Tüm Versiyonu Göster : Kardelen Ayşe

bette
19-10-07, 16:56
Kardelen Ayşeen kardelen Ayşeee n'apıyorsun bize söyleee!

Hayalimi yazıyorum...

(( Ya bu reklam yüzünden bayram boyunca küçük kuzenim ''kadeleen asee abla kadelen asee abla'' diye peşimde dolaştı.. :S :) ))

Kardelen projesinin başarısı gösteren bu reklam,istediği etkiye ulaşmış olsa gerek.Okulda,evde,sokakta birçok insan herhangi bir ismin başına kardeleni getirip diline dolamış durumda :)

Anlıyamadığım tek nokta,öğretmen olan azimli bayanın adı Elif İmeç,ancak reklamda kıza Kardelen Ayşeeee diye sesleniyorlar.. :icon_whis

rüzgargülü
27-10-07, 09:14
güzel ve sıcak bi reklam ben çok seviyorum zaten baş ta çıkan okız var ya hayalini yazan sınıf arkadaşım aslında 16 yaşında ama bayağı küçük göstermişler

ebru_dilek_ebru
27-10-07, 10:54
insanların ağzına slogan olan bir reklamm...sınıfda devamlı bunu söylüyoruzz..
kardelen ayşeee,kardelen ayşee,napıyorsun bize söyle,:img-icecr

bette
27-10-07, 11:05
Bugün gazetede kardelen Ayşe elif İmeçle alakalı br haber vardı..

Örnek Öğretmen Elif İMEÇ Kadrosuz
15/10/2007

"Çağdaş Türkiye'nin Çağdaş Kızları Kardelenler" projesi ile üniversite eğitimini tamamlayan Muşlu Elif İmeç, burslu eğitimini tamamladıktan sonra köy okuluna gönüllü olarak öğretmen oldu.

Doğu ve Güneydoğu'da kırsal alanda aileleri tarafından okula gönderilemeyen kız çocuklarını eğitime kazandırmak için büyük çaba gösterdiğini söyleyen İmeç, "Bugün kendi hayalimi gerçekleştirerek öğretmen oldum. Hayalimi kendi öğrencilerime ve etrafımdaki kızlara da aşılatmak istiyorum" dedi.

Örnek olarak gösterilen öğretmen Elif İmeç'in bile kadro sıkıntısı yaşadığı ortaya çıktı.

----
KARDELEN AYŞE,SÖYLE BANA KADRON NEREDE?

Bir reklam kampanyasında “Kardelen Ayşe” olarak sunulan Elif öğretmenin binlerce kadrosuz öğretmenden biri olduğu ortaya çıktı. Sosyal Bilgiler öğretmeni olmasına rağmen İngilizce öğretmenliği yapmak zorunda kalan Elif öğretmenin 300 YTL maaş aldığı ise konunun bir başka dramatik yönü.

ÖĞRETMEN OLDU DENİYOR AMA...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Turkcell tarafından yürütülen 'Kardelenler' projesi çerçevesinde burslu olarak eğitim gören bir genç kızımızın öğretmen olduğu ve yeni öğrenciler yetiştirdiği anlatılıyor. Oysa Elif öğretmen, Muş Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kastamonu Eğitim Fakültesi'ni bitirmesine rağmen, şimdi devletin kendisine kadro vermesini bekliyor.

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ AMA İNGİLİZCE DERSLERİNE GİRİYOR

Mardin Yeşilli'deki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Elif öğretmen, sözleşmeli olarak çalışıyor. Elif İmenç, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olmasına rağmen çalıştığı okulda İngilizce derslerine giriyor. Saati 5 YTL'den ayda 300 YTL ücret alan Elif öğretmenin sigortası da her ay 15 günlük ödeniyor.

EĞİTİM SENDİKASI DURUMA TEPKİLİ

Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Elif Akgül Ateş, “Kardelen Ayşe” şarkılı reklamın kahramanı Elif öğretmenin kadrolu atama bekleyen binlerce öğretmenlerden biri olduğuna dikkat çekerek, kadınların ve kız çocukların eğitime ulaşımının ancak sağlam devlet politikalarıyla sağlanabileceğini belirtti.

Ateş yaptığı açıklamada, devletin hızla sosyal devletin yükümlülüğü olan alanlardan çekildiğini ve ortaya çıkan boşluğun da piyasa mekanizmaları içinde küçük teşviklerle ya da lokal projelerle doldurulacağının öne sürüldüğünü belirtti.

