hiçbir abartı içermediği halde yayından kaldırılmasına da tepki gösterirdim çünkü benim kızdığım şey kaldırılan programın kurtlar vadisi olması değil tek neden bu değil.ama tepkim bu programa çok daha fazla olur çünkü çok seviyorum ve heyecanla izliyorum!bir de şimdi her kaldıran program bu şekilde siyasi nedenlerle kaldırılmıyor.reytingi kötü olduğu için de kaldırılan çok program var.bu ikisi arasında fark var,sonuçta biri seyircinin programı tutmamasından kaynaklanıyor(aslında tabi bunun da ne derece doğru ölçüldüğü tartışılır Türkiye 2000 kişiden ibaret değil ama sonuçta reytingleri ölçme sistemi böyle işliyor)oysa ötekinde seyircinin büyük çoğunluğu sevdiği halde program aniden yayından kaldırılıyor üstelik kanal kaldırmıyor RTÜK kaldırıyor.tepki hangisinde daha fazla olur?valla ben hiçbir programın kaldırılmasından yana değilim her programın seveni var sevmeyeni var(kanalların reyting yüzünden bir programı kaldırmalarını biraz konu dışında tutuyorum çünkü o kanalın kar edip etmediği ile ilgili bir durum).

Sahra359
19-02-07, 13:12
kanal avrupada bu akşam ateş çemberi isimli programda kvt neden kaldırıldı konusunu tartışacaklar.oranın saati ile 23.30 bizim saatimizle 24.30 da

kanal avrupada yayin akisinda öyle bi sey yazmiyo..? sadece "21:00 KURTLAR VADİSİ 46.BÖLÜM" bu tartisma olamazki?
yada benim mi bir hatam var?

feyza
19-02-07, 13:16
Dizimizi geri istiyoruz!
Kurtlar Vadisi'nin yayından kaldırılmasıyla ilgili gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasından ilginç sonuçlar çıktı.

19.02.2007 14:09
Araştırmaya katılan TV İzleyicilerinin çok büyük bir kısmı Kurtlar Vadisi dizisinin yayından kaldırılmasına karşı çıktığını söylüyor. Dizinin sansürlenmesini doğru bulanların oranının diziyi sakıncalı bulanlardan çok daha düşük olması TV izleyicisinin her türlü sansüre karşı olduğunu gösteriyor.

Diziyi izleyenler bazı kesimlerin iddia ettiğinin aksine dizinin ilk bölümünde Türk – Kürt ayrımını derinleştirecek bir ifade görmediğini belirtirken, yine çok büyük bir kesim de dizide terörün iç yüzünün gösterilmesiyle PKK’ya katılımın azaltılmasında etkili olabileceğini savunuyor.

TV izleyicileri dizinin yayından kaldırılma tarihinin bilinçli şekilde seçildiğini düşünerek, dizinin yayından kaldırılmasında bölücü kesimin etkili propagandasının rol oynadığını ifade ediyorlar.

Araştırmaya katılanların çok büyük bir kısmı “ dizinin şiddet olaylarını arttırdığı” kanaatinde olmadıklarını belirterek, diziyi izledikten sonra hiçbir etki altında kalmadıklarını, şiddete meyil etmediklerini, suça karışmadıklarını ve çevrelerinde de bu tür bir etkiye rastlamadıklarını söylüyorlar.

Özetle TV izleyicileri artan şiddet olaylarını bu tür yayınlara bağlamanın kolaycılık olduğunu düşünüyorlar.

TV izleyicilerinin çok büyük bir kısmı manevi ve ahlaki yıpranmayı körükleyen dizi ve yayınları şiddet içeren yayınlardan çok daha tehlikeli buluyor.

Araştırmaya katılan deneklerin çoğunluğu sansüre karşı yapılacak eylemleri desteklediğini belirtiyor ve TV haricindeki diğer platformlarda da diziyi izleyeceğini belirterek sansürün hiçbir şeye çare olamayacağını gözler önüne seriyor.

Kurtlar Vadisi -Terör isimli dizinin ilk bölümünü izlediniz mi ?

%

EVET İZLEDİM
53,1

HAYIR İZLEMEDİM
46,9

Kurtlar Vadisi -Terör isimli dizinin yayından kaldırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ?

%

DOĞRU BULUYORUM
10,9

DOĞRU BULMUYORUM
81,5

FİKİR BELİRTMEYEN
7,6

Kurtlar Vadisi -Terör isimli dizinin birinci bölümünde Kürt kökenli vatandaşlarımızı aşağılayıcı veya onları terör örgütü ile özdeşleştirici bir ifadeye rastladınız mı ?

( Dizinin ilk bölümünü izleyenlere sorulmuştur )

EVET RASTLADIM
2,6

HAYIR RASTLAMADIM
97,4

Kurtlar Vadisi -Terör isimli dizide Türk-Kürt kardeşliği vurgulanarak ve PKK’nın kürt kökenli vatandaşlarımıza hizmet etmediği anlatılarak PKK’ya katılımın azalması sağlanabilir miydi ?

EVET SAĞLANABİLİRDİ
54,7

HAYIR SAĞLANAMAZDI
21,4

FİKİR BELİRTMEYEN
23,9

Dizini yayından kaldırılması ile ilgili “Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getiriliş yıldönümünde dizinin yayından kaldırılması Türk halkına verilmiş bir mesajdır” ifadesine katılıyor musunuz ?

EVET KATILIYORUM
55,8

HAYIR KATILMIYORUM
33,9

FİKİR BELİRTMEYEN
10,3

Size göre,şiddet olaylarının artmasını,Kurtlar Vadisi ve benzer yayınlara bağlamak doğrumudur ?

EVET DOĞRUDUR
13,7

HAYIR DOĞRU DEĞİLDİR
61,5

FİKİR BELİRTMEYEN
24,8

Kurtlar Vadisi dizisi ve benzer yayınları izledikten sonra kendinizi şiddete meyilli hissettiğiniz oldu mu ?

EVET OLDU
5,4

HAYIR OLMADI
94,6

Kurtlar Vadisi dizisi veya benzer yayınlardan etkilenerek suça karıştınız mı?

EVET KARIŞTIM
1,3

HAYIR KARIŞMADIM
98,7

Çevrenizde Kurtlar Vadisi dizisi veya benzer yayınlardan etkilenerek suça karışan kimse oldu mu ?

EVET OLDU
1,0

HAYIR OLMADI
99,0

Sizce toplumu büyücülüğe özendiren,çocuk yaştaki bireylerin flörtünü normalmiş gibi gösteren,ahlaksız tekliflerin yapıldığı,annelik duygularını zedeleyen diziler mi toplum için daha zararlıdır yoksa Kurtlar Vadisi-Sağır Oda gibi yakın tarihimizdeki şiddet olaylarını sorgulayan diziler mi daha zararlıdır ?

KURTLAR VADİSİ-SAĞIR ODA GİBİ DİZİLER DAHA ZARARLIDIR
13,1

AİLE VE AHLAK YAPISINI ZEDELEYEBİLECEK DİZİLER DAHA ZARARLIDIR
64,9

HER İKİ GRUPTA ZARARLIDIR
20,3

FİKİR BELİRTMEYEN
1,7

Kurtlar Vadisi-Terör dizisine uygulanan yasağın veya baskının kaldırılması için eylem yapılsa destek verir misiniz ?

EVET DESTEK VERİRİM
84,9

HAYIR DESTEK VERMEM
15,1

Kurtlar Vadisi-Terör dizisini aşağıdaki yayın platformlarında izleme imkanınız olup olmadığını belirtir misiniz?