Kadınların ve kız çocukların eğitime ulaşımının ancak sağlam devlet politikalarıyla mümkün olacağını vurgulayan Ateş, “Haydi Kızlar Okulu” ya da “Kardelenler” gibi lokal projelerin soruna çözüm olmaktan uzak olduğunu savundu. Ateş, "Bize sunulanlar birer masaldan ibaret. Kadın yoksulluğuna karşı üretilen projelere ya da kadınların girişimci olmasına karşı değiliz ancak sorunun çözümünün tümüyle bu projelere havale edilmesi kabul edilemez” dedi.

Son günlerde bir reklam kampanyası ile “Kardelen Ayşe” olarak sunulan Elif öğretmenin gerçek öyküsünün bütünlüklü politikalar olmadan lokal projeler ile nereye kadar gidilebileceğini gözler önüne serdiğini kaydeden Ateş, şu ifadelere yer verdi:

“Kardelen Ayşe Elif öğretmen reklamda olduğu gibi burslu okumuş ve Mardin Yeşilli'de öğretmenlik yapıyor. Ancak tatlı masal esintileri burada sona eriyor. Çünkü o kadrosuz bir öğretmen. Bu nedenle ayda 300 YTL maaşla vekil öğretmenlik yapıyor. Mesleğini eğitimini aldığı branşta da yapamıyor. Sosyal Bilgiler öğretmeni ama İngilizce öğretmenliği yapıyor. İşte sosyal devlet uygulamalarının yerine alan piyasa mekanizmalarının ve projeye dayalı çözümlerin gelebileceği nokta bu.”

ozlem05
27-10-07, 11:59
Benim kardeşlerim bu reklam başladığında ekrana yapışıyolar ve başlıyolar onlarda Kerdelen Ayşe diye bu reklamın şarkısını söylemeye ve okulda çocukların dilince olan bir şarkı oldu tanıtım i.in başarılı bir iş yapmışlar..

.:princesse:.
27-10-07, 13:08
iğrenç bi şekilde dile dolanıo
2gün boyunca kardelen ayşe dediğimi hatırlıyorum :img-hyste

Ftmnr
27-10-07, 14:12
en küçük ablamın her isme uygun olarak şarkısını çevirdiği (misal bana "kardelen fatmaaaaaa kardelen fatmaaaaaaa napıyosun söyle banaaaaa" deyip deyip durdu.Adım fatmanur ama maksat şarkıyı uydurmak olsun.) bi reklam.müziği hakkaten çok dolanıyo dile.ama proje güzel reklamda güzel....

Dimplex
27-10-07, 14:19
Herkesin ağzında aynı espri...
Bu kadarmı dolanır bi reklam müziği insanın ağzına...:)
Anlamadığım şey neden Ayşe? kızın adı Elif..:D:P

.:princesse:.
27-10-07, 14:45
Herkesin ağzında aynı espri...
Bu kadarmı dolanır bi reklam müziği insanın ağzına...:)
Anlamadığım şey neden Ayşe? kızın adı Elif..:D:P

ewet bunu bende farkettim ama yazmayı unuttum :img-hyste
ya cok mu zor hem kardeleen elliiif te gayet güzel uyuyo bence :):):)

notum
27-10-07, 14:55
ya aslında anlamlı bir reklam mesaö güzel ama çok alay konsu oldu sanırım mesela bizim sınıfta bir kisi tahtaya geçiyor biseyler yasıyor diğer arklerde kardelen ayseeee diye bağırıyor tahdadki kızda oynayıp duruyor aslında komik oluyor ama asıl msj bu değil güzel bi yapım olmus:)

begummm
27-10-07, 15:12
anlamlı güzel bir reklam ama müziği sinirlerimi bozuyor o ne öyle ''kardelen ayşeee kardelen ayşe napıyorsun bize söyle'' offf

merveci
28-10-07, 22:31
bu reqlam çok hoss ve anlmlı
ama kç gndrr dılıme olndı kurtulmdm haala kardelen ayşee:)

yasecey
28-10-07, 22:41
gerçekten şarkısı dile çok takılıyor ki birde ordaki ayşe yerine siz kendiniz bir tanıdığınızın ismini felan koyup öyle şarkıyı söylüyorsanız bu şekilde takılmışsa dile aman aman bir baktım annemin adını takmışım kardelenin peşine kadın bana ilginç ilginç baktı ki haklı