İZLEME İMKANIM VAR
İZLEME İMKANIM YOK

TELEVİZYON
100
-

ŞİFRELİ DİGİTAL YAYINLAR
73,4
26,6

İNTERNET
45,7
54,3

SİNEMA
29,2
70,8

DVD-VCD
61,5
38,5

BAŞKENT ARAŞTIRMA

feyza
19-02-07, 13:21
alıntıdır dedim ama neresi olduğunu yazmamışım kusura bakmayın anketi habertürk sitesinden aldım
aet sonuçlarına göre herhalde artık dizi yaınlanır sonuçta tv olmazsa dvd vcd vs yayınlardan yine seyredilecek peki o zaman nasıl sansür uygulayacaklar ?
seyretmek isteyen bir şekilde seyreder ....
sanki şiddet kv olayıca olmayacak mı ?

begümm888
19-02-07, 13:27
arkadaşlar bugün bir yazı okudum yazar kurtlar vadisinin kaldırılmasının doğru olduğunu falan yazmış.Türkiye'de işlenen cinayetleri de bu diziyle bağdaştırmış.Kurtlar Vadisi'nin esas kaldırılma nedeninin şiddet değil siyasi olduğunu yazmış.(hadi canım) ama şimdi benim o yazıya bir itirazım var.çünkü kurtlar vadisi şiddet yüzünden değil çok sıcak bir konuyu çok keskin bir şekilde tehlikeli olarak işlediği için kaldırıldı demiş.ben bu tip yazı yazanların bu diziyi gerçekten çok önyargılı olarak izlediklerini düşünüyorum kimisi çok önyargılı olduğu için eleştiriyor kimisi de ucu kendisine dokunduğu için gerçekler acı geliyor!(daha doğrusu işine gelmiyor).bu dizinin ilk bölümünde herhangi bir politik keskinlik,herhangi bir ayrımcılığa neden olabilecek bir diyalog geçmemiştir.aksine kürt ve türkün kardeş oldukları vurgulanmış birlikte yaşamak varken bazı güçlerin bunu bozmaya çalıştıkları dile getirilmiştir.hem de bu tek bir yerde geçmemiştir ben bu tip vurgulamayı 3-4 yerde gördüm hani öyle geçiştirilmiş de değil yani. teröre bir karşı duruş var dizide bunun nesine tepki gösteriyorsunuz!!!!teröre destek veriyorsanız o kadarını bilemeyeceğim sizin bileceğiniz iş.ama ben bu diziyi eleştirenlerin iddia ettikleri gibi kürt kökenli olan vatandaşlarımızın aşağılandığı düşüncesine katılmıyorum.tam tersi söylemler olmasına rağmen bu dizinin bu şekilde muamele görmesine de aşırı derecede sinirleniyorum.yazdıklarım sadece bu yazar için değil zaten genel olarak eleştirenler bana göre içinde yansıtılan konular kendilerine dokunduğu için bunu yapıyorlar ama bu diziye karşı durma nedenlerini etnik gerginlik yaratması olarak gösteriyorlar.bir de şiddet tabi ama artık ona çoğu insan kanmıyor zaten.Türkiye'de daha başka yayınlanan o kadar çok şiddet içeren dizi var ki.fragmanları bile yetiyor üstelik en azından bu politik bir dizi şiddet uygulayan adam da özel yetiştirilmiş bir ajan.diğerlerinde maşallah günlük yaşamda canı sıkılan alıyor eline silahı oraya buraya koşuşturup ona buna dalıyor.Sınırsız özgürlük isteyip sansüre karşı olanlar solcular kısıtlandığında nerdeydi falan demiş.herkesi bağlamaz tabi ama benim bu konudaki şahsi fikrim benim RTÜK tamamen kaldırılsın herkes istediğini yayınlasın gibi bir isteğim yok.Herşeyin belli sınırları vardır onun aşılmaması gerekir.Nasıl Kürdistanın kurulması için bazı insanları heveslendirecek yayınlar yapılmamalıysa,düşmanlık yaratacak ırkçılık da yapılmamalıdır.Yani sınırsızlık daha farklı bir durum.ama bence Kurtlar Vadisi dizisi bu tip kaldırılmaları gerektirecek çok uç noktalarda anlatımlarda bulunmamıştır.İlk bölümünde de gördük kesinlikle böyle bir durum söz konusu değildi.aksine gerçekten güzel mesajlar vardı dizide.fakat bu durumda bile dizi diktatörce bir yolla kaldırıldı.en azından insan bir 13 bölüm bekler dizinin şablonu oturduktan sonra daha doğru bir değerlendirme yapılabilirdi.ama fırsat verilmedi ve haksız bir şekilde kaldırıldı.böyle bir hakları yoktu.TVDE olan her program eleştirilebilir.Kurtlar Vadisi'nin de eleştirilebilecek yanları vardır ama hiçbir fırsat tanınmadan bu şekilde kaldırılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum üstelik bu yeni dizide yapımcıların daha önce yapılan uyarıları oldukça dikkate alıp özenli bir şekilde bölümü hazırlamalarına rağmen.yani neyse kısacası şiddet konusunda olsun ya da politik konularda olsun belli kısıtlamalar olabilir ama tamamen kaldırılması HAKSIZLIK!!!üstelik de bu kadar çok seveni varken!!KURTLAR VADİSİ'Nİ GERİ İSTİYORUZ!

begümm888
19-02-07, 13:44
Kurtlar Vadisi ile Sağır Oda farkı ne?
Türkiye, günah keçisi bulmayı seven bir ülkeydi ve Kurtlar Vadisi artık "damgalı günah keçisi"idi.

16.02.2007 18:53
muratongun@haberturk.com

Kurtlar Vadisi dizisi yayından kaldırıldı.

Kalkmalı mıydı?

Tartışılır.

Şahsi kanaatim kalkmamasından yanaydı.

Şimdi Kurtlar Vadisi fanları diyor ki,"Madem Kurtlar Vadisi kalktı, içinde şiddet unsurları barındıran Sağır Oda dizisi neden yayından kaldırılmıyor?"

Nedeni çok basit.

Kurtlar Vadisi gazeteciler tarafından yapılmıyor,

Sağır Oda ise gazeteciler tarafından yapılıyor.

Eeee,ne yani gazeteciler ayrıcalıklı mı?

Hayır.

O zaman?

Anlatalım... Gazeteci adam geleceği görür. Ortaya çıkan tabloya göre guard alır.Gazeteci çok ince düşünür.Kurtlar Vadisi hem dizisi hem de filmiyle büyük tepki çekti.Suçu günahı olmasa bile lise bıçaklamalarından, Harant Dink suikastine uzanan geniş yelpazedeki tüm şiddet eylemleri Kurtlar Vadisi hanesine yazıldı.

Türkiye, günah keçisi bulmayı seven bir ülkeydi ve Kurtlar Vadisi artık "damgalı günah keçisi"idi.Yola bıraktıkları yerden devam edemezlerdi. Ama yapmadılar.

Neden? Çünkü reyting rekoru kırıyorlardı. Reyting bizi korur sandılar. Halbuki, Türkiye'de kararları halk vermez.Arkanızda milyonlar da olsa, sizi tahtınızdan döverek indirirler.Halk da bir önce bağırır ama bir hafta içinde sizi unutur.

Peki Sağır Oda ne yaptı? Kurtlar Vadisi hala Türkiye içinde mücadelesini sürdürürken, Sağır Oda dizisi kendisine "gavur" düşman yarattı.

"Dış Mihraklar"ile mücadeleye girişti.

Yine adam öldürüldü, yine işkence yapıldı ama önemsenmedi.

İşte gazeteci ile non-gazeteci farkı burada ortaya çıkıyor.

Bahadır Dönmezer,Raci Şaşmaz ve Hasan Kaçan.

Kurtlar Vadisi ekibi bu.Hiçbiri gazeteci değil.

Başbakana çok yakın isimler olmasına rağmen,tahtlarından indirildiler.

Sağır Oda dizi ise gazeteciler Soner Yalçın ve Cüneyt Özdemir imzalı. Allahaşkına, Türkiye'de yaşanan olayları film mantığında Soner Yalçın'dan daha iyi anlatabilirler miydi?

Hayır.

İyi de bu ülkede dizi yapmak için gazeteci olmak şart mı?