ama süper reklam çok anlamlı beğendim:)

acemicadi_selim
28-10-07, 22:48
simde benim 2 tane ismin var birisi ayse digeri peyveste turkiyedekiler bana peyveste dioalr usa dakilerde ayse(peyveste demek zormus) o bakimdan herkez ayse dedigi icinde burdaki turk arkilerimde ayse diolar.... ve arkadaslariminda birisin adi kardelen....
ayy cok gulmus hatta sok olmsutum bu reklami gorunce birden kardelen ayse die cocuklar sarki soluolar...noluoruz dedim:D

nazquzeli
29-10-07, 03:24
Çok güzel bi reklam..Sarkısı cok hoş :img-icecr
Gercekten insanın agzına dolanıyo.. Evde annemle bi bakmısım kardelen ayse diye dolaşıyoruz :D:D:D

bette
29-10-07, 16:06
Burdaki Elif Hocanın kardelen Ayşe olması sanırım her Türk erkeğinin Mehmet,her Türk kızının da Ayşe diye anılması gibi olabilir heralde..

Gerçi Fatma diye daha çok bilinir diye biliyordum . Ama kardelen Fatmaaa kardelen Fatmaaaa uymayabilir tabi ;) :)

Antonidas
29-10-07, 16:29
bir siteden okudum gerçekleri gösteren bir yazı
Ben de sizlere "Kardelen Ayşe"nin gerçek hayatını sunayım. Bir gazeteden aktarılmıştır: ' Bu hoş hikayenin kahramanı Elif İmenç, Muş Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okurken eğitim hayatına "Kardelen" olarak devam ediyor. Gazi Üniversitesi, Kastamonu Eğitim Fakültesi'nden Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak mezun oluyor. Filmin sonunda da belirtildiği gibi şimdi de Mardin'in Yeşilli ilçesindeki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapıyor. Peki ama hangi branşta ve şartlarda? Şimdi sıkı durun anlatalım. Reklam filminde genç kızlara örnek olarak sunulan Elif İmenç, bugün binlerce öğretmenin ve öğretmen adayının çektiği sıkıntılarla boğuşuyor. Yani örnek alınacak bir mesleki hayatı yok. Çünkü Elif İmenç, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olmasına rağmen çalıştığı okulda İngilizce derslerine giriyor. Evet yanlış duymadınız. Sosyal Bilgiler öğretmeni Elif İmenç, İngilizce derslerine giriyor. Maalesef kadrosu yok. Zaman zaman dile getirdiğimiz 'vekil öğretmen' statüsünde çalışıyor. Yani saati 5 YTL'den ayda ortalama 300 YTL kazanıyor. 'Vekil' olduğu için de 1 ay çalışmasına karşılık 15 gün SSK primi ödeniyor. Emeklilik hakkı var ama bu kadar az primle ömür boyu çalışsa olamaz. Bu sorun sadece Elif İmenç'in değil yüzbinlerce öğretmen adayının ve şu anda bu şartlarda çalışan öğretmenlerin sorunu.'

Dimplex
29-10-07, 19:05
Şaka bi yana asıl mesaj önemli tabiki...
Bazı yardımlar sayesinde kızlar okutulmakla kalmıyor ve onlara yeni öğretmenler bile çıkabiliyor...
Yani yapacağınız küçük bir yardım bile çok önemli...
Demek istiyolar..
Aslında şarkıda güzel ya nesini sevmediniz ki...:):P

gülmisal
29-10-07, 20:23
Güzel bir reklam..Fakat müziği yokmu?Deli ediyor insanı..Kaç gün dilime dolanmıştı..Bu şarkıyı kötüye kullananlar bile oldu..Üzüldüm açıkçası..:(

GENÇ GÜLLER
29-10-07, 21:15
Kardeelen ayşe kardelen ayşee o müzik yok mu gına geldi valla,verdiği mesaj güzel de,dile takılınca bi daha atamıyosun,herkes senin adını verip şarkıyı söylüyoo:=)

sonra her 2 reklamda bir ,aynı reklamı veriyolar,müziği daha önceden seviyodum ama şimdi içim gıccık oluyoo:):)

cann2366
29-10-07, 21:36
reklamın şarkısı çok sinir bozucu
çünkü diline dolanıyor ve istemdışı söylüyorsun
ama reklam duygusal:sad53:

bette
30-10-07, 16:41
Ben de sizlere "Kardelen Ayşe"nin gerçek hayatını sunayım. Bir gazeteden aktarılmıştır: ' Bu hoş hikayenin kahramanı Elif İmenç, Muş Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okurken eğitim hayatına "Kardelen" olarak devam ediyor. Gazi Üniversitesi, Kastamonu Eğitim Fakültesi'nden Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak mezun oluyor. Filmin sonunda da belirtildiği gibi şimdi de Mardin'in Yeşilli ilçesindeki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapıyor. Peki ama hangi branşta ve şartlarda? Şimdi sıkı durun anlatalım. Reklam filminde genç kızlara örnek olarak sunulan Elif İmenç, bugün binlerce öğretmenin ve öğretmen adayının çektiği sıkıntılarla boğuşuyor. Yani örnek alınacak bir mesleki hayatı yok. Çünkü Elif İmenç, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olmasına rağmen çalıştığı okulda İngilizce derslerine giriyor. Evet yanlış duymadınız. Sosyal Bilgiler öğretmeni Elif İmenç, İngilizce derslerine giriyor. Maalesef kadrosu yok. Zaman zaman dile getirdiğimiz 'vekil öğretmen' statüsünde çalışıyor. Yani saati 5 YTL'den ayda ortalama 300 YTL kazanıyor. 'Vekil' olduğu için de 1 ay çalışmasına karşılık 15 gün SSK primi ödeniyor. Emeklilik hakkı var ama bu kadar az primle ömür boyu çalışsa olamaz. Bu sorun sadece Elif İmenç'in değil yüzbinlerce öğretmen adayının ve şu anda bu şartlarda çalışan öğretmenlerin sorunu.'

Reklam uğruna çok güzel çıkarttılar kardelen Ayşeyi ama gerçekleri öğrenince insan üzülüyor gerçektende kızcağıza..

yaseminergeneci
30-10-07, 20:35
bu reklamda gerçek hayatta dalga geçiyorlar ama dalga geçilecek birşey yok güzel bir reklam ve de sosyal bir nasihat neden geçiyorlarsa anlamadım

özge-melike
30-10-07, 22:04

Geçen gün atv ana haberde gösterdiler..Evet Elif İmenç kendi branşı dışında başka bir ders veriyo..Haberlerde okula giderken hangi yollardan geçtiğini fln gösterdiler..Gerçekten çok zor..
Reklama gelince...Bayılıyorum ben bu reklama ya..süper yani..Elif İmenç'in sesi ve kendiside çok güzel..Normalde saçları bukleli...Reklam için fön çekilmiş..Ama yinede çok gzl bir öğretmen..Bu arada bende reklam ilk çıktığında müziğini durmadan söylüyodum..gece yatağa yattığımda bile..ama şimdi kurtuldum gibi sanki:)

BeLGiNNN
31-10-07, 14:55
Bence güzel bir reklam olmuş ama kardelen ayşe herkesin agzında tam bir alay espiri konusu oldu bir ara baya söylemiştim bunu...:)

<gumus><mehmet>
31-10-07, 18:28
Sınıfımdaki yakın arkadaşımla çok dalga geçiyorum ama çok güzel bir reklam olmuş amacıda çok güzel

bigshark
01-11-07, 02:28
duygulandıran ve anlayana cok sey anlatan bir reklam. basarılı:good:

gamzem497
01-11-07, 14:34
bence reklam başarılı en azından toplumsal mesaj açısıından çok doğru

şarkıya gelince ilgi çekici tamam biraz itici olabilir ama mantıksal yaklaşınca doğru seçim bence:img-yes:

elif salihoğlu
05-11-07, 19:34
çok güsel ve anlamlı bir reklam ama dolandımı ağzına kurtul kurtulabilirsen bu olayın yaşanması gerçekten çok güzel bir şey

Mrs.Mateja
07-11-07, 10:09
ayy ne kadar sinir bozucu saçma sapan bir şarkı o yha ayy iğrenç...

hemşire
07-11-07, 15:57
ilk izlediğmde çok sevmişştim anlamlıydı ama gittikçe sinir oldum şarkısı ister isteme dilime dolaşıyor sürekli izlemekten de sıkıldım

öznr
08-11-07, 23:47
yunan dili ve edebiyatı bölümündekilerin sık sık söylediği ve bizim derste sinir krizleri geçirmemizi sağlayan reklam kendileri.