Uyduruk bir aşk hikayesi anlatırsan şart değil ama seni aşan mesajlar vermeye çalışırsan şart.

Peki,Soner Yalçın daha fazla reyting alacağını bildiği halde, neden içeriye yönelmedi de "gavur düşman" yarattı? Başına geleceği bildiğinden.İşte gazeteci farkı burada ortaya çıkıyor.O yüzden Kurtlar Vadisi ancak 1 bölüm yayınlanır ama Sağır Oda aylardır yoluna devam eder. Hatırlayın, bir zamanlar artistlere haber ağırlıklı reality Şov'lar yaptırılıyordu. O zaman, "Geldikleri gibi giderler" demişti Ufuk Güldemir ve öyle oldu. Kadir İnanır'dan, Fatma Girik'e, Nurseli İdiz'den Hülya Koçyiğit'e kadar onlarca star "geldikleri gibi gitti".

İşte bu öykü bu kadar basittir.

Boşuna "Peki ya Sağır Oda" diye bağırmayın.

Bu ülkede bir gün Kurtlar Vadisi yapılacaksa onu da gazeteciler yapar.

Tıpkı,1 yıl önce olduğu gibi.

:sad53: tepkimizi sürdürelim arkadaşlar yazarın yazdığı gibi bir haftayla sınırslı kalmasın tepkimiz...günah keçisi oldu dizimiz ya ne güzel bir tabir kullanmış sinir oluyorum bu düzene...

abdullah_54
19-02-07, 13:51
Her geçen gün sessizlik artıyo Pana Filmin buna bi son vermesi lazım ve dizinin geleceğiyle ilgili bi açıklama yapması lazım göz göre göre gidiyo dizi !

begümm888
19-02-07, 14:00
bu arada gördüğünüz,bildiğiniz anketleri buraya yazmaya devam edin arkadaşlar,bizim aktif olarak oy kullanabileceklerimizi de yazın ki bilmediğimiz anketlere de oy kullanabilelim.bu arada ben rtükün sayfasına hala giremiyorum hala açılmıyor sayfaları.benim çok olmasa da hala bir umudum var ya bakarsınız dizimizi tekrar ekranlarda görebiliriz.bu arada ben ilk yayından kaldırıldığı gün de yazmıştım showtvyi biraz pasif gördüğümü,hatta dizi kanald de yayınlansa biraz daha direnebileceklerini düşündüğümü söylemiştim.şu anki tabloda bunu gösteriyor inanılmaz ama hürriyet milliyet ve kanaldnin yayın organları dizi için daha çok çaba gösteriyor.anketler hep onlarda yapılıyor.show tvnin daha atak olması gerektiğini düşünüyorum.bu arada yazık ya rtük.tvyi de sanırım rtükün bir yayın organı sanıp çökertmişler ben de bu siteyi ilk kez perşembe günü sizlerden duydum rtükün yayın organı sanıp da girmiştim ama kurtlar vadisi lehine yayın yapan bir site orası hatta showtv korkma diziyi yayınla diyorlardı.onlar da arada kaynamışlar:img-blush

feyza
19-02-07, 14:17
haklısınız showtv çok yavaş ilgilenmiyor ana haber de bile pek bir şey demiyor pana ise sessiz sakın çıt yok bu sessizlik hoş değil sani kanal d bak bende olsan ben bunları yapardım ama yoksun yine yapıyorum medya imparatoru benim der gibi artık anlasınlar ortalama %80 diziyi izlemek istiyor .......
ne bekleniyor bu işin arakasında başka br şey mi var???
pana ile görüşen varmı form da sessiz ben demin rtük e girdim ve mesajımı attım

sinope
19-02-07, 14:29
Her geçen gün sessizlik artıyo Pana Filmin buna bi son vermesi lazım ve dizinin geleceğiyle ilgili bi açıklama yapması lazım göz göre göre gidiyo dizi !

KARDES tam tersi cig gibi buyuyoruz,e mail yagmuruna tutuyoruz,inanki elimizden ne geliyorsa yapmaya calisiyoruz 29 arkadas dakika basi e mail atiyoruz
dizimizi goz gore gore kaybetmeye acikcasi hicde niyetimiz YOK:good: :good:
BU ILK RAUNDDU
SON GULEN IYI GULERMIS

NE MUTLU TURKUM DIYENE
MUSTAFA KEMAL ATATURK

axid
19-02-07, 14:38
Pes etmeyelim arkadaslar maillerle telefonlarla sonuna kadar mücadele edelim yilmayalim lütfen

sinope
19-02-07, 14:42
Pes etmeyelim arkadaslar maillerle telefonlarla sonuna kadar mücadele edelim yilmayalim lütfen

axid canim
asla pes etmek niyetinde degiliz,gerek e mail,gerek telefonlarla devamli rtuku ziyaret ediyoruz(anlayacaginiz:img-wink: :img-wink: )
asla biz kurtlar vadisi izleyicilerine yilmak yakisirmi?
sonuna kadar mucadeleye devam arkadasim:good: :good:
BU ILK RAUNDDU
AMA SON GULEN IYI GULERMIS

NE MUTLU TURKUM DIYENE
MUSTAFA KEMAL ATATURK
Saygilarimla

mc_merve
19-02-07, 15:02
benim asil merak ettigim bizer kvt icin b kadar ugrasiken

kvt yoneticileri, paa film yada show tv ne yapiyor
ihsalah birseyler dusunuyorlardr eger hala bisey dusunmuyolarsa

bu kaar izleyiciye bu kadar caba gosteren herkese saygisizlik olur bence

mc_merve
19-02-07, 15:04
Kurtlar Vadisi’ne sansür sağcıları mı vurdu?

Ahmet Hakan neden Kurtlar Vadisi'nin yasaklanmasının sağcıları vurduğunu söyledi?Bu solcuların bir komplosu mu?19 Şubat 2007 11:40

Kurtlar Vadisi için 5 maddelik racon

BİR: Bu zamana kadar sansür hep solu vurdu. Solcu yönetmenlerin çektiği filmler yasaklandı. Solcu romancıların yazdıkları romanlar yasaklandı. Solcuların "Söz söyleme özgürlüğü" kısıtlandı. Sağ ise hep "muhbir" konumunda kaldı.

Sağın ihbarcı geleneğini son zamanlarda Kemal Kerinçsiz ve arkadaşları sürdürüyordu... Ancak... Kurtlar Vadisi dizisiyle birlikte sansür ilk kez sağcıları vurmuştur.

İKİ: Bazıları "Madem Kurtlar Vadisi şiddete yer verdiği için yasaklandı, o halde şiddeti özendiren başka dizilere de yasaklama getirilsin" diyorlar... Bu görüşü savunanlar, Kurtlar Vadisi’nin yayından kaldırılışının gerçek nedenini kavramaktan uzaklar... Çünkü bu dizide mesele "şiddet" değildir. Mesele çok sıcak ve yakıcı bir sorunun, gerginlikleri arttırıcı bir tarzda göstermesidir.

ÜÇ: Sorun şudur: Güneydoğu’da yaşananları sadece "Devletin yanlış politikaları"na bağlayan bir dizi ekranlara yansıtılsaydı, ona da karşı çıkmamız gerekecekti. Çünkü böyle bir dizi de gerçeği tek yanlı yansıtmış olacak ve gerginliği arttıracaktı...

DÖRT: Bu ülkede bir Ermeni gazetecinin öldürülmüştür... Ve bu cinayet, ergen bir cahilin işidir. Bazıları reyting yapacak, para kazanacak diye böyle bir cinayet işlenmemiş gibi yapılamaz. Yani yeni cahil ergenlerin, Polat Alemdar’ı rol model olarak kabul edip ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin verilemez.

BEŞ: Kurtlar Vadisi olayı, özgürlük ve sansür gibi konularda bizim ne kadar şabloncu bir yaklaşım içinde olduğumuzu yüzümüze çarpmıştır. Sonuna kadar serbesti fikrini savunanlar da, eskiden solculara yapıldığında "oh olsun" diyenler de kendilerini sorgulamalıdır.

Hürriyet
Ahmet Hakan

RODYA
19-02-07, 15:08
Tufan türenç -hürriyet

Türkiye bir hukuk devleti değil

BEN Kurtlar Vadisi’ni izlemem. Bir fikir edineyim diye zaman zaman bakarım.

Ama Kurtlar Vadisi’nin yayından kaldırılması için yapılan baskıyı da kabul etmem.

Bu tür müdahaleler, Türkiye’nin bir hukuk devleti olmadığının, demokrasiye ise henüz ulaşamadığının acı bir göstergesidir.

İktidar bu ayıbı düzeltmelidir.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mehmet y. yılmaz
Bunun adı sansürdür

BİRİSİNİN bana neyi izleme hakkım olduğunu, neyi izlememem gerektiğini söylemesinden hiç hazzetmem.

Aynı şekilde neyi okuyacağıma, hangi resme bakacağıma da kendim karar vermek isterim.

Bu nedenle "Kurtlar Vadisi"nin, radyo ve televizyon yayıncılığını denetleyip düzenlemekle görevli resmi bir kuruluşun uyarısıyla yayından kaldırılmasını onaylayabilmem mümkün değil. Bunun adına dünyanın her yerinde "sansür" denilir ki bundan iyi sonuç alınabildiği de bugüne kadar görülmemiştir.

"Kendini yönetecek kişileri seçme ehliyetine sahip insanların" neyi izleyebileceklerinin farkında olabileceklerini kabul etmek, demokrasi fikrinin ayrılmaz bir parçasıdır.

Sorun, henüz yeterince olgun olmadıkları için bazı yayınlardan kolayca etkilenebilecek çocukları korumaktır ki bunun da yolu "sansür"den geçmez.

Program başına ebeveynleri uyaracak yazılar koymak, diziyi çocukların ayakta olmadığı saatlerde oynatmak en basit çözümlerdir.

Toplumumuzda böyle dizilerden etkilenip suça yönelebilecek kişiler varsa, onların bir şeylerden etkilenmeleri için herhangi bir "ilave müşevvik"e ihtiyaç da yoktur.

Bakın etrafınıza, her şey onları suça itmiyor mu?

mc_merve
19-02-07, 15:11
ben kose yazarlarindn bu kadar destek beklemiyodum sevindim

yazi icin tskrler rodya

RODYA
19-02-07, 15:28
ben kose yazarlarindn bu kadar destek beklemiyodum sevindim

yazi icin tskrler rodya

Bir şey değil mc merve,hürriyetin başyazarının böyle uzun bir yazıyla desteklemesi çok güzel.Bugün çoğu gazeteyi gözden geçirdim,birer,ikişer cümleyle de olsa çoğu yazar sansüre tepkisini göstermiş.

Bu arada cengiz semarcioğlu da hürriyet-kelebekte yazısında show tv nin ve diğer tvlerin bu olaya fazla tepki gösterememesinin seebini açıklamış.Tahmin ettiğim gibi,yayın lisanslarının iptalinden korkuyorlarmış zavallılar.Bu durumda gazeteler daha rahat tepki koymalı

mc_merve
19-02-07, 15:32
sacmaliga bak ya bu rsmen tehti oluyo hani nerde dusunce ozgurlugu peki hersey lafta tabi bakalim nereye kadar surcekbu sacmalik

sondakika
19-02-07, 15:36
en büyük destek tabiki köşe yazarlarından gelecektir tabi fanlardan sonra.. sebeb o kadar belli ki.. ancak düşüncelerinin, fikirlerinin önüne set çekilmişler analayabilir bu özgürlüğün değerini.. kıymetini.. kelimeleri boğazına düğümlenenler bilebilir.. tabiki desteğin en büyüğüde onlardan gelecek.. hiç süpriz olmadı.. :img-cool2

mc_merve
19-02-07, 15:42
tgrt haberlerindede iyi seyle soylenmisti kvtyle ili hatta izledigim haberler arsinda en guzeli tgrt haberiydi

spdr
19-02-07, 16:09
ben pek izleyemedim haberleri ama sanırım onlar olayı başka kanal dizisi olarak görücektir..tabi destek vermeleri ayrı ama asıl iş show tv ye düşüyo

axid
19-02-07, 16:13
arkadaslar merak etmeyin eminimki pana film bir seyler yapiyorlardir ama yerini ve zamanini bekliyorlar benim güvenim tam kurtlar vadisi ekibine onlar biz sevenlerini kurtlar vadisinden mahrum etmeyecektir eminim simdi onlarda ugrasiyorlardir bizim gibi alcak rtükle bizde bos birakmayalim sürekli rtüge mesaj atalim hepimize allah kolaylik versin

begümm888
19-02-07, 16:17
merve aslında birçok tv kanalı ve gazete yazarları kurtlar vadisinin yasaklanmasını doğru bulmadı.buna şaşırmadım desem yalan olur doğrusu şaşırdım.çünkü genelde insanlar bencil davranıyorlar yarın aynı şeyin kendi başlarına da gelebileceğini düşünmeden eleştiriler yapıyorlar.ama bu sefer bu yapılanın çok açık bir şekilde sansür olduğunu ve sansürcü anlayışının bu dönemde bile hala devam etmesine seyirci kalınmaması gerektiğini konuşuyorlar.gerçekten basından gelen destek büyük oldu beklediğimden çok daha büyük!bu yapılan sadece kurtlar vadisine yapılmadı ki!!RTÜK'ün görevi kafasına estiğinde onu bunu kaldırmak değildir,yayınlanan programlarda sakıncalı olabilecek şeyleri OBJEKTİF! olarak değerlendirir abartmadan gerekli uyarılarını,yeri geldiğinde sınırlandırmalarını yapar...belki yapılan programlar çok aşırı uçlardaysa ve çok bariz olarak bazı değerleri toplumu rahatsız edici şekilde işliyorlarsa gerekli uyarılar yapılmasına rağmen düzelmiyorlarsa o zaman kaldırılması belki söz konusu olabilir.yani ben bu dönemde böyle bir yasaklamayı ancak çok çok uçta konuları işliyorsa olaylar aşırı abartılıyorsa anlayabilirim.o tip programların bile direk yasaklanması tercihim olmaz ya neyse.Kurtlar Vadisi bu bahsettiğim programlar içine kesinlikle girmiyor her türlü özen gösterilmiş olmasına rağmen büyük bir haksızlıkla yayından kaldırılıyor!Bütün herşeyin suçu Kurtlar Vadisi'nde oh valla ne güzel siz hepiniz suçsuz olun aramızdaki tek suçlu POLAT ALEMDAR olsun!ne önemi var hayali bir kahraman toplumdaki tüm suçların,tüm çarpıklıkların sorumluluğunu üstüne alır ne olacak ki hem böylece gerçek hayattaki suçlular da masumiyetlerini ilan etmiş olurlar!SANSÜRE SONUNA KADAR HAYIR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

mc_merve
19-02-07, 16:19
ya ben rtukle pekmalakasi olmadigini dusnuyoum artik niye

cunku kime saorduysam rtuk sansur koyamaz

sadece ydiziye 1 hafta yasak koyar yada tv kanalina 1 gun yasak koyar filan gibi bisyele duyuyorum

ama neyse ben gined egonderiyom her 10 dakikada bir azda olsa belki ise yarar

begümm888
19-02-07, 16:53
evet aslında direk olarak RTÜK'le ilgili değil ve RTÜK'ün yasak koyma,programı yayından kaldırma gibi bir hakkı yok.ama sonuçta esas olarak kimden kaynaklanıyorsa kaynaklansın uygulamaya sokan RTÜK.böyle birşeye hakkı olmamasına rağmen.Pana Film de açıklamış,bugün bazı gazetelerde de okudum show tv bir iki kapatma cezası daha alırsa kapanma noktasına gelecekmiş,daha önceki cezaları fazlaymış.eğer Kurtla