önceden çok anlamlı gelirdi fakat şimdi bıktırdı.

_nesli_
25-11-07, 12:39
bnm de bi ara ağzıma dolandı başına başka bi isim getirip sürekli söylenen şarkı :D bazen sinir bozucu oluyo ama ...:D

TATLİŞŞ
14-12-07, 23:10
iLk önce güzeLdi ;)
sonra biraz bayıLdımm yani sıkıLdımm
reklamdaki öretmeni görmüştüm ben :img-wink:

__DeNnİZ__
15-12-07, 18:40
berbat bi reklam ya hiç sevmedim kızlar salak salak bagırıyo görenden kardelen ayseyi bişe oldu sancak kadın 300 ytl maaş alıyomus

aysegul_90
18-12-07, 21:27
güzel bir amaçla yapılmış bir reklam ama kötü yönden kullanılıyor..
mesela bir arkdaşım öğretmen olmak istediği için ona kardelen demeleri gibi..:D

busdem_GS
18-12-07, 21:53
kardelen adında bi ark.var...onu çağırdığımda hep bu şarkı aklıma gelior...:):)

__MiyoziN__
31-01-08, 12:39
başta hoş gelmişti ama sonrada ıyyyyy dedittirecek kadar sıkmıştı..

€L!f
04-02-08, 22:32
fena şekilde ağzıma dolanmıştı şu kardelen ayşeee
bir kaç gün onu sölemiştim
şimdi Tv'de görünce hemen değiştiriyorm kanalı

_yorumsuz_
07-02-08, 21:25
İlk gördüğümde sevmiştim reklamı. kardelen sayesinde okuyan bir genç kadının reklamda olması çok anlamlıydı bence. ama sonra şarkısı beni uyuz etmeye başladı ve reklamdan soğudum. allahtan şimdi görünmüyor.

asli&ekin
08-02-08, 17:23
Başlarda çok dilime dolanmıştı bu reklam
Ama daha sonra çok sıktı

_yaseminci_
11-02-08, 21:00
ya önceden anlamlı bi reklam olarak görmüştüm ama sonra o kardelen ayşeee sözleri ağzıma dolanmıştı...
son zamnalarda gördüğümde hemen ekranı kapatıodum
allahtan şimdi çıkmıyo

flz92
18-02-08, 17:57
bir ara sınıfta hergün söylediğim ve arkadaşlarımın artık yeterrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!diye bağırmalarına sebep olan şarkı:):):):):):):):):)

M€LİS
15-03-08, 23:10
Biz bu reklamla kopuoduk.. Ayşegül diye yakın bi arkadasm war.. Ona durmadan "kardelen ayseee" :img-hyste Artık kendimizi aşmış herkesin isminden önce kardeleni fln getirioduk.. Ama bi cok sey gibi onun da modası gecti tabi..

HiLNaz
10-08-08, 15:28
müziği bizamanlar aklıma çok takılıyodu ya :D

Seyit
10-08-08, 18:28
super bir reklamdı ama sonralarda sıkmaya basladı:D

melisa_b
10-08-08, 19:39
Sınıfta eğlenceye sebepti bu reklamın şarkısı ya :)
"kardelen ayşe..." "kardelen ayşe" deyin kahkahalar atıyorduk...
:):):):):)

Lena Layassean
28-08-08, 00:29
ay çok seviodum ama küçük kusenim izleyene kadar çocuk ikide bi gelip funda bana kardelen ayşeyi açsana diyodu reklamdanda soğudum :D

DaqqeR
31-08-08, 11:09
güzel reklam başarılı buldum :img-wink:

!!!ZANESSA!!!
31-10-08, 17:34
anlatmak istediği ve reklam güzeldi
AMA
bi yere kadar
reklam çıktıkdan 1 gün sonra bütün sınıf kardelen Ayşe die şarkı söylüyodu
hatta müzik dersinde müzik öğretmeniyle birlikte söylediler bana bakarak gülerek hemde
ya adımın Ayşe olmasından nefret eder duruma gelmiştim
hala piskolojim bozuk
ya bi daha yayınlanırsa die korkuyla bekliyorum

sedos_674
07-11-08, 18:33
güzel ve anlamlı bi reklamdı

SEZENCANN
07-11-08, 19:07
Evt çok güzel bi reklam.Bizim tanıdık bi Ayşe vardı.Ona da arkadasları bi dönem kardelen Ayşee diye çok takılmışlardı:img-wink: